RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS"

Transkriptio

1 SOERON YHTEISETSÄ NUI-PUSULA KIVIJÄRVI, SÄRKIJÄRVI, PATAO, VAHERAJÄRVI, SAARIJÄRVI, SAARILAI, SIRKKALAI, LAUTA- LAI, KAKSINAINEN, POJAO. RANTA-ASEAKAAVAN UUTOS KAAVAUUTOSEHDOTUS / 0..0 KAAVASELOSTUS Laatija: Juha Poutanen, dipl.ins. Linnankatu 9 00 Hämeenlinna puh sähköposti: juha.poutanen(at)poutanenoy.fi Hyväksymiskäsittelyt: Ympäristölautakunta: 5/00 Kunnanhallitus: Kunnanvaltuusto:

2 . PERUS- JA TUNNISTETIEDOT. Alueiden sijainti Kaavamuutosalueet sijaitsevat valtatie :n eteläpuolella noin 0 km Karkkilasta länteen päin. Kaavamuutosalueet sijoittuvat usean eri järven alueille. Liitekartta.. Kaavamuutosten tavoitteet Kaavamuutosten tavoitteena on:. nostaa muutokseen sisältyvien Kivijärven lomarakennuspaikkojen rakennusoikeutta ja osoittaa järven etelärannalle kantatilamitoitukseen perustuen lisää rakennusoikeutta.. tarkastella yhteismetsän Nummi-Pusulan kaikkien ranta-alueiden kokonaismitoitusta kantatilaselvityksen pohjalta ja osoittaa lisärakennusoikeutta kantatilamitoituksen perusteella.. Vahermajärven ja Saarijärven ranta-asemakaavojen metsätalousalueiden aikoinaan tehtyjä (ylisuuria) rajauksia on ollut tarkoitus supistaa käsittämään pääosin vain vesistöjen rantavyöhykkeet (noin 00 m). Tästä tavoitteesta on luovuttu kunnan vaatimuksesta kaavamuutostyön aikana ja metsätalousalueet osoitetaan voimassaolevien kaavojen mukaisina.. Kaavatyön aikana on kunnan taholta korostettu tavoitteina myös arvokkaiden luontokohteiden ja alueiden sekä virkistystarpeiden osoittamista kaavassa tarkoituksenmukaisilla merkinnöillä.. Liiteasiakirjat - yleiskartta kaava-alueista : ote maakuntakaava - otteet voimassaolevista ranta-asemakaavoista - mitoitusselvitykset - kaavakartat :000 (Kivijärvi ja Särkijärvi ), :0000 (muut alueet)

3 . uu käytetty lähdemateriaali - Kivijärven rantakaava-aineisto - Vahermajärven, Saarijärven, Liesjärven ja Salkolanjärven rantakaavaaineistot - Luontoselvitys, FK Teppo Häyhä Kivijärven luontoselvitys, Luk atti Kouvo, 00 - Somero Ym. metsätaloussuunnitelma (metsälain mukaiset arvokkaat elinympäristöt) kartta : useoviraston kirje , uinaisjäännökset kaava-alueella (ei ole tiedossa olevia, ei vaadi erillistä selvitystä) - kaavamuutosalueiden luontokohteiden maastokartoitus, ympäristöpäällikkö Risto urto, kirje TIIVISTELÄ Kaavamuutoksella on nostettu Kivijärven vanhojen RA-rakennuspaikkojen rakennuspaikkakohtaista rakennusoikeutta omarantaisilla rakennuspaikoilla 0 k-m:iin ja yhteisrantaisilla rakennuspaikoilla 00 k-m:iin. Kaavamerkintöjä on yksinkertaistettu ja yhdistetty UV ja LV alueilla. VP-alueet on osoitettu U-merkinnöin. RR- ja R- merkinnät on muutettu pääosin - merkinnöiksi. Kivijärven etelärannalle on osoitettu uutta omarantaista RArakennuspaikkaa yhteen kortteliin. Särkijärvelle on osoitettu kpl uusia omarantaisia rakennuspaikkoja yhteen kortteliin. Patamolle ja Vahermajärvelle on osoitettu virkistysaluevaraukset sekä koko alueelle maakuntakaavan mukainen ulkoilureittivaraus. Patamon rannat, Särkijärven Hyrkkölänniemen alue sekä pääosin Kivijärven etelä- ja itärannat on osoitettu Y-alueina korostamaan ko. rantaosuuksien maisemallista suojelua. Luonnonsuojelualueita on osoitettu järvien välisten laskupurojen ympäristöön, muutamille pienille lammille sekä kalliomaisema-kohteisiin. Lisäksi on osoitettu -alueille ja VR-alueille -rajausalueita ympäristöltään arvokkaille kohteille luontoselvitysten perusteella.. LÄHTÖKOHDAT. Selvitys suunnittelualueen oloista.. Alueiden yleiskuvaus Kaavamuutosalueet muodostuvat Kivijärven ja Särkijärven alueista sekä Vahermajärven ja Saarijärven rantakaavojen metsätalousalueista... Luonnonympäristö Kivijärven kaavamuutosalueet ovat järven pohjois- ja länsirannalla pääosin jo rakennettuja rakennuspaikkoja. uilta osin Kivijärven muutosalue on yhteisrantaisten rakennuspaikkojen yhteiskäytössä olevia rantavyöhykkeitä sekä tavallista metsätalousmaata.

4 Kivijärven. luontoselvitys on tehty vuonna 00. Selvityksen mukaan järven itäkulmassa oleva suljettu lahdenpohjukka on arvokas elinympäristö, joka tulisi jättää rakentamattomaksi. Särkijärven kaava-alue on Hyrkkölänniemen osalta harvennettua mäntypuustoista talousmetsää sekä muun rannan osalta nuorta tai keski-ikäistä sekametsää. Särkijärven itäosassa on metsälain mukainen arvokas pienvesistö (laskupuro). Yhteismetsän muilta alueilta on tehty metsätaloussuunnittelun yhteydessä arvokkaiden elinympäristöjen kohteiden kartoitus. Kartoituksen tulokset on huomioitu kaavamuutoksessa. Luontoselvitystä on täydennetty vuonna Rakennettu ympäristö Rakennuskanta RA-rakennuspaikkojen rakennuskanta Kivijärvellä koostuu pääosin 970- luvulla rakennetuista kevythirsi- tai lautarakenteisista lomarakennuksista. Osa rakennuksista on hirsirakenteisia ja rakennettu myöhemmässä vaiheessa. Kivijärvellä on yhteismetsän alueella laskennallisia omarantaisia lomaasuntoja noin 7 kpl. uulla osalla Kivijärveä on kaavamuutosalueiden ulkopuolella omarantaisina rakennettua lomarakennuspaikkaa sekä Heinästenrannan rantakaava-alueella oleva saunarakennus. Heinästenrannan yhteisrantaiset rakennuspaikat sijaitsevat etäämmällä rannasta ns. kuivan maan tontteina. Särkijärvellä muulla osalla on noin 0 kpl omarantaisia loma-asuntoja usean eri tilan alueella. Saarijärvellä on yhteismetsän alueella noin 5 laskennallista omarantaista loma-asuntoa ja muulla osalla järveä noin 75 kpl loma-asuntoja. Vahermajärvellä on yhteismetsän alueella noin 0 kpl laskennallista omarantaista loma-asuntoa ja muulla alueella noin 0 kpl. Saarilammella on kpl muiden maanomistajien loma-asuntoja. Virkistysalueet, reitistöt ja muut yleiset alueet Kaavamuutosrajauksella ei ole tällä hetkellä yleisiä virkistysalueita, maakuntakaavan ulkoilureittilinjaukset kulkevat kahdesta kohtaa kaavamuutosalueen läpi. uita yleisiä alueita ei kaavamuutoalueella myöskään ole. Kaavamuutoksessa osoitetaan lähemmin uusia virkistysalueita Patamolle sekä Vahermajärvelle sekä maakuntakaavan ulkoilureittien linjaukset.

5 5 Palvelut Vesistöt Peruspalvelut saadaan Pusulan kirkonkylästä, noin 5 km. Kivijärven kokonaispinta-ala on n. 80 ha ja kokonaisrantaviivaa on yhteensä n. 6. km. Järvi laskee Patamoon ja edelleen Vainijokea myöten länteen. Särkijärvi on pinta-alaltaan noin 60 ha ja kokonaisrantaviivaa on yhteensä noin 7 km. Järvi laskee Patamoon ja edelleen Vainijokea myöten länteen. Saarijärvi laskee Jäljänjärven ja Antiaisen kautta Vahermajärveen ja edelleen Tarkelanjärven kautta Karjaanjoen vesistöön... aanomistus Kaavamuutosalueiden vanhat lomarakennuspaikat ovat Someron Yhteismetsän vuokraamia rakennuspaikkoja. Yhteismetsä omistaa kaavamuutosalueet.. Suunnittelutilanne.. Aluetta koskevat suunnitelmat ja muut kaavat Valtakunnalliset alueiden käytön tavoitteet aakuntakaava Yleiskaava Kaavamuutosalueille ei kohdistu valtakunnallisia suojelu- tai virkistysalueita. Valtakunnalliset alueidenkäytön muut tavoitteet ilmenevät pääosin maakuntakaavoituksen kautta. Valtakunnallisia maankäyttötavoitteita on arvioitu kaavan suhteen kohdassa 5.. Kaavoitettava alue kuuluu Uudenmaan liiton alueeseen. aakuntakaavassa ulkoilureittilinjaus kulkee Saarijärven etelärannan kautta Kivijärven ja Patamon välistä länteen, toinen haara kulkee Vahermajärven länsikulman kautta lounaan suuntaan..vaihemaakuntakaavassa pääosa muutosalueesta sijoittuu LY-alueelle, metsätalousvaltainen alue, joka on laaja yhtenäinen ja elokogisen verkoston kannalta merkittävä. Liitekartta. Alueella ei ole oikeusvaikutteisia yleiskaavoja. Kaavamuutoksissa on otettu huomioon soveltuvin osin yleiskaavan sisältövaatimukset. Koko kunnan yleiskaavaa on aloitettu laatia v. 00.

6 6 Rantakaavat ( Someron Ym:n alueilla ) Rakennusjärjestys uutosalueille on vahvistettu rantakaavat 970-luvun alkupuolella. Rantakaavojen pienennöskopiot muutosalueilta liitteinä. Erillisiä rantakaavoja on. Kivijärvellä,. Vahermajärvi-Patamo-Särkijärven alueilla ja. Saarijärvellä. Lisäksi Nummi-Pusulan kunnan alueella (eivät sijaitse kaavamuutosalueilla) on Someron Yhteismetsän rantakaavat Salkolanjärvellä ja Liesjärvellä. Kaava-alueella noudatetaan Nummi-Pusulan rakennusjärjestystä. Pohjakartat Rakennettujen RA-kortteleiden ympäristöstä Kivijärvellä on laadittu uusi :000 kaavan pohjakartta. uulla osalla Kivijärveä käytetään aikaisempaa :000 pohjakarttaa. Särkijärvellä käytetään uutta :000 pohjakarttaa RAkortteli-alueiden ja lähiympäristön osalta. uulla osalla käytetään alueiden laajuuden vuoksi :0000 maastotietokannan pohjakarttaa. Pohjakartat on hyväksytty Kivijärven :000 ja koko alueen :000 kartan osalta sekä Särkijärven osalta..0.. ASEAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET. Kaavan suunnittelun tarve Kaavamuutoksen laatiminen tuli vireille vuonna 00 Someron yhteismetsän aloitteesta.. Suunnittelun käynnistäminen ja päätökset Kaavamuutoksesta laadittu osallistumis- ja arviointisuunnitelma on pidetty Nummi-Pusulan kunnassa nähtävillä aikana. RL:n 6 mukainen viranomaisneuvottelu on pidetty Uudenmaan ympäristökeskuksessa Kaavamuutouonnos on pidetty nähtävillä kunnassa välisenä aikana ja siitä on pyydetty lausunnot. Kaavoittaja on antanut vastineet lausunnoista ja saaduista mielipiteistä. Kaavaratkaisuista on neuvoteltu kunnan kanssa useita kertoja vuoden 006 ja 007 aikana. Kunnan kaavoitustoimikunta on antanut v.007 päätöksen, jossa on on määritelty kaavaratkaisun sisältö, jonka mukaisena kunta vie kaavaa eteenpäin.

7 7 - Kivijärvelle uutta RA-rakennuspaikkaa - Kivijärven itäpohjukka osoitetaan -alueena - Särkijärvelle uutta RA - Saarilammelle eikä Saarijärvelle voi osoittaa yhtään uutta rakennuspaikkaa Kaavaehdotukseen on tehty edellä mainitut korjaukset ja lisäykset. Kaavoitustoimikunta on käsitellyt kaavaehdotusta 9/00 ja esittänyt vielä seuraavia tarkennuksia ja lisäyksiä kaavaan : -Ranta-asemakaavan pohjakartan on oltava kaavoitusmittausasetuksen (8/999) mukaisesti hyväksytty. Karttalehdille /, / ja / on lisättävä pohjakartan hyväksymistä koskeva merkintä. - RA-korttelin rakennusoikeudeksi merkitään ehdotuksessa yhteensä 0 k-m yhtä rakennuspaikkaa kohti. Tästä loma-asunto voi olla enintään 00 k-m. -yllyojan -alue tulee kauttaaltaan osoittaa niin leveänä, että se mahdollistaa pienveden luontoselvityksessä todettujen arvojen turvaamisen. - Patamojärven rantojen Y -aluevaraus osoitetaan kauttaaltaan vähintään 0 m leveänä. -Ulkoilureitin sijasta käytetään selitystä ohjeellinen ulkoilureitti. Em. tarkistukset ja lisäykset on tehty kaavaehdotukseen (..0 ). Kaavoitustoimikunta käsitteli ehdotusta Särkijärven alueelle voidaan osoittaa rakennuspaikkaa, alue on osoitettava :000 hyväksytyllä pohjakartalla, Kivijärven VL-yk alueiden saunarakennukset osoitettava 5 m etäisyydelle rantaviivasta, Vaherman VR-alueelle lisättävä luontoselvityksen (lo) rajaus. Em. tarkistukset ja lisäykset on tehty kaavaehdotukseen ( 0..0 )... Osallistuminen ja yhteistyö Kaavan osallisia ovat:.. Yksityiset ja yhteisöt: - kaava-alueen maanomistaja Someron yhteismetsä - " tontinvuokraajat (Kivijärvi) - muut lähialueen maanomistajat ja asukkaat - Kärkölän kyläyhteisö ry... Viranomaiset :

8 8 - Nummi-Pusulan kunta - Uudenmaan ELY-keskus - Uudenmaan Liitto - Someron kaupunki ( Someroon rajoittuvilta osin ) - Häme-Uusimaa metsäkeskus.. Vireilletulo Kaavamuutos laitettiin vireille 8.00 aikana. Kunta on kuuluttanut hankkeen vireilletulon 8-9/00 aikana... Osallistuminen ja vuorovaikutus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma pidetään nähtävillä kunnassa kaavoitustyön aikana. Kaavamuutoksesta on pidetty RL:n mukainen aloitusneuvottelu kunnan ja ympäristökeskuksen kanssa ja työneuvottelu Kaavaluonnoksesta on neuvoteltu erikseen kunnan kanssa useaan otteeseen. Kaavaluonnos on ollut nähtävillä /005-/006 aikana ja siitä on pyydetty lausunnot ja saatu mielipiteitä. Kaavaluonnosta on korjattu useaan otteeseen luonnosvaiheen jälkeen kunnan kanssa käytyjen neuvottelujen, lausuntojen ja muistutusten pohjalta.. Ranta-asemakaavan tavoitteet Kaavamuutoksen tavoitteena on nostaa Kivijärven kaava-alueella lomarakennuspaikkakohtaista rakennusoikeutta tarkoituksenmukaisen lisä- ja täydennysrakentamisen rakentamisen mahdollistamiseksi. Samalla tarkistetaan ja selkeytetään kaavamääräyksiä. Yhteismetsän ranta-alueiden kantatilamitoitukseen perustuen osoitetaan uutta rakennusoikeutta Kivijärvelle ja Särkijärvelle. Kaava-alueelle osoitetaan arvokkaat luontokohteet sekä kpl virkistysalueita ja ulkoilureittivaraus. 5. ASEAKAAVAN KUVAUS 5. Yleistä Kaavan muutoksella Kivijärvellä on lisätty vanhojen lomarakennuspaikkojen rakennusoikeutta sekä osoitettu kpl uusia RA-rakennuspaikkoja Kivijärven etelärannalle. Särkijärvelle on osoitettu kpl uusia RA-rakennuspaikkoja.

9 9 5.. itoitus 5. Aluevaraukset Kaavamuutoksen uusien rakennuspaikkojen mitoitus perustuu yhteismetsän Nummi-Pusulan kunnan alueella olevien vesistöjen yhteenlaskettuun muunnettuun rantaviivamäärään ja tähän mennessä rantakaavoissa käytettyyn rakennusoikeuteen. Emätilaselvitystä ei ole tehty, koska kyseessä on yhteismetsä, joka on perustettu jo 950-luvulla. Yhteismetsän alueilla on Nummi-Pusulan alueilla kokonaisrantaviivaa noin 5. km ja noin 8. km muunnettua rantaviivaa. Tähän mennessä on kaavoissa käytetty yhteensä noin 90 kpl laskennallista omarantaista rakennuspaikkaa. Yhteisrantaiset rakennuspaikat on muunnettu omarantaisiksi rakennuspaikoiksi kertoimilla 0.5 tai 0. rakennuspaikkojen rantaetäisyyden mukaan Kaavassa on osoitettu 7 kpl uusia omarantaisia lomarakennuspaikkoja, joten yhteismetsän kokonaismitoitus on 97 kpl ja sen mukaan laskettu kokonaismitoitus noin Nummi-Pusulan kunnan alueella noin 5.5 loma-asyks./mrkm. Liitteenä mitoitusselvitys ( muunnosperusteet, rantaviivan muunnos- ja järvikohtainen mitoituskartta, mitoitustaulukko ). 5.. Loma-asuntojen korttelialue (RA) Rakennusoikeus rakennuspaikoilla on määritelty enimmäiskerrosalana 0 k-m² rakennuspaikkaa kohti, josta erillisen loma-asuntorakennuksen osuus saa olla enintään 00 k-m. Erillisen saunarakennuksen kerrosala saa olla enintään 0 k-m². Erillisen vierasmajan kerrosala saa olla enintään 0 k-m. Rakennuspaikalle saa rakentaa enintään erillistä rakennusta. Rakennukset on sijoitettava rakennuspaikalle siten, että rannan ja päärakennuksen välille jää vähintään 0 m:n suojavyöhyke. Erillisen saunarakennuksen saa kuitenkin sijoittaa vahvistuvan rakennusalan ulkopuolelle vähintään 5 m:n etäisyydelle rantaviivasta. 5.. Yhteisrantaisten loma-asuntojen korttelialue (RA-). Rakennuspaikalle saa rakentaa yhden loma-asunnon, saunarakennuksen ja talousrakennuksen. Kerrosala rakennuspaikkaa saa olla enintään 00 k-m, josta loma-asuntorakennuksen kerrosala saa olla enintään 60 k-m ja saunarakennuksen enintään 0 k-m. Erillisiä rakennuksia saa olla enintään kpl. Yhteisrantaisia rakennuspaikkoja sisältyy Kivijärven vanhan kaavan alueisiin.

10 0 5.. Yhteiskäyttöinen lähivirkistysalue (VL-yk) ( Kivijärvi ) Vanhan kaavan LV- ja UV-alueet on yhdistetty VL-alueiksi, joka aluevaraus pitää sisällään samat käyttötarkoitukset kuin voimassaolevassa kaavassa. 5.. etsätalousalue, jolla on erityistä ulkoilun ohjaamistarvetta (U). Kivijärven vanhojen RA-kortteleiden ympärillä on osoitettu U-alueina entisen P-merkinnän sijasta. Alueen metsänhoidossa tulee huomioida rantamaisemalliset tekijät sekä RA-kortteleiden läheisyys ja ulkoilun ohjaamistarpeet. Alueella on muuten sallittua normaali metsätalouden harjoittaminen etsätalousalueet ( ja Y). Vanhan kaavan RR- ja R-alueet on osoitettu Kivijärvellä pääosin - tai Y-alueina. RR-merkintä retkeily- ja leiriytymisalueena Kivijärven itäpäässä on poistettu tarpeettomana, alue on osoitettu -alueeksi. Rmerkintä ( retkeily- ja loma-alue) on korvattu pääosin rantavyöhykkeen osalta Y-merkinnällä. -, U- ja Y- alueille sijoittuu luontoselvityksen mukaisia -aluerajauksia, jotka tulee huomioida metsätaloustoiminnassa Suojelualueet ( ja -alueen osat) etsälain mukaiset tärkeät elinympäristöt on selvitetty yhteismetsän metsätaloussuunnitelmassa ja erillisissä luontoselvityksissä ja ne on osoitettu kaavarajausalueilla joko luonnonsuojelualueina () tai -, U- ja Y-alueilla aluerajausmerkintöinä (). Kivijärven itäpään kapea lahdenpohjukka on osoitettu kokonaan -alueena Tekninen huolto Jätevesihuolto on tehtävä haja-asutusalueiden jätevesiasetuksen ja kunnan ympäristönsuojelumääräysten mukaan. Käyttövesi saadaan alueelle rakennettavista rakennuspaikkakohtaisista tai yhteisistä kaivoista. 5. Kaavan vaikutusten arviointi 5... Valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden huomiointi ja arviointi. Kaavamuutoksessa huomioidaan ekologiset ja virkistyskäytön kannalta merkittävät ja yhtenäiset luonnonalueet. Kaavamuutosta varten on tehty laajat luontoselvitykset, joiden tulokset on huomioitu kaavassa. Kaavassa on osoitettu luontoselvitysten mukaiset alueet sekä laajat Y-alueet Patamon, Kivijärven ja Särkijärven rannoille.

11 Kaavamuutoksessa on erityisesti huomioitu pitkien yhtenäisten rakentamat tomien vapaa-alueiden osoittaminen eri vesistöille ( liitekartta ) jälkeen jää muutosalueille ns. vapaita yhtenäisiä rantoja neljälle järvelle yhteensä noin 0. km.. Rantaan tukeutuva loma-asutus mitoitetaan siten, että turvataan luonnonarvoltaan arvokkaiden ranta- alueiden säilyminen ja loma- asumisen viihtyisyys. Viitataan edellisessä kohdassa esitettyyn arvokkaiden luontokohteiden huomioimiseen sekä pitkien yhtenäisten rantasosuuksien osoittamiseen. Kaavamuutosalueella maanomistus-yksikön käytetty keskimääräinen mitoitus on kaavamuutoksen jälkeen noin 5.5 loma-as.yks/ muunnettu rantakilometri, jota on pidettävä kohtuullisena. Uusien rakennuspaikkojen kokonaiuku määrissä ja sijoituksissa on huomioitu olemassa oleva loma-asutus.. Suunnittelussa huomioidaan pohja- ja pintavesien suojelutarve Kaavamuutosalue ei sijoitu arvokkaille pohjavesialueille. Uudet rakennuspaikat sijoittuvat pääosin moreenipohjaisille alueille, uusien rakennuspaikkojen jätevesihuoltoa sitovat jätevesiasetus sekä kunnan ympäristönsuojelumääräykset, jotka varmistavat, että vesistöihin ei pääse kuormittavia jätevesiä tms.. Suunnittelussa huomioidaan maa- ja kallioperän soveltuvuus ajateltuun käyttöön. Viitataan edellisessä kohdassa sanottuun maaperän osalta. 5. Suunnittelussa turvataan hyvälaatuisen ja terveellisen veden saanti ja jätevesihaittojen ehkäisy. Uusien rakennuspaikkojen jätevesihuoltoa sitovat jätevesiasetus sekä kunnan ympäristönsuojelumääräykset, jolloin vesistöihin ei pääse kuormittavia jätevesiä tms. Käyttövesi saadaan kiinteistökohtaisista tai yhteisistä kaivoista. 5.. aakuntakaavojen vaikutusten arviointi Kaavassa on huomioitu maakuntakaavan ulkoilureittien ohjeelliset linjaukset sellaisenaan. Reitit toteutetaan tarkemman suunnittelun ja sopimusten perusteella. Vaihemaakuntakaavan LY-aluevaraus kattaa koko kaavamuutosalueen sekä laajan osan koko pohjoista Nummi-Pusulaa. Kaavamuutos ei vaikeuta kaavan toteuttamista, koska pääosa kaavamuutosalueesta säilyy metsätalouskäytössä ja lisäksi kaavassa on osoitettu laajat vapaaksi jäävät ranta-alueet ja luonnossuojelualueita ja kohteita Yleiskaavallisten sisältövaatimusten huomiointi ja arviointi Kun alueella ei ole oikeusvaikutteista yleiskaavaa, tulee RL 5. :n mukaan asemakaavaa laadittaessa ottaa huomioon, mitä yleiskaavan sisältövaatimuksista on säädetty. (soveltuvin osin ranta-asemakaavan luonne huomioiden)

12 * yhdyskuntarakenteen toimivuus, taloudellisuus ja ekologinen kestävyys * olemassa olevan yhdyskuntarakenteen hyväksikäyttö * asumisen tarpeet ja palveluiden saatavuus * mahdollisuudet vesi- ja jätehuollon tarkoituksenmukaiseen järjestämiseen * rakennetun ympäristön, maiseman ja luonnonarvojen vaaliminen * virkistykseen soveltuvien alueiden riittävyys. Yhdyskuntarakenteen toimivuus, taloudellisuus ja ekologinen kestävyys Kaavamuutosalueilla on jo aiempaa loma-asutusta, alueella on olemassaoleva tiheähkö metsätieverkosto sekä sähköverkostoa. uutoksessa on huomioitu arvokkaat luontokohteet ja elinympäristöt ja kaavassa on osoitettu pitkiä yhtenäisiä vapaita ranta-alueita. Kaava-alue muodostaa tarkoituksenmukaisen suunnittelukokonaisuuden huomioiden alueiden yhtenäisyyden.. Olemassa olevan yhdyskuntarakenteen hyväksikäyttö Viitataan edelliseen kohtaan. uutosalueen ympäristöt ovat jo pääosin loma-asutusalueita. Alueella ei ole loma-asutusta häiritseviä muita maankäyttötarpeita. Kaavamuutosalueella voidaan hyödyntää olemassa olevaa tiestöä, sähköverkkoja, jätehuoltopisteitä sekä lähialueen palveluja. Kaavamuutos tukee alueen jo nykyistä luonnetta loma-asutusalueena.. Asumisen tarpeet ja palveluiden saatavuus Perus- ja kaupallisia palveluja saadaan kunnan taajamista Pusulasta ja Nummelta.. ahdollisuudet vesi- ja jätehuollon tarkoituksenmukaiseen järjestämiseen Uudet lomarakennuspaikat on osoitettu pääosin moreenipohjaisille alueille, jolloin vesihuollon järjestäminen on edullista hoitaa. Jätehuolto tapahtuu yksittäisten rakennuspaikkojen osalta kunnan järjestämänä jätteiden keruulla. Jätevesihuolto perustuu valtakunnalliseen jätevesiasetuksen ja kunnan ympäristönsuojelumääräyksiin, jolloin voidaan aina käyttää parasta mahdollista laitekantaa ja puhdistusmenetelmiä. Valtakunnalliset ja kunnalliset jätevesimääräykset estävät vesien laatuun vaikuttavat, muutokset vesistöihin. 5. Ympäristöhaittojen vähentäminen Vesi- ja jätehuollon osalta ks. edellinen kohta. Kaavamääräyksillä ja rakennusalamerkinnöin on kiinnitetty huomiota rakentamisen sovittamiseen maisemallisesti kullekin rakennuspaikalle. aisematekijöitä on huomioitu myös luontoselvityksissä. 6. Rakennetun ympäristön, maiseman ja luonnonarvojen vaaliminen

13 Kaavasuunnittelussa on huomioitu maisemalliset tekijät rakennuspaikkojen sijoittelussa sekä rakennusalamääräyksillä. Kaavamuutosalueet ovat pääosin rakentamattomia. luontoselvityksessä ja kaavasuunnittelussa on huomioitu maisemalliset kohteet ja tekijät. Luontoarvot on huomioitu luontoselvitysten perusteella. Kaavasuunnittelussa on huomioitu maisemalliset tekijät rakennuspaikkojen sijoittelussa sekä rakennusalamääräyksillä. 7. Virkistykseen soveltuvien alueiden riittävyys Kyse on ranta-asemakaavasta, jossa jokamiehenoikeuskäyttöön tarkoitetut vapaa-alueet on osoitettu laajoina metsätalousalueina yli 90% koko kaava-alueen pinta-alasta. Erityinen virkistysalue (VR) on osoitettu kunnan tavoitteen mukaan Patamo-järven alueelle. aakuntakaavan ulkoilureittilinjaukset on osoitettu ohjeellisina Kaavamuutosalueille jää vapaata todellista rantaviivaa yli km, kaavassa on pitkiä yhtenäisiä vapaa-alueita ( 5 kpl ) eri vesistöillä yhteensä noin 0 km. liitekartta. Pienet lammet ja järvien laskujoet on lisäksi kokonaan jätetty uuden rakentamisen ulkopuolelle. 5.. Ympäristövaikutukset Kivijärvellä kaavamuutoksella lisättävien uusien rakennuspaikkojen ( ) määrän ei voida katsoa vaikuttavan haitallisesti järven ympäristön tilaan järven nykyinen luonne jo tiiviinä loma-asutusjärvenä sekä noudatettavat jätevesimääräykset huomioiden. Sama koskee Särkijärveä. jonne lisätään vain uutta lomarakennuspaikkaa. Rakennusoikeuden nostaminen vanhoilla rakennuspaikoilla tarkoittaa käytännössä uuden päärakennuksen rakentamista (ja samalla vanhan purkamista) tai vierasmajan rakentamismahdollisuutta. Kokonaan uutta toista loma-asuntorakennusta olemassa olevan rakennuksen lisäksi samalle rakennuspaikalle kaavamuutos ei salli. Uudet rakennuspaikat Kivijärven etelärannalla sijoittuvat yhteen kortteliin keskitetysti, jolloin korttelin molemmille puolille jää yhtenäiset laajat vapaa-alueet. Korttelin etäisyydet vastarannan lähimpiin rakennuspaikkoihin ovat noin 00 metriä, jota etäisyyttä ei ole pidetty oikeuskäytännössä enää vastarannan asutukseen vaikuttavana. Kivijärvellä etelärannan muu rantavyöhyke on osoitettu pääosin Y-alueena korost maan rantavyöhykkeen puuston varovaista käsittelyä ja maisemallista säilyttämistä ennallaan Kivijärven itäpää on osoitettu kokonaan -alueena. Ranta-asemakaavaan sisältyvät haja-asutusalueiden jätevesiasetuksen käsittelymääräykset ja kunnan ympäristönsuojelumääräykset. Kaavassa on huomioitu arvokkaat luontokohteet ja alueet sekä virkistyskäyttötarpeet Yhdyskuntataloudelliset vaikutukset Kaavamuutoksella ei ole erityisiä yhdyskuntataloudellisia vaikutuksia, mutta rakennusoikeuden nostolla ja uusilla rakennuspaikoilla rakennuspaikkojen enemmällä käytöllä voidaan katsoa olevan välillistä myönteistä vaikutusta kunnan pohjoisosan peruspalvelujen kysyntään ja säilymiseen. Kaavan toteuttamiskustannuksista tiestön ja teknisen huollon osalta vastaa yhteismetsä ja rakennuspaikkojen toteuttamisesta tonttien vuokra-

14 laiset uut vaikutukset uutoksella ei ole erityisiä muita vaikutuksia vanhaan kulttuuriympäristöön tai rakennuskantaan. Olemassaoleva rakennuskanta Kivijärvellä on pääosin kevythirsi- tai lautarakenteisia kesämökkejä, vanhimmat rakennukset ovat noin 5 vuoden ikäisiä. Alueella ei ole useoviraston lausunnon mukaan arkeologisia kohteita. 5.5 Kaavamerkinnät ja -määräykset Kaavakartalla on esitetty muutoksen kaavamääräykset. 6. ASEAKAAVAN TOTEUTUS 6. Toteuttaminen ja sen ajoitus Kaavamuutoksen toteutus tapahtuu vuokrattujen rakennuspaikkojen osalta rakennuspaikkakohtaisten aikataulujen mukaan ja yhteismetsän uusien rakennuspaikkojen osalta yhteismetsän päätösten mukaan. 6. Toteutuksen seuranta Toteutuksen seuranta tapahtuu rakennustarkastuksen yhteydessä rakennuupakäsittelyissä ja rakennusvalvonnan määrämuotoisissa tarkastuksissa. Liitteet:. Yleissilmäyskartta kaavamuutosalueista. Ote maakuntakaavasta ja vaihekaavasta. Voimassa oleva rantakaavat, pienennökset A kartat. itoitusselvitys (muunnosperusteet+rantaviivan muunnos- ja mitoituskartta + taulukko +vapaiden yhtenäisten yli 0.5 km pituisten ranta-alueiden liitekartta) 5. Vanhat ja uudet RA-alueet muutosalueella, yleissilmäyskartta A KAAVAKARTAT: - kaavakartat :000, Kivijärven ja Särkijärven alueet - kaavakartta :0000, Koko alue + kaavamääräykset

15 aanmittauaitos - Karttapaikka /.9.00 :59

16

17

18

19

20

21

22

23

24 LIITE SOERO YHTEISETSÄ, KAAVAUUTOS UUNNETUN RANTAVIIVAN ÄÄRÄYTYISPERUSTEET Rannan mutkat : - pienet mutkat oikaistaan Kapeat niemet, kannakset ja saaret : - kapeat joet ja pienet lammet <.0 ha, 0 % pienet < 0.5 ha saaret - alle 50 m kapeat niemet, kannakset, saaret 0 % - alle 00 m kapeat niemet, kannakset, saaret 50 % Kapeat vesistönosat : - alle 00 m kapeat järvet 50 % m leveät järvet 75 % - yli 00 m leveät järvet 00 %

25 Somero Ym. kantatilasta vuokratut ja rakennetut rakennuspaikat omarantaisina kpl Somero Ym., kaavamuutos / uudet rakennuspaikat kpl muut maanomistajat, toteutuneet rakennuspaikat omarantaisina kpl muut maanomistajat, kaavamuutos / uudet rakennuspaikat kpl Somero Ym. kantatilaraja SOERON YHTEISETSÄ NUI-PUSULA 00 % 75 % 50 % 0 % KIVIJÄRVI, SIRKKALAI, SAARILAI, LAUTALAPI, PATAO, SÄRKIJÄRVI, KAKSINAINEN, VAHERAJÄRVI, SAARIJÄRVI, VAINIJOKI JA POJAO. RANTAVIIVAUUNNOS- JA ITOITUSSELVITYSKARTTA :0 000

26 SOERO Y. KAAVAUUTOS Järvikohtaiset mitoitukset ja kokonaismitoitus, kaavaehdotus SOERO Y. SOERO Y ALUEET aiemm.toteut mitoitus KAIKKI JÄRVETRANTAVIIVAT ja muutos **) NUI-PUSULA luonn. Km muunn.km kpl. yht rak.p/mrkm KIVIJÄRVI 5,60, ,5 VAHERAJÄRVI,0, ,86 SALKOLANJ. * 0,70 0, ,00 LIESJÄRVI *,90,50 8,00 5, SAARIJÄRVI,70, ,86 SÄRKIJÄRVI,70,80 0+,66 PATAO 6,00 5, ,00 LAET YHT.,0 0, , YHTEENSÄ 5,0 8,5 yht. 97 5,5 * ei kaavamuutosaluetta **) omarantaiset laskennalliset rak.paikat

27 t 5 t t t t t 5 SOERON YHTEISETSÄ NUI-PUSULA RANTA-ASEAKAAVAN UUTOS VAPAAKSI JÄÄVÄT YHTENÄISET RANTAOSUUDET :0 000 vapaaksi jäävä yhtenäinen rakentamaton rantaosuus yli 0,5 km,0 km rantaosuuden pituus (luonnollinen) ,0 km Y Y 0,5 km Y Y Y Y 6,0 km VR Y U RA RA RA- U VL-yk/ /lo RA 5 RA- U VL-yk/5 U 7 RA- 6 RA VL-yk/7,9 9 RA- 8 RA 0 RA- VL-yk/0 0,7 km U RA RA- VL-yk/ U RA,0 km VR

28 VL-yk/ Y /lo t t t t t t RA RA RA- RA RA- VL-yk/5 U U U U RA VL-yk/7,9 RA- RA VL-yk/0 RA- RA VL-yk/ U RA- RA U RA- I I I I I I I I I I I I I I / RA Y Y Y VR Y VR Y SOERON YHTEISETSÄ NUI-PUSULA RANTA-ASEAKAAVAN UUTOS / KAAVALUONNOS LOA-ASUNTOJEN KORTTELIALUEET :0 000 VL-yk/

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.11.2002 täyd. 25.9.2003 20.4.2011 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KOSKIEN RANTA-ASEMAKAAVOJEN MUUTOKSIA NUMMI- PUSULAN KUNNASSA SOMERON YHTEISMETSÄN (874:1:0) RANTA- ASEMAKAAVA-ALUEILLA KIVIJÄRVELLÄ,

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

PYHÄSELKÄ TELMONSELÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS

PYHÄSELKÄ TELMONSELÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LIPERIN KUNTA PYHÄSELKÄ TELMONSELÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS EHDOTUS 1.3.2016 Kaavan valmisteluaineisto nähtävillä: 17.12.2015 15.1.2016 Kaavaehdotus nähtävillä:

Lisätiedot

SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KALLIJÄRVI. Kylän Sammi tiloja: Marjamäki 747-411-3-207 ja Rantamäki 747-411-3-218

SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KALLIJÄRVI. Kylän Sammi tiloja: Marjamäki 747-411-3-207 ja Rantamäki 747-411-3-218 SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KALLIJÄRVI Kylän Sammi tiloja: Marjamäki 747-411-3-207 ja Rantamäki 747-411-3-218 KUNNAN KAAVATUNNUS 747YKAM12015 28.8.201 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

PARAISTEN KAUPUNKI HAVERÖ-NORRBACKA RANTA-ASEMAKAAVA KAAVASELOSUS

PARAISTEN KAUPUNKI HAVERÖ-NORRBACKA RANTA-ASEMAKAAVA KAAVASELOSUS PARAISTEN KAUPUNKI HAVERÖ-NORRBACKA RANTA-ASEMAKAAVA KAAVASELOSUS Maanmittari Oy Öhman 2016 KÄSITTELYVAIHEET Ilmoitus kaavamuutoksen aloituksesta kuulutettu 11.6.2015 Ympäristölautakunta... Ehdotus nähtävänä

Lisätiedot

PARKANON KAUPUNKI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS / LUONNOS Tila : Valtion metsämaa

PARKANON KAUPUNKI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS / LUONNOS Tila : Valtion metsämaa 1 PARKANON KAUPUNKI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS / LUONNOS 20.10.2009 Tila : Valtion metsämaa 581-893-1-1 vanha saunakämppä Liesijärvellä Laatija: INSINÖÖRITOIMISTO POUTANEN OY Juha Poutanen,

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 164-RAK1503 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa ranta-asemakaavan tavoitteet sekä sen, miten laatimis- ja suunnittelumenettely etenee. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sisältää myös

Lisätiedot

1. Aloite, hakija. 2. Suunnittelualue

1. Aloite, hakija. 2. Suunnittelualue 9 10 Uusikaupunki, Pyhämaa, Kari, Pöylä ym. LIITE 1 Ranta-asemakaava Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n tarkoittama osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kari 895-487-1-66, Eteläranta 895-487-1-11, Pöylä

Lisätiedot

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 12.4.2016 ja aluehankkeet Kaupunginarkkitehti Anne Karvinen-Jussilainen, asemakaavavalmistelija Kyllikki

Lisätiedot

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 13. päivänä helmikuuta 2009 päivättyä asemakaavakarttaa nro 8176. Asian hyväksyminen

Lisätiedot

PUNTTINEN LEIKLUOTO RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

PUNTTINEN LEIKLUOTO RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 293-RAK1706 TAIVASSALON KUNTA PUNTTINEN LEIKLUOTO RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 13.7.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (19) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIONTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIONTISUUNNITELMA INKOON KUNTA Solvik, Kälkö Ulkosaariston yleiskaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tässä osallistumis ja arviointisuunnitelmassa (MRL 63 ja 64 ) esitetään mm. kaavoitushankkeen sijainti

Lisätiedot

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T E K N IIK K A RAUTALAMMIN KUNTA Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20667 Kaavaselostus Lilian Savolainen Sisällysluettelo

Lisätiedot

RUISSAARI-VARTSAARI RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

RUISSAARI-VARTSAARI RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 306-RAK1710 UUSIKAUPUNKI RUISSAARI-VARTSAARI RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 22.1.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI Ajolan Kylä. Työ: E26049. Turku, 25.3.2013

NAANTALIN KAUPUNKI Ajolan Kylä. Työ: E26049. Turku, 25.3.2013 NAANTALIN KAUPUNKI Ajolan Kylä Ajolan-Kunstenniemen ranta-asemakaavan muutos Työ: E26049 Turku, 25.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 Telefax 010 241 4401 www.airix.fi Toimistot:

Lisätiedot

VESMALAN JA PERÄMETSÄN TILOJEN RANTA- ASEMAKAAVA

VESMALAN JA PERÄMETSÄN TILOJEN RANTA- ASEMAKAAVA NOKIA Tilat: Vesmala 536-410-1-7 Perämetsä 536-410-1-31 (osa tilasta) VESMALAN JA PERÄMETSÄN TILOJEN RANTA- ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS 2.12.2015 Teernijärvi RANTA-ASEMAKAAVA RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS, JOKA

Lisätiedot

SODANKYLÄ Rutojärven Keinolahden ranta-asemakaava

SODANKYLÄ Rutojärven Keinolahden ranta-asemakaava Seitap Oy SODANKYLÄ 1 SODANKYLÄ Rutojärven Keinolahden ranta-asemakaava Korttelit 1 ja 2 Kaavaluonnoksen selostus MRA 30 vaiheessa SEITAP OY 2015 Seitap Oy SODANKYLÄ 2 SISÄLLYSLUETTELO sivu 1 PERUS- JA

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 1RA, 2RA, 3RA, 4RA, 7RA, 8RA ja 12RA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 9.4.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008

PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008 PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET...3 3. LAADITUT

Lisätiedot

Suunnittelualueen pinta-ala on n. 170 ha. Rantaviivaa suunnittelualueelle on n. 11 km ja muunnettua rantaviivaa n. 6,5 km.

Suunnittelualueen pinta-ala on n. 170 ha. Rantaviivaa suunnittelualueelle on n. 11 km ja muunnettua rantaviivaa n. 6,5 km. 1(5) SULKAVAN KUNTA HASULAN JA KOSKUTJÄRVEN KYLÄT KÄRKIHARJUNMÄEN JA LÄHIALUEIDEN RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. MIKÄ ON OSALLITUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 293-RAK1706 TAIVASSALON KUNTA PUNTTINEN-LEIKLUOTO RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 13.7.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (10) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus 14.4.2015. Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9.

HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus 14.4.2015. Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9. HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 14.4.2015 Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9.2014 162 Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto 1. Sisällysluettelo

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.6.2011 RANTA-ASEMAKAAVA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.6.2011 RANTA-ASEMAKAAVA 1.6.2011 TAMMELAN KUNTA Lunkaan kylä Kiinteistö Mäkilä RN:o 17:0 Tammelan kunta Kunnanhallitus TAMMELAN KUNTA 2(5) Tunnistetiedot: Kunta: Kaavan nimi: Suunnittelualue: Kaavan laadituttaja: Tammela Pääjärven

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI Päiväys 9.1.2014 KIVIJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SEKÄ LUUMÄEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

RIRETU RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

RIRETU RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 SALON KAUPUNKI RIRETU RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavamuutos koskee Förbyn kylässä: Nedergård-Övergård ranta-asemakaavaa Koivikon ranta-asemakaavaa Tilaa Riretu

Lisätiedot

107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS. Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy

107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS. Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy 107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS 118-AK1502 SAUVON KUNTA KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 11.3.2015 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (10) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS. Alavuden rantaosayleiskaavan 1. osan muutos Seinäjärvi, 10-404-13-31 ja 10-404-13-66. Alavuden kaupunki / Ympäristöpalvelut

KAAVASELOSTUS. Alavuden rantaosayleiskaavan 1. osan muutos Seinäjärvi, 10-404-13-31 ja 10-404-13-66. Alavuden kaupunki / Ympäristöpalvelut KAAVASELOSTUS Alue Alavuden rantaosayleiskaavan 1. osan muutos Seinäjärvi, 10-404-13-31 ja 10-404-13-66 Alavuden kaupunki / Ympäristöpalvelut 12.04.2016 2 Kaavaselostuksen sisällysluettelo: 1 Perus- ja

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA INSINÖÖRITOIMISTO POUTANEN OY tark. 30.9.2014 25.10.2013 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KOSKIEN RANTA-ASEMAKAAVAA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOSTA KEU- RUUN KAUPUNGISSA TILOJEN 249-411-2-229, 249-411-2-247,

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

ELENIA OY:N LAUSUNTO 6.11.2013 KUKON RANTA-ASEMAKAAVASTA JA RANTA- ASEMAKAAVAMUUTOKSEN LUONNOKSESTA

ELENIA OY:N LAUSUNTO 6.11.2013 KUKON RANTA-ASEMAKAAVASTA JA RANTA- ASEMAKAAVAMUUTOKSEN LUONNOKSESTA ELENIA OY:N LAUSUNTO 6.11.2013 KUKON RANTA-ASEMAKAAVASTA JA RANTA- ASEMAKAAVAMUUTOKSEN LUONNOKSESTA Alueella sijaitsee Elenia Oy:n omistamia maakaapeleita. Maakaapelit kulkevat pääosin olemassa olevien

Lisätiedot

Etelä-Savon seutukaava, joka on vahvistettu ympäristöministeriössä 18.12.2001, koskee koko suunnittelualuetta.

Etelä-Savon seutukaava, joka on vahvistettu ympäristöministeriössä 18.12.2001, koskee koko suunnittelualuetta. SULKAVAN KUNTA PARTALANSAAREN RANTAOSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelualue Oikeusvaikutteinen osayleiskaava on tarkoitus laatia Sulkavan kunnan Partalansaaren ranta-alueille.

Lisätiedot

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO HIRVENSALMEN KUNTA PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO Kaavaselostus 5.9.2012 Kaavan vireilletulo: Tekninen lautakunta 28.2.2012 31 Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta 18.9.2012

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

Kortteli: 281 ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kunnanhallituksen kaavoituspäätös 2.11.2015 236 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävänä 13-26.11.

Kortteli: 281 ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kunnanhallituksen kaavoituspäätös 2.11.2015 236 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävänä 13-26.11. ILMAJOKI 16.12.2015 Ahonkylä Asemakaavan muutoksen selostus, KORTTELI 281, TONTIT 1 JA 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: VIHTAKALLION ALUE Kunta: ILMAJOKI Kunnanosa: AHONKYLÄN KUNNANOSA

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(10) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

PARAINEN SVARTHOLMEN RANTA-ASEMAKAAVA

PARAINEN SVARTHOLMEN RANTA-ASEMAKAAVA PARAINEN SVARTHOLMEN RANTA-ASEMAKAAVA Maanmittari Oy Öhman 2015 KÄSITTELYVAIHEET Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuulutettu 8.5.2015. Ehdotus nähtävänä (MRA 27 )... Hyväksytty kaupunginvaltuustossa...

Lisätiedot

PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS. Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila (osa) Kaavaehdotus

PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS. Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila (osa) Kaavaehdotus PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila 739-421-7-414 (osa) Kaavaehdotus 10.8.2016 1 Osayleiskaavan muutoksen selostus, joka koskee Pien-Saimaan osayleiskaavaa. 1 PERUSTIEDOT

Lisätiedot

Inari NELLIMÖN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 23 RAKENNUSPAIKKA 1 JA VR-ALUETTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 02.12.

Inari NELLIMÖN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 23 RAKENNUSPAIKKA 1 JA VR-ALUETTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 02.12. Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Inari NELLIMÖN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 23 RAKENNUSPAIKKA 1 JA VR-ALUETTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 02.12.2013 Seitap Oy 2013-2014

Lisätiedot

RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄLKÄNEEN KUNTA, SAPPEEN KYLÄ RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE KORTTELEITA 8, 13, 14, 15, 16 JA 17 SEKÄ KORTTELIN 6 RAKENNUSPAIKKOJA 2 JA3, KORTTELIN 7 RAKENNUSPAIKKOJA 2, 3, 4,

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; TARPOMA JA SIIHEN LIITTYVÄ RETKEILY-JA ULKOILUALUE ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; TARPOMA JA SIIHEN LIITTYVÄ RETKEILY-JA ULKOILUALUE ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; TARPOMA JA SIIHEN LIITTYVÄ RETKEILY-JA ULKOILUALUE ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila Kaavoitusinsinööri 7.3.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 54/VIRPILAMPI II 111 Heinola - Hirvisalon kylä 402 RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS SELOSTUS 28.9.2015

RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 54/VIRPILAMPI II 111 Heinola - Hirvisalon kylä 402 RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS SELOSTUS 28.9.2015 RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 54/VIRPILAMPI II 111 Heinola - Hirvisalon kylä 402 RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS SELOSTUS 28.9.2015 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Selostus koskee 27.10.2014. päivättyä ranta-asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIA, LAMMASSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Koskien Ylikylän 417 tilaa Lammassaari 41:6

MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIA, LAMMASSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Koskien Ylikylän 417 tilaa Lammassaari 41:6 MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIA, LAMMASSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Koskien Ylikylän 417 tilaa Lammassaari 41:6 KUNNAN KAAVATUNNUS 484RAKAM12010 19.09.2010 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Tunnistetiedot MERIKARVIA,

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI HÄMEENTAIPALEEN ITÄRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI)

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI HÄMEENTAIPALEEN ITÄRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 27.2.2014, tark.8.5.14, tark. 8.8.2014 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI HÄMEENTAIPALEEN ITÄRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS

RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS VETELIN KUNTA RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS Koskee 15.4.2014 päivättyä Patanan tekojärven Kettusaaren ranta-asemakaavaa Vetelin kunnassa Asemakaavanlaatija Dipl.ins. Mauno Vähämäki Kaavan hyväksymiskäsittelyt:..

Lisätiedot

VAALAN KUNTA. ÄPÄTINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus

VAALAN KUNTA. ÄPÄTINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus VAALAN KUNTA ÄPÄTINNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus Nähtävilläolo: Kaavaluonnos xx Kaavaehdotus xx Hyväksymispäivämäärät: Kunnanhallitus xx / xx Kunnanvaltuusto xx / xx Selostus koskee 25.3.2015

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 175-RAK1510 1 (8) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa ranta-asemakaavan tavoitteet sekä sen, miten laatimis- ja suunnittelumenettely etenee. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sisältää myös

Lisätiedot

PUNTTINEN LEIKLUOTO RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

PUNTTINEN LEIKLUOTO RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 293-RAK1706 TAIVASSALON KUNTA PUNTTINEN LEIKLUOTO RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Versio 1.1 13.11.2017 (26.2.2018) Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (20) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma PÄLKÄNE Osallistumis ja arviointisuunnitelma 5.2.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TUNNISTETIEDOT... 3 2. SUUNNITTELUALUE JA NYKYINEN MAANKÄYTTÖ... 3 3. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET... 4 4. SUUNNITTELUN

Lisätiedot

Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus

Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus Nurmeksen kaupungin Pielisen - Kuokkastenjärven rantaosayleiskaavan osittainen muutos (Tetriniemi) Kuva 1: Sijainti Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus NURMEKSEN KAUPUNKI Lieksan ja Nurmeksen tekninen

Lisätiedot

Ranta-asemakaava koskee Sulkavan kunnan Hasulan kylän tilaa 2:31 ja Koskutjärven kylän tilaa 1:17.

Ranta-asemakaava koskee Sulkavan kunnan Hasulan kylän tilaa 2:31 ja Koskutjärven kylän tilaa 1:17. SULKAVAN KUNTA KÄRKIHARJUNMÄEN JA LÄHIALUEIDEN RANTA- ASEMAKAAVA Kaavaselostus Luonnos 11.1.2012 Ranta-asemakaava koskee Sulkavan kunnan Hasulan kylän tilaa 2:31 ja Koskutjärven kylän tilaa 1:17. Ranta-asemakaavalla

Lisätiedot

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 2:43 HARJAKALLIO, 2:73 HÄÄHKIÄINEN, 2:42 KOKKOKALLIO

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 2:43 HARJAKALLIO, 2:73 HÄÄHKIÄINEN, 2:42 KOKKOKALLIO HIRVENSALMEN KUNTA PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 2:43 HARJAKALLIO, 2:73 HÄÄHKIÄINEN, 2:42 KOKKOKALLIO Kaavaselostus 20.2.2012 Kaavan vireilletulo: Tekninen lautakunta 7.10.2011 39 Kaavan hyväksyminen:

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari 484-414-2-122 Riispyyn kylässä KUNNAN KAAVATUNNUS 484RAKAM12016 4.12.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

LOUKEENLUODON RANTA-ASEMAKAAVA

LOUKEENLUODON RANTA-ASEMAKAAVA 205-RAK1521 UUSIKAUPUNKI LOUKEENLUODON RANTA-ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos 10.3.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (20) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot... 4 1.1. Tunnistetiedot...

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

Muonio. ÄKÄSKERON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 2 ja 6 sekä korttelin 7 rakennuspaikka 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Muonio. ÄKÄSKERON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 2 ja 6 sekä korttelin 7 rakennuspaikka 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Muonio ÄKÄSKERON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 2 ja 6 sekä korttelin 7 rakennuspaikka 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 19.12.2016 Seitap

Lisätiedot

SAUKO-MUSTAKARTA-KOIVUNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2

SAUKO-MUSTAKARTA-KOIVUNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 243-RAK1605 UUSIKAUPUNKI SAUKO-MUSTAKARTA-KOIVUNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 26.7.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus-

Lisätiedot

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI 1 INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N 50170 MIKKELI RYTÖLÄ -RANTAMÄKI RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS Vireilletulosta ilmoitettu 3.10.2015 Tekninen lautakunta hyväksynyt,

Lisätiedot

ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT KIVIHAKA JA KOTIRANTA

ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT KIVIHAKA JA KOTIRANTA S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A Vieremän kunta ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 410-10-63 KIVIHAKA JA 410-10-64 KOTIRANTA Kaavaselostus 699-P21549 21.8.2013 Kaavaselostus,

Lisätiedot

LOVIISA, MERIHEINÄ RANTA-ASEMAKAAVA

LOVIISA, MERIHEINÄ RANTA-ASEMAKAAVA MAANMITTARI OY ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 12.11.2012, korjattu 15.1.2015 LOVIISA, MERIHEINÄ RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue

Lisätiedot

LOPPI, OJAJÄRVI, ranta-asemakaava ja ranta-asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

LOPPI, OJAJÄRVI, ranta-asemakaava ja ranta-asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) LOPPI, OJAJÄRVI, ranta-asemakaava ja ranta-asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat

Lisätiedot

KROKSKÄRIN RANTA-ASEMAKAAVA

KROKSKÄRIN RANTA-ASEMAKAAVA PARAINEN KROKSKÄRIN RANTA-ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS Maanmittari Oy Öhman KÄSITTELYVAIHEET Ilmoitus kaavamuutoksen aloituksesta kuulutettu 4.9.2014 Ympäristölautakunta... Ehdotus nähtävänä (MRA 19 ).. Kaavaehdotus

Lisätiedot

KÄRKIHARJUNMÄEN JA LÄHIALUEIDEN RANTA-ASEMAKAAVA

KÄRKIHARJUNMÄEN JA LÄHIALUEIDEN RANTA-ASEMAKAAVA SULKAVAN KUNTA KÄRKIHARJUNMÄEN JA LÄHIALUEIDEN RANTA-ASEMAKAAVA Kaavaselostus 18.4.2016 Ranta-asemakaava koskee Sulkavan kunnan Hasulan kylän tilaa 2:31 ja Koskutjärven kylän tilaa 1:17. Ranta-asemakaavalla

Lisätiedot

RUISSAARI-VARTSAARI RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

RUISSAARI-VARTSAARI RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 306-RAK1710 UUSIKAUPUNKI RUISSAARI-VARTSAARI RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 22.1.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

Inari. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos Korttelit 79 ja 80 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 25.01.2016

Inari. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos Korttelit 79 ja 80 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 25.01.2016 Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Inari Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos Korttelit 79 ja 80 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 25.01.2016 Inarin kunta Seitap Oy 2016 Seitap

Lisätiedot

vähintään 30 m. Rantaan ulottuvalle AO- alueelle voidaan rakentaa rantaan yksi kerrosalaltaan

vähintään 30 m. Rantaan ulottuvalle AO- alueelle voidaan rakentaa rantaan yksi kerrosalaltaan KARSTULA ITÄISTEN JA LÄNTISTEN VESISTÖJEN OIKEUSVAIKUTTEINEN RANTAOSAYLEISKAAVA MK :0000 MERKINTÖJEN SELITYKSET JA KAAVAMÄÄRÄYKSET : AM AO AO-3 RA MAATILOJEN TALOUSKESKUSTEN ALUE. Alueelle saa sijoittaa

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Kankaanpään kaupungin Venesjärven kylän tiloja Liisanniemi 214-423- 3-141 ja Etelärinne 214-423-3-145 koskeva ranta-asemakaava. VENESJÄRVEN MARJAKEITAAN RANTA-ASEMAKAAVA 2 YMPÄRISTÖKESKUS

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS PROSTVIK, Filthatten 1:33 ja osa vesialuetta 876:1 NAUVO

KAAVASELOSTUS RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS PROSTVIK, Filthatten 1:33 ja osa vesialuetta 876:1 NAUVO KAAVASELOSTUS RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS PROSTVIK, Filthatten 1:33 ja osa vesialuetta 876:1 NAUVO ARKKITEHTITOIMI LEINO OY 2014 1.1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Suunnittelutyö koskee ranta-asemakaavan

Lisätiedot

Janakkalan kunta Tervakoski

Janakkalan kunta Tervakoski Janakkalan kunta Tervakoski 1 Kaartotie, kortteli 146 D:no 46/2015 Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ALUEEN SIJAINTI Alue sijaitsee Tervakosken taajaman eteläosassa, Kaartotien luoteispuolella.

Lisätiedot

LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10.

LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10. LAVIAN KUNTA LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10.2014 Ilmari Mattila Kaavoitus- ja Arkkitehtipalvelu Mattila Oy

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 164-RAK1503 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa ranta-asemakaavan tavoitteet sekä sen, miten laatimis- ja suunnittelumenettely etenee. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sisältää myös

Lisätiedot

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS 107-AK1706 SAUVON KUNTA KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 5.10.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (12) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 306-RAK1710 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI SAVIKKAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 13.11.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (10) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavan muutos koskee Äänekosken kaupungin 7. kaupunginosan korttelia 788 (osa)

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 314-RAK1715 TAIVASSALON KUNTA POHJOLAN RANTA-ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 28.2.2018 22.5.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa

Lisätiedot

SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI

SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI Kylän Hirvijärvi tila: Metsätunturi 747-402-6-45 ja Itälaakso 747-402-7-8 KUNNAN KAAVATUNNUS 747YKAM12014 28.8.2015 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

PADASJOKI KASINIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS JA OSITTAINEN KUMOAMINEN. Alavirta

PADASJOKI KASINIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS JA OSITTAINEN KUMOAMINEN. Alavirta PADASJOKI Alavirta Osa tiloista Metsä-Ansio 576-405-1-264 Pelto-Ansio 576-405-1-311 Karhunsalmi 576-405-1-360 Rimminmutka 576-405-1-277 KASINIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS JA OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtö-

Lisätiedot

METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI

METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI LUHANGAN KUNTA METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI KAAVAN MUUTOS KOSKEE METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAA VASTAAMAAN YKSITYISEN MAAN SUOJELUTAVOITTEITA.

Lisätiedot

FAGERNÄSIN RANTA-ASEMAKAAVA

FAGERNÄSIN RANTA-ASEMAKAAVA 278-RAK1613 SAUVON KUNTA FAGERNÄSIN RANTA-ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 11.8.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot... 4 1.1.

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 306-RAK1710 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI RUISSAARI-VARTSAARI RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 22.1.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KAAVALUONNOS / selostus INSINÖÖRITOIMISTO POUTANEN OY. Tilat: , , , , , 249-

KAAVALUONNOS / selostus INSINÖÖRITOIMISTO POUTANEN OY. Tilat: , , , , , 249- 1 INSINÖÖRITOIMISTO POUTANEN OY RANTA-ASEMAKAAVAN JA RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 22.2.2014 PÄIVÄTTYÄ KAAVAKARTTAA SAARIJÄRVEN, ISO- LITVASEN, ISO-VUORIJÄRVEN, PIRTTIJÄRVEN JA JOKIJÄRVEN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA EURAJOEN KUNTA RANTAYLEISKAAVA JA RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Liite 6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tämä osallistumis- ja arviointisuunnitelma esittelee Eurajoen rantayleiskaavan muutoksen laadinnan

Lisätiedot

ISOPAASIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

ISOPAASIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 158-RAK1405 NAANTALIN KAUPUNKI ISOPAASIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 5.2.2015 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (13) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

Heinäveden kunnan kaavoituskatsaus

Heinäveden kunnan kaavoituskatsaus 1 Heinäveden kunnan kaavoituskatsaus 2013 2 HEINÄVEDEN KUNNAN KAAVOITUSKATSAUS 2013 Kaavoituskatsauksen tavoite ja sisältö Maankäyttö- ja rakennuslain 7 :n mukaan kunnan tulee vähintään kerran vuodessa

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 231-RAK1526 TAIVASSALON KUNTA KAITARANNAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 11.3.2016 31.5.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (10) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KIVIRANNAN RANTA-ASEMAKAAVA

KIVIRANNAN RANTA-ASEMAKAAVA 144-RAK1401 SÄKYLÄN KUNTA KIVIRANNAN RANTA-ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS Versio 1.2 17.9.2014 10.4.2015 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (15) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot... 3 1.1.

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 283-RAK1702 KUSTAVIN KUNTA RIIHIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 5 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.2.2017 5.6.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (10) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA, 1 NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILA 18:16 Kaavaselostus

RAUTALAMMIN KUNTA, 1 NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILA 18:16 Kaavaselostus RAUTALAMMIN KUNTA, 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 Kaavaprosessin vaiheet...2 1.2 Rantaosayleiskaavan muutos...2 1.3 Rantaosayleiskaavan toteuttaminen...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KOSKIEN RANTA-ASEMAKAAVAN LAADINTAA URJALAN KUNNAN NUUTAJÄRVEN KYLÄSSÄ OSALLE TILAA VA- LAJÄRVEN KARTANO 1:493 JA URJALAN KYLÄSSÄ TILOJEN WÄHÄJÄRVENTAUSTA 10:98

Lisätiedot

RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS LIESIJÄRVI, NIVUSJÄRVI, ISO-MADESJÄRVI, JÄNISJÄRVI. Kaupunki : PARKANO Tila : Valtionmetsämaa

RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS LIESIJÄRVI, NIVUSJÄRVI, ISO-MADESJÄRVI, JÄNISJÄRVI. Kaupunki : PARKANO Tila : Valtionmetsämaa INSINÖÖRITOIMISTO POUTANEN OY RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS LIESIJÄRVI, NIVUSJÄRVI, ISO-MADESJÄRVI, JÄNISJÄRVI Kaupunki : PARKANO Tila : Valtionmetsämaa 581-893-1-1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.10.2009

Lisätiedot

RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SOERON YHTEISETSÄ NUI-PUSULA KIVIJÄRVI, SÄRKIJÄRVI, PATAO, VAHERAJÄRVI, SAARIJÄRVI, SAARILAI, SIRKKALAI, LAUTA- LAI, KAKSINAINEN, POJAO. RANTA-ASEAKAAVAN UUTOS KAAVAUUTOSEHDOTUS / 0..0 KAAVASELOSTUS Laatija:

Lisätiedot

PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS

PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS Maanmittari Oy Öhman 2014 RANTA-ASEMAKAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Ranta-asemakaavaselostus koskee 2.1.2014 päivättyä ranta-asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

SAVIKKAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2

SAVIKKAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 306-RAK1710 UUSIKAUPUNKI SAVIKKAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 15.11.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

ONKIVEDEN JA NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAA- VAN MUUTOS

ONKIVEDEN JA NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAA- VAN MUUTOS FCG Finnish Consulting Group Oy Lapinlahden kunta ONKIVEDEN JA NERKOONJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAA- VAN MUUTOS Kaavaselostus Luonnos 13.3.2012 FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavaselostus I Kuopio Onkiveden

Lisätiedot

KAXJÄLA STRANDDETALJPLAN, ÄNDRING 2 KAXJÄLAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2

KAXJÄLA STRANDDETALJPLAN, ÄNDRING 2 KAXJÄLAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 309-RAK1712 KIMITOÖNS KOMMUN KEMIÖNSAAREN KUNTA KAXJÄLA STRANDDETALJPLAN, ÄNDRING 2 KAXJÄLAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 28.2.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting

Lisätiedot

Muonio. VISANNON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 1, 2 ja 3. Kaavaluonnoksen selostus

Muonio. VISANNON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 1, 2 ja 3. Kaavaluonnoksen selostus Muonio VISANNON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 1, 2 ja 3 Kaavaluonnoksen selostus 15.03.2017 Seitap Oy 2017 1. Perus- ja tunnistustiedot Kaavan laatija: Seitap Oy, Ainonkatu 1, 96200 Rovaniemi Vastaava

Lisätiedot