Nimenhuutoluettelo on pöytäkirjan liitteenä A. Puheenjohtaja Veli-Pekka Suni

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Nimenhuutoluettelo on pöytäkirjan liitteenä A. Puheenjohtaja Veli-Pekka Suni"

Transkriptio

1 Viranomainen No 3/2013 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Valtuusto Sivu 60 KOKOUSAIKA Maanantai kello KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Köyliön kunnanvirasto, valtuuston istuntosali Nimenhuudossa oli saapuvilla 20 varsinaista valtuutettua sekä valtuutettu Tanja Eskolan varajäsenenä Perussuomalaisten valtuustoryhmän 2. varavaltuutettu Juhani Heikkilä. Nimenhuutoluettelo on pöytäkirjan liitteenä A. Puheenjohtaja Veli-Pekka Suni MUUT SAAPUVILLA OLLEET Seppo Saarinen, kunnanjohtaja Reijo Siltala, hallintojohtaja/pöytäkirjanpitäjä LAILLISUUS JA PÄÄTÖS- VALTAISUUS Laillinen ja päätösvaltainen, 39 ASIAT :t (sivut 60-79) PÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOI- TUS JA VARMENNUS PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan käsittelylehdet on samalla varustettu nimikirjaimillamme. Puheenjohtaja Veli-Pekka Suni Tarkastusaika Köyliö klo Allekirjoitukset Pöytäkirjanpitäjä Reijo Siltala PÖYTÄKIRJA ON PIDETTY Aika ja paikka Leena Karilainen Katriina Koho YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Köyliön kunnanviraston hallinto- ja talousosastolla maanantaina klo Virka-asema Allekirjoitus Todistaa pöytäkirjanpitäjä

2 Valtuusto SISÄLTÖ KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN TARKASTUSLAUTAKUNNAN PÖYTÄKIRJA SEKÄ TILINTARKASTUSKERTOMUS JA ARVIOINTIKERTOMUS VUODELTA VUODEN 2012 TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN JA VASTUUVAPAUDEN MYÖNTÄMINEN...63 HENKILÖSTÖKERTOMUS KUNTAYHTEISTYÖ LAUSUNTO HALLINTO-OIKEUDELLE VALTUUSTON PÄÄTÖKSESTÄ TEHTYYN VALITUKSEEN/HAAVISTON RANTA-ASEMAKAAVA KÖYLIÖN KUNNAN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUT MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT VALTUUSTOALOITE/ITSENÄISYYSPÄIVÄN PALKITSEMISAJANKOHDAN MUUT- TAMINEN ILMOITUSASIAT... 78

3 Valtuusto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Valt 39 Valtuuston kokouskutsu asialuetteloineen on julkaistu kunnan ilmoitustaululla Kokouskutsu esityslistoineen on toimitettu samana päivänä kullekin valtuutetulle, kunnanhallituksen jäsenille ja kunnanjohtajalle sekä jokaisen puolueen ensimmäiselle varavaltuutetulle. Kokouskutsu asialuetteloineen on julkaistu Alasatakunnassa Valtuuston kokouksesta on siten ilmoitettu kuntalain 54 :ssä ja valtuuston työjärjestyksen 8 :ssä säädetyllä sekä valtuuston päättämällä tavalla. Kuntalain 58 :n mukaan valtuusto on päätösvaltainen, kun vähintään kaksi kolmasosaa valtuutetuista on läsnä. Päätös: Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN Valt 40 Valtuuston työjärjestyksen 34 :n mukaan valtuuston pöytäkirjan tarkastaa kaksi kullakin kerralla tähän tehtävään valittua valtuutettua, jollei valtuusto jonkin asian kohdalla ole toisin päättänyt. Päätös: Valtuusto valitsi tämän kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi valtuutetut Leena Karilaisen ja Katriina Kohon.

4 Kunnanhallitus Valtuusto TARKASTUSLAUTAKUNNAN PÖYTÄKIRJA SEKÄ TILINTARKASTUSKERTOMUS JA ARVIOINTI- KERTOMUS VUODELTA 2012 Khall 141 Kunnanhallitus käsitteli vuoden 2012 tilinpäätöksen sekä - allekirjoitti sen ja jätti tilinpäätöksen tilintarkastajan tarkastettavaksi ja tarkastuslautakunnan arvioitavaksi, - päätti saattaa vuoden 2012 tilinpäätöksen tilintarkastuksen ja tarkastuslautakunnan valmistelun jälkeen edelleen valtuuston käsiteltäväksi ja - päätti ehdottaa valtuustolle, että tilikauden alijäämä, ,62 euroa, siirretään taseeseen omaan pääomaan tilikauden alijäämätilille. Tarkastuslautakunta on pitänyt kokouksen Jäljennös pöytäkirjasta on esityslistan liitteenä n:o 4. Pöytäkirjan liitteenä on JHTT -tilintarkastaja Hannu Laurilan antama tilintarkastuskertomus sekä tarkastuslautakunnan antama arviointikertomus vuodelta Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus merkitsee tarkastuslautakunnan pöytäkirjan liitteineen tiedokseen ja päättää saattaa arviointikertomuksen vuodelta 2012 valtuustolle tiedoksi ja käsiteltäväksi. Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin. Valt 41 Tarkastuslautakunnan valtuustolle antama arviointikertomus vuodelta 2012 on esityslistan liitteenä n:o 1. Päätös: Valtuusto päätti yksimielisesti merkitä tarkastuslautakunnan vuodelta 2012 antaman arviointikertomuksen tietoonsa saatetuksi. Liite n:o 1.

5 Kunnanhallitus Valtuusto VUODEN 2012 TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN JA VASTUUVAPAUDEN MYÖNTÄMINEN Khall 107 Kuntalain 68 :n mukaan kunnan tilikausi on kalenterivuosi. Kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös tilikautta seuraavan vuoden maaliskuun loppuun mennessä ja annettava se tilintarkastajien tarkastettavaksi sekä tilintarkastuksen jälkeen saatettava se valtuuston käsiteltäväksi kesäkuun loppuun mennessä. Kunnan tilinpäätökseen kuuluvat tase, tuloslaskelma, rahoituslaskelma ja niiden liitteenä olevat tiedot sekä talousarvion toteutumisvertailu ja toimintakertomus. Kunnan, joka tytäryhteisöineen muodostaa kuntakonsernin, tulee laatia ja sisällyttää tilinpäätökseensä vain konsernitase, Köyliön kunnassa tytäryhteisön liikevaihdon jäädessä alle vuodessa. Kuntakonserniin kuuluu Köyliön kunnan lisäksi tytäryhteisönä Kiinteistö Oy Köyliön Vuokra-asunnot. Kunnan konsernitaseeseen liitetään tytäryhteisön lisäksi omistusosuudet kuntayhtymissä. Köyliön kunnalla on kuntayhtymäosuuksia seuraavissa kuntayhtymissä: Säkylän ja Köyliön terveydenhuollon ky, Sataedu, Satakunnan sairaanhoitopiirin ky + sosiaalipalvelut ja Satakuntaliitto ky. Vuoden 2012 tuloslaskelman mukaan kunnan ulkoiset toimintatuotot olivat ,68 euroa, toimintakulut ,91 euroa, toimintakate ,23 euroa ja vuosikate ,49 euroa negatiivinen (-87,30 euroa/asukas) sekä ,13 euron suuruisten poistojen jälkeinen tilikauden tulos ,62 euroa (-208,51 euroa/asukas) alijäämäinen ,00 euron suuruisen investointivarauksen tulouttamisen jälkeen tilikauden alijäämäksi muodostui ,62 euroa. Vuosikate on -72 % poistoista. Vuodelle 2012 hyväksytyssä varsinaisessa talousarviossa vuosikate oli euroa positiivinen ja tilikauden ylijäämä euroa. Käyttötalouden toimintatuottojen (ulkoiset/sisäiset) kokonaistoteutuma vuoden 2012 talousarvioon verrattuna oli 99,7 % ja toimintakulujen 102,8 %. Toimintatuottoja kertyi 4 971,18 euroa yli talousarvion. Toimintakuluissa talousarvio ylittyi ,05 eurolla. Toimintakate oli ,23 euroa heikompi kuin talousarviossa. Vuonna 2012 kertyi verotuloja ,63 euroa eli ,37 euroa vähemmän kuin vuoden 2012 talousarviossa oli arvioitu (toteutuma 98,9 %). Valtionosuuksia kunta sai kaikkiaan ,00 euroa eli ,00 euroa enemmän kuin vuoden 2012 talousarviossa oli ennakoitu (toteutuma 100,7 %).

6 Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2011 tilinpäätökseen verrattuna verotulot lisääntyivät ,82 eurolla eli 2,1 %:lla. Valtionosuuksissa oli kasvua ,62 euroa eli 3,8 %. Investointimenojen kokonaismäärä vuoden 2012 tilinpäätöksessä oli ,86 euroa. Investointituloja kertyi ,22 euroa, joten nettoinvestointien määrä vuonna 2012 oli ,64 euroa. Kunnan pitkäaikaisten lainojen määrä ei lisääntynyt vuoden 2012 aikana. Pitkäaikaisia talousarviolainoja oli vuoden 2012 lopussa ,00 euroa eli 354 euroa asukasta kohti laskettuna kunnalla oli lyhytaikaista lainaa euroa. Tilikauden alkaessa taseessa oli edellisten tilikausien alijäämää ,72 euroa. Vuoden 2012 alijäämän, ,62 euroa, kirjaamisen jälkeen taseessa on alijäämää ,34 euroa 475,66 euroa/asukas). Kunnanhallitukselle lähetetään esityslistan liitteenä tilinpäätösasiakirjat julkaisuna, joka sisältää toimintakertomuksen, tuloslaskelman, rahoituslaskelman, taseen, konsernitaseen ja tilinpäätöksen liitetiedot. Tasekirjaan lisätään vielä allekirjoitukset ja tilinpäätösmerkintä. Liite n:o 2. Kunnanhallituksen esitys tilikauden tuloksen käsittelystä ja talouden tasapainottamistoimenpiteistä on esitetty toimintakertomuksen sivuilla Kunnanhallituksen allekirjoittama tilinpäätös luovutetaan tarkastuslautakunnalle ja tilintarkastajalle. Valtuuston käsittelyyn tilinpäätös ja toimintakertomus sekä tarkastuslautakunnan arviointikertomus ja tilintarkastajan antama tarkastuskertomus saatetaan kesäkuun loppuun mennessä. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus päättää - allekirjoittaa vuoden 2012 tilinpäätöksen ja jättää sen tilintarkastajan tarkastettavaksi ja tarkastuslautakunnan arvioitavaksi, - saattaa vuoden 2012 tilinpäätöksen tilintarkastuksen ja tarkastuslautakunnan valmistelun jälkeen edelleen valtuuston käsiteltäväksi ja ehdottaa valtuustolle, että tilikauden alijäämä, ,62 euroa, siirretään taseeseen omaan pääomaan tilikauden alijäämätilille. Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin ja tilinpäätös 2012 allekirjoitettiin.

7 Valtuusto Valt 42 Köyliön kunnan vuoden 2012 tilinpäätös on jaettu valtuutetuille valtuuston iltakoulun yhteydessä JHTT-tilintarkastaja Hannu Laurilan antama tilintarkastuskertomus vuodelta 2012 on esityslistan liitteenä n:o 2. Ehdotukset valtuustolle: 1. Kunnanhallitus Kunnanhallitus - ehdottaa valtuustolle, että tilikauden alijäämä, ,62 euroa, siirretään taseeseen omaan pääomaan tilikauden alijäämätilille. 2. Tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunta - saattaa tilintarkastuskertomuksen tilivuodelta 2012 tiedoksi, ja - esittää kunnanvaltuustolle, että vuoden 2012 tilinpäätös hyväksytään ja kunnan hallintoa ja taloutta hoitaneille toimielinten jäsenille ja tehtäväalueiden johtaville viranhaltijoille myönnetään vastuuvapaus tilikaudelta Päätös: Valtuusto päätti yksimielisesti hyväksyä kunnanhallituksen ja tarkastuslautakunnan tekemät ehdotukset ja - hyväksyi, että tilikauden alijäämä ,62 euroa siirretään taseeseen omaan pääomaan tilikauden alijäämätilille, - merkitsi tilintarkastuskertomuksen vuodelta 2012 tiedokseen sekä - hyväksyi vuoden 2012 tilinpäätöksen ja myönsi kunnan hallintoa ja taloutta hoitaneille toimielinten jäsenille ja tilivelvollisille viranhaltijoille vastuuvapauden tilikaudelta Liitteet n:ot 2 ja 3.

8 Kunnanhallitus Valtuusto HENKILÖSTÖKERTOMUS 2012 Khall 108 Henkilöstökertomuksen tarkoituksena on antaa tietoa henkilöstövoimavarojen määrän ja rakenteen kehityksestä viimeisten vuosien aikana, kuvata henkilöstön tilaa sekä hahmottaa tulevien vuosien painopistealueita. Haasteellisessa työympäristössä työskenteleminen ja asetetuissa tavoitteissa onnistuminen edellyttävät tietoa henkilöstöön liittyvien asioiden tilasta ja kehityksestä. Vuodelta 2012 on laadittu Köyliön kunnan järjestyksessä yhdestoista henkilöstökertomus, jossa vertailutietoja on esitetty vuosilta Henkilöstökertomukseen on kerätty tietoja mm. kunnan henkilöstörakenteesta, koulutuksesta, vaihtuvuudesta, vuosityöajan käytöstä, henkilöstökustannuksista ja työkykyä ylläpitävästä toiminnasta. Köyliön kunnan henkilöstökertomus vuodelta 2012 lähetetään kunnanhallitukselle esityslistan liitteenä n:o 3. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus päättää merkitä vuodelta 2012 laaditun henkilöstökertomuksen tiedokseen ja saattaa sen tiedoksi myös valtuustolle. Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin. Valt 43 Henkilöstökertomus 2012 on jaettu valtuutetuille valtuuston iltakoulun yhteydessä Päätös: Valtuusto päätti yksimielisesti merkitä vuodelta 2012 laaditun henkilöstökertomuksen tiedokseen. Liite n:o 4.

9 Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuusto KUNTAYHTEISTYÖ Khall 128 Köyliön Sosialidemokraatit ry:n valtuustoryhmä jätti olleen valtuuston kokouksen yhteydessä seuraavan aloitteen: Köyliön kunta sen luottamushenkilöineen on joutunut viime vuosien vaativien päätösten eteen. Taloustilanteen ankara kiristyminen ja verotulojen lasku ovat vaikuttaneet näkyvästi kunnassa. Käyttömenojen kasvua on pyritty hillitsemään parhain mahdollisin keinoin, kuitenkaan kaikkiin menoihin ei aina voida vaikuttaa. Kunta on tasapainoillut taloutensa kanssa tähän asti itsenäisenä, mutta nyt pidemmällä perspektiivillä tarkasteltuna, olisi perusteltua tyhjentää keskeneräiset neuvottelupöydät ja ottaa puhdas alku ilman ennakkoluuloja. Kuinka kauan meillä on varaa ottaa velkaa velkarahan päälle? Suurella innolla aloitetut sosiaali- ja terveydenhuoltoalueen neuvottelut ovat tällä hetkellä jäissä. Köyliön Sosialidemokraattien valtuustoryhmä vastusti jyrkästi Paras-lain vastaista SoTe-alueen muodostamista Säkylän ja Huittisten kanssa. Näin ollen, nyt kun Köyliö odottaa kuntauudistusta koskevaa rakennelain valmistumista syksyllä 2012 ja siitä seuraavia toimenpiteitä, on kunnan otettava aktiivinen ote sen omasta kohtalostaan. 6. maaliskuuta järjestettiin Porissa Satakunnan alueen kuntien kuulemiskierros. Tuossa tilaisuudessa saatiin myös kuulla naapurikuntien näkökulmia kuntauudistusta koskien. Euran kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kalli piti ensiarvoisen tärkeänä säilyttää Pyhäjärviseutu yhtenäisenä. Säkylän kunnanvaltuusto taas päätti kokouksessaan, ettei se lähde mukaan kuntaliitoksiin. Köyliössä on vuodesta toiseen ajettu yhteistä Pyhäjärviseutua. Luonnollinen työssäkäynti- ja asioimisalue, alhainen työttömyysprosentti, riittävän suuri kapasiteetti ja potentiaali organisoida palvelut, ovat omiaan pärjäämään haastavassakin taloudellisessa tilanteessa. Nyt on otollinen aika aloittaa kuntaliitosneuvottelut Euran kunnan kanssa, jottei koko Pyhäjärviseutu hajoa. Köyliön kunnalla ei ole enää varaa odottaa ja katsoa, mihin ajopuu ajautuu. Kuntauudistus tulee tapahtumaan, ja tärkeintä on saada tarkoituksenmukainen ja kestävä ratkaisu Köyliön kannalta. Esitämme, että Köyliön kunta aloittaa välittömästi tarvittavat toimenpiteet kuntaliitosneuvottelujen aloittamisesta Euran kunnan kanssa, jotta kuntalaisten palvelut saadaan turvattua jatkossa.

10 Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuusto Köyliössä Köyliön Sosialidemokraatit ry:n valtuustoryhmä Kunnanjohtaja: Päätösehdotus annetaan kokouksessa. Keskustelujen jälkeen kunnanjohtaja teki seuraavan esityksen: Köyliön kunta esittää, että pyydetään neljältä rajanaapurilta (Eura, Huittinen, Kokemäki, Säkylä) vastausta siihen, että näkevätkö kunnat edellytyksiä selvityksen tekemiseen viiden kunnan kuntaliitoksesta. Sen varalta, että yhteistä näkemystä monikuntaliitoksesta ei synny, Köyliö haluaa Euran ja Huittisten vastaavan myös siihen, että ovatko ne valmiita kahdenkeskiseen selvitykseen Köyliön kanssa. Markkula esitti, että tehdään konkreettisia päätöksiä talouden tasapainottamiseksi. Nyt ei ole kuntaliitosneuvottelujen tarvetta. Ehdotusta ei kannatettu ja ehdotus raukesi. Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin. Eriävä mielipide Markkula jätti päätöksestä eriävän mielipiteen. Valt 33 Asian merkittävyyden vuoksi on tarkoituksenmukaista, että myös kunnanvaltuusto käsittelee asian. Hallituksen esityksenä oli, että Köyliön kunta esittää, että pyydetään neljältä rajanaapurilta (Eura, Huittinen, Kokemäki, Säkylä) vastausta siihen, että näkevätkö kunnat edellytyksiä selvityksen tekemiseen viiden kunnan kuntaliitoksesta. Sen varalta, että yhtenäistä näkemystä monikuntaliitoksesta ei synny, Köyliö haluaa Euran ja Huittisten vastaavan myös siihen, että ovatko ne valmiita kahdenkeskiseen selvitykseen Köyliön kanssa. Hallituksen esitystä kannatettiin usean valtuutetun taholta. Valtuutettu Matomäki (sit.) Markkulan (ps.) kannattamana esitti, että kaikki kuntaliitosselvitykset naapurikuntien kanssa tämän valtuustokauden aikana katsotaan loppuun käsitellyiksi. Valtuutettu Rantala (kesk.) Honkasen (kesk.) kannattamana esitti, että Säkylä pitäisi lisätä kahdenkeskisten neuvotteluiden kumppaniksi. Koska oli tehty kaksi esitystä ja ne olivat saaneet kannatusta, suoritettiin nimenhuutoäänestys.

11 Valtuusto Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuusto Ensin äänestettiin Matomäen ja Rantalan esityksestä. Rantalan esitys voitti äänin: 3 Matomäki, 11 Rantala ja 7 tyhjää. Toinen äänestys käytiin kunnanhallituksen pohjaesityksestä Rantalan esitystä vastaan. Kunnanhallituksen esitys voitti äänin: 16 kunnanhallitus, 2 Rantala ja 3 tyhjää. Päätös: Hyväksyttiin kunnanhallituksen esitys. Liite n:o 12. Khall 166 Naapurikunnilta saadut vastaukset ovat tämän esityslistan liitteenä n:o 6. Köyliö kutsui naapurikunnat keskustelutilaisuuteen kokonaistilanteen hahmottamiseksi. Tilaisuuteen osallistuivat Huittisten, Kokemäen, Säkylän ja Köyliön edustajat. Neuvottelun tuloksena paikalla olleet kunnat päättivät jatkaa keskustelua Köyliön esityksestä siinä vaiheessa, kun hallituksen esitys kuntarakennelaista on tullut kuntiin lausunnolle. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus merkitsee tilannekatsauksen tiedokseen. Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin. Liite n:o 6. Khall 68 Köyliö on kutsunut Huittisten, Kokemäen ja Säkylän edustajat neuvotteluun edellisessä kokouksessa sovitun mukaisesti. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus käy keskustelua asiasta ja antaa mahdollisesti ohjeita neuvotteluun osallistujille. Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin. Khall 87 Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus merkitsee neuvottelun tulokset tiedokseen ja käy asiasta keskustelua. Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin.

12 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuusto Khall 130 Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus käy neuvoa-antavan keskustelun yhteistyöneuvottelujen jatkotoimenpiteistä. Käydyn keskustelun perusteella kunnanjohtaja teki seuraavan esityksen: Kunnanjohtaja: Köyliö aloittaa kahdenkeskiset neuvottelut edellytyksistä kuntaliitokseen Euran, Huittisten ja Säkylän kanssa. Köyliötä edustaa puheenjohtajisto, kunnanjohtaja ja hallintojohtaja. Markkula esitti, että Köyliö käy Euran, Huittisten ja Säkylän kanssa yhteistyökeskusteluja. Köyliötä edustaa puheenjohtajisto, kunnanjohtaja ja hallintojohtaja. Esitys raukesi kannattamattomana. Päätös: Kunnanjohtajan esityksen mukaan. Eriävä mielipide: Markkula jätti päätöksestä eriävän mielipiteen. Khall 156 Kunnanhallituksen nimeämät edustajat kävivät neuvottelut Huittisten, Euran ja Säkylän edustajien kanssa. Neuvotteluista laadittu muistio on toimitettu valtuutetuille ja sitä käsiteltiin valtuuston erillisessä seminaarissa Seminaarin loppupäätelmänä voidaan todeta, että hyvin selkeä enemmistö piti monikuntaliitoksen tavoittelemista Köyliön kannalta ensisijaisena vaihtoehtona. Ensimmäisenä askeleena tähän tavoitteeseen nähtiin käytyjen neuvottelujen pohjalta kuntaliitosselvityksen tekeminen Huittisten kaupungin ja Säkylän kunnan kanssa. Tausta-ajatuksena oli että näiden kolmen kunnan neuvottelujen käynnistyminen voisi houkutella mukaan myös muita naapurikuntia. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että se esittää Huittisten kaupungille ja Säkylän kunnalle yhteisen kuntaliitosselvityksen tekemistä. Vastauksia asiaan toivotaan mennessä. Samalla kunnanhallitus toteaa asiaan liittyvän valtuustoaloitteen loppuunkäsitellyksi. Markkula esitti, että Köyliö ei käy yhteisiä kuntaliitosneuvotteluja. Esitys raukesi kannattamattomana. Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin.

13 Valtuusto Valt 44 Keskustelun kuluessa valtuutettu Maarit Markkula teki muutosesityksen. Hän esitti, ettei kuntaliitosselvitystä tehtäisi esitetyllä aikataululla. Valtuutettu Jari Laaksonen kannatti Markkulan esitystä. Koska keskustelun aikana oli tehty kunnanhallituksen pohjaehdotuksesta poikkeava kannatettu ehdotus, puheenjohtaja totesi, että asiasta on äänestettävä ja teki seuraavan äänestysesityksen: Suoritetaan nimenhuutoäänestys siten, että ne, jotka kannattavat kunnanhallituksen ehdotusta, äänestävät JAA ja ne, jotka kannattavat Markkulan esitystä, äänestävät EI. Äänestystapa ja esitys hyväksyttiin. Suoritetussa äänestyksessä annettiin 17 JAA ääntä, 4 EI ääntä, joten puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen ehdotuksen tulleen valtuuston päätökseksi. Äänestyspöytäkirja on pöytäkirjan liitteenä. Valtuutettu Hannu Rantala esitti keskustan valtuustoryhmän ponsiesityksen: Riittävän vahvan ja elinvoimaisen yli asukkaan uuden kunnan syntymiseksi alueellemme tulisi vielä selvittää Kokemäen ja Euran halukkuus tulla mukaan selvitykseen. Valtuutetut Veikko Salo ja Timo Lehtonen kannattivat Rantalan ponsiesitystä. Päätös: Valtuusto päätti äänestyksen jälkeen, äänin 17 4 hyväksyä yhteisen kuntaliitosselvityksen aloittamisen Huittisten kaupungin ja Säkylän kunnan kanssa. Samalla valtuusto hyväksyi päätökseen liitettäväksi esitetyn ponnen.

14 Kunnanhallitus Valtuusto LAUSUNTO HALLINTO-OIKEUDELLE VALTUUSTON PÄÄTÖKSESTÄ TEHTYYN VA- LITUKSEEN/HAAVISTON RANTA-ASEMAKAAVA Khall 151 Turun hallinto-oikeus pyytää kunnan lausuntoa Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne-, ja ympäristökeskuksen valtuuston päätöksestä tekemän valituksen johdosta. Valituksenalaisella päätöksellä valtuusto on hyväksynyt Haaviston ranta-asemakaavan. Valituksen yhteenvetona todetaan rakentamisen ylittävän huomattavasti Satakunnan maakuntakaavan mukaisen enimmäismitoituksen. Rakentamisen määrä ei vastaa myöskään Köyliönjärven ranta-asemakaavassa noudatettuja periaatteita. Rakentamatonta ranta-aluetta ei ole osoitettu lainkaan. Näiltä osin kaava ei täytä myöskään maanomistajien tasapuolisen kohtelun turvaamiselle asetettavia vaatimuksia. ELY- keskus katsoo, että valtuuston hyväksymä ranta-asemakaava ei täytä laissa ranta-alueiden loma-asutusta koskevalle asemakaavalle asetettuja sisältövaatimuksia. Lausunnon valmistelussa on käytetty asiantuntijana Pasi Lappalaista Nosto Consulting Oy:stä. Valmistelu ja lisätiedot: tekninen johtaja Pertti Ollikka, Liite n:o 2. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että se antaa asiassa Turun hallinto-oikeudelle seuraavan lausunnon: Mitoitus ja yhdenvertaisuus Haaviston ranta-asemakaava toteuttaa maanomistajien yhdenvertaisen kohtelun periaatetta. Aiemmin toteutuessa Köyliönjärven ranta-asemakaavassa, mihin Haaviston ranta-asemakaava rajoittuu, toteutunut rakentamisen mitoitus on ollut noin 20 loma-asuntoyksikköä muunnettua rantaviivakilometriä kohden (lay/km). Kantatilakohtainen vaihteluväli on ollut 11,11 50,00 lay/km. Uusien rakennuspaikkojen osoittaminen perustuu maanomistajien tasapuolisen kohtelun kohtuullisuusharkintaan huomioiden Köyliönjärven nykyinen toteutunut rantarakentamisen mitoitus. Kohtuullisuusperiaatetta on arvioitu edellä mainitun keskimääräisen mitoitusnormin (20 lay/km) mukaan. Kuten ELY-keskuskin valituksessaan toteaa, niin Haaviston rantaasemakaava-aluetta ympäröivän Köyliönjärven ranta-asemakaavan mitoitus ylittää huomattavasti maakuntakaavan mukaisen sekä Satakunnan alueen nykyisen kaavoituskäytännön mukaisen mitoituksen. Tällä

15 Kunnanhallitus Valtuusto tosiseikalla ei voida kuitenkaan ohittaa maanomistajien yhdenvertaisuusperiaatetta. Köyliönjärven ranta-asemakaavoissa on käytetty poikkileikkausajankohtana emätilan määräämiselle vuotta Haaviston ranta-asemakaavassa kantatilana on käytetty tilaa Haavisto, mistä on muodostettu nyt po. tila RN:o 1:113 Haavisto ja RN:o 1:112 Veljelä (rekisteröity ). Näistä Veljelä on hyväksytyn ranta-asemakaavan ulkopuolella. Ranta-asemakaavan hyväksymisen jälkeen saadun lisäselvityksen mukaan Veljelä on myyty kantatilasta jo ja lohkominen on suoritettu vasta Tämän tiedon perustella tilaa Haavisto RN:o 1:113 olisikin tullut käsitellä itsenäisenä emätilana. Todettakoon, että yhdenvertaisuusperiaatetta rikkoisi vakavalla tavalla vaatimus, jos vapaan rantaviivan osuus Köyliönjärven ranta-alueella pitäisi osoittaa Haaviston ranta-asemakaava-alueelle, kun vastaavaa vaatimusta ei ole aikanaan esitetty muidenkaan kantatilojen alueilla. ELYkeskuksen viittaus valituksessa Köyliönjärven ranta-asemakaavan laadinnan yhteydessä toteutettuun menettelyyn, missä uudelta rakentamattomalta rakennuspaikalta on vaadittu 200 metriä rantaviivaa ja yhtenäinen yli 150 metriä pitkä rakentamaton rannan osuus, on ELY-keskuksen omaa tulkintaa asiasta. Tältä osin ratkaisu on jäänyt aikanaan lainvoimaiseksi, mutta arvailujen varaan jää, olisiko maanomistaja tosiasiallisesti ollut oikeutettu suurempaan rakennusoikeuteen. Rantojen suunnittelu Suomessa pohjautuu muun ohella yhdenvertaisuuden periaatteeseen, missä maanomistajien keskinäisen tasapuolisuuden toteutumista selvennetään emätilatarkastelulla. Tähän on muodostunut vuosikymmenten mittainen perinne, minkä myös eri oikeusasteen päätöksissään ovat vahvistaneet, vaikka voimassa oleva lainsäädäntö ei millään muodoin perinnettä lakipykälien muodossa tuekaan. Köyliönjärven kaavoituksessa poikkileikkausajankohdaksi on valikoitunut vuosi 1959, mikä on yhteisesti niin maanomistajien, Köyliön kunnan kuin eri viranomaisten kanssa hyväksytty. Tähän on voitava luottaa. Mikäli näin ei toimittaisi, käytäntö vaarantuisi ja menettäisi merkityksensä. Voisikin kysyä, miksi emätilatarkastelu edellytetään tehtäväksi kaavatyön aikana, jos viranomaiset eivät sitoudu toiminnassaan sen toteuttamiseen ja vaarantavat näin ollen maanomistajien yhdenvertaisuuden toteuttamisen. Soveltuvuus maisemaan ja metsähakkuu Haavisto RN:o 1:113 on siirtynyt nykyisen maanomistajan omistukseen Metsänhoitosuunnitelman mukainen hakkuu on tehty tilalla syksyllä Peltoalueita ja kapeaa rantavyöhykettä lukuun ottamatta tilaa kohtasi tapaninpäivänä 2011 tapahtunut myrskytuho, mikä kaatoi kaikki pystyyn jätetyt siemenpuut. Istutukset kyseiselle metsäalalle on

16 Kunnanhallitus Valtuusto tehty vuoden 2012 aikana. Kapealla rantavyöhykkeellä puusto on säilynyt. Kaavassa rakentamista on ohjattu määräyksellä: Ranta-asemakaava-alueelle rakentamisessa tulee kiinnittää huomioita rakennusten korkeusasemaan, muotoon, ulkomateriaaleihin ja väritykseen. Rakennusten ja rantaviivan väliin jäävän rantavyöhykkeen kasvillisuus tulee pääosin säilyttää ja vain harventaminen on sallittua. Rakennusten tulee sopeutua ympäristöön ja olemassa olevaan rakennuskantaan niin, ettei maisemakuvaa rikota. Edellä mainittu määräys on yhtenevä Köyliönjärven ranta-alueella voimassa olevien muiden ranta-asemakaavojen kanssa. Rakennusten soveltuvuus ympäristöön ratkaistaan ensisijaisesti ranta-asemakaavan tultua voimaan rakennuslupavaiheessa. Käytäntö on siis yhtenäinen, eikä se poikkea millään tavoin muista alueen rakennuspaikoista. Selvää on, että metsähakkuu muuttaa lähes poikkeuksetta aina maisemaa hetkellisesti. Valitettavasti osa metsissä tapahtuvista maisemamuutoksista ei ole aina suunniteltuja, vaan luonnonoloillakin, esimerkiksi myrskyt ja metsäpalot, on vaikutuksensa. Köyliönjärvenkin alueella näin on tapahtunut ja tulee mitä todennäköisimmin myös vastaisuudessa tapahtumaan. Todettakoon, että voimassa olevan Köyliönjärven rantaalueellakin sen maa- ja metsätalousalueilla voidaan maisematyöluvin tietyin edellytyksin tehdä mittaviakin metsänuudistamistoimenpiteitä, esim. kasvatus- eli harvennushakkuita, maiseman siitä kuitenkaan vaarantumatta (vrt. KHO , taltionumero 2310). Haavisto RN:o 1:113 alueella metsänhoito on tehty suunnitelmallisesti ja luontoarvot huomioiden. Luonnonoloille ei voi mitään, eikä siitä pidä maanomistajaa rangaista. Päätös: Tehty ehdotus hyväksyttiin. Liite n:o 2. Valt 45 Päätös: Valtuusto päätti yksimielisesti hyväksyä kunnanhallituksen tekemän ehdotuksen.

17 Valtuusto KÖYLIÖN KUNNAN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUT Valt 46 Tarkastuslautakunta on päättänyt kilpailuttaa Köyliön kunnan hallinnon ja talouden tarkastuspalvelut. Tarjouspyyntö on ollut yleisesti nähtävillä alkaen ja tarjoukset on pyydetty klo 15 mennessä. Määräaikaan mennessä saatiin yksi tarjous, BDO Audiator Oy. Tarjous on esityslistan liitteenä n:o 3. Tarkastuslautakunta kokoontuu ennen kunnanvaltuuston kokousta ja sen päätösehdotus esitellään valtuustolle kokouksen yhteydessä. Tarkastuslautakunta keskusteli BDO Audiator Oy:n tarjouksesta ja päätti hyväksyä tehdyn tarjouksen hallinnon ja talouden tarkastuksesta toimikaudelle Päätös: Valtuusto päätti yksimielisesti hyväksyä tarkastuslautakunnan tekemän ehdotuksen. Liite n:o 5.

18 Valtuusto MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT Kunnanhallituksella ei tässä vaiheessa ole esitettävänä valtuustolle kokouskutsussa mainitsemattomia asioita. Kokouskutsussa mainittujen asioiden käsittelyn jälkeen on valtuustoryhmällä ja valtuutetulla oikeus tehdä kirjallisia aloitteita kunnan toimintaa ja hallintoa koskevista asioista. Aloite annetaan puheenjohtajalle. Aloitetta ei oteta heti käsiteltäväksi, vaan se lähetetään kunnanhallituksen valmisteltavaksi. Valtuusto voi erikseen päättää, että aloitteesta käydään lähetekeskustelu siitä, miten asia on valmisteltava. KÖYLIÖN SOSIALIDEMOKRAATIT RY:N VALTUUSTORYHMÄN VAL- TUUSTOALOITE käsitellään erillisenä asiana sivulla 77.

19 Valtuusto VALTUUSTOALOITE/ITSENÄISYYSPÄIVÄN PALKITSEMISAJANKOHDAN MUUTTAMINEN Valt 47 Köyliön Sosialidemokraatit ry:n valtuustoryhmä teki kokouksessa valtuustoaloitteen, jonka aiheena oli itsenäisyyspäivän palkitsemisajankohdan muuttaminen. Aloite on pöytäkirjan liitteenä. Päätös: Valtuusto päätti yksimielisesti lähettää Köyliön Sosialidemokraatit ry:n valtuustoryhmän valtuustoaloitteen kunnanhallituksen valmisteltavaksi. Liite n:o 6.

20 Valtuusto ILMOITUSASIAT Valt 48 Valtuuston tietoon saatetaan seuraavat asiat: 1. Kunnanhallitus valitsi Köyliön kunnan edustajaksi maaseutuhallinnon yhteistyöryhmään vuodeksi 2013 Juha Honkasen (varaedustaja Jari Viskari). 2. Kunnanhallitus päätti myöntää Köyliön Vanhustenkoti yhdistys ry:lle euron suuruisen korottoman pitkäaikaisen lainan. 3. Kunnanhallitus nimesi Köyliön kunnan edustajaksi Satakunnan korkean teknologian säätiön valtuuskuntaan toimikaudeksi Reijo Siltalan ja varaedustajaksi Marko Pelttarin. 4. Kunnanhallitus päätti vuokrata Petäjä RN:o 19:39 nimisen tilan (ns. Linturin kiinteistö) Kepolan kyläyhdistys ry:lle. Vuokra-aika on kymmenen vuotta. 5. Kunnanhallitus päätti osallistua Pyhäjärviseudun yhteiseen haja-asutusalueiden kiinteistökohtaisen jätevesienkäsittelyn suunnittelun avustamisprojektiin. Hankeen vaatima määrärahatarve v määritetään hankkeen etenemisen mukaan sekä v talousarvion laadinnan yhteydessä. 6. Kunnanhallitus antoi Lounais-Suomen aluehallintovirastolle vastineen Pertti Virran ym. hallintokanteluun, joka koski Kankaanpään asemakaavan valmistelua ja hyväksymismenettelyä 7. Kunnanhallitus hyväksyi kunnanhallituksen johtosäännön 3 :n 2.2. kohdassa määritellyin valtuuksin kaupan ja siitä allekirjoitetun kauppakirjan, jolla oli myyty Eija Kylä-Puhjulle ja Rami Hillille Köyliön Vanha-kartanon kylässä puolet sijaitsevasta kiinteistöstä Kanneltie VII 1:422 -nimisestä tilasta. 8. Kunnanhallitus hyväksyi kunnanhallituksen johtosäännön 3 :n 2.2. kohdassa määritellyin valtuuksin kaupan ja siitä allekirjoitetun kauppakirjan, jolla oli myyty Sari ja Tarmo Leinolle Köyliön Vanha-kartanon kylässä puolet sijaitsevasta kiinteistöstä Kanneltie VII 1:422 -nimisestä tilasta. 9. Kunnanhallitus päätti hakea valtiovarainministeriöltä Köyliön kunnalle kuntien harkinnanvaraisen valtionosuuden korotusta viisisataatuhatta ( ) euroa vuodelle Päätös: Valtuusto merkitsi ilmoitusasiat tietoonsa saatetuiksi.

Nimenhuutoluettelo on pöytäkirjan liitteenä A. Puheenjohtaja Timo Lehtonen

Nimenhuutoluettelo on pöytäkirjan liitteenä A. Puheenjohtaja Timo Lehtonen Viranomainen No 2/2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Valtuusto Sivu 19 KOKOUSAIKA Maanantai 16.6.2014 kello 18.00 19.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Köyliön

Lisätiedot

Nimenhuutoluettelo on pöytäkirjan liitteenä A. Puheenjohtaja Marko Pelttari

Nimenhuutoluettelo on pöytäkirjan liitteenä A. Puheenjohtaja Marko Pelttari Viranomainen No 3/2015 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Valtuusto Sivu 20 KOKOUSAIKA Maanantai 15.6.2015 kello 18.02 18.26 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Köyliön

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 25 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 26 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 27 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2. Kunnanvaltuusto

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2. Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 21.6.2010 kello 18.00 18.35 Puumilan Taitotalo Mäkipää Lea, puheenjohtaja Björn Risto, I

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 27.5.2014

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 27.5.2014 1 Kokousaika Ti 27.5.2014 klo 14.00 15:45 Paikka Muonion terveyskeskus, ruokasali Jäsenet: Läsnä Keimiöniemi Anne-Mari Malila Kari Kurkela Outi, vj. Poissa Eira Birgitta Pettissalo Petri Muut saapuvilla

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari. Kunnanhallitus 47 30.03.2015 Kunnanvaltuusto 20 15.06.2015 Vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen Khall 30.03.2015 47 30.3.2015 Kuntalain 68 :n mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS. Tarkastuslautakunnan kokousmenettelyssä noudatetaan hallintosäännön määräyksiä.

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS. Tarkastuslautakunnan kokousmenettelyssä noudatetaan hallintosäännön määräyksiä. UTSJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA TARKASTUSLAUTAKUNTA 1/15.5.20089 1 Kokousaika 15.5.2009 klo 9-14 Kokouspaikka Läsnä Kunnanvirasto, Utsjoki Pertti Kujala, pj Säde Guttorm, vpj Raimo-Esa Guttorm, j Seppo

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Aika 10.5.2016 klo 14:03 17:19 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 58 59 60 Arviointikertomuksen käsittely Tilinpäätöksen 2015

Lisätiedot

Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä 03.06.2012

Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä 03.06.2012 Lemin kunta 5/2012 7 Aika 30.05.2012 klo 20.00-20.10 Paikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanvirasto I Pylkkö Osmo Huttunen Matti Värtö Veijo Lepistö Minttu puheenjohtaja varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä :t 17-21 JHTT, KHT, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, :t 15-17

Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä :t 17-21 JHTT, KHT, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, :t 15-17 Iitin kunta Pöytäkirja 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2015 Aika Maanantai 27.04.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Saapuvilla Kunnantalo, neuvotteluhuone (1. krs.) Yli-Kaitala Markku puheenjohtaja, esittelijä

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Ritva Lill-Smeds, jäsen

Ritva Lill-Smeds, jäsen Tarkastuslautakunta 2009-2012 18.05.2010 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 18.05.2010 klo 15.00 19.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET Kunnanvirasto Yhteispalvelupisteen kokoustila Lapinjärvi Mats Antas, puheenjohtaja

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2009 1. Tarkastuslautakunta 2005 2008 19.5.2009. AIKA 19.5.2009 klo 17.00 19.00 PAIKKA

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2009 1. Tarkastuslautakunta 2005 2008 19.5.2009. AIKA 19.5.2009 klo 17.00 19.00 PAIKKA MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2009 1 AIKA 19.5.2009 klo 17.00 19.00 PAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, 3. kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla.

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla. Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Arviointikertomus

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 26.4.2017 1 Kokousaika Pe 28.4.2017 klo 16.00 19.10 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 11 / 2009 201 Kokousaika 30.03.2009 klo 17.00 19.20 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta 22 14.05.2012 Kunnanvaltuusto 23 04.06.2012 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta Kunnanhallitus 2.4.2012 68 Kunnan tilinpäätöksen tulee

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

Torstai klo

Torstai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Torstai 19.05.2011 klo 15.00 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Hannu Rantala Juhani Heikkilä Reetta Hulmi Jukka Männistö Teuvo Sulin Liisa Yski. Pirjo Kotiranta. Esittelijä-sihteeri Pertti Ollikka

Hannu Rantala Juhani Heikkilä Reetta Hulmi Jukka Männistö Teuvo Sulin Liisa Yski. Pirjo Kotiranta. Esittelijä-sihteeri Pertti Ollikka Viranomainen No 2//2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Tekninen lautakunta Sivu 16 KOKOUSAIKA 16.4.2014 klo 17.00-18.25 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanviraston

Lisätiedot

Maija Räsänen. Puheenjohtaja. Jorma Voutilainen. Tarkastusaika. Tuusniemi klo 14:00 alkaen. Allekirjoitus. Paikka ja pvm

Maija Räsänen. Puheenjohtaja. Jorma Voutilainen. Tarkastusaika. Tuusniemi klo 14:00 alkaen. Allekirjoitus. Paikka ja pvm Kokouskutsu / Esityslista Nro 6/2018 1 (6) KOKOUSAIKA 9.4.2018 Klo 15:00- KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Tuusniemen kunta, kunnanhallituksen huone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 3/2015

KUNNANVALTUUSTO No 3/2015 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 3/2015 KOKOUSAIKA 30.06.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 19 20 21 1,2 22 3 23 4 24

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 3/2016 Kokousaika: 17.5.2016 klo 13.00 16.10 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 19.04.2016. SAAPUVILLA OLLEET Kivisaari Markku puh.johtaja JÄSENET Marttinen Timo varapuh.

HIRVENSALMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 19.04.2016. SAAPUVILLA OLLEET Kivisaari Markku puh.johtaja JÄSENET Marttinen Timo varapuh. PÖYTÄKIRJA 3/2016 Tarkastuslautakunta KOKOUSAIKA 19.04.2016 klo 15.00 17.40 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto SAAPUVILLA OLLEET Kivisaari Markku puh.johtaja JÄSENET Marttinen Timo varapuh.johtaja Jyrälä Arja

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 3/2016 1/9. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 3/2016 1/9. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 3/2016 1/9 Tarkastuslautakunta Aika 18.05.2016 klo 14:00-16:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 12 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille

Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille Kunnanvaltuusto 65 25.06.2013 Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille KVALT 65 Khsal 31 Tarkastuslautakunta

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja. Kaupunginhallitus 78 08.03.2016 Kaupunginhallitus 97 22.03.2016 Tarkastuslautakunta 60 23.05.2016 Valtuusto 31 21.06.2016 Tilinpäätös ja vastuuvapaus vuodelta 2015 960/02.55/2016 KH 08.03.2016 78 Kuntalain

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 6/2012 1 LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA 2009-2012 29.5.2012 26 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 6/2012 1 LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA 2009-2012 29.5.2012 26 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 6/2012 1 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 26 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 27 TILINPÄÄTÖS 2011 3 28 TARKASTUSLAUTAKUNNAN SEURAAVA KOKOUS 6 29 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 6 6/2012 2 Kokousaika Tiistai

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 Kunnanhallitus 44 21.03.2016 Tarkastuslautakunta 36 02.06.2016 Valtuusto 15 20.06.2016 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 38/02.06.01/2016 Kunnanhallitus 21.03.2016 44 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

Tilikauden ylijäämä oli 4,22 milj. euroa (TA -5,67 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden ylijäämä oli 4,22 milj. euroa (TA -5,67 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 112 27.03.2017 Kunnanvaltuusto 51 29.05.2017 Vuoden 2016 tilinpäätöksen hyväksyminen 972/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 27.03.2017 112 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone 1 KOKOUSAIKA 31.5.2017 klo 9:00 14.00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Vedenpää Antti, puheenjohtaja Pauli Niemi, varajäsen Puurula Merja, jäsen Potila Raija, kunnanjohtaja, kohta 23 Hirvinen

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019 1 KOKOUSAIKA 17.5.2019 klo 9:00 15:00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Hirvinen Esa, puheenjohtaja Niemi Pauli, varapuheenjohtaja Puurula Merja, jäsen Paasovaara Marko, sihteeri, tilintarkastaja

Lisätiedot

EURAN KUNTA Pöytäkirja 5/ (9)

EURAN KUNTA Pöytäkirja 5/ (9) EURAN KUNTA Pöytäkirja 5/2016 1 (9) Aika 14.06.2016 klo 16:00-18:10 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Kallio Juha puheenjohtaja Kemppainen Jukka jäsen Satola Sirpa jäsen Suvanto

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro Kokousaika klo

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro Kokousaika klo KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 7 27.3.2017 180 + Kokousaika 27.3.2017 klo 17.00 19.17+ Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 (TORSTAI) Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

EURAN KUNTA Pöytäkirja 4/ (9)

EURAN KUNTA Pöytäkirja 4/ (9) EURAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1 (9) Tarkastuslautakunta Aika 17.05.2016 klo 15:00-18:30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone, kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Kallio Juha puheenjohtaja Kemppainen

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2016 Kirkkoneuvosto 41-51

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2016 Kirkkoneuvosto 41-51 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2016 Kirkkoneuvosto 41-51 Aika tiistaina 27.4.2016 kello 16.00 17.00 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Kytölä

Lisätiedot

23.6.2010, Riihikosken terveysasema, taloustoimisto

23.6.2010, Riihikosken terveysasema, taloustoimisto Yhtymävaltuusto 09.06.2010 1 Kokousaika 09.06.2010 klo 18.00 20.02 Kokouspaikka Riihikosken terveysasema, ruokasali Osallistujat Päätöksentekijät Antikainen Marita Sutki Mika Tanner-Penttilä Hannele Anttila

Lisätiedot

Tyrnävän seurakuntatalo. Kirkkovaltuusto Esityslista/pöytäkirja 2/2016 3.5.2016. 1 Pöytäkirjan tarkastus /

Tyrnävän seurakuntatalo. Kirkkovaltuusto Esityslista/pöytäkirja 2/2016 3.5.2016. 1 Pöytäkirjan tarkastus / TYRNÄVÄN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON ESITTELYLISTA-PÖYTÄKIRJA 2/2016 Kokousaika Tiistai 3.5.2016 klo 18.00.- Kokouspaikka Tyrnävän seurakuntatalo Läsnä Talouspäällikkö Kirkkoherra Veli-Matti Hietikko

Lisätiedot

Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus

Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kunnanhallitus 64 22.03.2005 Kunnanvaltuusto 46 27.06.2005 VUODEN 2004 TILINPÄÄTÖS 64/04/047/2005 KH 64 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kuntalaissa tilinpäätöksen laatimis- ja käsittelyaikataulu

Lisätiedot

Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus

Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kunnanhallitus 64 22.03.2005 VUODEN 2004 TILINPÄÄTÖS 64/04/047/2005 KH 64 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kuntalaissa tilinpäätöksen laatimis- ja käsittelyaikataulu on sopeutettu kirjanpitolain

Lisätiedot

Jokioisten kunta Pöytäkirja 1 Tarkastuslautakunta 25.5.2016. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Jokioisten kunta Pöytäkirja 1 Tarkastuslautakunta 25.5.2016. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Jokioisten kunta Pöytäkirja 1 Tarkastuslautakunnan kokous Aika keskiviikko klo 9.00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 67 27.03.2017 Tarkastuslautakunta 31 12.05.2017 Valtuusto 14 22.05.2017 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 27.03.2017 67 40/02.02.02/2017 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 27.6.2016 kello 18.00 19.17 Puumilan Taitotalo Wiinamäki Petteri, pj. Markkola Juha-Matti,

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30)

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30) Aika: klo 19.00 (kokouskahvit alk. klo 18.30) 20.45. Paikka: Seurakuntatalo Allekirjoitukset: Seppo Parkkila puheenjohtaja Harri Henttinen pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 31/5. 2016

Lisätiedot

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 14/6.6.2011 250 Kokousaika 6.6.2011 klo 17.00 20.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Sivu 19 (25) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 11.6.2018 kello 18.00-18.34 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 21 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille.

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 3/2015 Kokousaika: 18.5.2015 klo 13.00-16.00 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 92 31.03.2016 Kunnanvaltuusto 55 20.06.2016 Vuoden 2015 tilinpäätöksen hyväksyminen 2/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 31.03.2016 92 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta

Lisätiedot

Rautavaaran kunnan vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen ja allekirjoittaminen

Rautavaaran kunnan vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen ja allekirjoittaminen Kunnanhallitus 98 13.04.2015 Rautavaaran kunnan vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen ja allekirjoittaminen Khall 13.04.2015 98 Kuntalain (365/1995) 68 :n mukaan kunnan tilikausi on kalenterivuosi. Kunnanhallituksen

Lisätiedot

KH 40 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus

KH 40 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kunnanhallitus 40 13.04.2004 VUODEN 2003 TILINPÄÄTÖS 28/04/047/2004 KH 40 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kuntalaissa tilinpäätöksen laatimis- ja käsittelyaikataulu on sopeutettu kirjanpitolain

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 07.04.2015 3/2015. Gammelin Pertti. Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 07.04.2015 3/2015. Gammelin Pertti. Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 07.04.2015 3/2015 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 07.04.2015 1 Aika Tiistaina 07.04.2015 klo 16.00 16.58 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja Gammelin

Lisätiedot

Kunnanvirasto 20.3.2014 klo 9-12

Kunnanvirasto 20.3.2014 klo 9-12 Viranomainen No 2/2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivistyslautakunta Sivu 22 KOKOUSAIKA Keskiviikko 12.3.2014 18.00 19.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto,

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

67 Mikkelin kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös / tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen

67 Mikkelin kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös / tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Mikkeli Ote pöytäkirjasta 6/2015 1 (7) Kaupunginhallitus, 125, 30.03.2015 Kaupunginhallitus, 207, 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto, 67, 15.06.2015 67 Mikkelin kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös / tilintarkastuskertomus,

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2. Kunnanvaltuusto

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2. Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 20.6.2011 kello 18.00 18.42 Puumilan Taitotalo Mäkipää Lea, puheenjohtaja Björn Risto, I

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA KOSKEN TL KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 TARKASTUSLAUTAKUNTA

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA KOSKEN TL KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 TARKASTUSLAUTAKUNTA KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA 13.5.2016 1 KOSKEN TL KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 TARKASTUSLAUTAKUNTA Aika: 13.5.2016 klo 9.00 12.15 Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Läsnä Marja Jalli

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Aika 26.4.2016 klo 14:08 17:59 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 53 54 55 56 57 Tilintarkastusyhteisön raportin esittely tilinpäätöksen

Lisätiedot

Sataedu Ulvila, Yhdystie, Auditorio (1. krs)

Sataedu Ulvila, Yhdystie, Auditorio (1. krs) KOKOUSKUTSU 1 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymäkokous 27.4.2017 1 KOKOUSAIKA Torstai 18.5.2017 klo 14.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Ulvila, Yhdystie, Auditorio (1. krs) KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA Torstai 17.5.2018 klo 09.00 10.45 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, Virastotie 5 A, Kivijärvi LÄSNÄ Teuvo Rekonen puheenjohtaja Airi Sorsamäki jäsen Aira Hakkarainen jäsen

Lisätiedot

Otsikko Sivu 17 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI TILIKAUDEN TILINTARKASTUKSESTA

Otsikko Sivu 17 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI TILIKAUDEN TILINTARKASTUKSESTA AIKA 30.5.2018 klo 9:00 13:04 PAIKKA Kunnanvirasto kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 17 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI TILIKAUDEN 2017 25 TILINTARKASTUKSESTA 18 HEINÄVEDEN KUNNAN

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista / 3/

Muonion kunta Esityslista / 3/ Muonion kunta Esityslista / 3/2016 Kokouskutsu 12.5.2016 Tarkastuslautakunnan kokous Aika to klo 16.30 Paikka Valtuustosali Kutsutut Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Juha Särkijärvi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Keskiviikko 20.11.2013 klo 16.00 17.20. Vanhusten palvelukeskus

Keskiviikko 20.11.2013 klo 16.00 17.20. Vanhusten palvelukeskus Viranomainen No 9/ 2013 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Perusturvalautakunta Sivu 79 KOKOUSAIKA Keskiviikko 20.11.2013 klo 16.00 17.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

MUUT SAAPUVILLA OLLEET Mikkonen Mika tilintark. 15.00-16.00. ja päätösvaltaiseksi.

MUUT SAAPUVILLA OLLEET Mikkonen Mika tilintark. 15.00-16.00. ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta KOKOUSAIKA 31.03.2015 klo 15.00 17.10 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto SAAPUVILLA OLLEET Kivisaari Markku puh.johtaja JÄSENET Marttinen Timo jäsen Väisänen Raija jäsen MUUT

Lisätiedot

AKAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 2/2011 PÖYTÄKIRJA

AKAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 2/2011 PÖYTÄKIRJA 1 KOKOUSAIKA 13.6.2011 kello 18.30 20.15 Kahvitarjoilu kello 18.00-18.30 KOKOUSPAIKKA Seurakuntasali, Sontulantie 1, Toijala OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Ahlfors Sirpa Aronen Hannele Haavisto Tuija Holkeri-Rokkanen

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA 1 Kokousaika: Tiistaina 14.5.2019 klo 9.00-12.32 Kokouspaikka: Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO 9.6.2015 KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO 9.6.2015 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 09.06.2015 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 15.06.2015-16.07.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 3/2017 Kokousaika: 19.4.2017 klo 12.00 15.45 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Minna Yli-Kujala, varajäsen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2016. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

PÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2016. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone EVIJÄRVEN KUNTA Aika 29.3.2016 PÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2016 KOKOUSAIKA 29.3.2016 klo 17.40 21.27 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 4/2016 52

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 4/2016 52 ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 4/2016 52 Kokousaika 11.4.2016 kello 18.00 18.55 Kokouspaikka kunnantalo Läsnä Matti Kulmanen Tero Kuosa Pertti Liinoja Heikki Mäkinen, pj. Taru Ojanperä

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto 2/2014. KOKOUSAIKA 12.6.2014 klo 18.30. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT

Kunnanvaltuusto 2/2014. KOKOUSAIKA 12.6.2014 klo 18.30. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT YPÄJÄN KUNTA Kunnanvaltuusto ASIALUETTELO 2/2014 KOKOUSAIKA 12.6.2014 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Nro Liite 7 6 Toimintavuoden 2013 tilinpäätös 8 8 Vuoden 2013

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 16.5.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Muut osallistujat: Mikko Luoma, tilintarkastaja

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2013

PÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2013 91 PÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2013 KOKOUSAIKA 28.10.2013 klo 19.30 21.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Kunnanvirasto, valtuustosali Seppo Haapasuo, pj Niina Alatalo Juha Alkio,

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63. Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63. Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63 Aika tiistaina 24.5.2016 kello 16.30 17.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56 Husso Leena jäsen Kytölä

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/2019 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 TILINTARKASTUSKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

Kuntalain mukaan lautakunta on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä.

Kuntalain mukaan lautakunta on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 2/2016 Kokousaika: 13.4.2016 klo 13.00 16.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 4/2016 Kokousaika: 5.9.2016 klo 13.00 15.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 16.6.2015 kello 18.00 20.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A

Lisätiedot

Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00 17.10. Vanhusten palvelukeskus

Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00 17.10. Vanhusten palvelukeskus Viranomainen No 4/ 2015 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Perusturvalautakunta Sivu 33 KOKOUSAIKA Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00 17.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN ESITYSLISTA 02/2016

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN ESITYSLISTA 02/2016 AIKA Tiistai 31.5.2016 kello 15.00 PAIKKA Microkadun kampus, B-osan 1. kerroksen luokkatila B1012 käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Liite/Viite * Asia 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 4/ ( 14) Tarkastuslautakunta Kuntatarkastajan tarkastushavainnot kuntatarkastuksesta

Mäntyharju Pöytäkirja 4/ ( 14) Tarkastuslautakunta Kuntatarkastajan tarkastushavainnot kuntatarkastuksesta Mäntyharju Pöytäkirja 4/2018 1 ( 14) Aika 10.04.2018, klo 13:30-16:05 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 17 Pöytäkirjan tarkastus 18 Asiakkuuspäällikkö

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 2/2015 Kirkkovaltuusto 18.5.2015. maanantaina 18. päivänä toukokuuta 2015 klo 19.00 alkaen tarjoilua 18.30 19.

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 2/2015 Kirkkovaltuusto 18.5.2015. maanantaina 18. päivänä toukokuuta 2015 klo 19.00 alkaen tarjoilua 18.30 19. 18.5.2015 20 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA maanantaina 18. päivänä toukokuuta 2015 klo 19.00 alkaen tarjoilua 18.30 19.00 KYRÖNNIEMI, PAPPILA JÄSENET Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 3/2013

KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 3/2013 KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 3/2013 Viranomainen Sivu 13 Kokousaika Torstai 30.5.2013 klo 19.00 21.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Seurakuntatalo Airasto Marja Hintsala Kirsti Jauhiainen Jaana Kahila

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 44. Tarkastuslautakunnan vuoden 2014 arviointikertomus 48

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 44. Tarkastuslautakunnan vuoden 2014 arviointikertomus 48 Kokousaika 24.6.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 43 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 44 Pöytäkirjantarkastajien valinta 45 Esityslistan hyväksyminen 46 Luvian kunnan tilinpäätös

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Sivu 18 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Sivu 18 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Sivu 18 () Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 28.6.2016 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A varavaltuutettua

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA 1 Kokousaika: Tiistaina 22.5.2018 klo 9.00-11.50 Kokouspaikka: Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013 1 (11) Tarkastuslautakunta 2 28.05.2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013 1 (11) Tarkastuslautakunta 2 28.05.2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013 1 (11) Kokoustiedot Aika tiistai klo 12:00-13:25 Paikka Saunakabinetti, Kaupungintalo 3. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Tapio Lankia, puheenjohtaja Raimo

Lisätiedot

Nimenhuutoluettelo on pöytäkirjan liitteenä A. Puheenjohtaja Marko Pelttari

Nimenhuutoluettelo on pöytäkirjan liitteenä A. Puheenjohtaja Marko Pelttari Viranomainen No 4/2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Valtuusto Sivu 46 KOKOUSAIKA Maanantai 10.11.2014 kello 19.00 19.14 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Köyliön

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2009. Kunnanvaltuusto

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2009. Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2009 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 15.06.2009 klo 18.00 18.50 Puumilan Taitotalo Mäkipää Lea, puheenjohtaja Björn Risto,

Lisätiedot

Sällilä Raimo Tasala-Suurimaa Laura

Sällilä Raimo Tasala-Suurimaa Laura KOKOUSAIKA: Keskiviikko 16.03.2016 klo 17:30 KOKOUSPAIKKA: Vanha Pappila Osallistujat: Henttinen Martti Hyttinen Ilkka Koivumäki Anu Koivunen Leena, varapj, Lahti Mariitta Sällilä Raimo Tasala-Suurimaa

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA KOSKEN TL KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 TARKASTUSLAUTAKUNTA. Virpi Hahko jäsen 1 3, 7. Pekka Leime varajäsen 3 6, 8

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA KOSKEN TL KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 TARKASTUSLAUTAKUNTA. Virpi Hahko jäsen 1 3, 7. Pekka Leime varajäsen 3 6, 8 KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA 27.4.2015 1 KOSKEN TL KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 TARKASTUSLAUTAKUNTA Aika: 27.4.2015 klo 11.45 16.15 Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Läsnä Marja Jalli

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 3/2015

KUNNANVALTUUSTO No 3/2015 38 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 3/2015 KOKOUSAIKA 30.06.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 19 20 21 1,2 22 3 23 4

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8 Tarkastuslautakunta Aika 10.05.2017 klo 15:00-15:35 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 16 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ (11)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ (11) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 (11) Tarkastuslautakunta 04.06.2018 AIKA 04.06.2018 klo 16:00-17:40 PAIKKA Alavieskan kunnantalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 19 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot