Retkikertomus: Uganda

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Retkikertomus: Uganda 23.10. 04.11.2011"

Transkriptio

1 Retkikertomus: Uganda Lento Helsinki Amsterdam Kigali Entebbe. Kentällä meitä olivat vastassa kuskimme Martin ja Josef. Ajo Windsor Lake Victoria -hotelliin kesti vain 10 minuuttia, perillä Aamiainen oli kuudelta ja lähdimme kohti ensimmäistä kohdettamme seitsemältä. Sää oli alkuun hyvä, mutta pian hanat aukesivat ja vettä alkoi tulla taivaan täydeltä. Ajoimme kuitenkin Mabambaan, mutta koska sade vain yltyi, niin meidän piti perua veneretki ja unohtaa kenkänokka. Pientä lohtua harmauteen toivat keisariturako ja aavikkomehiläissyöjä. Apeissa tunnelmissa ajoimme seuraavat kolme tuntia sateen piiskatessa maastoa. Lopulta hieman ennen picnic-paikkaa sade taukosi ja aurinkokin yritti pilkistellä pilvien lomasta. Ajomatkan aikana näimme joitakin hyviäkin lintuja kuten afrikansuohaukan, kuparimedestäjän ja suolepinkäisen. Lounaspaikalla havaitsimme sitatungan. Lähestyessämme Lake Mburoa alkoi nisäkkäitä näkyä kunnolla. Myös lintuja oli hyvin maastossa, parhaana afrikanpikkukalastaja. Saavuimme kuuden aikoihin majapaikkaan. Illallisen jälkeen teimme lajilistan, jolle kaikesta huolimatta saimme 95 lajia. Yöllä mourusi leijona. Koiras ruskonaamakutoja Ploceus castanops kuparimedestäjä Cinnyris cupreus afrikanpikkukalastaja Ceyx pictus aavikkomehiläissyöjiä Merops albicollis Aamiaisen jälkeen lähdimme veneretkelle Mburojärvelle. Sää oli aurinkoinen ja tyyni, Mburojärvi oli uskomattoman kaunis. Heti alkuun löysimme vaikeasti havaittavan silmälasihaikaran ja retken loppuun monen toivelajin, afrikanuikkukanan. Lisäksi näimme mm. savannilintuhaukan, kongonviolettiturakon ja hehkusepän. Veneilyn jälkeen alkoi pitkä ajo kohti Ruhija Lodgea. Matkalla pysähdyimme syömään eväät, mutta muuten painelimme sata lasissa kohti Ruandan rajaa. Autosta havaitsimme mm. valkoniskakorpin, kuorohertun ja keltaperäpiispan. Perille Ruhijaan pääsimme vasta klo Bwindi teki heti kaikkiin suuren vaikutuksen, huomisesta metsäkävelystä aloimme haaveilla jo illallisen aikana. Päivän saldo oli 100 ja kokonaislajimäärä 142.

2 kiljumerikotka Haliaeetus vocifer malakiittikalastaja Alcedo cristata Koiras afrikanuikkukana Podica senegalensis viirukalastaja Halcyon chelicuti savannikäärmekotka Circaetus pectoralis livertäjäherttu Cisticola woosnami Aamuretki Bwindin metsään Ruhijassa oli ikimuistoinen. Emme tosin meinanneet päästä porttia pidemmälle, kun paikallisoppaamme, Fred, alkoi löytää meille uusia lintulajeja kuten kotoperäisen kongontiaisen, kalliokäen ja ruskokurkkuapalin. Metsään päästyämme erinomainen lintuoppaamme napsi meille hyviä lajeja toisensa perään; oliivikyyhky, mustanokkaturako, afrikantrogoni, sulttaaniseppä, sademetsäkäpinkäinen, vuorikeltakerttu, ruostemetsäkerttunen, valkovatsamonarkki, vuorikerttutimali, punaotsalepinkäinen jne. Lintuja katsellessamme simpanssit aloittivat yhtäkkiä mahtavan kuorolaulannan, uskomaton tunnelma ainutlaatuisessa sademetsässä. Kävelyn jatkuessa onnistuimme löytämään kotoperäisen kongonkertturastaan, kongonkertun, kongonpunataskun, säihkyuunilinnun, punarinta- ja vuoriapalin, kivunsiepon, ruwenzorintöpösiepon, nokipunapeipon sekä sinipää- ja liekkimedestäjän. Tyytyväisinä palasimme lähtöpaikkaamme, mistä jatkoimme autoilla kohti Buhomaa. Matkalla havaitsimme vielä purosiepon ja koskivästäräkin. Päivän saldo oli 13 kotoperäistä lintulajia ja viisi apinalajia. Buhoma Lodge oli mukava majapaikka ja illallisella riitti juteltavaa päivän lajistosta. Päivän saldo oli 80 ja kokonaislajimäärä 203.

3 kivunsieppo Melaenornis ardesiacus kongonpunatasku Cossypha archeri töyhtösukasseppä Gymnobucco bonapartei purosieppo Muscicapa cassini Tänään oli vuorossa gorillaretki, mille lähdimme klo Aluksi ajoimme autoilla jonkin matkaa paikkaan, mistä varsinainen vaellus alkoi. Ehdimme kävellä vain reilut 10 minuuttia, kun huomasimme rinteessä gorillan puussa. Gorillaoppaat varmaan kirosivat, sillä kyseessä oli väärä perhe. Kaikki ryhmämme jäsenet halusivat kuitenkin jatkaa vielä oman gorillaperheen luo. Nousu oli tiukka, mutta onneksi gorillat olivat melko lähellä huippua. Sallittu tunnin vierailu olikin sitten tosi huippua. Gorillat aluksi vain makoilivat metsän pohjalla ja tyhjensivät suolistoaan ilmasta, mutta lopuksi ne intoutuivat poseeraamaan meille kunnolla. Paluumatka sujui leppoisasti ja taas törmäsimme toiseen gorillaperheeseen, joka oli nyt aivan meidän reittimme varrella. Takaisin lodgella olimme kahden jälkeen. Innokkaimpien lintumiesten kanssa tein vielä lyhyen kävelyretken lähimaastoon. Monia uusia lintulajeja kuten nokikäki, kongonviherbulbuli ja valkokurkkupriinia näkyi sekä muutama apinalaji. Päivän saldo oli 68 ja kokonaislajimäärä 225. gorilla Gorilla gorilla berengei valkokurkkupriinia Prinia leucopogon

4 naaras sademetsäkäpinkäinen Campephaga petiti kultaperäseppä Pogoniulus scolopaceus Aamiaisen jälkeen lähdimme retkelle Buhoman metsään. Ympäristö oli todella vaikuttava ja lintuoppaamme poimi tiheiköistä hyviä lintulajeja toisensa jälkeen. Aamun kohokohtia olivat mustamehiläissyöjä, afrikanjalokotka, sinikäki, pikiotsatikkanen, afrikanharlekiini, pyövelikutoja, kameruninpunatasku, kongontöpökerttunen ja kultanokkahemppo. Tänään 82 lajia, saldo 256. mustamehiläissyöjä Merops gularis kameruninpunatasku Cossypha archeri afrikanharlekiini Smithornis capensis ugandantöyhtömonarkki Elminia albicauda Kahdeksalta lähdimme ajamaan kohti Queen Elisabeth kansallispuistoa. Ajomatka oli huomattavasti ilmoitettua kolmea tuntia pidempi, joten lähes koko päivä kului ajamiseen lukuun ottamatta pysähdystä Ishashan puistossa, missä retkeilimme kolmisen tuntia. Uusia lintuja näkyi sekä ajon aikana että puistossa niin paljon, että retken lajimäärä nousi yli kolmeensataan. Päivän parasta antia olivat palmukorppikotka, ruskokorvatikka, vangasieppo, kultakaulus- ja valkosiipipiispa sekä orvokkikottarainen. Perille tulimme vasta hieman seitsemän jälkeen. Päivän lajimäärä komeat 140, kokonaissumma 304.

5 kultakauluspiispa Euplectes gierowii keltakurkkuvästäräkki Macronyx croceus Nuori palmukorppikotka Gypohierax angolensis vangasieppo Bias musicus Aamuajolle lähdimme seitsemältä. Heti alkuun löysimme leijonan makaamassa jättityräkissä. Loppuajon aikana keskityimme lintujen havainnointiin ja tulostakin syntyi amurinhaukan, afrikanrääkän ja bulbulikertun muodossa. Palasimme puolilta päivin lodgelle parin tunnin siestalle. leijona Panthera leo vihermehiläissyöjä Merops persicus bulbulikerttu Melocichla mentalis Veneretkelle Kazingan kanavalle lähdimme neljältä. Alkuun näimme todella paljon haikaroita, kahlaajia, tiiroja ja kalastajia. Sitten rantapuun oksalta löytyi leopardi! Matkan jatkuessa havaitsimme uusia lintulajeja vähän väliä sekä useita niilinvaraaneja ja kolme leijonaa. Loppuiltapäivän retkeilimme lodgen alueella, missä näimme mm. sinitöyhtömonarkin, keltaotsasepän ja lampimedestäjän. Päivän lajimäärä 124, kokonaissumma 337.

6 afrikaniibishaikara Mycteria ibis goljathaikara Ardea goliath ja leopardi Panthera pardus kirjokalastaja Ceryle rudis pelikaani Pelecanus onocrotalus kaitanokkakutoja Ploceus pelzelni lampimedestäjä Cinnyris erythrocercus sinitöyhtömonarkki Elminia longicauda Aamiaisen jälkeen lähdimme ajamaan kohti Semlikiä. Queen Elisabethin puistossa näimme muutamia hyviä lintuja kuten pikkuflamingon, mustavatsakukaalin ja heinäkutojan. Lyhyt pysähdys päiväntasaajalla tuotti jakobiinikäen ja huppukorppikotkan. Fort Portal ohitettiin nopeasti ja pian sen jälkeen taivaan hanat jälleen aukesivat. Vettä satoi rankasti Semliki Lodgelle asti. Iltapäivällä teimme kävelyretken läheiseen metsään paikallisen lentokentän kautta, joka oli täynnä savannihaikaroita. Maasto oli aika hankalaa ja lintujen havainnoiminen hankalaa. Ainoat mainittavat lajit olivat töyhtöhelmikana, keltanokkafrankoliini, mustanokkaturako, oliivikerttu ja hunajabulbuli. Illalla kuului ruohopöllö ja mustaolkakehrääjä. Tänään näimme 117 lajia, yhteensä 356.

7 heinäkutojia Ploceus superciliosus punapiispa Euplectes orix huppukorppikotkia Necrosyrtes monachus savannihaikara Ciconia abdimii Kuudelta kohti Semlikin metsää, matkalla oli kalkkunasarvekkaita ja palmukorppikotkia. Kahdeksalta lähdimme lintuoppaamme Bensonin kanssa metsään. Alueen erikoisuuksista näimme mm. viuhkahaukan, valkoniskakyyhkyn, punaperäsepän, sieppobulbulin, pikkubulbulilepinkäisen, kekälekertturastaan, valkopyrstöapalin, suomurintatimalin ja valkoniskakutojan, mutta himoitut sarvinokat jäivät näkemättä. Lounaan jälkeen ajoimme Kibaleen. Auringonlaskun aikaan alkanut keisariturakoiden konsertti oli komeaa kuultavaa. Lajeja 89, yhteensä 381. kalkkunasarvekas Bucorvus abyssinicus palmukorppikotka Gypohierax angolensis kongonmuurahaisrastas Stizorhina fraseri valkopyrstöapali Apalis rufogularis

8 valkoposkimangabi Cercocebus albigena sinipääkukaali Centropus monachus Simpanssiretkipäivä. Ehdimme kävellä metsässä vain viitisen minuuttia, kun edestämme kuului simpanssien huutoa. Pian löysimme kaksi apinaa, joita seurailimme pitkään. Yhtäkkiä syvemmältä metsästä kantautui kovaa simpanssien meteliä, jolloin seuraamamme yksilöt ottivat jalat alleen ja me niiden perässä. Ne johdattivat meidät suuren lauman luo ja saimme pitkään seurata niiden elämää; leikkiä, kiipeilyä, juoksua, huutoa, ruokailua ja ääntelyä. Kaikki olivat innoissaan näytelmästä, jota monet pitivät hienompana kuin gorilloiden näkemistä. Parhaat linnut olivat kongonkyyhky ja viherpäämedestäjä. simpanssi Pan troglodytes nuori simpanssi Pan troglodytes Iltapäivällä puolet paxeista lähti suokävelylle. Kukaan ei odottanut juuri mitään retkeltä, joten kaikki olivat positiivisesti yllättyneitä iltapäivän annista. Näimme hienosti mustakanahaukan, muurahaisrastaan, ugandanmetsäkerttusen, purppurapääkottaraisen ja rämerääkkiäisen Lisäksi havaitsimme mm. tananruostegueretsoja, harmaaposkimangabeja, valkokurkkumarakatteja ja vihreämamban. Lajeja tänään 62, yhteensä 390. tananruostegueretsa Procolobus rufomitratus punarintakäki Cuculus solitarius

9 sinitäpläkyyhky Turtur afer idänharmaaturako Crinifer zonurus Kahdeksalta alkoi pitkä ajo takasin Entebbeen. Emme pysähtyneet matkalla kuin kerran huoltoasemalla, joten lintuja ei juuri ehditty katsella. Uusia lajeja näimme autosta kuitenkin kuusi lajia. Perille tuttuun hotelliin saavuimme kolmelta, joten emme ehtineet käymään kasvitieteellisessä puutarhassa. Illalla lähti lentomme Nairobin ja Amsterdamin kautta Helsinkiin. Matkan aikana näimme 396 lintu- ja 34 nisäkäslajia. liskohaukka Kaupifalco monogrammicus Jos lintumatka Ugandan kiinnostaa, niin se voidaan järjestää uudestaan, mikäli saan riittävästi ennakkovarauksia (vähintään 10 henkeä). Matkasta kiinnostuneet voivat ottaa suoraan minuun yhteyttä sähköpostitse Ajankohta tulisi todennäköisesti olemaan lokakuu Tänä vuonna (2012) järjestetään todennäköisesti lintumatka Keniaan lokakuun alussa. Jos olet halukas osallistumaan, niin ota pikaisesti yhteyttä minuun.

Matkaraportti: Kenia 03. 23.10.2010

Matkaraportti: Kenia 03. 23.10.2010 Matkaraportti: Kenia 03. 23.10.2010 03.10. Lento Helsinki Amsterdam Nairobi. Kuljetus Sarova Panafric -hotellille, missä tapasimme paikallisoppaamme, Moses Kandien. 04.10. Aikaisen aamiaisen jälkeen lähdimme

Lisätiedot

Matkakertomus Busiasta 2.6.-15.6.2011

Matkakertomus Busiasta 2.6.-15.6.2011 Matkakertomus Busiasta 2.6.-15.6.2011 Lähdimme Kenian matkalle hyvin varautuneina kohdata erilainen kulttuuri. Olimme jo saaneet kuulla, mihin asioihin on syytä varautua, ja paikan päällä tuntuikin, että

Lisätiedot

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Stephar Stephar Matkaraportti Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Tässä matkaraportista yritän kertoa vähän, että miten minulla meni lentomatka,

Lisätiedot

Rantasalmenkierros 18-19.6 2012

Rantasalmenkierros 18-19.6 2012 Rantasalmenkierros 18-19.6 2012 Osallistujat: Raimo Hämäläinen Vantaa Aulis Nikkanen Aarne Talikka Helsinki Salo yksinsoutuvene. Veneet: Sulkavan soutumalliset vuorosoutuvene ja Aloitimme kierroksen Tammenlahden

Lisätiedot

RETKIKERTOMUS: UGANDA 8.-21.11.2014

RETKIKERTOMUS: UGANDA 8.-21.11.2014 RETKIKERTOMUS: UGANDA 8.-21.11.2014 Lauantai 8.11. Varasimme jo aikaisin keväällä matkan Ugandaan ja aikaisin aamulla matka viimein alkoi. Muutaman tunnin tauko Amsterdamissa ja edelleen reilun 8 tunnin

Lisätiedot

Raportti TESP 2013 kurssista Sendaissa Elektroniikan ja sähkötekniikan koulutusohjelma Olli Törmänen, olli.tormanen@aalto.fi, 07.10.

Raportti TESP 2013 kurssista Sendaissa Elektroniikan ja sähkötekniikan koulutusohjelma Olli Törmänen, olli.tormanen@aalto.fi, 07.10. Raportti TESP 2013 kurssista Sendaissa Elektroniikan ja sähkötekniikan koulutusohjelma Olli Törmänen, olli.tormanen@aalto.fi, 07.10.2013 Osallistuin Tohokun yliopiston järjestämälle TESP-kurssille (Tohoku

Lisätiedot

Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan marttojen retki Milanoon ja Gardajärvelle 13.- 18.5.2015

Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan marttojen retki Milanoon ja Gardajärvelle 13.- 18.5.2015 Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan marttojen retki Milanoon ja Gardajärvelle 13.- 18.5.2015 13.5. kello 2.45 marttasisar Kaarina soitteli minulle herätyssoiton ja näin tämä Italian matkan alkaminen on todellista.

Lisätiedot

VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA

VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA 12. 16.8.2013 Olipa tosi mukava kurssi. Sopivan rauhallinen tempoltaan ja kuitenkin tarpeeksi jokaiselle sopivia aktiviteetteja ja paikka mitä loistavin! Lähdimme

Lisätiedot

Lapin Martat retki Heinäveden Valamoon ja Imatralle

Lapin Martat retki Heinäveden Valamoon ja Imatralle Lapin Martat retki Heinäveden Valamoon ja Imatralle 4.-7.7.2016 Matkalle lähdettiin bussilla maanantaiaamuna 4.7. kahdeksan aikoihin, Tervolan jälkeen jo tutuksi tullut reitti itäpuolen tielle ja Lautiosaaren

Lisätiedot

ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa

ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa 22.-29.4.2018 Su 22.4.2018 Matka lähti Kuopiosta, Rissalan lentoasemalta. Morotettiin porukat ja hypättiin myöhässä olevaan koneeseen. Eväät syötiin suomalaisella

Lisätiedot

Keskiviikko

Keskiviikko Maanantai 11.6.2018 Piristyspartion toinen viikko lähti käyntiin matkaamalla Rantakylään vanhusten taloille. Kävimme pyytämässä asiakkaita mukaan aamupäivän ohjelmaamme ja saimme kasaan mukavan kokoisen

Lisätiedot

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme Kiinaraportti Sain kuulla lähdöstäni Kiinaan 3 viikkoa ennen matkan alkua ja siinä ajassa en ehtinyt edes alkaa jännittää koko matkaa. Meitä oli reissussa 4 muuta opiskelijaa lisäkseni. Shanghaihin saavuttua

Lisätiedot

KITISENRANNAN POJAT SAIVAT ELOKUVAOPPIA IRLANNISSA

KITISENRANNAN POJAT SAIVAT ELOKUVAOPPIA IRLANNISSA KITISENRANNAN POJAT SAIVAT ELOKUVAOPPIA IRLANNISSA Lähdimme vappuaamuna 1.5.jännittävälle elokuvamatkalle Irlantiin Kitisenrannan koulun pihalta. Mukana olivat Taneli Juntunen (9b), Joonas Tuovinen (9b),

Lisätiedot

LOTTA NÄKYVÄN MATKASSA IHMEELLINEN UGANDA JA

LOTTA NÄKYVÄN MATKASSA IHMEELLINEN UGANDA JA LOTTA NÄKYVÄN MATKASSA IHMEELLINEN UGANDA 2.-13.10. JA 12.-23.10.2019. Entebbe - Kampala - Kibale Forest - Queen Elizabethin kansallispuisto Ishasha - Bwindi - Kihihi - Entebbe Ainutlaatuinen matka keskelle

Lisätiedot

Islannin Matkaraportti

Islannin Matkaraportti Islannin Matkaraportti Olen aina haaveillut työskentelystä ulkomailla ja koulun kautta sain siihen mahdollisuuden! En itse oikein tiennyt mihin maahan haluaisin mennä mutta päädyin Islantiin koska opettaja

Lisätiedot

Kenian Suuri Migration Safari 2015

Kenian Suuri Migration Safari 2015 : Kenian Suuri Migration Safari 2015 Aika: Hinta: Ryhmäkoko: La 12.9. - Su20.9.2015 4 880 eur 12 henkilöä Oma penkkirivi maastoautossa: + 620 eur Pääkohteet: Amboselin kansallispuisto Masai Maran suojelualue

Lisätiedot

Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus

Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus 7.3.2011 17.4.2011 Joni Kärki ja Mikko Lehtola Matka alkoi Oulaisten rautatieasemalta sunnuntaina 16.3. Juna oli yöjuna, ja sen oli tarkoitus lähteä matkaan

Lisätiedot

MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5)

MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5) MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5) Matka 14: Myanmar (11 pvä/ 10 yötä) 1 yö Yangon- 1 yö Bagan- 2 yötä Mandalay- 2 yötä Inle-järvi- 1 yö Yangon- 3 yötä Ngpali Hotellit: Summit Park View Hotel (Yangon), Thazin

Lisätiedot

Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010

Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010 Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010 Ohessa olemme pyrkineet heijastamaan joitakin tapahtumia ja tunnelmia sukuseuran matkasta. Lyhyellä matkakertomuksellamme tahdomme jakaa hauskan ja antoisan matkamme

Lisätiedot

ESTIEM Nordic Regional Coordination Meeting Lappeenranta 4.- 8.10.2012

ESTIEM Nordic Regional Coordination Meeting Lappeenranta 4.- 8.10.2012 ESTIEM Nordic Regional Coordination Meeting Lappeenranta 4.- 8.10.2012 Torstaina 4.10. saapuivat osallistujat ympäri Suomea ja Norjan Trondheimista. Illalla kokoonnuimme Kaplaakin kiltahuoneelle, jonne

Lisätiedot

BIDDY BASKET 2015 / New Orleans 11.-20.3.2015

BIDDY BASKET 2015 / New Orleans 11.-20.3.2015 DAY 1 BIDDY BASKET 2015 / New Orleans 11.-20.3.2015 Matka alkoi kun kokoonnuimme Helsinki-Vantaan lentokentälle 04.30. Härski ja Niko pitivät meille pienen palaverin ja aloimme hoitaa lähtömuodollisuuksia.

Lisätiedot

Kairankutsun lintubongausretket

Kairankutsun lintubongausretket Kairankutsun lintubongausretket Luonnon ja lintujen tarkkailu retkeilymuodossa on yksi parhaista rentoutumiskeinoista kiireisen maailmanmenon keskellä. Tähän Pyhä-Luoston kansallispuisto ja Itä-Lapin lumoava

Lisätiedot

Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä

Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä 6.10. 14.11.2014 Sisustusrakennusalan opiskelijat Anne Kinnunen ja Johanna Laukkanen Piippolan ammatti- ja kulttuuriopisto Ajatuksena oli lähteä työharjoittelujakson

Lisätiedot

S/y KAREN (Bavaria 38) Greifswald Puotila 14.-24.6.2012

S/y KAREN (Bavaria 38) Greifswald Puotila 14.-24.6.2012 14.6 S/y KAREN (Bavaria 38) Greifswald Puotila 14.-24.6.2012 Matka alkoi Marolankadulta Lahdesta 07.00 josta taksikyydillä matkasimme Pirkkalan lentoasemalle. Lento Ryan Air:lla Bremeniin josta vuokrasimme

Lisätiedot

Tehdasvierailu Adrian tehtaalle Slovenia Novo Mestoon

Tehdasvierailu Adrian tehtaalle Slovenia Novo Mestoon Tehdasvierailu Adrian tehtaalle Slovenia Novo Mestoon 22.10.2018. Hotelli / lentomatkalaisten matkakertomus 20.- 27.10.2018. Adria Clubin jo historian kolmas tehdasvierailu Oivan vetämänä alkoi lauantaina

Lisätiedot

Janne-Pekka Nurmen ja Kari Nurmen matkakertomus Salomon 4Trailsiin 2012.

Janne-Pekka Nurmen ja Kari Nurmen matkakertomus Salomon 4Trailsiin 2012. Janne-Pekka Nurmen ja Kari Nurmen matkakertomus Salomon 4Trailsiin 2012. Vuorijuoksujen ja erilaisten extreme-kisojen suosio on lisääntynyt huimasti viime vuosien aikana. Siispä olihan sitä lähdettävä

Lisätiedot

Luontoa ja kulttuuria kurssi Hailuotoon pyörällä elokuussa 2014

Luontoa ja kulttuuria kurssi Hailuotoon pyörällä elokuussa 2014 Luontoa ja kulttuuria kurssi Hailuotoon pyörällä elokuussa 2014 Reissuun lähdimme koleassa syyssäässä. Sade3a oli luva3u koko matkalle, mu3a kertaakaan ei satanut. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme oli torilla,

Lisätiedot

Lucia-päivä 13.12.2013

Lucia-päivä 13.12.2013 Lucia-päivä 13.12.2013 Perjantai 13.12.2013 oli tapahtumarikas päivä: oli Lucia-päivä! Päivä alkoi klo 8.15 juhlasalissa, kun Luciat esiintyivät EKOn väen ja joulupuuroon kutsuttujen vieraiden edessä.

Lisätiedot

Bulgaria, Pazardzhik 4.3.-15.4.2014

Bulgaria, Pazardzhik 4.3.-15.4.2014 Bulgaria, Pazardzhik 4.3.-15.4.2014 Janet Valliovuo ja Ramoona Rahja, Horaca11 Johdanto Lähdimme ulkomaille, koska halusimme kokeilla jotain erilaista ja kokeilla rajojamme. Halusimme lähteä Iso-Britanniaan,

Lisätiedot

Uganda - Afrikan helmi

Uganda - Afrikan helmi Uganda - Afrikan helmi Tämä matka ei ole juuri nyt ohjelmistossamme. Tutustu muihin Afrikan matkoihimme! Entebbe - Kampala 1+1 yötä 1 yö Murchison Fallsin kansallispuisto 2 yötä - Kibalen kansallispuisto

Lisätiedot

18-21.4.2014 Eräkärryvaellus Repovedellä

18-21.4.2014 Eräkärryvaellus Repovedellä 18-21.4.2014 Eräkärryvaellus Repovedellä Lähdin Hämeenlinnasta kohti Repoveden kansallispuistoa. Hain toisen kärryn mukaan raksalta. Hain kaverini matkan varrelta josta jatkoimme yhtä matkaa kohti Repovettä.

Lisätiedot

Linnustoselvitys 2015 Kuhmon Lentiiran Niskanselkä

Linnustoselvitys 2015 Kuhmon Lentiiran Niskanselkä 1 Linnustoselvitys 2015 Kuhmon Lentiiran Niskanselkä Ari Parviainen 2 Sisällys Johdanto 3 Tulokset 4 Eteläranta 4 Niskanselän etelärannalla havaitut lajit ja arvioidut parimäärät/reviirit 5 Etelärannalla

Lisätiedot

SU Matkustaminen sekä kieli- ja kulttuuritaidon kehittäminen

SU Matkustaminen sekä kieli- ja kulttuuritaidon kehittäminen Lander Simulations ja vierailu paikalliseen logistiikan oppilaitokseen, Espanja, 17-20.12.2017 SU 17.12.2017 - Matkustaminen sekä kieli- ja kulttuuritaidon kehittäminen Kohteena San Sebastianin kaunis

Lisätiedot

Lapin Marttojen Kesäretki Pohjois-Karjalaan 4.-7.7.2014

Lapin Marttojen Kesäretki Pohjois-Karjalaan 4.-7.7.2014 Lapin Marttojen Kesäretki Pohjois-Karjalaan 4.-7.7.2014 4.7. perjantaiaamuna kello 8 noustiin Möllärin bussiin ja keula kohti etelää. Matkan varrelta poimittiin marttoja kyytiin Niskanperältä, Itäkoskelta,

Lisätiedot

Tervetuloa mukaan Saunaseura SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin! Saunaseura SaunaMafia ry:n julkaisu KALASTUSRETKELLÄ JÄÄMERELLÄ

Tervetuloa mukaan Saunaseura SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin! Saunaseura SaunaMafia ry:n julkaisu KALASTUSRETKELLÄ JÄÄMERELLÄ SAUNASEURA 17.9.2012 1/17 KALASTUSRETKELLÄ JÄÄMERELLÄ SaunaMafia ry:n hallituksen yksityinen perinneretki Lappiin ja Norjaan. AIKA: Su 9. - La 15.9.2012 PAIKKA: NUORGAM SaunaMafia ry:n hallitus Nuorgamin

Lisätiedot

BEST LEIRIKOULU EVER! 2014

BEST LEIRIKOULU EVER! 2014 BEST LEIRIKOULU EVER! 2014 1.päivä Maanantaiaamuna (22.9) koko luokka kokoontui yhdeksältä kellotornille. Jännitys oli ilmassa, lähdemme tänään leirikouluun Saksaan! Tatu oli jakanut meidät edellispäivänä

Lisätiedot

Rooman opintomatka 2018

Rooman opintomatka 2018 Rooman opintomatka 2018 Maanantai 14.5 Maanantaina saavuimme Roomaan alkuiltapäivästä. Pikaisen lounaan jälkeen suuntasimme ihastelemaan Rooman suosituimpia nähtävyyksiä, kuten Trevin suihkukaivoa, Espanjalaisia

Lisätiedot

Erling Kagge. Hiljaisuus melun ja kiireen keskellä

Erling Kagge. Hiljaisuus melun ja kiireen keskellä Erling Kagge Hiljaisuus melun ja kiireen keskellä Suomentanut Katriina Huttunen Gummerus I Jos en voi kävellä, kiivetä tai purjehtia pois maailmasta, olen opetellut sulkemaan sen ulkopuolelle. Oppiminen

Lisätiedot

Se alkoi sateessa Ja sateeseen se myös päättyi

Se alkoi sateessa Ja sateeseen se myös päättyi TARTON RETKI 12.- 14.9.2017 Se alkoi sateessa Ja sateeseen se myös päättyi Sadehan tietää onnea, mutta tässä sateessa oli sitä jo hiukan liikaakin. Laiva oli satamassa odottamassa innokkaita matkustajia

Lisätiedot

Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA. 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm

Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA. 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm Reki nro 1. Reykjavík Opastettu kierros Reykjavikissa Kerrotaan ja nähdään eri paikkoja kaupungissa Retken

Lisätiedot

Kävimme Suzhoun keskustassa jonka nimi oli Times Square. Sen vieressä oli järvi jossa oli vanha keisarin kesäasunto.

Kävimme Suzhoun keskustassa jonka nimi oli Times Square. Sen vieressä oli järvi jossa oli vanha keisarin kesäasunto. Kiinan matka 13.4.-18.5.2014 Eetu Rantanen 14.4 Saavuimme Shanghaihin. Lentokentällä meitä odotti koulun pikkubussi jolla matkustimme Sipvit (Suzhou Industrial Park Institute of Technology) eli kouluun

Lisätiedot

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Sunny Beach on upea rantalomakohde Mustanmeren rannikolla Bulgariassa. Kohde sijaitsee 30 kilometrin päässä Burgasista pohjoiseen. Sunny Beachin

Lisätiedot

JALOSTAMO VIERAILU BRATISLAVAAN 21.4 24.4

JALOSTAMO VIERAILU BRATISLAVAAN 21.4 24.4 JALOSTAMO VIERAILU BRATISLAVAAN 21.4 24.4 Olimme saaneet kutsun entiseltä Porvoon jalostamon johtajalta Miika Eerolalta mahdollisuuden tutustua MOL öljy yhtiön bratislavalaiseen jalostamoon.eerola oli

Lisätiedot

Action Photography -Safari Tansania 20.-29.2.2016

Action Photography -Safari Tansania 20.-29.2.2016 Suomen Kuvausmatkat Oy Action Photography -Safari Aika: La 20. - Ma 29.2.2016 Hinta: 4 790 eur Ryhmäkoko: max 12 henkilöä 1hh -lisämaksu: Oma penkkirivi maastoautossa: Lapset, 10-12 v, jaettu 3hh: + 450

Lisätiedot

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 Hei kaikille lukijoille. Olen Tytti Teivonen, matkailualan opiskelija Luksiasta. Olin työssäoppimassa Suzhoussa Kiinassa hotellissa kaksi kuukautta. Hotelli, jossa olin, on

Lisätiedot

Vaihto-opiskelu Eindhoven Syksy 2007. Matti Talala& Jarkko Jakkula

Vaihto-opiskelu Eindhoven Syksy 2007. Matti Talala& Jarkko Jakkula Vaihto-opiskelu Eindhoven Syksy 2007 Matti Talala& Jarkko Jakkula MIKSI? Hollannin menestyneet kamppailu-urheilijat saivat meidän kiinnostuksen heräämään Eindhovenia kohtaan. Olisihan se hienoa mennä opiskelijavaihtoon

Lisätiedot

MATKAKERTOMUS TAMPEREEN TEATTERIMATKALTA 25. 27.11.2011

MATKAKERTOMUS TAMPEREEN TEATTERIMATKALTA 25. 27.11.2011 MATKAKERTOMUS TAMPEREEN TEATTERIMATKALTA 25. 27.11.2011 Sateisena marraskuisena perjantai-iltapäivänä kokoonnuimme Oulun rautatieasemalle Tampereen teatterimatkalle lähtöön. Asemalla jaettiin kirje, mikä

Lisätiedot

Työssäoppimassa Espanjassa

Työssäoppimassa Espanjassa 1 Johanna Karjalainen M11A Työssäoppimassa Espanjassa 17.2. 3.4.2014 Mistä kaikki lähti? Opettaja kysyi eräänä päivänä koko luokalta ketkä olisi kiinnostuneet lähtemään työssäoppimaan ulkomaille. Totta

Lisätiedot

Hotelli Seashells Resort**** Qawra Coast Road, Qawra, SPB 1902, Malta

Hotelli Seashells Resort**** Qawra Coast Road, Qawra, SPB 1902, Malta Kevätretki Maltalle 23 27.4.2017 Matkalla nähdään pääsaaren lisäksi Gozon vihreämpää luontoa ja tutustutaan monipuolisesti historiaan ja nähtävyyksiin. Saaren etelä-osan retkellä nähdään mm. Zurrieq laakso

Lisätiedot

HIIHTÄMÄSSÄ ITÄVALLASSA 2006

HIIHTÄMÄSSÄ ITÄVALLASSA 2006 HIIHTÄMÄSSÄ ITÄVALLASSA 2006 NEVA järjesti matkan Alppien parhaimmistoon kuuluvalle murtomaahiihtoalueelle Itävallan Ramsauhun 20 hengen voimin 25.2. - 4.3.2006. Kokemukset olivat todella hyvät. Majoituimme

Lisätiedot

BADALONA, ESPANJA 29.05. 16.07. 2013. Titta Lumiaho 25.07.2013

BADALONA, ESPANJA 29.05. 16.07. 2013. Titta Lumiaho 25.07.2013 BADALONA, ESPANJA 29.05. 16.07. 2013 Titta Lumiaho 25.07.2013 JOHDANTOA Minun yksi unelmista on ollut se, että pääsen ulkomaille työharjoitteluun. Tämä unelma toteutui, kun opettajani ilmoitti, että Espanjassa

Lisätiedot

Marraskuussa pääsimme lumihommiin, mikä oli aivan huippua!

Marraskuussa pääsimme lumihommiin, mikä oli aivan huippua! Elokuussa aloitimme 24 lapsen ollessa listoilla, yksi aloittaisi sitten tammikuussa 2017. Ensimmäinen kuukausi meni todella nopeasti ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin syksyä. Tutustuimme erilaisten leikkien

Lisätiedot

Työssäoppiminen Rietbergissä, Saksa Suvi Hannula, Kalajoen ammattiopisto

Työssäoppiminen Rietbergissä, Saksa Suvi Hannula, Kalajoen ammattiopisto Työssäoppiminen Rietbergissä, Saksa 15.10.-26.11. 2016 Suvi Hannula, Kalajoen ammattiopisto Kiinnostuin ulkomaan työssäoppimisesta muistaakseni ensimmäisellä luokalla ammattikoulussa, kun opettaja otti

Lisätiedot

TLY:n retki Rönnskärin lintuasemalle

TLY:n retki Rönnskärin lintuasemalle TLY:n retki Rönnskärin lintuasemalle 3.-5.10.2014 Roland Vösa Perjantai 3.10. Sää: +12, 3 m/s S, 8/8 Matkalla ulkosaaristoon. Roland Vösa Turun lintutieteellisen yhdistyksen retkue rantautui kuuden jälkeen

Lisätiedot

Kenian safari ja Mombasa Joulu-uusivuosi

Kenian safari ja Mombasa Joulu-uusivuosi Joulu-uusivuosi 23.12.2012 3.1.2013 12 päivää / 9 yötä perillä AMBOSELI LÄNSI- JA ITÄ-TSAVO - MOMBASA Vuodenvaihteen matkamme Keniaan tarjoaa Afrikan savannien villieläimet ja rentouttavan rantaloman Intian

Lisätiedot

KENIAN SUURI. Suomen Kuvausmatkat oy KENIAN MIGRATION SAFARI MIGRATION SAFARI

KENIAN SUURI. Suomen Kuvausmatkat oy KENIAN MIGRATION SAFARI MIGRATION SAFARI KENIAN SUURI MIGRATION SAFARI 29.8. - 7.9.2019 Kenian Suuri Migration Safari 2019 Aika: Hinta: Ryhmäkoko: To 29.8. - La 7.9.2019 5.480 eur 10 henkilöä Oma penkkirivi maastoautossa: + 720 eur Pääkohteet:

Lisätiedot

SM Kuvagalleria /21

SM Kuvagalleria /21 www.saunamafia.fi 6.6.2011 1/21 Linja-autossa on tunnelmaa. Shakkia pelaa Lars! Rantagrillikin löytyi. Erik ja Larissa matkalla mukana. Välillä väsyttää.. Ensimmäinen majapaikkamme Fregat-leirintäalueella.

Lisätiedot

Tehtävät. ravintoon liittyvät tehtävät 1 4. Opiskelijaelämä ja ruokailu. Oma ruokarytmini. Minkä haluaisin olevan toisin? Oletko tunnesyöjä?

Tehtävät. ravintoon liittyvät tehtävät 1 4. Opiskelijaelämä ja ruokailu. Oma ruokarytmini. Minkä haluaisin olevan toisin? Oletko tunnesyöjä? Tehtävät 1 ravintoon liittyvät tehtävät 1 4 Opiskelijaelämä ja ruokailu Pohdi, miten ruokailusi on muuttunut opintojen aloittamisen jälkeen. 2 Oma ruokarytmini Millainen on oma ruokarytmisi? Oletko huomannut

Lisätiedot

Tervetuloa mukaan Saunaseura SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin!

Tervetuloa mukaan Saunaseura SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin! SAUNASEURA 27.12.2016 1/5 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - To 18.2. TAPAHTUMAT 2016 SAUNASEURA SAUNAMAFIA ry TÄYTTI 7 VUOTTA. Kuumat Onnittelut Maailman Aktiivisimmalle Saunaseuralle! - Ti 26.4. Klo 17:30-19:00

Lisätiedot

Hämeenlinna 19. lokakuuta 2012. Solaris-lomalla Kajaanissa 10.-15.9.2012

Hämeenlinna 19. lokakuuta 2012. Solaris-lomalla Kajaanissa 10.-15.9.2012 Hämeenlinna 19. lokakuuta 2012 Solaris-lomalla Kajaanissa 10.-15.9.2012 28 eläkeläisopettajaa (osa ystäviä) oli liikunnallisella virkistyslomalla Hotelli Kajaanissa. Matkat taitettiin rautateitse, invavaunut

Lisätiedot

Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016

Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016 Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016 Chile & Argentiina luomuviinimatka Chile ja Argentiina ovat upeita valtioita, jotka ovat täynnä toinen toistaan loistavampia nähtävyyksiä.

Lisätiedot

PIENTÄ LUKSUSTA VUOKATTI SUITES - HUONEISTOSSA

PIENTÄ LUKSUSTA VUOKATTI SUITES - HUONEISTOSSA PIENTÄ LUKSUSTA VUOKATTI SUITES - HUONEISTOSSA Julkaistu: 29.3.2016, http://www.lumipallo.fi/rinnepesue/2016/03/29/pienta-luksusta-vuokatti-suites-huoneistossa/ Vuoden 2015 Skiexpossa voitimme neljän vuorokauden

Lisätiedot

VARESJÄRVEN PADON RAKENTAMINEN

VARESJÄRVEN PADON RAKENTAMINEN VARESJÄRVEN PADON RAKENTAMINEN Oli perjantai 24.4.2010 ja New Yorkin pörssikurssit nousivat korkeimmilleen 19 kuukauteen. Maailmalla ja Euroopassa näkyi orastavia merkkejä myönteisestä kehityksestä. Vastaavaa

Lisätiedot

MISSÄ OLET TÖISSÄ? MINKÄLAINEN ON SINUN TAVALLINEN TYÖPÄIVÄ?

MISSÄ OLET TÖISSÄ? MINKÄLAINEN ON SINUN TAVALLINEN TYÖPÄIVÄ? 1 Kpl 3 MISSÄ OLET TÖISSÄ? MINKÄLAINEN ON SINUN TAVALLINEN TYÖPÄIVÄ? Rinaldo: Minun ammatti on kokki. Olen työssä ravintolassa... sen nimi on Omena. Minulla on vuorotyö. Omenassa teen usein iltavuoroa.

Lisätiedot

Markun ja Minnan matkakertomus Nepalista (11 sivua)

Markun ja Minnan matkakertomus Nepalista (11 sivua) Markun ja Minnan matkakertomus Nepalista (11 sivua) Sunnuntai - maanantai Sähköjohtoja riittää, vaikka sähkökatkoja onkin usein. Kathmandun maisemia kattoterassilta. Unelmien puutarhassa, joka oli ennen

Lisätiedot

Leimaus 2011 Kisakeskuksessa

Leimaus 2011 Kisakeskuksessa Leimaus 2011 Kisakeskuksessa ma 6.6. Lähdimme perinteisesti Lappia talolta kimpsuinemme klo 12 kohti etelää. Martti ja Mauri otettiin kyytiin Keminmaasta. Onneksi autossa oli DVD laite ja ilmastointi,

Lisätiedot

Eväitä elämään lähiluonnosta hanke Toimintatuokiokortti

Eväitä elämään lähiluonnosta hanke Toimintatuokiokortti Aihe 3 4. luokkien elämyspäivä Rantokankaalla Tavoitteet edistää ryhmäytymistä yhteistoiminnallisilla aktiviteeteilla luontoelämysten kokeminen Kohderyhmä ja koko 9 10-vuotiaat oppilaat, 36 lasta ja neljä

Lisätiedot

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi Akuliinan tarina Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi muuten kerennyt kouluun. Oli matikan

Lisätiedot

Pakolaisuus-kurssi Andrew Bowo ja Lassi Taskinen

Pakolaisuus-kurssi Andrew Bowo ja Lassi Taskinen Pakolaisuus-kurssi Andrew Bowo ja Lassi Taskinen Alppilan lukio on järjestänyt yhdessä Espoonlahden ja Kauhavan lukioiden sekä Europaschule Langerwehen kanssa yhdessä Opetushallituksen osin tukeman kurssin

Lisätiedot

Työt takana, elämä edessä... kesä/syksy Hotelli Ylläsrinne sijaitsee Yllästunturin juurella.yllästä ympäröiväliä seitsemän tunturin alueella on mahtavat patikkareitit. Matkalle elämykselliseen luontokokemukseen

Lisätiedot

Pietarin matka. - Sinella Saario -

Pietarin matka. - Sinella Saario - Pietarin matka - Sinella Saario - Matkakuumetta, kirjaimellisesti. Kun astuin Pietariin vievästä junasta ulos, oli tunnelma epätodellinen. Ensimmäinen ulkomaanmatkani oli saanut alkunsa. Epätodellisuutta

Lisätiedot

Lennä, kotka, lennä. Afrikkalainen kertomus. Mukaillut Christopher Gregorowski. Lennä, kotka, lennä

Lennä, kotka, lennä. Afrikkalainen kertomus. Mukaillut Christopher Gregorowski. Lennä, kotka, lennä Lennä, kotka, lennä Afrikkalainen kertomus Mukaillut Christopher Gregorowski Lennä, kotka, lennä 5 Muuan maanviljelijä lähti eräänä päivänä etsimään kadonnutta vasikkaa. Karjapaimenet olivat palanneet

Lisätiedot

Seoulin kansainvälinen kesäkoulu 2010 25.6-4.8

Seoulin kansainvälinen kesäkoulu 2010 25.6-4.8 Seoulin kansainvälinen kesäkoulu 2010 25.6-4.8 Väkiluku 48,5 miljoonaa Pinta-ala 99 313 km 2 Kieli Korea Valuutta Won Aikavyöhyke GMT +8 Pääkaupunki Seoul Presidentti Lee Myung-bak Etelä-Korea University

Lisätiedot

TAJ MAHAL PORUKKAKUVA

TAJ MAHAL PORUKKAKUVA 1 Kuva: Markus Keskitalo TAJ MAHAL PORUKKAKUVA Reissuporukka Taj Mahalilla 26.1.2010: Markus, Vinod, Ville, Harri, Seppo, Marja, Jouni ja Saana 2 Intian lyhyt oppimäärä Valtiomuoto: tasavalta Pääkaupunki:

Lisätiedot

Kalastuspäiviä on neljä, aamu yhdeksästä iltapäivään kello viiteen. Majoituksemme hotelli Bahari Beach issa sisältää all inclusivepalvelun.

Kalastuspäiviä on neljä, aamu yhdeksästä iltapäivään kello viiteen. Majoituksemme hotelli Bahari Beach issa sisältää all inclusivepalvelun. Mombasan alue on tunnettu Marliinien, purjekalojen ja Doradojen urheilukalastuspaikka. Kalat alkavat siirtyä joulukuun puolessa välissä pohjoisesta etelään merivirtojen mukaan. Mombasan edustalla on hyviä

Lisätiedot

Talvilintulaskennan perusteet. Laskijatapaaminen, Mikkeli Päivi Sirkiä, Luomus

Talvilintulaskennan perusteet. Laskijatapaaminen, Mikkeli Päivi Sirkiä, Luomus Talvilintulaskennan perusteet Laskijatapaaminen, Mikkeli 11.-12.3.2017 Päivi Sirkiä, Luomus Arvokasta tietoa kannankehitykset eri elinympäristöissä levinneisyydet ja runsaudet kuolleisuus vaelluslintujen

Lisätiedot

Council Meting Portugal 5.11-10.11.2013

Council Meting Portugal 5.11-10.11.2013 Council Meting Portugal 5.11-10.11.2013 Lappeenrannasta osallistui Council Meetingiin tänä vuonna kahden delegaatin lisäksi ennätyksellisesti viisi henkilöä. Lappeenranta oli siis hyvin edustettuna. Lähdimme

Lisätiedot

Palvelustamme löytyy ratkaisuja yrityksille, ryhmille, perheille ja yksityishenkilöille.

Palvelustamme löytyy ratkaisuja yrityksille, ryhmille, perheille ja yksityishenkilöille. Repovesikeskus Repovesikeskus on Kouvolan seudun varauskeskus, josta saa kokonaispalvelun yhdellä kontaktilla, puhelin, sähköposti tai Online. Palveluun kuuluu majoitus-, kokous- ja virkistyspäivätapahtumat,

Lisätiedot

Valokuvat ja teksti 16.5.2015 Juhani Junna

Valokuvat ja teksti 16.5.2015 Juhani Junna YSTÄVYYS JA YHTEISTYÖSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUS KAMENNOGORSKIN KAUPUNGIN, VIIPURIN PIIRIN, LENINGRADIN ALUEEN, ANTREAN JA VUOKSENRANNAN SÄÄTIÖN SEKÄ KIRVU SÄÄTIÖN KANSSA. VIIPURIN ALUEHALLINNON KABINETISSA,

Lisätiedot

LAPIN MARTAT RY. Ruskaretki Islantiin

LAPIN MARTAT RY. Ruskaretki Islantiin LAPIN MARTAT RY Ruskaretki Islantiin 30.9.- 4.10.2018 Sunnuntai 30.9.2018 Lapin marttojen matkanjohtajan kello herätti klo 3.25, pikaiset aamutoimet, taksi odotti ja niin matkamme kohti Satujen saarta

Lisätiedot

Ruskaretki Hammastunturin erämaassa 2015

Ruskaretki Hammastunturin erämaassa 2015 Ruskaretki Hammastunturin erämaassa 2015 Lauantaina 5.9. aamulla kuudelta 40 henkeä lähti linja-autolla Lappia kohti. Matka kulki rauhallisesti Kakslauttaselle, mihin ehdimme illalla yhdeksän maissa. Kaikille

Lisätiedot

Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa

Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa Joulukuun pakkaset jäivät taakse, kun laskeuduin kuuden tunnin lentomatkan jälkeen Las Palmasin lentokentälle. Kenttäpalvelut toimivat

Lisätiedot

Taurus Hill Observatory Venus Transit 2012 Nordkapp Expedition. Maailman äärilaidalla

Taurus Hill Observatory Venus Transit 2012 Nordkapp Expedition. Maailman äärilaidalla Taurus Hill Observatory Venus Transit 2012 Nordkapp Expedition Maailman äärilaidalla Miksi mennä Pohjois-Norjaan havaitsemaan Venuksen ylikulkua? Lähimmillään Venuksen ylikulkua saattoi kokonaisuudessaan

Lisätiedot

Hailuoto 24. 25.3.2007 Olsyn ja Helsyn retki

Hailuoto 24. 25.3.2007 Olsyn ja Helsyn retki Hailuoto 24. 25.3.2007 Olsyn ja Helsyn retki Junassa on tunnelmaa siitä ei pääse mihinkään. Ja yöjunassa sitä on moninverroin enemmän. Aamulla puoli kahdeksan aikaan astuimme yön rytkytyksen jälkeen Oulun

Lisätiedot

Tuttuja hommia ja mukavaa puuhaa

Tuttuja hommia ja mukavaa puuhaa Maanantai 22.6. Hei olen Joni ja aloitin kesätyöt tänään. Päivä alkoi aamupäivästä kahdentoista pintaan perehdytyksellä työtoimista, sekä ohjeista blogin pitämisen suhteen. Loppu päivä menikin hyllyttäessä

Lisätiedot

30.6.2014 Maanantai: Suunnittelua

30.6.2014 Maanantai: Suunnittelua 30.6.2014 Maanantai: Suunnittelua Piristyspartio on palannut, mutta tällä kertaa vanhusten kanssa häärivät aivan uudet kasvot! Maanantaina päiväkeskukselle kokoontui kaksi ryhmää, eli kesäkuun ryhmä perehdytti

Lisätiedot

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU 1. Apuverbi vaatii seuraavan verbin määrämuotoon. Lisää verbi luettelosta ja taivuta se oikeaan muotoon. Voimme Me haluamme Uskallatteko te? Gurli-täti ei tahdo Et kai

Lisätiedot

B A LTIA N K IE R R O S 10.7. - 16.7.2007

B A LTIA N K IE R R O S 10.7. - 16.7.2007 MAANANTAI 9.7.2007 N. Klo 8.00 startti Huttulasta ja sen jälkeenvesilahdelta Koskenkylästä kohti Vantaata, keli pilvinen ja vesikuurojen mahdollisuus ilmassa Yöpyminen vaimon serkun luona mistä aamulla

Lisätiedot

Tansanian. - Lake Manyara. - Serengeti. - Tarangire. - Oldupairotko. - Ngorongoro. Doha. 2 yötä. 1+1 yötä. 1 yö. retki

Tansanian. - Lake Manyara. - Serengeti. - Tarangire. - Oldupairotko. - Ngorongoro. Doha. 2 yötä. 1+1 yötä. 1 yö. retki Tansanian suursafari Ihastu Lake Manyaran, Ngorongoron, Serengetin ja Tarangiren upeisiin safarikohteisiin ja niiden ainutlaatuisiin eläimiin tällä unohtumattomalla matkalla Doha - Lake Manyara - Ngorongoro

Lisätiedot

Metsä/Luonto

Metsä/Luonto Tutkimme ja kokeilemme Metsä/Luonto 2016 2017 Työn tehneet: 7-8 vuotiaat Pirtin koulun iltapäiväkerholaiset Tähdet: Aleksi H, Anniina H., Anniina R., Arttu H., Arttu K., Eelis, Eeva, Hilma, Kerttu, Leevi,

Lisätiedot

Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015

Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015 Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015 Eötvös-Cup 16.8.-22.8.2015 7.12.2015 7.12.2015 2 1 Jyväskylän ystävyyskaupunkijoukkue Korpilahden Pyrintö Korpilahden yhtenäiskoulu Korpilahden Pyrintö Joukkueen

Lisätiedot

Harjoitusohjelma. Juoksu aloittelija Tavoite 10 km Ohjelman kesto 12 viikkoa

Harjoitusohjelma. Juoksu aloittelija Tavoite 10 km Ohjelman kesto 12 viikkoa Harjoitusohjelma Juoksu aloittelija Tavoite 10 km Ohjelman kesto 12 viikkoa Viikko 1 Kävele 1 min. Juokse rauhallisesti 6 min. Pidä lyhyt tauko, käänny takaisin Keskiviikko Tee puolen tunnin kävelylenkki.

Lisätiedot

Oppaamme ollessamme kohua aiheuttaneen patsaan luona. Pronssisoturi

Oppaamme ollessamme kohua aiheuttaneen patsaan luona. Pronssisoturi EP Senioripoliisit Kevätmatka 2017 Tämän matkan valmistelu alkoi jo kuukausia ennen sen toteutumista taustoittamalla matkakohteita ja nyt päädyttiin perinteisesti Viroon ja siihen, että olemme koko ajan

Lisätiedot

Kulinaarinen luomuviinimatka Etelä-Tiroliin & Veronaan 19.09. - 26.09.2015

Kulinaarinen luomuviinimatka Etelä-Tiroliin & Veronaan 19.09. - 26.09.2015 Kulinaarinen luomuviinimatka Etelä-Tiroliin & Veronaan 19.09. - 26.09.2015 1. Päivä: Lento (Kuopio) - Helsinki München: Willkommen in Deutschland! Ajamme Münchenistä Baijerin läpi, Innsbruckin ohi, henkeäsalpaavan

Lisätiedot

Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016

Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016 Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016 24.10. 31.10.2015 Sisilia on hedelmällinen saari, jossa on ihanteellinen ilmasto luomuviininviljelyyn. Matkan aikana vierailemme monilla luomuviinitiloilla, tutustumme

Lisätiedot

Matka Kronstadtiin keväällä 2007. Ote erään matkalaisen matkapäiväkirjasta

Matka Kronstadtiin keväällä 2007. Ote erään matkalaisen matkapäiväkirjasta Matka Kronstadtiin keväällä 2007 Ote erään matkalaisen matkapäiväkirjasta Su-Ma, 13-14.5. Tulimme kaikki matkalle lähtijät koulun pihalle sunnuntai-iltana kello kymmenen maissa. Yksi matkalaisista kuitenkin

Lisätiedot

8 9 Kopionti ehdottomasti kielletty.

8 9 Kopionti ehdottomasti kielletty. Nä-mä jo o-saam-me. Kir-joi-ta sa-nat so-pi-van ku-van al-le. Li-sää puut-tu-vat ta-vut. Piir-rä ju-tus-ta ku-va. Kek-si pen-nuil-le ni-met.... 8 9 Kirjoita ku-vaan: Piir-rä ku-vaan: Lu-mi-u-kol-le hat-tu

Lisätiedot

Herää joka aamu säännöllisesti samaan aikaan

Herää joka aamu säännöllisesti samaan aikaan Pieni uniopas Konstit on monet! Hyvän yön perusta rakennetaan jo aamulla edellisen yön unilta herätessä. Sen jälkeen päivän mittaan voi tehdä monta asiaa sen eteen, että seuraavana yönä unestaan saisi

Lisätiedot

Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION

Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION 18. elokuuta kello 14.30 Hki- Vantaan kentällä alkoi tämän vuotinen Twinning vierailumme kaksoiskamariimme Stadeen. Lento lähti 17.30, mutta puheenjohtajamme Jarno

Lisätiedot

KENIAN SUURI MIGRATION SAFARI 3. - 11.9.2016

KENIAN SUURI MIGRATION SAFARI 3. - 11.9.2016 KENIAN SUURI MIGRATION SAFARI 3. - 11.9.2016 : Kenian Suuri Migration Safari 2016 Aika: La 3.9. - Su 11.9.2016 Hinta: 4 880 eur Ryhmäkoko: 12 henkilöä Oma penkkirivi maastoautossa: + 620 eur Ruokailut:

Lisätiedot