TIKKURILA MODUS Kivirunkoisten pientalojen pinnoitusjärjestelmä VALVONTAOPAS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TIKKURILA MODUS Kivirunkoisten pientalojen pinnoitusjärjestelmä VALVONTAOPAS"

Transkriptio

1 TIKKURILA MODUS Kivirunkoisten pientalojen pinnoitusjärjestelmä VALVONTAOPAS

2 Asennusvaihe on tärkeä Modus-järjestelmän toteutuksessa. Työvaiheiden huolellinen ja oikea toteuttaminen varmistaa laadukkaan lopputuloksen, johon sekä työntekijä että -tilaaja ovat tyytyväisiä. Modus Valvontaoppaan on tarkoitus toimia yksityiskohtaisena asennusohjeena pinnoitusurakoitsijoille. Työn tilaajille valvontaopas pyrkii kertomaan kuvien ja otsikoinnin avulla Modus-pinnoitustyön vaiheet. Työn laadunvarmistuksen apuvälineeksi on kunkin työvaiheen kertomisen jälkeen koottu sen tärkeimmät varmistettavat asiat, joiden pitää olla kunnossa ennen siirtymistä seuraavaan vaiheeseen. Tikkurilan Maalilinja numerossa (pvm/mpm) arkisin klo 8-19 antaa mielellään lisätietoja. KOHDETIEDOT Asukas / Omistaja Kohteen Osoite Vastaava Mestari Rakennuttaja Runko Valmis Yhteystiedot Yhteystiedot JULKISIVUT Pinnoitusajankohta Pinnoitusurakoitsija Julkisivu on toteutettu Modus julkisivumaalilla Modus julkisivupinnoitteella Pinnoitusvuosi Yhteystiedot Värikartan sävynumero Värikartan sävynumero SISÄSEINÄT Pinnoitusajankohta Pinnoitusurakoitsija Sisäseinät on toteutettu Pinnoitusvuosi Yhteystiedot Värikartan sävynumero Värikartan sävynumero

3 ULKOTILAT KÄSITTELYOLOSUHTEET Paras pinnoitustyötulos saavutetaan, mikäli talon runko voi kuivua ja asettua yhden routimiskauden ajan. Jos talo pitää pinnoittaa ennen tätä, tulee rungon riittävä kuivumisaste varmistaa sen toimittajalta. Ilman lämpötilan on oltava vähintään +5 C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80%. Vältä työskentelyä ulkona suorassa auringonpaisteessa sekä kovassa tuulessa, sillä käsitelty pinta voi kuivua liian nopeasti, jolloin lopputulos voi olla epätasainen. Runko on kuivunut yhden routimiskauden ajan tai sen kuivumisaste täyttää valmistajan asettamat vaatimukset. Ilman lämpötilan on oltava vähintään +5 C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80% koko pinnoitustyön ajan. Työtä ei ole tehty auringonpaisteessa eikä kovassa tuulessa. Tarvittavat työvälineet ovat työmaalla. Hiertopinnoitteelle on valittu sopiva levitystapa. Telineet on asennettu oikein. Esikäsittely Pinnan esioikaisu Alusta harjataan puhtaaksi pölystä ja liasta. Harkkolaastin valumat poistetaan teräslastalla. Siporex pinnan ollessa kyseessä pölyn poistoon on kiinnitettävä erityistä huomiota. Alusta esikastellaan sumuttamalla puhtaalla vedellä jo edellisenä päivänä - ja vielä uudestaan ennen esioikaisua. Työvälineet Modus pinnoitustyön suorittamiseen tarvitaan seuraavanlaisia työvälineitä: Suojavälineet: Käsineet, työhaalarit/suoja-asu, hengityssuojain ja suojalasit. Telineet: Tikkaat eivät ole työtaso! Turvalliset työtelineet voi vuokrata. Seinän vierestä on poistettava telineiden pystytystä ja pinnoitustyötä haittaavat esteet. Maa ei saa pettää telineiden alla. Telineiden jalat on tuettava leveillä lankuilla tai laatoilla. Vaihtoehtoisesti työvaiheet voidaan tehdä henkilönostimesta käsin. Työvälineet: Seinäpintojen tasoitus- ja pinnoitustöissä tarvitaan erilaisia teräslastoja sekä kapeampia että hyvinkin leveitä. Suurilla pinnoilla tasoitteita ja Modus pinnoitetta levitetään laastipumpulla tai tasoiteruiskulla ja tasoitetaan leveällä teräslastalla. Hiertopinnoite voidaan jättää ruiskupinnalle tai hiertää haluttaessa Tikkurilan muovihiertimellä, jolloin saadaan erilainen pintastruktuuri. Pyydä urakoitsijaa tekemään struktuurimallit! Oikaisulaasti sekoitetaan veteen koneellisesti tasalaatuiseksi massaksi. Säkkiä kohden vettä käytetään 4,5 5,5 litraa. Laastin annetaan tasaantua 10 min, jonka jälkeen se sekoitetaan uudelleen. Sekoitussuhteeseen vaikuttavat olosuhteet. Valmis laasti ei saa olla valuvaa eikä liian paksua. Jos laastin levittäminen on liian raskasta, voi vettä lisätä vielä alle ½ litraa. Vettä lisätään kokonaisuudessaan yhteensä enintään 5,5 l/säkki. Laastia tehdään sen verran, minkä tunnin aikana ehtii käyttämään. Ennen tasoitetöiden aloittamista pinnan epätasaisuudet tulee poistaa.

4 Harkkopinnassa olevat yli 5 mm:n kohoumat poistetaan mekaanisesti. Modus pielilevyjen kiinnittäminen aloitetaan aukon yläsmyygistä (=yläpielestä). Kolojen pohjat kostutetaan ja kolot täytetään jäykällä Modus oikaisulaastilla vähintään 1 vrk ennen varsinaista tasoitusta enintään 10 mm:n kertatäyttönä. Pinta vedetään lastalla sileäksi harkon tasoon. Mikäli pinnalla on kolojen lisäksi muita epätasaisuuksia, tulee ne tasoittaa ennen pinnan oikaisua. Jos harkkopinnan epätasaisuus on pitkän linjaarin (2 m) matkalla yli 4 mm, tulee pinta esioikaista oikaisulaastilla ennen verkotuskerroksen asennusta. Täyttöjen ja esioikaisun annetaan kuivua yön yli. Ohjauslista mitataan ja katkaistaan oikeaan pituuteen. Ohjauslista kiinnitetään ikkunan tai oven karmiin listassa olevalla liimateipillä. Listassa on leveä muovivahvike, johon voidaan kiinnittää tarvittaessa ikkunan suojamuovi paljastamalla muovivahvikkeen liimateippipinta. Ikkunat kannattaa suojata koko Modus järjestelmän asentamisen ajaksi. Muovivahvike poistetaan ohjauslistasta repäisemällä ikkunan suojauksien poistamisen yhteydessä. Leveysmitta mitataan 5 mm syvän ohjauslistan pohjasta julkipintaan. Huomioi vesipeltiä vasten tuleva viisto kulma alareunassa Pinnan on oltava tasainen. 2 m:n linjaarin matkalla epätasaisuutta saa olla max. 4 mm. Oikaisujen tulee olla kuivia ennen seuraavaa työvaihetta Pielilevyt leikataan sahalla oikean mittaiseksi ja sirkkelillä oikean levyiseksi. Modus pielilevyn asennus ikkunan- ja ovenpieliin Harkkopinnan kohoumat poistetaan tai tasataan aukkojen pielistä ennen Modus pielilevyn asennusta. Pielilevyn avulla varmistetaan, että pielestä tulee suora. Pieli on oikaistava tarvittaessa mekaanisesti ennen pielilevyn asennusta. Ikkunankarmit puhdistetaan epäpuhtauksista (kuten liasta, öljystä, jne.) pielilevyn ohjauslistan liimausalueelta. Ikkunan tai oven vesipelti asennetaan rappauskantilla rakennesuunnitelman mukaan ennen Modus pielilevyn asennusta.

5 Pielilevyn eristeen ikkunankarmiin kiinni tulevaan sivuun sahataan Tikkurilan urasahalla ura ohjauslistaa varten. Oikaisulaastia levitetään aukon reunaan 2 5 mm:n paksuudelta pielilevyn kiinnitysverkon leveydeltä. Verkko painetaan teräslastalla kiinni märkään laastipintaan. Lopuksi levitetään vielä laastia pielilevyn verkon päälle tasaisesti. Saumausmassa levitetään ohjauslistan uraan ja pielilevy asennetaan ohjauslistaa vasten. Modus pielilevyn ja aukon pielen väli tiivistetään polyuretaanivaahdolla ja pielilevy naulataan väliaikaisesti (Muista poistaa naulat!) verkostaan kiinni julkisivuharkkopintaan ettei polyuretaanivaahto pääse paisuttamaan levyä paikoiltaan. Pielilevyistä tehtyjen aukkojen smyygien sisäkulmat tiivistetään ulkokäyttöön soveltuvalla ja maalattavalla liimatiivistysmassalla. Pielilistan pinta on sellaisenaan valmis pintamaalausta tai pinnoitusta varten. Ikkunat pielet ovat riittävän tasaisia ja puhtaita pielilevyn asennusta varten. Pielilistan ja aukon pielen (smyygin) väli on täynnä PU-vaahtoa. Pielilistat ovat 90 asteen kulmassa ja suorassa. (Huom. Ikkuna on nyt valmis!) Verkot on kiinnitetty mekaanisesti naulalla kuivumisen ajaksi ja naulat poistettu sen jälkeen. Verkkojen päällä riittävästi laastia. Smyygien ulkokulmat on tiivistetty liimatiivistysmassalla. Pielilevyn jatkokset tehdään jatkospalaa käyttäen niin, että urasahalla tehdään ura pielilevyjen päihin ja jatkospala upotetaan uraan. Sekä jatkospala että pielilevyt liimataan toisiinsa saumausmassaa käyttäen. Koko ikkuna-aukon smyygin pielilevyt kiinnitetään samoin ja varmistetaan niiden suorakulmaisuus. Modus kulmaverkon asennus Rakennuksen sisä- ja ulkokulmat vahvistetaan Modus kulmaverkolla. (EI koske pielilevyllä tehtyjä kulmia). Kulmaverkko on 2,5 m pitkä ja siitä voidaan leikata lyhyempiä paloja tarvittaessa. Laasti levitetään nurkkaan tai kulmaan 2 5 mm: n paksuudelta. Kulmaverkko painetaan teräslastalla kiinni märkään laastipintaan. Lopuksi levitetään vielä laastia kulmaverkon päälle tasaisesti. Modus kulmaverkkoa voidaan käyttää myös ikkunan- ja ovenpielien teossa vaihtoehtona valmiille Modus pielilevylle.

6 Kulmaverkkojen päällä on riittävästi laastia. Kulmaverkot ovat kunnolla kiinni alustassaan. Aukkojen diagonaalivahvikkeiden asennus Modus pielilevyn asennuksen jälkeen (tai kulmavahvikkeilla tehdyn aukon kulmiin) asennetaan kaikkien aukkojen kulmiin piirroksen mukaiset 400 x 300 mm kokoiset Modus vahvikeverkkopalat 45 asteen kulmaan Modus oikaisulaastilla. Vahvikepalat leikataan Modus verkosta. LaastikerroKSET Seinäpintojen oikaisu tehdään levittämällä pinnoille Modus oikaisulaastikerros ja tähän tuoreeseen laastikerrokseen painetaan kiinni Modus vahvikeverkko. Verkotuslaastikerroksen päälle tehdään toinen laastikerros ja pinta tasataan ja voidaan myös tarvittaessa hiertää. Alustan ollessa epätasainen, saattaa olla tarpeellista tehdä kolmas laastikerros riittävän hyvän ja tasaisen pinnan aikaansaamiseksi. VerkotuslaastikerroS Verkot kiinnitetään seinälle pielilevyjen kiinnityksen yhteydessä Modus oikaisulaastilla Verkon tulee jäädä kaikkien tehtävien laastikerrosten puoliväliin tai puoliväliä lähemmäs pintaa. Tämä on syytä huomioida erityisesti ensimmäistä ns. verkotuslaastikerrosta tehdessä, että laastikerros on riittävän paksu. Modus oikaisulaastia levitetään esikasteltuun, kosteaan pintaan laastipumpulla tai teräslastalla tasaisesti n. 1,2 m leveälle alueella kerrallaan. Verkkojen päällä on riittävästi laastia. Verkot eivät ole rypyssä. Diagonaalipalat on asennettu kulkemaan aivan aukon nurkan ohi. Vahvikeverkko levitetään rullasta ylhäältä alaspäin ja se painetaan lastalla tai käsin kiinni märkään laastipintaan siten, että tuore laasti tulee verkon silmistä läpi. Tasoita pinta teräslastalla. Verkkoa ei ole syytä painaa tuoreen laastikerroksen pohjaan, vaan tarkoitus on, että tuoretta laastia tulee verkon silmien läpi vain sen verran, että verkko peittyy tasaisella laastikerroksella. Vahvikeverkko katkaistaan alhaalta oikeaan mittaan. Mikäli verkkoa joudutaan jatkamaan vaakasuunnassa, on verkko limitettävä vähintään 100 mm:n matkalta.

7 Pinta hierretään maalausta varten noin min kuluttua, silloin kun laasti on vielä kosteaa, mutta ei liian märkää. Pinta hierretään kevyesti aivan tasaiseksi sienipintaisella, kostutetulla hiertimellä. Jos julkisivu myös pintamaalataan Modus julkisivumaalilla, suositamme aina oikaisutasoituksen hiertoa. Seuraavaa verkkoa varten levitetään uusi n. 1,2 m leveä laastialue. Toinen kaistale vahvikeverkkoa asennetaan reilusti limittäin (vähintään 100 mm) edellisen verkon päälle märkään laastipintaan ja se painetaan kiinni. Pinta tasoitetaan teräslastalla. Koko seinäpinnan ala edetään näin menetellen. Anna pinnan kuivua yön yli. Mikäli oikaisulaastikerrosta ei tehdä jo seuraavana päivänä, tulee kuivunut verkotuslaastikerros kostuttaa ensin vedellä. Pinta on hierrettävissä, kun se ei lähde hiertimen mukaan, vaan hierrin kulkee laastin pinnalla. Verkkoa ei ole painettu laastikerroksen pohjaan saakka. Verkot on limitetty sekä vaaka- ja pystysaumoissa vähintään 100 mm. Verkot eivät ole rypyssä. Verkot ovat kauttaaltaan kiinni ja laasti peittää verkon. OikaisulaastikerroS Pintaan ei saa jäädä epätasaisuuksia, jotka haittaisivat pintakäsittelyä. Mikäli julkisivu pinnoitetaan Modus pinnoitteella, alustan saa yleensä viimeisteltyä teräslastalla riittävän sileäksi. Sitoutunutta ja jo kovettunutta laastipintaa voidaan hioa tarvittaessa laastipintojen hiomiseen tarkoitetuilla hiomakivillä tai karkealla hiomapaperilla (nro 40 60). Tällöin on huolehdittava myös laastipölyn erittäin huolellisesta poistamisesta käsitellyiltä pinnoilta. Verkotetulle pinnalle tehdään riittävän paksu ylitasoitus (noin 3 5 mm), etteivät harkkojen saumat jää näkyviin. Oikaisulaastikerros tehdään 1 2 kertaan. Tuoretta laastipintaa jälkihoidetaan vedellä sumuttaen aamuin illoin 2 3 vrk ajan. Maalaus tai pinnoitus voidaan suorittaa aikaisintaan laastikerroksen läpikuivumisen jälkeen tai olosuhteista riippuen noin viikon kuluttua.

8 Pinta on riittävän tasainen maalausta varten ja luonnon sivuvalossa ei näy häiritseviä epätasaisuuksia. HUOM. Maali ei peitä pinnan epätasaisuuksia! Tuoretta laastipintaa on jälkihoidettu puhtaalla vedellä. Laastikerros on läpikuivunut Pohjamaalaus: Maali levitetään telalla, siveltimellä tai suurpaineruiskulla- (suutin 0,018-0,023 ). Maali ohennetaan tarvittaessa vedellä 0-10 til. %. Maalia on käytettävä riittävästi ja vältettävä työsaumojen kuivahtamista, etteivät ne jää näkyviin. Työtauot sovitetaan pinnan nurkkiin ja kulmiin. Viimeinen telanveto tehdään aina samansuuntaisesti alhaalta ylöspäin. Julkisivun viimeistely Modus oikaisulaastipinta voidaan pintakäsitellä joko järjestelmään kuuluvalla julkisivumaalilla tai pinnoittaa karkeammalla julkisivupinnoitteella. Pintakarkeudesta riippumatta Modus oikaisulaastipinta pohjamaalataan aina Modus julkisivumaalilla. Pinnoitusolosuhteet Viimeistä pintaa tehtäessä on kiinnitettävä erityistä huomiota sääolosuhteisiin. Kaikkien fysikaalisesti kuivuvien, vesiohenteisten pinnoitteiden ja maalien kuivuminen riippuu täysin ilmankosteudesta, tuulesta ja lämpötilasta. Mikäli pyykit eivät kuivu ulkona, ei kuivu pinnoitekaan. Tuulisella tai liian kuumalla säällä työaika jää yhtenäisillä pinnoilla liian lyhyeksi aiheuttanen työsaumoja. Paras pinnoitus- ja maalaussää on tyyni pilvipouta. Pinnoitusolosuhteet luovat mahdollisuudet viimeistelyn onnistumiselle Julkisivumaali tai - pinnoite ehtii kuivua ennen iltakasteen muodostumista Pintamaalaus: Pintamaalaus voidaan tehdä aikaisintaan 12 tunnin kuluttua pohjamaalauksesta. Pintamaalaus tehdään 1-2 kertaa, kunnes pinta on tasavärinen. Maalaustyö työstetään samoin kuin pohjamaalaus. Pohjamaalaus on kuivunut vähintään 12 h Pohjamaalauksen jälkeen tarkistetaan onko pinnassa häiritseviä työsaumoja yms. Näiden uusiutumista vältetään pintamaalauksessa. Varmistetaan onko yksi pintamaalauskerta tarpeeksi peittävä Maalattu pinta Modus julkisivumaali sekoitetaan perusteellisesti ennen käyttöä. Yhtenäistä pintaa varten varataan riittävä määrä samaa valmistuserää olevaa maalia mahdollisten värierojen välttämiseksi. Mikäli joudutaan kuitenkin turvautumaan eri valmistuserään, maalataan erien rajakohdat uuden ja vanhan erän seoksella (esim. 1:1). Työ pyritään järjestämään niin, että rajakohta tulee mahdollisimman huomaamattomaan kohtaan. Struktuuripinta Pohjamaalaus: Maali levitetään telalla, siveltimellä tai suurpaineruiskulla (suutin 0,018-0,023 ). Maali ohennetaan tarvittaessa vedellä 0-10 til. %. Maalia on käytettävä riittävästi ja vältettävä työsaumojen kuivahtamista, etteivät ne jää näkyviin. Työtauot sovitetaan pinnan nurkkiin ja kulmiin. Viimeinen telanveto tehdään aina samansuuntaisesti alhaalta ylöspäin.

9 Ruiskulevitys: Modus pinnoite sekoitetaan perusteellisesti ennen käyttöä. Yhtenäistä pintaa varten varataan riittävä määrä samaa valmistuserää olevaa pinnoitetta mahdollisten värierojen välttämiseksi. Mikäli joudutaan kuitenkin turvautumaan eri valmistuserään, pinnoitetaan erien rajakohdat uuden ja vanhan erän seoksella (esim. 1:1). Työ pyritään järjestämään niin, että rajakohta tulee mahdollisimman huomaamattomaan kohtaan. hiertimeen on pinnoitetta liikaa. Tällöin poistetaan ylimääräinen pinnoite teräslastalla ja pinta hierretään uudelleen muovihiertimellä. Mahdollisten kuivumisesta johtuvien työrajojen välttämiseksi hiertotyössä on tärkeää, että työtä viedään koko ajan eteenpäin siten, että Modus julkisivupinnoite ei pääse kuivumaan ja muodostamaan selvää rajaa seinälle. Pohjamaali on kuivunut vähintään 12 h Pintastruktuuri on struktuurimallin mukainen SISÄTILAT Modus pinnoite levitetään pohjanmaalatulle, kuivalle pinnalle sivuilmahajoitteisella ruiskulla (esim. tasoiteruisku) tai yläsäiliöruiskulla (suppiloruisku). Ruiskutus tehdään tasaisin, pyörivin liikkein. seinäpintojen esioikaisu, VERKOTUS JA OIKAISU Sisätilojen seinäpintojen esioikaisu tehdään samoin kuin julkisivuilla sivujen 3 8 mukaan ilman toista ns. oikaisulaastikerrosta. Käsittelyolosuhteet: Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva ja sisäilman lämpötilan vähintään +10 C. Pinnoitetta ei saa levittää paksuja kerroksia eikä pinnoitetta saa levittää uudestaan märän pinnoitteen päälle. Molemmissa tapauksissa ruiskutetusta pinnasta tulee sävyltään ja karkeudeltaan epätasainen. Ruiskutettua pintaa ei tarvitse hiertää. Sisäseinän tasoitus Sisäseinissä halutaan yleensä hyvin sileää pintaa. Modus oikaisutasoituksen kuivuttua verkotuksen jälkeen sisäseinät viimeistellään Prestonit tasoitteilla 2 kertaan ylitasoittaen maalausta tai muuta pintakäsittelyä varten. Lastalevitys: Pinnoitetta otetaan purkista pienemmällä lastalla teräslastaan. Julkisivupinnoite levitetään teräslastan suoralla reunalla ensin alhaalta ylöspäin tasaisesti. Tämän jälkeen pinnoite levitään ylhäältä alaspäin ja sivuille n. neliön alalle kerrallaan. Suurempi alue voi kuivua liian nopeasti. Levitetyltä alueelta poistetaan ylimääräinen pinnoitekerros heti teräslastalla pinnoitetta myöten, tiukasti vetäen takaisin astiaan. (Huom. Hiertäminen tulee tehdä välittömästi työsaumojen välttämiseksi) Suojaa ikkunat, ovet ja lattiat ruiskutasoiteroiskeilta. Hierto: Hierto tehdään, jos halutaan hierretty struktuuri. Märkä pinta tulee hiertää välittömästi levityksen jälkeen Tikkurilan muovihiertimellä pyörivin liikkein ja kevyesti painaen. Jos muovihierrin ei liiku kevyesti tai pinnoite tarttuu Käyttövalmiit Prestonit valmistasoitteet tyhjennetään säkistä suoraan tasoiteruiskun säiliöön.

10 Levitä kuivien sisätilojen seiniin tasoiteruiskulla Prestonit T pohjatasoitteeksi ja tasoita leveällä teräslastalla. Hionnan ja pölynpoiston jälkeen pinnat ovat valmiita pintakäsittelyä varten. Pienet pintakorjaukset voi tehdä Presto valmistasoitteilla lastalla levittäen. Hyvä alusta on laadukkaan maalaustyön edellytys. Sisäkattojen tasoitus Kivirunkoisten pientalojen betoniset välikatot ruiskutetaan yleensä suoraan Prestonit valmistasoitteilla. Mikäli pinnoissa on suuria epätasaisuuksia, ne esioikaistaan Modus oikaisutasoitteella. Sisäkatto voidaan jättää ruiskupintaiseksi tai tasoittaa teräslastalla maalausta varten. Hio pinta kuivumisen jälkeen tasaiseksi ja poista hiontapöly. Tee pintatasoitus Prestonit K tai T valmistasoitteilla. Hio pinta tasaiseksi ja poista hiontapöly. Kipsilevypinnat Kipsilevypintojen saumoihin kiinnitetään saumanauha Prestonit J tasoitteella. Sauma viimeistellään Presto LH kevyttasoitteella. Suuremmat epätasaisuudet voi tasoittaa Prestonit valmistasoitteilla. Kosteissa tiloissa käytetään Prestonit V ja Presto LV kosteiden tilojen tasoitteita. Seinän maalaus Sisäseinien pintamaalit valitaan käyttökohteen ja kiillon mukaan. Olo- ja lastenhuoneisiin sopii hyvin täyshimmeä Harmony tai himmeä Joker. Pesua ja puhdistusta kaipaaviin pintoihin puolihimmeä Remontti-Ässä. Kosteaan pesu- ja suihkuhuoneeseen puolihimmeä tai puolikiiltävä Luja. Kuivien tilojen sisäkatot maalataan täyshimmeällä Siro sisäkattomaalilla. Kosteiden tilojen sisäseinät pohja- ja pintatasoitetaan Prestonit V kostean tilan ruiskutasoitteella. Prestonit valmistasoitteet soveltuvat myös lastalevitykseen. Vettä ei tarvitse lisätä. Pölyävä jauheen sekoitusvaihe jää pois. Prestonit valmistasoite on seossuhteeltaan aina oikeata ja tasaväristä. Voit aloittaa ruiskutuksen heti. Prestonit tasoitteet kuivuvat n. 1 tunnissa 1 mm:n kerrospaksuudelta. 10

11 JULKISIVUN HOITO JA HUOLTO Aikaisintaan 1 kuukauden kuluttua pintakäsittelystä likaantunut pinta voidaan pestä varovasti painepesulla ilman pesuainetta. Pintaan saattaa jäädä pysyvä jälki pesusta, joten pesualue tulee rajata huomaamattomasti rakenteen linjojen mukaan. Irtonainen lika on suositeltavinta puhdistaa kuivana kevyesti pehmeällä harjalla ilman hankausta. Levän tai homeen poistoon voidaan käyttää Tikkurilan Homeenpoistoa ja hyvää huuhtelua. HUOM. Homepesun jälkeen pinta vaatii aina uuden pintakäsittelyn. MODUS JULKISIVUMAALI Modus julkisivumaalilla käsitelty pinta voidaan huoltomaalata samalla julkisivumaalilla. Tarkista rakenteiden kunto ja tee tarvittavat korjaukset ennen huoltomaalausta. MODUS JULKISIVUPINNOITE Modus julkisivupinnoitteen huoltomaalaukseen ja värinvaihtoon soveltuu Modus julkisivumaali. Tarkista rakenteiden kunto ja tee tarvittavat korjaukset ennen huoltomaalausta 11

12 TIKKURILAN MAALILINJA neuvot ja niksit kaikkiin pintaratkaisuihin (pvm/mpm) ark. klo 8-19 MODUS OIKAISULAASTI MODUS VAHVIKEVERKKO MODUS JULKISIVUMAALI MODUS JULKISIVUPINNOITE MODUS KULMAVAHVIKE MODUS PIELILEVY + TARVIKKEET PRESTONIT RUISKUTASOITTEET PRESTO VALMISTASOITTEET 12 Tikkurila Paints Oy, PL 53, Vantaa, puh. (09) , faksi (09) !4:B:70"DHHKIM! MES MOVA

Yki Rouhepinnoite viimeistelee talon ulkokuoren ja lopullisen ilmeen. Rakennusteknisesti oikein toteutettu sokkeli ja julkisivu on pitkäikäinen ja

Yki Rouhepinnoite viimeistelee talon ulkokuoren ja lopullisen ilmeen. Rakennusteknisesti oikein toteutettu sokkeli ja julkisivu on pitkäikäinen ja Hyvin peittävä, arvokkaan näköinen rouhepinnoite on suunniteltu erityisesti uusille ylitasoitetuille harkkopinnoille sekä betonipinnoille. Soveltuu myös maalatuille betonipinnoille. Markkinoiden laajin

Lisätiedot

Kalkkisementtipohjainen polymeerimodifioitu kuituvahvistettu oikaisulaasti, jonka maksimi raekoko on 0,6 mm.

Kalkkisementtipohjainen polymeerimodifioitu kuituvahvistettu oikaisulaasti, jonka maksimi raekoko on 0,6 mm. TIKKURILA TYYPPI KÄYTTÖKOHTEET SOVELTUVUUS Kalkkisementtipohjainen polymeerimodifioitu kuituvahvistettu oikaisulaasti, jonka maksimi raekoko on 0,6 mm. Asuin-, liike-, teollisuus-, varasto- ym. rakennukset.

Lisätiedot

KESTÄVÄ SOKKELIMAALI TUOTESELOSTE TIKKURILA YKI SOKKELIMAALI. Alkalinkestävä akrylaattimaali. Sokkelit

KESTÄVÄ SOKKELIMAALI TUOTESELOSTE TIKKURILA YKI SOKKELIMAALI. Alkalinkestävä akrylaattimaali. Sokkelit TIKKURILA KESTÄVÄ SOKKELIMAALI TYYPPI KÄYTTÖKOHTEET SOVELTUVUUS Alkalinkestävä akrylaattimaali. Sokkelit Betonisokkeleiden ja sementtivahvoilla laasteilla ylitasoitettujen betoni- ja harkkosokkeleiden

Lisätiedot

LUONNONKIVIPINNOITE SOKKELILLE/SÄVYTETTÄVISSÄ

LUONNONKIVIPINNOITE SOKKELILLE/SÄVYTETTÄVISSÄ TIKKURILA LUONNONKIVIPINNOITE SOKKELILLE/SÄVYTETTÄVISSÄ TYYPPI KÄYTTÖKOHTEET SOVELTUVUUS Vesiohenteinen kivipinnoite. Maksimiraekoko n. 1,5 mm. Asuin-, liike-, teollisuus-, varasto- ym. rakennukset. Betonirakenteiden

Lisätiedot

LYHYT JÄRJESTELMÄKUVAUS DIESSNER eristerappaus soveltuu julkisivujen ja muiden seinäpintojen eristykseen niin korjaus kuin uudisrakentamisessa.

LYHYT JÄRJESTELMÄKUVAUS DIESSNER eristerappaus soveltuu julkisivujen ja muiden seinäpintojen eristykseen niin korjaus kuin uudisrakentamisessa. LYHYT JÄRJESTELMÄKUVAUS DIESSNER eristerappaus soveltuu julkisivujen ja muiden seinäpintojen eristykseen niin korjaus kuin uudisrakentamisessa. Järjestelmän rakenne sisältäpäin on seuraava: 1. Sisäseinärakenne

Lisätiedot

KESTÄVÄ SOKKELIMAALI TUOTESELOSTE TIKKURILA YKI SOKKELIMAALI. Alkalinkestävä akrylaattimaali. Sokkelit

KESTÄVÄ SOKKELIMAALI TUOTESELOSTE TIKKURILA YKI SOKKELIMAALI. Alkalinkestävä akrylaattimaali. Sokkelit TIKKURILA KESTÄVÄ SOKKELIMAALI TYYPPI KÄYTTÖKOHTEET SOVELTUVUUS Alkalinkestävä akrylaattimaali. Sokkelit Betonisokkeleiden ja sementtivahvoilla laasteilla ylitasoitettujen betoni- ja harkkosokkeleiden

Lisätiedot

LUONNONKIVIPINNOITE TUOTESELOSTE TIKKURILA TUNTO KIVI. Vesiohenteinen kivipinnoite. Efektiseinät sisätiloissa.

LUONNONKIVIPINNOITE TUOTESELOSTE TIKKURILA TUNTO KIVI. Vesiohenteinen kivipinnoite. Efektiseinät sisätiloissa. TIKKURILA LUONNONKIVIPINNOITE TYYPPI KÄYTTÖKOHTEET SOVELTUVUUS Vesiohenteinen kivipinnoite. Efektiseinät sisätiloissa. Uudet ja ennen maalatut betoni-, rappaus-, tiili-, puukuitulevy-, kipsilevy- ja lastulevypinnat.

Lisätiedot

KARKEA JA PEITTÄVÄ SOKKELIPINNOITE

KARKEA JA PEITTÄVÄ SOKKELIPINNOITE TIKKURILA KARKEA JA PEITTÄVÄ SOKKELIPINNOITE TYYPPI KÄYTTÖKOHTEET SOVELTUVUUS Vesiohenteinen, alkalinkestävä silikonimodifioitu, vettä hylkivä akrylaattipinnoite. Maksimiraekoko n. 2 mm. Asuin-, liike-,

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 09. KIVIAINESPINNAT Ulkona

MAALILINJA NEUVOO 09. KIVIAINESPINNAT Ulkona MAALILINJA NEUVOO 09 KIVIAINESPINNAT Ulkona Sisällysluettelo Niksit...3 Uudet maalattavat julkisivupinnat... 4 Vanhat maalattavat julkisivupinnat... 8 Uudet maalattavat tai pinnoitettavat sokkelit...11

Lisätiedot

Betonirakenteiden korjaus - 3-osainen järjestelmä 1 / 6. DIN EN :2004 -sertifioitu järjestelmä

Betonirakenteiden korjaus - 3-osainen järjestelmä 1 / 6. DIN EN :2004 -sertifioitu järjestelmä Betonirakenteiden korjaus - 3-osainen järjestelmä 1 / 6 1. K & H Korroosiosuoja- ja tartuntalaasti Korroosiosuojaus ja tartuntalaasti samassa, raekoko < 0,5 mm Soveltuu myös tiesuolan vaikutuksille alttiisiin

Lisätiedot

BETONIHARKKO, BETONIVALU, LECA-HARKKO JA SIPOREX Rappausohje

BETONIHARKKO, BETONIVALU, LECA-HARKKO JA SIPOREX Rappausohje BETONIHARKKO, BETONIVALU, LECA-HARKKO JA SIPOREX Simolinintie 1 06100 PORVOO (019) 5244 922 www.laastikulma.fi 2 RAPPAUSOHJE BETONIHARKKO, BETONIVALU, LECA-HARKKO JA SIPOREX Rapattava alusta Betoniharkko

Lisätiedot

Seinä- ja kattopinnat kuivissa sisätiloissa.

Seinä- ja kattopinnat kuivissa sisätiloissa. TIKKURILA TELATTAVA TASOITE TYYPPI KÄYTTÖKOHTEET SOVELTUVUUS Vesiohenteinen, käyttövalmis telattava kevyttasoite. Täyttökyky 3 mm ilman halkeilua. Vihreän värin asteittainen vaaleneminen työvaiheiden aikana

Lisätiedot

YKI AITOKIVI Kivipinnoite sokkeleihin ja seiniin

YKI AITOKIVI Kivipinnoite sokkeleihin ja seiniin OPAS JA VÄRIKARTTA GUIDE AND COLOUR CARD YKI AITOKIVI Kivipinnoite sokkeleihin ja seiniin 1 Ideoi, innostu ja onnistu Tikkurilan kestävällä luonnonkivipinnoitteella Yki Aitokivi on uutuus, jolla ulkopintoihin

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 11. ULKOLATTIAT Terassit ja laiturit

MAALILINJA NEUVOO 11. ULKOLATTIAT Terassit ja laiturit MAALILINJA NEUVOO 11 ULKOLATTIAT Terassit ja laiturit Sisällysluettelo Niksit...3 Uudet puulattiat... 4 Vanhat puulattiat... 5 2 NIKSIT 1.1 Ennen käsittelyä Tarkista aina lattiapintojen kunto ja tee tarvittavat

Lisätiedot

TV-TASON MAALAUS. Copyright Isto Jokinen

TV-TASON MAALAUS. Copyright Isto Jokinen TV-TASON MAALAUS LÄHTÖTILANNE TV-taso on laadukas, hyväkuntoinen ja aidolla tammiviilulla pinnoitettu. TV-taso ei kuitenkaan sovi väriltään omistajan sisustukseen, joten se halutaan maalata kiiltävän valkoiseksi

Lisätiedot

LUONNONKIVIPINNOITE SOKKELILLE/SÄVYTETTÄVISSÄ

LUONNONKIVIPINNOITE SOKKELILLE/SÄVYTETTÄVISSÄ TIKKURILA LUONNONKIVIPINNOITE SOKKELILLE/SÄVYTETTÄVISSÄ TYYPPI KÄYTTÖKOHTEET SOVELTUVUUS Vesiohenteinen kivipinnoite. Maksimiraekoko n. 1,5 mm. Asuin-, liike-, teollisuus-, varasto- ym. rakennukset. Betonirakenteiden

Lisätiedot

KÄYTTÖVALMIS JA SÄVYTETTÄVÄ SOKKELILAASTI

KÄYTTÖVALMIS JA SÄVYTETTÄVÄ SOKKELILAASTI TIKKURILA KÄYTTÖVALMIS JA SÄVYTETTÄVÄ SOKKELILAASTI TYYPPI KÄYTTÖKOHTEET SOVELTUVUUS Vesiohenteinen sementtivapaa sävytettävä valmislaasti. Sokkelit. Betoni-, harkko- ja levypintojen ylitasoitukseen ulkona.

Lisätiedot

Seinä- ja kattopinnat kuivissa sisätiloissa.

Seinä- ja kattopinnat kuivissa sisätiloissa. TIKKURILA TELATTAVA TASOITE TYYPPI KÄYTTÖKOHTEET SOVELTUVUUS Vesiohenteinen, käyttövalmis telattava kevyttasoite. Täyttökyky 3 mm ilman halkeilua ja hyvä tarttuvuus eri alustoille. Seinä- ja kattopinnat

Lisätiedot

KEIM ipor. Asennusohje. Keim ipor järjestelmä koostuu silikaattilevyn lisäksi diffuusioavoimista oikaisu, kiinnitys ja pintalaastituotteista

KEIM ipor. Asennusohje. Keim ipor järjestelmä koostuu silikaattilevyn lisäksi diffuusioavoimista oikaisu, kiinnitys ja pintalaastituotteista Asennusohje Keim ipor järjestelmä koostuu silikaattilevyn lisäksi diffuusioavoimista oikaisu, kiinnitys ja pintalaastituotteista sekä pintamaalista. Levy on diffuusioavoin eikä muodosta estettä kosteuden

Lisätiedot

14.9.2007. Rapatut sisäpinnat. työohjeet. www.maxit.fi

14.9.2007. Rapatut sisäpinnat. työohjeet. www.maxit.fi 8 12 14.9.2007 Rapatut sisäpinnat työohjeet www.maxit.fi Lukijalle Tämä ohje on tehty sinulle, joka suunnittelet tai olet jo valinnut asuntosi sisäseinien ja -kattojen pinnoitteeksi rappauksen. Vetonit

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 11 ULKOLATTIAT. Terassit ja laiturit

MAALILINJA NEUVOO 11 ULKOLATTIAT. Terassit ja laiturit 2015 MAALILINJA NEUVOO 11 ULKOLATTIAT Terassit ja laiturit SISÄLLYSLUETTELO Niksit...3 Uudet puulattiat... 4 Vanhat puulattiat... 5 2 NIKSIT 1.1 Ennen käsittelyä Tarkista aina lattiapintojen kunto ja tee

Lisätiedot

Uudista hyväkuntoiset pinnat. julkisivut terassit kalusteet aidat puu metalli rappaus betoni muovi sisällä tai ulkona

Uudista hyväkuntoiset pinnat. julkisivut terassit kalusteet aidat puu metalli rappaus betoni muovi sisällä tai ulkona PESUAINEET Piha-aidalla kukkii home, terassi näyttää kulahtaneelta ja peltikatollekin pitäisi tehdä jotain. Armas aurinko paljastaa puhdistamista, pesua ja huoltoa kaipaavat pinnat. Huolellisella pesulla

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 04. IKKUNAT JA OVET Sisällä

MAALILINJA NEUVOO 04. IKKUNAT JA OVET Sisällä MAALILINJA NEUVOO 04 IKKUNAT JA OVET Sisällä Sisällysluettelo Niksit...3 Uudet maalattavat ikkunat ja ovet... 4 Vanhat maalattavat ikkunat ja ovet... 6 Uudet lakattavat ikkunat ja ovet... 8 Vanhat lakattavat

Lisätiedot

Pinnoitus. Siporex hallit. Maalaus. Ohjeita. www.kivira.fi

Pinnoitus. Siporex hallit. Maalaus. Ohjeita. www.kivira.fi Pinnoitus Siporex hallit Maalaus Ohjeita www.kivira.fi Siporex hallien pinnoitus Ohjeita Toukokuu 2015 Uudelleen pinnoitus tai maalaus Alustavat työt Selvitetään millä tuotteella / tuotteilla halli on

Lisätiedot

Valmistasoitteet. Kiillon valmistasoitteet tarjoavat laajan valikoiman tuotteita erilaisiin kodin tasoitustarpeisiin.

Valmistasoitteet. Kiillon valmistasoitteet tarjoavat laajan valikoiman tuotteita erilaisiin kodin tasoitustarpeisiin. Valmistasoitteet Kiillon valmistasoitteet tarjoavat laajan valikoiman tuotteita erilaisiin kodin tasoitustarpeisiin. VIIMEISTELYSILOTE Kiilto Fine HIENO, KEVYTTÄYTTEINEN VALKOINEN VIIMEISTELYTASOITE KUIVIIN

Lisätiedot

Rakennusmaalit. kansi. Rakennusmaalit ja tasoitteet sisäseiniin ja -kattoihin. Rakennusmaaleja nyt valmissävyssä maalarinvalkoinen (G497)

Rakennusmaalit. kansi. Rakennusmaalit ja tasoitteet sisäseiniin ja -kattoihin. Rakennusmaaleja nyt valmissävyssä maalarinvalkoinen (G497) Rakennusmaalit Rakennusmaalit ja tasoitteet sisäseiniin ja -kattoihin Rakennusmaaleja nyt valmissävyssä maalarinvalkoinen (G497) kansi Laadukkaat, kestävät rakennusmaalit ammattilaisille LUJA Tikkurilan

Lisätiedot

Saumaus ja pintakäsittely

Saumaus ja pintakäsittely Saumaus ja pintakäsittely Hyvin tehtyjen pintatöiden edellytyksenä on, että alusta on riittävän tasainen, puhdas ja kuiva. Kipsilevyillä ei pystytä peittämään tai korjaamaan alustan virheitä, joten alustan

Lisätiedot

PESUAINEET. Tehokkaat esikäsittely- ja ylläpitopuhdistusaineet sisä- ja ulkokäyttöön!

PESUAINEET. Tehokkaat esikäsittely- ja ylläpitopuhdistusaineet sisä- ja ulkokäyttöön! PESUAINEET Tehokkaat esikäsittely- ja ylläpitopuhdistusaineet sisä- ja ulkokäyttöön! TIKKURILAN PESUAINEET PERUSTEELLISEEN PUHDISTUKSEEN Oikealla esikäsittelypesulla varmistat maalaus systeemin toimivuuden

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 03. MÄRKÄTILAT Kylpyhuoneet ja saunat

MAALILINJA NEUVOO 03. MÄRKÄTILAT Kylpyhuoneet ja saunat MAALILINJA NEUVOO 03 MÄRKÄTILAT Kylpyhuoneet ja saunat Sisällysluettelo Niksit...3 Uudet maalattavat pinnat... 4 Vanhat maalattavat pinnat... 6 Saunan pinnat... 8 Pesu- ja pukuhuoneiden paneelipinnat...11

Lisätiedot

KUITULAASTIRAPPAUS Rappausohje

KUITULAASTIRAPPAUS Rappausohje KUITULAASTIRAPPAUS Rappausohje Simolinintie 1 06100 PORVOO (019) 5244 922 www.laastikulma.fi 2 KUITULAASTIRAPPAUS Rappausohje Rapattava alusta Kevytbetoni (Siporex), kevytsorabetoni (Leca-harkko), betoni,

Lisätiedot

Asennusohjeet ammattilaisille

Asennusohjeet ammattilaisille Asennusohjeet ammattilaisille Tämän ohje on tarkoitettu ammattilaisille mahdollistamaan paras mahdollinen lopputulos. Ei loppukäyttäjille. Valmistajan suosittelema kitti: Gyproc Promix Lite https://www.youtube.com/watch?v=blchabm0j9a

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM SILEÄLLE, UUDELLE POHJALLE MÄRKÄTILAAN

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM SILEÄLLE, UUDELLE POHJALLE MÄRKÄTILAAN Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS: 1. Cement primer + verkko, kuivumisaika

Lisätiedot

OVI- JA IKKUNAMAALI SISÄLLE JA ULOS / PUOLIKIILTÄVÄ

OVI- JA IKKUNAMAALI SISÄLLE JA ULOS / PUOLIKIILTÄVÄ TIKKURILA OVI- JA IKKUNAMAALI SISÄLLE JA ULOS / PUOLIKIILTÄVÄ TYYPPI KÄYTTÖKOHTEET SOVELTUVUUS Akrylaattimaali. Ikkunanpuitteet, ovet ja karmit sekä ulkokalusteet. Myös lasitettujen parvekkeiden puiset

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM VANHAN LAATAN PÄÄLLE MÄRKÄTILAAN

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM VANHAN LAATAN PÄÄLLE MÄRKÄTILAAN Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS: 1. Cement primer laatta saumoihin,

Lisätiedot

MÄRKÄTILATASOITE TUOTESELOSTE TIKKURILA PRESTO LV

MÄRKÄTILATASOITE TUOTESELOSTE TIKKURILA PRESTO LV TIKKURILA MÄRKÄTILATASOITE TYYPPI KÄYTTÖKOHTEET SOVELTUVUUS Vesiohenteinen, käyttövalmis, kostean tilan kevyttasoite. Täyttökyky 4 mm ilman halkeilua. Kutistuminen vähäistä ja hyvä tarttuvuus. Seinä- ja

Lisätiedot

11. MINERAALIPOHJAISET JULKISIVUMAALIT

11. MINERAALIPOHJAISET JULKISIVUMAALIT Tulostettu 25.6.2016 1 / 7 11. MINERAALIPOHJAISET JULKISIVUMAALIT Kiviväri KS 2 Kiviväri S 5 Kiviväri KS 2 / 7 KIVIVÄRI KS Tuotekuvaus Fescon Kiviväri KS on kalkkisementtiperusteinen maali, jonka tartuntaominaisuuksia,

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 04 IKKUNAT JA OVET. Sisällä

MAALILINJA NEUVOO 04 IKKUNAT JA OVET. Sisällä 016 MAALILINJA NEUVOO 04 IKKUNAT JA OVET Sisällä SISÄLLYSLUETTELO Niksit...3 Uudet maalattavat ikkunat ja ovet... 4 Vanhat maalattavat ikkunat ja ovet... 6 Uudet lakattavat ikkunat ja ovet... 8 Vanhat

Lisätiedot

Sisämaalaus Ongelmat Ratkaisut. Risto Hakkarainen

Sisämaalaus Ongelmat Ratkaisut. Risto Hakkarainen Sisämaalaus Ongelmat Ratkaisut Risto Hakkarainen Kattopinnat Ruiskutasoite Liimamaali Kalkkimaali Puupaneeli Betoni Tasoite Rappaus Haltex Kipsikartonki Paneelit esim. korea, koto, mdf Kattopinnat Maalaamaton

Lisätiedot

Seinä- ja kattopinnat kuivissa sisätiloissa.

Seinä- ja kattopinnat kuivissa sisätiloissa. TIKKURILA TYYPPI KÄYTTÖKOHTEET SOVELTUVUUS Vesiohenteinen, käyttövalmis karkeatasoite. Täyttökyky 30 mm ilman halkeilua. Kutistuminen vähäistä ja hyvä tarttuvuus. Seinä- ja kattopinnat kuivissa sisätiloissa.

Lisätiedot

EPS-harkon rappausjärjestelmä 1 / 10

EPS-harkon rappausjärjestelmä 1 / 10 EPS-harkon rappausjärjestelmä 1 / 10 Verkko ja profiilit Verkotuslaasti Pinnoiteprimeri / Pohjamaali Pinnoite EPS-harkon rappausjärjestelmä 2 / 10 Verkko ja profiilit Diessner, Protektor Alkalinkestävät

Lisätiedot

Siporex-väliseinät. Väliseinälaatta Väliseinäelementti Väliseinäharkko

Siporex-väliseinät. Väliseinälaatta Väliseinäelementti Väliseinäharkko Siporex-väliseinät Väliseinälaatta Väliseinäelementti Väliseinäharkko Väliseinälaatta V475 70 / 90 /100 x 575 x 575 VAHVUUS JA KOKO PALOLUOKKA ÄÄNENERISTÄVYYS KPL/LAVA LAATAN PAINO KG 70 x 575 x 575 EI

Lisätiedot

KEIM ipor. Asennusohje. Keim ipor järjestelmä koostuu silikaattilevyn lisäksi diffuusioavoimista oikaisu, kiinnitys ja pintalaastituotteista

KEIM ipor. Asennusohje. Keim ipor järjestelmä koostuu silikaattilevyn lisäksi diffuusioavoimista oikaisu, kiinnitys ja pintalaastituotteista Asennusohje Keim ipor järjestelmä koostuu silikaattilevyn lisäksi diffuusioavoimista oikaisu, kiinnitys ja pintalaastituotteista sekä pintamaalista. Levy on diffuusioavoin eikä muodosta estettä kosteuden

Lisätiedot

ALKYDIMAALI METALLIPINNOILLE / PUOLIKIILTÄVÄ

ALKYDIMAALI METALLIPINNOILLE / PUOLIKIILTÄVÄ TIKKURILA ALKYDIMAALI METALLIPINNOILLE / PUOLIKIILTÄVÄ TYYPPI KÄYTTÖKOHTEET SOVELTUVUUS Aktiivista ruosteenestopigmenttiä sisältävä alkydimaali. Peltikatot, vesikourut, syöksytorvet, suojapellit, kaiteet

Lisätiedot

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet HYDROCORK Pressfit asennusohjeet Lue nämä asennusohjeet tarkasti ennen asennuksen aloittamista. Asennuksessa tulee myös noudattaa SisäRYL 2013 ohjeistuksia. KULJETUS, VARASTOINTI JA SOPEUTTAMINEN OLOSUHTEISIIN

Lisätiedot

Rappaustyypin valinta alustan mukaan

Rappaustyypin valinta alustan mukaan Poltettutiili, kevytsoraherkko, betoniharkko, betoni tai vastaava Rappaus: yleensä Bayosan LL 66, SL 67, RK 39. Rappauslaastin valintaan vaikuttaa tuleva pinnoite, ympäristö jne. Yleisesti rappauspaksuuden

Lisätiedot

Valmistasoitteet. Kiillon valmistasoitteet tarjoavat laajan valikoiman tuotteita erilaisiin kodin tasoitustarpeisiin.

Valmistasoitteet. Kiillon valmistasoitteet tarjoavat laajan valikoiman tuotteita erilaisiin kodin tasoitustarpeisiin. Valmistasoitteet Kiillon valmistasoitteet tarjoavat laajan valikoiman tuotteita erilaisiin kodin tasoitustarpeisiin. VIIMEISTELYSILOTE Kiilto Fine HIENO, KEVYTTÄYTTEINEN VALKOINEN VIIMEISTELYTASOITE KUIVIIN

Lisätiedot

PELTIKATTOMAALI PANSSARI AKVA

PELTIKATTOMAALI PANSSARI AKVA UUSI! PELTIKATTOMAALI PANSSARI AKVA Panssari Akva - uusien sinkittyjen peltikattojen suojaamiseen. Soveltuu vanhan, ehjän alkydimaalin päälle ilman pohjamaalausta sekä maalipinnoitettujen / muovipinnoitettujen

Lisätiedot

Kuva1. Tyypillinen katevaurio.

Kuva1. Tyypillinen katevaurio. Tässä artikkelissa käsitellään suurien muovikatehalkeamien korjaamista kotikonstein ja ilman muovihitsaamista. Menetelmä sopii hyvin pitkien katehalkeamien korjaamiseen. Mikäli esimerkiksi kiinnikekannakkeita

Lisätiedot

ÄSSÄTEX. Viimeistelty pinta, joka kestää elämää

ÄSSÄTEX. Viimeistelty pinta, joka kestää elämää ÄSSÄTEX Viimeistelty pinta, joka kestää elämää Ässätex on maalattava lasikuitutapetti, jonka avulla luot tasaisen, kestävän ja tyylikkään pinnan. Ässätex lasikuitutapetin uudelleenmaalaaminen on helppoa

Lisätiedot

HELMIÄISMAALI HOPEA, HELMIÄISMAALI KULTA

HELMIÄISMAALI HOPEA, HELMIÄISMAALI KULTA TIKKURILA HELMIÄISMAALI HOPEA, HELMIÄISMAALI KULTA TYYPPI KÄYTTÖKOHTEET SOVELTUVUUS Vesiohenteinen, sävytettävä akrylaattimaali, jolla saadaan aikaan metallinhohtoinen helmiäisefekti. Kalusteet, efektiseinäpinnat,

Lisätiedot

VÄLISEINÄT. Leca väliseinät. Leca EasyLex 88 Leca Lex. www.e-weber.fi 4-20/1.9.2012

VÄLISEINÄT. Leca väliseinät. Leca EasyLex 88 Leca Lex. www.e-weber.fi 4-20/1.9.2012 VÄLISEINÄT Leca väliseinät Leca EasyLex 88 Leca Lex 4-20/1.9.2012 www.e-weber.fi Leca väliseinät Leca EasyLex Leca Lex markkinoiden nopein väliseinäratkaisu Nopea rakentaa ja helppo tasoittaa Sisältö Leca

Lisätiedot

TIKKURILAN MAALILINJA neuvot ja niksit kaikkiin pintaratkaisuihin 010 860 8600 (pvm/mpm) ark. klo 8-19 MODUS OIKAISULAASTI MODUS KULMAVAHVIKE

TIKKURILAN MAALILINJA neuvot ja niksit kaikkiin pintaratkaisuihin 010 860 8600 (pvm/mpm) ark. klo 8-19 MODUS OIKAISULAASTI MODUS KULMAVAHVIKE +!4:B:70"DHHKHF! MODUS-TUOTTEET 1. MODUS OIKAISULAASTI TIKKURILA MODUS Yksikomponenttinen, kalkkisementtipohjainen, polymeerimodifioitu, kuituvahvistettu oikaisulaasti, jonka maksimiraekoko on 0,6 mm.

Lisätiedot

04.01.2013 8.5 ILMAVUOTOJEN EHKÄISY ALAPOHJARAKENTEESSA Yleistä Seinän ja lattian rajakohdan ja alapohjan muiden läpivientien ilmavuotokorjaukset toteutetaan tiivistämisellä. Rajakohdista poistetaan vanhat

Lisätiedot

Max Stop. Vedeneristysmassa. Helppo levittää Tuplasti tiiviimpi Riittoisampi. Tätskikt Membrane

Max Stop. Vedeneristysmassa. Helppo levittää Tuplasti tiiviimpi Riittoisampi. Tätskikt Membrane Max Stop Vedeneristysmassa Tätskikt Membrane Helppo levittää Tuplasti tiiviimpi Riittoisampi MaxStop-Telattava vedeneristysjärjestelmä koostuu seuraavista osista: 1. MaxStop Primer tai MaxStop kosteussulku

Lisätiedot

LAKKA OHUTRAPPAUS ERISTEJÄRJESTELMÄ TYÖOHJE 22.10.2014

LAKKA OHUTRAPPAUS ERISTEJÄRJESTELMÄ TYÖOHJE 22.10.2014 LAKKA OHUTRAPPAUS ERISTEJÄRJESTELMÄ TYÖOHJE 22.10.2014 Työohje Esi- ja pohjatyöt Julkisivuvarusteet kuten valaisimet, anturit, johdot, kilvet tai muut vastaavat irroitetaan työn ajaksi. Julkisivurakenteisiin

Lisätiedot

Unidrain-lattiakaivon asennusohje: betoni ja siveltävä vedeneriste

Unidrain-lattiakaivon asennusohje: betoni ja siveltävä vedeneriste Unidrain-lattiakaivon asennusohje: betoni ja siveltävä vedeneriste Järjestelmän kuvaus Osat 1. Lattiakaivokaluste 2. Viemärikaivo 3. Kehys 4. Ritilä 5. Nukkasihti (lisävaruste Betoni Rakenne Lattia: Betonia

Lisätiedot

HUONEISTOSANEERAUS 00560 HELSINKI

HUONEISTOSANEERAUS 00560 HELSINKI KORJAUSTYÖSELOSTUS HUONEISTOSANEERAUS 00560 HELSINKI Rakennustyöselostus 2 (11) Sisällys 1 RAKENNUSHANKKEEN YLEISTIEDOT... 3 1.1 Rakennushanke... 3 1.2 Kohde... 3 1.3 Rakennushankkeen luonne ja laajuus...

Lisätiedot

SILIKAATTIMAALI ULKO- JA SISÄKÄYTTÖÖN

SILIKAATTIMAALI ULKO- JA SISÄKÄYTTÖÖN TIKKURILA SILIKAATTIMAALI ULKO- JA SISÄKÄYTTÖÖN TYYPPI KÄYTTÖKOHTEET SOVELTUVUUS Epäorgaaninen, kalivesilasipohjainen, 1- komponenttinen silikaattimaali. Asuin-, liike-, teollisuus-, varasto- ym. rakennukset.

Lisätiedot

Keim ipor järjestelmän viitteellinen asennusohje

Keim ipor järjestelmän viitteellinen asennusohje Keim ipor kalsiumsilikaattilevyjärjestelmää käytetään sisätiloissa, joissa on kosteuden läpitunkeumaa ja/tai lisälämmöneristyksen tarvetta. Järjestelmä koostuu silikaattilevyn lisäksi Keim Mycal ja Keim

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 07. KATOT ja metallipinnat ulkona

MAALILINJA NEUVOO 07. KATOT ja metallipinnat ulkona MAALILINJA NEUVOO 07 KATOT ja metallipinnat ulkona Sisällysluettelo Niksit...3 Uudet maalattavat pinnat... 4 Vanhat maalattavat pinnat... 6 2 NIKSIT 1.1 Ennen käsittelyä NIKSIT Hyvä käsittelylämpötila

Lisätiedot

SUPI-SAUNATUOTTEET. Löydä oma löylytunnelmasi

SUPI-SAUNATUOTTEET. Löydä oma löylytunnelmasi SUPI-SAUNATUOTTEET Löydä oma löylytunnelmasi Supi-sarjan tuotteilla luot saunaasi tunnelmaa ja suojaat sen kauniisti. Samalla saunasi pysyy pitkään helppohoitoisena. Löydä Supi-perheestä monipuoliset tuotteet

Lisätiedot

SILIKONIHARTSIMAALI KIVIAINESJULKISIVUILLE

SILIKONIHARTSIMAALI KIVIAINESJULKISIVUILLE TIKKURILA SILIKONIHARTSIMAALI KIVIAINESJULKISIVUILLE TYYPPI KÄYTTÖKOHTEET SOVELTUVUUS Vesiohenteinen silikoniemulsiomaali. Asuin-, liike-, teollisuus-, varasto- ym. rakennukset. Betoni-, rappaus- ja mineraalilevypintojen

Lisätiedot

Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus 15.11.13 1. Ison Albatrossin pohja

Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus 15.11.13 1. Ison Albatrossin pohja Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni Huom! Asennusohjeissa olevat kuvat viittaavat monissa kohdin isoon Albatrossiin mm. seinäelementtien ja listojen osalta. Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Lisätiedot

RAKENNUSMAALAUKSEN SUUNNITTELU Alustan tasoitus- ja maalauskäsittelyn valinta. 4.12.2014 Sakari Leimi

RAKENNUSMAALAUKSEN SUUNNITTELU Alustan tasoitus- ja maalauskäsittelyn valinta. 4.12.2014 Sakari Leimi RAKENNUSMAALAUKSEN SUUNNITTELU Alustan tasoitus- ja maalauskäsittelyn valinta 4.12.2014 Sakari Leimi Rakennustöiden yleiset laatuvaatimukset "Maalaus kertaalleen maalarinvalkoisella, pesunkestävällä sisälateksilla"

Lisätiedot

SEINÄ- JA KATTOPINNAT

SEINÄ- JA KATTOPINNAT Sisämaalausopas MAALAAMINEN ON HELPPOA MUUTAMALLA HYVÄLLÄ VINKILLÄ TEET ENSILUOKKAISTA JÄLKEÄ. JA HAUSKAA TÄSTÄ OPPAASTA SAAT NEUVOT MAALIN JA VÄLINEIDEN VALINTAAN SEKÄ YKSINKERTAISET OHJEET ITSE TYÖHÖN.

Lisätiedot

A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat

A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat Onnittelut uusiin ikkunoihin! Toivomme että tulet olemaan tyytyväinen uusien ikkunoiden kanssa monta vuotta eteenpäin. Tästä neuvoja PVC-ikkunoiden asentamiseen ja huoltoon.

Lisätiedot

A s. Asennusohjeet. Pvc-ikkunat ja terassinovet

A s. Asennusohjeet. Pvc-ikkunat ja terassinovet A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat ja terassinovet Onnittelut uusiin ikkunoihin! Toivomme että tulet olemaan tyytyväinen uusien ikkunoiden kanssa monta vuotta eteenpäin. Tästä neuvoja PVC-ikkunoiden asentamiseen

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 02. SEINÄT Sisällä

MAALILINJA NEUVOO 02. SEINÄT Sisällä MAALILINJA NEUVOO 02 SEINÄT Sisällä Sisällysluettelo Niksit...3 Uudet maalattavat pinnat... 4 Vanhat maalattavat pinnat... 7 Uudet lakattavat pinnat... 9 Vanhat lakattavat pinnat...10 Uudet vahattavat

Lisätiedot

RUOSTEENESTOPOHJAMAALI / HIMMEÄ

RUOSTEENESTOPOHJAMAALI / HIMMEÄ TIKKURILA RUOSTEENESTOPOHJAMAALI / HIMMEÄ TYYPPI Vesiohenteinen, nopeasti kuivuva erikoissideainetta sisältävä ruosteenestopohjamaali vesiohenteisille pintamaaleille. KÄYTTÖKOHTEET SOVELTUVUUS Peltikatot,

Lisätiedot

8-80 / 1.11.2015. Weber Superflex D2. Vedeneristysjärjestelmä. www.e-weber.fi

8-80 / 1.11.2015. Weber Superflex D2. Vedeneristysjärjestelmä. www.e-weber.fi * because välitämme you care 8-80 / 1.11.2015 Weber Superflex D2 Vedeneristysjärjestelmä www.e-weber.fi 1 Hyvällä suunnittelulla ja huolellisella toteut uksella syntyy terve ja kes tävä märkätila Weberin

Lisätiedot

15. FESCOTOP-LATTIASIROTTEET

15. FESCOTOP-LATTIASIROTTEET Tulostettu 9.7.2016 1 / 9 15. FESCOTOP-LATTIASIROTTEET Fescotop F10 2 Fescotop F45K 5 Jälkihoitoaine 8 Fescotop F10 2 / 9 FESCOTOP F10 Tuotekuvaus Fescotop F10 on sementtipohjainen lattiakovete, joka levitetään

Lisätiedot

Kota 8-k / 6-k. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja. Lattia. Asennusohjeet Huvimajalle

Kota 8-k / 6-k. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja. Lattia. Asennusohjeet Huvimajalle Asennusohjeet Huvimajalle Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), TORXruuvipääsarja, poranterä 4 mm ja 3 kpl

Lisätiedot

Festivo 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja

Festivo 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja Asennusohjeet Huvimajoille Festivo 6K ja 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä

Lisätiedot

AIR-MIX-RUISKUN PERUSKÄYTTÖ

AIR-MIX-RUISKUN PERUSKÄYTTÖ AIR-MIX-RUISKUN PERUSKÄYTTÖ 1. Ruiskun pesu ennen käyttöönottoa 2. Maalin lisäys ja maalaus 3. Ruiskunpesu maalauksen jälkeen RUISKUN KÄYTTÖ MAALAUKSISSA Air-Mix-ruiskua käytetään lähinnä kalusteovien

Lisätiedot

SOKKELIN MAALAUS JA PINNOITUS

SOKKELIN MAALAUS JA PINNOITUS OPAS GUIDE SOKKELIN MAALAUS JA PINNOITUS Aluksi Sokkeli on tärkeä osa rakennuksen julkisivua. Sokkelin pintakäsittely viimeistelee talon ulkonäön ja lopullisen ilmeen. Oikein toteutettu ja pintakäsitelty

Lisätiedot

FLP rappausjärjestelmä 1 / 10

FLP rappausjärjestelmä 1 / 10 FLP rappausjärjestelmä 1 / 10 Ominaisuudet Pohjuste Verkko ja profiilit FLP Kevytkuitulaasti Pinnoiteprimeri / Pohjamaali Pinnoite Käyttökohteet Vaativille alustoille, joissa useita eri materiaaleja, myös

Lisätiedot

Asennusohje ColoRex SD och EC

Asennusohje ColoRex SD och EC Asennusohje ColoRex SD och EC ColoRex on sähköä johtava PVC-laatta, jonka mitat ovat 610 x 610 x 2 mm. ColoRex on ESD-hyväksytty (Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut). ColoRex-asennuksessa käytetään

Lisätiedot

Työohjeet. 0 Yleistä. 1 Esityöt

Työohjeet. 0 Yleistä. 1 Esityöt Työohjeet 0 Yleistä LPL-pinnoitteisiin kuuluu kuusi pinnoitetta, jotka on tarkoitettu seinä- ja kattomaaleiksi tiloihin, joilta vaaditaan suurta hygieniaa: Steridex, Sterisheen, Sterisept, Sterimatt, Biosheen

Lisätiedot

Radio-ohjattavan F2007:n runko

Radio-ohjattavan F2007:n runko ASENNUS Radio-ohjattavan F2007:n runko Lehden nro 7 liitteenä on ominaisuuksiltaan ja mitoiltaan tärkeä osa. Se on pienoismallisi pohjalevy eli runko. Runko on suorakaiteen muotoinen, kärjestään kapeneva

Lisätiedot

HUOMIOI AINA KYSEISEN TAPETIN ETIKETISSÄ MAINITUT OHJEISTUKSET.

HUOMIOI AINA KYSEISEN TAPETIN ETIKETISSÄ MAINITUT OHJEISTUKSET. TAPETIT ON AINA HETI TARKISTETTAVA. Reklamaatioaika on 8 päivää. Virheelliset rullat palautettava ETIKETTEINEEN toimittajalle. TIEDOTE ENNEN TAPETOINTIA: Asiakkaan vastuulla on tarkistaa, että rullat ovat

Lisätiedot

TOSCANA-HARTSIPINNOITE MUOVIMATON PÄÄLLE

TOSCANA-HARTSIPINNOITE MUOVIMATON PÄÄLLE TOSCANA-HARTSIPINNOITE MUOVIMATON PÄÄLLE Toscana-hartsipinnoite on luonnollisen elävä sileä hartsipinnoite koteihin ja julkisiin tiloihin esim. seinä- ja lattiapinnoille kuiviin ja kosteisiin tiloihin.

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 02 SEINÄT. Sisällä

MAALILINJA NEUVOO 02 SEINÄT. Sisällä 2015 MAALILINJA NEUVOO 02 SEINÄT Sisällä SISÄLLYSLUETTELO Niksit...3 Uudet maalattavat pinnat... 4 Vanhat maalattavat pinnat... 7 Uudet lakattavat pinnat... 9 Vanhat lakattavat pinnat...10 2 NIKSIT 1.1

Lisätiedot

ASENNETUILLE IKKUNOILLE SISÄPUOLELLE KAIKILLE RAKENNETYYPEILLE. 1 TIIVISTALO - Ikkunoiden tiivistäminen rakennuksen ulkokuoreen

ASENNETUILLE IKKUNOILLE SISÄPUOLELLE KAIKILLE RAKENNETYYPEILLE. 1 TIIVISTALO - Ikkunoiden tiivistäminen rakennuksen ulkokuoreen ASENNETUILLE IKKUNOILLE SISÄPUOLELLE KAIKILLE RAKENNETYYPEILLE TIIVISTYSJÄRJESTELMÄT RAKENTAMISEEN TIIVISTALO - Ikkunoiden tiivistäminen rakennuksen ulkokuoreen tai Tescon Profect BETONISEEN SISÄSEINÄÄN

Lisätiedot

yproc Planum Gyproc Planum Sileät katot ja seinät

yproc Planum Gyproc Planum Sileät katot ja seinät yproc Planum Gyproc Planum Sileät katot ja seinät yproc Planum Korkeaa, leveää ja aivan tasaista! Gyproc Planum -kipsilevyllä voidaan rakentaa sisäkattoja tai korkeita seiniä ilman näkyviä saumoja. Erona

Lisätiedot

BETON DESIGN-HARTSIPINNOITE MUOVIMATON PÄÄLLE

BETON DESIGN-HARTSIPINNOITE MUOVIMATON PÄÄLLE BETON DESIGN-HARTSIPINNOITE MUOVIMATON PÄÄLLE Beton Design-hartsipinnoite on rouhean elävä, struktuurinen hartsipinnoite koteihin ja julkisiin tiloihin esim. seinä- ja lattiapinnoille kuiviin ja kosteisiin

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MIKROSEMENTTI MEDIUM VESIERISTETYLLE POHJALLE MÄRKÄTILAN SEINÄT.

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MIKROSEMENTTI MEDIUM VESIERISTETYLLE POHJALLE MÄRKÄTILAN SEINÄT. Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS 1. Cement primer- voidaan ohentaa

Lisätiedot

MONIPUOLINEN KALUSTEMAALI

MONIPUOLINEN KALUSTEMAALI TIKKURILA MONIPUOLINEN KALUSTEMAALI TYYPPI KÄYTTÖKOHTEET SOVELTUVUUS Akrylaattimaali. Ovet, listat, ikkunanpuitteet, lämpöpatterit, kaapistot, huonekalut, pönttöuunit ym. Sisämaalaukseen puu-, puukuitulevy-,

Lisätiedot

PEITTÄVÄ SUOJA PUULLE / PUOLIHIMMEÄ

PEITTÄVÄ SUOJA PUULLE / PUOLIHIMMEÄ TIKKURILA PEITTÄVÄ SUOJA PUULLE / PUOLIHIMMEÄ TYYPPI Puolihimmeä, vesiohenteinen suoja puupinnoille ulkona. Säilyttää puun luonnollisen pintakuvioinnin. Sideaineena on alkydivahvisteinen akrylaatti. Muodostaa

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 10. IKKUNAT JA OVET Ulkona

MAALILINJA NEUVOO 10. IKKUNAT JA OVET Ulkona MAALILINJA NEUVOO 10 IKKUNAT JA OVET Ulkona Sisällysluettelo Niksit...3 Uudet maalattavat pinnat... 4 Vanhat maalattavat pinnat... 6 Uudet kuultavilla tuotteilla käsiteltävät pinnat...8 Vanhat kuultavilla

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MIKROSEMENTTI MEDIUM KUIVAN TILAN SEINÄT.

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MIKROSEMENTTI MEDIUM KUIVAN TILAN SEINÄT. Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS 1. Cement primer- laimenna 1:1

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 01 KATOT. Sisällä

MAALILINJA NEUVOO 01 KATOT. Sisällä 2015 MAALILINJA NEUVOO 01 KATOT Sisällä SISÄLLYSLUETTELO Niksit...3 Uudet maalattavat katot... 4 Vanhat maalattavat katot... 6 Uudet lakattavat katot... 8 Vanhat lakattavat katot... 9 Uudet vahattavat

Lisätiedot

LAASTIPAIKKAUKSET JA YLITASOITUKSET JULKISIVUTYÖMAILLA BY / BETONIRAKENTEIDEN KORJAUS DI. PETRI SILVENNOINEN CONSTI JULKISIVUT OY

LAASTIPAIKKAUKSET JA YLITASOITUKSET JULKISIVUTYÖMAILLA BY / BETONIRAKENTEIDEN KORJAUS DI. PETRI SILVENNOINEN CONSTI JULKISIVUT OY 1 LAASTIPAIKKAUKSET JA YLITASOITUKSET JULKISIVUTYÖMAILLA BY / BETONIRAKENTEIDEN KORJAUS 6.2.2018 DI. PETRI SILVENNOINEN CONSTI JULKISIVUT OY 2 BETONIPAIKKAUKSET 3 Laastipaikkauksilla ja pienimuotoisilla

Lisätiedot

Terveitä taloja rakentamassa

Terveitä taloja rakentamassa Uutuus! Terveitä taloja rakentamassa Fintex homestop lasikuitutapetti www.homestop.fi MESTARITUOTE Fintex homestop estää ja suojaa samanaikaisesti Fintex homestop -lasikuitutapetin kuidut on valmistusvaiheessa

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 10 IKKUNAT JA OVET. Ulkona

MAALILINJA NEUVOO 10 IKKUNAT JA OVET. Ulkona 2015 MAALILINJA NEUVOO 10 IKKUNAT JA OVET Ulkona SISÄLLYSLUETTELO Niksit...3 Uudet maalattavat pinnat... 4 Vanhat maalattavat pinnat... 6 Uudet kuultavilla tuotteilla käsiteltävät pinnat...8 Vanhat kuultavilla

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 06. KALUSTEET Sisällä

MAALILINJA NEUVOO 06. KALUSTEET Sisällä MAALILINJA NEUVOO 06 KALUSTEET Sisällä Sisällysluettelo Niksit...3 Uudet maalattavat pinnat... 4 Vanhat maalattavat pinnat... 6 Uudet lakattavat pinnat... 8 Vanhat lakattavat pinnat...10 Öljyttävät ja

Lisätiedot

Maskeeraus ja hionta Vaihe 1 Vaihe 2 1

Maskeeraus ja hionta Vaihe 1 Vaihe 2 1 Vaihe 1 Laita maskeerausteippiä n. 1 cm pohjaosien sisemmästä jyrsitystä merkkiviivasta sekä n. 1cm sivumoduulien mustasta merkkivivasta. Hio maskeerauksen ulkopuolinen alue karhunkielellä. Maskeeraus

Lisätiedot

Mikrosementin asentaminen

Mikrosementin asentaminen Mikrosementin asentaminen 1. Pinnan valmistelu Pinnan tulee olla kauttaaltaan puhdas ja tasainen. Mikäli pinnassa on eri materiaalien yhtymäkohtia (materiaalien eri imukyky), lisää kaksi (2) kerrosta Impoxy

Lisätiedot

KIVA JA PANEELI-ÄSSÄ. Puu on kauneimmillaan kuultavaksi käsiteltynä

KIVA JA PANEELI-ÄSSÄ. Puu on kauneimmillaan kuultavaksi käsiteltynä KIVA JA PANEELI-ÄSSÄ Puu on kauneimmillaan kuultavaksi käsiteltynä Tikkurilan Paneeli-Ässä -sarjasta löydät sopivan tuotteen sisäseinä- ja kattopinnoillesi oli sitten kyse puun säilyttämisestä luonnonvaaleana

Lisätiedot

ULKOTILAT. Keramix VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET

ULKOTILAT. Keramix VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET Keramix ULKOTILAT VEDENERISTYSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET KYLMILLEEN JÄÄVÄT MÄRKÄTILAT 1. Seinäpinnat kostutetaan vedellä ennen tasoitusta. 2. Tasoita seinäpinta tarvittaessa Kiilto SK Märkätilatasoitteella,

Lisätiedot

Tikli-Alumiinioven asennusohje

Tikli-Alumiinioven asennusohje Tikli Group Oy Yhdystie 40, 62800 Vimpeli ALUMIINIOVET OVI TOIMITUKSEN SAAVUTTUA Tarkista ovien laatu ja määrä heti saatuasi tuotteet. Toimitukseen liittyvät huomautukset on tehtävä 8 päivän kuluessa tuotteen

Lisätiedot