Jokaisessa opetustilassa tulee olla yksi oppilaan työpiste, jota voidaan käyttää pyörätuolissa istuen.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Jokaisessa opetustilassa tulee olla yksi oppilaan työpiste, jota voidaan käyttää pyörätuolissa istuen."

Transkriptio

1 Kalusteiden kuvaukset ja minimimäärä vaatimukset 2.kerros Yleiset kalustevaatimukset: Tarjoajan tulee huonekorteista tarkistaa rakentajan urakkaan kuuluvien kiintokalusteiden sijoittelu sekä määrä huonekohtaisesti ja sovittaa tarjoamansa kalustus siihen, huomioiden tilan toimivuuden, etäisyydet ja visuaalisen kokonaisuuden. Kaikissa työtiloissa työpöydät suorakaiteen muotoisia sähkösäätöisiä pöytiä. Säilyttimet ja hyllytilan tarve ilmoitetaan huonekohtaisesti. Perusvaatimuksena: lukittava laatikosto, jota voidaan käyttää myös sivutasona, ergonominen säädettävä työtuoli. Opetustiloissa opettajanpöydät sähkösäätöisä suorakaidepöytiä. Pöydälle tulee mahtua kannettava tietokone, mappi avattuna ja muistiinpanovälineet sekä kirja. Opetustiloissa käytetään myös dokumenttikameroita, joiden käyttö ja säilytys tulee huomioida kalustuksen suunnittelussa. Opetustiloissa opettajan tuolin tulee mahdollistaa sekä istuma- että seisomatyöskentely. Ns. nojailutuolit tai satulatuolit, lisä- / vaihtoehtoisina tuoleina ovat lisäarvoa tuotava asia. Jokaisessa opetustilassa tulee olla yksi oppilaan työpiste, jota voidaan käyttää pyörätuolissa istuen. Jokaisessa eriytystilassa, tulee olla pyörillä kulkeva, helposti siirrettävä, lukittava kaappi, tarvikkeiden ja opetusvälineiden säilytykseen. Toisen kerroksen opetustilat ovat pääosin lukion käytössä. Oppilaat ovat hyvin eri kokoisia, jolloin ergonomiaan ja säädettävyyteen pitää kiinnittää erityistä huomiota. Huom! Huonekorteissa katkoviivalla merkityt kaapit toimisto- ja työhuoneissa, eivät sisälly tähän hankintaan.

2 Mediateekki / aula 2001 Tilaa käytetään rentoon oleskeluun ja omaehtoiseen työskentelyyn. Tilassa tulee olla istumapaikkoja, työskentely mahdollisuus kannettavan kanssa ja ryhmätyö mahdollisuuksia, sekä muutama hiljaisen keskittymisen paikka. Huomioitava laitteiden lataus mahdollisuus.

3 Kirjasto / mediateekki 2002 Kirjastoon tarvitaan noin 200 m hyllytilaa, kirjojen ja lehtien esillepanotilaa, 2 kpl kirjakärryjä sekä lukittavaa hyllytilaa noin 2 metriä. Lisäksi tulee olla muutamia istumapaikkoja joiden yhteydessä mahdollisuus tehdä muistiinpanoja ym. ja kirjastonhoitajalle työpöytä sekä ergonominen työtuoli. Yksi ryhmätyöpöytä tuoleineen. Kanslia 2003 Kansiaan tulee sijoittaa kaksi työpistettä työtuoleineen. Toisessa työpisteessä tulee huomioida asiakaspalvelu ja toisessa rauhallinen / rauhoitettu työskentely. Akustiikkaan tulee kiinnittää erityistä huomiota. Lomakkeita ja esitteitä varten tarvitaan lokerikkoja ja laskutilan alle lukittavia laatikoita sekä säilytystilaa tarvikkeille.

4 Työhuoneet opo 2004, opo 2005, rehtori 2006, työhuone 2007, rehtori 2008, työhuone/ opisto 2009, työhuone opisto 2010 ja työhuone apulaisrehtori 2011 Työhuoneiden kalustus 1 henkilö / työhuone, lisäksi kaikkiin pieni neuvottelupöytä 4:lle, sekä hyllytilaa noin 15 metriä, josta osan tulee olla lukittavaa. Laskutilaa irtopapereille ja pikkutarvikkeille. Neuvottelu 2013 Arkisto 2014 Neuvottelutilan kalusteet (vähintään) 14 hengelle. Tarjoiluja varten tulee olla erillinen taso ja lukittava säilytystila astioille ym. tarvikkeille. Yksi tukeva porrasjakkara.

5 ATK-tila 2017 Yksi pieni työpiste. Monistus / Materiaalitila 2018 Yksi tukeva porrasjakkara Työtila henkilökunnalle 2020 Tilaan tulee sijoittaa 9:lle opettajalle työskentelytila.

6 Taukotilan keittiö 2021 Muutamia jakkaroita. Henkilökunnan taukotila 2022 Tilassa tulee voida rauhoittua, syödä ja pitää pieniä palavereja. Erityisesti rauhoittumiseen tulee kiinnittää huomiota. Ääntä vaimentavat elementit tuovat lisäarvoa.

7 Työtila 2041 Tilaan tulee sijoittaa 12:lle opettajalle työskentelytila. Työtila 2042 Lukion aula 2044 Työtilaan tulee sijoittaa kahden opettajan työskentelytila. Lukiolaiset viettävät tilassa vapaa- ja välituntejaan. Tilan tulee olla viihtyisä. Siellä tulee voida tehdä koulutehtäviä. Tilaa käytetään myös ryhmätöihin. Aulakeittiön ympärille tulee abeille eristää oma tila (kalustein tai sermein).

8 Opetustilat 2045 opo / matematiikka ja 2046 matematiikka Molemmissa tiloissa työskentelee 30 opiskelijaa ja opettaja. Opetus on luennointia sekä ryhmätyöskentelyä. Ryhmittelyä muutetaan opetusryhmän mukaan päivän aikana. Koska lukiolaiset ovat hyvin eri pituisia, toivotaan kalusteisiin korkeussäätö varaa. Käyttäessään tietokonetta ja dokumenttikameraa opettaja yleensä seisoo. Opettajan atk-pöydän korkeus säädettävissä, jotta pöydän ääressä voi työskennellä sekä seisten ja istuen. Pöydälle mahduttava tietokone, dokukamera ja kirjoja.

9 Opetustila 2049, biologia, maantiede, terveystiede Tilassa työskentelee 30 opiskelijaa ja opettaja. Pöydät pitää voida järjestää yksittäin koetilanteessa tai ryhmätöissä pieniin ryhmiin. Luokassa tehdään myös mikroskooppitöitä ja laborointeja, kasvatetaan kasveja ja mahdollisesti terraarioeläimiä. Opetustila 2050, historia Tilassa työskentelee 30 opiskelijaa ja opettaja. Tilaa käytetään myös yokirjoitustilana. Opetus koostuu luennoinnista, itsenäisestä työskentelystä, monimuotoisesta ryhmätyöskentelystä, esitelmistä sekä erilaista simulaatioista ja draamasta. Luokan ryhmittelyä muutetaan opetusryhmän ja opetustilanteiden mukaan. Suotavaa olisi myös mahdollisuus tilan jakamiseen ryhmätyöskentelyä ja eriyttävää opetusta varten. Opettajan työtason tulisi olla riittävän tilava sekä korkeudeltaan säädettävä, koska opetus tapahtuu sekä istuen että seisten.

10 Opetustila 2051, ruotsi ja yo-kirjoitukset Tilassa työskentelee 30 opiskelijaa ja opettaja. Opiskelijoiden kalusteiden tulee olla säädettäviä. Opetus on luennointia, itsenäistä työskentelyä sekä pari- ja ryhmätyöskentelyä. Opettajan työpöydällä tulee olla tarpeeksi tilaa kirjoille ja papereille sekä työskentelytilaa kirjallisia töitä varten. Dokumenttikameraa käyttäessään opettaja pääasiallisesti seisoo. Tietokonetta tulisi voida käyttää sekä istuen että seisten. Irtokalusteena tilassa voisi olla (esim. pyörillä liikuteltava) lukittava matalampi hyllykaappi n. 20 cm:n hyllyväleillä papereiden säilytystä varten sekä pieni avohylly tai kärry lehtiä ym. varten. Luokkaa käytetään yo-kirjoitustilana yhdistettynä viereiseen historian luokkaan. Käytävä 2052 Lukiolaiset viettävät tilassa välitunteja. Tarvitaan istuma- ja seisomapaikkoja. Tilan tulee olla viihtyisä.

11 Opetustila 2053, äidinkieli Tilassa työskentelee 30 opiskelijaa ja opettaja. Opetukseen kuuluu luennointia, ryhmätyöskentelyä, itsenäistä hiljaista työskentelyä. Ryhmittelyä muutetaan opetusryhmän ja opetustilanteen mukaan päivän aikana. Luokassa pidetään puheita, esitelmiä, paneelikeskusteluja, ryhmäraportteja, draamallisia esityksiä, katsotaan joskus elokuviakin. Mahdollisuus tilan jakamiseen ryhmätyöskentelyn yhteydessä. Opettajan työtason tulisi olla riittävän tilava sekä korkeudeltaan säädettävä, koska opettaja työskentelee sekä istuen että seisten, myös käyttäessään tvt-laitteita siis. Tietokonetta ja dokumenttikameraa on voitava käyttää sekä istuen että seisten. Dokumenttikameraa on voitava käyttää oikean käden puolelta. Tarvitaan opepöydän päällä lepäävä tarvittaessa siirrettävissä oleva luentokoroke (helppo pitää puheita, vrt. puhujapönttö). Käyttäessään tietokonetta ja dokumenttikameraa opettajan ja esitelmöivän opiskelijan on oltava kasvot luokkaan päin, ei kylki edellä. Opettajan pöydällä on oltava tilaa edellä mainittujen tvt-laitteiden lisäksi oppikirjoille ja paperimonisteille. Luokassa säilytetään muutamia eri kursseilla säännöllisesti luettavia kirjasarjoja ja joitakin sanakirjoja mm. Lisäksi kulkeva lukittava kaappi opettajan kurssimonisteille (A4-monisteille). Tilaa käytetään tarvittaessa myös yokirjoitustilana.

12 Opetustila 2058, uskonto ja filosofia 30 oppilasta max, useimmin noin 20. Opetus monimuotoista eli ryhmätyöskentelyä, luennointia, itsenäistä työskentelyä, dokumenttien katsomista (riittävä äänentoisto) sekä ajoittain draamaa. Helposti muunneltavia/säädettäviä pöytiä, jotka saa tarvittaessa ryhmätyömuodostelmaan. Myös korkeuden säätö toivottavaa, sillä opiskelijat hyvin eri pituisia ja välillä opiskelijat voivat työskennellä myös seisaallaan. Mahdollisuus tilan jakamiseen esim. ryhmätyöskentelyn/projektien yhteydessä. Opettajan työtaso säädettävä, työskentelen seisten ja istuen. Riittävästi tilaa dokukameralle ynnä muulle. Tilaa käytetään tarvittaessa myös yo-kirjoitustilana. Ryhmätyötilat 2059 ja 2060 Molempiin tiloihin 10 hengen ryhmätyö- / kokoustilan varustus.

13 Opetustila 2061, englanti 30 opiskelijaa ja opettaja. Opetus on luennointia sekä ryhmätyöskentelyä. Ryhmittelyä muutetaan opetusryhmän mukaan päivän aikana. Käyttäessään tietokonetta ja dokumenttikameraa opettaja yleensä istuu. Dokumenttikameraa on voitava käyttää oikean käden puolelta. Käyttäessään tietokonetta/dokumenttikameraa opettajan on oltava kasvot luokkaan päin, ei kylki edellä. Opettajalle säädettävä työtuoli, ei käsinojia tai irrotettavissa olevat käsinojat; tuolia helppo liu'uttaa opepöydän suuntaisesti. Opetustila 2062, saksa ja venäjä 24 opiskelijaa ja opettaja. Opetus on luennointia sekä ryhmätyöskentelyä. Ryhmittelyä muutetaan opetusryhmän mukaan päivän aikana. Käyttäessään tietokonetta ja dokumenttikameraa opettaja yleensä seisoo. Opettajan pöydälle mahduttava tietokone, dokukamera ja kirjoja. Tulee olla mahdollisuus keskusteluryhmiin ja rauhoitettuun työskentelyyn.

14 Käytävä 2063 Lukiolaiset viettävät tilassa välitunteja, istuma ja seisomakalusteita, siten että tilasta tulee mukava. Opetustila 2066, mediatila / atk 24 opiskelijaa + opettaja, muotopöytiä joiden ryhmittelyä helppo muuttaa ja telakoituvat yhteen eri tavoin. Huomioitava että myös yksilötyöskentely tulee olla mahdollista, esim. koe tilanteissa. Tilassa tehdään mm. kuvankäsittelyä ja ohjelmointia. Tulee olla mahdollisuus keskusteluryhmiin ja kehitystiimien yhteistyöhön.

15 Opetustila 2067, äidinkieli 24 oppilasta ja opettaja. Tämä luokka on tarkoitettu hiljaiseen työskentelyyn kuten lukemiseen ja kirjoittamiseen sekä esitelmien ja puheiden pitämiseen. Luokassa tulee olla helposti muunneltavat työpöydät ja istuimet sekä rentoa tilaa lukemiselle (esim. sohvaryhmä tms.). Pöydälle tulee mahtua läppäri tai vastaava sekä oppikirja. Opettaja tarvitsee runsaasti pöytätilaa ja työtuolin. Varasto 2068 Tilaan varustetaan työtila yhdelle ja lukittavaa säilytystilaa.

16 Eriytys oppilaalle työtilat, jotka saa ryhmäksi tai erikseen. Pöydälle pitää mahtua tietokone ja oppikirja. Opetustila 2071, äidinkieli 24 oppilasta ja opettaja. Tämä äidinkielen luokka on tarkoitettu draamaharjoituksia varten (tarvitaan paljon tilaa), ryhmätyöskentelyyn, kaikkeen luovaan toimintaan eli ympäristön pitäisi olla virikkeellinen. Tilassa esiinnytään yksin, pienenä ryhmänä tai koko ryhmän voimin. Puhujapönttö tarvitaan, samoin istuimet kaikille ja pöytätilaa suunnittelua ja muita kirjallisia töitä varten. Tilassa siis liikutaan myös lattiatasossa. Opettaja tarvitsee runsaasti pöytätilaa ja työtuolin.

17 Opetustilat 2072 ja 2074 matematiikka 24 oppilasta ja opettaja. Pöydät tulisi olla helposti siirrettävissä ryhmätyöskentelyyn maksimissa 4 oppilasta. Opettajan pöydällä tietokone, dokukamera ja kirjoja. 2 korkeampaa pöytää isommille oppilaille. Perustuolit oppilaille. Opettaja ja ohjaaja työskentelevät sekä seisten että istuen. Mahdollisuus eriyttää oppilas tekemään esim. koetta.

18 Varasto 2075 Tilaan varustetaan kahdelle oppilaalle pienryhmätila. Eriytys 2067 Tilaan varustetaan neljälle oppilaalle pienryhmätila.

19 Opetustilat 2077 ja 2078, erityisopetus 12 opp. Pienryhmien kalustus/ toiminnot 2 luokkaa: pöydät/työpisteet 12 oppilaalle per luokka, näistä 2 seisomatyöpistettä, oppilaille riittävän korkeat tuolit ja jalkatuet, ei pyöriä, opettajalle ja ohjaajalle omat työpisteet ja omat lukittavat kaapit ja pöytälaatikostot, sähköllä säädettävä opettajan pöytä, toiseen luokkaan normaali perinteinen painoa kestävä opettajantuoli (pehmustettu, selkä- ja käsinojallinen), muuten työtuolit satulatuolin kaltaisia kankaisia (ei hiostavaa materiaalia) tuoleja ilman satulaa, 150 cm korkeita lukittavia pyörien päällä seisovia hyllykköjä 2 per luokka (korvaa sermit), sohvia korvaamaan parempia ovat isot säkkituolit. Lisäksi tilat tulee varustaa kahdella siirrettävällä ja pois koottavalla isolla askartelupöydällä.

20 Eriytys 2080 Tilaan varustetaan kahden oppilaan pienryhmätila. Opetustila 2081, erityisopetus 12 oppilasta, 4 oppilaalle seisomapulpetti + neljä korkeaa tuolia, 2 x neljän hengen ryhmätyöpöytää (niin, että pöydistä saa tarvittaessa yhden hengen pöytiä, johon mahtuu tietokone, vihko ja kirja) + tuolit, 2 säkkituolia, 2 jumppapalloa. Lisäksi metri lukittavaa kaappitilaa. Kahdelle aikuiselle satulatuolit.

Someron kaupunki. Sivu 1 / 21. Kalusteiden kuvaukset ja minimimäärä vaatimukset 1.kerros. Yleiset kalustevaatimukset:

Someron kaupunki. Sivu 1 / 21. Kalusteiden kuvaukset ja minimimäärä vaatimukset 1.kerros. Yleiset kalustevaatimukset: Sivu 1 / 21 Kalusteiden kuvaukset ja minimimäärä vaatimukset 1.kerros Yleiset kalustevaatimukset: Tarjoajan tulee huonekorteista tarkistaa rakentajan urakkaan kuuluvien kiintokalusteiden sijoittelu sekä

Lisätiedot

Kalustekori 1. Haukivuoren yhtenäiskoulun kalusteet liite 1. 1. vaiheen kalustaminen (valmistuu lv.2014 alkuun)

Kalustekori 1. Haukivuoren yhtenäiskoulun kalusteet liite 1. 1. vaiheen kalustaminen (valmistuu lv.2014 alkuun) Haukivuoren yhtenäiskoulun kalusteet liite 1 1. vaiheen kalustaminen (valmistuu lv.2014 alkuun) Kalustekori 1 Tila 145 kpl 6. luokka Oppilastyöpöytä, laminaatti, ryhmämuotoiltava, vakiokorkeus 20 Oppilastuolit,

Lisätiedot

TARJOUSPYYNNÖN LIITE 2C: TILOJEN VÄHIMMÄISVAATIMUKSET JA TILAAJAN TOIVEET

TARJOUSPYYNNÖN LIITE 2C: TILOJEN VÄHIMMÄISVAATIMUKSET JA TILAAJAN TOIVEET TARJOUSPYYNNÖN LIITE 2C: TILOJEN VÄHIMMÄISVAATIMUKSET JA TILAAJAN TOIVEET 1. Liitteen tarkoitus Liitteessä on esitetty seuraavia vähimmäisvaatimuksia, joiden tulee ehdottomasti toteutua: - kalusteiden

Lisätiedot

Varustamissuunnitelma / Karhunkorven koulu

Varustamissuunnitelma / Karhunkorven koulu Nurmijärven kunta Sivistystoimi Hallinto- ja talouspalvelut Varustamissuunnitelma / Karhunkorven koulu Laajennus ja peruskorjaus Tila Tuote kpl hankintapaikka à -hinta Ruokailutila C100 pöytä, suorakaide

Lisätiedot

WOODI MALLIHUONEET 1-3-VUOTIAAT 3-5-VUOTIAAT 5-6-VUOTIAAT. Kuopion Woodi Oy Ankkuritie 3, FI -70460 Kuopio FINLAND

WOODI MALLIHUONEET 1-3-VUOTIAAT 3-5-VUOTIAAT 5-6-VUOTIAAT. Kuopion Woodi Oy Ankkuritie 3, FI -70460 Kuopio FINLAND MALLIHUONEET 1-3-VUOTIAAT 3-5-VUOTIAAT 5-6-VUOTIAAT 1-3-VUOTIAAT RYHMÄHUONE Mallihuoneen sisustus on suunniteltu ryhmälle jossa on 15 lasta ja 4 hoitajaa. Jokaisessa istuinryhmässä on paikat viidelle lapselle

Lisätiedot

HSPACE / Vuosaaren peruskoulu

HSPACE / Vuosaaren peruskoulu HSPACE / Vuosaaren peruskoulu Ryhmä 4 18.3.2011 Konsepti Monitoimitila ja käytävät, yhdistäminen Kirjaston nykyinen funktio - Äidinkielen opettajien hoidossa - Auki noin 15 min päivässä - Vanhoja kirjoja

Lisätiedot

Liite 3 (kalusteet tiloittain)

Liite 3 (kalusteet tiloittain) RANUAN YLÄASTE HANKITTAVAT IRTOKALUSTEET TILOITTAIN 2011 (tarjouksen suunnittelun avuksi) esim. Tila/Kaluste mitat (l x s x k) muu yksilöinti määrä Iskun malli HALLINTOTILAT: tai vastaava Opettajienhuone

Lisätiedot

Hakalahden päiväkoti laajennus KUVAUS IRTOKALUSTEISTA

Hakalahden päiväkoti laajennus KUVAUS IRTOKALUSTEISTA Hakalahden päiväkoti laajennus KUVAUS IRTOKALUSTEISTA 21.6.2018 Kalustettavat tilat ovat päiväkodin uudessa laajennusosassa. Päiväkotiryhmiä on viisi, joista yksi toimii esikoululaisten ryhmänä. Kolme

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON TERVEYDENHUOLLON KESKUSARKISTON TOIMISTOKALUSTEET RYHMÄ 1 TUOLIT

HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON TERVEYDENHUOLLON KESKUSARKISTON TOIMISTOKALUSTEET RYHMÄ 1 TUOLIT H012-14, HINTA- JA LAATUVERTAILU, RYHMÄ 1, TUOLIT 25.2.2014 HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON TERVEYDENHUOLLON KESKUSARKISTON TOIMISTOKALUSTEET RYHMÄ 1 TUOLIT 1(9) Pos. Kalustekoodi Kaluste

Lisätiedot

HANSAKSEN PÄIVÄKOTI, SIPOO IRTOKALUSTEKORTIT TOIMISTOKALUSTEET 15.2.2013

HANSAKSEN PÄIVÄKOTI, SIPOO IRTOKALUSTEKORTIT TOIMISTOKALUSTEET 15.2.2013 15.2.2013 HANSAKSEN PÄIVÄKOTI, SIPOO IRTOKALUSTEKORTIT TOIMISTOKALUSTEET 15.2.2013 Tarjouslaskentaa varten 2(18) SISÄLLYS TYÖPÖYDÄT sivu: TP1 TYÖPÖYTÄ 3 TP2 TYÖPÖYTÄ 4 HY TYÖPÖYDÄN YLÄHYLLY 5 MUUT PÖYDÄT

Lisätiedot

GRANKULLA SVENSKA SAMSKOLA MEDIATEEKKI LUONNOSVAIHTOEHTO B ALUSTAVA 13.8.2012

GRANKULLA SVENSKA SAMSKOLA MEDIATEEKKI LUONNOSVAIHTOEHTO B ALUSTAVA 13.8.2012 GRANKULLA SVENSKA SAMSKOLA LUONNOSVAIHTOEHTO B ALUSTAVA 13.8.2012 Näkymä lukion mediateekin sisäänkäynnistä GRANKULLA SVENSKA SAMSKOLA, VAIHTOEHTO B Lukion mediateekille rakennetaan uudisrakennusosa E-

Lisätiedot

Jokaisesta kalusteesta on vähimmäisvaatimusten lisäksi esimerkkikaluste kuvaamaan hankinnan kohdetta.

Jokaisesta kalusteesta on vähimmäisvaatimusten lisäksi esimerkkikaluste kuvaamaan hankinnan kohdetta. LIITE 2.1A HANKINNAN KOHTEEN VÄHIMMÄISVAATIMUKSET Jokaisesta kalusteesta on vähimmäisvaatimusten lisäksi esimerkkikaluste kuvaamaan hankinnan kohdetta. Pos. 1 Kampaamon asiakastyöpisteet/peilipaikat 14

Lisätiedot

Tarjoaja täyttää keltaisella olevat kentät

Tarjoaja täyttää keltaisella olevat kentät 1/19 Päivitetty 24.11.2014 A A1 Tuoteryhmä TOIMISTOKALUSTEET (vertailupisteet max 10 pistettä/tuote siten, että edullisin tarjottu hinta saa 10 pistettä) Työpöytä, sähkösäätöinen Standardin EN527-1:2011

Lisätiedot

SUUNNITTELUOHJEET WOODI RYHMÄHUONEET ETEISTILAT LEPOHUONEET. Kuopion Woodi Oy Ankkuritie 3, FI -70460 Kuopio FINLAND

SUUNNITTELUOHJEET WOODI RYHMÄHUONEET ETEISTILAT LEPOHUONEET. Kuopion Woodi Oy Ankkuritie 3, FI -70460 Kuopio FINLAND SUUNNITTELUOHJEET RYHMÄHUONEET ETEISTILAT LEPOHUONEET LASTEN KORKEAT TUOLIT Woodin korkea Otto-tuoli on muotoilultaan ergonominen sekä tukeva ja lapsen on turvallista nousta sille istumaan. Sekä lasten

Lisätiedot

Työhön www.scan-cast.fi Työhön Toimistoon Työpaikalle Vuosien aikana on Scan-Cast Oy valmistanut ja kehittänyt tuoleja työhön ja työpaikkaympäristöön. Monipuolinen valikoima istumisen eri alueille, löytyy

Lisätiedot

Oppimiseen iloa toimivilla tiloilla ja kalusteilla

Oppimiseen iloa toimivilla tiloilla ja kalusteilla Oppi Oppimiseen iloa toimivilla tiloilla ja kalusteilla Oppimisympäristöt kehittyvät opetuksen mukana vastaten erilaisten opiskelijoiden tarpeisiin koko oppimisen elinkaaren ajan. Kuvat referenssikohteesta:

Lisätiedot

Tarjousten avauspöytäkirja

Tarjousten avauspöytäkirja Tarjousten avauspöytäkirja Diaaritunnus Hankintayksikkö ETELÄ-KARJALAN HANKINTAPALVELUT Hankinta C 18/2012 LAPPEEN KOULUN OPETUSTILOJEN KALUSTEET Kyseessä on sopimustoimittajien kesken järjestetty ns.minikilpallutus.

Lisätiedot

pysähdy - Lainaa yksi lisätunti päivääsi kampuskirjasto

pysähdy - Lainaa yksi lisätunti päivääsi kampuskirjasto pysähdy - Lainaa yksi lisätunti päivääsi kampuskirjasto Kartta ja KAAVIoKUVA 3. krs 2. krs 1. krs Kaaviokuva (ei mittakaavassa) Leikkaus A1 - A1 (ei mittakaavassa) Kirjaston tilat jakautuvat viiteen vyöhykkeeseen:

Lisätiedot

TILAOHJELMA Esiopetus, perusopetus ja lukiokoulutus

TILAOHJELMA Esiopetus, perusopetus ja lukiokoulutus 1(3 TILAOHJELMA Esiopetus, perusopetus ja lukiokoulutus Toiminnan järjestäjä Osoite Puhelin(vaihde Telekopionumero Yhteyshenkilö Sähköpostiosoite Puhelin Gsm Oppilaitos Osoite Hanke Yhteishanke Päivämäärä

Lisätiedot

tehopinta-ala 140 m2 (20x7=140)

tehopinta-ala 140 m2 (20x7=140) RT 12-11055 KH X0-00494 LVI 00-10483 SIT 12-610082 Hyötyala-käsitettä käytetään rakennushankkeissa, joissa tilan tarve hankesuunnitelmassa kirjataan tilaohjelmana. Hyötyala kuvaa tilaohjelmaan kuuluvien

Lisätiedot

VIREILLÄ EHDOTUS TREY:N PIENTEOLLISUUSTALON TOIMISTOTILAN UUDISTUKSEKSI NIMIM. KOPPI NÄYKYMÄ IDEOINTITLAAN JA RENTOON TYÖTILAAN PÄIN

VIREILLÄ EHDOTUS TREY:N PIENTEOLLISUUSTALON TOIMISTOTILAN UUDISTUKSEKSI NIMIM. KOPPI NÄYKYMÄ IDEOINTITLAAN JA RENTOON TYÖTILAAN PÄIN EHDOTUS TREY:N PIENTEOLLISUUSTALON TOIMISTOTILAN UUDISTUKSEKSI NÄYKYMÄ IDEOINTITLAAN JA RENTOON TYÖTILAAN PÄIN TILOJEN MUOKKAUS Olemassa olevista väliseinistä puretaan suurin osa. Myös kaikki alakatot

Lisätiedot

LISÄKYSYMYKSET JA VASTAUKSET: KATAJAN KOULUN IRTOKALUSTEET JA RAUDASKOSKEN KOULUN JUHLASALIN TUOLIT

LISÄKYSYMYKSET JA VASTAUKSET: KATAJAN KOULUN IRTOKALUSTEET JA RAUDASKOSKEN KOULUN JUHLASALIN TUOLIT LISÄKYSYMYKSET JA VASTAUKSET: KATAJAN KOULUN IRTOKALUSTEET JA RAUDASKOSKEN KOULUN JUHLASALIN TUOLIT Tarjouspyynnön mukaan tarjouspyyntöön liittyvät tarkentavat kysymykset tuli toimittaa 23.1.2018 klo 12:00

Lisätiedot

KALUSTEPALVELU Kehämylly Lt 2, 270m2

KALUSTEPALVELU Kehämylly Lt 2, 270m2 KALUSTEPALVELU Kehämylly Lt 2, 270m2 HINNASTO 2015 NEUVOTTELUHUONE 39.90 m2 (Tilan mitat 5700 mm x 7070 mm) Tilan tavoite: Saada toimiva, mutta edullisesti toteutettu laadukas neuvottelutila 12-16 henkilölle,

Lisätiedot

Vihdin kunta: Täydennetty tarjouspyynnön liite 1 Kalusteiden erittely / tarjousten vertailutaulukko Versio 12.12.2014

Vihdin kunta: Täydennetty tarjouspyynnön liite 1 Kalusteiden erittely / tarjousten vertailutaulukko Versio 12.12.2014 1/28 Päivitetty 24.11.2014 A A1 pl nn Tuoteryhmä TOIMISTOKALUSTEET Työpöytä, sähkösäätöinen Standardi n EN527-1:2011 mukainen, säätöväli LEKOLAR BTJ- BTJ F- A2 Tavallinen työpöytä Vakioviilu tai vakiolami

Lisätiedot

OPS-KYSELY. Syksy Vetelin lukio

OPS-KYSELY. Syksy Vetelin lukio OPS-KYSELY Syksy 2015 Vetelin lukio KYSYMYKSET Mikä lukiossa on tärkeää? Millainen on unelmalukio? Missä ja miten opitaan parhaiten? VASTAAJAT 58 opiskelijaa 4 huoltajaa 7 opettajaa OPISKELIJAT Viihtyisät

Lisätiedot

High five. Tilan avoimuus. Visuaaliset ärsykkeet. Valoisat alueet. Purettavat ja säästettävät rakenteet

High five. Tilan avoimuus. Visuaaliset ärsykkeet. Valoisat alueet. Purettavat ja säästettävät rakenteet Tilan avoimuus Tila jaetaan kolmeen eri saavutettavuusryhmään. Kaikille avoin tila Osittain suljettu toimistotila Työhuoneet ja neuvottelutilat Visuaaliset ärsykkeet Näiden alueiden välillä ja sisällä

Lisätiedot

Notkeaa ja helppoa sisustusta konstikkaampiinkin julkisiin tiloihin.

Notkeaa ja helppoa sisustusta konstikkaampiinkin julkisiin tiloihin. Notkeaa ja helppoa sisustusta konstikkaampiinkin julkisiin tiloihin. Konstit on monet Konsti on uudenlainen, erityisesti julkisiin tiloihin suunniteltu kalustesarja Soft-Kalusteelta. Tuoteperheen sohvat,

Lisätiedot

TOIMISTOTILAT VARASTOINEEN JA TYÖTILAT SEKÄ HENKILÖKUNNAN TILAT Toimistotilat

TOIMISTOTILAT VARASTOINEEN JA TYÖTILAT SEKÄ HENKILÖKUNNAN TILAT Toimistotilat Vesalan alueen peruskoulu, huonetilaohjelma (tarveselvitys) Ilari Suomalainen 08.03.26.10.16 tarkennuksia Vesalan alueen peruskoulu huonetilaohjelma, Sivu 1/8 lähtökohta: - opetusvirasto luopuu Ruudin

Lisätiedot

aikuisten perusasteen

aikuisten perusasteen Oulun aikuislukion aikuisten perusasteen ja lukio-opinnot vankilaopetuksessa apulaisrehtori Päivikki Halla-aho 8.5.2012 Aikuislukion vankilaopetuksesta Koulu käynnistyi Oulun vankilassa v.1978 Videovälitteistä

Lisätiedot

Työtuoleja aktiiviseen toimistoon.

Työtuoleja aktiiviseen toimistoon. Työtuoleja aktiiviseen toimistoon. Tuoleja yksilöllisiin, todellisiin tarpeisiin. Liikkuvuus työssä on lisääntynyt ja työ ei ole enää sidottu kiinteään työpaikkaan tai työpisteeseen. Vaatimukset työtuoleille

Lisätiedot

Miten saamme aikaan paremman työpäivän?

Miten saamme aikaan paremman työpäivän? Ergonomia Better at work Miten saamme aikaan paremman työpäivän? > Antamalla perusarvojen ohjata työtämme > Paneutumalla ihmiseen ja hänen työympäristöönsä kokonaisuutena > Tarjoamalla ergonomiakeskeisiä

Lisätiedot

Botby grundskola syntyi Opetusviraston yhdistettyä Botby högstadieskolan ja Blomängens lågstadieskolan hallinnollisesti yhdeksi kouluksi.

Botby grundskola syntyi Opetusviraston yhdistettyä Botby högstadieskolan ja Blomängens lågstadieskolan hallinnollisesti yhdeksi kouluksi. ARKKITEHTI- JA INSINÖÖRIOSUUSKUNTA KAARI / ANITTA TUHKANEN 040 582 5351 anitta.tuhkanen@kaari.fi BOTBY GRUNDSKOLA TILAMUUTOKSET LIITTYEN ALA- JA YLÄASTEEN KOULUJEN YHDISTÄMISEEN Kukkaniityntie 2 Helsinki

Lisätiedot

TERVETULOA!

TERVETULOA! TERVETULOA! 4.5.2017 ILMOITTAUTUMINEN (1/2) Sitova ilmoittautuminen vain syksyn 2017 YO-kokeisiin Wilmaan 19.5. mennessä ILMOITTAUTUMINEN (2/2) Lomake jaetaan RO-tuokiossa allekirjoitettavaksi Suunnitelma

Lisätiedot

Huutokauppaluettelo. Huutokauppaehdot 1 / 26. Lappeenrannan kaupungin irtaimiston huutokauppa. Tullitie 7, 53100 Lappeenranta 13.5.

Huutokauppaluettelo. Huutokauppaehdot 1 / 26. Lappeenrannan kaupungin irtaimiston huutokauppa. Tullitie 7, 53100 Lappeenranta 13.5. Huutokauppaluettelo 1 / 26 Lappeenrannan kaupungin irtaimiston huutokauppa Tullitie 7, 53100 Lappeenranta 13.5.2014 tiistaina Näyttö alkaen klo 13.00. Huutokauppa alkaa klo 15.00 Huutokauppaehdot 1. Tavaroiden

Lisätiedot

P2 KB008 KB006 PORRASH. P2

P2 KB008 KB006 PORRASH. P2 PORRAS 15.3 15.2 P1 34.4 45.1 LJH 12.8 6.9 7.8 Kirjahyllyjä (uusia) Hyllymetrejä n. 223 (jos /kirjahylly) - Muu aineisto Kirjahyllyjä 8kpl Hyllymetrejä n. 480 (jos /kirjahylly) - Muu aineisto 1- puolisia

Lisätiedot

- käytetään tarjouspyynnön liitteenä olevaa kalustelistausta, arkkitehdiltä pyydetyt muutokset eivät ole kirjautuneet kaikilta osin pohjakuviin

- käytetään tarjouspyynnön liitteenä olevaa kalustelistausta, arkkitehdiltä pyydetyt muutokset eivät ole kirjautuneet kaikilta osin pohjakuviin Jämsän ammattiopisto T-rakennus Metsäoppilaitoksentie 14 42300 Jämsänkoski Kinnarps Oy Yliopistonkatu 23 40100 Jyväskylä Jaana Salonen Vastaukset liittyen T-rakennuksen irtokalustehankintaan Tarkentavat

Lisätiedot

Ergonomian tarkastuslista Laboratoriotyö

Ergonomian tarkastuslista Laboratoriotyö Ergonomian tarkastuslista Laboratoriotyö Päiväys: Työpaikka: Arvioija: Työpiste: Arvioi laboratorion ergonomiatilanne oheista lomaketta käyttäen. Nimeä ensin laboratorion keskeiset työprosessit ja arvioi

Lisätiedot

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot. Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot. Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio OSAOn ammattilukio Yli 500 opiskelee vuosittain lukio-opintoja Voi opiskella kaikissa koulutusohjelmissa (ei Kaukovainion

Lisätiedot

Thor. jotenkin ylpeältä. Ne ovat yksinkertaisesti. joiden ääressä on hyvä työskennellä.

Thor. jotenkin ylpeältä. Ne ovat yksinkertaisesti. joiden ääressä on hyvä työskennellä. Thor Thor Jos jotain huonekalusarjaa voi luonnehtia sielukkaaksi, niin Thor on juuri sellainen. Itse asiassa se on konservatiivinen sarja, joka sopii myös perinteisempään makuun. Mielestäni Thor-kalusteet

Lisätiedot

YLIOPPILASKIRJOITUKSET. Info

YLIOPPILASKIRJOITUKSET. Info YLIOPPILASKIRJOITUKSET Info 14.11.2017 RAKENNE Tutkintoon kuuluu neljä koetta. Äidinkielen koe pakollinen kaikille Lisäksi kolme seuraavista neljästä: * Toinen kotimainen kieli * Matematiikka * Yksi vieras

Lisätiedot

Pisterajat Vuosi

Pisterajat Vuosi Pisterajat 2006-2013 1 Äidinkieli, suomi L Kevät 92 90 88 86 87 87 86 87 Syksy 92 90 88 85 87 87 86 87 E Kevät 87 77 75 72 73 73 71 73 Syksy 87 77 75 73 73 73 72 71 M Kevät 80 62 60 60 61 62 60 62 Syksy

Lisätiedot

Ammattilukio-opinnot Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio

Ammattilukio-opinnot Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio Ammattilukio-opinnot 2018 Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio Ammattilukio OSAO järjestää lukio-opinnot yhteistyössä Oulun aikuislukion kanssa. Opetusta antavat pääasiallisesti Oulun aikuislukion opettajat.

Lisätiedot

TUTKINNON RAKENNE. Kaikille pakollinen koe: Äidinkieli

TUTKINNON RAKENNE. Kaikille pakollinen koe: Äidinkieli TUTKINNON RAKENNE Kaikille pakollinen koe: Äidin TUTKINNON RAKENNE Kaikille pakollinen koe: Äidin Näistä valittava kolme pakollista koetta: Ruotsi Vieras Matematiikka Reaalikoe TUTKINNON RAKENNE Kaikille

Lisätiedot

Tuotekuvasto 2017 ESITYS PRESSON KALUSTEET NÄYTTÖ PRESSON KALUSTEET PÖYTÄ PRESSON KALUSTEET AUDIO PRESSON KALUSTEET LATAUS PISTEET PRESSON

Tuotekuvasto 2017 ESITYS PRESSON KALUSTEET NÄYTTÖ PRESSON KALUSTEET PÖYTÄ PRESSON KALUSTEET AUDIO PRESSON KALUSTEET LATAUS PISTEET PRESSON Tuotekuvasto 2017 ESITYS NÄYTTÖ PÖYTÄ AUDIO LATAUS PISTEET vakioi positiivisen käyttökokemuksen Kuvassa Presson Cabin sarjan Cabin55-SP2 ja Cabin55-SideTable Pidätämme oikeuden muuttaa tuotteiden rakennetta

Lisätiedot

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot. Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio

Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot. Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio Oulun seudun ammattiopisto Ammattilukio-opinnot 2017 Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio OSAOn ammattilukio OSAO järjestää lukio-opinnot yhteistyössä Oulun aikuislukion kanssa. Opetusta antavat pääasiallisesti

Lisätiedot

YLIOPPILAAKSI, TODISTUKSET TASKUSSA.

YLIOPPILAAKSI, TODISTUKSET TASKUSSA. YLIOPPILAAKSI, TODISTUKSET TASKUSSA www.ylioppilastutkinto.fi TUTKINNOT JA TODISTUKSET Lukion oppimäärä Ylioppilastutkinto vähintään 75 kurssia, sisältäen ops:in mukaisesti pakolliset ja vähintään 10 syventävää

Lisätiedot

LOKO -YHTEISTÄ TILAA TAMPEREEN YLIOPPILASKUNNAN IDEAKILPAILU KARPEK OY:N TOIMITILOJEN MUUTOS TAMPEREEN PIENTEOLLISUUSTALO LOKO

LOKO -YHTEISTÄ TILAA TAMPEREEN YLIOPPILASKUNNAN IDEAKILPAILU KARPEK OY:N TOIMITILOJEN MUUTOS TAMPEREEN PIENTEOLLISUUSTALO LOKO LOKO -YHTEISTÄ TILAA KONSEPTI TULEVAISUUDEN CO-WORKING-TILAT TREY:N TOIMISTOLLE Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan uusissa toimistoissa pääsevät työskentelemään ylioppilaskunnan jäsenet. Tilassa otetaan

Lisätiedot

KASTELLIN MONITOIMITALON KUMPPANUUSMALLIN KILPAILUTUS. Tilaohjelma

KASTELLIN MONITOIMITALON KUMPPANUUSMALLIN KILPAILUTUS. Tilaohjelma KASTELLIN MONITOIMITALON KUMPPANUUSMALLIN KILPAILUTUS B3 ohjelma Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy Kastellin monitoimitalo Huoneluettelo Luonnos 19.4.2011 Peruskoulu 1-2 Luokat 3-6 Luokat 7-9

Lisätiedot

Telakkakadun koulu, Suolahti

Telakkakadun koulu, Suolahti 1 (13) Telakkakadun koulu, Suolahti Tarjouspyynnön liite Yleistä Huomioitava kalusteiden ja materiaalien helppohoitoisuus sekä soveltuvuus perusopetuksen käyttöön (mm. ergonomiavaatimukset) Oppilaskalusteissa

Lisätiedot

EFG Classroom Vaativaan ympäristöön

EFG Classroom Vaativaan ympäristöön EFG Classroom Vaativaan ympäristöön 2 Elävä kouluympäristö EFG Classroom on koulukalustesarja, joka on kehitetty tämän päivän ja tulevaisuuden kouluihin. Joustavia ratkaisuja, jotka mahdollistavat nopeat

Lisätiedot

vapaasti perillä paik.asennettuna Sopimuksen mukaan

vapaasti perillä paik.asennettuna Sopimuksen mukaan 851350 Turun kaupunki Sosiaali- ja terveystoimi Marja-Liisa Wilenius PL 301 01050 TURUN LASKUT Finland TARJOUS 373101-1 02.03.2012 1/11 Kiitämme tarjouspyynnöstänne ja tarjoamme Teille Martelan tuotteita

Lisätiedot

Taukotila. WC-tila. Vaatekaapit. Siivouskomero malli. Yläkori (oveen liitetty) ja muutama koukku siivoustarvikkeille. Ylähylly

Taukotila. WC-tila. Vaatekaapit. Siivouskomero malli. Yläkori (oveen liitetty) ja muutama koukku siivoustarvikkeille. Ylähylly Taukotila Vaatekaapit Siivouskomero Ulosvedettävä henkaritanko Siivouskomero malli Ylähylly Yläkori (oveen liitetty) ja muutama koukku siivoustarvikkeille ulosvedettävä henkaritanko Kaksi hyllylevyä Kaksi

Lisätiedot

- oppilastuolit 15 kpl - kangasverhoilu, istuinpehmustettu, korkeuden säätö mahdollisuus

- oppilastuolit 15 kpl - kangasverhoilu, istuinpehmustettu, korkeuden säätö mahdollisuus Jämsän ammattiopisto T-rakennus Metsäoppilaitoksentie 14 42300 Jämsänkoski Isku Interior Oy Heikki Mäkelä Vastaukset liittyen T-rakennuksen irtokalustehankintaan Tila 100 - oppilastuolit 15 kpl - kangasverhoilu,

Lisätiedot

9. TILAT JA KONTIT KONTIT RAMI-TILAT NOUSUTIET TAUKOVAUNUT RAMI WOOD-TILAT VÄISTÖTILAT KALUSTEET RAMIRENT TUOTELUETTELO

9. TILAT JA KONTIT KONTIT RAMI-TILAT NOUSUTIET TAUKOVAUNUT RAMI WOOD-TILAT VÄISTÖTILAT KALUSTEET RAMIRENT TUOTELUETTELO KONTIT RAMI-TILAT NOUSUTIET TAUKOVAUNUT RAMI WOOD-TILAT VÄISTÖTILAT KALUSTEET RAMIRENT TUOTELUETTELO 2017 23 KONTIT Rami-teräskontti on ihanteellinen varastointivaihtoehto teollisuuden ja rakennustyömaiden

Lisätiedot

012-04 1-paikkainen pöytä hyllyllä ja kassikoukulla, metallirunko 700X500 h580-760 16 53.29 66.08

012-04 1-paikkainen pöytä hyllyllä ja kassikoukulla, metallirunko 700X500 h580-760 16 53.29 66.08 012-01 1-paikkainen pöytä säädettävä korkeus, hyllyllä ja kassikoukulla, metallirunko 700X500 h580-760 54.47 67.55 012-02 1-paikkainen pöytä, säädettävä korkeus ja kassikoukulla, metallirunko 700X500 h580-760

Lisätiedot

012-01 1-paikkainen pöytä säädettävä korkeus, hyllyllä ja kassikoukulla, metallirunko 700X500 h580-760

012-01 1-paikkainen pöytä säädettävä korkeus, hyllyllä ja kassikoukulla, metallirunko 700X500 h580-760 012-01 1-paikkainen pöytä säädettävä korkeus, hyllyllä ja kassikoukulla, metallirunko 700X500 h580-760 58.28 012-02 1-paikkainen pöytä, säädettävä korkeus ja kassikoukulla, metallirunko 700X500 h580-760

Lisätiedot

Kauhajoen Äijälän päiväkodin irtokalustehankinta D/903/02.08.00.00/2012 Irtaimistoliite 2

Kauhajoen Äijälän päiväkodin irtokalustehankinta D/903/02.08.00.00/2012 Irtaimistoliite 2 Kauhajoen Äijälän päiväkodin irtokalustehankinta D/90/0.08.00.00/0 Irtaimistoliite Tarjoajan nimi: Yhteyshenkilö ja yhteystiedot: Tarjottavien tuotteiden tulee vastata väreiltään, materiaaleiltaan, mitoiltaan

Lisätiedot

209 WC 7,0 m 2. 0,5 m 2. 1,5 m 2. TAPAHTUMA-ALUE muutoin siirrettäviä hyllyjä ja istuimia/säkkituoleja? kirjahyllyt. (huomiopallo) 4b.

209 WC 7,0 m 2. 0,5 m 2. 1,5 m 2. TAPAHTUMA-ALUE muutoin siirrettäviä hyllyjä ja istuimia/säkkituoleja? kirjahyllyt. (huomiopallo) 4b. 1. Asiakaspalvelupiste (haitariovi) VARASTO 10,0 m 2 (lukupaikka) (tikkaat) LUKUPAIKKA 4a. 209 WC 7,0 m 2 TYÖHUONE 36,5 m 2 2. 3. Näyttelytila Tapahtuma-alue 5. (verhokisko) liukuovi H3 TAAPEROIDEN-ALUE

Lisätiedot

Nimike Yks Määrä Hinta/yks

Nimike Yks Määrä Hinta/yks Juhani Ahon koulu, 1. vaihe - kalusteiden värien tulisi sopia sisätilojen värisunnitelmaan - hallinnon ja henkilöstön tiloissa 50-luvun tyyli voi tulla esille Nimike Yks Määrä Hinta/yks Kellari, 01 Tsto

Lisätiedot

YLIOPPILASKOE ON KYPSYYSKOE. Vastuu on Sinulla tutkinnon ajoituksesta ja valinnoista

YLIOPPILASKOE ON KYPSYYSKOE. Vastuu on Sinulla tutkinnon ajoituksesta ja valinnoista Abi- info YLIOPPILASKOE ON KYPSYYSKOE Vastuu on Sinulla tutkinnon ajoituksesta ja valinnoista Käytännön vinkkejä Ajoissa paikalle Ongelmatilanteissa yhteys rehtoriin ja kouluun YTL:n www-sivuihin on linkki

Lisätiedot

POTILASVAA AT 2015. Paljonko panet painoa vaa alle?

POTILASVAA AT 2015. Paljonko panet painoa vaa alle? POTILASVAA AT 2015 Paljonko panet painoa vaa alle? Tässä esitteessä esittelemme suosituimmat potilasvaakamme. Tarjoamme mielellämme myös muita vaihtoehtoja. HENKILÖVAA AT DETECTO PRODOC PD100M Matalarakenteinen,

Lisätiedot

Jazz. Jazz ruokapöytä

Jazz. Jazz ruokapöytä Jazz hinnasto 8.1.2013 Hinnat sis. ALV 24% sivu n:o 1 Jazz Jazz ruokapöytä Korkeus: 73cm Kannen paksuus: 7,6cm Tolppajalat: 9,6 * 9,6cm Soveltuu esim. ruokailu-, neuvottelu-, työ- ja kirjoituspöydäksi.

Lisätiedot

Oulun seudun ammattiopiston ammattilukio-opinnot Myllytullin yksikkö,

Oulun seudun ammattiopiston ammattilukio-opinnot Myllytullin yksikkö, Oulun seudun ammattiopiston ammattilukio-opinnot Myllytullin yksikkö, 6.10.2016 Tarja Mäkipaaso, Oulun aikuislukio Mitä hyötyä? Vahvistetaan jatko-opintovalmiuksia - pääsykokeissa menestyminen - jatko-opinnoissa

Lisätiedot

Jazz. Jazz ruokapöytä. Jazz ruokapöydän jatkopala. Jazz ruokapöytä, pyöreät

Jazz. Jazz ruokapöytä. Jazz ruokapöydän jatkopala. Jazz ruokapöytä, pyöreät Jazz hinnasto 1.9.2015 Hinnat sis. ALV 24% sivu n:o 1 Jazz Jazz ruokapöytä Korkeus: 73cm Kannen paksuus: 7,6cm Tolppajalat: 9,6 * 9,6cm Soveltuu esim. ruokailu-, neuvottelu-, työ- ja kirjoituspöydäksi.

Lisätiedot

Bondo ATTENTION TO DETAIL

Bondo ATTENTION TO DETAIL Bondo ATTENTION TO ETAIL BONO Bondo on tanskalainen tuotemerkki, joka on nyt saatavissa ensimmäistä kertaa Suomen markkinoilla. Kaikki, mitä pidetään tyypillisenä tanskalaisena muotoiluna, on tyypillistä

Lisätiedot

Istu hyvin! - tietoa istumisesta ja ergonomiasta

Istu hyvin! - tietoa istumisesta ja ergonomiasta Istu hyvin! - tietoa istumisesta ja ergonomiasta Vinkkejä kalvosarjan käyttöön Kalvosarjassa käsitellään istumisen määrää ja hyvää istumisergonomiaa. Kalvosarjan sisältö sopii alakoulun 5. 6. luokille

Lisätiedot

Ilmoittautuneet eri kokeisiin tutkintokerroittain

Ilmoittautuneet eri kokeisiin tutkintokerroittain Ilmoittautuneet eri kokeisiin tutkintokerroittain 2006-2015 1 Äidinkieli, suomi Kevät Lkm 30 039 23 178 29 194 29 012 28 912 29 076 28 322 28 309 28 092 27 100 Syksy Lkm 16 923 5 969 6 114 5 766 5 680

Lisätiedot

C A R I T A - T U O L I

C A R I T A - T U O L I CARITA - TUOLI 2 Carita-tuoli Carita-tuoli 3 CARITA-TUOLI On tärkeää huolehtia mahdollisimman hyvin niistä, jotka sitä kaikkein eniten tarvitsevat. Siksi olemme antaneet Carita-kalustesarjallemme kaikki

Lisätiedot

RYHMÄ 1 OPPILAIDEN PULPETIT, TUOLIT, LUOKKIEN SÄILYTTIMET SEKÄ RUOKAILU/KOKOUSTILAN SÄILYTTIMET

RYHMÄ 1 OPPILAIDEN PULPETIT, TUOLIT, LUOKKIEN SÄILYTTIMET SEKÄ RUOKAILU/KOKOUSTILAN SÄILYTTIMET RANUAN KIRKONKYLÄN KOULU 04 HANKITTAVAT IRTOKALUSTEET TUOTERYHMITTÄIN Tarjousliite Kun tilan kohdalla mainitaan "luokkatilat" tarkemmat tilaerittelyt löytyvät Liite 4 ja Liite 5. Tarjouspyynnössä mainitut

Lisätiedot

Loimaan kaupunki Loimaan kaupunki/ Keskuskoulun demotilan kalusteet

Loimaan kaupunki Loimaan kaupunki/ Keskuskoulun demotilan kalusteet Loimaan kaupunki Loimaan kaupunki/ Keskuskoulun demotilan kalusteet Sisältö Kuvaus Hankintamenettely Päivämäärät Vähimmäisvaatimukset Arviointikriteerit Tuotteet Asetukset Sivu 2 / 6 Kuvaus Kuvaus Loimaan

Lisätiedot

S M ALL. 45 dbrw asti * Korkeus 2.5 m. Muunneltavissa. Ilman jäähdytys * Korkeus 2.2 m. Esteetön tila. Tilan sopivuus. henkilölle. 1-2 henkilölle 1-4

S M ALL. 45 dbrw asti * Korkeus 2.5 m. Muunneltavissa. Ilman jäähdytys * Korkeus 2.2 m. Esteetön tila. Tilan sopivuus. henkilölle. 1-2 henkilölle 1-4 XS SLS MLM L XL GW n sopivuus 2.2 m 2.5 m 45 dbrw asti * Muunneltavissa * Ilman jäähdytys * Esteetön tila XS S M L XL 1 henkilölle 1-2 henkilölle 1-4 henkilölle 1-6 henkilölle Yli 8 henkilölle Helppo pystyttää

Lisätiedot

Technopolis Business Breakfast 21.11.2013 VIIHDY TÖISSÄ. Työympäristön suunnittelun haasteet

Technopolis Business Breakfast 21.11.2013 VIIHDY TÖISSÄ. Työympäristön suunnittelun haasteet Technopolis Business Breakfast 21.11.2013 VIIHDY TÖISSÄ Työympäristön suunnittelun haasteet miten erityyppisiä työtilaratkaisuja suunnitellaan ja mitkä työskentelytiloihin liittyvät asiat edistävät työhyvinvointia

Lisätiedot

Miten varustelimme uudistetut oppimistilat koulun peruskorjauksessa

Miten varustelimme uudistetut oppimistilat koulun peruskorjauksessa Miten varustelimme uudistetut oppimistilat koulun peruskorjauksessa Satu Kekki, perusopetuksen rehtori ja Jari Sjo lund, TVT:n opetuskäytön suunnittelija Turun yliopisto, Turun normaalikoulu Turun normaalikoulu

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN SYKSYN 2016 YO-KIRJOITUKSIIN. Info abeille/ Toni Uusimäki rehtori, Kauhavan lukio

ILMOITTAUTUMINEN SYKSYN 2016 YO-KIRJOITUKSIIN. Info abeille/ Toni Uusimäki rehtori, Kauhavan lukio ILMOITTAUTUMINEN SYKSYN 2016 YO-KIRJOITUKSIIN Info abeille/9.5.2016 Toni Uusimäki rehtori, Kauhavan lukio 1 YLIOPPILASTUTKINTO 5 REAALIAINEEN KOKEESEEN ILMOITTAUTUMINEN Kokelas ilmoittautuu reaaliaineen

Lisätiedot

LAAJUUS. LIIKUNTASALILAAJENNUKSEN JÄLKEEN Mitoitusoppilasmäärä (5)

LAAJUUS. LIIKUNTASALILAAJENNUKSEN JÄLKEEN Mitoitusoppilasmäärä (5) 1(5) SIPOONLAHDEN KOULUN LAAJENNUS JA MUUTOSTYÖT HANKESUUNNITELMAN LIITE 4, TILAOHJELMA Nykytilanne Mitoittava oppilasmäärä 475 oppilasta 1-9 koulu, 475 oppilasta, rehtori + n. 30 opettajaa 5 koulunkäynnin-/aamu-

Lisätiedot

Ylioppilastutkinto Lyseossa. Info

Ylioppilastutkinto Lyseossa. Info Ylioppilastutkinto Lyseossa Info 2.2.2016 Muista tuoda henkilöllisyystodistus kokeeseen. Kokeeseen saavutaan ajoissa viimeistään klo 8.00, nimenhuuto saliin alkaa klo 8.30. Eväät, välineet ja vaatteet

Lisätiedot

gradia.fi Ylioppilastutkinto Lyseo syksy 2019 Ohjeet ylioppilaskokelaille, osa 2

gradia.fi Ylioppilastutkinto Lyseo syksy 2019 Ohjeet ylioppilaskokelaille, osa 2 Ylioppilastutkinto Lyseo syksy 2019 Ohjeet ylioppilaskokelaille, osa 2 KOEPAIKAT Kokeet pidetään Harjulla, Lyseon liikuntasalissa (Lyseosali). Reaalikoepäivinä myös A3-lamellin toisessa kerroksessa. Tarkka

Lisätiedot

TETTLAB TÄYSMITTAKAAVALABORATORIO. Arkkitehtuuritoimisto Marko&Vesa Marko Rajala arkkitehti SAFA, 20.12.2005

TETTLAB TÄYSMITTAKAAVALABORATORIO. Arkkitehtuuritoimisto Marko&Vesa Marko Rajala arkkitehti SAFA, 20.12.2005 TETTLAB TÄYSMITTAKAAVALABORATORIO Arkkitehtuuritoimisto Marko&Vesa Marko Rajala arkkitehti SAFA, 20.12.2005 Tilat Yleisselostus Varasto/Paja Pajassa säilytetään testijärjestelmän elementtejä, rakennusmateriaaleja

Lisätiedot

YLIOPPILASKIRJOITUKSET. Info

YLIOPPILASKIRJOITUKSET. Info YLIOPPILASKIRJOITUKSET Info 15.11.2018 RAKENNE Tutkintoon kuuluu neljä koetta. Äidinkielen koe pakollinen kaikille Lisäksi kolme seuraavista neljästä: * Toinen kotimainen kieli * Matematiikka * Yksi vieras

Lisätiedot

Arvosanajakaumia syksy

Arvosanajakaumia syksy jakaumia syksy 2014 1 Koko maa Äidinkieli, suomi Naiset 111 4,4 339 13,4 482 19,1 634 25,1 573 22,7 333 13,2 56 2,2 2528 4,0 Miehet 47 2,1 159 7,1 292 13,0 450 20,1 599 26,7 586 26,1 109 4,9 2242 3,4 Yhteensä

Lisätiedot

Kokous- ja juhlatilat FresCo Ravintolat Oy

Kokous- ja juhlatilat FresCo Ravintolat Oy Kokous- ja juhlatilat FresCo Ravintolat Oy Turku 2013 Ravintola AITIOPAIKKA Itsenäisyydenaukio 2 20800 Turku puh. 0400 176 481 aitiopaikka@frescoravintolat.fi Tyylikkäät, uudistetut juhla- ja kokoustilat

Lisätiedot

XS S M L XL ALL. 45 dbrw asti * Korkeus 2.5 m. Muunneltavissa. Ilman jäähdytys * Korkeus 2.1 m. Esteetön tila. Tilan sopivuus.

XS S M L XL ALL. 45 dbrw asti * Korkeus 2.5 m. Muunneltavissa. Ilman jäähdytys * Korkeus 2.1 m. Esteetön tila. Tilan sopivuus. n sopivuus 2.1 m 2.5 m 45 dbrw asti * Muunneltavissa * Ilman jäähdytys * Esteetön tila XS S M L XL 1 henkilölle 1-2 henkilölle 1-4 henkilölle 1-6 henkilölle Yli 8 henkilölle Helppo pystyttää Helppo siirtää

Lisätiedot

Muutamia ideoita BoKlok-kodin lisäsäilytysratkaisuiksi

Muutamia ideoita BoKlok-kodin lisäsäilytysratkaisuiksi Muutamia ideoita BoKlok-kodin lisäsäilytysratkaisuiksi Helppo resepti unelmakeittiöön BoKlok-kodin keittiöön saat lisää säilytystilaa pienilläkin muutoksilla. Jos kaipaat enemmän säilytystilaa, tutustu

Lisätiedot

Ergonomian merkitys oppilaan ja opiskelijan elämäss

Ergonomian merkitys oppilaan ja opiskelijan elämäss Ergonomian merkitys oppilaan ja opiskelijan elämäss ssä Mika Nyberg, erityisasiantuntija, ergonomia mika.nyberg@ttl.fi Työterveyslaitos, Tampere Ergonomia ja käytettk ytettävyystiimi / 27.10.2009 1 Ergonomia

Lisätiedot

GRANHULTIN KOULU Tilojen muutokset

GRANHULTIN KOULU Tilojen muutokset POHJAKERROS 2.11.2017 KOULUSELVITYS SKOLCENTRUM / GRANHULTSSKOLAN GRANHULTIN KOULU Tilojen muutokset Esiopetus sekä alakoulun 1-2 luokat on merkitty pohjapiirustuksiin harmaalla rasterilla. Muutokset tiloittain:

Lisätiedot

vieras kieli, pitkä oppimäärä 8:45 englanti 11 saksa 13 ranska 15 venäjä / espanja toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä 8:45

vieras kieli, pitkä oppimäärä 8:45 englanti 11 saksa 13 ranska 15 venäjä / espanja toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä 8:45 20.1.2012 Ylioppilaskirjoitukset, 2012K 1. YO-tutkinnosta lyhyesti Hajautus Tutkinnon voi suorittaa kerralla tai hajauttaa enintään kolmeen peräkkäiseen suorituskertaan, esim. S2011, K2012, S2012. Oikeus

Lisätiedot

PA-RI MATERIA OY JULKINEN OHJ-HINNASTO 2018 päivitetty

PA-RI MATERIA OY JULKINEN OHJ-HINNASTO 2018 päivitetty PA-RI MATERIA OY JULKINEN OHJ-HINNASTO 2018 päivitetty 15.11.2018 Pikamalliston (toimitusaika 3-10 työpäivää) tuotteet merkitty *-merkillä Verhoiltujen pikamalliston tuotteiden väritys musta tai harmaa

Lisätiedot

YO-INFO K2016 ILMOITTAUTUMINEN 2.11.2015. Rehtori Mika Strömberg

YO-INFO K2016 ILMOITTAUTUMINEN 2.11.2015. Rehtori Mika Strömberg YO-INFO K2016 ILMOITTAUTUMINEN 2.11.2015 Rehtori Mika Strömberg LUKION PÄÄTTÖTODISTUS AMMATILLINEN PERUSTUTKINTO YLIOPPILASTODISTUS KEVÄT 2016? LUKION PÄÄTTÖTODISTUS Lukio-opinnot yhteensä vähintään 75

Lisätiedot

Kokous- ja juhlatilat FresCo Ravintolat Oy

Kokous- ja juhlatilat FresCo Ravintolat Oy Kokous- ja juhlatilat FresCo Ravintolat Oy Turku 2013 Ravintola AITIOPAIKKA Itsenäisyydenaukio 2 20800 Turku puh. 0400 176 481 aitiopaikka@frescoravintolat.fi Tyylikkäät, uudistetut juhla- ja kokoustilat

Lisätiedot

YLIOPPILASKIRJOITUKSET. Käytännön ohjeita syksy 2016

YLIOPPILASKIRJOITUKSET. Käytännön ohjeita syksy 2016 YLIOPPILASKIRJOITUKSET Käytännön ohjeita syksy 2016 Kirjoituspäivät syksy 2016 Kuullunymmärtämiskokeet ma 12.9 vieras kieli, pitkä klo 8.45-10.00 englanti klo 11.00-12.00 ranska klo 13.00-14.00 venäjä

Lisätiedot

CityWorkLife joustava ja monipaikkainen työ suurkaupunkialueilla

CityWorkLife joustava ja monipaikkainen työ suurkaupunkialueilla CityWorkLife joustava ja monipaikkainen työ suurkaupunkialueilla http://smallbiztrends.com/2011/09/workshifting-changingway-we-work.html Kiinko Tulevaisuuden kaupunki - työ - asuminen - liikkuvuus 6.2.2014

Lisätiedot

HARJAVALLAN LUKIO KOULUN YHTEYSTIEDOT HARJAVALLAN LUKIO. Myllykatu 10 29200 Harjavalta. OSOITE Harjavallan lukio

HARJAVALLAN LUKIO KOULUN YHTEYSTIEDOT HARJAVALLAN LUKIO. Myllykatu 10 29200 Harjavalta. OSOITE Harjavallan lukio KOULUN YHTEYSTIEDOT OSOITE Harjavallan lukio YHTEYSHENKILÖT Risto Tenhunen Rehtori GSM 0444325321 Satu Metso Koulusihteeri GSM 0444325322 Riitta-Liisa Kortetjärvi Opinto-ohjaus 0444325324 SÄHKÖPOSTIT etunimi.sukunimi@harjavalta.fi

Lisätiedot

YLIOPPILASTUTKINTO. -Tutkinnon rakenne - edellytykset - ilmoittautuminen

YLIOPPILASTUTKINTO. -Tutkinnon rakenne - edellytykset - ilmoittautuminen YLIOPPILASTUTKINTO -Tutkinnon rakenne - edellytykset - ilmoittautuminen TUTKINNON RAKENNE (1) Neljä pakollista ainetta, äidinkieli ja kolme seuraavista: Ruotsi Matematiikka Yksi reaaliaine Vieras kieli

Lisätiedot

Opetussuunnitelmakysely - Oppilaat OPS-kysely, yhteenveto/kaikki koulut

Opetussuunnitelmakysely - Oppilaat OPS-kysely, yhteenveto/kaikki koulut Opetussuunnitelmakysely - Oppilaat OPS-kysely, yhteenveto/kaikki koulut Mäntsälä n = 1613 Oletko kokenut, että seuraavia asioita on mielestäsi enemmän, saman verran tai vähemmän kuin Oppitunnilla istutaan

Lisätiedot

Sarja[f] city. 2 Sarja[f] city

Sarja[f] city. 2 Sarja[f] city Sarja[f] city 2 Sarja[f] city Sarja[f] city Sarjan[f] city-pöydissä on klassiset nelikulmaiset jalat, hyvin toimivat tasot ja persoonalliset ominaisuudet. Olemme laajentaneet ajatteluamme kehysten ulkopuolelle

Lisätiedot

ota rento asento ja nauti kokemuksesta

ota rento asento ja nauti kokemuksesta Savo s3 ota rento asento ja nauti kokemuksesta Istu uuteen Savo S3 -työtuoliin. Säädä istuinkorkeus itsellesi sopivaksi ja nojaa taaksepäin. Tuolin selkänoja mukailee selkäsi kaarta ja tukee luontevasti

Lisätiedot

Pisterajat 2006-2015 1. Vuosi 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016

Pisterajat 2006-2015 1. Vuosi 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 Pisterajat 2006-2015 1 Äidinkieli, suomi L Kevät 92 90 88 86 87 87 86 87 87 87 87 Syksy 92 90 88 85 87 87 86 87 86 86. E Kevät 87 77 75 72 73 73 71 73 73 72 72 Syksy 87 77 75 73 73 73 72 71 71 70. M Kevät

Lisätiedot

Pisterajat 2006-2014 1. Vuosi 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014

Pisterajat 2006-2014 1. Vuosi 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 Pisterajat 2006-2014 1 Äidinkieli, suomi L Kevät 92 90 88 86 87 87 86 87 87 Syksy 92 90 88 85 87 87 86 87 86 E Kevät 87 77 75 72 73 73 71 73 73 Syksy 87 77 75 73 73 73 72 71 71 M Kevät 80 62 60 60 61 62

Lisätiedot

ALOITUS S2015 II-tutkinto

ALOITUS S2015 II-tutkinto ALOITUS S2015 II-tutkinto 12.8.2015 rehtori MIKA STRÖMBERG apulaisrehtori KRISTIINA HEIKURA Imatran yhteislukio YHDISTELMÄTUTKINTO Suoritetaan yhtä aikaa ammatillisia opintoja sekä lukio-opintoja ammatillinen

Lisätiedot

AVAIN. Arvokkaimmat Vaatimukset Asiakkaan Itsensä Nimeämänä

AVAIN. Arvokkaimmat Vaatimukset Asiakkaan Itsensä Nimeämänä AVAIN Arvokkaimmat Vaatimukset Asiakkaan Itsensä Nimeämänä AVAIN menetelmä AVAIN on asiakastarvekartoitukseen soveltuva työkalu, jolla: 1. muodostetaan kuva asiakkaan kehitystavoitteista 2. ideoidaan näiden

Lisätiedot