AMATRON 3. AMATRON 3 Yksi kaikille Helppo käyttää uudenaikainen ja tulevaisuuteen suuntautunut

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "AMATRON 3. AMATRON 3 Yksi kaikille Helppo käyttää uudenaikainen ja tulevaisuuteen suuntautunut"

Transkriptio

1 AMATRON 3

2 AMATRON 3 AMATRON 3 Yksi kaikille Helppo käyttää uudenaikainen ja tulevaisuuteen suuntautunut

3 2 3 AMATRON 3 Lannoitteenlevittimien, kasvinsuojeluruiskujen ja kylvökoneiden ohjausyksikkö mahdollistaa koneiden optimaalisen ohjaamisen ja valvonnan. Moderni muotoilu ja optimaalinen käyttöystävällisyys AMATRON 3 on AMAZONEn uusi ohjauspääte, jolla voidaan ohjata ja käyttää sekä kaikentyyppisiä AMAZONE ISOBUS-koneita että AMAZONE-koneita, joissa ei vielä ole ISOBUS-väyläliitäntää. Laitteessa yhdistyvät tunnetut AMATRON + -toiminnot ja selkeä, uudenvärinen kotelo. Myös hinta-laatu-suhde on erinomainen! AMATRON 3 on ihanteellinen ohjauspääte kaikille, jotka haluavat täydentää olemassa olevaa AMAZONE-konekantaansa uusilla ISOBUS-koneilla. AMATRON 3 on selkeän, yksinkertaisen ja loogisen käsittelyn ja valaistujen painikkeiden ansiosta hyvin käyttäjäystävällinen. Järjestelmän valvontaa varten siinä on suurikontrastinen ja lähes heijastamaton näyttö. Pienikokoinen laite vie traktorin hytissä vain vähän tilaa. GPS-Switch, GPS-Track ja GPS-Maps-toiminnot on asennettu valmiiksi, joten lisäohjelmistoja ei tarvita. Voit kokeilla näitä sovelluksia 50 tuntia ilmaiseksi. Päätät vasta sen jälkeen, haluatko ottaa ne jatkuvaan käyttöön.

4 AMATRON 3 AMATRON 3 Yleiskäyttöinen ISOBUS-ohjausyksikkö Miksi AMATRON 3 -ohjausyksikön käyttöönotto kannattaa AMATRON 3 on taaksepäin yhteensopiva kaikkien AMATRON + -koneiden kanssa, jotka ehkä jo omistat tai jotka aiot hankkia. AMATRON 3 on yhteensopiva kaikkien ISOBUS-koneiden kanssa. Se muodostaa yhteyden ei-isobus- ja ISOBUSmaailman välille ilman, että ohjausyksikköä joudutaan vaihtamaan. AMATRON 3 -yksiköllä voidaan ohjata useampia ISOBUSkoneita yhtä aikaa. Vaihtopainikkeella vaihdellaan eri laitteiden välillä. Vakiovarusteena olevalla tehtävänohjaimella (Task Controller) karttoja voidaan työstää ISO-XML-muodossa sekä AMABUS- että ISOBUS-käyttötavassa. Seuraavat toiminnot on asennettu valmiiksi 50 tunnin testauskäyttöä varten: GPS-Switch, GPS-järjestelmään perustuva yhteensopivan koneen automaattinen päiste- ja osaleveyskytkentä. GPS-Track on GPS-järjestelmään perustuva ajoopastin, jota voidaan käyttää myös yksinään. GPS-Maps on lisämoduuli, jolla voidaan työstää karttoja shape-muodossa GPS-pohjaisesti. Se on mahdollista sekä AMABUS- että ISOBUS-käyttötavassa. Valaistut painikkeet Suurikontrastinen näyttö Tehtävänohjaimella voidaan vaihtaa tietoja maatilan tietokoneen kanssa. Tiedonvaihtoon käytetään standardisoitua ISO-XML-muotoa. Myös tuttu ASD-liittymä on tietenkin edelleen käytettävissä. GPS-Switch read GPS-Track read GPS-Maps read

5 Parhaat syyt 4 5 AMABUS ja ISOBUS AMABUS-koneilla tarkoitetaan koneita, joissa on tietokone ja joita on tähän saakka ohjattu AMATRON + -ohjausyksikön kautta. ISOBUS-koneet ja ohjausyksiköt puolestaan täyttävät yhdenmukaistetun standardin asettamat vaatimukset ja ovat yhteensopivia myös muiden tämän standardin mukaisten vierasvalmisteisten laitteiden kanssa. AMATRON 3 -ohjausyksikkö

6 AMATRON 3 AMATRON 3 Lannoitteenlevittimille, kasvinsuojeluruiskuille ja kylvökoneille AMAZONE UF-, UG- ja UX-kasvinsuojeluruiskuissa AMATRON 3 mahdollistaa venttiililaitteiston ja puomiston toimintojen ohjaamisen lisäksi myös määrätyn ruiskutusmäärän (l/ha) täysin automaattisen säädön. Määritetyt määrien muutokset toteutetaan nopeasti ja täsmällisesti. AMATRON 3 -laitteella voit ohjata sähköhydraulisesti esimerkiksi Comfort-elektroniikkapaketilla varustetun AMAZONE ZA-M -lannoitteenlevittimen käytön yhteydessä Limiter-rajalevityslaitetta ja ajonopeudesta riippuvan määrän säätelyn hydraulisia sulkuluisteja. AMAZONE-kylvökoneissa AMATRON 3 vastaa ajourien elektronisesta kytkemisestä. Myös niissä levitysmäärä on säädettävissä vapaasti valittavin askelin. Vedettävien Cirrus-kylvökoneiden monipuolisia sähköhydraulisia toimintoja (esimerkiksi kylvösyvyys tai maanmuokkaustehokkuus) ohjataan AMATRON 3 -yksikön kautta.

7 10 IT-Farming-järjestelmä tekee AMATRON 3 -yksiköstä yleiskäyttöisen päätteen kylvökoneiden, ruiskujen ja lannoitteenlevittimien ohjaamiseen, määrän säätöön, valvontaan ja dokumentointiin. Tietoliikenne muiden IT-Farming-teknologioiden kanssa tapahtuu määritettyjen ja avointen liittymien kautta. GPS-Switch read GPS-Switch GPS-Switch-valmiudella varustettujen lannoitteenlevittimien, kasvinsuojeluruiskujen ja kylvökoneiden GPS-järjestelmään perustuva täysin automaattinen päiste- ja osaleveyskytkentä. Kuski pystyy keskittymään automaattisessa käyttötavassa täysin ajoneuvon ohjaamiseen, kun pelto on määritetty/sen rajat ovat tiedossa. GPS-Switch mahdollistaa ISOBUS TC-SC:n (Task Controller SectionControl) kaikkien toimintojen hyödyntämisen. GPS-Track read GPS-Track GPS-Track-ajo-opastin helpottaa huomattavasti oikeiden ajolinjojen valitsemista pellolla ja erityisesti myös laidunalueilla (ilman ajouria). GPS-Maps read GPS-Maps GPS-Maps on lisämoduuli, jolla voidaan työstää karttoja shape-muodossa GPS-pohjaisesti. Mahdollista sekä AMABUS- että ISOBUS-käyttötavassa. Käyttäjä voi antaa suoraan joko levitysmäärän tai tehoaineen. Määriä on mahdollista sovittaa AMATRON 3 -yksiköllä. Vakiovarusteena olevalla tehtävänohjaimella (Task Controller) karttoja voidaan työstää ISO-XML-muodossa sekä AMABUS- että ISOBUS-käyttötavassa. 11

8 AMATRON 3 Yleiskatsaus AMATRON 3 ohjausyksikkö Selkeä looginen käyttäjäystävällinen AMATRON 3 -ohjausyksikössä on VGA-näyttöruutu, joka tarjoaa maksimaalisen kirkkauden ja leveän katselukulman. Näyttöruutu ja kaikki käyttönäppäimet on valaistu, mikä mahdollistaa parhaan mahdollisen ergonomian myös hämärässä ja pimeässä. Lähes heijastamaton näyttö Koostuu työnäytöstä ja toimintokentistä. Helppo kytkeä päivä- ja yökäyttötavan välillä. Työnäyttö Näyttää havainnollisesti koneen senhetkisen työtilan. Escape-näppäin Nopea vaihto työvalikon ja syöttövalikon (AMABUS) välillä. Päälle/pois-näppäin Liittymä ulkoiselle kommunikaatiolle (ASD) CAN-liittymä AMATRON 3 voidaan liittää traktorin tavallisilla varusteilla tai ISOBUS-kaapeloinnin kautta. Tietokone sisältää Task Controller -toiminnon ja kytkennän automaattiseen peltokohtaiseen dokumentointiin (ASD) tai anturiin (esim. typpianturi). AMATRON 3 -yksikössä on liittymä GPS-vastaanottimen liittämistä varten.

9 Monitoimiohjaussauva (lisävaruste) Toimintojen kätevä ja mukava ohjaaminen monitoimiohjaussauvalla. Vaihtopainike Kytkeminen eri sovellusten välillä, esim. kone- ja GPS-näyttö. Monitoimiohjaussauva koneen ohjausta varten Koneen toimintojen ohjaaminen on erityisen kätevää ja helppoa monitoimiohjaussauvalla. Pieni vipukytkin mahdollistaa kahdeksan näppäimen käytön kolmella eri tasolla. 24 toiminnon ohjaaminen on mahdollista. Toimintonäppäimet Toimintojen nopea ja helppo valitseminen. Toimintokentät Näyttävät kaikki valittavissa olevat toiminnot. Kohdistinnäppäimet Tarkoitettu määrän helppoon säätämiseen ja numeroiden ja kirjaimien syöttämiseen (AMABUS ja ISOBUS) sekä navigointiin valikkorakenteen sisällä (ISOBUS). 3x 8 näppäintä = 24 toimintoa! Selaus ja ACK-näppäin Tällä näppäimellä voidaan ottaa esille lisää valikkosivuja (AMABUS) tai vahvistaa viestejä (ISOBUS). GPS-liittymä GPS-vastaanottimen, anturien (esim. ajonopeuden tai ulosottoakselin tietoja varten) ja Tractor-ECUn liittämiseen.

10 AMATRON 3 GPS-Switch Automaattinen päiste- ja osaleveyskytkentä Edut, esimerkkinä lannoitteenlevitin Päälle- ja poiskytkentä tapahtuu täysin automaattisesti ja täsmälleen oikeassa paikassa satelliittinavigointijärjestelmän kautta tapahtuvan täsmällisen paikannuksen avulla. 2-, 6- tai 8-kertaisen osaleveyskytkennän kautta AMAZONE-lannoitteenlevittimen työskentelyleveys voidaan sovittaa täsmällisesti pellon olosuhteisiin sopivaksi esimerkiksi kiilamaisella pellolla tai kun viimeinen ajoura ei ole täydellinen. GPS-Switch tekee kaiken hyvin tehokkaasti: Ohjausyksikkö havaitsee automaattisesti, onko kyse jo työstetystä alasta ja kytkee koneen vastaavan osaleveyden päälle tai pois päältä. Edellytyksenä on, että käytössä oleva lannoitteenlevitin on ZA-TS tai siinä on levityslautasten hydraulinen käyttö (ZA-M Hydro).

11 GPS-Switch GPS-Switch read Edullinen ja toimiva. Järjestelmän yhdistäminen GPS- Switch ready -laitteeseen merkitsee käyttömukavuuden lisääntymistä ja suurinta mahdollista täsmällisyyttä myös yöllä ja huonolla näkyvyydellä. GPS-Switch-lisenssejä tarvitaan vain yksi ohjausyksikköä kohti riippumatta siitä, kuinka monta laitetta sillä ohjataan. Etusi Järjestelmän modulaarinen rakenne mahdollistaa jo olemassa olevien esimerkiksi ajouraopastimena käytettävien GPS-järjestelmien käytön paikannusantureina. Tämä pienentää kustannuksia. Käyttäjä voi keskittyä täysin ajamiseen ja liitettyyn työlaitteeseen. GPS-Switch tarjoaa kuljettajalle suuren käyttömukavuuden lisäksi huomattavasti suuremman levityslaadun ja -varmuuden. Jopa 5 % aineiden säästö pinnan rakenteesta riippuen on mahdollinen. Kasvinsuojelussa ja kylvössä GPS-Switch-näytössä näytetään lisäksi tärkeimmät konetiedot. Tärkeää: GPS-Switch voidaan liittää jälkikäteen myös jo olemassa olevaan AMATRON 3 -yksikköön. Työskentely yöllä sekä suuremmat nopeudet ovat mahdollisia. Järjestelmä työskentelee jatkuvasti samalla täsmällisyydellä kellonajasta riippumatta. Automaattisen päiste- ja osaleveyskytkennän avulla päästään aina optimaalisiin tuloksiin.

12 AMATRON 3 GPS-Track GPS-järjestelmään perustuva ajo-opastin GPS-Track käytännöllinen apuri sijaintimääritykseen pellolla ja niityillä Optinen ajo-opastin GPS-Track mahdollistaa koneen työskentelyleveyden optimaalisen hyödyntämisen ja päällekkäisyyksien välttämisen milloin tahansa ennen itämistä tehtävässä ajossa pelloilla tai niityillä. Maissirivejä ei enää tarvitse laskea.

13 GPS-Track GPS-Track read GPS-Track helpottaa huomattavasti ajolinjojen valitsemista pellolla. Siinä on erilaisia ajolinjatoimintoja (esim. A-B-linja ja ajo muodon mukaan) sekä estetoiminto. Ajolinjat on numeroitu yksiselitteisesti. Poikkeaminen ihanteelliselta linjalta ilmoitetaan näytöllä graafisesti. Selkeät ohjaussuositukset auttavat pysymään oikealla uralla. Myös etäisyys seuraavaan ajouraan ilmoitetaan täsmällisesti tämä takaa optimaalisen paikantamisen esimerkiksi oikean maissirivin löytämiseksi. Saatavilla on lisävarusteena myös valopalkki, joka asennetaan suoraan näkökentän alueelle. Etusi GPS-Track on helposti ja intuitiivisesti käytettävä GPSjärjestelmään perustuva yhdensuuntaisen ajon takaava apuväline, jossa on selkeä näyttö, ja joka ilmoittaa poikkeaman senttimetreinä. Suositeltava ohjaaminen ilmoitetaan graafisesti ja ajoradalla pysyttely on sen ansiosta varmaa ja helppoa. Oikealla ajoradalla pysyminen ei koskaan aikaisemmin ole ollut näin helppoa! Sopii optimaalisesti laidunalueille tai ennen itämistä tehtäviin ajoihin et enää koskaan joudu laskemaan maissirivejä. Voidaan käyttää yhdessä GPS-Switch-järjestelmän kanssa tai myös yksinään esimerkiksi kultivoitaessa. GPS-Track on varustettu estetoiminnolla: esteet tallennetaan ja niistä varoitetaan tulevaisuudessa ajoissa. Ihanteellinen lisä GPS-Switch-järjestelmälle! Tärkeää: GPS-Track voidaan liittää jälkikäteen myös jo olemassa olevaan GPS-Switch-päätteeseen ja AMATRON 3 -ohjausyksikköön. Valopalkki Ulkoinen valopalkki voidaan kiinnittää suoraan näkökenttään: AMATRON 3 -ohjausyksikkö kiinnitetään sivuttain, jolloin käyttö on mahdollisimman helppoa.

14 AMATRON 3 GPS-Maps Karttojen helppo käyttäminen GPS-Maps Precision Farming on näin helppoa Karttojen helppo ja intuitiivinen soveltaminen: Kartat voidaan tuoda järjestelmään tavallisista tiedostomuodoista ja jopa sovittaa ohjausyksikössä tilanteeseen sopiviksi. Työpöytäohjelmaa ei tarvita. Sekä valmiiden karttojen että pelkillä tehoainetiedoilla varustettujen karttojen käyttö on helppoa lataa, muokkaa, lähde liikkeelle.

15 GPS-Maps GPS-Maps read GPS-Maps on lisämoduuli, jolla voidaan työstää karttoja shape-muodossa GPS-pohjaisesti. Käyttö on mahdollista sekä AMABUS- että ISOBUS-käyttötavalla. Tarvitaan ainoastaan shape-tiedosto WGS-84-muodossa. AMATRON 3 tarjoaa kaksi eri mahdollisuutta käyttää karttoja. Voit käyttää suoraan joko haluttua kohdemäärää (lannoittimen paino, levitysmäärä, siementen paino tai jyvämäärä) hehtaaria kohti. Tai voit käyttää suoraan myös haluttua tehoainemäärää. AMATRON 3 laskee itsestään tarvittavat paino- tai levitysmäärät tehoainepitoisuuden lisätietojen avulla. Etusi GPS-Maps on intuitiivinen järjestelmä levityskarttojen työstämiseen. Levitysmäärän automaattinen säätely levityskarttojen perusteella. Tietojen tuonti helppoa USB-tikun kautta. O ptimaalinen varastonhallinta tarvekohtaisen levityksen kautta. Tärkeää: GPS-Track voidaan liittää jälkikäteen myös jo olemassa olevaan GPS-Switch-päätteeseen ja AMATRON 3 -ohjausyksikköön.

16 AMATRON 3 Task Controller (tehtävien hallintatoiminto) Koneeseen integroitu tietojen tallentaminen ja tehtävien käsittely Task Controller mahdollistaa tietojen tallentamisen koneeseen sekä tietoliikenteen koneen ja tilanhoitojärjestelmän välillä. Tiedonvaihtoon käytetään standardisoitua ISO-XMLtiedostomuotoa. Monimutkaisuudesta riippuen on mahdollista ladata tai laatia tehtäviä työstää tehtäviä dokumentoida suoritettu työ Tietojen vienti ja tuonti jatkotyöstöä varten USB-tikun avulla TC-BAS Task Controller basic Suoritetun työn kannalta tärkeiden summa-arvojen dokumentointi. Kone toimittaa tarvittavat arvot käyttöön. Tietoliikenne peltokortin ja Task Controller -toiminnon välillä tapahtuu ISO-XML-tiedostomuodon kautta. Tehtävien tuominen Task Controller -toimintoon ja/tai valmiin dokumentoinnin vieminen on näin kätevää. TC-GEO Task Controller geo-based Lisämahdollisuus myös paikkakohtaisten tietojen hankkimiseen tai paikkakohtaisten tehtävien suunnitteluun esimerkiksi levityskarttojen avulla.

17 Task Controller Uudenaikainen ja tulevaisuuteen suuntautunut Uudenaikainen ja tulevaisuuteen suuntautunut Varma, helppo dokumentointi Automaattinen peltokohtainen dokumentointi (ASD) merkitsee dokumentointikonseptia, joka ei rajoitu tiettyihin tuotteisiin ja valmistajiin ja joka on tarkoitettu peltokohtaisten tietojen siirtämiseen AMATRON 3 -ohjausyksikön ja elektronisen peltokortiston välillä. Käytetty liittymä on kaikkien valmistajien käytettävissä. Maanviljelijälle ASD tarjoaa mahdollisuuden kaikkien koneiden integroimiseen dokumentointiketjuun helposti ja edullisesti. Muutamia toimittajia, joiden kanssa automaattinen peltokohtainen dokumentointi (ASD) on mahdollinen: Eikö yhteistyökumppanisi ole listassa? Käänny puoleemme! AMATRON 3 -yksikön laajaan varusteluun kuuluvat ASDliittymä anturitekniikan käyttöä varten (esim. Yara-N-Sensor, N-Sensor ALS, Cropmeter), levityskartat, GPS-päätteet asetusarvojen siirtämiseen ja dokumentointiin. Anturien kanssa kommunikoidaan ja ulkoisten päätteiden arvot määrätään tämän yhteyden kautta. AMABUS antaa samalla käyttöön myös dokumentoinnin. N-anturitekniikka täsmälliseen, kasvien ohjaamaan levitykseen

18 Yksi ohjausyksikkö kaikille AMAZONE-koneille Levittimet Lannoitteenlevitin ZA-M Lannoitteenlevitin ZA-M Ultra Lannoitteenlevitin ZA-TS Hinattava lannoitteenlevitin ZG-TS Ruiskut Kasvinsuojeluruisku UF Kasvinsuojeluruisku UG Kasvinsuojeluruisku UX Ajoruisku Pantera Kylvökoneet Mekaaninen kylvökone D9 Mekaaninen kylvökone AD Pneumaattinen kylvökone AD-P Special ja AD-P Super Yhdistelmäkylvökone Avant Pneumaattinen yhdistelmäkylvökone Cirrus Pneumaattinen kylvökone Cayena Pneumaattinen kylvökone Citan Tarkkuuskylvökone EDX Kuvat, sisältö ja tekniset tiedot eivät ole sitovia! Koneiden kuvat voivat poiketa maakohtaisista liikennemääräyksistä. AMAZONEN-WERKE H. DREYER GmbH & Co. KG P.O. Box 51 D Hasbergen-Gaste Tel: +49 (0) Fax: +49 (0) AGRIMARKET Hankkija Oy P.O. Box Hyvinkää Peltokuumolantie Hyvinkää Finland Tel: Internet: MI4350 (fi_fi) Printed in Germany Sähköpostitse: amazone@amazone.de

Kevytsarjan kone, jolla on kovin isku!

Kevytsarjan kone, jolla on kovin isku! Kevytsarjan kone, jolla on kovin isku! Suurin mahdollinen iskuvoima vakuuttavien mittojen ansiosta! az UF Suurin iskuvoima saadaan aikaan samanaikaisesti luokkansa suurimmalla säiliötilavuudella ja suurimmalla

Lisätiedot

Made for efficient farmers

Made for efficient farmers Made for efficient farmers ISOMATCH TELLUS GO, work easy. be in control. Maataloudessa tarvitaan tehokkuutta. Korkeampia satoja vähemmällä vaivalla ja pienemmillä kustannuksilla. Se tarkoittaa myös tuotantopanosten

Lisätiedot

AMAZONE on kehittänyt lannoituste- kniikkaa kasvien lannoituksen optimoimiseksi. jakautuminen ja taloudellisuus

AMAZONE on kehittänyt lannoituste- kniikkaa kasvien lannoituksen optimoimiseksi. jakautuminen ja taloudellisuus Maanviljelijät luottavat AMAZONEen. Tarkka, taloudellinen ja ympäristöä säästävä AMAZONE on kehittänyt lannoituste- Laatu, innovaatio Tarkkuus, tukipalvelu kniikkaa kasvien lannoituksen optimoimiseksi.

Lisätiedot

Entistä parempi laatu. On tärkeää, että kivennäislannoitteet voidaan levittää kivennäislannoitteet otettiin käyttöön 1800-luvun

Entistä parempi laatu. On tärkeää, että kivennäislannoitteet voidaan levittää kivennäislannoitteet otettiin käyttöön 1800-luvun az ZA-M Levittimien neljä tukipilaria Uuden sukupolven kone taloudelliseen ja ympäristöä säästävään lannoitukseen Laatu Innovaatio Tarkkuus Tukipalvelu Justus von Liebig oivalsi kivennäisaineiden merkityksen

Lisätiedot

az GPS-Switch Käyttöohjeet Ohjausyksikkö

az GPS-Switch Käyttöohjeet Ohjausyksikkö Käyttöohjeet az GPS-Switch Ohjausyksikkö MG3447 BAG0059.8 11.12 Printed in Germany fi Lue tämä käyttöohjekirja ennen ensimmäistä käyttöönottokertaa ja noudata siinä annettuja neuvoja! Säilytä se hyvässä

Lisätiedot

Käyttöohje AMASET + Kytkentäkotelo. Tutustu huolellisesti koneen asennus-, turvallisuus- ja käyttöohjeisiin ennen käyttöönottoa!!

Käyttöohje AMASET + Kytkentäkotelo. Tutustu huolellisesti koneen asennus-, turvallisuus- ja käyttöohjeisiin ennen käyttöönottoa!! Käyttöohje az AMASET + Kytkentäkotelo MG2046 BAG0007.3 02.13 Printed in Germany fi Tutustu huolellisesti koneen asennus-, turvallisuus- ja käyttöohjeisiin ennen käyttöönottoa!! KÄYTTÖOHJEEN lukeminen ja

Lisätiedot

Levitystaulukko. Keskipakolevitin. Lue käyttöohje ja turvallisuusohjeet ennen laitteen käyttöönottoa, ja noudata niitä käytön aikana!

Levitystaulukko. Keskipakolevitin. Lue käyttöohje ja turvallisuusohjeet ennen laitteen käyttöönottoa, ja noudata niitä käytön aikana! Levitystaulukko az ZA-X Perfect Keskipakolevitin MH A.00 Painettu Saksassa fi Lue käyttöohje ja turvallisuusohjeet ennen laitteen käyttöönottoa, ja noudata niitä käytön aikana! AMAZONE DüngeService -palvelu

Lisätiedot

Käyttöohjeet. HyCLICK. Lannoitteenlevittimen esivalintakytkin. ZA-M ja ZG-B ZG-B ZA-M

Käyttöohjeet. HyCLICK. Lannoitteenlevittimen esivalintakytkin. ZA-M ja ZG-B ZG-B ZA-M Käyttöohjeet az HyCLICK Lannoitteenlevittimen esivalintakytkin ZA-M ja ZG-B ZG-B ZA-M MG4176 BAG0077.2 03.10 Printed in Germany fi Lue tämä käyttöohje ennen ensimmäistä käyttöönottokertaa ja noudata siinä

Lisätiedot

Älyohjattua levitystä

Älyohjattua levitystä CALIBRATOR Älyohjattua levitystä 100% ajonopeuden mukaan säätyvä Jo vuodesta 1991 saakka CALIBRATOR on ollut ratkaisu älykkäästi tietokoneohjattuun levitykseen ajonopeuden muutoksista riippumatta. Tällä

Lisätiedot

Käyttöohjeet AMAZONE

Käyttöohjeet AMAZONE Käyttöohjeet AMAZONE Ohjelmisto AMABUS kasvinsuojeluruiskuille Monitoimiohjaussauva AMAPILOT Monitoimiohjaussauva AMATRON 3 Osalohkojen ohjauslaatikko AMACLICK MG4536 BAG0117.1 02.14 Printed in Germany

Lisätiedot

Käyttöohje. AMAz. ProfiClick Kytkentäkotelo hydrauliikkatoimintojen käyttämiseksi

Käyttöohje. AMAz. ProfiClick Kytkentäkotelo hydrauliikkatoimintojen käyttämiseksi Käyttöohje AMAz ProfiClick Kytkentäkotelo hydrauliikkatoimintojen käyttämiseksi MG5497 BAG0138.1 03.15 Printed in Germany fi Lue tämä käyttöohjekirja ennen ensimmäistä käyttöönottokertaa ja noudata siinä

Lisätiedot

LaserQC mittauksia laserin nopeudella

LaserQC mittauksia laserin nopeudella LaserQC mittauksia laserin nopeudella 1/6 prosessi LaserQ mittaustulokset 20 sekunnissa! 2D-aihioiden mittojen manuaalinen tarkastus ja muistiinmerkintä on aikaa vievä prosessi. Lisäksi virheiden mahdollisuus

Lisätiedot

AMAPAD. Enemmän-kuin-ISOBUS-ohjausyksikkö

AMAPAD. Enemmän-kuin-ISOBUS-ohjausyksikkö YKSI KAIKILLE Enemmän-kuin--ohjausyksikkö Erityisen ergonominen AEF-sertifioitu 12,1" -kosketusnäyttö Mukavampi ja yksinkertainen käyttää Tarkempi Suorituskykyisempi Mukavampi ja yksinkertainen käyttää

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Uponor C-46 -lämmönsäädin Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Tuotteen kuvaus Luovaa tekniikkaa helppo asentaa ja käsitellä Uponorin C-46-lämmönsäädin

Lisätiedot

Kopioi cd-levyt kiintolevylle, niin fyysiset levyt joutavat eläkkeelle.

Kopioi cd-levyt kiintolevylle, niin fyysiset levyt joutavat eläkkeelle. TEE KONEESTA CD-VARASTO: Kopioi cd-levyt kiintolevylle, niin fyysiset levyt joutavat eläkkeelle. Siirrä cd-levysi TIETOJA Kopioi cd-levyt kiintolevylle levykuviksi, niin pääset sisältöön nopeasti käsiksi

Lisätiedot

Pikaohje Ohjelmistoversio V2.2 24.6.2009 KMR260. langaton käsimittari. Nokeval

Pikaohje Ohjelmistoversio V2.2 24.6.2009 KMR260. langaton käsimittari. Nokeval Pikaohje Ohjelmistoversio V2.2 24.6.2009 KMR260 langaton käsimittari Nokeval Yleiskuvaus KMR260 on helppokäyttöinen käsilämpömittari vaativiin olosuhteisiin. Laite on koteloitu kestävään roiskevesisuojattuun

Lisätiedot

Elektroninen ohjaus helposti

Elektroninen ohjaus helposti Elektroninen ohjaus helposti Koneiden vankka ja yksinkertainen ohjaus älykkään elektroniikan avulla IQAN-TOC2 oikotie tulevaisuuteen Helppo määritellä Helppo asentaa Helppo säätää Helppo diagnosoida Vankka

Lisätiedot

D9 / AD Inhalt D9 D9 AD AD 1

D9 / AD Inhalt D9 D9 AD AD 1 D9 / AD Inhalt D9 AD 1 Uusi kylvötekniikka uudenaikaiseen maanviljelyyn 50 vuotta AMAZONE-kylvötekniikkaa Älä kanna huolta sadosta, vaan peltojesi hyvästä muokkauksesta ja kylvöstä. (Kungfutse n. 500 ekr.)

Lisätiedot

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit Uusi moottorisukupolvi Elämää helpottavia innovaatioita Silent Glissillä on yli 40 vuoden kokemus sähkötoimisista verhokiskoista. Toimme ensimmäisenä markkinoille

Lisätiedot

TOP PÖTTINGER TOP 1252 S-LINE 97+023.FI.0915

TOP PÖTTINGER TOP 1252 S-LINE 97+023.FI.0915 TOP PÖTTINGER TOP 1252 S-LINE 97+023.FI.0915 TOP 1252 C Neliroottorinen keskelle karhottava karhotin Korjuuketjun pullonkaulojen poistaminen vaatii käytettäviltä koneilta suurta tehokkuutta. Panostamalla

Lisätiedot

SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS

SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS KYLMÄ KS / T Integroitu kuivain PUHTAUS PUHDASTA ILMAA Ilmaa puhtaimmassa muodossaan Teollisen prosessin tehokkuus ja tuotteiden

Lisätiedot

AINUTLAATUINEN DSD TEKNIIKKA

AINUTLAATUINEN DSD TEKNIIKKA DISCROLLER HEVA DiscRoller issa on kaikki tehokkaan muokkauskoneen pääpiirteet se toimii se on yksinkertainen ja mikä tärkeintä se säästää aikaa ja rahaa. HEVA DiscRoller in kahden vuoden kehityksen ja

Lisätiedot

GB-sarjan hihnatoiminen perunanistutuskone

GB-sarjan hihnatoiminen perunanistutuskone PERUNATEKNIIKKA JUURIKASTEKNIIKKA VIHANNESTEKNIIKKA GB-sarjan hihnatoiminen perunanistutuskone Ammattimaista istutustekniikkaa myös erittäin suuriin vaatimuksiin Grimmen hihnaistutustekniikka: 2-, 3- ja

Lisätiedot

Press Brake Productivity -pikaopas

Press Brake Productivity -pikaopas Kuinka aloitat Press Brake Productivity -pikaopas Kiitos, että olet ostanut Wilan valmistaman laatutuotteen Wila on valmistanut jo yli 80 vuotta työkalunpitimiä, työkaluja ja varusteita särmäyspuristimien

Lisätiedot

Käyttöopas yksityisautolle Android, ios ABAX MOBIILI

Käyttöopas yksityisautolle Android, ios ABAX MOBIILI Käyttöopas yksityisautolle Android, ios ABAX MOBIILI 2 The difference is ABAX The difference is ABAX 3 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN Avaa ABAX-sovellus, ja klikkaa «Kirjaudu». Syötä käyttäjätunnuksesi ja salasanasi

Lisätiedot

ETULEIKKURIT. Aito runko-ohjaus. Täysi näkyvyys. Etenevyyttä nelivedolla. Helppo käyttää

ETULEIKKURIT. Aito runko-ohjaus. Täysi näkyvyys. Etenevyyttä nelivedolla. Helppo käyttää ETULEIKKURIT Fiksu ja ammattitasoinen tapa hoitaa nurmikkoa. Etuleikkuulaitteella yllät joka paikkaan ja näet mitä leikkaat. Nopeasti ja mukavasti samalla kun lannoitat nurmikon ja vältät haravoinnin.

Lisätiedot

HOLZ-HER Glu Jet Järjestelmä Näkymättömät ja ohuet liimasaumat. Älykästä Reunalistoitusta PATENTOITU JÄRJESTELMÄ Ä

HOLZ-HER Glu Jet Järjestelmä Näkymättömät ja ohuet liimasaumat. Älykästä Reunalistoitusta PATENTOITU JÄRJESTELMÄ Ä Glu Jet PATENTOITU JÄRJESTELMÄ Ä PATENTOITU Älykästä Reunalistoitusta Ohjelman valitseminen nappia painamalla. Vaihtoehto: täysautomaattinen viivakoodilla. HOLZ-HER Glu Jet Järjestelmä Näkymättömät ja

Lisätiedot

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät Akkutoimiset porraskiipijät ihmiset SANO asettaa etusijalle! LIFTKAR PT PORRASKIIPIJÄT LIFTKAR PT ON TURVALLINEN PORTAISSA JA HELPPOKÄYTTÖINEN. ELÄMÄNLAATU ON ELÄMÄSTÄ NAUTTIMISTA TÄYSILLÄ JA YHDESSÄ

Lisätiedot

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000 John Deere Erinomainen leikkuujälki Helppo suoraan ajettavuus on väyläleikkurin tärkeimpiä ominaisuuksia. Maailman suurimpana golfkenttien hoitokoneiden valmistajana

Lisätiedot

UX Special/Super U Special Special U Super Super

UX Special/Super U Special Special U Super Super UX Special UX Super 1 Jo ensivaikutelmaltaan vakuuttava! Huippuluokan ruiskutustekniikkaa Tehokas ja kompakti, painoltaan vähäinen ja painopisteeltään matala hinattava ruisku, jonka kuljettaminen tiellä

Lisätiedot

SeekTech SR-20 Paikannin Kevyt mutta silti lujarakenteinen vastaanotin, joka antaa kaikki nopean ja tarkan paikannuksen tarvitsemat tiedot.

SeekTech SR-20 Paikannin Kevyt mutta silti lujarakenteinen vastaanotin, joka antaa kaikki nopean ja tarkan paikannuksen tarvitsemat tiedot. SeekTech SR-20 Paikannin Kevyt mutta silti lujarakenteinen vastaanotin, joka antaa kaikki nopean ja tarkan paikannuksen tarvitsemat tiedot. Helppokäyttöinen Kohdejohto ja suuntanuolet tunnistavat nopeasti

Lisätiedot

ISOBUS-ohjelmisto Koneille ZA-TS ZG-TS

ISOBUS-ohjelmisto Koneille ZA-TS ZG-TS Käyttöohje az ISOBUS-ohjelmisto Koneille ZA-TS ZG-TS MG5141 BAG0095.10 02.16 Printed in Germany fi Lue tämä käyttöohje ennen ensimmäistä käyttöönottokertaa ja noudata siinä annettuja neuvoja! Säilytä se

Lisätiedot

Sähköpostitilin käyttöönotto. Versio 2.0

Sähköpostitilin käyttöönotto. Versio 2.0 Sähköpostitilin käyttöönotto Versio 2.0 Sivu 1 / 10 Jarno Parkkinen jarno@atflow.fi 1 Johdanto... 2 2 Thunderbird ohjelman lataus ja asennus... 3 3 Sähköpostitilin lisääminen ja käyttöönotto... 4 3.1 Tietojen

Lisätiedot

AVL - PAKOKAASUANALYSAATTORIT 4000 - SARJA PAKOKAASUANALYSAATTORIT BENSIINI - JA DIESELMOOTTOREILLE

AVL - PAKOKAASUANALYSAATTORIT 4000 - SARJA PAKOKAASUANALYSAATTORIT BENSIINI - JA DIESELMOOTTOREILLE AVL - PAKOKAASUANALYSAATTORIT 4000 - SARJA PAKOKAASUANALYSAATTORIT BENSIINI - JA DIESELMOOTTOREILLE Finntest Oy Olarinluoma 16 02200 ESPOO Puh. 09-439 1400 Fax. 09-4391 4020 finntest@finntest.fi www.finntest.fi

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 9 Hätäaputoiminnolla* varustettu Ford SYNC Liikkuva toimisto Ford SYNC tarjoaa mahdollisuuden käyttää useimpia MP3-soittimia, Bluetooth -varustettuja puhelimia ja USB-asemia ääniohjauksella

Lisätiedot

PÖTTINGER TOP / TOP C

PÖTTINGER TOP / TOP C PÖTTINGER TOP / TOP C Kaksiroottorinen karhotin sivu- ja keskikarhotukseen Kaikki tiedot saatavissa internetistä 97+027.15.0813 Kaksiroottoriset karhottimet monipuoliseen käyttöön PÖTTINGER tarjoaa nyt

Lisätiedot

Giran älykäs rakennustekniikka. www.gira.com

Giran älykäs rakennustekniikka. www.gira.com Giran älykäs rakennustekniikka www.gira.com Hakemisto Gira Tietoa yrityksestä 4 5 Gira kalustevalikoima 6 31 Gira Standard 55 6 Gira E2 8 Gira Event 10 Gira Event Opaque 12 Gira Event Clear 14 Gira Esprit

Lisätiedot

Ohjausyksikkö AMATRON + ZA-M

Ohjausyksikkö AMATRON + ZA-M Käyttöohjeet az Ohjausyksikkö AMATRON + ZA-M MG 2386 BAG0063.0 03.08 Printed in Germany Lue tämä käyttöohjekirja ennen ensimmäistä käyttöönottokertaa ja noudata siinä annettuja neuvoja! Säilytä se hyvässä

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet. Huonekoje handsfree-toiminnolla 1280..

Asennus- ja käyttöohjeet. Huonekoje handsfree-toiminnolla 1280.. Asennus- ja käyttöohjeet Huonekoje handsfree-toiminnolla 1280.. Laitekuvaus Huonekoje handsfree-toiminnolla kuuluu Gira-ovipuhelinjärjestelmään ja koostuu seuraavista osista: 3 4 5 2 1 6 1 Ovipuhelinjärjestelmän

Lisätiedot

Hakkurit. Ympäristönhoidosta urakointiin

Hakkurit. Ympäristönhoidosta urakointiin Hakkurit Ympäristönhoidosta urakointiin Puhumme kokemuksesta Junkkarin hakkurit ovat tyypiltään laikkahakkureita. Meillä on kokemusta niiden valmistamisesta jo yli 30 vuoden ja 10.000 laitteen verran.

Lisätiedot

Invacare. Elämäntyyliisi täydellisesti sopiva

Invacare. Elämäntyyliisi täydellisesti sopiva Elämäntyyliisi täydellisesti sopiva MyOn HC on suunniteltu aktiiviselle käyttäjälle, joka etsii hinnaltaan edullista ja käyttöominaisuuksiltaan hyvää tuolia, joka on helppo taittaa kokoon käsittelyä, varastointia

Lisätiedot

LATTIALÄMMITYS UPONOR CONTROL SYSTEM. Uponor Control System Energiaa säästävä lämmönsäätö - Lisää mukavuutta vähemmällä energiankulutuksella

LATTIALÄMMITYS UPONOR CONTROL SYSTEM. Uponor Control System Energiaa säästävä lämmönsäätö - Lisää mukavuutta vähemmällä energiankulutuksella LATTIALÄMMITYS UPONOR CONTROL SYSTEM Uponor Control System Energiaa säästävä lämmönsäätö - Lisää mukavuutta vähemmällä energiankulutuksella 10 2009 5005 Kun uusin tekniikka ja optimaalinen lämmitysjärjestelmä

Lisätiedot

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto Tekniset tiedot Malli Mechron 2210 Moottori malli tyyppi teho iskutilavuus kierrosluku polttoainetankki 3C100LWU 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) 1007 cm³ 2200 rpm 28 litraa Voimansiirto

Lisätiedot

LANNAN- JA LANNOITTEEN LEVITTIMET

LANNAN- JA LANNOITTEEN LEVITTIMET LANNAN- JA LANNOITTEEN LEVITTIMET www.facebook.com/uniamachines SISÄLLYSLUETTELO MS / MX 4 MXL / MXL PREMIUM 5 RCW / RCW PLUS 6 APOLLO / APOLLO PREMIUM 7 UNIA-esite Huhtikuu 2019 Unia pidättää oikeuden

Lisätiedot

S M D. Uuden sukupolven kylvökoneet

S M D. Uuden sukupolven kylvökoneet S M D Uuden sukupolven kylvökoneet Junkkarin uusi kylvökonemallisto on jaettu kolmeen eri sarjaan. Moduulirakenteisuuden ansiosta voit valita helposti oikeat työkalut eri tarpeisiin. Perinteiseen Junkkarityyliin

Lisätiedot

e-sense Organic Plug and play

e-sense Organic Plug and play e-sense Organic e-sense Organic Plug and play e-sense Organic on työpaikoille kehitetty langaton valonohjausjärjestelmä. Kaikissa valaisimissa on tunnistin, joka reagoi läsnäoloon ja päivänvaloon. Jokainen

Lisätiedot

Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto

Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto Your reliable partner Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto Vacumat Eco tehokas joka tavalla Veden laatu vaikuttaa tehokkuuteen Veden laatu vaikuttaa jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmien

Lisätiedot

RIDGID SeeSnake Videotarkastusjärjestelmät

RIDGID SeeSnake Videotarkastusjärjestelmät RIDGID SeeSnake Videotarkastusjärjestelmät 1½" - 8" (40-200 mm) putket 200' (61 m) asti 2" - 12" (50-300 mm) putket 325' (99 m) asti Kuulaohjain Mutterinavain RIDGIDin SeeSnake-videotarkastusjärjestelmät

Lisätiedot

Käyttöohje. TRACK-Leader. Tila: V1.20111214. Lue tämä käyttöohje ja noudata sen ohjeita! Säilytä tämä käyttöohje myöhempää käyttöä varten.

Käyttöohje. TRACK-Leader. Tila: V1.20111214. Lue tämä käyttöohje ja noudata sen ohjeita! Säilytä tämä käyttöohje myöhempää käyttöä varten. Käyttöohje TRACK-Leader Tila: V1.20111214 30302432-02-FI Lue tämä käyttöohje ja noudata sen ohjeita! Säilytä tämä käyttöohje myöhempää käyttöä varten. Julkaisutiedot Asiakirja Copyright Käyttöohje Tuote:

Lisätiedot

Gira painonappi 3 Gira KNX / EIB -järjestelmän ohjaus

Gira painonappi 3 Gira KNX / EIB -järjestelmän ohjaus Mitä erilaisimpien Gira KNX / EIB -järjestelmän väylätoimintojen ohjaus, esim. valoyhdistelmien hallinta, sälekaihtimen ohjaus, paniikkikatkaisun tai keskitetyn katkaisun ohjelmointi tai tarpeisiin mukautettu

Lisätiedot

SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN

SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN RAUTAKESKO 1 Mukavaa lämpöä - miten ja miksi? Lämpö on yksi ihmisen perustarpeista. Lämpöä tarvitaan asuinhuoneissa: kotona ja vapaa-ajanasunnoissa, mökeillä, puutarhassa,

Lisätiedot

Tekninen järjestelmäkäsikirja Ohjauskotelo pöytä-tft:lle

Tekninen järjestelmäkäsikirja Ohjauskotelo pöytä-tft:lle Tekninen järjestelmäkäsikirja Ohjauskotelo pöytä-tft:lle Ohjauskotelot pöytä-tft:lle takaavat yleisten toimisto-tft-laitteiden jatkuvasti häiriöttömän käytön myös karussa teollisuusympäristössä. Ammattimainen

Lisätiedot

IMPACT 4.01.10 7.9.2015. 64/Kuvaus, Rakenne ja toiminta//volvon dynaaminen ohjaus, toimintakuvaus

IMPACT 4.01.10 7.9.2015. 64/Kuvaus, Rakenne ja toiminta//volvon dynaaminen ohjaus, toimintakuvaus Tulostanut:Pekka Vuorivirta Palvelu Alustatunnus Polku 64/Kuvaus, Rakenne ja toiminta//volvon dynaaminen ohjaus, toimintakuvaus Malli Tunniste FH (4) 132355236 Julkaisupäivämäärä 29.11.2013 Tunnus/Käyttö

Lisätiedot

Ohjelmisto AMABUS + Ohjaussauva

Ohjelmisto AMABUS + Ohjaussauva Käyttöohjeet az Ohjelmisto AMABUS + Ohjaussauva ZG-B MG4588 BAG0123.0 12.12 Printed in Germany fin Lue tämä käyttöohjekirja ennen ensimmäistä käyttöönottokertaa ja noudata siinä annettuja neuvoja! Säilytä

Lisätiedot

Quha Zono. Käyttöohje

Quha Zono. Käyttöohje Quha Zono Käyttöohje 2 Virtakytkin/ merkkivalo USB-portti Kiinnitysura Tervetuloa käyttämään Quha Zono -hiiriohjainta! Tämä käyttöohje kertoo tuotteen ominaisuuksista ja opastaa laitteen käyttöön. Lue

Lisätiedot

edocker PUBLISH! -paketinhallinnan käyttöohje 9/2015

edocker PUBLISH! -paketinhallinnan käyttöohje 9/2015 edocker PUBLISH! -paketinhallinnan käyttöohje 9/2015 Uusien EDTPLIB- ja PDF -pakettien vienti ohjatulla toiminnolla...3 Tiedoston tarkistus...3 Kohdejulkaisun valinta... 4 Numeron tiedot... 5 Yhteenveto...6

Lisätiedot

Kverneland Accord Exacta lannoitteenlevittimet. Tekniset tiedot 2012

Kverneland Accord Exacta lannoitteenlevittimet. Tekniset tiedot 2012 Kverneland Accord Exacta lannoitteenlevittimet Tekniset tiedot 2012 Exacta EL Exacta CL Exacta CL EW Exacta HL Exacta TL >> Exacta EL Vakiovarusteet: 4 siipeä / lautanen Oikeanpuoleinen lautanen pysäytettävissä

Lisätiedot

Kierukkavaihteet GS 50.3 GS 250.3 varustettu jalalla ja vivulla

Kierukkavaihteet GS 50.3 GS 250.3 varustettu jalalla ja vivulla Kierukkavaihteet GS 50.3 GS 250.3 varustettu jalalla ja vivulla Käytettäväksi ainoastaan käyttöohjeen yhteydessä! Tämä pikaopas EI korvaa käyttöohjetta! Pikaopas on tarkoitettu ainoastaan henkilöille,

Lisätiedot

Käyttöohje HERE Maps. 1.0. painos FI

Käyttöohje HERE Maps. 1.0. painos FI Käyttöohje HERE Maps 1.0. painos FI HERE Maps HERE Maps näyttää lähellä olevat kohteet ja opastaa sinut perille. Voit etsiä kaupunkeja, katuja ja palveluja löytää perille tarkkojen reittiohjeiden avulla

Lisätiedot

301.4C. Minikaivukone

301.4C. Minikaivukone 301.4C Minikaivukone Moottori Nettoteho 13,2 kw 17,7 hp Paino Työpaino turvakaaren kanssa 1 380 kg 3 042 lb Työpaino ohjaamon kanssa 1 470 kg 3 241 lb Monipuolisuus Helppo kuljettaa ja käyttää erilaisilla

Lisätiedot

Käyttöohje. Sida 1. BRT-12 Battery Replacement Tool

Käyttöohje. Sida 1. BRT-12 Battery Replacement Tool Käyttöohje Sida 1 Sisältö JOHDANTO... 3 Turvallisuustiedote... 3 Tuotetietoa... 3 NÄYTTÖ JA NÄPPÄIMISTÖ... 4 KÄYTTÖLITTYMÄ... 5 BRT-12 KÄYTTÖÖNOTTO... 6 PÄÄVALIKKO... 7 AKUN VAIHTO... 8 KIELEN VALITSEMINEN...

Lisätiedot

Trimble CFX-750 -näytön

Trimble CFX-750 -näytön Trimble CFX-750 -näytön pikaopas ajonäyttö Trimble CFX-750 on kosketusnäyttö, jota käytetään ja jonka asetukset määritetään näytössä näkyviä kuvakkeita koskettamalla. Näytössä näkyy erilaisia kuvakkeita

Lisätiedot

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT 68349_Peugeot_tavaraautoesite.indd 1 19.9.2014 12.13 Peugeot Partner VAN on paitsi käytännöllinen ja taloudellinen, myös mukava ja tyylikäs. Siis oikea ammatinharjoittajan

Lisätiedot

Induktiiviset FAG HEATER-lämmittimet. Optimoitu turvallisuus ja luotettavuus

Induktiiviset FAG HEATER-lämmittimet. Optimoitu turvallisuus ja luotettavuus Induktiiviset FAG HEATER-lämmittimet Optimoitu turvallisuus ja luotettavuus Uuden sukupolven HEATER-lämmittimet Optimoitu turvallisuus ja luotettavuus! Schaefflerin uuden sukupolven induktiiviset FAG HEATER-lämmittimet

Lisätiedot

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Floor Täysin integroitu lattiajärjestelmä TriflexAIR Floor on täydellinen, helppokäyttöinen kiinnikejärjestelmä, joka takaa turvallisen,

Lisätiedot

Levitystaulukko AMAZONE ZA-TS ZG-TS. TS - System. Lue käyttöohje ja turvallisuusohjeet ennen laitteen käyttöönottoa, ja noudata niitä käytön aikana!

Levitystaulukko AMAZONE ZA-TS ZG-TS. TS - System. Lue käyttöohje ja turvallisuusohjeet ennen laitteen käyttöönottoa, ja noudata niitä käytön aikana! Levitystaulukko AMAZONE TS - System ZA-TS MH866 A.001 / 06.16 Painettu Saksassa fi Lue käyttöohje ja turvallisuusohjeet ennen laitteen käyttöönottoa, ja noudata niitä käytön aikana! AMAZONE DüngeService

Lisätiedot

Käyttöohje. Energent MagiCAD plugin

Käyttöohje. Energent MagiCAD plugin Käyttöohje Energent MagiCAD plugin Sisältö 1. Yleistä 1 Dokumentin sisältö... 1 Ohjelman asennus... 1 Vaadittavat ohjelmistot... 1 Asennus... 1 Ohjelman käynnistys... 2 2. Toiminnallisuudet 3 Insert Energent

Lisätiedot

Hiab XS 033 Kapasiteettiluokka 2,8 3,3 tm

Hiab XS 033 Kapasiteettiluokka 2,8 3,3 tm Hiab XS 033 Kapasiteettiluokka 2,8 3,3 tm Tuote-esite Monipuolinen työkalu Hiab XS 033 tarjoaa enemmän Hiab XS 033 on päivittäisiin töihin sopiva suorituskykyinen ja joustava nosturi, jota on kätevä käyttää.

Lisätiedot

y Polttonestetoiminen lämmitin 87

y Polttonestetoiminen lämmitin 87 Klimat 5 1 y Polttonestetoiminen lämmitin 87 912-B, 912-D Op. no. 87516 01- Bensiini 30618 095-1 Diesel 3730 340-1 20000 paitsi AT Bensiini 30618 095-1 912-B edustaa lämmittimien uuttaa sukupolvea. Tämä

Lisätiedot

PERUUTUSKAMERAJÄRJESTELMÄT

PERUUTUSKAMERAJÄRJESTELMÄT PERUUTUSKAMERAJÄRJESTELMÄT T U R V A L L I S U U T T A A J A T E L L E N TUOTELUETTELO 2010 TUOTTEITA, JOIHIN VOIT LUOTTAA Sisällysluettelo 3 Käyttökohteet 4 Järjestelmän komponentit 5 Kamerapaketit 6

Lisätiedot

Luku 7 Uusien Mallien Tiedostot

Luku 7 Uusien Mallien Tiedostot Luku 7 Uusien Mallien Tiedostot Kaikki ZoomTextin asetukset voidaan tallentaa ja palauttaa käyttämällä mallitiedostoja. Mallitiedostot kontrolloivat kaikkia ZoomTextin toimintoja mukaan lukien suurennustasot,

Lisätiedot

18757:302001893 NESTEIDEN KÄSITTELY MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT IVB 5 & 7 ALLROUNDIMURIT PÄIVITTÄISEEN KÄYTTÖÖN

18757:302001893 NESTEIDEN KÄSITTELY MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT IVB 5 & 7 ALLROUNDIMURIT PÄIVITTÄISEEN KÄYTTÖÖN IVB 5 & 7 Imurisarja, joka pystyy useimpiin päivittäisiin märkä- ja kuivaimurointitöihin. Säädettävä kahva parantaa työasentoa ja helpottaa säilytystä. Putki ja suuttimet voidaan säilyttää koneen päällä

Lisätiedot

Tutustu tuotevalikoimaamme kaikkea lämmityksen ja aurinkolämmön ohjausteknologian ympärillä. visualisointi. OHJAUsYKsIKÖT PUMPPUYKsIKÖT LIsÄTARvIKKeeT

Tutustu tuotevalikoimaamme kaikkea lämmityksen ja aurinkolämmön ohjausteknologian ympärillä. visualisointi. OHJAUsYKsIKÖT PUMPPUYKsIKÖT LIsÄTARvIKKeeT OHJAUsYKsIKÖT PUMPPUYKsIKÖT LIsÄTARvIKKeeT visualisointi MADe IN GeRMANY CONTROL TeCHNOLOGY Tutustu tuotevalikoimaamme kaikkea lämmityksen ja aurinkolämmön ohjausteknologian ympärillä www.resol.com AURINKOLÄMPÖ-OHJAUsYKsIKKÖ

Lisätiedot

YKSINKERTAISTA TARKKAA LUOTETTAVAA

YKSINKERTAISTA TARKKAA LUOTETTAVAA TIETOA YKSINKERTAISTA TARKKAA LUOTETTAVAA www.bredal.com K-SARJA > K-sarja: Kalkin- ja lannoitteenlevitysvaunut TILAVUUS 3,5-19 m 3 Työleveys (kalkki) 12-16 m Työleveys (lannoite) 12-36 m Päistelevitys

Lisätiedot

DeltaSol AX *48006030* pika- asennusohje RESOL DeltaSol AX

DeltaSol AX *48006030* pika- asennusohje RESOL DeltaSol AX DeltaSol AX pika- asennusohje RESOL DeltaSol AX *48006030* 48006030 Kiitämme tämän RESOL-laitteen hankinnasta. Lue tämä ohje huolellisesti läpi, jotta osaat hyödyntää tämän laitteen suorituskykyä parhaalla

Lisätiedot

Johtavaa muotoilua luokassaan RANGER

Johtavaa muotoilua luokassaan RANGER Johtavaa muotoilua luokassaan RANGER Helppo käyttää - Helppo huoltaa 2 2.500 l polyetyleenisäiliö HARDI kalvopumppu EVC ohjausyksikkö Syklonisuodatin ParaLift HARDI CONTROLLER 2500 250 l huuhtelusäiliö

Lisätiedot

Sähköiset ohjausyksiköt

Sähköiset ohjausyksiköt Sähköiset ohjausyksiköt Ohjausyksiköt toimivat jatkuvalla 12 voltin jännitteellä traktoreissa, kylvö-, istutus- ja korjuukoneissa, ruiskuissa, jne. Yksiköissä automaattinen tai manuaalinen määrän säätö,

Lisätiedot

Ultraäänilaite GE Venue. Webshop. Menu. Diagnostinen ultraääni tuki- ja liikuntaelinten tutkimuksiin

Ultraäänilaite GE Venue. Webshop. Menu. Diagnostinen ultraääni tuki- ja liikuntaelinten tutkimuksiin Webshop Menu Fysioterapia ja wellness» Kuntoutuslaitteet» Ultraäänilaite GE Venue Ultraäänilaite GE Venue Diagnostinen ultraääni tuki- ja liikuntaelinten tutkimuksiin Kiinnostus diagnostista ultraääntä

Lisätiedot

Sport In The Box Käyttöohje

Sport In The Box Käyttöohje Sport In The Box Käyttöohje Esivalmistelut: Kytke käytössä oleva pelikello/konsoli kiinni USBkaapelilla tietokoneeseen ennen virran kytkemistä pelikelloon/konsoliin. Odota että laite on asennettu käyttövalmiiksi,

Lisätiedot

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti - Testaa

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

paras kylvölannoitin kaikkiin olosuhteisiin paras kylvötarkkuus paras kylvötalous Tuottavuutta tiloille! Euroja säästyy Pieni vetovastus, kaikki osat pyöriviä. Kevyt vetää, jopa alle 90 hv traktorilla

Lisätiedot

Onnittelut PRO-JECT-DA-muuntimen hankkimisesta. Lue huolellisesti tämä ohje, jotta kytket laitteen oikein ja saat siten parhaan äänenlaadun.

Onnittelut PRO-JECT-DA-muuntimen hankkimisesta. Lue huolellisesti tämä ohje, jotta kytket laitteen oikein ja saat siten parhaan äänenlaadun. KÄYTTÖOHJE Pro-Ject DAC Box USB Hyvä musiikinystävä, Onnittelut PRO-JECT-DA-muuntimen hankkimisesta. Lue huolellisesti tämä ohje, jotta kytket laitteen oikein ja saat siten parhaan äänenlaadun.! Sähköiskuvaara.

Lisätiedot

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo Sivu 1 / 11 Kuvien siirto kamerasta Lyhyesti Tämän oppaan avulla voit: - käyttää tietokoneen omaa automaattista kopiointiin tai siirtoon tarkoitettua toimintaa kuvien siirtoon kamerasta tai muistikortista

Lisätiedot

Radioohjauslaitteet. innovaatioita, taitoa ja perinteitä. Älykkäitä ratkaisuja kaikkiin asuintiloihin. Radio-ohjattu säätö

Radioohjauslaitteet. innovaatioita, taitoa ja perinteitä. Älykkäitä ratkaisuja kaikkiin asuintiloihin. Radio-ohjattu säätö Radio-ohjattu säätö Kodin lämmitysjärjestelmän radio-ohjattu säätö sopii ihanteellisesti uusiin rakennuksiin ja korjauskohteisiin. Se lisää myös suunnittelun vapautta ja auttaa säästämään kustannuksia.

Lisätiedot

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje 1 Yleistä... 2 2 Kameran kytkeminen verkkoon... 2 2.1 Tietokoneella... 2 2.2 Älypuhelimella / tabletilla... 5 3 Salasanan vaihtaminen... 8 3.1 Salasanan vaihtaminen Windows

Lisätiedot

Versio 1.1 P/N 137-40340-20. Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Versio 1.1 P/N 137-40340-20. Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. HydraVision Käyttöopas Versio 1.1 P/N 137-40340-20 Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. ATI, kaikki ATI-tuotteiden ja tuotteen ominaisuuksien nimet ovat Ati Technologies Inc:in

Lisätiedot

EA Sähköiset ilmanlämmittimet

EA Sähköiset ilmanlämmittimet Sähköiset ilmanlämmittimet Sähköinen kiinteä ilmanlämmitin on sarja sähkökäyttöisiä ilmanlämmittimiä, joiden tehoalue on laaja. Nämä lämmittimet on tarkoitettu varastojen, teollisuushallien, paikoitustilojen,

Lisätiedot

DIGITAALISEN TARINAN TUOTTAMINEN MICROSOFT PHOTO STORY 3- OHJELMAN AVULLA VAIHEINEEN

DIGITAALISEN TARINAN TUOTTAMINEN MICROSOFT PHOTO STORY 3- OHJELMAN AVULLA VAIHEINEEN OMAN ALAN ESITELMÄ DIGITAALISENA TARINANA Laaditaan digitarina jostakin oman alan aiheesta (ks. lista aiheista). Edetään seuraavasti: 1. Valitse listalta aihe. Voit myös ehdottaa omaa aihetta. 2. Mieti,

Lisätiedot

Tuotetietoa. Neulasulku tarkemmin kuin koskaan aikaisemmin EWIKONin sähköinen neulasulku

Tuotetietoa. Neulasulku tarkemmin kuin koskaan aikaisemmin EWIKONin sähköinen neulasulku Tuotetietoa Neulasulku tarkemmin kuin koskaan aikaisemmin EWIKONin sähköinen neulasulku EWIKONin sähköinen neulasulkutekniikka EWIKONin sähkökäytöillä varustetut neulasulkujärjestelmät älykkäine ohjauksineen

Lisätiedot

Rider 20 Rider 20:ssä on kolme näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin.

Rider 20 Rider 20:ssä on kolme näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin. Pikaopas Rider Rider :ssä on kolme näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin. 1 Näppäintoiminnot YLÖS (1) ALAS (3) Paina pitkään kytkeäksesi taustavalon Paina mittaritilassa lyhyesti vierittääksesi

Lisätiedot

Käyttöohje. Tietokone

Käyttöohje. Tietokone Käyttöohje Tietokone $0$'26 MG1091 DB 1001 (FIN) 01.04 Printed in Germany Tutustu huolellisesti koneen asennus- ja turvaohjeisiin ennen käyttöönottoa! 2 Copyright 2004 AMAZONEN-WERKE H. DREYER GmbH & Co.

Lisätiedot

Kokeiltuasi Nisula-puunkorjuupakettia et muuta huoli! Tervetuloa koeajolle.

Kokeiltuasi Nisula-puunkorjuupakettia et muuta huoli! Tervetuloa koeajolle. PUUNKORJUUPAKETIT Puunkorjuupaketit, kannolta tienvarteen Metsäperävaunu varustettuna puutavarakuormaimella on tuttu näky monen maatalon pihassa. Tällainen paketti on kuitenkin kohtalaisen iso investointi,

Lisätiedot

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500 SISÄLTÖ SISÄLTÖ Digitaalinen yönäkö-monokulaari Käyttöohje Malli: SISÄLTÖ Esittely 3 Käyttövinkkejä 4 Osien esittely 5 7 Paristojen asennus 7 Virta päälle 8 Virran sammuttaminen 8 Ympäristön tarkkailu

Lisätiedot

SOUNDGATE. Yhteydessä maailmaan SoundGaten avulla

SOUNDGATE. Yhteydessä maailmaan SoundGaten avulla SOUNDGATE Yhteydessä maailmaan SoundGaten avulla Vaihtoehtoja yhteyksien muodostamiseen on enemmän kuin koskaan. Olemme yhteydessä läheisiimme, ystäviimme ja työkavereihimme missä ja milloin tahansa erilaisten

Lisätiedot

Hiab XS 033 Kapasiteettiluokka 2,8 3,3 tm

Hiab XS 033 Kapasiteettiluokka 2,8 3,3 tm Hiab XS 033 Kapasiteettiluokka 2,8 3,3 tm Tuote-esite Monipuolinen työkalu Hiab XS 033 tarjoaa enemmän Hiab XS 033 on päivittäisiin töihin sopiva suorituskykyinen ja joustava nosturi, jota on kätevä käyttää.

Lisätiedot

ATKO-hanke: Ajouraopastimen peruskäyttö. Ville Ketomäki 2018

ATKO-hanke: Ajouraopastimen peruskäyttö. Ville Ketomäki 2018 ATKO-hanke: Ajouraopastimen peruskäyttö Ville Ketomäki 2018 Opastimien ominaisuuksia Näyttöruudun koko vaihtelee 4,3-12,1 (10,9-30,8 cm) Nykyiset pääsääntöisesti kosketusnäytöllisiä, pienimmät ja vanhemmat

Lisätiedot