HelMet pääkaupunkiseudun kirjastoverkko

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HelMet pääkaupunkiseudun kirjastoverkko"

Transkriptio

1 Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentrum HelMet pääkaupunkiseudun kirjastoverkko Tavoite Tutustutaan HelMet-kirjastoihin ja niiden palveluihin, kirjaston palvelusivustoon internetissä ja HelMet-verkkokirjaston käyttöön. Sisältö HelMet.kirjastot Kirjastojen ja koulujen yhteistyöstä HelMet- verkkokirjasto HelMet-kirjastot HelMet on pääkaupunkiseudun yleisten kirjastojen kirjastoverkko. Helsinki Metropolitan Area Libraries koostuu Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan kaupunginkirjastoista, jotka palvelevat alueen yli miljoonaa asukasta. Kirjastot ovat hyvin käytetty kunnallinen palvelu: asiakaskäyntejä on vuosittain yli 17 miljoonaa ja 5 miljoonaa niistä tehdään verkossa eli internetin kautta. Uusi Helmet-palvelusivusto julkaistiin Samalla avattiin täysin uutena palveluna Helmet-taskukirjasto. Kirjastot ovat kaikille avoimia, mutta kirjastokortin hankkimalla saa laajimmat palvelut Yhteisin säännöin toimiviin Helmet-kirjastoihin tarvitsee hankkia vain yksi kortti. Asiakkailla on käytettävissään 66 kirjastoa, lehtisali ja verkkokirjasto kuusi kirjastoautoa, 12 laitoskirjastoa ja kotipalvelu 900 ammattitaitoista työntekijää 3,4 miljoonaa teosta Kirjastojen ja koulujen yhteistyöstä Yleisten kirjastojen ja koulujen yhteistyöllä on Suomessa ja myös pääkaupunkiseudulla vankka tausta. Kunnissa on suunniteltu palvelukokonaisuuksia, joiden mukaan yhteistyötä toteutetaan. Helsingin yleisten kirjastojen ja peruskoulujen toimintasuunnitelma Kirkou kirjasto, koulu ja koulukirjasto löytyy netistä osoitteesta

2 2 Helmet verkossa Helmet palveluverkko toimii osoitteessa pääkaupunkiseudun kirjastojen yhteisenä kotisivuna. Sen kautta pääsee tutustumaan kirjastojen toimintaan, palveluihin, löytää helposti tietoja kirjastoissa järjestettävistä tapahtumista ja pääsee käyttämään yhteistä verkkotietokantaa. Kuvankaappaus

3 3 Palvelut eri kirjastoissa Kirjastot ja palvelut -otsikon alta löytyvät kirjaston toimintamuodot: 66 kirjaston, kirjastoautojen, laitoskirjastojen ja kirjaston kotipalvelujen esittelyt. Peruspalvelut saa joka kirjastosta, mutta niiden lisäksi löytyy paljon erilaisia palveluita asiakastietokoneista kuntoiluvälineisiin ja musiikkistudiosta äänitallenteiden lukulaitteisiin. Palvelut on helppo paikantaa palvelukartan avulla. Kirjastot on esitelty sivustolla myös aakkosjärjestyksessä. Jokaisen kirjaston kohdalta näkee, millaisia palveluita siellä on tarjolla ja kirjaston sijainnin voi varmistaa karttalinkin kautta. Lainattavat esineet kohdassa kerrotaan enemmän kirjastojen kautta lainattavista tavaroista.

4 4 Opastukset Kirjastojen kursseista ja opastuksista on koottu tietoa otsikon Opastukset alle. Valtaosa aikuisille suunnatuista kursseista liittyy jollakin tavalla tietotekniikkaan: kursseilla tutustutaan esimerkiksi tietokoneen tai word-ohjelman peruskäyttöön, musiikin tekemiseen ipadilla, erilaisten aineistojen etsimiseen netistä tai netin tv-, kartta- ja reittipalveluihin. Polkua Vinkit Tapahtumat löytää Tapahtumahaun, jonka avulla voi etsiä myös kirjastoissa järjestettäviä kursseja. Tiedot kirjastoautojen reiteistä ja pysäkeistä löytyvät Kirjastoautototsikon alta. Kirjastoautoon voi törmätä kirjamessuilla ja tapahtumissa, mutta arkityönsä ne tekevät vakioreiteillä Helsingin, Espoon ja Vantaa alueella. Laitoskirjastot ja kotipalvelu Laitoskirjastot ja kirjastojen kotipalvelut palvelevat tilanteissa, joissa tavallinen kirjastonkäyttö ei ole mahdollista. Laitoskirjastot tuovat tietoa ja elämyksiä palvelukeskuksiin ja laitos- ja sairaalahoidossa oleville. Kirjaston kotipalvelu tuo asiakkaan toivomat kirjat kotiin asti silloin, kun kirjastossa käynti on hankalaa iän, sairauden tai vamman vuoksi. Palvelu on asiakkaalle maksutonta. Kirjasto työhuoneena Työskentele ja viihdy -otsikon alta löytyy tietoja asiakkaiden käyttöön hankituista koneista. Sivulle on myös koottu valmiita palvelupaketteja eri tilanteisiin. Esimerkiksi Opiskelijan ja tutkijan työkalupaketin kautta pääsee suoraan varaamaan asiakastietokoneen, löytää osoitteet lukusaleihin ja varattaviin työhuoneisiin. Tietokannat-listaan on koottu suorat linkit tärkeimpiin sähköisiin hakuteoksiin, sanakirjoihin ja tietokantoihin. HelMet-kirjastoissa toimii myös kaukopalvelu. Sen kautta pääsee tilaamaan aineistoa, jota ei löydy pääkaupunkiseudun yleisistä kirjastoista. Kaukopalvelun toiminta-alueena on kotimaisten kirjastojen lisäksi myös ulkomaiset kirjastot.

5 5 Kirjaston sähköiset palvelut Harri Oksanen HelMet-kirjastoissa on e-kirjojen lainausta varten kaksi eri ohjelmaa: Overdrive ja Ellibs. E-kirjoja voi ladata tietokoneelle, lukulaitteelle tai mobiililaitteille. Sähköisen kirjat voi lainata suoraan internetistä kirjastokortin tunnusten avulla. Sähkö- ja äänikirjojen käyttämiseen tarvittavan lukuohjelman saa ladattua lainaamisen yhteydessä. Lainoilla on tietty laina-aika ja sen loputtua ne palautuvat itsestään. Lainat voi myös palauttaa ennen laina-ajan päättymistä. OverDrive e-kirjasto englannin- ja ruotsinkielisiä bestsellereitä, sekä kauno- että tietokirjallisuutta yhden yhtäaikaisen käyttäjän lisenssillä paitsi Lonely Planet matkaoppaatlainassa olevaa aineistoa voi varata laina-ajaksi voi valita 7 tai 14 päivää sähkö- ja äänikirjoja Ellibs e-kirjapalvelu suomenkielistä kauno- ja tietokirjallisuutta, sisältää myös englanninkielistä tietokirjallisuutta yhden yhtäaikaisen käyttäjän lisenssillä laina-ajat asiakkaan valittavissa 1 tai 7 päivää aineistoa ei voi varata vain sähkökirjoja Tarkemmat ohjeet e-kirjojen lainaamiseen on koottu E-kirjan lainaamisen ABC -oppaaksi ( Digihelmet E-kirjat E-kirjan lainaamisen ABC) Digihelmien Digihelmet-otsikon alle nostetaan esille erilaisia ajankohtaisia sähköisiä palveluita. Ensimmäisiä helmiä on esimerkiksi klassisen musiikin Musakoulu 1-5.

6 6 Tietokannat Kirjastojen aineistoon kuuluvat myös tietokannat. Osaa niistä voi käyttää minkä tahansa internet-yhteyden kautta, mutta osa avautuu vain kirjaston tietokoneilla ja asiakaspäätteillä. Tietokantojen hankinta on kuntakohtaista eli jokaisessa pääkaupunkiseudun kirjastossa ei ole täsmälleen samanlaista tietokantavalikoimaa käytettävissä. HelMet-kirjastokorttia käyttävä asiakas saa kuitenkin käyttöönsä asiakaspäätteen tietokantoineen jokaisessa kirjastossa. Tietokannat-linkkien aiheenmukaisen jaottelun takaa löytyvät tiedot siitä, missä tietokantoja voi käyttää ja jatkolinkit tietokantoihin. Sosiaalinen media Helmet-kirjastot sosiaalisessa mediassa otsikko tarjoaa suoran linkit kirjaston sivuille Facebookissa. Kirjastot julkaisevat myös valokuvia, joita voi katsella Flickr-kuvapalvelussa ja kirjastoissa tehtyjä videoita on julkaistu YouTubessa. Kirjastosarjakuva Helmet-etusivulla julkaistaan Kirjastosarjakuvia taiteilevan Harri Oksasen oivalluksia kirjastoelämän eri puolilta. Sarjakuvastripeistä on myös koottu arkisto. Sarjakuvien printtiversion voi varata Helmet-kirjaston aineistonhaun kautta: Mikä signum : kirjastosarjakuvia / Harri Oksanen, Vinkkejä ja kirjastojen tapahtumia Kirjastojen tapahtuma-, opastus- ja kurssitarjonta on laaja. Tapahtumahaun kautta saa nopeasti selvitettyä, minne päin pääkaupunkiseutua eri päivinä kannattaa suunnistaa. Valtaosa aikuisille suunnatuista kursseista liittyy jollakin tavalla tietotekniikkaan: kursseilla tutustutaan esimerkiksi tietokoneen tai word-ohjelman peruskäyttöön, musiikin tekemiseen ipadilla, erilaisten aineistojen etsimiseen netistä tai netin tv-, kartta- ja reittipalveluihin. Vinkit ja uutispalat Vinkkien takaa löytyy laaja valikoima kirjastossa tehtyjä artikkeleita ja uutisissa nostetaan esille erilaisia ajankohtaisia teemoja.

7 7 HelMet-kirjastojen lastensivut

8 8 Kirjastoinfoa Kirjastoinfosta löytyy tietoa kirjastokortista ja sillä saatavista palveluista. HelMet pähkinänkuoressa jakaa tilastotietoja pääkaupunkiseudun kirjastopalveluista. Usein kysyttyihin kysymyksiin on kirjattu valmiit vastaukset. Kirjaston verkkopalvelut on esitelty Kun et pääse kirjastoon otsikon alla. Infosivujen kautta voi tehdä kirjastolle hankintaehdotuksia. Löydä tietoa valottaa kirjastojen luokitusta ja tapaa sijoittaa kirjat hyllyihin.

9 9 Helmet-taskukirjasto Älypuhelimeen ladattava kirjastopalvelu Helmet-taskukirjasto verkkokirjaston omaan taskuun. Puhelimeen ladattavan ilmaisen ohjelman avulla voi helposti esimerkiksi hakea aineistoa ja tarkistaa ja uusia lainoja. tuo Palvelun erikoisuus on lainaa kaverille -toiminto. Sen avulla voi hyvän teoksen kierrättää ja lainata kaverilta toiselle suoraan omalla puhelimella. Taskukirjasto-sovelluksen voi ladata Anroid- ja iphone-alustoille.

10 10 Tiedonhaku HelMet-verkkokirjastosta Jokaisen HelMet palvelusivuston sivun ylälaidasta voi tehdä perushaun kirjastoaineistoihin. Siinä voi hakea teoksia aiheen, nimen tai tekijän avulla. Kirjautuminen omiin tietoihin vaatii kirjastokortissa olevan käyttäjätunnuksen ja erikseen hankitun tunnusluvun eli PIN-koodin. Sen saa mistä tahansa HelMet-kirjastosta, jos mukana on virallinen henkilöllisyystodistus. Tarkennettu haku Tarkennetun haun avulla hakutulos täsmentyy. Haun lähtökohdaksi valitaan teoksen nimi, aihe tai tekijä Hakuun voi yhdistää useita hakusanoja. Hakusivulla voi myös määritellä aineistolajin, kokoelman ja kielen Haun voi rajata koskemaan tiettynä vuosina julkaistuja teoksia.

11 11 Hakuvinkkejä JA hakusanojen välissä: Tarja ja Halonen Hakutuloksiin tulee aineistoa, joiden tiedoissa mainitaan sekä sana Tarja että sana Halonen. TAI hakusanojen välissä Tarja tai Halonen Hakutuloksiin tulee kaikki se aineisto, joiden tiedoissa mainitaan joko Tarja tai Halonen. Lisäksi tulevat ne teokset, joissa mainitaan kummatkin hakusanat. EI hakusanojen välissä Halonen ei Tarja Haetaan tietoa Halosista, mutta ei haluta mukaan mitään Tarjaan liittyvää. * Katkaisumerkki: Tarja Halo* Etsitään teoksia, joiden tiedoissa on mainittu mikä tahansa halo-alkuinen sana, esimerkiksi Helosen tai Haloselta. Mukaan tulee myös kaikki muuta tarkoittavat, mutta saman alkuiset sanat (halot ). xxx lainausmerkit eli fraasihaku: Tarja Halonen Lainausmerkit hakusanojen ympärillä varmistavat, että tuloksina on vain viitteitä, joiden tiedoissa hakusanat ovat juuri annetussa järjestyksessä. Fraasihausta on hyötyä paitsi haettaessa henkilöitä, myös esimerkiksi haettaessa laulun tai runon sanoja. Asiasanastot Kirjastojen tietokannoissa käytetään aihetta kuvailevista hakusanoista tiettyjä ja sovittuja muotoja. Oikean hakusanan muodon voi tarkistaa asiasanastoista ja terauruksista. YSA eli onki.fi on suomalainen asiasanasto. Verkko-Kaunokki on kaunokirjallisuuden asiasanasto. HelMet-haun ohjeet löytyvät verkkohaun alalaidasta kohdasta Kirjaston linkit ohjeita. Esimerkkihaku Onko kirjoja, joissa olisi keskiasteen kouluista ja erityisesti ammattikorkeakouluista? Ensimmäinen haku HelMet-tietokannasta tuo tulokseksi yhden vanhan kirjan. Tarkistetaan hakusanat asiasanasto Onkista.

12 12 Ammattikorkeakoulut vaikuttaa oikealta asiasanalta, mutta keskiasteen tilalle ehdotetaan uudempaa rinnakkaistermiä toisen asteen koulutus. Uudella haulla etsitään kirjoja, joissa puhutaan sekä ammattikorkeakouluista että toisen asteen koulutuksesta. Rajataan haku koskemaan korkeintaan 10 vuotta vanhoja teoksia. Haun tuloksena on yhdeksän kirjaa, joista uusin on vuodelta Ylhäältä Artikkeli-näppäimen kautta voi tarkistaa, löytyykö aiheesta artikkeleita. Vasemman reunan valikosta voi määritellä hakua edelleen

E-kirjat sähköiset kirjat

E-kirjat sähköiset kirjat Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentrum E-kirjat sähköiset kirjat Tavoite: Tutustutaan sähköisiin kirjoihin ja kirjaston lukulaitteisiin. Sisältö Maksuttomia

Lisätiedot

E-kirjat - sähköiset kirjat

E-kirjat - sähköiset kirjat Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentrum E-kirjat - sähköiset kirjat Sähköiset eli e-kirjat ovat vielä kehityksensä alkuvaiheessa ja muistuttavat toistaiseksi

Lisätiedot

Vaski-kirjastojen e-kirjojen lainaaminen

Vaski-kirjastojen e-kirjojen lainaaminen Vaski-kirjastojen e-kirjojen lainaaminen Vaski-kirjastojen kokoelmiin kuuluu sekä e-kirjoja ja e-äänikirjoja. Selkeyden vuoksi tässä ohjeessa puhutaan e-kirjoista, mutta samat asiat pätevät suurimmaksi

Lisätiedot

E-kirjan lainaaminen ja lukeminen

E-kirjan lainaaminen ja lukeminen E-kirjan lainaaminen ja lukeminen Missä ne ovat LAKIA-KIRJASTOJEN E-KIRJAT OVAT ELLIBS-KIRJAKAUPAN SIVULLA. VOIT HAKEA NIITÄ KAHDELLA TAVALLA: 1. LAKIA-TIETOKANNASTA ETSIMÄLLÄ TIETTYÄ KIRJAA TAI KAIKKIA

Lisätiedot

SÄHKÖKIRJA HELSINGIN KAUPUNGINKIRJASTOSSA. Helsingin kaupunginkirjasto, Marja Hjelt

SÄHKÖKIRJA HELSINGIN KAUPUNGINKIRJASTOSSA. Helsingin kaupunginkirjasto, Marja Hjelt SÄHKÖKIRJA HELSINGIN KAUPUNGINKIRJASTOSSA Helsingin kaupunginkirjasto, Marja Hjelt 23.10.2012 Yhteistyössä HelMet kirjastot yhdessä ja erikseen kaupungeilla omat budjetit sisällöt jaetaan hankinta keskitetysti

Lisätiedot

Kirjastoinfo TY KTMT Porin tiedekirjasto

Kirjastoinfo TY KTMT Porin tiedekirjasto www.tut.fi/kirjasto/pori kirjasto-pori@tut.fi facebook.com/porintiedekirjasto 040 826 2780 Kirjastoinfo TY KTMT Porin tiedekirjasto Kalvot myös netissä: Porin tiedekirjasto > Koulutus Sisältö: Porin tiedekirjaston

Lisätiedot

Porin tiedekirjasto ja TTY:n verkkoaineistot

Porin tiedekirjasto ja TTY:n verkkoaineistot Porin tiedekirjasto ja TTY:n verkkoaineistot www.tut.fi/kirjasto/pori kirjasto-pori@tut.fi 040 826 2780 Sisältö: Porin tiedekirjaston kotisivu Porin tiedekirjaston aineiston haku Tutcattietokannasta (ja

Lisätiedot

Verkkosivun ulkonäkö mukautuu eri laitteisiin; älypuhelimeen, tablettiin tai tietokoneeseen. Hakuperiaatteet ovat samat laitteesta riippumatta.

Verkkosivun ulkonäkö mukautuu eri laitteisiin; älypuhelimeen, tablettiin tai tietokoneeseen. Hakuperiaatteet ovat samat laitteesta riippumatta. Hakuohje Verkkosivun ulkonäkö mukautuu eri laitteisiin; älypuhelimeen, tablettiin tai tietokoneeseen. Hakuperiaatteet ovat samat laitteesta riippumatta. Hakukenttä on samassa paikassa kaikilla verkkosivuston

Lisätiedot

Kirjastoinfo TuKKK Pori Porin tiedekirjasto

Kirjastoinfo TuKKK Pori Porin tiedekirjasto www.tut.fi/kirjasto/pori kirjasto-pori@tut.fi facebook.com/porintiedekirjasto 040 826 2780 Kirjastoinfo TuKKK Pori Porin tiedekirjasto Kalvot myös netissä: Porin tiedekirjasto > Koulutus Porin tiedekirjaston

Lisätiedot

Porin tiedekirjasto ja TTY:n verkkoaineistot

Porin tiedekirjasto ja TTY:n verkkoaineistot Porin tiedekirjasto ja TTY:n verkkoaineistot www.tut.fi/kirjasto/pori kirjasto-pori@tut.fi 040 826 2780 Sisältö: Porin tiedekirjaston kotisivu Porin tiedekirjaston aineiston haku Tutcattietokannasta (ja

Lisätiedot

Vinkkejä musiikin tiedonhakuun OUTI-verkkokirjastossa

Vinkkejä musiikin tiedonhakuun OUTI-verkkokirjastossa Vinkkejä musiikin tiedonhakuun OUTI-verkkokirjastossa Katja Pietilä / Musiikkiosasto 23.9.2017 Sisältö Verkkokirjaston aloitussivu Tarkan haun aloitussivu Hakutuloksen lukeminen Kokonaisten julkaisujen

Lisätiedot

Verkkokirjaston hakuohjeet

Verkkokirjaston hakuohjeet 1 Verkkokirjaston hakuohjeet Pikahaku Hakulaatikon löydät kaikkien sivujen yläosasta. Voit valita kohdistuuko haku kirjaston aineistotietokantaan, verkkokirjastosivustoon vai avainsanoihin. Voit hakea

Lisätiedot

Etsi aineistoa, uusi lainoja, tee varauksia. http://juolukka.linneanet.fi Onnistuneita hetkiä Juolukan parissa!

Etsi aineistoa, uusi lainoja, tee varauksia. http://juolukka.linneanet.fi Onnistuneita hetkiä Juolukan parissa! Lapin korkeakoulukirjasto Kirjasto- ja tietopalvelut Juolukka pikaopas Etsi aineistoa, uusi lainoja, tee varauksia. http://juolukka.linneanet.fi Onnistuneita hetkiä Juolukan parissa! TIEDONHAKU Jos etsit

Lisätiedot

Tiedonhaku. Esim. kymenlaakso muutosjohtami* Laila Hirvisaari Tuntematon sotilas Ruksi tyhjentää hakukentän.

Tiedonhaku. Esim. kymenlaakso muutosjohtami* Laila Hirvisaari Tuntematon sotilas Ruksi tyhjentää hakukentän. Tiedonhaku Kirjoita hakukenttään teoksen nimi, tekijä, aihe tai muita asiaan liittyviä hakusanoja. Tarvittaessa katkaise hakusana tähdellä *. Tällöin haku löytää kaikki niin alkavat sanat. Esim. hakusana

Lisätiedot

Ohjeita Heili-kirjastojen Rockway.fi-palvelun käyttäjälle

Ohjeita Heili-kirjastojen Rockway.fi-palvelun käyttäjälle Ohjeita Heili-kirjastojen Rockway.fi-palvelun käyttäjälle Oppitunteja seurataan nettiselaimilla Youtube-tyylisen video-ohjelman kautta, eikä mitään erillistä ohjelmaa tarvitse asentaa. Palvelua voi käyttää

Lisätiedot

Nautitaan e-aineistoista

Nautitaan e-aineistoista Nautitaan e-aineistoista - Millaisia kirjoja, lehtiä ja äänilevyjä voit käyttää tietokoneella tai tabletilla? http://kirjasto.mikkeli.fi Mikkelin seutukirjasto 7.12.2018 Tervetuloa tietotunnille! Tunnin

Lisätiedot

HAKU LASTU-VERKKOKIRJASTOSTA LASTU-verkkokirjastosta voi toistaiseksi hakea vain Lahden aineistotietokannasta.

HAKU LASTU-VERKKOKIRJASTOSTA LASTU-verkkokirjastosta voi toistaiseksi hakea vain Lahden aineistotietokannasta. 1 HAKU LASTU-VERKKOKIRJASTOSTA LASTU-verkkokirjastosta voi toistaiseksi hakea vain Lahden aineistotietokannasta. 1. PIKAHAKU ELI HAE TEOSTA, TEKIJÄÄ TAI ASIASANAA - Pikahaku sijaitsee sivuston oikeassa

Lisätiedot

TIEDONHAKU INTERNETISTÄ

TIEDONHAKU INTERNETISTÄ TIEDONHAKU INTERNETISTÄ Internetistä löytyy hyvin paljon tietoa. Tietoa ei ole mitenkään järjestetty, joten tiedonhaku voi olla hankalaa. Tieto myös muuttuu jatkuvasti. Tänään tehty tiedonhaku ei anna

Lisätiedot

Tiedonhaku ja varaaminen

Tiedonhaku ja varaaminen Tiedonhaku ja varaaminen Kyytin verkkokirjasto kyyti.finna.fi 20.11.2018 Tiedonhaku Kirjoita hakukenttään teoksen nimi, tekijä, aihe tai muita asiaan liittyviä hakusanoja. Tarvittaessa katkaise hakusana

Lisätiedot

Kysy kirjastonhoitajalta. Linkkikirjasto. Tiedonhaun portti. Frank-monihaku. kirjastot.fi>

Kysy kirjastonhoitajalta. Linkkikirjasto. Tiedonhaun portti. Frank-monihaku. kirjastot.fi> Kysy kirjastonhoitajalta Linkkikirjasto Tiedonhaun portti Frank-monihaku kirjastot.fi> : Tiedonhaku-kanava Kaikki hakupalvelut ja hakutavat { www.kirjastot.fi/tiedonhaku Tiedonhaku-kanava kokoaa yhteen

Lisätiedot

Kirjastoinfo TaY Pori Porin tiedekirjasto

Kirjastoinfo TaY Pori Porin tiedekirjasto Kirjastoinfo TaY Pori Porin tiedekirjasto www.tut.fi/kirjasto/pori kirjasto-pori@tut.fi 040 826 2780 Kalvot www-sivuilla: Porin tiedekirjasto > Koulutus Sisältö: Porin tiedekirjaston kotisivu www.tut.fi/kirjasto/pori

Lisätiedot

1. PIKAHAKU ELI HAE TEOSTA, TEKIJÄÄ TAI ASIASANAA

1. PIKAHAKU ELI HAE TEOSTA, TEKIJÄÄ TAI ASIASANAA 1 HAKU LASTU-VERKKOKIRJASTOSTA Voit hakea aineistoa kaikkien Päijät-Hämeen yleisten kirjastojen aineistotietokannoista. Varauksia voit tehdä niiden kirjastojen aineistoihin, joihin sinulla on asiakkuus.

Lisätiedot

Verkkokirjaston hakuohjeet

Verkkokirjaston hakuohjeet 1 Verkkokirjaston hakuohjeet Pikahaku Hakulaatikon löydät kaikkien sivujen yläosasta. Voit valita kohdistuuko haku kirjaston aineistotietokantaan, verkkokirjastosivustoon vai avainsanoihin. Voit hakea

Lisätiedot

Vinkkejä musiikin tiedonhakuun OUTI-verkkokirjastossa

Vinkkejä musiikin tiedonhakuun OUTI-verkkokirjastossa Vinkkejä musiikin tiedonhakuun OUTI-verkkokirjastossa Katja Pietilä / Musiikkiosasto 16.1.2017 Sisältö Verkkokirjaston aloitussivu Tarkan haun aloitussivu Hakutuloksen lukeminen Kokonaisten julkaisujen

Lisätiedot

Ilmiöprojektin tiedonhankinta

Ilmiöprojektin tiedonhankinta Ilmiöprojektin tiedonhankinta Aiheena Euroopan unioni Urheilupuiston 9b 10.5.2017 Mikkelin kaupunginkirjasto s. 1 Tervetuloa kirjastotunnille! Avaa sivu https://oppilaidenkirjastopolku.wordpress.com/ Viimeisimmät

Lisätiedot

EMAGZ- AIKAKAUSLEHTIPALVELUN ETÄKÄYTTÖPILOTTI HELMET-KIRJASTOISSA

EMAGZ- AIKAKAUSLEHTIPALVELUN ETÄKÄYTTÖPILOTTI HELMET-KIRJASTOISSA KL2 KL11 EMAGZ- AIKAKAUSLEHTIPALVELUN ETÄKÄYTTÖPILOTTI HELMET-KIRJASTOISSA LAURA KÄRPIJOKI Informaatikko Helsingin kaupunginkirjasto 21.4.2016 Dia 1 KL2 KL11 Esittely: kuka olen, titteli, missä työskentelen,

Lisätiedot

Ilmiöprojektin tiedonhankinta

Ilmiöprojektin tiedonhankinta Ilmiöprojektin tiedonhankinta Kaunokirjallisuuden genret ja kirjailijat Lyseon 8C 23.3.2017 Mikkelin kaupunginkirjasto s. 1 Tervetuloa kirjastotunnille! Avaa sivu https://oppilaidenkirjastopolku.wordpress.com/

Lisätiedot

Kurssikirjahankinta ja e-kirjat JYK:ssä a Jyväskylän yliopiston kirjasto Talvi 2015

Kurssikirjahankinta ja e-kirjat JYK:ssä a Jyväskylän yliopiston kirjasto Talvi 2015 Kurssikirjahankinta ja e-kirjat JYK:ssä a Jyväskylän yliopiston kirjasto Talvi 2015 Esittely 1. Kurssikirjahankinnan periaatteita 2. E-kirjat JYK:ssa 3. Kysymyksiä, keskustelua Mitä hankitaan? Vahvistetussa

Lisätiedot

Lumme-verkkokirjaston tiedonhaun opas Pieksämäen kaupunginkirjasto

Lumme-verkkokirjaston tiedonhaun opas Pieksämäen kaupunginkirjasto Lumme-verkkokirjaston tiedonhaun opas Pieksämäen kaupunginkirjasto Tervetuloa Lumme-kirjastojen verkkokirjastoon! Ilman kirjautumista voit selata aineistotietokantaa tarkistaa onko teos hyllyssä vai lainassa

Lisätiedot

Ajankohtaisen lakitiedon lähteitä

Ajankohtaisen lakitiedon lähteitä Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentrum Tavoitteet Tutustutaan internetin avoimesti käytettäviin oikeudellisiin tiedonlähteisiin, tiedon tuottajiin ja

Lisätiedot

Monihaku ja sähköiset aineistot tutuksi. Jyväskylän kaupunginkirjaston tiedonhaun koulutus

Monihaku ja sähköiset aineistot tutuksi. Jyväskylän kaupunginkirjaston tiedonhaun koulutus Monihaku ja sähköiset aineistot tutuksi Jyväskylän kaupunginkirjaston tiedonhaun koulutus Miksi monihaku? Sähköistä aineistoa valtavat määrät Laadukasta ja ei-niin-laadukasta Ilmaista ja maksullista Monihakuun

Lisätiedot

Kirjastojen verkkoaineistoja opetukseen

Kirjastojen verkkoaineistoja opetukseen Kirjastojen verkkoaineistoja opetukseen Suomalaiset kirjastot, museot ja arkistot ovat tuoneet verkkoon vapaasti käytettäviä tekstejä, kuvia, tietoja ja videoita. Niiden hyödyntäminen vaikkapa ilmiöitä

Lisätiedot

Kirjastojen verkkoaineistoja opetukseen

Kirjastojen verkkoaineistoja opetukseen Kirjastojen verkkoaineistoja opetukseen educa-esite-fi.indd 1 13.1.2017 8:54:49 Suomalaiset kirjastot, museot ja arkistot ovat tuoneet verkkoon vapaasti käytettäviä tekstejä, kuvia, tietoja ja videoita.

Lisätiedot

KUHMON KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTON PALVELUT. Tervetuloa!

KUHMON KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTON PALVELUT. Tervetuloa! KUHMON KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTON PALVELUT Tervetuloa! KUHMON KIRJASTON LAINA-AJAT JA MAKSUT LAINA-AJAT DVD:t, videot Konsolipelit Lehdet Kysytty uutuusaineisto Kirjat ja muu aineisto 4 viikkoa MAKSUT:

Lisätiedot

OHJE TILAAJALLE: YHTEISLAINATILAUKSEN TEKEMINEN

OHJE TILAAJALLE: YHTEISLAINATILAUKSEN TEKEMINEN OHJE TILAAJALLE: YHTEISLAINATILAUKSEN TEKEMINEN 1. Yhteislainatilauksen tekeminen aloitetaan menemällä netin kautta kirjaston pääsivulta (www.kirjasto.oulu.fi) Oula-kokoelmatietokannan Yhteislainaus-toimintoon.

Lisätiedot

KUHMON KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTON PALVELUT. Tervetuloa!

KUHMON KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTON PALVELUT. Tervetuloa! KUHMON KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTON PALVELUT Tervetuloa! LAINAUS Kirjastosta voi lainata kirjoja, lehtiä, nuotteja, äänitteitä, kielikursseja, DVDlevyjä, konsolipelejä ym. Aineiston laina-aika on 4 viikkoa.

Lisätiedot

OUTI-verkkokirjaston opastus

OUTI-verkkokirjaston opastus OUTI-verkkokirjaston opastus OUTI-kirjastot käyttävät avoimen lähdekoodin Kohakirjastojärjestelmää. Kohaa kehitetään jatkuvasti. Aineiston haku Aineistohaun voi tehdä suoraan tältä sivulta. Verkkokirjastoon

Lisätiedot

Ilmiöprojektin tiedonhankinta

Ilmiöprojektin tiedonhankinta Ilmiöprojektin tiedonhankinta Aiheena turvallisuus 6.11.2017 Mikkelin kaupunginkirjasto s. 1 Tervetuloa kirjastotunnille! Avaa sivu https://oppilaidenkirjastopolku.wordpress.com/ à Viimeisimmät artikkelit

Lisätiedot

Kun tavallinen kirja ei riitä - Celian aineistot, äänikirjat, selkokirjat

Kun tavallinen kirja ei riitä - Celian aineistot, äänikirjat, selkokirjat Kun tavallinen kirja ei riitä - Celian aineistot, äänikirjat, selkokirjat Pohjois-Suomen kirjastoautohenkilöstön koulutuspäivä 6.6.2014 Helena Kokko Rovaniemen kaupunginkirjasto Lapin maakuntakirjasto

Lisätiedot

Sähköisten materiaalien käyttö tableteilla

Sähköisten materiaalien käyttö tableteilla Sähköisten materiaalien käyttö tableteilla Oili Valtonen, informaatikko KyAMK / kirjasto- ja tietopalvelut / Kasarminmäki Esityksen sisältö Mitä sähköisiä materiaaleja on tarjolla Mitä mahdollisuuksia

Lisätiedot

Sukelletaan Lummeverkkokirjastoon

Sukelletaan Lummeverkkokirjastoon Sukelletaan Lummeverkkokirjastoon Asioita Lumme-Finna & verkkokirjasto Lumme-Finnan etusivu Hakutoiminnot Omat tiedot ja lainaustoiminnot Lumme-Finna ja Finna.fi Suomen kansalliskirjasto ylläpitää hakupalvelua,

Lisätiedot

Miten löydän Venäjää koskevaa tietoa? Johdatus monitieteiseen Venäjä-tutkimukseen (VEN301)

Miten löydän Venäjää koskevaa tietoa? Johdatus monitieteiseen Venäjä-tutkimukseen (VEN301) Miten löydän Venäjää koskevaa tietoa? Johdatus monitieteiseen Venäjä-tutkimukseen (VEN301) 09.09.2016 www.helsinki.fi/yliopisto 09.09.2016 1 Luennon sisältö 1. Tieteellinen tutkimustieto: EBSCO, Idäntutkimus,

Lisätiedot

Porin tiedekirjasto. Teppo Hjelt

Porin tiedekirjasto. Teppo Hjelt Porin tiedekirjasto Teppo Hjelt kirjasto-pori@tut.fi 040 826 2780, Pohjoisranta 11 C Mikä Porin tiedekirjasto on? Googlaa Porin tiedekirjasto tai ota esite Mitä ovat Tutcat ja Volter? Tutcat sisältää TTY:n,TuKKK:n

Lisätiedot

Porin tiedekirjasto. Teppo Hjelt

Porin tiedekirjasto. Teppo Hjelt Porin tiedekirjasto Teppo Hjelt kirjasto-pori@tut.fi 040 826 2780, Pohjoisranta 11 C Mikä Porin tiedekirjasto on? Googlaa Porin tiedekirjasto kalvot Miten saan kirjastokortin? Kirjastokorttina toimii siruton

Lisätiedot

Ilmiöprojektin tiedonhankinta

Ilmiöprojektin tiedonhankinta Ilmiöprojektin tiedonhankinta Aiheena suomalaiset kirjailijat Lyseon 9d ja 9e Joulukuu 2017 Mikkelin kaupunginkirjasto s. 1 Tervetuloa kirjastotunnille! Avaa sivu https://oppilaidenkirjastopolku.wordpress.com/

Lisätiedot

TIEDONHANKINNAN PERUSTEET (1 op) harjoitus 1 (TaY Pori syksy 2014)

TIEDONHANKINNAN PERUSTEET (1 op) harjoitus 1 (TaY Pori syksy 2014) TIEDONHANKINNAN PERUSTEET (1 op) harjoitus 1 (TaY Pori syksy 2014) Tärkeimmät kotimaiset hakupalvelut Porin tiedekirjaston kotisivut (kerrataan pikaisesti) Porin tiedekirjaston painettu aineisto Tutcatista:

Lisätiedot

Oikeuskirjallisuus Eduskunnan kirjastossa

Oikeuskirjallisuus Eduskunnan kirjastossa Oikeuskirjallisuus Eduskunnan kirjastossa Mirja Pakarinen 28.11.2017 Koulutuksen sisältö Millaista oikeuskirjallisuutta Miten löydän tarvitsemani aineiston kun Selma-kokoelmatietokanta on osana Finna -

Lisätiedot

Sisällys Palvelut... 3 Kaukopalvelut... 3 Tietopalvelu... 3 Laitteisto... 3 Asiakastietokoneet... 3 Kopiokone... 3 Mikrofilmin ja -korttien

Sisällys Palvelut... 3 Kaukopalvelut... 3 Tietopalvelu... 3 Laitteisto... 3 Asiakastietokoneet... 3 Kopiokone... 3 Mikrofilmin ja -korttien Sisällys Palvelut... 3 Kaukopalvelut... 3 Tietopalvelu... 3 Laitteisto... 3 Asiakastietokoneet... 3 Kopiokone... 3 Mikrofilmin ja -korttien lukulaitteet... 3 Tilat... 4 Kokoushuone... 4 Sukututkimustyöpiste...

Lisätiedot

HelMet-kirjaston käyttösäännöt

HelMet-kirjaston käyttösäännöt Sinulle, asiakkaamme HelMet-kirjaston käyttösäännöt HelMet on lyhennys sanoista Helsinki Metropolitan Area Libraries. Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupungin asukkailla on oikeus käyttää kirjastopalveluja

Lisätiedot

Museoviraston kirjaston. lainattavat e-kirjat

Museoviraston kirjaston. lainattavat e-kirjat Museoviraston kirjaston lainattavat e-kirjat Tuija Siimes 10.10.2013 MUSEOVIRASTO E-kirjojen etuja Laajempi valikoima uusia kirjoja tarjolla Maksetaan siitä, mitä käytetään Uusi tapa lukea ja lainata kirjoja

Lisätiedot

Tiedonlähteille NELLIn kautta -

Tiedonlähteille NELLIn kautta - 28.8.2009 1 Tiedonlähteille NELLIn kautta - www.nelliportaali.fi/jy NELLI-portaali on tiedonhakujärjestelmä, joka tarjoaa pääsyn Jyväskylän yliopistossa käytettävissä oleviin sähköisiin aineistoihin kuten

Lisätiedot

ARTIKKELITIETOKANNAT JA OMANELLI PIRJO POHJOLAINEN

ARTIKKELITIETOKANNAT JA OMANELLI PIRJO POHJOLAINEN ARTIKKELITIETOKANNAT JA OMANELLI PIRJO POHJOLAINEN 1 Etäkäyttö Käyttöoikeudet ja -rajoitukset PSK ITU-T IEEE Tali Helsingin Sanomien tekstiarkisto TALENTUM Suomen laki INTERNET hakukoneet aihehakemistot

Lisätiedot

Kirjasto-opas. suomeksi. Tervetuloa Göteborgin kirjastoihin

Kirjasto-opas. suomeksi. Tervetuloa Göteborgin kirjastoihin Kirjasto-opas suomeksi Tervetuloa Göteborgin kirjastoihin Kirjastoista lainaat ilmaiseksi kirjoja, elokuvia, musiikkia, aikakauslehtiä ja tv-pelejä. Järjestämme muun muassa kirjailijavierailuja, satutunteja,

Lisätiedot

Terveystieteiden. kokoelmat ja palvelut

Terveystieteiden. kokoelmat ja palvelut Terveystieteiden osastokirjasto Tertion tilat, kokoelmat ja palvelut 18.8.20118 Terveystieteiden osastokirjasto Tertio Lääkärinkatu 1 Arvo-rakennusrakennus Avoinna: ma-to 9-17 pe 9-16 Oppimiskeskus: 24/7

Lisätiedot

Verkkosyöte on erityinen tiedostomuoto, jonka avulla sivustojen päivityksiä voi jakaa nopeasti ja tehokkaasti.

Verkkosyöte on erityinen tiedostomuoto, jonka avulla sivustojen päivityksiä voi jakaa nopeasti ja tehokkaasti. Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentrum Kiravo 2013 Mikä on verkkosyöte? Verkkosyöte on erityinen tiedostomuoto, jonka avulla sivustojen päivityksiä

Lisätiedot

Palaute FinELibin e- kirjakilpailutuksesta

Palaute FinELibin e- kirjakilpailutuksesta Palaute FinELibin e- kirjakilpailutuksesta Arja Tuuliniemi Kirjastoverkkopalvelut/FinELib Hankkeen tausta FinELib käytti vuoden 2010 ylijäämästä varoja kotimaisten e-kirjojen hankintaan Hankinnan tavoitteena

Lisätiedot

Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto

Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto Tämä on pääkirjasto. Kokkolassa on myös lähikirjastoja: Koivuhaan, Kälviän, Lohtajan ja Ullavan kirjastot. Keskussairaalassa on laitoskirjasto, joka on potilaiden

Lisätiedot

Opas e- aineistojen lainaamiseen

Opas e- aineistojen lainaamiseen Opas e- aineistojen lainaamiseen Vanamo-kirjastot Mitä tarvitset? Vanamo-kirjastojen kirjastokortti ja tunnusluku Tietokone, tabletti, lukulaite tai älypuhelin Verkkoyhteys lainojen lataamista varten vanamokirjastot.fi

Lisätiedot

4 Opiskelutyyppi tällä hetkellä: oppilaitos, linja, vuosikurssi. 6 Tulevaisuuden suunnitelmasi ja tavoitteesi opiskelussa

4 Opiskelutyyppi tällä hetkellä: oppilaitos, linja, vuosikurssi. 6 Tulevaisuuden suunnitelmasi ja tavoitteesi opiskelussa AIKUISEN OPPIJAN MUOTOKUVA YLEISEN KIRJASTON TIETOPUOLISTEN PALVELUJEN KÄYTTÄJÄNÄ: Syventävä tutkimus teemahaastattelumenetelmällä Teemahaastattelurunko 4.8.2000 I Haastateltavan taustatiedot 1 Syntymävuosi

Lisätiedot

Älykäs laskenta, diplomityöseminaari. Lappeenrannan Tiedekirjasto Iris Tahvanainen 1.2.2013

Älykäs laskenta, diplomityöseminaari. Lappeenrannan Tiedekirjasto Iris Tahvanainen 1.2.2013 Älykäs laskenta, diplomityöseminaari Lappeenrannan Tiedekirjasto Iris Tahvanainen 1.2.2013 Tiedonlähteitä Kirjat painetut ja sähköiset oppikirjat, tietokirjat, käsikirjat jne. Wilma, muut (kirjasto)tietokannat,

Lisätiedot

Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013

Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Hyvä asiakkaamme! Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa

Lisätiedot

Sipoon kunnankirjasto Sibbo kommunbibliotek

Sipoon kunnankirjasto Sibbo kommunbibliotek Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Sipoon kunnankirjasto Sibbo kommunbibliotek TÄRKEYS = Palvelujen tärkeys minulle TOIMIVUUS = Miten kirjasto on onnistunut Kirjaston käyttäjäkysely 2013

Lisätiedot

Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET

Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Ohjelma Tammi-maaliskuu 2016 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa! Asiakaskoulutuksista

Lisätiedot

Akateeminen tiedonhankinta - yliopisto-opiskelun perustaito

Akateeminen tiedonhankinta - yliopisto-opiskelun perustaito Lappeenrannan Akateeminen tiedonhankinta - yliopisto-opiskelun perustaito Marja Talikka informaatikko 31.8.2017 1 Akateeminen tiedonhankinta tiedonhankinta on olennainen osa akateemista opiskelua ja tutkimusta

Lisätiedot

Elämäniloa ja sivistystä. Lahden kaupunginkirjasto maakuntakirjasto

Elämäniloa ja sivistystä. Lahden kaupunginkirjasto maakuntakirjasto Elämäniloa ja sivistystä Lahden kaupunginkirjasto maakuntakirjasto Elämäniloa ja sivistystä Tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden hankkia tietoa ja elämyksiä. Toimintamme edistää luku-, kirjallisuus-

Lisätiedot

Porvoon kaupunginkirjasto: vastukset 2013

Porvoon kaupunginkirjasto: vastukset 2013 Porvoon kaupunginkirjasto: vastukset 2013 Vastauksia kielen mukaan Svar enligt språk Kieli - Språk swe fin 0 50 100 150 Vastaustapa - Svarsmetod Paperivastaus - papperssvar Sähköinen vastaus - elektroniskt

Lisätiedot

Heili-verkkokirjaston opas

Heili-verkkokirjaston opas Imatran kaupunginkirjasto Heili-verkkokirjaston opas www.heilikirjastot.fi 22.4.2015 Sisällysluettelo Verkkokirjaston käyttö... 3 Sisäänkirjautuminen... 3 Kirjastokortilla... 3 Verkkokirjaston käyttäjätunnuksella...

Lisätiedot

NELLI Kansallinen tiedonhakujärjestelmä

NELLI Kansallinen tiedonhakujärjestelmä NELLI Kansallinen tiedonhakujärjestelmä Nelli on väline tiedonhakuun ja -hallintaan Nelli kokoaa kirjaston elektroniset tiedonlähteet yhteen paikkaan Eri alojen tietokannat Elektroniset lehdet Kokoelmatietokannat

Lisätiedot

Minun ja sinun. - meidän kirjastomme. Sisältää ETUKUPONKEJA kirjaston palveluihin, katso s.6!

Minun ja sinun. - meidän kirjastomme. Sisältää ETUKUPONKEJA kirjaston palveluihin, katso s.6! Minun ja sinun - meidän kirjastomme Sisältää ETUKUPONKEJA kirjaston palveluihin, katso s.6! Minun ja sinun 2 meidän kirjastomme Kokemuksia, ideoita ja tunteita Kirjastossa on säpinää ja hiljaisuutta, vanhoja

Lisätiedot

Vantaan kaupunginkirjasto. Monipuolinen yhteistyökumppani

Vantaan kaupunginkirjasto. Monipuolinen yhteistyökumppani Vantaan kaupunginkirjasto Monipuolinen yhteistyökumppani Vantaan kaupunginkirjasto Tietoa ja teknologiaa Vantaan kaupunginkirjastolla on kymmenen toimipistettä ja kaksi kirjastoautoa. Ne tarjoavat kuntalaisten

Lisätiedot

Kirjastojen verkkoaineistoja opetukseen. Tekstejä, tietoja, kuvia, videoita. Ideoi, yhdistele ja hyödynnä vapaasti!

Kirjastojen verkkoaineistoja opetukseen. Tekstejä, tietoja, kuvia, videoita. Ideoi, yhdistele ja hyödynnä vapaasti! Kirjastojen verkkoaineistoja opetukseen Tekstejä, tietoja, kuvia, videoita. Ideoi, yhdistele ja hyödynnä vapaasti! Suomalaiset kirjastot, museot ja arkistot ovat tuoneet verkkoon vapaasti käytettäviä tekstejä,

Lisätiedot

Arena-koulutus Sisäänkirjautuminen ja omat sivut. Noora Muurimäki Outi Syväniemi Leila Virta

Arena-koulutus Sisäänkirjautuminen ja omat sivut. Noora Muurimäki Outi Syväniemi Leila Virta Arena-koulutus Sisäänkirjautuminen ja omat sivut Noora Muurimäki Outi Syväniemi Leila Virta 1 Sisäänkirjautuminen ja omat sivut osio: Eri kirjautumistavat verkkokirjastoon, unohtuneet käyttäjätunnukset

Lisätiedot

E-kirjat. ja uusi Ellibsin käyttöliittymä

E-kirjat. ja uusi Ellibsin käyttöliittymä E-kirjat ja uusi Ellibsin käyttöliittymä Miksi e-kirja? Tablettien yleistyessä luettavat kirjat kulkevat kätevästi mukana Tekstin kokoa voi säätää oman mieltymyksen mukaisesti, fonttiakin voi halutessaan

Lisätiedot

Vantaan sivistystoimi

Vantaan sivistystoimi Vantaan sivistystoimi Paula Ylöstalo-Kuronen Apulaiskaupunginjohtaja 12.9.2012 Sivistystoimen visio ja toiminta-ajatus Vantaa on kasvuun, oppimiseen, uudistumiseen ja sivistykseen luottava lasten, nuorten

Lisätiedot

Porin tiede- kirjasto kirjasto-pori@tut.fi 040 826 2780, Pohjoisranta 11 C

Porin tiede- kirjasto kirjasto-pori@tut.fi 040 826 2780, Pohjoisranta 11 C Porin tiedekirjasto kirjasto-pori@tut.fi 040 826 2780, Pohjoisranta 11 C Tietoa kirjastosta Porin tiedekirjasto on kaikille avoin tekniikan, kauppa- ja yhteiskuntatieteiden, kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen

Lisätiedot

Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä.

Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä. Asiakaskysely kirjastopalveluista Hyvä asiakkaamme! Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä.

Lisätiedot

SÄHKÖISET SISÄLLÖT YLEISIIN KIRJASTOIHIN KÄYTÄNNÖSSÄ

SÄHKÖISET SISÄLLÖT YLEISIIN KIRJASTOIHIN KÄYTÄNNÖSSÄ SÄHKÖISET SISÄLLÖT YLEISIIN KIRJASTOIHIN KÄYTÄNNÖSSÄ Virva Nousiainen-Hiiri Helsingin kaupunginkirjasto 1.5.2012 SÄHKÖISET SISÄLLÖT YLEISIIN KIRJASTOIHIN TYÖRYHMÄN KOKOUKSET Työryhmän kokoukset kerran

Lisätiedot

Tiedonhaku opiskelun osana CHEM Virpi Palmgren Tietoasiantuntija DI Oppimiskeskus beta

Tiedonhaku opiskelun osana CHEM Virpi Palmgren Tietoasiantuntija DI Oppimiskeskus beta Tiedonhaku opiskelun osana CHEM 8.9.2015 Virpi Palmgren Tietoasiantuntija DI Oppimiskeskus beta virpi.palmgren@aalto.fi Miten CHEM-A100 -kurssin kirjaston osuus sisältää - Tiedonhaku oppimisen osana -luento

Lisätiedot

VASKI ja järjestelmäuudistus Asiakkaan kysymyksiä Vaskista

VASKI ja järjestelmäuudistus Asiakkaan kysymyksiä Vaskista VASKI ja järjestelmäuudistus Asiakkaan kysymyksiä Vaskista Uusi Vaski 2.5.2012 Milloin Vaski laajenee? Milloin oma kirjasto on osa Vaskia? Laajentunut Vaski avaa ovensa 2.5.2012. Miksi Vaski laajenee?

Lisätiedot

Elisa Chat. Leila Virta

Elisa Chat. Leila Virta Elisa Chat Leila Virta 20.2.2018 1 Chatti-palvelut verkkosivustoilla Tarjotaan asiakaspalvelua monesta kanavasta. Chatillä madalletaan asiakkaan yhteydenottokynnystä. Chatissä selvitetty asia on yleensä

Lisätiedot

Suomen yleisten kirjastojen tilastot

Suomen yleisten kirjastojen tilastot http://tilastot.kirjastot.fi/?orgs=15&years=,&stats=1,33,100,10... 1 / 5 5.4.2017 10:45 Suomen yleisten kirjastojen tilastot Statistik för allmänna biblioteken i Finland Finnish Public Libraries Statistics

Lisätiedot

27.10.2011 Ellibs e-kirjojen hankintamallit ja lisensiointiehdot. Juha Tarvainen. Lingsoft Oy

27.10.2011 Ellibs e-kirjojen hankintamallit ja lisensiointiehdot. Juha Tarvainen. Lingsoft Oy 27.10.2011 Ellibs e-kirjojen hankintamallit ja lisensiointiehdot Juha Tarvainen Lingsoft Over 25 Years of Leading Language Technology Lingsoft 1986 - Ellibs Oy Perustettu 2002 Lingsoftin omistukseen 2006

Lisätiedot

ESPOON, HELSINGIN, KAUNIAISTEN JA VANTAAN KAUPUNGINKIRJASTOT

ESPOON, HELSINGIN, KAUNIAISTEN JA VANTAAN KAUPUNGINKIRJASTOT HELMET- KIRJASTOJEN ELI ESPOON, HELSINGIN, KAUNIAISTEN JA VANTAAN KAUPUNGINKIRJASTOJEN ASIAKASREKISTERI 1.5.2014 1 REKISTERIN NIMI 2 REKISTERINPITÄJÄ 3 REKISTERIN VASTUUHENKILÖ 4 YHTEYSHENKILÖ REKISTERIÄ

Lisätiedot

FinELibin e-kirjahankinta 2012-13. Arja Tuuliniemi Verkkoseminaari yleisille kirjastoille 12.3.2013

FinELibin e-kirjahankinta 2012-13. Arja Tuuliniemi Verkkoseminaari yleisille kirjastoille 12.3.2013 FinELibin e-kirjahankinta 2012-13 Arja Tuuliniemi Verkkoseminaari yleisille kirjastoille 12.3.2013 Tausta ja tavoitteet FinELib-konsortio on käyttänyt 2010 määrärahoista jääneet 52 000 euroa kotimaisten

Lisätiedot

ASIAKASKOULUTUKSET. Kurssiohjelma Syksy 2017

ASIAKASKOULUTUKSET. Kurssiohjelma Syksy 2017 Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Kurssiohjelma Syksy 2017 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa! Kursseista

Lisätiedot

Ebrary-palvelun e-kirjojen lukeminen selaimessa

Ebrary-palvelun e-kirjojen lukeminen selaimessa Ebrary-palvelun e-kirjojen lukeminen selaimessa Palaute: nelli @uef.fi Ohje päivitetty: 1.9.2016 / KM Lukuohjeita myös Ebraryn sivuilla: New Online Reader Yliopiston käyttöön hankitussa Ebrary-palvelussa

Lisätiedot

Stefan Oino. TITEPK.n vierailuluento 24.8.2012

Stefan Oino. TITEPK.n vierailuluento 24.8.2012 1 Kirjaston sähköiset palvelut opiskelijalle Stefan Oino TTY /Kij Kirjasto 23.8.2012 2012 POP:n kautta kirjaston sivuille 2 1. 2. 3. Tutcat 3 Luettelo kirjaston painetuista aineistosta: kirjat ja lehdet

Lisätiedot

Kaikkien kirjasto. Näin käytät kirjastoa. Selkoesite

Kaikkien kirjasto. Näin käytät kirjastoa. Selkoesite Kaikkien kirjasto Näin käytät kirjastoa Selkoesite Kaikkien kirjasto Tämä esite on julkaistu osana Kaikkien kirjasto -kampanjaa. Kampanjan toteuttavat Selkokeskus, Kulttuuria kaikille -palvelu ja Suomen

Lisätiedot

Aleksi ja ARTO artikkeliviitetietokannat

Aleksi ja ARTO artikkeliviitetietokannat Aleksi ja ARTO artikkeliviitetietokannat Artikkeliviitetietokannoissa on viitteitä artikkeleihin, mutta ei varsinaisia artikkeleita. Viitteestä saa tiedot, joiden avulla voi etsiä käsiinsä lehden, jossa

Lisätiedot

VASKI kirjastot: uusi järjestelmä ja uusia kirjastoja 2.5. alkaen

VASKI kirjastot: uusi järjestelmä ja uusia kirjastoja 2.5. alkaen VASKI kirjastot: uusi järjestelmä ja uusia kirjastoja 2.5. alkaen Kysymyksiä ja vastauksia (muutokset mahdollisia) Milloin Vaski laajenee? Milloin oma kirjasto on osa Vaskia? Laajentunut Vaski avaa ovensa

Lisätiedot

Tervetuloa Huittisten kaupunginkirjastoon

Tervetuloa Huittisten kaupunginkirjastoon Tervetuloa Huittisten kaupunginkirjastoon Lokakuu 2015 Huittisten kaupunginkirjastoon kuuluvat Huittisten pääkirjasto ja Vampulan kirjasto. Huittisten kaupunginkirjasto kuuluu Satakirjastoihin. Satakirjastoihin

Lisätiedot

CINAHL(EBSCO) käyttöohjeita (10/2010)

CINAHL(EBSCO) käyttöohjeita (10/2010) CINAHL(EBSCO) käyttöohjeita (10/2010) Sisältö 1. Katkaisumerkki, sanojen yhdistely, fraasihaku... - 1-2. Advanced Search haku vapailla hakusanoilla... - 1-3. Haku asiasanoilla (CINAHL Headings)... - 2-4.

Lisätiedot

Tiedonhaku opiskelun osana CHEM Virpi Palmgren Tietoasiantuntija DI Oppimiskeskus beta

Tiedonhaku opiskelun osana CHEM Virpi Palmgren Tietoasiantuntija DI Oppimiskeskus beta Tiedonhaku opiskelun osana CHEM 15.9.2016 Virpi Palmgren Tietoasiantuntija DI Oppimiskeskus beta virpi.palmgren@aalto.fi Tietoaineistot opiskeluun Elektroniset tiedelehdet 66 000 Painetut tiedelehdet 800

Lisätiedot

Seija Kivelä ja Sinikka Ahonen / Tampereen ammattikorkeakoulu

Seija Kivelä ja Sinikka Ahonen / Tampereen ammattikorkeakoulu Kurssikirjat verkkoon: oppia e- muodossa Seija Kivelä ja Sinikka Ahonen / Tampereen ammattikorkeakoulu E-kirjaprojekti 2008 kokoelmapolitiikan peruslinjaus: kaikessa aineistohankinnassa suositaan e-aineistoja,

Lisätiedot

Sähköiset sisällöt yleisiin kirjastoihin - hanke Turku 10.9.2013 Aija Laine aija.laine@turku.fi

Sähköiset sisällöt yleisiin kirjastoihin - hanke Turku 10.9.2013 Aija Laine aija.laine@turku.fi Sähköiset sisällöt yleisiin kirjastoihin - hanke Turku 10.9.2013 Aija Laine aija.laine@turku.fi E-kirjalla on monia määritelmiä ja monta nimeä Tiedosto, joka käsittää kirjan lukijalle välittyvän sisällön

Lisätiedot