Kerkkolankatu 40, Hyvinkää Kiinteistö: Kiinteistön omistaja: Hyvinkään kaupunki

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kerkkolankatu 40, 05800 Hyvinkää Kiinteistö: 106-9-842-8-6 Kiinteistön omistaja: Hyvinkään kaupunki"

Transkriptio

1 Etelä-Suomi Päätös Nro 118/2012/1 Dnro ESAVI/702/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen ASIA Päätös Uudenmaan ympäristökeskuksen myöntämän ympäristöluvan No YS 238/ lupamääräysten tarkistamista koskevasta ympäristönsuojelulain 55 :n mukaisesta lupahakemuksesta, joka koskee Suomen Energiamurske Oy:n rakennusjätteen käsittelylaitoksen toimintaa, Hyvinkää. LUVAN HAKIJA Suomen Energiamurske Oy Kerkkolankatu Hyvinkää Y-tunnus: TOIMINTA JA SEN SIJAINTI Rakennusjätteiden ja erilaisten puuperäisten jätteiden vastaanotto ja käsittely Kerkkolankatu 40, Hyvinkää Kiinteistö: Kiinteistön omistaja: Hyvinkään kaupunki ASIAN VIREILLETULO Hakemus on tullut vireille Etelä-Suomen aluehallintovirastossa LUVAN HAKEMISEN PERUSTE Ympäristönsuojelulain 28 :n 2 momentin kohta 4) Ympäristönsuojelulain 55 :n 2 momentti ETELÄ-SUOMEN ALUEHALLINTOVIRASTO puh Hämeenlinnan päätoimipaikka fax Birger Jaarlin katu 15 kirjaamo.etela@avi.fi PL 150, Hämeenlinna YMPÄRISTÖLUPAVASTUUALUE Helsingin toimipaikka Ratapihantie 9 PL 110, Helsinki

2 2 LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohta 13 g) TOIMINTAA KOSKEVAT LUVAT Uudenmaan ympäristökeskuksen Suomen Energiamurske Oy:lle myöntämä ympäristölupa No YS 238, joka koskee rakennusjätteen käsittelylaitoksen toimintaa. Uudenmaan ympäristökeskuksen Suomen Energiamurske Oy:lle myöntämä ympäristölupa No YS 188, joka koskee betoni- ja tiilimurskeen hyötykäyttöä maarakentamisessa osoitteessa Kerkkolankatu 40, Hyvinkää. Uudenmaan ympäristökeskuksen rekisteröinnit ympäristönsuojelun tietojärjestelmään No YS 480/ ja No YS 816/ Suomen Energiamurske Oy:n ilmoitukset koskivat betonimurskeen ( ) hyödyntämistä maarakentamisessa osoitteessa Kerkkolankatu 40, Hyvinkää. Yhteenlaskettu hyödynnettävän materiaalin määrä oli tonnia. Uudenmaan ympäristökeskuksen kannanotto No YS 1586/ betonijätteen laadunhallintajärjestelmän hyväksymisestä. MUUT YMPÄRISTÖLUVAT Uudenmaan ympäristökeskuksen Ertiimi Oy:lle myöntämä ympäristölupa No YS 1448, joka koskee ongelmajätteen välivarastointia osoitteessa Kerkkolankatu 40, Hyvinkää. Toimintaa harjoittaa nykyisin Kierto Ympäristöpalvelut Oy. LAITOSKIINTEISTÖLLÄ VIREILLÄ OLEVAT MUUT LUPA-ASIAT Etelä-Suomen aluehallintovirastossa on tullut vireille Kierto Ympäristöpalvelut Oy:n ympäristölupahakemus, joka koskee Uudenmaan ympäristökeskuksen Ertiimi Oy:lle myöntämän ympäristöluvan No YS 1448 välivarastointitoiminnan muutosta. ALUEEN KAAVOITUSTILANNE Asemakaavassa (hyväksytty Hyvinkään kaupunginvaltuustossa ja vahvistettu ympäristöministeriössä ) laitosalue on merkitty teollisuus- ja varastoalueeksi (T). Kiinteistön länsipuolella on suojaviheralue (EV) ja eteläpuolella lähivirkistysalue (VL).

3 3 Hyvinkään keskustaajaman osayleiskaavassa (hyväksytty Hyvinkään kaupunginvaltuustossa ja vahvistettu osittain Uudenmaan lääninhallituksessa ) laitosalue on merkitty teollisuus- ja varastoalueeksi (T). Kiinteistön länsi- ja eteläpuolella on suojaviheralue (EV). Hyvinkään kaupunginvaltuusto on hyväksynyt keskustaajaman osayleiskaavan tarkistuksen Hyväksymispäätöksestä 33 on tehty valitus. Kaupunginhallituksen on tarkoitus määrätä maankäyttö- ja rakennuslain 201 :n mukaisesti osayleiskaava tulemaan voimaan niiltä osiltaan, joita valituksen ei voida katsoa koskevan. Voimaantulopäätös koskee myös kiinteistöä , joka on osoitettu hyväksytyssä osayleiskaavassa teollisuus- ja varastoalueeksi (T). Kiinteistön lounaispuolelle on osayleiskaavassa osoitettu arvokas luontokohde, josta osayleiskaavaselostuksen liitteen 12 kohdetyyppi- ja tietolähdekohdassa mainitaan seuraavaa: loistokaapuyökkönen, Enviro Oy 2009, Kerava-Riihimäki lisäraiteiden suunnittelualueen luontoselvitykset. Osayleiskaavamääräyksessä velvoitetaan seuraavaa: Suunniteltaessa asemakaavaa tai muita toimenpiteitä tulee selvittää luontokohteen rajaus sekä ratkaista kohteen suojelun toteuttamistavat siten, että luontoarvojen säilyminen turvataan. SIJAINTI JA LÄHIMMÄT HÄIRIINTYVÄT KOHTEET Laitos sijaitsee Hyvinkään Sahanmäessä Kerkkolankadun länsipuolella Pohjoiselta kehätieltä noin 150 metriä etelään. Laitosalueella pohjoispuolella on metsää ja koillispuolella Gasum Oy:n toimipaikka. Länsipuolella laitosaluetta sivuaa etelä-pohjoissuuntainen rautatiealue. Itäpuolella on polttoaineiden jakeluasema ja Hyvinkään kaupungin katujen kunnossapidon varikko. Eteläpuolella on metsää. Suomen Energiamurske Oy:n kiinteistöllä toimii vuokralla Kierto Ympäristöpalvelut Oy:n Hyvinkään toimipiste. Yritykselle on vuokrattu osa hallia ja kenttäaluetta kiinteistön kaakkoiskulmasta. Yrityksen toimiala on ongelmajätehuolto. Lähimmät asuinkiinteistöt sijaitsevat laitosalueen lounaispuolella arviolta 350 metrin etäisyydellä. YMPÄRISTÖOLOSUHTEET Laitosalueen länsipuolella rautatien vieressä on etelä-pohjoissuuntainen avo-oja. Alue sijaitsee Vantaan-Herajoen valuma-alueella (21.023), joka on osa Vantaan yläosan vesistöaluetta. Kiinteistön luonnontilaisena pintamaana on noin 0,4 metrin humusturvekerros. Pintamaan alla on savista silttiä ja silttiä arviolta 10 metriä. Kiinteistön maarakentamisessa on hyödynnetty betonimursketta.

4 4 Laitosalue ei sijaitse luokitellulla pohjavesialueella. I luokan pohjavesialue (Hyvinkää ) on lähimmillään noin 150 metriä laitosalueesta lounaaseen. LAITOKSEN TOIMINTA Yleiskuvaus Muutokset toiminnassa Toiminta-aika Käsittelylaitoksen toiminta aloitettiin Kiinteistölle on rakennettu kenttä ja halli vuonna Laitosalueen tämän hetkinen (1-vaiheen) kokonaispinta-ala on noin 2 hehtaaria. Laitokselle otetaan vastaan rakennusjätettä ja puujätettä sekä vähäisiä määriä oksia, risuja ja kantoja että teollisuuden pakkausjätettä. Materiaalit varastoidaan kentällä erillisissä kasoissa. Materiaalien lajittelu ja eteenpäin toimittaminen pyritään tekemään mahdollisimman nopeasti. Laitosalueen tonttijako on muutettu Hyvinkään kaupungin teknisen keskuksen antamalla päätöksellä 62. Tontin lohkomisesta on päivätty tontin lohkomispöytäkirja. Tontit on merkitty kiinteistörekisteriin. Muutosta haetaan Uudenmaan ympäristökeskuksen myöntämän ympäristöluvan No YS 238 määräykseen 12. Muutos koskee jätemateriaalien ja murskeiden varastointimääriä. Uutena toiminta on aloitettu kierrätyspolttoaineen (REF) valmistus vuonna Uutena toiminta aloitetaan pahvi- ja muovijätteen lajittelu, kun rakenteilla oleva halli valmistuu. Halliin sijoitetaan pahvi- ja muovipaalain. Laitoksella on varaus kenttäalueen laajentamiseen. Laajennusalue sijoittuu nykyisen kenttäalueen eteläpuolelle. Laajennusalueen pinta-ala on 1,59 hehtaaria. Laitoksella aloitetaan kenttäalueen hulevesien laadun tarkkailu. Laitos toimii ma pe klo ja lauantaisin klo Laitoksella on 6 8 työntekijää.

5 5 Laitosalue 1-vaiheen kokonaispinta-alasta (2 hehtaaria) materiaalien käsittelyyn on varattu 1,5 hehtaaria. 2-vaiheen kokonaispinta-alasta (1,59 hehtaaria) materiaalien käsittelyyn on varattu 1,35 hehtaaria. Laitosalueelle rakenteilla olevasta varastohallista materiaalien käsittelyyn varataan m 2, paalaamiseen 400 m 2, koneiden säilytykseen 100 m 2 ja aputiloiksi 200 m 2. Rakenteet Laitosalueelle tuleva tie on varustettu portilla. Alue on aidattu länsilaidaltaan. Alueella on myös kameravalvonta. Laitosalueella on m 2 :n halli. Hallissa ovat konttori-, sosiaali- ja huoltotilat. Lisäksi hakelämpökeskus siiloineen on hallin yhteydessä. Laitosalueella on rakenteilla m 2 :n lämmittämätön halli. Rakennukseen tulee peltikatto ja seiniin peltiverhous. Lattia on asfalttia. Hallia käytetään sääsuojaa vaativien materiaalien varastointiin. Hallin arvioidaan valmistuvan vuoden 2012 loppuun mennessä. Kenttäalueen pinta-ala on 1,5 hehtaaria. Alue on asfaltoitu ja varustettu sadevesikaivolla. Kenttäalueen luoteiskulmaan on sijoitettu hiekan- ja öljynerottimet. Kentän pohjoisreunalla on maavalli. Etelä-Suomen aluehallintoviraston päivätyn muistion mukaan laitosaluetta ympäröivä aita rakennetaan mennessä. Jätemäärät Laitokselle on otettu vastaan jätteitä seuraavasti: Jäte Jätenimike Määrä (t/a) Risut Kannot Puu- ja rakennusjäte Purkupuu Rakennusjäte Betoni Teollinen pakkauspuu Metalli Sekalaista Vuosittaiset yhteenlasketut vastaanotettujen jätteiden kokonaismäärät ovat olleet enimmillään tonnia.

6 6 Laitoksella varastoituna olevat jätteet kunkin vuoden päättyessä ovat olleet seuraavat: Jäte Määrä (t) Risut Kannot Murskaamaton puu Rakennusjäte Betoni Metalli Energiahake Energiajae Laitokselta on toimitettu jätteitä hyödynnettäväksi seuraavasti: Jätenimike Jäte Jätenimike Määrä t/a Energiahake Energiajae Rakennusjäte hyödynnettäväksi Metalli Betonimurske Energiahake on toimitettu kaukolämmön ja sähkön tuotantoon esimerkiksi Lahti Energia Oy:lle, L & T Biowatti Oy:lle ja Vapo Oy:lle. Energiajae on REF-polttoainetta. Jae on toimitettu Lahti Energia Oy:lle. Hyödynnettäväksi toimitettavalla rakennusjätteellä tarkoitetaan muualle jatkojalostettavaksi toimitettavaa energiajaetta. Jaetta on toimitettu Stena Recycling Oy:lle. Metallien vastaanottaja on Stena Oy. Betonimurske on hyödynnetty laitoksen pohjarakennemateriaalina. Viimeksi betonia on murskattu ja hyödynnetty laitoksen kenttärakenteessa vuonna Liikenne Vastaanotto ja tarkastaminen Laitoksella käy kuorma-autoa ja noin 10 henkilöautoa päivittäin. Jätteet toimitetaan laitokselle kuorma-autoilla. Vastaanotettavat kuormat punnitaan autovaa alla.

7 7 Kuormat tarkastetaan ensimmäisen kerran punnituksen yhteydessä ja toisen kerran kuormia purettaessa. Tarkastuksen tekee laitoksen henkilöstö. Asiakkailla järjestetään myös tarpeen mukaan tiedotusta ja neuvontaa laitokselle vastaanotettavien jätteiden laatuvaatimuksista. Vastaanotettavasta jätteestä tehdään pöytäkirja. Pöytäkirjasta ilmenee jätteen tuottaja, rakennustyömaan osoitetiedot sekä jätteen laatu, määrä tonneina, toimituspäivä ja kellonaika. Jos jätekuormat sisältävät jätelaatuja, jotka eivät sovellu laitoksen lajitteluun tai sisältävät esimerkiksi ongelmajätteitä, asbestia tai eloperäisiä jätteitä, palautetaan koko kuorma jätteen tuottajalle. Vastaanotetun materiaalin varastointi Nykytilanne Uudenmaan ympäristökeskuksen myöntämän ympäristöluvan No YS 238 määräyksen 12. mukaan alueella saa varastoida käsittelemätöntä jätettä enintään tonnia. Yhtäjaksoisesti varastoitavien käsiteltyjen ja käsittelemättömien jätteiden enimmäismäärä on tonnia. Esitetyt uudet varastointimäärät Betoni- ja puujätteen esitetyt uudet kerrallaan varastoitavat materiaalimäärät kuvaavat 2-vaiheen käyttöönoton jälkeistä tilannetta. Kentällä varastoidaan kasoissa: Jätelaji Kerrallaan varastoitava enimmäismäärä (t) Viipymä (kk) 1-vaiheen tilantarve (m 2 ) 2-vaiheen tilantarve (m 2 ) Risut Kannot Purkupuu Betoni Teollinen pakkauspuu Yhteensä

8 8 Rakennettavassa hallissa varastoidaan: Jätelaji Kerrallaan varastoitava enimmäismäärä (t) Viipymä Tilantarve (m 2 ) Varastointitapa Energiajae kk 125 paalattuna Pahvi 70 paalattuna Muovit yhteensä kk 105 paalattuna Sekalainen 50 5 vrk 200 irtonaisena jäte Yhteensä Kentällä ja rakennettavassa hallissa varastoidaan: Jätelaji Kerrallaan varastoitava enimmäismäärä (t) Viipymä Tilantarve hallissa (m 2 ) Tilantarve kentällä (m 2 ) Rakennusjäte vrk 6 kk Metallit kk Yhteensä Esitetyillä materiaalien varastomäärillä tilantarve on yhteensä seuraava: 1-vaihe m 2 2-vaihe m 2 rakennettavassa hallissa on 950 m 2. Kentällä kerrallaan varastoitavien materiaalien yhteenlaskettu enimmäismäärä on tonnia. Rakennettavassa hallissa varastoitavien materiaalien enimmäismäärä on tonnia. yhteenlaskettu Puujätteestä valmistetun hakkeen menekin kausivaihtelu on suuri. Lisäksi energiajakeen sekä pahvin ja muovin hyödyntämisessä on kausivaihtelua. Varastoinnin toteutus Materiaalista riippuen varastokasojen korkeus on 2,5 4 metriä. Tilamitoitus on laskettu siten, että varastokasojen lisäksi kaikkiin tiloihin jää työskentelytilaa noin 0,75-kertaa varastoinnin vaatimasta tilasta.

9 9 Materiaalien käsittely Lajittelu Murskaus Tulevasta rakennusjätevirrasta erotetaan materiaalina ja energiana hyödynnettävät jätejakeet sekä hyödynnettäväksi kelpaamattomat jätteet. Rakennusjätteestä erotettavia jätejakeita ovat puutavara, betoni- ja tiilijäte, kiviaines, metalli-, lasi- ja muovijäte, ongelmajätteet sekä uusiokäytettävä jäte että hyötykäyttöön soveltumaton jäte. Betonijätteen joukossa saa olla tiilijätettä enintään 20 %. Materiaalien erottelu tehdään pyöräkuormaajalla ja kaivinkoneella, jossa on lajittelukahmari. Tarvittaessa lajittelua tehdään myös käsin. Puujäte murskataan kahdessa vaiheessa siirrettävällä murskaimella ulkokentällä. Murskain on varustettu metallien erottimella. Puujätteen murskausta tehdään muutamia jaksoja kuukaudessa. Yhden murskausjakson pituus on arviolta 5 10 päivää. Vuosittain murskauspäiviä on Murskaus painottuu talvikaudelle. Betoni-, tiili- ja kiviainesjätteen sekä laatta- ja keramiikkajätteen murskaus tehdään siirrettävällä murskaimella. Betoni murskataan alle 150 mm:n raekokoon. Murskausta tehdään 2 3 vuoden välein. Murskaus kestää kerrallaan arviolta 2 4 viikkoa riippuen murskattavan materiaalin määrästä. Murskeen välivarastointi Laadunvarmennus Puumursketta varastoidaan kesäaikana kentällä. Mursketta varastoidaan 3 6 kuukautta. Hyödyntämiskelpoiset tuotteet markkinoidaan ja myydään jatkokäyttöön tai -jalostukseen. Puuhake toimitetaan ensisijaisesti materiaali- ja toissijaisesti energiahyötykäyttöön. Betonimursketta ei välivarastoida. Laitoksella betonimursketta tullaan hyödyntämään toisen laajennusvaiheen viimeisen osan ja kolmannen vaiheen kenttäalueen maarakentamisessa. Viimeksi betonimursketta hyödynnettiin kenttärakenteessa vuonna Betonimursketta on suunniteltu hyödynnettäväksi seuraavan kerran vuonna Jätepuusta otetaan näyte kokoomanäytteenä kerran vuodessa sekä tarvittaessa asiakkaan pyynnöstä.

10 10 Veden hankinta ja viemäröinti Betonimurskeen laadunvarmennus tehdään Uudenmaan ympäristökeskuksen kannanotollaan No YS 1586/ hyväksymän betonijätteen laadunhallintajärjestelmän mukaisesti. Jos betonin laatu poikkeaa toleransseja enemmän sallituista rajoista, eristetään jäte hyödyntämiskelpoisesta murskeesta ja toimitetaan asianmukaiseen laitokseen käsiteltäväksi. Laitoksen veden kulutus on noin 150 m 3 /a. Lämmitetty halli on liitetty vesihuoltolaitoksen vesijohto- ja viemäriverkkoon. Lämmittämättömässä hallissa ei ole viemäröintiä eikä vesijohtoliittymää. Hallin ovien edessä kentällä on sadevesikaivot. Polttoaineet, kemikaalit ja energian käyttö Hallin lämmityksessä käytetään Biofire Oy:n nimellisteholtaan 500 kw:n hakepoltinta. Kattilan polttoaineteho on 0,25 0,3 MW:a. Polttimen käyttöaika on arviolta h/a. Hakkeena käytetään käsittelemättömästä puusta tehtyä mursketta. Murske varastoidaan kenttäalueella. Työkoneiden polttoaineita ei varastoida laitosalueella. Pieniä määriä koneissa ja laitteissa tarvittavia voiteluöljyjä varastoidaan huoltohallissa. Murskaimet ja pyöräkuormaajat kuluttavat kevyttä polttoöljyä litraa päivässä. Vuosikulutus on litraa. Laitoksen sähkönkulutus on ollut keskimäärin kwh/kuukausi. Paras käyttökelpoinen tekniikka Puunmurskaukseen tarkoitettu laitos edustaa melu- ja päästöjen ehkäisemisen osalta parasta tämän hetkistä teknologiaa. Raudan ja eimagneettisten metallien erotus rakennusjätevirrasta tapahtuu automaattisesti. Jätepuristin vähentää jätteen tiheyttä ja vähentää kokonaisliikennemäärää. Laitoshallin lattian betonointi sekä liikenne- ja toiminta-alueiden asfaltointi suojaa maaperää ja pölyämistä. Jätteen käsittely-, kuljetus- ja kuormausasemalta sadevedet johdetaan hiekan- ja öljynerottimien kautta avoojaan. Energiatehokkuutta voidaan parantaa siirtymällä kiinteään sähkökäyttöiseen murskaimeen, kun käsiteltävät määrät kasvavat. Murskaimeen on myös saatavissa pyörrevirtaerotin, jolla ei magneettisten metallien erottaminen murskattavasta materiaalista tehostuu ja automatisoituu.

11 11 TOTEUTETTU TARKKAILU Laitoksella ei ole ollut ympäristövaikutusten tarkkailua. TOIMINNAN VAKUUS Luvan hakija toteaa, että Uudenmaan ympäristökeskuksen myöntämän ympäristöluvan No YS 238 lupamääräyksessä 26. velvoitettu euron vakuus on riittävä kattamaan mahdolliset kulut toiminnan lopettamisen jälkeisistä toimenpiteistä. YMPÄRISTÖKUORMITUS Jätevedet ja päästöt vesiin Hulevedet Jätevedet Päästöt ilmaan Pöly Laitoksen kenttäalueen vedet johdetaan luoteisreunalla sijaitsevan hiekanerottimen, I luokan öljynerottimen sekä näytteenotto- ja sulkuventtiilikaivon kautta kiinteistön luoteispuolelta etelä-pohjoissuuntaiseen rautatien viereiseen avo-ojaan. Hiekanerottimen lietetilavuus on 50 m 3. Öljynerottimen tilavuus on 40,5 m 3 ja öljynvarastotilavuus 5,3 m 3. Öljynerotin on varustettu pinnan tason hälyttimellä. Kenttäalueella arvioidaan muodostuvan hulevesiä m 3 /a. Lämmitetyn hallin jätevedet johdetaan II luokan öljynerottimen kautta jätevedenpumppaamolle ja edelleen Hyvinkään vesihuoltolaitoksen viemäriin. Öljynerottimen tilavuus on 1,9 m 3 ja öljynvarastotilavuus 0,79 m 3. Öljynerotin on varustettu pinnan tason hälyttimellä. Pölypäästöjä aiheutuu pääasiassa lajittelusta, puun ja kiviaineksen murskauksesta, kuormauksesta sekä muusta liikenteestä. Jätetä kostutetaan tarvittaessa lajittelun eri vaiheissa. Murskaimessa on kostutusjärjestelmä. Lisäksi peitteiset suojakaistat, varastohalli ja suojaetäisyydet häiriintyviin kohteisiin ehkäisevät pölyhaittoja. Piha-alueet ja kulkuväylät puhdistetaan koneellisesti harjaamalla tarpeen mukaisesti. Tarvittaessa kenttä pestään harjapesulla.

12 12 Hakelämmitys Roskaantuminen Päästöt ilmaan minimoidaan nuohouksella ja huoltotoimenpiteillä. Liikennealueet ja ympäröivät alueet pidetään puhtaina keräämällä roskat. Päästöt maaperään ja pohjaveteen Melu Jätteet Kenttäalueen asfaltointi sekä lämmitetyn hallin lattian betonointi ja lämmittämättömän hallin asfaltoitu lattia että näiden vesien keräys- ja käsittelyjärjestelmä estävät päästöt maaperään. Puumurskaimen lähtömelutaso (L WA ) on konevalmistajatietojen mukaan 117,5 db (A). Melutason maksimiarvot ovat seuraavat: Etäisyys (m) Melu (db A) Betonimurskaimen lähtömelutaso on konevalmistajatietojen mukaan db (A). Melutason maksimiarvot ovat seuraavat: Etäisyys (m) Melu (db A) Melupäästöjä rajoitetaan murskaimen, murskattavan materiaalin ja mursketuotteen sijoittamisella. Lisäksi meluhaittaa ehkäisee murskauksen toteutus kahden hallin välisellä alueella. Jäteöljyä syntyy koneiden öljynvaihdoissa noin 800 l/a. Jäteöljy varastoidaan valuma-altaallisessa säiliössä. Jäteöljy on toimitettu Ekokem Oy Ab:lle ja Kierto Ympäristöpalvelut Oy:lle. Muita laitoksella syntyviä ongelmajätteitä ovat öljynerotuskaivojäte ja puujätteestä kerätty kyllästetty puu. Öljynerotuskaivojäte toimitetaan RMS Ympäristöpalvelut Oy:lle tai muuhun vastaavaan laitokseen. Kyllästetty puujäte on viety Demolite Oy:lle ja Kiertokapula Oy:lle.

13 13 Lisäksi laitoksella syntyy yhdyskuntajätettä toimistotiloista sekä rakennusjäterejektiä. Muodostuneen rakennusjäterejektin ( ) määrä on ollut seuraava: Määrä ( t/a) Rakennusjäterejekti ja toimistotiloissa syntyvä jäte toimitetaan Kiertokapula Oy:lle. YMPÄRISTÖRISKIT Lupakauden aikana toiminnassa ei ole ilmennyt ennalta arvaamattomia vahinkoja. TARKKAILUSUUNNITELMA Käyttötarkkailu Kirjanpito Laitoksella pidetään kirjaa vastaanotettujen jätteiden määrästä ja laadusta sekä toimittajasta, toimitusajankohdasta, lajittelusta, edelleen toimittamisesta että ongelmajätteistä. Lisäksi kirjataan poikkeukselliset tilanteet, tehdyt tarkastukset sekä muun muassa öljynerottimien tarkkailu- ja tyhjennystiedot. Betonijätetutkimukset Päästötarkkailu Betonimurskeesta otetaan näytteitä tonnin materiaalierää. Näyte koostuu kolmesta noin tonnin massaerittäin otetusta osanäytteestä. Joka kolmannella kerralla, tonnin massaerittäin, tehdään perustutkimus. Koomanäytteelle tehdään asetuksen mukainen laadunvalvontatutkimus laboratoriossa. Osanäyte on noin kymmenen litran ämpärillinen betonia. Pölyämistä tarkkaillaan silmämääräisesti. Hulevesinäytteet otetaan kerran vuodessa erotinkaivojen purkuputken vedestä. Näytteistä tutkitaan lämpötila, happi, sameus, sähkönjohtokyky, ph, väriluku sekä kiintoaineen, COD Mn :n, BOD 7 :n, kokonaistypen, ammoniumtypen, kokonaisfosforin, kloridin ja sulfaatin pitoisuudet. Tulokset toimitetaan luvan vaatimusten mukaisesti.

14 14 Näytteet ottaa akkreditoitu näytteenottaja. Analyysit tehdään akkreditoidussa laboratoriossa. Raportointi Betonin laadunvalvontatulokset toimitetaan Uudenmaan ELY-keskukselle analyysin valmistuttua. Jäteraportointi tehdään vuosittain valvonta- ja kuormitustietolomakkeilla (VAHTI). Raportti toimitetaan helmikuun loppuun mennessä Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle ja Hyvinkään kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle. LUPAHAKEMUKSEN KÄSITTELY Lupahakemuksen täydennykset Hakemusta on täydennetty , , , , , ja Lupahakemuksesta tiedottaminen Tarkastukset ja neuvottelut Lausunnot Hakemuksesta on tiedotettu kuuluttamalla Etelä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupavastuualueen ja Hyvinkään kaupungin ilmoitustauluilla. Hakemuksesta on ympäristönsuojelulain 38 :n mukaisesti erikseen annettu tieto niille asianosaisille, joita asia erityisesti koskee. Ympäristölupahakemukseen liittyvä tarkastus tehtiin ja lupahakemuksesta neuvoteltiin Neuvottelusta ja tarkastuksesta kirjoitettu muistio on liitetty lupahakemusasiakirjoihin. Hakemuksesta on ympäristönsuojelulain 36 :n mukaisesti pyydetty lausunnot Hyvinkään kaupungilta, Hyvinkään kaupungin ja Hausjärven kunnan ympäristönsuojeluviranomaisilta, Hyvinkään kaupungin terveydensuojeluviranomaiselta ja Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta. Hyvinkään kaupungin ympäristölautakunta toteaa päivätyssä lausunnossaan, että ympäristöluvassa No YS 238/ annettuja lupamääräyksiä voidaan pitää pääosin riittävinä toiminnasta mahdollisesti aiheutuvien haittojen ehkäisemiseksi ja toiminnan seuraamiseksi. Aidan rakentamiselle on tarpeen antaa määräaika. Hausjärven kunnan ympäristölautakunta tuo päivätyssä lausunnossaan esille, että Hausjärven Monnin taajama sijaitsee Pohjoisen Kehä-

15 15 Muistutukset ja mielipiteet Hakijan kuuleminen ja vastine tien vastakkaisella puolella. Suomen Energiamurske Oy:n alueen hulevedet kerätään kaivoihin ja johdetaan edelleen öljyn- ja hiekanerotuskaivojen kautta tontin luoteiskulmalle sadetus- ja paloaltaaseen. Altaasta vedet ohjataan edelleen avo-ojaan, joka viettää kohti Pohjoisen Kehätien ja rautatiesillan risteysaluetta. Lautakunta edellyttää, että hulevesien puhtauteen kiinnitetään erityistä huomiota. Hakemuksesta ei jätetty muistutuksia eikä mielipiteitä. Luvan hakijalle on päivätyllä kirjeellä varattu tilaisuus esittää vastine annetuista lausunnoista. Suomen Energiamurske Oy toteaa sähköpostitse Etelä- Suomen aluehallintovirastoon saapuneessa vastineessaan seuraavaa: Yhtiö esittää, että toiminta-alue aidataan vuoden 2012 loppuun mennessä. Alueen etelälaitaan rakennetaan maavalli, sillä yhtiön tontin on tarkoitus laajentua siihen suuntaan lähitulevaisuudessa. Hulevesien puhtauden seuraamiseksi yhtiö ehdottaa, että vesinäyte otetaan ja analysoidaan kerran vuodessa. Öljyn- ja hiekanerottimen kunto tarkastetaan vuosittain. ETELÄ-SUOMEN ALUEHALLINTOVIRASTON RATKAISU Luparatkaisu Toiminta 1. Laitoksella Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tarkastanut Suomen Energiamurske Oy:n Hyvinkäällä osoitteessa Kerkkolankatu 40 sijaitsevan rakennusjätteen ja puuperäisten jätteiden käsittelylaitoksen toimintaa koskevassa Uudenmaan ympäristökeskuksen myöntämässä ympäristöluvassa No YS 238 velvoitetun lupamääräysten tarkistamista koskevan hakemuksen ja muuttaa lupamääräykset kuulumaan tarkastettuina kokonaisuudessaan seuraavasti: saa vastaanottaa, lajitella ja välivarastoida risuja ja kantoja (kuten ) ja muuta puujätettä (kuten , , ), betonijätettä ( ), metallijätettä (kuten ) ja rakennusjätettä ( ) sekä edellä mainitun jätteen joukossa olevaa ja teollisuuden

16 16 pakkausjätteenä tulevaa muovia (kuten , ) ja pahvia ( ). Vastaanotettava jätemäärä saa olla yhteensä enintään t/a. saa varastoida käsittelemätöntä ja käsiteltyä jätettä hakemuksessa esitetyn ja jäljempänä määräyksissä 7. ja 8. edellytetyn mukaisesti kerrallaan yhteensä enintään tonnia saa hakettaa ja murskata puu- ja betonijätettä sekä rakennusjätteen mukana tulevaa ylijäämäkiveä hakemuksessa esitetyn ja jäljempänä määräyksissä edellytetyn mukaisesti. Laitokselle ei saa ottaa vastaan yhdyskuntajätettä tai siihen verrattavaa jätettä, vaarallista jätettä, pilaantunutta maa-ainesta eikä jätettä purkutyömailta, joilla ei ole tehty asianmukaista asbestikartoitusta tai joilla epäillään syntyvän asbestijätettä. Vastaanotettavasta betonijätteestä on oltava poistettu PCB:tä ja muita haitta-aineita sisältävät saumaus- ja eristysmassat. 2. Toimintaa saa harjoittaa maanantaista perjantaihin pois lukien yleiset juhlapyhät klo ja lauantaisin klo Murskausta ja haketusta saa tehdä maanantaista perjantaihin pois lukien yleiset juhlapyhät klo Laitokselle tulevat jätekuormat on tarkastettava kuormia vastaanotettaessa ja purettaessa. Kuormien laadusta ja määrästä on pidettävä kirjaa. Laitokselle tuodut jätteet, joiden laatu ei ole tässä ympäristölupapäätöksessä hyväksytyn mukainen, on viipymättä poistettava ja toimitettava laitokselle, jonka ympäristöluvassa kyseisen jätteen käsittely on hyväksytty tai jäte on palautettava jätteen haltijalle. 4. Vastaanotettua jätettä saa varastoida ennen hyödyntämistä tai esikäsittelyä enintään kolmen vuoden ajan. Vastaanotettua jätettä saa varastoida ennen käsittelyä enintään yhden vuoden ajan. 5. Laitosalue on aidattava. Aita on pidettävä kunnossa. Ajotie on varustettava portilla. Portti on pidettävä lukittuna muina kuin laitoksen aukioloaikoina. 6. Kenttäalueen pohjamaan on oltava riittävän kantavaa. Alueet on tasattava ja kallistettava siten, etteivät hule- ja kasteluvedet lammikoidu alueille ja siten, että muodostuvat vedet on mahdollista kerätä hallitusti. Jätteen käsittely- ja varastoalueet sekä liikennealueet on oltava asfaltoituja tai muutoin vastaavan tasoisesti pinnoitettuja. Alueille on rakennettava reunakorokkeet tai ulkopuolisten vesien kulkeutuminen alueelle on estettävä muulla tarkoitukseen soveltuvalla tavalla. Jätteen vastaanotto-, varasto- ja käsittelytoimintoja varten rakennettavien uusien kenttien ja rakennusten toteutussuunnitelmat on toimitettava tiedoksi Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle ja Hyvin-

17 17 kään kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle viimeistään kahta kuukautta ennen rakennustöiden aloittamista. Varastointi 7. Vastaanotettavat erilaiset jätteet tulee varastoida hallitusti toisistaan erillään. Varastoitava materiaalimäärä on mitoitettava siten, kenttärakenteen ja pohjamaan kantavuus ei vaarannu, ja siten että työkoneilla on riittävästi tilaa työskennellä, ja siten että jätteet eivät leviä asfaltoidun alueen ulkopuolelle. 8. Varastointi on toteuttava siten, että valmiiden lopputuotteiden joukkoon ei joudu niihin kuulumattomia jätejakeita ja siten, että jätteitä ei kulkeudu tuulen tai hulevesien mukana ympäristöön ja siten, että alueilla ei tapahdu varastoaumojen sortumista tai muuta ympäristö- tai ter-veysriskiä. Haketus ja murskaus 9. Polttoaineeksi murskattavan puujätteen on oltava polttokelpoista ja riittävän puhdasta. Murskattava puujäte ei saa sisältää kyllästettyä puuta. 10. Murskattavasta betonista on oltava erotettu eristeet ja muut irtonaiset jätemateriaalit. Murskattavasta betonista erottuvat raudoitteet ja muut jätejakeet on kerättävä siirtolavalle, konttiin tai muuhun tarkoitukseen soveltuvaan varastotilaan. 11. Murskaimet on sijoitettava siten, että voimakkain melu ei suuntaudu kohti lähimpiä häiriintyviä kohteita. Murskattavan ja murskatun materiaalin varastokasat on pidettävä melun leviämisen estämisen kannalta riittävän korkeina ja materiaalit on varastoitava siten, että ne osaltaan estävät melun leviämistä melulle alttiisiin kohteisiin. 12. Laitoksella valmistettavan kiinteän kierrätyspolttoaineen, kuten REF:n sekä rakennusten ja yhdyskuntarakennuskohteiden purkamisessa syntyvän purkupuuhakkeen, on täytettävä SFS-EN Kiinteät kierrätyspolttoaineet. Vaatimukset ja luokat. -standardin vaatimukset. Murskattu betonijäte saa sisältää enintään 30 painoprosenttia tiilimursketta. Hyödynnettäväksi toimitettava betonimurske on oltava kappalekooltaan enintään 150 mm ja murskeen laadun on oltava eräiden jätteiden hyödyntämisestä maarakentamisessa annetun valtioneuvoston asetuksen (591/2006) ja sen säädösmuutosten tai vastaavantasoisessa standardissa tai muussa vastaavantasoisessa ohjeessa edellytetyn kaltaista.

18 18 Vastuuhenkilö 13. Laitoksella on oltava henkilö, joka vastaa toiminnan valvonnasta ja tarkkailusta. Kun vastaavan hoitajan nimi ja/tai yhteystiedot muuttuvat, on tiedot ilmoitettava viipymättä kirjallisesti Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle ja Hyvinkään kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle. 14. Ympäristöluvan saajan on huolehdittava henkilökuntansa jätehuollon koulutuksen järjestämisestä sekä riittävän informaation antamisesta jätteen toimittajille, kuljettajille ja muille sidosryhmille. Lupamääräykset pilaantumisen ehkäisemiseksi Melu 15. Toiminnasta, liikenne mukaan lukien, aiheutuva melu ei saa lähimmissä, melulle eniten altistuvien pysyvään asumiseen käytettävien kiinteistöjen piha-alueilla, ylittää päivällä klo ekvivalenttimelutasoa (L Aeq ) 55 db eikä yöllä klo ekvivalenttimelutasoa (L Aeq ) 50 db. Päästöt ilmaan 16. Toiminnasta sekä toimintojen liikenteestä ei saa aiheutua pölyhaittaa alueen ulkopuolelle. Varastokasat ja lähtevät kuormat on tarvittaessa kostutettava pölyämisen ehkäisemiseksi. Murskauslaitteistosta aiheutuvaa pölyämistä on ehkäistävä koteloimalla päästölähteet tiiviisti ja kattavasti, kastelemalla materiaaleja tai käyttämällä muuta tehokasta käyttökelpoista pölyämisen torjuntatekniikkaa. Kuormattavan ja murskauslaitteiston kuljettimelta putoavan materiaalin pölyämistä on ehkäistävä säätämällä putoamiskorkeus mahdollisimman pieneksi, kiinnittämällä murskauslaitteiston kuljettimen päähän pölyämistä estävät muut suojat tai käyttämällä muuta tehokasta käyttökelpoista pölyämisen torjuntatekniikkaa. Liikenteestä aiheutuvaa pölyämistä on ehkäistävä asfaltoitujen toimintaalueiden ja teiden pesuharjauksella tai pölyäminen on estettävä muulla asianmukaisella menetelmällä. Jos murskauslaitteiston pölyntorjuntalaitteet eivät toimi esimerkiksi jäätymisen tai laiterikon vuoksi, on toiminta keskeytettävä laitehäiriön ajaksi. 17. Polttoöljykäyttöisessä laitteistossa käytettävän kevyen polttoöljyn rikkipitoisuus saa olla enintään 0,10 painoprosenttia.

19 19 Jätehuolto 18. Hyötykäyttökelpoiset jätteet on lajiteltava ja kerättävä erilleen. Jätteet on toimitettava hyödynnettäväksi tai käsiteltäväksi laitokselle, jolla on lupa hyödyntää tai käsitellä kyseisiä jätejakeita, jos hyödyntäminen on kohtuullisin kustannuksin järjestettävissä. Ensisijaisesti on pyrittävä hyödyntämään jätteen sisältämä aine ja toissijaisesti jätteen sisältämä energia. Jätteiden joukosta erotettavat jätteet ja laitoksen toiminnassa syntyvät hyötykäyttöön kelpaamattomat jätteet ja vaaralliset jätteet on toimitettava laitokselle, jonka ympäristönsuojelulain mukaisessa luvassa kyseisen jätteen ja vaarallisten jätteiden vastaanotto on hyväksytty. Hyödyntämiskelpoiset jäteöljyt ja muut öljyä sisältävät jätteet on toimitettava hyödynnettäväksi laitokselle, jolla lupa kyseisenlaiseen vaaralliseen jätteen hyödyntämistoimintaan. Vaarallisesta jätteestä on tehtävä siirtoasiakirja. Asiakirjassa on oltava jätteistä annetun valtioneuvoston asetuksen (179/2012) 24 :ssä velvoitetut tiedot. Siirtoasiakirja on säilytettävä kolmen vuoden ajan. 19. Tavanomaisesta yhdyskuntajätteestä poikkeavan kaatopaikalle toimitettavan jätteen kaatopaikkakelpoisuus on selvitettävä kaatopaikoista annetussa valtioneuvoston päätöksessä (861/1997) säädettyjen vaatimusten mukaisesti. Kaatopaikoista annetussa valtioneuvoston päätöksen (861/1997) tarkoitetusta jätteestä, jota syntyy säännöllisesti samassa prosessissa, on tehtävä vastaavuustestaus. Vastaavuusmäärittely on tehtävä perusmäärittelyssä määritellyssä laajuudessa ja se on toistettava vähintään kerran vuodessa. 20. Kerätyt vaaralliset jätteet on pidettävä toisistaan erillään ja ryhmiteltävä sekä sijoitettava jätteen laadun mukaisiin astioihin tai vastaaviin että merkittävä ominaisuuksiensa mukaisesti. Öljyjätteeseen ei saa varastoinnin aikana sekoittaa muuta jätettä tai ainetta eikä eri öljyjätelaatuja saa tarpeettomasti sekoittaa keskenään. Vaaralliset jätteet on varastoitava katetussa ja lukitussa varastotilassa. Tilan lattian on oltava viemäröimätön ja nestetiivis. Nestemäiset vaaralliset jätteiden varastotila on oltava varustettu myös kynnyksellä, suoja-altaalla tai tila on oltava muutoin rakennettu siten, ettei varastoastioista mahdollisesti vuotava neste pääse maaperään. Rakenteen on voitava kerätä vähintään suurimman huonetilassa varastoitavan irtosäiliön tilavuutta vastaava määrä nestettä. Vesien johtaminen ja käsittely 21. Jätteiden varastointi- ja käsittelyalueilla muodostuvat hulevedet on kerättävä hallitusti sadevesikaivoihin tai muihin asianmukaisiin vesien keräysrakenteisiin sekä johdettava kiintoaineenerottimen ja I luokan öljynerottimen

20 20 sekä sulkuventtiilillä varustetun tarkastus- ja näytteenottokaivon kautta avo-ojaan. Avo-ojaan purettavan veden on oltava laadultaan sellaista, että vedestä ei aiheudu purkualueen liettymistä, vettymistä tai muuta haittaa eikä alueen avo-ojan pintaveden kiintoaine- tai muun kuormituksen haitallista lisääntymistä. Sosiaalitilojen ja pesu- ja huoltohallin jätevedet on johdettava Hyvinkään kaupungin vesihuoltolaitoksen viemäriin. Kaluston pesu- ja huoltotiloissa muodostuvat jätevedet on käsiteltävä vähintään II luokan öljynerottimessa ennen viemäriin johtamista. Muut pilaantumista ehkäisevät määräykset 22. Toiminnat on järjestettävä ja niitä on harjoitettava siten, ettei niistä aiheudu epäsiisteyttä, roskaantumista, maaperän pilaantumisvaaraa eikä pinta- ja pohjavesien pilaantumista tai muuta haittaa ympäristölle. Polttoaineet ja kemikaalit 23. Työkoneiden voiteluöljyt ja muut toiminnassa käytettävät kemikaalit on varastoitava sisätiloissa tiiviillä alustalla tai. Alueella on oltava riittävästi imeytysmateriaalia. Poikkeukselliset tilanteet 24. Vahingoista, onnettomuuksista ja muista häiriötilanteista, joista aiheutuu tai uhkaa aiheutua määrältään ja laadultaan tavanomaisesta poikkeavia päästöjä ilmaan, pinta- tai pohjaveteen tai maaperään tai vesihuoltolaitoksen viemäriin, on viipymättä ilmoitettava Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle ja Hyvinkään kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle. Päästöistä jätevesiviemäriin on ilmoitettava Hyvinkään kaupungin vesihuoltolaitokselle. Tarkkailu Käyttötarkkailu Toiminnanharjoittajan on viivytyksettä ryhdyttävä asianmukaisiin toimenpiteisiin poikkeuksellisten tilanteiden päästöjen ja niiden leviämisen estämiseksi sekä päästöistä aiheutuvien ympäristövaikutusten ja vahinkojen torjumiseksi että tapahtuman toistumisen estämiseksi. Vuotoina ympäristöön päässeet polttoaineet on kerättävä välittömästi talteen. 25. Kenttäalueen pinnoitteen kuntoa, kuten halkeilua, painumista ja lohkeilua, sekä hulevesien keräys- ja johtamisjärjestelmän toimivuutta on tarkkailtava säännöllisesti.

21 21 Kiintoaineenerottimen ja öljynerottimien toimintakunto on tarkastettava vähintään vuosittain. Erottimien tyhjennys on tilattava hyvissä ajoin enne erotintilan täyttymistä. Havaitut vauriot ja viat on korjattava viipymättä. 26. Laitoksella valmistettavan kiinteän kierrätyspolttoaineen, kuten REF:n sekä rakennusten ja yhdyskuntarakennuskohteiden purkamisessa syntyvä purkupuuhakkeen, on laatu on selvitettävä SFS-EN Kiinteät kierrätyspolttoaineet. Vaatimukset ja luokat. -standardin mukaisesti. Päästötarkkailu Betonimurskeen laatu on selvitettävä eräiden jätteiden hyödyntämisestä maarakentamisessa annetun valtioneuvoston asetuksen (591/2006) ja sen säädösmuutosten tai SFS 5884 "Betonimurskeen maanrakennuskäytön laadunhallintajärjestelmä." -standardin tai vastaavantasoisessa muussa ohjeessa edellytetyn mukaisesti. 27. Jätteiden lajittelu- ja murskaustoiminnasta aiheutuvaa pölyämistä on tarkkailtava työtapatarkkailuna. Vaikutustarkkailu 28. Laitosalueelta avo-ojaan purettavan huleveden laatua on tarkkailtava vähintään kerran vuodessa kolmen vuoden ajan otettavilla vesinäytteillä. Näytteet on otettava kiintoaineen- ja öljynerottimien purkuputkesta. Vesinäytteistä on tutkittava vähintään yleinen ulkonäkö, haju, väri, sameus, sähkönjohtokyky, ph, sekä kiintoaineen, COD Mn :n, BOD 7 :n, kokonaistypen, ammoniumtypen, kokonaisfosforin, kloridin ja sulfaatin pitoisuudet. Ensimmäisellä näytteenottokerralla vesinäytteestä on tutkittava myös mineraaliöljyn (C 10 C 40 ) pitoisuus. Jos vesinäytteitä ei voida ottaa kuivuuden takia suunnitelmaan merkittynä ajankohtana, on näyte otettava runsasvetisempänä ajankohtana. Jatkotarkkailutarve on arvioitava jäljempänä määräyksessä 32. velvoitettuun viimeisimmän näytteenottovuoden vuosiraporttiin liitettävässä erillisessä selvityksessä. Tarvittaessa on esitettävä jatkotarkkailusuunnitelma Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen hyväksyttäväksi. Tarkkailusuunnitelma 29. Laitoksen käyttö-, päästö- ja vaikutustarkkailusuunnitelmaa on täydennettävä edellä määräyksessä 28. velvoitetulla vesientarkkailulla. Täydennetty suunnitelma on toimitettava tiedoksi Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle ja Hyvinkään kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle viimeistään mennessä.

22 22 Tarkkailusuunnitelmaa voidaan tarkkailutulosten tai muiden vastaavien syiden perusteella tarkentaa tai muuttaa Uudenmaan elinkeino-, liikenneja ympäristökeskuksen hyväksymällä tavalla edellyttäen, että muutokset eivät heikennä tulosten luotettavuutta, lupamääräysten valvottavuutta eivätkä tarkkailun kattavuutta. 30. Näytteiden otto ja analysointi on tehtävä standardien (CEN, ISO, SFS tai vastaavan tasoinen kansallinen tai kansainvälinen yleisesti käytössä oleva standardi) mukaisesti. Mittausraportissa on esitettävä käytetyt mittausmenetelmät ja niiden mittausepävarmuudet sekä arvio tulosten edustavuudesta. Kirjanpito ja raportointi 31. Laitoksen toiminnasta, päästöistä ja jätteistä on pidettävä kirjaa. Käyttöpäiväkirjaan on kirjattava vähintään laitokselle vastaanotetun, varastoidun ja käsitellyn jätteen määrät, laatu, jätenimike, alkuperä, vastaanottoajankohta laitoksella varastoidut käsittelemättömät ja käsitellyt jätteet, kuten varastoinnin aloittamisajankohta, määrä, laatu ja jätenimike laitokselta poisviedyt hyödyntämiskelvottomat jätteet ja vaaralliset jätteet, kuten määrä, laatu, jätenimike, vientiajankohta, kohde ja viejä laitokselta hyötykäyttöön toimitetut jätteet, kuten määrä, laatu, jätenimike, vientiajankohta, kohde ja viejä betoni- ja puumurskeen laadunvalvontatiedot käyttö-, päästö- ja vaikutustarkkailutiedot tiedot tehdyistä huolto- ja korjaustoimenpiteistä mukaan lukien kiintoaineen- ja öljynerottimien tyhjennykset tiedot laitoksella käytetyistä polttoaineista; kiinteistön lämmitys, työkoneiden polttoaineen kulutus sekä haketus-, murskaus- ja muiden laitteiden polttoaineen käyttö yhteenveto ympäristönsuojelun kannalta merkittävistä häiriötilanteista ja onnettomuuksista (syy, kestoaika, arvio päästöistä ilmaan, vesiin, maaperään tai vesihuoltolaitoksen viemäriin sekä arvio niiden ympäristövaikutuksista että tehdyt toimenpiteet). Kirjanpito on pyydettäessä esitettävä ympäristöluvan valvontaviranomaisille. 32. Toiminnasta ja tarkkailusta on tehtävä vuosiraportti. Raportissa on esitettävä yhteenveto kirjanpidosta. Lisäksi raportissa on esitettävä selvitys toiminnan ympäristökuormituksesta sekä vuoden aikana toteutetut ja suunnitteilla olevat muutokset laitoksen toiminnassa. Raportoinnin saa tehdä sähköisesti suoraan ympäristöhallinnon tietojärjestelmään sähköisen palvelun tuottajan tarjoaman käyttöliittymän raportointilomakkeilla niiltä osin kuin se on mahdollista. Raportti on toimitettava tarkkailuvuotta seuraavan helmikuun loppuun mennessä Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle sekä Hyvinkään kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle.

23 23 Toiminnan lopettaminen 33. Jätteiden vastaanoton ja käsittelyn lakattua laitoksella alue on viipymättä siistittävä ja saatettava sellaiseen kuntoon, ettei siitä aiheudu vaaraa tai haittaa terveydelle tai ympäristölle. Vakuus Suomen Energiamurske Oy:n on esitettävä Etelä-Suomen aluehallintovirastolle yksityiskohtainen suunnitelma vesiensuojelua, maaperänsuojelua ja jätehuoltoa koskevista toiminnan lopettamiseen liittyvistä toimista viimeistään kuusi kuukautta ennen toiminnan lopettamista. 34. Uudenmaan ympäristökeskuksen myöntämässä ympäristöluvassa No YS 238 määrätyn mukaisesti asetettu euron vakuus pysytetään sellaisenaan. RATKAISUN PERUSTELUT Lupaharkinnan perusteet Ympäristöluvassa annetut lupamääräykset ovat tarpeen, jotta jätteiden varastointi- ja käsittelytoiminta täyttää ympäristönsuojelu- ja jätelaissa sekä niiden nojalla annetuissa asetuksissa mainitunlaiselle toiminnalle asetetut vaatimukset sekä ne vaatimukset, jotka luonnonsuojelulaissa ja sen nojalla on säädetty. Tällä päätöksellä on tarkistettu Uudenmaan ympäristökeskuksen Suomen Energiamurske Oy:lle antaman ympäristöluvan No YS 238 lupamääräykset vastaamaan tämän hetken lainsäädännön vaatimuksia. Määräyksiä annettaessa on otettu huomioon toiminnassa tapahtuneet muutokset. Luvan myöntämisen edellytykset Ympäristönsuojelulain 42 :n mukaan luvan myöntäminen edellyttää, ettei toiminnasta, asetetut lupamääräykset huomioituna aiheudu yksinään tai yhdessä muiden toimintojen kanssa terveyshaittaa, merkittävää muuta ympäristön pilaantumista tai sen vaaraa, maaperän tai pohjaveden pilaantumista tai erityisten luonnonolosuhteiden huonontumista, vedenhankinnan tai yleiseltä kannalta tärkeän muun käyttömahdollisuuden vaarantumista toiminnan vaikutusalueella eikä eräistä naapuruussuhteista annetussa laissa tarkoitettua kohtuutonta rasitusta naapureille. Toiminnan merkittävin muutos on kerrallaan varastoitavien materiaalien määrän lisääminen. Ennalta arvioiden varastointitoiminnassa tapahtuva muutos ei olennaisesti lisää toiminnasta aiheutuvaa ympäristökuormitusta eikä eräistä naapuruussuhteista annetun lain (26/1920) 17 :ssä tarkoitettua kohtuutonta rasitusta.

24 24 Lupamääräysten perustelut Määräyksiä annettaessa on otettu huomioon toiminnan aiheuttama pilaantumisen todennäköisyys ja onnettomuusriski sekä alueen kaavamääräykset. Toiminnanharjoittajalla on toiminnan laajuus, laatu ja ympäristöluvan vaatimukset huomioon ottaen käytettävissä ympäristönsuojelulain 42 :n 4 momentissa tarkoitettu riittävä asiantuntemus. Yleiset perustelut Lupamääräyksissä on ympäristönsuojelulain 43 :n mukaisesti otettu huomioon toiminnan luonne, ominaisuudet alueella, jolla toiminnan vaikutus ilmenee, toiminnan vaikutus ympäristöön kokonaisuutena, pilaantumisen ehkäisemiseksi tarkoitettujen toimien merkitys ympäristön kokonaisuuden kannalta sekä tekniset ja taloudelliset mahdollisuudet toteuttaa nämä toimet. Toiminnan voidaan arvioida edustavan parasta käyttökelpoista tekniikkaa, kun toimintaa harjoitetaan tämän ympäristöluvan mukaisesti. Päätöksen ratkaisuosassa on otettu huomioon tarpeellisilta osin voimaan tullut jätelaki (646/2011) ja jätteistä annettu valioneuvoston asetus (179/2012). Jätteistä annetulla valtioneuvoston asetuksella kumottiin muun muassa ongelmajätteistä annettavista tiedoista sekä ongelmajätteen pakkaamisesta ja merkitsemisestä annettu valtioneuvoston päätös (659/1996) ja yleisimpien jätteiden sekä ongelmajätteiden luettelosta annettu ympäristöministeriön asetus (1129/2001). Näitä osin on sovellettu uuden jätelain ja jätteistä annetun valioneuvoston asetuksen säännöksiä. Vanhan jätelain mukaisen termin ongelmajäte sijasta on ratkaisuosassa käytetty Euroopan unionin jätelainsäädännön ja uuden jätelain mukaista termiä vaarallinen jäte voimaan tulleen ympäristönsuojelulain muuttamisesta annetun lain (196/2012) mukaan lain voimaan tullessa vireillä olevat ympäristölupahakemukset käsitellään lain voimaan tullessa voimassa olleiden säännösten mukaisesti. Jätteen käsittelytoiminnan harjoittajalta vaadittavaan vakuuteen sovelletaan kuitenkin ympäristönsuojelulain 43 a 43 c :ää. Lupamääräysten yksilöidyt perustelut Määräys 1. Vuosittain vastaanotettavan jätteen kokonaismäärä pysyy samana kuin ympäristöluvassa No YS 238/ Kerrallaan varastoitavan jätteen määrä muuttuu merkittävästi. Luvan hakija on esittänyt varastointitoiminnan mitoituslaskelmat. Kun otetaan huomioon laskelmat ja tässä lupapäätöksessä varastointitoiminalle asetetut määräykset, haettu kerrallaan varastoitavien materiaalien enimmäismäärämuutos oli hyväksyttävissä. Ympäristönsuojelulain 45 :n mukaan jätteen laitos- ja ammattimaista hyödyntämistä tai käsittelyä koskeva lupa voidaan rajoittaa tietynlaisen jätteen hyödyntämiseen tai käsittelyyn. (YSL 43, 45 )

25 25 Määräys 2. Toiminta-aika on hyväksytty hakemuksessa esitetyn mukaisena. Yleisellä juhlapäivällä tarkoitetaan uudenvuodenpäivää, loppiaista, pitkäperjantaita, 1. ja 2. pääsisäispäivää, vappua, helatorstaita, helluntaipäivää, juhannusaattoa, juhannuspäivää, pyhäinpäivää, itsenäisyyspäivää, jouluaattoa, 1. ja 2. joulupäivää sekä uudenvuodenaattoa. (YSL 43, NaapL 17 ) Määräys 3. Kuormien tarkistamisella varmistetaan, ettei laitokselle tuoda muita kuin tässä päätöksessä hyväksyttyjä jätejakeita. Vastaanotettavien kuormien kirjanpidolla seurataan tuotavien materiaalien määrää ja alkuperää. Vastaanotettavaksi soveltumattomien jätteiden poistamisella varmistetaan, että toiminnasta ei aiheudu terveys- tai ympäristöhaittaa. Jätelain 9 :n mukaan kuljetuksen suorittajan on palautettava jäte sen haltijalle, jos jätettä ei oteta paikassa vastaan. (YSL 43, JL 4, 6, 9, 15 ) Määräys 4. Kaatopaikoista annetun valtioneuvoston päätöksen (861/1997) mukaan kaatopaikkana ei pidetä alle kolmen vuoden pituista jätteen varastointia ennen sen hyödyntämistä tai esikäsittelyä eikä alle yhden vuoden pituista jätteen varastointia ennen sen käsittelyä. (YSL 43, VNp 861/1997) Määräys 5. Aitaamisella ja alueelle johtavan tien varustamisella lukittavalla puomilla estetään asiattomien pääsy alueelle ja luvattomien kuormien tuominen laitosalueelle. (YSL 43 ) Määräys 6. Pohjamaan riittävän kantavuuden varmistamisella ehkäistään toiminta-alueiden haitallisia painumia. Alueiden kallistukselle ja reunakorokkeilla kerätään ja johdetaan hallitusti alueilla muodostuvat hulevedet sekä alueiden ulkopuoliset sade- ja sulamisvedet. Toiminta-alueen pinnoittamisella ehkäistään maaperän ja pohjaveden pilaantuminen. Suunnitelmien toimittaminen valvontaviranomaiselle on tarpeen viranomaisvalvonnan järjestämiseksi. (YSL 8, 43, JL 6, JA 8 ) Määräykset 7. ja 8. Eri materiaalit ja laadultaan erilaiset materiaalit on tarpeen pitää erillään, jotta varmistetaan materiaalien hyödynnettävyys ja vähennetään hyödyntämiskelvottoman jätteen määrää. Materiaalien varastointia koskevilla määräyksillä ehkäistään toiminnasta aiheutuvia päästöjä ympäristöön sekä muita terveys- ja ympäristöriskejä että varmistetaan, että alueella on riittävästi tilaa jätteiden vastaanotolle, varastoinnille ja käsittelylle. (YSL 8, 43, 45, JL 6 ) Määräykset Jätemateriaalien poistamisella ja murskeella astetuilla laatuvaatimuksilla varmistetaan murskeiden hyödynnettävyys. Murskauksessa erottuvien jätejakeiden hallitulla keräämisellä ehkäistään murskausalueiden roskaantuminen.

26 26 Murskaimen ja varastokasojen sijoittelulla voidaan merkittävästi vähentää toiminnan melutason vaikutusta lähimmissä melulle alttiissa kohteissa. REF:n ja rakennusten ja yhdyskuntarakennuskohteiden purkamisessa syntyvän purkupuun laatukriteerit on määritetty SFS-EN Kiinteät kierrätyspolttoaineet. Vaatimukset ja luokat. Suomen Standardisoimisliitto SFS ry standardissa. Betonimurskeen laatukriteerit on asetettu eräiden jätteiden hyödyntämisestä maarakentamisessa annetussa valtioneuvoston asetuksessa (591/2006) ja sen säädösmuutoksissa. Lisäksi on sallittu käyttää vastaavantasoisia muita laatukriteerejä. (YSL 43, JL 6, JA 8, VNA 591/2006, VNA 403/2009) Määräykset 13. ja 14. Jäteasetuksen 10 :n mukaan jätteen hyödyntämisja käsittelypaikalle on määrättävä vastaava hoitaja. Hoitaja valvoo toimintaa ja toimii valvontaviranomaisen yhdyshenkilönä. Ympäristönsuojelulain 42 :n mukaan jätteen hyödyntämis- tai käsittelytoiminnan harjoittajan käytettävissä tulee olla lisäksi toiminnan laatuun ja laajuuteen nähden riittävä asiantuntemus. (YSL 42, 43, JL 52, JA 10 ) Määräys 15. Melutasoa koskeva määräys on annettu melutason ohjearvoista annetun valtioneuvoston päätöksen (993/1992) ohjeiden mukaisena. (YSL 43, JA 8, NaapL 17, VNp 993/1992) Määräys 16. Materiaalien ja varastokasojen kasteleminen sekä murskainten ja kuljettimien kotelointi ja muut tekniset pölyntorjuntamenetelmät että toiminnan liikenneväylien puhdistaminen vähentävät toimintojen pölyn leviämistä ympäristöön. Toiminnan keskeyttämisellä mahdollisten häiriöiden aikana ehkäistään toiminnasta aiheutuvia ympäristöhaittoja. (YSL 43, YSA 37, JL 6, JA 8 ) Määräys 17. Kevyen polttoöljyn rikkipitoisuusraja on säädetty raskaan polttoöljyn, kevyen polttoöljyn ja meriliikenteessä käytettävän kaasuöljyn rikkipitoisuudesta annetun valtioneuvoston asetuksen (689/2006) 3 :ssä. (YSL 43, VNA 689/2006) Määräykset Jätelain 6 :n mukaan jätehuolto on järjestettävä siten, ettei jätteistä tai jätehuollosta aiheudu haittaa tai vaaraa terveydelle tai ympäristölle. Jäteasetuksen 7 :n mukaan jätteiden kuljetus on järjestettävä siten, että siitä aiheutuvat melu ja muut häiriöt ympäristölle jäävät mahdollisimman vähäisiksi. Jätteitä ei saa päästä ympäristöön kuljetuksen aikana. Jätteistä annettu valtioneuvoston asetus (179/2012) tuli voimaan Asetuksella on kumottu muun muassa yleisempien jätteiden ja ongelmajät-

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 21.01.2016 Sivu 1 / 1 4343/2014 11.01.00 6 Etelä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupapäätös, maa-ainesten varastointi ja käsittely, Espoon kaupungin tekninen keskus, Hannus Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 99. Ympäristölautakunta 25.09.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 99. Ympäristölautakunta 25.09.2014 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 25.09.2014 Sivu 1 / 1 1965/11.01.00/2014 Ympäristölautakunta 56 15.5.2014 99 Etelä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupapäätös, Circulation Oy:n siirtokuormausasema, Arinatie 13,

Lisätiedot

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa.

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa. Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 21.12.2016 Ympäristölupa/Tilausliikenne Ola Mäensivu Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 Tilausliikenne Ola Mäensivu on 4.11.2016 toimittanut Pomarkun kunnan rakennus-

Lisätiedot

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus hanna.lonngren@ymparisto.fi Pk-mallilupahanke Opas pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS 660. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta.

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS 660. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta. PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 13.5.2005 Annettu julkipanon jälkeen Dnro 0199Y0187 114 No YS 660 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta. ILMOITUKSEN

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 48. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 48. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 21.05.2015 Sivu 1 / 1 1802/11.01.00/2015 48 Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle ympäristöluvan muutoshakemuksesta, Delete Finland Oy:n siirtokuormausasema, Juvanmalmintie 18

Lisätiedot

lausuntoa Energia- ja Kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta

lausuntoa Energia- ja Kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 256/11.01.00.00/2016 13 Lausunto Energia- ja kierrätysparkki Oy:n ympäristölupahakemuksesta Terveystarkastaja Kirsi Puola 8.3.2016: Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Lisätiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohta 13 g)

Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohta 13 g) Etelä-Suomi Päätös Nro 98/2011/1 Dnro ESAVI/693/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 28.9.2011 ASIA Päätös Suomen Kivisora Oy:n muun muassa puhtaiden maamassojen, louheen, murskeen ja betonijätteen käsittelyä

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Rajasampaanranta 2 c/o Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma PL 4 00098 Varma Y-tunnus: 1047504-2

Kiinteistö Oy Rajasampaanranta 2 c/o Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma PL 4 00098 Varma Y-tunnus: 1047504-2 Etelä-Suomi Päätös Nro 13/2010/2 Dnro ESAVI/288/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.4.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 28 :n mukaisen pilaantuneen maaperän kunnostamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain 57 :n mukainen hakemus, joka koskee Lassila & Tikanoja Oyj:n Savion jätehuoltoalueen

Lisätiedot

ROMUNKÄSITTELYLAITOS. Raahen Romu Oy SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA

ROMUNKÄSITTELYLAITOS. Raahen Romu Oy SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA ROMUNKÄSITTELYLAITOS Raahen Romu Oy SEURANTA- JA TARKKAILUSUUNNITELMA 28.4.2015 Raahen Romu Oy / Seuranta ja tarkkailusuunnitelma 28.4.2014 1/4 1. Laitokselle käsiteltäviksi hyväksyttävät materiaalit Raahen

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 110/2013/1 Dnro ESAVI/24/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 4.6.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteisen toiminnan jatkamisesta.

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteisen toiminnan jatkamisesta. PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 30.12.2004 No YS 1570 Dnro 0199Y0187 114 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteisen toiminnan jatkamisesta. ILMOITUKSEN TEKIJÄ JA TOIMINNAN SIJAINTI

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa:

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/PAPERINKERÄYS OY Paperinkeräys Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee olemassa olevaa keräyspaperin ja pahvin lajittelua ja varastointia Porin

Lisätiedot

Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen PÄÄTÖS Nrot 1) 9/2013/1 2) 10/2013/1 Etelä-Suomi Dnrot 1) ESAVI/501/04.08/2010 2) ESAVI/275/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2013 ASIA HAKIJA Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti ja 2 momentin kohta 4 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 13 f

Päätös. Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti ja 2 momentin kohta 4 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 13 f Päätös Etelä-Suomi Nro 55/2013/1 Dnro ESAVI/78/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 14.3.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus ongelmajätteiden vastaanottokeskuksen toimintaa koskevan ympäristölupapäätöksen

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp)

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Turun kaupunki Kokouspvm Asia 1 11934-2012 (235) Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Tiivistelmä: - Ympkaalk 23 Ympäristönsuojelu 3.1.2013/

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/RANJIA OY Ranjia Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee romuajoneuvojen vastaanottamista ja varastointia Porin Tuorsniemen kylässä osoitteessa

Lisätiedot

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila.

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila. Etelä-Suomi Päätös Nro 60/2011/1 Dnro ESAVI/119/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.7.2011 ASIA Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö 103 402-45-1)

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Päätös Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 13.12.2011 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 115 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Etelä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo.

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/2 Dnro ESAVI/233/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 23.3.2011 ASIA Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. LUVAN

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa. Etelä-Suomi Päätös Nro 206/2012/1 Dnro ESAVI/173/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 7.12.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 586 05.09.2006 3 Ymp 10193-2006 (235) Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy Ympkaalk 586 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto 25.8.2006/Fredrik

Lisätiedot

Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki. Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen

Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki. Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen Tekninen lautakunta 33 17.06.2015 Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen 1. ASIA Ympäristölupa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 31/ (5) Kaupunginhallitus Ryj/

Helsingin kaupunki Esityslista 31/ (5) Kaupunginhallitus Ryj/ Helsingin kaupunki Esityslista 31/2013 1 (5) Päätöshistoria Ympäristölautakunta 27.08.2013 264 HEL 2013-009264 T 11 01 00 00 ESAVI/323/04.08/2012 Päätös Lupatilanne Ympäristölautakunta päätti antaa Etelä-Suomen

Lisätiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f Etelä-Suomi Päätös Nro 220/2013/1 Dnro ESAVI/473/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.11.2013 ASIA Ympäristölupahakemus, joka koskee Hevosopisto Oy:n kuivikelantaa käyttävää lämpökeskusta, Ypäjä LAITOS

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 114. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 114. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 12.12.2013 Sivu 1 / 1 1137/11.01.00/2013 Ympäristölautakunta 25 21.3.2013 114 Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös Ekokem-Palvelut Oy:n ympäristölupahakemuksesta, joka koskee hiekanpesu-

Lisätiedot

3 0, Etelä-Sucrnen aluehallintovirasto Hämeenlinna. Asiat:

3 0, Etelä-Sucrnen aluehallintovirasto Hämeenlinna. Asiat: Etelä-suomen aluehallintovirasto Yrnpaistölupavaskaiakie Yinpäistaililarkastaja Kai Ratilainen SigerJaarfn katu 15 13100 Hätneenfma Etelä-Sucrnen aluehallintovirasto Hämeenlinna 3 0, 05. 2013 DNRO ESAVI/

Lisätiedot

Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntö on uudistunut alkaen

Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntö on uudistunut alkaen Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntö on uudistunut 1.9.2014 alkaen Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntöjen muutokset ovat olleet vireillä tätä suojelusuunnitelmaa laadittaessa. Suojelusuunnitelmassa

Lisätiedot

Pohjankurun sataman ruoppausmassan kuivatusta koskeva ympäristönsuojelulain (86/2000) mukainen ympäristölupahakemus, Raasepori

Pohjankurun sataman ruoppausmassan kuivatusta koskeva ympäristönsuojelulain (86/2000) mukainen ympäristölupahakemus, Raasepori Etelä-Suomi Päätös Nro 23/2012/1 Dnro ESAVI/74/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.2.2012 ASIA Pohjankurun sataman ruoppausmassan kuivatusta koskeva ympäristönsuojelulain (86/2000) mukainen ympäristölupahakemus,

Lisätiedot

M. Uussaari Oy:n jätteen hyödyntämistoiminnan laajentamista ja muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen, Uusikaupunki.

M. Uussaari Oy:n jätteen hyödyntämistoiminnan laajentamista ja muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen, Uusikaupunki. Etelä-Suomi Päätös Nro 58/2011/2 Dnro ESAVI/119/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 29.6.2011 ASIA M. Uussaari Oy:n jätteen hyödyntämistoiminnan laajentamista ja muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen bariumin raja-arvon osalta, Kouvola.

Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen bariumin raja-arvon osalta, Kouvola. Etelä-Suomi Päätös Nro 218/2012/1 Dnro ESAVI/109/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 14.12.2012 ASIA Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS Päätös ympäristönsuojelulain 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta.

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS Päätös ympäristönsuojelulain 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta. PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 5.11.2007 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2007 Y 204 115 No YS 1444 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta.

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa Etelä-Suomi Päätös Nro 8/2011/1 Dnro ESAVI/657/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.2.2011 ASIA TTT-Aviation Oy Ltd:n Malmin lentoaseman autobensiinin jakelupaikan toimintaa koskeva ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) No YS 535. Lassila & Tikanoja Oyj Tuusulan tuotantolaitos Konetie Tuusula. Ympäristötönsuojelulaki 61

PÄÄTÖS 1 (5) No YS 535. Lassila & Tikanoja Oyj Tuusulan tuotantolaitos Konetie Tuusula. Ympäristötönsuojelulaki 61 U U D E N M A A N Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S... N Y L A N D S M I L J Ö C E N T R A L PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 18.5.2004 Dnro 0199Y0187-114 No YS 535 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisesta

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 125/2012/1 Dnro ESAVI/148/04.08/2012

Päätös. Etelä-Suomi Nro 125/2012/1 Dnro ESAVI/148/04.08/2012 Päätös Etelä-Suomi Nro 125/2012/1 Dnro ESAVI/148/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 14.8.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 115 :n mukainen hakemus, joka koskee Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen

Lisätiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohta 13 f)

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohta 13 f) Etelä-Suomi Päätös Nro 61/2013/1 Dnro ESAVI/387/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 20.3.2013 ASIA Päätös JR-Osa Oy:n autojen ja koneiden purkamotoimintaa koskevan ympäristölupahakemuksen raukeamisesta,

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Y1/2016 Ympla

Ympäristölautakunta Y1/2016 Ympla 1/YMPLA 27.1.2016 LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Y1/2016 Ympla 27.1.2016 3 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 Alastaro 29.1.2016 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös Suomen

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen 1(6) I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMA OSA 1.

Lisätiedot

Hakemus Itäharjun autopurkamo Oy:n toimintaa koskevan ympäristönsuojelulain mukaisen ympäristöluvan raukeamisesta. Turku.

Hakemus Itäharjun autopurkamo Oy:n toimintaa koskevan ympäristönsuojelulain mukaisen ympäristöluvan raukeamisesta. Turku. Etelä-Suomi Päätös Nro 10/2012/1 Dnro ESAVI/307/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 24.1.2012 ASIA Hakemus Itäharjun autopurkamo Oy:n toimintaa koskevan ympäristönsuojelulain mukaisen ympäristöluvan

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki.

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki. Päätös Etelä-Suomi Nro 169/2013/1 Dnro ESAVI/170/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki. LAITOS Auto-pläkkärit

Lisätiedot

Päätös. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus PL 36 00521 Helsinki

Päätös. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus PL 36 00521 Helsinki Päätös Etelä-Suomi Nro 27/2012/1 Dnro ESAVI/321/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 13.2.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 57 :n mukainen hakemus, joka koskee Altia Oyj:n Rajamäen tehtaiden vanhan

Lisätiedot

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lupajaosto Lupajaosto 30.5.2018 Loimijoentie 74 Y6/2018 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon x.x.2018 jälkeen Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus kiviaineksen murskaukseen.

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero.

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/3 Dnro ESAVI/400/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2011 ASIA Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. HAKIJA Antti ja Taru Välttilä Jaatilantie

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Jouko Reuna Oy

Ympäristölupahakemus / Jouko Reuna Oy TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 806 30.11.2004 2 Ymp Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 825 07.12.2004 3 Ymp Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 846 14.12.2004 4 Ymp 9201-2004

Lisätiedot

Päätös Nro 25/2014/1 Dnro ESAVI/127/04.08/2013. Annettu julkipanon jälkeen

Päätös Nro 25/2014/1 Dnro ESAVI/127/04.08/2013. Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2014/1 Dnro ESAVI/127/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 5.2.2014 ASIA Kymenlaakson Jäte Oy:n jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee Keltakankaan jätekeskuksen jätteiden

Lisätiedot

YMPA , 197 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/NOORMARKUN SELLUERISTE OY

YMPA , 197 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/NOORMARKUN SELLUERISTE OY YMPA 6.10.2010, 197 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/NOORMARKUN SELLUERISTE OY Sellueriste Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee sellueristeen valmistusta keräyspaperista Porin

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 ASIA Purku & Piikkaus Oy:n purkujätteen käsittelytoimintaa koskevan ympäristöluvan

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi 1/YMPLA 24.6.2015 LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 ALASTARO 29.6.2015 Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus

Lisätiedot

Biovakka Suomi Oy:n Topinojan biokaasulaitoksen vakuutta koskevan ympäristölupamääräyksen

Biovakka Suomi Oy:n Topinojan biokaasulaitoksen vakuutta koskevan ympäristölupamääräyksen Etelä-Suomi Päätös Nro 22/2013/1 Dnro ESAVI/235/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 4.2.2013 ASIA Biovakka Suomi Oy:n Topinojan biokaasulaitoksen vakuutta koskevan ympäristölupamääräyksen muutos, Turku

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 21/2012/1 Dnro ESAVI/197/04.08/2011

Päätös. Etelä-Suomi Nro 21/2012/1 Dnro ESAVI/197/04.08/2011 Päätös Etelä-Suomi Nro 21/2012/1 Dnro ESAVI/197/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 31.1.2012 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 115 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Hämeen ympäristökeskuksen

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen ja betonimurskeen käyttö Ivontien katurakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen ja betonimurskeen käyttö Ivontien katurakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra IMATRAN KAUPUNKI 1(5) Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen ja betonimurskeen käyttö Ivontien katurakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra Valmistelija: ympäristötarkastaja Arto Ahonen Johdanto Imatran

Lisätiedot

KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS

KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Kyseessä on uusi toiminta olemassa oleva

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola.

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola. Päätös Etelä-Suomi Nro 23/2013/1 Dnro ESAVI/41/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 5.2.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola. LAITOS Heinolan Autopurkaamo

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto Etelä-Suomi Päätös Nro 34/2014/1 Dnro ESAVI/39/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 17.2.2014 ASIA Päätös FinnHEMS Oy:n Turun lentoasemalla sijaitsevan lentopetrolin tankkauspaikan toimintaa koskevan

Lisätiedot

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1)

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 348 21.05.2002 3 Ymp 2731-2002 (235) Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1) Ympkaalk 348 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Asia on tullut vireille aluehallintovirastossa

Asia on tullut vireille aluehallintovirastossa Etelä-Suomi Päätös Nro 165/2013/1 Dnro ESAVI/98/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 5.9.2013 ASIA Southwest Trade Oy:n jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee Hämeenlinnan kaupungissa sijaitsevan

Lisätiedot

Jätteiden kaatopaikkakelpoisuus

Jätteiden kaatopaikkakelpoisuus Jätteiden kaatopaikkakelpoisuus Jätelaki 1072/ 1993 VNP (861/1997) muutettu VNA:lla (202/2006) 1 Jätehuollon järjestämistä koskevat yleiset huolehtimisvelvollisuudet, Jätelaki 6 Jäte on hyödynnettävä,

Lisätiedot

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa:

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/VEIKKO LEHTI OY Veikko Lehti Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee paperin/pahvin siirtokuormausaseman toimintaa ja hiekanerotuskaivojätteiden

Lisätiedot

Autopurkamon ympäristöluvan (PSA-2003-Y-26-111) peruuttaminen, Kiuruvesi. Hakemus on tullut vireille Itä-Suomen aluehallintovirastossa 9.12.2011.

Autopurkamon ympäristöluvan (PSA-2003-Y-26-111) peruuttaminen, Kiuruvesi. Hakemus on tullut vireille Itä-Suomen aluehallintovirastossa 9.12.2011. Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 46/2012/1 Dnro ISAVI/106/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2012 ASIA HAKIJA Autopurkamon ympäristöluvan (PSA-2003-Y-26-111) peruuttaminen, Kiuruvesi. Pohjois-Savon elinkeino-,

Lisätiedot

1) Hakemus, joka koskee Aikkalan kaatopaikan tarkkailuohjelman muuttamista,

1) Hakemus, joka koskee Aikkalan kaatopaikan tarkkailuohjelman muuttamista, Etelä-Suomi Päätös Nro:t 1) 51/2010/2 2) 52/2010/2 Dnro:t 1) ESAVI/554/04.08/2010 2) ESAVI/569/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.10.2010 ASIA 1) Hakemus, joka koskee Aikkalan kaatopaikan tarkkailuohjelman

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (6) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (6) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2014 1 (6) Päätöshistoria Kaupunginhallitus 09.09.2013 953 HEL 2013-009264 T 11 01 00 00 Viite: Dnro ESAVI/323/04.08/2012 Päätös Kaupunginhallitus päätti antaa Etelä-Suomen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.1.2003 Kokouspvm 16.1.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Vaalassa Liite 62,

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Vaalassa Liite 62, 1 VAALAN KUNTA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Vaalassa 31.5.2017 Liite 62, 29.5.2017 ASIA Ympäristönsuojelulain 27 :n mukainen YMPÄRISTÖLUPA, joka koskee Vaalan kunnan teknisen osaston

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 1/2015 1 (8) Ympäristölautakunta Ysp/13 13.01.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 1/2015 1 (8) Ympäristölautakunta Ysp/13 13.01.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 1/2015 1 (8) 13 Kuusakoski Oy:n ympäristölupa-asia HEL 2014-012351 T 11 01 00 00 Päätösehdotus Hakija päättää Kuusakoski Oy:n ympäristölupahakemuksen johdosta seuraavaa.

Lisätiedot

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA 1 (5) Lohjan kaupungin ympäristölautakunta ASIA PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 Ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 101/2013/1 Dnro ESAVI/26/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 29.5.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla,

Lisätiedot

Päätös. Nro 7/2011/2 Dnro ESAVI/220/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

Päätös. Nro 7/2011/2 Dnro ESAVI/220/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen Päätös Etelä-Suomi Nro 7/2011/2 Dnro ESAVI/220/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 28.1.2011 ASIA Tramel Oy:n ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Lahden toimipisteen ympäristölupapäätöksen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.11.2010 ASIA HAKIJA Ympäristönsuojelulain 115 :n mukainen hakemus, joka koskee Vaskiluodon Voima Oy:n

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 34/2012 1 (7) Kaupunginhallitus Ryj/1 1.10.2012

Helsingin kaupunki Esityslista 34/2012 1 (7) Kaupunginhallitus Ryj/1 1.10.2012 Helsingin kaupunki Esityslista 34/2012 1 (7) Päätöshistoria Ympäristölautakunta 18.09.2012 275 HEL 2011-006220 T 11 01 00 00 ESAVI/173/04.08/2012, ESAVI/174/04.08/2012 Päätös Laitosten sijainti Aikaisemmat

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 90 :n mukaisesta suunnitelmasta, joka koskee höyryvoimalaitoksen toiminnan lopettamisen jälkeisiä toimia,

Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 90 :n mukaisesta suunnitelmasta, joka koskee höyryvoimalaitoksen toiminnan lopettamisen jälkeisiä toimia, Etelä-Suomi Päätös Nro 9/2011/1 Dnro ESAVI/647/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 4.2.2011 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 90 :n mukaisesta suunnitelmasta, joka koskee höyryvoimalaitoksen

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Vesihuoltolain ja ympäristönsuojelulain päällekkäisyydet sekä varautuminen häiriötilanteisiin ja raportointi

Vesihuoltolain ja ympäristönsuojelulain päällekkäisyydet sekä varautuminen häiriötilanteisiin ja raportointi Vesihuoltolain ja ympäristönsuojelulain päällekkäisyydet sekä varautuminen häiriötilanteisiin ja raportointi Yhdyskuntajätevedenpuhdistamoiden neuvottelupäivät 3.-4.4.2019 Kuopio Ari Kangas Ympäristöministeriö

Lisätiedot

Valmistelija: ympäristötarkastaja Jaana Jyräkoski

Valmistelija: ympäristötarkastaja Jaana Jyräkoski Ympäristö- ja terveyslautakunta 32 17.05.2017 Wectum Oy:n ympäristölupa jätteenkäsittelyalueelle Ympäristö- ja terveyslautakunta 17.05.2017 32 Valmistelija: ympäristötarkastaja Jaana Jyräkoski Asia Päätös

Lisätiedot

LAMMIN PÄIVÄT JÄTTEENKÄSITTELYKOHTEEN VESIEN TARKKAILU:

LAMMIN PÄIVÄT JÄTTEENKÄSITTELYKOHTEEN VESIEN TARKKAILU: LAMMIN PÄIVÄT 5.10.2016 JÄTTEENKÄSITTELYKOHTEEN VESIEN TARKKAILU: - ESIMERKKEJÄ LUPAVELVOITTEISTA JA ANALYYSEISTÄ Ympäristönsuojelusihteeri Kirsi Liukkonen-Hämäläinen Jätteenkäsittely/vastaanotto/välivarastointikohteita

Lisätiedot

MERKINTÄ. Päätös Nro 14/2010/1 Dnro ESAVI/133/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen ASIA

MERKINTÄ. Päätös Nro 14/2010/1 Dnro ESAVI/133/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen ASIA Etelä-Suomi Päätös Nro 14/2010/1 Dnro ESAVI/133/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.5.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukainen ympäristölupahakemus Santahaminan keskusampumarata-alueen

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus asfalttiasemien ympäristönsuojeluvaatimuksista Annettu Helsingissä 27 päivänä toukokuuta 2010 Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty ympäristöministeriön esittelystä,

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 3/2014/1 Dnro PSAVI/106/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 3/2014/1 Dnro PSAVI/106/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 3/2014/1 Dnro PSAVI/106/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 15.1.2014 ASIA Jätemateriaalien käsittelytoimintojen ympäristölupa Kemintullin teollisuusalueella, Kemi LUVAN HAKIJA Tieysi Oy

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 47/2011/2

Päätös. Etelä-Suomi Nro 47/2011/2 Päätös Etelä-Suomi Nro 47/2011/2 Dnro ESAVI/192/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 31.5.2011 ASIA Köyliön kunnan hakemus Kepolan jätevedenpuhdistamon ympäristölupamääräysten tarkistamiseksi, Köyliö.

Lisätiedot

Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa

Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 330 29.05.2001 1 Ymp 7289-2000 (662) Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 231/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/127/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 231/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/127/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 231/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/127/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.12.2013 ASIA Joutsan Kuljetus Oy:n jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee jätteiden käsittelyn

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / NCC Rakennus Oy

Ympäristölupahakemus / NCC Rakennus Oy TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 73 01.02.2005 3 Ymp 15106-2004 (235) Ympäristölupahakemus / NCC Rakennus Oy Ympkaalk 73 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto 24.1.2005

Lisätiedot

TEOLLISUUDEN YMPÄRISTÖLUVAT

TEOLLISUUDEN YMPÄRISTÖLUVAT Teollisuuden toimintaa ohjaavat tekijät: TEOLLISUUDEN YMPÄRISTÖLUVAT prof. O. Dahl Puhtaat teknologiat -tutkimusryhmä Dia n:o 1, CHEM-A1100 Teollisuuden toimintaympäristö ja prosessit (5 op) Nykyinen ympäristölainsäädäntö

Lisätiedot

Jätevesilietteen mädätyslaitos Topinojan lietteenkäsittelyalue Pitkäsaarenkuja, Turku

Jätevesilietteen mädätyslaitos Topinojan lietteenkäsittelyalue Pitkäsaarenkuja, Turku Etelä-Suomi Päätös Nro 29/2010/2 Dnro ESAVI/484/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukainen ympäristölupahakemus Biovakka Suomi Oy:n Topinojan jätevesilietteiden

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Uusiomateriaalien ympäristökelpoisuus ja lainsäädäntö

Uusiomateriaalien ympäristökelpoisuus ja lainsäädäntö Uusiomateriaalien ympäristökelpoisuus ja lainsäädäntö Jätteen hyödyntäminen Keskeistä lainsäädäntöä ja viranomaisohjetta Ympäristölupa vai ilmoitus Ympäristölupahakemuksesta Annetut päätökset LSSAVIssa

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee Paperinkeräys

Ympäristönsuojelulain mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee Paperinkeräys Etelä-Suomi Päätös Nro 6/2011/2 Dnro ESAVI/628/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 28.1.2011 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee Paperinkeräys Oy:n Lahden laitoksen

Lisätiedot

Päätös LAINVOIMAISET YMPÄRISTÖLUVAT JA LUPIEN MUKAISET TARKISTUSAJANKOHDAT

Päätös LAINVOIMAISET YMPÄRISTÖLUVAT JA LUPIEN MUKAISET TARKISTUSAJANKOHDAT Päätös Etelä-Suomi Nro 92/2013/1 Dnro ESAVI/80/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2013 ASIA Hakemus, joka koskee Neste Oil Oyj:n Haminan terminaalin ympäristöluvassa A 1027/KAS-2005-Y-29-111 määrätyn

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (5) 19 Vaasan hallinto-oikeuden päätös Helen Oy:n valituksesta Vuosaaren voimalaitosten ympäristöluvasta Nro 170/2014/1 HEL 2014-013602 T 03 01 01 Päätös Asia tulisi

Lisätiedot

Toiminnassa on noudatettava hakemusta ja seuraavia lupamääräyksiä. 1. Laitoksella saa ottaa vastaan seuraavia jätejakeita.

Toiminnassa on noudatettava hakemusta ja seuraavia lupamääräyksiä. 1. Laitoksella saa ottaa vastaan seuraavia jätejakeita. ALUEHALLINTO VIRASTON RATKAISU Aluehallintovirasto myöntää MPT-Kuljetus Oylle ympäristöluvan jätteenkäsittelylaitoksen laajentuvaan toimintaan Savonlinnan kaupungin 12 kaupunginosassa (740-12 54-1) osoitteessa

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohta 7 a)

Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohta 7 a) Etelä-Suomi Päätös Nro 126/2011/1 Dnro ESAVI/199/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 28.10.2011 ASIA HAKIJA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Hyypiämäen kalkkikivikaivoksen ympäristölupapäätöksen

Lisätiedot

Asia on tullut vireille Ympäristönsuojelulain 58

Asia on tullut vireille Ympäristönsuojelulain 58 Etelä-Suomi Päätös Nro 11/2014/1 Dnro ESAVI/249/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2014 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Suomen Sokeri Oy:n Porkkalan sokeritehtaan ympäristölupapäätöksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 88. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 88. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 06.10.2016 Sivu 1 / 1 1137/2013 11.01.00 88 Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, Ekokem-Palvelu Oy:n ympäristölupahakemus koskien Juvanmalmin jätteenkäsittelylaitoksen toiminnan

Lisätiedot

Kiertotie Oy

Kiertotie Oy 1 Jätteen käsittelyn seuranta- ja tarkkailusuunnitelma Sisällysluettelo: 1 Tarkoitus, laajuus ja määritelmät... 1 2 Vastaanotettavat jätteet... 2 3 Toimet vastaanotettavien jätteiden laadun tarkastamiseksi...

Lisätiedot

Riihimäen Metallikaluste Oy:n ilmoitus toiminnan lopettamisesta

Riihimäen Metallikaluste Oy:n ilmoitus toiminnan lopettamisesta Riihimäen Metallikaluste Oy:n ilmoitus toiminnan lopettamisesta Ympla 16.6.2016 89 Riihimäen Metallikaluste Oy:lle on myönnetty ympäristölupa vuonna 2009 (Ympla 29.10.2009 151, Dnro 740/2009). Ympäristöluvan

Lisätiedot