Näsilinnan peruskorjaus ja restaurointi

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Näsilinnan peruskorjaus ja restaurointi"

Transkriptio

1 H Arkkitehtitoimisto Seija Hirvikallio Hallituskatu 25 C TAMPERE p y-tunnus Näsilinnan peruskorjaus ja restaurointi HUONESELITYS

2 Rakennuksen historiaa Näsilinnan rakennutti v Finlaysonin johtajaperheen poika Peter Nottbeck omaksi asuinpalatsikseen. Rakennuksen suunnitteli arkkitehti August Wrede ja sitä on kuvailtu tyylillisesti uusbarokkirakennukseksi. Rakennuksen pääkerroksen aulatilassa ja pääsalissa on kipsistä tehtyjä reliefimäisiä kukkakoristeita seinissä ja katoissa ja stukkomaalattuja pintoja aulan seinien alaosissa. Ruokasalissa ja herrainsalissa on ollut alunperin puukasettikatojen lisäksi puupaneeliverhoilut seinien alaosissa. Pääaulan lattia on marmoria ja pääkerroksen salien lattiat parkettia. Toisessa kerroksessa on ollut perheen makuuhuoneet. Palatsi toimi asuinrakennuksena vain pari vuotta omistajaperheen traagisten kuolematapausten vuoksi. Rakennus siirtyi perikunnalta kaupungin omistukseen 1905 ja siitä tehtiin Hämeen museo. Näsilinna on toiminut Tampereen kaupungin museotoimen varastotilana vuoteen 2007 eikä yleisöllä ole ollut pääsyä rakennukseen. Näsilinnan nimi oli Milavida vuoteen 1910 asti. Restaurointitavoitteet Rakennuksen pääkerros restauroidaan ravintolatiloiksi. Pääkerroksen tilat pyritään palauttamaan 1800-luvun lopun Nottbeckien ajan henkeen ja kiinteät sisutukset suunnitellaan tuon ajan hengen mukaisiksi. Interiöörissä pyritään tyylillisesti uusbarokki- ja uusrenessanssihenkiseen sisustukseen niin pintakäsittelyiltään, väreiltään, tapeteiltaan kuin esineistöltään. Jäljellä on joitakin alkuperäisiä uuneja, jotka säilytetään tai siirretään uuteen paikkaan rakennuksen sisällä. Saleihin tuodaan myös uusia antiikkitakkoja. Tärkeitä säilytettäviä pintoja ovat mm. pääaulan lattian ja portaikon marmoripinnat, aulan ja pääsalin kukkakipsikoristeet, pääaulan seinien alaosan stukkomaalatut pinnat, pääosin salien sisäkattojen tikkurapatut pinnat sekä puukasettikatot. Pääportaikon koristeellinen takorautainen kaide säilytetään ja se korotetaan toisen kerroksen aulatasanteella modernilla lasikaiteella. Toisen kerroksen näyttelytilat suunnitellaan vaihtuvia näyttelyitä varten ja pintakäsittelyille asetettavat vaatimukset ovat alakerran saleja vaatimattomammat. Yläkerran salien lattiat ovat maalattuja puulattioita. Seinät ja katot maalataan. Vanha savupirtti puretaan (Museotoimi purkaa). Rakennuksen kaikki tekniset järjestelmät uusitaan vastaamaan modernin ravintola/museorakennuksen vaatimuksia kuitenkin ottaen huomioon rakennuksen historialliset arvot. Painovoimainen ilmanvaihto muutetaan koneelliseksi, sähköt, vesijohdot ja lämmityspatterit uusitaan. Näsilinnaan rakennetaan uusi hissi sekä uudet wc-tilat. Museon henkilökunnalle suunnitellaan työtilat itäpäädyn kolmanteen kerrokseen, keittiötilat pysyvät entisellä paikallaan. Keittiön kalustus ja koneet uusitaan (erillinen urakka). Näsilinnan julkisivut, vanhat ikkunat ja vesikatto kunnostetaan. 2(21)

3 KELLARIKERROS 000 Holvi Vanha holvi jää ennalleen rakennuksen sokkeliosaan. Holvin kostuneet rakenteet kuivataan työmaan aikana. Holvin portaan katto/pääaulan lattiassa näkyvä osa lasia (erikoispiirustus). 001 Porras C 002 Tele 003 SPK Vanhat alapohjarakenteet puretaan. Uudet teräsbetonilaattalattiat. Katso rakennesuunnitelma AP 1. Uudet kivirakenteiset väliseinät tiloihin 002 Tele ja 003 SPK. Uudet palo-ovet em. tiloihin. Porras B rakennetaan paikalle teräsbetonirakenteisena/ ulkoseinien sisäpinnan muuraus tehdään kivirakenteisina, rappaus (RU) ja tasoitus (MU). Lattia: Porras C: keraaminen laatta 002: betonilattia, pölynsidontakäsittely 003: antistaattinen matto Seinät: Porras B tasoitetut ja maalatut O02: sisäseinät muurattu harkko, slammaus Fesconilla maalausselityksen mukaisesti 003 SPK vanhat seinät hiekkapuhalletut, uudet betonipinta, slammaus Fesconilla maalausselityksen mukaisesti, Katto: vanhat kappaholvikatot, hiekkapuhalletut, pinnat maalataan maalausselityksen mukaisesti 002 ja 003 Ks. LVIS-suunnitelmat. 004 Käytävä 005 Siivouskomero 006 Wc 007 Wc 008 Wc 009 Wc 012 Wc Vanhat alapohjarakenteet puretaan. Vanhat pesutuvan kalusteet puretaan. Uudet väliseinät ja ulkoseinien sisäpinnan muuraus tehdään kivirakenteisina, rappaus (RU) ja tasoitus (MU). : Lattiat: keraaminen laatta Seinät: keraaminen laatta /hiekkapuhallettu vanha tiilipinta tiloissa 004 ja 012 (ratkaistaan työmaavaiheessa). Katot: osittain vanhat kappaholvikatot, hiekkapuhalletut, pinnat maalataan/slammaus. Alaslasketut katot tehdään kipsilevyrakenteisina, maalataan maalausselityksen mukaisesti. 3(21)

4 : Wc-tilojen ja siivouskomeron kalusteet huonekorttien mukaisesti. 010 LJH 011 Var Vanhat kiintokalusteet ja väliseinä tilassa 010 puretaan ja laitteet puretaan. Uusi oviaukko tilaan 004. Uudet väliseinät tehdään kivirakenteisina, rapataan (RU) ja tasoitetaan (MU). Lattia: betonilattia, pölynsidontakäsittely Seinät: hiekkapuhalletut TORBO-menetelmällä, maalataan maalausselityksen mukaisesti. Katto: vanhat kappaholvikatot, hiekkapuhalletut TORBO-menetelmällä (RU), pinnat maalataan maalausselityksen mukaisesti 1. KERROS YLEISTÄ Kaikki Näsilinnan vanhat ikkunat ja entisille paikoilleen jäävät sisäovet kunnostetaan ja maalataan erillisen korjausohjeen mukaisesti. Osa sisäovista on alunperin ollut ootrattuja. Vanhat jalkalistat ja ovien vuorilaudat pyritään säilyttämään. Vanhat kynnykset säilytetään ja pintakäsitellään maalausselityksen mukaisesti. Kuluneisuuden tulee näkyä kynnyksissä. Ovikaavioissa on määritelty oviraot ja uudet kynnykset. Osa jalkalistoista joudutaan uusimaan sähköasennusten vuoksi. Sähkökaapeleille varataan asennustila vanhan säilytettävän jalkalistan taakse. Osa ovien koristeellisista vuorilaudoista/listoista on tehty rappaamalla. Kattojen alkuperäisiä kourulistoja joudutaan jättämään uusien seinärakenteiden taakse ja niiden ehjänä säilymiseen tulee kiinnittää huomiota. Valeseinien kohdalle tulevat uudet kourulistat tehdään alkuperäisen mallin mukaisesti joka kipsistä tai puusta. Purkutöistä yleensä Pääsääntöisesti kaikki vanhat muovimatto/linoleum-pinnoitteet puretaan ellei huoneselityksessä toisin mainita. Pääsalien kaikki alapohjat avataan, vanhat tammiparketit puretaan ja lämmöneristeet uusitaan. Rakenteet tehdään rakennesuunnitelman mukaisesti. Uudet tammiparketit tehdään vanhan parkettilattian mallin mukaisesti erillisen piirustuksen mukaisesti. Vanhojen kiintokalusteiden purku mainitaan huoneselityksessä erikseen. Siirrettävät ja entisille paikoilleen jäävät uunit on mainittu huoneselityksessä ja pohjapiirroksissa. Uunien purkaminen ja kokoaminen uuteen paikkaan edellyttää erillisen purkusuunnitelman tekemistä ja hyväksyttämistä käyttäjällä (Museotoimella) ja arkkitehdillä. Pääaulan ja pääsalin koristeelliset kipsikoristein koristellut seinät ja kattopinnat kunnostetaan ja vanhat liituuntuneet maalikerrokset poistetaan maalausselityksen mukaisesti, jotta koristeiden terävyys saadaan palautettua. Seinien rappauspintoja joudutaan uusimaan (RU) ks. rakennusselitys. Teknisten järjestelmien purkutyöt ks. erikoissuunnitelmat. Kaikki pinnassa olevat vanhat sähkö- yms. asennukset puretaan. Lisäksi purkutöihin 4(21)

5 kuuluvat kaikki ne purkutoimenpiteet, jotka uusien teknisten järjestelmien asentaminen edellyttää. Purkujäljet paikataan ja pintakäsitellään näkyviltä osiltaan aina ympäröivän pinnan tasoon ja tapaan. Katso erillinen purkupiirustus. 100 Tk Lattia: vanha marmorilattia, puhdistus ja pintakäsittely, kuramattosyvennys. Seinät: Vanhat pinnat värikäsiteltyjä ja lakattuja. Pintojen puhdistus ja öljyäminen maalausselityksen mukaan. Katto: kuten seinät Kuramatto ks. rakennusselitys. 101 Pääaula KATSO ERILLISET PÄÄAULAN SEINÄPROJEKTIOT. Ovilevy poistetaan ja oviaukkoa hissiaulaan 102 levennetään höyläämällä vanhoista karmeista. Periaate sovitaan työmaalla. Kellariholviin johtavan porrasaukon marmorilaatat puretaan ja vanhan holviportaan päälle tehdään lasilattia karkaistusta lasista. Ks. erillinen piirustus/rakennusselitys. Pääportaan alle lvi-suunnitelman mukaiset uudet säleiköt. Säleiköt maalataan värisuunnitelman sävyyn. Lattia: alkuperäinen marmorilattia ja portaikko puhdistetaan ja pintakäsitellään. Portaan kaiteen metalliosat maalataan ja tamminen käsijohde puhdistetaan ja öljytään. Kaiteen tuennasta sovitaan erikseen työmaalla. Seinät: Aulan seinän alaosan stukkomaalaus ennallaan, puhdistetaan. Mahdolliset paikkaukset ympäröivän pinnan tapaan ja sävyyn (erikoistyö). Seinien kipsikoristeiden ja listojen maalinpoisto ja pintakäsittely maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaan. Seinien ja katon kipsikoristeiden muotojen, maalinpoisto ja terävöinti maalausselityksen mukaan. Pintakäsittely maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaan. Graniittipilarit ennallaan. Aulan oviin sähköiset palonsulkujärjestelmät ks. ovikaaviot ja sähkösuunnitelma. Katto: Katon kipsikoristeiden ja listojen maalinpoisto ja pintakäsittely maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaan. Vanha alkuperäinen takka säilyy paikallaan. Vanhat patteriritilät jäävät ennalleen, maalaus maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaan. Uusi sähköinen ilmoitustaulu erillisen suunnitelman mukaan ks. rakennusselitys. 5(21)

6 102 Hissiaula Vanhat parvirakenteet puretaan. Uusi oviaukko hissiin puretaan. Lattia: Vanha koristeellinen mosaiikkibetonilattia kunnostetaan ja suojakäsitellään. Seinät ja katto: Maalataan maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaan, puretun uunin pohjan paikkaus erillisen ohjeen mukaan. Uusi lokerikko/naulakkokaluste erikoispiirustuksen mukaan. 103 Museokahvila Alapohjarakenteet ja vanhat eristeet puretaan rakennesuunnitelman mukaisesti. Hissin oviaukko puretaan, rakenteiden tuenta rakennesuunnitelman mukaan. Lattian ja hissikuilun seinärakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Rakennusaikainen rakenteiden tuenta rakennesuunnittelijan ohjeen mukaan. Uusi tammiparketti erikoispiirustuksen mukaan. Alaslaskettu katto kipsilevystä ilman listoja. Alkuperäiset listat jätetään mahdollisimman ehjinä alaslaskun yläpuolelle. Lattia: uusi tammiparketti, hionta ja käsittely maalausselityksen mukaan. Seinät: maalataan maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaan Katto: maalataan maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaan Palvelutiski ja tasot tehdään puusepäntyönä erikoispiirustusten mukaisesti. Koneet ja laitteet huonekortin mukaisesti. 104 Sali Lattian purkutyöt rakennesuunnitelman mukaan. Vanhaa kattokourulista jätetään alaslaskun yläpuolelle uuden valeseinän kohdalta. Valeseinän kipsilevyrakenne rakennesuunnitelman mukaisesti. Valeseinän iv-ritilät erikoissuunnitelman mukaisesti. Uusi alaskettu kipsilevykatto ilman listoja. Lattiarakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: uusi tammiparketti, pintakäsittely maalausselityksen mukaisesti Seinät: maalatut/tapiseeratut maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaan. Katto: kuten tilassa irtokalusteet käyttäjän hankinta 105 Sali Lattian purkutyöt rakennesuunnitelman mukaan. 6(21)

7 Lattiarakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Seinäpanelointi erikoispiirustuksen mukaan. Lattia: uusi tammiparketti, pintakäsittely maalausselityksen mukaisesti Seinät: uusi panelointi seinän alaosassa ovikorkeuteen asti ks. erillinen piirustus, pintakäsittely ja seinän yläosan maalaus maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaan. Katto: alkuperäinen puukatto, puhdistus ja öljyämien maalausselityksen mukaisesti. Terassin oviaukkoon raskas verho (rakennuttajan hankinta). Valkokangas ks. erillinen huonekortti/rakennusselitys. (RU) - irtokalusteet käyttäjän hankinta 106 Porras C Vanhojen kiintokalustein purku, välipohjan purkua porrassyöksyn kohdalla. Teräsbetoniporras kaiteineen ja käsijohteineen tehdään erillisen porraspiirustuksen ja rakennesuunnitelman mukaisesti. Lattia: keraaminen laatta Seinät: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti Katto vanha/osittain alaslaskettu kipsilevykatto, maalattu maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti 107 PORRAS B VANHA KEITTIÖN PORRAS - Osittain alaslaskettu katto. Lattia: vanha keraaminen laatta, porrasaskelmat vanha pinta, kaide ennallaan Seinät: tasoitetut ja maalatut ks. maalausselitys, alaosassa alkuperäinen hakkurimaalaus säilyy, paikkausta, yläosaan huoltomaalaus maalausselityksen mukaan Katto: tasoitettu ja maalattu katto Käytävä - Uudet kivirakenteiset väliseinät rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: vanha mosaiikkibetonilattia säilytetään Seinät: tasoitetut ja maalatut ks. maalausselitys ja värisuunnitelma Katto: alaslaskettu kipsilevykatto katto ks. maalausselitys ja värisuunnitelma 7(21)

8 - 109 Sk Vanhojen kiintokalustein purku. Väliseinän purkua. Uusi vesieristetty alapohjarakenne rakennesuunnitelman mukaan, uusi kivirakenteinen väliseinä Lattia: uusi keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Seinät: uusi keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Katto: alaslaskettu, tasoitettu ja maalattu katto Katso erillinen huonekortti. 110 Wc Vanhat kiintokalusteet puretaan. Vanhan väliseinän purkua. Uudet väliseinät rakennesuunnitelman mukaan. Uusi ovi. Uusi vesieristetty alapohjarakenne rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Seinät: keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Katto: alaslaskettu, tasoitettu ja maalattu katto Katso erillinen huonekortti. 111 Invawc Vanhat kiintokalusteet ja parvi puretaan. Vanha uuni jää ennalleen. Uusi vesieristetty alapohjarakenne rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Seinät: keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Katto: alaslaskettu, tasoitettu ja maalattu katto Katso erillinen huonekortti. 112 Wc Vanha väliseinä puretaan. Vanhat kiintokalusteet puretaan. Uusi kivirakenteinen väliseinä. Uusi vesieristetty alapohjarakenne rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Seinät: keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Katto: tasoitettu ja maalattu katto Katso erillinen huonekortti. 8(21)

9 113 Keittiö Vanhat kiintokalusteet puretaan. Vanha seinäkaakelointi säilytetään. Vanha oviaukko komeroon ummistetaan. Vanha lattiapinnoite puretaan. Uusi oviaukko tilaan 126 tarjoilu. Uusi vesieristetty lattiarakenne ja pinnoite ks. rakennesuunnitelma ja rakennusselitys. Lattia: Altro-Safety-turvamatto ks. rakennusselitys Seinät: keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Katto: hygieeninen, valmispintainen järjestelmäkatto, esim. Ecophon Hygien ks. rakennusselitys Katso erillinen huonekortti. 114 Eteinen Vanhan väliseinän purkua, oviaukon levennys tilaan 122. : - Lattia: Altro-Safety-turvamatto ks. rakennusselitys Seinät: tasoitetut ja maalatut ks. värisuunnitelma Katto: alaslaskettu kipsilevykatto : Pakastin ks. rakennusselitys Erilliset tilaelementit. 116 Pkh/tauko Vanha kevyet väliseinärakenteet puretaan. Vanha mattopinnoite puretaan lattiasta. Alaslaskettu katto ilman listoja. Uudet kivirakenteiset ja levyrakenteiset väliseinät rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: muovimatto Seinät: tasoitetut ja maalatut ks. värisuunnitelma ja maalausselitys Katto: tasoitettu ja maalattu ks. värisuunnitelma ja maalausselitys - irtokalusteet käyttäjän hankinta 117 Pääsali Vanha lämpöjohtokotelointi puretaan. Uusi oviaukko puretaan tilaan 121 vanhan alkuperäisen seinäsyvennyksen paikalle (näkyy katkoksena seinän kipsikoristeissa). Vanha parketti ja alapohjarakenne puretaan. 9(21)

10 Uudet alapohjarakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: Uusi tammiparketti, pinnan hionta ja pintakäsittely maalausselityksen mukaisesti. Seinät: seinien alaosien paneloinnin maalaus maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti. Seinien ja katon kipsikoristeiden muotojen, maalinpoisto ja terävöinti (entisöinti) erikoissuunnitelman mukaan. Pintakäsittely maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaan. Katto: käsittely kuten seinät. - irtokalusteet käyttäjän hankinta 118 Sali Vanha parketti ja alapohjarakenne puretaan. Uudet valeseinät tehdään rakennesuunnitelman mukaan. Uudet kattokourulistat tehdään valeseinien ja katon liittymiin vanhan mallin mukaisesti kipsistä tai puusta (RU). Uudet alapohjarakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: uusi tammiparketti, pintakäsittely maalausselityksen mukaisesti. Seinät: seinien tasoitus ja maalaus/tapiseeraus maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti. Katto: tasoitus ja maalaus maalaussuunnitelman ja värisuunnitelman mukaan. Kourulistat tehdään kipsistä valeseinälinjauksen mukaisesti. Ks. Käyttäjän hankinta 119 Sali Seinien vanhat koteloinnit puretaan. Uudet alapohjarakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: uusi tammiparketti, pintakäsittely maalausselityksen mukaisesti. Seinät: tasoitettu ja tapiseeraus maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti. Katto: alkuperäinen puukasettikatto, pintojen puhdistus ja öljyäminen maalausselityksen mukaisesti. Uusi uuni (siirretty, ei käytössä, ei savuhormia). Vanhan seinävitriinin kohtalo päätetään työmaavaiheessa. - irtokalusteet käyttäjän hankinta 120 Vh Vanhat naulakot puretaan. Uusi sähkökaappi (varaus) Lattia: alkuperäinen koristeellinen betonimosaiikkilattia puhdistetaan ja suojakäsitellään. 10(21)

11 Seinät: tasoitetaan ja maalataan maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti. Katto: tasoitetaan ja maalataan Vanha uuni jää paikalleen. Naulakot erikoispiirustuksen mukaisesti. 121 Sähkökaappi 122 Kylmiö Purkutyöt Oviaukon levennys. Ks. Rakennusselitys Erilliset tilaelementit 123 Wc Uudet väliseinärakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Alaslaskettu uusi kipsilevykatto. Uusi vesieristetty alapohjarakenne rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Seinät: keraaminen laatta, yläosa maalattu ks. värisuunnitelma Katto: alaslaskettu katto, tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaan Katso erillinen huonekortti. 124 Sh Uudet väliseinärakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Alaslaskettu uusi kipsilevykatto. Uusi vesieristetty alapohjarakenne rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Seinät: keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Katto: alaslaskettu katto, tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaan Katso erillinen huonekortti. 126 Tarjoilu Väliseinäpurkua ks. tila 112. Uusi oviaukko keittiöön ja tilaan 117. Uudet väliseinärakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Seinät: tasoitetut ja maalatut, kalustevälissä keraaminen laatta. Katto: katto, tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaan Katso erillinen huonekortti. 11(21)

12 127 Tsto Vanhat pintarakenteet puretaan. Alaslaskettu katto. Uudet kipsilevyrakenteiset väliseinät rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: muovimatto Seinät: tasoitetut ja maalatut Katto: tasoitettu ja maalattu - irtokalusteet käyttäjän hankinta 128 Käytävä Uusi oviaukko tilaan 111. Osittain alaslaskettu katto. Lattia: vanha keraaminen laatta Seinät: tasoitetut ja maalatut ks. maalausselitys Katto: tasoitettu ja maalattu katto - PÄÄPORRAS ks. 101 Pääporras ja 200 Aula 2. KERROS Purkutöistä Vanhoja lautalattioita puretaan sähköasennusten ja lämpöjohtojen asennusten vuoksi. Pääosin lattiat säilytetään ja purkupaikkaukset tehdään ympäröivän pinnan tapaan ja tasoon. 200 Aula Kahden ovaali-ikkunan muutos savunpoistoikkunoiksi ks. erikoispiirustus ja sähkösuunnitelma. Ullakon vastaisten umpinaisten ovaalisyvennysten pohjaseinät puretaan ja korvataan vanhanmallisella koristeellisella ivsäleiköillä ks. erikoispiirustus ja iv-suunnitelma. Galleriakäytävä aukon reunan koristeellinen takorautakaide jää ennalleen ja pintakäsitellään maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti. Kaiteen rinnalle tehdään lasinen korotuskaide erikoispiirustuksen mukaisesti. Lattia: alkuperäinen parkettilattia hiotaan ja pintakäsitellään maalausselityksen mukaisesti. Salien kynnyksiä joudutaan luiskaamaan lisälistoilla. Pääportaan materiaalit ennallaan; marmorinpintojen ja puukäsijohteiden puhdistus ja suojauskäsittely. 12(21)

13 Seinät: koristeellisten kipsikoristeseinien maalinpoisto, kunnostus, terävöitys ja maalaus kuten tilassa 101 Pääaula. Salien oviin asennetaan palonsulkujärjestelmät ks. ovikaaviot. Katto: koristeellisten kipsikoristeiden ja listojen terävöitys ja maalinpoisto kuten seinissä ja pääaulassa ET - Hissinkuilun, väliseinän ja hormin rakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: vanha puulattia hiotaan ja maalataan maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti. Seinät: tasoitus ja maalaus maalausselityksen mukaisesti Katto: tasoitus ja maalaus maalausselityksen mukaisesti 202 Näyttely 1 Välipohjan ja katon purkua hissin ja hormin kohdalla. Rakenteiden tuenta rakennesuunnittelijan ohjeen mukaan. Vanhan majolika-uuni jää paikalleen. Hissinkuilun ja hormin rakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Kattolistan kohtalo hissin kohdalla ratkaistaan työmaavaiheessa. Lattia: vanha puulattia hiotaan ja maalataan maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti. Seinät: tasoitus ja maalaus maalausselityksen mukaisesti Katto: tasoitus ja maalaus maalausselityksen mukaisesti Vanha uuni ennallaan. Ks. näyttelylayout (käyttäjän hankinta) 203 Näyttely 2 Välipohjan ja katon purkua valeseinän kohdalla. Valeseinänrakenne rakennesuunnitelman mukaan. Kattokourulistan siirto valeseinälle. Lattia: vanha puulattia hiotaan ja maalataan maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti. Seinät: tasoitus ja maalaus maalausselityksen mukaisesti Katto: tasoitus ja maalaus maalausselityksen mukaisesti Ks. näyttelylayout (käyttäjän hankinta) 13(21)

14 204 Näyttely 3 Lattia: vanha puulattia hiotaan ja maalataan maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti. Seinät: tasoitus ja maalaus maalausselityksen mukaisesti Katto: tasoitus ja maalaus maalausselityksen mukaisesti Ks. näyttelylayout (käyttäjän hankinta) 205 Näyttely 10 Vanhat kalusteet puretaan. Hormin ja sähkökaapin seinät levyrakenteisia. Lattia: vanha puulattia hiotaan ja maalataan maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti. Seinät: tasoitus ja maalaus maalausselityksen mukaisesti Katto: tasoitus ja maalaus maalausselityksen mukaisesti Ks. näyttelylayout (käyttäjän hankinta) 206 Näyttely 4 Vanha savupirtti puretaan (käyttäjän hankinta). Mahdollisesti vanhojen rakenteiden paikkausta erillisen ohjeen mukaan. Lattia: maalattu puulattia (vanhan puulattian kunto tarkistetaan purkutöiden jälkeen) Seinät: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti Katto: alaslaskettu kipsilevykatto, tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaisesti - näyttelylayout käyttäjän hankinta 207 Välikkö Välipohjan ja katon purkua hormirakenteen vuoksi. Uusi oviaukko tilaan 209. Uusi väliseinät rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: Vanha puulattia maalataan maalausselityksen mukaisesti. Seinät: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaisesti Katto: alaslaskettu kipsilevykatto, tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaisesti 14(21)

15 Pikapaloposti ks. lvi-suunn. 208 Wc Lattian pintamateriaalin purku. Uusi väliseinärakenne rakennesuunnitelman mukaan. Vesieristetty lattiarakenne rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: keraaminen laatta värisuunnitelman mukaan Seinät: keraaminen laatta/maalattu yläosa värisuunnitelman mukaan. Katto: tasoitettu ja maalattu katto Katso erillinen huonekortti. 209 Näyttely 5 Lattia: Vanha puulattia maalataan maalausselityksen mukaisesti. Seinät: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaisesti Katto: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaisesti Ks. näyttelylayout (käyttäjän hankinta) 210 Näyttely 6 Lattia: Vanha puulattia maalataan maalausselityksen mukaisesti. Seinät: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaisesti Katto: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaisesti Ks. näyttelylayout (käyttäjän hankinta) 211 Näyttely 7 Välipohjan ja katon purkua valeseinien kohdalla. Valeseinänrakenne rakennesuunnitelman mukaan. Kattokourulistan siirto valeseinälle. Lattia: vanha puulattia hiotaan ja maalataan maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti. Seinät: tasoitus ja maalaus maalausselityksen mukaisesti Katto: tasoitus ja maalaus maalausselityksen mukaisesti Ks. näyttelylayout (käyttäjän hankinta) 15(21)

16 212 Näyttely 8 Lattia: Vanha puulattia maalataan maalausselityksen mukaisesti. Seinät: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaisesti Katto: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaisesti Ks. näyttelylayout (käyttäjän hankinta) 213 Näyttely 9 Puretaan uusi oviaukko ullakkoportaan alla olevaan komeroon. Lattia: vanha puulattia maalataan maalausselityksen mukaisesti. Seinät: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaisesti Katto: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaisesti Ks. näyttelylayout (käyttäjän hankinta) 214 Tekn Vanha väliseinä puretaan sähkökaapin kohdalla. Uudet seinärakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Uudet sähkökaapin ovet. Lattia: muovimatto Seinät: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaisesti Katto: tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaisesti PÄÄPORRAS Katso PORRAS B Vanha porras ennallaan. Porrassyöksyn alapinta ja askelmareunojen listoitukset, maalaus maalausselityksen mukaan. Lattia: vanhat betoniaskelmat Seinät: yläosa tasoitetut ja maalatut maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti, alaosan hakkurimaalaus ennallaan Katto tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaisesti 218 Sk -seinät maalaus 16(21)

17 219 Ullakkoporras Ennallaan. 221 Sk Lattiapinnoitteen purkua. Uudet levyrakenteiset väliseinät rakennesuunnitelman mukaan. Uusi vesieristetty välipohjarakenne rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: uusi keraaminen laatta Seinät: keraaminen laatta Katto: alaslaskettu kipsilevykatto, maalattu maalausselityksen mukaisesti Katso erillinen huonekortti. 3. KERROS 300 PORRAS B Vanha kerrosten välinen porras ennallaan. - osittain alaslaskettu kipsilevykatto Lattia: Uusi keraaminen laatta ylätasanteella. Seinät: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti. Seinän alaosan hakkurimaalaus ennallaan, paikkausta. Katto: vanha katto tasoitettu ja maalattu, osittain alaslaskettu kipsilevykatto, tasoitus ja maalaus 301 Aula Kuten porras B. Vanha keittiön porras. 302 Välikkö Vanhat lattiapinnoitteet puretaan. Uusi oviaukko puretaan. Uusi ovi. Uusi alaslaskettu kipsilevykatto. Lattia: Linoleum-matto Seinät: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaan. Katto: alaslaksettu kipsilevykatto, tasoitus ja maaalaus. Pikapaloposti ks. lvi-suunnitelma 17(21)

18 303 Suihku Vanhat lattiapinnoitteet ja kiintokalusteet puretaan. Vesieristetyt lattia- ja seinärakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Uusi alaslaskettu kipsilevykatto. Lattia: keraaminen laatta värisuunnitelman mukaan. Seinät: keraaminen laatta värisuunnitelman mukaan. Katto: tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaan Erillisen huonekortin mukaan. 304 TAUKO Vanhat lattiapinnoitteet puretaan. Keittiösyvennyksen seinä puretaan. Uudet väliseinärakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Alaslaskettu kipsilevykatto. Lattia: Linoleum-matto Seinät: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaan. Katto: tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaan. - irtokalusteet käyttäjän hankinta 305 KK Vanhat lattiapinnoitteet ja kiintokalusteet puretaan. - Lattia: Linoleum-matto Seinät: tasoitettu ja maalattu seinä, kalustevälikeraaminen laatta värisuunnitelman mukaan. Katto: tasoitettu ja maalattu Erillisen huonekortin mukaan. 306 PKH/M Vanhat lattiapinnoitteet puretaan. Uudet seinärakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Uusi alaslaskettu kipsilevykatto. Lattia: matto Seinät: tasoitetut ja maalatut ks. maalausselitys Katto: tasoitettu ja maalattu ks. maalausselitys Erillisen huonekortin mukaan. 18(21)

19 307 Wc Vanhat lattiapinnoitteet puretaan. Vesieristetyt lattia- ja uudet seinärakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Uusi alaslaskettu kipsilevykatto. Lattia: keraaminen laatta värisuunnitelman mukaan. Seinät: keraaminen laatta, yläosa maalattu värisuunnitelman mukaan. Katto: tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaan Erillisen huonekortin mukaan. 308 Välikkö Vanhat lattiapinnoitteet puretaan. - Uusi alaslaskettu kipsilevykatto. Lattia: Linoleum-matto Seinät: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaan. Katto: tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaan. 309 SK/VAR Vanhat lattiapinnoitteet ja kiintokalusteet puretaan. Uusi alaslaskettu kipsilevykatto ja hormi kipsilevystä. Lattia: keraaminen laatta värisuunnitelman mukaan. Seinät: keraaminen laatta/maalattu maalausselityksen värisuunnitelman mukaan. Katto: tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaan Erillisen huonekortin mukaan. 310 Toimisto Vanhat lattiapinnoitteet ja tapetit puretaan. Tapettikerrostumista jätetään fragmentti seinään. Iv-kotelointien levyrakenteet. Lattia: Linoleum-matto, takan eteen suojapelti, messinkiä. Seinät: tasoitetut ja tapiseeratut maalausselityksen mukaan. Katto: tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaan. Vanha avotakka jää paikalleen. Pintakäsittely erikseen sovittavan periaatteen mukaisesti. Kiintokalusteet ks. erillinen huonekortti Irtokalusteet (käyttäjän hankinta) 19(21)

20 311 SÄH Uudet väliseinä ja välipohjarakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Uusi teräsovi. 312 PKH/N Vanha lattiapinnoite puretaan. Vanhat kiintokalusteet puretaan. Vesieristetyt lattia- ja uudet seinärakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Uusi alaslaskettu kipsilevykatto. Lattia: Linoleum-matto Seinät: tasoitetut ja maalatut Katto: alaslaskettu kipsilevykatto Erillisen huonekortin mukaan. 313 Wc Vanhat lattiapinnoitteet puretaan. Vesieristetyt lattia- ja uudet seinärakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: keraaminen laatta värisuunnitelman mukaan. Seinät: keraaminen laatta, yläosa maalattu värisuunnitelman mukaan. Katto: tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaan Erillisen huonekortin mukaan. 314 IV-KH Vanhat väliseinät ja lattiapinnoitteet puretaan. Uudet väliseinä ja välipohjarakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: konehuoneen muovimatto Upofloor Lami ks. rakennusselitys. Seinät: tasoitetut ja maalatut Katto: vanha tasoitettu katto/akustoivat levyt 315 IV-KH Vanhat hyllyt puretaan. Vanha palopermanto puretaan ks. rakennetyypit. Vanha kaakeliuuni jää entiselle paikalleen. Uudet väliseinä- ja välipohjarakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Koneiden tuenta teräspalkkien päälle. Lattia: konehuoneen muovimatto Upofloor Lami ks. rakennusselitys. Seinät: Ennallaan 20(21)

Pintamääritteet ks raksel ARK Rakennustoimenpide. Korjaus- ja laajennus MÄNTYMÄEN KOULU. Tinasepäntie 45

Pintamääritteet ks raksel ARK Rakennustoimenpide. Korjaus- ja laajennus MÄNTYMÄEN KOULU. Tinasepäntie 45 Pintamääritteet ks raksel ARK 101-01 Tuloste sisältää kannen sekä 4 sivua, tulostus A3. Rakennustoimenpide Piirustuslaji Korjaus- ja laajennus TYÖPIIRUSTUS Rakennuskohteen nimi ja osoite Piirustuksen sisältö

Lisätiedot

Piirustuluettelo. Liitteet

Piirustuluettelo. Liitteet Rakennustapaseloste Seinät - kaikki seinät tasoitetaan lasikuitutapetista ja muista epätaisuuksista - kaikki seinät maalataan, jos huonekortissa ei ole toisin mainittu - myös kiintokalusteiden taustat

Lisätiedot

YLIVIESKAN TERVEYSKESKUS SOSIAALITILAT JA VÄLINEHUOLTO Saneeraus 2014 HUONESELOSTUS 22.04.2014. Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy

YLIVIESKAN TERVEYSKESKUS SOSIAALITILAT JA VÄLINEHUOLTO Saneeraus 2014 HUONESELOSTUS 22.04.2014. Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy YLIVIESKAN TERVEYSKESKUS SOSIAALITILAT JA VÄLINEHUOLTO Saneeraus 2014 HUONESELOSTUS 22.04.2014 2 Purkutyöt: - piirustuksiin merkityt väliseinät puretaan - vanhat kalusteet ja varusteet puretaan, tilaaja

Lisätiedot

Kårkulla Samkommun. BARNENS BY Vålaxvägen 553, Vålax RUOKALARAKENNUS MUUTOSTYÖT H U O N E S E L O S T E Sivua

Kårkulla Samkommun. BARNENS BY Vålaxvägen 553, Vålax RUOKALARAKENNUS MUUTOSTYÖT H U O N E S E L O S T E Sivua Kårkulla Samkommun BARNENS BY Vålaxvägen 553, 07450 Vålax RUOKALARAKENNUS MUUTOSTYÖT H U O N E S E L O S T E 12 Sivua Kohde: BARNENS BY, R U O K A L A Osoite: VÅLAXVÄGEN 553 laadittu: 2 TAMBUR tv h=n.2500

Lisätiedot

YLIVIESKAN TERVEYSKESKUS NEUVOLATILAT Saneeraus 2016 HUONESELOSTUS Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy

YLIVIESKAN TERVEYSKESKUS NEUVOLATILAT Saneeraus 2016 HUONESELOSTUS Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy YLIVIESKAN TERVEYSKESKUS NEUVOLATILAT Saneeraus 2016 HUONESELOSTUS 26.01.2016 2 Purkutyöt: - piirustuksiin merkityt väliseinät puretaan - vanhat kalusteet ja varusteet puretaan, tilaaja merkitsee käyttöön

Lisätiedot

Huoneseloste, 1. krs

Huoneseloste, 1. krs 1/45 KARHULANVAARAN KOULU Huoneseloste, 1. krs Huoneselosteessa on täytetty vain ne ruudut, joihin kohdistuu muutoksia. lyhenteet: s = sähköurakka lv= lämpö- ja vesiurakka iv = ilmastointiurakka kh = käyttäjän

Lisätiedot

Pintamääritteet ks raksel ARK 101 01 URAKKALASKENTAA VARTEN. Rakennustoimenpide. Korjaus- ja muutostyö KASAVUOREN KOULUKESKUS. Rakennusmestarintie 8 A

Pintamääritteet ks raksel ARK 101 01 URAKKALASKENTAA VARTEN. Rakennustoimenpide. Korjaus- ja muutostyö KASAVUOREN KOULUKESKUS. Rakennusmestarintie 8 A Pintamääritteet ks raksel ARK 101 01 URAKKALASKENTAA VARTEN Tuloste sisältää kannen sekä 8 sivua, tulostus A3. Rakennustoimenpide Piirustuslaji Korjaus- ja muutostyö TYÖPIIRUSTUS Rakennuskohteen nimi ja

Lisätiedot

YLIVIESKAN KAUPUNGINTALO PERUSKORJAUS

YLIVIESKAN KAUPUNGINTALO PERUSKORJAUS YLIVIESKAN KAUPUNGINTALO PERUSKORJAUS RAKENNUSTAPASELOSTUS 25.1.2016 Oy Kyöstintie 29 84100 Ylivieska puhelin 08-420 009 faksi 08-420 060 2 D1 Olevat aluerakenteet D10 Oleva maaperä Rakennusalue on rakennettua

Lisätiedot

KUNNANVIRASTO/TERVEYSASEMA, MYRSKYLÄ URAKKALASKENTAAN

KUNNANVIRASTO/TERVEYSASEMA, MYRSKYLÄ URAKKALASKENTAAN KUNNANVIRASTO/TERVEYSASEMA, MYRSKYLÄ URAKKALASKENTAAN HUONESELITYS HUONESELITYS huonekortit Rs nro viittaus selityksessä oleviin pääkohtiin. Kohdassa "" mainitaan lattian päällysteen alla oleva rakenne.

Lisätiedot

YLIVIESKAN LUKIO PERUSKORJAUS HUONESELOSTUS RAKENNUSURAKKAAN KUULUVAT TILAT 10.07.2014

YLIVIESKAN LUKIO PERUSKORJAUS HUONESELOSTUS RAKENNUSURAKKAAN KUULUVAT TILAT 10.07.2014 YLIVIESKAN LUKIO PERUSKORJAUS HUONESELOSTUS RAKENNUSURAKKAAN KUULUVAT TILAT 10.07.2014 2 Yleistä Huoneseloste täydentää Vahanen Oy:n korjaustyöselostusta ja siihen liittyviä piirustuksia. Kaikki em. korjaustyöselostuksessa

Lisätiedot

A R K K I T E H T I T O I M I S T O A R K T U R E. TEL LAPPIA LOUE LIHANJALOSTUS RAKENNUSSELOSTUS

A R K K I T E H T I T O I M I S T O A R K T U R E. TEL LAPPIA LOUE LIHANJALOSTUS RAKENNUSSELOSTUS LAPPIA LOUE LIHANJALOSTUS RAKENNUSSELOSTUS 182 300 3.11.2016 B RAKENNUSHANKKEEN YLEISTIEDOT B1 Rakennushanke AMMTTIOPISTO LAPPIA LOUE TERVOLA Rakennushanke sisältää oppilaitoksen sisällä tilojen käyttötarkoituksen

Lisätiedot

Lääketehdas Oy STAR Ab:n vanha kiinteistö RAKENNUSHISTORIALLINEN SELVITYS

Lääketehdas Oy STAR Ab:n vanha kiinteistö RAKENNUSHISTORIALLINEN SELVITYS Arkkitehtitoimisto Seija Hirvikallio Tuurnankatu 15 D 15 33270 TAMPERE p.0400-480761 email seija.hirvikallio@dnainternet.net y-tunnus 1140642-8 Tampereen Pienteollisuustalo Oy/Rakennusvaihe V Hankesuunnitelma

Lisätiedot

KUSTANNUSSELVITYS. Kauniaisten kaupungin keskuskeittiön peruskorjaus. Kauniainen. 22.11.2013 2013 Tocoman Services Oy Sivu 1/5

KUSTANNUSSELVITYS. Kauniaisten kaupungin keskuskeittiön peruskorjaus. Kauniainen. 22.11.2013 2013 Tocoman Services Oy Sivu 1/5 KUSTANNUSSELVITYS Kauniaisten kaupungin keskuskeittiön peruskorjaus Kauniainen 22.11.2013 2013 Tocoman Services Oy Sivu 1/5 Dokumentin tiedot Laatija Ari Saari Puh. 020 7420 228 GSM 044-2828698 Sähköposti

Lisätiedot

PELLASLAAKSO RAKENNUSTAPASELOSTE JA MATERIAALILUETTELO

PELLASLAAKSO RAKENNUSTAPASELOSTE JA MATERIAALILUETTELO PELLASLAAKSO RAKENNUSTAPASELOSTE JA MATERIAALILUETTELO RAKENNUSTAPASELOSTE 2 Alapohja Anturat paalutetaan kovaan maahan asti ja toteutetaan betonivaluna. Anturan päälle muurataan kevytsoraharkko-sokkeli,

Lisätiedot

Paritalo Kontiolahti. Vierevänniementie 12

Paritalo Kontiolahti. Vierevänniementie 12 Paritalo Kontiolahti Vierevänniementie 12 91,5m 2 TERASSI S 4h + K + KHH + S + var Tämä paritalo on rakenteilla Höytiäisen upeisiin rantamaisemiin aivan palveluiden äärelle. K PSH Tule tutustumaan paritaloon,

Lisätiedot

RAKENNUSTAPASELOSTUS / ALUSTAVA 29.8.06 Kohde: Sijainti: Osoite: AS OY TURUN LUOLAVUORENPUISTO-II Turun kaupunki, Luolavuoren (032) kaupunginosa, kortteli 53, tontti 5 Rätiälänkatu 15 c, 20300 TURKU YLEISTÄ

Lisätiedot

D024 SUOMUSSALMEN HOITOKOTI

D024 SUOMUSSALMEN HOITOKOTI 30.06.2014 Sivu 1/9 D024 SUOMUSSALMEN HOITOKOTI TILASELOSTUS 30.06.2014 VAIN URAKKALASKENTAA VARTEN 30.06.2014 Sivu 2/9 Yleistä Kohteen uudet pintamateriaalit ovat päästöluokkaa M1. Rakennusvarusteet rakennusselostuksen

Lisätiedot

Laukkarinne 4 01200 VANTAA. Vantaan Tilakeskus Kielotie 13 01300 VANTAA

Laukkarinne 4 01200 VANTAA. Vantaan Tilakeskus Kielotie 13 01300 VANTAA Kosteusvauriokartoitus ja pintakosteusmittaus Tarkastuskohde: Hakunilan nuorisotila Laukkarinne 4 01200 VANTAA Tilaaja: Mikko Krohn Vantaan Tilakeskus Kielotie 13 01300 VANTAA Vahinkonumero: Tarkastaja:

Lisätiedot

Liite 2 Vuokranantajan ja Vuokralaisen muutostyöt vuokrakohteessa

Liite 2 Vuokranantajan ja Vuokralaisen muutostyöt vuokrakohteessa Liite 2 Vuokranantajan ja Vuokralaisen muutostyöt vuokrakohteessa Vuokranantajan muutostyöt - Vuokranantaja toteuttaa Vuokrakohteessa merkittäviä muutostöitä. - Vuokranantaja rakentaa Liitteen 1 pohjapiirustuksen

Lisätiedot

Awaus HUONEKORTTI. PVM: 30.7.2010 KOHDE: GREENBUILD OY Soihtutie 12a ja 12b

Awaus HUONEKORTTI. PVM: 30.7.2010 KOHDE: GREENBUILD OY Soihtutie 12a ja 12b 001 TUULIKAAPPI (alakerta) Seinät Saumanauhoitus, tasoitus ja pohjamaalaus 1x. Pintamaalaus, Värisilmä Oy:n Sointu tai Tikkurila Oy:n Harmony. Tikkurilan symphony-värikartasta Lattia Lattiaan asennetaan

Lisätiedot

Jyväskylän kaupungintalo peruskorjaus ja entistäminen SUOJELURAKENNUKSEN ERITYISPIIRTEET alustava

Jyväskylän kaupungintalo peruskorjaus ja entistäminen SUOJELURAKENNUKSEN ERITYISPIIRTEET alustava Jyväskylän kaupungintalo peruskorjaus ja entistäminen SUOJELURAKENNUKSEN ERITYISPIIRTEET alustava 23.03.2010 Kaupungintalo on osa valtakunnallisesti merkittävää Jyväskylän Kirkkopuiston ja hallintokeskuksen

Lisätiedot

Jyväskylän Kaupungintalo - 027 Kellariravintola valaistus esitys

Jyväskylän Kaupungintalo - 027 Kellariravintola valaistus esitys Jyväskylän Kaupungintalo - 027 Kellariravintola valaistus esitys Jyväskylän Kaupungintalo - 002 Pohjakerroksen käytävä 211 JUHLASALIN VANHA VALURAUAKRUUNU 102 KALUSUS JA VANHA VALAISIME 217 KALUSUS JA

Lisätiedot

PIRKKALAN KUNTA Asemakaavaote 30.5.2012 Naistenmatka Tuohikorpi AS OY PIRKKALAN TUOHIKORPI Tuohivirsu 6 33960 Pirkkala HUONEISTOSELOSTUS Päivitetty 19.8.2013 OLOHUONE Katto koristeruiskutasoite Seinät

Lisätiedot

Rakennustapaseloste, asunnot

Rakennustapaseloste, asunnot RAKENNUSTAPASELOSTE TA-Asumisoikeus Oy / KIVELÄNTIE 4 26.4.2011 Rakennustapaseloste, asunnot Rakenteet Asuinrakennukset ovat puu- tai betonirunkoisia. Rakennukset perustetaan paalujen varaan. Yläpohjat

Lisätiedot

As. Oy Sammon Tähti. Myynti ja rakentaja: ValajaGroup Oy

As. Oy Sammon Tähti. Myynti ja rakentaja: ValajaGroup Oy As. Oy Sammon Tähti Hämeenlinnan Sampo 3:n suositulle alueelle rakennettava 11 huoneiston rivitaloyhtiö. Jos arvostat hyvää laatua ja toimivuutta varaa siis kohteestamme unelmiesi koti! Myynti ja rakentaja:

Lisätiedot

JUHLATALO 29 / KOKOUSTILOJEN SANEERAUS Asiakirjan nimi RAKENNUSTAPASELOSTUS Laatijat Juha Virtanen RE-Suunnittelu Oy Revisio/tekijä/pvm - Liitteet:

JUHLATALO 29 / KOKOUSTILOJEN SANEERAUS Asiakirjan nimi RAKENNUSTAPASELOSTUS Laatijat Juha Virtanen RE-Suunnittelu Oy Revisio/tekijä/pvm - Liitteet: Rakennustapaselostus Sipoon kunta, juhlatalo 29 03.05.2017 1/8 Asiakas SIPOON KUNTA Projekti JUHLATALO 29 / KOKOUSTILOJEN SANEERAUS Asiakirjan nimi RAKENNUSTAPASELOSTUS Laatijat Juha Virtanen RE-Suunnittelu

Lisätiedot

PAPPILANPELLON KOULUN PALVELUKEITTIÖN PERUSKORJAUS HUONESELOSTUS

PAPPILANPELLON KOULUN PALVELUKEITTIÖN PERUSKORJAUS HUONESELOSTUS PROJEKT KUUBIS OÜ PAPPILANPELLON KOULUN PALVELUKEITTIÖN PERUSKORJAUS HUONESELOSTUS VAIN URAKKALASKENTAAN Kirkkojärventie 3, 03400 Vihti Arkkitehti: Projektinjohtaja: Katrin Männik Jarmo Nikland 28.4.2017

Lisätiedot

Asunto on 6/6 kerroksessa 1956 rakennetussa talossa Helsingin Kalliossa. Talossa on hissi. Asukkaat muuttavat työn ajaksi pois asunnosta.

Asunto on 6/6 kerroksessa 1956 rakennetussa talossa Helsingin Kalliossa. Talossa on hissi. Asukkaat muuttavat työn ajaksi pois asunnosta. Kirstinkatu, Helsinki Tarjouspyyntö: Kerrostalon asunnon maalaus 4.6.2016 Liitteet: Pohjakuva Huoneselostus + värisävyt Valokuvat Työnkuvaus: Asunto on 6/6 kerroksessa 1956 rakennetussa talossa Helsingin

Lisätiedot

RAKENNUSTAPASELOSTUS KAUKAAN VIRKAILIJAKERHO

RAKENNUSTAPASELOSTUS KAUKAAN VIRKAILIJAKERHO RAKENNUSTAPASELOSTUS KAUKAAN VIRKAILIJAKERHO RAKENNUSTAPASELOSTUS YLEISTIEDOT PAIKKATIEDOT Rakennuskohteen nimi Kaukaan Virkailijakerho Osoite Kaukaankatu 28 Rakennuspaikkaa koskevat tiedot (tontti, kaavoitus,

Lisätiedot

HUONEISTO G HINTA HUONEISTO D HINTA. ValajaGroup Oy

HUONEISTO G HINTA HUONEISTO D HINTA. ValajaGroup Oy HUONEISTO G Tilat: 2 H + sauna Pinta-ala: 48 m 2 Sijainti: Riihimäki 2 H + sauna Osoite: Otonpolku 3, Riihimäki Kerros: 1/1 Näköalat: päätyhuoneisto Keittiön varusteet: jää/pakastinkaappi, keraaminen liesi,

Lisätiedot

VAIN URAKKALASKENTAA VARTEN KUSTAA HIEKAN LUKUTUPA RAKENNE. KORJAUS Rakennuskohteen nimi ja osoite RAKENNETYYPIT 1:10 KESKUSKATU 8, 23800, LAITILA JSO

VAIN URAKKALASKENTAA VARTEN KUSTAA HIEKAN LUKUTUPA RAKENNE. KORJAUS Rakennuskohteen nimi ja osoite RAKENNETYYPIT 1:10 KESKUSKATU 8, 23800, LAITILA JSO MITAT TARKISTETTAVA TYÖMAALTA! VAIN UKALASKENTAA VARTEN Tunn Lukum Muutos Piirt Päiväys Kaupunginosa / Kylä Kortteli / Tila Tontti / Rno Viranomaisten merkintöjä Rakennuksen numero (RATUT) / Rakennusten

Lisätiedot

2.2 VALMISOSASUUNNITELUN LÄHTÖTIEDOT (TOIMISTO- JA LIIKERAKENNUKSET)

2.2 VALMISOSASUUNNITELUN LÄHTÖTIEDOT (TOIMISTO- JA LIIKERAKENNUKSET) 2.2 VALMISOSASUUNNITELUN LÄHTÖTIEDOT (TOIMISTO- JA LIIKERAKENNUKSET) Kohde Valmisosasuunnittelun lähtötiedot arkkitehdilta Tarve 1.1 Mitoitetut työpiirustukset - Rakennuksen päämitat - Tasojen +korkeudet

Lisätiedot

TA.fi. TA-Asumisoikeus Oy TEGELHAGEN 1 KAUKLAHTI ESPOO

TA.fi. TA-Asumisoikeus Oy TEGELHAGEN 1 KAUKLAHTI ESPOO TA.fi TA-Asumisoikeus Oy TEGELHAGEN 1 AULAHTI EOO erspektiivikuva TA-Asumisoikeus Oy/ errospohjat A-talo TA-Asumisoikeus Oy/ 1:250 A 2.välit RH 22,600 HII J A J A 7 A 3.R RH kattoluukku 24,100 10 L

Lisätiedot

B-talo. A-talo. TA-Asumisoikeus Oy / Pyökkitie 7 SUOPURONTIE TUUSULANTIE. Leikki. P-alue PYÖKKITIE. Asemapiirros. Autokatos

B-talo. A-talo. TA-Asumisoikeus Oy / Pyökkitie 7 SUOPURONTIE TUUSULANTIE. Leikki. P-alue PYÖKKITIE. Asemapiirros. Autokatos T-sumisoikeus Oy / yökkitie 7 UOURONTIE TUUULNTIE -alue utokatos YÖKKITIE semapiirros RKKITEHTUURITOIMITO HONEN VEIKKO OY ertunpellontie 1 D T-sumisoikeus Oy / yökkitie 7 erspektiivikuvat RKKITEHTUURITOIMITO

Lisätiedot

MUUTTOVALMIS SISUSTUSVALMIS AVAIMET KÄTEEN LISÄTIETOJA X= kuuluu urakkaan, O= ei kuulu urakkaan

MUUTTOVALMIS SISUSTUSVALMIS AVAIMET KÄTEEN LISÄTIETOJA X= kuuluu urakkaan, O= ei kuulu urakkaan MUUTTOVALMIS SISUSTUSVALMIS AVAIMET KÄTEEN LISÄTIETOJA X= kuuluu urakkaan, O= ei kuulu urakkaan SUUNNITELMAT JA VALVONTA Pääpiirustukset ja pääsuunnittelijan Pääpiirustukset, perustamistapaselvitys O X

Lisätiedot

Koivikon rivitalo D:n peruskorjaus, KVR. Toiminnalliset ja rakenteelliset tavoitteet

Koivikon rivitalo D:n peruskorjaus, KVR. Toiminnalliset ja rakenteelliset tavoitteet 1 Koivikon rivitalo D:n peruskorjaus, KVR Toiminnalliset ja rakenteelliset tavoitteet 3.5.2017 2 Sisällys 1. Yleistä kohteesta... 3 2. Peruskorjaustöiden laajuus... 3 2.1. Ulkopuoliset työt... 3 2.1.1.

Lisätiedot

Kääpätie 10. 90820 Kello. www.rakennusliikevanttila.fi

Kääpätie 10. 90820 Kello. www.rakennusliikevanttila.fi Kääpätie 10 www.rakennusliikevanttila.fi Rakennustapaselostus As Oy Kiimingin Hiihtäjäntie Hiihtäjäntie 15, 90900 Kiiminki Yleistä: As Oy Kiimingin Hiihtäjäntie muodostuu kahdesta yksikerroksisesta rivitalosta

Lisätiedot

RAKENNUSTAPASELOSTE As Oy Kuopion Rantakerttu Osoite: Asuntoja: Autokatospaikkoja: PIHA-ALUE JULKISIVUT JA VESIKATE IKKUNAT OVET VÄLISEINÄT SEINÄPINNAT KATTOPINNAT LATTIAPINNAT KALUSTEET VARUSTEET KODINKONEET

Lisätiedot

kylmäkone, esim. jääkaappi-pakastin tasoliesi + kalusteuuni + tuuletin tilavaraus: pyykinpesukone + kuivausrumpu naulakkokaluste, suuntaa-antava

kylmäkone, esim. jääkaappi-pakastin tasoliesi + kalusteuuni + tuuletin tilavaraus: pyykinpesukone + kuivausrumpu naulakkokaluste, suuntaa-antava M E R K K I E N S E L I T Y S J A L Y H E N T E E T ASUNNON TILAT ASUNNON USTEET JA LAITTEET MUU TEKNIIKKA JA MERKINNÄT E KT OH WC KH PH S ak yk eteinen keittotila olohuone makuuhuone wc kylpyhuone pesuhuone

Lisätiedot

AS OY ESPOON JAUHOTULLINTIE 7 RAKENNUSTAPASELOSTE JA MATERIAALILUETTELO

AS OY ESPOON JAUHOTULLINTIE 7 RAKENNUSTAPASELOSTE JA MATERIAALILUETTELO AS OY ESPOON JAUHOTULLINTIE 7 RAKENNUSTAPASELOSTE JA MATERIAALILUETTELO RAKENNUSTAPASELOSTE 2 Alapohja Anturat paalutetaan kovaan maahan asti ja toteutetaan betonivaluna. Anturan päälle muurataan kevytsoraharkko-sokkeli,

Lisätiedot

AS. OY HELSINGIN RAMSINPOUKAMA

AS. OY HELSINGIN RAMSINPOUKAMA www.aw-rakennus.fi AS. OY HELSINGIN RAMSINPOUKAMA NÄKYMÄ HIIDENMAANKADULTA ARKKITEHTITOIMISTO TAPIO GRÖNLUND OY AS. OY HELSINGIN RAMSINPOUKAMA Kohteessa on 13 kpl asuntoja asuntokoko 4 5 h + kt + s + var

Lisätiedot

Jyväskylän kaupungintalon peruskorjaus Tiedotustilaisuus 3.3.2010

Jyväskylän kaupungintalon peruskorjaus Tiedotustilaisuus 3.3.2010 Jyväskylän kaupungintalon peruskorjaus Tiedotustilaisuus 3.3.2010 Esko Eriksson Kiinteistöjohtaja Jyväskylän Tilapalvelu Kaupungintalon peruskorjauksen hankesuunnitelman lähtökohdat Rakennuksen tekninen

Lisätiedot

Asunto Oy. Sipoon Kvartsi. Kvartsitie 1

Asunto Oy. Sipoon Kvartsi. Kvartsitie 1 Asunto Oy Sipoon Kvartsi Kvartsitie 1 Uutta modernia asumista Söderkullassa! Asunto Oy Sipoon Kvartsi rakennetaan Söderkullan alueelle lähelle palveluja ja hyviä ulkoilumaastoja. Yhtiöön tulee kolme taloa,

Lisätiedot

As. Oy Hämeenlinnan Hopeapellon Helmi

As. Oy Hämeenlinnan Hopeapellon Helmi As. Oy Hämeenlinnan Hopeapellon Helmi Hopeapellontie 4, 13210 Hämeenlinna Rakentaja ja myynti: ValajaGroup Oy Jenni Valaja P.050 364 7886 Mirva Valaja-Rönni P.040 843 4240 HUONEISTO Huoneistot: A ja H

Lisätiedot

Rakennusliike A Vänttilä Oy

Rakennusliike A Vänttilä Oy Kääpätie 10 www.rakennusliikevanttila.fi JAHTIMETSÄNTIEN OMAKOTITALOT Rakennustapaselostus Rakennuspaikka: Jahtimetsäntie 1, 3, 5 ja 7, 90540 Oulu Rakennusten laajuustiedot: Päärakennus: huoneistoala 120

Lisätiedot

Asunto Oy Kuopion. Neulamuikku. Savottatie 9, Kuopio

Asunto Oy Kuopion. Neulamuikku. Savottatie 9, Kuopio Asunto Oy Kuopion Neulamuikku Savottatie 9, 70150 Kuopio Uutta rakentamista Neulamäessä! Asunto Oy Kuopion Neulamuikku rakennetaan Neulamäen etuosaan lähelle palveluja ja hyviä ulkoilumaastoja. Yhtiöön

Lisätiedot

AS OY KUOPION ARIA NIVEA POHJAPIIRROKSET

AS OY KUOPION ARIA NIVEA POHJAPIIRROKSET A OY KUOION ARIA NIVEA JAIIRROK JAIIRROK 1H+ 33,5 m 2 KERROTAO HUONE 14,5 m 2 As.28 1H+ 33,5 m 2 6,5 m 2 3, 7, 14, 21, 28 3. 4. A () Y 5,0 m 2 6,5 m 2 2,5 m 2 5. porrash. 23,0 m 2 ÄH Ei30 JAIIRROK 1H+

Lisätiedot

Huoneseloste, pohjakerros

Huoneseloste, pohjakerros 1/51 KARHULANVAARAN KOULU Huoneseloste, pohjakerros Huoneselosteessa on täytetty vain ne ruudut, joihin kohdistuu muutoksia. lyhenteet: s = sähköurakka lv= lämpö- ja vesiurakka iv = ilmastointiurakka kh

Lisätiedot

As. Oy Riihimäen Otsolan Hovi. Länsitie 40, Riihimäki

As. Oy Riihimäen Otsolan Hovi. Länsitie 40, Riihimäki As. Oy Riihimäen Otsolan Hovi Länsitie 40, 11 120 Riihimäki HUONEISTO Huoneistot: A ja B Tilat: 2 H +keittiö + sauna Pinta-ala: A 52 m 2, B 56,5 m 2 Sijainti: Otsola, Riihimäki 2h+avokeittiö+ sauna Osoite:

Lisätiedot

Velaton hinta: 146 400 Mh. 64 131,03 Velkaosuus 82 268,97 3 050 /m 2. Säilytystilat: komerot, huoneistokohtainen ulkovarasto

Velaton hinta: 146 400 Mh. 64 131,03 Velkaosuus 82 268,97 3 050 /m 2. Säilytystilat: komerot, huoneistokohtainen ulkovarasto HUONEISTO Huoneistot: B4 ja B8 2 H +tupakeittiö + sauna Pinta-ala: 48 m 2 Sijainti: Riihimäki 2h + tupakeittiö+ sauna Osoite: Otonpolku 1, Riihimäki Näköalat: päätyhuoneisto Keittiön varusteet: jää/pakastinkaappi,

Lisätiedot

Asunto Oy Pirkkalan Metsämäenhelmi. Metsämäenkaari 6, 33960 Pirkkala. Kortteli 843 / tontti 3, Pirkkalan kunnan vuokratontti. Tontin pinta-ala 7151 m2

Asunto Oy Pirkkalan Metsämäenhelmi. Metsämäenkaari 6, 33960 Pirkkala. Kortteli 843 / tontti 3, Pirkkalan kunnan vuokratontti. Tontin pinta-ala 7151 m2 RAKENNUSTAPASELOSTE Kohde Osoite Kaupungin osa Kortteli/Tontti Asunto Oy Pirkkalan Metsämäenhelmi Metsämäenkaari 6, 33960 Pirkkala Kurikka Kortteli 843 / tontti 3, Pirkkalan kunnan vuokratontti. Tontin

Lisätiedot

Rakennusten pinta-alojen ja tilavuuksien laskeminen:

Rakennusten pinta-alojen ja tilavuuksien laskeminen: Rakennusten pinta-alojen ja tilavuuksien laskeminen: RT-ohjekortti RT 12-10277 Rakennuksen pinta-alat (1985) Kerrosalan laskeminen, Ympäristöopas 72 (2000) RAKENNUSALA: Rakennusala on se alue tontilla,

Lisätiedot

VILLA BREDA SANEERAUS JA LAAJENNUS

VILLA BREDA SANEERAUS JA LAAJENNUS 26 6,1 6,3 6, 2,4,4 2299,3,366 2828 24 6 6,,19 9 2727,1,,89 9 22,8 7,, +27, 23 23 4,8,6 2626,6 4,2 2,, 2 3,, 3 9 4, 1 3 2 7 9 8 6, 1 3 2 4 9 8 7 6 7, 4 3 4 6 8 9 1, 2 9, 8 3,7 7 6 4 3 2 1, 4 n.,4 3 n.

Lisätiedot

Seinät: tasoitetaan ja maalataan puolikiiltävällä Luja 20, G497.tikkurilan työohjeiden mukaan.

Seinät: tasoitetaan ja maalataan puolikiiltävällä Luja 20, G497.tikkurilan työohjeiden mukaan. Hangon asuntolan korjaustoimeenpiteet. I-Kerros. Makuhuoneet/asuinhuoneet 1-10: Ulkonurkkaan valkoinen muovisuojalista. Lattiat: Vanhaa mattoa säästetään, suojataan ja vahataan uudelleen. Ovet: Ovet vaihdetaan.

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMA Hakaniemen kauppahallin peruskorjaus -2. lastaus 1:

HANKESUUNNITELMA Hakaniemen kauppahallin peruskorjaus -2. lastaus 1: HISSI 2 HISSI 1-2. lastaus 1:300 VARASTO VARASTO MERKKIEN SELITYKSET: NYKYINEN SEINÄRAKENNE VARASTO PURETTAVA SEINÄRAKENNE UUSI BETONISEINÄ UUSI TIILISEINÄ KYLMÄ 7,6 5,7 4,8 KYLMÄKONE 3,5 m2 KYLMÄKONE

Lisätiedot

KAUPUNGINTALON peruskorjaus ja entisöinti TYÖMAA- ja SUUNNITTELUTILANNE 25.5.2011 ARK-KANTONEN OY

KAUPUNGINTALON peruskorjaus ja entisöinti TYÖMAA- ja SUUNNITTELUTILANNE 25.5.2011 ARK-KANTONEN OY KAUPUNGINTALON peruskorjaus ja entisöinti TYÖMAA- ja SUUNNITTELUTILANNE 25.5.2011 ARK-KANTONEN OY RAKENNUSURAKOITSIJAN VALINTA ON KÄYNNISSÄ. LVISA-URAKAT OVAT LASKENNASSA. RAKENNUSLUPA ODOTTAA KESKI-SUOMEN

Lisätiedot

AS OY TUUSULAN MUORINSYLI Muorinkuja 8, 04300 Tuusula RAKENNUSTAPASELOSTUS 9.1.2014

AS OY TUUSULAN MUORINSYLI Muorinkuja 8, 04300 Tuusula RAKENNUSTAPASELOSTUS 9.1.2014 AS OY TUUSULAN MUORINSYLI Muorinkuja 8, 04300 Tuusula RAKENNUSTAPASELOSTUS 9.1.2014 Yleiskuvaus: Perustukset: Ulkoseinät: 3kpl paritaloja 1 autokatosta sekä jätekatos. RS uudiskohde. Oma tontti (3107m2).

Lisätiedot

RAKENNUSTAPASELOSTUS Ennakkomarkkinointivaihe 23.5.2014

RAKENNUSTAPASELOSTUS Ennakkomarkkinointivaihe 23.5.2014 RAKENNUSTAPASELOSTUS Ennakkomarkkinointivaihe 23.5.2014 Asunto Oy Tapiolan Golfpuisto YLEISTÄ Yhtiön nimi: Asunto Oy Tapiolan Golfpuisto Osoite: Mankkaanmalmi 20, 02180 Espoo Kaupunginosa, kortteli ja

Lisätiedot

As. Oy Hämeenlinnan Katisten Kruunu. Hopeapellontie 2, Hämeenlinna

As. Oy Hämeenlinnan Katisten Kruunu. Hopeapellontie 2, Hämeenlinna As. Oy Hämeenlinnan Katisten Kruunu Hopeapellontie 2, 13210 Hämeenlinna HUONEISTO Huoneistot: A2, A5 ja B9 Tilat: 3H + keittiö + sauna Pinta-ala: 73,5 m 2 Sijainti: Katinen, Hämeenlinna Osoite: Hopeapellontie

Lisätiedot

ENNAKKOMARKKINOINTI Asunto Oy Posteljoonin Piha

ENNAKKOMARKKINOINTI Asunto Oy Posteljoonin Piha ENNAKKOMARKKINOINTI Asunto Oy Posteljoonin Piha Uusia rivitaloasuntoja Lahden Kariston kaupunginosaan. Asunto Oy Lahden Posteljoonin Piha rakennetaan halutulle pientaloalueelle, lähelle Kariston kauppakeskusta,

Lisätiedot

Vadelmakuja 1. Kangasala, Harjunsalo

Vadelmakuja 1. Kangasala, Harjunsalo Vadelmakuja 1 Kangasala, Harjunsalo TA-ASUMISOIKEUS OY / SIJAINTIKARTTA KOHTEEN SIJAINTI 6 Vadelmakuja 5 2 1 4 3 8 7 Päiväkoti Koulu 1 Valintatalo Suorama 2 Suoraman R-Kioski / Pizzeria Kalimero 3 Neste

Lisätiedot

As. Oy Naantalin Metsätähti

As. Oy Naantalin Metsätähti 1 As. Oy Naantalin Metsätähti PERUSTAMINEN JA PIHA: Rakennukset perustetaan pohjatutkijan ohjeiden ja rakennesuunnitelmien mukaan teräsbetonipaaluin sekä maanvaraisesti. Piha-alue on liikennöitäviltä osin

Lisätiedot

Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012

Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012 Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012 Vihertien leikkipuistorakennus Vihertie / Uomakuja 12 01620 VANTAA 1. YLEISTÄ Kohteen yleistiedot Vihertien

Lisätiedot

s I s u s t u s a r k k i t e h t i t o i m i s t o l e n a o h r n b e r g m u s e o k a t u 9 0 0 1 0 0 h e l s i n k i

s I s u s t u s a r k k i t e h t i t o i m i s t o l e n a o h r n b e r g m u s e o k a t u 9 0 0 1 0 0 h e l s i n k i s I s u s t u s a r k k i t e h t i t o i m i s t o l e n a o h r n b e r g m u s e o k a t u 9 0 0 1 0 0 h e l s i n k i KOTI KIVEKÄS R A K E N N U S T A P A S E L O S T U S 25.03.2008 I ESITIEDOT RAKENNUSKOHTEESTA

Lisätiedot

Urajärven kartano ja kulttuuripuisto. Rakennusten kunnostus- ja konservointityöt 2009-2013

Urajärven kartano ja kulttuuripuisto. Rakennusten kunnostus- ja konservointityöt 2009-2013 Urajärven kartano ja kulttuuripuisto Rakennusten kunnostus- ja konservointityöt 2009-2013 Päärakennus, Keittiö Keittiö ennen restaurointia Seinältä löytyneitä fragmentteja vanhasta tapetoinnista Konservaattori

Lisätiedot

Kohde. Kevyet väliseinät. Rakennuspaikka. Varastot. Piha-alue ja -varusteet. Pintamateriaalit. Rakenteet. Runkoa täydentävät rakennusosat.

Kohde. Kevyet väliseinät. Rakennuspaikka. Varastot. Piha-alue ja -varusteet. Pintamateriaalit. Rakenteet. Runkoa täydentävät rakennusosat. 1 RAKENNUSSTAPASSELOSSTUSS 3311..0011..22001100 Kohde Kohde on nelikerroksinen asuinkerrostalotalo, jossa on yhteensä 19 asuntoa. Pohjakerroksessa ovat huoneistokohtaiset varastot, ulkoiluvälinevarasto,

Lisätiedot

Huoneistoala on yhteensä 376 m2 + var, tekn tila 45 m2, tilavuus 1660 m3 ja kerrosala 475 m2

Huoneistoala on yhteensä 376 m2 + var, tekn tila 45 m2, tilavuus 1660 m3 ja kerrosala 475 m2 RAKENNUSTAPASELOSTUS AS OY SEINÄJOEN HIETAMÄENTIE 17-19 Yleiskuvaus: Asunto Oy Seinäjoen Hietamäentie 17-19 rakennuspaikka sijaitsee Seinäjoen Hyllykallion kaupunginosassa kortteli 4045 tonttit 1 ja 2.

Lisätiedot

RAKENNUSTAPASELOSTUS (alustava)

RAKENNUSTAPASELOSTUS (alustava) RAKENNUSTAPASELOSTUS (alustava) As Oy Kajaanin Seminaarinmäki sijaitsee Kajaanin kaupungin ydinkeskustassa korttelissa AK 1. Talo A sijaitsee Kauppakadun varrella osoitteessa Kauppakatu 31. Talo B sijoittuu

Lisätiedot

RAKENNUSTAPASELOSTUS, SUUNNITTELUTILANTEEN 16.04.2014 MUKAISESTI

RAKENNUSTAPASELOSTUS, SUUNNITTELUTILANTEEN 16.04.2014 MUKAISESTI 16.04.2014 RAKENNUSTAPASELOSTUS, SUUNNITTELUTILANTEEN 16.04.2014 MUKAISESTI YLEISTÄ As Oy Iin Kirjala on vapaarahoitteinen kerrostaloyhtiö. Yhtiö muodostuu yhdestä neljäkerroksisesta puukerrostalosta,

Lisätiedot

As. Oy Hämeenlinnan Katisten Ranta. Hopeapellontie 5, Hämeenlinna

As. Oy Hämeenlinnan Katisten Ranta. Hopeapellontie 5, Hämeenlinna As. Oy Hämeenlinnan Katisten Ranta Hopeapellontie 5, 13210 Hämeenlinna HUONEISTO Huoneistot: B5 ja B3 Tilat: 2 H +keittiö + sauna Pinta-ala: 50 m 2 Sijainti: Katinen, Hämeenlinna 2h+tupakeittiö+ sauna

Lisätiedot

Rakennusliike A Vänttilä Oy

Rakennusliike A Vänttilä Oy Kääpätie 10 www.rakennusliikevanttila.fi Rakennustapaselostus As Oy Oulun Pyyntipiha Pyyntitie 8, 90540 Oulu Yleistä: As Oy Oulun Pyyntitie muodostuu kahdesta yksikerroksisesta rivitalosta ja kahdesta

Lisätiedot

ROVANIEMEN WANHA KAUPPALA

ROVANIEMEN WANHA KAUPPALA ASUNTO-OSAKEYHTIÖ ROVANIEMEN WANHA KAUPPALA LAPINRM.FI Rakennamme luottamusta LAPIN RAKENNUSMESTA OY Korkein luottoluokitus Soliditet 2013 MH 10.0 MH 11.5 WC 2.0 PPK + KR KEITTIÖ 9.5 PY KH 5.5 ET 6.0 OLESKELU+R

Lisätiedot

Vapaalanaukeen kentän huoltorakennus Luhtitie 11 01660 VANTAA. Vantaan Kaupunki / Tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa

Vapaalanaukeen kentän huoltorakennus Luhtitie 11 01660 VANTAA. Vantaan Kaupunki / Tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa Lattiarakenteen kuntotukimus Tarkastuskohde: Vapaalanaukeen kentän huoltorakennus Luhtitie 11 01660 VNT Tilaaja: Mikko Krohn Vantaan Kaupunki / Tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa Vahinkonumero: Tarkastaja:

Lisätiedot

LIITE 2 1/3. Kohde/ väri koodi huom. Kaikista materiaaleista hyväksytettävä värimallit arkkitehdilla. Maalisävyjen värimallit uusitaan tarvittaessa.

LIITE 2 1/3. Kohde/ väri koodi huom. Kaikista materiaaleista hyväksytettävä värimallit arkkitehdilla. Maalisävyjen värimallit uusitaan tarvittaessa. LIITE 2 1/3 Päivärinteen monitoimitalo Arkkitehtitoimisto Kapteeninkatu 16 A 2 Aarne von Boehm Oy 00140 Helsinki puh 09-170 787 fax 09-171883 VÄRISUUNNITELMA SISÄVÄRIT e-mail toimisto@arkboehm.fi 3.9.2015

Lisätiedot

Yhtiön hallintaan jäävissä tiloissa lamellitalon 5A kellarissa sijaitsevat asukkaiden yhteistilat.

Yhtiön hallintaan jäävissä tiloissa lamellitalon 5A kellarissa sijaitsevat asukkaiden yhteistilat. 1 (7) AS OY HELSINGIN LALLUKANKULMA VARTIOKYLÄ 45, Kortteli 45585 tontti 2 Lallukankuja 5, 00920 HELSINKI YLEISTÄ Kohteen suunnittelusta on käyty arkkitehtuurikilpailu Myllypuron SUTA. Jatkosuunnitteluun

Lisätiedot

KOIRANKOPPI ARK. Tietomalliseloste. Havainnollistuskuva kohteesta. Heidi Sumkin. Mallintaja. Kohde

KOIRANKOPPI ARK. Tietomalliseloste. Havainnollistuskuva kohteesta. Heidi Sumkin. Mallintaja. Kohde Tietomalliseloste Havainnollistuskuva kohteesta KOIRANKOPPI ARK Aloituspvm Mallintaja Kohde Mallinnustarkoitus Käytettävät ohjelmistot, tiedonsiirto Lisätietoja, huomioita yms. 15.5.2009 Nimi Heidi Sumkin

Lisätiedot

TA-ASUMISOIKEUS OY/ AAKKULANTIE 15

TA-ASUMISOIKEUS OY/ AAKKULANTIE 15 30.06.2010 ASEMAPIIRUSTUS 3h + k + s 76,5 m² As. 2, 3, 6, 7, 9, 11, 12 4h + k + s 85,0 m² As. 8, 10 4h + k + s 85,5 m² As. 1, 4, 5, 13 MITTAKAAVA 1:600 Oikeudet muutoksiin pidätetään. Puiden ja pensaiden

Lisätiedot

Ulkoseinät Julkisivut ovat pääosin rapattuja ja osin sw-rakenteisia julkisivukuvien mukaan.

Ulkoseinät Julkisivut ovat pääosin rapattuja ja osin sw-rakenteisia julkisivukuvien mukaan. Asuntoyhtiön yleistiedot: Sijainti Espoon Matinkylässä, Osoite 02230 ESPOO Kiinteistötunnus 49-23-301-3 Oma tontti 3295m2 Asemakaava on lainvoimainen, lisätietoja alueen kaavatilanteesta Espoon Kaupunki

Lisätiedot

Martinkartano. Asemapiirros Rakennustapaseloste Kerrospohjakuvat Huoneistojen pohjakuvat. Senioriasumisoikeusasuntoja. Iltamantie 7, 05810 Hyvinkää

Martinkartano. Asemapiirros Rakennustapaseloste Kerrospohjakuvat Huoneistojen pohjakuvat. Senioriasumisoikeusasuntoja. Iltamantie 7, 05810 Hyvinkää Martinkartano Senioriasumisoikeusasuntoja Iltamantie 7, 05810 Hyvinkää Asemapiirros Rakennustapaseloste Kerrospohjakuvat Huoneistojen pohjakuvat SENIORIASUMISOIKEUS OY ILTAMANTIE 7, 05810 HYVINKÄÄ P +108.00

Lisätiedot

Korkotuettuja vuokra-asuntoja LAHDEN MUSTAMÄENKATU 4. Mustamäenkatu 4, 15610 Lahti

Korkotuettuja vuokra-asuntoja LAHDEN MUSTAMÄENKATU 4. Mustamäenkatu 4, 15610 Lahti Korkotuettuja vuokra-asuntoja LAHDEN MUSTAMÄENKATU 4 Mustamäenkatu 4, 15610 Lahti HANKETIEDOT Rakennuskohteen nimi ja osoite Lahden Mustamäenkatu 4 Mustamäenkatu 4 15610 Lahti Tontin tiedot Vuokratontti,

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Levin Stara

Kiinteistö Oy Levin Stara Kiinteistö Oy Levin Stara Torikuja, 0 Sirkka Moderneja lomahuoneistoja ainutlaatuisella paikalla Levin ydinkeskustassa. LUOTETTAVAA RAKENTAMISTA JO VUODESTA Levin Stara - A-TALO, m, m Huoneisto A0 h+takkah+ak+s

Lisätiedot

Näytesivut. 2.1. Märkätilat - Kylpyhuone ja asuntosauna

Näytesivut. 2.1. Märkätilat - Kylpyhuone ja asuntosauna 2 Seuraavaksi voidaan katsoa tulevaan ja nähdä, mitä remonttiin uppoavilla euroilla voidaan saada. Suunnittelijat antavat lähtökohdat onnistuneelle remontille. Asuntoosakeyhtiö hyväksyy suunnitelmat tietyin

Lisätiedot

RS-KOHDE ENNAKKOMARKKINOINTI ASUNTO OY VAASAN KOTIPIHA

RS-KOHDE ENNAKKOMARKKINOINTI ASUNTO OY VAASAN KOTIPIHA RS-KOHDE ENNAKKOMARKKINOINTI ASUNTO OY VAASAN KOTIPIHA HANKETIEDOT RAKENNUSKOHTEEN NIMI JA OSOITE Asunto Oy Vaasan Kotipiha Kokkolinnunkatu 3, 65300 Vaasa TONTTITIEDOT Vapaarahoitteinen, Vaasan kaupungin

Lisätiedot

Modernia kaupunkiasumista

Modernia kaupunkiasumista Modernia kaupunkiasumista Turun Kreijari Helsinginkatu 13 Kiinteistön yleiset tiedot Asuntoja 50 kpl Lämmitys Kaukolämpö Kiinteistötyyppi Kerrostalo Autopaikkoja Koti lähellä Aurajokea Irtaimistovarasto

Lisätiedot

VAASAN KUTOJANKARTANO

VAASAN KUTOJANKARTANO RS-KOHDE ENNAKKOMARKKINOINTI ASUNTO OY VAASAN KUTOJANKARTANO Huoneistoissa on kaukolämpöön kytketty vesikiertoinen lattialämmitys. HANKE- TIEDOT RAKENNUSKOHTEEN NIMI JA OSOITE Asunto Oy Vaasan Kutojankartano

Lisätiedot

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Sokkelin päällä Lattiapinnan päällä

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Sokkelin päällä Lattiapinnan päällä PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 29.07.13 7809 Joensuu Henri 0458814141 TILAAJA Euran kunta Sorkkistentie 10 27511 Eura Rantanen Markus 044 4224882 TYÖKOHDE Euran kunta Kotivainiontie 3 27400

Lisätiedot

HELSINGIN YLIOPISTO pinta päiväys VALTIOTIETEELLINEN TIEDEKUNTA SEINÄT SNELLMANINKATU 14 A

HELSINGIN YLIOPISTO pinta päiväys VALTIOTIETEELLINEN TIEDEKUNTA SEINÄT SNELLMANINKATU 14 A SISÄMAALAUS, VÄRISÄVYT HELSINGIN YLIOPISTO pinta päiväys VALTIOTIETEELLINEN TIEDEKUNTA SEINÄT 11.4.1994 D hankenumero työnumero tiedosto muutos 11256 9302 hy\hysnsiv.doc huonenumerot: 0-0SA 1 krs prh 0101

Lisätiedot

Renovation Center, EU-day Seinäjoen Aalto-kirjaston korjaustöiden esittely Veli Autio

Renovation Center, EU-day Seinäjoen Aalto-kirjaston korjaustöiden esittely Veli Autio Renovation Center, EU-day 21.9.2016 Seinäjoen Aalto-kirjaston korjaustöiden esittely Veli Autio MARK LivingLabhankkeen materiaalia Toimenpiteet Osallistuminen suunnittelukokouksiin Arkkitehtisuunnittelu

Lisätiedot

J y v ä s k y l ä n k a u p u n g i n t a l o n h a n k e s u u n n i t e l m a

J y v ä s k y l ä n k a u p u n g i n t a l o n h a n k e s u u n n i t e l m a MUSTAVALKOISET VALOKUVAT: KESKI-SUOMEN MUSEON KUVA-ARKISTO VANHAT PIIRUSTUKSET: JYVÄSKYLÄN KAUPUNGINARKISTO VÄRIVALOKUVAT: / TUIJA ILVES KUNNALLISTALON FASAADIPIIRUSTUS 25.12.1896 KESKI-SUOMI-LEHTI 19.12.1899:

Lisätiedot

Asunto Oy Jyväskylän Haukansulka C

Asunto Oy Jyväskylän Haukansulka C Asunto Oy Jyväskylän Haukansulka C Haukkalantie 47 40740 Jyväskylä Rakenteilla uusia laadukkaita rivitalokoteja arvostetulle Haukkalan asuinalueelle upeiden Laajavuoren ulkoilumaastojen läheisyyteen. Kuuden

Lisätiedot

TUUSULAN BOSTONIN RIVITALOT ALUSTAVA RAKENNUSTAPA- JA TALOTEKNIIKKASELOSTUS

TUUSULAN BOSTONIN RIVITALOT ALUSTAVA RAKENNUSTAPA- JA TALOTEKNIIKKASELOSTUS TUUSULAN BOSTONIN RIVITALOT ALUSTAVA RAKENNUSTAPA- JA TALOTEKNIIKKASELOSTUS 12.06.2015 ALUSTAVA RAKENNUSTAPASELOSTUS Tuusulan Bostonin rivitalot Bostoninkaari 3, 04320 Tuusula Bostonin rivitalot sijaitsevat

Lisätiedot

TA.fi. TA-Asumisoikeus Oy KULOVALKEANKUJA 4 TUOMARILA ESPOO

TA.fi. TA-Asumisoikeus Oy KULOVALKEANKUJA 4 TUOMARILA ESPOO TA.fi TA-Asumisoikeus Oy KULOVALKEANKUJA 4 TUOMARILA ESPOO TA-Asumisoikeus Oy / Kulovalkeankuja 4 Rakennustapaseloste 22.2.2009 Yhtiön nimi: As Oy Espoon Jatulinlinna Katuosoite: Kulovalkeankuja 4, 02760

Lisätiedot

E K O R E X H I R S I T A L O T

E K O R E X H I R S I T A L O T EKOREX HIRSITALOT 1. SUUNNITELMAT JA OHJEET - pääpiirustukset (pohjat, julkisivut ja leikkaus) rakennuslupaa varten - viranomaisten vaatimat u-arvo- ja lujuuslaskelmat toimitettavista puuosista - hirsikaaviot

Lisätiedot

KASAVUOREN KOULU Kasavuorentie Kauniainen

KASAVUOREN KOULU Kasavuorentie Kauniainen Kasavuorentie 1 02700 Kauniainen LIIKUNTASALIN LATTIAN KORJAUS Rakennusselostus 16.2.2017 Vain urakkalaskentaa varten Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Rakennuskohde ja sijainti... 3 1.2 Tilaaja... 3

Lisätiedot

Hangon asuntolan korjaustoimeenpiteet. KORJATTU /PÄIVITETTY 21.1.2016 KORJATUT KOHDAT MUSTALLA. I-Kerros. Makuhuoneet/asuinhuoneet 1-10:

Hangon asuntolan korjaustoimeenpiteet. KORJATTU /PÄIVITETTY 21.1.2016 KORJATUT KOHDAT MUSTALLA. I-Kerros. Makuhuoneet/asuinhuoneet 1-10: Hangon asuntolan korjaustoimeenpiteet. KORJATTU /PÄIVITETTY 21.1.2016 KORJATUT KOHDAT MUSTALLA. I-Kerros. Makuhuoneet/asuinhuoneet 1-10: Katot: tasoitetaan/korjataan ja maaltaan matta valkoisella siroplast

Lisätiedot

Huonekortti: Olohuone

Huonekortti: Olohuone Huonekortti: Olohuone Seinämateriaali: 220mm leveä viistosaumainen mäntypaneeli Ikkunaseinä: levytetään, maalataan sävy LUMI Tikkurila 4040 Morsian Lattia/nurkka/ikkuna/ovi listat kaikissa huoneissa, mänty-

Lisätiedot

MUUTTOVALMIIT Asunto Oy Lahden Rauhankatu 17

MUUTTOVALMIIT Asunto Oy Lahden Rauhankatu 17 MUUTTOVALMIIT Asunto Oy Lahden Rauhankatu 17 Arvoasuntoja Lahden ydinkeskustaan palveluiden keskelle. Asunto Oy Lahden Rauhankatu 17 rakennetaan omalle tontille, torin ja linja-autoaseman välittömään läheisyyteen.

Lisätiedot

As Oy Meriluodon Helmi. - Elämää. Omilla ehdoillasi.

As Oy Meriluodon Helmi. - Elämää. Omilla ehdoillasi. As Oy Meriluodon Helmi - Elämää. Omilla ehdoillasi. 15.07.2015 Asemapiirustus ja sijainti Meriluodon Helmi valloittaa varaa uusi kotisi! Meriluodon Helmi tarjoaa monipuolisen valikoiman kaupunkikoteja,

Lisätiedot

R S - M A S S I I V I T O I M I T U S

R S - M A S S I I V I T O I M I T U S RS-MASSIIVITOIMITUS 1. SUUNNITELMAT JA OHJEET - pääpiirustukset (pohjat, julkisivut ja leikkaus) rakennuslupaa varten - viranomaisten vaatimat u-arvo- ja lujuuslaskelmat toimitettavista puuosista - hirsikaaviot

Lisätiedot

Pereentie 1C Pere, Pirkkala. TA-Asumisoikeus Oy

Pereentie 1C Pere, Pirkkala. TA-Asumisoikeus Oy Pereentie 1C Pere, Pirkkala TA-Asumisoikeus Oy TA-ASUMISOIKEUS OY / TA-Asumisoikeus Oy Tuomiokirkonkatu 34 A 2.krs, 33100 Tampere Puh. (03) 271 2200, fax (03) 271 2211 www.ta-asumisoikeus.fi, tampere@ta.fi

Lisätiedot