Rakennetekninen kuntotutkimus Mattilan päiväkoti Hirsitie TUUSULA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Rakennetekninen kuntotutkimus Mattilan päiväkoti Hirsitie 2 04340 TUUSULA"

Transkriptio

1 Mattilan päiväkoti Hirsitie TUUSULA Vetotie 3 A FI Vantaa p Y-tunnus:

2 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 3 KOHTEEN YLEISTIEDOT... 3 TILAAJA... 3 TEKIJÄT... 3 KUVAUS KOHTEESTA TARKASTUSKÄYNTIEN AIKANA TEHDYT HAVAINNOT RAKENNUKSEN VIERUSTAT JA JULKISIVUVERHOUS VESIKATTO JA YLÄPOHJA ALAPOHJARAKENNE SEINÄRAKENTEET Ulkoseinät Väliseinät Entiseen sisäpihaan rajautuvat seinärakenteet MATERIAALINÄYTTEIDEN MIKROBIANALYYSIT YHTEENVETO JA TOIMENPIDESUOSITUKSET LIITTEET... 28

3 3 1. YLEISTÄ Kohteen yleistiedot Mattilan päiväkoti Hirsitie Tuusula Tilaaja Tekijät Tuusulan Kunta Pertti Elg / Esa Koskinen Tekninen toimi Tilakeskus Koskenmäenpolku Tuusula Raksystems Anticimex Insinööritoimisto Oy Vetotie 3 A VANTAA Elina Väänänen, insinööri (AMK) Santtu Suvanen, RI kuntotutkija, sisäilmatutkija kuntotutkija elina.vaananen@racx.fi santtu.suvanen@racx.fi Kuvaus kohteesta Kohteena on v valmistunut kiinteistö, jossa toimii lasten päiväkoti. Kiinteistön käyttäjät ovat kokeneet terveysoireita ja sisäilman laatua on selvitetty sisäilmatutkimuksin. Tutkimuksia on tehty vuodesta 1999 alkaen, joiden tulosten perusteella kiinteistössä on tehty mm. vuonna 2004 päiväkodin peruskorjaus ja lisäksi rakenteiden tiivistyksiä ja iv-kunnostustöitä. Keski-Uudenmaan ympäristökeskus on tehnyt Mattilan päiväkotiin terveydensuojelulain mukaisen tarkastuksen (tarkastuspöytäkirja ) päiväkodin henkilökunnan oireilun vuoksi. Tarkastuspöytäkirjan mukaan henkilökunta on aistinut tiloissa usein vahvaa viemärin hajua sekä homeen ja maakellarin hajua. Lisäksi päiväkodin tiloissa on havaittu runsaasti sokeritoukkia sekä pienryhmätilojen ilmanvaihto on koettu riittämättömäksi. Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää koko kiinteistön rakenteiden kunto sekä arvioida korjaustarpeen laajuus. Materiaalien kunnon arvioinnissa käytettiin kenttätutkimusten lisäksi materiaalinäytteiden mikrobianalyysia. Rakenneavaus- ja näytteenottopisteet on esitetty liitteessä 2. Kohteessa tehtiin arviokäynti , jolloin paikalla oli tutkijoiden lisäksi Pertti Elg ja Johanna Lepistö Tuusulan kunnasta. Rakennetutkimukset ja -avaukset tehtiin ja materiaalinäytteet otettiin 15. ja Tutkimuksissa oli mukana Elina Väänäsen lisäksi Harri Hanelius Tuusulan kunnasta ja Harri Hanelius ja Santtu Suvanen Raksystems Anticimex Insinööritoimisto Oy:stä.

4 4 2. TARKASTUSKÄYNTIEN AIKANA TEHDYT HAVAINNOT 2.1 Rakennuksen vierustat ja julkisivuverhous Rakennus on perustettu kalliolle ja maanpinta viettää rakennuksen etusivun puolelle. Rakennuksen takapihan ja sivupihojen puolella rakennuksen sokkelikorkeutta on lisätty ja kosteuden pääsy pyritty estämään poistamalla maa-aines rakennuksen vierustalta ja valamalla betonikouru n. 30 cm etäisyydelle perusmuurista. Rakennuksen sokkelit ovat maalattua betonipintaa. Maalipinta hilseilee monin paikoin sekä sisäänkäyntien betonilaatoissa ja portaissa havaittiin rapautumaa. Rakennuksen julkisivuverhouksen kunto tarkastettiin pistopiikillä koettamalla, verhouksessa ei havaittu pehmentymää. Vesikaton sade- ja sulamisvedet on ohjattu syöksytorvien kautta sadevesikaivoihin, rakennuksen etusivulla asfaltoidun pihan puolella syöksytorvet johtaa vedet loiskekuppeihin ja pintakouruihin. Osasta sadevesikaivoja puuttuivat kaivojen suojaritilät ja osa syöksytorvista loppui n. 30 cm ennen loiskekuppia / sadevesikaivoa tehdyn vesikaton tarkastuksen yhteydessä räystäskouruissa havaittiin runsaasti lehtiä ym. roskia, jotka olivat tukkineet räystäskourut. Kuva 1. Rakennuksen vierustaa

5 5 Kuva 2. Sokkelin maalipinta hilseilee etusivun puolella. Kuva 3. Sokkelin maalipinta hilseilee takapäädyn puolella.

6 6 2.2 Vesikatto ja yläpohja Rakennuksen vesikatteena on saumattu peltikate, jonka kunto tarkastettiin Vesikatteen maalipinnassa havaittiin hilseilyä sekä kattoikkunoiden tiiveydessä puutteita. Kattoikkunoiden tiivistyksiä on korjattu vanhojen tiivistysten päälle, osittain tiivistysmassat olivat kuivuneet / lohkeilleet. Rakennuksen harjakatto on rakennettu tasakaton päälle. Yläpohjatilan kautta havaittiin tasakattorakenteen bitumikermissä tuuletusreikiä. Vanhan vesikatteen kattokaivot olivat paikoillaan. Yläpohjatilan lämmöneristeenä on mineraalivilla ja tila tuulettuu rakennuksen päädyistä sekä räystäiltä. Osassa yläpohjatilan viemärin tuuletusputkista havaittiin puutteita lämmöneristyksissä. Lämmöneristeiden puuttuminen aiheuttaa kylminä vuodenaikoina riskin kosteuden tiivistymisestä putkien pintaan, joka voi aiheuttaa kosteusvaurioita liittyviin rakenteisiin. Lämmöneristämätön viemärin tuuletusputki saattaa myös pakkaskaudella huurtua tukkoon ja muodostaa viemäreihin alipainetta, joka saattaa tyhjentää hajulukot ja aiheuttaa viemärinhajua. Lämmöneristämättömien putkien kohdalla rakenteissa ei havaittu vaurioitumista. Kuva 4. Yleiskuvaa vesikatteesta.

7 7 Kuva 5. Kattoikkunoita on tiivistetty vanhojen tiivisteiden päälle. Kuva 6. Yleiskuvaa yläpohjatilasta.

8 8 Kuva 7. Viemärin tuuletusputken lämmöneristyksessä havaittiin puutteita.

9 9 2.3 Alapohjarakenne Alapohjarakenteen kuntoa selvitettiin rakennetta avaamalla kahdesta kohtaa. Lattiarakenne avattiin rikkomalla pintabetonikerros Kuunsirppien pienryhmätilan lattiasta patteriputkien läpiviennin kohdalta sekä käytävältä Pisarat ryhmätilan viereisen wc-tilan kohdalta. Lisäksi kiviainesrakenteiset lattiapinnat kartoitettiin pintakosteudentunnistimella. Kosteudentunnistimella havaittiin kosteutta Pisarat ryhmähuoneen käytävän puoleisen vesipisteen kohdalla lattiakaivon ympärillä n. 20 cm säteellä. Muilla osin kosteutta ei havaittu. Rakenneavauskohdat ja pintakosteudentunnistimella tehty kosteushavainto on merkitty raportin liitteenä olevaan pohjakuvaan. Kuunsirppien pienryhmätilan lattiarakenne tarkastettiin pintakosteudentunnistimella sekä rakennetta avaamalla. Pintakosteudentunnistimella kosteutta ei havaittu, mutta tilassa havaittiin mikrobiperäinen haju. Selkeimmin haju oli aistittavissa patteriputkien läpiviennin kohdalla lattian rajassa. Lattian vinyylilaatta irrotettiin patteriputkien läpiviennin kohdalta. Laatan alapinnassa oli aistittavissa mikrobiperäinen haju. Laatan alapuolinen pintabetonikerros poistettiin, betonin alapuolella havaittiin putkien lämmöneristeenä oleva villa. Villassa havaittiin selvä mikrobiperäinen haju sekä villa oli paakkuuntunut, mikä viittaa villan kostumiseen. Lattiamateriaalista sekä patteriputkien lämmöneristeestä otettiin materiaalinäytteet, jotka toimitettiin laboratorioon analysoitavaksi. Mikrobianalyysien tulokset on käsitelty erillisessä kappaleessa sivulla 25. Toinen alapohjan rakenneavaus tehtiin käytävään Pisarat ryhmätilan viereisen wc-tilan kohdalle. Tällä kohtaa lattian vinyylilaatta poistettiin, laatassa aistittiin lievä mikrobiperäinen haju. Laatasta otettiin materiaalinäyte, joka toimitettiin laboratorioon analysoitavaksi. Rakenne avattiin tältä kohtaa pintabetonikerros poistamalla, betonin alapuolella havaittiin putkien lämmöneristeenä villaa. Rakenteessa ei aistinvaraisesti arvioiden havaittu poikkeavaa, eikä lämmöneristeessä poikkeavaa hajua. Kuva 8. Rakenneavaus Kuunsirppien pienryhmätilan alapohjarakenteeseen.

10 10 Kuva 9. Rakenneavaus Kuunsirppien pienryhmätilan alapohjarakenteeseen. Kuva 10. Rakenneavaus käytävään, Pisarat ryhmätilan viereisen wc-tilan kohdalle.

11 11 Kuva 11. Rakenneavaus käytävään, Pisarat ryhmätilan viereisen wc-tilan kohdalle.

12 Seinärakenteet Rakennuksen ulkoseinärakenteiden kunto tarkastettiin kolmen rakenneavauksen kautta ja väliseinien kunto kuuden rakenneavauksen kautta. Lisäksi rakennuksen entiseen sisäpihaan rajautuvien seinärakenteiden kuntoa tarkastettiin kolmen rakenneavauksen kautta. Ulkoseinät Ulkoseinärakenteiden kunto tarkastettiin Tuulihaukat ryhmähuoneesta, Leikkihallista ja Pisarat ryhmän eteistilasta. TUULIHAUKAT Tuulihaukat ryhmähuoneessa ulkoseinän alaosan rakenneavaus tehtiin keittiön väliseinän viereen. Rakennetta avatessa huonetilan puoleisen levytyksen taustapinnalla havaittiin sokeritoukkia. Seinälevyissä, alaohjauspuussa ja pystykoolauksissa mitattiin 12 paino- % kosteuksia puunkosteusmittarilla. Kun puun kosteus on pitempiaikaisesti yli 18 paino- %, voi puurakenne vaurioitua. Rakenteen lämmöneristetilan alaosan villoja on uusittu n. 50 cm korkeudelle. Lämmöneristeissä ei havaittu aistinvaraisesti vaurioon viittaavaa, kuten värinmuutoksia tai poikkeavaa hajua. Rakenteen suhteellinen kosteus mitattiin lämmöneristetilasta, mittaustulokset on esitetty alla olevassa taulukossa. Kosteusmittaustulokset RH % + C g/m3 Ulkoseinärakenteen lämmöneristetila Tuulihaukat ryhmähuoneessa 63 16,6 9,0 Huoneilma 55 20,5 9,9 Mittauspisteen sijainti Suhteellisen kosteuden ollessa pitempiaikaisesti yli 70 % RH tarjoaa se otolliset olosuhteet mikrobikasvustolle. Ulkoseinärakenteessa ei havaittu kohonnutta kosteutta mittaushetkellä. LEIKKIHALLI Leikkihallin ulkoseinärakenteen kuntoa tarkastettiin rakenneavauksen kautta ulkoseinän alaosasta. Rakennetta avatessa levyrakenteissa ei havaittu aistinvaraisesti poikkeavaa. Lämmöneristeessä havaittiin erittäin lievä mikrobiperäinen haju. Levyrakenteissa ja alaohjauspuussa mitattiin paino- % kosteuksia puunkosteusmittarilla. Kun puun kosteus on pitempiaikaisesti yli 18 paino- %, voi puurakenne vaurioitua. Rakenteen suhteellinen kosteus mitattiin lämmöneristetilasta, mittaustulokset on esitetty alla olevassa taulukossa. Kosteusmittaustulokset RH % + C g/m3 Ulkoseinärakenteen lämmöneristetila Leikkisalissa 66 16,8 9,4 Huoneilma 55 20,6 9,8 Mittauspisteen sijainti Suhteellisen kosteuden ollessa pitempiaikaisesti yli 70 % RH tarjoaa se otolliset olosuhteet mikrobikasvustolle. Ulkoseinärakenteessa ei havaittu kohonnutta kosteutta mittaushetkellä.

13 13 PISARAT Pisarat ryhmän eteistilan ulkoseinärakenteen alaosan kunto tarkastettiin sisäänkäynnin vierestä. Huonetilan puoleisissa levyrakenteissa tai lämmöneristetilan villassa tai puurakenteissa ei havaittu vaurioon viittaavaa, kuten värimuutoksia tai poikkeavaa hajua. Lämmöneristeen alaohjauspuun vastaisesta pinnasta otettiin materiaalinäyte, joka toimitettiin laboratorioon analysoitavaksi. Levyrakenteissa, pystykoolauksessa ja alaohjauspuussa mitattiin 12 paino- % kosteuksia puunkosteusmittarilla. Kun puun kosteus on pitempiaikaisesti yli 18 paino- %, voi puurakenne vaurioitua. Rakenteen suhteellinen kosteus mitattiin lämmöneristetilasta, mittaustulokset on esitetty alla olevassa taulukossa. Kosteusmittaustulokset RH % + C g/m3 Ulkoseinärakenteen lämmöneristetila Pisarat ryhmän eteistilassa 56 17,4 8,3 Huoneilma 55 20,5 9,8 Mittauspisteen sijainti Suhteellisen kosteuden ollessa pitempiaikaisesti yli 70 % RH tarjoaa se otolliset olosuhteet mikrobikasvustolle. Ulkoseinärakenteessa ei havaittu kohonnutta kosteutta mittaushetkellä. Kuva 12. Rakenneavaus Tuulihaukat ryhmähuoneen ulkoseinärakenteeseen.

14 14 Kuva 13. Rakenneavaus Leikkihallin ulkoseinärakenteeseen. Kuva 14. Rakenneavaus Pisarat eteistilan ulkoseinärakenteeseen.

15 15 Väliseinät Väliseinärakenteiden kunto tarkastettiin 6 kohtaa. Rakenneavaukset tehtiin Tuulihaukat ryhmähuoneen ja keittiön väliseen seinään, Tuulihaukat keittiön ja Tuulihaukat wc-tilan väliseen seinään, Kuunsirpit pienryhmähuoneen ja Kastehelmet wc-tilan väliseen seinään, Pisarat eteistilan ja Kastehelmet ryhmähuoneen väliseen seinään, Pisarat ryhmän viereisen wc-tilan ja käytävän väliseen seinään ja Sateenkaari pienryhmätilojen väliseen seinään. Rakenneavauskohdat on esitetty liitteenä 2 olevassa näytteenottokartassa. TUULIHAUKAT RYHMÄHUONEEN JA KEITTIÖN VÄLINEN SEINÄ Tuulihaukat ryhmähuoneen ja keittiön välisen seinärakenteen alaosan kunto tarkastettiin ulkoseinälinjan vierestä. Seinän verhouslevyn taustapinnalla havaittiin sokeritoukkia. Tuulihaukkojen puoleisissa seinälevytyksissä tai lämmöneristeessä ei havaittu vaurioon viittaavaa. Alaohjauspuusta irrotettiin pala, puun lattiaa vasten olevalla pinnalla aistittiin mikrobiperäinen haju. Lisäksi keittiön puoleisen seinälevytyksen alaosassa, lämmöneristeen puoleisessa pinnassa havaittiin kosteusjälkiä. Alaohjauspuun alapinnasta otettiin materiaalinäyte, joka toimitettiin laboratorioon analysoitavaksi. Levyrakenteissa, pystykoolauksessa ja alaohjauspuussa mitattiin paino- % kosteuksia puunkosteusmittarilla. Kun puun kosteus on pitempiaikaisesti yli 18 paino- %, voi puurakenne vaurioitua. Rakenteen suhteellinen kosteus mitattiin lämmöneristetilasta, mittaustulokset on esitetty alla olevassa taulukossa. Kosteusmittaustulokset RH % + C g/m3 Tuulihaukat ryhmähuoneen ja keittiön väliseinärakenteen lämmöneristetila 54 20,3 9,4 Huoneilma 56 20,5 9,9 Mittauspisteen sijainti Suhteellisen kosteuden ollessa pitempiaikaisesti yli 70 % RH tarjoaa se otolliset olosuhteet mikrobikasvustolle. Väliseinärakenteessa ei havaittu kohonnutta kosteutta mittaushetkellä. TUULIHAUKAT KEITTIÖN JA TUULIHAUKAT WC-TILAN VÄLINEN SEINÄ Tuulihaukat keittiön ja Tuulihaukat wc-tilan välisen seinärakenteen alaosan kunto tarkastettiin keittiön takaosasta. Seinälevytyksissä, lämmöneristeessä tai alaohjauspuussa ei havaittu vaurioon viittaavaa. Alaohjauspuuta vasten olevasta lämmöneristeestä otettiin materiaalinäyte, joka toimitettiin laboratorioon analysoitavaksi. Levyrakenteissa, pystykoolauksessa ja alaohjauspuussa mitattiin paino- % kosteuksia puunkosteusmittarilla. Kun puun kosteus on pitempiaikaisesti yli 18 paino- %, voi puurakenne vaurioitua. Rakenteen suhteellinen kosteus mitattiin lämmöneristetilasta, mittaustulokset on esitetty alla olevassa taulukossa. Kosteusmittaustulokset RH % + C g/m3 Tuulihaukat keittiön ja Tuulihaukat wctilan väliseinärakenteen lämmöneristetila 51 19,5 8,6 Huoneilma 59 20,2 10,3 Mittauspisteen sijainti Suhteellisen kosteuden ollessa pitempiaikaisesti yli 70 % RH tarjoaa se otolliset olosuhteet mikrobikasvustolle. Väliseinärakenteessa ei havaittu kohonnutta kosteutta mittaushetkellä.

16 16 KUUNSIRPIT PIENRYHMÄHUONEEN JA KASTEHELMET WC-TILAN VÄLINEN SEINÄ Kuunsirpit pienryhmähuoneen ja Kastehelmet wc-tilan välisen seinärakenteen alaosan kunto tarkastettiin Sateenkaarten monitoimitilan puoleisesta päädystä. Seinälevytyksissä, lämmöneristeessä tai alaohjauspuussa ei havaittu vaurioon viittaavaa. Levyrakenteissa, pystykoolauksessa ja alaohjauspuussa mitattiin 12 paino- % kosteuksia puunkosteusmittarilla. Kun puun kosteus on pitempiaikaisesti yli 18 paino- %, voi puurakenne vaurioitua. Rakenteen suhteellinen kosteus mitattiin lämmöneristetilasta, mittaustulokset on esitetty alla olevassa taulukossa. Kosteusmittaustulokset RH % + C g/m3 Kuunsirpit pienryhmätilan ja Kastehelmet wc-tilan väliseinärakenteen lämmöneristetila 54 20,1 9,3 Huoneilma 57 20,8 10,3 Mittauspisteen sijainti Suhteellisen kosteuden ollessa pitempiaikaisesti yli 70 % RH tarjoaa se otolliset olosuhteet mikrobikasvustolle. Väliseinärakenteessa ei havaittu kohonnutta kosteutta mittaushetkellä. PISARAT ETEISTILAN JA KASTEHELMET RYHMÄHUONEEN VÄLINEN SEINÄ Pisarat eteistilan ja Kastehelmet ryhmähuoneen välisen seinärakenteen alaosan kunto tarkastettiin Pisarat eteistilan sisäänkäynnin vierestä. Seinälevytyksissä, lämmöneristeessä tai alaohjauspuussa ei havaittu vaurioon viittaavaa. Levyrakenteissa, pystykoolauksessa ja alaohjauspuussa mitattiin 12 paino- % kosteuksia puunkosteusmittarilla. Kun puun kosteus on pitempiaikaisesti yli 18 paino- %, voi puurakenne vaurioitua. Rakenteen suhteellinen kosteus mitattiin lämmöneristetilasta, mittaustulokset on esitetty alla olevassa taulukossa. Kosteusmittaustulokset RH % + C g/m3 Pisarat eteistilan ja Kastehelmet ryhmähuoneen väliseinärakenteen lämmöneristetila 57 20,2 9,9 Huoneilma 55 20,5 9,8 Mittauspisteen sijainti Suhteellisen kosteuden ollessa pitempiaikaisesti yli 70 % RH tarjoaa se otolliset olosuhteet mikrobikasvustolle. Väliseinärakenteessa ei havaittu kohonnutta kosteutta mittaushetkellä. PISARAT RYHMÄN VIEREISEN WC-TILAN JA KÄYTÄVÄN VÄLINEN SEINÄ Pisarat ryhmän viereisen wc-tilan ja käytävän välisen seinärakenteen alaosan kunto tarkastettiin käytävän puolelta. Seinälevytyksissä tai lämmöneristeessä ei havaittu vaurioon viittaavaa. Seinärakenteen alaohjauspuusta irrotettiin pala, puun alapinnassa aistittiin mikrobiperäinen haju. Alasidepuun alapinnasta otettiin materiaalinäyte, joka toimitettiin laboratorioon analysoitavaksi. Levyrakenteissa, pystykoolauksessa ja alaohjauspuussa mitattiin 12 paino- % kosteuksia puunkosteusmittarilla. Kun puun kosteus on pitempiaikaisesti yli 18 paino- %, voi puurakenne vaurioitua. Rakenteen suhteellinen kosteus mitattiin lämmöneristetilasta, mittaustulokset on esitetty alla olevassa taulukossa.

17 Kosteusmittaustulokset 17 RH % + C g/m3 Pisarat ryhmähuoneen viereisen wc-tilan ja käytävän väliseinärakenteen lämmöneristetila 57 20,5 10,1 Huoneilma 52 21,3 9,7 Mittauspisteen sijainti Suhteellisen kosteuden ollessa pitempiaikaisesti yli 70 % RH tarjoaa se otolliset olosuhteet mikrobikasvustolle. Väliseinärakenteessa ei havaittu kohonnutta kosteutta mittaushetkellä. SATEENKAARI PIENRYHMÄTILOJEN VÄLINEN SEINÄ Sateenkaari pienryhmätilojen välisen seinärakenteen alaosan kunto tarkastettiin Sateenkaari monitoimitilan vierestä. Seinälevytyksissä, lämmöneristeessä tai alaohjauspuussa ei havaittu vaurioon viittaavaa. Levyrakenteissa, pystykoolauksessa ja alaohjauspuussa mitattiin 10 paino- % kosteuksia puunkosteusmittarilla. Kun puun kosteus on pitempiaikaisesti yli 18 paino- %, voi puurakenne vaurioitua. Rakenteen suhteellinen kosteus mitattiin lämmöneristetilasta, mittaustulokset on esitetty alla olevassa taulukossa. Kosteusmittaustulokset RH % + C g/m3 Sateenkaari pienryhmätilojen väliseinärakenteen lämmöneristetila 49 21,0 8,9 Huoneilma 51 22,0 9,8 Mittauspisteen sijainti Suhteellisen kosteuden ollessa pitempiaikaisesti yli 70 % RH tarjoaa se otolliset olosuhteet mikrobikasvustolle. Väliseinärakenteessa ei havaittu kohonnutta kosteutta mittaushetkellä.

18 18 Kuva 15. Tuulihaukat ryhmähuoneen ja keittiön väliseinän rakenneavaus. Kuva 16. Tuulihaukat keittiön ja Tuulihaukat wc-tilan väliseinän rakenneavaus.

19 19 Kuva 17. Tuulihaukat keittiön ja Tuulihaukat wc-tilan välisen seinän alaohjauspuu. Kuva 18. Kuunsirpit pienryhmätilan ja Kastehelmet wc-tilan väliseinän rakenneavaus.

20 20 Kuva 19. Pisarat eteistilan ja Kastehelmet ryhmähuoneen väliseinän rakenneavaus. Kuva 20. Pisarat ryhmähuoneen viereisen wc-tilan ja käytävän väliseinän rakenneavaus.

21 21 Kuva 21. Sateenkaaret pienryhmähuoneiden väliseinän rakenneavaus. Entiseen sisäpihaan rajautuvat seinärakenteet Entiseen sisäpihaan (nykyinen Sateenkaaret monitoimitila) rajautuvien seinärakenteiden kuntoa tarkastettiin kolmen rakenneavauksen kautta. Rakenneavaukset tehtiin Kuunsirpit pienryhmähuoneen ja Sateenkaaret monitoimitilan väliseen seinään kahteen kohtaan ja Kastehelmet pienryhmätilan ja Sateenkaaret monitoimitilan väliseen seinään. KUUNSIRPIT PIENRYHMÄHUONEEN JA SATEENKAARET MONITOIMITILAN VÄLINEN SEINÄ OVEN VIERESSÄ Kuunsirpit pienryhmähuoneen ja Sateenkaaret monitoimitilan välisen seinärakenteen alaosan kunto tarkastettiin Sateenkaaret monitoimitilaan johtavan oven vierestä. Rakenteen seinälevytyksissä, alaohjauspuussa tai lämmöneristeessä ei havaittu vaurioon viittaavaa. Lämmöneristeen alaosasta otettiin materiaalinäyte, joka toimitettiin laboratorioon analysoitavaksi. Levyrakenteissa ja alaohjauspuussa mitattiin paino- % kosteuksia puunkosteusmittarilla. Kun puun kosteus on pitempiaikaisesti yli 18 paino- %, voi puurakenne vaurioitua. Rakenteen suhteellinen kosteus mitattiin lämmöneristetilasta, mittaustulokset on esitetty alla olevassa taulukossa. Kosteusmittaustulokset RH % + C g/m3 Kuunsirpit pienryhmähuoneen ja Sateenkaaret monitoimitilan väliseinärakenteen lämmöneristetila 62 19,8 10,7 Huoneilma 57 20,8 10,3 Mittauspisteen sijainti Suhteellisen kosteuden ollessa pitempiaikaisesti yli 70 % RH tarjoaa se otolliset olosuhteet mikrobikasvustolle. Seinärakenteessa ei havaittu kohonnutta kosteutta mittaushetkellä.

22 22 KUUNSIRPIT PIENRYHMÄHUONEEN JA SATEENKAARET MONITOIMITILAN VÄLINEN SEINÄ KASTEHELMET WC-TILAN VIERESTÄ Kuunsirpit pienryhmähuoneen ja Sateenkaaret monitoimitilan välisen seinärakenteen alaosan kunto tarkastettiin Kastehelmet wc-tilan vierestä. Rakenteen seinälevytyksissä tai alaohjauspuussa ei havaittu vaurioon viittaavaa. Tällä osaa rakennetta ei ollut lämmöneristettä. Levyrakenteissa ja alaohjauspuussa mitattiin 12 paino- % kosteuksia puunkosteusmittarilla. Kun puun kosteus on pitempiaikaisesti yli 18 paino- %, voi puurakenne vaurioitua. KASTEHELMET PIENRYHMÄHUONEEN JA SATEENKAARET MONITOIMITILAN VÄLINEN SEINÄ Kastehelmet pienryhmähuoneen ja Sateenkaaret monitoimitilan välisen seinärakenteen alaosan kunto tarkastettiin Kastehelmet ryhmähuoneen puoleisesta osasta. Rakenteen seinälevytyksissä, alaohjauspuussa tai lämmöneristeessä ei havaittu vaurioon viittaavaa. Lämmöneristeen alaosasta otettiin materiaalinäyte, joka toimitettiin laboratorioon analysoitavaksi. Levyrakenteissa ja alaohjauspuussa mitattiin 10 paino- % kosteuksia puunkosteusmittarilla. Kun puun kosteus on pitempiaikaisesti yli 18 paino- %, voi puurakenne vaurioitua. Rakenteen suhteellinen kosteus mitattiin lämmöneristetilasta, mittaustulokset on esitetty alla olevassa taulukossa. Kosteusmittaustulokset RH % + C g/m3 Kastehelmet pienryhmähuoneen ja Sateenkaaret monitoimitilan väliseinärakenteen lämmöneristetila 51 20,4 8,9 Huoneilma 56 21,0 10,3 Mittauspisteen sijainti Suhteellisen kosteuden ollessa pitempiaikaisesti yli 70 % RH tarjoaa se otolliset olosuhteet mikrobikasvustolle. Seinärakenteessa ei havaittu kohonnutta kosteutta mittaushetkellä.

23 23 Kuva 22. Kuunsirpit pienryhmähuoneen ja Sateenkaaret monitoimitilan väliseinän rakenneavaus oven vieressä. Kuva 23. Kuunsirpit pienryhmähuoneen ja Sateenkaaret monitoimitilan väliseinän rakenneavaus Kastehelmien wc-tilan vieressä.

24 24 Kuva 24. Kastehelmet pienryhmähuoneen ja Sateenkaaret monitoimitilan väliseinän rakenneavaus.

25 25 3. MATERIAALINÄYTTEIDEN MIKROBIANALYYSIT Rakenneavausten kautta lämmöneristeistä ja puurakenteista otettiin materiaalinäytteitä mikrobianalyysia varten. Materiaalinäytteitä otettiin yhteensä 19 kpl, joista lähtötietojen ja aistinvaraisten arvioiden perusteella toimitettiin laboratorioanalyysiin 10 kpl. Mikrobianalyysiin toimitetut materiaalinäytteet otettiin seuraavista rakenteista: Tuulihaukat ryhmähuoneen ja keittiön väliseinä, alaohjauspuun alapinta Tuulihaukat keittiön ja Tuulihaukat wc-tilan väliseinä, lämmöneriste seinän alaosasta Leikkisali ulkoseinä, lämmöneriste seinän alaosasta Kuunsirpit pienryhmätilan ja Sateenkaaret monitoimitilan väliseinä oven vierestä, lämmöneriste seinän alaosasta Kuunsirpit pienryhmätilan lattian vinyylilaatta patteriputkien läpiviennin kohdalta, laatan alapinta Kuunsirpit pienryhmätilan lattiarakenne, patteriputkien lämmöneriste lattian pintalaatan alla Kastehelmet pienryhmätilan ja Sateenkaaret monitoimitilan väliseinä, lämmöneriste seinän alaosasta Pisarat eteistilan ulkoseinärakenne, lämmöneriste seinän alaosassa Pisarat ryhmähuoneen viereisen wc-tilan ja käytävän väliseinä, alaohjauspuun alapinta Käytävä Pisarat ryhmähuoneen viereisen wc-tilan kohdalla, vinyylilaatan alapinta Laboratoriossa analysoitiin materiaalinäytteiden elinkykyisten sieni-itiöiden määrä laimennossarjamenetelmällä. Analyysin tulos viittaa materiaalin kostumiseen ja vaurioitumiseen jos materiaalinäytteen elinkykyisten sieni-itiöiden pitoisuus on suurempi kuin cfu/g, aktinobakteeri(eli sädesieni)pitoisuus suurempi kuin 500 cfu/g tai näytteessä esiintyy kosteusvaurioon viittaavaa mikrobistoa. Näytteen bakteeripitoisuus vähintään cfu/g viittaa bakteerikasvuun materiaalissa. Seuraavalla sivulla olevassa taulukossa on esitetty materiaalinäytteiden mikrobianalyysien tulosten tulkinta. Laboratorion analyysivastaus on kokonaisuudessaan raportin liitteenä.

26 26 Taulukko 1 Materiaalinäytteiden mikrobianalyysien tulosten tulkinta Näytenumero Näyte Tulosten tulkinta 1 Tuulihaukat ryhmähuoneen ja keittiön väliseinä, alaohjauspuun alapinta Vahva viite vauriosta 2 Tuulihaukat keittiön ja Tuulihaukat wc-tilan väliseinä, lämmöneriste seinän alaosasta 3 Leikkisali ulkoseinä, lämmöneriste seinän alaosasta Heikko viite vauriosta 4 Kuunsirpit pienryhmätilan ja Sateenkaaret monitoimitilan väliseinä oven vierestä, lämmöneriste seinän alaosasta Heikko viite vauriosta 5 Kuunsirpit pienryhmätilan lattian vinyylilaatta patteriputkien läpiviennin kohdalta, laatan alapinta Viittaa vaurioon 6 Kuunsirpit pienryhmätilan lattiarakenne, patteriputkien lämmöneriste lattian pintalaatan alla Vahva viite vauriosta 7 Kastehelmet pienryhmätilan ja Sateenkaaret monitoimitilan väliseinä, lämmöneriste seinän alaosasta Heikko viite vauriosta 8 Pisarat eteistilan ulkoseinärakenne, lämmöneriste seinän alaosassa 9 Pisarat ryhmähuoneen viereisen wc-tilan ja käytävän väliseinä, alaohjauspuun alapinta 10 Käytävä Pisarat ryhmähuoneen viereisen wctilan kohdalla, vinyylilaatan alapinta Ei viitettä vauriosta Ei viitettä vauriosta Viittaa vaurioon Ei viitettä vauriosta

27 27 4. YHTEENVETO JA TOIMENPIDESUOSITUKSET Rakennuksen vierustojen tarkastamisen yhteydessä sokkeleiden maalipinnassa havaittiin hilseilyä ja sisäänkäyntien betonitasanteissa ja portaissa rapautumaa. Osasta sadevesikaivoja puuttuivat suojaritilät, mikä mahdollistaa roskien pääsyn sadevesiputkiin. Lisäksi osa syöksytorvista loppui n. 30 cm ennen loiskekuppia / sadevesikaivoa, mikä mahdollistaa veden roiskumisen sokkeliin rankkasateella. Suositellaan sokkelipintojen huoltomaalaamista sekä sadevesijärjestelmän korjaamista puutteellisilta osilta. Lisäksi tulee huolehtia räystäskourujen ja sadevesikaivojen säännöllisestä puhdistamisesta, jotta järjestelmä ei tukkeudu. Osassa yläpohjatilan viemärin tuuletusputkista havaittiin puutteita lämmöneristyksissä. Lämmöneristeiden puuttuminen aiheuttaa kylminä vuodenaikoina riskin kosteuden tiivistymisestä putkien pintaan, joka voi aiheuttaa kosteusvaurioita liittyviin rakenteisiin. Tarkastuksen yhteydessä ei havaittu rakenteiden vaurioituimista. Lämmöneristämätön viemärin tuuletusputki saattaa myös pakkaskaudella huurtua tukkoon ja muodostaa viemäreihin alipainetta, joka saattaa tyhjentää hajulukot ja aiheuttaa viemärinhajua. Putket tulee lämmöneristää ja käyttäjien kokemuksia tiloissa havaittujen hajuhaittojen kokemisesta seurata. Vesikatolla havaittiin kattoikkunoiden tiivisteissä puutteita. Tiivistyksiä on tehty vanhojen tiivisteiden päälle, mikä vaikeutti tiivisteiden kunnon arvioimista. Osittain tiivisteissä havaittiin kuivumista ja halkeilua, mikä voi mahdollistaa veden pääsyn rakenteisiin. Suositellaan poistamaan kattoikkunoiden vanhat tiivisteet, tarkastamaan kattoikkunoiden ympäröivien rakenteiden kunto, korjaamaan mahdolliset vauriot ja tiivistämään ikkunat uudelleen. Rakennuksen alapohja kartoitettiin pintakosteudentunnistimella. Kosteutta havaittiin Pisarat ryhmähuoneen lattiakaivon ympärillä n. 20 cm säteellä. Kosteushavainto on pienellä alueella ja voi johtua vesipisteen normaalista käytöstä. Tilannetta on suositeltavaa seurata ja jos kosteusalue laajenee, tulee kosteuden syy selvittää ja ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin. Alapohjan kuntoa selvitettiin kahden rakenneavauksen kautta. Pisarat eteistilasta jatkuvan käytävän kohdalla vaurioon viittaavaa ei havaittu, mutta Kuunsirpit pienryhmätilan pintalaatan alla patterin putkien lämmöneristeessä todettiin mikrobianalyysissa vahva viite materiaalin kostumisesta ja vaurioitumisesta. Vaurion laajuus tulee selvittää rakennetta laajemmin avaamalla ja kaikki vaurioitunut materiaali tulee poistaa. Alapohjarakenteessa ei pintakosteudentunnistimella havaittu kosteutta, joten vaurioituminen ei todennäköisesti johdu maaperästä alapohjarakenteeseen siirtyvästä kosteudesta. Vaurioituminen on todennäköisesti seurausta patteriputkiston pinnalle ja lämmöneristeisiin tiivistyneestä kosteudesta. Lisäksi Pisarat eteistilasta jatkuvan käytävän ja Kuunsirpit pienryhmätilan lattiapinnoitteena olleesta vinyylilaatasta tehtiin mikrobianalyysit. Laboratorion analyysivastauksen mukaan käytävän lattiamateriaalissa ei ole viitettä vaurioitumisesta, mutta pienryhmätilan lattiamateriaalin tulos viittaa vaurioon. Pienryhmätilassa tehtävien muiden korjaustöiden yhteydessä lattiapinnoite uusitaan. Ulko-, väli- ja entiseen sisäpihaan rajoittuvissa seinissä vaurioita todettiin aistinvaraisesti ja materiaalien mikrobianalyysien tuloksissa Tuulihaukat ryhmätilan ja keittiön väliseinän alaohjauspuussa sekä keittiön puoleisessa seinälevyssä, Leikkisalin ulkoseinän alaosan lämmöneristeessä, Kuunsirpit pienryhmätilan ja Sateenkaaret monitoimitilan välisen seinärakenteen lämmöneristeen alaosassa, Kastehelmet pienryhmätilan ja Sateenkaaret monitoimitilan välisen seinärakenteen lämmöneristeen alaosassa ja Pisarat ryhmätilan viereisen wc-tilan ja käytävän välisen seinän alaohjauspuun alapinnalla. Mikrobianalyysissa todettujen vaurioituneiden materiaalien sijainnit on esitetty raportin liitteenä

28 28 olevassa vauriokartassa. Seinärakenteissa todettujen vaurioiden laajuus tulee selvittää rakenteita laajemmin avaamalla ja kaikki vaurioitunut materiaali tulee poistaa. Korjaustyöt on suositeltavaa tehdä erillisen korjaustyösuunnitelman mukaisesti. Korjaustöiden onnistuminen varmistetaan sisäilmatutkimuksilla n. 6 kk kuluttua korjaustöistä. LIITTEET 1 Rakenneavaus- ja näytteenottokartta 2 Vauriokartta 3 Työterveyslaitoksen analyysivastaus Vantaalla Raksystems Anticimex Insinööritoimisto Oy Elina Väänänen Ympäristöinsinööri Kuntotutkija, Sisäilmatutkija puh: elina.vaananen@racx.fi Vetotie 3 A, Vantaa

29 Avaus 3 väliseinään näyte M4 lämmöneristeestä Avaus 2 ulkoseinään Tuulihaukkojen keittiö Avaus 1 väliseinään näyte M2 alaohjauspuusta Mattilan päiväkoti, 15. ja KULTA- PILVET Avaus 4 ulkoseinään näyte M5 lämmöneristeestä TÄHDEN- LENNOT TUULI- HAUKAT Avaus 14 väliseinään Avaus 5 ent. sisäpihan seinään näyte M7 lämmöneristeestä Avaus 6 ent. sisäpihan seinään Avaus 8 lattiaan näyte M10 vin.laatasta, näyte M11 villasta KUUNSIRPIT Avaus 7 väliseinään SATEENKAARET KASTEHELMET PISARAT Avaus 11 väliseinään Avaus 9 ent. sisäpihan seinään näyte M12 lämmöneristeestä Avaus 13 väliseinään näyte M16 alaohjauspuusta Avaus 12 lattiaan näyte M19 vin.laatasta Kosteutta lattiakaivon ympärillä n. 20 cm säteellä Avaus 10 ulkoseinään näyte M13 lämmöneristeestä

30 Mattilan päiväkoti, 15. ja Tuulihaukkojen keittiö KULTA- PILVET TÄHDEN- LENNOT TUULI- HAUKAT = materiaalin vaurioituminen todettu mikrobianalyysissa SATEENKAARET PISARAT KUUNSIRPIT KASTEHELMET

31

32

Håkansbölen pyykkitupa Ratsumestarintie 5 01200 VANTAA. Rakennetutkimus Alapohja, ulkoseinärakenteet

Håkansbölen pyykkitupa Ratsumestarintie 5 01200 VANTAA. Rakennetutkimus Alapohja, ulkoseinärakenteet Rakennetutkimus Alapohja, ulkoseinärakenteet Håkansbölen pyykkitupa Ratsumestarintie 5 01200 VANTAA Vetotie 3 A FI-01610 Vantaa p. 0207 495 500 www.raksystems-anticimex.fi Y-tunnus: 0905045-0 Rakennetutkimus

Lisätiedot

Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012

Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012 Lattia- ja seinärakenteiden kuntotutkimus Tarkastaja: RI Sami Jyräsalo Tarkastuspvm: 11.06.2012 Vihertien leikkipuistorakennus Vihertie / Uomakuja 12 01620 VANTAA 1. YLEISTÄ Kohteen yleistiedot Vihertien

Lisätiedot

21.3.2013 Vanamontie 24, 15610 Lahti

21.3.2013 Vanamontie 24, 15610 Lahti 21.3.2013 Vanamontie 24, 15610 Lahti 21.3.2013 VANAMONTIE 24, 15610 LAHTI 2 1.YLEISTIETOA Kohde: Muistion laatija: Sisältö: Omakotitalo Vanamontie 24 15610 Lahti Jarmo Sarja, rkm Anticimex Försäkringar

Lisätiedot

Matarin päiväkoti Ajomiehenkuja VANTAA. Alustatilaselvitys

Matarin päiväkoti Ajomiehenkuja VANTAA. Alustatilaselvitys Alustatilaselvitys Matarin päiväkoti Ajomiehenkuja 11 01400 VANTAA Alustatilaselvitys 2 1. YLEISTÄ Kohteen yleistiedot Matarin päiväkoti Ajomiehenkuja 11 01400 VANTAA Tilaaja Tekijä Vantaan tilakeskus

Lisätiedot

As Oy Juhannusrinne. Parolantie 3 02120 ESPOO

As Oy Juhannusrinne. Parolantie 3 02120 ESPOO As Oy Juhannusrinne Parolantie 3 02120 ESPOO LAUSUNTO PAROLANTIE 3, 02120 ESPOO 2 HUONEISTOJEN PÄÄTYJEN TARKASTUS AVATUILTA KOHDILTA Kohde: Tilaaja: As Oy Juhannusrinne Parolantie 3 02120 ESPOO As Oy Juhannusrinne

Lisätiedot

MAANVAISTEN LATTIA- JA SEINÄRAKENTEIDEN KOS- TEUSMITTAUKSET, VAIHE 1

MAANVAISTEN LATTIA- JA SEINÄRAKENTEIDEN KOS- TEUSMITTAUKSET, VAIHE 1 MAANVAISTEN LATTIA- JA SEINÄRAKENTEIDEN KOS- TEUSMITTAUKSET, VAIHE 1 Uomarinteen koulu, Vantaa Mall: Allmän - Stående - 2003.dot ver 1.0 WSP Finland Oy 1 (3) 1. TUTKIMUKSEN KOHDE JA TEHTÄVÄ 1.1 Kohde 1.2

Lisätiedot

SISÄILMATUTKIMUSRAPORTTI SEURANTAMITTAUS

SISÄILMATUTKIMUSRAPORTTI SEURANTAMITTAUS Sivu 1 / 6 SISÄILMATUTKIMUSRAPORTTI SEURANTAMITTAUS MATTILAN PÄIVÄKOTI Hirsitie 2, 04340 Tuusula 1.4.2012 TILAAJA: Pertti Elg, Rakennusmestari, Tuusulan kunta TUTKIJA: Jari Järveläinen, Jakitec Ky Sivu

Lisätiedot

192-0330-9701 ALUSTILAN TIIVEYS- JA KUNTOSELVITYS 1 (7) Teemu Männistö, RI (09) 887 9248 tma@ako.fi

192-0330-9701 ALUSTILAN TIIVEYS- JA KUNTOSELVITYS 1 (7) Teemu Männistö, RI (09) 887 9248 tma@ako.fi 1 (7) K.osa/Kylä Kortteli/Tila Tontti/nro Viranomaisten merkintöjä Rakennustoimenpide Asiakirjan nimi Juoks.nro KUNTOSELVITYS RAPORTTI Rakennuskohde Asiakirjan sisältö MYYRMÄEN AMMATTIKOULU ASUNTOLA Ojahaantie

Lisätiedot

SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS

SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS Hangon kaupunki - Halmstadintalo - keittiön ja päiväkotitilojen mikrobinäytteenotot 22.11.2017 1 / 11 Sisällysluettelo Yleistiedot... 3 Kohde... 3 Tilaaja... 3 Tutkimuksen

Lisätiedot

Unajan koulu Laivolantie Unaja

Unajan koulu Laivolantie Unaja NÄYTTEENOTTO JA PAINE-EROSEURANTAMITTAUS Unajan koulu Laivolantie 10 26910 Unaja 1 Sisällys 1. YLEISTIEDOT... 3 1.1 Kohde... 3 1.2 Tilaaja... 3 1.3 Näytteidenoton ja mittauksen suorittaja... 3 1.4 Näytteenotto-

Lisätiedot

PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE. Välikarintie 62 29100 Luvia

PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE. Välikarintie 62 29100 Luvia PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 13.11.15 10185 Markku Viljanen 050 9186694 TILAAJA Satakunnan Ulosottovirasto PL44 28101 Pori sari.merivalli@oikeus.fi TYÖKOHDE Välikarintie 62 29100 Luvia

Lisätiedot

Jukka Korhonen Tervontie 4 72210 TERVO. Kiinteistön huoltajat, Pekka Ruotsalainen, Jussi Timonen ja Jouni Tissari

Jukka Korhonen Tervontie 4 72210 TERVO. Kiinteistön huoltajat, Pekka Ruotsalainen, Jussi Timonen ja Jouni Tissari MittaVaT Oy MUISTIO 1/6 KOHDE TILAAJA TUTKIJA Tervon kunta Opettaja asuntola Tervon kunta Jukka Korhonen Tervontie 4 72210 TERVO MittaVaT Oy Jouni Tissari ja Jussi Timonen P. 040-7606243 AIKA 26.2.2014

Lisätiedot

Käpylän peruskoulun sisäilma- ja kosteusongelmiin liittyvä katselmus

Käpylän peruskoulun sisäilma- ja kosteusongelmiin liittyvä katselmus 1 Helsingin kaupunki MUISTIO HKR-Rakennuttaja Rakennuttajatoimisto 1 Riitta Harju 9.3.2009 Käpylän peruskoulu Väinölänkatu 7 ja Untamontie 2 00610 HELSINKI Käpylän peruskoulun sisäilma- ja kosteusongelmiin

Lisätiedot

VALOKUVAT LIITE 1 1(8)

VALOKUVAT LIITE 1 1(8) VALOKUVAT LIITE 1 1(8) Kuva 1. Keittiön vastaisen seinän rakenteena oli luokan puolella tiilikuori ja keittiön puolella betonikuori, joiden välissä oli mineraalivillaa 40 mm. Seinästä mitattiin rakennekosteuksia

Lisätiedot

SISÄILMAMITTAUKSET. Koivukoti 1I Kuriiritie 24 01510 Vantaa

SISÄILMAMITTAUKSET. Koivukoti 1I Kuriiritie 24 01510 Vantaa SISÄILMAMITTAUKSET Koivukoti 1I Kuriiritie 24 01510 Vantaa Raportin päiväys 31.10.2012 Vetotie 3 A FI-01610 Vantaa p. 0207 495 500 www.raksystems-anticimex.fi Y-tunnus: 0905045-0 SISÄILMAMITTAUKSET 2 KURIIRITIE

Lisätiedot

YRTTITIEN PÄIVÄKOTI JA LISÄRAKENNUS KOSTEUSKARTOITUS

YRTTITIEN PÄIVÄKOTI JA LISÄRAKENNUS KOSTEUSKARTOITUS 3.3.2011 SISÄLLYSLUETTELO 1 TUTKIMUKSEN KOHDE JA LÄHTÖTIEDOT 3 1.1 Yleistiedot 3 1.2 Tehtävä ja lähtötilanne 3 1.3 Aikaisemmat korjaukset ja tutkimukset 3 2 KOSTEUSKARTOITUKSEN TULOKSET 4 2.1 Havainnot

Lisätiedot

Liite kuntotarkastusraporttiin

Liite kuntotarkastusraporttiin Liite kuntotarkastusraporttiin Tarkastuspäivä 19.2.2014 Liite kuntotarkastusraporttiin 2 LIITE RS-3 RAPORTTIIN Kohde: Tilaaja: Tehtävä: Päivitys: Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan ulosottovirasto Pasi Saarenheimo

Lisätiedot

Varia Vantaa Tennistie 1 01370 VANTAA. Pintakallistusselvitys

Varia Vantaa Tennistie 1 01370 VANTAA. Pintakallistusselvitys Pintakallistusselvitys Varia Vantaa Tennistie 1 01370 VANTAA Pintakallistusselvitys 2 1. YLEISTÄ Kohteen yleistiedot Varia Vantaa Rivitalorakennus Tennistie 1 01370 VANTAA Tilaaja Tekijä Vantaan tilakeskus

Lisätiedot

Insinööritoimisto AIRKOS Oy Y. 11108969-6 HYRSYLÄN KOULU RAKENTEIDEN MIKROBINÄYTTEET

Insinööritoimisto AIRKOS Oy Y. 11108969-6 HYRSYLÄN KOULU RAKENTEIDEN MIKROBINÄYTTEET Y. 11108969-6 HYRSYLÄN KOULU RAKENTEIDEN MIKROBINÄYTTEET 30.3.2015 YLEISTIEDOT 1.1 Kohde Hyrsylän koulu Hyrsyläntie 169 09430 SAUKKOLA 1.2 Tilaaja Lohjan kaupunki Tekninen toimi/tilapalvelut Kari Koljonen

Lisätiedot

TARKASTUSKÄYNTI Santaholmantie 94, Haukipudas Talo-C, huoneiston C 1 osalta

TARKASTUSKÄYNTI Santaholmantie 94, Haukipudas Talo-C, huoneiston C 1 osalta TARKASTUSKÄYNTI 12.6.2014 Talo-C, huoneiston C 1 osalta 2 Sisällysluettelo 1. YLEISTIETOA TARKASTUKOHTEESTA... 3 2. VAINNOT KOHTEESTA JA TOIMENPIDESUOSITUKSET... 4 2.1. Perustukset, alapohja ja rakennuksen

Lisätiedot

Kottby lågstadie Pohjolankatu Helsinki. Kattorakenteen kuntotutkimus

Kottby lågstadie Pohjolankatu Helsinki. Kattorakenteen kuntotutkimus Kattorakenteen kuntotutkimus Kottby lågstadie Pohjolankatu 45 00600 Helsinki Raportin päiväys 16.2.2015 Vetotie 3 A FI-01610 Vantaa p. 0207 495 500 www.raksystems-anticimex.fi Y-tunnus: 0905045-0 Rakenteenkuntotutkimus

Lisätiedot

16.3.2015 SISÄILMAN MIKROBITUTKIMUS

16.3.2015 SISÄILMAN MIKROBITUTKIMUS 16.3.2015 SISÄILMAN MIKROBITUTKIMUS PERTUN PARAKKIKOULU 05400 JOKELA 05400 JOKELA 2/6 SISÄLLYSLUETTELO 1. KOHTEEN YLEISTIEDOT... 3 1.1 Kohdetiedot ja tilaaja... 3 1.2 Toimeksiannon laatija... 3 1.3 Toimeksiannon

Lisätiedot

RAKENNUSTEN HOMEVAURIOIDEN TUTKIMINEN. Laboratoriopäivät 12.10.2011 Juhani Pirinen, TkT

RAKENNUSTEN HOMEVAURIOIDEN TUTKIMINEN. Laboratoriopäivät 12.10.2011 Juhani Pirinen, TkT RAKENNUSTEN HOMEVAURIOIDEN TUTKIMINEN Laboratoriopäivät 12.10.2011 Juhani Pirinen, TkT Homevaurioiden tutkimisessa pääongelma ei liity: Näytteenoton tekniseen osaamiseen (ulkoisen kontaminaation estäminen,

Lisätiedot

Lotta Yrjänä ja Sami Rissanen Puustellintie 35 72400 PIELAVESI lotta.yrjana@mittavat.fi jouni.tissari@mittavat.fi

Lotta Yrjänä ja Sami Rissanen Puustellintie 35 72400 PIELAVESI lotta.yrjana@mittavat.fi jouni.tissari@mittavat.fi MittaVaT Oy MUISTIO 1/11 KOHDE TILAAJA TUTKIJA Tervon kunta Opettajain asuntola Tervon kunta Jukka Korhonen Tervontie 4 72210 TERVO MittaVaT Oy Lotta Yrjänä ja Sami Rissanen lotta.yrjana@mittavat.fi AIKA

Lisätiedot

Sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus Saarijärven keskuskoulu. RTA2-loppuseminaari Asko Karvonen

Sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus Saarijärven keskuskoulu. RTA2-loppuseminaari Asko Karvonen Sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus Saarijärven keskuskoulu RTA2-loppuseminaari 8.6.2017 Saarijärven Keskuskoulu Lähtötiedot Kohde on valmistunut vuonna 1966. Kerrosala 4 334 m2. Laajamittainen

Lisätiedot

Vakuutusyhtiö: TilPuh1: TilPuh2: Koulurakennus Betonirunko/tiiliverhoiltu Harjakatto. Putkien sijainti

Vakuutusyhtiö: TilPuh1: TilPuh2: Koulurakennus Betonirunko/tiiliverhoiltu Harjakatto. Putkien sijainti TILAAJA: Pomarkun Kunta PL 14 29631 Pomarkku MITTAUSPÖYTÄKIRJA Työnsuorittaja: Juha Paappanen 045 1147 100 KOHDE: Yläaste ja Lukio Lukiotie 5 29630 Pomarkku Vakuutusyhtiö: 93 097 22.09.2011 Sivu: 1 (Kosteuskartoitus)

Lisätiedot

Kosteuskartoitus RS 1

Kosteuskartoitus RS 1 Kosteuskartoitus RS 1 Prästängsgatan 13 E 52 10600 Tammisaari 02.03.2016 Vetotie 3 A FI-01610 Vantaa p. 030 670 5500 www.raksystems.fi Y-tunnus: 0905045-0 1 RAJAUKSET Keittiön puolelta ei pystytty tarkastamaan

Lisätiedot

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Anturan päällä Laatan päällä

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Anturan päällä Laatan päällä PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 20.08.15 9935 Kinnunen Vesa 050-9186695 TILAAJA Euran kunta Sorkkistentie 10 27510 Eura markus.rantanen@eura.fi TYÖKOHDE As Oy Kotivainio Kotivainiontie 3 as

Lisätiedot

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Sokkelin päällä Lattiapinnan päällä

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Sokkelin päällä Lattiapinnan päällä PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 29.07.13 7809 Joensuu Henri 0458814141 TILAAJA Euran kunta Sorkkistentie 10 27511 Eura Rantanen Markus 044 4224882 TYÖKOHDE Euran kunta Kotivainiontie 3 27400

Lisätiedot

Finnmap Consulting Oy SSM

Finnmap Consulting Oy SSM 1 Idänpuoleinen rakennusosa Liikuntasali Idänpuoleinen rakennusosa Kirjasto Liikuntasali Kuvat 1, 2. Tutkimuksen tarkoituksena on ollut selvittää os. Varistontie 3, Vantaa sijaitsevan koulurakennuksen

Lisätiedot

Tutkimusraportti. Rakenteiden kosteusmittaus. Tarkastuskohde: Koivukoti 2 Kuriiritie 24 01510 VANTAA

Tutkimusraportti. Rakenteiden kosteusmittaus. Tarkastuskohde: Koivukoti 2 Kuriiritie 24 01510 VANTAA Rakenteiden kosteusmittaus Tarkastuskohde: Koivukoti 2 Kuriiritie 24 01510 VANTAA Tilaaja: Elina Väänänen Raksystems Anticimex Insinööritoimisto Oy PL 5202 70701 Kuopio Tarkastaja: Mika Holm 040-760 2737

Lisätiedot

Vapaalanaukeen kentän huoltorakennus Luhtitie 11 01660 VANTAA. Vantaan Kaupunki / Tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa

Vapaalanaukeen kentän huoltorakennus Luhtitie 11 01660 VANTAA. Vantaan Kaupunki / Tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa Lattiarakenteen kuntotukimus Tarkastuskohde: Vapaalanaukeen kentän huoltorakennus Luhtitie 11 01660 VNT Tilaaja: Mikko Krohn Vantaan Kaupunki / Tilakeskus Kielotie 13 01300 Vantaa Vahinkonumero: Tarkastaja:

Lisätiedot

ENSIRAPORTTI. Työ A11849. Läntinen Valoisenlähteentie 50 A Raportointi pvm: 01.12.2011. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2

ENSIRAPORTTI. Työ A11849. Läntinen Valoisenlähteentie 50 A Raportointi pvm: 01.12.2011. A - Kunnostus- ja kuivauspalvelut Oy Y-tunnus: 1911067-2 ENSIRAPORTTI Läntinen Valoisenlähteentie 50 A Raportointi pvm: 01.12.2011 Työ TILAT: ISÄNNÖINTI: TILAAJA: LASKUTUSOSOITE: VASTAANOTTAJA (T): Läntinen valkoisenlähteentie 50 A Lummenpolun päiväkoti Päiväkodin

Lisätiedot

SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS

SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS Hangon keskuskoulu puutyöluokat, 6.11.2017 1 / 13 Sisällysluettelo Yleistiedot... 3 Kohde... 3 Tilaaja... 3 Tutkimuksen syy ja rajaukset... 3 Käytetyt menetelmät ja

Lisätiedot

Tutkimusraportti. Rakenteiden kosteusmittaus. Elimäenkatu 15, liikekiinteistö 00510 HELSINKI. Tarkastuskohde: Vahinkonumero:

Tutkimusraportti. Rakenteiden kosteusmittaus. Elimäenkatu 15, liikekiinteistö 00510 HELSINKI. Tarkastuskohde: Vahinkonumero: Tutkimusraportti Rakenteiden kosteusmittaus Tarkastuskohde: Vahinkonumero: Elimäenkatu 15, liikekiinteistö 00510 HELSINKI Tarkastaja: Jani Streng 040 827 7549 Tarkastuspvm: 4.12.2007 KTS-05, Tarkastuspöytäkirja

Lisätiedot

KUUSKAJASKARIN KIINTEISTÖIDEN KUNTOKARTOITUS

KUUSKAJASKARIN KIINTEISTÖIDEN KUNTOKARTOITUS KUUSKAJASKARIN KIINTEISTÖIDEN KUNTOKARTOITUS Rivitalorakennukset 1-3 Kasarmirakennus J.Kekki Vahinkokartoittaja YLEISTÄ Kuuskajaskarin kiinteistöt Kolme puurunkoista lautaverhoiltua yhteen asuinkerrokseen

Lisätiedot

Homekoirakartoitusraportti Länsitie 62, Laihia 1/5. Homekoirakartoitusraportti Länsitie 62, Laihia. Laihian Yläaste ja Lukio B- rakennus

Homekoirakartoitusraportti Länsitie 62, Laihia 1/5. Homekoirakartoitusraportti Länsitie 62, Laihia. Laihian Yläaste ja Lukio B- rakennus Homekoirakartoitusraportti 17.10.2016 Länsitie 62, Laihia 1/5 Homekoirakartoitusraportti Länsitie 62, Laihia. Laihian Yläaste ja Lukio B- rakennus Raportin sisältö: Lakeuden Homekoirat suorittaa homekartoituksia

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 4111/2015 1/9

KK-Kartoitus RAPORTTI 4111/2015 1/9 KK-Kartoitus RAPORTTI 4111/2015 1/9 Tammisentie 4, 63700 Ähtäri Omakotitalon kuntokartoitus 4.12.2015 klo 13.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 4111/2015 2/9 Tilaus 18.11.2015: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite:

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI Kosteusmittaukset ja VOC-tutkimukset

TUTKIMUSRAPORTTI Kosteusmittaukset ja VOC-tutkimukset TUTKIMUSRAPORTTI Kosteusmittaukset ja VOC-tutkimukset Meripirtin päiväkoti Haukkavuorenkatu 5 48100 KOTKA Työ nro T15026 Kotka 9.11.2015 Oy Insinööri Studio OY INSINÖÖRI STUDIO, TORNATORINTIE 3, PL 25,

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 1/8

KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 1/8 KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 1/8 Yli-Vallintie (856), 61720 Yli-Valli Vapaa-ajan asunnon kuntokartoitus 25.11.2015 klo 10.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 2/8 Tilaus 12.11.2015: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto

Lisätiedot

HOMEKOIRATUTKIMUS. Osoite Sairaalantie 7 Asiakkaan nimi Heinäveden kunta. Raportin toimitus

HOMEKOIRATUTKIMUS. Osoite Sairaalantie 7 Asiakkaan nimi Heinäveden kunta. Raportin toimitus Osoite Sairaalantie 7 Asiakkaan nimi Heinäveden kunta. Raportin toimitus jenni.ylikotila@heinavesi.fi 1 / 8 Sisällysluettelo 1. KOHTEEN TIEDOT... 3 1.1 YLEISKUVAUS KOHTEESTA... 3 1.2 OLEELLISIMMAT HAVAINNOT...

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo. Kirkkokatu 9. 53100 Lappeenranta 17.12.2009

KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo. Kirkkokatu 9. 53100 Lappeenranta 17.12.2009 1(9) KUNTOTARKASTUS Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo Kirkkokatu 9 53100 Lappeenranta 17.12.2009 2(9) 1.YLEISTIETOA KOHTEESTA Kohde: Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo Kirkkokatu 9 53100 Lappeenranta

Lisätiedot

Materiaalinäytteenotto ulkoseinistä Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu

Materiaalinäytteenotto ulkoseinistä Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu 1/8 Materiaalinäytteenotto ulkoseinistä 01.10.2015 Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu Jakelu: bengt.lindholm@hanko.fi (PDF) veli-jukka.rousu@hanko.fi (PDF) Sisäilmari Oy, arkisto (PDF) 2/8 Sisällys 1.

Lisätiedot

YLÄASTEEN A-RAKENNUKSEN SOKKELIRAKENTEIDEN LISÄTUTKIMUKSET

YLÄASTEEN A-RAKENNUKSEN SOKKELIRAKENTEIDEN LISÄTUTKIMUKSET LAUSUNTO 8.6.2009 Kaavin kunta / tekninen toimisto Ari Räsänen PL 13 73601 Kaavi YLÄASTEEN A-RAKENNUKSEN SOKKELIRAKENTEIDEN LISÄTUTKIMUKSET Kohde Taustaa Aikaisemmat tutkimukset Kaavin yläaste A-rakennus

Lisätiedot

TYÖKOHDE. VESIJOHDOT LÄMPÖJOHDOT ALAJUOKSU ULKOSEINÄ ALAJUOKSU VÄLISEINÄ Kupari, alapohja Perusmuurin päällä Lattiapinnan/anturan päällä

TYÖKOHDE. VESIJOHDOT LÄMPÖJOHDOT ALAJUOKSU ULKOSEINÄ ALAJUOKSU VÄLISEINÄ Kupari, alapohja Perusmuurin päällä Lattiapinnan/anturan päällä PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 15.10.15 10105 Markku Viljanen 050 9186694 TILAAJA Satakunnan Ulosottovirasto PL 44 28101 Pori kirsi.sjogren@oikeus.fi TYÖKOHDE Enäjärventie 37 28370 Pori VAKUUTUSYHTIÖ

Lisätiedot

SISÄILMASTOSELVITYS. Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu, teknisen työn luokat. Haagapuisto, Hanko

SISÄILMASTOSELVITYS. Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu, teknisen työn luokat. Haagapuisto, Hanko 1/13 SISÄILMASTOSELVITYS Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu, teknisen työn luokat Haagapuisto, Hanko Jakelu: bengt.lindholm@hanko.fi (PDF) veli-jukka.rousu@hanko.fi (PDF) Sisäilmari Oy, arkisto (PDF) 2/13

Lisätiedot

Merenojan koulu, Kalajoen kaupunki

Merenojan koulu, Kalajoen kaupunki Väliraportti, (alustavia käsityksiä rakennuksen kunnosta) 19.4.2017 Työnro 3512584 Ins. Petri Sippola Ins. Henrik Turtinen 2 (34) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä...5 1.1 Tilaaja...5 1.2 Tutkimuksen tekijät...5

Lisätiedot

Raportti Työnumero: 051321701024

Raportti Työnumero: 051321701024 Sivuja:1/8 Vastaanottaja: Sami Liukkonen Vanamontie 24 15610 Lahti Raportti Työnumero: 051321701024 Kohde: Toimeksianto: Okt Liukkonen Vanamontie 24 15610 Lahti Home-epäilyn tutkiminen Tutkimus pvm: 13.9.2013

Lisätiedot

Tarkastusraportti Kosteuskartoitus 13.10.2015 Työnro: 101115 Rekolantie 64, 32100 Ypäjä

Tarkastusraportti Kosteuskartoitus 13.10.2015 Työnro: 101115 Rekolantie 64, 32100 Ypäjä Rekolantie 64, 32100 Ypäjä 1/10 Tarkastusraportti Kosteuskartoitus 13.10.2015 Työnro: 101115 Rekolantie 64, 32100 Ypäjä Rakennustyyppi: Hirsirunkoinen omakotitalo. Rakennusvuosi: 2011 Lämmitysjärjestelmä:

Lisätiedot

Käpylän peruskoulun Kumpulan sivutoimipiste Limingantie 39

Käpylän peruskoulun Kumpulan sivutoimipiste Limingantie 39 Käpylän peruskoulun Kumpulan sivutoimipiste Limingantie 39 TUTKIMUSSELOSTUS Kosteus- ja rakennetutkimukset 13.7.2012 HELSINGIN KAUPUNKI RAKENNUSVIRASTO HKR-Rakennuttaja 2 / 15 HELSINGIN KAUPUNKI RAKENNUSVIRASTO

Lisätiedot

Ojoisten lastentalo Sisäilma- ja kosteustekniset selvitykset

Ojoisten lastentalo Sisäilma- ja kosteustekniset selvitykset Ojoisten lastentalo Sisäilma- ja kosteustekniset selvitykset Sanna Pohjola Hanna Kuitunen 1 Lähtökohta ja selvitysten tavoite Ojoisten lastentalon vanha osa valmistunut 1970-luvulla (liikuntasali, keittiö,

Lisätiedot

MARTTI AHTISAAREN KOULU

MARTTI AHTISAAREN KOULU MARTTI AHTISAAREN KOULU YHTEENVETO SISÄILMATUTKIMUKSISTA JA - KORJAUKSISTA 2016 1 Tutkimusten lähtökohdat Tutkimusten alussa, marraskuussa 2015, esille nousi ongelmallisina tiloina erityisesti seuraavat:

Lisätiedot

PÄIVÄKUMMUN PÄIVÄKOTI

PÄIVÄKUMMUN PÄIVÄKOTI 9.5.2007 ALUSTATILASELVITYS PÄIVÄKUMMUN PÄIVÄKOTI Ilosjoentie 11 01420 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM 0400 646 244) Insinööri (AMK) Alustatilaselvitys/ Päiväkummun päiväkoti

Lisätiedot

KUKKOPILLIN PÄIVÄKOTI Liljantie 2 01300 VANTAA

KUKKOPILLIN PÄIVÄKOTI Liljantie 2 01300 VANTAA KUKKOPILLIN PÄIVÄKOTI 01300 VANTAA ASIANTUNTIJALAUSUNTO VESIVUOTOJÄLJISTÄ W W W. R A K S Y S T E M S. F I V A L T A K U N N A L L I N E N P A L V E L U N U M E R O : 0 2 0 3-4 4 1 0 0 JOENSUU 17.2.2004

Lisätiedot

Kosteus- ja mikrobivauriot koulurakennuksissa TTY:n suorittamien kosteusteknisten kuntotutkimusten perusteella

Kosteus- ja mikrobivauriot koulurakennuksissa TTY:n suorittamien kosteusteknisten kuntotutkimusten perusteella Kosteus- ja mikrobivauriot koulurakennuksissa TTY:n suorittamien kosteusteknisten kuntotutkimusten perusteella Sisäilmastoseminaari 2014 Petri Annila, Jommi Suonketo ja Matti Pentti Esityksen sisältö Tutkimusaineiston

Lisätiedot

Kosteuskartoitus tiloissa 1069/1070, 1072, 2004 ja 1215

Kosteuskartoitus tiloissa 1069/1070, 1072, 2004 ja 1215 TUTKIMUSSELOSTUS 22500325.069 2016-6-30 Kosteuskartoitus tiloissa 1069/1070, 1072, 2004 ja 1215 Tutkimuskohde: Kartanonkosken koulu Tilkuntie 5, Vantaa Tilaaja: Ulla Lignell Maankäytön, rakentamisen ja

Lisätiedot

Hämevaaran päiväkoti Vaijeritie 7 01640 VANTAA. Pintakallistusselvitys

Hämevaaran päiväkoti Vaijeritie 7 01640 VANTAA. Pintakallistusselvitys Pintakallistusselvitys Hämevaaran päiväkoti Vaijeritie 7 01640 VANTAA Vetotie 3 A FI-01610 Vantaa p. 0207 495 500 www.raksystems-anticimex.fi Y-tunnus: 0905045-0 Pintakallistusselvitys 2 1. YLEISTÄ Kohteen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO, AMBIOTICA-RAKENNUS RAKENNUSTEKNINEN JA SISÄILMA- OLOSUHTEIDEN TUTKIMUS TIEDOTUSTILAISUUS

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO, AMBIOTICA-RAKENNUS RAKENNUSTEKNINEN JA SISÄILMA- OLOSUHTEIDEN TUTKIMUS TIEDOTUSTILAISUUS JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO, AMBIOTICA-RAKENNUS RAKENNUSTEKNINEN JA SISÄILMA- OLOSUHTEIDEN TUTKIMUS TIEDOTUSTILAISUUS 19.8.2014 RAKENNUKSEN PERUSTIEDOT pinta-ala noin 11 784 br-m 2, kerrosala noin 12 103 ke rakennus

Lisätiedot

SISÄILMATUTKIMUS. Yhteenveto PÄIVÄTUULI KIUKAINEN. I n s i n ö ö r i t o i m i s t o L E V O L A Sivu 1 / 15

SISÄILMATUTKIMUS. Yhteenveto PÄIVÄTUULI KIUKAINEN. I n s i n ö ö r i t o i m i s t o L E V O L A Sivu 1 / 15 L E V O L A Sivu 1 / 15 PÄIVÄTUULI 27400 KIUKAINEN SISÄILMATUTKIMUS Yhteenveto 01.02.2016 L E V O L A Sivu 2 / 15 Tilaaja Euran kunta / Markus Rantanen Toimeksianto Rakennuksen sisäilmatutkimus käyttötarkoituksen

Lisätiedot

02.06.16 10729 Markku Viljanen 050 9186694 PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE

02.06.16 10729 Markku Viljanen 050 9186694 PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 02.06.16 10729 Markku Viljanen 050 9186694 TILAAJA Satakunnan Ulosottovirasto PL 44 28101 Pori pia.hirvikoski@oikeus.fi TYÖKOHDE Tattarantie 288 29250 Nakkila

Lisätiedot

Pohjakuva ja rakenteet. Seinä- ja alapohjarakenteiden toteutustavat tarkistettiin rakenneavauksin

Pohjakuva ja rakenteet. Seinä- ja alapohjarakenteiden toteutustavat tarkistettiin rakenneavauksin VANHAINKOTIKÄYTÖSSÄ OLLEEN RAKENNUKSEN RAKENNE - JA SISÄILMASTOTUTKIMUS Lähtötiedot Kohde on rakennettu 1980-luvulla Rakennus on ollut koko historiansa ajan vanhainkotikäytössä Tiloissa tehty pintasaneerauksia

Lisätiedot

Pirttimäki Tommi PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE

Pirttimäki Tommi PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 24.05.16 10693 Pirttimäki Tommi 045 326 1711 TILAAJA Satakunnan Ulosottovirasto PL 9 32701 Huittinen sanna.paivaniemi@oikeus.fi TYÖKOHDE Antinkuja 2 27710 Köyliö

Lisätiedot

SISÄILMASTON KUNTOTUTKIMUKSET

SISÄILMASTON KUNTOTUTKIMUKSET SISÄILMASTON KUNTOTUTKIMUKSET Ruonalan Koulu Karhuvuorentie 1 48300 Kotka 2.5.2017 Vetotie 3 A FI-01610 Vantaa p. 0306 705 500 www.raksystems.fi Y-tunnus: 0905045-0 Kuntotutkimusraportti 2 Kenttätutkimus

Lisätiedot

Karamzin koulu. Sisäilman mikrobit. K u l l o o n m ä e n t i e 2 0, E s p o o Työnro Ins.

Karamzin koulu. Sisäilman mikrobit. K u l l o o n m ä e n t i e 2 0, E s p o o Työnro Ins. K u l l o o n m ä e n t i e 2 0, 0 2 9 4 0 E s p o o Sisäilman mikrobit 5.4.2017 Työnro 319099.16 Ins. Terttu Rönkä 2 (7) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä...3 1.1 Tilaaja...3 1.2 Työn sisältö...3 1.3 Kohde ja

Lisätiedot

LAUSUNTO Hämeenlinnan lyseon lukio Hämeenlinnan kaupunki

LAUSUNTO Hämeenlinnan lyseon lukio Hämeenlinnan kaupunki LAUSUNTO Hämeenlinnan lyseon lukio Hämeenlinnan kaupunki FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Päivämäärä 12.3.2018 Projektinumero P34705 1 LAUSUNTO Tämä lausunto koskee Hämeenlinnan lyseon lukiota. on tehty

Lisätiedot

Mikrobi, asbesti, VOC,PAH, ja pintapölynäytteiden otto sekä rakenneavaukset Lukio, Keskuskoulu ja Kirkonkylän koulu

Mikrobi, asbesti, VOC,PAH, ja pintapölynäytteiden otto sekä rakenneavaukset Lukio, Keskuskoulu ja Kirkonkylän koulu Mikrobi, asbesti, VOC,PAH, ja pintapölynäytteiden otto sekä rakenneavaukset Lukio, Keskuskoulu ja Kirkonkylän koulu Kohde: Pinta-ala: - Rakennusvuosi: - Keskuskoulu, lukio ja Kirkonkylän koulu Rakennusala:

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 903/2016 1/7

KK-Kartoitus RAPORTTI 903/2016 1/7 KK-Kartoitus RAPORTTI 903/2016 1/7 Virttoontie 64, 62170 Lakaluoma Vapaa-ajan asunnon kuntokatselmus 8.3.2016 klo 13.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 903/2016 2/7 Tilaus: Laskutusosoite: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto

Lisätiedot

T9003 Tutkimusraportti 1(9) Myllypuron ala-asteen sivukoulu ja päiväkoti 23.4.2009 SISÄLLYSLUETTELO

T9003 Tutkimusraportti 1(9) Myllypuron ala-asteen sivukoulu ja päiväkoti 23.4.2009 SISÄLLYSLUETTELO T9003 Tutkimusraportti 1(9) sivukoulu ja päiväkoti 23.4.2009 SISÄLLYSLUETTELO 1 TUTKIMUSKOHDE... 2 2 TUTKIMUSMENETELMÄT... 3 2.1 Rakenteiden tutkimukset... 3 2.2 Mikrobit... 3 2.3 Kosteusmittaukset...

Lisätiedot

RS-1 KOSTEUSKARTOITUS

RS-1 KOSTEUSKARTOITUS RS-1 KOSTEUSKARTOITUS Alppitie 5 A 9, 90530 Oulu Kosteuskartoituspäivä 08.06.2016 www.raksystems.fi Raksystems Insinööritoimisto Oy, Paavo Havaksen Tie 5 F, 90570 Oulu Y-tunnus 0905045-0 RS-1 KOSTEUSKARTOITUS

Lisätiedot

Merkkiainetutkimus. Hakunilan koulu Hiirakkotie Vantaa

Merkkiainetutkimus. Hakunilan koulu Hiirakkotie Vantaa Merkkiainetutkimus Hiirakkotie 9 01200 Vantaa 2 Rakenteiden ilmatiiveyden tarkastus merkkiainekaasun avulla 1. Kohdetiedot Jouni Räsänen, Vantaan kaupunki, Vantaa Hiirakkotie 9 01200 Vantaa 2. Tutkijat

Lisätiedot

Mankkaan koulun sisäilmaselvitysten tuloksia. Tiedotustilaisuus

Mankkaan koulun sisäilmaselvitysten tuloksia. Tiedotustilaisuus Mankkaan koulun sisäilmaselvitysten tuloksia Tiedotustilaisuus 24.11.2014 Sisäilmaongelmat ovat monimutkaisia kokonaisuuksia Sisäolosuhteisiin vaikuttavat useat eri tekijät: lämpö-, kosteus-, valaistus-

Lisätiedot

PS2 PS1 MERKINTÖJEN SELITYKSET: PAINESUHTEIDEN SEURANTAMITTAUKSET. Ankkalammen päiväkoti Metsotie 27, Vantaa LIITE

PS2 PS1 MERKINTÖJEN SELITYKSET: PAINESUHTEIDEN SEURANTAMITTAUKSET. Ankkalammen päiväkoti Metsotie 27, Vantaa LIITE PS2 PS MERKINTÖJEN SELITYKSET: PS PAINESUHTEIDEN SEURANTAMITTAUKSET Ankkalammen päiväkoti Metsotie 27, Vantaa 2.0.203 OK LIITE ULKOSEINÄRAKENTEEN MERKKIAINEKOE 23.9.203 3 22 ppm 2 2-28 ppm 4 4 5-4 ppm

Lisätiedot

Kosteusmittaus- ja mikrobianalyysiraportti Kalevan koulu Liikuntasalirakennus Kalevankatu 66, KERAVA

Kosteusmittaus- ja mikrobianalyysiraportti Kalevan koulu Liikuntasalirakennus Kalevankatu 66, KERAVA 10.1.2017 Kosteusmittaus- ja mikrobianalyysiraportti Kalevan koulu Liikuntasalirakennus Kalevankatu 66, 04250 KERAVA / Tutkimuspalvelut Jaana Kovalchuk Rakennusterveysasiantuntija, FM VTT-C-22611-26-17

Lisätiedot

Knuuttilantie 5 B, Jalasjärvi. Rivitalorakennuksen kuntokatselmus klo 12.30

Knuuttilantie 5 B, Jalasjärvi. Rivitalorakennuksen kuntokatselmus klo 12.30 1 7 Knuuttilantie 5 B, 61600 Jalasjärvi Rivitalorakennuksen kuntokatselmus 1.8.2017 klo 12.30 2 7 Tilaus 27.7.2017: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Tarkastuksessa

Lisätiedot

TIIVEYS- JA PAINESUHDE TUTKIMUS

TIIVEYS- JA PAINESUHDE TUTKIMUS Projekti 51292.35 RATAS PRO RAKENNETEKNIIKKA TALOTEKNIIKKA SISÄILMA TIIVEYS- JA PAINESUHDE TUTKIMUS Avoin päiväkoti Majakka Maalinauhantie 7, Vantaa 23.4.2012, muutos A 2 YHTEYSTIEDOT Tutkimuskohde Avoin

Lisätiedot

VESIKATON JA YLÄPOHJAN KUNTOARVIO MELANKÄRKI SALMENTIE VALKEAKOSKI

VESIKATON JA YLÄPOHJAN KUNTOARVIO MELANKÄRKI SALMENTIE VALKEAKOSKI 1/5 VESIKATON JA YLÄPOHJAN KUNTOARVIO MELANKÄRKI SALMENTIE 14 37600 VALKEAKOSKI 2/5 VESIKATE Rakennuksessa on loiva harjakatto (>1:9) ja katemateriaalina kaksinkertainen kumibitumihuopa. Vesikate on uusittu

Lisätiedot

Raportti Työnumero:

Raportti Työnumero: Sivuja:1/8 Vastaanottaja: Porvoon Kaupunki / Pekka Koskimies Raportti Kohde: Toimeksianto: Mika Waltarinkatu 12 06100 Porvoo Kosteuskartoitus Tutkimus pvm: 21.3, 23.3 ja 29.3.2016 Läsnäolijat: Jens Ståhls

Lisätiedot

SISÄILMAN VOC- JA FLEC-MITTAUKSET

SISÄILMAN VOC- JA FLEC-MITTAUKSET SISÄILMAN VOC- JA FLEC-MITTAUKSET Ruonalan Koulu Karhuvuorentie 1 48300 Kotka 12.2.2018 Vetotie 3 A FI-01610 Vantaa p. 0306 705 500 www.raksystems.fi Y-tunnus: 0905045-0 Kuntotutkimusraportti 2 Kenttätutkimus

Lisätiedot

HOMEKOIRATARKASTUS RAPORTTI

HOMEKOIRATARKASTUS RAPORTTI HOMEKOIRATARKASTUS RAPORTTI Mäkeläntie 2, Pulkkila 17.5.2014 HOMEKOIRATARKASTUS RAPORTTI M Ä K E L Ä N T I E 2, P U L K K I LA Kohde Osia koulurakennuksesta osoitteessa Mäkeläntie 2, 92600 Pulkkila Tilaaja

Lisätiedot

Sisäilmatutkimus Kalottikeskus / Ivalon entinen emäntäkoulu

Sisäilmatutkimus Kalottikeskus / Ivalon entinen emäntäkoulu Sisäilmatutkimus Jokikuja 10 / 1/2017 Inspecta Puh. 010 521 600 Y-tunnus: 1787853-0 Sörnäistenkatu 2 Fax. 010 521 6002 00580 Helsinki asiakaspalvelu@inspecta.com 2 (8) Sisällysluettelo 1 TUTKIMUSKOHDE...

Lisätiedot

KOSTEUSKARTOITUS. OSOITTEESSA: Verkatehtaankatu 5 A 1, Turku. TARKASTUSPÄIVÄ: TARKASTAJA: Niko Lindqvist, RKM(AMK)

KOSTEUSKARTOITUS. OSOITTEESSA: Verkatehtaankatu 5 A 1, Turku. TARKASTUSPÄIVÄ: TARKASTAJA: Niko Lindqvist, RKM(AMK) KOSTEUSKARTOITUS OSOITTEESSA: Verkatehtaankatu 5 A 1, 20100 Turku TARKASTUSPÄIVÄ: 7.3.2019 TARKASTAJA: Niko Lindqvist, RKM(AMK) Verkatehtaankatu 5 A 1, 20100 Turku 2(7) 1 LÄHTÖTIEDOT: 1.1 TILAAJAT: Kohde:

Lisätiedot

KOSTEUSKARTOITUSRAPORTTI

KOSTEUSKARTOITUSRAPORTTI KOSTEUSKARTOITUSRAPORTTI Puutteenperäntie 3 88470 Kontiomäki 31.12.2014 RI/ PKM Juha Kähkönen KOSTEUSKARTOITUSRAPORTTI 2 YHTEYSTIEDOT: Työkohde: Puutteenperäntie 3, 88470 Kontiomäki Puh: Asiakas: Paltamon

Lisätiedot

ASUNTO OY LANKASALPA

ASUNTO OY LANKASALPA KIINTEISTÖTARKASTUS 1 ASUNTO OY LANKASALPA Malmikatu 6 55100 Imatra 30.05.2011 KIINTEISTÖTARKASTUS 2 1. YLEISTIETOA KOHTEESTA Kohde: Asunto Oy Lankasalpa Malmikatu 6 55100 Imatra Tarkastuksen tilaaja:

Lisätiedot

ALUSTATILASELVITYS HAKUNILAN NUORISOTILA LAUKKARINNE 4, 01200 VANTAA

ALUSTATILASELVITYS HAKUNILAN NUORISOTILA LAUKKARINNE 4, 01200 VANTAA 12.10.2012 ALUSTATILASELVITYS HAKUNILAN NUORISOTILA LAUKKARINNE 4, 01200 VANTAA RAKSYSTEMS ANTICIMEX, VANTAA Jani Streng p. 040 827 7549 jani.streng@racx.fi SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ... 3 1.1 TILAAJA... 3 1.2

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN LYSEON LISÄRAKENNUS LAUSUNTO LIIKUNTASALIN VÄLIPOHJAN KUNNOSTA

HÄMEENLINNAN LYSEON LISÄRAKENNUS LAUSUNTO LIIKUNTASALIN VÄLIPOHJAN KUNNOSTA Vastaanottaja Mika Metsäalho, Hämeenlinnan kaupunki, Kaupunkirakenne / Tilapalvelut Asiakirjatyyppi Lausunto Päivämäärä 17.12.2018 HÄMEENLINNAN LYSEON LISÄRAKENNUS LAUSUNTO LIIKUNTASALIN VÄLIPOHJAN KUNNOSTA

Lisätiedot

Katriinankuja 4 01760 VANTAA

Katriinankuja 4 01760 VANTAA Rakenteiden kosteuskartoitus Tarkastuskohde: Katriinan sairaala, vanha osa Katriinankuja 4 01760 VANTAA Tilaaja: Tstoarkkit. Mikko Krohn Vantaan Kaupunki Vahinkonumero: Tarkastaja: Jani Streng 040-827

Lisätiedot

PÄIVÄKODIN PORTAIKON ALAPUOLISEN VARASTON KORJAUKSEN ONNISTUMISEN TARKASTUS JA KOSTEUSVAURIOT JA LEPOHUONEEN LATTIAN KYLMYYS

PÄIVÄKODIN PORTAIKON ALAPUOLISEN VARASTON KORJAUKSEN ONNISTUMISEN TARKASTUS JA KOSTEUSVAURIOT JA LEPOHUONEEN LATTIAN KYLMYYS Raportti 2014 1(6) Lpk Ågeli Kivalterinpolku 3 00640 Helsinki PÄIVÄKODIN PORTAIKON ALAPUOLISEN VARASTON KORJAUKSEN ONNISTUMISEN TARKASTUS JA KOSTEUSVAURIOT JA LEPOHUONEEN LATTIAN KYLMYYS Taustatietoja

Lisätiedot

Jokiniemen koulun tutkimustulokset ja korjaussuunnitelmat

Jokiniemen koulun tutkimustulokset ja korjaussuunnitelmat Jokiniemen koulun tutkimustulokset ja korjaussuunnitelmat Jokiniemen koulun vanhempainilta 29.10.2018 Tilakeskusjohtaja Pekka Wallenius Kunnossapitopäällikkö Jussi-Pekka Sojakka Nykytilanne Koulua on korjattu

Lisätiedot

Vantaankosken Paloasema Martinkyläntie Vantaa. Kosteusvauriokartoitus ja pintakosteusmittaus

Vantaankosken Paloasema Martinkyläntie Vantaa. Kosteusvauriokartoitus ja pintakosteusmittaus Kosteusvauriokartoitus ja pintakosteusmittaus Vantaankosken Paloasema Martinkyläntie 3 01670 Vantaa Kosteusvauriokartoitus 2 Kohdekäyntipäivä 18.4.2013 Martinkyläntie 3, 01670 VANTAA 1. YLEISTÄ Kohteen

Lisätiedot

S I S Ä I L M A T U T K I M U S

S I S Ä I L M A T U T K I M U S Kiratek Oy Jyrki Pulkki, puh. 0207 401 011 6.6.2011 S I S Ä I L M A T U T K I M U S Simonkallion Koulu Simonkalliontie 1, 01350 Vantaa 2 Sisällysluettelo 1. KOHTEEN YLEISTIEDOT... 3 2. TUTKIMUKSET... 3

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 312/2015 1/7

KK-Kartoitus RAPORTTI 312/2015 1/7 KK-Kartoitus RAPORTTI 312/2015 1/7 Niinimaantie 691, 63210 Niinimaa Omakotitalon kuntokatselmus 9.12.2015 klo 10.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 312/2015 2/7 Tilaus 2.12.2015: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto

Lisätiedot

Satomäen päiväkoti Akanapolku 2 01370 VANTAA

Satomäen päiväkoti Akanapolku 2 01370 VANTAA 17.3.2006 KOSTEUSVAURIOKARTOITUSRAPORTTI Satomäen päiväkoti Akanapolku 2 01370 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB Consult Oy Ab, Helsinki Timo Salonen (GSM 040 5111 453) Rakennusarkkitehti KOSTEUSVAURIOKARTOITUS/

Lisätiedot

ITÄ-SUOMEN RAKENNUSKUIVAUS OY

ITÄ-SUOMEN RAKENNUSKUIVAUS OY Vastaanottaja: Oiva Turunen Kohde: 20170025 Sulkavan koulukeskus Koulutie 8 58700 Sulkava Tilaaja: Oiva Turunen p. 044 417 5842 Tilaus pvm: 16.1.2017 Yhteyshenkilö: Oiva Turunen p. 044 417 5842 oiva.turunen@jarvisaimaanpalvelut.fi

Lisätiedot

Raportti Työnumero:

Raportti Työnumero: Sivuja:1/5 Vastaanottaja: Porvoon Tilapalvelut Raportti Kohde: Toimeksianto: Mika Waltarinkatu 12 06100 Porvoo Kartoitus Tutkimus pvm: 16.6.2016 Läsnäolijat: Hans Bergman / Porvoon Tilapalvelut Kim Laaksonen

Lisätiedot

Raportti. Yhteystiedot: Isännöitsijä Jyri Nieminen p. 020 743 8254. Tarkastaja/pvm: Janne Mikkonen p. 045 1200 430 / 3.9.2015

Raportti. Yhteystiedot: Isännöitsijä Jyri Nieminen p. 020 743 8254. Tarkastaja/pvm: Janne Mikkonen p. 045 1200 430 / 3.9.2015 As Oy Juhannusaamu c/o Realco Tikkurila Oy Unikkotie 13 01300 Vantaa Raportti Kohde: As Oy Juhannusaamu Juhannustie 2 G Helsinki Tilaaja: Realco Tapani Ollila p. 0400 444 106 Toimeksianto: Kosteuskartoitus

Lisätiedot

Homekoirakartoitusraportti Rudontie 15, Laihia Kirkonkylän koulu 1/6. Homekoirakartoitusraportti Rudontie 15, Laihia.

Homekoirakartoitusraportti Rudontie 15, Laihia Kirkonkylän koulu 1/6. Homekoirakartoitusraportti Rudontie 15, Laihia. Homekoirakartoitusraportti 17.10.2016 Rudontie 15, Laihia Kirkonkylän koulu 1/6 Homekoirakartoitusraportti Rudontie 15, Laihia. Kirkonkylän koulu Raportin sisältö: Lakeuden Homekoirat suorittaa homekartoituksia

Lisätiedot

HARJURINTEEN KOULU/UUSI OSA. Tapani Moilanen Ryhmäpäällikkö, rakennusterveysasiantuntija, rkm

HARJURINTEEN KOULU/UUSI OSA. Tapani Moilanen Ryhmäpäällikkö, rakennusterveysasiantuntija, rkm HARJURINTEEN KOULU/UUSI OSA Tapani Moilanen Ryhmäpäällikkö, rakennusterveysasiantuntija, rkm 24.1.2017 2 TUTKIMUKSET, syksy 2017 Tutkimusten tarkoitus Tutkimusten tarkoituksena oli selvittää syitä joilla

Lisätiedot

Proj. nro 3318 Asunto Oy Jyväskylän Tavintie Tavintie 8 A 1 40400 JYVÄSKYLÄ

Proj. nro 3318 Asunto Oy Jyväskylän Tavintie Tavintie 8 A 1 40400 JYVÄSKYLÄ Proj. nro 3318 Asunto Oy Jyväskylän Tavintie Tavintie 8 A 1 40400 JYVÄSKYLÄ Raportti Kuntotarkastus asuntokauppaa varten 17.06.2013 Laukaantie 4, Fax 0 10 322 0909 pts@pts.fi www.pts.fi Tekijä: Juhana

Lisätiedot

RS-1 KOSTEUSKARTOITUS

RS-1 KOSTEUSKARTOITUS RS-1 KOSTEUSKARTOITUS Ollilantie 1 A 6, 90440 Kempele Kosteuskartoituspäivä 03.12.2014 Paavo Havaksen Tie 5 F FI-90570 Oulu p. 0207 495 674 www.raksystems-anticimex.fi Y-tunnus: 0905045-0 RS-1 KOSTEUSKARTOITUS

Lisätiedot

TUTKIMUSSELOSTE Rakenteen tarkastus Materiaalien mikrobinäytteet

TUTKIMUSSELOSTE Rakenteen tarkastus Materiaalien mikrobinäytteet ASIANTUNTIJALAUSUNTO AS OY LAIDUNPOLKU 5 LAIDUNPOLKU 5 01360 VANTAA TUTKIMUSSELOSTE Rakenteen tarkastus Materiaalien mikrobinäytteet RAKSYSTEMS ANTICIMEX INSINÖÖRITOIMISTO OY W W W. R A K S Y S T E M S

Lisätiedot