Avoimet Portit-ohjelma 2015

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Avoimet Portit-ohjelma 2015"

Transkriptio

1 Avoimet Portit-ohjelma 2015 Tapahtumaan ilmoittautuneet pihat, puutarhat ja muut kulttuurikohteet vuonna Vierailukohde on avoinna klo ellei tekstissä toisin ole mainittu. 1. Natalian taideateljee, Raatihuoneenkatu 8 Pikku Pariisi Raatihuoneen puistossa Cittaslow-hengessä. Ammattitaitelijat ja harrastajat maalaavat ja piirtävät halukkaille muotokuvia. Puistossa on taiteilijoiden Esa Tiaisen, Juhani Ojasen ja Natalia Kalevan yhteisnäyttely. Natalian taideateljeessa Kristiinankaupungin vuoden 2014 taiteilija Natalia Kalevan taidetta ja maalausleikkejä lapsille. 2. Tuula Stolt, Aitakatu 4 Lasten leikki- ja keinupiha puutarhassa. Puolitusinaa erilaisia keinuja. Suomenlammas uuhi Kyllikki ja karitsat Martta ja Kille aitauksessa. Kompostoinnin salat! Tuula Stolt kertoo kompostoinnista. 3. Charles Marin, Aitakatu 11 Villiintyneessä puutarhassa restauroinnissa oleva 1820-luvun pientalo. Puu- ja maalausrestaurointityöt perinteisin materiaalein ja menetelmin. 4. Johanna & Kim Andlin, Ulrika Eleonorankatu 8 Kirppis & jäätelöbaari (kotona tehtyä jäätelöä), HormoniSisters esiintyvät lauantaina klo pihassamme. 5. Lehtola Nina & Eino, Aitakatu 20 A 6. Roy Långfors, Aitakatu 20 Kirppis, osittain työnäytöksenä vaihdetaan talon päädyn yläikkuna alkuperäiseksi. 7. Britt-Mari Kamppinen, Sibeliuksentie 5 Keramiikan, kuvataiteen ja huovutettujen tuotteiden näyttely, kirppis. HormoniSisters esiintyvät lauantaina klo pihassani. 8. Annita Ödman, Aitakatu 28 Taidenäyttely, taidekirppis, puutarhassa kädentaidon töitä. 9. Kimmo Sten, Aitakatu 28 B Eläkkeellä olevan merimiehen talo.

2 10. Kristinestads Metodistförsamling, Aitakatu 35 Taloon tutustumismahdollisuus, kirppis, kahvitarjoilua sekä suolaiset ja makeat leivonnaiset. 11. Trattoria Tranquillo, Salantie 1 Kehitysvammaisten pop-up kahvila ja tanssit Arto Kallion orkesterin tahdittamana lauantaina 13.6 klo Kårkullan ja Merituulen asiakkaat myyvät kädentaidon töitä, kotitekoista grillimakkaraa salaatin kera. Kahvia ja mehua. 12. Arja-Liisa ja Matti Mäntylä, Saunakatu 3 Taidekäsityöläinen ja muotoilija Elina Mäntylä tuo pajansa vanhan laivasepän talon puutarhaan. Myynnissä piensisustus- ja lahjatavaratuotteita sekä koruja. Materiaalina koivuvaneeri ja metallilanka. Tee-se-itse helppo ja kaunis metallilankatuki kasveille ja lapsille omat saippuakuplamuotit. Ohjattuja rautalankakursseja. Metallikynttiläkruunujen näyttely. Tuotteista ja pajoista lisää: ja Metallilankakurssi la klo 13 ja 15.30, su klo 13, kahden tunnin kurssilla opetellaan perinteisen rautalanganpunonnan tekniikoita, valmistetaan metallilankakorit ja avain- tai korukoukut sekä opetellaan sormustekniikka ja kylmätaonta. Kurssin hinta: 25 /hlö, sisältää materiaalit, opetuksen, työvälineet, kahvin/teen ja pientä makeaa. Paja ei edellytä aikaisempaa osaamista. Imoittautumiset ennakkoon elina.mantyla@valona.fi tai tapahtuman aikana tai lipunmyyntiin. Max 12 hlö/paja. Sadesään sattuessa katoksessa. 13. Sjöfartsmagasinet, Rantakatu 62 Veneitä, moottoreita ja mittakaavan mukaisia pienoismalleja laivaveistämöistä, tervahovista ja höyrylaivalaiturista. Avoinna molempina päivinä klo Keltainen Paviljonki ja puistoalue, Saunapuisto Keltaisella Paviljongilla/Saunapuistossa piknik-konsertti la 13.6 klo Petra Sundvik bändeineen, Petra Sundvik, laulu Anders Östling, kitarat, Johnny Nordström, piano, Kenneth Norman, basso, Stefan Brokvist, rummut. (Sateen sattuessa: Kauppahuone Corner) Petran levy Det ja ville myös myytävänä. Lasten leikkipuisto Saunapuistossa. 15. De Gamlas Hem, Rantakatu 77 Lauantaina 13.6 kahvikonsertti klo 12-14, JHS-kitaratrio, Juha Köykkäneva, Harry Kinos ja Sven Rosendahl soittavat.

3 Lauantaina 13.6 klo tarinateatteriesitys ITKU MENNEELLE MAAILMALLE on vanhuksilta itseltään kootuista muisteloista. Esitys sisältää tarinoita, lauluja ja tanssia. Esittäjä on nukketeatteritaitelija ja tanssija Elviira Davidow. Lauantaina 13.6 kädentaidon paja. Käyntipiha sunnuntaina. 16. Margaretha & Herbert Evars, Uusikatu Margaretha Reinlund, Itäinen Pitkäkatu 71 Merikapteeni Parman rakennutti tämän talon, jolla on ikää yli 160 vuotta. Pihalla Parmanin neitien reseptivihkonen myynnissä, jossa myös mielenkiintoista historiaa talosta ja Parmanin perheestä. JUSTIN TIMBERHOUSE Retro Portrait -valokuvanäyttely, vanhanajan pihakahvila, pikkuleipiä myynnissä. 18. Marja-Liisa & Kim Hohenthal, Itäinen Pitkäkatu 67 Mehiläishoitaja Petteri Helander paikalla molempina päivinä klo Hunajaa ja mehiläisiä. Hunajan myyntiä. Hunajan lingonta mikäli uutta hunajaa on tullut ja sään salliessa. 19. Kim och Janette Westerlund, Itäinen Pitkäkatu 65 Kohteessa on 1800-luvun korjausvaiheessa oleva hirsirunkoinen ulkorakennus. Päärakennuksessa on sisäremontti valmistunut syksyllä Pihatyöt ovat vielä kesken. Omistajan ollessa paikalla voi kuulla remontin vaiheista ja tulevista suunnitelmista. Talo/tontti on 1840-luvulla kuulunut kahdelle matruusiperheelle. Talo on nyt ympärivuotisessa vapaa-ajan käytössä ja nykyisillä omistajilla ollut kaksi vuotta. Käyntipiha, kädentaidot, ulkorakennuksen entisöinti. 20. Rita Dahlberg, Läntinen Pitkäkatu Milla & Petri Monola, Hållfastinkatu 8 Vanhan kapteenintalon pihapiirissä nuoren leipurimme CupCake Café. Mahdollisuus tutustua myös majoituspalveluumme Vinkel Pakaritupaan. 22. Yvonne & Lennart Lassfolkh, Rantakatu 46 Perinnerakentamisen erikoisliike Roseborg pihassa. Roseborg on perinteisen, ekologisen ja luonnonmateriaaleihin keskittynyt rakennusmateriaali ja -tarvike myymälä. Arvostamme myös käsityönä tehtyjä asioita villasukista sepän takomiin heloihin. Toivomme voivamme välittää asiakkaillemme terveellisempiä ja turvallisempia materiaaleja, jotka ovat myös kauniita katsella. Kuten Asp kirjoitti kirjassaan Rakennusaineoppi vuonna Varastossamme on myös vanhoja ovia ikkunoita yms.

4 Lennart Lassfolkhin koostama näyttely: Vanhoja valokuvia ja kaupunkikarttoja Kristiinankaupungista näytteillä suolamakasiinissa. Skaftungin Saha esittelee vanhan tyylin puulattialankkuja ja erikoistuotteita kuten kartiolankkuja ja pöytäpenkkejä. 23. Pakkahuoneentori (Hotelli Alman ranta) KALAKERHO SALAR Kalakerho Salar ry esittäytyy la 13.6 klo Hotelli Alman pihassa/laiturilla, Pakkahuoneentorilla. klo Nuorten ongintaa klo Kalan filerointia klo Casting näytös klo Ystävyyskaupunkien välinen laituripilkkikisa Kalatuotteiden myyntiä ja kalastustarvikkeiden esittelyä. KSF-MELOJAT La klo ja su klo Hotelli Alman rannassa, Pakkahuoneen torilla. Tule kokeilemaan kajakkimelontaa ja tutustumaan Kristiinankaupungin melontaseuran toimintaan. Mahdollisuus kokeilla myös SUP-laudalla melomista. 24. Lebellin Kauppiaantalo / Felénin talo, Rantakatu Esitämme tyypillisen 1700-luvun pihapiirin. Leivintuvan ja ulkorakennusten ympäröimä pihamaa, yrttimaa ja humalisto. Toinen aitta ja suolamakasiini ovat avoinna. Bellman ensemble tulkitsee ruotsalaisen, 1700-luvulla eläneen "kuninkaallisen hovirunoilijan", kirjailijan, näyttelijän ja viisulaulajan Carl Michael Bellmanin teoksia.soittaa ja laulaa suomeksi ja ruotsiksi molempina päivinä klo pihassa (sateen sattuessa Felénin talolla). Näyttely yläpihan navetassa: Yvonne Bergvik ja Ulla Råtts, kädentaidon töitä ja taidetta. Raija ja James Murrayn lumoavaa keramiikkaa ja seppämestari Kay Vikströmin töitä näytteillä suolamakasiinissa. Niin nuoret kuin vanhatkin voivat kokeilla taontaa molempina päivinä klo ja klo yhdessä Kay Vikströmin kanssa. Taomme lattiakynttelikön yhdessä. Kynttelikkö lahjoitetaan sitten osallistujien toivomuksesta sopivaan kohteeseen Kristiinankaupungissa. Lebellin kauppiaantalon museo on avoinna klo molempina päivinä.

5 Tarjoilu Felénin talossa, Rantakatu 53, klo molempina päivinä sekä vanhojen Kristiinalaisvalokuvien näyttely. 25. Kristiinankaupungin kirkko, Läntinen Pitkäkatu 20 Kristiinankaupungin uusi kirkko vuodelta 1897 on punatiilinen ja tehty Jacob Ahrenbergin piirustusten mukaan. Torni on 47 metriä korkea ja seurakuntalaisia kirkkoon mahtuu noin tuhat avoinna klo 10 16, la ei ohjelmaa, su klo 10 jumalanpalvelus. Musiikkihetki kirkossa su 14.6., klo Urut, laulu, huilu ja kvartettilaulu - esiintyjinä Tom Bergman, Gun Erikson, Raili Bergqvist, Olle Nilsson, Anna Karin, Dan ja Juhani Martikainen 26. Sinikka Julin, Parmaninkatu 6 Käyntipiha, iso nukkekokoelma, taidekirppis, käsitöitä teemalla vanhasta uuteen. 27. Kristiinan helluntaiseurakunta Saalem, Läntinen Pitkäkatu 23 Lauantaina olemme ovet avoinna ja sunnuntaina Molempina päivinä pidämme musiikillista ohjelmaa ja taloon voi tutustua (puutarhaa meillä ei ole), lisäksi ainakin mehua on tarjolla kulkijoille. Design Aulikin uniikkikäsityötä massasta ja työnäytöksiä pitkin päivää pihassa. 28. Asunto Oy Raatihuoneenpuisto Kristiinankaupunki Bostads Ab Rådhusparken Kristinestad, Läntinen Pitkäkatu Butik Wasa Bank, Raatihuoneenkatu 28 Antiikki-, sisustus- ja käsityöliike Butik Wasa Bank on avoinna koko tapahtuman ajan sekä lauantaina että sunnuntaina. Erikoistarjouksia, löytökori, mehutarjoilu. 30. Anne Heikura, Läntinen Pitkäkatu 17 Talon on rakentanut kauppias Sandberg vuonna Sillä on ollut useita omistajia, joista viimeisin ennen nykyisiä omistajia, oli kaupunginjohtaja Dahlström. Dahlströmien muutettuaan pois, talo oli tyhjillään noin 15 vuotta. Tällä hetkellä talo on remontin alla, mutta kuisti on valmis: kuistilla on esillä Anne Heikuran taidenäyttely "Jänis kuistilla - tule sinäkin käymään hienolla lasikuistilla! 31. Kruununvouti Starcken vanha talo/kirkkokatu, Kirkkokatu 1 Taloon tutustumismahdollisuus. Kirkkokadun talon päätysali on sisustettu kapakaksi ja yksi huone muihin huvituksiin. Paheiden pesä on 1900-luvun alkupuolen kansan kapakka, josta on löytynyt tietoa arkistoista. Paikassa oli kapakka (Stadskällaren) jossa pääasiassa juotiin, mutta pieni

6 suupala oli pakollinen juoman saamiseksi. Lisäksi kirjoitusten mukaan, paikassa oli haureellisia naisia, jotka aiheuttivat epäjärjestystä. Aikakauden lehdissä paikka mainittiin nimellä Paheiden pesä. Bellman ensemble tulkitsee ruotsalaisen, 1700-luvulla eläneen "kuninkaallisen hovirunoilijan", kirjailijan, näyttelijän ja viisulaulajan Carl Michael Bellmanin teoksia.soittaa ja laulaa suomeksi ja ruotsiksi molempina päivinä klo Paheiden pesässä. 32. Ulrika Eleonoran kirkko, Ulrika Eleonorantie 2 (Koulutori) Kristiinankaupungin ensimmäinen puukirkko valmistui vuosina nykyisen Ulrika Eleonoran kirkon paikalle, mutta se paloi Sen tilalle rakennettiin Ulrika Eleonora -kirkko, joka valmistui vuonna Kirkko on restauroitu ja otettu uudelleen käyttöön v Puinen kirkko on tyypillinen rannikon kirkko katosta riippuvine votiivilaivoineen. Laivanrakennustaito näkyy muutenkin kirkossa esim. sisäkattorakenteessa. Kirkon pihalla on vanha hautausmaa, johon kaupungin merkkisuvut on haudattu, myös Kristiinan sankarihaudat ovat tällä kirkkomaalla. Kirkossa pidetään muutama jumalanpalvelus vuodessa. Ulrika Eleonora on suosittu kesähäiden viettopaikka. 33. Tullitupa, Koulutori Ulrika Eleonora kirkon läheisyydessä sijaitseva 1700-luvun tullitupa on sinällään nähtävyys. Tullituvassa on myös myytävänä kädentaidon tuotteita kuten keramiikkaa, laukkuja, tauluja yms., myös iso kirpputori. Avoimet Portit rannekkeita myynnissä. 34. Galleria Spectra, Koulukatu 10 Taideyhdistys Spectran jäsenten Avoimet portit YHTEISNÄYTTELY viihtyisässä ja tunnelmallisessa Galleria Spectrassa klo Marit Hämäläinen, Itäinen Pitkäkatu 43 Pihakahvilassa suolaisia ja makeita herkkuja ja tule samalla katsomaan ulkorakennuksen korjausprojektin edistymistä. 36. Brahegården, Itäinen Pitkäkatu 45 Persiasta Kristiinankaupunkiin - mattonäyttely. Kulttuurimessussa nähtävillä erittäin kauniita kuvia Iranin vanhasta kulttuurista, erilaisista tapahtumista ja nähtävyyksistä. Myynnissä myös persialaisia mattoja.

7 Aito grillimakuelämys, iranilainen kanakebab, jonka tulet aina muistamaan. Jälkiruoka, leivoksia ja persialaista teetä. 37. Pasi Jylli, Itäinen Pitkäkatu 47 Tule tutustumaan vuonna 1812 rakennettuun laivanvarustaja Krepelinin taloon, huoneistomajoitukseen ja huutokauppakamarin pihapiiriin. Kahvitarjoilua ja antiikkikirppis. Sunnuntaina 14.6 klo SHAGENTZ soittaa kappaleita mm. Shadowsilta ja Agentsilta Krepelinin pihassa (sateen sattuessa Kauppahuone Cornerissa). Shagentz:ssa soittavat Juha Köykkis Köykkäneva, Kari Kessa Mäntylä, Kimmo Eränen, Kaj Kärr, Mikael EQ Ekholm. 38. Ann-Mari & Lasse Myllyluoma, Itäinen Pitkäkatu 42 Osallistuu la Vuonna 2013 restauroitu 200-vuotinen talo upeine pihapiireineen. J. Lahtinen Blues Band esiintyy Blues from the living room teemalla la 13.6 klo Jarmo Lahtinen, Laulu, huuliharppu ja kitara, Jenni Lahtinen, piano ja laulu, Mikko Josefsson, rummut. Blues from the living room - CD ostettavissa. 39. Rita Backman, Koulukatu 7 Studio Villa Christina (A-huoneisto) Teemanäyttely: KUKKIA keramiikkaa, vesiväriä, pastelliliitua, öljyä. Puutarha muodostuu kukkivasta kalliosta. Räsymattoja: Monika Uusitalo 40. Karin Rusk, Itäinen Pitkäkatu 34 Lauantaina ja sunnuntaina klo Nukketeatteri Katputlin esitys Kavioiden Kopinat pihassa (sateen sattuessa Kulttuuritalo Duxilla). Nukketeatteritaiteilija ja tanssija Elviira Davidow esittää kolmen aurinkoeläimen maailmansyntytarinan osoittaen perinteisen nukketeatterin monipuolisuuden. Kotisivu: Sunnuntaina klo 13 ja klo 15 Konsertti Skrubiluttan & Skrubilej lapsille ja lapsenmielisille (sateen sattuessa konsertti on Kulttuuritalo Duxilla). Marianne Maans ja Desirée Saarela- Portin esittävät hauskaa ja rytmikästä musiikkia sekä kertovat tarinoita. Tervetuloa mukaan myös laulamaan ja soittamaan fantasiaorkesteriin. Rytmisoittimia saatavilla. Käyntipiha muina ajankohtina. 41. Christer Norrvik, Itäinen Pitkäkatu Liisukka Oksa, Miilukuja 7 Käyntipiha jossa voi istahtaa. 43. Barbro & Canne Lundberg, Itäinen pitkäkatu 23

8 44. Kärkkäinen Raija, Itäinen Pitkäkatu 19 Etupihalla esillä kädentaitotuotteita, sekä pihakirppis. 45. Hemslöjdsgården i Kristinestad, Rantakatu 18 NEULOOSI Hemslöjdsgårdenissa Tjöck Spelmanslag soittaa lauantaina klo 10. Käsitöiden myyntiä. Työnäytöksiä: - Kehräysmestari Barbro Heikinmatti - Virkkauskisälli Maria Blomberg - Huovutusta - Kudomme ja virkkaamme molempina päivinä Näyttelyitä: Virkattuja ja kudottuja sängynpeitteitä, nukkekoteja ja Kati Lagerströmin lusikka- ja haarukkakoruja. KAHVIA TARJOLLA! 46. Tutun tupa Primula, Rantakatu 18 Ruokatarjoilu ja kahvia, käsityötuotteiden myyntiä. 47. Päivi Vesterbacka Keramiikka - Ceramics, Rantakatu 18 Työnäytöksiä, käyttö- ja taidekeramiikkaa Kristiinalaisella Keramiikkastudiolla 48. Kulttuuritalo DUX, Merikatu 21 Galleria Sattumankaupan myyntinäyttely Duxilla klo MLL Kristiinankaupungin paikallisyhdistyksen kahvila Duxissa. Kahvia, teetä, mehua sekä makeita ja suolaisia herkkuja, grillimakkaraa. Puuha- ja askartelunurkkaus lapsille. Avoimet Portit - kuvaesitys salissa. Jännitysseikkailu Jurassic World Bio Duxissa. Maailmanensi-ilta 12.6 klo 19.30, esitykset klo Liput: (Sateen sattuessa lapsille ohjelmaa Duxin salissa: lauantaina ja sunnuntaina klo Nukketeatteri Katputlin esitys Kavioiden Kopinat ja Konsertti Skrubiluttan Skrubilej su klo 13 ja 15, muuten esitykset ovat pihassa nro 40 Karin Rusk) Yhteystiedot ja tilavaraukset: puh , riitta.raikiosoderlund@krs.fi,

9 49. Merimuseo, Kauppatori 1 Laivanvarustaja Wendelinin ent. purjeneulomossa (kirjastorakennuksen yläkerta) sijaitseva merimuseo upeine kokoelmineen on avoinna klo Kristiinankaupungin kirjasto, Kauppatori 1 Osallistuu la 13.6 klo Puutarhakirjojen näyttely. Helmikuussa 1984 avattiin kaupunginkirjasto nk. Wendelinin talossa Kauppatorin varrella. Talon sisustuksessa on pyritty säilyttämään sen alkuperäinen tunnelma. Kauniit kaakeliuunit ja seinäpylväin koristeltu julkisivu antavat kirjastorakennukselle erityisen leiman. Rakennus on yksi parhaiten säilyneistä 1800-luvun puutaloista. Samassa talossa sijaitsee myös merihistorilallinen museo. City Tour Hop On Hopp Off kaupunkijuna LilliPutin lähdöt kaupunginkirjaston edustalta Kauppatorilta. Pysäkkejä Miilukujalla, Pohjoistullituvalla, Raatihuoneen puistossa, Metodistikirkolla ja Saunapuistossa. Päiväkortti on 5 ja sen voi lunastaa junasta tai Kauppatorin Avoimet Portit-infokioskista. Voit jäädä kyydistä ja nousta takaisin niin usein kuin haluat! 51. Jungman Restaurant Café Bar, Merikatu 8 VAU-DE-VILLE! Fillaripianisti AARNO PAAKKARI - instrumentti, soittaja ja kulkupeli samassa paketissa! Jazz - rhythm and blues - stride(kapakka) -piano. Bongaa fillaripianisti Kristiinankaupungin kadulta ja klo Restaurant Café Bar Jungmanin edustalta molempina päivinä! Lauantai-iltana 13.6 klo pianisti Aarno Paakkari soittaa Restaurant Café Bar Jungmanissa. PIHAN MONIVUOTISIA KUKKIA eli PERENNOJA Jungmannin pihassa, laatutuottajatunnuksen saanut Harjunpään Taimisto. Kotisivu: Klo lauantaina ja sunnuntaina perennapuutarhuri Heidi Eriksson kertoo perennojen käytöstä puutarhassa. Vinkkejä helppohoitoiseen kukkapenkkiin, uutuskasvien esittelyä ym. kasviasiaa. Aikaa myös kysymysten esittämiseen. Tervetuloa! Duo Camilla & Kalle esittää lauantaina klo Tauben, Ferlinin, Söderlundhin, Vreesvijkin, Wolgersin, Tagessonin perinteisiä ja kauniita lauluja. 52. Ent. Panimo Toivo, Kauppasaarentie 38 Kristiinankaupungin eteläinen panimo, Panimo Toivo perustettiin vuonna 1862 vaskiseppä Jeremias Sjöströmin, sorvarimestari Johan Salinin ja leipomo- ja rakennusmestari Sven- Erik Nilssonin toimesta. Pulavuosien jälkeen panimomestari Fredrik Grutzmacher osti panimon vuonna 1870 ja panosti oluen tuotantoon kahdeksan vuoden ajan.

10 Eteläinen panimo myytiin vuonna 1878 kauppias Henrik Strandmanille, joka myi sen kolmen vuoden kuluttua edelleen merikapteeni Herman Hjulmanille. Oluenvalmistus ei ollut Hjulmanin alaa ja sen vuoksi hän palkkasi panimomestari Waldemar Lindqvistin hoitamaan panimoa. Lindqvist meni naimisiin Hjulmanin Ida-tyttären kanssa. Nuorten iloksi kapteeni lahjoitti panimon heille häälahjaksi. Waldemar kuoli vuonna 1905 ja sen jälkeen Ida yritti hoitaa liiketoimia kunnes hän palkkasi ruotsalaisen panimomestari Sven Skaden, josta tuli pian myös koko panimon omistaja. Hän kuoli vuonna Tämän jälkeen hänen leskensä Irene yritti hoitaa laajaa liiketoimintaa. Hän piti Kristiinankaupungin Panimon käynnissä, entisti ja suunnitteli uudelleen oluenvalmistuksen, kun kieltolaki keväällä 1932 kumottiin. Mutta resurssit eivät riittäneet ja toiminta päättyi pian sen jälkeen. 53. Paula Hannula, Kauppasaarentie 57 C Käyntipiha, vuokra-asukkaan pienen budjetin rivitalopuutarha. Rivitalohuoneistoon tutustumismahdollisuus. 54. Anne Haavisto, Kauppasaarentie 61 as 8 Rivitaloasunnon viihtyisä puutarha, sekä etu- että takapihalla, kivetyksiä, puutarhakahvila, kättentöitä myynnissä. 55. Arja ja Olle Haavisto, Salantie 12 Käyntipiha, merenrantatontti puutarhoineen. 56. Kesäravintola Pavis, Korkeasaari Lonely Planet kansainvälinen matkaopaskirja on vuoden alussa listannut Paaviksen kuudentoista parhaan joukkoon maassamme. La 13.6 Buffee 15 klo ja su 14.6 Buffee 15 klo Alkuruokapöytä, juomat, pääruokana liha ja kala, jälkiruoka ja kahvi Iltaisin á la carte. Tutustu puutarhuri Elina Mannermon kanssa vanhanajan parantaviin yrtteihin lauantaina klo Paviksen saunalla. puh s- posti: pavis@pavis.fi 57. Sinikka ja Gösta Sjöqvist, Karhusaarentie 175 Japanilainen puutarha, monipuolinen kukkapiha viherkasveineen ja suihkulähteineen. Göstan ollessa paikalla hän mielellään kertoo puutarhaprojekteistaan ja tulevaisuuden suunnitelmista. 58. Villa Valopilkku - Antilan mökkikylä, GPS: Antilantie 110 AB Jelbo Oy:n rakentamaan uuteen lomamökkiin tutustumismahdollisuus Antilan rantakylässä, Kristiinankaupungissa (vain 3 km keskustasta). Osta omaksi! Avaimet käteen-periaatteella. Tutustu netissä puhelin

11 59. Galleri Gottorp, Skrattnäsintie 353 Galleria Gottorp sijaitsee Kristiinankaupungin keskustasta noin 4 km luoteeseen. Tämän vehreän pihaympäristön löydät kivenheiton päästä merenrannasta Skrattnäsintieltä luvulta peräisin olevissa jykevissä hirsirakennuksissa on vuosittain uusitut Stina Engvallin ja Sonja Lapveteläisen taidenäyttelyt. Galleriassa kävijä voi tutustua pysyviin näyttelyihin "Noitavaino Kristiinankaupungissa 1600-luvulla" ja "Elämänmenoa ajanhenkisessä Kristiinankaupungissa". Galleriasta löytyy taideteoksien lisäksi kirjoja, koruja ja matkamuistoja. Halutessaan voi vaikkapa heittäytyä shoppailuun kirppuladossa. 60. Paulgården ja Twin House Winery, Paul Lillhannus, Peruksentie 300, Lapväärtti Twin House Winery, mm. paikallisen mustaherukkaviinin valmistusta. Paul Lillhannus toimi monta vuotta porkkanaviljelijänä. Hänen idearikkaus ja aloitteellisuus johti toisen luokan porkkanoiden vaihtoehtoiseen käyttöön, porkkanoita, jotka yleensä kelpaavat vain eläinruuaksi. Vierailukäynnillä kohteessa saat kuulla lähemmin hänen visioistaan sekä tutustua hänen tuotteisiin. Paulgården voi myös tarjota yöpymismahdollisuuden 2-6 hengen tuvassa. Jos haluat varata - ota yhteys numeroon tai paul.lillhannus@agrolink.fi 61. Maatila Wanha Tupa, Lillsundintie 39, Lapväärtti Wanhalla Tuvalla KAIKILLE jotain: Voi tutustua kahteen kunnostettuun, 1800-luvun pohjalaistaloon, saunavihtojen sidontaa wanhaan tyyliin, käsitöitä, poniajelua, pupuja ja pikkukoira, wanhan tawaran edullinen kirppis, kahvia herkullisine vohveleineen ym. Majoitusta, juhla- ja kokoustilat ympäri vuoden Tervetuloa! fb: Wanha Tupa Puh Kiilin Kotiseutumuseo, Kiilintie 90, Siipyy Luonnonkaunis meren äärellä oleva aito museoalue, jonka kolmekymmentä rakennusta kertoo seudun vanhasta elämästä ja ammateista 1700-ja 1800-luvuilta. Opastettuja kierroksia tilauksesta klo Vanhanajan askareita kokeiltavaksi ja työnäytöksiä lapsille ja aikuisille pihalla: jauhojen jauhamista kivimyllyssä, leivo oma hapanruis- tai pettuleipä vanhanajan uunissa, kulkurinpunontaa, langan kehräämistä oikealla värttinällä tai harjoittele vanhaa kaunokirjoitusta vanhassa Kasalan koulussa. Käsityöläissatu lapsille Henriksdalin museossa klo (suomeksi) Kesä-kahvila: kahvia ja ihania kotona leivottua kakkuja ja paakelseja. Yhteystiedot: puh: , e-post: info@kilen.fi

VANHANAJAN TORIPÄIVÄ

VANHANAJAN TORIPÄIVÄ VANHANAJAN TORIPÄIVÄ 7.9.2019 TORIPAIKKAVARAUKSET: puh. 0400 562 980, maarit.rosengard@pp.inet.fi PÄIVÄN OHJELMASSA lauantaina 7. syyskuuta: TORIMYYNTIÄ ja käsityöalan työnäytöksiä: klo 9-15 MUSIIKKIA

Lisätiedot

Programblad Ohjelmavihkonen Kristinestad Kristiinankaupunki. 13-14.6 kl./klo 10-18

Programblad Ohjelmavihkonen Kristinestad Kristiinankaupunki. 13-14.6 kl./klo 10-18 Programblad Ohjelmavihkonen Kristinestad Kristiinankaupunki 2015 1314.6 kl./klo 1018 Kulturevenemang på gårdar och i trädgårdar Kulttuuritapahtuma pihoissa ja puutarhoissa 1 51 SjöfartSmagaSinet merimakasiini

Lisätiedot

Kesä 2015 elävää historiaa joka päivä!

Kesä 2015 elävää historiaa joka päivä! TALOMUSEO GLIMS Kesä 2015 elävää historiaa joka päivä! Kuva: Olli Hakamies Glimsintie 1, Espoo (Jorvin sairaalan vieressä) www.espoonkaupunginmuseo.fi TALOMUSEO GLIMS Glimsintie 1, 02740 Espoo (Jorvin

Lisätiedot

HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA KRISTIINANKAUPUNGISSA 2012

HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA KRISTIINANKAUPUNGISSA 2012 HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA KRISTIINANKAUPUNGISSA 2012 Kristiinankaupungin Sivistys- ja vapaa-aikakeskus on koonnut hiihtolomaviikon ohjelmalehtisen, johon sisältyy paljon erilaista toimintaa. Kristiinankaupungin

Lisätiedot

Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016

Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016 Hyvää kesää toivottaa; Vapaaaikatoimi Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016 Ohjattua leikkikenttätoimintaa 6.-30.06.2016 Kielosaari klo 13-16, Vanhatie 73 Saaren koulu klo 10-13, Koulutie 9

Lisätiedot

Avoimet Portit -ohjelma 2017

Avoimet Portit -ohjelma 2017 Avoimet Portit -ohjelma 2017 Ilmoittautuneet pihat, puutarhat ja kulttuurivierailukohteet vuoden 2017 tapahtumassa (vierailukohteet ovat avoinna 17.-18.6 klo 10-18 jos muuta ei mainita 1 Tuula Stolt, Aitakatu

Lisätiedot

Postimäki. historiasta nykypäivään!

Postimäki. historiasta nykypäivään! Postimäki historiasta nykypäivään! Postimäki on museo- ja kulttuurialue Ilolan kylässä, 9 km Porvoosta koilliseen. Mäellä sijaitsee yksi Suomen parhaiten säilyneistä aidoista mäkitupalaisalueista. Vanhimmat

Lisätiedot

Tervetuloa loma-asuntomessumatkalle Mäntyharjuun!

Tervetuloa loma-asuntomessumatkalle Mäntyharjuun! Tervetuloa loma-asuntomessumatkalle Mäntyharjuun! Loma-asuntomessut Mäntyharjussa 27.6. - 10.7.2011 Valtakunnalliset loma-asuntomessut pidetään lomaasumisen sydämessä Mäntyharjussa 27.6. 10.7.2011. Messut

Lisätiedot

HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA KRISTIINANKAUPUNGISSA 2014

HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA KRISTIINANKAUPUNGISSA 2014 HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA KRISTIINANKAUPUNGISSA 2014 Kristiinankaupungin Sivistys- ja vapaa-aikakeskus on koonnut hiihtolomaviikon ohjelmalehtisen, tarjolla on paljon erilaista toimintaa. Kristiinankaupungin

Lisätiedot

La 21.5 Esitys Klo 15 Vähän Valmiimpi 2 (Valmistuiven esityskokonaisuus)

La 21.5 Esitys Klo 15 Vähän Valmiimpi 2 (Valmistuiven esityskokonaisuus) Auttajat esityksissä: Ennen esityksiä: Pe 20.5 klo 12-14 Esitys tilan rakennus (matot, taustaverhot mm.): Pekka tai Mervi Kurki, Markku Orell, Jukka Hänninen. Lavastus: Olivia, Ottilia, Tiia ja Alexandra.

Lisätiedot

PORVOON MUSEON OPETUSPALVELUT 2016

PORVOON MUSEON OPETUSPALVELUT 2016 PORVOON MUSEON OPETUSPALVELUT 2016 TERVETULOA KONKKARONKKAAN! Porvoon museon työpajatoiminta keväällä 2016 Holmin talon alakerrassa avautui maaliskuussa 2014 kokeellinen työpajatila - KONKKARONKKA. Uusissa

Lisätiedot

Tervetuloa Lapinlahden kirkkoon! Kirkon suunnitteli arkkitehti Frans Anatolius Sjöström vuonna 1877.

Tervetuloa Lapinlahden kirkkoon! Kirkon suunnitteli arkkitehti Frans Anatolius Sjöström vuonna 1877. LAPINLAHDEN KIRKKO Tervetuloa Lapinlahden kirkkoon! Kirkon suunnitteli arkkitehti Frans Anatolius Sjöström vuonna 1877. Kirkkoa rakennettiin vuosina 1877-1880. Kirkon rakennusmestarina toimi Johannes Store

Lisätiedot

Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13

Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13 Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13 Halusin lähteä ulkomaille työssäoppimaan sekä tutustumaan pieneksi aikaa toiseen maahan ja kulttuuriin. Kuusi

Lisätiedot

Vesteristen kesäretki Rautalammilla 1-3.7.2011. Photos from Vesterinen's summerhappenings 2011 1(56) Kuvat, photos Jorma A.

Vesteristen kesäretki Rautalammilla 1-3.7.2011. Photos from Vesterinen's summerhappenings 2011 1(56) Kuvat, photos Jorma A. 1(56) Vesteristen kesäretki Rautalammilla 1-3.7.2011 Photos from Vesterinen's summerhappenings 2011 Kuvat, photos Jorma A. Vesterinen Sukuseuramme lippu liehui Korholan kartanon lippusalossa koko kesätapahtumamme

Lisätiedot

Tervetuloa Häme-päivään 12.7.2014!

Tervetuloa Häme-päivään 12.7.2014! Tervetuloa Häme-päivään 12.7.2014! Humppilan lasitehtaan piha muuttuu toiminnalliseksi kädentaitojen ja kulttuurin tyyssijaksi 12.7., joka on Humppilan Uniikkiviikon avajaispäivä ja samalla vuoden 2014

Lisätiedot

ELÄMÄSI TAPAHTUMIIN LAPPEENRANTA-SALI LAPPEENRANNAN KAUPUNGINTEATTERI

ELÄMÄSI TAPAHTUMIIN LAPPEENRANTA-SALI LAPPEENRANNAN KAUPUNGINTEATTERI ELÄMÄSI TAPAHTUMIIN LAPPEENRANTA-SALI LAPPEENRANNAN KAUPUNGINTEATTERI JUHLAT, KOKOUKSET, KONFERENSSIT JA SEMINAARIT LAPPEENRANTA TARJOAA AINUTLAATUISET PUITTEET IKIMUISTOISIIN TAPAHTUMIIN! MYLLYSAARI KAUPUNGIN

Lisätiedot

TERVETULOA NAUTTIMAAN KESÄSTÄ TORNIOSSA

TERVETULOA NAUTTIMAAN KESÄSTÄ TORNIOSSA TERVETULOA NAUTTIMAAN KESÄSTÄ TORNIOSSA Tästä esitteestä saat tietoa kulttuuritapahtumista, festivaaleista ja vapaa-ajan viettomahdollisuuksista Torniossa kesällä 2015 MUUTOKSET MAHDOLLISIA KESÄTAPAHTUMAT

Lisätiedot

Simo Sivusaari. Nuori puutarhuri

Simo Sivusaari. Nuori puutarhuri Simo Sivusaari Simo Yrjö Sivusaari syntyi 26.10.1927 Vaasassa. Hän kävi kolmivuotisen puutarhaopiston ja on elättänyt perheensä pienellä taimi- ja kukkatarhalla. Myynti tapahtui Vaasan torilla ja hautausmaan

Lisätiedot

OHJELMA 1. Tuula Stolt: Kompostointi 2. Päivikki ja Jukka Piiroinen: Galleria Mini; Ihan pihalla. Uunimestari Kai Ristimäki; Vanhan uunin korjaus

OHJELMA 1. Tuula Stolt: Kompostointi 2. Päivikki ja Jukka Piiroinen: Galleria Mini; Ihan pihalla. Uunimestari Kai Ristimäki; Vanhan uunin korjaus OHJELMA 1. Tuula Stolt: Kompostointi 2. Päivikki ja Jukka Piiroinen: Galleria Mini; Ihan pihalla. Uunimestari Kai Ristimäki; Vanhan uunin korjaus mahdollista? Lauantaina 11.6 klo:11 ja 14 rajoitettu osallistujamäärä,max.

Lisätiedot

Isonkyrön kunnan perusopetus

Isonkyrön kunnan perusopetus Isonkyrön kunnan perusopetus Isonkyrön perusopetus, kerhotoiminta 2015-2016 Isonkyrön kunnan peruskoulut järjestävät kerhotoimintaa opetushallituksen myöntämän valtionavustuksen turvin. Tähän lehtiseen

Lisätiedot

Navigoi Porvoo Toursin maailmaan!

Navigoi Porvoo Toursin maailmaan! Navigoi Porvoo Toursin maailmaan! Kongressimessut 1.-2.4.2009 BP 1 Mitä et vielä tiennyt? - Kartanorikkain alue - Kokous tai juhla yksityisessä ranta-aitassa - Parhaimmat ravintolat Porvoossa - Haikon

Lisätiedot

RAKENNUSPERINTÖPÄIVÄT 2013 KUHMOISISSA

RAKENNUSPERINTÖPÄIVÄT 2013 KUHMOISISSA RAKENNUSPERINTÖPÄIVÄT 2013 KUHMOISISSA Kuhmoisten rakennusperintöpäivät lauantaina 7.9. ja sunnuntaina 8.9.2013 kuuluu Euroopan rakennusperintöpäiviin. Koko Euroopan Unionin alueella järjestetään aina

Lisätiedot

Taide ja kulttuuri lapsille ja nuorille Kesä- Metakka suunnitelma 2016

Taide ja kulttuuri lapsille ja nuorille Kesä- Metakka suunnitelma 2016 k -Pohjois-Karjalan kulttuurirahaston tuella- Taide ja kulttuuri lapsille ja nuorille Kesä- Metakka suunnitelma 2016 1 Metakan kalenteri 2016 Tiistai Keskiviikko Torstai Viikko 26 Musiikki Yhdessä Ekobändi

Lisätiedot

Historiallinen museo. Säästöpankkimuseo

Historiallinen museo. Säästöpankkimuseo HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN 1912 2012 Historiallinen museo Säästöpankkimuseo Vankilamuseo Palanderin talo Sibeliuksen syntymäkoti HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN 1912 2012 Vuonna 2012 on tullut

Lisätiedot

Suinulan Sanomat. Suinulan kyläyhdistys ry:n tiedotuslehti N:o 2/2015 Kalastusasiaa

Suinulan Sanomat. Suinulan kyläyhdistys ry:n tiedotuslehti N:o 2/2015 Kalastusasiaa Suinulan Sanomat Suinulan kyläyhdistys ry:n tiedotuslehti N:o 2/2015 Kalastusasiaa Aiemmin esillä ollut Kuorevesi-järven kalastusyhtymä on saanut lisää mukaantulijoita. Nyt ovat mukana Suinula, Kavala,

Lisätiedot

VÄRT SI LÄN TAPAHTUMAKALENTERI MESSU VÄRTSILÄN KIRKOSSA

VÄRT SI LÄN TAPAHTUMAKALENTERI MESSU VÄRTSILÄN KIRKOSSA VÄRTSILÄN TAPAHTUMAKALENTERI VÄRT SI LÄN KYL ÄT IEDO T E t alvi 2013 /20 14 www. vart sila.f i Värtsilän kirkossa tapahtuu! 04.12. klo 18 Jouluaskartelu perheille seurakuntakodilla. 08.12. klo 17-19 Myyjäiset

Lisätiedot

Sirkka. KYLÄTIEDOTE nro 2/2014. Mäntyranta-Honkalan kyläyhdistys ry:n. Puheenjohtajan palsta

Sirkka. KYLÄTIEDOTE nro 2/2014. Mäntyranta-Honkalan kyläyhdistys ry:n. Puheenjohtajan palsta Mäntyranta-Honkalan kyläyhdistys ry:n KYLÄTIEDOTE nro 2/2014 Puheenjohtajan palsta Jo joutui armas aika ja suvi suloinen... Kevätkauden juhlat on pidetty: lakkiaiset ja ammattiin valmistuneet huomioitu

Lisätiedot

Korson asukaspuisto syksyn 2017 ohjelma

Korson asukaspuisto syksyn 2017 ohjelma syksyn 2017 ohjelma Puisto on avoinna: ma-to klo 8-16 sekä pe klo 8-15 WC:t ja Pöllönpesä (=eväshuone) käytössä puiston aukioloaikoina. Tilat suljetaan siistimisen vuoksi 15 min. ennen sulkemisaikaa. Pihalelut

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

TILAVARAUKSET 1 (5) Kansanmusiikki (pienet hanuristit) Anna-Mari

TILAVARAUKSET 1 (5) Kansanmusiikki (pienet hanuristit) Anna-Mari TILAVARAUKSET 1 (5) TANSSISALI KLO MAANANTAI 7.2. TIISTAI 8.2. KESKIVIIKKO 9.2. TORSTAI 10.2. 12-13 klo 13.30-14.15 klo 12.30-13.15 Tehtävä ja temppurata ML 2 Tehtävä ja temppurata ML 1 14.30-15.15 Eeva

Lisätiedot

VIERAILULLE KURALAN KYLÄMÄKEEN SOSIAALINEN KUVATARINA

VIERAILULLE KURALAN KYLÄMÄKEEN SOSIAALINEN KUVATARINA VIERAILULLE KURALAN KYLÄMÄKEEN SOSIAALINEN KUVATARINA Tervetuloa! Kuralan Kylämäkeen voi saapua montaa reittiä. Voit kulkea Jaanintien yli ylös hiekkatietä 1 tai oikealta Kokeiluverstaan takaa. Voit saapua

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 16.5.2011

Tekninen lautakunta 16.5.2011 Kristiinankaupunki Tekninen lautakunta 16.5.2011 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta Kokouksen: Ajankohta Huom!! Maanatai 16.5.2011 klo. 17.00 Paikka Högåsenin päärakennus, ATK-sali II krs.

Lisätiedot

Juhlaviikon ohjelmia Maanantai 19.9. Avoimia ovia: Piilolan päiväkoti, Äänekoski Kansalaisopisto, Äänekoski klo 14-18 Nuorisotila Sumppu, Sumiainen

Juhlaviikon ohjelmia Maanantai 19.9. Avoimia ovia: Piilolan päiväkoti, Äänekoski Kansalaisopisto, Äänekoski klo 14-18 Nuorisotila Sumppu, Sumiainen Juhlaviikon ohjelmia Maanantai 19.9. - lasten töiden näyttelyn avajaiset klo 14-18 Nuorisotila Sumppu, Sumiainen klo 15-18.45 Nuorisotiedotuspiste Nurkkeli, Äänekoski Näyttelyitä: klo 12-19, vapaa pääsy

Lisätiedot

PIHAPIIRI SUOMALAISTEN PIHARAKENNUKSET. www.kimara.fi 1

PIHAPIIRI SUOMALAISTEN PIHARAKENNUKSET. www.kimara.fi 1 www.kimara.fi 1 Kimara mallisto on laajentunut kattamaan myös hieman kevyemmistä hirsistä toteutetut piharakennukset. Tyylikkäät ja laadukkaat rakennukset on suunniteltu nimenomaan isompien Kimara rakennusten

Lisätiedot

Avoimet Portit -ohjelma 2016

Avoimet Portit -ohjelma 2016 Avoimet Portit -ohjelma 2016 Tapahtumaan ilmoittautuneet pihat, puutarhat ja muut kulttuurikohteet vuonna 2016. Vierailukohde on avoinna 18-19.6. klo 10-18 ellei tekstissä toisin ole mainittu. 1 2 Heikura

Lisätiedot

100 LINTUA -NÄYTTELY WRIGHT KARPPANEN BRUUN

100 LINTUA -NÄYTTELY WRIGHT KARPPANEN BRUUN FERDINAND VON WRIGHT: PUNATULKUT, ÖLJYVÄRI KANKAALLE, 1891 100 LINTUA -NÄYTTELY WRIGHT KARPPANEN BRUUN 4.6.-28.8.2016 JOKA PÄIVÄ KLO 11-18 Näkkimistöntie 1, 47900 Vuohijärvi (Kouvola), kulttuurivuohijarvi.fi

Lisätiedot

Kyläyhdistyksen terveiset 3. Jäsenmaksu 3. Kyläyhdistys vuokraa 4. 100 -vuotias koulumme 5. 30 -vuotias kyläyhdistys 6. Nettisivut 7.

Kyläyhdistyksen terveiset 3. Jäsenmaksu 3. Kyläyhdistys vuokraa 4. 100 -vuotias koulumme 5. 30 -vuotias kyläyhdistys 6. Nettisivut 7. VUOSITIEDOTE 2009 Levikki 400 kpl 1 Sisältö: Kyläyhdistyksen terveiset 3 Jäsenmaksu 3 Kyläyhdistys vuokraa 4 100 -vuotias koulumme 5 30 -vuotias kyläyhdistys 6 Nettisivut 7 Tapahtumat 7-9 Hallituksen jäsenet

Lisätiedot

50-vuotisjuhla 22. 23.5.2012 Hakametsän jäähalli, Tampere

50-vuotisjuhla 22. 23.5.2012 Hakametsän jäähalli, Tampere 50-vuotisjuhla 22. 23.5.2012 Hakametsän jäähalli, Tampere Ohjelmaryhmien vetäjät tutustumassa esiintymisareenaan! Tapahtumatiedote 2/2012 20.3.2012 Sisältö: 1. Tapahtumarannekkeiden ja ruokailujen tilaamisella

Lisätiedot

Jyväskylä Valon kaupunki 22.9.2012

Jyväskylä Valon kaupunki 22.9.2012 Jyväskylä Valon kaupunki 22.9.2012 Alvar Aallon jalanjäljillä Lähdimme Kirstin kanssa kahden tutustumaan junakyydillä Jyväskylän elämään, maisemiin ja ihmisiin. Jyväskylä on minulle nuoruudestani tuttu

Lisätiedot

1.6. 31.8. ma-su 11 17, klo 17 päivän viimeinen opastus museoalueelle, talviaikaan ma-pe 9-15.

1.6. 31.8. ma-su 11 17, klo 17 päivän viimeinen opastus museoalueelle, talviaikaan ma-pe 9-15. Sagalundin museo, Sagalunds museum * Sijainti: Kemiönsaari Omistaja: Sagalundin museosäätiö Aukioloajat: 1.6. 31.8. ma-su 11 17, klo 17 päivän viimeinen opastus museoalueelle, talviaikaan ma-pe 9-15. Aikuiset

Lisätiedot

Multi Culti Päijänteenkatu 1. Klo 13-13.30 Raija Kautonen ja Killi Valkola.

Multi Culti Päijänteenkatu 1. Klo 13-13.30 Raija Kautonen ja Killi Valkola. Edelliset keikat: 2012 Ma 3.12. Yritystilaisuus. La 15.9. The Sound of Vierumäki-finaali. Vierumäki areena. La 1.9. Taidelauantain musisointia kahdessa paikassa: Multi Culti Päijänteenkatu 1. Klo 13-13.30

Lisätiedot

Tervetuloa 17. Leppävaara Cup 23.-24.4.2016

Tervetuloa 17. Leppävaara Cup 23.-24.4.2016 Tervetuloa 17. Leppävaara Cup 23.-24.4.2016 Yleisinfo Turnaus pelataan Leppävaaran urheilupuistossa (Vanha maantie 15) kolmella tekonurmikentällä Leppävaaran urheilupuistossa ja Lepa-Areenalla. Kenttien

Lisätiedot

Myydään suosittu kahvila-lounasravintola PÄIVÄMÄÄRÄ: Myyjän yhteystiedot: Sirpa Ihanus

Myydään suosittu kahvila-lounasravintola PÄIVÄMÄÄRÄ: Myyjän yhteystiedot: Sirpa Ihanus PÄIVÄMÄÄRÄ: 1.4.2019 Myydään suosittu kahvila-lounasravintola Myyjän yhteystiedot: Sirpa Ihanus +358 44 7415716 Yritys: Kahvila Wanha Postitalo Nilsiäntie 76, 73300 Nilsiä www.wanhapostitalo.fi Perustamisvuosi:

Lisätiedot

Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy.

Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy. Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy. 1 1874 perustettu Hangon kaupunki on pikkukaupunki sanan kaikkein parhaimmassa merkityksessä. Rennosti ylellinen Suomen Etelä tarjoaa kiehtovan historian,

Lisätiedot

Visbyn risteily Helsingistä

Visbyn risteily Helsingistä Visbyn risteily Helsingistä Reitti: Karstula-Äänekoski-Jyväskylä-Jämsä (menoon mahdollista saada liityntäkuljetukset myös Keuruulta ja Petäjävedeltä -> kysy lisää toimistoistamme!) Lähdöt: 3.7 ja 24.7

Lisätiedot

Työpajassa tutustutaan rouheaan ja hienostuneempaan katutaiteesseen, erilaisiin tekemisen tekniikoihin ja jalostetaan kokeilumielellä

Työpajassa tutustutaan rouheaan ja hienostuneempaan katutaiteesseen, erilaisiin tekemisen tekniikoihin ja jalostetaan kokeilumielellä TYÖPAJAT 2015-2016 Sinulla on käsissäsi lyhyt selostus niistä kaikista työpajoista, joita voit valita ensi lukuvuodeksi. Kokeile eri mahdollisuuksia ja valitse rohkeasti uusia työpajoja. KATUTAIDE KERAMIIKKA

Lisätiedot

Rademacherin pajat. Elävää käsityötaitoa kulttuurihistoriallisesti merkittävässä ympäristössä

Rademacherin pajat. Elävää käsityötaitoa kulttuurihistoriallisesti merkittävässä ympäristössä Rademacherin pajat Elävää käsityötaitoa kulttuurihistoriallisesti merkittävässä ympäristössä Rademacherin pajoissa Eskilstunassa on jo satojen vuosien ajan valmistettu veitsiä, saksia, silmäneuloja, nuppineuloja,

Lisätiedot

Pirkkalan Vanha kirkko ja hautausmaa

Pirkkalan Vanha kirkko ja hautausmaa Pirkkalan Vanha kirkko ja hautausmaa Pirkkalan Vanha kirkko Valmistunut 1921 Vihitty käyttöön 3.7.1921 Arkkitehti Ilmari Launis Urut Kirkon kellot Kangasalan Urkutehdas 16-äänikertaiset (1972) Bachumin

Lisätiedot

Toimitsijalista SM Pitkä R1 7.-8.9.2013 SYÖTE sivu 1 Tehtävä

Toimitsijalista SM Pitkä R1 7.-8.9.2013 SYÖTE sivu 1 Tehtävä Toimitsijalista SM Pitkä R1 7.-8.9.2013 SYÖTE sivu 1 Tehtävä maali 1. Vesa Halonen pj SK PT Yleisseuranta 2. Tommi Sillanpää SK PT Yleisseuranta 3. Kaj Fredriksson SK PT Tulostus 4. Kai Mutka SK PT Videoseuranta

Lisätiedot

KEVÄTKAUDEN VIIKKO-OHJELMA LAPLAND HOTELS ÄKÄSHOTELLI JA LAPLAND HOTELS YLLÄSKALTIO

KEVÄTKAUDEN VIIKKO-OHJELMA LAPLAND HOTELS ÄKÄSHOTELLI JA LAPLAND HOTELS YLLÄSKALTIO KEVÄTKAUDEN VIIKKO-OHJELMA LAPLAND HOTELS ÄKÄSHOTELLI JA LAPLAND HOTELS YLLÄSKALTIO 7.1-22.4.2016 Ennakkoilmoittautuminen aktiviteetteihin viimeistään edellisenä päivänä klo 12.00 mennessä Lapland Hotel

Lisätiedot

Koko viikon ohjelma on ilmainen, ellei muuta mainita!

Koko viikon ohjelma on ilmainen, ellei muuta mainita! MAANANTAI: 23.6 13-15 Aistien polku, Pedersheim. Ajelu hevosella ja kärryllä, hevosen kengityksen esittely, eläinaiheinen tietovisa. Kaikenikäisille! HUOM Ohjelma on siirretty: tapahtuma järjestään maanantaina

Lisätiedot

KEURUU Kuntataiteilijat

KEURUU Kuntataiteilijat KEURUU Kuntataiteilijat Johanna Juvonen & Biagio Rosa 2015 projekti KUVATAIDE 1. Tuulensylin päiväkoti 1-5 -vuotiaat 2 "Tuulensyli 2015 sekatekniikka vanerille 80 x 120 cm & 160 x 120 cm julkinen teos

Lisätiedot

Varuboden-Osla edustajiston vaalit 2011

Varuboden-Osla edustajiston vaalit 2011 Sivu: 1 A Åland Lähetetty: 124 Äänestys%: 33,1 Hyväksytty: 41 Hyväksytty%: 100,0 Hylätty: 0 Hylätty%: 0,0 Valitaan: 1 Lista M Ääniä: 41 Ääniä%: 100,0 Valittuja: 1 Valittuja%: 100,0 1 90 Kivinen Minna-Lotta

Lisätiedot

KEIKALLA-SIVUN VIIMEISET PÄIVITYKSET

KEIKALLA-SIVUN VIIMEISET PÄIVITYKSET 2.1.2018 TAKAMETSIEN MEKATÄHDET 2007 (Kokkola) Marko Isolehto kitara Kari Pulkkinen kitara ja laulu Jouko Suonvieri rummut Jouni Rieskaniemi laulu Timo Lehtimäki basso ja laulu TAKAMETSIEN MEKATÄHDET 2008

Lisätiedot

Pohjola & Raunistula 20.5. - 26.5.2013

Pohjola & Raunistula 20.5. - 26.5.2013 Pohjola & Raunistula 20.5. - 26.5.2013 Koko viikon Päiväkodin lasten taidenäyttely Pienten kätösten taidetta esillä. Järj. Auralan Setlementti ry ma-pe klo 9-16 la klo 12-16 Auralan kansalaisopiston aula,

Lisätiedot

TAITOKURSSIT JA TAITOPAJAT kevät 2016

TAITOKURSSIT JA TAITOPAJAT kevät 2016 TAITOKURSSIT JA TAITOPAJAT kevät 2016 Näin toimimme kursseillamme: Kurssimaksu ei sisällä tarvikekuluja, mikäli ei toisin mainita. Alle 7 kurssilaista/kurssi; kurssia ei voida toteuttaa. Ilmoittautuminen

Lisätiedot

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Oppitunti 14 Persoonapronominit - Verbien taivutus (Preesens) minä

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Oppitunti 14 Persoonapronominit - Verbien taivutus (Preesens) minä Oppitunti 14 Persoonapronominit - Verbien taivutus (Preesens) 1 minä Minä olen. Minä laulan. Minä tanssin. Minä maalaan. Minä väritän. Minä piirrän. Minä otan. Minä myyn. Minä istun. = Olen. = Laulan.

Lisätiedot

Tervetuloa Yrittäjänaispäiville Kotkaan!

Tervetuloa Yrittäjänaispäiville Kotkaan! Tervetuloa Yrittäjänaispäiville Kotkaan! Saapuminen Kotkaan ja majoittuminen Majoitumme Kotkan Original Sokos Hotel Seurahuoneella (Keskuskatu 21, 48100 Kotka, puh: +358 10 7821 000, kotka.seurahuone@sokoshotels.fi)

Lisätiedot

LATTOMERI 2/2009. Lattomeren Kyläyhdistys ry 2/2009

LATTOMERI 2/2009. Lattomeren Kyläyhdistys ry 2/2009 LATTOMERI :n sääntömääräinen Lattomeren koululla keskiviikkona 4.11.2009 klo 18.00 Käsitellään sääntöjen määräämät asiat. Kahvitarjoilu. TERVETULOA! Länsi-Porin seurakunnan perhekerho Lattomeren kirkko

Lisätiedot

HAM on Helsingin kokoinen taidemuseo

HAM on Helsingin kokoinen taidemuseo Tiedote 19.5.2015 Helsingin taidemuseo uudistuu HAM on Helsingin kokoinen taidemuseo Helsingin taidemuseo HAM avaa uudistuneet tilansa Tennispalatsissa 25.9.2015. Avajaisnäyttelyt sisältävät helsinkiläisten

Lisätiedot

Muistoja ja muinaistekniikkaa

Muistoja ja muinaistekniikkaa Muistoja ja muinaistekniikkaa Elämyksellisen oppimisen jäljillä Liedon Nautelankosken museossa Elsa Hietala & Leena Viskari Nautelankosken museo Liedon paikallismuseo Jatkaa 1950-luvulla perustetun Liedon

Lisätiedot

Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 12.12.2012

Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 12.12.2012 Kristiinankaupunki Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 12.12.2012 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Kokouksen: Ajankohta 12.12.2012 klo. 18.00 Paikka Högåsen, Lapväärtintie

Lisätiedot

LAPINLAHDEN ASEMAN TAPAHTUMAT VUONNA 2019

LAPINLAHDEN ASEMAN TAPAHTUMAT VUONNA 2019 LAPINLAHDEN ASEMAN TAPAHTUMAT VUONNA 2019 TAMMIKUU Höyrybaari, asema, 12.1., la klo 20-01, U.S.S.R. Tiny housen tammiale, putiikissa, kierrätyskeskuksessa ja kahviossa ALE-tuotteita, tilaa uudelle vuodelle

Lisätiedot

Moision Taide ja Pitokartano Oy

Moision Taide ja Pitokartano Oy Moision Taide ja Pitokartano Oy Moisiontie 163, 45120 Elimäki, Kouvola 120 300 120 Tasalattia 1000m2m² Max hlö Seisten Istuen Tilan tyyppi Pinta-ala Talonpojan joulupöytä kaksi yhden hinnalla Moision Kartano

Lisätiedot

PAJAVIIKKO 21. 25. 1. 2008 Viikolla 4. korvataan normaali opetus erilaisilla pajoilla.

PAJAVIIKKO 21. 25. 1. 2008 Viikolla 4. korvataan normaali opetus erilaisilla pajoilla. PAJAVIIKKO 21. 25. 1. 2008 Viikolla 4. korvataan normaali opetus erilaisilla pajoilla. MAANANTAI 21.1. KLO PAJAN NIMI SISÄLTÖ HUONE OPETTAJA HUOMIOITAVAA Mukana 12.25 13.05 Ilona, Maria, 13.25 14.05 Tehtävärata

Lisätiedot

KESÄKUU 2015. Ateljé Margaretha - PL 6370-0000 Helsinki Puh. 09 3157 9210 www.margaretha.fi Sähköposti: asiakaspalvelu@margaretha.

KESÄKUU 2015. Ateljé Margaretha - PL 6370-0000 Helsinki Puh. 09 3157 9210 www.margaretha.fi Sähköposti: asiakaspalvelu@margaretha. KESÄKUU 2015 Ateljé Margaretha - PL 6370-0000 Helsinki Puh. 09 3157 9210 www.margaretha.fi Sähköposti: asiakaspalvelu@margaretha.fi Hyvä Kerhojäsen! Kesäksi valittaviin kerhokäsitöihin liittyy aina tietty

Lisätiedot

Tekninen ja ympäristötoimiala

Tekninen ja ympäristötoimiala Lahden seudun ympäristöpalvelut Tekninen ja ympäristötoimiala 6.11.2006 24.11. alkaa kaamos. Aurinko painuu alas Suomen pohjoisimmassa kolkassa, Nuorgamissa noustakseen seuraavan kerran taivaanrantaan

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla heinäkuu 2018

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla heinäkuu 2018 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla heinäkuu 2018 Sunnuntai 1.7. Maanantai 2.7. 9.30 10.15 Voimaa ja tasapainoa ryhmä TÄYNNÄ ohjaajana Hanna Nikander 13.30-14.30 Puistokonsertti: The Swing Eagles

Lisätiedot

INSPIROIVA MILJÖÖ JA HERKULLISET TARJOILUT

INSPIROIVA MILJÖÖ JA HERKULLISET TARJOILUT INSPIROIVA MILJÖÖ JA HERKULLISET TARJOILUT Logomo Kitchen tuo uuden tavan nauttia hyvästä ruoasta ja juomasta, inspiroivasta ja rennosta miljööstä sekä mieleenpainuvista juhlista ja tapahtumista. Salaisuus

Lisätiedot

Sinkkolan kotieläinpiha Ekopiha- hanke. Kouluyhteistyö - Noljakan koulu

Sinkkolan kotieläinpiha Ekopiha- hanke. Kouluyhteistyö - Noljakan koulu Sinkkolan kotieläinpiha Ekopiha- hanke Kouluyhteistyö - Noljakan koulu Kouluyhteistyön sisältö 1. luokat kasvimaan kylvö 2. luokat kasvimaaretki ja eläinperheet 3. luokat ötökkäpaketti 4. luokat lähikuvassa

Lisätiedot

La 21.5 Ok! Esitys Klo 15 Vähän Valmiimpi 2 (Valmistuiven esityskokonaisuus)

La 21.5 Ok! Esitys Klo 15 Vähän Valmiimpi 2 (Valmistuiven esityskokonaisuus) Auttajat esityksissä: Ennen esityksiä: Pe 20.5 klo 12-14 Esitys tilan rakennus (matot, taustaverhot mm.): Pekka tai Mervi Kurki, Markku Orell, Jukka Hänninen. Lavastus: Olivia, Ottilia, Tiia ja Alexandra.

Lisätiedot

Tule ja tutustu Porin uuteen, vanhaan Kauppahalliin! UUDISTUNUT PORIN KAUPPAHALLI. Jo vuodesta 1927

Tule ja tutustu Porin uuteen, vanhaan Kauppahalliin! UUDISTUNUT PORIN KAUPPAHALLI. Jo vuodesta 1927 Tule ja tutustu Porin uuteen, vanhaan Kauppahalliin! UUDISTUNUT PORIN KAUPPAHALLI Jo vuodesta 1927 PORIN PISIN PALVELUTISKI! Café Nestor Kahvitupa Viva la Coffee Ullan Pakari Lounaspiste Kanttura Ravintola

Lisätiedot

Paritreenejä. Lausetyypit

Paritreenejä. Lausetyypit Paritreenejä Lausetyypit Keskustele parin kanssa, kysy parilta! Omasta mielestäni olen Minun perhe on Minun suku on Minun äiti on Minun isä on Minun koti on Minun lempiruoka on Minun suosikkilaulaja on

Lisätiedot

turun museokeskuksen vuokrattavat tilat

turun museokeskuksen vuokrattavat tilat turun museokeskuksen vuokrattavat tilat Turun museokeskuksesta löytyvät vuokrattavat tilat ovat ihanteellisia paikkoja juhlien, tapahtumien ja kokouksien järjestämiselle. Kun haluat tarkemmin tutustua

Lisätiedot

VILLA FELIX VALMIS KOKONAISUUS MAJOITUS- JA RAVINTOLATOIMINTAAN TAI HOIVAPALVELUJEN TUOTTAMISEEN

VILLA FELIX VALMIS KOKONAISUUS MAJOITUS- JA RAVINTOLATOIMINTAAN TAI HOIVAPALVELUJEN TUOTTAMISEEN 1 VILLA FELIX Felixionat Oy:n konkurssipesä myy kartanomaisen majoitus- / ravintolakiinteistön Västanfjärdissä Kemiönsaaren kunnassa. Osoite: Vestanvikintie 95, 25830 Västänfjärd VALMIS KOKONAISUUS MAJOITUS-

Lisätiedot

Pääkirjoitus: Oppilaskunnan kuulumiset: Tässä ihana lukijamme uusin ViLu-numero.

Pääkirjoitus: Oppilaskunnan kuulumiset: Tässä ihana lukijamme uusin ViLu-numero. VILU Kevät 2016 Pääkirjoitus: Tässä ihana lukijamme uusin ViLu-numero. Penkkarit ja vanhojen tanssit menivät vilauksessa ja loma tulee vastaan, vaikka kuinka yrittäisit sitä vältellä. Luntakin on satanut,

Lisätiedot

Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION

Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION 18. elokuuta kello 14.30 Hki- Vantaan kentällä alkoi tämän vuotinen Twinning vierailumme kaksoiskamariimme Stadeen. Lento lähti 17.30, mutta puheenjohtajamme Jarno

Lisätiedot

Paltaniemi-päivät ja Eino Leino talon kirjapäivät 12.-14.7.2013

Paltaniemi-päivät ja Eino Leino talon kirjapäivät 12.-14.7.2013 Paltaniemi-päivät ja n kirjapäivät 12.-14.7.2013 Tarkista ja päivitä ohjelma: www.kainuuneinoleinoseura.fi Ohjelma : Torstai 11.7.2013 18.00 Musiikkia Runokahvilassa, Marika Mustajärvi & kumppanit Lystinurmi,

Lisätiedot

Tervetuloa Kolhoviikolle!

Tervetuloa Kolhoviikolle! Kolhoviikko 24.6.-3.7. 2016 Tervetuloa Kolhoviikolle! Kolhoviikko järjestetään jo kolmannen kerran. Perinteistä jokaiselle jotakin -teemalla kulkevaa kesän tapahtumaviikkoa on ollut tänä vuonna järjestämässä

Lisätiedot

Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016

Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016 Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016 Lapland Hotel Sirkantähden talven viikko-ohjelmassa nautitaan luonnon rauhasta, uusista kokemuksista, yhdessä tekemisestä ja Lapin tarinoista!

Lisätiedot

Torstaina 4.6. Puolustusvoimain lippujuhlan päivä

Torstaina 4.6. Puolustusvoimain lippujuhlan päivä TOIMINTAOHJELMA 1.6.-7.6.2015 PALVELUKESKUS AVOINNA; MA-TO 7.30-15.00, PE 7.30-15.00 ja LA 7.30-12.00 PALVELUKESKUS SIIRTYY KESÄAIKAAN! SULJEMME 1.6.-30.8. MAANANTAISTA PERJANTAIHIN KLO 15.00. Maanantaina

Lisätiedot

Oulu ennen ja nyt. Pohjois-Pohjanmaan museo Oppimateriaalia kouluille / AK

Oulu ennen ja nyt. Pohjois-Pohjanmaan museo Oppimateriaalia kouluille / AK 1 Pohjois-Pohjanmaan museo Oppimateriaalia kouluille / AK Oulu ennen ja nyt Tätä materiaalia voi käyttää apuna esimerkiksi historian tai kuvataiteiden opinnoissa. Tehtävät sopivat niin yläasteelle kuin

Lisätiedot

Suomen Höyrypursiseuran Saimaan regatta 2011

Suomen Höyrypursiseuran Saimaan regatta 2011 Suomen Höyrypursiseuran Saimaan regatta 2011 Punkaharju Tuunaansaari Saimaan regatta järjestetään lauantaina heinäkuun 2. päivä Punkaharjun Tuunaansaaressa. Tuunaansaaren Lomakeskusalue tarjoaa loistavat

Lisätiedot

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu Kevät 2018 VILLA ARTTU KEVÄT 2018 OHJELMA TERVETULOA VILLA ARTUN NÄYTTELYIHIN, TYÖPAJOIHIN JA TAPAHTUMIIN! Keväällä 2018 Villa Artussa on monenlaisia näyttelyitä,

Lisätiedot

Lauttakylän koulu/ Lautta 1 Iltapäivätoiminnan lukuvuosisuunnitelma 2015-2016

Lauttakylän koulu/ Lautta 1 Iltapäivätoiminnan lukuvuosisuunnitelma 2015-2016 auttakylän koulu/ autta 1 ltapäivätoiminnan lukuvuosisuunnitelma 2015-2016 YY J NEN ÄDENTDT EENEN T T E Tutustumisleikkejä asviksiin liittyvä askartelu asviksiin asviksiin runoja loruja asviksiin lauluja

Lisätiedot

OHJELMA Raija & Pasi Jylli: Ann-Mari & Lasse Myllyluoma: Brahegården: Leena & Sture Riissanen: Starcken talo: Galleria Spectra:

OHJELMA Raija & Pasi Jylli: Ann-Mari & Lasse Myllyluoma: Brahegården: Leena & Sture Riissanen: Starcken talo: Galleria Spectra: OHJELMA 1. Raija & Pasi Jylli: Tutustu laivanvarustaja Krepelinin pihapiiriin. Pihakahvila. Rakennusprojektissa avoimet ovet. 2. Ann-Mari & Lasse Myllyluoma: Lauluntekijä/tarinankertoja Lina Teir tarinatuokio

Lisätiedot

07/07/2014 08:54:02 Turnaus aloitettu. 07/07/2014 08:54:05 Kierros 1 paritettu.

07/07/2014 08:54:02 Turnaus aloitettu. 07/07/2014 08:54:05 Kierros 1 paritettu. 07/07/2014 08:54:02 Turnaus aloitettu. 07/07/2014 08:54:05 Kierros 1 paritettu. Harry Ulvi* - Seppo Järvisalo Stig Svens - Vesa Ala-Kulju* Erkki Saarinen - Lasse Wallin Teuvo Lahti - Kalevi Lehtinen Jussi

Lisätiedot

Kokous- ja juhlatilat

Kokous- ja juhlatilat Murula 50 hengen kokous- ja juhlatila Kartanorakennuksen ensimmäisessä kerroksessa. Dataprojektori, valkokangas ja fläppitaulu Tilavuokra 250 / kokous Tilavuokra 500 / juhlat Kokous- ja juhlatilat Selinin

Lisätiedot

LÄÄKÄRIN VASTAANOTTO TIEDOTTAA! Torstaina 20.11.14 lääkärin vastaanotto suljettu klo 11.00 16.00 henkilökunnan koulutuksen vuoksi.

LÄÄKÄRIN VASTAANOTTO TIEDOTTAA! Torstaina 20.11.14 lääkärin vastaanotto suljettu klo 11.00 16.00 henkilökunnan koulutuksen vuoksi. KOKKOLAN KAUPUNKI TIEDOTTAA Lohtajalainen Lohtajan aluetoimiston tiedotuslehti 21/2014 16.11.2014 Kokkolan kaupungin Lohtajan aluetoimisto os. Lokaniituntie 1, 68230 Lohtaja Avoinna ma pe, klo 9 11 ja

Lisätiedot

HUHTIKUU Tervetuloa! Puh Avoinna:

HUHTIKUU Tervetuloa! Puh Avoinna: Toimintaa järjestää Amurin Teon Tuvan Iltatupa-hanke, jonka tavoitteena on alueellisen yhteisöllisyyden vahvistaminen, ikäihmisten hyvinvoinnin kehittäminen, yksinäisyyden vähentäminen sekä käytäntöjen

Lisätiedot

Vanhustenviikko Kotkassa

Vanhustenviikko Kotkassa Vanhustenviikko 2.-9.10.2016 Kotkassa Sunnuntai 2.10.2016 Vanhusten viikon pääjuhla Seuratalo Sampo, Sampokuja 6. Tilaisuus alkaa kahvituksella kello 13. Juhla klo 14-15.30. Juhlassa monipuolinen ohjelma.

Lisätiedot

SALPALINJA-MUSEO BUNKKERIMUSEO SALPAPOLKU

SALPALINJA-MUSEO BUNKKERIMUSEO SALPAPOLKU SALPALINJA-MUSEO BUNKKERIMUSEO SALPAPOLKU SALPALINJA Salpalinja rakennettiin uuden itärajan turvaksi talvisotaa seuranneen välirauhan aikana v. 1940-41. Keskeneräisen puolustusaseman linnoittamista jatkettiin

Lisätiedot

VANTONTIE 166, RAISIO MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS.

VANTONTIE 166, RAISIO MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS. VANTONTIE 166, RAISIO MYYNTIESITE RAISIO, MAATILA 2 4h+tupak+kph/khh+s+ph+talli+pihatto+ratsastuskenttä, 136 m, 498 000 Vastaava välittäjä Johanna Willberg MYYNTIPÄÄLLIKKÖ, LKV, PARTNER, KAUPANVAHVISTAJA

Lisätiedot

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen?

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen? 5. Vastaa kysymyksiin (kpl1) Onko sinulla sisaruksia? Asuuko sinun perhe kaukana? Asutko sinä keskustan lähellä? Mitä sinä teet viikonloppuna? Oletko sinä viikonloppuna Lahdessa? Käytkö sinä usein ystävän

Lisätiedot

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Syksy, ole tervetullut nyt koivut keltakultaa loistaa auringossa, pihlajat on pelkkää purppuraa ja vaahterassa ruskalehdet

Lisätiedot

Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat

Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat 2.-3.8.2013 Joensuu Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat 2.-3.8.2013 Joensuu Kutsumme kaikki ikäihmisten kuorot ja lauluryhmät kokemaan laulun voimaa Joensuun laulurinteelle,

Lisätiedot

Tervetuloa Hartolaan jatkotapahtumaan

Tervetuloa Hartolaan jatkotapahtumaan Paremman avioliiton jatkoseminaari Hartolassa 26.-27.11.2011 Ilmoittaudu www.parempiavioliitto.fi www.hnmky.fi Tervetuloa Hartolaan jatkotapahtumaan Linna-hotelliin ja Hartolaan 26.-27.11.2011. Nyt on

Lisätiedot

keskiviikko 17.7. Polvijärvi-päivien avajaisilta Polvijärven museonmäellä Tonkkakuninkaallisten valinta museonmäellä

keskiviikko 17.7. Polvijärvi-päivien avajaisilta Polvijärven museonmäellä Tonkkakuninkaallisten valinta museonmäellä POLVIJÄRVI-PÄIVÄT ke - su 17.-21.7.2013 keskiviikko 17.7. klo 18.30 Polvijärvi-päivien avajaisilta Polvijärven museonmäellä Tonkkakuninkaallisten valinta museonmäellä Leikkimielisessä kisassa valitaan

Lisätiedot

HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA KRISTIINANKAUPUNGISSA 2015

HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA KRISTIINANKAUPUNGISSA 2015 HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA KRISTIINANKAUPUNGISSA 2015 Kristiinankaupungin Sivistys- ja vapaa-aikakeskus on koonnut hiihtolomaviikon ohjelmalehtisen, johon sisältyy paljon erilaista toimintaa. Kristiinankaupungin

Lisätiedot

Helsingin tuomiokirkko Kesä 2013

Helsingin tuomiokirkko Kesä 2013 Helsingin tuomiokirkko Kesä 2013 Taas kukkasilla kukkulat, oi Herra, kaikki vyötät ja laumat lukemattomat taas laitumilla syötät. Näin kaikki maa nyt iloissaan sinulle laulaa kiitostaan, julistaa kunniaasi.

Lisätiedot