Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Aika klo 16:00-17:45. Kuntala, valtuustosali.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 10/2014 272. Kunnanhallitus 30.06.2014. Aika 30.06.2014 klo 16:00-17:45. Kuntala, valtuustosali."

Transkriptio

1 Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Aika klo 16:00-17:45 Paikka Kuntala, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 162 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta Kokouksen työjärjestys Kunnanvaltuuston pitämän kokouksen päätösten laillisuuden ja täytäntöönpanokelpoisuuden toteaminen 166 Kahden liikehuoneiston ostaminen rakennettavasta As Oy Kuhmoisten Jussinhovista 167 Sopimus kunnan kiinteistön liittämisestä kaukolämpöverkkoon 168 Suutolan entisen ryhmäkotikiinteistön myyminen Taloustyöryhmän esitys kunnanhallitukselle kunnan vuokra-asuntojen myymiseksi 170 Maakunnalliseen hankinta-asiamiespalveluhankkeeseen osallistuminen 171 Laajakaistan kaapelisuojaputkien asentaminen Kuhmoisten kunnan laajakaistahankkeen kaupallisen alueen perusparannukseen tuleville teille 172 Kustannusten jako Toritien varressa olevien kiinteistöjen alueelle siirtyvän kevyelle liikenteelle varattavan alueen rakentamisessa 173 Kuntarakenneselvitys Jämsän kaupungin kanssa / Viranhaltijatyöryhmien nimeäminen 174 Kuhmoisten kunnan osallistuminen HINKU-kuntien EAKR-hankkeeseen 175 Kuhmoisten kunnan osallistuminen cleantech-hankintoja edistävään hankkeeseen 176 Lammashaantie-Rekolantie kokoojakadun päällystysurakka Kaukolämpötariffin muuttaminen Mällykäisen vedenottamon maa-alueen vuokrasopimus Poikkeamispäätös / Seppo ja Anneli Ågren

2 Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 10/ Toimielinten pöytäkirjat ja viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat Muut asiat 303

3 Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 10/ Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Läsnä Malin Kimmo puheenjohtaja Aittolahti Lea jäsen saapui klo Hellstén Henna jäsen Järvenpää Juha jäsen Mattila Veikko jäsen Sarvala Silmu jäsen Sumioinen Jarkko jäsen Jokinen Mira kvalt:n pj Simola Ossi kvalt:n I varapj Launonen Kari kvalt:n II varapj Heusala Anne kunnanjohtaja Poissa Luukkanen Sanna hallintojohtaja Muu Kummala Arto kehittämisasiamies klo Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Todettiin. Allekirjoitukset Kimmo Malin puheenjohtaja Anne Heusala pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus Kuhmoisissa / 2014 Silmu Sarvala pöytäkirjan tarkastaja Jarkko Sumioinen pöytäkirjan tarkastaja Pöytäkirja yleisesti nähtävillä kirjastossa

4 Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Khall 162 Ehdotus: Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Päätös: Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

5 Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Pöytäkirjan tarkastajien valinta Khall 163 Ehdotus: Kunnanhallitus valitsee tämän kokouksen pöytäkirjan tarkas ta jik si Silmu Sarvalan ja Jarkko Sumioisen.

6 Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Kokouksen työjärjestys Khall 164 Hallintosäännön 42 :n mukaan asiat käsitellään esityslistan mu kaises sa järjestyksessä, jollei toimielin toisin päätä. Toimielin voi päättää ottaa käsiteltäväksi sellaisenkin asian, jota ei ole mainittu kokous kut sus sa. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus hyväksyy esityslistan kokouk sen työjärjestykseksi. Kehittämisasiamies Arto Kummala oli kokouksen alussa paikalla anta mas sa lisätietoja pykälistä 166, 170 ja 171.

7 Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston pitämän kokouksen päätösten laillisuuden ja täy tän töönpa no kel poi suu den toteaminen Khall 165 Kunnanhallitus huolehtii kuntalain 56 :n mukaan valtuuston pää tösten laillisuuden valvonnasta. Jos kunnanhallitus katsoo, että val tuuston päätös on tehty virheellisessä järjestyksessä taikka että val tuusto on ylittänyt toimivaltansa tai että päätös on muuten lainvastainen, kun nan hal li tuk sen on jätettävä päätös täytäntöön panematta. Asia on viipymättä saatettava valtuuston uudelleen käsiteltäväksi. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus toteaa, että kun nan val tuuston kokouksessa tehdyt päätökset ovat syntyneet lail li sessa järjestyksessä eivätkä mene valtuuston toimivaltaa ulommaksi eivät kä muutoinkaan ole lain ja asetuksen vastaisia.

8 Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kahden liikehuoneiston ostaminen rakennettavasta As Oy Kuhmoisten Jussinhovista Khall Valmistelija: kehittämisasiamies, puh Rakennus-Tekniikka I. Nieminen Oy on rakentamassa Kuhmoisten kes kus taan hissillistä kerrostaloa. Kerrostalo on suunniteltu ra kenne ta van Jussilankujan ja Toritien kulmaan aivan kirkonkylän kes kustaan. Rakennettavaksi suunnitellun kerrostalon ensimmäiseen kerrok seen tulee kaksi liikehuoneisto-osaketta ja ylempiin kerroksiin asun to-osak kei ta. Kerrostaloon rakennettavat liikehuoneistot antavat mah dol li suu den monipuoliseen ja monialaiseen yrittämiseen. Kerros ta lon rakennustyöt ovat alkamassa vuoden 2014 aikana heti raken ta mi seen liittyvien lupien ja rakennusmateriaalien toimituksien var mis tut tua. Rakennus-Tekniikka I. Nieminen Oy on tarjonnut kunnalle os tet tavak si rakennettavasta As Oy Kuhmoisten Jussinhovista kahden liike huo neis ton hallintaan oikeuttavat osakkeet. Liikehuoneistot si jaitse vat talon ensimmäisessä kerroksessa ja niiden yhteispinta-alalta on 140 m 2. Suuremman liikehuoneiston pinta-ala on suunnittelun täs sä vaiheessa noin 105 m 2, pienemmän noin 35 m 2. Huo neis tokoh tai set pinta-alat tarkentuvat lopullisen suunnitelman valmistuttua ja rakentamisen käynnistyttyä. Liikehuoneistojen suunnitteluun on os ta jal la mahdollista vielä jonkin verran vaikuttaa. Mikäli muutokset ovat suuria esimerkiksi sisämateriaalien, huoneistokohtaisten va ruste lui den tai huoneistojen väliseinien osalta voivat muutokset nostaa huo neis to jen hintaa. Liikehuoneistojen perusvarusteisiin kuuluu huoneistokohtainen ilmas toin ti LTO-laitteistolla, perusvalaistus ja -sähköistys. Lämmitys ve si kier toi sel la lattialämmityksellä. Molemmissa liikehuoneistossa on huo neis to koh tai set sosiaali- ja wc- tilat. Sisäkatot ovat mahdollisesti alas laskettua akustokattoa, seinät maalattu ja lattioissa julkisen tilan muo vi mat to. Alustava velaton myyntihinta suuremmalle liikehuoneistolle (105 m 2 ) on ja pienemmälle (35 m 2 ) myyntihinta on Lii kehuo neis to jen yhteishinta on Kuhmoisten kunnan keskustan alueen liikehuoneistojen käyttöaste on jo vuosia ollut hyvin korkea, eikä vapaana olevia liikehuoneistoja ole juuri tarjolla. Tilojen osalta yrittäjien suurin kysyntä kohdistuu vuok rat ta viin liikehuoneistoihin. Tällä hetkellä kunnalla ei ole tarjolla yh tään vapaata vuokratilaa Toritien varrella ja kysyntää vapaille lii kehuo neis toil le on säännöllisesti. Kiinnostusta on ollut muun muassa eri lai sil le hoivapalvelu-, toimisto- ja erikoistavarakaupan tiloille.

9 Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Vuokratila on eteenkin alkavalle yrittäjälle lähes ainoa mahdollisuus käyn nis tää liiketoiminta, koska oman liiketilan investointiin ei ole talou del li sia mahdollisuuksia. Yrittäjien vaihtuvuus kunnan keskustan lii ke ti lois sa on todella pientä, tästä johtuen tiloja tulee tarjolle harvoin ja vapautuvat tilat täyttyvät nopeasti. Kunnan keskusta-alueen ilme tulee uudistumaan lähivuosina. Kauko läm pö verk ko on valmistunut, kunnan omistaman kirjaston ulkosivu on saneerattu, kaksi merkittävää kaavahanketta on käynnissä ja torin saneerauksen suunnittelu on alkamassa. Elokuussa 2014 alkava To ri tien peruskorjaus elävöittää ja uudistaa kunnan pääkadun. Samal la osa liiketilojen pihoista saa uuden katteen. Kunnan keskustan uu si ilme houkuttelee uusia yrittäjiä aloittamaan tai siirtämään lii ketoi min nan Kuhmoisiin ja uusille liikehuoneistoille tulee entistä enemmän kysyntää. Samalla uudistuva kuntakeskus ja valmistuvat kaa vahank keet houkuttelevat kuntaan uusia asukkaita ja lisää ostovoimaa. Uusien liikehuoneistojen hankkiminen kunnan keskustasta luo lisää elin voi ma mah dol li suuk sia kuntaamme. Samalla se luo lisää po si tiivis ta virettä ja lisää uskoa myös yksityiselle sektorille ja siihen, että kun taam me kannattaa investoida. Kunnassa käytyjen keskustelujen pohjalta kunnalla on kiinnostusta hank kia As Oy Kuhmoisten Jussinhovista tarjotut kaksi lii ke huo neistoa siinä tapauksessa, että rakennustöiden käynnistymiseen mennes sä liikehuoneistoille ei ole löytynyt ostajia yksityiseltä sektorilta. Ra ken ta jan mukaan rakennustyöt alkavat syksyn 2014 aikana. Kunta edellyttää, että rakentaja markkinoi aktiivisesti molempia lii ke huoneis to ja ja pyrkii löytämään ensisijaiset ostajat yksityisiltä mark ki noilta. Erillisenä liitteenä luonnos alustava liikehuoneistojen poh ja piir rokses ta. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus päättää esittää kun nan valtuus tol le, että mikäli muita ostajia ei ole rakennustöiden käyn nis ty miseen mennessä löytynyt, Kuhmoisten kunta ostaa rakennettavasta As Oy Kuhmoisten Jussinhovista tarjouksen kohteena olevat kaksi lii ke huo neis toa (yhteensä 140 m 2 ) ja varaa vuoden 2014 ta lous arvi oon euron lisämäärärahan investointimenoihin. Päätös: Asian käsittelyä siirrettiin. Khall 166 Kuhmoisten kunta ja Rakennus-Tekniikka I. Nieminen ovat jatkaneet neu vot te lu ja suunnitteilla olevasta As Oy Kuhmoisten Jussinhovin kah des ta liikehuoneistosta. Kunnan ja rakennuttajan välisen käydyn neuvottelun pohjalta Kuhmoisten kunta ja

10 Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Ra ken nus-tek niik ka I. Nieminen ovat laatineet aie so pi mus luon noksen, jos sa on yhteisesti sovittu, että Rakennus-Tekniikka I. Nie minen ra ken taa omistamalleen kiinteistölle kolmikerroksisen ker ros talon, As Oy Kuh mois ten Jussinhovin. Kuhmoisten kunta ostaa ra kennet ta vas ta ta los ta kaksi liikehuoneistoa, mikäli muita ostajia ei lii kehuo neis toil le ole löytynyt. Erillisenä liitteenä luonnos aiesopimuksesta, luonnos lii ke huo neis tojen pohjapiirroksesta ja huoneistopiirroksesta sekä julkisivusta. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, et tä 1. Kuhmoisten kunta hyväksyy Kuhmoisten kunnan ja Ra kennus-tek niik ka I. Niemisen välisen aiesopimuksen ja 2. varaa vuoden 2014 talousarvioon euron lisämäärärahan in ves toin ti me noi hin.

11 Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Sopimus kunnan kiinteistön liittämisestä kaukolämpöverkkoon Khall 167 Valmistelija: rakennusmestari, puh Hallintosäännön 11 :n mukaan kunnanhallituksen ja lautakuntien ylei seen ratkaisuvaltaan kuuluu hyväksyä toimialaansa kuuluvat sopi muk set ja sitoumukset sekä päättää alaisensa toiminnan osalta han kin nois ta. Kaukolämpösopimusta tehtäessä tekninen toimi edustaa palvelun tuottajaa. Tekninen lautakunta on päättänyt jatkaa kau ko lämpö ver kon runkolinjaa Satamarinteen alueelle KVL-Tekniikka Oy:n urak ka so pi muk sen lisätyönä. Runkolinjan suunnittelussa on va raudut tu jatkamaan sitä Aurinkorinteen asemakaava-alueen tarpeisiin. Jot ta kaukolämpöverkon runkolinja pysyy toimintakuntoisena, on siinä oltava jatkuva kierto, mikä on suunniteltu järjestettävän liittämällä pa lo ase ma kaukolämpöön. Vuoden 2014 talousarviossa on varattu investointimäärärahaa kauko läm mön loppuosaan Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus päättää, että paloaseman kiin teis tö liitetään kaukolämpöverkkoon. Jakelu Tekninen toimi

12 Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Suutolan entisen ryhmäkotikiinteistön myyminen Khall 168 Valmistelija: hallintojohtaja, puh Jämsän kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta laati esityksen Kuh mois ten kunnalle Suutolan ryhmäkodin lakkauttamiseksi alkaen. Kunnanhallitus hyväksyi esityksen kokouksessaan Tämän jälkeen on käyty keskusteluja kiinteistön käyt tö tar pees ta sekä kunnan että sosiaali- ja terveystoimen edus tajien kanssa. Kiinteistölle ei ole löytynyt korvaavaa käyttötarkoitusta. Kiin teis tön ylläpidosta aiheutuu kunnalle merkittäviä vuotuisia käyt töta lou den menoja. Asiasta on keskusteltu taloustyöryhmän ko kouksis sa. Taloustyöryhmä on kokouksessaan päättänyt, että kun nan hal li tuk sel le laaditaan kiinteistöä koskeva myyntiesitys. Suutolan entinen ryhmäkoti varastorakennuksineen sijaitsee Ant tulan kylässä Mylly-Suutola nimisellä tilalla R:No 5:58 ( ). Ti lan kokonaispinta-ala on 99,88 ha ja se sisältää yhteensä 6 palstaa. Rakennuksen välittömään läheisyyteen on kaavoitettu ri vi ta lotont ti. Karttatuloste on liitteenä 1. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus päättää hyväksyä ta loustyö ryh män esityksen kiinteistön myymisestä. Asia annetaan maankäy tön ohjaustyöryhmän valmisteltavaksi. Maankäytön oh jaus ryhmää pyydetään laatimaan kunnanhallitukselle esitys siitä, miltä osin kiin teis tö myydään ja mahdollisesta kaavamuutoksen käyn nis tä mises tä. Liitteet Liite 1 Kartta Jakelu Maankäytön ohjaustyöryhmä

13 Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Taloustyöryhmän esitys kunnanhallitukselle kunnan vuokra-asuntojen myymiseksi Khall 169 Valmistelija: hallintojohtaja, puh Taloustyöryhmän kokouksissa on kevään 2014 aikana keskusteltu kun nan vuokra-asuntojen vuokrien tasosta suhteessa niistä ai heu tuviin kiinteistökustannuksiin. Kunnanhallitus on kokouksessaan päättänyt kunnan vuokra-asuntojen neliövuokrien ko rot ta mi ses ta 0,50 eurolla. Korotus on pohjautunut ku lut ta ja hin ta indek sin tasoon. Vuokratulot eivät edelleenkään vastaa nykyisiä kiin teis tö kus tan nuksia. Taloustyöryhmässä on linjattu, että vuokratasoja tullaan tar kaste le maan myöhemmin tänä vuonna uudestaan kiinteistökohtaisesti si ten, että ne vastaavat paremmin kiinteistöstä aiheutuvia kiin teis töku lu ja. Menojen vähentämiseksi ja tulojen lisäämiseksi taloustyöryhmä on päät tä nyt kokouksessaan esittää kunnanhallitukselle, että kun nan asunto-osakeyhtiössä sijaitsevien vuokra-asuntojen (14 kpl) asuk kail le annetaan mahdollisuus tehdä kunnalle ostotarjous vuokraa mas taan asunnosta. Lisäksi kunta omistaa yhden omakotitalon osoit tees sa Pajatie 3, joka on vuokrattuna. Taloustyöryhmä esittää, et tä omakotitalosta on mahdollista laatia kunnalle ostotarjous. Myös va pau tu vis ta vuokra-asunnoista on mahdollista laatia ostotarjous. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus päättää hyväksyä ta loustyö ryh män esityksen.

14 Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Maakunnalliseen hankinta-asiamiespalveluhankkeeseen osallistuminen Khall 170 Valmistelija: kehittämisasiamies, puh Keski-Suomen Yrittäjät ry on käynnistänyt kevään 2014 aikana kaksi vuo ti sen maakunnallisen hankinta-asiamiespalveluhankkeen. Hank kee seen on palkattu maakunnallinen hankinta-asiamies, joka tu kee hankintayksiköitä ja yrityksiä julkisissa hankinnoissa sekä avus taa julkisten hankintojen järjestämisessä tuomalla kaikkien käyttöön testattuja menetelmiä ja hyväksi koettuja käytäntöjä. Toimintaa ke hi te tään oman maakunnan tarpeiden pohjalta. Palvelun tavoitteena on yhteistyön ja valmennuksen keinoin kehittää toi min ta ta vat, joiden tuloksena hankintayksiköt tuottava yk si se lit teiset ja tarkoituksenmukaisesti rajatut tarjouspyynnöt, palveluiden tuot ta jat löydetään läheltä ja yritykset muodostavat yhteenliittymiä, joi den ansiosta he pystyvät kilpailemaan tehokkaammin. Hank keesta on tavoite tehdä koko maakunnan kattava han kin ta-asia mies palve lu, jossa ovat kaikki Keski-Suomen kunnat mukana. Tällä hetkellä hank kees sa on mukana kaksitoista kuntaa Keski-Suomesta. Hanke tar joaa palvelua tasapuolisesti kaikille mukanaoleville. Keski-Suomen Yrittäjät ry on lähestynyt Kuhmoisten kuntaa ja tarjon nut kunnalle mahdollisuutta liittyä mukaan hankkeeseen. Kuhmois ten kunnan osuus hankkeesta on euroa/vuosi. Hanke on kak si vuo ti nen ja sen jälkeen palvelu jatkuu pal ve lu mak su pe rus tei sena. Keski-Suomen Yrittäjät ry oli esittelemässä han kin ta-asia mies pal velua Kuhmoisten kunnan yrittäjille aa mu puu ro ta pah tu massa. Elinkeinotyöryhmä käsitteli kokouksessaan Keski-Suo men Yrittäjät ry:n esitystä hankinta-asiamiespalvelusta. Elinkei no työ ryh män mielestä hankinta-asiamies palvelu kehittää kunnan han kin ta osaa mis ta, luo hyviä käytänteitä, yhtenäistää han kin ta menet te lyä sekä parantaa paikallisten yrittäjien mahdollisuutta osal listua kunnan järjestämiin kilpailutuksiin. Elinkeinotyöryhmä esittää kunnanhallitukselle, että Kuhmoisten kunta osallistuu Keski-Suomen yrittäjien kaksivuotiseen ( ) han kin ta-asia mies pal ve lu hank kee seen. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus päättää osallistua Keski-Suo men Yrittäjtä ry:n kaksivuotiseen ( ) han kin ta-asiamies pal ve lu hank kee seen. Jakelu Keski-Suomen Yrittäjät ry Kuhmoisten Yrittäjät ry

15 Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Laajakaistan kaapelisuojaputkien asentaminen Kuhmoisten kunnan laa ja kais ta hankkeen kaupallisen alueen perusparannukseen tuleville teille Khall 171 Valmistelija: kehittämisasiamies, puh Kunnanhallituksen nimeämä laajakaistahankkeen selvitystyöryhmä on aloittanut yhteistyön eri tahojen kanssa tavoitteena varmistaa laaja kais ta ver kon saaminen paikkakunnalle. Selvitystyöryhmän ta voittee na on etsiä avoimesti erilaisia rakentamisvaihtoehtoja sekä eri kump pa nei ta verkon toteuttamiseen. Laajakaistahankkeen selvitystyöryhmä keskusteli kokouksessaan laajakaistahankkeen kaupallisen alueen rakentamiseen val mis tau tu mi ses ta. Selvitystyöryhmän mielestä kaupallisen alueen tu le vis sa tie- ja katuremonteissa on tarkoituksenmukaista asentaa laa ja kais tan kaapelisuojaputket valmiiksi. Tällä toimenpiteellä mi nimoi daan juuri kunnostettujen teiden uudelleen avaaminen laa ja kaista ver kon rakentamisen yhteydessä sekä saadaan säästöjä laa jakais tan tulevissa rakentamisaikaisissa kustannuksissa. Kuhmoisten kun nan vuoden 2014 talousarviossa on varauduttu Ko kon nie mentien ja Toritien kunnostamiseen. Selvitystyöryhmä esittää kunnanhallitukselle, että kunta asentaa kus tan nuk sel laan laajakaistan kaapelisuojaputket Kokonniementielle ja Toritielle sekä muille laajakaistahankeen kaupallisen alueen perus pa ran nuk sen piiriin tuleville teille. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus päättää, että kunta asentaa kus tan nuk sel laan laajakaistan kaapelisuojaputket Ko kon nie men tielle, Toritielle sekä muille kirkonkylän alueen perusparannuksen piiriin tu le vil le teille. Jakelu Tekninen toimi Toritien ohjaustyöryhmä

16 Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Kustannusten jako Toritien varressa olevien kiinteistöjen alueelle siirtyvän kevyelle liiken teel le varattavan alueen rakentamisessa Khall 172 Valmistelija: rakennusmestari, puh Toritiellä kortteleiden 203 ja 205 kohdalla on asemakaavassa LYT-mer kin näl lä (yleinen tie vierialueineen) ja korttelit 203 ja 205 AL-mer kin näl lä (asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialue). Kiin teis tö jen ja välissä on katualue (Tehin se län tie) ja kiinteistön läpi kulkee itä-län si-suun tainen merkintä kävelylle varattava tontin osa pidettiin Toritien varressa olevan neljän kiinteistön edusta jien ja kunnan välinen neuvottelu, jossa keskusteltiin lii ke kiin teis töjen, torin ja Toritiehen rajautuvien piha-alueiden suunnittelusta ja kus tan nus ten jaos ta. Kunnan aiempien linjausten mukaan kunta hoitaa kiinteistöjen puolesta suunnittelun ja urakkakilpailutuksen sekä jär jes te lee liikekiinteistöjen liittymiä ja asiakaspysäköinnin yhdessä ELY-kes kuk sen kanssa Yhdystien (Toritie) parantaminen, KU, Kuhmoinen hankkeen suunnitelmissa esitetyllä tavalla. Kiin teistö jen edustajilla oli erilaisia mielipiteitä esitellyistä ra ken ta mis suun nitel mien luonnoksista. Tässä tapaamisessa nousi esille vaatimus, että kunta kustannuksellaan rakentaisi ja ottaisi hoitaakseen lii ke kiinteis tö jen alueelle suunnitellun kevyelle liikenteelle tarkoitetun väylän. Kunnan kantana esitettiin, että liikenteen järjestelyissä on kysymys vaih to kau pas ta. Kunta ja ELY-keskus ottaa rakentaakseen ja hoitaak seen asiakaspysäköinnin ja suunnitellun. Suunnitellun py sä köinti alu een kohdalta siirtyvä kevyt liikenne tulee liikekiinteistöjen puo lelle, kiinteistöjen piha-alueena rakennettavaksi ja hoidettavaksi pidetyn Toritien maanmittaustoimituksen jälkeen kes kustel tiin liikekiinteistöjen ja edustajien kiin teis tö jen piha-alueiden ja torin yhteisestä suunnittelusta ja kustan nus ten jaos ta. Kiinteistöjen edustajat esittivät, että Kuhmoisten kun ta kustantaisi kevyttä liikennettä varten varattavan piha-alueen osan, koska se palvelee koko kuntaa. Rakennusmestari lähetti kiinteistöille kirjeen, jossa kunnan kanta toistettiin liikekiinteistöjen edustajat, kunnanjohtaja, kun nan hal li tuksen puheenjohtaja ja rakennusmestari keskustelivat edellä mai nit tujen liikekiinteistöjen piha-alueiden suunnitelluista ratkaisuista. Lii kekiin teis tö jen edustajat esittivät kantanaan, että kunta on aiemmin luvan nut ja että kunnan tulee kustantaa liikekiinteistöjen alueelle raken net ta va kevyen liikenteen väylä. Samalla kiinteistön edustaja varasi oikeuden päättää kiinteistölle ra kennet ta vien pintojen ja laitteiden laadusta ja määrästä. Tässäkin neuvot te lus sa kunta toisti yllä esitetyn kantansa.

17 Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Veikko Mattila lähestyi kunnanhallituksen jäseniä ja virkamiehiä lähetetyllä sähköpostilla, jossa kertoi taloyhtiöiden edus tajien erilaisista kannoista. Taloyhtiöt vaativat, että kun ta osallistuisi ke vyt väy län perustamiskustannuksiin pintarakenteisiin as ti ja talot vas tai si vat pinnan rakentamisesta kunnanhallitus keskusteli ryhmäkokouksessa lii ke kiin teis töjen piha-alueilla kevyelle liikenteelle varattavan alueen kustannusten jaos ta. Rakennusmestari esitti laskelman, jossa kevyelle liikenteelle va rat ta van piha-alueen perustamiskustannukset ilman pin ta ma te riaa le ja olisivat: As Oy Hippolinna ( ) As Oy Tehinselkä ( ) Kuhmoisten keskusta ( ) As Oy Hippolinna, As Oy Tehinselkä ja Kuhmoisten keskus ta pitivät yhteisneuvottelun, jossa taloyhtiöt sopivat toimista omis ta mil laan alueilla. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus päättää, että Kuhmoisten kun ta osallistuu kiinteistöjen As Oy Hippolinna, As Oy Tehinselkä se kä Kuhmoisten keskusta Toritien varressa olevien kiinteistöjen piha-aluei den pohjatöiden rakentamiskustannuksiin esittelytekstissä esi te tyn kustannusarvion mukaan kevyen liikenteen väylän osalta. Ke vyen liikenteen väylä ilmenee liitteestä 2. Kustannuksiin osal lis tumi sen eh to na on, että kaikki mainitut kiinteistöjen omistajat päät tävät tehdä pi ha-alu een sa samasta pintamateriaalista. Päätös: Veikko Mattila totesi itsensä intressijääviksi ja poistui asian kä sit te lyn ajaksi. Keskustelun kuluessa kunnanhallituksen puheenjohtaja Kimmo Malin esitti, että kunnanhallitus päättää, että Kuhmoisten kunta osal listuu Toritien varressa olevien kiinteistöjen Hippolinna, Tehinselkä sekä Kuhmoisten keskusta piha-alueiden pohjatöiden ra ken ta mis kustan nuk siin esittelytekstissä esitetyn kustannusarvion mu kaan ke vyelle liikenteelle varattavan tontin osan osalta. Puheenjohtajan päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liitteet Liite 2 Piirros Jakelu Kiinteistöjen edustajat Tekninen toimi Toritien ohjaustyöryhmä

18 Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kuntarakenneselvitys Jämsän kaupungin kanssa / Viranhaltijatyöryhmien nimeäminen Khall Valmistelija: kunnanjohtaja, puh Kuntarakennelain (1698/2009) 4 b :n mukaan kunnan tulee yh dessä muiden kuntien kanssa selvittää kuntien yhdistymistä kun ta ra kenne lais sa säädettyjen selvitysperusteiden mukaisesti. Selvitysalueen tu lee täyttää myös lain 4 :ssä säädetyt kuntajaon muuttamisen edel ly tyk set. Kuntarakennelain 4 h :n mukaan kunnan tuli ilmoittaa mi nis te riöl le viimeistään , minkä kunnan tai kuntien kanssa se selvittää lain 4 b :n mukaisesti kuntien yhdistymistä. Kuhmoisten kunnan asukasmäärä, asukasta, ei täytä kun ta raken ne lain 4 c palveluiden edellyttämää väestöpohjavaatimusta asukkaasta. Kuhmoisten kunta on ilmoittanut tekevänsä lain edel lyt tä vän selvityksen Jämsän kaupungin, Kangasalan sekä Pälkä neen kuntien sekä Asikkalan ja Padasjoen kuntien kanssa. Kuntarakenneselvityksen tulee täyttää kuntarakennelain 4 b mukai set selvitysvaatimukset. Selvityksen tulee aina sisältää vähintään suun ni tel ma hallinnon ja palvelujen järjestämisestä sekä palvelujen tuot ta mi ses ta selvitysalueella, selvitys yhdistymisen vaikutuksista kun tien yhteistoimintaan, selvitys taloudellisesta tilanteesta, arvio asuk kai den osallistumis- ja vaikutusmahdollisuuksien sekä lä hi demo kra tian toteutumisesta sekä yksityiskohtainen arvio kuntien yh disty mi sen eduista ja haitoista. Kaksikielistä kuntaa ja saamelaisten koti seu tu alu een kuntaa koskevassa selvityksessä on arvioitava kie lellis ten oikeuksien toteutumista. Selvityksestä päätetään kuntien valtuus tois sa. Selvitys ei ole päätös kuntien yhdistymisestä. Kuntarakenneselvityksen toteuttamisesta Kuhmoisten kunnan ja Jäm sän kaupungin kanssa on käyty neuvottelu ja kuntien valtuustot ko koon tui vat yhteiseen valtuustoseminaariin kun ta ra kenne sel vi tys työn tekemiseen liittyen. Kuntarakenneselvityksen sel vi tysmie hek si on kutsuttu emeritusprofessori Pentti Meklin. Sel vi tys miehen asiantuntemusta on tarkoitus hyödyntää prosessin asian tun ti jana ja mentorina. Kuhmoisten kunta hakee rahoitusta valtiovarainmisteriöltä kun ta raken ne lain mukaisen selvityksen tekemiseen syksyllä Selvitysmiehen ehdotus on, että Jämsän kaupungin ja Kuhmoisten kun nan kuntarakenneselvityksen tavoitteena on: 1. Visioida alueiden tulevaisuuden kehitystä väestön ja elin kei nojen näkökulmista. 2. Määrittää paras mahdollinen palvelurakenne ja palveluverkko tu le vai suu den kannalta.

19 Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Syventää, tiivistää ja parantaa kuntien välistä yhteistyötä. 4. Kuvata tulevaisuuden vaihtoehdot 20 vuoden päästä: - kun jatketaan nykytapaan - kun syvennetään yhteistyötä - kun yhdistytään. Työn toteuttaminen edellyttää selvitystyön organisoimista ja yhteisen oh jaus ryh män nimeämistä. Ohjausryhmään nimetään sel vi tys miehen ja kuntajohtajien lisäksi riittävä määrä luottamushenkilöitä Ohjausryhmä päättää selvitysmiehen esityksen pohjalta työn to teutta mi sek si perustettavien työryhmien kokoonpanosta, toi mek si annois ta ja yhteisistä pelisäännöistä. Selvitysmies on esittänyt selvitystyön organisoinnista seuraavaa: 1. Kuntajohtajat vastaavat oman kuntansa organisoinnista sel vitys työn tueksi. 2. Kunnat vastaavat tarvittavien tietojen tuottamisesta omalta osal taan. 3. Kunnat vastaavat selvityksen toteuttamiseen liittyvistä kutsu- ja tie do tus me net te lyis tä omalta osaltaan. 4. Molemmat kunnat vastaavat selvitystyön kustannuksista. Kustan nuk set jaetaan seuraavasti: Jämsä 2/3, Kuhmoinen1/3 kustan nuk sis ta. 5. Selvitystyön kustannukset laskutetaan Jämsän kaupungilta syn ty nei den nettokustannusten mukaisesti ja Jämsän kau punki laskuttaa Kuhmoisten kunnalta sen osuuden kustannuksista to teu tu nei den kokonaiskustannusten mukaisesti. 6. Kunnat vastaavat selvitykseen liittyvästä viestinnästä ja tie dotta mi ses ta omalta osaltaan yhteisesti sovittujen pelisääntöjen mu kai ses ti. Pelisäännöistä sovitaan yhteisesti oh jaus ryh mässä. Työn toteuttamiseksi perustetaan tarpeen mukaan virkamiehistä koos tu via työryhmiä, jotka tuottavat kuntarakenneselvityksen edel lyttä mät tiedot seuraavista kokonaisuuksista: 1. Palvelut: - sosiaali- ja terveyspalvelut - sivistyspalvelut (ml. liikunta ja kulttuuri) - yhdyskuntapalvelut 2. Alue-, väestö- ja elinkeinoelämän kehityssuunnat 3. Hallinto- ja viestintäpalvelut 4. Talous- ja tukipalvelut sekä ulkoinen konserni 5. Henkilöstöpalvelut ja yhteistyö henkilöstöjärjestöjen kanssa Selvitystyön toteuttaminen voi edellyttää lisäasiantuntemuksen hank ki mis ta optimaalisen palvelurakenteen selvittämiseksi. Li säasian tun te muk sen hankkimisesta päätetään ohjausryhmässä

20 Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus kun ta ra ken ne sel vi tyk seen varatun rahoituksen puitteissa. Liitteenä 2 on toimeksiantosopimus Vantage Consulting Oy:n, Kuhmois ten kunnan ja Jämsän kaupungin välillä. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus päättää esittää kun nan valtuus tol le, että se 1. nimeää kuntarakenneselvityksen ohjausryhmään riittävän mää rän luottamushenkilöitä, 2. hyväksyy selvitysmiehen kanssa laaditun toi mek si an to so pimuk sen Kuhmoisten kunnan osalta sekä 3. sitoutuu kattamaan oman osansa kuntarakenneselvityksen kun ta ra hoi tus osuu des ta, enintään euroa. Kvalt Toimeksiantosopimus Vantage Consulting Oy:n, Kuhmoisten kunnan ja Jämsän kaupungin välillä on liitteenä 4. Päätös: Kunnanvaltuusto päätti yksimielisesti, että se 1. nimeää kuntarakenneselvityksen ohjausryhmään riittävän mää rän luottamushenkilöitä. Ohjausryhmän nimettiin seu raavat luottamushenkilöt: kunnanvaltuuston puheenjohtaja Mira Jo ki nen, kunnanhallituksen puheenjohtaja Kimmo Malin sekä val tuu te tut Juha Järvenpää, Ulla Salmi, Veikko Mattila, Lea Aitto lah ti, Esa Pohjola ja Risto Ojala. Nimetyt henkilöt kutsuvat ko kouk seen varajäsenen paikalle, jos ovat itse estyneitä saapu mas ta kokoukseen. 2. hyväksyy selvitysmiehen kanssa laaditun toi mek si an to so pimuk sen Kuhmoisten kunnan osalta sekä 3. sitoutuu kattamaan oman osansa kuntarakenneselvityksen kun ta ra hoi tus osuu des ta, enintään euroa.

21 Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Khall 173 Kuntarakenneselvityksen ohjausryhmän ensimmäinen kokous jär jestet tiin Kuntarakenneselvityksen ohjausryhmä päätti, että selvityksen to teutta mi sek si nimetään kuusi viranhaltijatyöryhmää, joiden pu heen joh tajat nimetään Jämsästä ja varapuheenjohtajat Kuhmoisista. Työ ryhmät valtuutettiin täydentämään kokoonpanoaan selvitystyössä tar vitta vil la asiantuntijoilla. Lisäksi kuntarakenneselvityksen ohjausryhmä päätti täydentää kokoon pa no aan henkilöstöjärjestöjen edustajilla (1 Jämsästä ja 1 Kuhmoi sis ta). Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus pyytää henkilöstöjärjestöjä ni meä mään edustajansa kuntarakenneselvityksen ohjausryhmään. Lisäksi kunnanhallitus nimeää seuraaviin kuntarakenneselvityksen vi ran hal ti ja työ ryh miin Kuhmoisten kunnan edustajat, jotka samalla toi mi vat työryhmien varapuheenjohtajina: 1. Sosiaali- ja terveydenhoitopalvelut 2. Koulu- ja sivistyspalvelut 3. Yhdyskuntapalvelut 4. Alue, väestö ja elinkeinoelämän kehityssuunnat 5. Talous- ja tukipalvelut, ulkoinen konserni sekä hallinto- ja vies tintä pal ve lut 6. Henkilöstöpalvelut ja yhteistoiminta henkilöstöjärjestöjen kanssa Päätös: Kunnanhallitus pyytää henkilöstöjärjestöjä nimeämään edus ta jan sa kuntarakenneselvityksen ohjausryhmään. Kunnanhallitus nimesi kuntarakenneselvityksen vi ran hal ti ja työ ryhmiin seuraavat Kuhmoisten kunnan edustajat, jotka samalla toimivat työ ryh mien varapuheenjohtajina: 1. Hallintojohtaja Sanna Luukkanen 2. Sivistystoimenjohtaja Pertti Terho 3. Tekninen johtaja Matti Lerssi 4. Kehittämisasiamies Arto Kummala 5. Taloussihteeri Reetta Talja 6. Hallintojohtaja Sanna Luukkanen Jakelu Valitut Ohjausryhmä

22 Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Kuhmoisten kunnan osallistuminen HINKU-kuntien EAKR-hankkeeseen Khall 174 Valmistelija: ympäristösihteeri, puh Suomen ympäristökeskuksen tutkimusinsinööri Jyrki Tenhusen hankeluonnoksen tiivistelmän mukaan: Suomen ympäristökeskuksen koordinoimassa Kohti hiilineutraalia kun taa - HINKU-hankkeessa on havaittu, että hyviäkään keinoja vähen tää kasvihuonekaasupäästöjä ja samalla parantaa taloudellisia toi min ta edel ly tyk siä ei oteta käyttöön. Tämä koskee niin yrityksiä kuin kuntiakin. Mahdollisuudet vähähiilisiin ja taloudellisiin rat kai suihin ovat usein tiedossa. Investointien toteuttamiseen on tarjolla myös rahoitusinstrumentteja. Mitkä ovat tekijät, jotka muodostavat pul lon kau lan käyttämättömän potentiaalin hyödyntämiselle. Tähän on gel maan tässä hankkeessa haetaan ratkaisua. HIN KU-hank keessa syntynyt tieto ja verkostot luovat hyvät edellytykset uu den tyyp pisten toimintamallien kehittämiselle. Hankkeen tavoitteena on kehittää ja testata uusia menettelytapoja ja toi min ta mal le ja, joilla pystytään nykyistä tehokkaammin saamaan yri tyk set ja kunnat ottamaan käyttöön kasvihuonekaasupäästöjä vähen tä viä cleantech-ratkaisuja, energialähteitä ja menetelmiä. Ta voittee na on myös synnyttää kysyntää vähähiilisyyttä edesauttaville uusil le ja innovatiivisille cleantech-tuotteille, -ratkaisuille ja -me ne tel mille yritysten hankinnoissa ja kuntien julkisissa hankinnoissa. Hankkees sa tuotetaan menetelmäkuvaus prosessista, jolla vähähiilisyyttä edis tä viä cleantech-ratkaisuja yrityksissä ja kunnissa tulisi (julkisilla va roil la) tukea parhaan kustannushyötysuhteen saavuttamiseksi. Ta voit tee na on myös tutkia ja analysoida noin 300 pk-yritystä ja 600 kiin teis töä kohdekunnissa. Yritysten ja kiinteistöjen omistajien kanssa tehtävän yhteistyön tavoitteena on lisätä vähähiilisyyttä pa ran tavien ratkaisujen käyttöönottoa kohteena olevissa yrityksissä ja kiinteis töis sä. Tavoitteena on jo hankkeen aikana vähentää mer kit tä vässä määrin fossiilisen energiankäyttöä ja kasvihuonekaasupäästöjä koh de yri tyk sis sä ja -kiinteistöissä. Hankkeen koordinaattorina toimii Suomen ympäristokeskus (SYKE). Hank keen toteutus tapahtuu neljällä alueella ja SYKE:ssa. Alueet ja nii hin kuuluvat kunnat ja mukana olevat kehitysyhtiöt ovat Ete lä-karja la (Lappeenranta, Rautjärvi, Ruokolahti, Imatra ja Imatran seudun ke hi tys yh tiö KEHY), Länsi-Päijänne (Asikkala, Padasjoki ja Kuh moinen), Länsi-Uusimaa (Lohja, Raasepori, Hanko, Siuntio ja Novago Yri tys ke hi tys Oy) ja Lounais-Suomi (Uusikaupunki, Mynämäki, Lai tila, Masku ja Rauma). Hanke toteutetaan kolmessa rinnakkaisessa työ pa ke tis sa. Työpaketit ovat 1) Vähähiiliset liiketoimintamallit yri tyksil le, 2) Kuntien energiatehokkuuden parantaminen ja kiinteistöjen clean tech-rat kai sut, 3) Vähähiiliset pk-yritysten ja kuntien cleantech-yh teis han kin ta me net te lyt."

23 Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Hankkeesta pidettiin palaveri Asikkalassa , jossa Kuh moisis ta oli mukana Marja-Leena Rajala ja Heli Ahokas. Palaverissa käy tiin alustavaa hankesuunnitelmaa läpi. Hankkeen kustannusarviota ei ole vielä vahvistettu. Hankkeen on tar koi tus palkata Asikkalaan, Padasjoelle ja Kuhmoisiin yhteinen pro jek ti työ te ki jä, siten että hänen työaikansa ja kustannuksensa jaet tai siin tasan kuntien kesken. Näin hän olisi 4 kk Kuhmoisissa ja Kuh mois ten kunnan osuus kustannuksista olisi euroa vuo dessa. Hanke on suunniteltu toteutettavaksi vuosina Hankesuunnitelma on erillisenä liitteenä. Kunnanjohtajan ehdotus: Kuhmoisten kunta osallistuu tässä vaihees sa hankkeeseen enintään eurolla vuodessa, jolloin kunta sai si projektityöntekijän n. 2 kuukauden työpanoksen vuodessa. Jakelu Suomen ympäristökeskus Asikkalan kunta Padasjoen kunta

24 Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Kuhmoisten kunnan osallistuminen cleantech-hankintoja edistävään hankkeeseen Khall 175 Valmistelija: ympäristösihteeri, puh Hankkeen päivätyn tutkimussuunnitelman mukaan: Hankkeen tavoitteena on edistää innovatiivisten clean tech-han kinto jen toteutumista ja vahvistaa niiden markkinoita, jolla ylläpidetään kil pai lu ky kyä ja synnytetään uudenlaista liiketoimintaa Suomessa. Hank kees sa tutkitaan julkisten hankintojen valmisteluun, ko ke musten vaihtoon ja rahoitusjärjestelyihin liittyviä prosesseja, jolla edis tetään tavanomaisia hankintoja ympäristöystävällisempien ratkaisujen syn ty mi nen ja eteneminen toteutusvaiheeseen. Prosessien tueksi suunnitellaan ja toteutetaan tiedonhallintaratkaisu Clean tech-han kin ta map pi, jolla tavoitellaan innovatiivisia ja vä hähii li siä cleantech-ratkaisuja." Hankkeen johdosta ja operatiivisesta toteutuksesta vastaa Suomen ym pä ris tö kes kus (SYKE). Hankkeen vastuullinen johtaja Sykessä on Tuotannon ja kulutuksen keskuksen johtaja Jyri Seppälä. Hanke on kaksivuotinen, Hankkeen ko ko nais kustan nus on euroa. Hankkeessa on mukana SYKE:n lisäksi ympäristöministeriö, Suomen Kun ta liit to, työ- ja elinkeinoministeriö, Hansel Oy ja 22 kuntaa tai kaupunkia. Kuhmoisten kunnan osuus hankkeen rahoituksesta on 750 euroa. Hank keen yhtenä tavoitteena olevan Hankintamapin tarkoitus olisi aut taa kuntien cleantech-hankintojen kilpailutuksessa, han kin ta kritee rien vaatimuksissa ja luoda sopivia arviointimenettelytapoja. Tutkimussuunnitelma on erillisenä liitteenä. Sopimus tutkimushankkeen rahoittamisesta on liitteenä 3. Kunnanjohtajan ehdotus: Kuhmoisten kunta osallistuu clean tech-han kin to ja edistävään hankkeeseen 750 eurolla muiden HIN KU-kun tien mukana. Liitteet Liite 3 Sopimus Jakelu Suomen ympäristökeskus

25 Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 10/ Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Lammashaantie-Rekolantie kokoojakadun päällystysurakka Tela Valmistelija: rakennusmestari, puh Talousarvioon 2014 on varattu valtuuston sitovuustasolla in ves toin timää rä ra haa yleisiin alueisiin ja liikenneväyliin , josta lau takun nan sitovuustasolla on varattu kaavateiden päällystämiseen Kuhmoisten kunnan päällysteurakka ilmoitettiin HIL MA-han kin ta ilmoi tus si vul le ja se julkaistiin Lisäksi mah dol lisil le, tunnetuille ehdokkaille lähetettiin sähköpostilla tieto han kin ta il moi tuk ses ta. Tarjouspyyntöä täydennettiin lisätietopyynnön jäl keen sähköpostilla edellä mainituille sekä kysyjälle (liite 1). Määräaikaan klo mennessä saapui kolme tarjousta, jois ta yksi hylättiin tarjouspyynnön vastaisena (liite 2). Tarjousta pyydettiin yksikköhintaluettelon mukaisista päällystetöistä (yk sik kö hin ta urak ka), joista laskettiin tilaajan määrien mukaan ko konais hin ta. Lisäksi pyydettiin yksikköhintaa /tonni mahdollisesti tarvit ta vas ta tasoitusmassasta. Tarjoukset vertailtiin (liite 3) tilaajan laskemien määrien ja tarjoajien esit tä mien yksikköhinnoista laskettuin kokonaishinnoin: alv. 0 % 1. Lemminkäinen Infra Oy ,00 2. NCC Roads Oy ,00 Hallintosäännön 11 :n mukaan tekninen lautakunta päättää alaisen sa toiminnan osalta hankinnoista ja urakkasopimuksista silloin kun kauppahinta on yli ja enintään , jonka yli mene vis tä hankinnoista ja urakkasopimuksista päättää kunnanhallitus. Rakennusmestarin ehdotus: Tekninen lautakunta päättää esittää kun nan hal li tuk sel le, että Lemminkäinen Infra Oy:n tekemä Lammashaan tie-re ko lan tien päällystystarjous hyväksytään sekä samalla val tuu te taan tekninen lautakunta ryhtymään tarvittaviin toimiin urakan toteutumisen turvaamiseksi.

26 Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 10/ Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Khall 176 Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus hyväksyy teknisen lau takun nan esityksen. Jakelu Tarjouksen jättäneet Tekninen toimi

27 Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 10/ Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kaukolämpötariffin muuttaminen Tela Valmistelija: rakennusmestari, puh Tekninen lautakunta päätti , että kau ko läm pö ta rif fin pe rus mak sun laskentakaavan kertoimen k2 arvo on pääsääntöisesti yk si (1) ja että kunnan sisäisessä laskutuksessa käytetään ker toimen k2 arvoa 0,5. Kaukolämmön kustannusten kohdentuminen edellyttää, että jo kaisel le kaukolämmön runkoverkon ensimmäisen vaiheen ku lu tus paikal le määrätään sama taksa. Perusmaksun las ken ta kaa van ker toimen k2 arvon ollessa 0,5 osa kunnan kiinteistöjen lämpöenergian kus tan nuk sis ta jää kaukolämmön tappioksi. Rakennusmestarin ehdotus: Tekninen lautakunta päättää esittää kun nan hal li tuk sel le edelleen kunnanvaltuustolle vietäväksi, että kauko läm pö ta rif fin perusmaksun laskentakaavassa kertoimen k2 arvo on yk si (1) myös kunnan sisäisessä laskutuksessa. Khall 177 Kunnanvaltuuston hyväksymä Kuhmoisten kau koläm pö ta rif fi on erillisenä liitteenä. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus hyväksyy teknisen lau takun nan esityksen.

28 Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 10/ Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Mällykäisen vedenottamon maa-alueen vuokrasopimus Tela Valmistelija: rakennusmestari, puh Kuhmoisten Vesi Oy on vuokrannut Irja ja Paavo Lättilältä noin m 2 :n suuruisen maa-alueen Nuutti-nimisestä tilasta ( ) vedenottamoa ja pumppuasemaa varten 50 vuodek si. Mällykäisen vedenottamo on toinen Kuhmoisten vedenottamoista. Rakennusmestarin ehdotus: Tekninen lautakunta päättää esittää kun nan hal li tuk sel le, että Mällykäisen vedenottamoa varten vuok rataan maa-alue 50 vuodeksi liitteenä 4 olevan vuokrasopimuksen ehdoin. Khall 178 Vuokrasopimus on liitteenä 4. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus hyväksyy teknisen lau takun nan esityksen. Liitteet Liite 4 Vuokrasopimus Jakelu Terttu Kopsala Tekninen toimi Kirjanpito

29 Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 10/ Rakennuslautakunta Kunnanhallitus Poikkeamispäätös / Seppo ja Anneli Ågren Rakltk Valmistelija: tekninen johtaja, puh Seppo ja Anneli Ågren hakevat lupaa loma-asunnon käyt tö tar koi tuksen muuttamiseen pysyvään asumiseen tarkoitetuksi rakennukseksi ti lal la Majava RN:o 2:40 Kuhmoisten kunnan Harmoisten kylässä. Ra ken nus paik ka sijaitsee Sisäjärvien rantayleiskaavan lo ma-asun tojen korttelialueella RA Lummenne-järven Uitinsalmen rannalla. Loma-asuntojen korttelialue RA on tarkoitettu pääasiassa lo ma-asumi seen. Kullekin alueen rakennuspaikalle saa rakentaa enintään yhden asuinrakennuksen, erillisen saunan ja talousrakennuksia, joiden yh teen las ket tu kerrosala on enintään 250 m². Asuinrakennuksen etäi syy den keskivedenkorkeuden mukaisesta rantaviivasta tulee olla vä hin tään 25 m. Sisäjärvien rantayleiskaavassa pientalovaltaisella asuntoalueella (AP) asuinrakennuksen etäisyyden rantaviivasta tulee olla vähintään 40 metriä ja uuden rakennuspaikan vähintään 5000 m². Tilan Majava pinta-ala on 4000 m² ja pysyvään asumiseen muu tet tavan loma-asunnon etäisyys rannasta on n. 50 metriä. Poikkeusta haetaan Sisäjärvien rantayleiskaavan rakennuspaikan käyt tö tar koi tus ta osoittavasta määräyksestä. Hakemustaan hakijat perustelevat mm. sillä, että he ovat ra ken taneet sitä ajatusta varten, että he tulevat muuttamaan kiinteistölle pysy väs ti. Hakemuksen johdosta ei ole tehty huomautusta. Hakemuksen perustelut, rakennuspaikan sijaintia osoittava kartta, ote rantayleiskaavasta sekä asemapiirros erillisenä liitteenä. Teknisen johtajan ehdotus: Lausuntonaan kunnanhallitukselle raken nus lau ta kun ta toteaa, ettei näe estettä rakennuksen käyt tö tar koituk sen muuttamiseen pysyvään asumiseen. Poikkeamiseen suos tumi sen ei rakennuslautakunta katso vaikeuttavan kaavan to teut ta mista eikä asutuksen muutakaan järjestämistä alueella.

30 Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 10/ Rakennuslautakunta Kunnanhallitus Khall 179 Asemapiirros on liitteenä 5. Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus päättää myöntää Seppo ja An ne li Ågrenille luvan loma-asunnon käyttötarkoituksen muut ta miseen pysyvään asumiseen tarkoitetuksi rakennukseksi tilalla Majava RN:o 2:40 Kuhmoisten kunnan Harmoisten kylässä. Ra ken nus paikka sijaitsee Sisäjärvien rantayleiskaavan loma-asuntojen kort te li alueel la RA Lummenne-järven Uitinsalmen rannalla. Kunnanhallitus ei näe estettä rakennuksen käyttötarkoituksen muutta mi seen pysyvään asumiseen. Poikkeamiseen suostumisen ei raken nus lau ta kun ta katso vaikeuttavan kaavan toteuttamista eikä asutuk sen muutakaan järjestämistä alueella. Päätöslomake on liitteenä 6. Päätös annetaan julkipanon jälkeen. Pöytäkirja tarkastettiin tämän asian osalta kokouksessa. Liitteet Liite 5 Asemapiirros Liite 6 Poikkeamispäätös Jakelu Seppo ja Anneli Ågren Keski-Suomen ely Rakennuslautakunta

31 Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Toimielinten pöytäkirjat ja viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat Khall 180 Kuntalain 51 :n mukaan kunnanhallitus, kunnanhallituksen pu heenjoh ta ja, kunnanjohtaja tai johtosäännössä määrätty viranhaltija voi ot taa kunnanhallituksen käsiteltäväksi asian, joka on tämän lain nojal la siirretty kunnanhallituksen alaisen viranomaisen toimivaltaan ja jos sa viranomainen on tehnyt päätöksen. Asia on otettava käsiteltäväksi 14 päivän kuluessa tie dok si saa mises ta. Ylemmän toimielimen käsiteltäväksi ei kuitenkaan saa ottaa seu raa via asioita: - lain tai asetuksen mukaisia lupa-, ilmoitus-, valvonta- tai toi mi tusme net te lyä koskevia asioita eikä - yksilöön kohdistuvia opetustoimen-, terveydenhuollon tai so si aa litoi men asioita. Kunnanhallitukselle on toimitettu seuraavat pöytäkirjat: - sivistyslautakunta tekninen lautakunta ja yhtenäiskoulun johtokunta rakennuslautakunta Kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus päättää merkitä päätökset tie dok si ja toteaa, että otto-oikeutta ei käytetä.

32 Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Muut asiat Khall 181 Kunnanhallitus merkitsi tiedokseen seuraavat kirjeet: - Mirja ja Tero Tarvaisen kunnanhallitukselle osoitettu kir je. - Valtioneuvoston päätös nro VM/661/ /2014 perin tö kaa ren nojalla valtiolle perintönä tulleesta omaisuudesta teh tyihin hakemuksiin ja ilmoituksiin (perinnönjättäjä Martti Niemi): Kuhmois ten kunnan hakemus hylätty.

33 Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 10/ Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus Muutoksenhakukiellot ja kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kun nal lis va litus ta, kos ka päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät: , 177, Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraa viin pää tök siin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät: , 178 Hallintolainkäyttölain 5 :n / muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutos ta va lit ta mal la. Oikaisuvaatimusohjeet Pykälät ja valituskieltojen perusteet: Oikaisuvaatimusviranomainen ja -aika Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite Kuhmoisten kunnanhallitus 176 vaihtoehtoisesti Markkinaoikeus Toritie 34 A Radanrakentajantie KUHMOINEN HELSINKI Pykälät: , 178 Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksen sisältö Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Valitusosoitus Valitusviranomainen ja valitusaika Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta an net tuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oi kai su vaa timuk sen. Mi kä li päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kun nal lis va li tuk sin myös asianosainen sekä kunnan jäsen. Valitusviranomainen, osoite ja postiosoite Hämeenlinnan hallinto-oikeus Raatihuoneenkatu HÄMEENLINNA puhelin (vaihde) telekopio sähköposti hameenlinna.hao@oikeus.fi

34 Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 10/ Kunnallisvalitus pykälät: valitusaika 30 pv Hallintovalitus pykälät: 179 valitusaika 30 pv Muu valitusviranomainen, osoite ja postiosoite Pykälät valitusaika päivää Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Valitusaikaa laskettaessa tiedoksisaantipäivää ei oteta lu kuun. Valituskirjelmä Valituskirjelmässä on ilmoitettava - päätös, johon haetaan muutosta - miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi - muutosvaatimuksen perusteet Valituskirjelmässä on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen lail li nen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, va li tus kir jelmäs sä on il moi tet ta va myös tämän nimi ja kotikunta. Lisäksi on ilmoitettava postiosoite ja pu he lin nume ro, joihin asiaa kos ke vat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa. Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä. Valituskirjelmään on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai jäljennöksenä sekä todistus sii tä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta. Valituskirjelmään on liitettävä asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo ai kai sem min toimitettu viranomaiselle. Asiamiehen on liitettävä valtakirja sen mukaan kuin HLL 21 :ssä sää de tään. Valitusasiakirjojen toimittaminen Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen vi ras ton aukioloajan päättymistä. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, va pun päi vä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valitusasiakirjat toimittaa va li tus vi ran omaisel le en sim mäi se nä sen jälkeisenä arkipäivänä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää pos titse, sähköpostitse tai lähetin vä li tyk sel lä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne eh tivät perille valitusajan viimeisenä päivänä en nen viraston aukioloajan päättymistä. Valitusasiakirjat voi toimittaa myös: nimi, osoite ja postiosoite Valitusasiakirjat on toimitettava 1): nimi, osoite ja postiosoite Pykälät Pykälät Lisätietoja Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/93) nojalla muutoksenhakijalta voidaan periä hallinto-oikeudessa kulloinkin voimassa oleva oi keu den käyn ti mak su. Yksityiskohtainen oikaisuvaatimusohje/valitusosoitus liitetään pöytäkirjanotteeseen. 1) Jos toimitettava muulle kuin valitusviranomaiselle.

Kuntarakenneselvitys Jämsän kaupungin kanssa / Viranhaltijatyöryhmien nimeäminen

Kuntarakenneselvitys Jämsän kaupungin kanssa / Viranhaltijatyöryhmien nimeäminen Kunnanhallitus 109 05.05.2014 Kunnanvaltuusto 35 19.05.2014 Kunnanhallitus 173 30.06.2014 Kuntarakenneselvitys Jämsän kaupungin kanssa / Viranhaltijatyöryhmien nimeäminen Khall 05.05.2014 109 Valmistelija:

Lisätiedot

Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen.

Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen. Toivakan kunta Pöytäkirja 9/2014 1 / 12 Kunnanhallitus 14.04.2014 Aika 14.04.2014 klo 19:55-20:36 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen. Käsitellyt asiat Otsikko

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36)

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29 Maaseutulautakunta 26.04.2011 AIKA 26.04.2011 klo 19:00-19:25 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10. Kunnanhallitus 11.06.2015. Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05. Kirjasto, kirjaston sali.

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10. Kunnanhallitus 11.06.2015. Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05. Kirjasto, kirjaston sali. Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10 Kunnanhallitus 11.06.2015 Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05 Paikka Kirjasto, kirjaston sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 166 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 167

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 58 Tarkastuslautakunta AIKA 19.03.2013 klo 08:00-14:10 PAIKKA Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 38 KOKOUKSEN

Lisätiedot

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT Opetus- ja 112 26.08.2015 varhaiskasvatuslautakunta Kunnanhallitus 303 14.09.2015 Valtuusto 64 28.09.2015 TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

Lisätiedot

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle Kunnanhallitus 46 25.02.2014 Kunnanhallitus 76 24.03.2014 Kunnanhallitus 126 13.05.2014 Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle 135/1/2013

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajat: PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116. Tarkastuslautakunta1. AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02

Pöytäkirjan tarkastajat: PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116. Tarkastuslautakunta1. AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116 Tarkastuslautakunta1 AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 75 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus Kunnanhallitus 305 27.11.2014 Kunnanhallitus 151 10.06.2015 Kunnanhallitus 19 28.01.2016 Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus 143/00.04.01/2014 KH 27.11.2014 305 Työ-

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 31 Vapaa-aikalautakunta Aika 26.05.2016 klo 18:16-18:45 Paikka Kunnantalo, alakerran kokoushuone Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 44 Energialaitoksen johtokunta 10.03.2014 AIKA 10.03.2014 16:30-17:00 PAIKKA Energialaitos KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Ympäristölautakunta 06.02.2014 AIKA 06.02.2014 klo 16:00-17:10 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen Kaupunginhallitus 139 31.03.2014 Kaupunginhallitus 271 16.06.2014 Kaupunginhallitus 511 15.12.2014 Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen 877/10.03.02/2013

Lisätiedot

Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN 109 70 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN 109 70 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2013 107 Tarkastuslautakunta AIKA 14.05.2013 klo 08:00-12:00 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 4/2015 58. Rakennuslautakunta 06.05.2015. Aika 06.05.2015 klo 16:00-16:15. Käsitellyt asiat

Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 4/2015 58. Rakennuslautakunta 06.05.2015. Aika 06.05.2015 klo 16:00-16:15. Käsitellyt asiat Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 4/2015 58 Rakennuslautakunta 06.05.2015 Aika 06.05.2015 klo 16:00-16:15 Paikka Kuntala Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 61 32 Pöytäkirjan

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 22 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 06.09.2016 klo 17:15-17:30 Paikka Kaupungintalo Imatrankoski (h.308) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 TILOJEN VUOKRAAMINEN TORNION SAIRASKOTISÄÄTIÖLTÄ PÄIVÄKESKUSTOIMINTAA VARTEN/TILOJEN VUOKRAAMINEN VUODELLE 2014/TILOJEN VUOKRAAMINEN

Lisätiedot

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00.

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00. Sivistyslautakunta 85 21.10.2014 Sivistyslautakunta 90 12.11.2014 Sivistyslautakunta 103 10.12.2014 Kunnanhallitus 41 16.03.2015 Valtuusto 12 30.03.2015 Uimahallin aukioloajat Sivistyslautakunta 21.10.2014

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) Tarkastuslautakunta 19.11.2015 AIKA 19.11.2015 klo 15:00-18:00 PAIKKA Kehitysvammaisten asumisyksikkö Runokulma klo 15, ja sen jälkeen kau pun gin ta lo, kokoushuone

Lisätiedot

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1 Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1 Tarkastuslautakunta Aika Tiistai 29.04.2014 klo 09:00-15:20 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet et Muut saapuvilla olleet Tommila

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 AIKA 16.01.2013 klo 10:00 PAIKKA Kärsämäen kunnanvirasto, Keskuskatu 14 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3. Kärkkäinen Eero jäsen

Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3. Kärkkäinen Eero jäsen Pöytäkirja 2/2015 1 Hallituksen henkilöstöjaosto Aika 23.09.2015 klo 14:06-14:27 Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3 Osallistujat

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 6/2015 69. Tekninen lautakunta 29.06.2015. Aika 29.06.2015 klo 17:05-18:24. Käsitellyt asiat

Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 6/2015 69. Tekninen lautakunta 29.06.2015. Aika 29.06.2015 klo 17:05-18:24. Käsitellyt asiat Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 6/2015 69 Tekninen lautakunta 29.06.2015 Aika 29.06.2015 klo 17:05-18:24 Paikka Kuntala Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 71 46 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Kunnanvaltuusto 27 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 5/2014 1 / 11. Tekninen lautakunta 10.12.2014. Aika 10.12.2014 klo 15:00-16:40. Toivakan kirjasto, kirjastosali

Toivakan kunta Pöytäkirja 5/2014 1 / 11. Tekninen lautakunta 10.12.2014. Aika 10.12.2014 klo 15:00-16:40. Toivakan kirjasto, kirjastosali Toivakan kunta Pöytäkirja 5/2014 1 / 11 Tekninen lautakunta 10.12.2014 Aika 10.12.2014 klo 15:00-16:40 Paikka Toivakan kirjasto, kirjastosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 53 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 14/2015 343. Kunnanhallitus 28.09.2015. Aika 28.09.2015 klo 16:30-17:15. Kuntala, valtuustosali.

Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 14/2015 343. Kunnanhallitus 28.09.2015. Aika 28.09.2015 klo 16:30-17:15. Kuntala, valtuustosali. Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 14/2015 343 Kunnanhallitus 28.09.2015 Aika 28.09.2015 klo 16:30-17:15 Paikka Kuntala, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 215 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.01.2019 klo 07:30-10:45 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, Parikkala Käsitellyt asiat

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1(9)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1(9) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1(9) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta 02.03.2016 AIKA 02.03.2016 klo 16:00-16:45 PAIKKA Kaupungintalo, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 Kokouksen

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 76 PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 76 PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 76 Sosiaalilautakunta 02.11.2015 AIKA 02.11.2015 klo 18:00-19:20 PAIKKA PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

- 1 Kokouksen avaaminen. - 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta. - 4 Työjärjestyksen hyväksyminen

- 1 Kokouksen avaaminen. - 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta. - 4 Työjärjestyksen hyväksyminen Kaupunginhallitus 119 31.03.2014 Kaupunginvaltuuston kokouksen 27.1.2014 päätösten täytäntöönpano 1224/07.02.03/2014 KHALL 119 Kuntalain 23.1 :n mukaan kunnanhallitus vastaa kunnan hal lin nos ta ja taloudenhoidosta

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41. Vammaisneuvosto 20.10.2015. Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41. Vammaisneuvosto 20.10.2015. Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12 Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41 Vammaisneuvosto 20.10.2015 Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12 Paikka Läsnä Toimitila Veturi, Kauppamiehenkatu 4 (Pohjola-talo) 2. krs Luettelon mukaan Pykälät 26-31

Lisätiedot

2. antaa vuokrataloyhtiölle omavelkaisen takauksen 2.596.000 euron osake kau pan ja 75.000 euron tonttikaupan tekemiseen, ja

2. antaa vuokrataloyhtiölle omavelkaisen takauksen 2.596.000 euron osake kau pan ja 75.000 euron tonttikaupan tekemiseen, ja Virolahden kunnanhallitus 50 21.03.2016 Virolahden kunnanhallitus 64 25.04.2016 Kuntalaisaloite Asunto Oy Virolahden Sulkutie 1:n koko osakekannan ja rivitalojen tontin ostamiseksi, takauksen myöntämiseksi

Lisätiedot

Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 11/ Tekninen lautakunta Aika klo 17:00-18:57. Käsitellyt asiat

Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 11/ Tekninen lautakunta Aika klo 17:00-18:57. Käsitellyt asiat Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 11/2014 133 Tekninen lautakunta 25.09.2014 Aika 25.09.2014 klo 17:00-18:57 Paikka Kuntala Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 121 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 135 122

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 1. Sivu

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 1. Sivu PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 1 Sivistyslautakunta 17.11.2015 AIKA 17.11.2015 kello 18:00-19:15 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Sivu 64 Sivistyslautakunnan edellisen kokouksen pöytäkirja 3 65

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2017 475 Kunnanhallitus 30.10.2017 AIKA 30.10.2017 09:00-15:35 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 199 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 18/2015 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 18/2015 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 18/2015 1 AIKA 16.11.2015 klo 17:30 PAIKKA Kärsämäki-sali, Frosteruksenkatu 25 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 276 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 23 Kehittämistoimikunta 18.11.2015 AIKA 18.11.2015 klo 18:00-19:20 PAIKKA Pöytyän kunnanvirasto, Kyrön toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanhallitus Aika klo 16:45-17:10. Kuntala, valtuustosali.

Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanhallitus Aika klo 16:45-17:10. Kuntala, valtuustosali. Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 3/2019 51 Kunnanhallitus 04.02.2019 Aika 04.02.2019 klo 16:45-17:10 Paikka Kuntala, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 54

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 Kaupunginhallitus 53 22.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 239 28.11.2016 Kunnanvaltuusto 59 12.12.2016 TALOUSARVIOMUUTOKSET 2016 167/02.02/2016 KHALL 239 Vuoden 2016 talousarvioon on tullut tarve tehdä muutoksia sekä meno jen että tulojen osalta.

Lisätiedot

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS Tekninen lautakunta 24 13.04.2016 Kunnanhallitus 59 13.03.2017 PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS 143/08.00.00/2015 TEKLA 13.04.2016 24 Sari Kaakinen on tehnyt 15.6.2015

Lisätiedot

Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 12/2015 300. Kunnanhallitus 31.08.2015. Aika 31.08.2015 klo 17:00-18:20. Kuntala, valtuustosali.

Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 12/2015 300. Kunnanhallitus 31.08.2015. Aika 31.08.2015 klo 17:00-18:20. Kuntala, valtuustosali. Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 12/2015 300 Kunnanhallitus 31.08.2015 Aika 31.08.2015 klo 17:00-18:20 Paikka Kuntala, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 189 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 84 24.09.2015 Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä 599/11.04.02/2014 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 Kokousaika 14.10.2010 klo 18.30-19.10 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Esiopetuksen järjestämistavoista ja -paikoista päättää si vis tys lau takun ta (hallintosääntö 8 2.1.8).

Esiopetuksen järjestämistavoista ja -paikoista päättää si vis tys lau takun ta (hallintosääntö 8 2.1.8). Sivistyslautakunta 155 22.09.2015 Kunnanhallitus 274 05.10.2015 Esiopetuksen järjestämistavat ja -paikat 1.8.2016 alkaen 911/12.00.01/2015 SIVLTK 22.09.2015 155 Asian valmistelija: sivistysjohtaja Jyrki

Lisätiedot

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus Kunnanhallitus 59 23.03.2016 Kunnanhallitus 94 23.05.2016 Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus 1.1.2017 107/010/013/2015 KHALL 59 Selostus: Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 146, 147, 148, 150, 151, 152, 153, 155, 156, 160, 162, 163 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 1. Otsikko Sivu 18 Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 1. Otsikko Sivu 18 Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Kirjasto- ja kulttuurilautakunta 10.03.2015 AIKA 10.03.2015 18:00-19:20 PAIKKA Ylivieskatalo Akustiikka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 18 Kokouksen avaus, laillisuuden

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 Kunnanhallitus 308 09.11.2015 Valtuusto 71 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 804/02.03.01/2015 KHALL 308 9.11.2015 Kuntalain 66 :n mukaan valtuusto

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04.

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04. Kunnanhallitus 276 28.11.2016 Valtuusto 63 12.12.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2018 2020 taloussuunnitelma 162/04.041/2016 Kunnanhallitus 276 Kunnanhallitus esittää valtuuston hyväksyttäväksi

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa:

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa: Kunnanhallitus 18 11.01.2016 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän ikäsuunnitelma vuosille 2016-2025 Khall 11.01.2016 18 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa: "Yhall 28.08.2013 88 "Vanhuspalvelulaki"

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 53 PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 53 PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 53 Sosiaalilautakunta 08.09.2015 AIKA 08.09.2015 klo 19:00-19:40 PAIKKA PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2014 291. Otsikko Sivu 193 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 293 194 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN JA

PYHÄNNÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2014 291. Otsikko Sivu 193 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 293 194 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN JA PYHÄNNÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2014 291 Kunnanhallitus 08.12.2014 AIKA 08.12.2014 19:50-20:20 PAIKKA Pyhännän kunnantalo, auditorio KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 193 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

Tietoimitusjaosto nro 2/2014 10.6.2014 SISÄLLYSLUETTELO

Tietoimitusjaosto nro 2/2014 10.6.2014 SISÄLLYSLUETTELO nro 2/2014 SISÄLLYSLUETTELO TIETOIMJ 6 Kokouksen järjestäytyminen TIETOIMJ 7 Valitus koskien metsätien rikkomista ja korjaamista. TIETOIMJ 8 Valitus Kalliojärven tiekunnan vuosikokouksesta Sivu 2 Nro 2/2014

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 21 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 17.05.2016 klo 16:07-16:38 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille Tekninen lautakunta 66 20.09.2017 Tekninen lautakunta 102 19.12.2017 102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

Lisätiedot

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA Sivistyslautakunta 21 25.03.2015 Sivistyslautakunta 33 22.04.2015 KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA 2015 2016 SIVLTK 21 Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa koskevat

Lisätiedot

Otsikko Sivu 54 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 55 Pöytäkirjan tarkastustapa 4 56 Päivähoidon avoimien lastentarhanopettajan ja lastenhoitajan

Otsikko Sivu 54 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 55 Pöytäkirjan tarkastustapa 4 56 Päivähoidon avoimien lastentarhanopettajan ja lastenhoitajan Toivakan kunta Pöytäkirja 6/2015 1 / 10 Sivistystoimenlautakunta 23.06.2015 Aika 23.06.2015 klo 16:30-16:45 Paikka Toivakan kirjasto Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 54 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 55

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 6/2017 1

Ruoveden kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Ruoveden kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 12.09.2017 16:30-16:37 Paikka Ruoveden kunnantalon kahvihuone Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 42 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Yleiskaavoittaja 14.12.2015 15. Hakija [--] Osoite Mahlavuorentie 45 15560 Nastola. Autotalli 21 1 Aitta 15 1

Yleiskaavoittaja 14.12.2015 15. Hakija [--] Osoite Mahlavuorentie 45 15560 Nastola. Autotalli 21 1 Aitta 15 1 Poikkeamislupapäätös, Mahlavuorentie 45 1291/10.102/2015 Päätöksen antopäivä: 22.12.2015 Hakija [--] Rakennuspaikka Kylä Tila RN:o Pinta-ala m² 403 Immilä Mäntyranta 5:40 1900 Osoite Mahlavuorentie 45

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 28.09.2015 klo 09:00-11:12 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Läsnä Ikonen

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 39, 40, 41, 42, 44, 45, 46, 48, 49, 50, 55, 56, 59, 60 ja 62 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 23.5.2016

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 23.5.2016 Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 23.5.2016 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen pe rusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta.

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta. Kunnanhallitus 322 18.09.2017 Kunnanhallitus 336 02.10.2017 Kunnanhallitus 19 08.01.2018 Kunnanhallitus 22 17.01.2018 Valtuusto 10 25.01.2018 Siikajoen vanhustenkotiyhdistyksen ostotarjous 286/44.441/2017

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 155 09.06.2016 Kunnanvaltuusto 37 15.06.2016 Kunnanhallitus 49 22.02.2017 Kunnanvaltuusto 8 09.03.2017 Väliaikaisen rahoituksen myöntäminen yleishyödyllisille Leader-hankkeille 95/02.05.03/2016,

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 Kokousaika 8.10.2013 klo 18.00 21.45 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ Tekninen lautakunta 89 20.09.2016 Teknisen lautakunnan talousarvio vuodelle 2017 Tekninen lautakunta Valmistelija: tekninen johtaja Janne Laiho, puh. 050 347 5247 ja palve lu koor di naat to ri Hely Harju,

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdäkuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta perusteet eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Kunnanhallitus 88 02.03.2015 Valtuusto 18 26.03.2015. Vuonna 2014 jätetyt aloitteet 63/00.01.02/2015

Kunnanhallitus 88 02.03.2015 Valtuusto 18 26.03.2015. Vuonna 2014 jätetyt aloitteet 63/00.01.02/2015 Kunnanhallitus 88 02.03.2015 Valtuusto 18 26.03.2015 Vuonna 2014 jätetyt aloitteet 63/00.01.02/2015 KHALL 88 Hallintojohtaja Kuntalain 28 :n mukaan kunnan asukkaalla on oikeus tehdä kunnalle aloitteita

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA Teknisen lautakunnan lupajaosto OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk. 96 17.06.2015 LASTENSUOJELUN AVOPALVELUIDEN HANKINTA

Sosiaali- ja terveysltk. 96 17.06.2015 LASTENSUOJELUN AVOPALVELUIDEN HANKINTA Sosiaali- ja terveysltk. 96 17.06.2015 LASTENSUOJELUN AVOPALVELUIDEN HANKINTA SOTEL 17.06.2015 96 Valmistelu: lapsiperhetyön päällikkö Annika Immonen, puh. 0400 126 151, hankintapäällikkö Tuure Marku,

Lisätiedot

Kaavamääräys RA (loma-asuntoalue) Rakennusten sijoittaminen lomarakennuspaikalla

Kaavamääräys RA (loma-asuntoalue) Rakennusten sijoittaminen lomarakennuspaikalla Rakennuslautakunta 41 28.05.2014 Kunnanhallitus 140 09.06.2014 Rakennuslautakunta 8 04.02.2015 Rakennuslautakunta 29 16.04.2015 Poikkeamispäätös / Markus Sjöholm Rakltk 41 Valmistelija: tekninen johtaja,

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2018 189 Kunnanhallitus 02.05.2018 AIKA 02.05.2018 16:00-17:10 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 75 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanhallitus Aika klo 15:00-16:30. Kuntala, valtuustosali.

Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanhallitus Aika klo 15:00-16:30. Kuntala, valtuustosali. Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 3/2018 58 Kunnanhallitus 12.02.2018 Aika 12.02.2018 klo 15:00-16:30 Paikka Kuntala, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 60

Lisätiedot

Lapsiperheiden kotipalveluiden myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen

Lapsiperheiden kotipalveluiden myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen Hallitus 267 16.12.2015 Lapsiperheiden kotipalveluiden myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen H 267 (Valmistelija: perhepalvelujohtaja Matti Heikkinen ja vastuualuepäällikkö Tarja Rossinen)

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2016 1. Asia Otsikko Sivu

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2016 1. Asia Otsikko Sivu LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2016 1 AIKA klo 17:00 PAIKKA Tekninen 10, Tampereentie 10 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59

VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59 VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59 Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2010 1

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2010 1 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2010 1 Ammattiopisto Novidan johtokunta 10.08.2010 Aika 10.08.2010 klo 18:00 Paikka Uudenkaupungin ammattiopisto Novida Luettelo käsitellyistä asioista Sivu 21 Kokouksen

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 248 02.11.2015 Kaupunginvaltuusto 63 09.11.2015. Tulo- ja kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2016 591/211/2015

Kaupunginhallitus 248 02.11.2015 Kaupunginvaltuusto 63 09.11.2015. Tulo- ja kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2016 591/211/2015 Kaupunginhallitus 248 02.11.2015 Kaupunginvaltuusto 63 09.11.2015 Tulo- ja kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2016 591/211/2015 Kaupunginhallitus 02.11.2015 248 Kuntalain 66 :n mukaan valtuuston

Lisätiedot

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 22. Tekninen lautakunta 18.02.2015 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 22. Tekninen lautakunta 18.02.2015 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 22 Tekninen lautakunta 18.02.2015 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 14 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 24 15 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 25 16 TYÖNTUTKIMUKSEN

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

KHALL Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi

KHALL Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi Kunnanhallitus 137 29.05.2017 Kunnan luottamushenkilövalinnat 1/00.00.01/2017 KHALL 29.05.2017 137 Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi Kuntalain (410/2015) 30 :n mukaan kunnassa

Lisätiedot

MAASEUTULAUTAKUNNAN (RANTASALMI, JUVA, SULKAVA, JOROINEN) PUHEENJOHTAJAN VALINTA VUODEKSI /00.00/2013

MAASEUTULAUTAKUNNAN (RANTASALMI, JUVA, SULKAVA, JOROINEN) PUHEENJOHTAJAN VALINTA VUODEKSI /00.00/2013 Kunnanhallitus 24 14.01.2013 Kunnanvaltuusto 11 28.01.2013 Kunnanhallitus 75 25.02.2013 Kunnanvaltuusto 29 04.03.2013 Kunnanhallitus 102 07.04.2015 Kunnanvaltuusto 8 20.04.2015 Kunnanhallitus 64 08.03.2016

Lisätiedot

Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi

Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi Kaupunginhallitus 133 03.03.2014 Kaupunginvaltuusto 19 17.03.2014 Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi 732/10/02/03/2011 KH 133 Valmistelijat: kaa voi tus pääl lik kö Veli Pekka Koivu, p. 0447809360,

Lisätiedot

Yhtymähallitus 119 26.08.2015 Yhtymähallitus 151 28.10.2015 Yhtymähallitus 163 25.11.2015 Yhtymähallitus 26 25.02.2016

Yhtymähallitus 119 26.08.2015 Yhtymähallitus 151 28.10.2015 Yhtymähallitus 163 25.11.2015 Yhtymähallitus 26 25.02.2016 Yhtymähallitus 119 26.08.2015 Yhtymähallitus 151 28.10.2015 Yhtymähallitus 163 25.11.2015 Yhtymähallitus 26 25.02.2016 Mäntykodin palvelutuotannon kilpailuttaminen 53/00.01.00/2015 Yhtymähallitus 26.08.2015

Lisätiedot

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 9/2014 145 Sivistyslautakunta Aika 22.12.2014 klo 18:00-18:40 Paikka Kunnantalo, kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147

Lisätiedot

Valtuustoaloite / Heinolan kaupungin omistamat rakennukset hyvään kuntoon

Valtuustoaloite / Heinolan kaupungin omistamat rakennukset hyvään kuntoon Tekninen lautakunta 70 29.04.2014 Tekninen lautakunta 114 12.08.2014 Kaupunginhallitus 294 18.08.2014 Kaupunginvaltuusto 87 15.09.2014 Valtuustoaloite / Heinolan kaupungin omistamat rakennukset hyvään

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91.

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91. MUUTOKSENHAKUKIELTO Liikelaitosten johtokunta :t 68, 69, 70, 72, 73, 74, 75, 76 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91. MUUTOKSENHAKUOHJE

Lisätiedot