KOULUTUS KALENTERI KEVÄT 2014

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "WWW.CENTRALFINLANDCHAMBER.FI KOULUTUS KALENTERI KEVÄT 2014"

Transkriptio

1 KOULUTUS KALENTERI KEVÄT 2014

2 MYYNTI klo BUSINESS TREFFIT - Osaaminen kiertoon! Kylpylähotelli Rantasipi Laajavuori Käynnistetään vuosi 2014 yhteisen oppimisen ja yhteistyön merkeissä. Tule oppimaan kahdelta yhteistyökumppaniltamme säästämisestä ja paremmasta unesta. Vakuutusmeklari liike Semita Oy ja Unikulma tarjoavat palasen osaamisestaan tietoiskujen muodossa. Mikä on sinun parasta osaamistasi ja yrityksenne erityis osaamista? Valmistaudu esittelemään se Business-treffeillä. ILMOITTAUDU: Aina klo MYYNNIN OPINKIERROKSET - Rakastu myyntiin Jyväskylän veturitallit Tuloksen tekeminen vaatii muutosta myyntiin suhtautumisessa. Menestyvissä yrityksissä myydään paljon ja voidaan hyvin. Miten rakennat omaan yritykseesi kulttuurin, jossa myynti on kaikkien asia? Synnytäänkö myyjäksi? Kun myyjä kävelee huoneeseen, mitä tulee hänen mukanaan? Johto myynnin esteiden poistajana. Elä siinä maailmassa, mitä myyt. Riko toimialarajoja Onnellinen myyjä tekee asiakkaan onnelliseksi Innostunutta myyntitiimiä ei pysäytä mikään Yllätä asiakas ja tiimisi. Juhli asiakkaan kanssa. HINTA: Koko kevät 550 /Yksittäinen opinkierros 120 ILMOITTAUDU: OPINKIERROKSET VASTAAVAT ASIAKKAIDEMME TOIVEISIIN! Asiakaspalautteita vuoden 2013 opinkierroksilta: Ehkä paras kohtaaminen kaikista Virkistävä kokoontuminen ja ajatusten vaihtoa Mahtava, monipuolinen kokonaisuus, josta riittää viemisiä työpaikalle Hieno aamu. Erinomainen tunnelma. Hyödyllisiä tunteja Asiakkaiden toivomuksia jatkosta: Lisää samanlaisia hiukan raflaavia ja erilailla ajattelevia ihmisiä luennoimaan Hienoja kohtaamisia jatkossakin Tilaisuus oli erilainen ja erikoisen hyvä. Jatkossa enemmän vastaavanlaista innostamista ja myynnin tärkeydestä puhumista klo SAITURIN MARKKINOINTI - valjasta some käyttöön Vanha Ortopedia Me kaikki tunnemme saman ilmiön budjetit pienenevät, mutta samaan aikaan kauppaa pitäisi tehdä enemmän kuin ennen. Mistä siis apua markkinoinnin haasteisiin? Koulutus antaa ideoita ja vinkkejä käytännön markkinointiin kanavissa, jotka eivät maksa paljon ja toimivat tehokkaasti. Facebookin, LinkedInin, blogien ja Youtuben saloihin meitä johdattavat Viestintätoimisto Meditan asiantuntijat. Käytännön esimerkit paikallisilta yrityksiltä. HINTA: 195 /250 ILMOITTAUDU:

3 TALOUSHALLINTO klo TALOUSSEURANNASTA OHJAUKSEEN Marttala Talousasioiden ymmärrys liiketoiminnan johtamisessa on ratkaisevan tärkeää. Mitkä ovat niitä oikeita asioita, joihin talouden osalta tulisi keskittyä? Koulutus tarjoaa työkaluja siihen, miten taloutta voidaan ohjata seurannan sijaan, mitä se vaatii eri osapuolilta ja kuinka talousluvuista saadaan olennaisin tieto esiin. Koulutuspäivä sopii niin PK- yrityksten toimitusjohtajille, talousvastaaville kuin tilitoimistojen vetäjille. ILMOITTAUDU: Järjestämme keväällä myös tehokkaita Excelin verkkokoulutuksia, joihin pääset osallistumaan suoraan omalta työpisteeltäsi. Katso lisää takasivulta tai koulutus klo PALKANLASKENTA KÄYTÄNNÖNLÄHEISESTI Sokos Hotel Alexandra Koulutuksessa käsitellään käytännönläheisesti palkanlaskennan perusteita. Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon lopputiliä laskettaessa? Miten vuosilomapalkka lasketaan? Milloin työnantajalla on velvollisuus maksaa sairausajalta palkkaa? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen saat vastauksen koulutuspäivän aikana. Päivän teemat: palkanmaksun perusteet työsopimuslaissa, työaikaan liittyvät korvaukset, vuosiloma-asiat ja poissaolot. ILMOITTAUDU: klo ALV AJOKORTTI Kylpylähotelli Rantasipi Laajavuori Arvonlisäverotuksen ajokortti johdattaa erilaisten esimerkkien ja harjoitusten avulla välillisen verotuksen perusteisiin. Kaksipäiväisen tehokurssin aikana tutuiksi tulevat muun muassa arvonlisäverotuksen yleiset periaatteet sekä myyntiin ja ostovähennysoikeuteen liittyvät verokysymykset. Arvostetun ajokortin suorittaneilla on hyvät edellytykset hoitaa yrityksen arvonlisäverotoimintoja sekä ymmärtää verotuksen ja muun liiketoiminnan riippuvuussuhteita. HINTA: 550 /690 ILMOITTAUDU:

4 KANSAINVÄLISTYMINEN klo VIENTI-ILMOITTAMINEN TÄNÄÄN Jyväskylän Paviljonki Tiivis paketti vientitullauksen perusteista ja muutoksista. Käytännönläheinen valmennus antaa läpileikkauksen viennin ja passituksen erikoismenettelyistä, muutoksista ja uudistuksista. Koulutus soveltuu niin itse ilmoittavien (EDI ja nettivienti) kuin asiamiehiä käyttävien vientiyritysten avainhenkilöille. ILMOITTAUDU: klo IPR-KIERTUE Paikka ilmoitetaan myöhemmin IPR:llä suojaat yrityksesi aineettoman omaisuuden, varmistat oikeutesi ja lisäät tuotteesi arvoa. Nyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus tulla kuulemaan, mitä IPR (Intellectual Property Rights, aineettomat oikeudet) tarkoittavat käytännön liiketoiminnassa. Tilaisuus on suunnattu erityisesti pk-yrityksille ja se on maksuton. ILMOITTAUDU: klo KANSAINVÄLISTYMISEN AAMIAINEN Savutuvan Apaja Kansainvälistymisen aamiainen tarjoaa erilaisen verkostoitumistilaisuuden kv-kaupan parissa työskenteleville ja kv-asioista kiinnostuneille. Aamiaisella tarjoillaan perinteisen aamupalan lisäksi ajankohtaista asiaa kansainvälisen kaupan teemoista. Aamiainen on maksuton. ILMOITTAUDU: KANSAINVÄLISTYMINEN ON YKSI KAUPPAKAMARIN VUODEN 2014 PÄÄTEEMOISTA. Kansainvälistymisen haasteet ovat meille yhteisiä. Uusia markkinoita on valloitettava ja saatava tuotteet ja palvelut virtaamaan rajan yli. Jokaisen yrityksen on tehtävä omat valintansa markkina-alueista, kansainvälistymisen muodoista ja toimintatavoista. Kansainvälisessä kaupassa on paljon yhteisiä pelisääntöjä ja ohjeistuksia, joita oppimalla ja jakamalla me kaikki voimme pärjätä kovassa kilpailussa paremmin.

5 JOHTAMINEN klo ESIMIEHEN SELVIYTYMISKURSSI Scandic Jyväskylä Sisältää Esimiehen selviytymisopas kirjan! Koulutus on tehty käytännön tarpeisiin ja auttaa esimiehiä selviytymään työsuhteen eri vaiheisiin liittyvistä käytännön haasteista. Päivän aikana käydään läpi työlainsäädännön vaatimukset käytännönläheisesti runsain esimerkein ja oikeustapauksin höystettynä. Päivän aikana keskittytään useimmiten apua tarvitseviin tilanteisiin, kuten työsuhteen ehtoihin, erilaisiin poissaoloihin ja vapaisiin sekä työsuhteen päättämiseen. ILMOITTAUDU: klo ja klo HHJ PUHEENJOHTAJA kurssi Solo Sokos Hotel Paviljonki Keski-Suomessa kaikkien aikojen ensimmäinen puheenjohtajille suunnattu kurssi, joka on uusi tulokas menestyksekkäässä HHJ-tuoteperheessä. Puheenjohtajakurssille osallistuvalta edellytetään hyviä perustaitoja hallitustyöskentelystä. Kurssilla käsitellään hallituksen johtamista ja ryhmädynamiikkaa. Puheenjohtajalla pitää olla kyky kehittää niin omaa kuin hallituksen jäsenten hallitusosaamista. Toimiva hallitus on osakeyhtiön voimavara ja suunnannäyttäjä. HINTA: 900 /1350 ILMOITTAUDU: KAUPPAKAMARI HALUAA VIEDÄ ETEENPÄIN PAREMPI JOHTAA HYVIN TOIMINTAA YH- DESSÄ KESKISUOMALAISTEN TOIMIJOIDEN KANSSA. Parempi johtaa hyvin -teema kokoaa keskisuomalaiset kohtaamaan ja oppimaan johtamisesta yhdessä ja toisiltaan. Tavoitteenamme on maakunta, jossa on menestyviä yrityksiä, jotka vetävät puoleensa osaavia ihmisiä ja tuovat yhteiselle maaperällemme hyvinvointia. Kauppakamari uskoo vahvasti johtamisen kehittämisen tuovan positiivisia vaikutuksia yrityksille kaikilla tasoilla. Mikä on sinun johtamisen haasteesi? klo Muut päivät 13.5., ja 4.6. HYVÄKSYTTY HALLITUKSEN JÄSEN (HHJ) kurssi Kokoustila Koppelo, Keski-Suomen Talo Hyväksytty hallituksen jäsen kurssi soveltuu hallitustyöskentelyn aktivoimiseen ja kehittämiseen. Se sopii sekä hallitustyötä jo tekeville tai sitä harkitseville ja auttaa myös yrittäjiä ja yritysjohtajia hyödyntämään hallitustyöskentelyä tehokkaammin. Kurssi koostuu neljästä puolen päivän jaksosta ja ryhmätyöstä. HINTA: 1300 /1900 ILMOITTAUDU:

6 KEVÄÄN 2014 KOULUTUKSET TAMMIKUU Verkkokoulutus*: Automatisoi rutiinit Excelin makroilla Business-treffit: Osaaminen kiertoon KESKI-SUOMEN KAUPPAKAMARI Sepänkatu 4, Jyväskylä puh ILMOITTAUTUMINEN Jokaisen koulutusesittelyn yhteydestä löydät suoran ilmoittautumislinkin koulutukseen. Samat linkit löytyvät myös nettisivuiltamme. Voit myös ilmoittautua puhelimit se numeroon OSALLISTUMISMAKSUT Kaikkiin koulutushintoihin lisätään alv 24 %. Koulutusten hinta sisältää materiaalit sekä ohjelman mukaiset tarjoilut. Mikäli yrityksestäsi osallistuu samaan koulutukseen viisi henkilöä, maksat vain neljästä. Keski-Suomen kauppakamarin jäsenyrityksissä työskentelevät HTM-tilintarkastajat ovat oikeutettuja -50 % alennukseen jäsenhinnasta. Alennuksia ei voi yhdistää. PERUUTUSEHTO Saat sähköpostiisi vahvistuksen ilmoittautumisestasi koulutukseen. Viestissä on mukana linkki, josta pääset muuttamaan tietojasi. Viikkoa ennen tai sen jälkeen peruutetuista osallistumisista perimme täyden osallistumismaksun. Peruutukset on tehtävä kirjallisesti sähköpostitse tilaisuudet@centralfinlandchamber.fi. HELMIKUU 4.2. Myynnin opinkierros: Synnytäänkö myyjäksi? Verkkokoulutus*: Laajojen Excel-aineistojen muokkaus kätevästi Esimiehen selviytymiskurssi: Ratkaisuja työsuhteen ongelmatilanteisiin Vienti-ilmoittaminen tänään HHJ Puheenjohtaja kurssi MAALISKUU 4.3. Myynnin opinkierros: Johto myynnin esteiden poistajana Verkkokoulutus*: Selkeät raportit Excelillä Saiturin markkinointi Talousseurannasta ohjaukseen IPR-kiertue HUHTIKUU 1.4. Myynnin opinkierros: Onnellinen myyjä tekee asiakkaan onnelliseksi 7.4. Palkanlaskenta käytännönläheisesti 7.4. Verkkokoulutus*: Vaativaan raportointiin; PowerPivot 8.4. Parempi Johtaa Hyvin: Opiskelijat ja Johtajat kohtaavat TOUKOKUU 6.5. Myynnin opinkierros: Innostunutta myyntitiimiä ei pysäytä mikään 7.5. HHJ kurssi alkaa Muut päivät 13.5., ja Kansainvälistymisen aamiainen Verkkokoulutus*: Luvut kuviksi - Excelin grafiikka ALV-ajokortti KESÄKUU 3.6. Myynnin opinkierros: Yllätä asiakas ja tiimisi, juhli asiakkaan kanssa *Verkkokoulutukset ovat lyhyitä, tunnin mittaisia kouluksia, joihin voit osallistua suoraan omalta työpisteeltäsi.

Lisätietoa koulutuksista: Päivi Junnila Koulutuspäällikkö Rauman kauppakamari

Lisätietoa koulutuksista: Päivi Junnila Koulutuspäällikkö Rauman kauppakamari Rauman kauppakamarin ja Satakunnan kauppakamarin yhteisestä koulutustarjonnasta löytyvät ajankohtaisimmat ja kiinnostavimmat koulutukset taloushallinnon, verotuksen, henkilöstöhallinnon, juridiikan ja

Lisätiedot

1 / 5 28.6.2018 klo 13:29 Tampereen kauppakamarin e-jäsentiedote 30.8.2017 Välitä eteenpäin: Avaa selaimessa Kerro kaverille JOHTAMINEN JA TURVALLISUUS fiktioiden maailmassa 25.10. klo 14.30-18 Matti Apusen

Lisätiedot

SYYSKUU ELOKUU VAIKUTTAVA VIESTINTÄ IDIOOTTEJA YMPÄRILLÄSI? HYÖDYNNÄ DISC-HENKILÖANALYYSIÄ LIIKETOIMINNASSASI RAKENTAMISEN TIEDONANTOVELVOLLISUUS

SYYSKUU ELOKUU VAIKUTTAVA VIESTINTÄ IDIOOTTEJA YMPÄRILLÄSI? HYÖDYNNÄ DISC-HENKILÖANALYYSIÄ LIIKETOIMINNASSASI RAKENTAMISEN TIEDONANTOVELVOLLISUUS ELOKUU VAIKUTTAVA VIESTINTÄ Koulutusiltapäivässä suosittu uutisankkuri ja toimittaja Peter Nyman valottaa esimerkkien avulla toimivan neuvottelun ja vaikuttavan viestinnän avaintekijöitä. Ohjelmaan sisältyy

Lisätiedot

Lisäoppia hallitustyöskentelyyn!

Lisäoppia hallitustyöskentelyyn! Lisäoppia hallitustyöskentelyyn! KURSSIESITE Tervetuloa mukaan syksyn 2017 HHJ-kurssille! Kurssi soveltuu hallitustyön aktivoimiseen ja kehittämiseen. Se sopii hallitustyötä jo tekeville tai sitä harkitseville.

Lisätiedot

Rauman kauppakamarin koulutustarvekysely 2012

Rauman kauppakamarin koulutustarvekysely 2012 Rauman kauppakamarin koulutustarvekysely 2012 Rauman kauppakamarin koulutustarvekysely 2012 Koulutustarvekyselyn tarkoituksena oli kartoittaa ja täsmentää yritysten koulutustarpeita vuodelle 2012 ja 2013

Lisätiedot

SYYSKUU ELOKUU VAIKUTTAVA VIESTINTÄ IDIOOTTEJA YMPÄRILLÄSI? HYÖDYNNÄ DISC-HENKILÖANALYYSIÄ LIIKETOIMINNASSASI RAKENTAMISEN TIEDONANTOVELVOLLISUUS

SYYSKUU ELOKUU VAIKUTTAVA VIESTINTÄ IDIOOTTEJA YMPÄRILLÄSI? HYÖDYNNÄ DISC-HENKILÖANALYYSIÄ LIIKETOIMINNASSASI RAKENTAMISEN TIEDONANTOVELVOLLISUUS ELOKUU VAIKUTTAVA VIESTINTÄ Koulutusiltapäivässä suosittu uutisankkuri ja toimittaja Peter Nyman valottaa esimerkkien avulla toimivan neuvottelun ja vaikuttavan viestinnän avaintekijöitä. Ohjelmaan sisältyy

Lisätiedot

Lisäoppia hallitustyöskentelyyn!

Lisäoppia hallitustyöskentelyyn! Lisäoppia hallitustyöskentelyyn! KURSSIESITE Tervetuloa mukaan syksyn 2016 HHJ-kurssille! Kurssi soveltuu hallitustyön aktivoimiseen ja kehittämiseen. Se sopii hallitustyötä jo tekeville tai sitä harkitseville.

Lisätiedot

Kauppakamari yritysten tulevaisuuden tukijana

Kauppakamari yritysten tulevaisuuden tukijana YRITYKSISTÄ ELINVOIMAA 16.5. Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto Kauppakamari yritysten tulevaisuuden tukijana Anne Vänskä, toimitusjohtaja, Pohjois-Karjalan kauppakamari Kauppakamari julkisesta rahoituksesta

Lisätiedot

KOULUTUSKALENTERI KEVÄT 2019 TAMMIKUU CONSUMER LAW READY KÄYTÄNNÖNLÄHEISTÄ KOULUTUSTA KULUTTAJANSUOJASTA YRITYKSILLE

KOULUTUSKALENTERI KEVÄT 2019 TAMMIKUU CONSUMER LAW READY KÄYTÄNNÖNLÄHEISTÄ KOULUTUSTA KULUTTAJANSUOJASTA YRITYKSILLE KEVÄT 2019 KOULUTUSKALENTERI TAMMIKUU 16.1.2019 HYVÄKSYTTY HALLITUKSEN JÄSEN (HHJ) KURSSI: 1. JAKSO - HYVÄ HALLINTOTAPA Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ)-kurssi soveltuu hallitustyöskentelyn aktivoimiseen

Lisätiedot

Lisäoppia hallitustyöskentelyyn!

Lisäoppia hallitustyöskentelyyn! Lisäoppia hallitustyöskentelyyn! KURSSIESITE Tervetuloa mukaan syksyn 2019 HHJ-kurssille! Kurssi soveltuu hallitustyön aktivoimiseen ja kehittämiseen. Se sopii hallitustyötä jo tekeville tai sitä harkitseville.

Lisätiedot

Koulutuskalenteri. Syksy 2014. www.centralfinlandchamber.fi

Koulutuskalenteri. Syksy 2014. www.centralfinlandchamber.fi Koulutuskalenteri Syksy 2014 www.centralfinlandchamber.fi Kasvua, kasvua, kasvua. Kansantaloutemme on kasvavien ja kansainvälistyvien yritysten varassa ja se todella näkyy ja kuuluu, jos ei ihan jokaisessa

Lisätiedot

Lisäoppia hallitustyöskentelyyn!

Lisäoppia hallitustyöskentelyyn! Lisäoppia hallitustyöskentelyyn! KURSSIESITE Tervetuloa mukaan syksyn 2018 HHJ-kurssille! Kurssi soveltuu hallitustyön aktivoimiseen ja kehittämiseen. Se sopii hallitustyötä jo tekeville tai sitä harkitseville.

Lisätiedot

Länsi-Uudenmaan kauppakamari

Länsi-Uudenmaan kauppakamari Länsi-Uudenmaan kauppakamari Maamme tulevaisuuden strategioissa yksi painopistealueista on yrittäjyyden edistäminen ja pkyritysten kasvun tukeminen. Näin luodaan mahdollisuuksia uusien työpaikkojen syntymiselle

Lisätiedot

YYVA (Yhteiskunta- ja yritysvastuu) -koulutusohjelma

YYVA (Yhteiskunta- ja yritysvastuu) -koulutusohjelma YYVA (Yhteiskunta- ja yritysvastuu) -koulutusohjelma Ensimmäinen pk-yrityksille suunnattu yhteiskunta- ja yritysvastuun koulutusohjelma käynnistyy! Koulutusohjelmaan kuuluu neljä koulutuspäivää, joissa

Lisätiedot

Kasvuun johtaminen -koulutus

Kasvuun johtaminen -koulutus Kasvuun johtaminen -koulutus Kohderyhmä: Kasvun edellytykset omaavien, uusia kasvumahdollisuuksia kotimaasta tai kansainvälisesti etsivien pk-yritysten johto- ja avainhenkilöt Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun

Lisätiedot

Matkailutoimialan aamu. 1.4.2009 Design Hill, Halikko Riikka Niemelä

Matkailutoimialan aamu. 1.4.2009 Design Hill, Halikko Riikka Niemelä Matkailutoimialan aamu 1.4.2009 Design Hill, Halikko Riikka Niemelä Asiakaskäyttäytyminen internetissä asiakkaan tietotarpeet ja ostopäätökseen vaikuttavat tekijät Internet on noussut vallitsevaksi viestintävälineeksi.

Lisätiedot

AVOIMET KOULUTUKSET. kevät ja syksy 2017

AVOIMET KOULUTUKSET. kevät ja syksy 2017 AVOIMET KOULUTUKSET kevät ja syksy 2017 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, 00180 HELSINKI INFO@WISTEC.FI PUH. 030 670 5320 (MA-PE KLO 9-17) WWW.WISTEC.FI TERVETULOA KOULUTUKSIIN! Löydät koulutustarjontamme

Lisätiedot

Palkanlaskentaosaajan valmennuskokonaisuus

Palkanlaskentaosaajan valmennuskokonaisuus Palkanlaskentaosaajan valmennuskokonaisuus 24.9. 24.10.2019 Jaksot: Palkanlaskennan ajokortti - osa 1 24.-25.9.2019, klo 0 - Palkanlaskennan ajokortti osa 2 23.-24.10.2019, klo 0 - Paikka: Kauppakamarin

Lisätiedot

AVOIMET KOULUTUKSET. syksy 2017 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, HELSINKI PUH (MA-PE KLO 9-17)

AVOIMET KOULUTUKSET. syksy 2017 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, HELSINKI PUH (MA-PE KLO 9-17) AVOIMET KOULUTUKSET syksy 2017 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, 00180 HELSINKI INFO@WISTEC.FI PUH. 030 670 5320 (MA-PE KLO 9-17) WWW.WISTEC.FI TERVETULOA KOULUTUKSIIN! Löydät koulutustarjontamme oheisesta

Lisätiedot

AVOIMET KOULUTUKSET. K-ryhmän etuhinnoin syksy 2017

AVOIMET KOULUTUKSET. K-ryhmän etuhinnoin syksy 2017 AVOIMET KOULUTUKSET K-ryhmän etuhinnoin syksy 2017 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, 00180 HELSINKI INFO@WISTEC.FI PUH. 030 670 5320 (MA-PE KLO 9-17) WWW.WISTEC.FI TERVETULOA KOULUTUKSIIN! Löydät koulutustarjontamme

Lisätiedot

Kasvuun johtaminen. Koulutuksen tavoitteet:

Kasvuun johtaminen. Koulutuksen tavoitteet: Kasvuun johtaminen Kohderyhmä: Johto- ja avainhenkilöt Kainuun alueen Pk-yrityksissä, jotka haluavat kasvaa suunnitelmallisesti ja joilla on edellytykset kasvuun. Kohderyhmän yritykset etsivät uusia kasvumahdollisuuksia

Lisätiedot

Kasvuun johtaminen. Koulutuksen tavoitteet:

Kasvuun johtaminen. Koulutuksen tavoitteet: Kasvuun johtaminen Kohderyhmä: Johto- ja avainhenkilöt Satakunnan alueen Pk-yrityksissä, jotka haluavat kasvaa suunnitelmallisesti ja joilla on edellytykset kasvuun. Kohderyhmän yritykset etsivät uusia

Lisätiedot

Työhyvinvoinnin koulutukset 2017

Työhyvinvoinnin koulutukset 2017 Työhyvinvoinnin koulutukset 2017 Osallistu Elon työhyvinvointiaiheisiin koulutuksiin. Voit osallistua yksittäisille kursseille tai suorittaa työhyvinvoinnin superosaajan opintokokonaisuuden. Kaikki koulutukset

Lisätiedot

MUUTA OSAAMINEN RAHAKSI. Näin erotut kilpailijoista ja saat lisää asiakkaita ja myyntiä

MUUTA OSAAMINEN RAHAKSI. Näin erotut kilpailijoista ja saat lisää asiakkaita ja myyntiä MUUTA OSAAMINEN RAHAKSI Näin erotut kilpailijoista ja saat lisää asiakkaita ja myyntiä MUUTA OSAAMINEN RAHAKSI -TEHOVALMENNUS Näin erotut kilpailijoista ja saat lisää asiakkaita ja myyntiä Liian pieni

Lisätiedot

Tilinpäätöksestä veroilmoitukseen käytännönläheinen taloushallinnon valmennuskokonaisuus

Tilinpäätöksestä veroilmoitukseen käytännönläheinen taloushallinnon valmennuskokonaisuus Tilinpäätöksestä veroilmoitukseen käytännönläheinen taloushallinnon valmennuskokonaisuus Jaksot: 17.10.2011 Arvopapereiden käsittely kirjanpidossa ja verotuksessa 17.11.2011 Käyttöomaisuus kirjanpidossa

Lisätiedot

Palkanlaskentaosaajan valmennuskokonaisuus

Palkanlaskentaosaajan valmennuskokonaisuus Palkanlaskentaosaajan valmennuskokonaisuus 20.4.-25.5.2016 Aika: 20.04.2016 klo 08:45-25.05.2016 klo 15:30 Jaksot: Palkanlaskennan ajokortti - osa 1 20. 21.4.2016, klo 08:45-15:30 Palkanlaskennan ajokortti

Lisätiedot

Elintarviketoimialan Kasvupolku keväällä 2017

Elintarviketoimialan Kasvupolku keväällä 2017 Elintarviketoimialan Kasvupolku keväällä 2017 Järjestäjänä Savogrow Oy & kumppanit Tule mukaan kumppaniksi Suomen suurimpaan yritysten sparrausprosessiin! Kasvu Open haastaa start again -yritykset kasvuun

Lisätiedot

Tervetuloa. Työyhteisön hyvinvointi- ja turvallisuuskoulutukseen! Työhyvinvointi syntyy hyvin tehdystä työstä!

Tervetuloa. Työyhteisön hyvinvointi- ja turvallisuuskoulutukseen! Työhyvinvointi syntyy hyvin tehdystä työstä! Tervetuloa Työyhteisön hyvinvointi- ja turvallisuuskoulutukseen! Harjoittele nyt, tositilanteessa siihen ei ole aikaa! Työhyvinvointi syntyy hyvin tehdystä työstä! Työhyvinvoinnista pidättäytyminen tulee

Lisätiedot

Kirjanpito-osaajan valmennuskokonaisuus

Kirjanpito-osaajan valmennuskokonaisuus Kirjanpito-osaajan valmennuskokonaisuus Jaksot: 22. 23.9. Kirjanpidon ajokortti 29. 30.10. Kirjanpidon jatkokurssi Käytännönläheisessä valmennuskokonaisuudessa käydään läpi kirjanpidon keskeisimmät asiat:

Lisätiedot

HÄMEEN KAUPPAKAMARI: PK-yritykset eivät ennakoi kriisitilanteita varten. Tuloksia Keskuskauppakamarin ja kauppakamarien PK-hallitusbarometrista 2017

HÄMEEN KAUPPAKAMARI: PK-yritykset eivät ennakoi kriisitilanteita varten. Tuloksia Keskuskauppakamarin ja kauppakamarien PK-hallitusbarometrista 2017 HÄMEEN KAUPPAKAMARI: PK-yritykset eivät ennakoi kriisitilanteita varten Tuloksia Keskuskauppakamarin ja kauppakamarien PK-hallitusbarometrista 2017 PK-hallitusbarometri Keskuskauppakamarin ja kauppakamarien

Lisätiedot

KOULUTUSKALENTERI KEVÄT 2017

KOULUTUSKALENTERI KEVÄT 2017 KOULUTUSKALENTERI KEVÄT 2017 TAMMIKUU 17.1.2017 KEHITYSKESKUSTELUJEN MESTARIKSI Tervetuloa päivittämään kehityskeskustelukäytäntösi parhaaseen vireeseen! Koulutuspäivän aikana kuulet tutkimustietoa, valmentajan

Lisätiedot

Go Global Plus Kansainvälistymisen valmennusohjelma pk-yrityksille. Satakunta ja Varsinais-Suomi

Go Global Plus Kansainvälistymisen valmennusohjelma pk-yrityksille. Satakunta ja Varsinais-Suomi Go Global Plus 2012-2013 Kansainvälistymisen valmennusohjelma pk-yrityksille Satakunta ja Varsinais-Suomi Go Global Plus lyhyesti Go Global Plus valmentaa suomalaisia pk-yrityksiä kansainvälisille markkinoille

Lisätiedot

Go Global Plus Kansainvälistymisen valmennusohjelma pk-yrityksille. Varsinais-Suomi

Go Global Plus Kansainvälistymisen valmennusohjelma pk-yrityksille. Varsinais-Suomi Go Global Plus 2013-2014 Kansainvälistymisen valmennusohjelma pk-yrityksille Varsinais-Suomi Go Global Plus lyhyesti Go Global Plus valmentaa suomalaisia pk-yrityksiä kansainvälisille markkinoille Tavoitteena

Lisätiedot

Parempaa esimiestyötä, parempia tuloksia! Kaupan esimiehen. erikoisammattitutkinto. Kuva: Reetta Helin

Parempaa esimiestyötä, parempia tuloksia! Kaupan esimiehen. erikoisammattitutkinto. Kuva: Reetta Helin Kuva: Reetta Helin Parempaa esimiestyötä, parempia tuloksia! Kaupan esimiehen erikoisammattitutkinto KAUPAN ESIMIEHEN ERIKOISAMMATTITUTKINTO/ KAET05 Kenelle Kaupan esimiehen erikoisammattitutkintoon valmistava

Lisätiedot

Visma Netvisor. Kaikki mitä pk-yritys tarvitsee liiketoiminnan ohjaamiseen. RAPORTOINTI Asiakashallinta Myynnin seuranta Myynnin ennusteet

Visma Netvisor. Kaikki mitä pk-yritys tarvitsee liiketoiminnan ohjaamiseen. RAPORTOINTI Asiakashallinta Myynnin seuranta Myynnin ennusteet Visma Netvisor Kaikki mitä pk-yritys tarvitsee liiketoiminnan ohjaamiseen CRM JA MYYNTI PROJEKTINHALLINTA TYÖAIKA JA KULUT AUTOMATISOITU LASKUTUS RAPORTOINTI Asiakashallinta Myynnin seuranta Myynnin ennusteet

Lisätiedot

KOULUTUSKALENTERI Syksy 2013

KOULUTUSKALENTERI Syksy 2013 KOULUTUSKALENTERI Syksy 2013 Koulutuskalenteri syksy 2013 Varmista menestyksesi Venäjällä! Suomalais-Venäläinen kauppakamari (SVKK) kouluttaa suomalaisyritysten päättäjistä ja asiantuntijoista rautaisia

Lisätiedot

Kurssi koostuu neljästä puolen päivän jaksosta (à 4 h), joiden lisäksi on ryhmätyö (4-6 h) ja lukupaketti.

Kurssi koostuu neljästä puolen päivän jaksosta (à 4 h), joiden lisäksi on ryhmätyö (4-6 h) ja lukupaketti. Maamme tulevaisuuden strategioissa yksi painopistealueista on yrittäjyyden edistäminen ja pk-yritysten kasvun tukeminen. Näin luodaan mahdollisuuksia uusien työpaikkojen syntymiselle ja vanhojen säilymiselle.

Lisätiedot

KIRJANPIDON AJOKORTTI (peruskurssi)

KIRJANPIDON AJOKORTTI (peruskurssi) KIRJANPITO-OSAAJAN VALMENNUSKOKONAISUUS Jaksot: 15. 16.9. Kirjanpidon ajokortti (peruskurssi) 20.-21.10. Kirjanpidon jatkokurssi Paikka: Helsingin seudun kauppakamarin koulutustila Metropoli, Kalevankatu

Lisätiedot

Koulutus- ja tapahtumakalenteri

Koulutus- ja tapahtumakalenteri Syksy 2013 Koulutus- ja tapahtumakalenteri Voimassa 1.8. - 31.12.2013 Kauppakamarin koulutus tunnetusti laadukasta Jäsenistömme menestymisen tukeminen on päätehtävämme ja kouluttaminen on yksi keskeisistä

Lisätiedot

Markkinointiautomaation haltuunotto toi lisää liidejä CASE DNA BUSINESS

Markkinointiautomaation haltuunotto toi lisää liidejä CASE DNA BUSINESS Markkinointiautomaation haltuunotto toi lisää liidejä CASE DNA BUSINESS + Toimiala: viestintä- ja asiakasverkkopalveluiden tarjoaminen Yritys: DNA "Markkinointiviestien tarkan kohdennuksen ansiosta voimme

Lisätiedot

YHTEENVETO - Kansainvälistymisen tulevaisuusklinikat

YHTEENVETO - Kansainvälistymisen tulevaisuusklinikat YHTEENVETO - Kansainvälistymisen tulevaisuusklinikat OSAKSI YHTEISÖÄ: Eri kulttuureista tulevien integroiminen yhteisöömme ja osaksi arkeamme on onnistumisen avain. Tulevaisuus haastaa tähän entistä vahvemmin.

Lisätiedot

Suorita liiketalouden perustutkinto (merkonomi) yrittäjän oppisopimuksella

Suorita liiketalouden perustutkinto (merkonomi) yrittäjän oppisopimuksella Suorita liiketalouden perustutkinto (merkonomi) yrittäjän oppisopimuksella Kehitä itseäsi. Kehitä yritystäsi. Verkostoidu. Menesty. Koulutus on rahoitettu. Tutkintomaksu on 58. KOULUTUKSEN INFOTILAISUUS

Lisätiedot

HHJ tuoteperhe Juha Koski 1

HHJ tuoteperhe Juha Koski 1 HHJ tuoteperhe 28.8.2013 Juha Koski 1 HHJ-tuotteet/lisenssoidut HHJ-lisenssi (kurssi ja alumnitapaaminen) Yhtä lukuun ottamatta kaikki kauppakamarit ovat hankkineet lisenssin HHJ-kurssi 255:s kurssi sai

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN MATKAILUELINKEINON STRATEGIA 2010

KESKI-SUOMEN MATKAILUELINKEINON STRATEGIA 2010 KESKI-SUOMEN MATKAILUELINKEINON STRATEGIA 2010 Suomalaisin Suomi viihdy ja voi hyvin! MATKAILUPARLAMENTTI 29.11.2006 Uljas Valkeinen KESKI-SUOMEN MATKAILUN KEHITTÄMISPERIAATTEITA peruslähtökohtana yrityslähtöisyys,

Lisätiedot

AVOIMET KOULUTUKSET. syksy 2016 & kevät 2017

AVOIMET KOULUTUKSET. syksy 2016 & kevät 2017 AVOIMET KOULUTUKSET syksy 2016 & kevät 2017 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, 00180 HELSINKI INFO@WISTEC.FI PUH. 030 670 5320 (MA-PE KLO 9-17) WWW.WISTEC.FI TERVETULOA KOULUTUKSIIN! Löydät koulutustarjontamme

Lisätiedot

Erillinen HHJ-tutkinto järjestetään kaksi kertaa vuodessa Tampereella. Siihen voi osallistua vain HHJ-kurssitodistuksen saanut henkilö.

Erillinen HHJ-tutkinto järjestetään kaksi kertaa vuodessa Tampereella. Siihen voi osallistua vain HHJ-kurssitodistuksen saanut henkilö. Maamme tulevaisuuden strategioissa yksi painopistealueista on yrittäjyyden edistäminen ja pkyritysten kasvun tukeminen. Näin luodaan mahdollisuuksia uusien työpaikkojen syntymiselle ja vanhojen säilymiselle.

Lisätiedot

AVOIMET KOULUTUKSET KEVÄT Itämerenkatu Helsinki Finland Tel (8)

AVOIMET KOULUTUKSET KEVÄT Itämerenkatu Helsinki Finland Tel (8) AVOIMET KOULUTUKSET KEVÄT 2018 1 (8) TERVETULOA KOULUTUKSIIN! Löydät koulutustarjontamme oheisesta taulukosta. Ilmoittautuminen Koulutukset järjestetään Wistecin tiloissa Helsingin Ruoholahdessa osoitteessa

Lisätiedot

Finnveran kv-kasvun ja vientikaupan rahoitus Kv-kasvun ja rahoituksen aamupäivä. Seija Pelkonen Turun aluekonttori 12.3.2014

Finnveran kv-kasvun ja vientikaupan rahoitus Kv-kasvun ja rahoituksen aamupäivä. Seija Pelkonen Turun aluekonttori 12.3.2014 Finnveran kv-kasvun ja vientikaupan rahoitus Kv-kasvun ja rahoituksen aamupäivä Seija Pelkonen Turun aluekonttori 12.3.2014 Agenda Finnvera Oyj ja avainluvut Finnveran rooli kv-kasvun rahoituksessa Vientikaupan

Lisätiedot

apuna Yrityksesi arjessa Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry

apuna Yrityksesi arjessa Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry Tällä alalla sattuu ja tapahtuu. MaRa on kumppani, jonka kanssa voi aina keskustella. Meillä on yhteinen kieli ja yhteiset tavoitteet. Pekka Terävä, Ravintola Olo, Helsinki Kuva Timo Niemi apuna Yrityksesi

Lisätiedot

AALTO PK-JOKO 79. Uuden sukupolven johtamisvalmennus

AALTO PK-JOKO 79. Uuden sukupolven johtamisvalmennus AALTO PK-JOKO 79 Uuden sukupolven johtamisvalmennus Kenelle PK-JOKO soveltuu? Pienten ja keskisuurten yritysten toimitusjohtajille nykyisille ja tuleville avainhenkilöille tulosyksiköiden johdolle Joilla

Lisätiedot

Helka Pirinen. Esimies muutoksen johtajana

Helka Pirinen. Esimies muutoksen johtajana Helka Pirinen Esimies muutoksen johtajana Talentum Helsinki 2014 Copyright 2014 Talentum Media Oy ja Helka Pirinen Kansi: Ea Söderberg, Hapate Design Sisuksen ulkoasu: Sami Piskonen, Suunnittelutoimisto

Lisätiedot

Johdon SIHTEERI JA ASSISTENTTI -seminaari

Johdon SIHTEERI JA ASSISTENTTI -seminaari 23.11.2006 Restaurant Bank, Helsinki Johdon SIHTEERI JA ASSISTENTTI -seminaari InHouseSeminars Ajankohtaisseminaarit InHouseSeminars Ilmoittautumiskortti InHouseSeminars järjestää avoimia ja yrityskohtaisia,

Lisätiedot

Tässä keskitymme palveluiden kehittämiseen ja niistä viestimiseen jotta osaaminen olisi nähtävissä tuotteena. Aluksi jako neljään.

Tässä keskitymme palveluiden kehittämiseen ja niistä viestimiseen jotta osaaminen olisi nähtävissä tuotteena. Aluksi jako neljään. 28.12.2007 HN Palvelun tuotteistaminen, palvelutuote Miksi on oltava tuote? Jotta olisi jotain myytävää! Voiko osaaminen olla tuote? Tässä keskitymme palveluiden kehittämiseen ja niistä viestimiseen jotta

Lisätiedot

Suomi nousuun. Aineeton tuotanto

Suomi nousuun. Aineeton tuotanto Suomi nousuun Aineeton tuotanto Maailman talous on muutoksessa. Digitalisoituminen vie suomalaiset yritykset globaalin kilpailun piiriin. Suomen on pärjättävä tässä kilpailussa, jotta hyvinvointimme on

Lisätiedot

Social media manager koulutus

Social media manager koulutus Social media manager koulutus Koulutus organisaation sosiaalisen median toiminnasta vastaaville henkilöille. 8.5.2012 klo 8:30-16:00 2.10.2012 klo 8:30-16:00 @ Mannerheimintie 8 0010 Helsinki Social media

Lisätiedot

OPPIMISTEHTÄVÄT. Tietojen hyödyntäminen suunnittelussa ja johtamisessa -verkkokoulutus TEAviisari

OPPIMISTEHTÄVÄT. Tietojen hyödyntäminen suunnittelussa ja johtamisessa -verkkokoulutus TEAviisari OPPIMISTEHTÄVÄT Tietojen hyödyntäminen suunnittelussa ja johtamisessa -verkkokoulutus TEAviisari Ohjeita verkkokoulutuksen käyttöön Aloitus Pääset oppimisalustalle osoitteessa: www.teaviisari.fi/verkkokoulu

Lisätiedot

Hyvällä johtamisella hyvään työelämään Paasitorni, Paula Risikko, sosiaali- ja terveysministeri

Hyvällä johtamisella hyvään työelämään Paasitorni, Paula Risikko, sosiaali- ja terveysministeri Hyvällä johtamisella hyvään työelämään Paasitorni, 10.12.2013 Paula Risikko, sosiaali- ja terveysministeri 1 Johtamisverkosto selvittää, kokoaa, kehittää ja jakaa johtamisen ja esimiestyön hyviä käytäntöjä

Lisätiedot

Asiakaspalvelun 3D uutta ulottuvuutta asiakaspalvelutyöhön

Asiakaspalvelun 3D uutta ulottuvuutta asiakaspalvelutyöhön Asiakaspalvelun 3D uutta ulottuvuutta asiakaspalvelutyöhön 4.9. 20.11.2014 Valmennuskokonaisuus sisältää seuraavat moduulit: moduuli I 4.9.2014 Puhe-Judoa puhelinpalveluun moduuli II 21.10.2014 Kirjallinen

Lisätiedot

Koulutuksen lähipäivät ovat Espossa.

Koulutuksen lähipäivät ovat Espossa. Suorita liiketalouden perustutkinto, merkonomi + pätevyys esimiehenä työssä oppien. Koulutus on rahoitettu. Tutkintomaksu on 58. Koulutuksen lähipäivät ovat Espossa. Liiketalouden perustutkinto, merkonomi

Lisätiedot

Jyväskylä 2012 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Jyväskylä 2012 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Jyväskylä 2012 2 ON SYNNYTTÄÄ UUSIA KASVUYRITYKSIÄ JA VAUHDITTAA JO OLEMASSA OLEVIEN YRITYSTEN KASVUA. Tavoite Kummankin Kasvu Open 2012 kilpailusarjan (Kasvuyritykset ja Kasvun ideat) voittajat valitsevat

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

Miten asiakas tekee valintansa?

Miten asiakas tekee valintansa? Miten asiakas tekee valintansa? ja miten me voimme vaikuttaa siihen? TkT Asiantuntija Harri Karkkila Strategia Asiakkaan kokema arvo Asiakastyytyväisyys ja asiakaskokemus Kilpailuedut Yrittäjä Kouluttaja

Lisätiedot

Huippusuositun Paula Heinosen johdolla 100 vuotta työkykyä ja hyvinvointia Tampere-talo

Huippusuositun Paula Heinosen johdolla 100 vuotta työkykyä ja hyvinvointia Tampere-talo Huippusuositun Paula Heinosen johdolla 100 vuotta työkykyä ja hyvinvointia Tampere-talo 12.4.2018 TAMPEREEN KAUPPAKAMARI 1918-2018 Koulutuskalenteri kevät 2018 Tampereen kauppakamarin koulutukset kevät

Lisätiedot

Erillinen HHJ-tutkinto järjestetään kaksi kertaa vuodessa Tampereella. Siihen voi osallistua vain HHJ-kurssitodistuksen saanut henkilö.

Erillinen HHJ-tutkinto järjestetään kaksi kertaa vuodessa Tampereella. Siihen voi osallistua vain HHJ-kurssitodistuksen saanut henkilö. Maamme tulevaisuuden strategioissa yksi painopistealueista on yrittäjyyden edistäminen ja pkyritysten kasvun tukeminen. Näin luodaan mahdollisuuksia uusien työpaikkojen syntymiselle ja vanhojen säilymiselle.

Lisätiedot

Pikatreffit. Pikatreffien kuvaus

Pikatreffit. Pikatreffien kuvaus 1 (9) Pikatreffit Materiaalipaketti sisältää: - mainoskirjepohjat opiskelijoille ja työnantajille - ohjeet opiskelijoille ja työnantajille - matchmaking-viestipohjat treffien jälkeen lähetettäväksi - treffikorttipohjat

Lisätiedot

Esko Valkeala Alueyrityskummi, puheenjohtaja Pääkaupunkiseudun Yrityskummit ry +358 50 586 2288 esko.valkeala@yrityskummit.fi

Esko Valkeala Alueyrityskummi, puheenjohtaja Pääkaupunkiseudun Yrityskummit ry +358 50 586 2288 esko.valkeala@yrityskummit.fi Esko Valkeala Alueyrityskummi, puheenjohtaja Pääkaupunkiseudun Yrityskummit ry +358 50 586 2288 esko.valkeala@yrityskummit.fi MITÄ MENTOROINTI TARKOITTAA Mentorointi keskittyy yrittäjien liiketoiminnan

Lisätiedot

VOITTAJAT ENNAKOIVAT HÄVIÄJÄT VAIN REAGOIVAT

VOITTAJAT ENNAKOIVAT HÄVIÄJÄT VAIN REAGOIVAT Hämeen Näky - Pk-yritysten ennakointiosaamisen kehittäminen kuva: www.google.fi VOITTAJAT ENNAKOIVAT HÄVIÄJÄT VAIN REAGOIVAT Tulevaisuus on tehtävä Tulevaisuuden ymmärtäminen Historiantutkimus, muisti,

Lisätiedot

Miten suojaat aineettoman omaisuuden yritystoiminnassa?

Miten suojaat aineettoman omaisuuden yritystoiminnassa? Miten suojaat aineettoman omaisuuden yritystoiminnassa? 8:30 Ilmoittautuminen ja aamukahvit 9:00 9:20 Tervetuloa - seminaarin avaus Aineeton oikeus käytännössä ja julkinen rahoitus Tapani Saarenpää, asiantuntija,

Lisätiedot

Osaaminen merkitsee, työhyvinvointi ratkaisee Hengissä kevääseen seminaari

Osaaminen merkitsee, työhyvinvointi ratkaisee Hengissä kevääseen seminaari Osaaminen merkitsee, työhyvinvointi ratkaisee Hengissä kevääseen seminaari 1.11.2017 Kai Komulainen, projektipäällikkö Polut pohjoisen kasvuun, Lapin yrityksiä ja työhyvinvointia kehittämässä hanke Lapin

Lisätiedot

Järjestöjen yhteistyötä maakunnan hyvinvoinnin hyväksi. Valtakunnalliset kohtaamispaikkapäivät Rinnakkaisseminaari

Järjestöjen yhteistyötä maakunnan hyvinvoinnin hyväksi. Valtakunnalliset kohtaamispaikkapäivät Rinnakkaisseminaari Järjestöjen yhteistyötä maakunnan hyvinvoinnin hyväksi Valtakunnalliset kohtaamispaikkapäivät 13.3.2013 Rinnakkaisseminaari Keski-Suomen Järjestöareenan esittely Klo 9.30 10.00 Tiina Sivonen (Keski-Suomen

Lisätiedot

Erillinen HHJ-tutkinto järjestetään kaksi kertaa vuodessa Tampereella. Siihen voi osallistua vain HHJ-kurssitodistuksen saanut henkilö.

Erillinen HHJ-tutkinto järjestetään kaksi kertaa vuodessa Tampereella. Siihen voi osallistua vain HHJ-kurssitodistuksen saanut henkilö. Maamme tulevaisuuden strategioissa yksi painopistealueista on yrittäjyyden edistäminen ja pkyritysten kasvun tukeminen. Näin luodaan mahdollisuuksia uusien työpaikkojen syntymiselle ja vanhojen säilymiselle.

Lisätiedot

Kirjanpito-osaajan valmennuskokonaisuus

Kirjanpito-osaajan valmennuskokonaisuus Kirjanpito-osaajan valmennuskokonaisuus 21.9. 13.10.2016 Aika: 21.09.2016 klo 08:45-13.10.2016 klo 15:30 Jaksot: Kirjanpidon ajokortti (peruskurssi) 21. 22.9.2016, klo 08:45-15:30 Kirjanpidon ajokortti

Lisätiedot

HKL:n johtamisjärjestelmän uudistaminen

HKL:n johtamisjärjestelmän uudistaminen HKL:n johtamisjärjestelmän uudistaminen Suunnittelu & Valmistelu Toimeenpano Vakiinnuttaminen HKL johtoryhmä työpaja 13.5.2015 1 Uuden johtamisjärjestelmän suunnittelu ja valmistelu 1. Projektin tavoitteet,

Lisätiedot

PK hallitusbarometri VII 2015. Pirkanmaa Tampereen kauppakamarialue

PK hallitusbarometri VII 2015. Pirkanmaa Tampereen kauppakamarialue PK hallitusbarometri VII 205 Pirkanmaa alue Alue Kaikki vastaajat (N=280) N 200 80 60 40 20 00 80 60 40 20 0 7 55 3 33 40 72 78 59 29 35 50 09 77 22 4 9 78 82 Asema organisaatiossa 60 50 40 30 20 0 0 53

Lisätiedot

Videotuotantojen kilpailutuksen käsikirja. MASSIVE Helsinki / TrueStory 11.9.2014

Videotuotantojen kilpailutuksen käsikirja. MASSIVE Helsinki / TrueStory 11.9.2014 Videotuotantojen kilpailutuksen käsikirja MASSIVE Helsinki / TrueStory 11.9.2014 Ja kaikki alkoi suunnittelusta... Ennen kilpailutusta mieti tarkkaan, että mihin tarkoitukseen videotuotanto tulee ja mitä

Lisätiedot

Käyttäjät ovat tyytyväisiä

Käyttäjät ovat tyytyväisiä ZEF Arviointikone Valmiit sovellukset - Työyhteisön hyvinvointi - Asiakastyytyväisyys - Riskiarvioinnit - Laatuarvioinnit - Strategia-arvioinnit - Innovaatioarvioinnit - Mielipidevertailut - Hankearvioinnit

Lisätiedot

Sivuainekokonaisuudet Oulun yliopiston kauppakorkeakoulussa. HuTK sivuaineinfo Johtava koulutusasiantuntija Vuokko Iinatti

Sivuainekokonaisuudet Oulun yliopiston kauppakorkeakoulussa. HuTK sivuaineinfo Johtava koulutusasiantuntija Vuokko Iinatti Sivuainekokonaisuudet 2018-2019 n kauppakorkeakoulussa HuTK sivuaineinfo 5.9.2018 Johtava koulutusasiantuntija Vuokko Iinatti Opinto-oikeudet sivuaineisiin - Lv. 2018-2019 sivuaineopetusta järjestetään

Lisätiedot

KEHITÄMME JA TUOTAMME INNOVATIIVISIA HENKILÖSTÖ- RATKAISUJA, JOTKA AUTTAVAT ASIAKKAITAMME SAAVUTTAMAAN TAVOITTEENSA.

KEHITÄMME JA TUOTAMME INNOVATIIVISIA HENKILÖSTÖ- RATKAISUJA, JOTKA AUTTAVAT ASIAKKAITAMME SAAVUTTAMAAN TAVOITTEENSA. KEHITÄMME JA TUOTAMME INNOVATIIVISIA HENKILÖSTÖ- RATKAISUJA, JOTKA AUTTAVAT ASIAKKAITAMME SAAVUTTAMAAN TAVOITTEENSA. 2 Talous, työelämä ja markkinat muuttuvat nopeammin kuin koskaan. Pääoma ja teknologia

Lisätiedot

JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelmasta yleisesti Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta Edunvalvonta Koulutus

JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelmasta yleisesti Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta Edunvalvonta Koulutus JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Parempaa esimiestyötä, parempia tuloksia! Kaupan esimiehille suunnattu liiketoiminnan erikoisammattitutkinto KEAT01. Kuva: Reetta Helin

Parempaa esimiestyötä, parempia tuloksia! Kaupan esimiehille suunnattu liiketoiminnan erikoisammattitutkinto KEAT01. Kuva: Reetta Helin Parempaa esimiestyötä, parempia tuloksia! Kaupan esimiehille suunnattu liiketoiminnan erikoisammattitutkinto Kuva: Reetta Helin KEAT01 Kaupan esimiehille suunnattu liiketoiminnan erikoisammattitutkinto

Lisätiedot

HYVÄKSYTTY HALLITUKSEN JÄSEN (HHJ) OHJELMA. 1. Hyvä hallintotapa

HYVÄKSYTTY HALLITUKSEN JÄSEN (HHJ) OHJELMA. 1. Hyvä hallintotapa HYVÄKSYTTY HALLITUKSEN JÄSEN (HHJ) OHJELMA Jakso 1. Hyvä hallintotapa Aika Tiistaina 19.1.2016 klo 12.30-17.30 Raaseporin Osuuspankki, Asemakatu 1, Tammisaari 12:30 Ilmoittautuminen ja kahvi 13:00 Kurssin

Lisätiedot

Avoin innovointi liiketoiminnan tukena

Avoin innovointi liiketoiminnan tukena Avoin innovointi liiketoiminnan tukena Tunnista asiakaslähtöisen innovoinnin, avoimen datan ja joukkoistamisen tarjoamat mahdollisuudet tuote- ja palvelukehitykselle. 22.5.2012 klo 8:30-16:00 16.10.2012

Lisätiedot

Hallituspartnerit Itä-Suomi ry. Itäsuomalainen hallitustyön kehittäjä. 30.10.2014 Hallituspartnerit Itä-Suomi ry

Hallituspartnerit Itä-Suomi ry. Itäsuomalainen hallitustyön kehittäjä. 30.10.2014 Hallituspartnerit Itä-Suomi ry Hallituspartnerit Itä-Suomi ry Itäsuomalainen hallitustyön kehittäjä Hallituspartnerit ry:n toiminta alkoi Tampereella vuonna 2003. Alueellisia yhdistyksiä on sen jälkeen perustettu mm. Turkuun, Ouluun,

Lisätiedot

- valtion digitaalinen oppimisympäristö

- valtion digitaalinen oppimisympäristö - valtion digitaalinen oppimisympäristö Toukokuu 2018, Hankkeen ohjausryhmä Valtionhallinnon kehittämisosasto Yhteinen e-oppiminen valtionhallinnossa hanke tuotti eoppivan Lyhyt kuvaus hankkeesta ja sen

Lisätiedot

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta Järjestäjän opas Kuvaus Mitä? Tervetuloa meille -viikko on osa Suomalaisen Työn Liiton Suomi 100 -juhlavuoden Made by Finland -kampanjaa. Tavoitteena on innostaa mukaan suomalaiset yritykset ja yhteisöt

Lisätiedot

MYYNNIN JA MARKKINOINNIN KOULUTUSOHJELMA

MYYNNIN JA MARKKINOINNIN KOULUTUSOHJELMA MYYNNIN JA MARKKINOINNIN KOULUTUSOHJELMA Koulutusohjelma, jonka keskiössä ovat yrityksellesi ajankohtaiset asiat. Myyntikoulutuksessamme keskitytään asiakaslähtöisempien myynti- ja markkinointitoimenpiteiden

Lisätiedot

Askel-hanke 09.04.2014 Business-ajattelu ja asiakkaan liiketoimintahaasteiden ymmärtäminen Ilkka Wäck, Faros Group. Huhtikuu.

Askel-hanke 09.04.2014 Business-ajattelu ja asiakkaan liiketoimintahaasteiden ymmärtäminen Ilkka Wäck, Faros Group. Huhtikuu. Askel-hanke 09.04.2014 Business-ajattelu ja asiakkaan liiketoimintahaasteiden ymmärtäminen Ilkka Wäck, Faros Group Huhtikuu Toukokuu Miten ymmärrän asiakkaan liiketoimintahaasteen Miten ratkaisen asiakkaan

Lisätiedot

Webinaari: YRITYSKULTTUURIN JOHTAMINEN Ke klo

Webinaari: YRITYSKULTTUURIN JOHTAMINEN Ke klo Webinaari: YRITYSKULTTUURIN JOHTAMINEN Ke 28.2.2018 klo 9.00-10.00 Webinaarin sisältö ja pelisäännöt Webinaarin sisältö Klo 9.00-10.00 Avaus ja puhujien + Kulmian esittely Mitä kulttuuri on? Kaikki lähtee

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2 / 2017

JÄSENTIEDOTE 2 / 2017 JÄSENTIEDOTE 2 / 2017 Tervetuloa Jytyliiton jäsenille suunnatulle toimisto- ja hallintotyöntekijöiden KIILA- kuntoutuskurssille 2017 Mikä KIILA kuntoutus (kurssi numero 69310) Kuntoutuksessa saat tukea

Lisätiedot

Suorita Turussa merkonomin tutkinto + pätevyys esimiehenä työssä oppien.

Suorita Turussa merkonomin tutkinto + pätevyys esimiehenä työssä oppien. Mahdollista menestys koulutuksella! Kehitä itseäsi Kehitä yritystäsi Hanki kaupallinen tutkinto Pätevöidy esimiehenä Verkostoidu Menesty Suorita Turussa merkonomin tutkinto + pätevyys esimiehenä työssä

Lisätiedot

Lastensuojelun, perhetyön ja -neuvonnan, terveyskeskuksen ja koulun erityishenkilöstön työpaja

Lastensuojelun, perhetyön ja -neuvonnan, terveyskeskuksen ja koulun erityishenkilöstön työpaja 1 Onnistunut työ tekee hyvää: Akaan kaupungin lasten, nuorten ja perheiden palvelujen sekä henkilöstön työhyvinvoinnin kehittämishanke 2014-2016. Lastensuojelun, perhetyön ja -neuvonnan, terveyskeskuksen

Lisätiedot

Nuorten kesätyöhaku Lempäälän työllisyyspalvelut Maija Heino Pia Siekkinen

Nuorten kesätyöhaku Lempäälän työllisyyspalvelut Maija Heino Pia Siekkinen Nuorten kesätyöhaku 2018 Lempäälän työllisyyspalvelut Maija Heino Pia Siekkinen Nuorten kesätyöhaku 2018 Kunnan kesätyöpaikat 1998 2002 syntyneille nuorille Kunnan esimiehet kertovat oman vastuualueensa

Lisätiedot

Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille. #OurHeroIsZero

Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille. #OurHeroIsZero Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille Viikon tavoitteet Kansainvälisellä World Green Building Weekillä haluamme kiinnittää huomion kestävään, tuottoisaan ja viihtyisään rakennettuun ympäristöön

Lisätiedot

MARKKINOINTIMATERIAALIA Yrittäjien hyvinvointikilta. Materiaalipaketti avuksi hyvinvointikillan, -koulutusten ja -ryhmien markkinointiin

MARKKINOINTIMATERIAALIA Yrittäjien hyvinvointikilta. Materiaalipaketti avuksi hyvinvointikillan, -koulutusten ja -ryhmien markkinointiin MARKKINOINTIMATERIAALIA Yrittäjien hyvinvointikilta Materiaalipaketti avuksi hyvinvointikillan, -koulutusten ja -ryhmien markkinointiin SISÄLTÖ S. OTSIKKO 2. Sisältö 3. Materiaalipaketin käyttö 4. Koulutuksen

Lisätiedot

Sähköisen markkinoinnin koulutusohjelma, Markkinointiviestinnän ammattitutkinto markkinointiassistentin osaamisala

Sähköisen markkinoinnin koulutusohjelma, Markkinointiviestinnän ammattitutkinto markkinointiassistentin osaamisala Sähköisen markkinoinnin koulutusohjelma, Markkinointiviestinnän ammattitutkinto markkinointiassistentin osaamisala 24.4.2018 14.5.2019 Oppilaitos: Ajankohta: Aikuiskoulutusosasto ja oppisopimustoimisto

Lisätiedot

Rakennamme menestystä - onnistumme yhdessä

Rakennamme menestystä - onnistumme yhdessä Rakennamme menestystä - onnistumme yhdessä Turun kauppakamarin strategia 18.11.2016, Minna Arve Varsinais-Suomi 2030 Paras paikka menestyä. Paras paikka onnistua. Paikka olla onnellinen. MENESTYS ONNISTUMINEN

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy 2017

Pk-yritysbarometri, syksy 2017 Pk-yritysbarometri, syksy 017 Alueraportti, 1 Pk-yritysbarometri, syksy 017 alueraportti, 1: Yritysten osuudet eri toimialoilla, % Teollisuus Rakentaminen Kauppa Palvelut Muut 1 7 7 61 61 Pk-yritysbarometri,

Lisätiedot

Hyvän johtamisen kriteerit Arviointityökalu

Hyvän johtamisen kriteerit Arviointityökalu Hyvän johtamisen kriteerit Arviointityökalu Oheinen lomake on Hyvän johtamisen kriteereihin perustuva Arvioinnin tueksi työkalu. Voit arvioida sen avulla johtamista omassa organisaatiossasi/työpaikassasi.

Lisätiedot

Lemonsoft toiminnanohjausjärjestelmä

Lemonsoft toiminnanohjausjärjestelmä Lemonsoft toiminnanohjausjärjestelmä Lemonsoft on toiminnanohjausjärjestelmä, joka on tehty liiketoiminnan hallintaan ja kehittämiseen. Lemonsoftin ominaisuudet ovat muokattavissa vastaamaan eri toimialojen

Lisätiedot

Kymenlaakson kauppakamari PK-hallitusbarometri IV, Anja Taskinen, Tampereen kauppakamari,

Kymenlaakson kauppakamari PK-hallitusbarometri IV, Anja Taskinen, Tampereen kauppakamari, Kymenlaakson kauppakamari PK-hallitusbarometri IV, 29 Anja Taskinen, Tampereen kauppakamari,.2.29 Taustatietoa barometrista toteutus tammikuussa 29 koko maassa vastanneita 182 (24 %) Kymenlaakso 72 (9

Lisätiedot