Huonekalujen käsittely ja entisöinti.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Huonekalujen käsittely ja entisöinti."

Transkriptio

1 Huonekalujen käsittely ja entisöinti. Muista korjata vanhaa vaalien. Vältä korjaamasta turhaan. Ethän toki ole tekemässä kalusteesta uutta. Poista maali kerroksittain näin saattaa alta löytyä alkuperäinen väri, tai jopa arvokas koristemaalaus joka voidaan säilyttää. Liberon Stripper maalin ja lakanpoistoaine poistaa maalin kerroksittain. Kun käytät Liberon tuotteita vältyt vaivalloiselta hiomiselta, ja huonekalujen entisöinnistä tulee helpompaa.

2 Poista edellinen käsittely Maalatut tai lakatut pinnat Liberon Stripper maalin poistoaineella. Stripper on hyytelömäistä joten se ei valu pystysuorillakaan pinnoilla. Voidaan käyttää myös metallipinnoilla. - Levitä Stripperiä reilusti. Anna vaikuttaa minuuttia ja poista maali Liberon teräsvillalla numero 2 tai muovilastalla. Muovilasta ei naarmuta pintaa niin herkästi kuin teräslasta. Stripper poistaa maalin kerroksittain, näin voit mahdollisesti säästää alkuperäisen värin tai koristemaalauksen. - Neutraloi maalinpoistoaine Liberon huonekalujen puhdistusaineella. Käytä 0000 teräsvillaa tai nukkaamatonta liinaa. Jos maalinpoistoaine jää neutraloimatta saattaa uusi maali tai lakkakerros kesiä irti. Vahatut tai öljytyt pinnat Liberon huonekalujen puhdistusaineella. Poistaa tehokkaasti vanhan vahan, kiillotuksen, öljyn, rasvan ym. - Hankaa pintaa 0000 teräsvillalla joka on kostutettu reilusti Liberon huonekalujen puhdistusaineella. Liberon Stripper ja huonekalujen puhdistusaine eivät sisällä vettä. Ne eivät turvota tai värjää puuta, eivätkä irrota liimasaumoja tai viilupintoja. Korjaa mahdolliset vauriot Liberon Akryylitäyte Korjaat isommatkin vauriot ja tuote soveltuu myös puuleikkauksien korjaamiseen. Voit rakentaa Liberon akryylitäytteestä puuttuvat palaset. Ei tarvita liuotinta. Ei kuivu astiaan. Käytetään kuten muovailuvahaa. Liberon akryylitäytettä voidaan hioa, porata petsata, lakata ja maalata. Liberon Akryylitäytteestä löydät 7 sävyä. Vaalea Tammi Teak, Kirsikka Väritön, Mänty Liberon Muotoiltava täytevaha Tuote on tarkoitettu pienten halkeamien ja kolojen täyttöön vahatuilla ja lakatuilla pinnoilla. Voidaan lämmittää käsissä tai kuumalla vedellä käsittelyn helpottamiseksi. Älä kuitenkaan sulata vahaa. Lämpimänä vahaa on helpompi muotoilla. Pieniin koloihin ja toukanreikiin voidaan vahaa levittää suoraan pehmentämättä sitä. Hankaa kovaa vaha tankoa suoraan käsiteltävälle pinnalle. Hankaa pinta 0000 teräsvillalla tai kiillotuskankaalla pinnasta riippuen. Viimeistele pinta huonekaluharjalla. Pinta voidaan lopuksi käsitellä Black Bison antiikkivahalla juuri oikean sävyn saamiseksi. Parhaimmillaan vahatuilla pinnoilla. 14 sävyä: Valkoinen Norsunluu Koivu Tumma Keskivaalea, Tumma Tumma Musta Vaalea Mänty Mänty

3 Valitse oikea pintakäsittely Öljy, vaha, maali vai lakka. Öljy käsittely Liberon Finishing Oil on kuivuttuaan täysin myrkytön. Se soveltuu lasten leluihin, keittiön työtasoihin, leikkuulautoihin ja vettä hylkivänä jopa kylpyhuoneen kalusteisiin. Liberon Finishing Oil sopii erinomaisesti puunsorvaukseen. Levitä Finishing Oil siveltimellä, liinalla tai 0000 teräsvillalla puhtaalle puu pinnalle. Poista ylimääräinen öljy puhtaalla liinalla 15 min. kuluttua. Levitä 2-3 kerrosta ja hio pinta 0000 teräsvillalla käsittelyjen välissä. Finishing Oil on väritön ja sen alle voidaan levittää Liberon Palette huonekalumaali tai Liberon kuultomaali värin saamiseksi. 0,25L = 2-3 m2 5 tuntia, vähintään tunti kerroksien välissä. Ei ohenneta. Lakkabensiini. Öljyttyjen pintojen uudelleen käsittely on helppoa. Jos pinta on kovin likainen käytä 0000 teräsvillaa sekä Liberon huonekalujen puhdistusainetta. Muuten levität vain uuden kerroksen öljyä 0000 teräsvillalla tai nukkaamattomalla liinalla. Öljytyn pinnan hoito: Käytä Liberon Vaha & Öljyhoitoainetta aina siivotessasi öljyttyjä pintoja. Liberon vaha ja öljyhoito Puhdistaa syvältä ja antaa pinnalle uuden suojan. Käsittelyn jälkeen pintaa ei yleensä tarvitse öljytä uudelleen. - Kostuta nukkaamaton liina Liberon vaha & öljyhoito aineella. Hankaa pintaa puun syiden suuntaisesti. Anna vaikuttaa muutama minuutti ja pyyhi ylimääräinen aine puhtaalla liinalla. Toista käsittely tarpeen vaatiessa. Vaha käsittely Black Bison antiikkivaha, kiinteä ja nestemäinen: Vaha käsittely on helppo. Kiinteä vaha ei valu, eikä sitä ei voi laittaa liikaa. Levitä kiinteä vaha 0000 teräsvillalla, nestemäinen vaha siveltimellä, sienellä tai naukkaamattomalla liinalla. Kiillota vahattu pinta kalusteharjalla tai nukkaamattomalla liinalla. Black Bison antiikkivaha on valmistettu korkealuokkaisista vahoista mm. Carnaubavaha. Black Bison vaha antaa kulutusta kestävän antiikinhohtoisen pinnan. Black Bison nestemäinen antiikkivaha soveltuu suurille pinnoille. Vahoissa on hyvä värivalikoima puusävyjä, 12 kpl väritön mukaanlukien. Väritön Antiikkimänty Vaahtera Kastanjanruskea Vaalea Mänty Happopetsi (Kelo) Kiinteä: 0,15L = m2 Nestemäinen: 0,50L = Kiinteä: 4 tuntia, vähintään 2 tuntia kerroksien välissä. Nestemäinen: 4 tuntia, vähintään 2 tuntia kerroksien välissä. Kiinteä: Ei ohenneta. Kääri rievut ym. helposti syttyvä materiaali alumiinifolioon ennen poisheittoa. Nestemäinen: Ei ohenneta. Puhdistus lakkabensiinillä.

4 Mehiläisvaha kiinteä: Vaha käsittely on helppo. Kiinteä vaha ei valu, eikä sitä ei voi laittaa liikaa. Levitä kiinteä vaha 0000 teräsvillalla tai nukkaamattomalla liinalla. Kiillota vahattu pinta kalusteharjalla tai puhtaalla nukkaamattomalla liinalla. Sopii erinomaisesti tuotteille, jotka joutuvat kosketuksiin elintarvikkeiden kanssa. Mehiläisvaha on väritön ja sen alle voidaan levittää Liberon Palette huonekalumaali tai Liberon kuultomaali värin saamiseksi. 0,15L = m2 4 tuntia, vähintään 2 tuntia kerroksien välissä. Ei ohenneta. Kääri rievut ym. helposti syttyvä materiaali alumiinifolioon ennen poisheittoa. Patinointivaha kiinteä: Puun koristeluun tarkoitettu vahamainen voide, antaa patinoidun pinnan. Kiillota vahattu pinta kalusteharjalla tai nukkaamattomalla liinalla. Liberon Patinointivahaa löytyy kuutta sävyä. Valkoinen Sininen Keltainen Musta Terrakotta Vihreä Valkokalkkivaha: Antaa pinnalle valko-harmaan antiikkimaisen käsittelyn. Sopii Käsittelemättömään, maalattuun tai petsattuun puupintaan huonekaluissa, sisustuksessa tai kehyksissä. Levitä vaha 0000 teräsvillalla puun syiden suuntaisesti. Anna kuivua 30 min. Pinnan kestävyyttä voidaan parantaa levittämällä Black Bison väritöntä antiikkivahaa 1-2 kerrosta. 0,25L = n.10m2 30min. Ei ohenneta. Kääri rievut ym. helposti syttyvä materiaali alumiinifolioon ennen poisheittoa. Vahapintojen uudelleen käsittely on helppoa. Jos pinta on kovin likainen käytä 0000 teräsvillaa sekä Liberon huonekalujen puhdistusainetta. Muuten levität vain uuden kerroksen vahaa 0000 teräsvillalla tai nukkaamattomalla liinalla. Vahatun pinnan hoito: Käytä Liberon Vaha ja Öljyhoitoainetta aina siivotessasi öljyttyjä pintoja. Liberon vaha ja öljyhoito Puhdistaa syvältä ja antaa pinnalle uuden suojan. Käsittelyn jälkeen pintaa ei yleensä tarvitse vahata uudelleen. - Kostuta nukkaamaton liina Liberon vaha & öljyhoito aineella. Hankaa pintaa puun syiden suuntaisesti. Anna vaikuttaa muutama minuutti ja pyyhi ylimääräinen aine puhtaalla liinalla. Toista käsittely tarpeen vaatiessa.

5 Lakka käsittely Liberon Bistrot lakat ovat laadukkaita. Niillä saa kestäviä pintoja keittiön-, kylpyhuoneen kalusteisiin sekä kovalle kulutukselle alttiille pöytäpinnoille. Bistrot lakat kestävät hyvin kulutusta ja lämpöä sekä antavat hyvän suojan kosteutta vastaan. Levitä lakka hyvällä siveltimellä syiden suuntaisesti OHUINA kerroksina. Kun lakkaat tee välihionta jokaisen lakkakerroksen välein ja muista poistaa pöly tahmaliinoilla tai pölyharjalla. Bistrot lakat kestävät hyvin kulutusta ja lämpöä sekä antavat hyvän suojan kosteutta vastaan. Bistrot lakkoja löytyy väritön, matta ja kiiltävä, sekä 6 puusävyä. Väritön Kiiltävä Väritön Silkkimatta Vaalea Tammi Vaalea 0,25L = 2-2,5 m2 24 tuntia, vähintään 12 tuntia kerroksien välissä. Lakkabensiini Lakatun pinnan hoito: Pyyhitään nihkeällä liinalla, joka on kostutettu mietoon pesuaineliuokseen. Jos pinta on kovin pinttynyt ja likainen käytä Liberon Ring Removeria. Ranskalainen sellakkakiilloke (sellakka) Liberon Ranskalainen sellakkakiilloke on tarkoitettu antiikkihuonekalujen ym. puuesineiden entisöintiin. Se antaa uusille huonekaluille miellyttävä patinoidun sävyn ja antiikkimaisen pinnan ja tuo esiin vanhojen huonekalujen kiillon. Sivele 2-3 ohutta kerrosta laadukkaalla siveltimellä. Anna kuivua 2-3 tuntia. Hankaa ennen toista käsittelyä pinta 0000 teräsvillalla, ja muista poistaa hiontapöly ennen seuraavaa käsittelyä. Tai käytä luonnonhartsikiillotusta. Ranskalainen sellakkakiilloke on lähes väritön. Sellakkakiillokkeen alle voidaan sivellä Liberon sprii- tai vesipohjainen kuultomaali. Vesipohjainen on parempi vaihtoehto koska spriipohjainen Ranskalainen Sellakkakiilloke ei liuota sitä. Sellakkakiilloketta voidaan sävyttää Liberon Spriikohjaisella kuultomaalilla. Sopii erinomaisesti pohjalakaksi tai oksalakaksi. 0,25L = 4-5 m2 6 tuntia, vähintään 2 tuntia kerroksien välissä. Sprii Sellakatun pinnan hoito: Pyyhitään nihkeällä liinalla, joka on kostutettu mietoon pesuaineliuokseen. Jos pinta on kovin pinttynyt ja likainen käytä Liberon Ring Removeria.

6 Huonekalumaalit Palette kuultava Huonekalimaali. Rustiikkisarja ja Koristelusarja Liberon Palette Kuultava Huonekalumaali on akryylipitoinen vesiohenteinen huonekalumaali. Liberon palette lasyyrivärejä voidaan käyttää vesipetsien tapaan. Akryylipitoisena Liberon palette kuultomaali kestää joissain tapauksissa sellaisenaankin. Kuultomaali levitetään siveltimellä sienellä tai kankaalla. Poista ylimääräinen imeytymätön maali pinnasta rievulla. Tummemman sävyn ja kestävämmän pinnan aikaansaamiseksi käsittele kahdesti. Hankaa ennen toista käsittelyä pinta 0000 teräsvillalla. Jos pinta joutuu kovalle kulutukselle ja runsaan veden kanssa tekemisiin, käsittele pinta lopuksi Liberon Finishig Oil, Bistrot lakka tai Black Bison vahalla. Liberon palette-maaleista löytyy 10 puusävyä sekä 8 pastellisävyä. Värejä voidaan sekoittaa keskenään. Värisävyt Rustiikkisarja: Vaalea Tammi Jakaranda Teak, Tumma Kirsikka Vaahtera, Vaalea Kirsikka Savustettu Tammi Vaalea Koristelusarja: Mintunvihreä Vanhahtavan Punainen Merensininen Tuhkanharmaa Taivaansininen Patinanvihreä Keltainen Valkoinen 0,25L = 3-4 m2 6 tuntia, vähintään 2 tuntia kerroksien välissä. Vesi Kuultomaali; Liberon Kuultomaali Spriipohjainen antaa tasaisen ja kestävän tuloksen kaikille puupinnoille sisätiloissa. Liberon kuultomaalia voidaan käyttää spriipetsin tapaan. Hartsien ansiosta Liberon kuultomaali kestää joissain tapauksissa sellaisenaankin. Kuultomaali levitetään siveltimellä sienellä tai kankaalla. Poista ylimääräinen imeytymätön maali pinnasta rievulla. Tummemman sävyn ja kestävämmän pinnan aikaansaamiseksi käsittele kahdesti. Hankaa ennen toista käsittelyä pinta 0000 teräsvillalla. Jos pinta joutuu kovalle kulutukselle ja runsaan veden kanssa tekemisiin, käsittele pinta lopuksi Liberon Finishig Oil, Bistrot lakka tai Black Bison vahalla. Liberon kuultomaaleista löytyy 11 keskenään sekoitettavaa puusävyä Jakaranda Harmaa Tammi Vaalea Tammi Vaalea Vaahtera Mustanharmaa (Antrasiitti) 0,25L = 3-4 m2 6 tuntia, vähintään 2 tuntia kerroksien välissä. Sprii Maalatun pinnan hoito: Käytä Liberon Vaha ja Öljyhoitoainetta myös maalatuille pinnoille. Liberon vaha ja öljyhoito puhdistaa syvältä ja antaa pinnalle uuden suojan. Käsittelyn jälkeen pintaa ei yleensä tarvitse maalata, vahata tai öljytä uudelleen. - Kostuta nukkaamaton liina Liberon vaha & öljyhoito aineella. Hankaa pintaa puun syiden suuntaisesti. Anna vaikuttaa muutama minuutti ja pyyhi ylimääräinen aine puhtaalla liinalla. Toista käsittely tarpeen vaatiessa.

7 Hyödyllisiä vinkkejä Aina ei tarvitse poistaa vanhaa pintakäsittelyä. Jos pinnalle on tullut naarmuja Liberon Erityiskynät värjäävät vahattujen ja lakattujen huonekalujen naarmut. Kussakin kynässä kolme puusävyä valitulle puulle. Tammi Tumma Isommat naarmut ja halkeamat korjaat näppärästi Liberon Vahatangoilla. Tuote on tarkoitettu pienten halkeamien ja kolojen täyttöön vahatuilla ja lakatuilla pinnoilla. Voidaan lämmittää käsissä tai kuumalla vedellä käsittelyn helpottamiseksi. Parhaimmillaan vahatuilla pinnoilla. 14 sävyä: Valkoinen Norsunluu Koivu Tumma Keskivaalea ja Tumma Tumma Musta Vaalea Mänty Mänty Kun huonekalupinnoille on tullut renkaita tai muita jälkiä märkien tai kuumien astioiden ym. jäljiltä Ring Remover poistaa ne. Ring Remover soveltuu myös marmoripintojen puhdistukseen. Yleiset ohjeet: Huolehdi riittävästä tuuletuksesta. Käsiteltävän pinnan tulee olla puhdas ja kuiva. Älä korjaa liikaa. Vanhojen kalusteiden ei tulisi näyttää uusilta, vaan siisteiltä ja käyttökelpoisilta, työn valmistuttua.

LYCKA TILL! INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sida

LYCKA TILL! INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sida PRODUKT GUIDE De flesta personer har väl någon gammal eller skadad möbel, som man gärna vill behandla och restaurera för att återge den dess ursprungliga utseende. Likaså nya möbler, slöjdare etc. Hur

Lisätiedot

)!4AIA70-adehdg! Puupintojen kuultokäsittelyopas. Muista myös muut Tikkurilan maalausoppaat. Lakat, öljyt, vahat sisätiloihin 1,35

)!4AIA70-adehdg! Puupintojen kuultokäsittelyopas. Muista myös muut Tikkurilan maalausoppaat. Lakat, öljyt, vahat sisätiloihin 1,35 Muista myös muut Tikkurilan maalausoppaat Puupintojen kuultokäsittelyopas TIKKURILAN MAALILINJA neuvot ja niksit kaikkeen maalaamiseen 010 860 8600 (vain pvm) ark. klo 8-19 MAALILINJA NEUVOO - TYÖOHJEET

Lisätiedot

ÖLJYVAHAT HOITOTUOTTEET TARVIKKEET PUULATTIOIDEN LUONNONMUKAINEN PINTAKÄSITTELY

ÖLJYVAHAT HOITOTUOTTEET TARVIKKEET PUULATTIOIDEN LUONNONMUKAINEN PINTAKÄSITTELY ÖLJYVAHAT HOITOTUOTTEET TARVIKKEET PUULATTIOIDEN LUONNONMUKAINEN PINTAKÄSITTELY 1 LUONNOLLINEN ULKONÄKÖ, ERINOMAINEN SUOJA Puu on elävä materiaali, joka saa erinomaiset ominaisuutensa suoraan luonnosta.

Lisätiedot

ÖLJYVAHAT PUUVAHAT PUHDISTUS JA HOITO UUDELLEENKÄSITTELY PUULATTIAN KESTÄVÄ KÄSITTELY JA HOITO

ÖLJYVAHAT PUUVAHAT PUHDISTUS JA HOITO UUDELLEENKÄSITTELY PUULATTIAN KESTÄVÄ KÄSITTELY JA HOITO ÖLJYVAHAT PUUVAHAT PUHDISTUS JA HOITO UUDELLEENKÄSITTELY PUULATTIAN KESTÄVÄ KÄSITTELY JA HOITO 1 2 PUULATTIANI ON UPEA. KAUNIS JA LUONNOLLINEN. KESTÄVÄ JA PITKÄIKÄINEN. JA SE TUNTUU HYVÄLTÄ. SISÄLTÖ SISÄLTÖ

Lisätiedot

HOITO-OPAS ASUIN- JA JULKISET TILAT

HOITO-OPAS ASUIN- JA JULKISET TILAT 2014-10 FI HOITO-OPAS ASUIN- JA JULKISET TILAT Kährs Group Karelia-Upofloor Oy Sinimäentie 8A 02630 Espoo Puhelin: 020 740 9780 Email: tilaukset@kahrs.com www.kahrs.com KÄHRS-PUULATTIOIDEN HOITO 2 SISÄLLYS

Lisätiedot

Valoisaa ja raikasta. www.norsktrepleie.fi. Norsk Trepleien tuotteilla 2.50 PLEASE RECYCLE AS WASTE PAPER AFTER USE

Valoisaa ja raikasta. www.norsktrepleie.fi. Norsk Trepleien tuotteilla 2.50 PLEASE RECYCLE AS WASTE PAPER AFTER USE Valoisaa ja raikasta Norsk Trepleien tuotteilla www.norsktrepleie.fi 2.50 PLEASE RECYCLE AS WASTE PAPER AFTER USE Kilden teatteri- ja konserttitalo Norjan Kristiansandissa. Mahdollisuuksia on monia! Viime

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 03. MÄRKÄTILAT Kylpyhuoneet ja saunat

MAALILINJA NEUVOO 03. MÄRKÄTILAT Kylpyhuoneet ja saunat MAALILINJA NEUVOO 03 MÄRKÄTILAT Kylpyhuoneet ja saunat Sisällysluettelo Niksit...3 Uudet maalattavat pinnat... 4 Vanhat maalattavat pinnat... 6 Saunan pinnat... 8 Pesu- ja pukuhuoneiden paneelipinnat...11

Lisätiedot

OPUS 1 OPUS 1. Tuotteiden hoito-ohjeet

OPUS 1 OPUS 1. Tuotteiden hoito-ohjeet OPUS 1 Tuotteiden hoito-ohjeet Onneksi olkoon! Olet valinnut korkealaatuiset kiintokalustetuotteet. Niiden valmistuksessa käytetään uusimpia teknisiä menetelmiä ja laadukkaita raaka-aineita. Uskomme, että

Lisätiedot

Märkä- ja kosteatilat

Märkä- ja kosteatilat sisämaalaus sisämaalaus sisämaalaus sisämaalaus sisämaa Maalilinja neuvoo Märkä- ja kosteatilat 3 Kylpyhuoneet, pesuhuoneet ja saunat Tikkurilan Maalilinjan asiantuntijat ovat laatineet nämä työohjeet.

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 12. KALUSTEET Ulkona

MAALILINJA NEUVOO 12. KALUSTEET Ulkona MAALILINJA NEUVOO 12 KALUSTEET Ulkona Sisällysluettelo Niksit...3 Uudet maalattavat pinnat... 4 Vanhat maalattavat pinnat... 6 Uudet lakattavat pinnat... 8 Vanhat lakattavat pinnat... 9 Uudet öljyttävät

Lisätiedot

EcoPrima Laudesuoja. Klooripitoinen EcoPrima Saunapesu. EcoPrima Löylytuoksu. EcoPrima Paneelisuoja. Saunapakki

EcoPrima Laudesuoja. Klooripitoinen EcoPrima Saunapesu. EcoPrima Löylytuoksu. EcoPrima Paneelisuoja. Saunapakki Sauna on suomalaisten asujien kaikkein pyhin, josta on syytä pitää hyvää huolta. Puhtaassa ja suojatussa saunassa löylykin maistuu makeammalle. Saunatuotteistamme löydätte puhdistusaineita sekä päivittäiseen

Lisätiedot

PUUVAHAT ÖLJYVAHAT TOPOIL LUONNOLLISTA SUOJAA SISÄTILOJEN PUUPINNOILLE

PUUVAHAT ÖLJYVAHAT TOPOIL LUONNOLLISTA SUOJAA SISÄTILOJEN PUUPINNOILLE PUUVAHAT ÖLJYVAHAT TOPOIL LUONNOLLISTA SUOJAA SISÄTILOJEN PUUPINNOILLE PUUVAHAT JA ÖLJYVAHAT SISÄKÄYTTÖÖN LATTIAAN Öljyvaha Puulattioiden käsittelyyn Värittömät (silkinhimmeä ja matta) (Sivu 8 9) Värillinen

Lisätiedot

Huonekalujen käsittelyopas. Ideoita ja uutta ilmettä maalaamalla

Huonekalujen käsittelyopas. Ideoita ja uutta ilmettä maalaamalla Huonekalujen käsittelyopas Ideoita ja uutta ilmettä maalaamalla Huonekalujen maalaaminen on helppoa ja palkitsevaa puuhaa. Maalaamalla kaunistat kotiasi helposti ja voit uusia sen ilmettä niin usein kuin

Lisätiedot

faxe-lattiaöljyt Julkisiin tiloihin ja koteihin

faxe-lattiaöljyt Julkisiin tiloihin ja koteihin faxe-lattiaöljyt Julkisiin tiloihin ja koteihin kestävyyttä ja tyyliä miellyttävä kävellä ja katsella Kiinnostus puulattioiden öljykäsittelyyn on Suomessa kasvamassa. Suosituimpia kohteita ovat julkiset

Lisätiedot

SEINÄ- JA KATTOPINNAT

SEINÄ- JA KATTOPINNAT Sisämaalausopas MAALAAMINEN ON HELPPOA MUUTAMALLA HYVÄLLÄ VINKILLÄ TEET ENSILUOKKAISTA JÄLKEÄ. JA HAUSKAA TÄSTÄ OPPAASTA SAAT NEUVOT MAALIN JA VÄLINEIDEN VALINTAAN SEKÄ YKSINKERTAISET OHJEET ITSE TYÖHÖN.

Lisätiedot

Kevät/kesä. Panu. kestää äidiltä tyttärelle... www.varisilma.fi

Kevät/kesä. Panu. kestää äidiltä tyttärelle... www.varisilma.fi Kevät/kesä 2 2012 Panu kestää äidiltä tyttärelle... www.varisilma.fi ...ja isältä pojalle Suomen ensimmäinen vesiohenteinen puutalomaali Panu mullisti ulkomaalauksen vuonna 1959. Nyt yli viisikymppisen

Lisätiedot

Öljymaali KORJAUSKORTISTO. Sisältö. Museovirasto KK 13 1.1.2000

Öljymaali KORJAUSKORTISTO. Sisältö. Museovirasto KK 13 1.1.2000 Museovirasto KORJAUSKORTISTO Öljymaali Sisältö Maalaustyö sujuu parhaiten silloin kun hyvät telineet ovat käytettävissä. Telineiden kävelytasot on nostettava aina yöksi pystyyn, ettei mahdollinen sadekuuro

Lisätiedot

OLE HELLÄ PUUPINNALLE

OLE HELLÄ PUUPINNALLE OLE HELLÄ PUUPINNALLE KORKEALAATUISET UULA-LUONNONMAALIT Turvallinen ja ekologinen vaihtoehto puupintojen käsittelyyn. SISÄLLYS ULKOKÄYTTÖÖN: Uula-Petrooliöljymaali............ 6 Uula-Pellavaöljymaali..............

Lisätiedot

SISÄMAALAUS. Sisämaalit ja -lakat

SISÄMAALAUS. Sisämaalit ja -lakat OPAS GUIDE SISÄMAALAUS Sisämaalit ja -lakat 1 IDEOI, INNOSTU JA ONNISTU - yhdessä Tikkurilan kanssa - Maalaa kodillesi itsesi näköinen ilme. Tikkurilan valikoimasta löydät juuri oikeat tuotteet, värit

Lisätiedot

MAALILINJA NEUVOO 10. IKKUNAT JA OVET Ulkona

MAALILINJA NEUVOO 10. IKKUNAT JA OVET Ulkona MAALILINJA NEUVOO 10 IKKUNAT JA OVET Ulkona Sisällysluettelo Niksit...3 Uudet maalattavat pinnat... 4 Vanhat maalattavat pinnat... 6 Uudet kuultavilla tuotteilla käsiteltävät pinnat...8 Vanhat kuultavilla

Lisätiedot

Voimakastehoinen vesiliukoinen puhdistusaine

Voimakastehoinen vesiliukoinen puhdistusaine MEGA PLUS Voimakastehoinen vesiliukoinen puhdistusaine Vesiliukoinen puhdistus- ja rasvanpoistotiiviste. Voidaan laimentaa vedellä jopa 1:20. Tunkeutuu tehokkaasti ja poistaa lian, rasvan ja öljyn metalliosista,

Lisätiedot

OPAS GUIDE 2015 HIRSISUOJAUS. Parasta suojaa hirsitalollesi

OPAS GUIDE 2015 HIRSISUOJAUS. Parasta suojaa hirsitalollesi OPAS GUIDE 2015 HIRSISUOJAUS Parasta suojaa hirsitalollesi 2 IDEOI, INNOSTU JA ONNISTU - yhdessä Tikkurilan kanssa - Hirsi on elävä ja suomalaiseen maisemaan sopiva materiaali, ja siksi sitä käytetään

Lisätiedot

vuotta Kestää tuulet ja tuiskut sekä pakkaset ja paisteet

vuotta Kestää tuulet ja tuiskut sekä pakkaset ja paisteet Virtasen 4 Öljyn Maalit 50 vuotta Testattu M yrskyluodolla Kestää tuulet ja tuiskut sekä pakkaset ja paisteet Maaleja maailman kauneimmasta saaristosta neljän sen 4 Öljyn M a t a Vir luonnonöljyn seos

Lisätiedot

Kotimaalarin. käsikirja. Päivi Simi & Outi Tuomela (toim.)

Kotimaalarin. käsikirja. Päivi Simi & Outi Tuomela (toim.) Kotimaalarin käsikirja Päivi Simi & Outi Tuomela (toim.) Kotimaalarin käsikirja Päivi Simi & Outi Tuomela (toim.) 1 TURUN AMMATTIKORKEAKOULUN OPPIMATERIAALEJA 73 Turun ammattikorkeakoulu, Turku 2012 ISBN

Lisätiedot

TYÖTASOT OSTOAPU. ERITYISET ASENNUS- VAATIMUKSET: Asenna astianpesukoneen yläpuolelle, työtason alapintaan erikseen myytävä FIXA-kosteussuoja.

TYÖTASOT OSTOAPU. ERITYISET ASENNUS- VAATIMUKSET: Asenna astianpesukoneen yläpuolelle, työtason alapintaan erikseen myytävä FIXA-kosteussuoja. SUOMI OSTOAPU TYÖTASOT HOITO: Työtason päivittäiseen puhdistukseen tarvitset vain veteen kostutetun liinan. Tarvittaessa voit käyttää astianpesuainetta. Kuivaa taso lopuksi kuivalla ja puhtaalla liinalla.

Lisätiedot

Koko koti Topia. Topi-keittiö- ja komerokalusteiden asennusohjeet sekä kaluston hoitoja huolto-ohjeet

Koko koti Topia. Topi-keittiö- ja komerokalusteiden asennusohjeet sekä kaluston hoitoja huolto-ohjeet 1 17.9.2009 Koko koti Topia Topi-keittiö- ja komerokalusteiden asennusohjeet sekä kaluston hoitoja huolto-ohjeet PL 46, 85101 Kalajoki Puh. (08) 4695500 Fax (08) 460768 www.topi-keittiot.fi Lue koko asennusohje

Lisätiedot

Alustana saha- tai höyläpintainen puu, myös PH-neutraali rappaus. Antaa puolikiiltävän pinnan.

Alustana saha- tai höyläpintainen puu, myös PH-neutraali rappaus. Antaa puolikiiltävän pinnan. Ulkomaalaus Vaihtoehto 1 VÄRIKARTAN MUKAISILLA SÄVYILLÄ MAALAAMINEN TÄRPÄTTI-/ ÖLJYOHENNUS Alustana saha- tai höyläpintainen puu, myös PH-neutraali rappaus. Antaa puolikiiltävän pinnan. 1. Sekoita pohjamaali

Lisätiedot

OY HEMPEL (FINLAND) AB

OY HEMPEL (FINLAND) AB Kiitos, kun valitsit Hempelin Tervetuloa lukemaan Hempelin veneenhoito-opasta. Näiden ohjeiden avulla maalausprojektisi onnistuu. Koko Hempel-valikoiman tietojen lisäksi oppaassa on yksityiskohtaiset ohjeet

Lisätiedot

www.maston.fi SPRAYMAALAUS Ohjeita, vinkkejä ja ideoita Spraymaalilla onnistut helposti ja nopeasti! www.maalausvinkit.fi Jätä vinkki ja voita 1000

www.maston.fi SPRAYMAALAUS Ohjeita, vinkkejä ja ideoita Spraymaalilla onnistut helposti ja nopeasti! www.maalausvinkit.fi Jätä vinkki ja voita 1000 www.maston.fi SPRAYMAALAUS Ohjeita, vinkkejä ja ideoita Spraymaalilla onnistut helposti ja nopeasti! Jätä vinkki ja voita 1000 SISÄLLYSLUETTELO Aihe sivu Ohjeita ja ideoita 4 Pikavinkit maalaukseen 6 Helppoa

Lisätiedot

HUONEISTOSANEERAUS 00560 HELSINKI

HUONEISTOSANEERAUS 00560 HELSINKI KORJAUSTYÖSELOSTUS HUONEISTOSANEERAUS 00560 HELSINKI Rakennustyöselostus 2 (11) Sisällys 1 RAKENNUSHANKKEEN YLEISTIEDOT... 3 1.1 Rakennushanke... 3 1.2 Kohde... 3 1.3 Rakennushankkeen luonne ja laajuus...

Lisätiedot