Danfoss maalämpöpumput

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Danfoss maalämpöpumput"

Transkriptio

1 MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Danfoss maaämpöpumput Tekninen esite DANFOSS-LÄMPÖPUMPUT

2 Kome ratkaisevaa asiaa, jotka vaikuttavat ämpöpumpun vaintaan Vuotuinen teho Hauat tietysti tietää, kuinka tehokas ämpöpumppu on. Tärkeintä on askea koko vuoden toiminta sekä kesän ämmössä että taven pakkasissa. Tätä sanotaan vuosihyötysuhteeksi. Se kertoo kuutetun ja tuotetun energian väisen keskimääräisen suhteen vuositasoa. Ei riitä, että ämpöpumpun teho imoitetaan tietyissä mittausoosuhteissa. Lämpimän käyttöveden tuotanto Lämpimän käyttöveden tuotanto muodostaa aina vain isomman osan kodin energiantarpeesta. Siksi on tärkeää, että ämmintä käyttövettä tuotetaan mahdoisimman nopeasti ja tehokkaasti. Näin varmistamme ämpimän veden riittävyyden mahdoisiman ahaisin kustannuksin. On myös erittäin tärkeää, että ämpöpumpussa on järjestemä, joka minimoi egioonaaisbakteerin vaaran. Mukavuus ja jäähdytys Kun investoit ämpöpumppuun, on ennen main vaintaa tärkeää miettiä kodin tarpeita. Jotkut ämpöpumput pystyvät sekä ämmittämään että jäähdyttämään, jooin ne pitävät sisäiman mukavana kesät tavet. Jäähdytyskin pitää hoitaa mahdoisimman tehokkaasti, energian tuhaamista vättäen. Meidän ratkaisumme hyötysuhteen maksimointiin Lämpöpumpun aivot Ohjausyksikkö ohjaa ämmitysjärjestemän toimintaa niin, että Danfossin ämpöpumput pitävät kotisi ämmön hauamanasi. Ohjausyksikköä on varsin heppo käyttää. Lämpötiaa nostetaan tai asketaan painiketta painamaa. Lämpöpumpun sydän Kaikissa Danfossin ämpöpumpuissa on scrokompressori (kierukkakompressori). Scrokompressoreissa on vähemmän iikkuvia osia kuin perinteisissä mäntäkompressoreissa, minkä ansiosta niiden käyttöikä on pitempi ja ne toimivat äänettömämmin. Scrokompressori tuottaa ämpöä ja yi 0-asteista vettä hyvää hyötysuhteea. Siten se parantaa ämpöpumpun hyötysuhdetta ja pidentää sen käyttöikää. Lämpöpumppu paitsi ämmittää myös jäähdyttää kotisi Kun ukona on kymä hauat ämpöä, mutta kun ukona on kuuma hauat jäähdytystä - uonnoisesti! Danfossin ämpöpumput osaavat kummankin. Lämpöpumppu osaa tietysti ämmittää, mutta se osaa tarjota myös mieyttävää viieyttä. Siten sisäima pysyy mieyttävänä ympäri vuoden. Kaikia maaämpöpumpuiamme taoa voi jäähdyttää varsin havaa käyttäen passiivista jäähdytystä. Se kuuttaa energiaa vähemmän kuin pari perinteistä sähköamppua. Kun tarvitaan isää jäähdytystä, jäähdytystehoa voi isätä käynnistämää kompressorin. Tätä sanotaan aktiiviseksi jäähdytykseksi. Sekin on taoudeisempaa kuin perinteinen imastointi. Opti-teknoogia Opti-toiminnoa varustetuissa ämpöpumpuissa on monia innovatiivisia ratkaisuja, jotka takaavat hyvän vuotuisen hyötysuhteen. Tämä on seaisen rakentajan vainta, joka hauaa ehdottoman tasokasta mukavuutta mahdoisimman kustannustehokkaasti. Opti-teknoogiaan kuuuu äykäs säätöjärjestemä, joka varmistaa säädettävänopeuksisten kiertopumppujen avua sen, että järjestemän toiminta säädetään aina tarpeen ja ämmitysjärjestemän tianteen mukaisesti. Sioin ämpöpumppu toimii aina ihanteeisea tavaa. Asiakas saa hyödyn siitä, että hyötysuhde on maksimissa ja energiankuutus minimissä.

3 Ainutaatuinen ämpimän veden tuotanto TWS-teknoogia Danfoss ämpöpumput on kehittänyt ja patentoinut ainutaatuisen menetemän veden ämmitykseen. Sen nimi on TWS. TWS-menetemän ansiosta ämpö siirtyy ja kerrostuu tehokkaammin varaajassa. Menetemä tuottaa kuumaa vettä nopeasti ja eduisesti. Mutta se ei tuota tarpeettoman kuumaa vettä. Sen takia TWS-tekniikkaa käyttävä ämpöpumppu säiyttää imiömäisen hyvän hyötysuhteensa. TWS on yhenne sanoista Tap Water Stratificator ( käyttöveden kerrostaja ) Perinteinen kaksoisvaippavaraaja siirtää ämpöä hitaasti. Pumpusta tueva kuuma vesi ympäröi käyttövesisäiiötä. Tää tekniikaa viieän käyttöveden ämmittäminen vie kaksi kertaa kauemmin TWStekniikkaan verrattuna. TWS-vedenämmitin käyttää tekniikkaa, jossa ämpöpumpusta tueva kuuma vesi johdetaan käyttövesivaraajassa oevan kierukan äpi. Varaajassa oeva vesi on jakautunut niin, että osa vedestä kuumenee nopeammin oikeaan ämpötiaan. TWS siirtää ämpöä tehokkaammin ja tuottaa enemmän kuumaa vettä. 6 6 Käyttöhuipun jäkeen, joka on tyhjentänyt varaajan ämpimästä vedestä, kestää tavanomaisea tekniikaa 0 minuuttia ennen kuin se on atautunut uudeeen. Käyttöhuipun jäkeen, joka on tyhjentänyt varaajan ämpimästä vedestä, kestää ainoastaan minuuttia ennen kuin se on atautunut uudeeen. Aika asketaan ämmitettäessä vettä, jonka akuämpötia on 0 C. Danfossin ämpöpumput on säädetty niin, että ne ämmittävät veden yi 6-asteiseksi (6 C) joka seitsemäs päivä. Tämän tarkoitus on minimoida egioonaaisbakteerin vaara. Normaai ämpötia riittää suojaamaan bakteerien kasvuta, mutta tämä järjestemä antaa isäturvaa. HGW-teknoogia Uusi, patentoitu HGW-teknoogiamme hyödyntää osaa taon ämmitysjärjestemään ohjatusta ämpimästä vedestä ämpimän käyttöveden tuottamiseen. Sen avua ämmin vesi saadaan kotia ämmitettäessä ikään kuin bonuksena. Tuoksena saadaan parempi vuotuinen hyötysuhde ja samaa erinomainen kuuman veden saatavuus. HGW on yhenne sanoista Hot Gas Water heater ( kuumakaasuvedenämmitin ) Pieni osa ämmitetystä taon ämmitysjärjestemään ohjatusta vedestä kiertää isäämmönvaihtimen kautta. Sieä sitä ämmitetään isää, kunnes sen ämpötia on 0 0 C, minkä jäkeen se käyttövesivaraajassa oevan ämmityskierukan äpi. Tämän tuoksena saat enemmän ja kuumempaa vettä niinä kuukausina, jooin kotiasi pitää ämmittää.

4 Danfoss Lämpöpumppu DHP-H Tehokas ja kestävä. DHP-H Tuottaa sekä ämpöä, että ämmintä käyttövettä. Sisäänrakennettu TWS-kierukaa varustettu ämminvesivaraaja, terässäiiö. (±0) (±0) Pauu ämmönkeruu (Brine sisään): Cu Meno ämmönkeruu (Brine uos): Cu Meno ämmitysjärjestemään: Cu -0, Cu -6 Pauu ämmitysjärjestemään: Cu -0, Cu -6 Paisunta: Cu 6 Lämmin käyttövesi: CuZn (messinki) 7 Kymä vesi: CuZn (messinki) Läpiviennit: sähkö, anturit, jne Lämpötian ja paineen varoventtiii (vain tietyissä maeissa) 6 6 0±0 Danfoss Lämpöpumppu DHP-H Opti Pro Lyömätöntä mukavuutta parhaaa vuosittaisea hyötysuhteea. DHP-H Opti Pro Samat toiminnot kuin maissa DHP-H. Varustettu isäksi taajuusohjatuia kiertovesipumpuia ja HGW-kuumakaasuämmönvaihtimea (tuistimea). (±0) 6 0± Lämmönkeruuputkiston iittäminen voidaan tehdä ämpöpumpun oikeata tai vasemmata puoeta. Pauu ämmönkeruu (Brine sisään): Cu Meno ämmönkeruu (Brine uos): Cu Meno ämmitysjärjestemään: Cu -0, Cu -6 Pauu ämmitysjärjestemään: Cu -0, Cu -6 Paisunta: Cu 6 Lämmin käyttövesi: CuZn (messinki) 7 Kymä vesi: CuZn (messinki) Läpiviennit: sähkö, anturit, jne Lämpötian ja paineen varoventtiii (vain tietyissä maeissa)

5 Lämpöpumppu DHP-H Kymäaine Tyyppi R07C R07C R07C R07C R07C R07C Määrä kg Kompressori Tyyppi Scro Scro Scro Scro Scro Scro Sähkötiedot Verkkojännite V N~0Hz Nimeisteho, kompressori Nimeisteho, kiertovesipumput Sähkövastus -portainen /6/ /6/ /6/ /6/ /6/ /6/ Käynnistysvirta A Suake A /0 /6 6 0 /6 /0 6 6 /6 /0 6 6 /6 /0 6 6 /0 / 6 0 /0 / 6 Suorituskyky COP COP Lämmitysteho Ottoteho Maks./min. ämpötia Jäähdytyspiiri C 0/ 0 0/ 0 0/ 0 0/ 0 0/ 0 0/ 0 Lämmityspiiri C /0 /0 /0 /0 /0 /0 Vesitiavuus Jäätymisenestoaine Mitat PxLxK Paino tyhjänä Paino täytettynä Lämminvesivaraaja Lauhdutin Höyrystin Kuumakaasuvaihdin mm kg kg Äänitehotaso db(a) Mittaukset on suoritettu rajoitetua määrää kiertovesipumppuja, mikä voi aiheuttaa vaihteuja tuoksissa. Myös mittausmenetemien toeranssit voivat aiheuttaa vaihteuja. ) IEC6000 Standardin mukaan. ) B0W Δ0K ämmin puoi (iman kiertovesipumppuja). ) B0W standardin EN mukaan (sis. kiertovesipumput). ) Lämpöpumppu sähkövastuksea (-N. ). ) Lämpöpumppu 6 sähkövastuksea (-N ). 6) Lämpöpumppu sähkövastuksea (-N. ). 7) Suake L (DHP-H varustettu vaihe kompressoria) ) Äänitehotaso on mitattu EN ISO 7 ja BOW (EN 0) mukaan. ) Ei saatavana. Lämpöpumppu DHP-H Opti Pro Kymäaine Tyyppi R07C R07C R07C R07C R07C Määrä kg Kompressori Tyyppi Scro Scro Scro Scro Scro Sähkötiedot Verkkojännite V N~0Hz Nimeisteho, kompressori Nimeisteho, kiertovesipumput/-puhain Sähkövastus, -portainen /6/ /6/ /6/ /6/ /6/ Käynnistysvirta A 0 7 Suake A 0 /6 /0 6 6 /6 /0 6 6 /6 /0 6 6 /0 / 6 0 /0 / 6 Turvakytkin A / /0 6 / /0 6 /0 /0 6 /0 /0 6 Suorituskyky COP COP Lämmitysteho Ottoteho Max./min. ämpötia Jäähdytyspiiri C 0/ 0 0/ 0 0/ 0 0/ 0 0/ 0 Lämmityspiiri C /0 /0 /0 /0 /0 Vesitiavuus Lämminvesivaraja Lauhdutin.... Höyrystin Kuumakaasuvaihdin Jäätymisenestoaine Mitat PxLxK mm Paino tyhjänä kg 0 Paino täytettynä kg 0 Äänitehotaso 7 db(a) Mittaukset on suoritettu rajoitetua määrää kiertovesipumppuja, mikä voi aiheuttaa vaihteuja tuoksissa. Myös mittausmenetemien toeranssit voivat aiheuttaa vaihteuja. ) IEC6000 Standardin mukaan. ) B0W Δ0K ämmin puoi (iman kiertovesipumppuja). ) B0W standardin EN mukaan (sis. kiertovesipumput). ) Lämpöpumppu sähkövastuksea (-N. ). ) Lämpöpumppu 6 sähkövastuksea (-N ). 6) Lämpöpumppu sähkövastuksea (-N. ). 7) Suake L (DHP-H varustettu vaihe kompressoria) ) Äänitehotaso on mitattu EN ISO 7 ja BOW (EN 0) mukaan. ) Ei saatavana.

6 Danfoss Lämpöpumppu DHP-L Tehokas ja kestävä. DHP-L Tuottaa sekä ämpöä, että ämmintä käyttövettä. Varustetaan eriiseä ämminvesivaraajaa. Sovetuu erityisesti mataiin tioihin. (±0) (±0) Lämmönkeruuputkiston iittäminen voidaan tehdä ämpöpumpun oikeata tai vasemmata puoeta. Pauu ämmönkeruu (Brine sisään): Cu Meno ämmönkeruu (Brine uos): Cu Meno ämmitysjärjestemään: Cu -0, Cu -6 Pauu ämmitysjärjestemään: Cu -0, Cu -6 Vaihtoehtoinen meno ämmönkeruu (Brine uos) 6 Vaihtoehtoinen pauu ämmönkeruu (Brine sisään) 7 Läpiviennit: sähkö, anturit, jne 6 6 0±0 Danfoss Lämpöpumppu DHP-L Opti DHP-L Opti Samat toiminnot kuin maissa DHP-L. Varustettu isäksi taajuusohjatuia kiertovesipumpuia. Varustetaan eriiseä ämminvesivaraajaa. Sovetuu erituisesti mataiin tioihin. (±0) (±0) Lämmönkeruuputkiston iittäminen voidaan tehdä ämpöpumpun oikeata tai vasemmata puoeta. Pauu ämmönkeruu (Brine sisään): Cu Meno ämmönkeruu (Brine uos): Cu Meno ämmitysjärjestemään: Cu -0, Cu -6 Pauu ämmitysjärjestemään: Cu -0, Cu -6 Vaihtoehtoinen meno ämmönkeruu (Brine uos) 6 Vaihtoehtoinen pauu ämmönkeruu (Brine sisään) 7 Kymä vesi: CuZn (messinki) Läpiviennit: sähkö, anturit, jne ±0 0±0

7 Lämpöpumppu DHP-L Kymäaine Tyyppi R07C R07C R07C R07C R07C R07C Määrä kg Kompressori Tyyppi Scro Scro Scro Scro Scro Scro Sähkötiedot Verkkojännite V N~0Hz Nimeisteho, kompressori Nimeisteho, kiertovesipumput Sähkövastus -portainen /6/ /6/ /6/ /6/ /6/ /6/ Käynnistysvirta A Suake A /0 /6 6 0 /6 /0 6 6 /6 /0 6 6 /6 /0 6 6 /0 / 6 0 /0 / 6 Suorituskyky COP COP Lämmitysteho Ottoteho Maks./min. ämpötia Jäähdytyspiiri C 0/ 0 0/ 0 0/ 0 0/ 0 0/ 0 0/ 0 Lämmityspiiri C /0 /0 /0 /0 /0 /0 Vesitiavuus Jäätymisenestoaine Mitat PxLxK Paino tyhjänä Paino täytettynä Lämminvesivaraaja Lauhdutin Höyrystin Kuumakaasuvaihdin mm kg kg Äänitehotaso db(a) Mittaukset on suoritettu rajoitetua määrää kiertovesipumppuja, mikä voi aiheuttaa vaihteuja tuoksissa. Myös mittausmenetemien toeranssit voivat aiheuttaa vaihteuja. ) IEC6000 Standardin mukaan. ) B0W Δ0K ämmin puoi (iman kiertovesipumppuja). ) B0W standardin EN mukaan (sis. kiertovesipumput). ) Lämpöpumppu sähkövastuksea (-N. ). ) Lämpöpumppu 6 sähkövastuksea (-N ). 6) Lämpöpumppu sähkövastuksea (-N. ). 7) Suake L (DHP-H varustettu vaihe kompressoria) ) Äänitehotaso on mitattu EN ISO 7 ja BOW (EN 0) mukaan. ) Ei saatavana. Lämpöpumppu DHP-L Opti Kymäaine Tyyppi R07C R07C R07C R07C R07C Määrä kg Kompressori Tyyppi Scro Scro Scro Scro Scro Sähkötiedot Verkkojännite V N~0Hz Nimeisteho, kompressori Nimeisteho, kiertovesipumput/-puhain Sähkövastus, -portainen /6/ /6/ /6/ /6/ /6/ Käynnistysvirta A 0 7 Suake A 0 /6 /0 6 6 /6 /0 6 6 /6 /0 6 6 /0 / 6 0 /0 / 6 Turvakytkin A / /0 6 / /0 6 /0 /0 6 /0 /0 6 Suorituskyky COP COP Lämmitysteho Ottoteho Max./min. ämpötia Jäähdytyspiiri C 0/ 0 0/ 0 0/ 0 0/ 0 0/ 0 Lämmityspiiri C /0 /0 /0 /0 /0 Vesitiavuus Lämminvesivaraja Lauhdutin.... Höyrystin Kuumakaasuvaihdin Jäätymisenestoaine Mitat PxLxK mm Paino tyhjänä kg 0 Paino täytettynä kg 0 Äänitehotaso 7 db(a) Mittaukset on suoritettu rajoitetua määrää kiertovesipumppuja, mikä voi aiheuttaa vaihteuja tuoksissa. Myös mittausmenetemien toeranssit voivat aiheuttaa vaihteuja. ) IEC6000 Standardin mukaan. ) B0W Δ0K ämmin puoi (iman kiertovesipumppuja). ) B0W standardin EN mukaan (sis. kiertovesipumput). ) Lämpöpumppu sähkövastuksea (-N. ). ) Lämpöpumppu 6 sähkövastuksea (-N ). 6) Lämpöpumppu sähkövastuksea (-N. ). 7) Suake L (DHP-H varustettu vaihe kompressoria) ) Äänitehotaso on mitattu EN ISO 7 ja BOW (EN 0) mukaan. ) Ei saatavana. 7

8 Danfoss Lämpöpumppu DHP-S Tehokas ja kestävä. DHP-S Kiinteistöpumppu, joka tuottaa ämpöä ja ämmintä käyttövettä. Varustettu eriiseä HGW-kuumakaasuämmönvaihtimea (tuistimea). Varustetaan eriiseä -tieventtiiiä ja ämminvesivaraajaa. Lämmönkeruuputkiston iittäminen voidaan tehdä ämpöpumpun oikeata tai vasemmata puoeta. Meno ämmönkeruu: Cu 0-6, Cu - Pauu ämmitysjärjestemään: Cu 0-6, Cu - Pauu kuumakaasuvaihdin: Cu Meno kuumakaasuvaihdin: Cu Meno ämmitysjärjestemään: Cu 0-6, Cu - 6 Pauu ämmönkeruu: Cu 0-6, Cu - 7 Läpiviennit: ämpötia- ja paineanturit Läpiviennit: sähkö, anturit, jne Lämpötian ja paineen varoventtiii (vain tietyissä maeissa) Danfoss ämpöpumppu DHP-C (±0) 6 0± DHP-C Samat toiminnot kuin maissa DHP-H. Sisäänrakennettu passiivinen jäähdytys, joka hyödyntää oemassa oevaa vesikiertoista verkkoa. Sisäänrakennettu TWS-kierukaa varustettu ämminvesivaraaja, terässäiiö. Lämmönkeruuputkiston iittäminen voidaan tehdä ämpöpumpun oikeata tai vasemmata puoeta. Pauu ämmönkeruu (Brine sisään): Cu Meno ämmönkeruu (Brine uos): Cu Meno ämmitysjärjestemään: Cu -0, Cu -6 Pauu ämmitysjärjestemään: Cu -0, Cu -6 Paisunta: Cu 6 Lämmin käyttövesi: CuZn (messinki) 7 Kymä vesi: CuZn (messinki) Läpiviennit: sähkö, anturit, jne

9 Lämpöpumppu DHP-S Kymäaine Tyyppi R07C R07C R07C R07C R07C R07C Määrä kg Kompressori Tyyppi Scro Scro Scro Scro Scro Scro Sähkötiedot Verkkojännite V N~0Hz Nimeisteho, kompressori Nimeisteho, kiertovesipumput Sähkövastus -portainen /6/ /6/ /6/ /6/ /6/ /6/ Käynnistysvirta A Suake A /0 /6 6 0 /6 /0 6 6 /6 /0 6 6 /6 /0 6 6 /0 / 6 0 /0 / 6 Suorituskyky COP COP Lämmitysteho Ottoteho Maks./min. ämpötia Jäähdytyspiiri C 0/ 0 0/ 0 0/ 0 0/ 0 0/ 0 0/ 0 Lämmityspiiri C /0 /0 /0 /0 /0 /0 Vesitiavuus Jäätymisenestoaine Mitat PxLxK Paino tyhjänä Paino täytettynä Lämminvesivaraaja Lauhdutin Höyrystin Kuumakaasuvaihdin mm kg kg Äänitehotaso db(a) Mittaukset on suoritettu rajoitetua määrää kiertovesipumppuja, mikä voi aiheuttaa vaihteuja tuoksissa. Myös mittausmenetemien toeranssit voivat aiheuttaa vaihteuja. ) IEC6000 Standardin mukaan. ) B0W Δ0K ämmin puoi (iman kiertovesipumppuja). ) B0W standardin EN mukaan (sis. kiertovesipumput). ) Lämpöpumppu sähkövastuksea (-N. ). ) Lämpöpumppu 6 sähkövastuksea (-N ). 6) Lämpöpumppu sähkövastuksea (-N. ). 7) Suake L (DHP-H varustettu vaihe kompressoria) ) Äänitehotaso on mitattu EN ISO 7 ja BOW (EN 0) mukaan. ) Ei saatavana. Lämpöpumppu DHP-C Kymäaine Tyyppi R07C R07C R07C R07C R07C Määrä kg Kompressori Tyyppi Scro Scro Scro Scro Scro Sähkötiedot Verkkojännite V N~0Hz Nimeisteho, kompressori Nimeisteho, kiertovesipumput/-puhain Sähkövastus, -portainen /6/ /6/ /6/ /6/ /6/ Käynnistysvirta A 0 7 Suake A 0 /6 /0 6 6 /6 /0 6 6 /6 /0 6 6 /0 / 6 0 /0 / 6 Turvakytkin A / /0 6 / /0 6 /0 /0 6 /0 /0 6 Suorituskyky COP COP Lämmitysteho Ottoteho Max./min. ämpötia Jäähdytyspiiri C 0/ 0 0/ 0 0/ 0 0/ 0 0/ 0 Lämmityspiiri C /0 /0 /0 /0 /0 Vesitiavuus Lämminvesivaraja Lauhdutin.... Höyrystin Kuumakaasuvaihdin Jäätymisenestoaine Mitat PxLxK mm Paino tyhjänä kg 0 Paino täytettynä kg 0 Äänitehotaso 7 db(a) Mittaukset on suoritettu rajoitetua määrää kiertovesipumppuja, mikä voi aiheuttaa vaihteuja tuoksissa. Myös mittausmenetemien toeranssit voivat aiheuttaa vaihteuja. ) IEC6000 Standardin mukaan. ) B0W Δ0K ämmin puoi (iman kiertovesipumppuja). ) B0W standardin EN mukaan (sis. kiertovesipumput). ) Lämpöpumppu sähkövastuksea (-N. ). ) Lämpöpumppu 6 sähkövastuksea (-N ). 6) Lämpöpumppu sähkövastuksea (-N. ). 7) Suake L (DHP-H varustettu vaihe kompressoria) ) Äänitehotaso on mitattu EN ISO 7 ja BOW (EN 0) mukaan. ) Ei saatavana.

10 Danfoss vedenämmitin DWH-00/DWH-00 Opti DWH-00/DWH-00 Opti (±0) Suunnitetu yhteensopivaksi DHP-H, DHP-H Opti Pro, DHP-L ja DHP-L Opti maien kanssa. Sen hyötysuhde on erinomainen ja se tuottaa ämpimän käyttöveden optimaaisesti. Sisäänrakennettu TWS-kierukaa varustettu ämminvesivaraaja, terässäiiö. Voidaan käyttää myös ukopuoisten ämmönähteiden kanssa. 6 0± Pauu ämpöpumppu Lämmin käyttövesi Kymä käyttöveso Meno ämpöpumppu Läpivienti: sähkö 6 Tuuetus 7 Läpiviennit: sähkö, anturit, jne Danfoss DWH Extender/Extender Opti Eriinen ämminvesivaraaja, jonka kaksi eriistä TWS-kierukkaa antavat mahdoisuuden moniin eri käyttötapoihin. Voidaan käyttää ämpöpumpun varaajan rinnaa aajentamaan käyttövesikapasiteettia. Mahdoistaa kahden ämmönjakojärjestemän yhdistämisen esim. attiaämmitys ja patteriämmitys. Voidaan käyttää ukopuoisten ämmönähteiden, esim. aurinkokeräimien kanssa käyttöveden esiämmitykseen tai isäämmittimen, kuten öjypottimen kanssa. 0 Lämmin vesi uos, yempi kierukka: Pauu ämmitysjärjestemä: Tuo ämpöpumppu Meno ämmitysjärjestemä Pauu ämmitysjärjestemä 6 Kymä vesi sisään, aempi kierukka: 7 Kymä vesi sisään, yempi kierukka: Lämmin vesi uos, aempi kierukka: Meno ämmitysjärjestemään: 0

11 Danfoss varaajat KB/KBE vedenämmitin cw connection, copper pipe hw connection, copper pipe hwc connection, copper pipe hwx connection, copper pipe Thermostat/thermometer - connection DN (R/ ) int. thread 6 Discharge connection (conceaed) - connection DN (R/ ) 7 Eectric immersion heater - connection DN0 (R ) int. thread Adjustabe feet, pcs D KB ja KBE ovat yksivaippaisia kuparivuorattuja varaajia. KB varastoi ämpäpumpun ämmittämän veden, KBE:ssä on isäksi paikat sähköisie isäämmittimie (isätarvike), jooin ämmintä vettä voidaan tuottaa iman ämpöpumppua. Moemmat mait on tarkoitettu käytettäväksi isoissa taoissa ja kiinteistöissä. Varaajia voidaan myös kytkeä sarjaan. H h Rated pressure, prim/sec 0 bar Test pressure, prim/sec bar Working pressure, prim/sec bar Rated temp, prim/sec 00 SA standard approva No. 60 d 7 6 a a b b Mode KB 0 KBE 0 KB 00 KBE 00 KB 700 KBE 700 KB 000 KBE 000 Voume itres D, mm d, mm H, mm h, mm a, mm b, mm No of conn Rated power x - x max ength weight, kg cv, hw, hwc, -- hwx, -- KBH vedenämmitin f H C b 00 cw Kv hw Vv Vvc hwc e Mode H R a b 0 0 c e h f h D Connections cw connection, copper pipe a hw connection, copper pipe R a hwc connection Hot water - connection (suppy and return) KBH on kaksivaippainen vedenämmitin. Lämmitin on suunnitetu käytettäväksi ukopuoisen ämmönähteen kuten ämpöpumpun tai esim. öjypottimen kanssa. Käyttövesi ämmitetään vaippojen väissä. Varaajassa on paikat sähköisie isäämmittimie (isävaruste). Varaaja on tarkoitettu käytettäväksi isoissa taoissa ja kiinteistöissä. Varaajia voidaan myös kytkeä sarjaan. hwc hw cw aar- DcVvVvKv00ebCHfh667 Diameter, mm Thermostat/thermometer - connection -with insuation D N (R/ ) int. thread -without insuation Connection cw, mm 6 Eectric immersion heater - connection Connection hw, mm D N0 (R ) int. thread Connection hwc, mm Hot water connection Upper eectric immersion heater () - connection DN (R ) int. thread Feed and return, mm Discharge connection (conceaed) - connection DN (R/ ) Adjustabe feet, pcs Technica specifications Danfoss KBH Mode Weight, kg Voume hw-heater, itres sec/prim Rated pressure, prim/sec /0 bar Test pressure, prim/sec,/ bar Working pressure, prim/sec / bar Rated temp, prim/sec 00/00 SA standard approva No. -7 0/ 00/ 700/ 000/

12 Tarvikkeet DHP ämpöpumpputarvikkeet Tuote Ti.nro LVI-nro DHP huoneanturi (ämpöpumpue) 06U DHP-aajennuskortti tehon rajoitukseen, sis. kp virta-antureita 06U DHP-aajennuskortti ämmitykseen ja jäähdytykseen, sis. kp johtoantureita 06U (Lämmitys ohjaus V, uima-aas ämm. ohjaus 0V, jäähdytys ohjaus 0V) DHP venttiiin moottori V (ämmitys) 06U6 DHP venttiiin moottori 0V (jäähdytys) 06U7 DHP -tieventtiii DN0-KVS 6, 06U6 DHP -tieventtiii DN-KVS 0 06U66 DHP -tieventtiii DN-KVS 6 06U67 DHP -tieventtiii DN0-KVS 06U6 DHP m johtoanturi aajennuskortie 06U67 DHP virta-anturi kp, tehonraj.aajennuskortie 06U7 DHP OnLine,sis.m antenni (internet-sovitin) 06U6 60 DHP isäantenni m (OnLine) 06U60 60 Jäeenmyynti: Tietoja Danfossista Danfoss Group on maaiman johtava mekaanisten ja eektronisten tuotteiden ja säätöaitteiden kehittäjä ja vamistaja. Meidän tuotteemme ämmittävät ja jäähdyttävät koteja ja toimistoja, pitävät eintarvikkeita kyminä ja ohjaavat tuotantoinjoja. Oemme perustaneet ämpöpumpputekniikan tutkimus-, kehitys- ja kouutuskeskuksen Ruotsin tehtaan yhteyteen. Parhaiaan vahvistamme asemaamme koko Euroopan ämpöpumppumarkkinoia. Periaatteemme voi esittää yhyesti näin: Me teemme modernin eämän mahdoiseksi. Danfossin visio on tarjota keinot koota yhteen kaikki ne tarpeet ja vaatimukset, jotka meidän yrityksenä pitää osata täyttää. Danfoss Lämpöpumput Danfoss pidättää oikeuden tehdä muutoksia tuotteisiin ja teknisiin ratkaisuihin tämän esitteen jukaisemisen jäkeen.

Danfoss Lämpöpumput pientaloille

Danfoss Lämpöpumput pientaloille MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Danfoss Lämpöpumput pientaloille Kodin lämmittäminen maahan tai veteen varastoituneella aurinkoenergialla on kestävä tapa säästää luontoa, rahaa ja parantaa elämän laatua.

Lisätiedot

NIBE Maalämpö. Lämpöpumppujen uusi sukupolvi NIBE-MAALÄMPÖ 1

NIBE Maalämpö. Lämpöpumppujen uusi sukupolvi NIBE-MAALÄMPÖ 1 NIBE Maalämpö Lämpöpumppujen uusi sukupolvi NIBE-MAALÄMPÖ 1 NIBE-MAALÄMPÖ 2 + Auringon lämpöä maassa valtava energiavarasto, joka vain odottaa hyödyntämistään. Mitä näet katsoessasi ulos ikkunasta? Kadun?

Lisätiedot

Hoito-ohje DHP-A DHP-A Opti DHP-AL DHP-AL Opti DHP-C DHP-H DHP-H Opti DHP-H Opti Pro DHP-L DHP-L Opti DHP-L Opti Pro

Hoito-ohje DHP-A DHP-A Opti DHP-AL DHP-AL Opti DHP-C DHP-H DHP-H Opti DHP-H Opti Pro DHP-L DHP-L Opti DHP-L Opti Pro Hoito-ohje DHP-A DHP-A Opti DHP-AL DHP-AL Opti DHP-C DHP-H DHP-H Opti DHP-H Opti Pro DHP-L DHP-L Opti DHP-L Opti Pro VUBMA920 Danfoss A/S pidättää oikeudet osien ja teknisten tietojen muutoksiin ilman

Lisätiedot

Maalämpöpumput. Uutuus! IVT PremiumLine HQ. www.ivt.fi

Maalämpöpumput. Uutuus! IVT PremiumLine HQ. www.ivt.fi Maalämpöpumput Uutuus! IVT PremiumLine HQ 359 001 www.ivt.fi Pohjoismaista osaamista Bosch-konsernissa Ruotsissa 1970-luvulla perustettu IVT on vuodesta 2005 ollut osa Bosch-konsernia. Lämpöpumppuosaamista

Lisätiedot

Maalämpöpumput. Uutuus! IVT PremiumLine HQ. www.ivt.fi

Maalämpöpumput. Uutuus! IVT PremiumLine HQ. www.ivt.fi Maalämpöpumput Uutuus! IVT PremiumLine HQ 359 001 www.ivt.fi Pohjoismaista osaamista Boschkonsernissa POWERED BY NATURE Ruotsissa 1970luvulla perustettu IVT on vuodesta 2005 ollut osa Boschkonsernia. Lämpöpumppuosaamista

Lisätiedot

saavut tamaan Joutsenmerkin tiukat ympäristö- ja laatu- Ruotsissa 1970-luvulla perustettu IVT on vuodesta

saavut tamaan Joutsenmerkin tiukat ympäristö- ja laatu- Ruotsissa 1970-luvulla perustettu IVT on vuodesta Pohjoismaista osaamista Bosch-konsernissa Investointi joka kannattaa välittömästi Tässä esitteessä esittelemme maalämpöpumppumme, jotka ystävällinen ja energiatehokas lämpöpumppu voi olla. Olemme ottavat

Lisätiedot

NIBE Maalämpö LÄMPÖPUMPPUJEN UUSI SUKUPOLVI NIBE-MAALÄMPÖ 1

NIBE Maalämpö LÄMPÖPUMPPUJEN UUSI SUKUPOLVI NIBE-MAALÄMPÖ 1 NIBE Maalämpö LÄMPÖPUMPPUJEN UUSI SUKUPOLVI NIBE-MAALÄMPÖ 1 2 NIBE-MAALÄMPÖ + AURINGON LÄMPÖÄ MAASSA VALTAVA ENERGIAVARASTO, JOKA VAIN ODOTTAA HYÖDYNTÄMISTÄÄN. Mitä näet katsoessasi ulos ikkunasta? Kadun?

Lisätiedot

LÄMMITYSRATKAISUT ALPHA-INNOTEC ILMA-VESILÄMPÖPUMPUT

LÄMMITYSRATKAISUT ALPHA-INNOTEC ILMA-VESILÄMPÖPUMPUT LÄMMITYSRATKAISUT ALPHA-INNOTEC ILMA-VESILÄMPÖPUMPUT Tuotteet Ilma-vesilämpöpumput, ulkoasennus LWD 50A - 90A LW 71A 81A LW 90A/RX LW 101A LW 100H-A LW 121A LW 140A LW 140A/RX LW 180A LW 180H-A Ilma-vesilämpöpumput,

Lisätiedot

Maalämpöpumput. Joutsenmerkityt kallio-, pintamaa- ja vesistölämpöpumppumme.

Maalämpöpumput. Joutsenmerkityt kallio-, pintamaa- ja vesistölämpöpumppumme. Maalämpöpumput Joutsenmerkityt kallio-, pintamaa- ja vesistölämpöpumppumme. 359 001 2 Investointi joka kannattaa välittömästi. Tässä esitteessä esittelemme maalämpöpumppumme jotka ottavat lämpöenergiaa

Lisätiedot

LÄMMIN KÄYTTÖVESI UUSIUTUVAT ENERGIAT LÄMMITYS. Energiaa jokapäiväisiin tarpeisiin. LÄMPÖPUMPUT AURINKO. Riippumattomuus

LÄMMIN KÄYTTÖVESI UUSIUTUVAT ENERGIAT LÄMMITYS. Energiaa jokapäiväisiin tarpeisiin. LÄMPÖPUMPUT AURINKO. Riippumattomuus LÄMMIN KÄYTTÖVESI UUSIUTUVAT ENERGIAT LÄMMITYS Energiaa jokapäiväisiin tarpeisiin. LÄMPÖPUMPUT AURINKO Riippumattomuus 07 2014 01 2014 Uudistuvat energialähteet. Luonnonläheistä energiahuoltoa. Haluatko

Lisätiedot

Ilma-vesilämpöpumpun ostajan opas

Ilma-vesilämpöpumpun ostajan opas Ilma-vesilämpöpumpun ostajan opas Sisällysluettelo Johdanto... 2 Mitä on ilmalämpö?... 3 Ilma-vesilämpöpumpun soveltuvuus... 4 Säästö... 5 Esimerkki 1. Rintamamiestalo Vantaa... 6 Esimerkki 2. Uudiskohde

Lisätiedot

Bosch Compress 5000 LW/M Maalämpöpumppu

Bosch Compress 5000 LW/M Maalämpöpumppu Bosch Compress 5000 LW/M Maalämpöpumppu Bosch Compress 5000 LW/M Maksimaaliset säästöt uusinta tekniikkaa käyttävillä maalämpöpumpuilla. Bosch Compress 5000 LW/M uutuustuote on tulos jatkuvasta tutkimustyöstämme,

Lisätiedot

MAALÄMPÖRATKAISUT LUOTETTAVAA JA KEHITTYNYTTÄ LÄMPÖPUMPPUTEKNIIKKAA JOKAISEEN KOTIIN JA KIINTEISTÖÖN. www.kaukora.fi

MAALÄMPÖRATKAISUT LUOTETTAVAA JA KEHITTYNYTTÄ LÄMPÖPUMPPUTEKNIIKKAA JOKAISEEN KOTIIN JA KIINTEISTÖÖN. www.kaukora.fi MAALÄMPÖRATKAISUT LUOTETTAVAA JA KEHITTYNYTTÄ LÄMPÖPUMPPUTEKNIIKKAA JOKAISEEN KOTIIN JA KIINTEISTÖÖN JÄMÄ STAR RST 6 kw maalämpöpumput integroidulla käyttövesivaraajalla JÄMÄ STAR 6-7 kw maalämpöpumput

Lisätiedot

LÄMPÖPUMPPU KÄYTTÖVEDELLE KÄYTTÖOHJE MALLI TAW-270NH2A / RAW-25NH2A

LÄMPÖPUMPPU KÄYTTÖVEDELLE KÄYTTÖOHJE MALLI TAW-270NH2A / RAW-25NH2A LÄMPÖPUMPPU KÄYTTÖVEDELLE KÄYTTÖOHJE SÄILIÖYKSIKKÖ MALLI ULKOYKSIKKÖ TAW-270NH2A / RAW-25NH2A SÄILIÖYKSIKKÖ ULKOYKSIKKÖ RAW-25NH2A TAW-270NH2A Käyttöohjeet Sivut 1~26 Saavuttaaksesi parhaan mahdoisen hyödyn

Lisätiedot

Lähienergian valintaopas

Lähienergian valintaopas Lähienergian valintaopas Ilmalämpö Ilma-vesilämpö Maalämpö Aurinkolämpö ja -sähkö Energiavaraajat Ohjausjärjestelmät SISÄLLYSLUETTELO Parhaasta sopivaksi Yhä useampi suomalainen käyttää uusiutuvaa, paikallisesti

Lisätiedot

Tehoa ja energiaa: Ilma-vesilämpöpumppu Compress 6000 AW

Tehoa ja energiaa: Ilma-vesilämpöpumppu Compress 6000 AW Tehoa ja energiaa: Ilma-vesilämpöpumppu Compress 6000 AW 2 Ilma-vesilämpöpumppu Compress 6000 AW Nauti luonnonenergiasta ja tehokkuudesta Compress 6000 AW tekee energian säästämisestä helppoa hyödyntämällä

Lisätiedot

LÄMPÖPUMPUN TOIMINTA. Jääkaappi = lämpöpumppu 3.10.2012. höyrystin. lauhdutin. paisuntaventtiili. kompressori. NIBE ENERGY SYSTEMS Heat Pump General

LÄMPÖPUMPUN TOIMINTA. Jääkaappi = lämpöpumppu 3.10.2012. höyrystin. lauhdutin. paisuntaventtiili. kompressori. NIBE ENERGY SYSTEMS Heat Pump General LÄMPÖPUMPUN TOIMINTA Heat Pump General Jääkaappi = lämpöpumppu höyrystin lauhdutin paisuntaventtiili kompressori Heat Pump General 1 Lämpöpumppu ottaa lämpöä alemmasta lämpötilatasosta ja siirtää sitä

Lisätiedot

MAALÄMPÖRATKAISUT LUOTETTAVAA JA KEHITTYNYTTÄ LÄMPÖPUMPPUTEKNIIKKAA JOKAISEEN KOTIIN JA KIINTEISTÖÖN. www.kaukora.fi

MAALÄMPÖRATKAISUT LUOTETTAVAA JA KEHITTYNYTTÄ LÄMPÖPUMPPUTEKNIIKKAA JOKAISEEN KOTIIN JA KIINTEISTÖÖN. www.kaukora.fi MAALÄMPÖRATKAISUT LUOTETTAVAA JA KEHITTYNYTTÄ LÄMPÖPUMPPUTEKNIIKKAA JOKAISEEN KOTIIN JA KIINTEISTÖÖN JÄMÄ STAR RST 6 kw maalämpöpumput integroidulla käyttövesivaraajalla JÄMÄ STAR 6-7 kw maalämpöpumput

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE SCANVARM SC7 SC12

KÄYTTÖOHJE SCANVARM SC7 SC12 KÄYTTÖOHJE SCANVARM SC7 SC12 4/2012 1 Sisällys 1. YLEISTÄ 5 1.1. Turvaohjeet 5 1.2. Kuljetus 5 1.3. Maalämpöpumpun sijoittaminen 5 1.4. Pakkauksen avaaminen 6 1.5. Maalämpöjärjestelmän toiminta 6 1.5.1

Lisätiedot

MUKAVUUTTA JA ENERGIANSÄÄSTÖÄ KOTIISI. Ilmasta ilmaiseksi ILMA-VESILÄMPÖPUMPUT LÄMMITYS - KÄYTTÖVESI - JÄÄHDYTYS DAIKIN ALTHERMA LT. www.recair.

MUKAVUUTTA JA ENERGIANSÄÄSTÖÄ KOTIISI. Ilmasta ilmaiseksi ILMA-VESILÄMPÖPUMPUT LÄMMITYS - KÄYTTÖVESI - JÄÄHDYTYS DAIKIN ALTHERMA LT. www.recair. MUKAVUUTTA JA ENERGIANSÄÄSTÖÄ KOTIISI Ilmasta ilmaiseksi ILMA-VESILÄMPÖPUMPUT LÄMMITYS - KÄYTTÖVESI - JÄÄHDYTYS DAIKIN ALTHERMA LT Daikin Altherma Low Temperature: energiatehokkuutta ja mukavuutta Investointi,

Lisätiedot

Maalämpöpumpun ostajan opas

Maalämpöpumpun ostajan opas Maalämpöpumpun ostajan opas Sisällysluettelo Johdanto... 2 Mitä on maalämpö?... 3 Maalämmön soveltuvuus... 3 Miksi maalämpö?... 4 Säästö... 4 Esimerkki 1. Rintamamiestalo Vantaa... 4 Esimerkki 2. Uudiskohde

Lisätiedot

Uutta lämpöä elämääsi

Uutta lämpöä elämääsi Uutta lämpöä elämääsi 2 Olemme johtava ympäristöä ja lompakkoasi säästävien lämpöpumppujen kehittäjä. Sisältö Maailman katseet kääntyvät Tranåsiin. 4 Lämpöpumppusi maksaa itse itsensä. 6 Asiakkaamme ovat

Lisätiedot

Lämmitysverkoston perussäätö säästää rahaa ja luo terveellisen sisäilmaston

Lämmitysverkoston perussäätö säästää rahaa ja luo terveellisen sisäilmaston Lämmitysverkoston perussäätö säästää rahaa ja uo terveeisen sisäimaston 1 E nergiansäästöä voidaan vaikuttaa isoihin asioihin. Maapaon imaston ämpiämisen ja kasvihuoneimiön torjuminen ovat tuevaisuuden

Lisätiedot

nousu, lattialämmityksen yleistyminen kuin pumppujen kehittyminen. Lämmön keräämiseen tarvitaan sähköä.

nousu, lattialämmityksen yleistyminen kuin pumppujen kehittyminen. Lämmön keräämiseen tarvitaan sähköä. Maalämpöpumppu kerää maaperään, kallioon tai veteen varastoitunutta auringon lämpöä. Maalämmöllä on lämmitetty pientaloja 1970-luvun puolivälistä lähtien, ja lämmitystapa on kasvattanut suosiotaan 2000-luvulle

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet 16150214-1 2012-03-08. CTC EcoHeat 300. Malli 306 I 308 I 310 I 312

Asennus- ja käyttöohjeet 16150214-1 2012-03-08. CTC EcoHeat 300. Malli 306 I 308 I 310 I 312 Asennus- ja käyttöohjeet Malli 306 I 308 I 310 I 312 16150214-1 2012-03-08 Yleistä tietoa Sisällysluettelo YLEISTÄ TIETOA Tarkistuslista 6 Tärkeää! 7 Turvallisuusmääräykset 7 Talon lämpöasetukset 8 1.

Lisätiedot

NIBE kiinteistölämpöpumput SUURIIN ASUIN- JA TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN

NIBE kiinteistölämpöpumput SUURIIN ASUIN- JA TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN NIBE kiinteistölämpöpumput SUURIIN ASUIN- JA TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN + AURINGON LÄMPÖ VALTAVA ENERGIAVARASTO, JOKA VAIN ODOTTAA HYÖDYNTÄMISTÄÄN. Katso ulos ikkunasta. Mitä näet? Kadun? Puita ja peltoja?

Lisätiedot

NIBE-kiinteistölämpöpumput SUURIIN ASUIN- JA TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN

NIBE-kiinteistölämpöpumput SUURIIN ASUIN- JA TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN NIBE-kiinteistölämpöpumput SUURIIN ASUIN- JA TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN NIBE KIINTEISTÖLÄMPÖ 2 + Auringon lämpö maassa valtava energiavarasto, joka vain odottaa hyödyntämistään. Katso ulos ikkunasta. Mitä

Lisätiedot

maalämpö Lämpöpumput, jotka hyödyntävät tehokkaasti myös aurinkoenergian! Lämpöä maasta ja auringosta

maalämpö Lämpöpumput, jotka hyödyntävät tehokkaasti myös aurinkoenergian! Lämpöä maasta ja auringosta maalämpö Lämpöpumput, jotka hyödyntävät tehokkaasti myös aurinkoenergian! Lämpöä maasta ja auringosta Ainutlaatuiset toimintatilat: NEREUS LÄMPÖPUMPUT Tila 1. Aurinko tuottaa kaiken energian. Kun aurinkokeräimen

Lisätiedot

Maalämpöpumpun ja maalämmön valinta

Maalämpöpumpun ja maalämmön valinta Maalämpöpumpun ja maalämmön valinta Jari Lehtinen Lämpövinkki Oy 19.12.2013 Sisältö Miksi lukisit tämän oppaan?... 2 Maalämmön toimintaperiaate... 2 Miten maalämpöpumppu toimii?... 3 Lämpöpumpun tehon

Lisätiedot

Uutta lämpöä elämääsi

Uutta lämpöä elämääsi Uutta lämpöä elämääsi Sinun taloutesi ja ympäristömme takia IVT lämpöpumppu hyödyntää kallioon, maahan, veteen tai ilmaan varastoitunutta aurinkoenergiaa, tuottaen lämpöä ja käyttövettä taloosi. Hyödyntämällä

Lisätiedot