Pancha Karma -hoitomatka Intiaan. Matkakuvaus ja -ehdot

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pancha Karma -hoitomatka Intiaan. Matkakuvaus ja -ehdot"

Transkriptio

1 Pancha Karma -hoitomatka Intiaan Matkakuvaus ja -ehdot

2 2 PANCHA KARMA HOITOMATKA INTIAAN X Ayurveda-hoitolassa tehtävä, tyypillisesti 21 päivää kestävä Pancha Karma -syväpuhdistushoito on tunnettu tehostaan parantaa monia kroonisia sairauksia (mm. nivelreuma, ylipaino, astma, sydäntaudit) ja antaa lisäksi elämään aivan uutta energiaa ja vitaalisuutta. Hoito sopii erityisesti kroonisista sairauksista kärsiville. Pancha Karma -syväpuhdistushoidosta vastaavat alansa parhaat lääkärit ja hoitajat. Opastajana ja tulkkina toimii kokenut ayurveda-terveyskonsultti Ossi Viljakainen. Ayurveda on perinteistä intialaista luonnon lääketiedettä, joka on tunnettu kyvystään parantaa monia kroonisia vaivoja. Esimerkiksi astma, allergia, reumasairaudet, ylipaino, masennus, stressi, burn-out, ruuansulatusvaivat, iho-ongelmat ja diabetes ovat tyypillisiä vaivoja, joihin ayurveda-hoitojakson aikana saadaan huomattavaa helpotusta, tai mahdollisesti täysi parantuminen.

3 3 Reilun viikon perusteellisen hoidon jälkeen huomasinkin energiatason nousun ja olo parani sekä fyysisesti ja psyykkisesti. Psoriläikät hälvenivät pikkuhiljaa ja haljenneet jalkapohjat antoivat periksi pidemmillekin kävelyretkille. -Jani Sipola, Helsinki Ayurvedan monipuoliset hoidot terveyden ylläpitämiseksi ja sairauksien parantamiseksi pyrkivät palauttamaan tuomaan tasapainon ja palauttamaan harmonian kehollisten järjestelmien, elinten, kudosten ja energioiden välillä. Lisäksi ne auttavat optimoimaan ruuansulatuksen toiminnan ja tuomaan energiaa ja vitaalisuutta elämäämme. Pancha Karma -hoito on erittäin tehokas koko kehon syväpuhdistuskuuri (detox). Hoitojakso suunnitellaan aina hoitoihin erikoistuneen Ayurveda-lääkärin kullekin potilaalle laatiman yksilöllisen hoitosuunnitelman pohjalta. Hoitoihin kuuluu tyypillisesti lääkärin määräämä, tarkoin suunniteltu ruokavalio, ayurvedisia yrttilääkkeitä, rentouttavaa öljyhierontaa, höyrykylpyjä, sekä muita lääkärin määräämiä hoitoja. Hoidon kuluessa keskitytään rentoutumiseen, rauhoittumiseen ja lepäämiseen. Tyypillisesti hoitojakso kestää 21 päivää, mutta kesto voi myös vaihdella 14 päivästä 28 päivään. Pancha Karma -hoitojakson läpi käyneistä potilaista keskimäärin 70% on parantunut hoitojakson myötä kokonaan tulosyynään olleesta vaivasta tai sairaudesta. 20% potilaista on saanut merkittävää lievitystä sairauteensa ja sen oireisiin, mutta heidän olisi hyvä ottaa vielä toinen Pancha karma hoitojakso 6-13 kuukauden kuluessa sairautensa vakavuudesta riippuen - sekä jatkamaan hoitoa itsehoitona, käyttäen lääkärin suosittelemia ayurvedisia yrttivalmisteita ja noudattaen lääkärin opastamaa ruokavaliota ja elämäntapaa.

4 4 Sain Dr. Kotechalta tarkat ohjeet ruokavalioon, elämänrytmiin ja selvennystä muutamiin itseänikin yllättäneisiin mielenpiirteisiin. Toisen viikon jälkeen tunsin olo oli jo lähes taivaallinen. Askel oli kevyt ja mieliala korkealla. -Jani Sipola, Helsinki Matka suuntautuu tasokkaalle ja miellyttävälle Chakrapani Ayurveda-klinikalle Jaipuriin. Hoitoloita pyörittää alansa parhaimmat lääkärit. Chakrapani Ayurveda -hoitola tunnetaan kansainvälisesti erityisesti kroonisten ruuansulatussairauksien, hepatiitin, diabeteksen, nivel- ja reumasairauksien sekä hiustenlähdön parantamisessa, mutta potilaita saapuu kautta maailman hoidattamaan mm. hiusten lähtöä, MS-tautia, nivelreumaa jne - erittäin hyvin tuloksin. Klinikan johtavana lääkärinä toimii Dr. Rajesh Kotecha (MD ayu), sekä hänen vaimonsa, ass. prof. Dr. Mita Kotecha. Pancha karma -hoitojen organisoimisesta vastaa Dr. Pallavi ja lääkkeiden valmistuksesta Dr. Swati. Kaikki hoidossa käytettävät öljyt ja lääkkeet ovat klinikan omaa tuotantoa, ja ne valmistetaan puhtaista luonnon kasveista, yrteistä ja mineraaleista. Jatkuvasti yhä suurempi osa aineksista on sertifioitua luomua, saatavuuden mukaan. Täysi Pancha karma vie 21 päivää, pidennetty versio (vaikeita sairauksia varten) 28 päivää. Lyhennettyä versiota ei oikein voi kutsua täydeksi pancha karmaksi. 5pv, 7pv, 10pv ja 14 päivän versiot on olemassa. Mutta ne soveltuu lähinnä stressin ja uupumuksen poistoon ja elinvoiman palauttamiseen. Varsinainen täys-detox ja kehon uudistuminen vaatii aikaa.

5 5 Panchakarma kestää päivää. Lyhyempää ei voi kutsua pancha karmaksi, koska silloin ei saada kaikkia ylimääräisiä doshia ja kuonaa (amaa) ulos, mutta toki silläkin saadaan hyvää aikaiseksi. Esim stressin purku ja ruuansulatuksen vahvistaminen, energiatasojen nousu. New Delhin uusi, moderni ja kaunis lentoasema Hinta: Finnairin lennot väliltä. Majoitus+matkat paikan päällä+hoidot+ruoka (täysihoito hoitolassa)+ossi-oppaan palvelut: Laskelmat vielä työn alla, mutta hinta alustavasti jotain 2200 lähimaastossa olevaa. Paketin hinta alkaa hahmottua, on jotain 2150 paikkeilla (arvio, tarkempi, lopullinen hinta tulossa). PANCHA KARMA KUIN JÄLLEENSYNTYMÄ Pancha Karma on prosessi, joka pureutuu ongelman alkusyyhyn ja palauttaa Tridoshan (Vata, Pitta, Kapha) alkuperäisen tasapainon kehossa. Pancha Karma ei ole ainoastaan hyvä parantamaan sairauksia, mutta se on myös erinomainen keino erinomaisen terveyden ylläpitämisessä parantaen ruuansulatusta ja aineenvaihduntaprosesseja. Panchakarma -toimenpiteet auttavat kehon täydellisessä puhdistautumisessa (detox), joka puhdistaa kehon aivan solutasolta asti.

6 6 HOIDON KOLME VAIHETTA Panchakarma hoito suoritetaan perinteisesti kolmessa vaiheessa: 1. Purvakarma Potilaan valmistelu Panchakarma-hoidon täyden vaikutuksen saamista varten käyttäen erilaisia terapioita, kuten Abhyanga (Aroma- ja Marma Abhyanga), Udvartana, Swedana (pinda swedana, shalishastika swedana, jne), muita toimenpiteitä, kuten tarpana, shirodhara jne. sekä sisäisesti suun kautta otettavat ayurveda-valmisteet. 2. Panchakarma Vamana, Virechana, Vasthi, Nasya, Raktamokshana ovat Panchakarman viisi toimenpidettä. Näistä 4-5 toimenpidettä ovat tyypillisesti potilaalle ja hänen tilalleen, sekä mahdolliselle sairaudelle sopivia. Näitä hoitoja annetaan kullekin potilaalle päivittäin minuutin ajan. 3. Paschat karma Toimenpiteet kuten kavala, karnapurana ja ruokavalio ohjeistetaan. Potilaille tarjotaan ruokavalio, joka tukee parhaiten henkilön kehotyyppiä ja vahvistaa pancha karma hoidon vaikutusta. Nämä auttavat ehkäisemään sairauksia ja ehkäisemään hoidon aikana parantuneiden kroonisten sairauksien uusiutumista. Lisää pancha karma -hoidosta Chakrapani Ayurveda -klinikalla osoitteessa: Tietoja klinikasta Chakrapani Ayurveda Clinic and Research Center (CACRC) tarjoaa Ayurveda konsultaatiota, hoitoja ja ayurveda-koulutusta 750 m 2 suuruisessa keskuksessaan

7 7 Jaipurissa jo 17 vuoden ajan. Se on Intian Rajasthanin osavaltion suurin yksityisyrittäjän pyörittämä Ayurveda-hyvinvointikeskus. Keskuksen kaikki luontaiset terveyspalvelut Ayurvedan pancha karma-hodoista, joogasta ja muista hoidoista ovat korkeasti arvostettuja globaalisti sekä yleisön, potilaiden, että keskuksessa vierailevien lääketieteen ammattilaiden keskuudessa vuodesta 1998 alkaen. Tämä Lonely Planet -matkaopaskirjassa listattu hoitola on ainoa Ayurveda-hoitola Pohjois-Intiassa, jolle on myönnetty ISO 9001:2008 laatusertifikaatti and ISO 22000:2005 hygieniasertifikaatti, sekä luomu-sertifikaatti Onecert India Organic in toimesta, ja USDA sekä GMP sertifikaatti Rajasthanin osavaltion hallituksen toimesta. Chakrapani Ayurveda levittää tietoa Ayurvedasta ylläpitämiensä 92 menestyksekkään nettisivuston kautta, joihin kuuluu ainutlaatuiset Ayurveda-Online -kurssit, erilaiset yrtti- ja tuotetieto sivustot, ja sivustot jotka jakavat tietoa sairauksien hoidosta ayurvedisesti, ayurveda-tuotteiden, kuten yrttien, tablettien, kapseleiden, kosmetiikan, öljyjen, terveystoonikkien ja Panchakarma laitteiden online-myynti jne. Keskus on omistautunut ayurveda-hoidoille, koulutukselle ja tutkimukselle, ja sitä pyörittää korkeasti koulutetut alansa huippuammattilaiset. Keskuksen erikoisosaaminen kattaa parhaan osaamisen ayurveda-erikoislääkäreistä farmasian ammattilaisiin ja erikoisterapeutteihin.

8 8 Lisätietoja keskuksesta: Panchakarma Chakrapani-klinikalla Ayurvediset Panchakarma -hoidot yksiöidään jokaisen potilaan yksilöllisen terveyden tarpeisiin. Hoitoja suositellaan otettavaksi 2-4 viikon pituisena hoitojaksona. Tarjoamme keskuksessamme alkuperäisiä ayurveda-hoitoja. Klinikan tiimi koostuu yli 50 ammattilaisesta, mukaanlukien 5 ayurvedan erikoislääkäriä. Chakrapani-klinikan henkilökuntaa klinikan pääsisäänkäynnillä Prof. Dr. Rajesh Kotehca (MD) Dr. Parvathy Rajeev (BAMS) Perustaja ja omistaja Ayurvedisen lääketieteen yleislääkäri

9 9 Perusteellisen, henkilökohtaisen haastattelun, tulotarkastuksen ja konsultaation jälkeen hoitava lääkäri suunnittelee yksilöidyt Panchakarma hoidot tehtäväksi kunkin Prakritille (kehotyypille) sopivilla yrteillä ja lääkinnällilsillä tehokkaita yrttiuutteita sisältävillä hoitoöljyillä, pohjautuen kunkin yksilöllisen terveydentilan tarpeiisiin. Potilaille annetaan päivittäin 4-5 erilaista, kehon tarpeen mukaan sovellettua hoitoa minuutin (2,5 3 h) ajan. Panchakarma hoidot saavat aikaan täyden kehon puhdistautumisen (detox), sekä virkistymisen, voimistumisen ja nuorentumisen (rejuvenation), parantaen siten kunkin elämänlaatua. Hoidot auttavat tuomaan doshat (kehon biologiset energiat) tasapainoon, palauttaen siten terveyden ja virkistäen ja vitalisoiden kehon. Tiimistämme nimetty erikoistunut omalääkäri seuraa päivittäin potilaan vointia ja valvoo hoitojen edistymistä, määräten yksilöllisen tarpeen mukaan muutoksia hoitotoimenpiteisiin sekä käytettyihin yrittivalmisteisiin ja hoitoöljyihin. Panchakarma -pakettiin sisältyy seuraavat: 1. Henkilökohtainen tulotarkastus ja lääkärin konsultaatio 2. Yksityiskohtainen kehotyypin määritys 3. Panchakarma hoitotoimenpiteet 4. Ayurvedinen elämäntapa- ja ravitsemusohjaus Ruokavalio Ruuansulatusjärjestelmä on sairauksien ja kehollisen huonon olon alkulähde. Hoitoprotokollan perussääntöihin kuuluu muutos henkilön ruokavalioon ja elämäntapaan, sekä joogan tai muiden harjoitusten suorittaminen, sekä meditaatio - jotka auttavat rentoutumaan sekä fyysisesti että mentaalisesti. Ayurvedinen ruokavalio on laadultaan sattvinen (puhdas, prantantava, korkeavärähteinen) ruokavalio, ja vastustuskykyä vahvistava, auttaen siten fyysisessä ja psyykkisessä hyvinvoinnissa. Ayurvedassa ei ole olemassa kiveen hakattuja sääntöjä ruokavalion noudattamisen suhteen, vaan se on sovellettavissa yksillisesti ja ilmastollisesti kullekin sopivaksi. Ayurvedinen ruokavalio sisältää kaikki kehon tarvitsemat ravinteet hyvän terveyden saavuttamiseksi. Luontaisesti kasvaneet ja tuoreet kasvikset sisältävät runsaasti Praanaa, vitaalienergiaa - ja tuoreeltaan valmistettu ruoka sisältää sitä runsaasti. Hoidon aikana järjestämme 3 päivittäistä ayurvedista kasvisateriaa hoidon ajan. Omien eväiden syömistä tulee välttää, ja ravintolassa syönti ei ole sallittua hoidon ajan. Ohjaus Klinikkamme erityisominaisuus on se, että yhdistämme Ayurvedisen hoidon psykologisen ohjauksen ja terapian kanssa, jolla varmistamme sen, että jokainen potilas lähtee klinikalta terveen kehon ja stressittömän mielen kanssa. Jokainen potilas saa henkilökohtaista ohjausta Panchakarma hoitojen jälkeen, henkilökohtaisten elämäntapavalintojen ja päivittäisten rutiinien parantamiseksi, sekä sairauksiin johtavien mentaalis-tunteellisten rakenteiden kohentamiseksi säätämiseksi, sekä hyvän unenlaadun ja pysyvän muutoksen edistämiseksi. Majoitus ja ruoka

10 10 Majoitus järjestetään vierasmajanamme toimivassa Raj Aangan -huvilassa, joka on täysin kalustettu ylellinen, ilmastoinnilla ja langattomalla internet-yhteydellä varustettu vieraskoti. Se sijaitsee rauhallisella, meluttomalla alueella, jota ympäröi puutarhat ja istutukset, 15 minuutin ajomatkan päässä klinikaltamme. Järjestämme päivittäin kuljetukset vierasmajalta klinikalle ja takaisin. Kuvia vierasmajasta on nähtävissä: Tiimimme on nähtävissä täällä: Potilaiden palautteita on luettavissa täällä: Klinikan esittelyvideo on nähtävissä Youtubessa. Video esittelee klinikan palvelut, hoidot ja toiminnot. Esittelyvideo, Osa I Esittelyvideo, Osa II

11 11 Matkaan sisältyy Lääkärin tulotarkastus saapumista seuraavana päivänä Lääkärin seurantakonsultaatio päivittäin hoitojakson ajan, Lääkärin valvonnassa suoritettavat, 4-5 yksilöllisen hoitosuunnitelman mukaista, yksilöllisen tarpeen mukaan tehtävää Panchakarma hoitoa 2,5h - 3h ajan päivittäin koko hoitojakson ajan, sisältäen mm. seuraavia: öljyhieronnat, shirodhara, höyrykylvyt, marma-terapia, kasvo- ja ihohoidot Lääkärin yksilöllisesti valitsemat ayurvediset yrittivalmisteet kunkin tarpeeseen hoitokuurin ajan Hoitoon käytettävät yrtit, yrittivalmisteet ja hoidoissa käytetyt lääkinnälliset hoitoöljyt Majoituksen ja ruuan hoitolassa (täysihoito). Yksinkertaiset, miedosti maustetut parantavat ayurvediset ateriat ovat oleellinen osa hoitokuuria. Kuljetuksen klinikalle (nouto Jaipurin lentokentältä / juna-asemalta ja kyyti Jaipurin kentälle / juna-asemalle)

12 12 Kiinnostavat luennot ayurvedasta joko Ossin tai klinikan lääkäreiden pitäminä Luennot ayurvedan perusteista ja ayurvedan oppien soveltamisesta harmonian ja terveyden tuomiseksi arkeen Mahdollisesti opastetun vierailun klinikan lähistöllä olevaan yrttitarhaan Avustus-, ja opastuspalvelut etenkin matkan alkuvaiheessa ja ensimmäisten päivien aikana, sekä tarvittaessa tulkkaus konsultaatiotilanteissa terveyskonsultti Ossi Viljakaisen toimesta. Majoitus pääsääntöisesti 2h huoneissa. Yhden hengen huoneesta lisämaksu. Hintaan ei sisälly: Lentolippuja tai matkavakuutusta - jokainen hankkii lentolippunsa ja matkavakuutuksensa itse Viisumi, passi (jokainen hoitaa itse turistiviisumin hakemisen) Klinikalta kotiin mukaan otettavat lääkkeet tai ayurveda-tuotteet, Mahdollisia ylimääräisiä juomia, ravintolassa syötyjä ruokia tai muita erityisiä, hoitokuuriin kuulumattomia, potilaan itse haluamia ruoka-aineita tai tarvikkeita. Mahdollisia retkiä tai vierailuja turistikohteisiin, tai em. kohteiden pääsylippuja, mahdollisten kiertoajelujen kuluja, tai ostosmatkoja Kaksi vaihtoehtoa Jaipuriin pääsemiseksi: 1. Välilasku Delhissä h odotus nukkumattoman yön jälkeen. Jatkolennon hinta n. 38 (menopaluu, tai 18 yhdensuuntainen) Tai:

13 13 2. Majoittuminen yölennon jälkeen hotelliin Delhissä, jossa nukkuminen, iltapäivällä mahdollisuus basaari-ostoksiin ja illalla junalla Jaipuriin. (Taksi+hotelli+taksi+juna, lisäkustannus n. 75 ). Jokainen varaa omat lentonsa, matkavakuutuksen, varmistaa että passi on voimassa koko matkan ajan ja hankkii itse Intian turistiviisumin. Saatavilla on joko e-tourist Visa (voimassa 30 pv) ja Tourist-viisumi (voimassa 6kk), hinta 52. Lähiseudun nähtävyyksiä Galtaji Mandir Sri Galtaji Mandir -Temple, Jaipur

TALVEN RETRIITTI 2013 JOOGA & CHI KUNG LÄSNÄOLO, SYDÄN JA ELINVOIMA

TALVEN RETRIITTI 2013 JOOGA & CHI KUNG LÄSNÄOLO, SYDÄN JA ELINVOIMA TALVEN RETRIITTI 2013 JOOGA & CHI KUNG LÄSNÄOLO, SYDÄN JA ELINVOIMA ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS (Loppi n.70km Helsingistä) PE-SU 13.12.-15.12.2013 LAADUKKAASTA OHJELMASTA LÖYDÄT eli muutama

Lisätiedot

Franco Canteri Lakshmin perustaja

Franco Canteri Lakshmin perustaja 1 Franco Canteri Lakshmin perustaja Lakshmi on toiminut luonnonkosmetiikka- ja hyvinvointialalla jo yli 20 vuotta. Sarja perustuu ayurvediseen, kokonaisvaltaiseen ajattelutapaan, jossa ihminen huomioidaan

Lisätiedot

KESÄN RETRIITTI 2014 JOOGA & CHI KUNG LIIKE, SYDÄN JA LÄSNÄOLO ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS

KESÄN RETRIITTI 2014 JOOGA & CHI KUNG LIIKE, SYDÄN JA LÄSNÄOLO ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS KESÄN RETRIITTI 2014 JOOGA & CHI KUNG LIIKE, SYDÄN JA LÄSNÄOLO ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS (Loppi n.70km Helsingistä) TO-SU 26.6.-29.6.2014 LAADUKKAASTA OHJELMASTA LÖYDÄT eli muutama hyvä syy

Lisätiedot

KESÄRETRIITTI 2012 JOOGA & CHI KUNG TIETOISUUS, SYDÄN JA VAHVAT JUURET ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS. (Loppi n.

KESÄRETRIITTI 2012 JOOGA & CHI KUNG TIETOISUUS, SYDÄN JA VAHVAT JUURET ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS. (Loppi n. KESÄRETRIITTI 2012 JOOGA & CHI KUNG TIETOISUUS, SYDÄN JA VAHVAT JUURET ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS (Loppi n.70km Helsingistä) TO-SU 28.6.-1.7.2012 RETRIITIN TEEMAT JA HARJOITUKSET TORSTAI on

Lisätiedot

Lataa Ruokatohtori - Dale Pinnock. Lataa

Lataa Ruokatohtori - Dale Pinnock. Lataa Lataa Ruokatohtori - Dale Pinnock Lataa Kirjailija: Dale Pinnock ISBN: 9789522207852 Sivumäärä: 191 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 13.24 Mb Tässä keittokirjassaan kokki ja ravitsemusekspertti Dale Pinnock

Lisätiedot

Potilaan käsikirja. Potilaan opas turvalliseen hoitoon sairaalassa 1(16) Tämän kirjan omistaa: -----------------------------------------

Potilaan käsikirja. Potilaan opas turvalliseen hoitoon sairaalassa 1(16) Tämän kirjan omistaa: ----------------------------------------- 1(16) Potilasturvallisuuden edistämisen ohjausryhmä Potilaan käsikirja Potilaan opas turvalliseen hoitoon sairaalassa Tämän kirjan omistaa: ----------------------------------------- Meritullinkatu 8, Helsinki

Lisätiedot

Terveyshyötymalli (CCM) Minerva Krohn Perusterveydenhuollon kehittäjäylilääkäri 26.10.2011

Terveyshyötymalli (CCM) Minerva Krohn Perusterveydenhuollon kehittäjäylilääkäri 26.10.2011 Terveyshyötymalli (CCM) Minerva Krohn Perusterveydenhuollon kehittäjäylilääkäri 26.10.2011 1 Terveydenhuolto: rikkinäinen järjestelmä Potilas on usein sivuroolissa, palveluiden saatavuudessa on ongelmia

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (7) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/20 26.02.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (7) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/20 26.02.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (7) 44 Sosiaali- ja terveyslautakunnan lausunto paperittomien siirtolaisten terveyspalveluja koskevasta ponnesta HEL 2012-013915 T 00 00 03 Päätös päätti antaa kaupunginhallitukselle

Lisätiedot

Luennot. >> Aiempien presentaatioideni slideja voi katsoa: slideshare.com/jaakkohalmetoja. Superlatiiveja lautaselle...2

Luennot. >> Aiempien presentaatioideni slideja voi katsoa: slideshare.com/jaakkohalmetoja. Superlatiiveja lautaselle...2 Luennot Olen valikoinut tälle vuodelle 6 pääasiallista luentokonseptia, joiden ympäriltä puhun. Näiden aihealueiden lisäksi eri teemoja voidaan vapaasti yhdistellä kuulijoita parhaalla mahdollisella tavalla

Lisätiedot

Thai-hieronnan fyysiset edut

Thai-hieronnan fyysiset edut Thai-hieronta Thai-hieronnan fyysiset edut Suojaa kehoa ja vahvistaa immuunijärjestelmää Lisää verenkiertoa, alentaa verenpainetta Parantaa lihasten rentoutumista, lisää lihaksien joustavuutta ja liikkuvuutta

Lisätiedot

Lataa Kehon ehtymättömät voimavarat - Boris Aranovich. Lataa

Lataa Kehon ehtymättömät voimavarat - Boris Aranovich. Lataa Lataa Kehon ehtymättömät voimavarat - Boris Aranovich Lataa Kirjailija: Boris Aranovich ISBN: 9789525572742 Sivumäärä: 92 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 18.84 Mb Onko akussasi vielä virtaa, vai kaipaatko

Lisätiedot

BALANSSIN JOOGAPAKETIT 2016

BALANSSIN JOOGAPAKETIT 2016 BALANSSIN JOOGAPAKETIT 2016 Esim. kokous-, tyky-, tyhy- ja virkistyspäivien ohjelmaan liitettäviä palveluita. Virkisty joogakävelyllä 60min 100 kävelyä hiljaisuudessa hiekkadyyneillä pitkospuita pitkin.

Lisätiedot

Mikko Niemelä & Jonne Roppola

Mikko Niemelä & Jonne Roppola Mikko Niemelä & Jonne Roppola Tietoa Japanin vaihtokohteista Kv- toimistosta. Kumamoto National College Of Technologyyn voi hakea Tietotekniikan, Automaatiotekniikan ja Hyvinvointitekniikan opiskelijat.

Lisätiedot

Budapestin kaupunkiloma, 4pv. Esittely. Budapestin kaupunkiloma, 4pv. Kohdetietoa. Budapest. Miksi valita tämä matka: Sivu 1 / 6

Budapestin kaupunkiloma, 4pv. Esittely. Budapestin kaupunkiloma, 4pv. Kohdetietoa. Budapest. Miksi valita tämä matka: Sivu 1 / 6 Sivu 1 / 6 Esittely Budapestin kaupunkiloma, 4pv Budapest on yksi Keski-Euroopan aurinkoisimmista kaupungeista. Monien mielestä kevätkausi Budapestissä on kauneinta aikaa, kun kaupunki herää talven jälkeen

Lisätiedot

TOIMINTAA RUUAN VOIMALLA

TOIMINTAA RUUAN VOIMALLA TOIMINTAA RUUAN VOIMALLA Ruoka vaikuttaa monella tapaa toimintakykyysi: päivittäisistä toiminnoista, kotitöistä ja liikkumisesta suoriutumiseen muistiin, oppimiseen ja tarkkaavaisuuteen elämänhallintaan

Lisätiedot

Nimi Ikä Paino Pituus

Nimi Ikä Paino Pituus Nimi Ikä Paino Pituus Osoite Puhelin Sähköposti Arjen tottumukset Sisältääkö työsi fyysistä ponnistelua? A) Paljon B) Jonkin verran C) Hieman D) Ei ollenkaan Miten kuljet työmatkasi? A) Pääsääntöisesti

Lisätiedot

AKVA Palveluntuottajien koulutus Työkyky tuloksellisuuden mittarina. Kirsi Vainiemi Asiantuntijalääkäri, Kela 27.10.2014

AKVA Palveluntuottajien koulutus Työkyky tuloksellisuuden mittarina. Kirsi Vainiemi Asiantuntijalääkäri, Kela 27.10.2014 AKVA Palveluntuottajien koulutus Työkyky tuloksellisuuden mittarina Kirsi Vainiemi Asiantuntijalääkäri, Kela 27.10.2014 Kelan ammatillisen kuntoutuksen lainsäädäntö Kokonaisvaltainen arviointi Kansaneläkelaitos

Lisätiedot

Viisi keinoa tuottavuuden parantamiseksi

Viisi keinoa tuottavuuden parantamiseksi Terveydenhuollon Atk-päivät 28.-29.5.2013, Turku Sessio 10 Viisi keinoa tuottavuuden parantamiseksi i k i Miten hyödyntää uutta teknologiaa terveydenhuollon asiantuntijakonsultaatioissa? 29.5.2013 Kari

Lisätiedot

Itsensä tunteminen ja johtaminen kurssi. Riitta Salomäki, osastonhoitaja, Otaniemi Kati Kauppala, vastaava fysioterapeutti, Töölö

Itsensä tunteminen ja johtaminen kurssi. Riitta Salomäki, osastonhoitaja, Otaniemi Kati Kauppala, vastaava fysioterapeutti, Töölö Itsensä tunteminen ja johtaminen kurssi Riitta Salomäki, osastonhoitaja, Otaniemi Kati Kauppala, vastaava fysioterapeutti, Töölö Hyvä arki Luennon tavoitteena on lisätä tietoa omaan hyvinvointiin vaikuttavista

Lisätiedot

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 6

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 6 Sivu 1 / 6 Esittely Pariisi 3-4pv Romanttisuudestaan tunnettu Pariisi on ennen kaikkea kaupunkilomailijan kohde. Nähtävää ja koettavaa riittää jokaiselle ja kaupunki tarjoaa aina jotain uutta. Kohdetietoa

Lisätiedot

Sädehoitoon tulevalle

Sädehoitoon tulevalle Sädehoitoon tulevalle Satakunnan sairaanhoitopiiri Sädehoitoyksikkö Päivitys 10//2015 Päivittäjä MM, mi Tämä opas on selkokielinen. Saat siitä tietoa helposti ja nopeasti. Ohjeen laatinut: Satakunnan sairaanhoitopiiri,

Lisätiedot

TerveysInfo. ITE ryhmäaineistopaketti Opetuspaketti sisältää ITE työkirjan, ruoka ainetaulukon ja muuta aineistoa ITE ryhmäläiselle.

TerveysInfo. ITE ryhmäaineistopaketti Opetuspaketti sisältää ITE työkirjan, ruoka ainetaulukon ja muuta aineistoa ITE ryhmäläiselle. TerveysInfo lihavuus Berliininmunkki ja muita kirjoituksia painonhallinnasta Hercule Poirot laihduttaa, Lihavan mieli, Piiloliikunta sekä muut hauskasti nimetyt kirjoitukset kertovat monipuolisesti ihmisen

Lisätiedot

SILMÄLEIKKAUSTIEDOTUS

SILMÄLEIKKAUSTIEDOTUS 1(5) SILMÄLEIKKAUSTIEDOTUS Teille on varattu kaihileikkausaika oheisen ajanvarauskirjeen mukaan Vaasan keskussairaalan silmäyksikköön, joka sijaitsee A-rakennuksessa, 6. kerroksessa. Sairaanhoitaja soittaa

Lisätiedot

JCI WORLD CONGRESS 2015

JCI WORLD CONGRESS 2015 Japani kutsuu Lähde Nuorkauppakamarien maailmankokoukseen ja tutustu samalla lumoavaan Kiotoon ja Okinawan trooppisiin saariin! Yhteistyössä Suomen Nuorkauppakamarit ja SMT. Tarjolla on kuusi erilaista

Lisätiedot

Lataa Diabetes. Lataa. Lataa kirja ilmaiseksi suomalainen Diabetes Lataa Luettu Kuunnella E-kirja Suomi epub, Pdf, ibook, Kindle, Txt, Doc, Mobi

Lataa Diabetes. Lataa. Lataa kirja ilmaiseksi suomalainen Diabetes Lataa Luettu Kuunnella E-kirja Suomi epub, Pdf, ibook, Kindle, Txt, Doc, Mobi Lataa Diabetes Lataa ISBN: 9789516564022 Sivumäärä: 544 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 12.93 Mb Diabeteksen hoidon tavoitteena on hyvä elämä diabeteksesta huolimatta. Hoidon sujumisen ratkaisevat diabeetikon

Lisätiedot

opintomatka 2. 7.9.2013

opintomatka 2. 7.9.2013 ALUSTAVA OHJELMA Opintomatkalla tutustutaan amerikkalaiseen vanhusten ja muis;sairaiden hoidon toiminnansisältöön, sen kehi@ämiseen sekä Green House Project konsep;in. Nähtyä ja kuultua työstetään Proud

Lisätiedot

NivelTeho. 120 kaps. 32,90. (ovh. 40,70) 411,25 e/kg

NivelTeho. 120 kaps. 32,90. (ovh. 40,70) 411,25 e/kg NivelTeho Liiku nivelet lempeästi kuntoon. Kuuden tutkitun aktiiviaineen yhdistelmä: MSM, inkivääriuute, glukosamiini, hainrusto, kupari ja C-vitamiini. 120 kaps. 32,90 411,25 e/kg (ovh. 40,70) Luontainen

Lisätiedot

Ulkomaalaisten potilaiden palvelumahdollisuudet. Jorma Penttinen

Ulkomaalaisten potilaiden palvelumahdollisuudet. Jorma Penttinen Ulkomaalaisten potilaiden palvelumahdollisuudet Jorma Penttinen Terveysmatkailu Kuopion matkailustrategiassa 2005-2012 Terve Kuopio ohjelma / Terveysmatkailu 11.11.2004 Terveysmatkailu on uutta liiketoimintaa

Lisätiedot

Skenaario 1: Paavo kokouksessa

Skenaario 1: Paavo kokouksessa Vaatimusmäärittely liite A: Skenaariot 1-6 Skenaario 1: kokouksessa Osapuolet Tero Eeva Siirrettävä data Paikkatieto Kalenterimerkinnät Käyttäjän tunnistus Oikeuksien luovutus Käyttäjäprofiilit Tilanne

Lisätiedot

Rotaryn ystävyysvaihto eli RFE Rotary Friendship Exchange Suomi-Intia 2014. Mikko Ruohonen (RFE) mikko.ruohonen@rotarysalo.fi

Rotaryn ystävyysvaihto eli RFE Rotary Friendship Exchange Suomi-Intia 2014. Mikko Ruohonen (RFE) mikko.ruohonen@rotarysalo.fi Rotaryn ystävyysvaihto eli RFE Rotary Friendship Exchange Suomi-Intia 2014 Mikko Ruohonen (RFE) mikko.ruohonen@rotarysalo.fi Mitä on RFE? Perustettu vuonna 1984 edistämään kansainvälistä yhteisymmärrystä

Lisätiedot

KULJETUSKALUSTON PUHDISTUSAINEET K U L J E T U S K A L U S T O N P U H D I S T U S A I N E E T

KULJETUSKALUSTON PUHDISTUSAINEET K U L J E T U S K A L U S T O N P U H D I S T U S A I N E E T K U L J E T U S K A L U S T O N P U H D I S T U S A I N E E T KULJETUSKALUSTON PUHDISTUSAINEET Puhelin (03) 780 2363 SIVU 2 l KULJETUSKALUSTON PUHDISTUSAINEET www.solmaster.fi Kestävän kehityksen puolesta

Lisätiedot

MAJOITUS PYEONGCHANGISSA SEOLIM HOTEL*** (MOUNTAIN CLUSTER)

MAJOITUS PYEONGCHANGISSA SEOLIM HOTEL*** (MOUNTAIN CLUSTER) PARALYMPIALAISET KOREA 9. 18.3.2018 PYEONGCHANG LENNOT JA MAJOITUS G R O U P +358 9 622 70 940 (Karoliina tai Maiju) info@elamysmatkat.com KUTSU PARALYMPIALAISIIN Haluamme tarjota sinulle ja seuralaisellesi

Lisätiedot

Maidontuottajien ammattimatka USA, Wisconsin, 1.10 8.10.2015

Maidontuottajien ammattimatka USA, Wisconsin, 1.10 8.10.2015 Maidontuottajien ammattimatka USA, Wisconsin, 1.10 8.10.2015 Vuoden 2015 World Dairy Expo ammattimatka lähestyy. Matkan pituus on kahdeksan päivää. Ohjelman mukaan matkaan sisältyy yhteensä 8 tilavierailu,

Lisätiedot

Maittavan lihaisat. Jahti&Vahti -koiranruoat

Maittavan lihaisat. Jahti&Vahti -koiranruoat Maittavan lihaisat Jahti&Vahti -koiranruoat Täysravinto paljon liikkuville koirille 32% Premium-luokan ruokaa koirallesi Suositut, nyt koostumukseltaan entistäkin lihaisemmat, Jahti&Vahti -koiranruoat

Lisätiedot

Paremman elämän puolesta

Paremman elämän puolesta Paremman elämän puolesta MSD toimii paremman elämän puolesta, suomalaisen potilaan parhaaksi. Meille on tärkeää, että jokainen lääkehoitoa tarvitseva saa juuri hänelle parhaiten sopivan hoidon. Me MSD:llä

Lisätiedot

Energiaraportti Yritys X 1.8.2014

Energiaraportti Yritys X 1.8.2014 Energiaraportti Yritys X 1.8.2014 OSALLISTUJAT Viimeisin Energiatesti 1.8.2014 +0% 100% Energiatestiin kutsuttiin 10 henkilöä, joista testiin osallistui 10. Osallistumisprosentti oli 100 %. Osallistumisprosentin

Lisätiedot

VIIKKO 3. Ruuansulatus

VIIKKO 3. Ruuansulatus VIIKKO Ruuansulatus VIIKON SISÄLTÖ Video Alkusanat ja anatomia Ruuansulatusnesteet ja suolisto Mistä ruuansulatus muodostuu. 4 Bakteerit hyviä vai huonoja? Syöminen käytännössä Korjaavia toimenpiteitä

Lisätiedot

PERUSTIETOLOMAKE Tuo täytetty lomake mukanasi haastatteluun

PERUSTIETOLOMAKE Tuo täytetty lomake mukanasi haastatteluun 1 Alla on työhön, koulutukseen, omiin suunnitelmiisi ja elämäntilanteeseesi liittyviä kysymyksiä. Pohdi kysymyksiä etukäteen vaikka et niihin kaikkiin vastaisikaan. Etukäteen mietityt asiat helpottavat

Lisätiedot

Lähes Kaikilla Ihmisillä On Magnesiumin Puute

Lähes Kaikilla Ihmisillä On Magnesiumin Puute Lähes Kaikilla Ihmisillä On Magnesiumin Puute Mitä magnesium tarkalleen ottaen on? Magnesium on elämä. Se on kehon neljänneksi rikkain mineraali, rikin lisäksi (mikä on aivan yhtä tärkeä.) Magnesium ei

Lisätiedot

VÄRITÄ ITSESI HYVINVOIVAKSI

VÄRITÄ ITSESI HYVINVOIVAKSI VÄRITÄ ITSESI HYVINVOIVAKSI VÄRITÄ ITSESI HYVINVOIVAKSI ESITTELYN YLEISKATSAUS Carl Rehnborg ja NUTRIWAYn tarina Tasapainoisen ruokavalion haasteet Lisää väriä ruokavalioosi Tasapainoinen ruokavalio. Tasapainoinen

Lisätiedot

Hyvän ateriarytmin sovittaminen harjoitusrytmiin. Sanni Virta ja Liisa-Maija Rautio

Hyvän ateriarytmin sovittaminen harjoitusrytmiin. Sanni Virta ja Liisa-Maija Rautio Hyvän ateriarytmin sovittaminen harjoitusrytmiin Ravintoasioissa urheilijoilla on usein eniten parantamisen varaa. Erityisesti arkisyömiseen tulisi panostaa Urheilijan fyysinen kehitys tapahtuu arkisen

Lisätiedot

SPORTNESS CORPORATE. INTRO Hyvä työvire heti aamusta. Maksimoidaan iskukyky. Fokus

SPORTNESS CORPORATE. INTRO Hyvä työvire heti aamusta. Maksimoidaan iskukyky. Fokus Maksimoidaan iskukyky Valmennusformaatti tähtää hyvinvoinnin ja suorituskyvyn maksimoimiseen. Hyvä työvire ja tasapaino elämän kaikilla osa-alueilla ovat kestävän johtajuuden Fokus INTRO Hyvä työvire heti

Lisätiedot

Yläkouluakatemia viikot 6 ja 7 /2015

Yläkouluakatemia viikot 6 ja 7 /2015 Yläkouluakatemia viikot 6 ja 7 /2015 Suoliston vaikutus terveyteen Vatsa ja suolisto ovat terveyden kulmakiviä -> niiden hyvinvointi heijastuu sekä fyysiseen että psyykkiseen hyvinvointiin Jopa 80% ihmisen

Lisätiedot

Positiivisten asioiden korostaminen. Hilla Levo, dosentti, KNK-erikoislääkäri

Positiivisten asioiden korostaminen. Hilla Levo, dosentti, KNK-erikoislääkäri Positiivisten asioiden korostaminen Hilla Levo, dosentti, KNK-erikoislääkäri Krooninen sairaus - Pitkäaikainen sairaus = muuttunut terveydentila, mikä ei korjaannu yksinkertaisella kirurgisella toimenpiteellä

Lisätiedot

Opas seurannan tueksi Tyypin 2 diabeetikolle

Opas seurannan tueksi Tyypin 2 diabeetikolle Opas seurannan tueksi Tyypin 2 diabeetikolle 2 3 Lukijalle Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa sinua sairautesi seurannassa ja antaa lisäksi tietoa sinua hoitavalle hoitohenkilökunnalle hoitotasapainostasi.

Lisätiedot

KURSSIKALENTERI: LUKUKAUSI SYKSY 2016-KEVÄT 2017

KURSSIKALENTERI: LUKUKAUSI SYKSY 2016-KEVÄT 2017 KURSSIKALENTERI: LUKUKAUSI SYKSY 2016-KEVÄT 2017 Medika Nova on Luonnonlääketieteen keskusliitto ry:n rekisteröimä kouluttaja. KOKO KEHON VYÖHYKETERAPIA/REFLEKSOLOGIA TASO 1 Opiskelu aloitetaan jalkaterässä

Lisätiedot

Uusi Myllypuron Ostari

Uusi Myllypuron Ostari Citycon on aktiivinen omistaja ja pitkäjänteinen kehittäjä Menestys lähtee kauppapaikasta Uusi Ostari Citycon on kauppakeskusten aktiivinen omistaja ja pitkäjänteinen kehittäjä. Luomme puitteet menestyvälle

Lisätiedot

terveysvalmennus Erja Oksman Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymä Finnwell -loppuseminaari 29.4.2009

terveysvalmennus Erja Oksman Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymä Finnwell -loppuseminaari 29.4.2009 TERVA Päijät-Hämeen terveysvalmennus Erja Oksman projektipäällikkö Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymä Finnwell -loppuseminaari 29.4.2009 Yhteistyöhankeen osapuolet Toteutus ja rahoitus: SITRA, TEKES,

Lisätiedot

Tahdomme parantaa. Uudistuva KYS KAARISAIRAALA

Tahdomme parantaa. Uudistuva KYS KAARISAIRAALA Tahdomme parantaa Uudistuva KYS KAARISAIRAALA Tahdomme PARANTAA Sairaalan rooli on muuttumassa. Siellä vietetty aika on entistä lyhyempi ja kohdistuu tarkoin harkittuihin hoitoihin. Kaikki perustuu yhteistyöhön.

Lisätiedot

4.11.2013/ Potku hanke Riihimäen terveyskeskuksen vastaanoton omahoitolomake

4.11.2013/ Potku hanke Riihimäen terveyskeskuksen vastaanoton omahoitolomake 1 4.11.2013/ Potku hanke Riihimäen terveyskeskuksen vastaanoton omahoitolomake Pyydämme Sinua syventymään hetkeksi omahoitoosi. Täytäthän ystävällisesti tämän omahoitolomakkeen ennen suunnitellulle kontrollikäynnille

Lisätiedot

Suolisto ja vastustuskyky. Lapin urheiluakatemia koonnut: Kristi Loukusa

Suolisto ja vastustuskyky. Lapin urheiluakatemia koonnut: Kristi Loukusa Suolisto ja vastustuskyky Lapin urheiluakatemia koonnut: Kristi Loukusa Suoliston vaikutus terveyteen Vatsa ja suolisto ovat terveyden kulmakiviä -> niiden hyvinvointi heijastuu sekä fyysiseen että psyykkiseen

Lisätiedot

Kaaoksen hallinta (perus)terveydenhuollossa. 17.4.2013 Klas Winell

Kaaoksen hallinta (perus)terveydenhuollossa. 17.4.2013 Klas Winell Kaaoksen hallinta (perus)terveydenhuollossa 17.4.2013 Klas Winell Rakennuspalikat Omien resurssien analyysi Kohdeväestön analyysi Nykyisen toiminnan määrä, laatu, vaikuttavuus ja terveyshyöty analyysi

Lisätiedot

KURSSIKALENTERI: KEVÄT 2016

KURSSIKALENTERI: KEVÄT 2016 KURSSIKALENTERI: KEVÄT 2016 Medika Nova on Luonnonlääketieteen keskusliitto ry:n rekisteröimä kouluttaja. KOKO KEHON VYÖHYKETERAPIA/REFLEKSOLOGIA TASO 1 Opiskelu aloitetaan jalkaterässä sijaitsevasta heijastejärjestelmästä

Lisätiedot

NÄIN TALTUTAT TURHAN TURVOTUKSEN!

NÄIN TALTUTAT TURHAN TURVOTUKSEN! NÄIN TALTUTAT TURHAN TURVOTUKSEN! SELVÄSTIKIN Olet ihminen, joka ymmärtää sen, että Sinä olet itsellesi se tärkein ihminen. Haluat saada kehosi kuntoon, jotta voit nauttia elämästäsi täysillä ja jaksat

Lisätiedot

OMAHOITOLOMAKE Liite 3

OMAHOITOLOMAKE Liite 3 OMAHOITOLOMAKE Liite 3 Sinulle on varattu seuraava aika: Sairaanhoitajan vastaanotolle: Aika lääkärille ilmoitetaan myöhemmin Pyydämme Sinua syventymään hetkeksi omahoitoosi. Täytä tämä omahoitolomake

Lisätiedot

Lataa Terve maksa - Marja Ruuti. Lataa

Lataa Terve maksa - Marja Ruuti. Lataa Lataa Terve maksa - Marja Ruuti Lataa Kirjailija: Marja Ruuti ISBN: 9789529920785 Sivumäärä: 313 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 23.99 Mb Terve maksa kertoo mitä jokaisen tulisi tietää maksan merkityksestä

Lisätiedot

Lataa Uusi puhdas elämä - Sarah Brewer. Lataa

Lataa Uusi puhdas elämä - Sarah Brewer. Lataa Lataa Uusi puhdas elämä - Sarah Brewer Lataa Kirjailija: Sarah Brewer ISBN: 9789510258590 Sivumäärä: 126 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 13.65 Mb Kärsitkö väsymyksestä, turvotuksesta, selkäkivuista, selluliitista?

Lisätiedot

HEDDA JERNSTRÖM & SARI RIMMISTÖ

HEDDA JERNSTRÖM & SARI RIMMISTÖ Tämä on Terveyskylä HEDDA JERNSTRÖM & SARI RIMMISTÖ DIGITAALISAATIO-KÄRKIHANKE 2016 2018 Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri (PSSHP) Yliopistosairaanhoitopiirien

Lisätiedot

PAREMPI VOIDA HYVIN. TULES hyvinvointivalmennus Peurungassa (5 + 3 pvä)

PAREMPI VOIDA HYVIN. TULES hyvinvointivalmennus Peurungassa (5 + 3 pvä) PAREMPI VOIDA HYVIN TULES hyvinvointivalmennus Peurungassa (5 + 3 pvä) Kiitämme yhteydenotostanne ja tarjouspyynnöstänne. Suosittelemme Teille alla olevaa tuki- ja liikuntaelimistön hyvinvointiin keskittyvää

Lisätiedot

Auron Liikuntapalvelut

Auron Liikuntapalvelut Auron Liikuntapalvelut Kuntouttavat liikuntaryhmät Terveysliikuntaryhmät Kuntoliikuntaryhmät Löydä itsellesi sopiva liikuntaohjelma ja varaa paikkasi kätevästi netissä: www.auron.fi/liikuntaryhmät Ohjaava

Lisätiedot

Hyvinvointia ja aluetaloudellisia vaikutuksia valtion mailta

Hyvinvointia ja aluetaloudellisia vaikutuksia valtion mailta Hyvinvointia ja aluetaloudellisia vaikutuksia valtion mailta Riistapäivät 20.1.2015, Oulu Mikko Rautiainen Erikoissuunnittelija, Metsähallitus 1 Taustaa Yhteiskunnallisia haasteita Talouden alamäki, maaseudun

Lisätiedot

LUONNONTUOTEALA. Luonnontuotealan aamukahvitilaisuus Toimialapäällikkö Anne Ristioja Rovaniemi 5.6.2015

LUONNONTUOTEALA. Luonnontuotealan aamukahvitilaisuus Toimialapäällikkö Anne Ristioja Rovaniemi 5.6.2015 LUONNONTUOTEALA Luonnontuotealan aamukahvitilaisuus Toimialapäällikkö Anne Ristioja Rovaniemi 5.6.2015 Viikko 23 on Villiruokaviikko Luonto on täynnä ruokaa ELO-säätiö ELO-säätiö on Suomalaisen ruokakulttuurin

Lisätiedot

Soluista elämää. Tietopaketti Kantasolurekisteriin liittyjälle

Soluista elämää. Tietopaketti Kantasolurekisteriin liittyjälle Soluista elämää Tietopaketti Kantasolurekisteriin liittyjälle Perehdy huolella tietopakettiin ennen liittymistäsi Kantasolurekisteriin. Rekisteriin liitytään osoitteessa www.soluistaelämää.fi kantasolujen

Lisätiedot

KESÄRETRIITTI JOOGA CHI KUNG MEDITAATIO

KESÄRETRIITTI JOOGA CHI KUNG MEDITAATIO KESÄRETRIITTI JOOGA CHI KUNG MEDITAATIO PE-TI 1.7.-5.7.11 Abhayaloka Loppi 70km Helsingistä Tervetuloa Abhayalokaan kesän yhteen inspiroivimmista ja oivaltavimmista tapahtumista! Tämä on kokemusten, harjoitusten

Lisätiedot

Tulokset kyselystä Käypä hoito -potilasversioiden kehittämiseksi

Tulokset kyselystä Käypä hoito -potilasversioiden kehittämiseksi Tulokset kyselystä -potilasversioiden kehittämiseksi Tiina Tala, Mari Honkanen, Kirsi Tarnanen, Raija Sipilä 30.9.2015 Suomalainen Lääkäriseura Duodecim Sisältö 1 Kyselyn tavoite... 3 2 Kyselyn vastaajat...

Lisätiedot

Nimi ja syntymäaika: Terveydenhoitajan tai sairaanhoitajan vastaanotolle :

Nimi ja syntymäaika: Terveydenhoitajan tai sairaanhoitajan vastaanotolle : OMAHOITOLOMAKE Nimi ja syntymäaika: pvm: Sinulle on varattu seuraavat ajat vastaanottokäynnille: Terveydenhoitajan tai sairaanhoitajan vastaanotolle : Lääkärin vastaanotolle: Mitä on omahoito? Omahoito

Lisätiedot

Myynnin sertifikaatti Palveluprosessin visualisointi Jonna Rothberg-Mikkonen 20.2.2015

Myynnin sertifikaatti Palveluprosessin visualisointi Jonna Rothberg-Mikkonen 20.2.2015 Myynnin sertifikaatti Palveluprosessin visualisointi Jonna Rothberg-Mikkonen 20.2.2015 Case: Hyvän Olon viikonloppu kurssilaisen palvelupolku Vierumäellä VIERUMÄKI KOTISIVUT www.vierumaki.fi - Paljon informaatiota

Lisätiedot

Tässä osassa on tietoa kivunlievityksestä lääkkein nielurisaleikkauksen jälkeen. Voit laskea oikean kipulääkeannoksen lapsellesi.

Tässä osassa on tietoa kivunlievityksestä lääkkein nielurisaleikkauksen jälkeen. Voit laskea oikean kipulääkeannoksen lapsellesi. Kivunlievitys Tässä osassa on tietoa kivunlievityksestä lääkkein nielurisaleikkauksen jälkeen. Voit laskea oikean kipulääkeannoksen lapsellesi. Huomaa, että tämä kivunlievitysohje pätee vain, jos lapsella

Lisätiedot

Terveys ja sosiaalinen turvallisuus - palvelukokonaisuuden valmistelun ja muutoksen perusteita

Terveys ja sosiaalinen turvallisuus - palvelukokonaisuuden valmistelun ja muutoksen perusteita Terveys ja sosiaalinen turvallisuus - palvelukokonaisuuden valmistelun ja muutoksen perusteita Ulla Kuittu selvityshenkilö Organisaatiotoimikunta 7.2.2011 Valmistelun lähtökohtia edistetään terveyttä ja

Lisätiedot

KYS organisaatio uudistui Miten tämä vaikuttaa potilaaseen? Kirsi Leivonen palvelualueylihoitaja Kliiniset hoitopalvelut

KYS organisaatio uudistui Miten tämä vaikuttaa potilaaseen? Kirsi Leivonen palvelualueylihoitaja Kliiniset hoitopalvelut KYS organisaatio uudistui Miten tämä vaikuttaa potilaaseen? Kirsi Leivonen palvelualueylihoitaja Kliiniset hoitopalvelut Miksi sairaalan pitää uudistua? toimintaympäristö muuttuu nopeasti väestö ikääntyy

Lisätiedot

Tervetuloa Työnvälitykseen

Tervetuloa Työnvälitykseen Tervetuloa Työnvälitykseen Välkommen till Arbetsförmedlingen Finska Tämä on Työnvälitys Haetko työtä? Haluatko lisätietoja työmarkkinoista? Tarvitsetko vinkkejä ja neuvoja löytääksesi haluamasi työn?

Lisätiedot

Pietarin omatoimimatkat junalla

Pietarin omatoimimatkat junalla Pietarin omatoimimatkat junalla Allegro-juna vie Kouvolasta Pietariin vain 2 tunnissa 20 minuutissa keskustasta keskustaan ja passi- ja tullimuodollisuudet hoituvat kätevästi junassa, omalla paikalla istuen.

Lisätiedot

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7 Sivu 1 / 7 Esittely Pariisi 3-4pv Romanttisuudestaan tunnettu Pariisi on ennen kaikkea kaupunkilomailijan kohde. Nähtävää ja koettavaa riittää jokaiselle ja kaupunki tarjoaa aina jotain uutta. Kohdetietoa

Lisätiedot

Lataa Parantavien ruokien opas - James A. Duke. Lataa

Lataa Parantavien ruokien opas - James A. Duke. Lataa Lataa Parantavien ruokien opas - James A. Duke Lataa Kirjailija: James A. Duke ISBN: 9789511304265 Sivumäärä: 415 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 19.82 Mb Ehkäise, hoida ja paranna luonnon parhailla lääkkeilläyli

Lisätiedot

TEKONIVELLEIKKAUS COXASSA. Marita Mikkola Minna Nyrhi 06.09.2007

TEKONIVELLEIKKAUS COXASSA. Marita Mikkola Minna Nyrhi 06.09.2007 TEKONIVELLEIKKAUS COXASSA Marita Mikkola Minna Nyrhi 06.09.2007 Poliklinikka Potilaat tulevat Coxaan terveyskeskus-, sairaala- tai yksityislää ääkärin lähetteelll hetteellä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN

KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN 22. 25.04.2020 Kevään ryhmämatkamme suuntautuu Slovenian pääkaupunkiin, sympaattiseen Ljubljanaan. Lähde mukaan kokemaan uusi, upea ja raikas kaupunkikohde, sen historia

Lisätiedot

Prosessikaaviosta käytännön toiminnaksi

Prosessikaaviosta käytännön toiminnaksi Prosessikaaviosta käytännön toiminnaksi Hyvinkää sairaalan päihdetyömallin jalkauttaminen Katja Holopainen HUS medisiininen yksikkö 1 Ongelmakohdat Miten puheeksi ottaminen myydään henkilökunnalle? Miten

Lisätiedot

Kipupotilas psykiatrin vastaanotolla. Ulla Saxén Ylilääkäri Satshp, yleissairaalapsykiatrian yksikkö 26.05.2016

Kipupotilas psykiatrin vastaanotolla. Ulla Saxén Ylilääkäri Satshp, yleissairaalapsykiatrian yksikkö 26.05.2016 Kipupotilas psykiatrin vastaanotolla Ulla Saxén Ylilääkäri Satshp, yleissairaalapsykiatrian yksikkö 26.05.2016 ICD-10 tautiluokituksessa kipuoire esiintyy vain muutaman psykiatrisen diagnoosin kuvauksessa

Lisätiedot

Ohje: Miten haen aineistoa Terveysportin verkkopalvelusta

Ohje: Miten haen aineistoa Terveysportin verkkopalvelusta Ohje: Miten haen aineistoa Terveysportin verkkopalvelusta a) Verkkopalvelun ulkoasu...1 b) Aineiston hakeminen Terveysportissa...5 c) Aineiston tulostaminen Terveysportissa...7 a) Verkkopalvelun ulkoasu

Lisätiedot

Lataa Vatsa kuntoon - Kaarlo Jaakkola. Lataa

Lataa Vatsa kuntoon - Kaarlo Jaakkola. Lataa Lataa Vatsa kuntoon - Kaarlo Jaakkola Lataa Kirjailija: Kaarlo Jaakkola ISBN: 9789529920723 Sivumäärä: 223 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 15.10 Mb Ruoansulatus on terveyden ja hyvinvoinnin kannalta tärkein

Lisätiedot

Biohitin Optifit Kärjet

Biohitin Optifit Kärjet Biohitin Optifit Kärjet Turvallisuutta ja tarkkuutta Ekologiset pakkausvaihtoehdot! Biohit Optifit Kärjet 1) Paras yhteensopivuus Täydellinen yhteensopivuus ja kiinnittyminen Biohitin pipetteihin Ergonomisesti

Lisätiedot

Tasapainoinen Ravitsemus

Tasapainoinen Ravitsemus Tasapainoinen Ravitsemus Juha ja Sari Eriksson Itsenäiset Jälleenmyyjät Omat taustat ja kokemukset Juha Eriksson 50v.. Perhe: Vaimo Sari, 4 lasta Samuli 17v, Krista 19v, Niklas 22v, ja Sami 24 v Ammatti:

Lisätiedot

RUOANSULATUS JA SUOLISTON KUNTO. Iida Elomaa & Hanna-Kaisa Virtanen

RUOANSULATUS JA SUOLISTON KUNTO. Iida Elomaa & Hanna-Kaisa Virtanen RUOANSULATUS JA SUOLISTON KUNTO Iida Elomaa & Hanna-Kaisa Virtanen Edellisen leirin Kotitehtävä Tarkkaile sokerin käyttöäsi kolmen päivän ajalta ja merkkaa kaikki sokeria ja piilosokeria sisältävät ruuat

Lisätiedot

Onko ruokavaliolla merkitystä reumasairauksien hoidossa?

Onko ruokavaliolla merkitystä reumasairauksien hoidossa? Onko ruokavaliolla merkitystä reumasairauksien hoidossa? Ravitsemusterapeutti Nea Kurvinen Ravitsemusterapia Balans nea.kurvinen@ravitsemusbalans.fi Ravitsemuksen merkitys reuman hoidossa Monipuolinen

Lisätiedot

Hyvinvointia, kestävästi.

Hyvinvointia, kestävästi. Hyvinvointia, kestävästi. Tietoa PURista PUR on uudenaikainen hyvinvointikauppa, joka tarjoaa kattavan valikoiman luonnonmukaisia vaihtoehtoja terveyden ylläpitoon ja hyvään oloon. Valikoimiimme kuuluvat

Lisätiedot

Let s get global with Uganda

Let s get global with Uganda Let s get global with Uganda Let s get global with Uganda! INFO TO 17.11.2016 klo 14.15 Kjuhlasalissa Tule mukaan Let s get global with Uganda -hankkeeseen, jossa kasvetaan maailmankansalaisina ja otetaan

Lisätiedot

Ravitsemusterapeutin palveuiden tarve Lapissa

Ravitsemusterapeutin palveuiden tarve Lapissa Ravitsemusterapeutin palveuiden tarve Lapissa Mihin seutukuntaan kuulut? Vastaajien määrä: Ammattisi Vastaajien määrä: Avoimet vastaukset: muu, mikä? - fysioterapeutti - työterveyshoitaja - perushoitaja

Lisätiedot

Opas sädehoitoon tulevalle

Opas sädehoitoon tulevalle Opas sädehoitoon tulevalle Satakunnan keskussairaala Syöpätautien yksikkö / sädehoito 2014 Teksti ja kuvitus: Riitta Kaartinen Pekka Kilpinen Taru Koskinen Syöpätautien yksikkö / sädehoito Satakunnan keskussairaala

Lisätiedot

Suomen Rotaryn Lääkäripankki (RDBF) Raportti 08.04.2013. Andrus Sonnenberg, reumatologi. sonnenb9(at)gmail.com. Haydomin sairaala (HLH)

Suomen Rotaryn Lääkäripankki (RDBF) Raportti 08.04.2013. Andrus Sonnenberg, reumatologi. sonnenb9(at)gmail.com. Haydomin sairaala (HLH) Suomen Rotaryn Lääkäripankki (RDBF) Raportti 08.04.2013 Andrus Sonnenberg, reumatologi sonnenb9(at)gmail.com Haydomin sairaala (HLH) 06.01.2013 18.03.2013 Tämä oli toinen vierailuni vapaaehtoislääkärinä

Lisätiedot

Muokkaa opas omaksesi

Muokkaa opas omaksesi Xeplion Opas on tarkoitettu avuksi potilaille, joille on määrätty Xeplion -valmistetta. Päiväys: September 2017 Janssen-Cilag Oy Vaisalantie 2, FI-02130 Espoo, Finland, Tel +358 20 7531 300, jacfi@its.jnj.com,

Lisätiedot

TerveysInfo. Depression orsakar muntorrhet. Depis Kirjasen tarkoitus on auttaa lukijaa tunnistamaan masennus ja hoitamaan sitä.

TerveysInfo. Depression orsakar muntorrhet. Depis Kirjasen tarkoitus on auttaa lukijaa tunnistamaan masennus ja hoitamaan sitä. TerveysInfo masennus Depis Kirjasen tarkoitus on auttaa lukijaa tunnistamaan masennus ja hoitamaan sitä. Duodecim 2009 6, 11 x 17,8 cm : 120 s. : mv. Hakusanat: hoito, ennaltaehkäisy, oireet, masennus

Lisätiedot

Työkyky, terveys ja hyvinvointi

Työkyky, terveys ja hyvinvointi Työkyky, terveys ja hyvinvointi Miia Wikström, tutkija, hankejohtaja miia.wikstrom@ttl.fi www.kykyviisari.fi kykyviisari@ttl.fi Mitä työkyky on? Työkyky voidaan määritellä yhdistelmäksi terveyttä, toimintakykyä,

Lisätiedot

Formulamatka Unkariin. Esittely. Formulamatkalle Unkarin Hungaroringille! Hungaroring. Budapest. Miksi valita tämä matka?

Formulamatka Unkariin. Esittely. Formulamatkalle Unkarin Hungaroringille! Hungaroring. Budapest. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 6 Esittely Formulamatkalle Unkarin Hungaroringille! Lähde jännitämään suomalaisten menestystä Hungaroringin radalle! Tällä matkalla pääset seuraamaan harjoituksia, aika-ajoja sekä tietenkin itse

Lisätiedot

TAHKO SPA HOTELLIN HOITOPALVELUT

TAHKO SPA HOTELLIN HOITOPALVELUT Hierontahoidot Klassinen hieronta 25 min 30,00 35,00 50 min 49,00 55,00 75 min 69,00 76,00 Lämmin suklaavartalohieronta 70 min 85,00 95,00 Lämmin suklaaöljy sisältää A, B ja E vitamiineja, jotka rauhoittavat,

Lisätiedot

Hakkurit. Ympäristönhoidosta urakointiin

Hakkurit. Ympäristönhoidosta urakointiin Hakkurit Ympäristönhoidosta urakointiin Puhumme kokemuksesta Junkkarin hakkurit ovat tyypiltään laikkahakkureita. Meillä on kokemusta niiden valmistamisesta jo yli 30 vuoden ja 10.000 laitteen verran.

Lisätiedot

Tietoa ja inspiraatiota

Tietoa ja inspiraatiota Terveyspolitiikka Tietoa ja inspiraatiota Nykypäivänä arvostamme valinnan vapautta. Tämä ilmenee kaikkialla työelämässämme, vapaa-aikanamme ja koko elämäntyylissämme. Vapauteen valita liittyy luonnollisesti

Lisätiedot

Lataa Sydänsairaudet. Lataa

Lataa Sydänsairaudet. Lataa Lataa Sydänsairaudet Lataa ISBN: 9789516563605 Sivumäärä: 607 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 33.82 Mb Sydänsairaudet käsittelee käytännönläheisesti ja perusteellisesti yleisimpien sydänsairauksien hoitoa,

Lisätiedot

Sydämen vajaatoimintapotilaan ohjauksen kehittämistyö

Sydämen vajaatoimintapotilaan ohjauksen kehittämistyö Sydämen vajaatoimintapotilaan ohjauksen kehittämistyö Projektikoordinaattori Sydämen vajaatoimintapotilaan potilasohjauksen kehittämistyön taustaa Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueella vajaatoimintaa

Lisätiedot

WWW.CUTRIN.FI. Uskomattoman ihana tuotesarja! Olen suositellut sitä kaikille ystävilleni. - Maarit, 50 v., myyntiryhmän päällikkö, Helsinki

WWW.CUTRIN.FI. Uskomattoman ihana tuotesarja! Olen suositellut sitä kaikille ystävilleni. - Maarit, 50 v., myyntiryhmän päällikkö, Helsinki WWW.CUTRIN.FI Uskomattoman ihana tuotesarja! Olen suositellut sitä kaikille ystävilleni. - Maarit, 50 v., myyntiryhmän päällikkö, Helsinki CUTRIN PREMIUM VIE HIUSTESI HYVINVOINTI ASTETTA PIDEMMÄLLE: Kauniiden

Lisätiedot

PGA PRO Tuomas Pollarin Fustra opetus-ja pelimatka Pattana Golf Club & Resort Thaimaa 23.01-02.02.2015

PGA PRO Tuomas Pollarin Fustra opetus-ja pelimatka Pattana Golf Club & Resort Thaimaa 23.01-02.02.2015 PGA PRO Tuomas Pollarin Fustra opetus-ja pelimatka Pattana Golf Club & Resort Thaimaa 23.01-02.02.2015 Pattana Golf Club & Resort on kaiken kattava urheilu ja vapaa-ajan keskus. Resort sijaitsee vain 90

Lisätiedot