Kaavoitus KESKUSTAN OSAYLEISKAAVALUONNOS 2030

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kaavoitus KESKUSTAN OSAYLEISKAAVALUONNOS 2030"

Transkriptio

1

2 1 (7) LAUSUNTO Kaavoitus KESKUSTAN OSAYLEISKAAVALUONNOS 2030 Keskustan osayleiskaavaluonnos 2030:n muutosalue sijaitsee Keskuksen, Loutin, Pajalan, Pöytäalhon ja Terholan kaupunginosien alueilla. Muutosalue on jaettu viiteen erilliseen osa-alueeseen: Tuusulanjärven ympäristö (osa-alue 1), Ydinkeskusta (osa-alue 2), Pöytäalhon alue (osa-alue 3), Pajala (osa-alue 4) ja Terhola (osaalue 5). Näiden lisäksi osa-alueeksi 6 on merkitty verkostot, joita käsitellään laajemmin osayleiskaavaprosessin ehdotusvaiheessa. Osayleiskaavanluonnos 2030:n muutosalueilla on voimassa oleva Järvenpään yleiskaava 2020, jonka kaupunginvaltuusto on hyväksynyt ja keskustan osayleiskaava, joka on hyväksytty kaupunginvaltuustossa sekä useita voimassa olevia asemakaavoja. Osayleiskaavan päätavoitteina on kehittää kaupunkirakennetta eheyttämällä ja tiivistämällä keskusta-aluetta ja turvata kaupunkiympäristön laatutaso, kohteiden saavutettavuus ja palvelut ydinkeskustan alueella. Osa-alue 1 (Tuusulanjärven ympäristö) sijaitsee Tuusulanjärven pohjoispäässä rajautuen etelässä Sipoontiehen, lännessä Tuusulanjärven natura-alueen rajaan, idässä Juholankatuun ja Sibeliuksenväylään sekä pohjoisessa Vanhankyläntiehen ja Rantakatuun. Osayleiskaavaluonnoksen tavoitteena on painottaa aluetta asumiseen, virkistykseen ja sitä palvelevaan palvelurakentamiseen. Osa-alue 2 (Ydinkeskusta) rajautuu etelässä Rantakatuun ja Huvilakatuun, koillisessa rautatiehen ja luoteessa Tupakujaan. Kaavaluonnoksessa ydinkeskusta on osoitettu kokonaisuudessaan keskustatoimintojen alueeksi (C-1, C-2 ja C-3). Pasila-Riihimäki lisäraiteen toteutuksen aiheuttamien muutosten myötä osayleiskaavan yhtenä tavoitteena on kytkeä raideliikenteen ja bussiliikenteen asemat lähemmäksi toisiaan. Osa-alue 3 (Pöytäalhon alue) rajautuu etelässä Helsingintiehen, pohjoisessa Myllytiehen ja Myllypolkuun sekä luoteessa rautatiehen. Osayleiskaavassa alueen käyttötarkoitus on jaettu rataan Järvenpään kaupunki Kaupunkikehitys Kunnallistekniikan suunnittelu Seutulantie 12, PL 41, Järvenpää Vaihde (09)

3 2 (7) LAUSUNTO rajautuvaksi sekoittuneeksi keskustatoimintojen alueeksi (C-2 ja C- 3), pohjoisosan terveyskeskuksen ja Hyvinvointikampuksen palvelualueeksi (Y ja P/A -alueet) sekä niiden väliin jääväksi asumisen alueeksi (AK). Osa-alue 4 (Pajala) rajautuu etelässä Myllytiehen, idässä Kartanonpolkuun ja Seutulantiehen, lännessä Pajalantiehen, Wärtsilänkatuun, Ammattikoulunpolkuun ja rautatiehen. Teollisuuspainotteinen alue on osayleiskaavassa osoitettu pääkäyttötarkoitukseltaan asumiseen, joka mahdollistaa sekoittuneiden keskustatoimintojen ja kaupan sijoittumisen alueelle. Radanvarteen on varattu alue liityntäpysäköintiä varten. Osa-alue 5 (Terhola) rajautuu Pöytäalhonkujaan, Muorinpolkuun, Kytötiehen, Alhotiehen, Ylänkötiehen ja Pohjoisväylään sekä katujen välittömässä läheisyydessä oleviin viheralueisiin. Osayleiskaavassa kaupan ja työpaikkojen alueena tunnettua Terholaa on jäsennetty osoittamalla alueen luoteisreunaan keskustatoimintojen- ja asumisen alueita (C-2), keskelle tilaa vievän kaupan ja yritystoiminnan alue (KM-1) ja kaakkoisreunaan teollisuusalue (T). LAUSUNTO OSA-ALUE 1 (Tuusulanjärven ympäristö) Kadut ja liikenne Lepola III asemakaava-alueelle on kaavatyön yhteydessä laadittu katujen rakennussuunnitelmat, joiden toteutumisen myötä Sibeliuksenväylän ja Sipoontien liittymäalue tulee muuttumaan oleellisesti nykyisestä. Suunnitelmassa Sibeliuksenväylän ja Sipoontien liittymään on suunniteltu kiertoliittymä, Tervanokantie katkaistaan moottoriajoneuvoliikenteeltä ja Sipoontielle nykyisen Sävelpuiston kohdalle on suunniteltu linja-autopysäkki sekä keskikorokkeellinen suojatie. Sibeliuksenväylä nelikaistaistetaan Poikkitien kiertoliittymästä Sipoontien kiertoliittymään. Sibeliuksenväylä perusparannetaan Sipoontiestä Rantakadulle saakka. Rakentaminen on ajoitettu alkamaan v Vesihuolto Osayleiskaavassa Tervanokantien uimarannan viereinen alue ja entisen jätevedenpuhdistamon alue on osoitettu palveluiden ja hallinnon alueiksi (P). Tervanokantien eteläpään ja Tuusulanjärven välinen alue on osoitettu asuinrakennusten alueeksi (A). Alueiden Järvenpään kaupunki Kaupunkikehitys Kunnallistekniikan suunnittelu Seutulantie 12, PL 41, Järvenpää Vaihde (09)

4 3 (7) LAUSUNTO kunnallistekniikan tarpeet ja niistä aiheutuvat kustannukset käsitellään Rantapuiston peruskorjauksen yhteydessä. Sävelpuiston muuttaminen osittain asuinkerrostalojen alueeksi (AK) ja puiston eteläreunaan sijoitettu asumisen ja palveluiden alue (A/P) edellyttää uuden vesihuoltolinjan rakentamista. Muilta osin alueella on olemassa olevat vesihuoltoverkostot, jotka vastaavat nykyisen maankäytön tarpeita. Osayleiskaavan osa-alueella 1 tulee huomioida seuraavat asiakohdat - Lepola III asemakaavassa ja osayleiskaavaluonnoksessa 2030 on ristiriita Sibeliuksenväylän rakennussuunnitelman kanssa. Rakennussuunnitelmassa Tervanokantie on kadun eteläpäässä katkaistu ajoneuvoliikenteeltä. - Sipoontieltä ajoneuvoliittymä P/A- ja AK -alueille tulee sijoittaa alueen itäreunaan (Sibeliuksenväylän rakennussuunnitelma Sipoontien liittymässä ja Sävelpuiston kohdalla sekä meriviemärin sijainti) - Sävelpuistoon sijoittuvan AK -alueen suunnittelussa tulee huomioida meriviemärin sijainti, jota ei voi muuttaa. - Entisen jäteveden puhdistamon alueelta aiheutuu ajoittain hajuhaittaa, sillä puhdistamon kautta kulkee edelleen suuria vesihuollon putkia ja paineviemäri, joita ei voida siirtää. OSA-ALUE 2, YDINKESKUSTA Liikenne Osa-yleiskaavassa asemamäen alue on muutettu henkilöliikenteen terminaalialueeksi (LHA) ja radanvarteen on esitetty kevyen liikenteen yhteystarpeita. Pasila-Riihimäki -lisäraiteen ratasuunnittelu on käynnissä ja suunnitelmiin sisältyy radanvarren kevyen liikenteen väylien ja liityntäpysäköintialueiden suunnittelu. Kustannukset määräytyvät radan jatkosuunnittelun yhteydessä. Kadut Järvenpään kaupungin katuverkon korjausrakentamisohjelmassa ydinkeskustan alueella vuosina saneerattavia katuja ovat: Järvipuistonkatu välillä Vuoritie - Postikatu, kustannusarvio Järvenpään kaupunki Kaupunkikehitys Kunnallistekniikan suunnittelu Seutulantie 12, PL 41, Järvenpää Vaihde (09)

5 4 (7) LAUSUNTO Perhelän alue, alustavat peruskorjauskustannukset ovat (katu- ja puistosuunnitelmat v. 2012) Kävelykadun ja torin kunnostus, alustavat peruskorjauskustannukset ovat (yleissuunnitelma v. 2012) Vesihuolto Olemassa oleva vesihuollon verkosto kattaa koko ydinkeskustan alueen. Katuverkon korjausrakentamisohjelmassa vesihuollon saneerauskohteita vuosille ovat: Järvipuistonkatu välillä Vuoritie - Postikatu, kustannusarvio Mannilantie välillä Vuoritie-Postikatu, kustannusarvio Tupalantie välillä Postikatu-Sibeliuksenkatu, kustannusarvio Kävelykadun ja torin kunnostus, vesihuollon alustavat peruskorjauskustannukset ovat (yleissuunnitelma v. 2012) Perhelän alue, vesihuollon alustavat peruskorjauskustannukset ovat (katu- ja puistosuunnitelmat v. 2012) Osayleiskaavan osa-alueella 2 tulee huomioida seuraavat asiakohdat - Järvipuistonkadulta ei ole olemassa moottoriajoneuvoyhteyttä Vanhankyläntielle - LHA -alueen rajaus tulee tarkistaa ratasuunnitelmien mukaisesti OSA-ALUE 3, PÖYTÄALHO Järvenpään kaupunki Kaupunkikehitys Kunnallistekniikan suunnittelu Seutulantie 12, PL 41, Järvenpää Vaihde (09) Liikenne Käynnissä olevaan Pasila-Riihimäki -lisäraiteen ratasuunnitteluun sisältyy radanvarren kevyen liikenteen väylien ja liityntäpysäköintialueiden suunnittelu. Kustannukset määräytyvät radan jatkosuunnittelun yhteydessä. Kadut Järvenpään kaupungin katuverkon korjausrakentamisohjelmassa Pöytäalhon alueelle sijoittuu Helsingintien peruskorjaus välillä Mannilantie - Kartanontie, jonka toteuttaminen on alustavasti arvioitu vuodelle Alustavat peruskorjauskustannukset katurakenteiden

6 5 (7) LAUSUNTO osalta ovat (Helsingintie välillä Mannilantie-Porraskuja, rakennussuunnitelma v.2008). Vesihuolto Vesihuollon verkosto kattaa nykyisen maankäytön tarpeet Pöytäalhon alueella. Korjausrakentamisohjelmaan on merkitty Helsingintien vesihuollon saneeraus välillä Mannilantie - Kartanontie toteutettavaksi alustavasti vuonna Alustavat peruskorjauskustannukset vesihuollon osalta ovat (Helsingintie välillä Mannilantie-Porraskuja, rakennussuunnitelma v.2008). OSA-ALUE 4, PAJALA Liikenne Osayleiskaavassa Pajalantien varteen on varattu suuri alue liityntäpysäköintiä (LP) varten ja radanvarteen on esitetty kevyen liikenteen yhteystarve. Käynnissä oleva lisäraiteen suunnittelu sisältää liityntäpysäköintialueen ja kevyen liikenteen väylien suunnittelun radan varteen. Kadut Kaupungin katuverkon korjausrakentamisohjelmassa Pajalan alueelle sijoittuu Wärtsilänkadun katurakenteiden peruskorjaus välillä Lukionkatu - Pajalantie, jonka toteuttaminen on alustavasti ajoitettu vuodelle Alustavat peruskorjauskustannukset katurakenteiden osalta ovat Vesihuolto Pajalan alueella on nykyistä maankäyttöä palveleva vesihuoltoverkosto. Osayleiskaavaluonnoksessa radanvarren LP- ja C-2 -alueita halkoo Loutinoja, mikä on yksi Järvenpään kolmesta hulevesien käsittelyn kannalta merkittävästä avouomasta. Suunnitteluratkaisut Loutinojan säilyttämiseksi hulevesien pääkokoojareittinä kaavassa merkityn LP -alueen osalta sisältyy lisäraiteen ratasuunnitteluun. Pajalan alueella vesihuollon saneerauskohteena on Pajalantien jätevesiviemärin uusiminen välillä Seutulanpolku - Kaskitie. Alustavat peruskorjauskustannukset vesihuollon osalta ovat Rakentamista ei ole ajoitettu. Järvenpään kaupunki Kaupunkikehitys Kunnallistekniikan suunnittelu Seutulantie 12, PL 41, Järvenpää Vaihde (09)

7 6 (7) LAUSUNTO Kaavaluonnoksen osa-alueella 4 tulee huomioida seuraavat asiakohdat - LP -alueen rajaus tulee tarkistaa ratasuunnitelmien mukaiseksi - Rautatieliikenteen alueeseen rajautuvalla C-2 alueen suunnittelussa tulee ottaa huomioon Loutinojan tärkeys hulevesien pääkokoojareittinä. Loutinojan toiminta ei saa heikentyä maankäytön muuttuessa. OSA-ALUE 5, TERHOLA Kadut Osayleiskaavaluonnoksessa on Alhontien varteen osoitettu uusi AK -alue. Alueen rakentuminen edellyttää noin 40 m uutta tonttikatua, jonka suunnittelu tullaan toteuttamaan samanaikaisesti alueen asemakaavoituksen kanssa. Kaupungin korjausrakentamisohjelmassa ei ole merkitty katusaneerauskohteita kaavan osa-alueelle 5 vuosille Vesihuolto Alueella on nykyistä maankäyttöä palveleva vesihuoltoverkosto. Alhonkadun varteen osoitettua uutta AK -aluetta varten ei alustavien tarkastelujen perusteella tarvitse rakentaa uutta vesihuollon runkolinjaa. Korjausrakentamisohjelmassa ei ole merkitty vesihuollon saneerauskohteita kaavan osa-alueelle 5 vuosille KUSTANNUKSET Kunnallistekniikan rakentamiskustannukset ovat: Järvenpään kaupunki Kaupunkikehitys Kunnallistekniikan suunnittelu Seutulantie 12, PL 41, Järvenpää Vaihde (09) OSA- ALUE Vesihuolto Katu Yhteensä 1 Uudisrakentaminen Korjausrakentaminen Uudisrakentaminen Korjausrakentaminen Uudisrakentaminen Korjausrakentaminen Uudisrakentaminen Korjausrakentaminen Uudisrakentaminen Korjausrakentaminen Yhteensä

8 7 (7) LAUSUNTO Koko keskustan osayleiskaava-alueella tulee huomioida - Hulevesiratkaisut tulee pohjautua Järvenpään hulevesisuunnitelman 2014 tavoitteisiin - Hulevesijärjestelmän tilavaraukset tulee huomioida kaavan valmistelussa - Nykyisen vesihuoltoverkoston kapasiteetti tulee tarkastella alueiden tarkemman suunnittelun yhteydessä - Tulvareitit ja niiden tilavaraukset jatkosuunnittelun yhteydessä Kunnallistekniikan suunnittelu Miia Haikonen Suunnitteluinsinööri JAKELU TIEDOKSI Sampo Perttula Erno Heikkola Saija Sievilä Kaarina Laine Ari Kaunisto Miia Haikonen Järvenpään kaupunki Kaupunkikehitys Kunnallistekniikan suunnittelu Seutulantie 12, PL 41, Järvenpää Vaihde (09)

9 Järvenpään nuorisoparlamentin lausunto keskustan osayleiskaavaan , liite A Johdanto: Järvenpään nuorisoparlamentti on kokouksessaan ( , 44 ) päättänyt hyväksyä oheisen lausunnon koskien keskustan osayleiskaavaa. Edellisessä kokouksessaan nuorisoparlamentti on kuullut kaupungin arkkitehtia, Erno Heikkilää, joka esitteli nuorisoparlamentille yleisluontoisesti osayleiskaavaluonnoksen C ja sitä taustoittavia tekijöitä. Näiden tietojen pohjalta nuorisoparlamentti on laatinut itsenäisesti oman lausuntonsa. Lausunto on laadittu pääasiassa kommentoimalla luonnoksen C eri osia. Pääpainona tarkastelussa ovat luonnoksessa esitetyt tavoitteet sekä ydinkeskustan ja Tuusulan järven seudun suunnittelu. Nuorisoparlamentti tahtoo kiittää mahdollisuudesta kommentoida osayleiskaavaa. Osayleiskaavan tavoitteet Kauppa & muut palvelut Kommentit: Nuorisoparlamentti pelkää, riittääkö ostovoima ostoskeskukselle keskustaan. Nuorisoparlamentti kokee ristiriitaiseksi, että painotetaan sekä kivijalkakauppoja että ostoskeskuksen osuutta kaupungin keskustan kehittämisessä. Nuorisoparlamentti tahtoo tietää, kummalla olisi suurempi painoarvo kaupungin kehittämisessä. Lisäksi nuorisoparlamentti kokee uhkana keskusta-alueen mahdollisen ruuhkautumisen. Toisaalta ostoskeskus voi tuoda lisää työpaikkoja nuorille, mikä olisi luonnollisesti hyvä asia. Nuorisoparlamentti kokee tavoitteet ristiriitaisiksi ja vaikeatulkintaisiksi. Asuminen Nuorisoparlamentti on samaa mieltä siitä, että kohtuuhintaiset asunnot ovat hyviä, mutta epäilee hinnan olevan liian korkea opiskelijoille. Nuorisoparlamentti haluaa ehdottomasti tukea opiskelijaasumista, mutta nuorisoparlamentti kyseenalaistaa, onko juuri kalliit keskustarakennukset sopivia opiskelija-asunnoiksi. Nuorisoparlamentti kannattaa mieluummin liiketoiminnan harjoittamista ensisijaisesti kyseisellä alueella (ydinkeskustassa). Liikenne Nuorisoparlamentti pitää tärkeänä, että lisätään parkkipaikkoja ja että joukkoliikennettä kehitetään ja kasvatetaan esimerkiksi lisäämällä bussiyhteyksiä. Parkkipaikkojen vähentäminen voisi viedä ostovoimaa alueelta vähentämällä autoilevia asiakkaita ja siksi nuorisoparlamentti ei kannata tätä. Toistaiseksi nykyisillä liikennejärjestelyillä nuorisoparlamentti ei pidä tarpeellisena muutoksia alueen liikennenopeuksissa. Elinkeinoelämä ja yrittäminen Nuorisoparlamentti ei usko show room -trendin kasvuun, eikä näe potentiaalia näissä. Nuorisoparlamentti linjaa, että ydinkeskustan alueelle tulisi mieluummin yrityksiä kuin asuintaloja.

10 8. Kulttuuri Nuorisoparlamentti linjaa, että kaupunki tukisi spontaania kaupunkikulttuuria keskustan elävöittämisen merkeissä. Käytännössä nuorisoparlamentti tahtoo vahvistaa monipuolista kulttuuritoimintaa Janne-kadulla myös jatkossa. Nuorisoparlamentilla ei ole yksimielistä mielipidettä Perhelän korttelin tai sen osien säilyttämisestä kulttuuriarvoon vedoten. 9. Ekologisuus ja energia Nuorisoparlamentti kokee uusiutuvien energiamuotojen käyttömahdollisuudet hyviksi ja toivoo erityisesti niiden selvittämistä ja niiden mahdollista käyttöönottoa. Lisäksi nuorisoparlamentin mielestä erityisesti Tuusulanjärven tilaa pitäisi parantaa ehdottomasti. 10. Luontoarvot & virkistys Kasinontontin käyttömahdollisuuksia tulisi tutkia tarkemmin ja selvittää esimerkiksi mahdollisuuksia alueen muuttamiseksi asuintaloiksi, parkkipaikka-kompleksiksi tai baariksi. Rantapuiston rannan aluetta voitaisiin käyttää enemmän venepaikkoina. Rantapuiston rakentamisessa tulee huomioida alueelle tuleva nuoriso- ja toimintapuisto ja sen tavoitteet. Nuorisoparlamentti ei koe liikennepuistoa hyväksi ideaksi. Mikä on kolmiopuisto ja Tuuri? Nuorisoparlamentin erityismaininnat Nuorisoparlamentti toivoo erityisesti, että keskustaan rakennetaan nuorille suunnattu kahvila. Nuorisoparlamentti ei tahdo rajoittaa tornitalojen kerroslukumäärää. Mikäli kuntaliitoksen seurauksena kaupungintalosta vapautuu ylimääräistä tilaa, voitaisiin sitä myydä/vuokrata esimerkiksi elinkeinoelämää varten. Nuorisoparlamentti on huolissaan, että mahdollinen silta Tuusulanjärven yli rajoittaisi joitakin järvellä olevia toimijoita, kuten kilpapurjehtijoita. Täten nuorisoparlamentti vastustaa sillan rakentamista. Nuorisoparlamentti näkee liikenneyhteyksien keskittämisen Asemanmäelle ruuhkautumisriskiksi sekä linja-autoaseman muuttamisen C2-alueeksi kannattamattomana.

11 Elinkeino-, liikenne- ja LAUSUNTO UUDELY/581/07.01/2013 ymparistokeskus Järvenpään kaupunki Kaupunkikehitys PL , Järvenpää VNte: Lausuntopyyntö Lausunto Järvenpään keskustan osayleiskaavaluonnoksesta Järvenpään kaupunki on pyytänyt Uudenmaan ELY-keskukselta lausun toa Järvenpään keskustan osayleiskaavaluonnoksesta men nessä. Osayleiskaavasta on pidetty viranomaisneuvottelu Osayleiskaavan tarkoituksena on alueen yhdyskuntarakenteen, kaupan ja muiden palveluiden ja talouden vahvistaminen, riittävän ja monipuoli sen asuntotarjonnan turvaaminen ja elinympäristön laadun parantami nen. Uudenmaan ELY-keskus katsoo, että kaavaluonnos on oikean suuntai nen näiden tavoitteiden saavuttamiseksi. Kaavaluonnos toteuttaa vah vistettavana olevan Uudenmaan 2. vaihemaakuntakaavan thvistämispe riaatetta. Yleiskaavaluonnoksen määräykset ovat paikoin melko yksi tyiskohtaisia kaavan yleispiirteisyys huomioiden (mm. asuinhuoneen pinta-alan määräytyminen). Keskustan kehittämistä on lähestytty monipuolisesti ja järjestelmällises ti. Raportti C avaa hyvin kaavassa esitettyjä ratkaisuja. Kaavaa varten on laadittu kattavasti perusselvityksiä. Liikenne Osayleiskaavakartalla maantiet ja kadut on merkitty aluemerkinnöin. Koska aluemäärittelyt eivät perustu laadittuihin suunnitelmiin, tulee yleiskaavan liikenneväylät osoittaa viivamerkinnöin. Kaavakartalla maantielle 1456 Järvenpään pohjoisväylälle on osoitettu virheellisesti Yleisen tien alue kaavamerkinnällä LT. Oikea kaavamerkintä on ytlkk Yhdystielkokoojakatu Maantielle 1456 ei voida maankäyttö- ja rakennuslain 83.4 :n mukaan osoittaa maantien aluetta, koska se palvelee pääasiallisesti yleiskaavan INkenneselvityksen mukaan paikallista liikennettä. LNkenneselvityksessä on esitetty maantielle 1456 parantamistoimenpiteitä, Järvenpään kau pungin tulee varautua toteuttamaan parannustoimenpiteet kustannuk sellaan, koska ne aiheutuvat paikallisen liikenteen lisääntymisestä. Järvenpään keskustan kehittämisen yhteydessä tulee selvittää ja kehit tää alueen pysäköintiä nyt suunniteltavaa osayleiskaavaa laajemminkin. UUDENMAAN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Kutsunumero Dpastinsilta krs, PL Helsinki Helsinki

12 UUDELY/581/07.01/2013 2/4 Alueelta poistuvan maantasopysäköinnin uudelleensijoittaminen ja tyntäpysäköinti tulee selvittää erikseen tehtävässä pysäköintiselvityk sessä. Selvityksen yhteydessä tulee suunnitella alueellinen pysäköinnin opastus- ja hallintajärjestelmä kaupungin alueella lfltyntäpysäköintipaik koineen. Kulttuuriympäristö Paikallista kulttuuriympäristökohdetta koskevaa määräystä tulee täy dentää maininnalla: Yksittäisten rakennusten rakennus-ja kulttuurihis toriallinen arvo tulee selvittää ja säilyttämisestä päätetään erikseen asemakaavassa Maakunnallisesti merkittävän kulttuuriympäristöalueen määräystä tulee täydentää esimerkiksi seuraavasti: Aluekokonaisuuden ja sen raken nuskannan suojelua koskevat kysymykset ratkaistaan asemakaavassa. Uudisrakentamisen tulee soveltua rakennusta valtaan ja suainniltaan olemassa olevaan rakennuskantaan ja ympäristöön. Kulttuurihistorialli sesti merkittävät rakennukset ja rakenteet tulee säilyttää. Suunnitelmis ta on pyydettävä lausunto museovfranomaisilta. Valtakunnallisesti merkittävän kulttuuriympäristöalueen kaavamääräystä tulee täydentää seuraavasti: Aluetta koskevat valtakunnalliset aluei denkäyttötavoitteet. Alueidenkäytössä on varmistetta va, että valtakun nallisesti merkittävät kulttuuriympäristöjen ja luonnonperinnön arvot säi lyvät. Uudisrakentamisen tulee soveltua rakennusta valtaan ja sj/ainnil taan olemassa olevaan rakennuskantaan ja ympäristöön. Kulttuurihisto riallisesti merkittävät rakennukset ja rakenteet tulee säilyttää. Suunni telmista on pyydellävä lausunto museoviranomaisilta. Yleisten määräysten kohdan kulttuuriympähstön suojelu ja hoito viimei nen kappale ei sovellu määräykseksi. Ely-keskus huomauttaa, että sel vitysten osoittaessa rakennetulla ympäristöllä ja yksilläisillä kohteilla olevan maankäyttö- ja rakennuslain 54 :n tarkoillamia arvoja, ne tulee turvata asemakaavassa suojelumääräyksin. Tämä tulee lisätä kulttuu riympäristön suojelua ja hoitoa koskevaan yleisten määräysten osioon. Pohjavedetja hulevesien hallinta Kaava-alueen eteläosasta pieni osa sijaitsee tärkeällä pohjavesialueel la, joka on merkitty kaavakadalle ja johon liittyy pohjavedensuojelumää räys. Kaavaselostusluonnoksen mukaan pohjavesialueella sijaitseva huoltamotoiminta tulee siidymään alueelta pois ja alue tullaan tarpeellis ten maaperäkunnostusten jälkeen osoittamaan asumiseen. Pohjave densuojelun kannalta kehitys on myönteistä, kunhan samalla turvataan pohjaveden riittävä muodostuminen esimerkiksi puhtaita hulevesiä maaperään imeyttämällä. Vesilakiuudistuksen myötä pohjaveden suojelua koskevat pykälät ovat muuttuneet. Uudenmaan ELY-keskus suosittelee, ettei kaavamääräyk

13 UUDELYI5S1IO7.O1/2013 3/4 sissä vhtattaisi IakipykälHn. Tästä johtuen uusi kaavamääräys voisi olla: Alue on yhdyskuntien vedenhankinnalle tärkeää pohjavesialuetta. Alu eella tulee kiinnittää erityistä huomiota pohja veden suojelemiseen. Alu eella ei ole sallittua sellainen toiminta tai rakentaminen, joka saattaa vaarantaa maaperän laadun tai pohja veden laadun ja määrän. Uusilla asemakaava-alueilla, joilla maankäyttö muuttuu merkittävästi, pohja vesiolosuhteet on tarvittaessa selvitettävä tarkemmin ja otettava huomi oon alueen rakentamisen suunnittelussa. Maalämpöjärjestelmiä ei suo sitella soitetta vaksi pohjavesialueille. Järvenpään hulevesisuunnitelmassa on esitetty hulevesien hallinnan periaatteet ja tavoitteet sekä toimenpiteet tavoitteiden saavuttamiseksi kaupungin alueella. Pääperiaatteena on hulevesin käsitteleminen jo syntypaikallaan ja tavoitteena pienentää muodostuvia valumavesien määriä sekä parantaa näin Tuusulanjärven ja Keravanjoen tilaa sekä estää kaupunkitulvia. Suunnitelmassa on esitetty hulevesien muodos tumisen mukaiset tarkastelualueet, joille on laadittu toimenpideehdotukset hulevesien hallintaa varten. Sekä suunnitelma että kaavas sa olevat hulevesimääräykset ovat riittävät ohjeistamaan yksityiskohtal sempaa kaavoitusta. Mahdollisesti pilaantuneet maa-alueet Kaavamerkinnöistä puuttuu mahdollisia pilaantuneita maa-alueita, esi merkiksi polttoaineen jakelupiste alueelta, joka on kaavassa merkitty käyttötarkoitukseltaan muuttuvan merkittävästi. Kaavamerkintöjä tulee täydentää pilaantuneiden maiden osalta. Lu on nonsuojelu Uudenmaan ELY-keskuksella ei ole huomautettavaa kaavaluonnokses sa esitettyihin ratkaisuihin. Kaupan ratkaisu Uudenmaan ELY-keskus ottaa erillisellä lausunnolla kantaa osayleis kaavassa esitettyihin kaupan ratkaisuihin. Jatkotoimenpiteet Vuoden 2013 viranomaisneuvottelun muistioon on kirjattu, että kaavan osalta on tarpeen kutsua koolle viranomaisneuvottelu, kun osayleiskaa van luonnos on ollut nähtävillä ja kaupunki on laatinut vastine ehdotukset annettuihin lausuntoihin. Ylitarkastaja Sanna Andersson Ylitarkastaja Tuomas Autere

14 UUDELY/581/07.O1/2013 4/4 TIEDOKSI UUDELY, Brita Dahlqvist-Solin, Hannu Palmån, Kaija Savelai nen, Jani Seppälä, Riitta Tomivaara-Ruikka, Henrik Wager Uudenmaan liitto Museovirasto Uudenmaan maakuntamuseo Lflkennevirasto HSL HSY

15 Elinkeino-, liikenne- ja LAUSUNTO UUDELY/581/07.01/2013. ymparistokeskus Järvenpään kaupunki Kaupunkikehitys PL , Järvenpää Ville: Lausuntopyyntö Täydennys lausuntoon Järvenpään keskustan osayleiskaavaluonnoksesta Järvenpään kaupunki on pyytänyt Uudenmaan ELY-keskukselta lausun toa Järvenpään keskustan oseyleiskaavaluonnoksesta men nessä. Osayleiskaavasta on pidetty viranomaisneuvottelu Uudenmaan ELY-keskus antoi lausuntonsa osayleiskaavaluonnoksesta muilta kuin kaupan ratkaisun osalla. Uudenmaan ELY-keskuksella ei ole huomautettavaa osayieiskaava luannoksessa esitetystä kaupan ratkaisusta. Ylitarkastaja Sanna Andersson Ylitarkastaja Tuomas Autere TIEDOKSI UUDELY, Brita Dahlqvist-Solin, Hannu Palmn, Kaija Savelai nen, Jani Seppälä, Riitta Tomivaara-Ruikka, Henrik Wager Uudenmaan liitto Museovirasto Uudenmaan maakuntamuseo Liikennevirasto HSL HSY UUDENMAAN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Kutsunumero Opastinsilta 1285 krs, PL 36 w.elv-keskus,fi/uusimaa Helsinki Helsinki

16 Keski-Uudenmaan ympäristökeskus LAUSUNTO Järvenpään kaupunki Kaupunkikehitys JÄRVENPÄÄN KESKUSTA 2030 OSAYLEISKAAVALUONNOS Järvenpään kaupunkikehitys on pyytänyt Keski-Uudenmaan ympäristökeskukselta lausuntoa Järvenpään osayleiskaava 2030 luonnoksesta. Osayleiskaavatyön periaatteet ovat ympäristönäkökulmasta esimerkillisen hyvät. Osayleiskaavassa on kuitenkin hyvä tarkentaa vielä eräitä asioita: - Luontoarvot on esitetty kaavakartan liiteselostuksessa (kartta), johon yleisissä kaavamääräyksissä viitataan ja edellytetään asemakaavoituksessa huomioon otettaviksi. Kaavaselostuksesta tai liitteistä ei kuitenkaan käy ilmi mainittujen kohteiden luontoarvojen tarkempi yksilöinti, eikä esitettyyn luontokohdekarttaan merkitty linkitys (hyperlink?) toimi. Yksilöidymmät tiedot luontokohteista, osayleiskaavan vaikutus niihin ja keinot lajiston/kohteiden säilyttämiseksi on syytä esittää kaavaselostuksessa. Arvokkaat luontokohteen tulisi merkitä kaavakarttaan esim. merkinnällä luo. Rakentamista luonnonsuojelualueen tai rannan läheisyyteen tulee ohjata siten, että vaihettuminen tapahtuu mahdollisimman pehmeästi ja rakentaminen soveltuu maisemaan hyvin, josta on syytä määrätä tarkemmin asemakaavassa. -.Osayleiskaavan liitteenä on hulevesisuunnitelma, joka vastaa sisällöltään hulevesiohjelmaa. Kaavatyön yhteydessä tulee tarkentaa sitä, miten hulevesisuunnitelmaa sovelletaan keskustan alueella. Hulevesien käsittelystä annetut yleiset kaavamääräykset ohjaavat sinällään oikeaan suuntaan asemakaavoitusta. Osayleiskaavassa on kuitenkin syytä selvittää myös rakentamisen vaikutus valuntaan ja hulevesien käsittelystä aiheutuvat mahdolliset aluevaraustarpeet, kuten altaat ja tulvareitit, sekä osayleiskaavan vaikutus Tuusulanjärven tilaan. - Lisäksi ympäristökeskus haluaa kiinnittää huomiota Tuusulanjärven keskeiseen rooliin osana keskustan osayleiskaavaa. Järven luonto- ja kulttuuriarvojen vaalimiseen ja järven tilan parantamiseen tulee jatkossakin kiinnittää huomiota. Tuusulanjärven kokonaisuuden kehittäminen Järvenpään ja Tuusulan yhteistyönä onkin toivottavaa. Ympäristökeskus esittää että yleiskaavatyöhön ja sen jatkotyöskentelyyn liitettäisiin Tuusulanjärven kehittäminen kansallisena kaupunkipuistona. Nina Strengel on tehnyt aiheesta vuonna 2006 maisema-arkkitehtuurin diplomityön: Tuusulanjärven kansallinen kaupunkipuisto (TKK, arkkitehtiosasto). Tuusulassa Tapio Reijonen ympäristönsuojelupäällikkö Keski-Uudenmaan ympäristökeskus POSTIOSOITE: PL 60, TUUSULA; KÄYNTIOSOITE: HYRYLÄNKATU 8 C, TUUSULA PUHELIN: (09) 87181; FAKSI: (09) ;

17 JÄRVENPÄÄ-SEURALTA PYYDETTY LAUSUNTO OSAYLEISKAAVASTA Yleiskaavaluonnoksen selvityksessä todetaan Järvenpään vahvuudet ja halutaan kehittää niitä edelleen. Järvenpää-seura pitää tärkeänä seuraavia asioita, jotta hyvämaineisen kotikaupunkimme vetovoimaisuus voidaan säilyttää ja lisätä sitä pääkaupunkiseudulla: 1. Asiointi omalla paikkakunnalla pitää mahdollistaa ja tehdä vaivattomaksi kaupunkilaisille. 2. Järvenpää on onnistunut toistaiseksi kohtuullisesti pitämään ostovoimaansa kotikunnassaan, mutta sen jatkuvuus ja kasvu tulisi varmistaa tarjoamalla palveluja kävelykadun ja muun keskustan alueella. Keskustan asemakaavassa tulee säilyttää jalankulku/kevyt liikenne tasapainossa autolla tapahtuvan asioinnin kanssa. Autolla tapahtuva asiointi omalla paikkakunnalla turvaa arkirutiinit voimien ja liikuntakyvyn vähenemisestä kärsivälle vanhemmalle väestönosalle samoin kuin kiireistä työelämää ja lapsiperheen tarpeita yhteen sovittavalle nuorelle ja keski-ikäiselle väestölle. 3. Väestön ikärakenteen monipuolisuus kasvattaa kaupungin vetovoimaisuutta ja kasvua alueellisena keskuksena. 4. Tuusulanjärven ympärillä Rantapuisto, Tervanokan uima- ja veneranta, natura, luontopolku, lintutorni ja Vanhankylänniemi sekä itärannalla oleva opistojen alue ovat kaupunkilaisille korvaamattomat virkistys- ja luontoalueet. Niiden hoitaminen ja säilyttäminen tukee jatkossakin kaupungin vetovoimaisuutta pääkaupunkiseudulla. Mahdollinen lisärakentaminen tai alueiden muokkaaminen eivät saa heikentää toimivaa vuorovaikutusta kaupunkikeskustan, luonnon ja virkistyksen välillä. Järvenpäässä Järvenpää-seura ry

18

19 Järvenpään kaupungille Viitaten lausuntopyyntöönne 23. kesäkuuta 2014 Lausunto Järvenpään keskustan osayleiskaava 2030:n luonnoksesta Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri kiittää Järvenpään kaupunkia lausunnonantomahdollisuudesta. Piiri on tutustunut kaavaehdotukseen ja lausuu siitä seuraavaa. Yleistä kaavaehdotuksesta Esitetty kaavaehdotus vaikuttaa hyvin valmistellulta. Se ohjaa lisärakentamista järkevästi keskustatoimintojen alueen laajentamaan Wärtsilänkadun varteen ja samalla raideliikenteen meluesteeksi. Myös Sibeliuksenväylän itäpuolisen huoltoaseman (ns. Esson alueen) muuttaminen asuinkerrostalojen alueeksi on järkevää, varsinkin kun samalla hoituu entisen huoltoaseman alueen maaperän puhdistus pohjavesialueella. Rakentamisen kohdistaminen Sävelpuistoon on perusteltua, kun yhtenäinen Rantapuisto samalla laajenee entisen puhdistamon alueelle. Tuusulanjärven Natura-alueen huomioinnista Kevyen liikenteen yhteyden tulee kulkea Taidetalon ja koirapuiston Vanhankyläntien puolelta eikä Natura-alueen puolelta. Järven poikki kulkeva yhteys on merkittävä tarkoittamaan ainoastaan latua ja talviaikaista polkua. Olemassa oleva Joukon polku ja lintutorni ovat riittäviä Natura-alueeseen tutustumiseen. Muista Natura-alueella mahdollisesti kulkevista luontopoluista pitää päättää niiden hoitoja käyttösuunnitelmassa, ei yleiskaavassa. "Tuusulanjärven länsirannan käytön ja hoidon periaatteiden" (2002) mukaisesti Natura-alueen reunoille tarvitaan puskurialue, jonka asianmukainen käyttötarkoitus on virkistys ja suojelu. Taidetalon tontilla olevaa VS-merkintä on säilytettävä ja VS-merkintä on palautettava Järvipuistoon. Muilta osin Uudenmaan piiri yhtyy paikallisyhdistyksensä Järvenpään ympäristöyhdistyksen lausuntoon. Lisätietoja - Laura Räsänen, puhelin , sähköposti laura.rasanen@sll.fi SUOMEN LUONNONSUOJELULIITON UUDENMAAN PIIRI RY Sirkku Manninen puheenjohtaja Tapani Veistola vs. toiminnanjohtaja Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri ry Nylands distrikt vid Finlands naturskyddsförbund rf Itälahdenkatu 22 b A, FI Helsinki, Finland puh./tel tai / or fax Y-tunnus uusimaa@sll.fi

20 Järvenpään ympäristöyhdistys ry Järvenpään kaupunki Lausunto Järvenpään keskustan osayleiskaava 2030 luonnoksesta Keskustan osayleiskaavaluonnoksessa kaupunkirakenne on hyvä. Lisärakentaminen parantaa kaupunkimaisen ympäristön syntymistä ja edesauttaa palvelujen paranemista alueella. Tehokkaampi maankäyttö on perusteltua myös rautatieaseman läheisyyden vuoksi. Pysäköinnin keskittäminen laitoksiin parantaa myös kaupunkikuvaa. Keskustaan tulevien pääväylien kuten Helsingintien ilmettä tulee kehittää bulevardimaisemmaksi. Sibeliuksenväylä ja Pohjoisväylä KM -1 -alueineen ovat kaupunkikuvallisesti tärkeitä sisääntuloväyliä, joihin on kiinnitettävä huomiota. Kevyen liikenteen joustavat, turvalliset ja viihtyisät väylät ovat keskustassa erityisen tärkeitä. Natura-alueen huomioimisesta Keskustan osayleiskaavan valmistelussa on kautta linjan otettava huomioon Natura-alue Tuusulanjärven lintuvesi (FI ), josta osa kuuluu nyt osayleiskaavoitettavalle alueelle. On huomattava, että Natura-alue ei rajoita toimintaa/ rakentamista pelkästään Natura-alueella, vaan myös sen ulkopuolella, jos Natura-alueelle voi kohdistua merkittäviä haitallisia vaikutuksia. Osayleiskaavan laatiminen voi myös laukaista tarpeen tehdä luonnonsuojelulain 65 :n mukainen Natura-arviointi. Tämän voi aiheuttaa rakentamisen välittömien vaikutusten lisäksi esimerkiksi Natura-alueelle kohdistuva lisääntyvä virkistyspaine, jos asukasmäärä Natura-alueiden lähistöllä (kuten keskustassa) kasvaa. Natura-alueen läpi esitettyä kevyen liikenteen yhteyttä Rantapuistoon ei tule tehdä rakenteellisena. On myös huomattava, että vaikutusten arviointiin sovelletaan varovaisuusperiaatetta, jolloin jo pelkkä epäilys hankkeen (kaavan) vahingollisista vaikutuksista voi estää hankkeen toteutumisen. Keskeisenä ennakkotapauksena pidetään yleisesti Euroopan yhteisöjen tuomioistumisen ratkaisua C-127/02. Tuomioistuimen mukaan hanke tai suunnitelma (tässä tapauksessa kaava) voidaan hyväksyä vasta silloin, kun ei ole olemassa tieteelliseltä kannalta järkevää epäilyä hankkeen tai suunnitelman vahingollisista vaikutuksista Natura alueen valinnan perusteisiin. 1

21 Luonnonympäristön merkitys keskeistä rakennetuilla alueilla Keskusta-alueen ja varsinkin julkisten piha-alueiden kuten päiväkotien ja koulujen viheralueiden ja lähiluonnon monimuotoisuuteen tulee kiinnittää erityistä huomiota. Viheralueiden yhdistäminen viherväylillä verkoksi mahdollistaa eläinten liikkumisen ekologisten käytävien suojassa. Vanhan puuston säilyttäminen ja suojelu tulee huomioida kaavassa. Tervanokan viereisen Valkamatien P-tontti tulee säilyttää viheralueena. Lepolan kaupan (P/A tontti) sijainti olisi hyvä olla keskeisemmin asuinalueeseen nähden. Keskusta-alueen tiivistyessä ympäristön laadun merkitys kasvaa. Luonnonympäristön säilymisen edellytykset pitää turvata. Laadukkaasti rakennettu kaupunkiympäristö viihtyisine viheralueineen ja aukioineen voi olla parhaimmillaan myös yksi kaupungin vetovoimatekijä. Järvenpään kulttuuriympäristön hoitosuunnitelmassa 2004 ovat torin viereinen polkupyöräliike (nro 06.12) ja entinen sähkölaitos (nro ) määritelty kohteiksi, joiden säilyttämistä edistetään (3 lk). Nämä tulee lisätä suojeltaviin kohteisiin. Järvenpään ympäristöyhdistys ry 2

22

23

24

25

26

27 LAUSUNTO 1 (3) Järvenpään kaupunki, Kaupunkikehitys JÄRVENPÄÄN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA 2030:N LUONNOS Järvenpään Kaupunkikehitys on pyytänyt Helsingin seudun kauppakamarin Keski-Uudenmaan yksiköltä lausuntoa Järvenpään keskustan osayleiskaava 2030:n luonnoksesta. Kauppakamari esittää lausuntonaan seuraavaa: 1. Yleistä Järvenpään keskustan osayleiskaavan tarkistaminen on aloitettu vuoden 2013 alkupuolella ja se on tarkoitus päättää vuoden 2014 lopulla sekä hyväksyä kaupunginvaltuustossa vuoden 2015 alkupuolella. Osayleiskaavaprosessi on nyt luonnosvaiheessa, josta on pyydetty lausunto. Järvenpään keskustan suunnittelualue rajautuu Keskuksen, Loutin, Pajalan, Pöytäalhon ja Terholan kaupunginosien välille. Osayleiskaavalla on tarkoitus lisätä keskusta-alueen painoarvoa ja vetovoimaisuutta. Kaupunkikehityslautakunnan hyväksymän Keskustan osayleiskaavan 2030 lähtökohta- ja tavoiteraportin B mukaan kaavaprosessin yksi keskeisimpiä tehtäviä on tarkastella kaupan palveluiden ja ennen kaikkea näiden suuryksiköiden sijoittumista keskusta-alueelle. Raportin mukaan keskustan asema alueellisena kaupan keskuksena on menettänyt merkitystään. Lähialueille menetetyt asiakasvirrat pitäisi saada käännettyä takaisin Järvenpäähän keskustan nykyisiä palveluja laajentamalla ja kasvattamalla. Kaupunkikehityslautakunta on linjannut johtopäätöksenä kehityskuvatarkastelussa, että osayleiskaavatyöskentelyssä otetaan tavoitteeksi sijoittaa kaupan suuryksikkö kävelykadun koillispäähän ns. Perhelän- ja Osuuspankin kortteleiden paikalle. Raportin mukaan kaupan tilojen lisäksi keskustaan on toivottu lisää toimisto- ja muita yritystiloja, jotka mahdollistavat monipuolisen työpaikkatarjonnan ja palvelurakenteen. Lisäksi keskustan elävänä pitäminen edellyttää asutuksen säilyttämistä ja lisäämistä. Liikenteen ja katuverkon osalta on raportissa huomautettu, että julkisten ja asiakaspysäköintipaikkojen riittämättömyys keskustassa on noussut keskeiseksi ongelmaksi. Pysäköintialueita ja liityntäpysäköintialueita on liian vähän. Kauppakamari pitää Järvenpään keskustan osayleiskaavaa erittäin merkittävänä Järvenpään toimintojen kehittämiseen ja kaupungin yleiskuvaan vaikuttavana linjauksena. Lähtökohtana pitää olla joustavuus ja uusien toimintojen toteuttamismahdollisuus.

28 2 (3) Kauppakamari pitää tärkeänä, että osayleiskaavalla luodaan edellytykset - seudulliselle näkökulmalle - yleisten kasvuedellytysten ja yritysten toimintaedellytysten turvaamiselle, - riittävästä rakennusoikeusvarannosta huolehtimiselle, - kaikkien liikennemuotojen toimivuudelle, sekä - pysäköinti ja liityntäpysäköintialueiden rakentamiselle Asunto-ongelma on jatkossakin yksi pääkaupunkiseudun keskeisimmistä haasteista. Yritysten kannalta on tärkeää, että monipuolisella asuntotuotannolla edesautetaan yritysten työvoiman saantia. 2. Kaupalliset palvelut, toimitilat ja työpaikat Lausunnolla olevassa luonnosraportti C:ssä on pyritty esittämään, miten tavoiteraportti B:n linjaukset tuodaan käytäntöön. Osayleiskaavakartta, sen merkinnät ja määräykset on laadittu silmälläpitäen strategista kaupunkisuunnittelua ja siksi niissä määritetään ennen kaikkea käyttötarkoitus puuttumatta rakentamisen tehokkuuteen. Siinä mainitaan, että merkittävin käyttötarkoituskysymys liittyy kaupan suuryksikön sijoitukseen verrattuna tällä hetkellä voimassa olevaan keskustan yleiskaavaan. Kauppakamarin näkemyksen mukaan kaavaluonnos on laadittu asiantuntevasti kaupallisten palveluiden kannalta. Se mahdollistaa sisällöltään erilaista kaupan rakentamista ydinkeskustaan ja ottaa huomioon sekä erikoisliikkeet että suuryksiköt. Liikennesuunnitelmissa on kuitenkin muistettava, että % kauppakeskusten asiakkaista tulee omalla autolla lähialueilta. Kaupan toimijoiden kiinnostus sijoittua alueelle riippuu merkittävästi sekä liikennejärjestelyiden toteutuksen että pysäköintipaikkojen mitoituksen onnistumisesta. Kauppakamari esittää, että kun kaavaluonnoksessa on sallittu ydinkeskustan ulkopuolelle muuta kuin vähittäiskaupan suuryksiköitä, niin kaavamääräykseen kirjoitetaan, että alueelle voi sijoittaa alle 2000 m 2 :n päivittäistavarakaupan. Ehdotetussa kaavaluonnoksessa sitä ei ole mainittu. Lisäksi kauppakamari esittää, että C-alueet, KM-, P- ja P/A alueet mitoitetaan niin, että niille voidaan alkuvaiheessa sijoittaa esimerkiksi pienempi päivittäistavarakauppa, ja alueen asutuksen ja väestömäärän kasvaessa myös päivittäistavarakauppaa voidaan laajentaa kyseessä olevalla kauppapaikalle.

29 3 (3) 3. Teollisuus- ja tuotannollinen toiminta Luonnosraportissa mainitaan, että osa-alueella 4 eli Pajalan alueella on vahva teollinen ilme. Raportissa todetaan, että teollisuus on siirtymässä pääosin pois kaupungin keskustasta ja sen jälkeen jättämät alueet ovat vapautumassa muuhun käyttöön. Lisäksi todetaan, että Pajalan alue on tarkoitus muuttaa päätarkoitukseltaan asumiseen. Raportissa on lisäksi kerrottu, että osa-alue 5:een eli Terholan kaakkoisreunaan on suunniteltu teollisuusaluetta. Kauppakamari on ollut huolissaan pääkaupunkiseudun kaupunkien suhtautumisesta teollisuuden ja tuotannollisen toiminnan tarpeisiin. Teollisuuden toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä voidaan vahvistaa paikallisesti. Teollisuuden merkitys työllisyyteen on huomattava ja teolliset työpaikat luovat kysyntää yksityisen ja julkisen sektorin palveluille. Tukemalla teollisuuden kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä kasvatetaan samalla vientiä. Sen vuoksi on tärkeää, että kaavoituksella varmistetaan, että teollisuusyrityksillä on tilaa toimia. Hyvällä suunnittelulla ja maankäytöllä yrityksillä on mahdollisuus myös laajentua. Tämän vuoksi on tärkeää myös arvioida, onko esitetyssä osayleiskaavassa otettu riittävästi huomioon paikallisen teollisuuden tarpeet ja tulevaisuuden kasvuodotukset. Helsingin seudun kauppakamarin Keski-Uudenmaan kauppakamariyksikkö Juhani Rinta-Kartano puheenjohtaja Ari Tulensalo johtaja

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40 Lausunto MV/595/ / (1) Järvenpään kaupunki PL Järvenpää Viite UUDELY/07.01/2013 ; lausuntopyyntönne Asia JÄRVENPÄÄ, Järvenpään keskustan osayleiskaava 2030 Järvenpään kaupunki on lähettänyt Museovirastoon lausuntoa varten keskustan osayleiskaavaluonnoksen Museovirasto on tutustunut siihen ja esittää arkeologisen kulttuuriperinnön osalta seuraavan. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa koskevassa lausunnossa (MV/595/ /2013) Museovirasto edellytti Tervanokan alueelle inventointia, jossa tarkastetaan historiallisen ajan kiinteitä muinaisjäännöksiä. Arkeologinen inventointi tehtiin kesäkuussa 2014 (Vesa Laulumaa). Inventoinnissa ei löydetty merkkejä historiallisen ajan asutuksesta ja näin ollen Museovirastolla ei ole huomauttamista Järvenpään keskustan osayleiskaavaluonnokseen. Rakennetun kulttuuriympäristön ja maiseman osalta asiasta lausuu Museoviraston ja maakuntamuseon välisen yhteistyösopimuksen mukaisesti Keski-Uudenmaan maakuntamuseo. Yli-intendentti Intendentti Helena Taskinen Satu Mikkonen-Hirvonen Jakelu Keski-Uudenmaan maakuntamuseo PL 913, Helsinki, museovirasto.kirjaamo@nba.fi, puh , faksi ,

41 Holmila Ilkka Lähettäjä: Tekninen Palvelu Lähetetty: 1. syyskuuta :25 Vastaanottaja: Holmila Ilkka Aihe: VL: keskustan yleiskaavaluonnos Alkuperäinen viesti Lähettäjä: Lähetetty: 31. elokuuta :21 Vastaanottaja: Tekninen Palvelu Aihe: keskustan yleiskaavaluonnos Tekninen palvelu Järvenpään kaupunki Mielipide keskustan yleiskaavaluonnoksesta. Yleiskaavaluonnoksen lähtökohdat ja pääsosa luonnoksen ehdotuksista ovat kannatettavia. Keskusta kaipaa kiireistä tehostamista, vajaakäyttöisten alueiden käyttöönottoa, pysäköinnin uudelleenarviointia ja järjestelyä ja radan ylittävien/alittavien ratkaisujen etsimistä. Asumisen lisäämiseen keskustassa on paljon mahdollisuuksia tehostamalla ydinkeskustan maankäyttöä ja rakentamista. Olen syntyperäinen järvenpääläinen ja, samalla kun hyväksyn keskustan kehittämistavoitteet, arvioin kaavaehdotusta pitkän asumiskokemuksen ja ahkeran ulkoiluharrastuksen kannata. Kritiikkini koskee ensisijaisesti muutosaluetta 1 koskevia ehdotuksia. Tuusulan suunnasta Järvenpäätä lähestyttäessä kaupungin maisemakuva on aina ollut esteetön ja loivasti rataa ja sen takaisia alueita kohti nouseva. Profiili on samalla mahdollistanut sen, että keskustasta ja radan suunnasta länteen katsottaessa rakennettu maisema laskee ja mukautuu pehmeästi kohti järveä. Tämän toivoisin säilyvän siltä osin kuin näin vielä on. Järvenpää ei siis mielestäni kaipaa mitään "porttia" Tuusulan suunnasta tultaessa. En oikein osaa kuvitella miten tällainen portti rakennettaisiin niin, että lähtökohdissa todetut maisematavoitteet toteutuisivat. Lisäksi Lepolan lähikauppaa koskeva ehdotus tuntuu vallan erikoislaatuiselta sijoittamisensa osalta. Tuusulanväylän varteen tarvitaan liikenneturvallisuuden parantamiseksi mielestäni mahdollisimman pian myös itäpuolinen kevyen liikenteen väylä(viherkaistan kadusta erottama), joka ulottuu opistoalueelle ja Teriojalle asti. Toinen kysymys on Järvenpään puistot. Rantapuisto laajasti ottaen siis koko muutosalue 1 on Järvenpään ainoa alue, joka on ja josta voidaan kehittää suuri laadukas kaupunkipuisto, jonka äärellä on riittävä asukasmäärä ja jolla voidaan toteuttaa riittävästi erilaisia aktiviteetteja. Jos luonnoksen sisältämät ehdotukset toteutetaan, merkittävä osa puistoalueen kehittämis ja laajentamismahdollisuuksista menetetään ja osa puistosta (tai muuten nykyään avarasta maisemasta) korvautuu asuntorakentamisella, palvelurakentamisella ja parkkipaikoilla. Maakuntajärven arvon saaneen Tuusulanjärven ympäristössä näyttää tapahtuvan pieniä muutoksia joiden myötä maisema muuttuu asukkaiden ja muiden kulkijoiden kannalta yhä suljetummaksi (mm. vankilatyyppiset asuinrakennukset Vanhankyläntien alussa). Julkinen muuttuu hyvää vauhtia yksityiseksi. Kaikkia yleiskaavan ehdotuksia erityisesti alueen 1 osalta (mm. ns. rakettitehtaan alueen rakentaminen, rantapuiston ja Tuusulanväylän varren rakennukset), tulisi tarkastella tältä kannalta. Tuusulanväylän ja Vanhankyläntien varren rakentaminen tuottaa pahimmillaan lisää tiili ja lauta aitojen ja parkkiliiterien reunustamia katukuiluja. Kevyt liikenne on jo nyt paikoin varsin ahtaalla. Luonnokseen on jollain tavoin kirjattu tavoite, että voitaisiin avata kevyen liikenteen tms. reitti rantaa myötäillen järvenrantaan sekä itä että länsipuolle järveä. Toivottavasti tämä tavoite toteutuu. Edellytyksethän ovat siltä osin 1

42 hyvät, että ranta alueet ovat pitkälti kaupungin tai eri julkisyhteisöjen omistuksessa. Itäpuolella päästäisiin piankin alkuun varmaan kohtuukustannuksin. terventien Jaakko Kuusela os. Huvilakatu 9 A18, Järvenpää puh

43 Holmila Ilkka Lähettäjä: Tekninen Palvelu Lähetetty: 27. elokuuta :53 Vastaanottaja: jussi sammalisto Kopio: Nykopp Sari; Perttula Sampo; Holmila Ilkka Aihe: VS: Mielipiteeni Järvenpään keskusta-alueen osayleiskaavaan 2030, yleisötilaisuus Hei! Mielipiteesi on vastaanotettu ja lähetetty eteenpäin. Eija Tuomela tekninen neuvoja Lähettäjä: jussi sammalisto Lähetetty: 27. elokuuta :57 Vastaanottaja: Tekninen Palvelu Aihe: Mielipiteeni Järvenpään keskusta-alueen osayleiskaavaan 2030, yleisötilaisuus Olen aikaisemmin osallistunut vuorovaikutusmahdollisuuteen ja toimittanut mielipiteeni yleiskaavoituksen ns. ykkösvaiheessa viime vuoden lokakuussa. Osallistuin nyt yleisötilaisuuteen, jossa arkkitehdit Ilkka Holmila ja Erno Heikkola esittelivät kaavoituksen näkymiä tällä hetkellä. Kiitän kaavoittajia ja kaupunkikehityslautakuntaa erinomaisesta työstä. Uskon vakaasti, että tämän yleiskaavoituksen pohjalta on mahdollista luoda Järvenpäästä tuleville polville ja miksei joiltain osin nykyisillekin alueen asukkaille, yrityksille ja muille yhteisöille, korkeatasoinen alueen hallinnollinen ja kaupallinen keskus, jossa kaikki osapuolet kokevat viihtyvänsä hyvin. Ymmärtääkseni tämä käsitys oli yhteinen ko. yleisötilaisuuteen osallistujien keskuudessa. Tilaisuudessa arkkitehti Ilkka Holmila ehdotti ns. Casinon tontin kohdalla pienimuotoista rakentamista, jossa olisi Rantapuiston ja Tuusulanjärven virkistyskäyttöä palveleva "ulkoilutukikohta". Toimin aikanaan matkailulautakunnassa puheenjohtajana. Visioimme Casinon läheisyyteen kaupungin matkailun info- ja palvelupisteen, informaatiota Tuusulanjärvestä eri kulttuurikohteineen, välinevuokrausta aina soutuveneistä ja suksista alkaen. Olipa mukana siipirataslaivakin, jonka piti tarjota matkustajille mahdollisuus tutustua ainutlaatuisen kulttuurijärven maisemiin järveltä käsin. Reitti olisi niin haluttaessa poikennut matkailukohteisiin opastetuilla kierroksilla. Tontti on yksi kaupungin keskeisimpiä näkyvyydeltään. Pidän ajatusta hyvänä vaihtoehtoisena tapana keskittää matkailun, virkistyksen ja kulttuurin yhdistämistä koko Tuusulanjärven alueella, nykyisistä kuntarajoista välittämättä. Aikanaan kaikki mielenkiintoiset ehdotukset pysähtyivät kuntarajaan Tuusulan kanssa. Nyt, kuten aikanaankin koko Tuusulanjärvi pitäisi nähdä yhtenäisenä kulttuuri- ja virkistyskohteena, kuten matkailijat sen kokevat. On huomattava, että matkailuelinkeino kasvaa voimakkaasti ja se on hyödynnettävä kaikilta osin. Kierreltyäni sekä talvi- että kesäaikaan tämän järven rannoilla, olen tavannut ainoastaan hyvällä tuulella olevia ihmisiä. Järviluonto antaa jokaiselle elämyksiä ja henkistä voimaa kohdata arjen askareet. Tervanokasta lähtevä kevyen liikenteen kävelypolku tulisi toteuttaa mahdollisimman pian ja turvata ns Viljamakasiinin tontin alue kaikkien järvenpääläisten käyttöön, kun toisaalla yleiskaava supistaa viheralueita. Viljamakasiini 1

44 voitaisiin valaista niin, että se näkyisi kaikille Sibeliuksenväylän käyttäjille. Sopivasti avartamalla, pusikkoinen tontti muodostaisi arvokkaan rantanäkymälisän tulevan kevyen liikenteen polun yhteyteen. Kiitän myös Sibeliuksenkadun alkupään kaavamerkintää C-2, joka antaa mahdollisuuden myös oman tonttimme ( ) kohdalla kehittää tätä keskustatoimintojen aluetta, pääkäyttötarkoituksena sekoittunut kaupan, asumisen ja toimistojen sijoittumispaikkana. Alueelle on jo luonnostaan kuulunut sekoittunut rakenne, jota voidaan tulevaisuudessa kehittää. C-2 merkintä yhdistää korttelimme radan pohjoispuolelle Pajalaan rakentuvaan uuteen ja monimuotoiseen kaupunginosaan yhtenäisenä nauhana. Kaavoituksen pikaista valmistumista toivoen Jussi Sammalisto 2

45

46 Holmila Ilkka Lähettäjä: Mikko Anttila Lähetetty: 22. elokuuta :04 Vastaanottaja: Holmila Ilkka Aihe: Fw: Rantakadun liikenne...hei ja tämä kannanotto tiedoksi. terv Mikko Anttila Original Message From: Mikko Anttila To: Sent: Thursday, August 21, :06 PM Subject: Rantakadun liikenne hei ja tässä asiaa "Lukijan kynästä" palstalle: Kaupunginarkkitehti pohti Rantakadun liikenneasiaa tämänpäiväisessä kirjoituksessaan ja totesi, että tänään ko liikennemäärät ovat ilmeisesti arkipäivisin ajoneuvon luokkaa, joka sinänsä jo iso ja tullee kasvamaan. Tämä vaikuttaa jo myös asumisviihtyvyyteen tällä alueella. Varsinkin nyt jatkuva raskas maansiirtoliikenne, kun Lepolan aluetta rakennetaan ja tullaan laajenevasti rakentamaan. Tämä raskas liikenne pitäisi ehdottomasti siirtää pois Rantakadulta raskasta liikennettä varten suunnitelluille teille ja kaduille. Nyt tämä raskas liikenne täristää esim korkeaa Rantakatu 3 kiinteistöä ja saattaa aiheuttaa vakavia tärinävaurioita rakennuksen perustuksiin. Kuka ne sitten korvaa, jos niihin joudutaan? Nyt tänä kesänä on ko kiinteistössä tehty jo ennenaikainen, kallis tiivisteremontti, joka on saattanut osittain johtua lisääntyvän raskaan liikenteen aiheuttamasta tärinästä. Mikko Anttila Rantakatu 3: asukas Järvenpää 1

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 VETELIN KUNTA Harmaakiven asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta Vastaanottaja Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päivämäärä JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215 JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI

Lisätiedot

KIVINIEMI KIVINIEMEN PUISTON OSA, ASEMAKAAVAN MUUTOS

KIVINIEMI KIVINIEMEN PUISTON OSA, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 16.12.2014 / KIVINIEMI KIVINIEMEN PUISTON OSA, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.12.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi 2014 1. SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5.

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5. OULAISTEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 7.12.2017 Suunnitelman tarkoituksena on maankäyttö- ja rakennuslain 63

Lisätiedot

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 14.4.2015 / 25 KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 ASEMAKAAVANMUUTOS

SASTAMALAN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 ASEMAKAAVANMUUTOS VAMMALAN KAUPUNKI TEKNINEN LAUTAKUNTA 1/7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SASTAMALAN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 ASEMAKAAVANMUUTOS ALUEEN SIJAINTI Asemakaavamuutos koskee Sastamalan kaupunginosan korttelia

Lisätiedot

Liite _ RAHKOLAN KAUPUNGINOSA (3), KORTTELI 19 IKATAN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Liite _ RAHKOLAN KAUPUNGINOSA (3), KORTTELI 19 IKATAN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Liite _ RAHKOLAN KAUPUNGINOSA (3), KORTTELI 19 IKATAN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22.2.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

Kankaanpään kaupunki Viite: lausuntopyyntönne Hanke ja suunnittelutilanne

Kankaanpään kaupunki Viite: lausuntopyyntönne Hanke ja suunnittelutilanne Lausunto VARELY/1968/2018 13.11.2018 Julkinen Kankaanpään kaupunki kirjaamo@kankaanpaa.fi Viite: lausuntopyyntönne 2.10.2018 Kankaanpään kaupungin 2. kaupunginosan (Käpylä) Meijerin alueen asemakaava ja

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Monnin koulu lähiympäristöineen 2.4.2013, päivitetty 27.9.2013

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Monnin koulu lähiympäristöineen 2.4.2013, päivitetty 27.9.2013 Liite 1 OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Monnin koulu lähiympäristöineen 2.4.2013, päivitetty 27.9.2013 Suunnittelualueen sijainti ja likimääräinen rajaus. 1. Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE

KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE Liite 17 / Ymp.ltk 18.2.2014 / 25 KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.2.2014 tark. 16.12.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus-

Lisätiedot

KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli (at) sipoo.fi

KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli (at) sipoo.fi Valtuusto 9 07.04.2014 9 S 23 Söderkullan asemakaavan eteläosan kumoaminen, ehdotus 324/10.02.03/2013 KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli

Lisätiedot

VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA

VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA Liite 2 VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA 28.1.2015 SWECO YMPÄRISTÖ OY TIMO RYSÄ TAINA RIEKKINEN Mänttä-Vilppulan kaupunki, 1. kaupunginosan kortteli 118/osa,

Lisätiedot

Yhdyskuntatekniikan lautakunta 78 10.12.2014

Yhdyskuntatekniikan lautakunta 78 10.12.2014 Yhdyskuntatekniikan lautakunta 78 10.12.2014 Sarvvikinportin (ent. Kurkiranta) asemakaava (hanke 34500), osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkistaminen ja hyväksyminen MRL 62 :n ja 63 :n mukaisesti

Lisätiedot

HAKUMÄKI, LÄYKKÄLÄ KYYNYN ALUE, ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄKI, LÄYKKÄLÄ KYYNYN ALUE, ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 3.11.2015 / HAKUMÄKI, LÄYKKÄLÄ KYYNYN ALUE, ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 3.11.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi 2015 1. SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS (4)

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS (4) KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS 29.1.2019 1(4) HAUHON KIRKONKYLÄ ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 12 TONTIT 5 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 17 TONTTI 2 (kiinteistöt 109-449-4-185, 109-449-4-57, 109-449-6-143, 109-449-6-1,

Lisätiedot

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti.

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAPERNAUMI KORTTELI 43 (OSA) TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n korttelissa 43. Alue sijaitsee Ruukintien varressa Kaasumestarinkadun

Lisätiedot

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 2 Sisällysluettelo: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 4 3. SUUNNITTELUTILANNE...

Lisätiedot

3.11.2015. Maankäyttöpalvelut

3.11.2015. Maankäyttöpalvelut 1(5) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) (MRL 63 ) Maankäyttöpalvelut Asemakaavan muutos (2314) Asemantie 1-3 Asemakaavan muutos koskee 4. keskustan kaupunginosan rautatiealuetta. 3.11.2015 Osallistumis-

Lisätiedot

SULAN OSAYLEISKAAVAEHDOTUS

SULAN OSAYLEISKAAVAEHDOTUS SULAN OSAYLEISKAAVAEHDOTUS Kuntakehityslautakunta 22.4.2015 KAAVALUONNOS KAAVAEHDOTUS 15.4.2014 PALAUTE OSAYLEISKAAVAEHDOTUKSESTA Nähtävillä 22.5. 27.6.2014 Lausuntoja 23 Muistutuksia 20 Pääasiat lausunnoissa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) AK 5199 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 27.3.2018 ASEMAKAAVA MUSIIKKIOPISTON ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosaa (Keskus), korttelia 21 koskeva asemakaavan

Lisätiedot

RAIVION ASEMAKAAVANMUUTOS

RAIVION ASEMAKAAVANMUUTOS VAMMALAN KAUPUNKI TEKNINEN LAUTAKUNTA G:\AKVAT\Raivio\OASL1.doc 1/5 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAIVION ASEMAKAAVANMUUTOS ALUEEN SIJAINTI Asemakaava koskee Raivion kaupunginosan vanhimman osan

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

ROVANIEMEN KESKUSTAN OIKEUSVAIKUTTEINEN OSAYLEISKAAVA

ROVANIEMEN KESKUSTAN OIKEUSVAIKUTTEINEN OSAYLEISKAAVA ROVANIEMEN KESKUSTAN OIKEUSVAIKUTTEINEN OSAYLEISKAAVA Kaupunginvaltuuston informaatio to 9.12.2010 Rakennemallien vaihtoehdot Lähtötilanne ja tavoitteet Perusselvitykset Mitoitus Vyöhykkeet ja osa-alueet

Lisätiedot

Liite 42 / Ymp.ltk / 63 SARKKILANJÄRVI, PATRAKAN ALUE, ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Liite 42 / Ymp.ltk / 63 SARKKILANJÄRVI, PATRAKAN ALUE, ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Liite 42 / Ymp.ltk 27.8.2013 / 63 SARKKILANJÄRVI, PATRAKAN ALUE, ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 21.8.2013 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi 2013 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

Ulvilan Pappilanlammen alueen asemakaava, Ulvilan kaupunki, ehdotusvaihe

Ulvilan Pappilanlammen alueen asemakaava, Ulvilan kaupunki, ehdotusvaihe Varsinais-Suomi LAUSUNTO 11.03.2019 Diaarinumero VARELY/5129/2018 Liite 1 kpl Ulvilan kaupunki juha.virola@ulvila.fi Viite: Lausuntopyyntö 15.02.2019 Ulvilan Pappilanlammen alueen asemakaava, Ulvilan kaupunki,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Harju-Härkälä 2:n asemakaava 1(1) Kohde ja suunnittelualue Kaavoitettava alue sijaitsee Someron Harjun kaupunginosassa Paimionjoen ja Härkäläntien eteläpuolella noin 1 kilometri keskustasta etelään. Alueen

Lisätiedot

Hyökännummen koulun asemakaava ja asemkaavan muutos

Hyökännummen koulun asemakaava ja asemkaavan muutos 1(7) HYÖKÄNNUMMEN KOULUN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 7.9.2014 PROJ. NRO 244 Hyökännummen koulun asemakaava ja asemkaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Sijainti

Lisätiedot

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Ymp.ltk 14.4.2015 / 26 Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Asemakaava koskee Kalman kylän osaa kiinteistöstä (6:13) sekä lähiympäristöä. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2014

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Lausunto 1 (1) Kaupunginmuseo Kulttuuriympäristöyksikkö Yksikön päällikkö

Helsingin kaupunki Lausunto 1 (1) Kaupunginmuseo Kulttuuriympäristöyksikkö Yksikön päällikkö . Helsingin kaupunki Lausunto 1 (1) Kaupunginmuseo Kulttuuriympäristöyksikkö 15.2.2016 Yksikön päällikkö Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus PL 36 (Opastinsilta 12 B 5. krs) 00521 Helsinki

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA KAAVA-ALUEEN RAJAUS ALUEEN ORTOKUVA 2011 1 Kohde Kaavan lähtökohdat ja tavoitteet Vireilletulo Maakuntakaavojen yhdistelmä Asemakaavan muutos Korkeavaha I B Aloite: Kupungin

Lisätiedot

Liite 4 / Ymp.ltk / 7 VANHA KAUPPALA, KORTTELI 8 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Liite 4 / Ymp.ltk / 7 VANHA KAUPPALA, KORTTELI 8 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Liite 4 / Ymp.ltk 21.1.2014 / 7 VANHA KAUPPALA, KORTTELI 8 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 21.1.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi 2014 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNGIN 1. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 131. Suunnittelun lähtökohdat, tehdyt selvitykset ja aiemmat suunnitelmat

LAPUAN KAUPUNGIN 1. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 131. Suunnittelun lähtökohdat, tehdyt selvitykset ja aiemmat suunnitelmat 1 LAPUAN KAUPUNKI LAPUAN KAUPUNGIN 1. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 131 Suunnitelman nimi ja suunnittelualue Suunnitelman nimi on 1. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 131. Suunnittelualue

Lisätiedot

SAVITAIPALEENTIEN JA LÄHIALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

SAVITAIPALEENTIEN JA LÄHIALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1(6) SAVITAIPALEEN KUNTA SAVITAIPALEENTIEN JA LÄHIALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1. Aloite ja suunnittelualue Osallistumis-

Lisätiedot

22 LAUSUNTO SUMMAN RISTEYSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA

22 LAUSUNTO SUMMAN RISTEYSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA Jussi Jääoja, Tuomo Sirkiä KÄSITTELYVERSIO 10042012 18 (33) LAUSUNNOT 1. Rakennuslautakunta 16.3.2012 Dnro HAMINA: 393 /2011 22 LAUSUNTO SUMMAN RISTEYSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA Kaupunkisuunnittelu

Lisätiedot

NIEMI 8250 VASTINELUETTELO / MIELIPITEET

NIEMI 8250 VASTINELUETTELO / MIELIPITEET NIEMI 8250 VASTINELUETTELO / MIELIPITEET Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 15.11.2007 Nähtävillä oloaika: 16.11.-7.12.2007 Mielipide 1, 2 7.12.2007, dnro: YPA: 9937/611/2007 Lahtinen Nora, 2 kpl Mielipide

Lisätiedot

NUOTTASAAREN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SUMMAN KYLÄN TILALLA 2:24

NUOTTASAAREN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SUMMAN KYLÄN TILALLA 2:24 1 (6) HAMINAN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELU Maankäytön suunnittelu PL 70 49401 HAMINA NUOTTASAAREN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SUMMAN KYLÄN TILALLA 2:24 SELOSTUS NRO 515 KAAVA- ALUEEN SIJAINTI Sijainti Kymenlaakson

Lisätiedot

LIIKUNTAHALLIN ASEMAKAAVA (Valtatie 12:n rinnakkaistien asemakaavan muutos) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LIIKUNTAHALLIN ASEMAKAAVA (Valtatie 12:n rinnakkaistien asemakaavan muutos) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA LIIKUNTAHALLIN ASEMAKAAVA (Valtatie 12:n rinnakkaistien asemakaavan muutos) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Pälkäneen kunta 3.6.2015 LIIKUNTAHALLIN ASEMAKAAVA (Valtatie 12:n rinnakkaistien asemakaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KUHALA III D ASEMAKAAVAMUUTOS FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KUHALA III D ASEMAKAAVAMUUTOS FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA ORTOKUVA ALUEELTA 2011 KAAVA-ALUEEN RAJAUS Kaavoitus kohde Hakija/Aloite Asemakaavan tark. Maakuntakaava Asemakaava ja asemakaavan muutos: Kuhala III D: Keskustan kaupunginosan

Lisätiedot

SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 8.5.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) VIRRANPUISTON YMPÄRISTÖ ASEMAKAAVAN MUUTOS, joka koskee Iisalmen kaupungin 5. kaupunginosan korttelia 80 (osa) ja puistoaluetta. Kaava-alue sijaitsee Iisalmen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Dnro KAUS/911/10.02.03/2014 VP 18 /13.5.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VIIKINÄINEN (69.) KAUPUNGINOSA, KORTTELIN 12 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1646 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi

Lisätiedot

PALTAMON KUNTA Tekniset palvelut

PALTAMON KUNTA Tekniset palvelut 1 (8) Tekniset palvelut asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Paltamon kirkonkylän asemakaava-alueen korttelit 22, 23 ja 27 sekä niihin liittyvät vesi-, liikenne- ja viheralueet. Suunnittelualue

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SIUNTIO ASEMAKAAVA BOTÅKER OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Päiväys 12.6.2014 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan kaavoituksen alkaessa osana

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2033 TONTIT 2 JA 9. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2033 TONTIT 2 JA 9. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2033 TONTIT 2 JA 9 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

Edsevön asemakaavan muutos (Edsevön eritasoliittymä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus:

Edsevön asemakaavan muutos (Edsevön eritasoliittymä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: Edsevön asemakaavan muutos (Edsevön eritasoliittymä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 599402201608 2 Sisältö: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 4 3. SUUNNITTELUTILANNE...

Lisätiedot

SUODENNIEMEN JYRMYSJÄRVEN ALUEEN UUSI ASEMA- KAAVA

SUODENNIEMEN JYRMYSJÄRVEN ALUEEN UUSI ASEMA- KAAVA SASTAMALAN KAUPUNKI TEKNINEN LAUTAKUNTA 1/6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SUODENNIEMEN JYRMYSJÄRVEN ALUEEN UUSI ASEMA- KAAVA ALUEEN SIJAINTI Uusi asemakaava koskee Sastamalan kaupungin Suodenniemen

Lisätiedot

ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LIITE _ PORVOO Ölstens pohjoinen 31. KAUPUNGINOSA Korttelin 3206 tontti 3 ja korttelit 3218-3221 sekä katu- virkistys- ja erityisalueet Asemakaavan muutos koskee leikki

Lisätiedot

kortteli 516, tontti 22 Yliopistonkatu 23

kortteli 516, tontti 22 Yliopistonkatu 23 Rovaniemen kaupunki Yleiskaavan muutos kortteli 516, tontti 22 Yliopistonkatu 23 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 23.04.2013 ROVANIEMEN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ 2013 2 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJAN OTE N:o 4/2015 Kaupunkikehitysjaosto

KERAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJAN OTE N:o 4/2015 Kaupunkikehitysjaosto Dnro KH/KV: 345 /2015 35 KERCA V (2301) ASEMAKAAVAN MUUTOS 20.5.2015/35 Kkj. 35 Asemakaavan muutosalue sijaitsee 9. Alikeravan kaupunginosassa, noin 3 km:n etäisyydellä kaupungin keskustasta etelään, Kercan

Lisätiedot

Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos

Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos 1(7) HYÖKÄNNUMMI KORTTELI 801 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PROJ. NRO 256 Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Sijainti on osoitettu oheisessa

Lisätiedot

MYRSKYLÄ SEPÄNMÄKI-PALOSTENMÄKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVARUNKO JA VAIHTOEHDOT. Päiväys 16.11.2015.

MYRSKYLÄ SEPÄNMÄKI-PALOSTENMÄKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVARUNKO JA VAIHTOEHDOT. Päiväys 16.11.2015. Kunnanhallitus 7.12.2015 154 LIITE 94 MYRSKYLÄ SEPÄNMÄKI-PALOSTENMÄKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVARUNKO JA VAIHTOEHDOT Päiväys 16.11.2015. Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 22.6.2015 Luonnos nähtävänä

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSA Korttelit 3063 Uimahallin ja Jyvälänpuiston päiväkodin alueet OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2018 Suunnittelualue Suunnittelun kohteena on noin 1,5

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3. LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.2014 18.3.2014 Lapuan kaupunki Maankäyttö- ja kiinteistöosasto Poutuntie

Lisätiedot

Tervanokantie. Kaavaehdotuksen vuorovaikutustilaisuus Seutulantalo,

Tervanokantie. Kaavaehdotuksen vuorovaikutustilaisuus Seutulantalo, Tervanokantie Kaavaehdotuksen vuorovaikutustilaisuus Seutulantalo, 9.3.2017 9.3.2017 Ohjelma Aloitus Suunnittelutilanne lyhyesti Kaavaluonnos Kaavaehdotuksen esittely Jatkovaiheet Keskustelua Lopetus 9.3.2017

Lisätiedot

Birgitan ja Osuuspankin asemakaavan muutos AK-350 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS

Birgitan ja Osuuspankin asemakaavan muutos AK-350 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Naantalin kaupunki tekniset palvelut maankäyttöosasto asemakaavoitus sivu 1/7 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Kaava-alueen sijainti Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste kaavoitushankkeen

Lisätiedot

Kuva 1: Kaavamuutosalueen likimääräinen rajaus ja sijainti

Kuva 1: Kaavamuutosalueen likimääräinen rajaus ja sijainti FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunntelma 1 ( 5 ) TERVON KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Hankekuvaus Asemakaavan muutos koskee kortteleja 9(osa),

Lisätiedot

Lausunto Riihimaan ranta-asemakaavan muutoksesta 5, ehdotusvaihe

Lausunto Riihimaan ranta-asemakaavan muutoksesta 5, ehdotusvaihe LAUSUNTO Diaarinumero VARELY/3452/2017 Varsinais-Suomi 22.12.2017 Kustavin kunnanhallitus kustavi@kustavi.fi Viite: lausuntopyyntö 24.11.2017 Lausunto Riihimaan ranta-asemakaavan muutoksesta 5, ehdotusvaihe

Lisätiedot

Lausunto luonnokseen kunnantalon tontin asemakaavan muutokseksi, Nousiainen

Lausunto luonnokseen kunnantalon tontin asemakaavan muutokseksi, Nousiainen Lausunto 1.2.2019 / wepdwukmtcw 136480C1 ASIA VARELY/228/2019 Nousiaisten kunnanhallitus nousiaisten.kunta@nousiainen.fi Viite: Nousiaisten kunnan lausuntopyyntö 7.1.2019 Lausunto luonnokseen kunnantalon

Lisätiedot

Lausunto 1 (4) Dnro 148/05.01/2017. Aluesuunnittelu/ Heli Vauhkonen. Raaseporin kaupunki/kaavoituslautakunta. Elina Kurjenkatu 11 B

Lausunto 1 (4) Dnro 148/05.01/2017. Aluesuunnittelu/ Heli Vauhkonen. Raaseporin kaupunki/kaavoituslautakunta. Elina Kurjenkatu 11 B Lausunto 1 (4) 8.3.2017 Dnro 148/05.01/2017 Aluesuunnittelu/ Heli Vauhkonen Raaseporin kaupunki/kaavoituslautakunta Elina Kurjenkatu 11 B 10300 Karjaa Lausuntopyyntö 7.2.2017 Lepin liikealue, itäisen osan

Lisätiedot

SATAKUNNAN MAAKUNTAKAAVA Ehdotus 27.4.2009

SATAKUNNAN MAAKUNTAKAAVA Ehdotus 27.4.2009 SATAKUNNAN MAAKUNTAKAAVA Ehdotus 27.4.2009 NAKKILAN TAAJAMAOSAYLEISKAAVAN Tarkistaminen ja laajentaminen 2010 SATAKUNNAN ALUESUUNNITTELUN YHTEISTYÖRYHMÄ 20.1.2011 * KAAVOITUSARKKITEHTI SUSANNA ROSLÖF Satakunnan

Lisätiedot

Taajama-alueen osayleiskaavan muutos

Taajama-alueen osayleiskaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A HARTOLAN KUNTA Taajama-alueen osayleiskaavan muutos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P21427 annettuihin lausuntoihin I (I) Reinikainen Kuisma Sisällysluettelo 1 Hämeen

Lisätiedot

VS: Ksv HEL , VL: Tapanila, Kertojantien kahden pientalotontin ja puistoalueen asemakaavaa muutetaan

VS: Ksv HEL , VL: Tapanila, Kertojantien kahden pientalotontin ja puistoalueen asemakaavaa muutetaan Wallenberg Marjaana Lähettäjä: Vastaanottaja: Aihe: Kirjaamo Helsinki Nieminen Arja I VS: Ksv HEL 2011-003901, VL: Tapanila, Kertojantien kahden pientalotontin ja puistoalueen asemakaavaa muutetaan Lähettäjä:

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI HÄMEENTAIPALEEN ITÄRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI)

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI HÄMEENTAIPALEEN ITÄRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 27.2.2014, tark.8.5.14, tark. 8.8.2014 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI HÄMEENTAIPALEEN ITÄRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER

KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TONTTI 272-2-1-10, ASUNTO

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015. Kirkonniemessä kiinteistöjen 6:129 ja 6:130 asemakaavan muutos ja laajennus

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015. Kirkonniemessä kiinteistöjen 6:129 ja 6:130 asemakaavan muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015 LAPPAJÄRVEN KUNTA Kirkonniemessä kiinteistöjen 6:129 ja 6:130 asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain

Lisätiedot

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus:

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: Kolpin asemakaavan muutos, korttelit 210-211 ja 221-229 sekä viheralue Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 599407201606 2 Sisältö: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA

JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA ORIMATTILA JOUTSENSUVAN ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Virenojan kylässä vanhan tiilitehtaan alue ja tien toisella puolella Ritalan tila 1 KAAVA-ALUEEN SIJAINTI JA KUVAUS Tehtävänä on

Lisätiedot

Akm 230: Antinkankaan koulun asemakaavan muutos, ehdotus

Akm 230: Antinkankaan koulun asemakaavan muutos, ehdotus Akm 230: Antinkankaan koulun asemakaavan muutos, ehdotus Vastineet ehdotusvaiheen lausuntoihin ja muistutuksiin 8.3.2016 Antinkankaan koulun asemakaavan muutosehdotus on ollut MRL 65 :n ja MRA 27 :n mukaisesti

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1033-01/16 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0815_1 HEL 2011-004816 26.4.2016

HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1033-01/16 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0815_1 HEL 2011-004816 26.4.2016 HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1033-01/16 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0815_1 HEL 2011-004816 26.4.2016 LINNANMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tämä osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Ulvilan Pappilanlammen alueen asemakaavaluonnos, Ulvilan kaupunki

Ulvilan Pappilanlammen alueen asemakaavaluonnos, Ulvilan kaupunki Varsinais-Suomi LAUSUNTO xx.xx.201x Diaarinumero VARELY/xxx/201x Liite 1 kpl Ulvilan kaupunki juha.virola@ulvila.fi Viite: Lausuntopyyntö 11.12.2018 Ulvilan Pappilanlammen alueen asemakaavaluonnos, Ulvilan

Lisätiedot

Suunnittelualue käsittää Äänejärven vesialueen ja sen kaupungin puolella sijaitsevan rantapuiston.

Suunnittelualue käsittää Äänejärven vesialueen ja sen kaupungin puolella sijaitsevan rantapuiston. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 24.2.2014 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI ÄÄNEJÄRVEN RANTAPUISTON ASEMAKAAVA SUUNNITTELUALUE Suunnittelualueen sijainti ja rajaus Suunnittelualue käsittää Äänejärven

Lisätiedot

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 INARIN KUNTA Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 15.2.2017 Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

TEIKANKAAN KAUPUNGINOSA (13), TEIKANKAAN LÄNSIOSA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

TEIKANKAAN KAUPUNGINOSA (13), TEIKANKAAN LÄNSIOSA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS Liite _ TEIKANKAAN KAUPUNGINOSA (13), TEIKANKAAN LÄNSIOSA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.2.2018. tark 22.10.2018 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2018 1. SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

Kotkan kaupunkisuunnittelu / Marja Nevalainen, kaavoitusinsinööri,

Kotkan kaupunkisuunnittelu / Marja Nevalainen, kaavoitusinsinööri, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS 30. KAUPUNGINOSA JUMALNIEMI OSA KORTTELIA 6 SEKÄ LÄHIVIRKISTYSALUETTA, KAAVA NRO 0616 VALMISTELIJA Kotkan kaupunkisuunnittelu / Marja Nevalainen,

Lisätiedot

KYLPYLÄN KAUPUNGINOSA (10) KYLPYLÄKADUN RISTEYS ALUE, ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN

KYLPYLÄN KAUPUNGINOSA (10) KYLPYLÄKADUN RISTEYS ALUE, ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Liite / Ymp.ltk 16.12.2014 / KYLPYLÄN KAUPUNGINOSA (10) KYLPYLÄKADUN RISTEYS ALUE, ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.12.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi

Lisätiedot

alue, jolle kaavahankkeella saattaa olla vaikutuksia

alue, jolle kaavahankkeella saattaa olla vaikutuksia OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Raksilan kaupunginosan korttelia 2 tonttia nro 2 koskeva asemakaavan muutos (Teuvo Pakkalan katu) AM2025 asemakaavan muutosalue alue, jolle kaavahankkeella

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS; LUTTORINNE

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS; LUTTORINNE KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS; LUTTORINNE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 2.9.2014 Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 1086_5 HEL

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 1086_5 HEL HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1082-01/16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 1086_5 HEL 2011-010482 26.9.2016 TYÖNJOHTAJANKADUN KORTTELEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tämä

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 12.10.2015, tarkistettu 13.1.2016 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kauttua 406 Korttelit 902-926, 930-940, 950-969, 971-974 Kaavan

Lisätiedot

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI HELSINGIN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Kaavakartta nro 12459 Hankenro 5344_2 HEL 2016-013448 11.4.2017 1 (11) VUOROVAIKUTUSRAPORTTI Wäinö Aaltosen tie 7 asemakaavan muutos (nro 12459) Vuorovaikutusraportin

Lisätiedot

SIUNTIO 14.10.2014 Pickalan Golfkartanon asemakaavan muutos

SIUNTIO 14.10.2014 Pickalan Golfkartanon asemakaavan muutos SIUNTIO 14.10.2014 Pickalan Golfkartanon asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan osana kaavatyön

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5192 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.02.2017 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva

Lisätiedot

SELOSTUS, kaavaehdotus

SELOSTUS, kaavaehdotus JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS, kaavaehdotus 28.6.2017 Ote rantayleiskaavakartasta, kaava-alueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI Myllykylän teollisuusalue, 7. kaupunginosa, asemakaava ja asemakaavan muutos

LOIMAAN KAUPUNKI Myllykylän teollisuusalue, 7. kaupunginosa, asemakaava ja asemakaavan muutos LOIMAAN KAUPUNKI Myllykylän teollisuusalue, 7. kaupunginosa, asemakaava ja asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 15.8.018 - Vastineraportti Tiivistelmä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.9.2014

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.9.2014 3547 PEURANTIE asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tämä asiakirja on osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS), joka on kunnan esitys yhteistyöstä osallisille. Se määrittelee asemakaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Välitien nimenmuutos

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Välitien nimenmuutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Välitien nimenmuutos Hyvinkään kaupungin 17. kaupunginosan katualuetta koskeva asemakaavan muutos 17:036 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 23.11.2015

Lisätiedot

N080 Etelätie Korttelit 93-95 ja 528-530 Asemakaava ja asemakaavan muutos

N080 Etelätie Korttelit 93-95 ja 528-530 Asemakaava ja asemakaavan muutos LIITE 3 Nastolan kunta Korttelit 93-95 ja 528-530 Asemakaava ja asemakaavan muutos Kaavaehdotusvaiheen vastineet muistutuksiin ja lausuntoihin Nastolan kunta Kaavoitus Nastolan kunta Ehdotusvaiheen vastineet

Lisätiedot

Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 3, Kokemäen kaupunki, Luonnosvaihe

Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 3, Kokemäen kaupunki, Luonnosvaihe Varsinais-Suomi LAUSUNTO 25.02.2019 Diaarinumero VARELY/42/2019 Liite 1 kpl Kokemäen kaupunki kokemaki@kokemaki.fi anne.peltonen@kokemaki.fi Viite: Lausuntopyyntö 03.01.2019 Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan

Lisätiedot

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; Menesjärvenpolku ja kadun nimeäminen

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; Menesjärvenpolku ja kadun nimeäminen INARIN KUNTA Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; Menesjärvenpolku ja kadun nimeäminen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 7.12.2016 Yleistä osallistumis-

Lisätiedot

Keskustelutilaisuus

Keskustelutilaisuus 17.8.2016 Keskustelutilaisuus Liisankatu 14 Asemakaavan muutos OAS + Luonnos Kaupunkisuunnitteluvirasto Marjaana Yläjääski Mitä alueelle suunnitellaan? - Kaksi uutta asuinkerrostaloa - yht. 3400 k-m² -

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT KAAVOITUS. HML/397/ /2019 DIAARI Kaavan nro: 2565

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT KAAVOITUS. HML/397/ /2019 DIAARI Kaavan nro: 2565 KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT KAAVOITUS HML/397/10.02.03.00/2019 DIAARI Kaavan nro: 2565 1(5) ASEMAKAAVA 2565, MARSSITIE 40 OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA 06.03.2019 Vuorentaka (kaupunginosa 28) osoitteessa

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut 5.10.2010 MOTOCROSS ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS ASEMAKAAVA

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut 5.10.2010 MOTOCROSS ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS ASEMAKAAVA 1(5) MOTOCROSS ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 220 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ASEMAKAAVA ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue Suunnittelun

Lisätiedot

Laukaan kunta Kunnanhallitus PL LAUKAA

Laukaan kunta Kunnanhallitus PL LAUKAA Pvm Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus 17-02 2017 Käsitelty Arkistointi Laukaan kunta Kunnanhallitus PL 6 41341 LAUKAA Lausuntopyyntö Laukaan kirkonkylän asemakaavan muutoksesta ja osittaisesta kumoamisesta;

Lisätiedot