Oppimisen uusi aika Turun nopeat kokeilut yrityksille Haasteiden sisällöt on kuvattu tarkemmin tämän tarjouspyynnön liitteessä.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Oppimisen uusi aika Turun nopeat kokeilut yrityksille Haasteiden sisällöt on kuvattu tarkemmin tämän tarjouspyynnön liitteessä."

Transkriptio

1 Yrityksille suunnatut haasteet Tarjouspyyntö Oppimisen uusi aika Turun nopeat kokeilut yrityksille Hankintayksikkö ja yhteystiedot Turun kaupungin sivistystoimiala Suunnittelu- ja kehittämispalvelut Yhteyshenkilö: Niina Salonen Hankinnan kohde Oppimisen uusi aika Turun nopeat kokeilut yrityksille Hankitaan kokeiluja seuraaviin haasteisiin liittyen: Haaste 1: Liikuntateknologia varhaiskasvatuksessa Haaste 2: Koulun ja päiväkodin lähiympäristö lisätyn todellisuuden oppimisympäristönä Haaste 3: Lisätty todellisuus apuna historiallisen kaupunkirakenteen havainnollistamisessa, case: Pennisilta Haaste 4: Koulutuksen ja osaamisen lisääminen: Rakennusten vaipan tiiveys rakentamisen aikana ja valmiissa kiinteistössä Haaste 5: Perehdyttäminen monikulttuurisella työpaikalla: Välineistö/ohjelmisto, jolla suulliset ohjeet käännetään reaaliajassa kunkin työntekijän äidinkielelle työpisteessä/työmaalla * Jokeri: Monitoimitalon 3D mallin hyödyntäminen oppimisympäristönä. Haasteiden sisällöt on kuvattu tarkemmin tämän tarjouspyynnön liitteessä. Kokeilut toteutetaan osana 6Aika: Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt -hanketta, jota rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR), Uudenmaanliitto ja hankkeeseen osallistuvat kaupungit. Hanke vahvistaa oppimiseen sekä älykkäisiin fyysisiin ja virtuaalisiin oppimisympäristöihin liittyviä palveluita, tuotteita ja teknologioita kehittävien yritysten liiketoimintamahdollisuuksia. Hankkeen aikana kehitetään ratkaisuja ja järjestetään kokeiluja mm. digitaalisten työkalujen, VR- ja AR-teknologioiden, koulutus- ja oppimisanalytiikan, fyysisten oppimisympäristöjen sekä tuote- ja palvelukehitysympäristöjen tiimoilta. Tarjouskilpailu alkaa kello ja päättyy kello 16.00

2 Sopimukseen ei liity lisähankintamahdollisuuksia. 3. Hankintamenettely Hankintamenettely on avoin Tarjousten määräaika kello Vähimmäisaika, joka tarjoajan on pidettävä tarjouksensa voimassa 2 kk tarjouksen ilmoitetusta vastaanottopäivästä 4. Tarjouspalvelun tiedot Vertailuperusteiden määrittely pisteytys kohderyhmittäin Yrityksille suunnatut haasteet Toimittajan tulee ilmoittaa hankinnan kohteen tiedot tarjouspyynnön liitteenä olevalla lomakkeella. Lisätietokysymykset on lähetettävä kello 23:59 mennessä. Tarjoaja voi tehdä tarjouspyyntöön liittyviä kysymyksiä ilmoitettuun määräaikaan saakka. Kysymykset on lähettävä sähköpostilla. Tarjoajien tasapuolisen kohtelun vuoksi muulla tavoin esitettyihin kysymyksiin ei vastata. Tarjoajan tulee tutustua annettuihin vastauksiin sekä käyttää hyväkseen mahdollisia täsmennettyjä tietoja tarjousta antaessaan. Tilaaja vastaa kaikkiin kysymyksiin viimeistään kello oppimisenuusiaika.fi -sivustolla. Toimittaja voi ehdottaa tietoja liikesalaisuuksiksi. 5. Soveltuvuusvaatimukset Tarjoajan tulee täyttää kaikki hankintayksikön asettamat tarjoajaa koskevat kelpoisuusvaatimukset. Kelpoisuusvaatimukset ja niiden täyttymisen todistamiseksi pyydettävät selvitykset liittyvät tarjoajan edellytyksiin toteuttaa hankinta ja ne on suhteutettu hankinnan luonteeseen, käyttötarkoitukseen ja laajuuteen. Tarjoajalle asetetut soveltuvuusvaatimukset: - Yritys on Suomen kaupparekisterissä. - Veronmaksutiedot sekä työntekijöiden tai yrittäjän sosiaaliturva- ja eläkemaksut ovat kunnossa ja noudatetaan tilaajavastuulakia. - Tuotteen tai palvelun ominaisuudet vastaavat lainsäädäntöä (esim. tietosuoja henkilötietojen käsittelyssä). - Nopealla kokeilulla on merkittävä vaikutus tuotteen tai palvelun kehityksessä. - Maksettavaa summaa ei voi käyttää investointeihin. - Tarjous on tarjouspyynnön mukainen. - Ratkaisu on toteuttamiskelpoinen (esim. koulujen tietojärjestelmäympäristössä).

3 Yrityksille suunnatut haasteet Hankinnan kohteen kriteerit Tarjotun kokeilun laadun arviointi perustuu kuuteen (6) arvioitavaan kohtaan tarjoajan täyttämän ja tämän tarjouksen liitteeksi jättämän dokumentin sekä tarjoajan jättämien muiden liitteiden perusteella. Arviointikohdat arvioidaan asteikolla 0-5 siten, että jokainen arviointikohta arvioidaan yhtenä kokonaisuutena ja sen suurin mahdollinen pistemäärä on 10. Kokeiluehdotuksen mahdollinen maksimipistemäärä on täten 60 p. Kokeiluehdotukset pisteytetään asteikolla: 0= ei täytä vaatimuksia, 1 = vaatimus täyttyy heikosti, 2= täyttyy tyydyttävästi, 3=täyttyy hyvin, 4= täyttyy erittäin hyvin, 5=täyttyy erinomaisesti 1. Esitetyn ratkaisun vastaavuus haasteen tavoitteisiin 2. Tuotteessa on pedagoginen tai koulun toimintakulttuuriin liittyvä ajatus 3. Tuote on luotu koulumaailmaan tai tuotetta on tarkoitus räätälöidä koulumaailmaan sopivaksi 4. Yrityksen sitoutuminen ja motivaatio kehittämiseen 5. Skaalautuvuus: ratkaisun liiketoimintapotentiaali 6. Tiimin kyvykkyys ja resurssit Liitä esim. tuote- tai palveluseloste, tekninen kuvaus, tietoturvasuunnitelma tai muu tarpeelliseksi katsomasi materiaali tarjouksen liitteenä. 7. Muut tiedot Hankintayksikön esittely Turun kaupungin sivistystoimiala järjestää ja kehittää kaupungin kasvatus- ja opetuspalveluita. Toimialalle kuuluvat suomen- ja ruotsinkielinen varhaiskasvatus, perusopetus, lukiokoulutus, ammatillinen koulutus, iltalukio, aikuiskoulutus, oppisopimuskoulutus sekä suomen- ja ruotsinkielinen työväenopisto. Nopeiden kokeilujen aikataulu ja valintaprosessi Nopeiden kokeilujen ohjelman prosessi alkaa hankintailmoituksella ja se päättyy kokeilujen loppuarviointiin.

4 Yrityksille suunnatut haasteet Aikataulu: Karsinnat tehty Karsinnasta valitut yritykset esittäytyvät opetus- ja ohjaushenkilöstölle Lopullinen valinta viimeistään Kokeilun voi aloittaa aikaisintaan ja se pitää pystyä aloittamaan viimeistään Kokeilu päättyy viimeistään Loppuarvioinnit ja palautteet huhtikuun 2019 aikana Valintaprosessi on kaksivaiheinen. Ensimmäisessä vaiheessa valitaan pisteiden perusteella jatkoon maksimissaan 10 tarjoajaa. Kaikista teemoista valintaraati ottaa 0-4 eniten pisteitä saanutta tarjoajaa toiseen vaiheeseen. Toisessa vaiheessa jatkoon päässeet tarjoajat kutsutaan esittelemään tarjoustaan Valintaraati voi esityksen perusteella nostaa tarjouksen pisteytystä samoilla 1. vaiheen valintakriteereillä. Aiemmin saatuja 1. vaiheen pisteitä ei kuitenkaan enää vähennetä toisessa vaiheessa. Valintaraati päättää painotuksen, kuinka monta kokeilua valitaan kuhunkin teemaan. Kaikista teemoista valitaan 0-2 eniten pisteitä saanutta tarjoajaa toteutettaviksi. Kuitenkin niin että tarjotuista kokeiluehdotuksista voidaan valita yhteensä enintään viisi (5) toteutettaviksi. Valinnat toiselle kierrokselle pääsystä ilmoitetaan viimeistään sähköpostilla kaikille tarjouksen jättäneille. Valinnat nopeiden kokeilujen toteuttajista ilmoitetaan viimeistään sähköpostilla kaikille tarjouksen jättäneille. Valittujen kokeilujen yhteinen kick off tilaisuus järjestetään tammikuussa Lisäksi järjestetään kokeilun väliarviointi viikolla 6/2019 ja loppuarviointi viikolla 15/2019. Valintaperusteet Valinta perustuu valintaraadin antamiin laatupisteisiin (max 60 p) tämän tarjouspyynnön valintakriteerien mukaisesti. Mahdollisessa tasatilanteessa suoritetaan arvonta jatkoon menijän ratkaisemiseksi. Tarjousasiakirjojen julkisuus Asiakirjojen julkisuus on julkisuuslain mukainen. Mikäli tarjoja katsoo, että jokin osa tarjousta on liikesalaisuuden luonteinen ja sellaisena salassa pidettävä, tulee tästä erikseen mainita tarjouksessa. Tarjoajan tulee merkitä tarjouksessaan merkinnällä SALAINEN sellaiset tiedot tai liitteet, jotka ovat liikesalaisuuksia. Hylkäämisperusteet Tarjous hylätään, jos tarjouspyynnössä esitetyt vaatimukset eivät täyty, tarjous ei vastaa tarjouspyyntöä tai tarjous saapuu myöhästyneenä.

5 Yrityksille suunnatut haasteet Tilaaja pidättää itsellään oikeuden olla hyväksymättä perustellusta syystä mitään tehdyistä tarjouksista. Tilaaja varaa itselleen mahdollisuuden keskeyttää hankintamenettelyn osittain tai kokonaan, jos olosuhteet tarjouskilpailun aikana muuttuvat tai jos suunniteltua hankintaa ei ole tarkoituksenmukaista tai mahdollista toteuttaa tarjouspyynnössä esitetyllä tavalla. Tällaisiin kohteisiin jätettyjä tarjouksia ei oteta käsiteltäviksi. Kirjalliseen tarjouskilpailuun osallistuneille annetaan päätös tarjouskilpailun tuloksesta. 8. Liitteet Turun Nopeat kokeilut - haasteiden kuvailudokumentti Tarjouslomake Nopeat kokeilut Sopimusmalli Vastikkeelliset nopeat kokeilut Turun kaupungin tietosuojaliite -malli (Turun kaupungin ehdot henkilötietojen käsittelijälle) Tarjouskilpailun kaikki dokumentit löytyvät -sivustolta.

6 Yrityksille suunnatut haasteet Turun nopeat kokeilut: Yrityksille suunnatut haasteet Haaste 1: Liikuntateknologia varhaiskasvatuksessa Haaste 2: Koulun ja päiväkodin lähiympäristön hyödyntäminen lisätyn todellisuuden oppimisympäristönä Haaste 3: Lisätty todellisuus apuna historiallisen kaupunkirakenteen havainnollistamisessa, case: Pennisilta Haaste 4: Perehdyttäminen monikulttuurisella työpaikalla: Välineistö/ohjelmisto, jolla suulliset ohjeet käännetään reaaliajassa kunkin työntekijän äidinkielelle työpisteessä/työmaalla. Haaste 5: Koulutuksen ja osaamisen lisääminen: Rakennusten vaipan tiiveys rakentamisen aikana ja valmiissa kiinteistössä. Yhteystiedot: Projektikoordinaattori Niina Salonen niina.salonen (a) turku.fi

7 Yrityksille suunnatut haasteet Haaste 1: Liikuntateknologia varhaiskasvatuksessa Kuvaus: Uusien lasten liikuntasuosituksien mukaan alle 8-vuotiaiden lasten päivään pitäisi sisältyä vähintään kolme tuntia liikuntaa. Aika muodostuisi kevyestä liikunnasta ja reippaasta ulkoilusta sekä erittäin vauhdikkaasta fyysisestä aktiivisuudesta. Osa liikunnasta toteutuisi varhaiskasvatuksessa, osa kotona. Varhaiskasvatustoiminta on lapsilähtöistä ja toiminnassa hyödynnetään lasten luontaista tapaa oppia leikin kautta. Asioita opetellaan ja opitaan monipuolisten toimintatapojen avulla toiminnallisesti. Turun strategiaohjelman Hyvinvointi ja aktiivisuus mukaisesti tavoitteena on liikkumaan aktivoiminen läpi elämän ja terve ja hyvinvoiva kuntalainen. Lähtökohta: Varhaiskasvatuksen tavoitteena on innostaa lapsia liikkumaan monipuolisesti sekä kokemaan liikunnan iloa. Lapsia kannustetaan ulkoiluun ja liikunnallisiin leikkeihin kaikkina vuodenaikoina. Ohjatun liikkumisen lisäksi huolehditaan siitä, että lapsilla on riittävästi mahdollisuuksia päivittäiseen omaehtoiseen liikuntaan. Riittävä fyysinen aktiivisuus on tärkeää lapsen terveelle kasvulle, kehitykselle, oppimiselle ja hyvinvoinnille. Ryhmässä liikkuminen kehittää lasten sosiaalisia taitoja, kuten vuorovaikutus- ja itsesäätelytaitoja. Fyysisen aktiivisuuden tulee olla luonteva osa lapsen päivää. Varhaiskasvatuksen tehtävänä on kehittää lasten kehontuntemusta ja -hallintaa sekä motorisia perustaitoja, kuten tasapaino-, liikkumis- ja välineenkäsittelytaitoja. Liikkumisessa hyödynnetään eri aisteja sekä erilaisista materiaaleista valmistettuja, liikkumaan innostavia välineitä. Lasten liikkumisen tulee vaihdella luontevasti kestoltaan, intensiteetiltään ja nopeudeltaan. Lasten tulee saada kokemuksia yksin, parin ja ryhmän kanssa liikkumisesta. Varhaiskasvatuksessa lapset saavat kokemuksia erilaisista liikuntaleikeistä, kuten perinteisistä pihaleikeistä sekä satu- tai musiikkiliikunnasta. Tarve: Miten liikuntateknologiaa voitaisiin hyödyntää alle kouluikäisten lasten kanssa toimiessa varhaiskasvatuksessa?

8 Yrityksille suunnatut haasteet Haaste 2: Koulun ja päiväkodin lähiympäristön hyödyntäminen lisätyn todellisuuden oppimisympäristönä Kuvaus: Yli-Maarian koulu (luokat 1-9) ja Moision päiväkoti sijaitsevat pohjoisessa Turussa luonnon keskellä. Alueella on oiva mahdollisuus hyödyntää turvallista lähiympäristöä oppimiseen. Päiväkoti ja koulu käyttävät läheistä kuntorataa ja metsää säännöllisesti oppimisympäristönään. Metsässä suunnistetaan ja kuntoillaan, sitä käytetään virkistäytymiseen ja esim. ympäristöopin kokemukselliseen oppimiseen. Teknologiaa käytetään enenevässä määrin oppimisen apuna varsinkin sisätiloissa. Sillä on huomattu olevan parhaimmillaan oppimista motivoiva vaikutus. Olemme kiinnostuneita kartoittamaan tieto- ja viestintäteknologian uudenlaisia pedagogisia mahdollisuuksia ja niiden yhdistämistä koulun ja päiväkodin lähiympäristössä. Lähtökohta: Uusimpien opetus- ja varhaiskasvatussuunnitelmien mukaan koulun ja päiväkodin sisä- ja ulkotilojen lisäksi opetuksessa hyödynnetään aiempaa enemmän luontoa ja rakennettua ympäristöä. Lähiympäristön hyödyntäminen tukee ilmiöpohjaista oppimista ja aitoja, oppilaalle merkityksellisiä oppimiskokemuksia. Lähiympäristön ja kotiseudun tuntemus on osa lapsen ja nuoren omaa identiteettiä ja auttaa ymmärtämään globalisaatiota. Oppimisympäristön on oltava kehittävä, oppimista edistävä ja niitä on suunniteltava yhdessä lasten ja nuorten kanssa. Sen tulee tukea luontaista uteliaisuutta ja oppimisen intoa. Lapsi tai nuori on itse aktiivinen toimija, joka oppii vuorovaikutuksessa toisten kanssa. Oppimista tapahtuu mm. havainnoidessa ja tarkkaillessa ympäristöä. Lapset ja nuoret oppivat leikkien, liikkuen, tutkien, ja itseään ilmaisten. Siinä yhdistyvät tiedot, taidot, toiminta, tunteet, aistihavainnot, keholliset kokemukset ja ajattelu. Tarve: Alueella on oiva paikka luoda AR/VR- oppimisympäristö, joka hyödyntää erilaisia oppisisältöjä ja lähiseudun tuntemusta varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa.

9 Yrityksille suunnatut haasteet Haaste 3: Lisätty todellisuus apuna historiallisen kaupunkirakenteen havainnollistamisessa, case: Pennisilta Pennisilta oli Turun ensimmäinen silta, joka ylitti joen Vanhan Suurtorin kohdalla. Se rakennettiin keskiajan lopulla 1400-luvulla. Pennisilta tuhoutui Turun palossa v Kuvaus: Pennisilta halutaan tuoda näkyviin osana Turun keskustan historiallista kaupunkirakennetta. Se tuodaan näkyviin Turun lukioiden ja AMK:n suunnitteilla olevaan Lisätyn todellisuuden ARriver - kokonaisuuteen, jossa ideana on luoda Aurajokirantaan uudenlainen oppimisympäristö lisättyä todellisuutta hyödyntäen. ARriver -oppimisympäristö tulee sisältämään useita kohteita, joista Pennisilta edustaa yhtä. Kohteita ARriver -alustalle tuotetaan yhdessä eri yhteistyötahojen kanssa. Pennisillan tapauksessa TSYKin lukio ja Turun yliopiston tulevaisuuden teknologioiden laitos tekevät yhteistyötä. Lähtökohta: Opetussuunnitelman perusteiden mukaan (OPS2016): Oppiminen tapahtuu vuorovaikutuksessa muiden opiskelijoiden, opettajien, asiantuntijoiden ja yhteisöjen kanssa erilaisissa ympäristöissä. Se on monimuotoista ja sidoksissa siihen toimintaan, tilanteeseen ja kulttuuriin, jossa se tapahtuu. Lukio-opinnoissa opiskelijoita ohjataan havaitsemaan käsitteiden, tiedonalojen ja osaamisen välisiä yhteyksiä sekä soveltamaan aiemmin oppimaansa muuttuvissa tilanteissa.. Tarve: Yritys tuottaa ja koordinoi, oppilaitosyhteistyössä TSYKin lukion ja TY:n Tulevaisuuden teknologioiden laitoksen kanssa Pennisillan kiinnittämisen alustalle ja näkyviin mobiilisovelluksella sen historialliseen sijainnissa.

10 Yrityksille suunnatut haasteet Haaste 4: Perehdyttäminen monikulttuurisella työpaikalla: Välineistö/ohjelmisto, jolla suulliset ohjeet käännetään reaaliajassa kunkin työntekijän äidinkielelle työpisteessä/työmaalla Kohde: Yli-Maariaan rakennetaan kaikkiaan 10 kpl omakotitaloja Turun ammatti-instituutin oppilaiden toimesta. Näistä taloista muodostuu ns. älykortteli. Korttelin rakentamisessa pyritään huomioimaan mm. tulevaisuuden rakentamisen tekniset vaatimukset, asumisviihtyvyys, energiatehokkuus ja terveydelliset aspektit. Haaste pohjautuu: Rakennustyömaiden uusien työntekijöiden työturvallisuusajattelun parantamiseen ja työohjeiden ymmärtämiseen. Kuvaus: Suomalainen työelämä monikulttuuristuu. Jotta työnjohtajat ja opettajat pystyvät varmistamaan työntekijän/opiskelijan ohjeiden ymmärtämisen, on löydettävä yhteinen kieli. Tämä ei monestikaan ole mahdollista. Jos työntekijän saamien ohjeiden ymmärtäminen on puutteellista, voi tämä johtaa pahimmillaan työtapaturmaan tai virheelliseen laadulliseen lopputulokseen. Työpaikalla tulisi olla perehdytysmateriaalia ja -käytäntöjä, joissa on otettu huomioon maahanmuuttajien mahdolliset erityistarpeet esimerkiksi kielen osalta. Tarve: Ammatilliset opettajat ja työnjohtajat työpaikoilla tarvitsevat välineistöä, jolla varmistetaan monikulttuurisen opiskelijan/työntekijän ohjeiden ymmärtäminen. Ohjeet työmailla käytännössä annetaan tilannekohtaisesti ja suullisesti, jolloin suullisen viestin ymmärtäminen on elintärkeää. Samalla työmaalla työskentelee samanaikaisesti useita eri kieliä puhuvia henkilöitä, joista jokaiselle puhuttu ohje pitäisi kääntää kielelle, jota ymmärtää riittävästi. Jolloin varmistetaan viestin perillemeno ja ymmärtäminen.

11 Yrityksille suunnatut haasteet Haaste 5: Koulutuksen ja osaamisen lisääminen: Rakennusten vaipan tiiveys rakentamisen aikana ja valmiissa kiinteistössä Rakennuksen ilmatiiveydellä tarkoitetaan rakennuksen vaipan ilmanpitävyyttä. Rakennuksen vaipan ilmatiiveys vaikuttaa asumisviihtyvyyteen, energiankulutukseen sekä ilman epäpuhtauksiin. Rakennuksissa, joissa on huono ilmanpitävyys saattaa esiintyä vetoisuutta, rakenteiden pintalämpötilojen laskua, kosteuden tiivistymistä rakenteisiin, hometta sekä ilman epäpuhtauksia kuten radonia. Tämän takia pitää kiinnittää erityistä huomiota tiiviiseen vaippaan sekä oikein säädettyyn ilmanvaihtoon. Kohde: Yli-Maariaan rakennetaan kaikkiaan 10kpl omakotitaloja Turun ammatti-instituutin oppilaiden toimesta. Näistä taloista muodostuu ns. älykortteli. Korttelin rakentamisessa pyritään huomioimaan tulevaisuuden tekniset vaatimukset, asumisviihtyvyys, energiatehokkuus ja terveydelliset aspektit. Haaste pohjautuu: Kuvaus: Rakentamisen laatu ja sisäilma puhuttavat paljon alan ammattilaisia. Kosteuden hallinta ja höyrysulun tiiveyden varmentaminen ovat tärkeitä osia paremman sisäilman takaamisessa. Tarve: Kuinka lisätään ja siirretään informaatiota tiiveyden tärkeydestä? Millä toimenpiteillä ja työmenetelmillä oikea höyrysulkurakenne varmistetaan ja miten tätä koskeva uusin tieto siirretään oppilaille ja opettajille? Voidaanko tiiveyttä mitata ja varmistaa kosteuden hallinta jo rakentamisen aikana, eikä vasta valmiissa kiinteistössä? Tavoitteena on kehittää opiskelijoiden työelämävalmiuksia/osaamista hallita ensimmäisten joukossa tulevaisuuden rakennusmääräykset ja oikeat työtavat.

12 Yrityksille suunnatut haasteet JOKERI: Monitoimitalon 3D mallin hyödyntäminen oppimisympäristönä Kuvaus Ypsilonista: Turun Yli-Maarian kaupunginosaan valmistuu jouluksi 2019 Ypsilon monitoimitalo noin 700 peruskouluikäiselle ja reilulle sadalle varhaiskasvatusikäiselle lapselle. Rakennuksessa toimii lisäksi nuorisotoimi, terveyspalvelut, neuvola ja kirjasto. Neliöitä kolmikerroksisessa rakennuksessa on 8500, joista opetuskäytössä n Tavoitteena on ollut luoda tulevaisuuden kasvuympäristö kaikille sen käyttäjille, joka edistää vuorovaikutusta, osallistumista ja yhteisöllisyyttä. Tiloista on pyritty luomaan turvalliset ja terveelliset ja ne ovat eri toimijoiden aktiivisessa käytössä aamusta iltaan. Tilat ovat myös helposti muunneltavia ja mahdollistavat arjessa monipuolisen, innovatiivisen ja erilaisia työtapoja hyödyntävän ympäristön. Yllä olevat tavoitteet on pyritty toteuttamaan uudenlaisilla tilaratkaisuilla, käyttäjien tarpeita vastaavilla kiinto- ja irtokalusteilla ja ajanmukaisilla tieto- ja viestintäteknisillä varustuksilla. Tarve ja tavoite: Koko rakennuksesta on luotu 3D -mallinnus. Kuinka mallia voisi hyödyntää opetuksellisissa ratkaisuissa, jotta se palvelisi sekä varhaiskasvatus- että perusopetusikäisiä lapsia ja nuoria? Voisiko se hyödyttää myös talon muita toimijoita? Miten mallin avulla voitaisiin luoda innovatiivisempaa ja uudenaikaisempaa oppimista? Voisiko siitä suunnitella virtuaalista oppimisympäristöä? Voisiko se auttaa tilojen opastamiseen tai tilojen hallintaan liittyvissä asioissa? Voisiko se toimia pelillisenä alustana esimerkiksi pakopelityyppisesti? Tavoitteena on löytää uudenlaisia, innovatiivisia ja yllättäviäkin ratkaisuja haasteeseen. Malliin tutustuminen: Malli on ifc muodossa. Malli luovutetaan tarjouskilpailun voittavalle yritykselle sovittujen sopimusehtojen mukaisesti.

13 Tarjouslomake 6Aika: Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt Syksy 2018 Perustiedot yrityksestä ja tuotteesta 1) Yrityksen nimi 2) Y-tunnus 3) Yhteyshenkilö Nimi Puhelinnumero 4) Mihin tarjouspyyntöön jätätte tarjouksen? (Valitse vain yksi vaihtoehto) Haaste 1: Liikuntateknologia varhaiskasvatuksessa Haaste 2: Koulun ja päiväkodin lähiympäristö lisätyn todellisuuden oppimisympäristönä Haaste 3: Lisätty todellisuus apuna historiallisen kaupunkirakenteen havainnollistamisessa, case: Pennisilta Haaste 4: Koulutuksen ja osaamisen lisääminen: Rakennusten vaipan tiiveys rakentamisen aikana ja valmiissa kiinteistössä. Haaste 5: Perehdyttäminen monikulttuurisella työpaikalla: Välineistö/ohjelmisto, jolla suulliset ohjeet käännetään reaaliajassa kunkin työntekijän äidinkielelle työpisteessä/työmaalla. Jokeri: Monitoimitalon 3D mallin hyödyntäminen oppimisympäristönä 5) Kuka vastaa yrityksessänne nopeasta kokeilusta ja minkälainen tiimi teiltä olisi kokeilussa mukana?

14 6) Kokeiluun tarjottavan tuotteen esittely 7) Missä kehitysvaiheessa kokeiluun tarjottava tuotteenne on? (Esim. idea, konsepti, minimum viable product, alpha, beta, kaupallinen myynti) Tavoitteet ja toteutus nopealle kokeilulle 8) Mitä lisäarvoa nopea kokeilu tuottaa yritykselle? 9) Kerro, mitkä ovat teidän tavoitteet kokeilulle (Esim. uuden tuotteen kehittäminen, vaikuttavuusarviointi, käyttäjälähtöisyyden vahvistaminen, pedagogiikan tai käytettävyyden kehittäminen) 10) Kuvailkaa alustavasti, miten käytännössä toteuttaisitte nopean kokeilun? (Esim. vaiheet, aikataulu, työnjako, koulun luokka-asteet, oppilasmäärä.) 11) Kuvailkaa, mitä resursseja tarvitsette nopean kokeilun toteuttamiseksi? (Esim. laitteisto, henkilöstö. Mitä tarvitaan koulusta ja mitä yritykseltä?) 12) Mihin kokeilun budjetti käytetään? (Hankkeen maksama 5000e)

15 13) Onko kokeiluun tarjottava tuotteenne jo kaupallisessa käytössä/myynnissä? Millä markkinoilla tai mille markkinoille tähtäätte? (Suomi/Ulkomaat)? 14) Sitoutuuko yritys tuotteen yhteiskehittämiseen koulujen kanssa? Yritys sitoutuu yhteisten tavoitteiden sopimiseen koulun kanssa Yritys sitoutuu fyysiseen läsnäoloon ja tavoitettavuuteen sovitun mukaisesti Yritys sitoutuu observoimaan tuotteen käyttöä ja keräämään käyttäjäpalautetta Yritys sitoutuu nopeaan itetaarioon palautteen perusteella ja tekemään muutoksia tuotteessa kokeilun aikana 15) Miten toiminta jatkuu kokeilun jälkeen? Tuotteen hyödyt haasteen ratkaisemisessa 16) Mitä lisäarvoa teidän tuote tuo haasteen ratkaisuun? 17) Miten koulu (opettaja/oppilas) hyötyy teidän tuotteestanne? 18) Avaa tuotteen pedagogista suunnittelua (pedagoginen ajattelu tuotteen sisällä) 19) Miten teidän tuotteenne linkittyy opetussuunnitelmaan ja tukee sen toteuttamista? Muut 20) Käyttöliittymä

16 Selainpohjainen Android ios Windows Manuaalinen (ei digitaalinen tuote) Muu, mikä? Mikäli tarjoat digitaalista ratkaisua, laita liitteeksi mukaan riittävä tekninen kuvaus. Jos yrityksen tuote kerää tietoa käyttäjistä, niin silloin kokeilun edellytyksenä on EU:n tietosuojaasetuksen (GDPR) noudattaminen. Muutoinkin yrityksen tuotteen turvallisuus tarkistetaan samalla tavalla, kuin Turun kaupunki tarkistaisi pysyvästi ostamansa tuotteen kohdalla. Ennen hankintasopimuksen solmimista yrityksen on osoitettava henkilötietojen asianmukainen käsittely luovuttamalla kaupungille vastaavat dokumentit. Lisäksi hankintasopimuksen liitteeksi tulee Turun kaupungin Tietoturvaliite, jonka yritys allekirjoittaa sopimuksen yhteydessä. Annan oikeuden käyttää kokeiluamme referenssinä Turun 6Aika: Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt -hankkeen viestinnässä: Kyllä Ei

17 **MALLI** Turun nopeat kokeilut: Yrityksille suunnatut haasteet / Hankintasopimus 1. Sopijapuolet Tilaaja Turun kaupungin sivistystoimiala Suunnittelu- ja kehittämispalvelut Yliopistonkatu Turku Yhteyshenkilö: Niina Salonen niina.salonen@turku.fi Kokeilun toteuttaja 2. Sopimuksen sisältö Hankintasopimus koskee Turun kaupungin 6Aika: Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt - hankkeen Nopeiden kokeilujen ohjelmaan valitun kokeilun toteutusta tarjouksen mukaisesti. 3. Sopimuksen mukainen kokeilu (lyhyt kuvaus) Taustaa, mitä kokeilulla halutaan oppia, kokeilun eteneminen 4. Sopimuskausi 5. Alihankkijat Hankinta koskee allekirjoittamispäivästä seuraavan neljän kuukauden aikana toteutettavaa kokeilua. Kokeilu loppuu kuitenkin viimeistään Kokeilun toteuttaja on velvollinen sopimaan kokeilun tilaajan kanssa ulkopuolisten palveluntarjoajien käytöstä. Kokeilun toteuttaja vastaa tästä työstä kuin omastaan. 6. Kokeilun hinta Kokeilun kokonaishinta on 5000 euroa (+alv). 7. Immateriaalioikeudet 1

18 Nopeiden kokeiluiden -ohjelmassa hankitaan kokeilu ei siis esimerkiksi sen mahdollistavaa teknologiaa tai muita assetteja. Näin ollen esim. IPR:t/immateriaalioikeudet jäävät kokeilun tarjoajalle. 8. Vahingonkorvaus Kokeilun tilaaja ei vastaa kokeilun toteuttajalle tai muille osapuolille syntyvästä suorasta tai välillisestä vahingosta. 9. Sopimuksen muuttaminen Mikäli sopimukseen tulee olennaisia muutoksia, sopimuksen muuttaminen tehdään molempien sopijapuolten allekirjoittamalla kirjallisella muutossopimuksella. 10. Erimielisyydet Sopimuksesta johtuvat erimielisyydet pyritään ratkaisemaan ensisijaisesti sopimusosapuolten välisissä neuvotteluissa. Ellei sopijapuolten välisillä neuvotteluilla löydetä ratkaisua 60 päivän kuluessa neuvottelujen aloittamisesta mahdollisesti syntyneisiin riitakysymyksiin, ne ratkaistaan lopullisesti käräjäoikeudessa. 11. Sopimuksen purkaminen ja keskeyttäminen Sopijapuoli saa purkaa sopimuksen päättymään välittömästi kirjallisella purkuilmoituksella mikäli sopijapuoli rikkoo olennaisesti rikkoo sopimusta eikä kirjallisesta huomautuksesta huolimatta korjaa rikkomustaan kohtuullisessa ajassa. Mikäli sopimus joudutaan purkamaan tai muutoin keskeyttämään on kokeilun toteuttajalla oikeus korvauksiin siihen asti suoritetun työn perusteella. 12. Sopimuksen voimassaolo Sopimus syntyy, kun molemmat sopijapuolet ovat allekirjoittaneet sopimuksen. Sopimus on voimassa sovitun voimassaolon puitteissa. Tämä sopimus on laadittu kahtena samasanaisena kappaleena, yksi kummallekin sopijapuolelle. Turussa, xx.x.2018 Kokeilun tilaaja Kokeilun toteuttaja **MALLI** 2

19 [Asiakirjan nimi] 1 (5) [Diaarinumero] [Hallintokunta, yksikkö] [Kirjeen pvm] Turun kaupungin ehdot henkilötietojen käsittelijälle 1 Yleistä 1.1 Tämä sopimusliite Turun kaupungin ehdot henkilötietojen käsittelijälle on osa sopimusta (Dnro ), jäljempänä Sopimus, jonka Tilaaja on tehnyt Toimittajan kanssa. 1.2 Tässä sopimusliitteessä määritellään Tilaajaa ja Toimittajaa sitovasti ne henkilötietojen käsittelyä ja tietosuojaa koskevat sopimusehdot, joiden mukaisesti Toimittaja Tilaajan toimeksiannosta käsittelee henkilötietoja Tilaajan puolesta ja lukuun Sopimuksessa olevien sopimusehtojen lisäksi. 1.3 Osapuolet sitoutuvat noudattamaan toiminnassaan soveltuvaa voimassaolevaa henkilötietojen käsittelyyn ja tietosuojaan liittyvää lainsäädäntöä, ja lisäksi Osapuolet sitoutuvat saattamaan henkilötietojen käsittelyn ja tietosuojan EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (EU)2016/679 mukaiselle vaatimustasolle mennessä, jolloin tietosuoja-asetuksen soveltaminen alkaa. 1.4 Tämän liitteen perusteella suoritetuista toimenpiteistä syntyvät kustannukset sisältyvät Sopimuksessa esitettyyn sopimushintaan, eikä Toimittajalla ole oikeutta veloittaa niistä erikseen. Kohdissa 7.1 ja 7.5 esitettyjen olennaisten muutostöiden korvaamisesta sovitaan erikseen. 2 Osapuolten roolit henkilötietojen käsittelyssä 2.1 Tilaaja toimii henkilötietojen käsittelyä ja tietosuojaa koskevan lainsäädännön tarkoittamana rekisterinpitäjänä, silloin kun se määrittelee henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset ja keinot. Osapuolet ymmärtävät, että rekisterinpitäjänä Tilaaja saa käyttää ainoastaan sellaisia henkilötietojen käsittelijöitä, jotka toteuttavat riittävät suojatoimet asianmukaisten teknisten ja organisatoristen toimien täytäntöön panemiseksi niin, että käsittely täyttää voimassaolevan henkilötietojen käsittelyyn ja tietosuojaan liittyvän lainsäädännön vaatimukset ja alkaen EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen vaatimukset, ja että sillä varmistetaan rekisteröidyn oikeuksien suojelu. 2.2 Toimittaja toimii henkilötietojen käsittelyä ja tietosuojaa koskevan lainsäädännön tarkoittamana henkilötietojen käsittelijänä, joka käsittelee Tilaajan henkilötietoja Tilaajan puolesta ja lukuun. Toimittajan Sopimuksen ja tämän sopimusliitteen mukaisesti käyttämät alihankkijat, jotka osallistuvat Tilaajan henkilötietojen käsittelyyn, toimivat myös henkilötietojen käsittelijöinä Tilaajan puolesta ja lukuun. Ryhmittymän ollessa Toimittajana tämän sopimusliitteen velvoitteet koskevat kaikkia ryhmittymän jäseniä, ja ryhmittymän käyttämiä alihankkijoita, jotka osallistuvat henkilötietojen käsittelyyn. 2.3 Tilaaja sitoutuu huolehtimaan henkilötietojen käsittelyä ja tietosuojaa koskevan lainsäädännön mukaisista rekisterinpitäjän velvollisuuksista. 2.4 Henkilötietojen käsittelyn kohde, luonne ja tarkoitus sekä henkilötietojen tyypit ja rekisteröityjen ryhmät sekä rekisterinpitäjän ja käsittelijän velvollisuudet ja oikeudet kuvataan Sopimuksessa, sopimuksen mukaisen palvelun aikana laadittavassa ja Toimittajaa sitovassa dokumentaatiossa Konsernihallinto Käyntiosoite Kirjaamo Postiosoite Puh Yliopistonkatu 27 a Puolalankatu 5 PL 355 Faksi Turku Turku Turku

20 [Asiakirjan nimi] 2 (5) [Hallintokunta, yksikkö] [Kirjeen pvm] [Diaarinumero] tai muussa Tilaajan ohjeistuksessa. Toimittaja sitoutuu noudattamaan Sopimuksessa, dokumentaatiossa ja ohjeistuksessa olevia henkilötietojen käsittelyä koskevia ehtoja ja kuvauksia. Tilaaja vastaa ohjeistuksen ylläpidosta ja saatavuudesta. 2.5 Jos kohdan 2.4 mukaista kuvausta ei ole tehty tai se on puutteellinen, Tilaaja laatii tai täydentää kuvausta tarvittaessa yhteistyössä Toimittajan kanssa. Toimittajan on ilmoitettava Tilaajalle, jos tämän antama ohjeistus on puutteellinen tai jos Toimittaja epäilee sen rikkovan EU:n yleistä tietosuoja-asetusta, muita EU:n tietosuojasäännöksiä tai kansallista tietosuojalainsäädäntöä. 2.6 Toimittaja osallistuu Tilaajan pyynnöstä tietojärjestelmäselosteen laatimiseen. 3 Alihankkijat, jotka käsittelevät henkilötietoja 3.1 Toimittaja ei saa käyttää henkilötietojen käsittelyyn alihankkijan palveluja ilman Tilaajan antamaa kirjallista ennakkolupaa. Toimittajan on tiedotettava Tilaajalle kirjallisesti kaikista suunnitelluista muutoksista, jotka koskevat henkilötietojen käsittelijöinä toimivien alihankkijoiden lisäämistä tai vaihtamista, ja annettava Tilaajalle mahdollisuus vastustaa tällaisia muutoksia. 3.2 Siltä osin kuin Toimittaja käyttää toiminnassaan alihankkijoita, jotka käsittelevät henkilötietoja, alihankintaan sovelletaan Sopimuksen lisäksi tässä sopimusliitteessä kuvattuja ehtoja. 3.3 Toimittaja ja sen alihankkijat, jotka henkilötietojen käsittelijöinä käsittelevät Tilaajan henkilötietoja Tilaajan puolesta ja lukuun, sitoutuvat kaikki tässä sopimusliitteessä kuvattuihin henkilötietojen käsittelijää koskeviin velvollisuuksiin. Toimittajalla on velvollisuus sopimuksilla sitouttaa käyttämänsä alihankkijat noudattamaan tämän sopimusliitteen ehtoja. 3.4 Toimittaja on vastuussa mahdollisista Tilaajan henkilötietoja käsittelevien Toimittajan alihankkijoiden Sopimuksen, tämän sopimusliitteen tai sovellettavan lainsäädännön taikka EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen rikkomisista tai laiminlyönneistä kuin omistaan. Jos tietojen käsittelyä suorittava alihankkija ei täytä tietosuojavelvoitteitaan, Toimittaja on edelleen täysimääräisesti vastuussa suhteessa Tilaajaan. Jos Tilaaja perustellusti katsoo, että Toimittajan alihankkija ei täytä tietosuojavelvoitteitaan, Tilaajalla on oikeus vaatia Toimittajaa vaihtamaan alihankkijaa. Toimittajan on Tilaajan perustellusta vaatimuksesta vaihdettava alihankkijaa ilman aiheetonta viivästystä. 4 Henkilötietojen käsittelijän yleiset velvollisuudet 4.1 Henkilötietojen käsittelijä käsittelee henkilötietoja Sopimuksen ja Tilaajan antamien ohjeiden mukaisesti. 4.2 Henkilötietojen käsittelijä sitoutuu varmistamaan, että kaikki sen alaisuudessa toimivat henkilöt, joilla on oikeus käsitellä henkilötietoja, ovat sitoutuneet noudattamaan salassapitovelvollisuutta tai heitä koskee asianmukainen lakisääteinen salassapitovelvollisuus. 4.3 Sen lisäksi, mitä Sopimuksessa on sovittu henkilötietojen suojaa, tietoturvallisuutta ja tietojen salassapitoa koskevista vaatimuksista, henkilötietojen käsittelijä sitoutuu toteuttamaan riskiä

21 [Asiakirjan nimi] 3 (5) [Hallintokunta, yksikkö] [Kirjeen pvm] [Diaarinumero] vastaavan turvallisuustason varmistamiseksi asianmukaiset tekniset ja organisatoriset toimenpiteet henkilötietojen käsittelyn turvallisuuden varmistamiseksi ottaen huomioon uusin tekniikka ja toteuttamiskustannukset, käsittelyn luonne, laajuus, asiayhteys ja tarkoitukset sekä luonnollisten henkilöiden oikeuksiin ja vapauksiin kohdistuvat, todennäköisyydeltään ja vakavuudeltaan vaihtelevat riskit sekä noudattamaan Tilaajan ohjeita ja mahdollisia Tilaajan ohjeiden päivityksiä. Toimittajan on Tilaajan pyynnöstä osoitettava tekniset ja organisatoriset toimet, joihin edellä esitetyn turvallisuustason varmistamiseksi on ryhdytty. Teknisiä ja organisatorisia toimia voivat olla esimerkiksi seuraavat: 1) Henkilötietojen pseudonymisointi ja salaus. 2) Kyky taata käsittelyjärjestelmien ja palveluiden jatkuva luottamuksellisuus, eheys, käytettävyys ja vikasietoisuus. 3) Kyky palauttaa nopeasti tietojen saatavuus ja pääsy tietoihin fyysisen tai teknisen vian sattuessa. 4) Menettely, jolla testataan, tutkitaan ja arvioidaan säännöllisesti teknisten ja organisatoristen toimenpiteiden tehokkuutta tietojenkäsittelyn turvallisuuden varmistamiseksi. 4.4 Henkilötietojen käsittelijän on myös toteutettava toimenpiteet sen varmistamiseksi, että jokainen henkilötietojen käsittelijän alaisuudessa toimiva luonnollinen henkilö, jolla on pääsy henkilötietoihin, käsittelee niitä ainoastaan Sopimuksen ja Tilaajan ohjeiden mukaisesti. 4.5 Henkilötietojen käsittelijä sitoutuu ilman aiheetonta viivästystä ilmoittamaan Tilaajalle kaikista rekisteröityjen pyynnöistä, jotka koskevat voimassaolevan lainsäädännön sekä EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisten rekisteröidyn oikeuksien käyttämistä. 4.6 Henkilötietojen käsittelijä sitoutuu avustamaan Tilaajaa asianmukaisilla teknisillä ja organisatorisilla toimenpiteillä, jotta Tilaaja pystyy täyttämään velvollisuutensa vastata pyyntöihin, jotka koskevat rekisteröidyn oikeuksien käyttämistä. Henkilötietojen käsittelijä ymmärtää, että näiden oikeuksien käyttämistä koskevat pyynnöt voivat edellyttää siltä avustamista rekisteröidylle tiedottamisessa ja viestinnässä, rekisteröidyn pääsyoikeuden toteuttamisessa, henkilötietojen oikaisemisessa tai poistamisessa, käsittelyn rajoittamisen toteuttamisessa ja/tai henkilötietojen siirtämisessä järjestelmästä toiseen. 4.7 Toimittajan on huolehdittava siitä, että sen käsittelemät henkilötiedot ovat sellaisessa yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa, että ne voidaan automaattisesti irrottaa järjestelmästä siirrettäväksi toiseen järjestelmään. 4.8 Henkilötietojen käsittelijä sitoutuu tarvittaessa avustamaan Tilaajaa EU:n yleisen tietosuojaasetuksen mukaisen tietosuojaa koskevan vaikutusten arvioinnin tekemisessä, mahdollisessa ennakkokuulemisessa ja mahdollisen tietosuojaa koskevan sertifioinnin hankkimisessa.

22 [Asiakirjan nimi] 4 (5) [Hallintokunta, yksikkö] [Kirjeen pvm] [Diaarinumero] 4.9 Henkilötietojen käsittelijä sitoutuu Tilaajan valinnan mukaan poistamaan tai palauttamaan käsittelyyn liittyvien palveluiden tarjoamisen päätyttyä kaikki Tilaajan henkilötiedot Tilaajalle ja poistaa olemassa olevat jäljennökset, paitsi jos unionin oikeudessa tai jäsenvaltion lainsäädännössä vaaditaan säilyttämään henkilötiedot. Tilaaja voi antaa tältä osin tarkempia ohjeita Henkilötietojen käsittelijä ei saa siirtää henkilötietoja EU:n tai ETA-alueen ulkopuolelle ilman Tilaajan kirjallista ennakkolupaa Henkilötietojen käsittelijä saattaa Tilaajan saataville kaikki tiedot, jotka ovat tarpeen tässä sopimusliitteessä kuvattujen velvollisuuksien noudattamisen osoittamista varten, ja sallii Tilaajan valtuuttaman auditoijan suorittamat auditoinnit, kuten tarkastukset, sekä osallistuu niihin. 5 Henkilötietojen käsittelijän erityiset velvollisuudet 5.1 Toimittajalla on oltava valmius asettaa ja hallinnoida tietojen luovutuksia koskevia rajoituksia, jollaisia voi aiheutua esimerkiksi väestötietolain mukaisesta rekisteröidyn turvakiellosta. Toimittajan tulee pystyä rajoittamaan rekisteröidyn henkilötietojen käsittelyä osittain tai kokonaan Tilaajan vaatimalla tavalla. Rekisteröidyn henkilötietojen rajoittaminen ei saa johtaa muiden rekisterissä olevien luonnollisten henkilöiden henkilötietojen rajoittamiseen, ellei Tilaajan ja Toimittajan kesken kirjallisesti toisin sovita. 5.2 Ellei toisin sovita, Toimittaja on velvollinen ylläpitämään luetteloa rekisteröityjen henkilötietojen oikaisuista, poistoista tai käsittelyn rajoituksista. Luettelo on luovutettava pyydettäessä Tilaajalle. Tilaajan pyynnöstä Toimittajan on luovutettava luettelossa mainittuja tietoja Tilaajan pyytämässä laajuudessa Tilaajan yksilöimille kolmansille tahoille. 6 Tietoturvaloukkaukset 6.1 Henkilötietojen käsittelijän on ilmoitettava kirjallisesti henkilötietojen tietoturvaloukkauksesta Tilaajalle 24 tunnin kuluessa tiedon saamisesta. Lisäksi Toimittaja sitoutuu ilmoittamaan Tilaajalle muista Toimittajan tuottaman palvelun olennaisista häiriö- tai ongelmatilanteista, joilla voi olla vaikutuksia rekisteröityjen asemaan ja oikeuksiin. Ilmoitus on tehtävä edellä mainitussa määräajassa. 6.2 Henkilötietojen käsittelijän on annettava Tilaajalle vähintään seuraavat tiedot tietoturvaloukkauksesta: 1) kuvattava henkilötietojen tietoturvaloukkaus, mukaan lukien mahdollisuuksien mukaan asianomaisten rekisteröityjen ryhmät ja arvioidut lukumäärät sekä henkilötietotyyppien ryhmät ja arvioidut lukumäärät; 2) ilmoitettava tietosuojavastaava tai muu vastuuhenkilö, jolta voi saada asiassa lisätietoja; 3) kuvattava henkilötietojen tietoturvaloukkauksen todennäköiset seuraukset; 4) esitettävä arvio aiheutuuko tietoturvaloukkauksesta todennäköisesti rekisteröidyn oikeuksiin tai vapauksiin kohdistuva korkea riski; sekä

23 [Asiakirjan nimi] 5 (5) [Hallintokunta, yksikkö] [Kirjeen pvm] [Diaarinumero] 5) kuvattava toimenpiteet, joita kyseinen henkilötietojen käsittelijä ehdottaisi tai joita se on toteuttanut henkilötietojen tietoturvaloukkauksen johdosta ja tarvittaessa myös toimenpiteet mahdollisten haittavaikutusten lieventämiseksi. 7 Muita vaatimuksia 7.1 Tilaajalla on oikeus muuttaa, täydentää ja päivittää Toimittajalle antamiaan henkilötietojen käsittelyä ja tietosuojaa koskevia ohjeita. Nämä ohjeet voivat olla henkilötietojen käsittelyä tai tietosuojaa koskeviin teknisiin tai organisatorisiin toimenpiteisiin liittyviä muutoksia, täydennyksiä tai päivityksiä. Toimittaja tekee tarvittavat muutostyöt Tilaajan ohjeiden mukaisesti. Jos Tilaajan ohjeet aiheuttavat Toimittajalle olennaisia muutostöitä (yli yksi (1) henkilötyöpäivää), lisäkustannuksista sovitaan erikseen. Toimittaja ja muut henkilötietojen käsittelijät sitoutuvat noudattamaan näitä muutettuja, täydennettyjä tai päivitettyjä ohjeita. 7.2 Osapuolet ymmärtävät, että Sopimuksessa ja sen liitteissä käsitellään myös tietosuojaa koskevia aiheita. 7.3 Toimittaja sitoutuu reagoimaan viimeistään 72 tunnin kuluessa Tilaajan yhteydenotosta ja vastaamaan viimeistään yhden (1) viikon kuluessa Tilaajan tietosuojaa koskeviin ilmoituksiin, reklamaatioihin tai muihin viesteihin, pois lukien EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset tietoturvaloukkaukset, joihin sovelletaan Sopimuksessa ja edellä tässä liitteessä määritettyjä määräaikoja. 7.4 Jos Toimittaja laiminlyö tai rikkoo tätä sopimusliitettä, sovellettavaa lainsäädäntöä tai EU:n yleistä tietosuoja-asetusta, Toimittajan korvausvastuu on määritelty Sopimuksen lisäksi sovellettavassa lainsäädännössä. Lisäksi tällainen laiminlyönti tai rikkomus muodostaa Sopimuksessa tarkoitetun olennaisen sopimusrikkomuksen, jonka seurauksena Tilaajalla on halutessaan oikeus turvautua Sopimuksessa määriteltyihin oikeussuojakeinoihin. 7.5 Osapuolet ymmärtävät, että Sopimusta ja tätä sopimusliitettä tehtäessä tietosuojaa koskeva lainsäädäntö on muutostilassa. Jos kyseiseen lainsäädäntöön tai sitä tai sen tulkintaa koskeviin suosituksiin, ohjeistuksiin tai määräyksiin tulee muutoksia, jotka vaikuttavat Tilaajan asemaan tai velvollisuuksiin tai tässä sopimusliitteessä määriteltyihin velvollisuuksiin tai vastuisiin, tätä sopimusliitettä voidaan tarvittaessa niiltä osin tarkistaa. Jos tähän sopimusliitteeseen tehdään sellaisia muutoksia, joista aiheutuu Toimittajalle olennaisia lisäkustannuksia (yli yksi (1) henkilötyöpäivää), niiden korvaamisesta sovitaan erikseen. Toimittaja ja muut henkilötietojen käsittelijät sitoutuvat noudattamaan kyseistä tarkistettua sopimusliitettä.

Oppimisen uusi aika Turun nopeat kokeilut yrityksille Haasteiden sisällöt on kuvattu tarkemmin tämän tarjouspyynnön liitteessä.

Oppimisen uusi aika Turun nopeat kokeilut yrityksille Haasteiden sisällöt on kuvattu tarkemmin tämän tarjouspyynnön liitteessä. Tarjouspyyntö Oppimisen uusi aika Turun nopeat kokeilut yrityksille 18.9.-18.10.2018 1. Hankintayksikkö ja yhteystiedot Turun kaupungin sivistystoimiala Suunnittelu- ja kehittämispalvelut Yhteyshenkilö:

Lisätiedot

Haasteiden sisällöt on kuvattu tarkemmin tämän tarjouspyynnön liitteessä.

Haasteiden sisällöt on kuvattu tarkemmin tämän tarjouspyynnön liitteessä. Tarjouspyyntö Oppimisen uusi aika Turun nopeat kokeilut yrityksille 1. Hankintayksikkö ja yhteystiedot Turun kaupungin sivistystoimiala Suunnittelu- ja kehittämispalvelut Yhteyshenkilö: Niina Salonen +358406691322

Lisätiedot

2.3 Tilaaja sitoutuu huolehtimaan henkilötietojen käsittelyä ja tietosuojaa koskevan lainsäädännön mukaisista rekisterinpitäjän velvollisuuksista.

2.3 Tilaaja sitoutuu huolehtimaan henkilötietojen käsittelyä ja tietosuojaa koskevan lainsäädännön mukaisista rekisterinpitäjän velvollisuuksista. [Asiakirjan nimi] 1 (5) Turun kaupungin ehdot henkilötietojen käsittelijälle 1 Yleistä 1.1 Tämä sopimusliite Turun kaupungin ehdot henkilötietojen käsittelijälle on osa sopimusta (Dnro ), jäljempänä Sopimus,

Lisätiedot

LIITE VARMENNEPALVELUJEN ASIAKAS- JA REKISTERÖINTISOPIMUKSIIN NRO

LIITE VARMENNEPALVELUJEN ASIAKAS- JA REKISTERÖINTISOPIMUKSIIN NRO Henkilötietojen käsittelyn ehdot LIITE VARMENNEPALVELUJEN ASIAKAS- JA REKISTERÖINTISOPIMUKSIIN NRO 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa varmennepalvelujen asiakas-

Lisätiedot

2.3. Tilaaja sitoutuu huolehtimaan henkilötietojen käsittelyä ja tietosuojaa koskevan lainsäädännön mukaisista rekisterinpitäjän velvollisuuksista.

2.3. Tilaaja sitoutuu huolehtimaan henkilötietojen käsittelyä ja tietosuojaa koskevan lainsäädännön mukaisista rekisterinpitäjän velvollisuuksista. Henkilötietojen käsittelyn ehdot 1 (5 ) Henkilötietojen käsittelyn ehdot Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa sopimusta (Dnro 49/02.08.00/2018), jäljempänä Sopimus, jonka

Lisätiedot

Turun nopeat kokeilut:

Turun nopeat kokeilut: Turun nopeat kokeilut: Yrityksille suunnatut haasteet 18.9.-18.10.2018 Haaste 1: Liikuntateknologia varhaiskasvatuksessa Haaste 2: Koulun ja päiväkodin lähiympäristön hyödyntäminen lisätyn todellisuuden

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittelyn ehdot

Henkilötietojen käsittelyn ehdot Liite 1 Henkilötietojen käsittelyn ehdot Kangasniemen koulukuljetusten järjestämiseksi 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa oppilaskuljetussopimusta (KGNDno-2017-478),

Lisätiedot

1.1. Rekisterinpitäjän henkilötiedoilla tarkoitetaan näissä ehdoissa henkilötietoja, joista Rekisterinpitäjä

1.1. Rekisterinpitäjän henkilötiedoilla tarkoitetaan näissä ehdoissa henkilötietoja, joista Rekisterinpitäjä Liite 8 TIETOSUOJAEHDOT 1. Yleistä 1.1. Rekisterinpitäjän henkilötiedoilla tarkoitetaan näissä ehdoissa henkilötietoja, joista Rekisterinpitäjä vastaa. 1.2. Tässä sopimusliitteessä määritellään Rekisterinpitäjää

Lisätiedot

1.3. Tämä liite sekä henkilötietojen käsittelyn kuvaus -liite korvaavat aiemman sopimukseen liitetyn Tietosuojaliitteen.

1.3. Tämä liite sekä henkilötietojen käsittelyn kuvaus -liite korvaavat aiemman sopimukseen liitetyn Tietosuojaliitteen. LiiteSopimusliite JAR1825129 Henkilötietojen käsittelyn ehdot 29.11.201822.10.2018 1 (5) JARDno-2017-1652 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa Sopimusta työterveyshuollon

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä

Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä Henkilötietojen käsittelyn ehdot Liite 7 1 (6) Henkilötietojen käsittelyn ehdot 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa PISA 2021 -palvelusopimusta (Dnro ), jäljempänä

Lisätiedot

1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa kuljetuspalvelujen operaattoripalvelusopimusta

1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa kuljetuspalvelujen operaattoripalvelusopimusta Liite 1 Henkilötietojen käsittelyn ehtoihin Henkilötietojen käsittelyn ehdot 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa kuljetuspalvelujen operaattoripalvelusopimusta (Dnro

Lisätiedot

LIITE 2. Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä

LIITE 2. Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä LIITE 2 Henkilötietojen käsittelyn ehdot 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa SOPIMUS TUUSULAN KUN- NAN KULJETUSPALVELUASIAKKAIDEN MAKSUJÄRJESTELMÄN SEKÄ KULJETUKSEN

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittelyn ehdot

Henkilötietojen käsittelyn ehdot Henkilötietojen käsittelyn ehdot 1 Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa Älykäs Turvallisuus - [Fasilitointi ja viitekehys Fasilitointi ja yhteiskehittäminen] sopimusta,

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittelyn ehdot

Henkilötietojen käsittelyn ehdot Henkilötietojen käsittelyn ehdot 1 (5) Henkilötietojen käsittelyn ehdot 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa palvelusetelisopimusta, jäljempänä Sopimus, jonka Tilaaja

Lisätiedot

I Osa: Sopimusehdot [Siirrä nämä ehdot soveltuvin osin sopimukseen]:

I Osa: Sopimusehdot [Siirrä nämä ehdot soveltuvin osin sopimukseen]: Henkilötietojen käsittelyn ehdot Versio 4 Maaliskuu 2018 1 (7) OHJE: Tämä asiakirja sisältää sopimusehtoja, jotka voidaan ottaa osaksi Tilaajan ja Palveluntuottajan välistä sopimusta silloin, kun Palveluntuottaja

Lisätiedot

Sopimuksen liite Henkilötietojen käsittelyn ehdot

Sopimuksen liite Henkilötietojen käsittelyn ehdot Liite SM1819922 1 (5) 02.03.02.00 SMDno-2018-237 Sopimuksen liite Henkilötietojen käsittelyn ehdot OHJE: Tarkista tämän ohjeen ehdot sekä tässä viitatut Sopimuksen määräykset ja liitteet. Kiinnitä vaatimusmäärittelyssä

Lisätiedot

LIITE 3: HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN EHDOT

LIITE 3: HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN EHDOT 10.9.2018 1 (6) LIITE 3: HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN EHDOT I Osa: Sopimusehdot Palveluntuottaja noudattaa voimassa olevan tietosuojalainsäädännön edellyttämiä menettelytapoja ja henkilötietojen käsittelyä

Lisätiedot

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (jäljempänä Tilaaja ) Ahvenistontie 20, Hämeenlinna Y-tunnus:

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (jäljempänä Tilaaja ) Ahvenistontie 20, Hämeenlinna Y-tunnus: TIETOSUOJASOPIMUS Luottamuksellinen Tämä Tietosuojasopimus on Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin palvelutuottajahakemuslomakkeen liite (Palse.fi). Hakemuslomakkeen allekirjoituksella Palveluntuottaja sitoutuu

Lisätiedot

TIETOSUOJASOPIMUS. 1. Sopijapuolet. 2. Sopimuksen tarkoitus. 3. Määritelmät. Laitos/kampus Osoite. Osoite. jäljempänä Sopijapuoli tai Sopijapuolet.

TIETOSUOJASOPIMUS. 1. Sopijapuolet. 2. Sopimuksen tarkoitus. 3. Määritelmät. Laitos/kampus Osoite. Osoite. jäljempänä Sopijapuoli tai Sopijapuolet. 1 (5) TIETOSUOJASOPIMUS 1. Sopijapuolet Itä-Suomen yliopisto (Y-tunnus: 2285733-9) Laitos/kampus Osoite (jäljempänä Rekisterinpitäjä ) ja Yhteistyokumppani (Y-tunnus: no) Osoite (jäljempänä Henkilötietojen

Lisätiedot

TIETOSUOJAA KOSKEVA SOPIMUSLIITE. Päivitetty

TIETOSUOJAA KOSKEVA SOPIMUSLIITE. Päivitetty TIETOSUOJAA KOSKEVA SOPIMUSLIITE Päivitetty 08.05.2018 Tämä sopimusliite on olennainen ja erottamaton osa Duunissa.fi - palvelun yleisiä sopimusehtoja. Mikäli sopimuksen ehtojen ja tämän liitteen ehtojen

Lisätiedot

WestStar Oy Aleksanterinkatu 17 B Lahti. Liite Henkilötietojen käsittely

WestStar Oy Aleksanterinkatu 17 B Lahti. Liite Henkilötietojen käsittely 1 WestStar Oy 24.5.2018 2223699-7 Aleksanterinkatu 17 B 15110 Lahti Liite Henkilötietojen käsittely 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Osapuolet 2. Tausta ja tarkoitus 3. Määritelmät 4. Käsittelyn kohde ja tarkoitus

Lisätiedot

Tämä henkilötietojen käsittelyä ja tietosuojaa koskeva sopimusliite on tehty seuraavien sopijapuolten (Rekisterinpitäjä ja Toimittaja) välillä.

Tämä henkilötietojen käsittelyä ja tietosuojaa koskeva sopimusliite on tehty seuraavien sopijapuolten (Rekisterinpitäjä ja Toimittaja) välillä. TIETOJENKÄSITTELYSOPIMUS Tietojenkäsittelysopimus on laadittava, jos yrityksen henkilötietojen käsittely ulkoistetaan. Sopimuksella varmistetaan, että Rekisterinpitäjä ja Toimittaja eli Henkilötietojen

Lisätiedot

TIETOSUOJAA KOSKEVA SOPIMUSLIITE. Päivitetty

TIETOSUOJAA KOSKEVA SOPIMUSLIITE. Päivitetty TIETOSUOJAA KOSKEVA SOPIMUSLIITE Päivitetty 17.04.2018 Tämä sopimusliite on olennainen ja erottamaton osa Korttilinna Oy:n yleisiä sopimusehtoja. Mikäli sopimuksen ehtojen ja tämän liitteen ehtojen välillä

Lisätiedot

Liite 1 Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä. 2. Osapuolten roolit henkilötietojen käsittelyssä. 3. Henkilötietojen käsittely

Liite 1 Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä. 2. Osapuolten roolit henkilötietojen käsittelyssä. 3. Henkilötietojen käsittely Liite 1 Henkilötietojen käsittelyn ehdot 1. Yleistä 1.1. Tässä sopimusliitteessä määritellään Sopimuksessa olevien sopimusehtojen lisäksi Rekisterinpitäjää ja Käsittelijää sitovasti ne henkilötietojen

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittelyn ehdot

Henkilötietojen käsittelyn ehdot 1 Sisällysluettelo Yleistä...2 Osapuolten roolit henkilötietojen käsittelyssä...2 Palvelutuottajan vastuut ja velvollisuudet henkilötietojen käsittelijänä...3 Asiakkaan vastuut ja velvollisuudet rekisterinpitäjänä...4

Lisätiedot

LIITE HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYSTÄ

LIITE HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYSTÄ 1 LIITE HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYSTÄ Tässä henkilötietojen käsittelyä koskevassa liitteessä ( Tietosuojaliite ) määritellään sitovasti henkilötietojen käsittelyä koskevat ehdot, joiden mukaisesti Toimittaja

Lisätiedot

[yksilöitynä käsiteltävät henkilötiedot ja käsittelyn kesto] [yksilöitynä henkilötietojen tyyppi ja rekisteröityjen ryhmät]

[yksilöitynä käsiteltävät henkilötiedot ja käsittelyn kesto] [yksilöitynä henkilötietojen tyyppi ja rekisteröityjen ryhmät] 1(5) L I I T E 5B T I E T O S U O J A 1. TARKOITUS Tällä tietosuojaliitteellä ( Tietosuojaliite ) [tilaaja] ( Tilaaja ) rekisterinpitäjänä ja käsittelijänä ja [toimittaja] ( Toimittaja ) henkilötietojen

Lisätiedot

TIETOSUOJAA KOSKEVAT EHDOT

TIETOSUOJAA KOSKEVAT EHDOT 1. TARKOITUS 2. HENKILÖTIEDOT Tällä liitteellä ( Tietosuojaa koskevat ehdot ) Asiakas rekisterinpitäjänä ja Max Technologies Oy (myöhemmin Toimittaja ) henkilötietojen käsittelijänä sopivat henkilötietojen

Lisätiedot

Hyvinvointi ja liikkuminen

Hyvinvointi ja liikkuminen Hyvinvointi ja liikkuminen varhaiskasvatussuunnitelman perusteissa Varhaiskasvatuslaissa määritellyt tavoitteet 1) edistää jokaisen lapsen iän ja kehityksen mukaista kokonaisvaltaista kasvua, terveyttä

Lisätiedot

Määritelmät. Tarkoitus. Asiakkaan velvollisuudet. PULSE247 OY TIETOSUOJAEHDOT liite MyCashflow-verkkokauppapalvelun käyttöehtoihin 25.5.

Määritelmät. Tarkoitus. Asiakkaan velvollisuudet. PULSE247 OY TIETOSUOJAEHDOT liite MyCashflow-verkkokauppapalvelun käyttöehtoihin 25.5. 1/5 Tämä sopimusliite ( liite ) on olennainen ja erottamaton osa Pulse247 Oy:n ( Palveluntarjoaja ) ja asiakkaan ( Asiakas ) välisiä palveluja ( Palvelu ) koskevia käyttöehtoja (jäljempänä myös sopimus

Lisätiedot

3.1. DialOk käsittelee Käsiteltäviä tietoja sopimuksen ja Asiakkaalta saatujen kirjallisten ohjeiden mukaisesti.

3.1. DialOk käsittelee Käsiteltäviä tietoja sopimuksen ja Asiakkaalta saatujen kirjallisten ohjeiden mukaisesti. DialOk:n palveluita koskeva henkilö-, välitys- ja sijaintitietojen käsittely 1. Määritelmät Näissä henkilö-, välitys- ja sijaintitietojen käsittelyä koskevissa ehdoissa ( Ehdot ) käytetyillä termeillä

Lisätiedot

Sopimus henkilötietojen käsittelystä (DPA)

Sopimus henkilötietojen käsittelystä (DPA) Sopimus henkilötietojen käsittelystä (DPA) Sopimuksen osapuolet Tämä sopimus on osa CardPlus Oyn yleisiä toimitusehtoja. Tämä sopimus tulee voimaan, kun rekisterinpitäjä tai tämän edustaja, toimittaa henkilötietoaineiston

Lisätiedot

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio Rekisteri- ja tietosuojaseloste 25.5.2018 EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio Rekisterinpitäjä Jyväs-Ateriat Ay Y-tunnus: 1996612-0 Kaakkovuorentie 10, 40320 JYVÄSKYLÄ Tietosuoja-asioista

Lisätiedot

HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYÄ KOSKEVA LIITE

HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYÄ KOSKEVA LIITE 1 (5) HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYÄ KOSKEVA LIITE 1 Johdanto 2 Käsiteltävät henkilötiedot Tämä henkilötietojen käsittelyä koskeva liite ( Liite ) on erottamaton osa Postin SmartShip-tilauskanavaa käyttävän

Lisätiedot

Ohje EU:n yleistä tietosuoja-asetusta on sovellettu alkaen. Asetus määrittää henkilötietoja käsittelevien tahojen roolit:

Ohje EU:n yleistä tietosuoja-asetusta on sovellettu alkaen. Asetus määrittää henkilötietoja käsittelevien tahojen roolit: Lakiyksikkö Vammaisetuusryhmä Ohje 20.7.2018 Kela 61/331/2017 EU:n yleinen tietosuoja-asetus (EU) 2016/679 Ohjeet henkilötietojen käsittelystä kuulovammaisten, kuulonäkövammaisten ja puhevammaisten henkilöiden

Lisätiedot

Mäntsälän kunnan Office 365 -kehitystyö

Mäntsälän kunnan Office 365 -kehitystyö 27.08.2018 TARJOUSPYYNTÖ DNRO 339/2018 SIVU 1 / 8 Tarjouspyyntö Dnro 339/2018 Mäntsälän kunnan Office 365 -kehitystyö 1. Hankintayksikkö Nimi Mäntsälä/Konsernipalvelut/Tietohallintopalvelut Y-tunnus 0129261-5

Lisätiedot

KMTK UUDET KUVAMITTAUSTEKNOLOGIAT - PROJEKTIN HANKINNAT JA TIETOSUOJA

KMTK UUDET KUVAMITTAUSTEKNOLOGIAT - PROJEKTIN HANKINNAT JA TIETOSUOJA KMTK UUDET KUVAMITTAUSTEKNOLOGIAT - PROJEKTIN HANKINNAT JA TIETOSUOJA 17.9.2018 Kuva- ja keilausaineistojen kerääminen, tietosuoja ja tietoturvallisuus 17.9.2018, Pasila 1 KMTK-UTEK LYHYESTI Viistoilmakuviin

Lisätiedot

Käsittelyä koskevat tarkemmat tiedot, kuten käsittelyn luonne, henkilötietojen tyyppi ja rekisteröityjen ryhmät, on kuvattu jäljempänä.

Käsittelyä koskevat tarkemmat tiedot, kuten käsittelyn luonne, henkilötietojen tyyppi ja rekisteröityjen ryhmät, on kuvattu jäljempänä. 1. TIETOSUOJAEHDOT Tämä sopimusliite on olennainen ja erottamaton osa Tietopartio Oy:n (jäljempänä Tietopartio ) yleisiä sopimusehtoja (IT2018 YSE). Tätä liitettä ja näitä tietosuojaehtoja sovelletaan

Lisätiedot

Helpten Oy. Tietosuojaseloste Päivitetty: Päivitetty viimeksi Kattavuus

Helpten Oy. Tietosuojaseloste Päivitetty: Päivitetty viimeksi Kattavuus Helpten Oy Tietosuojaseloste Päivitetty: 20.5.2018 Päivitetty viimeksi 20.5.2018 Kattavuus Tässä tietosuojaselosteessa kerrotaan Helpten Oy:n tietosuojaperiaatteista, tietoturvaa ja tietosuojaa koskevista

Lisätiedot

Tietosuoja fi-välitystoiminnassa. Välittäjäinfo

Tietosuoja fi-välitystoiminnassa. Välittäjäinfo Tietosuoja fi-välitystoiminnassa Välittäjäinfo 13.12.2017 Fi-verkkotunnusten välitystoiminta Viestintävirastolle ilmoittautuneet välittäjät Yleistä tietosuoja-asetuksesta Tietosuoja-asetus (2016/679) korvaa

Lisätiedot

Tässä Liitteessä tarkoitetaan EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti

Tässä Liitteessä tarkoitetaan EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti Päivätty 25.5.2018 TIETOSUOJALIITE SOPIMUKSEEN 1 Johdanto Tämä henkilötietojen käsittelyä koskeva liite ( Tietosuojaliite ), on erottamaton osa Liveto Group Oy:n ( Toimittaja ) ja tapahtumajärjestäjän

Lisätiedot

HPK Kannattajat ry. Tietosuojaseloste. EU:n tietosuoja-asetus (EU) 2016/679

HPK Kannattajat ry. Tietosuojaseloste. EU:n tietosuoja-asetus (EU) 2016/679 EU:n tietosuoja-asetus (EU) 2016/679 Päivitetty: 24.05.2018 1. Rekisterinpitäjä HPK Kannattajat ry Kiekkoritarinkuja 3B 13130 Hämeenlinna info@hpkkannattajat.fi 2. Rekisteriyhdyshenkilö Rekisterinpitäjän

Lisätiedot

Uusi tietosuojaasetus. käytännössä. MPY Palvelut Oyj Toni Sivupuro

Uusi tietosuojaasetus. käytännössä. MPY Palvelut Oyj Toni Sivupuro Uusi tietosuojaasetus käytännössä MPY Palvelut Oyj Toni Sivupuro Sisältö EU tietosuoja-asetus Henkilörekisteri Asetuksen tavoitteet Yksilön oikeudet Yksilön oikeudet käytännössä Suostumus henkilötietojen

Lisätiedot

Koulukuljetukset Yhteiskoulu-lukioon ja Lapijoen kouluille (linja-autokuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016

Koulukuljetukset Yhteiskoulu-lukioon ja Lapijoen kouluille (linja-autokuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016 Koulukuljetukset Yhteiskoulu-lukioon ja Lapijoen kouluille (linja-autokuljetukset) lukuvuodelle 2015-2016 Eurajoen kunnan koulutoimi pyytää tarjoustanne koululaiskuljetuksista lukuvuodelle 2015-2016. 1

Lisätiedot

KOODIVIIDAKKO OY:N PALVELUITA KOSKEVAT HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN YLEISET EHDOT

KOODIVIIDAKKO OY:N PALVELUITA KOSKEVAT HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN YLEISET EHDOT 1 KOODIVIIDAKKO OY:N PALVELUITA KOSKEVAT HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN YLEISET EHDOT 1. TARKOITUS JA SOVELTAMISALA 1.1. Euroopan Unionin yleisen tietosuoja-asetuksen 2016/679 ( Tietosuoja-asetus ) soveltaminen

Lisätiedot

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Urkundplagioinnintunnistusohjelmaa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Urkundplagioinnintunnistusohjelmaa Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Urkundplagioinnintunnistusohjelmaa Sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaiset vaatimukset (artiklat 13, 14 ja 30) Laadittu: 14.05.2018 1.

Lisätiedot

Tarjouspyyntö Henkilöstön merkkipäivien lahjatavaroiden yhteishankinta

Tarjouspyyntö Henkilöstön merkkipäivien lahjatavaroiden yhteishankinta Tarjouspyyntö Henkilöstön merkkipäivien lahjatavaroiden yhteishankinta 1. Hankinnan tausta ja tavoitteet Kyseessä on Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten ja Kokkolan kaupungin

Lisätiedot

1. Tausta ja tarkoitus. 2. Määritelmät

1. Tausta ja tarkoitus. 2. Määritelmät 1. Tausta ja tarkoitus Merplast Oyj:n ( Toimittaja ) ja sen kanssa sopimuksen solmineen Asiakkaan väliseen sopimussuhteeseen sovelletaan tätä Tietosuojaliitettä, kun Toimittaja käsittelee rekisterinpitäjänä

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ Kunnossapitoauto Hankintayksikön yhteystiedot Virallinen nimi Kansallinen yritys- ja

TARJOUSPYYNTÖ Kunnossapitoauto Hankintayksikön yhteystiedot Virallinen nimi Kansallinen yritys- ja 1/6 TARJOUSPYYNTÖ 139897 Kunnossapitoauto Hankintayksikön yhteystiedot Virallinen nimi Kansallinen yritys- ja yhteisötunnus Kilpailuttamisesta vastaava toimipiste tai hankintayksikön edustaja Infrapalvelut

Lisätiedot

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Helpdesk-palveluita

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Helpdesk-palveluita Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Helpdesk-palveluita Sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaiset vaatimukset (artiklat 13, 14 ja 30) Laadittu: 14.5.2018 1. Rekisterinpitäjä

Lisätiedot

POLTTOPUIDEN HANKINTA

POLTTOPUIDEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ sivu 1 (5) 09.07.2015 1 POLTTOPUIDEN HANKINTA Hankinnan kohde Nokiankaupunkipyytäätarjoustatoimeentulotukiasiakkaiden polttopuista. Vuosittainenhankintamäärävaihtelee,arviolta10-30 irtokuutiometriävuodessa.

Lisätiedot

Osallistumispyyntö: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka

Osallistumispyyntö: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka Osallistumispyyntö: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka Tämä osallistumispyyntö koskee Teuvan kunnan päiväkodin rakennusurakkaa. Ehdokas osallistuu hankintamenettelyyn täyttämällä osallistumispyynnön

Lisätiedot

Liana Technologiesin palveluita koskevat henkilötietojen käsittelyn yleiset ehdot

Liana Technologiesin palveluita koskevat henkilötietojen käsittelyn yleiset ehdot https://docs.google.com/document/d/1vl7kwqdj2dfhgkzqnttrpynkeoq6rwtnb5zrlpv8lbg/edit# 1/7 Page 2/7 1. Tarkoitus ja soveltamisala 1.1. 1.2. 1.3. 1.4. Euroopan unionin yleisen tietosuoja asetuksen 2016/679

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittelyn ehdot palveluntuottajille

Henkilötietojen käsittelyn ehdot palveluntuottajille Henkilötietojen käsittelyn ehdot palveluntuottajille 1 (5) 1 Osapuolet Vaasan sairaanhoitopiiri on rekisterin pitäjä ja tässä dokumentissa kuvattuna termillä Rekisterinpitäjä. Palveluntuottajaksi hyväksytty

Lisätiedot

Toimitusehto on DDP (Järvenpää). Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja.

Toimitusehto on DDP (Järvenpää). Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja. Tarjouspyyntö 1 (5) 29.9.2017 Viite: Välskärinpolun HVP/2017 Välskärinpolun hulevesipumppaamo, laitehankinta Järvenpään Vesi pyytää kokonaishintaista tarjoustanne, Välskärinpolun hulevesipumppaamosta tämän

Lisätiedot

Tietoturvallisuusliite

Tietoturvallisuusliite Tietoturvallisuusliite [Yhteistyökumppanin nimi] STATUS Laatinut: Tarkastanut ja hyväksynyt: Versio no: Tiedoston nimi: Tallennushakemisto: Pvm SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo... 2 1 Määritelmät... 3

Lisätiedot

xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus Nimi,osoite, y-tunnus, tehtävä Nimi, osoite, y-tunnus, tehtävä

xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus Nimi,osoite, y-tunnus, tehtävä Nimi, osoite, y-tunnus, tehtävä 1 SOPIMUSLUONNOS, AULAPALVELUT 1.1. Sopijapuolet Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) Ympäristökeskus PL 500, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI Käyntiosoite: Viikinkaari 2 a, 00790 Helsinki Y-tunnus: 0201256-6

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Espoon kaupunki

Tietosuojaseloste Espoon kaupunki Tietosuojaseloste 1 (5) Tietosuojaseloste Espoon kaupunki 1. Rekisterin nimi Sähköpostijakelulistat 2. Rekisterinpitäjä Espoon kaupunki 3. Rekisterin vastuuhenkilö Hilkka Julkunen tonttipäällikkö hilkka.julkunen@espoo.fi

Lisätiedot

ENERSENSE OY:N TIETOSUOJASELOSTE TYÖNHAKIJOILLE. Viimeksi päivitetty:

ENERSENSE OY:N TIETOSUOJASELOSTE TYÖNHAKIJOILLE. Viimeksi päivitetty: ENERSENSE OY:N TIETOSUOJASELOSTE TYÖNHAKIJOILLE Viimeksi päivitetty: 11.6.2018 Yksityisyytesi on meille tärkeä ja työskentelemme ahkerasti sen suojaamiseksi. Tässä yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016/EU)

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016)

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Palvelun nimi: Uimahalli ja kuntosali Liprakan asiakasrekisteri Tiedonanto

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016)

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Rekisterin/palvelun nimi: Rakentamisen ja kunnossapidon palvelujen asioinnin

Lisätiedot

Maksujärjestelmä työntekijän omaehtoisen, verovapaan liikunta- ja kulttuuritoiminnan tukemiseksi

Maksujärjestelmä työntekijän omaehtoisen, verovapaan liikunta- ja kulttuuritoiminnan tukemiseksi TARJOUSPYYNTÖ 1 / 6 Maksujärjestelmä työntekijän omaehtoisen, verovapaan liikunta- ja kulttuuritoiminnan tukemiseksi 29.8.2016 Imatran kaupunki Virastokatu 2, 55100 Imatra Vaihde: 020 617 111 Faksi: 020

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016)

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Palvelun nimi: Nuoriso- ja kulttuuripalveluiden leiri-, kerho- ja retkitoiminta

Lisätiedot

Helsingin kaupungin Nopeiden kokeiluiden haaste: Oman oppimisen näkyväksi tekeminen

Helsingin kaupungin Nopeiden kokeiluiden haaste: Oman oppimisen näkyväksi tekeminen 1/5 Helsingin kaupungin Nopeiden kokeiluiden haaste: Oman oppimisen näkyväksi tekeminen Forum Virium Helsinki pyytää tarjouksia ratkaisuista peruskouluihin ja lukioihin, jotka vastaisivat seuraavaan haasteeseen:

Lisätiedot

1(5) Osa-alue A Perusvarusteisilla ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut. Osa-alue B Esteettömillä ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut

1(5) Osa-alue A Perusvarusteisilla ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut. Osa-alue B Esteettömillä ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut 1(5) TARJOUSPYYNTÖ: Liedon kunnan vammaispalvelulain (VPL) ja sosiaalihuoltolain (SHL) mukaisten kuljetuspalveluiden sekä sotainvalidien kuljetuspalveluiden kilpailutus 1. Hankinnan kohde 2. Sopimuskausi

Lisätiedot

Tarjoajan on tarjouksessaan ilmoitettava (liite 2) sähköpostiosoite, johon päätös lähetetään tiedoksi.

Tarjoajan on tarjouksessaan ilmoitettava (liite 2) sähköpostiosoite, johon päätös lähetetään tiedoksi. TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) B-LUOKAN ÖLJYNTORJUNTAVENEEN HANKINTA 2012 1. Hankinnan kohde ja kuvaus Espoon kaupunki pyytää tarjousta Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen käyttöön tulevasta B-luokan öljyntorjuntaveneestä.

Lisätiedot

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien opinnäytetöiden sähköisen järjestelmän henkilörekisteriä.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien opinnäytetöiden sähköisen järjestelmän henkilörekisteriä. Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien opinnäytetöiden sähköisen järjestelmän henkilörekisteriä. Sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaiset vaatimukset (artiklat 13, 14 ja 30) Laadittu:

Lisätiedot

Hankinnan kohde ja sitä koskevat vaatimukset on kuvattu yksityiskohtaisesti seuraavissa liitteissä:

Hankinnan kohde ja sitä koskevat vaatimukset on kuvattu yksityiskohtaisesti seuraavissa liitteissä: HELSINGIN YHTEISLYSEON KALUSTEIDEN HANKINTA Maanviljelyslyseon osakeyhtiö/helsingin yhteislyseo (jäljempänä tilaaja tai hankintayksikkö ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavaan 10.3.2017 lähetetyn hankintailmoituksen

Lisätiedot

TILINTARKASTAJA JA EU:N TIETOSUOJA-ASETUS KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

TILINTARKASTAJA JA EU:N TIETOSUOJA-ASETUS KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA 1 (5) TILINTARKASTAJA JA EU:N TIETOSUOJA-ASETUS KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA SUOMEN TILINTARKASTAJAT RY:N SUOSITUKSIA 1/2018 Suomen Tilintarkastajat ry (Finnish Association of Authorised Public Accountants)

Lisätiedot

Varustekorttirekisteri - Tietosuojaseloste

Varustekorttirekisteri - Tietosuojaseloste Tietosuojaseloste 1 (5) Varustekorttirekisteri - Tietosuojaseloste 1. Rekisterin nimi Varustekorttirekisteri 2. Rekisterinpitäjä Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos 3. Rekisterin vastuuhenkilö Palomestari Kalle

Lisätiedot

Teknologia avusteiset palvelutverkostopalaveri

Teknologia avusteiset palvelutverkostopalaveri Henkilötietojen käsittely ja GDPR:n vaikutukset GDPR Yleinen tietosuoja-asetus 25.5.2018 alkaen Teknologia avusteiset palvelutverkostopalaveri 16.10.18 Teija Karvonen Perusturvan tietosuojavastaava Esityksen

Lisätiedot

Naantalin kaupunki. Tarjouspyyntö Päiväys

Naantalin kaupunki. Tarjouspyyntö Päiväys 1/6 TARJOUSPYYNTÖ 203507 Oikomishoidon kojeet 1. Hankintayksikkö ja yhteystiedot Hankintayksikkö Virallinen nimi Kansallinen yritys- ja yhteisötunnus Postiosoite Postitoimipaikka Naantali Postinumero 21100

Lisätiedot

Espoon kaupungin hankintapalvelut TARJOUSPYYNTÖ nro /2012

Espoon kaupungin hankintapalvelut TARJOUSPYYNTÖ nro /2012 VIRVE-PÄÄTELAITTEIDEN HANKINTA 1. Hankinnan kohde ja kuvaus Espoon kaupunki pyytää tarjousta Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen (Espoo), Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen (Vantaa) ja Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen

Lisätiedot

Porvoon kaupungin strategiatyön konsultointi

Porvoon kaupungin strategiatyön konsultointi Porvoon kaupungin strategiatyön konsultointi 10.10.2012 1(5) Porvoon kaupunki pyytää tarjoustanne strategiatyön konsultoinnista. Hankintamenettely Hankintamenettely on avoin. Hankittavan palvelun sisältö

Lisätiedot

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja.

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja. Tarjouspyyntö 1 (5) 1 Poikkitien yritysalueen esirakentaminen Järvenpään kaupungin Tekninen palvelukeskus pyytää vertailuhintatarjoustanne Poikkitien yritysalueen esirakentamiseen liittyvistä töistä tämän

Lisätiedot

Naantalin kaupunki. Tarjouspyyntö 30057 Päiväys 01.04.2015

Naantalin kaupunki. Tarjouspyyntö 30057 Päiväys 01.04.2015 1/5 TARJOUSPYYNTÖ 30057 Palvelutalo Kummelin korjaus- ja laajennustyöt, kokonaisurakka 1. Hankintayksikön perustiedot Hankintayksikkö: Pekka Alm Suomi puh. pekka.alm@naantali.fi Tarjoukset lähetettävä:

Lisätiedot

TILINTARKASTAJA JA EU:N TIETOSUOJA-ASETUS KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

TILINTARKASTAJA JA EU:N TIETOSUOJA-ASETUS KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA 1 (5) PÄIVITETTY 29.10.2018 TILINTARKASTAJA JA EU:N TIETOSUOJA-ASETUS KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA SUOMEN TILINTARKASTAJAT RY:N SUOSITUKSIA 1/2018 Suomen Tilintarkastajat ry (Finnish Association of Authorised

Lisätiedot

Tietopaketti tietosuojasta ProAgrian ja Maa- ja kotitalousnaisten jäsenyhdistyksille

Tietopaketti tietosuojasta ProAgrian ja Maa- ja kotitalousnaisten jäsenyhdistyksille Tietopaketti tietosuojasta ProAgrian ja Maa- ja kotitalousnaisten jäsenyhdistyksille 1 Tietosuoja-asetuksesta Asetus astui voimaan 24.5.2016 ja sitä ryhdytään soveltamaan alkaen. Asetuksen sisältö on suoraan

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittelyn dokumentointi Mitä tulisi dokumentoida? LOTTA YLÄ-SULKAVA

Henkilötietojen käsittelyn dokumentointi Mitä tulisi dokumentoida? LOTTA YLÄ-SULKAVA Henkilötietojen käsittelyn dokumentointi Mitä tulisi dokumentoida? 1 Seloste käsittelytoimista Tietosuoja-asetus vaatii Sisäiseen käyttöön Rekisterinpitäjä rekisterinpitäjän ja tietosuojavastaavan nimi

Lisätiedot

Nopeat kokeilut kaupunkialueen opastamisen tehostamiseen, tarjousten pisteytys

Nopeat kokeilut kaupunkialueen opastamisen tehostamiseen, tarjousten pisteytys Nopeat kokeilut kaupunkialueen opastamisen tehostamiseen, tarjousten pisteytys Turun kaupunki etsii nopeita kokeiluja Kaupunkialueen opastamisen tehostamiseen. Kokeilut kilpailutetaan avoimella tarjouspyynnöllä.

Lisätiedot

Osatarjoukset eivät ole sallittuja.

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Tarjouspyyntö 1 (5) 1 Tervanokan ruoppaus, Järvenpään kaupunki 2 Hankinnan yksilöinti 3 Hankintamenettely Järvenpään kaupungin Kaupunkitekniikka pyytää kokonaishintatarjoustanne, Tervanokan ruoppaukseen

Lisätiedot

ESPOONLAHDEN ALUEEN JÄÄKENTTIEN VEDENAJON HANKINTA. Tarjous tulee antaa tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti.

ESPOONLAHDEN ALUEEN JÄÄKENTTIEN VEDENAJON HANKINTA. Tarjous tulee antaa tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. TARJOUSPYYNTÖ 1(5) ESPOONLAHDEN ALUEEN JÄÄKENTTIEN VEDENAJON HANKINTA Hankinnan kohde ja kuvaus Tarjouspyynnön liitteet Sopimuskausi Hankintapäätös Espoon kaupunki pyytää tarjousta Espoonlahden koulujen

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ AIKUISTEN PERUSOPETUKSEN E-OPPIMATERIAALIEN TOTEUTUKSESTA

TARJOUSPYYNTÖ AIKUISTEN PERUSOPETUKSEN E-OPPIMATERIAALIEN TOTEUTUKSESTA TARJOUSPYYNTÖ 1 (6) TARJOUSPYYNTÖ AIKUISTEN PERUSOPETUKSEN E-OPPIMATERIAALIEN TOTEUTUKSESTA Opetushallitus (jatkossa myös hankintayksikkö ) pyytää tarjoustanne Hankintailmoitukset.fi -ilmoituskanavassa

Lisätiedot

EU:n tietosuoja-asetuksen vaikutukset. Tietosuojavastaava Outi Salmela,

EU:n tietosuoja-asetuksen vaikutukset. Tietosuojavastaava Outi Salmela, EU:n tietosuoja-asetuksen vaikutukset Tietosuojavastaava Outi Salmela, 14.5.2018 EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (General Data Protection Regulation, GDPR) sovelletaan lähtökohtaisesti kaikkeen henkilötietojen

Lisätiedot

Työajan kohdentamisen järjestelmä

Työajan kohdentamisen järjestelmä TTY-säätiö Tarjouspyyntö 1 (5) Työajan kohdentamisen järjestelmä Toimintayksiköt (TaY) 33014 TTY-säätiö sr (Tampereen teknillinen yliopisto, TTY) PL 527 33101 Tampere (TAMK) Kuntokatu 3 33520 Tampere Yhteyshenkilö

Lisätiedot

K/7/ /2017 Kaavoituksen ja kunnallistekniikan suunnittelupalveluiden puitesopimus 2018%2020

K/7/ /2017 Kaavoituksen ja kunnallistekniikan suunnittelupalveluiden puitesopimus 2018%2020 Asia K/7/02.08.00.06/2017 Kaavoituksen ja kunnallistekniikan suunnittelupalveluiden puitesopimus 2018%2020 1.1 Tarjouspyynnön kohde Hankintayksikkö on Imatran kaupunki / Kaupunkirakenne ja kunnallistekniikka.

Lisätiedot

Kivikon koulun yhteyteen rakennetaan uudisrakennus Kivikon päiväkoti. Päiväkoti sijaitsee osoitteessa Sammonkatu 1, 94600 KEMI.

Kivikon koulun yhteyteen rakennetaan uudisrakennus Kivikon päiväkoti. Päiväkoti sijaitsee osoitteessa Sammonkatu 1, 94600 KEMI. Kemin kaupunki TARJOUSPYYNTÖ Sivistyspalvelukeskus/varhaiskasvatus Valtakatu 26 08.04.2015 94100 Kemi KIVIKON PÄIVÄKODIN AV-LAITTEET Pyydämme tarjoustanne Kivikon päiväkodin AV-laitteista. 1. Hankintayksikön

Lisätiedot

Tarjouspyyntö. YTHS:n pankkipalvelut

Tarjouspyyntö. YTHS:n pankkipalvelut Tarjouspyyntö YTHS:n pankkipalvelut Sisällys 1 Hankinnan perustiedot ja hankinnan kohteen kuvaus... 2 1.1 Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö... 2 1.2 Hankinnan kohde... 2 2 Hankintamenettely... 2 2.1 Hankinnasta

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ Asfaltointityöt

TARJOUSPYYNTÖ Asfaltointityöt Keskuskatu 29 A 31600 Jokioinen HANKE Jokioisten kunnan asfaltointityöt vuonna 2018 optio(-2019) Asfaltointityöt 2(6) TYÖN NIMI Asfaltointiurakka 2018 optio(-2019) HANKINTAMENETTELY Kyseessä on Jokioisten

Lisätiedot

LIITE 1 TARJOUSLOMAKE OSTOPALVELUT Lentoturvallisuuden kansainvälinen koulutuskeskus Tampereelle - esiselvitys -HANKKEESEEN

LIITE 1 TARJOUSLOMAKE OSTOPALVELUT Lentoturvallisuuden kansainvälinen koulutuskeskus Tampereelle - esiselvitys -HANKKEESEEN TARJOUSLOMAKE 1/4 TARJOUSLOMAKE OSTOPALVELUT Lentoturvallisuuden kansainvälinen koulutuskeskus Tampereelle - esiselvitys -HANKKEESEEN Tarjouksen tekeminen Tarjous tulee tehdä kirjallisena suomen kielellä.

Lisätiedot

Tarjouspyyntö. YTHS:n Oulun siivouspalvelut

Tarjouspyyntö. YTHS:n Oulun siivouspalvelut Tarjouspyyntö YTHS:n Oulun siivouspalvelut Sisällys 1 Hankinnan perustiedot ja hankinnan kohteen kuvaus... 2 1.1 Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö... 2 1.2 Hankinnan kohde... 2 1.3 Näyttötilaisuus...

Lisätiedot

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja.

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja. VÄLINEHUOLTOPALVELUIDEN HANKINTA Perusturvakuntayhtymä Karviainen (jäljempänä tilaaja ) pyytää Hilmailmoituskanavassa 2.10.2014 julkaistun hankintailmoituksen sekä tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden

Lisätiedot

11.4.2014. Tarjousta pyydetään seuraavista työkoneista: kauhan kallistaja, routapiikki

11.4.2014. Tarjousta pyydetään seuraavista työkoneista: kauhan kallistaja, routapiikki Tarjouspyyntö 1 (5) 1 Järvenpään kaupungin työkonepalvelut 2014-2015 2 Hankinnan yksilöinti Järvenpään kaupungin Tekninen palvelukeskus pyytää tarjoustanne tarvitsemiensa yksikköhintaperusteisten työkonepalveluiden

Lisätiedot

Tietosuojaseloste 1 (6)

Tietosuojaseloste 1 (6) Kouvolan kaupunki Viestintä Tietosuojaseloste 1 (6) Seloste henkilötietojen käsittelytoimista ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679) 2.10.2018 1. Rekisterin nimi Kouvolan

Lisätiedot

Rekisterinpitäjän ja käsittelijän velvollisuuksien sekä vastuiden jako. Miten EU:n tietosuoja-asetus vaikuttaa sopimiseen?

Rekisterinpitäjän ja käsittelijän velvollisuuksien sekä vastuiden jako. Miten EU:n tietosuoja-asetus vaikuttaa sopimiseen? TIETOSUOJAPAKETTI PALVELUNTARJOAJALLE Rekisterinpitäjän ja käsittelijän velvollisuuksien sekä vastuiden jako. Miten EU:n tietosuoja-asetus vaikuttaa sopimiseen? 25.4.2016 Markus Salminen, Lex-Dialog Oy

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Espoon kaupunki

Tietosuojaseloste Espoon kaupunki Tietosuojaseloste 1 (5) Tietosuojaseloste Espoon kaupunki 1. Rekisterin nimi Pientalotontin hakijat 2. Rekisterinpitäjä Espoon kaupunki 3. Rekisterin vastuuhenkilö Hilkka Julkunen tonttipäällikkö hilkka.julkunen@espoo.fi

Lisätiedot

Tietosuojaseloste 1 (5)

Tietosuojaseloste 1 (5) Kouvolan kaupunki Henkilöstöpalvelut Tietosuojaseloste 1 (5) Seloste henkilötietojen käsittelytoimista ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679) 15.8.2018 1. Rekisterin nimi

Lisätiedot

Tietosuoja-asetuksen sopimusvaatimukset ja vaikutus tarjouspyynnön suunnitteluun

Tietosuoja-asetuksen sopimusvaatimukset ja vaikutus tarjouspyynnön suunnitteluun Tietosuoja-asetuksen sopimusvaatimukset ja vaikutus tarjouspyynnön suunnitteluun Uutta tukimateriaalia kunnan digitalisaatioon -seminaari Johtava lakimies, Hansel Oy Jukka.hamalainen@hansel.fi Aineistoa

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ: LOIMAAN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUPALVE- LUT PUITEJÄRJESTELYNÄ

TARJOUSPYYNTÖ: LOIMAAN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUPALVE- LUT PUITEJÄRJESTELYNÄ TARJOUSPYYNTÖ: LOIMAAN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUPALVE- LUT PUITEJÄRJESTELYNÄ Pyydämme tarjoustanne Loimaan kaupungin maankäytön suunnittelupalveluista tämän tarjouspyynnön ja sen liitteenä olevien

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ 1 (6) 930/ / PERINTÄPALVELUJEN HANKINTA. Hankinnan kohde ja kuvaus

TARJOUSPYYNTÖ 1 (6) 930/ / PERINTÄPALVELUJEN HANKINTA. Hankinnan kohde ja kuvaus TARJOUSPYYNTÖ 1 (6) PERINTÄPALVELUJEN HANKINTA Hankinnan kohde ja kuvaus Tällä tarjouspyynnöllä Espoon kaupunki pyytää tarjousta Espoon kaupungin perintäpalvelujen hoitamisesta alla mainittuna sopimuskautena.

Lisätiedot