Rakennustekninen kuntoarvio

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Rakennustekninen kuntoarvio"

Transkriptio

1 KUNTOARVIO Rakennustekninen kuntoarvio Terveysasema Ruukki Tilaaja: Raahen seudun terveydenhuollon kuntayhtymä Tekniset palvelut Rantakatu 4 PL Raahe

2 KUNTOARVIO 1 (18) Sisällysluettelo Tilaaja...2 Tilaus...2 Yhteyshenkilö:...2 Tehtävä Kohde Tausta Kohteen tietoja Kohteessa tehtyjä korjauksia Tarkastus Mikrobitulosten arviointi Materiaalinäytteiden mikrobitulosten arviointi Mineraalikuituanalyysin arviointi Mikrobitulokset Materiaalinäytteiden mikrobitulokset Sisäilmanäytteet, otettu Ilmanvaihtokanavan sisäpinnan ja kaapin päällyksen mineraalikuitupitoisuustulokset Käyttäjäkyselyn tuloksia Kosteuskartoitus ja kosteusmittaustulokset Pintakosteusosoittimen mukaiset mittausarvot Suhteellisen kosteuden mittausarvot Havaintoja kohdetarkastuksesta Aluerakenteet Perustukset Rakennuksen runko Yläpohjan rakenteet Julkisivut Täydentävät sisäosat Kosteusvauriotarkastukset Riskikohdat Suositeltavia toimenpiteitä...16 Liite 1. Pohjapiirustus ja yhteenveto analyysituloksista. Liite 2. Materiaalinäytteiden mikrobitulokset. Liite 3. Mineraalikuitunäytteiden analyysitulokset. Liite 4. Valokuvia tarkastuksesta.

3 KUNTOARVIO 2 (18) Tilaaja Raahen seudun terveydenhuollon kuntayhtymä Tekniset palvelut Rantakatu 4 PL Raahe Tilaus Tilaus, Pekka Kastell Yhteyshenkilö: Hannu Kääriäinen, diplomi-insinööri, erikoistutkija Tikankonttitie 36, Oulu Puh , Tehtävä Rakennustekninen kuntoarvio. 1. Kohde Terveysasema, Ruukki. 2. Tausta 2.1 Kohteen tietoja Tutkimuksen tavoitteena on arvioida kohteen nykyinen rakennustekninen kunto. Kohteeseen on marraskuussa 2008 tehty käyttäjäkysely, joista on aikaisemmin laadittu erillinen raportti, Kohteen lattian kuntoa on tutkittu vuonna 2002 VTT:n toimesta. Lisäksi tuolloin VTT on tehnyt lämpökuvauksen. Kohteen henkilöstöllä on tullut esille sisäilmaongelmiin viittaavia oireilua. Oireilut ovat pääosin voimistuneet vuonna Ruukin terveysasema on rakennettu vuonna Rakennuksen toiseen päätyyn on rakennettu neuvolasiipi 1987.

4 KUNTOARVIO 3 (18) Kohteen rakennepiirustuksia ei ole käytettävissä. Muista suunnitelmakuvista voidaan päätellä rakennuksen olevan maanvaraisen sokkeli ja pilariperustuksen varassa. Lattia on maanvarainen betonilaatta, jonka alla on solumuovilämmöneristys, keskellä rakennusta paksuus 50 mm, ulkoseinän vierustalla paksuus 100 mm. Lattian alapuolelle on merkitty paksuudeltaan 400 mm tiivistetty sora. Sokkeli on solumuovilämmöneristyslevyllä halkaistu teräsbetonisokkeli. Ulkoseinät ovat alaosastaan tiilimuurattuja. Ulkoverhouksena on keltainen tiili, 130 mm, lämmöneristeenä mineraalivilla 150 mm ja sisäverhouksena kalkkihiekkatiili 130 mm. Ulkoseinän yläosa on puurakenteinen, jossa on profiilipeltiulkoverhous. Yläpohja on puukannattajien varassa. Rakennuksen keskikohdalla on liimapuupalkkeja. Vanha vesikatto on niin sanottu matalakallisteinen katto. Uusi korkeampi harjakatto on tuettu aikaisemman katon päältä. Rakennusta on tutkittu vuosina 2001 ja Tuolloin on tehty rakennuksen lämpökuvaus, katon kunnon arviointi sekä tutkittu hammashoitolan lattian kosteusteknistä kuntoa. 2.2 Kohteessa tehtyjä korjauksia Tilaajalta saatujen tietojen mukaan kohteeseen on tehty seuraavia korjauksia: - Vuonna 1987 aikaisempi matalakallisteinen katto, tasakatto on muutettu harjakatoksi. - Pintamaalauksia on vuoden 1996 aikana. - Vuonna 1999 on säädetty ilmanvaihtoa ja tasapainotettu. - Ikkunat on tiivistetty vuonna Patteriventtiilit, verkostojen ja patterien säädöt on tehty vuonna Vuonnan2006 on korjattu piha-alueita ja asennettu salaojat sekä rännikaivot. - Vuonna 2008 on tehty katon vuotovauriokohtien korjauksia, muun muassa aulan kattoikkunan juuria. - Patteriputket on lämmöneristetty Tarkastus Erikoistutkija Hannu Kääriäinen teki kohteeseen tämän tutkimuksen osalta ensimmäisen kohdekäynnin Tarkastus tehtiin katselmuksen omaisesti yleistarkastuksena.

5 KUNTOARVIO 4 (18) 4. Mikrobitulosten arviointi Tämän jälkeen laboratorioteknikko Pertti Uhlbäck OAMK:lta (Oulun seudun ammattikorkeakoulu) teki kohteeseen sisäilmamittauksia. Sisäilmanäytteiden tulokset on analysoitu erikseen, Tutkimuksia jatkettiin , jolloin Hannu Kääriäinen tarkasti kohteen kuntoa vielä tarkemmin. Lähinnä lattiarakenteiden kosteuksia mitattiin pintakosteusosoittimella ja lisätarkistuksia tehtiin mittaamalla kosteuksia tarkemmin poraamalla lattiaan mittausreikiä. Tarkastuksen yhteydessä otettiin materiaalinäytteitä mikrobianalyysiä varten sekä mineraalikuitunäytteitä kuituanalyysiä varten. Tarkastuksessa, , otettiin 11 materiaalinäytettä mikrobianalyysiä varten. Näytteitä otettiin ulkoseinän alaosasta, sokkelista, lattian pintakerroksesta, ikkunaliittymästä sekä yläpohjasta. Mineraalikuitunäytteet otettiin ilmanvaihtokanavasta huoneen tuloilmaelimen takaa. Mikrobinäytteet ja mineraalikuitunäytteet analysoitiin Työterveyslaitoksella Oulussa. Analyysitulokset on esitetty liitteessä 2 ja 3. Näytteiden ottopaikat sekä yhteenveto tuloksista on esitetty liitteessä 1. Liitteessä 3 on esitetty tarkastuksessa otettuja valokuvia. 4.1 Materiaalinäytteiden mikrobitulosten arviointi Tulosten tarkastelussa on käytetty Sosiaali- ja terveysministeriön Asumisterveysohjetta (opas 2003:1), jonka mukaan rakennusmateriaalinäytteistä todetaan: jos vertailunäytettä ei ole käytettävissä, rakennusmateriaalissa voidaan katsoa esiintyvän sienikasvustoa, kun näytteen sieni-itiöpitoisuus on suurempi kuin kpl/g. Jos näytteen sieni-itiöpitoisuus on pienempi kuin kpl/g, yksinomaan sieni-itiöpitoisuuden perusteella ei voida tehdä johtopäätöksiä materiaalin kasvustosta, vaan myös lajistoa on tarkasteltava. Edellä mainitun oppaan mukaan: jos aktinomykeettipitoisuus on suurempi kuin 500 kpl/g, se viittaa aktinomykeettikasvustoon. Asumisterveysoppaan mukaan; rakennusmateriaaleihin, jotka ovat kosketuksissa maaperän tai ulkoilman kanssa, kuten alapohjarakenteet ja lämmöneristeet, ei voida soveltaa edellä mainittuja tulkintaperiaatteita, varsinkaan jos niiden kautta ei tapahdu ilmavuotoja sisätiloihin. Edellä mainitulla aktinomykeettikasvustolla tarkoitetaan sädesienikasvustoa, jota nimeä käytetään jäljempänä.

6 KUNTOARVIO 5 (18) 5. Mineraalikuituanalyysin arviointi Mineraalikuitupitoisuuksia arvioitaessa voidaan tuloksia verrata artikkelissa Sisäilmaseminaari 2003, mineraalikuidut sisäilmassa olevia viitearvoja, jotka on esitetty taulukossa Mikrobitulokset 6.1 Materiaalinäytteiden mikrobitulokset Materiaalinäytteiden mikrobianalyysien yhteenvetotulokset on esitetty taulukossa 2. Analyysitulokset on esitetty tarkemmin liitteessä 2.

7 KUNTOARVIO 6 (18) Taulukko 2. Materiaalinäytteiden mikrobitulosten yhteenveto. Näytteet on otettu Tarkastuskohta / huonetila Fysioterapian huone, lattia. 1, mattoliima ja tasoite. Näyte nro ja materiaali Homepitoisuus (cfu/g) Sädesienet (cfu/g) Fysioterapian huone, ulkoseinän alaosa. 2, mineraalivilla. - - Fysioterapian huone, sokkeli. 3, solumuovilämmöneristys. - - Fysioterapian huone, ikkunaliittymä. 4, mineraalivilla. - - Lääkärin huone, lattia. 5, mattoliima ja tasoite Lääkärin huone, ulkoseinän alaosa. 6, mineraalivilla Lääkärin huone, ikkunaliittymä. 7, mineraalivilla. - - Hammashoitajan huone, lattia. Hammashoitajan huone, ulkoseinän alaosa. 8, mattoliima ja tasoite , mineraalivilla. - - Hammashoitajan huone, ikkunaliittymä. 10, mineraalivilla. - - Yläpohja, hammashoitolan kattoikkunan liittymä. 11, mineraalivilla Taulukkoon on tummennettu niiden näytteiden pitoisuudet, jotka ylittävät Asumisterveysoppaan viitearvot. 6.2 Sisäilmanäytteet, otettu Aikaisemmin otettujen sisäilmanäytteiden tulokset on esitetty yhteenvatona taulukossa 3. Sisäilmanäytteiden raportti on OAMK:n tutkimusselostuksessa, tutkimusselostus OAMK- BS , päivätty

8 KUNTOARVIO 7 (18) Taulukko 3. Sisäilmanäytteiden mikrobitulosten yhteenveto. Näytteet on otettu Tarkastettu huonetila Homepitoisuus (cfu/m 3 ) Esitutkimushuone Entinen röntgenhuone - - Neuvola Hammashoitola Fysioterapia - 4 Sädesienet (cfu/m 3 ) Suurin sisäilmanäytteissä esiintynyt homepitoisuus oli esitutkimushuoneessa 132, pitoisuus 26 kpl/m 3. Yli puolet tästä pitoisuudesta oli homesukua Penicillium, joka on yleisin rakennuksissa ja rakennusmateriaaleissa esiintyvä homesuku. Edellä mainittua homepitoisuutta voidaan pitää vielä normaalina. Muiden mitattujen tilojen sisäilman homepitoisuudet ovat pienempiä tai sisäilmassa ei esiinny hometta olenkaan. Vain fysioterapian huoneessa esiintyy vähäinen määrä sädesieniä. Määrää voidaan pitää vielä normaalina. 7. Ilmanvaihtokanavan sisäpinnan ja kaapin päällyksen mineraalikuitupitoisuustulokset Mineraalikuitupitoisuusnäytteiden analyysitulosten yhteenveto on esitetyt taulukossa 3, tarkemmat tulokset ovat liitteessä 2.

9 KUNTOARVIO 8 (18) Taulukko 3. IV-kanavan sisäpinnalta määritettyjen mineraalikuitupitoisuusanalyysien yhteenveto. Näytteet otettu Näytenumero Tarkastettu tila Tarkastuskohta Mineraalikuidut (< 20 µm) (kpl/cm 2 ) Fysioterapian huone, ilmanvaihtokanava, sisääntuloelimen Kanavan sisäpinta 52 takaa, kotelon alapinta. Lääkärin huone, ilmanvaihtokanava, sisääntuloelimen takaa, Kanavan sisäpinta 14 kotelon alapinta. Hammashoitajan huone, ilmanvaihtokanava, sisääntuloelimen takaa, kotelon alapinta. Kanavan sisäpinta 23 Ilmanvaihtokanavan sisäpinnan mineraalikuitumäärät ovat normaaleja suurempita. 8. Käyttäjäkyselyn tuloksia Käyttäjäkysely tehtiin vuoden 2008 lopulla. Tulokset on julkaistu päivätyssä raportissa. Käyttäjien antamia tietoja on vertailtu muista rakennuksista saatuihin käyttäjäpalautetietoihin. Terveysaseman käyttäjiltä saadut tiedot on koottu oheiseen taulukkoon 4. Taulukossa on tuloksia verrattu vertailurakennuksesta saatuihin tuloksiin. Taulukossa olevat keltaisella merkityt kohdat on Ruukin terveysasemalla käyttäjät ovatkokeneet paremmiksi, kuin vertailukohteissa. Vastaavasti vaalean sinisellä merkityt kohdat ovat Ruukin terveysasemalla vertailukohteen käyttäjiltä saatuja palautetietoja heikompia.

10 KUNTOARVIO 9 (18) Taulukko 4. Ruukin terveysaseman käyttäjiltä saatujen palautetietojen yhteenvetotulokset. Käyttäjäpalautetiedot on raportoitu erikseen, julkaistu Kaikki palautetut vastaukset Vastaajien lukumäärä (kpl) 30 On kokenut Ruukin Vertailu- terveysasema rakennus kaikki käyttäjät 2.Oletteko kokeneet työskentelytilassanne ongelmana? % % Ero: %-yks Liian korkean huonelämpötilan 56 % 50 % 6 % Liian matalan huonelämpötilan 21 % 67 % -46 % Vaihtelevan huonelämpötilan 15 % 53 % -38 % Vedon ikkunoista tai ilmanvaihtojärjestelmästä 29 % 53 % -24 % Lattioiden kylmyyden 9 % 20 % -11 % Kuivan ilman 44 % 60 % -16 % Kostean ilman 6 % 3 % 3 % Tunkkaisen ilman 68 % 60 % 8 % Epämiellyttävän hajun 35 % 40 % -5 % Pölyisen ilman 32 % 23 % 9 % Pinnoilla havaittavan lian tai pölyn 21 % 27 % -6 % Melun naapuritilasta, iv-järjestelmästä tai ulkoa 38 % 17 % 21 % Tuntemusindeksi yhteensä Onko teillä esiintynyt toistuvasti seuraavia oireita? % % Ero: %-yks Silmien punoitus, kutina, kuivuus 38 % 57 % -19 % Nuha tai nenän tukkoisuus 53 % 47 % 6 % Äänen käheys 35 % 60 % -25 % Yskä, liman nousu 41 % 53 % -12 % Hengenahdistus 9 % 10 % -1 % Astma 6 % 7 % -1 % Toistuvat hengitystieinfektiot 21 % 40 % -19 % Kuumeilu 6 % 7 % -1 % Ihon punoitus, kuivuus tai kutina 21 % 20 % 1 % Päänsärky 26 % 40 % -14 % Väsymys 56 % 23 % 33 % Keskittymisvaikeudet 18 % 7 % 11 % Oireindeksi yhteensä Kosteuskartoitus ja kosteusmittaustulokset 9.1 Pintakosteusosoittimen mukaiset mittausarvot Rakenteiden, lähinnä lattian ja seinien alareunojen kosteuksia kartoitettiin tehdyllä tarkastuskäynnillä. Kartoitus tehtiin pintakosteusosoittimella, Gann Hydromette HT 600. Lisäksi pintakosteusosoittimen antamista lievästi tavallisuudesta poikkeavista kosteuslukemakohdista tarkastettiin rakenteen kosteus suhteellisen kosteuden mittauksilla.

11 KUNTOARVIO 10 (18) Tarkas tuspiste Taulukko 5. Pintakosteusosoittimella tehtyjen kartoitusten yhteenvetotulokset. Kartoitus tehtiin Huonetila Rakenne Pintakos- Merkitys teusosoit- timen lukema Lattia, ulkoseinän nurkkaus Puoli kuiva Lattia, keskemmältä Puoli kuiva Seinien alareunat Normaali kuiva Lattia n. 45 Erittäin kuiva Lattia, kaivon ympärys n. 60 Normaali kuiva Seinien alareunat Erittäin kuiva 1 Fysioterapia 2 Välinehuolto Lattia Normaali kuiva Erittäin kuiva, normaali kuiva Lattia Erittäin kuiva Sisääntulo, ambulanssi Seinien alareuna Neuvola, odotustila Seinien alareunat Normaali kuiva Neuvola, käytävän Lattia Erittäin kuiva pää Seinien alareunat Erittäin kuiva, normaali kuiva Lattia, Normaali kuiva Laboratorio, keskialue Seinien alareunat Laboratorio, käytävän oven edusta Laboratorio, huoltotila Erittäin kuiva, normaali kuiva Lattia Puoli kuiva Seinien alareunat n. 40 Erittäin kuiva Lattia Erittäin kuiva, normaali kuiva Seinien alareunat Erittäin kuiva 7 Erittäin kuiva, Hammashoitaja, Lattia normaali kuiva työhuone Seinien alareunat Normaali kuiva 8 Normaali kuiva, Hammaslääkäri, Lattia puoli kuiva vastaanotto Seinien alareunat Normaali kuiva 9 Lattia Erittäin kuiva Hammaslääkäri, Lattia, oven edusta Kostea vastaanotto Seinien alareunat Erittäin kuiva 10 Varasto Lattia Normaali kuiva, puoli kuiva Seinien alareunat Erittäin kuiva, normaali kuiva 11 Konekirjoitus Lattia Erittäin kuiva

12 KUNTOARVIO 11 (18) 12 Kuulotutkimus 13 Lääkärin vastaanotto Lattia, väli- ja ulkoseinän vierusta n. 80 Puoli kuiva Seinien alareunat Normaali kuiva Lattia Normaali kuiva, puoli kuiva Seinien alareunat Normaali kuiva Lattia Normaali kuiva, puoli kuiva Seinien alareunat Erittäin kuiva, normaali kuiva Seinä, maalihilseilyn kohta normaali Erittäin kuiva, kuiva Pintakosteusosoittimen kosteusarvon tulkinnassa on huomioitu lattian ja seinän materiaalit, koska lukema-arvo on riippuvainen mitattavasta materiaalista. Fysioterapian ja hammaslääkärin huoneen lattian kartoitusarvoissa oli muista arvoista poikkeavampia tuloksia. Näistä kohdista tehtiin tarkempi suhteellisen kosteuden mittaus. Tulokset on esitetty seuraavassa taulukossa. 9.2 Suhteellisen kosteuden mittausarvot Suhteellisen kosteuden mittaukset tehtiin Vaisalan HMI41 näyttölaitteella ja HMP42 sekä HMP44 mitta-antureilla. Mittaukset tehtiin tarkastuskäynnin aikana. Ohjeiden mukaan betonilattian kosteuden mittauksessa tulisi mittareikä tehdä noin 1-3 vuorokautta ennen mittauspäivää. Näissä betonilattian mittauksissa mittareiät tehtiin samana päivänä. Betonilattian kosteuslukema-arvot saattavat tämän johdosta olla noin 1-5 prosenttiyksikköä lopullista lukema-arvoa suuremmat. Seinän lämmöneristyskerroksen kosteusmittausarvoihin reiän poraamisella ei ole merkitystä. Mittaustulokset on esitetty taulukossa 6.

13 KUNTOARVIO 12 (18) Taulukko 6. Suhteellisen kosteuden mittausarvot. Mittaukset on tehty Huonetila ja rakenne Fysioterapia, lattia Fysioterapia, ulkoseinä Hammashoitajan huone, lattia Hammashoitajan huone, ulkoseinä Hammaslääkäri, lattia Lääkärin vastaanotto, ulkoseinä, kosteusjäljen kohta Suhteellinen kosteus (%) Lämpötila ( o C) Absoluuttinen kosteus (g/m 3 ) Mittaussyvyys (mm) ,5 18, , ,5 12, ,3 3, ,9 18, ,1 3, Havaintoja kohdetarkastuksesta Mittaussyvyydet on ilmoitettu lattian valmiista pinnasta ja seinän sisäpinnasta lukien. Fysioterapian ja hammaslääkärin huoneen lattian mitattu kosteus poikkeaa muista mittausarvoista. Lukema-arvot ovat normaalia suuremmat. Mittauskohtien suuri lämpötila viittaa lattiapinnan alapuoliseen lämmönlähteeseen. Mahdollisuutena on, että mittauskohdan lähellä on lattian sisäinen tai täyttöhiekkakerroksessa oleva putki, jossa on lämmintä vettä ajoittain tai kokoajan. Tämä selittäisin lattiapinnoitteen alla nousevan paikallisen kosteusrasituksen Aluerakenteet Kohde sijaitsee tasaisessa maastossa. Ulkopuolisia pintarakenteiden korjauksia on tehty vuonna Tuolloin on asennettu salaojitus ja kattovesien kuivatusjärjestelmä. Rakennuksen vierustalla on nurmikkokaista. Piha-aluetta on asfaltoitu. Rakennuksen ulkopuolinen maanpinta on lähellä lattiapinnan tasoa.

14 KUNTOARVIO 13 (18) 10.2 Perustukset Rakennuksen perustukset ovat lämmöneristyshalkaisulla varustettuja betonisokkeleita. Lämmöneristeenä tarkastuskohdilla oli solumuovi. Sokkelin ulkopinta oli normaalikuntoinen. Joitakin kosteuden aiheuttamia jälkiä oli neuvolan maalatussa sokkelissa havaittavissa, esim. valokuva 11 neuvolan nurkkauksessa. Sokkelissa on myös joitakin yksittäisiä halkeama, joita voidaan pitää betonin kutistumiseen liittyvinä. Arkkitehdin suunnitelmakuvissa lattian ja sokkelin liittymä on piirretty kahdella eri tavalla. Toisaalta lattian pintalaatta liittyisi sokkeliin tasapaksuisena ja toisaalta lattian betonilaatassa on reunavahvennus sokkelin liittymässä. Reunavahvistettu lattia on todennäköinen ratkaisu, kuten fysioterapian huoneessa tarkastuskohdalla Rakennuksen runko Rakennuksen rungon osalta ei ole tarkkaa tietoa puuttuvien rakennesuunnitelmakuvien johdosta. Terveyskeskuksen aulan kohdalla oli teräsbetonipilarit ja liimapuupalkit. Kattoleikkauksien kuvissa on kuvattu sekundäärikannattajat. Rakennuksen runko on pintarakenteiden peitossa, joten rungon kunnon poikkeamista normaalista ei voida sanoa Yläpohjan rakenteet Rakennuksen alkuperäinen yläpohjan on puurakenteinen ja vesikatto matalakallisteinen. Katon korjauksen yhteydessä 1987 uusi vesikatto on koolattu aikaisemman katon päältä. Nykyinen vesikatto on harjakatto. Aikaisemman katon vedeneristyskerrokseen on tehty aukkoja aikaisemman katon yläpohjan tuuletusta varten. Katolla on aulatilojen kohdilla kattoikkunoita. Tarkastuksen yhteydessä kattoikkunoiden alalappeen puolella oli vesikatteen aluskatteen päällä jäälinssejä. Sään lämmetessä nämä jäälinssit olivat sulamassa ja vettä valui aluskatteiden saumoista ja naulan reiästä yläpohjaan, valokuva 13. Esimerkiksi hammashoitolan aulan kohdalla on havaittu kattovuotoja kattoikkunoiden vierustoilla. Vuodot ovat ilmeisesti edellä mainitun mukaisia. Neuvolan aulan WC:ssä on viemärin tuuletusputken koteloinnissa kosteusvaurio. Yläpohjassa viemärin tuuletusputkien juurissa oli jäälinssejä aikaisemman vesikatteen ja putken liittymässä, valokuva 14. On hyvin todennäköistä, että yläpohjan läpimenevien putkien ympäristön vuotovauriot johtuvat näiden jäälinssien sulamisesta.

15 KUNTOARVIO 14 (18) 10.5 Julkisivut Julkisivun alaosat ovat tiilimuurattuja, joissa kuorimuurausten välissä on mineraalivillalämmöneristys. Ulkopuolisen tiilimuurauksen taustan tuuletus on tehty jättämällä auki tiilien pystysaumoja tiiliseinän alareunasta sekä yläosasta, valokuva 7. Ulkoseinän yläosassa on profiilipeltiverhous. Peltiverhouksen taustan tuuletus tapahtunee ikkunoiden yläpuolella olevan tuuletusraon, valokuva 6, ja pellin profiilien, valokuva 9, kautta. Julkisivumuurauksessa oli halkeamia paikoin, kuten fysioterapiahuoneen kohdalla rakennuksen nurkassa, valokuva 10. Julkisivuverhousten pellityksissä on huoltokorjauksen tarvetta, valokuvat 2, 7 ja 8. Ikkunapellin ja ikkunaliittymät tulee tiivistää. Paikoin heikot ikkunapellitykset mahdollistavat viistosateella veden tunkeutumisen ikkunaliittymään. Ikkunaliittymän mineraalivillatilkkeet olivat puhtaat, joten riski ei ole vielä toteutunut. Sisäpuolelta ikkunaliittymät on tiivistetty polyuretaanivaahdolla. Ikkunan liittymän tiivistämistä voidaan parantaa vielä kittaamalla liittymät. Sisäpuolisen ikkunapenkin päädyn ja taustan osalta ikkunaliittymän tiiveyttä ei tarkastettu. Ikkunapenkki tulisi irrottaa tarkastusta varten. Vanhan osan ikkunat ovat jo kunnostamisen tai uusimisen tarpeessa, valokuva Täydentävät sisäosat Sisäpinnoissa on normaali käytön aiheuttamaa kulumista. Sisäpinnoissa on halkeamia, jotka pääosin johtunevat normaalista rakenteiden kutistumisista, lämpöliikkeistä ym. Terveyskeskuksen aulan lattiassa on selvä painauma, jonka kohdalla lattian betonilaatassa on halkeamia. Rakennuksen keskellä on aikaisemmin ollut röntgenhuone. Laitteiden ja asennusten jälkeen jääneet varaukset ovat edelleen peittämättä. Lattiassa on avoimia kaapelikanaaleita, joiden kautta saattaa tulla sisäilmaan epäpuhtauksia. Avoimet kourut ovat myös työturvallisuusriskejä. Aikaisempien tutkimusten tarkastusaukot ovat vielä peittämättä.

16 KUNTOARVIO 15 (18) 10.7 Kosteusvauriotarkastukset 10.8 Riskikohdat Hammashoitolan aulan kattoikkunoiden liittymissä on vuotovauriojälkiä. Saadun tiedon mukaan ikkunaliittymistä on havaittu myös vuotovaurioita. Ullakon tarkastuksen yhteydessä havaittiin kattoikkunan liittymässä aluskatteen päällä jäätä, joka sulaessaan valui yläpohjan eristeisiin. On ilmeistä, että kattoikkunan liittymä vesikaton peltiin ei toimi. Hammashoitolan kattoikkunan vuoto johtunee edellä mainituista asioista. Terveyskeskuksen aulasta neuvolaan johtavan käytävän katosta on tullut vettä alaslaskussa olleen putkivuodon johdosta. Lääkärin vastaanottohuoneen ulkoseinässä ikkunan nurkkauksessa on sisämaalin hilseilyä. Tämä viittaa kosteuden aiheuttamaan vaurioon. Neuvolan aulan WC:n putkikotelon alareuna oli tarkastushetkellä märkä. Lattian kosteuskartoituksen yhteydessä havaittiin kohonnutta kosteutta fysioterapian huoneessa keskemmällä lattiaa. Myös hammaslääkärin huoneen aulan viereisen seinän vierustalla oli kohonnutta kosteutta. Näistä kohdin tehtiin kosteusmittaukset, jonka mukaan näissä mittauspisteissä kosteus ja lämpötila olivat koholla. Ilmanvaihtokanavissa havaittiin tuloilmaelimen takana paikoin likaa, valokuvat 25 ja 26. Tarkastetuissa kohdissa kanavan sisäpinnassa tuloilmaelimen takana oli myös mineraalikuituja tavanomaista enemmän. Riskinä on mineraalivillakuitujen irtoaminen kanavan pinnasta ja kulkeutuminen ilmanvaihdon mukaan huoneilmaan. Vesikatossa on kattoikkunoiden liittymässä vuotovaurioita. Aluskatteen päällä havaittiin tarkastusaikana jäälinssejä. Sulaessaan jää valuu kattoikkunaliittymän kohdalta yläpohjan lämmöneristyskerrokseen. Mineraalivillanäytteessä oli runsas homepitoisuus. Liittymät ovat myös oleellisia ilmavuotokohtia, jolloin lämmöneristeessä olevat epäpuhtaudet pääsevät vuotoilman mukana sisäilmaan. Yläpohjassa on eristämättömiä putkia. Viemärin tuuletusputken vanhan katon vesieristeen kohdalla oli suuri jäälinssi. Syytä jäälinssin syntymiseen selvitetty. Jäälinssin sulaessa vesi valuu yläpohjan lämmöneristeisiin tai putkia suojaavaan koteloon, kuten neuvolan WC:ssä. Riskinä ovat mikrobivauriot koteloinneissa ja yläpohjan lämmöneristeissä. Aikaisemmin korkealla ollut rakennuksen ulkopuolinen kostea maanpinta on aiheuttanut kosteusriskin sokkeliin ja lattiaan ulkoseinän vierustalla. Fysioterapian huoneen ulkonurkkauksesta avattiin lattiaa piikkaamalla. Laatassa on tarkastuskohdalla reunavahvennus, piikkaussyvyys oli 25 cm.

17 KUNTOARVIO 16 (18) 11. Suositeltavia toimenpiteitä Tällä syvyydellä ei päästy vielä lattian alapuoliseen rakenteeseen. Lattiabetonin ja sokkelin välinen sauma oli normaali, suurempaa betonilaatan kutistumisesta johtuvaa halkeamaa liittymässä ei ollut. Muovimaton avaamisen yhteydessä aistittiin epämiellyttävä haju. Muovimaton alapuolisessa mattoliima- ja tasoitenäytteessä oli suuri home- ja sädesienipitoisuus. Hajulle arvioidaan syyksi edellä mainittu mikrobivaurio. Vastaava mikrobivaurio oli myös viereisessä lääkärin huoneen lattian ulkoseinän liittymässä. Vastaavasti hammashoitajan huoneen lattian ja ulkoseinän liittymän kohdassa mattoliiman ja tasoitteen näytteessä ei ollut mikrobivaurioita. Kalusteissa ja pinnoitteissa havaittiin käytön aiheuttamia kulumisia. Ovien ja viereisten sähköpaneeleiden alareunoissa oli pinnan lievää pullistumaa, joka viittaa siivouksen kosteuden aiheuttamaksi iäkkäässä materiaalissa. Välinehuolloin kalusteet tulisi olla veden ja kosteuden kestäviä. Lisäksi välinehuolloin höyrynpoistaminen tehokkaasti tulisi varmistaa. Ilmanvaihtokanavia tarkastettiin poistamalla tuloilmaventtiili. Kaikissa tarkastetuissa kohdissa kanavan sisäpinnassa oli normaalia enemmän mineraalikuituja. Lisäksi tarkastuskohdissa oli roskaa. Toimenpiteenä suositellaan ilmanvaihtokanavien puhdistamista, jonka jälkeen ilmanvaihto tulee tasapainottaa ja säätää. Onko koko ilmanvaihtojärjestelmän uusiminen jo tarpeellista? Lattian liittymää ulkoseinän vierustalla tarkastettiin kolmesta kohtaa. Kahdessa kohdassa muovimaton alapuolisessa mattoliimassa ja tasoitteessa oli runsas mikrobikasvusto. Lisäksi mikrobikasvusto antoi epämiellyttävän hajun avauskohdilla. On oletettavaa, että haju ei tule betonilaatan alta lattian ja sokkelin välisestä saumasta. Tämä tulisi kuitenkin vielä varmistaa. Lattian muovimaton alapuolista kuntoa olisi hyvä tutkia vielä useammasta kohdasta tarkemman tiedon saamiseksi. Toimenpidevaihtoehtoja on useita. Mikäli vaurio olisi rajautunut rakennuksessa pienelle alueelle, lattiapinnoitteet voitaisiin uusia kokonaan. Mikäli vaurio on laajemmalla alueella ja ainoastaan ulkoseinän vierustalla, voidaan lattiapinnoitteet uusia ulkoseinän vierustalta vaurioituneelta kaistalta ja noin 0,5 metriä vaurioitumatonta kaistaa. Näissäkin tilanteissa on ilmeisesti hyvä uusia lattiapinnoitteet koko huonetilassa. Kattoikkunoiden vierustalta yläpohjan lämmöneristeet tulee uusia. Tarkastaa ja uusia tai puhdistaa kantavia rakenteita. Kattoikkunoiden ja vesikaton pellin välinen sauma tulee korjata tai tehdä uudestaan. Mahdollisesti kattoikkunoiden kuvun ja kauluksen väliset tiivisteet tulee myös uusia. Aluskate tulee tehdä siten, että sen päälle tuleva vesi valuu pois, eikä keräänny aluskatteen päälle muodostuvaa poimuun. Viemärien tuuletusputket ja yläpohjassa olevat muutkin läpimenot tulee lämmöneristää yläpohjan kohdalla. Lisäksi tulee varmistaa syy, miksi put-

18 KUNTOARVIO 17 (18) ken ympärille muodostuu jäälinssit. Putkien kastuneet kotelot sekä kotelossa olevat lämmöneristeet tulee uusia. Rakennus tulee saada tiiviiksi. Läpimenot, ikkunoiden pielet tulee vielä tarkastaa ja varmistaa. Ikkunaliittymän polyuretaanivaahdon lisäksi liittymä suositellaan tiivistettäväksi elastisella kitillä. Ilmavuotokohtia voidaan tarkastaa vielä talviaikana lämpökameran kanssa. Kalusteissa, ovien ja sähköpielien alareunoissa on näkyvissä käytön ja mahdollisesti kosteuden aiheuttamia jälkiä. Näissä vaurioituneissa kohdissa voi olla paikallisia pieniä mikrobivaurioita. Välinehuoltotilassa esiintyy ajoittain höyryrasitus, joka tulisi saada poistettua hallitummin. Entisessä röntgenhuoneessa on aikaisempien asennusten jälkeisiä varauksia lattiassa ja seinässä. Turvallisuussyistä ne tulisi korjata. Lattian sisäinen avoin kanaali saattaa kerätä myös mikrobikasvustoa ja kanaalia on vaikea pitää puhtaana. Kohteeseen on tehty aikaisemmin tutkimuksia, joiden tarkastusaukot ovat vielä peittämättä. Riskinä on lattia-aukon kohdalla täyttöhiekan sisältämän lievän mikrobikasvuston haittavaikutusten pääseminen huonetilaan. Vuosien aikana rakennukseen tulleet halkeamat voidaan korjata huoltokorjausten omaisesti. Seinähalkeamat ovat lähinnä esteettisiä vaurioita. Terveyskeskuksen aulan lattian painuman syytä ei tunneta. Mikäli painuma ei ole muuttunut vuosien aikana, voidaan olettaa, että muutokset lattian alapuolisessa täyttökerroksessa ovat olleet painuman syynä. Lattian korjausmahdollisuutena voisi tällöin olla pinnoitteiden irrottaminen ja ohuen tasoitteen tai lisävalun tekeminen betonilaatan pintaan. Rakennuksen ikkunapellit tulee tarkastaa ja kiinnittää paikoin uudestaan. Myös ikkunoiden ja ikkunapeltien uusiminen voisi tulla kyseeseen. Fysioterapian ja hammaslääkärin huoneen lattiassa oli pienellä alueella kohonnut kosteus. Syynä arvioidaan olevan lattian putkilinjat. Tämä tulisi vielä varmistaa. Mahdollisesti kohonnut kosteus saattaa aiheuttaa ajan kuluessa mikrobivaurioita tai lattiapinnoitteisiin saattaa syntyä emissiovaurioita. Merkittävimmät korjaukset muodostuisivat ilmanvaihdon uusiminen tai nykyisen ilmanvaihtokanavien puhdistaminen ja tasapainottaminen. Lattian pinnoitteet tulee korjata mikrobivaurioituneilta kohdilta ulkoseinän vierustoilta. Yläpohjan lämmöneristeet ja jäljellejäävät rakenteet tulee puhdistaa kattovuotojen kohdilta.

19 KUNTOARVIO 18 (18) Ennen kuin laajempiin korjausiin ryhdytään, tulee selvittää korjausten kustannukset. Näin laajoihin korjauksiin ryhdyttäessä, tulee tarvittavista korjauksista tehdä tarkempi suunnitelma. Nykyisen rakennuksen korjaus on teknisesti mahdollinen. Korjausasteen laskemisen jälkeen voidaan tehdä korjauksen ja uuden rakentamisen välinen vertailu. Arvion perusteella kohteen vauriot ovat sen verran vähäiset, etteivät ne ilmeisesti selitä henkilökunnan laajempia oireiluja. Näin ollen tutkimuksia tulisi vielä laajentaa. Jatkotutkimuksissa tarvitaan laajempaa tietoa henkilökunnan oireiluista. Oulu, Erikoistutkija LIITTEET Liite 1. Pohjapiirustus ja yhteenveto analyysituloksista (1 sivu) Liite 2. Materiaalinäytteiden mikrobitulokset. (3 sivua) Liite 3. Mineraalikuitunäytteiden analyysitulokset. (2 sivua) Liite 4. Valokuvia tarkastuksesta. (13 sivua) JAKELU Tilaaja Pekka Kastell Raahen seudun terveydenhuollon kuntayhtymä Tekniset palvelut Rantakatu 4 PL Raahe 1 kpl (Alkuperäinen) Hannu Kääriäinen 1 kpl (Sähköinen kopio) 1 kpl (Alkuperäinen)

20 KUNTOARVIO 1 (1) Tarkastuskohta 2 Näyte 5 (Lääkärin huone, lattia, mattoliima ja tasoite): Homeet: cfu/g Sädesienet: cfu/g Näyte 6 (Lääkärin huone, ulkoseinä, mineraalivilla): Homeet: cfu/g Sädesienet: cfu/g Näyte 7 (Lääkärin huone, ikkunaliittymä, mineraalivilla): Homeet: cfu/g Sädesienet: cfu/g Lattian kosetusmittaus Suhteellinen kosteus 96 % Lämpötila 21,9 o C Kosteussisätö 18,4 g/m 3 Mittaussyvyys 35 mm Tarkastuskohta 4 Näyte 11 (Yläpohja, mineraalivilla): Homeet: cfu/g Sädesienet: cfu/g LIITE 1. Tarkastuskohta 1 Näyte 1 (Fysioterapia, lattia, mattoliima ja tasoite): Homeet: cfu/g Sädesienet: cfu/g Näyte 2 (Fysioterapia, ulkoseinä, mineraalivilla): Homeet: cfu/g Sädesienet: cfu/g Näyte 3 (Fysioterapia, sokkeli, solumuovi): Homeet: cfu/g Sädesienet: cfu/g Näyte 4 (Fysioterapia, ikkunaliittymä, mineraalivilla): Homeet: cfu/g Sädesienet: cfu/g Tarkastuskohta 5 Mineraalikuitunäyte 1 (Fysioterapia, tuloilmakanava): Mineraalikuituja: 52 kp/cm 2 Lattian kosetusmittaus Suhteellinen kosteus 100 % Lämpötila 21,5 o C Kosteussisätö 18,7 g/m 3 Mittaussyvyys 27 mm Tarkastuskohta 3 Näyte 8 (Hammashoitajan huone, lattia, mattoliima ja tasoite): Homeet: cfu/g Sädesienet: cfu/g Näyte 9 (Hammashoitajan huone,, ulkoseinä, mineraalivilla): Homeet: cfu/g Sädesienet: cfu/g Näyte 10 (Hammashoitajan huone,, ikkunaliittymä, mineraalivilla): Homeet: cfu/g Sädesienet: cfu/g Tarkastuskohta 7 Mineraalikuitunäyte 1 (Hammashoitajan huone, tuloilmakanava): Mineraalikuituja: 23 kp/cm 2 Tarkastuskohta 6 Mineraalikuitunäyte 1 (Lääkärin huone, tuloilmakanava): Mineraalikuituja: 14 kp/cm 2

ENSIRAPORTTI. Työ A12076. Jönsäksentie 4, 01600 Vantaa Raportointi pvm: 16.01.2012. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2

ENSIRAPORTTI. Työ A12076. Jönsäksentie 4, 01600 Vantaa Raportointi pvm: 16.01.2012. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2 ENSIRAPORTTI Jönsäksentie 4, 01600 Vantaa Raportointi pvm: 16.01.2012 Työ KOHDE: TILAT: Jönsäksentie 4, 01600 Vantaa Kerrokset 1,2,3,4 ja Iv-konehuone TILAAJA: Anne Krokfors ISÄNNÖINTI: Vantaan kaupunki

Lisätiedot

S I S Ä I L M A T U T K I M U S

S I S Ä I L M A T U T K I M U S Kiratek Oy Jyrki Pulkki, puh. 0207 401 011 6.6.2011 S I S Ä I L M A T U T K I M U S Simonkallion Koulu Simonkalliontie 1, 01350 Vantaa 2 Sisällysluettelo 1. KOHTEEN YLEISTIEDOT... 3 2. TUTKIMUKSET... 3

Lisätiedot

Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012

Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012 Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012 Vihertien leikkipuistorakennus Vihertie / Uomakuja 12 01620 VANTAA 1. YLEISTÄ Kohteen yleistiedot Vihertien

Lisätiedot

ULKOSEINÄN RAJATTU KUNTOTUTKIMUS

ULKOSEINÄN RAJATTU KUNTOTUTKIMUS S i v u 1 / 8 RAPORTTI ULKOSEINÄN RAJATTU KUNTOTUTKIMUS Nikkilän sosiaali- ja terveysasema Jussaksentie 14 04130 Sipoo 11.12.2014 RAPORTIN NUMERO: 14263 TILAAJA: Jukka Haakana, Sipoon kunta VASTAAVA TUTKIJA:

Lisätiedot

Tutkimusraportti Työnumero: 051121200197

Tutkimusraportti Työnumero: 051121200197 Vastaanottaja: Kimmo Valtonen Sivuja:1/7 Tutkimusraportti Kohde: Toimeksianto: Taipalsaaren sairaala Os. 13 huone 2 Kirjamoinkaari 54915 SAIMAANHARJU Kosteuskartoitus Tilaaja: Kimmo Valtonen 14.4 Läsnäolijat:

Lisätiedot

Sisäilman kuntoon vaikuttavien asioiden tarkastaminen. Katajan koulu. Ylivieskan kaupunki Kyöstintie 4 84100 Ylivieska

Sisäilman kuntoon vaikuttavien asioiden tarkastaminen. Katajan koulu. Ylivieskan kaupunki Kyöstintie 4 84100 Ylivieska TUTKIMUSSELOSTUS OAMK- BS- 076-14 27.12.2014 Sisäilman kuntoon vaikuttavien asioiden tarkastaminen Katajan koulu Tilaaja: Ylivieskan kaupunki Kyöstintie 4 84100 Ylivieska TUTKIMUSSELOSTUS OAMK- BS- 076-14

Lisätiedot

PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE. Välikarintie 62 29100 Luvia

PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE. Välikarintie 62 29100 Luvia PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 13.11.15 10185 Markku Viljanen 050 9186694 TILAAJA Satakunnan Ulosottovirasto PL44 28101 Pori sari.merivalli@oikeus.fi TYÖKOHDE Välikarintie 62 29100 Luvia

Lisätiedot

16.3.2015 SISÄILMAN MIKROBITUTKIMUS

16.3.2015 SISÄILMAN MIKROBITUTKIMUS 16.3.2015 SISÄILMAN MIKROBITUTKIMUS PERTUN PARAKKIKOULU 05400 JOKELA 05400 JOKELA 2/6 SISÄLLYSLUETTELO 1. KOHTEEN YLEISTIEDOT... 3 1.1 Kohdetiedot ja tilaaja... 3 1.2 Toimeksiannon laatija... 3 1.3 Toimeksiannon

Lisätiedot

Vakuutusyhtiö: TilPuh1: TilPuh2: Koulurakennus Betonirunko/tiiliverhoiltu Harjakatto. Putkien sijainti

Vakuutusyhtiö: TilPuh1: TilPuh2: Koulurakennus Betonirunko/tiiliverhoiltu Harjakatto. Putkien sijainti TILAAJA: Pomarkun Kunta PL 14 29631 Pomarkku MITTAUSPÖYTÄKIRJA Työnsuorittaja: Juha Paappanen 045 1147 100 KOHDE: Yläaste ja Lukio Lukiotie 5 29630 Pomarkku Vakuutusyhtiö: 93 097 22.09.2011 Sivu: 1 (Kosteuskartoitus)

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI/LISÄTUTKIMUS

ENSIRAPORTTI/LISÄTUTKIMUS ENSIRAPORTTI/LISÄTUTKIMUS Vantaan taidemuseo, Paalutori 3 01600 VANTAA Raportointi pvm: 26.3.2012 Työ A12283 KOHDE: TILAT: TILAAJA: ISÄNNÖINTI: Vantaan Taidemuseo, Paalutori 3 01600 VANTAA Näyttelytila

Lisätiedot

VALOKUVAT LIITE 1 1(8)

VALOKUVAT LIITE 1 1(8) VALOKUVAT LIITE 1 1(8) Kuva 1. Keittiön vastaisen seinän rakenteena oli luokan puolella tiilikuori ja keittiön puolella betonikuori, joiden välissä oli mineraalivillaa 40 mm. Seinästä mitattiin rakennekosteuksia

Lisätiedot

Kaivosvoudintie 6 01610 Vantaa. Vantaan Kaupunki PL 6007

Kaivosvoudintie 6 01610 Vantaa. Vantaan Kaupunki PL 6007 Vesivahingon kosteuskartoitus Tarkastuskohde: Kaivokselan päiväkoti Kaivosvoudintie 6 01610 Vantaa Tilaaja: Krohn Mikko Vantaan Kaupunki PL 6007 Vahinkonumero: Tarkastaja: Hannu Peltola 040-538 7944 Tarkastuspvm:

Lisätiedot

SISÄILMASTOSELVITYS. Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu, teknisen työn luokat. Haagapuisto, Hanko

SISÄILMASTOSELVITYS. Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu, teknisen työn luokat. Haagapuisto, Hanko 1/13 SISÄILMASTOSELVITYS Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu, teknisen työn luokat Haagapuisto, Hanko Jakelu: bengt.lindholm@hanko.fi (PDF) veli-jukka.rousu@hanko.fi (PDF) Sisäilmari Oy, arkisto (PDF) 2/13

Lisätiedot

Kosteuskartoitusraportti

Kosteuskartoitusraportti Kosteuskartoitusraportti Työnumero: 6392 Aloituspäivä: 21.07.2014 Mittaaja: Jani Kärkkänen p.050-5936931, jani.karkkanen@priimax.fi, Sertifioitu rakenteiden kosteudenmittaaja: VTT-C-3137-24-08 Mittalaite:

Lisätiedot

Raportti Työnumero:

Raportti Työnumero: Sivuja:1/8 Vastaanottaja: Porvoon Kaupunki / Pekka Koskimies Raportti Kohde: Toimeksianto: Mika Waltarinkatu 12 06100 Porvoo Kosteuskartoitus Tutkimus pvm: 21.3, 23.3 ja 29.3.2016 Läsnäolijat: Jens Ståhls

Lisätiedot

TYÖKOHDE. VESIJOHDOT LÄMPÖJOHDOT ALAJUOKSU ULKOSEINÄ ALAJUOKSU VÄLISEINÄ Kupari, alapohja Perusmuurin päällä Lattiapinnan/anturan päällä

TYÖKOHDE. VESIJOHDOT LÄMPÖJOHDOT ALAJUOKSU ULKOSEINÄ ALAJUOKSU VÄLISEINÄ Kupari, alapohja Perusmuurin päällä Lattiapinnan/anturan päällä PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 15.10.15 10105 Markku Viljanen 050 9186694 TILAAJA Satakunnan Ulosottovirasto PL 44 28101 Pori kirsi.sjogren@oikeus.fi TYÖKOHDE Enäjärventie 37 28370 Pori VAKUUTUSYHTIÖ

Lisätiedot

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Sokkelin päällä Lattiapinnan päällä

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Sokkelin päällä Lattiapinnan päällä PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 29.07.13 7809 Joensuu Henri 0458814141 TILAAJA Euran kunta Sorkkistentie 10 27511 Eura Rantanen Markus 044 4224882 TYÖKOHDE Euran kunta Kotivainiontie 3 27400

Lisätiedot

Käpylän peruskoulun sisäilma- ja kosteusongelmiin liittyvä katselmus

Käpylän peruskoulun sisäilma- ja kosteusongelmiin liittyvä katselmus 1 Helsingin kaupunki MUISTIO HKR-Rakennuttaja Rakennuttajatoimisto 1 Riitta Harju 9.3.2009 Käpylän peruskoulu Väinölänkatu 7 ja Untamontie 2 00610 HELSINKI Käpylän peruskoulun sisäilma- ja kosteusongelmiin

Lisätiedot

Tarhapuiston päiväkoti, Havukoskentie 7, Vantaa. 24.11.2011 Työnumero:

Tarhapuiston päiväkoti, Havukoskentie 7, Vantaa. 24.11.2011 Työnumero: RAKENNETEKNINEN SELVITYS LIITE 4 s. 1 1 RAKENTEET 1.1 YLEISKUVAUS Tutkittava rakennus on rakennettu 1970-luvun jälkipuoliskolla. Rakennukseen on lisätty huoltoluukut alustatilaan 1999. Vesikatto on korjattu

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI. Työ A11849. Läntinen Valoisenlähteentie 50 A Raportointi pvm: 01.12.2011. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2

ENSIRAPORTTI. Työ A11849. Läntinen Valoisenlähteentie 50 A Raportointi pvm: 01.12.2011. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2 ENSIRAPORTTI Läntinen Valoisenlähteentie 50 A Raportointi pvm: 01.12.2011 Työ TILAT: ISÄNNÖINTI: TILAAJA: LASKUTUSOSOITE: VASTAANOTTAJA (T): Läntinen valkoisenlähteentie 50 A Lummenpolun päiväkoti Päiväkodin

Lisätiedot

YLÄPOHJARAKENTEIDEN KORJAUSTARVESELVITYS

YLÄPOHJARAKENTEIDEN KORJAUSTARVESELVITYS YLÄPOHJARAKENTEIDEN KORJAUSTARVESELVITYS Sweco Rakennetekniikka Ratamestarinkatu 7a P.O. Box 88 FI-00521 Helsinki, Finland Telephone +358 207 393 300 Finnmap Consulting Oy VAT FI08711659 Reg.no: 0871165-9

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO, AMBIOTICA-RAKENNUS RAKENNUSTEKNINEN JA SISÄILMA- OLOSUHTEIDEN TUTKIMUS TIEDOTUSTILAISUUS

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO, AMBIOTICA-RAKENNUS RAKENNUSTEKNINEN JA SISÄILMA- OLOSUHTEIDEN TUTKIMUS TIEDOTUSTILAISUUS JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO, AMBIOTICA-RAKENNUS RAKENNUSTEKNINEN JA SISÄILMA- OLOSUHTEIDEN TUTKIMUS TIEDOTUSTILAISUUS 19.8.2014 RAKENNUKSEN PERUSTIEDOT pinta-ala noin 11 784 br-m 2, kerrosala noin 12 103 ke rakennus

Lisätiedot

Tarkastettu omakotitalo

Tarkastettu omakotitalo Tarkastettu omakotitalo Asuinrakennuksen ja varastorakennuksen väli on pieni, jonka vuoksi varasto on tehty julkisivujen osalta kivirakenteisena (paloturvallisuus) Asuinrakennuksen parvekkeen pilareiden

Lisätiedot

02.06.16 10729 Markku Viljanen 050 9186694 PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE

02.06.16 10729 Markku Viljanen 050 9186694 PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 02.06.16 10729 Markku Viljanen 050 9186694 TILAAJA Satakunnan Ulosottovirasto PL 44 28101 Pori pia.hirvikoski@oikeus.fi TYÖKOHDE Tattarantie 288 29250 Nakkila

Lisätiedot

Liite kuntotarkastusraporttiin

Liite kuntotarkastusraporttiin Liite kuntotarkastusraporttiin Tarkastuspäivä 19.2.2014 Liite kuntotarkastusraporttiin 2 LIITE RS-3 RAPORTTIIN Kohde: Tilaaja: Tehtävä: Päivitys: Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan ulosottovirasto Pasi Saarenheimo

Lisätiedot

Vapaalanaukeen kentän huoltorakennus Luhtitie 11 01660 VANTAA. Vantaan Kaupunki / Tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa

Vapaalanaukeen kentän huoltorakennus Luhtitie 11 01660 VANTAA. Vantaan Kaupunki / Tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa Lattiarakenteen kuntotukimus Tarkastuskohde: Vapaalanaukeen kentän huoltorakennus Luhtitie 11 01660 VNT Tilaaja: Mikko Krohn Vantaan Kaupunki / Tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa Vahinkonumero: Tarkastaja:

Lisätiedot

Kottby lågstadie Pohjolankatu Helsinki. Kattorakenteen kuntotutkimus

Kottby lågstadie Pohjolankatu Helsinki. Kattorakenteen kuntotutkimus Kattorakenteen kuntotutkimus Kottby lågstadie Pohjolankatu 45 00600 Helsinki Raportin päiväys 16.2.2015 Vetotie 3 A FI-01610 Vantaa p. 0207 495 500 www.raksystems-anticimex.fi Y-tunnus: 0905045-0 Rakenteenkuntotutkimus

Lisätiedot

SISÄILMATUTKIMUSRAPORTTI SEURANTAMITTAUS

SISÄILMATUTKIMUSRAPORTTI SEURANTAMITTAUS Sivu 1 / 6 SISÄILMATUTKIMUSRAPORTTI SEURANTAMITTAUS MATTILAN PÄIVÄKOTI Hirsitie 2, 04340 Tuusula 1.4.2012 TILAAJA: Pertti Elg, Rakennusmestari, Tuusulan kunta TUTKIJA: Jari Järveläinen, Jakitec Ky Sivu

Lisätiedot

Sisäilman VOC-pitoisuuden määrittäminen Uusintanäytteet

Sisäilman VOC-pitoisuuden määrittäminen Uusintanäytteet Sisäilman VOC-pitoisuuden määrittäminen Uusintanäytteet 23.6.2016 Liikuntahalli Lippitie 2 91900 Liminka Tilaaja: Limingan kunta Iivarinpolku 6 91900 Liminka 1 (5) Sisällysluettelo Tilaaja... 2 Tilaus...

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo. Kirkkokatu 9. 53100 Lappeenranta 17.12.2009

KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo. Kirkkokatu 9. 53100 Lappeenranta 17.12.2009 1(9) KUNTOTARKASTUS Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo Kirkkokatu 9 53100 Lappeenranta 17.12.2009 2(9) 1.YLEISTIETOA KOHTEESTA Kohde: Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo Kirkkokatu 9 53100 Lappeenranta

Lisätiedot

21.3.2013 Vanamontie 24, 15610 Lahti

21.3.2013 Vanamontie 24, 15610 Lahti 21.3.2013 Vanamontie 24, 15610 Lahti 21.3.2013 VANAMONTIE 24, 15610 LAHTI 2 1.YLEISTIETOA Kohde: Muistion laatija: Sisältö: Omakotitalo Vanamontie 24 15610 Lahti Jarmo Sarja, rkm Anticimex Försäkringar

Lisätiedot

YLÄASTEEN A-RAKENNUKSEN SOKKELIRAKENTEIDEN LISÄTUTKIMUKSET

YLÄASTEEN A-RAKENNUKSEN SOKKELIRAKENTEIDEN LISÄTUTKIMUKSET LAUSUNTO 8.6.2009 Kaavin kunta / tekninen toimisto Ari Räsänen PL 13 73601 Kaavi YLÄASTEEN A-RAKENNUKSEN SOKKELIRAKENTEIDEN LISÄTUTKIMUKSET Kohde Taustaa Aikaisemmat tutkimukset Kaavin yläaste A-rakennus

Lisätiedot

192-0330-9701 ALUSTILAN TIIVEYS- JA KUNTOSELVITYS 1 (7) Teemu Männistö, RI (09) 887 9248 tma@ako.fi

192-0330-9701 ALUSTILAN TIIVEYS- JA KUNTOSELVITYS 1 (7) Teemu Männistö, RI (09) 887 9248 tma@ako.fi 1 (7) K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/nro Viranomaisten merkintöjä Rakennustoimenpide Asiakirjan nimi Juoks.nro KUNTOSELVITYS RAPORTTI Rakennuskohde Asiakirjan sisältö MYYRMÄEN AMMATTIKOULU ASUNTOLA Ojahaantie

Lisätiedot

ITÄ-SUOMEN RAKENNUSKUIVAUS OY

ITÄ-SUOMEN RAKENNUSKUIVAUS OY Vastaanottaja: Oiva Turunen Kohde: 20170025 Sulkavan koulukeskus Koulutie 8 58700 Sulkava Tilaaja: Oiva Turunen p. 044 417 5842 Tilaus pvm: 16.1.2017 Yhteyshenkilö: Oiva Turunen p. 044 417 5842 oiva.turunen@jarvisaimaanpalvelut.fi

Lisätiedot

YRTTITIEN PÄIVÄKOTI JA LISÄRAKENNUS KOSTEUSKARTOITUS

YRTTITIEN PÄIVÄKOTI JA LISÄRAKENNUS KOSTEUSKARTOITUS 3.3.2011 SISÄLLYSLUETTELO 1 TUTKIMUKSEN KOHDE JA LÄHTÖTIEDOT 3 1.1 Yleistiedot 3 1.2 Tehtävä ja lähtötilanne 3 1.3 Aikaisemmat korjaukset ja tutkimukset 3 2 KOSTEUSKARTOITUKSEN TULOKSET 4 2.1 Havainnot

Lisätiedot

Raportti Työnumero:

Raportti Työnumero: Sivuja:1/7 Vastaanottaja: Porvoon Kaupunki / Peter Backman Raportti Kohde: Toimeksianto: Kvarnbergsgatan 18 06100 Borgå Kartoitus Tutkimus pvm: 7.8.2015 Läsnäolijat: Tomas Backman Raportointi pvm: 24.8.2015

Lisätiedot

Raportti Työnumero: 051421400493

Raportti Työnumero: 051421400493 Vastaanottaja: RISTO VILKKI MIKKELIN KAUPUNKI Sivuja:1/24 Raportti Kohde: Toimeksianto: LAUNIALAN KOULU SAIMAANNORPANKATU 1 50190 MIKKELI SISÄILMANLAATUUN VAIKUTTAVIEN TEKIJÖIDEN SELVITYS Tutkimus pvm:

Lisätiedot

Merkkiainetutkimus. Hakunilan koulu Hiirakkotie Vantaa

Merkkiainetutkimus. Hakunilan koulu Hiirakkotie Vantaa Merkkiainetutkimus Hiirakkotie 9 01200 Vantaa 2 Rakenteiden ilmatiiveyden tarkastus merkkiainekaasun avulla 1. Kohdetiedot Jouni Räsänen, Vantaan kaupunki, Vantaa Hiirakkotie 9 01200 Vantaa 2. Tutkijat

Lisätiedot

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Anturan päällä Laatan päällä

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Anturan päällä Laatan päällä PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 20.08.15 9935 Kinnunen Vesa 050-9186695 TILAAJA Euran kunta Sorkkistentie 10 27510 Eura markus.rantanen@eura.fi TYÖKOHDE As Oy Kotivainio Kotivainiontie 3 as

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI. Työ 70-1351. Peltoniemenkuja 1 Raportointipäivä 08.06.2012. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2

ENSIRAPORTTI. Työ 70-1351. Peltoniemenkuja 1 Raportointipäivä 08.06.2012. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2 ENSIRAPORTTI Peltoniemenkuja 1 Raportointipäivä 08.06.2012 Työ 70-1351 KOHDE: TILAT: TILAAJA: Peltoniemenkuja 1 4, 01760 VANTAA Kytöpuiston koulun tiloissa toimivan hammashoitolan 2 kerroksen käytävä,

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 1/8

KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 1/8 KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 1/8 Yli-Vallintie (856), 61720 Yli-Valli Vapaa-ajan asunnon kuntokartoitus 25.11.2015 klo 10.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 2/8 Tilaus 12.11.2015: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 601/2016 1/5

KK-Kartoitus RAPORTTI 601/2016 1/5 KK-Kartoitus RAPORTTI 601/2016 1/5 Kohde: Homesojantie 4 as. 5 60800 Ilmajoki Tilaus 5.1.2016: Laskutusosoite: Etelä-pohjanmaan ulosottovirasto / Peltoniemi Pasi Etelä-pohjanmaan ulosottovirasto Rivitalo

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI/MITTAUSRAPORTTI

ENSIRAPORTTI/MITTAUSRAPORTTI Martinkyläntie 5 01620 VANTAA Raportointi pvm: 22.2.2012 ENSIRAPORTTI/MITTAUSRAPORTTI Työ A12162 KOHDE: ASUNNOT: Martinkyläntie 5 01620 VANTAA/Myllymäen koulu Liikuntasali ja pukuhuonetilat TILAAJA: Reino

Lisätiedot

Martinlaaksontie VANTAA. Vantaan Tilakeskus Kielotie VANTAA

Martinlaaksontie VANTAA. Vantaan Tilakeskus Kielotie VANTAA Kosteusvauriokartoitus ja pintakosteusmittaus Tarkastuskohde: Martinussali Martinlaaksontie 16 01620 VANTAA Tilaaja: Mikko Krohn Vantaan Tilakeskus Kielotie 13 01300 VANTAA Vahinkonumero: Tarkastaja: Sami

Lisätiedot

Anttilan koulu, korjaustapaehdotus rakenneosittain

Anttilan koulu, korjaustapaehdotus rakenneosittain S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LOHJAN KAUPUNKI Anttilan koulu, korjaustapaehdotus rakenneosittain FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Jokelainen Heidi-Johanna Sisällysluettelo 1 Korjaustapaehdotus rakenneosittain...

Lisätiedot

PÄIVÄKODIN PORTAIKON ALAPUOLISEN VARASTON KORJAUKSEN ONNISTUMISEN TARKASTUS JA KOSTEUSVAURIOT JA LEPOHUONEEN LATTIAN KYLMYYS

PÄIVÄKODIN PORTAIKON ALAPUOLISEN VARASTON KORJAUKSEN ONNISTUMISEN TARKASTUS JA KOSTEUSVAURIOT JA LEPOHUONEEN LATTIAN KYLMYYS Raportti 2014 1(6) Lpk Ågeli Kivalterinpolku 3 00640 Helsinki PÄIVÄKODIN PORTAIKON ALAPUOLISEN VARASTON KORJAUKSEN ONNISTUMISEN TARKASTUS JA KOSTEUSVAURIOT JA LEPOHUONEEN LATTIAN KYLMYYS Taustatietoja

Lisätiedot

Sisäilman VOC-pitoisuuden määrittäminen Uusintanäytteet

Sisäilman VOC-pitoisuuden määrittäminen Uusintanäytteet Sisäilman VOC-pitoisuuden määrittäminen Uusintanäytteet 25.11.2016 Liikuntahalli Lippitie 2 91900 Liminka Tilaaja: Limingan kunta Iivarinpolku 6 91900 Liminka 1 (5) Sisällysluettelo Tilaaja... 2 Tilaus...

Lisätiedot

Laukkarinne 4 01200 VANTAA. Vantaan Tilakeskus Kielotie 13 01300 VANTAA

Laukkarinne 4 01200 VANTAA. Vantaan Tilakeskus Kielotie 13 01300 VANTAA Kosteusvauriokartoitus ja pintakosteusmittaus Tarkastuskohde: Hakunilan nuorisotila Laukkarinne 4 01200 VANTAA Tilaaja: Mikko Krohn Vantaan Tilakeskus Kielotie 13 01300 VANTAA Vahinkonumero: Tarkastaja:

Lisätiedot

KOSTEUSKARTOITUSRAPORTTI

KOSTEUSKARTOITUSRAPORTTI KOSTEUSKARTOITUSRAPORTTI Puutteenperäntie 3 88470 Kontiomäki 31.12.2014 RI/ PKM Juha Kähkönen KOSTEUSKARTOITUSRAPORTTI 2 YHTEYSTIEDOT: Työkohde: Puutteenperäntie 3, 88470 Kontiomäki Puh: Asiakas: Paltamon

Lisätiedot

Liite 1. KYSELYLOMAKKEET

Liite 1. KYSELYLOMAKKEET Liite 1. KYSELYLOMAKKEET Lomake 1: Käyttäjäkysely 1. Kuinka kauan olette työskennelleet tässä rakennuksessa? 2. Missä huonetilassa työskentelette pääasiallisesti? 3. Työpisteenne sisäilman laatu: Oletteko

Lisätiedot

KORJAUSTARVEARVIO 52182.38 17.1.2014

KORJAUSTARVEARVIO 52182.38 17.1.2014 52182.38 17.1.2014 Hämeenlinnan kaupunki Linnan Tilapalvelut -liikelaitos Katja Tähtinen Raatihuoneenkatu 9, 2. krs, PL 84 13101 Hämeenlinna katja.tahtinen@hameenlinna.fi Tutkimuskohde Nummen koulu, Kylätie

Lisätiedot

Kanniston koulun kosteus- ja sisäilmatekniset tutkimukset kesällä 2014

Kanniston koulun kosteus- ja sisäilmatekniset tutkimukset kesällä 2014 Kanniston koulun kosteus- ja sisäilmatekniset tutkimukset kesällä 2014 Sisäilmailta Kanniston koululla 2.9.2014 Tutkimuksen lähtökohta Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää Kanniston koulussa toisen kerroksen

Lisätiedot

Raportti Työnumero:

Raportti Työnumero: Sivuja:1/5 Vastaanottaja: Porvoon Tilapalvelut Raportti Kohde: Toimeksianto: Mika Waltarinkatu 12 06100 Porvoo Kartoitus Tutkimus pvm: 16.6.2016 Läsnäolijat: Hans Bergman / Porvoon Tilapalvelut Kim Laaksonen

Lisätiedot

Rivitaloyhtiön kiinteistön kosteuskartoitus

Rivitaloyhtiön kiinteistön kosteuskartoitus Satakunnan Rakennekuivaus Oy 11-12.11.2015 Korjaamonkatu 5 28610 Pori Rivitaloyhtiön kiinteistön kosteuskartoitus Kohde: As Oy Kotivainio Tilaaja: Euran kunta / Rantanen Markus Kotivainiontie 3 Sorkkistentie

Lisätiedot

Pohjakuva ja rakenteet. Seinä- ja alapohjarakenteiden toteutustavat tarkistettiin rakenneavauksin

Pohjakuva ja rakenteet. Seinä- ja alapohjarakenteiden toteutustavat tarkistettiin rakenneavauksin VANHAINKOTIKÄYTÖSSÄ OLLEEN RAKENNUKSEN RAKENNE - JA SISÄILMASTOTUTKIMUS Lähtötiedot Kohde on rakennettu 1980-luvulla Rakennus on ollut koko historiansa ajan vanhainkotikäytössä Tiloissa tehty pintasaneerauksia

Lisätiedot

Tutkimusraportti. Rakenteiden kosteusmittaus. Tarkastuskohde: Koivukoti 2 Kuriiritie 24 01510 VANTAA

Tutkimusraportti. Rakenteiden kosteusmittaus. Tarkastuskohde: Koivukoti 2 Kuriiritie 24 01510 VANTAA Rakenteiden kosteusmittaus Tarkastuskohde: Koivukoti 2 Kuriiritie 24 01510 VANTAA Tilaaja: Elina Väänänen Raksystems Anticimex Insinööritoimisto Oy PL 5202 70701 Kuopio Tarkastaja: Mika Holm 040-760 2737

Lisätiedot

Finnmap Consulting Oy SSM

Finnmap Consulting Oy SSM 1 Idänpuoleinen rakennusosa Liikuntasali Idänpuoleinen rakennusosa Kirjasto Liikuntasali Kuvat 1, 2. Tutkimuksen tarkoituksena on ollut selvittää os. Varistontie 3, Vantaa sijaitsevan koulurakennuksen

Lisätiedot

Käytävä: - Käytävältä ei havaittu vauriojälkiä / kohonneita kosteusarvoja pintakosteuden ilmaisimella.

Käytävä: - Käytävältä ei havaittu vauriojälkiä / kohonneita kosteusarvoja pintakosteuden ilmaisimella. KIINTEISTÖCONTROL OY www.vahinkopalvelu.com Raportti Tuomas Konsala Puh: 044-556 1132 Sertifikaatti Nro VTT-C-9740-24-13 tuomas.konsala@vahinkopalvelu.com Osoite: Talvitie 10 B106,B104 20610 Turku Asukas:

Lisätiedot

MIKROBITUTKIMUS MATERIAALINÄYTTEISTÄ. Petuliantie Tervajoki

MIKROBITUTKIMUS MATERIAALINÄYTTEISTÄ. Petuliantie Tervajoki MIKROBITUTKIMUS MATERIAALINÄYTTEISTÄ Petuliantie 9 66440 Tervajoki WOLFFINTIE 36 65200 Vaasa p. 0207 495 500 www.raksystems-anticimex.fi Y-tunnus: 0905045-0 MIKROBITUTKIMUS PETULIANTIE 9, 66440 TERVAJOKI

Lisätiedot

Sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus Saarijärven keskuskoulu. RTA2-loppuseminaari Asko Karvonen

Sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus Saarijärven keskuskoulu. RTA2-loppuseminaari Asko Karvonen Sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus Saarijärven keskuskoulu RTA2-loppuseminaari 8.6.2017 Saarijärven Keskuskoulu Lähtötiedot Kohde on valmistunut vuonna 1966. Kerrosala 4 334 m2. Laajamittainen

Lisätiedot

MAANVAISTEN LATTIA- JA SEINÄRAKENTEIDEN KOS- TEUSMITTAUKSET, VAIHE 1

MAANVAISTEN LATTIA- JA SEINÄRAKENTEIDEN KOS- TEUSMITTAUKSET, VAIHE 1 MAANVAISTEN LATTIA- JA SEINÄRAKENTEIDEN KOS- TEUSMITTAUKSET, VAIHE 1 Uomarinteen koulu, Vantaa Mall: Allmän - Stående - 2003.dot ver 1.0 WSP Finland Oy 1 (3) 1. TUTKIMUKSEN KOHDE JA TEHTÄVÄ 1.1 Kohde 1.2

Lisätiedot

Raportti Työ No:

Raportti Työ No: Sivu 1 / 10 Asunto Oy Hopeakartano SKH isännöinti Oy Tekninen Isännöitsijä Toni Sundberg Beckerintie 8 00410 HELSINKI Raportti Työ No: 759-1418 Kohde: Työ No: Asiakas Asunto Oy Hopeakartano Malminkartanonaukio

Lisätiedot

Sisäilmatutkimusraportti, Kaunialan Sairaala, Kylpyläntie 19, 02700 Kauniainen

Sisäilmatutkimusraportti, Kaunialan Sairaala, Kylpyläntie 19, 02700 Kauniainen Delete Tutkimus Oy 16.7.2012 p. 09-394 852 f. 09-3948 5721 Tutkimusraportti Kaunialan Sairaala Oy Markku Kiuru Talous- ja hallintopäällikkö Kylpyläntie 19 02700 Kauniainen puh: 09-505 922 29 mp: 0500 711

Lisätiedot

RAKENNUSTEN HOMEVAURIOIDEN TUTKIMINEN. Laboratoriopäivät 12.10.2011 Juhani Pirinen, TkT

RAKENNUSTEN HOMEVAURIOIDEN TUTKIMINEN. Laboratoriopäivät 12.10.2011 Juhani Pirinen, TkT RAKENNUSTEN HOMEVAURIOIDEN TUTKIMINEN Laboratoriopäivät 12.10.2011 Juhani Pirinen, TkT Homevaurioiden tutkimisessa pääongelma ei liity: Näytteenoton tekniseen osaamiseen (ulkoisen kontaminaation estäminen,

Lisätiedot

Kosteus- ja mikrobivauriot koulurakennuksissa TTY:n suorittamien kosteusteknisten kuntotutkimusten perusteella

Kosteus- ja mikrobivauriot koulurakennuksissa TTY:n suorittamien kosteusteknisten kuntotutkimusten perusteella Kosteus- ja mikrobivauriot koulurakennuksissa TTY:n suorittamien kosteusteknisten kuntotutkimusten perusteella Sisäilmastoseminaari 2014 Petri Annila, Jommi Suonketo ja Matti Pentti Esityksen sisältö Tutkimusaineiston

Lisätiedot

Sisäilman mikrobit. MITTAUSTULOKSET Mikkolan koulu Liite Bakteerit, Sieni-itiöt, pitoisuus, Näytteenottopisteen kuvaus

Sisäilman mikrobit. MITTAUSTULOKSET Mikkolan koulu Liite Bakteerit, Sieni-itiöt, pitoisuus, Näytteenottopisteen kuvaus 1 Sisäilman mikrobit Näytteet otettiin kuusivaihekeräimellä elatusalustoille, jotka olivat 2 % mallasuuteagar homesienille ja tryptoni-hiivauute-glukoosiagar bakteereille ja sädesienille eli aktinomykeeteille.

Lisätiedot

Lassila &Tikanoja Oyj Vahinkosaneeraus Martti Kuosmanen, 050-385 7090, martti.kuosmanen@lassila-tikanoja.fi Vahinkokartoittaja

Lassila &Tikanoja Oyj Vahinkosaneeraus Martti Kuosmanen, 050-385 7090, martti.kuosmanen@lassila-tikanoja.fi Vahinkokartoittaja Vahinkokartoitus Kohdetiedot Kiinteistön nimi As Oy Vantaan Rajakorpi Osoite Moreenikuja 8 B 01700 Vantaa Vahinkotapahtuma Vesivahinko Tilauspvm 12.9.2013 Kartoitus / mittaukset 16.9.2013 Raportti 16.9.2913

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 312/2015 1/7

KK-Kartoitus RAPORTTI 312/2015 1/7 KK-Kartoitus RAPORTTI 312/2015 1/7 Niinimaantie 691, 63210 Niinimaa Omakotitalon kuntokatselmus 9.12.2015 klo 10.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 312/2015 2/7 Tilaus 2.12.2015: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto

Lisätiedot

Kosteusmittaus- ja mikrobianalyysiraportti Kalevan koulu Liikuntasalirakennus Kalevankatu 66, KERAVA

Kosteusmittaus- ja mikrobianalyysiraportti Kalevan koulu Liikuntasalirakennus Kalevankatu 66, KERAVA 10.1.2017 Kosteusmittaus- ja mikrobianalyysiraportti Kalevan koulu Liikuntasalirakennus Kalevankatu 66, 04250 KERAVA / Tutkimuspalvelut Jaana Kovalchuk Rakennusterveysasiantuntija, FM VTT-C-22611-26-17

Lisätiedot

Knuuttilantie 5 C, Jalasjärvi. Asuinrakennuksen kuntokatselmus klo 15.00

Knuuttilantie 5 C, Jalasjärvi. Asuinrakennuksen kuntokatselmus klo 15.00 1 8 Knuuttilantie 5 C, 61600 Jalasjärvi Asuinrakennuksen kuntokatselmus 1.8.2017 klo 15.00 2 8 Tilaus 27.7.2017: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Tarkastuksessa

Lisätiedot

KOULURAKENNUKSEN KOSTEUS- JA SISÄILMATEKNINEN KUNTOTUTKIMUS. Tiina Janhunen Suomen Sisäilmakeskus Oy RTA2

KOULURAKENNUKSEN KOSTEUS- JA SISÄILMATEKNINEN KUNTOTUTKIMUS. Tiina Janhunen Suomen Sisäilmakeskus Oy RTA2 KOULURAKENNUKSEN KOSTEUS- JA SISÄILMATEKNINEN KUNTOTUTKIMUS Tiina Janhunen Suomen Sisäilmakeskus Oy RTA2 KOHTEEN KUVAUS oppilaita 800, opetushenkilöstöä 85 kiinteistössä toimivat lisäksi päiväkoti, kirjasto,

Lisätiedot

Proj. nro 3318 Asunto Oy Jyväskylän Tavintie Tavintie 8 A 1 40400 JYVÄSKYLÄ

Proj. nro 3318 Asunto Oy Jyväskylän Tavintie Tavintie 8 A 1 40400 JYVÄSKYLÄ Proj. nro 3318 Asunto Oy Jyväskylän Tavintie Tavintie 8 A 1 40400 JYVÄSKYLÄ Raportti Kuntotarkastus asuntokauppaa varten 17.06.2013 Laukaantie 4, Fax 0 10 322 0909 pts@pts.fi www.pts.fi Tekijä: Juhana

Lisätiedot

Ojoisten lastentalo Sisäilma- ja kosteustekniset selvitykset

Ojoisten lastentalo Sisäilma- ja kosteustekniset selvitykset Ojoisten lastentalo Sisäilma- ja kosteustekniset selvitykset Sanna Pohjola Hanna Kuitunen 1 Lähtökohta ja selvitysten tavoite Ojoisten lastentalon vanha osa valmistunut 1970-luvulla (liikuntasali, keittiö,

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 4111/2015 1/9

KK-Kartoitus RAPORTTI 4111/2015 1/9 KK-Kartoitus RAPORTTI 4111/2015 1/9 Tammisentie 4, 63700 Ähtäri Omakotitalon kuntokartoitus 4.12.2015 klo 13.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 4111/2015 2/9 Tilaus 18.11.2015: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite:

Lisätiedot

PÄIVÄKODIN SISÄILMATUTKIMUS

PÄIVÄKODIN SISÄILMATUTKIMUS PÄIVÄKODIN SISÄILMATUTKIMUS - TOMI LEVOLA - Päiväkodin henkilökunnalla ja lapsilla on esiintynyt oireilua, joka sopii oirekuvaltaan rakennuksen sisäilmasta johtuvaksi. Päiväkoti sijaitsee 1920-luvulla

Lisätiedot

TUTKIMUSSELOSTE Rakenteen tarkastus Materiaalien mikrobinäytteet

TUTKIMUSSELOSTE Rakenteen tarkastus Materiaalien mikrobinäytteet ASIANTUNTIJALAUSUNTO AS OY LAIDUNPOLKU 5 LAIDUNPOLKU 5 01360 VANTAA TUTKIMUSSELOSTE Rakenteen tarkastus Materiaalien mikrobinäytteet RAKSYSTEMS ANTICIMEX INSINÖÖRITOIMISTO OY W W W. R A K S Y S T E M S

Lisätiedot

Materiaalinäytteenotto sisäpihan ulkoseinästä Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu

Materiaalinäytteenotto sisäpihan ulkoseinästä Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu 1/6 Materiaalinäytteenotto sisäpihan ulkoseinästä 20.11.2015 Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu Jakelu: bengt.lindholm@hanko.fi (PDF) veli-jukka.rousu@hanko.fi (PDF) Sisäilmari Oy, arkisto (PDF) 2/6 Sisällys

Lisätiedot

Kosteuskartoitus tiloissa 1069/1070, 1072, 2004 ja 1215

Kosteuskartoitus tiloissa 1069/1070, 1072, 2004 ja 1215 TUTKIMUSSELOSTUS 22500325.069 2016-6-30 Kosteuskartoitus tiloissa 1069/1070, 1072, 2004 ja 1215 Tutkimuskohde: Kartanonkosken koulu Tilkuntie 5, Vantaa Tilaaja: Ulla Lignell Maankäytön, rakentamisen ja

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 903/2016 1/7

KK-Kartoitus RAPORTTI 903/2016 1/7 KK-Kartoitus RAPORTTI 903/2016 1/7 Virttoontie 64, 62170 Lakaluoma Vapaa-ajan asunnon kuntokatselmus 8.3.2016 klo 13.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 903/2016 2/7 Tilaus: Laskutusosoite: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto

Lisätiedot

Rakennetekninen kuntotutkimus Mattilan päiväkoti Hirsitie 2 04340 TUUSULA

Rakennetekninen kuntotutkimus Mattilan päiväkoti Hirsitie 2 04340 TUUSULA Mattilan päiväkoti Hirsitie 2 04340 TUUSULA Vetotie 3 A FI-01610 Vantaa p. 0207 495 500 www.raksystems-anticimex.fi Y-tunnus: 0905045-0 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 3 KOHTEEN YLEISTIEDOT... 3 TILAAJA...

Lisätiedot

Hangon kaupunki Hagapuiston koulu

Hangon kaupunki Hagapuiston koulu 26.02.2015 Hangon kaupunki Hagapuiston koulu Sisäilman VOC-mittaukset 23.1.2015 Jakelu: bengt.lindholm@hanko.fi (PDF) Sisäilmari Oy, arkisto (PDF) 2/5 1. Yleistiedot Kohde Hangon kaupunki Hagapuiston koulu

Lisätiedot

Jatkotoimenpiteet rakenteille on esitetty kohdassa 5.2. Vesa Kontio Gsm 040 7601317 tutkija

Jatkotoimenpiteet rakenteille on esitetty kohdassa 5.2. Vesa Kontio Gsm 040 7601317 tutkija TIIVISTELMÄ Simonmetsän päiväkodissa, Raatetie 25, 01350 Vantaa tehtiin kosteusvauriokartoitus loka-marraskuussa 2004. Tutkimuksen tilaajana oli Vantaan kaupungin tekniseltä toimialalta kaupunginarkkitehti

Lisätiedot

As Oy Juhannusrinne. Parolantie 3 02120 ESPOO

As Oy Juhannusrinne. Parolantie 3 02120 ESPOO As Oy Juhannusrinne Parolantie 3 02120 ESPOO LAUSUNTO PAROLANTIE 3, 02120 ESPOO 2 HUONEISTOJEN PÄÄTYJEN TARKASTUS AVATUILTA KOHDILTA Kohde: Tilaaja: As Oy Juhannusrinne Parolantie 3 02120 ESPOO As Oy Juhannusrinne

Lisätiedot

Kartoittaja: Kai Kekki p Tarkastusraportti

Kartoittaja: Kai Kekki p Tarkastusraportti Tarkastusraportti Sivu: 1 (8) Asiakas Vahinkopaikan osoite Yhteyshenkilö Unajan Koulu Laivolantie 10 26910 Unaja Rauman Kaupunki / Jukka Snicker (Tilaaja) Läsnäolijat Jukka Snicker Toimeksianto Vahingon

Lisätiedot

RÖYLÄN KOULU- JA PÄIVÄKOTIRAKENNUS Terveellisyyden arviointi

RÖYLÄN KOULU- JA PÄIVÄKOTIRAKENNUS Terveellisyyden arviointi LAUSUNTO 1 (5) RÖYLÄN KOULU- JA PÄIVÄKOTIRAKENNUS Terveellisyyden arviointi Tässä lausunnossa arvioidaan Röylän koulu- ja päiväkotirakennuksen nykyinen terveellisyys. Rakennuksissa on tehty sekä kuntoarvio

Lisätiedot

VAHINKOKARTOITUS. As Oy Juhannusrinne. Parolantie 3 i 18, ESPOO. Kosteusmittaus

VAHINKOKARTOITUS. As Oy Juhannusrinne. Parolantie 3 i 18, ESPOO. Kosteusmittaus VAHINKOKARTOITUS As Oy Juhannusrinne Parolantie 3 i 18, ESPOO Kosteusmittaus 1 Työnumero: 10405 kartoitus: 28.9 3.10.2001 Laatija: Marko Niilimäki 050 336 4891 Säkkiväline Oy Vahinkosaneeraus PL146, 04301

Lisätiedot

MERKKIAINETUTKIMUS, 14.11.2014 VIERTOLAN KOULU, JOKIRANNAN YKSIKKÖ, PAVILJONKI

MERKKIAINETUTKIMUS, 14.11.2014 VIERTOLAN KOULU, JOKIRANNAN YKSIKKÖ, PAVILJONKI MERKKIAINETUTKIMUS, 14.11.2014 VIERTOLAN KOULU, JOKIRANNAN YKSIKKÖ, PAVILJONKI Sivu 1 / 9 SISÄLLYS: 1. Yleistiedot tutkimuksesta... 2 1.1. Kohde... 2 1.2. Tutkimuksen tilaaja... 2 2. Tiivistelmä... 2 3.

Lisätiedot

VESIJOHDOT LÄMPÖJOHDOT ALAJUOKSU ULKOSEINÄ ALAJUOKSU VÄLISEINÄ Kupari, pinta Perusmuurin päällä Rossin päällä

VESIJOHDOT LÄMPÖJOHDOT ALAJUOKSU ULKOSEINÄ ALAJUOKSU VÄLISEINÄ Kupari, pinta Perusmuurin päällä Rossin päällä PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 04.06.15 9705 Markku Viljanen 050 9186694 TILAAJA Satakunnan Ulosottovirasto Pl 9 32701 HUITTINEN TYÖKOHDE As Oy Kauttuan Vanha Kartano Mikolanmäentie 1 as

Lisätiedot

Kartoitusraportti. Kisatie 21 Ruusuvuoren koulu Vantaa 297/

Kartoitusraportti. Kisatie 21 Ruusuvuoren koulu Vantaa 297/ Kartoitusraportti Kisatie 21 Ruusuvuoren koulu Vantaa 297/3920 5.5.2015 2 KOHDETIEDOT... 3 LÄHTÖTIEDOT... 4 RAKENTEET... 4 SUORITETUT TYÖT SEKÄ HAVAINNOT... 4 JOHTOPÄÄTÖKSET JA SUOSITUKSET... 4 MITTAUSPÖYTÄKIRJA...

Lisätiedot

KOSTEUS-, KUITU- JA IV-KARTOITUS

KOSTEUS-, KUITU- JA IV-KARTOITUS S i v u - 1 - RAPORTTI KOSTEUS-, KUITU- JA IV-KARTOITUS KOy Korson toimistokeskus Naalipolku 6 01450 Vantaa 12.7.-10.8.2011 RAPORTIN NUMERO: 21140 TILAAJA: Jari Porthén, Realco Oy VASTAAVA TUTKIJA: Mikko

Lisätiedot

Merenojan koulu, Kalajoen kaupunki

Merenojan koulu, Kalajoen kaupunki Väliraportti, (alustavia käsityksiä rakennuksen kunnosta) 19.4.2017 Työnro 3512584 Ins. Petri Sippola Ins. Henrik Turtinen 2 (34) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä...5 1.1 Tilaaja...5 1.2 Tutkimuksen tekijät...5

Lisätiedot

Yhteyshenkilö: Pekka Koskimies p

Yhteyshenkilö: Pekka Koskimies p Sivuja:1/8 Vastaanottaja: Porvoon Kaupunki/ Pekka Koskimies Tutkimusraportti Kohde: Toimeksianto: Tilaaja: Läsnäolijat: TOLKKISTEN KOULU Palomäentie 5 06750 TOLKKINEN Kosteuskartoitus. Porvoon Kaupunki

Lisätiedot

Tutkimusraportti. Rakenteiden kosteusmittaus. Elimäenkatu 15, liikekiinteistö 00510 HELSINKI. Tarkastuskohde: Vahinkonumero:

Tutkimusraportti. Rakenteiden kosteusmittaus. Elimäenkatu 15, liikekiinteistö 00510 HELSINKI. Tarkastuskohde: Vahinkonumero: Tutkimusraportti Rakenteiden kosteusmittaus Tarkastuskohde: Vahinkonumero: Elimäenkatu 15, liikekiinteistö 00510 HELSINKI Tarkastaja: Jani Streng 040 827 7549 Tarkastuspvm: 4.12.2007 KTS-05, Tarkastuspöytäkirja

Lisätiedot

Lehtisaaren koulukeskus

Lehtisaaren koulukeskus Lehtisaaren koulukeskus Sisäilmatutkimukset Simo Kinnunen Tuomo Kollanen Sisäilmatutkimus Lehtisaaren koulukeskukseen kuuluu 1964 rakennettu yläkoulurakennus A ja 1949 rakennettu alakoulurakennus B. Lisäksi

Lisätiedot

SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS

SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS Hangon kaupunki - Halmstadintalo - keittiön ja päiväkotitilojen mikrobinäytteenotot 22.11.2017 1 / 11 Sisällysluettelo Yleistiedot... 3 Kohde... 3 Tilaaja... 3 Tutkimuksen

Lisätiedot

HARJURINTEEN KOULU/UUSI OSA. Tapani Moilanen Ryhmäpäällikkö, rakennusterveysasiantuntija, rkm

HARJURINTEEN KOULU/UUSI OSA. Tapani Moilanen Ryhmäpäällikkö, rakennusterveysasiantuntija, rkm HARJURINTEEN KOULU/UUSI OSA Tapani Moilanen Ryhmäpäällikkö, rakennusterveysasiantuntija, rkm 24.1.2017 2 TUTKIMUKSET, syksy 2017 Tutkimusten tarkoitus Tutkimusten tarkoituksena oli selvittää syitä joilla

Lisätiedot

Mittauspöytäkirja. Sivuja:1/10. Vastaanottaja: Gun Adamsson. Mätsästäjänkuja 7 A 3, Tammisaari. Tutkimus pvm: 14.8.15. Raportointi pvm: 14.

Mittauspöytäkirja. Sivuja:1/10. Vastaanottaja: Gun Adamsson. Mätsästäjänkuja 7 A 3, Tammisaari. Tutkimus pvm: 14.8.15. Raportointi pvm: 14. Sivuja:1/10 Vastaanottaja: Gun Adamsson Mittauspöytäkirja Kohde: Toimeksianto: Mätsästäjänkuja 7 A 3, Tammisaari Pintamittaus Tutkimus pvm: 14.8.15 Raportointi pvm: 14.815 Yhteyshenkilö: Gun Adamsson Tutkijat:

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 1510/2015 1/9

KK-Kartoitus RAPORTTI 1510/2015 1/9 KK-Kartoitus RAPORTTI 1510/2015 1/9 Tattikuja 3, 62510 Evijärvi Omakotitalon kuntokartoitus 14.10.2015 klo 14.30 KK-Kartoitus RAPORTTI 1510/2015 2/9 Tilaus 6.10.2015: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto /

Lisätiedot

Hyvinvointikeskus Kunila

Hyvinvointikeskus Kunila Hyvinvointikeskus Kunila Jari Harju RTA 2 27.4.2017 Johdanto Tutkimuskohde on 1953 rakennettu tiilirunkoinen rakennus Laajennettu 1993 Korjattu vuosina 1993, 1998, 2003 ja 2008 Kuntoarvio 2011 Laaja peruskorjaus

Lisätiedot

TARKASTUSKÄYNTI Santaholmantie 94, Haukipudas Talo-C, huoneiston C 1 osalta

TARKASTUSKÄYNTI Santaholmantie 94, Haukipudas Talo-C, huoneiston C 1 osalta TARKASTUSKÄYNTI 12.6.2014 Talo-C, huoneiston C 1 osalta 2 Sisällysluettelo 1. YLEISTIETOA TARKASTUKOHTEESTA... 3 2. VAINNOT KOHTEESTA JA TOIMENPIDESUOSITUKSET... 4 2.1. Perustukset, alapohja ja rakennuksen

Lisätiedot