Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele"

Transkriptio

1 Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Liikelaitos- ja lupajohtokunta Aika klo 14:00-15:33 Paikka Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta Ajankohtaiset asiat Vesihuoltoliikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus Vesihuoltoliikelaitoksen talousarvion 2017 viimeinen 20 vuosineljännestoteutuma Vesihuoltolaitoksen kuuleminen vesi- ja viemäriverkostoon 21 liittymisestä - Repo 16 Vesihuoltolaitoksen kuuleminen vesi- ja viemäriverkostoon 22 liittymisestä - Niemi 17 Vesihuoltolaitoksen kuuleminen vesi- ja viemäriverkostoon 23 liittymisestä - Vaittinen 18 Vesihuoltolaitoksen kuuleminen viemäriverkkoon liittymisestä - 24 Terävä 19 Vesihuoltolaitoksen kuuleminen viemäriverkkoon liittymisestä - 25 Jaako 20 Rautjärventie 92 kiinteistön hulevesien johtaminen 26 vesihuoltolaitoksen jätevesiviemäriin 21 Kankaankadun vesijohdon peruskorjaus Raviradan seudun vesihuolto-osuuskunnalle ehdotus 30 mahdollisesta liiketoimintakaupasta 23 Ympäristökatselmus Ilmoitusasiat Pöytäkirjat ja viranhaltijapäätökset 41

2 Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot Läsnä Ilves Esa 14:00-15:33 pj Puhakka Anita 14:00-15:33 jäsen Huhtanen Harri 14:00-15:33 khedus Kautto Pasi 14:00-15:33 raktark Jylhä Juho 14:00-15:33 vt. tekn.joht. Poutanen Juha 14:00-15:33 varajäsen Poissa Luumi Kari vpj Käsitellyt asiat Allekirjoitukset Esa Ilves Puheenjohtaja Juho Jylhä Pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus Juha Poutanen Pöytäkirjantarkastaja Anita Puhakka Pöytäkirjantarkastaja Pöytäkirjan nähtävilläpito - Esityslistat ja pöytäkirjat Päivi Kujantola keskusarkistonhoitaja

3 Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Liikelaitos- ja lupajohtokunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Liikjk puh s-posti: Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

4 Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Liikelaitos- ja lupajohtokunta Pöytäkirjan tarkastajien valinta Liikjk puh s-posti: Kokouksen pöytäkirja tarkastetaan kunnantalon yhteispalvelupisteessä klo mennessä. Pöytäkirjan tarkastavat Juha Poutanen ja Ani ta Puhakka.

5 Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Liikelaitos- ja lupajohtokunta Ajankohtaiset asiat Liikjk puh s-posti: Kankaankadun vesijohdon saneeraustyöt alkoivat viikolla 7. Rautjärven kunnan uudesta rakennusjärjestyksestä ja ym pä ris tönsuo je lu mää räyk sis tä järjestettiin avoin infotilaisuus kunnantalon valtuus to sa lis sa Tilaisuuteen osallistui 29 henkilöä. Seutukunnallisen rakennusvalvontaohjelmiston (SeutuFacta) käyttöön ot to on sovittu tehtäväksi touko-kesäkuussa 2018 tämän het kisen suunnitelman mukaan. Jaksolla ei sattunut putkirikkoja eikä toimituskatkoja. Liikelaitos- ja lupajohtokunta merkitsee ajankohtaiset asiat tiedokseen.

6 Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Liikelaitos- ja lupajohtokunta Vesihuoltoliikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus 2017 Liikjk puh s-posti: Vuoden 2017 tilinpäätös ja toimintakertomus käsitellään kun nan hal li tukses sa Toimialoja pyydetään toimittamaan mennessä toi mi alan sa tiedot toimintakertomusta varten. Toimintakertomuksessa on esitettävä selvitys valtuuston asettamien toimin nan ja talouden tavoitteiden toteutumisesta kunnassa ja kun ta kon sernis sa. Toimintakertomuksessa on myös annettava tietoja sellaisista kunnan ja kun ta kon ser nin talouteen liittyvistä olennaisista asioista, jotka eivät käy ilmi kun nan tai kuntakonsernin taseesta, tuloslaskelmasta tai ra hoi tuslas kel mas ta. Tällaisia asioita ovat ainakin arvio todennäköisestä tulevasta ke hi tyk ses tä sekä tiedot sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan jär jes tä mises tä ja keskeisistä johtopäätöksistä. Toimintakertomuksessa on tehtävä selkoa, miten sisäinen valvonta ja siihen sisältyvä riskienhallinta on eri tasoilla järjestetty, onko valvonnassa havait tu puutteita kuluneella tilikaudella, ja miten sisäistä valvontaa on tar koitus kehittää voimassa olevalla taloussuunnittelukaudella. Oheisena: Vesihuoltoliikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus 2017 liit teineen. Liikelaitos- ja lupajohtokunta hyväksyy Rautjärven vesihuoltoliikelaitoksen ti lin pää tös tie dot ja vuoden 2017 toimintakertomuksen liitteineen.

7 Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Liikelaitos- ja lupajohtokunta Vesihuoltoliikelaitoksen talousarvion 2017 viimeinen vuosineljännestoteutuma Liikjk puh s-posti: Vesihuoltoliikelaitoksen käyttötalouden osal ta toiminnan toimintakate oli 63,5 %. Toi min ta tuot to jen toteuma oli 92,3 % ja me no jen 117,2 %. Investointien osalta oli toteuma 30,2 %. Oheisena: Käyttötalouden toteumavertailu Investointien toteuma Tuloslaskelma Tase, Liikelaitos- ja lupajohtokunta hyväksyy vesihuoltoliikelaitoksen vuoden 2017 viimeisen vuosineljännestoteuman (1-12/2017) talousarvion ja in vestoin ti osan to teu man.

8 Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Liikelaitos- ja lupajohtokunta Vesihuoltolaitoksen kuuleminen vesi- ja viemäriverkostoon liittymisestä - Repo 29/ /2018 Liikjk puh s-posti: juho.jylha@rautjarvi.fi Imatran seudun ympäristöviranomainen kuulee Rautjärven kunnan ve sihuol toliike lai tos ta kiinteistön laitoksen vesi- ja vie mä ri verkos toon liittymisen va pau tus ha ke muk ses ta. Oheisena: Vapautushakemus Vesihuoltoliikelaitoksen verkostokartta alueelta Liikelaitos- ja lupajohtokunta antaa seuraavan vastauksen kuulemiseen: Rautjärven vesihuoltoliikelaitos katsoo, että kiinteistön liit tämi nen vesihuoltoliikelaitoksen vesi- ja viemäriverkostoon ei ole tässä vaihees sa tarkoituksenmukaista. Liittyminen on kuitenkin tarpeen, jos kiin teistö otetaan myöhemmin asumiskäyttöön. Perustelut: Kiinteistö ei ole tällä hetkellä asumiskäytössä.

9 Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Liikelaitos- ja lupajohtokunta Vesihuoltolaitoksen kuuleminen vesi- ja viemäriverkostoon liittymisestä - Niemi 29/ /2018 Liikjk puh s-posti: juho.jylha@rautjarvi.fi Imatran seudun ympäristöviranomainen kuulee Rautjärven kunnan ve sihuol toliike lai tos ta kiinteistön laitoksen vesi- ja vie mä ri ver kostoon liittymisen va pau tus ha ke muk ses ta. Oheisena: Vapautushakemus Vesihuoltoliikelaitoksen verkostokartta alueelta Liikelaitos- ja lupajohtokunta antaa seuraavan vastauksen kuulemiseen: Rautjärven vesihuoltoliikelaitos katsoo, että kiinteistö tulee liit tä ä ve si huol to lii ke lai tok sen vesi- ja viemäriverkostoon. Perustelut: Kiinteistö sijaitsee vesihuoltoliikelaitoksen vahvistetulla toi min ta-alueel la. Kiinteistön liittäminen vesi- ja viemäriverkostoon ei ole kohtuutonta, kos ka verkosto on valmiina liittymistä varten.

10 Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Liikelaitos- ja lupajohtokunta Vesihuoltolaitoksen kuuleminen vesi- ja viemäriverkostoon liittymisestä - Vaittinen 29/ /2018 Liikjk puh s-posti: juho.jylha@rautjarvi.fi Imatran seudun ympäristöviranomainen kuulee Rautjärven kunnan ve sihuol toliike lai tos ta kiinteistön (Änkilänsalontie 50) laitoksen ve si- ja vie mä ri ver kos toon liittymisen va pau tus ha ke muk ses ta. Oheisena: Vapautushakemus Vesihuoltoliikelaitoksen verkostokartta alueelta Liikelaitos- ja lupajohtokunta antaa seuraavan vastauksen kuulemiseen: Rautjärven vesihuoltoliikelaitos katsoo, että kiinteistö (Än kilän sa lon tie 50) tulee liit tä ä ve si huol to lii ke lai tok sen vesi- ja vie mä ri ver kostoon. Perustelut: Kiinteistö sijaitsee vesihuoltoliikelaitoksen vahvistetulla toi min ta-alueel la. Kiinteistön liittäminen vesi- ja viemäriverkostoon ei ole kohtuutonta, kos ka verkosto on valmiina liittymistä varten.

11 Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Liikelaitos- ja lupajohtokunta Vesihuoltolaitoksen kuuleminen viemäriverkkoon liittymisestä - Terävä 29/ /2018 Liikjk puh s-posti: juho.jylha@rautjarvi.fi Imatran seudun ympäristöviranomainen kuulee Rautjärven kunnan ve sihuol toliike lai tos ta kiinteistön (Silamustie 141) laitoksen viemä ri ver kos toon liittymisen va pau tus ha ke muk ses ta. Oheisena: Vapautushakemus Vesihuoltoliikelaitoksen verkostokartta alueelta Liikelaitos- ja lupajohtokunta antaa seuraavan vastauksen kuulemiseen: Rautjärven vesihuoltoliikelaitos katsoo, että kiinteistölle (Sila mus tie 141) voidaan myöntää määräaikainen vapautus jä te ve si vie mä river kos toon liittymisestä. Perustelut: Kiinteistöllä on toimiva jätevesijärjestelmä.

12 Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Liikelaitos- ja lupajohtokunta Vesihuoltolaitoksen kuuleminen viemäriverkkoon liittymisestä - Jaako 29/ /2018 Liikjk puh s-posti: juho.jylha@rautjarvi.fi Imatran seudun ympäristöviranomainen kuulee Rautjärven kunnan ve sihuol toliike lai tos ta kiinteistön laitoksen vie mä ri ver kos toon liit ty mi sen va pau tus ha ke muk ses ta. Oheisena: Vapautushakemus Vesihuoltoliikelaitoksen verkostokartta alueelta Liikelaitos- ja lupajohtokunta antaa seuraavan vastauksen kuulemiseen: Rautjärven vesihuoltoliikelaitos katsoo, että kiinteistön liittä mi sestä vesihuoltoliikelaitoksen viemäriverkostoon voidaan antaa mää räai kai nen vapautus, mikäli nykyinen jätevesijärjestelmä on riittävä. Perustelut: Liittymän rakentaminen on kannattamatonta vesihuoltoliikelaitoksen kan nal ta. Vesihuollon liittymissopimus on tehty 2011 ja kiinteistö on liitetty vesi joh to ver kos toon. Kiinteistöä ei ole kuitenkaan liitetty jä te ve si vie märi ver kos toon.

13 Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Liikelaitos- ja lupajohtokunta Rautjärventie 92 kiinteistön hulevesien johtaminen vesihuoltolaitoksen jätevesiviemäriin Liikjk puh s-posti: Rautjärven Asemanseudulla sijaitsevan Rautjärventie 92 (kiinteistötunnus ) kiinteistön hulevedet on johdettu Rautjärven kunnan ve sihuol to lai tok sen jätevesiviemäriin. Laitoksen arvion mukaan merkittävä osa Ase man seu dun alueen jätevesiviemäriin ohjautuvista hulevesistä tulee ko. kiin teis tös tä. Vahingon suuruus voi olla jopa 6000 euroa vuodessa. Vesihuoltolaitoksen jätevedet Asemanseudulla pumpataan siirtoviemäriä pit kin Imatralle puhdistettavaksi. Vesihuoltolaitos maksaa pumpatusta jä teve des tä sovitun taksan mukaisesti 1,80 / m³. 2017: Tervakorven pumppaamon kautta pumpattiin m³ jätevettä puh dis tet ta vak si Imatralle. Asemanseudulla laskutettu jätevesi m³ (sis. ent. vhok) Tekninen lautakunta on päättänyt Asemanseudulla seuraavaa (Tekltk ): "Tekninen lautakunta päättää maksuunpantavaksi niiden oheisen listan mu kais ten kiinteistöjen, jotka eivät ole korjauskehoitusta noudattaneet, jäte ve den käyttömaksun kertoimeksi 2 (kaksi). Ilmoitus tästä annetaan asiak kaal le vähintään kuukautta ennen muutoksen voi maan tu loa. Las kenta-ai ka alkaa tämän päätöksen saatua lainvoiman. Mak su ra ken ne on voimas sa, kunnes asianosaisen kiinteistön omistaja/haltija on to dis tet ta vas ti kor jan nut asian." Ko. kiinteistölle on määrätty jäteveden käyttömaksun kertoimeksi 2 (kaksi). Kiinteistössä ei ole nykyään juurikaan vedenkulutusta, koska liiketoiminta kiin teis tös sä on lopetettu alkuvuodesta Liikelaitos- ja lupajohtokunta päättää, että vesihuoltolaitos lähettää Rautjär ven tie 92 (kiinteistötunnus ) kiinteistön omistajalle ke hotuk sen vi ral li sel la tiedoksi saannolla, jossa kehotetaan toteuttamaan hu leve sien joh ta mi nen kiinteistöltä siten, ettei niitä ohjata vesihuoltolaitoksen jä te ve si vie mä riin. Toteuttamiselle asetetaan kolmen kuukauden määräaika, jonka jälkeen pää te tään hallintopakkomenettelyn käynnistämisestä kiin teis tön hu le vesien johtamisen jätevesiviemäriin irroittamiseksi. Vesihuoltoliikelaitos voi myös nostaa turvaamiskanteen ja esittää va hingon kor vaus vaa ti muk sen kiinteistön omistajalle, jos kehotusta ei noudateta.

14 Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Liikelaitos- ja lupajohtokunta Liikelaitos- ja lupajohtokunta Kankaankadun vesijohdon peruskorjaus 127/ /2017 Liikjk Liikjk Valmistelija:Juho Jylhä, kunnossapito- ja tarkastusinsinööri/toimialajohtaja p , s-posti: Kankaankadun vesijohdon saneerausurakassa uusitaan n. 930 m run kove si joh toa sekä siihen liittyviä verkoston osia. Vesijohto saneerataan kaiva mal la. Tarjouspyyntöasiakirjat ja suunnitelmat esitellään kokouksessa. - Kilpailutus ja aikataulu: Kankaankadun vesijohdon saneerauksen urakkatarjouspyyntö on julkaistu Hil mas sa Tarjoukset tulee palauttaa klo men nes sä. Rakennustyöt voivat alkaa ja töiden tulee olla valmiit erikseen so vit ta van aikataulun mukaisesti vuoden 2018 aikana, lukuun ot ta mat ta syk syl lä/tal vel la 2017/2018 toteutettavan osuuksien päällystys- ja vii meiste ly töi tä, joiden tulee olla valmiit mennessä. Liikelaitos- ja lupajohtokunta päättää valtuuttaa johtokunnan pu heen joh tajan ja vesihuoltoliikelaitoksen toimitusjohtajan tarjousvertailun perusteella te ke mään hankintapäätöksen ja solmimaan urakkasopimuksen. Tämä mikä li talousarvion määräraha ei oleellisesti ylity. Asia esitellään liikelaitos- ja lu pa joh to kun nan seuraavassa kokouksessa. p , s-posti: juho.jylha@rautjarvi.fi Vesihuoltoliikelaitoksen Kankaankadun vesijohdon saneeraus on val tuuston hyväksymien tavoitteiden mukainen toimenpide. Hankkeelle oli varattu ,00 euron määräraha vuoden 2017 talousarvioon ja vuoden 2018 hy väk syt tyyn talousarvioon on varattu ,00 euron määräraha ko. ura kan toteuttamiseen. Urakkasopimuksen mukainen kokonaishinta hankkeel le on ,00 euroa. Vuoden 2018 talousarviota laadittaessa oletettiin, että rakentaminen saatai siin käyntiin loppuvuoden 2017 aikana. Rakentaminen päästiin aloit tamaan kuitenkin vasta vuoden 2018 alussa, koska lupapäätös Pirkanmaan

15 Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Liikelaitos- ja lupajohtokunta Liikelaitos- ja lupajohtokunta Ely-kes kuk sel ta vesihuoltojohtojen sijoittamiseen yhdystien tie alueel le saatiin Vesihuoltoliikelaitoksen vuoden 2018 talousarvion in ves toin ti suun ni telmaan on hyväksytty yhteensä ,00 euron määräraha laitoksen inves toin neil le, joista ,00 euroa on vedenjakeluverkoston in ves toinneil le. Muutokset investointisuunnitelmaan: Kankaankadun vesijohdon saneeraus; > Vesitornin kunnostus; > Vesitornin kunnostuksen kustannusarvio on noussut talousarvion laa ti misen jälkeen, eikä kunnostusta pystytä toteuttamaan talousarvion puit teissa. Vuoden 2018 aikana toteutetaan vesitornin korjaussuunnittelu. Em. muutoksien jälkeen vesihuoltoliikelaitoksen investointimenot vuodelle 2018 ovat ,00 euroa. Lisämääräraha Kankaankadun vesijohdon uu si mi sel le on Ehdotuksen mukaisesti päivitetty Rautjärven vesihuoltoliikelaitoksen in vestoin ti suun ni tel ma suunnitelmakaudelle on liitteenä. Liikelaitos- ja lupajohtokunta hyväksyy Rautjärven vesihuoltoliikelaitoksen ta lous ar vio muu tok sen sekä lisämäärähan Kankaankadun ve si joh don sanee rauk sel le ja esittää asian edelleen kunnanvaltuuston vah vis tet ta vak si. Lisäksi päätettiin, että vesitornin korjaussuunnittelu tilataan Pöyry Finland Oy:ltä em. talousarviomuutoksen määrärahan puitteissa.

16 Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta Liikelaitos- ja lupajohtokunta Liikelaitos- ja lupajohtokunta Raviradan seudun vesihuolto-osuuskunnalle ehdotus mahdollisesta liiketoimintakaupasta 79/ /2017 Vhljk Valmistelija: Ari Pöllänen, tekninen johtaja p , s-posti: Raviradan seudun vesihuolto-osuuskunta pyytää Rautjärven kunnan ve sihuol to lii ke lai tok sel ta eh do tus ta mahdollisesta liiketoimintakaupasta. Toi mitus joh ta ja on val mis tel lut kolme vaihtoehtoa sisältävän esityksen Ra vi radan seu dun ve si huol to-osuus kun nal le. Raviradanseudun vesihuolto-osuuskunnan alueen kiinteistöille on ra kennet tu vesijohto luvulla. Osuuskunta on ostanut käyttöveden Raut järven kunnalta. Vuonna 2009 rakennettiin vesilinjaa yhteensä 590 metriä ja jä te ve si lin jaa 2311 metriä. Hankkeen kustannukset olivat vuonna 2009 yhteen sä ,21. Ympäristökeskus on maksanut hankkeelle avus tuk sen ja Rautjär ven kunta on myöntänyt Raviradanseudun ve si huol to-osuus kun nal le raken ta mis avus tus ta , suunnittelukustannusten avustuksia se kä kiinteistökohtaisia liittymisavustuksia Kunnan avustukset yh teen sä osuuskunnalle ja liittyjille Puh taan veden osuuskunta ostaa kunnan vesilaitokselta ja laitos ottaa vas taan osuus kun nan jätevedet sopimuksiin perustuenvoimassa olevan tak san hinnoin. Ve si joh to ver kos toa osuuskunnalla on noin 2110 m, jä te vesi ver kos toa noin 1986 m, kiin teis tö koh tai sia jä te ve den pump paa mo ja 6 kpl ja jäteveden lin ja pump paa mo ja 4 kpl. Jäteveteen ja ve teen liittyneitä on 31 kpl ja pelkästään veteen liit ty nei tä on sisältyen edel li seen 4 kpl. Liit ty misas te (vesi ja jätevesi) on 87 %. Raviradanseudun vesihuolto-osuuskuntaan kuuluvat kiinteistöt sijaitsevat Sim pe le-pa rik ka la I-luokan pohjavesialueella, josta Rautjärven Simpeleen taa ja man käyttövesi otetaan. Toiminta-alue on vahvistettu kunnassa vuonna Oheisena: - kaksi vaihtoehtoa sisältävä esitys Raviradan seudun ve si huol to-osuuskun nal le - Raviradan seudun vesihuolto-osuuskunnan verkostokartta - tasekirja tase tase 2008 Vaihtoehtojen liittymismaksut on laskettu 150 m2 rakennuksille. ko koukseen tuodaan tarkennettua lasekntaa varten rekisteristä saadut kes ki määräi set neliöt. Osuuskunnan talous on kunnossa.

17 Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta Liikelaitos- ja lupajohtokunta Liikelaitos- ja lupajohtokunta Liikevaihto, joka muodostuu vesihuollon myyntuloista, kattaa käyttökulut. Lii ke toi min nan tuotot oli vat vuonna 2015 yhteensä 7.482,13 ja kulut yhteen sä ,65 e, ra hoi tus tuo tot ja -ku lut yhteensä 92,89. Tilikauden voit to / tappio oli täten -576,63. - Vuoden 2015 tilinpäätöksen mukaan ko neis ta ja laitteista (tasearvo ,91 ) oli tehty poistoja 3 % mutta ver kos tos ta (tasearvo ,13 ) ei oltu tehty poistoja. - Lai naa rahoituslaitoksilta osuuskunnalla 2015 oli 0. - Vierasta pääomaa, liit ty mis mak su jen arvo, oli ,50 ja aineellisten hyö dyk kei den arvo yh teen sä ,04. Oma pääoma tilikauden lopussa oli 678,75. Tuloslaskelma 2015 Liikevaihto 7.083,77 materiaalit ja palvelut ,75 henkilöstökulut - 575,00 sumu poistot ,33 liiketoiminnan muut kulut - 522,57 rahoitustuotot ja kulut 92,89 Tilikauden voitto/tappio - 576,63 Tase 2015 Vastaavaa: pysyvät vastaavat (aineelliset hyödykkeet) ,04 myyntisaamiset 1.593,62 muut saamiset 2.003,04 rahat ja pankkisaamiset ,78 vaihtuvat vastaavat ,44 Vastaavaa yhteensä ,48 Vastattavaa: oma pääoma yhteensä 687,75 vieras pääoma, pitkäaikainen ,50 lainat rahoituslaitoksilta 0 liittymismaksut ,50 vieras pääoma, lyhytaikainen 3.316,23 ostovelat 3.046,23 - liittymismaksusaamisia 2.003,04, ja myyntisaamisia 1.593,62. Vastattavaa yhteensä ,48 Johtokunta tutustuu ehdotuksiin ja esittää ne edelleen Raviradan seudun ve si huol to-osuus kun nal le pyytäen tältä vastauksen ehdotukseen mennessä.

18 Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta Liikelaitos- ja lupajohtokunta Liikelaitos- ja lupajohtokunta Liikjk Johtokunta päättää esittää vaihtoehdot 2 ja 3 osuuskunnalle pyytäen tältä vas tauk sen ehdotuksiin mennessä mikäli järjestely halutaan voimaan tulevaksi vuoden 2018 alusta. p , s-posti: juho.jylha@rautjarvi.fi Oheisena: - Raviradanseudun vesihuolto-osuuskunnan pöytäkirja Liiketoimintakauppaselvitys, Rautjärven vesihuoltoliikelaitoksen joh to kunnan esitys Raviradanseudun vesihuolto-osuuskunnalle - Verkostokartta Raviradanseudun vesihuolto-osuuskunnalle mahdollisesta lii ke toi min ta kau pas ta - Tasekirja 2015 Raviradanseudun vesihuolto-osuuskunnalle mah dol li sesta liiketoimintakaupasta Raviradanseudun vesihuolto-osuuskunta on palauttanut vastauksen Rautjär ven vesihuoltoliikelaitoksen ehdotukseen liiketoimintakaupasta. Raviradanseudun vesihuolto-osuuskunnan hallituksen kokouspöytäkirjan 2/2017 ( ) mukaan vesihuolto-osuuskunnan hallituksen päätös on hy väk syä Rautjärven vesihuoltoliikelaitokselta ( ) saadun tar jouksen vaih to eh to 1. Huomautuksena on mainittu, että pumppaamojen säh köliit ty mät ovat kiinteistöjen omistajien liittymien aliliittymiä. Varsinaiset sähkö liit ty mät eivät ole VHOK:n omistuksessa. Tarjouksen vaihtoehto 1. Liiketoimintakauppa. Asiasta solmitaan erillinen kauppakirja, josta al la pää koh tia. Kaupan kohde Kaupan kohteena on liiketoiminta ja siihen liittyvä Liitteen 1 kartassa esi tetty Raviradan seudun vesihuolto-osuuskunnan omistama ve si joh to- ja viemä ri ver kos to ra ken nel mis ta muodostuva käyttöomaisuus jo ka sijaitsee Raut jär ven kunnan Simpeleen taajaman alueella. Siir ty vään omaisuuteen si säl ty vät myös kaupan kohteena olevaan ve si huol to toi min taan (ta lous veden toimittaminen) ja siihen liittyvään ver kos to-omai suu teen kohdistuvat ja sen sijoittamista palvelevat kiin teis töi hin ja muihin rekisteriyksikköihin kohdis tu vat Liitteenä x olevan luet te lon mukaiset sopimukset, oikeudet ja velvoit teet. Kauppaan ei sisälly kiinteää omaisuutta, rakennuksia eikä muuta ir tain ta omai suut ta, jota ei lueta osaksi edellä mainittua ver kos to-omai suut ta. Kaup paan ei sisälly aineettomia oikeuksia, joita ei lue ta osaksi myytyä liike toi min taa. Linjapumppaamoiden säh kö liit ty mät liittymismaksuineen si sälty vät kauppaan. Kauppaan ei sisälly im ma te ri aa li oi keuk sia.

19 Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta Liikelaitos- ja lupajohtokunta Liikelaitos- ja lupajohtokunta Kauppahinta Osuuskunnan taseesta 2015: Vastattavaa ,48, josta Oma pääoma yhteensä 628,75 Pitkäaikainen vieras pääoma ,50, josta Liittymismaksut ,50 Lyhytaikainen vieras pääoma 3.316,23 Vieras pääoma yhteensä ,73 Vastaavaa ,48, josta Pysyvät vastaavat yhteensä ,04, josta Aineelliset hyödykkeet ,04 Lyhytaikaiset saamiset yhteensä 3.596,66 Liittymismaksu osuuskunnassa keskimäärin on ( ) / 31liit ty mää = / liittymä. Kunnan laitoksen Simpeleen ve si huol lon toi min ta-alu eel la on 150 m2 rakennuksen liittymähinta ve del le ja viemärille Näiden erotus (vhok kunta) on 800 * 31 liittymää = Kauppahinta muodostuu kaupan kohteena olevista liittymismaksujen erotuk ses ta. Kauppahinta tässä kirjassa tarkoitetusta lii ke toi min ta kau pas ta ko ko nai suu des saan on euroa. Kauppahinta vastaa liit ty mis mak sujen erotusta. Liittymissopimukset siirtyvät lii ke lai tok sel le ja kauppasumma jää osuuskunnan osakkaille hyvityksenä liit ty mis mak sus ta. Liittymis- ja käyttösopimukset Liitteessä x luetellut Raviradan seudun vesihuoltolaitoksen asiak kai den sa kans sa tekemät liittymis- ja käyttösopimukset siirtyvät Raut jär ven kunnan ve si huol to lai tok sel le tällä sopimuksella osana ve sihuol to-omai suut ta. Rautjär ven kunnan vesihuoltolaitos sitoutuu toi mit ta maan siirtyville Raviradan seu dun vesihuolto-osuuskunnan asiak kail le vesihuoltopalvelut sopimusten, la kien ja asetusten edel lyt tä mäl lä tavalla kaupantekohetkestä lähtien. Liitty mis- ja käyt tö so pi muk set siirtyvät muuttamattomina ostajalle sopimuksen voi maan tu lo het kel lä. Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen ostajalla on oikeus sopia kaupan kohteena olevilla verkostoalueilla osuuskun nan taksojen, maksuperusteiden ja yleisten toi mi tus eh to jen voi maan tulos ta, joka voi tapahtua aikaisintaan sopimuksen voimantulopäivänä. Os taja lähettää taksan sekä yleiset toi mi tus eh dot kullekin siirtyvälle asiakkaalle vii meis tään 3 kuukautta en nen omaisuuden luovuttamista. Raviradan seudun ve si huol to-osuus kunnan asiakkaiden siirtyessä Rautjärven kunnan vesi huol to lai tok sen asiakkaiksi erillistä liittymismaksua ei peritä. Johtokunta päättää, että Rautjärven vesihuoltoliikelaitos ostaa Ra vi ra danseu dun vesihuolto-osuuskunnan liiketoiminnan tarjouksen vaihtoehto 1 mu kai ses ti. Asiasta solmitaan erillinen kauppakirja. Raviradanseudun ve sihuol to-osuus kun nan liiketoiminnan ostamiseen varataan määräraha vuoden 2018 talousarvion investointiosaan.

20 Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta Liikelaitos- ja lupajohtokunta Liikelaitos- ja lupajohtokunta Liikjk Valmistelija: Juho Jylhä, kunnossapito- ja tarkastusinsinööri p , s-posti: Oheisena: Kauppakirja Raviradan seudun vesihuolto-osuuskunnan lii ke toi minnan ostamisesta Liikelaitos- ja lupajohtokunta hyväksyy kauppakirjan. Vesihuoltoliikelaitos lä het tää kauppakirjan Raviradan seudun ve si huol to-osuus kun nal le hy väksyt tä väk si. Mikäli Raviradanseudun ve si huol to-osuus kun ta hyväksyy kauppa kir jan, liikelaitos-ja lupajohtokunta val tuut taa johtokunnan pu heen joh tajan Rautjärven vesihuoltoliikelaitoksen toi mi tus joh ta jan allekirjoittamaan liike oti min taa koskevan kauppakirjan. Kaup pa kir ja tulee voimaan , kun sopijapuolten toimivaltaiset edustajat ovat sen al le kir joit ta neet ja kun so pi muk sen hyväksymistä koskeva Raut jär ven kunnan päätös on tullut lain voi mai sek si. Jos sopimuksen hy väk sy mis pää tök seen haetaan muu tosta, sopimus tulee voimaan tuomioistuimen pää tök sen tullessa lain voi maisek si.

21 Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Liikelaitos- ja lupajohtokunta Liikelaitos- ja lupajohtokunta Liikelaitos- ja lupajohtokunta Ympäristökatselmus 2017 Liikjk Teknisen lautakunnan ympäristökierros / /2015 Tekltk Valmistelija: Ari Pöllänen, tekninen johtaja/toimialajohtaja, p , s-posti: Teknisen lautakunnan on tarkoituksenmukaista pitää ympäristökierros. Kier rok sen tarkoituksena on tarkkailla yleistä siisteyttä sekä rakennusten kun toa. Erityistä huomiota kiinnitetään kiinteistön yleisilmeeseen, va rastoin tiin, romun ja jätteen säilyttämiseen kiinteistöllä ja huonokuntoisiin raken nuk siin. Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan ra ken nuk set ym pä ris töineen on pidettävä sellaisessa kunnossa, että se jat ku vas ti täyttää terveel lisyy den, turvallisuuden ja käyttökelpoisuuden vaa ti muk set eikä aiheuta ympä ris tö hait taa tai rumenna ympäristöä (MRL 166, 167, 169 ). Jätelain (646/2011) 72 :n mukaan ympäristöön ei saa jättää jä tet tä, hylätä ko netta, laitetta, ajoneuvoa, alusta tai muuta esinettä eikä pääs tää ainetta siten, et tä siitä voi aiheutua epäsiisteyttä, maiseman rumentumista, viihtyisyyden vä hen ty mis tä, ihmisen tai eläimen loukkaantumisen vaaraa tai muuta nii hin rin nas tet ta vaa vaaraa tai haittaa (roskaamiskielto). Jos kiinteistön kun nos sa pi toa on selvästi laiminlyöty tai kiin teis tö on huomat ta van epäsiisti, val von ta vi ran omai nen voi antaa huomau tuk sen tai keho tuk sen kiinteistön omis ta jal le. Huomautuksilla tai kehotuksilla annetaan mää rä ai ka, jonka um peu dut tua valvonta viranomaiset käy vät tar kas ta massa kiin teis tön uu del leen. Jos huomautus ei ole tehonnut, voidaan asian käsit te lyä jatkaa hal lin to pa kol la. Tekninen lautakunta päättää ajankohdan ympäristökierrokselle, jonka perus teel la lau ta kun ta antaa tarvittaessa huomautuksen tai kehotuksen kiinteistön omistajalle sekä asettaa määräajan mihin mennessä huo mautuk sis sa annetut toimenpiteet tulee korjata. Rakennustarkastaja kokoaa kohdelistan. Esitykset annettava listalle mennessä. Ympäristökierros tehdään klo 9. Lähtö kun nan ta lon pihalta yhteiskyydein.

22 Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Liikelaitos- ja lupajohtokunta Liikelaitos- ja lupajohtokunta Liikelaitos- ja lupajohtokunta Tekltk Tekltk Tekltk Valmistelija: Pasi Kautto, rakennustarkastaja, p , s-posti: Teknisen lautakunnan ympäristökierros tehtiin klo 9:00 alkaen, jos sa käytiin havainnoimassa, paitsi ennalta kartoitettuja kohteita, mutta myös varsin laajasti molemmat asemakaavoitetut taajama-alueet, sekä niiden välisiä kunnanosia soveltuen. Muistio ja listaus tehdyistä havainnoista liitteenä. Tekninen keskus lähettää huomautuksen tai kehotuksen listatuille kiin teistö jen omistajille havaituista epäkohdista riippuen. Tekninen lautakunta järjes tää uuden ympäristökatselmuksen syyskuussa 2016, jonka jälkeen asia tuo daan uudelleen lautakunnan käsittelyyn. Valmistelija: Ari Pöllänen, tekninen johtaja/toimialajohtaja, p , s-posti: Tekninen lautakunta järjestää uuden ympäristökatselmuksen syyskuussa Tekninen keskus päättää ympäristökatselmuksen ajankohdan syyskuulle Ympäristökatselmus pidetään klo 9:00 alkaen. Kokoontuminen kun nan ta lon pihalla. Valmistelija: Pasi Kautto, rakennustarkastaja, p , s-posti: Teknisen lautakunnan ympäristökierros tehtiin klo 9:00 alkaen, jos sa käytiin havainnoimassa, paitsi ennalta kartoitettuja kohteita, mutta myös varsin laajasti molemmat asemakaavoitetut taajama-alueet, sekä niiden välisiä kunnanosia soveltuen. Lisäksi käytiin läpi kaikki kiinteistöt, jotka vuoden 2015 ym pä ris tö kier rok-

23 Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Liikelaitos- ja lupajohtokunta Liikelaitos- ja lupajohtokunta Liikelaitos- ja lupajohtokunta Liikjk sel la olivat saaneet huomautuksen tai kunnostuskehotuksen. Muistio ja listaus tehdyistä havainnoista liitteenä. Tekninen keskus lähettää kiinteistöjen omistajille huomautuksen tai kunnos tus ke ho tuk sen, havaituista epäkohdista riippuen, vuoden 2016 ym päris tö kier rok sel la uusina kunnostustoimia vaativina kiinteistöinä kirjatuille. Mikäli vuoden 2015 ympäristökierroksella kehotuksen saanut kiinteistö ei ole ryhtynyt kunnostustoimiin, tai esittänyt hyväksyttävää suunnitelmaa kun nos tus toi miin ryhtymisestä, tekninen lautakunta käynnistää hal lin to pakko me net te lyn asettamisvaiheen kuulemisella saattaakseen em. kiinteistöt maan käyt tö- ja rakennuslain 22 luvun :n mukaiseen kuntoon. Tekninen lautakunta järjestää uuden ympäristökatselmuksen syyskuussa 2017, jonka jälkeen asia tuodaan uudelleen lautakunnan käsittelyyn. Hyväksytään korjauksella, että mikäli 2015 lautakunnan ym pä ris tö kier roksen tu le ma na kor jaus ke ho tuk sen saanut kiinteistö ei ole reagoinut asiaan, an ne taan kiinteistölle uudistettu korjauskehotus. Mikäli kiinteistön omistaja ei edel leen kään ryhdy uudistetun kehotuksen mukaisiin toimenpiteisiin, päät tää lautakunta käynnistää hallintopakkomenettelyn aset ta mis vai heen kuu le mi sel la. Valmistelija: Pasi Kautto, rakennustarkastaja, p , s-posti: Tekninen lautakunta on järjestänyt muutaman vuoden tauon jälkeen ym päris tö kat sel muk sia vuosina 2015 ja Nämä tehtävät ovat siirtyneet hallin to sään nön uudistamisen myötä lii ke lai tos- ja lupajohtokunnalle. Liikelaitos- ja lupajohtokunta järjestää vuoden 2017 ym pä ris tö kat sel muksen klo 9:00 alkaen ennen klo 14:00 alkavaa kokousta. Kokoon tu mi nen katselmukseen kunnantalon pihalle. Katselmuksessa käydään läpi kohteet, joille on aiempina vuosina annettu kor jaus ke ho tus ja päätetään mahdollisista jatkotoimenpiteistä. Lisäksi py ritään havainnoimaan mahdolliset uudet kunnostuskehoitusta vaativat kohteet.

24 Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Liikelaitos- ja lupajohtokunta Liikelaitos- ja lupajohtokunta Liikelaitos- ja lupajohtokunta Liikjk Liikjk Valmistelija: Pasi Kautto, rakennustarkastaja, p , s-posti: Liikelaitos- ja lupajohtokunnan ympäristökierros tehtiin klo 9:00 al kaen, jos sa käytiin havainnoimassa, paitsi ennalta kartoitettuja kohteita, mut ta myös varsin laajasti molemmat asemakaavoitetut taajama-alueet, se kä nii den välisiä kunnanosia soveltuen. Lisäksi käytiin läpi kaikki kiinteistöt, jotka vuosien 2015 ja 2016 ym pä ris tökier rok sel la olivat saaneet huomautuksen tai kunnostuskehotuksen. Muistio ja listaus tehdyistä havainnoista lisätään sen valmistuttua liit teek si. Elinympäristöpalvelut lähettää kiinteistöjen omistajille huomautuksen tai kun nos tus ke ho tuk sen, havaituista epäkohdista riippuen, vuoden 2017 ympä ris tö kier rok sel la uusina kunnostustoimia vaativina kiinteistöinä kirjatuille. Mikäli vuoden 2015 ja 2016 ympäristökierroksella kehotuksen saanut kiinteis tö ei ole ryhtynyt kunnostustoimiin, tai esittänyt hyväksyttävää suun nitel maa kun nos tus toi miin ryhtymisestä, elinympäristölautakunta käynnistää hal lin to pak ko me net te lyn saattaakseen em. kiinteistöt maan käyt tö- ja raken nus lain 22 luvun :n mukaiseen kuntoon. Mikäli 2016 johtokunnan ym pä ris tö kier rok sen tu le ma na kor jaus ke ho tuk sen saa nut kiinteistö ei ole reagoinut asiaan, an ne taan kiinteistölle uudistettu kor jaus ke ho tus. Mikäli kiinteistön omistaja ei edel leen kään ryhdy uu dis tetun kehotuksen mukaisiin toimenpiteisiin, päät tää johtokunta käynnistää hal lin to pak ko me net te lyn. Liikelaitos- ja lupajohtokunta järjestää uuden ympäristökatselmuksen syyskuus sa 2018, jonka jälkeen asia tuodaan uudelleen johtokunnan kä sit telyyn. Valmistelija: Pasi Kautto, rakennustarkastaja p , s-posti: Tarkennetaan asian aiempaan käsittelyyn, että liikelaitos- ja lu pa joh to kunta käynnistää toimivaltaisena viranomaisena hallintopakkomenettelyn kiinteis töi hin, jotka molempina vuosina, 2015 ja 2016, ovat saaneet samoista asiois ta kunnostuskehotuksen siihen kuitenkaan ryhtymättä. Hallintopakon kohteena olevat kiinteistöt esitetty erillisellä liitteellä.

25 Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Liikelaitos- ja lupajohtokunta Liikelaitos- ja lupajohtokunta Liikelaitos- ja lupajohtokunta Vuoden 2017 ympäristökierroksen havaituista epäkohdista annetaan huomau tus tai kunnostuskehotus, ja mikäli vuoden 2016 johtokunnan ym pä ristö kier rok sen tu le ma na kunnostuskehotuksen saa nut kiinteistö ei ole ryh tynyt kehotuksen vaatimiin toimiin asiaan, an ne taan kiinteistölle uudistettu kun nos tus ke ho tus. Liikelaitos- ja lupajohtokunta päättää, että hallintapakkomenettely käyn niste tään erillisellä liitteellä esitettyihin kiinteistöihin. Lisäksi päätetään, että vuoden 2017 ympäristökierroksella havaituista epäkoh dis ta annetaan huomautus tai kunnostuskehoitus ja 2016 vuoden ympä ris tö kier rok sel la havaituista epäkohdista joihin ei ole reagoitu, annetaan uu dis tet tu kunnostuskehoitus.

26 Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Liikelaitos- ja lupajohtokunta Ilmoitusasiat Liikjk puh s-posti: Elinympäristölautakunnan pöytäkirjan ote /15. Konkalammen kah vi on/huol to ra ken nuk sen vuokraaminen tapahtumajärjestäjille lu kien. Päivävuokra 40 euroa, varaus kunnan yhteispalvelupisteestä. Liikelaitos- ja lupajohtokunta merkitsee ilmoitusasiat tiedokseen.

27 Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Liikelaitos- ja lupajohtokunta Pöytäkirjat ja viranhaltijapäätökset Liikjk puh s-posti: Kunnanvaltuuston pöytäkirjanote : Vuoden 2018 talousarvion sitovien toiminnallisten tavoitteiden ja mit ta reiden muutos Merkitään tiedoksi.

28 Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Oikaisuvaatimusohjeet Muutoksenhakukielto ja perusteet Päätöksistä :t 10-20, ei saa tehdä Kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, kos ka päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Oikaisuvaatimusoikeus Päätöksiin :t tyytymätön saa hakea siihen oikaisua. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vai kut taa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. Oikaisuvaatimusviranomainen Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään: Rautjärven kunnanhallitus Simpeleentie 12, Simpele f: s-posti: Oikaisuvaatimusoikeus Päätöksiin :t tyytymätön saa hakea siihen oikaisua Kuntalain 67, 3 mom. perusteella. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vai kut taa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. Oikaisuvaatimusviranomainen Oikaisuvaatimusaika Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään: Rautjärven liikelaitos- ja lupajohtokunta Simpeleentie 12, Simpele f: s-posti: rautjarven.kunta@rautjarvi.fi Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa tiedoksisaannista. Kunnan jäsenen katso taan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on nähtävillä yleisessä tie to ver kos sa. Asianosaisen katsotaan saanen tiedon seitsemän (7) päivän kuluttua kir jeen lä het tä mises tä, jollei muuta näytetä ja sähköisessä tiedoksiannossa kolmen (3) päi vän ku lut tua viestin lähettämisestä. Pöytäkirja on pidetty yleisesti nähtävänä: Oikaisuvaatimuksen sisältö Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi päätös, johon haetaan oikaisua perusteluineen ja siinä on oltava tekijän henkilötiedot. Oikaisuvaatimus on toimitettava Rautjärven kun nanhal li tuk sel le / Rautjärven liikelaitos- ja lupajohtokunnalle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä.

29 Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Tiedoksiantotodistus ( ) Lähetetty tiedoksi kirjeellä / sähköpostilla Vastaanottaja: Rautjärvellä / 20 Lähettäjän allekirjoitus ( ) Luovutettu asianosaiselle Rautjärvellä / 20 Luovuttaja Vastaanottaja Tuomioistuinen ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (tuomioistuinmaksulaki /1455) 2 :n nojalla muutoksenhakijalta peritään oi keu den käyn ti maksua hallinto-oikeudessa 250 euroa.

Raviradan seudun vesihuolto-osuuskunnalle ehdotus mahdollisesta liiketoimintakaupasta

Raviradan seudun vesihuolto-osuuskunnalle ehdotus mahdollisesta liiketoimintakaupasta Vesihuoltoliikelaitoksen 12 23.05.2017 johtokunta Liikelaitos- ja lupajohtokunta 19 24.10.2017 Raviradan seudun vesihuolto-osuuskunnalle ehdotus mahdollisesta liiketoimintakaupasta 79/02.07.01/2017 Vhljk

Lisätiedot

Raviradan seudun vesihuolto-osuuskunnalle ehdotus mahdollisesta liiketoimintakaupasta

Raviradan seudun vesihuolto-osuuskunnalle ehdotus mahdollisesta liiketoimintakaupasta Vesihuoltoliikelaitoksen 12 23.05.2017 johtokunta Liikelaitos- ja lupajohtokunta 19 24.10.2017 Liikelaitos- ja lupajohtokunta 22 14.03.2018 Raviradan seudun vesihuolto-osuuskunnalle ehdotus mahdollisesta

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2018 1

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2018 1 Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2018 1 Liikelaitos- ja lupajohtokunta Aika 23.01.2018 klo 14:09-15:36 Paikka Rautjärven kunnantalo, Valtuustosali, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 3/

Rautjärven kunta Pöytäkirja 3/ Rautjärven kunta Pöytäkirja 3/2017 48 Liikelaitos- ja lupajohtokunta Aika 12.12.2017 klo 14:15-15:30 Paikka Rautjärven kunnantalo, valtuustosali, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 25 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2016 1. Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2016 1. Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2016 1 Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta Aika 27.01.2016 klo 16:00-18:30 Paikka Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Vesihuoltoliikelaitoksen

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 6/

Rautjärven kunta Pöytäkirja 6/ Rautjärven kunta Pöytäkirja 6/2018 44 Tarkastuslautakunta Aika 23.08.2018 klo 17:30-19:07 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele

Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/2017 24 Liikelaitos- ja lupajohtokunta Aika 24.10.2017 klo 14:00-15:53 Paikka Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 13 Kokouksen

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 3/ Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele

Rautjärven kunta Pöytäkirja 3/ Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele Rautjärven kunta Pöytäkirja 3/2018 30 Elinympäristölautakunta Aika 21.03.2018 klo 14:01-15:46 Paikka Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 19 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele

Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/2019 28 Liikelaitos- ja lupajohtokunta Aika 19.03.2019 klo 14:00-16:07 Paikka Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 13 Kokouksen

Lisätiedot

Valmistelija: Ari Pöllänen, tekninen johtaja/toimialajohtaja, p , s-posti:

Valmistelija: Ari Pöllänen, tekninen johtaja/toimialajohtaja, p , s-posti: Tekninen lautakunta 15 17.02.2016 Vesihuoltoliikelaitoksen 17 15.03.2016 johtokunta Tekninen lautakunta 36 20.04.2016 Tekninen lautakunta 58 22.06.2016 Kunnanhallitus 127 08.08.2016 Kunnanvaltuusto 29

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Lempäälän Aleksi 1, Lempäälän Veden kokoustila. Asia Otsikko Sivu

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Lempäälän Aleksi 1, Lempäälän Veden kokoustila. Asia Otsikko Sivu LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 AIKA klo 17:00 PAIKKA Lempäälän Aleksi 1, Lempäälän Veden kokoustila KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/ Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/ Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Liikelaitos- ja lupajohtokunta Aika 22.01.2019 klo 15:00-17:07 Paikka Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele

Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/2016 16 Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta Aika 15.03.2016 klo 16:00-18:10 Paikka Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 13

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04.

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04. Kunnanhallitus 276 28.11.2016 Valtuusto 63 12.12.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2018 2020 taloussuunnitelma 162/04.041/2016 Kunnanhallitus 276 Kunnanhallitus esittää valtuuston hyväksyttäväksi

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 07.03.2017 klo 14:00-17:20 Paikka Rautjärven kunnantalo, valtuustosali, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/2019 1

Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/2019 1 Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/2019 1 Hyvinvointilautakunta Aika 15.05.2019 klo 16:30-17:40 Paikka Rautjärven aseman koulu, luokkatila Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 38 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 6/

Rautjärven kunta Pöytäkirja 6/ Rautjärven kunta Pöytäkirja 6/2017 49 Tarkastuslautakunta Aika 09.08.2017 klo 09:00-11:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 13 Tekninen lautakunta 19.02.2019 AIKA 19.02.2019 klo 10:30-12:51 PAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 9 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA 15 PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika 06.04.2018 klo 08:30-12:00 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 25 Kokouksen

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele

Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/ Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele Rautjärven kunta Pöytäkirja 2/2017 13 Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta Aika 23.05.2017 klo 16:00-18:20 Paikka Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 146, 147, 148, 150, 151, 152, 153, 155, 156, 160, 162, 163 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 51-53, 58, 60-64 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 39, 40, 41, 42, 44, 45, 46, 48, 49, 50, 55, 56, 59, 60 ja 62 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Otsikko Sivu 41 Vuoden 2017 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen

Otsikko Sivu 41 Vuoden 2017 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 3/2018 20 Tarkastuslautakunta Aika 24.05.2018 klo 13:00-14:35 Paikka Kunnantalo, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Vuoden 2017 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO :t 39, 40, 41, 43, 44, 45, 47, 48, 49 Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

siivous- ja ruokapalvelupäällikkö Kesälahtitalon ruokasalin kalusteiden hankinta

siivous- ja ruokapalvelupäällikkö Kesälahtitalon ruokasalin kalusteiden hankinta Asia Kesälahtitalon ruokasalin kalusteiden hankinta Kesälahtitalon ruokasalin kalusteet ovat huonokuntoiset ja osittain rikkinäisiä. Hankitaan uudet pöydät ja tuolit. Kiteen kaupunki on mukana Pohjois-Karjalan

Lisätiedot

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille Tekninen lautakunta 66 20.09.2017 Tekninen lautakunta 102 19.12.2017 102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2015 1

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2015 1 Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 17.02.2015 klo 14:00-16:00 Paikka Rautjärven kunnantalo, valtuustosali, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 84 24.09.2015 Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä 599/11.04.02/2014 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta.

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta. Kunnanhallitus 322 18.09.2017 Kunnanhallitus 336 02.10.2017 Kunnanhallitus 19 08.01.2018 Kunnanhallitus 22 17.01.2018 Valtuusto 10 25.01.2018 Siikajoen vanhustenkotiyhdistyksen ostotarjous 286/44.441/2017

Lisätiedot

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto.

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto. Kunnanhallitus 284 09.09.2013 Tarkastuslautakunta 32 11.09.2013 Sisäisen valvonnan ohjeet ja tarkastussääntö 1272/01/010/2008 KHALL 284 1272/01/010/2008 KHALL 607 Johtoryhmän ja tilintarkastajien keskusteluissa

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto KUUMA-seutu liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus KH 117 KUUMA-komissio 1.3.

Kunnanhallitus Valtuusto KUUMA-seutu liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus KH 117 KUUMA-komissio 1.3. Kunnanhallitus 117 07.05.2018 Valtuusto 55 30.05.2018 KUUMA-seutu liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus 2017 KH 117 KUUMA-komissio 1.3.2018 Kuntalain 87 i :n mukaan liikelaitoksen tilikausi on

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 3/

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 3/ Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 3/2016 19 Tarkastuslautakunta 25.05.2016 AIKA 25.05.2016 klo 08:00-10:00 PAIKKA Kunnanvirasto, johtokeskus KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen järjestäytyminen 21 12 Arviointikertomus

Lisätiedot

Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele

Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele Rautjärven kunta Esityslista 10/2015 1 Tekninen lautakunta Aika 11.11.2015 klo 16:00 Paikka Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele Käsitellyt asiat Asia Otsikko Sivu 132 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36)

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 6/

Rautjärven kunta Pöytäkirja 6/ Rautjärven kunta Pöytäkirja 6/2017 115 Elinympäristölautakunta Aika 13.12.2017 klo 15:07-16:15 Paikka Rautjärven kunnantalo, valtuustosali, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 63 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan toimintakertomus vuodelta Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan avustusohjesääntö 4

Sisällysluettelo. 1 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan toimintakertomus vuodelta Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan avustusohjesääntö 4 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2018 1 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 08.03.2018 Sisällysluettelo Sivu 1 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan toimintakertomus vuodelta 2017 3 2 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUKIELTO Tekninen lautakunta :t 216, 217, 220, 224, 225, 227, 228 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1. Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Simpele

Rautjärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1. Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Simpele Rautjärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1 Tekninen lautakunta Aika 19.03.2014 klo 16:00-16:45 Paikka Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 25 Kokouksen

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 3/ Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele

Rautjärven kunta Pöytäkirja 3/ Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele Rautjärven kunta Pöytäkirja 3/2019 22 Hyvinvointilautakunta Aika 13.03.2019 klo 16:11-18:27 Paikka Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 16 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kunnanhallitus 72 31.03.2016 Kunnanhallitus 90 14.04.2016 Tarkastuslautakunta 10 26.04.2016 Kunnanvaltuusto 6 15.06.2016

Kunnanhallitus 72 31.03.2016 Kunnanhallitus 90 14.04.2016 Tarkastuslautakunta 10 26.04.2016 Kunnanvaltuusto 6 15.06.2016 Kunnanhallitus 72 31.03.2016 Kunnanhallitus 90 14.04.2016 Tarkastuslautakunta 10 26.04.2016 Kunnanvaltuusto 6 15.06.2016 6 Tilinpäätös sekä tili- ja vastuuvapaus vuodelta 2015 KH 31.03.2016 72 Kunnanhallituksen

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 määrärahan ylitykset 3. 2 Saatavan poistaminen 5. 3 Ilmoitusasiat ja viranhaltijapäätös 6

Sisällysluettelo. 1 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 määrärahan ylitykset 3. 2 Saatavan poistaminen 5. 3 Ilmoitusasiat ja viranhaltijapäätös 6 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 Rakennuslautakunta 10.02.2016 Sisällysluettelo Sivu 1 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 määrärahan ylitykset 3 2 Saatavan poistaminen 5 3 Ilmoitusasiat ja viranhaltijapäätös

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.01.2019 klo 07:30-10:45 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, Parikkala Käsitellyt asiat

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 7/

Rautjärven kunta Pöytäkirja 7/ Rautjärven kunta Pöytäkirja 7/2017 61 Tarkastuslautakunta Aika 25.09.2017 klo 10:30-11:40 Paikka Kunnantalo, hallituksen huone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 10.04.2017 klo 09:00-13:45 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 40 Kokouksen

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 29.03.2019 klo 08:30-11:37 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kokoushuone 414 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 23 Kehittämistoimikunta 18.11.2015 AIKA 18.11.2015 klo 18:00-19:20 PAIKKA Pöytyän kunnanvirasto, Kyrön toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

1 Sopijapuolet. Juuan rengasvesiosuuskunta. 2 Kaupan kohde

1 Sopijapuolet. Juuan rengasvesiosuuskunta. 2 Kaupan kohde KAUPPAKIRJA LUONNOS 1 Sopijapuolet Myyjä: Ostaja: Juuan kunta Juuan rengasvesiosuuskunta 2 Kaupan kohde Kaupan kohteena on liiketoiminta (vesihuoltotoiminnan liikearvo) ja siihen liittyvä liitteen 1 kartassa

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/

Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/ Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/2016 35 Tarkastuslautakunta Aika 07.09.2016 klo 14:00-15:05 Paikka Rautjärven kunnantalo, valtuustosali, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Otsikko Sivu 29 Keskusvaalilautakunnan pöytäkirjojen nähtävillä pitäminen Yleisten ennakkoäänestyspaikkojen vaalitoimitsijoiden määrääminen

Otsikko Sivu 29 Keskusvaalilautakunnan pöytäkirjojen nähtävillä pitäminen Yleisten ennakkoäänestyspaikkojen vaalitoimitsijoiden määrääminen Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 8/2017 51 Keskusvaalilautakunta Aika 29.12.2017 klo 14:00-14:20 Paikka Kunnantalo, kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 29 Keskusvaalilautakunnan pöytäkirjojen nähtävillä

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2016 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2016 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2016 1 07.12.2016 AIKA 07.12.2016 kello 17:00-17:40 PAIKKA Loimaan Veden kokoustila, Kanta-Loimaantie 2 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 52 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.05.2016 klo 16:00-18:34 Paikka Kiteen kaupungintalo, kokoushuone Sopukka Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Halttunen Sanna 16:00-18:34

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/2016 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/2016 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/2016 1 Aluejohtokunta Aika 15.12.2016 klo 17:35-17:55 Paikka Kesälahti-talo, Puruvesi-sali Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Lipsanen Pentti 17:35-17:55 varapuheenjohtaja

Lisätiedot

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00.

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00. Sivistyslautakunta 85 21.10.2014 Sivistyslautakunta 90 12.11.2014 Sivistyslautakunta 103 10.12.2014 Kunnanhallitus 41 16.03.2015 Valtuusto 12 30.03.2015 Uimahallin aukioloajat Sivistyslautakunta 21.10.2014

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Kunnanvaltuusto 27 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 AIKA 01.04.2015 kello 17:00-18:00 PAIKKA Loimaan Veden kokoustila, Kanta-Loimaantie 2 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 12

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017 1 Sastamalan tarkastuslautakunta Aika 17.11.2017 klo 08:30-11:34 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 86

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUKIELTO Tekninen lautakunta :t 28, 29, 37, 38 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91.

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91. , Faksi 013 411 342 Viranhaltija/lautakunta Ympäristölautakunta Päivämäärä 3.2.2016 Pykälä 1-13 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen 5.2.2016 Muutoksenhakukiellot :t 1-5, 8, 10-13 Valmistelua tai täytäntöönpanoa

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika 12.01.2018 klo 08:30-11:03 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kokoushuone 414 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/ Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele

Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/ Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/2018 71 Liikelaitos- ja lupajohtokunta Aika 23.10.2018 klo 14:00-16:10 Paikka Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 42 Kokouksen

Lisätiedot

Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 1/ Rakennuslautakunta. Aika klo 17:00-17:10. Kunnantalon kahvio. Käsitellyt asiat

Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 1/ Rakennuslautakunta. Aika klo 17:00-17:10. Kunnantalon kahvio. Käsitellyt asiat Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rakennuslautakunta Aika 16.02.2017 klo 17:00-17:10 Paikka Kunnantalon kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Rakennuslautakunnan kokousten pitäminen vuonna 2017

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91.

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91. MUUTOKSENHAKUKIELTO Liikelaitosten johtokunta :t 68, 69, 70, 72, 73, 74, 75, 76 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91. MUUTOKSENHAKUOHJE

Lisätiedot

Hallitus päättää antaa seuraavat määräykset viranhaltijoiden toimivallan rajois. 1. Sopimusten päätösvaltuuksien ja allekirjoitusoikeuksien delegointi

Hallitus päättää antaa seuraavat määräykset viranhaltijoiden toimivallan rajois. 1. Sopimusten päätösvaltuuksien ja allekirjoitusoikeuksien delegointi Hallitus 87 16.06.2017 VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖSVALLAN RAJOJEN MUUTTAMINEN Hallitus 87 Esittelijä Toimitusjohtaja Raimo Inkinen Valmistelija Johtava lakimies Sari Forsström, p. 050 463 1667 Ehdotuksen perustelut

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 Ympäristölautakunta 75 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 32/60.602/2013 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 3/

Rautjärven kunta Pöytäkirja 3/ Rautjärven kunta Pöytäkirja 3/2019 42 Liikelaitos- ja lupajohtokunta Aika 14.05.2019 klo 14:00-15:18 Paikka Rautjärven kunnantalo, kokoushuone Eila Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 22 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus Kunnanhallitus 59 23.03.2016 Kunnanhallitus 94 23.05.2016 Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus 1.1.2017 107/010/013/2015 KHALL 59 Selostus: Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.11.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen 3 46 Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 47 Vuoden

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0 Ympäristölautakunta 72 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0 35/60.602/2013 Ympäristölautakunta 72 Asia Hakija

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/ Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele

Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/ Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele Rautjärven kunta Pöytäkirja 5/2017 101 Elinympäristölautakunta Aika 22.11.2017 klo 14:00-16:13 Paikka Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 53 Kokouksen

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 5 Nurmijärvi-Tuusula työterveyshuollon yhteistyöhankkeen tilanne 3

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 5 Nurmijärvi-Tuusula työterveyshuollon yhteistyöhankkeen tilanne 3 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Nurmijärven työterveys -liikelaitoksen johtokunta 28.03.2017 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 5 Nurmijärvi-Tuusula työterveyshuollon yhteistyöhankkeen tilanne 3 NURMIJÄRVEN KUNTA

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätöksiin 6, 9 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle Kunnanhallitus 46 25.02.2014 Kunnanhallitus 76 24.03.2014 Kunnanhallitus 126 13.05.2014 Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle 135/1/2013

Lisätiedot

Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 2/2016 14. Tekninen lautakunta. Aika 23.02.2016 klo 18:00-18:50. Kunnantalon valtuustosali.

Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 2/2016 14. Tekninen lautakunta. Aika 23.02.2016 klo 18:00-18:50. Kunnantalon valtuustosali. Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 2/2016 14 Tekninen lautakunta Aika 23.02.2016 klo 18:00-18:50 Paikka Kunnantalon valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 11 Toimintakertomus vuodelta 2015 / tekninen

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 19 astuslautakunta 2013-2016 AIKA 18.05.2017 klo 14:33-15:33 PAIKKA Ruorisilta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 21 12 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 239 28.11.2016 Kunnanvaltuusto 59 12.12.2016 TALOUSARVIOMUUTOKSET 2016 167/02.02/2016 KHALL 239 Vuoden 2016 talousarvioon on tullut tarve tehdä muutoksia sekä meno jen että tulojen osalta.

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Sastamalan tarkastuslautakunta Aika 22.01.2016 klo 08:30-12:30 Paikka Mouhijärven yhteiskoulu, Uotsolantie 30 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti petri.maki@ylojarvi.fi, puh. 050 385 1815

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti petri.maki@ylojarvi.fi, puh. 050 385 1815 Ympäristölautakunta 252 30.10.2012 Ympäristölautakunta 145 29.10.2013 Ympäristölautakunta 158 11.11.2014 Ympäristölautakunta 38 17.02.2015 Ympäristön epäsiisteys Ryömäntiellä 746/53.532/2012 YMPLTK 30.10.2012

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 19.02.2016 AIKA 19.02.2016 klo 09:00-12:00 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 247 05.10.2015 Kaupunginhallitus 255 12.10.2015 Kaupunginhallitus 265 26.10.2015 Kaupunginhallitus 282 09.11.2015 Kaupunginhallitus 302 23.11.2015 Kaupunginhallitus 310 30.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa klo 17:00-18:20

Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa klo 17:00-18:20 Pöytäkirja 1/2017 1 (5) Nuorisolautakunta Aika 31.01.2017 klo 17:00-18:26 Paikka Kunnanvirasto, tukirakennus, kokoushuone 206 Käsitellyt asiat Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59

VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59 VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59 Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 19.09.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 38 Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan

Lisätiedot

VIHDIN KUNTA. Pöytäkirja 5/ (5) Lasten ja nuorten lautakunta. Aika klo 17:00-18:35. Otalammen koulu ja päiväkoti.

VIHDIN KUNTA. Pöytäkirja 5/ (5) Lasten ja nuorten lautakunta. Aika klo 17:00-18:35. Otalammen koulu ja päiväkoti. Pöytäkirja 5/2019 1 (5) Lasten ja nuorten lautakunta Aika 02.04.2019 klo 17:00-18:35 Paikka Otalammen koulu ja päiväkoti Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 22 Ruotsinkielisen opetuksen tuntijako 3 23 Ajankohtaiset

Lisätiedot

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus Kunnanhallitus 305 27.11.2014 Kunnanhallitus 151 10.06.2015 Kunnanhallitus 19 28.01.2016 Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus 143/00.04.01/2014 KH 27.11.2014 305 Työ-

Lisätiedot

44 Toimiala ympäristölautakunta. Kohta D ympäristölautakunta lisätään. 46 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta

44 Toimiala ympäristölautakunta. Kohta D ympäristölautakunta lisätään. 46 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta Ympäristölautakunta 222 14.06.2016 Kaupunginhallitus 6 20.06.2016 Johtosääntömuutokset / ympäristölautakunta 361/00.01.01/2016 Ympla 14.06.2016 222 Valmistelija: Rakennustarkastaja Jorma Hankaniemi Maankäyttö-

Lisätiedot

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 44 Energialaitoksen johtokunta 10.03.2014 AIKA 10.03.2014 16:30-17:00 PAIKKA Energialaitos KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat) 32, 33

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat) 32, 33 VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat) 32, 33 Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel

Lisätiedot

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE Ympäristölautakunta 60 15.06.2016 Kunnanhallitus 181 20.06.2016 Ympäristölautakunta 32 22.03.2017 Kunnanhallitus 87 27.03.2017 SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 22 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 06.09.2016 klo 17:15-17:30 Paikka Kaupungintalo Imatrankoski (h.308) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2017 475 Kunnanhallitus 30.10.2017 AIKA 30.10.2017 09:00-15:35 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 199 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristövaliokunta Kunnan järjestämään jätehuoltoon liittyminen

Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristövaliokunta Kunnan järjestämään jätehuoltoon liittyminen Ympäristölautakunta 17 01.03.2017 Ympäristölautakunta 35 05.04.2017 Ympäristövaliokunta 7 14.06.2017 Kunnan järjestämään jätehuoltoon liittyminen 51/11.03.02/2017 YMPLTK 01.03.2017 17 Asia ja sen käsittely

Lisätiedot