SEINÄ- JA KATTOPINNAT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SEINÄ- JA KATTOPINNAT"

Transkriptio

1 Sisämaalausopas

2 MAALAAMINEN ON HELPPOA

3 MUUTAMALLA HYVÄLLÄ VINKILLÄ TEET ENSILUOKKAISTA JÄLKEÄ. JA HAUSKAA TÄSTÄ OPPAASTA SAAT NEUVOT MAALIN JA VÄLINEIDEN VALINTAAN SEKÄ YKSINKERTAISET OHJEET ITSE TYÖHÖN. HALUAMME SINUN ONNISTUVAN TYÖSSÄSI SEKÄ OLEVAN YLPEÄ LOPPUTULOKSESTA. SISÄLLYS: SEINÄ- JA KATTOPINNAT KALUSTEET, OVET JA IKKUNANPUITTEET MUITA MAALAUSKOHTEITA

4 SEINÄ- JA KATTOPINNAT Onneksi olkoon! Olet aloittamassa maalausprojektia. Maalaaminen on mukavaa puuhaa silloin, kun sinulla on oikeat työvälineet ja tarvikkeet. Kerää kaikki esille valmiiksi, niin itse työ sujuu mukavasti. TARVIKKEET: - suojapaperia - maalarinteippiä - pesuainetta rasvan ja lian poistoon - ämpäri pesuvedelle - tasoitetta (Oiva) - lastat tasoitteen levittämiseen - hiomapaperia (karkeus ) - pohjamaalia - pintamaalia - maalinsekoitustikku - tela ja telakaukalo - jatkovarsi - sivellin - rajaaja - tukevat A- tikkaat tai työskentelyteline - työkalu maalipurkin avaamiseen

5 POHJATYÖT Maalaustyöt aloitetaan ympäristön suojauksella. Lattia peitetään suojapaperilla, listat irroitetaan tai teipataan ja valokatkaisimien ja pistorasioiden suojukset irroitetaan. Seuraavaksi puhdistetaan pinnat. Kuivissa sisätiloissa kuten olo- ja makuuhuoneissa riittää kun poistaa pölyn pinnoilta. Keittiössä katto ja seinät tulee pestä huolellisesti liasta ja rasvasta ennen maalausta. Kuivunut seinäpinta hiotaan himmeäksi ja hiontapöly poistetaan. Mahdolliset epätasaisuudet, kolot ja reiät tasoitetaan. Tasoite valitaan käyttökohteen mukaan. Syviin koloihin ja kuoppiin tarvitaan useampi tasoituskerros. Tasoitteen annetaan kuivua kunnolla, pinta hiotaan ja pölynpoiston jälkeen pohjamaalataan. Pohjamaalauksen kuivuttua näet, mitkä kohdat kaipaavat vielä tasoitusta.

6 PINTAMAALAUS - SISÄKATOT Huoneen maalaus aloitetaan katosta ja siihen käytetään yleensä täyshimmeää maalia. Sisäkattoja maalatessa on jo ennen maalausurakkaa selvitettävä katon pintamateriaali. Maalattu saat rajattua myös seinämaalin kauniisti. Aloita maalin telaaminen ikkunan luota ja etene kohti huoneen pimeää puolta. Näin pienet epätasaisuudet eivät erotu päivänpaisteessa. katto voidaan maalata vesiohenteisella maalilla. Mikäli katossa on karkea, veteen liukeneva ns. ruiskurappaus, maalaus on turvallisinta tehdä liuotinohenteisella kattomaalilla. Voit kokeilla liukenemista kostealla rievulla hankaamalla kattoa huomaamattomasta paikasta. Paneelikattoja maalatessa vanha pinta kannattaa hioa - pinnasta riippuen katto maalataan ensiksi tartuntapohjamaalilla ja vasta sitten pintamaalilla. Pintamaaliksi käy joko kattomaali tai kalustemaali. Puupuhdas paneelikatto voidaan Rajaa siveltimellä katon reunoista muutaman sentin levyinen kaistale seinän puolelta, jolloin myös lakata, silloin täytyy muistaa että koko lauta on lakattava kerralla ettei jatkos- kohta jää näkyviin.

7 PINTAMAALAUS - SISÄSEINÄT Seinämaali valitaan käyttökohteen mukaan. Kiiltävä maali on kestävämpi ja pestävämpi mutta maali vaatii pohjatöitä enemmän. Peilimäisen kiiltävä pinta paljastaa pienimmänkin naarmun. Himmeä pinta on rauhallisempi ja tasaisempi. Maalin telaaminen kannattaa aloittaa ikkunan luota ja edetä siitä kohti huoneen nurkkaa. Maalaa noin metrin levyinen alue kerrallaan ja vedä viimeinen veto alhaalta ylöspäin. Näin ylhäältäpäin tuleva valo ei korosta telan hakkausjälkiä. Huolehdi, että telassa on riittävästi maalia Yleisin seinämaaali lienee puolihimmeä remonttimaali. Se sopii erityisesti keittiöön, eteiseen ja koko maalauksen ajan, näin pinnasta tulee tasaisempi. muihin tiloihin, joissa seinä altistuu kulumiselle, likaantumiselle ja toistuvalle puhdistamiselle. Olo- ja makuuhuoneisiin sopii parhaiten himmeä tai täyshimmeä sisustusmaali. Etenkin tummat ja voimakkaat värit näyttävät sitä paremmista, mitä himmeämpää maali on. Telaamista helpottaa jatkovarsi, jolloin tikkaita ei tarvita kuin rajaamiseen; vältyt turhalta kiipeilyltä ja työ sujuu turvallisemmin. Tela valitaan seinäpinnan mukaan. Mitä karkeampi pinta, sitä pitkänukkaisempi tela. Tasaiselle pinnalle ja kiiltävälle maalille kannattaa valita sileänukkainen Seinät rajataan erityisellä rajaajalla noin 1-2 cm katonrajasta. Kulmat, lattianraja, oviaukot ja ikkunanpielet rajataan siveltimellä, kuten myös tela. Isolla telalla saat nopesti suurenkin pinnan maalattua, pieni tela on kätevä ahtaissa ja erikoisen muotoisissa paikoissa. sähkökatkaisijoiden ympärykset.

8 Maalin kuivuttua hio mahdolliset nyppylät varovasti pois hienolla hiekkapaperilla tai metallilastalla. Poista pöly ja maalaa toisen kerran; näin väristä tulee tasaisempi ja pinnasta VINKKI! Telakaukalo kannattaa sujauttaa muovipussin sisään ennen maalin kaatamista. Kaukalo pysyy puhtaana ja ylijäänyt maali on helppo hävittää muovipussin sisällä! kestävämpi. Maalaa mielummin useampi ohut maalikerros kuin yksi paksu, sillä liian paksu maalikerros valuu helposti. Tummat ja voimakkaat värit peittävät joskus huonosti. Jos et halua maalata ylimääräisiä kerroksia pintamaalilla, voit käyttää lähelle pintamaalin väriä sävytettyä pohjamaalia. Maalausvälineet on kätevintä säilyttää tiiviissä muovipussissa maalauskertojen välillä. Liuotinohenteisilla tuotteilla maalatessa välineet voi laittaa vesiastiaan odottamaan. Maalauksen jälkeen puhdista maalipurkin reunat maalista ja sulje se huolellisesti. Puhdistä välineet ja laita ne kuivumaan.

9 KALUSTEET, OVET JA IKKUNANPIELET TARVIKKEET: - suojapaperia - pesuainetta rasvan ja lian poistoon - maalinpoistoainetta tai kaavin - silotetta (Oiva) - lastat silotteen levittämiseen - hiomapaperia (karkeus ) - pohjamaalia - pintamaalia - maalinsekoitustikku - sivellin ( keinokuitu vesiohenteiselle, luonnonkarvaa liuotinohenteiselle) - mineraalitärpättiä jos käytät liuotinohenteista maalia POHJATYÖT Aloita maalausprojekti ympäristön suojaamisella. Siirrä ylimääräinen tavara pois tieltä ja puhdista pinnat pölystä. Poista mahdolliset helat, kahvat yms. osat, joita ei maalata. Jos vanha maalipinta on tiukasti kiinni, pestään se puhtaaksi rasvasta jaliasta ja hiotaan himmeäksi. Poista hiontapöly huolellisesti.

10 PINTAMAALAUS Jos maalipinta on halkeillut, hilseilee tai on muuten huonokuntoinen, se kannattaa poistaa. Helpoimmalla pääsee maalinpoistoainetta käyttämällä tuotteen ohjeen mukaan. Myös mekaaninen poisto kaapimalla ja hiomalla onnistuu, Kalustemaaleja löytyy sekä vesi- että liuotinohenteisia. Vesiohenteisia on miellyttävä käyttää, sillä ne ovat mietohajuisia ja työvälineet on helppoa puhdistaa vedellä ja saippualla. Ne myös kuivuvat nopeasti. joskin se on työläämpää. Hio hiomapaperilla aina puun syiden ja maalaussuunnan mukaisesti. Liuotinohenteisten maalien etuna on parempi Hionnan jälkeen kaluste maalataan pohjamaalilla, vesi- tai liuotinohnteisella pintamaalista riippuen, sillä se parantaa oleellisesti silotteen ja tasoittuvuus. Toisaalta ne ovat hieman herkempiä kellastumaan, tuoksuvat voimakkaammin ja työvälineiden puhdistukseen tarvitaan mineraalitärpättiä. pintamaalin tarttuvuutta. Pohjamaalauksen jälkeen näkee myös selvemmin mahdolliset kolot ja naarmut. Kalusteiden, ovien ja ikkunanpuitteiden maalaukseen käytetään yleensä sivellintä, lyhytnukkaista mohairtelaa tai maalaustyynyä. Maali sivellään Levitä silote ohjeen mukaan. Hio kuivunut silote ja maalaa tarvittaessa toisen kerran pohjamaalilla. Mitä tasaisemmaksi pinnan pohjustat, ohuelti ja annetaan kuivua ennen toista kerrosta. Lopullisen kovuutensa maali saavuttaa noin viikon kuluttua. sitä kauniimmin pintamaali levittyy.

11

12 MUITA MAALAUSKOHTEITA LAKKAAMINEN Lakkaamalla voit suojata puisen lattian, paneelit tai kalusteet peittämättä puun luonnollista kauneutta. Lakkoja voi käyttää sellaisenaan tai ne voidaan sävytää. Laadukkaalla siveltimellä saadaan paras lopputulos. Puupuhtaan pinnan lakkaaminen aloitetaan poistamalla mahdollinen pöly ja kostuttamalla pinta kevyesti esim. pyyhkimällä. Kun puun pinta kuivuu, ylös noussut nukka hiotaan pois. Tämän jälkeen pinnan voi pohjalakata ensimmäisen kerran. Pinta kannattaa välihioa ensimmäisen kerroksen kuivuttua vielä kerran ennen varsinaista pintalakkaamista.

13 Jos käsittelet jo aiemmin lakattua pintaa, irtonainen ja hilseilevä lakka kannattaa poistaa hiomalla mahdollisimman hyvin. Muistathan, että jos vanhaa lakkaa on kiinni pinnassa, varsinkin sävytetty lakka näkyy selkeänä sävyerona, koska puupuhdas pinta imee lakkaa paremmin. KOSTEAT TILAT Kosteat tilat maalataan samalla tavalla kuin kuivatkin tilat, vain eri tuotteilla. Kosteiksi tiloiksi lasketaan kodinhoitohuoneet, kylpyhuoneet ja esimerkiksi kuraeteiset.

14 AKZO NOBEL COATINGS OY VALIMOTIE 22, VANTAA P

SISÄMAALAUS. Sisämaalit ja -lakat

SISÄMAALAUS. Sisämaalit ja -lakat OPAS GUIDE SISÄMAALAUS Sisämaalit ja -lakat 1 IDEOI, INNOSTU JA ONNISTU - yhdessä Tikkurilan kanssa - Maalaa kodillesi itsesi näköinen ilme. Tikkurilan valikoimasta löydät juuri oikeat tuotteet, värit

Lisätiedot

Märkä- ja kosteatilat

Märkä- ja kosteatilat sisämaalaus sisämaalaus sisämaalaus sisämaalaus sisämaa Maalilinja neuvoo Märkä- ja kosteatilat 3 Kylpyhuoneet, pesuhuoneet ja saunat Tikkurilan Maalilinjan asiantuntijat ovat laatineet nämä työohjeet.

Lisätiedot

KUVIOINTI- MAALAUSOPAS ERIKOISEFEKTIT ERIKOISEFEKTIT ERIKOISEFEKTIT ERIKOISEFEKTIT ERIKOISEFEKTIT ERIKOISEFEKTIT

KUVIOINTI- MAALAUSOPAS ERIKOISEFEKTIT ERIKOISEFEKTIT ERIKOISEFEKTIT ERIKOISEFEKTIT ERIKOISEFEKTIT ERIKOISEFEKTIT KUVIOINTI- MAALAUSOPAS ERIKOISEFEKTIT ERIKOISEFEKTIT ERIKOISEFEKTIT ERIKOISEFEKTIT ERIKOISEFEKTIT ERIKOISEFEKTIT 1 Tikkurila auttaa sinua onnistumaan Kuviointimaalaus on mukava ja yksinkertainen tapa luoda

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 03. MÄRKÄTILAT Kylpyhuoneet ja saunat

MAALILINJA NEUVOO 03. MÄRKÄTILAT Kylpyhuoneet ja saunat MAALILINJA NEUVOO 03 MÄRKÄTILAT Kylpyhuoneet ja saunat Sisällysluettelo Niksit...3 Uudet maalattavat pinnat... 4 Vanhat maalattavat pinnat... 6 Saunan pinnat... 8 Pesu- ja pukuhuoneiden paneelipinnat...11

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 12. KALUSTEET Ulkona

MAALILINJA NEUVOO 12. KALUSTEET Ulkona MAALILINJA NEUVOO 12 KALUSTEET Ulkona Sisällysluettelo Niksit...3 Uudet maalattavat pinnat... 4 Vanhat maalattavat pinnat... 6 Uudet lakattavat pinnat... 8 Vanhat lakattavat pinnat... 9 Uudet öljyttävät

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 07. KATOT ja metallipinnat ulkona

MAALILINJA NEUVOO 07. KATOT ja metallipinnat ulkona MAALILINJA NEUVOO 07 KATOT ja metallipinnat ulkona Sisällysluettelo Niksit...3 Uudet maalattavat pinnat... 4 Vanhat maalattavat pinnat... 6 2 NIKSIT 1.1 Ennen käsittelyä NIKSIT Hyvä käsittelylämpötila

Lisätiedot

KATTOPINTOJEN KÄSITTELYOPAS

KATTOPINTOJEN KÄSITTELYOPAS KATTOPINTOJEN KÄSITTELYOPAS 2 Johdanto Tämä opas kertoo kattoalustoihin kohdistuvista yleisistä rasituksista ja eri katemateriaalien erityisominaisuuksista sekä antaa esikäsittely- ja maalausohjeet ulkokattojen

Lisätiedot

Alustana saha- tai höyläpintainen puu, myös PH-neutraali rappaus. Antaa puolikiiltävän pinnan.

Alustana saha- tai höyläpintainen puu, myös PH-neutraali rappaus. Antaa puolikiiltävän pinnan. Ulkomaalaus Vaihtoehto 1 VÄRIKARTAN MUKAISILLA SÄVYILLÄ MAALAAMINEN TÄRPÄTTI-/ ÖLJYOHENNUS Alustana saha- tai höyläpintainen puu, myös PH-neutraali rappaus. Antaa puolikiiltävän pinnan. 1. Sekoita pohjamaali

Lisätiedot

KATON MAALAUS. Kattopinnat ulkona

KATON MAALAUS. Kattopinnat ulkona OPAS GUIDE KATON MAALAUS Kattopinnat ulkona 1 Ideoi, innostu ja onnistu yhdessä Tikkurilan kanssa Tämä opas kertoo kattoihin kohdistuvista yleisistä rasituksista sekä eri katemateriaalien erityisominaisuuksista.

Lisätiedot

Kevät/kesä. Panu. kestää äidiltä tyttärelle... www.varisilma.fi

Kevät/kesä. Panu. kestää äidiltä tyttärelle... www.varisilma.fi Kevät/kesä 2 2012 Panu kestää äidiltä tyttärelle... www.varisilma.fi ...ja isältä pojalle Suomen ensimmäinen vesiohenteinen puutalomaali Panu mullisti ulkomaalauksen vuonna 1959. Nyt yli viisikymppisen

Lisätiedot

ÖLJYVAHAT HOITOTUOTTEET TARVIKKEET PUULATTIOIDEN LUONNONMUKAINEN PINTAKÄSITTELY

ÖLJYVAHAT HOITOTUOTTEET TARVIKKEET PUULATTIOIDEN LUONNONMUKAINEN PINTAKÄSITTELY ÖLJYVAHAT HOITOTUOTTEET TARVIKKEET PUULATTIOIDEN LUONNONMUKAINEN PINTAKÄSITTELY 1 LUONNOLLINEN ULKONÄKÖ, ERINOMAINEN SUOJA Puu on elävä materiaali, joka saa erinomaiset ominaisuutensa suoraan luonnosta.

Lisätiedot

OY HEMPEL (FINLAND) AB

OY HEMPEL (FINLAND) AB Kiitos, kun valitsit Hempelin Tervetuloa lukemaan Hempelin veneenhoito-opasta. Näiden ohjeiden avulla maalausprojektisi onnistuu. Koko Hempel-valikoiman tietojen lisäksi oppaassa on yksityiskohtaiset ohjeet

Lisätiedot

OLE HELLÄ PUUPINNALLE

OLE HELLÄ PUUPINNALLE OLE HELLÄ PUUPINNALLE KORKEALAATUISET UULA-LUONNONMAALIT Turvallinen ja ekologinen vaihtoehto puupintojen käsittelyyn. SISÄLLYS ULKOKÄYTTÖÖN: Uula-Petrooliöljymaali............ 6 Uula-Pellavaöljymaali..............

Lisätiedot

Kotimaalarin. käsikirja. Päivi Simi & Outi Tuomela (toim.)

Kotimaalarin. käsikirja. Päivi Simi & Outi Tuomela (toim.) Kotimaalarin käsikirja Päivi Simi & Outi Tuomela (toim.) Kotimaalarin käsikirja Päivi Simi & Outi Tuomela (toim.) 1 TURUN AMMATTIKORKEAKOULUN OPPIMATERIAALEJA 73 Turun ammattikorkeakoulu, Turku 2012 ISBN

Lisätiedot

OPAS GUIDE 2015 PUUTALON MAALAUS. Säilytä talosi arvo

OPAS GUIDE 2015 PUUTALON MAALAUS. Säilytä talosi arvo OPAS GUIDE 2015 PUUTALON MAALAUS Säilytä talosi arvo 2 IDEOI, INNOSTU JA ONNISTU - yhdessä Tikkurilan kanssa - Puu on suomalaiseen maisemaan sopiva, yksilöllisiä ja ainutkertaisia rakennusratkaisuja mahdollistava

Lisätiedot

14.9.2007. Rapatut sisäpinnat. työohjeet. www.maxit.fi

14.9.2007. Rapatut sisäpinnat. työohjeet. www.maxit.fi 8 12 14.9.2007 Rapatut sisäpinnat työohjeet www.maxit.fi Lukijalle Tämä ohje on tehty sinulle, joka suunnittelet tai olet jo valinnut asuntosi sisäseinien ja -kattojen pinnoitteeksi rappauksen. Vetonit

Lisätiedot

ÖLJYVAHAT PUUVAHAT PUHDISTUS JA HOITO UUDELLEENKÄSITTELY PUULATTIAN KESTÄVÄ KÄSITTELY JA HOITO

ÖLJYVAHAT PUUVAHAT PUHDISTUS JA HOITO UUDELLEENKÄSITTELY PUULATTIAN KESTÄVÄ KÄSITTELY JA HOITO ÖLJYVAHAT PUUVAHAT PUHDISTUS JA HOITO UUDELLEENKÄSITTELY PUULATTIAN KESTÄVÄ KÄSITTELY JA HOITO 1 2 PUULATTIANI ON UPEA. KAUNIS JA LUONNOLLINEN. KESTÄVÄ JA PITKÄIKÄINEN. JA SE TUNTUU HYVÄLTÄ. SISÄLTÖ SISÄLTÖ

Lisätiedot

Pinkopahvi KORJAUSKORTISTO. Sisältö. Museovirasto

Pinkopahvi KORJAUSKORTISTO. Sisältö. Museovirasto Museovirasto KORJAUSKORTISTO Sisältö Yleistä... 2 n historiaa... 2 Nykyinen pinkopahvi... 3 pintojen kuntoarvio... 3 Vaurioiden korjaaminen... 3 Seinäpahvin kiristäminen... 4 Kattopahvin kiristäminen...

Lisätiedot

SISUSTUSkuvasto. Raikkaita ja rohkeita valintoja tapetointiin. Piristä huonetta maalaamalla erilaisia pintoja. Tyylikkäät kodinkoneet keittiöön

SISUSTUSkuvasto. Raikkaita ja rohkeita valintoja tapetointiin. Piristä huonetta maalaamalla erilaisia pintoja. Tyylikkäät kodinkoneet keittiöön SISUSTUSkuvasto 2010 www.agrimarket.fi Raikkaita ja rohkeita valintoja tapetointiin 6 14 44 Piristä huonetta maalaamalla erilaisia pintoja Tyylikkäät kodinkoneet keittiöön Rautakauppa Asiakasomistajan

Lisätiedot

Onnistu sinivalkoisissa merkeissä

Onnistu sinivalkoisissa merkeissä MAALAUSOPAS Onnistu sinivalkoisissa merkeissä SISÄMAALIT Maalasitpa sisällä tai ulkona, puu-, kivitai rakennuslevypintaa, on pohjatöiden huolellinen tekeminen erittäin tärkeää halutun lopputuloksen saavuttamiseksi.

Lisätiedot

rappaus- ja betonipintojen maalaus

rappaus- ja betonipintojen maalaus rappaus- ja betonipintojen maalaus Rappauspinnat Rappauspintaiset julkisivut ovat yleisempiä ennen 1960- lukua rakennetuissa taloissa ja rakenteissa. Useimmiten rappauksen alta löytyy massiivitiilirunko.

Lisätiedot

LAAT LAA OITTAJ OITT AN KÄSIKIRJA

LAAT LAA OITTAJ OITT AN KÄSIKIRJA LAATOITTAJAN KÄSIKIRJA Esipuhe Oikeat rakenneratkaisut ovat merkittävä osa rakentamisen laatua. Märkätilat ovat toiminnallisesti rakennuksen vaativimmat ja märkätilojen suunnittelussa tai toteutuksessa

Lisätiedot

vuotta Kestää tuulet ja tuiskut sekä pakkaset ja paisteet

vuotta Kestää tuulet ja tuiskut sekä pakkaset ja paisteet Virtasen 4 Öljyn Maalit 50 vuotta Testattu M yrskyluodolla Kestää tuulet ja tuiskut sekä pakkaset ja paisteet Maaleja maailman kauneimmasta saaristosta neljän sen 4 Öljyn M a t a Vir luonnonöljyn seos

Lisätiedot

HOITO-OPAS ASUIN- JA JULKISET TILAT

HOITO-OPAS ASUIN- JA JULKISET TILAT 2014-10 FI HOITO-OPAS ASUIN- JA JULKISET TILAT Kährs Group Karelia-Upofloor Oy Sinimäentie 8A 02630 Espoo Puhelin: 020 740 9780 Email: tilaukset@kahrs.com www.kahrs.com KÄHRS-PUULATTIOIDEN HOITO 2 SISÄLLYS

Lisätiedot

Tierrafino T-paint tekstuurimaali. www.decos.fi

Tierrafino T-paint tekstuurimaali. www.decos.fi Tierrafino T-paint tekstuurimaali Tierrafino aitoa luonnon kauneutta Tierrafinon valikoimassa on erilaisia sisustusmateriaaleja, jotka eivät pelkästään luo kaunista viimeistelyä vaan myös huomioivat asukkaiden

Lisätiedot

SYNTEETTINEN KUMIMAALI

SYNTEETTINEN KUMIMAALI RUBBER comp SYNTEETTINEN KUMIMAALI AUTON MAALAUSOHJEET Alkuperäinen RUBBERcomp kumimaali on synteettistä erikoiskumipolymeeriseosta, joka muodostaa säätä- ja kulutusta kestävän kerroksen. Kerros on sen

Lisätiedot

Eskaro Oy on Vihdissä toimiva yritys, joka valmistaa, myy ja markkinoi maaleja, lakkoja sekä valmistasoitteita Joulemaalit-tuotemerkillä.

Eskaro Oy on Vihdissä toimiva yritys, joka valmistaa, myy ja markkinoi maaleja, lakkoja sekä valmistasoitteita Joulemaalit-tuotemerkillä. TUOTELUETTELO 2 3 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 SISÄLTÖ Yhtiöstämme Maalien ominaisuudet Tuote-etiketin selitys SISÄMAALIT JoulePro 7, JoulePro 12, JoulePro 20, JoulePro Safira Silk, Blocker,

Lisätiedot

V Ä R I S I L M Ä K U V A S T O 1 2 0 0 6 M E V A A D I M M E M Y Y J I L T Ä M M E V Ä H Ä N E N E M M Ä N

V Ä R I S I L M Ä K U V A S T O 1 2 0 0 6 M E V A A D I M M E M Y Y J I L T Ä M M E V Ä H Ä N E N E M M Ä N V Ä R I S I L M Ä K U V A S T O 1 2 0 0 6 1 M E V A A D I M M E M Y Y J I L T Ä M M E V Ä H Ä N E N E M M Ä N Maalauta talosi ensin meillä Maalaatko talosi ensi kesänä? Tuottaako väri päänvaivaa? Tule

Lisätiedot

TIKKURILAN ASIAKASLEHTI NRO 2 MARRASKUU 2006

TIKKURILAN ASIAKASLEHTI NRO 2 MARRASKUU 2006 TIKKURILAN ASIAKASLEHTI NRO 2 MARRASKUU 2006 Täsmätuote paneelikatoille VOCit sisäilmassa Sävytyksen historiaa Tässä numerossa ULKOMAALAUS Modus uusi pinnoitusjärjestelmä kivirunkoisille pientaloille 8

Lisätiedot

Siivoa tehokkaasti ja vaivoja säästäen

Siivoa tehokkaasti ja vaivoja säästäen Siivoa tehokkaasti ja vaivoja säästäen Nykyihminen yleensä periaatteesta inhoaa rutiineja, mutta pienten siivousrutiinien iskostaminen selkäytimeen kannattaa, jotta voi harventaa huomattavasti työläämmän

Lisätiedot