Yleistä 3. Liiton toiminta-ajatus 3. Uusi hevosjalostusliittojen alueyhteistyö 3. Analyysi hevostalouden tilasta ja kehittymisestä tulevana vuonna 4

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yleistä 3. Liiton toiminta-ajatus 3. Uusi hevosjalostusliittojen alueyhteistyö 3. Analyysi hevostalouden tilasta ja kehittymisestä tulevana vuonna 4"

Transkriptio

1 TOIMINTASUUNNITELMA & TALOUSARVIO 2018

2 2 Sisällysluettelo Yleistä 3 Liiton toiminta-ajatus 3 Uusi hevosjalostusliittojen alueyhteistyö 3 Analyysi hevostalouden tilasta ja kehittymisestä tulevana vuonna 4 Toimintavuoden keskeiset tavoitteet 6 Merkittävimmät hankkeet/toimenpiteet 7 Jalostus- ja kasvatustoiminta 7 Neuvonta, koulutus ja viestintä 7 Laiduntoiminta 8 Palvelutoiminta 8 Ravitoiminta liiton alueella 8 Yhteistyö ja edunvalvonta 9 Talous, henkilökunta ja toimisto 9 Tunnusluvut 10 Talousarvio 11

3 3 Yleistä Keski-Suomen Hevosjalostusliitto ry hoitaa lakisääteisiä viranomaistehtäviä yhdessä Suomen Hippos ry:n kanssa. Lisäksi liitto suorittaa hevosalan neuvontatyötä alan toimijoiden piirissä koko Keski-Suomen maakunnan alueella. Liitto järjestää erilaisia koulutustilaisuuksia ja ajolupa- sekä vastuuvalmentajakursseja alueen hevosenomistajille ja kasvattajille sekä toimii asiantuntijan roolissa monissa hevostalouteen liittyvissä asioissa. Liitto toimii myös tiiviissä yhteistyössä jäsenyhdistystensä ja maakuntaradan Keski-Suomen Ravirata Oy:n sekä Killerin ravinuorten ja Laajavuoren Ratsukot ry:n kanssa. Keski-Suomen Hevosjalostusliitto ry:n tavoitteena on oman tunnettuuden lisääminen, hevosalan neuvontatyön toteutus, edistää hevoskasvatusta ja jalostusta alueellaan sekä parantaa hevostalouden tunnettuutta. Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylä. Toimialueeseen kuuluvat nykyiset ja entiset kunnat ovat Hankasalmi, Jyväskylä, Jyväskylän mlk, Jämsänkoski, Kannonkoski, Karstula, Keuruu, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Korpilahti, Kyyjärvi, Laukaa, Leivonmäki, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Pylkönmäki, Saarijärvi, Sumiainen, Suolahti, Toivakka, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski. Liiton jäsenyhdistykset: Ala-Keiteleen Hys, Hankasalmen Hys, Karstulan Hys, Keski- Suomen Hevosenomistajayhdistys, Keuruun Hys, Kinnulan Hys, Konneveden Hys, Korpilahden Hys, Laukaan Hys, Multian Ravi- ja Ratsastusseura, Petäjäveden Hys, Pihtiputaan Hys, Saarijärven Hys, Uuraisten Hys, Viitasaaren Hys ja ProAgria Keski- Suomi Liiton toiminta-ajatus Keski-Suomen Hevosjalostusliitto ry:n keskeisimpänä toiminta-ajatuksena on hyvinvoiva hevonen ja sen myötä hevosharrastusta sekä hevossektorin ammatinharjoittamista tukeva menestyvä hevostalous. Liitto pyrkii tarjoamaan asiantuntevaa neuvontaa sitä tarvitseville asiakkaille mahdollisimman kuluttajaystävälliseen hintaan. Liitto pyrkii edistämään alan asiantuntijoiden verkostoitumista sekä osaamista. Uusi hevosjalostusliittojen alueyhteistyö Hevosjalostusliitoille laadittiin uusi toimintamalli, joka otettiin virallisesti käyttöön Kaikki liitot säilyvät itsenäisinä yhdistyksinä, kuten tähänkin saakka. Kukin liitoista kuuluu johonkin viidestä yhteistyöalueesta, jotka on rakennettu maantieteellisesti järkevästi rajanaapureiden muodostamiin kokonaisuuksiin. Keski-Suomen Hevosjalostusliitto kuuluu alueeseen, jonka muut liitot ovat Etelä-Savo, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala. Kukin liitoista toteuttaa itsenäisesti ns. perustoimintaan kuuluvat palvelut kuten tähänkin saakka.

4 4 Uuden toimintamallin ajatuksena oli, että liitot suunnittelevat ja toteuttavat vuosittain toimintasuunnitelman pohjalta erilaisia aktiviteetteja yhteistyössä keskenään. Alueen liitot laativat vuosittain yhteistyöalueidensa kanssa alueen yhteisen toimintasuunnitelman ja budjetin vuosittain. Ajatuksena oli, että alueilla oli uuden järjestelmän myötä mahdollisuus saada kannustepalkkioita Maa- ja metsätalousministeriön avustuksien muodossa, mutta tämä visio ei ole vielä käynnistynyt. Toivottavasti se tapahtuu tulevina vuosina. Yhteistyötyötä alueilla on tehty ja tullaan tekemään myös vuonna 2018, mutta pienemmällä budjetilla, kuin mitä Maa ja metsätalousministeriön avustuksen saaminen mahdollistaisi. Analyysi hevostalouden tilasta ja kehittymisestä tulevana vuonna Hevoskasvatuksen osalta laskutrendi on päättymässä. Astutusmäärät ovat nyt hienoisessa nousussa. Keski-Suomen alueella astutusten määrät pienenevät, koska oriita on poistunut ja oriinpitäjiä on lopettanut toimintaansa, mutta keskisuomalaiset hevosenomistajat astuttavat kuitenkin tammojaan lähemmäs 300 kappaletta. Keski-Suomen Hevosjalostusliiton alueella tunnistettiin vuonna 2016 yhteensä 242 varsaa ja hevosta. Vuonna 2017 emme tule todennäköisesti pääsemään aivan samaan määrään, mutta yli 200 tunnistusta vielä kuitenkin. Alan päättäjien on kannettava edelleen vastuunsa, pyrittävä ennakoimaan tuleva kehitys ja linjattava tarvittavat ohjaustoimet alati muuttuvassa kentässä. Rahapeliyhtiöiden yhdistyttyä yhdeksi Veikkaus nimen alla pyöriväksi yhtiöksi, hevosalalle on saatu lisää määrärahoja palkintoihin ja ratojen kunnostustoimiin. Tämä on luonut positiivista virettä hevoskasvattajien ja -omistajien suuntaan ja tämä vire pitää pystyä säilyttämään. Keski-Suomessa on arvioitu olevan noin 120 kappaletta yli kuuden hevosen talleja, jotka tarjoavat erilaisia hevosiin liittyviä palveluja. Yli kymmenen hevosen talleista valtaosa on yrityksiä, jotka antavat elinkeinon yrittäjille. Laadun tuotanto- ja kilpailukykyä on turvattu tarjoamalla yrittäjille ja myös harrastajille toimintaa tukevaa tiedottamista, asiantuntijapalveluita ja neuvontaa jopa yli tarpeen. Hevosalaa voi opiskella netin kautta etäopiskeluna, voi seurata luentoja olematta paikanpäällä ja opiskella videoklippien avulla youtube kanavaa käyttäen asiantuntijoiden opastuksella. Mahdollisuuksia on lukemattomia, jos vain innokkuutta riittää. Nyt hevosalalla toimivien kannattaa kouluttautua ja kehittää omaa osaamistaan sekä investoida tulevaisuuteen kasvattamalla varsoja ja parantamalla toimintaympäristöjään, sillä se ei mene hukkaan.

5 5 Vuosittain hevosen ylläpitoon voi arvioida menevän noin 3600 euroa. Tämä raha käytetään hevosen rehujen, kuivikkeiden, varusteiden ja muiden tarvikkeiden ostamiseen. Pienemmissä talleissa kulut voivat olla usein jopa suuremmat kuin yritystalleissa. Keski-Suomessa se merkitsisi silloin kaikkien hevosten osalta noin 18 miljoonaa euroa 5000 kappaleen hevosmäärällä laskettuna. Tämän rahan jääminen Keski-Suomeen pönkittäisi olennaisesti keskisuomalaista taloutta ja yrittäjiä, niinpä paikallisille viranomaisille ja kuntien päättäjille tulisi edelleen tuoda säännöllisin väliajoin esille hevostalouden ja hevosen merkitys oman alueen taloudessa, ihmisten työllistämisessä, maaseudun elinvoimaisuuden ylläpitäjänä ja ihmisten hyvinvoinnin lisääjänä. Liiton johtokunta on vastuullisessa roolissa tiedottamisesta kuntiin ja päättäjiin. Keski-Suomen Hevosjalostusliitto ry on hallinnoinut kahden viimeisen vuoden aikana kahta hanketta Poneista potkua nuorille ja Killerin harjoittelusuora hanketta. Nämä ovat olleet hyviä konkreettisia ja käytännön esimerkkejä Leader ja Ely-keskuksen mahdollistamista rahoituksista, joita voidaan kohdentaa suunnitellulla tavalla raviurheilun lajisuosion lisäämiseksi ja alueiden olosuhteiden parantamiseksi. Osana ensi vuoden toimintasuunnitelmaamme, Keski-Suomen Hevosjalostusliitto suunnittelee uusia mahdollisia hankkeita vuoteen 2020 päättyvälle hankekaudelle. Yhdellä mahdollisesti toteutettavalla hankkeella voisi olla suuri merkitys myös Keski-Suomen Ravirata Oy:n herättämiin mielikuviin kehittyvänä ja modernina urheiluareenatoimijana. Hevosurheilusta ja taloudesta on jokaisen meistä tuotava esille positiivisia asioita median ja alalla toimivien avulla.

6 6 Toimintavuoden keskeiset tavoitteet Toimintavuoden keskeisenä tavoitteena on hoitaa ne viranomaistehtävät mitkä liitolle kuuluvat. Parantaa ja kehittää neuvontatoimintaa. Järjestää kursseja ja luentotilaisuuksia. Parantaa ja kehittää entisestään yhteistyötä liiton ja jäsenseurojen sekä hevosalan ulkopuolisten toimijoiden kesken. Keski-Suomen Hevosjalostusliitto ry osallistuu aktiivisesti valtakunnallisten hevosalan järjestöjen toimintaan ja pyrkii osaltaan vaikuttamaan myönteisesti alan kehittymiseen. Pyrimme kehittämään keskisuomalaista hevostaloutta. Pyrimme kannustamaan keskisuomalaisia kasvatustoimintaan ja edistämään sitä. Pyrimme lisäämään tietämystä hevosten ruokinnasta, hoidosta ja hyvinvoivasta hevosesta. Toimimme voimakkaasti liittojen alueyhteistyön toteuttamiseksi ja kehittämiseksi Pidämme erilaisia kursseja. Liitto pyrkii auttamaan omalta osaltaan keskisuomalaisten paikallisraviratojen ja keskisuomalaisten oman maakuntaradan Jyväskylän Killerin kehittämistä. Pyrimme turvaamaan kilpailumahdollisuudet oman alueen hevosille. Tuemme Killerin Ravinuorten toimintaa. Tuomme esille, että hevosenlihaa kannattaa käyttää ja jatkojalostaa. Aktivoimme hevosystäväinseuroja ja ratsastusseuroja mukaan toimintaan. Pyrimme olemaan aktiivisesti mukana erilaisissa hevostalouden kannalta hyödyllisissä hankkeissa. Merkittävimmät hankkeet/toimenpiteet Kartoitetaan erilaisia hankemahdollisuuksia. Tehdään yhteistyötä eri hanketoimijoiden kanssa. Jalostus- ja kasvatustoiminta Keski-Suomen alueella tunnistetaan noin 250 eläintä. Niistä noin 200 on varsoja ja loput pääasiassa tuontihevosia.

7 7 Tamma- ja varsanäyttelyitä järjestetään yhteistyössä jäsenseurojen kanssa. Vuoden 2018 näyttelykalenteri on seuraava: Tamma ja varsanäyttelyt: ma 4.6. Jyväskylä J, P, R, liikkeet kärryistä Ravirata klo 9 ke Hankasalmi J, liikkeet kärryistä Varnes Hippos, ravirata klo 9 Ratsukantakirjaukset keskitetään Jyväskylän näyttelyyn. Näyttelyiden parhaat varsat ja esittäjät palkitaan. Vuoden parhaalle keskisuomalaiselle suomenhevosvarsalle Keski-Suomen Ravirata Oy lahjoittaa ilmaisen osallistumisoikeuden Killerin Derbyyn, parhaille lv-varsoille (joka on oikeutettu osallistumaan) Kasvattajakruunu lahjoittaa ilmaisen osallistumisoikeuden Kasvattajakruunuun ja Kuopion Ravirata Oy lahjoittaa ilmaisen osallistumisoikeuden Kuopio Stakesiin. Ikäluokkien parhaat varsat ja esittäjät palkitaan tuotepalkinnoilla. Suomen Hippoksen toimesta maksetaan rahapalkintoja tamma- ja varsanäyttelyissä. Neuvonta, koulutus ja viestintä Neuvontaa annetaan tarpeen mukaan hevosten siitosvalinnoissa, jälkeläistiedoissa, omistajanvaihdoksissa, hallintaoikeuden siirroissa, kilpailuvakuutuksissa, kilpailutoiminnassa, rekisteröinti-, ruokinta-, talli-, ympäristö yms. asioissa. Johtokunnan jäsenet ja toiminnanjohtaja kiertävät mahdollisuuksien mukaan hevosystäväinseurojen kokouksissa tarvittaessa. Erilaisia luentotilaisuuksia järjestetään kevään ja syksyn aikana. C-ajolupakurssi järjestetään Jyväskylässä touko-kesäkuussa. P-ajolupakurssi järjestetään Jyväskylässä kesäkuussa. Vastuuvalmentajakoulutustilaisuus järjestetään C-ajolupakoulutuksen yhteydessä. Kursseja ja luentotilaisuuksia järjestetään yhteistyössä mm. Suomen Hippoksen, Keski- Suomen hevosenomistajien, Suomen Hevostietokeskuksen, liiton jäsenseurojen sekä ulkopuolisten toimijoiden kuten erilaisten hankkeiden kanssa. Lisätään edelleen verkostoitumista. Toiminnanjohtaja osallistuu koulutustilaisuuksiin.

8 8 Tapahtumista ja koulutuksista ilmoitetaan jäsenistölle jäsenkirjeillä, tekstiviesteillä, liiton ja Keski-Suomen raviradan nettisivuilla, facebookin avulla, tunnistustapahtumien yhteydessä sekä sähköpostin ja mainoslehtisten avulla. Ilmoituksia laitetaan myös julkaistavaksi Hevosurheilu-lehteen. Paikallisradioon -, televisioon ja lehtiin tapahtumista ilmoitetaan sähköpostin välityksellä. Laiduntoiminta Laiduntoimintaa K-S Hjl:n ohjauksessa ei ole. Palvelutoiminta Liitossa tehtävä työ on pääasiassa 80 prosenttisesti neuvontatyötä ja asiakaspalvelua. Liitto tekee sille annetut ja säädetyt viranomaistehtävät. Liitto palvelee alueen hevosihmisiä vajaan 200 tilakäynnin yhteydessä annettavalla neuvonnalla, järjestämällä koulutus- ym. luentotilaisuuksia, tunnistamalla varsat ja hevoset, tekemällä omistajanvaihdoksia, antamalla puhelinneuvontaa erilaisissa hevosurheiluun ja hevostalouteen liittyvissä kysymyksissä, tukemalla jäsenseuroja ravien järjestelyissä, pitämällä tamma- ja varsanäyttelyitä, olemalla mahdollisuuksien mukaan mukana alueella toimivissa hankkeissa, toimimalla linkkinä Suomen Hippoksen ja kentän välillä. Ravitoiminta liiton alueella Maakunnan pääradalla Jyväskylän Killerillä ajetaan vuoden 2018 aikana 27 normaalit ravit, joista kolme on valtakunnallista toto76 päivää sekä 6 lounasravit. Liiton jäsenseurat järjestävät paikallis- ja totoraveja 12 päivän aikana. Raveja on yhteensä kolmet totoravit Hankasalmella (1) ja Pihtiputaalla (2). Paikallisraveja järjestetään jää- ja maaradoilla Kinnulassa, Hankasalmella, Saarijärvellä, Pihtiputaalla, Multialla, Konginkankaalla, Mäntässä, Karstulassa sekä Jyväskylässä. Harjoitusravitoiminta on vilkasta. Harjoitusraveja järjestetään mm. Pihtiputaalla, Hankasalmella, Karstulassa ja Killerillä Jyväskylässä. Killerin ravinuoret järjestävät poniravit vähintään 1-2 kertaa vuodessa.

9 9 Yhteistyö ja edunvalvonta Keski-Suomen Hevosjalostusliitto ry osallistuu aktiivisesti valtakunnallisten hevosalan järjestöjen toimintaan ja pyrkii osaltaan vaikuttamaan myönteisesti alan kehittymiseen Vuoden parhaat keskisuomalaiset hevoset, ponit, hevosten kasvattajat, valmentajat ja ohjastajat sekä ratsastajat ja ravinuoret palkitaan yhteistyössä Keski-Suomen Ravirata Oy:n ja Killerin Ravinuoret ry:n kanssa. Yhteistyötä tehdään hevosjalostusliittojen yhteistyöalueen, muiden hevosjalostusliittojen ja Suomen Hippoksen sekä sen jäsenyhteisöjen kanssa. Liiton jäsenseurojen kanssa toiminta on aktiivista. Hevosalan järjestöihin on avoimet ja vastaanottavaiset suhteet. Sidosryhmien kanssa tehdään tarvittavaa yhteistyötä. Edunvalvontaa suoritetaan osallistumalla omilla edustajilla Suomen Hippos ry:n, Suomen Hevostietokeskus ry:n ja Keski-Suomen ravirata Oy:n kokouksiin. Liitto tekee yhteistyötä Ely-keskuksen, Jyväsriihen ja Jyväskylän kaupungin kanssa erilaisten hankkeiden kautta. Talous, henkilökunta ja toimisto Liiton taloutta hoidetaan kurinalaisesti. Tulot koostuvat: jalostus- ja näyttelytoiminnasta kurssi- ja koulutustoiminnasta varainhankinnasta sijoitus- ja rahoitustoiminnasta valtionavustuksesta Liitolla on palkkalistoillaan vakituisesti yksi henkilö, liiton toiminnanjohtaja. Vuosittain on muutamia harjoittelijoita kouluista sekä mahdollisuuksien mukaan työvoimatoimiston kautta tukityöllistettyjä. Lisäksi erilaisten hankkeiden kautta on mahdollista työllistää henkilöitä. Toimisto sijaitsee Killerillä, Jyväskylän raviradalla katsomorakennuksessa, Jyväskylän raviradan tiloissa.

10 10 Tunnusluvut Alueen kokonaishevosmäärä on noin 5000 kappaletta, joista suomenhevosia noin 1800, lämminverisiä noin 2000, ratsuja noin 350, poneja noin 550 ja muita noin 300. Hevosenomistajia alueella on kaiken kaikkiaan noin 2900 ja talleja noin 1100 kappaletta. Yli kuuden hevosen talleja alueella noin 120 kappaletta. Alueella syntyy varsoja vuosittain noin vajaat 200. Tuontihevosia tunnistetaan noin vajaat 100.

11 11

12 12

Yleistä 3. Liiton toiminta-ajatus 3. Uusi hevosjalostusliittojen alueyhteistyö 3. Analyysi hevostalouden tilasta ja kehittymisestä tulevana vuonna 4

Yleistä 3. Liiton toiminta-ajatus 3. Uusi hevosjalostusliittojen alueyhteistyö 3. Analyysi hevostalouden tilasta ja kehittymisestä tulevana vuonna 4 TOIMINTASUUNNITELMA & TALOUSARVIO 2017 2 Sisällysluettelo Yleistä 3 Liiton toiminta-ajatus 3 Uusi hevosjalostusliittojen alueyhteistyö 3 Analyysi hevostalouden tilasta ja kehittymisestä tulevana vuonna

Lisätiedot

Yleistä 3. Liiton toiminta-ajatus 3. Analyysi hevostalouden tilasta ja kehittymisestä tulevana vuonna 3. Toimintavuoden keskeiset tavoitteet 6

Yleistä 3. Liiton toiminta-ajatus 3. Analyysi hevostalouden tilasta ja kehittymisestä tulevana vuonna 3. Toimintavuoden keskeiset tavoitteet 6 TOIMINTASUUNNITELMA & TALOUSARVIO 2016 2 Sisällysluettelo Yleistä 3 Liiton toiminta-ajatus 3 Analyysi hevostalouden tilasta ja kehittymisestä tulevana vuonna 3 Toimintavuoden keskeiset tavoitteet 6 Merkittävimmät

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1(8) Yleistä Keski-Suomen Hevosjalostusliitto ry hoitaa lakisääteisiä viranomaistehtäviä yhdessä Suomen Hippos ry:n kanssa. Lisäksi liitto suorittaa hevosalan neuvontatyötä alan

Lisätiedot

Yleistä 3. Liiton toiminta-ajatus 3. Analyysi hevostalouden tilasta ja kehittymisestä tulevana vuonna 3. Toimintavuoden keskeiset tavoitteet 6

Yleistä 3. Liiton toiminta-ajatus 3. Analyysi hevostalouden tilasta ja kehittymisestä tulevana vuonna 3. Toimintavuoden keskeiset tavoitteet 6 TOIMINTASUUNNITELMA & TALOUSARVIO 2015 2 Sisällysluettelo Yleistä 3 Liiton toiminta-ajatus 3 Analyysi hevostalouden tilasta ja kehittymisestä tulevana vuonna 3 Toimintavuoden keskeiset tavoitteet 6 Merkittävimmät

Lisätiedot

MENOT JA RAHOITUS Yhteensä %-osuus. Henkilöstömenot, joista Projektiin palkattava henkilöstö Työpanoksen siirto

MENOT JA RAHOITUS Yhteensä %-osuus. Henkilöstömenot, joista Projektiin palkattava henkilöstö Työpanoksen siirto 942 538 965 729 1 908 267 63,3 % 716 038 784 229 1 500 267 49,8 % 226 500 181 500 408 000 13,5 % 492 298 468 783 961 081 31,9 % 253 750 188 750 442 500 14,7 % 7 000 5 000 12 000 0,4 % 24 278 20 763 45

Lisätiedot

Keski-Suomen kaupallinen palveluverkko Kaupan keskukset ja kehitysmahdollisuudet. Liite 3. Kuntakartat (verkkoliite)

Keski-Suomen kaupallinen palveluverkko Kaupan keskukset ja kehitysmahdollisuudet. Liite 3. Kuntakartat (verkkoliite) Keski-Suomen kaupallinen palveluverkko Kaupan keskukset ja kehitysmahdollisuudet Liite 3. Kuntakartat (verkkoliite) Kuntakartat liittyvät Keski-Suomen liiton Defris-hankkeen Palveluselvitykseen. Jokaisesta

Lisätiedot

Suomen Hippos ry ja tytäryhtiöt

Suomen Hippos ry ja tytäryhtiöt Tunnusluvut 2015 Suomen Hippos ry ja tytäryhtiöt SUOMEN HIPPOS RY Raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestö Pitää rekisteriä ja kantakirjaa kaikista Suomessa kasvatettavista hevosroduista Johtaa

Lisätiedot

Yhteenveto kuntien arvioiduista menoista

Yhteenveto kuntien arvioiduista menoista Yhteenveto kuntien arvioiduista menoista Hoitopalvelujen myyntitulot eli laskutus kunnilta sisältävät: Erikoissairaanhoidon palvelut, joihin kuuluvat omana toimintana tuotetut palvelut ja hoito muissa

Lisätiedot

PUOLUSTUSVOIMAT KIRJE 1 (3) Keski-Suomen aluetoimisto KESKI-SUOMEN ALUETOIMISTON JÄRJESTÄMÄT MAANPUOLUSTUSTAPAHTUMAT

PUOLUSTUSVOIMAT KIRJE 1 (3) Keski-Suomen aluetoimisto KESKI-SUOMEN ALUETOIMISTON JÄRJESTÄMÄT MAANPUOLUSTUSTAPAHTUMAT PUOLUSTUSVOIMAT KIRJE 1 (3) Keski-Suomen aluetoimisto Jyväskylä 18.6. Arvoisa Vastaanottaja KESKI-SUOMEN ALUETOIMISTON JÄRJESTÄMÄT MAANPUOLUSTUSTAPAHTUMAT 2020-2025 1 Yleistä 2 Maanpuolustusjuhlat Tämän

Lisätiedot

Läsnä: Heikki Kankainen puheenjohtaja paikalla. Heikki Hämäläinen. Sari Piirainen sihteeri paikalla

Läsnä: Heikki Kankainen puheenjohtaja paikalla. Heikki Hämäläinen. Sari Piirainen sihteeri paikalla PÖYTÄKIRJA 1(5) Keski-Suomen Hevosjalostusliitto ry:n johtokunnan kokous Aika: Maanantaina 7.11.2016 klo 18.00 Paikka: Killerjärvi, Perinneravintola Läsnä: Markku Koskela Markku Hatakka Heikki Hämäläinen

Lisätiedot

Innostu yhteistyöstä!

Innostu yhteistyöstä! Innostu yhteistyöstä! 19.2.2019 Pihtipudas Anu Hätinen Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry Tuemme järjestöjä maakunta- ja sote-uudistuksen mukaan tuomassa toimintaympäristö muutoksessa Tarjoamme Järjestöille

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2011 1(17)

TOIMINTAKERTOMUS 2011 1(17) TOIMINTAKERTOMUS 2011 1(17) Sisällysluettelo: 1. Liiton jäsenyhdistykset 2 1. Ala-Keiteleen Hys ry 2 2. Hankasalmen Hys ry 2 3. Karstulan Hys ry 2 4. Keski-Suomen Hevosenomistajat ry 2 5. Keuruun Hys ry

Lisätiedot

Esittelyssä MAHDOLLISUUKSIEN HEVONEN Hevosalan kehittämisohjelma

Esittelyssä MAHDOLLISUUKSIEN HEVONEN Hevosalan kehittämisohjelma Esittelyssä MAHDOLLISUUKSIEN HEVONEN Hevosalan kehittämisohjelma Julkaistu 12.10.2012 Hevosalan yhteistyöseminaarissa Ypäjällä Hevostalouden tulevaisuuden näkymiä ja kehittämiskohteita Pohjois-Pohjanmaan

Lisätiedot

Läsnä: Heikki Kankainen puheenjohtaja paikalla. Heikki Hämäläinen. Janne Jääskeläinen Sari Piirainen sihteeri paikalla

Läsnä: Heikki Kankainen puheenjohtaja paikalla. Heikki Hämäläinen. Janne Jääskeläinen Sari Piirainen sihteeri paikalla PÖYTÄKIRJA 1(5) Keski-Suomen Hevosjalostusliitto ry:n johtokunnan kokous Aika: ma 29.1.2018 klo 18.00 Paikka: Killerjärvi, Perinneravintola Läsnä: Markku Koskela Markku Hatakka Heikki Hämäläinen Marjo

Lisätiedot

:06. KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI Talousosasto

:06. KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI Talousosasto Raportti sisältää sairaanhoitopiirin laskutettujen hoitopalveluiden tuotemäärät jäsenkunnittain esitettyinä. Tiedot on esitetty sairaanhoitotoiminnan osalta summana sekä toimialueittain omilla sivuillaan.

Lisätiedot

:36. KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI Talousosasto

:36. KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI Talousosasto Raportti sisältää sairaanhoitopiirin laskutettujen hoitopalveluiden tuotemäärät jäsenkunnittain esitettyinä. Tiedot on esitetty sairaanhoitotoiminnan osalta summana sekä toimialueittain omilla sivuillaan.

Lisätiedot

:50. KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI Talousosasto

:50. KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI Talousosasto Raportti sisältää sairaanhoitopiirin laskutettujen hoitopalveluiden tuotemäärät jäsenkunnittain esitettyinä. Tiedot on esitetty sairaanhoitotoiminnan osalta summana sekä toimialueittain omilla sivuillaan.

Lisätiedot

ALUEELLISESTI YHTENÄINEN TIETOJÄRJESTELMÄARKKITEHTUURI PALVELUIDEN JA RAKENTEIDEN KEHITTÄMISEN TUKENA

ALUEELLISESTI YHTENÄINEN TIETOJÄRJESTELMÄARKKITEHTUURI PALVELUIDEN JA RAKENTEIDEN KEHITTÄMISEN TUKENA ALUEELLISESTI YHTENÄINEN TIETOJÄRJESTELMÄARKKITEHTUURI PALVELUIDEN JA RAKENTEIDEN KEHITTÄMISEN TUKENA Tietohallintojohtaja Martti Pysäys Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Tapas-seminaari 19.4.2011 KESKI-SUOMEN

Lisätiedot

JÄMSÄN KAUPUNKI. TALOUSARVION MUUTOS talousjohtaja Ari Luostarinen. Jämsä elämäsi tarina

JÄMSÄN KAUPUNKI. TALOUSARVION MUUTOS talousjohtaja Ari Luostarinen. Jämsä elämäsi tarina JÄMSÄN KAUPUNKI TALOUSARVION MUUTOS 9.4.2017 talousjohtaja Ari Luostarinen Jämsä elämäsi tarina 1 TULOSLASKELMAN TUNNUSLUVUT Tavoitetaso Tuloslaskelman tunnusluvut 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016

Lisätiedot

S U O M E N H I P P O S Strategia

S U O M E N H I P P O S Strategia S U O M E N H I P P O S Strategia 2018 2020 Missio Nykyaikainen ja kehittyvä Kasvavan hevosalan asiakaslähtöinen tuki- ja palveluorganisaatio Visio Hyvinvoiva hevonen keskiössä Suomen Hippos on yhteiskunnallisesti

Lisätiedot

Suomen Hippos ry. Tytäryhtiöt Peliyhtiö Fintoto Oy Suomen Hevosurheilulehti Oy

Suomen Hippos ry. Tytäryhtiöt Peliyhtiö Fintoto Oy Suomen Hevosurheilulehti Oy Tunnusluvut 2011 Suomen Hippos ry Vastaa ravikilpailutoiminnasta Rekisteröi kaikki kavioeläimet Tuottaa hevosalan jalostuspalveluja Koordinoi raviurheilun nuorisotoimintaa Toimii hevosalan edunvalvojana

Lisätiedot

HEVOSVOIMAA -ESISELVITYSHANKE

HEVOSVOIMAA -ESISELVITYSHANKE HEVOSVOIMAA -ESISELVITYSHANKE 13.04. 15.10.2010 1 Hevosvoimaa -esiselvityshanke Rahoittaja Maaseudun Kehittämisyhdistys Viisari ry., hallinnoija Saarijärven Seudun Yrityspalvelu Oy Esiselvityshanke 13.4.

Lisätiedot

9 Keski-Suomi. 9.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti

9 Keski-Suomi. 9.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Kulttuuria kartalla 9 Keski-Suomi 9.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Taulukko 9.1. KESKI-SUOMI Kuntien lukumäärä Kaupunkimaiset: 1 kpl Taajaan asutut: 5 kpl Maaseutumaiset: 17 kpl Keski-Suomi

Lisätiedot

HEVOSTEN POHJOIS-POHJANMAA Hevostalouden kehittämisohjelma. Projektipäällikkö Heini Iinatti, Pro Agria Oulu p. 0405551674, heini.iinatti@proagria.

HEVOSTEN POHJOIS-POHJANMAA Hevostalouden kehittämisohjelma. Projektipäällikkö Heini Iinatti, Pro Agria Oulu p. 0405551674, heini.iinatti@proagria. HEVOSTEN POHJOIS-POHJANMAA Hevostalouden kehittämisohjelma Projektipäällikkö Heini Iinatti, Pro Agria Oulu p. 0405551674, heini.iinatti@proagria.fi Hevosten Pohjois-Pohjanmaa - hevostalouden kehittämisohjelma

Lisätiedot

20.1.2015. Läsnä: Heikki Kankainen puheenjohtaja paikalla. Heikki Hämäläinen Marjo Moilanen paikalla, saapui klo 17.20

20.1.2015. Läsnä: Heikki Kankainen puheenjohtaja paikalla. Heikki Hämäläinen Marjo Moilanen paikalla, saapui klo 17.20 PÖYTÄKIRJA 1(6) Keski-Suomen Hevosjalostusliitto ry:n johtokunnan kokous Aika: Maanantaina 12.1.2015 klo 17.00 Paikka: Killerjärvi, Perinneravintola Läsnä: Markku Koskela Markku Hatakka Heikki Hämäläinen

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN MAAKUNTAVIESTIN HISTORIATIETOJA

KESKI-SUOMEN MAAKUNTAVIESTIN HISTORIATIETOJA KESKI-SUOMEN HIIHTO RY MATTI HARJU 14.11.2013 LÄHDE: KESKI-SUOMEN HIIHDON HISTORIAT, HIIHTOKALENTERIT, HAASTATTELUT KESKI-SUOMEN MAAKUNTAVIESTIN HISTORIATIETOJA - 30-LUVULLA SUOJELUSKUNTAVIESTIT PAIKKAKUNNALTA

Lisätiedot

SUOMEN HIPPOS JA RAVIVUODEN 2016 TUNNUSLUVUT

SUOMEN HIPPOS JA RAVIVUODEN 2016 TUNNUSLUVUT SUOMEN HIPPOS JA RAVIVUODEN 2016 TUNNUSLUVUT Sisältö Suomen Hippos ry tänään Raviurheilu Jalostus ja kasvatus Suomen Hippos ry Suomen Hippos ry Raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestö Johtaa ja

Lisätiedot

HUHTIKUU Kilpailupäivät

HUHTIKUU Kilpailupäivät HUHTIKUU Kilpailupäivät 1 Perjantai Jyväskylä Oulu 17 Sunnuntai Joensuu Tornio 2 Lauantai Toto76 FORSSA 18 Maanantai Oulu 3 Sunnuntai Seinäjoki Kouvola 19 Tiistai Tampere 4 Maanantai Kaustinen 20 Keskiviikko

Lisätiedot

maatilojen suorat tuet

maatilojen suorat tuet TOIMEKSIANTO Johtoryhmän evästykset Maakuntapalveluista laaditaan ehdotus 9.6. mennessä Hankitaan asiantuntijapalveluna tukea maakuntakonsernin suunnitteluun ja tiedolla johtamisen - tiekartan hahmotteluun

Lisätiedot

Läsnä: Heikki Kankainen puheenjohtaja paikalla. Heikki Hämäläinen Marjo Moilanen paikalla saapui klo 19.08

Läsnä: Heikki Kankainen puheenjohtaja paikalla. Heikki Hämäläinen Marjo Moilanen paikalla saapui klo 19.08 PÖYTÄKIRJA 1(6) Keski-Suomen Hevosjalostusliitto ry:n johtokunnan kokous Aika: Torstaina 14.4.2016 klo 18.00 Paikka: Killerjärvi, Perinneravintola Läsnä: Markku Koskela Markku Hatakka poissa Heikki Hämäläinen

Lisätiedot

Ennuste kunnittain palvelujen laskutuksesta

Ennuste kunnittain palvelujen laskutuksesta Talousosasto Ennuste kunnittain palvelujen laskutuksesta Toteumatiedot vuodelta 2017 eivät ole vielä valmiit, joulukuun laskutuksesta esitetään vielä ennustetieto joka voi kuntakohtaisesti vielä muuttua.

Lisätiedot

MAAKUNNAN TILA JA LÄHIAJAN HAASTEET

MAAKUNNAN TILA JA LÄHIAJAN HAASTEET 5.10.2012 MAAKUNNAN TILA JA LÄHIAJAN HAASTEET Anita Mikkonen 1 KESKI-SUOMEN VISIO Yhteistyön, yrittäjyyden ja osaamisen Keski-Suomi Maakuntavaltuuston hyväksymä 8.6.2010 1. Uusimpia tilastoja ja ennakointia:

Lisätiedot

TAMMA- JA VARSANÄYTTELY Petäjävesi 25.9.2013 klo 9. Ruunuhaan Harjoitusravirata

TAMMA- JA VARSANÄYTTELY Petäjävesi 25.9.2013 klo 9. Ruunuhaan Harjoitusravirata TAMMA- JA VARSANÄYTTELY Petäjävesi 25.9.2013 klo 9 Ruunuhaan Harjoitusravirata Näyttelyn aikataulu: Varsanäyttely 8.30 alkaen Ilmoittautuminen - varsat, ilmoittautuminen ikäluokittain viimeistään noin

Lisätiedot

Kahvitarjoilu ja valtakirjojen tarkastaminen alkoi klo 17.30

Kahvitarjoilu ja valtakirjojen tarkastaminen alkoi klo 17.30 PÖYTÄKIRJA 1(7) Keski-Suomen Hevosjalostusliitto ry:n syyskokous Aika: Torstaina 24.10.2013 klo 18.00 Paikka: Killerjärvi, Perinneravintola Kahvitarjoilu ja valtakirjojen tarkastaminen alkoi klo 17.30

Lisätiedot

Kokouksen alussa opiskelija Anu Honkola esitteli opinnäytetyönään tekemänsä tutkielman Hevosneuvonnan tarve ja tarjonta Keski-Suomessa.

Kokouksen alussa opiskelija Anu Honkola esitteli opinnäytetyönään tekemänsä tutkielman Hevosneuvonnan tarve ja tarjonta Keski-Suomessa. PÖYTÄKIRJA 1(5) Keski-Suomen Hevosjalostusliitto ry:n syyskokous Aika: Torstaina 27.11.2014 klo 18.00 Paikka: Killerjärvi, Perinneravintola Kahvitarjoilu ja valtakirjojen tarkastaminen alkoi klo 17.30

Lisätiedot

Tunnusluvut 2012 Brad de Veluwe ja Tuomas Korvenoja, UET GP, Gelsenkirchen 2012

Tunnusluvut 2012 Brad de Veluwe ja Tuomas Korvenoja, UET GP, Gelsenkirchen 2012 Tunnusluvut 2012 Brad de Veluwe ja Tuomas Korvenoja, UET GP, Gelsenkirchen 2012 Suomen Hippos ry Vastaa ravikilpailutoiminnasta Rekisteröi kaikki kavioeläimet Tuottaa hevosalan jalostuspalveluja Koordinoi

Lisätiedot

Sopimustunnus Reitin nimi Ajosuunta Lähtö Tulo

Sopimustunnus Reitin nimi Ajosuunta Lähtö Tulo 2018 päättyvät käyttöoikeussopimukset Sopimustunnus Reitin nimi Ajosuunta Lähtö Tulo Kausi- ja vuoromerkintä KÄYTTÖ-615246 Keuruun palvelutaksi Ky - 31.12.2017 Keuruu - Vilppula M 5:30 6:35 M-L Vilppula

Lisätiedot

Maatalous Keski-Suomessa. Juha Lappalainen MTK Keski-Suomi

Maatalous Keski-Suomessa. Juha Lappalainen MTK Keski-Suomi Maatalous Keski-Suomessa Juha Lappalainen MTK Keski- 1 AgriInfo Maatilojen rahavirta Tuottajaliitto KESKI-SUOMI, 2010 MAATILOJEN TULOT (brutto, ei sis. alv) yhteensä 273,17 milj. ( 7 %) * Osuus koko maan

Lisätiedot

Tunnusluvut 2013. Massive Babe / Mika Forss, Solvalla 3-vuotiaiden tammojen ME 11,0 / 1609m

Tunnusluvut 2013. Massive Babe / Mika Forss, Solvalla 3-vuotiaiden tammojen ME 11,0 / 1609m Tunnusluvut 2013 Massive Babe / Mika Forss, Solvalla 3-vuotiaiden tammojen ME 11,0 / 1609m Suomen Hippos ry Vastaa ravikilpailutoiminnasta Rekisteröi kaikki kavioeläimet Tuottaa hevosalan jalostuspalveluja

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN LIITTO Julkaisu C 114. Keski-Suomen kuntien talous 2005

KESKI-SUOMEN LIITTO Julkaisu C 114. Keski-Suomen kuntien talous 2005 KESKI-SUOMEN LIITTO Julkaisu C 114 Keski-Suomen kuntien talous 2005 Jyväskylä 2006 Julkaisija: Yhteydet: Keski-Suomen liitto Sepänkatu 4, 40100 Jyväskylä Puhelin 0207 560 200, vaihde Kotisivu: http://www.keskisuomi.fi

Lisätiedot

Ennuste kunnittain palvelujen laskutuksesta

Ennuste kunnittain palvelujen laskutuksesta Talousosasto Ennuste kunnittain palvelujen laskutuksesta Ennuste jäsenkunnittain laaditaan kuukausittain ja julkaistaan sairaanhoitopiirin www-sivuilla. Ennusteen julkaisemisen ajankohta on noin 20. päivä.

Lisätiedot

TAMMA- JA VARSANÄYTTELY. Hankasalmi ravirata, Varnes Hippos. la klo 9

TAMMA- JA VARSANÄYTTELY. Hankasalmi ravirata, Varnes Hippos. la klo 9 TAMMA- JA VARSANÄYTTELY Hankasalmi ravirata, Varnes Hippos la 21.9.2019 klo 9 Näyttelyn aikataulu: 8.30 alkaen Varsojen ilmoittautuminen (11 kpl), jonka jälkeen valokuvaus ja mittaus, 2-v. varsojen valjastaminen

Lisätiedot

Tähän kalvosarjaan on koottuna elinkeinotilastoja keväällä 2013 käytettävissä olevista tiedoista

Tähän kalvosarjaan on koottuna elinkeinotilastoja keväällä 2013 käytettävissä olevista tiedoista Tähän kalvosarjaan on koottuna elinkeinotilastoja keväällä 213 käytettävissä olevista tiedoista Laatija kunnanjohtaja elinkeino- ja työllisyyspoliittisen ohjelman laadinnan yhteydessä Kunnan väestön jakautuminen

Lisätiedot

POHJANMAAN RAVI RY STRATEGIA

POHJANMAAN RAVI RY STRATEGIA POHJANMAAN RAVI RY MISSIO 2020 RAVIKESKUS KAIKKIEN KÄYTÖSSÄ! VISIO 2020 POHJANMAAN RAVI R.Y. ON JULKISESTI ARVOSTETTU ALUEELLINEN OSAAJA, JOKA TARJOAA JA TUOTTAA ELÄMYKSIÄ IHMISILLE NIIN TASOKKAIDEN RAVIEN

Lisätiedot

Katsaus SOTE-valmisteluun. Silja Ässämäki Kehittämisjohtaja, KS SOTE 2020-hankkeen vastuuhenkilö 15.4.2015

Katsaus SOTE-valmisteluun. Silja Ässämäki Kehittämisjohtaja, KS SOTE 2020-hankkeen vastuuhenkilö 15.4.2015 Katsaus SOTE-valmisteluun Silja Ässämäki Kehittämisjohtaja, KS SOTE 2020-hankkeen vastuuhenkilö 15.4.2015 Keski-Suomen sosiaali- ja terveysalueen kuntayhtymän valmistelu kuntien yhteistyönä Kuntien päätöksenteko

Lisätiedot

Katsaus liikenneturvallisuustilanteeseen

Katsaus liikenneturvallisuustilanteeseen Katsaus liikenneturvallisuustilanteeseen Karstulan liikenneonnettomuustilastot 1/3 Lähde: Tieliikenneonnettomuustilastopalvelu (linkki), Strafican karttapalvelu (linkki) 16 Tieliikenneonnettomuuksissa

Lisätiedot

Sote-uudistus ja Keski-Suomen kuntien talous

Sote-uudistus ja Keski-Suomen kuntien talous Sote-uudistus ja Keski-Suomen kuntien talous 27.1.2015 Ari Hirvensalo Talousjohtaja 27.1.2015 2 27.1.2015 3 27.1.2015 7 Reunaehtoja: Sote-laki hyväksytään maaliskuussa SHP:n toiminta lakkaa 31.12.2016

Lisätiedot

Katsaus liikenneturvallisuustilanteeseen

Katsaus liikenneturvallisuustilanteeseen Katsaus liikenneturvallisuustilanteeseen Kannonkosken liikenneonnettomuustilastot 1/3 Lähde: Tieliikenneonnettomuustilastopalvelu (linkki), Strafican karttapalvelu (linkki) 9 Tieliikenneonnettomuuksissa

Lisätiedot

Läsnä: Heikki Kankainen puheenjohtaja paikalla. Heikki Hämäläinen. Sari Piirainen sihteeri paikalla

Läsnä: Heikki Kankainen puheenjohtaja paikalla. Heikki Hämäläinen. Sari Piirainen sihteeri paikalla PÖYTÄKIRJA 1(5) Keski-Suomen Hevosjalostusliitto ry:n johtokunnan kokous Aika: Torstaina klo 19.00 Paikka: Killerjärvi, Perinneravintola Läsnä: Markku Koskela Markku Hatakka Heikki Hämäläinen Marjo Moilanen

Lisätiedot

Hippolis Hevosalan osaamiskeskus ry. Sanna Mäki-Tuuri HAMI/HAMK Mustiala 9.2.2012

Hippolis Hevosalan osaamiskeskus ry. Sanna Mäki-Tuuri HAMI/HAMK Mustiala 9.2.2012 Hippolis Hevosalan osaamiskeskus ry Sanna Mäki-Tuuri HAMI/HAMK Mustiala 9.2.2012 Hevosmäärän historia 375 000 31 500 75 000 130 000 Hevosmäärän jakautuminen Hevostalouden tunnuslukuja Suomessa n. 75 000

Lisätiedot

Keski-Suomen koulutuksen ja osaamisen kehittämisen verkoston toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Verkoston nimi: Osaava Metso

Keski-Suomen koulutuksen ja osaamisen kehittämisen verkoston toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Verkoston nimi: Osaava Metso Keski-Suomen koulutuksen ja osaamisen kehittämisen verkoston toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Verkoston nimi: Osaava Metso Verkosto: Hankasalmi Joutsa Jyväskylä Jämsä Kannonkoski Karstula Keuruu Kinnula

Lisätiedot

TAMMA- JA VARSANÄYTTELY Karstula to 11.6.2009 klo 10. Karstulan ravirata

TAMMA- JA VARSANÄYTTELY Karstula to 11.6.2009 klo 10. Karstulan ravirata TAMMA- JA VARSANÄYTTELY Karstula to 11.6.2009 klo 10 Karstulan ravirata 1-vuotiaat lämminveriset: 1. T.H. Trophy Star 08-1705 synt. 21.05.2008 tamma Express Merett S-03-4920 / Trophy Hall US-XM-023 / Angus

Lisätiedot

Läsnä: Heikki Kankainen puheenjohtaja paikalla. Timo Mäkinen paikalla poistui klo Sari Piirainen sihteeri paikalla

Läsnä: Heikki Kankainen puheenjohtaja paikalla. Timo Mäkinen paikalla poistui klo Sari Piirainen sihteeri paikalla PÖYTÄKIRJA 1(5) Keski-Suomen Hevosjalostusliitto ry:n johtokunnan kokous Aika: 20.1.2017 klo 18.00 Paikka: Killerjärvi, Perinneravintola Läsnä: Markku Koskela Markku Hatakka Heikki Hämäläinen poistui klo

Lisätiedot

TAMMA- JA VARSANÄYTTELY

TAMMA- JA VARSANÄYTTELY TAMMA- JA VARSANÄYTTELY Jyväskylä 1.6.2015 klo 9 Killerin hevosurheilukeskus Jyväskylän ravirata Näyttelyn aikataulu: Varsanäyttely 8.30 alkaen Ilmoittautuminen - varsat 1-2-v. sekä ne 3-v. joilla esitetään

Lisätiedot

TAMMA- JA VARSANÄYTTELY Hankasalmi 23.9.2014 klo 9. Ravirata Varnes Hippos

TAMMA- JA VARSANÄYTTELY Hankasalmi 23.9.2014 klo 9. Ravirata Varnes Hippos TAMMA- JA VARSANÄYTTELY Hankasalmi 23.9.2014 klo 9 Ravirata Varnes Hippos Näyttelyn aikataulu: Varsanäyttely 8.30 alkaen Ilmoittautuminen - varsat, ilmoittautuminen ikäluokittain viimeistään noin puoli

Lisätiedot

Keski-Suomi. Keski-Suomi on yksi Suomen 19 maakunnasta

Keski-Suomi. Keski-Suomi on yksi Suomen 19 maakunnasta Keski-Suomi Keski-Suomi on yksi Suomen 19 maakunnasta Metsien, vesistöjen ja vuorimaiden maakunta Vuosittaisen väestönkasvun maakunta Perusteollisuuden ja uuden teknologian maakunta Liikenteen ja logistiikan

Lisätiedot

Kunta- ja palvelurakenneuudistus ja kehittyvä Keski-Suomi

Kunta- ja palvelurakenneuudistus ja kehittyvä Keski-Suomi Kunta- ja palvelurakenneuudistus ja kehittyvä Keski-Suomi Maakuntajohtaja Anita Mikkonen Keski-Suomen visio 2010: Tiedolla, taidolla ja yrittäjyydellä tulevaisuuttaan rakentava elämänlaadun maakunta Keski-Suomen

Lisätiedot

Aluejärjestöraportti Keski-Suomen Yrittäjät. Suomen Yrittäjät

Aluejärjestöraportti Keski-Suomen Yrittäjät. Suomen Yrittäjät raportti Keski-Suomen Yrittäjät Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/4 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien

Lisätiedot

Lomituspalvelut Keuruun paikallisyksikkö Ostopalvelut. Varjola /Arja Kolu

Lomituspalvelut Keuruun paikallisyksikkö Ostopalvelut. Varjola /Arja Kolu Lomituspalvelut Keuruun paikallisyksikkö Ostopalvelut Varjola 27.11.2017/Arja Kolu Lomituspalvelut Keuruun paikallisyksikkö Hankasalmi Jyväskylä Jämsä Kannonkoski Karstula Keuruu Kinnula Kivijärvi Konnevesi

Lisätiedot

Pelastetaan perhepäivähoito 5/2004-12/2005

Pelastetaan perhepäivähoito 5/2004-12/2005 Pelastetaan perhepäivähoito 5/2004-12/2005 Laadukasta perhepäivähoitoa lapsiperheille nyt ja tulevaisuudessa ammattilaisia ja ammatti, jota arvostetaan Hankkeen taustaa Tarve perhepäivähoidon kehittämiseen

Lisätiedot

VARSANÄYTTELY Laukaa 19.3.2012 klo 9. Haapasalon tila www.haapasalontila.net

VARSANÄYTTELY Laukaa 19.3.2012 klo 9. Haapasalon tila www.haapasalontila.net VARSANÄYTTELY Laukaa 19.3.2012 klo 9 Haapasalon tila www.haapasalontila.net 1-vuotiaat lämminveriset: 1. Rim Bay Frenchy 246001L00111655 synt. 11.05.2011 tamma Punaruunikko,Otj vuohissukka jossa muutama

Lisätiedot

LOUNASRAVIT KILLERILLÄ KESKIVIIKKONA 24.6.201 5 KLO 1 2.00

LOUNASRAVIT KILLERILLÄ KESKIVIIKKONA 24.6.201 5 KLO 1 2.00 LOUNASRAVIT KILLERILLÄ KESKIVIIKKONA 24.6.201 5 KLO 1 2.00 Vapaa sisäänpääsy! Ravintola Pegasus (Pegasus rakennus, 2.kerros) Ravibuffet: - Lihapullakastike L,G - Perunamuusi L,G - Uunikalaa - Alkupalapöytä

Lisätiedot

Merkinnällä osoitetaan sekoittuneen vakituisen asumisen, vapaa-ajan asumisen sekä matkailun ja virkistyksen kehittämisvyöhyke.

Merkinnällä osoitetaan sekoittuneen vakituisen asumisen, vapaa-ajan asumisen sekä matkailun ja virkistyksen kehittämisvyöhyke. Asumisen ja vapaaajanasumisen vetovoima-alue sekoittuneen vakituisen asumisen, vapaa-ajan asumisen sekä matkailun ja virkistyksen kehittämisvyöhyke. Suunnittelumääräys: Kehittämisvyöhykkeellä on mahdollista

Lisätiedot

Hevostalouden haasteet mahdollisuuksien hevonen

Hevostalouden haasteet mahdollisuuksien hevonen Hevostalouden haasteet mahdollisuuksien hevonen MTK:n maatalous- ja maaseutupolitiikan AMK-konferenssi 19.3.2015 Maarit Hollmén, MTK Hevosmäärän historia 400 000 350 000 300 000 250 000 200 000 150 000

Lisätiedot

TAMMA- JA VARSANÄYTTELY

TAMMA- JA VARSANÄYTTELY TAMMA- JA VARSANÄYTTELY Hankasalmi 25.9.2015 klo 9 Varnes Hippos Hankasalmen ravirata Hankasalmentie 634 Näyttelyn aikataulu: 8.30 alkaen Ilmoittautuminen - 1-v. varsat - muut varsat: ilmoittautuminen

Lisätiedot

Tulevaisuuden suomenhevonen yhteiskunnan muutoksen vaikutuksia

Tulevaisuuden suomenhevonen yhteiskunnan muutoksen vaikutuksia Tulevaisuuden suomenhevonen yhteiskunnan muutoksen vaikutuksia Markku Saastamoinen Luonnonvarakeskus Luke Suomenhevosen jalostusohjesäännön uudistaminen, Tampere 9.5.2015 Yhteiskunnan muutos hevostalouden

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2010 1(21)

TOIMINTAKERTOMUS 2010 1(21) TOIMINTAKERTOMUS 2010 1(21) Sisällysluettelo: 1. Liiton jäsenyhdistykset 2 1. Ala-Keiteleen Hys ry 2 2. Hankasalmen Hys ry 2 3. Karstulan Hys ry 2 4. Keski-Suomen Hevosenomistajat ry 2 5. Keuruun Hys ry

Lisätiedot

Kiitos veteraanit! palveluaktiviteetti 107-G piirin käytännön toteutus

Kiitos veteraanit! palveluaktiviteetti 107-G piirin käytännön toteutus palveluaktiviteetti 107-G piirin käytännön toteutus Kiitos veteraanit -toimikunta Piirikoordinaattori: Jaakko Harjumäki, jaakko.harjumäki@lions.fi, 040 164 9030 PDG: Toivo Lehtinen, toivo.lehtinen@pp.inet.fi,

Lisätiedot

TAMMA- JA VARSANÄYTTELY Saarijärvi klo 9. Tarvaalan koulutila

TAMMA- JA VARSANÄYTTELY Saarijärvi klo 9. Tarvaalan koulutila TAMMA- JA VARSANÄYTTELY Saarijärvi 11.6.2012 klo 9 Tarvaalan koulutila 1-vuotiaat lämminveriset: 1. Lovely Devil 246001L00112262 synt. 03.07.2011 tamma Punaruunikko,Hieman sekakarvoja otsalla Tag The Devil

Lisätiedot

JÄMSÄN KAUPUNKI. TALOUSARVION MUUTOS kaupunginjohtaja Ilkka Salminen. Jämsä elämäsi tarina

JÄMSÄN KAUPUNKI. TALOUSARVION MUUTOS kaupunginjohtaja Ilkka Salminen. Jämsä elämäsi tarina JÄMSÄN KAUPUNKI TALOUSARVION MUUTOS 19.4.2017 kaupunginjohtaja Ilkka Salminen Jämsä elämäsi tarina 1 Tilaisuuden ohjelma Avaus Yleiskatsaus kaupunginjohtaja Ilkka Salminen kaupunginjohtaja talousjohtaja

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS (30)

TOIMINTAKERTOMUS (30) TOIMINTAKERTOMUS 2017 TOIMINTAKERTOMUS 2017 2(30) Sisällysluettelo: 1. Liiton jäsenyhdistykset 3 1. Ala-Keiteleen Hys ry 3 2. Hankasalmen Hys ry 3 3. Karstulan Hys ry 3 4. Keski-Suomen Hevosenomistajat

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRIN SYYSKOKOUKSEN 2014 PÖYTÄKIRJA

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRIN SYYSKOKOUKSEN 2014 PÖYTÄKIRJA www.ksrespiirit.fi 1 (5) KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRIN SYYSKOKOUKSEN 2014 PÖYTÄKIRJA Aika: keskiviikko 8.10.2014 klo 18.30. Paikka: Luonetjärven varuskuntakerho, Punainen Paroni kabinetti. 1. Kokouksen

Lisätiedot

Keski-Suomen työllisyyskatsaus

Keski-Suomen työllisyyskatsaus NÄKYMIÄ TAMMIKUU 2015 KESKI-SUOMEN ELY-KESKUS Keski-Suomen työllisyyskatsaus 30.1.2015 Julkaisuvapaa tiistaina 24.2.2015 klo 9:00 Työnhakijat Keski-Suomessa oli työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston

Lisätiedot

Päivä Klo Paikka, nimi Tyyppi Ilmoaika päättyy Puhelinnumero

Päivä Klo Paikka, nimi Tyyppi Ilmoaika päättyy Puhelinnumero Päivä Klo Paikka, nimi Tyyppi Ilmoaika päättyy Puhelinnumero LA 1.8.2015 12.00 Joensuu, Linnunlahti Toto76 23.7.2015 09.00 010 387 8580 tai 010 387 8581 SU 2.8.2015 12.00 Joensuu, Linnunlahti Toto4 24.7.2015

Lisätiedot

Hanketoiminta Keski-Suomen maatalouden kehittämisen apuna

Hanketoiminta Keski-Suomen maatalouden kehittämisen apuna Hanketoiminta Suomen talouden kehittämisen apuna Saarijärvi 10.4.2013 Juha Lappalainen MTK 1 Kansallinen politiikka -liikkumavara -kohdentaminen Kansallinen politiikka -liikkumavara -kohdentaminen EU-politiikka

Lisätiedot

ELOKUU. Suurkilpailut

ELOKUU. Suurkilpailut ELOKUU ilmoittamispäivä rata ravipäivä maanantai 25.7. Joensuu ma 1.8. keskiviikko 27.7. Lappeenranta ti 2.8. torstai 28.7. Toto65 Helsinki ke 3.8. Oulu ke 3.8. perjantai 29.7. Kouvola to 4.8. Forssa pe

Lisätiedot

TÄKY, hanke 2317, d n:o /2008 (nettiversio)

TÄKY, hanke 2317, d n:o /2008 (nettiversio) Kesto oppituntia Osallistujia Osallistujien oppitunnit Koulutusohjelma/ matriisi 1.Teemapäivä 2008 Paikkakunta Tilaisuus 2.Pienryhmä 3.Opintomatka 7.10.2008 Yritysvalmennus Sukupolvenvaihdosvalmennus 4

Lisätiedot

Mikkeli Kasarmin Kampus. Eero Perttunen

Mikkeli Kasarmin Kampus. Eero Perttunen Jl Jalostuspäivät äiät 16 17.2.2012 Mikkeli Kasarmin Kampus Eero Perttunen Hevosjalostusliitot lii Tunnistus, 7000 hevosta (2010) Näyttelyt t (sh, (hl) lv) oriit 100 tammat 250 varsat 1200 Neuvonta Jäsenten

Lisätiedot

ALUETILASTO 2007 KUNNITTAISIA TIETOJA KESKI-SUOMEN ERIKOISSAIRAANHOIDOSTA JA PERUSTERVEYDENHUOLLOSTA VUOSINA

ALUETILASTO 2007 KUNNITTAISIA TIETOJA KESKI-SUOMEN ERIKOISSAIRAANHOIDOSTA JA PERUSTERVEYDENHUOLLOSTA VUOSINA Keski-Suomen sairaanhoitopiiri Sairaanhoitopiirin toimisto 2008 www.ksshp.fi ALUETILASTO 2007 KUNNITTAISIA TIETOJA KESKI-SUOMEN ERIKOISSAIRAANHOIDOSTA JA PERUSTERVEYDENHUOLLOSTA VUOSINA 2002-2007 Tietosisällöstä

Lisätiedot

Ensimmäistä kertaa sijoitetut 0 20 vuotiaat , koko maa (n)

Ensimmäistä kertaa sijoitetut 0 20 vuotiaat , koko maa (n) Ensimmäistä kertaa sijoitetut 0 20 vuotiaat 2006 2008, koko maa (n) 3800 3700 3664 3600 3500 3493 3400 3300 koko maa 3200 3177 3100 3000 2900 2006 2007 2008 Ensimmäistä kertaa sijoitetut 2006 2008 ikäryhmien

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS (27)

TOIMINTAKERTOMUS (27) TOIMINTAKERTOMUS 2016 TOIMINTAKERTOMUS 2016 2(27) Sisällysluettelo: 1. Liiton jäsenyhdistykset 3 1. Ala-Keiteleen Hys ry 3 2. Hankasalmen Hys ry 3 3. Karstulan Hys ry 3 4. Keski-Suomen Hevosenomistajat

Lisätiedot

Kuntatiedot hankekunnat (osittain tarkastamattomat) Liite 3

Kuntatiedot hankekunnat (osittain tarkastamattomat) Liite 3 Kuntatiedot hankekunnat (osittain tarkastamattomat) Liite 3 Vanhuspalvelulain seurantaindikaattoreiden toteutuminen Keski-Suomessa 2013 Â ; THL, Tilasto- ja indikaattoripankki SOTKAnet 2005-2013 Suluissa

Lisätiedot

MAHDOLLISUUKSIEN HEVONEN

MAHDOLLISUUKSIEN HEVONEN MAHDOLLISUUKSIEN HEVONEN Mahdollisuuksien hevonen -hanke on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaa www.suomifinland100.fi Miksi? Suomenhevonen on kulkenut suomalaisten rinnalla koko

Lisätiedot

Näkymiä hevosten Pohjois-Pohjanmaalta. projektipäällikkö Heini Iinatti

Näkymiä hevosten Pohjois-Pohjanmaalta. projektipäällikkö Heini Iinatti Näkymiä hevosten Pohjois-Pohjanmaalta projektipäällikkö Heini Iinatti Hevosten Pohjois-Pohjanmaa - hevostalouden kehittämisohjelma Laadittiin 2008, valmis 2009 Tunnistettiin kehittämistarpeet Määriteltiin

Lisätiedot

Keski-Suomen pelastuslaitos - SPPL / yritysturvallisuus

Keski-Suomen pelastuslaitos - SPPL / yritysturvallisuus Keski-Suomen pelastuslaitos - SPPL / yritysturvallisuus 29.0.205 Simo Tarvainen pelastusjohtaja .Helsinki 2.Länsi-Uusimaa 3.Keski-Uusimaa 4.Itä-Uusimaa 5.Varsinais-Suomi 6.Kanta-Häme 7.Päijät-Häme 8.Kymenlaakso

Lisätiedot

TUNTEITA, URHEILUA JA HYVINVOINTIA

TUNTEITA, URHEILUA JA HYVINVOINTIA TUNTEITA, URHEILUA JA HYVINVOINTIA Suomen Hippos ry:n strategiset teemat vuoteen 2017 MEITÄ ON PALJON Hevonen on mielenkiintoinen ja vetovoimainen osa yhteiskuntaa. Raviurheiluun ja kasvatustoimintaan

Lisätiedot

Keski-Suomen Aikajana 2/2018

Keski-Suomen Aikajana 2/2018 Keski-Suomen Aikajana 2/2018 Tilanne 31.12.2017 #keskisuomi vakaan #kasvunmaakunta kasvu jatkui hyvänä 2017 vientiteollisuus oivassa vedossa Veli-Pekka Päivänen Keski-Suomen liitto 2010= 125 120 Keski-Suomen

Lisätiedot

TAMMA- JA VARSANÄYTTELY. Hankasalmi Varnes Hippos. ke klo 9

TAMMA- JA VARSANÄYTTELY. Hankasalmi Varnes Hippos. ke klo 9 TAMMA- JA VARSANÄYTTELY Hankasalmi Varnes Hippos ke 19.9.2018 klo 9 Näyttelyn aikataulu: 8.30 alkaen 1-vuotiaiden ilmoittautuminen (10 kpl), jonka jälkeen valokuvaus ja mittaus 9.00 1-vuotiaiden varsojen

Lisätiedot

3. tiedottaa sairauksista ja järjestää kokouksia ja koulutustilaisuuksia

3. tiedottaa sairauksista ja järjestää kokouksia ja koulutustilaisuuksia 1 YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA, KIELI JA TOIMINTA- ALUE Yhdistyksen nimi on Keski- Suomen neuroyhdistys ry. Sen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki ja pöytäkirja- ja rekisteröimiskielenä on suomi. Yhdistyksen

Lisätiedot

- tulevaisuuden kunta - a municipality with a bright future. Juha Valkama, kunnanjohtaja 9.2.2016

- tulevaisuuden kunta - a municipality with a bright future. Juha Valkama, kunnanjohtaja 9.2.2016 - tulevaisuuden kunta - a municipality with a bright future Juha Valkama, kunnanjohtaja 9.2.2016 Väestönmuutos 2014 2015 (enn.) Kinnula -25 Pihtipudas -40 Kyyjärvi -21 Karstula -18 Kivijärvi -43 Kannonkoski

Lisätiedot

20. TAMMIKUUTA 2018 LAHDEN MESSUKESKUS

20. TAMMIKUUTA 2018 LAHDEN MESSUKESKUS Raviurheilun kirkkaimmat tähdet 2017 #ravigaala #ravit Tervetuloa juhlimaan ravivuoden 2017 parhaiden valintaa lauantaina 20.1.2018 Lahden Urheilu- ja messukeskukseen. GAALALIPUT Gaalan illalliskortit

Lisätiedot

Yhdistysten luottamushenkilöt

Yhdistysten luottamushenkilöt Yhdistysten luottamushenkilöt 1. - 2.2.2017 Leppävirta MTK Keski-Suomi Minna, Amanda, Anja Kunniamerkkihakemukset Esitykset 28.2.2017 mennessä, määräaika on ehdoton! Myöntömäärä kultaiset ansiomerkit Merkkien

Lisätiedot

Pelastuslaitos, henkilöstö ja työurat. Maarit Nurmijoki-Matilainen Henkilöstöpäällikkö Keski-Suomen pelastuslaitos

Pelastuslaitos, henkilöstö ja työurat. Maarit Nurmijoki-Matilainen Henkilöstöpäällikkö Keski-Suomen pelastuslaitos Pelastuslaitos, henkilöstö ja työurat Maarit Nurmijoki-Matilainen Henkilöstöpäällikkö Keski-Suomen pelastuslaitos Keski-Suomen pelastuslaitos Henkilöstö 3/2012 Henkilöstömäärä Päätoimiset 300 henkilöä

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN MAAKUNTAVIESTIN HISTORIA LÄHDE: KESKI-SUOMEN HIIHDON HISTORIAT, HIIHTOKALENTERIT, HAASTATTELUT

KESKI-SUOMEN MAAKUNTAVIESTIN HISTORIA LÄHDE: KESKI-SUOMEN HIIHDON HISTORIAT, HIIHTOKALENTERIT, HAASTATTELUT KESKI-SUOMEN HIIHTO RY MATTI HARJU 12.11.2012 KESKI-SUOMEN MAAKUNTAVIESTIN HISTORIA LÄHDE: KESKI-SUOMEN HIIHDON HISTORIAT, HIIHTOKALENTERIT, HAASTATTELUT KESKI-SUOMEN MAAKUNTAVIESTIN HISTORIATIETOJA -

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN HIIHTO RY MATTI HARJU LÄHDE: KESKI-SUOMEN HIIHDON HISTORIAT, HIIHTOKALENTERIT, HAASTATTELUT

KESKI-SUOMEN HIIHTO RY MATTI HARJU LÄHDE: KESKI-SUOMEN HIIHDON HISTORIAT, HIIHTOKALENTERIT, HAASTATTELUT KESKI-SUOMEN HIIHTO RY MATTI HARJU 26.11.2014 LÄHDE: KESKI-SUOMEN HIIHDON HISTORIAT, HIIHTOKALENTERIT, HAASTATTELUT KESKI-SUOMEN MAAKUNTAVIESTIN HISTORIATIETOJA 1948-2014 - 1930-LUVULLA SUOJELUSKUNTAVIESTIT

Lisätiedot

Valtionvarainvaliokunnan kunta- ja terveysjaosto

Valtionvarainvaliokunnan kunta- ja terveysjaosto Valtionvarainvaliokunnan kunta- ja terveysjaosto 5.11.2015 Kuntien kustannusten karsiminen tehtäviä ja velvoitteita vähentämällä; mitä vähennetään ja mihin vähennykset kohdistuvat? Vaikutukset kuntatalouteen?

Lisätiedot

Keski-Suomen työllisyyskatsaus

Keski-Suomen työllisyyskatsaus NÄKYMIÄ MARRASKUU 2012 KESKI-SUOMEN ELY-KESKUS Keski-Suomen työllisyyskatsaus 30.11.2012 Julkaisuvapaa perjantaina 21.12.2012 klo 9:00 Työnhakijat Työttömyys jatkaa kasvuaan. Keski-Suomessa oli työ- ja

Lisätiedot

Keski-Suomen työllisyyskatsaus

Keski-Suomen työllisyyskatsaus NÄKYMIÄ ELOKUU 2015 KESKI-SUOMEN ELY-KESKUS Keski-Suomen työllisyyskatsaus 31.8.2015 Julkaisuvapaa tiistaina 22.9.2015 klo 9:00 Työnhakijat Keski-Suomessa oli työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston

Lisätiedot

MAAKUNNAN TILA JA LÄHIAJAN HAASTEET

MAAKUNNAN TILA JA LÄHIAJAN HAASTEET 11.10.2011 Kuntaliiton maakuntakierros MAAKUNNAN TILA JA LÄHIAJAN HAASTEET maakuntajohtaja Anita Mikkonen 1 Luonnollinen väestölisäys, nettomaassamuutto ja nettosiirtolaisuus Keski-Suomessa 2001-2010 1200

Lisätiedot