ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Sivistyslautakunta sivu 1. Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Sivistyslautakunta sivu 1. Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto"

Transkriptio

1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Sivistyslautakunta sivu 1 Kokousaika Keskiviikko , kello 17:00 18:34. Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Muut saapuvilla olleet Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto Hellsten Vesa, pj Korvola Vesa Mahlamäki Kirsi Mäenpää Juha Ranta Tuula Talvitie Heikki, Mervi Haapojan varajäsen Haapoja Mervi Kujanpää Saija Ojaluoma Simo Takamäki Tuija Kunnanhallituksen edustaja Salme Hautala Esittelijänä ja pöytäkirjanpitäjänä sivistystoimenjohtaja Kirsi Kinnunen Kirjastotoimenjohtaja Mervi Heikkilä 156 aikana klo 17:00-17:52. Asiat :t Pöytäkirjan allekirjoitus Vesa Hellsten puheenjohtaja Kirsi Kinnunen pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirja on tarkastettu Sivistystoimistossa Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Juha Mäenpää Tuula Ranta , virka-aikana Sivistystoimistossa Kirsi Kinnunen sivistystoimenjohtaja

2 ILMAJOEN KUNTA Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU/ ASIALISTA Kokousaika Kokouspaikka Keskiviikko , kello 17:00 Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto Käsiteltävät asiat Pykälä Pöytäkirjan liitteet Asia Sivu SIV 154 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 SIV 155 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2 SIV 156 TUTUSTUMINEN SEINÄJOEN KIRJASTOON 3 SIV 157 SIV 159 JAANA LOUKASMÄEN KUNTALAISALOITTEEN JATKOKÄSITTELY 4 NELJÄN PÄÄTOIMISEN TUNTIOPETTAJAN SIIRTO VIRKOIHIN 0109, 0120, 0121 JA SIV 160 TÄYTTÄMISLUPA LUOKANOPETTAJAN VIROILLE 0135, 0142 JA SIV 161 PERUSKOULUN ENGLANNIN KIELEN LEHTORIN 0216 VIRKANIMIKKEEN MUUTOS JA TÄYTTÄMISLUPA PERUSKOULUN JA LUKION LIIKUNNAN JA TERVEYSTIEDON LEHTORIN 0216 VIRALLE ALKAEN 14 SIV 162 SIV 163 SIV 164 PEURALAN ESIOPETUSYKSIKÖN ASUNNON KÄYTTÖÖNOTTO VARHAISKASVATUSTA VARTEN ALKAEN 16 PALONKYLÄN ENTISEN PUUKOULUN KÄYTTÖÖNOTTO PALONKYLÄN KOULUN OPETUSRYHMIÄ VARTEN 17 LISÄMÄÄRÄRAHA NEIRON KOULUN LAAJENNUKSEN IRTAIMISTON HANKINTAAN VUONNA SIV 165 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT 20 Pöytäkirjan nähtävänäpito Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusosoitus ja valitusosoitus pidetään yleisesti nähtävänä kunnantalon sivistystoimistossa 18. päivänä joulukuuta 2012 virka-aikana. Puheenjohtaja Ilmajoella 4. päivänä joulukuuta 2012

3 ILMAJOEN KUNTA Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU/ ASIALISTA Vesa Hellsten, merk.

4 Sivistyslautakunta SIV 154 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Sivistyslautakunnan kokous tulee kutsua koolle vähintään neljä päivää ennen kokousta ja kokous on päätösvaltainen, kun yli puolet jäsenistä on läsnä. Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. SIV 155 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Kokouksen pöytäkirjan tarkastajiksi tulee valita kaksi sivistyslautakunnan jäsentä. Sivistyslautakunta valitsee kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Aakkosjärjestyksen mukaan vuorossa ovat Mervi Haapoja ja Tuula Ranta, joita pyydetään valmistamaan, että heillä ei ole estettä pöytäkirjantarkastukseen. Päätös: Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Juha Mäenpää ja Tuula Ranta.

5 Sivistyslautakunta SIV 156 TUTUSTUMINEN SEINÄJOEN KIRJASTOON Sivistyslautakunta tutustuu Seinäjoen uuteen kirjastoon ja kuulee kirjastotoimenjohtaja Heikkilää. Ehdotus: Sivistyslautakunta merkitsee em. asian tietoonsa saatetuksi. Asiantuntijana kuultavana oli Seinäjoen kirjastotoimenjohtaja Mervi Heikkilä klo 17:00-17:52 välisenä aikana.

6 Sivistyslautakunta SIV 157 JAANA LOUKASMÄEN KUNTALAISALOITTEEN JATKOKÄSITTELY YHT 5/2012/117 SIV Sivistyslautakunta on käsitellyt Jaana Loukasmäen kuntalaisaloitetta koulujen järjestyssääntöjen päivittämisestä kokouksessaan ( 20). Sivistyslautakunta kuulee lasten ja nuorten parissa toimivia henkilöitä kevään 2012 aikana mm. kiusaamisen ehkäisyn toimenpiteisiin liittyen. Sivistyslautakunnan kuultavana koulunjohtaja Liimatainen sekä koulukuraattori Tuomas Vihtonen. Sivistyslautakunta merkitsee asian tietoonsa saatetuksi. Asiantuntijana kuultavina tämän asian käsittelyn aikana olivat koulukuraattori Tuomas Vihtonen klo 18:40-18:49 ja Herralan koulun koulunjohtaja Jouko Liimatainen klo 18:49-19:12. SIV ************** Sivistyslautakunta kuulee Peltoniemen koulun koulunjohtaja Juha Ahdetta. Sivistyslautakunta perustaa työryhmän, joka työstää syyskuun 2012 loppuun mennessä selkeän kiusaamisen ehkäisytoimintamallin lasten ja nuorten parissa työskenteleville Ilmajoen kunnassa. Työryhmään sivistyslautakunta nimeää seuraavat henkilöt: 1. sivistyslautakunnan edustaja Mervi Haapoja, 2. lukion ja peruskoulun maantiedon ja biologian lehtori Reijo Hentilä, 3. varhaiskasvatusjohtaja Vivi-Ann Koskimäki, 4. aamu- ja iltapäivätoiminnan koordinaattori Anu Peltonen, 5. luokanopettaja Sirkku Ahde, 6. peruskoulun oppilaanohjauksen lehtori Elisa Kujanpää, 7. koulukuraattori Jorma Ala-Ilkka, 8. terveydenhoitaja Marja Ekola, 9. perheneuvolan edustaja Tuula Ahonen. Työryhmän koollekutsujana toimii koulukuraattori Ala-Ilkka.

7 Sivistyslautakunta Koulunjohtaja Juha Ahde oli asiantuntijana kuultavana klo 17:38-17:55. SIV ************** Sivistyslautakunta kuulee nuorisosihteeri Mari Roosia ja JIK Ky:n terveydenhoitajia Mari Rajamäkeä ja Marja Ekolaa. Esitys annetaan kokouksessa. Kokouksessa annettu esitys on, että sivistyslautakunta merkitsee kokouksessa esille tuodut asiat tietoonsa saatetuksi. Lisäksi kiusaamisen ehkäisytoimintamallin laatimisessa tulee huomioida lasten ja nuorten ajatuksia kiusaamisen ehkäisytoimenpiteiksi. Toimintamalliin tulee sisällyttää mm. ryhmäytymisideoita ja nykyistä useammin tehtävä säännöllinen kiusaamiskartoitus. Terveydenhoitajat Marja Ekola ja Mari Rantamäki 68 olivat asiassa kuultavina klo 18:26-18:41 sekä nuorisosihteeri Mari Roos klo 18:41-19:08. ******** SIV Työryhmän keskuudestaan valitsema puheenjohtaja Haapoja pyytää lisäaikaa työryhmälle marraskuun 2012 loppuun asti. Sivistyslautakunta myöntää työryhmälle lisäaikaa marraskuun 2012 loppuun asti. SIV ******** Työryhmän puheenjohtaja esittelee kokouksessa työryhmän ehdotuksen (liite 1) kiusaamisen ehkäisytoimintamalliksi. Tiedoksi annettakoon, että työryhmä on työssään havainnut tarpeen kiusaamisen selvittelyn toimintaohjeille: Kunnassamme olisi hyvä vielä jatkaa työskentelyä tämän aihepiirin parissa. Tarvitsemme yhtenäiset, selkeät, suunnitelmat mitä tehdään kiusaamista esiintyessä. Ohjeissa tulisi linjata myös se kuka toimii? Mitkä ovat opettajan, vanhemman tai oppilaan vastuut ja vel-

8 Sivistyslautakunta vollisuu-det näissä tilanteissa. Kiusaaminen tulee tunnistaa, että sitä voidaan ennaltaehkäistä. Siksi tarvitsemme linjauksia myös siitä, mikä on kiu-saamista. Työn päätyttyä olemassa olevat Ilmajoen perusopetuksen opetussuunnitelmaan kirjatut asiat kiusaamistilanteista järjestyssään-töineen on hyvä päivittää ja tarkentaa." Sivistyslautakunta hyväksyy työryhmän esityksen kiusaamisen ehkäisytoimintamalliksi. Päätös: Hyväksyttiin lisäyksellä valvovien seuraavaan lauseeseen: Välituntien päätyttyä valvovien opettajien tulee olla mahdollisimman pian luokassa, koska siirtymätilanteet ja tunnin alun odotus ovat kiusaamisherkkää aikaa. Lisäksi sivistyslautakunta lisäsi tämän lauseen jälkeen seuraavan lauseen: Muutoinkin opettajan on aloitettava tuntinsa välittömästi työjärjestyksen mukaisesti.

9 Sivistyslautakunta YHT 449/2012/180 SIV 158 LUKION JA PERUSKOULUN YHTEISEN OPPILAANOHJAUKSEN JA ÄIDINKIELEN VANHEMMAN LEHTORIN (0084) VIRKANIMIKKEEN MUUTOS JA TÄYTTÄMISLUVAN HAKEMINEN Lukion ja peruskoulun yhteinen oppilaanohjauksen ja äidinkielen vanhempi lehtori Antti Välimäelle on myönnetty ero virastaan 0084 torstaista lukien, (sivistystoimenjohtajan päätös ). Lukion ja peruskoulun yhteinen oppilaanohjauksen ja äidinkielen vanhempi lehtori on virkanimikkeenä vanhentunut. OVTES määrittää peruskoululle oppilaanohjauksen lehtorin, mutta lukiolle opintoohjaajan viran. Ilmajoen lukiossa ja peruskoulussa on vuodesta 2010 alkaen ollut reilusti äidinkielen opetusvelvollisuutta (lukiossa 16 ja peruskoulussa 18 opv) enemmän äidinkielen tunteja, jolloin on tarvittu päätoimista äidinkielen tuntiopettajaa. Äidinkielen tuntimäärä vielä lisääntyy nykyisestä voimaan tulevan uuden tuntijaon vuoksi. Lisäksi Ilmajoen lukiolla on riittävästi oppilaita vain lukion opintoohjaajan viran täyttämiseksi. Lukion opinto-ohjaajan työnkuva on laaja. Ydintehtäviin kuuluvat ohjaus, tiedon jakaminen, suunnittelu, verkostoyhteistyö sidosryhmien kanssa ja oman osaamisen ylläpitäminen. Lisäksi opinto-ohjaajan työhön kuuluu opiskelijahuoltoa, ohjaamista kurssitarjottimen käytössä, markkinointia, rekrytointia, ohjauksen kehittämistyötä sekä oppilaitoskohtaisia tehtäviä. Jokainen opiskelija laatii yhdessä opinto-ohjaajan kanssa yksilöllisen opiskelusuunnitelman. Suunnitelma sisältää sekä kurssivalintojen tekemistä, että yo-kirjoitusten ja jatkoopintojen suunnittelua. Ohjauksen tarvetta lisää koulutuksen ja työelämän kansainvälistyminen. Ohjauksella pyritään auttamaan opiskelijoiden koulussa jaksamista ja viihtymistä. Lukiokohtaiset erot opinto-ohjaajien työnkuvissa ovat suuria. Rehtorit sopivat ja määräävät opinto-ohjaajan työtehtävät paikallisesti. Lukion opinto-ohjaajan virkaa ei voida hoitaa sisäisin järjestelyin. Sivistyslautakunta pyytää kunnanhallitukselta 1. että lukion ja peruskoulun yhteinen oppilaanohjauksen ja äidinkielen vanhemman lehtorin (0084) virkanimike muutetaan lukion opinto-ohjaajan viraksi 0084.

10 Sivistyslautakunta lupaa täyttää lukion opinto-ohjaajan virka 0084 torstaista alkaen.

11 Sivistyslautakunta YHT 519/2012/180 SIV 159 NELJÄN PÄÄTOIMISEN TUNTIOPETTAJAN SIIRTO VIRKOIHIN 0109, 0120, 0121 JA 0126 Ilmajoen kunnassa työskentelee luokanopettajan tehtävissä neljä vakinaista päätoimista tuntiopettajaa: Hanna Yli-Rahnasto ja Sanna Kangaskokko alkaen Ahonkylän koululla, Karita Koskinen ja Mari Piuhola alkaen Herralan koululla. Näiden tuntiopettajien tunnit ovat virkasuhteen alusta alkaen ylittäneet parilla tunnilla viran opetusvelvollisuuden, 24 tuntia viikossa. Päätoimisen tuntiopettajan ja viranhaltijan palkkaus ja opetusvelvollisuus määräytyvät eri tavoin. Pääsääntö on, että viranhaltija pitää kiinnittää johonkin virkanimikkeeseen, esimerkiksi luokanopettaja tai erityisopettaja. Tämä virkanimike määrittelee opettajan tehtäväkohtaisen palkan (hinnoittelutunnus) ja opetusvelvollisuuden. Päätoimisen tuntiopettajan palvelussuhteen ehtona on vähintään keskimäärin 16 viikkotuntia. Tuntiopettajat ovat virkasuhteista henkilöstöä ilman perustettua virkaa. Tuntiopettajien hoitamien opetustuntien määrän riittävyydestä vähintäänkin luokanopettajan viran verran on jatkossa täysi varmuus, koska kunnan oppilasmäärä on kasvava. Työnantajalla on mahdollisuus siirtää vakinaisessa virkasuhteessa oleva tuntiopettaja virkaan, jos työnantaja arvioi sen tarkoituksenmukaiseksi ja menettelylle on viranhaltijalain 24 :n tarkoittama hyväksyttävä syy. Julkisesta hausta voidaan poiketa, kun kyseessä on viranhaltijalain 24 :ssä tarkoitettu viranhaltijan siirtäminen toiseen virkasuhteeseen. Viranhaltija voidaan siirtää toiseen virkasuhteeseen, jonka kelpoisuusvaatimukset hän täyttää ja jota voidaan pitää hänelle sopivana, jos hänen asemansa toistaiseksi otettuna tai määräaikaisena viranhaltijana ei muutu ja perusteena on toiminnan tai tehtävien uudelleenjärjestelyyn liittyvä perusteltu syy ja hänen varsinainen palkkansa ei alene tai hän on antanut siirtoon suostumuksensa taikka siirtoon on muu hyväksyttävä syy ja viranhaltija on antanut siirtoon suostumuksensa. Ilmajoella on täyttämättömiä luokanopettajan virkoja tällä hetkellä seitsemän (0109, 0120, 0121, 0126, 0135, 0142 ja 0161). Huomattakoon, että sivistyslautakunnan samalla esityslistalla on ehdotus virkojen 0135, 0142 ja 0161 täyttämislupaa koskien.

12 Sivistyslautakunta Koskinen, Piuhola, Kangaskokko ja Yli-Rahnasto ovat antaneet suostumuksensa virkasiirtoon. Ko. henkilöt täyttävät luokanopettajan viran kelpoisuusvaatimukset ja virkaa voidaan pitää heille sopivana. Sivistyslautakunta päättää siirtää seuraavat viranhaltijat luokanopettajan virkoihin alkaen seuraavasti: a) Karita Koskinen luokanopettajan virkaan b) Mari Piuhola luokanopettajan virkaan c) Sanna Kangaskokko luokanopettajan virkaan d) Hanna Yli-Rahnasto luokanopettajan virkaan 0126.

13 Sivistyslautakunta YHT 520/2012/180 SIV 160 TÄYTTÄMISLUPA LUOKANOPETTAJAN VIROILLE 0135, 0142 JA 0161 Ilmajoen kunnassa pitempään määräaikaisena päätoimisena tuntiopettajana on työskennellyt neljä henkilöä. Näistä yksi Palonkylän koululla ja yksi Peltoniemen koululla alkaen, yksi Ahonkylän koululla alkaen ja yksi alkaen sekä Ilomäen että Luoman kouluilla. Näiden lisäksi lukuvuonna on yhdeksän määräaikaista tuntiopettajaa eri alakouluilla. Koulutusta koskevan lainsäädännön mukaan kunnallisella opetuksenjärjestäjällä tulee olla riittävä määrä opettajan virkoja. Kunnallisesta viranhaltijalaista ja koulutusta koskevasta lainsäädännöstä tulevat velvoitteet sekä vakiintunut oikeuskäytäntö huomioon ottaen kunnallisen opetuksenjärjestäjän opetustyön määrää ja pysyvyyttä on ensisijaisesti tarkasteltava koko kunnan tasolla (ei vain koulu tai toimipistekohtaisesti, koska yksittäinen opetusyksikkö ei ole lain määrittelemä koulutuksenjärjestäjä tai työnantaja). Opetuksen järjestämisen laajuus huomioiden kunnan tulee lain mukaan perustaa ja myös täyttää toistaiseksi voimassa olevia virkoja niin paljon, että niillä katetaan valtaosa opetuksenjärjestäjän pysyvästä samankaltaisesta opetustyöstä, esim. kunnassa järjestettävä luokanopetustyö. Määräaikaisuuksille on laillinen peruste, jos opettaja on otettu selkeästi jonkun sijaiseksi (todetaan myönnetystä virkavapauspäätöksestä) määräaikaisuuden perusteena on muodollisen kelpoisuuden puuttuminen opettajan virka on tullut avoimeksi kesken lukuvuoden, jolloin virka täytetty määräaikaisesti lukuvuoden loppuun saakka Ilmajoen kunnassa on koulutuksenjärjestäjän tasolla selkeästi pysyvää luokanopetustyötä ja tarve on jatkuvaa. Kunnan perusopetuksen oppilasmäärä on sekä väestörekisteriennusteen ( ) että tilastokeskuksen ( ) mukaan nouseva nykyisestä oppilaasta (20.9.). Väestörekisteriennusteen mukaan 7-15 vuotiaita on nykyiseen oppilasmäärään pohjautuen vuonna 2017 yhteensä Tilastokeskuksen mukaan Ilmajoella 7-15-vuotiaita asuu vuonna 2017 yhteensä Ennusteissa on huomioitava se, että kyseessä on ko. vuonna tietyn iän täyttävät. Väestörekisteriennuste ei huomioi erityisen tuen tarvetta tai muuttoliikettä. Ilmajoen kunnan väestömäärä on kaikkien ennusteiden mukaan kuitenkin kasvava.

14 Sivistyslautakunta Ilmajoen kunnan tasolla tarkasteltuna on opetuksen laajuus, oppilasmäärä ja pysyvyys sitä luokkaa, ettei ole enää perusteita määräaikaisiin työ- ja virkasuhteisiin. Lukuvuonna oli perusopetuksen viroissa työskenteleviä opettajia 52, vakinaisia tuntiopettajia kaksi ja määräaikaisia tuntiopettajia kuusi perusopetuksen oppilasmäärän ollessa Lukuvuonna on perusopetuksen viroissa työskenteleviä opettajia 50, vakinaisia tuntiopettajia neljä ja määräaikaisia tuntiopettajia yhteensä 13 perusopetuksen oppilasmäärän ollessa Vuosina on Ilmajoen kunta hakemuksesta saanut perusopetusryhmien pienentämiseen tarkoitettua valtionavustusta, mikä on lisännyt määräaikaisten opettajien määrää jopa neljällä. Lukuvuodelle on tarpeen hakea ko. avustusta, sillä kunnan resurssit eivät ole oppilasryhmien pienentämiseen nykyisellään riittävät. Mahdollinen hankeavustus lisää määräaikaisten tuntiopettajien määrää, koska tuntien riittävyydestä viran opetusvelvollisuuteen ei hankkeen vuoksi ole varmuutta. Sivistyslautakunnan alaisen henkilöstön osuus kattaa liki 70 % koko kunnan henkilöstöstä. Sivistystoimen resursseihin nähden on tarvetta supistaa aikaa vievien määräaikaisuuksien hakumenettelyjä pyrkimällä saamaan sitoutunutta ja pitkäaikaista henkilöstöä, josta hyötyy koko työyhteisö, koska tällöin työtä ja työympäristöä voi pitkäjänteisesti paremmin kehittää. Sivistyslautakunnan talousarvioesitys sisältää määrärahan ko. luokanopettajan tehtäville riippumatta siitä, ovatko opettajat määräaikaisessa vai vakituisessa virassa. Asiasta on neuvoteltu sivistystoimenjohtajan, henkilöstöpäällikön, OAJ:n paikallisyhdistyksen puheenjohtajan ja JUKOn pääluottamushenkilön kanssa. Ilmajoella on täyttämättömiä luokanopettajan virkoja tällä hetkellä seitsemän (0109, 0120, 0121, 0126, 0135, 0142 ja 0161). Huomattakoon, että sivistyslautakunnan samalla esityslistalla on ehdotus neljän viranhaltijan siirrosta toiseen virkasuhteeseen. Asia koskee täyttämättä jääneiden luokanopettajan virkojen 0109, 0120, 0121, 0126 täyttämistä. Sivistyslautakunta pyytää kunnanhallitukselta täyttämislupaa alkaen seuraaville täyttämättä jääneille luokanopettajaviroille: 0135, 0142 ja Sivistyslautakunta haluaa kiinnittää kunnanhallituksen huomion siihen, että sivistyslautakunta hyväksyi

15 Sivistyslautakunta samassa kokouksessa ( 159) neljän viranhaltijan - päätoimisen tuntiopettajan - siirron virkoihin 0109, 0120, 0121 ja 0126.

16 Sivistyslautakunta YHT 521/2012/180 SIV 161 PERUSKOULUN ENGLANNIN KIELEN LEHTORIN 0216 VIRKANIMIKKEEN MUUTOS JA TÄYTTÄMISLUPA PERUSKOULUN JA LUKION LIIKUNNAN JA TERVEYSTIEDON LEHTORIN 0216 VIRALLE ALKAEN Jaakko Ilkan koulussa on ollut vuosittain noin 20 tuntia ja lukiossa noin kaksi tuntia viikossa liikunnan opetusta. Kasvavan oppilasmäärän ja etenkin voimaan tulevan uuden tuntijaon myötä liikunnan opetustuntien määrä voi jopa ylittää viran opetusvelvollisuuden, 24 tuntia. Terveystiedon opetus on tähän mennessä kuulunut usealle opettajalle Jaakko Ilkan koulussa. Opetustuntien keskittäminen mahdollistaa jatkossa terveystiedon opettamisen yhdessä liikunnan kanssa. Peruskoulun ja lukion liikunnan ja terveystiedon lehtorin viralle on selkeä tarve jo alkaen. Ko. lehtorin virka ei lisää kustannuksia, vaan määräraha sisältyy talousarvioon. Koulutusta koskevan lainsäädännön mukaan kunnallisella opetuksenjärjestäjällä tulee olla riittävä määrä opettajan virkoja. Opetustyön määrää ja pysyvyyttä on ensisijaisesti tarkasteltava koko kunnan tasolla. Opetuksen järjestämisen laajuus huomioiden kunnan tulee lain mukaan perustaa ja myös täyttää toistaiseksi voimassa olevia virkoja niin paljon, että niillä katetaan valtaosa opetuksenjärjestäjän pysyvästä samankaltaisesta opetustyöstä. Kunnan perusopetuksen oppilasmäärä on sekä väestörekisteriennusteen ( ) että tilastokeskuksen ( ) mukaan nouseva nykyisestä oppilaasta (20.9.). Väestörekisteriennusteen mukaan 7-15 vuotiaita on nykyiseen oppilasmäärään pohjautuen vuonna 2017 yhteensä Tilastokeskuksen mukaan Ilmajoella 7-15-vuotiaita asuu vuonna 2017 yhteensä Ennusteissa on huomioitava se, että kyseessä on ko. vuonna tietyn iän täyttävät. Väestörekisteriennuste ei huomioi mm. erityisen tuen tarvetta tai muuttoliikettä. Ilmajoella on tilastokeskuksen ennusteen mukaan kirjoilla vuotiaita vuonna 2017 yhteensä 706, kun heitä on vuonna 2012 tilastokeskuksen mukaan yhteensä 689. Ilmajoen kunnan väestömäärä on kaikkien ennusteiden mukaan kasvava. Peruskoulun englannin kielen lehtorin virkoja on jäänyt täyttämättä neljä vuodesta 1998 alkaen. Tehtävät ovat koskeneet alakoulujen kiertäviä englannin kielen lehtoreita. Ko. tehtäville ei enää ole tarvetta, koska moni luokanopettaja on erikoistunut englannin kieleen. Sivistyslautakunta pyytää kunnanhallitukselta

17 Sivistyslautakunta peruskoulun englannin kielen lehtorin 0216 virkanimikkeen muuttamista peruskoulun ja lukion liikunnan ja terveystiedon lehtorin viraksi peruskoulun ja lukion liikunnan ja terveystiedon lehtorin viran 0216 täyttämislupaa alkaen.

18 Sivistyslautakunta SIV 162 PEURALAN ESIOPETUSYKSIKÖN ASUNNON KÄYTTÖÖNOTTO VARHAISKASVATUSTA VARTEN ALKAEN YHT 523/2012/180 Peuralan entisen koulun, nykyisen esiopetusyksikön, asunnon (61 m 2 ) käyttöönotto lisää noin 12 päivähoitopaikkaa Ilmajoen kuntaan. Ennun päiväkodissa toimiva ns. integroitu pienryhmä hyötyisi Ennun tiloja enemmän Peuralan esiopetusyksikön selkeämmistä ja yhtenäisemmistä tiloista ja erityisesti liikuntasalista. Lisäksi Peuralan esiopetusyksikössä on jo nykytoiminnassa huomioitu esteettömyys. Integroidun pienryhmän sijoittamista Peuralaan tukee paitsi erityislapsille sopivammat Peuralan tilat myös laajempi vertaistuen mahdollisuus. Mikäli Ennussa toimiva erityisen tuen pienryhmä sijoitetaan Peuralaan, voisi Ennuun sijoittaa noin 12 päivähoitoikäistä ko. pienryhmän tilalle. Sivistyslautakunta esittää kunnanhallitukselle ja tekniselle toimelle toimenpiteitä, että Peuralan esiopetusyksikön asunto muutettaisiin päivähoitotiloiksi, siten että tilat olisivat varhaiskasvatuksen käytössä alkaen.

19 Sivistyslautakunta YHT 525/2012/54 SIV 163 PALONKYLÄN ENTISEN PUUKOULUN KÄYTTÖÖNOTTO PALONKYLÄN KOULUN OPETUSRYHMIÄ VARTEN Palonkylän koulun opetusryhmien määrä ylittää lukuvuodesta lähtien koulun käytettävissä olevat tilat. Opetusryhmiä on tulossa 13, kun tiloja on käytössä vain 11 ryhmälle. Palonkylän koulun kasvavaa tilatarvetta on aiemmin käsitelty (SIV ) siten, että asia on saatettu mm. kunnanhallitukselle ja tekniselle toimelle tiedoksi. Palonkylän entisen puukoulun alakerran käyttöönotto perusopetusta varten on tarpeen. Alakertaa hyödyntää pääosin kouluajan ulkopuolella Ilmajoki-opisto (kuvataidekoulu) ja perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta. Yläkerta on Ilmajoki-opiston kudontapiirin käytössä. Puukoulun tiloihin sopisi remontin jälkeen jopa noin 60 peruskoululaista. Näin Palonkylän koulu saisi lisää opetustilaa. Palonkylän koulussa annetaan alkaen päivähoitoa esiopetusikäisille ja koululla on aamu- ja iltapäivätoimintaa. Esiopetusoppilaita on Palonkylän koululla nyt 33, kun väestörekisteriennusteen mukaisesti heitä olisi ollut 28. Ko. päivähoito- ja esiopetustiloja tarvitaan jatkossakin, koska Palonkylän koululle tulevien esioppilaiden määräksi lukuvuodelle väestörekisteri ennustaa 17. Todellisuudessa esioppilaiden määrä lienee edellisten vuosien tapaan ko. ennustetta suurempi. Luokkatilojen kasvavaan käyttötarpeeseen vaikuttavat seuraavat: Palonkylän koulun oppilasmäärä oli yhteensä 184 oppilasta, kun väestörekisteriennuste ennakoi Palonkylän koululle oppilaita ent. pienryhmätkin huomioiden tälle vuodelle 147. Kaikki luokkatilat ovat nyt käytössä. Jopa tekstiilityö-/musiikkiluokassakin on oma opetusryhmänsä. Väestörekisteriennusteiden tiedot, jotka antavat Palonkylän koulun kohdalla todellista oppilasmäärää alhaisempia ennusteita, eivät huomioi mm. erityistä tukea tarvitsevien, luokalle jääneiden sekä muista kouluista ja kunnista Palonkylän koululle siirtyviä oppilaita. On erittäin todennäköistä, että Palonkylän koulun oppilasmäärä on väestörekisteriennustetta suurempi jatkossakin. Esim. väestörekisteriennusteen mukaan lukuvuonna olisi Palonkylän koulussa ollut yhteensä 112 oppilasta, kun heitä tosiasiassa oli 159. Suuret luokkakoot edellyttävät isoja tiloja. Palonkylän koulun luokkakoot olisivat lukuvuonna ilman ryhmäjakoa

20 Sivistyslautakunta seuraavat: 1. luokalla 28 oppilasta, 2. luokalla 17 oppilasta, 3. luokalla 25 oppilasta, 4. luokalla 29 oppilasta, 5. luokalla 21 oppilasta ja 6. luokalla 30 oppilasta. Palonkylän koulussa on erityisen tuen oppilaita lukuvuonna yhteensä vähintään 22 nykytiedon mukaan. Jokaisella luokka-asteella on pidennetyn oppivelvollisuuden omaavia oppilaita. Tämä aiheuttaa sen, että lukuvuotena on ko. luokat jaettava kahtia, eli koulusta on tultava kaksisarjainen. Perusopetusasetus /852 määrää opetusryhmien koosta seuraavaa: Erityisopetus järjestetään oppilaan edun mukaisesti ensisijaisesti muun opetuksen yhteydessä. (POL 17 ). Jos pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevan oppilaan opetus annetaan yleisopetuksen luokassa, saa opetusryhmässä olla enintään 20 oppilasta. Opetusryhmässä, jossa opiskelee pelkästään pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevia oppilaita, saa olla enintään kahdeksan oppilasta. Vaikeimmin kehitysvammaisista oppilaista muodostetussa opetusryhmässä saa olla kuitenkin enintään kuusi oppilasta. Sivistyslautakunta esittää kunnanhallitukselle ja tekniselle toimelle Palonkylän entisen puukoulun alakerran tilojen kunnostamista ja kunnostamiseen tarvittavaa määrärahaa siten että tilat voidaan ottaa perusopetuksen käyttöön alkaen.

21 Sivistyslautakunta YHT 526/2012/130 SIV 164 LISÄMÄÄRÄRAHA NEIRON KOULUN LAAJENNUKSEN IRTAIMISTON HANKINTAAN VUONNA 2013 Talousarvio vuodelle 2012 sisältää euroa Neiron koulun laajennuksen irtaimistoon. Tämä määräraha säästyy, koska tuotteiden toimitus on vuonna Sivistyslautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle euron lisämäärärahaa vuodelle 2013 Neiron koulun laajen-nuksen irtaimistoa varten.

22 Sivistyslautakunta SIV 165 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT Sivistystoimen talouden toteuma kuukausilta 1-11, Sivistyslautakunta merkitsee em. asiat tietoonsa saatetuksi.

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Sivistyslautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Sivistyslautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Sivistyslautakunta sivu 1 Kokousaika 30.8.2011, kello 17.00 19:40 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Jaakko Ilkan koulu Hellsten Vesa, pj Haapoja Mervi,

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Sivistyslautakunta sivu 1. Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymä

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Sivistyslautakunta sivu 1. Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymä ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Sivistyslautakunta sivu 1 Kokousaika 28.1.2011, kello 14.30 17:00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymä Hellsten Vesa,

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Sivistyslautakunta sivu 1. 11.8.2011, kello 17:00-18:10 Kunnantalo

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Sivistyslautakunta sivu 1. 11.8.2011, kello 17:00-18:10 Kunnantalo ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Sivistyslautakunta sivu 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa 11.8.2011, kello 17:00-18:10 Kunnantalo Hellsten Vesa, pj Haapoja Mervi Kujanpää

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 12 Sivistyslautakunta sivu 1. Kultavuoren päiväkoti ja Hotelli Sorsanpesä

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 12 Sivistyslautakunta sivu 1. Kultavuoren päiväkoti ja Hotelli Sorsanpesä ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 12 Sivistyslautakunta sivu 1 Kokousaika 13.12.2011, kello 17:00 19:00. Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Kultavuoren päiväkoti ja Hotelli Sorsanpesä Hellsten

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2012 Sivistyslautakunta Käyttösuunnitelma vuodelle Sivistystoimen toimintakertomus 2011

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2012 Sivistyslautakunta Käyttösuunnitelma vuodelle Sivistystoimen toimintakertomus 2011 KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2012 Sivistyslautakunta Aika Tiistai 21.02.2012 klo 17.00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat nro Liite nro 10 3 Käyttösuunnitelma vuodelle 2012 11 4 Sivistystoimen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2015. Sivistyslautakunta 05.05.2015 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2015. Sivistyslautakunta 05.05.2015 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2015 Sivistyslautakunta 05.05.2015 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 05.05.2015 klo 18.00 18.40 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Hellgren

Lisätiedot

Kinnulan kunta, valtuustosali. Jäsenet Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja (x) Lehtonen Marja, esittelijä-sihteeri (x)

Kinnulan kunta, valtuustosali. Jäsenet Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja (x) Lehtonen Marja, esittelijä-sihteeri (x) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2012 Kokousaika Torstai klo 19.22 20.36 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kinnulan kunta, valtuustosali Jäsenet

Lisätiedot

MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA 03.06.2015 KLO 19.00 ALKAEN.

MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA 03.06.2015 KLO 19.00 ALKAEN. MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA 03.06.2015 KLO 19.00 ALKAEN. ASIAT: 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 45 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 46 Luokanopettajan

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 8/2017 1

Utsjoen kunta Esityslista 8/2017 1 Utsjoen kunta Esityslista 8/2017 1 Sivistyslautakunta Aika 05.12.2017 klo 09:00 Paikka Valtuustosali Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 166 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 167 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 8/2012 SIVISTYSLAUTAKUNTA Sivu 50. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 8/2012 SIVISTYSLAUTAKUNTA Sivu 50. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone KONNEVEDEN KUNTA ESITYSLISTA/ KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 8/2012 SIVISTYSLAUTAKUNTA Sivu 50 KOKOUSAIKA 13.12.2012 klo 17- KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone JÄSEN: VARAJÄSEN: Timo Manninen, pj Marko

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.11.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Lahti Tapani,

Lisätiedot

Kinnulan kunta, valtuustosali. Kröger Lasse, puheenjohtaja (x) Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja (-) Piispanen Sanna (x)

Kinnulan kunta, valtuustosali. Kröger Lasse, puheenjohtaja (x) Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja (-) Piispanen Sanna (x) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2010 Kokousaika Maanantai klo 19.00 19.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kinnulan kunta, valtuustosali Jäsenet

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 23.05.2012 15

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 23.05.2012 15 SIVISTYSLAUTAKUNTA 23.05.2012 15 ASIALISTA KOKOUSAIKA Keskiviikkona 23.05.2012 klo 17.00 18.08 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 11 17 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Eräiden opettajien siirtäminen avoimiksi jääneisiin tai perustettaviin virkoihin

Eräiden opettajien siirtäminen avoimiksi jääneisiin tai perustettaviin virkoihin Lasten ja nuorten 5 22.01.2014 valmistelutoimikunta Kunnanhallitus 26 11.02.2014 Eräiden opettajien siirtäminen avoimiksi jääneisiin tai perustettaviin virkoihin LANUVTMK 5 Kunnallislaki 45 (11.4.2003/305)

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Sivistyslautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Sivistyslautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Sivistyslautakunta sivu 1 Kokousaika 17.4.2012, kello 17:00 19:32 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Muut saapuvilla olleet Peltoniemen koulu Hellsten Vesa,

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2 KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 28.10.2011 Kokousaika Torstai 3.11.2011 klo 17.00 Kokouspaikka Konneveden kunnantalo Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

MARTTILAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016. Keskiviikkona klo Marttilan kunnantalo, Härkätie 773, Marttila

MARTTILAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016. Keskiviikkona klo Marttilan kunnantalo, Härkätie 773, Marttila 1 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 21.9.2016 klo 18.30 21.05 KOKOUSPAIKKA Marttilan kunnantalo, Härkätie 773, 21490 Marttila SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Jäsenet Varajäsenet ( X ) Korimäki Eeva, pj. Valta Anne (

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Sivu 93 (97) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Sivu 93 (97) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Sivu 93 (97) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Torstai 2.5.2013 kello 20.00-21.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA TORSTAINA KLO ALKAEN.

MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA TORSTAINA KLO ALKAEN. MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA TORSTAINA 20.08.2015 KLO 19.00 ALKAEN. ASIAT: 56 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 57 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 58 Työrauhaa

Lisätiedot

KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2017

KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2017 KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2017 Aika 23.2.2017 klo 18.01-18.22 Paikka Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä Holkko Merja puheenjohtaja Haavisto Jonna varapuheenjohtaja Halmela

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2011. Sivistyslautakunta 19.04.2011 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2011. Sivistyslautakunta 19.04.2011 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2011 Sivistyslautakunta 19.04.2011 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 19.04.2011 klo 18.00 19.10 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Jokioja

Lisätiedot

MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA KESKIVIIKKONA KLO ALKAEN.

MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA KESKIVIIKKONA KLO ALKAEN. MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA KESKIVIIKKONA 18.05.2016 KLO 19.00 ALKAEN. ASIAT: 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 36

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) Tenhunen Laura asiantuntija 5-7

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) Tenhunen Laura asiantuntija 5-7 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 AIKA 25.01.2017 klo 17:03-18:00 PAIKKA Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) LÄSNÄ Melamies Päivi puheenjohtaja Kekkonen Jari varapuheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Kunnanhallitus sivu 1. Puhelin/sähköpostikokous

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Kunnanhallitus sivu 1. Puhelin/sähköpostikokous ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Kunnanhallitus sivu 1 Kokousaika 21.1.2013, kello 15.45 16.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Puhelin/sähköpostikokous Haavisto Veli, puheenjohtaja Hautala

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2016. Sivistyslautakunta 18.04.2016 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2016. Sivistyslautakunta 18.04.2016 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2016 Sivistyslautakunta 18.04.2016 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Maanantai 18.04.2016 klo 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Oksanen Annika

Lisätiedot

Konneveden kunnantalo

Konneveden kunnantalo KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA No 3/2019 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1 KOKOUSAIKA 14.3.2019 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo JÄSEN: Antti Waris, pj Henri Hedman, vpj Pirkko Hynninen

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone 67 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA

kunnanviraston kokoushuone 67 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika to 16.11.2017 klo 18.00 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 66 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.3.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Erkin Haussi, Nikkolantie 114 Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Lahti Tapani, puheenjohtaja

Lisätiedot

Aika: Torstai klo Sivu 1-8 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 2. Pöytäkirjan tarkastajat Piia Haikola Jari Niskakoski

Aika: Torstai klo Sivu 1-8 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 2. Pöytäkirjan tarkastajat Piia Haikola Jari Niskakoski REISJÄRVEN KUNTA Vapaa-aikalautakunta 1/2019 PÖYTÄKIRJA Aika: Torstai 10.01.2018 klo 16.30 17.30 Sivu 1-8 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 2 Läsnä: Parkkila Kimmo, puheenjohtaja Haikola Piia, jäsen Pesola

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2010. Sivistyslautakunta 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2010. Sivistyslautakunta 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2010 Sivistyslautakunta 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 18.05.2010 klo 18.00 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Räsänen Jesse Jokioja

Lisätiedot

Keskiviikko klo

Keskiviikko klo RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 3/ 2017 Sivistyslautakunta Sivu 1 (10) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 22.3.2017 klo 16.00-17.15 Rautalammin lukio Anu Hotti Riitta Hiironen

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro 3/19.4.2011

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro 3/19.4.2011 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 3/19.4.2011 Kokousaika 19.4.2011 klo 19.00 20.18 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x = läsnä -

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone

kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ti 3.9.2019 klo 18.00 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 43 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 71 Kokousaika 25.8.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Merihelmi, Laitakari Käsiteltävät asiat 61 62 63 64 65 66 67 68 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

No 5/2017 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1. Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo

No 5/2017 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1. Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA No 5/2017 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1 KOKOUSAIKA 9.8.2017 klo 18.36 19.00 KOKOUSPAIKKA Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo JÄSEN: VARAJÄSEN: Antti Waris, pj

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2 KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 29.9.2011 Kokousaika Torstai 6.10.2011 klo 17.00 Kokouspaikka Konneveden kunnantalo Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta 27.8.2015 34

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta 27.8.2015 34 KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 4/2015 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 33 KOKOUSAIKA 27.8.2015 klo 18- KOKOUSPAIKKA Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo JÄSEN: Timo Manninen, pj Henri Hedman, vpj Jussi Hintikka

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 27.10.2011, kello 18.00 20.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Jaakko Ilkan koulu Löppönen Markku, puheenjohtaja

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 30.10.2013 63

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 30.10.2013 63 KOKOUSKUTSU ASIALISTA SIVISTYSLAUTAKUNTA 30.10.2013 63 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 30.10.2013 klo 18.00-19.15 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koulu KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 46 65 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA No 4/2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 27. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA No 4/2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 27. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA No 4/2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 27 KOKOUSAIKA 16.5.2013 klo 18- KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone JÄSEN: Timo Manninen, pj Henri Hedman, vpj Jussi

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2015. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2015. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2015 Sivistyslautakunta 02.06.2015 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 02.06.2015 klo 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Hellgren Jussi

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 6 11.5.2015 Kokousaika Maanantai 11.5.2015 klo 18.00 19.48 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali. Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA No 3/2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA Sivu 21. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA No 3/2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA Sivu 21. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA No 3/2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA Sivu 21 KOKOUSAIKA 12.4.2013 klo 18- KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone JÄSEN: Timo Manninen, pj Henri Hedman, vpj Jussi

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone 50 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 55 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT 56 MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT

kunnanviraston kokoushuone 50 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 55 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT 56 MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ti 18.10.2016 klo 18.30 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 49 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA Kasvatus ja koulutuslautakunta KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 2/2019. Kisatien koulu. 14 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

REISJÄRVEN KUNTA Kasvatus ja koulutuslautakunta KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 2/2019. Kisatien koulu. 14 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen REISJÄRVEN KUNTA Kasvatus ja koulutuslautakunta KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 2/2019 KOKOUSAIKA Tiistai 5.2.2019 klo 18.00 19.11 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia n:o Liite n:o Kisatien koulu Asia 14 Kokouksen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2009. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2009. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2009 Sivistyslautakunta 16.06.2009 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 16.06.2009 klo 18.00 18.45 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Räsänen

Lisätiedot

SAMMATIN KUNTA ASIALISTA 5/2008. Sivistyslautakunta 11.08.2008

SAMMATIN KUNTA ASIALISTA 5/2008. Sivistyslautakunta 11.08.2008 ASIALISTA 5/2008 Sivistyslautakunta 11.08.2008 **************************************************************************************** Kokousaika Ma 11.08.2008 klo 16:30 Kokouspaikka Paloaseman johtokeskus

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2014. Sivistyslautakunta 29.04.2014 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2014. Sivistyslautakunta 29.04.2014 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2014 Sivistyslautakunta 29.04.2014 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 29.04.2014 klo 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Pystykoski

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 11 6.9.2018 131 Kokousaika Torstai 6.9.2018 klo 15.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi

Lisätiedot

Kaavoitustyön tarjouspyynnöt

Kaavoitustyön tarjouspyynnöt HAILUODON KUNTA KOKOUSKUTSU 8/11 Kokousaika: 29.06.2011 klo 18.30 Kokouspaikka: Kunnantoimisto, Teknisen toimen kokoustila Käsiteltävät asiat: 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

ke klo kunnanviraston kokoushuone

ke klo kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ke 17.4.2019 klo 18.00 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 14 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA. Sivistyslautakunta. Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo Kunnanhallituksen kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA. Sivistyslautakunta. Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo Kunnanhallituksen kokoushuone ESITYSLISTA Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo 17.30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Henkilötiedot on poistettu Kuntalain 140.1 :n nojalla KOKOUSKUTSU 20.03.18 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2013. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2013. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2013 Sivistyslautakunta 19.03.2013 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 19.03.2013 klo 18.00 18.40 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Pystykoski

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 14.8.2012, kello 17.30 18.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 13.6.2012 KOKOUSAIKA Keskiviikko 20.6.2012 klo 12.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 21 17 Lukion englannin ja

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 11 6.9.2018 140 Kokousaika Torstai 6.9.2018 klo 15.30 16.35 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä,

Lisätiedot

Emmi Romppainen Emmi Romppainen

Emmi Romppainen Emmi Romppainen Kokouskutsu Nro Koulutuslautakunta 21.3.2019 2 Kokousaika TORSTAI 28.3.2019 KLO 18.00 Kokouspaikka Miinan koulun opettajien huone Käsiteltävät asiat 1 2 3 4 5 6 7 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro 1/2009

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro 1/2009 KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 1/2009 Kokousaika Keskiviikko klo 19.00 20.02 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Muut saapuvilla olleet (ja

Lisätiedot

4.9.2012 klo 17.30-19.30. Teva Tarja puheenjohtaja JÄSENET

4.9.2012 klo 17.30-19.30. Teva Tarja puheenjohtaja JÄSENET KUHMOISTEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Sivistyslautakunta Sivu 54 KOKOUSAIKA 4.9.2012 klo 17.30-19.30 KOKOUSPAIKKA Kuntala SAAPUVILLA OLLEET Teva Tarja puheenjohtaja JÄSENET Korpela Heljä Korvenranta

Lisätiedot

Kalevi Kinnunen Joonas Kinnunen Elina Harjula Kirsti Häkkinen Tiina Kuivaniemi Tapani Pasanen Elma Tainio. (x) (x) (-) (-) (-) (-) (x)

Kalevi Kinnunen Joonas Kinnunen Elina Harjula Kirsti Häkkinen Tiina Kuivaniemi Tapani Pasanen Elma Tainio. (x) (x) (-) (-) (-) (-) (x) KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 16.9.2016 Kokousaika Perjantai 16.9.2016 klo 17.00-19.21 Kokouspaikka Biologian luokka, Keskuskoulu, Kinnula Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Kunnanhallitus sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Kunnanhallitus sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Kunnanhallitus sivu 1 Kokousaika 31.1.2012, kello 09.00 9.15 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Puhelinkokous Haavisto Veli, puheenjohtaja Hautala Salme Knuuttila

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 7/2016. KOKOUSAIKA Torstai klo Kunnantalo KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT LIITE

Sivistyslautakunta 7/2016. KOKOUSAIKA Torstai klo Kunnantalo KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT LIITE YPÄJÄN KUNTA Sivistyslautakunta ASIALISTA 7/2016 KOKOUSAIKA Torstai 15.9.2016 klo 18.00 19.35 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo KÄSITELTÄVÄT ASIAT LIITE 54 Osavuosikatsaus ajalta 1.1.-30.6.2016 55 Koulujen lukuvuoden

Lisätiedot

Konneveden kunnantalo

Konneveden kunnantalo KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA No 4/2019 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1 KOKOUSAIKA 21.5.2019 klo 16.30 - KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo JÄSEN: Antti Waris, pj Henri Hedman, vpj Pirkko Hynninen

Lisätiedot

Kinnulan kunta, valtuustosali. Kröger Lasse, puheenjohtaja (x) Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja (- ) Lehtonen Marja, esittelijä-sihteeri (x)

Kinnulan kunta, valtuustosali. Kröger Lasse, puheenjohtaja (x) Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja (- ) Lehtonen Marja, esittelijä-sihteeri (x) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2012 Kokousaika Maanantai 25.6.2012 klo 16.00 16.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kinnulan kunta, valtuustosali

Lisätiedot

TÄYTTÖLUPIEN HAKEMINEN KOULUTOIMEN VIRKOIHIN JA TYÖSOPIMUSSUHTEISIIN TEHTÄVIIN

TÄYTTÖLUPIEN HAKEMINEN KOULUTOIMEN VIRKOIHIN JA TYÖSOPIMUSSUHTEISIIN TEHTÄVIIN Koulutuslautakunta 20 29.04.2014 Kunnanhallitus 105 12.05.2014 Kunnanhallitus 124 26.05.2014 TÄYTTÖLUPIEN HAKEMINEN KOULUTOIMEN VIRKOIHIN JA TYÖSOPIMUSSUHTEISIIN TEHTÄVIIN Koulutuslautakunta 29.04.2014

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Sivistyslautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Sivistyslautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Sivistyslautakunta sivu 1 Kokousaika 8.11.2011, kello 16:30 18:06. Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Koskenkorvan ryhmis, (Vanhatie 7) klo 16:30-17:00

Lisätiedot

4 Vaalijalan hallituksen ja johdon seminaaripäivä

4 Vaalijalan hallituksen ja johdon seminaaripäivä VAALIJALAN KUNTAYHTYMÄ Kokouskutsu TARKASTUSLAUTAKUNTA 24.1.2019 Päivän ohjelma: klo 10.00 Kahvi + kokous Tutustuminen kuntoutusyksikkö Sataman toimintaan n. klo 12.00 Ruokailu KOKOUSAIKA: 31.1.2019 kello

Lisätiedot

No 3/2015 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 23. Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo

No 3/2015 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 23. Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 3/2015 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 23 KOKOUSAIKA 28.5.2015 klo 18-18.43 KOKOUSPAIKKA MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 10 Sivistyslautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 10 Sivistyslautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 10 Sivistyslautakunta sivu 1 Kokousaika Torstai 22.11.2012, kello 17:00 19:22. Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ahonkylän koulu Hellsten Vesa, pj Haapoja Mervi

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 14 SIVISTYSLAUTAKUNTA Nro 3 / 2016 KOKOUSAIKA Ti 19.4.2016 klo 18.30 19.50 KOKOUSPAIKKA Koivupuhdon koulu

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 14 SIVISTYSLAUTAKUNTA Nro 3 / 2016 KOKOUSAIKA Ti 19.4.2016 klo 18.30 19.50 KOKOUSPAIKKA Koivupuhdon koulu MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 14 SIVISTYSLAUTAKUNTA Nro 3 / 2016 KOKOUSAIKA Ti 19.4.2016 klo 18.30 19.50 KOKOUSPAIKKA Koivupuhdon koulu Jäsenet: paikalla: Varajäsenet: paikalla: Saukko Piia, pj. x Saukko

Lisätiedot

Kalevi Kinnunen Joonas Kinnunen Elina Harjula Kirsti Häkkinen Tiina Kuivaniemi Tapani Pasanen Elma Tainio () () () () () () ()

Kalevi Kinnunen Joonas Kinnunen Elina Harjula Kirsti Häkkinen Tiina Kuivaniemi Tapani Pasanen Elma Tainio () () () () () () () KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA Nro 1 05.01.2017 Kokousaika Torstai 05.01.2017 klo 15.30- Kokouspaikka Biologian luokka, Keskuskoulu, Kinnula Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Sivistyslautakunta

Sivistyslautakunta Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/2009 90 Sivistyslautakunta 15.09.2009 Aika 15.09.2009 klo 18:00-20:22 Paikka Haukkamäen koulu Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 92

Lisätiedot

Kunnanvirasto 20.3.2014 klo 9-12

Kunnanvirasto 20.3.2014 klo 9-12 Viranomainen No 2/2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivistyslautakunta Sivu 22 KOKOUSAIKA Keskiviikko 12.3.2014 18.00 19.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto,

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 6/

Sivistyslautakunta 6/ SIIKAISTEN KUNTA ESITYSLISTA Sivistyslautakunta 6/2015 60 62 Aika Tiistai 11.08.2015 klo 17.00 Paikka Kunnanvirasto Läsnä Kurtti Arja puheenjohtaja Kallioniemi Seija varapuheenjohtaja Heikkilä Reijo jäsen

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Maaseutulautakunta sivu , kello 19:00 19:40. Virastotalon kokoushuone (vanha käräjäsali)

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Maaseutulautakunta sivu , kello 19:00 19:40. Virastotalon kokoushuone (vanha käräjäsali) ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Maaseutulautakunta sivu 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 5.4.2011, kello 19:00 19:40 Virastotalon kokoushuone (vanha käräjäsali) Nikkola Antti,

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 3/2014. KOKOUSAIKA Keskiviikko klo KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT. Kunnantalo LIITE

Sivistyslautakunta 3/2014. KOKOUSAIKA Keskiviikko klo KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT. Kunnantalo LIITE YPÄJÄN KUNTA Sivistyslautakunta ASIALISTA 3/2014 KOKOUSAIKA Keskiviikko 02.04.2014 klo 18.00 19.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Kunnantalo LIITE 20 Koulujen tuntikehykset lv. 2014-2015 21 Liikunta-

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÄÄTÖSVALTAISUUS

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÄÄTÖSVALTAISUUS MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 1 SIVISTYSLAUTAKUNTA Nro 1/2018 KOKOUSAIKA Ke 14.3.2018 klo 18.00 20.15 KOKOUSPAIKKA Koivupuhdon koulu Jäsenet: paikalla: Varajäsenet: paikalla: Jukkola Paula, pj. x Jalonen

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/12

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/12 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/12 Koulutuslautakunta Aika 02.05.2017 klo 17:00-18:20 Paikka Kunnanvirasto Käsitellyt asiat Asia Sivu 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 27 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone

kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ti 3.9.2019 klo 18.00 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 43 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Eräiden lukiokoulutuksen ja perusopetuksen virkojen nimikkeiden muuttaminen KOLA 85

Eräiden lukiokoulutuksen ja perusopetuksen virkojen nimikkeiden muuttaminen KOLA 85 Kasvatus- ja opetuslautakunta 85 17.11.2014 Eräiden lukiokoulutuksen ja perusopetuksen virkojen nimikkeiden muuttaminen KOLA 85 Valmistelija/lisätiedot: Kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Tuija Willberg

Lisätiedot

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8, A-rakennus kokoushuone

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8, A-rakennus kokoushuone YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 5/2015 Kokousaika 19. toukokuuta 2015 klo 14.30 Kokouspaikka Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8, A-rakennus kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Kokouksen avaus... 1 2 Kokouksen

Lisätiedot

Kinnulan kunta, valtuustosali. Kröger Lasse, puheenjohtaja (x) Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja (x) Lehtonen Marja, esittelijä-sihteeri (x)

Kinnulan kunta, valtuustosali. Kröger Lasse, puheenjohtaja (x) Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja (x) Lehtonen Marja, esittelijä-sihteeri (x) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2012 Kokousaika Tiistai 24.7.2012 klo 17.00 17.56 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kinnulan kunta, valtuustosali

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 27.3.2012, kello 17.30 18.50 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009 Sivistyslautakunta 27.01.2009 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 27.01.2009 klo 18.00 18.40 Kunnanviraston kokoushuone Hietala Ritva Mattila

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta PERHEPÄIVÄHOITAJA HILLEVI HUUSKOSEN IRTISANOUTUMINEN

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta PERHEPÄIVÄHOITAJA HILLEVI HUUSKOSEN IRTISANOUTUMINEN 2 1. PERHEPÄIVÄHOITAJA HILLEVI HUUSKOSEN IRTISANOUTUMINEN Siv.ltk 13 Valmistelija: päivähoidon ohjaaja Pauliina Oittinen p. 040 702 8601 Esityslistan liite 1 nähtävillä kokouksessa Perhepäivähoitaja Hillevi

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Lakeuden jätelautakunta sivu 1. Westenergy Oy:n jätevoimala, Vaasa

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Lakeuden jätelautakunta sivu 1. Westenergy Oy:n jätevoimala, Vaasa ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Lakeuden jätelautakunta sivu 1 Kokousaika 17.3.2011, kello 14.00 15.30 Kokouspaikka Westenergy Oy:n jätevoimala, Vaasa Saapuvilla olleet jäsenet Ilmajoki: Alavus:

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2013. Sivistyslautakunta 28.05.2013 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2013. Sivistyslautakunta 28.05.2013 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2013 Sivistyslautakunta 28.05.2013 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 28.05.2013 klo 18.00 19.00 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Koskinen

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 1 SIVISTYSLAUTAKUNTA Nro 1 / 2015 KOKOUSAIKA Ma klo KOKOUSPAIKKA Koivupuhdon koulu

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 1 SIVISTYSLAUTAKUNTA Nro 1 / 2015 KOKOUSAIKA Ma klo KOKOUSPAIKKA Koivupuhdon koulu MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 1 SIVISTYSLAUTAKUNTA Nro 1 / 2015 KOKOUSAIKA Ma 23.2.2015 klo 18.30-21.10 KOKOUSPAIKKA Koivupuhdon koulu Jäsenet: paikalla: Varajäsenet: paikalla: Saukko Piia, pj. x Saukko

Lisätiedot

Keskiviikko 22.01.2014 klo 9.00 14.05. Tuomainen Venla, puheenjohtaja Hätinen Raimo, varapuheenjohtaja Mustonen Annukka, jäsen

Keskiviikko 22.01.2014 klo 9.00 14.05. Tuomainen Venla, puheenjohtaja Hätinen Raimo, varapuheenjohtaja Mustonen Annukka, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2014 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Keskiviikko 22.01.2014 klo 9.00 14.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Keskiviikko 17.6.2015 klo 16.00-17.18

Keskiviikko 17.6.2015 klo 16.00-17.18 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 5/ 2015 Sivistyslautakunta Sivu 1 (12) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 17.6.2015 klo 16.00-17.18 Rautalammin lukio Anu Hotti Riitta Hiironen

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012 Aika 29.5.2012 klo 19.18 20.29 Paikka Saran koulu Läsnä Niskala Jorma puheenjohtaja Mustasilta Timo varapuheenjohtaja Haavisto Jonna jäsen Hietikko

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. KOKOUSAIKA Maanantaina kello

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. KOKOUSAIKA Maanantaina kello Viranomainen Kokouspäivä 23 ASIALISTA KOKOUSAIKA Maanantaina 24.05.2010 kello 16.00 17.40 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, ruokasali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 16 25 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 11.10.2011, kello 17.30 18.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 12 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 12 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 12 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 28.8.2012, kello 17.30 18.10 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

Keskiviikko klo Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin

Keskiviikko klo Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Viranomainen KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Nro 11/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Keskiviikko 26.10.2016

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 1/2014 Sivistyslautakunta

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 1/2014 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 6.2.2014 klo 18.00-20.50 Paikka Päiväkoti Mustikka Asiat 1 Kokouksen avaaminen 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4 5 Tuntiopettajan

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 13.4.2012 klo 9.00-14.20 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja, pöytäkirjanpitäjä 30 34 Tuomi Vilho varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Torstaina klo Kunnanhallituksen kokoushuone

Torstaina klo Kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen KOKOUSKUTSU Pyhäjoen kunta 8/2011 Kokousaika Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Torstaina 29.09.2011 klo 18.00 Kunnanhallituksen kokoushuone 1. 2. 3. liite 1 4. liite 2-4 5. 6. 7. liite 6-8 Kokouksen

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA SIVISTYSLAUTAKUNTA 26.03.2013 12 ASIALISTA KOKOUSAIKA Tiistaina 26.03.2013 klo 18.00 19.13 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 10 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot