Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 21/ (12) Kaupunginhallitus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 21/ (12) Kaupunginhallitus"

Transkriptio

1 Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 21/ (12) Kaupunginhallitus, 399, Perusturvalautakunta, 137, Vapaa-ajanlautakunta, 96, Tekninen lautakunta, 121, Kaupunginhallitus, 474, Asemakaava muutos kortteliin 516 tonteilla ja 22 Yliopistonkatu / Riihipellontie ROIDno Kaupunginhallitus, , 399 Valmistelijat / lisätiedot: Tarja Outila tarja.outila@rovaniemi.fi kaupunginarkkitehti Liitteet 1 Kaavaselostus osa 1/2 2 Kaavaselostus osa 2/2 3 Kaavaluonnos VE0+ 4 Kaavaluonnos VE1 5 Kaavaluonnos VE2 Tekninen lautakunta on käynnistänyt asemakaavan muutoksen 5. kaupunginosassa ns. Riihipellonpuiston alueella. Rovaniemen kaupunginhallitus on päättänyt kumppannuskaavoituksesta, siten että vireillä olevassa asemakaavassa selvitetään Lapin yliopiston Tiede-, taide- ja yrityspuiston sekä Domus Arctica säätiön (DAS) opiskelija-asunnon sijoittuminen alueelle. DAS selvittää samalla mahdollisuutta rakentaa alueelle puurakenteinen opiskelija-asunto. Kaavan vireilletulo on ollut nähtävillä Kaava on tämän jälkeen ollut tauolla Lapin yliopiston Tiede-, taide- ja yrityspuistoselvityksen laatimisen ajan. Kumppanuuskaavoitusta varten on perustettu sparrausryhmä, johon kuuluvat opiskeijoiden edustajien lisäksi Domus Arctica säätiön, Lapin yliopiston, Lapin ammattioppilaitoksen, Rovaniemen Kehitys Oy:n, Suomen yliopistokiinteistöt Oy:n, Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy:n, Residuum OY:n sekä Napapiirin Energia ja Vesi Oy:n edustajat. Mukana on myös yritysten edustajia. Sparrausryhmä on kokoontunut seitsämän kertaa. Rovaniemen kaupunki on selvittänyt mahdollisuutta edistää kiertotaloutta ja jakamistaloutta kampusalueella. Lisäksi on selvitetty Suomen yliopistokiinteistöjen valtakunnallisen kampusselvityksen tuloksia. Kaavaprosessissa on pohdittu arktisuutta ja talvikaupunkiteemaa sekä uudenlaista näkökulmaa paikoitukseen ja liikkumiseen. Kaavaprosessissa on haluttu lisätä kampuksen vetovoimaisuuutta opiskelijoiden ja oppilaitosten työtekijöiden sekä aluelle hakeutuvien yritysten näkökulmasta. Kampuksen merkitys koko Rovaniemen kaupungin vetovoimatekijänä on tunnistettu. Asemakaavaa varten on laadittu neljä vaihtoehtoa:

2 Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 21/ (12) VE 0 = olemassa oleva tilanne VE 0+ = maltillisia muutoksia, DAS:n puukerrostalon mahdollistava vaihtoehto. Paikoitusmitoitus on uusi. VE1 = kohtalaisia muutoksia paikoitukseen ja viheralueisiin; DAS:n puukerrostalon, tiede- taide ja yrityspuiston ja liikerakentamisen mahdollistava vaihtoehto. Paikoitusmitoitus on uusi. VE 2= Voimakkaita muutoksia paikoitusalueisiin, kerroslukuihin ja käyttötarkoituksiin. DAS:n puukerrostalon, täydentävän asuinrakentamisen, palvelujen ja liikerakentamisen mahdollistava vaihtoehto. Paikoitusmitoitus on uusi. Kaavaaa varten on laadittu erillinen palveleuverkkoselvitys, jossa on arvioitu kaupallisten ja peruspalvelujen tarvetta sekä jakamistalouteen liittyviä tavoitteita. Selvitys on kaavaselostuksen osassa 2/2. Kaavan rinnalla laaditaan DAS;n opiskelija-asunnon rakennussuunnitelmia. Konseptikuvaus on kaavaseslotuksen osassa 2/2. Rovaniemen kaupunginhallitus on kokouksessaan hyväksynyt kaava koskevan osallistumis- ja arviointisuunnitelman sekä päättänyt, että kaava laaditaan ns. kumppanuuskaavana. Kaupunginhallitus on hyväksynyt osallistumis- ja arviointisuunnitelman asemakaavan muutokselle 5. kaupunginosaan kortteliin 516 ja tonteille 19,20,22. Kaavaprosessin aikana on ollut tarpeen laajentaa kaavoitettavaa aluetta. Kaava-aluetta laajennetaan siten, että suunnittelualueeseen kuuluu korttelin 516 tontit sekä korttelit Kaavamuutosalueen pinta-ala on noin 7,3 ha. Aluetta rajaavat Yliopistokatu, Opintie, Jokiväylä ja Susivoudinpuisto. Päivitetty osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä valmisteluvaiheen aineisto laitetaan nähtäville valmisteluvaiheen kuulemista varten 14 vrk:ksi. Kaavasta pyydetään lausunnot ja kaavahanke esitellään sparrausryhmälle. Ehdotus Esittelijä: Esko Lotvonen, kaupunginjohtaja Kaupunginhallitus hyväksyy kaava-alueen rajauksen laajennuksen ja päivitetyn osallistumis- ja arviointisuunnitelman (selostuksen osassa 2/2). Lisäksi kaupunginhallitus hyväksyy kaavaluonnokset sekä kaavaselostuksen osat 1/2 ja 2/2. Aineisto laitetaan valmisteluvaiheen kuulemista varten nähtäville 14 vrk:ksi Osviittaan sekä kaavatorille ( kaavatori). Kaavaluonnoksista pyydetään DAS:n, Lapin yliopiston, Lapin ammattikorkeakoulun, Suomen yliopistokiinteistöjen, Residuum Oy:n, Napapiirin Energia ja Vesi Oy:n, Rovaniemen Kehitys Oy:n ja Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy:n lausunto. Liikenteen osalta pyydetään lausunto tekniseltä lautakunnalta (hallintosääntö , 27). Lisäksi pyydetään vapaa-ajan lautakunnan, perusturvalautakunnan ja koulutuslautakunnan lausunnot. Naapurikiinteistöille lähetetään kirje. Päätös Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti kaupunginjohtajan esityksen mukaisesti.

3 Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 21/ (12) Perusturvalautakunta, , 137 Valmistelijat / lisätiedot: Tarja Outila, Tarja Holländer-Tyni Liitteet 1 Kaavaselostus osa 1/2 2 Kaavaselostus osa 2/2 3 Kaavaluonnos VE0+ 4 Kaavaluonnos VE1 5 Kaavaluonnos VE2 Tekninen lautakunta on käynnistänyt asemakaavan muutoksen 5. kaupunginosassa ns. Riihipellonpuiston alueella. Rovaniemen kaupunginhallitus on päättänyt kumppannuskaavoituksesta, siten että vireillä olevassa asemakaavassa selvitetään Lapin yliopiston Tiede-, taide- ja yrityspuiston sekä Domus Arctica säätiön (DAS) opiskelija-asunnon sijoittuminen alueelle. DAS selvittää samalla mahdollisuutta rakentaa alueelle puurakenteinen opiskelija-asunto. Kaavan vireilletulo on ollut nähtävillä Kaava on tämän jälkeen ollut tauolla Lapin yliopiston Tiede-, taide- ja yrityspuistoselvityksen laatimisen ajan. Kumppanuuskaavoitusta varten on perustettu sparrausryhmä, johon kuuluvat opiskeijoiden edustajien lisäksi Domus Arctica säätiön, Lapin yliopiston, Lapin ammattioppilaitoksen, Rovaniemen Kehitys Oy:n, Suomen yliopistokiinteistöt Oy:n, Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy:n, Residuum Oy:n sekä Napapiirin Energia ja Vesi Oy:n edustajat. Mukana on myös yritysten edustajia. Sparrausryhmä on kokoontunut seitsemän kertaa. Rovaniemen kaupunki on selvittänyt mahdollisuutta edistää kiertotaloutta ja jakamistaloutta kampusalueella. Lisäksi on selvitetty Suomen yliopistokiinteistöjen valtakunnallisen kampusselvityksen tuloksia. Kaavaprosessissa on pohdittu arktisuutta ja talvikaupunkiteemaa sekä uudenlaista näkökulmaa paikoitukseen ja liikkumiseen. Kaavaprosessissa on haluttu lisätä kampuksen vetovoimaisuuutta opiskelijoiden ja oppilaitosten työtekijöiden sekä aluelle hakeutuvien yritysten näkökulmasta. Kampuksen merkitys koko Rovaniemen kaupungin vetovoimatekijänä on tunnistettu. Asemakaavaa varten on laadittu neljä vaihtoehtoa: VE 0 = olemassa oleva tilanne VE 0+ = maltillisia muutoksia, DAS:n puukerrostalon mahdollistava vaihtoehto. Paikoitusmitoitus on uusi.

4 Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 21/ (12) VE1 = kohtalaisia muutoksia paikoitukseen ja viheralueisiin; DAS:n puukerrostalon, tiede- taide ja yrityspuiston ja liikerakentamisen mahdollistava vaihtoehto. Paikoitusmitoitus on uusi. VE 2= Voimakkaita muutoksia paikoitusalueisiin, kerroslukuihin ja käyttötarkoituksiin. DAS:n puukerrostalon, täydentävän asuinrakentamisen, palvelujen ja liikerakentamisen mahdollistava vaihtoehto. Paikoitusmitoitus on uusi. Kaavaa varten on laadittu erillinen palveluverkkoselvitys, jossa on arvioitu kaupallisten ja peruspalvelujen tarvetta sekä jakamistalouteen liittyviä tavoitteita. Selvitys on kaavaselostuksen osassa 2/2. Kaavan rinnalla laaditaan DAS:n opiskelija-asunnon rakennussuunnitelmia. Konseptikuvaus on kaavaseslotuksen osassa 2/2. Rovaniemen kaupunginhallitus on kokouksessaan hyväksynyt kaava koskevan osallistumis- ja arviointisuunnitelman sekä päättänyt, että kaava laaditaan ns. kumppanuuskaavana. Kaupunginhallitus on hyväksynyt osallistumis- ja arviointisuunnitelman asemakaavan muutokselle 5. kaupunginosaan kortteliin 516 ja tonteille 19,20,22. Kaavaprosessin aikana on ollut tarpeen laajentaa kaavoitettavaa aluetta. Kaava-aluetta laajennetaan siten, että suunnittelualueeseen kuuluu korttelin 516 tontit sekä korttelit Kaavamuutosalueen pinta-ala on noin 7,3 ha. Aluetta rajaavat Yliopistokatu, Opintie, Jokiväylä ja Susivoudinpuisto. Päivitetty osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä valmisteluvaiheen aineisto laitetaan nähtäville valmisteluvaiheen kuulemista varten 14 vrk:ksi. Kaavasta pyydetään lausunnot ja kaavahanke esitellään sparrausryhmälle. Esitys: Kaupunginhallitus hyväksyy kaava-alueen rajauksen laajennuksen ja päivitetyn osallistumis- ja arviointisuunnitelman (selostuksen osassa 2/2). Lisäksi kaupunginhallitus hyväksyy kaavaluonnokset sekä kaavaselostuksen osat 1/2 ja 2/2. Aineisto laitetaan valmisteluvaiheen kuulemista varten nähtäville 14 vrk:ksi Osviittaan sekä kaavatorille ( kaavatori). Kaavaluonnoksista pyydetään DAS:n, Lapin yliopiston, Lapin ammattikorkeakoulun, Suomen yliopistokiinteistöjen, Residuum Oy:n, Napapiirin Energia ja Vesi Oy:n, Rovaniemen Kehitys Oy:n ja Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy:n lausunto. Liikenteen osalta pyydetään lausunto tekniseltä lautakunnalta (hallintosääntö , 27). Lisäksi pyydetään vapaa-ajan lautakunnan, perusturvalautakunnan ja koulutuslautakunnan lausunnot. Naapurikiinteistöille lähetetään kirje. Päätös: Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti kaupunginjohtajan esityksen mukaisesti

5 Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 21/ (12) Perusturvalautakunnalta pyydetään lausuntoa Asemakaavan muutos kortteliin 516 tonteille ja 21 sekä korttelit Määräaika on mennessä. Valmistelijan esitys: Suunnittelualue kuuluu 5. kaupunginosaan Rantavitikan ja Viirinkankaan kampusalueiden läheisyyteen. Suunnittelualueelle on pääosin rakennettu 4 tai 5-kerroksia asuinkerrostaloja. Lisäksi tontilla 5033 on 2-kerroksinen toimistorakennus ja korttelin 516 tontti 22 on rakentamaton hiekkakenttäinen alue. Muutoksia asemakaavaan tehdään kumppanuuskaavoituksena 4 eri vaihtoehdon pohjalta. Perusturvalautakunta antaa lausuntonaan Asemakaavan muutos kortteliin 516 tonteille sekä korttelit seuraavaa: Asemakaavan muutoksessa tulisi kiinnittää huomiota alueen viihtyisyyteen ja tasapainoon ympäristön ja alueen muun olemassa olevan rakennuskannan kanssa. Asemakaavan muutoksessa tulisi säilyttää/suunnitella piha- ja viheralueita virkistykseen ja luonnollisen sosiaalisen kanssakäymisen syntymisen tueksi. Liikkumisen helppouteen ja esteettömyyteen sekä yhteyksiin alueen opiskeluympäristön ja liikuntapaikkojen ja - reittien kanssa tulisi kiinnittää huomiota. Asemakaavan muutoksen tulee mahdollistaa tarvittavien lähipalvelujen suunnittelu ja kehittäminen osana kaavasuunnittelua. Ehdotus Esittelijä: Markus Hemmilä, toimialajohtaja Perusturvalautakunta antaa lausuntonaan Asemakaavan muutos kortteliin 516 tonteille sekä korttelit seuraavaa: Asemakaavan muutoksessa tulisi kiinnittää huomiota alueen viihtyisyyteen ja tasapainoon ympäristön ja alueen muun olemassa olevan rakennuskannan kanssa. Asemakaavan muutoksessa tulisi säilyttää/suunnitella piha- ja viheralueita virkistykseen ja luonnollisen sosiaalisen kanssakäymisen syntymisen tueksi. Liikkumisen helppouteen ja esteettömyyteen sekä yhteyksiin alueen opiskeluympäristön ja liikuntapaikkojen ja - reittien kanssa tulisi kiinnittää huomiota. Asemakaavan muutoksen tulee mahdollistaa tarvittavien lähipalvelujen suunnittelu ja kehittäminen osana kaavasuunnittelua. Päätös Perusturvalautakunta hyväksyi toimialajohtajan esityksen. Vapaa-ajanlautakunta, , 96 Valmistelijat / lisätiedot: Jukka Ylinampa jukka.ylinampa@rovaniemi.fi

6 Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 21/ (12) Liitteet 1 Kaavaselostus osa 1/2 2 Kaavaselostus osa 2/2 3 Kaavaluonnos VE0+ 4 Kaavaluonnos VE1 5 Kaavaluonnos VE2 Asemakaava muutos kortteliin 516 tonteilla ja 22 sekä korttelit Tekninen lautakunta on saattanut vireille asemakaavan muutoksen 5. kaupunginosan korttelin 516 tontilla 22. Kaupunginhallitus on laajentanut vireillä olevaa asemakaavan muutosta korttelissa 516 tontilla 22 siten, että alueeseen sisällytetään tontit 19 ja 20. Kaupunginhallitus on laajentanut vireillä olevaa asemakaavanmuutosta koskemaan korttelin 516 tonttien ja 22 lisäksi kortteleita Samalla kaupunginhallitus Asemakaavamuutoksen tarkoituksena on tutkia mahdollisuutta osoittaa (1) tontti tiede-, taide ja yrityspuistolle,(2) mahdollisuutta osoittaa tontti innovatiiviselle ja kiertotalouden periaatteita soveltavalle opiskelijaasunnolle sekä (3) tutkia innovatiivisia paikoitus- ja liikkumismalleja sekä yhteispaikoitusta. Lisäksi tutkitaan mahdollisuutta osoittaa lisärakentamista alueelle. Vs. talouspäällikkö Jukka Ylinampa: Alueella toimiva kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalveluverkko pystyy vastaamaan kaava-alueen rakentumisesta johtuvaan palvelutarpeen kasvuun eikä kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalveluverkkoon kohdistu kaava-alueesta johtuvaa muutostarvetta. Vapaa-ajanlautakunnalla ei ole huomautettavaa asemakaavasta. Ehdotus Esittelijä: Antti Lassila, toimialajohtaja Vapaa-ajanlautakunta antaa vs. talouspäällikön mukaisen lausunnon Korttelin 516 asemakaavasta. Päätös Vapaa-ajanlautakunta päätti toimialajohtajan esityksen mukaisesti. Tekninen lautakunta, , 121 Valmistelijat / lisätiedot: Martti Anttila martti.anttila@rovaniemi.fi toimialajohtaja

7 Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 21/ (12) Strateginen kaavoitus pyytää lausuntoa tekniseltä lautakunnalta (hallintosääntö , 27). Hallintosäännön mukaisesti tekninen lautakunta antaa lausunnot kaupunginhallituksen valmistelemien vaikutuksiltaan merkittävien yleis- ja asemakaavojen sekä yleis- ja asemakaavojen muutosten hyväksymisen vaikutuksista tehtäväalueillaan. Lausunto tekniset palvelut: Yhdyskuntatekniikka Nykytilanteessa suunnittelualueella on jo hyvin järjestetyt liikkumismahdollisuudet sekä autoliikenteelle että kävelylle ja pyöräilylle. Kaikki kaava-alueella olevat kadut on varustettu erillisillä tai korotetuilla jalankulku- ja pyöräteillä. Tie- ja katuverkkosuunnitelmassa on linjattu katujen nopeustasoista siten, että Yliopistonkatu ja bussireittinä toimiva Ylikorvantie- Opintie-Jokiväylä-reitti ovat rajoitukseltaan 40 km/h ja muut kadut 30 km/ h. Yliopistonkadulle / Pappilantielle on tavoitteena toteuttaa vuonna 2018 parantamistyö, jossa Pappilantie - Jokiväylä - ja Pappilantie Väylätie liittymät muutetaan kiertoliittymiksi. Samalla alueelle on tarkoitus rakentaa neljä korotettua suojatietä jalankulun ja pyöräilyn turvallisuutta parantamaan. Liikennejärjestelyjen osalta kaavavaihtoehdot eroavat toisistaan lähinnä jalankulun ja pyöräilyn järjestelyjen suhteen. Vaihtoehto 0+ vastaa liikennejärjestelyiden ja katualueiden osalta nykytilannetta. Korttelissa 5032 sijaitseva leikkipaikka ja korttelin sisäiset kulkuväylät ovat Domus Arctica Säätiön rakentamat ja säätiö kustannuksellaan myös vastaa ko. alueiden kunnossa- ja ylläpitotöistä. Vaihtoehdot 1 ja 2 aiheuttavat rakentamis- ja kunnossapitotarpeita esitetyillä uusilla korttelin sisäisillä JKPPväylillä. Mikäli alueen toimijoiden näkökulmasta kyseiset kaunista puustoa hävittävät ratkaisut palvelevat alueen sisäistä kulkemista, ne tulee toteuttaa kiinteistön kustannuksella sisäisinä järjestelyinä ja kunnossa- ja ylläpidosta tulee myös toimijoiden vastata kustannuksellaan. Yleistä tarvetta näille kevytliikenneyhteyksille ei ole ja julkisia verovaroja on syytä suunnata sinne, missä liikenneturvallisuuden kannalta todellisia tarpeita on. Rantavitikantien hidaskatumerkinnälle (hk) ei ole liikenteellistä tarvetta. Nykyinen katutila on toimiva ja katuympäristö koivukujineen kaunis. Mikäli vaihtoehdossa 2 esitetyt järjestelyt toteutuvat, voidaan tarvittaessa turvallisuutta tukea rakentamalla korotettu suojatie kadun poikki. Tontin 516/25 idän puoleista liittymäkieltoa tulee jatkaa Yliopistonkadun keskisaarekkeen päähän asti. Tällä ohjataan tontin liittymä paikaan, jossa on mahdollista liikennöidä molempiin suuntiin. Rantavitikantien ja Jokiväylän liittymässä LPA-alueen kohdalla tulee olla liittymäkielto Rantavitikantien puolella. Vaihtoehdossa 2 korttelissa 516 olevan pp/h-merkinnän kohdalla on syytä poistaa huoltoliikenteen mahdollistava merkintä, sillä ympäröivien tonttien tai LPA-alueen huolto ei sitä vaadi. Paikkatieto- ja tonttipalvelut Rovaniemen kaupunki omistaa koko asemakaavan muutosalueen. Rovaniemen kaupunki on vuokrannut korttelin 516 tontit 19-22, korttelit 5033, 5032 ja 5031 kokonaan Domus Arctica Säätiölle (DAS) pitkäaikaisilla

8 Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 21/ (12) maanvuokrasopimuksilla. Sopimuksista ensimmäiset päättyvät v DAS on maanvuokrasopimusten ehtojen mukaisesti kirjannut vuokraoikeutensa. Kaikkiin vuokraoikeuksiin kohdistuvat lisäksi eri kiinnitykset. Asemakaavan muutosluonnoksissa on esitetty kolme vaihtoehtoa, jotka poikkeavat voimassa olevasta asemakaavasta. Ohessa kommentit kiinteistönmuodostuksen näkökulmasta sekä siihen liittyvistä toimenpiteistä: Kaikissa vaihtoehdoissa on esitetty erillisten LPA-tonttien muodostamista. Ko. tontit muodostuisivat jo vuokrattujen tonttien alueista ja alueet on osoitettu nykyisten paikoitusalueiden kohdalle. Perusteena uusien LPAtonttien muodostamiselle on, että ne antavat mahdollisuuden joustavampaan paikoitukseen. Käytännössä LPA-tonttien muodostaminen aiheuttaa kaikkien niiden muodostajatonttien vuokrasopimusten muuttamista, vuokraoikeuksien kirjausten muuttamista, pantinhaltijoiden suostumusta em. muutoksiin ja lisäksi uusien tonttien lohkomistoimituksia, jotka muodostavat uudet LPAtontit. Tontin lohkomistoimituksen kustannus on n euroa / tontti, joka on VE 0+ vaihtoehdossa n euroa, VE-1 vaihtoehdossa n euroa ja VE-2 vaihtoehdossa n euroa. Lisäksi tulevat ainakin pantinhaltijoiden suostumuskustannukset, kiinnitysten järjestelykustannus ja vuokraoikeuden kirjausten muutoksen kustannukset. LPA-alueista tulee tehdä lisäksi DAS:n kanssa erilliset uudet vuokrasopimukset, jossa sovitaan mm. LPA-tontin kunnossapidosta. LPA-tontit sijaitsevat kaikki DAS:n vuokraamilla tonteilla, joten joustavan paikoituksen järjestäminen on mahdollista toteuttaa ilman uusien LPAtonttien muodostamista tontin vuokralaisen (DAS) omilla toimenpiteillä: pysäköintipaikkojen siirtäminen tontilta toiselle voidaan tehdä esim. rasitesopimuksella, mikäli asemakaavamääräyksissä on joustoa pysäköintipaikkojen määrän osalta. Tällöin kiinteistöjaotusta eikä vuokraoikeuksia ole tarvetta muuttaa, tehdään ainoastaan rasitetoimitus, joka merkitään kiinteistörekisteriin; kustannus on n. 340 euroa / rasitetoimitus. VE-1 vaihtoehdossa on esitetty korttelin 5032 läpi kulkevaa uutta pyörätietä. Ko. pyörätie on suunniteltu kulkevaksi korttelin 5032 tonttien 1 ja 3 alueilla. Koska kaavamerkintä on VP, edellyttää se, että alueelta pitää poistaa tonttien 1 ja 3 vuokraoikeudet. Tällöin joudutaan muuttamaan tonttien 1 ja 3 kirjatut vuokraoikeudet ja kiinnitykset sekä lohkomaan tontit uuden kaavan mukaisiksi. Esitetty kulkuyhteys on mahdollista toteuttaa ilman virallista pyörätietä, koska tontit 1 ja 3 ovat DAS:n vuokraamia tontteja. DAS voi jo nyt sallia pyörätieyhteyden vuokraamiensa tonttien kautta halutessaan ilman kaavan muutostakin. VE-1 ja VE-2 vaihtoehdossa on esitetty DAS:n vuokraamille tonteille KL-tonttia ja YL-tonttia. DAS:lle vuokratut tontit on vuokrattu opiskelija-asuntotarkoitukseen ja tonttien vuokrakin on määritetty sillä perusteella. Mikäli vuokrattujen tonttien käyttötarkoitusta muutetaan, on syytä myös tarkastella sen vaikutusta tontin vuokraan.

9 Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 21/ (12) Yhteenvetona: Erilliset LPA-tontit eivät tuo lisäarvoa alueen pysäköinnin järjestämiselle, kun joustava pysäköinti on mahdollista toteuttaa DAS:n vuokraamilla tonteilla rasitesopimuksilla, mikäli asemakaavamääräykset joustavat. Alueen kiinteistöjaotuksen muuttaminen tulee tehdä harkiten, koska tonteilla on voimassa olevat pitkäaikaiset maanvuokrasopimukset, joihin kaikkiin kohdistuu eri kiinnityksiä ja niiden muuttaminen aiheuttaa kustannuksia. Alueen tonttien käyttötarkoituksen muuttaminen siten, että tontit eivät enää ole käyttötarkoitukseltaan opiskelija-asuntoja, vääristää tonttien vuokratasoa alueella, jos samalla ei sovita uusista tontinvuokrista muuttuneiden tonttien osalta. DAS:n tulee hyväksyä tontinvuokrien korotukset. Lisätietoja: Toimialajohtaja Martti Anttila , etunimi.sukunimi(at)rovaniemi.fi Ehdotus Esittelijä: Martti Anttila, toimialajohtaja Tekninen lautakunta esittää kaupunginhallitukselle edellä mainitut asiat lausuntonaan korttelin 516 tonttien ja 22 sekä kortteleiden asemakaavamuutoksesta. Päätös Tekninen lautakunta kuuli asiassa kaupungininsinööri Olli Peuraniemeä, kaupungingeodeetti Taina Lehtistä ja kaavoitusarkkitehti Sipi Hintsasta. Tekninen lautakunta päätti yksimielisesti toimialajohtajan ehdotuksen mukaisesti. Kaupungingeodeetti Taina Lehtinen poistui kokouksesta tämän asian päätöksenteon jälkeen. Kaupunginhallitus, , 474 Liitteet Valmistelija / lisätiedot: Tarja Outila tarja.outila@rovaniemi.fi kaupunginarkkitehti

10 Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 21/ (12) 1 kaavaehdotus_ehdotus 2 kaavaselostus osa 1_EHDOTUS 3 kaavaselostus osa 2_EHDOTUS 4 Riihipelto _Tonttijako.pdf Tekninen lautakunta on käynnistänyt asemakaavan muutoksen 5. kaupunginosassa ns. Riihipellonpuiston alueella. Rovaniemen kaupunginhallitus on päättänyt kumppannuskaavoituksesta, siten että vireillä olevassa asemakaavassa selvitetään Lapin yliopiston Tiede-, taide- ja yrityspuiston sekä Domus Arctica säätiön (DAS) opiskelijaasunnon sijoittuminen alueelle. DAS selvittää samalla mahdollisuutta rakentaa alueelle puurakenteinen opiskelija-asunto.kumppanuuskaavoitusta varten on perustettu sparrausryhmä, johon kuuluvat opiskeijoiden edustajien lisäksi Domus Arctica säätiön, Lapin yliopiston, Lapin ammattioppilaitoksen, Rovaniemen Kehitys Oy:n, Suomen yliopistokiinteistöt Oy:n, Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy:n, Residuum OY:n sekä Napapiirin Energia ja Vesi Oy:n edustajat. Mukana on myös yritysten edustajia. Sparrausryhmä on kokoontunut seitsämän kertaa. Rovaniemen kaupunki on selvittänyt mahdollisuutta edistää kiertotaloutta ja jakamistaloutta kampusalueella. Lisäksi on selvitetty Suomen yliopistokiinteistöjen valtakunnallisen kampusselvityksen tuloksia. Kaavaprosessissa on pohdittu arktisuutta ja talvikaupunkiteemaa sekä uudenlaista näkökulmaa paikoitukseen ja liikkumiseen. Kaavaprosessissa on haluttu lisätä kampuksen vetovoimaisuuutta opiskelijoiden ja oppilaitosten työtekijöiden sekä aluelle hakeutuvien yritysten näkökulmasta. Kampuksen merkitys koko Rovaniemen kaupungin vetovoimatekijänä on tunnistettu. Kaavan valmisteluvaihe on ollut nähtävillä Nähtävillä neljä vaihtoehtoa: VE 0 = olemassa oleva tilanne VE 0+ = maltillisia muutoksia, DAS:n puukerrostalon mahdollistava vaihtoehto. Paikoitusmitoitus on uusi. VE1 = kohtalaisia muutoksia paikoitukseen ja viheralueisiin; DAS:n puukerrostalon, tiede- taide ja yrityspuiston ja liikerakentamisen mahdollistava vaihtoehto. Paikoitusmitoitus on uusi. VE 2= Voimakkaita muutoksia paikoitusalueisiin, kerroslukuihin ja käyttötarkoituksiin. DAS:n puukerrostalon, täydentävän asuinrakentamisen, palvelujen ja liikerakentamisen mahdollistava vaihtoehto. Paikoitusmitoitus on uusi. Kaavasta annettiin kolme lausuntoa (tekninen, vapaa-ajan lautakunta ja perusturvalautakunta) ja neljä muistutusta (DAS, LYY, SYK Oy, Lapin AMK). Saadun palutteen perusteella kaavaehdotus laaditaan vaihtoehto 2:n pohjalta. Kaavasta saatu palute on koottu vuorovaikutuslomakkeeseen (kaavaselostus osa 2). Ehdotus Esittelijä: Esko Lotvonen, kaupunginjohtaja

11 Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 21/ (12) Kaupunginhallitus hyväksyy kaavaehdotuksen sekä kaavaselostuksen osat 1 ja 2 sekä tonttijakokartat. Kaupunginhallitus hyväksyy vuorovaikutuslomakkeessa annetut vastineet. Kaavaehdotus laitetaan nähtäville 30 vrk:ksi Osviittaan ja Kaavatorille. Kaavaehdotuksesta järjestetään tiedotustilaisuus sparrausryhmälle. Kaavasta pyydetään Domus Arctica säätiön, Lapin yliopiston, Lapin ammattioppilaitoksen, Rovaniemen Kehitys Oy:n, Suomen yliopistokiinteistöt Oy:n, Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy:n, Residuum OY:n sekä Napapiirin Energia ja Vesi Oy:n lausunnot. Päätös Kaupunginhallitus kuuli asiassa kaupunginarkkitehti Tarja Outilaa. Kaupunginjohtaja täydensi päätösesitystään siten, että toimialalautakunnilta pyydetään myös lausunnot. Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti kaupunginjohtajan täydennetyn päätösesityksen mukaisesti. Tiedoksi Strateginen kaavoitus Rovaniemi Marja Marjetta hallintosihteeri

12 Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 21/ (12) Muutoksenhakukielto 474 Muutoksenhakukielto MUUTOKSENHAKUKIELTO Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa; työ- ja virkaehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista; tai työnjohto- ja valvontaoikeuden käyttämistä.

134 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

134 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (13) Aika 13.09.2017, klo 15:15-16:39 Paikka Hallituskatu 7, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 134 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä

Lisätiedot

156 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

156 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 15/2017 1 (53) Aika 08.11.2017, klo 15:15-18:51 Paikka Hallituskatu 7, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 156 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 10.08.2017 Asemakaavan ja tonttijaon muutos 5. kaupunginosa Riihipellonpuisto OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan ja tonttijaon muutos 5.kaupunginosa Riihipellonpuisto Kuva 1. Viistokuva

Lisätiedot

126 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

126 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (63) Aika 31.10.2017, klo 14:00-16:54 Paikka Kaupungintalo, Olsztyn (2098), 2 krs Käsitellyt asiat 126 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 9/ (7) Kaupunginhallitus Rovaniemen kaupungin autopaikkamitoitusselvitys, vaiheyleiskaava

Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 9/ (7) Kaupunginhallitus Rovaniemen kaupungin autopaikkamitoitusselvitys, vaiheyleiskaava Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 9/2018 1 (7) Kaupunginhallitus, 152, 27.03.2017 Kaupunginhallitus, 142, 09.04.2018 142 Rovaniemen kaupungin autopaikkamitoitusselvitys, vaiheyleiskaava ROIDno-2017-1273

Lisätiedot

VUOROVAIKUTUSLOMAKE/ AU 236 Riihipelto. Mielipiteet EHDOTUSVAIHEEN KUULEMINEN ( ) 1. Domus Arctica säätiö DAS

VUOROVAIKUTUSLOMAKE/ AU 236 Riihipelto. Mielipiteet EHDOTUSVAIHEEN KUULEMINEN ( ) 1. Domus Arctica säätiö DAS VUOROVAIKUTUSLOMAKE/ AU 236 Riihipelto EHDOTUSVAIHEEN KUULEMINEN (16.10.-14.11.2017) Mielipiteet 1. Domus Arctica säätiö DAS Kaupunginhallitus: Kaavaehdotus vastaa lausunnon mukaan DAS:n tavoitteita ja

Lisätiedot

466 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös poikkeamisluvan myöntämistä koskevassa asiassa

466 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös poikkeamisluvan myöntämistä koskevassa asiassa Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 21/2017 1 (80) Aika 09.10.2017, klo 12:01-18:16 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 463 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 464 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos kortteli 516, tontit 19,20 ja 22 Yliopistonkatu 23

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos kortteli 516, tontit 19,20 ja 22 Yliopistonkatu 23 Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos kortteli 516, tontit 19,20 ja 22 Yliopistonkatu 23 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 2 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Viirinkankaalla yliopiston välittömässä

Lisätiedot

150 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

150 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 10/2017 1 (82) Aika 11.12.2017, klo 15:59-22:50 Paikka Kaupunginvaltuuston istuntosali Käsitellyt asiat 150 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen

Lisätiedot

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6.

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6. Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Asianro 449/10.02.03/2014 8 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja) asemakaavan ja siihen liittyvän tonttijaon sekä Korinpunojankadun katualueen osaa ja suojaviheraluetta

Lisätiedot

kortteli 516, tontti 22 Yliopistonkatu 23

kortteli 516, tontti 22 Yliopistonkatu 23 Rovaniemen kaupunki Yleiskaavan muutos kortteli 516, tontti 22 Yliopistonkatu 23 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 23.04.2013 ROVANIEMEN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ 2013 2 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille sekä osalle katu- ja yleisen tien aluetta

Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille sekä osalle katu- ja yleisen tien aluetta Tekninen lautakunta 64 24.02.2016 Kaupunginhallitus 84 29.02.2016 Kaupunginhallitus 182 18.04.2016 Kaupunginvaltuusto 51 25.04.2016 Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille

Lisätiedot

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Akm 217: Asemakadun ja Niittykadun asemakaavan muutos 1418/10.1002.100203/2014 TELA 61 Asemakaavan muutos sisältyy Raahen kaupungin teknisen lautakunnan 20.2.2014 hyväksymään

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ROVANIEMEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 98 TONTILLA 1, EVAKKOTIE - PIISIVALKEANTIE Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Suunnittelu- ja vaikutusalue Suunnittelualue käsittää

Lisätiedot

Osallistumis ja arviointisuunnitelma

Osallistumis ja arviointisuunnitelma ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 139 TONTIT 13 JA 14, KAIRATIE 20 JA 24 1 Osallistumis ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Rovaniemen kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 139 tontit

Lisätiedot

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Akm 230: Antinkankaan koulun asemakaavan muutos 1789/10.1002.100203/2014 KH 387 Raahen kaupungin kaavoitusaloite 12.9.2014 Antinkankaan koulun rakennushankkeen laajuuden

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS OSA 1/(2), ehdotusvaihe Strateginen hallinto/ Strateginen kaavoitus

KAAVASELOSTUS OSA 1/(2), ehdotusvaihe Strateginen hallinto/ Strateginen kaavoitus 10.8.2017 Asemakaavan ja tonttijaon muutos 5. kaupunginosa Riihipellonpuisto KAAVASELOSTUS OSA 1/(2), ehdotusvaihe Strateginen hallinto/ Strateginen kaavoitus Kuva 1. Viistokuva suunnittelualueesta, Pictometry,

Lisätiedot

Oulun kaupungin tekninen keskus

Oulun kaupungin tekninen keskus Oulun kaupungin tekninen keskus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ruskonselän kaupunginosan korttelia 15 ja korttelin 16 tontteja nro 3 ja 4 sekä katualuetta koskeva asemakaavan ja tonttijaon muutos

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS OSA 1/(2), valmisteluvaihe Strateginen hallinto/ Strateginen kaavoitus

KAAVASELOSTUS OSA 1/(2), valmisteluvaihe Strateginen hallinto/ Strateginen kaavoitus 10.8.2017 Asemakaavan ja tonttijaon muutos 5. kaupunginosa Riihipellonpuisto KAAVASELOSTUS OSA 1/(2), valmisteluvaihe Strateginen hallinto/ Strateginen kaavoitus Kuva 1. Viistokuva suunnittelualueesta,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 4. kaupunginosa kortteli 422 ja virkistysalueet, Hiihtomajantie

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 4. kaupunginosa kortteli 422 ja virkistysalueet, Hiihtomajantie OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS 4. kaupunginosa kortteli 422 ja virkistysalueet, Hiihtomajantie Rovaniemen kaupunki Tekniset palvelut/kaavoitus Päivitetty 16.1.2018 1 Osallistumis-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ROVANIEMEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 9. KAUPUNGINOSAN KORTTELIT 9011, 9012, 9021, 9022, 9023, 9026 JA 9029 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MAANMITTAUS- JA SUUNNITTELUPALVEUKESKUS SUUNNITTELUPALVELUT

Lisätiedot

Asianro 1023/ /

Asianro 1023/ / Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 422 18.11.2013 Tekninen lautakunta 52 29.4.2014 Asianro 1023/10.02.03/2013 276 Raision kaupungin 2. kaupunginosan (Varppeenseutu) korttelin 201 tontteja

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS OSA 1/(2), hyväksymisvaihe Strateginen hallinto/ Strateginen kaavoitus

KAAVASELOSTUS OSA 1/(2), hyväksymisvaihe Strateginen hallinto/ Strateginen kaavoitus 15.11.2017 Asemakaavan ja tonttijaon muutos 5. kaupunginosa Riihipellonpuisto KAAVASELOSTUS OSA 1/(2), hyväksymisvaihe Strateginen hallinto/ Strateginen kaavoitus Kuva 1. Viistokuva suunnittelualueesta,

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS HML/1617/ /2017 ASEMAKAAVA (4)

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS HML/1617/ /2017 ASEMAKAAVA (4) KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS HML/1617/10.02.03.00/2017 ASEMAKAAVA 2557 10.10.2018 30.4.2019 1(4) KANAKOULUNTIE 1 ASEMAKAAVAN MUUTOS 30.4.2019 muutos: suunnittelualueen rajaus muuttunut, saman korttelin

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2019 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa itä-suomun

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Tekninen lautakunta 51 14.4.2015 Tekninen lautakunta 97 7.6.2016 Asianro 957/10.02.03/2014 253 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja) kortteleita 502 (osa), 517

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2014 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Kemijärven

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS HML/1617/ /2017 ASEMAKAAVA (4) KANAKOULUNTIE 1 ASEMAKAAVAN MUUTOS

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS HML/1617/ /2017 ASEMAKAAVA (4) KANAKOULUNTIE 1 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS HML/1617/10.02.03.00/2017 ASEMAKAAVA 2557 10.10.2018 1(4) KANAKOULUNTIE 1 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kankaantaustan (kaupunginosa 20) korttelin

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosan virkistysalue, Puomilenkki. Ylikylä

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosan virkistysalue, Puomilenkki. Ylikylä Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosan virkistysalue, Puomilenkki Ylikylä KAAVASELOSTUSLUONNOS KAAVOITUS 2017 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot 2 Asemakaavan muutos Rovaniemen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Napapiirin alueen asemakaavan laajennus ja asemakaavan muutos

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Napapiirin alueen asemakaavan laajennus ja asemakaavan muutos 1.4.2016, päivitetty 3.2.2017 Asemakaavan laajennus ja muutos 18. kaupunginosa Napapiirin alueen asemakaavan laajennus ja asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Napapiirin alueen asemakaavan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO)

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) L O V I I S A 9.9.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) KAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: RAUHALANAUKIO,

Lisätiedot

104 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

104 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 6/2018 1 (11) Aika 19.03.2018, klo 10:01-10:50 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 104 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosa, Ylikylä kortteli 27 tontit 6 ja 7, kortteli 20 tontti 1, kortteli 21 sekä katu ja VL -alueet Ylikyläntie - Pihkaporintie OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Tekninen lautakunta 51 14.4.2015 Tekninen lautakunta 97 7.6.2016 Kaupunginhallitus 253 19.9.2016 Asianro 957/10.02.03/2014 81 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja)

Lisätiedot

Valmistelija / lisätietojen antaja: kaavoituspäällikkö Pertti Kyyhkynen, puh. (09) tai sähköposti

Valmistelija / lisätietojen antaja: kaavoituspäällikkö Pertti Kyyhkynen, puh. (09) tai sähköposti Ympäristölautakunta 105 16.11.2011 Ympäristölautakunta 6 09.02.2012 Kaupunginhallitus 45 27.02.2012 Ympäristölautakunta 22 07.03.2012 Kaupunginhallitus 58 12.03.2012 Ympäristölautakunta 54 07.06.2012 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaava ja asemakaavan muutos 20. kaupunginosa, Pohtimolampi Korttelit 46 ja 47 sekä virkistysalueet

Rovaniemen kaupunki Asemakaava ja asemakaavan muutos 20. kaupunginosa, Pohtimolampi Korttelit 46 ja 47 sekä virkistysalueet Rovaniemen kaupunki Asemakaava ja asemakaavan muutos 20. kaupunginosa, Pohtimolampi Korttelit 46 ja 47 sekä virkistysalueet OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAAVOITUS 2007 Kaavoituksen kohde: Rovaniemen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos Kolpene

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos Kolpene Asemakaavan muutos 7. kaupunginosan korttelin 729 osaa tonttia 4 sekä viereistä suojaviher- ja katualuetta, Kolpene OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos Kolpene Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueesta,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 41. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 41. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.03.2016 Sivu 1 / 1 5171/2015 10.02.03 41 Itä-Suviniitty, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 613302, 40. kaupunginosa, Espoon keskus Valmistelijat / lisätiedot: Minna

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSA Korttelit 3063 Uimahallin ja Jyvälänpuiston päiväkodin alueet OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2018 Suunnittelualue Suunnittelun kohteena on noin 1,5

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos ja -laajennus 16. kaupunginosan korttelin 6285 tontti 2 sekä viereinen asemakaavaton alue, Nikkarinkuja 5 Ilmakuva suunnittelualueesta Pictometry,

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 16. kaupunginosa, Syväsenvaara kortteli 3036 tontti 3, Aapatie 10 LUONNOS. Kuva: Blom Kartta Oy

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 16. kaupunginosa, Syväsenvaara kortteli 3036 tontti 3, Aapatie 10 LUONNOS. Kuva: Blom Kartta Oy Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 16. kaupunginosa, Syväsenvaara kortteli 3036 tontti 3, Aapatie 10 LUONNOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kuva: Blom Kartta Oy ROVANIEMEN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosa, Ylikylä kortteleissa 189 ja 190 sekä katu- ja suojaviheralueet

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosa, Ylikylä kortteleissa 189 ja 190 sekä katu- ja suojaviheralueet Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosa, Ylikylä kortteleissa 189 ja 190 sekä katu- ja suojaviheralueet OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAAVOITUS 2006 SUUNNITTELUALUE: SIJAINTIKARTTA

Lisätiedot

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti.

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAPERNAUMI KORTTELI 43 (OSA) TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n korttelissa 43. Alue sijaitsee Ruukintien varressa Kaasumestarinkadun

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJAN OTE N:o 4/2015 Kaupunkikehitysjaosto

KERAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJAN OTE N:o 4/2015 Kaupunkikehitysjaosto Dnro KH/KV: 870 /2014 34 KURJENMETSÄ (2308), ASEMAKAAVAN MUUTOS 11.3.2015/18 20.5.2015/34 Kkj. 18 Asemakaava muutos koskee 1. Kalevan kaupunginosan korttelia 600 sekä puistoaluetta (VP). Asemakaavamuutoksen

Lisätiedot

Asemakaavan muutos, Raivaajankatu, hyväksyminen 964/ /2015. Kaupunkisuunnittelulautakunta

Asemakaavan muutos, Raivaajankatu, hyväksyminen 964/ /2015. Kaupunkisuunnittelulautakunta Kaupunkisuunnittelulautakunta 191 13.10.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 60 22.03.2016 Kaupunginhallitus 119 04.04.2016 Kaupunginhallitus 219 20.06.2016 Kaupunginvaltuusto 53 27.06.2016 Asemakaavan muutos,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos 14. kaupunginosa Metsäruusun alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos korttelissa 11300-11301, 14004-14006 sekä ympäröivät katu- ja viheralueet, Metsäruusu Kuva

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA päivitetty 23.1.2017 Asemakaavan muutos 14. kaupunginosa Metsäruusun alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos korttelissa 11300-11301, 14004-14006 sekä ympäröivät katu- ja viheralueet,

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Liite 1. 1(8) Kurikan kaupunki Asemakaavamuutos koskien Nummi (3) korttelia 11 sekä virkistysaluetta. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Kuva 1 Asemakaavan muutosalue Nummen kaupunginosassa Liite

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Liite 1. 1(9) Asemakaavamuutos koskien yleisen tien alueiden muutamista katualueiksi sekä virkistysaluetta kaupunginosissa 9 IKARI, 12 SAARI JA 14 HAKOLA. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Kuva 1

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 9. kaupunginosa, Kortteli 9025 tontti 18

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 9. kaupunginosa, Kortteli 9025 tontti 18 Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 9. kaupunginosa, Kortteli 9025 tontti 18 OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA SUUNNITTELUPALVELUT/KAAVOITUS 2008 SUUNNITTELUALUE: SIJAINTIKARTTA Rovaniemen kaupungin

Lisätiedot

PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS

PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS PARKANON KAUPUNKI PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS 12.1.2009 Kaavoitus- Arkkitehtipalvelu Mattila Oy 1 PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1. 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa Matinkylä

Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1. 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa Matinkylä Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1 3425/10.02.03/2012 Kaupunkisuunnittelulautakunta 116 2.10.2014 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa

Lisätiedot

KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS iite kaupunkikehityksen lautakunnan esityslistaan nro 5 6.11.2014 asia 46 OSAISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITEMA KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Asemakaavan muutos koskee: 205 Sievarin kaupunginosa, korttelin

Lisätiedot

Valkon kolmion eteläinen osa, ensimmäinen asemakaava ja asemakaavan muutos. TL 137/26.11.2008 Valmistelija: Kaupunginarkkitehti Maaria Mäntysaari

Valkon kolmion eteläinen osa, ensimmäinen asemakaava ja asemakaavan muutos. TL 137/26.11.2008 Valmistelija: Kaupunginarkkitehti Maaria Mäntysaari Tekninen lautakunta 77 19.04.2011 Tekninen lautakunta 141 25.10.2011 Kaupunginhallitus 284 14.11.2011 Valkon kolmion eteläinen osa, ensimmäinen asemakaava ja asemakaavan muutos 341/10.02.03/2011 TL 137/26.11.2008

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki 16.kaupunginosa Asemakaavan muutos Kortteli 3258, tontit 7 ja 8. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma MAANKÄYTTÖ 2011

Rovaniemen kaupunki 16.kaupunginosa Asemakaavan muutos Kortteli 3258, tontit 7 ja 8. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma MAANKÄYTTÖ 2011 Rovaniemen kaupunki 16.kaupunginosa Asemakaavan muutos Kortteli 3258, tontit 7 ja 8 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma MAANKÄYTTÖ 2011 Vaiheet Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on laadittu 21.4.2011

Lisätiedot

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467 Valkeakosken kaupunki 2.4.2013 Kaavoitus / Kaupunkisuunnitteluyksikkö Sääksmäentie 2 37600 VALKEAKOSKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 2.4.2013 PÄIVÄTTYÄ ASEMAKAAVA- KARTTAA RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen Tekninen lautakunta 289 04.09.2013 Kaupunginhallitus 423 09.09.2013 Kaupunginhallitus 373 15.09.2014 Kaupunginvaltuusto 84 29.09.2014 Asemakaavan muutos ja tonttijako, 64 Skinnarila, kortteli 81, virkistys-

Lisätiedot

Masankujan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1

Masankujan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Masankujan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 LIETO / ILMARINEN 3.18 MASANKUJAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 23.8.2018 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

N12 Nummen kevyen liikenteen väylä, 103. kaupunginosa Nummen Oilaantien liikennealueen asemakaavan muutos

N12 Nummen kevyen liikenteen väylä, 103. kaupunginosa Nummen Oilaantien liikennealueen asemakaavan muutos Kaupunkisuunnittelulautakunta 32 17.03.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 116 20.10.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 9 11.02.2016 Kaupunginhallitus 70 22.02.2016 Kaupunkisuunnittelulautakunta 61 24.05.2016

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.1.2017 Asemakaavan muutos 3. kaupunginosa, kortteli 130 tontti 11, Koskikatu OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ilmakuva suunnittelualueesta, suunnittelualue rajattu punaisella viivalla. Pictometry,

Lisätiedot

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 INARIN KUNTA Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 15.2.2017 Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. SUENSAAREN KAUPUNGINOSAN KORTTELISSA 7 TONTILLA 2 JA SEN VIEREISELLÄ PUISTO- ALUEELLA

ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. SUENSAAREN KAUPUNGINOSAN KORTTELISSA 7 TONTILLA 2 JA SEN VIEREISELLÄ PUISTO- ALUEELLA TORNION KAUPUNKI Tekninen keskus Kaupunkirakenne 1.6.2006 1(5) ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. SUENSAAREN KAUPUNGINOSAN KORTTELISSA 7 TONTILLA 2 JA SEN VIEREISELLÄ PUISTO- ALUEELLA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

ROVANIEMEN KAUPUNKI Osallistumis ja arviointisuunnitelma

ROVANIEMEN KAUPUNKI Osallistumis ja arviointisuunnitelma 1 ROVANIEMEN KAUPUNKI Osallistumis ja arviointisuunnitelma ASEMAKAAVAN MUUTOS 3.KAUPUNGINOSA KORTTELI 126 TONTTIT 1 JA 2, KOSKIKATU 40 JA 42 Suunnittelualue sijaitsee 3. kaupunginosan korttelin 126 tontilla

Lisätiedot

L26 Vivamo, asemakaava ja asemakaavan muutos

L26 Vivamo, asemakaava ja asemakaavan muutos Vetovoimalautakunta 81 20.12.2017 Vetovoimalautakunta 98 20.06.2018 Kaupunginhallitus 230 06.08.2018 Vetovoimalautakunta 154 24.10.2018 Kaupunginhallitus 333 05.11.2018 Kaupunginvaltuusto 132 14.11.2018

Lisätiedot

alue, jolle kaavahankkeella saattaa olla vaikutuksia

alue, jolle kaavahankkeella saattaa olla vaikutuksia OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Raksilan kaupunginosan korttelia 2 tonttia nro 2 koskeva asemakaavan muutos (Teuvo Pakkalan katu) AM2025 asemakaavan muutosalue alue, jolle kaavahankkeella

Lisätiedot

Asemakaavan ja tonttijaon muutos 56 Myllymäki, kortteli 19, tontti 8-10

Asemakaavan ja tonttijaon muutos 56 Myllymäki, kortteli 19, tontti 8-10 Tekninen lautakunta 100 01.04.2015 Kaupunginhallitus 154 07.04.2015 Kaupunginhallitus 284 06.07.2015 Asemakaavan ja tonttijaon muutos 56 Myllymäki, kortteli 19, tontti 8-10 588/10.02.03.00/2014 TEKLA 100

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS (4)

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS (4) KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS 29.1.2019 1(4) HAUHON KIRKONKYLÄ ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 12 TONTIT 5 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 17 TONTTI 2 (kiinteistöt 109-449-4-185, 109-449-4-57, 109-449-6-143, 109-449-6-1,

Lisätiedot

Oulun kaupungin tekninen keskus

Oulun kaupungin tekninen keskus Oulun kaupungin tekninen keskus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA V kaupunginosan korttelia 10 tonttia nro 3 sekä katualuetta koskeva asemakaavan muutos (Uusikatu 72) AM2070 26.1.2010 asemakaavan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1/12 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAUPUNGINOSA 3. KESKUSTA KORTTELI 3063, PUISTOT JA KADUT ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos Kemijärven kaupunki

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

Kaavoituskatsaus valtuustokaudelle Kaupunginhallituksen alainen kaavoitus

Kaavoituskatsaus valtuustokaudelle Kaupunginhallituksen alainen kaavoitus Kaavoituskatsaus valtuustokaudelle 2017-2021 Kaupunginhallituksen alainen kaavoitus Y H T E Y S H E N K I L Ö T : K A U P U N G I N J O H T A J A E S K O L O T V O N E N 0400-2 3 1 0 9 6 K A U P U N G

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN SELOSTUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS 66. KAUPUNGINOSAN KORTTELEIDEN 133 JA 141 SEKÄ KATU- JA LIIKENNEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, Vaajakoskentie 101 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkirakennepalvelut/kaavoitus

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI PIRILÄN KUKKATALON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 SUUNNITTELUALUE 2 KAAVATILANNE

RAISION KAUPUNKI PIRILÄN KUKKATALON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 SUUNNITTELUALUE 2 KAAVATILANNE RAISION KAUPUNKI PIRILÄN KUKKATALON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Pirilän Kukkatalo Oy:n liiketoiminnan alueella Kerttulan kaupunginosassa

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 9. KAUPUNGINOSAN KORTTELIT 9035, 9036 JA 9037 SEKÄ KATU JA SUOJAVIHERALUE, ALAKORKALON TIE

ASEMAKAAVAN MUUTOS 9. KAUPUNGINOSAN KORTTELIT 9035, 9036 JA 9037 SEKÄ KATU JA SUOJAVIHERALUE, ALAKORKALON TIE ROVANIEMEN KAUPUNKI 1 ASEMAKAAVAN MUUTOS 9. KAUPUNGINOSAN KORTTELIT 9035, 9036 JA 9037 SEKÄ KATU JA SUOJAVIHERALUE, ALAKORKALON TIE Osallistumis ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Rovaniemen kaupungin

Lisätiedot

Domus Arctica säätiö DAS sr. DAS KELO suunnittelu ja kilpailutus

Domus Arctica säätiö DAS sr. DAS KELO suunnittelu ja kilpailutus Domus Arctica säätiö DAS sr DAS KELO suunnittelu ja kilpailutus Kirsti Saviaro Toiminnanjohtaja Tuomas Rautio Kiinteistöpäällikkö Sisällys Domus Arctica säätiö DAS Projekti ja tavoitteet Kumppanuuskaava

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos 1. kaupunginosa, kortteli 17, tontti 2

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos 1. kaupunginosa, kortteli 17, tontti 2 28.4.2016 Asemakaavan muutos 1. kaupunginosa 1. kaupunginosan korttelin 17 tontti 2, Maakuntakatu 24 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos 1. kaupunginosa, kortteli 17, tontti 2 Kuva

Lisätiedot

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; Menesjärvenpolku ja kadun nimeäminen

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; Menesjärvenpolku ja kadun nimeäminen INARIN KUNTA Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; Menesjärvenpolku ja kadun nimeäminen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 7.12.2016 Yleistä osallistumis-

Lisätiedot

Tarjoutuminen on liitteenä 2 ja Hankkeen OAS luonnos on liitteenä 3. Kaupunginjohtajan ehdotus:

Tarjoutuminen on liitteenä 2 ja Hankkeen OAS luonnos on liitteenä 3. Kaupunginjohtajan ehdotus: Maankäyttötoimikunta 5 22.02.2016 Maankäyttötoimikunta 5 25.04.2016 Maankäyttötoimikunta 4 07.06.2016 Kaupunginhallitus 133 13.06.2016 Maankäyttötoimikunta 26 25.10.2016 Kaupunginhallitus 232 14.11.2016

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJAN OTE N:o 4/2015 Kaupunkikehitysjaosto

KERAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJAN OTE N:o 4/2015 Kaupunkikehitysjaosto Dnro KH/KV: 345 /2015 35 KERCA V (2301) ASEMAKAAVAN MUUTOS 20.5.2015/35 Kkj. 35 Asemakaavan muutosalue sijaitsee 9. Alikeravan kaupunginosassa, noin 3 km:n etäisyydellä kaupungin keskustasta etelään, Kercan

Lisätiedot

Tiilitehtaanpuisto, asemakaavan muutoksen ehdotuksen nähtäville asettaminen. Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti

Tiilitehtaanpuisto, asemakaavan muutoksen ehdotuksen nähtäville asettaminen. Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti Kaupunginhallitus 310 07.11.2011 Ympäristölautakunta 116 15.12.2011 Ympäristölautakunta 18 07.03.2012 Ympäristölautakunta 53 07.06.2012 Kaupunginhallitus 151 18.06.2012 Tiilitehtaanpuisto, asemakaavan

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT..

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 29. PÄIVÄNÄ TOUKOKUUTA 2015 PÄIVÄTTYÄ

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 19.06.2012/ 56 91 Tekninen lautakunta 06.11.2012/ 98 195 Kaupunginhallitus 02.04.2013/111 241 Valtuusto 15.04.

Tekninen lautakunta 19.06.2012/ 56 91 Tekninen lautakunta 06.11.2012/ 98 195 Kaupunginhallitus 02.04.2013/111 241 Valtuusto 15.04. Tekninen lautakunta 19.06.2012/ 56 91 Tekninen lautakunta 06.11.2012/ 98 195 Kaupunginhallitus 02.04.2013/111 241 Valtuusto 15.04.2013/ 50 104 415-265-2012 YRTTISUON ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Tekla

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI SITOMONRAITIN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA (OAS) 1. SUUNNITTELUALUE 2. KAAVATILANNE

RAISION KAUPUNKI SITOMONRAITIN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA (OAS) 1. SUUNNITTELUALUE 2. KAAVATILANNE RAISION KAUPUNKI SITOMONRAITIN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA (OAS) 1. SUUNNITTELUALUE Kaavanmuutosalue sijaitsee Raision 4. kaupunginosassa (Mahittula) Haunisten teollisuus- ja

Lisätiedot

Asianro 1023/ /

Asianro 1023/ / Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 422 18.11.2013 Tekninen lautakunta 52 29.4.2014 Kaupunginhallitus 276 15.9.2014 Kaupunginhallitus 300 6.10.2014 Asianro 1023/10.02.03/2013 82 Raision

Lisätiedot

Oas /18 1 (5) Hankenro 4001_7 HEL

Oas /18 1 (5) Hankenro 4001_7 HEL Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus Oas 1392-00/18 1 (5) Hankenro 4001_7 HEL 2018-010470 12.12.2018 NEULASTIE 8 JA 10, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun tavoitteet

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos Ruokolampi

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos Ruokolampi ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSANKORTTELIN 3065 TONTILLA 2 ja 3, SANTAMÄENTIE 18 JA 20 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos Ruokolampi Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueesta, suunnittelualue

Lisätiedot

Oas /18 1 (5) Hankenro 1861_5 HEL

Oas /18 1 (5) Hankenro 1861_5 HEL Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus Oas 1352-00/18 1 (5) Hankenro 1861_5 HEL 2017-013216 11.4.2018 KORKEASAAREN VASTAANOTTORAKENNUKSET JA MUSTIKKAMAAN LEIKKIPUISTO ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 27.2.2018 ASEMAKAAVA KESKUSPUISTON ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosaa (Keskus), kortteleita 20, 21, 26 ja katualuetta

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 2009, päivitetty 15.12.2014 Asemakaavan muutos 2. kaupunginosa Lampela, Varastoalue ja Veitikanlammen ympäristö OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Lampela, Varastoalue ja Veitikanlammen ympäristö Kuva

Lisätiedot

MYLLYLÄ KORTTELI 0608

MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ORIMATTILAN KAUPUNKI MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.8.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee osaa korttelista 0608.

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella, Kaavoitustoimikunta 5 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 28 11.05.2015 Kunnanhallitus 120 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 50 12.10.2015 Kunnanhallitus 229 19.10.2015 Kunnanvaltuusto 87 10.11.2015 Kymijoen -

Lisätiedot

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma.

Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja Arviointisuunnitelma. Liite 1. 1(12) Asemakaavamuutos koskien Kurikan kaupungin kaupunginosaa 19 Jalasjärvi. Asemakaavan muutoksella muutetaan Jalasjärven kirkonkylän korttelia 326 ja 327. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen

Lisätiedot

Liite 4 / Ymp.ltk / 7 VANHA KAUPPALA, KORTTELI 8 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Liite 4 / Ymp.ltk / 7 VANHA KAUPPALA, KORTTELI 8 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Liite 4 / Ymp.ltk 21.1.2014 / 7 VANHA KAUPPALA, KORTTELI 8 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 21.1.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi 2014 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

Laguksenpuiston, Veikkolan asemakaavan muutoksen (hankenro ) hyväksyminen MRL 52 :n mukaisesti (kh, kv)

Laguksenpuiston, Veikkolan asemakaavan muutoksen (hankenro ) hyväksyminen MRL 52 :n mukaisesti (kh, kv) Yhdyskuntatekniikan lautakunta 37 11.05.2017 Yhdyskuntatekniikan lautakunta 45 31.05.2017 Laguksenpuiston, Veikkolan asemakaavan muutoksen (hankenro. 40120) hyväksyminen MRL 52 :n mukaisesti (kh, kv) 734/10.02.03/2013

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Hirvaan yleiskaava yleiskaavan muutos Tilojen RN:o 16:9, 19:2, 19: 28 ja 19:35 alueilla

Rovaniemen kaupunki Hirvaan yleiskaava yleiskaavan muutos Tilojen RN:o 16:9, 19:2, 19: 28 ja 19:35 alueilla Rovaniemen kaupunki Hirvaan yleiskaava yleiskaavan muutos Tilojen RN:o 16:9, 19:2, 19: 28 ja 19:35 alueilla OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAAVOITUS 2007 SUUNNITTELUALUE: SIJAINTIKARTTA Hirvaan

Lisätiedot

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ORIMATTILAN KAUPUNKI LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.9.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee kortteleita

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Norvajärven yleiskaavan muutos Tilan Rantakuja 45:18 alueella

Rovaniemen kaupunki Norvajärven yleiskaavan muutos Tilan Rantakuja 45:18 alueella Rovaniemen kaupunki Norvajärven yleiskaavan muutos Tilan Rantakuja 45:18 alueella OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelupalvelut 2010 SUUNNITTELUALUE: SIJAINTIKARTTA Rovaniemen kaupunki, Norvajärven

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 10. 22.6.2010 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Rovaniemen kaupungin 1. kaupunginosan kortteli 10. Oheiselle kartalle on osoitettu

Lisätiedot