Sisältö. LIITE 1 Harrastusryhmiin osallistuneet henkilöt LIITE 2 Tase ja tuloslaskelma

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sisältö. LIITE 1 Harrastusryhmiin osallistuneet henkilöt LIITE 2 Tase ja tuloslaskelma"

Transkriptio

1 Sisältö YLEISTÄ... 2 KATSAUS VUOTEEN JÄSENISTÖ... 2 JÄSENYYDET JA YHTEISTYÖ... 2 VARSINAINEN TOIMINTA... 3 O PINTOKERHO- JA KURSSITOIMINTA... 3 TAPAHTUMAT... 3 M UUT AKTIVITEETIT... 4 KALEVAN NUORTEN HARRASTUSTOIMINTA... 4 Mukelot... 4 Tenavat... 4 Rokkikanteleet... 4 Koulujen kansantanssikerhot... 4 Koulujen teatterikerhot... 7 Kalevan Nuorten muu toiminta... 8 A IKUISTEN JA NUORTEN HARRASTUSTOIMINTA... 8 Antin tanssit... 8 Aikuisten kanteleryhmä... 9 Kansanlauluryhmä... 9 Kärri... 9 Töölön Viuluklubi Viuluklinikka Matkailukerho SENIORITOIMINTA Ikinuoret ja Hurjat Kuntouttava laulujumppa M UU TOIMINTA Clubi HALLINTO JA TUKITOIMINTA V ARSINAISET KOKOUKSET JOHTOKUNTA TOIMINNANTARKASTAJAT TIEDOTUSTOIMINTA H ENKILÖSTÖ TALOUS LIITE 1 Harrastusryhmiin osallistuneet henkilöt LIITE 2 Tase ja tuloslaskelma

2 YLEISTÄ K ATSAUS VUOTEEN 2011 Karjalan Nuorilla oli erittäin vilkas toimintavuosi Uusia iltapäivisin kouluissa pidettäviä tanssiryhmiä ja teatterikerhoja perustettiin lapsille. Kaikki uudet kerhot eivät lähteneet käyntiin osanottajapulan vuoksi, ja vuoden lopulla tanssiryhmiä oli 10 kpl ja teatterikerhoja 7 kpl Helsingissä. Viime vuonna perustetut kansanlauluryhmä sekä viuluklubi vakiinnuttivat toimintaansa, ja Kärri vastasi seuran aikuisten kansantanssitoiminnasta. Clubitilan 30- v juhlat pidettiin syksyllä 2011 ja lisäksi tanssiryhmät esiintyivät kevät- ja joulukonserteissa. JÄSENISTÖ Ikä Miehiä Naisia Ei tied Yht 29 v Joista kunniajäseniä 6 ja ainaisjäseniä v v Ei tied Yht Uusia jäseniä on hankittu lehti- ilmoittelun ja avoimien ovien avulla. Erilaisilla tapahtumilla on myös haettu näkyvyyttä ja tehty seuran toimintaa tunnetuksi. Lapsijäseniä on saatu jonkin verran lisää kouluilla tapahtuvan kerhotoiminnan myötä. Kunniajäsenet Seuran kunniapuheenjohtaja on Sirkka Viitanen. Kunniajäseniä ovat Arvo Lindström, Rainer Maunula, Maire Nenonen, Kalevi Sibenberg ja Kyösti Toivonen. Kuluneena vuonna seura sai vastaanottaa myös suruviestin: Seuran pitkäaikainen aktiivijäsen Eira Salokangas nukkui pois. Eira oli monipuolisesti mukana Karjalan Nuorten sekä myös laajemmin nuorisoseuraliikkeen toiminnassa tanssijana, ohjaajana, kouluttajana sekä toimistotehtävissä. Lisäksi käsityötaito ja kansallispukutuntemus olivat Eiran valtteja. Hänen muistonsa elää Karjalan Nuorissa. Huomionosoitukset Seura muisti yhteistyökumppaneitaan ja ystävyysyhteisöjä näiden merkkipäivinä sekä 50 vuotta tai enemmän täysiä kymmeniä täyttäneitä jäseniään adressilla, kukilla tai onnittelukortilla. JÄSENYYDET JA YHTEISTYÖ Seura oli jäsenenä seuraavissa yhdistyksissä: Saimaan Nuorisoseurat (ent. Eteläkarjalaisten nuorisoseurojen liitto) Pääkaupunkiseudun Karjalaisyhteisöt Pääsky ry (yhteyshenkilö Anja Lehtinen) Aulis ja Raija Mäkinen sekä Anja Lehtinen olivat Pääsky ry:n hallituksessa. Seura toimi yhteistyössä seuraavien yhdistysten kanssa: Uudenmaan Nuorisoseurat ja Kalevan Nuoret (Sari Parkkinen johtokunnassa) Seurasaarisäätiön kansantanssitoimikunta (yhteyshenkilö Anneli Häsä) Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskus / Esplanadi- lava (yhteyshenkilö Pentti Selänne) Karjalan Nuoret oli edustettuna Aune ja Allan Tolvasen säätiössä, missä seuran edustajina olivat Anu Haapoja, Urpu Hurme ja Hannele Nyman.

3 3 VARSINAINEN TOIMINTA O PINTOKERHO- JA KURSSITOIMINTA Opintokerho- ja kurssitoiminta jatkui yhteistyössä Opintokeskus Kansalaisfoorumin kanssa. Yhden opintokerhon kesto saa olla 100 tuntia. Kerhoissa opiskeltiin viulunsoittoa, laulunäytelmää, käsitöitä, seuralehden tekoa, seuran johtamista ja taloudenhoitoa sekä kansantanssia ja sitä tukevia harjoitteita. Seuran opintokerho- ja kurssiohjaajana toimi Aila Valkama K ANSAINVÄLINEN TOIMINTA Karjalan Nuorten koululaisten kansantanssiryhmistä osallistui yhteensä neljä tanssijaa Barnlek- tapahtumaan Tanskassa, Skivessä kesällä Karjalan Nuoret on aloittanut yhteistyön Helsingin seudun Inkeri- seura ry:n kanssa. Inkeri- seuran kautta Juurijuhlien lastentapahtuman 9.4. saatiin vieraaksi lasten kansantanssiryhmä nimeltä "Svetljachki" Pietarin alueelta, Sestroretskista. Seuralla oli vieraana tanhuryhmä Brasiliasta, Penedosta. Ryhmälle järjestettiin illanvietto Karjalaisten kesäkodille sunnuntaina Kesäkodilla vieraille tarjottiin iltapala ja sauna, kerrottiin lyhyesti kesäkodista ja sen toiminnasta. Lopuksi tanssittiin yhdessä kalliolla seuraleikkejä ja yhteistansseja. Lisäksi kärriläiset avustivat penedolaisia, jotta he saivat Seurasaarisäätiöltä esiintymisen Seurasaareen sekä pääsyliput Seurasaaren juhannusvalkeille. Kärri oli Penedossa ryhmän vieraana vuonna 2009 ja nyt penedolaiset olivat vierailulla Suomessa. T APAHTUMAT Lasten lauantaiklubit, KN- Clubi: klo 12-15, Ystävänpäiväkortit ja piparit, ohjaajana Sari Parkkinen 19.3.klo Koko perheen prinsessapäivä, ohjaajana Sanna Mäkelä ja Kimmo Alakunnas klo 11-14, Pääsiäisaskartelu, ohjaajana Sari Parkkinen Hiihtoloman aikainen lasten päiväleiri ma - ke , KN- Clubi. Karjalan Nuorten lasten kevätjuhla La , Munkkivuoren nuorisotalo, Lasten kansantanssikerhojen oma konsertti, jossa oli katsojia tuvan täydeltä. Clubi- ilta, La 7.5., KN- Clubi Aikuisten harrastusryhmille ja kaikille ohjaajille sekä jäsenille tarkoitettu vapaamuotoinen tilaisuus. Yhdessäoloa ja pieniä esityksiä. Clubin 30- v juhla, La , KN- clubi Juhla Seuran jäsenille, niin nykyisille toimijoille kuin entisille aktiiveille. Illan isäntänä ja juontajana toimi Pentti Holopainen. Ruokailun ja kakkukahvien lomassa ohjelmassa oli: Katsaus Clubin alkuajoista (Ensio Vaarna) Muisteloita Clubin ja Seuran toiminnasta ja sattumuksista Kerhojen ohjaajien esittely Musiikki- ja tanssiesityksiä: Kakkunassi, Kansanlauluryhmä, Viuluklubi, Kärri 2 parilla, Vesa Kari, Pauliina Pajala ja Juulia Salonen. Karjalan Nuorten Jouluinen Lasten kansantanssikonsertti, La , Munkkivuoren nuorisotalo Ohjelmassa oli Kuokkavieraiden lauluesitys, lasten kansantanssikerhojen esitykset, yhteisleikkiä, arpajaiset ja joulupukki sekä joulupuuro ja kahvi- buffet. Tapahtumassa oli väkeä tungokseen saakka, noin 150 hlöä.

4 4 M UUT AKTIVITEETIT Karjalan Nuoret oli oli Vallilan Valtterin kirpputorilla mainostamassa seuraa ja keräämässä varoja seuralle. Kaatuneiden muistopäivänä Seura ja seuran lippu olivat mukana Pääsky ry:n järjestämässä muistotilaisuudessa Hietaniemen Karjalaan jääneiden muistopatsaalla. Tilaisuuden jälkeen pidettiin kahvitilaisuus Clubilla. KALEVAN NUORTEN HARRASTUSTOIMINTA Kalevan Nuorten toiminta on alle 16 - vuotiaille suunnattua harrastus- ja kasvatustoimintaa. Karjalan Nuoret ry:ssä toimivat vuoden 2011 aikana seuraavat Kalevan Nuorten lasten ja varhaisnuorten kerhot: Mukelot Mukelot - ryhmä muutettiin syksyllä vuotiaiden lasten kansantanssiryhmäksi, koska keväällä ei samanikäisille suunnattuun aikuis- lapsi- ryhmään tullut osallistujia. Mukeloissa harjoiteltiin rytmissä tanssimista, peruskuvioita ja - otteita sekä laululeikkejä että kansantansseja. Leikkien kautta tutustuttiin suomalaiseen leikki-, laulu- ja tanssiperinteeseen. Mukelot harjoitteli Karjalan Nuorten Clubilla maanantaisin klo yhteensä 12 kertaa ja tanssijoita oli 4. Ryhmä esiintyi Pääkaupungin karjalaisten juhlassa Karjalatalolla 3.12., Seuran joulujuhlassa Munkkivuoren nuorisotalolla ja Haagan sotaveteraanien joulujuhlassa Marjatta- koululla. Ohjaajana toimi Sari Parkkinen. Tenavat Tenavat on Tempoa tenaviin aikuinen- lapsi musiikkiliikuntaryhmä, jossa tanssii 1,5-3 - vuotias lapsi joko vanhempansa tai isovanhempansa kanssa. Tenavat - ryhmässä harjoiteltiin rytmissä tanssimista, peruskuvioita ja otteita. Näiden lisäksi opeteltiin laululeikkejä ja kansantansseja. Leikkien kautta tutustuttiin suomalaiseen leikki-, laulu- ja tanssiperinteeseen. Syksyllä Tenavat esiintyivät seuran joulujuhlassa Munkkivuoren nuorisotalolla ja Haagan sotaveteraanien joulujuhlassa Marjatta koululla yhdessä Mukelot - ryhmän kanssa. Ryhmässä oli yhteensä 13 tanssijaa. Tenavat harjoitteli keväällä sunnuntaisin 10 kertaa ja syksyllä maanantaisin 12 kertaa Karjalan Nuorten Clubilla. Ohjaajana toimi Sari Parkkinen. Rokkikanteleet Maanantai klo , syksyllä 2011 oli vain 3 osallistujaa, kerho jouduttiin lopettamaan. Ohjaaja oli Saija Teirikangas. Koulujen kansantanssikerhot Tanssikerhoja perustettiin syksyllä Roihuvuoren nuorisotalolle, Keinutien ala- asteelle sekä Laajasalon ala- asteelle. Meilahden, Steiner- koulun, Pohjois- Haagan, Kaisaniemen, Lauttasaaren, Ruoholahden sekä Töölön ala- asteilla harjoittelevien kansantanssiryhmien ohjaajat olivat Uudenmaan Nuorisoseurainliiton tanssinopettajia. Muut ohjaajat olivat suorassa työsopimussuhteessa seuraamme. Keväällä toiminnassa oli 55 lasta, syksyllä 78 lasta.

5 5 Meilahden luokkalaisten ryhmä 2011 Kevätkaudella ryhmä harjoitteli maanantaisin klo Meilahden ala- asteen liikuntasalissa. Harjoituskertoja oli yhteensä 16, välisenä aikana. Ryhmässä tanssi 10 lasta. Tanssituntien päätavoitteena oli harjoitella Barnlek- tapahtuman yhteistanssit ja niissä tarvittavat askelikot: polkka ja valssi. Ryhmä osallistui lasten kansantanssiryhmien yhteisesitykseen Juurijuhlassa Sello- salissa. Siellä esitettiin Barnlek- tansseista kolme, Paras leikki, Lantti ja Oravanpesä. Samat tanssit esitettiin myös seuran kevätjuhlassa yhdessä Pohjois- Haagan ryhmän kanssa. Ryhmästä osallistui yksi tanssija Barnlek- tapahtumaan Tanskassa kesällä Syyskaudella harjoitukset pidettiin torstaisin klo Harjoituskertoja oli yhteensä 14, välisenä aikana. Ryhmässä tanssi 13 lasta. Ryhmään tuli uusia tanssijoita, joten kausi aloitettiin tutustumis- ja ryhmäytymisleikeillä sekä perustaitojen kertaamisella. Joulujuhlaan harjoiteltiin esitystanssi nimeltä Meikun katrilli (kor. Johanna Salminen). Ryhmä esiintyi myös Meilahden ala- asteen kahdessa joulujuhlassa. Ohjaaja oli Johanna Salminen. Meilahden luokkalaisten ryhmä 2011 Kevätkaudella ryhmä harjoitteli maanantaisin klo Meilahden ala- asteen liikuntasalissa. Harjoituskertoja oli yhteensä16, välisenä aikana. Ryhmässä tanssi 6 tanssijaa. Tanssituntien päätavoitteena oli harjoitella Barnlek- tapahtuman yhteistanssit ja niissä tarvittavat askelikot: polkka, valssi, vaihtoaskel ja kisa- askel. Ryhmä osallistui lasten kansantanssiryhmien yhteisesitykseen Juurijuhlassa Sello- salissa ja esitti siellä tanssit: Paras leikki, Lantti, Oravanpesä ja Karjalan katrilli. Seuran kevätjuhlassa ryhmä esitti Karjalan katrillin yhdessä Steiner- koulun ryhmän kanssa. Ryhmästä osallistui yksi tanssija Barnlek- tapahtumaan Tanskassa kesällä Syyskaudella harjoitukset pidettiin torstaisin klo Harjoituskertoja oli yhteensä 14, välisenä aikana. Ryhmään yhdistettiin Steiner- koulun ryhmä. Tanssijoita oli yhteensä 6. Joulujuhlaan harjoiteltiin kolmen tanssin esityskokonaisuus. Tanssit olivat Jussi Kaijankankaan ja Eevi Miettisen koreografiat Sisääntulotanssi ja Jenkeliska sekä Anu Kokkosen koreografia Tellusvalssi. Ryhmä esiintyi myös Marjatta- koululla järjestetyssä sotaveteraanien joulujuhlassa. Ohjaaja oli Johanna Salminen. Steiner- koulun 4.luokkalaisten ryhmä 2011 Kevätkaudella ryhmä harjoitteli torstaisin klo Steiner- koululla. Harjoituskertoja oli keväällä yhteensä 16, välisenä aikana. Ryhmässä tanssi 5 tanssijaa. Tanssituntien päätavoitteena oli harjoitella Barnlek- tapahtuman yhteistanssit ja niissä tarvittavat askelikot: polkka, valssi, vaihtoaskel ja kisa- askel. Ryhmä osallistui lasten kansantanssiryhmien yhteisesitykseen Juurijuhlassa Sello- salissa ja esitti siellä tanssit: Paras leikki, Lantti, Oravanpesä ja Karjalan katrilli. Seuran kevätjuhlassa ryhmä esitti Karjalan katrillin yhdessä Meilahden- koulun ryhmän kanssa. Ryhmästä osallistui kaksi tanssijaa Barnlek- tapahtumaan Tanskassa kesällä Syyskaudella ryhmä yhdistettiin Meilahden ryhmän kanssa. Ohjaaja oli Johanna Salminen.

6 6 Pohjois- Haagan luokkalaisten ryhmä 2011 Kevätkaudella ryhmä harjoitteli perjantaisin klo Hakavuoren kirkon liikuntasalissa. Harjoituskertoja oli keväällä yhteensä 15, välisenä aikana. Ryhmässä tanssi 8 lasta. Tanssituntien päätavoitteena oli harjoitella Barnlek- tapahtuman yhteistanssit ja niissä tarvittavat askelikot: polkka ja valssi. Ryhmä osallistui lasten kansantanssiryhmien yhteisesitykseen Juurijuhlassa Sello- salissa. Siellä esitettiin Barnlek- tansseista kolme, Paras leikki, Lantti ja Oravanpesä. Samat tanssit esitettiin myös seuran kevätjuhlassa yhdessä Meilahden ryhmän kanssa. Ryhmä lopetettiin syyskauden alussa 2011 liian vähäisen osallistujamäärän takia. Kaisaniemen iltapäiväryhmä 2011 Kevätkaudella ryhmä harjoitteli maanantaisin klo Kaisaniemen ala- asteen liikuntasalissa. Harjoituskertoja oli yhteensä 15. Ryhmässä oli 7 tanssijaa.. Kevätkauden aikana valmistettiin esitys, joka esitettiin seuran kevätjuhlassa Munkkivuoren nuorisotalolla Ohjaajana toimi Salla Korja- Paloniemi. Syyskaudella Kaisaniemen ala- aste harjoitteli keskiviikkoisin, klo (1-4 lk). Syyskauden esitys Huutokatrilli harjoiteltiin seuran joulujuhlaa varten ja esitettiin Munkkivuoren nuorisotalolla. Ohjaaja oli Anu Kokkonen. Lauttasaaren iltapäiväryhmät 2011 Lauttasaaren ala- asteella Pajalahden koulussa oli kansantanssin iltapäiväryhmä, jossa osallistujina oli 1-2 luokkalaisia. Harjoitukset olivat keskiviikkoisin klo Kauden aikana harjoiteltiin mm. tansseja ankeliini ja parasleikki, tehtiin erilaisia tanssillisia harjoituksia, joissa opittiin askeleita, koordinaatiota ja tanssi- ilmaisua sekä myös leikittiin. Ryhmä esiintyi Karjalan Nuorten kevätjuhlassa sekä joulujuhlassa Ohjaaja oli keväällä 2011 Eero Hietanen ja syksyllä 2011 Anu Kokkonen. Kansantanssin toinen iltapäiväkerho Lauttasaaressa toimi myös Pajalahden koulussa. Ryhmä aloitti neljännen toimintavuotensa syksyllä Ryhmässä oli mukana kuusi 4- luokkalaista tanssijaa Myllykallion koulusta. Syksyllä kokoonnuttiin keskiviikkoisin klo Ryhmä harjoitteli mm. valssia, polska- askelikkoja ja myös erilaisia tanssillisia harjoituksia, joissa opittiin koordinaatiota, kehon käyttöä sekä tanssi- ilmaisua. Ryhmä esiintyi seuran kevätjuhlassa sekä joulujuhlassa , jossa tanssittiin Huutokatrillia ja enkeliskaa. Ohjaaja oli keväällä 2011 Eero Hietanen ja syksyllä 2011 Anu Kokkonen. Ruoholahden ala- asteen 1-2 luokkalaiset 2011 Syksyllä alkoi uusi ryhmä Ruoholahden koululla. Se harjoitteli torstaisin klo (1-2lk). Ryhmä esiintyi Seuran joulujuhlassa esittäen tanssin Ruoholahti Reel. Ohjaaja oli Anu Kokkonen. Töölön ala- asteen 1-2 luokkalaiset Syksyllä 2011 perustettiin uusi ryhmä Töölön ala- asteelle. Ryhmä harjoitteli torstaisin klo Ryhmällä ei ollut esiintymisiä syksyn 2011 aikana. Ohjaaja oli Anu Kokkonen.

7 7 Roihuvuoren Nuorisotalon ryhmä Jippo 2011 Syksyllä 2011 perustettiin Roihuvuoren nuorisotalolle uusi kansantanssiryhmä Jippo. Ryhmä harjoitteli tiistaisin klo yhteensä 10 kertaa, osallistujia oli 7. Ryhmä esiintyi Seuran joulujuhlassa Munkkivuoren sekä Pääkaupungin karjalaisten juhlassa Karjalatalolla. Ohjaajana oli Sini Hirvonen. Keinutien ala- asteen Luova tanssi Ryhmä perustettiin syksyllä 2011, lapsia oli yht. 8, harjoituskertoja 13. Ohjaaja oli Kimmo Alakunnas. Keinutien ala- asteen Hollywood- dance- musikaalitanssi Ryhmä perustettiin syksyllä 2011, lapsia oli 7, harjoituskertoja 12. Ohjaaja oli Kimmo Alakunnas. Laajasalon ala- asteen Hollywood- dance musikaalitanssi Ryhmä perustettiin syksyllä 2011, lapsia oli 6, harjoituskertoja 13. Ohjaaja oli Kimmo Alakunnas. Koulujen teatterikerhot Koulujen teatterikerhoja perustettiin syksyllä 2011 Kallion ala- asteelle, Laajasalon ala- asteelle sekä Meilahden ala- asteelle. Keväällä teatterikerholaisia oli mukana 26 lasta, syksyllä 54 lasta. Teatterikerhojen toiminta noudatti Young Art teatteritoiminnan opetussuunnitelmaa. Poikkilaakson ala- aste 1-2 lk Kerho toimi Jollaksessa jo toista vuotta. Kokoontumiset pidettiin keskiviikkoisin, 1-2 luokkalaiset klo Lapsia oli 15 ja harjoituksia 15 kertaa syksyllä Ohjaaja oli teatteri- ilmaisun ohjaaja (AMK) Sanna Mäkelä. Poikkilaakson ala- aste 3-5 luokkalaiset Kerho kokoontui keskiviikkoisin klo Lapsia oli 12, harjoituksia 15 kertaa syksyllä Ohjaaja oli Sanna Mäkelä. Kallion ala- aste 2011, 1-2 lk Ryhmä perustettiin syksyllä 2011, ryhmä kokoontui 14 kertaa, osallistujia oli 10 lasta. Ohjaaja oli Sanna Mäkelä. Kallion ala- aste 2011, 3-6 lk Ryhmä perustettiin syksyllä 2011, ryhmä kokoontui 14 kertaa, osallistujia oli 11. Ohjaaja oli Sanna Mäkelä. Laajasalon ala- aste 2011, 3-6 lk Ryhmä perustettiin syksyllä Ryhmä kokoontui tiistaisin klo , lapsia oli 7 ja kokoontumisia 11. Ohjaaja oli Sanna Mäkelä. Laajasalon ala- aste 2011, 1-2 lk Ryhmä perustettiin syksyllä Ryhmä kokoontui maanantaisin klo Lapsia oli vain 3 ja ryhmä lopetettiin syyskuussa. Ohjaaja oli teatteri- ilmaisun ohjaaja (AMK) Petra Haapio.

8 8 Meilahden ala- aste 2011, 2-3 lk Ryhmä perustettiin syksyllä Ryhmä kokoontui tiistaisin klo Lapsia oli 10 ja kokoontumisia 11. Ohjaaja oli Petra Haapio. NUORI TAIDE YOUNG ART on Suomen Nuorisoseurojen Liiton 1996 rekisteröimä tuotemerkki. Tuotemerkkiä käyttävät järjestön piiri- ja paikallistason yksiköt palvelutarjonnassaan, joka täyttää Nuori Taide - toiminnalle määritellyt tunnuspiirteet. Tavoitteet Young Art - teatteriryhmän opetussuunnitelman tavoitteet keskittyvät lapsen ja nuoren kokonaisvaltaisen kasvun ja ilmaisun tukemiseen ja teatteritaiteen ja taiteellisen ajatte lun kehittämiseen. Young Art - ryhmässä teatteria lähestytään tunteiden, tuntemusten, ajatusten ja pyrkimysten ilmentäjänä. Teatteritaiteen omakohtaisen tekemisen lisäksi lapset ja nuoret saavat avaimia teatterilukutaitoon sekä tuntemusta paikallisten kulttuurilaitosten toiminnasta. Toiminta- ajatuksen ytimenä on ryhmän sisäisen luottamuksen luominen niin, että ryhmä tukee ja vahvistaa lapsen ja nuoren minuutta. Positiivisia kokemuksia saadaan toiminnan kautta, jolloin sosiaalinen ja yksilöllinen tapahtuvat samassa tilassa. Young Art - teatteriryhmä on avoin sosiaalinen tila, jossa ohjattu yhteinen tekeminen kehittää sekä vuorovaikutustaitoja että lapsen ja nuoren valmiutta tunnistaa omia tuntemuksia, subjektiivisia kokemuksia ja ymmärrystä itsestä. Kalevan Nuorten muu toiminta Lasten kansantanssin teemapäivä La klo , Juuri- juhlien yhteydessä Sello- salissa Espoossa, Karjalan Nuorten kouluissa toimivat kansantanssiryhmät osallistuivat lasten kansantanssiryhmien yhteisesitykseen. Lasten hiihtolomaleiri Seura järjesti koululaisten hiihtoloman aikana päiväleirin (ma- ke) klo Kyseessä oli ala- aste ikäisille lapsille suunnattu taidepainotteinen päiväkerho Karjalan Nuoret Clubilla, Hinta: kolme päivää 75 /lapsi tai yksi päivä 25 /lapsi. Leirillä oli ohjattua toimintaa musisoinnista ilmaisuun, tanssiin, tarinointiin ja askarteluun. Omia soittimia sai ottaa mukaan. Teemana oli Kalevalasta tarinoita. Leirille osallistui 11 tyttöä ja 2 poikaa iältään 7-11 vuotta. Ohjaajina: musiikkipedagogi Saija Teirikangas, teatteri- ilmaisun ohjaaja Sanna Mäkelä, lastentarhanopettaja/muusikko Anna Kattainen, tanssija/pedagogi Emilia Laitala. AIKUISTEN JA NUORTEN HARRASTUSTOIMINTA Karjalan Nuoret ry:ssä toimivat vuoden 2011 aikana seuraavat yli 16- vuotiaiden nuorten ja aikuisten kerhot: Antin tanssit Karjalan Nuorten Antin pyöri kevään Antin tanssit on tarkoitettu aiemmin tanssineille, joilla harrastus on syystä tai toisesta jäänyt viime aikoina vähemmälle. Tansseissa palautettiin mieliin tuttuja perusaskeleita ja käytiin myös tuttuja peruskuvioita ja erilaisia variaatioita lävitse. Ryhmän toiminnalla tavoitellaan tanssijoita tutun harrasteen pariin ja seuran jäseniksi tarjoten samalla myös mahdollisuuden edetä aikanaan Kärri- ryhmään. Antin tanssit järjestettiin tiistai- iltaisin Sibelius- Akatemian tiloissa Pitäjänmäellä ja kukin kerta kesti kaksi tuntia. Kevätkaudella kävijöitä oli 7. Syksyllä kurssia ei jatkettu vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Yksi ryhmäläinen kuitenkin siirtyi tanssimaan Kärriin. Ohjaaja oli Antti Savilampi

9 9 Aikuisten kanteleryhmä Kokoontui maanantai klo KN- Clubilla. Osallistujia oli syksyllä 2011 vain 2, ryhmä jouduttiin lopettamaan. Ohjaaja oli Saija Teirikangas. Kansanlauluryhmä Kansanlauluryhmä jatkoi syksyllä 2010 aloitettua toimintaansa. Ryhmä kokoontui viikoittain kevään ajan 15 kertaa, syksyn ajan 16 kertaa. Harjoitukset olivat tiistaisin klo KN- Clubilla, osallistujia oli n. 10 ja ryhmän ohjaajana toimi Juulia Salonen. Ryhmässä oli kaikenikäisiä aikuisia ja yhteishenki oli hyvä. Kauden aikana tutustuttiin suomalaisen kansanlaulun eri tyyleihin: runolauluun, rekilauluun, polskaan ja balladeihin. Ryhmässä laulettiin aluksi yksiäänisesti, myöhemmin syksyllä kokeiltiin myös stemmoissa laulamista ja riffejä. Ryhmä esiintyi Helsinki päivän tapahtumassa Soutustadionilla yhdessä pelimanniryhmän kanssa sekä Karjalan Nuorten Clubin 30- v juhlassa. Kärri Kärri on aikuisten tanhuryhmä, joka on toiminut keskeytyksettä luvulta asti. Kärrille vuosi 2011 oli menestyksekäs ja kiireinen, mutta myös muutoksen vuosi. Vuosi alkoi helmikuussa tehdyllä päätöksellä osallistua huhtikuussa Suomen Nuorisoseurojen Liiton luokitteluun, josta tulikin erittäin menestyksekäs tapahtuma Kärrin tultua luokitelluksi pienen tauon jälkeen jälleen mestaruussarjaan yli 55- vuotiaiden sarjassa! Kevään ja alkukesän aikana oli useita esiintymisiä ja huipentumana oli heinäkuinen Kaustisen kansanmusiikkijuhla ja Kärrin yleisöä herkistänyt osallistuminen keskiviikkoillan Antin juhlakonserttiin. Lokakuussa Kärri osallistui Tampereella Tanssimaniassa sekä koreografiakilpailuun että illan Ajassa on maniaa - konserttiin. Illan konsertti Ensio Vaarnan kukituksineen jäi kaikille mieleen. Kärriläisiä osallistui myös muihin tapahtumiin, merkittävimpien ollessa perinteinen Hakkapeliitta tapahtuma Tammelassa sekä Helsingin Juhlaviikkojen Le Voyage tanssiteos. Le Voyage n tanssijat oli koottu pääkaupunkiseudun tanssin harrastajista, orkesterina oli Helsingin kaupunginorkesteri johtajanaan Johan Storgård ja kuorona espoolainen Murtosointu johtajanaan Seppo Murto. Produktioon osallistui 7 kärriläistä. Keväällä oli 3-5 tunnin Le Voyage harjoituksia 11 kertaa ja kesätauon jälkeen 12 kertaa. Harjoittelu huipentui elokuun lopussa kolmeen hienoon esitykseen Helsingin Kaapelitehtaalla. Kärri jatkoi talkootyönä veden kuljetusta Seurasaarisäätiön kioskille. Tammi- huhtikuussa vesi kuljetettiin viikoittain (15 kertaa) Tomtebosta ja marras- joulukuussa Seurasaaren Isännäntalon saunasta (9 kertaa). Kuljetukseen osallistui 8 kärrilaista ja kuljetettu vesimäärä oli 100 litrasta 200 litraan (toki läheskään kaikkea ei aina ollut käytetty). Karjalan Nuorten emännöinti, vahva edustus johtokunnassa, Clubin 30- vuotisjuhlan järjestelyt sekä lasten konsertin ja joulujuhlan järjestelyt olivat näkyvimpiä Kärrin tehtäviä seuran sisällä. Vuosi 2011 jää Kärrin osalta historiaan myös muutoksen vuotena. Kärrissä jatkui jo edellisenä vuonna alkanut sukupolvenvaihdos pitkään ryhmässä tanssineitten lopettaessa aktiivisen harrastuksen. Ryhmän onneksi loppuvuodesta 2011 entisiä Karjalan Nuorten nuorisoryhmäläisiä sekä myös muissa ryhmissä tanssineita henkilöitä liittyi ryhmään. Aktiivista toimintaa on siis lupa odottaa.

10 10 Säestäjinä esityksissä ja viikonloppuharjoituksissa olivat Kaisa Kauppinen (hanuri) ja Paula Rantamäki (viulu). Jari Komulainen (hanuri) säesti Kivelän sairaalan esityksessä. Oulun kansantanssiopiskelijoiden laulukuoro tuki esitystämme luokittelussa ja Kaustisen kansanmusiikkijuhlan konsertissa. Harjoituksissa tanssittiin pääsääntöisesti äänitteiden säestämänä. Kärrin ohjaaja oli Antti Savilampi. Antin ollessa estynyt häntä sijaisti Kalevi Sibenberg (19.1., Vesa Kari säesti) ja Salla Korja- Paloniemi (12.10.). Vuoden 2011 lopussa Kärri- ryhmään kuului 25 aktiivista tanssijaa. Harjoituksiin osallistui vuoden 2011 aikana viikoittain tanssijaa. Ryhmän uudistumista kuvaa myös aktiiviryhmän keski- iän laskeminen pitkästä aikaa alle 60 vuoden ollen vuoden 2011 lopussa 58,8 vuotta. Kärrin talousasioita hoiti vuoden 2010 aikana Aila Valkama ja muita asioita Tapio Kenttä koko ryhmän tuella ja avustuksella. Kärri harjoitteli keskiviikkoisin klo Munkkivuoren nuorisotalo Kameleontissa. Kevätkaudella ( ) harjoituksia oli 21 ja syyskaudella ( ) 16 kertaa. Tämän lisäksi helmikuussa pidettiin viikonloppuharjoitukset perjantaista sunnuntaihin Karkkilan Vuotinaisissa. Heinäkuussa oli ylimääräinen harjoituskerta Munkkivuoressa ja Suomenlinnan Kuntomaneesilla pidettiin pitkä lauantaiharjoitus syyskuussa. Harjoituksissa ohjelmistoon kuuluvien sikermien ja tanssien harjoittelun lisäksi huolehdittiin peruskunnosta, kehon huollosta ja yleisestä, sekä fyysisestä että henkisestä hyvinvoinnista ja tasapainosta. Harjoitukset olivat joko opintokerhoja tai kursseja, joihin molempiin saatiin valtionapua Opintokeskus Kansalaisfoorumin kautta. Esiintymiskorvauksia saatiin jonkin verran ja samoin talkootyönä suoritetusta vedenkuljetuksesta Seurasaarisäätiön kioskille saatiin rahaa kuluihin. Suuri osa ohjaus- ja muista kuluista katettiin kuitenkin tanssijoiden omilla jäsen- ja kurssimaksuilla. Kärrin ohjelmisto (harjoitukset ja esitykset) vuonna 2011: Tanssisikermät: Luokittelusarja : Katrilli Kiestingistä (trad), Piiripolkka (trad.), Rakkauslaulut (Antti Savilampi, säv. Jari Komulainen, sanat Kanteletar), Katrilli Uhtualta (trad.) Munkkivuori sarja : Ruotsinkatrilli Viitasaarelta (trad), Varri (trad), Kahilaisen hyppy (Jukka Saari), Katrilli Uhtualta(trad). Pispalan Sottiisin Keväästä kesään sarja (Antti Savilampi: Quatrilli, Talkoojesurkka, Nouse lempi liehumahan, Häämenuetti, Hardpolska) Röntyskät (Kolmi, Udmurtialainen kisa, Liilei lailei), sekä Lappeenrannan yhteisesityksen Häätanssi ja Evakkoonlähtötanssi. Yksittäiset tanssit: Anianpellon jenkka (Helvi Jukarainen), Ei meitä surulla ruokita, Emeli - katrilli (Antti Savilampi), Heikkilä (trad), Juhlavalssi (Helvi Jukarainen), Kahilainen (trad), Kahilaisen hyppy (Jukka Saari), Karjalaisen katrilli (Antti Savilampi), Katrilli Ahvensalmelta (trad), Katrilli Aunuksesta (trad), Katrilli Kiestingistä (trad), Katrilli Pomarkusta (trad), Katrilli Uhtuasta (trad), Kazazok, Kerenski, Kävelin kesäillalla, Lappfjärdin menuetti ja polska (trad), Nuotan repiäinen (trad), Piiripolkka (trad), Poromiehen polska (Satu Niiranen), Prihatsu, Ruha (trad), Ruotsinkatrilli Viitasarelta (trad), Selän vahetus, Stora själen, Tiukan menuetti ja polska (trad), Uusi lähtö (Susanna Kivinen ja Antti Savilampi, musiikki Myllärit)

11 11 Kärrin esiintymiset ja tapahtumat Esityksissä säestys Kaisa Kauppinen (hanuri) ja Paula Rantamäki (viulu), ellei muuta mainintaa Esitys: Suomen Nuorisoseurojen liiton luokittelut, Siltasali, Jyväskylä 17 tanssijaa, Laulajina 6 Oulun kansantanssiopiskelijaa Tulos: Mestaruussarja yli 55- vuotiaiden sarjassa Osallistuttiin KN Clubi- iltaan Kaatuneiden muistopäivän tilaisuus Hietaniemessä, Karjalaan jääneiden muistopatsaalla. Seuran lippu paikalla, kaksi kärriläistä lipunkantajana ja airueena Esitys: Pääskyn kevätkarkelot, Karjalatalolla, Helsinki 8 tanssijaa 8.6. Esitys: Munkkivuoren Kyläjuhla, Helsinki 12 tanssija, säestys Paula Rantamäki Esitys: Seurasaaren Antinaukio 17 tanssijaa Esitys: Kivelän sairaala puutarhajuhla; Helsinki 9 tanssijaa, säestys Jari Komulainen Esitys: ESPA Folk, Esplanadin lava, Helsinki 13 tanssijaa Saunailta Penedon brasilialaisten kanssa Karjalaisten kesäkodilla Kaustisen kansanmusiikkijuhlat, Kaustinen Esitys: Antin juhlakonsertti, Päälava 16 tanssijaa, Luokittelusarja Esitys: Juhlapiha, 16 tanssijaa, Ruotsinkatrilli Viitasaarelta, Udmurtialainen kisa, Kahilaisen Hyppy ja Kuivajärven katrilli huutokatrillina ja Luokittelusarja Hakkapeliittatapahtuma, Tammela. Mukana kärrilaisiä: Aila, Hilkka, Lissu,.. Mukana 3 kärriläistä tanssimassa hovitansseja sekä kuninkaan hoviväkenä Le Voyage, Helsingin juhlaviikot, Mukana tanssimassa 7 kärriläistä Tanssimania, Tullikamarin Pakkahuone, Tampere Esitys:Koreografiakilpailu, Uusi lähtö (kor. Susanna Kivinen ja Antti Savilampi) Esitys: Ajassa on mainiaa - konsertissa 17 tanssijaa Aleksis Kiven päivän juhla, Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ja läheiset ry, Helsinki Esitys ja yleisötanssitusta, 4 tanssijaa Clubin 30- v juhla. Kärri osallistui aktiivisesti järjestelyihin. Esityksenä kahden parin huutokatrilli Kansanmusiikin isompi ilta, Musiikkitalo, Helsinki. Kärrilaisia ison salin konsertissa yli Seurasaarisäätiön Aila Nieminen, 50 v- kakkukahvit. Tapio Kenttä ja kolme kärriläistä vei Kärrin lahjan Lasten joulujuhla, Munkkivuoren Nuorisotalo konsertti 6 kärriläistä hoitamassa järjestelyjä ja bufettia Töölön Viuluklubi Töölön viuluklubi on osa Karjalan Nuoret ry:n aikuisten musiikkitoimintaa. Viuluklubi toimi keväällä 2011 kahdeksana maanantaina ja syksyllä 2011 seitsemänä keskiviikkona klo Karjalan Nuorten Clubilla. Keväällä ja syksyllä 2011 Töölön viuluklubilla osallistujia oli kuudesta kahdeksaan. Ohjajana toimi kansanmusiikin maisteri Pauliina Pajala.

12 12 Viuluklinikka Matkailukerho Töölön viuluklubi on avoin kaikille viulisteille, joilla on perustaidot viulunsoitossa. Kevään ja syksyn aikana perehdyttiin uusmaalaiseen ja pohjoismaiseen kansanmusiikkiperinteeseen, soittaen kappaleita eteläisestä Suomesta Länsi- Uudenmaan seudulta. Kävimme läpi myös kansanmusiikkimateriaalia muualta Suomesta mm. eri viulupelimanneilta sekä tanssimusiikkia. Viuluklubin tavoitteena oli soittamisen ja musisoimisen muodot viuluyhtyeessä. Näin ollen Viuluklubin sisältöön kuului myös eri tanssilajien komppien harjoituttaminen sekä stemmasoitto ja niiden luominen. Töölön viuluklubi esiintyi Kaustisen Kansanmusiikkijuhlilla 2011, Karjalan Nuoret ry:n Klubin 30- vuotis juhlissa KN- Clubilla, Perinnearkku ry:n Jameissa ravintola Black Doorissa, Helsingissä. Viuluklinikka- workshop on osa Karjalan Nuoret ry:n musiikkitoimintaa. Viuluklinikka tarjoaa työpajoja, yhteissoitantaa, tietoa soitinhuollosta ja soittoergonomiasta sekä alan ykkösnimien vierailuita. Viuluklinikat ovat kaikille viulunsoitosta kiinnostuneille avoimia workshoppeja. Niitä järjestetään noin kerran kuussa, kuun viimeinen lauantai KN- Clubilla klo Vuonna 2011 viuluklinikoita järjestettiin yhteensä kuusi kertaa Marianne Maans, suomalaisen ja suomenruotsalaisen kansanmusiikin taitaja Mauno Järvelä Marianne Maans Vidar Skrede, norjalaismuusikko, joka taitaa viulun lisäksi hardangerviulun, ja kitaran soiton Arto Järvelä, pelimanniviulisti. Vuoden 2011 aikana Viuluklinikoihin osallistui keskimäärin soittajaa. Aikuisten viuluklinikkalaisia osallistui Kaustisen Kansanmusiikkilestivaaleilla Mauno Järvelän johtamaan konserttiin sekä tanssisoittoon sekä Folklandia 2012 risteilylle ( ) Töölöläisen Kulttuurikerhon, Siltasaariseuran ja Karjalan Nuorten yhteinen matkailukerho jatkoi toimintaansa Ryhmä kokoontuu Karjalan Nuorten Clubilla noin kerran kuukaudessa torstaisin klo 17.00, keväällä 3 ja syksyllä 4 kokoontumista. Kerhoilloissa käsitellään maita ja alueita matkailun kannalta sekä muita matkailuun liittyviä asioita kuten vakuutukset, terveyteen liittyvät asiat jne. Matkailukerhon puheenjohtajana toimi Leena Huhtala Töölöläisen Kulttuurikerho ry:stä SENIORITOIMINTA Ikinuoret ja Hurjat Seuran varttuneempien jäsenten kaksi kerhoa, Ikinuoret ja Hurjat, toimivat yhdessä. Säännöllisiä kokoontumisia ei kertomusvuoden aikana ollut. Kerhon jäsenet tapasivat ystävänpäivälounaalla Järvenpäässä sekä teattereissa ja seuran järjestämissä tilaisuuksissa. Ryhmien vetäjä on Raija Mäkinen Kuntouttava laulujumppa Kustaankartanossa aloitettiin kuntouttavan laulujumppa lievästi muistisairaille vanhuksille. Toiminta on käynnissä osastolla E2 noin hengen ryhmissä. Vanhukset ovat kuntonsa puolesta pyörätuolissa istuvia, mutta kykenevät vuorovaikutteiseen toimintaan ja pystyvät seuraamaan annettuja ohjeita ja esimerkkiliikkeitä.

13 13 Hoitajat tuovat vanhukset tilaan, jossa laulujumppa pidetään, mutta heitä ei tarvita avustamaan laulujumppatuokiossa, vaan vanhukset pystyvät omatoimisesti seuraamaan ryhmän mukana. Tarkoituksena on luoda malli, johon myöhemmässä vaiheessa voidaan ottaa omaiset mukaan. Nyt tunnit on pidetty aamupäivällä, jumppatuokion kesto on 45 min. Ryhmiä vetää musiikinopettaja Saija Teirikangas, joka on lisäkouluttautunut kehorytmiikkaan ja kehittänyt laulujumppaa lähes kaikille ikäryhmille sopivaksi. MUU TOIMINTA Clubi KN- Clubi osoitteessa Topeliuksenkatu 3b, Helsinki, oli ahkerassa käytössä koko vuoden Clubilla harjoittelivat säännöllisesti Tenavat, Rokkikanteleet, Kansanlauluryhmä, Töölön viuluklubi, Viuluklinikka workshopit, Tempoa Tenaviin, Matkailukerho ja Kuokkavieraat- lauluyhtye (joka ei ole jäsen). Clubilla pidettiin seuran kokoukset ja siellä kokoontuivat seuran työryhmät. KN- Clubi antaa seuralle mahdollisuuden järjestää pienimuotoisia juhlia ja muita tapahtumia. KN- Clubilla ovat myös seuran omat kangaspuut jäsenten ja kerhojen kudontakäyttöä varten. Huoneistoa annettiin myös yhteistyöyhdistysten sekä Karjalan Nuorten jäsenten henkilökohtaiseen, satunnaiseen käyttöön. Clubin isäntänä toimi Ensio Vaarna ja emännyydestä vastasi Marke Sihvola. HALLINTO JA TUKITOIMINTA V ARSINAISET KOKOUKSET JOHTOKUNTA Seuran kevätkokous oli KN- Clubilla Kokouksessa hyväksyttiin seuran toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2010 sekä myönnettiin vastuuvapaus johtokunnalle ja muille tili- ja vastuuvelvollisille. Kokouksessa myös valittiin johtokuntaan vuodeksi 2011 Marke Utti- Sihvola johtokunnasta eronneen Riikka Laineen tilalle. Syyskokous pidettiin KN- Clubilla Kokouksessa valittiin puheenjohtajaksi Jussi Tarkkanen sekä päätettiin johtokunnan jäsenmääräksi kahdeksan ja valittiin johtokunnan jäsenet erovuoroisten tilalle. Seuran toimintasuunnitelma sekä talousarvio vuodelle 2012 hyväksyttiin. Johtokuntaan kuului vuonna 2011 puheenjohtaja ja kahdeksan jäsentä. Seuran puheenjohtaja oli Jussi Tarkkanen. Johtokunnan jäseninä olivat Anu Haapoja, Tapio Kenttä, Anja Lehtinen, Sari Parkkinen, Maiju Salakari, Tuija Tuppurainen, Marta Turunen ja Marke Utti- Sihvola. Seuran varapuheenjohtaja oli Anja Lehtinen, sihteeri Maiju Salakari ja jäsensihteerinä toimi kerhotoiminnan koordinaattori Pauliina Pajala toukokuuhun asti ja Susanna Laine elokuusta 2011 lähtien. Toimintavuoden aikana johtokunta kokoontui 9 kertaa. T OIMINNANTARKASTAJAT Yhdistyslain muutos koskien tilintarkastusta mahdollistaa sen, että seurassamme tarkastus voidaan toteuttaa myös toiminnantarkastuksena. Edellisvuoden syyskokous oli valinnut kaksi toiminnantarkastajaa tarkistamaan vuoden 2011 kirjanpidon ja tilinpäätöksen sekä näille varamiehet. Varsinaisia toiminnantarkastajia olivat Paavo Manninen ja Eira Palomäki sekä varalla Hilkka Moisander ja Marjatta Myyrä.

14 14 T IEDOTUSTOIMINTA H ENKILÖSTÖ T ALOUS Seuran jäsenlehti Kaiku ilmestyi 5 kertaa. Lehden julkaisutoimikuntaan kuuluivat Martti Tanner (taitto), Jussi Tarkkanen, Anja Lehtinen, Marta Turunen, Vesa Kari, Pauliina Pajala (kevätkausi), Susanna Laine (syksystä alkaen) ja Marja Selänne. Lehti lähetettiin jokaiseen jäsenperheeseen ja yhteistyötahoille. Johtokunnan ja kerhojen pääasiallinen tiedotusmuoto on sähköposti. Sähköpostin käyttöä on lisätty myös koko jäsenistölle tarkoitetussa tiedottamisessa, mutta tämä toiminta vaatii vielä kehittämistä. Lisäksi Kaiun jakelua sähköisesti on myös suunniteltu. Kaiku- lehteä ei suunnitelmista poiketen saatu vuonna 2011 luettavaksi Karjalan Nuorten kotisivulla. Vuoden 2010 lopussa siirryttiin käyttämään uutta Nuorisoseurarekisteriä. Toiminnasta tiedotettiin yleisölle sanomalehtien Minne mennä, Menovinkit ja muilla maksuttomilla palstoilla. Kerhojen toiminnasta ilmoitettiin myös maksullisilla ilmoituksilla ilmaisjakelulehdessä Helsingin Uutiset ja Töölöläinen. Karjalan Nuorten esitettä päivitettiin ja jaettiin erilaisissa tapahtumissa ja vietiin mm. nuorisotaloille ja kirjastoihin. Mainoksia toiminnasta on myös viety mm. kauppojen ilmoitustauluille. Karjalan Nuorille on myös Facebook profiili ja profiili kansanmusiikki.fi portaalissa. Seuran kotisivun päivittämistä ja käyttöä osoitteessa on tehostettu. Seuralla oli osapäiväinen palkattu kerhotoiminnan koordinaattori, keväällä 2011 Pauliina Pajala (30.4. asti) ja elokuusta alkaen Susanna Laine. Koordinaattorin tehtävänä on tapahtumien suunnittelu ja tiedotus, jäsenrekisterin ylläpito, jäsenmaksuista huolehtiminen, lehtijuttujen kirjoittaminen ja lähettäminen lehtiin, kontaktien luominen, avustushakemusten kirjoittaminen, johtokunnan kokouksiin osallistuminen, nettisivujen päivityksessä avustaminen, kontaktit KN ohjaajiin ja jäseniin ym. seuran toimintaan liittyvät esille tulevat asiat. Työaika oli 15h/vko ja työskentelytila Kalevan Nuorten Uudenmaan piirin toimistolla Munkkivuoressa, Raumantie 5. Tämän lisäksi Karjalan Nuorilla oli seuraavia tuntiopettajia kerhotoiminnassa: Johanna Salminen, Eero Hietanen, Anu Kokkonen, Salla Korja- Paloniemi, Sari Parkkinen Sanna Mäkelä, Petra Haapio, Kimmo Alakunnas, Titta Tuulispää, Antti Savilampi, Pauliina Pajala, Elina Lajunen, Mauno Järvelä, Anna Kattainen, Kasimir Baltzar, Sini Hirvonen, Juulia Salonen, Eeva Rantala, Aino Voutilainen, Marianne Maans, Saija Teirikangas. Varainhankintaa toteutettiin keräämällä jäsen- ja kerhomaksuja, järjestämällä tapahtumia ja arpajaisia. Suomen Nuorisoseurojen Liiton suruadresseja, seuran logolla varustettuja T- paitoja ja seuran jäsenistä otettuja kansallispukupostikortteja on myynnissä. Kerhot saivat jonkin verran esiintymispalkkioita ja matkakorvauksia. Aikuisryhmistä Kärri joutui kustantamaan osan harjoitus- ja esiintymistoiminnastaan itse.

15 15 Avustuksia on saatu seuraavilta tahoilta ja seuraaviin käyttötarkoituksiin: Helsingin kaupungin sosiaalivirasto: Seniorien laulujumppaan 1000 Lasten musiikkitoimintaan 900 Aune ja Allan Tolvasen säätiö: Koululaisten kansantanssi- ja teatterikehojen kuluihin yhteensä Kansantanssiryhmä Kärrin tanhukursseihin ELY- keskus: Lasten ja nuorten harrastustoimintaan Eteläkarjalaisen nuoriseuratyön tukisäätiö 2600 : Clubitilan kuluihin Seuran jäsenhankinnan ja muun toiminnan kuluihin Töölön Rotaryklubi 750 : Stipendi Lasten ja nuorten toiminnan kehittämiseen Seuran taloudenhoitajana toimi Anu Haapoja ja kirjanpidosta vastasi Tilitalli Oy. Toimintavuoden tulos osoittaa 2990,81 euron alijäämää.

Toimintasuunnitelma v:lle 2013

Toimintasuunnitelma v:lle 2013 Karjalan Nuoret ry Toimintasuunnitelma v:lle 2013 Sisältö YLEISTÄ... 1 VARSINAINEN TOIMINTA... 1 Opintokerho- ja kurssitoiminta... 1 Kansainvälinen toiminta... 1 Tapahtumat... 1 Kalevan Nuorten harrastustoiminta...

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1.

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1. 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry Pöytäkirja Yhdistyksen vuosikokous Aika 13.10.2012 klo 12.00 12.25 Paikka Järvenpään lukio, Lukionkatu 1, Järvenpää Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden

Lisätiedot

Kallion musiikkikoulu 2014-2015

Kallion musiikkikoulu 2014-2015 Kallion musiikkikoulu 2014-2015 Opetusta kaiken ikäisille ja tasoisille aloittelijoista edistyneisiin soittajiin. Kallion musiikkikoulu Kallion bändikoulu Musiikkileikkikoulu Pikkukarhu Kallion musiikkikoulu,

Lisätiedot

MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014

MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014 MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014 Sisällys Esityslista...1 Toimintakertomus 1.8.2013 31.7.2014...2 Esitys toimintasuunnitelmaksi 2014 2015...4 Tilinpäätös 31.7.2014...5 Talousarvio toimikaudelle 1.8.2014

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoituksena on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina

Lisätiedot

Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016

Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016 KUOPION SELKÄYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS 2016 2 Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016 Jäsenistö Vuoden 2016 lopussa jäsenmäärä oli 386 henkilöä. Vapaaehtoistyöntekijöiden määrä 30 henkilöä ja

Lisätiedot

Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat

Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat 2.-3.8.2013 Joensuu Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat 2.-3.8.2013 Joensuu Kutsumme kaikki ikäihmisten kuorot ja lauluryhmät kokemaan laulun voimaa Joensuun laulurinteelle,

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y.

TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y. TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y. 1. JOHDANTO HALLINTO Johtokunnan jäsenet kaudella 2014 2015: Puheenjohtaja Joona Knuuti (Petri Hannula osan kautta) Ulkoiset yhteydet, yleinen

Lisätiedot

OIKARISTEN SUKUSEURA RY:N TOIMINTAKERTOMUS 2016

OIKARISTEN SUKUSEURA RY:N TOIMINTAKERTOMUS 2016 OIKARISTEN SUKUSEURA RY:N TOIMINTAKERTOMUS 2016 Kuva Sirpa Heikkinen 2009 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 5.12.2016 Oikaristen 16-vuotias sukuseura toimi aktiivisesti. Seuran tavoitteena on ollut

Lisätiedot

Keravan Reserviläiset ry

Keravan Reserviläiset ry Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus Tuloslaskelma ja tase 2011 Yleistä Vuosi 2011 oli yhdistyksemme 53. toimintavuosi. Kuluneena vuonna yhdistyksen puheenjohtajana toimi Heikki Jäntti. Yhdistyksen

Lisätiedot

Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008

Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008 Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008 YLEISTÄ Vuosi 2008 oli Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston 32. toimintavuosi. Ammattiosastomme toiminta on ollut jälleen kuluneena

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 15.2.2002 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 Kulunut vuosi oli kiltamme 37. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

JYTY JÄMSÄ RY. Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS

JYTY JÄMSÄ RY. Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS JYTY JÄMSÄ RY Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS 2015 1 1. HALLINTO 1.1 Hallitus Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Sihteeri Ulla Mäkiaho Riitta Leiman Ulla Peltonen

Lisätiedot

Turun Kansantanssin Ystävät ry. Turku - Finland

Turun Kansantanssin Ystävät ry. Turku - Finland Turun Kansantanssin Ystävät ry Turku - Finland Turun Kansantanssin Ystävät ry perustettiin vuonna 1970 päämääränään suomalaisen kansantanssin ja kansanperinteen vaaliminen ja tunnetuksi tekeminen. Kansantanssin

Lisätiedot

Läsnä 15 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1. Yhdistyksen puheenjohtaja Ville Savoranta avasi kokouksen.

Läsnä 15 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1. Yhdistyksen puheenjohtaja Ville Savoranta avasi kokouksen. 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry Pöytäkirja Yhdistyksen vuosikokous Aika 12.10.2013 klo 12.00 12.30 Paikka Järvenpään lukio, Lukionkatu 1, Järvenpää Läsnä 15 yhdistyksen jäsentä, joiden

Lisätiedot

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa.

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa. TOIMINTAKERTOMUS 2015 YLEISTÄ Metsäkansan kyläyhdistyksen toiminta vuonna 2015 oli aktiivista. Vuotta värittivät erityisesti hyvin onnistuneet tapahtumat ja kyläyhdistyksen saama positiivinen huomio. Yhdistys

Lisätiedot

Luokanopettaja. Luokanopettaja. Ortodoksiuskonnon tuntiopettaja Koulunkäynninohjaaja / iltapäiväkerhonohjaaja

Luokanopettaja. Luokanopettaja. Ortodoksiuskonnon tuntiopettaja Koulunkäynninohjaaja / iltapäiväkerhonohjaaja Oppilaat Luokka Oppilasmäärä Opettaja 1-2 Pihlaja 9 Nina 1-Koivu 18 Riikka 1-Kuusi 19 Tiina 2-Mänty 21 Iina 2-Vaahtera 20 Hanna 3A 21 Kristiina 3B 22 Pauliina 4. lk 22 Saara 5. lk 17 Marjo 6. lk 24 Peter

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS 2016 71800 Siilinjärvi siilinjarvenyrittajat@gmail.com 2 TOIMINTAKERTOMUS SISÄLLYS TOIMINTAKERTOMUS... 3 1. PERINTEISTÄ JA LIIKUNNALLISTA TOIMINTAA VUONNA 2016... 3

Lisätiedot

SEURATIEDOTE TOUKOKUU 2016

SEURATIEDOTE TOUKOKUU 2016 SEURATIEDOTE TOUKOKUU 2016 Kesä on tullut, pääskyset ovat jälleen täällä! Suuret kiitokset kaikille ohjaajille menneestä kerhokaudesta. Olette tehneet arvokasta ja tärkeää työtä!! Kesä tuo tulleessaan

Lisätiedot

Salon Seudun Suomi-Viro Seura ry

Salon Seudun Suomi-Viro Seura ry Salon Seudun Suomi-Viro Seura ry TOIMINTAKERTOMUS 01.01-31.12.2005 JÄSENET Yhdistyksellä oli vuonna 2005 jäsenmaksun maksaneita jäseniä 121. HALLITUS Alho Maritta Lehtonen Erkki Malin Arvo Mäntylä Taimi

Lisätiedot

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY Toimintakertomus 2010 Sisältö 1. Toiminnan ydinalueet 1 2. Toiminta 1 2.1 Säännöllinen toiminta 1 2.2 Tapahtumat 1 2.3 Tapahtumia, joihin osallistuimme

Lisätiedot

Isonkyrön kunnan perusopetus

Isonkyrön kunnan perusopetus Isonkyrön kunnan perusopetus Isonkyrön perusopetus, kerhotoiminta 2015-2016 Isonkyrön kunnan peruskoulut järjestävät kerhotoimintaa opetushallituksen myöntämän valtionavustuksen turvin. Tähän lehtiseen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2008 Ikaalisten Nuoriso-orkesteri 20 V.

TOIMINTAKERTOMUS 2008 Ikaalisten Nuoriso-orkesteri 20 V. 1 (5) Ikaalisten Nuoriso-orkesterin Tuki ry. TOIMINTAKERTOMUS 2008 Ikaalisten Nuoriso-orkesteri 20 V. Yhdistyksen tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena on aatteellisesti, taloudellisesti ja toiminnallisesti

Lisätiedot

Yhdistyksen säännöt. 1 Nimi, kotipaikka ja toimialue Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton Hämeen yhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Hämeen kunta.

Yhdistyksen säännöt. 1 Nimi, kotipaikka ja toimialue Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton Hämeen yhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Hämeen kunta. ELÄKELIITON HÄMEEN YHDISTYS ry Yhdistyksen säännöt 1 Nimi, kotipaikka ja toimialue Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton Hämeen yhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Hämeen kunta. 2 Tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry

Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry Toimintakertomus vuodelta 2013 Nykytila: Yhdistyksemme jäsenmäärä kasvoi 14.11.1013 lähes kaksinkertaiseksi, kun Helsingin sosiaaliviraston henkilöstö

Lisätiedot

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU Kulttuurikaverin kanssa voit lähteä niin konserttiin kuin pesäpallo-otteluunkin! Eurajoen kulttuuritoimi Eurajoen sosiaalitoimi Kulttuurikaverin tilaaminen on helppoa:

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2010

Toimintakertomus vuodelta 2010 MANKKAAN ERÄSUDET RY Sivu 1 / 5 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Mankkaan Eräsusille toimintavuosi 2010 oli jälleen aktiivinen toiminnan kannalta. Lippukunnan jäsenmäärä on melko paljon noussut viime

Lisätiedot

SF-CARAVAN SAIMAAN SEUTU RY

SF-CARAVAN SAIMAAN SEUTU RY SF-CARAVAN SAIMAAN SEUTU RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 Sivu 2 / 5 YLEISKATSAUS SF-Caravan Saimaan Seutu ry on perustettu 13.6.1970 ja se kuuluu jäsenjärjestönä SF-Caravan ry:een, joka on 17.5.1964 perustettu

Lisätiedot

Suomenpienhevosyhdistyksen toimintakertomus 2016

Suomenpienhevosyhdistyksen toimintakertomus 2016 Suomenpienhevosyhdistyksen toimintakertomus 2016 1. Yleistä Yhdistyksen tarkoituksena on lisätä suomenpienhevosten arvostusta ja sen käyttömuotoja, sekä turvata maahamme kehittyneen alkuperäisrodun sukujen

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa.

1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa. 1(3) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa. 2. Yhdistyksen tarkoituksen on toimia omaishoitajien

Lisätiedot

Kokous on kaikille avoin. Jäsenet ovat tervetulleita saunaan kello 18 alkaen.

Kokous on kaikille avoin. Jäsenet ovat tervetulleita saunaan kello 18 alkaen. KOKOUSKUTSU Vuosikokous 2016 Aika: 8.3.2016 kello 19.00 Paikka: Sauna Arla, Kaarlenkatu 15, Helsinki ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen järjestäytyminen: puheenjohtajan, sihteerin ja kahden pöytäkirjantarkastajan

Lisätiedot

1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 18:01.

1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 18:01. LINNAINMAAN KOTI JA KOULU ry PÖYTÄKIRJA Linnainmaankatu 12 33580 TAMPERE 14.9.2015 VUOSIKOKOUS Aika Keskiviikko 14.9.2016 klo 18 Paikka Linnainmaan koulu, ruokasali LÄSNÄ Helen Chambers, puheenjohtaja

Lisätiedot

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli tilinpäätöksen tarkastus ja alllekirjoitus), Roby oli sihteerinä

Lisätiedot

Kainuun Korhosten sukuseura ry Jäsenkirje 28.06.2012. Tervetuloa Kainuun Korhosten sukuseura ry vuosikokoukseen 29.7. 2012 klo 15.00 17.

Kainuun Korhosten sukuseura ry Jäsenkirje 28.06.2012. Tervetuloa Kainuun Korhosten sukuseura ry vuosikokoukseen 29.7. 2012 klo 15.00 17. Kainuun Korhosten sukuseura ry Jäsenkirje 28.06.2012 Tervetuloa Kainuun Korhosten sukuseura ry vuosikokoukseen 29.7. 2012 klo 15.00 17.00 Paikka: Hotel Kalevala Väinämöinen 9 88900 Kuhmo Ohjelma: Kainuun

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE MIKKELIN JUDO RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 SISÄLTÖ 1. JÄRJESTÖTOIMINTA... 3 1.1 Hallinto... 3 1.1.1Edustajat... 3 1.1.2 Aluetoiminta... 3 1.1.3 Huomionosoitukset... 3 1.1.4 Seuran toimisto... 3

Lisätiedot

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220.

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. 1 2 3 4 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry TOIMINTAKERTOMUS 1.7.2013 30.6.2014 YLEISTÄ Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. Toimintaa

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2014

TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2014 TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2014 Toiminta Hallitus Suomen Saksanpystykorva harrastaja Sapy ry:n tarkoituksena on tehdä eri saksanpystykorvia ja eri harrastusmuotoja tunnetuksi, tuoda rotujen harrastajat yhteen,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 MIKKELIN JUDO RY 1. JÄRJESTÖTOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää jäsentensä judotaitoa sekä toimia judon tunnetuksi tekemiseksi ja sen harrastuksen levittämiseksi. Tarkoituksensa

Lisätiedot

1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka on Tampereen kaupunki.

1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka on Tampereen kaupunki. Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. Rek.nro 149.234 Ensirek.pvm 13.6.1988 PIRKKA-HÄMEEN MEHILÄISHOITAJAT RY:N SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Aika: 11.1.2013 klo 18.00 Paikka: Tampere, Joukahaisenkatu 7, Tampereen uintikeskuksen kahvio

Aika: 11.1.2013 klo 18.00 Paikka: Tampere, Joukahaisenkatu 7, Tampereen uintikeskuksen kahvio Scuba do ry VUOSIKOKOUS 2013 Aika: 11.1.2013 klo 18.00 Paikka: Tampere, Joukahaisenkatu 7, Tampereen uintikeskuksen kahvio Läsnä: Ari Immonen Petri Immonen Jussi Sila Annaleena Sila Tea Lassinaro Marjo

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Linnainmaan koulu lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Linnainmaan koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Linnainmaan koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

Oikaristen sukuseura ry:n

Oikaristen sukuseura ry:n Oikaristen sukuseura ry:n toimintakertomus 2015 Kuva: Sirpa Heikkinen 2015 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 24.11.2015 Oikaristen 16-vuotias sukuseura toimi aktiivisesti. Seuran tavoitteena on

Lisätiedot

JOSE TOIMINTA 2013 1/7 Joensuun seudun erilaiset oppijat ry 1.10.2013 Puosuntie 1 80170 Joensuu

JOSE TOIMINTA 2013 1/7 Joensuun seudun erilaiset oppijat ry 1.10.2013 Puosuntie 1 80170 Joensuu JOSE TOIMINTA 2013 1/7 TOIMINTASUUNNITELMA 2013 Josen jäseninä on erilaisia oppijoita, heidän läheisiään ja työnsä vuoksi oppimisvaikeuksista kiinnostuneita. Josen tarkoituksena on koota edellä mainitut

Lisätiedot

SEURAN SÄÄNNÖT. 1 Nimi ja kotipaikka. Yhdistyksen nimi on Ski Jyväskylä ry ja kotipaikka Jyväskylän kaupunki.

SEURAN SÄÄNNÖT. 1 Nimi ja kotipaikka. Yhdistyksen nimi on Ski Jyväskylä ry ja kotipaikka Jyväskylän kaupunki. 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Ski Jyväskylä ry ja kotipaikka Jyväskylän kaupunki. Yhdistyksestä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura. Seura toimii Suomen Hiihtoliitto ry:n, Suomen Ampumahiihtoliitto

Lisätiedot

1(4) VUOSIKOKOUS 3.3.2013. Aika Sunnuntai 3.3.2013 klo 14.20 16.05 Lehtovaaran erätalo, Piiralantie 145A

1(4) VUOSIKOKOUS 3.3.2013. Aika Sunnuntai 3.3.2013 klo 14.20 16.05 Lehtovaaran erätalo, Piiralantie 145A ETELÄ KAJAANIN KYLÄT RY PÖYTÄKIRJA 1(4) VUOSIKOKOUS 3.3.2013 Aika Sunnuntai 3.3.2013 klo 14.20 16.05 Paikka Lehtovaaran erätalo, Piiralantie 145A Osallistujat Käsitellyt asiat: Laatikainen Sinikka Fordell

Lisätiedot

KEVÄTKAUDEN TANSSIKURSSIOHJELMA

KEVÄTKAUDEN TANSSIKURSSIOHJELMA JÄSENLEHTI 1/2013 KEVÄTKAUDEN TANSSIKURSSIOHJELMA Keski-Suomen Tanssin Ystävät KESTÄVÄT ry 1 KESKI-SUOMEN TANSSIN YSTÄVÄT KESTÄVÄT RY:N HALLITUS YLÄRIVI: Markku Kärkkäinen, jäsen, äänentoistolaitteet,

Lisätiedot

Framtidens Vänner rf. Toimintasuunnitelma. ja talousarvio. vuodelle

Framtidens Vänner rf. Toimintasuunnitelma. ja talousarvio. vuodelle 11.2.2017 Tulevaisuuden Ystävät ry Framtidens Vänner rf Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2017 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 Tulevaisuuden Ystävät ry:n toiminnan tarkoituksena on kutsua eri

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY

TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY HALLITUS Rauno Veijanen jatkoi yhdistyksen puheenjohtajana ja Pasi Juuti sihteerinä. Varapuheenjohtajana toimi Hannele Rintavaara

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton.. piiri ry, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä piiri.

Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton.. piiri ry, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä piiri. 1 ELÄKELIITTO RY:N PIIRIEN MALLISÄÄNTÖ Yhdistysrekisterin ennakkotarkastus 26.4.2012 Hyväksytty XVII liittokokouksessa 6.6.2012.piirin säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton.. piiri

Lisätiedot

SYKSY 2015, ETELÄN- SYLI RY

SYKSY 2015, ETELÄN- SYLI RY 1/5 SYKSY 2015, ETELÄN- SYLI RY AVOIMET VERTAISTUKIRYHMÄT Sairastavien ja toipuvien avoin vertaistukiryhmä, Espoo Sellon kirjasto, ryhmätyötila Elina (Leppävaarankatu 9, 2.krs.) Kerran kuussa keskiviikkoisin

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on Ikaalinen.

SÄÄNNÖT. Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on Ikaalinen. IKAALISTEN NUORISO-ORKESTERIN TUKI RY SÄÄNNÖT Yleistä 1 YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMIALUE Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on

Lisätiedot

Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B

Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B ETELÄ KAJAANIN KYLÄT RY PÖYTÄKIRJA 1(5) VUOSIKOKOUS 31.3.2015 Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Paikka Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B Osallistujat Fordell Pertti Juntunen Raija Kauppinen Esko Kallio

Lisätiedot

Tavoitteiden seurannan mittarit kerhojen kävijämäärät

Tavoitteiden seurannan mittarit kerhojen kävijämäärät Tavoitteet Laadukkaat nuorisopalvelut Kriittiset menestystekijät kerhotoiminnan ylläpitäminen Tavoitteiden seurannan mittarit kerhojen kävijämäärät Toteuma 1.1. 31.12. 2015 Sählykerhoja sekä Tyttöjen Tippala-tyttökerho

Lisätiedot

Viuruniemen kyläyhdistys ry Toimintakertomus vuodelta 2015

Viuruniemen kyläyhdistys ry Toimintakertomus vuodelta 2015 Viuruniemen kyläyhdistys ry Toimintakertomus vuodelta 2015 Viuruniemen kyläyhdistyksessä oli 200 jäsentä (v.2014 jäseniä oli 181). Viuruniemen kyläyhdistyksen hallitukseen kuuluivat Saila Keronen puheenjohtaja,

Lisätiedot

Me haapavetiset ry:n pikkujoulujuhla Ostrobotnian baarikabinetissa

Me haapavetiset ry:n pikkujoulujuhla Ostrobotnian baarikabinetissa Pikkujoulussa oli teemana Haapavesi 150-vuotta Me haapavetiset ry:n pikkujoulujuhla Ostrobotnian baarikabinetissa 11.11.2016 Pikkujoulua vietettiin 11.11.2016 Helsingissä Ostrobotnialla. Ostrobotnia on

Lisätiedot

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2015

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 OAJ PIRKKALAN PAIKALLIYHDISTYS ry HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2015 Aika: Perjantai 6.3. lauantai 7.3. 2015 Paikka: Villa Merja s Garden Osallistujat: jäsen varajäsen toimihenkilö Almi Susanna Kanto

Lisätiedot

VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU LAPPEENRANNAN PAIKALLISTOIMIKUNTA

VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU LAPPEENRANNAN PAIKALLISTOIMIKUNTA VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU LAPPEENRANNAN PAIKALLISTOIMIKUNTA TOIMINTAKERTOMUS 201 Paikallistoimikunta Paikallistoimikunnan kokouksia oli vuonna 201 kaksi: kevätkokous (11.2.) ja syyskokous (13.11.).

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Aleksanterin koulu lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Aleksanterin koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Aleksanterin koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

KERHOT TIISTAI: MAANANTAI: KOKKIKERHO luokkalaisille tiistaisin klo Temppeliaukion kirkon kerhotilat, Temppelikatu 16 B

KERHOT TIISTAI: MAANANTAI: KOKKIKERHO luokkalaisille tiistaisin klo Temppeliaukion kirkon kerhotilat, Temppelikatu 16 B Töölön seurakunta KERHOT MAANANTAI: KOKKIKERHO 1.-4. luokkalaisille maanantaisin klo. 16.00-17.30 Töölön kirkko, Topeliuksenkatu 4 Kerhossa opetellaan leipomaan ja kokkailemaan erilaisia herkkuja. Kerhomaksu

Lisätiedot

Sukuseura Nuikka kokoontuu ensimmäiseen sääntömääräiseen varsinaiseen sukukokoukseen. Sukuseura Nuikka ry sukukokouksen työjärjestys ohessa.

Sukuseura Nuikka kokoontuu ensimmäiseen sääntömääräiseen varsinaiseen sukukokoukseen. Sukuseura Nuikka ry sukukokouksen työjärjestys ohessa. SUKUSEURA NUIKKA Sukukokous KOKOUSKUTSU Sukuseura Nuikka ry:n Varsinainen sukukokous 18.8.2012 klo 14.00 Porvoon seurakuntien PELLINGIN KURSSIKESKUS Jivikintie 18 07370 Pellinki Sukuseura Nuikka kokoontuu

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kumpulan Speksi ry 6. maaliskuuta 2015 1 Sisältö 1 Yleistä 3 2 Hallinto 3 3 Yhteistyö 3 4 Toiminta 3 4.1 Produktio 3 4.2 Ympäristötoiminta 3 4.3 Yhdenvertaisuustoiminta

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2006

TOIMINTAKERTOMUS 2006 TOIMINTAKERTOMUS 2006 YLEISTÄ Vuosi 2006 oli OuLVI:n 44. toimintavuosi. Vuoden aikana järjestetty toiminta oli edellisten vuosien mukaista.tapahtumissa keskityttiin laatuun ja panostettiin tapahtumaympäristöön

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Takahuhdin koulu lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Takahuhdin koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Takahuhdin koulu lv. 2016-2017 MA TI KE TO PE BÄNDIKERHO 4.-6.- luokkalaisille Klo 15.15 16.45 A-talo lk 118 Pelikerho 1.-2.lk. Klo 15.00 15.45. Pelikerho 3.-4.lk. Klo 15.45

Lisätiedot

RUOSNIEMEN HANURIT TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2005. Vuonna 2005 jäseniä oli yhteensä 110, josta kunniajäseniä oli 2 ja kannattajajäseniä

RUOSNIEMEN HANURIT TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2005. Vuonna 2005 jäseniä oli yhteensä 110, josta kunniajäseniä oli 2 ja kannattajajäseniä RUOSNIEMEN HANURIT TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2005 Vuonna 2005 Ruosniemen hanurit on kokoontunut harjoituksiin ja esiintynyt ahkerasti. Esiintymiset on kirjattu erilliseen liitteeseen (liite A). Harjoituksiin

Lisätiedot

Jäsenkirje III/2015. Syyskuinen tervehdys Kaapelilta!

Jäsenkirje III/2015. Syyskuinen tervehdys Kaapelilta! 1/5 Syyskuinen tervehdys Kaapelilta! Syyskauden toiminta on käynyt vilkkaana jo useamman viikon. Ensimmäiset ryhmätapaamiset, koulutusilta ja pari luentoa ovat takanapäin ja yksi kurssi on lähtenyt menestyksekkäästi

Lisätiedot

1(5) SF- CARAVAN YDIN-HÄME RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA YLEISTÄ

1(5) SF- CARAVAN YDIN-HÄME RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA YLEISTÄ 1(5) SF- CARAVAN YDIN-HÄME RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 1. YLEISTÄ SF-Caravan Ydin-Häme ry on perustettu Tuusulassa 19.11.2011 Kantele Caravan nimellä. Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

Espoon Urheilijat ry Judojaos

Espoon Urheilijat ry Judojaos Espoon Urheilijat ry Judojaos Toimintakertomus 2014 1 Sisällysluettelo 1 HALLINTO... 3 1.1 YHDISTYKSEN KOKOUKSET... 3 1.2 HALLITUS... 3 1.3 JUDON TOIMIJAT... 3 1.4 JÄSENISTÖ... 3 2 SEURAN TOIMINTA... 4

Lisätiedot

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Kirsi Marjamäki avasi kokouksen klo

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Kirsi Marjamäki avasi kokouksen klo Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Ma 6.2.2017 klo 17.00 Paikka: Marttaliiton kokoustila, Malminrinne 1 B, 7 krs. VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 1. KOKOUKSEN AVAUS Yhdistyksen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962 1 Kokouksen avaus VUOSIKOKOUS 12.2.2007 ESITYSLISTA 2 Kokouksen laillisuuden toteaminen 3 Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta 4 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta 5 Vuoden 2006

Lisätiedot

Oman toiminnan esittely Eläkeliiton Joutsan yhdistys ry. Kumppanuuspöytä Maija Salonen

Oman toiminnan esittely Eläkeliiton Joutsan yhdistys ry. Kumppanuuspöytä Maija Salonen Oman toiminnan esittely Eläkeliiton Joutsan yhdistys ry Kumppanuuspöytä 08.11.2016 Maija Salonen Eläkeliitto numeroina Kattojärjestö Eläkeliitto - jäsenmäärä 130000 jäsentä - 20 piiriä - 403 paikallisyhdistystä

Lisätiedot

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2014

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2014 TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2014 Aika 9.2.2014 klo 14.00. Paikka Tuohikoto Käsiteltävät asiat 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 14.00. ja esitteli vierailijan, Salon kyläasiamies

Lisätiedot

HYY seniorit ry, HUS seniorer rf. Rek. no 192.654 SÄÄNNÖT

HYY seniorit ry, HUS seniorer rf. Rek. no 192.654 SÄÄNNÖT HYY seniorit ry, HUS seniorer rf SÄÄNNÖT Yhdistysrekisteri vahvistanut 27.10.2005 HYY-seniorit, HUS-seniorer rf SÄÄNNÖT 2 (5) 1 Nimi, kotipaikka ja kielet Yhdistyksen nimi on HYY-seniorit ry, HUS-seniorer

Lisätiedot

Toimintakertomus 2013. Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry

Toimintakertomus 2013. Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry 1 Toimintakertomus 2013 Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry 2 Sisältö VERTAISTOIMINTA... 3 PAIKALLINEN YHTEISTOIMINTA... 3 TIEDOTTAMINEN... 3 TILAISUUDET... 3 LAHJOITUKSET... 4 KOKOUKSET... 4 VARAINHANKINTA...

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Kaarilan koulupolku. Harju - Rahola - Kaarila - Hyhky. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Kaarilan koulupolku. Harju - Rahola - Kaarila - Hyhky. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Kaarilan koulupolku Harju - Rahola - Kaarila - Hyhky lv. 2017-2018 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 4.9. - 8.12.2017 ja keväällä 8.1.

Lisätiedot

Tunnelmallista Joulun aikaa ja Onnea tulevalle vuodelle toivottavat Tuija-Liisa ja Minna.

Tunnelmallista Joulun aikaa ja Onnea tulevalle vuodelle toivottavat Tuija-Liisa ja Minna. Vuosi on kääntynyt kohti loppuaan, on aika rauhoittua viettämään joulua. Takana on jälleen tapahtumarikas vuosi, kiitos siitä kaikille teille, jotka olette olleet mukana toteuttamassa nuorisoseuratoimintaa

Lisätiedot

Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus 2009

Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus 2009 Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus 2009 Tuloslaskelma ja Tase Yleistä Vuosi 2009 oli yhdistyksemme 51. toimintavuosi. Kuluneena vuonna yhdistyksen puheenjohtajana toimi Heikki Jäntti. Yhdistyksen

Lisätiedot

Oikaristen Sukuseura Ry:n. toimintakertomus 2013

Oikaristen Sukuseura Ry:n. toimintakertomus 2013 Oikaristen Sukuseura Ry:n toimintakertomus 2013 Kuva: Sirpa Heikkinen 2013 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2013 Oikaristen 13-vuotiaan sukuseuran toiminta jatkui edelleen aktiivisena. Seuran

Lisätiedot

Tutustuminen Espoon kaupungin rakentamiseen

Tutustuminen Espoon kaupungin rakentamiseen Jäsentiedote 07.04.2009 JÄSENTIEDOTE 1/2009 Hyvä Rakenteiden Mekaniikan Seura ry:n jäsen, Rakenteiden mekaniikan seura järjestää kevään aikana seuraavaa ohjelmaa: Tutustuminen Espoon kaupungin rakentamiseen

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

Varapuheenjohtaja Anneli Heikkilä avasi kokouksen klo 17: 13

Varapuheenjohtaja Anneli Heikkilä avasi kokouksen klo 17: 13 Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Vuosikokous torstaina 28.2.2013 klo 17-19:30. Paikka: Uudenmaan Marttojen 6.krs Sali, Lapinlahdenkatu 3, Helsinki. VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA

Lisätiedot

Toimintakertomus

Toimintakertomus Pörssin Alumnit ry www.porssinalumnit.fi Toimintakertomus 10.12.2014 31.12.2015 Toimintakertomus 10.12.2014 31.12.2015 YLEISTÄ HALLITUS YHDISTYKSEN KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ Kokoukset Yhdistyksen jäsenet

Lisätiedot

Toimintakertomus 2014. Vaasan Ekonomit - Vasa Ekonomer ry.

Toimintakertomus 2014. Vaasan Ekonomit - Vasa Ekonomer ry. Toimintakertomus 2014 Vaasan Ekonomit - Vasa Ekonomer ry. Vuosi 2014 Vuosi 2014 oli yhdistyksen 77. toimintavuosi. Jäsenistölle järjestettiin vuoden aikana koulutustilaisuuksia, yritysvierailuja ja virkistystilaisuuksia.

Lisätiedot

Kokouksen esityslista

Kokouksen esityslista Kutsu sääntömääräiseen vuosikokoukseen Keski-Suomen Sukututkijat ry kutsuu jäsenensä sääntömääräiseen vuosikokoukseen, joka pidetään keskiviikkona 25.3.2015 klo 17.00 alkaen Jyväskylän maakunta-arkistossa.

Lisätiedot

Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa

Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa wwwwwwwww.harjavallanseurakunta.fi DIAKONIATYÖ Keskiviikkokerho parillisina keskiviikkoina klo 13 alkaen 70/75-vuotiaiden juhla su 12.10 alkaen messulla klo 10 Anna

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 VUOSI 2015 OLI YHDISTYKSEN 76. TOIMINTAVUOSI

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 VUOSI 2015 OLI YHDISTYKSEN 76. TOIMINTAVUOSI Pohjois-Savon terveydenhoitajayhdistys ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 VUOSI 2015 OLI YHDISTYKSEN 76. TOIMINTAVUOSI YHDISTYKSEN HALLITUS JA TOIMIHENKILÖT HALLITUS Puheenjohtaja Fatima Moursad (Maaninka),

Lisätiedot

Eriksnäsin asukasyhdistyksen toimintakertomus 2009 syksy -2010 kesä

Eriksnäsin asukasyhdistyksen toimintakertomus 2009 syksy -2010 kesä 1 Eriksnäsin asukasyhdistyksen toimintakertomus 2009 syksy -2010 kesä 2 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ 3 2. HALLITUS 4 3. JÄSENET 4 4. TALOUS 4 5. TOIMINTA 5 5.1 SYYSJUHLA 5 5.2 LASKIAISRIEHA 5 5.3 KEVÄTKIRPPIS

Lisätiedot

SALON SEUDUN RAUHANTURVAAJAT ry 1/1 TOIMINTAKERTOMUS 2008

SALON SEUDUN RAUHANTURVAAJAT ry 1/1 TOIMINTAKERTOMUS 2008 SALON SEUDUN RAUHANTURVAAJAT ry 1/1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2008 YLEISTÄ Vuosi 2008 oli ry:n 17.toimintavuosi. Yhdistyksen jäsenmäärä vuoden lopussa oli 107 + 2 kannattajajäsentä. 21.9. järjestettiin

Lisätiedot

17.05 LC-Nivan 45-vuotisjuhla 29.08 Esiintyminen Erkki Kuvajan läksiäisissä Iisalmen Oikeustalolla. 18.12 Esiintyminen Kallionlaakson hoitokodissa.

17.05 LC-Nivan 45-vuotisjuhla 29.08 Esiintyminen Erkki Kuvajan läksiäisissä Iisalmen Oikeustalolla. 18.12 Esiintyminen Kallionlaakson hoitokodissa. KIURUN LAULU ry TOIMINTAKERTOMUS 2014 Esiintymiset Koko kuoro 19.01 Eino Liljan 70-vuotisjuhlan esiintyminen 23.02 Kuoron vuosipäivä Kulttuuritalon lämpiössä ja kuoroleiri Kiurusalissa. 08.03 Kyösti Lehtolan

Lisätiedot

Toimintakertomus 2014. Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry

Toimintakertomus 2014. Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry 1 Toimintakertomus 2014 Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry 2 Sisältö VERTAISTOIMINTA... 3 PAIKALLINEN YHTEISTOIMINTA... 3 TIEDOTTAMINEN... 3 TILAISUUDET... 3 LAHJOITUKSET... 3 KOKOUKSET... 3 VARAINHANKINTA...

Lisätiedot

VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2015. VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTO Myllyjärventie 1 74200 Vieremä. Hyväksytty 26.11.2015

VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2015. VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTO Myllyjärventie 1 74200 Vieremä. Hyväksytty 26.11.2015 VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTO Myllyjärventie 1 74200 Vieremä VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2015 Hyväksytty 26.11.2015 LIITTEET 1. Yhteystietoluettelo 2. Vanhusneuvoston esite TARKOITUS Vanhusneuvoston

Lisätiedot

Saimaan Nuorisoseurat Toimintasuunnitelma 2018

Saimaan Nuorisoseurat Toimintasuunnitelma 2018 Saimaan Nuorisoseurat Toimintasuunnitelma 2018 Johdanto Saimaan Nuorisoseurojen tehtävänä on toimia paikallisten nuorisoseurojen tukena omalla toimialueellaan Nuorisoseurastrategian mukaisesti, sekä kehittää

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 19.02.2004 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003 Kulunut vuosi oli kiltamme 39. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

Aika: 13.1.2012 klo 18.00 Paikka: Tampere, Joukahaisenkatu 7, Tampereen uintikeskuksen kahvio

Aika: 13.1.2012 klo 18.00 Paikka: Tampere, Joukahaisenkatu 7, Tampereen uintikeskuksen kahvio Scuba do ry VUOSIKOKOUS 2012 Aika: 13.1.2012 klo 18.00 Paikka: Tampere, Joukahaisenkatu 7, Tampereen uintikeskuksen kahvio Läsnä: Ari Immonen Petri Immonen Jussi Sila Annaleena Sila Veli-Matti Viitala

Lisätiedot

TOIMINTALINJA Lakeudenportin Ratsastajat ry

TOIMINTALINJA Lakeudenportin Ratsastajat ry TOIMINTALINJA (1/5) Lakeudenportin Ratsastajat ry TOIMINTALINJA 2017 1. Visio Lakeudenportin Ratsastajat ryn visiona on tarjota koko perheelle mahdollisuus harrastaa hevosten parissa. Tarkoituksena on

Lisätiedot

2016 TOIMINTAKERTOMUS

2016 TOIMINTAKERTOMUS TOIMINTAKERTOMUS 2016 TOIMINTAKERTOMUS 2016 Ylimattilantie 86110 PARHALAHTI http://www.parha.net Toimintakertomus 1.1. 31.12.2016 YLEISTÄ Yhdistys perustettiin 16.10.2010. Yhdistyksen virallinen rekisteröintipäivämäärä

Lisätiedot

SÄÄNNÖT, REKISTERÖITY

SÄÄNNÖT, REKISTERÖITY SÄÄNNÖT, REKISTERÖITY 22.3.2011 1/5 1 Nimi ja kotipaikka Suomen Saunaseura ry, kotipaikka Helsinki. 2 Tarkoitus Seuran tarkoituksena on suomalaisten saunaperinteiden vaaliminen, saunan tuntemuksen syventäminen

Lisätiedot