Retkikertomus: Uganda

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Retkikertomus: Uganda 23.10. 04.11.2011"

Transkriptio

1 Retkikertomus: Uganda Lento Helsinki Amsterdam Kigali Entebbe. Kentällä meitä olivat vastassa kuskimme Martin ja Josef. Ajo Windsor Lake Victoria -hotelliin kesti vain 10 minuuttia, perillä Aamiainen oli kuudelta ja lähdimme kohti ensimmäistä kohdettamme seitsemältä. Sää oli alkuun hyvä, mutta pian hanat aukesivat ja vettä alkoi tulla taivaan täydeltä. Ajoimme kuitenkin Mabambaan, mutta koska sade vain yltyi, niin meidän piti perua veneretki ja unohtaa kenkänokka. Pientä lohtua harmauteen toivat keisariturako ja aavikkomehiläissyöjä. Apeissa tunnelmissa ajoimme seuraavat kolme tuntia sateen piiskatessa maastoa. Lopulta hieman ennen picnic-paikkaa sade taukosi ja aurinkokin yritti pilkistellä pilvien lomasta. Ajomatkan aikana näimme joitakin hyviäkin lintuja kuten afrikansuohaukan, kuparimedestäjän ja suolepinkäisen. Lounaspaikalla havaitsimme sitatungan. Lähestyessämme Lake Mburoa alkoi nisäkkäitä näkyä kunnolla. Myös lintuja oli hyvin maastossa, parhaana afrikanpikkukalastaja. Saavuimme kuuden aikoihin majapaikkaan. Illallisen jälkeen teimme lajilistan, jolle kaikesta huolimatta saimme 95 lajia. Yöllä mourusi leijona. Koiras ruskonaamakutoja Ploceus castanops kuparimedestäjä Cinnyris cupreus afrikanpikkukalastaja Ceyx pictus aavikkomehiläissyöjiä Merops albicollis Aamiaisen jälkeen lähdimme veneretkelle Mburojärvelle. Sää oli aurinkoinen ja tyyni, Mburojärvi oli uskomattoman kaunis. Heti alkuun löysimme vaikeasti havaittavan silmälasihaikaran ja retken loppuun monen toivelajin, afrikanuikkukanan. Lisäksi näimme mm. savannilintuhaukan, kongonviolettiturakon ja hehkusepän. Veneilyn jälkeen alkoi pitkä ajo kohti Ruhija Lodgea. Matkalla pysähdyimme syömään eväät, mutta muuten painelimme sata lasissa kohti Ruandan rajaa. Autosta havaitsimme mm. valkoniskakorpin, kuorohertun ja keltaperäpiispan. Perille Ruhijaan pääsimme vasta klo Bwindi teki heti kaikkiin suuren vaikutuksen, huomisesta metsäkävelystä aloimme haaveilla jo illallisen aikana. Päivän saldo oli 100 ja kokonaislajimäärä 142.

2 kiljumerikotka Haliaeetus vocifer malakiittikalastaja Alcedo cristata Koiras afrikanuikkukana Podica senegalensis viirukalastaja Halcyon chelicuti savannikäärmekotka Circaetus pectoralis livertäjäherttu Cisticola woosnami Aamuretki Bwindin metsään Ruhijassa oli ikimuistoinen. Emme tosin meinanneet päästä porttia pidemmälle, kun paikallisoppaamme, Fred, alkoi löytää meille uusia lintulajeja kuten kotoperäisen kongontiaisen, kalliokäen ja ruskokurkkuapalin. Metsään päästyämme erinomainen lintuoppaamme napsi meille hyviä lajeja toisensa perään; oliivikyyhky, mustanokkaturako, afrikantrogoni, sulttaaniseppä, sademetsäkäpinkäinen, vuorikeltakerttu, ruostemetsäkerttunen, valkovatsamonarkki, vuorikerttutimali, punaotsalepinkäinen jne. Lintuja katsellessamme simpanssit aloittivat yhtäkkiä mahtavan kuorolaulannan, uskomaton tunnelma ainutlaatuisessa sademetsässä. Kävelyn jatkuessa onnistuimme löytämään kotoperäisen kongonkertturastaan, kongonkertun, kongonpunataskun, säihkyuunilinnun, punarinta- ja vuoriapalin, kivunsiepon, ruwenzorintöpösiepon, nokipunapeipon sekä sinipää- ja liekkimedestäjän. Tyytyväisinä palasimme lähtöpaikkaamme, mistä jatkoimme autoilla kohti Buhomaa. Matkalla havaitsimme vielä purosiepon ja koskivästäräkin. Päivän saldo oli 13 kotoperäistä lintulajia ja viisi apinalajia. Buhoma Lodge oli mukava majapaikka ja illallisella riitti juteltavaa päivän lajistosta. Päivän saldo oli 80 ja kokonaislajimäärä 203.

3 kivunsieppo Melaenornis ardesiacus kongonpunatasku Cossypha archeri töyhtösukasseppä Gymnobucco bonapartei purosieppo Muscicapa cassini Tänään oli vuorossa gorillaretki, mille lähdimme klo Aluksi ajoimme autoilla jonkin matkaa paikkaan, mistä varsinainen vaellus alkoi. Ehdimme kävellä vain reilut 10 minuuttia, kun huomasimme rinteessä gorillan puussa. Gorillaoppaat varmaan kirosivat, sillä kyseessä oli väärä perhe. Kaikki ryhmämme jäsenet halusivat kuitenkin jatkaa vielä oman gorillaperheen luo. Nousu oli tiukka, mutta onneksi gorillat olivat melko lähellä huippua. Sallittu tunnin vierailu olikin sitten tosi huippua. Gorillat aluksi vain makoilivat metsän pohjalla ja tyhjensivät suolistoaan ilmasta, mutta lopuksi ne intoutuivat poseeraamaan meille kunnolla. Paluumatka sujui leppoisasti ja taas törmäsimme toiseen gorillaperheeseen, joka oli nyt aivan meidän reittimme varrella. Takaisin lodgella olimme kahden jälkeen. Innokkaimpien lintumiesten kanssa tein vielä lyhyen kävelyretken lähimaastoon. Monia uusia lintulajeja kuten nokikäki, kongonviherbulbuli ja valkokurkkupriinia näkyi sekä muutama apinalaji. Päivän saldo oli 68 ja kokonaislajimäärä 225. gorilla Gorilla gorilla berengei valkokurkkupriinia Prinia leucopogon

4 naaras sademetsäkäpinkäinen Campephaga petiti kultaperäseppä Pogoniulus scolopaceus Aamiaisen jälkeen lähdimme retkelle Buhoman metsään. Ympäristö oli todella vaikuttava ja lintuoppaamme poimi tiheiköistä hyviä lintulajeja toisensa jälkeen. Aamun kohokohtia olivat mustamehiläissyöjä, afrikanjalokotka, sinikäki, pikiotsatikkanen, afrikanharlekiini, pyövelikutoja, kameruninpunatasku, kongontöpökerttunen ja kultanokkahemppo. Tänään 82 lajia, saldo 256. mustamehiläissyöjä Merops gularis kameruninpunatasku Cossypha archeri afrikanharlekiini Smithornis capensis ugandantöyhtömonarkki Elminia albicauda Kahdeksalta lähdimme ajamaan kohti Queen Elisabeth kansallispuistoa. Ajomatka oli huomattavasti ilmoitettua kolmea tuntia pidempi, joten lähes koko päivä kului ajamiseen lukuun ottamatta pysähdystä Ishashan puistossa, missä retkeilimme kolmisen tuntia. Uusia lintuja näkyi sekä ajon aikana että puistossa niin paljon, että retken lajimäärä nousi yli kolmeensataan. Päivän parasta antia olivat palmukorppikotka, ruskokorvatikka, vangasieppo, kultakaulus- ja valkosiipipiispa sekä orvokkikottarainen. Perille tulimme vasta hieman seitsemän jälkeen. Päivän lajimäärä komeat 140, kokonaissumma 304.

5 kultakauluspiispa Euplectes gierowii keltakurkkuvästäräkki Macronyx croceus Nuori palmukorppikotka Gypohierax angolensis vangasieppo Bias musicus Aamuajolle lähdimme seitsemältä. Heti alkuun löysimme leijonan makaamassa jättityräkissä. Loppuajon aikana keskityimme lintujen havainnointiin ja tulostakin syntyi amurinhaukan, afrikanrääkän ja bulbulikertun muodossa. Palasimme puolilta päivin lodgelle parin tunnin siestalle. leijona Panthera leo vihermehiläissyöjä Merops persicus bulbulikerttu Melocichla mentalis Veneretkelle Kazingan kanavalle lähdimme neljältä. Alkuun näimme todella paljon haikaroita, kahlaajia, tiiroja ja kalastajia. Sitten rantapuun oksalta löytyi leopardi! Matkan jatkuessa havaitsimme uusia lintulajeja vähän väliä sekä useita niilinvaraaneja ja kolme leijonaa. Loppuiltapäivän retkeilimme lodgen alueella, missä näimme mm. sinitöyhtömonarkin, keltaotsasepän ja lampimedestäjän. Päivän lajimäärä 124, kokonaissumma 337.

6 afrikaniibishaikara Mycteria ibis goljathaikara Ardea goliath ja leopardi Panthera pardus kirjokalastaja Ceryle rudis pelikaani Pelecanus onocrotalus kaitanokkakutoja Ploceus pelzelni lampimedestäjä Cinnyris erythrocercus sinitöyhtömonarkki Elminia longicauda Aamiaisen jälkeen lähdimme ajamaan kohti Semlikiä. Queen Elisabethin puistossa näimme muutamia hyviä lintuja kuten pikkuflamingon, mustavatsakukaalin ja heinäkutojan. Lyhyt pysähdys päiväntasaajalla tuotti jakobiinikäen ja huppukorppikotkan. Fort Portal ohitettiin nopeasti ja pian sen jälkeen taivaan hanat jälleen aukesivat. Vettä satoi rankasti Semliki Lodgelle asti. Iltapäivällä teimme kävelyretken läheiseen metsään paikallisen lentokentän kautta, joka oli täynnä savannihaikaroita. Maasto oli aika hankalaa ja lintujen havainnoiminen hankalaa. Ainoat mainittavat lajit olivat töyhtöhelmikana, keltanokkafrankoliini, mustanokkaturako, oliivikerttu ja hunajabulbuli. Illalla kuului ruohopöllö ja mustaolkakehrääjä. Tänään näimme 117 lajia, yhteensä 356.

7 heinäkutojia Ploceus superciliosus punapiispa Euplectes orix huppukorppikotkia Necrosyrtes monachus savannihaikara Ciconia abdimii Kuudelta kohti Semlikin metsää, matkalla oli kalkkunasarvekkaita ja palmukorppikotkia. Kahdeksalta lähdimme lintuoppaamme Bensonin kanssa metsään. Alueen erikoisuuksista näimme mm. viuhkahaukan, valkoniskakyyhkyn, punaperäsepän, sieppobulbulin, pikkubulbulilepinkäisen, kekälekertturastaan, valkopyrstöapalin, suomurintatimalin ja valkoniskakutojan, mutta himoitut sarvinokat jäivät näkemättä. Lounaan jälkeen ajoimme Kibaleen. Auringonlaskun aikaan alkanut keisariturakoiden konsertti oli komeaa kuultavaa. Lajeja 89, yhteensä 381. kalkkunasarvekas Bucorvus abyssinicus palmukorppikotka Gypohierax angolensis kongonmuurahaisrastas Stizorhina fraseri valkopyrstöapali Apalis rufogularis

8 valkoposkimangabi Cercocebus albigena sinipääkukaali Centropus monachus Simpanssiretkipäivä. Ehdimme kävellä metsässä vain viitisen minuuttia, kun edestämme kuului simpanssien huutoa. Pian löysimme kaksi apinaa, joita seurailimme pitkään. Yhtäkkiä syvemmältä metsästä kantautui kovaa simpanssien meteliä, jolloin seuraamamme yksilöt ottivat jalat alleen ja me niiden perässä. Ne johdattivat meidät suuren lauman luo ja saimme pitkään seurata niiden elämää; leikkiä, kiipeilyä, juoksua, huutoa, ruokailua ja ääntelyä. Kaikki olivat innoissaan näytelmästä, jota monet pitivät hienompana kuin gorilloiden näkemistä. Parhaat linnut olivat kongonkyyhky ja viherpäämedestäjä. simpanssi Pan troglodytes nuori simpanssi Pan troglodytes Iltapäivällä puolet paxeista lähti suokävelylle. Kukaan ei odottanut juuri mitään retkeltä, joten kaikki olivat positiivisesti yllättyneitä iltapäivän annista. Näimme hienosti mustakanahaukan, muurahaisrastaan, ugandanmetsäkerttusen, purppurapääkottaraisen ja rämerääkkiäisen Lisäksi havaitsimme mm. tananruostegueretsoja, harmaaposkimangabeja, valkokurkkumarakatteja ja vihreämamban. Lajeja tänään 62, yhteensä 390. tananruostegueretsa Procolobus rufomitratus punarintakäki Cuculus solitarius

9 sinitäpläkyyhky Turtur afer idänharmaaturako Crinifer zonurus Kahdeksalta alkoi pitkä ajo takasin Entebbeen. Emme pysähtyneet matkalla kuin kerran huoltoasemalla, joten lintuja ei juuri ehditty katsella. Uusia lajeja näimme autosta kuitenkin kuusi lajia. Perille tuttuun hotelliin saavuimme kolmelta, joten emme ehtineet käymään kasvitieteellisessä puutarhassa. Illalla lähti lentomme Nairobin ja Amsterdamin kautta Helsinkiin. Matkan aikana näimme 396 lintu- ja 34 nisäkäslajia. liskohaukka Kaupifalco monogrammicus Jos lintumatka Ugandan kiinnostaa, niin se voidaan järjestää uudestaan, mikäli saan riittävästi ennakkovarauksia (vähintään 10 henkeä). Matkasta kiinnostuneet voivat ottaa suoraan minuun yhteyttä sähköpostitse Ajankohta tulisi todennäköisesti olemaan lokakuu Tänä vuonna (2012) järjestetään todennäköisesti lintumatka Keniaan lokakuun alussa. Jos olet halukas osallistumaan, niin ota pikaisesti yhteyttä minuun.

Matkaraportti: Kenia 03. 23.10.2010

Matkaraportti: Kenia 03. 23.10.2010 Matkaraportti: Kenia 03. 23.10.2010 03.10. Lento Helsinki Amsterdam Nairobi. Kuljetus Sarova Panafric -hotellille, missä tapasimme paikallisoppaamme, Moses Kandien. 04.10. Aikaisen aamiaisen jälkeen lähdimme

Lisätiedot

Rauno Vääräniemi. Hotelli Atli Kusadasi

Rauno Vääräniemi. Hotelli Atli Kusadasi Turkki 2012 Tämä matkakertomus / kuvallinen matkapäiväkirja on kirjoitettu viikon Turkin lomalta. Matkan ajankohta oli 9.8. 16.8.2012. Kirjoittaja oli reissussa yksin. Majoituin Turkin Kusadasissa Hotelli

Lisätiedot

Koneeseen siirryttäessä tipahti muutama pisara vettä taivaalta, mutta meitähän se ei haitannut!

Koneeseen siirryttäessä tipahti muutama pisara vettä taivaalta, mutta meitähän se ei haitannut! Tuo piskuinen Andorra, Ranskan ja Espanjan välissä sijaitseva vuoristoinen maa oli tosiaan tämänkesäisen patikkamatkamme kohde. 14 reipasta alppinistia oli lähdössä, 9 naista ja miehiä ihan 5! Matkaan

Lisätiedot

Teemana patikointi Teneriffa ja La Gomera 5.2. 12.2.2012

Teemana patikointi Teneriffa ja La Gomera 5.2. 12.2.2012 Teemana patikointi Teneriffa ja La Gomera 5.2. 12.2.2012 Reija Satokangas http://www.satokangas.fi reija.satokangas@oulu.fi 15.2.2012 Su 05022012 Lomaviikko alussa Matkaohjelmassa lukee näin: 1 PÄIVÄ.

Lisätiedot

Pari sanaa päätoimittajalta 2 Sisällysluettelo 2 Painavia sanoja puheenjohtajalta 3 Hallitus 4 Yhteystiedot 5 Sadusta totta?

Pari sanaa päätoimittajalta 2 Sisällysluettelo 2 Painavia sanoja puheenjohtajalta 3 Hallitus 4 Yhteystiedot 5 Sadusta totta? 4 1 Pari sanaa päätoimittajalta SISÄLTÖ Pari sanaa päätoimittajalta 2 Olen ylpeä teistä! Olette olleet hienosti mukana tämän lehden teossa. Lehteä on tehty yhdessä, juuri niin kuin jäsenlehteä mielestäni

Lisätiedot

Metsästyspäiväkirja. Etelä-Afrikka 07.-16.03.2015

Metsästyspäiväkirja. Etelä-Afrikka 07.-16.03.2015 Metsästyspäiväkirja Etelä-Afrikka 07.-16.03.2015 Lauantai 07.03. Tapsa (TT) ja Tiina tulivat hakemaan Päiviä ja minua, joten matka kohti Helsinki-Vantaan lentoasemaa alkoi. Matkalaukut ja ase oli pakattu

Lisätiedot

Partiolippukunta Kalevan Karhut nro 3/03

Partiolippukunta Kalevan Karhut nro 3/03 Partiolippukunta Kalevan Karhut nro 3/03 TÄSSÄ NUMEROSSA - LIPPUKUNTALEHTI - 33. vuosikerta JULKAISIJA Partiolippukunta Kalevan Karhut http://www.lpk.partio.fi/hp/kaka Kalevan Karhut toimisto Väinölänkatu

Lisätiedot

Tämän jutun nimistö perustuu Japanin lintukäsikirjaan: WBSJ, A Field Guide to the Birds of Japan

Tämän jutun nimistö perustuu Japanin lintukäsikirjaan: WBSJ, A Field Guide to the Birds of Japan Japanin talvi 28.12.1996 5.4.1997 Kari T. Haataja kari.t.haataja@nokia.com Tämä raportti kuvaa reilun kolmen kuukauden tapahtumia lintuharrastajan silmin Japanin talvesta ja sen linnustosta. Alla mainittu

Lisätiedot

Matkaraportti 2014 Uusi-Seelanti

Matkaraportti 2014 Uusi-Seelanti Prologue Matkaraportin kirjoittaja kävi vaimonsa kanssa tammikuussa 2015 vuotuisilla matkamessuilla Helsingissä vakiintuneen tavan mukaan ja tapasin siellä myös Suomi Uusi-Seelanti ystävyysseuran puheenjohtajan

Lisätiedot

Selostus Prahan 10 km:n juoksusta 2013 ja juoksijoiden Prahan matkasta yleensä

Selostus Prahan 10 km:n juoksusta 2013 ja juoksijoiden Prahan matkasta yleensä Selostus Prahan 10 km:n juoksusta 2013 ja juoksijoiden Prahan matkasta yleensä Juoksijakerhomme oli päättänyt osallistua (http://www.runczech.com/en/) Prahan 10 km:n iltajuoksuun ( O2 Prague Grand Prix

Lisätiedot

4.1.2009 Kiertoajelu La Lagunan, Teiden, Mascaan ja Buenavistan kautta Puertoon.

4.1.2009 Kiertoajelu La Lagunan, Teiden, Mascaan ja Buenavistan kautta Puertoon. Tammikuu 2009 1.1.2009 Hyvää Uutta Vuotta 2009 Mekin kävimme Uutta Vuotta vastaanottamassa. Uuden Vuoden ilotulitusta oli kalasatamaan saapunut seuraamaan suuri joukko paikallisia ja täällä lomaansa viettäviä.

Lisätiedot

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia.

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia. Huhtikuu 2005 to. 7.4. ma. 11.4. ke. 14.4. su 17.4. Muutto Teneriffalle. Lähtö Helsingistä 7.4.2005 Tjareborgin turistilennolla MYT 2007 Klo. 9:00. Iltapäivällä laskeuduimme Teneriffan pohjoiselle kentälle

Lisätiedot

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia.

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia. Huhtikuu 2005 to. 7.4. ma. 11.4. ke. 14.4. su 17.4. Muutto Teneriffalle. Lähtö Helsingistä 7.4.2005 Tjareborgin turistilennolla MYT 2007 Klo. 9:00. Iltapäivällä laskeuduimme Teneriffan pohjoiselle kentälle

Lisätiedot

Luku 12. Yllätysvieraita Rautionkylässä. Muokattu viimeksi 11.5.13. Albert Edelfelt 1887 Jäppilänniemessä ja kirkonmäellä

Luku 12. Yllätysvieraita Rautionkylässä. Muokattu viimeksi 11.5.13. Albert Edelfelt 1887 Jäppilänniemessä ja kirkonmäellä Luku 12. Yllätysvieraita Rautionkylässä Muokattu viimeksi 11.5.13 Albert Edelfelt 1887 Jäppilänniemessä ja kirkonmäellä Albert Edelfelt Adolf Hitler 1942 Tuntemattoman sotilaan kuvaukset 1955 Unikeonpäivän

Lisätiedot

Merlon hydrostaattinen voimansiirto todellakin kesti tämän testin, koska P25.6 kurottajalla ajettiin 4300 km ilman mitään ongelmia!

Merlon hydrostaattinen voimansiirto todellakin kesti tämän testin, koska P25.6 kurottajalla ajettiin 4300 km ilman mitään ongelmia! LEON PÄIVÄKIRJA 06/13/2014 Suuri seikkailu, Guinnessin ennätysten kirjaan kirjattu matka on onnistuneesti suoritettu. Eilen aamulla 9:00 vietettiin Pirkkalassa Leon onnistunutta ennätysmatkaa Perjantai

Lisätiedot

Siirryimme Aquamansan maisemiin ja siellä kiersimme lyhyehkön Ruta del Aqua reitin. Reitti pituudeltaan 2 km, ja korkeuseroa n. 200 metriä.

Siirryimme Aquamansan maisemiin ja siellä kiersimme lyhyehkön Ruta del Aqua reitin. Reitti pituudeltaan 2 km, ja korkeuseroa n. 200 metriä. Tammikuu 2011 1.1.2011 Vuosi vaihtui myös Puertossa. Oma päiväni oli kiireinen mutta illalla kerkesimme katselemaan kaupungin järjestämää vuoden vaihteen ilotulitusta. Se oli tänä vuonna hieman lyhempi

Lisätiedot

Praha ja Wien Kyseessä oli Eläkeliiton Ylä-Savon piirin syysmatka Tšekkiin ja Itävaltaan 23-30.9.

Praha ja Wien Kyseessä oli Eläkeliiton Ylä-Savon piirin syysmatka Tšekkiin ja Itävaltaan 23-30.9. Praha ja Wien Kyseessä oli Eläkeliiton Ylä-Savon piirin syysmatka Tšekkiin ja Itävaltaan 23-30.9. Sakset käteen, tätä pitää miettiä ja ehdotella matkakaverillekin, tuumin kesällä, kun luin oheisen, varsin

Lisätiedot

Tunturikerho Kavtsin jäsenlehti

Tunturikerho Kavtsin jäsenlehti Tunturikerho Kavtsin jäsenlehti 4/2010 Kavtsi Tunturiladun kahdeksas kerho Retkeilyä vuodesta 1972 Tunturikerho Kavtsi Jäsenlehti Väärti Lehti ilmestyy neljästi vuodessa. Painos 600 kpl. Taitto: Jaakko

Lisätiedot

Käymäläseura Huussi ry. - Global Dry Toilet Association of Finland

Käymäläseura Huussi ry. - Global Dry Toilet Association of Finland Projektikoordinaattori Sari Huuhtanen Matkapäiväkirja Sambiasta 31.10. 16.11.2007 31.10. 1.11 Matka Matka Lusakaan sujui mukavasti. Istuin lentokoneessa puolalaisen nunnan vieressä, joka oli tehnyt vuosia

Lisätiedot

Rauno Vääräniemi. Hotelli Nafsika Rodoksen kaupungissa.

Rauno Vääräniemi. Hotelli Nafsika Rodoksen kaupungissa. Kreikka Rodos 2013 Tämä matkakertomus / kuvallinen matkapäiväkirja on kirjoitettu viikon Rodoksen lomalta. Matkan ajankohta oli 28.8. 4.9.2013. Kirjoittaja oli reissussa yksin. Majoituin Rodoksen kaupungissa

Lisätiedot

2/2014. Kymin Suunnistajien jäsenlehti 16.12.2014

2/2014. Kymin Suunnistajien jäsenlehti 16.12.2014 2/2014 Kymin Suunnistajien jäsenlehti 16.12.2014 2 2/2014 NYT ON AIKA NOSTAA KUNTO KOHDILLEEN. Tutustu toimialakohtaisiin CADS Planner -suunnitteluohjelmistoihin ja huomaa niiden tuoma tehokkuus. Kymdata

Lisätiedot

Osa 4 19.9. Puerto Rubiconissa, Lanzarotella

Osa 4 19.9. Puerto Rubiconissa, Lanzarotella Osa 4 19.9. Puerto Rubiconissa, Lanzarotella Olemme päässeet nyt Kanarialle. Matkaa kotisatamasta on kertynyt noin 4000 mailia. Gibraltarilta purjehdimme Porto Santoon, joka on toinen Madeiran saariryhmän

Lisätiedot

Kirjoittanut Elina Erkkilä 06/2013 Mimosa astutusreissulla (koiran astutus ulkomailla)

Kirjoittanut Elina Erkkilä 06/2013 Mimosa astutusreissulla (koiran astutus ulkomailla) Kirjoittanut Elina Erkkilä 06/2013 Mimosa astutusreissulla (koiran astutus ulkomailla) Tämän kertomuksen tarkoituksena on valaista hieman miten ulkomailla astuttaminen voi tapahtua, mitä se vaatii ja mitä

Lisätiedot

TAPOLA. Talvi 2003/04 LEHTI

TAPOLA. Talvi 2003/04 LEHTI TAPOLA Talvi 2003/04 LEHTI Lumihiutale Sinä valkoinen, hentoinen Pitsinen hohtavainen pieni Kevyt ilmassa leijäten. Alas pilven reunalta Leijailet tänne jonnekin. Loiste, joka valaisee. Läpi pimeyden tuoden

Lisätiedot

LAHTI KEMI PYÖRÄILY MATKAKERTOMUS

LAHTI KEMI PYÖRÄILY MATKAKERTOMUS 1 LAHTI KEMI PYÖRÄILY MATKAKERTOMUS Taustana Lahdesta Kemiin pyöräilytempaukselle oli hyväntekeväisyys. Keräsimme talven ja kevään aikana tukijoita paikallisen sairaalan lasten ja nuorten psykiatrisen

Lisätiedot

Kulkueen jälkeen 21:00 alkoi kalasatamassa suuri ja näyttävä ilotulitus.

Kulkueen jälkeen 21:00 alkoi kalasatamassa suuri ja näyttävä ilotulitus. Tammikuu 2008 1.1. HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2008 Vuoden ensimmäinen päivä on mennyt rauhallisesti. Ilotulitteita ovat vielä paukutelleet pitkin päivää jossain päin Puertoa. Päivä oli aamulla pelkkää paistetta,

Lisätiedot

Maiju Jussilan vaihto-oppilasvuosi, osa 1

Maiju Jussilan vaihto-oppilasvuosi, osa 1 Maiju Jussilan vaihto-oppilasvuosi, osa 1 Toukokuun alussa olleessa viimeisessä vaihto-oppilaskoulutuksessa kaikki alkoi viimein tuntua pelottavan todelliselta ja ymmärsin, että olen oikeasti lähdössä

Lisätiedot

ΣΠΑΡΤΑΤΗΛΟΝ 26 27.9.2008

ΣΠΑΡΤΑΤΗΛΟΝ 26 27.9.2008 ΣΠΑΡΤΑΤΗΛΟΝ 26 27.9.2008 Ateenasta Spartaan juostava 246 km mittainen Spartathlon juostiin vuonna 2008 jo 27. kerran. Tämän vuoden Spartathlon muodostui kaikkien aikojen suomalaisjuhlaksi. Ennen tätä vuotta

Lisätiedot

4.1.2014 Sain palautetta, että Roque Chico kätkön blogbook on täynnä, joten kävimme tänään viemässä sinne uuden vihkon.

4.1.2014 Sain palautetta, että Roque Chico kätkön blogbook on täynnä, joten kävimme tänään viemässä sinne uuden vihkon. Tammikuu 2014 HYVÄÄ UUTTA VUOTTA! 1.1.2014 Livekameran toimimattomuus on teettänyt työtä. Taas on joutunut virittelee noita routterin asetuksia, joista ei ymmärrä juuri mitään. Ensin umpeutui No-IP ohjelman

Lisätiedot

Bruinesin satamaa. Laiturit olivat erinomaiset, jonkinlainen muovipinta oli siisti ja tukeva.

Bruinesin satamaa. Laiturit olivat erinomaiset, jonkinlainen muovipinta oli siisti ja tukeva. Eräs veneenhakumatka Hollannista- Raisioon. Martti Tähtinen (RVS) oli ostanut huhtikuussa 2011 Hollannista 36 jalkaisen Jeanneau Sun Odyssey purjeveneen. Hän oli käynyt sitä paikan päällä katsomassa ja

Lisätiedot