KAAVASELOSTUS NAANTALI PORHON-VIRPIN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E26800 PÄIVÄYS: Sweco Ympäristö Oy

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KAAVASELOSTUS NAANTALI PORHON-VIRPIN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E26800 PÄIVÄYS: 7.5. 2015. Sweco Ympäristö Oy"

Transkriptio

1 KAAVASELOSTUS NAANTALI PORHON-VIRPIN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E26800 PÄIVÄYS: Sweco Ympäristö Oy

2 PÄIVÄYS VAIHE PÄÄTÖS / KUULUTUS NÄHTÄVILLÄ TARK. KAAVOITUSPÄÄTÖS VIREILLETULO OAS KAAVOITUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA KAAVOITUSKATSAUS KAAVALUONNOS KAAVOITUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA KAAVAEHDOTUS KAUPUNGINHALLITUS KAUPUNGINVALTUUSTO VOIMAANTULO

3 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 TUNNISTETIEDOT Asemakaavan selostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavan muutos koskee osaa 125. kaupunginosan asemakaavan kortteleista 3 ja 4 sekä katu- ja liikennealuetta, 126. kaupunginosan asemakaavan korttelia 2, osaa korttelista 1 sekä virkistys-, erityis- ja katualuetta. Asemakaavalla muodostuvat 125. kaupunginosan kortteli 4 sekä katu-, erityis- ja liikennealuetta ja 126. kaupunginosan korttelit 2-16 ja osa korttelista 1 sekä virkistys-, erityis- ja katualuetta. 1.2 KAAVA-ALUEEN SIJAINTI Asemakaavoitettava alue sijaitsee Naantalin Luonnonmaan länsiosassa Rymättyläntien molemmin puolin. Kaava-alueen sijainti peruskartalla 1.3 TIIVISTELMÄ Asemakaavalla osoitetaan maantien liittymä- ja muita liikennejärjestelyjä, loma-asumista ja virkistysalueita sekä matkailua palvelevia toimintoja. 1 (12)

4 2 LÄHTÖKOHDAT 2.1 ALUEEN KUVAUS Yleiskuvaus Kaava-alueen pääosa keskittyy Rymättyläntien pohjoispuolelle, jolla on pääosin kallioista metsäaluetta sekä pienehköjä pelto- ja suoaloja. Alueeseen sisältyy myös muutamia loma- ja pientalopihapiirejä tieyhteyksineen. Kalliotie muodostaa Rymättyläntieltä pohjoisille Luonnonmaan rantojen huvila-alueille johtavan yksityistien, joka asemakaavaalueen osalta on katualuetta. Rymättyläntieltä etelään johtava Virventie johtaa kasvavalle ja kehittyvälle satama- ja pientalovyöhykkeelle, joka osaltaan tuo liittymänparannuspainetta Rymättyläntielle. Välittömästi kaava-alueen pohjoispuolelle on vastikään toteutettu osittain uusia ulkoilureittejä, joille on alueen kautta kevyen liikenteen liittymistarvetta. Virventien sisäkaarteen puolella on satamaa osittain palveleva laaja parkkipaikka. Rymättyläntie kulkee ympäröivää maastoa korkeammalla. Liittymät ovat hankalahkoja molemmin puolin. 2 (12)

5 Pohjoinen alue on pääosin rakentamaton. Tonttitie ja peltoa. Luonnonolosuhteet vaihtelevat vanhoista peltoaloista ja kallioisesta talousmetsästä kosteikkopaikkoihin. Kalliomaasto on vaihtelevaa. 3 (12)

6 Inventoinnit ja selvitykset Asemakaavoituksen yhteydessä laadittiin vuonna 2014 luontoselvitys (Porhonkallio-Virpin asemakaavan luonto- ja maisemaselvitys. Sweco Ympäristö ). Alueen merkittävimmät luonnonarvot ovat maisemallisia. Alueen sisäiset kalliokumpareet ja -seinämät sekä kaukomaiseman rajaa muodostavat metsänrajat ja suojavyöhykkeet ovat asemakaavoituksessa huomioon otettavia. Yleis- ja asemakaavoituksen varalle on laadittu tarkempia meluselvityksiä, joilla on merkittävää vaikutusta toimintojen sijoitukseen sekä alueelliseen melusuojaustarpeeseen (Tieliikennemeluselvitys. Porhonkallion-Virpin alue, Luonnonmaa, Naantali. Promethor, Turku ). Liite 3 Luontoselvitys 2014 Liite 5 Meluselvitykset Maanomistus Suurin osa alueesta on Naantalin kaupungin omistuksessa. Alueella on lisäksi valtion maanomistusta maantien tiealueen osalla sekä yksityisomistusta erityisesti rakennettujen kiinteistöjen sekä uudisalueen pohjoisimman osan alueella. Liikenne ja palvelut Rymättyläntien liittymien sekä kevyen liikenteen järjestelyjen osalta on tehty vaihtoehtotarkasteluja, joiden liikenteellisten vaikutusten sekä kustannusvertailujen perusteella on määritelty tilatarpeet ja ensisijaiset vaihtoehdot, joiden kautta yhteydet alueille Rymättyläntien molemmin puolin on mahdollista sujuvasti toteuttaa siten, että myöskään tuleva mahdollinen lisääntyvä liikenne ei muodostu ongelmaksi asemakaavoitettavien alueiden kautta. Liittymävaihtoehtoja on kuvattu liitteessä (Naantalin kaupunki. Porhonkallion-Virpin asemakaava-alue. Liittymävaihtoehtojen vertailu, Pöyry Finland Oy ). Liite 4 Liikenne ja liittymävaihtoehdot Yhdyskuntatekniikka Alue on liitettävissä yhdyskuntateknisiin verkostoihin. Pohjakartta Naantalin kaupunki ylläpitää ajantasaista asemakaavan pohjakarttaa. 4 (12)

7 2.2 SUUNNITTELUTILANNE Maakuntakaavoitus Ympäristöministeriön vahvistamassa Turun kaupunkiseudun maakuntakaavassa kaavoitettava alue käsittää maa- ja metsätalousvaltaista aluetta (M), virkistysaluetta (V) sekä retkeily- ja matkailutoimintojen aluetta (R). Alueen läpi kulkee seututie 189 Naantali-Rymättylä. Ote maakuntakaavasta Yleiskaavoitus Alueella on voimassa Naantalin kaupunginvaltuuston vuonna 2009 hyväksymä ja voimaan tullut Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien oikeusvaikutteinen osayleiskaava. Kaavassa suunnittelualue on osoitettu lähes kokonaan matkailupalvelujen alueeksi (RM-2). Alueen eteläkärjessä on pieni alue, joka on osoitettu pientalovaltaiseksi asuntoalueeksi (AP). Rymättyläntielle sekä uimarannan suunnalta Rymättyläntien varrelle on osoitettu ohjeellinen kevyen liikenteen reitti. Lisäksi Rymättyläntien varteen on osoitettu meluntorjuntatarve. Osayleiskaavan tarkistus on tullut vireille loppuvuodesta Ote Luonnonmaan osayleiskaavasta 5 (12)

8 Asemakaavoitus Alueen etelä- ja keskiosat on asemakaavoitettu. Aivan pohjoisin osa on asemakaavoittamaton. Asemakaavassa alueen eteläosa on osoitettu matkailua palvelevien rakennusten korttelialueeksi (RM) ja loma-asuntojen korttelialueeksi (RA). Rymättyläntien pohjoispuolelle on asemakaavassa osoitettu matkailua palvelevien rakennusten korttelialuetta (RM) sekä lähivirkistysaluetta (VL). Pohjoisille rannoille johtavan Kalliotien alkupään katualueen ja Rymättyläntien väliin jää suojaviheraluetta (EV). Rymättyläntie on osoitettu maantien alueeksi (LT). Ote ajantasa-asemakaavasta. Kuvassa kaavan aloitusvaiheen alustava rajaus. 6 (12)

9 3 ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET 3.1 ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN TARVE Asemakaavan päivityksen tarve perustuu muuttuviin liittymäliikenteen vaatimuksiin sekä tarpeeseen tutkia tarkemmin loma-asumisen järjestäminen laajalle pohjoiselle alueelle, jonka varaus aiemmassa asemakaavassa on ollut suurpiirteinen ja yhtenäinen. Alkuvaiheen tavoitteena oli myös mahdollisen asuntovaunu- ja leirintäalueen sijoittuminen alueelle, joka kuitenkin osoittautui tila- ja olosuhdevaatimuksiltaan (mm. melumääräykset) alueelle sopimattomaksi. 3.2 SUUNNITTELUN KÄYNNISTÄMINEN JA PÄÄTÖKSET Kaavoitus on käynnistynyt kaupungin aloitteesta. Kaavamuutosalueeseen on yksityisestä toiveesta liitetty kaavamuutosalueena omakotialueen osa. 3.3 OSALLISTUMINEN JA YHTEISTYÖ Osalliset Osalliset on lueteltu osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa. Vireilletulo Asemakaavoitus on kuulutettu vireille vuoden 2014 kaavoituskatsauksessa. Osallistuminen ja vuorovaikutus Kaavatyön aluksi laadittiin osallistumis- ja arviointisuunnitelma, joka valmistui , ja sitä tarkistettiin työn kuluessa. Suunnitelma oli nähtävillä koko kaavan laadinnan ajan. Liite 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Alustava kaavaluonnos oli valmisteluvaiheen kuulemista varten nähtävillä ajalla Kaavaehdotus asetettiin nähtäville väliseksi ajaksi. Lausuntoja antoivat luonnosvaiheessa Varsinais-Suomen ELY-keskus sekä Varsinais- Suomen liitto. Kaavaluonnos oli osaltaan esillä kaupungin ja Varsinais-Suomen liiton kesken järjestetyssä aloitusvaiheen viranomaisneuvottelussa. Ehdotusvaiheessa. 7 (12)

10 Viranomaisyhteistyö Kaava on laadittu kaupungin virkamiesjohdon, kaupunginhallituksen ja kaavanlaatijakonsultin yhteistyönä. 3.4 ASEMAKAAVAN TAVOITTEET Asemakaavoituksen tavoitteena on ollut tarkistaa alueen asemakaavaa liikennejärjestelyjen sekä loma-asuinalueen toteutuksen mahdollistamiseksi riittävällä tarkkuudella. 3.5 MIELIPITEIDEN HUOMIOIMINEN Erityisesti asemakaavalla osoitettavan asumisen luonne tarkentui ehdotusvaiheeseen mennessä selvästi loma-asutusluonteiseksi, kuten mm. lausunnoissa edellytettiin. 3.6 KAAVAN HYVÄKSYMINEN 8 (12)

11 4 ASEMAKAAVAN KUVAUS 4.1 KAAVAN RAKENNE Kaavaratkaisun rungon muodostavat liikennejärjestelyt alueen kautta ja Rymättyläntien liittymään. Maantien tiealuevarauksen (LT) lisäksi varaukset, jotka kaavassa on esitetty katualueina, mahdollistavat porrastetun liittymän molempiin suuntiin sekä kevyen liikenteen alikulun. Tarvittaessa laajat aluevaraukset mahdollistavat myös muunlaiset tutkitut liittymäratkaisut, mikäli tarvetta suunnitelmamuutoksiin syntyy. Liittymän aluevarausten sisälle mahtuu myös liittymispaikoitusalueita sekä alueita, joille on mahdollista sijoittaa hillittyjä kaupallisia ja palvelutoimintoja, jotka palvelevat matkailua sekä ohikulkevan liikenteen tuomia satunnaisia kävijöitä. Myös muita maantien melualueelle sijoittuvia alueita on osoitettu sellaisille liike- ja palvelutoiminnoille (P-1, KL), jotka hyötyvät sijainnista ja viereisen loma- ja vakituisen asumisen tuomasta käyttäjäkunnasta. Pääosa pohjoisista alueista on osoitettu lähivirkistysalueiksi (VL) sekä loma-asumiseen (RA). Tavoitteena on ollut esittää alueita pienehköille lomatonteille, joita voidaan toteuttaa osittain keskitetysti ja yhtenäisesti, ja joiden alueilla olisi mahdollista harrastaa pienimuotoista palstaviljelyä. Alueiden toteutus kortteleittain edellyttää kuitenkin mm. kaupungin katuverkostoa, jota aiemman asemakaavan laaja yhtenäinen lomaasuinaluevaraus ei mahdollista. Keskeiselle katuristeyksen ja kallioseinämän väliselle kapealle alueelle on esitetty urheilu- ja virkistyspalveluiden aluetta (VU), jolle on mahdollista sijoittaa esimerkiksi loma-asuntoalueen yhteisiä liikuntatoimintoja. Yhteen kortteliin on osoitettu pientaloaluevaraus (AP). Lisäksi yksi mm. rajaukseltaan tarkistettava rantatontti osoitetaan erillispientalojen alueeksi (AO-1). Eteläosan rinteeseen sijoittuva pientalotontti esitetään asuin- ja liikerakennusten alueeksi (AL) silmälläpitäen mahdollisuutta osoittaa alueelle majoitustiloja. Vähäisessä määrin esitetään suojaviheraluetta (EV) Rymättyläntien vastaiselle välivyöhykkeelle sekä yksi yhdyskuntatekninen varaus (ET). Päällekkäisiä toimintoja kuten ulkoilureittejä on osoitettu osittain sijainneiltaan ohjeellisina. Alueen toteutuksen yhteydessä on tarpeen järjestää alueellinen melusuojaus, jolloin kysymykseen tulevat rakenteellisina ratkaisuina melukaiteet tai -aidat ja ei-meluherkkien rakennusten estemäinen sijoitus ja suuntaus mm. liikenteen ja asumisen väliselle välivyöhykkeelle. 4.2 MITOITUS Alueen vaihteleva maasto, luonnonmuodot ja maisemalliset arvot sekä virkistyskäyttötarpeet on huomioitu siten, että kallioalueita, suojaavia metsäsaarekkeita ja kulkureittejä on esitetty loma-asutuksen ympäristöön ja keskelle, rakentamiskäytön ulkopuolelle, suhteellisen runsaasti. Erityisesti loma-asuntoalueiden osalta on myös pyritty siihen, että tonttien jakaminen erillisellä tonttijaolla olisi mahdollista tarpeen ja yksiköiden koon mukaan. Tehokkuus edustaa maltillista 0,25:ttä RA-korttelialueilla. Maantien lähialueiden varaukset käsittävät rakennusoikeutta, jonka tarkoituksena on mahdollistaa paitsi loma-asutusta ja matkailua hyödyttävät urheilu-, kaupalliset ja melumääräysten puitteissa sisätilojen virkistyspalvelut, myös erimerkiksi kävijöitä houkuttelevat pienimuotoiset verstas- ja työpaikkatoiminnot. 9 (12)

12 4.3 KAAVAN VAIKUTUKSET Kaavan suhde ylempiin kaavoihin Asemakaavoitusta ohjaavan oikeusvaikutteisen Luonnonmaan osayleiskaavan varaukset tarkentuvat asemakaavalla. Myös vireillä olevan uuden osayleiskaavan tavoitteet liikenteen ja alueidenkäytön osalta on otettu huomioon. Vaikutukset yhdyskuntarakenteeseen ja rakennettuun ympäristöön Asemakaavalla mahdollistetaan liikenteelliset muutokset, joilla on suurta vaikutusta paitsi Rymättyläntien pohjoispuolisen alueen käyttömahdollisuuksiin, myös ennen kaikkea eteläisten, jatkuvasti kasvavien alueiden saavutettavuuteen paitsi ajoneuvo- myös kevyen liikenteen osalta. Pohjoinen loma-asuntoalue muodostaa paitsi oman kokonaisuutensa, myös jatkaa matkailu- ja loma-asumisen vyöhykettä tässä Luonnonmaan osassa. Vaikutukset maisemaan ja luonnonympäristöön Alueella ei ole sellaisia merkittäviä luonnonarvoja, joita käyttötarkoituksen muutokset vaarantaisivat. Asemakaavassa on otettu huomioon kaukomaiseman suojavyöhykkeet sekä paikallisesti luonteikkaat luonnon- ja kulttuuriympäristön muodot kuten kalliomuodostelmat ja metsäsaarekkeet. Korttelialueet erityisesti loma-asumisen osalta sijoittuvat suojaisasti ympäristöön. Liikenteelliset vaikutukset Liittymämuutokset Rymättyläntielle yhdistävät alueet molemmin puolin tehokkaammin keskenään sekä saaren pääliikennesuuntiin. Kaava ei estä merkittävääkään läpikulkua viereisille alueille. Alueen ympäristön häiriötekijöistä merkittävimpiä ovat maantien estevaikutus sekä sen aiheuttama tieliikennemelu. Asemakaavassa on varauduttu häiriöiden ehkäisytarpeeseen. Sosiaaliset ja kulttuuriset vaikutukset Asemakaavan toteutus lisää alueen vapaa-ajanvetovoimaa ja (loma-)asukasmäärää. Taloudelliset vaikutukset Kaupungin ja maaomistajien sekä mahdollisten toteuttajien välille laaditaan tarvittavat sopimukset. Kaavan suhde valtakunnallisiin alueidenkäyttötavoitteisiin Valtioneuvosto on päättänyt valtakunnallisista alueidenkäyttötavoitteista (tark ). Maankäyttö- ja rakennuslain 24 :n 2 momentin mukaan 10 (12)

13 alueidenkäytön suunnittelussa on huolehdittava valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden huomioon ottamisesta siten, että edistetään niiden toteuttamista. Tämä velvoite koskee oikeudellisesti kaikkea kaavoitusta. Kaava vastaa valtakunnallisiin alueidenkäyttötavoitteisiin: - Kaava-alue liittyy saumattomasti yhdyskuntarakenteeseen, viereisiin alueisiin ja maankäytön ja sen suunnittelun kokonaisuuteen - Alueelle ja sen ympäristöön jää riittävästi viher- ja virkistysalueita - Asemakaavalla ei ole merkittäviä vaikutuksia luonnonympäristöön - Asemakaava edistää kaupungin taloudellista kasvua. 4.4 KAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET Merkinnät ja määräykset on esitetty kaavakartan yhteydessä. 4.5 NIMISTÖ JA NUMEROINTI 125. kaupunginosan korttelinumero 4 on oleva kaupunginosan korttelit saavat osakorttelin 1 lisäksi numerot Kadunnimistö on pääosin uutta: Virventien ja Kalliotien katualueet linjataan uudelleen. Uudet kadut saavat nimet 5 ASEMAKAAVAN TOTEUTUS 5.1 TOTEUTUSTA OHJAAVAT JA HAVAINNOLLISTAVAT SUUNNITELMAT Tarvittaessa alueelle voidaan laatia rakentamistapaohjeet. 5.2 TOTEUTTAMINEN JA AJOITUS Alueen kaavanmukaisesta toteutuksesta vastaa Naantalin kaupunki. Turussa Sweco Ympäristö Oy Päivi Mujunen TkK Jouni Kiimamaa Arkkitehti 11 (12)

14 6 LIITTEET Liite 1 Liite 2 Liite 3 Liite 4 Liite 5 Liite 6 Liite 7 Liite 8 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Poistuva kaava Luontoselvitys Liikennevaihtoehdot Meluselvitykset Havainnekuva Seurantalomake Kaavan käsittely / Pöytäkirjaote 12 (12)

15 LIITE 1 NAANTALIN KAUPUNKI YMPÄRISTÖVIRASTO / SUUNNITTELUOSASTO PORHONKALLION-VIRPIN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Naantalin Luonnonmaalle, Porhonkallion-Virpin alueelle laaditaan asemakaavan muutos ja laajennus. Tämä osallistumis- ja arviointisuunnitelma esittelee kaavan laadinnan lähtökohtia, sisältöä ja tavoitteita sekä sisältää suunnitelman siitä, miten kaavan laadinnan aikana kuullaan maanomistajia, asukkaita ja muita osallisia sekä suunnitelman siitä, mitä kaavan vaikutuksia tullaan arvioimaan. 1 Suunnittelualue Asemakaavoitettava alue sijaitsee Naantalin Luonnonmaan länsiosassa Rymättyläntien molemmin puolin. Suunnittelualueen pinta-ala on noin 25 hehtaaria. Tästä kaavamuutoksen aluetta on noin 16,5 hehtaaria ja uutta kaavaa noin 8,5 hehtaaria. Alueeseen kuuluu Porhonkallion ja Virvenrinteen asuinalueiden välistä Virventien seutua sekä alueen läpäisevä Rymättyläntie ja sen pohjoispuolella pääosin kallioista metsäaluetta sekä pienehköjä pelto- ja suoaloja. Alueeseen sisältyy myös muutamia loma- ja pientalopihapiirejä tieyhteyksineen. Suunnittelualueen alustava sijainti ja rajaus 1

16 LIITE 1 2 Suunnittelun lähtökohdat 2.1 Kaavoitustilanne Maakuntakaavoitus Ympäristöministeriön vahvistamassa Turun kaupunkiseudun maakuntakaavassa kaavoitettava alue on maa- ja metsätalousvaltaista aluetta (M), virkistysaluetta (V) sekä retkeily- ja matkailutoimintojen aluetta (R). Alueen läpi kulkee seututie 189 Naantali-Rymättylä. Ote maakuntakaavasta Ote Luonnonmaan osayleiskaavasta 2

17 LIITE 1 Yleiskaavoitus Alueella on voimassa Naantalin kaupunginvaltuuston vuonna 2009 hyväksymä ja voimaan tullut Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien oikeusvaikutteinen osayleiskaava. Kaavassa suunnittelualue on osoitettu lähes kokonaan matkailupalvelujen alueeksi (RM-2). Alueen eteläkärjessä on pieni alue, joka on osoitettu pientalovaltaiseksi asuntoalueeksi (AP). Rymättyläntielle sekä uimarannan suunnalta Rymättyläntien varrelle on osoitettu ohjeellinen kevyen liikenteen reitti. Lisäksi Rymättyläntien varteen on osoitettu meluntorjuntatarve. Osayleiskaavan tarkistus on tullut vireille loppuvuodesta Asemakaavoitus Alueen etelä- ja keskiosa on asemakaavoitettu, pohjoisosa asemakaavoittamaton. Asemakaavassa alueen eteläosa on osoitettu matkailua palvelevien rakennusten korttelialueeksi (RM) ja loma-asuntojen korttelialueeksi (RA). Rymättyläntien pohjoispuolella on asemakaavassa osoitettu matkailua palvelevien rakennusten korttelialuetta (RM) sekä lähivirkistysaluetta (VL). Kalliotien katualueen ja Rymättyläntien väliin jää suojaviheraluetta (EV). Rymättyläntie on osoitettu maantien alueeksi (LT). Ote asemakaavayhdistelmästä ja alustava rajaus 2.2 Maanomistus Kaavoitettavan alueen omistavat Naantalin kaupunki, valtio (maantie) sekä yksityiset kiinteistönomistajat. 2.3 Rakentamistilanne Suunnittelualueeseen kuuluvat Porhonkallion ja Virvenrinteen asuinalueiden välinen Virventie ja sen itäpuoliset kolme kiinteistöä rakennuksineen. Rymättyläntien 3

18 LIITE 1 pohjoispuoli on rakentamaton lukuun ottamatta pientä vapaa-ajan asuntoa piharakennuksineen sekä rantaan sijoittuvaa asuintonttia. Särkänsalmen rantakiinteistöille johtaa pohjoiseen yksityistienä jatkuva Kalliotie. Kalliotie ja Virventie eivät ole toteutuneet täysin asemakaavan katualueiden mukaisesti. 2.4 Luonto ja maasto Suunnittelualueen pohjoisosa on pääosin kallioista metsämaastoa, jossa puuston valtalajina on mänty. Maasto laskee etelään kohti Rymättyläntietä, jonka pohjoispuoli on vanhaa osittain metsittynyttä ja osittain viljeltyä peltoa. Rymättyläntien ja Virvelahden välisellä alueella ei ole luonnontilaista aluetta lainkaan. 2.5 Perusselvitykset Rymättyläntien osalta on tehty useita meluselvityksiä. Luontoselvitys laaditaan kaavoituksen yhteydessä. Alueen liikennejärjestelyjä ja risteysratkaisuja Rymättyläntielle on tutkittu aiemmin, ja niiden suunnittelu jatkuu kaavoituksen rinnalla. 2.6 Muut lähtökohdat Kaupungin ja maanomistajien välille laaditaan tarvittavat maankäyttösopimukset. 3 Alustavat tavoitteet Maankäyttö Alustavana tavoitteena on osoittaa Rymättyläntien pohjoispuolelle matkailua palvelevia toimintoja, joihin sisältyisi leirintäalueen osa (asuntoautoalue) tai tarvittaessa koko leirintäalue. Lisäksi tutkitaan siirtolapuutarhan ja torimyyntialueen sijoitusta alueelle. Alueen pohjoisin osa varataan asumista varten. Rymättyläntien eteläpuolinen alue varataan pääasiassa pysäköintiin, joka palvelee Virvelahden rannan käyttöä. Ko. alueen itäosan yksityiskiinteistöille tutkitaan mahdollisuutta sijoittaa asuinrakennuspaikkoja huomioiden sisäiset liikennejärjestelyt, maantien liikennemelu ja ympäröivä maankäyttö. Suunnittelussa otetaan huomioon olemassa oleva rakennuskanta, maanomistus, liikenneväylät, vesihuollon rakentamismahdollisuudet, luonnonympäristö sekä maiseman ominaispiirteet. Liikenne Liikennejärjestelyihin kaava-alueen sisällä sekä kaava-alueelta Rymättyläntielle kiinnitetään erityistä huomiota. Ajoneuvo- ja kevyen liikenteen ratkaisuja suunnitellaan kaavatyön kanssa rinnakkain. Yhdyskuntatekniikka Alueen liittämistä viereisten alueiden vesijohto-, viemäri- ja sähköverkkoon tutkitaan kaavatyön aikana. Alueen kunnallistekniikka rakennetaan tulevia toimintoja vastaavaksi. 4 Laadittavat suunnitelmat Kaavan valmisteluvaiheessa alueen maankäytöstä laaditaan aluksi luonnosmainen rakennemalli. Tavoitteiden ja lähtötietojen tarkentuessa rakennemallin pohjalta laaditaan kaavaluonnos. Kaavaehdotus laaditaan suunnittelun kuluessa ja luonnosvaiheessa saatujen mielipiteiden, lausuntojen sekä viranomaisneuvottelujen pohjalta. 4

19 LIITE 1 5 Arvioitavat vaikutukset Kaavoituksen yhteydessä arvioidaan suunnitelmasta aiheutuvat ympäristövaikutukset rakennettuun ja luonnonympäristöön, yhdyskuntatalouteen ja liikenteeseen. 6 Osalliset Alustavan tarkastelun perusteella osallisia ovat Maanomistajat, asukkaat, yhdistykset, yritykset - naapurikiinteistöjen asukkaat ja maanomistajat - muut lähialueiden asukkaat ja maanomistajat Naantalin kaupunki - Kaavoitus- ja ympäristölautakunta - Kaupunkisuunnittelujaosto - Kaupunginhallitus - Kaupunginvaltuusto Viranomaiset - Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus - Varsinais-Suomen maakuntamuseo (tarvittaessa) - Varsinais-Suomen liitto - Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos Yhdyskuntatekniikka: - Naantalin energia Oy - DNA Oy - Fingrid Oyj 7 Osallistumisen ja vuorovaikutuksen järjestäminen Aloitus - Asemakaavahanke on todettu kaupungin kaavoituskatsauksessa vuodelle MRL 63 :n mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) on laadittu maaliskuussa 2014 Luonnosvaihe - Suullisen tai kirjallisen mielipiteen jättämiseen kaavaluonnoksesta varataan aikaa vähintään 14 päivää asettamalla kaavaluonnos nähtäville (MRL 62 ; MRA 30 ) (syksyllä 2014) - Viranomaisneuvottelut pidetään luonnosvaiheen kuulemisen jälkeen tai viranomaistahoja kuullaan muulla tavalla tässä vaiheessa Ehdotusvaihe - Kaavaehdotuksen valmistuttua se on nähtävillä 30 päivää, jonka aikana kunnan jäsenillä ja osallisilla on oikeus tehdä kirjallinen muistutus ehdotuksesta (MRL 65 ; MRA 27 ) (kesällä 2015) - Kaavaehdotuksesta pyydetään tarvittavat viranomaislausunnot ja lautakuntien lausunnot 5

20 LIITE 1 Hyväksyminen - Kaupunginhallitus käsittelee asemakaavaehdotuksen - Kaupunginvaltuusto hyväksyy asemakaavan (arviolta syksyllä 2015) 8 Lisätiedot Lisätietoja asemakaavan laatimiseen liittyvistä asioista antavat Naantalin kaupunki - kaupunginarkkitehti Kirsti Junttila puhelin suunnitteluavustaja Eeva Rytkölä puhelin (02) osoite: Naantalin kaupunki Käsityöläiskatu 2, Naantali sähköposti: etunimi.sukunimi@naantali.fi Kaavan laativa konsultti - Sweco Ympäristö Oy arkkitehti SAFA Jouni Kiimamaa puhelin osoite: Uudenmaankatu 19 A, Turku sähköposti: etunimi.sukunimi@sweco.fi Turku , tark Sweco Ympäristö Oy Jouni Kiimamaa arkkitehti SAFA, YKS-381 6

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NAANTALIN KAUPUNKI YMPÄRISTÖVIRASTO / SUUNNITTELUOSASTO PORHONKALLION-VIRPIN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Naantalin Luonnonmaalle, Porhonkallion-Virpin alueelle

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NAANTALIN KAUPUNKI YMPÄRISTÖVIRASTO / SUUNNITTELUOSASTO SANTALANTIEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Asemakaavoitettava alue sijaitsee Naantalin Luonnonmaalla, noin

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

SÄKYLÄ. Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73. Turussa 14.1. 2011

SÄKYLÄ. Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73. Turussa 14.1. 2011 SÄKYLÄ Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73 Turussa 14.1. 2011 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 Telefax 010 241 4401 www.airix.fi Toimistot: Turku, Tampere, Espoo

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

Naantalin kaupunki Saaristomännyn akm. Asemakaavaselostus 21.1.2015

Naantalin kaupunki Saaristomännyn akm. Asemakaavaselostus 21.1.2015 Naantalin kaupunki Saaristomännyn akm Asemakaavaselostus 21.1.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 3 1.1 Tunnistetiedot... 3 1.2 Kaava-alueen sijainti... 3 2. TIIVISTELMÄ... 3 2.1 Kaavaprosessin

Lisätiedot

LAITILAN KAUPUNKI TUUNAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LAITILAN KAUPUNKI TUUNAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LAITILAN KAUPUNKI TUUNAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Laitilan kaupungin Tuunan alueelle laaditaan asemakaava ja asemakaavan muutos. Tämä osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS LAITILA TUUNAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E26515 PÄIVÄYS: 9.10. 2014. Sweco Ympäristö Oy

KAAVASELOSTUS LAITILA TUUNAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E26515 PÄIVÄYS: 9.10. 2014. Sweco Ympäristö Oy KAAVASELOSTUS LAITILA TUUNAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E26515 PÄIVÄYS: 9.10. 2014 Sweco Ympäristö Oy - 2 - LAITILAN KAUPUNKI TUUNAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS 118-AK1502 SAUVON KUNTA KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 11.3.2015 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (10) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PARAISTEN KAUPUNKI ÅLÖNTIEN LIITTYMÄN ASEMAKAAVAMUUTOS TYÖNUMERO: 20601252 PÄIVÄYS: 11.5.2017, TARK. 29.6.2017 1 (7) S w e co Y m p ä r is t ö O y Ilmalanportti 2,

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Työ: 26016. Turku, 4.1.2013

EURAJOEN KUNTA. Työ: 26016. Turku, 4.1.2013 EURAJOEN KUNTA Hirveläntien Peräpellontien alueen asemakaava ja asemakaavan muutos (Peräpellontien katualue) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26016 Turku, 4.1.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MYNÄMÄEN KUNTA 1.1 KATTELUKSEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E27437 PÄIVÄYS: 8.1. 2015, TARK. 4.9. 2015 Sweco Ympäristö Oy MYNÄMÄEN KUNTA Katteluksen

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SOMERON KAUPUNKI VALIMOTIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: 20600874 PÄIVÄYS: 10.8. 2016, TARK. 10.10. 2016 Sweco Ympäristö Oy SOMERON KAUPUNKI Valimotien

Lisätiedot

SÄKYLÄ. Sivarin asemakaavan muutos Osa korttelista 141. Turussa

SÄKYLÄ. Sivarin asemakaavan muutos Osa korttelista 141. Turussa SÄKYLÄ Sivarin asemakaavan muutos Osa korttelista 141 Turussa 17.6. 2010 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 Telefax 010 241 4401 www.airix.fi Toimistot: Turku, Tampere, Espoo ja

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Keskustan asemakaavan muutos, korttelin 18 osa. Työ: Turku, , tark

EURAJOEN KUNTA. Keskustan asemakaavan muutos, korttelin 18 osa. Työ: Turku, , tark EURAJOEN KUNTA Keskustan asemakaavan muutos, korttelin 18 osa Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25179 Turku, 2.5.2012, tark. 3.1.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS SÄKYLÄ SÄKYLÄN LIIKEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E26662 PÄIVÄYS: Sweco Ympäristö Oy

KAAVASELOSTUS SÄKYLÄ SÄKYLÄN LIIKEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E26662 PÄIVÄYS: Sweco Ympäristö Oy KAAVASELOSTUS SÄKYLÄ SÄKYLÄN LIIKEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E26662 PÄIVÄYS: 26.1. 2015 Sweco Ympäristö Oy PÄIVÄYS VAIHE PÄÄTÖS / KUULUTUS NÄHTÄVILLÄ TARK. KAAVOITUSPÄÄTÖS 12.5. 2014 22.5. 2014

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.1 SÄKYLÄN KUNTA SÄKYLÄN LIIKEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E26662.30 PÄIVÄYS: 16.12. 2013, TARK. 9.4. 2014 Sweco Ympäristö Oy S w e co Y m p ä r is t ö O

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen kortteli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.11.2015 Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta

Lisätiedot

MARTTILAN KUNTA HAAPARANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS

MARTTILAN KUNTA HAAPARANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS MARTTILAN KUNTA HAAPARANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS Air-Ix Ympäristö Oy PL 52 20781 Kaarina 2005 2 MARTTILAN KUNTA HAAPARANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus, joka koskee 14.6. 2005 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Selostus. Työ: 26024. Turku, 17.12.2013, 13.6.2014 tark.

EURAJOEN KUNTA. Selostus. Työ: 26024. Turku, 17.12.2013, 13.6.2014 tark. EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Selostus Työ: 26024 Turku, 17.12.2013, 13.6.2014 tark. Sweco Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 www.scewo.fi Toimistot:

Lisätiedot

Birgitan ja Osuuspankin asemakaavan muutos AK-350 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS

Birgitan ja Osuuspankin asemakaavan muutos AK-350 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Naantalin kaupunki tekniset palvelut maankäyttöosasto asemakaavoitus sivu 1/7 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Kaava-alueen sijainti Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste kaavoitushankkeen

Lisätiedot

Kailon asemakaavamuutos AK-364. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Sisällys. Suunnittelualueen rajaus

Kailon asemakaavamuutos AK-364. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Sisällys. Suunnittelualueen rajaus Naantalin kaupunki tekniset palvelut maankäyttöosasto asemakaavoitus sivu 1/6 Kailon asemakaavamuutos AK-364 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.11.2014 NAANTALIN KAUPUNKI Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien osayleiskaavan muutos I Muutosalue koskee tiloja: Kummeli 529-409-5-3, Kaukoranta 529-409-4-2 Tamminiemi I 529-402-1-40, Tamminiemi II 529-412-1-36,

Lisätiedot

MYNÄMÄEN KUNTA. Keskustan asemakaavan muutos Kortteli 501 (1201) Työ: 24624

MYNÄMÄEN KUNTA. Keskustan asemakaavan muutos Kortteli 501 (1201) Työ: 24624 MYNÄMÄEN KUNTA Keskustan asemakaavan muutos Kortteli 501 (1201) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma LIITE 1 Työ: 24624 Turku, 7.6.2011, tark. 20.8.2012, 10.6.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU

Lisätiedot

KIVINIEMI KIVINIEMEN PUISTON OSA, ASEMAKAAVAN MUUTOS

KIVINIEMI KIVINIEMEN PUISTON OSA, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 16.12.2014 / KIVINIEMI KIVINIEMEN PUISTON OSA, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.12.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi 2014 1. SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI KETOLAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus, joka koskee 21.12. 2007 päivättyä kaavakarttaa.

LOIMAAN KAUPUNKI KETOLAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus, joka koskee 21.12. 2007 päivättyä kaavakarttaa. LOIMAAN KAUPUNKI KETOLAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus, joka koskee 21.12. 2007 päivättyä kaavakarttaa. 2007 AIRIX Ympäristö Oy PL 52 20781 Kaarina - 2 - LOIMAAN KAUPUNKI KETOLAN ASEMAKAAVA

Lisätiedot

SÄKYLÄN KUNTA LUSIKKAOJAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SÄKYLÄN KUNTA LUSIKKAOJAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SÄKYLÄN KUNTA LUSIKKAOJAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Alue ja suunnittelun kohde Asemakaavoitus koskee pääosin Säkylän kunnan Isosäkylän kylässä olevaa rantaaluetta

Lisätiedot

OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A

OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A TENGBOM ERIKSSON ARKKITEHDIT OY OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A SÄKYLÄN KUNTA SÄKYLÄN LIIKEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄIVÄYS: 16.12.2013, TARK. 9.4.2014, 30.11.2015 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 27.04.2006

ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 27.04.2006 Naantalin kaupunki sivu 1 (6) ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 27.04.2006 NAANTALI, ITÄTAMMISTON ASEMAKAAVAN LAATIMINEN (AK-259) Aloite Aloitteen kaavan laatimisesta on tehnyt maanomistaja.

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Köyryn Ketunpesän alueen asemakaava. Työ: 26026. Turku, 8.3.2013, tark. 4.6.2013

EURAJOEN KUNTA. Köyryn Ketunpesän alueen asemakaava. Työ: 26026. Turku, 8.3.2013, tark. 4.6.2013 EURAJOEN KUNTA Köyryn Ketunpesän alueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26026 Turku, 8.3.2013, tark. 4.6.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 Telefax 010

Lisätiedot

Auvaisten asemakaavan laajennus A3440

Auvaisten asemakaavan laajennus A3440 Kaarinan kaupunki Auvaisten asemakaavan laajennus osallistumis- ja arviointisuunnitelma DA: 112/2013 1 Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2010 Kunnan tulee vähintään kerran vuodessa laatia katsaus kunnassa ja maakunnan liitossa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista, jotka

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Jyväskylän kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 54 tontin 12 sekä katualueen asemakaavan muutos, Rauhankatu 2-4, ns. virkamiestalo.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA L4 KH 6.2.-17 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PYHÄRANNAN KUNTA ROHDAISTEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 71 OSA TYÖNUMERO: 20601143 PÄIVÄYS: 30.1.2017 S w e co Y m p ä r is t ö O y 1 (8) Ilmalanportti

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA EURAJOEN KUNTA RANTAYLEISKAAVA JA RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Liite 6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tämä osallistumis- ja arviointisuunnitelma esittelee Eurajoen rantayleiskaavan muutoksen laadinnan

Lisätiedot

MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8

MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8 MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: korttelin 35 tontteja 6-8 MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8 MAANKÄYTTÖOSASTO 2 ULVILA Mukulamäen asemakaavan muutos 1. PERUS- JA

Lisätiedot

Vastaanottaja Laihian kunta. Asiakirjatyyppi Kaavaselostus. Päivämäärä 14.4.2014 LAIHIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS MAANTIET KADUIKSI

Vastaanottaja Laihian kunta. Asiakirjatyyppi Kaavaselostus. Päivämäärä 14.4.2014 LAIHIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS MAANTIET KADUIKSI Vastaanottaja Laihian kunta Asiakirjatyyppi Kaavaselostus Päivämäärä 14.4.2014 LAIHIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS MAANTIET KADUIKSI LAIHIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS, MAANTIET KADUIKSI KAAVASELOSTUS Tarkastus

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI Ajolan Kylä. Työ: E26049. Turku, 25.3.2013

NAANTALIN KAUPUNKI Ajolan Kylä. Työ: E26049. Turku, 25.3.2013 NAANTALIN KAUPUNKI Ajolan Kylä Ajolan-Kunstenniemen ranta-asemakaavan muutos Työ: E26049 Turku, 25.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 Telefax 010 241 4401 www.airix.fi Toimistot:

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNTA LIITE 2 EKNIEMEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

KEMIÖNSAAREN KUNTA LIITE 2 EKNIEMEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS KEMIÖNSAAREN KUNTA LIITE 2 EKNIEMEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kemiönsaaren kunnan Ekniemen alueelle laaditaan asemakaava ja asemakaavan muutos. Tämä osallistumis-

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1, 2. kunnanosa, Sirkka Lounaisrinteen korttelin 965 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö-

Lisätiedot

SALON KAUPUNKI RUUKINRINTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SALON KAUPUNKI RUUKINRINTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SALON KAUPUNKI RUUKINRINTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Salon kaupungin Meri-Teijon alueelle laaditaan asemakaavan muutos. Tämä osallistumis- ja arviointisuunnitelma esittelee

Lisätiedot

MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI

MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI LIITE 1 MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAUPUNGINOSAN NRO 8 KORTTELIN 801 TONTTI 7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 17.11.2014, TARK. 6.2.2015 Sisältö 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kouvolan kaupunki Maankäytön suunnittelu Liite 2 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HAANOJAN ALUE Pvm. 29.8.2014 Kaupunginosa 8. Kankaro Asemakaava koskee tilan 286-402-36-2 osaa Asemakaavan muutos

Lisätiedot

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan

Lisätiedot

KEITURIN-VIHRIÄLÄN ALUEEN ASEMAKAAVA JA MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 16.5.2012. Tark. 30.11.2012

KEITURIN-VIHRIÄLÄN ALUEEN ASEMAKAAVA JA MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 16.5.2012. Tark. 30.11.2012 V I R R A T KEITURIN-VIHRIÄLÄN ALUEEN ASEMAKAAVA JA MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.5.2012. Tark. 30.11.2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY.

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: Turku, 4.1., tark

EURAJOEN KUNTA. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: Turku, 4.1., tark EURAJOEN KUNTA Hirveläntien Peräpellontien alueen asemakaava ja asemakaavan muutos (korttelin 153 tontti 4, korttelin 154 tontti 5, kortteleita 155 ja 157, korttelin 172 tontteja 1 ja 2, korttelin 173

Lisätiedot

KROMITIE, ASEMAKAAVAMUUTOS

KROMITIE, ASEMAKAAVAMUUTOS TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus 26.1.2016 1(7) KROMITIE, ASEMAKAAVAMUUTOS 26.1.2016 Kuva 1: Kaavamuutosalueen sijainti ilmakuvassa TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja

Lisätiedot

PYHÄRANNAN KUNTA. IHODEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kylä-Salvi SELOSTUS LUONNOS. Turussa 6.1. 2014

PYHÄRANNAN KUNTA. IHODEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kylä-Salvi SELOSTUS LUONNOS. Turussa 6.1. 2014 PYHÄRANNAN KUNTA IHODEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kylä-Salvi SELOSTUS LUONNOS Turussa 6.1. 2014 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 www.airix.fi Toimistot: Turku, Tampere,

Lisätiedot

Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3)

Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3) Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3) Kaavaselostus 3.9.2014 Tammelan kunnan kaavoitus kaavoittaja Miika Tuki 31300 Tammela puh 050 4643274 miika.tuki@tammela.fi TUNNISTETIEDOT Kaavan nimi:

Lisätiedot

KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE

KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE Liite 17 / Ymp.ltk 18.2.2014 / 25 KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.2.2014 tark. 16.12.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus-

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI HÄMEENTAIPALEEN ITÄRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI)

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI HÄMEENTAIPALEEN ITÄRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 27.2.2014, tark.8.5.14, tark. 8.8.2014 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI HÄMEENTAIPALEEN ITÄRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNGIN KAUPUNKI. Tontunlahden ranta-asemakaava ja rantaasemakaavan. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

KRISTIINANKAUPUNGIN KAUPUNKI. Tontunlahden ranta-asemakaava ja rantaasemakaavan. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma KRISTIINANKAUPUNGIN KAUPUNKI Tontunlahden ranta-asemakaava ja rantaasemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: E24199.30, E24199.31, E24199.32, E24199.33, E24199.34 Turku, 28.9.2011 AIRIX

Lisätiedot

107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS. Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy

107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS. Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy 107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma L35 RAJAVARTIOSTONKATU, ASEMAKAAVAN MUUTOS. Lohjan kaupunki Ympäristötoimi Kaavoitus AO 18.11.2014, 24.2.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma L35 RAJAVARTIOSTONKATU, ASEMAKAAVAN MUUTOS. Lohjan kaupunki Ympäristötoimi Kaavoitus AO 18.11.2014, 24.2. kuva Ida Fasching 2014 Lohjan kaupunki Ympäristötoimi Kaavoitus AO 18.11.2014, 24.2.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma L35 RAJAVARTIOSTONKATU, ASEMAKAAVAN MUUTOS YMPÄRISTÖTOIMEN KAAVOITUKSEN YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

Hissitien asemakaavamuutos, osa 2 (Levin asemakaava-alueen kortteli 27 tontti 1, kortteli 31 tontti 7, sekä korttelit 83 ja 299)

Hissitien asemakaavamuutos, osa 2 (Levin asemakaava-alueen kortteli 27 tontti 1, kortteli 31 tontti 7, sekä korttelit 83 ja 299) KITTILÄN KUNTA Puh 040 356 500, Fax 016-642259 20.10.2014 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Hissitien asemakaavamuutos, osa 2 (Levin asemakaava-alueen kortteli 27 tontti 1, kortteli 31 tontti 7, sekä

Lisätiedot

Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SOMERON KAUPUNKI MÄKELÄN ALUEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: 20602351 PÄIVÄYS: 25.8.2017, TARK. 25.3.2019 1 (8) Sweco Ympäristö Oy Ilmalanportti 2,

Lisätiedot

Suunnittelualue käsittää Äänejärven vesialueen ja sen kaupungin puolella sijaitsevan rantapuiston.

Suunnittelualue käsittää Äänejärven vesialueen ja sen kaupungin puolella sijaitsevan rantapuiston. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 24.2.2014 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI ÄÄNEJÄRVEN RANTAPUISTON ASEMAKAAVA SUUNNITTELUALUE Suunnittelualueen sijainti ja rajaus Suunnittelualue käsittää Äänejärven

Lisätiedot

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Jouko ja Minna Poukkanen SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015 30.9.2015 Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2 3

Lisätiedot

Utsuvaara III asemakaava ja korttelin 802 asemakaavamuutos

Utsuvaara III asemakaava ja korttelin 802 asemakaavamuutos KITTILÄN KUNTA KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaara III asemakaava ja korttelin 802 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 22.10.2014 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2014 1 2 1. Osallistumis-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VEHMAAN KUNTA KOULUALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 35 B TYÖNUMERO: 20601250 PÄIVÄYS: 4.4.2017, 28.2.2018,14.5.2019 1 (8) Sweco Ympäristö Oy Ilmalanportti 2, 00240

Lisätiedot

Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos

Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 11.4.2016 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2014 2 1. Osallistumis-

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; TARPOMA JA SIIHEN LIITTYVÄ RETKEILY-JA ULKOILUALUE ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; TARPOMA JA SIIHEN LIITTYVÄ RETKEILY-JA ULKOILUALUE ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; TARPOMA JA SIIHEN LIITTYVÄ RETKEILY-JA ULKOILUALUE ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila Kaavoitusinsinööri 7.3.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS MASKUN KUNTA LEMUN JÄRÄISTEN LIIKEKORTTELI 58 ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Työnumero: PÄIVÄYS: 12.6.

KAAVASELOSTUS MASKUN KUNTA LEMUN JÄRÄISTEN LIIKEKORTTELI 58 ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Työnumero: PÄIVÄYS: 12.6. KAAVASELOSTUS MASKUN KUNTA LEMUN JÄRÄISTEN LIIKEKORTTELI 58 ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN KUVA: GOOGLE Työnumero: 20602474 PÄIVÄYS: 12.6.2019 Sweco Ympäristö Oy Sweco Ympäristö Oy PL 88, 00521 Helsinki

Lisätiedot

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2014 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2014 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta ja suunnittelualueen

Lisätiedot

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 22.3.2017 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma PÄLKÄNE Osallistumis ja arviointisuunnitelma 5.2.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TUNNISTETIEDOT... 3 2. SUUNNITTELUALUE JA NYKYINEN MAANKÄYTTÖ... 3 3. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET... 4 4. SUUNNITTELUN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaunispään asemakaavan muutos VT 4:n ympäristö OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 19.10.2009 Sisällysluettelo: 1. Mikä on osallistumis- ja arviointisuunnitelma? 3 2. Suunnittelu- ja vaikutusalue 3 3.

Lisätiedot

KASKISTEN KAUPUNKI KASKÖ STAD SATAMA - ALUEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS DETALJPLAN OCH ÄNDRING AV DETALJPLAN I HAMNEN

KASKISTEN KAUPUNKI KASKÖ STAD SATAMA - ALUEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS DETALJPLAN OCH ÄNDRING AV DETALJPLAN I HAMNEN KASKÖ STAD SATAMA - ALUEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS DETALJPLAN OCH ÄNDRING AV DETALJPLAN I HAMNEN 2006 Närpiöntie 2, 64200 NÄRPIÖ Närpesvägen 2, 64200 NÄRPES 2 KASKISTEN KAUPUNKI SATAMA-ALUEEN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HIMOKSEN OSAYLEISKAAVAN JA KAAVAMUUTOKSEN LAATIMINEN OSA-ALUEELLA 6, PATAJOKI

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HIMOKSEN OSAYLEISKAAVAN JA KAAVAMUUTOKSEN LAATIMINEN OSA-ALUEELLA 6, PATAJOKI FCG Planeko Oy JÄMSÄN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HIMOKSEN OSAYLEISKAAVAN JA KAAVAMUUTOKSEN LAATIMINEN OSA-ALUEELLA 6, PATAJOKI 9.4.2008, TARK. 27.6.2008, TARK 17.5.2013 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3. LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.2014 18.3.2014 Lapuan kaupunki Maankäyttö- ja kiinteistöosasto Poutuntie

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 2 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 14.4.2015 / 25 KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NOUSIAISTEN KUNTA KIRKONKYLÄN RAKENNUSKAAVA, KORTTELI 24 ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E26901 PÄIVÄYS: 8.10.2014, TARK. 5.12.2014 Sweco Ympäristö Oy 1 (6) 1 OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

O A S. Ak 347. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Naavakuja asemakaavamuutos SISÄLLYSLUETTELO:

O A S. Ak 347. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Naavakuja asemakaavamuutos SISÄLLYSLUETTELO: Ympäristövirasto maankäyttöosasto kaavoitus 5.3.2015 sivu 1/7 O A S Ak 347 Naavakuja asemakaavamuutos eli OAS on kooste kaavoitushankkeen keskeisistä tiedoista, josta käy ilmi kaavoitushankkeen peruslähtökohdat

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 12.10.2015, tarkistettu 13.1.2016 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kauttua 406 Korttelit 902-926, 930-940, 950-969, 971-974 Kaavan

Lisätiedot

Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma LOIMAAN KAUPUNKI Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 17.09.2013 Nahinlahden alue (Myllykylä) 1( 5) Kaava-alueen sijainti Ilmakuva kaava-alueesta. Mikä osallistumis-

Lisätiedot

Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti)

Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti) 1, 2. kunnanosa, Sirkka Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 14.12.2012 Ilmakuva suunnittelualueelta

Lisätiedot

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 13. päivänä helmikuuta 2009 päivättyä asemakaavakarttaa nro 8176. Asian hyväksyminen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTOIMIALA KAUPUNKISUUNNITTELU KAAVOITUSYKSIKKÖ. ASEMAKAAVA Itä-Skanssi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 5.6.2014

YMPÄRISTÖTOIMIALA KAUPUNKISUUNNITTELU KAAVOITUSYKSIKKÖ. ASEMAKAAVA Itä-Skanssi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 5.6.2014 1 YMPÄRISTÖTOIMIALA KAUPUNKISUUNNITTELU ASEMAKAAVA Itä-Skanssi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 5.6.2014 KAAVOITUSYKSIKKÖ Diaarinumero 2310-2014 Asemakaavatunnus 9/2014 Asemakaava laaditaan Skanssin

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue / Ympäristöpalvelut 27.01.2015 2 1 n sisältö ja tarkoitus Maankäyttö-

Lisätiedot

Janakkalan kunta Turenki 12.9.2014

Janakkalan kunta Turenki 12.9.2014 Janakkalan kunta Turenki 12.9.2014 1 Moisio 1 D:no 287/2014 Asemakaava ja asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ALUEEN SIJAINTI Alue sijaitsee Turengin keskustan itäpuolella ja se rajoittuu

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 VETELIN KUNTA Harmaakiven asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

Kerhomajankadun. kaavamuutos kaava nro 487 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA. 16.11.2015, tark 25.1.2016

Kerhomajankadun. kaavamuutos kaava nro 487 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA. 16.11.2015, tark 25.1.2016 16.11.2015, tark 25.1.2016 Kerhomajankadun kaavamuutos kaava nro 487 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä

Lisätiedot

Kailon asemakaavamuutos AK 364 Osallistumis ja arviointisuunnitelma

Kailon asemakaavamuutos AK 364 Osallistumis ja arviointisuunnitelma Naantalin kaupunki tekniset palvelut maankäyttöosasto asemakaavoitus sivu 1/6 Kailon asemakaavamuutos AK 364 Osallistumis ja arviointisuunnitelma Osallistumis ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 1. kunnanosa, Kittilä Kirkonkylän teollisuusalueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 28.4.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2013 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti. Lisäksi kerrotaan,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PORNAISTEN KUNTA KARTANORINTEEN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS TYÖNUMERO: 20602083 PÄIVÄYS: 7.1.2019 1 (8) Sweco Ympäristö Oy Ilmalanportti 2, 00240 Helsinki Mäkelininkatu

Lisätiedot

NUOTTASAAREN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SUMMAN KYLÄN TILALLA 2:24

NUOTTASAAREN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SUMMAN KYLÄN TILALLA 2:24 1 (6) HAMINAN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELU Maankäytön suunnittelu PL 70 49401 HAMINA NUOTTASAAREN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SUMMAN KYLÄN TILALLA 2:24 SELOSTUS NRO 515 KAAVA- ALUEEN SIJAINTI Sijainti Kymenlaakson

Lisätiedot

1 (5) YMPLTK. 24.3.2014 ASEMAKAAVA: Kivilähteen yritysalueen laajennus (Siltatien ympäristö)

1 (5) YMPLTK. 24.3.2014 ASEMAKAAVA: Kivilähteen yritysalueen laajennus (Siltatien ympäristö) YLÖJÄRVI 1 (5) YMPLTK. 24.3.2014 ASEMAKAAVA: Kivilähteen yritysalueen laajennus (Siltatien ympäristö) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Kivilähteen teollisuusalueen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 311-RAK1716 NAANTALIN KAUPUNKI KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaehdotus Versio 1.0 18.5.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (11) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

KIPPAVUOREN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KIPPAVUOREN ASEMAKAAVAN MUUTOS KEURUUN KAUPUNKI KIPPAVUOREN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.10.2015 Kaava-alueen ohjeellinen sijainti, kaava-alue rajattu punaisella. Sisältö 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN

Lisätiedot

Asemakaavamuutoksen selostus (ehdotus) (selostus täydentyy kaavahankkeen edetessä) LIEKSAN KAUPUNKI

Asemakaavamuutoksen selostus (ehdotus) (selostus täydentyy kaavahankkeen edetessä) LIEKSAN KAUPUNKI LIEKSAN KAUPUNKI MÄHKÖN (6). KAUPUNGINOSAN KORTTELIA RNO 58 KOSKEVA ASEMAKAAVAMUUTOS JA SITOVA TONTTIJAKO (OSAKORTTELI 58) Kuva 1: Kaavamuutoksen tarkastelualue Asemakaavamuutoksen selostus (ehdotus) (selostus

Lisätiedot

KORTTELI 27 UTAJÄRVI

KORTTELI 27 UTAJÄRVI KORTTELI 27 UTAJÄRVI ASEMAKAAVAN MUUTOS LUONNOS 23.5.2013 AIRIX Ympäristö Oy Mäkelininkatu 17 A 90100 OULU Puhelin 010 241 4600 Telefax 010 241 4601 UTAJÄRVEN KUNTA Laitilantie 5 PL 18 91600 UTAJÄRVI Vireilletulosta

Lisätiedot