Sisältö. LIITE 1 Harrastusryhmiin osallistuneet henkilöt LIITE 2 Tase ja tuloslaskelma

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sisältö. LIITE 1 Harrastusryhmiin osallistuneet henkilöt LIITE 2 Tase ja tuloslaskelma"

Transkriptio

1 Sisältö YLEISTÄ... 2 KATSAUS VUOTEEN JÄSENISTÖ... 2 JÄSENYYDET JA YHTEISTYÖ... 2 VARSINAINEN TOIMINTA... 3 O PINTOKERHO- JA KURSSITOIMINTA... 3 TAPAHTUMAT... 3 M UUT AKTIVITEETIT... 4 KALEVAN NUORTEN HARRASTUSTOIMINTA... 4 Mukelot... 4 Tenavat... 4 Rokkikanteleet... 4 Koulujen kansantanssikerhot... 4 Koulujen teatterikerhot... 7 Kalevan Nuorten muu toiminta... 8 A IKUISTEN JA NUORTEN HARRASTUSTOIMINTA... 8 Antin tanssit... 8 Aikuisten kanteleryhmä... 9 Kansanlauluryhmä... 9 Kärri... 9 Töölön Viuluklubi Viuluklinikka Matkailukerho SENIORITOIMINTA Ikinuoret ja Hurjat Kuntouttava laulujumppa M UU TOIMINTA Clubi HALLINTO JA TUKITOIMINTA V ARSINAISET KOKOUKSET JOHTOKUNTA TOIMINNANTARKASTAJAT TIEDOTUSTOIMINTA H ENKILÖSTÖ TALOUS LIITE 1 Harrastusryhmiin osallistuneet henkilöt LIITE 2 Tase ja tuloslaskelma

2 YLEISTÄ K ATSAUS VUOTEEN 2011 Karjalan Nuorilla oli erittäin vilkas toimintavuosi Uusia iltapäivisin kouluissa pidettäviä tanssiryhmiä ja teatterikerhoja perustettiin lapsille. Kaikki uudet kerhot eivät lähteneet käyntiin osanottajapulan vuoksi, ja vuoden lopulla tanssiryhmiä oli 10 kpl ja teatterikerhoja 7 kpl Helsingissä. Viime vuonna perustetut kansanlauluryhmä sekä viuluklubi vakiinnuttivat toimintaansa, ja Kärri vastasi seuran aikuisten kansantanssitoiminnasta. Clubitilan 30- v juhlat pidettiin syksyllä 2011 ja lisäksi tanssiryhmät esiintyivät kevät- ja joulukonserteissa. JÄSENISTÖ Ikä Miehiä Naisia Ei tied Yht 29 v Joista kunniajäseniä 6 ja ainaisjäseniä v v Ei tied Yht Uusia jäseniä on hankittu lehti- ilmoittelun ja avoimien ovien avulla. Erilaisilla tapahtumilla on myös haettu näkyvyyttä ja tehty seuran toimintaa tunnetuksi. Lapsijäseniä on saatu jonkin verran lisää kouluilla tapahtuvan kerhotoiminnan myötä. Kunniajäsenet Seuran kunniapuheenjohtaja on Sirkka Viitanen. Kunniajäseniä ovat Arvo Lindström, Rainer Maunula, Maire Nenonen, Kalevi Sibenberg ja Kyösti Toivonen. Kuluneena vuonna seura sai vastaanottaa myös suruviestin: Seuran pitkäaikainen aktiivijäsen Eira Salokangas nukkui pois. Eira oli monipuolisesti mukana Karjalan Nuorten sekä myös laajemmin nuorisoseuraliikkeen toiminnassa tanssijana, ohjaajana, kouluttajana sekä toimistotehtävissä. Lisäksi käsityötaito ja kansallispukutuntemus olivat Eiran valtteja. Hänen muistonsa elää Karjalan Nuorissa. Huomionosoitukset Seura muisti yhteistyökumppaneitaan ja ystävyysyhteisöjä näiden merkkipäivinä sekä 50 vuotta tai enemmän täysiä kymmeniä täyttäneitä jäseniään adressilla, kukilla tai onnittelukortilla. JÄSENYYDET JA YHTEISTYÖ Seura oli jäsenenä seuraavissa yhdistyksissä: Saimaan Nuorisoseurat (ent. Eteläkarjalaisten nuorisoseurojen liitto) Pääkaupunkiseudun Karjalaisyhteisöt Pääsky ry (yhteyshenkilö Anja Lehtinen) Aulis ja Raija Mäkinen sekä Anja Lehtinen olivat Pääsky ry:n hallituksessa. Seura toimi yhteistyössä seuraavien yhdistysten kanssa: Uudenmaan Nuorisoseurat ja Kalevan Nuoret (Sari Parkkinen johtokunnassa) Seurasaarisäätiön kansantanssitoimikunta (yhteyshenkilö Anneli Häsä) Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskus / Esplanadi- lava (yhteyshenkilö Pentti Selänne) Karjalan Nuoret oli edustettuna Aune ja Allan Tolvasen säätiössä, missä seuran edustajina olivat Anu Haapoja, Urpu Hurme ja Hannele Nyman.

3 3 VARSINAINEN TOIMINTA O PINTOKERHO- JA KURSSITOIMINTA Opintokerho- ja kurssitoiminta jatkui yhteistyössä Opintokeskus Kansalaisfoorumin kanssa. Yhden opintokerhon kesto saa olla 100 tuntia. Kerhoissa opiskeltiin viulunsoittoa, laulunäytelmää, käsitöitä, seuralehden tekoa, seuran johtamista ja taloudenhoitoa sekä kansantanssia ja sitä tukevia harjoitteita. Seuran opintokerho- ja kurssiohjaajana toimi Aila Valkama K ANSAINVÄLINEN TOIMINTA Karjalan Nuorten koululaisten kansantanssiryhmistä osallistui yhteensä neljä tanssijaa Barnlek- tapahtumaan Tanskassa, Skivessä kesällä Karjalan Nuoret on aloittanut yhteistyön Helsingin seudun Inkeri- seura ry:n kanssa. Inkeri- seuran kautta Juurijuhlien lastentapahtuman 9.4. saatiin vieraaksi lasten kansantanssiryhmä nimeltä "Svetljachki" Pietarin alueelta, Sestroretskista. Seuralla oli vieraana tanhuryhmä Brasiliasta, Penedosta. Ryhmälle järjestettiin illanvietto Karjalaisten kesäkodille sunnuntaina Kesäkodilla vieraille tarjottiin iltapala ja sauna, kerrottiin lyhyesti kesäkodista ja sen toiminnasta. Lopuksi tanssittiin yhdessä kalliolla seuraleikkejä ja yhteistansseja. Lisäksi kärriläiset avustivat penedolaisia, jotta he saivat Seurasaarisäätiöltä esiintymisen Seurasaareen sekä pääsyliput Seurasaaren juhannusvalkeille. Kärri oli Penedossa ryhmän vieraana vuonna 2009 ja nyt penedolaiset olivat vierailulla Suomessa. T APAHTUMAT Lasten lauantaiklubit, KN- Clubi: klo 12-15, Ystävänpäiväkortit ja piparit, ohjaajana Sari Parkkinen 19.3.klo Koko perheen prinsessapäivä, ohjaajana Sanna Mäkelä ja Kimmo Alakunnas klo 11-14, Pääsiäisaskartelu, ohjaajana Sari Parkkinen Hiihtoloman aikainen lasten päiväleiri ma - ke , KN- Clubi. Karjalan Nuorten lasten kevätjuhla La , Munkkivuoren nuorisotalo, Lasten kansantanssikerhojen oma konsertti, jossa oli katsojia tuvan täydeltä. Clubi- ilta, La 7.5., KN- Clubi Aikuisten harrastusryhmille ja kaikille ohjaajille sekä jäsenille tarkoitettu vapaamuotoinen tilaisuus. Yhdessäoloa ja pieniä esityksiä. Clubin 30- v juhla, La , KN- clubi Juhla Seuran jäsenille, niin nykyisille toimijoille kuin entisille aktiiveille. Illan isäntänä ja juontajana toimi Pentti Holopainen. Ruokailun ja kakkukahvien lomassa ohjelmassa oli: Katsaus Clubin alkuajoista (Ensio Vaarna) Muisteloita Clubin ja Seuran toiminnasta ja sattumuksista Kerhojen ohjaajien esittely Musiikki- ja tanssiesityksiä: Kakkunassi, Kansanlauluryhmä, Viuluklubi, Kärri 2 parilla, Vesa Kari, Pauliina Pajala ja Juulia Salonen. Karjalan Nuorten Jouluinen Lasten kansantanssikonsertti, La , Munkkivuoren nuorisotalo Ohjelmassa oli Kuokkavieraiden lauluesitys, lasten kansantanssikerhojen esitykset, yhteisleikkiä, arpajaiset ja joulupukki sekä joulupuuro ja kahvi- buffet. Tapahtumassa oli väkeä tungokseen saakka, noin 150 hlöä.

4 4 M UUT AKTIVITEETIT Karjalan Nuoret oli oli Vallilan Valtterin kirpputorilla mainostamassa seuraa ja keräämässä varoja seuralle. Kaatuneiden muistopäivänä Seura ja seuran lippu olivat mukana Pääsky ry:n järjestämässä muistotilaisuudessa Hietaniemen Karjalaan jääneiden muistopatsaalla. Tilaisuuden jälkeen pidettiin kahvitilaisuus Clubilla. KALEVAN NUORTEN HARRASTUSTOIMINTA Kalevan Nuorten toiminta on alle 16 - vuotiaille suunnattua harrastus- ja kasvatustoimintaa. Karjalan Nuoret ry:ssä toimivat vuoden 2011 aikana seuraavat Kalevan Nuorten lasten ja varhaisnuorten kerhot: Mukelot Mukelot - ryhmä muutettiin syksyllä vuotiaiden lasten kansantanssiryhmäksi, koska keväällä ei samanikäisille suunnattuun aikuis- lapsi- ryhmään tullut osallistujia. Mukeloissa harjoiteltiin rytmissä tanssimista, peruskuvioita ja - otteita sekä laululeikkejä että kansantansseja. Leikkien kautta tutustuttiin suomalaiseen leikki-, laulu- ja tanssiperinteeseen. Mukelot harjoitteli Karjalan Nuorten Clubilla maanantaisin klo yhteensä 12 kertaa ja tanssijoita oli 4. Ryhmä esiintyi Pääkaupungin karjalaisten juhlassa Karjalatalolla 3.12., Seuran joulujuhlassa Munkkivuoren nuorisotalolla ja Haagan sotaveteraanien joulujuhlassa Marjatta- koululla. Ohjaajana toimi Sari Parkkinen. Tenavat Tenavat on Tempoa tenaviin aikuinen- lapsi musiikkiliikuntaryhmä, jossa tanssii 1,5-3 - vuotias lapsi joko vanhempansa tai isovanhempansa kanssa. Tenavat - ryhmässä harjoiteltiin rytmissä tanssimista, peruskuvioita ja otteita. Näiden lisäksi opeteltiin laululeikkejä ja kansantansseja. Leikkien kautta tutustuttiin suomalaiseen leikki-, laulu- ja tanssiperinteeseen. Syksyllä Tenavat esiintyivät seuran joulujuhlassa Munkkivuoren nuorisotalolla ja Haagan sotaveteraanien joulujuhlassa Marjatta koululla yhdessä Mukelot - ryhmän kanssa. Ryhmässä oli yhteensä 13 tanssijaa. Tenavat harjoitteli keväällä sunnuntaisin 10 kertaa ja syksyllä maanantaisin 12 kertaa Karjalan Nuorten Clubilla. Ohjaajana toimi Sari Parkkinen. Rokkikanteleet Maanantai klo , syksyllä 2011 oli vain 3 osallistujaa, kerho jouduttiin lopettamaan. Ohjaaja oli Saija Teirikangas. Koulujen kansantanssikerhot Tanssikerhoja perustettiin syksyllä Roihuvuoren nuorisotalolle, Keinutien ala- asteelle sekä Laajasalon ala- asteelle. Meilahden, Steiner- koulun, Pohjois- Haagan, Kaisaniemen, Lauttasaaren, Ruoholahden sekä Töölön ala- asteilla harjoittelevien kansantanssiryhmien ohjaajat olivat Uudenmaan Nuorisoseurainliiton tanssinopettajia. Muut ohjaajat olivat suorassa työsopimussuhteessa seuraamme. Keväällä toiminnassa oli 55 lasta, syksyllä 78 lasta.

5 5 Meilahden luokkalaisten ryhmä 2011 Kevätkaudella ryhmä harjoitteli maanantaisin klo Meilahden ala- asteen liikuntasalissa. Harjoituskertoja oli yhteensä 16, välisenä aikana. Ryhmässä tanssi 10 lasta. Tanssituntien päätavoitteena oli harjoitella Barnlek- tapahtuman yhteistanssit ja niissä tarvittavat askelikot: polkka ja valssi. Ryhmä osallistui lasten kansantanssiryhmien yhteisesitykseen Juurijuhlassa Sello- salissa. Siellä esitettiin Barnlek- tansseista kolme, Paras leikki, Lantti ja Oravanpesä. Samat tanssit esitettiin myös seuran kevätjuhlassa yhdessä Pohjois- Haagan ryhmän kanssa. Ryhmästä osallistui yksi tanssija Barnlek- tapahtumaan Tanskassa kesällä Syyskaudella harjoitukset pidettiin torstaisin klo Harjoituskertoja oli yhteensä 14, välisenä aikana. Ryhmässä tanssi 13 lasta. Ryhmään tuli uusia tanssijoita, joten kausi aloitettiin tutustumis- ja ryhmäytymisleikeillä sekä perustaitojen kertaamisella. Joulujuhlaan harjoiteltiin esitystanssi nimeltä Meikun katrilli (kor. Johanna Salminen). Ryhmä esiintyi myös Meilahden ala- asteen kahdessa joulujuhlassa. Ohjaaja oli Johanna Salminen. Meilahden luokkalaisten ryhmä 2011 Kevätkaudella ryhmä harjoitteli maanantaisin klo Meilahden ala- asteen liikuntasalissa. Harjoituskertoja oli yhteensä16, välisenä aikana. Ryhmässä tanssi 6 tanssijaa. Tanssituntien päätavoitteena oli harjoitella Barnlek- tapahtuman yhteistanssit ja niissä tarvittavat askelikot: polkka, valssi, vaihtoaskel ja kisa- askel. Ryhmä osallistui lasten kansantanssiryhmien yhteisesitykseen Juurijuhlassa Sello- salissa ja esitti siellä tanssit: Paras leikki, Lantti, Oravanpesä ja Karjalan katrilli. Seuran kevätjuhlassa ryhmä esitti Karjalan katrillin yhdessä Steiner- koulun ryhmän kanssa. Ryhmästä osallistui yksi tanssija Barnlek- tapahtumaan Tanskassa kesällä Syyskaudella harjoitukset pidettiin torstaisin klo Harjoituskertoja oli yhteensä 14, välisenä aikana. Ryhmään yhdistettiin Steiner- koulun ryhmä. Tanssijoita oli yhteensä 6. Joulujuhlaan harjoiteltiin kolmen tanssin esityskokonaisuus. Tanssit olivat Jussi Kaijankankaan ja Eevi Miettisen koreografiat Sisääntulotanssi ja Jenkeliska sekä Anu Kokkosen koreografia Tellusvalssi. Ryhmä esiintyi myös Marjatta- koululla järjestetyssä sotaveteraanien joulujuhlassa. Ohjaaja oli Johanna Salminen. Steiner- koulun 4.luokkalaisten ryhmä 2011 Kevätkaudella ryhmä harjoitteli torstaisin klo Steiner- koululla. Harjoituskertoja oli keväällä yhteensä 16, välisenä aikana. Ryhmässä tanssi 5 tanssijaa. Tanssituntien päätavoitteena oli harjoitella Barnlek- tapahtuman yhteistanssit ja niissä tarvittavat askelikot: polkka, valssi, vaihtoaskel ja kisa- askel. Ryhmä osallistui lasten kansantanssiryhmien yhteisesitykseen Juurijuhlassa Sello- salissa ja esitti siellä tanssit: Paras leikki, Lantti, Oravanpesä ja Karjalan katrilli. Seuran kevätjuhlassa ryhmä esitti Karjalan katrillin yhdessä Meilahden- koulun ryhmän kanssa. Ryhmästä osallistui kaksi tanssijaa Barnlek- tapahtumaan Tanskassa kesällä Syyskaudella ryhmä yhdistettiin Meilahden ryhmän kanssa. Ohjaaja oli Johanna Salminen.

6 6 Pohjois- Haagan luokkalaisten ryhmä 2011 Kevätkaudella ryhmä harjoitteli perjantaisin klo Hakavuoren kirkon liikuntasalissa. Harjoituskertoja oli keväällä yhteensä 15, välisenä aikana. Ryhmässä tanssi 8 lasta. Tanssituntien päätavoitteena oli harjoitella Barnlek- tapahtuman yhteistanssit ja niissä tarvittavat askelikot: polkka ja valssi. Ryhmä osallistui lasten kansantanssiryhmien yhteisesitykseen Juurijuhlassa Sello- salissa. Siellä esitettiin Barnlek- tansseista kolme, Paras leikki, Lantti ja Oravanpesä. Samat tanssit esitettiin myös seuran kevätjuhlassa yhdessä Meilahden ryhmän kanssa. Ryhmä lopetettiin syyskauden alussa 2011 liian vähäisen osallistujamäärän takia. Kaisaniemen iltapäiväryhmä 2011 Kevätkaudella ryhmä harjoitteli maanantaisin klo Kaisaniemen ala- asteen liikuntasalissa. Harjoituskertoja oli yhteensä 15. Ryhmässä oli 7 tanssijaa.. Kevätkauden aikana valmistettiin esitys, joka esitettiin seuran kevätjuhlassa Munkkivuoren nuorisotalolla Ohjaajana toimi Salla Korja- Paloniemi. Syyskaudella Kaisaniemen ala- aste harjoitteli keskiviikkoisin, klo (1-4 lk). Syyskauden esitys Huutokatrilli harjoiteltiin seuran joulujuhlaa varten ja esitettiin Munkkivuoren nuorisotalolla. Ohjaaja oli Anu Kokkonen. Lauttasaaren iltapäiväryhmät 2011 Lauttasaaren ala- asteella Pajalahden koulussa oli kansantanssin iltapäiväryhmä, jossa osallistujina oli 1-2 luokkalaisia. Harjoitukset olivat keskiviikkoisin klo Kauden aikana harjoiteltiin mm. tansseja ankeliini ja parasleikki, tehtiin erilaisia tanssillisia harjoituksia, joissa opittiin askeleita, koordinaatiota ja tanssi- ilmaisua sekä myös leikittiin. Ryhmä esiintyi Karjalan Nuorten kevätjuhlassa sekä joulujuhlassa Ohjaaja oli keväällä 2011 Eero Hietanen ja syksyllä 2011 Anu Kokkonen. Kansantanssin toinen iltapäiväkerho Lauttasaaressa toimi myös Pajalahden koulussa. Ryhmä aloitti neljännen toimintavuotensa syksyllä Ryhmässä oli mukana kuusi 4- luokkalaista tanssijaa Myllykallion koulusta. Syksyllä kokoonnuttiin keskiviikkoisin klo Ryhmä harjoitteli mm. valssia, polska- askelikkoja ja myös erilaisia tanssillisia harjoituksia, joissa opittiin koordinaatiota, kehon käyttöä sekä tanssi- ilmaisua. Ryhmä esiintyi seuran kevätjuhlassa sekä joulujuhlassa , jossa tanssittiin Huutokatrillia ja enkeliskaa. Ohjaaja oli keväällä 2011 Eero Hietanen ja syksyllä 2011 Anu Kokkonen. Ruoholahden ala- asteen 1-2 luokkalaiset 2011 Syksyllä alkoi uusi ryhmä Ruoholahden koululla. Se harjoitteli torstaisin klo (1-2lk). Ryhmä esiintyi Seuran joulujuhlassa esittäen tanssin Ruoholahti Reel. Ohjaaja oli Anu Kokkonen. Töölön ala- asteen 1-2 luokkalaiset Syksyllä 2011 perustettiin uusi ryhmä Töölön ala- asteelle. Ryhmä harjoitteli torstaisin klo Ryhmällä ei ollut esiintymisiä syksyn 2011 aikana. Ohjaaja oli Anu Kokkonen.

7 7 Roihuvuoren Nuorisotalon ryhmä Jippo 2011 Syksyllä 2011 perustettiin Roihuvuoren nuorisotalolle uusi kansantanssiryhmä Jippo. Ryhmä harjoitteli tiistaisin klo yhteensä 10 kertaa, osallistujia oli 7. Ryhmä esiintyi Seuran joulujuhlassa Munkkivuoren sekä Pääkaupungin karjalaisten juhlassa Karjalatalolla. Ohjaajana oli Sini Hirvonen. Keinutien ala- asteen Luova tanssi Ryhmä perustettiin syksyllä 2011, lapsia oli yht. 8, harjoituskertoja 13. Ohjaaja oli Kimmo Alakunnas. Keinutien ala- asteen Hollywood- dance- musikaalitanssi Ryhmä perustettiin syksyllä 2011, lapsia oli 7, harjoituskertoja 12. Ohjaaja oli Kimmo Alakunnas. Laajasalon ala- asteen Hollywood- dance musikaalitanssi Ryhmä perustettiin syksyllä 2011, lapsia oli 6, harjoituskertoja 13. Ohjaaja oli Kimmo Alakunnas. Koulujen teatterikerhot Koulujen teatterikerhoja perustettiin syksyllä 2011 Kallion ala- asteelle, Laajasalon ala- asteelle sekä Meilahden ala- asteelle. Keväällä teatterikerholaisia oli mukana 26 lasta, syksyllä 54 lasta. Teatterikerhojen toiminta noudatti Young Art teatteritoiminnan opetussuunnitelmaa. Poikkilaakson ala- aste 1-2 lk Kerho toimi Jollaksessa jo toista vuotta. Kokoontumiset pidettiin keskiviikkoisin, 1-2 luokkalaiset klo Lapsia oli 15 ja harjoituksia 15 kertaa syksyllä Ohjaaja oli teatteri- ilmaisun ohjaaja (AMK) Sanna Mäkelä. Poikkilaakson ala- aste 3-5 luokkalaiset Kerho kokoontui keskiviikkoisin klo Lapsia oli 12, harjoituksia 15 kertaa syksyllä Ohjaaja oli Sanna Mäkelä. Kallion ala- aste 2011, 1-2 lk Ryhmä perustettiin syksyllä 2011, ryhmä kokoontui 14 kertaa, osallistujia oli 10 lasta. Ohjaaja oli Sanna Mäkelä. Kallion ala- aste 2011, 3-6 lk Ryhmä perustettiin syksyllä 2011, ryhmä kokoontui 14 kertaa, osallistujia oli 11. Ohjaaja oli Sanna Mäkelä. Laajasalon ala- aste 2011, 3-6 lk Ryhmä perustettiin syksyllä Ryhmä kokoontui tiistaisin klo , lapsia oli 7 ja kokoontumisia 11. Ohjaaja oli Sanna Mäkelä. Laajasalon ala- aste 2011, 1-2 lk Ryhmä perustettiin syksyllä Ryhmä kokoontui maanantaisin klo Lapsia oli vain 3 ja ryhmä lopetettiin syyskuussa. Ohjaaja oli teatteri- ilmaisun ohjaaja (AMK) Petra Haapio.

8 8 Meilahden ala- aste 2011, 2-3 lk Ryhmä perustettiin syksyllä Ryhmä kokoontui tiistaisin klo Lapsia oli 10 ja kokoontumisia 11. Ohjaaja oli Petra Haapio. NUORI TAIDE YOUNG ART on Suomen Nuorisoseurojen Liiton 1996 rekisteröimä tuotemerkki. Tuotemerkkiä käyttävät järjestön piiri- ja paikallistason yksiköt palvelutarjonnassaan, joka täyttää Nuori Taide - toiminnalle määritellyt tunnuspiirteet. Tavoitteet Young Art - teatteriryhmän opetussuunnitelman tavoitteet keskittyvät lapsen ja nuoren kokonaisvaltaisen kasvun ja ilmaisun tukemiseen ja teatteritaiteen ja taiteellisen ajatte lun kehittämiseen. Young Art - ryhmässä teatteria lähestytään tunteiden, tuntemusten, ajatusten ja pyrkimysten ilmentäjänä. Teatteritaiteen omakohtaisen tekemisen lisäksi lapset ja nuoret saavat avaimia teatterilukutaitoon sekä tuntemusta paikallisten kulttuurilaitosten toiminnasta. Toiminta- ajatuksen ytimenä on ryhmän sisäisen luottamuksen luominen niin, että ryhmä tukee ja vahvistaa lapsen ja nuoren minuutta. Positiivisia kokemuksia saadaan toiminnan kautta, jolloin sosiaalinen ja yksilöllinen tapahtuvat samassa tilassa. Young Art - teatteriryhmä on avoin sosiaalinen tila, jossa ohjattu yhteinen tekeminen kehittää sekä vuorovaikutustaitoja että lapsen ja nuoren valmiutta tunnistaa omia tuntemuksia, subjektiivisia kokemuksia ja ymmärrystä itsestä. Kalevan Nuorten muu toiminta Lasten kansantanssin teemapäivä La klo , Juuri- juhlien yhteydessä Sello- salissa Espoossa, Karjalan Nuorten kouluissa toimivat kansantanssiryhmät osallistuivat lasten kansantanssiryhmien yhteisesitykseen. Lasten hiihtolomaleiri Seura järjesti koululaisten hiihtoloman aikana päiväleirin (ma- ke) klo Kyseessä oli ala- aste ikäisille lapsille suunnattu taidepainotteinen päiväkerho Karjalan Nuoret Clubilla, Hinta: kolme päivää 75 /lapsi tai yksi päivä 25 /lapsi. Leirillä oli ohjattua toimintaa musisoinnista ilmaisuun, tanssiin, tarinointiin ja askarteluun. Omia soittimia sai ottaa mukaan. Teemana oli Kalevalasta tarinoita. Leirille osallistui 11 tyttöä ja 2 poikaa iältään 7-11 vuotta. Ohjaajina: musiikkipedagogi Saija Teirikangas, teatteri- ilmaisun ohjaaja Sanna Mäkelä, lastentarhanopettaja/muusikko Anna Kattainen, tanssija/pedagogi Emilia Laitala. AIKUISTEN JA NUORTEN HARRASTUSTOIMINTA Karjalan Nuoret ry:ssä toimivat vuoden 2011 aikana seuraavat yli 16- vuotiaiden nuorten ja aikuisten kerhot: Antin tanssit Karjalan Nuorten Antin pyöri kevään Antin tanssit on tarkoitettu aiemmin tanssineille, joilla harrastus on syystä tai toisesta jäänyt viime aikoina vähemmälle. Tansseissa palautettiin mieliin tuttuja perusaskeleita ja käytiin myös tuttuja peruskuvioita ja erilaisia variaatioita lävitse. Ryhmän toiminnalla tavoitellaan tanssijoita tutun harrasteen pariin ja seuran jäseniksi tarjoten samalla myös mahdollisuuden edetä aikanaan Kärri- ryhmään. Antin tanssit järjestettiin tiistai- iltaisin Sibelius- Akatemian tiloissa Pitäjänmäellä ja kukin kerta kesti kaksi tuntia. Kevätkaudella kävijöitä oli 7. Syksyllä kurssia ei jatkettu vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Yksi ryhmäläinen kuitenkin siirtyi tanssimaan Kärriin. Ohjaaja oli Antti Savilampi

9 9 Aikuisten kanteleryhmä Kokoontui maanantai klo KN- Clubilla. Osallistujia oli syksyllä 2011 vain 2, ryhmä jouduttiin lopettamaan. Ohjaaja oli Saija Teirikangas. Kansanlauluryhmä Kansanlauluryhmä jatkoi syksyllä 2010 aloitettua toimintaansa. Ryhmä kokoontui viikoittain kevään ajan 15 kertaa, syksyn ajan 16 kertaa. Harjoitukset olivat tiistaisin klo KN- Clubilla, osallistujia oli n. 10 ja ryhmän ohjaajana toimi Juulia Salonen. Ryhmässä oli kaikenikäisiä aikuisia ja yhteishenki oli hyvä. Kauden aikana tutustuttiin suomalaisen kansanlaulun eri tyyleihin: runolauluun, rekilauluun, polskaan ja balladeihin. Ryhmässä laulettiin aluksi yksiäänisesti, myöhemmin syksyllä kokeiltiin myös stemmoissa laulamista ja riffejä. Ryhmä esiintyi Helsinki päivän tapahtumassa Soutustadionilla yhdessä pelimanniryhmän kanssa sekä Karjalan Nuorten Clubin 30- v juhlassa. Kärri Kärri on aikuisten tanhuryhmä, joka on toiminut keskeytyksettä luvulta asti. Kärrille vuosi 2011 oli menestyksekäs ja kiireinen, mutta myös muutoksen vuosi. Vuosi alkoi helmikuussa tehdyllä päätöksellä osallistua huhtikuussa Suomen Nuorisoseurojen Liiton luokitteluun, josta tulikin erittäin menestyksekäs tapahtuma Kärrin tultua luokitelluksi pienen tauon jälkeen jälleen mestaruussarjaan yli 55- vuotiaiden sarjassa! Kevään ja alkukesän aikana oli useita esiintymisiä ja huipentumana oli heinäkuinen Kaustisen kansanmusiikkijuhla ja Kärrin yleisöä herkistänyt osallistuminen keskiviikkoillan Antin juhlakonserttiin. Lokakuussa Kärri osallistui Tampereella Tanssimaniassa sekä koreografiakilpailuun että illan Ajassa on maniaa - konserttiin. Illan konsertti Ensio Vaarnan kukituksineen jäi kaikille mieleen. Kärriläisiä osallistui myös muihin tapahtumiin, merkittävimpien ollessa perinteinen Hakkapeliitta tapahtuma Tammelassa sekä Helsingin Juhlaviikkojen Le Voyage tanssiteos. Le Voyage n tanssijat oli koottu pääkaupunkiseudun tanssin harrastajista, orkesterina oli Helsingin kaupunginorkesteri johtajanaan Johan Storgård ja kuorona espoolainen Murtosointu johtajanaan Seppo Murto. Produktioon osallistui 7 kärriläistä. Keväällä oli 3-5 tunnin Le Voyage harjoituksia 11 kertaa ja kesätauon jälkeen 12 kertaa. Harjoittelu huipentui elokuun lopussa kolmeen hienoon esitykseen Helsingin Kaapelitehtaalla. Kärri jatkoi talkootyönä veden kuljetusta Seurasaarisäätiön kioskille. Tammi- huhtikuussa vesi kuljetettiin viikoittain (15 kertaa) Tomtebosta ja marras- joulukuussa Seurasaaren Isännäntalon saunasta (9 kertaa). Kuljetukseen osallistui 8 kärrilaista ja kuljetettu vesimäärä oli 100 litrasta 200 litraan (toki läheskään kaikkea ei aina ollut käytetty). Karjalan Nuorten emännöinti, vahva edustus johtokunnassa, Clubin 30- vuotisjuhlan järjestelyt sekä lasten konsertin ja joulujuhlan järjestelyt olivat näkyvimpiä Kärrin tehtäviä seuran sisällä. Vuosi 2011 jää Kärrin osalta historiaan myös muutoksen vuotena. Kärrissä jatkui jo edellisenä vuonna alkanut sukupolvenvaihdos pitkään ryhmässä tanssineitten lopettaessa aktiivisen harrastuksen. Ryhmän onneksi loppuvuodesta 2011 entisiä Karjalan Nuorten nuorisoryhmäläisiä sekä myös muissa ryhmissä tanssineita henkilöitä liittyi ryhmään. Aktiivista toimintaa on siis lupa odottaa.

10 10 Säestäjinä esityksissä ja viikonloppuharjoituksissa olivat Kaisa Kauppinen (hanuri) ja Paula Rantamäki (viulu). Jari Komulainen (hanuri) säesti Kivelän sairaalan esityksessä. Oulun kansantanssiopiskelijoiden laulukuoro tuki esitystämme luokittelussa ja Kaustisen kansanmusiikkijuhlan konsertissa. Harjoituksissa tanssittiin pääsääntöisesti äänitteiden säestämänä. Kärrin ohjaaja oli Antti Savilampi. Antin ollessa estynyt häntä sijaisti Kalevi Sibenberg (19.1., Vesa Kari säesti) ja Salla Korja- Paloniemi (12.10.). Vuoden 2011 lopussa Kärri- ryhmään kuului 25 aktiivista tanssijaa. Harjoituksiin osallistui vuoden 2011 aikana viikoittain tanssijaa. Ryhmän uudistumista kuvaa myös aktiiviryhmän keski- iän laskeminen pitkästä aikaa alle 60 vuoden ollen vuoden 2011 lopussa 58,8 vuotta. Kärrin talousasioita hoiti vuoden 2010 aikana Aila Valkama ja muita asioita Tapio Kenttä koko ryhmän tuella ja avustuksella. Kärri harjoitteli keskiviikkoisin klo Munkkivuoren nuorisotalo Kameleontissa. Kevätkaudella ( ) harjoituksia oli 21 ja syyskaudella ( ) 16 kertaa. Tämän lisäksi helmikuussa pidettiin viikonloppuharjoitukset perjantaista sunnuntaihin Karkkilan Vuotinaisissa. Heinäkuussa oli ylimääräinen harjoituskerta Munkkivuoressa ja Suomenlinnan Kuntomaneesilla pidettiin pitkä lauantaiharjoitus syyskuussa. Harjoituksissa ohjelmistoon kuuluvien sikermien ja tanssien harjoittelun lisäksi huolehdittiin peruskunnosta, kehon huollosta ja yleisestä, sekä fyysisestä että henkisestä hyvinvoinnista ja tasapainosta. Harjoitukset olivat joko opintokerhoja tai kursseja, joihin molempiin saatiin valtionapua Opintokeskus Kansalaisfoorumin kautta. Esiintymiskorvauksia saatiin jonkin verran ja samoin talkootyönä suoritetusta vedenkuljetuksesta Seurasaarisäätiön kioskille saatiin rahaa kuluihin. Suuri osa ohjaus- ja muista kuluista katettiin kuitenkin tanssijoiden omilla jäsen- ja kurssimaksuilla. Kärrin ohjelmisto (harjoitukset ja esitykset) vuonna 2011: Tanssisikermät: Luokittelusarja : Katrilli Kiestingistä (trad), Piiripolkka (trad.), Rakkauslaulut (Antti Savilampi, säv. Jari Komulainen, sanat Kanteletar), Katrilli Uhtualta (trad.) Munkkivuori sarja : Ruotsinkatrilli Viitasaarelta (trad), Varri (trad), Kahilaisen hyppy (Jukka Saari), Katrilli Uhtualta(trad). Pispalan Sottiisin Keväästä kesään sarja (Antti Savilampi: Quatrilli, Talkoojesurkka, Nouse lempi liehumahan, Häämenuetti, Hardpolska) Röntyskät (Kolmi, Udmurtialainen kisa, Liilei lailei), sekä Lappeenrannan yhteisesityksen Häätanssi ja Evakkoonlähtötanssi. Yksittäiset tanssit: Anianpellon jenkka (Helvi Jukarainen), Ei meitä surulla ruokita, Emeli - katrilli (Antti Savilampi), Heikkilä (trad), Juhlavalssi (Helvi Jukarainen), Kahilainen (trad), Kahilaisen hyppy (Jukka Saari), Karjalaisen katrilli (Antti Savilampi), Katrilli Ahvensalmelta (trad), Katrilli Aunuksesta (trad), Katrilli Kiestingistä (trad), Katrilli Pomarkusta (trad), Katrilli Uhtuasta (trad), Kazazok, Kerenski, Kävelin kesäillalla, Lappfjärdin menuetti ja polska (trad), Nuotan repiäinen (trad), Piiripolkka (trad), Poromiehen polska (Satu Niiranen), Prihatsu, Ruha (trad), Ruotsinkatrilli Viitasarelta (trad), Selän vahetus, Stora själen, Tiukan menuetti ja polska (trad), Uusi lähtö (Susanna Kivinen ja Antti Savilampi, musiikki Myllärit)

11 11 Kärrin esiintymiset ja tapahtumat Esityksissä säestys Kaisa Kauppinen (hanuri) ja Paula Rantamäki (viulu), ellei muuta mainintaa Esitys: Suomen Nuorisoseurojen liiton luokittelut, Siltasali, Jyväskylä 17 tanssijaa, Laulajina 6 Oulun kansantanssiopiskelijaa Tulos: Mestaruussarja yli 55- vuotiaiden sarjassa Osallistuttiin KN Clubi- iltaan Kaatuneiden muistopäivän tilaisuus Hietaniemessä, Karjalaan jääneiden muistopatsaalla. Seuran lippu paikalla, kaksi kärriläistä lipunkantajana ja airueena Esitys: Pääskyn kevätkarkelot, Karjalatalolla, Helsinki 8 tanssijaa 8.6. Esitys: Munkkivuoren Kyläjuhla, Helsinki 12 tanssija, säestys Paula Rantamäki Esitys: Seurasaaren Antinaukio 17 tanssijaa Esitys: Kivelän sairaala puutarhajuhla; Helsinki 9 tanssijaa, säestys Jari Komulainen Esitys: ESPA Folk, Esplanadin lava, Helsinki 13 tanssijaa Saunailta Penedon brasilialaisten kanssa Karjalaisten kesäkodilla Kaustisen kansanmusiikkijuhlat, Kaustinen Esitys: Antin juhlakonsertti, Päälava 16 tanssijaa, Luokittelusarja Esitys: Juhlapiha, 16 tanssijaa, Ruotsinkatrilli Viitasaarelta, Udmurtialainen kisa, Kahilaisen Hyppy ja Kuivajärven katrilli huutokatrillina ja Luokittelusarja Hakkapeliittatapahtuma, Tammela. Mukana kärrilaisiä: Aila, Hilkka, Lissu,.. Mukana 3 kärriläistä tanssimassa hovitansseja sekä kuninkaan hoviväkenä Le Voyage, Helsingin juhlaviikot, Mukana tanssimassa 7 kärriläistä Tanssimania, Tullikamarin Pakkahuone, Tampere Esitys:Koreografiakilpailu, Uusi lähtö (kor. Susanna Kivinen ja Antti Savilampi) Esitys: Ajassa on mainiaa - konsertissa 17 tanssijaa Aleksis Kiven päivän juhla, Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ja läheiset ry, Helsinki Esitys ja yleisötanssitusta, 4 tanssijaa Clubin 30- v juhla. Kärri osallistui aktiivisesti järjestelyihin. Esityksenä kahden parin huutokatrilli Kansanmusiikin isompi ilta, Musiikkitalo, Helsinki. Kärrilaisia ison salin konsertissa yli Seurasaarisäätiön Aila Nieminen, 50 v- kakkukahvit. Tapio Kenttä ja kolme kärriläistä vei Kärrin lahjan Lasten joulujuhla, Munkkivuoren Nuorisotalo konsertti 6 kärriläistä hoitamassa järjestelyjä ja bufettia Töölön Viuluklubi Töölön viuluklubi on osa Karjalan Nuoret ry:n aikuisten musiikkitoimintaa. Viuluklubi toimi keväällä 2011 kahdeksana maanantaina ja syksyllä 2011 seitsemänä keskiviikkona klo Karjalan Nuorten Clubilla. Keväällä ja syksyllä 2011 Töölön viuluklubilla osallistujia oli kuudesta kahdeksaan. Ohjajana toimi kansanmusiikin maisteri Pauliina Pajala.

12 12 Viuluklinikka Matkailukerho Töölön viuluklubi on avoin kaikille viulisteille, joilla on perustaidot viulunsoitossa. Kevään ja syksyn aikana perehdyttiin uusmaalaiseen ja pohjoismaiseen kansanmusiikkiperinteeseen, soittaen kappaleita eteläisestä Suomesta Länsi- Uudenmaan seudulta. Kävimme läpi myös kansanmusiikkimateriaalia muualta Suomesta mm. eri viulupelimanneilta sekä tanssimusiikkia. Viuluklubin tavoitteena oli soittamisen ja musisoimisen muodot viuluyhtyeessä. Näin ollen Viuluklubin sisältöön kuului myös eri tanssilajien komppien harjoituttaminen sekä stemmasoitto ja niiden luominen. Töölön viuluklubi esiintyi Kaustisen Kansanmusiikkijuhlilla 2011, Karjalan Nuoret ry:n Klubin 30- vuotis juhlissa KN- Clubilla, Perinnearkku ry:n Jameissa ravintola Black Doorissa, Helsingissä. Viuluklinikka- workshop on osa Karjalan Nuoret ry:n musiikkitoimintaa. Viuluklinikka tarjoaa työpajoja, yhteissoitantaa, tietoa soitinhuollosta ja soittoergonomiasta sekä alan ykkösnimien vierailuita. Viuluklinikat ovat kaikille viulunsoitosta kiinnostuneille avoimia workshoppeja. Niitä järjestetään noin kerran kuussa, kuun viimeinen lauantai KN- Clubilla klo Vuonna 2011 viuluklinikoita järjestettiin yhteensä kuusi kertaa Marianne Maans, suomalaisen ja suomenruotsalaisen kansanmusiikin taitaja Mauno Järvelä Marianne Maans Vidar Skrede, norjalaismuusikko, joka taitaa viulun lisäksi hardangerviulun, ja kitaran soiton Arto Järvelä, pelimanniviulisti. Vuoden 2011 aikana Viuluklinikoihin osallistui keskimäärin soittajaa. Aikuisten viuluklinikkalaisia osallistui Kaustisen Kansanmusiikkilestivaaleilla Mauno Järvelän johtamaan konserttiin sekä tanssisoittoon sekä Folklandia 2012 risteilylle ( ) Töölöläisen Kulttuurikerhon, Siltasaariseuran ja Karjalan Nuorten yhteinen matkailukerho jatkoi toimintaansa Ryhmä kokoontuu Karjalan Nuorten Clubilla noin kerran kuukaudessa torstaisin klo 17.00, keväällä 3 ja syksyllä 4 kokoontumista. Kerhoilloissa käsitellään maita ja alueita matkailun kannalta sekä muita matkailuun liittyviä asioita kuten vakuutukset, terveyteen liittyvät asiat jne. Matkailukerhon puheenjohtajana toimi Leena Huhtala Töölöläisen Kulttuurikerho ry:stä SENIORITOIMINTA Ikinuoret ja Hurjat Seuran varttuneempien jäsenten kaksi kerhoa, Ikinuoret ja Hurjat, toimivat yhdessä. Säännöllisiä kokoontumisia ei kertomusvuoden aikana ollut. Kerhon jäsenet tapasivat ystävänpäivälounaalla Järvenpäässä sekä teattereissa ja seuran järjestämissä tilaisuuksissa. Ryhmien vetäjä on Raija Mäkinen Kuntouttava laulujumppa Kustaankartanossa aloitettiin kuntouttavan laulujumppa lievästi muistisairaille vanhuksille. Toiminta on käynnissä osastolla E2 noin hengen ryhmissä. Vanhukset ovat kuntonsa puolesta pyörätuolissa istuvia, mutta kykenevät vuorovaikutteiseen toimintaan ja pystyvät seuraamaan annettuja ohjeita ja esimerkkiliikkeitä.

13 13 Hoitajat tuovat vanhukset tilaan, jossa laulujumppa pidetään, mutta heitä ei tarvita avustamaan laulujumppatuokiossa, vaan vanhukset pystyvät omatoimisesti seuraamaan ryhmän mukana. Tarkoituksena on luoda malli, johon myöhemmässä vaiheessa voidaan ottaa omaiset mukaan. Nyt tunnit on pidetty aamupäivällä, jumppatuokion kesto on 45 min. Ryhmiä vetää musiikinopettaja Saija Teirikangas, joka on lisäkouluttautunut kehorytmiikkaan ja kehittänyt laulujumppaa lähes kaikille ikäryhmille sopivaksi. MUU TOIMINTA Clubi KN- Clubi osoitteessa Topeliuksenkatu 3b, Helsinki, oli ahkerassa käytössä koko vuoden Clubilla harjoittelivat säännöllisesti Tenavat, Rokkikanteleet, Kansanlauluryhmä, Töölön viuluklubi, Viuluklinikka workshopit, Tempoa Tenaviin, Matkailukerho ja Kuokkavieraat- lauluyhtye (joka ei ole jäsen). Clubilla pidettiin seuran kokoukset ja siellä kokoontuivat seuran työryhmät. KN- Clubi antaa seuralle mahdollisuuden järjestää pienimuotoisia juhlia ja muita tapahtumia. KN- Clubilla ovat myös seuran omat kangaspuut jäsenten ja kerhojen kudontakäyttöä varten. Huoneistoa annettiin myös yhteistyöyhdistysten sekä Karjalan Nuorten jäsenten henkilökohtaiseen, satunnaiseen käyttöön. Clubin isäntänä toimi Ensio Vaarna ja emännyydestä vastasi Marke Sihvola. HALLINTO JA TUKITOIMINTA V ARSINAISET KOKOUKSET JOHTOKUNTA Seuran kevätkokous oli KN- Clubilla Kokouksessa hyväksyttiin seuran toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2010 sekä myönnettiin vastuuvapaus johtokunnalle ja muille tili- ja vastuuvelvollisille. Kokouksessa myös valittiin johtokuntaan vuodeksi 2011 Marke Utti- Sihvola johtokunnasta eronneen Riikka Laineen tilalle. Syyskokous pidettiin KN- Clubilla Kokouksessa valittiin puheenjohtajaksi Jussi Tarkkanen sekä päätettiin johtokunnan jäsenmääräksi kahdeksan ja valittiin johtokunnan jäsenet erovuoroisten tilalle. Seuran toimintasuunnitelma sekä talousarvio vuodelle 2012 hyväksyttiin. Johtokuntaan kuului vuonna 2011 puheenjohtaja ja kahdeksan jäsentä. Seuran puheenjohtaja oli Jussi Tarkkanen. Johtokunnan jäseninä olivat Anu Haapoja, Tapio Kenttä, Anja Lehtinen, Sari Parkkinen, Maiju Salakari, Tuija Tuppurainen, Marta Turunen ja Marke Utti- Sihvola. Seuran varapuheenjohtaja oli Anja Lehtinen, sihteeri Maiju Salakari ja jäsensihteerinä toimi kerhotoiminnan koordinaattori Pauliina Pajala toukokuuhun asti ja Susanna Laine elokuusta 2011 lähtien. Toimintavuoden aikana johtokunta kokoontui 9 kertaa. T OIMINNANTARKASTAJAT Yhdistyslain muutos koskien tilintarkastusta mahdollistaa sen, että seurassamme tarkastus voidaan toteuttaa myös toiminnantarkastuksena. Edellisvuoden syyskokous oli valinnut kaksi toiminnantarkastajaa tarkistamaan vuoden 2011 kirjanpidon ja tilinpäätöksen sekä näille varamiehet. Varsinaisia toiminnantarkastajia olivat Paavo Manninen ja Eira Palomäki sekä varalla Hilkka Moisander ja Marjatta Myyrä.

14 14 T IEDOTUSTOIMINTA H ENKILÖSTÖ T ALOUS Seuran jäsenlehti Kaiku ilmestyi 5 kertaa. Lehden julkaisutoimikuntaan kuuluivat Martti Tanner (taitto), Jussi Tarkkanen, Anja Lehtinen, Marta Turunen, Vesa Kari, Pauliina Pajala (kevätkausi), Susanna Laine (syksystä alkaen) ja Marja Selänne. Lehti lähetettiin jokaiseen jäsenperheeseen ja yhteistyötahoille. Johtokunnan ja kerhojen pääasiallinen tiedotusmuoto on sähköposti. Sähköpostin käyttöä on lisätty myös koko jäsenistölle tarkoitetussa tiedottamisessa, mutta tämä toiminta vaatii vielä kehittämistä. Lisäksi Kaiun jakelua sähköisesti on myös suunniteltu. Kaiku- lehteä ei suunnitelmista poiketen saatu vuonna 2011 luettavaksi Karjalan Nuorten kotisivulla. Vuoden 2010 lopussa siirryttiin käyttämään uutta Nuorisoseurarekisteriä. Toiminnasta tiedotettiin yleisölle sanomalehtien Minne mennä, Menovinkit ja muilla maksuttomilla palstoilla. Kerhojen toiminnasta ilmoitettiin myös maksullisilla ilmoituksilla ilmaisjakelulehdessä Helsingin Uutiset ja Töölöläinen. Karjalan Nuorten esitettä päivitettiin ja jaettiin erilaisissa tapahtumissa ja vietiin mm. nuorisotaloille ja kirjastoihin. Mainoksia toiminnasta on myös viety mm. kauppojen ilmoitustauluille. Karjalan Nuorille on myös Facebook profiili ja profiili kansanmusiikki.fi portaalissa. Seuran kotisivun päivittämistä ja käyttöä osoitteessa on tehostettu. Seuralla oli osapäiväinen palkattu kerhotoiminnan koordinaattori, keväällä 2011 Pauliina Pajala (30.4. asti) ja elokuusta alkaen Susanna Laine. Koordinaattorin tehtävänä on tapahtumien suunnittelu ja tiedotus, jäsenrekisterin ylläpito, jäsenmaksuista huolehtiminen, lehtijuttujen kirjoittaminen ja lähettäminen lehtiin, kontaktien luominen, avustushakemusten kirjoittaminen, johtokunnan kokouksiin osallistuminen, nettisivujen päivityksessä avustaminen, kontaktit KN ohjaajiin ja jäseniin ym. seuran toimintaan liittyvät esille tulevat asiat. Työaika oli 15h/vko ja työskentelytila Kalevan Nuorten Uudenmaan piirin toimistolla Munkkivuoressa, Raumantie 5. Tämän lisäksi Karjalan Nuorilla oli seuraavia tuntiopettajia kerhotoiminnassa: Johanna Salminen, Eero Hietanen, Anu Kokkonen, Salla Korja- Paloniemi, Sari Parkkinen Sanna Mäkelä, Petra Haapio, Kimmo Alakunnas, Titta Tuulispää, Antti Savilampi, Pauliina Pajala, Elina Lajunen, Mauno Järvelä, Anna Kattainen, Kasimir Baltzar, Sini Hirvonen, Juulia Salonen, Eeva Rantala, Aino Voutilainen, Marianne Maans, Saija Teirikangas. Varainhankintaa toteutettiin keräämällä jäsen- ja kerhomaksuja, järjestämällä tapahtumia ja arpajaisia. Suomen Nuorisoseurojen Liiton suruadresseja, seuran logolla varustettuja T- paitoja ja seuran jäsenistä otettuja kansallispukupostikortteja on myynnissä. Kerhot saivat jonkin verran esiintymispalkkioita ja matkakorvauksia. Aikuisryhmistä Kärri joutui kustantamaan osan harjoitus- ja esiintymistoiminnastaan itse.

15 15 Avustuksia on saatu seuraavilta tahoilta ja seuraaviin käyttötarkoituksiin: Helsingin kaupungin sosiaalivirasto: Seniorien laulujumppaan 1000 Lasten musiikkitoimintaan 900 Aune ja Allan Tolvasen säätiö: Koululaisten kansantanssi- ja teatterikehojen kuluihin yhteensä Kansantanssiryhmä Kärrin tanhukursseihin ELY- keskus: Lasten ja nuorten harrastustoimintaan Eteläkarjalaisen nuoriseuratyön tukisäätiö 2600 : Clubitilan kuluihin Seuran jäsenhankinnan ja muun toiminnan kuluihin Töölön Rotaryklubi 750 : Stipendi Lasten ja nuorten toiminnan kehittämiseen Seuran taloudenhoitajana toimi Anu Haapoja ja kirjanpidosta vastasi Tilitalli Oy. Toimintavuoden tulos osoittaa 2990,81 euron alijäämää.

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

Kallion musiikkikoulu 2014-2015

Kallion musiikkikoulu 2014-2015 Kallion musiikkikoulu 2014-2015 Opetusta kaiken ikäisille ja tasoisille aloittelijoista edistyneisiin soittajiin. Kallion musiikkikoulu Kallion bändikoulu Musiikkileikkikoulu Pikkukarhu Kallion musiikkikoulu,

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoituksena on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 15.2.2002 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 Kulunut vuosi oli kiltamme 37. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

JYTY JÄMSÄ RY. Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS

JYTY JÄMSÄ RY. Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS JYTY JÄMSÄ RY Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS 2015 1 1. HALLINTO 1.1 Hallitus Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Sihteeri Ulla Mäkiaho Riitta Leiman Ulla Peltonen

Lisätiedot

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa.

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa. TOIMINTAKERTOMUS 2015 YLEISTÄ Metsäkansan kyläyhdistyksen toiminta vuonna 2015 oli aktiivista. Vuotta värittivät erityisesti hyvin onnistuneet tapahtumat ja kyläyhdistyksen saama positiivinen huomio. Yhdistys

Lisätiedot

Luokanopettaja. Luokanopettaja. Ortodoksiuskonnon tuntiopettaja Koulunkäynninohjaaja / iltapäiväkerhonohjaaja

Luokanopettaja. Luokanopettaja. Ortodoksiuskonnon tuntiopettaja Koulunkäynninohjaaja / iltapäiväkerhonohjaaja Oppilaat Luokka Oppilasmäärä Opettaja 1-2 Pihlaja 9 Nina 1-Koivu 18 Riikka 1-Kuusi 19 Tiina 2-Mänty 21 Iina 2-Vaahtera 20 Hanna 3A 21 Kristiina 3B 22 Pauliina 4. lk 22 Saara 5. lk 17 Marjo 6. lk 24 Peter

Lisätiedot

Yhdistyksen säännöt. 1 Nimi, kotipaikka ja toimialue Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton Hämeen yhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Hämeen kunta.

Yhdistyksen säännöt. 1 Nimi, kotipaikka ja toimialue Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton Hämeen yhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Hämeen kunta. ELÄKELIITON HÄMEEN YHDISTYS ry Yhdistyksen säännöt 1 Nimi, kotipaikka ja toimialue Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton Hämeen yhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Hämeen kunta. 2 Tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Kokous on kaikille avoin. Jäsenet ovat tervetulleita saunaan kello 18 alkaen.

Kokous on kaikille avoin. Jäsenet ovat tervetulleita saunaan kello 18 alkaen. KOKOUSKUTSU Vuosikokous 2016 Aika: 8.3.2016 kello 19.00 Paikka: Sauna Arla, Kaarlenkatu 15, Helsinki ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen järjestäytyminen: puheenjohtajan, sihteerin ja kahden pöytäkirjantarkastajan

Lisätiedot

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU Kulttuurikaverin kanssa voit lähteä niin konserttiin kuin pesäpallo-otteluunkin! Eurajoen kulttuuritoimi Eurajoen sosiaalitoimi Kulttuurikaverin tilaaminen on helppoa:

Lisätiedot

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220.

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. 1 2 3 4 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry TOIMINTAKERTOMUS 1.7.2013 30.6.2014 YLEISTÄ Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. Toimintaa

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2010

Toimintakertomus vuodelta 2010 MANKKAAN ERÄSUDET RY Sivu 1 / 5 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Mankkaan Eräsusille toimintavuosi 2010 oli jälleen aktiivinen toiminnan kannalta. Lippukunnan jäsenmäärä on melko paljon noussut viime

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 MIKKELIN JUDO RY 1. JÄRJESTÖTOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää jäsentensä judotaitoa sekä toimia judon tunnetuksi tekemiseksi ja sen harrastuksen levittämiseksi. Tarkoituksensa

Lisätiedot

Turun Kansantanssin Ystävät ry. Turku - Finland

Turun Kansantanssin Ystävät ry. Turku - Finland Turun Kansantanssin Ystävät ry Turku - Finland Turun Kansantanssin Ystävät ry perustettiin vuonna 1970 päämääränään suomalaisen kansantanssin ja kansanperinteen vaaliminen ja tunnetuksi tekeminen. Kansantanssin

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on Ikaalinen.

SÄÄNNÖT. Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on Ikaalinen. IKAALISTEN NUORISO-ORKESTERIN TUKI RY SÄÄNNÖT Yleistä 1 YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMIALUE Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on

Lisätiedot

Viuruniemen kyläyhdistys ry Toimintakertomus vuodelta 2015

Viuruniemen kyläyhdistys ry Toimintakertomus vuodelta 2015 Viuruniemen kyläyhdistys ry Toimintakertomus vuodelta 2015 Viuruniemen kyläyhdistyksessä oli 200 jäsentä (v.2014 jäseniä oli 181). Viuruniemen kyläyhdistyksen hallitukseen kuuluivat Saila Keronen puheenjohtaja,

Lisätiedot

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2015

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 OAJ PIRKKALAN PAIKALLIYHDISTYS ry HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2015 Aika: Perjantai 6.3. lauantai 7.3. 2015 Paikka: Villa Merja s Garden Osallistujat: jäsen varajäsen toimihenkilö Almi Susanna Kanto

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton.. piiri ry, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä piiri.

Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton.. piiri ry, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä piiri. 1 ELÄKELIITTO RY:N PIIRIEN MALLISÄÄNTÖ Yhdistysrekisterin ennakkotarkastus 26.4.2012 Hyväksytty XVII liittokokouksessa 6.6.2012.piirin säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton.. piiri

Lisätiedot

SEURATIEDOTE TOUKOKUU 2016

SEURATIEDOTE TOUKOKUU 2016 SEURATIEDOTE TOUKOKUU 2016 Kesä on tullut, pääskyset ovat jälleen täällä! Suuret kiitokset kaikille ohjaajille menneestä kerhokaudesta. Olette tehneet arvokasta ja tärkeää työtä!! Kesä tuo tulleessaan

Lisätiedot

1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 18:01.

1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 18:01. LINNAINMAAN KOTI JA KOULU ry PÖYTÄKIRJA Linnainmaankatu 12 33580 TAMPERE 14.9.2015 VUOSIKOKOUS Aika Keskiviikko 14.9.2016 klo 18 Paikka Linnainmaan koulu, ruokasali LÄSNÄ Helen Chambers, puheenjohtaja

Lisätiedot

Me haapavetiset ry:n pikkujoulujuhla Ostrobotnian baarikabinetissa

Me haapavetiset ry:n pikkujoulujuhla Ostrobotnian baarikabinetissa Pikkujoulussa oli teemana Haapavesi 150-vuotta Me haapavetiset ry:n pikkujoulujuhla Ostrobotnian baarikabinetissa 11.11.2016 Pikkujoulua vietettiin 11.11.2016 Helsingissä Ostrobotnialla. Ostrobotnia on

Lisätiedot

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962 1 Kokouksen avaus VUOSIKOKOUS 12.2.2007 ESITYSLISTA 2 Kokouksen laillisuuden toteaminen 3 Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta 4 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta 5 Vuoden 2006

Lisätiedot

Tavoitteiden seurannan mittarit kerhojen kävijämäärät

Tavoitteiden seurannan mittarit kerhojen kävijämäärät Tavoitteet Laadukkaat nuorisopalvelut Kriittiset menestystekijät kerhotoiminnan ylläpitäminen Tavoitteiden seurannan mittarit kerhojen kävijämäärät Toteuma 1.1. 31.12. 2015 Sählykerhoja sekä Tyttöjen Tippala-tyttökerho

Lisätiedot

Tutustuminen Espoon kaupungin rakentamiseen

Tutustuminen Espoon kaupungin rakentamiseen Jäsentiedote 07.04.2009 JÄSENTIEDOTE 1/2009 Hyvä Rakenteiden Mekaniikan Seura ry:n jäsen, Rakenteiden mekaniikan seura järjestää kevään aikana seuraavaa ohjelmaa: Tutustuminen Espoon kaupungin rakentamiseen

Lisätiedot

Oman toiminnan esittely Eläkeliiton Joutsan yhdistys ry. Kumppanuuspöytä Maija Salonen

Oman toiminnan esittely Eläkeliiton Joutsan yhdistys ry. Kumppanuuspöytä Maija Salonen Oman toiminnan esittely Eläkeliiton Joutsan yhdistys ry Kumppanuuspöytä 08.11.2016 Maija Salonen Eläkeliitto numeroina Kattojärjestö Eläkeliitto - jäsenmäärä 130000 jäsentä - 20 piiriä - 403 paikallisyhdistystä

Lisätiedot

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2014

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2014 TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2014 Aika 9.2.2014 klo 14.00. Paikka Tuohikoto Käsiteltävät asiat 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 14.00. ja esitteli vierailijan, Salon kyläasiamies

Lisätiedot

Oikaristen sukuseura ry:n

Oikaristen sukuseura ry:n Oikaristen sukuseura ry:n toimintakertomus 2015 Kuva: Sirpa Heikkinen 2015 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 24.11.2015 Oikaristen 16-vuotias sukuseura toimi aktiivisesti. Seuran tavoitteena on

Lisätiedot

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Kirsi Marjamäki avasi kokouksen klo

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Kirsi Marjamäki avasi kokouksen klo Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Ma 6.2.2017 klo 17.00 Paikka: Marttaliiton kokoustila, Malminrinne 1 B, 7 krs. VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 1. KOKOUKSEN AVAUS Yhdistyksen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KEVÄTKAUDEN TANSSIKURSSIOHJELMA

KEVÄTKAUDEN TANSSIKURSSIOHJELMA JÄSENLEHTI 1/2013 KEVÄTKAUDEN TANSSIKURSSIOHJELMA Keski-Suomen Tanssin Ystävät KESTÄVÄT ry 1 KESKI-SUOMEN TANSSIN YSTÄVÄT KESTÄVÄT RY:N HALLITUS YLÄRIVI: Markku Kärkkäinen, jäsen, äänentoistolaitteet,

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2015. VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTO Myllyjärventie 1 74200 Vieremä. Hyväksytty 26.11.2015

VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2015. VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTO Myllyjärventie 1 74200 Vieremä. Hyväksytty 26.11.2015 VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTO Myllyjärventie 1 74200 Vieremä VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2015 Hyväksytty 26.11.2015 LIITTEET 1. Yhteystietoluettelo 2. Vanhusneuvoston esite TARKOITUS Vanhusneuvoston

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Takahuhdin koulu lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Takahuhdin koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Takahuhdin koulu lv. 2016-2017 MA TI KE TO PE BÄNDIKERHO 4.-6.- luokkalaisille Klo 15.15 16.45 A-talo lk 118 Pelikerho 1.-2.lk. Klo 15.00 15.45. Pelikerho 3.-4.lk. Klo 15.45

Lisätiedot

Toimintakertomus

Toimintakertomus Pörssin Alumnit ry www.porssinalumnit.fi Toimintakertomus 10.12.2014 31.12.2015 Toimintakertomus 10.12.2014 31.12.2015 YLEISTÄ HALLITUS YHDISTYKSEN KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ Kokoukset Yhdistyksen jäsenet

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 VUOSI 2015 OLI YHDISTYKSEN 76. TOIMINTAVUOSI

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 VUOSI 2015 OLI YHDISTYKSEN 76. TOIMINTAVUOSI Pohjois-Savon terveydenhoitajayhdistys ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 VUOSI 2015 OLI YHDISTYKSEN 76. TOIMINTAVUOSI YHDISTYKSEN HALLITUS JA TOIMIHENKILÖT HALLITUS Puheenjohtaja Fatima Moursad (Maaninka),

Lisätiedot

Pohjoisen Keski-Suomen ammatilliset opettajat ry:n säännöt

Pohjoisen Keski-Suomen ammatilliset opettajat ry:n säännöt 1 Pohjoisen Keski-Suomen ammatilliset opettajat ry:n säännöt NIMI, TARKOITUS JA TOIMINTA 1 Yhdistyksen nimi on Pohjoisen Keski-Suomen ammatilliset opettajat ry. Yhdistyksen kotipaikka on Äänekoski ja toiminta-alueena

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 19.02.2004 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003 Kulunut vuosi oli kiltamme 39. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

SALON SEUDUN RAUHANTURVAAJAT ry 1/1 TOIMINTAKERTOMUS 2008

SALON SEUDUN RAUHANTURVAAJAT ry 1/1 TOIMINTAKERTOMUS 2008 SALON SEUDUN RAUHANTURVAAJAT ry 1/1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2008 YLEISTÄ Vuosi 2008 oli ry:n 17.toimintavuosi. Yhdistyksen jäsenmäärä vuoden lopussa oli 107 + 2 kannattajajäsentä. 21.9. järjestettiin

Lisätiedot

Liperin kulttuurikalenteri lokakuu joulukuu 2010

Liperin kulttuurikalenteri lokakuu joulukuu 2010 Liperin kulttuurikalenteri lokakuu joulukuu 2010 Lokakuu su 3.10. klo 18.00 Mikkelinpäivän kauneimmat runot ja laulut Viinijärven kirkossa. Mukana, Sirpa ja Vilma Naumanen sekä Jutta, Minttu ja Pinja Kurki,

Lisätiedot

Vuosittain tehdään useita matkoja ja retkiä. Tässä kuvassa ollaan Naantalin Kultarannassa.

Vuosittain tehdään useita matkoja ja retkiä. Tässä kuvassa ollaan Naantalin Kultarannassa. Vuosittain tehdään useita matkoja ja retkiä. Tässä kuvassa ollaan Naantalin Kultarannassa. Jyväskylän Eläkkeensaajat ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 LUONNOS JYVÄSKYLÄN ELÄKKEENSAAJAT RY:N TOIMINTASUUNNITELMAKSI

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016. Rajamäen Kehitys Ry Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016. Rajamäen Kehitys Ry Toimintasuunnitelma 2016 Rajamäen Kehitys Ry Toimintasuunnitelma 2016 1 1. Rajamäen Kehitys Ry:n toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta Rajamäen Kehitys Ry eli RaKe on perustettu 1924 ja on yksi suurimmista ja vanhimmista Nurmijärvellä

Lisätiedot

SEKRETERARFÖRENINGEN ry (5) Aika lauantai klo Paikka Sokos Hotel Presidentti, Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki

SEKRETERARFÖRENINGEN ry (5) Aika lauantai klo Paikka Sokos Hotel Presidentti, Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki 13.11.2010 1(5) YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS Aika lauantai 13.11.2010 klo 12.31 14.25 Paikka Sokos Hotel Presidentti, Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki 1 Kokouksen avaus 2 Läsnäolijoiden toteaminen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 NAANTALIN 4H-YHDISTYS Sivu 1 (5) Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Sisällysluettelo Toiminnan painopistealueet...2 Toiminnalliset avaintavoitteet...2 Ryhmätoiminta...2 Nuorten kurssit ja koulutukset...2

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Atalan koulu lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Atalan koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Atalan koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2016

TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2016 TUOHITUN KYLÄYHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2016 Vuosikokouksen jälkeen kyläasiamies Henrik Hausen kertoo uudesta hankkeesta ja vastaa kysymyksiin. 28.2.2016 klo 18.00. Paikka Tuohikoto Käsiteltävät asiat: 1.

Lisätiedot

KERHOT TIISTAI: MAANANTAI: KOKKIKERHO luokkalaisille tiistaisin klo Temppeliaukion kirkon kerhotilat, Temppelikatu 16 B

KERHOT TIISTAI: MAANANTAI: KOKKIKERHO luokkalaisille tiistaisin klo Temppeliaukion kirkon kerhotilat, Temppelikatu 16 B Töölön seurakunta KERHOT MAANANTAI: KOKKIKERHO 1.-4. luokkalaisille maanantaisin klo. 16.00-17.30 Töölön kirkko, Topeliuksenkatu 4 Kerhossa opetellaan leipomaan ja kokkailemaan erilaisia herkkuja. Kerhomaksu

Lisätiedot

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt!

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry Kunta- ja seurakunta -kirje 1 (5) Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Tässä kirjeessä kerrotaan ajankohtaista tietoa omaishoidon

Lisätiedot

Toimintakertomus. vuodelta 2015

Toimintakertomus. vuodelta 2015 Toimintakertomus vuodelta 2015 31.12.2015 Kanta-Hämeen TOIMINTAKERTOMUS 1/8 JOHDANTO Kanta-Hämeen AVH-yhdistys ry. on valtakunnallisen kansanterveys-, vammais- ja potilasjärjestö Aivoliitto ry:n jäsenyhdistys

Lisätiedot

Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa

Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa wwwwwwwww.harjavallanseurakunta.fi DIAKONIATYÖ Keskiviikkokerho parillisina keskiviikkoina klo 13 alkaen 70/75-vuotiaiden juhla su 12.10 alkaen messulla klo 10 Anna

Lisätiedot

Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry. Toimintakertomus

Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry. Toimintakertomus Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry Toimintakertomus 2015 Sisällys 1. Yhdistyksen tarkoitus 1 2. Hallitus 1 3. Yhdistyksen kokoukset 1 4. Toiminta 2 5. Tiedottaminen 2 6. Talous 3 1 1. YHDISTYKSEN

Lisätiedot

IITIN LATU RY. Yhdistyksen jäsenmäärä oli vuoden lopussa. 304. Jäsenmäärä on pysynyt vakaana. Uusia jäseniä on tullut ja vanhoja jäänyt pois,

IITIN LATU RY. Yhdistyksen jäsenmäärä oli vuoden lopussa. 304. Jäsenmäärä on pysynyt vakaana. Uusia jäseniä on tullut ja vanhoja jäänyt pois, IITIN LATU RY TOIMINTAKERTOMUS 1.1.2009-31.12.2009 1. YLEISTÄ Vuosi 2009 oli yhdistyksen 22. toimintavuosi. Tänäkin vuonna liikuntaa harrastettiin monipuolisesti, ja perinteiset Muumihiihto- ja metsämörrikoulut

Lisätiedot

Kimmeltävien hankien ja huurteisen luonnon kauneutta kaikille! Terveisin,

Kimmeltävien hankien ja huurteisen luonnon kauneutta kaikille! Terveisin, Turun Seudun Epilepsiayhdistys ry TOIMISTO AVOINNA: Vartiokuja 1 20700 TURKU tiistai keskiviikko 9:00 15:00 Puh. (02) 231 9632 torstai 9:00 17:00 e-mail: toimisto@tsey.fi Internetsivut: www.tsey.fi torstaikerhoiltaisin

Lisätiedot

Merimasku-Seura ry. Merimasku-Seura ry:n toimintakertomus vuodelta 2015

Merimasku-Seura ry. Merimasku-Seura ry:n toimintakertomus vuodelta 2015 Merimasku-Seura ry:n toimintakertomus vuodelta 2015 Yleistä Merimasku-Seura ry:n toiminta vuonna 2015 oli painottunut Kollolan ympäristöön, rakentamiseen ja vanhan kunnostamiseen. Yleiset kokoukset Seuran

Lisätiedot

NUUKSION KOULU TIEDOTTAA Marras-joulukuussa 2016

NUUKSION KOULU TIEDOTTAA Marras-joulukuussa 2016 NUUKSION KOULU TIEDOTTAA Marras-joulukuussa 2016 Oma Malk (6.lk) NUUKSION KOULUSSA TAPAHTUU: Menemme Solvallaan vielä keskiviikkona 30.11. Vietämme koululla Hyvät käytöstavat -teemaviikkoa 16.-25.11. Harjoittelemme

Lisätiedot

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu.

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu. Ehdotus sääntömuutoksiksi Suomen Internet-yhdistyksen kevätkokoukselle 2006. Alla on ehdotus uusiksi säännöiksi, jotka toimitetaan yhdistysrekisteriin hyväksyttäviksi, mikäli yhdistyksen kevätkokous päättää

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Etelä-Hervannan koulu. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Etelä-Hervannan koulu. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Etelä-Hervannan koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot ovat

Lisätiedot

Varsinainen liittokokous alkaa

Varsinainen liittokokous alkaa KUUROJEN LIITTO RY ESITYSLISTA 1 (5) Varsinainen liittokokous Aika 6.-7.6.2015 Paikka Valkea Talo, Ilkantie 4, 00400 Helsinki Lauantai 6.6. Lounas klo 11.30-12.30 Kahvi klo 15.00-15.30 8.30 9.30 Edustajavaltakirjojen

Lisätiedot

2) Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa

2) Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS Aika: Keskiviikko 3.6.2015 klo 19.00 Paikka: Paikalla: Tinametsä 5, Espoo Seuran jäsenet: Päivi Leinonen Leea Sokura Seppo Fagerlund Tuomo Hynninen 1) Kokouksen avaus Seuran

Lisätiedot

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015 1 TEAM FINCHEVAL RY 2 JOHDANTO Toimintalinja on laadittu Suomen Ratsastajainliiton seurakehittämisohjelman mukaisesti vuodelle 2015. Toimintalinjasta käy ilmi asioita, jotka ovat seurallemme tärkeitä ja

Lisätiedot

Jousiammuntaseura Artemis ry eilen, tänään ja ylihuomenna

Jousiammuntaseura Artemis ry eilen, tänään ja ylihuomenna Jousiammuntaseura Artemis ry eilen, tänään ja ylihuomenna 4.2.2017 Sisältö Artemiksen visio ja missio Artemis eilen - miten kaikki alkoi? Artemis tänään mitä olemme tehneet vuoden aikana? Artemis ylihuomenna

Lisätiedot

Automaatioseura - Voimalaitosjaos FSA Energy

Automaatioseura - Voimalaitosjaos FSA Energy TOIMINTAKERTOMUS KAUDELLE 2010 2011 1. Johtokunnan toiminta ja kokoonpano Johtokunta kaudella 2010 2011 Pasi Airikka Metso Automation Oy Puheenjohtaja läsnä 5 kokouksessa Jaakko Karkila Metso Endress+Hauser

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALAN RESERVIUPSEERIPIIRI RY

POHJOIS-KARJALAN RESERVIUPSEERIPIIRI RY POHJOIS-KARJALAN RESERVIUPSEERIPIIRI RY POHJOIS-KARJALAN RESERVIUPSEERIPIIRI RY:N SÄÄNNÖT Nimi, kotipaikka ja toiminta-alue 1 Yhdistyksen nimi on Pohjois-Karjalan Reserviupseeripiiri r.y. Sen kotipaikka

Lisätiedot

KANGASALAN SOITTOKUNTA R.Y:N TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015

KANGASALAN SOITTOKUNTA R.Y:N TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 KANGASALAN SOITTOKUNTA R.Y:N TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 TOIMINTA Soittokunnan kevätmatinea pidettiin 12.4.2015 Kangasalan Pirtillä. Kapellimestarina toimi Raimo Hilden Valkeakoski-Opiston Kangasalan

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN RESERVIUPSEERIT R.Y:N SÄÄNNÖT

YLÖJÄRVEN RESERVIUPSEERIT R.Y:N SÄÄNNÖT 1(5) YLÖJÄRVEN RESERVIUPSEERIT R.Y:N SÄÄNNÖT Yhdistyksen nimi on Ylöjärven Reserviupseerit r.y. Sen kotipaikka on Ylöjärven kaupunki. 1 Yhdistys on Suomen Reserviupseeriliitto - Finlands Reservofficersförbund

Lisätiedot

Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt

Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt Hyväksytty yhdistyksen kevätkokouksessa 29.3.2014. 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Porin akateeminen nörttikulttuurin arvostusseura ja

Lisätiedot

Sporticus ry PÖYTÄKIRJA/VUOSIKOKOUS 2011 Liikunta- ja terveystieteiden tiedekunta Jyväskylän yliopisto

Sporticus ry PÖYTÄKIRJA/VUOSIKOKOUS 2011 Liikunta- ja terveystieteiden tiedekunta Jyväskylän yliopisto Sporticus ry PÖYTÄKIRJA/VUOSIKOKOUS 2011 Liikunta- ja terveystieteiden tiedekunta Jyväskylän yliopisto YHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS 2011 Aika: Keskiviikkona 10.10.2011 kello 18.00 Paikka: Opinkiven sauna, Keskussairaalantie

Lisätiedot

Aika: 22.1.2016 klo 18.30 Paikka: Hervannan vapaa-aikakeskus, Sali 222, Lindforsinkatu 5, Tampere

Aika: 22.1.2016 klo 18.30 Paikka: Hervannan vapaa-aikakeskus, Sali 222, Lindforsinkatu 5, Tampere Scuba do ry VUOSIKOKOUS 2016 Aika: 22.1.2016 klo 18.30 Paikka: Hervannan vapaa-aikakeskus, Sali 222, Lindforsinkatu 5, Tampere Läsnä: Ari Immonen Jari Yltävä Tarja Myry Olli Lassinaro Anu Karrimaa Anna

Lisätiedot

Kämmenniemen koulu, Kämmenniemen ja Terälahden koulutalot

Kämmenniemen koulu, Kämmenniemen ja Terälahden koulutalot HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Kämmenniemen koulu, Kämmenniemen ja Terälahden koulutalot lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä

Lisätiedot

2 Tapahtumat ja tilaisuudet

2 Tapahtumat ja tilaisuudet 1 Yleistä: Pitkälahti-Petosen asukasyhdistys ry:n sääntöjen mukaisena tarkoituksena on asukkaiden aktivoiminen viihtyisän asumisen, monipuolisten palvelujen sekä terveellisen ympäristön puolesta ja alueellisen

Lisätiedot

Hyvä Yhdistyksemme Jäsen! Yhdistyksemme hallituksessa linjattiin toimintaa periaatteella: Jäsen on ykkönen. Tulemme 2016 tarjoamaan jäsenillemme

Hyvä Yhdistyksemme Jäsen! Yhdistyksemme hallituksessa linjattiin toimintaa periaatteella: Jäsen on ykkönen. Tulemme 2016 tarjoamaan jäsenillemme 1 Hyvä Yhdistyksemme Jäsen! Yhdistyksemme hallituksessa linjattiin toimintaa periaatteella: Jäsen on ykkönen. Tulemme 2016 tarjoamaan jäsenillemme entistä enemmän mahdollisuuksia sosiaaliseen kanssakäymiseen,

Lisätiedot

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu.

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu. JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma MALLI Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

A. YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA, KIELET, TARKOITUS JA TOIMINTAMUOTO

A. YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA, KIELET, TARKOITUS JA TOIMINTAMUOTO POHJOLA-NORDENIN NUORISOLIITTO RY:N SÄÄNNÖT hyväksytty 1.4.1995 kevätkokouksessa Lappeenrannassa muutettu 31.10.1998 syyskokouksessa Helsingissä muutettu 3.4.2009 kevätkokouksessa Helsingissä muutettu

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa syksy 2016 PERHEMESSUT 7.8. Hyvinkään kirkossa klo 18.00 (Tulevien 1 lk. siunaus) 4.9. Hyvinkään kirkossa klo 10.00 (Koululaisten iltakerhonohjaajien siunaaminen)

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Pispalan koulu, Pispalan ja Hyhkyn koulutalot. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Pispalan koulu, Pispalan ja Hyhkyn koulutalot. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Pispalan koulu, Pispalan ja Hyhkyn koulutalot lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017.

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Haminanseudun Oloneuvokset ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Haminanseudun Oloneuvokset ry:ssä alkaa toiminnassa viideskymmenesensimmäinen vuosi. Toimintamme on hyvin monipuolista niin, että kaikilla

Lisätiedot

Ehkäisevä perhetyö ja lapsiperheiden kotipalvelu Heinolassa

Ehkäisevä perhetyö ja lapsiperheiden kotipalvelu Heinolassa Ehkäisevä perhetyö ja lapsiperheiden kotipalvelu Heinolassa Ehkäisevä perhetyö on kokonaisvaltaista kotiin annettavaa tukea vanhemmuuden ja arjen haasteisiin. Tukea voidaan tarjota mm. vanhemman jaksamiseen,

Lisätiedot

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 4/2005 HALLITUKSEN KOKOUS Suomen Lakimiesliiton Ylähuone, Helsinki

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 4/2005 HALLITUKSEN KOKOUS Suomen Lakimiesliiton Ylähuone, Helsinki 1(5) Aika 6.4.2005 Paikka Läsnä Poissa Suomen Lakimiesliiton Ylähuone, Helsinki Janne Nyman, hallituksen puheenjohtaja Salla Tuominen, pääsihteeri Matti Hietanen, hallituksen jäsen Olli Kärkkäinen, hallituksen

Lisätiedot

Hangon - Hangö JHL ry Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Hangon - Hangö JHL ry Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Hangon - Hangö JHL ry Toimintasuunnitelma 2017 Toimintasuunnitelma 2017 Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

1. Kokouksen avaaminen Kokouksen puheenjohtajana toimiva hallituksen puheenjohtaja avasi kokouksen kello 18:08.

1. Kokouksen avaaminen Kokouksen puheenjohtajana toimiva hallituksen puheenjohtaja avasi kokouksen kello 18:08. Esityslista Robin Hood ry Hallituksen kokous 5/2015 Aika: 29.9.2015 kello 18 Paikka: Tuulimäen väestönsuoja, Itätuulenkuja 9, Espoo Läsnä: Jaakko Setälä Anne Lantee Jukka Karvonen Seppo Hätönen Jarkko

Lisätiedot

Espoon Klubitalo muutti kesäkuussa Matinkylästä Nihtisiltaan.

Espoon Klubitalo muutti kesäkuussa Matinkylästä Nihtisiltaan. VUOSIKERTOMUS 2014 Yleistä Espoon Klubitalo muutti kesäkuussa Matinkylästä Nihtisiltaan. Maaliskuussa toteutui johtavan ohjaajan vaihdos. Berylli jatkoi osaaikaista työtä ohjaajana ja Tiina aloitti hänen

Lisätiedot

Helsingin yliopiston Shorinji Kempo ry TASEKIRJA

Helsingin yliopiston Shorinji Kempo ry TASEKIRJA Helsingin yliopiston Shorinji Kempo ry TASEKIRJA 1.1. 31.12.2012 II Sisällysluettelo Toimintakertomus 1.1. 31.12.2012... 1 Toiminnan tarkoitus..... 1 Yleistä..... 1 Hallitustyöskentely vuonna 2012... 1

Lisätiedot

hallitus, vaalitoimikunta hallitus, vaalitoimikunta toimistonhoitaja järjestämisvastaava hallituksen jäsenet jäsenhankkijat luottamusmiehet

hallitus, vaalitoimikunta hallitus, vaalitoimikunta toimistonhoitaja järjestämisvastaava hallituksen jäsenet jäsenhankkijat luottamusmiehet Järjestötoiminta Edustajistovaalit Ehdokasasettelu 1.10.2016-31.1.2017 Jäsenkokous ehdokasasettelusta Äänestysaika 13.3. 28.3. palautuskuori viimeistään postiin 22.3. palautuskuori viimeistään keskustoimistossa

Lisätiedot

3 Seuran tunnuksena on merenkulkuhallituksen vahvistama lippu. Sen käyttämisestä määrätään tarkemmin lippuohjeissa.

3 Seuran tunnuksena on merenkulkuhallituksen vahvistama lippu. Sen käyttämisestä määrätään tarkemmin lippuohjeissa. 1 Yhdistyksen nimi on Kaarinan Veneseura ja kotipaikka Kaarinan kunta. Yhdistyksestä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura. Seura toimii Työväen Urheiluliitto TUL ry:n jäsenseurana. 2 Seuran tarkoituksena

Lisätiedot

TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty

TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty 10.11.2016 Tuolijumppa Olohuoneessa torstaisin klo 12.00-12.30 vapaaehtoisemme ohjauksessa ja jumpan jälkeen on kahvittelua, ei osall.maksua! Kuntosalivuorot Loimaalla Tuulensuun

Lisätiedot

PIIKKIÖN YHTENÄISKOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

PIIKKIÖN YHTENÄISKOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT PIIKKIÖN YHTENÄISKOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 27.9.2011 1 Yhdistyksen nimi on Yy-Kaa-Koo ry (Yhteinen Kasvatus Koulussa), ja se toimii Piikkiön yhtenäiskoulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Kaarinan

Lisätiedot

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry Pohjois-Suomen pelastusliitto ry toimintakertomus 2015 Yleistä Vuosi 2015 oli pelastusliiton 86. toimintavuosi. Liiton toiminta toteutettiin Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) kanssa tehdyn sopimuksen

Lisätiedot

ETELÄ POHJANMAAN LÄMPÖ-, VESI- JA ILMANVAIHTOTEKNISEN YHDISTYKSEN HISTORIIKKI 50-VUOTISEN TOIMINNAN AIKANA

ETELÄ POHJANMAAN LÄMPÖ-, VESI- JA ILMANVAIHTOTEKNISEN YHDISTYKSEN HISTORIIKKI 50-VUOTISEN TOIMINNAN AIKANA ETELÄ POHJANMAAN LÄMPÖ-, VESI- JA ILMANVAIHTOTEKNISEN YHDISTYKSEN HISTORIIKKI 50-VUOTISEN TOIMINNAN AIKANA Suomessa LVI yhdistystoiminta alkoi Helsingissä jo 1930 luvulla, jolloin oli perustettu Lämpö-

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2016

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2016 1/5 SF-CARAVAN YDIN-HÄME RY PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2016 Aika 10.4.2016 klo 13.00 Paikka Hämeenhelmi, Leppäkoskentie 788, Leppäkoski Läsnä 23 SF-Caravan Ydin-Häme ry:m varsinaista jäsentä

Lisätiedot

Real Inferno Club de Fútbol ry 1 / 5 Yhdistyksen Säännöt

Real Inferno Club de Fútbol ry 1 / 5 Yhdistyksen Säännöt Real Inferno Club de Fútbol ry 1 / 5 1 Nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen, jota näissä säännöissä nimitetään seuraksi, nimi on Real Inferno Club de Fútbol ry. Seuran kotipaikka on Helsinki ja sen kielenä

Lisätiedot

115 vuotta. Uudenmaan Martat ry 85 vuotta. Anne Lempinen

115 vuotta. Uudenmaan Martat ry 85 vuotta. Anne Lempinen 115 vuotta Uudenmaan Martat ry 85 vuotta Anne Lempinen Uudenmaan Martat 85 vuotta Tuodaan juhlavuosi osaksi arkea Juhlavuotta tuodaan monin tavoin ja erilaisin tapahtumin esille tavoitteena on, että juhlavuosi

Lisätiedot

kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14

kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14 kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14 Tervehdys Turun NNKY jäsen Taas saimme käyntiin uuden toimintavuoden. Tämä vuosi on juhlavuotemme.

Lisätiedot

HAULIKKOJAOSTO HARJOITUSAJAT HAULIKKOJAOSTO 2014

HAULIKKOJAOSTO HARJOITUSAJAT HAULIKKOJAOSTO 2014 HAULIKKOJAOSTO 2014 HAULIKKOJAOSTO Pj Marko Aalto 040 8217 707 Siht. + nettisivut Päivi Laine 040 8472 411 paiv.lain@gmail.com Rahastonhoit. Matti Kokkonen 040 5511 544 Ampumakoulut Matti Kokkonen 040

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2015. Lievestuoreen palvelukeskusyhdistys ry

TOIMINTAKERTOMUS 2015. Lievestuoreen palvelukeskusyhdistys ry TOIMINTAKERTOMUS 2015 Lievestuoreen palvelukeskusyhdistys ry YLEISKATSAUS VUOTEEN 2015 vuosi 2015 oli yhdistyksen 51. toimintavuosi Palvelutalossa tehtiin muutostöitä, joiden avulla Männikössä voidaan

Lisätiedot

Toimintakertomus 2012

Toimintakertomus 2012 Toimintakertomus 2012 Leena Roivas Puheenjohtaja 2011-2014 TOIMINTA-AJATUS Liitto on ammatillisesti ja yhteiskunnallisesti vastuunsa tuntevien naisten puolueisiin sitoutumaton järjestö, joka on aktiivisesti

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 n Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille n kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Vuonna 2014 lippukunta

Lisätiedot

Turun Seudun Pool ry. Tilinpäätös

Turun Seudun Pool ry. Tilinpäätös Turun Seudun Pool ry Tilinpäätös 1.6.2015 31.5.2016 Sisällys Sisällysluettelo...2 Toimintakertomus...3 Vuosikertomus...5 Taseet...7 Tilinpäätöksen allekirjoitukset...8 Toimintakertomus 2015-2016 YLEISTÄ

Lisätiedot

1 Yleistä. 2 Hallitus, toiminnantarkastajat ja edustajat vuodelle Hallitus vuodelle Toiminnantarkastajat 2017

1 Yleistä. 2 Hallitus, toiminnantarkastajat ja edustajat vuodelle Hallitus vuodelle Toiminnantarkastajat 2017 Seinäjoki TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 1 Yleistä Kerhon tehtävänä on maanpuolustustahdon ja taitojen ylläpitäminen ja niiden kohottaminen, turvallisuuspoliittisen tiedon jakaminen, fyysisen kunnon

Lisätiedot

LIIKKALAN-RUOTILAN KYLÄYHDISTYS RY 1 (5) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

LIIKKALAN-RUOTILAN KYLÄYHDISTYS RY 1 (5) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT LIIKKALAN-RUOTILAN KYLÄYHDISTYS RY 1 (5) 1 Yhdistyksen nimi on Liikkalan-Ruotilan kyläyhdistys ry ja sen kotipaikka on Anjalankoski. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää Liikkalan ja Ruotilan alueiden

Lisätiedot

Kyläyhdistyksen terveiset 3. Jäsenmaksu 3. Kyläyhdistys vuokraa 4. 100 -vuotias koulumme 5. 30 -vuotias kyläyhdistys 6. Nettisivut 7.

Kyläyhdistyksen terveiset 3. Jäsenmaksu 3. Kyläyhdistys vuokraa 4. 100 -vuotias koulumme 5. 30 -vuotias kyläyhdistys 6. Nettisivut 7. VUOSITIEDOTE 2009 Levikki 400 kpl 1 Sisältö: Kyläyhdistyksen terveiset 3 Jäsenmaksu 3 Kyläyhdistys vuokraa 4 100 -vuotias koulumme 5 30 -vuotias kyläyhdistys 6 Nettisivut 7 Tapahtumat 7-9 Hallituksen jäsenet

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Haarlan koulun vanhempainyhdistys. Yhdistys toimii Haarlan koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Turku.

Yhdistyksen nimi on Haarlan koulun vanhempainyhdistys. Yhdistys toimii Haarlan koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Turku. 1 Yhdistyksen nimi on Haarlan koulun vanhempainyhdistys. Yhdistys toimii Haarlan koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Turku. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on -edistää oppilaiden vanhempien ja koulun välistä

Lisätiedot