CCTV-tallentimen valikkotoimintojen käyttöohje

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "CCTV-tallentimen valikkotoimintojen käyttöohje"

Transkriptio

1 CCTV-tallentimen valikkotoimintojen käyttöohje Huomio! Tässä ohjeessa selostetaan valvontakamerajärjestelmän käyttöönotto normaalia asuinkäyttöä varten. Seuraa ohjetta järjestyksessä. Järjestelmä perustuu ammattikäyttöön suunniteltuun järjestelmään, ja se voi sisältää edistyneitä toimintoja ja asetuksia, joita ei yleensä tarvita asuinkäytössä. Tätä käyttöohjetta päivitetään jatkuvasti, ja se on saatavilla osoitteessa Älykkäämpi tapa suojata kotisi.

2 (FI) Hakemisto 02 Osio Sivu Suunnittele kameran paikka Liitä kaapelit pakkauksen mukana tulleessa ohjeessa kuvatulla tavalla Lataa sovellus ja rekisteröi tietosi sovelluksessa (Avaa sovellus ennen kuin aloitat järjestelmän asennuksen.) Alkuasetukset Valikon yleiskatsaus Päivämäärän ja ajan asettaminen Wi-Fi-kameran ajan synkronointi Tallennuksen ja liikkeentunnistuksen asettaminen Haku tallennetusta videoaineistosta Videokatkelmien varmuuskopiointi Wi-Fi-kameran lisääminen Wi-Fi-kameran siirtäminen kanavaluettelossa ylöspäin Ilmoitusten saaminen sähköpostilla ja viestillä sovelluksen kautta Järjestelmän tiedot Yalen tieto- ja tukikeskus... 24

3 Suunnittele kameroiden paikat ja liitä kaapelit 03 Käyttäjän on noudatettava valvontakamerajärjestelmän asentamiseen ja käyttöön liittyviä paikallisia säädöksiä! Suunnittele kameroiden sijainnit Kasvojentunnistus on kätevä toiminto esimerkiksi etuovella. Se toimii parhaiten kasvojen korkeudella tai hieman korkeammalla. ( s. 11) Liitä kaapelit pakkauksen mukana toimitettujen ohjeiden mukaisesti

4 Lataa sovellus ja rekisteröi tietosi sovelluksessa 04 Lataa sovellus sovelluskaupasta Android- tai ios-laitteelle: Yale Smart Living VIEW Yale Smart Living VIEW Rekisteröi tietosi sovelluksessa Avaa sovellus napsauttamalla sen kuvaketta. Sovelluksen sisäänkirjautumissivu: Aloita uusien tunnuksien luonti. 1) Napsauta alhaalta kohtaa Rekisteröidy Rekisteröintisivu: Luo itsellesi tunnukset sovellukseen. 2) Anna käyttäjänimi 3) Anna sähköposti 4) Määritä salasana 5) Napsauta kohtaa Varmennuskoodi. Sovellus lähettää antamaasi sähköpostiosoitteeseen varmennuskoodin ja pyytää syöttämään koodin sovellukseen. Tarkista koodi sähköpostistasi ja syötä se sovellukseen. Huomioi, että aika koodin syöttämiseen on rajoitettu. Voit tarvittaessa pyytää järjestelmää lähettämään koodin uudelleen. Lopuksi kirjaudu sovellukseen käyttäen luomaasi käyttäjänimeä ja salasanaa. Jatka järjestelmän käyttöönottoa seuraavalta sivulta.

5 Alkuasetukset 05 Johdollisten kameroiden järjestelmän alkuasetukset. Tallentimen tulee olla liitettynä näyttöön ja sen virta tulee olla kytketty. Käytä pakkauksen mukana tulevaa hiirtä asetusten määrittämiseen. 1) Syötä salasana. Napsauta tekstiruutua, jolloin näppäimistönäyttö avautuu. Älä käytä yllä näkyviä merkkejä salasanassa. 2) Vahvista salasana. 3) Napsauta kohtaa SEURAAVA. 4) Piirrä lukituksen avauskuvio (sen on sisällettävä vähintään 4 pistettä). Vahvista lukituksen avauskuvio piirtämällä kuvio uudelleen. Muista tämä kuvio! Tämä on avaimesi järjestelmään. 5) Napsauta kohtaa SEURAAVA. 6) Kirjoita sähköpostiosoite ja vastaa turvakysymyksiin. Kysymykset ovat valinnaisia, ja ne voidaan kytkeä pois päältä poistamalla ruutujen valinnat. 7) Turvakysymykset 8) Napsauta kohtaa TALLENNA. 9) Valitse automaattinen päivitys oletusasetukseksi (jätä kohta valituksi). Tällöin järjestelmäsi pysyy automaattisesti ajan tasalla, mutta vain järjestelmän ollessa yhdistettynä verkkoon reitittimen kautta. 10) Napsauta kohtaa SEURAAVA.

6 06 Alkuasetukset Johdollisten kameroiden järjestelmän asetukset. 11) Päivitä verkkoyhteys napsauttamalla kohtaa Päivitä. 12) Napsauta kohtaa SEURAAVA. 13) Jos pakkauksessasi on vain johdollisia kameroita, napsauta kohtaa EI. (Wi-FI-kameroita voidaan lisätä myöhemmin tarpeen mukaan.) Sovellus on ensin asennettava ja rekisteröitävä ennen kuin voit aloittaa skannauksen. Kts. sivu 4. 14) Jos haluat käyttää järjestelmääsi Yale View - sovelluksen kautta, yhdistä DVR-järjestelmäsi sovellukseen skannaamalla QR-koodi sovelluksessa. Huomaa myös, että johdolliset kamerat tulee olla liitettynä tallentimeen ennen kuin liität järjestelmän Yale View sovellukseen. Muussa tapauksessa napsauta kohtaa SEURAAVA. 15) Napsauta kohtaa SEURAAVA. 16) Napsauta OK-painiketta. DVR-järjestelmä on nyt kytketty PÄÄLLE, ja kamerat tallentavat. Järjestelmässä on oletusasetuksena Tavallinen tila, jolloin kamerat tallentavat 24 tuntia vuorokaudessa ja kirjoittavat kiintolevyn päälle sen täytyttyä. Muut tilat ja tallennetun videomateriaalin varmuuskopiointi selitetään myöhemmin tässä ohjeessa.

7 Valikon yleiskatsaus 7 Valikon yleiskatsaus Tässä ohjeessa käydään läpi tavalliseen asuinkäyttöön sopivat asetukset. Napsauta hiiren kakkospainiketta reaaliaikanäkymässä > reaaliaikanäkymän ylävalikon näyttöasetukset tulevat näkyviin. Kamera-ikkunoiden järjestystä voidaan muuttaa vetämällä. Voit asettaa järjestelmään haluamasi asetukset. Voit myös milloin tahansa palauttaa järjestelmän oletusasetuksiin ja aloittaa alusta. Reaaliaikanäytön erilaisia näkymäasetuksia. (Tämä on esimerkki 8-kanavaisesta järjestelmästä. 4-kanavaisessa järjestelmässä on valittavissa vähemmän asetusvaihtoehtoja.) (PTZ ja Kuva, ei käytettävissä tässä mallissa.) Väriasetukset ja näyttö. Reaaliaikanäytön asetukset. Kameran rekisteröinti. Kameran rekisteröinnin pikavalinta päävalikossa Kun tahdot tutkia tai tallentaa tapahtumia, voit tarkastella tallennettua videoaineistoa täältä. Päävalikko TOIMINNOT, TIEDOT, ASETUKSET KÄYTTÖ: SEARCH / ETSI: etsi ja toista tallennettuja videoita päivämäärän ja ajan perusteella. FACE SEARCH / KASVOJEN HAKU: etsi ja toista tallennettuja videoita kasvojentunnistuksen perusteella. (Jos toiminto on käytössä.) BACKUP / VARMUUSKOPIOINTI: suunnittele tallennetun videoaineiston varmuuskopiointi ulkoiseen laitteeseen. SHUTDOWN / SAMMUTTAMINEN: sammuttaminen/uloskirjautuminen/uudelleenkäynnistys TIEDOT: SYSTEM / JÄRJESTELMÄ: levyaseman tiedot, tallennustiedot. EVENT / TAPAHTUMA: tapahtumaluettelot, liikkeentunnistus. NETWORK / VERKKO: verkon tapahtumaluettelo. LOG / LOKI: luettelo järjestelmän käytön toimenpiteistä / muutoksista. Tässä voit muokata järjestelmän asetuksia ja säätää tallennuksen laukaisevia tekijöitä. ASETUS: CAMERA / KAMERA: kameran yleiset asetukset. NETWORK / VERKKO: verkon yleiset asetukset. EVENT / TAPAHTUMA: tallennuksen laukaisevien tekijöiden asetukset. STORAGE / TALLENNUSTILA: tallennusajan suunnittelu ja levyasematyökalut. SYSTEM / JÄRJESTELMÄ: järjestelmän asetukset.

8 8 Päivämäärän ja ajan asettaminen Wi-FI-kameran ajan synkronointi Päivämäärän ja ajan asettaminen. Päivämäärä ja aika 1) Mene kohtaan SYSTEM > GENERAL > Date & Time 2) Aseta vuosi, kuukausi, päivämäärä ja tunnit, minuutit. 3) Aseta aikavyöhykkeesi suhteessa GMT-aikaan. Suomessa sopiva aika on -02:00. 3a) Napsauta päälle myös DST (kesäaika) ja aseta kesäajan alkuja loppuajankohdat. 3b) Suomessa valitse DST Type-kohtaan Week 3c) Aseta Start Time arvoiksi: Mar / Last / Su / 03:00 3d) Aseta End Time arvoiksi: Oct / Last / Su / 04:00 4) Napsauta kohtaa Save / Tallenna. 5) Napsauta kohtaa Apply / Käytä. 6) Napsauta kohtaa Save / Tallenna. Wi-Fi-kameran ajan synkronointi. Tämä kohta täytyy asettaa vain silloin, kun tallentimeen yhdistetään Wi-Fi-kameroita. Wi-Fi-kameroiden sisäinen kello on synkronoitava toistuvasti, jotta se pysyisi samassa ajassa järjestelmän kanssa. 1) Mene kohtaan SYSTEM > GENERAL. 2) Aseta Wi-Fi-kameran synkronoinnin aikaväli kohdassa IPC-Time Sync. (Suositellaan käytettäväksi asetusta 24 tuntia.) 3) Napsauta kohtaa Apply / Käytä. 4) Napsauta kohtaa Save / Tallenna.

9 Tallennuksen ja liikkeentunnistuksen asettaminen 9 Tallennusaikataulun ja asuinkäyttöön suositellun liiketunnistuksen (MD) asettaminen. (A) Napsauta kohtaa STORAGE. Tallennuksen ja tallennuksen laukaisevien tekijöiden AIKATAULUN (viikkosuunnitelman) asettaminen. Katso tarkempi ohje kohdasta A. Napsauta kohtaa EVENT. Tallennuksen käynnistävien liiketapahtumien asettaminen. Tila: (B) VIDEOTUNNISTUS = MD (liikkeentunnistus) (yksinkertaisten liikkeiden tunnistus) (C) IVS = INTEL (tiettyjen liikkeiden tunnistus) (D) KASVOJENTUNNISTUS (tallennus käynnistyy, kun havaitaan kasvojen muoto, ei tietyt kasvot) (A) Suositeltavat asetukset: Aseta Regular ja MD kaikille päiville. Katso tarkemmat ohjeet alta (kohdat B, C ja D.) Aikatauluta tallennukset: SCHEDULE - Record 1) Valitse tietty kanava tai kaikki kanavat (All) (kanava = kamera). 2) Valitse tila: Regular / tavallinen (jatkuva videotallennus) MD (yksinkertaisten liikkeiden tunnistus) Liiketunnistukset eivät erotu tallennusten aikajanalta Yale View sovelluksesta, jos MD-tilaa ei aseteta. Intel = IVS (tiettyjen liikkeiden tunnistus) 3) Valitse päivä(t) tai kaikki. 4) Vedä värilliset palkit vastaamaan niiden päivien ajankohtia, joina haluat tunnistuksen toimivan. (Poista palkki vetämällä uudelleen.) 5) Kun olet suunnitellut kanavan viikkoaikataulun, napsauta kohtaa Apply / Käytä ja jatka seuraavaan kanavaan. 6) Kun olet suunnitellut kaikki kanavat ja hyväksynyt muutokset, napsauta kohtaa Save / Tallenna. Jos napsautat Default / Oletus, järjestelmä palautuu oletusasetuksiin. (B) MD (liikkeentunnistus): asuinkäyttöön suositeltu liikkeentunnistus Aseta liiketunnistusasetukset: VIDEO DETECT Motion Detect 1) Valitse Channel / Kanava (kanava = kamera) 2) Valitse kohta Enable MD ottaaksesi liiketunnistuksen käyttöön. 3) Napsauta kohtaa Set, jolloin muutat liikkeen tunnistusaluetta. Oletuksena on koko näkymä. Poista alue vetämällä ja valitse uusia alueita vetämällä Sekä johdolliset että Wi-Fi-kamerat tukevat tavallista (MD) liikkeentunnistusta. 4) Napsauta kohtaa Apply / Käytä. 5) Napsauta kohtaa Test ja tarkista, että liikkeentunnistus toimii suunnitellusti. (Liikkeentunnistuksen testauksessa voidaan käyttää tallentimen äänimerkkiä.) 6) Kun olet suunnitellut kaikki kanavat ja hyväksynyt muutokset, napsauta kohtaa Save / Tallenna. Jos napsautat Default / Oletus, järjestelmä palautuu oletusasetuksiin.

10 Tallennuksen ja liikkeentunnistuksen asettaminen 10 Edistuneen IVS-liiketunnistuksen asettaminen Huomio, vain johdolliset kamerat tukevat ominaisuutta. (C) IVS = Intel Aseta edistyneen liiketunnistuksen asetukset: Valitse EVENT ja IVS Voit lisätä johdollisiin kameroihin IVS-toiminnon seuraavilla toimenpiteillä. 1) Valitse kanava (kanava = kamera). 2) Napsauta kohtaa Add / Lisää. Viesti 3) Napsauta OK. 4) Mene kohtaan CAMERA / KAMERA ja CHANNEL TYPE / KANAVATYYPPI. Napsauta kohtaa Cancel IP CAM / Peruuta IP-kamerat. (Tämä ei vaikuta asennettuihin WiFi-kameroihin, jos niitä on.) Järjestelmä käynnistyy tämän jälkeen uudelleen. Avaa EVENT ja IVS -valikko uudelleen. 5) Valitse Channel / Kanava (kanava = kamera). 6) Napsauta kohtaa Add / Lisää. 7) Valitse tyyppi: Tripwire / Ansalanka Intrusion / Tunkeilija Abandoned / Hylätty Missing / Puuttuu 8) Piirrä tyypille sääntö. (Kun olet piirtänyt säännön, viimeistele kuvio napsauttamalla hiiren kakkospainiketta.) 9) Napsauta kohtaa Apply / Käytä. (Liikkeentunnistuksen testauksessa voidaan käyttää äänimerkkiä.) Ansalanka Tunkeilija Hylätty Puuttuu Laukaiseva tekijä: kun linja ylitetään. Laukaiseva tekijä: kun alueen ulkolinja ylitetään tultaessa sisään tai poistuttaessa alueelta. Laukaiseva tekijä: kun alueelle jätetään jotain pidemmäksi ajaksi kuin 30 sekuntia. Laukaiseva tekijä: kun jotain puuttuu alueelta pidempään kuin 30 sekunnin ajan.

11 Tallennuksen ja liikkeentunnistuksen asettaminen 11 Kasvojentunnistuksen asettaminen. Huomio, vain johdolliset kamerat tukevat tätä ominaisuutta. Kasvojentunnistus toimii vain johdollisilla kameroilla, jotka ovat KANAVALLA 1. (D) KASVOJENTUNNISTUS Aseta kasvojen tunnistuksen asetukset valikosta EVENT FACE DETECT (tallennus käynnistyy, kun havaitaan kasvojen muoto, ei tietyt kasvot). 1) Valitse kanava 1. 2) Valitse kohta Enable / Ota käyttöön. 3) Napsauta kohtaa Set / Aseta. (Voit asettaa laukaisevana tekijänä toimivien kasvojen vähimmäiskoon.) 4) Napsauta kohtaa Apply / Käytä. 5) Kun olet suunnitellut kanavan ja hyväksynyt muutokset, napsauta kohtaa Save / Tallenna. (Liikkeentunnistuksen testauksessa voidaan käyttää äänimerkkiä.) Kasvojentunnistus on kätevä toiminto esimerkiksi etuovella. Se toimii parhaiten kasvojen korkeudella tai hieman korkeammalla.

12 12 Hakeminen tallennetusta videosta Haku tallennetusta videoaineistosta päivämäärän, ajan, liiketunnistuksen tai kasvojentunnistuksen perusteella. Kun järjestelmä on asennettu, tallennettu videoaineisto kerätään tähän valikkoon, jonka kautta voit tutkia tai tallentaa tapahtumia. Tallenteita voi myös katsoa Yale View sovelluksesta. OPERATE: (A) SEARCH / HAKU: etsi ja toista tallennettuja videoita päivämäärän ja ajan perusteella. (B) FACE SEARCH / KASVOJEN HAKU: Etsi ja toista tallennettuja videoita kasvojentunnistuksen perusteella. (Jos toiminto on käytössä.) (A) SEARCH / HAKU BACKUP / VARMUUSKOPIOINTI: suunnittele tallennettujen videoiden varmuuskopiointi ulkoiseen laitteeseen (ulkoinen kiintolevy tai USB-muisti). SHUTDOWN / SAMMUTTAMINEN: sammuttaminen/uloskirjautuminen/uudelleenkäynnistys. Tallenteen löytäminen: 1) Valitse vuosi ja kuukausi. 2) Valitse päivä. Aseta näyttö: 3) Valitse kanavanäkymä 1/4/9. 4) Valitse katseltavat kanavat. Näytä tallenteet tyypin mukaan: R (tavallinen) / MD / IVS (INTEL): Valitse kanava ylävalikosta. Käynnistä tallenne luettelosta kaksoisnapsauttamalla 24 tunnin aikajana: 5) Voit katsella tallennetta napsauttamalla aikajanaa. 6) Toiston ohjaimet: toista Aikajana: pysäytä toista (taaksepäin) yksi ruutu kerrallaan (käytettävissä vain pysäytyksen aikana) hidas toisto (x1/2 / x1/4 / x1/8 x / x1/16) nopea toisto (x2 / x4 / x8 / x16) Käynnistä video napsauttamalla. 7) Zoomaa aikajanaa: 24 tuntia 2 tuntia 1 tunti 30min yleinen = tavallinen Liike = MD Intel = IVS ( s. 9) ( s. 10) Hakukenttään ei voi tehdä muutoksia toiston aikana. Pysäytä video, jotta voit muuttaa hakuehtoja. Jos käytät 4 MP:n Wi-Fi-kameraa, joka on yhdistetty johdolliseen kameraan, Wi-Fi-kameran näkymä näkyy vain yksittäisnäkymän kautta. Wi-Fi-kameroissa on korkea resoluutio, eikä niitä voida katsella samaan aikaan matalan resoluution johdollisten kameroiden kanssa. Niitä on katseltava erikseen yksittäisnäkymässä.

13 13 Haku tallennetusta videoaineistosta Hakee tallennetusta videoaineistosta päivämäärän/ajan, liikkeentunnistuksen tai kasvojentunnistuksen perusteella. FACE SEARCH / KASVOJEN HAKU näyttää kuvan, jonka kamera on ottanut kasvojen muotoisesta kohteesta. HAE vuoden/kuukauden/päivämäärän perusteella.

14 14 Videokatkelmien varmuuskopiointi Videokatkelmien varmuuskopiointi tallennusvälineeseen. Huomioi, että voit myös tallentaa videokatkelmia Yale View-sovelluksesta puhelimeesi ja esimerkiksi lähettää niitä sähköpostitse puhelimestasi. OPERATE: BACKUP / VARMUUSKOPIOINTI: aseta tallennettujen videoiden varmuuskopiointi ulkoiseen laitteeseen (ulkoinen kiintolevy tai USB-muisti). Varmuuskopiointi SEARCH / HAKU-valikosta Tallennetun videon varmuuskopiointi USB-liitäntään (laitteen takana) on liitettävä ulkoinen tallennusväline, kiintolevy tai USB-muistitikku. Tallenna videokatkelma ulkoiseen muistiin. Valitse ajanjakso aikajanan avulla. Varmuuskopioitava katkelma Napsauta alkuaika + Napsauta loppuaika + Napsauta siirtyäksesi tallennusmediaan. Varmuuskopiointi BACKUP / VARMUUSKOPIOINTI-valikosta Tallenna videokatkelma ulkoiseen muistiin. 1) Aseta varmuuskopioinnin Tyyppi. 2) Aseta varmuuskopioinnin Alku- ja Loppupäivämäärä/-aika (Start Time / End Time). 3) Aseta Kanava. 4) Napsauta Backup / Varmuuskopiointi.

15 15 Lisää Wi-Fi-kamera tallentimeen. Järjestelmään suositellaan liitettäväksi enintään kaksi WiFi-kameraa. Useamman kuin kahden WiFi-kameran käyttö voi kuormittaa kotisi reititintä ja aiheuttaa ongelmia kotisi sisäverkolle tai estää tallenninta toimimasta suunnitellulla tavalla. Siirry kohtaan Kamera. Kameran on oltava yhdistettynä reitittimeen Ethernetkaapelin kautta, jotta DVR-järjestelmä voisi etsiä sitä. Mikäli lisäät järjestelmään Yale Smart Home WiFi-kameraa, missä ei ole Ethernet-liityntää (All-in-One tai sisäkamera), liitä kamera ensin Yale View sovellukseen kameran mukana tulevan ohjeen mukaisesti, jolloin kamera liitetään kotisi WiFi-verkkoon. Jatka sen jälkeen ohjeen kohdasta 1). Huomioi, että tarvitset Yale View sovelluksessa asettamasi kameran salasanan kohdassa 6). REKISTERÖINTI 1) Napsauta kohtaa IP Search / IP-Haku. 2) Valitse kamera (valintaruutu). 3) Napsauta kohtaa Add / Lisää. Mikäli sinulta kysytään, tahdotko käyttää DVR:n salasanaa kamerallesi, valitse kyllä (SUOSITELTAVAA). Ellet valinnut järjestelmän salasanaa kamerallesi tai WiFikamerasi on jo liitetty Yale View -sovellukseen, jatka eteenpäin vaiheesta 4 alkaen, muussa tapauksessa siirry suoraan kohtaan 8. 4) Valitse kamera (valintaruutu) lisättyjen laitteiden luettelosta. 5) Napsauta kohtaa Edit / Muokkaa. 6) Syötä salasana Password-kenttään ja napsauta OK. 7) Kameran tila muuttuu vihreäksi hetken kuluttua ja sen lähettämä kuva nähtävissä tallentimen kanavilta. Siirry kohtaan 8. Yhteyden muodostaminen Wi-Fi-kameran ja reitittimen välille. Jos Wi-Fi-kamerat on jo yhdistetty langattomaan verkkoosi, vaiheiden 8 14 valinnat on jo automaattisesti syötetty. 8) Siirry kohtaan WiFi-KAMERA. 9) Valitse ruutu Enable / Ota käyttöön. 10) Valitse kanava (johon uusi WiFi-yhteys on yhdistetty). 11) Valitse reititin luettelosta. 12) Syötä reitittimen SALASANA. 13) Napsauta kohtaa Apply / Käytä. 14) Napsauta OK Wi-Fi-kamera voidaan nyt irrottaa Ethernet-kaapelista ja virtalähteestä. Kamera voidaan sijoittaa haluttuun paikkaan reitittimen peittoalueella. Wi-Fi-kameran lisääminen

16 16 Wi-Fi-kameran siirtäminen kanavaluettelossa ylöspäin Wi-Fi-kameran siirtäminen kanavaluettelossa Wi-Fi-kameroita voidaan siirtää ylöspäin kanavaluettelossa, jotta yleiskuva olisi helpompi hahmottaa haun yhteydessä ja sovelluksessa. Siirry kohtaan Kamera. 1) Siirry kohtaan CHANNEL TYPE / KANAVAN TYYPPI. 2) Merkkaa kanavan valinnaksi IP. Jos kahteen ensimmäiseen kanavaan on yhdistetty johdollisia kameroita, valitse kaikki johdollisten kameroiden alapuolella olevat IP-valintaruudut (tässä tapauksessa numerosta 3 alaspäin). 3) Napsauta kohtaa Apply / Käytä. 4) Napsauta OK-painiketta. Järjestelmä käynnistyy uudelleen. Mene uudelleenkäynnistyksen jälkeen kohtaan REGISTRATION / REKISTERÖINTI. Kamerojen valinnat on poistettava ja lisättävä uudelleen. 5) Valitse kamera valitsemalla sen valintaruutu. 6) Poista kamera(t) napsauttamalla kohtaa Delete / Poista. Kameran/kameroiden uudelleenasentaminen uusille kanaville. 7) Napsauta kohtaa IP Search / IP-Haku. 8) Valitse kamera valitsemalla sen valintaruutu. 9) Napsauta kohtaa Add / Lisää. 10) Tarvittaessa aseta kameran salasana uudelleen Edit / Muokkaa ja Password. Kamera on nyt lisättyjen laitteiden luettelossa uuden kanavanumeron kohdalla.

17 17 Sähköposti-ilmoitusten asettaminen Aseta sähköpostilla ja sovelluksen kautta lähetettävät ilmoitukset. Siirry kohtaan Verkko. 1) Siirry kohtaan / SÄHKÖPOSTI 2) Valitse ruutu Enable / Ota käyttöön. 3) Kirjoita sähköpostiosoitteesi kohtaan RECEIVER / VASTAANOTTAJA. 4) Kirjoita kohtaan Subject sähköpostin aihe (tämä helpottaa sähköposti-ilmoituksen tunnistamista). 5) Napsauta kohtaa Apply / Käytä. 6) Napsauta Test (järjestelmä lähettää testisähköpostiviestin). Liikkeentunnistuksen sähköposti-ilmoitusten käyttöönotto. (Sama toimenpide voidaan tehdä myös IVS-tunnistukselle ja kasvojentunnistukselle.) 7) Siirry kohtaan Event / Tapahtuma > VIDEO DETECT > Motion Detect. 8) Napsauta kohtaa Send / Lähetä sähköposti. 9) Napsauta kohtaa Apply / Käytä. 10) Napsauta kohtaa Save / Tallenna Järjestelmä lähettää sähköpostiviestin joka kerta, kun liikettä havaitaan. Jos käytät sovellusta, siihen lähetetään viesti joka kerta, kun liikettä havaitaan.

18 18 Järjestelmän tiedot Kiintolevyn tallennusajan arviointi. Kiintolevyn arvioitu tallennusaika 1) Siirry kohtaan INFO > SYSTEM > REC. ESTIMATE 2) Tarkista, että kaikkien kameroiden/kanavien valintaruudut on valittu. 3) Valitse kohta Select / Valitse (klikkaa ponnahdusvalikossa OK). 4) Ajan kohdalla näkyy nyt arvioitu jäljellä oleva tallennusaika. Jos tallennus ei mahdu kiintolevylle, tallennus kirjoittaa vanhimman tallennuksen päälle oletusasetuksena. Kiintolevyn tyhjennys. Varoitus: tämä poistaa kaikki tallenteet kiintolevyltäsi. 1) Siirry kohtaan STORAGE > HDD Manage. 2) Valitse kiintolevyn valintaruutu. 3) Napsauta kohtaa Format / Alusta. 4) Napsauta kohtaa Apply / Käytä. 5) Napsauta OK (ponnahdusvalikossa). Järjestelmä käynnistyy uudelleen.

19 19 Tuki THE YALE BRAND, with its unparalleled global reach and range of products, reassures more people in more countries than any other consumer locking solution. THE ASSA ABLOY GROUP is the world s leading manufacturer and supplier of locking solutions, dedicated to satisfying end-user needs for security, safety and convenience. Yale DVR FI An ASSA ABLOY Group Brand

HomeMonitor käyttöönotto-ohje

HomeMonitor käyttöönotto-ohje HomeMonitor käyttöönotto-ohje Sisällys HomeMonitor käyttöönotto-ohje... 1 Käyttäjätunnuksen luonti... 3 Henkilötiedot... 4 Kameran lisäys käyttäjätiliin... 5 Verkkoon yhdistäminen... 6 Kamerayhteyden tarkistus...

Lisätiedot

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje 1 Yleistä... 2 2 Kameran kytkeminen verkkoon... 2 2.1 Tietokoneella... 2 2.2 Älypuhelimella / tabletilla... 5 3 Salasanan vaihtaminen... 8 3.1 Salasanan vaihtaminen Windows

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Langaton IP-kamera. Tekninen tuki QG4_B

Pika-aloitusopas. Langaton IP-kamera. Tekninen tuki QG4_B FI Tekninen tuki Langaton IP-kamera Pika-aloitusopas Lataa Windows- tai Mac-asiakasohjelmisto seuraavasta osoitteesta: https://reolink.com/software-and-manual/ Tarkemmat asennusohjeet selostetaan käyttöoppaassa:

Lisätiedot

Käyttäjän Pikaohje. CCTV Videovalvonta

Käyttäjän Pikaohje. CCTV Videovalvonta Käyttäjän Pikaohje CCTV Videovalvonta Tallenteiden haku 1.Aikahaku 1. Aloittaaksesi tallenteiden haun, paina näppäintä, jolloin aikahaun valikko tulee näkyviin, kuten alla. 2. Käytä vasen/oikea näppäimiä

Lisätiedot

Googlen palvelut synkronoinnin apuna. Kampin palvelukeskus Jukka Hanhinen, Urho Karjalainen, Rene Tigerstedt, Pirjo Salo

Googlen palvelut synkronoinnin apuna. Kampin palvelukeskus Jukka Hanhinen, Urho Karjalainen, Rene Tigerstedt, Pirjo Salo Googlen palvelut synkronoinnin apuna Kampin palvelukeskus 31.01.2018 Jukka Hanhinen, Urho Karjalainen, Rene Tigerstedt, Pirjo Salo Google-tili Jos käytät Gmail-sähköpostia niin sinulla on Google-tili (nn.nn@gmail.com)

Lisätiedot

Reolink WiFi valvontakameran käyttöohje

Reolink WiFi valvontakameran käyttöohje 1 Reolink WiFi valvontakameran käyttöohje Sisällysluettelo 1 Ennen käyttöä... 3 1.1 Käyttöehdot... 3 1.2 Huomioitavaa... 3 2 Valvontakameran käyttöönotto älypuhelimella... 4 2.1 Asenna Reolink ohjelmisto...

Lisätiedot

Kocom HD-SDI tallentimen pikaohje

Kocom HD-SDI tallentimen pikaohje Kocom HD-SDI tallentimen pikaohje HD-SDI DVR pikaohje 1.1 Copyright Kocom Finland Oy Varmista, että kiintolevy on paikoillaan. Käynnistys Liitä verkkolaite takana olevaan DC liittimeen. Paina laitteen

Lisätiedot

HomeSecure Sisäkamera - Käyttöopas

HomeSecure Sisäkamera - Käyttöopas HomeSecure Sisäkamera - Käyttöopas 1 Esittely 3 1.1 Toiminnot 3 2 Aloittaminen 4 2.1 Paketin sisältö 4 2.2 Kameran yleiskatsaus 5 3 Asennus 6 3.1 Kameran asentaminen 6 3.2 Sovelluksen käyttö 6 3.3 Pääsy

Lisätiedot

TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon.

TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon. TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon. 1 SISÄLLYSLUETTELO Pakkauksen sisältö Sisäkameran asennusohjeet Palvelun kuvakkeiden merkitys ja toiminnot Paluu etusivulle

Lisätiedot

Network Video Recorder. Pika-asennusohje

Network Video Recorder. Pika-asennusohje Network Video Recorder Pika-asennusohje 1 Aloitus Paketti sisältää Tarkasta paketin sisältö huolellisesti. Paketin tulisi sisältää seuraavat tarvikkeet. Jos jokin osista puuttuu tai on vahingoittunut,

Lisätiedot

Salusfin Älykäs lämmityksen ohjaus: Asennusohje

Salusfin Älykäs lämmityksen ohjaus: Asennusohje Salusfin Älykäs lämmityksen ohjaus: Asennusohje Löydät tukisivuiltamme yksityiskohtaiset ohjeet kaikista asennuksen vaiheista, usein kysytyt kysymykset, komponenttien käyttöohjeet ja valmistajien manuaalit.

Lisätiedot

Ksenos Prime Käyttäjän opas

Ksenos Prime Käyttäjän opas Ksenos Prime Käyttäjän opas Versio 11.301 Turun Turvatekniikka Oy 2011 Selaa tallenteita. Tallenteiden selaaminen tapahtuu samassa tilassa kuin livekuvan katselu. Voit raahata hiirellä aikajanaa tai käyttää

Lisätiedot

HomeSecure Ulkokamera - Käyttöopas

HomeSecure Ulkokamera - Käyttöopas HomeSecure Ulkokamera - Käyttöopas 1 Esittely 3 1.1 Toiminnot 3 2 Aloittaminen 4 2.1 Paketin sisältö 4 2.2 HD IP Kamera 5 3 Asennus 6 3.1 Kameran asentaminen 6 3.2 Sovelluksen käyttö 6 3.3 Pääsy kameraan

Lisätiedot

T-Cam IPC800 HD valvontakamera. v. 1.01-21.1.2015

T-Cam IPC800 HD valvontakamera. v. 1.01-21.1.2015 T-Cam IPC800 HD valvontakamera v. 1.01-21.1.2015 Sisällysluettelo Ennen käyttöä... 1 Käyttöehdot... 1 Huomioitavaa... 1 Valvontakameran käyttöönotto... 2 Kameran etäkäyttö... 2 Kameran kytkeminen... 2

Lisätiedot

OMISTAJAN OPAS. 1 Valitse Register (Rekisteröidy) 2 Anna sähköpostiosoite. 4 Anna käyttäjätunnus. 3 Valitse maa. 7 Vahvista tiedot

OMISTAJAN OPAS. 1 Valitse Register (Rekisteröidy) 2 Anna sähköpostiosoite. 4 Anna käyttäjätunnus. 3 Valitse maa. 7 Vahvista tiedot 1120490401 OMISTAJAN OPAS Toshiba Home AC Control Lataa ja asenna Toshiba Home AC Control -sovellus laitteesi sovelluskaupasta. Toshiba Home AC Control -sovelluksen käyttöjärjestelmätuki. ios : 9,0 tai

Lisätiedot

Wuudis Pro. Mobiilisovellus

Wuudis Pro. Mobiilisovellus Wuudis Pro Mobiilisovellus Mobiilisovellus Mobiilisovellus toimii Android- ja iospuhelimissa Sovellusta voidaan käyttää sekä onlineettä offline-tilassa Lataa Wuudis -sovellus puhelimesi sovelluskaupasta

Lisätiedot

VALOKUITULIITTYMÄN PÄÄTELAITE KÄYTTÖOHJE CTS FWR5-3105

VALOKUITULIITTYMÄN PÄÄTELAITE KÄYTTÖOHJE CTS FWR5-3105 VALOKUITULIITTYMÄN PÄÄTELAITE KÄYTTÖOHJE CTS FWR5-3105 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 2 2 MERKKIVALOT... 3 3 TAKAPANEELIN KUITULIITÄNTÄ... 4 4 ETUPANEELIN LIITTIMET JA LED-PAINIKE... 4 5 OIKEAN SIVUPANEELIN RESET-PAINIKE...

Lisätiedot

1. Puhelimen käynnistys. Käynnistä puhelin sen käynnistyspainikkeesta. Ensin kysytään SIMkortin PIN-koodia. Uudessa JYU SIM-kortissa se on 0000.

1. Puhelimen käynnistys. Käynnistä puhelin sen käynnistyspainikkeesta. Ensin kysytään SIMkortin PIN-koodia. Uudessa JYU SIM-kortissa se on 0000. Android Puhelimen käyttöönotto. Lyhyesti: Ennen puhelimen käynnistämistä ensimmäistä kertaa, avaa sim-kortin kelkka puhelimen mukana toimitetulla työkalulla ja asenna SIM-kortti puhelimeen. Puhelimen mukanana

Lisätiedot

Kameravalvonta WEB kameroilla

Kameravalvonta WEB kameroilla Kameravalvonta WEB kameroilla Kuvassa on perus setti kameravalvonnasta "pöytä" asennuksena. Kuvan asennuksessa siihen on kytketty kaksi kameraa suoraan tallentimeen, samanlaisilla kaapeleilla millä tietokone

Lisätiedot

Memeo Instant Backup Pikaopas. Vaihe 1: Luo oma, ilmainen Memeo-tili. Vaihe 2: Liitä tallennusväline tietokoneeseen

Memeo Instant Backup Pikaopas. Vaihe 1: Luo oma, ilmainen Memeo-tili. Vaihe 2: Liitä tallennusväline tietokoneeseen Johdanto Memeo Instant Backup on yksinkertainen varmuuskopiointiratkaisu monimutkaiseen digitaaliseen maailmaan. Memeo Instant Backup suojaa arvokkaat tietosi varmuuskopioimalla C-aseman tiedot automaattisesti

Lisätiedot

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä.

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Android Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Android-laitteeseesi, voit

Lisätiedot

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Ohje 1 (10) Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Sisällys 1 Johdanto... 1 2 Suojatun viestin vastaanottaminen... 1 3 Suojatun viestin lukeminen... 2 4 Vastaanotetun

Lisätiedot

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Kotisi tulevaisuus alkaa nyt! Hienoa, että käytät Home Connect -sovellusta * Onneksi olkoon käytät tulevaisuuden kahviautomaattia, joka jo tänään helpottaa

Lisätiedot

NUUO ETÄOHJELMA PIKAOPAS. Maahantuoja Dasys Oy Kaivolahdenkatu 6 00810 HELSINKI helpdesk@dasys.fi www.dasys.fi

NUUO ETÄOHJELMA PIKAOPAS. Maahantuoja Dasys Oy Kaivolahdenkatu 6 00810 HELSINKI helpdesk@dasys.fi www.dasys.fi Maahantuoja Dasys Oy Kaivolahdenkatu 6 00810 HELSINKI helpdesk@dasys.fi www.dasys.fi NUUO ETÄOHJELMA PIKAOPAS 1.0 Tallenteiden haku ja kamerakuvien katselu DASYS-NUUO Tallentimien mukana tulee cd-levy

Lisätiedot

Sisällysluettelo 4 ONGELMATILANTEIDEN RATKAISUT... 12

Sisällysluettelo 4 ONGELMATILANTEIDEN RATKAISUT... 12 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 2 1.1 Vastuuvapauslauseke ja takuun rajoitus... 2 1.2 Tarvittavat varusteet... 2 1.3 Etäohjattavat toiminnot... 3 2 SOVELLUKSEN ASENTAMINEN JA ALKUASETUKSET... 4 2.1 Sovelluksen

Lisätiedot

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla 02/2016, ed. 5 KÄYTTÖOHJE Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla Maahantuoja: Tiilenlyöjänkuja 9 A 01720 Vantaa www.scanvarm.fi Kiitos

Lisätiedot

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Sisällys 1. Johdanto... 1 2. Sisäänkirjautuminen... 1 3. Palvelussa navigointi... 2 4. Laitteet... 2 5. Sisällönhallinta... 4 6. Soittolistat... 7 7. Aikataulut...

Lisätiedot

Kirjautuminen sisään TALLENNUSPALVELUUN

Kirjautuminen sisään TALLENNUSPALVELUUN Kirjautuminen sisään TALLENNUSPALVELUUN Kirjaudu sisään saamillasi tunnuksilla Yläpalkin painikkeet Ääni: Tallennuksen alkamisesta voidaan ilmoittaa äänimerkillä Pop-up: Jos tämä on aktivoituna, tallennuksen

Lisätiedot

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Kotisi tulevaisuus alkaa nyt! Hienoa, että käytät Home Connect -sovellusta * Onneksi olkoon käytät tulevaisuuden kahviautomaattia, joka jo tänään helpottaa

Lisätiedot

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013)

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) 1 Rekisteröityminen ja sisäänkirjautuminen Sinun täytyy kirjautua Supplier Portal -sovellukseen,

Lisätiedot

Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä

Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä IP laitteiden asennus tapahtuu oletusarvoisesti käyttäen verkkokaapelointia. Kaapeli kytketään kytkimeen tai suoraan reittimeen, josta laite saa IP -osoitetiedot,

Lisätiedot

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa.

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Windows Phone Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Windows-puhelimeesi,

Lisätiedot

T-Cam IPC800 HD valvontakamera

T-Cam IPC800 HD valvontakamera T-Cam IPC800 HD valvontakamera Sisällysluettelo Ennen käyttöä... 1 Käyttöehdot... 1 Huomioitavaa... 1 Valvontakameran käyttöönotto... 2 Kameran etäkäyttö... 2 Kameran kytkeminen... 2 Asetusten nollaus...

Lisätiedot

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys. Liite

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys. Liite Wi-Fi Direct -opas Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla Vianmääritys Liite Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla

Lisätiedot

Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlon. Pääset alkuun helposti.

Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlon. Pääset alkuun helposti. Pikaopas 1 Pakkauksen sisältö Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlon. Pääset alkuun helposti. Tukiasema Tukiaseman virtasovitin Täysin langattomat kamerat Ethernet-kaapeli Magneettiset seinätelineet 123-litiumparistot

Lisätiedot

Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlon. Pääset alkuun helposti.

Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlon. Pääset alkuun helposti. Pikaopas Pakkauksen sisältö Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlon. Pääset alkuun helposti. Täysin langaton kamera Magneettinen seinäteline 123-litiumparistot Kiinnitysruuvi 2 3 Aseta paristot paikoilleen

Lisätiedot

Pikaopas JÄRJESTELMÄN ASENNUS 4CH DVR. Suomi _1

Pikaopas JÄRJESTELMÄN ASENNUS 4CH DVR. Suomi _1 VIDEO OUT 1 2 3 4 G 1 COM G NETWORK Pikaopas SARJAMALLI SDS-P3040 / V4040 / P4080 / P5080 / P5100 / P5101 DVR-MALLI SDR-3100 / 4100 / 4101 / 5100 SAMSUNG MONITOIMITURVAJÄRJESTELMÄ Kiitos, kun valitsit

Lisätiedot

Sisällysluettelo. USB-laitteen jakaminen verkossa... 3. USB-tulostimen jakaminen... 5. Macin varmuuskopiointi Time Machine -ohjelmalla...

Sisällysluettelo. USB-laitteen jakaminen verkossa... 3. USB-tulostimen jakaminen... 5. Macin varmuuskopiointi Time Machine -ohjelmalla... Lisätoiminnot Sisällysluettelo USB-laitteen jakaminen verkossa... 3 USB-tulostimen jakaminen... 5 Macin varmuuskopiointi Time Machine -ohjelmalla... 6 NETGEAR genie -sovellus... 8 2 USB-laitteen jakaminen

Lisätiedot

TruVision NVR 10. Pikaopas

TruVision NVR 10. Pikaopas TruVision NVR 10 Pikaopas Pika-asennus 1 Liitä kaikki tarvittavat laitteet tallentimen takapaneeliin. Ensimmäinen käyttökerta Tallentimessa on ohjattu pika-asennus, joka mahdollistaa tallentimen perusasetusten

Lisätiedot

Korjauksia käyttöohjeeseen

Korjauksia käyttöohjeeseen Korjauksia käyttöohjeeseen Olemme pahoillamme, mutta sääaseman liittämisessä langattomaan verkkoon (Wifi) on tapahtunut muuoksia käyttöohjeen painamisen jälkeen (Sivu ) 7.2 Sääaseman liittäminen Wifi-verkkoon

Lisätiedot

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com Viva-16 Käyttöohje 1.4.2009 Veikko Nokkala Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Ohjelmisto käyttöliittymä... 3 Asentaminen... 3 Käyttöönotto... 3 Katselu... 6 Tallennus... 8 Toistaminen... 9 Selain käyttöliittymä...

Lisätiedot

RICOH Ri 100/RICOH Ri 100 Pink/ RICOH Ri 100 Green Lisätietoja langattoman LANin käyttäjille

RICOH Ri 100/RICOH Ri 100 Pink/ RICOH Ri 100 Green Lisätietoja langattoman LANin käyttäjille RICOH Ri 100/RICOH Ri 100 Pink/ RICOH Ri 100 Green Lisätietoja langattoman LANin käyttäjille Tämä opas antaa tietoa laitteen liittämisestä langattomaan verkkoon infrastruktuuritilassa. Infrastruktuuritilassa

Lisätiedot

Kytkentäopas. Tuetut käyttöjärjestelmät. Tulostimen asentaminen. Kytkentäopas

Kytkentäopas. Tuetut käyttöjärjestelmät. Tulostimen asentaminen. Kytkentäopas Sivu 1/5 Kytkentäopas Tuetut käyttöjärjestelmät Software and Documentation -CD-levyltä voi asentaa tulostinohjelmiston seuraaviin käyttöjärjestelmiin: Windows 8 Windows 7 SP1 Windows 7 Windows Server 2008

Lisätiedot

Kopioi cd-levyt kiintolevylle, niin fyysiset levyt joutavat eläkkeelle.

Kopioi cd-levyt kiintolevylle, niin fyysiset levyt joutavat eläkkeelle. TEE KONEESTA CD-VARASTO: Kopioi cd-levyt kiintolevylle, niin fyysiset levyt joutavat eläkkeelle. Siirrä cd-levysi TIETOJA Kopioi cd-levyt kiintolevylle levykuviksi, niin pääset sisältöön nopeasti käsiksi

Lisätiedot

VHOPE-sovelluksen ja VHOPE-kirjastotiedostojen asentaminen

VHOPE-sovelluksen ja VHOPE-kirjastotiedostojen asentaminen VHOPE-sovelluksen ja VHOPE-kirjastotiedostojen asentaminen Vaihe 1: Asenna VHOPE PC:hen täytyy asentaa VHOPE-sovellus, ennen kuin USB-muistitikun esitysaineistoa voidaan ryhtyä käyttämään. VCN (Volvo Corporate

Lisätiedot

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Kotisi tulevaisuus alkaa nyt! Hienoa, että käytät Home Connect -sovellusta * Onneksi olkoon käytät tulevaisuuden kylmälaitetta, joka jo tänään helpottaa arkeasi.

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

EASY Tiedostopalvelin - mobiilin käyttöopas

EASY Tiedostopalvelin - mobiilin käyttöopas EASY Tiedostopalvelin - mobiilin käyttöopas Android www.storageit.fi - Äyritie 8 D, 01510 VANTAA Salorantie 1, 98310 KEMIJÄRVI Sisältö 1. Lataaminen ja asennus 2. Kansiot ja tiedostot Uusien tiedostojen

Lisätiedot

1. Kalenterin omistajan käyttöohje

1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1.1. Kielen vaihtamien Ajanvarausjärjestelmässä kielen vaihtaminen tapahtuu painamalla sivun ylälaidassa olevia lippuja. 1.2. Kirjautuminen Kirjautumissivulla käyttäjä

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Muistio 1 (7) Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Sisällys 1 Johdanto... 1 2 Suojatun viestin vastaanottaminen... 1 3 Suojatun viestin lukeminen... 2 4 Vastaanotetun

Lisätiedot

Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen!

Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen! Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen! Lataa Seuren Keikkanetti -mobiilisovellus puhelimeesi tai tablettiisi sovelluskaupastasi. Ilmainen sovellus toimii Android- ja ios-käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

Dahua NVR4104/4108-P-4KS2

Dahua NVR4104/4108-P-4KS2 1 Dahua NVR4104/4108-P-4KS2 Dahua NVR4000-4KS2 on ensimmäinen Lite-sarjan tallennin joka tukee 4K resoluutiota ja H.265 videopakkausta. Tämä lite-sarjan tallennin tarjoaa jopa 8Mp kuvatarkkuuden. Tallennin

Lisätiedot

Asennusopas. Huomautus. Observit RSS

Asennusopas. Huomautus. Observit RSS Asennusopas Observit RSS Versio 5.3 Huomautus Tämä opas on uusia asennuksia varten. Axis-kamerapaketti sisältää käytettävän lehtisen. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä tukeen: +46 60 61 67 50. Tarjoaja:

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

HomeSecure HD IP-kamera 11/9/19

HomeSecure HD IP-kamera 11/9/19 HomeSecure HD IP-kamera Sisältö 1 Start 3 1.1 Toiminto 3 2 Aloita 4 2.1 Sisältö 4 2.2 Yleiskatsaus 5 3 Asentaa 6 3.1 Laitteiden laitteisto 6 3.2 Lisää kamera sovellukseen 6 3.3 Avaa IP-kamera 8 3.4 Aseta

Lisätiedot

Aloitus. TellStick Net. Telldus Technologies AB www.telldus.com

Aloitus. TellStick Net. Telldus Technologies AB www.telldus.com Aloitus TellStick Net Telldus Technologies AB Arvoisa asiakas Tämä pikaopas ohjaa sinut asennuksen läpi ja näyttää, kuinka voit käyttää TellStick Netin perustoimintoja. Suosittelemme, että tarkistat säännöllisesti

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

SG550. Riistakameran MMS- ja GPRS- asetukset

SG550. Riistakameran MMS- ja GPRS- asetukset SG550 Riistakameran MMS- ja GPRS- asetukset Tuupakantie 3, 01740 1 FSM Tekninen tuki 0600 16160 Ensimmäiseksi: Valitse riistakameraan liittymä operaattorilta MMS ja/tai GPRS(data) ominaisuuksilla. Muistathan,

Lisätiedot

Lue tämä opas ennen käyttöönottoa. DNA TV-hubi PIKAOPAS

Lue tämä opas ennen käyttöönottoa. DNA TV-hubi PIKAOPAS Lue tämä opas ennen käyttöönottoa DNA TV-hubi PIKAOPAS TERVETULOA DNA TV-HUBIN KÄYTTÄJÄKSI! DNA TV-hubilla nautit vapaasti katsottavista ja maksu-tv -lähetyksistä. DNA TV-hubi yhdistää television, netti-tv-sovellukset,

Lisätiedot

Lue tämä opas ennen käyttöönottoa. DNA TV-hubi PIKAOPAS

Lue tämä opas ennen käyttöönottoa. DNA TV-hubi PIKAOPAS Lue tämä opas ennen käyttöönottoa DNA TV-hubi PIKAOPAS TERVETULOA DNA TV-HUBIN KÄYTTÄJÄKSI! DNA TV-hubilla nautit vapaasti katsottavista ja maksu-tv -lähetyksistä. DNA TV-hubi yhdistää television, netti-tv-sovellukset,

Lisätiedot

Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän.

Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän. Pikaopas SUOMI Yleisohje Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän. Kamera Edestä Takaa 1 Zoom-säädin 2 Laukaisin 3 Salama 4 [ON/OFF] (Virta) 5 Etuvalo 6 Linssi 7 Mikrofoni 8 [

Lisätiedot

"PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

PLEXTALK Pocket -verkkosoittimen pikaopas "PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas PLEXTALK Pocketin asetukset 1. Käännä PLEXTALK Pocket ympäri. Varmista, että kaksi pientä uloketta ovat ylhäällä. Paina PLEXTALK Pocketin pohjassa olevaa suorakulmaista

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

NUUO OHJELMA PIKAOPAS. Dasys Oy 26.3.2008 Lapinlahdenkatu 19 A 00180 HELSINKI Email: info@dasys.fi Faksi 0401-514 888 www.dasys.fi

NUUO OHJELMA PIKAOPAS. Dasys Oy 26.3.2008 Lapinlahdenkatu 19 A 00180 HELSINKI Email: info@dasys.fi Faksi 0401-514 888 www.dasys.fi NUUO OHJELMA PIKAOPAS Dasys Oy 26.3.2008 Lapinlahdenkatu 19 A 00180 HELSINKI Email: info@dasys.fi Faksi 0401-514 888 www.dasys.fi 1.0 Ensimmäinen käyttökerta... 3 2.0 Tallenteiden hakeminen... 5 3.0 Tallenteiden

Lisätiedot

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut Turvallinen veneily -näyttö Kun VesselView käynnistetään sen oltua sammutettuna vähintään 30 sekuntia, näyttöön tulee turvalliseen veneilyyn liittyviä ohjeita sisältävä ikkuna. Jatka painamalla Accept

Lisätiedot

Luo uusi palvelu valitsemalla Asetukset ja Palvelut.

Luo uusi palvelu valitsemalla Asetukset ja Palvelut. Käyttöopas Luo uusi palvelu valitsemalla Asetukset ja Palvelut. 2 3 4 1 Lisää uusi palvelu: 1. Aloita seuraavasti: Valitse Asetukset ja sen jälkeen palvelut. Valitse luo uusi palvelu. 2. Nimi ja palvelun

Lisätiedot

Articles... 3 Videon tallentaminen ipadista Flowboxiin... 4 Dokumentin lataaminen OneDrivesta Fronterin palautuskansioon...15

Articles... 3 Videon tallentaminen ipadista Flowboxiin... 4 Dokumentin lataaminen OneDrivesta Fronterin palautuskansioon...15 IPAD Table of Contents Articles... 3 Videon tallentaminen ista Flowboxiin... 4 Dokumentin lataaminen OneDrivesta Fronterin palautuskansioon...15 Perusasioita ista...18 Tilan vapauttaminen ista...19 Voice

Lisätiedot

Ohjelmisto on tietokanta pohjainen tiedostojärjestelmä, joka sisältää virtuaalisen hakemisto rakenteen.

Ohjelmisto on tietokanta pohjainen tiedostojärjestelmä, joka sisältää virtuaalisen hakemisto rakenteen. 1 / 50 1. Etusivu Ohjelmisto on tietokanta pohjainen tiedostojärjestelmä, joka sisältää virtuaalisen hakemisto rakenteen. Virtuaali hakemistoihin voi tuoda tiedostoja tietokoneelta tai luoda niitä tällä

Lisätiedot

Wuudis Pro. Käyttöohje

Wuudis Pro. Käyttöohje Wuudis Pro Käyttöohje Rekisteröityminen Uuden käyttäjän rekisteröityminen palvelun käyttäjäksi osoitteessa https://app.wuudis.com Rekisteröinti Täytä yhteystietosi huolellisesti lomakkeelle. Lue palvelun

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

T-Cam IPC900 HD PTZ valvontakamera. v. 1.01-21.11.2014

T-Cam IPC900 HD PTZ valvontakamera. v. 1.01-21.11.2014 T-Cam IPC900 HD PTZ valvontakamera v. 1.01-21.11.2014 Sisällysluettelo Ennen käyttöä... 1 Käyttöehdot... 1 Huomioitavaa... 1 Käyttöolosuhteet... 1 Valvontakameran käyttöönotto... 2 Kameran etäkäyttö...

Lisätiedot

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Kotkaliikkuu.fi Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Tunnukset Tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan käyttääksesi palvelua. Tunnukset ovat usein yhteisölle yhteiset. Henkilökohtaisia tunnuksia

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Adobe Premiere Elements ohjeet

Adobe Premiere Elements ohjeet Adobe Premiere Elements ohjeet 1. Käynnistä ohjelma kaksoisnapsauttamalla työpöydän kuvaketta. 2. Avautuvasta Elements-ikkunasa valitse a. New Project jos aloitat uuden videoeditoinnin. b. Open Project

Lisätiedot

Ladibug TM Document Camera kuvaohjelman Manuaali

Ladibug TM Document Camera kuvaohjelman Manuaali Ladibug TM Document Camera kuvaohjelman Manuaali Sisältö 1. Esittely...2 2. Järjestelmän vaatimukset...2 3. Asenna Ladibug...3 4. Aloita Ladibug käyttö...5 5. Operaatio...6 5.1 Päävalikko...6 5.2 Kameran

Lisätiedot

HÄLYRI-SOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJEET

HÄLYRI-SOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJEET HÄLYRI-SOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJEET 1 TILIN LUONTI Aloita Hälyrin käyttö luomalla tili. Mikäli tilasit tuotteen verkkokaupastamme, sinulla on jo tunnukset eikä uutta tiliä tarvitse luoda. Kirjaudu tällöin

Lisätiedot

VISUAALISEN PALVELUN TALLENNUS- JA TOISTO-OHJE

VISUAALISEN PALVELUN TALLENNUS- JA TOISTO-OHJE VISUAALISEN PALVELUN TALLENNUS- JA TOISTO-OHJE VISUAALISEN PALVELUN TALLENNUS- JA TOISTO-OHJE Soita tallentavaan virtuaalihuoneeseen Telia tallentava virtuaalihuone Voit tallentaa kokouksen ja jakaa sen

Lisätiedot

BiiSafe Buddy Ohje. (C) Copyright 2017

BiiSafe Buddy Ohje. (C) Copyright 2017 1 BiiSafe Buddy Ohje Ohje 2 Tämä ohje kertoo, kuinka otat BiiSafe Buddyn käyttöösi, sekä kuvaa erilaisia käyttötapoja ja tuotteen ominaisuuksia. Varmista, että sinulla on: 1. BiiSafe Buddy -laite 2. Mobiililaite

Lisätiedot

Sähköpostitilin käyttöönotto

Sähköpostitilin käyttöönotto Sähköpostitilin käyttöönotto Versio 1.0 Jarno Parkkinen jarno@atflow.fi Sivu 1 / 16 1 Johdanto... 2 2 Thunderbird ohjelman lataus ja asennus... 3 3 Sähköpostitilin lisääminen ja käyttöönotto... 4 3.2 Tietojen

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. philips. Liitä. Asenna. Nauti

Tervetuloa. Pikaopas. philips. Liitä. Asenna. Nauti Tervetuloa Pikaopas 1 2 3 Liitä Asenna Nauti philips + Pakkauksen sisältö CD640 tukiasema TAI - Connect Install Enjoy CD640/CD645 luuri CD645 tukiasema Tukiaseman verkkolaite Welcome Quick start guide

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Kiitos kun valitsitte Cooper&Hunter ilmalämpöpumpun

Kiitos kun valitsitte Cooper&Hunter ilmalämpöpumpun Ewpe Smart Wi-Fi Kiitos kun valitsitte Cooper&Hunter ilmalämpöpumpun Mukavuutesi hallinta ei ole koskaan ollut helpompaa, koska C & H-järjestelmään on rakennettu erittäin kehittyneitä WIFI-ohjausominaisuuksia.

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Integroidun maksupäätteen lisääminen käyttöönotossa

Integroidun maksupäätteen lisääminen käyttöönotossa Integroidun maksupäätteen lisääminen käyttöönotossa Elisa tarjoaa maksupäätteiksi Netsin Ingenico ipp350 tai iwl250 Ethernet yhteydellä ja iwl250 mallia Bluetooth yhteydellä. Jotta maksupääte toimii Elisa

Lisätiedot

Basware Portal palvelun ohje toimittajille

Basware Portal palvelun ohje toimittajille Basware Portal palvelun ohje toimittajille Verkkolaskutuspalvelun käyttöönottamiseksi laskun lähettäjän tulee rekisteröityä palveluun. Palvelu on käyttäjälle maksuton. Palvelun osoite: https://portal.basware.com/open/supplier

Lisätiedot

Ohjelmiston asennusopas

Ohjelmiston asennusopas Ohjelmiston asennusopas Oppaassa kerrotaan, miten ohjelmisto asennetaan USB- tai verkkoliitännän kautta. Verkkoasennus ei ole käytettävissä malleissa SP 200/200S/203S/203SF/204SF. Kaavio Kaaviossa kuvataan,

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

1. Itse IP-kamera Ulkoiset kytkennät. IP kameran asennus v0.1. www.foscam.fi

1. Itse IP-kamera Ulkoiset kytkennät. IP kameran asennus v0.1. www.foscam.fi Tämä on yleis asennusopas Foscam ip-kameroille. Asennustapoja on useita, tämä lienee perinteisin. Toimii niin tavallisilla kuin P2P (Plug and Play) kameroilla. Pakkauksen sisältö: IP kamera Virtalähde

Lisätiedot

IPC3 1.3 Mega-Pixel / Moniprofiili IP -kamera

IPC3 1.3 Mega-Pixel / Moniprofiili IP -kamera IPC3 1.3 Mega-Pixel / Moniprofiili IP -kamera Ver. 1.0 Pika-asennusohje Sisältö 1. Laitevaatimukset...3 2. Laitteen Asennus...4 2.1 IP kameran Liitännät...4 2.2 IP kameran asennus...4 3. IP -Kameran hallinta...6

Lisätiedot

F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto PC -laitteella

F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto PC -laitteella F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto PC -laitteella 1 F-Secure KEY F-Secure KEY on palvelu, joka tallentaa turvallisesti kaikki henkilökohtaiset tunnistetiedot, kuten salasanat ja maksukorttitiedot,

Lisätiedot

Yhdistä kylmälaitteesi tulevaisuuteen.

Yhdistä kylmälaitteesi tulevaisuuteen. Yhdistä kylmälaitteesi tulevaisuuteen. Home onnect tuo esiin kylmälaitteesi parhaat puolet. Home onnect -sovelluksen kautta voit vilkaista kylmälaitteesi sisälle älypuhelimellasi riippumatta siitä, missä

Lisätiedot

Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een

Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een Liite 4 1(19) KEMIN ENERGIA Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een Janne Pirttimaa 12.2.2013 Liite 4 2(19) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yhdistäminen bluetoothilla... 3 2. Ongelmatilanteet ja ratkaisut...

Lisätiedot

Ceepos mobiilimaksaminen

Ceepos mobiilimaksaminen Ceepos mobiilimaksaminen Käyttöohje Versio 1.0 Servica Oy Servica Oy Ceepos mobiilimaksaminen 2 (14) Sisällys 1 Ceepos Mobiilimaksu... 3 2 Sovelluksen määritykset... 3 2.1 Sovelluksen lataaminen... 3 2.2

Lisätiedot

Asukastiedotus Visma Fivaldi

Asukastiedotus Visma Fivaldi Asukastiedotus Visma Fivaldi 14.3.2019 1(19) Sisällysluettelo 1 Yleistä Asukastiedotuksesta 3 2 Oikeuksien antaminen Palvelunhallinnasta 3 3 Sovelluksen avaaminen Visma Fivaldista 3 4 Henkilöt ja yritykset

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

Backup Premium Pikakäyttöopas

Backup Premium Pikakäyttöopas Tietoja Memeo Backup Premium on yksinkertainen varmuuskopiointiratkaisu monimutkaiseen digitaaliseen maailmaan. Automaattisesti varmuuskopioimalla Memeo Backup Premium pystyy palauttamaan arvokkaat ja

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE GREEN BUTTON - OHJELMISTO

KÄYTTÖOHJE GREEN BUTTON - OHJELMISTO KÄYTTÖOHJE GREEN BUTTON - OHJELMISTO Rev. 046/PC Varoitus Kaikki oikeudet pidätetään. Tässä käyttöohjeessa käytetään nimettyjä tuotteita ainoastaan tunnistamistarkoituksiin. Ne voivat olla vastaavien yritysten

Lisätiedot

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön ipadin käyttö 1. Käynnistä ipad oikeassa yläreunassa olevasta painikkeesta. 2. Valitse alareunasta nuoli Avaa. Vedä sormella nuolesta eteenpäin palkin verran eli pyyhkäise. Tietoturva Käyttöön tarvitaan

Lisätiedot