Kuljettajanohjeet Dynafleet

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kuljettajanohjeet Dynafleet"

Transkriptio

1 Kuljettajanohjeet Dynafleet

2

3

4 Sisällysluettelo Dynafleet... 1 Dynafleet... 1 Tekninen kuvaus... 2 Hallintavivut... 4 Näyttö... 7 Valikot ja symbolit... 7 Valikkojen käyttö... 8 Järjestelmän käynnistys... 9 Järjestelmän sulkeminen valmiustila... 9 Tiedonsiirto Yleistä Viesti Viestivalikko Yleistä ajo- ja lepoaika Tehtävä Lokit Kuljettajavalmennus Hätäkutsu & avunpyyntö Ajopiirturin latausvalikko Asetukset Järjestelmävirheet ja varoitukset... 22

5 Dynafleet 1 Dynafleet Dynafleet on kuljetusten suunnittelujärjestelmä, johon on yhdistetty ajoneuvosuunnittelu, viestien käsittely ja ajoneuvon tilan ja kuljettaja-aikojen automaattinen raportointi. Kuljettaja on koko ajan yhteydessä toimistoon. Toimistossa oleva ajojärjestelijä voi ohjata ajoneuvon eri paikkoihin eri tehtäviä varten. Kuljettaja voi lähettää viestejä toisille kuljettajille, toimistoon tai yksityisesti. Kuljettajan ja toimiston välinen yhteys yksinkertaistaa suuren osan tilaustenhallinnasta ja tehostaa kuljetusten suunnittelua. Kommunikointi keskustoimiston kanssa tapahtuu GSM-matkapuhelinverkon kautta. Järjestelmä kerää tietoja ajopiirturista ja moottorinohjausyksiköstä. Dynafleet antaa kuljettajalle tietoja ajoneuvosta ja kuljettajatoiminnoista. Tämä mahdollistaa paremman kuljetustenhallinnan sekä ajoneuvon käyttökustannusten, kuljettajan työpanoksen sekä kuljettajan ajotavan taloudellisuuden seurannan. Luvussa Rakenne ja toiminta kuvataan järjestelmän tärkeimmät toiminnot, jotka kaikkien kuljettajien on tunnettava. Luvussa Järjestelmänhallinta on yhteenveto järjestelmästä sekä kuvaus järjestelmän käynnistämisestä. Muissa luvuissa käsitellään järjestelmän toimintoja tarkemmin.

6 2 Dynafleet Tekninen kuvaus J Dynafleet koostuu kahdesta yksiköstä, Dynafleet Gateway ja Dynafleet Driver Tool. Dynafleet Gateway sisältää avunpyyntöpainikkeen, joka sijaitsee kojelaudassa. Dynafleet Driver Tool sisältää näppäimistön ja siihen on saatavana valinnaisvarusteena erillinen värinäyttö. Dynafleetyksikkö on yhdistetty erilaisiin ohjausyksiköihin ja ajopiirturiin ajoneuvon elektroniikkaverkon välityksellä. Kommunikointi keskustoimiston kanssa tapahtuu GSM-matkapuhelinverkon kautta.

7 Dynafleet 3 The Dynafleet Driver Tool sijaitsee kojetaulussa radion alapuolella. Näyttö sijaitsee kojelaudan päällä. Dynafleet Gateway sijaitsee sähkökeskuksessa. Kuljettajatiedot tallennetaan neljänä eri toimintona: ajoaikana, lepoaikana, työaikana ja odotusaikana. Kun ajoneuvo liikkuu, toiminto rekisteröidään automaattisesti ajoaikana. Kun auto on paikallaan, tallennettava toiminto määräytyy ajopiirturin kuljettajan 1 asetusten mukaisesti. Tiedot otetaan suoraan ajopiirturista. Kaikki tiedot siirretään toimistoon jatkokäsittelyä ja seurantaa varten. Ajoneuvotiedot siirretään toimistoon GSM-verkon kautta. Jos kenttä on heikko, tiedot tallennetaan tilapäisesti Dynafleet-järjestelmään. Myös perustietoraportit siirretään tarvittaessa keskustoimistoon. GPS-vastaanotin varmistaa, että järjestelmäaika ja sijainti ovat oikein. Rajoitettu toiminnallisuus Järjestelmä on kehitetty Volvon FH- ja FM-autoihin, mutta se voidaan asentaa myös mihin muuhun ajoneuvoon tahansa. Tällöin järjestelmän toiminnoissa on kuitenkin joitakin rajoituksia, koska ajoneuvoissa on erityyppisiä ajopiirtureita, elektroniikkajärjestelmiä jne. verrattuna ajoneuvoihin, joille järjestelmä on kehitetty.

8 4 Dynafleet Hallintavivut J Esc -näppäimellä on kaksi toimintoa tilanteen mukaan: Lomakkeella, jossa voit valita eri arvoja, Esc - näppäimen painaminen tarkoittaa, että peruutat asetuksen. Muissa tapauksissa Esc -näppäimen painaminen tarkoittaa, että siirryt valikkopuussa yhden tason ylöspäin. 2 Valitse -näppäimellä on kolme toimintoa tilanteen mukaan:

9 Dynafleet 5 Kysymyksen yhteydessä Valitse -näppäimen painaminen tarkoittaa Kyllä-vastausta. Lomakkeella, jossa voit valita eri arvoja, Valitse -näppäimen painaminen tarkoittaa, että vahvistat ja hyväksyt kyseisen asetuksen. Valikossa Valitse -näppäimen painaminen tarkoittaa, että siirryt aktiiviseen vaihtoehtoon, ts. alivalikkoon, joka näkyy valkoisena tekstinä mustalla taustalla. 3 IR-vastaanotin vastaanottaa signaaleja näppäimistöstä. 4 Ohjainristikko/Nuolinäppäimet; oikea, vasen, ylös ja alas, siirtävät kohdistinta haluttuun suuntaan. 5 Infrapunalähetin (IR) lähettää signaalit Dynafleetyksikköön. Näppäimistö Kirjoita viestit näppäimistöllä. Suojaa näppäimistö auringonpaisteelta, kosteudelta, nesteiltä ja lialta. Näppäimistön IR-lähettimen on oltava suunnattuna Dynafleet-yksikön IR-vastaanottimeen kirjoittamisen aikana. QWERTY- ja kyrillisen näppäimistön välillä vaihdetaan painamalla samanaikaisesti ALT ja SHIFT, tai CTRL ja SHIFT. Huomautus! Näppäimistä voi käyttää ainoastaan kuorma-auton ollessa paikallaan. Ajon aikana näppäimistöä on säilytettävä hansikaslokerossa radiohyllyllä. Siellä näppäimistö on suojassa auringonvalolta eikä se pääse liikkumaan voimakkaissa jarrutuksissa tai törmäyksissä. Ohjainristikko Dynafleet-laitteen yleisimmät toiminnot voidaan suorittaa ohjauspyörän lähellä kojelaudassa olevalla ohjainristikolla. Muoviosien ja IR-lähettimen/vastaanottimen hoito Puhdista tavallisella auton sisäpintojen puhdistusaineella. Kokeile ensin piilossa oleviin kohtiin, ettei pinta vahingoitu.

10 6 Dynafleet Jos järjestelmä ei reagoi näppäinten painamiseen, tarkista, että IR-lähettimen ja IR-vastaanottimen linssit ovat puhtaat. Linssit puhdistetaan pehmeällä, puhtaalla ja kevyesti kostutetulla liinalla. Hätäkutsupainike Kojetaulussa tai radiohyllyssä on hätäkutsupainike. Painike täytyy pitää alaspainettuna vähintään kolme sekuntia hätäkutsun lähettämiseksi. Toimiston asetuksista riippuen kutsu lähetetään toimistoon ja VAS (Volvo Action Service)- tai Security Services - keskukseen. Jos ajoneuvoon on asennettu työkalu Dynafleet Driver, ponnahdusviesti ilmoittaa kuljettajalle meneillään olevan kutsun tilan päivityksistä. Lisävarusteet: Hätäpainikkeen tai avunpyynnön kirjoittamisen jälkeen sinulle soittaa aina operaattori Dynafleetin onlinesivustolla määriteltyyn puhelinnumeroon. Puhelun tarkoituksena on vahvistaa tekemäsi toimenpide. Jos et saa puhelua kohtuullisen ajan kuluessa, alkuperäinen pyyntösi on voinut epäonnistua sinusta riippumattomista syistä. Suosittelemme tällöin yhteydenottoa palveluihimme perinteisimmillä tavoilla. Huomautus! J Hätäkutsupainike toimii vain, kun järjestelmä on kytketty päälle tai se on valmiustilassa. Suosittelemme valmiusajan asettamista sopivaksi toiminnon saatavuuden varmistamiseksi. (Valmiusaikaa voi muokata Dynafleet online-sivustolla. Tarkista näiden muutosten teko järjestelmän ylläpitäjältä).

11 Dynafleet 7 Näyttö J Näyttöruutu on asennettu kojelaudan päälle. Näyttö nousee ylös ja laskeutuu alas automaattisesti, kun järjestelmä kytketään päälle tai sammutetaan. Käytä näytön puhdistamiseen vain pehmeätä ja kevyesti kostutettua liinaa. Muut muoviosat puhdistetaan tavallisilla auton sisäpintojen puhdistukseen tarkoitetuilla puhdistusaineilla. Huomautus! Varmista, ettei näytölle pääse nesteitä. Valikot ja symbolit Valikoiden ulkoasu vaihtelee. Esiintyvät symbolit ja toiminnot on kuvattu alla. Oletusvalikko 1 Symboli, joka osoittaa, missä järjestelmän osassa kulloinkin ollaan: esim. Viesti-, Ajopäiväkirja- tai Asetusvalikossa. 2 Lukemattoman viestin symboli osoittaa, että viestilistassa yksi tai useampia lukemattomia viestejä.

12 8 Dynafleet 3 Alempi mittari näyttää GSM-peiton ja ylempi GPRS-peiton. 4 Aktiivinen vaihtoehto näkyy valkoisella tekstillä mustalla taustalla. 5 Vierityslista, joka näyttää, että lisää tietoja on luettavissa. Näytä tiedot painamalla näppäintä alas. J Valikkojen käyttö Alla olevassa esimerkissä kuvataan Dynafleetin valikoiden käyttö. Esimerkissä näytetään, miten tekstiviesti lähetetään. 1 Siirrä kohdistin nuolinäppäimillä kohtaan Viestit. 2 Aktivoi viestivalikko painamalla Valitse. 3 Siirrä kohdistin nuolinäppäimillä kohtaan Kirjoita uusi. 4 Jatka painamalla Valitse.

13 Dynafleet 9 5 Siirrä kohdistin nuolinäppäimillä kohtaan Tekstiviesti (normaali merkistö). 6 Kirjoita uusi tekstiviesti painamalla Valitse. 7 Näppäile puhelinnumero ja viesti. Siirrä kohdistinta kenttien välillä nuolinäppäimillä. 8 Siirrä kohdistin nuolinäppäimillä kohtaan Lähetä. 9 Lähetä viesti painamalla Valitse. Järjestelmän käynnistys 1 Käännä virta-avainta. Radio-asennossa järjestelmä käynnistyy automaattisesti. Värinäyttö nousee ylös. 2 Järjestelmä tunnistaa kuljettajan automaattisesti lukemalla digitaalisessa ajopiirturissa olevan kuljettajakortin. 3 Alkutervehdyksen jälkeen järjestelmä on käyttövalmis. Järjestelmän sulkeminen valmiustila Kun virta-avain käännetään asentoon 0, järjestelmä siirtyy standby-tilaan. Näyttö sammuu ja kääntyy alas, ellei se ole jo alhaalla. Järjestelmä jatkaa tietojen keruuta standby-tilassa. Oltuaan standby-tilassa 2 tuntia (tai jonkin muun toimiston määräämän ajan) järjestelmä siirtyy lepotilaan ja lopettaa tiedonkeruun. Sen jälkeen järjestelmä voidaan herättää SMS-viestillä, esim. lämpötilojen tai sijainnin seurannassa (järjestelmä herätetään GSM-yhteydellä). Järjestelmä kytkeytyy täysin päältä vain, kun virta katkaistaan päävirtakytkimellä. Tässä tilassa Dynafleet ei voi ottaa vastaan GSM-yhteydenottoja. Varo! Odota 3 minuuttia ajon päätyttyä, ennen kuin katkaiset päävirran, muusa tapauksessa tiedot voivat hävitä. Katso lisätiedot päävirran katkaisemasta luvusta Kuljettajanohjeet

14 10 Dynafleet Tiedonsiirto Järjestelmään kerätyt ja talletetut tiedot siirretään toimistoon, jossa ne kootaan yhteen ja dokumentoidaan. Tiedot siirretään toimistoon GSM-verkon välityksellä. Yleistä Päävalikossa on seuraavat valikkotoiminnot: Viestit Viestien vastaanotto, lähetys ja hallinta. Ajo- ja lepoaika Näyttää ajo- ja lepoajat. Tehtävät Saapuvien tehtävien vastaanotto ja hallinta. Loki Näyttää ajoneuvon lokin. Hätäkutsu & avunpyyntö Näyttää meneillään olevan hätäkutsun tilan. Hätäkutsun lähetys ja tilan näyttö. Piirturin etälataus. Alustaa kuljettajakortin tai ajopiirturin massamuistin etälatauksen ja näyttää tiedonsiirron tilat. Asetukset Dynafleetin asetusten hallinta. Sammuta Asettaa Dynafleetin valmiustilaan. Dynafleet Viestit Ajo- ja lepoaika Tehtävät Loki Hätäkutsu & avunpyyntö Piirturin etälataus Asetukset Sammuta Viesti Viestivalikossa kuljettaja voi vastaanottaa, lähettää ja käsitellä viestejä. Kun Dynafleet-yksikkö on vastaanottanut yhden tai useamman viestin, uuden viestin symboli näytetään näytön oikeassa yläkulmassa ja kaiuttimesta kuuluu äänimerkki, jos se on päällä. Ajoneuvon ja toimiston välillä voidaan aina lähettää yksinkertaisia tekstiviestejä. Toimisto voi aktivoida J

15 Dynafleet 11 SMS-, sähköposti- tai muokattuja viestejä (täytetään valmiille lomakkeelle). Viestivalikko Viestivalikossa on seuraavat toiminnot: Kirjoita uusi Kirjoita uusi viesti. Valitse toimistoon lähetettävä viesti, SMS tai sähköposti. Saapuneet Lue ja käsittele vastaanotettuja viestejä. Navigoi paikkatietoon, jos GPS-koordinaattori on yhdistetty viestivalikkoon (ks. kappale Navigointi). Lähtevät Lue ja käsittele lähteviä viestejä. Luonnokset Käsittele luonnoksia. Lähetetyt Käsittele lähetettyjä viestejä. Osoitteisto Käsittele osoitteiston yhteystietoja. Viesti Kirjoita uusi Saapuneet Lähtevät Luonnokset Lähetetyt Osoitteisto Kaksi tekstiviestimerkkityyppiä, joita voidaan käyttää Kahta erilaista tekstiviestimerkkityyppiä voidaan käyttää. Standardimerkistö - GSM-standardimerkistö, jolle ei ole tukea kaikissa kielissä mutta joka toimii kaikissa matkapuhelimissa. Laajennettu merkistö - Käyttää unicode-merkistöä, joka tukee kaikkia kieliä. Viestit ovat lyhyempiä ja käyttäjän on varmistettava, että vastaanottajan matkapuhelin soveltuu tämäntyyppisten tekstiviestien vastaanottamiseen.

16 12 Dynafleet Kohteeseen suunnistaminen navigaattorin avulla Dynafleet-yksikkö on liitettävä yhteensopivaan navigointilaitteeseen. Kysy lisätietoja paikalliselta jälleenmyyjältäsi. Jos toimistolta tuleva viesti sisältää paikkatiedon, se voidaan lähettää yksiköstä navigointilaitteeseen. Tämä tehdään viestivalikosta (paina enteriä katsellessasi viestiä): Komento Navigoi kohteeseen... voidaan valita kohteen siirtämiseksi navigointilaitteeseen. Yleistä ajo- ja lepoaika Valikkoa Ajo- ja lepoaika käytetään helpottamaan ajoaikasääntöjen noudattamista. Toiminto on asetettu toimimaan EU:n ajoaikasääntöjen mukaisesti yhdessä ajopiirturin kanssa. Toimisto voi muuttaa asetuksia ja sallia eri ajoaikoja. Päävalikko - Ajo- ja lepoaika Valikossa Ajo- ja lepoaika on seuraavat alivalikot: Näytä kuljettajatoiminnot, näyttää kaikkien meneillään olevien ja kertyneiden kuljettajatoimintojen ajat. Anna eritellyt kuljettajatoiminnot, kuljettaja käyttää tarkan toiminnon antamiseen, kun hän ei ole ajovuorossa. Näytön alaosassa näytetään meneillään olevat toiminnot: TCO: nykyinen toiminto ajopiirturissa, toiminnolle kertynyt aika ja meneillään olevan toiminnon aika. DTJ: nykyinen toiminto, toiminnolle kertynyt aika ja meneillään olevan toiminnon aika.

17 Dynafleet 13 Päävalikko - Näytä kuljettajatoiminnot Jos kuljettaja on vaarassa rikkoa jotakin säädöstä, näytölle tulee siitä varoitus. Toimistoyksiköllä voidaan asettaa, kuinka paljon ennen säädöksen rikkoutumista varoitus annetaan. Näytä kuljettajatoiminnot Lepoaika 01:00 Ajovuoro 04:15 Tauko 00:30 Vuorokauden ajoaika 08:45 1 viikon ajoaika 20:0 2 viikon ajoaika 75:0 Päivittäinen lepo 01:30 Lepoaika Lepo- tai odotustoiminnon aika kyseisen lepojakson alusta laskettuna. Uusi lepojakso käynnistyy, kun järjestelmä rekisteröi toiminnon Ajo tai Työ. Ajovuoro Yhteenlaskettu ajoaika edellisen lepoajan jälkeen. Se ei saa olla yli 4 t 30 min. Aika nollataan 45 minuutin tai minuutin lepoajan kuluttua. Tauko Lepoajan kesto. Siihen lisätään ajat, jotka ylittävät vähimmäislepoajat (15, 30 tai 45 minuuttia). Vuorokauden ajoaika Yhteenlaskettu ajoaika kyseisen ajojakson aloittamisen jälkeen. Uusi vuorokautinen ajojakso alkaa, kun ensimmäinen ajotoiminto rekisteröidään vuorokausilepoehdon täyttymisen jälkeen. 1 viikon ajoaika Näyttää kyseisen viikon kokonaisajoajan. Käynnistyy viikkolevon jälkeen. Enimmäismäärä on 6 ajovuoroa viikossa.

18 14 Dynafleet 2 viikon ajoaika Näyttää kahden viikon (edellisen ja kyseisen viikon) kokonaisajoajan. Aika ei saa ylittää 90 tuntia. Päivittäinen lepo Kahden ajovuoron välillä kertynyt lepoaika. Oltava vähintään 9 tuntia (lyhyt vuorokausilepo) tai 11 tuntia. Muu kuljettajatoiminto Eriteltyä kuljettajatoimintoa voi käyttää vasta sen jälkeen, kun toimisto on aktivoinut sen. Se antaa kuljettajalle mahdollisuuden määritellä toiminnon ajopiirturin lepo/odotus/työtoimintojen lisäksi. Valittu toiminto raportoidaan toimistolle. Se voidaan valita valikosta Aseta kuljettajatoiminnon erittely tai ponnahdusikkunasta, kun virta-avain käännetään offasentoon. Toiminto päättyy, kun valitaan uusi tai ajo aloitetaan. Eritellyn kuljettajatoiminnon valinta ei vaikuta ajoaikojen laskentaan toimintoa Lautta lukuun ottamatta. EU-säädökset edellyttävät toiminnon Lautta valitsemista ennen lautalle tai junaan ajoa. Päävalikko - Näytä kuljettajatoiminnot Näytölle tulee varoitus, jos kuljettaja on rikkomaisillaan jotakin sääntöä. Toimistoyksikössä voidaan asettaa aika, joka määrää, kuinka paljon ennen säännön rikkomista varoitus annetaan. Näytä kuljettajatoiminnot Lepoaika 01:00 Ajovuoro 04:15 Tauko 00:30 Vuorokauden ajoaika 08:45 1 viikon ajoaika 20:0 2 viikon ajoaika 75:0 Päivittäinen lepo 01:30

19 Dynafleet 15 Lepoaika Toiminnon lepo tai odotus aika kyseisen lepojakson alusta. Uusi lepojakso alkaa, kun toiminto Ajo tai Työ havaitaan. Ajovuoro Yhteenlaskettu ajoaika viimeisen kunnollisen lepoajan jälkeen. Se ei saa olla yli 4 tuntia ja 30 minuuttia. Ajoaika nollautuu 45 minuutin lepoajan tai minuutin lepoajan jälkeen. Tauko Kunnollisen taukoajan kesto. Ajat lasketaan yhteen, jos ne ovat pitempiä kuin lyhimmät taukoajat (15, 30 tai 45 minuuttia). Vuorokauden ajoaika Kokonaisajoaika kyseisen ajojakson alusta lukien. Uusi päivittäinen ajoaika alkaa, kun toiminto ajo havaitaan ensimmäisen kerran säännönmukaisen päivittäisen lepoajan täytyttyä. 1 viikon ajoaika Näyttää kyseisen viikon kokonaisajoajan. Käynnistyy viikkolevon jälkeen. Enintään 6 yhtäjaksoista ajovuoroa viikossa. 2 viikon ajoaika Näyttää kahden viikon kokonaisajoajan (edellisen ja kyseisen viikon). Aika ei saa olla pitempi kuin 90 tuntia. Päivittäinen lepo Yhteenlaskettu lepoaika kahden ajovuoron välillä. Oltava vähintään 9 tuntia (lyhyt päivittäinen lepo) tai 11 tuntia.

20 16 Dynafleet Tehtävä Tehtävä koostuu suoritettavasta tehtävästä, paikasta, tehtävän tilasta, arvioidusta saapumisajasta ja arvioidusta lähtöajasta. Kuljettaja voi hyväksyä tai hylätä tehtävän. Kuljettaja voi myös raportoida tehtävän edistymisestä tilauksen tilalla. Kun tilaus vastaanotetaan, näytetään näytön yläosassa kuvake. Jokainen toimisto päättää itse, miltä tehtävät näyttävät. J Navigointi (lisävaruste) Dynafleet-yksikkö täytyy liittää yhteensopivaan navigointiyksikköön. Kysy lisätietoja paikalliselta jälleenmyyjältäsi. Jos toimistosta tullut ajotehtävä sisältää paikkatietoja, ne voidaan lähettää yksiköstä navigointijärjestelmään. Tämä tehdään valikosta, jossa ajotehtävä hyväksytään. Tämä valinta on käytettävissä vasta ajotehtävän hyväksynnän jälkeen. Valinta tehdään painamalla valitse, kun kohteen rivi näkyy korostettuna. Lokit Siirry lokivalikkoihin painamalla lokisymbolilla varustettua toimintonäppäintä tai päävalikon kautta. Lokin päävalikossa on käytettävissä järjestelmän kaikki lokit. Loki Matkaloki 1 Matkaloki 2 Ajoneuvon pitkäaikaisloki Lämpötila 1 Nollaa: , 09:49 Ajoneuvon loki aktiivinen 2 Nollaa: , 15:02 Ajoneuvon loki keskeytetty

21 Dynafleet 17 Ajoneuvoloki 1 ja 2 Näyttää kumuloituneet ajoneuvotiedot absoluuttisina arvoina sekä % matkasta edellisen nollauksen jälkeen, kun toiminto on aktiivinen (ei keskeytetty). Matkaloki 1 Matka Polttoneste 438,1 km 163,2 litraa Polttonesteen keskikulutus 37,2 l/100 km Tyhjäkäynti 21% PTO 0% AdBlue 6,2 litraa Taloudellinen alue 69% Ylikierrosalue 1% Rullaustoiminnon käyttö 9% Vakionopeudensäädin 22% Ylinopeus 2% Suurin vaihde 42% Ajoneuvon pitkäaikaisloki Ajoneuvon pitkäaikaisloki näyttää matkan, polttonesteenkulutuksen ja polttonesteen keskikulutuksen kokonaisarvot. Ajoneuvon pitkäaikaisloki Matka Kulutus 11523,2 km 36814,8 l Polttonesteen keskikulutus 37,3 l/100 km

22 18 Dynafleet Lämpötila Vaatii Dynafleet-yksikköön liitetyn lisävarusteen. Kysy lisätietoja paikalliselta jälleenmyyjältäsi. Tämä näyttää perävaunun lämpötilan. Antureiden määrästä riippuen voidaan näyttää enintään neljä lämpötilaa. Jos anturiin on liitetty hälytys, tämä näytetään punaisilla numeroilla tai huutomerkillä (!) riippuen näytöstä, jolla kuorma-auto on varustettu. Lämpötila Lämpötila 1-18 ºC Lämpötila 2-7 ºC Lämpötila 3 +4 ºC Lämpötila ºC! Perävaunun ovet Kiinni Huurteenpoistajan tila Päällä Nollaa: , 09:49 Näyttää edellisen nollauspäivämäärän/-ajan ja sallii kuljettajan nollata vastaavan ajoneuvolokin. Ajoneuvoloki aktiivinen tai ajoneuvoloki keskeytetty Kuljettaja käyttää tätä toimintoa vaihtaakseen keskeytetyn ja aktiivisen ajoneuvolokin välillä. Kuljettajavalmennus Toimiston on ensin aktivoitava kuljettajaopastus. Se auttaa kuljettajaa parantamaan polttonesteenkulutusta ehdottamalla eri toimenpiteitä ponnahdusikkunassa, kuten Ajoneuvo on käynyt tyhjäkäynnillä liian pitkään. Katkaise sytytysvirta. Vaihda isommalle polttoainetalouden parantamiseksi Ajat liian lujaa. Hiljennä.

23 Dynafleet 19 Hätäkutsu & avunpyyntö Avunpyyntö Lähetä avunpyyntö. Kirjoita tarvittavat tiedot tekstikenttään. Avunpyynnön tila Tässä näytetään lähetetyn avunpyynnön tila: lähetysaika, saapumisaika toimistoon, vastausaika ja pyynnön lähettäneen kuljettajan nimi. Hätäkutsun tila Tässä näytetään lähetetyn hätäpyynnön tila: lähetysaika, saapumisaika toimistoon, vastausaika ja pyynnön lähettäneen kuljettajan nimi. Lue lisää hätäkutsupainikkeesta kappaleesta Hätäkutsupainike sivulla. Tilat poistetaan 7 päivän kuluttua pyynnön lähettämisestä. Viesti on silloin Ei meneillään olevia pyyntöjä. Kuljettajalle ilmoitetaan uudesta tilasta ponnahdusikkunaan tulevalla viestillä. Hätäkutsu & avunpyyntö Avunpyyntö Avunpyynnön tila Hätäkutsun tila Ajopiirturin latausvalikko Piirturin etälataus Siirry ajopiirturin etälatausvalikoihin päävalikon kautta. Tämä toiminto edellyttää, että ajoneuvoon on asennettu etälataustoimintoa tukeva digitaalinen ajopiirturi ja että palvelu on otettu käyttöön. Kysy lisätietoja paikalliselta jälleenmyyjältäsi. Tätä valikkoa ei näytetä, jos toiminto ei ole käytettävissä. Tilarivin kuvake ilmoittaa käyttäjälle taustalla meneillään olevasta etälatauksesta. Jos lataus epäonnistuu, näytetään erityinen kuvake ja tiedot ovat nähtävissä Kuljettaja- tai Piirturitiedon tila -valikoissa. Tacho. Remote dl. Aloita kulj.kortin lataus Kuljettajatiedon tila Aloita massam. lataus Piirturitiedon tila Tämä kuvake ilmoittaa käyttäjällä taustalla meneillään olevasta etälatauksesta.

24 20 Dynafleet Tämä kuvake ilmoittaa, että latausprosessi epäonnistui. Tiedot ovat nähtävissä Kuljettaja- tai Piirturitiedon tila -valikossa. Aloita kulj.kortin lataus Aloittaa kuljettajakortin tietojen lataamisen ajopiirturista toimistoon. Siirtoja sallitaan enintään yksi päivässä. Tietojen lataus tapahtuu taustalla ja tilasta ilmoitetaan ponnahdusikkunoissa ja Kuljettajatiedon tila -valikossa. Toiminto edellyttää, että kuljettaja on kirjautunut Driver Tool:iin omalla kuljettajakortillaan, joka on asetettu ajopiirturiin (kuljettajan korttipaikalle). Harmaaksi merkitty valikkotoiminto tarkoittaa, että toimisto on poistanut toiminnon käytöstä. EU-määräykset edellyttävät vähintään yhtä tiedonsiirtoa 28 päivän välein tai useammin maankohtaisista määräyksistä riippuen. Kuljettajatiedon tila Tämä valikko ilmoittaa kuljettajalle kuljettajatietojen siirroista: Meneillään oleva siirto: kuka kuljettaja on aloittanut siirron ja nykyinen tila. Viimeksi onnistuneen siirron päiväys. Päivämäärä, jolloin tiedot viimeksi olivat toimiston käytettävissä. Viimeisin varoitusviesti ja päivämäärä, jolloin se vastaanotettiin. Aloita massam. lataus Aloittaa ajopiirturin massamuistin latauksen ajopiirturista toimistoon. Siirtoja sallitaan enintään yksi päivässä. Tietojen lataus tapahtuu taustalla ja tilasta

25 Dynafleet 21 ilmoitetaan ponnahdusikkunoissa ja Piirturitiedon tila - valikossa. Harmaaksi merkitty valikkotoiminto tarkoittaa, että toimisto on poistanut toiminnon käytöstä. EU-määräykset edellyttävät vähintään yhtä siirtoa 90 päivän välein. Piirturitiedon tila Tämä valikko ilmoittaa kuljettajalle ajopiirturin massamuistin siirroista: Meneillään oleva siirto: kuka kuljettaja on aloittanut siirron ja nykyinen tila. Viimeksi onnistuneen siirron päiväys. Päivämäärä, jolloin tiedot viimeksi olivat toimiston käytettävissä. Viimeisin varoitusviesti ja päivämäärä, jolloin se vastaanotettiin. Asetukset Asetusvalikon kautta päästään kaikkiin säädettäviin järjestelmäparametreihin. Muuta asetusta painamalla Valitse muutettavan asetuksen kohdalla ja selaa näytettäviä vaihtoehtoja nuolinäppäimillä. Hyväksy merkitty asetus painamalla Valitse. Asetusvalikossa voidaan valita seuraavat vaihtoehdot: Näytönsäästäjä, asettaa näytönsäästäjän aktivoitumisajan tai kytkee toiminnon pois päältä. Kieli, valitsee halutun kielen Yksiköt, valitsee eurooppalaiset, brittiläiset tai amerikkalaiset yksiköt. Äänenvoimakkuus, säätää kaiuttimien äänenvoimakkuuden. Kirkkaus, säätää näytön kirkkauden. Taustavalo, säätää näytön taustavalon. Näppäimistö, valitsee näppäimistön layoutin. Asetukset Näytönsäästäjä Kieli Yksiköt Äänenvoimakkuus Kirkkaus Taustavalo Näppäimistö Järjestelmän tiedot

26 22 Dynafleet Järjestelmän tiedot, näyttää laitteiston version, sarjanumeron, tiedot ajopiirturista, tiedot yhdistetyistä USB-laitteista ja tiedot yhdistetyistä navigointilaitteista. Järjestelmävirheet ja varoitukset Vikatilanteissa näytöllä näytetään vikailmoitus. Useimmiten vian, varoituksen tai viestin lukeminen vahvistetaan painamalla Esc. Tällöin viesti katoaa, mutta ongelma jää jäljelle, ja se on korjattava mahdollisimman nopeasti. Kuljettaja-aikavaroitusten ponnahdusikkunat Ponnahdusikkuna Kuljettaja-aikavaroitus näytetään, kun kuljettaja on rikkomaisillaan ajoaikasäädöstä (säädöksen nimi ja jäljellä oleva aika) tai kun säädöstä on jo rikottu (säädös ja sen jälkeen rikottu ja ylittynyt aika). Tuetut varoitukset ovat: Ajovuoro Vuorokauden ajoaika 1 viikon ajoaika 2 viikon ajoaika Päivittäinen lepo Kuljettajan aikatietoikkunat Lepoaika on pidettävä viikon aikana. Normaali vuorokausilepo on 11 tuntia. Tämä jakso oli lyhennetty vuorokausilepo. Kuljettajan ajanhallintaikkunat Oliko edellinen lepo viikkolepo? Normaali viikkolepo on 45 tuntia. Onko OK pitää tätä jaksoa viikkolepona?

27 Dynafleet 23 Ajopiirturin latausvaroitusten ponnahdusikkunat Kuljettajatiedon varoitus -ponnahdusikkuna aukeaa näytölle, kun kuljettajatietoja ei ole siirretty onnistuneesti toimistoon pitkään aikaan (toimisto asettaa kynnysarvon): Kuljettajatietoa ei ole ladattu XX päivään. Ladataanko nyt? Ajopiirturitiedon varoitus -ponnahdusikkuna aukeaa näytölle, kun ajopiirturitietoja ei ole siirretty onnistuneesti toimistoon pitkään aikaan (toimisto asettaa kynnysarvon): Piirturitietoa ei ole ladattu XX päivään. Ladataanko nyt? Ajopiirturin lataustietojen ponnahdusikkunat Etälataus aloitettu. Odota Kuljettajatiedot voi lähettää vain kerran päivässä. Jatketaanko? Siirto käynnissä. Vertaa tilavalikkoa tulevista päivityksistä. Ajopiirturin latausvirheiden ponnahdusikkunat Ei yhteyttä toimistoon. Yritä myöh. uudelleen! Virhe: edellytetään kirjautumista kulj.kortilla tietojen lataamiseksi. Virhe: tiedot on ladattu jo kertaalleen tänään.

28 24 aakkosellinen hakemisto A Ajo- ja lepoaika, Dynafleet Ajo- ja lepoaika Asetukset-valikko, Dynafleet D Dynafleet, lokit Dynafleet, päävalikko Dynafleet... 1 H Hätäkutsu & avunpyyntö, Dynafleet Hätäkutsu & avunpyyntö Hätäkutsupainike... 6 J Järjestelmän sulkeminen, Dynafleet... 9 K Kuljettajavalmennus, Dynafleet L Lokit, Dynafleet P Päävalikko, Dynafleet S Säätimet, Dynafleet... 4 T Tehtävä, Dynafleet V Viestivalikko, Dynafleet... 11

29

30 Volvo Truck Corporation Göteborg, Sweden Finish Printed in Sweden

Käyttöohje Contact WP Poca

Käyttöohje Contact WP Poca Käyttöohje Contact WP Poca 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä...3 2 Tilausvälityssovelluksen käynnistäminen...3 3 Poca-laitteen aktivoiminen...4 3.1 Toiminnon aktivoiminen:...4 4 Tilauksen vastaanottaminen...6

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295 Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä LCD-Näyttö BC-81295 Yhteenveto Tämä on tarkoitettu ainoastaan ohjelmoitavaan magneettivastukselliseen kuntopyörään. Järjestelmään kuuluu kolme (3) osaa:

Lisätiedot

DumpDbox-ohjelmiston asennus- ja käyttöohjeet Sisällys

DumpDbox-ohjelmiston asennus- ja käyttöohjeet Sisällys DumpDbox-ohjelmiston asennus- ja käyttöohjeet Sisällys 1. Esittely... 2 2. Asennusohjeet... 2 3. Yleiskuva ohjelmistosta... 3 4. Tietojen siirtäminen D-Boxin avulla... 4 4.1. Piirturitiedostojen siirtäminen...

Lisätiedot

Ohjelman Suositukset. Luku 5 Suositukset

Ohjelman Suositukset. Luku 5 Suositukset Luku 5 Suositukset Suositukset ovat asetuksia jotka määräävät kuinka ZoomText käynnistyy, lopettaa ja esiintyy Windows työpöydällä käytön aikana. Aktivoimalla Automaattiset Päivitykset, aina ZoomTextin

Lisätiedot

Operator's Panel Välityspöytä

Operator's Panel Välityspöytä Sisällys Operator's Panel Välityspöytä 1. Yleistä...2 1.1 Välityspöydän käynnistäminen...2 1.1.1 VoIP-puhelin...2 1.1.2 Kirjautuminen...2 1.2 Välityspöydän sulkeminen...3 1.3 Käyttöliittymä...4 1.3.1 Puhelut...4

Lisätiedot

Opus SMS tekstiviestipalvelu

Opus SMS tekstiviestipalvelu Opus SMS tekstiviestipalvelu Sivu 1 / 17 1. Yleistä toiminnosta Opus SMS tekstiviestipalvelun avulla voidaan Opus Dental potilashallintaohjelmasta Lähettää muistutuksia tekstiviestillä Lähettää tiedusteluita

Lisätiedot

Pikanäppäin Yhdistelmiä. Luku 6 Pikanäppäimet

Pikanäppäin Yhdistelmiä. Luku 6 Pikanäppäimet Luku 6 Pikanäppäimet Pikanäppäimet ovat näppäinyhdistelmiä, jotka mahdollistavt ZoomTextin komennot ilman ZoomTextin käyttäjäliittymän aktivointia. Pikanäppäin komentoja on melkein jokaisella ZoomTextin

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

Lightwriter SL40 Connect: Askeltaminen

Lightwriter SL40 Connect: Askeltaminen Lightwriter SL40 Connect: Askeltaminen Käyttöohje SL40 SCAN Tämä on Lightwriter SL40 Connect -malleihin asennetun askelluspaketin käyttöohje. Päivitykset ja lisäykset ovat osoitteessa www.toby-churchill.com.

Lisätiedot

Johdanto. 1 Johdanto Elite-3x. Aloitus. Painikkeet ja säätimet

Johdanto. 1 Johdanto Elite-3x. Aloitus. Painikkeet ja säätimet Johdanto Painikkeet ja säätimet VIRTA, TAUSTAVALO: Virta päälle/ pois ja taustavalon taso Nuolinäppäin: Tällä ohjataan kohdistinta ja valitaan valikoiden vaihtoehtoja Taajuus: Tällä painikkeella valitaan

Lisätiedot

Doro Secure 580. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580 Käyttöopas Suomi Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois 2. Kuulokemikrofoniliitäntä 3. Laturin

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Hälytysjärjestelmän kauko-ohjain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan käyttöön

Lisätiedot

Käyttöopas. Confienta Piccolo

Käyttöopas. Confienta Piccolo Käyttöopas Confienta Piccolo Sisällysluettelo 1. Confienta Piccolo... 3 1.1. Piccolon painikkeet... 4 1.2. Piccolon käyttöönotto... 6 2. Karttasovellus... 7 2.1. Sovellukseen kirjautuminen... 7 2.2. Karttanäkymä...

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Handsfree, bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Handsfree, bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Ohje nro 31337686 Versio 1.2 Osa nro 31337677, 31310791, 31357750 Handsfree, bluetooth Volvo Car Corporation Handsfree, bluetooth- 31337686 - V1.2 Sivu 1 / 74 Materiaali

Lisätiedot

Eye Pal Solo. Käyttöohje

Eye Pal Solo. Käyttöohje Eye Pal Solo Käyttöohje 1 Eye Pal Solon käyttöönotto Eye Pal Solon pakkauksessa tulee kolme osaa: 1. Peruslaite, joka toimii varsinaisena lukijana ja jonka etureunassa on laitteen ohjainpainikkeet. 2.

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Ajoneuvon alkuperäinen kaukosäädinavain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan

Lisätiedot

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta.

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta. 1 (14) MOBILOGI-ET Tässä dokumentissa on ohjeita Moodlen Logi-työkalun mobiililaajennuksen (Mobilogi) käyttöön. Dokumentin pohjana on käytetty HAMK:n Teemu Tuurin kirjoittamaa ohjeistusta ja sen sisältö

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

Maventa Connector Käyttöohje

Maventa Connector Käyttöohje Maventa Connector Käyttöohje 17.4.2015 Sisällys 1. Esittely... 2 1.1. Käytön edellytykset... 2 1.2. Tuetut aineistomuodot... 2 2. Asennustiedosto... 3 2.1. Sisäänkirjautuminen... 7 3. Asetuksien määrittäminen...

Lisätiedot

DNA MOBIILI TV - YLEISET KÄYTTÖOHJEET

DNA MOBIILI TV - YLEISET KÄYTTÖOHJEET DNA MOBIILI TV - YLEISET KÄYTTÖOHJEET Mobiili-tv-palvelua käytetään puhelimen mobiili-tv-sovelluksella. Tässä dokumentissa kuvatut toiminnallisuudet ovat esimerkkejä tiettyjen puhelinmallien toiminnallisuuksista.

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä opaskirjassa kerrotaan, miten WR-R10- langattoman kaukoohjaimen laiteohjelma päivitetään. Jos

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN

KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN Snro: 7163630 Kiitos tuotteemme hankinnasta. Tämä älykäs gsm toiminen laite ei ainostaan ohjaa lämpöpumppua vaan se myös tarkkailee huonelämpötilaasi ja sähköverkon

Lisätiedot

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Tämä ohje kertoo miten paikantavaa turvapuhelinta käytetään Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Mannerheimintie 164 00300 Helsinki Sisällysluettelo

Lisätiedot

Windows. Valmistelut. Windows

Windows. Valmistelut. Windows Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO)

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO) Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio 22.5.2015 RO) Asio Sanomapalvelinohjelmiston ja viestintäpalvelun käyttö nettiselaimella Kirjautuminen palveluun, Viestin lähetys, Sanomaryhmän luominen

Lisätiedot

Lafayette Smart Käyttöopas

Lafayette Smart Käyttöopas Lafayette Smart Käyttöopas DC-70 Smart Yhteystieto: 032344300 www.hjorth.fi www.lafayette.eu Lafayette AB 2017 1 Sisällysluettelo Virran kytkeminen s.3 Normaalitila s.4 Kanavatila s.5 Pikavalinnan/suosikin:

Lisätiedot

BaseMidlet. KÄYTTÖOHJE v. 1.00

BaseMidlet. KÄYTTÖOHJE v. 1.00 KÄYTTÖOHJE v. 1.00 KUVAUS BaseMidlet on matkapuhelimessa toimiva sovellus jolla voi etäkäyttää Tiimi 7000 sarjan säätimiä. Copyright Team-Control Oy, oikeudet muutoksiin pidätetään. TiiMi on Team-Control

Lisätiedot

Käyttöohje SmarTach D-Box 2

Käyttöohje SmarTach D-Box 2 Tuote D-Box 2 Versio Kaikki Pvm. 15.09.10 Käyttöohje SmarTach D-Box 2 Copyright Actia 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Esittely...2 Toiminnot...3 2. Komponentit...3 3. Ominaisuudet...3 3.1 Tekniset ominaisuudet...

Lisätiedot

Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen

Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä oppaassa kerrotaan, kuinka päivitetään laiteohjelma langattomiin kauko-ohjaimiin WR-1 ja

Lisätiedot

Nokia autosarja CK-100 9210123/1

Nokia autosarja CK-100 9210123/1 Nokia autosarja CK-100 9210123/1 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Navi ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

"PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

PLEXTALK Pocket -verkkosoittimen pikaopas "PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas PLEXTALK Pocketin asetukset 1. Käännä PLEXTALK Pocket ympäri. Varmista, että kaksi pientä uloketta ovat ylhäällä. Paina PLEXTALK Pocketin pohjassa olevaa suorakulmaista

Lisätiedot

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset Laitteen kytkentä 1. Kytke laitteeseen käyttöjännite 12V. Sulakkeelle menevään punaiseen johtoon kytketään +12V. Normaalissa odotustilassa laitteen virrankulutus

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. PIONEER AVIC-S1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1236045

Käyttöoppaasi. PIONEER AVIC-S1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1236045 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle PIONEER AVIC-S1. Löydät kysymyksiisi vastaukset PIONEER AVIC-S1 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

HIVE BUDS BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS. kitsound.co.uk

HIVE BUDS BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS. kitsound.co.uk kitsound.co.uk VAROITUS: Vältä mahdolliset kuulovauriot olemalla kuuntelematta suurella äänenvoimakkuudella pitkiä aikoja. Ole oman turvallisuutesi vuoksi tietoinen ympäristöstäsi, kun käytät kuulokkeita.

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Tälle ohjauspaneelille on mahdollista saada wifi-ohjaus, kysy lisää huolto@allastarvike.fi Näppäimien nimet voivat vaihdella valmistajan ja mallin mukaan. Altaan

Lisätiedot

NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet

NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet NOOX XCIO tukee seuraavia protokollia HSP Headset Profile HFP Hands-free Profile A2DP Advanced Audio Distribution Profile AVRCP Audio/Video Remote Control Profile

Lisätiedot

Rider 20 Rider 20:ssä on kolme näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin.

Rider 20 Rider 20:ssä on kolme näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin. Pikaopas Rider Rider :ssä on kolme näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin. 1 Näppäintoiminnot YLÖS (1) ALAS (3) Paina pitkään kytkeäksesi taustavalon Paina mittaritilassa lyhyesti vierittääksesi

Lisätiedot

CipherLab CPT-8001L -tiedonkeruupäätteen käyttö Ecomin kanssa

CipherLab CPT-8001L -tiedonkeruupäätteen käyttö Ecomin kanssa CipherLab CPT-8001L -tiedonkeruupäätteen käyttö Ecomin kanssa Sisällys Laitteen käyttöönotto...3 Latauskehdon asennus...3 Tiedonsiirto-ohjelman asennus...4 Keräilylaitteen käyttö...5 Viivakoodien luku...5

Lisätiedot

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

HDS Gen3 Pikaopas. Yleiskuvaus. Nro Näppäin Toiminto

HDS Gen3 Pikaopas. Yleiskuvaus. Nro Näppäin Toiminto HDS Gen3 Pikaopas FI Yleiskuvaus 1 4 6 5 7 2 3 8 9 10 11 Nro Näppäin Toiminto 1 Kosketusnäyttö 2 Sivut-näppäin Aktivoi aloitussivun Kohdistin- Siirtää kohdistinta, siirtyy valikkokohteissa ja säätää arvoja

Lisätiedot

BIRSSI.NET 2 - OHJEET KULJETTAJILLE

BIRSSI.NET 2 - OHJEET KULJETTAJILLE BIRSSI.NET 2 - OHJEET KULJETTAJILLE Sivu 1 1. KUN TYÖVUORO ALKAA / OHJELMAN KÄYNNISTYS 1. Ohjelmat käynnistyvät klikkaamalla Start = Käynnistysvalikko 2. Käynnistä birssi.net klikkaamalla sen käynnistyskuvaketta

Lisätiedot

Toimintaperiaate: 2. Kytke virta vastaanottimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä "horsealarm receiver only".

Toimintaperiaate: 2. Kytke virta vastaanottimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä horsealarm receiver only. Toimintaperiaate: 1. Kytke virta toistimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä "RadioLink only". Kun virta on kytketty toistimeen, laitteen vihreä valo välähtää. 2. Kytke virta vastaanottimeen

Lisätiedot

Rider 40 Rider 40:ssä on neljä näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin.

Rider 40 Rider 40:ssä on neljä näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin. 40 Pikaopas Rider 40 Rider 40:ssä on neljä näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin. Näppäintoiminnot 2 1 Lämmittely Kohde Min Kesto lyöntiä /min Maks min 2 3 4 Lisävarusteet Rider 40:n toimitukseen

Lisätiedot

SMS -viestien lähettämisen ohjeet CAB Planohjelmassa

SMS -viestien lähettämisen ohjeet CAB Planohjelmassa SMS -viestien lähettämisen ohjeet CAB Planohjelmassa Asetukset perustiedoissa: SMS -palvelun aktivointi tehdään kohdassa Perustiedot/Yrityksen asetukset/sms Asetukset (ks. kuva yllä) SMS -palvelun aktivointi:

Lisätiedot

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Microsoft Outlook -integrointi

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Microsoft Outlook -integrointi OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Pikaopas - versio 6.1 Alcatel-Lucent OmniTouch 8400 Instant Communications Suite yhdistettynä Microsoft Outlook -ohjelmistoon luo korkeatasoisia palveluita.

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

SmashBass. Langattomat kuulokkeet

SmashBass. Langattomat kuulokkeet SmashBass Langattomat kuulokkeet FI Käyttöohje- SmashBass beta Langattomat kuulokkeet Tuotteen turvallinen käsittely Lue nämä ohjeet ennen käyttöä! 1. Pidä kuulokkeet ja niiden mukana tulevat varusteet

Lisätiedot

TiiMi 5500 Perunavaraston ilmastoinnin säätöjärjestelmä Käyttäjän käsikirja

TiiMi 5500 Perunavaraston ilmastoinnin säätöjärjestelmä Käyttäjän käsikirja TiiMi 5500 Perunavaraston ilmastoinnin säätöjärjestelmä Käyttäjän käsikirja V1.1 25.04.2008 25.04.2008 TiiMi 5500ohjekirja v1.1 1/ 4 TiiMi 5500 järjestelmä on kehitetty erityisesti perunan varastoinnin

Lisätiedot

FROGNE - KULJETTAJAN PIKAOHJE

FROGNE - KULJETTAJAN PIKAOHJE FROGNE - KULJETTAJAN Sami Reinikainen FINN FROGNE A/S Versio 1.0 SISÄLLYSLUETTELO 1. Taksilaitteisto... 2 2. Laitteiston käynnistäminen ja kirjautuminen... 4 3. Perustoiminnot... 6 3.1. Kyytinäyttö...

Lisätiedot

GSM ALOITUSKITIN PIKAOHJELMOINTIOHJE

GSM ALOITUSKITIN PIKAOHJELMOINTIOHJE GSM ALOITUSKITIN PIKAOHJELMOINTIOHJE Sivu 2/8 Johdanto Tämä ohje on tarkoitettu helpottamaan Infinite Prime keskuksen ohjelmallista käyttööottoa. Syötä Infinite Prime keskukseesi tässä ohjeessa luetellut

Lisätiedot

1.1. Luentayksikön kytkentä Luentayksikön layout on esitetty kuvassa 1 ja riviliittimet taulukossa 1.

1.1. Luentayksikön kytkentä Luentayksikön layout on esitetty kuvassa 1 ja riviliittimet taulukossa 1. 1 (9) 1. LONIX VEDENMITTAUSRATKAISUN KÄYTTÖOHJE Lonix vedenmittausratkaisu on suunniteltu käyttöveden huoneistokohtaiseen mittaukseen rivi- ja kerrostaloissa. Järjestelmä voidaan helposti toteuttaa yksinkertaisena

Lisätiedot

TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM. Koukku (220 240 V, 50 Hz) (KX-TG7202/KX-TG7203/KX-TG7222) Koukut

TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM. Koukku (220 240 V, 50 Hz) (KX-TG7202/KX-TG7203/KX-TG7222) Koukut TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM Pikaopas Digitaalinen langaton puhelin Malli KX-TG7200NE/KX-TG7202NE KX-TG7203NE Digitaalinen langaton vastaajapuhelin Malli KX-TG7222NE

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

NORDEAN WEB SERVICES YHTEYDEN KÄYTTÖÖNOTTO

NORDEAN WEB SERVICES YHTEYDEN KÄYTTÖÖNOTTO 1 (11) NORDEAN WEB SERVICES YHTEYDEN KÄYTTÖÖNOTTO Sisältö 1 Web Services yhteyskanavan käyttöönotto... 1 2 Web Services varmenteiden tallennus... 2 2.1 Käyttäjätunnuksen tallennus Maksuliikenne-ohjelmistoon...

Lisätiedot

Käyttöohjekirja NIBE Uplink

Käyttöohjekirja NIBE Uplink Käyttöohjekirja UHB FI 1228-1 231154 Sisällys 1 Yleistä 2 Palvelutarjonta 3 Vaatimukset 3 2 Rekisteröi NIBE Uplink 4 3 Tarvitsetko apua? 5 Aloitussivu 5 Ohjelmisto 8 Tilin asetukset 8 Uloskirjautuminen

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO F760EM. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO F760EM käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

CMP-VOIP80. VoIP + DECT PUHELIN. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI

CMP-VOIP80. VoIP + DECT PUHELIN. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI MANUAL MODE D EMPLOI MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BRUKSANVISNING CMP-VOIP80 VoIP + DECT PUHELIN ANLEITUNG GEBRUIKSAANWIJZING MANUAL DE USO KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ Česky Svenska Suomi Magyar Español Italiano

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset

Ohjelmistopäivitykset Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01 Ulkoasu 3 2 1 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike FIN 01 13 4.Micro-USB-portti 10 12 11 6 7 8 9 4 5 5.Akun virtakytkin 6.Sivu ylös -painike 7.Virtapainike 8.OK-painike 9.Sivu alas -painike

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

Sonyn suomenkielisen Web-portaalin käyttöohjeet

Sonyn suomenkielisen Web-portaalin käyttöohjeet Sonyn suomenkielisen Web-portaalin käyttöohjeet Sonyn Web-portaalin käyttöohjeet Seuraavilla sivuilla esiteltävien käyttöohjeiden yhteenveto: Sisäänkirjautuminen Uuden tai vaihtosalasanan hankkiminen.

Lisätiedot

Langaton kotinäyttö. Paketissa näyttö ja verkkovirtaliitin.

Langaton kotinäyttö. Paketissa näyttö ja verkkovirtaliitin. Paketissa näyttö ja verkkovirtaliitin. Miten kotinäyttö toimii? Kotinäyttö on yhdistetty huoneiston kylmä- ja lämminvesimittareihin. Vesimittarit lähettävät kotinäytölle langattomasti tietoa vedenkäytöstä

Lisätiedot

Mac. Valmistelut. Mac

Mac. Valmistelut. Mac Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje 1.02 Version 1.8.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q2_kasikirja.pdf Copyright 2011 Microdata

Lisätiedot

Nuorten liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen projekti. Johanna Korkala johanna.korkala@eduouka.fi. FirstStep. FA20 Aktiivisuusmittari

Nuorten liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen projekti. Johanna Korkala johanna.korkala@eduouka.fi. FirstStep. FA20 Aktiivisuusmittari Nuorten liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen projekti Johanna Korkala johanna.korkala@eduouka.fi FirstStep FA20 Aktiivisuusmittari AKTIIVISUUSMITTARI Päivittäisellä liikkumisella on tutkitusti terveyttä

Lisätiedot

TRM 300 kuljettajapäätteen pikaohje 11/07

TRM 300 kuljettajapäätteen pikaohje 11/07 TRM 300 kuljettajapäätteen pikaohje 11/07 ju/161107 Myynnin peruutus 1. Valitse MENU näppäimellä sivulle jossa on PERUUTUS (alavalikossa) 2. Paina peruutus 3. Näytön pystyvalikkoon tulee viimeksi myydyn

Lisätiedot

Hook2 Series. Quick Guide. 5 HDI, 5 TS, 7X GPS TS, 7 HDI, 7 TS, 9 TS, 9 HDI, and 12 TS DE, ES, FI, FR, IT, NL, NO, PT, SV, ZH

Hook2 Series. Quick Guide.  5 HDI, 5 TS, 7X GPS TS, 7 HDI, 7 TS, 9 TS, 9 HDI, and 12 TS DE, ES, FI, FR, IT, NL, NO, PT, SV, ZH Hook2 Series Quick Guide 5 HDI, 5 TS, 7X GPS TS, 7 HDI, 7 TS, 9 TS, 9 HDI, and 12 TS DE, ES, FI, FR, IT, NL, NO, PT, SV, ZH www.lowrance.com HOOK2 Aloittaminen 5 HDI, 5 TS, 7x GPS TS, 7 HDI, 7 TS, 9 HDI,

Lisätiedot

Käyttöohje. Aura Remote App v1.6.0

Käyttöohje. Aura Remote App v1.6.0 Käyttöohje Aura Remote App v0 Kirjautuminen Applikaation version numero Mahdollisuus testata sovelluksen Demo versiota. Tähän voit syöttää koodin, jonka löydät Aura Remoten keskusyksikön takaa. Valitse

Lisätiedot

SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU

SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU Yleisimmät ongelmat CGI (Mukana) sovellus Sovelluksen päivittäminen Lataaminen ja asennus Kielen vaihtaminen Ympäristön vaihtaminen (tuotanto-testi) Uudelleenasennus Pakotettu

Lisätiedot

Tero Mononen / Kumppanuuskampus

Tero Mononen / Kumppanuuskampus Yksi tili kaikkiin Googlen palveluihin. Ne joilla on GOOGLE TILI, tutkikaa ja testatkaa sivun 19 valikosta löytyvää GOOGLE DRIVE -palvelua https://accounts.google.com/signup 1 Yksityisille ilmainen palvelu

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Käyttöohje. Painikkeet:

Käyttöohje. Painikkeet: Käyttöohje Painikkeet: 1. PLAY: Päällä/pois päältä Toisto/Pysäytys 2. M: Valinta/Vahvistus 3. ON/OFF: Virtapainike soittimen päällä 4 Vol+: Äänenvoimakkuuden lisäys 5 Vol-: Äänenvoimakkuuden vähennys :

Lisätiedot

HUOM! Mikäli laitteesi kielenä on pakkauksesta otettuna Saksa, onnistuu kielen vaihtaminen Englanniksi seuraavan mukaan:

HUOM! Mikäli laitteesi kielenä on pakkauksesta otettuna Saksa, onnistuu kielen vaihtaminen Englanniksi seuraavan mukaan: Käyttäjän opas Pico RX-80 HUOM! Mikäli laitteesi kielenä on pakkauksesta otettuna Saksa, onnistuu kielen vaihtaminen Englanniksi seuraavan mukaan: 1. Käynnistä puhelin ja näppäile pin-koodi 2. Siirry päävalikkoon

Lisätiedot

- 4 - - 5 - kytkemisestä päälle (eikä 30 sekunnin kuluessa, jolloin se etsii GSMsignaalia).

- 4 - - 5 - kytkemisestä päälle (eikä 30 sekunnin kuluessa, jolloin se etsii GSMsignaalia). kytkemisestä päälle (eikä 30 sekunnin kuluessa, jolloin se etsii GSMsignaalia). 4.4 Merkkivalojen tila A. GSM merkkivalo (Sininen): Tietoliikennesignaalin merkkivalo. Kun laite on yhdistetty GSM verkkoon,

Lisätiedot

PR-650 Versio 2 Uudet ominaisuudet

PR-650 Versio 2 Uudet ominaisuudet PR-650 Versio 2 Uudet ominaisuudet FI Versioon 2 on lisätty jäljempänä mainitut ominaisuudet. Lue ennen koneen käyttöä huolellisesti sekä tämä käyttöohje että kirjontakoneen PR-650 mukana toimitettu varsinainen

Lisätiedot

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile ndroid Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet tarvitsee

Lisätiedot

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje Lataussäädin 12/24V 10A Käyttöohje 1 Yleistä Lataussäätimessä on näyttö ja sen latausmenetelmä on 3-vaiheinen PWM lataus. Siinä on myös kaksi USB liitintä pienten laitteiden lataamiseen. 2 Kytkentäkaavio

Lisätiedot

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa CD250 CD255 SE250 SE255. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa  CD250 CD255 SE250 SE255. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa www.philips.com/welcome CD250 CD255 SE250 SE255 Pikaopas 1 Kytke 2 Asenna 3 Nauti Mitä laatikko sisältää? Tukiasema TAI Luuri Akkutilan kansi Tukiasema ja

Lisätiedot

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä.

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Android Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Android-laitteeseesi, voit

Lisätiedot

BeoCom 2. Käytön aloittaminen

BeoCom 2. Käytön aloittaminen BeoCom 2 Käytön aloittaminen Ennen kuin aloitat Tässä oppaassa neuvotaan, kuinka BeoCom 2 -kuuloke asennetaan ja kuinka sitä käytetään BeoLine-tukiaseman kanssa. Kuuloketta voidaan käyttää myös muiden

Lisätiedot

ComfortZone CE50/CE65

ComfortZone CE50/CE65 ComfortZone CE50/CE65 KÄYTTÖ-OHJE www.scanoffice.fi ComfortZone L Ä M P I M Ä N K O D I N T O I M I V A S Y D Ä N Sisällys - käyttö Ohjauspaneeli ja sen käyttö...3 Käyttöasetukset... 4 Yleistä... 4 Sisälämpötila...

Lisätiedot

ROBOTTI-IMURI MALLI NRO. M-688. Automaattinen lataus ja kaukosäätö

ROBOTTI-IMURI MALLI NRO. M-688. Automaattinen lataus ja kaukosäätö ROBOTTI-IMURI MALLI NRO. M-688 Automaattinen lataus ja kaukosäätö Kiitoksia että valitsitte meidän Robottipölynimurin! Robotti-imuri on meidän luoma ja valmistettu käyttämään meidän omaa elektronista teknologiaa.

Lisätiedot

Käyttöohje. Sida 1. BRT-12 Battery Replacement Tool

Käyttöohje. Sida 1. BRT-12 Battery Replacement Tool Käyttöohje Sida 1 Sisältö JOHDANTO... 3 Turvallisuustiedote... 3 Tuotetietoa... 3 NÄYTTÖ JA NÄPPÄIMISTÖ... 4 KÄYTTÖLITTYMÄ... 5 BRT-12 KÄYTTÖÖNOTTO... 6 PÄÄVALIKKO... 7 AKUN VAIHTO... 8 KIELEN VALITSEMINEN...

Lisätiedot

ESITTELY OSAT JA TARVIKKEET RAKENNE EXPLORĒ 7 KÄYTTÄMINEN EXPLORĒ 7 TOIMINNOT Virta päälle / pois...

ESITTELY OSAT JA TARVIKKEET RAKENNE EXPLORĒ 7 KÄYTTÄMINEN EXPLORĒ 7 TOIMINNOT Virta päälle / pois... ESITTELY... 1 1. OSAT JA TARVIKKEET... 2 2. RAKENNE... 2 3. EXPLORĒ 7 KÄYTTÄMINEN... 4 3.1 EXPLORĒ 7 TOIMINNOT... 4 3.1.1 Virta päälle / pois... 4 3.1.2 Suurennus/pienennys... 5 3.1.3 Väritila ja kameran

Lisätiedot

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty.

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty. 1(6) MAKSURYHMÄN HALLINTA Maksuryhmäkohtaiselle sivulle pääset klikkaamalla yksittäisen maksuryhmän nimeä verkkopalvelun etusivulla tai valitsemalla ryhmän Maksuryhmät - osion listalta. Sivun tiedot ja

Lisätiedot

President Randy II. Ohjekirjan versio: 3.5

President Randy II. Ohjekirjan versio: 3.5 President Randy II Ohjekirjan versio: 3.5 Sisältö 1 Käyttöönotto 2 1.1 Radion asennus.................................... 2 2 Toiminnot 3 2.1 Näyttö.......................................... 4 2.2 Toimintokuvaukset...................................

Lisätiedot

OP-POHJOLAN WEB SERVICES YHTEYDEN KÄYTTÖÖNOTTO

OP-POHJOLAN WEB SERVICES YHTEYDEN KÄYTTÖÖNOTTO 1 (9) OP-POHJOLAN WEB SERVICES YHTEYDEN KÄYTTÖÖNOTTO Sisältö 1 Web Services yhteyskanavan käyttöönotto... 1 2 Web Services varmenteiden tallennus... 2 2.1 Käyttäjätunnuksen tallennus Maksuliikenne-ohjelmistoon...

Lisätiedot

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO SM-EC79 HAKEMISTO Tarkistuslaitteen käyttö Ongelman sijainnin määritys tarkistuslaitteella 136 Ongelma etuvaihtajassa tai takavaihtajassa 137 Ongelma SM-EW79A + ST-7970:n toiminnassa 139 SM-EW79A tarkistus

Lisätiedot

KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA

KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA Asennusohjeiden sisältö 1. RICA optimointiohjelmoinnin periaate isoftloaderilla... 2 2. RICA isoftloader toimituspaketin sisältö... 3 3. isoftloader Sync-ohjelmiston

Lisätiedot

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö Moodle opiskelijan opas Verkko oppimisympäristön käyttö Marko Jarva 21.1.2009 Sisällysluettelo 1 Aloitusnäkymä... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 2 Kurssin sivu... 4 2.1 Aiheet ja näkymä... 4 3 Omat tiedot...

Lisätiedot

Digitaalinen eropainekytkin DPS Käyttöohje

Digitaalinen eropainekytkin DPS Käyttöohje MECAIR Digitaalinen eropainekytkin DPS Käyttöohje HUOMIO: Ennen tuotteen käyttöä sinun on luettava on tämä käyttöopas huolellisesti, jotta saat riittävää tietoa tuotteesta Tekniset tiedot Virransyöttö

Lisätiedot

Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje ennen käyttöönottoa

Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje ennen käyttöönottoa Käyttöohje LANGATON ÄÄNIJÄRJESTELMÄ Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje ennen käyttöönottoa 1 OSIEN SIJAINTI 1. DISKANTTITASON SÄÄTÖ 9. TASAVIRRAN SISÄÄNTULO 2. BASSONTASON SÄÄTÖ 10. AUX SISÄÄNTULO 3,5MM LIITIN

Lisätiedot