Viranomaistietorajapinta velvoitteidenhoitoselvitysten tekemiseen. Rajapintakuvaus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Viranomaistietorajapinta velvoitteidenhoitoselvitysten tekemiseen. Rajapintakuvaus"

Transkriptio

1 Viranomaistietorajapinta velvoitteidenhoitoselvitysten tekemiseen Rajapintakuvaus Vtpr/Sote/Verohallinto

2 SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ Dokumentin kohderyhmä Velvoitteidenhoitoselvitys (vhs) Käytön sopiminen Integraatiotavat Salaustekniikat FTP-SIIRTO Vhs-pyyntö Ftp-siirroissa käytettävät skeemat Ftp-tiedostojen nimeäminen Yhteysosoitteet, palomuuriavaukset Tiedostojen hakeminen HTTPS-POHJAISET KYSELYT Palvelusopimus Huoltokatkot Velvoitteidenpyyntöpalvelun vasteajat Tunnistautuminen Tarjottavat palvelut Wsdl https-siirroissa käytettävät skeemat Muutokset palvelussa ja sen tietorakenteissa Vhs-pyyntö Parametrit Paluuarvo Reaaliaikapyyntö Virhetilanteet Hae selvitys Palvelut Parametrit Paluuarvo Virhetilanteet Virhekoodit on jaettu kanteen osaan, yleiset ja muut virhekoodit. Yleiset kuvaavat virheitä jotka voivat tulla kaikista palveluista. Muut kuvaavat virhetilanteita, jotka liittyvät johonkin tiettyyn tilanteeseen sovelluksen kannalta.... Virhe. Kirjanmerkkiä ei ole määritetty. 3.6 Hae organisaation valmistuneet selvitykset Parametrit Paluuarvo Virhetilanteet Tilakysely Parametrit Paluuarvot Virhetilanteet Kuittaa selvitys haetuksi Parametrit Paluuarvo Virhetilanteet Virhekoodit Lauri Toivola

3 3 (22) Yleiset virhekoodit Muut virhekoodit SANOMIEN TIETORAKENTEET Enkoodaukset Ftp-siirrot https VhsPyynto ja VhsSovellusPyynto Käyttötarkoitukset Pakettitunniste Esimerkki minimaalisesta VhsPyynto-pyynnosta Esimerkki minimaalisesta VhsSovellusPyynto-pyynnosta Vhs-vastaus Palautettavat tiedot Xml tietorakenne ohjelmalliseen käsittelyyn Organisaation tiedot xml tietorakenteena Organisaatiohenkilön tiedot xml tietorakenteena VIITTEET Versiohistoria Versio ja pvm Laatija Muutoksen kuvaus ? VTPR-projekti Ensimmäinen versio VTPR-projekti HakuAlkuPvm- ja HakuLoppuPvm-kentillä ei enää pyyntösanomailla merkitystä, sovellus päättelee 3/5-vuoden raportin viranomaisen ja pakettitunnuksen mukaan. Muutos voimaan VTPR-projekti Päivitetty käyttötarkoitukset 12/2017 tilanteen mukaan. Lisätty SSovellusPyynto-kuvaus. KysyjanViite-tiedon pituus.

4 4 (22) 1 YLEISTÄ Dokumentin tarkoitus on kuvata viranomaistietorajapinta (Vtpr) velvoitteidenhoitoselvityspyyntöjen (vhs) koneelliseen muodostamiseen. Dokumentti kuvaa velvoitteidenhoitoselvityspyyntöjen (vhs-pyyntö) vaihtoehdot ja tekniset rajapintakuvaukset. 1.1 Dokumentin kohderyhmä Tämä dokumentti on tarkoitettu vhs-pyyntöjä tekevän organisaation teknisille henkilöille. Dokumentissa käydään läpi mitä teknisiä vaatimuksia toteutukselle ja mitä kutsujen toteuttaminen vaatii kutsuvalta organisaatiolta. 1.2 Velvoitteidenhoitoselvitys (vhs) 1.3 Käytön sopiminen 1.4 Integraatiotavat Velvoitteidenhoitoselvityksellä tarkoitetaan selvitystä, joka voidaan tehdä organisaatiosta tai organisaatiohenkilöstä Harmaan talouden selvitysyksiköstä annetun lain (1207/2010) 6 :ssä säädettyihin käyttötarkoituksiin. Velvoitteidenhoitoselvitys kerää tietoa organisaation tai organisaatiohenkilön velvoitteidenhoidosta useista viranomaislähteistä. Palvelua käyttävien organisaatioiden on sovittava minimissään seuraavista asioista ennen kuin velvoitteidenhoitoselvityksiä ryhdytään tekemään: 1. Integraatiotavat, ftp tai https 2. Sertifikaattien vaihto Veron ja kutsujan välillä 3. Palomuuriavaukset, yhteysosoitteet 4. Ajastukset, palvelun käyttöaika (palvelu on rajoitetusti 24/7) 5. Käyttömäärät. Palvelun käyttömäärää rajoittavat ulkoiset tietolähteet, joista tietoja haetaan. 6. Yhteystiedot tiedotuksia ja ongelmatilanteita varten. 7. Syötetiedot eli pyytävälle viranomaiselle annetaan viranomaisnumero, käyttötarkoitusten tunnisteet, pakettikoodi ja tietyissä tapauksissa tekninen tunniste, jota viranomainen käyttää pyynnössään. 8. Palautettavat tiedot ovat pakettitunnisteeseen liittyvät tiedot jotka määritelty Veron ja viranomaisen palvelusopimuksessa. Velvoitteidenhoitoselvitysten tekemiseen on suunniteltu kaksi tapaa. 1. ftp-pohjainen siirtokanava 2. https-pohjainen palvelukutsu (Web Service) Ftp-siirtoa käytetään pääsääntöisesti tilanteissa, joissa Verohallinnolla on jo olemassa olevat ratkaisut palvelua käyttävän tahon kanssa. Perusratkaisut on suunniteltu siten, että valittava hajautusratkaisu ei periaatteessa vaikuta loogiseen tapaan toimia 1. Ftp ja http tavat eroavat kuitenkin käyttötavoiltaan toisistaan johtuen olemassa olevista käytännöistä. 1 Asia täsmentyy pilotin edetessä.

5 5 (22) Salaustekniikat 2 FTP-SIIRTO Web Service ratkaisussa tarkoituksena on käyttää tietoturvan kannalta turvallisinta ratkaisua, johon kutsuva organisaatio pystyy. Tämä tarkoittaa SOAP viestin allekirjoittamista ja salaamista, vaikka kutsut kulkevat https-protokollan sisällä. Viestitason allekirjoitus mahdollistaa joustavan siirtymisen välittäjätahojen käyttämiseen, tietoturvan siitä kärsimättä. Mikäli kutsuvalla organisaatiolla ei ole valmiuksia SOAP-viestien salaamiseen ja allekirjoittamiseen käytetään tiedonvälityksen salaamisessa vain https-protokollaa. Ftp-yhteydet suojataan käyttäen ensisijaisesti sftp-protokollaa. Vaihtoehtoisesti voidaan myös käyttää ftps-protokollaa tai jotain tunnelointitekniikkaa. Ftp-yhteyksissä ei käytetä SOAP viestitason salausta, sillä ftp:n yli ei ole tarkoitus välittää SOAP-viestejä. Salattujen yhteyksien muodostaminen tehdään käyttäen sertifikaatteja. Kutsujan tunnistaminen tehdään X.509 sertifikaatilla. Testiympäristössä sertifikaattien pitää olla hierarkkisia eli testisertifikaatilla pitää olla myöntäjä. Ftp-siirrolla tarkoitetaan tilannetta, jossa siirtoprotokollana on jokin ftp johdannainen siirtoprotokolla. Oletuksena sftp (SSH File Transfer Protocol) vaihtoehtoisesti ftps (File Transfer Protocol over SSL). Ftp-siirroissa siirrettävä tieto serialisoidaan xml-skeeman mukaiseen xml tiedostoon. Ftp siirroissa ei käytetä SOAP 1.2 mukaista viestirakennetta, vaikka se olisi teknisesti mahdollista. Ftp-pohjaista siirtotietä käytetään tilanteissa, joissa Vhs-pyyntöjä tekevällä taholla on olemassa oleva ftp-siirtoyhteys Verohallintoon. Siirtoyhteydet toteutetaan siten, että Verohallinto huolehtii pyyntöjen hakemisesta pyytäjän ftp-jaosta, ja palauttaa valmistuneet pyynnöt pyytäjän ftp-kansioon. Verohallinto ei tarjoa ftp-palvelinta, jonne integroituva taho voisi siirtää tietoja. Asia on kuvattu alla: Valmistuneet Velvoitteidenhoitoselvitykset palautetaan kutsuvan tahon ftp-kansioon Verohallinnon toimesta.

6 6 (22) 2.1 Vhs-pyyntö Vhs-pyyntö tehdään ftp-mallissa siten, että pyynnön tekevä organisaatio kirjoittaa ennalta sovittuun ftp-palvelimen kansioon skeeman SPyynto.xsd mukaisen xml-tiedoston. Verohallinto käy hakemassa tiedoston kansiosta sovitun käytännön mukaisesti. 2.2 Ftp-siirroissa käytettävät skeemat Ftp-siirroissa käytetään seuraavia skeemoja: Vhs-pyyntö (SPyynto.xsd ja VtprYleinen.xsd). Skeemojen sisältö on tarkemmin kuvattu kappaleessa Ftp-tiedostojen nimeäminen Vhs-pyyntöjen tiedostonimien on oltava uniikkeja. Muita rajoitteita ei tällä hetkellä ole. 2.4 Yhteysosoitteet, palomuuriavaukset Sovitaan tapauskohtaisesti Verohallinnon ja vhs-pyyntöjä tekevän tahon välillä. 2.5 Tiedostojen hakeminen Tiedostojen hakemisessa suositeltavaa on, että ulkoisen tahon ftp-palvelimella on kaksi kansiota. 1. Vhs-pyyntö-hakemisto, josta Vero hakee Vhs-pyynnöt. 2. Tmp-kansio, johon Verohallinto voi siirtää pyynnön ennen siirtoa. Tmp kansiosta voidaan suorittaa uudelleensiirto, jos alkuperäisessä siirrossa tapahtui tekninen virhe. 3 HTTPS-POHJAISET KYSELYT Https-pohjainen Vtpr-rajapinta toimii loogisesti toisella tapaa mitä ftp-siirrot. Httppohjaisissa pyynnöissä pyytäjä aloittaa kutsuketjun kutsumalla Verohallinnon Web Service-palvelua. Pyytäjä saa pyynnöstä kuittauksen vastaanotosta, jossa on mukana Verohallinnon palauttama käsittelyid pyynnölle. Pyytäjä voi käsittelyid:n avulla hakea valmistuneen velvoitteidenhoitoselvityksen myöhemmin. Pyynnön tekemisen jälkeen kutsuja käyttää toista palvelurajapintaa pyynnön tilan kyselyyn, valmiin velvoitteidenhoitoselvityksen hakemiseen ja pyynnön kuittaamiseen haetuksi. Massakäsittelyyn tai muuhun tarkoitukseen rajapinta tarjoaa lisäksi muutaman muun palvelun. Lisää palvelumetodeista kappaleessa 3.2.

7 7 (22) 3.1 Palvelusopimus Vhs-pyyntöjä vastaanottava palvelu on päällä virka-aikaan ja pääsääntöisesti virka-ajan ulkopuolella. Taustajärjestelmissä on useammin huoltokatkoja, mutta viestejä pyritään vastaanottamaan aina, vaikka taustajärjestelmät eivät niitä pysty käsittelemään. Mikäli hakevat palvelukutsut palauttavat virheen, voi kutsuva taho kutsua myöhemmin palvelua. Vtpr-palvelun rajapinnasta muodostetaan aina organisaatiokohtainen palveluosoite. Palvelut tarjotaan oletuksen SOAP 1.2 versiolla. Tarvittaessa voidaan tarjota SOAP 1.1 versiolla. Alla on lueteltu esimerkkinä miten palveluosoite muodostetaan. Jokaiselle organisaatiolle tulee oma palvelupäätepiste. Palvelun osoite (SOAP 1.2): Ympäristö Tuotanto Testi Osoite osa]/ivtpr12.svc osa]/ivtpr12.svc Palvelun osoite (SOAP 1.1): Ympäristö Tuotanto Testi Osoite osa]/ivtpr11.svc osa]/ivtpr11.svc Huoltokatkot Palvelua ei pysty kutsumaan viranomaisverkosta tai internetistä suoraan. Palvelua voi kutsua vain jos Verohallinnon ja kutsuvan tahon välille on tehty tarvittavat palomuuriavaukset. Kansallisen palveluväylän käyttöönotto on vireillä mutta tarkka aikataulu ei vielä tiedossa (tilanne 12/2017). Tuotantoympäristö: Verohallinto varaa huoltokatkolle ajan jokaisen parillisen viikon torstaille alkaen 17:00. Toinen katkoajankohta varataan jokaisen parillisen kuukauden ensimmäiselle lauantaille. Pidettävistä katkoista ilmoitetaan erikseen palvelun käyttäjiä. Palvelunkäyttäjiltä tarvitaan tekninen yhteysosoite johon tiedotteet katkoista ilmoitetaan. Verohallinnon valvomo informoi käyttäjiä käyttökatkoista. Testiympäristö: Testiympäristössä voi esiintyä katkoja ilman ennakkovaroitusta varsinkin pilotoinnin aikana tai Verohallinnon sisäisten testauksien tai huoltokatkojen vuoksi Velvoitteidenpyyntöpalvelun vasteajat Velvoitteidenhoitoselvitykset vaativat tietojen keräämistä monesta eri tietojärjestelmistä. Tämä tarkoittaa, että selvitysten valmistumisessa odotettavissa seuraavia viiveitä: Vhs sisältää tietoja Pelkästään Verohallinnon tietoja Odotettu vasteaika noin tunti

8 8 (22) Myös ulkoisten järjestelmien tietoja tunteja, max 14h Tunnistautuminen Mikäli ulkoisista järjestelmistä ei saada tietoja 14 tunnin sisällä, palautetaan velvoitteidenhoitoselvitys ilman kyseisiä tietoja. Https-pohjaisessa palvelussa kutsujan tunnistaminen tehdään X.509 sertifikaatilla. Kutsujan varmenne välitetään palvelulle SSL/TLS kättelyn yhteydessä, varmennetta ei tarvitse lähettää varsinaisen viestin osana tai liitteenä. Tavoitteena on viestitason salaus ja allekirjoituksen käyttäminen kutsujan tunnistamiseen. Minimissään käytetään siirtoprotokollatason kutsujasertifikaattia (client certificate) WS- SecurityPolicy määritysten mukaisesti (Esim. SOAP 1.1 kutsuissa ). SOAP 1.2-sanomissa pitäisi riittää että käytössä on WS Addressing ja että SOAP kutsun otsikkotiedoista löytyy WS-Aattribuutit To ja Action oikeilla arvoilla. Soap 1.2 esimerkkisanoma - HaeOrganisaationValmistuneetSelvitysIdt <soap:envelope xmlns:soap=" <soap:header> <Action xmlns=" <MessageID xmlns=" e3581e717b57</messageid> <To xmlns=" osa]/ivtpr12.svc</to> <ReplyTo xmlns=" <Address> </ReplyTo> </soap:header> <soap:body> <ns3:haeorganisaationvalmistuneetselvitysidt xmlns:ns2=" xmlns:ns3=" xmlns:ns4=" xmlns:ns5=" xmlns:ns6=" xmlns:ns7=" xmlns:ns8=" <ns3:organisaatiotieto> <ns7:avaintiedot> <ns7:viranomaisnro>1</ns7:viranomaisnro> </ns7:avaintiedot> </ns3:organisaatiotieto> </ns3:haeorganisaationvalmistuneetselvitysidt> </soap:body> </soap:envelope> 3.2 Tarjottavat palvelut Käytettävät tunnistamistapa valitaan kutsujaorganisaation kyvykkyyden muukaan. VTPR-rajapinta tarjoaa seuraavat palvelut. Palvelut on kuvattua tarkemmin myöhäisemmissä kappaleissa. Palvelu VhsPyynto Kuvaus Vhs-pyyntöjen tekemiseen tarkoitettu palvelu. Palvelu ottaa parametrikseen VhsPyynto.xsd

9 9 (22) mukaisen sanoman, jossa pyynnön tekemisen tarvittavat tiedot. Käytetään vain eräkäsittelyssä käsiteltävien pyyntöjen tekemiseen. VhsSovellusPyynto HaeSelvitys HaeVhsSelvitys HaeVhs HaeOrganisaationValmistuneetSelvitysIdt Vhs-pyyntöjen tekemiseen tarkoitettu palvelu. Palvelu ottaa parametrikseen VhsSovellus- Pyynto.xsd mukaisen sanoman, jossa pyynnön tekemisen tarvittavat tiedot. Käytetään erä ja reaaliaikapyyntöjen tekemiseen. Viranomaisen X pyyntö voi tietyissä tilanteissa tulla viranomaisen Y sovelluksen kautta. ). Tämä on jatkossa suositeltavin operaatio. Hakee tietyn selvityksen. Vaatii käsittelyid:n parametriksi. HaeSelvitys palauttaa tietosisällön vain PDF-asiakirjana. Hakee tietyn selvityksen. Vaatii käsittelyid:n parametriksi. Pyynnöstä riippuen voi palauttaa tietosisällön PDF-asiakirjana tai rakenteisessa muodossa (jolloin palautetaan kevään 2015 tilanteen mukaisia rakenteisia tietoeriä). Hakee tietyn selvityksen. Vaatii käsittelyid:n parametriksi. Pyynnöstä riippuen voi palauttaa tietosisällön PDF-asiakirjana tai rakenteisessa muodossa (jolloin palautetaan VTPRhankkeen päättymishetken tilanteen mukaisia rakenteisia tietoeriä eli PDF-tiedoston ja rakenteisen muodon tietosisältö vastaa toisiaan). Tämä on jatkossa suositeltavin operaatio. Hakee organisaation kaikkien valmiiden selvitysten käsittelyid:t. Palauttaa kaikki käsittelyid:t selvitykset aikaväliltä, joita ei ole kuitattu haetuksi. Palauttaa myös tiedon virhetilaan menneistä selvityksistä. HaeSelvityksenTila KuittaaSelvitysHaetuksi Metodilla voidaan kysellä yksittäisen selvityksen tilaa käsittelyid:n avulla. Palvelu kuittaa Verohallinnolle, että selvitys on haettu. Kuittaaminen mahdollistaa sen, että organisaation ei tarvitse tehdä omaa tilakäsittelyä. Kutsuvan tahon on minimissään kutsuttava kahta palvelua velvoitteidenhoitoselvitysten tekemiseen. 1. VhsPyynto tai VhsSovellusPyynto (suositus jatkossa) 2. HaeSelvitys tai HaeVhsSelvitys tai HaeVhs (suositus jatkossa) Mikäli organisaatio ei halua tai voi tehdä käsittelyid:n varastointia, joudutaan käyttämään myös muita palveluja.

10 10 (22) Wsdl Palvelun wsdl-kuvauksen palveluista voi ladata osoitteesta: (SOAP 1.2) Wsdl voidaan myös toimittaa tiedostona, jos yhteydet eivät ole vielä avattuina. HUOM! Tätä kirjoitettaessa pakolliset VhsPyynnön tai VhsSovelluspyynnön tietojen pakollisuudet eivät näy oikein Wsdl:ssä. Pakolliset kutsutiedot on katsottava kappaleesta https-siirroissa käytettävät skeemat https-pohjaiset kutsut nojaavat samaan skeemaan mitä ftp-siirrot. Erona protokollien välillä on, että https-pohjaisissa ftp:tä vastaava xml rakenne välitetään SOAP rakenteen sisällä SOAP bodyssä Muutokset palvelussa ja sen tietorakenteissa 3.3 Vhs-pyyntö Tarjottavien palvelujen rajapinnat tulevat muuttumaan ajan saatossa. Suurin muutospaine on tietorakenteessa, joka sisältää velvoitteidenhoitoselvityksen tiedot ohjelmallisen käsittelyyn. Uusia tietoja voi tulla lisää ja vanhoja voi poistua. Käsiteltäessä vhs:n tietoja ohjelmallisesti palvelun käyttäjän on varauduttava siihen, että jotain tietoa ei ole vhs:n mukana tai mukana tulee uusia tietoja. Vhs-pyyntöpalvelun avulla tehdään velvoitteidenhoitoselvitys. Http-kutsumetodi on synkroninen, vaikka varsinainen velvoitteidenhoitoselvitys ei ole. Vero palauttaa kutsujalle tiedon pyynnön vastaanotosta ja vasta sen jälkeen taustajärjestelmät rupeavat käsittelemään pyyntöä Parametrit Paluuarvo https-pohjaisissa kutsuissa käytetään skeeman SPyynto.xsd, SSovellusPyynto.xsd ja VtprYleinen.xsd mukaista tietorakennetta kutsujen tekemiseen. Lisää tietorakenteesta kappaleessa 4.2. Verohallinto palauttaa yleisen tiedon Vhs-pyynnön onnistuneesta vastaanotosta. Palvelu palauttaa kutsujalla käsittelyid:n, jonka avulla kutsuja voi varmistaa, että Verohallinto on

11 11 (22) Reaaliaikapyyntö Virhetilanteet 3.4 Hae selvitys vastaanottanut pyynnön. Käsittelyid:n avulla voidaan myös hakea valmistuneita velvoitteidenhoitoselvityksiä alkaen tietoa voi pyytää ns. reaaliaikapyyntönä käyttäen VhsSovellusPyyntooperaatiota. Reaalipyynnön tekeminen sovitaan tapauskohtaisesti Veron ja pyytäjän kanssa, koska siihen liittyy tietyt pakettitunnukset ja tarkistukset, että pyynnössä halutut tiedot löytyvät ns. nopeista tietolähteistä. Reaaliaikapyyntö tehdään samalla kutsusekvenssillä (tee pyyntö, vastaanota käsittelyid, odota hetki, kysy pyynnön tila, hae selvitys) kuin eräpyyntö. Pyynnön tilan kysely ja vastauksen haku voidaan kuitenkin tehdä noin 1-2 minuutissa (tapauksesta riippuen) mikä mahdollistaa esim. asiakassovellusten käyttöliittymien rakentamisen siten, että vastaus pyyntöön saadaan samassa istunnossa kuin missä pyyntö on tehty. VTPR-rajapinta näkyy ulos synkronisena, mutta on sisäisesti asynkroninen. S-pyyntöä vastaanotettaessa Verohallinto tarkistaa käytännössä kaksi asiaa: 1. Tunnistautunut kutsuja ja kutsun ViranomaisNro vastaavat toisiaan. 2. S-pyyntö vastaa sovittua skeemaan (VhsPyynto tai VhsSovellusPyynto). Edellä mainittujen virheiden lisäksi käsittelyssä voi tapahtua ennalta määrittelemättömiä teknisiä virheitä, joista palvelu palauttaa tiedon. Vhs-pyyntöprosessissa virheitä voi tapahtua vielä myöhäisemmässä vaiheessa. Näistä virheistä kutsuja saa tiedon vasta Vhs:n haun yhteydessä (kts. kappale 3.4 Hae selvitys/haesselvitys/haevhs ja kappale 3.6 Hae organisaation valmistuneet selvitykset). Palvelu palauttaa kappaleessa 0 kuvattujen virhekoodien mukaisia virhetietoja. Valmistuneet velvoitteidenhoitoselvitykset haetaan käsittelyid:n ja viranomaistiedon (tunnistautumistieto ja viranomaisnro) avulla Palvelut HaeSelvitys-palvelu käyttää skeemaversiota SVastaus.xsd ja VhsTiedot.xsd

12 12 (22) Parametrit Paluuarvo Virhetilanteet HaeVhsSelvitys-palvelu käyttää uusia skeemaversiota SVastaus2.xsd ja VhsTiedot2.xsd, jotka sisältävät korjauksia vanhoihin tietoeriin ja myös uusia tietoeriä. HaeVhs-palvelu käyttää uusia skeemaversiota SVastaus3.xsd ja VhsTiedot3.xsd, jotka sisältävät VTPR-hankkeen loppuvaiheen vastaussanoman tietosisällön siten, että PDF:n ja rakenteisen muodon sisältö vastaavat toisiaan (aiemmin rakenteisessa muodossa on saanut vähemmän tietoja kuin PDF:llä). Palvelu ottaa parametrikseen käsittelyid:n, jonka Verohallinta palautti VhsPyynnön yhteydessä ja viranomaisnnro:n. HaeSelvitys-palvelu: Vero palauttaa skeemoissa SVastaus.xsd ja VhsTiedot.xsd mukaisen tietorakenteen kutsuvalle taholle. HaeVhsSelvitys-palvelu: Vero palauttaa skeemoissa SVastaus2.xsd ja VhsTiedot2.xsd mukaisen tietorakenteen kutsuvalle taholle. Palautettavat tiedot on kuvattu tarkemmin kappaleessa 4.3 Vhs-vastaus. Haettaessa velvoitteidenhoitoselvityksiä palautetaan tieto virhetilanteista, jotka ovat tapahtuneet taustajärjestelmissä. Esimerkkejä virhetilanteista: Kutsuja on pyytänyt pakettitunnisteella, jota ei ole olemassa tai ei ole käytettävissä pyytävälle viranomaiselle. Pyynnön käyttötarkoitus ei ole sallittu viranomaiselle. Velvoitteidenhoitoselvitys ei ole vielä valmistunut. Velvoitteidenhoitoselvitys on tehty kohteesta, jota ei ole olemassa. Lisää virhekoodeista kappaleessa 0 Palauttaa kappaleen 3.9.1Yleiset virhekoodit mukaisia virheitä. Virhekoodit 3.5 Virhekoodit on jaettu kanteen osaan, yleiset ja muut virhekoodit. Yleiset kuvaavat virheitä jotka voivat tulla kaikista palveluista. Muut kuvaavat virhetilanteita, jotka liittyvät johonkin tiettyyn tilanteeseen sovelluksen kannalta. Yleiset virhekoodit 3.6 Hae organisaation valmistuneet selvitykset Valmistuneiden velvoitteidenhoitoselvitysten kyselyllä tarkoitetaan tilannetta, jossa kutsuva organisaatio kysyy Verolta oman organisaationsa valmistuneita velvoitteidenhoitoselvityksiä. Vero palauttaa kutsujalle organisaation valmistuneista velvoitteidenhoitoselvityksistä käsittelyid-listan (ja virhetilat), jonka avulla kutsuja erikseen hakee organisaation valmistuneet velvoitteidenhoitoselvitykset. Palvelurajapinta on tehty sitä varten, että kutsuvan organisaation olisi mahdollisimman helppo tehdä selvityksiä. Velvoitteidenhoitoselvitykset valmistuvat viimeistään 14h kuluessa. Verohallinto hakee Vhs:n tietoja ulkoisista järjestelmistä, eikä vastauksia saada reaaliajassa. Mikäli Verohal-

13 13 (22) Parametrit Paluuarvo linnon kutsuma palvelu ei vastaa 14h kuluessa, palautuu Vhs niillä tiedoilla mitä saatiin siihen mennessä kerättyä. Nopeimmillaan Vhs valmistuu silloin, kun siihen on pyydetty vain tietoeriä jotka saadaan suoraan Verohallinnon tietojärjestelmistä. Tällöin puhutaan noin tunnin tai alle viiveestä. Käytettäessä tätä rajapintaa, on haun jälkeen kuitattava selvitys haetuksi. Kuittaus poistaa selvityksen listauksesta. Palvelu ottaa parametrikseen ViranomaisNro:n. Paluuarvona tulee kokoelma tietorakenteesta, jossa on käsittelyid, tieto onko selvitys mennyt virhetilaan ja selväkielinen teksti virhetilasta. Arvo KasittelyId PaattynytVirhetilaan Selite KäsittelyId joka identifioi VhsPyynnön. Sama joka palautuu VhsPyyntöä tehtäessä. Rakenteltaan Guid. Boolean arvo joka kertoo onko Velvoitteidenhoitoselvitys-pyyntö päättynyt virhetilaan. Virhekoodi Virheen identidioiva koodi. Arvot lueteltu kappaleessa 0 VirheSelite Selväkielinen selite virhetilasta suomen kielellä. Tarkoitettu virheselvittelyyn Virhetilanteet 3.7 Tilakysely Parametrit Paluuarvot Palvelurajapinta palauttaa kappaleen 0 virhekoodit virhetilanteessa. Palvelu palauttaa myös virhetiedon selvityksistä, joita ei ole voitu tehdä. Selvitys menee virhetilaan esim. jos pyynnön kohdetta ei ole olemassa tai kutsuva taho on pyytänyt tietoa johon sillä ei ole oikeutta. Lisää kappaleessa Tilakyselyn avulla voidaan kysyä yksittäisen selvityspyynnön tilaa. Tilakysely ottaa parametrikseen käsittelyid:n ja ViranomaisNro:n. Vhs-pyynnön tilat: Tila Arvo Selite Vastaanotettu 10 Vhs-pyyntö on vastaanotettu, mutta se odottaa vielä käsittelyn aloittamista. Käsittelyssä 1 Selvityksen tekeminen on aloitettu.

14 14 (22) Valmis 2 S on valmis ja voidaan noutaa. Haettu 3 Selvitys on jo haettu. Tämä tarkoittaa sitä, että velvoitteidenhoitoselvitystä ei listata palvelun HaeOrganisaationValmistuneetSelvitysIdpaluuarvoissa. Virhe 99 Selvityksen tekeminen on jäänyt virhetilaan Virhetilanteet Palauttaa kappaleen 3.9.1Yleiset virhekoodit mukaisia virheitä. 3.8 Kuittaa selvitys haetuksi Parametrit Paluuarvo Virhetilanteet 3.9 Virhekoodit Yleiset virhekoodit Palvelun avulla voidaan kuitata velvoitteidenhoitoselvitys haetuksi. Tällöin velvoitteidenhoitoselvityksen käsittelyid ei palaudu palvelun HaeOrganisaationValmistuneetSelvitysId paluuarvona. Palvelu ottaa parametrikseen ViranomainNro:n ja kasittelyid:n. Palvelu palauttaa boolean tiedon onnistumisesta. Palauttaa kappaleen 3.9.1Yleiset virhekoodit mukaisia virheitä. Virhekoodit on jaettu kanteen osaan, yleiset ja muut virhekoodit. Yleiset kuvaavat virheitä jotka voivat tulla kaikista palveluista. Muut kuvaavat virhetilanteita, jotka liittyvät johonkin tiettyyn tilanteeseen sovelluksen kannalta. Alla olevaan taulukkoon on koottu yleiset virhekoodit, jotka voivat tulla mistä tahansa palvelurajapinnasta. virhekoodi Selite A400.1 Kutsuviestin kehystiedot ovat sisällöltään tai muodoltaan virheellisiä A400.2 Kutsuviesti on muodoltaan virheellinen. A400.3 Kutsuviesti on sisällöltään virheellinen. A403.1 Toiminto ei ole sallittu kyseiselle organisaatiolle. A408.1 Timeout, toiminto ei ole onnistunut määräajassa. A502.1 Ongelmia pyyntöä välittävän ja taustajärjestelmä välillä. Yhteys saa-

15 15 (22) daan, mutta kutsua ei saada suoritettua onnistuneesti. A503.1 Service Unavailable: Palvelu ei ole käytettävissä. A600 Sanomapohjainen reititys ei onnistu (sääntöjä ei ole määritelty) Muut virhekoodit Alla olevia virhekoodeja ei tule kaikista palveluista. Virhekoodi A1000 A1001 A1002 A1003 A1004 A1005 A1006 A1007 A1008 Selitys Sisäinen järjestelmävirhe. Kutsuja on pyytänyt pakettia, johon sillä ei ole oikeutta. Velvoitteidenhoitoselvityksen muodostaminen on kesken. Käsittelyid:llä ei löydy valmista ja siirtämätöntä selvitystä. Velvoitteidenhoitoselvityksen pyynnön tiedoissa oli puutteita, jotka estävät selvityksen muodostamisen. Henkilötunnus ei ole organisaatiohenkilön henkilötunnus. Velvoitteidenhoitoselvitys voidaan tehdä vain organisaatiohenkilöille. Pakollinen tieto [abc] puuttuu. Henkilöä tai yritystä ei ole olemassa. VhsPyyntö on tehty kohteelle, jota ei ole olemassa Verohallinnon järjestelmissä. Käyttötarkoitus ei ole sallittu kutsujalle. 4 SANOMIEN TIETORAKENTEET 4.1 Enkoodaukset Ftp-siirrot https Tässä kappaleessa on kuvattu sanomien tietorakenteista. Tarkka kuvaus löytyy skeemoista ja palvelun wsdl:stä. Kappale keskittyy oleellisten tietojen esittelyyn. Vhs-pyyntöjen xml-tiedoston enkoodauksena pitää käyttää UTF-8 enkoodausta. Verohallinnon palauttamat xml tietorakenteet palautetaan UTF-8 enkoodauksella. SOAP palveluissa käytetään UTF-8 enkoodausta. 4.2 VhsPyynto ja VhsSovellusPyynto VhsPyynto skeema kuvaa, mitä tietoja ja millaisessa rakenteessa tarvitaan velvoitteidenhoitoselvityksen tekemiseen. Tiedot on kuvattu tarkemmin rakenteeltaan ja tietotyypiltään skeemassa SPyynto.xsd. Tässä kappaleessa esitellään keskeisimmät tiedot.

16 16 (22) VhsSovellusPyynto on em. skeeman uusi versio, jota mahdollistaa ns. reaaliaikapyynnöt ja viranomaisten pyyntöjen välittämisen toisen viranomaisen ns. välityssovelluksen kautta. Alla on erikseen mainittu, mitkä tiedot ovat VhsSovellusPyynto-tietoja. Tiedon nimi Pakollisuus Kuvaus ViranomaisNro pakollinen Verohallinnon antama viranomaisnumero kutsuvalle organisaatiolle. Verohallinto tarkistaa, että viranomaisnumero vastaa kutsun tekevää tahoa. Tunnistaminen tehdään sanoman allekirjoituksesta tai kutsuvan organisaation sertifikaatista. KohdeTunnus pakollinen Velvoitteidenhoitoselvityksen kohteen tunnus, y-tunnus tai henkilötunnus. Kayttotarkoitus pakollinen Verohallinnon antama käyttötarkoituksen kuvaava tunniste. Tunnisteet on kuvattu kappaleessa Kutsuva organisaatio voi välittää vain erikseen sovittuja käyttötarkoitustunnisteita. ViranomainenYksikko ei pakollinen PyytajanNimi ei pakollinen PyytajanPuhNro ei pakollinen PyytajanSahkopostiOsoite ei pakollinen Kysyjanviite ei pakollinen KohdeNimi ei pakollinen AsiakirjaTyypit ei pakollinen VhsDataMukana ei pakollinen Kutsuvan viranomaisen yksikkö. Vhs-pyynnön tekijän nimi. Vhs-pyynnön tekijän puhelinnumero. Vhs-pyynnön tekijän sähköposti. S-kyselyn tekevän tahon uniikki tunniste kyselylle. Tämän tiedon avulla vhs-pyynnön tekijä voi yhdistää palautetavan Vhs:n tehtyyn kyselyyn. Velvoitteidenhoitoselvityksen kohteen nimi selkokielisenä. Informatiivinen tieto. Tiedostotyyppi jossa velvoitteidenhoitoselvitys palautetaan. Tätä kirjoitettaessa tuetaan ainoastaan pdf muotoa, joka on myös oletusarvo. Ohjaustieto, halutaanko vastaussanoman tietosisältö PDFdokumenttina vai rakenteisessa

17 17 (22) muodossa. False tai arvoa ei annettu: vastaussano-malle tietosisältö on PDF-asiakirja. True: vastaussano-malle tietosisältö on XML-muodossa. Pakettitunniste pakollinen Verohallinnon antamalla pakettitunnisteella voidaan ennalta sopia eri tietosisältöisiä Velvoitteidenhoitoselvityksiä eli pakettitunnukseen liittyy n kappaletta tietoeriä, joihin pyytäjällä on käyttötarkoituksen puitteissa oikeus. Esim. Kutsuva organisaatio tarvitsee laajan velvoitteidenhoitoselvityksen ja suppean velvoitteidenhoitoselvityksen. Molemmille selvityksille määritellään oma pakettitunniste johon sovitaan halutut tietoerät. Pakettitunniste siis käytännössä abstrahoi käytettävät tietoerät. Pakettitunniste ja siihen liittyvät tietoerät on sovittava erikseen Verohallinnon kanssa. HakuAlkuVuosi ei pakollinen Hakuvuosi mistä asti tietoja halutaan hakea kohti nykyhetkeä (tai HakuLoppuVuosi). Toistaiseksi velvoitteiden hoitoselvityksen voi tehdä vain 3 tai 5 vuotta nykyhetkestä taaksepäin. Mikäli arvoa ei anneta, palautetaan velvoitteidenhoitoselvitys viimeisen 3 vuoden ajalta. Syy tähän rakenteeseen on, että tulevaisuudessa voi olla mahdollista Vhs:n tarkempi rajaaminen tietylle ajanjaksolle. Ei käytössä. HakuAlkuPvm- ja HakuLoppuPvmkentillä ei ole enää pyyntösanomailla merkitystä, sovellus päättelee 3/5-vuoden raportin viranomaisen ja pakettitunnuksen mukaan. HakuLoppuVuosi ei pakollinen Rajaa mihin asti Vhs-tietojen haku tehdään. Esim. HakuAlkuVuosi 2010 ja HakuLoppuVuosi 2011 hakee vuosien 2010 ja 2011 tiedot. HUOM! Tätä kenttää ei käytetä alkuvaiheessa. Kenttä on varautumista tarkempiin hakuaikoihin.

18 18 (22) Ei käytössä. HakuAlkuPvm- ja HakuLoppuPvmkentillä ei enää pyyntösanomailla merkitystä, sovellus päättelee 3/5- vuoden raportin viranomaisen ja pakettitunnuksen mukaan. VhsSovellusPyynto.PyytajanYTunnus ei pakollinen Pyytävän viranomaisen Y-tunnus. Käytössä vain ns. YTJtapauksessa. Muut pyytäjät jättävät kentän tyhjäksi. VhsSovellusPyynto.TekninenTunniste ei pakollinen Jos viranomaisen X pyyntö tulee kolmannen osapuolen välityssovelluksen välityksellä, niin tekninen tunniste on tapauskohtaisesti sovittava välityssovelluksen tunniste. Tunnisteen antaa Vero. Muutoin arvo on 0 (nolla). VhsSovellusPyynto.Kasittelytapa ei pakollinen Varattu tulevaisuuden käyttöön. Toistaiseksi annetaan oletusarvo 0 (nolla). VhsSovellusPyynto.Lisaparametrit ei pakollinen Varattu tulevaisuuden käyttöön tilanteissa, joissa pyytäjällä on ennakoimaton tarve välittää pyynnön lisätietoja pyynnön käsittelyn ohjaamiseksi Käyttötarkoitukset Käyttötarkoituksilla kuvataan mihin käyttötarkoitukseen Vhs tulee. Pyynnössä on kerrottava käyttötarkoitus johon Vhs:ää käytetään. Käyttötarkoitukset ovat organisaatiokohtaisia. id Selite 1 Rikosten ennalta estäminen ja selvittäminen (Huom. lisäedellytys 1v + org) 2 Liiketoimintakiellon määräämisen edellytysten tutkinta ja liiketoimintakiellon valvonta 3 Rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estäminen ja selvittäminen 4 Menettämisseuraamuksen selvittäminen ja määrittäminen 5 Velvoitteiden täytäntöönpano 6 Tullitoimenpiteen suorittaminen (sis. rikosten ennaltaestäminen) 7 Rikosten esitutkinta (Huom lisäedellytys 1v + org) 8 Menettämisseuraamuksen selvittäminen ja määrittäminen 9 Työeläkevakuuttamisvelvoitteiden valvonta 10 Työttömyysvakuutusmaksujen perintämenettelyn toimeenpanon valvonta 11 Alkoholilain 42 :n mukaisten tehtävien hoitaminen 12 Alkoholilain 41 :n mukaisten tehtävien hoitaminen 13 Organisaation toimintaa varten annettavan rahoituksen myöntäminen ja valvonta

19 19 (22) 14 Rakennerahastolain 28 :n mukaiset tehtävät 15 Konkurssipesien hallinnon valvonta 16 Verotuksen toimittaminen 17 Perintä 18 Verovalvonta 19 Veronsaajien oikeudenvalvonta 20 Verojen ja maksujen kanto 21 Tilitys 22 Rikosten ennalta estäminen ja selvittäminen (Huom lisäedellytys 1v + org) 23 Menettämisseuraamuksen selvittäminen ja määrittäminen 24 Liikenneluvan myöntäminen tai peruuttaminen 25 Organisaation toimintaa varten annettavan rahoituksen myöntäminen ja valvonta 26 Säätiölain 14 luvun 1 :ssä säädetty valvontatehtävä 27 Muu 28 Luotonantajien ja luotonvälittäjien rekisteröinnistä annetun lain mukaiset tehtävät 29 Julkisten hankintojen harkinnanvaraisten poissulkemisperusteiden olemassaolon tarkistus 30 Palkkaturvalain mukaisten tehtävien hoitaminen 31 Tilaajan selvitysvelvollisuuden valvonta 32 Työsuhteen vähimmäisehtojen noudattamisen valvonta 33 Ulkomaalaisen työvoiman käytön valvonta 34 Kiinteistönvälitysliikkeiden ja vuokrahuoneiston välitysliikkeiden rekisteröinti ja valvonta 35 Vakuuttamisvelvoitteiden valvonta Pakettitunniste Pakettitunnisteen avulla voidaan sopia kutsuvan organisaation kanssa vaihtoehtoisista Vhs-tietosisällöistä. Kutsuvalle organisaatiolle voidaan määritellä erilaisia tietosisältöjä Vhs-tiedoista, jotka tulevat paluusanomassa. Pakettitunniste kerää ennalta sovitut tietoerät sovittuun pakettiin. Pakettitunniste sovitaan yhdessä Verohallinnon kanssa Esimerkki minimaalisesta VhsPyynto-pyynnosta Olennaiset pakolliset tiedot keltaisella. <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <VhsPyyntoSanoma xmlns:xsi=" xmlns:xsd=" xmlns=" <Avaintiedot xmlns=" <ViranomaisNro>37</ViranomaisNro> <KysyjanViite>Oma viite, max 50 merkkiä</kysyjanviite> </Avaintiedot> <VhsPyynto> <ViranomainenYksikko>Yksikkö AB</ViranomainenYksikko> <KohdeTunnus> A</KohdeTunnus> <PyytajanNimi>Veijo Tarkastaja</PyytajanNimi> <PyytajanPuhNro> </PyytajanPuhNro> <PyytajanSahkopostiOsoite>veijo.terkastaja@vero.fi</PyytajanSahkopostiOsoite> <Kayttotarkoitus>1</Kayttotarkoitus> <AsiakirjaTyypit> <AsiakirjaTyyppi>pdf</AsiakirjaTyyppi> </AsiakirjaTyypit> </VhsPyynto> </VhsPyyntoSanoma> Esimerkki minimaalisesta VhsSovellusPyynto-pyynnosta Olennaiset pakolliset tiedot keltaisella.

20 20 (22) <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <VhsSovellusPyyntoSanoma xmlns:xsi=" xmlns:xsd=" xmlns=" <Avaintiedot xmlns=" <ViranomaisNro>37</ViranomaisNro> <KysyjanViite>36ce3443-b c-88f0-3dc1dad595c4</KysyjanViite> </Avaintiedot> <VhsSovellusPyynto> <ViranomainenYksikko>Yksikkö AB</ViranomainenYksikko> <KohdeTunnus> A</KohdeTunnus> <PyytajanNimi>Veijo Tarkastaja</PyytajanNimi> <PyytajanPuhNro> </PyytajanPuhNro> <Kayttotarkoitus>1</Kayttotarkoitus> <PyytajanTekninenTunniste>2</PyytajanTekninenTunniste> <Kasittelytapa>0</Kasittelytapa> </ VhsSovellusPyynto > </ VhsSovellusPyyntoSanoma > 4.3 Vhs-vastaus 4.4 Palautettavat tiedot Vhs-vastauksella tarkoitetaan palautettavaa xml sanomaa, joka sisältää velvoitteidenhoitoselvityksen ja siihen liittyvät tiedot. Vastaus voi vaihtoehtoisesti palauttaa velvoitteidenhoitoselvityksen tiedostona (pdf) tai xml tietorakenteena ohjelmalliseen käsittelyyn. Lisää xml tietorakenteen palauttamisesta kappaleessa 4.5 Xml tietorakenne ohjelmalliseen käsittelyyn. Tässä kappaleessa on kuvattu palautettava tiedot pääpiirteissään. Tarkempi tietojen kuvaus löytyy skeemoista SVastaus.xsd, SVastaus2.xsd ja SVastaus3.xsd. Tieto Kuvaus KasittelyId Kohdetunnus Selvitystunnus SelvitysPvm Kysyjanviite Asiakirjat, Asiakirja, Base64, Tiedostotyyppi OrganisaatioTiedot, OrganisaatioHenkiloTiedot Verohallinnon käsittelyid Vtpr-pyynnölle. Identifioi Vhspyynnön. Selvityksen kohteen tunnus, esim. y-tunnus tai henkilötunnus. Selvityksen tekninen tunnus Verohallinnon järjestelmissä. Päivämäärä ajankohdasta jolloin selvitys on tehty. Kentässä palautetaan kutsujan viite, mikäli selvityksenpyynnön mukana on tullut kyseinen tieto. Tietorakenne jossa palautetaan velvoitteidenhoitoselvitykseen liittyvät asiakirjat. Tällä hetkellä palautetaan vain yksi pdf muotoinen tiedosto base64 enkoodattuna. Rakenteessa on varauduttu tuleviin tarpeisiin ja se mahdollistaa usean tiedoston palauttamisen. Tämän rakenteen alle tulee tietorakenne, joka kuvaa organisaatiota tai organisaatiohenkilöä koskevan velvoitteidenhoitoselvityksen tiedot xml muodossa. Tietorakenteet on kuvattu skeemoissa VhsTiedot.xsd (HaeSelvitys), ja VhsTiedot2.xsd (HaeVhsSelvitys) ja VhsTiedot3.xsd (HaeVhs).

21 21 (22) Katso myös kappale 4.5 Xml tietorakenne ohjelmalliseen käsittelyyn. Rakenne voi olla hierarkinen esim. siten, että Organisaatio- Tiedot-elementin alla on joukko OrganisaatioHenkioTiedotelementtejä. 4.5 Xml tietorakenne ohjelmalliseen käsittelyyn VhsVastaus voi sisältää velvoitteidenhoitoselvityksen tiedot xml tietorakenteena ohjelmallista käsittelyä varten. Xml tietorakenne sisältää lähes kaikki pdf-muodossa tulevat tiedot muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Seuraavat asiat puuttuvat xml tietorakenteesta: o o Vapaatekstikentät. VTPR-pyynnöt menevät automaattikäsittelyn kautta joten virkailijan syöttämät tiedot eivät ole siinä mukana. Tiedot jotka saadaan pdf-raportteina ja liitetään velvoitteidenhoitoselvitys pdf-tiedoston perässä kuten Ulosottorekisteriote Kaupparekisteriote Rasitustodistus Tuloslaskelma Tilinpäätösasiakirjat Selvityskartta Organisaation tiedot xml tietorakenteena Kun S-pyynnössä on valittu VhsDataMukana=true, niin vastaussanoman velvoitteidenhoitoselvityksen tietosisältö toimitetaan rakenteisessa xml-muodossa eikä pdfasiakirjana. VhsDataMukana=false tai koko elementtiä ei pyynnössä, vastaussanoman velvoitteidenhoitoselvityksen tietosisältö toimitetaan PDF-dokumenttina. VhsTiedot.xsd- ja VhsTiedot2.xsd ja VhsTiedot3.xsd -skeemojen Organisaatiotiedot- Tyyppi-elementti ja sen alielementit sisältävät organisaatiota koskevat tiedot. VhsTiedot2.xsd -skeemaan on lisätty TaJaMaksutTyyppi3_5v- ja AlvJaMaksutTyyppi3_5v tyypit, mutta näille ei vielä tule dataa. Datan tuominen näille tyypeille toteutetaan myöhemmin. VhsTiedot3.xsd on VTPR-hankkeen loppuvaiheen versio, jonka rakenteisen muodon tietosisältö vastaa PDF-dokumenttia 12/2017-tilanteen mukaan Organisaatiohenkilön tiedot xml tietorakenteena 5 VIITTEET Kun S-pyynnössä on valittu VhsDataMukana=true, niin vastaussanoman velvoitteidenhoitoselvityksen tietosisältö toimitetaan xml-muodossa eikä pdf-asiakirjana. VhsTiedot.xsd- ja VhsTiedot2.xsd ja VhsTiedot3.xsd -skeemojen Organisaatiohenkilon- TiedotTyyppi-elementti ja sen alielementit sisältävät organisaatiohenkilöä koskevat tiedot. JHS 170

22 22 (22) PERA Tekninen arkkitehtuuriratkaisu tietovarantojen rajapintapalveluiden toteuttamiselle Liitteet SPyynto.xsd SVastaus.xsd SVastaus2.xsd SVastaus3.xsd VhsTiedot.xsd VhsTiedot2.xsd VhsTiedot3.xsd VtprYleinen.xsd IVtpr.wsdl (+ sen liitetiedostot)

Varmennepalvelu Rajapintakuvaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Varmennepalvelu Rajapintakuvaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Varmennepalvelu Rajapintakuvaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Varmennepalvelu Rajapintakuvaus 2 (13) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 Dokumentti julkaistu. Varmennepalvelu

Lisätiedot

Julkishallinnon perustietovarantojen rajapinnat (PERA) -työryhmä

Julkishallinnon perustietovarantojen rajapinnat (PERA) -työryhmä PERA-määrittely Julkisen hallinnon ICT-toiminto 31.5.2011 VM125:06/2007 Julkishallinnon perustietovarantojen rajapinnat (PERA) -työryhmä Tietovarantojen yhteinen rajapintaratkaisu KUTI2 - Sovellus-Sovellus

Lisätiedot

Varmennepalvelu Rajapintakuvaus Tulorekisteriyksikkö

Varmennepalvelu Rajapintakuvaus Tulorekisteriyksikkö Versio 1.02 Varmennepalvelu Rajapintakuvaus Tulorekisteriyksikkö Varmennepalvelu Rajapintakuvaus 2 (15) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 30.10.2017 Dokumentti julkaistu. 1.01 15.12.2017 Dokumenttia

Lisätiedot

Tekninen rajapinta - Soveltamisohje Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tekninen rajapinta - Soveltamisohje Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Tekninen rajapinta - Soveltamisohje Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tekninen rajapinta - Soveltamisohje 2 (13) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 12.6.2017 Dokumentti julkaistu.

Lisätiedot

Attribuutti-kyselypalvelu

Attribuutti-kyselypalvelu Attribuutti-kyselypalvelu sivu 1/10 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Palvelut... 3 2.1 Ammattioikeudenrajoituslista... 3 2.2 Ammattioikeuslista... 3 2.3 Attribuutti-rajoitustietosanoma... 3 3 Palvelurajapinnan

Lisätiedot

Veronumero.fi Tarkastaja rajapinta

Veronumero.fi Tarkastaja rajapinta Suomen Tilaajavastuu Oy Veronumero.fi Tarkastaja rajapinta Rajapintakuvaus veronumeroiden tarkastamiseen ja henkilötietojen noutamiseen Suomen Tilaajavastuu Oy Muutoshistoria Päivämäärä Tekijä Muutos 11.2.2013

Lisätiedot

T2V2 Vaaratilanneilmoitussanomakuvaus

T2V2 Vaaratilanneilmoitussanomakuvaus Versio: 0.3 Muokattu: 23.6.2008 2(10) SISÄLLYS 1 Tarkoitus...3 1.1 Rajaus...3 1.2 Dokumentaatio...3 2 Tietojen esitystavat...3 2.1 Numeerinen tieto...3 2.2 Päivämäärät ja kellonajat...3 2.3 Totuusarvot...4

Lisätiedot

VIRANOMAISEN PALUUKANAVA WS API. Suomi.fi-viestit julkinen rajapinta

VIRANOMAISEN PALUUKANAVA WS API. Suomi.fi-viestit julkinen rajapinta VIRANOMAISN PALUUANAVA Suomi.fi-viestit julkinen rajapinta V.01 RAJAPINTAUVAUS V 1.0 2 (9) DOUMNTINHALLINTA Omistaja Laatinut Lasse Pynnönen, VR Suomi.fi-viestit sovelluskehitystiimi Tarkastanut Hyväksynyt

Lisätiedot

VIRANOMAISEN PALUUKANAVA WS API. Suomi.fi-viestit julkinen rajapinta

VIRANOMAISEN PALUUKANAVA WS API. Suomi.fi-viestit julkinen rajapinta VIRANOMAISN PALUUANAVA Suomi.fi-viestit julkinen rajapinta V.01 RAJAPINTAUVAUS V 1.1 2 (9) DOUMNTINHALLINTA Omistaja Laatinut Lasse Pynnönen, VR Suomi.fi-viestit sovelluskehitystiimi Tarkastanut Hyväksynyt

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 228/2010 vp

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 228/2010 vp EDUSKUNNAN VASTAUS 228/2010 vp Hallituksen esitys laeiksi Harmaan talouden selvitysyksiköstä sekä Verohallinnosta annetun lain 4 :n muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä laeiksi

Lisätiedot

Muutokset suoran sanoma-asioinnin webservicepalvelun

Muutokset suoran sanoma-asioinnin webservicepalvelun SANOMALIIKENNE Tullihallitus Suora sanoma-asiointi 16.6.2012 Muutokset suoran sanoma-asioinnin webservicepalvelun XML-schemoihin v.1.8 muutos 16.6.2012 SISÄLLYSLUETTELO 1 Johdanto... 3 2 Aikataulu ja yhteensopivuus...

Lisätiedot

Tiedonsiirto- ja rajapintastandardit

Tiedonsiirto- ja rajapintastandardit Tiedonsiirto- ja rajapintastandardit Viitekehys Julkishallinnon perustietovarantojen rajapinnat (PERA) työryhmän tulokset valmiit syksyllä 2011 Määrittelee teknisen arkkitehtuuriratkaisun tietovarantojen

Lisätiedot

T2V2 Turvallisuushavaintoilmoitussanomakuvaus

T2V2 Turvallisuushavaintoilmoitussanomakuvaus Versio: 0.5 Muokattu: 23.6.2008 2(10) SISÄLLYS 1 Tarkoitus...3 1.1 Rajaus...3 1.2 Dokumentaatio...3 2 Tietojen esitystavat...3 2.1 Numeerinen tieto...3 2.2 Päivämäärät ja kellonajat...3 2.3 Totuusarvot...4

Lisätiedot

Julkishallinnon perustietovarantojen rajapinnat (PERA) - työryhmä

Julkishallinnon perustietovarantojen rajapinnat (PERA) - työryhmä PERA-määrittely Julkisen hallinnon ICT-toiminto 31.5.2011 VM125:06/2007 Julkishallinnon perustietovarantojen rajapinnat (PERA) - työryhmä Tietovarantojen yhteinen rajapintaratkaisu Aineistonvälityksen

Lisätiedot

Järjestelmäarkkitehtuuri (TK081702)

Järjestelmäarkkitehtuuri (TK081702) Järjestelmäarkkitehtuuri (TK081702) yleistyvät verkkopalveluissa Youtube Google... Avaavat pääsyn verkkopalvelun sisältöön. Rajapintojen tarjoamia tietolähteitä yhdistelemällä luodaan uusia palveluja,

Lisätiedot

sertifikaattiratkaisu Apitamopki

sertifikaattiratkaisu Apitamopki Ilmoitin.fi - tunnistamisen sertifikaattiratkaisu Apitamopki Web Services -rajapinnan muutokset Verohallinnon ja ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä 23.5.2019 Esityksen sisällöstä Muutama sana varmenteista

Lisätiedot

Varmennepalvelu Yleiskuvaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Varmennepalvelu Yleiskuvaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Varmennepalvelu Yleiskuvaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Varmennepalvelu Yleiskuvaus 2 (8) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 Dokumentti julkaistu. Varmennepalvelu Yleiskuvaus

Lisätiedot

Visma Nova Webservice Versio 1.1 /

Visma Nova Webservice Versio 1.1 / Visma Nova Webservice Versio 1.1 / 31.10.2018 pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja siihen liittyvän muun

Lisätiedot

Julkinen sanomarajapinta. 4.9. ja 11.9.2009

Julkinen sanomarajapinta. 4.9. ja 11.9.2009 4.9. ja 11.9.2009 1 Asiakkaiden nykyiset sanomaliikenneyhteydet Tulliin Nykytilassa sanomaliikenneyhteydet Tullin asiakkaiden tietojärjestelmistä Tullin sovelluksiin välillä hoidetaan operaattoreiden kautta,

Lisätiedot

Rajapintakuvaus Liikenneluvat

Rajapintakuvaus Liikenneluvat Rajapintakuvaus Liikenneluvat MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys Laatija Muutoksen kuvaus / hyväksyjä 0.1 Tapio Oikarainen Ensimmäinen versio 2(7) Sisällysluettelo 1. Johdanto... 4 1.1. Yleistä... 4 1.2. Rajaus...

Lisätiedot

TEKNINEN MÄÄRITTELY. Matkahuollon osoitekorttihaun rajapinta. Ismo Koskinen

TEKNINEN MÄÄRITTELY. Matkahuollon osoitekorttihaun rajapinta. Ismo Koskinen TEKNINEN MÄÄRITTELY Matkahuollon osoitekorttihaun rajapinta Ismo Koskinen Versio 2.2 Päiväys 12.05.2014 Tekijä Ismo Koskinen MUUTOSHISTORIA Versio ja pvm Laatija Muutoksen kuvaus 1.0 / 07.07.2009 Ismo

Lisätiedot

Tilaajavastuu.fi. Muutoshistoria. Suomen Tilaajavastuu Oy. Raporttinoutaja Rajapinta yritysten tilaajavastuutietojen tarkistamiseen

Tilaajavastuu.fi. Muutoshistoria. Suomen Tilaajavastuu Oy. Raporttinoutaja Rajapinta yritysten tilaajavastuutietojen tarkistamiseen Suomen Tilaajavastuu Oy Tilaajavastuu.fi Raporttinoutaja Rajapinta yritysten tilaajavastuutietojen tarkistamiseen Suomen Tilaajavastuu Oy Muutoshistoria Päivämäärä Tekijä Versio 21.11.2013 Sami Sinisalo

Lisätiedot

Poikkeusinfo XML-rajapinnan kuvaus, rajapinnan versio 2 Seasam Group

Poikkeusinfo XML-rajapinnan kuvaus, rajapinnan versio 2 Seasam Group 1.10.2010 1(15) Poikkeusinfo XML-rajapinnan kuvaus, rajapinnan versio 2 Seasam Group Graanintie 7 Tel. + 358 15 338 800 FIN-50190 MIKKELI Fax + 358 15 338 810 VERSIOHISTORIA Versio Pvm Tekijä Selite 1.0

Lisätiedot

Palvelun rekisteröinti Virtu - luottamusverkostoon / testipalveluun

Palvelun rekisteröinti Virtu - luottamusverkostoon / testipalveluun 1 Resurssirekisteri :: Käyttöohje Palvelun rekisteröinti Virtu - luottamusverkostoon / testipalveluun Tässä ohjeessa kerrotaan, miten lisäät uuden Service Provider (SP) palvelun Virtu - luottamusverkostoon

Lisätiedot

Varmennepalvelu Yleiskuvaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Varmennepalvelu Yleiskuvaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.01 Varmennepalvelu Yleiskuvaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Varmennepalvelu Yleiskuvaus 2 (8) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 30.10.2017 Dokumentti julkaistu. 1.01 15.12.2017

Lisätiedot

Maksuturva-palvelun käyttöönottolomakkeen rajapintakuvaus verkkokauppaohjelmistolle

Maksuturva-palvelun käyttöönottolomakkeen rajapintakuvaus verkkokauppaohjelmistolle Maksuturva-palvelun käyttöönottolomakkeen rajapintakuvaus verkkokauppaohjelmistolle Versio 1.1 11.1.2010 2(8) Sisältö 1. Palvelun käyttöönoton tiedot... 3 Kenttien selitteet Palvelun käyttöönoton tiedot...

Lisätiedot

Sosiaalihuollon asiakastiedon arkiston validointipalvelu. Käyttöohje

Sosiaalihuollon asiakastiedon arkiston validointipalvelu. Käyttöohje Sosiaalihuollon asiakastiedon arkiston validointipalvelu Käyttöohje Sisällys 1 Johdanto 3 2 Käyttötarkoitus 3 3 Palvelut 3 3.1 HL7 V3 Medical Records sanoman skeemavalidointi 3 3.2 HL7 V3 Medical Records

Lisätiedot

Maksuturva-palvelun rajapintakuvaus verkkokaupalle / MAKSUN PERUUTUS

Maksuturva-palvelun rajapintakuvaus verkkokaupalle / MAKSUN PERUUTUS Maksuturva-palvelun rajapintakuvaus verkkokaupalle / MAKSUN PERUUTUS Versio 4.0 2(5) Sisältö 1. Muutokset... 3 2. Maksun peruutuksen tiedot... 3 2.1 Kenttien selitteet Maksun peruutuksen tiedot... 4 3.

Lisätiedot

Visma Software Oy

Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja siihen liittyvän muun materiaalin kopiointi on kielletty ilman :n

Lisätiedot

VTJkysely-palvelu. Sovelluskyselyiden rajapintakuvaus

VTJkysely-palvelu. Sovelluskyselyiden rajapintakuvaus VTJkysely-palvelu Sovelluskyselyiden rajapintakuvaus 3.9.2014 2 (6) 3.9.2014 VERSION HALLINTA versionro mitä tehty pvm/henkilö 1.4 päivitetty yhteystiedot 3.9.2014/Kaija Riihijärvi 1.3 päivitetty yhteystiedot

Lisätiedot

Kumppaniviestijärjestelmä

Kumppaniviestijärjestelmä Kumppaniviestijärjestelmä (etotu) Palvelurajapinta Webinaari 9.11.2017 Info 9.11.2017 Info tallennetaan ja julkaistaan myöhemmin Mikrofonit on hyvä pitää kiinni Kysymyksiä voi esittää keskusteluikkunan

Lisätiedot

Palvelukuvaus v Alkujaan digitaalisen aineiston vastaanoton ja säilyttämisen palvelu

Palvelukuvaus v Alkujaan digitaalisen aineiston vastaanoton ja säilyttämisen palvelu 1 (5) Alkujaan digitaalisen aineiston vastaanoton ja säilyttämisen palvelu 1. Yleiskuvaus Kansallisarkiston lakisääteisenä tehtävänä on ottaa vastaan ja säilyttää viranomaisten pysyvästi säilytettävät

Lisätiedot

Tekninen rajapinta Zip-tiedosto sovelluskehittäjälle Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tekninen rajapinta Zip-tiedosto sovelluskehittäjälle Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.07 Tekninen rajapinta Zip-tiedosto sovelluskehittäjälle Kansallisen tulorekisterin perustamishanke SISÄLLYS 1 Versiohistoria... 3 2 Zip-tiedoston sisältö... 6 2.1 WSDL-kuvaukset... 6 2.2 XSD-skeematiedostot...

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalautteen kysely Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalautteen kysely Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.05 Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalautteen kysely Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalautteen kysely 2 (8) Versiohistoria Versio Päivämäärä

Lisätiedot

OPI-Maksut - Käyttötapaukset

OPI-Maksut - Käyttötapaukset OPIMaksut Käyttötapaukset Toiminnallisuudet ja käyttötapaukset: maksupalvelutoiminnot Toimeksiannon lisääminen Palveluväylä toiminto: Toimeksiannon lisääminen Yleiskuvaus Palveluväylään sallitut asiointisovellukset

Lisätiedot

Tietojen jakelu Skeemat Viestit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen jakelu Skeemat Viestit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Tietojen jakelu Skeemat Viestit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen jakelu Skeemat Viestit 2 (20) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 12.6.2017 Dokumentti julkaistu.

Lisätiedot

Uuden palvelun lisääminen liityntäpalvelimelle esuomi.fi

Uuden palvelun lisääminen liityntäpalvelimelle esuomi.fi Uuden palvelun lisääminen liityntäpalvelimelle esuomi.fi esuomi.fi/palveluntarjoajille/palveluvayla/tekninen-aineisto/konfigurointiohjeita/uuden-palvelun-lisaaminen-liityntapalvelimelle/ Suomi.fi-palveluväylä

Lisätiedot

PALVELUKUVAUS OHJELMISTOTALOILLE SAMLINK VARMENNEPALVELU

PALVELUKUVAUS OHJELMISTOTALOILLE SAMLINK VARMENNEPALVELU PALVELUKUVAUS OHJELMISTOTALOILLE SAMLINK VARMENNEPALVELU Versio 1.0 OY SAMLINK AB 2 (8) Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Johdanto... 4 2 Asiakasohjelmiston varmennehaun käyttötapaukset... 4 3 getcertificate-operaatio...

Lisätiedot

Käyttöohje. Ticket Inspector. Versio 1.0. Sportum Oy

Käyttöohje. Ticket Inspector. Versio 1.0. Sportum Oy Käyttöohje Ticket Inspector Versio 1.0 Sportum Oy 10.5.2017 Sivu 1 Sisällysluettelo 1. Yleistä... 2 2. Kirjautuminen ensimmäisellä kerralla / PIN-koodin unohtuessa... 3 3. Tunnistautuminen... 4 4. Päänäkymä...

Lisätiedot

Ohjelmistokehitys Skype-klinikka

Ohjelmistokehitys Skype-klinikka Ohjelmistokehitys Skype-klinikka 4.1.2019 Joulukuun versiopäivitys 17.12. Joulukuun version tuotantotestiin siirto oli 10.12.2018 ja tuotantoonsiirto 17.12.2018 XML-aineistojen käsittelyn nopeuttaminen

Lisätiedot

Aineistosiirron testauksen aloituksen ohje Trafin sopimuskumppaneille

Aineistosiirron testauksen aloituksen ohje Trafin sopimuskumppaneille TraFin ulkoinen integraatio Aineistosiirron testauksen aloituksen ohje Trafin sopimuskumppaneille Ohje 26.2.2014 Versio 1.1, Hyväksytty Luottamuksellinen Vastuutaho Trafi MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys

Lisätiedot

Muutokset suoran sanoma-asioinnin web servicepalvelun

Muutokset suoran sanoma-asioinnin web servicepalvelun 1 (5) Muutokset suoran sanoma-asioinnin web servicepalvelun XML-skeemoihin v1.21 muutos 02.05.2019 2 (5) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Aikataulu ja yhteensopivuus... 3 3 Jakelupaketti... 3 4 Uusien

Lisätiedot

Sosiaalihuollon asiakastiedon arkiston validointipalvelu

Sosiaalihuollon asiakastiedon arkiston validointipalvelu Sosiaalihuollon asiakastiedon arkiston validointipalvelu Käyttöohje, 7.11.2017 Sisällys 1 Johdanto 3 2 Käyttötarkoitus 3 3 Palvelut 3 3.1 Käyttötapa 3 3.2 HL7 V3 Medical Records sanoman skeemavalidointi

Lisätiedot

Tekninen rajapinta Zip-tiedosto sovelluskehittäjälle Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tekninen rajapinta Zip-tiedosto sovelluskehittäjälle Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.11 Kansallisen tulorekisterin perustamishanke SISÄLLYS 1 Versiohistoria... 3 2 Zip-tiedoston sisältö... 6 2.1 WSDL-kuvaukset... 6 2.2 XSD-skeematiedostot... 6 2.3 Sanomarakenne-esimerkit... 6

Lisätiedot

Tulorekisteri: Varmenne Visma Fivaldi

Tulorekisteri: Varmenne Visma Fivaldi Tulorekisteri: Varmenne Visma Fivaldi 1(15) Sisällysluettelo Yleistä 2 Muu tulorekisteri-dokumentaatio 2 Varmenne 3 Palvelusopimuksen tekeminen ja varmenteen tilaaminen 4 Varmenteen noutaminen 9 Asiakasyrityksen

Lisätiedot

Ristiinopiskelun kehittäminen -hanke

Ristiinopiskelun kehittäminen -hanke Joustavia opiskelumahdollisuuksia tuetusti Exam-kevätpäivät (31.5.2018) Joustavia opiskelumahdollisuuksia tuetusti Hanke on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama korkeakoulujen kehittämishanke. Tukea

Lisätiedot

RAJAPINTAKUVAUS Itella Customer Connection

RAJAPINTAKUVAUS Itella Customer Connection RAJAPINTAKUVAUS 1 (5) 11.9.2009 RAJAPINTAKUVAUS Itella Customer Connection MBS2010 Itella Information Oy Kotipaikka: Helsinki Y-tunnus: 1465570-2, ALV rek. RAJAPINTAKUVAUS 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ...

Lisätiedot

1 Visma L7 päivitysaineiston nouto

1 Visma L7 päivitysaineiston nouto 1 Visma L7 päivitysaineiston nouto Tässä ohjeessa kerrotaan, kuinka Visma L7 -järjestelmän master-ympäristö päivitetään etäpäivitysohjelman avulla. 1.1 Etäpäivitysohjelman asennus/päivitys Saat etäpäivitysohjelman

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Viestit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Viestit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Tietojen toimittaminen Skeemat Viestit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Viestit 2 (14) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 12.6.2017 Dokumentti

Lisätiedot

Tulorekisterin sidosryhmätestaukseen julkaistaan kehitysversio

Tulorekisterin sidosryhmätestaukseen julkaistaan kehitysversio 1 (5) Kansallisen tulorekisterin perustamishanke PL 325 00052 VERO TOIMITUSSELOSTE Tulorekisterin sidosryhmätestaus 21.12. kehitysversio TULOREKISTERIN SIDOSRYHMÄTESTAUKSEN TOIMITUSSELOSTE 20.12.2018 Huoltokatko

Lisätiedot

Rajapintakuvaus verkkokaupalle TAPAHTUMAN TILAN KYSELY Maksuturva- ja emaksut-palvelulle

Rajapintakuvaus verkkokaupalle TAPAHTUMAN TILAN KYSELY Maksuturva- ja emaksut-palvelulle Rajapintakuvaus verkkokaupalle TAPAHTUMAN TILAN KYSELY Maksuturva- ja emaksut-palvelulle Versio 4.0.3 2(8) Sisältö 1. Muutokset... 3 2. Yleistä... 4 3. Tapahtuman tilakyselyn tiedot... 4 3.1 Kenttien selitteet

Lisätiedot

Tikon Ostolaskujenkäsittely versio 6.1.2 SP1

Tikon Ostolaskujenkäsittely versio 6.1.2 SP1 Toukokuu 2012 1 (14) Tikon Ostolaskujenkäsittely versio 6.1.2 SP1 Asennusohje Toukokuu 2012 2 (14) Sisällysluettelo 1. Vaatimukset palvelimelle... 3 1.1..NET Framework 4.0... 3 1.2. Palvelimen Internet

Lisätiedot

Kuluttajan e-lasku, e-laskujen palautteet Laskuttajan palvelukuvauksen liite

Kuluttajan e-lasku, e-laskujen palautteet Laskuttajan palvelukuvauksen liite Kuluttajan e-lasku, e-laskujen palautteet Laskuttajan palvelukuvauksen liite Muutoshistoria Versio Päiväys Muutos 1.0 28.12.201 Sisällys 1 Yleistä... 4 2 Palautteet... 4 Kuluttajan e-lasku, e-laskujen

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalautteen kysely Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalautteen kysely Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalautteen kysely Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalautteen kysely 2 (7) Versiohistoria Versio Päivämäärä

Lisätiedot

Varmennepalvelu - testipenkki. Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Varmennepalvelu - testipenkki. Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Varmennepalvelu - testipenkki Kansallisen tulorekisterin perustamishanke 2 (9) SISÄLLYS 1 Johdanto... 3 2 Testimateriaali... 3 2.1 Testipenkin palveluissa käytettävät parametrit... 3 2.2 Testipenkin yhteysosoite...

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalaute Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalaute Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.04 Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalaute Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalaute 2 (22) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0

Lisätiedot

AJAX-konsepti AJAX. Asynkronisuus. Nykyisten web-ohjelmien ongelmia. Asynchronous JavaScript And XML

AJAX-konsepti AJAX. Asynkronisuus. Nykyisten web-ohjelmien ongelmia. Asynchronous JavaScript And XML AJAX-konsepti AJAX Asynchronous JavaScript And XML Viimeisin muoti-ilmiö web-ohjelmoinissa, termi Ajax tuli käyttöön vuoden 2005 aikana Joukko teknologioita, joiden avulla voidaan toteuttaa uudenlaisen

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Vastaanottokuittaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Vastaanottokuittaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.02 Tietojen toimittaminen Skeemat Vastaanottokuittaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Vastaanottokuittaus 2 (10) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus

Lisätiedot

KServer Etäohjaus Spesifikaatio asiakaspuolen toteutuksille

KServer Etäohjaus Spesifikaatio asiakaspuolen toteutuksille KServer Etäohjaus 1 (5) KServer Etäohjaus Spesifikaatio asiakaspuolen toteutuksille Palvelimen toteutuksen ollessa versio 1.0, spesifikaation versio 1.0.0. 2009, Riku Eskelinen/ KServer Software Development

Lisätiedot

OnniSMS Rajapintakuvaus v1.1

OnniSMS Rajapintakuvaus v1.1 OnniSMS Rajapintakuvaus v1.1 1.0 Yleistä OnniSMS on HTTPS/XML pohjainen rajapinta tekstiviestin lähettämiseen. Palvelun käyttöön tarvitaan käyttäjätunnus, salasana ja palvelimen osoite, jotka saa tekemällä

Lisätiedot

L7 8.8 Tulorekisteriaineistot: Aineistojen lähetys ja virhetilanteet, aineistojen korjaaminen

L7 8.8 Tulorekisteriaineistot: Aineistojen lähetys ja virhetilanteet, aineistojen korjaaminen L7 8.8 Tulorekisteriaineistot: Aineistojen lähetys ja virhetilanteet, aineistojen korjaaminen Toimiala: Yleinen Kirjoittaja: Sovellus: Palkanlaskenta Tiedosto: Päivämäärä: 21.1.2019 Versio: 1.1 1 Yleistä

Lisätiedot

TOIMITUSSELOSTE PL 5 Tulorekisteri TULOREKISTERI

TOIMITUSSELOSTE PL 5 Tulorekisteri TULOREKISTERI 1 (5) Tulorekisteriyksikkö TOIMITUSSELOSTE PL 5 Tulorekisteri 1.1.2019 00055 TULOREKISTERI TULOREKISTERIN TOIMITUSSELOSTE 31.12.2018 Tulorekisteri otetaan käyttöön 1.1.2019 klo 12. Tulorekisterin tuotantoversio

Lisätiedot

Tietojen jakelu Skeemat Viestit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen jakelu Skeemat Viestit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.04 Tietojen jakelu Skeemat Viestit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen jakelu Skeemat Viestit 2 (21) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 12.6.2017 Dokumentti julkaistu.

Lisätiedot

EMVHost Online SUBJECT: EMVHOST ONLINE CLIENT - AUTOMAATTISIIRROT COMPANY: EMVHost Online Client sovelluksen käyttöohje AUTHOR: DATE: 15.03.

EMVHost Online SUBJECT: EMVHOST ONLINE CLIENT - AUTOMAATTISIIRROT COMPANY: EMVHost Online Client sovelluksen käyttöohje AUTHOR: DATE: 15.03. EMVHost Online SUBJECT: COMPANY: COMMENTS: AUTHOR: EMVHOST ONLINE CLIENT - AUTOMAATTISIIRROT NETS OY EMVHost Online Client sovelluksen käyttöohje NETS OY DATE: 15.03.2011 VERSION: 1.0 1 SISÄLLYS SISÄLLYS...

Lisätiedot

Maksuturva- ja emaksut- palvelun integrointiohje

Maksuturva- ja emaksut- palvelun integrointiohje Maksuturva- ja emaksut- palvelun integrointiohje Versio 1.4 INTEGROINTIOHJE 2(9) Sisältö 1 INTEGROINTIMAHDOLLISUUDET... 3 2 INTEGROINTIRAJAPINNAT... 4 2.1 Yleistä... 4 2.2 MAKSUTURVA/EMAKSUT-TAPAHTUMAN

Lisätiedot

Julkishallinnon perustietovarantojen rajapinnat (PERA) -työryhmä

Julkishallinnon perustietovarantojen rajapinnat (PERA) -työryhmä PERA-määrittely Julkisen hallinnon ICT-toiminto 8.12.2011 VM125:06/2007 Julkishallinnon perustietovarantojen rajapinnat (PERA) -työryhmä Tietovarantojen yhteinen rajapintaratkaisu Integraatioiden tekniset

Lisätiedot

Tekstiviestipalvelun rajapintakuvaus

Tekstiviestipalvelun rajapintakuvaus Tekstiviestipalvelun rajapintakuvaus Sisällysluettelo 1. Yleistä... 1 2. Lähtevien viestien rajapinta... 1 2.1. Rajapinnan tekniset tiedot ja parametrit... 1 2.2. Rajapinnan paluuarvot... 3 2.3. Rajapinnan

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2019

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2019 VEROHALLINTO 23.1.2019 VH/2705/00.01.00/2018 1.0 VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2019 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalaute Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalaute Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalaute Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalaute 2 (19) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0

Lisätiedot

CRS ja DAC2 Tekniset asiat. Verohallinto

CRS ja DAC2 Tekniset asiat. Verohallinto CRS ja DAC2 Tekniset asiat Verohallinto 31.05.2016 Esityksen sisältö DAC2 ja CRS-tietojen ilmoituskanava Ilmoitin.fi-palvelu DAC2 ja CRS-vuosi-ilmoitus tiedonkeruuskeema ja tarkistukset kansalliset piirteet

Lisätiedot

Harjoitustyö 3 - Millosemeni

Harjoitustyö 3 - Millosemeni Harjoitustyö 3 - Millosemeni Tampereen kaupunki tarjoaa avoin data -sivuillaan Tampereen joukkoliikenteen aikataulut, reitit sekä rajapinnan joukkoliikenteen reaaliaikaiseen seurantaan. Näinpä erilaisille

Lisätiedot

Julkishallinnon perustietovarantojen rajapinnat (PERA) -työryhmä

Julkishallinnon perustietovarantojen rajapinnat (PERA) -työryhmä Julkisen hallinnon ICT-toiminto 31.5.2011 Julkishallinnon perustietovarantojen rajapinnat (PERA) -työryhmä Tietovarantojen yhteinen rajapintaratkaisu Kiinteistötietojen kyselypalvelun (WFS) -tiedot mukaeltuna

Lisätiedot

SAMLINK VARMENNEPALVELU PALVELUKUVAUS OHJELMISTOTALOILLE

SAMLINK VARMENNEPALVELU PALVELUKUVAUS OHJELMISTOTALOILLE SAMLINK VARMENNEPALVELU Sisällysluettelo 2 (7) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Asiakasohjelmiston varmennehaun käyttötapaukset... 3 3 getcertificate-operaatio... 3 3.1 SenderId... 4 3.2 RequestId...

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Vastaanottokuittaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Vastaanottokuittaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Tietojen toimittaminen Skeemat Vastaanottokuittaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Vastaanottokuittaus 2 (10) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus

Lisätiedot

LoCCaM Riistakamerasovellus. Dimag Ky dimag.fi

LoCCaM Riistakamerasovellus. Dimag Ky dimag.fi LoCCaM Riistakamerasovellus Dimag Ky janne.koski @ dimag.fi +358505907788 Sovelluksen toimintaperiaate Toimintaperiaate yksinkertaistettuna on seuraavanlainen Kamera ottaa kuvan tai videon jonka lähettää

Lisätiedot

Asiointitilipalvelun Integraatiodokumentti

Asiointitilipalvelun Integraatiodokumentti Asiointitilipalvelun Integraatiodokumentti Integraatiodokumentti Sisältö 1 Johdanto... 1 2 Asiointitilipalvelu ja siihen liittyvät järjestelmät... 2 3 Viestinvälitys osajärjestelmien välillä... 5 4 Asiointitilipalvelun

Lisätiedot

Tietojen jakelu Skeemat Palvelupyyntö Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen jakelu Skeemat Palvelupyyntö Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.05 Tietojen jakelu Skeemat Palvelupyyntö Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen jakelu Skeemat Palvelupyyntö 2 (11) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 12.6.2017 Dokumentti

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 7.5. 2018 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

Tietojen jakelu Skeemat Palvelupyyntö Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen jakelu Skeemat Palvelupyyntö Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Tietojen jakelu Skeemat Palvelupyyntö Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen jakelu Skeemat Palvelupyyntö 2 (9) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 12.6.2017 Dokumentti

Lisätiedot

SÄHKE-hanke. Tekninen mallintamisen Siirtotiedoston metatietokuvaukset

SÄHKE-hanke. Tekninen mallintamisen Siirtotiedoston metatietokuvaukset 04.02.2005 1 (15) SÄHKE-hanke Tekninen mallintamisen Versio ja pvm Laatinut Tarkpvm Tarkastanut Hyvpvm Hyväksynyt 2.0 / 04.02.2005 Anneli Rantanen 15.02.2005 Markus Merenmies 18.02.2005 Ohjausryhmä 04.02.2005

Lisätiedot

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään edupori.fi/office 365 3.10.2013 Porin kaupunki ATK Tuki Sisällys Johdanto... 2 Edupori.fi sähköpostin määrittäminen Office 365:n Outlook-ohjelmaan

Lisätiedot

Asiakastietoa käsittelevä järjestelmä. Rajapintakäyttötapaukset

Asiakastietoa käsittelevä järjestelmä. Rajapintakäyttötapaukset Asiakastietoa käsittelevä järjestelmä Sosiaalihuollon asiakastiedon arkisto Versiohistoria Versio Pvm Tekijät Muutokset 1.0 KK Ensimmäinen julkaistu versio. 2.0 12.10.2016 KK Muokattu käyttötapauksia Arkistoi

Lisätiedot

TEKNINEN MÄÄRITTELY. Matkahuollon toimipistehaun rajapinta. Ismo Koskinen

TEKNINEN MÄÄRITTELY. Matkahuollon toimipistehaun rajapinta. Ismo Koskinen TEKNINEN MÄÄRITTELY Matkahuollon toimipistehaun rajapinta Ismo Koskinen Versio 1.2 Luonnos 21.03.2018 Tekijä Ismo Koskinen MUUTOSHISTORIA Versio ja pvm Laatija Muutoksen kuvaus 1.0 / 30.03.2017 Ismo Koskinen

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Mitätöintitiedot Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Mitätöintitiedot Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Tietojen toimittaminen Skeemat Mitätöintitiedot Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Mitätöintitiedot 2 (10) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

Tätä ohjekirjaa sovelletaan 20.1.2014 alkaen.

Tätä ohjekirjaa sovelletaan 20.1.2014 alkaen. Tarkennukset Danske B ankin tarjoamaan Tunnistuspalveluun Tätä ohjekirjaa sovelletaan 20.1.2014 alkaen. 1. JOHDANTO Danske Bankin Tunnistuspalvelussa palveluntarjoaja voi tunnistaa luotettavasti Danske

Lisätiedot

Liite 7: Asiakastietoa käsittelevä järjestelmä Sosiaalihuollon asiakastiedon arkisto. Rajapintakäyttötapaukset

Liite 7: Asiakastietoa käsittelevä järjestelmä Sosiaalihuollon asiakastiedon arkisto. Rajapintakäyttötapaukset Liite 7: Asiakastietoa käsittelevä järjestelmä Sosiaalihuollon asiakastiedon arkisto Rajapintakäyttötapaukset Versiohistoria Versio Pvm Tekijät Muutokset 1.0 22.4.2016 Katja Korhonen Ensimmäinen julkaistu

Lisätiedot

Asiakastietoa käsittelevä järjestelmä. Rajapintakäyttötapaukset

Asiakastietoa käsittelevä järjestelmä. Rajapintakäyttötapaukset Asiakastietoa käsittelevä järjestelmä Sosiaalihuollon asiakastiedon arkisto Versiohistoria Versio Pvm Tekijät Muutokset 1.0 KK Ensimmäinen julkaistu versio. 2.0 12.10.2016 KK Muokattu käyttötapauksia Arkistoi

Lisätiedot

Asiointitilin lomakerajapinta. Kansalaisen asiointitili

Asiointitilin lomakerajapinta. Kansalaisen asiointitili Asiointitilin lomakerajapinta Kansalaisen asiointitili Miksi? Miksi? Kansalaisen asiointitili ei mahdollistanut aikaisemmin rakenteisten viestien toimittamista viranomaiselle Rakenteiset viestit viranomaisen

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Mitätöintitiedot Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Mitätöintitiedot Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.04 Tietojen toimittaminen Skeemat Mitätöintitiedot Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Mitätöintitiedot 2 (12) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2018

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2018 VEROHALLINTO 2.1.2018 A118/200/2017 1.0 VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

OP Tunnistuksen välityspalvelu

OP Tunnistuksen välityspalvelu Palvelukuvaus 1 (6) OP Tunnistuksen välityspalvelu Sisällys 1 Yleiskuvaus... 2 2 Vaatimukset käytettävälle ohjelmistolle... 3 2.1 Käyttöliittymä... 3 2.2 Tuetut selaimet... 3 3 Sopiminen... 4 3.1 Sopimusmuutokset...

Lisätiedot

Ohje - Kuntien ilmoitukset

Ohje - Kuntien ilmoitukset Ohje - Kuntien ilmoitukset Kuntien ilmoituksien käsittää tällä hetkellä ympäristösuojelulain mukaisten kohteiden rekisteröinnin YLVA järjestelmään. Käytetty tekniikka integraatiossa on Azure Blob Storage,

Lisätiedot

K U U L A L A A K E R I LUOTTAMUKSELLINEN 1(6)

K U U L A L A A K E R I LUOTTAMUKSELLINEN 1(6) K U U L A L A A K E R I LUOTTAMUKSELLINEN 1(6) Messto HTTP API Messto HTTP API on sovelluskehittäjiä varten kehitetty helppo tapa toteuttaa tekstiviesti- ja multimediaviestisovelluksia. Rajapinnan avulla

Lisätiedot

Tekninen rajapinta - Soveltamisohje Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tekninen rajapinta - Soveltamisohje Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.01 Tekninen rajapinta - Soveltamisohje Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tekninen rajapinta - Soveltamisohje 2 (19) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 12.6.2017 Dokumentti julkaistu.

Lisätiedot

Enigmail-opas. Asennus. Avainten hallinta. Avainparin luominen

Enigmail-opas. Asennus. Avainten hallinta. Avainparin luominen Enigmail-opas Enigmail on Mozilla Thunderbird ja Mozilla Seamonkey -ohjelmille tehty liitännäinen GPG-salausohjelmiston käyttöä varten. Sitä käytetään etenkin Thunderbirdin kanssa sähköpostin salaamiseen

Lisätiedot

Asiointitilipalvelun Integraatiodokumentti

Asiointitilipalvelun Integraatiodokumentti Asiointitilipalvelun Integraatiodokumentti Integraatiodokumentti Sisältö Versiohistoria... 1 1 Johdanto... 1 2 Asiointitilipalvelu ja siihen liittyvät järjestelmät... 2 3 Viestinvälitys osajärjestelmien

Lisätiedot

Avoin metsätieto - Rajapintapalvelut

Avoin metsätieto - Rajapintapalvelut Avoin metsätieto - Rajapintapalvelut 1 Johdanto Tässä asiakirjassa kuvataan lyhyesti Suomen metsäkeskuksen Avoin metsätieto -rajapintapalveluiden (AMT-rajapintapalvelut) sisältö ja käyttö. AMT-rajapintapalvelut

Lisätiedot

Kelan sähköinen suorakorvaus. Opus Dental -ohje

Kelan sähköinen suorakorvaus. Opus Dental -ohje Kelan sähköinen suorakorvaus Opus Dental -ohje 1. Vaatimukset palvelun käyttämiselle Palvelun käyttäminen edellyttää, että käytössä on Opus Dental -versio 7.1.283 tai uudempi. Palveluntuottaja tekee aloitteen

Lisätiedot