Ensivaikutelma on ainutkertainen!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ensivaikutelma on ainutkertainen!"

Transkriptio

1 UX

2 Ensivaikutelma on ainutkertainen! Huippuluokan ruiskutustekniikkaa Iskuvoimainen, kompakti hinattava ruisku, joka painaa vähän ja sen painopiste on alhaalla, ja se on kuljetettavissa luotettavasti ja nopeasti tiellä, annostelu käy mukavasti, virheettömästi ja nopeasti, ruiskutus on tarkkaa ja ympäristöystävällistä. Tehokkat UX-mallit: UX 3200: 3600 litran todellinen tilavuus 320 litran huuhteluvesisäiliöllä UX 4200: 4450 litran todellinen tilavuus 520 litran huuhteluvesisäiliöllä UX 5200: 5460 litran todellinen tilavuus 520 litran huuhteluvesisäiliöllä Super S-puomisto: 15, 18, 20, 21, 24, 27 tai 28 metriä Super L-puomisto: 24, 27, 28, 30, 32, 33, 36, 39 tai 40 metriä Aikaa, hermoja ja kustannuksia säästyy! UX-edut hetkessä Optimaakinen painopiste, täysin sileillä pinnoilla varustettu säiliö, Erittäin vahva profiiliteräsrunko, Erinomaisesti iskuja vaimentava puomiston ripustus, Huippukestävä, kevyt ja kompakti ruiskutuspuomisto, Suuritehoiset pumput, Käyttäjäystävälliset ohjauskeskukset, Nykyaikainen, käyttäjäystävällinen varustus- ja tietokonetekniikka. UX Special yhden pumpun järjestelmällä UX kaksoispumppujärjestelmällä

3 Siinä yhdistyvät suunnittelu, ergonomia, innovaatio ja luotettavuus Säiliö kaunis ja ovela! Runko vakaa ja elastinen! Polyeteenistä valmistettu kompakti säiliö on erityisen kestävä. Täysin sileät sisä- ja ulkopinnat, erittäin vähäiset syvennykset ja pyöristetyt kulmat mahdollistavat nopean ja luotettavan puhdistuksen sisältä ja ulkoa. Näin turvallisuus on taattu myös suurissa ajonopeuksissa. Uudenmallinen UX-säiliö ja kompakti AMAZONE-puomisto takaavat matalan painopisteen ja erittäin kompaktit kuljetusmitat. Lisäksi puomisto viedään suunnikasripustuksen välityksellä pyörien taakse. Tärkeää: jäännösmäärät saadaan minimoitua rakenteen erikoismuodon ansiosta. Leveä profiiliteräsrunko erittäin lujaa terästä, kompakti säiliö ja vahva profiilirakenteinen puomistotekniikka takaavat erinomaisen kestävyyden. Kaikki kulmat on pyöristetty, kaikki rungon letkut on suojattu. Kaikki on otettu huomioon: suuri siivilällä varustettu täyttöaukko ja toinen aukko astian takaosan puhdistamiseksi ja tarkastamiseksi. Häiritseviä loiskelevyjä ei tarvita enää lainkaan optimoidussa kartion muotoisessa rakenteessa. Neste kerääntyy esim. jarrutuksen yhteydessä säiliön keskustaan ja tasaantuu siinä. Tällä muotoilulla on seuraavat erikoisominaisuudet: Kestää kovatkin iskut! Runkoon rakennettu säädettävä tukijalka kääntyy mukavasti hydraulisesti sisään ja ulos ja helpottaa asentamista traktoriin. Vaihtoehtoisesti on saatavissa käsikäyttöinen, mekaaninen tukijalka. matala kuljetuskorkeus alhainen painopiste vähäiset säiliön takaleikkaukset puomiston suunnikasripustuksen lyhyt etäisyys pyöriin Maksimikestävyys lujuustestauksissa kg 7000 kg Matala painopiste Ratkaiseva ero! Rungolle ja puomistolle tehty äärimmäinen lujuustesti AMAZONE-kuormituskokeessa. az S = painopiste Muut valmistajat Leipzigin tehtaalla kaikki ruiskut testattiin täydellisesti tekemällä vaativa ruiskutuskoe.

4 Nopea tiellä mahtava pellolla! Kasveja ja peltoa säästävää ajamista! Vakaa ja vaimennettu vetoaisa! Ohjaus vähentää tallaamista Sinä saat valita! Jäykän akselin sijaan ruisku voidaan varustaa myös Huippukestävä vetokita-aisa (yläripustus) tai vetosilmukka- Sarjavalmisteinen vetoaisavaimennus vähentää heiluntaa pyöräohjauksella. aisa (alaripustus). Vetokita, vetosilmukka (liikkumaton tai kääntyvä) tai pallokytkentävarustus (K80). siirtoajon ja ruiskutuksen aikana. Tämä on suuri etu nopeassa tieajossa ja pellolla. Pyöräohjaus on vakaa ja pitää puomiston optimaalisessa asennossa, myös kaarreajossa. Hallittavuus myös peruutettaessa on erinomainen. UX 3200:ssa ja 4200:ssa on jopa 40 m työleveys, hinnaltaan edullinen aisaohjaus, jossa on hydraulinen Trail-tronohjaus. Jousiteräs Pyöräohjaus UX Specialin avoin vetoaisa Jousi-vaimennuselementti Käännöksissä selvää etua Aisaohjaus Akselisto ja jarrut turvallisuus ennen kaikkea! Runkoon rakennetun akselin ansiosta hinattavalla ruiskulla on alhainen painopiste. Akselilla on suuri kantavuus. Akselistoon on saatavana haluttaessa joko hydrauliset tai paineilmajarrut. Siis: turvallisuutta kaikkiin paikkoihin Raideleveysassäätö 1,50:stä 2,25 metriin tehdään akselivalinnalla ja pyörien käännöllä. Uudella säädettävällä akselistolla (UX 3200/UX 4200) raideleveyttä voidaan portaattomasti säätää 1,50 metristä aina 2,25 metriin saakka. Suuri n. 0,8 metrin maavara ja tasainen sileä rungon alaosa ilman ulkonevia osia mahdollistavat kasvustoa vahingoittamattoman työskentelyn. Ääriolosuhteita varten on akseliston jousitus. Trail-tron aina oikeilla jäljillä! Sähköinen Trail-tron-ohjaus ohjaa tarkasti traktorin jättämiin jälkiin, jolloin tallaaminen on minimaalista. Hydrauliohjauksella on mahdollista ohjata ruiskua kaltevuuden, esteiden tai riviviljelyn tarpeiden mukaan. Vetokita hinattavalle säiliölle UX-kasvinsuojeluruiskun perään on mahdollista asentaa hinausvarustus, jolloin ruiskuun voidaan kytkeä hinattava säiliö ylimääräisen ruiskutusveden kuljettamiseksi ruiskun mukana. Maksimihinauskuorma on 12 t. Paineilmajarru- ja valokytkennät ovat sisäänrakennettuina. Tällä varustuksella voidaan ruiskutuskapasiteettia entisestään kasvattaa. Rengastus sellainen kuin halutaan Oikean rengastuksen valinnalla on ratkaiseva merkitys työskentelyn kannalta. Rengasvaihtoehdot ovat välillä 270/95 R /65 R 38. Renkaista riippuen UX:n sallittuna nopeutena on 25, 40 tai 50 km/h. Nopeasti pellolle! Raideleveydet: 1,50 m - 2,25 m. 400 tai 700 mm leveät lokasuojat peittävät kaikki rengaskoot ja suojaavat varmasti puomistoa ja muuta ruiskua. Koneen pieni tyhjäpaino mahdollistaa maksimaalisen ruiskutuskapasiteetin kapeillakin renkailla.

5 az UX lyömätöntä käyttömukavuutta Selväpiirteinen ja ergonomisesti muotoiltu hallintapaneeli. Kaikki hallintaventtiilit on sijoitettu loogisesti ja sekaantumisen estävästi vasemmalle eteen suoraan kuljettajan puolelle. Kaikki toiminnot on merkitty tarkasti yksiselitteisillä symboleilla. Uusi Power-injektorilla ja kanisterihuuhtelusuuttimella varustettu suuri kemikaalintäyttöastia tehoaineiden nopeaan, tarkkaan ja turvalliseen annosteluun. Suuri puhdasvesisäiliö (320 tai 520 litraa). Käsienpesusäiliö. Puhdasvesisäiliön täytösmäärä. Erillinen käsienpesusäiliö. Hallintapaneeli UX Hallintapaneeli UX Special Kuljetuslaatikko. Painepuolen monitieventtiili ruiskutukseen, kemikaalien täyttöön, sisä- ja ulkopuhdistukseen. Itsepuhdistava painesuodatin: tyhjennettävissä ennen suodattimen irrottamista. Imupuolen monitieventtiili imemiseen, ruiskutukseen, huuhteluun. Suuri imusuodatin: puhdistus myös säiliön ollessa täynnä. Imuletkun 3 imuliitäntä, 2 UX Specialissa. Sekoitusvoimakkuuden portaaton säätö. Täyttöliitin. Pikatyhjennys. Täyttölaite ulkoiseen tai vesipostitäyttöön.

6 Ympäristöystävällinen AMAZONE-käyttötekniikka Huuhteluvesisäiliö huuhteluun ja laimentamiseen Kanisterin huuhtelusuuttimella varustettu kemikaalintäyttöastia Kun monitieventtiili asetetaan Huuhtelu -asentoon, puhdas vesi huuhtelee imusuodattimen, pumpun, puomiston ja suuttimet. Tämä on mahdollista myös ruiskutusnestesäiliön ollessa täynnä. Suuri huuhteluvesisäiliö on erityisen hyvin integroitu pääsäiliön sivuun. Siten mukana kulkee aina riittävästi puhdasta vettä ruiskun huuhteluun ja jäämäseoksien laimentamiseen. Nesteen kierto UX UX kaksoispumppujärjestelmällä Jauhemaiset aineet ja suuret ureamäärät liukenevat suurella kehäsuuttimella varustetussa kemikaalintäyttöastiassa nopeasti ja varmasti, jonka jälkeen se huuhdotaan Powerinjektorilla nopeasti. Ecofill-liitännällä imeminen suurista tynnyreistä on helppoa. Kanisterihuuhdonta kemikaalintäyttöastialla Tarkka, taloudellinen ja ympäristöä säästävä! Pääsäiliö Huuhteluvesisäiliö Imupuolen monitieventtiili Imusuodatin Sekoitinpumppu Ruiskutuspumppu Sekoittimen venttiili Painepuolen monitieventtiili Painesuodatin, itsepuhdistava Lohkoventtiilit Osaleveydet Ulkoinen puhdistus Säiliön sisäpuhdistus Injektori huuhtelusulku Kemikaalintäyttöastia Tyhjennysventtiili Imuliitäntä Huuhtelusäiliön täyttöliitäntä Imupuoli Painepuoli Puhdistus Sekoitus Täyttö UX Special yhden pumpun järjestelmällä Kemikaaliastiat saadaan puhdistettua ongelmattomasti ja kanisterin sisältö käytettyä kokonaan, kun se huuhdellaan pyörösuuttimella. Samalla suuttimella huuhdellaan myös itse kemikaalintäyttöastia. Sisä- ja ulkopuhdistuslaitteet Kolme suuritehoista pyörivää suutinta pääsäiliön sisäseinän puhdistukseen. Pesulaitteen ruiskutuspistoolilla kasvinsuojeluruisku voidaan puhdistaa ulkoa heti käytön jälkeen jo pellolla nopeasti ja tehokkaasti.

7 Profiilirakenteinen AMAZONE-puomisto Suunnikasripustus Huippukevyt huippukestävä samanaikaisesti Kauas ylös! Suunnikasripustus mahdollistaa renkaista riippuen n. 0,50-2,50 metrin ruiskutuskorkeuden. Tällöin voidaan esim. rapsia ruiskuttaa tarkasti kukkaan. Puomisto on laakeroitu suunnikasripustuksesta ja jousitus toimii myös kuljetusajossa. Tämä säästää puomistoa ja pidentää kestoikää. Erittäin monipuolista: puomiston asennot Profi-taitolla AMAZONE-puomisto on erityisen profiilirakenteensa ansiosta samanaikaisesti sekä huippukestävä että myös huippukevyt. Puomiston metrin työleveydet mahdollistavat sopivan valinnan kuhunkin käyttötarkoitukseen. Korkea laatu takaa myös pitkän kestoiän erittäin suurillakin pinta-aloilla. Puomisto aukitaitettuna Puomisto kallistettuna VA-hydrauliruuviliitokset Ruostumattomasta teräksestä tehdyt hydrauliruuviliitokset takaavat pitkän kestoiän ja korkean jälleenmyyntiarvon. Kestävä nivel! AZONE-nivel ilman teknistä välystä ja voitelutarvetta. Työleveyttä vähennetty hiukan Työleveyttä vähennetty paljon Jousialuslevy Irtonainen nivelosa Kaksoiskartioepäkeskotappi Kiinteä nivelosa Puomisto taitettu kokoon toiselta puolelta; Profi I Puomisto kallistettu toiselta puolelta; Profi II

8 Super-S-puomisto Profi-taitolla vielä paremmin! Huippukestävä ruiskutustekniikka huippukevyt profiilirakenne huippukompakti kiinnitys Joustava, nopea ja tarkka Vain 2,40 m kapea kuljetusleveys kaikissa metrin Super-S-puomistoissa Super-S-puomisto taitetaan täysautomaattisesti kokoon tai auki voimakkailla hydraulisylintereillä. Puomisto on kuljetusasennossa kompaktisti ruiskun takana vain 2,40 m:n kuljetusleveydessä. Super-S-puomisto jopa 140 mm:n leveillä, moninkertaisesti särmätyillä teräsprofiileilla on erittäin tukeva. Super-S-puomiston sähköhydrauliset varusteet: Profi-taitto I: korkeussäätö, auki-/kokoontaitto, yksipuolinen taitto (max. 6 km/h), puomiston kavennus, puomiston kaltevuuden säätö. Profi-taitto II enint. 24 m: puomiston puoliskojen kaltevuuden säätö. Vakiona Profi-taitossa: öljynsuodattimella varustettu öljynkierto varmistaa sujuvan toiminnan. Distance-Control Ultraäänianturi Kaikki toiminnot suoritetaan traktorin ohjaamosta AMATRON + välityksellä luotettavasti ja yksinkertaisesti. Koneen käyttäminen sujuu erityisen mukavasti monitoimiohjaussauvalla (Joystick). Distance-Control mahdollistaa automaattisen puomiston korkeus-, kallistus- ja kulmasäädön. Vain 2,40 m:n kuljetusleveys. Ultraäänianturi 3-kertainen iskuvaimennettu ripustus raskaimpiinkin käyttöolosuhteisiin Kulma-anturi 1 (mittaa ruiskun ja puomiston välisen kulman) Kulma-anturi 2 (mittaa puomiston ja pystysuoran välisen kulman) Super-S-puomistossa on vakiona: Iskuvaimennetun ripustuksen, hydraulisen korkeussäädön 1. vakain pystysuorien liikkeiden vaimentamiseen, 2. vaimentimet vaakasuorien liikkeiden vaimentamiseen ja ja elastisten jalasten avulla Super-S-puomistoa ohjataan luotettavasti oikealle etäisyydelle kasvuston yläpuolelle. Työleveydet suutinjako 3. jousielementit koko puomiston jousitukseen. 28/23/18/13/ /23/18/13/ /18/13/ /17/13/7 tai 20/17/13/ /15/11/ Vaimennusjousijärjestelmä vaakasuorien heiluntaliikkeiden vähentämiseen Carin Handriek, Landwirtschaftliches Zentrum Hörsteltal e.g., Mechterstädt 2400 mm 18 /13/ Super-S-puomistoarvio 16/12/ Olemme iloisia ennätysruiskumme suorituskyvystä: 15 /12/ Puomistolukitus Vaimennusjousijärjestelmä pystysuorien heiluntaliikkeiden vähentämiseen nivelet ja koko puomiston tekniikka ei osoita ha jälkeenkään mitään väsymisen merkkejä. kuljetusasennossa Super-S-puomisto

9 Super-L-puomisto Profi-taitolla vielä paremmin! Huippukestävä ruiskutustekniikka huippukevyt profiilirakenne huippukompakti kiinnitys Joustava, nopea ja tarkka Vain 2,60 m kapea kuljetusleveys kaikissa Super-Lpuomistoissa työleveyksillä 24, 27, 28, 30, 32, 33, 36, 39 ja 40 m Super-L-puomisto taitetaan täysautomaattisesti kokoon tai auki voimakkailla hydraulisylintereillä. Kuljetusasentoon taitto tehdään säiliön sivuun. Puomisto on välyksettömästi kiinnitetty. Iskuja vaimentaa suunnikasripustuksen jousitus. Puomisto on kuljetusasennossa erittäin kompaktisti säiliön vieressä vain 2,60 m kuljetusleveydessä. Super-L-puomisto jopa 220 mm:n leveillä, moninkertaisesti särmätyillä teräsprofiileilla on erittäin vankka. Super-L-puomiston sähköhydrauliset toiminnot: Profi-taitto I: korkeussäätö, auki-/kokoontaitto, yksipuolinen taitto (max. 6 km/h), puomiston kavennus, kaltevuuden säätö. Profi-taitto II: puomiston puoliskon kaltevuuden säätö. Vakiona Profi-taitossa: öljynsuodattimella varustettu öljynkierto varmistaa sujuvan toiminnan. Kaikki toiminnot suoritataan traktorin ohjaamosta AMATRON + välityksellä luotettavasti ja yksinkertaisesti. Koneen käyttäminen sujuu erityisen mukavasti monitoimiohjaussauvalla (Joystick). Distance-Control mahdollistaa puomiston automaattisen korkeus- ja kallistussäädön. Super-L-puomisto taittuu mukavasti! 4-kertainen iskuvaimennettu ripustus raskaimpiinkin käyttöolosuhteisiin Super-S-puomistossa on sarjavalmisteisesti: 1. vakain pystysuorien liikkeiden vaimentamiseen, 2. vaimentimet vaakasuorien liikkeiden vaimentamiseen, 3. jousielementit koko puomiston jousitukseen ja 4. jousilevyt ajosuunnassa tapahtuvien liikkeiden vaimentamiseen. Jousituksen, hydraulisen korkeussäädön ja elastisten vaimentimien avulla Super-L-puomistoa hallitaan luotettavasti ja tarkasti UX 3200 Tyoleveysvaihtoehdot suutinjako Perinpohjin mietitty! Vaimennusjousijärjestelmä vaakasuorien heiluntaliikkeiden vähentämiseen Lisäjousitus ajosuunnassa tapahtuvien heilahdusten vaimentamiseen Sylinteri kulma-asentoon asettamiseksi Profi-taitossa II 40 /32/23/12 39 /32/23/12 36 /28/19/10 33 /26/19/10 32/26/19/10 30/24/15/8 28 /22/15/8 28 /19/ mm 27/22/15/8 27/19/ /19/ Vaimennusjousijärjestelmä pystysuorien heiluntaliikkeiden vähentämiseen Puomistolukitus kuljetusasennossa Super-S-Gestänge Super-L-puomisto

10 Vertaa itse! Painekiertojärjestelmä (DUS) Se saa tosi hyvälle tuulelle! Nerokkaan yksinkertainen näin DUS toimii Jälleen yksi innovaatio Turvallista ajamista! Näkyvyys kaikkiin suuntiin tieliikenteessä on esimerkillinen. Hinattava ruisku mahtuu kulkemaan samoista paikoista kuin traktorikin. Ei ulkonevia osia ja näin ollen riski kuljetusvaurioille on pieni. Kaikki on erinomaisesti paikoillaan! Puomisto on välyksettömästi kiinnitetty. Iskuja joustaa ripustuksen jousitus. Ei kolinoita! Aja nopeasti ilman kuljetusvaurioita! Työn alussa kasvinsuojeluruiskun koko nesteputkisto täyttyy kasvinsuojeluaineliuoksella. Ruiskutusputket ovat aina täytettyinä ja heti valmiina ruiskutukseen koko työleveydellä. Ruiskutuksessa ei synny viiveitä eikä ruiskuttamattomia alueita. Ruiskutettava aine kiertää jatkuvasti, myös lohkoventtiilien ollessa kiinni, päistekäännösten yhteydessä ja kuljetuksen aikana. Tämä tapahtuu AMAZONEn DUS painekiertojärjestelmän avulla. az Puomiston joustoliike kuljetuksen yhteydessä Kiinteä kuljetustuki Jousitus Vakiona oleva jousitus säästää puomistoa kaikissa tilanteissa myös ilman akseliston jousitusta. Pumpulta Paineenalennusventtiili Kaikki onnistuu! Monipuolinen puomiston hallinta! Vasen tai oikea yksipuolisesti! Nopea kokoontaitto esteiden kohdalla. Helppokäyttöinen Profi-taiton ja AMATRON + -ohjausyksikön avulla. Asettuu oikein! Tarkka ruiskutus parhaan puomiston ansiosta. Poiskytketty lohkoventtiili Takaiskuventtiili Ruiskutusaine ohjataan paineensäätimeltä paineenalennusventtiilille, josta se virtaa matalalla paineella edelleen kuristimeen. Kuristin purkaa paineen lähes täydellisesti. Sen jälkeen ruiskutusaine virtaa päinvastaiseen suuntaan ruiskutusputkiston kautta takaisin säiliöön. Kompaktius on valttia! Matala painopiste ja erittäin kompaktit mitat. Ruisku on kätevä ja helppo käsitellä. Näitä ongelmia ei tapahdu AMAZONE-puomistolla! Puomistosta ei tipu ruiskutusainepisaroita traktorin päälle eikä puomisto kosketa myöskään traktorin ohjaamoa käännöksissä. Muut valmistajat az Säiliöön Siten estetään tehokkaasti saostumat, tukokset tai aineosien erottuminen ruiskutusputkistossa. Ruiskutettavan nesteen pitoisuus pysyy aina vakiona suuttimiin asti, niin että vaikuttavan aineen vaihdon jälkeen ruiskutuksen aloitus sujuu ongelmitta. Ruiskutusputki Puhdistuksessa puhdas vesi huuhtelee ruiskutusputket kokonaan läpi suuttimiin asti. Puhdistuksen aikana kasvinsuojelunesteseos ohjataan painekiertojärjestelmän kautta takaisin ruiskutusainesäiliöön.

11 Amazonen varmuutta! Kestävä ja tehokas sydän Nykyajan tekniikkaa Suuritehoiset pumput Profiileissa olevat suutinrungot integroiduilla tippumisenestoventtiileillä estävät tehokkaasti suuttimien jälkipisaroinnin. Itsesäätyvät bayonetmutterit takaavat nopean suuttimien vaihdon ilman työkaluja. Kaikkiin käyttötarkoituksiin ja käyttömääriin on oikeat suuttimet, esim. nestelannoitussuuttimet ja tuulisten olojen suuttimet. Lisävarustus: kolmisuuttiminen tai nelisuuttiminen suutinrunko Hyvin esillä olevat mäntäkalvopumput ovat erityisen käyttövarmat, kuivakäyntisuojatut ja kestävät nestemäisiä lannoitteita. Pumppujen rakenne takaa erinomaisen tehon ja tasaisen hiljaisen käynnin. Pumput on sijoitettu vetoaisalle niin, että korkea n. 80 cm:n maavara säilyy. Ruiskuun on valittavissa joko 540 tai 1000 RPM voimansiirto. Yhden pumpun tai kaksoispumppujärjestelmä UX Special on varustettu aina 280 l/min olevalla mäntäkalvopumpulla. UX:n kaksoispumppujärjestelmällä saadaan erittäin kova tuotto pienilläkin pumpun kierroksilla. Kaksoispumppujärjestelmien kokonaispumppausteho on 430 tai 530 l/min. Kaksoispumppujärjestelmissä toinen pumppu vastaa vain säiliön sekoituskierrosta. Lisävarustuksena on saatavissa hydraulisesti toimiva pumppukäyttö. Täytetään joko imuletkulla (3 ) tai täyttöliitännästä C-liittimellä. Ympäristön huomioonotto: vähemmän kulkeutumia Nestemäinen lannoitus: luotettavasti ja käyttäjäystävällisesti Portaaton tehokas sekoituskierto Ilma-avusteisilla injektorisuuttimilla kasvinsuojeluaineet saadaan levitettyä ilman suurta tuulen aiheuttamaa kulketumista. Ne sopivat yleiskäyttöön viljalle, juurikkaille, perunoille jne. Suuripisaraisen ruiskutuksen ansiosta näitä suuttimia voidaan käyttää myös kovemmillakin tuulilla. Suuttimien suojat puomiston päissä tai koko puomistoleveydellä huolehtivat pitkien erikoissuuttimien tai Triplet -suutinten suojauksesta. Ympäristöä säästävään ruiskutukseen pellonreunassa on saatavana sähköinen reuna- tai päätysuutinvarustus. AMAZONElla on nestemäistä lannoitusta varten 3-, 5- tai 7-reikäisiä erikoissuuttimia. Pidemmän kasvuston nestelannoitukseen on saatavana laahusvarustus. Ruostumattomasta teräksestä tehdyt painot letkujen päissä pitävät laahusletkut oikeassa työasennossa. Laahusletkuvarustus on pikakiinnitteinen ja sen asennus voidaan tehdä helposti muutamassa minuutissa. Hydraulisen sekoittimen tehoa voidaan säätää portaattomasti. Sekoituskierto voidaan sulkea kokonaan vaahtoamisen estämiseksi tai jäännösmäärien poisruiskuamiseksi. AMAZONE-kasvinsuojeluruiskuissa ylimääräinen ruiskutusaine johdetaan takaisin paluuvirtauksena pumpun imupuolelle. Tällöin tahaton ruiskutusnesteen sekoittaminen paluuvirtauksen välityksellä on estetty.

12 Nykyaikainen ruiskutustietokone UX:ään Tarkka annostelu ja yksinkertainen käyttö Luotettavaa tekniikkaa AMATRON + ja AMACLICK Oikea käyttömäärä säädetään sähköisen säätöventtiilin välityksellä ruiskutustietokoneesta tarkasti ja automaattisesti. Moottoriventtiilit kytkevät osaleveydet nopeasti ja varmasti. Lohkoventtiileitä käytettäessä tietokone säätää oikean käyttömäärän. Ruiskutuksen jälkeen paine laskee nopeasti ja ruiskutus on tarkkaa. Moottoriventtiilit ovat puomiston takana, joten etäisyys lohkoventtiileiltä suuttimiin on pieni ja reagointi erittäin nopeaa. Jopa 13 lohkoventtiiliä enimmillään (AMATRON + ). Erikoisviljelyksissä on usein tarve kytkeä yksittäiset lohkoventiilit myös puomiston keskeltä päälle ja pois. AMACLICK on ergonominen lisäohjausyksikkö, jota voidaan käyttää sekä ohjaussauvaan liitettynä että myös yksin AMATRON +.n kanssa. Käyttöpääte AMATRON + uudenaikainen ja monipuolinen Ohjausyksikkö AMATRON + mahdollistaa halutun ruiskutusmäärän täysautomaattisen säädön (l/ha). Halutut määränmuutokset suoritetaan nopeasti ja tarkasti esivalittavilla %-askelilla. Tämä havainnollisen, yksinkertaisen ja loogisen valikkoohjauksen omaava uudenaikainen ohjausyksikkö on erittäin monipuolinen. Varusteiden ja puomiston toimintoja voidaan ohjata erittäin mukavasti JoyStickilla. Järjestelmän valvontaan käytetään suurikokoista ja heijastamatonta näyttöä. Kompaktin kokoinen ohjausyksikkö vaatii vain vähän tilaa traktorin ohjaamossa. AMATRON + ohjausyksiköllä hallitaan Distance Control -, Trail-Tron - ja Comfort-varusteita. Digitaalinen täyttötasonäyttö huolehtii jatkuvasta ja tarkasta säiliön täytösmäärän seurannasta. AMATRON + :n digitaalinen paineennäyttö näyttää aina tarkasti ruiskutuspaineen. Tietokoneessa on 20 muistipaikalla varustettu työvalikko ja mahdollinen liitäntä automaattiseen peltokohtaiseen dokumentointijärjestelmään (ASD). AMATRON + on varustettu ISOBUS-valmiudella ja sarjaliitännällä GPS-päätteiden ja typpianturien kytkentää varten. AMATRON + :aa voidaan käyttää myös AMAZONE pintalevittimiin ja -kylvökoneisiin. Ohjaussauva AMATRON + :an mukavasti ja suositeltavasti AMATRON + :n Comfort-varustus Työn helpottamiseksi Comfort-paketilla varustettu Amazone on erinomainen vaihtoehto kaikkiin kaksoispumpulla varustettuihin UX.iin. Tärkeimmät ruiskutuksen toiminnot (täyttö, sekoituksen säätö ja puhdistus) tapahtuvat Comfort-paketin välityksellä trarktorin ohjaamosta. Siten voidaan asettaa haluttu täyttömäärä ja ruisku lopettaa täyttöprosessin automaattisesti. Sekoitusautomatiikka huolehtii optimaalisesta täyttötasosta riippuvasta sekoitusvoimakkuudesta. Myös ruiskun huuhtelu onnistuu helposti ohjaamosta poistumatta ruiskutuksen päätyttyä. Käyttöpääte AMASPRAY + selkeä ja monipuolinen AMASPRAY + mahdollistaa yksinkertaisen mutta kuitenkin täysautomaattisen UX:n säädön. Ohjausyksikköön integroituun kytkimeen on mahdollista kytkeä 5 tai 7 lohkoventtiiliä. AMASPRAY + :ssa on digitaalinen paineennäyttö ja digitaalinen säiliöntäyttötasonäyttö. Se määrittää levitysmäärät ja työstettävät pinta-alat. Hydraulitoimintojen käyttö tapahtuu traktorin ohjauslaitteilla. Vaihtoehtoisesti puomisto voidaan taittaa toispuolisesti sisään Amaspray + :lla tai ohjata reuna- ja päätysuuttimia. Puomiston ja varusteiden käyttö käy erittäin mukavasti ja helposti monitoimiohjaussauvalla (Joystick). Pienen vipukytkimen avulla voit käyttää 8 näppäintä kolmella eri tasolla. Yhteensä JoyStickissa on 24 toimintoa.

13 Laatu on valttia Taattua laatua AMAZONE-kasvinsuojeluruiskut ovat kasvinsuojelulain määräysten ja Biologischen Bundesanstalt BBA:n direktiivien mukaisia. Uudet AMAZONE-kasvinsuojeluruiskuissa on CE-merkki ja EY-standardinmukaisuusmerkki. Haluttaessa uusille AMAZONE-kasvinsuojeluruiskuille on saatavana kasvinsuojeluruiskulaitteiden valvontalaitoksen virallinen tarkastusmerkki (Saksa). Voimassaolo: 2 vuotta. Korkeus Pituus Hinattavien ruiskujen tekniset tiedot: UX Kasvinsuojeluruisku UX 3200 Special UX 3200 UX 4200 Special UX 4200 UX 5200 Todellinen tilavuus (l) Puhdasvesisäiliö (l) Työleveys (m) Työnopeus (km/h) 4-12 Korkeus (m) Super-S-puomisto: 3,22 / Super-L-puomisto: 3,35 ( 340/85 R 48 renkailla) Pituus (kuljetus) (m) 6,25 6,25 6,80 6,80 6,80 Kuljetusleveys (m) Super-S-puomisto: 2,40 / kolmiosainen Super-L-puomisto: 2,40 / neliosainen Super-L-puomisto: 2,60 (340/85 R 48 renkailla) Ruiskutuskorkeus, min. / max. (m) 0,5-2,5 Lohkoventtiilien määrä min / max Maavara (m) 0,78 (340/85 R 48 renkailla) Pumppujen tuotto (l/min) / Työpaine, max. (bar) < 10 Kuvat, sisältö ja tekniset tiedot sitoumuksitta! Ansaitse rahaa AMAZONE-kasvinsuojeluruiskuilla! Kasvinsuojeluruisku UF, 900, 1200, 1500 ja 1800 litraa, m Kasvinsuojeluruisku UG Nova, litraa, m Ajettava ruisku SX, 4000 litraa, m AMAZONEN-WERKE H. DREYER GmbH & Co. KG Postfach Hasbergen-Gaste Tel. +49 (0) Fax +49 (0) AGRI-MARKET HANKKIJA-MAATALOUS OY P.O. Box HELSINKI Flemingkatu HELSINKI Tel / Fax: Internet: MI 1614 / S 239 (FI) Printed in Germany

LELY LOTUS Pöyhimet. Paras pöyhintä ainutlaatuisten koukkupiikkien ansiosta. www.lely.com. innovators in agriculture

LELY LOTUS Pöyhimet. Paras pöyhintä ainutlaatuisten koukkupiikkien ansiosta. www.lely.com. innovators in agriculture LELY LOTUS Pöyhimet Paras pöyhintä ainutlaatuisten koukkupiikkien ansiosta www.lely.com innovators in agriculture Hyvä ote sadosta Enemmän kuin pelkkä suojus Kaikki suojukset on yhdistetty toisiinsa kestävästi

Lisätiedot

AMMATTILAISEN KONEET. Ympäristönhoitoon Viherrakentamiseen Kiinteistönhoitoon Golf-kentille. www.agrimarket.fi www.deere.fi

AMMATTILAISEN KONEET. Ympäristönhoitoon Viherrakentamiseen Kiinteistönhoitoon Golf-kentille. www.agrimarket.fi www.deere.fi AMMATTILAISEN KONEET Ympäristönhoitoon Viherrakentamiseen Kiinteistönhoitoon Golf-kentille www.agrimarket.fi www.deere.fi Sisällysluettelo Myyjäverkosto palveluksessanne...3 John Deere -kiinteistötraktorit...4

Lisätiedot

KONEKUVASTO 2014. K-maatalouden työkoneet. Tehokkaat ja luotettavat koneet Toimiva huolto- ja varaosapalveluverkosto Ammattitaitoiset myyjät

KONEKUVASTO 2014. K-maatalouden työkoneet. Tehokkaat ja luotettavat koneet Toimiva huolto- ja varaosapalveluverkosto Ammattitaitoiset myyjät KONEKUVASTO 2014 Maanmuokkaus 4-19 Kylvö, lannoitus 20-29 Kasvinsuojelu 30-35 Rehunkorjuu 36-61 Lannankäsittely 62-69 Viljankäsittely 70-78 Kuljetus, lastaus 79-89 Tienhoito 90-101 Metsäkoneet 102-107

Lisätiedot

Logistiikkaopas 2014. Sopivat kokonaisratkaisut varastostamme.

Logistiikkaopas 2014. Sopivat kokonaisratkaisut varastostamme. Logistiikkaopas 2014. Sopivat kokonaisratkaisut varastostamme. Tervetuloa Jungheinrichille! Helsinki Jo vuosikymmenten ajan trukkimme ovat olleet luotettavia ja tehokkaita työjuhtia varastojen pinoamis-

Lisätiedot

Uusi Atego. Uusi Axor. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia.

Uusi Atego. Uusi Axor. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia. Uusi Atego. Uusi Axor. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia. Sisältö Uusi Atego 4 25 Ohjaamot 6 11 Työskentely, käyttömukavuus 8 9 Varustus 10 11 Taloudellisuus, tekniikka 12 19 Moottoriteknologia 14 15 Vaihteensiirto,

Lisätiedot

303.5E CR, 304E CR, 305E CR, 305.5E CR

303.5E CR, 304E CR, 305E CR, 305.5E CR 303.5E CR, 304E CR, 305E CR, 305.5E CR Pienoiskokoiset hydrauliset kaivinkoneet 303.5E CR 304E CR 305E CR 305.5E CR Moottori Moottorimalli Cat C1.8 Cat C2.4 Cat C2.4 Cat C2.4 Nettoteho (ISO 9249) 23,6

Lisätiedot

JAGUAR 980 970 960 950 940 930. Silpulla on väliä.

JAGUAR 980 970 960 950 940 930. Silpulla on väliä. JAGUAR 980 970 960 950 940 930 Silpulla on väliä. Silpulla on väliä. CLAAS JAGUAR. Myös huipputehoa voidaan yhä optimoida. Alusta alkaen JAGUAR-mallisarja on vakuuttanut erinomaisella tehollaan ja pienellä

Lisätiedot

Pöttinger TORRO / JUMBO

Pöttinger TORRO / JUMBO Sullojaroottorilla varustettu silppuava noukinvaunu Pöttinger TORRO / JUMBO 97+122.15.0109 Menestystarina jatkuu Taloudellista tehokkuutta eräs nykyaikaisen liikkeenjohdon periaatteista. Tehokas silppuava

Lisätiedot

Tarkkuussilppurivaunu ES 3000 I ES 3600 I ES 4200. Käyttöohjekirja

Tarkkuussilppurivaunu ES 3000 I ES 3600 I ES 4200. Käyttöohjekirja Tarkkuussilppurivaunu ES 3000 I ES 3600 I ES 4200 Käyttöohjekirja Alkuperäiset ohjeet Painos 5 I Kesäkuu 2010 EN EC-Declaration of Conformity ES CEE Declaración de Conformidad according to Directive 2006/42/EC

Lisätiedot

Pst - FI. PaNoRaMIC. MaatuIlla varustettu LUOTETTAVAA RAKENTAMISTA.

Pst - FI. PaNoRaMIC. MaatuIlla varustettu LUOTETTAVAA RAKENTAMISTA. Pst - FI PaNoRaMIC MaatuIlla varustettu LUOTETTAVAA RAKENTAMISTA. PANORAMIC Ideoita liikkeellä Tutkimus ja innovaatiot ovat olleet Merlon teknikoiden ja insinöörien päätavoitteina jo vuodesta 1964, jolloin

Lisätiedot

KUVASTO 2015 / 2016. Unelmasi. Työkalumme.

KUVASTO 2015 / 2016. Unelmasi. Työkalumme. KUVASTO 2015 / 2016 Unelmasi. Työkalumme. Suomessa vuodesta 1993 toiminut K.A.Rasmussen Oy kuuluu Pohjoismaiden suurimpaan jalometalliyritykseen, Norjalaiseen vuonna 1872 perustettuun K.A.Rasmussen-konserniin.

Lisätiedot

Matkailuvaunun käyttöohie

Matkailuvaunun käyttöohie Matkailuvaunun käyttöohie Version 07/2011 FIN Hyvä karavaanari, onnittelut uuden HOBBY-asuntovaunun hankinnasta! Asiakkaidemme luottamus innostaa meitä ja velvoittaa meidät tekemään matkailuvaunuistamme

Lisätiedot

VARAOSAT & TARVIKKEET

VARAOSAT & TARVIKKEET VARAOSAT & TARVIKKEET 2 Aidot Volvo Penta os at ja tarvikkeet KOHOKOHDAT 4 EVC 6 Hallintalaitteet 7 EVC-lisävarusteet 8 Mittarit 10 MEKAANISET HALLINTALAITTEET JA MITTARIT 14 Mekaaniset hallintalaitteet

Lisätiedot

sampo SR1046X R O S E N L E W HARVESTERI Käyttöohje Sampo-Rosenlew Oy PL 50 28101 PORI

sampo SR1046X R O S E N L E W HARVESTERI Käyttöohje Sampo-Rosenlew Oy PL 50 28101 PORI sampo R O S E N L E W SR1046X HARVESTERI Käyttöohje Sampo-Rosenlew Oy PL 50 28101 PORI ALKUSANAT Tämän kirjan tarkoituksena on auttaa käyttäjää tutustumaan harvesteriin. On tärkeää, että harvesterin käyttäjä

Lisätiedot

DE LUXE EASY DE LUXE EXCELLENT PRESTIGE PREMIUM LANDHAUS MATKAILUVAUNUN FIN

DE LUXE EASY DE LUXE EXCELLENT PRESTIGE PREMIUM LANDHAUS MATKAILUVAUNUN FIN DE LUXE EASY DE LUXE EXCELLENT PRESTIGE PREMIUM LANDHAUS MATKAILUVAUNUN FIN Version 02/2014 Hyvä karavaanari, onnittelut uuden HOBBY-asuntovaunun hankinnasta! Asiakkaidemme luottamus innostaa meitä ja

Lisätiedot

Onnittelut uuden HOBBY-asuntovaunun hankinnasta! Toivomme sen olevan sinulle hyvä matkakumppani vuoden parhaimpina päivinä.

Onnittelut uuden HOBBY-asuntovaunun hankinnasta! Toivomme sen olevan sinulle hyvä matkakumppani vuoden parhaimpina päivinä. Hyvä matkailuvaunuilija, Onnittelut uuden HOBBY-asuntovaunun hankinnasta! Toivomme sen olevan sinulle hyvä matkakumppani vuoden parhaimpina päivinä. Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje huolellisesti läpi,

Lisätiedot

RUISKUTUS- JA KASTELUJÄRJESTELMÄT BRAVO 201

RUISKUTUS- JA KASTELUJÄRJESTELMÄT BRAVO 201 ARAG RUISKUTUS- JA KASTELUJÄRJESTELMÄT BRAVO 201 HUOMIO! Lue huolto- ja käyttöopas huolellisesti. ARAG ei vastaa vaurioista jotka aiheutuvat virheellisestä asennuksesta tai käytöstä. VAROITUS! Taataksesi

Lisätiedot

säästää energiaa. näyttää hyvältä. nopeasti käyttövalmis.

säästää energiaa. näyttää hyvältä. nopeasti käyttövalmis. Mukavuutta, TURVALLISUUTTA ja energiansäästöä taustalla säästää energiaa. näyttää hyvältä. nopeasti käyttövalmis. On yleinen fakta, että energian säästäminen säästää myös rahaa etenkin kun energian hinta

Lisätiedot

More care. Built in. VOLVO MINIKAIVUKONE EC55C

More care. Built in. VOLVO MINIKAIVUKONE EC55C More care. Built in. VOLVO MINIKAIVUKONE EC55C RAJOJEN SIIRTÄMISEKSI NE TÄYTYY TUNTEA. LÄPIKOTAISIN. Kun etsit ratkaisuja olosuhteisiin, joissa työntekijöihin ja koneisiin kohdistuu erittäin suuria vaatimuksia,

Lisätiedot

Kuorma-autotekniikka 2011

Kuorma-autotekniikka 2011 Kuorma-autotekniikka 2011 Kuorma-auton perusrakenne Voimalinja Voimalinja Sisältö ja toteutussuunnitelma Opintojakson tyyppi Pakollinen Opintojakson taso Ammattiopinnot Rovaniemi Oulu Kokkola Ylivieska

Lisätiedot

Uusi Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia.

Uusi Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia. Uusi Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia. Lataa nyt uuden Actrosin ipad-sovellus. Koe uusi Actros elävänä. Uuden sovelluksen avulla saat lisätietoa kaukoliikenteen uudesta ulottuvuudesta jännittävien videoiden

Lisätiedot

Käyttäjän käsikirja 600---900. Valmistenumerot

Käyttäjän käsikirja 600---900. Valmistenumerot Käyttäjän käsikirja 600---900 Valmistenumerot Moottorinnro... TyyppikilpiEEC... Traktorinnro... Ohjaamonnro... Valmistekilpi... Vetäväetuakseli... 69---,6 --- --- Päähakemisto Käyttäjän käsikirja on jaettu

Lisätiedot

onnittelemme Sinua ostopäätöksestä ja toivomme, että uusi HOBBY-käyttöohje tarjoaa Sinulle aina hyvää matkaseuraa.

onnittelemme Sinua ostopäätöksestä ja toivomme, että uusi HOBBY-käyttöohje tarjoaa Sinulle aina hyvää matkaseuraa. Hyvä matkailuvaunuilija, onnittelemme Sinua ostopäätöksestä ja toivomme, että uusi HOBBY-käyttöohje tarjoaa Sinulle aina hyvää matkaseuraa. Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje huolellisesti läpi, vaikka olisitkin

Lisätiedot

Huoltokorjaamossa on mahdollista tehdä kaikki asiakkaan toivomat tai huoltosuunnitelmaan kuuluvat huollot ja korjaukset niin moottoriin,

Huoltokorjaamossa on mahdollista tehdä kaikki asiakkaan toivomat tai huoltosuunnitelmaan kuuluvat huollot ja korjaukset niin moottoriin, VOLVO CE FINLAND ASIAKASLEHTI 1/2014 VOLVO PANOSTAA PALVELUUN, VAASAN UUDET TILAT! Vaasan uuden hallin pihalla komeilee Suomen suurin Volvo pyloni joka näkyy komeasti moottoritielle. Volvo CE avasi 2013

Lisätiedot

HPB 300 ASENNUS JA KÄYTTÖOHJE

HPB 300 ASENNUS JA KÄYTTÖOHJE 1 ML 6.6.2011 v. 1.0 HPB 300 ASENNUS JA KÄYTTÖOHJE Tämä käyttöohje on tekijänoikeuslain perusteella Scanoffice Oy:n omaisuutta ja sen kopioiminen ja/tai käyttäminen miltään osin ilman tekijän lupaa on

Lisätiedot

Mittausjärjestelmiä ja vaakoja terveydenhuollon käyttöön jo vuodesta 1840

Mittausjärjestelmiä ja vaakoja terveydenhuollon käyttöön jo vuodesta 1840 Kuvasto 2013/2014 terveydenhuollon tuotteet + Mittausjärjestelmiä ja vaakoja terveydenhuollon käyttöön jo vuodesta 1840 Suomi seca finland oy Linnoitustie 4 B 02600 Espoo ٠ Suomi Puhelin 09 87 80 00 00

Lisätiedot

VALMET 305 355 405 455 555 Käyttäjän käsikirja

VALMET 305 355 405 455 555 Käyttäjän käsikirja VALMET 305 355 405 455 555 Käyttäjän käsikirja Käyttäjälle Tämä kirja on tarkoitettu tueksi ja oppaaksi Sinulle, uuden 305, 355, 405, 455 tai 555 (415-4 Matala) traktorin omistaja. Seuraavilla sivuilla

Lisätiedot

HUIPPU TAKUU! Markkinoiden kattavin 4-tahti kelkkamallisto. Esittelyssä 2014 uutuudet: SR Viper XTX SE s. 16. 2014 Uutuus: Lumilinko YT 1070

HUIPPU TAKUU! Markkinoiden kattavin 4-tahti kelkkamallisto. Esittelyssä 2014 uutuudet: SR Viper XTX SE s. 16. 2014 Uutuus: Lumilinko YT 1070 Markkinoiden kattavin 4-tahti kelkkamallisto s. 15 Esittelyssä 2014 uutuudet: SR Viper XTX SE s. 16 2014 Uutuus: Lumilinko YT 1070 s. 30 Esittelyssä 2014 uutuus: Grizzly 700 EPS WTHC s. 3 Hyödynnä Öhlins

Lisätiedot

VALOPETROOLILÄMMITIN R 25 X KÄYTTÖOHJE FIN

VALOPETROOLILÄMMITIN R 25 X KÄYTTÖOHJE FIN VALOPETROOLILÄMMITIN R 5 X KÄYTTÖOHJE Hyvä asiakas, onnittelut valintasi johdosta! Olet hankkinut laatutuotteen, josta on iloa useiksi vuosiksi. Se tietysti edellyttää, että käytät lämmitintä oikein. Lue

Lisätiedot

Accord. Sedan & Tourer. Think for yourself and don t follow in other people s footsteps. Soichiro Honda

Accord. Sedan & Tourer. Think for yourself and don t follow in other people s footsteps. Soichiro Honda Accord Sedan & Tourer Think for yourself and don t follow in other people s footsteps. Soichiro Honda Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta.

Lisätiedot