Mikkelin Kampparit ry

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Mikkelin Kampparit ry"

Transkriptio

1 Mikkelin Kampparit ry Junnuopas 2015

2 Sisältö: 1. Mikkelin Kampparit ry - Organisaatio 2. Yleistä junioritoiminnasta - Toiminta-ajatus - Tavoite - Arvot - Strategia 3. Talous 4. Varusteet 5. Motorisen kehityksen vaiheet 6. Juniorijoukkueet - T12 - Jääpallokoulu - P8 - P10 - P11 - P13 - P15 - P17 - Nuorten bandyliiga/p21 7. Training Camp 8. Maajoukkueet 9. Toimijoiden tehtävät - Junioripäällikkö - Valmentaja - Joukkueenjohtaja - Huoltaja

3 1. Mikkelin Kampparit ry Mikkelin Kampparit ry on vuonna 1972 perustettu jääpallon erikoisseura. Seura tunnetaan vahvasta juniorityöstä. Kampparit oli Suomen suurin jääpalloseura kaudella liiton lisenssimäärän perusteella. Mikkeliin valmistui bandyliigaseuroista viimeisenä tekojää, joka saatiin käyttöön tammikuussa Olosuhteiden paranemisen myötä kaupungissa on hyvät edellytykset jääpallon harrastamiseen. Miesten edustustasolla seuran parhaat sijoitukset ovat SM-kulta vuosina 2012 ja 2015, SM-hopea 2011 sekä SM-pronssi 2013 ja naisissa SM-hopea vuonna 2015 sekä SM-pronssi Seuran tavoitteisiin kuuluu, että edustusjoukkueiden pelaajista suurin osa on seuran omia kasvatteja (miehissä kaudella /20 pelaajaa). Näin ollen junioritoiminnan merkitys seurassa on ensiarvoisen tärkeää. Kaudella juniori-ikäisiä pelaajia oli seurassa 195, joista tyttöjä oli 36. Junioreissa seura on voittanut 15 Suomen mestaruutta. Organisaatio Seuraa johtaa seuran hallitus. Hallitukseen kuuluu puheenjohtaja (Eero Tikanoja), varapuheenjohtaja (Tero Kumela) sekä kahdeksan jäsentä. Päivittäisiä käytännön asioita seurassa hoitaa toiminnanjohtaja (Kimmo Huotelin). Junioritoimintaan liittyvistä asioista vastaa junioripäällikkö (Kimmo Huotelin) sekä juniorivastaava (Juho Liukkonen). 2. Yleistä junioritoiminnasta Toiminta-ajatus - Seuran tarkoituksena on vaalia ja tukea jääpalloilun kehitystä jäsentensä keskuudessa sekä juurruttaa inhimillisen pelitavan ja puhtaan toverihengen jäseniinsä (seuran säännöt 2 ). - Seura tarjoaa mikkeliläisille nuorille ja junioreille mahdollisuuden ohjattuun jääpalloharrastukseen. - Seuran tarjoama ohjattu liikuntakasvatus luo edellytykset elinikäiselle liikuntaharrastukselle ja terveille elämäntavoille. - Seura pyrkii hyvään vuorovaikutukseen kotien ja koulujen kanssa. - Seura luo edellytykset mikkeliläisille nuorille kehittyä ja edetä jääpallouralla edustusjoukkuetasolle ja maajoukkuetehtäviin. - Seura tarjoaa kaikille toiminnassa mukana oleville iloisen ja positiivisen ympäristön, jossa kaikkien panos on tärkeä.

4 Tavoite Junioritoiminnan tavoitteena on: - Yleisesti hyväksytty ja arvostettu toiminta. - Joukkueet kaikissa ikäluokissa. - Junioritoiminta tuottaa pelaajia edustusjoukkueisiin ja Suomi-sarjaan (harraste!). - Junioritoiminta tuottaa pelaajia maajoukkueisiin. - Edustusjoukkueet koostuvat pääasiassa omista kasvateista. - Ammattitaitoisesti johdettu toiminta ja organisaatio. - Riittävä määrä toimijoita kaikissa ikäluokissa. - Koulutetut valmentajat. - Kasvattaa tasapainoisia ja toiset huomioon ottavia kansalaisia. Arvot Seuran arvot junioritoiminnassa ovat: - Toimitaan rehellisesti ja luotettavasti. - Toimitaan seuran ja joukkueiden keskuudessaan sopimien pelisääntöjen mukaan. - Pidetään toimintamaksut edullisina. - Arvostetaan joukkuepeliä. - Arvostetaan ja suvaitaan pelikavereita, vastustajia, tuomareita, seuraväkeä, kotia ja koulua. - Noudatetaan hyviä käytöstapoja. - Arvostetaan kaikkien panosta. Strategia Tavoitteeseen pääsemiseksi seura: - Panostaa junioritoimintaan jääpallokoulusta alkaen, 3-7-vuotiaat. - Järjestää peruskoulun ja luokkalaisille tytöille ja pojille jääpallon koululaisturnauksen Mikkelissä. - Järjestää tasapuolista ja laadukasta valmennusta seuran junioreille ja nuorille. - Osallistuu eri ikäryhmien SM-sarjoihin ja piirinmestaruussarjoihin. - Esittää nuorten maajoukkueisiin lahjakkaita nuoria pelaajia ja valmennusjohtoa. - Pitää toimintamaksut kohtuullisina. - Huolehtii toimijoiden koulutuksesta. - Toimii seuran yhteisen ikäluokkakohtaisen valmennuslinjauksen mukaan. Kaudella seuralla on joukkueet pojissa ikäluokittain P21-nuorista P8-junioreihin ( ) sekä tytöissä/naisissa naisten joukkue (2002 ja vanhemmat) ja T12-joukkue (2003 ja nuoremmat). Jääpallokoulu (2008 ja nuoremmat) on yhteisesti sekä tytöille että pojille. Tyttöjen/naisten pelaaminen poikien joukkueissa sovitaan tapauskohtaisesti junioripäällikön/valmentajien kesken.

5 3. Talous Seuran taloutta valvoo toiminnanjohtaja. Toiminnanjohtaja yhdessä joukkueenjohtajien kanssa seuraavat taloutta ikäluokkakohtaisesti kauden aikana. Kauden maksut muodostuvat seuraavasti: - Jäsenmaksu (lokakuu): Kaikilta Toimistomaksu (lokakuu): Kaikilta juniori-ikäisiltä pelaajilta Toimintamaksuina laskutetaan ikäluokan kulut jaettuna kaikkien ikäluokan pelaajien kesken. Joukkueenjohtajat pitävät yhdessä toimiston kanssa kirjaa ikäluokan tuloista ja menoista sekä sopivat laskutuksista. Kaikki liiton virallisiin sarjoihin osallistuvat pelaajat hoitavat itse jääpalloliiton lisenssin maksun. Lisenssi tulee olla maksettu ennen ensimmäistä virallista ottelua. Talouden osalta on tärkeää pitää avointa ja tiivistä yhteyttä vanhempiin. 4. Varusteet Seuran puolesta kaikille junioreille on peleihin tarkoitetut pelipaidat. Muut varusteet (ristikkokypärä, kaulasuoja, kyynärsuojat, hanskat, jääpallohousut, polvisuojat, pelisukat, luistimet ja maila) tulee pelaajan hankkia itse (poislukien JPK, P8, ja P10, joille mailat hankitaan seuran toimesta). Seuran jäsenkortilla saa edellä mainituista varusteista alennusta CARLSON SPORTISTA. Seuran väreinä junioreissa on valkoinen kypärä, mustat housut sekä valkoiset sukat. Luistimien teroitus hoituu seuran koneilla. Huoltajat/valmentajat ohjeistavat pelaajia luistimien oikeanlaisesta hoidosta. 5. Motorisen kehityksen vaiheet 3 7-vuotiaat: Kestävyys ja voima kehittyvät leikinomaisen tekemisen ja monipuolisen liikunnan kautta. Nopeutta voidaan kehittää erilaisilla reaktioleikeillä. Tässä ikävaiheessa opitaan perusliikuntataitoja kuten juoksu, hyppy, heitto, kiinniotto, pyöräily sekä luistelu. Harjoittelussa voidaan käyttää erilaisia tasapaino-, ketteryys- ja välineleikkejä.

6 7 10-vuotiaat: Kestävyys kehittyy tekemällä leikinomaisia juoksu- ja luisteluharjoituksia esim. viestejä. Voima kehittyy monipuolisella lihaskuntoharjoittelulla. Nopeutta voidaan kehittää erilaisilla nopeus- ja reaktioleikeillä. Harjoittelun tulee sisältää notkeus-, ketteryys- ja tasapainoharjoittelua vuotiaat: Kestävyyden kehittämiseksi tulee tehdä aerobista juoksu- ja luisteluharjoittelua ja vauhtileikittelyä. Voiman kehittäminen vaatii monipuolista lihaskuntoharjoittelua. Nopeuden kehittämiseksi tulee tehdä etenemisnopeus- ja reaktioharjoittelua. Tässä vaiheessa on taitojen oppimisen herkkyyskausi, joten taitolajeissa lajitaitojen harjoittelu on tärkeää. Lapsen tulee oppia tällöin lajin perustekniikat. Tässä ikävaiheessa tulee tehdä myös koordinaatio- ja tarkkuusharjoitteita sekä ylläpitää ja kehittää liikkuvuutta vuotiaat: Kestävyysharjoittelu sisältää sekä aerobista että anaerobista harjoittelua ja vauhtileikkejä. Voimaharjoittelussa voidaan käyttää kevyitä painoja, mutta omalla kehonpainolla tehty voimaharjoittelu on usein riittävän tehokasta. Nopeus heikentyy yleensä tilapäisesti kasvupyrähdyksen aikana, joten nopeusharjoittelun tulee olla kevyttä. Tässä vaiheessa fyysinen kunto antaa edellytykset motoriikan kehittymiselle ja saavutettua tasoa voidaan kehittää. Kasvupyrähdyksen aikana on usein hetkellisiä häiriöitä motoriikassa. Monipuolisten motoriikkaa vaativien harjoitusten tekeminen onkin siksi tärkeää. Tässä ikävaiheessa voi esiintyä murrosiässä tyypillisiä mielen ailahteluja ja urheilu on hyvä keino niiden purkamiselle vuotiaat: Kestävyys- ja voimaharjoittelu lähenevät aikuisen harjoittelua. Tässä vaiheessa tehdään lajivalinta. Nopeus-, voima- ja kestävyysharjoittelua suunnataan lajin vaatimusten mukaan. Motoriikan ja lajitekniikan hionta jatkuu ja yksilöllinen tyyli muokkautuu. Tässä ikävaiheessa persoonallisuus muovautuu ja urheilijalla tulee olla määrätietoinen ja kilpailuasenne. 6. Juniorijoukkueet T12 (2003- ja nuoremmat tytöt): - Harjoitellaan jääpallon perustaitoja, luistelua, lyöntiä, sekä mailan- ja pallonkäsittelyä. - Kuivaharjoittelussa panostetaan notkeus-, ketteryys-, tasapaino- ja tekniikkaharjoitteisiin sekä keskivartalolihaksiin. - Satsataan pelien järjestämiseen, osallistuu P11 sarjaan? - Toimintakausi syys-maaliskuu (1-3kertaa/vko). Jääpallokoulu (2008- ja nuoremmat tytöt ja pojat): - Harjoitellaan leikkisästi jääpallon perustaitoja, luistelua, lyöntiä, sekä mailan- ja pallonkäsittelyä. - Järjestetään pelejä mahdollisimman paljon. - Peleissä kaikki pelaavat yhtä paljon, ei varsinaisia pelipaikkoja. - Toimintakausi syys-maaliskuu (1-2 kertaa/vko).

7 P8 ( pojat): - Jääharjoittelussa panostetaan perustaitojen opetteluun: luistelu, lyönti, syöttö sekä mailan- ja pallonkäsittely. - Kuivaharjoittelussa panostetaan notkeus-, ketteryys-, tasapaino- ja tekniikkaharjoitteisiin sekä tutustutaan keskivartalolihaksiin. - Taitojen kehittyessä siirrytään enemmän tekniikkaa vaativiin harjoituksiin (luistelu ja mailankäsittely). - Järjestetään pelejä mahdollisimman paljon. - Peleissä kaikki pelaavat yhtä paljon, ei varsinaisia pelipaikkoja. Kaikki puolustavat, kaikki saavat hyökätä, ei kaikki pallon perässä, ohjeistetaan kentän täytössä/porrastamisesta. - Toimintakausi syys-maaliskuu (1-2 kertaa/vko+pelit). P10 ( pojat): - Jääharjoittelussa panostetaan perustaitojen opetteluun: luistelu, lyönti, syöttö sekä mailan- ja pallonkäsittely. - Kuivaharjoittelussa panostetaan notkeus-, ketteryys-, tasapaino- ja tekniikkaharjoitteisiin sekä tutustutaan keskivartalolihaksiin. - Taitojen kehittyessä siirrytään enemmän tekniikkaa vaativiin harjoituksiin (luistelu ja mailankäsittely). - Järjestetään pelejä mahdollisimman paljon. - Peleissä kaikki pelaavat yhtä paljon, ei varsinaisia pelipaikkoja. Kaikki puolustavat, kaikki saavat hyökätä, ei kaikki pallon perässä, ohjeistetaan kentän täytössä/porrastamisesta. - Toimintakausi syys-maaliskuu (2-3kertaa/vko+pelit). P11 (2005 pojat): - Jääharjoittelussa panostetaan perustaitojen opetteluun: luistelu, lyönti, syöttö sekä mailan- ja pallonkäsittely. - Kuivaharjoittelussa panostetaan notkeus-, ketteryys-, tasapaino- ja tekniikkaharjoitteisiin sekä jatketaan keskivartalolihasten harjoittamista. - Taitojen kehittyessä siirrytään enemmän tekniikkaa vaativiin harjoituksiin (luistelu ja mailankäsittely). - Ikäluokka osallistuu 2-3 joukkueella P11 SM-osaturnauksiin ja SM-lopputurnaukseen. Pelit pelataan Valmentajat päättävät joukkuejaoista. - Peleissä kaikille tarjotaan peliaikaa. Opetellaan pelipaikkoja ja niiden tehtäviä. Periaatteena on, että kaikki puolustavat, kaikki saavat hyökätä, ei kaikki pallon perässä, ohjeistetaan kentän täytössä/porrastamisesta. - Toimintakausi elokuu-maaliskuu (2-3kertaa/vko+pelit).

8 P13 (2004 pojat): - Kuivaharjoittelussa panostetaan nopeus-, notkeus-, ketteryys-, tasapaino- ja tekniikkaharjoitteisiin sekä keskivartalolihaksiin. Tehdään myös harjoituksia aerobisen kunnon kohottamiseksi. - Jääharjoittelussa perustaitojen lisäksi lisätään tekniikkaa vaativia harjoitteita sekä harjoitellaan hyökkäys- ja puolustuspeliä. - Harjoittelussa otetaan huomioon taitojen oppimisen herkkyyskausi. - Harjoitusten vaativuutta kasvatetaan kehityksen myötä. - Joukkue osallistuu SM-karsintasarjaan ja SM-lopputurnaukseen. Pelit pelataan välimallikentällä" miehistöllä. - Jatketaan eri pelipaikkojen ja niiden tehtävien opettelua. Kaikille tarjotaan peliaikaa mutta peliaika vaihtelee pelipaikkojen mukaan, valmentaja päättää! - Toimintakausi syys-maaliskuu (2-4 kertaa/vko+pelit). P13 (2003 pojat): - Kuivaharjoittelussa panostetaan nopeus-, notkeus-, ketteryys-, tasapaino- ja tekniikkaharjoitteisiin sekä keskivartalolihaksiin. Tehdään myös harjoituksia aerobisen kunnon kohottamiseksi. - Jääharjoittelussa perustaitojen lisäksi lisätään tekniikkaa vaativia harjoitteita sekä harjoitellaan hyökkäys- ja puolustuspeliä. - Harjoittelussa otetaan huomioon taitojen oppimisen herkkyyskausi. - Harjoitusten vaativuutta kasvatetaan kehityksen myötä. - Joukkue osallistuu SM-karsintasarjaan ja SM-lopputurnaukseen. Pelit pelataan välimallikentällä" miehistöllä. - Jatketaan eri pelipaikkojen ja niiden tehtävien opettelua. Kaikille tarjotaan peliaikaa mutta peliaika vaihtelee pelipaikkojen mukaan, valmentaja päättää! - Toimintakausi syys-maaliskuu (2-4 kertaa/vko+pelit). P15 ( syntyneet pojat): - Kuivaharjoittelussa panostetaan nopeus-, notkeus-, ketteryys-, tasapaino- ja tekniikkaharjoitteisiin sekä keskivartalolihaksiin. Tehdään myös harjoituksia aerobisen- ja anaerobisen kunnon kohottamiseksi. - Harjoitellaan voimaharjoittelun perusteita. - Jääharjoittelussa perustaitojen lisäksi lisätään tekniikkaa vaativia harjoitteita sekä harjoitellaan hyökkäys- ja puolustuspeliä. - Harjoitusten vaativuutta kasvatetaan kehityksen myötä. - Joukkue osallistuu SM-karsintasarjaan ja SM-lopputurnaukseen. Pelit pelataan isolla kentällä miehistöllä. - Jatketaan eri pelipaikkojen ja niiden tehtävien opettelua. Kaikille tarjotaan peliaikaa mutta peliaika vaihtelee pelipaikkojen mukaan, valmentaja päättää! - Toimintakausi touko-elokuu (1-3 kertaa/vko), elo-maaliskuu (2-5 kertaa/vko).

9 P17 ( syntyneet pojat): - Kuivaharjoittelussa panostetaan määrätietoisesti voiman, nopeuden sekä aerobisen- ja anaerobisen kunnon kohottamiseen. - Harjoitellaan voimaharjoittelun perusteita. - Jääharjoittelussa perustaitojen lisäksi lisätään tekniikkaa vaativia harjoitteita sekä harjoitellaan hyökkäys- ja puolustuspeliä - Harjoitusten vaativuutta kasvatetaan kehityksen myötä. - Keskitytään eri pelipaikkojen pelaamiseen. - Pelataan valitulla taktiikalla ja rooleilla. - Pelipaikat ovat muodostuneet ja peliaika voi vaihdella riippuen pelipaikasta ja harjoituksissa käynneistä, valmentaja päättää. - Toimintakausi touko-maaliskuu (2-5 kertaa/vko+pelit). P21 ( syntyneet pojat): - Kuivaharjoittelussa (2-5kertaa/vko, touko-lokakuu) panostetaan määrätietoisesti voiman, nopeuden sekä aerobisen- ja anaerobisen kunnon kohottamiseen. - Tutustetaan pelaajat kuntotesteihin (polkupyöräergo). - Luodaan fyysisiä valmiuksia siirtyä edutusjoukkueeseen. - Lisätään tekniikkaa vaativia harjoitteita sekä harjoitellaan hyökkäys- ja puolustuspeliä. - Keskitytään eri pelipaikkojen pelaamiseen. - Pelataan valitulla taktiikalla ja rooleilla. - Pelipaikat ovat muodostuneet ja peliaika voi vaihdella riippuen pelipaikasta ja harjoituksissa käynneistä, valmentaja päättää. - Toimintakausi touko-maaliskuu (2-6 kertaa/vko+pelit). Kaikissa ikäluokissa: - Tavoitteena kaikkien yksilöiden tasapuolinen kehittäminen. - Kehittää joukkue- sekä syöttöpeliä. - Kehittää monipuolista luistelutaitoa, etu- ja takaperin, käännökset, suunnanmuutokset. - Kaikkien huomioiminen, kannustaminen ja positiivisen ympäristön luominen. - Kamppari-hengen kasvattaminen (yhteistyö junioriluokkien välillä). - Kannustetaan harrastamaan liikuntaa monipuolisesti. - Kasvatetaan terveellä itsetunnolla olevia pelaajia, jotka ovat ylpeitä lajistaan ja seurastaan. - Kaiken toiminnan lähtökohtana on kasvavan nuoren hyvä. 7. Training Camp Liitto järjestää joulu-/tammikuussa Training Camp viikonloput P15- ja P13-ikäluokille. Valmentajat valitsevat pelaajat Training Campille tason sekä asenteen lajia kohtaan perusteella. Training Camp kustannukset laskutetaan sinne osallistuvilta pelaajilta.

10 8. Maajoukkueet Valmentajat ehdottavat pelaajia maajoukkueisiin tason sekä asenteen lajia kohtaan perusteella. Leirityskustannukset laskutetaan niihin osallistuvilta pelaajilta. PM- ja MM-tapahtumien kustannukset sovitaan erikseen seuran kanssa. 9. Toimijoiden tehtävät Junioripäällikkö: - Rekrytoi junioritoimijat. - Varaa ja jakaa harjoitusajat jäävuoroille. - Varaa harjoitus- ja sarjapelivuorot Hänskiin. - Varaa tuomarit peleihin. - Ilmoittaa otteluilmoitukset Länsi-Savoon. - Auttaa joukkueenjohtajia budjettien laatimisessa ja sen seurannassa. - Auttaa valmentajia harjoitteluun ja peleihin liittyvissä asioissa. - Antaa omalla toiminnallaan ja hyvillä käytöstavoilla hyvän kuvan seurasta ja jääpallosta. Valmentaja: - Vastaa harjoitus- ja ottelutapahtumien läpiviennistä. - Valitsee joukkueen otteluihin. - Vastaa joukkueen peluutuksesta otteluiden aikana. - Vastaa ottelutulosten ilmoittamisesta Länsi-Savoon ja kotisivuille. - Pitää joukkueen harjoituspäiväkirjaa (ohjaaja-avustuslomake). - Toimii hyvässä hengessä ja yhteistyössä vanhempien ja seuran muiden joukkueiden toimijoiden kanssa. - Ehdottaa pelaajia maajoukkueisiin ja pitää yhteyttä ikäluokkansa mj-valmentajiin. - Osallistuu järjestettäviin koulutustapahtumiin mahdollisuuksien mukaan. - Antaa omalla toiminnallaan ja hyvillä käytöstavoilla hyvän kuvan seurasta ja jääpallosta. Joukkueenjohtaja: - Kerää joukkueen pelaajien yhteys- ja vakuutustiedot (vastaa siitä, että kaikilla on voimassa oleva vakuutus). - Pitää kirjaa ikäluokan tuloista ja menoista ja seuraa taloutta yhdessä toimiston kanssa. - Tiedottaa joukkueen asioista pelaajia ja vanhempia sähköpostilla/tekstiviesteillä/nettisivuilla (talous, talkoot, pelit yms.). - Huolehtii pelireissujen järjestelyistä (linja-auto, kuljettaja, ruokailut, majoitus, maksut, lisenssilista). - Huolehtii koti-otteluiden järjestelyistä (ilmoittaa vastustajalle peliajan, sihteeri, kuuluttaja, pallopojat, laitojen laitto ja poiskeräys, kioski). - Huolehtii joukkueen nettisivuista. - Toimii hyvässä hengessä ja yhteistyössä vanhempien ja seuran muiden joukkueiden toimijoiden kanssa.

11 - Osallistuu järjestettäviin koulutustapahtumiin mahdollisuuksien mukaan. - Antaa omalla toiminnallaan ja hyvillä käytöstavoilla hyvän kuvan seurasta ja jääpallosta. Huoltaja: - Teroittaa pelaajien luistimet. - Huolehtii pelaajien varusteiden hoidosta (kuivatus, korjaaminen). - Toimii joukkueen varustevastaavana (pelipaidat, pallot, teipit, mailat, juomapullot yms.). - Vastaa joukkueen huoltolaukusta ja tekee tarvittavat täydennykset. - On apuna harjoituksissa mahdollisuuksien mukaan (pallojen keräys yms.). - Toimii hyvässä hengessä ja yhteistyössä vanhempien ja seuran muiden joukkueiden toimijoiden kanssa. - Osallistuu järjestettäviin koulutustapahtumiin mahdollisuuksien mukaan. - Antaa omalla toiminnallaan ja hyvillä käytöstavoilla hyvän kuvan seurasta ja jääpallosta.

Mikkelin Kampparit ry

Mikkelin Kampparit ry Mikkelin Kampparit ry Junnuopas 2014 Sisältö: 1. Mikkelin Kampparit ry -Organisaatio 2. Yleistä junioritoiminnasta -Toiminta-ajatus -Tavoite -Arvot -Strategia 3. Talous 4. Varusteet 5. Motorisen kehityksen

Lisätiedot

MuurY P07 Futis. Vanhempainkokous 8.4. 2015

MuurY P07 Futis. Vanhempainkokous 8.4. 2015 MuurY P07 Futis Vanhempainkokous 8.4. 2015 Agenda Urheilun säännöt Joukkueentoimihenkilöt Harjoitukset ja pelit Budjetti Urheilun Pelisäännöt kaudelle 2015 MuurY P07 Futis joukkueen säännöt Nämä säännöt

Lisätiedot

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja OLS Jalkapallo OLS Kaupunkisarja OLS Kaupunkisarjassa lapsi pääsee aloittamaan jalkapalloharrastuksen lähellä kotia. Muut harrastukset vs. OLS Kaupunkisarja Kaupunkisarjatoiminnan lisäksi lapsilla pitää

Lisätiedot

Mitä tehdään tehdään kunnolla.

Mitä tehdään tehdään kunnolla. SALIBANDYTOIMINNAN TOIMINTAOPAS MOTTO: Mitä tehdään tehdään kunnolla www.hirvhesalibandy.net Visio 2015 Hirvensalon Heiton salibandytoiminta rakentuu seuraavien keskeisten tavoitteiden ja arvojen varaan:

Lisätiedot

URHEILUTOIMINNAN LINJAUS

URHEILUTOIMINNAN LINJAUS URHEILUTOIMINNAN LINJAUS ifk grankulla hockey URHEILUTOIMINNAN LINJAUS GRIFK JÄÄKIEKKO GrIFK on Kauniaisissa toimiva kiekkoseura, joka tarjoaa kaupungin vaikutusalueen pelaajille mahdollisuuden harrastaa

Lisätiedot

Riihimäen Palloseura Toimintamalli

Riihimäen Palloseura Toimintamalli Riihimäen Palloseura Toimintamalli Markus Koivuniemi Nuorisopäällikkö 12.9.2013 Sisältö Riihimäen Palloseuran toimintamalli ja ohjeistus Joukkueenjohtajille Valmentajille Rahastonhoitajille Huoltajille

Lisätiedot

URHEILU- TOIMINNAN LINJAUS

URHEILU- TOIMINNAN LINJAUS URHEILU- TOIMINNAN LINJAUS GRIFK JÄÄKIEKKO on Kauniaisissa toimiva amatöörikiekkoseura, joka tarjoaa kaupungin vaikutusalueen pelaajille mahdollisuuden harrastaa jääkiekkoa. Pelitai harjoittelupaikka tarjotaan

Lisätiedot

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC Saarijärvi ry FC Saarijärvi on 21.11.2000 perustettu jalkapallon erikoisseura, jonka tarkoitus on antaa lapsille, nuorille ja aikuisille mahdollisuus

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 11v11 joukkueet (14-18v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 11v11 joukkueet (14-18v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 11v11 joukkueet (14-18v) C14-B18 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa - tavoitteet C14-B18 11v11 ikäkausi- ja kilpajoukkueissa lähtökohtana on yksilöiden kehittäminen.

Lisätiedot

TOIMINNAN KÄSIKIRJA 1940

TOIMINNAN KÄSIKIRJA 1940 TOIMINNAN KÄIKIRJA 1940 JALKAPALLOA VUODETA 1940 IÄLLYLUETTELO 1 JOHDANTO 2 JÄNTEVÄN ARVOT JA TAVOITTEET 3 ORGANIAATIO MALLI 3.1 EURAN JOHTOKUNTA 4 JÄNTEVÄ JA VIETINTÄ 4.1 IÄINEN JA ULKOINEN VIETINTÄ 4.2

Lisätiedot

ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016

ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016 Toivalan Urheilijat ry ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016 PVM: 10.1.2016 1. Joukkueen toimihenkilöt: Valmentajat: Suvi Kankkunen Puh. 050 381 2105, kankkunens@gmail.com Erika Hyttinen Puh.

Lisätiedot

Viestintäsuunnitelma

Viestintäsuunnitelma VIESTINTÄSUUNITELMA 1(10) Viestintäsuunnitelma Tervarit Juniorit ry VIESTINTÄSUUNITELMA 2(10) Sisällys 1. Johdanto 2. Tervarit Juniorit 3. Arvot 4. Viestinnän kohteet ja tavoitteet 5. Tervarit Juniorit

Lisätiedot

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE 01.04.2009 LAIHIAN LUJA LENTOPALLOJAOSTO TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE Tämän kirjan omistaa : Joukkueeni : Valmentaja : Valmentaja puhelinnumero: Joukkueen

Lisätiedot

NJS Milan: Joukkueen Säännöt Hyväksytty Vanhempainkokouksessa

NJS Milan: Joukkueen Säännöt Hyväksytty Vanhempainkokouksessa NJS Milan: Joukkueen Säännöt 2011 Hyväksytty Vanhempainkokouksessa 25.03.2011 Lasten ja nuorten kokonaisliikunnan määrä Kuinka paljon lapset oikeasti liikkuvat? Kuinka moni meistä tietää kuinka paljon

Lisätiedot

Mitä Miksi Miten Milloin

Mitä Miksi Miten Milloin Mitä PPJ perustaa -02 syntyneille kilpajoukkueen, josta tulee seuran -02 ikäluokkaan uusi joukkue Kaupunginosajoukkueet Larussa, Eirassa ja Ruohiksessa jatkavat toimintaansa kuten ennenkin Kilpajoukkueesta

Lisätiedot

KARHU-KISSAT. Pojasta Pelimieheksi

KARHU-KISSAT. Pojasta Pelimieheksi KARHU-KISSAT Pojasta Pelimieheksi Ikä: 4-6 vuotta Koulu: päiväkoti Herkkyyskausi: tasapaino, taito/tekniikka, notkeus, ketteryys Toimintaa ohjaa: leikit luistimilla, haasteelliset tehtävät Henkiset ja

Lisätiedot

Janakkalan Janan D-tytöt 2014-2015

Janakkalan Janan D-tytöt 2014-2015 Janakkalan Janan D-tytöt 2014-2015 Sisällysluettelo 1. D-tyttöjen missio, visio ja arvot 2. D-tyttöjen toiminnan linjaukset ja tavoitteet 3. Joukkueen kasvatuskeinot 4. Reilu peli 5. Joukkueen johtohenkilöiden

Lisätiedot

Genuine Hockey Spirit Since Haukat G 2010 Kausi

Genuine Hockey Spirit Since Haukat G 2010 Kausi Genuine Hockey Spirit Since 1979 Haukat G 2010 Kausi 2017-2018 Haukat seurana Perustettu 1979 Valon Sinettiseura vuodesta 1997 (entinen Nuori Suomi) Lajeina jääkiekko ja ringette Lapsia ja nuoria lisenssipelaajia

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 5v5 joukkueet (6-9v) Lähtökohdat toiminnan järjestämiselle Lasten valmennus JyPK:ssa on pitkäjänteistä kja suunnitelmallista toimintaa perusasioiden kautta

Lisätiedot

PELAAJAPOLKU E1 - D2

PELAAJAPOLKU E1 - D2 HARJOITUSRYHMÄT PELAAJAPOLKU E1 - D2 D2 KAKSI RYHMÄÄ, PUNAINEN/VALKOINEN E1 KAKSI RYHMÄÄ TASORYHMÄHARJOITTELU 2 3 x VKO, OHEISHARJOITUS JOKA KERRALLA JOUKKUEMÄÄRÄ JA JOUKKUEJAKO MAHDOLLISIMMAN MONTA JOUKKUETTA

Lisätiedot

PIF Käsipallo KÄSIPALLOILIJAN URAPOLKU

PIF Käsipallo KÄSIPALLOILIJAN URAPOLKU PIF Käsipallo KÄSIPALLOILIJAN URAPOLKU Hyväksytty PIF käsipallon hallituksessa 6.10.2016 Johdanto... 3 Käsipallovanhemmat... 3 PIF käsipallon urapolku... 4 Pallokiva ja Minimix... 4 E F juniorit... 4 D

Lisätiedot

Luistelu/kiekkokoulu 3-7vuotiaat

Luistelu/kiekkokoulu 3-7vuotiaat ValmennuksenLinjaus Luistelu/kiekkokoulu 3-7vuotiaat Hauska tapa tutustua luisteluun/lajiin kevät-syyskaudella. Erillaisten ratojen, leikkien, pelien muodossa. Mahdollisuus siirtyä jo olemassa olevaan

Lisätiedot

13.3.2015 IFK Grankulla Hockey Urheilutoimintalinjaus

13.3.2015 IFK Grankulla Hockey Urheilutoimintalinjaus 13.3.2015 IFK Grankulla Hockey Urheilutoimintalinjaus IFK GRANKULLA ISHOCKEY GrIFK on Kauniaisissa toimiva jääkiekkoseura, joka tarjoaa kaupungin vaikutusalueen pelaajille mahdollisuuden harrastaa tavoitteellista

Lisätiedot

Taustaa. Vision taustana on selvittää seuran nykytilanne ja mikä on KemPa:n tulevaisuus ja päämäärät. Keminmaan Pallo ry

Taustaa. Vision taustana on selvittää seuran nykytilanne ja mikä on KemPa:n tulevaisuus ja päämäärät. Keminmaan Pallo ry KemPa Taustaa Vision taustana on selvittää seuran nykytilanne ja mikä on KemPa:n tulevaisuus ja päämäärät Pelaajamäärä Pelipassien määrä 2010-2012 180 160 140 120 100 80 Sarja1 60 40 20 0 2010 2011 toukukuu

Lisätiedot

Jokelan Kisa jalkapallo

Jokelan Kisa jalkapallo Jokelan Kisa jalkapallo Jokelan Kisa tarjoaa kaikille Jokelan ja lähialueen asukkaille laadukasta jalkapalloharrastusta ikään ja tasoon katsomatta. Teemme yhteistyötä lähiseurojen kanssa tarjotaksemme

Lisätiedot

Tervetuloa Roihuun! Uuden junioripelaajan ja vanhempien opas 2015. Roihu ry

Tervetuloa Roihuun! Uuden junioripelaajan ja vanhempien opas 2015. Roihu ry Tervetuloa Roihuun! Uuden junioripelaajan ja vanhempien opas 2015 Roihu ry Tätä on urheiluseura Roihu ry Roihu ry on pesäpalloon keskittyvä helsinkiläinen urheiluseura. Roihu on tarjonnut liikunnan iloa

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ilves, ringette

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ilves, ringette Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille Ilves, ringette 1. Joukkue, jossa lapsi on mukana 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Ringettekoulu Fjuniorit Ejuniorit Djuniorit Cnuoret Bnuoret 2. Vastaaja

Lisätiedot

SBS MASKU Seurakäsikirja versio 1.2 Hyväksytty

SBS MASKU Seurakäsikirja versio 1.2 Hyväksytty SBS MASKU versio 1.2 Hyväksytty 6.8.2015 1 1. Seura 1.1. Seuran toiminta-ajatus SBS Masku on salibandyyn keskittynyt erikoisseura, jonka pääpaino on junioritoiminnassa. Seura pyrkii asettamaan vähintään

Lisätiedot

OHJEITA VALMENTAJILLE/ JOUKKUEENJOHTAJILLE TEHTÄVÄT ENNEN FBA TAPAHTUMAA - PELAAJIEN LISÄYS - JOUKKUETAPAHTUMIEN LISÄYS (VALMENTAJA)

OHJEITA VALMENTAJILLE/ JOUKKUEENJOHTAJILLE TEHTÄVÄT ENNEN FBA TAPAHTUMAA - PELAAJIEN LISÄYS - JOUKKUETAPAHTUMIEN LISÄYS (VALMENTAJA) OHJEITA VALMENTAJILLE/ JOUKKUEENJOHTAJILLE TEHTÄVÄT ENNEN FBA TAPAHTUMAA - PELAAJIEN LISÄYS - JOUKKUETAPAHTUMIEN LISÄYS (VALMENTAJA) MYEERIKKILÄ FBA TOIMINNASSA MyEerikkilä on Eerikkilän Urheiluopiston

Lisätiedot

Kaudenaloitusinfo 2014-2015

Kaudenaloitusinfo 2014-2015 Kaudenaloitusinfo 2014-2015 Valmennuspäällikkö Toni Taipale Valmennuksen johtaminen Salivuorojen jakaminen Leirit ja tapahtumat EBT:n henkilöstö Seurasihteeri Liisa Korkiakoski Tiedotus Laskutus MyClub

Lisätiedot

Urheilutoimintalinjaus. Valmennuspäällikkö Niklas Lundman

Urheilutoimintalinjaus. Valmennuspäällikkö Niklas Lundman Urheilutoimintalinjaus Valmennuspäällikkö Niklas Lundman Urheilutoimintalinjaus 2009-2010 Kaarinan Kiekko-Pojat Kaarinan Kiekko-Pojat on Kaarinalainen jääkiekon kasvattajaseura, joka tarjoaa alueen lapsille

Lisätiedot

EBK 98 TOIMINTAPERIAATTEET. EBK 98pojat Toimintaperiaatteet kaudelle 2010

EBK 98 TOIMINTAPERIAATTEET. EBK 98pojat Toimintaperiaatteet kaudelle 2010 1 EBK 98pojat Toimintaperiaatteet kaudelle 2010 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Tavoitteet 2. Toimintasuunnitelma 2010 3. Pelaajille Harjoitukset Ottelut 4. Vanhemmille Harjoituksiin saapuminen Poissaoloista ilmoittaminen

Lisätiedot

Panelian Raikas ry Toimintatapasäännöt TOIMINNAN TARKOITUS JA TAVOITTEET

Panelian Raikas ry Toimintatapasäännöt TOIMINNAN TARKOITUS JA TAVOITTEET Panelian Raikas ry Toimintatapasäännöt TOIMINNAN TARKOITUS JA TAVOITTEET Panelian Raikkaan tavoitteena on kehittää ja luoda mahdollisimman monelle hyvät ja monipuoliset jääurheilun harrastus ja osallistumismahdollisuudet,

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) E10-D13 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa JyPK:ssa valmennus on valmennuslinjan ohjaama prosessi perusasioiden kautta kohti joukkueena

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 5v5 joukkueet (6-9v) Lähtökohdat toiminnan järjestämiselle Lasten valmennus on suunnitelmallinen prosessi perusasioiden kautta kohti joukkueena pelaamisen

Lisätiedot

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä)

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä) Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä) 1.6.2009 1. Yleistä Tämä tietopaketti ja ohjeistus on luotu selventämään joukkueen sisäisiä toimintatapoja sekä

Lisätiedot

Vanhempainilta 3.5.2016

Vanhempainilta 3.5.2016 Vanhempainilta 3.5.2016 Perustettu 2006 Palloliiton Grassroots-palkinto Vuoden 2014 harraste- ja kasvattajaseura FC Kangasalan kausimaksut ovat mahdollisimman alhaiset Talkootyö Toiminta kasvaa Etenkin

Lisätiedot

Kesäkausi, täältätullaan. Me kehitämme - Me menestymme

Kesäkausi, täältätullaan. Me kehitämme - Me menestymme Kesäkausi, täältätullaan Joukkuejako, alkuehdot Poikia 50 kpl Pelaajamäärä kasvanut talvikauden lopussa huomattavasti Röllin suositus pelaajamääräksi otteluun: 10 poikaa Talvikauden kokemus: ilmoittautuneet

Lisätiedot

1. TOIMINTA-AJATUS 3. 2. JOUKKUEENJOHTO 5 2.1 Joukkueenjohtaja 5 2.2 Huoltaja 5

1. TOIMINTA-AJATUS 3. 2. JOUKKUEENJOHTO 5 2.1 Joukkueenjohtaja 5 2.2 Huoltaja 5 SISÄLLYSLUETTELO 1. TOIMINTA-AJATUS 3 2. JOUKKUEENJOHTO 5 2.1 Joukkueenjohtaja 5 2.2 Huoltaja 5 3. JUNIORIVALMENNUKSEN TAVOITTEET 6 3.1 Kasvatukselliset tavoitteet 6 3.2 Koulutustavoitteet 7 3.2.1 Koripallokoulu,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2007

TOIMINTASUUNNITELMA 2007 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Oulunsalo Pesäpallojaosto 28.11.2006 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Yleistä Pesäpallojaoston yleisenä tavoitteena on lisätä pesäpalloilun harrastuneisuutta Oulunsalossa ja tarjota melenkiintoista

Lisätiedot

Otteluissa noudatetaan Kisamaailman sääntöjä muutamin muutoksin, joista kerrotaan tarkemmin Säännöt -osiossa.

Otteluissa noudatetaan Kisamaailman sääntöjä muutamin muutoksin, joista kerrotaan tarkemmin Säännöt -osiossa. KAUSI 2017-2018 JOHDANTO Oulun luistinseura ja Suomen salibandyliitto jatkaa edellisen kauden tapaan tuomariyhteistyötä, jossa salibandyliitto järjestelee ja asettelee tuomarit kaikkiin Leijonaliigan otteluihin.

Lisätiedot

OHJEET : KUOPION HIIPPAKUNNAN XXIII SALIBANDYTURNAUS

OHJEET : KUOPION HIIPPAKUNNAN XXIII SALIBANDYTURNAUS 26042016 KUOPION HIIPPAKUNNAN XXIII SALIBANDYTURNAUS ( JA VÄHÄN MIKKELINKIN ;-)) KUOPION HIIPPAKUNNAN XXIII SALIBANDYTURNAUS 7.5.2016 PIEKSÄMÄELLÄ PÄIVÄN YLEINEN AIKATAULU 10.00-10.20 Ilmoittautuminen

Lisätiedot

Joukkueenjohtajien opas

Joukkueenjohtajien opas Joukkueenjohtajien opas Tervetuloa Palokan Riennon joukkueenjohtajaksi! Tässä oppaassa käsitellään lyhyesti joukkueenjohtajien vastuita ja velvollisuuksia ja heille sekä joukkueelle kuuluvia tehtäviä.

Lisätiedot

PELAAJAPOLKU F1 - E2

PELAAJAPOLKU F1 - E2 HARJOITUSRYHMÄT PELAAJAPOLKU F1 - E2 KAKSI RYHMÄÄ TASORYHMÄHARJOITTELU 2 3 x VKO, OHEISHARJOITUS JOKA KERRALLA JOUKKUEMÄÄRÄ JA JOUKKUEJAKO MAHDOLLISIMMAN MONTA JOUKKUETTA (F) 8+1, (E) 10+1 PELAAJAA/JOUKKUE

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 5v5 joukkueet (6-9v) Lähtökohdat toiminnan järjestämiselle Lasten valmennus on johdonmukainen prosessi, jossa edetään perusasioiden kautta kohti joukkueena

Lisätiedot

Tennis tarjoaa kiekkopojille liikuntataitoja ja ehkä lajin jopa koko elämäksi

Tennis tarjoaa kiekkopojille liikuntataitoja ja ehkä lajin jopa koko elämäksi ESS Urheilu 16.11.2017 Tennis tarjoaa kiekkopojille liikuntataitoja ja ehkä lajin jopa koko elämäksi Pelicansin Nastolan F2-junnut pelaavat kerran viikossa tennistä. Oheislaji tuo monipuolisuutta, mikä

Lisätiedot

OSAAMISPOLKU SUUNNITELMALLISUUS PITKÄJÄNTEISYYS - NOUSUJOHTEISUUS

OSAAMISPOLKU SUUNNITELMALLISUUS PITKÄJÄNTEISYYS - NOUSUJOHTEISUUS OSAAMISPOLKU SUUNNITELMALLISUUS PITKÄJÄNTEISYYS - NOUSUJOHTEISUUS SUUNNITELMALLISUUS PITKÄJÄNTEISYYS NOUSUJOHTEISUUS SUUNNITELMALLISUUS PITKÄJÄNTEISYYS NOUSUJOHTEISUUS SUUNNITELMALLISUUS Seuran arvopohja

Lisätiedot

HoNsUn minipoikien tavoite, säännöt ja toimintasuunnitelma 4.8.2014

HoNsUn minipoikien tavoite, säännöt ja toimintasuunnitelma 4.8.2014 HoNsUn minipoikien tavoite, säännöt ja toimintasuunnitelma 4.8.2014 HoNsUn minipoikien tavoite, säännöt ja toimintasuunnitelma Joukkueen tavoite HoNsUn minipoikien tavoiteena on tehdä koripallosta mielekäs

Lisätiedot

Kysely Kaapo ry:n pelaajien vanhemmille Copy

Kysely Kaapo ry:n pelaajien vanhemmille Copy Kysely Kaapo ry:n pelaajien vanhemmille 2 2012 Copy 1. Joukkue, jossa lapsi on mukana Keskiarvo: 5,1 Joukkue, jossa lapsi on mukana 25 11 20 15 7 19 11 7 15 8 6 B pojat C pojat D99 pojat D00 pojat E01

Lisätiedot

KAUSIJULKAISU 2011-2012 Ylöjärven Pallo -00 Pojat salibandy

KAUSIJULKAISU 2011-2012 Ylöjärven Pallo -00 Pojat salibandy KAUSIJULKAISU 2011-2012 Ylöjärven Pallo -00 Pojat salibandy JOUKKUE 2011-2012 Ylöjärven Pallo -00Pojat salibandy YHTEISTYÖKUMPPANI Tutustu lisää klikkaamalla logoa! KAUSIKATSAUS 2011-2012 Uutta pelikautta

Lisätiedot

URHEILUTOIMINTA. Helsingin Jääkiekkoklubin (HJK) urheilutoiminnan linjaus on luotu antamaan suuntaa ja ohjaamaan joukkueiden toimintaa.

URHEILUTOIMINTA. Helsingin Jääkiekkoklubin (HJK) urheilutoiminnan linjaus on luotu antamaan suuntaa ja ohjaamaan joukkueiden toimintaa. URHEILUTOIMINTA Helsingin Jääkiekkoklubin (HJK) urheilutoiminnan linjaus on luotu antamaan suuntaa ja ohjaamaan joukkueiden toimintaa. On tärkeää, että toimintaa ohjaa yhteisöllisyys ja innostava ilmapiiri.

Lisätiedot

PROJEKTI Polku pelikenttien parhaiksi

PROJEKTI Polku pelikenttien parhaiksi LEHMO BALLS -96 RY Hirviseläntie 12 80780 KONTIONIEMI Puh: 0440-559 696 E-mail: markus.holopainen@leba96.fi www.leba96.fi PROJEKTI 2011-2014 Polku pelikenttien parhaiksi Projektin taustat Johtokunta on

Lisätiedot

Vaasan Sportin Juniorit Pelaajapolku

Vaasan Sportin Juniorit Pelaajapolku Vaasan Sportin Juniorit Pelaajapolku 1 Yleistä Seuran urheilutoiminnasta vastaa valmennuspäällikkö yhteistyössä vastuuvalmentajien kanssa Seuran joukkueet pelaavat SJL:n sarjoissa ja noudattavat liiton

Lisätiedot

FC Reipas P04 vanhempainilta

FC Reipas P04 vanhempainilta FC Reipas P04 vanhempainilta 27.11.2015 JYRI HEINONEN, MIKA KOLAMO, KATI LUOKKALA JA MARKO MÄLKIÄ Esityslista Kauden 2015 palautteen yhteenveto Toimintasuunnitelma 2016 Varainkäyttöarvio (joukkuemaksu)

Lisätiedot

LAIHIAN LUJAN VALMENNUSLINJA

LAIHIAN LUJAN VALMENNUSLINJA Tämän oppaan tarkoituksena on antaa vanhemmille tietoa Laihian Lujan jalkapalloilevien junioreiden yhteisistä toimintatavoista ja säännöistä, sekä kertoa mihin nämä tavat ja säännöt perustuvat. LAIHIAN

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 8v8 joukkueet (10-13v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 8v8 joukkueet (10-13v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) E10-D13 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa Lasten valmennus on suunnitelmallinen prosessi perusasioiden kautta kohti joukkueena pelaamisen

Lisätiedot

HUIPPUPELAAJAN POLKU Esa Määttä

HUIPPUPELAAJAN POLKU Esa Määttä HUIPPUPELAAJAN POLKU Esa Määttä HUIPPUPELAAJAN POLKU Maailma on täynnä erilaisia polkuja Huipulle on monta erilaista tietä Huippu-urheiluikä ja sen merkitys harjoittelussa Monipuolinen liikunta Miksi?

Lisätiedot

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 -

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 - Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015-1 Yleiset sinettiseurakriteerit Seuralla on kirjallinen toimintalinja seuran toimintaperiaatteista ja -tavoista. Seura pitää huolta

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJA-OPAS

JOUKKUEENJOHTAJA-OPAS SUOMEN JÄÄPALLOLIITTO ry SJPL Kristina Koskela kilpailu@finbandy.fi puhelin 020 7964 322 JOUKKUEENJOHTAJA-OPAS 2010 Tämä joukkueenjohtajaopas antaa joukkueenjohtajalle perustietoa seuratoiminnasta sekä

Lisätiedot

Taustaa GrIFK kyky- ja taitokoulutoiminnalle!

Taustaa GrIFK kyky- ja taitokoulutoiminnalle! Taustaa GrIFK kyky- ja taitokoulutoiminnalle! Tarve kyky- ja taitokoulutoiminnalle on suuri! Pelaajat haluavat oppia enemmän, kokea pätevyyttä, haasteita ja onnistumisia. Vanhemmat haluavat lapsensa oppivan

Lisätiedot

Titaani Juniorit - Jäsenmäärä

Titaani Juniorit - Jäsenmäärä Titaani Juniorit ry Titaani Juniorit ry Historiaa Ennen vuotta 1974 jääkiekkoa pelattiin Sunilan Sisussa Jääkiekkoon erikoistuva Titaanit ry perustettiin 1974 Titaani Juniorit ry eriytyi Titaanit ry:stä

Lisätiedot

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 Jatketaan vuonna 2012 aloitettua työtä lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen kehittämisen parissa Toimintamme päivittyy SUNDAY LEAGUE

Lisätiedot

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet)

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet) Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet) 31.5.2010 Yleistä Tämä tietopaketti ja ohjeistus on luotu selventämään joukkueen sisäisiä toimintatapoja sekä parantamaan informointia

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010

Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010 Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010 1 (6) Toimintasuunnitelma kaudelle 1.5.2009 30.4.2010 Seurassa toimii kauden aikana juniorijoukkueita kahdessatoissa eri ikäluokassa G- junioreista A-junioreihin.

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma, vuosi 2016

Toimintasuunnitelma, vuosi 2016 Toimintasuunnitelma, vuosi 2016 Sisällysluettelo 1 Toiminta-ajatus... 2 2 Arvot... 2 3 Visio... 2 4 Yleistä... 2 5 Painopistealueet... 3 6 Harrastus- ja kilpailutoiminta... 4 7 Pallokoulu ja PerheFutis...

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 8v8 joukkueet (10-13v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 8v8 joukkueet (10-13v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) E10-D13 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa Lasten valmennus on johdonmukainen prosessi, jossa edetään perusasioiden kautta kohti joukkueena

Lisätiedot

Ohjeet pelaajien siirtymiseen

Ohjeet pelaajien siirtymiseen Espoon Palloseuran Jääkiekko ry. Hallitus 12.11.2014 versio 1.2 Ohjeet pelaajien siirtymiseen 2 Ohjeet pelaajien siirtymiseen SISÄLLYSLUETTELO 1 SIIRTYMINEN SEURAN SISÄLLÄ 3 1.1 Pelaaminen ja harjoittelu

Lisätiedot

Sata lasissa. Keskeiset teemat:

Sata lasissa. Keskeiset teemat: 1 / 5 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSILLE 2015-2016 Sata lasissa Keskeiset teemat: Vankka kivijalka: juniorit, talous, edustusurheilu Treeni- ja peliolosuhteiden kehittäminen Köyden veto samaan suuntaan 100-vuotisjuhlat

Lisätiedot

PELAAJAPOLKU D1 - C2

PELAAJAPOLKU D1 - C2 HARJOITUSRYHMÄT PELAAJAPOLKU D1 - C2 D1 KAKSI RYHMÄÄ, PUNAINEN/VALKOINEN C2 KAKSI RYHMÄÄ TASORYHMÄHARJOITTELU 3 4 x VKO, OHEISHARJOITUS JOKA KERRALLA JOUKKUEMÄÄRÄ JA JOUKKUEJAKO MAHDOLLISIMMAN MONTA JOUKKUETTA

Lisätiedot

D VALMENTAJAKURSSI PROSESSINOMAISESTI

D VALMENTAJAKURSSI PROSESSINOMAISESTI Ohjelma D VALMENTAJAKURSSI PROSESSINOMAISESTI Sisältö: D-valmentajakurssilla perehdytään lapsen ja nuoren kokonaisvaltaiseen valmentamisen ja yksilöllisen valmennusfilosofian perusasioihin. Kurssin kuusi

Lisätiedot

Valmennuksen kokonaissuunnitelma Koitossa

Valmennuksen kokonaissuunnitelma Koitossa Valmennuksen kokonaissuunnitelma Koitossa Yleistä Valmennuksen kokonaissuunnitelma on tarkoitettu ohjeeksi seuraan tulevalle valmentajalle ja nykyisille valmentajille. Tämä suunnitelma on hyväksytetty

Lisätiedot

JYP Juniorit Kiekkokoulu

JYP Juniorit Kiekkokoulu JYP Juniorit Kiekkokoulu 2017-2018 11.10.2017. Kiekkokoulu 2017-2018 Vastuuvalmentaja Mikko Viitanen Valmennuspäällikkö Kiekkokoulu, G-E2, Tyttö- ja naiskiekko, oheisharjoittelun vastuuhenkilö, aamuharjoittelu

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- PuMa-Volley

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- PuMa-Volley Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- PuMa-Volley 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - B-tytöt, speed - Replay - B-tytöt - f-juniorit - Puma Volley - D-pojat - Hobby - A 2 tytöt - E-pojat

Lisätiedot

Helsingin NMKY. Kausi B-pojat (s.-02)

Helsingin NMKY. Kausi B-pojat (s.-02) Helsingin NMKY Kausi 2017 2018 B-pojat (s.-02) Asialista Esittely Valmentajat Tavoitteet ja kulmakivet HNMKY Pelaajapolku Urheilijaksi kasvaminen Kesäharjoittelu Kausi 2017-2018 Viestintä ja vuorovaikutus

Lisätiedot

Organisaatio 2014 16.1.2014 2. Toimisto Arkisto. Supporterit Nimityskomitea. GBK johtokunta. Edustusjalkapallo jaosto. PR-jaosto.

Organisaatio 2014 16.1.2014 2. Toimisto Arkisto. Supporterit Nimityskomitea. GBK johtokunta. Edustusjalkapallo jaosto. PR-jaosto. 16.1.2014 1 Organisaatio 2014 GBK johtokunta Toimisto Arkisto Supporterit Nimityskomitea Edustusjalkapallo jaosto Juniorijaosto Talousjaosto Kokkola Cup jaosto PR-jaosto Miehet GBK I, II, Tigers, III,

Lisätiedot

MP D13. VANHEMPAINILTA Urpolan koululla klo 18.00

MP D13. VANHEMPAINILTA Urpolan koululla klo 18.00 MP D13 VANHEMPAINILTA 22.2.2016 Urpolan koululla klo 18.00 ASIALISTA 1. Joukkueen toimihenkilöt kaudella 2016 2. Pelisäännöt 3. Harjoitukset 4. Pelit ja turnaukset kaudella 2016 5. Pelipassit + vakuutukset

Lisätiedot

EVU. vantaalainen juniorijääkiekkoiluun keskittynyt urheiluseura

EVU. vantaalainen juniorijääkiekkoiluun keskittynyt urheiluseura Agenda Etelä-Vantaan Urheilijat seurana EVU07 toimihenkilöt ja roolit Toimintasuunnitelman läpikäynti Toimintamaksut ja budjetti Huoltajien viestit vanhemmille EVU Collection EVU vantaalainen juniorijääkiekkoiluun

Lisätiedot

A. Naumanen. Tytöt U15-sarjassa. Esitys SAJL Nuorisokokoukselle

A. Naumanen. Tytöt U15-sarjassa. Esitys SAJL Nuorisokokoukselle A. Naumanen Tytöt U15-sarjassa Esitys SAJL Nuorisokokoukselle 25.10.2014 Tytöt U15 Nuorten kilpailujärjestelmä 2014-2016 hyväksyttiin syysliittokokouksessa 2013. Kilpailujärjestelmässä:! Pelattavaksi ehdotettavat

Lisätiedot

PE JULA NIAJ O A R IP OL P K O U LKU 1 Rami Peltomaa

PE JULA NIAJ O A R IP OL P K O U LKU 1 Rami Peltomaa JUNIORI PELAAJA POLKU 1 NUOREMPI SÄBÄKOULU TAVOITTEET KAUDEN AIKANA Pelataan/leikitään yhdessä. Opetellaan käytöstapoja, niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin Opetellaan ryhmässä olemista/toimimista/sääntöjä

Lisätiedot

Nokian Palloseura - Valmennuslinjaus ja pelitapa F6-E11 2016

Nokian Palloseura - Valmennuslinjaus ja pelitapa F6-E11 2016 Nokian Palloseura - Valmennuslinjaus ja pelitapa F6-E11 2016 Tausta Valmennus on pitkäjänteistä työtä. Yhdessä vuodessa ehditään vähän mutta 10-vuodessa enemmän. Emme pysty kehittämään kaikkia asioita

Lisätiedot

MARJA-VANTAA TURNAUS 6.-7.2.2010

MARJA-VANTAA TURNAUS 6.-7.2.2010 MARJA-VANTAA TURNAUS 6.-7.2.2010 1. AJO-OHJEET Turnaus on Myyrmäen jalkapallohallissa. Osoite: Raappavuorentie 10, 01601 Vantaa. 2. PYSÄKÖINTI Urheilupuistossa on paljon parkki tilaa. Auton saa jättää

Lisätiedot

Haukiputaan Pallo. Harrastus- ja kilpailutoiminnan periaatteet ikäluokittain

Haukiputaan Pallo. Harrastus- ja kilpailutoiminnan periaatteet ikäluokittain Haukiputaan Pallo Harrastus- ja kilpailutoiminnan periaatteet ikäluokittain 1.1.2013 Seuran tavoitteet Mahdollistaa kilpa- ja harrastepelaaminen * Kilpatoiminnassa pelaaja sitoutuu osallistumaan joukkueen

Lisätiedot

Vuoden 2016 aikana parannetaan edelleen seurayhteisön yhteenkuuluvuutta ja KäPa brändiä. Seura jatkaa SPL:n kanssa aloittamaa seurakehittämistyötä.

Vuoden 2016 aikana parannetaan edelleen seurayhteisön yhteenkuuluvuutta ja KäPa brändiä. Seura jatkaa SPL:n kanssa aloittamaa seurakehittämistyötä. KÄPYLÄN PALLO RY Tursontie 3, 00610 Helsinki www.kapylanpallo.fi TOIMINTASUUNNITELMA 1.1.2016 31.12.2016 Seuran tarkoituksena on edistää, kehittää ja vaalia liikuntaharrastusta, erityisesti jalkapalloilua

Lisätiedot

BULLDOGS SIPOO - Juniorijoukkueiden toimintaperiaatteet BULLDOGS JUNIORIEN PELISÄÄNNÖT 2013

BULLDOGS SIPOO - Juniorijoukkueiden toimintaperiaatteet BULLDOGS JUNIORIEN PELISÄÄNNÖT 2013 Yhteisillä toimintaperiaatteilla ja säännöillä varmistetaan kaikkien mahdollisuudet tehokkaaseen harjoitteluun. Säännöt auttavat positiivisen ilmapiirin ylläpitämistä joukkueissa. Tärkeää on, että nuorille

Lisätiedot

OLS BELGIA 10 Kausisuunnitelma 2017

OLS BELGIA 10 Kausisuunnitelma 2017 OLS BELGIA 10 Kausisuunnitelma 2017 JOUKKUEEN PELAAJAT (MAX 20) Aarni Aleksi * Anssi Atte Hugo Jaakko * Jeri * Jerry * Jesperi * Niko Noa Samuel Severi * Sisu Tomas Valtteri Waltteri Valmentajat Tatu Ruotsalainen

Lisätiedot

KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015

KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015 SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015 MUUTOKSET 4.3. Pelaajasiirtojen aikarajat Pelaajasiirtoja voidaan kausittain tehdä B-G juniori-ikäisissä seuraavina aikoina: 1.5. 30.6. vapaa siirtoaika

Lisätiedot

Blues Juniors G1 07 KAUSISUUNNITELMA

Blues Juniors G1 07 KAUSISUUNNITELMA Blues Juniors G1 07 KAUSISUUNNITELMA JOUKKUEENJOHTAJA: Kimmo Ahlfors 040-5327279 kimmo.ahlfors@merasol.fi VARAJOJO: Mika Kaarto 040-7588858 mika.kaarto@orkla.fi VASTUUVALMENTAJA: Saku Romo 050-4117145

Lisätiedot

JOTAIN UUTTA, JOTAIN VANHAA JA JOTAIN PERINTEISTÄ

JOTAIN UUTTA, JOTAIN VANHAA JA JOTAIN PERINTEISTÄ JOTAIN UUTTA, JOTAIN VANHAA JA JOTAIN PERINTEISTÄ Lentopalloa Torniossa, esiintyjinä aikuisjoukkueet, pääosissa junioripalloilijat, tuottajana Tornion Lentis-88, siinä on sitä perinteistä. 23. toimintakausi

Lisätiedot

JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO

JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO LOKAKUU Vanhempainilta 1. Toimintasuunnitelma joukkueelle Budjetti Taitokisailmoittautumiset Hallitalkoot SYYSKUU Talviliigan maksujen eräpäivä Vuoden palkittavat Seuran taitokisat

Lisätiedot

INFO G-E junioreiden vanhemmille

INFO G-E junioreiden vanhemmille INFO G-E junioreiden vanhemmille 9.1.2017 https://www.youtube.com/watch?v=lsarn2t4ifo Junioritiimin toiminnan päämääriksi asetettiin: Seuran sisäisen ja ulkoisen yhtenäisyyden vahvistaminen sekä viestinnän

Lisätiedot

FC Reipas P08 vanhempainilta

FC Reipas P08 vanhempainilta FC Reipas P08 vanhempainilta Aiheet Joukkueen säännöt Toimintasuunnitelma Joukkueen varainkäyttöarvio ja varojen käytön pelisäännöt Toimintamaksut yms. Joukkueen varainhankinta Toimihenkilöiden valinta

Lisätiedot

Joukkueenjohtaja. Hoitaa varuste- ja muut hankinnat yhdessä ennalta sovitun varustevastaavan kanssa

Joukkueenjohtaja. Hoitaa varuste- ja muut hankinnat yhdessä ennalta sovitun varustevastaavan kanssa Joukkueenjohtaja Vanhempien ehdottama ja seuran hyväksymä Järjestää kauden aikana vähintään kaksi vanhempainiltaa: 1. Kauden alussa laaditaan budjetti yhdessä rahastonhoitajan kanssa, hyväksytetään se

Lisätiedot

KAUSIJULKAISU 2014-2015

KAUSIJULKAISU 2014-2015 KAUSIJULKAISU 2014-2015 www.salibandy.ols.fi TERVETULOA MUKAAN OLS-SALIBANDYN TOIMINTAAN! OULUN LUISTINSEURA Oulun Luistinseura (OLS) on perustettu vuonna 1880. Toiminnassa olevista palloiluseuroista OLS

Lisätiedot

Littoisten Työväen Urheilijat ry. Valmennuksen linjaukset

Littoisten Työväen Urheilijat ry. Valmennuksen linjaukset Littoisten Työväen Urheilijat ry. Valmennuksen linjaukset Ikä Lajiharjoittelun ja fyysisen harjoittelun suhteen kehittyminen 5-6 7-8 9-10 11-12 13-14 15-16 17-18 19-> Laji% 10 10 20 30 40 50 60 70 Fysiikka%

Lisätiedot

Nuorten maajoukkueohjelma

Nuorten maajoukkueohjelma Nuorten maajoukkueohjelma Nuorten maajoukkueohjelman tavoitteet Tuottaa mahdollisimman monta pelaajaa aikuismaajoukkueisiin vähintään 3 pelaajaa/ikäluokka 3 kansainvälisen tason huippua/vuosikymmen Kilpailla

Lisätiedot

SUOMEN AMERIKKALAISEN JALKAPALLON LIITTO RY Sarjamääräykset kaudelle 2016

SUOMEN AMERIKKALAISEN JALKAPALLON LIITTO RY Sarjamääräykset kaudelle 2016 SUOMEN AMERIKKALAISEN JALKAPALLON LIITTO RY Sarjamääräykset kaudelle 2016 Hyväksytty syysliittokokouksessa 2015 Sisältö 1. LISENSSIT... 3 2. SARJAMAKSUT (per joukkue)... 3 3. PELAAJASIIRRON MÄÄRÄAIKA JA

Lisätiedot

HUIMAN JUNIORIKORIPALLO KAUSI-INFO

HUIMAN JUNIORIKORIPALLO KAUSI-INFO HUIMAN JUNIORIKORIPALLO KAUSI-INFO 2016 2017 PELISÄÄNNÖT Äänekosken Huiman juniorikoripallojaosto on tehnyt toimintansa selkeyttämiseksi pelisäännöt. Seuraavat aikuisten pelisäännöt koskevat joukkuejohtajia,

Lisätiedot

AHMAT URHEILUTOIMINNAN LINJAUS

AHMAT URHEILUTOIMINNAN LINJAUS [10.08.2016 TB] AHMAT URHEILUTOIMINNAN LINJAUS 2016-2019 Tero Berg, Valmennuspäälikkö Hyvinkään Jää-Ahmat ry. URHEILUTOIMINNAN LINJAUS JÄÄ AHMAT RY LEIJONA KIEKKOKOULU ikä 4 6 vuotta Herkkyyskausi tasapaino,

Lisätiedot

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta Tässä esityksessä on kaudella 2011-2012 Kiva HT D1 nimellä pelanneen seurayhteistyöjoukkueen palauteyhteenveto Joukkue pelasi kaudella 2011-2012 aluekarsinnan

Lisätiedot

PATAJUNNULIIGAN AAPINEN

PATAJUNNULIIGAN AAPINEN PATAJUNNULIIGAN AAPINEN SISÄLLYSLUETTELO 1. Patajunnupolku 2. Patajunnuliiga 3. Harjoittelu 4. Harjoitustapahtuma 5. Turnaukset 6. Turnausohjeistus 7. Ryhmien jako 8. Yhteiset pelisäännöt 9. Vanhempien

Lisätiedot