Sisältö. LIITE 1 Harrastusryhmiin osallistuneet henkilöt LIITE 2 Tase ja tuloslaskelma

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sisältö. LIITE 1 Harrastusryhmiin osallistuneet henkilöt LIITE 2 Tase ja tuloslaskelma"

Transkriptio

1 Sisältö YLEISTÄ... 2 KATSAUS VUOTEEN JÄSENISTÖ... 2 JÄSENYYDET JA YHTEISTYÖ... 2 VARSINAINEN TOIMINTA... 3 O PINTOKERHO- JA KURSSITOIMINTA... 3 TAPAHTUMAT... 3 M UUT AKTIVITEETIT... 4 KALEVAN NUORTEN HARRASTUSTOIMINTA... 4 Mukelot... 4 Tenavat... 4 Rokkikanteleet... 4 Koulujen kansantanssikerhot... 4 Koulujen teatterikerhot... 7 Kalevan Nuorten muu toiminta... 8 A IKUISTEN JA NUORTEN HARRASTUSTOIMINTA... 8 Antin tanssit... 8 Aikuisten kanteleryhmä... 9 Kansanlauluryhmä... 9 Kärri... 9 Töölön Viuluklubi Viuluklinikka Matkailukerho SENIORITOIMINTA Ikinuoret ja Hurjat Kuntouttava laulujumppa M UU TOIMINTA Clubi HALLINTO JA TUKITOIMINTA V ARSINAISET KOKOUKSET JOHTOKUNTA TOIMINNANTARKASTAJAT TIEDOTUSTOIMINTA H ENKILÖSTÖ TALOUS LIITE 1 Harrastusryhmiin osallistuneet henkilöt LIITE 2 Tase ja tuloslaskelma

2 YLEISTÄ K ATSAUS VUOTEEN 2011 Karjalan Nuorilla oli erittäin vilkas toimintavuosi Uusia iltapäivisin kouluissa pidettäviä tanssiryhmiä ja teatterikerhoja perustettiin lapsille. Kaikki uudet kerhot eivät lähteneet käyntiin osanottajapulan vuoksi, ja vuoden lopulla tanssiryhmiä oli 10 kpl ja teatterikerhoja 7 kpl Helsingissä. Viime vuonna perustetut kansanlauluryhmä sekä viuluklubi vakiinnuttivat toimintaansa, ja Kärri vastasi seuran aikuisten kansantanssitoiminnasta. Clubitilan 30- v juhlat pidettiin syksyllä 2011 ja lisäksi tanssiryhmät esiintyivät kevät- ja joulukonserteissa. JÄSENISTÖ Ikä Miehiä Naisia Ei tied Yht 29 v Joista kunniajäseniä 6 ja ainaisjäseniä v v Ei tied Yht Uusia jäseniä on hankittu lehti- ilmoittelun ja avoimien ovien avulla. Erilaisilla tapahtumilla on myös haettu näkyvyyttä ja tehty seuran toimintaa tunnetuksi. Lapsijäseniä on saatu jonkin verran lisää kouluilla tapahtuvan kerhotoiminnan myötä. Kunniajäsenet Seuran kunniapuheenjohtaja on Sirkka Viitanen. Kunniajäseniä ovat Arvo Lindström, Rainer Maunula, Maire Nenonen, Kalevi Sibenberg ja Kyösti Toivonen. Kuluneena vuonna seura sai vastaanottaa myös suruviestin: Seuran pitkäaikainen aktiivijäsen Eira Salokangas nukkui pois. Eira oli monipuolisesti mukana Karjalan Nuorten sekä myös laajemmin nuorisoseuraliikkeen toiminnassa tanssijana, ohjaajana, kouluttajana sekä toimistotehtävissä. Lisäksi käsityötaito ja kansallispukutuntemus olivat Eiran valtteja. Hänen muistonsa elää Karjalan Nuorissa. Huomionosoitukset Seura muisti yhteistyökumppaneitaan ja ystävyysyhteisöjä näiden merkkipäivinä sekä 50 vuotta tai enemmän täysiä kymmeniä täyttäneitä jäseniään adressilla, kukilla tai onnittelukortilla. JÄSENYYDET JA YHTEISTYÖ Seura oli jäsenenä seuraavissa yhdistyksissä: Saimaan Nuorisoseurat (ent. Eteläkarjalaisten nuorisoseurojen liitto) Pääkaupunkiseudun Karjalaisyhteisöt Pääsky ry (yhteyshenkilö Anja Lehtinen) Aulis ja Raija Mäkinen sekä Anja Lehtinen olivat Pääsky ry:n hallituksessa. Seura toimi yhteistyössä seuraavien yhdistysten kanssa: Uudenmaan Nuorisoseurat ja Kalevan Nuoret (Sari Parkkinen johtokunnassa) Seurasaarisäätiön kansantanssitoimikunta (yhteyshenkilö Anneli Häsä) Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskus / Esplanadi- lava (yhteyshenkilö Pentti Selänne) Karjalan Nuoret oli edustettuna Aune ja Allan Tolvasen säätiössä, missä seuran edustajina olivat Anu Haapoja, Urpu Hurme ja Hannele Nyman.

3 3 VARSINAINEN TOIMINTA O PINTOKERHO- JA KURSSITOIMINTA Opintokerho- ja kurssitoiminta jatkui yhteistyössä Opintokeskus Kansalaisfoorumin kanssa. Yhden opintokerhon kesto saa olla 100 tuntia. Kerhoissa opiskeltiin viulunsoittoa, laulunäytelmää, käsitöitä, seuralehden tekoa, seuran johtamista ja taloudenhoitoa sekä kansantanssia ja sitä tukevia harjoitteita. Seuran opintokerho- ja kurssiohjaajana toimi Aila Valkama K ANSAINVÄLINEN TOIMINTA Karjalan Nuorten koululaisten kansantanssiryhmistä osallistui yhteensä neljä tanssijaa Barnlek- tapahtumaan Tanskassa, Skivessä kesällä Karjalan Nuoret on aloittanut yhteistyön Helsingin seudun Inkeri- seura ry:n kanssa. Inkeri- seuran kautta Juurijuhlien lastentapahtuman 9.4. saatiin vieraaksi lasten kansantanssiryhmä nimeltä "Svetljachki" Pietarin alueelta, Sestroretskista. Seuralla oli vieraana tanhuryhmä Brasiliasta, Penedosta. Ryhmälle järjestettiin illanvietto Karjalaisten kesäkodille sunnuntaina Kesäkodilla vieraille tarjottiin iltapala ja sauna, kerrottiin lyhyesti kesäkodista ja sen toiminnasta. Lopuksi tanssittiin yhdessä kalliolla seuraleikkejä ja yhteistansseja. Lisäksi kärriläiset avustivat penedolaisia, jotta he saivat Seurasaarisäätiöltä esiintymisen Seurasaareen sekä pääsyliput Seurasaaren juhannusvalkeille. Kärri oli Penedossa ryhmän vieraana vuonna 2009 ja nyt penedolaiset olivat vierailulla Suomessa. T APAHTUMAT Lasten lauantaiklubit, KN- Clubi: klo 12-15, Ystävänpäiväkortit ja piparit, ohjaajana Sari Parkkinen 19.3.klo Koko perheen prinsessapäivä, ohjaajana Sanna Mäkelä ja Kimmo Alakunnas klo 11-14, Pääsiäisaskartelu, ohjaajana Sari Parkkinen Hiihtoloman aikainen lasten päiväleiri ma - ke , KN- Clubi. Karjalan Nuorten lasten kevätjuhla La , Munkkivuoren nuorisotalo, Lasten kansantanssikerhojen oma konsertti, jossa oli katsojia tuvan täydeltä. Clubi- ilta, La 7.5., KN- Clubi Aikuisten harrastusryhmille ja kaikille ohjaajille sekä jäsenille tarkoitettu vapaamuotoinen tilaisuus. Yhdessäoloa ja pieniä esityksiä. Clubin 30- v juhla, La , KN- clubi Juhla Seuran jäsenille, niin nykyisille toimijoille kuin entisille aktiiveille. Illan isäntänä ja juontajana toimi Pentti Holopainen. Ruokailun ja kakkukahvien lomassa ohjelmassa oli: Katsaus Clubin alkuajoista (Ensio Vaarna) Muisteloita Clubin ja Seuran toiminnasta ja sattumuksista Kerhojen ohjaajien esittely Musiikki- ja tanssiesityksiä: Kakkunassi, Kansanlauluryhmä, Viuluklubi, Kärri 2 parilla, Vesa Kari, Pauliina Pajala ja Juulia Salonen. Karjalan Nuorten Jouluinen Lasten kansantanssikonsertti, La , Munkkivuoren nuorisotalo Ohjelmassa oli Kuokkavieraiden lauluesitys, lasten kansantanssikerhojen esitykset, yhteisleikkiä, arpajaiset ja joulupukki sekä joulupuuro ja kahvi- buffet. Tapahtumassa oli väkeä tungokseen saakka, noin 150 hlöä.

4 4 M UUT AKTIVITEETIT Karjalan Nuoret oli oli Vallilan Valtterin kirpputorilla mainostamassa seuraa ja keräämässä varoja seuralle. Kaatuneiden muistopäivänä Seura ja seuran lippu olivat mukana Pääsky ry:n järjestämässä muistotilaisuudessa Hietaniemen Karjalaan jääneiden muistopatsaalla. Tilaisuuden jälkeen pidettiin kahvitilaisuus Clubilla. KALEVAN NUORTEN HARRASTUSTOIMINTA Kalevan Nuorten toiminta on alle 16 - vuotiaille suunnattua harrastus- ja kasvatustoimintaa. Karjalan Nuoret ry:ssä toimivat vuoden 2011 aikana seuraavat Kalevan Nuorten lasten ja varhaisnuorten kerhot: Mukelot Mukelot - ryhmä muutettiin syksyllä vuotiaiden lasten kansantanssiryhmäksi, koska keväällä ei samanikäisille suunnattuun aikuis- lapsi- ryhmään tullut osallistujia. Mukeloissa harjoiteltiin rytmissä tanssimista, peruskuvioita ja - otteita sekä laululeikkejä että kansantansseja. Leikkien kautta tutustuttiin suomalaiseen leikki-, laulu- ja tanssiperinteeseen. Mukelot harjoitteli Karjalan Nuorten Clubilla maanantaisin klo yhteensä 12 kertaa ja tanssijoita oli 4. Ryhmä esiintyi Pääkaupungin karjalaisten juhlassa Karjalatalolla 3.12., Seuran joulujuhlassa Munkkivuoren nuorisotalolla ja Haagan sotaveteraanien joulujuhlassa Marjatta- koululla. Ohjaajana toimi Sari Parkkinen. Tenavat Tenavat on Tempoa tenaviin aikuinen- lapsi musiikkiliikuntaryhmä, jossa tanssii 1,5-3 - vuotias lapsi joko vanhempansa tai isovanhempansa kanssa. Tenavat - ryhmässä harjoiteltiin rytmissä tanssimista, peruskuvioita ja otteita. Näiden lisäksi opeteltiin laululeikkejä ja kansantansseja. Leikkien kautta tutustuttiin suomalaiseen leikki-, laulu- ja tanssiperinteeseen. Syksyllä Tenavat esiintyivät seuran joulujuhlassa Munkkivuoren nuorisotalolla ja Haagan sotaveteraanien joulujuhlassa Marjatta koululla yhdessä Mukelot - ryhmän kanssa. Ryhmässä oli yhteensä 13 tanssijaa. Tenavat harjoitteli keväällä sunnuntaisin 10 kertaa ja syksyllä maanantaisin 12 kertaa Karjalan Nuorten Clubilla. Ohjaajana toimi Sari Parkkinen. Rokkikanteleet Maanantai klo , syksyllä 2011 oli vain 3 osallistujaa, kerho jouduttiin lopettamaan. Ohjaaja oli Saija Teirikangas. Koulujen kansantanssikerhot Tanssikerhoja perustettiin syksyllä Roihuvuoren nuorisotalolle, Keinutien ala- asteelle sekä Laajasalon ala- asteelle. Meilahden, Steiner- koulun, Pohjois- Haagan, Kaisaniemen, Lauttasaaren, Ruoholahden sekä Töölön ala- asteilla harjoittelevien kansantanssiryhmien ohjaajat olivat Uudenmaan Nuorisoseurainliiton tanssinopettajia. Muut ohjaajat olivat suorassa työsopimussuhteessa seuraamme. Keväällä toiminnassa oli 55 lasta, syksyllä 78 lasta.

5 5 Meilahden luokkalaisten ryhmä 2011 Kevätkaudella ryhmä harjoitteli maanantaisin klo Meilahden ala- asteen liikuntasalissa. Harjoituskertoja oli yhteensä 16, välisenä aikana. Ryhmässä tanssi 10 lasta. Tanssituntien päätavoitteena oli harjoitella Barnlek- tapahtuman yhteistanssit ja niissä tarvittavat askelikot: polkka ja valssi. Ryhmä osallistui lasten kansantanssiryhmien yhteisesitykseen Juurijuhlassa Sello- salissa. Siellä esitettiin Barnlek- tansseista kolme, Paras leikki, Lantti ja Oravanpesä. Samat tanssit esitettiin myös seuran kevätjuhlassa yhdessä Pohjois- Haagan ryhmän kanssa. Ryhmästä osallistui yksi tanssija Barnlek- tapahtumaan Tanskassa kesällä Syyskaudella harjoitukset pidettiin torstaisin klo Harjoituskertoja oli yhteensä 14, välisenä aikana. Ryhmässä tanssi 13 lasta. Ryhmään tuli uusia tanssijoita, joten kausi aloitettiin tutustumis- ja ryhmäytymisleikeillä sekä perustaitojen kertaamisella. Joulujuhlaan harjoiteltiin esitystanssi nimeltä Meikun katrilli (kor. Johanna Salminen). Ryhmä esiintyi myös Meilahden ala- asteen kahdessa joulujuhlassa. Ohjaaja oli Johanna Salminen. Meilahden luokkalaisten ryhmä 2011 Kevätkaudella ryhmä harjoitteli maanantaisin klo Meilahden ala- asteen liikuntasalissa. Harjoituskertoja oli yhteensä16, välisenä aikana. Ryhmässä tanssi 6 tanssijaa. Tanssituntien päätavoitteena oli harjoitella Barnlek- tapahtuman yhteistanssit ja niissä tarvittavat askelikot: polkka, valssi, vaihtoaskel ja kisa- askel. Ryhmä osallistui lasten kansantanssiryhmien yhteisesitykseen Juurijuhlassa Sello- salissa ja esitti siellä tanssit: Paras leikki, Lantti, Oravanpesä ja Karjalan katrilli. Seuran kevätjuhlassa ryhmä esitti Karjalan katrillin yhdessä Steiner- koulun ryhmän kanssa. Ryhmästä osallistui yksi tanssija Barnlek- tapahtumaan Tanskassa kesällä Syyskaudella harjoitukset pidettiin torstaisin klo Harjoituskertoja oli yhteensä 14, välisenä aikana. Ryhmään yhdistettiin Steiner- koulun ryhmä. Tanssijoita oli yhteensä 6. Joulujuhlaan harjoiteltiin kolmen tanssin esityskokonaisuus. Tanssit olivat Jussi Kaijankankaan ja Eevi Miettisen koreografiat Sisääntulotanssi ja Jenkeliska sekä Anu Kokkosen koreografia Tellusvalssi. Ryhmä esiintyi myös Marjatta- koululla järjestetyssä sotaveteraanien joulujuhlassa. Ohjaaja oli Johanna Salminen. Steiner- koulun 4.luokkalaisten ryhmä 2011 Kevätkaudella ryhmä harjoitteli torstaisin klo Steiner- koululla. Harjoituskertoja oli keväällä yhteensä 16, välisenä aikana. Ryhmässä tanssi 5 tanssijaa. Tanssituntien päätavoitteena oli harjoitella Barnlek- tapahtuman yhteistanssit ja niissä tarvittavat askelikot: polkka, valssi, vaihtoaskel ja kisa- askel. Ryhmä osallistui lasten kansantanssiryhmien yhteisesitykseen Juurijuhlassa Sello- salissa ja esitti siellä tanssit: Paras leikki, Lantti, Oravanpesä ja Karjalan katrilli. Seuran kevätjuhlassa ryhmä esitti Karjalan katrillin yhdessä Meilahden- koulun ryhmän kanssa. Ryhmästä osallistui kaksi tanssijaa Barnlek- tapahtumaan Tanskassa kesällä Syyskaudella ryhmä yhdistettiin Meilahden ryhmän kanssa. Ohjaaja oli Johanna Salminen.

6 6 Pohjois- Haagan luokkalaisten ryhmä 2011 Kevätkaudella ryhmä harjoitteli perjantaisin klo Hakavuoren kirkon liikuntasalissa. Harjoituskertoja oli keväällä yhteensä 15, välisenä aikana. Ryhmässä tanssi 8 lasta. Tanssituntien päätavoitteena oli harjoitella Barnlek- tapahtuman yhteistanssit ja niissä tarvittavat askelikot: polkka ja valssi. Ryhmä osallistui lasten kansantanssiryhmien yhteisesitykseen Juurijuhlassa Sello- salissa. Siellä esitettiin Barnlek- tansseista kolme, Paras leikki, Lantti ja Oravanpesä. Samat tanssit esitettiin myös seuran kevätjuhlassa yhdessä Meilahden ryhmän kanssa. Ryhmä lopetettiin syyskauden alussa 2011 liian vähäisen osallistujamäärän takia. Kaisaniemen iltapäiväryhmä 2011 Kevätkaudella ryhmä harjoitteli maanantaisin klo Kaisaniemen ala- asteen liikuntasalissa. Harjoituskertoja oli yhteensä 15. Ryhmässä oli 7 tanssijaa.. Kevätkauden aikana valmistettiin esitys, joka esitettiin seuran kevätjuhlassa Munkkivuoren nuorisotalolla Ohjaajana toimi Salla Korja- Paloniemi. Syyskaudella Kaisaniemen ala- aste harjoitteli keskiviikkoisin, klo (1-4 lk). Syyskauden esitys Huutokatrilli harjoiteltiin seuran joulujuhlaa varten ja esitettiin Munkkivuoren nuorisotalolla. Ohjaaja oli Anu Kokkonen. Lauttasaaren iltapäiväryhmät 2011 Lauttasaaren ala- asteella Pajalahden koulussa oli kansantanssin iltapäiväryhmä, jossa osallistujina oli 1-2 luokkalaisia. Harjoitukset olivat keskiviikkoisin klo Kauden aikana harjoiteltiin mm. tansseja ankeliini ja parasleikki, tehtiin erilaisia tanssillisia harjoituksia, joissa opittiin askeleita, koordinaatiota ja tanssi- ilmaisua sekä myös leikittiin. Ryhmä esiintyi Karjalan Nuorten kevätjuhlassa sekä joulujuhlassa Ohjaaja oli keväällä 2011 Eero Hietanen ja syksyllä 2011 Anu Kokkonen. Kansantanssin toinen iltapäiväkerho Lauttasaaressa toimi myös Pajalahden koulussa. Ryhmä aloitti neljännen toimintavuotensa syksyllä Ryhmässä oli mukana kuusi 4- luokkalaista tanssijaa Myllykallion koulusta. Syksyllä kokoonnuttiin keskiviikkoisin klo Ryhmä harjoitteli mm. valssia, polska- askelikkoja ja myös erilaisia tanssillisia harjoituksia, joissa opittiin koordinaatiota, kehon käyttöä sekä tanssi- ilmaisua. Ryhmä esiintyi seuran kevätjuhlassa sekä joulujuhlassa , jossa tanssittiin Huutokatrillia ja enkeliskaa. Ohjaaja oli keväällä 2011 Eero Hietanen ja syksyllä 2011 Anu Kokkonen. Ruoholahden ala- asteen 1-2 luokkalaiset 2011 Syksyllä alkoi uusi ryhmä Ruoholahden koululla. Se harjoitteli torstaisin klo (1-2lk). Ryhmä esiintyi Seuran joulujuhlassa esittäen tanssin Ruoholahti Reel. Ohjaaja oli Anu Kokkonen. Töölön ala- asteen 1-2 luokkalaiset Syksyllä 2011 perustettiin uusi ryhmä Töölön ala- asteelle. Ryhmä harjoitteli torstaisin klo Ryhmällä ei ollut esiintymisiä syksyn 2011 aikana. Ohjaaja oli Anu Kokkonen.

7 7 Roihuvuoren Nuorisotalon ryhmä Jippo 2011 Syksyllä 2011 perustettiin Roihuvuoren nuorisotalolle uusi kansantanssiryhmä Jippo. Ryhmä harjoitteli tiistaisin klo yhteensä 10 kertaa, osallistujia oli 7. Ryhmä esiintyi Seuran joulujuhlassa Munkkivuoren sekä Pääkaupungin karjalaisten juhlassa Karjalatalolla. Ohjaajana oli Sini Hirvonen. Keinutien ala- asteen Luova tanssi Ryhmä perustettiin syksyllä 2011, lapsia oli yht. 8, harjoituskertoja 13. Ohjaaja oli Kimmo Alakunnas. Keinutien ala- asteen Hollywood- dance- musikaalitanssi Ryhmä perustettiin syksyllä 2011, lapsia oli 7, harjoituskertoja 12. Ohjaaja oli Kimmo Alakunnas. Laajasalon ala- asteen Hollywood- dance musikaalitanssi Ryhmä perustettiin syksyllä 2011, lapsia oli 6, harjoituskertoja 13. Ohjaaja oli Kimmo Alakunnas. Koulujen teatterikerhot Koulujen teatterikerhoja perustettiin syksyllä 2011 Kallion ala- asteelle, Laajasalon ala- asteelle sekä Meilahden ala- asteelle. Keväällä teatterikerholaisia oli mukana 26 lasta, syksyllä 54 lasta. Teatterikerhojen toiminta noudatti Young Art teatteritoiminnan opetussuunnitelmaa. Poikkilaakson ala- aste 1-2 lk Kerho toimi Jollaksessa jo toista vuotta. Kokoontumiset pidettiin keskiviikkoisin, 1-2 luokkalaiset klo Lapsia oli 15 ja harjoituksia 15 kertaa syksyllä Ohjaaja oli teatteri- ilmaisun ohjaaja (AMK) Sanna Mäkelä. Poikkilaakson ala- aste 3-5 luokkalaiset Kerho kokoontui keskiviikkoisin klo Lapsia oli 12, harjoituksia 15 kertaa syksyllä Ohjaaja oli Sanna Mäkelä. Kallion ala- aste 2011, 1-2 lk Ryhmä perustettiin syksyllä 2011, ryhmä kokoontui 14 kertaa, osallistujia oli 10 lasta. Ohjaaja oli Sanna Mäkelä. Kallion ala- aste 2011, 3-6 lk Ryhmä perustettiin syksyllä 2011, ryhmä kokoontui 14 kertaa, osallistujia oli 11. Ohjaaja oli Sanna Mäkelä. Laajasalon ala- aste 2011, 3-6 lk Ryhmä perustettiin syksyllä Ryhmä kokoontui tiistaisin klo , lapsia oli 7 ja kokoontumisia 11. Ohjaaja oli Sanna Mäkelä. Laajasalon ala- aste 2011, 1-2 lk Ryhmä perustettiin syksyllä Ryhmä kokoontui maanantaisin klo Lapsia oli vain 3 ja ryhmä lopetettiin syyskuussa. Ohjaaja oli teatteri- ilmaisun ohjaaja (AMK) Petra Haapio.

8 8 Meilahden ala- aste 2011, 2-3 lk Ryhmä perustettiin syksyllä Ryhmä kokoontui tiistaisin klo Lapsia oli 10 ja kokoontumisia 11. Ohjaaja oli Petra Haapio. NUORI TAIDE YOUNG ART on Suomen Nuorisoseurojen Liiton 1996 rekisteröimä tuotemerkki. Tuotemerkkiä käyttävät järjestön piiri- ja paikallistason yksiköt palvelutarjonnassaan, joka täyttää Nuori Taide - toiminnalle määritellyt tunnuspiirteet. Tavoitteet Young Art - teatteriryhmän opetussuunnitelman tavoitteet keskittyvät lapsen ja nuoren kokonaisvaltaisen kasvun ja ilmaisun tukemiseen ja teatteritaiteen ja taiteellisen ajatte lun kehittämiseen. Young Art - ryhmässä teatteria lähestytään tunteiden, tuntemusten, ajatusten ja pyrkimysten ilmentäjänä. Teatteritaiteen omakohtaisen tekemisen lisäksi lapset ja nuoret saavat avaimia teatterilukutaitoon sekä tuntemusta paikallisten kulttuurilaitosten toiminnasta. Toiminta- ajatuksen ytimenä on ryhmän sisäisen luottamuksen luominen niin, että ryhmä tukee ja vahvistaa lapsen ja nuoren minuutta. Positiivisia kokemuksia saadaan toiminnan kautta, jolloin sosiaalinen ja yksilöllinen tapahtuvat samassa tilassa. Young Art - teatteriryhmä on avoin sosiaalinen tila, jossa ohjattu yhteinen tekeminen kehittää sekä vuorovaikutustaitoja että lapsen ja nuoren valmiutta tunnistaa omia tuntemuksia, subjektiivisia kokemuksia ja ymmärrystä itsestä. Kalevan Nuorten muu toiminta Lasten kansantanssin teemapäivä La klo , Juuri- juhlien yhteydessä Sello- salissa Espoossa, Karjalan Nuorten kouluissa toimivat kansantanssiryhmät osallistuivat lasten kansantanssiryhmien yhteisesitykseen. Lasten hiihtolomaleiri Seura järjesti koululaisten hiihtoloman aikana päiväleirin (ma- ke) klo Kyseessä oli ala- aste ikäisille lapsille suunnattu taidepainotteinen päiväkerho Karjalan Nuoret Clubilla, Hinta: kolme päivää 75 /lapsi tai yksi päivä 25 /lapsi. Leirillä oli ohjattua toimintaa musisoinnista ilmaisuun, tanssiin, tarinointiin ja askarteluun. Omia soittimia sai ottaa mukaan. Teemana oli Kalevalasta tarinoita. Leirille osallistui 11 tyttöä ja 2 poikaa iältään 7-11 vuotta. Ohjaajina: musiikkipedagogi Saija Teirikangas, teatteri- ilmaisun ohjaaja Sanna Mäkelä, lastentarhanopettaja/muusikko Anna Kattainen, tanssija/pedagogi Emilia Laitala. AIKUISTEN JA NUORTEN HARRASTUSTOIMINTA Karjalan Nuoret ry:ssä toimivat vuoden 2011 aikana seuraavat yli 16- vuotiaiden nuorten ja aikuisten kerhot: Antin tanssit Karjalan Nuorten Antin pyöri kevään Antin tanssit on tarkoitettu aiemmin tanssineille, joilla harrastus on syystä tai toisesta jäänyt viime aikoina vähemmälle. Tansseissa palautettiin mieliin tuttuja perusaskeleita ja käytiin myös tuttuja peruskuvioita ja erilaisia variaatioita lävitse. Ryhmän toiminnalla tavoitellaan tanssijoita tutun harrasteen pariin ja seuran jäseniksi tarjoten samalla myös mahdollisuuden edetä aikanaan Kärri- ryhmään. Antin tanssit järjestettiin tiistai- iltaisin Sibelius- Akatemian tiloissa Pitäjänmäellä ja kukin kerta kesti kaksi tuntia. Kevätkaudella kävijöitä oli 7. Syksyllä kurssia ei jatkettu vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Yksi ryhmäläinen kuitenkin siirtyi tanssimaan Kärriin. Ohjaaja oli Antti Savilampi

9 9 Aikuisten kanteleryhmä Kokoontui maanantai klo KN- Clubilla. Osallistujia oli syksyllä 2011 vain 2, ryhmä jouduttiin lopettamaan. Ohjaaja oli Saija Teirikangas. Kansanlauluryhmä Kansanlauluryhmä jatkoi syksyllä 2010 aloitettua toimintaansa. Ryhmä kokoontui viikoittain kevään ajan 15 kertaa, syksyn ajan 16 kertaa. Harjoitukset olivat tiistaisin klo KN- Clubilla, osallistujia oli n. 10 ja ryhmän ohjaajana toimi Juulia Salonen. Ryhmässä oli kaikenikäisiä aikuisia ja yhteishenki oli hyvä. Kauden aikana tutustuttiin suomalaisen kansanlaulun eri tyyleihin: runolauluun, rekilauluun, polskaan ja balladeihin. Ryhmässä laulettiin aluksi yksiäänisesti, myöhemmin syksyllä kokeiltiin myös stemmoissa laulamista ja riffejä. Ryhmä esiintyi Helsinki päivän tapahtumassa Soutustadionilla yhdessä pelimanniryhmän kanssa sekä Karjalan Nuorten Clubin 30- v juhlassa. Kärri Kärri on aikuisten tanhuryhmä, joka on toiminut keskeytyksettä luvulta asti. Kärrille vuosi 2011 oli menestyksekäs ja kiireinen, mutta myös muutoksen vuosi. Vuosi alkoi helmikuussa tehdyllä päätöksellä osallistua huhtikuussa Suomen Nuorisoseurojen Liiton luokitteluun, josta tulikin erittäin menestyksekäs tapahtuma Kärrin tultua luokitelluksi pienen tauon jälkeen jälleen mestaruussarjaan yli 55- vuotiaiden sarjassa! Kevään ja alkukesän aikana oli useita esiintymisiä ja huipentumana oli heinäkuinen Kaustisen kansanmusiikkijuhla ja Kärrin yleisöä herkistänyt osallistuminen keskiviikkoillan Antin juhlakonserttiin. Lokakuussa Kärri osallistui Tampereella Tanssimaniassa sekä koreografiakilpailuun että illan Ajassa on maniaa - konserttiin. Illan konsertti Ensio Vaarnan kukituksineen jäi kaikille mieleen. Kärriläisiä osallistui myös muihin tapahtumiin, merkittävimpien ollessa perinteinen Hakkapeliitta tapahtuma Tammelassa sekä Helsingin Juhlaviikkojen Le Voyage tanssiteos. Le Voyage n tanssijat oli koottu pääkaupunkiseudun tanssin harrastajista, orkesterina oli Helsingin kaupunginorkesteri johtajanaan Johan Storgård ja kuorona espoolainen Murtosointu johtajanaan Seppo Murto. Produktioon osallistui 7 kärriläistä. Keväällä oli 3-5 tunnin Le Voyage harjoituksia 11 kertaa ja kesätauon jälkeen 12 kertaa. Harjoittelu huipentui elokuun lopussa kolmeen hienoon esitykseen Helsingin Kaapelitehtaalla. Kärri jatkoi talkootyönä veden kuljetusta Seurasaarisäätiön kioskille. Tammi- huhtikuussa vesi kuljetettiin viikoittain (15 kertaa) Tomtebosta ja marras- joulukuussa Seurasaaren Isännäntalon saunasta (9 kertaa). Kuljetukseen osallistui 8 kärrilaista ja kuljetettu vesimäärä oli 100 litrasta 200 litraan (toki läheskään kaikkea ei aina ollut käytetty). Karjalan Nuorten emännöinti, vahva edustus johtokunnassa, Clubin 30- vuotisjuhlan järjestelyt sekä lasten konsertin ja joulujuhlan järjestelyt olivat näkyvimpiä Kärrin tehtäviä seuran sisällä. Vuosi 2011 jää Kärrin osalta historiaan myös muutoksen vuotena. Kärrissä jatkui jo edellisenä vuonna alkanut sukupolvenvaihdos pitkään ryhmässä tanssineitten lopettaessa aktiivisen harrastuksen. Ryhmän onneksi loppuvuodesta 2011 entisiä Karjalan Nuorten nuorisoryhmäläisiä sekä myös muissa ryhmissä tanssineita henkilöitä liittyi ryhmään. Aktiivista toimintaa on siis lupa odottaa.

10 10 Säestäjinä esityksissä ja viikonloppuharjoituksissa olivat Kaisa Kauppinen (hanuri) ja Paula Rantamäki (viulu). Jari Komulainen (hanuri) säesti Kivelän sairaalan esityksessä. Oulun kansantanssiopiskelijoiden laulukuoro tuki esitystämme luokittelussa ja Kaustisen kansanmusiikkijuhlan konsertissa. Harjoituksissa tanssittiin pääsääntöisesti äänitteiden säestämänä. Kärrin ohjaaja oli Antti Savilampi. Antin ollessa estynyt häntä sijaisti Kalevi Sibenberg (19.1., Vesa Kari säesti) ja Salla Korja- Paloniemi (12.10.). Vuoden 2011 lopussa Kärri- ryhmään kuului 25 aktiivista tanssijaa. Harjoituksiin osallistui vuoden 2011 aikana viikoittain tanssijaa. Ryhmän uudistumista kuvaa myös aktiiviryhmän keski- iän laskeminen pitkästä aikaa alle 60 vuoden ollen vuoden 2011 lopussa 58,8 vuotta. Kärrin talousasioita hoiti vuoden 2010 aikana Aila Valkama ja muita asioita Tapio Kenttä koko ryhmän tuella ja avustuksella. Kärri harjoitteli keskiviikkoisin klo Munkkivuoren nuorisotalo Kameleontissa. Kevätkaudella ( ) harjoituksia oli 21 ja syyskaudella ( ) 16 kertaa. Tämän lisäksi helmikuussa pidettiin viikonloppuharjoitukset perjantaista sunnuntaihin Karkkilan Vuotinaisissa. Heinäkuussa oli ylimääräinen harjoituskerta Munkkivuoressa ja Suomenlinnan Kuntomaneesilla pidettiin pitkä lauantaiharjoitus syyskuussa. Harjoituksissa ohjelmistoon kuuluvien sikermien ja tanssien harjoittelun lisäksi huolehdittiin peruskunnosta, kehon huollosta ja yleisestä, sekä fyysisestä että henkisestä hyvinvoinnista ja tasapainosta. Harjoitukset olivat joko opintokerhoja tai kursseja, joihin molempiin saatiin valtionapua Opintokeskus Kansalaisfoorumin kautta. Esiintymiskorvauksia saatiin jonkin verran ja samoin talkootyönä suoritetusta vedenkuljetuksesta Seurasaarisäätiön kioskille saatiin rahaa kuluihin. Suuri osa ohjaus- ja muista kuluista katettiin kuitenkin tanssijoiden omilla jäsen- ja kurssimaksuilla. Kärrin ohjelmisto (harjoitukset ja esitykset) vuonna 2011: Tanssisikermät: Luokittelusarja : Katrilli Kiestingistä (trad), Piiripolkka (trad.), Rakkauslaulut (Antti Savilampi, säv. Jari Komulainen, sanat Kanteletar), Katrilli Uhtualta (trad.) Munkkivuori sarja : Ruotsinkatrilli Viitasaarelta (trad), Varri (trad), Kahilaisen hyppy (Jukka Saari), Katrilli Uhtualta(trad). Pispalan Sottiisin Keväästä kesään sarja (Antti Savilampi: Quatrilli, Talkoojesurkka, Nouse lempi liehumahan, Häämenuetti, Hardpolska) Röntyskät (Kolmi, Udmurtialainen kisa, Liilei lailei), sekä Lappeenrannan yhteisesityksen Häätanssi ja Evakkoonlähtötanssi. Yksittäiset tanssit: Anianpellon jenkka (Helvi Jukarainen), Ei meitä surulla ruokita, Emeli - katrilli (Antti Savilampi), Heikkilä (trad), Juhlavalssi (Helvi Jukarainen), Kahilainen (trad), Kahilaisen hyppy (Jukka Saari), Karjalaisen katrilli (Antti Savilampi), Katrilli Ahvensalmelta (trad), Katrilli Aunuksesta (trad), Katrilli Kiestingistä (trad), Katrilli Pomarkusta (trad), Katrilli Uhtuasta (trad), Kazazok, Kerenski, Kävelin kesäillalla, Lappfjärdin menuetti ja polska (trad), Nuotan repiäinen (trad), Piiripolkka (trad), Poromiehen polska (Satu Niiranen), Prihatsu, Ruha (trad), Ruotsinkatrilli Viitasarelta (trad), Selän vahetus, Stora själen, Tiukan menuetti ja polska (trad), Uusi lähtö (Susanna Kivinen ja Antti Savilampi, musiikki Myllärit)

11 11 Kärrin esiintymiset ja tapahtumat Esityksissä säestys Kaisa Kauppinen (hanuri) ja Paula Rantamäki (viulu), ellei muuta mainintaa Esitys: Suomen Nuorisoseurojen liiton luokittelut, Siltasali, Jyväskylä 17 tanssijaa, Laulajina 6 Oulun kansantanssiopiskelijaa Tulos: Mestaruussarja yli 55- vuotiaiden sarjassa Osallistuttiin KN Clubi- iltaan Kaatuneiden muistopäivän tilaisuus Hietaniemessä, Karjalaan jääneiden muistopatsaalla. Seuran lippu paikalla, kaksi kärriläistä lipunkantajana ja airueena Esitys: Pääskyn kevätkarkelot, Karjalatalolla, Helsinki 8 tanssijaa 8.6. Esitys: Munkkivuoren Kyläjuhla, Helsinki 12 tanssija, säestys Paula Rantamäki Esitys: Seurasaaren Antinaukio 17 tanssijaa Esitys: Kivelän sairaala puutarhajuhla; Helsinki 9 tanssijaa, säestys Jari Komulainen Esitys: ESPA Folk, Esplanadin lava, Helsinki 13 tanssijaa Saunailta Penedon brasilialaisten kanssa Karjalaisten kesäkodilla Kaustisen kansanmusiikkijuhlat, Kaustinen Esitys: Antin juhlakonsertti, Päälava 16 tanssijaa, Luokittelusarja Esitys: Juhlapiha, 16 tanssijaa, Ruotsinkatrilli Viitasaarelta, Udmurtialainen kisa, Kahilaisen Hyppy ja Kuivajärven katrilli huutokatrillina ja Luokittelusarja Hakkapeliittatapahtuma, Tammela. Mukana kärrilaisiä: Aila, Hilkka, Lissu,.. Mukana 3 kärriläistä tanssimassa hovitansseja sekä kuninkaan hoviväkenä Le Voyage, Helsingin juhlaviikot, Mukana tanssimassa 7 kärriläistä Tanssimania, Tullikamarin Pakkahuone, Tampere Esitys:Koreografiakilpailu, Uusi lähtö (kor. Susanna Kivinen ja Antti Savilampi) Esitys: Ajassa on mainiaa - konsertissa 17 tanssijaa Aleksis Kiven päivän juhla, Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ja läheiset ry, Helsinki Esitys ja yleisötanssitusta, 4 tanssijaa Clubin 30- v juhla. Kärri osallistui aktiivisesti järjestelyihin. Esityksenä kahden parin huutokatrilli Kansanmusiikin isompi ilta, Musiikkitalo, Helsinki. Kärrilaisia ison salin konsertissa yli Seurasaarisäätiön Aila Nieminen, 50 v- kakkukahvit. Tapio Kenttä ja kolme kärriläistä vei Kärrin lahjan Lasten joulujuhla, Munkkivuoren Nuorisotalo konsertti 6 kärriläistä hoitamassa järjestelyjä ja bufettia Töölön Viuluklubi Töölön viuluklubi on osa Karjalan Nuoret ry:n aikuisten musiikkitoimintaa. Viuluklubi toimi keväällä 2011 kahdeksana maanantaina ja syksyllä 2011 seitsemänä keskiviikkona klo Karjalan Nuorten Clubilla. Keväällä ja syksyllä 2011 Töölön viuluklubilla osallistujia oli kuudesta kahdeksaan. Ohjajana toimi kansanmusiikin maisteri Pauliina Pajala.

12 12 Viuluklinikka Matkailukerho Töölön viuluklubi on avoin kaikille viulisteille, joilla on perustaidot viulunsoitossa. Kevään ja syksyn aikana perehdyttiin uusmaalaiseen ja pohjoismaiseen kansanmusiikkiperinteeseen, soittaen kappaleita eteläisestä Suomesta Länsi- Uudenmaan seudulta. Kävimme läpi myös kansanmusiikkimateriaalia muualta Suomesta mm. eri viulupelimanneilta sekä tanssimusiikkia. Viuluklubin tavoitteena oli soittamisen ja musisoimisen muodot viuluyhtyeessä. Näin ollen Viuluklubin sisältöön kuului myös eri tanssilajien komppien harjoituttaminen sekä stemmasoitto ja niiden luominen. Töölön viuluklubi esiintyi Kaustisen Kansanmusiikkijuhlilla 2011, Karjalan Nuoret ry:n Klubin 30- vuotis juhlissa KN- Clubilla, Perinnearkku ry:n Jameissa ravintola Black Doorissa, Helsingissä. Viuluklinikka- workshop on osa Karjalan Nuoret ry:n musiikkitoimintaa. Viuluklinikka tarjoaa työpajoja, yhteissoitantaa, tietoa soitinhuollosta ja soittoergonomiasta sekä alan ykkösnimien vierailuita. Viuluklinikat ovat kaikille viulunsoitosta kiinnostuneille avoimia workshoppeja. Niitä järjestetään noin kerran kuussa, kuun viimeinen lauantai KN- Clubilla klo Vuonna 2011 viuluklinikoita järjestettiin yhteensä kuusi kertaa Marianne Maans, suomalaisen ja suomenruotsalaisen kansanmusiikin taitaja Mauno Järvelä Marianne Maans Vidar Skrede, norjalaismuusikko, joka taitaa viulun lisäksi hardangerviulun, ja kitaran soiton Arto Järvelä, pelimanniviulisti. Vuoden 2011 aikana Viuluklinikoihin osallistui keskimäärin soittajaa. Aikuisten viuluklinikkalaisia osallistui Kaustisen Kansanmusiikkilestivaaleilla Mauno Järvelän johtamaan konserttiin sekä tanssisoittoon sekä Folklandia 2012 risteilylle ( ) Töölöläisen Kulttuurikerhon, Siltasaariseuran ja Karjalan Nuorten yhteinen matkailukerho jatkoi toimintaansa Ryhmä kokoontuu Karjalan Nuorten Clubilla noin kerran kuukaudessa torstaisin klo 17.00, keväällä 3 ja syksyllä 4 kokoontumista. Kerhoilloissa käsitellään maita ja alueita matkailun kannalta sekä muita matkailuun liittyviä asioita kuten vakuutukset, terveyteen liittyvät asiat jne. Matkailukerhon puheenjohtajana toimi Leena Huhtala Töölöläisen Kulttuurikerho ry:stä SENIORITOIMINTA Ikinuoret ja Hurjat Seuran varttuneempien jäsenten kaksi kerhoa, Ikinuoret ja Hurjat, toimivat yhdessä. Säännöllisiä kokoontumisia ei kertomusvuoden aikana ollut. Kerhon jäsenet tapasivat ystävänpäivälounaalla Järvenpäässä sekä teattereissa ja seuran järjestämissä tilaisuuksissa. Ryhmien vetäjä on Raija Mäkinen Kuntouttava laulujumppa Kustaankartanossa aloitettiin kuntouttavan laulujumppa lievästi muistisairaille vanhuksille. Toiminta on käynnissä osastolla E2 noin hengen ryhmissä. Vanhukset ovat kuntonsa puolesta pyörätuolissa istuvia, mutta kykenevät vuorovaikutteiseen toimintaan ja pystyvät seuraamaan annettuja ohjeita ja esimerkkiliikkeitä.

13 13 Hoitajat tuovat vanhukset tilaan, jossa laulujumppa pidetään, mutta heitä ei tarvita avustamaan laulujumppatuokiossa, vaan vanhukset pystyvät omatoimisesti seuraamaan ryhmän mukana. Tarkoituksena on luoda malli, johon myöhemmässä vaiheessa voidaan ottaa omaiset mukaan. Nyt tunnit on pidetty aamupäivällä, jumppatuokion kesto on 45 min. Ryhmiä vetää musiikinopettaja Saija Teirikangas, joka on lisäkouluttautunut kehorytmiikkaan ja kehittänyt laulujumppaa lähes kaikille ikäryhmille sopivaksi. MUU TOIMINTA Clubi KN- Clubi osoitteessa Topeliuksenkatu 3b, Helsinki, oli ahkerassa käytössä koko vuoden Clubilla harjoittelivat säännöllisesti Tenavat, Rokkikanteleet, Kansanlauluryhmä, Töölön viuluklubi, Viuluklinikka workshopit, Tempoa Tenaviin, Matkailukerho ja Kuokkavieraat- lauluyhtye (joka ei ole jäsen). Clubilla pidettiin seuran kokoukset ja siellä kokoontuivat seuran työryhmät. KN- Clubi antaa seuralle mahdollisuuden järjestää pienimuotoisia juhlia ja muita tapahtumia. KN- Clubilla ovat myös seuran omat kangaspuut jäsenten ja kerhojen kudontakäyttöä varten. Huoneistoa annettiin myös yhteistyöyhdistysten sekä Karjalan Nuorten jäsenten henkilökohtaiseen, satunnaiseen käyttöön. Clubin isäntänä toimi Ensio Vaarna ja emännyydestä vastasi Marke Sihvola. HALLINTO JA TUKITOIMINTA V ARSINAISET KOKOUKSET JOHTOKUNTA Seuran kevätkokous oli KN- Clubilla Kokouksessa hyväksyttiin seuran toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2010 sekä myönnettiin vastuuvapaus johtokunnalle ja muille tili- ja vastuuvelvollisille. Kokouksessa myös valittiin johtokuntaan vuodeksi 2011 Marke Utti- Sihvola johtokunnasta eronneen Riikka Laineen tilalle. Syyskokous pidettiin KN- Clubilla Kokouksessa valittiin puheenjohtajaksi Jussi Tarkkanen sekä päätettiin johtokunnan jäsenmääräksi kahdeksan ja valittiin johtokunnan jäsenet erovuoroisten tilalle. Seuran toimintasuunnitelma sekä talousarvio vuodelle 2012 hyväksyttiin. Johtokuntaan kuului vuonna 2011 puheenjohtaja ja kahdeksan jäsentä. Seuran puheenjohtaja oli Jussi Tarkkanen. Johtokunnan jäseninä olivat Anu Haapoja, Tapio Kenttä, Anja Lehtinen, Sari Parkkinen, Maiju Salakari, Tuija Tuppurainen, Marta Turunen ja Marke Utti- Sihvola. Seuran varapuheenjohtaja oli Anja Lehtinen, sihteeri Maiju Salakari ja jäsensihteerinä toimi kerhotoiminnan koordinaattori Pauliina Pajala toukokuuhun asti ja Susanna Laine elokuusta 2011 lähtien. Toimintavuoden aikana johtokunta kokoontui 9 kertaa. T OIMINNANTARKASTAJAT Yhdistyslain muutos koskien tilintarkastusta mahdollistaa sen, että seurassamme tarkastus voidaan toteuttaa myös toiminnantarkastuksena. Edellisvuoden syyskokous oli valinnut kaksi toiminnantarkastajaa tarkistamaan vuoden 2011 kirjanpidon ja tilinpäätöksen sekä näille varamiehet. Varsinaisia toiminnantarkastajia olivat Paavo Manninen ja Eira Palomäki sekä varalla Hilkka Moisander ja Marjatta Myyrä.

14 14 T IEDOTUSTOIMINTA H ENKILÖSTÖ T ALOUS Seuran jäsenlehti Kaiku ilmestyi 5 kertaa. Lehden julkaisutoimikuntaan kuuluivat Martti Tanner (taitto), Jussi Tarkkanen, Anja Lehtinen, Marta Turunen, Vesa Kari, Pauliina Pajala (kevätkausi), Susanna Laine (syksystä alkaen) ja Marja Selänne. Lehti lähetettiin jokaiseen jäsenperheeseen ja yhteistyötahoille. Johtokunnan ja kerhojen pääasiallinen tiedotusmuoto on sähköposti. Sähköpostin käyttöä on lisätty myös koko jäsenistölle tarkoitetussa tiedottamisessa, mutta tämä toiminta vaatii vielä kehittämistä. Lisäksi Kaiun jakelua sähköisesti on myös suunniteltu. Kaiku- lehteä ei suunnitelmista poiketen saatu vuonna 2011 luettavaksi Karjalan Nuorten kotisivulla. Vuoden 2010 lopussa siirryttiin käyttämään uutta Nuorisoseurarekisteriä. Toiminnasta tiedotettiin yleisölle sanomalehtien Minne mennä, Menovinkit ja muilla maksuttomilla palstoilla. Kerhojen toiminnasta ilmoitettiin myös maksullisilla ilmoituksilla ilmaisjakelulehdessä Helsingin Uutiset ja Töölöläinen. Karjalan Nuorten esitettä päivitettiin ja jaettiin erilaisissa tapahtumissa ja vietiin mm. nuorisotaloille ja kirjastoihin. Mainoksia toiminnasta on myös viety mm. kauppojen ilmoitustauluille. Karjalan Nuorille on myös Facebook profiili ja profiili kansanmusiikki.fi portaalissa. Seuran kotisivun päivittämistä ja käyttöä osoitteessa on tehostettu. Seuralla oli osapäiväinen palkattu kerhotoiminnan koordinaattori, keväällä 2011 Pauliina Pajala (30.4. asti) ja elokuusta alkaen Susanna Laine. Koordinaattorin tehtävänä on tapahtumien suunnittelu ja tiedotus, jäsenrekisterin ylläpito, jäsenmaksuista huolehtiminen, lehtijuttujen kirjoittaminen ja lähettäminen lehtiin, kontaktien luominen, avustushakemusten kirjoittaminen, johtokunnan kokouksiin osallistuminen, nettisivujen päivityksessä avustaminen, kontaktit KN ohjaajiin ja jäseniin ym. seuran toimintaan liittyvät esille tulevat asiat. Työaika oli 15h/vko ja työskentelytila Kalevan Nuorten Uudenmaan piirin toimistolla Munkkivuoressa, Raumantie 5. Tämän lisäksi Karjalan Nuorilla oli seuraavia tuntiopettajia kerhotoiminnassa: Johanna Salminen, Eero Hietanen, Anu Kokkonen, Salla Korja- Paloniemi, Sari Parkkinen Sanna Mäkelä, Petra Haapio, Kimmo Alakunnas, Titta Tuulispää, Antti Savilampi, Pauliina Pajala, Elina Lajunen, Mauno Järvelä, Anna Kattainen, Kasimir Baltzar, Sini Hirvonen, Juulia Salonen, Eeva Rantala, Aino Voutilainen, Marianne Maans, Saija Teirikangas. Varainhankintaa toteutettiin keräämällä jäsen- ja kerhomaksuja, järjestämällä tapahtumia ja arpajaisia. Suomen Nuorisoseurojen Liiton suruadresseja, seuran logolla varustettuja T- paitoja ja seuran jäsenistä otettuja kansallispukupostikortteja on myynnissä. Kerhot saivat jonkin verran esiintymispalkkioita ja matkakorvauksia. Aikuisryhmistä Kärri joutui kustantamaan osan harjoitus- ja esiintymistoiminnastaan itse.

15 15 Avustuksia on saatu seuraavilta tahoilta ja seuraaviin käyttötarkoituksiin: Helsingin kaupungin sosiaalivirasto: Seniorien laulujumppaan 1000 Lasten musiikkitoimintaan 900 Aune ja Allan Tolvasen säätiö: Koululaisten kansantanssi- ja teatterikehojen kuluihin yhteensä Kansantanssiryhmä Kärrin tanhukursseihin ELY- keskus: Lasten ja nuorten harrastustoimintaan Eteläkarjalaisen nuoriseuratyön tukisäätiö 2600 : Clubitilan kuluihin Seuran jäsenhankinnan ja muun toiminnan kuluihin Töölön Rotaryklubi 750 : Stipendi Lasten ja nuorten toiminnan kehittämiseen Seuran taloudenhoitajana toimi Anu Haapoja ja kirjanpidosta vastasi Tilitalli Oy. Toimintavuoden tulos osoittaa 2990,81 euron alijäämää.

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 1. YLEISTÄ 1.1. KESKEISTÄ Seuran toiminta on pääasiassa perustunut vuodelle 2014 hyväksyttyyn toimintasuunnitelmaan. Seura on tarjonnut jäsenistölle mahdollisuuden päästä

Lisätiedot

ETELÄ-HÄMEEN KALEVAN NUORET ry. TOIMINTAKERTOMUS 2011

ETELÄ-HÄMEEN KALEVAN NUORET ry. TOIMINTAKERTOMUS 2011 ETELÄ-HÄMEEN KALEVAN NUORET ry. TOIMINTAKERTOMUS 2011 2 Sisällysluettelo Yleistä Johdanto - Tekemisen riemua 3 Nuorisoseuratoiminnan suunnat 2010-2012 4 1. Kalevan Nuorten toiminta Etelä-Hämeessä 5 Etelä-Hämeen

Lisätiedot

KALEVAN NUORTEN LIITTO TOIMINTAKERTOMUS 2010. Hyväksytty valtuuston kokouksessa 21.5.2011

KALEVAN NUORTEN LIITTO TOIMINTAKERTOMUS 2010. Hyväksytty valtuuston kokouksessa 21.5.2011 KALEVAN NUORTEN LIITTO TOIMINTAKERTOMUS 2010 Hyväksytty valtuuston kokouksessa 21.5.2011 1 KALEVAN NUORTEN LIITTO RY TOIMINTAKERTOMUS 2010 Sisällysluettelo JOHDANTO 1. JÄRJESTÖTOIMINTA 1.1. Kehittäminen

Lisätiedot

Toimintakertomus 2014. Suomen Nuorisoseurat ry

Toimintakertomus 2014. Suomen Nuorisoseurat ry Toimintakertomus 2014 Suomen Nuorisoseurat ry SISÄLTÖ Johdanto 5 1. Kulttuuri- ja harrastus- ja kansainvälinen toiminta 6 1.1 Kehittäminen ja hanketoiminta 6 1.2 Kerhotoiminta 9 1.3 Koulutus 10 1.4 Tapahtumat

Lisätiedot

Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry.

Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry. Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry. 1 TOIMINTAKERTOMUS 2013 2 Sisällysluettelo JOHDANTO 3 1. KULTTUURI-, HARRASTUS- JA KANSAINVÄLINEN TOIMINTA 4 TAVOITTEET 6 1.1 Kehittäminen ja hanketoiminta 6 1.2. Kerhotoiminta

Lisätiedot

Vuosikertomus 2014 1

Vuosikertomus 2014 1 Vuosikertomus 2014 1 2 Sisältö Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry 5 Puheenjohtajan puheenvuoro 6 Toiminnanjohtajan katsaus 7 Hallinto 8 Edunvalvonta ja järjestötoiminta 10 Tukitoiminta 15 Palvelutoiminta

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2013. Säkylän Naisvoimistelijat ry. sanv.sporttisaitti.com

VUOSIKERTOMUS 2013. Säkylän Naisvoimistelijat ry. sanv.sporttisaitti.com VUOSIKERTOMUS 2013 Säkylän Naisvoimistelijat ry. sanv.sporttisaitti.com SISÄLLYSLUETTELO VUOSI 2013 - YLEISTÄ... 3 SÄKYLÄN NAISVOIMISTELIJAT 2013... 4 KOKOUKSET, STIPENDIT JA MUISTAMISET... 5 ORGANISAATIO...

Lisätiedot

ADOPTIVFAMILJER RF 13.3.2010 TOIMINTAVUOSI 2009

ADOPTIVFAMILJER RF 13.3.2010 TOIMINTAVUOSI 2009 ADOPTIOPERHEET RY, TOIMINTAKERTOMUS ADOPTIVFAMILJER RF 13.3.2010 TOIMINTAVUOSI 2009 Yleistä Kulunut toimikausi oli yhdistyksen kolmastoista. Yhdistyksen toiminnan vakiintuminen jatkui Raha-automaattiyhdistyksen

Lisätiedot

Turun kansantanssin ystävät ry

Turun kansantanssin ystävät ry Turun kansantanssin ystävät ry 2 Tässä Tiedotteessa Kansikuva: Turun Kansantanssin Ystävät edustettuina Sääskipolskassa, Suomen Kansantanssin Ystävien kesäpäivillä Inarissa PUHEENJOHTAJAN KYNÄSTÄ... 3

Lisätiedot

Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Toimintakertomus 2011. Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki

Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Toimintakertomus 2011. Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki Mielenterveysyhdistys HELMI ry Toimintakertomus 2011 Mielenterveysyhdistys HELMI ry Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki Mielenterveysyhdistys HELMI ry Toimintakertomus 2011 sivu 2 Sisällys 1. HELMI ry:n

Lisätiedot

Henrik Dettmann: Helsingin NMKY on antanut iloa, kokemuksia ja elinikäisiä ystäviä

Henrik Dettmann: Helsingin NMKY on antanut iloa, kokemuksia ja elinikäisiä ystäviä Onnittelen lämpimästi 125-vuotiasta Helsingin NMKY:tä. Yhdistyksen toiminta tuli minulle tutuksi Geneven työvuosien aikana. Namikalaisten globaali ajattelutapa ja hyvällä tavalla arkinen ote elämän tukemiseen

Lisätiedot

Sisältö. Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry Taitto Kirsi Aarnikare. Helsinki 2013. Multiprint Oy

Sisältö. Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry Taitto Kirsi Aarnikare. Helsinki 2013. Multiprint Oy Vuosikertomus 2012 Sisältö Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry 5 Puheenjohtajan puheenvuoro 6 Toiminnanjohtajan katsaus 7 Hallinto 8 Oikeuksienvalvonta ja järjestötoiminta 10 Tukitoiminta 14 Palvelutoiminta

Lisätiedot

Suomen merkittävin kulttuurisen lapsi- ja nuorisotyön toimija. u m. n e

Suomen merkittävin kulttuurisen lapsi- ja nuorisotyön toimija. u m. n e 2013 3 Suomen merkittävin kulttuurisen lapsi- ja nuorisotyön toimija a u m e i r n e Tekemis Osta lapsille ja nuorille mahdollisuus harrastaa. Nuorisoseuran oma verkkokauppa on avattu. Hanki nuorisoseuralahja

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 HÄMEEN PELASTUSLIITTO RY 13.03.2014 TOIMINTAKERTOMUS 2013 YLEISTÄ Valtakunnallisesti vuosi 2013 oli palokuntatoiminnan 175v -juhlavuosi. Järjestäytynyt palokuntatoiminta alkoi maamme ensimmäisen palokunnan,

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO 1

SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO 1 SISÄLLYSLUETTELO Sivu JOHDANTO 1 1 HALLINTO 5 102 Kirkkovaltuusto 6 103 Tilintarkastus 6 104 Kirkkoneuvosto 6 105 Taloushallinto 10 107 Kirkonkirjojenpito 11 108 Kirkkoherranvirasto 11 110 Muu yleishallinto

Lisätiedot

Toimintakertomus Kenttäurheilijat-58 ry

Toimintakertomus Kenttäurheilijat-58 ry Päiväkotilapsia lähdössä 400 metrin juoksuun 12.9.2012 Ville Lampinen Tuomas Kaukolahti Lusikkajuoksuissa 13.5.2012 Toimintakertomus Kenttäurheilijat-58 ry Sisällysluettelo KU-58 toimintakertomus 2013

Lisätiedot

ADOPTIVFAMILJER RF 21.3.2011

ADOPTIVFAMILJER RF 21.3.2011 ADOPTIOPERHEET RY, TOIMINTAKERTOMUS ADOPTIVFAMILJER RF 21.3.2011 TOIMINTAVUOSI 2010 Yleistä Kulunut toimikausi oli yhdistyksen neljästoista. Yhdistyksen toiminnan vakiintuminen jatkui Raha-automaattiyhdistyksen

Lisätiedot

MAALISKUU 2012 numero 44

MAALISKUU 2012 numero 44 MAALISKUU 2012 numero 44 Tampereen Työväenopiston Tanhuajat ry Lehti ilmestynyt vuodesta 1990 lähtien Tanhun Taika Tampereen Työväenopiston Tanhuajat Jäsenlehti TOIMITUS Päätoimittaja Osmo Muro Jukolantie

Lisätiedot

4/ 2011. Julkaisijat: Suomalaisen Kansantanssin Ystävät ry Kansantanssinuorten Liitto ry Pelimannikilta ry. Päätoimittaja: Risto Elo

4/ 2011. Julkaisijat: Suomalaisen Kansantanssin Ystävät ry Kansantanssinuorten Liitto ry Pelimannikilta ry. Päätoimittaja: Risto Elo 4/ 2011 Julkaisijat: Suomalaisen Kansantanssin Ystävät ry Kansantanssinuorten Liitto ry Pelimannikilta ry Päätoimittaja: Risto Elo Osoite: Tanhuviesti / Suomalaisen Kansantanssin Ystävät Döbelninkatu 5

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS. Liisa Lehto-Ääri

TOIMINTAKERTOMUS. Liisa Lehto-Ääri TOIMINTAKERTOMUS 2011 Liisa Lehto-Ääri 1 SISÄLLYS 1. Hallinto 2 2. Kokoukset 2 3. Jäsenet 2 4. Työntekijät 3 5. Puheenjohtajan tervehdys Miksi teemme vapaaehtoistyötä? 3 6. Toimintamuodot 4 6.1. Perhekahvila

Lisätiedot

09 Helsinki Human Rights-säätiön toimintakertomus 2013. Kuva 1; Koristurnauksen yhteiskuva 27.4.2013

09 Helsinki Human Rights-säätiön toimintakertomus 2013. Kuva 1; Koristurnauksen yhteiskuva 27.4.2013 09 Helsinki Human Rights-säätiön toimintakertomus 2013 Kuva 1; Koristurnauksen yhteiskuva 27.4.2013 09 Helsinki Human Rights -säätiö Toimintakertomus 2013 2 Sisällysluettelo 09 Helsinki Human Rights-säätiön

Lisätiedot

Lapsia, nuoria Suomen huippuyleisurheilijoita ja kuntoilijoita, veteraaneja. KU-58:lla tarjontaa kaikille

Lapsia, nuoria Suomen huippuyleisurheilijoita ja kuntoilijoita, veteraaneja. KU-58:lla tarjontaa kaikille Lapsia, nuoria Suomen huippuyleisurheilijoita ja kuntoilijoita, veteraaneja KU-58:lla tarjontaa kaikille Kenttäurheilijat-58 Toimintakertomus 2014 Sisällysluettelo KU-58 toimintakertomus 2014 2 / 21 Puheenjohtajan

Lisätiedot

Vuosikertomus 2012 SUVAITSEVAISUUS LUOTTAMUS LUOVUUS YHTEISTYÖ AVOIMUUS

Vuosikertomus 2012 SUVAITSEVAISUUS LUOTTAMUS LUOVUUS YHTEISTYÖ AVOIMUUS Vuosikertomus 2012 SUVAITSEVAISUUS AVOIMUUS LUOTTAMUS LUOVUUS YHTEISTYÖ PÄÄMÄÄRÄMME Voimia vanhemmille, mahdollisuuksia lapsille ARVOMME Suvaitsevaisuus, avoimuus, luottamus, luovuus, yhteistyö Pienperheyhdistys

Lisätiedot

Toimintakertomus 2012-2013 Järvenpään Voimistelijat ry 26.11.2013

Toimintakertomus 2012-2013 Järvenpään Voimistelijat ry 26.11.2013 Toimintakertomus 2012-2013 Järvenpään Voimistelijat ry 26.11.2013 2 1. YLEISTÄ Järvenpään voimistelijat ry:n tarjoaa monipuolista voimistelutoimintaa jäsenilleen. Kasvatamme lapsia, nuoria ja aikuisia

Lisätiedot

KARJALAINEN NUORISOLIITTO TOIMINTAKERTOMUS 2011 1 TOIMINTAKERTOMUS 2011

KARJALAINEN NUORISOLIITTO TOIMINTAKERTOMUS 2011 1 TOIMINTAKERTOMUS 2011 KARJALAINEN NUORISOLIITTO TOIMINTAKERTOMUS 2011 1 TOIMINTAKERTOMUS 2011 KARJALAINEN NUORISOLIITTO TOIMINTAKERTOMUS 2011 2 Karjalainen Nuorisoliitto ry TOIMINTAKERTOMUS 2011 1. YLEISTÄ Vuoden 2011 teemana

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2013

Toimintakertomus vuodelta 2013 Mielenterveysyhdistys HELMI ry Pasilan puistotie 7 00240 Helsinki www.mielenterveyshelmi.fi Toimintakertomus vuodelta 2013 Hyväksytty hallituksen kokouksessa 14.4.2014 Hyväksytty sääntömääräisessä kevätkokouksessa

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 TOIMINTAKERTOMUS 2013 Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry HYVÄT TUULET RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 Lauhatuuli Myöhätuuli Hiekkaharjuntie 13 A Lammaslammentie 17 A 01300 Vantaa 01710 Vantaa 09-8734386

Lisätiedot

SAVON LEIJONA 1 SAVON LEIJONA 2013

SAVON LEIJONA 1 SAVON LEIJONA 2013 1 2013 JULKAISIJA: SUOMEN LIONS-LIITTO PIIRI 107-K Päätoimittaja: Airi Leskinen Sivunvalmistus ja painopaikka: Eco Print Oy Mikä laulaen tulee 2 PÄÄKIRJOITUS Mitä me pelkäämme? Vuoden ensimmäisessä valtakunnallisessa

Lisätiedot

IKAALISTEN SEURAKUNTA, VUOSIKERTOMUS 1.1. 31.12.2011

IKAALISTEN SEURAKUNTA, VUOSIKERTOMUS 1.1. 31.12.2011 IKAALISTEN SEURAKUNTA, VUOSIKERTOMUS 1.1. 31.12.2011 YLEISKATSAUS Vuotta 2011 hallitsi suuri talouden epävarmuus koko maassa, mikä aiheutti seurakuntatoiminnassa myös huolien kasvua. Oli nähtävissä, että

Lisätiedot

Monikulttuurisen taidetyön keskus Kassandra ry TOIMINTAKERTOMUS 2009

Monikulttuurisen taidetyön keskus Kassandra ry TOIMINTAKERTOMUS 2009 Monikulttuurisen taidetyön keskus Kassandra ry TOIMINTAKERTOMUS 2009 Kassandra ry, c/o Kulttuuritehdas Korjaamo, Töölönkatu 51b, 00250 Helsinki puh. 010 4399 190, faksi 020 7417 001 kassandra@kassandra.fi

Lisätiedot