Esteestä olivat ilmoittaneet Tiina Saarinen, Esa Kokko, Heikki Hyvönen, Hilkka Marttinen ja Päivi Söderholm.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Esteestä olivat ilmoittaneet Tiina Saarinen, Esa Kokko, Heikki Hyvönen, Hilkka Marttinen ja Päivi Söderholm."

Transkriptio

1 Eija Suominen FinFami Uusimaa ry Muistio HELSINGIN OMAISTOIMINNAN NEUVOTTELUKUNTA KOKOUKSEN AVAUS Puheenjohtaja avasi kokouksen ja toivotti kaikki tervetulleiksi. Paikalla olivat: Päivi Jalonen, Psykiatria ja päihdepalvelut Heidi Huttunen, Alvi ry Lotta Ora, FinFami Uusimaa ry, starttivalmentaja Sami Ylitalo, Eskot ry Anne Maria Maunuksela, Helsingin seurakuntayhtymä Helena Sormunen, Aurora 6-2 Pirjo Ghazanfari / FinFami Uusimaa ry / Omainen Jenni Hoppi, Taiteen Sulattamo ry Kaisu Maunuksela, Psykiatria- ja päihdepalvelut / puheenjohtaja Eija Suominen, FinFami-Uusimaa ry / sihteeri Esteestä olivat ilmoittaneet Tiina Saarinen, Esa Kokko, Heikki Hyvönen, Hilkka Marttinen ja Päivi Söderholm. Pidettiin esittelykierros. 2.EDELLINEN MUISTIO Käytiin lyhyesti lävitse. Se oli lähetetty sähköpostitse. 3.YHTEISTYÖTAHOJEN KUULUMISIA Anna-Kaisa Pohjola, Leirikesä ry: Leirikesä ry:n lasten ja nuorten kesäleireille voi ilmoittautua ja mahtuu mukaan! Ilmoittautuminen on auki leirin alkuun asti. Leirit järjestetään Kiljavalla Hyvinkäällä, leirille on edullinen bussikuljetus Helsingistä rautatientorilta. Leirit ovat pääosin vuotiaille, myös vuotiaille löytyy leirejä. Leirit ovat kestoltaan 3-6 vuorokautta ja niitä järjestetään välillä yhteensä 14. Leirihinta on Veikkauksen ja Helsingin kaupungin avustuksella euroa/leiri. Leirille saa Veikkauksen tuen, eli voi osallistua ns. tuetulle lomalle, tuetulle lasten leirille. Leiriilmoittautumisen yhteydessä tulee täyttää lyhyt peruste veikkauksen tuelle, niin saa kyseisen alennuksen leirimaksuun. Veikkauksen tuki on tarkoitettu perheille, joissa on jokin terveydellinen, sosiaalinen tai taloudellinen haaste. Kynnys on matala! Tervetuloa mukaan saamaan lomaa, kavereita, kivaa puuhaa, uusia taitoja, seikkailuja ja turvallisten, osaavien ohjaajien tukea! Annetaan lapselle oma loma! Ilmoittautuminen verkossa tai tilaamalla meiltä Leirioppaita. Ilmoittautumisen voi tehdä myös perheen puolesta huoltajia tukien. toimisto@leiri.fi, puh:

2 Esa Kokko, Auroran mielialahäiriölinjan osastot 8-1,8-2 ja liikkuva mielialatiimi: Alku vuosi on ollut työntäyteinen. Uusi linjaorganisaatio on tiivistänyt entisestään yhteistyötä sairaalan ja avohoidon toimijoiden kanssa. Haasteita riittää kuinka saadaan uusi organisaatio toimimaan parempien ja laadukkaiden mielenterveyspalveluiden saamiseksi potilaille. Työ on kuitenkin lähtenyt hyvin käyntiin. Päiväosastollamme vietettiin 1.3 omaisten päivää ja Fin Famin edustaja Petteri Liikanen oli kertomassa yhdistyksen toiminnasta ja palveluista potilaille ja heidän omaisilleen. Liikkuva työmuoto on osoittautunut tärkeäsi toiminnaksi potilaille, jotka odottavat sairaalasta kotiutumisen jälkeen ensimmäistä avohoidon aikaa. Potilasmäärät ovat kasvaneet liikkuvassa mielialatiimissä mikä kertoo toiminnan tarpeellisuudesta. Heidi Huttunen, Alvi Ry: Laturin Tukiyhteisö, Mechelininkatu 11: Tukiyhteisö on avoinna koko kesän joka päivä klo Tukiyhteisöön voi tulla viettämään aikaa, pelaamaan biljardia, kahville, laulamaan karaokea, levyraatiin ja muihin ryhmiin. Käytössä on myös laadukas bänditila. Kesällä myös tarjolla monipuolista retkitoimintaa, josta saa lisä infoa paikan päällä. Kokemusasiantuntija työskentelee ohjaajien työparina. Vertaistoimijat ohjaavat paljon erilaisia ryhmiä. Tämän kevään vertaisohjaajakoulutus päättyy ja syksyksi on taas suunnitteilla uusia koulutusryhmiä. Tervetuloa, paikka on kaikille avoin. Alvila-koti (tehostettu palveluasuminen): Alvi Ry:n Alvila-koti sijaitsee Helsingissä merenrannalla, entisen Lapinlahden sairaalan vehreällä puistoalueella monipuolisten palveluiden läheisyydessä. Alvila-koti tarjoaa yksilöllistä ja tavoitteellista tehostettua palveluasumista helsinkiläisille mielenterveyskuntoutujille ja luo ihmiselle mahdollisuuden asua omassa kodissaan, jonka yhteydessä turvallinen yhteisö on läsnä ympäri vuorokauden. Asukkaita tuetaan ottamaan haltuun itsenäisessä elämässä tarvittavia taitoja, kuten talouden ja virastoasioiden hoitamista sekä päätöksentekoa, vastuunottamista ja elämänhallintaa.

3

4 Päivi Söderholm: Olen ollut mukana Lovme-projektin työryhmässä, joka on suunnitellut psykoosiin sairastuneille, heidän omaisilleen/läheisilleen ja muillekin asiasta kiinnostuneille tilaisuutta, esitteet tulossa. Tilaisuus on jo ma Auroran sairaalassa. FinFami Uusimaasta on tulossa Eija Kylliäinen kertomaan toiminnasta. Tietysti omassakin puheenvuorossani tulee FinFamista paljonkin. Toivon ilta Miten elämä jatkuu psykoosiin sairastumisen jälkeen? Tarjolla on tietoa, toivoa, tukea sekä turvaa. Et ole yksin! LOV ME-hanke järjestää yhteistyössä Helsingin kaupungin psykiatria- ja päihdepalvelujen kanssa ma 3.6. klo alkaen Auroran sairaalan juhlasalissa Toivon-illan, joka on tarkoitettu psykoosiin sairastuneille, heidän läheisilleen sekä kaikille teemasta kiinnostuneille. Juhlasali sijaitsee Auroran sairaala-alueella rakennuksessa 15, osoite Nordenskiöldinkatu 20 Klo alkaen on tarjolla kahvia, pullaa sekä musiikkia á la Kare Poutanen Duo Luento-osuus on klo Mitä on hoito? Lääkinnällinen hoito sekä yleistä tietoa psykoosista. Sirpa Kaakinen, psykiatrian erikoislääkäri Palvelut, edunvalvonta sekä tuet ja etuudet, sosiaalityöntekijä Tuula Juvonen, Kalasataman psykoosipoliklinikka Finfami Uusimaa ry:n ryhmät, toiminnot ja tukipalvelut, Eija Kylliäinen, lapsiperhetyöntekijä Toivoa ja tukea, Kokemusasiantuntijat Päivi Söderholm, Roope Rauta ja Johanna Petäjämäki klo on mahdollisuus esittää luennoitsijoille kysymyksiä sekä käydä keskustelua muiden osallistujien kanssa. Tilaisuus on maksuton. Tervetuloa Helena Sormunen, Auroran kuntoutusosasto 6-2a: Osastolla on perustyötä tehty entiseen malliin. Kuntoutushoidot ovat melko pitkiä ( keskimäärin 3-4 kuukautta) ja tuettuihin jatkopaikkoihin joudutaan menemän jonottamisen kautta. Kuntoutuksen tavoitteita ovat pääpiirteissään potilaan toimintakyvyn kohentaminen/ tai nykyisen toimintakyvyn ylläpito, sopivan lääkityksen löytyminen, sairaalan ulkopuolisen päivätoiminnan käynnistäminen ja yhteistyö omaisten/ tukiverkoston kanssa. Koko sairaalan omahoitaja mallia on edelleen vakiinnutettu käytäntöön. Olemme myös aloittaneet tutustumisen apotti tietojärjestelmään, aluksi kirjaamisen osuuteen. Apotti on tulossa meille tämän hetkisen tiedon mukaan syksyllä Anja Ollila, Helsingin seurakuntayhtymä: Työtä kohti projekti päättyi huhtikuussa Sen puitteissa on työllistynyt n. 100 eri osatyökykyistä henkilöä. Vuositasolla työllistettyjen määrä oli projektin alussa n. 7 eri henkilöä,

5 projektin edetessä määrä kasvoi eri henkilöön vuositasolla. Loppuvaiheessa määrä oli jo yli 30 eri henkilöä vuodessa. Toiminta jatkunee myös tulevaisuudessa. Työllistämisessä Helsingin Klubitalo on ollut tärkeä yhteistyökumppani useamman vuoden ajan. Tällä hetkellä Seurakuntayhtymässä on myös Euroopan sosiaalirahaston rahoittama hanke Kykyportaat- vuorovaikutus työ ja toimintakyvyn virittäjänä. Tavoitteena työelämän ulkopuolella olevien työ- ja toimintakyvyn parantaminen. Tämä hanke jatkuu saakka. Laura Klein, Lilinkotisäätiö: Meille on kesäksi tulossa Långille kanoja, joita voi ihailla esimerkiksi läpi kesän pyörivässä kesäkahvilassamme. Kahvila auki välisenä aikana ke ja to iltapäivisin klo välisenä aikana. Lisäksi mm. huovutuskurssi kahvilan ohessa 12.6., kesätiedotteemme julkaistaan 21.5., joten tähän viestiin ei ehdi, mutta isätietoja saa allekirjoittaneelta. Eija Suominen, FinFami Uusimaa ry: Yhdistyksen syyskauden 2019 toimintakalenteri ilmestyy Juhannuksen aikaan. Tarjolla on monipuolista toimintaa, kurssia, tapahtumaa, ryhmää, kahvilaa ja seminaaria. Unohtamatta yhdistyksessä tarjottavaa tuki- ja neuvontapalvelua, jonne ajan voi varata myös netin kautta. Lasten ja nuorten edunvalvontaan liittyvä tietopaketin kokoaminen on alkanut ja vuoden vaihteessa toivottavasti voimme sen julkaista sivuillamme. Asian tiimoilta järjestetään keskiviikkona klo tilaisuus, jossa esittelemme tehtyä työtä. Se toimii myös keskustelutilaisuutena teemasta. Päivän ohjelma ilmoittautumislinkkeineen ilmestyy syyskuussa sivuillemme. Tilaisuus on kaikille avoin. Tämän teeman pohjalta olen myös järjestämässä tilaisuutta eduskunnassa. Ajatuksena on koota niitä pulmatilanteita, kun lapsi tai nuori oirehtii tai joku hänen lähipiirissään oirehtii tai sairastaa. Monet lait ovat ristiriitaisia käytännön tilanteiden kanssa. Me yhdistyksen väki lomailemme niin, että lomat sijoittuvat suunnilleen Juhannuksesta elokuun puoliväliin. 4.TERVEISET LASTEN JA NUORTEN EDUNVALVONNAN PÄIVÄSTÄ JA SEURAAVA PÄIVÄ Tilaisuus oli kutsu saapua kuulemaan ja keskustelemaan, miten lapset ja nuoret tulee huomioida, kun he itse oirehtivat tai joku heidän lähipiiristä ( vanhemmat, sisarukset ) oirehtivat / sairastavat. Tämä edunvalvonnan teema on iso kokonaisuus ja sitä valmistellaan syksystä 2018 vuoden 2019 ajan. Luentojen teemoina olivat: Irma Pahlman: Lapsivaikutusten arviointi, lapsen oikeudet terveydenhuollossa ja lapsen / huoltajan oikeus lapsen potilastietoon. Malla Heino: Tunnistammeko nuoret hoivaajat. Anja Tauriainen: Kehitysvammaiset lapset ja nuoret. Myös yleisössä oli paljon asiantuntemusta ja keskustelu oli vilkasta. Työryhmä työstää teemoja edelleen ja seuraava yhteinen tilaisuus on alustavasti sovittu pidettäväksi keskiviikkona klo Tilaisuus on kaikille avoin ja ohjelma tulee FinFami Uusimaa ry:n sivuille alkusyksystä.

6 5.TERVEISET OMAISTOIMINNAN NEUVOTTELUKUNTIEN PUHEENJOHTAJATAPAAMISESTA Neuvottelukuntien puheenjohtajat kokoontuvat vuosittain. Käydään keskustelua neuvottelukuntien toiminnoista, vaihdetaan kokemuksia ja nostetaan esille ajankohtaisia asioita. Yleisenä palautteena on tullut, miten hyödyllistä on kuulla muiden neuvottelukuntien toiminnoista ja työkäytännöistä sekä eri kunnissa olevista toiminnoista keskusteltiin aamupäivän koulutuksesta. Lasten ja nuorten asiat näkyvät myös monien paikkakuntien tapahtumien / koulutusten teemoina. Tavoitteeksi asetimme eduskuntavierailun marras joulukuun vaihteeseen. Eija Suominen järjestelee tapaamista eduskuntaan. Tuohon tapaamiseen kootaan niitä epäkohtia, lakien epäselvyyksiä ja ristiriitaisuuksia, joita tähän teemaan liittyy. Asiaan palataan syksyllä. Noita epäkohtia / ristiriitaisuuksia voisi kirjoittaa ja toimittaa Eijalle elokuun loppuun mennessä. 6.TERVEISET OMAISTOIMINNAN NEUVOTTELUKUNTIEN VERKOSTOPÄIVÄSTÄ Vuosittain pidettävä päivä kokosi Uudenmaan kuntien alueelta 75 osallistujaa. Mukana oli laajasti eri ammattiryhmien edustajia sekä kokemusasiantuntijuutta; niin omaisten kuin kuntoutujienkin. Parhaana antina pidettiin kokemusasiantuntijoiden monimuotoisia puheenvuoroja ja päivään osallistujien aktiivista osallistumista vuorovaikutteiseen keskusteluun. Teematoiveet olivat tulleet neuvottelukunnista. 7.TEEMA-AIHE: KOTIKUNTOUTUS, TANJA-MARIA TEMONEN JA SINI LAAKSO / KALASATAMAN KOTIKUNTOUTUS Saimme kuulla, miten Kotikuntoutus toimii ja kenelle palvelut ovat suunnattu. Totesimme myös kokouksessa, miten tarpeellinen tämä palvelu on monelle ja tuo hyvinkin henkilökohtaista palvelua. 8.MUUT ASIAT Ei ollut. 9.SEURAAVAN KOKOUKSEN TEEMA-AIHE Seuraavan kokouksen teematoiveena on Liikkuvan tiimin toiminta. 10.SEURAAVA KOKOUS Seuraava kokous pidetään torstaina klo Kalasatama THK, osoitteessa Työpajankatu 14. Mahdolliset ajankohtaiset kuulumiset voi lähettää Eija Suomiselle mennessä, jotta ne voidaan liittää ennen kokousta jaettavaan esityslistaan tutustumista varten. Esityslista täydennettynä kuulumisilla tulee noin viikkoa ennen kokousta. 11.KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Puheenjohtaja päätti kokouksen. KOKOUKSEN JÄLKEEN OLI MAHDOLLISUUS TUTUSTUA SVEPS: n TOIMINTAAN.

LOVIISAN OMAISTOIMINNAN NEUVOTTELUKUNTA PERJANTAINA

LOVIISAN OMAISTOIMINNAN NEUVOTTELUKUNTA PERJANTAINA Eija Suominen FinFami Uusimaa ry Muistio LOVIISAN OMAISTOIMINNAN NEUVOTTELUKUNTA PERJANTAINA 7.6.2019 1.KOKOUKSEN AVAUS Puheenjohtaja avasi kokouksen ja toivotti kaikki tervetulleiksi. Paikalla olivat:

Lisätiedot

Omaisnäkökulma psyykkiseen sairastamiseen 25.3.2015. kokemusasiantuntija Hilkka Marttinen omaisten tuki- ja neuvontatyöntekijä Johanna Puranen

Omaisnäkökulma psyykkiseen sairastamiseen 25.3.2015. kokemusasiantuntija Hilkka Marttinen omaisten tuki- ja neuvontatyöntekijä Johanna Puranen Omaisnäkökulma psyykkiseen sairastamiseen 25.3.2015 kokemusasiantuntija Hilkka Marttinen omaisten tuki- ja neuvontatyöntekijä Johanna Puranen Jämsänkatu 2, Vallila FinFami Uusimaa ry Omaiset mielenterveyden

Lisätiedot

RAASEPORIN JA HANGON ALUEEN OMAISTOIMINNAN NEUVOTTELUKUNTA

RAASEPORIN JA HANGON ALUEEN OMAISTOIMINNAN NEUVOTTELUKUNTA Eija Suominen FinFami Uusimaa ry Muistio RAASEPORIN JA HANGON ALUEEN OMAISTOIMINNAN NEUVOTTELUKUNTA 8.3.2019 1.KOKOUKSEN AVAUS Puheenjohtaja avasi kokouksen ja toivotti kaikki tervetulleiksi. Paikalla

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Sovittiin, että kohta 6 käsitellään avauksen jälkeen ja sitten edetään esityslistan mukaan.

Sovittiin, että kohta 6 käsitellään avauksen jälkeen ja sitten edetään esityslistan mukaan. Eija Suominen FinFami-Uusimaa ry Muistio HELSINGIN OMAISTOIMINNAN NEUVOTTELUKUNTA 11.1.2018 1.KOKOUKSEN AVAUS Puheenjohtaja avasi kokouksen ja toivotti kaikki tervetulleiksi. Paikalla olivat: Heikki Hyvönen,

Lisätiedot

FinFami Uusimaa ry Omaiset mielenterveyden tukena

FinFami Uusimaa ry Omaiset mielenterveyden tukena FinFami Uusimaa ry Omaiset mielenterveyden tukena Perustettu 1988. Toiminta alkanut vertaisryhmäperiaatteella. Tällä hetkellä 15 työntekijää. STEA:n tuella. Jämsänkatu 2, Vallila Toiminnan tavoitteet Lisätä

Lisätiedot

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Syksy, ole tervetullut nyt koivut keltakultaa loistaa auringossa, pihlajat on pelkkää purppuraa ja vaahterassa ruskalehdet

Lisätiedot

MAAKUNNALLINEN NUORISOFOORUMI. CYGNAEUSTALOLLA klo 9-16

MAAKUNNALLINEN NUORISOFOORUMI. CYGNAEUSTALOLLA klo 9-16 MAAKUNNALLINEN NUORISOFOORUMI CYGNAEUSTALOLLA 30.10. klo 9-16 AIKATAULU 09:00 Ilmoittautuminen ja aamukahvi 09:30 Tervetuloa! 09:45 Yhteiskuntasimulaattori -peli alkaa 10:30 Maakuntauudistus -mitä, missä,

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2015 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2015! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSET 5/2012, JULKISET TIEDOTUKSET

SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSET 5/2012, JULKISET TIEDOTUKSET SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSET 5/2012, JULKISET TIEDOTUKSET SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSIA SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N YHTEYSTIEDOT Suomen Monikkoperheet ry, Ilmarisenkatu 17 A, 40100 Jyväskylä

Lisätiedot

FinFami-Uusimaa ry VANTAAN OMAISTOIMINNAN NEUVOTTELUKUNTA

FinFami-Uusimaa ry VANTAAN OMAISTOIMINNAN NEUVOTTELUKUNTA Eija Suominen FinFami-Uusimaa ry Muistio VANTAAN OMAISTOIMINNAN NEUVOTTELUKUNTA 5.6.2018 1.KOKOUKSEN AVAUS Kokouksen alussa tämän neuvottelukunnan puheenjohtajaksi valittiin Pirkko Huuhka, joka aloitti

Lisätiedot

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille!

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Jäsenkirje 3/2014 Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Vaikka saamme vielä nauttia kesästä, yhdistyksen syyskausi lähtee täysin purjein käyntiin jo elokuussa. Kuukausittaiset jäsenillat kutsuvat omine

Lisätiedot

Maaseudun uusi aika -yhdistyksen jäsenkirje 1/2016

Maaseudun uusi aika -yhdistyksen jäsenkirje 1/2016 Maaseudun uusi aika -yhdistyksen jäsenkirje 1/2016 23.3.2016 Keväinen tervehdys kaikille MUAn jäsenille! Kevät keikkuen tulevi ja niin myös Mua-yhdistyksen keväinen jäsenkirje. Tässä kirjeessä on tietoa

Lisätiedot

Marko Haimilahti, Lohjan kulttuuripaja: Kulttuuripaja on muuttanut. Uusi osoite on Vihdinkatu 2, Lohja. FinFami-Uusimaa ry

Marko Haimilahti, Lohjan kulttuuripaja: Kulttuuripaja on muuttanut. Uusi osoite on Vihdinkatu 2, Lohja. FinFami-Uusimaa ry Eija Suominen FinFami-Uusimaa ry Muistio LOHJAN OMAISTOIMINNAN NEUVOTTELUKUNTA 16.3.2018 1.KOKOUKSEN AVAUS Puheenjohtaja avasi kokouksen ja toivotti kaikki tervetulleiksi. Paikalla olivat: Carmela Tanner,

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Mikä ihmeen ripari? Edessäsi on nyt ainutkertainen elämän jakso, jolloin sinulla on mahdollisuus osallistua rippikouluun yhdessä ikätovereidesi kanssa. Rippikoulussa eli riparilla

Lisätiedot

Jaguars Spirit Athletes ry

Jaguars Spirit Athletes ry Jaguars Spirit Athletes ry JAGUARS!S!P!I!R!I!T!!!!A!T!H!L!E!T!E!S Jäsentiedote 4/2015 Syystervehdys kaikille jäsenillemme! Syyskauden startin myötä olemme saaneet seuraamme jälleen paljon uusia jäseniä.

Lisätiedot

JÄRVI-POHJANMAAN TERVEYSKESKUS / JÄRVISEUDUN SAIRAALAN TOIMIPISTE, VIMPELI

JÄRVI-POHJANMAAN TERVEYSKESKUS / JÄRVISEUDUN SAIRAALAN TOIMIPISTE, VIMPELI JÄRVI-POHJANMAAN TERVEYSKESKUS / JÄRVISEUDUN SAIRAALAN TOIMIPISTE, VIMPELI Vimpelin kunnan omistamassa, Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksen ylläpitämässä Järviseudun sairaalassa toimii 16-paikkainen psykiatrinen

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA Päivitetty 06.07.2015 HEINÄKUU 2015 Avoinna tiistaisin ja perjantaisin klo 10-13 Salla Harteelan taulunäyttely Ti 21.7. Päättyy ilmoittautuminen Pöytyän teatterin esitykseen

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan soten sosiaalisen kuntoutuksen kehittämistyö

Keski-Uudenmaan soten sosiaalisen kuntoutuksen kehittämistyö Keski-Uudenmaan soten sosiaalisen kuntoutuksen kehittämistyö SOSKU-hanke Järvenpää Susanna Hyypiä 26.11..2018 Sosiaalinen kuntoutus Keski-Uudenmaan sotessa Keski-Uudenmaan soten sosiaalisen kuntoutuksen

Lisätiedot

Rovaniemellä 21.2.2012 PÖYTÄKIRJA 1/2013 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS

Rovaniemellä 21.2.2012 PÖYTÄKIRJA 1/2013 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS Rovaniemellä 21.2.2012 PÖYTÄKIRJA 1/2013 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS 1 Kokouksen avaus Sukuneuvoston puheenjohtaja, Pekka Haavikko, avasi kokouksen klo 18.15 ja toivotti kaikki tervetulleeksi

Lisätiedot

RIIHIMÄEN, LOPEN JA HAUSJÄRVEN OMAISTOIMINNAN NEUVOTTELUKUNTA

RIIHIMÄEN, LOPEN JA HAUSJÄRVEN OMAISTOIMINNAN NEUVOTTELUKUNTA Eija Suominen FinFami Uusimaa ry Muistio RIIHIMÄEN, LOPEN JA HAUSJÄRVEN OMAISTOIMINNAN NEUVOTTELUKUNTA 16.1.2019 1.KOKOUKSEN AVAUS Puheenjohtaja avasi kokouksen ja toivotti kaikki tervetulleiksi. Paikalla

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminnan viikko 1.- 7.12.2008 Kumppanuuskeskuksessa

Vapaaehtoistoiminnan viikko 1.- 7.12.2008 Kumppanuuskeskuksessa Vapaaehtoistoiminnan viikko 1.- 7.12.2008 Kumppanuuskeskuksessa Vapaaehtoistoiminnan viikko 1. - 7.12.2008 Oulussa Viikon aikana tehdään vapaaehtoistoimintaa tunnetuksi osallistumisen väylänä ja mielekkään

Lisätiedot

Rovaniemellä PÖYTÄKIRJA 1/2012 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS

Rovaniemellä PÖYTÄKIRJA 1/2012 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS Rovaniemellä 23.2.2012 PÖYTÄKIRJA 1/2012 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS 1 Kokouksen avaus Sukuneuvoston puheenjohtaja, Pekka Haavikko, avasi kokouksen klo 18.02 ja toivotti kaikki tervetulleeksi

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 30.9.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 8/2005 HALLITUKSEN KOKOUS 14.9.2005. Suomen Lakimiesliitto ry:n Ylähuone, Helsinki

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 8/2005 HALLITUKSEN KOKOUS 14.9.2005. Suomen Lakimiesliitto ry:n Ylähuone, Helsinki 1(6) Aika 14.9.2005 Paikka Läsnä Poissa Suomen Lakimiesliitto ry:n Ylähuone, Helsinki Janne Nyman, hallituksen puheenjohtaja Salla Tuominen, pääsihteeri Matti Hietanen, hallituksen jäsen, kohdasta 4 alk.

Lisätiedot

8.3.2010. - Pohjoisen Keski-Suomen alueen lapsille ja nuorille suunnattuja kesätoimintoja. Äänekoski s. 2-4 Viitasaari..s. 5-6

8.3.2010. - Pohjoisen Keski-Suomen alueen lapsille ja nuorille suunnattuja kesätoimintoja. Äänekoski s. 2-4 Viitasaari..s. 5-6 8.3.2010 - Pohjoisen Keski-Suomen alueen lapsille ja nuorille suunnattuja kesätoimintoja Äänekoski s. 2-4 Viitasaari..s. 5-6 1 Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut Lasten leiri 7.6.-9.6. 8-12 -vuotiaille.

Lisätiedot

Esperi Care Anna meidän auttaa

Esperi Care Anna meidän auttaa Esperi Care Anna meidän auttaa Esperi palvelee, kasvaa ja kehittää. Valtakunnallinen Esperi Care -konserni tarjoaa kuntouttavia asumispalveluja ikääntyneille, mielenterveyskuntoutujille ja vammaispalvelun

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Toimintasuunnitelma 2014 Me Itse ry edistää jäsentensä yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa. Teemme toimintaamme tunnetuksi, jotta kehitysvammaiset henkilöt tunnistettaisiin osana

Lisätiedot

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun?

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun? Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2016 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2016! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA Päivitetty 15.08.2014 ELOKUU 2014 Avoinna arkisin ti - pe klo 10-12, lisäksi ke 6.8. ja 20.8. klo 16-18 Aila Schwartzin valokuvanäyttely Ke 20.8. klo 13.00-15.00 Peli-iltapäivä,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Me Itse ry Toimintasuunnitelma 2015 Me Itse ry edistää jäsentensä yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa. Teemme toimintaamme tunnetuksi, jotta kehitysvammaiset henkilöt tunnistettaisiin

Lisätiedot

SOPIMUSVUOREN PSYKIATRINEN KOTIKUNTOUTUS-PROJEKTI

SOPIMUSVUOREN PSYKIATRINEN KOTIKUNTOUTUS-PROJEKTI Association & Foundation SOPIMUSVUOREN PSYKIATRINEN KOTIKUNTOUTUS-PROJEKTI Katariina Ruuth, projektijohtaja Tampere 18.10.2011 Association & Foundation Ry/Oy Tarjoaa mielenterveyskuntoutus- ja dementiahoitokotipalveluita

Lisätiedot

Ehkäisevä perhetyö ja lapsiperheiden kotipalvelu Heinolassa

Ehkäisevä perhetyö ja lapsiperheiden kotipalvelu Heinolassa Ehkäisevä perhetyö ja lapsiperheiden kotipalvelu Heinolassa Ehkäisevä perhetyö on kokonaisvaltaista kotiin annettavaa tukea vanhemmuuden ja arjen haasteisiin. Tukea voidaan tarjota mm. vanhemman jaksamiseen,

Lisätiedot

Lehtojärvellä PÖYTÄKIRJA 1/2015 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS

Lehtojärvellä PÖYTÄKIRJA 1/2015 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS Lehtojärvellä 21.3.2015 PÖYTÄKIRJA 1/2015 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS 1 Kokouksen avaus Sukuneuvoston puheenjohtaja,, avasi kokouksen klo 16.00 ja toivotti kaikki tervetulleeksi Haavikon

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN ARVOT JA PAINOPISTEET 2013 LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN HALLINTOMALLI PÄÄTÖKSENTEON VUODENKIERTO

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN ARVOT JA PAINOPISTEET 2013 LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN HALLINTOMALLI PÄÄTÖKSENTEON VUODENKIERTO Kokousaika Keskiviikko 24.4. klo 17 Kokouspaikka Lempoisten srk-talo, pieni sali 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 KOKOUKSEN AVAUS VARAPUHEENJOHTAJAN VALINTA LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN ARVOT JA PAINOPISTEET

Lisätiedot

Rovaniemellä 22.8.2012 PÖYTÄKIRJA 2/2012 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS

Rovaniemellä 22.8.2012 PÖYTÄKIRJA 2/2012 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS Rovaniemellä 22.8.2012 PÖYTÄKIRJA 2/2012 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS 1 Kokouksen avaus Sukuneuvoston puheenjohtaja, Pekka Haavikko, avasi kokouksen klo 18.32 ja toivotti kaikki tervetulleeksi

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS. Aika Perjantai Kokous pidettiin bussissa, matkalla Pärnuun Läsnä Läsnä 18 jäsentä (LIITE 1)

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS. Aika Perjantai Kokous pidettiin bussissa, matkalla Pärnuun Läsnä Läsnä 18 jäsentä (LIITE 1) PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS Aika Perjantai 29.9.2017 Paikka Kokous pidettiin bussissa, matkalla Pärnuun Läsnä Läsnä 18 jäsentä (LIITE 1) 1. Kokouksen avaus Piiriyhdistyksen puheenjohtaja Marja-Leena

Lisätiedot

HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 (14) SAIRAANHOITOPIIRI 1 21.04.2015

HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 (14) SAIRAANHOITOPIIRI 1 21.04.2015 HELSINGIN JA UUDENMAAN PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 (14) 1 21.04.2015 14 AIKA 21.04.2015 klo 16:00-17:20 PAIKKA Hyks Psykiatriakeskus, Punatiili talo Ahlfors-sali KÄSITELLYT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (9 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ (9 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 (9 ) Vammaisneuvosto 10.04.2019 AIKA 10.04.2019 klo 09:00-10:45 PAIKKA Keskustan Palvelutalo, Sauvosaarenkatu 25 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Laillisuus

Lisätiedot

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan!

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien näkövammaistyö järjestää näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät tiedot näkövammaisten

Lisätiedot

Tapahtuma on maksuton! Keikalla YONA! Terve tuloa!

Tapahtuma on maksuton! Keikalla YONA! Terve tuloa! Tapahtuma on maksuton! Terve tuloa! Keikalla YONA! Maakuntamatkalle läheisten maailmaan Pesäpuun Lähemmäs-projektin valtakunnallinen tapahtuma Keskiviikkona 14.9.2016 klo 9.30-16.00 Ostrobotnia, Töölönkatu

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 18.12.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

Omaistukitoiminta keväällä 2016

Omaistukitoiminta keväällä 2016 Omaistukitoiminta keväällä 2016 Kevään aikana on mahdollisuus osallistua keskusteluryhmiin, teematapaamisiin jne. Toivotamme yhdessä eri toimijoiden kanssa teidät sydämellisesti tervetulleiksi ja toivomme,

Lisätiedot

Traumaattinen aivovamma Lasten ja aikuisten kurssit

Traumaattinen aivovamma Lasten ja aikuisten kurssit Traumaattinen aivovamma Lasten ja aikuisten kurssit Palveluntuottajien koulutus 14.11.2018 Pirjo K. Tikka Vastaava suunnittelija Kela, kuntoutuspalvelujen ryhmä Aivovammakurssit vuoden 2019 alusta alkaen

Lisätiedot

Ymmerstan koulu, opettajainhuone, Ristihaantie 5, 02750 Espoo

Ymmerstan koulu, opettajainhuone, Ristihaantie 5, 02750 Espoo YMMERSTAN KOTI- JA KOULUYHDISTYS RY:N JOHTOKUNNAN KOKOUS 2 / 2014 PÖYTÄKIRJA Aika: 11.3.2014 klo 18.15 Paikka: Läsnä: Ymmerstan koulu, opettajainhuone, Ristihaantie 5, 02750 Espoo Hallikas Sami-Pekka Hovila

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 8/2014 Sivu 73

KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 8/2014 Sivu 73 KOKOUSAIKA 13.10.2014 klo 17.30 19.05 KOKOUSPAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 302 SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Naskali Essi Metsämäki Herkko Säilä Rita Rantala

Lisätiedot

Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä

Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä 2016 1 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakunnat järjestävät näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät kaikki tiedot näkövammaisten syksyn 2015

Lisätiedot

PETSAMO 2 Hoitajat: Kanslia:

PETSAMO 2 Hoitajat: Kanslia: PETSAMO 2 Hoitajat: 050 436 2222 Kanslia: 044 775 8017 Tervetuloa kuntoutumaan Petsamo 2:lle Tammenlehväkeskuksen osasto Petsamo 2 on neurologinen kuntoutusosasto, jonka tarkoituksena on antaa kokonaisvaltaista

Lisätiedot

SYKSY 2013. Kansalaistoiminnan keskus Puisto. Yhteystiedot:

SYKSY 2013. Kansalaistoiminnan keskus Puisto. Yhteystiedot: Yhteystiedot: Koordinaattori Suvi Nousiainen p. 050 323 7588 suvi.nousiainen@ muotiala.fi Koordinaattori Risto Lahtinen p. 050 380 3456 risto.lahtinen@muotiala.fi Koordinaattori Kati Hankkila p. 050 358

Lisätiedot

Mistä saa tietoa, tukea ja palveluja?

Mistä saa tietoa, tukea ja palveluja? Mistä saa tietoa, tukea ja palveluja? Kunnan muistihoitajat ja -koordinaattorit Muistihoitajat ja -koordinaattorit ovat muistisairaan ja hänen perheensä tukemiseen koulutettuja terveydenhuollon ammattilaisia.

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 17.6.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2018

NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2018 NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2018 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien näkövammaistyö järjestää näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät tiedot näkövammaisten kevään ja

Lisätiedot

KOSKEN KESKI-SUOMEN PÄIHDE- JA MIELENTERVEYSTYÖN TYÖRYHMÄN KOKOUS

KOSKEN KESKI-SUOMEN PÄIHDE- JA MIELENTERVEYSTYÖN TYÖRYHMÄN KOKOUS 1 (5) KOSKEN KESKI-SUOMEN PÄIHDE- JA MIELENTERVEYSTYÖN TYÖRYHMÄN KOKOUS Aika Ma 23.5.2011 klo 13-15.30 Paikka Sovatek, Matarankatu 4, 2 krs, kokoustila 202 Osallistujat Hannu Koivisto Kari Lahti Maritta

Lisätiedot

Muistio. Päivystyksen johto-huone (Sisäänkäynti päivystyksestä)

Muistio. Päivystyksen johto-huone (Sisäänkäynti päivystyksestä) Muistio 1(5) Asiakasraati Aika Keskiviikko 25.2.2016 kello 16.00 18.00 Paikka Osallistujat Päivystyksen johto-huone (Sisäänkäynti päivystyksestä) Seppo Ranta, asiakasraadin puheenjohtaja, johtajaylilääkäri

Lisätiedot

JÄRVI-POHJANMAAN TERVEYSKESKUS/ JÄRVISEUDUN SAIRAALAN TOIMIPISTE, VIMPELI

JÄRVI-POHJANMAAN TERVEYSKESKUS/ JÄRVISEUDUN SAIRAALAN TOIMIPISTE, VIMPELI JÄRVI-POHJANMAAN TERVEYSKESKUS/ JÄRVISEUDUN SAIRAALAN TOIMIPISTE, VIMPELI Vimpelin kunnan omistamassa, Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksen ylläpitämässä, Järviseudun sairaalan toimipisteessä on kaksi psykiatrista

Lisätiedot

Pois syrjästä hanke, Ylisukupolvisten ongelmien ehkäiseminen kehittämisosio/satakunnan sairaanhoitopiiri

Pois syrjästä hanke, Ylisukupolvisten ongelmien ehkäiseminen kehittämisosio/satakunnan sairaanhoitopiiri MUISTIO 28.6.2016 Pois syrjästä hanke, Ylisukupolvisten ongelmien ehkäiseminen kehittämisosio/satakunnan sairaanhoitopiiri Projektiryhmän kokous 2/2016 Aika: 1.4. klo 9-11 Paikka: Satakunnan keskussairaala,

Lisätiedot

Monikulttuuriasiain neuvottelukunnan kokous

Monikulttuuriasiain neuvottelukunnan kokous Pöytäkirja 1 (6) Monikulttuuriasiain neuvottelukunnan kokous Aika 14.12.2017 klo 17:46-19:46 Paikka Kirkkojärven nuorisotila, Kylätorintie 5 Osallistujat Luottamushenkilöjäsenet: Cristian Tudose pj Hossein

Lisätiedot

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISET

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISET Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISET syksy 2012 1 Haluatko jutella? 3 Uudet ryhmät 4 Viikoittaiset 5 Tapahtumia 6 Vapaaehtoistyö 6 Opaspalaverit ja koulutukset 7 2 Espoon seurakuntien näkövammaistyö tarjoaa

Lisätiedot

Kokemuksia perhehoidosta. Kuudes tapaaminen. Kouluttajakansio KeVa - perhehoidon valmennus

Kokemuksia perhehoidosta. Kuudes tapaaminen. Kouluttajakansio KeVa - perhehoidon valmennus Kokemuksia perhehoidosta Kuudes tapaaminen Kouluttajakansio KeVa - perhehoidon valmennus Kokemuksia perhehoidosta KeVa perhehoidon valmennuksen kuudes tapaaminen toteutetaan joko 1) paneelina tai 2) tutustumiskäyntinä

Lisätiedot

NAANTALIN VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA 1/2014 VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS /MUISTIO

NAANTALIN VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA 1/2014 VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS /MUISTIO NAANTALIN VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA 1/2014 VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS /MUISTIO AIKA tiistai 4.2.2014 klo 14.00-15.10 PAIKKA Naantalin kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Rovaniemellä 31.8.2014 PÖYTÄKIRJA 2/2014 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS

Rovaniemellä 31.8.2014 PÖYTÄKIRJA 2/2014 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS Rovaniemellä 31.8.2014 PÖYTÄKIRJA 2/2014 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS 1 Kokouksen avaus Sukuneuvoston puheenjohtaja, Pekka Haavikko, avasi kokouksen klo 18.20 ja toivotti kaikki tervetulleeksi

Lisätiedot

Murkkufoorumi - Vertaisryhmät nuorten vanhemmille. Johanna Syrjänen, Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry 19.2.2014 1

Murkkufoorumi - Vertaisryhmät nuorten vanhemmille. Johanna Syrjänen, Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry 19.2.2014 1 Murkkufoorumi - Vertaisryhmät nuorten vanhemmille 19.2.2014 1 Linkki-toiminta Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry:n Murkkuneuvola hanke (RAY-rahoitus 2011-2015) Tavoitteet: 1. 12-18 vuotiaiden lasten

Lisätiedot

FUUSIOTYÖPAJA VSSHP, Psykiatria RYHMÄ 4: Kokemuksen hyödyntäminen hoidossa

FUUSIOTYÖPAJA VSSHP, Psykiatria RYHMÄ 4: Kokemuksen hyödyntäminen hoidossa FUUSIOTYÖPAJA 27.10.2017 VSSHP, Psykiatria RYHMÄ 4: Kokemuksen hyödyntäminen hoidossa Tiimi Mika Sinisalo, VSSHP Kokemusasiantuntija Sirke Koskinen, psykologi, Salon aikuispsykiatrian pkl Johanna Paasivirta,

Lisätiedot

MALMIN TERVEYDENHUOLTOALUE KY

MALMIN TERVEYDENHUOLTOALUE KY MALMIN TERVEYDENHUOLTOALUE KY PSYKIATRIA: Mielenterveystoimisto; aikuistenlasten ja nuorten vastaanotto, syömishäiriöpoliklinikka, sivuvastaanotto Uudessakaarlepyyssä Päiväosasto ja yöpymismoduli Psykiatrinen

Lisätiedot

Yhteenveto Hyte-verkoston tapaamisesta

Yhteenveto Hyte-verkoston tapaamisesta Yhteenveto Hyte-verkoston tapaamisesta 13.6.2018 Perhekeskus, Tommola-talo Heinola 18.6.2018 Heli Lehtovaara Hyte verkosto tapaamisen ohjelma klo 8.30 8.40 klo 8.40 9.10 klo 9.10 9.40 klo 9.40 10.10 klo

Lisätiedot

P. Tervonen 11/ 2018

P. Tervonen 11/ 2018 P. Tervonen 11/ 2018 Olen 50 vuotias puhdistuspalvelualan kouluttaja Minun tyttäreni on sairastunut psyykkisesti, hänen ikänsä on 14 v Minulla on mies ja kaksi muuta lasta, toinen heistä on muualla opiskelemassa

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO VOIMAUTTAVAA VERTAISTUKEA RYHMISTÄ Kenelle Tavoitteet Menetelmät Toteutus LÖYDÄ OMA TARINASI -RYHMÄT... 5

SISÄLLYSLUETTELO VOIMAUTTAVAA VERTAISTUKEA RYHMISTÄ Kenelle Tavoitteet Menetelmät Toteutus LÖYDÄ OMA TARINASI -RYHMÄT... 5 Vertaistukiryhmät nuorille aikuisille 2019 1 SISÄLLYSLUETTELO VOIMAUTTAVAA VERTAISTUKEA RYHMISTÄ... 3 Kenelle Tavoitteet Menetelmät Toteutus LÖYDÄ OMA TARINASI -RYHMÄT... 5 LASINEN LAPSUUS -RYHMÄ... 6

Lisätiedot

TAMPEREEN NUORISOVALTUUSTO 1 PÖYTÄKIRJA Puheenjohtajaneuvosto

TAMPEREEN NUORISOVALTUUSTO 1 PÖYTÄKIRJA Puheenjohtajaneuvosto TAMPEREEN NUORISOVALTUUSTO 1 TAMPEREEN NUORISOVALTUUSTON HALLITUKSEN KOKOUKSEN Aika 25.01.2017, kello 16.30 Paikka Kulttuuri- ja nuorisopalveluiden toimisto, Puutarhakatu 11, 3. kerros, 33101 Tampere Osallistujat

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI ALKUVUODELLE 2016 Jyväskylän KaupunkiMartat ry. "Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena"

TOIMINTAKALENTERI ALKUVUODELLE 2016 Jyväskylän KaupunkiMartat ry. Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena TOIMINTAKALENTERI ALKUVUODELLE 2016 Jyväskylän KaupunkiMartat ry "Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena" Nuorekas Jyväskylän KaupunkiMartat ry on perustettu vuonna 2003. Jäsenistömme koostuu eri ikäisistä

Lisätiedot

Ryhmätoiminnat. Omaiset ja läheiset. Päihdeja mielenterveysasiakkaat

Ryhmätoiminnat. Omaiset ja läheiset. Päihdeja mielenterveysasiakkaat Ryhmätoiminnat Omaiset ja läheiset Päihdeja mielenterveysasiakkaat Kouvolan kaupunki Erityisryhmien asumispalvelut Tuettu asuminen / ryhmätoiminnat Tarkoitettu kouvolalaisille kotona asuville mielenterveys-

Lisätiedot

KUTSU Yhteinen asiakaspalvelu tulee Ota koppi!

KUTSU Yhteinen asiakaspalvelu tulee Ota koppi! KUTSU Yhteinen asiakaspalvelu tulee Ota koppi! Olet tervetullut kuulemaan ja keskustelemaan yhteisen asiakaspalvelun järjestämisestä ja kertomaan, miten toivot omalla alueellasi järjestämisessä edettävän.

Lisätiedot

Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Helsingin malli. Nimi ovessa- hankkeen Helsingin kehittämisverkoston tapaaminen 11.5.2011 Raili Hulkkonen

Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Helsingin malli. Nimi ovessa- hankkeen Helsingin kehittämisverkoston tapaaminen 11.5.2011 Raili Hulkkonen Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Helsingin malli Nimi ovessa- hankkeen Helsingin kehittämisverkoston tapaaminen 11.5.2011 Raili Hulkkonen SAS-toiminnat aikuisten vastuualueen sosiaalihuoltolain

Lisätiedot

LASTEN- JA NUORTEN SYYSLOMATIEDOTE 2015

LASTEN- JA NUORTEN SYYSLOMATIEDOTE 2015 LASTEN- JA NUORTEN SYYSLOMATIEDOTE 2015 Raahen teatteri esittää Komppakujan Cityjänis ja Lehmä-Ammuu Ohjaus: Toni Kettukangas ke 28.10. kello 13.00 Pyhäjoen kirjastossa Esitys on suunnattu päiväkoti- ja

Lisätiedot

Meikäläisiä Satakunnasta

Meikäläisiä Satakunnasta Meikäläisiä Satakunnasta syystiedote 2014 päivitys 17.9.2014 Meikäläisiä Satakunnassa on kehitysvammaisten Me Itse ry:n aktivistien sekä MEKA TV toiminnoissa osallistuvien meikäläisten yhteinen työnimi.

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA/ESITYSLISTA

LAPPEENRANNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA/ESITYSLISTA LAPPEENRANNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA/ESITYSLISTA 1 Aika Keskiviikko 5.10.2011 klo 17.00 Paikka Seurakuntakeskus, Koulukatu 10, rippikoulusali Käsiteltävät asiat: 70 KOKOUKSEN AVAUS 71 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Omaishoito ja päihteet -seminaari

Omaishoito ja päihteet -seminaari Omaishoito ja päihteet -seminaari 16.1.2018 Omaishoitajaliitto on olemassa, jotta omaishoitoperheen asema paranee on omaishoitajia, heidän läheisiään, paikallisyhdistyksiä ja kansalaisia varten Perustettu

Lisätiedot

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Hei kotiväki! Kesä on tulossa ja sen mukana Järvenpään seurakunnan kesäleirit. Tervetuloa mukaan! Leireillä oppii paljon uusia asioita ja tapaa uusia ja vanhoja kavereita

Lisätiedot

Kokemusasiantuntijaryhmän alustavia kokemuksia osallistumisesta mielenterveyspalvelujen suunnitteluun ja arviointiin

Kokemusasiantuntijaryhmän alustavia kokemuksia osallistumisesta mielenterveyspalvelujen suunnitteluun ja arviointiin Kokemusasiantuntijaryhmän alustavia kokemuksia osallistumisesta mielenterveyspalvelujen suunnitteluun ja arviointiin 20.5.2011 Vva ry Osallisuusryhmän verkostotapaaminen Pop Valo hankkeen kokemusasiantuntija

Lisätiedot

puheenjohtaja /sihteeri Kevätkokous Päätösten vahvistaminen hallitus maalis-huhtikuu 300 yhdistyksen jäsenet

puheenjohtaja /sihteeri Kevätkokous Päätösten vahvistaminen hallitus maalis-huhtikuu 300 yhdistyksen jäsenet Järjestötoiminta Edustajistovaalit - sähköinen tiedotus jäsenille vaaleista - mahd. yhdistyksen ehdokkaan oma alasivu yhdistyksen sivuilla Avustetaan yhdistyksen jäsentä vaalityössä tiedottamalla asiasta/mainostamalla

Lisätiedot

Kokemusasiantuntijat lapsiperheiden tukena. Toivosta turvaa hanke

Kokemusasiantuntijat lapsiperheiden tukena. Toivosta turvaa hanke Kokemusasiantuntijat lapsiperheiden tukena Toivosta turvaa hanke 2017-2020 Toivosta turvaa hanke (2017-2020) Mielenterveysomaiset Pirkanmaa FinFami ry:n ja Tampereen kaupungin mielenterveys- ja päihdepalveluiden

Lisätiedot

Ero lapsiperheessä työn lähtökohdat

Ero lapsiperheessä työn lähtökohdat Ero lapsiperheessä työn lähtökohdat Ero sisältää aina riskejä lapsen hyvinvoinnille ja vanhemmuus on haavoittuvaa Varhaisella tuella voidaan ennaltaehkäistä vanhempien eron kielteisiä vaikutuksia lapsen

Lisätiedot

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila Turun NNKY Kevät 2019 Juliana Laurila Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a Puheenjohtajan tervehdys Hei, Kädessäsi on Turun NNKY:n kevätviesti, jonka myötä toivotamme Sinut

Lisätiedot

Sopimusvuoren kotikuntoutus

Sopimusvuoren kotikuntoutus Association & Foundation Sopimusvuoren kotikuntoutus Tietokoneavusteinen kotikuntoutus on ry:n ja Tampereen kaupungin yhteinen kehittämishanke 15.8.2010-31.12.2011. Osa hankkeen rahoituksesta tulee välittäjä

Lisätiedot

Tervetuloa Tienviittoja tulevaisuuteen ikäperheseminaariin 4.11.2014

Tervetuloa Tienviittoja tulevaisuuteen ikäperheseminaariin 4.11.2014 Tervetuloa Tienviittoja tulevaisuuteen ikäperheseminaariin 4.11.2014 Ohjelma 9.30 Avaussanat Riitta Hakoma, vammaispalvelujen johtaja, Etelä-Karjalan Sosiaali- ja terveyspiiri 9.45 Kehitysvammaisten Palvelusäätiön

Lisätiedot

Kyläyhdistyksen terveiset 3. Jäsenmaksu 3. Kyläyhdistys vuokraa 4. 100 -vuotias koulumme 5. 30 -vuotias kyläyhdistys 6. Nettisivut 7.

Kyläyhdistyksen terveiset 3. Jäsenmaksu 3. Kyläyhdistys vuokraa 4. 100 -vuotias koulumme 5. 30 -vuotias kyläyhdistys 6. Nettisivut 7. VUOSITIEDOTE 2009 Levikki 400 kpl 1 Sisältö: Kyläyhdistyksen terveiset 3 Jäsenmaksu 3 Kyläyhdistys vuokraa 4 100 -vuotias koulumme 5 30 -vuotias kyläyhdistys 6 Nettisivut 7 Tapahtumat 7-9 Hallituksen jäsenet

Lisätiedot

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt!

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry Kunta- ja seurakunta -kirje 1 (5) Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Tässä kirjeessä kerrotaan ajankohtaista tietoa omaishoidon

Lisätiedot

Kohtaamispaikka toimii Mikkelissä osoitteessa Lönnrotinkatu 3 ja on kaikille auki ke-pe ja la

Kohtaamispaikka toimii Mikkelissä osoitteessa Lönnrotinkatu 3 ja on kaikille auki ke-pe ja la Miksi Virike? Virike on mielenterveys- ja päihdekuntoutujille suunnattu yhdistys Mikkelissä. Virikkeen toiminnassa korostuvat vertaistuki, kokemusasiantuntijuus ja kohtaamispaikan toiminta. Virikkeen toiminnan

Lisätiedot

Jokaiselle sairastuneelle laaditaan hoitosuunnitelma. Järjestetään yhteistyössä OYS:n ja Oulun seudun muistiyhdistyksen

Jokaiselle sairastuneelle laaditaan hoitosuunnitelma. Järjestetään yhteistyössä OYS:n ja Oulun seudun muistiyhdistyksen Muistipolku Tämä esite on tarkoitettu muistisairaille ja heidän läheisilleen. Esitteeseen on kirjattu palveluita, joita sairastunut voi tarvita sairautensa eri vaiheissa. Esite auttaa valitsemaan jokaiselle

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2018

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2018 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2018 Keskiviikko 1.8. 13.30-14.30 Puistokonsertti: Lauluryhmä Urhot Laulu kuuluu kaikille, niin myös edelleen tälle seitsenmiehiselle porukalle. Urhoja

Lisätiedot

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Kerosiinitie TURKU

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Kerosiinitie TURKU 1/6 I VALTAKIRJOJEN TARKASTUS klo 11:30 12:00 II LOUNAS klo 12:00 13:00 III LIITON SYYSKOKOUS klo 13:00 sääntöjen 12 :n mukaisten asioiden käsittely: 1 KOKOUKSEN AVAUS Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto

Lisätiedot

Rovaniemi, Kolpeneen palvelukeskuksen ky, Myllärintie 35, Monitoimitila

Rovaniemi, Kolpeneen palvelukeskuksen ky, Myllärintie 35, Monitoimitila Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus/ ESITYSLISTA Lapin toimintayksikkö Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä Myllärintie 35 96400 ROVANIEMI 4.6.2010 PaKaste - Lapin -osahankkeen ohjausryhmän kokous

Lisätiedot

Rovaniemellä 29.8.2013 PÖYTÄKIRJA 2/2013 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS

Rovaniemellä 29.8.2013 PÖYTÄKIRJA 2/2013 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS Rovaniemellä 29.8.2013 PÖYTÄKIRJA 2/2013 HAAVIKON SUKUSEURA RY:N SUKUNEUVOSTON KOKOUS 1 Kokouksen avaus Sukuneuvoston puheenjohtaja, Pekka Haavikko, avasi kokouksen klo 18.35 ja toivotti kaikki tervetulleeksi

Lisätiedot

KUNTOUTTAVA LÄHIHOITAJA KOTIHOIDOSSA. Riitta Sipola-Kellokumpu Inarin kunta Kotihoito 28.1.2013

KUNTOUTTAVA LÄHIHOITAJA KOTIHOIDOSSA. Riitta Sipola-Kellokumpu Inarin kunta Kotihoito 28.1.2013 KUNTOUTTAVA LÄHIHOITAJA KOTIHOIDOSSA Riitta Sipola-Kellokumpu Inarin kunta Kotihoito 28.1.2013 Lähihoitajan tutkinto, suuntautuminen kuntoutukseen Kyky itsenäiseen ja aktiiviseen työskentelyyn Omaa hyvät

Lisätiedot

ASIAKKAAN ÄÄNI; MIKÄ ON AUTTANUT, MITÄ PARANNETTAVAA PALVELUISSA?

ASIAKKAAN ÄÄNI; MIKÄ ON AUTTANUT, MITÄ PARANNETTAVAA PALVELUISSA? ASIAKKAAN ÄÄNI; MIKÄ ON AUTTANUT, MITÄ PARANNETTAVAA PALVELUISSA? Alueellinen mielenterveyspäivä 28.3.2017 Kokemusasiantuntija Raija Kauranen LAITA UUSI NIMI Alueellinen mielenterveys päivä 21.11.2016

Lisätiedot

Sääksjärven koulun vanhempainyhdistys ry

Sääksjärven koulun vanhempainyhdistys ry Sääksjärven koulun vanhempainyhdistys ry PÖYTÄKIRJA Johtokunnan kokous Aika: 29.10.2012 klo 18:00 Paikka: Läsnä: Sääksjärven koulun opettajainhuone Johanna Laitinen (pj.) Leena Alanen Karoliina Hälli Milena

Lisätiedot

Jäsenet (alleviivatut paikalla)

Jäsenet (alleviivatut paikalla) Pöytäkirja 3/2019 SEUTUHALLITUKSEN KOKOUS Aika: tiistaina 16.4.2019 klo 9.00 10.15 Paikka: Pyhäjärvi, kaupungintalo valtuustosali Jäsenet (alleviivatut paikalla) Henrik Kiviniemi, varapj.pyhäjärveltä Esa

Lisätiedot

KUTSU. Asiakaspalvelu2014 -hankkeen aluekierros TERVETULOA!

KUTSU. Asiakaspalvelu2014 -hankkeen aluekierros TERVETULOA! KUTSU Asiakaspalvelu2014 -hankkeen aluekierros Olet tervetullut kuulemaan ja keskustelemaan yhteisen asiakaspalvelun järjestämisestä ja kertomaan, miten omalla alueellasi toivot järjestämisessä edettävän.

Lisätiedot

Pohjois-Haagan ala-asteen vanhempainyhdistyksen vuosikokous 25.9.2014 VANHEMPAINYHDISTYS

Pohjois-Haagan ala-asteen vanhempainyhdistyksen vuosikokous 25.9.2014 VANHEMPAINYHDISTYS Pohjois-Haagan ala-asteen vanhempainyhdistyksen vuosikokous 25.9.2014 VANHEMPAINYHDISTYS Kokouksen avaus ja laillisuuden toteaminen Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa

Lisätiedot

Kelan järjestämä kuntoutus ja lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit

Kelan järjestämä kuntoutus ja lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit Kelan järjestämä kuntoutus ja lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit Asiantuntija- ja keskustelutilaisuus narkolepsialasten vanhemmille ja aikuispotilaille 4.2.2011 Kehittämispäällikkö Tuula Ahlgren,

Lisätiedot