Sisällysluettelo. 31 Naantalin sosiaali- ja terveyspalvelujen Maisemaraportti vuodelta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sisällysluettelo. 31 Naantalin sosiaali- ja terveyspalvelujen Maisemaraportti vuodelta 2014 3"

Transkriptio

1 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Sosiaali- ja terveyslautakunta Sisällysluettelo Sivu 31 Naantalin sosiaali- ja terveyspalvelujen Maisemaraportti vuodelta Erikoislääkärikonsultaatioiden ja muiden erikoislääkäripalvelujen hankinta 4 33 Osallistuminen Varsinais-Suomen ikäihmisten ja kehitysvammaisten perhehoitoyksikön toimintaan 34 Sosiaalihuoltolain mukainen liikkumista tukeva sosiaalipalvelu (SHL kuljetuspalvelu) 35 Sosiaali- ja terveyslautakunnan toiminta- ja talousraportti Naantalin kaupungin lausunto KTO:n, Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymän toimintasuunnitelmaan vuosille Naantalin kaupungin lausunto Varsinais-Suomen lastensuojelukuntayhtymän kehittämiseen Kotihoidon palvelusetelin tuottajarekisterin päivittäminen / Siivouspalvelu Kotiapu Aurinkoinen Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokoukset syyskaudella Viranhaltijapäätökset Ilmoitusasiat

2 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Sosiaali- ja terveyslautakunta Aika kello 17:00-18:05 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Salokangas Elina puheenjohtaja Maja Pirjo varapuheenjohtaja Hyvönen Jarmo jäsen Kemppe Hanna jäsen Laine Viljo jäsen Leivo Markku jäsen Nieminen Marja jäsen Paasikivi Sini jäsen Palomäki Harri jäsen Saari Ville-Veikko jäsen Saarni Anu jäsen Aalto Hannu KH:n edustaja Penttinen Elina henkilökunnan edustaja Pöyhönen Iiro perusturvajohtaja Laurila Airi vt.talouspäällikkö Laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirjantarkastajat Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Viljo Laine ja Marja Nieminen. Käsitellyt asiat Allekirjoitukset Elina Salokangas puheenjohtaja Airi Laurila pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus Naantalissa. kuuta 20 Viljo Laine Marja Nieminen

3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Sosiaali- ja terveyslautakunta Naantalin sosiaali- ja terveyspalvelujen Maisemaraportti vuodelta 2014 Sosiaali- ja terveyslautakunta Vt. talouspäällikkö Airi Laurila: Vuoden 2014 alustava Maisema-mallin raportti on valmistunut. Maisema Oy:n edustaja esittelee raportin kokouksessa. Lopullinen raportti toimitetaan lautakunnan jäsenille, kun kaikki tarkistukset raporttiin on tehty. PERUSTURVAJOHTAJA: Sosiaali- ja terveyslautakunta merkitsee raportin tiedokseen. SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA: Perusturvajohtajan ehdotus hyväksyttiin.

4 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Sosiaali- ja terveyslautakunta Erikoislääkärikonsultaatioiden ja muiden erikoislääkäripalvelujen hankinta Sosiaali- ja terveyslautakunta Perusturvajohtaja Iiro Pöyhönen: Raision kaupunki on valmistellut Naantalin kaupungin ja Perusturvakuntayhtymä Akselin kanssa erikoislääkärikonsultaatioiden ja muiden sairaanhoidon erikoispalveluiden kilpailutusta. Kilpailuttamisen päävastuu on Raision kaupungilla. Naantalin kaupunki ja Akseli ovat ilmoittaneet valtuuttavansa Raision kaupungin päättämään hankinnasta. Hankintaan sisältyvät seuraavat terveyskeskuslääkärin tai työterveyslääkärin toimeksiannosta ostettavat palvelut: rintatutkimukset, gynekologiset tutkimukset, raskausajan tutkimukset, neurofysiologiset tutkimukset, kardiologiset tutkimukset, allergiatestit, kuvantamistutkimukset, gastroenterologiset tutkimukset, urologiset tutkimukset, erikoislääkärikonsultaatiot, koululaisten silmätutkimukset, muut erikoistutkimukset, konsultaatiot ja toimenpiteet sekä kohdun irtosolunäytteiden joukkotutkimus ja mammografia. Naantalin kaupungin osalta yllä mainitut hankinnat on arvioitu noin suuruiseksi. Hankinnasta on julkaistu hankintailmoitus HILMAssa ja hankinta kilpailutetaan avointa menettelyä noudattaen. Naantalin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnan tulee antaa Raision kaupungille valtuutus hyväksyä tarjoukset ja päättää kilpailutuksessa olleista hankinnoista. Oheismateriaalina tarjousvertailu PERUSTURVAJOHTAJA Naantalin kaupunki valtuuttaa Raision kaupungin hyväksymään tarjoukset ja päättämään kilpailutuksessa olleista hankinnoista. Tarjouspyynnön kohdassa muut hankintaehdot todetaan seuraavasti: Kunnalla tai kuntayhtymällä on oikeus hankkia hankintasopimukseen sisältyviä palveluita vähäisessä määrin lähipalveluina perustellusta syystä. Määrä sovitaan osapuolten kesken. Naantalin kaupunki pitää itsellään oikeuden edellä olevan muun hankintaehdon mukaiseen neuvotteluun ja sopimiseen.

5 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Sosiaali- ja terveyslautakunta SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA: Perusturvajohtajan ehdotus hyväksyttiin.

6 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Sosiaali- ja terveyslautakunta Osallistuminen Varsinais-Suomen ikäihmisten ja kehitysvammaisten perhehoitoyksikön toimintaan Sosiaali- ja terveyslautakunta Hoito- ja vanhuspalvelujen johtaja Taina Lahtiola: Varsinais-Suomen ikäihmisten ja kehitysvammaisten perhehoitoyksikön toiminta käynnistyi Yksikön tavoitteena on ollut ikäihmisten ja kehitysvammaisten perhehoidon toteuttaminen ja toimintakäytäntöjen kehittäminen maakunnallisesti. Toiminta on toteutettu isäntäkuntamallilla, Kaarinan kaupungin toimiessa isäntäkuntana. Naantali on ollut alusta asti mukana yksikön toiminnassa. Yksikön toiminta on ollut määräaikaista ja nyt toiminta halutaan vakinaistaa. Kaarinan kaupunki pyytää perhehoitoyksikön toiminnassa mukana olleilta kunnilta sitoumusta osallistumisesta yksikön toimintaan alkaen. Toiminnassa mukana olevat kunnat osallistuvat perhehoitoyksikön rahoitukseen kustannusjakomallin mukaisesti. Maksuosuuksien jaon perustana on kunnan yli 75-vuotiaiden lukumäärä ja kehitysvammaisten lukumäärä. Mikäli kaikki hankekunnat ovat mukana toiminnassa, on Naantalin arvioitu maksuosuus vuodelle Lopullinen maksuosuus määräytyy, kun tiedetään sitoutuvatko kaikki tällä hetkellä yksikön toiminnassa mukana olevat kunnat jatkamaan perhehoitoyksikön toimintaa. Perhehoitoyksikkö on rekrytoinut ja valmentanut hankkeen aikana 40 ikäihmisten ja 16 kehitysvammaisten perhehoitoperhettä. Perhehoitoperheiden ennakkovalmennuksen tulee olla prosessinomaista ja kestoltaan riittävän pitkä, jotta voidaan varmistua perheiden kyvystä toimia perhehoitoperheinä. Naantalissa on ikäihmisten perhehoidossa tällä hetkellä 4 henkilöä ja koko hankkeen aikana on ollut viisi henkilöä. Lyhytaikaisessa perhehoidossa on ollut kolme ikäihmistä. Kehitysvammaisia ei ole perhehoitoon sijoitettuna, lyhytaikaishoidossa on ollut 6 henkilöä. Perhehoito tarjoaa kodinomaisen ja huomattavasti laitoshoitoa ja tehostettua palveluasumista edullisemman hoitomuodon jatkuvaa hoivaa tarvitseville henkilöille. Vuonna 2014 perhehoidon nettokustannus/hpv oli lähes puolta edullisempi kuin kaupungin tehostetun palveluasumisen yksikön nettokustannus/hpv.

7 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Sosiaali- ja terveyslautakunta PERUSTURVAJOHTAJA: Sosiaali- ja terveyslautakunta päättää, että Naantalin kaupunki osallistuu Varsinais-Suomen ikäihmisten ja kehitysvammaisten perhehoitoyksikön toimintaan alkaen, mikäli kaupungin maksuosuus ei merkittävästi muutu. Sosiaali- ja terveyslautakunta oikeuttaa perusturvajohtajan solmimaan sopimuksen Varsinais-Suomen ikäihmisten ja kehitysvammaisten perhehoitoyksikön toiminnasta alkaen ja lähettämään päätöksen perhehoitoyksikön toimintaan osallistumisesta tiedoksi Kaarinan kaupungille. SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA: Perusturvajohtajan ehdotus hyväksyttiin.

8 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Sosiaali- ja terveyslautakunta Sosiaalihuoltolain mukainen liikkumista tukeva sosiaalipalvelu (SHL kuljetuspalvelu) Sosiaali- ja terveyslautakunta Hoito- ja vanhuspalvelujen johtaja Taina Lahtiola: Sosiaalihuoltolain hengen mukaisesti esteetön ja toimiva julkinen joukkoliikenne, mukaan lukien kutsu- ja palveluliikenne, on aina ensisijainen tapa järjestää kaikille soveltuva liikkuminen. Sellaisten asiakkaiden asiointimatkoja varten, jotka eivät pysty käyttämään joukkoliikennepalveluja heikon liikuntakyvyn tai sairauksien vuoksi asiointi- ja virkistysmatkoilla, tai joukkoliikennepalvelujen saanti on rajoitettua, voidaan hakemuksesta myöntää palvelutarpeen arvioon perustuva sosiaalihuoltolain mukainen kuljetuspalvelu (taksimatkat). Kuljetuspalvelu myönnetään asiakkaan tarpeen mukaan joko saattajalla tai ilman saattajaa. Asiakas maksaa taksimatkasta julkisen liikenteen taksan mukaisen maksun, joka noudattaa Matkahuollon matkatariffeja. Matkan pituus määräytyy lähtöpisteestä käsin. Esityslistan liitteenä Matkahuollon bussilippujen hinnasto (Sote-ltk ) voimaan tulleen uudistetun sosiaalihuoltolain mukainen liikkumista tukeva sosiaalipalvelu perustuu ennen kaikkea asiakkaan palvelutarpeeseen, jota ei voi enää sitoa ehdottomiin tulorajoihin. On kuitenkin tarpeen luoda ohjeellisia linjauksia, joiden perusteella kuljetuspalvelua myönnetään. Naantalissa matkoja myönnetään tällä hetkellä 6 yhdensuuntaista matkaa kuukaudessa. Matkoja voi tehdä vapaasti Naantalin kaupungin alueella ja yksi edestakainen matka kuukaudessa voi suuntautua myös Raisioon, Maskuun tai Turkuun. Kuljetuspalvelukriteerit on sosiaali- ja terveyslautakunnassa hyväksytty 2011 ja kriteerit tulee päivittää lakimuutosta ja nykytilannetta vastaaviksi. Esityslistan liitteenä tällä hetkellä voimassa olevat Naantalin ja sen ympäristökuntien SHL-kuljetuspalvelun kriteerit (Sote-ltk ). Naantalin kriteereihin esitetään tehtäväksi seuraavia tarkennuksia: 1. Tuen hakija on yli 65-vuotias naantalilainen. 2. Kuljetuspalvelua myönnetään toistaiseksi. Mikäli hakijan tilanteessa tapahtuu muutoksia, tarkistetaan voimassa oleva kuljetuspalvelupäätös muutosten mukaisesti. 3. Sairaudesta aiheutuvien matkojen (lääkäriin, fysioterapiaan ym.)

9 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Sosiaali- ja terveyslautakunta korvaukset haetaan kansaneläkelaitokselta sairasvakuutuslain mukaisina. 4. Hakijan vamma tai sairaus aiheuttaa vaikeuksia liikkumisessa ja estää julkisten liikennevälineiden käyttämisen. 5. Hakija pystyy hoitamaan asioitaan ja tekemään jokapäiväiseen elämäänsä liittyviä matkoja taksilla tai invataksilla. 6. Kuljetuspalvelua myönnetään erityisen harkinnan mukaan myös tehostetussa palveluasumisessa tai laitoshoidossa olevalle henkilölle. 7. Kuljetuspalvelua ei myönnetä, jos hakija kykenee terveydentilansa vuoksi käyttämään palveluliikennettä, lisäksi matkoja myönnettäessä otetaan huomioon omaisten mahdollisuudet auttaa kuljetuksessa. 8. Tulorajat ja matkat porrastetaan seuraavasti: Matkoja Bruttotulot/yksin asuva Bruttotulot/pariskunta (yhdensuuntaisia) 8 kpl 1300 /kk 2200 /kk 6 kpl 1400 /kk 2350 /kk 4 kpl 1500 /kk 2500 /kk Kaksi yhdensuuntaisista matkoista voi ulottua Naantalin rajojen ulkopuolelle Raisioon, Turkuun tai Maskuun. 9. Kuljetuspalvelusta peritään alueella voimassa olevan Matkahuollon linja-autotaksan mukainen omavastuuosuus. Taksin odotusaikaa ei korvata. 10. Matka on tilattava ensisijaisesti taksintilauskeskuksen numerosta. Sosiaalihuoltolain mukaisia kuljetuspalveluasiakkaita on Naantalissa n. 100 asiakasta vuodessa ja talousarviossa on rahaa budjetoituna palvelun tuottamiseen. Uudet kriteerit ovat ohjeelliset ja lopullinen päätös tehdään asiakkaan palvelutarpeen arvion perusteella (Tuen tarpeen perusteella järjestettävät sosiaalipalvelut 14, kohta 9). Asiakkaalta voidaan tarvittaessa pyytää lääkärinlausunto terveydentilastaan. Uusien kriteerien mukaista kuljetuspalvelua on haettava uudelleen esityslistan liitteen (Sote-ltk ) mukaisella hakemuksella, jota täydennetään tarvittaessa lisäselvityksin. Uudet kuljetuspäätökset astuvat voimaan lukien.

10 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Sosiaali- ja terveyslautakunta PERUSTURVAJOHTAJA: Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyy esittelytekstissä olevat liikkumista tukevan palvelun (SHL:n mukaiset kuljetuspalvelut) linjaukset Naantalissa alkaen SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA: Perusturvajohtajan ehdotus hyväksyttiin.

11 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Sosiaali- ja terveyslautakunta Sosiaali- ja terveyslautakunnan toiminta- ja talousraportti Sosiaali- ja terveyslautakunta Vt.talouspäällikkö Airi Laurila: Virastopäälliköiden on annettava 4 ja 8 kuukauden talouden toteutumaraportit kaupunginhallitukselle ja tiedoksi lautakunnille. Näissä raporteissa arvioidaan toiminnallisten tavoitteiden toteutumista vuoden aikana. Raportti tulojen ja menojen toteutumisesta sekä virastopäällikön arvio asetettujen tavoitteiden toteutumisesta ajalta on liitteenä. LIITE B1, SOTE-LTK PERUSTURVAJOHTAJA: Sosiaali- ja terveyslautakunta merkitsee toteutumaraportin ajalta tiedoksi. SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA: Perusturvajohtajan ehdotus hyväksyttiin.

12 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Sosiaali- ja terveyslautakunta Naantalin kaupungin lausunto KTO:n, Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymän toimintasuunnitelmaan vuosille Sosiaali- ja terveyslautakunta Perusturvajohtaja Iiro Pöyhönen: Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymä KTO (Kehitysvamma-alan tuki ja osaamiskeskus) pyytää lausuntoa kuntayhtymän toimintasuunnitelmaan vuosille Lausunto tulee toimittaa mennessä. Suunnitelmakaudelle kuntayhtymä toteuttaa valtioneuvoston periaatepäätöstä, jonka mukaan KTO on asettanut kaksi strategista tavoitetta: asumisen mahdollistavien tukipalvelujen järjestäminen ja laitosasumista korvaavien asumispalvelujen järjestäminen. KTO on linjannut erityisesti tukipalvelujensa osalta, että näiden tuottamiseen tarvitaan suurempia yksikköjä. Näin ollen KTO on siirtänyt puhtaanapito ja ravitsemuspalvelunsa liikkeenluovutuksena Arkealle. Lisäksi vuoden 2015 aikana KTO tekee selvitystyön taloushallinnon osalta yhdessä Taitoan kanssa. KTO toteaa vahvuutenaan moniammatillisen työ- ja palveluketjun ympärivuorokautisen tuki- ja osaamiskeskuksessa toteutettavan kuntoutuksen ja asumispalveluiden välillä. KTO tukee kuntien, kolmannen sektorin ja yksityisen sektorin toimintaa tarjoamalla mm. konsultaatiopalveluita. Uutena tuotteena mm. seksuaalineuvonta ja AAC-ohjaus. KTO toivoo, että kunnat ilmoittaisivat mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jos ne aikovat siirtää KTO:ssa olevia asiakkaita muille palvelun tuottajille. Talouden suhteen tavoitteena on, että tuotettavat palvelut kattavat itse itsensä. Kuntayhtymän hallitus on linjannut, että hintoja korotetaan ainoastaan 1-1,5 % vuodelle 2016 ja 2-2,5 %:n korotuspaine jaksotetaan useammalle vuodelle. Kuntayhtymä toivoo kannanottoa tai ehdotuksia toimintasuunnitelmaan. Lausuntopyyntö on liitteenä. LIITE B2, SOTE-LTK

13 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Sosiaali- ja terveyslautakunta Naantalin kaupunki toteaa lausuntonaan: Naantalin kaupunki järjestää kehitysvammaisten asumispalveluja Naantalin Aurinkosäätiön palvelutalon, erityishuoltopiirin ja muiden palveluntuottajien toimesta. Aurinkosäätiön ohjatun asumisen yksikössä on 10 asuntoa, joista yksi on varattu tilapäiseen käyttöön ja asumisvalmennukseen. Lisäksi Aurinkosäätiön palvelutalossa asuu kuusi kehitysvammaista tuetun asumisen piirissä. Vuoden 2016 loppupuolella valmistuu Naantaliin 15 paikkainen autetun ja vahvasti autetun asumisen yksikkö. Yksikön palvelut on kilpailutettu kevään 2015 aikana ja sopimus palveluiden tuottamisesta tehdään KVPS Tukenan kanssa kolmen vuoden sopimuksella, johon on liitetty kahden vuoden optiomahdollisuus. Uuteen yksikköön tullaan sijoittamaan asukkaita Naantalin ulkopuolella olevista yksiköistä, mutta osin myös omasta kodistaan ikääntyvien vanhempiensa hoidosta. Erityishuoltopiirille tarpeellisena tietona todetaan, että tavoitteena on myös, että Naantalissa sijaitsevaan yksikköön sijoitetaan mahdollisesti Erityishuoltopiirin palveluissa tällä hetkellä olevia henkilöitä. Vuonna 2014 Naantalin kaupunki käytti Erityishuoltopiirin palveluja yhteensä 33 naantalilaisen kehitysvammaisen henkilön palveluissa. Erityisneuvolan palveluja käytti 23 henkilöä. Laitospalveluja käytti 7 pitkäaikaisessa hoidossa olevaa kehitysvammaista henkilöä (yhteensä 2176 hpv), psykiatrista kriisi-ja tutkimusyksikön hoitoa käytti 2 (yhteensä 266 hpv) ja tilapäistä laitoshoitoa 1 henkilöä (yhteensä 19 hpv). Lisäksi neljä henkilöä käytti laitoshoitoa tilapäisesti omaishoitajan vapaapäivien mahdollistamiseksi (yhteensä 255 vrk). Autetun asumisen piirissä oli 2 henkilöä (yhteensä 385 hpv). Erityisperhetyötä käytti yksi perhe (yhteensä 23 käyntiä), peruskoulua 3 henkilöä (MyllyAntin koulu), jatko-opetusta 1 henkilö (Naskarla). Naantalin kaupunki käyttää tarpeen mukaan edelleen erityishuoltopiirin palveluja jatkossakin. Naantali pitää tärkeänä, että kehitysvammaisten erityispalveluja varten alueella toimii erityishuollon tuki- ja osaamiskeskus KTO. Keskus palvelee erityisosaamisellaan sekä kuntien työntekijöitä, että kehitysvammaisia henkilöitä ja heidän omaisiaan. Toiminnan jatkuvuuden kannalta huolellinen kustannusten tarkastelu ja palvelujen mahdollisimman tehokas tuottaminen on kaikkien jäsenkuntien kannalta hyvä asia.

14 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Sosiaali- ja terveyslautakunta Naantaliin tulevan asumisyksikön palveluihin siirtyvien asukkaiden osalta on tärkeää, että suunnitelmat tehdään huolellisesti ja yksilöllisesti asiakkaan ja läheistensä sekä kunnan ja kuntayhtymän välillä. PERUSTURVAJOHTAJA: Sosiaali- ja terveyslautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että Naantalin kaupunki antaa Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymälle em. esittelytekstissä olevan lausunnon. SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA: Perusturvajohtajan ehdotus hyväksyttiin.

15 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Sosiaali- ja terveyslautakunta Naantalin kaupungin lausunto Varsinais-Suomen lastensuojelukuntayhtymän kehittämiseen Sosiaali- ja terveyslautakunta Perusturvajohtaja Iiro Pöyhönen Lastensuojelukuntayhtymän hallitus pyytää jäsenkunnilta mennessä lausuntoa, jossa jäsenkunta esittää näkemyksensä kuntayhtymän lähivuosien toiminnan kehittämistarpeista ja lisäksi kuntayhtymä toivoo tietoa siitä, mitä palveluja jäsenkunta aikoo käyttää tulevana vuonna. Listan liitteenä on lausuntopyyntö. LIITE B3, SOTE-LTK Kuntayhtymän nykyisinä toimintamuotoina ovat kolme 7 hoitopaikan perhetukikeskusta (Halikko, Kaarina ja Raisio) joista kahdessa (Halikko ja Kaarina) on lisäksi yksi perhepaikka. Hoidosta ja kasvatustyöstä vastaavat koulutetut ammattihenkilöt, joiden tukena on erityiskoulutuksen saaneita sosiaali-, kasvatus- ja perhetyön erityistyöntekijöitä. Vuoden 2014 aikana Naantali on käyttänyt kuntayhtymän sijaishuollon palveluja hoitopäivää (vuonna 2013: 1 277) hoitopäivää) ja palvelun käyttö jatkuu edelleen. Toiminnallisesti kuntayhtymän toiminta on ollut aikaisempien vuosien tasoa, joskin perhekuntoutuksen kysyntä on ollut vähenevää. Tästä johtuen kuntayhtymä sopeutti toimintaansa. Taloudellisesti kuntayhtymä saavutti hyvä tuloksen. Kolmessa sijaishuollon yksikössä keskimääräinen käyttöaste on ollut 104,58 % ja hoitopäiviä oli yhteensä Tilinpäätöksen mukaan jäsenkunnilta perittyjä maksuja palautetaan yhteensä noin Naantalin kaupungin saama osuus palautuksista on ,90. Hallitus on pyytänyt jäsenkuntia antamaan mennessä lausuntonsa, jossa toivotaan, että jäsenkunta antaa vastauksensa kuntayhtymän esittämiin viiteen kysymykseen. Naantalin kaupungin lapsiperheiden sosiaalityö antaa alla olevat vastaukset Varsinais-Suomen lastensuojelukuntayhtymälle. Naantalin kaupunki: Esittää näkemyksenään kuntayhtymän lähivuosien kehittämistarpeisiin: 1. Kuntayhtymän hallituksen toimenpiteet kustannusrakenteen korjaamiseksi ovat olleet oikean suuntaisia ja kuntayhtymä on onnistunut

16 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Sosiaali- ja terveyslautakunta perustehtävänsä hoitamisessa pyrkimyksenä mahdollisimman korkea käyttöaste yksiköissään. Tätä strategiaa tulee jatkossakin noudattaa. Naantalin kaupungin sosiaalityö on tyytyväinen saatuihin palveluihin ja yhteistyö kuntayhtymän kanssa on sujunut hyvin. Naantalin kaupungin strategian mukaisesti tullaan lastensuojelutarpeissa käyttämään ensisijaisesti aina perhehoitoa. 2. Naantalin ennuste siitä, kuinka paljon kunta tulee todennäköisesti tarvitsemaan sijaishuoltopalveluista kiireellisiä sijoituksia ja huostaanoton aikaista sijaishuoltoa sekä avohuollon tukitoimena toteutettu sijoitus: Lasten sijoitusten määrä on laskenut verrattuna aikaisempaan vuoteen. Sijoitettuja lapsia ja nuoria oli huhtikuussa 2015 on yhteensä 31, kun sama luku edellisen vuoden huhtikuussa oli 34. Lapsiperheiden moniammatillinen tiimi on työskennellyt perheiden uudelleenyhdistämiseksi ja kiireellisiä sijoituksia, avohuollon sijoituksia sekä huostaanottoja on pystytty purkamaan. Sijaishuollon painopiste on perhehoidossa. Huhtikuun lopussa 2015 laitoshoidon piirissä on 13 ja perhehoidossa 17 lasta ja nuorta. Kiireellisiä sijoituksia tehtäessä pyritään jo alusta asti sijoittamaan lapset ja nuoret perhehoitoon, jotta sijoituspaikka ei sijaishuollon aikana muuttuisi. Perheitä on saatu pääasiassa Sijaishuoltoyksikön kautta, mutta myös yksityisiä palveluntuottajia on käytetty. Huostaanottoja laitoksiin tehdään pääsääntöisesti niiden nuorten osalta, jotka tarvitsevat paljon tukea arkielämän hallintaan ja koulunkäyntiin ja sijoitukset pyritään tekemään vain tarpeen vaatimaksi ajaksi. Tällöin on tärkeää, että sijoitettavalla laitoksella on hyvät yhteydet kouluun. Lisäksi laitoksiin sijoitettavat lapset ja nuoret tarvitsevat usein paljon psykiatrista osaamista. 3. Naantalin arvio perhekuntoutuksen tarpeesta: voimaan tulleet lastensuojelulain mukaiset tarkennukset, jotka koskevat koko perheen arviointia ja tuen tarpeen kartoitusta asiakkuuden alkuvaiheessa luovat tarvetta perhearvioinneille. Lapselle voidaan järjestää asiakassuunnitelmassa tarkoitetulla tavalla avohuollon tukitoimena tuen tarvetta arvioivaa tai kuntouttavaa perhehoitoa taikka laitoshuoltoa yhdessä hänen vanhempansa, huoltajansa tai muun hänen hoidostaan ja kasvatuksestaan vastaavan henkilön kanssa. Lisäksi sosiaalihuoltolain uudistus vaikuttaa palveluiden tarpeiden

17 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Sosiaali- ja terveyslautakunta lisääntymiseen. sijoitustarpeen tullessa ilmeiseksi, sijoituspaikka pyritään pienempien lasten osalta etsimään perhehoidosta heti, jotta sijoitusten aikana vältyttäisiin sijaishuoltopaikan muutospäätöksiltä ja lapset voisivat koko sijaishuollon keston asua samassa paikassa. Nuorten laitossijoitukset pyritään hyvissä ajoin etsimään siten, että sijoituspaikka vastaa mahdollisimman hyvin nuoren ongelmiin ja sijoituksen kesto voidaan ennakoida. 4. Naantalin arvio avohuollon perhetyön tarpeesta: Sosiaalihuoltolain muutos tuotti lapsiperheille oikeuden sosiaalihuoltolain mukaiseen kotipalveluun. Lastensuojelun puolella painetta aiheuttaa iltaisin ja viikonloppuisin toteutettava perhetyö perheissä, joissa tuen tarve on suuri. Ammatillisten tukihenkilöiden ja tukiperheiden tarve on myös kasvanut, mikä lisää kustannuspainetta lastensuojelun avohuollossa ja sosiaalihuoltolain mukaisissa palveluissa. Kuntien vastuulle tulivat myös käräjäoikeuden vahvistamat valvotut tapaamiset. Tämän palvelun tuottaminen yksinomaan kunnan omana työnä on haasteellista ja ostopalveluina kustannuksiltaan kallista. Neuropsykiatrisen valmennuksen tarve saattaa myös nousta palvelujen tuottamisella erityistä tukea tarvitseville. Palvelun ohjaus pitäisi jatkossakin pystyä tuottamaan kustannustehokkaalla tavalla. 5. Naantalin arvio muiden palveluiden (esim. neuropsykiatrinen valmennus, ammatillinen tukihenkilöpalvelu, valvottu tapaaminen tai lasten lyhyet tukijaksot perhetukikeskuksissa) tarpeesta: Naantalin lastensuojelussa perhetyön resurssit ovat tällä hetkellä riittävät. Perhetyötä on jouduttu ostamaan iltaisin ja viikonloppuisin tehtävään intensiiviseen perhetyöhön tilanteissa, missä sijoituksen uhka on ollut suuri. Lapsiperheiden moniammatillinen tiimi on edellisen vuoden tavoin tehnyt olosuhdeselvitykset, vanhemmuuden arviot, lastensuojelutarpeen kartoitukset, perheiden jälleen yhdistämiseen liittyvät arvioinnit ja kartoitukset omana työnä. Tämä korreloi ostopalvelujen vähäiseen tarpeeseen ja toteutuneiden kustannusten määrään. Palvelun ohjausta ja moniammatillista osaamista on toteutettu kustannustehokkaasti. Vuonna 2015 lastensuojeluilmoitusten määrät asiakkuudet ovat edelleen vähentyneet. Ilmoituksia on huhtikuun loppuun mennessä tullut yhteensä 163, jotka ovat koskeneet 101 lasta tai nuorta. Huhtikuun loppuun

18 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Sosiaali- ja terveyslautakunta mennessä avohuollon asiakkuuksia on yhteensä 158. (vuonna 2014: 179) PERUSTURVAJOHTAJA: Naantalin sosiaali- ja terveyslautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että em. esittelytekstissä oleva lausunto annetaan Varsinais-Suomen lastensuojelukuntayhtymän hallituksen käyttöön ja toteaa, että palvelujen ostossa noudatetaan aikaisempien vuosien linjaa. SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA: Perusturvajohtajan ehdotus hyväksyttiin.

19 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Sosiaali- ja terveyslautakunta Kotihoidon palvelusetelin tuottajarekisterin päivittäminen / Siivouspalvelu Kotiapu Aurinkoinen Sosiaali- ja terveyslautakunta Kotihoidon osastonhoitaja Hannele Saarinen Siivouspalvelu Kotiapu Aurinkoinen ( Sari Iljin) on hakenut palveluseteliyrittäjäksi kotihoidon tukipalvelusiivouksiin ja pienimuotoisiin pihatöihin. Sosiaali -ja terveydenhuollon palveluseteleitä koskevan lain 4 :n mukaan kunta hyväksyy ne yksityiset palveluntuottajat, jotka ovat palvelusetelin piirissä. Kunnan tulee varmistaa, että palveluseteleillä hankittavat palvelut vastaavat sitä tasoa, jota edellytetään vastaavalta kunnalliselta toiminnalta. Kotihoidon tukipalvelusiivoukseen ei sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuudesta annettu asetus(272/2005)11 välttämättä edellytä erityistä sosiaalialan koulutusta. Kotiapu Aurinkoinen on toimittanut ilmoituksen yksityisestä sosiaalipalvelutoiminnasta Naantalin sosiaali ja terveyslautakunnalle. Esitetty vastuuhenkilö ( Sari Iljin) täyttää yksityisten sosiaalipalvelujen valvonnasta annetussa laissa säädetyt edellytykset. Kotiapu Aurinkoinen on merkitty ennakkoperintärekisteriin ja yritys voidaan hyväksyä palveluntuottajaksi kotihoidon tukipalvelusiivouksiin ja pienimuotoisiin pihatöihin. Hakemus on nähtävillä kokouksessa. PERUSTURVAJOHTAJA: Sosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä palveluntuottajaksi kotihoi don tukipalvelusiivouksiin ja pienimuotoisiin pihatöihin Siivouspalvelu Kotiapu Aurinkoisen. SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA: Perusturvajohtajan ehdotus hyväksyttiin.

20 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Sosiaali- ja terveyslautakunta Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokoukset syyskaudella 2015 Sosiaali- ja terveyslautakunta Perusturvajohtaja Iiro Pöyhönen: Hallintosäännön 21 :n mukaan toimielin pitää kokouksensa päättämänään aikana ja paikassa. Kokous pidetään myös, milloin puheenjohtaja katsoo kokouksen tarpeelliseksi tai enemmistö toimielimen jäsenistä tekee puheenjohtajalle esityksen sen pitämisestä. Sosiaali- ja terveyslautakunnan loppuvuoden 2015 kokousrytmiä on arvioitu 2016 talousarvioaikataulun perusteella. PERUSTURVAJOHTAJA: Sosiaali- ja terveyslautakunta päättää pitää kokouksensa loppuvuonna 2015 torstaisin pääsääntöisesti klo seuraavasti: 20.8., (1.talousarviokokous), (2.talousarviokous), ja (joulukokous) SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA: Perusturvajohtajan ehdotus hyväksyttiin.

21 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Sosiaali- ja terveyslautakunta Viranhaltijapäätökset Sosiaali- ja terveyslautakunta Vt. talouspäällikkö Airi Laurila: Perusturvajohtaja Iiro Pöyhönen: 9/2015 Sosiaali- ja terveysviraston vammaispalvelujen toimistosihteerin vakanssin muuttaminen virasta toimeksi 10/2015 Suun terveydenhuollon kalustohankinta 11/2015 Sosiaalityöntekijän palkan tarkistus Ylilääkäri Kristian Kallio: 7/2015 Laboratoriohoitajan palkkaaminen sijaiseksi Vastaava hammaslääkäri Virpi-Maija Kyrki: 5/2015 Hammaslääkärin vuorotteluvapaa Sosiaalityön johtaja Jutta Merilahti: 6/2015 Vammaispalvelujen toimistosihteerin vakanssin täyttäminen 7/2015 Ritva Vahanteen valinta sosiaalityöntekijän virkaan 8/2015 Mikko Aron valinta sosiaalityöntekijän virkaan Hoito- ja vanhuspalvelujen johtaja Taina Lahtiola: 31/2015 Sairaanhoitajan palkkaaminen sijaiseksi Birgittakotiin /2015 Hoitajan palkkaaminen sijaiseksi Katavakotiin /2015 Hoitajan palkkaaminen vuosilomasijaisuuksiin Myllynkiventien ryhmäkotiin /2015 Hoitajan palkkaaminen vuosilomasijaisuuksiin Myllynkiventien ryhmäkotiin /2015 Hoitajan palkkaaminen vuosilomasijaisuuksiin Myllynkiventien ryhmäkotiin /2015 Satu Vahteran valinta Birgittakodin hoitajan toimeen 37/2015 Hoitajan palkkaaminen vuosilomasijaisuuksiin vuodeosastolle /2015 Laitoshuoltajan palkkaaminen sijaiseksi vuodeosastolle /2015 Hoitajan palkkaaminen vuosilomasijaisuuteen vuodeosastolle /2015 Hoitajan palkkaaminen vuosilomasijaisuuteen vuodeosastolle /2015 Hoitajan palkkaaminen vuosilomasijaisuuteen vuodeosastolle /2015 Nina Romun valinta hoitajan toimeen

22 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 6/ Sosiaali- ja terveyslautakunta /2015 Sairaanhoitajan palkkaaminen vuosilomasijaisuuteen vuodeosastolle /2015 Sairaanhoitajan palkkaaminen vuosilomasijaisuuteen vuodeosastolle /2015 Laitoshuoltajan palkkaaminen sijaiseksi vuodeosastolle /2015 Hoitajan palkkaaminen vuosilomasijaisuuteen Birgittakotiin /2015 Hoitajan palkkaaminen vuosilomasijaisuuteen Birgittakotiin /2015 Hoitajan palkkaaminen vuosilomasijaisuuteen Birgittakotiin /2015 Hoitajan palkkaaminen vuosilomasijaisuuksiin Birgittakotiin /2015 Hoitajan palkkaaminen vuosilomasijaisuuksiin Birgittakotiin /2015 Hoitajan palkkaaminen vuosilomasijaisuuksiin Birgittakotiin /2015 Hoitajan palkkaaminen vuosilomasijaisuuksiin Birgittakotiin /2015 Hoitajan palkkaaminen vuosilomasijaisuuksiin Birgittakotiin /2015 Hoitajan palkkaaminen vuosilomasijaisuuksiin Birgittakotiin /2015 Hoitajan palkkaaminen vuosilomasijaisuuksiin Birgittakotiin /2015 Hoitajan palkkaaminen vuosilomasijaisuuksiin Birgittakotiin /2015 Hoitajan palkkaaminen vuosilomasijaisuuksiin Birgittakotiin /2015 Hoitajan palkkaaminen opintovapaan sijaiseksi Birgittakotiin PERUSTURVAJOHTAJA: Sosiaali- ja terveyslautakunta päättää olla käyttämättä kuntalain 51 :n tarkoittamaa otto-oikeutta edellä selostetuissa lainvoimaa vailla olevissa viranhaltijapäätöspöytäkirjoissa ilmeneviin päätöksiin. SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA: Perusturvajohtajan ehdotus hyväksyttiin.

Naantalin kaupungin lausunto koskien Varsinais-Suomen lastensuojelukuntayhtymän toimintaa

Naantalin kaupungin lausunto koskien Varsinais-Suomen lastensuojelukuntayhtymän toimintaa Sosiaali- ja terveyslautakunta 39 21.05.2014 Kaupunginhallitus 260 02.06.2014 Naantalin kaupungin lausunto koskien Varsinais-Suomen lastensuojelukuntayhtymän toimintaa 361/00.03.01/2014 SOTELTK 39 Perusturvajohtaja

Lisätiedot

Naantalin kaupungin lausunto KTO:n, Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymän toimintasuunnitelmaan vuosille

Naantalin kaupungin lausunto KTO:n, Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymän toimintasuunnitelmaan vuosille Sosiaali- ja terveyslautakunta 36 11.06.2015 Kaupunginhallitus 278 10.08.2015 Naantalin kaupungin lausunto KTO:n, Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymän toimintasuunnitelmaan vuosille 2016-2018

Lisätiedot

Naantalin kaupungin lausunto Varsinais-Suomen lastensuojelukuntayhtymän kehittämiseen

Naantalin kaupungin lausunto Varsinais-Suomen lastensuojelukuntayhtymän kehittämiseen Sosiaali- ja terveyslautakunta 32 19.05.2016 Kaupunginhallitus 181 30.05.2016 Naantalin kaupungin lausunto Varsinais-Suomen lastensuojelukuntayhtymän kehittämiseen 361/00.03.01/2014 Sosiaali- ja terveyslautakunta

Lisätiedot

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2019. Kuistikatu 4, Kaarina

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2019. Kuistikatu 4, Kaarina HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2019 Kokousaika 25.4.2019 kello 16.30-17.35 Kokouspaikka Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen Kaarinan perhetukikeskus Kuistikatu 4, Kaarina Kuntayhtymän internet-sivut Jäsenet

Lisätiedot

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN TOIMINTASÄÄNTÖ

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN TOIMINTASÄÄNTÖ TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN TOIMINTASÄÄNTÖ Sosiaali- ja terveyslautakunta 9.12.2015 94 Voimaantulo 1.1.2016 Sisällysluettelo I LUKU... 2 1 Toimintasääntö... 2 II LUKU...

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 8 Tutustuminen Lounais-Suomen Työllistäjät ry:n toimintaan 3. 9 Työllistämisen kuntalisän myöntämisen perusteet 4

Sisällysluettelo. 8 Tutustuminen Lounais-Suomen Työllistäjät ry:n toimintaan 3. 9 Työllistämisen kuntalisän myöntämisen perusteet 4 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Sosiaali- ja terveyslautakunta 26.02.2015 Sisällysluettelo Sivu 8 Tutustuminen Lounais-Suomen Työllistäjät ry:n toimintaan 3 9 Työllistämisen kuntalisän myöntämisen

Lisätiedot

Sosiaalihuollon lupa ja ilmoitus

Sosiaalihuollon lupa ja ilmoitus Sosiaalihuollon lupa ja ilmoitus Näkökulmia sijaishuollon lastensuojelutyöhön 29.10.2014 Petrea 4.11.2014 1 Vastuumme lapsista on suuri ja yhteinen Huostaanotetun, sijoitetun lapsen kohdalla pelkkä huostaanotto

Lisätiedot

Naantalin kaupungin lausunto Varsinais-Suomen lastensuojelukuntayhtymän kehittämiseen

Naantalin kaupungin lausunto Varsinais-Suomen lastensuojelukuntayhtymän kehittämiseen Sosiaali- ja terveyslautakunta 25 11.05.2017 Kaupunginhallitus 232 29.05.2017 Naantalin kaupungin lausunto Varsinais-Suomen lastensuojelukuntayhtymän kehittämiseen 361/00.03.01/2014 Sosiaali- ja terveyslautakunta

Lisätiedot

PERUSTURVALAUTAKUNNAN DELEGOINTISÄÄNTÖ

PERUSTURVALAUTAKUNNAN DELEGOINTISÄÄNTÖ PERUSTURVALAUTAKUNNAN DELEGOINTISÄÄNTÖ Perusturvalautakunta 21.4.2015 45 Korvaa 18.6.2013 80 vahvistetun delegointisäännön Keuruun kaupunki 2 Perusturvalautakunnan toimialan delegointi / lastensuojelun

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen lastensuojelukuntayhtymän toiminnan kehittämisestä

Lausunto Varsinais-Suomen lastensuojelukuntayhtymän toiminnan kehittämisestä Sosiaali- ja terveyslautakunta 20 17.05.2018 Kaupunginhallitus 213 28.05.2018 Kaupunginhallitus 230 04.06.2018 Lausunto Varsinais-Suomen lastensuojelukuntayhtymän toiminnan kehittämisestä 509/00.03.01/2017

Lisätiedot

TOIMEKSIANTOSUHTEINEN PERHEHOITO LAPSEN, NUOREN JA PERHEEN TUKENA. Maria Kuukkanen kehittämispäällikkö

TOIMEKSIANTOSUHTEINEN PERHEHOITO LAPSEN, NUOREN JA PERHEEN TUKENA. Maria Kuukkanen kehittämispäällikkö TOIMEKSIANTOSUHTEINEN PERHEHOITO LAPSEN, NUOREN JA PERHEEN TUKENA Maria Kuukkanen kehittämispäällikkö MITÄ PERHEHOITO ON? Perhehoito on henkilön hoidon, kasvatuksen ja muun ympärivuorokautisen huolenpidon

Lisätiedot

LASTENSUOJELU LOIMAALLA ENNALTAEHKÄISEVÄ TYÖ SEKÄ SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISET PALVELUT - AVO- JA SIJAISHUOLTO - JÄLKIHUOLTO

LASTENSUOJELU LOIMAALLA ENNALTAEHKÄISEVÄ TYÖ SEKÄ SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISET PALVELUT - AVO- JA SIJAISHUOLTO - JÄLKIHUOLTO LASTENSUOJELU LOIMAALLA 2017 - ENNALTAEHKÄISEVÄ TYÖ SEKÄ SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISET PALVELUT - AVO- JA SIJAISHUOLTO - JÄLKIHUOLTO ENNALTAEHKÄISEVÄ TYÖ - Jo peruspalveluissa tulisi tehdä valtaosa ennaltaehkäisevästä

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 21.3.2018 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 6/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 6/ ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 6/2015 49 Kokousaika 7.10.2015 kello 18.00-19.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali, Koulutie 2 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja Ilkka

Lisätiedot

Sosiaalihuoltolain mukaisen liikkumista tukevan palvelun kuljetuspalvelun myöntämisen perusteet alkaen

Sosiaalihuoltolain mukaisen liikkumista tukevan palvelun kuljetuspalvelun myöntämisen perusteet alkaen Sosiaalihuoltolain mukaisen liikkumista tukevan palvelun kuljetuspalvelun myöntämisen perusteet 1.1.2018 alkaen Yhtymähallitus 12.12.2017 158 Sisällys 1. Sosiaalihuoltolain mukaisen liikkumista tukevan

Lisätiedot

Delegointisäännön tullessa voimaan vastuualueet ovat:

Delegointisäännön tullessa voimaan vastuualueet ovat: Sosiaali- ja terveystoimen delegointisääntö Sosiaali- ja terveysjohtajan päätös 11.6.2019 77 Voimassa 1.7.2019 alkaen 1 Delegointisäännön tausta ja tarkoitus 2 Sosiaali- ja terveystoimialan organisaatio

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 / 2011. Perusturvalautakunta. 15.02.2011 klo 17.30 19.15

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 / 2011. Perusturvalautakunta. 15.02.2011 klo 17.30 19.15 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 15.02.2011 klo 17.30 19.15 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo Heinilä

Lisätiedot

Palveluesimiehen tehtävänä on, sen lisäksi mitä muutoin on määrätty:

Palveluesimiehen tehtävänä on, sen lisäksi mitä muutoin on määrätty: Sosiaali- ja terveystoimen delegointisääntö Voimassa 1.5.2018 1 Tausta ja tarkoitus Hallintosäännön 42 :n mukaan Riihimäen kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta huolehtii tehtävistä, jotka sosiaali-

Lisätiedot

Kaarinan kaupunki. Ohjeet kuljetuspalvelun hakijalle

Kaarinan kaupunki. Ohjeet kuljetuspalvelun hakijalle 1 Kaarinan kaupunki Ohjeet kuljetuspalvelun hakijalle 1 2 1 SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISEN LIIKKUMISTA TUKEVIEN PALVELUIDEN TOIMINTAOHJE Tavoite Sosiaalihuoltolain (23 :n) mukaan esteetön ja toimiva joukkoliikenne

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Sosiaalilautakunta Esityslista 4/2017

Kosken Tl kunta Sosiaalilautakunta Esityslista 4/2017 1 Sosiaalilautakunta Kokousaika: Tiistai 10.10.2017 kello 17.00 Kokouspaikka: Kunnanhallituksen kokoushuone, Koski Tl Käsiteltävät asiat 35 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 36 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 4/2012 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sivu 38. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 4/2012 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sivu 38. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 4/2012 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sivu 38 KOKOUSAIKA 14.08.2012 klo 18.00 - KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone JÄSEN: Aino Savolainen, pj Teemu Pakarinen,

Lisätiedot

- KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 6/2013 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sivu 62. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

- KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 6/2013 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sivu 62. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone - KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 6/2013 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sivu 62 KOKOUSAIKA 15.10.2013.2013 klo 18.00- KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone JÄSEN: Teemu Pakarinen, pj Seija

Lisätiedot

Perhehoitolaki 263/2015

Perhehoitolaki 263/2015 Perhehoitolaki 263/2015 10.9.2015 Valtakunnalliset erityishuoltopäivät Maria Porko Keskeinen sisältö Perhehoitoa koskevat säännökset yhteen lakiin Perhehoitoa mahdollista antaa perhehoidossa olevan kotona

Lisätiedot

Maanantai 4.3.2013 klo 10.00 10.41. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Maanantai 4.3.2013 klo 10.00 10.41. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 2/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 4.3.2013 klo 10.00 10.41 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Säännön nimi. Tetola 20.01.2009 Terveyden ja toimintakyvyn sekä Ikla 27.01.2009 ikäihmisten palveluiden toimintasääntö

Säännön nimi. Tetola 20.01.2009 Terveyden ja toimintakyvyn sekä Ikla 27.01.2009 ikäihmisten palveluiden toimintasääntö HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN TERVEYDEN JA TOIMINTAKYVYN EDISTÄMISEN SEKÄ IKÄIHMISTEN PALVELUIDEN TOIMINTASÄÄNTÖ Säännön nimi Tetola 20.01.2009 Terveyden ja

Lisätiedot

Viranhaltijalla on oman toimialueensa osalta oikeus tehdä päätöksiä seuraavissa asioissa:

Viranhaltijalla on oman toimialueensa osalta oikeus tehdä päätöksiä seuraavissa asioissa: Viranhaltijalla on oman toimialueensa osalta oikeus tehdä päätöksiä seuraavissa asioissa: Lasten ja nuorten palvelut, peruspalvelut Palveluvastaava sosiaalihuoltolain (1301/2014) 19. :n mukaisesta lapsiperheiden

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2016 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 23.11.2016 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2016 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 27.4.2016 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ PÄIVÄHOITOSUUNNITELMA JA SELVITYS LASTEN KOTI- HOIDONTUEN KUNTALISISTÄ 3

NAANTALIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ PÄIVÄHOITOSUUNNITELMA JA SELVITYS LASTEN KOTI- HOIDONTUEN KUNTALISISTÄ 3 NAANTALIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2008 1 Sosiaalilautakunta 12.03.2008 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 24 PÄIVÄHOITOSUUNNITELMA JA SELVITYS LASTEN KOTI- HOIDONTUEN KUNTALISISTÄ 3 25 KUNTALIITOSVALMISTELUN TILANNEKATSAUS

Lisätiedot

15 Sosiaali- ja potilasasiamiehen selvitys kaupungin- ja kunnanhallituksille toimintavuodelta 2014

15 Sosiaali- ja potilasasiamiehen selvitys kaupungin- ja kunnanhallituksille toimintavuodelta 2014 Mäntyharju Pöytäkirja 3/2015 1 (9) Aika 30.06.2015, klo 16:07-16:58 Paikka Villa Aurora, Tervaniementie 2 Käsitellyt asiat 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjan tarkastus 14 Perusturvalautakunnan

Lisätiedot

Sosiaaliviraston palvelut autismin kirjon asiakkaille

Sosiaaliviraston palvelut autismin kirjon asiakkaille Sosiaaliviraston palvelut autismin kirjon asiakkaille Sosiaalityöntekijä Ulla Åkerfelt Helsingin sosiaalivirasto Vammaisten sosiaalityö 26.1.2010 www.hel.fi Sosiaalityö ja palveluohjaus Sosiaaliturvaa

Lisätiedot

1. Toimii kunnan hallintosäännön 10 :n mukaisena tulosalueen vastuuhenkilönä. 2. Käyttää kunnan puhevaltaa tulosalueellensa kuuluvissa asioissa.

1. Toimii kunnan hallintosäännön 10 :n mukaisena tulosalueen vastuuhenkilönä. 2. Käyttää kunnan puhevaltaa tulosalueellensa kuuluvissa asioissa. Esitys perusturvalautakunnan toimivallan siirtämisestä perusturvan viranhaltijoille terveyspalveluiden ja toimintakyvyn tukipalveluiden tulosalueilla (esitetyt muutokset / lisäykset sinisellä fontilla):

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2015 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 11.11.2015 klo 17.00- Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2015 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 11.11.2015 klo 17.00- Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2015 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.11.2015 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Perusturvalautakunta LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Perusturvalautakunta LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 24 Perusturvalautakunta 03.03.2015 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 13 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 26 14 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 27 15 PERUSTURVAOSASTON

Lisätiedot

Kuuden suurimman kaupungin lastensuojelun palvelujen ja kustannusten vertailu vuonna 2017 (päivitetty )

Kuuden suurimman kaupungin lastensuojelun palvelujen ja kustannusten vertailu vuonna 2017 (päivitetty ) Kuuden suurimman kaupungin lastensuojelun palvelujen ja kustannusten vertailu vuonna (päivitetty 8.6.2018) Lastensuojeluasian vireille tulo kuutoskaupungeissa vuonna Lastensuojeluilmoitukset 16 311 7 879

Lisätiedot

Jämsän sosiaali- ja terveyslautakunnan johtosääntö

Jämsän sosiaali- ja terveyslautakunnan johtosääntö 1 (13) Jämsän sosiaali- ja terveyslautakunnan johtosääntö Sosiaali- ja terveyslautakunta 20.5.2015 2 (13) Sisällysluettelo Jämsän sosiaali- ja terveyslautakunnan johtosääntö Organisaatio... 3 1. Toimiala...

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 16.6.2015 kello 18.00 20.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2018 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 25.4.2018 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Vammaispalvelujen asiakasmaksut

Vammaispalvelujen asiakasmaksut Vammaispalvelujen asiakasmaksut 1 (6) Sisältö 1 Vammaispalvelujen asiakasmaksut... 3 2 Kuljetuspalvelu... 3 3 Asuminen... 4 3.1 Pysyvä asuminen... 4 3.2 Vaikeavammaisen tilapäinen asuminen (esim. asumisharjoittelu

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2015

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2015 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2015 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 29.1.2015 klo 17.00-18.00 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna Aittoniemi

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 3/2016 1. Ti 19.4.2016 klo 17.30-18.00. Kunnanvirasto, hallituksen ja lautakuntien kokoushuone

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 3/2016 1. Ti 19.4.2016 klo 17.30-18.00. Kunnanvirasto, hallituksen ja lautakuntien kokoushuone Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2016 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Ti 19.4.2016 klo 17.30-18.00 Kunnanvirasto, hallituksen ja lautakuntien

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 10/2010 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 10/2010 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 10/2010 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 9.12.2010 klo 17.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan

Lisätiedot

Sosiaalihuoltolain mukaiset liikkumista tukevat palvelut

Sosiaalihuoltolain mukaiset liikkumista tukevat palvelut 1 Sosiaali ja terveyspalvelut Hoito ja hoivapalvelut Sosiaalihuoltolain mukaiset liikkumista tukevat palvelut Soveltamisohje 1.12.2017 alkaen Sosiaali- ja terveyslautakunta 12.10.2017 2 SISÄLLYS 1. PALVELUN

Lisätiedot

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista 1. 1. Vastaajan taustatiedot Etunimi Sukunimi Sähköposti Organisaatio, jota vastaus edustaa Mahdollinen tarkennus Heli Sahala heli.sahala@kotka.fi

Lisätiedot

Erikoislääkärikonsultaatioiden ja muiden sairaanhoidon erikoispalveluiden hankinta

Erikoislääkärikonsultaatioiden ja muiden sairaanhoidon erikoispalveluiden hankinta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 431/02.08.00/2015 90 Erikoislääkärikonsultaatioiden ja muiden sairaanhoidon erikoispalveluiden hankinta Talouspäällikkö Markku Liimatainen 10.6.2015: Erikoislääkärikonsultaatioiden

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 12) Perusturvalautakunta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 12) Perusturvalautakunta Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 12) Aika 20.02.2019, klo 17:04-17:20 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Kokouksen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2015 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 11.3.2015 klo 17.00- Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2015 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 11.3.2015 klo 17.00- Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2015 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.3.2015 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / Sosiaali- ja terveyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / Sosiaali- ja terveyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2010 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 21.01.2010 klo 17.30 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2011. Perusturvalautakunta. 18.01.2011 klo 17.30 18.10

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2011. Perusturvalautakunta. 18.01.2011 klo 17.30 18.10 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet 18.01.2011 klo 17.30 18.10 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Maanantai 10.10.2011 klo 18:30-20:55. Kumpulainen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Maanantai 10.10.2011 klo 18:30-20:55. Kumpulainen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 8/2011 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Maanantai 10.10.2011 klo 18:30-20:55 Kunnnanviraston kokoushuone Jäsen Paikalla Varajäsen

Lisätiedot

Kokousaika 23.5.2012 klo 17.00 18.44. Riihikosken terveysasema, ruokasali. Osallistujat

Kokousaika 23.5.2012 klo 17.00 18.44. Riihikosken terveysasema, ruokasali. Osallistujat Yhtymähallitus 23.05.2012 41 Kokousaika 23.5.2012 klo 17.00 18.44 Kokouspaikka Osallistujat Päätöksentekijät Muut osallistujat Riihikosken terveysasema, ruokasali Vähä-Rahka Jouko Tanner-Penttilä Hannele

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun asetuksen mukaiset maksut ja taksat 2018 Lasten ja nuorten palvelualue

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun asetuksen mukaiset maksut ja taksat 2018 Lasten ja nuorten palvelualue Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun asetuksen mukaiset maksut ja taksat 2018 Lasten ja nuorten lautakunta 12.12.2017 Hallintokatu 2, PL 41, 04401 Järvenpää Vaihde (09) 27 191 www.jarvenpaa.fi

Lisätiedot

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista 1. 1. Vastaajan taustatiedot Etunimi Sukunimi Sähköposti Satu Syrjälä satu.syrjala@avi.fi Organisaatio, jota vastaus edustaa Itä-Suomen

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupungin terveyden ja toimintakyvyn edistämisen sekä ikäihmisten palveluiden toimintasääntö

Hämeenlinnan kaupungin terveyden ja toimintakyvyn edistämisen sekä ikäihmisten palveluiden toimintasääntö HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN TERVEYDEN JA TOIMINTAKYVYN EDISTÄMISEN SEKÄ IKÄIHMISTEN PALVELUIDEN TOIMINTASÄÄNTÖ Tetola 12.2.2013 Säännön nimi Hämeenlinnan kaupungin

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2017 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 26.4.2017 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Yhall Yhall Yhall Yhall Yhall

Yhall Yhall Yhall Yhall Yhall Yhall 17.5.2011 97 Yhall 21.5.2013 98 Yhall 29.10.2013 185 Yhall 10.12.2013 250 Yhall 17.6.2014 140 PALVELUSETELIN YLEISET LINJAUKSET Palvelusetelin yleiset linjaukset perustuvat 1.8.2009 voimaan tulleeseen

Lisätiedot

Lastensuojeluilmoitusten ja yhteydenottojen määrä on Naantalissa kasvanut useana vuonna peräkkäin ja alkuvuoden 2019 perusteella kasvu jatkuu.

Lastensuojeluilmoitusten ja yhteydenottojen määrä on Naantalissa kasvanut useana vuonna peräkkäin ja alkuvuoden 2019 perusteella kasvu jatkuu. LAPSIPERHEIDEN SOSIAALITYÖN RAPORTTI 1.1. 30.4.2019 Saapuneet lastensuojeluilmoitukset ja yhteydenotot Naantalin sosiaali- ja terveysvirastossa on tarkasteluvälillä kirjattu yhteensä 262 lastensuojeluilmoitusta,

Lisätiedot

Nieminen Emilia jäsen

Nieminen Emilia jäsen 2/2018 25 Kokousaika 27.02.2018 klo 16:00-18:53 Kokouspaikka Terveyskeskus, iso kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Oikarinen Eira puheenjohtaja Akujärvi Kari varajäsen Palokangas Reijo II varapuheenjohtaja

Lisätiedot

, klo 8.00 taloustoimisto, Riihikosken terveysasema

, klo 8.00 taloustoimisto, Riihikosken terveysasema Yhtymävaltuusto 10.12.2014 26 Kokousaika 10.12.2014 klo 17.00 18.53 Kokouspaikka Riihikosken terveysasema, taloustoimisto Osallistujat Päätöksentekijät Muut osallistujat Kajander Rauno Kallio Reino Ketola

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009 Sivistyslautakunta 27.01.2009 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 27.01.2009 klo 18.00 18.40 Kunnanviraston kokoushuone Hietala Ritva Mattila

Lisätiedot

Ohjeistus lääkäreille Helsingin SAPja SAS-toiminnasta. 10.09.2012 Merja Iso-Aho, kotihoidon ylilääkäri & Riina Lilja, SAS-prosessin omistaja

Ohjeistus lääkäreille Helsingin SAPja SAS-toiminnasta. 10.09.2012 Merja Iso-Aho, kotihoidon ylilääkäri & Riina Lilja, SAS-prosessin omistaja Ohjeistus lääkäreille Helsingin SAPja SAS-toiminnasta 10.09.2012 Merja Iso-Aho, kotihoidon ylilääkäri & Riina Lilja, SAS-prosessin omistaja 1 SAP-SAS, mitä se on? SAP (Selvitys, Arviointi, Palveluohjaus)

Lisätiedot

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2017. Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2017. Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11 HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kokousaika 16.3.2017 kello 17.30-18.40 Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen Hallintotoimisto 31.3.2017 kello 9.00

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 7.5.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (5) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 7.5.2019 klo 10.00 Paikka Lisätietoja ISLABin hallinnon kokoushuone, KYS, rak 1A, 3. krs, Kuopio SKYPE-kokous,

Lisätiedot

LASTENSUOJELUN ORGANISOINTI KARVIAISES- SA (sk 26.9.12)

LASTENSUOJELUN ORGANISOINTI KARVIAISES- SA (sk 26.9.12) Yhtymähallitus 9.10.2012 115 LASTENSUOJELUN ORGANISOINTI KARVIAISES- SA (sk 26.9.12) Lastensuojelussa toimivien eri ammattiryhmien osaamista yhdistetään tarkoituksenmukaisesti asiakasprosessin eri vaiheissa

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO 2013. 312,6 vakanssia (303,6/1v/1ma/8avoinna)

SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO 2013. 312,6 vakanssia (303,6/1v/1ma/8avoinna) SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO 2013 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA YKSILÖJAOSTO HYVINVOINTIJAOSTO SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO Perusturva HALLINTO Perusturva Toimistopalvelut Talousasiat Terveyspalvelujen

Lisätiedot

Vammaistyö. Sisällys 3 1. KEHITYSVAMMAISTEN PALVELUT. 3 Asumispalvelut. 4 Ryhmäkotien yhteystiedot. 5 Työ- ja päivätoiminta

Vammaistyö. Sisällys 3 1. KEHITYSVAMMAISTEN PALVELUT. 3 Asumispalvelut. 4 Ryhmäkotien yhteystiedot. 5 Työ- ja päivätoiminta 1 2 Vammaistyö Salon kaupungin vammaistyöhön kuuluvat kehitysvammaisten palvelut, vammaispalvelulain mukaiset palvelut sekä alle 65 -vuotiaiden omaishoidon tuki. Sisällys 3 1. KEHITYSVAMMAISTEN PALVELUT

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 5/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 5/ ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 5/2017 41 Kokousaika 24.8.2017 kello 18.00 18.50 Kokouspaikka Palvelutalo, Turuntie 8 Läsnä Eija-Liisa Suisto, puheenjohtaja Ilkka Tuomisto, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Perusturvalautakuntan siirtää päätöksellään toimivaltaansa alaisilleen viranhaltijoille lukien seuraavasti:

Perusturvalautakuntan siirtää päätöksellään toimivaltaansa alaisilleen viranhaltijoille lukien seuraavasti: LAUKAAN KUNTA Perusturvalautakunta LIITE Perusturvalautakuntan siirtää päätöksellään 27.8.2015 toimivaltaansa alaisilleen viranhaltijoille 28.8.2015 lukien seuraavasti: 1. PERUSTURVAJOHTAJA/OSASTOPÄÄLLIKKÖ

Lisätiedot

Palveluasumisen linjaukset, sisältö ja järjestämistavat

Palveluasumisen linjaukset, sisältö ja järjestämistavat Palveluasumisen linjaukset, sisältö ja järjestämistavat Kuntamarkkinat 14.9.2011 Palveluasumisen järjestäminen kunnissa va. sosiaali- ja terveysyksikön johtaja Sami Uotinen Asumispalvelujen järjestäminen

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 7/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 7/ ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 7/2015 55 Kokousaika 11.11.2015 kello 18.00 19.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali, Koulutie 2 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja

Lisätiedot

IKÄÄNTYNEIDEN PALVELUT PAIMION KAUPUNGISSA

IKÄÄNTYNEIDEN PALVELUT PAIMION KAUPUNGISSA IKÄÄNTYNEIDEN PALVELUT PAIMION KAUPUNGISSA Sosiaali- ja terveysjohtaja Eeva-Sirkku Pöyhönen eeva-sirkku.poyhonen@paimio.fi Kemiönsaaren valtuustoseminaari 31.12.2016 Paimiossa oli 75 vuotta täyttäneitä

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15 / 2011. Perusturvalautakunta. 29.11.2011 klo 17.30-19.20

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15 / 2011. Perusturvalautakunta. 29.11.2011 klo 17.30-19.20 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 29.11.2011 klo 17.30-19.20 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo Heinilä

Lisätiedot

TYÖIKÄISTEN ASUMISPALVELUPAIKAN MYÖNTÄMINEN JA PÄÄTÖSPROSESSI

TYÖIKÄISTEN ASUMISPALVELUPAIKAN MYÖNTÄMINEN JA PÄÄTÖSPROSESSI 1 Kyh 17.5.2011 66 Kyh liite 1 Kyh 22.9.2011 105 Kyh liite 4 TYÖIKÄISTEN ASUMISPALVELUPAIKAN MYÖNTÄMINEN JA PÄÄTÖSPROSESSI 2 Sisällysluettelo Asumispalvelut 3 Asumispalveluiden hakeminen 3 Palvelutarpeen

Lisätiedot

Harri Markku varajäsen Hannola Janne jäsen Yliluoma Satu jäsen, poistui klo Fofonoff Sergei Kp jäsen

Harri Markku varajäsen Hannola Janne jäsen Yliluoma Satu jäsen, poistui klo Fofonoff Sergei Kp jäsen 9/2017 134 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika 28.11.2017 klo 15:00-15:26 Kokouspaikka Virtaniemi, Nellim Saapuvilla olleet jäsenet Oikarinen Eira puheenjohtaja Akujärvi Kari varajäsen Hirvelä Ritva

Lisätiedot

Vammaispalvelujen asiakasmaksut

Vammaispalvelujen asiakasmaksut 11.12.2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta, Liite 1 Vammaispalvelujen asiakasmaksut 1.2.2014 Kehitysvammaisten erityishuollon palveluista perittävät maksut: 1. Pitkäaikainen hoito ja asuminen: Pitkäaikaisesta

Lisätiedot

Sosiaalihuoltolai 23 :n. tukevat palvelut alkaen. Limingan kunta perusturvapalvelut Luonnos

Sosiaalihuoltolai 23 :n. tukevat palvelut alkaen. Limingan kunta perusturvapalvelut Luonnos Sosiaalihuoltolai n 23 :n l i i k k u m i s t a tukevat palvelut S o v e l t a m i s o h j e e t 1.1.2017 alkaen Limingan kunta perusturvapalvelut Luonnos Sisällys Sosiaalihuoltolain 23.n mukaisten liikkumista

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen Tuula Jääskeläinen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2010. Sosiaali- ja terveyslautakunta. 29.06.2010 klo 17.30 18.15

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2010. Sosiaali- ja terveyslautakunta. 29.06.2010 klo 17.30 18.15 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2010 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 29.06.2010 klo 17.30 18.15 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo

Lisätiedot

SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAINEN KULJETUSPALVELUTUKI SOVELTAMISOHJEET 1.3.2012 alkaen. Kyh 24.1.2012 6 Kyh liite 4

SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAINEN KULJETUSPALVELUTUKI SOVELTAMISOHJEET 1.3.2012 alkaen. Kyh 24.1.2012 6 Kyh liite 4 SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAINEN KULJETUSPALVELUTUKI SOVELTAMISOHJEET 1.3.2012 alkaen Kyh 24.1.2012 6 Kyh liite 4 2 Kuljetuspalvelun tavoite ja laajuus Kuljetuspalveluiden tavoitteena on edistää ja ylläpitää

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 / klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 / klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 / 2015 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Muut saapuvilla olleet 17.03.2015 klo 17.00 17.40 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi

Lisätiedot

1. Ratkaista toimialallaan kaupungille kuuluvat asiat, ellei niitä ole tällä johtosäännöllä määrätty sen alaisen viranhaltijan ratkaistavaksi.

1. Ratkaista toimialallaan kaupungille kuuluvat asiat, ellei niitä ole tällä johtosäännöllä määrätty sen alaisen viranhaltijan ratkaistavaksi. HEINOLAN KAUPUNKI KUNNALLINEN III/PER SÄÄNTÖKOKOELMA Sosiaali- ja terveystoimi Kaupunginvaltuuston 17.11.2008 hyväksymä Kaupunginvaltuuston 9.2.2009 hyväksymä muutos Kaupunginvaltuuston 11.5.2009 hyväksymä

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / Perusturvalautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / Perusturvalautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2012 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 24.01.2012 klo 17.30 18.25 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo Heinilä

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulain ja -asetuksen mukaisten maksujen tarkistaminen

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulain ja -asetuksen mukaisten maksujen tarkistaminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 1138/02.05.00/2013 402 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulain ja -asetuksen mukaisten maksujen tarkistaminen 1.1.2017 Päätöshistoria Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät ja TP Simo Simo TP 2016

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät ja TP Simo Simo TP 2016 Horisontti 7 Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät ja 6 5 1 89 4 3 116 328 1 24 1 44 3 463 1 56 4 795 761 2 76 6 48 365 1 92 12 649 472 1 445 Perhehoidon ja lyhytaikaisen avohuollon

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2010 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 26.5.2010 klo 17.00. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2010 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 26.5.2010 klo 17.00. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2010 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 26.5.2010 klo 17.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan

Lisätiedot

YKSITYISET SOSIAALIPALVELUT. Ilmoituksenvarainen toiminta ja luvanvarainen toiminta

YKSITYISET SOSIAALIPALVELUT. Ilmoituksenvarainen toiminta ja luvanvarainen toiminta YKSITYISET SOSIAALIPALVELUT Ilmoituksenvarainen toiminta ja luvanvarainen toiminta Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, ylitarkastaja Paula Mäkiharju-Brander 2.3.2017 1 Valvira ja aluehallintovirastot

Lisätiedot

Terveyden ja hyvinvoinnin tähden

Terveyden ja hyvinvoinnin tähden Terveyden ja hyvinvoinnin tähden Sosiaalipalvelut Ympäristöpalvelut Terveyspalvelut Suupohjan peruspalvelu- liikelaitoskuntayhtymä Sosiaalipalvelut Tuotamme ja kehitämme lapsiperheiden sosiaalityötä, aikuissosiaalityötä

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN VAMMAISPALVELUJEN YKSITYISTEN YMPÄRIVUO- ROKAUTISTEN ASUMISPALVELUJEN VALVONTARAPORTTI vuodelta 2013

ESPOON KAUPUNGIN VAMMAISPALVELUJEN YKSITYISTEN YMPÄRIVUO- ROKAUTISTEN ASUMISPALVELUJEN VALVONTARAPORTTI vuodelta 2013 ESPOON KAUPUNGIN VAMMAISPALVELUJEN YKSITYISTEN YMPÄRIVUO- ROKAUTISTEN ASUMISPALVELUJEN VALVONTARAPORTTI vuodelta 2013 Sosiaali- ja terveystoimi Perhe- ja sosiaalipalvelut Vammaispalvelut 2 (8) Johdanto

Lisätiedot

Yksityiset palvelut Siun sotessa - Valinnanvapaus sosiaalipalveluissa ja henkilökohtainen budjetointi (lakiluonnos)

Yksityiset palvelut Siun sotessa - Valinnanvapaus sosiaalipalveluissa ja henkilökohtainen budjetointi (lakiluonnos) Yksityiset palvelut Siun sotessa - Valinnanvapaus sosiaalipalveluissa ja henkilökohtainen budjetointi (lakiluonnos) Toimialuejohtaja Leena Korhonen 26.1.2017 leena.korhonen(at)siunsote.fi Pohjois-Karjalan

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2018 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 31.1.2018 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liit Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Muutosehdotukset perusturvalautakunnan toimivaltansa edelleen siirtämisestä tekemään päätökseen:

Muutosehdotukset perusturvalautakunnan toimivaltansa edelleen siirtämisestä tekemään päätökseen: Muutosehdotukset perusturvalautakunnan toimivaltansa edelleen siirtämisestä tekemään päätökseen: Ennen muutoksia: Muutosehdotukset ajalle 2.29.7.2018 (kesäajan sijaiset): Vt. perusturvajohtaja, sijaisena

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / 2013

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / 2013 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / 2013 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.11.2013 klo 17.00 18.55 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna Aittoniemi

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2013. Perusturvalautakunta. 18.03.2013 klo 17.00 17.55

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2013. Perusturvalautakunta. 18.03.2013 klo 17.00 17.55 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2013 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.03.2013 klo 17.00 17.55 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna Aittoniemi

Lisätiedot

11-20 tuntia/kk. 5-10 tuntia/kk

11-20 tuntia/kk. 5-10 tuntia/kk JUUPAJOEN KUNNAN SOSIAALIPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT 1.1.2015 (keltaisella merkityt muutoksia/tarkennuksia) Sosiaalihuoltolain (388/2008) mukaisista palveluista perittäviä maksuja, korvauksia ja vuokria

Lisätiedot

Lastensuojelun perhehoito

Lastensuojelun perhehoito Lastensuojelun perhehoito 12.12.2012 Perhehoidon lakimuutoksia 1.1.2012 Perhehoidon ensisijaisuus (Lsl 50 ) Ennakkovalmennus pakollinen (Perhehoitajalaki 1 ) Sijaishoitaja (Perhehoitajalaki 6 a ) Vastuutyöntekijän

Lisätiedot

Lastensuojelu Sijaishuollon valvonta ja mitoitus (yksiköt, joihin Naantali on sijoittanut lapsia)

Lastensuojelu Sijaishuollon valvonta ja mitoitus (yksiköt, joihin Naantali on sijoittanut lapsia) Lastensuojelu Sijaishuollon valvonta ja mitoitus (yksiköt, joihin Naantali on sijoittanut lapsia) Lastensuojelupalvelut Omppu, Kaarina ( 1 hlö ) Viimeisin ohjaus- ja valvontakäynti: 8.3.2019 Hoitajamitoitus:

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (13) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (13) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (13) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-17:00 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna

Lisätiedot

Itä-Suomen aluehallintovirasto Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualue

Itä-Suomen aluehallintovirasto Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualue Marja Kuhmonen Sosiaalihuollon ylitarkastaja Itä-Suomen aluehallintovirasto Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualue Itä-Suomen aluehallintovirasto 3.2.2011 1 YKSITYINEN SOSIAALIPALVELU: Laki yksityisten

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 12. 12 Toimeentulotuen tilanne ja uudistukset sekä lastensuojelupalvelujen palvelurakennemuutos

Espoon kaupunki Pöytäkirja 12. 12 Toimeentulotuen tilanne ja uudistukset sekä lastensuojelupalvelujen palvelurakennemuutos 17.09.2014 Sivu 1 / 1 3684/05.17.00/2014 12 Toimeentulotuen tilanne ja uudistukset sekä lastensuojelupalvelujen palvelurakennemuutos Valmistelijat / lisätiedot: Marja Dahl, puh. 050 306 2416 Mari Ahlström,

Lisätiedot