Näsilinnan peruskorjaus ja restaurointi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Näsilinnan peruskorjaus ja restaurointi"

Transkriptio

1 H Arkkitehtitoimisto Seija Hirvikallio Hallituskatu 25 C TAMPERE p y-tunnus Näsilinnan peruskorjaus ja restaurointi HUONESELITYS

2 Rakennuksen historiaa Näsilinnan rakennutti v Finlaysonin johtajaperheen poika Peter Nottbeck omaksi asuinpalatsikseen. Rakennuksen suunnitteli arkkitehti August Wrede ja sitä on kuvailtu tyylillisesti uusbarokkirakennukseksi. Rakennuksen pääkerroksen aulatilassa ja pääsalissa on kipsistä tehtyjä reliefimäisiä kukkakoristeita seinissä ja katoissa ja stukkomaalattuja pintoja aulan seinien alaosissa. Ruokasalissa ja herrainsalissa on ollut alunperin puukasettikatojen lisäksi puupaneeliverhoilut seinien alaosissa. Pääaulan lattia on marmoria ja pääkerroksen salien lattiat parkettia. Toisessa kerroksessa on ollut perheen makuuhuoneet. Palatsi toimi asuinrakennuksena vain pari vuotta omistajaperheen traagisten kuolematapausten vuoksi. Rakennus siirtyi perikunnalta kaupungin omistukseen 1905 ja siitä tehtiin Hämeen museo. Näsilinna on toiminut Tampereen kaupungin museotoimen varastotilana vuoteen 2007 eikä yleisöllä ole ollut pääsyä rakennukseen. Näsilinnan nimi oli Milavida vuoteen 1910 asti. Restaurointitavoitteet Rakennuksen pääkerros restauroidaan ravintolatiloiksi. Pääkerroksen tilat pyritään palauttamaan 1800-luvun lopun Nottbeckien ajan henkeen ja kiinteät sisutukset suunnitellaan tuon ajan hengen mukaisiksi. Interiöörissä pyritään tyylillisesti uusbarokki- ja uusrenessanssihenkiseen sisustukseen niin pintakäsittelyiltään, väreiltään, tapeteiltaan kuin esineistöltään. Jäljellä on joitakin alkuperäisiä uuneja, jotka säilytetään tai siirretään uuteen paikkaan rakennuksen sisällä. Saleihin tuodaan myös uusia antiikkitakkoja. Tärkeitä säilytettäviä pintoja ovat mm. pääaulan lattian ja portaikon marmoripinnat, aulan ja pääsalin kukkakipsikoristeet, pääaulan seinien alaosan stukkomaalatut pinnat, pääosin salien sisäkattojen tikkurapatut pinnat sekä puukasettikatot. Pääportaikon koristeellinen takorautainen kaide säilytetään ja se korotetaan toisen kerroksen aulatasanteella modernilla lasikaiteella. Toisen kerroksen näyttelytilat suunnitellaan vaihtuvia näyttelyitä varten ja pintakäsittelyille asetettavat vaatimukset ovat alakerran saleja vaatimattomammat. Yläkerran salien lattiat ovat maalattuja puulattioita. Seinät ja katot maalataan. Vanha savupirtti puretaan (Museotoimi purkaa). Rakennuksen kaikki tekniset järjestelmät uusitaan vastaamaan modernin ravintola/museorakennuksen vaatimuksia kuitenkin ottaen huomioon rakennuksen historialliset arvot. Painovoimainen ilmanvaihto muutetaan koneelliseksi, sähköt, vesijohdot ja lämmityspatterit uusitaan. Näsilinnaan rakennetaan uusi hissi sekä uudet wc-tilat. Museon henkilökunnalle suunnitellaan työtilat itäpäädyn kolmanteen kerrokseen, keittiötilat pysyvät entisellä paikallaan. Keittiön kalustus ja koneet uusitaan (erillinen urakka). Näsilinnan julkisivut, vanhat ikkunat ja vesikatto kunnostetaan. 2(21)

3 KELLARIKERROS 000 Holvi Vanha holvi jää ennalleen rakennuksen sokkeliosaan. Holvin kostuneet rakenteet kuivataan työmaan aikana. Holvin portaan katto/pääaulan lattiassa näkyvä osa lasia (erikoispiirustus). 001 Porras C 002 Tele 003 SPK Vanhat alapohjarakenteet puretaan. Uudet teräsbetonilaattalattiat. Katso rakennesuunnitelma AP 1. Uudet kivirakenteiset väliseinät tiloihin 002 Tele ja 003 SPK. Uudet palo-ovet em. tiloihin. Porras B rakennetaan paikalle teräsbetonirakenteisena/ ulkoseinien sisäpinnan muuraus tehdään kivirakenteisina, rappaus (RU) ja tasoitus (MU). Lattia: Porras C: keraaminen laatta 002: betonilattia, pölynsidontakäsittely 003: antistaattinen matto Seinät: Porras B tasoitetut ja maalatut O02: sisäseinät muurattu harkko, slammaus Fesconilla maalausselityksen mukaisesti 003 SPK vanhat seinät hiekkapuhalletut, uudet betonipinta, slammaus Fesconilla maalausselityksen mukaisesti, Katto: vanhat kappaholvikatot, hiekkapuhalletut, pinnat maalataan maalausselityksen mukaisesti 002 ja 003 Ks. LVIS-suunnitelmat. 004 Käytävä 005 Siivouskomero 006 Wc 007 Wc 008 Wc 009 Wc 012 Wc Vanhat alapohjarakenteet puretaan. Vanhat pesutuvan kalusteet puretaan. Uudet väliseinät ja ulkoseinien sisäpinnan muuraus tehdään kivirakenteisina, rappaus (RU) ja tasoitus (MU). : Lattiat: keraaminen laatta Seinät: keraaminen laatta /hiekkapuhallettu vanha tiilipinta tiloissa 004 ja 012 (ratkaistaan työmaavaiheessa). Katot: osittain vanhat kappaholvikatot, hiekkapuhalletut, pinnat maalataan/slammaus. Alaslasketut katot tehdään kipsilevyrakenteisina, maalataan maalausselityksen mukaisesti. 3(21)

4 : Wc-tilojen ja siivouskomeron kalusteet huonekorttien mukaisesti. 010 LJH 011 Var Vanhat kiintokalusteet ja väliseinä tilassa 010 puretaan ja laitteet puretaan. Uusi oviaukko tilaan 004. Uudet väliseinät tehdään kivirakenteisina, rapataan (RU) ja tasoitetaan (MU). Lattia: betonilattia, pölynsidontakäsittely Seinät: hiekkapuhalletut TORBO-menetelmällä, maalataan maalausselityksen mukaisesti. Katto: vanhat kappaholvikatot, hiekkapuhalletut TORBO-menetelmällä (RU), pinnat maalataan maalausselityksen mukaisesti 1. KERROS YLEISTÄ Kaikki Näsilinnan vanhat ikkunat ja entisille paikoilleen jäävät sisäovet kunnostetaan ja maalataan erillisen korjausohjeen mukaisesti. Osa sisäovista on alunperin ollut ootrattuja. Vanhat jalkalistat ja ovien vuorilaudat pyritään säilyttämään. Vanhat kynnykset säilytetään ja pintakäsitellään maalausselityksen mukaisesti. Kuluneisuuden tulee näkyä kynnyksissä. Ovikaavioissa on määritelty oviraot ja uudet kynnykset. Osa jalkalistoista joudutaan uusimaan sähköasennusten vuoksi. Sähkökaapeleille varataan asennustila vanhan säilytettävän jalkalistan taakse. Osa ovien koristeellisista vuorilaudoista/listoista on tehty rappaamalla. Kattojen alkuperäisiä kourulistoja joudutaan jättämään uusien seinärakenteiden taakse ja niiden ehjänä säilymiseen tulee kiinnittää huomiota. Valeseinien kohdalle tulevat uudet kourulistat tehdään alkuperäisen mallin mukaisesti joka kipsistä tai puusta. Purkutöistä yleensä Pääsääntöisesti kaikki vanhat muovimatto/linoleum-pinnoitteet puretaan ellei huoneselityksessä toisin mainita. Pääsalien kaikki alapohjat avataan, vanhat tammiparketit puretaan ja lämmöneristeet uusitaan. Rakenteet tehdään rakennesuunnitelman mukaisesti. Uudet tammiparketit tehdään vanhan parkettilattian mallin mukaisesti erillisen piirustuksen mukaisesti. Vanhojen kiintokalusteiden purku mainitaan huoneselityksessä erikseen. Siirrettävät ja entisille paikoilleen jäävät uunit on mainittu huoneselityksessä ja pohjapiirroksissa. Uunien purkaminen ja kokoaminen uuteen paikkaan edellyttää erillisen purkusuunnitelman tekemistä ja hyväksyttämistä käyttäjällä (Museotoimella) ja arkkitehdillä. Pääaulan ja pääsalin koristeelliset kipsikoristein koristellut seinät ja kattopinnat kunnostetaan ja vanhat liituuntuneet maalikerrokset poistetaan maalausselityksen mukaisesti, jotta koristeiden terävyys saadaan palautettua. Seinien rappauspintoja joudutaan uusimaan (RU) ks. rakennusselitys. Teknisten järjestelmien purkutyöt ks. erikoissuunnitelmat. Kaikki pinnassa olevat vanhat sähkö- yms. asennukset puretaan. Lisäksi purkutöihin 4(21)

5 kuuluvat kaikki ne purkutoimenpiteet, jotka uusien teknisten järjestelmien asentaminen edellyttää. Purkujäljet paikataan ja pintakäsitellään näkyviltä osiltaan aina ympäröivän pinnan tasoon ja tapaan. Katso erillinen purkupiirustus. 100 Tk Lattia: vanha marmorilattia, puhdistus ja pintakäsittely, kuramattosyvennys. Seinät: Vanhat pinnat värikäsiteltyjä ja lakattuja. Pintojen puhdistus ja öljyäminen maalausselityksen mukaan. Katto: kuten seinät Kuramatto ks. rakennusselitys. 101 Pääaula KATSO ERILLISET PÄÄAULAN SEINÄPROJEKTIOT. Ovilevy poistetaan ja oviaukkoa hissiaulaan 102 levennetään höyläämällä vanhoista karmeista. Periaate sovitaan työmaalla. Kellariholviin johtavan porrasaukon marmorilaatat puretaan ja vanhan holviportaan päälle tehdään lasilattia karkaistusta lasista. Ks. erillinen piirustus/rakennusselitys. Pääportaan alle lvi-suunnitelman mukaiset uudet säleiköt. Säleiköt maalataan värisuunnitelman sävyyn. Lattia: alkuperäinen marmorilattia ja portaikko puhdistetaan ja pintakäsitellään. Portaan kaiteen metalliosat maalataan ja tamminen käsijohde puhdistetaan ja öljytään. Kaiteen tuennasta sovitaan erikseen työmaalla. Seinät: Aulan seinän alaosan stukkomaalaus ennallaan, puhdistetaan. Mahdolliset paikkaukset ympäröivän pinnan tapaan ja sävyyn (erikoistyö). Seinien kipsikoristeiden ja listojen maalinpoisto ja pintakäsittely maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaan. Seinien ja katon kipsikoristeiden muotojen, maalinpoisto ja terävöinti maalausselityksen mukaan. Pintakäsittely maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaan. Graniittipilarit ennallaan. Aulan oviin sähköiset palonsulkujärjestelmät ks. ovikaaviot ja sähkösuunnitelma. Katto: Katon kipsikoristeiden ja listojen maalinpoisto ja pintakäsittely maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaan. Vanha alkuperäinen takka säilyy paikallaan. Vanhat patteriritilät jäävät ennalleen, maalaus maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaan. Uusi sähköinen ilmoitustaulu erillisen suunnitelman mukaan ks. rakennusselitys. 5(21)

6 102 Hissiaula Vanhat parvirakenteet puretaan. Uusi oviaukko hissiin puretaan. Lattia: Vanha koristeellinen mosaiikkibetonilattia kunnostetaan ja suojakäsitellään. Seinät ja katto: Maalataan maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaan, puretun uunin pohjan paikkaus erillisen ohjeen mukaan. Uusi lokerikko/naulakkokaluste erikoispiirustuksen mukaan. 103 Museokahvila Alapohjarakenteet ja vanhat eristeet puretaan rakennesuunnitelman mukaisesti. Hissin oviaukko puretaan, rakenteiden tuenta rakennesuunnitelman mukaan. Lattian ja hissikuilun seinärakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Rakennusaikainen rakenteiden tuenta rakennesuunnittelijan ohjeen mukaan. Uusi tammiparketti erikoispiirustuksen mukaan. Alaslaskettu katto kipsilevystä ilman listoja. Alkuperäiset listat jätetään mahdollisimman ehjinä alaslaskun yläpuolelle. Lattia: uusi tammiparketti, hionta ja käsittely maalausselityksen mukaan. Seinät: maalataan maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaan Katto: maalataan maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaan Palvelutiski ja tasot tehdään puusepäntyönä erikoispiirustusten mukaisesti. Koneet ja laitteet huonekortin mukaisesti. 104 Sali Lattian purkutyöt rakennesuunnitelman mukaan. Vanhaa kattokourulista jätetään alaslaskun yläpuolelle uuden valeseinän kohdalta. Valeseinän kipsilevyrakenne rakennesuunnitelman mukaisesti. Valeseinän iv-ritilät erikoissuunnitelman mukaisesti. Uusi alaskettu kipsilevykatto ilman listoja. Lattiarakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: uusi tammiparketti, pintakäsittely maalausselityksen mukaisesti Seinät: maalatut/tapiseeratut maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaan. Katto: kuten tilassa irtokalusteet käyttäjän hankinta 105 Sali Lattian purkutyöt rakennesuunnitelman mukaan. 6(21)

7 Lattiarakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Seinäpanelointi erikoispiirustuksen mukaan. Lattia: uusi tammiparketti, pintakäsittely maalausselityksen mukaisesti Seinät: uusi panelointi seinän alaosassa ovikorkeuteen asti ks. erillinen piirustus, pintakäsittely ja seinän yläosan maalaus maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaan. Katto: alkuperäinen puukatto, puhdistus ja öljyämien maalausselityksen mukaisesti. Terassin oviaukkoon raskas verho (rakennuttajan hankinta). Valkokangas ks. erillinen huonekortti/rakennusselitys. (RU) - irtokalusteet käyttäjän hankinta 106 Porras C Vanhojen kiintokalustein purku, välipohjan purkua porrassyöksyn kohdalla. Teräsbetoniporras kaiteineen ja käsijohteineen tehdään erillisen porraspiirustuksen ja rakennesuunnitelman mukaisesti. Lattia: keraaminen laatta Seinät: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti Katto vanha/osittain alaslaskettu kipsilevykatto, maalattu maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti 107 PORRAS B VANHA KEITTIÖN PORRAS - Osittain alaslaskettu katto. Lattia: vanha keraaminen laatta, porrasaskelmat vanha pinta, kaide ennallaan Seinät: tasoitetut ja maalatut ks. maalausselitys, alaosassa alkuperäinen hakkurimaalaus säilyy, paikkausta, yläosaan huoltomaalaus maalausselityksen mukaan Katto: tasoitettu ja maalattu katto Käytävä - Uudet kivirakenteiset väliseinät rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: vanha mosaiikkibetonilattia säilytetään Seinät: tasoitetut ja maalatut ks. maalausselitys ja värisuunnitelma Katto: alaslaskettu kipsilevykatto katto ks. maalausselitys ja värisuunnitelma 7(21)

8 - 109 Sk Vanhojen kiintokalustein purku. Väliseinän purkua. Uusi vesieristetty alapohjarakenne rakennesuunnitelman mukaan, uusi kivirakenteinen väliseinä Lattia: uusi keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Seinät: uusi keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Katto: alaslaskettu, tasoitettu ja maalattu katto Katso erillinen huonekortti. 110 Wc Vanhat kiintokalusteet puretaan. Vanhan väliseinän purkua. Uudet väliseinät rakennesuunnitelman mukaan. Uusi ovi. Uusi vesieristetty alapohjarakenne rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Seinät: keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Katto: alaslaskettu, tasoitettu ja maalattu katto Katso erillinen huonekortti. 111 Invawc Vanhat kiintokalusteet ja parvi puretaan. Vanha uuni jää ennalleen. Uusi vesieristetty alapohjarakenne rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Seinät: keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Katto: alaslaskettu, tasoitettu ja maalattu katto Katso erillinen huonekortti. 112 Wc Vanha väliseinä puretaan. Vanhat kiintokalusteet puretaan. Uusi kivirakenteinen väliseinä. Uusi vesieristetty alapohjarakenne rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Seinät: keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Katto: tasoitettu ja maalattu katto Katso erillinen huonekortti. 8(21)

9 113 Keittiö Vanhat kiintokalusteet puretaan. Vanha seinäkaakelointi säilytetään. Vanha oviaukko komeroon ummistetaan. Vanha lattiapinnoite puretaan. Uusi oviaukko tilaan 126 tarjoilu. Uusi vesieristetty lattiarakenne ja pinnoite ks. rakennesuunnitelma ja rakennusselitys. Lattia: Altro-Safety-turvamatto ks. rakennusselitys Seinät: keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Katto: hygieeninen, valmispintainen järjestelmäkatto, esim. Ecophon Hygien ks. rakennusselitys Katso erillinen huonekortti. 114 Eteinen Vanhan väliseinän purkua, oviaukon levennys tilaan 122. : - Lattia: Altro-Safety-turvamatto ks. rakennusselitys Seinät: tasoitetut ja maalatut ks. värisuunnitelma Katto: alaslaskettu kipsilevykatto : Pakastin ks. rakennusselitys Erilliset tilaelementit. 116 Pkh/tauko Vanha kevyet väliseinärakenteet puretaan. Vanha mattopinnoite puretaan lattiasta. Alaslaskettu katto ilman listoja. Uudet kivirakenteiset ja levyrakenteiset väliseinät rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: muovimatto Seinät: tasoitetut ja maalatut ks. värisuunnitelma ja maalausselitys Katto: tasoitettu ja maalattu ks. värisuunnitelma ja maalausselitys - irtokalusteet käyttäjän hankinta 117 Pääsali Vanha lämpöjohtokotelointi puretaan. Uusi oviaukko puretaan tilaan 121 vanhan alkuperäisen seinäsyvennyksen paikalle (näkyy katkoksena seinän kipsikoristeissa). Vanha parketti ja alapohjarakenne puretaan. 9(21)

10 Uudet alapohjarakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: Uusi tammiparketti, pinnan hionta ja pintakäsittely maalausselityksen mukaisesti. Seinät: seinien alaosien paneloinnin maalaus maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti. Seinien ja katon kipsikoristeiden muotojen, maalinpoisto ja terävöinti (entisöinti) erikoissuunnitelman mukaan. Pintakäsittely maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaan. Katto: käsittely kuten seinät. - irtokalusteet käyttäjän hankinta 118 Sali Vanha parketti ja alapohjarakenne puretaan. Uudet valeseinät tehdään rakennesuunnitelman mukaan. Uudet kattokourulistat tehdään valeseinien ja katon liittymiin vanhan mallin mukaisesti kipsistä tai puusta (RU). Uudet alapohjarakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: uusi tammiparketti, pintakäsittely maalausselityksen mukaisesti. Seinät: seinien tasoitus ja maalaus/tapiseeraus maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti. Katto: tasoitus ja maalaus maalaussuunnitelman ja värisuunnitelman mukaan. Kourulistat tehdään kipsistä valeseinälinjauksen mukaisesti. Ks. Käyttäjän hankinta 119 Sali Seinien vanhat koteloinnit puretaan. Uudet alapohjarakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: uusi tammiparketti, pintakäsittely maalausselityksen mukaisesti. Seinät: tasoitettu ja tapiseeraus maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti. Katto: alkuperäinen puukasettikatto, pintojen puhdistus ja öljyäminen maalausselityksen mukaisesti. Uusi uuni (siirretty, ei käytössä, ei savuhormia). Vanhan seinävitriinin kohtalo päätetään työmaavaiheessa. - irtokalusteet käyttäjän hankinta 120 Vh Vanhat naulakot puretaan. Uusi sähkökaappi (varaus) Lattia: alkuperäinen koristeellinen betonimosaiikkilattia puhdistetaan ja suojakäsitellään. 10(21)

11 Seinät: tasoitetaan ja maalataan maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti. Katto: tasoitetaan ja maalataan Vanha uuni jää paikalleen. Naulakot erikoispiirustuksen mukaisesti. 121 Sähkökaappi 122 Kylmiö Purkutyöt Oviaukon levennys. Ks. Rakennusselitys Erilliset tilaelementit 123 Wc Uudet väliseinärakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Alaslaskettu uusi kipsilevykatto. Uusi vesieristetty alapohjarakenne rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Seinät: keraaminen laatta, yläosa maalattu ks. värisuunnitelma Katto: alaslaskettu katto, tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaan Katso erillinen huonekortti. 124 Sh Uudet väliseinärakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Alaslaskettu uusi kipsilevykatto. Uusi vesieristetty alapohjarakenne rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Seinät: keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Katto: alaslaskettu katto, tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaan Katso erillinen huonekortti. 126 Tarjoilu Väliseinäpurkua ks. tila 112. Uusi oviaukko keittiöön ja tilaan 117. Uudet väliseinärakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Seinät: tasoitetut ja maalatut, kalustevälissä keraaminen laatta. Katto: katto, tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaan Katso erillinen huonekortti. 11(21)

12 127 Tsto Vanhat pintarakenteet puretaan. Alaslaskettu katto. Uudet kipsilevyrakenteiset väliseinät rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: muovimatto Seinät: tasoitetut ja maalatut Katto: tasoitettu ja maalattu - irtokalusteet käyttäjän hankinta 128 Käytävä Uusi oviaukko tilaan 111. Osittain alaslaskettu katto. Lattia: vanha keraaminen laatta Seinät: tasoitetut ja maalatut ks. maalausselitys Katto: tasoitettu ja maalattu katto - PÄÄPORRAS ks. 101 Pääporras ja 200 Aula 2. KERROS Purkutöistä Vanhoja lautalattioita puretaan sähköasennusten ja lämpöjohtojen asennusten vuoksi. Pääosin lattiat säilytetään ja purkupaikkaukset tehdään ympäröivän pinnan tapaan ja tasoon. 200 Aula Kahden ovaali-ikkunan muutos savunpoistoikkunoiksi ks. erikoispiirustus ja sähkösuunnitelma. Ullakon vastaisten umpinaisten ovaalisyvennysten pohjaseinät puretaan ja korvataan vanhanmallisella koristeellisella ivsäleiköillä ks. erikoispiirustus ja iv-suunnitelma. Galleriakäytävä aukon reunan koristeellinen takorautakaide jää ennalleen ja pintakäsitellään maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti. Kaiteen rinnalle tehdään lasinen korotuskaide erikoispiirustuksen mukaisesti. Lattia: alkuperäinen parkettilattia hiotaan ja pintakäsitellään maalausselityksen mukaisesti. Salien kynnyksiä joudutaan luiskaamaan lisälistoilla. Pääportaan materiaalit ennallaan; marmorinpintojen ja puukäsijohteiden puhdistus ja suojauskäsittely. 12(21)

13 Seinät: koristeellisten kipsikoristeseinien maalinpoisto, kunnostus, terävöitys ja maalaus kuten tilassa 101 Pääaula. Salien oviin asennetaan palonsulkujärjestelmät ks. ovikaaviot. Katto: koristeellisten kipsikoristeiden ja listojen terävöitys ja maalinpoisto kuten seinissä ja pääaulassa ET - Hissinkuilun, väliseinän ja hormin rakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: vanha puulattia hiotaan ja maalataan maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti. Seinät: tasoitus ja maalaus maalausselityksen mukaisesti Katto: tasoitus ja maalaus maalausselityksen mukaisesti 202 Näyttely 1 Välipohjan ja katon purkua hissin ja hormin kohdalla. Rakenteiden tuenta rakennesuunnittelijan ohjeen mukaan. Vanhan majolika-uuni jää paikalleen. Hissinkuilun ja hormin rakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Kattolistan kohtalo hissin kohdalla ratkaistaan työmaavaiheessa. Lattia: vanha puulattia hiotaan ja maalataan maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti. Seinät: tasoitus ja maalaus maalausselityksen mukaisesti Katto: tasoitus ja maalaus maalausselityksen mukaisesti Vanha uuni ennallaan. Ks. näyttelylayout (käyttäjän hankinta) 203 Näyttely 2 Välipohjan ja katon purkua valeseinän kohdalla. Valeseinänrakenne rakennesuunnitelman mukaan. Kattokourulistan siirto valeseinälle. Lattia: vanha puulattia hiotaan ja maalataan maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti. Seinät: tasoitus ja maalaus maalausselityksen mukaisesti Katto: tasoitus ja maalaus maalausselityksen mukaisesti Ks. näyttelylayout (käyttäjän hankinta) 13(21)

14 204 Näyttely 3 Lattia: vanha puulattia hiotaan ja maalataan maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti. Seinät: tasoitus ja maalaus maalausselityksen mukaisesti Katto: tasoitus ja maalaus maalausselityksen mukaisesti Ks. näyttelylayout (käyttäjän hankinta) 205 Näyttely 10 Vanhat kalusteet puretaan. Hormin ja sähkökaapin seinät levyrakenteisia. Lattia: vanha puulattia hiotaan ja maalataan maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti. Seinät: tasoitus ja maalaus maalausselityksen mukaisesti Katto: tasoitus ja maalaus maalausselityksen mukaisesti Ks. näyttelylayout (käyttäjän hankinta) 206 Näyttely 4 Vanha savupirtti puretaan (käyttäjän hankinta). Mahdollisesti vanhojen rakenteiden paikkausta erillisen ohjeen mukaan. Lattia: maalattu puulattia (vanhan puulattian kunto tarkistetaan purkutöiden jälkeen) Seinät: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti Katto: alaslaskettu kipsilevykatto, tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaisesti - näyttelylayout käyttäjän hankinta 207 Välikkö Välipohjan ja katon purkua hormirakenteen vuoksi. Uusi oviaukko tilaan 209. Uusi väliseinät rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: Vanha puulattia maalataan maalausselityksen mukaisesti. Seinät: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaisesti Katto: alaslaskettu kipsilevykatto, tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaisesti 14(21)

15 Pikapaloposti ks. lvi-suunn. 208 Wc Lattian pintamateriaalin purku. Uusi väliseinärakenne rakennesuunnitelman mukaan. Vesieristetty lattiarakenne rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: keraaminen laatta värisuunnitelman mukaan Seinät: keraaminen laatta/maalattu yläosa värisuunnitelman mukaan. Katto: tasoitettu ja maalattu katto Katso erillinen huonekortti. 209 Näyttely 5 Lattia: Vanha puulattia maalataan maalausselityksen mukaisesti. Seinät: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaisesti Katto: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaisesti Ks. näyttelylayout (käyttäjän hankinta) 210 Näyttely 6 Lattia: Vanha puulattia maalataan maalausselityksen mukaisesti. Seinät: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaisesti Katto: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaisesti Ks. näyttelylayout (käyttäjän hankinta) 211 Näyttely 7 Välipohjan ja katon purkua valeseinien kohdalla. Valeseinänrakenne rakennesuunnitelman mukaan. Kattokourulistan siirto valeseinälle. Lattia: vanha puulattia hiotaan ja maalataan maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti. Seinät: tasoitus ja maalaus maalausselityksen mukaisesti Katto: tasoitus ja maalaus maalausselityksen mukaisesti Ks. näyttelylayout (käyttäjän hankinta) 15(21)

16 212 Näyttely 8 Lattia: Vanha puulattia maalataan maalausselityksen mukaisesti. Seinät: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaisesti Katto: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaisesti Ks. näyttelylayout (käyttäjän hankinta) 213 Näyttely 9 Puretaan uusi oviaukko ullakkoportaan alla olevaan komeroon. Lattia: vanha puulattia maalataan maalausselityksen mukaisesti. Seinät: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaisesti Katto: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaisesti Ks. näyttelylayout (käyttäjän hankinta) 214 Tekn Vanha väliseinä puretaan sähkökaapin kohdalla. Uudet seinärakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Uudet sähkökaapin ovet. Lattia: muovimatto Seinät: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaisesti Katto: tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaisesti PÄÄPORRAS Katso PORRAS B Vanha porras ennallaan. Porrassyöksyn alapinta ja askelmareunojen listoitukset, maalaus maalausselityksen mukaan. Lattia: vanhat betoniaskelmat Seinät: yläosa tasoitetut ja maalatut maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti, alaosan hakkurimaalaus ennallaan Katto tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaisesti 218 Sk -seinät maalaus 16(21)

17 219 Ullakkoporras Ennallaan. 221 Sk Lattiapinnoitteen purkua. Uudet levyrakenteiset väliseinät rakennesuunnitelman mukaan. Uusi vesieristetty välipohjarakenne rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: uusi keraaminen laatta Seinät: keraaminen laatta Katto: alaslaskettu kipsilevykatto, maalattu maalausselityksen mukaisesti Katso erillinen huonekortti. 3. KERROS 300 PORRAS B Vanha kerrosten välinen porras ennallaan. - osittain alaslaskettu kipsilevykatto Lattia: Uusi keraaminen laatta ylätasanteella. Seinät: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti. Seinän alaosan hakkurimaalaus ennallaan, paikkausta. Katto: vanha katto tasoitettu ja maalattu, osittain alaslaskettu kipsilevykatto, tasoitus ja maalaus 301 Aula Kuten porras B. Vanha keittiön porras. 302 Välikkö Vanhat lattiapinnoitteet puretaan. Uusi oviaukko puretaan. Uusi ovi. Uusi alaslaskettu kipsilevykatto. Lattia: Linoleum-matto Seinät: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaan. Katto: alaslaksettu kipsilevykatto, tasoitus ja maaalaus. Pikapaloposti ks. lvi-suunnitelma 17(21)

18 303 Suihku Vanhat lattiapinnoitteet ja kiintokalusteet puretaan. Vesieristetyt lattia- ja seinärakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Uusi alaslaskettu kipsilevykatto. Lattia: keraaminen laatta värisuunnitelman mukaan. Seinät: keraaminen laatta värisuunnitelman mukaan. Katto: tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaan Erillisen huonekortin mukaan. 304 TAUKO Vanhat lattiapinnoitteet puretaan. Keittiösyvennyksen seinä puretaan. Uudet väliseinärakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Alaslaskettu kipsilevykatto. Lattia: Linoleum-matto Seinät: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaan. Katto: tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaan. - irtokalusteet käyttäjän hankinta 305 KK Vanhat lattiapinnoitteet ja kiintokalusteet puretaan. - Lattia: Linoleum-matto Seinät: tasoitettu ja maalattu seinä, kalustevälikeraaminen laatta värisuunnitelman mukaan. Katto: tasoitettu ja maalattu Erillisen huonekortin mukaan. 306 PKH/M Vanhat lattiapinnoitteet puretaan. Uudet seinärakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Uusi alaslaskettu kipsilevykatto. Lattia: matto Seinät: tasoitetut ja maalatut ks. maalausselitys Katto: tasoitettu ja maalattu ks. maalausselitys Erillisen huonekortin mukaan. 18(21)

19 307 Wc Vanhat lattiapinnoitteet puretaan. Vesieristetyt lattia- ja uudet seinärakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Uusi alaslaskettu kipsilevykatto. Lattia: keraaminen laatta värisuunnitelman mukaan. Seinät: keraaminen laatta, yläosa maalattu värisuunnitelman mukaan. Katto: tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaan Erillisen huonekortin mukaan. 308 Välikkö Vanhat lattiapinnoitteet puretaan. - Uusi alaslaskettu kipsilevykatto. Lattia: Linoleum-matto Seinät: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaan. Katto: tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaan. 309 SK/VAR Vanhat lattiapinnoitteet ja kiintokalusteet puretaan. Uusi alaslaskettu kipsilevykatto ja hormi kipsilevystä. Lattia: keraaminen laatta värisuunnitelman mukaan. Seinät: keraaminen laatta/maalattu maalausselityksen värisuunnitelman mukaan. Katto: tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaan Erillisen huonekortin mukaan. 310 Toimisto Vanhat lattiapinnoitteet ja tapetit puretaan. Tapettikerrostumista jätetään fragmentti seinään. Iv-kotelointien levyrakenteet. Lattia: Linoleum-matto, takan eteen suojapelti, messinkiä. Seinät: tasoitetut ja tapiseeratut maalausselityksen mukaan. Katto: tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaan. Vanha avotakka jää paikalleen. Pintakäsittely erikseen sovittavan periaatteen mukaisesti. Kiintokalusteet ks. erillinen huonekortti Irtokalusteet (käyttäjän hankinta) 19(21)

20 311 SÄH Uudet väliseinä ja välipohjarakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Uusi teräsovi. 312 PKH/N Vanha lattiapinnoite puretaan. Vanhat kiintokalusteet puretaan. Vesieristetyt lattia- ja uudet seinärakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Uusi alaslaskettu kipsilevykatto. Lattia: Linoleum-matto Seinät: tasoitetut ja maalatut Katto: alaslaskettu kipsilevykatto Erillisen huonekortin mukaan. 313 Wc Vanhat lattiapinnoitteet puretaan. Vesieristetyt lattia- ja uudet seinärakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: keraaminen laatta värisuunnitelman mukaan. Seinät: keraaminen laatta, yläosa maalattu värisuunnitelman mukaan. Katto: tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaan Erillisen huonekortin mukaan. 314 IV-KH Vanhat väliseinät ja lattiapinnoitteet puretaan. Uudet väliseinä ja välipohjarakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: konehuoneen muovimatto Upofloor Lami ks. rakennusselitys. Seinät: tasoitetut ja maalatut Katto: vanha tasoitettu katto/akustoivat levyt 315 IV-KH Vanhat hyllyt puretaan. Vanha palopermanto puretaan ks. rakennetyypit. Vanha kaakeliuuni jää entiselle paikalleen. Uudet väliseinä- ja välipohjarakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Koneiden tuenta teräspalkkien päälle. Lattia: konehuoneen muovimatto Upofloor Lami ks. rakennusselitys. Seinät: Ennallaan 20(21)

Kårkulla Samkommun. BARNENS BY Vålaxvägen 553, Vålax RUOKALARAKENNUS MUUTOSTYÖT H U O N E S E L O S T E Sivua

Kårkulla Samkommun. BARNENS BY Vålaxvägen 553, Vålax RUOKALARAKENNUS MUUTOSTYÖT H U O N E S E L O S T E Sivua Kårkulla Samkommun BARNENS BY Vålaxvägen 553, 07450 Vålax RUOKALARAKENNUS MUUTOSTYÖT H U O N E S E L O S T E 12 Sivua Kohde: BARNENS BY, R U O K A L A Osoite: VÅLAXVÄGEN 553 laadittu: 2 TAMBUR tv h=n.2500

Lisätiedot

YLIVIESKAN TERVEYSKESKUS NEUVOLATILAT Saneeraus 2016 HUONESELOSTUS Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy

YLIVIESKAN TERVEYSKESKUS NEUVOLATILAT Saneeraus 2016 HUONESELOSTUS Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy YLIVIESKAN TERVEYSKESKUS NEUVOLATILAT Saneeraus 2016 HUONESELOSTUS 26.01.2016 2 Purkutyöt: - piirustuksiin merkityt väliseinät puretaan - vanhat kalusteet ja varusteet puretaan, tilaaja merkitsee käyttöön

Lisätiedot

YLIVIESKAN KAUPUNGINTALO PERUSKORJAUS

YLIVIESKAN KAUPUNGINTALO PERUSKORJAUS YLIVIESKAN KAUPUNGINTALO PERUSKORJAUS RAKENNUSTAPASELOSTUS 25.1.2016 Oy Kyöstintie 29 84100 Ylivieska puhelin 08-420 009 faksi 08-420 060 2 D1 Olevat aluerakenteet D10 Oleva maaperä Rakennusalue on rakennettua

Lisätiedot

Lääketehdas Oy STAR Ab:n vanha kiinteistö RAKENNUSHISTORIALLINEN SELVITYS

Lääketehdas Oy STAR Ab:n vanha kiinteistö RAKENNUSHISTORIALLINEN SELVITYS Arkkitehtitoimisto Seija Hirvikallio Tuurnankatu 15 D 15 33270 TAMPERE p.0400-480761 email seija.hirvikallio@dnainternet.net y-tunnus 1140642-8 Tampereen Pienteollisuustalo Oy/Rakennusvaihe V Hankesuunnitelma

Lisätiedot

A R K K I T E H T I T O I M I S T O A R K T U R E. TEL LAPPIA LOUE LIHANJALOSTUS RAKENNUSSELOSTUS

A R K K I T E H T I T O I M I S T O A R K T U R E. TEL LAPPIA LOUE LIHANJALOSTUS RAKENNUSSELOSTUS LAPPIA LOUE LIHANJALOSTUS RAKENNUSSELOSTUS 182 300 3.11.2016 B RAKENNUSHANKKEEN YLEISTIEDOT B1 Rakennushanke AMMTTIOPISTO LAPPIA LOUE TERVOLA Rakennushanke sisältää oppilaitoksen sisällä tilojen käyttötarkoituksen

Lisätiedot

Jyväskylän kaupungintalo peruskorjaus ja entistäminen SUOJELURAKENNUKSEN ERITYISPIIRTEET alustava

Jyväskylän kaupungintalo peruskorjaus ja entistäminen SUOJELURAKENNUKSEN ERITYISPIIRTEET alustava Jyväskylän kaupungintalo peruskorjaus ja entistäminen SUOJELURAKENNUKSEN ERITYISPIIRTEET alustava 23.03.2010 Kaupungintalo on osa valtakunnallisesti merkittävää Jyväskylän Kirkkopuiston ja hallintokeskuksen

Lisätiedot

Rakennustapaseloste, asunnot

Rakennustapaseloste, asunnot RAKENNUSTAPASELOSTE TA-Asumisoikeus Oy / KIVELÄNTIE 4 26.4.2011 Rakennustapaseloste, asunnot Rakenteet Asuinrakennukset ovat puu- tai betonirunkoisia. Rakennukset perustetaan paalujen varaan. Yläpohjat

Lisätiedot

Asunto on 6/6 kerroksessa 1956 rakennetussa talossa Helsingin Kalliossa. Talossa on hissi. Asukkaat muuttavat työn ajaksi pois asunnosta.

Asunto on 6/6 kerroksessa 1956 rakennetussa talossa Helsingin Kalliossa. Talossa on hissi. Asukkaat muuttavat työn ajaksi pois asunnosta. Kirstinkatu, Helsinki Tarjouspyyntö: Kerrostalon asunnon maalaus 4.6.2016 Liitteet: Pohjakuva Huoneselostus + värisävyt Valokuvat Työnkuvaus: Asunto on 6/6 kerroksessa 1956 rakennetussa talossa Helsingin

Lisätiedot

B-talo. A-talo. TA-Asumisoikeus Oy / Pyökkitie 7 SUOPURONTIE TUUSULANTIE. Leikki. P-alue PYÖKKITIE. Asemapiirros. Autokatos

B-talo. A-talo. TA-Asumisoikeus Oy / Pyökkitie 7 SUOPURONTIE TUUSULANTIE. Leikki. P-alue PYÖKKITIE. Asemapiirros. Autokatos T-sumisoikeus Oy / yökkitie 7 UOURONTIE TUUULNTIE -alue utokatos YÖKKITIE semapiirros RKKITEHTUURITOIMITO HONEN VEIKKO OY ertunpellontie 1 D T-sumisoikeus Oy / yökkitie 7 erspektiivikuvat RKKITEHTUURITOIMITO

Lisätiedot

MUUTTOVALMIS SISUSTUSVALMIS AVAIMET KÄTEEN LISÄTIETOJA X= kuuluu urakkaan, O= ei kuulu urakkaan

MUUTTOVALMIS SISUSTUSVALMIS AVAIMET KÄTEEN LISÄTIETOJA X= kuuluu urakkaan, O= ei kuulu urakkaan MUUTTOVALMIS SISUSTUSVALMIS AVAIMET KÄTEEN LISÄTIETOJA X= kuuluu urakkaan, O= ei kuulu urakkaan SUUNNITELMAT JA VALVONTA Pääpiirustukset ja pääsuunnittelijan Pääpiirustukset, perustamistapaselvitys O X

Lisätiedot

TA.fi. TA-Asumisoikeus Oy TEGELHAGEN 1 KAUKLAHTI ESPOO

TA.fi. TA-Asumisoikeus Oy TEGELHAGEN 1 KAUKLAHTI ESPOO TA.fi TA-Asumisoikeus Oy TEGELHAGEN 1 AULAHTI EOO erspektiivikuva TA-Asumisoikeus Oy/ errospohjat A-talo TA-Asumisoikeus Oy/ 1:250 A 2.välit RH 22,600 HII J A J A 7 A 3.R RH kattoluukku 24,100 10 L

Lisätiedot

Asunto Oy. Sipoon Kvartsi. Kvartsitie 1

Asunto Oy. Sipoon Kvartsi. Kvartsitie 1 Asunto Oy Sipoon Kvartsi Kvartsitie 1 Uutta modernia asumista Söderkullassa! Asunto Oy Sipoon Kvartsi rakennetaan Söderkullan alueelle lähelle palveluja ja hyviä ulkoilumaastoja. Yhtiöön tulee kolme taloa,

Lisätiedot

Rakennusten pinta-alojen ja tilavuuksien laskeminen:

Rakennusten pinta-alojen ja tilavuuksien laskeminen: Rakennusten pinta-alojen ja tilavuuksien laskeminen: RT-ohjekortti RT 12-10277 Rakennuksen pinta-alat (1985) Kerrosalan laskeminen, Ympäristöopas 72 (2000) RAKENNUSALA: Rakennusala on se alue tontilla,

Lisätiedot

Asunto Oy Kuopion. Neulamuikku. Savottatie 9, Kuopio

Asunto Oy Kuopion. Neulamuikku. Savottatie 9, Kuopio Asunto Oy Kuopion Neulamuikku Savottatie 9, 70150 Kuopio Uutta rakentamista Neulamäessä! Asunto Oy Kuopion Neulamuikku rakennetaan Neulamäen etuosaan lähelle palveluja ja hyviä ulkoilumaastoja. Yhtiöön

Lisätiedot

Asunto Oy Pirkkalan Metsämäenhelmi. Metsämäenkaari 6, 33960 Pirkkala. Kortteli 843 / tontti 3, Pirkkalan kunnan vuokratontti. Tontin pinta-ala 7151 m2

Asunto Oy Pirkkalan Metsämäenhelmi. Metsämäenkaari 6, 33960 Pirkkala. Kortteli 843 / tontti 3, Pirkkalan kunnan vuokratontti. Tontin pinta-ala 7151 m2 RAKENNUSTAPASELOSTE Kohde Osoite Kaupungin osa Kortteli/Tontti Asunto Oy Pirkkalan Metsämäenhelmi Metsämäenkaari 6, 33960 Pirkkala Kurikka Kortteli 843 / tontti 3, Pirkkalan kunnan vuokratontti. Tontin

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMA Hakaniemen kauppahallin peruskorjaus -2. lastaus 1:

HANKESUUNNITELMA Hakaniemen kauppahallin peruskorjaus -2. lastaus 1: HISSI 2 HISSI 1-2. lastaus 1:300 VARASTO VARASTO MERKKIEN SELITYKSET: NYKYINEN SEINÄRAKENNE VARASTO PURETTAVA SEINÄRAKENNE UUSI BETONISEINÄ UUSI TIILISEINÄ KYLMÄ 7,6 5,7 4,8 KYLMÄKONE 3,5 m2 KYLMÄKONE

Lisätiedot

ENNAKKOMARKKINOINTI Asunto Oy Posteljoonin Piha

ENNAKKOMARKKINOINTI Asunto Oy Posteljoonin Piha ENNAKKOMARKKINOINTI Asunto Oy Posteljoonin Piha Uusia rivitaloasuntoja Lahden Kariston kaupunginosaan. Asunto Oy Lahden Posteljoonin Piha rakennetaan halutulle pientaloalueelle, lähelle Kariston kauppakeskusta,

Lisätiedot

As. Oy Hämeenlinnan Katisten Ranta. Hopeapellontie 5, Hämeenlinna

As. Oy Hämeenlinnan Katisten Ranta. Hopeapellontie 5, Hämeenlinna As. Oy Hämeenlinnan Katisten Ranta Hopeapellontie 5, 13210 Hämeenlinna HUONEISTO Huoneistot: B5 ja B3 Tilat: 2 H +keittiö + sauna Pinta-ala: 50 m 2 Sijainti: Katinen, Hämeenlinna 2h+tupakeittiö+ sauna

Lisätiedot

TA-ASUMISOIKEUS OY/ AAKKULANTIE 15

TA-ASUMISOIKEUS OY/ AAKKULANTIE 15 30.06.2010 ASEMAPIIRUSTUS 3h + k + s 76,5 m² As. 2, 3, 6, 7, 9, 11, 12 4h + k + s 85,0 m² As. 8, 10 4h + k + s 85,5 m² As. 1, 4, 5, 13 MITTAKAAVA 1:600 Oikeudet muutoksiin pidätetään. Puiden ja pensaiden

Lisätiedot

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Sokkelin päällä Lattiapinnan päällä

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Sokkelin päällä Lattiapinnan päällä PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 29.07.13 7809 Joensuu Henri 0458814141 TILAAJA Euran kunta Sorkkistentie 10 27511 Eura Rantanen Markus 044 4224882 TYÖKOHDE Euran kunta Kotivainiontie 3 27400

Lisätiedot

HELSINGIN YLIOPISTO pinta päiväys VALTIOTIETEELLINEN TIEDEKUNTA SEINÄT SNELLMANINKATU 14 A

HELSINGIN YLIOPISTO pinta päiväys VALTIOTIETEELLINEN TIEDEKUNTA SEINÄT SNELLMANINKATU 14 A SISÄMAALAUS, VÄRISÄVYT HELSINGIN YLIOPISTO pinta päiväys VALTIOTIETEELLINEN TIEDEKUNTA SEINÄT 11.4.1994 D hankenumero työnumero tiedosto muutos 11256 9302 hy\hysnsiv.doc huonenumerot: 0-0SA 1 krs prh 0101

Lisätiedot

MUUTTOVALMIIT Asunto Oy Lahden Rauhankatu 17

MUUTTOVALMIIT Asunto Oy Lahden Rauhankatu 17 MUUTTOVALMIIT Asunto Oy Lahden Rauhankatu 17 Arvoasuntoja Lahden ydinkeskustaan palveluiden keskelle. Asunto Oy Lahden Rauhankatu 17 rakennetaan omalle tontille, torin ja linja-autoaseman välittömään läheisyyteen.

Lisätiedot

LIITE 2 1/3. Kohde/ väri koodi huom. Kaikista materiaaleista hyväksytettävä värimallit arkkitehdilla. Maalisävyjen värimallit uusitaan tarvittaessa.

LIITE 2 1/3. Kohde/ väri koodi huom. Kaikista materiaaleista hyväksytettävä värimallit arkkitehdilla. Maalisävyjen värimallit uusitaan tarvittaessa. LIITE 2 1/3 Päivärinteen monitoimitalo Arkkitehtitoimisto Kapteeninkatu 16 A 2 Aarne von Boehm Oy 00140 Helsinki puh 09-170 787 fax 09-171883 VÄRISUUNNITELMA SISÄVÄRIT e-mail toimisto@arkboehm.fi 3.9.2015

Lisätiedot

Renovation Center, EU-day Seinäjoen Aalto-kirjaston korjaustöiden esittely Veli Autio

Renovation Center, EU-day Seinäjoen Aalto-kirjaston korjaustöiden esittely Veli Autio Renovation Center, EU-day 21.9.2016 Seinäjoen Aalto-kirjaston korjaustöiden esittely Veli Autio MARK LivingLabhankkeen materiaalia Toimenpiteet Osallistuminen suunnittelukokouksiin Arkkitehtisuunnittelu

Lisätiedot

TUUSULAN BOSTONIN RIVITALOT ALUSTAVA RAKENNUSTAPA- JA TALOTEKNIIKKASELOSTUS

TUUSULAN BOSTONIN RIVITALOT ALUSTAVA RAKENNUSTAPA- JA TALOTEKNIIKKASELOSTUS TUUSULAN BOSTONIN RIVITALOT ALUSTAVA RAKENNUSTAPA- JA TALOTEKNIIKKASELOSTUS 12.06.2015 ALUSTAVA RAKENNUSTAPASELOSTUS Tuusulan Bostonin rivitalot Bostoninkaari 3, 04320 Tuusula Bostonin rivitalot sijaitsevat

Lisätiedot

KASAVUOREN KOULU Kasavuorentie Kauniainen

KASAVUOREN KOULU Kasavuorentie Kauniainen Kasavuorentie 1 02700 Kauniainen LIIKUNTASALIN LATTIAN KORJAUS Rakennusselostus 16.2.2017 Vain urakkalaskentaa varten Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Rakennuskohde ja sijainti... 3 1.2 Tilaaja... 3

Lisätiedot

Hangon asuntolan korjaustoimeenpiteet. KORJATTU /PÄIVITETTY 21.1.2016 KORJATUT KOHDAT MUSTALLA. I-Kerros. Makuhuoneet/asuinhuoneet 1-10:

Hangon asuntolan korjaustoimeenpiteet. KORJATTU /PÄIVITETTY 21.1.2016 KORJATUT KOHDAT MUSTALLA. I-Kerros. Makuhuoneet/asuinhuoneet 1-10: Hangon asuntolan korjaustoimeenpiteet. KORJATTU /PÄIVITETTY 21.1.2016 KORJATUT KOHDAT MUSTALLA. I-Kerros. Makuhuoneet/asuinhuoneet 1-10: Katot: tasoitetaan/korjataan ja maaltaan matta valkoisella siroplast

Lisätiedot

Finnish Consulting Group Oy KAAVIN KUNTA KIRKONKYLÄN RANTAUIMALA HUOLTORAKENNUS, MUUTOSTYÖ RAKENNUSTYÖSELOSTUS

Finnish Consulting Group Oy KAAVIN KUNTA KIRKONKYLÄN RANTAUIMALA HUOLTORAKENNUS, MUUTOSTYÖ RAKENNUSTYÖSELOSTUS Finnish Consulting Group Oy KAAVIN KUNTA KIRKONKYLÄN RANTAUIMALA HUOLTORAKENNUS, MUUTOSTYÖ RAKENNUSTYÖSELOSTUS 14.12.2010 FCG Oy RAKENNUSTYÖSELOSTUS I KAAVIN KUNTA, kirkonkylän rantauimala 14.12.2010 Huolto-

Lisätiedot

TA-Asumisoikeus Oy / Ala-Säterinkatu 20 Rakennustapaselostus 12.6.2014 YLEISTÄ TA-Asumisoikeus Oy / Ala-Säterinkatu 20 koostuu seitsemästätoista paritalosta, joissa on yhteensä 34 huoneistoa. Kaikki huoneistot

Lisätiedot

Modernia kaupunkiasumista

Modernia kaupunkiasumista Modernia kaupunkiasumista Turun Kreijari Helsinginkatu 13 Kiinteistön yleiset tiedot Asuntoja 50 kpl Lämmitys Kaukolämpö Kiinteistötyyppi Kerrostalo Autopaikkoja Koti lähellä Aurajokea Irtaimistovarasto

Lisätiedot

CCC CO-CREATION CENTER LINNANMAAN KAMPUS, OULU

CCC CO-CREATION CENTER LINNANMAAN KAMPUS, OULU CO-CREATION CENTER LINNANMAAN KAMPUS, OULU 8.8.2014 Toimistoalueen käytävä (arkkitehdin näkemys) CO-CREATION CENTER Co-Creation Center sijaitsee noin viisi kilometriä Oulun keskustan pohjoispuolella Linnanmaalla,

Lisätiedot

2 6000 m 2 vapaata toimistotilaa Rakennusvuosi 1997 Toimistotilaa 12 604 m 2 Vapaana ~6 000 m 2 Kerroksia 7 Tilojen kunto Sijaitsevat parkkitalossa P5, johon kulku yhdyskäytävän kautta. Vieraspaikat sijaitsevat

Lisätiedot

Permanto 10 Helsinki, Vuosaari

Permanto 10 Helsinki, Vuosaari ermanto 10 Helsinki, Vuosaari TA-AUMIOIKEU OY AUNTO TYYI M² A1 4H++ 91,5 A2 4H++ 91,5 A3 4H++ 91,5 A4 4H++ 91,5 A5 4H++ 91,5 A6 2H++ 61,0 A7 3H++ 81,0 A8 2H++ 61,5 A9 2H++ 61,5 A10 2H++ 61,5 A11 2H++ 61,5

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 4605/2016 1/7

KK-Kartoitus RAPORTTI 4605/2016 1/7 KK-Kartoitus RAPORTTI 4605/2016 1/7 Venetie 2, 63100 Kuortane Omakotitalon katselmus 1.6.2016 klo 09.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 4605/2016 2/7 Tilaus 23.5.2016: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite:

Lisätiedot

Luotsikatu 1 KATAJANOKKA HELSINKI KESKUSTA

Luotsikatu 1 KATAJANOKKA HELSINKI KESKUSTA ELSINKI KESKUSTA PJISSATAMA KATAJANKKA ETELÄSATAMA Laivastokatu Satamakatu 11 Satamakatu 9 Luotsikatu 1 Kadunalainen pysäköintihalli Satamakatu Luotsikatu 1a Luotsikatu Luotsikatu 1 14.12 Kiint y Luotsikatu

Lisätiedot

Nettihuutokauppa osoitteessa www.huutokaupat.com ajalla 6.6-28.6.2016

Nettihuutokauppa osoitteessa www.huutokaupat.com ajalla 6.6-28.6.2016 ETELÄ-KARJALAN MYYNTIESITE ULOSOTTOVIRASTO PL 40, Pormestarinkatu 1 A, 2. krs 53100 LAPPEENRANTA 06.06.2016 Puhelin 029 562 4440, Telekopio 029 562 4460 Sähköposti etela-karjala.uo@oikeus.fi ISO OMAKOTITALO

Lisätiedot

Vanhojen kerrostalojen hissittäminen

Vanhojen kerrostalojen hissittäminen Vanhojen kerrostalojen hissittäminen KONE Hissit Oy Anna Tiri Jarmo Tikkinen Oulu 27.11.2013 Esimerkkejä jälkiasennushissien ratkaisuista Hissi osana kiinteistöä Sijoitusvaihtoehtoja Hissi portaiden keskelle

Lisätiedot

KATAJAN KOULU YLIVIESKA

KATAJAN KOULU YLIVIESKA 1 KATAJAN KOULU YLIVIESKA LAAJENNUS/PERUSKORJAUS HUONESELOSTE 31.3.2016 Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy ARK 179-122 2 Tila: L101, L201, L301 Porrashuone - mattosyvennys 20 mm, koko n. 3500x2900 mm,

Lisätiedot

Kempeleentie 7 B, 9o400 Oulu Puhelinpäivystys (08) / ma-su

Kempeleentie 7 B, 9o400 Oulu Puhelinpäivystys (08) / ma-su 14.06.16 1 Tietoja kiinteistöstä Osoite: Kornetinkuja 8, 90630 Oulu Kaupunki: Oulu Kaupungin osa: Hönttämäki Kiinteistötunnus: 564-90-20-4 Talotyyppi: Omakotitalo omalla tontilla Huoneet: 4-5h(3-4mh+oh)+k+ruok.tila+takkah+khh+kh+s+et+tk

Lisätiedot

VANTAAN KAUPUNKI. NAVETHALIA Oraskuja 1 01370 Vantaa . 1 (20) 1920540 Ari Kuusisto 5.5.2009. Sisältö KUNTOARVIORAPORTTI 5.5.2009.

VANTAAN KAUPUNKI. NAVETHALIA Oraskuja 1 01370 Vantaa . 1 (20) 1920540 Ari Kuusisto 5.5.2009. Sisältö KUNTOARVIORAPORTTI 5.5.2009. . 1 (20) Sisältö KUNTOARVIORAPORTTI 5.5.2009 Projekti VANTAAN KAUPUNKI NAVETHALIA Oraskuja 1 01370 Vantaa Rev. Päiväys Muuttanut Hyväksynyt Muutos P:\\Kuntoarvio_.doc Aaro Kohonen Oy www.aarokohonen.com

Lisätiedot

Kirkkopuiston seurakuntakoti

Kirkkopuiston seurakuntakoti Kirkkopuiston seurakuntakoti 10.6.2015 Kirkkopuiston seurakuntakoti sijaitsee Keskuskirkon läheisyydessä kaupungin keskustassa, katuosoite: Hämeenkatu 5, postiosoite: Kirkkopolku 2 a. Rakennus valmistui

Lisätiedot

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Anturan päällä Laatan päällä

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Anturan päällä Laatan päällä PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 20.08.15 9935 Kinnunen Vesa 050-9186695 TILAAJA Euran kunta Sorkkistentie 10 27510 Eura markus.rantanen@eura.fi TYÖKOHDE As Oy Kotivainio Kotivainiontie 3 as

Lisätiedot

TA.fi. TA-Asumisoikeus Oy ERVASTINTIE 2 02780 ESPOO

TA.fi. TA-Asumisoikeus Oy ERVASTINTIE 2 02780 ESPOO TA.fi TA-Asumisoikeus Oy ERVASTINTIE 2 02780 ESPOO ASEMAPIIRROS ERVASTINTIE 2 NÄKYMÄ VANTAANLAAKSONTIELLE KATUSIVU NÄKYMÄ SISÄPIHALLE HUONEISTOLUETTELO HUONEISTO TYYPPI PINTA-ALA m² A-TALO A1 4H+K+S 90,50

Lisätiedot

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ 01.08.16 1 TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ Osoite: Kaupunki/Kunta: Kaupungin/Kunnanosa: Talotyyppi: Huoneet: Muut tilat: Oulunseläntie 7, 90580 Oulu Oulu Taskila Pinta-ala: n. 140 m² Kokonaisala: 162 m² Rakennusoikeus:

Lisätiedot

UUSI OMAKOTITALO KARHUNMÄKEEN Talviunentie 19, 80230 Joensuu

UUSI OMAKOTITALO KARHUNMÄKEEN Talviunentie 19, 80230 Joensuu UUSI OMAKOTITALO KARHUNMÄKEEN Talviunentie 19, 80230 Joensuu OMALLA 1176m2 TONTILLA, päättyvällä kadulla, moderni nykyaikainen omakotitalo. Huonejakauma velaton kokonaishinta 4h+k+khh+s 100m2, +autokatos+varasto,

Lisätiedot

As. oy Kirkkonummen Lorulinna Tarutie 5 02400 Kirkkonummi

As. oy Kirkkonummen Lorulinna Tarutie 5 02400 Kirkkonummi As. oy Kirkkonummen Lorulinna Tarutie 5 24 Kirkkonummi 17 18 19 7 A 14 A 2 21 18.8.211 31 32 33 34 35 OLEKELU B K J JÄTE- AEMA TOTU 15 16 36 37 18 A 38 14 13 12 11 1 9 8 39 4 2 41 6 7 1 42 IV TONTIN RAJA

Lisätiedot

ASUNTO OY MARS RAKENNUSHISTORIASELVITYS 25.4.2013

ASUNTO OY MARS RAKENNUSHISTORIASELVITYS 25.4.2013 Asunto Oy Mars Pieni Roobertinkatu 8 / Korkeavuorenkatu 27 00130 Helsinki Kaupunginosa 3 / Kortteli 58 / Tontti 17 ASUNTO OY MARS RAKENNUSHISTORIASELVITYS 25.4.2013 1 KOHDE 1.1 Yleistä Asunto Oy Mars sijaitsee

Lisätiedot

Näytesivut. Vastuunjakotaulukko selityksineen. 28 Kopiointi kielletty. 1 Rakenteet

Näytesivut. Vastuunjakotaulukko selityksineen. 28 Kopiointi kielletty. 1 Rakenteet II Vastuunjakotaulukko selityksineen 1 Rakenteet Asunto-osakeyhtiölain mukaan yhtiö vastaa rakenteiden ja eristeiden kunnossapidosta. Yhtiö vastaa myös huoneiston sisäosien ja pinnoitemateriaalien korjaamisesta,

Lisätiedot

KOSTEUSKARTOITUS JUHA SYRJÄMÄKI RAPORTTI KUNTO-/KOSTEUSKARTOITUS MYYNTIÄ VARTEN HIRVIJOENTIE 158, KAUHAVA

KOSTEUSKARTOITUS JUHA SYRJÄMÄKI RAPORTTI KUNTO-/KOSTEUSKARTOITUS MYYNTIÄ VARTEN HIRVIJOENTIE 158, KAUHAVA RAPORTTI 11712 KUNTO-/KOSTEUSKARTOITUS MYYNTIÄ VARTEN 11.5.2016 HIRVIJOENTIE 158, KAUHAVA RAPORTTI 11712 1/10 Työn tilaaja: Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan ulosottovirasto Läsnä: rakennuksen omistaja, ulosottoviraston

Lisätiedot

Permanto 2 Helsinki, Vuosaari

Permanto 2 Helsinki, Vuosaari ermanto 2 Helsinki, Vuosaari HUONEITOUETTEO AUNTO TYYI M² A1 4H++ 92,5 A2 3H++ 78,5 A3 4H++ 92,0 B4 4H++ 92,5 B5 3H++ 78,5 B6 3H++ 78,5 B7 4H++ 92,0 C8 4H++ 92,5 C9 3H++ 78,5 C10 3H++ 78,5 C11 4H++ 92,0

Lisätiedot

Kempeleentie 7 B, 9o400 Oulu Puhelinpäivystys (08) / ma-su

Kempeleentie 7 B, 9o400 Oulu Puhelinpäivystys (08) / ma-su 22.09.15 1 Tietoja kiinteistöstä Osoite: Kaupunki/Kunta: Kaupungin/Kunnanosa: Kiskotie 22 B, 90150 Oulu Oulu Nokela, Etu-Nokela Kiinteistötunnus: 564-14-34-2 Talotyyppi: Huoneet: Muut tilat: Pinta-ala:

Lisätiedot

ILMOITUS HUONEISTON MUUTOS- TAI KUNNOSSAPITOTYÖSTÄ

ILMOITUS HUONEISTON MUUTOS- TAI KUNNOSSAPITOTYÖSTÄ ILMOITUS HUONEISTON MUUTOS- TAI KUNNOSSAPITOTYÖSTÄ Yleisiä ohjeita Asunto-osakeyhtiölain (1599/09) 4 luvun mukaan osakkeenomistajan on pidettävä kunnossa osakehuoneistonsa sisäosat. Osakkeenomistajan on

Lisätiedot

Ennakkomarkkinoinnissa Ounaswillan yhdeksän tyylikästä rivitaloasuntoa. Asunnot valmistuvat heinäkuussa 2O17. lapinlaatukodit.fi ROVANIEMEN OUNASWILLA

Ennakkomarkkinoinnissa Ounaswillan yhdeksän tyylikästä rivitaloasuntoa. Asunnot valmistuvat heinäkuussa 2O17. lapinlaatukodit.fi ROVANIEMEN OUNASWILLA AUNTO-OAYTIÖ ROVANIMN OUNAWILLA, 962OO Rovaniemi nnakkomarkkinoinnissa Ounaswillan yhdeksän tyylikästä rivitaloasuntoa. Asunnot valmistuvat heinäkuussa 2O17. Rauhallisella alueella lähellä keskustaa sijaitsevien

Lisätiedot

ASUNTO OY VIITASAAREN LOISTO RANTATIE 7 VIITASAARI

ASUNTO OY VIITASAAREN LOISTO RANTATIE 7 VIITASAARI ASUNTO OY VIITASAAREN LOISTO RANTATIE 7 VIITASAARI HANKETIEDOT As Oy Viitasaaren Loisto rakennetaan loistavalle paikalle Keitele järven rantaan, omarantaiselle tontille, aivan Viitasaaren ydinkeskustaan,

Lisätiedot

PERHEPALVELUJEN ALUEEN KIINTEISTÖT

PERHEPALVELUJEN ALUEEN KIINTEISTÖT Sotkamon kunta / sivistyspalvelut LIITE 2 PL 42 88601 SOTKAMO Palvelun sisältö ja taajuus1.1.2013 PERHEPALVELUJEN ALUEEN KIINTEISTÖT PÄIVÄTOIMINTA LEIVOLA (382,9m²) Käytävä (102, 104, 109) 5 x viikko Likaantuneet

Lisätiedot

Asunto Oy Vaasan Punostie 5

Asunto Oy Vaasan Punostie 5 Asunto Oy Vaasan Punostie 5 PUROLA, Punostie 5 Vaasa BOBÄCK, Snoddvägen 5 Vasa TAITEILIJAN NÄKEMYS KUVA VIITTEELLINEN Arvioitu valmistuminen: kevät 2015. Uppskattad färdigställning: våren 2015. Myllykatu

Lisätiedot

RAKENNUSTAPASELOSTE. Asunto Oy Nokian Virranvartija. Viholankatu 10, Nokia. Asunto Oy Nokian Virran vartija. VRP Länsi-Suomi Oy, Y

RAKENNUSTAPASELOSTE. Asunto Oy Nokian Virranvartija. Viholankatu 10, Nokia. Asunto Oy Nokian Virran vartija. VRP Länsi-Suomi Oy, Y RAKENNUSTAPASELOSTE Kohde Osoite Kaupungin osa Kortteli/Tontti Asunto Oy Nokian Virranvartija Viholankatu 10, 37120 Nokia Vihola Kortteli 14 / tontti 5, Vaihtoehtoinen vuokratontti, lunastusmahdollisuus.

Lisätiedot

Cygnaeuksen koulu Maariankatu 7, 20100 TURKU

Cygnaeuksen koulu Maariankatu 7, 20100 TURKU Cygnaeuksen koulu, 20100 TURKU SISÄILMASTO- JA KOSTEUSTEKNINEN KUNTOTUTKIMUS JATKOTUTKIMUSSUUNNITELMA 15.3.2010 Raksystems-Antcimex Oy Vähäheikkiläntie 56 B FI-20810 TURKU p. 0207 495 500 20100 TURKU 2

Lisätiedot

Palvelutalon kuntotutkimus ja ehdotus korjausmenetelmistä. Tuukka Korhonen Polygon Finland Oy

Palvelutalon kuntotutkimus ja ehdotus korjausmenetelmistä. Tuukka Korhonen Polygon Finland Oy Palvelutalon kuntotutkimus ja ehdotus korjausmenetelmistä Tuukka Korhonen Polygon Finland Oy Kohteen yleiskuvaus Tutkimuskohteena oli vuonna 1988 rakennetut kehitysvammaisille tarkoitetut palvelutalot

Lisätiedot

Omakotitalo 4h+k+s+ph+3xwc+aputilat... noin 155 / 218 m²

Omakotitalo 4h+k+s+ph+3xwc+aputilat... noin 155 / 218 m² MYYNTIESITE v.165 1 Asuntokauppa J. Valtonen LKV Kalliomaankatu 18, 15150 Lahti 0400 715 668, jsvaltonen@gmail.com www.vaihtoasunnot.com Lahden kaupungin Jalkarannan kaupunginosassa sijaitsevat rekisteritontit

Lisätiedot

ASUNTO OY KIEVARINPUISTO TUUSULA ALUSTAVA RAKENNUSTAPASELOSTUS 18.03.2015

ASUNTO OY KIEVARINPUISTO TUUSULA ALUSTAVA RAKENNUSTAPASELOSTUS 18.03.2015 ASUNTO OY KIEVARINPUISTO TUUSULA ALUSTAVA RAKENNUSTAPASELOSTUS 18.03.2015 Rakennustapaselostuksen päiväyksen jälkeen siihen mahdollisesti tulevat muutokset, lisäykset ja täsmennykset merkitään viimeiselle

Lisätiedot

Poikkileikkaus, A. Poikkileikkaus, C. Poikkileikkaus, D. Pituusleikkaus, B

Poikkileikkaus, A. Poikkileikkaus, C. Poikkileikkaus, D. Pituusleikkaus, B 0000 40 9720 40 6000 352 352 5289 5654 90 4802 90 4653 20x490 koriste tuuletettu tila >50 mm 40x30 20x250 oloh yläosa 4.0 m² 9x2 2388 20 6788 ula 36.0 m² Vaatehuone 7.0 m² 9x2 3200 (+83.75) 9x2 W.5 m²

Lisätiedot

Kivikonkaari 40 Helsinki, Etelä-Kivikko

Kivikonkaari 40 Helsinki, Etelä-Kivikko Kivikonkaari 40 Helsinki, Etelä-Kivikko TA-Asumisoikeus Oy / Kivikonkaari 40 HUONEISTOLUETTELO, TALO 1 15.08.2014 n:o tyyppi m 2 kerros P=parveke PI=piha T=terassi A1 3H+K 79,5 2 P A2 2H+KT 66,0 2 P

Lisätiedot

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ 24.05.16 1 TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ Osoite: Kaupunki/Kunta: Kaupungin/Kunnanosa: Lahotie 4, 90800 Oulu Oulu Pateniemi Kiinteistötunnus: 564-76-23-6 Talotyyppi: Huoneet: Muut tilat: Pinta-ala: 131 m² Kokonaisala:

Lisätiedot

Kortepohja, Jyväskylä. TA-Asumisoikeus Oy

Kortepohja, Jyväskylä. TA-Asumisoikeus Oy Kortepohja, Jyväskylä TA-Asumisoikeus Oy SIJAINTIKARTTA OpenStreetMapin tekijät, CC-BY-SA P Schindler 3300 675 kg Schindler 3300 675 kg P Schindler 3300 675 kg Schindler 3300 675 kg Schindler 3300 675

Lisätiedot

Asunto Oy Munkkiniemen Kone, Helsinki Park House Town House RAKENNUSTAPASELOSTUS 23.3.2016 ENNAKKOMARKKINOINTI

Asunto Oy Munkkiniemen Kone, Helsinki Park House Town House RAKENNUSTAPASELOSTUS 23.3.2016 ENNAKKOMARKKINOINTI Asunto Oy Munkkiniemen Kone, Helsinki Park House Town House RAKENNUSTAPASELOSTUS 23.3.2016 ENNAKKOMARKKINOINTI ASUNTO OY MUNKKINIEMEN KONE, HELSINKI Rakennustapaselostuksessa on esitetty yhtiön ja rakennusten

Lisätiedot

PUUKERROSTALO - PALOMÄÄRÄYKSET - - Suojaverhoukset, pintaluokat, palokatkot. Tero Lahtela

PUUKERROSTALO - PALOMÄÄRÄYKSET - - Suojaverhoukset, pintaluokat, palokatkot. Tero Lahtela PUUKERROSTALO - PALOMÄÄRÄYKSET - - Suojaverhoukset, pintaluokat, palokatkot Tero Lahtela SPRINKLAUS SFS-5980 standardin 2-luokan sprinkleri Vähimmäisvaatimus 3 4 krs. P2-paloluokan asuinrakennukselle SFS-EN

Lisätiedot

As Oy KuOpiOn savolanhovi

As Oy KuOpiOn savolanhovi As Oy Kuopion Savolanhovi NTIE LA H A N O SA VO O V SA LA NPELL ON KUJ A SA VO LA NNIEMENTIE As Oy Kuopion Savolanhovi Asunto Oy Kuopion Savolanhovi rakennetaan lapsiperheiden suosimalle ja rauhalliselle

Lisätiedot

ASUNTO OY SIPOON PÄHKINÄLEHTO Graniittitie 13 C, 01150 Sipoo

ASUNTO OY SIPOON PÄHKINÄLEHTO Graniittitie 13 C, 01150 Sipoo AUNTO OY IPOON PÄHKINÄLEHTO Graniittitie 13 C, 01150 ipoo AUNTO OY IPOON PÄHKINÄLEHTO GRANIITTITIE 13 C, 01150 IPOO Arvioitu valmistuminen maaliskuu 2016 Muuta ihanaan öderkullaan! Asunto Oy ipoon Pähkinälehto

Lisätiedot

Oleskelupiha etelä-länsisuuntaan / parveke sisäpihan puolella Komerot, vaatehuone ja huoneistokohtainen varasto

Oleskelupiha etelä-länsisuuntaan / parveke sisäpihan puolella Komerot, vaatehuone ja huoneistokohtainen varasto 2.11.16 1 TIETOJA HUONEISTOSTA Osoite: Kaupunki/Kunta: Kaupungin/Kunnanosa: Talotyyppi: Huoneet: Lisätietoja huoneluvusta: Huoneluku yhtiöjärjestyksessä: Osakkeet: Tilustie 4 C 1, 90650 Oulu Oulu Ala-Haapalehto

Lisätiedot

ULKOSEINÄRAKENTEIDEN MERKKIAINEKOKEET , TILA 021

ULKOSEINÄRAKENTEIDEN MERKKIAINEKOKEET , TILA 021 ULKOSEINÄRAKENTEIDEN MERKKIAINEKOKEET 3.7.0, TILA 0 0- Pa 0,5 Pa 3 MERKKIAINE ULKOSEINÄN TIILIKERROKSEN TAAKSE 5 5 REIÄT TIILIMUURAUKSESSA SÄHKÖPANEELIN KANNAKERUUVIT 3 VESIPUTKEN KANNAKERUUVIT LÄMPÖPATTERIN

Lisätiedot

ERÄMÖKIN PURKU- JA SIIRTO-OHJEET

ERÄMÖKIN PURKU- JA SIIRTO-OHJEET LÄPSYÖSTIN ERÄKÄVIJÄT RY ERÄMÖKIN PURKU Hallitus 1/2 ERÄMÖKIN PURKU- JA SIIRTO-OHJEET Rakennukset 1. Tontti 2. Päärakennus 3. Liiteri Vuokrattu n. 0,5 ha:n määräala kiinteistöstä; Rajasuo Rno 1:14 Kangasniemen

Lisätiedot

TARMO-RAKENNE OY ENNAKKOMARKKINOINTI ESITE, MUUTOKSET MAHDOLLISIA. Kun etsit laadukasta kotia, ota yhteyttä!

TARMO-RAKENNE OY ENNAKKOMARKKINOINTI ESITE, MUUTOKSET MAHDOLLISIA. Kun etsit laadukasta kotia, ota yhteyttä! Sinun kosi, on juuri sinun perheellesi tehty! TARMO-RAKENNE OY Asuntorakentaja vuodesta 1975 ENNAKKOMARKKINOINTI ESITE, MUUTOKSET MAHDOLLISIA. As Oy Oulun Kiulukangas Rivitaloyhtiö Kiulukangas, Oulu Kun

Lisätiedot

Villa-mallit hinnasto

Villa-mallit hinnasto Villa-mallit hinnasto Mammuttipaketti Malli Villa-64 43 000 Villa-70 48 540 Villa-63 39 940 Villa-86 53 870 Villa-80 65 850 Villa-76 53 100 Villa-81 56 800 Villa-79 55 910 Villa-88 67 840 Villa-130 71

Lisätiedot

Lahden kaupungin Paavolan kaupunginosan korttelissa 401 sijaitsevan tontin nro 22:n vuokraoikeus sekä sillä olevat rakennukset

Lahden kaupungin Paavolan kaupunginosan korttelissa 401 sijaitsevan tontin nro 22:n vuokraoikeus sekä sillä olevat rakennukset MYYNTIESITE v.181 Asuntokauppa J. Valtonen LKV Kalliomaankatu 18, 15150 Lahti 0400 715 668, jsvaltonen@gmail.com www.vaihtoasunnot.com Lahden kaupungin Paavolan kaupunginosan korttelissa 401 sijaitsevan

Lisätiedot

RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TEOLLISUUS ALUEEN HUOLTOHALLIKIINTEISTÖ SAHATEOLLISUUSTIE JUUKA

RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TEOLLISUUS ALUEEN HUOLTOHALLIKIINTEISTÖ SAHATEOLLISUUSTIE JUUKA RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TEOLLISUUS ALUEEN HUOLTOHALLIKIINTEISTÖ SAHATEOLLISUUSTIE 3 83900 JUUKA 14.02.2011 Sisällys Esipuhe...3 1 Yleistä kiinteistöstä...3 2 Asiakirjat...3 3 Rakenteiden ja järjestelmien

Lisätiedot

HENTTAAN HELMIRINNE Maakirjantie 14, Espoo

HENTTAAN HELMIRINNE Maakirjantie 14, Espoo RAKENNUSTAPASELOSTUS HENTTAAN HELMIRINNE Maakirjantie 14, 02250 Espoo PERUSTUKSET Toteutus teräsbetonianturoilla erillisen rakennesuunnitelman mukaan. ALAPOHJAT Maanvarainen betonilaatta tai kantava ontelolaatasto

Lisätiedot

Puh INTERNET SÄHKÖPOSTI:

Puh INTERNET SÄHKÖPOSTI: Kaiterantie 5 A4 FIN 93600 Kuusamo Puh 0400 780689 INTERNET SÄHKÖPOSTI: kalevi.huuskonen@europinta.fi 1 YLEISTÄ 01.1 ESITIEDOT RAKENNUSKOHTEESTA 01.11 KOHDE Kohde tulee Kuusamon keskustan alueelle, Kitkantien

Lisätiedot

LIITE 1 DOKUMENTOINTI RAKENTEET. Yleistä

LIITE 1 DOKUMENTOINTI RAKENTEET. Yleistä 1 DOKUMENTOINTI LIITE 1 RAKENTEET Yleistä Rakenteet arvioitiin silmämääräisesti 19.3.2009. Asiantuntija-apuna arvioinnissa olivat mukana Pälkäneen kunnan rakennusmestari Asko Valkama ja Pirkanmaan maakuntamuseon

Lisätiedot

Rakennustapaseloste 3H+K Kyyhkyrinne 5

Rakennustapaseloste 3H+K Kyyhkyrinne 5 Rakennustapaseloste 3H+K Kyyhkyrinne 5 Olohuone lattia laminaatti kattorasiat lampuille + led valaistus Makuuhuoneet + Vaatehuone lattia laminaatti kattorasia lampulle Kodinhoitohuone sisäkatto valkolakattu

Lisätiedot

Asunto Oy Hyvinkään Martinhovi. Moderni koti Hyvinkäällä

Asunto Oy Hyvinkään Martinhovi. Moderni koti Hyvinkäällä Moderni koti Hyvinkäällä Talo A Kortetie Jäte Martinlähteenpuisto 1 ap Jäte Talo B Oleskelu- ja leikkialueet Autokatos 1 7 ap Autokatos 2 9 ap Hyvinkäällä on ihanteellinen logistinen sijainti ja erinomaiset

Lisätiedot

KUSTANNUSSELVITYS. LOVISA SSC Loviisa ruotsinkielinen koulukeskus LOVIISA

KUSTANNUSSELVITYS. LOVISA SSC Loviisa ruotsinkielinen koulukeskus LOVIISA KUSTANNUSSELVITYS LOVISA SSC Loviisa ruotsinkielinen koulukeskus LOVIISA 28.11.2016 Sisällysluettelo Sisällysluettelo 2 Dokumentin tiedot 2 Hankekuvaus 3 Lähtökohdat 3 Laskentaperusteet 4 Erillishinnat

Lisätiedot

YIT Liiketilat Materiaalit Asunto Oy Vantaan Karneoli 12.1.2016

YIT Liiketilat Materiaalit Asunto Oy Vantaan Karneoli 12.1.2016 YIT Liiketilat Materiaalit Asunto Oy Vantaan Karneoli 12.1.2016 Asunto Oy Vantaan Karneoli Tuulikaappi Lattialaatta (Laattapiste) PPA Lune Skathi Keraaminen laatta 29,7 x 59,7 Sauma Kiilto 44, tummanharmaa

Lisätiedot

TIIVESTELMÄ HAVAITUISTA ONGELMISTA

TIIVESTELMÄ HAVAITUISTA ONGELMISTA PAIJULAN KOULU Paijulan koulu Nousiaisten kunnassa. Alun perin rakennettu noin 1920 ja laajennus tehty 1970. Rakennuksen kerrosala on noin 528 m² ja huoneistoala noin 470 m². Rakennuksen arvioitu tilavuus

Lisätiedot

HUONEKORTIT RAKENNUSKOHDE: ISOKYRÖN PALVELUKESKUS JA TERVEYSKESKUS PYSÄKKITIE ISOKYRÖ LAAJENNUS JA MUUTOS TK _

HUONEKORTIT RAKENNUSKOHDE: ISOKYRÖN PALVELUKESKUS JA TERVEYSKESKUS PYSÄKKITIE ISOKYRÖ LAAJENNUS JA MUUTOS TK _ HUONEKORTIT RAKENNUSKOHDE: RAKENNUSTOIMENPIDE: RAKENNUSOSA: PROJEKTI: PÄIVÄYS: ISOKYRÖN PALVELUKESKUS JA TERVEYSKESKUS PYSÄKKITIE 54 61500 ISOKYRÖ LAAJENNUS JA MUUTOS TK 69-1107-101_003 10.8.2016 MUUTOS

Lisätiedot

POHTO JOHTAMISLABORATORIO VELLAMOTIE 2, 90150 OULU

POHTO JOHTAMISLABORATORIO VELLAMOTIE 2, 90150 OULU VELLAMOTIE 2, 90150 OULU HUONESELOSTE, täydennetty SISUSTUSARKKITTITOIMISTO P. 010 617 4600 email; toimisto@sisarkervasti.com = KOKONAISHINTAURAKKA, JOHON SISÄLTYVÄT SÄHKÖURAKKA (SU) JA LVI-URAKKA (LVIU)

Lisätiedot

Asunto Oy Kirkkonummen Vaski

Asunto Oy Kirkkonummen Vaski Asunto Oy Kirkkonummen Vaski ASUNTOJEN VUOKRAUS JA TIEDUSTELUT REALIA ASUNTOVUOKRAUS Valimotie 17 19, 00380 Helsinki Minna Pääkkönen puh. 010 228 6375, minna.paakkonen@realia.fi, pks.management@realia.fi

Lisätiedot

Puu pintamateriaalina_talo

Puu pintamateriaalina_talo 1.0 YLEISTÄ Tässä teknisessä tiedotteessa esitetään missä rakenteissa ja millä ehdoilla D-s2, d2- ja D FL -s1-luokan tuotetta (puu) sekä B-s1, d0- ja B-s2, d0-luokan tuotetta (palosuojattu puu) voidaan

Lisätiedot

Tietoja kiinteistöstä

Tietoja kiinteistöstä 14.03.16 1 Tietoja kiinteistöstä Osoite: Kaupunki: Kaupungin osa: Keihäänkärjentie 11, 90410 Oulu Oulu Kaakkurinkangas Kiinteistötunnus: 564-27-33-4 Talotyyppi: Huoneet: Muut tilat: Pinta-ala: Omakotitalo

Lisätiedot

ARKKITEHTIMALLIN TIETOSISÄLTÖ JA OHJEET

ARKKITEHTIMALLIN TIETOSISÄLTÖ JA OHJEET ARKKITEHTIMALLIN TIETOSISÄLTÖ JA OHJEET Tietomallin ja muiden suunnitteludokumenttien tietosisältöjen tulee vastata toisiaan. Mallinnuksessa noudatetaan Yleisiä tietomallivaatimuksia 202. Sisältö on määritelty

Lisätiedot

Hakaniemen Kauppahalli

Hakaniemen Kauppahalli Tilakeskus Hakaniemen Kauppahalli Peruskorjaus Hankenumero 8086089 Tilakeskus Helsingin kaupungin tukkutori Sijainti 2 Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero 8086089 Osoite, 00530 Helsinki Sijainti Kaupunginosa

Lisätiedot

ASUNTO OY VANTAAN JASPINKUJA Jaspiskuja 10, 01700 Vantaa

ASUNTO OY VANTAAN JASPINKUJA Jaspiskuja 10, 01700 Vantaa AUNTO OY VANTAAN JAPINKUJA Jaspiuja 10, 01700 Vantaa AUNTO OY VANTAAN JAPINKUJA JAPIKUJA 10, 01700 VANTAA Arvioitu valmistuminen 9/2015 Vantaan Jaspinkuja on Vantaan Kivistön uudelle asuinalueelle valmistuva,

Lisätiedot

TERVETULOA LIETOON LIETO - KASVAVA KUNTA LÄHELLÄ TURKUA

TERVETULOA LIETOON LIETO - KASVAVA KUNTA LÄHELLÄ TURKUA As Oy Liedon Ruutu TERVETULOA LIETOON Upea Asunto Oy Liedon Ruutu koostuu keskeiselle paikalle, aivan ydinkeskustan tuntumaan rakennettavasta kerrostalosta jossa on tarjolla 33 huoneistoa. Suunnittelun

Lisätiedot

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ 23.08.16 1 TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ Osoite: Kaupunki/Kunta: Kaupungin/Kunnanosa: Talotyyppi: Huoneet: Muut tilat: Tiedonkaari 15 A, 90570 Oulu Oulu Syynimaa Pinta-ala: n. 145 m² Kokonaisala: n.170 m² Rakennusoikeus:

Lisätiedot

UUSI OMAKOTITALO KARHUNMÄESSÄ Ursuskuja 5, Joensuu

UUSI OMAKOTITALO KARHUNMÄESSÄ Ursuskuja 5, Joensuu UUSI OMAKOTITALO KARHUNMÄESSÄ Ursuskuja 5, 80230 Joensuu Moderni nykyaikainen omakotitalo, päättyvällä kadulla 1120m2 vuokratontilla. Huonejakauma velaton kokonaishinta 4h+k+khh+s 100m2, +autokatos+varasto,

Lisätiedot

Botby grundskola, peruskorjaus ja laajennus, tarjouspyynnöstä tehdyt kysymykset ja vastaukset

Botby grundskola, peruskorjaus ja laajennus, tarjouspyynnöstä tehdyt kysymykset ja vastaukset 6.5.2016 Sivu 1 / 7 Botby grundskola, peruskorjaus ja laajennus, tarjouspyynnöstä tehdyt kysymykset ja vastaukset Yksikköhintaluettelo (rakennusurakka) 1. Kysymys: Sivu 2. Xypac lisäainekäsittely esim.

Lisätiedot

Sisävaiheen kirvestyöt Välioviasennus

Sisävaiheen kirvestyöt Välioviasennus Sisävaiheen kirvestyöt Välioviasennus Topparilaudat Asennetaan topparilaudat oven aukeamispuolelle oviaukon pieliin. Mikäli lattian päällyste halutaan tehdä myöhemmin yhtenäiseksi oven kohdalla, asennetaan

Lisätiedot

ASUNTO OY HELSINGIN KANERVAVINKKELI Kanervavinkkeli 3, 00730 Helsinki

ASUNTO OY HELSINGIN KANERVAVINKKELI Kanervavinkkeli 3, 00730 Helsinki ASUNTO OY HELSINGIN KANERVAVINKKELI Kanervavinkkeli 3, 00730 Helsinki ASUNTO OY HELSINGIN KANERVAVINKKELI KANERVAVINKKELI 3, 00730 HELSINKI Arvioitu valmistuminen 9/2015 Asunto Oy Helsingin Kanervavinkkeli

Lisätiedot

Asunto Oy Iisalmen Asemanhelmi. Uusi ja nykyaikainen koti perinteikkäällä alueella.

Asunto Oy Iisalmen Asemanhelmi. Uusi ja nykyaikainen koti perinteikkäällä alueella. Uusi ja nykyaikainen koti perinteikkäällä alueella. Joukolankatu ohjolankatu äiviönkatu Iisalmen Asemanhelmi Asemakatu Malminkatu avonkatu ilpijärvi ÄIVIÖNATU Aseman tienoo uudistuu! JÄTE JOINEN UITORAITTI

Lisätiedot

Puu pintamateriaalina_halli

Puu pintamateriaalina_halli 1.0 YLEISTÄ Tässä teknisessä tiedotteessa esitetään missä rakenteissa ja millä ehdoilla - ja D FL -s1-luokan tuotetta (puu) sekä B-s1, d0- ja C-s2, d1-luokan tuotetta (palosuojattu puu) voidaan käyttää

Lisätiedot