JOKA ISKUN. Essolube TÄYSSUOJAVOITELU

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JOKA ISKUN. Essolube TÄYSSUOJAVOITELU"

Transkriptio

1 JOKA ISKUN 0 Essolube TÄYSSUOJAVOITELU

2 Essolube I. VAROITUSMERKIT Yleinen varoitusmerkki. Kuoppa Tienristeys. Tienmutka Vartioimaton rauta- tien tasoristeys. Vartioitu rautatien tasoristeys, Varoitus etuajooikeutetulle tielle saapumisesta. Etuajo-oikeutettu tie.

3 täyssuojaöljyä 3 SISÄLLYSLUETTELO Liikennemerkit. Essolube S.A.E.-nimitykset. täyssuojamoottoriöljy. Essolubeöljyt. Standardin erikoisautonvoitelurasvat. Standardin erikoistuotteita. Break-ln Oil kuntoonajoöljy. Automoottorin voitelu. Vaihdelaatikon ja tasauspyörästön voitelu. Hypoidivaihteen voitelu. Konealustan voitelu. Säännöllisen öljynvaihdon merkitys ESSOLUBE SUOSITTELUTAULUKKO Henkilöautot. Kuorma- ja linja-autot Moottoripyörät. Traktorit. Venemoottorit.

4 4 Standard Oil Co. of New Jerseyn valmistamalla Essolube öljyllä on erinomaiset voiteluominaisuudet ja kaikki täydelliselle moottoriöljylle välttämättömät perusominaisuudet. Senvuoksi sitä voi oikeutetusti nimittää TÄYSSUOJAmoottoriöljyksi On mahdotonta esittää sellaisia moottoriöljyn etuja, jotka eivät sisältyisi Essoluben seuraaviin ominaisuuksiin: 4k Vähäinen noenmuodostuminen. Suuren kylmyyden kestämiskyky. Suuren kuumuuden kestämiskyky. Vähäinen kuluvaisuus. W Suurin voitelukyky. S.A.E.- nimitykset Amerikkalainen yhdistys»society of Automotive Engineers» (lyh. S. A. E.) on jakanut öljyt määrättyjen viskositeettien (sokeuksien) maksimi- ja minimiarvojen rajoittamiin ryhmiin ja merkinnyt nämä ryhmät eri numeroilla. Nämä S. A. E.-nimitykset eivät siis osoita öljyn laatua vaan ainoastaan sen sokeutta. Öljyn hyvän laadun taas takaa nimi ESSOLUBE.

5 Essolube öljyt Kuntoonajoöljyt: ESSOLUBE ESSOLUBE Moottoriöljyt: Break-ln Oil 20 (henkilövaunuihin) Break-ln Oil 30 (kuormavaunuihin) ESSOLUBE Motor Oil 20 (talvi) ESSOLUBE Motor Oil 30 (A) ESSOLUBE Motor Oil 40 (A paksumpi) ESSOLUBE Motor Oil 50 (BB) ESSOLUBE Motor Oil 50-B (B) ESSOLUBE Motor Oil 70 (ylivaihdeöljy) ESSOLUBE Motor Oil 50 Racer ESSOLUBE Motor Oil 60 Racer (erittäin paksu) Vaihdelaafikkoöljyt: ESSOLUBE Gear Oil S. A. E. (C-talvi, ohuempi) 90 ESSOLUBE Gear Oil S. A. E. 110 (C-talvi, paksumpi) ESSOLUBE Gear Oil S. A. E. 110 Heavy (C-kesä, ohuempi) ESSOLUBE Gear Oil S. A. E. 160 (C-kesä, paksumpi) ESSOLEUM Expee Compound S. A. E. (lyh. KP 90) 90 * ESSOLEUM Expee Compound S. A. E. 110 (lyh. KP 110) * * ESSOLEUM Expee Compound S. A. E. (lyh. KP 160). 160 *) (hypoidivaihteisiin)

6 6 STANDARDIN erikois-autonvoitelurasvat. ESSOLEUM N:o 1 ja 2. Chassis Lubricant. Autonalustan voiteluun. käytetään kesäaikaan ESSOLEUM N:o 2:ta ja talvisaikaan ESSOLEUM N:o I:tä. ESSOLEUM Nro 4. Pressure Gun Grease. Erikoisvoiteluaine voitelupuristimiin. Erikoisesti jousikannattimien pultteja ja ohjaustappeja varten tarkoitettu. Voide on sellaista, että sitä voidaan käyttää kaikenmerkkisissä voitelupuristimissa, painevoitelujärjestelmissä y.m. ESSOLEUM N:o 5. Universal Grease. Kiinteä voiteluaine sitä vaativia yleisniveliä varten. Tällaisten nivelien suojuskuorissa on usein sanat»grease type». Sitkeän kokoomuksensa vuoksi soveltuu rasva sellaisiinkin niveliin, joista keskipakoisvoima pyrkii painamaan voiteluaineet ulos. ESSOLEUM N:o 6. VVaterproof Grease. Veteen liukenematon erikoisrasva vesipumppujen y.m. veden kanssa kosketuksiin joutuvien kohtien voiteluun. ESSOLEUM N:o 7. Cup Grease. Voitelukupeissa ja pyörälaakerien, napasuojusten, kytkimien painelaakerien, rulla- ja kuulalaakerien y.m.s. osien, esim. pahoin kuluneiden jousikannattimien, ohjauskierukkain y.m. voitelussa on ESSOLEUM N:o 7 Cup Grease vertaansa vailla. ESSOLEUM N:o 8. B 90 Compound. Erikoisvoiteluaine keskusvoitelujärjestelmiä varten

7 STANDARDIN erikoistuotteita. 7 STANDARD FLUSHING OIL Huuhteluöljy. Tätä ohutta erikoisöljyä suositellaan automoottorien huuhteluun voiteluöljyä vaihdettaessa. Jotta moottori saataisiin tällöin mahdollisimman puhtaaksi suositellaan kahta huuhtelua. Huuhteluöljy pidetään lämpimässä paikassa, jotta se ei huuhdeltaessa olisi liian sakeata. STANDARD Iskunvaimentajaneste STANDARD Jarruneste ovat ensiluokkaisiksi tunnettuja, kylmyyttä kestäviä nesteitä iskunvaimentajissa ja jarruissa käytettäviksi. Nesteitä ei saa sekoittaa muihin samaan tarkoitukseen käytettäviin nesteisiin. STANDARD Front Spring Lubricant on ohut kylmää kestävä voiteluöljy, jota suositellaan erillisellä etupyöräjousituksella varustettujen vaunujen koteloitujen polviniveljousien voiteluun. STANDARD Penetrating Oil on erikoisesti autonjousia varten valmistettu voiteluöljy. Se tunkeutuu helposti niiden terien väliin ja ehkäisee kitinän. Myös kiinniruostuneita lukkoja, ruuveja, muttereita y.m.s. voi tällä öljyllä helposti löyhentää. Öljyn siveleminen on tehokas keino metalliosien hapettumista vastaan. ja

8 8 ESSO Handy Oli. Väritön, kevyesti juokseva, parhaimmanlaatuinen voiteluöljy vaunun käynnistysmoottorin ja generaattorin voiteluun. STANDARD Jäahdyttäjäneste estää jäähdytysveden jäätymisen ja poistaa täten jäähdyttäjän särkymisvaaran kovillakin pakkasilla. Haihtumattomana se kestää koko talven pitäen jäähdytysveden helppojuoksuisena ja jäähdytysjärjestelmän kanavat puhtaina. Täysin vaaratonta koska ei syövytä metallia, kumia tai lakkausta. TRIM on hyväksi tunnettu vaunujen y.m. metallipintojen puhdistus- ja kiilloitusaine. Se poistaa tahrat helposti ja peittää paikat, joista väri on lähtenyt. NU-TRIM Kiilloitusvaha jättää kestävän ja kauniin kiillon. Kiilloitus suoritetaan parhaiten puhtaalla kostutetulla kangaskappaleella. Ennen kiilloittamista on pinta perusteellisesti puhdistettava. Tähän sopii parhaiten TRIM puhdistusaine. Kun autoa käsitellään NU-TRIM kiilloitusvahalla, ei auton pinta saa olla kuuma. Kiilloitusta ei myöskään saa suorittaa voimakkaassa auringonvalossa tai kylmällä ilmalla. STANDARD LIQUID GLOSS on auton puuosien, kuten ikkunalistojen y.m. puhdistus- ja kiilloitusaine. Nestettä tiputetaan kostutetulle ja kuivaksi kierretylle kangastilkulle, jolla puhdistus suoritetaan. Jäikikiilloitus suoritetaan kuivalla villatilkulla.

9 TRI-RAD Rust Preventive suojelee auton jäähdyttäjää ruostumiselta. Välttämätön jokaisen auton jäähdyttäjässä koska se ehkäisee ruosteen ja pannukiven syntymisen ja jäähdytyskanavien tukkeentumisen, josta on seurauksena moottorin liikakuu- meneminen. TRI-RAD Stop Leak eli jäähdyttäjäsementti korjaa auton jäähdytysjärjestelmään ilmaantuneet vuodot pysäyttämättä jäähdytysveden kiertoa. Toimii hyvin myös veden ja jäähdytysnesteen seoksissa. SPEEDOIL Ylävoiteluöljy on alkalinen karstanmuodostumista ehkäisevä ylävoitelyöljy. Bensiiniin sekoitettuna se kulkeutuu sen mukana moottoriin voidellen venttiilit, kannunrenkaat, mäntien yläosat y.m. osat, jotka tavallisesti eivät tule kunnolla voidelluiksi kampikammiosta tulevalla voiteluöljyllä. Suositellaan erikoisesti uusiin moottoreihin. ESSOLUBE Break-ln Oil. (KUNTOONAJOÖLJY) ESSOLUBE Break-ln Oil kuntoonajoöljyä tulee käyttää uusissa henkilö- ja kuormavaunuissa, moottoreissa jotka on korjattu ja varustettu uusilla kannuilla, kannunrenkailla tai kannunpulteilla, sekä moottoreissa joiden silinterit on uudelleen hiottu, laakerit kiristetty tai vaihdettu. 9

10 ei niitä 10 Uudessa tai perinpohjin korjatussa moottorissa Essolube Break-ln Oil kuntoonajoöljy antaa kolme tärkeää etua: 1. Se jouduttaa kuntoonajamista sallien normaaliajon vähemmin viivytyksin kuin vanhaa kuntoonajomenetelmää käyttäen. 2. Se suo suuremman varmuuden kuntoonajokautena kaikilla nopeuksilla. 3. Tuloksena on huolella kuntoonajettu moottori, jonka liikkuvat osat ovat hyvin hioutuneet mitä parhaim paan kuntoon. Vaikka Essolube Break-ln Oil kuntoonajoöljyä käytetään, ei kuntoonajokautena saa ajaa kuinka nopeasti hyvänsä. Moottorin rajut äkkikäynnistykset ovat edelleenkin yhtä vahingollisia on siis vältet- tävä. Öljy sallii kuitenkin jo alunpitäen melkoiset nopeudet tarvitse ajaa pitkiä matkoja vain km/t nopeudella kuten aikaisemmin. Tavallista kuntoonajonopeutta voidaan korottaa 15 a 20 km/t korkeammaksi ja pitää sitä täysin normaalina. Kuntoonajokauden melkoisesti lyhetessä saavutetaan suuremmat nopeudet paljon pikemmin. ESSOLUBE BREAK-IN OIL kuntoonajoöljyä on kahta paksuutta 1. ESSOLUBE Break-ln Oil 20. Henkilö- ja pieniä kuormavaunuja varten. 2. ESSOLUBE Break-ln Oil 30. Suuria kuorma- ja linjavaunuja varten.

11 11 Kampikammio täytetään tavalliseen tapaan Essolube Break-ln Oil kuntoonajoöljyllä. 500 km ajettua öljy lasketaan pois ja kampikammio huuhdellaan 2 litralla Essolube Break-ln Oil kuntoonajoöljyä sekä täytetään sillä uudelleen km ajettua eli matkamittarin näyttäessä 2000 km lasketaan öljy pois ja kampikammio huuhdellaan nyt Essolube Motor Oil öljyllä, jolla se sitten täytetään. Tällöin on varmistuttava siitä, että saadaan oikeanumeroista Essolube Motor Oil öljyä (S. A. E. numero). Öljyjen vaihdot ja huuhtelut on välttämättä suoritettava edellä selostettuihin aikoihin. Tämä on tärkeää, jotta saataisiin pois uuden moottorin liikkuvista osista irtautuvat metallihiukkaset sekä hiekkajyvät ja muu lika, joka väkisin joutuu uusiin moottoreihin niitä valmistettaessa. Näiden erilaisten hiukkasten kampikammioon jääminen kuluttaa nopeasti moottoria. Automoottorin voitelu. Kuntoonajon jälkeen huuhdellaan moottori huuhteluöljyllä. Samalla on muistettava puhdistaa öljynsuodatin. Eri moottorityypit, erilaiset ajo-olosuhteet ja lämpötilat vaativat eripaksuista voiteluöljyä. Tämän vuoksi on suosittelutaulukkomme seuraaminen välttämätöntä. Yksinkertaisten S. A. E.-ohjeitten avulla löydätte oikean voiteluöljypaksuuden.

12 12 Käyttämällä vuoden kylmimpänä aikana ohuita voiteluöljyjä on käynnistys helppoa alhaisessakin lämpötilassa. Yleensä käytetään henkilövaunujen voiteluun Essolube 20 silloinkin, kun vaunua öisin säilytetään lämmitetyssä vajassa. Keveiden kuormavaunujen talviöljy on myös Essolube 20. Raskaiden linja- ja kuormavaunujen talviöljyksi suositellaan taas Essolube 30. Milloin pitkät ja rasittavat ajot kuorma- tai linjavaunuilla ovat kysymyksessä, käytetään Essolube 40 sokeutta. On erikoisen tärkeää että jäähdytysveden lämpö pidetään talvisaikaan yli 80 C. Tällöin öljyn lämpö kampikammiossa pysyy tarpeeksi korkeana. Moottorin alhainen lämpötila vaatii huomattavasti runsaammin polttoainetta ja voi sitäpaitsi aiheuttaa voiteluöljyn saostumista. Vuoden lämpimimpinä kuukausina käytetään moottorin voiteluun vastaavasti sakeampia öljyjä kuin talvella, mutta on vältettävä käyttämästä sakeampaa kuin Essolube-voitelutaulukossa neuvotaan. Automoottorin oikeassa voitelussa tulee ottaa huomioon seuraavaa: 1) Käyttäkää aina normaalikuntoiseen moottoriin suosittelutaulukon osoittamaa Essolube paksuutta. 2) Älkää kaatako kampikammioon liikaa voiteluöljyä.

13 13 3) Älkää käyttäkö kampikammiossa voitelyöljyä ilman vaihtamista talvella yli 1000 km ja kesällä yli 2000 km. 4) Huuhtokaa jokaisen öljynvaihdon yhteydessä moottori Standard Flushing OiTilla. Pitäkää moottori talvisaikaan tarpeeksi lämpimänä niin ettei kampikammioon tiivisty vesihöyryä. Vaihdelaatikon ja tasauspyörästön voitelu. Vaihdelaatikko ja tasauspyörästö on täytettävä uudella öljyllä joka km ajon jälkeen. Essolube-suosittelutaulukon mukaan otetaan kulloinkin oikeata sokeutta vastaava öljy. Jotta koneisto toimisi moitteettomasti sääsuhteista riippumatta, suositellaan keväisin ja syksyisin vaihdelaatikon ja tasauspyörästön huuhdontaa öljynvaihdon yhteydessä. Tämän jälkeen ne täytetään uudella öljyllä.. Öljynvaihto tapahtuu yleensä km ajon jälkeen. Suosittelutaulukkomme osoittamia Essolube Gear Oil, Essoleum Lubricant ja Essoleum Expee Compound sokeuksia tulisi tällöin käyttää.

14 14 Hypoidivaihteen voitelu. Viime vuosien amerikkalaisissa automalleissa hypoidivaihde esiintyy yhä suositumpana vanhan tavallisen kartiomaisen kardaaniakselin korvaajana ja eurooppalainenkin autoteollisuus tulee epäilemättä omaksumaan tämän tärkeän rakenteen. Nykyaikainen hypoidivaihde. Omalaatuisen rakenteensa ja niiden erikoisen suurten rasitusten ansiosta, joille se on alttiina, hypoidivaihde vaatii hyvin tarkkaa ja asiantuntemuksella suoritettua voitelua sitä varten valmistetulla erikoisvoiteluöljyllä, jonka sokeus riippuu vuodenajasta. Tavalliset vaihdelaatikkoöljyt, laadultaan hyvätkin, eivät kestä hypoidivaihteessa syntyviä suuria paineita. ESSOLEUM EXPEE COMPOUND on autotehtaiden hyväksymä erikoisvoiteluaine hypoidivaihteisiin. Öljy on valmistettu parhaimmanlaatuisesta parafiinipohjaisesta öljystä lisäämällä ne aineosat, jotka antavat öljylle kyvyn estää kuluminen hypoidivaihteessa äärimmäisen vaikeiden työskentelyolosuhteiden vallitessa.

15 ESSOLEUM EXPEE COMPOUND on erikoisen muuttumaton öljy, pitkäkään varastoiminen ei kykene muuttamaan sen erikoisominaisuuksia. Se ei vaikuta kemiallisesti hypoidivaihteen raaka-aineisiin eikä sisällä metalleja syövyttäviä, hapettavia aineosia. ESSOLEUM EXPEE COMPOUND kykenee muodostamaan särkymättömän öljykalvon hypoidivaihteen kierukkahampaiden väliin korkeimmankin paineen, lämpötilan ja nopeuden vallitessa, ollen siis näiden ominaisuuksiensa perusteella hypoidivaihteen oikea voiteluaine. Seuraavia sakeuslaatuja pidetään kaupam ESSOLEUM EXPEE COMPOUND S. A. E. 90 ohutta. 15 ESSOLEUM EXPEE COMPOUND S. A. E. 110 puolisokeaa. ESSOLEUM EXPEE COMPOUND S. A. E. 160 sakeaa. Suosittelutaulukosta selviää Essoleum Expee Corn pound'in käyttö kussakin erikoistapauksessa.

16 16 Sääntönä on että taka-akselin öljymäärää ei koskaan tule lisätä kaatamalla vanhan öljyn joukkoon uutta, vaan vanha öljy on kokonaan poistettava, vaihde huuhdeltava lämmitetyllä huuhteluöljyllä ja vasta sen jälkeen se täytetään kokonaan uudella hypoidiöljyllä. Jos hypoidivaihteen rakenne on sellainen, että hammasvaihteeseen voidaan päästä käsiksi aukon kautta, irroitetaan aukon kansi ja puhtaaksi huuhdellut kierukkahampaat kuivataan liinatilkulla. Trasselia ei missään tapauksessa saa tähän tarkoitukseen käyttää. Puhdistusaineeksi ei petroli koskaan sovi yhtä vähän kuin bensiini, vesi tai vesihöyry. Tähän tarkoitukseen erikoisen sopivana suositellaan STANDARD FLUSHING OIL. huuhteluöljyä.

17 Konealustan voitelu. 17 Konealustan eri osien kuten pyörännapojen, tuulettajan laakerin, vesipumpun, käynnistysmoottorin, ohjauskierukan kytkimen, yleisnivelien, jousien y.m. voiteluun käytetään pääasiassa rasva voitelua. Konealustan voitelun suorittavat lukuisat huoltoasemamme käyttäen tunnettuja ja käytännössä kokeiltuja laatuvoiteluaineita. Sivulla 6 suositellaan erikoisrasvoja konealustan voiteluun. Säännöllisen öljynvaihdon merkitys. Voiteluöljyn tehtävänä on myös moottorin puhtaanapito. Öljyyn sekaantuu sen kiertäessä moottorissa ajanpitkään sellaiset määrät hiiltä, tiepölyä, vettä, polttoainetta y.m. että ne estävät öljyn täyttämästä varsinaisen voitelutehtävänsä. Kesäisin on parasta vaihtaa öljy joka 1500, 2000 km ajon jälkeen ja talvisaikaan n km jälkeen. Hyvin paljon riippuu siitä, minkälaisessa kunnossa moottori on ja kuinka ankarasti sitä rasitetaan. Käytetty öljy on aina laskettava ulos moottorin ollessa lämmin. Kun öljy on poistettu, huuhdotaan moottori STANDARD Flushing Oil huuhteluöljyllä. Tämä huuhtelu merkitsee moottorin ajovarmuudelleja elinijälle enemmän kuin monet ehkä uskovatkaan.

18 18 Nykyaikaisen öljynjalostuslaitoksen mahtavaa putkistoa.

19 19 ESSOLUBE suosittelutaulukko Doi öljynpaksuusnumero on painettu lihavalla, on autoa kuumalla säällä, suurella nopeudella ja raskaasti kuormitettuna ajettaessa käytettävä seuraavaa paksumpaa Essolube-laatua. lui suosittelutaulukosta käy selville, mitä moottoriöljypaksuutta vaunussa on käytettävä, pyydämme katsomaan sivulla 5 olevaa entisten öljynimitysten ja ESSOLUBE-numeroitten vertailutaulukkoa sekä käyttämään sitä ESSO- LUBE-paksuutta, joka vastaa vaunussa aikaisemmin käytettyä öljyä (A, BB j. n. e.) a taulukossa mainitut talvisuosittelut ovat voimassa lämpötilan ollessa alle 0 C. Ellei talvisaikaan tarvitse pelätä käynnistysvaikeuksia, s. o. ellei autoa seisoteta ulkona tai kylmässä vajassa, on käytettävä lähinnä paksumpaa ESSOLUBE-laatua.

20 R. _, 20 HENKILÖAUTOT Moottori Vaihde- Tasaus-... laatikko pyörästä Merkki Vuosi Malli Kesä Talvi Kesä Talvi Kesä Talvi Adler Kaikki j9o , 2V» Hr XP9O XP9O XP9O XP9O 38 Muut XPI6O XP9O Alla Romeo... Kaikki 50R 50R Amer. Bantam37 3B Amifccr Armstrong Siddeley Auburn XPI6O XP9O XPI6O XP9O Austin 38, XP9O XP9O B.M.W 36 37, XPI6O XP9O XPI6O XP9O Bentley XPI6O XP9O Bugatti R R Buick XPIIO XP9O XPIIO XP9O Cadillac XPI6O XP9O XPI6O XP9O XPIIO XP9O XPIIO XP9O XPIIO XP9O ChevroV-s [ XPIIO XP9O XPIIO XH9O Chrysler H Aistream XPI6O XP9O 35 Muut H Kaikki H 90 XPIIO XP9O 37 C 14, C-15, C XPIIO XP9O 37 C Royal 6 ylivaihde Imoerial 8 ylivaihde Custom Imoerial XPIIO XP9O 38 Muut XPIIO XP9O

21 Moottori Vaihde Tasausko ll- \/ ko i i laatikko pyörästä Merkki Vuosi Malli Kesä Talvi Kesä Talvi Kesä Talvi Citroen 34 Kaikki H H Etupyörävetoinen Muut Cord Kaikki XPI6O XP9O XPI6O XP9O XPIIO XP9O Continental D.K.W sil XPI6O XP9O XPI6O XP9O 38 Etupyörävetoinen XPI6O XP9O 38 Muut De Soto 34 Kaikki H Airstream Airllovv XPI6O XP9O 36 Kaikki H 90 XPIIO XP9O 37 Ilman ylivaihdetta XPIIO XP9O 37 Ylivaihde XPIIO XP9O 38 Ilman ylivaihdetta XPIIOXP9O 38 Ylivaihde XPIIO XP9O Dodgeßrothers 34 Kaikki H XPIIO XP9O Fia 34 Balilla, Ardita Muut , Kaikki I , Muut Ford 34 4 sil., V j Kaikki XPI6OXP9O 37 60, 85, V XPI6O XP9O XPI6OI. XP9O 38 Eifel XPl6Oi XP9O 38 Junior XPI6OI XP9O Graham 34 6 sil., 8 sil 50 B H 90 XPI6OXP9O 35 Six-74, Special Six-73,... Eight-72, Eight XPI6O XP9O XPI6O XP9O 35 Muut XPI6O XP9O 36 Kaikki XPI6O XP9O XPI6O XP9O 37 85,95,116, XPI6O XP9O 37 Ylivoihde XPI6O XP9O 38 Ilman ylivaihdetta XPIIO XP9O 38 Ylivaihde XPllOl XP9O Hanomag 38 Sturm & Rekord XPI6O XP9O XPI6O XP9O 38 Muut XPI6O XP9O Hiilman 36 Kaikki Mmx Muut XPI6OI XP9O Horch Kaikki XPI6O XP9O XPI6O XP9O Hudson 34 6 sil., 8 sil H H Kaikki H H XPIIO XP9O XPI6O XP9O 37 6 sil., 8 sil XPIIO XP9O XPI6O XP9O 38 Kaikki XPIIO XP9O XPIIO XP9O Humber H H XPI6O XP9O Hupmobile H 90 XPI6O XP9O XPI6O XP9O H 90 XPIIO XP9O XPIIO XP9O

22 Moottori Vaihde- Tasaus-. k> i i laatikko pyörästä Merkki Vuosi Malli Kesä Talvi Kesä Talvi Kesä Talvi La Salle Kalkki XPI6O XP9O XPI6O XP9O XPIIO XP9O XPIIO XP9O XPIIO XP9O Lincoln V H 90 XPI6OXP9O 36 Zephyr XPI6O XP9O XPI6O XP9O 37 V XPI6O XPIIO 38 Zephyr XPIIO XP9O 38 V XPI6O XPIIO Mercedes 36 Kompressori 50R 20 XPI6O XP9O XPI6O XP9O 36 Muut Kaikki Kompressori 50R 20 XPI6O XP9O XPI6O XP9O 38 Muut XPI6O XP9O XPI6O XP9O Morris 34 4 sil H sil H Kaikki Nash H Adv. 6, Adv H Ambassador H H Kaikki XPIIO XP9O XPIIO XP9O 37 La Fayette 400, Ambassador 6ja XPIIO XP9O XPIIO XP9O 37 Ylivaihde XPIIO XP9O 38 Kaikki XPIIO XP9O Oldsmoblle XPI6O XP9O XPIIO XP9O XPIIO XP9O Opel Packard XPI6O XP9O XPI6O XP9O XPI6O XP9O XPIIO XP9O Pierce-Arrow H 90 XPI6O XP9O XPI6O XP9O i2o 110 H 90 XPIIO XP9O XPIIO XP9O Plymouth H XPIIO XP9O Pontiac 34 Straight OH Kaikki Reo HXP Seit shiff XPIIO XP9O Muut Rolls Royce Kaikki XPI6O XP9O XPI6O XP9O XPI6O XP9O Studebaker H H Ylivaihde XPIIO XP9O 37 Muut XPIIO XP9O 38 Kaikki XPIIO XP9O Terraplane H H XPI6O XP9O XPIIO XP9O 37 6 sil XPIIO XP9O XPI6O XP9O VVillys 34 Kaikki sil Kaikki XPIIO XP9O Volvo XPI6OXP9O ! XPI6O XP9O XPI6O! XP9O

23 Kansiventtiilimoott MOOTTORIPYÖRÄT Merkki Malli Kesä Talvi Kaikki Sivuventtiilimoottorit R 50 B KUORMA- JA LINJA-AUTOT Moottori Vaihde- Tasaus ~ n. laatikko pyärästö Merkki Vuosi Malli Kesä Talvi Kesä Talvi Kesä Talvi Bedford 34 WS, VVHG, VVLG Muut Kaikki Brockvvay 34 Linja-auto Muut Kaikki Bussing 36 Bensiinimoottori Dieselmoottori Bensiinimoottori Dieselmoottori Kaikki Chevrolet XPIIO XP9O Citroen H H , Diamond Dodge 34, K-30, KH XPI6O XP9O XPI6O XP9O 35 K XPI6O XP9O XPI6O XP9O 35 XC, KCL Kaikki XPI6O XPUO XPI6O XPIIO 37 MC XPI6O XP9O XPIIO XP9O 37 Muut 40 [20 XPI6O XP9O XPI6O XP9O 38 Kaikki XPI6O XP9O XPI6O XP9O Fargo , XPI6O XP9O XPI6O XP9O Federal VVaukesha 4, Continental, Hercules VVaukesha 6 SKR Muut Hercules,... VVaukesha VVaukesha 6Mk Fiat Kaikki Ford XPI6O XPIIO XPI6O XP9O G. M. C 34 T-16-T Muut Kaikki International C-1, C C-10, C-20, C 35, C B C, B 30,

24 Merkki Vuosi Malli Moottori Kesä j Talvi Kesä Talvi Kesä Talvi Tasaus- pyörästä Voihdelaatikko International Kaikki M. A. N 36 Diesel Diesel Z Diesel Mercedes Kaikki Morris Ccmmercial 34 1 tonnin Muut Kaikki I Oldsmobile , ; 90 XPI6O XP9O Opel 34 Pakettiauto Kaikki Opel-Blitz Reo Kuorma-auto Linja-auto Kaikki XPI6O XPIIO Republlc 36, Sisu Studebaker Stuaebaker moottori XPI6O XP9O Tidaholm Kaikki Volvo LV LV Kansiventtiilimoottori Sivuventtiilimootlori VVhite , Kaikki i

25 TRAKTORIT Moottori Merkki Vuosi Malli Valhde- Kt ii laatikko esa Talvi Ali VVork Kaikki Avance Bates Bofors Case VVaukesha moottori Muut Kaikki Caterpillor B Cletrac Fordson International McCormack- Deering 34 37, McCormick- Famel Munktell Renault Oliver

26 VENEMOOTTORIT Merkki Vuosi Malli MooHorl : *., w... Andros Bensiinimoottori Kaasuöljymoottori 50 B 38 Bensiinimoottori Kaasuöljymoottori Archimedes Kaikki 40. Ares Chrysler Elto Tavallinen Racer 50 Evinrude 34. Kaikki Tavallinen Racer 50 Gray 34 Kaikki Ford Johnson Venemoottori Kaikki Tavallinen Racer 50 Karhu Kaikki ) Kipinä ~ 30 Lockvvood Penta Ulkolaitamoottori U2, U2l, S2, S2t 30 Nopsa Olympia Petroli- ja Hesselmann moottori P-4, P-6, Diesel, ulkol Pyrkijä Muut Kaikki Ulkolaitamoottori U22, Bensiinivenemoottori W ~ Scripps E-2, Muut F Kaikki 40 Skandia Sterling Trim Standard 40 Wickström Racer 50R 38 Kaikki 50 B

27 11. KIELTOA JA RAJOITUSTA OSOITTAVAT LIIKENNEMERKIT 111. HUOMIO- JA Tl EDO ITU S- MERKIT Ajo kielletty kaikilta ajoneuvoilta. Kielletty ajosuunta. Autolla ajo kielletty. Pysäköimispaikka. Yleinen huomiomerkki. Moottoripyörällä ajo kielletty. Moottoriajoneuvoilla ajo kielletty, Suurin sallittu ajoneuvon paino. Huomio! Koulu, sairaala t. m. s. Ensiapu-asema. Suurin sallittu ajoneuvon leveys. Suurin sallittu tuntinopeus. Pysähtyminen kielletty. Taajaan rakennetuissa paikoissa pääkulkusuuntaa osoittava kilpi. Pysäköiminen kielletty. Ohiajo kielletty. Äänimerkin käyttö kielletty. Linja-auton pysäkki. Paikannimikilpi. Tulliasema. Pakollinen ajosuunta. Pakollinen kiertosuunta. Standardhuollon merkki. OY SEK AB YHTEISKIRJAPAINO OY

28 NOBEL-STANDARD

Cssolube MOTOR OI L KUORMA- JA LINJA-AUTOT (M-W) TRAKTORIT JA VENEMOOTTORIT HENKILÖAUTOT (A C) HENKILÖAUTOT (H P) HENKILÖAUTOT (P-W) MOOTTORIPYÖRÄT

Cssolube MOTOR OI L KUORMA- JA LINJA-AUTOT (M-W) TRAKTORIT JA VENEMOOTTORIT HENKILÖAUTOT (A C) HENKILÖAUTOT (H P) HENKILÖAUTOT (P-W) MOOTTORIPYÖRÄT Cssolube MOTOR OI L HENKILÖAUTOT (AC) HENKILÖAUTOT (CH) HENKILÖAUTOT (HP) HENKILÖAUTOT (P-W) JA LINJA-AUTOT (A-M) JA LINJA-AUTOT (M-W) mikäli allaolevasta suosittelutaulukosta ei käy selville, mitä moottoriöljy-paksuutta

Lisätiedot

Essolube. Break-In Oil STANDARD NOBEL-STANDARD KUNTOONAJOÖLJY

Essolube. Break-In Oil STANDARD NOBEL-STANDARD KUNTOONAJOÖLJY Essolube Break-In Oil STANDARD KUNTOONAJOÖLJY NOBEL-STANDARD ESSOLUBE BREAK-IN OIL (KUNTOONAJOÖLJY) Uusien tai perinpohjaisesti korjattujen autojen tai autobussien kuntoonajo on aina ollut työläs tehtävä.

Lisätiedot

SHELL-VOITELUTAULUKKO

SHELL-VOITELUTAULUKKO SHELL-VOITELUTAULUKKO i 1939 SHELL-VOITELUTAULUKKO 1939 automalleille Helsinki 1939. K. F. Puromiehen Kirjapaino 0.-V. 1939 mallien moottoreissa ovat kierrosluvut yhä nousseet ja vaihdelaatikoissa ja

Lisätiedot

Esso Iube. VOITELU./ i "TÄYSSUOJA" STANDARD NOBEL-STANDARD

Esso Iube. VOITELU./ i TÄYSSUOJA STANDARD NOBEL-STANDARD Esso Iube "TÄYSSUOJA" VOITELU./ i STANDARD NOBEL-STANDARD MOOTTORIÖLJY STANDARD NOBEL-STANDARD Suuren kuumuuden kestämiskyky Parafiiniperusöljy Asfalttiperusöljy Kasvisöljy ESSOLUBE * * * Suuren kylmyyden

Lisätiedot

CHEVROLET. kuorma- ja linjavaunut. Vo iteluohjeita

CHEVROLET. kuorma- ja linjavaunut. Vo iteluohjeita CHEVROLET kuorma- ja linjavaunut Vo iteluohjeita VOITELUTAULUKKO Merkkien selitykset: Katso seuraavaa sivua MERKKIEN SELITYKSET N:o Koneosa Voiteluaine 1 9 Jousipultteja] 2 4 5 6, 12 7 10 18, 21 Olka-akselit

Lisätiedot

Voiteluohje it a. Studebaker-henkilöautoja varten

Voiteluohje it a. Studebaker-henkilöautoja varten Voiteluohje it a Studebaker-henkilöautoja varten STUDEBAKER-, PRESIDENT ja DICTATOR, autojen valmistaja mainitsee ohjekirjansa esipuheessa seuraavat tärkeät sanat:»studebaker-autonne Teille antama hyöty

Lisätiedot

VOLVO PV ja VOITELUOHJEITA

VOLVO PV ja VOITELUOHJEITA VOLVO PV 53-57 ja 801-802 VOITELUOHJEITA VOLVO PV 53 57 voitelukaavio (Mallien 801 802 eroavaisuudet voitelun suhteen ilmenevät tekstissä) 3200 km. Shell Reti 3200 km. Jousitapit 16000 km Iskunvaimentaja

Lisätiedot

»»! mmm mp tmm. AU I VJIM JAÄrI UTy,JL AJ/\ S TEHDAS.. -*. *ST H * *"* TS* H INTA- LUETTELO AUTON JÄÄHDYTTÄJILLE 19 '2 34

»»! mmm mp tmm. AU I VJIM JAÄrI UTy,JL AJ/\ S TEHDAS.. -*. *ST H * ** TS* H INTA- LUETTELO AUTON JÄÄHDYTTÄJILLE 19 '2 34 . * *"*»»! mmm mp tmm U I VJIM JÄrI UTy,JL J/\ S TEHDS..*. *ST H TS* H INT LUETTELO UTON JÄÄHDYTTÄJILLE 19 '2 34 18 S 1750: : OKSNEN & KUMPP. OY. Helsinki siakkaidemme toivomuksesta olemme hankkineet käyttö

Lisätiedot

1939 STUDEBAKER e VOITELUOHJEITA

1939 STUDEBAKER e VOITELUOHJEITA 1939 STUDEBAKER e VOITELUOHJEITA STUDEBAKER 1939 Commander (9A) - President (SC) } Jarrut, I Iskunvaimentajat, Kuningastapa, I Poljinakseli, _. VOITELUAIKOJEN TARKISTUSKORTTI i 3000 I *» Mittarin osoittama

Lisätiedot

TEHOKKAAM PIA. MOOTTORlpolttoaineita. Moottori-Polttoöljyä

TEHOKKAAM PIA. MOOTTORlpolttoaineita. Moottori-Polttoöljyä TEHOKKAAM PIA MOOTTORlpolttoaineita Moottori-Polttoöljyä BENSIININ UUSI ARVIOIMISTAPA 1itä bensiiniä minun olisi käytettävä, jotta moottorini työskentelisi mahdollisimman tehokkaasti mutta siitä huolimatta

Lisätiedot

Miten hahsi patentoitua yksityiskohtaa tehevät GAT E S" tuulettajan hihnat vahvemmiksi ja kulumista kestävämmiksi.

Miten hahsi patentoitua yksityiskohtaa tehevät GAT E S tuulettajan hihnat vahvemmiksi ja kulumista kestävämmiksi. sivupinta O. Y. A R W I D S O N & Co. A. B Miten hahsi patentoitua yksityiskohtaa tehevät GAT E S" tuulettajan hihnat vahvemmiksi ja kulumista kestävämmiksi. Koverot sivut. Kuva 2 vasemmalla näyttää miten

Lisätiedot

Shell-voitelukysymyksiä N:o 1

Shell-voitelukysymyksiä N:o 1 Shell-voitelukysymyksiä N:o 1 vain MIKSI ÖLJY MUUTTUU? varmaankin havainneet, että autonne moottoriin uusimanne öljy jo muutaman sadan ajokilometrin jälkeen on mustunutta ja vaikuttaa ohenneelta. Luonnollisesti

Lisätiedot

HINNASTO N:o 2 J. HEIKKINEN O.Y. Rengaskorjauksille. Auton Jäähdyttäjille. Tehtaamme valmistamille

HINNASTO N:o 2 J. HEIKKINEN O.Y. Rengaskorjauksille. Auton Jäähdyttäjille. Tehtaamme valmistamille SATAMAKATU HINNASTO N:o 2 Tehtaamme valmistamille Auton Jäähdyttäjille ia Rengaskorjauksille J. HEIKKINEN O.Y. Konepaja, Autokorjaamo, Rauta- ja Peltisepänliike - KUOPIO 8 PUHELIMET: KONEPAJA JA PELTISEPÄNOSASTO

Lisätiedot

H ILLMAN MINX VOITELUOHJEITA

H ILLMAN MINX VOITELUOHJEITA 1939 H ILLMAN MINX VOITELUOHJEITA HILLMAN MINK 1939 HUOLTOAIKOJEN KILOMETRIMÄÄRÄT Joka 300 :s km. Kampikammion öljytasoa on tarkastettava mahdollista öljylisäystä varten. Jäähdyttäjän vesimäärä on tarkastettava

Lisätiedot

HYDRO RA Fl HO ITU MOOTTORIÖLJY. NOBEL-STANDARD osakeyhtiö suomessa

HYDRO RA Fl HO ITU MOOTTORIÖLJY. NOBEL-STANDARD osakeyhtiö suomessa HYDRO RA Fl HO ITU MOOTTORIÖLJY NOBEL-STANDARD osakeyhtiö suomessa Tie, moottori, polttoaine JA ÖLJY Ennen autoilun aikakautta olivat hyvät tiet miltei tuntematon käsite. Niitä ei suuremmassa määrin tarvittu.

Lisätiedot

ADLER 2 Itr. VOITELUOHJEITA

ADLER 2 Itr. VOITELUOHJEITA ADLER 2 Itr. VOITELUOHJEITA 1000 I 2500 VOITELUAIKOJEN TARKISTUSKORTTI Mittarin osoittama km määrä J 2000 3000 4000 5000 6000 7000 7500 8000 9000 10000 11000 12000 12500 13000 14000 15000 Ipfl 1111111111

Lisätiedot

FORD V-8 85 ja FORD V-8 60 VOITELUOHJEITA

FORD V-8 85 ja FORD V-8 60 VOITELUOHJEITA 1939 FORD V-8 85 ja FORD V-8 60 VOITELUOHJEITA FORD V-8 85 ja FORD V-8 60 voitelukaavio ETUPYÖRÄN LAAKERI KUNINGASTAPPI YHDYSTANGON NIVEL ISKUNVAIMEN JOUSILEHTIEN SIDEPULTTI TAKAPYÖRÄN LAAKERI ISKUNVAIMEN

Lisätiedot

OKSAN N HINTALUETTELO AUTON TEHDAS «, JÄÄHDYTTÄJILLE HELSINKI. HÄM NTfE 33 PUHELIN 71730,?

OKSAN N HINTALUETTELO AUTON TEHDAS «, JÄÄHDYTTÄJILLE HELSINKI. HÄM NTfE 33 PUHELIN 71730,? OKSAN N TEHDAS «, HELSINKI HÄM NTfE 33 PUHELIN 71730,? HINTALUETTELO AUTON JÄÄHDYTTÄJILLE 2 Hinta A: tässä hinnastossa tarkoittaa sitä, että me saamme kulloinkin kysymyksessä olevan vanhan jäähdyttäjän,

Lisätiedot

1939 CHEVROLET DE LUXE VOITELUOHJEITA

1939 CHEVROLET DE LUXE VOITELUOHJEITA 1939 CHEVROLET DE LUXE VOITELUOHJEITA CHEVROLET DE LUXE 1939 VOITELUKAAVIO Voitelukaavion numerot viittaavat vastaaviin numeroihm tekstissä voiteluaikojen kilometrimäärien yhteydessä. 2 1 VOITELUAIKOJEN

Lisätiedot

TIE SUUREMPAAH. TEHOOn VAUHTim JA VARMUUTEEN

TIE SUUREMPAAH. TEHOOn VAUHTim JA VARMUUTEEN TIE SUUREMPAAH TEHOOn VAUHTim JA VARMUUTEEN Työn iloa ja tyydytystä tunnette käyttäessänne traktorien ja muiden maatalousmoottorien polttoaineena Shell-moottoripetrolia, joka lisää moottorinne voimatehoa

Lisätiedot

Vuosi Moottori Vaihde- Kaikki Kaikki Kaikki Kaikki. Kaikki Kaikki Kaikki. Kaikki Kaikki. Kaikki.

Vuosi Moottori Vaihde- Kaikki Kaikki Kaikki Kaikki. Kaikki Kaikki Kaikki. Kaikki Kaikki. Kaikki. MOOTTORIPETROLI SHELL-VOITELUTAULUKKO Maata lo us moottorit Alfa Andros Ares Bolinders B.M.W. suomalainen. B.V. maatalousmoottori Olympia Wikström Traktorit Kesällä Altis Chalmers F 75, 6, 6 A Caterpillar

Lisätiedot

XXCUCII MOOTTORI- -3IICII PETROLI

XXCUCII MOOTTORI- -3IICII PETROLI XXCUCII MOOTTORI- -3IICII PETROLI TYÖN ILOA JA TYYDYTYSTÄ tunnette käyttäessänne venemoottorien, traktorien, tiehöylien ja kaikkien maatalousmoottorien polttoaineena Shell-moottoripetrolia, joka lisää

Lisätiedot

GERM AUTOÖLJ YJÄ SUOSITTELUTAULUKKO

GERM AUTOÖLJ YJÄ SUOSITTELUTAULUKKO ERM AUTOÖLJ YJÄ SUOSITTELUTAULUKKO _S uositte.lutauiukko MERKKIEN SELITYS = X SÄE 60 erm ja S» 50 =» M ja 40» =»» 30 =» Motoil X (Extra eavy)» (eavy)» M (Medium eavy)» (Medium)» (Light) ear D tai XD (igh

Lisätiedot

Mobiloil-taulukon. suositteluja voitte olla varma täydellisestä. ajan tasalla. Taulukko on nähtävänä O/Y Vacuum

Mobiloil-taulukon. suositteluja voitte olla varma täydellisestä. ajan tasalla. Taulukko on nähtävänä O/Y Vacuum Mobiloil-taulukon ovat O/Y Vacuum Oil Company A/B:n insinöörit suunnitelleet tarkan tutkimustyön perusteella sekä yhteistyössä moottoriajoneuvojen rakentajien kanssa ympäri maailmaa. Tästä taulukosta näette

Lisätiedot

Lokakuu 1932. Esittelyvihko N:o 126. AUTON KÄYNTI I N PANOPARISTOJ A. T:mi F. E. SUNDQVIST VUORIKATU 4 TURKU. Puh. 581 Puh - 581

Lokakuu 1932. Esittelyvihko N:o 126. AUTON KÄYNTI I N PANOPARISTOJ A. T:mi F. E. SUNDQVIST VUORIKATU 4 TURKU. Puh. 581 Puh - 581 Lokakuu 1932. Esittelyvihko N:o 126. AUTON KÄYNTI I N PANOPARISTOJ A T:mi F. E. SUNDQVIST VUORIKATU 4 TURKU Puh. 581 Puh - 581 2 Yleiset myynti- ja toimitusehdot. Jollei toisin ole sovittu, sovellutetaan

Lisätiedot

HINNASTO J. HEIKKINEN O.Y. Auton. Jäähdyiiäjille. Kumikorjauksille. Tehtaamme valmistamille

HINNASTO J. HEIKKINEN O.Y. Auton. Jäähdyiiäjille. Kumikorjauksille. Tehtaamme valmistamille SÄTÄMÄK. HINNASTO Tehtaamme valmistamille Auto Jäähdyiiäjille ia Kumikorjauksille J. HEIKKINEN O.Y. KONEPAJA, RÄUTH, LEVYSEPÄN JÄ AUTOLIIKE KUOPIO 8 PUHELIMET: Koepaja ja peltisepäosasto 520 Autokorjaamo

Lisätiedot

J itettela vi:o 32 ***** Oy. ARVVIDSON & Co Ab. HELSINKI LÖNNROTINKATU

J itettela vi:o 32 ***** Oy. ARVVIDSON & Co Ab. HELSINKI LÖNNROTINKATU J itettela vi:o 32 ***** Oy. ARVVIDSON & Co Ab. HELSINKI - LÖNNROTINKATU 7 Mäntätilaukset puheli mella: 35 500 35 439 HELSINKI 1943 Oy KIRJAPAINO F.G.LÖNNBERG Tämä ei ole täydellinen mäntäluettelo. Se

Lisätiedot

1939 CHEVROLET SUPER DE LUXE JA IMPERIAL VOITELUOHJEITA

1939 CHEVROLET SUPER DE LUXE JA IMPERIAL VOITELUOHJEITA 1939 CHEVROLET SUPER DE LUXE JA IMPERIAL VOITELUOHJEITA CHEVROLET SUPER DE LUXE JA IMPERIAL 1939 VOITELUKAAVIO 12 3 5 6 7 8 9 10 11 12 13 6 5 7 3 8 17 16 15 12 1 13 Voitelukaavion numerot viittavat vastaviin

Lisätiedot

Äutokeimostoja. i?n»»ii. Varaosia HINNASTO

Äutokeimostoja. i?n»»ii. Varaosia HINNASTO , Äutokeimostoja i?n»»ii ja Varaosia HINNASTO 19321933 N:o 310 6 volttia 85 amp.tunt. Pituus: 230 mm. Leveys: 180 mm. Korkeus: 235 mm Paino: 17,8 kg. Hapon paino: 2,7 kg. Laji: F. Latausvirta: 5 amp Lennätinsana:

Lisätiedot

monivuotisen yhteistyön tulos

monivuotisen yhteistyön tulos MITÄ ON 9 Se on tieteen ja käytännöllisen kokemuksen monivuotisen yhteistyön tulos o HELSINGIN KAUPPAKIRJAPAINO Oy - 1936 Uusi menetelmä moottorisylinterien ja muitten kulutukselle alttiiden pintojen suojelemiseksi

Lisätiedot

MÉIICII. 3nCli MOOTTORI- PETROLI

MÉIICII. 3nCli MOOTTORI- PETROLI MÉIICII 3nCli MOOTTORI- PETROLI AIKA OK RAHAA Venemoottorinne ja maatalouskoneenne työskentelevät ilman haitallisia ja kalliita työseisauksia käyttäessänne moottorin polttoaineena varmaa S H ELL-moottori

Lisätiedot

Öljyntehostaja - 39 C

Öljyntehostaja - 39 C Tekniset tiedot Öljyntehostaja Ominaispaino 16 C 13.1 API Leimahduspiste 126 C Syttymislämpötila > 200 C Viskositeetti 40 C 53.4 SUS Viskositeetti 100 C 34.9 SUS (8.40) cst (2.60) cst Viskositeetti indeksi

Lisätiedot

Mobil-autokemikaalit. Kun suorituskyky ratkaisee

Mobil-autokemikaalit. Kun suorituskyky ratkaisee Mobil-autokemikaalit Kun suorituskyky ratkaisee Yleistä Mobil-voiteluaineet ovat maailman tunnetuimpia ja luotetuimpia. Erityisesti moottoriurheilijat vaativat äärimmäisen suorituskykyisiä ja teknisesti

Lisätiedot

YKSITYISKOHDAT. JVLalleista ,JC",JBC" CJBC" SC" Brockway. autojen päämyyjä Ouomessa: KORPIVAARA <fe HALLA OY. HELSINKI

YKSITYISKOHDAT. JVLalleista ,JC,JBC CJBC SC Brockway. autojen päämyyjä Ouomessa: KORPIVAARA <fe HALLA OY. HELSINKI YKSITYISKOHDAT JVLalleista,JC",JBC" CJBC" SC" Brockway autojen päämyyjä Ouomessa: KORPIVAARA

Lisätiedot

HeayyDirty POHJOISMAIDEN AUTO TUONTI TURKU HELSINKI VILHONKA. N:o7. 111. HUMALISTONKATU h

HeayyDirty POHJOISMAIDEN AUTO TUONTI TURKU HELSINKI VILHONKA. N:o7. 111. HUMALISTONKATU h HeayyDirty POHJOISMAIDEN AUTO TUONTI TURKU HUMALISTONKATU h HELSINKI VILHONKA N:o7. 111. -21,000: OHJAAJALLA TÄYSI MUKAVUUS Valmistettu kuljettamaan taloudellisesti ja nopeasti 2 tonnin kuormia Konealusta

Lisätiedot

2010 Autotuojat ry Julkaisun osittainenkin kopiointi ilman tekijänoikeudenhaltijan lupaa on kielletty.

2010 Autotuojat ry Julkaisun osittainenkin kopiointi ilman tekijänoikeudenhaltijan lupaa on kielletty. 1 Autotuojat ry Alkuperäinen julkaisupäivä 26.11.2010 2010 Autotuojat ry Julkaisun osittainenkin kopiointi ilman tekijänoikeudenhaltijan lupaa on kielletty. AUTOMALLIKOHTAISET E10 SOVELTUVUUSTIEDOT PAKETTIAUTOIHIN

Lisätiedot

SHELL VOITELUAINEIDEN. maataloudessa. käyttö

SHELL VOITELUAINEIDEN. maataloudessa. käyttö SHELL VOITELUAINEIDEN käyttö maataloudessa euraavassa on koottuna tietoja SHELL-voiteluaineista, jotka sopivat käytettäviksi maataloudessa. Tiedot ovat apuna myyjälle, joka niiden perusteella aina voi

Lisätiedot

DIIAMOHD T!l^>3><6> SUOMEN VOIMAVAUNU OY. HELSINKI

DIIAMOHD T!l^>3><6> SUOMEN VOIMAVAUNU OY. HELSINKI DIIAMOHD T!l^>3> SUOMEN VOIMAVAUNU OY. HELSINKI Diamond Malli 212 MOOTTORI: Hercules 6-syl. tilavuus 3 3 /s" X 4 K U" 3,73 litraa, 6380 hv., 7-laakerinen kampiakseli. Neljällä renkaalla varustetut

Lisätiedot

Tervetuloa. Polttoainelinjaston huolto, nykyaikaiset polttoaineet ongelmineen

Tervetuloa. Polttoainelinjaston huolto, nykyaikaiset polttoaineet ongelmineen Tervetuloa Polttoainelinjaston huolto, nykyaikaiset polttoaineet ongelmineen Koneiden yleisimmin käyttämät polttoaineet Diesel Bensiini 2T Bensiini Diesel ja Bensiini Suomessa ja EU:ssa (muuta ei saatavana)

Lisätiedot

Parasta varautua - Neste Pro Diesel - talvilaatu. Tuukka Hartikka, moottoriasiantuntija, Neste Oil, Tutkimus ja teknologia

Parasta varautua - Neste Pro Diesel - talvilaatu. Tuukka Hartikka, moottoriasiantuntija, Neste Oil, Tutkimus ja teknologia Parasta varautua - Neste Pro Diesel - talvilaatu Tuukka Hartikka, moottoriasiantuntija, Neste Oil, Tutkimus ja teknologia Parasta varautua Parasta tankata talvilaatua ajoissa Parasta huollattaa auto ennen

Lisätiedot

KAASUÖLJYN JA DIESELPOLTTOOUYN NOBEL-STANDARD ( NAFTAN") JA KÄSITTELY VARASTOINTI

KAASUÖLJYN JA DIESELPOLTTOOUYN NOBEL-STANDARD ( NAFTAN) JA KÄSITTELY VARASTOINTI KAASUÖLJYN JA DIESELPOLTTOOUYN ( NAFTAN") VARASTOINTI JA KÄSITTELY NOBEL-STANDARD Jotta moottori tai koneisto kehittäisi suurimman tehonsa ja kävisi moitteettomasti, tulee polttoaineen olla ehdottomasti

Lisätiedot

DODGE- AUTQJEN. Ttcttty PÄÄEDUSTAJA SUOMESSA: oy, AUTDCAR ab. HELSINKI, UNIONINKATU

DODGE- AUTQJEN. Ttcttty PÄÄEDUSTAJA SUOMESSA: oy, AUTDCAR ab. HELSINKI, UNIONINKATU 5 DODGE- AUTQJEN Ttcttty PÄÄEDUSTAJA SUOMESSA: oy, AUTDCAR ab. HELSINKI, UNIONINKATU 2 2 500 27. Uuden auton kuntoon asettaminen. Vaikkakin tehdas Detroifissa kokoo Dodge Brothers autot mitä huolellisimmin

Lisätiedot

Cfeuefand u/x. OAJ. Victor Torsefius. *cur u. Touring Car

Cfeuefand u/x. OAJ. Victor Torsefius. *cur u. Touring Car Cfeuefand u/x Touring Car OAJ. Victor Torsefius. *cur u. Touring De Luxe on auto, joka uudessa tämän vuoden tyypissään tarjoaa niin verrattomin etuja, että sitä ilman epäilystä voi suositella yhdeksi parhaimmista

Lisätiedot

TEOLLISUUSKONEIDEN OIKEA VOITELU NOBEL-STANDARD

TEOLLISUUSKONEIDEN OIKEA VOITELU NOBEL-STANDARD TEOLLISUUSKONEIDEN OIKEA VOITELU NOBEL- Sahateollisuus- KONEIDEN OIKEA VOITELU Voima- ja työkoneiden asianmukainen ja taloudellinen voitelu on nykyaikaisen sahateollisuuden häiriöttömän toiminnan tärkeimpiä

Lisätiedot

HUOLTOPÄIVÄKIRJA N:0. Moottorin N:o. laatu ja merkki

HUOLTOPÄIVÄKIRJA N:0. Moottorin N:o. laatu ja merkki HUOLTOPÄIVÄKIRJA HUOLTOPÄIVÄKIRJA laatu ja merkki N:0 Moottorin N:o Öljy on vaihdettava: Moottoriin, jossa ei ole öljynpuhdistajaa, kesällä noin 1500 km:n ja talvella noin 1300 km:n ajon jälkeen. Moottoriin,

Lisätiedot

VALVOLINE ALL CLIMATE 15W-40 moottoriöljy 5l. VALVOLINE ALL CLIMATE EXTRA 10W-40 moottoriöljy 5l. VALVOLINE ALL CLIMATE 10W-40 moottoriöljy 4l

VALVOLINE ALL CLIMATE 15W-40 moottoriöljy 5l. VALVOLINE ALL CLIMATE EXTRA 10W-40 moottoriöljy 5l. VALVOLINE ALL CLIMATE 10W-40 moottoriöljy 4l Linkit Linkit Voiteluainesuositukset > Löydä oikea moottoriöljy SAE- luokan / viskositeetin mukaan > ALL CLIMATE 10W-40 ALL CLIMATE 15W-40 14,82 sis. alv. 22,90 sis. alv. ALL CLIMATE EXTRA 10W-40 moottoriöljy

Lisätiedot

Nimi. Puhelin. Kerho tai Liitto. Puhelin. Puhelin. N:o. Rekisteri. Huoltoasema tai Autotalli. Puhelin. Osoite. Vakuutusyhtiö.

Nimi. Puhelin. Kerho tai Liitto. Puhelin. Puhelin. N:o. Rekisteri. Huoltoasema tai Autotalli. Puhelin. Osoite. Vakuutusyhtiö. ** w HUOLTOKIRJA Nimi Osoite Puhelin Kerho tai Liitto Vakuutusyhtiö Puhelin Puhelin Vakuutuskirjan N:o Rekisteri N:o Uusimispäivä Huoltoasema tai Autotalli Ajokortti N:o Uusimispäivä Puhelin SISÄLTÄÄ

Lisätiedot

Jokainen autonostaja haluaisi saada "ensivuoden mallin", ja Opel on koettanut toteuttaa tämän toiveen

Jokainen autonostaja haluaisi saada ensivuoden mallin, ja Opel on koettanut toteuttaa tämän toiveen Ofint KAPITAN jlyjl itä tarkimmin valitut raakaaineet ja äärimmäisen huolellinen tarkkuus työ tekevät jokaisesta Opelista ainutlaatuisen arvokkaan vaunun. Jokainen autonostaja haluaisi saada "ensivuoden

Lisätiedot

Royal Enfield. oy. TT BRANDT ab MOOTTORIPYÖRÄT. Pääedustus Suomessa. Fabianinkatu. Puhelin. Helsinki RCVYAI ENFIEIO

Royal Enfield. oy. TT BRANDT ab MOOTTORIPYÖRÄT. Pääedustus Suomessa. Fabianinkatu. Puhelin. Helsinki RCVYAI ENFIEIO Fabianinkatu Puhelin Royal Enfield MOOTTORIPYÖRÄT RCVYAI ENFIEIO Pääedustus Suomessa oy. TT BRANDT ab Helsinki 12 30 008 Yleisselostus Moottorit. Kaikissa malleissa on 4tahtinen moottori paitsi pienimmässä

Lisätiedot

KNUUTTILA. HINNASTO No 7 VENDELIN & Sylinterien, mäntien ja akseleiden hioma- y. m. töistä. Kupari-asbestitiivisteistä. Jäähdyttäjistä.

KNUUTTILA. HINNASTO No 7 VENDELIN & Sylinterien, mäntien ja akseleiden hioma- y. m. töistä. Kupari-asbestitiivisteistä. Jäähdyttäjistä. Heikinkatu HINNASTO No 7 Jäähdyttäjistä Sylinterien, mäntien ja akseleiden hioma y. m. töistä Kupariasbestitiivisteistä VENDELIN & Helsinki KNUUTTILA 15 Puh. 24505 27552 Kaaviokuva valmistamistamme kennojäähdyttäjistä

Lisätiedot

Diesel DPF -puhdistussarja

Diesel DPF -puhdistussarja JLM-tuoteluettelo Lubricants for today s cars. Diesel DPF -puhdistussarja UUTUUS JLM Diesel -puhdistussarjalla puhdistetaan tukkeutuneet hiukkassuodattimet ja ennaltaehkäistään hiukkassuodattimen ennenaikainen

Lisätiedot

TK5. Maxell-ralli - tasanopeusajo. Luokka 1. Luokka 2. Neste Veikkola. TK5 Tot Pos. Tot Pos

TK5. Maxell-ralli - tasanopeusajo. Luokka 1. Luokka 2. Neste Veikkola. TK5 Tot Pos. Tot Pos Neste Veikkola Sij. Nro Kuljettaja/Kartturi TK5 ST5.1 ST5. ST5.3 ST5.4 ST5.5 ST5.6 ST5.7 ST5.8 ST5.9 ST5.10 ST5.11 Sum 1 414 401 3 410 4 416 5 41 6 408 7 40 8 403 9 404 10 409 11 411 1 405 13 406 14 413

Lisätiedot

Teboil Monitra. Teboil Power Plus 10W-30 moottoriöljy 20l alv. 0% Teboil Power D 15W-40. Plus 15W-40. Super 10W-40 20l. Teboil Super HPD 10W-30

Teboil Monitra. Teboil Power Plus 10W-30 moottoriöljy 20l alv. 0% Teboil Power D 15W-40. Plus 15W-40. Super 10W-40 20l. Teboil Super HPD 10W-30 Plus 10W-30 D 10W-30 D 15W-40 Teboil Monitra Plus 10W-30 20l STOU 10W-30 20l Plus 15W-40 HPD 10W-30 HPD 10W-40 Fleet 15W-40 Teboil Monitra Super 10W-40 20l HPD 15W-40 Fleet Extra 15W40 20l HPD ECV 15W-40

Lisätiedot

KAKSI HERRAA OSTI AUTSI

KAKSI HERRAA OSTI AUTSI KAKSI HERRAA OSTI AUTSI samanaikaisesti ja samaa merkkiä Sallikaa meidän esittää: herra HUTILUS... herra HUOLEKAS eikä Hra HUTILUS on saanut autonsa ja nyt sitä ajetaan! 1 oissapäivänä Hutilus sai vaununsa

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 12/2010 1(12) 3.1.2011 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

SÄILYTYSKANSI VOITELUKANNUT VÄHENTÄVÄT ÖLJYJEN EPÄPUHTAUKSIA PITKÄ NOKKA JA ROISKEITA KÄYTÖSSÄ YLEISKANSI

SÄILYTYSKANSI VOITELUKANNUT VÄHENTÄVÄT ÖLJYJEN EPÄPUHTAUKSIA PITKÄ NOKKA JA ROISKEITA KÄYTÖSSÄ YLEISKANSI NESTEIDEN KÄSITTELY TURVASÄILIÖT & ÖLJYKANNUT OIL SAFE SÄILYTYSKANSI VOITELUKANNUT VÄHENTÄVÄT ÖLJYJEN EPÄPUHTAUKSIA PITKÄ NOKKA JA ROISKEITA KÄYTÖSSÄ Oil Safe-järjestelmässä on monia etuja öljyn saastumisen

Lisätiedot

Huoltotiedot ZF-automaattivaihteiston 5HP/6HP öljynvaihtosarja

Huoltotiedot ZF-automaattivaihteiston 5HP/6HP öljynvaihtosarja Palohaavojen vaara jouduttaessa kosketuksiin kuuman öljyn kanssa. Lievät tai keskivakavat vammat mahdollisia. Käytä suojalaseja. Käytä suojakäsineitä. Käytä suojavaatetusta. Omaisuusvahingot mahdollisia

Lisätiedot

Ammattitason tuotteet vaativaan käyttöön

Ammattitason tuotteet vaativaan käyttöön Ammattitason tuotteet vaativaan käyttöön snmix.fi OSIENPESU AUTOT JA KULJETUS TEOLLISUUS Palvelua parhaissa merkeissä S&N Osakeyhtiö on satavuotisen historian omaava teknisen tukkukaupan monialayhtiö.

Lisätiedot

18757:302001893 NESTEIDEN KÄSITTELY MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT IVB 5 & 7 ALLROUNDIMURIT PÄIVITTÄISEEN KÄYTTÖÖN

18757:302001893 NESTEIDEN KÄSITTELY MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT IVB 5 & 7 ALLROUNDIMURIT PÄIVITTÄISEEN KÄYTTÖÖN IVB 5 & 7 Imurisarja, joka pystyy useimpiin päivittäisiin märkä- ja kuivaimurointitöihin. Säädettävä kahva parantaa työasentoa ja helpottaa säilytystä. Putki ja suuttimet voidaan säilyttää koneen päällä

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT MARRASKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 11/2010 1(12) 1.12.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT LOKAKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 10/2010 1(12) 1.11.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2009

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT TOUKOKUU 2009 ENSIREKISTERÖINNIT 5/09 1(12) 2.6.2009 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Motto: Yleisön tunnollinen palveleminen koituu omaksi hyödyksemme.

Motto: Yleisön tunnollinen palveleminen koituu omaksi hyödyksemme. Motto: Yleisön tunnollinen palveleminen koituu omaksi hyödyksemme. Lausumme Teidät tervetulleeksi. Autonne saa ammattitaitoista ja huolellista hoitoa. Rasvaa puristetaan rasvakuppeihin ja jousiin. Jarrut

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT HEINÄKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 7/2010 1(12) 2.8.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Mobil Antifreeze Advanced Jäähdytinneste

Mobil Antifreeze Advanced Jäähdytinneste Mobil Antifreeze Advanced Jäähdytinneste Jäähdytysnestetiiviste Mobil Antifreeze Advanced antaa täyden suojan jäätymistä, korroosiota ja ylikuumenemista vastaan kaikissa nykyaikaisissa moottoreissa, paitsi

Lisätiedot

SVEND ÖRUM LUETTELO KATALOG I 9 3 HELSINKI HELSINGFORS PUHELIN TELEFON SALOMONKATU 1 SALOMONSGATAN KONTTORIAJAN JÄLKEEN EFTER KONTORSTID

SVEND ÖRUM LUETTELO KATALOG I 9 3 HELSINKI HELSINGFORS PUHELIN TELEFON SALOMONKATU 1 SALOMONSGATAN KONTTORIAJAN JÄLKEEN EFTER KONTORSTID SVEND ÖRUM HELSINKI HELSINGFORS SALOMONKATU 1 SALOMONSGATAN PUHELIN 20401 TELEFON KONTTORIAJAN JÄLKEEN 28 970 EFTER KONTORSTID LUETTELO KATALOG I 9 3 6 MOOTTORIEN RAKENTAJAT OVAT LASKENEET, ETTÄ N. 16000

Lisätiedot

4>w*mmw%.^^"sss^*^ Vuoden 1936 mallit

4>w*mmw%.^^sss^*^ Vuoden 1936 mallit 4>w*mmw%.^^"sss^*^ Vuoden 1936 mallit Mikonkatu MOmMS MALLIT 8" 19" Ift" O^s" LIGHT VAN JA MORRIS COMMERCIAL SUOMEN VOIMAVAUNU OY. hei.sinki 13 avattavalla 38.000: Morris 8 Sarja. Moottori: 4-syl., mitat

Lisätiedot

PITKÄ KOKEMUS UUSIA AJATUKSIA

PITKÄ KOKEMUS UUSIA AJATUKSIA PITKÄ KOKEMUS UUSIA AJATUKSIA SF MIDLAND UUSI ÖLJYMERKKI EUROOPASSA THOMAS BRACK, Oel-Brack AG:n toimitusjohtaja, vastaa koko tuotevalikoiman valmistuksesta. Brackin yli 10 vuoden kokemus Quaker State

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 8/2010 1(12) 1.9.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Maatalouålconeiden. voitelu. MbM KANSANHUOLTOMINISTERIÖ

Maatalouålconeiden. voitelu. MbM KANSANHUOLTOMINISTERIÖ Maatalouålconeiden voitelu MbM KANSANHUOLTOMINISTERIÖ Maatalous pitää nyt yllä tuotantoaan kaikin mahdollisin keinoin, vaikeasta ajasta, tarvikkeiden puutteesta ja niiden kalleudesta huolimatta. Tarvikepulan

Lisätiedot

CARAT TUOTESARJA LASINPESU RUOSTEENIRROTTAJA SILICON

CARAT TUOTESARJA LASINPESU RUOSTEENIRROTTAJA SILICON LASINPESU CARAT LASINPESU puhdistaa erittäin tehokkaasti lasi- ja peilipinnat. Lisää liikenneturvallisuutta poistamalla tuulilasista häiritsevän rasva- ja likakalvon. Huom! Soveltuu myös muiden kovien

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2010

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2010 ENSIREKISTERÖINNIT 9/2010 1(12) 1.10.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Be toion noutoa. Moottori-Komppania E. ESPLANADINK. 14, PUH. 12

Be toion noutoa. Moottori-Komppania E. ESPLANADINK. 14, PUH. 12 Be toion noutoa Moottori-Komppania E. ESPLANADINK. 14, PUH. 12 = tettiin Up l_3lon DOUtOn te^taat perustettiin v. 1882. Jo vuonna 1896 toimi- ensimäiset autobussit Espanjaan ja v. 1906 suurehko määrä samanlaisia

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2008

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT JOULUKUU 2008 ENSIREKISTERÖINNIT 12/08 1(12) 5.1.2009 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

"FORDSON" STANDARJ TRAKTORIEN KORJAUSTÖIDEN

FORDSON STANDARJ TRAKTORIEN KORJAUSTÖIDEN "FORDSON" STANDARJ TRAKTORIEN KORJAUSTÖIDEN "FORDSON" STANDARI TRAKTORIEN KORJAUSTÖIDEN AIKAERITTELY Fordsoiv VAHVISTANUT HELSINKI Fonn 78. 1,000. 4. 27. K-S. NORDSLAO»FtTTOSSON 0.-Y. _ 2 TRAKTORIKORJAUKSET.

Lisätiedot

Pääedustaja Suomessa OY. LAATUVAUNU AB HELSINKI. P. Esplanaadikatu 23. Puh. 23 334 ja 23326

Pääedustaja Suomessa OY. LAATUVAUNU AB HELSINKI. P. Esplanaadikatu 23. Puh. 23 334 ja 23326 1937 Pääedustaja Suomessa OY. LAATUVAUNU AB HELSINKI P. Esplanaadikatu 23 Puh. 23 334 ja 23326 FEI FE2 FARGO, sarja AFEI la AFE2 moottori on Chryslerin rakentama korkeapurlstus Sivuventtiilimoottori. Se

Lisätiedot

KULMAVAIHTEET. Tyypit W 088, 110, 136,156, 199 ja 260 TILAUSAVAIN 3:19

KULMAVAIHTEET. Tyypit W 088, 110, 136,156, 199 ja 260 TILAUSAVAIN 3:19 Tyypit W 088, 110, 16,156, 199 ja 260 Välitykset 1:1, 2:1, :1 ja 4:1 Suurin lähtevä vääntömomentti 2419 Nm. Suurin tuleva pyörimisnopeus 000 min -1 IEC-moottorilaippa valinnaisena. Yleistä Tyyppi W on

Lisätiedot

AUTOMAN. Mäntäkompressorit (0,75 8,1 kw / 1 11 hv)

AUTOMAN. Mäntäkompressorit (0,75 8,1 kw / 1 11 hv) AUTOMAN Mäntäkompressorit (0,75 8,1 kw / 1 11 hv) AH-SUORAVETOSARJA: PIENI, NÄPPÄRÄ JA ÖLJYTÖN AH-sarjan öljyttömät kompressorit on suunniteltu moniin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Niiden kunnossapitotarve

Lisätiedot

Mobil Delvac XHP Extra 10W-40

Mobil Delvac XHP Extra 10W-40 Mobil Delvac HP Extra 10W-40 Page 1 of 5 Mobil Delvac HP Extra 10W-40 Mobil Commercial Vehicle Lube, Finland Erittäin suorituskykyinen dieselmoottoriöljy Tuotekuvaus Mobil Delvac HP Extra 10W-40 on synteettinen,

Lisätiedot

INVEST IN TIME HYDRAULISET ERIKOISTYÖKALUT RASKAALLE KALUSTOLLE NOPEUTTAMAAN JA KEVENTÄMÄÄN RASKAITA TYÖVAIHEITA

INVEST IN TIME HYDRAULISET ERIKOISTYÖKALUT RASKAALLE KALUSTOLLE NOPEUTTAMAAN JA KEVENTÄMÄÄN RASKAITA TYÖVAIHEITA HYDRAULISET ERIKOISTYÖKALUT RASKAALLE KALUSTOLLE NOPEUTTAMAAN JA KEVENTÄMÄÄN RASKAITA TYÖVAIHEITA INVEST IN TIME 03-00021 YLEISSARJA RASKAAN KALUSTON KORJAAMISEEN Sarjan työkaluilla korjaamolla onnistutaan

Lisätiedot

AJJiTÖJ LUÄN PÄIVÄKIRJA

AJJiTÖJ LUÄN PÄIVÄKIRJA AJJiTÖJ LUÄN PÄIVÄKIRJA niin niin Jos tulisi uusi parempi moottoriöljy Shell valmistaisi sen. Jos parempi ennätys olisi saavutettavissa Shell tekisi sen.» Osallistukaa arvauskilpailuumme, selostettu sivulla

Lisätiedot

LEVEÄ NOKKA YLEISKANSI

LEVEÄ NOKKA YLEISKANSI SÄILYTYSKANSI PITKÄ NOKKA LEVEÄ NOKKA OIL SAFE INNOVATIIVISET VOITELUKANNUT VÄHENTÄVÄT ÖLJYJEN EPÄPUHTAUKSIA SEKÄ ROISKEITA Oil Safe-järjestelmässä on monia etuja öljyn saastumisen estämiseksi: Kaatonokat

Lisätiedot

Alustan, akselien ja vanteiden jälkimaalaus

Alustan, akselien ja vanteiden jälkimaalaus Yleisiä tietoja maalauksesta Yleisiä tietoja maalauksesta TÄRKEÄÄ! Scania suosittelee, että pehmeistä ja taipuisista materiaaleista valmistettuja komponentteja ei maalata, sillä maali saattaa vaikuttaa

Lisätiedot

Ryhmä 6-01 Tuotekoodi: 1112-6-ESITE 02/11. Jarrunosien laatumerkit Koivuselta!

Ryhmä 6-01 Tuotekoodi: 1112-6-ESITE 02/11. Jarrunosien laatumerkit Koivuselta! Ryhmä 6-01 Tuotekoodi: 1112-6-ESITE 02/11 Jarrunosien laatumerkit Koivuselta! Zimmermann-jarrulevyt Zimmermann Sport Vuosien kokemus ja saksalainen osaaminen yhdistettynä ensiluokkaisiin valmistusmateriaaleihin

Lisätiedot

UNIVERSAL SERVICE. on tähtiluokkaa. K M P 1) Luotettava. Voimakas. Huokea. Taloudellinen. Nykyaikainen. Osa mainitusta kirjoituksesta on

UNIVERSAL SERVICE. on tähtiluokkaa. K M P 1) Luotettava. Voimakas. Huokea. Taloudellinen. Nykyaikainen. Osa mainitusta kirjoituksesta on Puh. Nykyaikainen kevytmoottoripyörä on tähtiluokkaa. Luotettava Voimakas Huokea Taloudellinen K M P 1) 1) K M P (= kevytmoottoripyörä) on saanut Suomen Moottorilehden kirjoituksessa erittäin hyvän arvostelun.

Lisätiedot

INVEST IN WALLMEK ERIKOISTYÖKALUT TIME HYDRAULISET ERIKOISTYÖKALUT RASKAALLE KALUSTOLLE NOPEUTTAMAAN JA KEVENTÄMÄÄN RASKAITA TYÖVAIHEITA

INVEST IN WALLMEK ERIKOISTYÖKALUT TIME HYDRAULISET ERIKOISTYÖKALUT RASKAALLE KALUSTOLLE NOPEUTTAMAAN JA KEVENTÄMÄÄN RASKAITA TYÖVAIHEITA INVEST IN WALLMEK ERIKOISTYÖKALUT TIME HYDRAULISET ERIKOISTYÖKALUT RASKAALLE KALUSTOLLE NOPEUTTAMAAN JA KEVENTÄMÄÄN RASKAITA TYÖVAIHEITA Messu tarjous 5800:- ( 6685:-) YLEISSARJAT KUORMA-AUTOILLE JA LINJA-AUTOILLE

Lisätiedot

AUTO- JAMOOTTORITARVIKE* LUETTELO

AUTO- JAMOOTTORITARVIKE* LUETTELO 1937-1938 TALVIKAUDEN AUTO- JAMOOTTORITARVIKE* LUETTELO mc HELSINKI - ALEKSANTERINKATU 21. A CITY KAU PPAKUJA PUHELIMET: Vaihde 20251 Yhdistää kaikille osastoille. Varastoon klo s:n jälkeen 28097 Konttoriajan

Lisätiedot

NIVELRISTIT NIVELRISTIT

NIVELRISTIT NIVELRISTIT NIVELRISTIT Hakemisto Kuvahakemisto 2-3 Yleistietoa 4 Mittajärjestys 5-9 Tuotemerkkijärjestys 10-14 Ajoneuvojärjestys - raskas kalusto 15-16 Ajoneuvoerittely 17-19 Nivelakselin valmistus 20 1 1 2 3 4

Lisätiedot

BETONIHIERRIN KÄYTTÖOHJE S120/100/80

BETONIHIERRIN KÄYTTÖOHJE S120/100/80 BETONIHIERRIN KÄYTTÖOHJE S120/100/80 VAROITUKSET Tarkasta öljymäärät seuraavasti: 1. moottorin öljymäärä, varmista että moottorin öljymäärä on riittävä. Moottori rikkoutuu jos öljyä on liian vähän. 2.

Lisätiedot

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan VOLVO S60 & V60 DRIV Lisäys käyttöohjekirjaan Tästä lisäyksestä Tämä painotuote Tämä käyttöohje on auton käyttöohjekirjaa täydentävä lisäys. Volvo Personvagnar AB Lisäys käsittelee tämän automallin varsinaisen

Lisätiedot

Jäähdytysnesteen ulostulo ulkoiselle lämmitykselle

Jäähdytysnesteen ulostulo ulkoiselle lämmitykselle Moottorin jäähdytysnesteellä voidaan lämmittää ulkoisia elementtejä. Tällaisia ovat mm. umpikorit, nosturiohjaamot ja säilytyslaatikot. Lämpö otetaan sylinteriryhmän virtauksesta ja se palautetaan jäähdyttimen

Lisätiedot

50 vuotta. Käsien puhdistusja hoitotuotteet

50 vuotta. Käsien puhdistusja hoitotuotteet 50 vuotta Käsien puhdistusja hoitotuotteet KÄSIHYGIENIA Dreumex on yksi johtavista käsihygieniatuotteiden ja ratkaisujen valmistajista Euroopassa. Tuotteista löytyy juuri oikea ratkaisu likaisille käsille.

Lisätiedot

TYÖPALKKOJEN HINNAT HENKILÖ- JA HUORMAVAUNUJEN KORJAUSTÖISTÄ HELSINKI A MALLIN

TYÖPALKKOJEN HINNAT HENKILÖ- JA HUORMAVAUNUJEN KORJAUSTÖISTÄ HELSINKI A MALLIN TYÖPALKKOJEN HINNAT A MALLIN HENKILÖ- JA HUORMAVAUNUJEN KORJAUSTÖISTÄ HELSINKI TVOPALKKO]EN HINNAT A MALLIN HENKILÖ- JA KUORMAVAUNUJEN KORJAUSTÖISTÄ myyjille ja korjaajille ohjeeksi Form. N:o 1934. HELSINKI

Lisätiedot

Ensirekisteröinnit 9/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2013

Ensirekisteröinnit 9/ AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2013 Ensirekisteröinnit 9/2013 1.10.2013 AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT SYYSKUU 2013 Ajoneuvolajeittain Muutos Osuus Muutos 09/2013 09/2012 (%) (%) 1-09/2013 1-09/2012 (%) Henkilöautot yhteensä 8 214 8 002 2,6

Lisätiedot

Liikennemerkkipiirustukset

Liikennemerkkipiirustukset Liikennemerkkipiirustukset 1 LIIKENTEEN OHJAUS Liikennemerkkien mitoitus 2010 2 VAROITUSMERKIT 1/3 PIIRUSTUS NRO Mutka oikealle 8A-111-1 03.02.1995 Mutka vasemmalle 8A-112-1 " Mutkia, joista

Lisätiedot

VOLVO MOOTTORIN OSAT 04.02.2008

VOLVO MOOTTORIN OSAT 04.02.2008 VOLVO MOOTTORIN OSAT 04.02.2008 Volvo moottorinkorjaussarjat STD sisältää: männät, männänrenkaat, sylinteriputket, ylä- ja alatiivistesarjat, kk-laakerit STD, rk-laakerit STD K1000 V374X V386R MF0313 V1962

Lisätiedot

KUORMA AUTOJA MERCEDES-DAIMLER DAIMLER-MERCEDES SUOMALAINEN OSAKEYHTIÖ. DAIMLER-MERCEDES O.Yin Autoteknillisiä julkaisuja N:o 2 BULEVARDI 3

KUORMA AUTOJA MERCEDES-DAIMLER DAIMLER-MERCEDES SUOMALAINEN OSAKEYHTIÖ. DAIMLER-MERCEDES O.Yin Autoteknillisiä julkaisuja N:o 2 BULEVARDI 3 - - PUH. DAIMLER-MERCEDES O.Yin Autoteknillisiä julkaisuja N:o 2 MERCEDES-DAIMLER KUORMA AUTOJA SUOMALAINEN OSAKEYHTIÖ DAIMLER-MERCEDES BULEVARDI 3 - HELSINKI 89 70 & 631 PALLAS kaasuttaja on enin käytetty

Lisätiedot

10 vinkkiä ympäristötietoisemmasta autoilusta

10 vinkkiä ympäristötietoisemmasta autoilusta FIA:n Make Cars Green kampanjan tavoite on vähentää autojen ympäristövaikutuksia ja auttaa kuljettajia valitsemaan ympäristöystävällisemmät vaihtoehdot autoilussaan. 10 vinkkiä ympäristötietoisemmasta

Lisätiedot

TEKNIIKKA. Dieselmoottorit jaetaan kahteen ryhmään: - Apukammiomoottoreihin - Suoraruiskutusmoottoreihin

TEKNIIKKA. Dieselmoottorit jaetaan kahteen ryhmään: - Apukammiomoottoreihin - Suoraruiskutusmoottoreihin TALOUDELLISUUS Dieselmoottori on vastaavaa ottomoottoria taloudellisempi vaihtoehto, koska tarvittava teho säädetään polttoaineen syöttömäärän avulla. Ottomoottorissa kuristetaan imuilman määrää kaasuläpän

Lisätiedot

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2011

AUTOJEN ENSIREKISTERÖINNIT ELOKUU 2011 ENSIREKISTERÖINNIT 8/2011 1(12) 1.9.2011 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot