Näsilinnan peruskorjaus ja restaurointi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Näsilinnan peruskorjaus ja restaurointi"

Transkriptio

1 H Arkkitehtitoimisto Seija Hirvikallio Hallituskatu 25 C TAMPERE p y-tunnus Näsilinnan peruskorjaus ja restaurointi HUONESELITYS

2 Rakennuksen historiaa Näsilinnan rakennutti v Finlaysonin johtajaperheen poika Peter Nottbeck omaksi asuinpalatsikseen. Rakennuksen suunnitteli arkkitehti August Wrede ja sitä on kuvailtu tyylillisesti uusbarokkirakennukseksi. Rakennuksen pääkerroksen aulatilassa ja pääsalissa on kipsistä tehtyjä reliefimäisiä kukkakoristeita seinissä ja katoissa ja stukkomaalattuja pintoja aulan seinien alaosissa. Ruokasalissa ja herrainsalissa on ollut alunperin puukasettikatojen lisäksi puupaneeliverhoilut seinien alaosissa. Pääaulan lattia on marmoria ja pääkerroksen salien lattiat parkettia. Toisessa kerroksessa on ollut perheen makuuhuoneet. Palatsi toimi asuinrakennuksena vain pari vuotta omistajaperheen traagisten kuolematapausten vuoksi. Rakennus siirtyi perikunnalta kaupungin omistukseen 1905 ja siitä tehtiin Hämeen museo. Näsilinna on toiminut Tampereen kaupungin museotoimen varastotilana vuoteen 2007 eikä yleisöllä ole ollut pääsyä rakennukseen. Näsilinnan nimi oli Milavida vuoteen 1910 asti. Restaurointitavoitteet Rakennuksen pääkerros restauroidaan ravintolatiloiksi. Pääkerroksen tilat pyritään palauttamaan 1800-luvun lopun Nottbeckien ajan henkeen ja kiinteät sisutukset suunnitellaan tuon ajan hengen mukaisiksi. Interiöörissä pyritään tyylillisesti uusbarokki- ja uusrenessanssihenkiseen sisustukseen niin pintakäsittelyiltään, väreiltään, tapeteiltaan kuin esineistöltään. Jäljellä on joitakin alkuperäisiä uuneja, jotka säilytetään tai siirretään uuteen paikkaan rakennuksen sisällä. Saleihin tuodaan myös uusia antiikkitakkoja. Tärkeitä säilytettäviä pintoja ovat mm. pääaulan lattian ja portaikon marmoripinnat, aulan ja pääsalin kukkakipsikoristeet, pääaulan seinien alaosan stukkomaalatut pinnat, pääosin salien sisäkattojen tikkurapatut pinnat sekä puukasettikatot. Pääportaikon koristeellinen takorautainen kaide säilytetään ja se korotetaan toisen kerroksen aulatasanteella modernilla lasikaiteella. Toisen kerroksen näyttelytilat suunnitellaan vaihtuvia näyttelyitä varten ja pintakäsittelyille asetettavat vaatimukset ovat alakerran saleja vaatimattomammat. Yläkerran salien lattiat ovat maalattuja puulattioita. Seinät ja katot maalataan. Vanha savupirtti puretaan (Museotoimi purkaa). Rakennuksen kaikki tekniset järjestelmät uusitaan vastaamaan modernin ravintola/museorakennuksen vaatimuksia kuitenkin ottaen huomioon rakennuksen historialliset arvot. Painovoimainen ilmanvaihto muutetaan koneelliseksi, sähköt, vesijohdot ja lämmityspatterit uusitaan. Näsilinnaan rakennetaan uusi hissi sekä uudet wc-tilat. Museon henkilökunnalle suunnitellaan työtilat itäpäädyn kolmanteen kerrokseen, keittiötilat pysyvät entisellä paikallaan. Keittiön kalustus ja koneet uusitaan (erillinen urakka). Näsilinnan julkisivut, vanhat ikkunat ja vesikatto kunnostetaan. 2(21)

3 KELLARIKERROS 000 Holvi Vanha holvi jää ennalleen rakennuksen sokkeliosaan. Holvin kostuneet rakenteet kuivataan työmaan aikana. Holvin portaan katto/pääaulan lattiassa näkyvä osa lasia (erikoispiirustus). 001 Porras C 002 Tele 003 SPK Vanhat alapohjarakenteet puretaan. Uudet teräsbetonilaattalattiat. Katso rakennesuunnitelma AP 1. Uudet kivirakenteiset väliseinät tiloihin 002 Tele ja 003 SPK. Uudet palo-ovet em. tiloihin. Porras B rakennetaan paikalle teräsbetonirakenteisena/ ulkoseinien sisäpinnan muuraus tehdään kivirakenteisina, rappaus (RU) ja tasoitus (MU). Lattia: Porras C: keraaminen laatta 002: betonilattia, pölynsidontakäsittely 003: antistaattinen matto Seinät: Porras B tasoitetut ja maalatut O02: sisäseinät muurattu harkko, slammaus Fesconilla maalausselityksen mukaisesti 003 SPK vanhat seinät hiekkapuhalletut, uudet betonipinta, slammaus Fesconilla maalausselityksen mukaisesti, Katto: vanhat kappaholvikatot, hiekkapuhalletut, pinnat maalataan maalausselityksen mukaisesti 002 ja 003 Ks. LVIS-suunnitelmat. 004 Käytävä 005 Siivouskomero 006 Wc 007 Wc 008 Wc 009 Wc 012 Wc Vanhat alapohjarakenteet puretaan. Vanhat pesutuvan kalusteet puretaan. Uudet väliseinät ja ulkoseinien sisäpinnan muuraus tehdään kivirakenteisina, rappaus (RU) ja tasoitus (MU). : Lattiat: keraaminen laatta Seinät: keraaminen laatta /hiekkapuhallettu vanha tiilipinta tiloissa 004 ja 012 (ratkaistaan työmaavaiheessa). Katot: osittain vanhat kappaholvikatot, hiekkapuhalletut, pinnat maalataan/slammaus. Alaslasketut katot tehdään kipsilevyrakenteisina, maalataan maalausselityksen mukaisesti. 3(21)

4 : Wc-tilojen ja siivouskomeron kalusteet huonekorttien mukaisesti. 010 LJH 011 Var Vanhat kiintokalusteet ja väliseinä tilassa 010 puretaan ja laitteet puretaan. Uusi oviaukko tilaan 004. Uudet väliseinät tehdään kivirakenteisina, rapataan (RU) ja tasoitetaan (MU). Lattia: betonilattia, pölynsidontakäsittely Seinät: hiekkapuhalletut TORBO-menetelmällä, maalataan maalausselityksen mukaisesti. Katto: vanhat kappaholvikatot, hiekkapuhalletut TORBO-menetelmällä (RU), pinnat maalataan maalausselityksen mukaisesti 1. KERROS YLEISTÄ Kaikki Näsilinnan vanhat ikkunat ja entisille paikoilleen jäävät sisäovet kunnostetaan ja maalataan erillisen korjausohjeen mukaisesti. Osa sisäovista on alunperin ollut ootrattuja. Vanhat jalkalistat ja ovien vuorilaudat pyritään säilyttämään. Vanhat kynnykset säilytetään ja pintakäsitellään maalausselityksen mukaisesti. Kuluneisuuden tulee näkyä kynnyksissä. Ovikaavioissa on määritelty oviraot ja uudet kynnykset. Osa jalkalistoista joudutaan uusimaan sähköasennusten vuoksi. Sähkökaapeleille varataan asennustila vanhan säilytettävän jalkalistan taakse. Osa ovien koristeellisista vuorilaudoista/listoista on tehty rappaamalla. Kattojen alkuperäisiä kourulistoja joudutaan jättämään uusien seinärakenteiden taakse ja niiden ehjänä säilymiseen tulee kiinnittää huomiota. Valeseinien kohdalle tulevat uudet kourulistat tehdään alkuperäisen mallin mukaisesti joka kipsistä tai puusta. Purkutöistä yleensä Pääsääntöisesti kaikki vanhat muovimatto/linoleum-pinnoitteet puretaan ellei huoneselityksessä toisin mainita. Pääsalien kaikki alapohjat avataan, vanhat tammiparketit puretaan ja lämmöneristeet uusitaan. Rakenteet tehdään rakennesuunnitelman mukaisesti. Uudet tammiparketit tehdään vanhan parkettilattian mallin mukaisesti erillisen piirustuksen mukaisesti. Vanhojen kiintokalusteiden purku mainitaan huoneselityksessä erikseen. Siirrettävät ja entisille paikoilleen jäävät uunit on mainittu huoneselityksessä ja pohjapiirroksissa. Uunien purkaminen ja kokoaminen uuteen paikkaan edellyttää erillisen purkusuunnitelman tekemistä ja hyväksyttämistä käyttäjällä (Museotoimella) ja arkkitehdillä. Pääaulan ja pääsalin koristeelliset kipsikoristein koristellut seinät ja kattopinnat kunnostetaan ja vanhat liituuntuneet maalikerrokset poistetaan maalausselityksen mukaisesti, jotta koristeiden terävyys saadaan palautettua. Seinien rappauspintoja joudutaan uusimaan (RU) ks. rakennusselitys. Teknisten järjestelmien purkutyöt ks. erikoissuunnitelmat. Kaikki pinnassa olevat vanhat sähkö- yms. asennukset puretaan. Lisäksi purkutöihin 4(21)

5 kuuluvat kaikki ne purkutoimenpiteet, jotka uusien teknisten järjestelmien asentaminen edellyttää. Purkujäljet paikataan ja pintakäsitellään näkyviltä osiltaan aina ympäröivän pinnan tasoon ja tapaan. Katso erillinen purkupiirustus. 100 Tk Lattia: vanha marmorilattia, puhdistus ja pintakäsittely, kuramattosyvennys. Seinät: Vanhat pinnat värikäsiteltyjä ja lakattuja. Pintojen puhdistus ja öljyäminen maalausselityksen mukaan. Katto: kuten seinät Kuramatto ks. rakennusselitys. 101 Pääaula KATSO ERILLISET PÄÄAULAN SEINÄPROJEKTIOT. Ovilevy poistetaan ja oviaukkoa hissiaulaan 102 levennetään höyläämällä vanhoista karmeista. Periaate sovitaan työmaalla. Kellariholviin johtavan porrasaukon marmorilaatat puretaan ja vanhan holviportaan päälle tehdään lasilattia karkaistusta lasista. Ks. erillinen piirustus/rakennusselitys. Pääportaan alle lvi-suunnitelman mukaiset uudet säleiköt. Säleiköt maalataan värisuunnitelman sävyyn. Lattia: alkuperäinen marmorilattia ja portaikko puhdistetaan ja pintakäsitellään. Portaan kaiteen metalliosat maalataan ja tamminen käsijohde puhdistetaan ja öljytään. Kaiteen tuennasta sovitaan erikseen työmaalla. Seinät: Aulan seinän alaosan stukkomaalaus ennallaan, puhdistetaan. Mahdolliset paikkaukset ympäröivän pinnan tapaan ja sävyyn (erikoistyö). Seinien kipsikoristeiden ja listojen maalinpoisto ja pintakäsittely maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaan. Seinien ja katon kipsikoristeiden muotojen, maalinpoisto ja terävöinti maalausselityksen mukaan. Pintakäsittely maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaan. Graniittipilarit ennallaan. Aulan oviin sähköiset palonsulkujärjestelmät ks. ovikaaviot ja sähkösuunnitelma. Katto: Katon kipsikoristeiden ja listojen maalinpoisto ja pintakäsittely maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaan. Vanha alkuperäinen takka säilyy paikallaan. Vanhat patteriritilät jäävät ennalleen, maalaus maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaan. Uusi sähköinen ilmoitustaulu erillisen suunnitelman mukaan ks. rakennusselitys. 5(21)

6 102 Hissiaula Vanhat parvirakenteet puretaan. Uusi oviaukko hissiin puretaan. Lattia: Vanha koristeellinen mosaiikkibetonilattia kunnostetaan ja suojakäsitellään. Seinät ja katto: Maalataan maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaan, puretun uunin pohjan paikkaus erillisen ohjeen mukaan. Uusi lokerikko/naulakkokaluste erikoispiirustuksen mukaan. 103 Museokahvila Alapohjarakenteet ja vanhat eristeet puretaan rakennesuunnitelman mukaisesti. Hissin oviaukko puretaan, rakenteiden tuenta rakennesuunnitelman mukaan. Lattian ja hissikuilun seinärakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Rakennusaikainen rakenteiden tuenta rakennesuunnittelijan ohjeen mukaan. Uusi tammiparketti erikoispiirustuksen mukaan. Alaslaskettu katto kipsilevystä ilman listoja. Alkuperäiset listat jätetään mahdollisimman ehjinä alaslaskun yläpuolelle. Lattia: uusi tammiparketti, hionta ja käsittely maalausselityksen mukaan. Seinät: maalataan maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaan Katto: maalataan maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaan Palvelutiski ja tasot tehdään puusepäntyönä erikoispiirustusten mukaisesti. Koneet ja laitteet huonekortin mukaisesti. 104 Sali Lattian purkutyöt rakennesuunnitelman mukaan. Vanhaa kattokourulista jätetään alaslaskun yläpuolelle uuden valeseinän kohdalta. Valeseinän kipsilevyrakenne rakennesuunnitelman mukaisesti. Valeseinän iv-ritilät erikoissuunnitelman mukaisesti. Uusi alaskettu kipsilevykatto ilman listoja. Lattiarakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: uusi tammiparketti, pintakäsittely maalausselityksen mukaisesti Seinät: maalatut/tapiseeratut maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaan. Katto: kuten tilassa irtokalusteet käyttäjän hankinta 105 Sali Lattian purkutyöt rakennesuunnitelman mukaan. 6(21)

7 Lattiarakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Seinäpanelointi erikoispiirustuksen mukaan. Lattia: uusi tammiparketti, pintakäsittely maalausselityksen mukaisesti Seinät: uusi panelointi seinän alaosassa ovikorkeuteen asti ks. erillinen piirustus, pintakäsittely ja seinän yläosan maalaus maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaan. Katto: alkuperäinen puukatto, puhdistus ja öljyämien maalausselityksen mukaisesti. Terassin oviaukkoon raskas verho (rakennuttajan hankinta). Valkokangas ks. erillinen huonekortti/rakennusselitys. (RU) - irtokalusteet käyttäjän hankinta 106 Porras C Vanhojen kiintokalustein purku, välipohjan purkua porrassyöksyn kohdalla. Teräsbetoniporras kaiteineen ja käsijohteineen tehdään erillisen porraspiirustuksen ja rakennesuunnitelman mukaisesti. Lattia: keraaminen laatta Seinät: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti Katto vanha/osittain alaslaskettu kipsilevykatto, maalattu maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti 107 PORRAS B VANHA KEITTIÖN PORRAS - Osittain alaslaskettu katto. Lattia: vanha keraaminen laatta, porrasaskelmat vanha pinta, kaide ennallaan Seinät: tasoitetut ja maalatut ks. maalausselitys, alaosassa alkuperäinen hakkurimaalaus säilyy, paikkausta, yläosaan huoltomaalaus maalausselityksen mukaan Katto: tasoitettu ja maalattu katto Käytävä - Uudet kivirakenteiset väliseinät rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: vanha mosaiikkibetonilattia säilytetään Seinät: tasoitetut ja maalatut ks. maalausselitys ja värisuunnitelma Katto: alaslaskettu kipsilevykatto katto ks. maalausselitys ja värisuunnitelma 7(21)

8 - 109 Sk Vanhojen kiintokalustein purku. Väliseinän purkua. Uusi vesieristetty alapohjarakenne rakennesuunnitelman mukaan, uusi kivirakenteinen väliseinä Lattia: uusi keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Seinät: uusi keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Katto: alaslaskettu, tasoitettu ja maalattu katto Katso erillinen huonekortti. 110 Wc Vanhat kiintokalusteet puretaan. Vanhan väliseinän purkua. Uudet väliseinät rakennesuunnitelman mukaan. Uusi ovi. Uusi vesieristetty alapohjarakenne rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Seinät: keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Katto: alaslaskettu, tasoitettu ja maalattu katto Katso erillinen huonekortti. 111 Invawc Vanhat kiintokalusteet ja parvi puretaan. Vanha uuni jää ennalleen. Uusi vesieristetty alapohjarakenne rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Seinät: keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Katto: alaslaskettu, tasoitettu ja maalattu katto Katso erillinen huonekortti. 112 Wc Vanha väliseinä puretaan. Vanhat kiintokalusteet puretaan. Uusi kivirakenteinen väliseinä. Uusi vesieristetty alapohjarakenne rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Seinät: keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Katto: tasoitettu ja maalattu katto Katso erillinen huonekortti. 8(21)

9 113 Keittiö Vanhat kiintokalusteet puretaan. Vanha seinäkaakelointi säilytetään. Vanha oviaukko komeroon ummistetaan. Vanha lattiapinnoite puretaan. Uusi oviaukko tilaan 126 tarjoilu. Uusi vesieristetty lattiarakenne ja pinnoite ks. rakennesuunnitelma ja rakennusselitys. Lattia: Altro-Safety-turvamatto ks. rakennusselitys Seinät: keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Katto: hygieeninen, valmispintainen järjestelmäkatto, esim. Ecophon Hygien ks. rakennusselitys Katso erillinen huonekortti. 114 Eteinen Vanhan väliseinän purkua, oviaukon levennys tilaan 122. : - Lattia: Altro-Safety-turvamatto ks. rakennusselitys Seinät: tasoitetut ja maalatut ks. värisuunnitelma Katto: alaslaskettu kipsilevykatto : Pakastin ks. rakennusselitys Erilliset tilaelementit. 116 Pkh/tauko Vanha kevyet väliseinärakenteet puretaan. Vanha mattopinnoite puretaan lattiasta. Alaslaskettu katto ilman listoja. Uudet kivirakenteiset ja levyrakenteiset väliseinät rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: muovimatto Seinät: tasoitetut ja maalatut ks. värisuunnitelma ja maalausselitys Katto: tasoitettu ja maalattu ks. värisuunnitelma ja maalausselitys - irtokalusteet käyttäjän hankinta 117 Pääsali Vanha lämpöjohtokotelointi puretaan. Uusi oviaukko puretaan tilaan 121 vanhan alkuperäisen seinäsyvennyksen paikalle (näkyy katkoksena seinän kipsikoristeissa). Vanha parketti ja alapohjarakenne puretaan. 9(21)

10 Uudet alapohjarakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: Uusi tammiparketti, pinnan hionta ja pintakäsittely maalausselityksen mukaisesti. Seinät: seinien alaosien paneloinnin maalaus maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti. Seinien ja katon kipsikoristeiden muotojen, maalinpoisto ja terävöinti (entisöinti) erikoissuunnitelman mukaan. Pintakäsittely maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaan. Katto: käsittely kuten seinät. - irtokalusteet käyttäjän hankinta 118 Sali Vanha parketti ja alapohjarakenne puretaan. Uudet valeseinät tehdään rakennesuunnitelman mukaan. Uudet kattokourulistat tehdään valeseinien ja katon liittymiin vanhan mallin mukaisesti kipsistä tai puusta (RU). Uudet alapohjarakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: uusi tammiparketti, pintakäsittely maalausselityksen mukaisesti. Seinät: seinien tasoitus ja maalaus/tapiseeraus maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti. Katto: tasoitus ja maalaus maalaussuunnitelman ja värisuunnitelman mukaan. Kourulistat tehdään kipsistä valeseinälinjauksen mukaisesti. Ks. Käyttäjän hankinta 119 Sali Seinien vanhat koteloinnit puretaan. Uudet alapohjarakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: uusi tammiparketti, pintakäsittely maalausselityksen mukaisesti. Seinät: tasoitettu ja tapiseeraus maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti. Katto: alkuperäinen puukasettikatto, pintojen puhdistus ja öljyäminen maalausselityksen mukaisesti. Uusi uuni (siirretty, ei käytössä, ei savuhormia). Vanhan seinävitriinin kohtalo päätetään työmaavaiheessa. - irtokalusteet käyttäjän hankinta 120 Vh Vanhat naulakot puretaan. Uusi sähkökaappi (varaus) Lattia: alkuperäinen koristeellinen betonimosaiikkilattia puhdistetaan ja suojakäsitellään. 10(21)

11 Seinät: tasoitetaan ja maalataan maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti. Katto: tasoitetaan ja maalataan Vanha uuni jää paikalleen. Naulakot erikoispiirustuksen mukaisesti. 121 Sähkökaappi 122 Kylmiö Purkutyöt Oviaukon levennys. Ks. Rakennusselitys Erilliset tilaelementit 123 Wc Uudet väliseinärakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Alaslaskettu uusi kipsilevykatto. Uusi vesieristetty alapohjarakenne rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Seinät: keraaminen laatta, yläosa maalattu ks. värisuunnitelma Katto: alaslaskettu katto, tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaan Katso erillinen huonekortti. 124 Sh Uudet väliseinärakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Alaslaskettu uusi kipsilevykatto. Uusi vesieristetty alapohjarakenne rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Seinät: keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Katto: alaslaskettu katto, tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaan Katso erillinen huonekortti. 126 Tarjoilu Väliseinäpurkua ks. tila 112. Uusi oviaukko keittiöön ja tilaan 117. Uudet väliseinärakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: keraaminen laatta ks. värisuunnitelma Seinät: tasoitetut ja maalatut, kalustevälissä keraaminen laatta. Katto: katto, tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaan Katso erillinen huonekortti. 11(21)

12 127 Tsto Vanhat pintarakenteet puretaan. Alaslaskettu katto. Uudet kipsilevyrakenteiset väliseinät rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: muovimatto Seinät: tasoitetut ja maalatut Katto: tasoitettu ja maalattu - irtokalusteet käyttäjän hankinta 128 Käytävä Uusi oviaukko tilaan 111. Osittain alaslaskettu katto. Lattia: vanha keraaminen laatta Seinät: tasoitetut ja maalatut ks. maalausselitys Katto: tasoitettu ja maalattu katto - PÄÄPORRAS ks. 101 Pääporras ja 200 Aula 2. KERROS Purkutöistä Vanhoja lautalattioita puretaan sähköasennusten ja lämpöjohtojen asennusten vuoksi. Pääosin lattiat säilytetään ja purkupaikkaukset tehdään ympäröivän pinnan tapaan ja tasoon. 200 Aula Kahden ovaali-ikkunan muutos savunpoistoikkunoiksi ks. erikoispiirustus ja sähkösuunnitelma. Ullakon vastaisten umpinaisten ovaalisyvennysten pohjaseinät puretaan ja korvataan vanhanmallisella koristeellisella ivsäleiköillä ks. erikoispiirustus ja iv-suunnitelma. Galleriakäytävä aukon reunan koristeellinen takorautakaide jää ennalleen ja pintakäsitellään maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti. Kaiteen rinnalle tehdään lasinen korotuskaide erikoispiirustuksen mukaisesti. Lattia: alkuperäinen parkettilattia hiotaan ja pintakäsitellään maalausselityksen mukaisesti. Salien kynnyksiä joudutaan luiskaamaan lisälistoilla. Pääportaan materiaalit ennallaan; marmorinpintojen ja puukäsijohteiden puhdistus ja suojauskäsittely. 12(21)

13 Seinät: koristeellisten kipsikoristeseinien maalinpoisto, kunnostus, terävöitys ja maalaus kuten tilassa 101 Pääaula. Salien oviin asennetaan palonsulkujärjestelmät ks. ovikaaviot. Katto: koristeellisten kipsikoristeiden ja listojen terävöitys ja maalinpoisto kuten seinissä ja pääaulassa ET - Hissinkuilun, väliseinän ja hormin rakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: vanha puulattia hiotaan ja maalataan maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti. Seinät: tasoitus ja maalaus maalausselityksen mukaisesti Katto: tasoitus ja maalaus maalausselityksen mukaisesti 202 Näyttely 1 Välipohjan ja katon purkua hissin ja hormin kohdalla. Rakenteiden tuenta rakennesuunnittelijan ohjeen mukaan. Vanhan majolika-uuni jää paikalleen. Hissinkuilun ja hormin rakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Kattolistan kohtalo hissin kohdalla ratkaistaan työmaavaiheessa. Lattia: vanha puulattia hiotaan ja maalataan maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti. Seinät: tasoitus ja maalaus maalausselityksen mukaisesti Katto: tasoitus ja maalaus maalausselityksen mukaisesti Vanha uuni ennallaan. Ks. näyttelylayout (käyttäjän hankinta) 203 Näyttely 2 Välipohjan ja katon purkua valeseinän kohdalla. Valeseinänrakenne rakennesuunnitelman mukaan. Kattokourulistan siirto valeseinälle. Lattia: vanha puulattia hiotaan ja maalataan maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti. Seinät: tasoitus ja maalaus maalausselityksen mukaisesti Katto: tasoitus ja maalaus maalausselityksen mukaisesti Ks. näyttelylayout (käyttäjän hankinta) 13(21)

14 204 Näyttely 3 Lattia: vanha puulattia hiotaan ja maalataan maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti. Seinät: tasoitus ja maalaus maalausselityksen mukaisesti Katto: tasoitus ja maalaus maalausselityksen mukaisesti Ks. näyttelylayout (käyttäjän hankinta) 205 Näyttely 10 Vanhat kalusteet puretaan. Hormin ja sähkökaapin seinät levyrakenteisia. Lattia: vanha puulattia hiotaan ja maalataan maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti. Seinät: tasoitus ja maalaus maalausselityksen mukaisesti Katto: tasoitus ja maalaus maalausselityksen mukaisesti Ks. näyttelylayout (käyttäjän hankinta) 206 Näyttely 4 Vanha savupirtti puretaan (käyttäjän hankinta). Mahdollisesti vanhojen rakenteiden paikkausta erillisen ohjeen mukaan. Lattia: maalattu puulattia (vanhan puulattian kunto tarkistetaan purkutöiden jälkeen) Seinät: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti Katto: alaslaskettu kipsilevykatto, tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaisesti - näyttelylayout käyttäjän hankinta 207 Välikkö Välipohjan ja katon purkua hormirakenteen vuoksi. Uusi oviaukko tilaan 209. Uusi väliseinät rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: Vanha puulattia maalataan maalausselityksen mukaisesti. Seinät: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaisesti Katto: alaslaskettu kipsilevykatto, tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaisesti 14(21)

15 Pikapaloposti ks. lvi-suunn. 208 Wc Lattian pintamateriaalin purku. Uusi väliseinärakenne rakennesuunnitelman mukaan. Vesieristetty lattiarakenne rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: keraaminen laatta värisuunnitelman mukaan Seinät: keraaminen laatta/maalattu yläosa värisuunnitelman mukaan. Katto: tasoitettu ja maalattu katto Katso erillinen huonekortti. 209 Näyttely 5 Lattia: Vanha puulattia maalataan maalausselityksen mukaisesti. Seinät: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaisesti Katto: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaisesti Ks. näyttelylayout (käyttäjän hankinta) 210 Näyttely 6 Lattia: Vanha puulattia maalataan maalausselityksen mukaisesti. Seinät: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaisesti Katto: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaisesti Ks. näyttelylayout (käyttäjän hankinta) 211 Näyttely 7 Välipohjan ja katon purkua valeseinien kohdalla. Valeseinänrakenne rakennesuunnitelman mukaan. Kattokourulistan siirto valeseinälle. Lattia: vanha puulattia hiotaan ja maalataan maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti. Seinät: tasoitus ja maalaus maalausselityksen mukaisesti Katto: tasoitus ja maalaus maalausselityksen mukaisesti Ks. näyttelylayout (käyttäjän hankinta) 15(21)

16 212 Näyttely 8 Lattia: Vanha puulattia maalataan maalausselityksen mukaisesti. Seinät: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaisesti Katto: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaisesti Ks. näyttelylayout (käyttäjän hankinta) 213 Näyttely 9 Puretaan uusi oviaukko ullakkoportaan alla olevaan komeroon. Lattia: vanha puulattia maalataan maalausselityksen mukaisesti. Seinät: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaisesti Katto: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaisesti Ks. näyttelylayout (käyttäjän hankinta) 214 Tekn Vanha väliseinä puretaan sähkökaapin kohdalla. Uudet seinärakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Uudet sähkökaapin ovet. Lattia: muovimatto Seinät: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaisesti Katto: tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaisesti PÄÄPORRAS Katso PORRAS B Vanha porras ennallaan. Porrassyöksyn alapinta ja askelmareunojen listoitukset, maalaus maalausselityksen mukaan. Lattia: vanhat betoniaskelmat Seinät: yläosa tasoitetut ja maalatut maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti, alaosan hakkurimaalaus ennallaan Katto tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaisesti 218 Sk -seinät maalaus 16(21)

17 219 Ullakkoporras Ennallaan. 221 Sk Lattiapinnoitteen purkua. Uudet levyrakenteiset väliseinät rakennesuunnitelman mukaan. Uusi vesieristetty välipohjarakenne rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: uusi keraaminen laatta Seinät: keraaminen laatta Katto: alaslaskettu kipsilevykatto, maalattu maalausselityksen mukaisesti Katso erillinen huonekortti. 3. KERROS 300 PORRAS B Vanha kerrosten välinen porras ennallaan. - osittain alaslaskettu kipsilevykatto Lattia: Uusi keraaminen laatta ylätasanteella. Seinät: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen ja värisuunnitelman mukaisesti. Seinän alaosan hakkurimaalaus ennallaan, paikkausta. Katto: vanha katto tasoitettu ja maalattu, osittain alaslaskettu kipsilevykatto, tasoitus ja maalaus 301 Aula Kuten porras B. Vanha keittiön porras. 302 Välikkö Vanhat lattiapinnoitteet puretaan. Uusi oviaukko puretaan. Uusi ovi. Uusi alaslaskettu kipsilevykatto. Lattia: Linoleum-matto Seinät: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaan. Katto: alaslaksettu kipsilevykatto, tasoitus ja maaalaus. Pikapaloposti ks. lvi-suunnitelma 17(21)

18 303 Suihku Vanhat lattiapinnoitteet ja kiintokalusteet puretaan. Vesieristetyt lattia- ja seinärakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Uusi alaslaskettu kipsilevykatto. Lattia: keraaminen laatta värisuunnitelman mukaan. Seinät: keraaminen laatta värisuunnitelman mukaan. Katto: tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaan Erillisen huonekortin mukaan. 304 TAUKO Vanhat lattiapinnoitteet puretaan. Keittiösyvennyksen seinä puretaan. Uudet väliseinärakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Alaslaskettu kipsilevykatto. Lattia: Linoleum-matto Seinät: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaan. Katto: tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaan. - irtokalusteet käyttäjän hankinta 305 KK Vanhat lattiapinnoitteet ja kiintokalusteet puretaan. - Lattia: Linoleum-matto Seinät: tasoitettu ja maalattu seinä, kalustevälikeraaminen laatta värisuunnitelman mukaan. Katto: tasoitettu ja maalattu Erillisen huonekortin mukaan. 306 PKH/M Vanhat lattiapinnoitteet puretaan. Uudet seinärakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Uusi alaslaskettu kipsilevykatto. Lattia: matto Seinät: tasoitetut ja maalatut ks. maalausselitys Katto: tasoitettu ja maalattu ks. maalausselitys Erillisen huonekortin mukaan. 18(21)

19 307 Wc Vanhat lattiapinnoitteet puretaan. Vesieristetyt lattia- ja uudet seinärakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Uusi alaslaskettu kipsilevykatto. Lattia: keraaminen laatta värisuunnitelman mukaan. Seinät: keraaminen laatta, yläosa maalattu värisuunnitelman mukaan. Katto: tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaan Erillisen huonekortin mukaan. 308 Välikkö Vanhat lattiapinnoitteet puretaan. - Uusi alaslaskettu kipsilevykatto. Lattia: Linoleum-matto Seinät: tasoitetut ja maalatut maalausselityksen mukaan. Katto: tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaan. 309 SK/VAR Vanhat lattiapinnoitteet ja kiintokalusteet puretaan. Uusi alaslaskettu kipsilevykatto ja hormi kipsilevystä. Lattia: keraaminen laatta värisuunnitelman mukaan. Seinät: keraaminen laatta/maalattu maalausselityksen värisuunnitelman mukaan. Katto: tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaan Erillisen huonekortin mukaan. 310 Toimisto Vanhat lattiapinnoitteet ja tapetit puretaan. Tapettikerrostumista jätetään fragmentti seinään. Iv-kotelointien levyrakenteet. Lattia: Linoleum-matto, takan eteen suojapelti, messinkiä. Seinät: tasoitetut ja tapiseeratut maalausselityksen mukaan. Katto: tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaan. Vanha avotakka jää paikalleen. Pintakäsittely erikseen sovittavan periaatteen mukaisesti. Kiintokalusteet ks. erillinen huonekortti Irtokalusteet (käyttäjän hankinta) 19(21)

20 311 SÄH Uudet väliseinä ja välipohjarakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Uusi teräsovi. 312 PKH/N Vanha lattiapinnoite puretaan. Vanhat kiintokalusteet puretaan. Vesieristetyt lattia- ja uudet seinärakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Uusi alaslaskettu kipsilevykatto. Lattia: Linoleum-matto Seinät: tasoitetut ja maalatut Katto: alaslaskettu kipsilevykatto Erillisen huonekortin mukaan. 313 Wc Vanhat lattiapinnoitteet puretaan. Vesieristetyt lattia- ja uudet seinärakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: keraaminen laatta värisuunnitelman mukaan. Seinät: keraaminen laatta, yläosa maalattu värisuunnitelman mukaan. Katto: tasoitettu ja maalattu maalausselityksen mukaan Erillisen huonekortin mukaan. 314 IV-KH Vanhat väliseinät ja lattiapinnoitteet puretaan. Uudet väliseinä ja välipohjarakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Lattia: konehuoneen muovimatto Upofloor Lami ks. rakennusselitys. Seinät: tasoitetut ja maalatut Katto: vanha tasoitettu katto/akustoivat levyt 315 IV-KH Vanhat hyllyt puretaan. Vanha palopermanto puretaan ks. rakennetyypit. Vanha kaakeliuuni jää entiselle paikalleen. Uudet väliseinä- ja välipohjarakenteet rakennesuunnitelman mukaan. Koneiden tuenta teräspalkkien päälle. Lattia: konehuoneen muovimatto Upofloor Lami ks. rakennusselitys. Seinät: Ennallaan 20(21)

TUOMELAN KOULU perusparannus ja laajennus HANKESUUNNITELMA

TUOMELAN KOULU perusparannus ja laajennus HANKESUUNNITELMA 12.1.2011 Vantaan kaupungin tilakeskus Hankepalvelut, hankevalmistelu Kielotie 13, 01300 Vantaa TUOMELAN KOULU perusparannus ja laajennus HANKESUUNNITELMA 2(14) SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO...3 2. TOIMINNASTA

Lisätiedot

Nyt rakennus palautetaan alkuperäiseen asuinkäyttöön mukaillen vanhoja huonejakoja. Katutasossa tulee olemaan liiketiloja.

Nyt rakennus palautetaan alkuperäiseen asuinkäyttöön mukaillen vanhoja huonejakoja. Katutasossa tulee olemaan liiketiloja. Rakennustapaselostus 7.10.2014 Asunto Oy Helsingin Luotsinlinna Osoite: Luotsikatu 1, 00160 Helsinki Kaupunginosa: 8 Katajanokka Kortteli / tontti: 147 / 7 Kerrokset: 4 kerrosta ja ullakko, piharakennus

Lisätiedot

AS OY RAISIONTIE 11 LINJASANEERAUS POHJAKERROKSEN MUUTOS RAKENNUSSELITYS 3.5.2011

AS OY RAISIONTIE 11 LINJASANEERAUS POHJAKERROKSEN MUUTOS RAKENNUSSELITYS 3.5.2011 1 AS OY RAISIONTIE 11 LINJASANEERAUS POHJAKERROKSEN MUUTOS RAKENNUSSELITYS 3.5.2011 2 Sisällysluettelo B HANKKEEN YLEISTIEDOT 3 B 2 RAKENNUTTAJA 3 B 3 RAKENNUTTAJAKONSULTTI 3 B 4 SUUNNITTELIJAT 3 B 5 TYÖN

Lisätiedot

KUNNAN VIRASTO / TERVEYSASEMA, MYRSKYLÄ

KUNNAN VIRASTO / TERVEYSASEMA, MYRSKYLÄ KUNNAN VIRASTO / TERVEYSASEMA, MYRSKYLÄ RAKENNUSSELITYS Päiväys 14.5.2013 URAKKALASKENTAAN RAKENNUSSELITYS KUNNAN VIRASTO / TERVEYSASEMA, MYRSKYLÄ 2 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 RAKENNUSSELITYS...

Lisätiedot

AS OY VANHA RATEKO PERUSKORJAUS SAUNAOSASTO, TOIMITILAT JA PESULA RAKENNUSTAPASELOSTUS

AS OY VANHA RATEKO PERUSKORJAUS SAUNAOSASTO, TOIMITILAT JA PESULA RAKENNUSTAPASELOSTUS AS OY VANHA RATEKO PERUSKORJAUS SAUNAOSASTO, TOIMITILAT JA PESULA RAKENNUSTAPASELOSTUS VIRTUAALIMAAILMA 11.5.2011 001. RAKENNUSHANKKEEN YLEISTIEDOT... 4 02. TYÖJÄRJESTELYT JA SUOJAUKSET... 4 02.1 Työjärjestys...

Lisätiedot

YLIVIESKAN LUKIO PERUSKORJAUS RAKENNUSSELOSTUS 10.7.2014

YLIVIESKAN LUKIO PERUSKORJAUS RAKENNUSSELOSTUS 10.7.2014 YLIVIESKAN LUKIO PERUSKORJAUS RAKENNUSSELOSTUS 10.7.2014 2 Sisällysluettelo: B RAKENNUSHANKKEEN YLEISTIEDOT B1 Rakennushanke B2 Kohde B3 Rakennuttaja B4 Käyttäjän edustajat B5 Suunnittelijat, asiantuntijat

Lisätiedot

KORJAUSRAKENTAMINEN TAI VUOKRAUS

KORJAUSRAKENTAMINEN TAI VUOKRAUS HANKESUUNNITELMA 30.9.2011 Sivu 1/21 Tilaaja: Keskushallinto/Tilakeskus Yliopistonkatu 27a 20100 Turku Hanke: Polttomoottorilaboratorion siirto Kupittaalle KORJAUSRAKENTAMINEN TAI VUOKRAUS HANKESUUNNITELMA

Lisätiedot

KESKUSTAKIRJASTO TÖÖLÖNLAHDENKATU UUDISRAKENNUS

KESKUSTAKIRJASTO TÖÖLÖNLAHDENKATU UUDISRAKENNUS KESKUSTAKIRJASTO TÖÖLÖNLAHDENKATU UUDISRAKENNUS HANKESUUNNITELMAN TEKNISET LIITTEET 29.4.2010 TILAOHJELMA RAKENNUSTAPASELOSTUS LVI-SELOSTUS SÄHKÖSELOSTUS ENERGIALASKELMA HELSINGIN KAUPUNKI KIRJASTO HKR-Rakennuttaja

Lisätiedot

Lepola. Karjanhoitokoulu. Inventointi 31.8.2012. Lepola / Karjanhoitokoulu Inventointi 21.8. 2012 Arkkitehtitoimisto ark-byroo

Lepola. Karjanhoitokoulu. Inventointi 31.8.2012. Lepola / Karjanhoitokoulu Inventointi 21.8. 2012 Arkkitehtitoimisto ark-byroo Lepola Karjanhoitokoulu Inventointi 31.8.2012 Lepola / Karjanhoitokoulu Inventointi 21.8. 2012 Arkkitehtitoimisto ark-byroo 1 Tilaaja Järvenpään kaupunki, kaavoitus ja mittaus Ohjausryhmä Ilkka Holmila,

Lisätiedot

VILLA GAHMBERGA eli KLOSTRET

VILLA GAHMBERGA eli KLOSTRET VILLA GAHMBERGA eli KLOSTRET lyhyt selv itys rakennusv aiheist a ja vuosien 2011 13 palorestauroinnist a Eteinen Artur Faltinin kuvaamana vuonna 1914. Kuva Kauniaisten pha. VILLA GAHMBERGA eli KLOSTRET

Lisätiedot

Viljakkalan Seurojentalo Korjausraportti

Viljakkalan Seurojentalo Korjausraportti Viljakkalan Seurojentalo Korjausraportti Viljakkalan Seurojentalo Sisällys... 1 Johdanto... 1 Seurojentalon korjaukset aikajärjestyksessä... 2 Hankesuunnitelmien lyhennelmät... 4 2010/SEUROJENTALO PAREMMAKSI

Lisätiedot

Lepola. Maatalousnormaalikoulu. Inventointi 31.8.2012. Lepola / Maatalousnormaalikoulu Inventointi 31.8. 2012 Arkkitehtitoimisto ark-byroo

Lepola. Maatalousnormaalikoulu. Inventointi 31.8.2012. Lepola / Maatalousnormaalikoulu Inventointi 31.8. 2012 Arkkitehtitoimisto ark-byroo Lepola Maatalousnormaalikoulu Inventointi 31.8.2012 Lepola / Maatalousnormaalikoulu Inventointi 31.8. 2012 Arkkitehtitoimisto ark-byroo 1 Tilaaja Järvenpään kaupunki, kaavoitus ja mittaus Ohjausryhmä Ilkka

Lisätiedot

PERUSKORJAUS. HANKESUUNNITELMA 6.2.2015 Sivu 1/9

PERUSKORJAUS. HANKESUUNNITELMA 6.2.2015 Sivu 1/9 HANKESUUNNITELMA 6.2.2015 Sivu 1/9 Tilaaja: Turun kaupunki Kiinteistöliikelaitos Yliopistonkatu 27 20100 TURKU Hanke: Turun Suomalaisen Yhteiskoulun (TSYK) koulukiinteistön peruskorjaaminen ja vuokraus

Lisätiedot

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123 1/68 Kohteen tiedot Nimi MALLITALO 1950 luvun esimerkki Katuosoite Hämeenkatu 1 Postiosoite 00000, Kotikunta Rakennuskunta/maakunta Helsinki, Uusimaa Käyttäjän tiedot Nimi Erkki Esimerkki Katuosoite Hämeenkatu

Lisätiedot

TAMMIJÄRVEN KOULU, VANHA OSA KUNTOARVIO

TAMMIJÄRVEN KOULU, VANHA OSA KUNTOARVIO Vastaanottaja Luhangan kunta Asiakirjatyyppi Kuntoarvioraportti Päivämäärä 28.08.2014 Viite 1510012871 TAMMIJÄRVEN KOULU, VANHA OSA KUNTOARVIO VANHA OSA KUNTOARVIO 1. Perustiedot 3 2. ASIAKIRJATARKASTELUN

Lisätiedot

Yleistä RAKENNUSTEN PIHA-ALUE

Yleistä RAKENNUSTEN PIHA-ALUE UTSJOEN KOULUT TIEDE- JA TAIDETALO- hankeselitys KORJAUSTAPASELOSTUS Ailigas -projekti Yleistä Utsjoen käytöstä poistuneille vanhoille kirkonkylän kouluille ollaan tekemässä käyttötarkoituksen muutosta.

Lisätiedot

V U O J O K I K A R T A N O N R E S T A U R O I N T I R A K E N N U S T A I T E E N S E U R A 1 / 2 0 0 6

V U O J O K I K A R T A N O N R E S T A U R O I N T I R A K E N N U S T A I T E E N S E U R A 1 / 2 0 0 6 V U O J O K I K A R T A N O N R E S T A U R O I N T I R A K E N N U S T A I T E E N S E U R A 1 / 2 0 0 6 1 Vuojoen kartanon korjaus ja muutos S I M O F R E E S E Kartanokulttuurin aika Vuojoella päättyi,

Lisätiedot

Märkätila vanhaan taloon

Märkätila vanhaan taloon Museoviraston korjauskortisto Korjauskortti n:o 25 31.1.2011 Märkätila vanhaan taloon Tietoa märkätilan rakentamista tai korjaamista harkitsevalle, suunnittelevalle ja siihen ryhtyvälle. Kortissa esitetään

Lisätiedot

Lappvikin koulu. Vanha kantatie 1-3 10820 LAPPOHJA RAKENNUSTEN KUNTOARVIO. Eksa Oy. Masuunikuja 11 08200 Lohja 019 325041

Lappvikin koulu. Vanha kantatie 1-3 10820 LAPPOHJA RAKENNUSTEN KUNTOARVIO. Eksa Oy. Masuunikuja 11 08200 Lohja 019 325041 Lappvikin koulu Vanha kantatie 1-3 10820 LAPPOHJA RAKENNUSTEN KUNTOARVIO Laatija: Kuntokartoitus ja Rakennuspalvelu Masuunikuja 11 08200 Lohja 019 325041 Laadittu: 19.5.2008 1 0 Yleistä Kuntoarvion tarkoituksena

Lisätiedot

ASUNTOKAUPAN KUNTOTARKASTUS

ASUNTOKAUPAN KUNTOTARKASTUS ASB-Consult Oy Ab ASUNTOKAUPAN KUNTOTARKASTUS VAKUUTUSYHTIÖIDEN HYVÄKSYMÄ KUNTOTARKASTAJA 1. YLEISTIETOA TARKASTUKSESTA KOHDE Omakotitalo MAAKUNNANTIE 5 38100 KARKKU Kohteen pinta-ala: --- m² (ei tarkemitattu)

Lisätiedot

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123 1/67 Kohteen tiedot Nimi MALLITALO 1970 luvun esimerkki Katuosoite Hämeenkatu 1 Postiosoite 00000, Kotikunta Rakennuskunta/maakunta Helsinki, Uusimaa Käyttäjän tiedot Nimi Erkki Esimerkki Katuosoite Hämeenkatu

Lisätiedot

Vanhat arvot vai uudet vaatimukset B Tieteiden talon suunnittelusta Vilhelm Helander

Vanhat arvot vai uudet vaatimukset B Tieteiden talon suunnittelusta Vilhelm Helander Vanhat arvot vai uudet vaatimukset B Tieteiden talon suunnittelusta Vilhelm Helander Helsingin Kruununhaassa Kirkkokatu 6:ssa sijaitseva entinen koulurakennus on korjattu ja muutettu tieteellisten seurojen

Lisätiedot

RAK. Nro 2001 P U O L A R M E T S Ä N S A I R A A L A N K O R J A U S

RAK. Nro 2001 P U O L A R M E T S Ä N S A I R A A L A N K O R J A U S RAK. Nro 2001 P U O L A R M E T S Ä N S A I R A A L A N K O R J A U S HANKESUUNNITELMA 13.6.2013 1 S I S Ä L LY S L U E T T E L O 0. H A N K K E E N K U V A U S 1. Y H T E E N V E T O H A N K K E E S T

Lisätiedot

Kuntoarvio. Pylkömäen ala-aste Rahikaisentie 5a 43440 Pylkönmäki. Hanke nro: 8520 / 12.11.2014

Kuntoarvio. Pylkömäen ala-aste Rahikaisentie 5a 43440 Pylkönmäki. Hanke nro: 8520 / 12.11.2014 Pylkömäen ala-aste Rahikaisentie 5a 43440 Pylkönmäki Hanke nro: 8520 / 12.11.2014 Inspecta Puh. 010521600 Y-tunnus: 1787853-0 Sörnäistenkatu 2 Fax. 0105216002 00580 Helsinki asiakaspalvelu@inspecta.com

Lisätiedot

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123 1/51 Kohteen tiedot Nimi MALLITALO 1990-2010 luvun esimerkki Katuosoite Hämeenkatu 1 Postiosoite 00000, Kotikunta Rakennuskunta/maakunta Helsinki, Uusimaa Käyttäjän tiedot Nimi Erkki Esimerkki Katuosoite

Lisätiedot

KUNTOKARTOITUS RAUMAN LINJA-AUTOASEMA TEHTAANKATU 5 26100 RAUMA. Sivu 1 / 112

KUNTOKARTOITUS RAUMAN LINJA-AUTOASEMA TEHTAANKATU 5 26100 RAUMA. Sivu 1 / 112 KUNTOKARTOITUS RAUMAN LINJA-AUTOASEMA TEHTAANKATU 5 26100 RAUMA Sivu 1 / 112 Yhteystiedot Tilaaja: Rauman Kaupunki / Raula Mika 050-529 3030 mika.raula@rauma.fi Kiinteistön yhteyshenkilö: Tapani Siirava

Lisätiedot

RAKENNUSTAPASELOSTUS 12.03.2014 rev A ARKKITEHTITOIMISTO AVARC OY

RAKENNUSTAPASELOSTUS 12.03.2014 rev A ARKKITEHTITOIMISTO AVARC OY RAKENNUSTAPASELOSTUS 12.03.2014 rev A ARKKITEHTITOIMISTO AVARC OY ASUNTO OY KAARTIN UNIONI, HELSINKI Rakennustapaselostuksessa on esitetty yhtiön ja rakennuksen tiedot ja materiaalit. Sisustuskonsepteista

Lisätiedot

TA.fi. TA-Asumisoikeus Oy KULOVALKEANKUJA 4 TUOMARILA ESPOO

TA.fi. TA-Asumisoikeus Oy KULOVALKEANKUJA 4 TUOMARILA ESPOO TA.fi TA-Asumisoikeus Oy KULOVALKEANKUJA 4 TUOMARILA ESPOO TA-Asumisoikeus Oy / Kulovalkeankuja 4 Rakennustapaseloste 22.2.2009 Yhtiön nimi: As Oy Espoon Jatulinlinna Katuosoite: Kulovalkeankuja 4, 02760

Lisätiedot

FORSSAN YHTEISLYSEO / INVENTOINTI JA TUTKIMUS PERUSKORJAUSTA VARTEN

FORSSAN YHTEISLYSEO / INVENTOINTI JA TUTKIMUS PERUSKORJAUSTA VARTEN A R K K I T E H T I T O I M I S T O MINKKINEN Oy 13.8.09/TM FORSSAN YHTEISLYSEO / INVENTOINTI JA TUTKIMUS PERUSKORJAUSTA VARTEN Lähteet: Forssan yhteiskoulu 1889-1924, Forssa 1924 Forssan yhteiskoulu 1899-1949,

Lisätiedot