KOULUTUS KALENTERI KEVÄT 2014

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "WWW.CENTRALFINLANDCHAMBER.FI KOULUTUS KALENTERI KEVÄT 2014"

Transkriptio

1 KOULUTUS KALENTERI KEVÄT 2014

2 MYYNTI klo BUSINESS TREFFIT - Osaaminen kiertoon! Kylpylähotelli Rantasipi Laajavuori Käynnistetään vuosi 2014 yhteisen oppimisen ja yhteistyön merkeissä. Tule oppimaan kahdelta yhteistyökumppaniltamme säästämisestä ja paremmasta unesta. Vakuutusmeklari liike Semita Oy ja Unikulma tarjoavat palasen osaamisestaan tietoiskujen muodossa. Mikä on sinun parasta osaamistasi ja yrityksenne erityis osaamista? Valmistaudu esittelemään se Business-treffeillä. ILMOITTAUDU: Aina klo MYYNNIN OPINKIERROKSET - Rakastu myyntiin Jyväskylän veturitallit Tuloksen tekeminen vaatii muutosta myyntiin suhtautumisessa. Menestyvissä yrityksissä myydään paljon ja voidaan hyvin. Miten rakennat omaan yritykseesi kulttuurin, jossa myynti on kaikkien asia? Synnytäänkö myyjäksi? Kun myyjä kävelee huoneeseen, mitä tulee hänen mukanaan? Johto myynnin esteiden poistajana. Elä siinä maailmassa, mitä myyt. Riko toimialarajoja Onnellinen myyjä tekee asiakkaan onnelliseksi Innostunutta myyntitiimiä ei pysäytä mikään Yllätä asiakas ja tiimisi. Juhli asiakkaan kanssa. HINTA: Koko kevät 550 /Yksittäinen opinkierros 120 ILMOITTAUDU: OPINKIERROKSET VASTAAVAT ASIAKKAIDEMME TOIVEISIIN! Asiakaspalautteita vuoden 2013 opinkierroksilta: Ehkä paras kohtaaminen kaikista Virkistävä kokoontuminen ja ajatusten vaihtoa Mahtava, monipuolinen kokonaisuus, josta riittää viemisiä työpaikalle Hieno aamu. Erinomainen tunnelma. Hyödyllisiä tunteja Asiakkaiden toivomuksia jatkosta: Lisää samanlaisia hiukan raflaavia ja erilailla ajattelevia ihmisiä luennoimaan Hienoja kohtaamisia jatkossakin Tilaisuus oli erilainen ja erikoisen hyvä. Jatkossa enemmän vastaavanlaista innostamista ja myynnin tärkeydestä puhumista klo SAITURIN MARKKINOINTI - valjasta some käyttöön Vanha Ortopedia Me kaikki tunnemme saman ilmiön budjetit pienenevät, mutta samaan aikaan kauppaa pitäisi tehdä enemmän kuin ennen. Mistä siis apua markkinoinnin haasteisiin? Koulutus antaa ideoita ja vinkkejä käytännön markkinointiin kanavissa, jotka eivät maksa paljon ja toimivat tehokkaasti. Facebookin, LinkedInin, blogien ja Youtuben saloihin meitä johdattavat Viestintätoimisto Meditan asiantuntijat. Käytännön esimerkit paikallisilta yrityksiltä. HINTA: 195 /250 ILMOITTAUDU:

3 TALOUSHALLINTO klo TALOUSSEURANNASTA OHJAUKSEEN Marttala Talousasioiden ymmärrys liiketoiminnan johtamisessa on ratkaisevan tärkeää. Mitkä ovat niitä oikeita asioita, joihin talouden osalta tulisi keskittyä? Koulutus tarjoaa työkaluja siihen, miten taloutta voidaan ohjata seurannan sijaan, mitä se vaatii eri osapuolilta ja kuinka talousluvuista saadaan olennaisin tieto esiin. Koulutuspäivä sopii niin PK- yrityksten toimitusjohtajille, talousvastaaville kuin tilitoimistojen vetäjille. ILMOITTAUDU: Järjestämme keväällä myös tehokkaita Excelin verkkokoulutuksia, joihin pääset osallistumaan suoraan omalta työpisteeltäsi. Katso lisää takasivulta tai koulutus klo PALKANLASKENTA KÄYTÄNNÖNLÄHEISESTI Sokos Hotel Alexandra Koulutuksessa käsitellään käytännönläheisesti palkanlaskennan perusteita. Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon lopputiliä laskettaessa? Miten vuosilomapalkka lasketaan? Milloin työnantajalla on velvollisuus maksaa sairausajalta palkkaa? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen saat vastauksen koulutuspäivän aikana. Päivän teemat: palkanmaksun perusteet työsopimuslaissa, työaikaan liittyvät korvaukset, vuosiloma-asiat ja poissaolot. ILMOITTAUDU: klo ALV AJOKORTTI Kylpylähotelli Rantasipi Laajavuori Arvonlisäverotuksen ajokortti johdattaa erilaisten esimerkkien ja harjoitusten avulla välillisen verotuksen perusteisiin. Kaksipäiväisen tehokurssin aikana tutuiksi tulevat muun muassa arvonlisäverotuksen yleiset periaatteet sekä myyntiin ja ostovähennysoikeuteen liittyvät verokysymykset. Arvostetun ajokortin suorittaneilla on hyvät edellytykset hoitaa yrityksen arvonlisäverotoimintoja sekä ymmärtää verotuksen ja muun liiketoiminnan riippuvuussuhteita. HINTA: 550 /690 ILMOITTAUDU:

4 KANSAINVÄLISTYMINEN klo VIENTI-ILMOITTAMINEN TÄNÄÄN Jyväskylän Paviljonki Tiivis paketti vientitullauksen perusteista ja muutoksista. Käytännönläheinen valmennus antaa läpileikkauksen viennin ja passituksen erikoismenettelyistä, muutoksista ja uudistuksista. Koulutus soveltuu niin itse ilmoittavien (EDI ja nettivienti) kuin asiamiehiä käyttävien vientiyritysten avainhenkilöille. ILMOITTAUDU: klo IPR-KIERTUE Paikka ilmoitetaan myöhemmin IPR:llä suojaat yrityksesi aineettoman omaisuuden, varmistat oikeutesi ja lisäät tuotteesi arvoa. Nyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus tulla kuulemaan, mitä IPR (Intellectual Property Rights, aineettomat oikeudet) tarkoittavat käytännön liiketoiminnassa. Tilaisuus on suunnattu erityisesti pk-yrityksille ja se on maksuton. ILMOITTAUDU: klo KANSAINVÄLISTYMISEN AAMIAINEN Savutuvan Apaja Kansainvälistymisen aamiainen tarjoaa erilaisen verkostoitumistilaisuuden kv-kaupan parissa työskenteleville ja kv-asioista kiinnostuneille. Aamiaisella tarjoillaan perinteisen aamupalan lisäksi ajankohtaista asiaa kansainvälisen kaupan teemoista. Aamiainen on maksuton. ILMOITTAUDU: KANSAINVÄLISTYMINEN ON YKSI KAUPPAKAMARIN VUODEN 2014 PÄÄTEEMOISTA. Kansainvälistymisen haasteet ovat meille yhteisiä. Uusia markkinoita on valloitettava ja saatava tuotteet ja palvelut virtaamaan rajan yli. Jokaisen yrityksen on tehtävä omat valintansa markkina-alueista, kansainvälistymisen muodoista ja toimintatavoista. Kansainvälisessä kaupassa on paljon yhteisiä pelisääntöjä ja ohjeistuksia, joita oppimalla ja jakamalla me kaikki voimme pärjätä kovassa kilpailussa paremmin.

5 JOHTAMINEN klo ESIMIEHEN SELVIYTYMISKURSSI Scandic Jyväskylä Sisältää Esimiehen selviytymisopas kirjan! Koulutus on tehty käytännön tarpeisiin ja auttaa esimiehiä selviytymään työsuhteen eri vaiheisiin liittyvistä käytännön haasteista. Päivän aikana käydään läpi työlainsäädännön vaatimukset käytännönläheisesti runsain esimerkein ja oikeustapauksin höystettynä. Päivän aikana keskittytään useimmiten apua tarvitseviin tilanteisiin, kuten työsuhteen ehtoihin, erilaisiin poissaoloihin ja vapaisiin sekä työsuhteen päättämiseen. ILMOITTAUDU: klo ja klo HHJ PUHEENJOHTAJA kurssi Solo Sokos Hotel Paviljonki Keski-Suomessa kaikkien aikojen ensimmäinen puheenjohtajille suunnattu kurssi, joka on uusi tulokas menestyksekkäässä HHJ-tuoteperheessä. Puheenjohtajakurssille osallistuvalta edellytetään hyviä perustaitoja hallitustyöskentelystä. Kurssilla käsitellään hallituksen johtamista ja ryhmädynamiikkaa. Puheenjohtajalla pitää olla kyky kehittää niin omaa kuin hallituksen jäsenten hallitusosaamista. Toimiva hallitus on osakeyhtiön voimavara ja suunnannäyttäjä. HINTA: 900 /1350 ILMOITTAUDU: KAUPPAKAMARI HALUAA VIEDÄ ETEENPÄIN PAREMPI JOHTAA HYVIN TOIMINTAA YH- DESSÄ KESKISUOMALAISTEN TOIMIJOIDEN KANSSA. Parempi johtaa hyvin -teema kokoaa keskisuomalaiset kohtaamaan ja oppimaan johtamisesta yhdessä ja toisiltaan. Tavoitteenamme on maakunta, jossa on menestyviä yrityksiä, jotka vetävät puoleensa osaavia ihmisiä ja tuovat yhteiselle maaperällemme hyvinvointia. Kauppakamari uskoo vahvasti johtamisen kehittämisen tuovan positiivisia vaikutuksia yrityksille kaikilla tasoilla. Mikä on sinun johtamisen haasteesi? klo Muut päivät 13.5., ja 4.6. HYVÄKSYTTY HALLITUKSEN JÄSEN (HHJ) kurssi Kokoustila Koppelo, Keski-Suomen Talo Hyväksytty hallituksen jäsen kurssi soveltuu hallitustyöskentelyn aktivoimiseen ja kehittämiseen. Se sopii sekä hallitustyötä jo tekeville tai sitä harkitseville ja auttaa myös yrittäjiä ja yritysjohtajia hyödyntämään hallitustyöskentelyä tehokkaammin. Kurssi koostuu neljästä puolen päivän jaksosta ja ryhmätyöstä. HINTA: 1300 /1900 ILMOITTAUDU:

6 KEVÄÄN 2014 KOULUTUKSET TAMMIKUU Verkkokoulutus*: Automatisoi rutiinit Excelin makroilla Business-treffit: Osaaminen kiertoon KESKI-SUOMEN KAUPPAKAMARI Sepänkatu 4, Jyväskylä puh ILMOITTAUTUMINEN Jokaisen koulutusesittelyn yhteydestä löydät suoran ilmoittautumislinkin koulutukseen. Samat linkit löytyvät myös nettisivuiltamme. Voit myös ilmoittautua puhelimit se numeroon OSALLISTUMISMAKSUT Kaikkiin koulutushintoihin lisätään alv 24 %. Koulutusten hinta sisältää materiaalit sekä ohjelman mukaiset tarjoilut. Mikäli yrityksestäsi osallistuu samaan koulutukseen viisi henkilöä, maksat vain neljästä. Keski-Suomen kauppakamarin jäsenyrityksissä työskentelevät HTM-tilintarkastajat ovat oikeutettuja -50 % alennukseen jäsenhinnasta. Alennuksia ei voi yhdistää. PERUUTUSEHTO Saat sähköpostiisi vahvistuksen ilmoittautumisestasi koulutukseen. Viestissä on mukana linkki, josta pääset muuttamaan tietojasi. Viikkoa ennen tai sen jälkeen peruutetuista osallistumisista perimme täyden osallistumismaksun. Peruutukset on tehtävä kirjallisesti sähköpostitse HELMIKUU 4.2. Myynnin opinkierros: Synnytäänkö myyjäksi? Verkkokoulutus*: Laajojen Excel-aineistojen muokkaus kätevästi Esimiehen selviytymiskurssi: Ratkaisuja työsuhteen ongelmatilanteisiin Vienti-ilmoittaminen tänään HHJ Puheenjohtaja kurssi MAALISKUU 4.3. Myynnin opinkierros: Johto myynnin esteiden poistajana Verkkokoulutus*: Selkeät raportit Excelillä Saiturin markkinointi Talousseurannasta ohjaukseen IPR-kiertue HUHTIKUU 1.4. Myynnin opinkierros: Onnellinen myyjä tekee asiakkaan onnelliseksi 7.4. Palkanlaskenta käytännönläheisesti 7.4. Verkkokoulutus*: Vaativaan raportointiin; PowerPivot 8.4. Parempi Johtaa Hyvin: Opiskelijat ja Johtajat kohtaavat TOUKOKUU 6.5. Myynnin opinkierros: Innostunutta myyntitiimiä ei pysäytä mikään 7.5. HHJ kurssi alkaa Muut päivät 13.5., ja Kansainvälistymisen aamiainen Verkkokoulutus*: Luvut kuviksi - Excelin grafiikka ALV-ajokortti KESÄKUU 3.6. Myynnin opinkierros: Yllätä asiakas ja tiimisi, juhli asiakkaan kanssa *Verkkokoulutukset ovat lyhyitä, tunnin mittaisia kouluksia, joihin voit osallistua suoraan omalta työpisteeltäsi.

Koulutuskalenteri. Syksy 2014. www.centralfinlandchamber.fi

Koulutuskalenteri. Syksy 2014. www.centralfinlandchamber.fi Koulutuskalenteri Syksy 2014 www.centralfinlandchamber.fi Kasvua, kasvua, kasvua. Kansantaloutemme on kasvavien ja kansainvälistyvien yritysten varassa ja se todella näkyy ja kuuluu, jos ei ihan jokaisessa

Lisätiedot

Koulutus- ja tapahtumakalenteri

Koulutus- ja tapahtumakalenteri Syksy 2013 Koulutus- ja tapahtumakalenteri Voimassa 1.8. - 31.12.2013 Kauppakamarin koulutus tunnetusti laadukasta Jäsenistömme menestymisen tukeminen on päätehtävämme ja kouluttaminen on yksi keskeisistä

Lisätiedot

Koulutuskalenteri. kevät 2015. www.centralfinlandchamber.fi

Koulutuskalenteri. kevät 2015. www.centralfinlandchamber.fi Koulutuskalenteri kevät 2015 www.centralfinlandchamber.fi Historian havinaa Keski-Suomen kauppakamari täyttää tänä vuonna 85 vuotta. Tilaisuuksia, tarinoita ja tekoja on matkan varrelle mahtunut runsain

Lisätiedot

Kevät 2013 Koulutuskalenteri

Kevät 2013 Koulutuskalenteri Kevät 2013 Koulutuskalenteri Voimassa 1.1. - 31.5.2013 Osuvaa osaamista ja vetovoimaista verkottumista Keski-Suomen kauppakamari luo monimuotoisella toiminnallaan menestystä jäsenyrityksilleen ja alueen

Lisätiedot

www.centralfinlandchamber.fi

www.centralfinlandchamber.fi www.centralfinlandchamber.fi Koulutuskalenteri Syksy 2012 Yhdessä tekemisen meninkiä Parempi Johtaa Hyvin kokonaisuus, jonka tavoitteena on tehdä Keski-Suomesta paremman johtamisen maakunta, on antanut

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 4/2013. PUUSTA LANKAA VTT Jyväskylä kehittää uusia tuotteita s. 20. ODOTTAVIN TUNNELMIN ENSI VUOTEEN s. 12

JÄSENTIEDOTE 4/2013. PUUSTA LANKAA VTT Jyväskylä kehittää uusia tuotteita s. 20. ODOTTAVIN TUNNELMIN ENSI VUOTEEN s. 12 KESKI-SUOMEN KAUPPAKAMARIN WWW.CENTRALFINLANDCHAMBER.FI JÄSENTIEDOTE 4/2013 ODOTTAVIN TUNNELMIN ENSI VUOTEEN s. 12 KEHU KAVERIA Uutta virtaa ja innostusta s. 10 PUUSTA LANKAA VTT Jyväskylä kehittää uusia

Lisätiedot

Ajankohtaista koulutusta keväällä 2015

Ajankohtaista koulutusta keväällä 2015 Ajankohtaista koulutusta keväällä 2015 Sisällysluettelo Henkilöstöhallinto 4 26.2. Palkanlaskijan päivä, Oulu 5 24.3. Palkanlaskijan päivä, Kajaani 6 21.4. Vuosilomalaki käytännönläheisesti, Oulu Johtaminen

Lisätiedot

4/2014 15. elokuuta. Kauppakamariasiaa. Muuta yritystietoa. Kauppakamari kouluttaa. Lakiasiat. Kansainvälisiä asoita SISÄLTÖ

4/2014 15. elokuuta. Kauppakamariasiaa. Muuta yritystietoa. Kauppakamari kouluttaa. Lakiasiat. Kansainvälisiä asoita SISÄLTÖ 4/2014 15. elokuuta SISÄLTÖ KAUPPAKAMARIN JÄSENTIEDOTE Kauppakamariasiaa Rauman meriväylän syventäminen...3 8-tielle kaivatut rahat...3 EK:n Suhdannebarometrin julkistamistilaisuus...3 Korkeakoulujen ja

Lisätiedot

HR ja ikuinen identiteettikriisi

HR ja ikuinen identiteettikriisi Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry HR ja ikuinen identiteettikriisi Kiitän HENRYn jäsenkuntaa luottamuksesta, sillä saan jatkaa hallituksessa vielä ylimääräisen vuoden. Kun nyt lähden sakkokierrokselle varapuheenjohtajana,

Lisätiedot

OULUN KAUPPAKAMARILEHTI 2/2014

OULUN KAUPPAKAMARILEHTI 2/2014 OULUN KAUPPAKAMARILEHTI 2/2014 Kaupunginjohtaja Matti Pennanen: Ict-myllerrys on myös suuri mahdollisuus Toimitusjohtaja Jari P. Tuovinen: Pohjois-Suomi tarvitsee lisää kansainvälisesti toimivia yrityksiä

Lisätiedot

Jäsentiedote 5 / 2010

Jäsentiedote 5 / 2010 Nurmijärven Yrittäjät ry PL 34, 05201 Rajamäki puh. 040-725 0159 Jäsentiedotteen 5/2010 kokoaja: Anni Engstrand Jäsentiedote 5 / 2010 PHEENJOHTAJAN PALSTA Elokuun illat alkavat tummua ja illat viiletä

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 1/2012. Vastuullista liiketoimintaa s. 6-7. Parempi johtaa hyvin s. 13. Finnveralta uusi vienninrahoitusjärjestelmä

JÄSENTIEDOTE 1/2012. Vastuullista liiketoimintaa s. 6-7. Parempi johtaa hyvin s. 13. Finnveralta uusi vienninrahoitusjärjestelmä JÄSENTIEDOTE 1/2012 Vastuullista liiketoimintaa s. 6-7 Parempi johtaa hyvin s. 13 Finnveralta uusi vienninrahoitusjärjestelmä s. 16 SISÄLLYSLUETTELO: Pääkirjoitus Kansainvälistymisvaliokunta terävöittää

Lisätiedot

Tapahtumakalenteri. Kokemuksia Yrityssalosta. Yrityssalo Oy:n asiakaslehti Syyskuu 2009. Tässä numerossa mm. Uutta syksyllä 2009

Tapahtumakalenteri. Kokemuksia Yrityssalosta. Yrityssalo Oy:n asiakaslehti Syyskuu 2009. Tässä numerossa mm. Uutta syksyllä 2009 Yrityssalo Oy:n asiakaslehti Tässä numerossa mm. Uutta syksyllä 2009 Sivulla 3 tietoa mm. yritysten elive-klinikasta ja syksyn yrittäjätreffeistä Sivulla 6 uusia työkaluja mm. ICT-alan yrityksille ja palvelutoimialan

Lisätiedot

LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA!

LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA! LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA!» Oppiminen ajattelun ja toiminnan muutos! Ota talteen! Tarvitset tätä esitettä koko vuoden. Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry SISÄLTÖ 5 LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA

Lisätiedot

S I S Ä L L Y S. 6-7 Trainers House lyhyesti. 8-9 Toimitusjohtajan katsaus. 10-11 Missio, visio, strategia ja arvot. 16-18 SaaS-tuotteet

S I S Ä L L Y S. 6-7 Trainers House lyhyesti. 8-9 Toimitusjohtajan katsaus. 10-11 Missio, visio, strategia ja arvot. 16-18 SaaS-tuotteet 2 S I S Ä L L Y S 4-5 Trainers House autamme asiakkaitamme kasvamaan 6-7 Trainers House lyhyesti 8-9 Toimitusjohtajan katsaus 10-11 Missio, visio, strategia ja arvot 12-15 Palvelut 16-18 SaaS-tuotteet

Lisätiedot

ONNISTUNUT MUUTOS. Tukea onnistuneen muutoksen suunnitteluun ja läpivientiin

ONNISTUNUT MUUTOS. Tukea onnistuneen muutoksen suunnitteluun ja läpivientiin ONNISTUNUT MUUTOS Tukea onnistuneen muutoksen suunnitteluun ja läpivientiin SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO 3 Onnistuneen muutoksen lähtökohdat 4 2 MUUTOKSEN JOHTAMINEN 5 2.1 Muutoksen lähtökohdat 5 Muutosvoimat

Lisätiedot

Jäsentiedote 2/2013 Maineteko Maailmalla -palkinto s. 6 Jari Rautjärvelle s. 14 Kasvu Open finalistit on valittu Syksyn 2013 s. 20 koulutuskalenteri

Jäsentiedote 2/2013 Maineteko Maailmalla -palkinto s. 6 Jari Rautjärvelle s. 14 Kasvu Open finalistit on valittu Syksyn 2013 s. 20 koulutuskalenteri Jäsentiedote 2/2013 s. 6 s. 14 s. 20 Maineteko Maailmalla -palkinto Jari Rautjärvelle Kasvu Open finalistit on valittu Syksyn 2013 koulutuskalenteri TAPAHTUMAKALENTERI s. 5 Näytön Paikka - nuorisotyöttömyys

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE. Kauppakamariasiaa. 2/2013 8. huhtikuuta. Kauppakamari kouluttaa. Kansainvälisiä asoita. Muuta yritystietoa.

JÄSENTIEDOTE. Kauppakamariasiaa. 2/2013 8. huhtikuuta. Kauppakamari kouluttaa. Kansainvälisiä asoita. Muuta yritystietoa. SISÄLTÖ 2/2013 8. huhtikuuta KAUPPAKAMARIN JÄSENTIEDOTE JÄSENTIEDOTE Kauppakamariasiaa Kehysriihestä tuli odotuksia parempi veroratkaisu...3 Puolet yritysjohtajista tyytymättömiä kaavoitukseen...3 EK ja

Lisätiedot

Filosof i Esa Saarinen: Johda ihmisten henkistä kapasiteettiä

Filosof i Esa Saarinen: Johda ihmisten henkistä kapasiteettiä FINVAn asiakaslehti 2/2013 www.finva.fi Henkilöstöjohtaja Teija Sarajärvi, OP-Pohjola: Vetovoimaisin työnantaja ja työhyvinvoinnin edelläkävijä Tulevaisuustietoa arjen työkaluksi Roger Peverelli: Voittajayritys

Lisätiedot

Meitä Arinalaisia on moneksi

Meitä Arinalaisia on moneksi ARINAN HENKILÖSTÖLEHDEN SIDOSRYHMÄNUMERO 2 2014 Meitä Arinalaisia on moneksi Arinassa voit vaikuttaa Mikä ruuassa maksaa? Osallistu uuteen kilpailuumme! SIDOSRYHMÄNRO 2 2014 Tarina on Arinan henkilöstölehti,

Lisätiedot

Esko Aho Yrityselämän osaamista politiikkaan

Esko Aho Yrityselämän osaamista politiikkaan HÄMEEN KAUPPAKAMARIN JÄSENLEHTI WWW.HAMECHAMBER.FI 1/2015 Esko Aho Yrityselämän osaamista politiikkaan s. 12 JÄRKIVIHREÄÄ Yritysyhteistyötä s. 20 JULKINEN SEKTORI TUKEMAAN KASVUA S. 5 BAROMETRI Johdon

Lisätiedot

ny oma YritYsYrittäjän opas

ny oma YritYsYrittäjän opas A M O Y N S Y Y RIT Yrittäjän opas NY Yrittäjyyskasvatuksen polku Kustantaja: Nuori Yrittäjyys ry, Helsinki 2011 Toimitus: Turo Numminen ja Virpi Utriainen Ulkoasu ja taitto: Anne Jokisaari Oikoluku: Tom

Lisätiedot

Yrittäjien erinomainen valinta - KONICA MINOLTA

Yrittäjien erinomainen valinta - KONICA MINOLTA YRITTÄJÄ-LEHTI 1 K E S K I - P O H J A N M A A N Yrittäjä YRITTÄMISEN JA TALOUSELÄMÄN ERIKOISLEHTI 4/2013 Osoitelähde: Viestimix Ky Savisilta 1 84100 YLIVIESKA M-Itella Oy Yrittäjien erinomainen valinta

Lisätiedot

Verkkomarkkinoinnin opas

Verkkomarkkinoinnin opas Verkkomarkkinoinnin opas 1 Modernia markkinointia verkossa Tämä opas on tehty sinulle, verkkomarkkinoinnista kiinnostunut yrittäjä, olet sitten vasta-alkaja tai jo konkari. Alkavalla yrittäjällä on harvoin

Lisätiedot

Aineopintojen yrityspalat yläkoululaisille ja lukiolaisille

Aineopintojen yrityspalat yläkoululaisille ja lukiolaisille Aineopintojen yrityspalat yläkoululaisille ja lukiolaisille Yrityspalat poimittaviksi Aineopintojen yrityspalat yläkoululaisille ja lukiolaisille -oppimateriaaliin on poimittu tietoa yrittäjyydestä, yrittäjänä

Lisätiedot

Piia Kivelä. Täsmävalmennus. Aito asiakaspalvelija. Sale Lindalissa. osuu ja tehoaa. Tulosta yhdessä tekemällä. Coachingista esimiesenergiaa

Piia Kivelä. Täsmävalmennus. Aito asiakaspalvelija. Sale Lindalissa. osuu ja tehoaa. Tulosta yhdessä tekemällä. Coachingista esimiesenergiaa Tulosta yhdessä tekemällä Sale Lindalissa HR:stä lisäarvoa liiketoiminnalle Täsmävalmennus osuu ja tehoaa Coachingista esimiesenergiaa Piia Kivelä Aito asiakaspalvelija Reksin kanslia Kari Rissa Jollas

Lisätiedot

ny oma YritYsYrittäjän opas

ny oma YritYsYrittäjän opas A M O Y N S Y Y RIT Yrittäjän opas NY Yrittäjyyskasvatuksen polku Kustantaja: Nuori Yrittäjyys ry, Helsinki 2012 Toimitus: Turo Numminen ja Virpi Utriainen Ulkoasu ja taitto: Anne Jokisaari Oikoluku: Tom

Lisätiedot

YTYäyksinyrittämiseen! -projekti Loppukyselyn palauteraportti

YTYäyksinyrittämiseen! -projekti Loppukyselyn palauteraportti YTYäyksinyrittämiseen! -projekti Loppukyselyn palauteraportti Palaute kerätty projektiin osallistuneilta yrittäjiltäajalla 27.11. 15.12.2013 Palautetta antoi 26 / 26 yrittäjää, vastausprosentti 100% Koen,

Lisätiedot

Tilitoimistotyo n vetovoima

Tilitoimistotyo n vetovoima Tilitoimistotyo n vetovoima Innovaatioleiri 16.12.2013 Tampere Sanna Lehtinen, Homeros Oy Marja Tiilikka, Homeros Oy Tiina Laukka, Homeros Oy Marja-Liisa Salomaa, Tilimanager Päivi Remes, Tilimanager Anna-Maija

Lisätiedot

MINUSTAKO yrittäjä s. 3 Protomo väylänä yrittäjyyteen s. 6-7 Älä anna ideoiden odottaa s. 8-9 Omistajaksi vai osakkaaksi? s. 14-15

MINUSTAKO yrittäjä s. 3 Protomo väylänä yrittäjyyteen s. 6-7 Älä anna ideoiden odottaa s. 8-9 Omistajaksi vai osakkaaksi? s. 14-15 YRITYSSALO OY:N ASIAKASLEHTI / Teema: suuntana yrittäjyys TOUKOKUU 2011 MINUSTAKO yrittäjä s. 3 Protomo väylänä yrittäjyyteen s. 6-7 Älä anna ideoiden odottaa s. 8-9 Omistajaksi vai osakkaaksi? s. 14-15

Lisätiedot