1. Sosiaali- ja terveysministeriön toimivalta ja avustussäännökset

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1. Sosiaali- ja terveysministeriön toimivalta ja avustussäännökset"

Transkriptio

1 1(5) SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Muistio HPO/YPA Neuvotteleva virkamies Lassi Kauttonen TÄYDENTÄVÄ AVUSTUSTENJAKO VEIKKAUS OY:N RAHAPELITUOTOISTA TER- VEYDEN JA SOSIAALISEN HYVINVOINNIN EDISTÄMISEEN MYÖNNETTÄVIIN VALTIONAVUSTUKSIIN YLEISHYÖDYLLISILLE YHTEISÖILLE JA SÄÄTIÖILLE 1. Sosiaali- ja terveysministeriön toimivalta ja avustussäännökset Valtioneuvosto on antanut arpajaislain (1047/2001) nojalla Veikkaus Oy:lle yksinoikeuden rahapelien toimeenpanemiseen. Veikkaus Oy:n tuotosta käytetään 43 prosenttia terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseen. Terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseen tarkoitettu tuotto käytetään avustusten myöntämiseen oikeuskelpoisille yleishyödyllisille yhteisöille ja säätiöille hakemusten perusteella. Rahapelitoiminnan tuoton jakamisesta säädetään arpajaislaissa ja valtionavustuslaissa (688/2001). Avustuksia koskevia säännöksiä on myös valtioneuvoston asetuksessa valtionavustuksista yleishyödyllisille yhteisöille ja säätiöille terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseen (1552/2016). Tuotosta jaettavien avustusten myöntämisestä terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseen ja avustusten takaisinperinnästä päättää sosiaali- ja terveysministeriö (STM). Sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimii avustusten valmistelua, maksatusta, seurantaa ja valvontaa varten Sosiaalija terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA). Sosiaali- ja terveysministeriö jakaa avustukset STEAn antaman avustusehdotuksen pohjalta saatuaan Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustusasioiden neuvottelukunnan arviointi- ja avustusjaostolta pyytämänsä lausunnon. Valtionavustuksista yleishyödyllisille yhteisöille ja säätiöille terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseen annetun asetuksen mukaan avustusehdotukseen tulee tarvittaessa käydä ilmi hakijakohtainen avustussuunnitelma seuraaville vuosille. 2. Taustaa 2.1. Tuoton käyttö vuonna 2018 Talousarvioesityksessä oleva määrärahaesitys terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseen (mom ) on vuonna 2018 yhteensä noin 358 milj. euroa. STM on päätöksellään jakanut em. momentilta yhteensä 342 miljoonaa euroa terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseen. Määrärahasta varattiin noin 16 miljoonaa euroa myöhemmin vuonna 2018 toteutettavaa erillisjakoa varten.

2 2(5) Sosiaali- ja terveysministeriö avasi helmikuussa 2018 sosiaali- ja terveysjärjestöille avustushaun kolmeen avustusohjelmaan: eriarvoisuutta vähentävään Arvokas-avustusohjelmaan, ikäihmisten kotona asumista ja osallisuutta tukevaan Elämänote-avustusohjelmaan sekä nuorten ja osatyökykyisten työelämävalmiuksia edistävään Paikka auki II ohjelmaan. Lisäksi avattiin haku järjestöjen pienavustuksiin. STEA teki avustusehdotuksen sosiaali- ja terveysministeriölle näihin kolmeen avustusohjelmaan ja järjestöjen pienavustukset -kokeiluun liittyen Veikkaus Oy:n rahapelituotoista myönnettävää valtionavustusta terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseen voidaan myöntää oikeuskelpoisille yleishyödyllisille yhteisöille ja säätiöille. Avustuksia ei ole tarkoitettu lakisääteisten julkisten palveluiden eikä liike- tai elinkeinotoiminnan rahoittamiseen Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen avustusehdotus Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) on sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimiva itsenäinen valtionapuviranomainen, joka hallinnoi Veikkaus Oy:n pelituotoista sosiaali- ja terveysjärjestöjen yleishyödyllisiin, terveyttä ja hyvinvointia edistäviin hankkeisiin kohdistuvia avustuksia. Varat jaetaan oikeuskelpoisille yleishyödyllisille yhteisöille ja säätiöille harkinnanvaraisina avustuksina hakemusten perusteella. STEAn avustustoiminnasta säädetään seuraavissa säädöksissä: Arpajaislaki (1047/2001) Valtionavustuslaki (688/2001) Valtioneuvoston asetus valtionavustuksista yleishyödyllisille yhteisöille ja säätiöille terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseen (1552/2016) Valtioneuvoston asetus sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustusasioiden neuvottelukunnasta (1555/2016) Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA ehdottaa, että avustuksia vuodelle 2018 myönnetetään yhteensä euroa. Yhteensä nyt haussa olleisiin hankkeisiin ja toimintoihin on tarkoitus alustavan arvion mukaan myöntää avustuksia yhteensä noin 54 miljoonaa euroa vuosien aikana. Avustusohjelmiin ehdotetaan valittavaksi erilliset koordinaatiohankkeet, joiden tehtävänä on luoda edellytyksiä ohjelman verkottumiselle ja vuorovaikutukselle, tukea yksittäisiä hankkeita neuvonnan, ohjauksen ja koulutuksen keinoin sekä viestiä ohjelman toiminnasta ja tuloksista. Avustusehdotuksessa on otettu huomioon avustusten myöntämisen valtionavustuslaissa (688/2001) ja avustusasetuksessa (1552/2016) säädetyt yleiset ja erityiset perusteet. Lisäksi on huomioitu avustusvalmistelun kriteerit avustusten myöntämiselle ja yksittäisen avustuskohteen sopivuus avustusohjelman ja pienavustusten kokonaisuuteen.

3 3(5) Alla on kokoava taulukko haetuista ja ehdotetuista avustuksista. Luvut vuosille perustuvat ohjeellisiin avustussuunnitelmiin, joissa todennäköisesti tapahtuu muutoksia haettaessa avustuksia kyseisille vuosille. Vuoden 2021 avustusmäärät perustuvat arvioon. Paikka auki II ohjelman osalta vuosien luvut perustuvat arvioon. Ohjelma Hakemuk set kpl Ehdotetut kohteet kpl Haettu vuodelle 2018 STEAn avustusehdotus vuodelle 2018 Ohjeellinen suunnitelma/arvio 2019 Ohjeellinen suunnitelma/arvio 2020 Arvio 2021 Ehdotettu ja ohjeellinen suunnitelma /arvio yhteensä Arvokasavustusohjelma Elämänoteavustusohjelma Paikka auki II avustusohjelma Järjestöjen pienavustukset Ohjelman ulkopuoliset ja perutut hakemukset YHTEEN- SÄ Muutokset STEAn avustusehdotukseen Sosiaali- ja terveysministeriö pyysi STEAn avustusehdotuksesta lausunnon Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustusasioiden neuvottelukunnan arviointi- ja avustusjaostolta. Jaosto toimitti lausuntonsa sosiaali- ja terveysministeriölle Lisäksi sosiaali- ja terveysministeriö otti vastaan kolme muutospyyntöä avustusehdotukseen liittyen. Jaoston lausunto tai tehdyt muutostoiveet eivät antaneet aihetta muuttaa avustusehdotusta. Jaosto ei lausunnossaan ottanut kantaa yksittäisten avustusten myöntämiseen.

4 4(5) 3. Uudet avustusohjelmat ja järjestöjen pienavustukset -kokeilu 3.1. Arvokas-avustusohjelma Avustusohjelman tavoitteiden mukaisesti ohjelmaan ehdotetaan valittavaksi hankkeita, joiden toiminnalla tuetaan haasteellisessa elämäntilanteessa tai äkillisessä muutostilanteissa olevia ihmisiä. Hankkeita valittaessa on kiinnitetty huomiota mm. kohderyhmien haavoittuvaan elämäntilanteeseen, toiminnan sijoittumiseen sosioekonomisesti haasteellisille alueille, hankkeiden uutuusarvoon sekä hankkeiden soveltuvuuteen ohjelmakokonaisuuteen. Avustusohjelmaan tuli yhteensä 143 hakemusta. Avustusta ehdotetaan 25 hankkeelle ja yhdelle koordinaatiohankkeelle. Vuodelle 2018 STEA ehdottaa avustusohjelmaan myönnettäväksi kaikkiin hankkeisiin yhteensä euroa. Kaiken kaikkiaan hankkeita on tarkoitus alustavan arvion mukaan avustaa vuosien aikana noin 13 miljoonalla eurolla. Ohjelman koordinaatiohanketta ehdotetaan Suomen Setlementtiliitolle Elämänote-avustusohjelma Avustusohjelman tavoitteiden mukaisesti ohjelmaan ehdotetaan valittavaksi hankkeita, joiden toiminta tukee ikäihmisten kotona asumista ja osallisuutta. Hankkeita valittaessa on kiinnitetty huomiota mm. kohderyhmien haavoittuvaan elämäntilanteeseen, kohderyhmän tavoittamiseen ja hankkeiden soveltuvuuteen ohjelmakokonaisuuteen. Avustusohjelmaan tuli yhteensä 64 hakemusta. Avustusta ehdotetaan 20 hankkeelle ja yhdelle koordinaatiohankkeelle. Vuodelle 2018 STEA ehdottaa avustusohjelmaan myönnettäväksi kaikkiin hankkeisiin yhteensä euroa. Kaiken kaikkiaan hankkeita on tarkoitus alustavan arvion mukaan avustaa vuosien aikana noin 12 miljoonalla eurolla. Ohjelman koordinaatiohanketta ehdotetaan Ikäinstituutin säätiölle Paikka auki II avustusohjelma Avustusohjelman tavoitteiden mukaisesti ohjelmaan ehdotetaan valittavaksi hankkeita, joiden toiminnalla tuetaan nuorten ja osatyökykyisten työelämävalmiuksia. Ohjelmassa on mahdollista palkata nuori tai osatyökykyinen järjestön yleishyödylliseen toimintaan ja tarvittaessa järjestää myös työntekoa tukeva mentorointi. Ohjelman turvin toteutettavat työsuhteet ovat kestoltaan vuoden mittaisia. Poikkeuksena on oppisopimus, jonka perusteella nuoren tai osatyökykyisen työsuhde voi kestää koko oppisopimuskoulutuksen keston ajan. Avustusohjelmaan tuli 340 hakemusta. Avustusta ehdotetaan 172 avustuskohteeseen ja yhteen koordinaatiohankkeeseen. Vuodelle 2018 STEA ehdottaa avustusohjelmaan myönnettäväksi kaikkiin hankkeisiin yhteensä euroa. Kaiken kaikkiaan hankkeita on tarkoitus alustavan arvi-

5 5(5) on mukaan avustaa vuosien aikana noin 28 miljoonalla eurolla. Ohjelmakauden aikana kertyneiden kokemusten perusteella tehdään päätös ohjelmakauden mahdollisesta pidentämisestä. Ohjelman koordinaatiohanketta ehdotetaan Nuorten Ystävät ry:lle Järjestöjen pienavustukset -kokeilu Järjestöjen pienavustus on erityisesti pienille järjestötoimijoille suunnattu avustus, jonka avulla edistetään yhteisöllisyyttä ja aktiivista kansalaistoimintaa. Pienavustukset on tarkoitettu järjestöille, jotka eivät saa muuta avustusta STEAn kautta ja jotka eivät kuulu mihinkään keskusjärjestöön tai kuuluvat keskusjärjestöön, joka ei saa STEAn jäsenjärjestöavustusta. Pienavustushakemuksia tuli yhteensä 245. Avustusta ehdotetaan 105 avustuskohteeseen yhteensä eurolla. Kyseessä on vuonna 2018 toteutettava kokeilu ja päätös sen jatkosta on tarkoitus tehdä myöhemmin. 4. Valtion vuoden 2018 talousarvion toteutuminen Vuoden 2018 valtion talousarvion momentille merkitystä arviomäärärahasta euroa jaetaan nyt euroa. 5. Ehdotuksen taloudelliset vaikutukset Tulo-, meno- ja kustannusvaikutus on edellä mainitulta momentilta myönnettävä määrä. Avustuksia myönnetään tällä jakokierroksella aiemmin jo myönnetyn lisäksi euroa julkisia sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita täydentävien yleishyödyllisten järjestöjen toiminnan tukemiseen ja kehittämiseen sekä investointeihin. Avustuksilla muun muassa rohkaistaan järjestöjä kehittämään uusia toimintamuotoja ja pyritään järjestöjen toimintavalmiuksien parantamiseen.

AVUSTUSTEN JAKOPÄÄTÖS

AVUSTUSTEN JAKOPÄÄTÖS MUISTIO Liite 1 HSO/SUKE/Raija Volk 27.6.2017 AVUSTUSTEN JAKOPÄÄTÖS 1 Sosiaali- ja terveysministeriön toimivalta, avustussäännökset ja valtion talousarvio Arpajaislain 17 b :n 1 momentin pääsäännön mukaan

Lisätiedot

RAHAPELITOIMINNAN TUOTTOJEN JAKO VUONNA 2018 TERVEYDEN JA SOSIA- LAISEN HYVINVOINNIN EDISTÄMISEEN

RAHAPELITOIMINNAN TUOTTOJEN JAKO VUONNA 2018 TERVEYDEN JA SOSIA- LAISEN HYVINVOINNIN EDISTÄMISEEN SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Muistio HPO/YPA/Markus Seppelin 25.1.2018 RAHAPELITOIMINNAN TUOTTOJEN JAKO VUONNA 2018 TERVEYDEN JA SOSIA- LAISEN HYVINVOINNIN EDISTÄMISEEN 1. Sosiaali- ja terveysministeriön

Lisätiedot

Valtionavustukset järjestöille - huhuja vai faktaa?

Valtionavustukset järjestöille - huhuja vai faktaa? Valtionavustukset järjestöille - huhuja vai faktaa? Tuomas Koskela johtaja, Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) etunimi.sukunimi@stm.fi @tuomas_koskela Sosiaali- ja terveysjärjestöjen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA. Järjestöt Meijän maakunnassa -järjestöfoorumi Joensuu

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA. Järjestöt Meijän maakunnassa -järjestöfoorumi Joensuu Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA Järjestöt Meijän maakunnassa -järjestöfoorumi 25.1.2018 Joensuu Mikä on STEA? Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) on sosiaali- ja terveysministeriön

Lisätiedot

Lapin sosiaali- ja terveysturvan päivät STEA Hilppa Tervonen

Lapin sosiaali- ja terveysturvan päivät STEA Hilppa Tervonen Lapin sosiaali- ja terveysturvan päivät 7.-8.9.2017 STEA Hilppa Tervonen STEA STEA on sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimiva itsenäinen valtionapuviranomainen, joka hallinnoi Veikkaus Oy:n

Lisätiedot

Järjestöjen palvelutuotanto ja yhtiöittäminen sotessa. Lakimies Lassi Kauttonen Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA)

Järjestöjen palvelutuotanto ja yhtiöittäminen sotessa. Lakimies Lassi Kauttonen Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) Järjestöjen palvelutuotanto ja yhtiöittäminen sotessa Lakimies Lassi Kauttonen Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) Sosiaali- ja terveysjärjestöjen

Lisätiedot

Paikka auki. osatyökykyisten ja nuorten työllistämisen avustusohjelma

Paikka auki. osatyökykyisten ja nuorten työllistämisen avustusohjelma Paikka auki osatyökykyisten ja nuorten työllistämisen avustusohjelma Paikka auki - osatyökykyisten ja nuorten työllistämisen avustusohjelma Paikka auki - peruslähtökohdat Paikka auki -avustusohjelman tarkoituksena

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Muistio HSO/SUKE/Lassi Kauttonen RAHA-AUTOMAATTIAVUSTUSTEN V MYÖNTÄMINEN

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Muistio HSO/SUKE/Lassi Kauttonen RAHA-AUTOMAATTIAVUSTUSTEN V MYÖNTÄMINEN SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Muistio HSO/SUKE/Lassi Kauttonen 20.1.2016 RAHA-AUTOMAATTIAVUSTUSTEN V. 2016 MYÖNTÄMINEN 1. SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖN TOIMIVALTA JA AVUSTUSSÄÄNNÖKSET Valtioneuvosto

Lisätiedot

Paikka auki II - osatyökykyisten ja nuorten työllistämisen avustusohjelma

Paikka auki II - osatyökykyisten ja nuorten työllistämisen avustusohjelma Paikka auki II - osatyökykyisten ja nuorten työllistämisen avustusohjelma 1 Paikka auki II - peruslähtökohdat Paikka auki II -avustusohjelman tarkoituksena on edistää vaikeasti työllistyvien henkilöiden

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAn terveiset. Avustusvalmistelija Ari Mattila

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAn terveiset. Avustusvalmistelija Ari Mattila Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAn terveiset Avustusvalmistelija Ari Mattila 21.11.2018 STEA-avustukset 2019 Yhteensä avustushakemuksia vuodelle 2019 vastaanotettiin toukokuun ja syyskuun

Lisätiedot

RAY:N AVUSTUSTOIMINTA RAHAPELIYHTEISÖJEN YHDISTYMISEN JÄLKEEN RAY:N TILANNEKATSAUS KESÄKUU 2016

RAY:N AVUSTUSTOIMINTA RAHAPELIYHTEISÖJEN YHDISTYMISEN JÄLKEEN RAY:N TILANNEKATSAUS KESÄKUU 2016 RAY:N AVUSTUSTOIMINTA RAHAPELIYHTEISÖJEN YHDISTYMISEN JÄLKEEN RAY:N TILANNEKATSAUS KESÄKUU 2016 UUTEEN RAHAPELIYHTIÖÖN TÄHTÄÄVÄN LAINSÄÄDÄNNÖN VALMISTELU Sisäministeriö valmisteli viime hallituskaudella

Lisätiedot

Avaimia järjestötoiminnan tuloksellisuuteen. Elina Varjonen, STEA. Kunta-järjestötyö on kaikkien etu Turku

Avaimia järjestötoiminnan tuloksellisuuteen. Elina Varjonen, STEA. Kunta-järjestötyö on kaikkien etu Turku Avaimia järjestötoiminnan tuloksellisuuteen Elina Varjonen, STEA Kunta-järjestötyö on kaikkien etu Turku 6.2.2018 7.2.2018 1 2 7.2.2018 Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen osana sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus valtionavustuksista yleishyödyllisille yhteisöille ja säätiöille terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseen

Valtioneuvoston asetus valtionavustuksista yleishyödyllisille yhteisöille ja säätiöille terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseen Valtioneuvoston asetus valtionavustuksista yleishyödyllisille yhteisöille ja säätiöille terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseen Annettu Helsingissä x päivänä joulukuuta 2016 Valtioneuvoston

Lisätiedot

Elämänote - ikäihmisten elämänhallinnan tukemisen avustusohjelma

Elämänote - ikäihmisten elämänhallinnan tukemisen avustusohjelma Elämänote - ikäihmisten elämänhallinnan tukemisen avustusohjelma 1 Elämänote peruslähtökohdat Elämänote-avustusohjelman tarkoituksena on tukea ikäihmisten kotona asumista ja lisätä heidän osallisuuttaan

Lisätiedot

HAKU PÄÄLLÄ STEA 2018

HAKU PÄÄLLÄ STEA 2018 HAKU PÄÄLLÄ STEA 2018 TERVETULOA! Yleistä STEA-avustuksista Hakuajat Vuoden 2019 painotukset Ajankohtaista Erillishaku 2018 2 STEA Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) on sosiaalija terveysministeriön

Lisätiedot

Arpajaislain hallituksen esitystä ja STM:n asetusluonnoksia koskeva lausunto

Arpajaislain hallituksen esitystä ja STM:n asetusluonnoksia koskeva lausunto 1 Lausunto 1 (7) kirjaamo@intermin.fi lainsaadantoyksikko_poliisiosasto@intermin.fi kirjaamo@stm.fi Viite: SMDno-2015-1557 ja STM 3351/2015 Arpajaislain hallituksen esitystä ja STM:n asetusluonnoksia koskeva

Lisätiedot

HAKU PÄÄLLÄ STEA 2018

HAKU PÄÄLLÄ STEA 2018 HAKU PÄÄLLÄ STEA 2018 TERVETULOA! Yleistä STEA-avustuksista Hakuajat Vuoden 2019 painotukset Ajankohtaista Erillishaku 2018 2 STEA Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) on sosiaalija terveysministeriön

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus valtionavustuksista yleishyödyllisille yhteisöille ja säätiöille terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseen Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään valtionavustuslain

Lisätiedot

Helpotusta hallintoon STEA-jäsenjärjestöavustuskoulutus Hämeenlinna. Tervetuloa!

Helpotusta hallintoon STEA-jäsenjärjestöavustuskoulutus Hämeenlinna. Tervetuloa! Helpotusta hallintoon STEA-jäsenjärjestöavustuskoulutus Hämeenlinna Tervetuloa! Koulutuksen sisältö 1. STEA-jäsenjärjestöavustus AK4 klo 17.15-18.15 2. Työpajatyöskentely klo 18.30-19.15 Kierros 15 min/työpaja

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 HSO/SUKE/Markus Seppelin Sosiaali- ja terveysministeriön toimivalta ja avustussäännökset

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 HSO/SUKE/Markus Seppelin Sosiaali- ja terveysministeriön toimivalta ja avustussäännökset SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 HSO/SUKE/Markus Seppelin 30.1.2017 RAHA-AUTOMAATTIAVUSTUSTEN JAKO VUONNA 2017 1. Sosiaali- ja terveysministeriön toimivalta ja avustussäännökset Valtioneuvosto

Lisätiedot

Suomi 100 -avustusohjelmat

Suomi 100 -avustusohjelmat Suomi 100 -avustusohjelmat 13.2.2017 1 Ylimääräinen haku Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) käynnistää ylimääräisen avustushaun kolmeen uuteen avustusohjelmaan itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi Ylimääräinen

Lisätiedot

RAY:n avustusmahdollisuudet työllistymisen edistämisessä

RAY:n avustusmahdollisuudet työllistymisen edistämisessä RAY:n avustusmahdollisuudet työllistymisen edistämisessä Muutos 26! Projektien rahoituskanavat ja välityömarkkinat 2014 28.1.2014 Pori 27.1.2014 1 Esityksen rakenne RAY kansalaisjärjestötoiminnan mahdollistajana

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAn terveiset Arvokas-ohjelman hankeverkostolle

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAn terveiset Arvokas-ohjelman hankeverkostolle Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAn terveiset Arvokas-ohjelman hankeverkostolle Avustusvalmistelija Ari Mattila 30.10.2018 Miten STEAn strategiatyö etenee? STEA uudistaa strategiansa vuoden

Lisätiedot

STEAn avustukset 2018 Pori

STEAn avustukset 2018 Pori STEAn avustukset 2018 Pori 13.4.2018 Esityksen sisältö Yleistä STEA-avustuksista Hakuajat Sähköinen asiointi / verkkoasiointi Vuoden 2019 painotukset Ajankohtaista 20.4.2018 2 STEA Sosiaali- ja terveysjärjestöjen

Lisätiedot

Aluksi. Avustukset yleishyödylliseen, terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia edistävään toimintaan

Aluksi. Avustukset yleishyödylliseen, terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia edistävään toimintaan AVUSTUSTOIMINNAN LINJAUSTEN TOIMEENPANOSUUNNITELMA 2018 2019 2 Aluksi Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) on sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimiva itsenäinen valtionapuviranomainen,

Lisätiedot

Ajankohtaista tietoa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAn avustusasioista ja avustusten hausta. Yksinäisyysverkosto 4.10.

Ajankohtaista tietoa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAn avustusasioista ja avustusten hausta. Yksinäisyysverkosto 4.10. Ajankohtaista tietoa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAn avustusasioista ja avustusten hausta Yksinäisyysverkosto 4.10.2018 Ajankohtaista tiedotuksesta Seuraa STEAn viestintää: verkkosivut

Lisätiedot

Kuntoutuksen näkökulmasta STEAn tulevaisuuden näkymiä. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA

Kuntoutuksen näkökulmasta STEAn tulevaisuuden näkymiä. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA Kuntoutuksen näkökulmasta STEAn tulevaisuuden näkymiä Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA 24.1.2018 2 Etunimi Sukunimi Avustustoiminnan linjauksiin ei ole tehty oleellisia muutoksia. Sosiaali-

Lisätiedot

Hallituksen esitys laeiksi arpajaislain ja eräiden siihen liittyvien lakien muuttamisesta (HE 132/2016 vp)

Hallituksen esitys laeiksi arpajaislain ja eräiden siihen liittyvien lakien muuttamisesta (HE 132/2016 vp) Olli Mäenpää 17.11.2016 Hallintovaliokunnalle Hallituksen esitys laeiksi arpajaislain ja eräiden siihen liittyvien lakien muuttamisesta (HE 132/2016 vp) Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus ja

Lisätiedot

HE 136/2010 vp. Esityksessä ehdotetaan säädettäväksi laki

HE 136/2010 vp. Esityksessä ehdotetaan säädettäväksi laki HE 136/2010 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi valtionavusta Urho Kekkosen kuntoinstituuttisäätiölle ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan säädettäväksi laki valtionavusta Urho

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus valtionavustuksista yleishyödyllisille yhteisöille ja säätiöille terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseen

Valtioneuvoston asetus valtionavustuksista yleishyödyllisille yhteisöille ja säätiöille terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseen Valtioneuvoston asetus valtionavustuksista yleishyödyllisille yhteisöille ja säätiöille terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseen Annettu Helsingissä x päivänä joulukuuta 2016 Valtioneuvoston

Lisätiedot

Kuntien ja järjestöjen yhteistyö ja sen lisääminen. STEA, Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus, Heikki Vaisto

Kuntien ja järjestöjen yhteistyö ja sen lisääminen. STEA, Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus, Heikki Vaisto Kuntien ja järjestöjen yhteistyö ja sen lisääminen STEA, Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus, Heikki Vaisto Esityksen rakenne STEAn organisaatio, avustuspäätökset Toimintaympäristö Kuntien ja

Lisätiedot

Maailman parasta kansalaisjärjestötoimintaa. STEAn strategia

Maailman parasta kansalaisjärjestötoimintaa. STEAn strategia Maailman parasta kansalaisjärjestötoimintaa STEAn strategia Uusi strategia ohjaa STEAn toimintaa Strategia antaa suuntaviivat STEAn toiminnalle ja sille, minkälaisten tavoitteiden tulisi ohjata STEAn avustustoimintaa

Lisätiedot

Maailman parasta kansalaisjärjestötoimintaa. STEAn strategia

Maailman parasta kansalaisjärjestötoimintaa. STEAn strategia Maailman parasta kansalaisjärjestötoimintaa STEAn strategia Uusi strategia ohjaa STEAn toimintaa Strategia antaa suuntaviivat STEAn toiminnalle ja sille, minkälaisten tavoitteiden tulisi ohjata STEAn avustustoimintaa

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Vanhempi hallitussihteeri Juha Vanhatalo

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Vanhempi hallitussihteeri Juha Vanhatalo MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Vanhempi hallitussihteeri 5.1.2017 Juha Vanhatalo JAKOSUUNNITELMA HEVOSKASVATUKSEN JA HEVOSURHEILUN EDISTÄMI- SEEN KÄYTETTÄVÄSTÄ OSUUDESTA VEIKKAUS OY:N TUOTOSTA

Lisätiedot

1 Kilpailuvaikutusten arviointi

1 Kilpailuvaikutusten arviointi LAUSUNTO 1 SOSIAALI- JA TERVEYSVALIOKUNTA 3.5.2017; HALLITUKSEN ESITYS EDUSKUNNALLE MAAKUNTIEN PERUSTAMISTA JA SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON JÄRJESTÄMISEN UUDISTUSTA KOSKEVAKSI LAINSÄÄDÄNNÖKSI SEKÄ EUROOPAN

Lisätiedot

1988 vp. - HE n:o 152 ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

1988 vp. - HE n:o 152 ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ 1988 vp. - HE n:o 152 Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista annetun lain 22 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Valtion

Lisätiedot

VALTIONEUVOSTON ASETUS VALTIONAVUSTUKSISTA YLEISHYÖDYLLISILLE YHTEISÖILLE JA SÄÄTIÖILLE TERVEYDEN JA SOSIAALISEN HYVINVOINNIN EDISTÄMISEEN

VALTIONEUVOSTON ASETUS VALTIONAVUSTUKSISTA YLEISHYÖDYLLISILLE YHTEISÖILLE JA SÄÄTIÖILLE TERVEYDEN JA SOSIAALISEN HYVINVOINNIN EDISTÄMISEEN SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Muistio Hallinto- ja suunnitteluosasto 19.12.2016 Neuvotteleva virkamies Matti Pulkkinen VALTIONEUVOSTON ASETUS VALTIONAVUSTUKSISTA YLEISHYÖDYLLISILLE YHTEISÖILLE JA SÄÄTIÖILLE

Lisätiedot

Mistä muualta rahoitusta? Säätiöiden rahoitus yhtenä vaihtoehtona

Mistä muualta rahoitusta? Säätiöiden rahoitus yhtenä vaihtoehtona Mistä muualta rahoitusta? Säätiöiden rahoitus yhtenä vaihtoehtona Merja Kaija, projektipäällikkö ja kyläasiamies Pohjois-Savon Kylät ry / Kehittyvät Kylät hanke Ensin idea, sitten mistä tukea! Säätiöiden

Lisätiedot

TEKNIIKKA TUTUKSI HAKU PÄÄLLÄ 2018

TEKNIIKKA TUTUKSI HAKU PÄÄLLÄ 2018 TEKNIIKKA TUTUKSI HAKU PÄÄLLÄ 2018 TEKNIIKKA TUTUKSI: SISÄLTÖ Tarkoitettu hakijoille, jotka eivät ole koskaan ennen hakeneet STEA-avustusta tai joilla on vähäiset tiedot STEA-avustuksista. Sisältö: Verkkosivut

Lisätiedot

Järjestöt 2.0 -hanke. Järjestöt maakuntauudistuksessa toiminnanjohtaja Elina Pajula

Järjestöt 2.0 -hanke. Järjestöt maakuntauudistuksessa toiminnanjohtaja Elina Pajula Järjestöt 2.0 -hanke Järjestöt maakuntauudistuksessa 21.6.2017 toiminnanjohtaja Elina Pajula Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys: painopisteet 1. Osallisuus ihmisten äänen kuunteleminen ja välittäminen

Lisätiedot

Edunsaajien asema rahapeliuudistuksessa

Edunsaajien asema rahapeliuudistuksessa Edunsaajien asema rahapeliuudistuksessa 13.3.2015 Rahapelijärjestelmän vahva perusta Suomessa rahapelipolitiikasta päättävät eduskunta ja valtioneuvosto Suomen rahapelijärjestelmästä ja sen eri toimijoista

Lisätiedot

VEIKKAUS OY:N TUOTOSTA HEVOSKASVATUKSEN JA HEVOSURHEILUN EDIS- TÄMISEEN TARKOITETTUJEN VALTIONAVUSTUSTEN MYÖNTÄMINEN V. 2018

VEIKKAUS OY:N TUOTOSTA HEVOSKASVATUKSEN JA HEVOSURHEILUN EDIS- TÄMISEEN TARKOITETTUJEN VALTIONAVUSTUSTEN MYÖNTÄMINEN V. 2018 MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Vanhempi hallitussihteeri 12.1.2018 Juha Vanhatalo VEIKKAUS OY:N TUOTOSTA HEVOSKASVATUKSEN JA HEVOSURHEILUN EDIS- TÄMISEEN TARKOITETTUJEN VALTIONAVUSTUSTEN MYÖNTÄMINEN

Lisätiedot

TUUSULAN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Yhdistyksen vuosiavustushakemus 2017 ja avustussääntö. Sosiaali- ja terveysalan järjestöt ja yhdistykset

TUUSULAN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Yhdistyksen vuosiavustushakemus 2017 ja avustussääntö. Sosiaali- ja terveysalan järjestöt ja yhdistykset TUUSULAN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Yhdistyksen vuosiavustushakemus 2017 ja avustussääntö Sosiaali- ja terveysalan järjestöt ja yhdistykset Tuusulan sosiaali- ja terveyslautakunta PL 60 04301 Tuusula

Lisätiedot

2) aktiivisella kansalaisuudella nuorten tavoitteellista toimintaa kansalaisyhteiskunnassa;

2) aktiivisella kansalaisuudella nuorten tavoitteellista toimintaa kansalaisyhteiskunnassa; Annettu Helsingissä 27 päivänä tammikuuta 2006 Nuorisolaki Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 1 luku Yleiset säännökset 1 Tavoite Tämän lain tarkoituksena on tukea nuorten kasvua ja itsenäistymistä,

Lisätiedot

STEA avustuskoulutus epilepsiayhdistyksille Helsingissä, Kuopiossa ja Oulussa. Tervetuloa!

STEA avustuskoulutus epilepsiayhdistyksille Helsingissä, Kuopiossa ja Oulussa. Tervetuloa! STEA avustuskoulutus epilepsiayhdistyksille 5.5.2018 Helsingissä, Kuopiossa ja Oulussa Tervetuloa! 4.5.2018 Koulutuksen sisältö STEA Ak avustuksen hakeminen ja jakaminen Ak avustuksen jakoperiaatteet ja

Lisätiedot

STEA. Haku päällä -koulutuspäivä

STEA. Haku päällä -koulutuspäivä STEA Haku päällä -koulutuspäivä 2017 Päivän ohjelma 9.00-11.30 Yleistä STEA-avustuksista (välissä pieni tauko) 11.30-12.30 lounas 12.30-13.45 jakaudumme kahteen ryhmään: 1) Avustushakemuksen ABC, 2) Suomi

Lisätiedot

VALTIONEUVOSTON ASETUS VALTIONAVUSTUKSISTA YLEISHYÖDYLLISILLE YHTEISÖILLE JA SÄÄTIÖILLE TERVEYDEN JA SOSIAALISEN HYVINVOINNIN EDISTÄMISEEN

VALTIONEUVOSTON ASETUS VALTIONAVUSTUKSISTA YLEISHYÖDYLLISILLE YHTEISÖILLE JA SÄÄTIÖILLE TERVEYDEN JA SOSIAALISEN HYVINVOINNIN EDISTÄMISEEN LUONNOS 1(9) 1.11.2016 VALTIONEUVOSTON ASETUS VALTIONAVUSTUKSISTA YLEISHYÖDYLLISILLE YHTEISÖILLE JA SÄÄTIÖILLE TERVEYDEN JA SOSIAALISEN HYVINVOINNIN EDISTÄMISEEN Yleisperustelut Suomen kolme rahapeliyhteisöä

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämishankkeiden valtionavustuksista vuosina

Valtioneuvoston asetus sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämishankkeiden valtionavustuksista vuosina 1(5) LUONNOS 11.10.2019 Valtioneuvoston asetus sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämishankkeiden valtionavustuksista vuosina 2020 2023 Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään valtionavustuslain

Lisätiedot

STEAn strategia ja sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustusten tulevaisuus. Kristiina Hannula, johtaja, STEA lokakuu 2018

STEAn strategia ja sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustusten tulevaisuus. Kristiina Hannula, johtaja, STEA lokakuu 2018 STEAn strategia ja sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustusten tulevaisuus Kristiina Hannula, johtaja, STEA lokakuu 2018 26.10.2018 1 STEA uudistaa avustusstrategiansa Yhteistyössä Kevät-kesän 2018 aikana

Lisätiedot

Erikoistilanteita, jotka huomioidaan varallisuusharkinnassa, voivat olla esimerkiksi seuraavat:

Erikoistilanteita, jotka huomioidaan varallisuusharkinnassa, voivat olla esimerkiksi seuraavat: Varallisuuskriteerit Yleistä Tässä ohjeessa käytetään yleisesti termiä STEA-avustukset, joilla viitataan yleishyödyllisille yhteisöille ja säätiöille terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseen

Lisätiedot

Hallinnon helmet. STEA Ak-avustusten edellytykset, käyttöehdot, selvitykset, raportointi ja hakeminen

Hallinnon helmet. STEA Ak-avustusten edellytykset, käyttöehdot, selvitykset, raportointi ja hakeminen Hallinnon helmet STEA Ak-avustusten edellytykset, käyttöehdot, selvitykset, raportointi ja hakeminen STEA -avustukset RAY, Veikkaus ja Fintoto yhdistyivät 2017 uudeksi rahapeliyhtiöksi. STM:n perustettiin

Lisätiedot

Nuorisolaki. EDUSKUNNAN VASTAUS 219/2005 vp

Nuorisolaki. EDUSKUNNAN VASTAUS 219/2005 vp EDUSKUNNAN VASTAUS 219/2005 vp Hallituksen esitys nuorisolaiksi sekä laiksi opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain 1 :n muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä nuorisolaiksi

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus yleisen edun kanavien uutis- ja ajankohtaistoiminnan tukemisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään 27 päivänä heinäkuuta 2001 annetun valtionavustuslain (688/2001) 8

Lisätiedot

Tiedotustilaisuus Ammatillisen peruskoulutuksen järjestäjille

Tiedotustilaisuus Ammatillisen peruskoulutuksen järjestäjille Tiedotustilaisuus Ammatillisen peruskoulutuksen järjestäjille valtionavustuksista 19.3.2010 klo12-15 15 Avustusten hakeminen Annikki Häkkilä Ammatillisen peruskoulutuksen järjestäjille myönnettävät avustukset

Lisätiedot

Aineellinen apu. Yhdyspinnat STEA-toimintoihin

Aineellinen apu. Yhdyspinnat STEA-toimintoihin Aineellinen apu Yhdyspinnat STEA-toimintoihin STEA-avustuskohteita 2019 Kirkkopalvelut Osallistava yhteisö 2019-2021 Kotimaisen avustustyön liitto ry Ruoka-apuverkosto 2019-2021 Valo-Valmennusyhdistys

Lisätiedot

Kysymyksiä ja vastauksia ARVOKAS-SEMINAARI Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA

Kysymyksiä ja vastauksia ARVOKAS-SEMINAARI Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA Kysymyksiä ja vastauksia ARVOKAS-SEMINAARI 8.5.2019 Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA Kysymyksiä STEAlle Millainen on STEA: n avustustoiminnan tulevaisuudessa? 8.5.2019 STEAn strategia

Lisätiedot

LUONNOS HE laiksi terveydenhuoltolain 61 ja 79 :n muuttamisesta. Esityksen pääasiallinen sisältö

LUONNOS HE laiksi terveydenhuoltolain 61 ja 79 :n muuttamisesta. Esityksen pääasiallinen sisältö 1 LUONNOS 23.4.2013 HE laiksi terveydenhuoltolain 61 ja 79 :n muuttamisesta Esityksen pääasiallinen sisältö Esityksessä ehdotetaan terveydenhuoltolakia muutettavaksi siten, erityisvastuualuejaossa tapahtuvat

Lisätiedot

STEA Tekoja hyvinvoinnin tueksi 3. Avustusten suuntaaminen ja painotukset 4. Säädökset luovat perustan avustusten myöntämiselle 4

STEA Tekoja hyvinvoinnin tueksi 3. Avustusten suuntaaminen ja painotukset 4. Säädökset luovat perustan avustusten myöntämiselle 4 AVUSTUSTOIMINNAN LINJAUKSET VUOSILLE 2017 2019 Sisällys STEA Tekoja hyvinvoinnin tueksi 3 Avustusten suuntaaminen ja painotukset 4 Säädökset luovat perustan avustusten myöntämiselle 4 STEA tukee tavoitteellista

Lisätiedot

Tiina ja Antti Herlinin säätiö myöntää sekä vapaamääräisiä että kokovuotiseen tieteelliseen työhön tarkoitettuja tutkimusavustuksia.!

Tiina ja Antti Herlinin säätiö myöntää sekä vapaamääräisiä että kokovuotiseen tieteelliseen työhön tarkoitettuja tutkimusavustuksia.! HAKUOHJEET 2014 Tiina ja Antti Herlinin säätiön ensimmäinen hakuaika järjestetään 1.-30.11.2014. Säätiö vastaanottaa avustushakemuksia sekä yhteisöiltä että yksityishenkilöiltä. Avustuksia myönnetään säätiön

Lisätiedot

STEAn avustuksista. Valtakunnallinen asunnottomuusseminaari

STEAn avustuksista. Valtakunnallinen asunnottomuusseminaari STEAn avustuksista Valtakunnallinen asunnottomuusseminaari 16.10.2019 Kysymykset ja vastaukset Organisaationne kokemukset yhteistyöstä AUNE-ohjelman aikana =>Monitoimijainen yhteistyö on ollut hyödyllistä

Lisätiedot

Järjestöt digitalisoituvassa yhteiskunnassa. Miten hyödyntää teknologian mahdollisuuksia

Järjestöt digitalisoituvassa yhteiskunnassa. Miten hyödyntää teknologian mahdollisuuksia Järjestöt digitalisoituvassa yhteiskunnassa Miten hyödyntää teknologian mahdollisuuksia Ikäteknologiakeskuksen verkostotapaaminen 1.12.2016 Vesa Kurikka Esityksen sisältö 1. Digitalisaatio mitä se on?

Lisätiedot

Ikäihmisten parempi osallisuus, toiminnallisuus ja kotona selviytyminen. Birgitta Bakker

Ikäihmisten parempi osallisuus, toiminnallisuus ja kotona selviytyminen. Birgitta Bakker Ikäihmisten parempi osallisuus, toiminnallisuus ja kotona selviytyminen Birgitta Bakker 19.11.2018 KANTO-hanke 2018-2021 Omakotisäätiö hallinnoi Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen STEAN:n

Lisätiedot

Oheismateriaali Kult

Oheismateriaali Kult KANGASALAN KUNTA Avustustoiminnan yleiset periaatteet 1. Johdanto Tähän Kangasalan kunnan avustustoiminnan yleiset periaatteetasiakirjaan on koottu Kangasalan kunnan avustusten myöntämiseen liittyviä ohjeita,

Lisätiedot

Liikenneturvallisuusmaksun ohjaaminen tieliikenteen turvallisuustyöhön

Liikenneturvallisuusmaksun ohjaaminen tieliikenteen turvallisuustyöhön Liikenneturvallisuusmaksun ohjaaminen tieliikenteen turvallisuustyöhön Tieliikenteen säädösinfo 8.11.2016 Johtava asiantuntija Annu Korhonen Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä. Aihepiiriin liittyvä

Lisätiedot

STEA-avustukset ESRhankkeiden. omarahoitusosuutena Ari Mattila

STEA-avustukset ESRhankkeiden. omarahoitusosuutena Ari Mattila STEA-avustukset ESRhankkeiden omarahoitusosuutena Ari Mattila STEA-avustukset ESR-hankkeiden omarahoitusosuutena - yleiset periaatteet STEA-avustusta voidaan myöntää ESR-hankkeiden omarahoitusosuuteen,

Lisätiedot

Lapuan kaupunki. Lapuan kaupungin avustusperiaatteet yhteisöille. Säännöt ja ohjeet nro 368. Hyväksytty: Kh

Lapuan kaupunki. Lapuan kaupungin avustusperiaatteet yhteisöille. Säännöt ja ohjeet nro 368. Hyväksytty: Kh Säännöt ja ohjeet nro 368 Lapuan kaupungin avustusperiaatteet yhteisöille Hyväksytty: Kh 3.12.2018 11 Voimaantulo: 1.1.2019 1 Sisällys 1 Yleiset periaatteet... 2 2 Avustusmuodot ja hakeminen... 2 3 Avustettava

Lisätiedot

Yleisavustukseen liittyvät yleisehdot ja rajoitukset

Yleisavustukseen liittyvät yleisehdot ja rajoitukset Yleisavustukseen liittyvät yleisehdot ja rajoitukset Yleistä Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) on sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimiva itsenäinen valtionapuviranomainen,

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 29 päivänä toukokuuta 2013. 366/2013 Laki. raha-automaattiavustuksista annetun lain muuttamisesta

Julkaistu Helsingissä 29 päivänä toukokuuta 2013. 366/2013 Laki. raha-automaattiavustuksista annetun lain muuttamisesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 29 päivänä toukokuuta 2013 366/2013 Laki raha-automaattiavustuksista annetun lain muuttamisesta Annettu Helsingissä 24 päivänä toukokuuta 2013 Eduskunnan päätöksen

Lisätiedot

Uusi liikuntalaki ja sen merkitys vantaalaiseen liikuntaan

Uusi liikuntalaki ja sen merkitys vantaalaiseen liikuntaan Uusi liikuntalaki ja sen merkitys vantaalaiseen liikuntaan Vantaan Liikuntayhdistys ry juhlaseminaari 21.10.2014 ylitarkastaja Sari Virta Lähtökohdat Yhteiskunnan muutos: kansalaisten vähentynyt päivittäinen

Lisätiedot

Aluksi. Avustukset yleishyödylliseen, terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia edistävään toimintaan

Aluksi. Avustukset yleishyödylliseen, terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia edistävään toimintaan AVUSTUSTOIMINNAN LINJAUSTEN TOIMEENPANOSUUNNITELMA 2017 2018 Aluksi Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) on sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimiva itsenäinen valtionapuviranomainen,

Lisätiedot

STEA-info. Niina Pajari Järjestöhautomo

STEA-info. Niina Pajari Järjestöhautomo STEA-info Niina Pajari 4.4.2017 Järjestöhautomo Puhutaan näistä tänään Ajankohtaista STEAsta Hakemisen ABC STEA Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) on sosiaalija terveysministeriön yhteydessä

Lisätiedot

RAY:n avustusstrategia ja rahoitusmahdollisuudet

RAY:n avustusstrategia ja rahoitusmahdollisuudet RAY:n avustusstrategia ja rahoitusmahdollisuudet Museoista hyvinvointia ja terveyttä -ajankohtaisseminaari 28.3.2011 Sari Miettunen, tiimivastaava, RAY Lainsäädäntö Avustusten myöntämisestä on säädetty

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA. 390/2015 Liikuntalaki. Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 1 luku

SÄÄDÖSKOKOELMA. 390/2015 Liikuntalaki. Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 1 luku SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 14 päivänä huhtikuuta 2015 390/2015 Liikuntalaki Annettu Helsingissä 10 päivänä huhtikuuta 2015 Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 1 luku Yleiset säännökset

Lisätiedot

Oivaltava-päivät Seinäjoki. Anne Kukkonen

Oivaltava-päivät Seinäjoki. Anne Kukkonen Oivaltava-päivät 6.6.2017 Seinäjoki Anne Kukkonen Sisältö Yleistä STEAsta Avustuksia koskevat säädökset Muutokset avustuspäätökseen Tuloksellisuus ja vaikutusselvitykset TVS Ovet-valmennus STEAn merkki

Lisätiedot

TEM. Valtioneuvoston asetus kiertotalouden investointi- ja kehittämishankkeisiin myönnettävästä avustuksesta. Soveltamisala

TEM. Valtioneuvoston asetus kiertotalouden investointi- ja kehittämishankkeisiin myönnettävästä avustuksesta. Soveltamisala 1 LUONNOS 13.11.2017 TY TEM Valtioneuvoston asetus kiertotalouden investointi- ja kehittämishankkeisiin myönnettävästä avustuksesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään valtionavustuslain (688/2001)

Lisätiedot

Myönnetyt avustukset ja ohjeellinen avustussuunnitelma

Myönnetyt avustukset ja ohjeellinen avustussuunnitelma Järjestönumeronne on 5596 Myönnetyt avustukset ja ohjeellinen avustussuunnitelma Sosiaali- ja terveysministeriö on Raha-automaattiyhdistyksen ehdotuksen pohjalta päättänyt avustuksista alla eritellyn mukaisesti

Lisätiedot

Tuen tarkoitus. ULKOMINISTERIÖ Viestintäosasto VIE-20/Eurooppatiedotus Marraskuu 2018

Tuen tarkoitus. ULKOMINISTERIÖ Viestintäosasto VIE-20/Eurooppatiedotus Marraskuu 2018 ULKOMINISTERIÖ Viestintäosasto VIE-20/Eurooppatiedotus Marraskuu 2018 VALTIONAVUSTUKSET KANSALAISJÄRJESTÖJEN EUROOPPA- TIEDOTTAMISEEN VUONNA 2019 HAKUOHJEET Valtion vuoden 2019 talousarvioesitykseen on

Lisätiedot

Liikuntalain uudistus

Liikuntalain uudistus Liikuntalain uudistus Liikuntatoimen koulutuspäivät 27.-28.11.2014 ylitarkastaja Sari Virta Lähtökohdat Yhteiskunnan muutos: kansalaisten vähentynyt päivittäinen liikuntaaktiivisuus, liiallinen istuminen.

Lisätiedot

RAY:N TYÖJÄRJESTYS 1

RAY:N TYÖJÄRJESTYS 1 RAY:N TYÖJÄRJESTYS 1 RAY:N TYÖJÄRJESTYS SISÄLLYSLUETTELO SIVU 1 RAY:N TOIMINTA JA SEN PERUSTA 4 1.1 RAY:n asema 4 1.2 RAY:n tehtävä 5 1.3 RAY:n päämäärät 5 1.4 RAY:n ydintoiminnat 5 1.4.1 Rahapelitoiminta

Lisätiedot

STEAn strategian uudistamistyöstä

STEAn strategian uudistamistyöstä STEAn strategian uudistamistyöstä 21.11.2018 STEAn uusi strategia STEA uudistaa strategiansa vuoden 2018 aikana Aikaisempi strategia tehty RAY:n aikana Erilaisia selvitystöitä taustalla: tulevaisuustutkijan

Lisätiedot

Opetusministeriö asettaa tarvittaessa työryhmän ohjelman valmistelua ja seurantaa varten.

Opetusministeriö asettaa tarvittaessa työryhmän ohjelman valmistelua ja seurantaa varten. Annettu Helsingissä 9 päivänä helmikuuta 2006 Valtioneuvoston asetus nuorisotyöstä ja -politiikasta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty opetusministeriön esittelystä, säädetään 27 päivänä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 24. Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Norlamo, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 24. Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Norlamo, puh 17.02.2016 Sivu 1 / 1 551/2016 02.05.01 24 terveyslautakunnan kohdeavustukset 1.1.2017 alkaen Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Norlamo, puh. 050 359 9504 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Perusturvajohtaja

Lisätiedot

Ketterät kokeilut kärkihankkeessa tietoisku. Anja Noro projektipäällikkö STM,

Ketterät kokeilut kärkihankkeessa tietoisku. Anja Noro projektipäällikkö STM, Ketterät kokeilut kärkihankkeessa tietoisku Anja Noro projektipäällikkö STM, 21.3.2016 STM:n kärkihankkeet Enemmän terveyttä ja hyvinvointia Palvelut asiakaslähtöisiksi Osatyökykyisille tie työelämään

Lisätiedot

Kohdennettuun toiminta-avustukseen liittyvät yleisehdot ja rajoitukset

Kohdennettuun toiminta-avustukseen liittyvät yleisehdot ja rajoitukset Kohdennettuun toiminta-avustukseen liittyvät Yleistä Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) on sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimiva itsenäinen valtionapuviranomainen, joka vastaa

Lisätiedot

Avustus asumisneuvontatoimintaan

Avustus asumisneuvontatoimintaan Avustus asumisneuvontatoimintaan 2019 Sisällys 1 Asumisneuvontatoimintaan tarkoitettujen avustusten hakeminen vuonna 2019... 3 2 Avustuksen kohdentaminen... 3 3 Avustuksen edellytykset... 3 4 Avustuksen

Lisätiedot

Laki liikenneturvallisuusmaksusta. Milla Mustamäki 02/02/2016

Laki liikenneturvallisuusmaksusta. Milla Mustamäki 02/02/2016 Laki liikenneturvallisuusmaksusta Milla Mustamäki 02/02/2016 Nykytila Vastaavaa osuutta sisältynyt liikennevakuutusmaksuihin jo 1950-luvulta alkaen. Liikennevakuutuslain 18 a :ssa säädetty kohtuullinen

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään liikuntalain (390/2015) nojalla: Valtioneuvoston asetus liikunnan edistämisestä 1 luku Valtion liikuntaneuvosto 1 Valtion liikuntaneuvoston ja sen jaostojen

Lisätiedot

Hyvinvointitoimialan ja kolmannen sektorin yhteistyö Turussa. Suunnittelupäällikkö Jaana Halin ja suunnittelija Jenni Tähkävuori 6.2.

Hyvinvointitoimialan ja kolmannen sektorin yhteistyö Turussa. Suunnittelupäällikkö Jaana Halin ja suunnittelija Jenni Tähkävuori 6.2. Hyvinvointitoimialan ja kolmannen sektorin yhteistyö Turussa Suunnittelupäällikkö Jaana Halin ja suunnittelija Jenni Tähkävuori 6.2.2018 Yhdistyskentän laajuus ja merkitys Rekisteröidyt yhdistykset: Suomessa

Lisätiedot

Laadukasta kävely- ja pyöräilyinfrastruktuuria investointituen vauhdittamana Mitä tavoitellaan, miksi ja miten?

Laadukasta kävely- ja pyöräilyinfrastruktuuria investointituen vauhdittamana Mitä tavoitellaan, miksi ja miten? Laadukasta kävely- ja pyöräilyinfrastruktuuria investointituen vauhdittamana Mitä tavoitellaan, miksi ja miten? Liikenne ja maankäyttö 8.10.2019 Kati Hyvärinen Kestävän liikkumisen asiantuntija TAUSTAA

Lisätiedot

Avustukset kalatalouden alueelliseen edistämiseen 2019 ja omistajakorvaukset vuodelta 2018

Avustukset kalatalouden alueelliseen edistämiseen 2019 ja omistajakorvaukset vuodelta 2018 Avustukset kalatalouden alueelliseen edistämiseen 2019 ja omistajakorvaukset vuodelta 2018 Uusien kalatalousalueiden rahoituksen periaatteet ja hakuaika Hankeavustusten periaatteet ja hakuaika Omistajakorvausten

Lisätiedot

PIHTIPUTAAN KUNNAN AVUSTUSOHJE KUNNANHALLITUS: VOIMASSA:

PIHTIPUTAAN KUNNAN AVUSTUSOHJE KUNNANHALLITUS: VOIMASSA: PIHTIPUTAAN KUNNAN AVUSTUSOHJE KUNNANHALLITUS: 4.12.2017 317 VOIMASSA: 1.1.2018- Sisällys 1. YLEISTÄ... 2 2. JÄRJESTÖAVUSTUKSET... 2 2.1. Yleisavustukset... 2 2.2. Erityisavustukset... 3 2.3. Kärkitapahtumien

Lisätiedot

SUOMEN HIPPOS RY:N LAUSUNTO ARPAJAISLAIN JA ERÄIDEN SIIHEN LIITTYVIEN LAKIEN MUUTOSEHDOTUKSISTA. 3 Rahapelit ja niiden toimeenpanomuotojen määritelmät

SUOMEN HIPPOS RY:N LAUSUNTO ARPAJAISLAIN JA ERÄIDEN SIIHEN LIITTYVIEN LAKIEN MUUTOSEHDOTUKSISTA. 3 Rahapelit ja niiden toimeenpanomuotojen määritelmät LAUSUNTO 14.4.2016 Viite: SMDno-2015-1557 SUOMEN HIPPOS RY:N LAUSUNTO ARPAJAISLAIN JA ERÄIDEN SIIHEN LIITTYVIEN LAKIEN MUUTOSEHDOTUKSISTA Suomen Hippos ry esittää lausuntonaan arpajaislakiin liittyviin

Lisätiedot

fi

fi ...... KEHITYSVAMMAISTEN 21.4.2016 PALVELUSAATIO etunimi.sukuniml@kvps fi LAUSUNTO 20.04.2016 SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIO Viite: Lausuntopyynto STM07 4:00/2015 Asia: Sosiaali- ja terveysministerion

Lisätiedot

YLEIS- JA VÄLINEHANKINTA-AVUSTUSHAKEMUS Eero Eskolan rahastolle v. 2019

YLEIS- JA VÄLINEHANKINTA-AVUSTUSHAKEMUS Eero Eskolan rahastolle v. 2019 1. AVUSTUKSEN KOHDE 2. HAKIJA VALITTAVA TOINEN SEURAAVISTA: YLEISAVUSTUS (enintään 5000 ) VÄLINEHANKINTA-AVUSTUS (enintään 5000 ) Organisaatio (yhdistys/ järjestö/ toimipiste): Vastuuhenkilön nimi: Osoite:

Lisätiedot

Hanketoiminnan kansalliset rahoituslähteet: Kirjastot, liikunta ja nuoriso

Hanketoiminnan kansalliset rahoituslähteet: Kirjastot, liikunta ja nuoriso Hanketoiminnan kansalliset rahoituslähteet: Kirjastot, liikunta ja nuoriso Kirsi Kohonen Suunnittelija Itä-Suomen aluehallintovirasto Itä-Suomen aluehallintovirasto, Kirsi Kohonen, OKT-vastuualue 5.9.2014

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 196/2013 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain väliaikaisesta muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi opetus- ja kulttuuritoimen

Lisätiedot

Ajankohtaista tietoa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAn avustuslinjauksista. Järjestöt mukana muutoksessa Helsinki

Ajankohtaista tietoa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAn avustuslinjauksista. Järjestöt mukana muutoksessa Helsinki Ajankohtaista tietoa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAn avustuslinjauksista Järjestöt mukana muutoksessa Helsinki 06.06.2018 Järjestöt mukana muutoksessa ajankohtaista Järjestöt mukana

Lisätiedot

Lausunto Lausunto hallituksen esitysluonnoksesta valtionavustuslain (688/2001) muuttamiseksi

Lausunto Lausunto hallituksen esitysluonnoksesta valtionavustuslain (688/2001) muuttamiseksi Lausunto OKM/215/050/2016 30.11.2016 Valtiovarainministeriö PL 28 00023 VALTIONEUVOSTO Viite Asia VM114:00/2016 Lausunto hallituksen esitysluonnoksesta valtionavustuslain (688/2001) muuttamiseksi Valtiovarainministeriö

Lisätiedot

Ajankohtaista järjestöjen roolista maakunta- ja soteuudistuksessa

Ajankohtaista järjestöjen roolista maakunta- ja soteuudistuksessa Kekohankkeen järjestöjen yhteinen tilaisuus Postitalolla 23.11.2017 Ajankohtaista järjestöjen roolista maakunta ja soteuudistuksessa VATES säätiö, 23.11.2017 Sarita FrimanKorpela, STM 1 27.11.2017 2 27.11.2017

Lisätiedot