AREENA26 vsk KATINKULLAN LOMAHUONEISTOT AINA EDULLISESTI! reilusti yli satana päivänä. Linnanmäen tapahtumiin on ilmainen sisäänpääsy.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "AREENA26 vsk KATINKULLAN LOMAHUONEISTOT AINA EDULLISESTI! reilusti yli satana päivänä. Linnanmäen tapahtumiin on ilmainen sisäänpääsy."

Transkriptio

1 Kulttuurimatkailu KESÄ SAARISTO AREENA26 vsk KATINKULLAN LOMAHUONEISTOT AINA EDULLISESTI! Kesä-heinäkuun lomaviikot järven rannalla 1500 / viikko 3mh + parvi, henkilölle. Hintaan sisältyy liinavaatteet ja loppusiivous. Kysy myös tarjous pienemmistä 4-6-henkilön huoneistoista! Golfin viikkopelioikeudet 75 / henkilö. Linnanmäen 65. juhlavuosi tarjoaa enemmän ohjelmaa kuin koskaan Myynti ja vuokraus Ari Pitkänen Sirkushuveja lähes 40 vuotta! Linnanmäki viettää kesällä 65-vuotisjuhlaansa. Juhlavuoden teemana on Sata toivottua uudistusta, jotka saavat hihkumaan riemusta. Koskaan aiemmin Linnanmä- Nyt tanssimisesta uusi iloinen harrastus TANSSIKOULU R A I M O N I S S I LAVA-, RAVINTOLA- JA CLUB-TANSSIT Alkeiskurssit Jatkokurssit III-taso Häävalssit/häätanssit Teemakurssit Aikuisdisco ym. VAATIVAMPAAN MAKUUN Hidas engl. valssi Amerikkalainen valssi Slow foxtrot Blues Tango Argentiinalainen tango Latinalaistanssit ym. Kursseja myös yrityksille Suljetut ryhmät Yksityisesti Nuorisoryhmät Nyt myös paljon kysytyt seniorikurssit Uudet kiinteät omat opetustilat ja peilisali yksityistunteja varten tai pienille ryhmille HATTULASSA. Näyttävää ja tyylikästä tanssitaitoa kaikkiin tilanteisiin YLI 10 VUODEN AMMATTITAIDOLLA! en kesäkauden aikana ei ole ollut tarjolla näin paljon ohjelmaa ja esiintyjiä. Ohjelmaannin pääajatus on tarjota jokaiselle jotakin eli elämyksiä kaikenikäisille. Ohjelmaa nähdään Linnanmäellä reilusti yli satana päivänä. Linnanmäen tapahtumiin on ilmainen sisäänpääsy. Matkailuajoneuvojen korjaukset (kaikki merkit), maalaukset, lasinvaihdot, kosteusvauriokorjaukset, vuosihuollot, nestekaasulaitteiden tarkastukset ja huollot, varaosat jne. Matkailuajoneuvojen korjaukset (kaikki merkit), maalaukset, lasinvaihdot, kosteusvauriokorjaukset, vuosihuollot, nestekaasulaitteiden tarkastukset ja huollot, varaosat jne. Tuulissuontie Lieto Tuulissuontie Lieto Soliferin ja Polarin valtuutettu huoltokorjaamo Soliferin ja Polarin valtuutettu huoltokorjaamo Sirkus Finlandian kantaesitys pidettiin keväällä 1976 Tammisaaressa ja siitä lähtien olemme viihdyttäneet sirkuksen ystäviä niin kotimaassa kuin ulkomail- lakin. Meille on ollut suuri kunnia olla tekemässä kotimaista sirkushistoriaa: muut saman kokoluokan ja tason sirkukset eivät ole toimineet Suomessa viittä vuotta kauempaa. Lisäksi olemme tänä päivänä maan ainoa kansainvälisen luokan suursirkus! Vaikka pyöreällä maneesilla varustettu klassinen sirkus on saanut viime aikoina rinnalleen teatraalisemman nykysirkuksen, edustamme ylpeänä sirkuksen alkuperäistä ja perinteistä tyylisuuntaa: klovnit, jongleerausesitykset, eläinnumerot ja akrobaattiesiintyjät hämmästyttävät näytöksissä kerta toisensa jälkeen!

2 2 RAKENTAJAN PALVELUT AREENA Kellarin paikan valinnassa kannattaa ajatella ilmansuunnan lisäksi käyttömukavuutta Savusauna, joka ei pala Kylmäsäilytystä maan omassa viileydessä - hätätilanteessa säteilysuoja Rahtitie2, EURA p. (02) Tutustu laajaan mallistoomme netissä. Tilaa kattavat esitteemme! Maakellari on taloudellinen hankinta, jonka avulla säilöt mehut, hillot, viinit ja juurekset valolta suojattuna. Maakellarissa säilytät myös virvokkeet ihanteellisen kylminä. Maan oman lämpötilan ja kosteuden avulla kellari toimii ilman sähköenergiaa. Maakellari on kestävä ratkaisu josta on iloa tulevillekin sukupolville. JR-Holvikellarilta saatavana nyt myös omavalmisteiset puuhyllyt hilloille ja muille elintarvikkeille. Olemme mukana RYSKYPÄIVILLÄ Savarikeskuksessa! Joka vuodenaikaan. Jokaiseen tulisijaan. Energiatehokas Aalto-Arina puut syttyvät paremmin tehokkaampi palotapahtuma puhtaammat savukaasut puun säästö % Leikkaa talteen Maakellari on ykköshankinta myös esimerkiksi kesämökille. JR-Holvikellarin kellaripaketissa yhdistyvät edullinen hinta ja rakentamisen helppous. Holvikellarilla on jo tuhansia tyytyväisiä asiakkaita ympäri Suomea. Maakellarin paikan valinta Paras paikka maakellarille on varjoinen pohjoisenpuolinen rinne. Mikäli kellarin oviaukko joudutaan sijoittamaan esim. etelään, voidaan oviaukko varjostaa mm. suojakasvillisuudella tai Holvikellareissa lisäämällä pituutta terassiosuuteen. Ilmansuunta ei ole kuitenkaan tärkein kriteeri kellarin paikkaa valittaessa. Paikan valinnassa on huomioitava myös mm. kellarin käyttömukavuus. Kellari voidaan aivan hyvin rakentaa myös tasamaalle. Tällöin kellari pyritään sijoittamaan mahdollisimman paljon maan pinnan alapuolelle. Kaikissa olosuhteissa on tärkeää taata salaojien varma toimivuus. Hengittävyys JR-Holvikellarin holvikaari- ja seinäharkko on kehitetty erityi- sesti kellarin rakennusmateriaaleiksi. Harkot ovat hengittävää materiaalia. Ne läpäisevät maan lämpöä ja kosteutta. Hengittävyyden ansiosta rakenteiden pintaan ei muodostu haitallista vesihelmeilyä, kuten esimerkiksi valettuun betonirakenteeseen. Lisätiedot: 30 v. Luotettavaa palvelua jo vuodesta 1984 lähtien! PELTISEPÄN- LIIKE J. POHJALUOTO OY Vahtistentie 4, SAUVO GSM PÄIVITÄ TULISIJASI AALTO-ARINALLA Valmistus ja myynti: Metallitekniikka Hannu Laajala , VVS-installationer och försäljning Huom. Kotitalousvähennys LVI-asennuksia ja tarvikemyynti PALVELEMME NOPEASTI JA AMMATTITAIDOLLA Juha Nurminen puh Päivystys 24h: puh Myymälä: Vilkuntie 2, Rauma puh Uudisrakennus / saneeraus Lämmitysjärjestelmät tarvikkeineen Lvi-saneeraukset Jätevesi / sadevesi Tarvittavat kaivuutyöt LVI tuotteet ja palvelut saman katon alta RÖR AB PUTKI OY Bengt Karlsén Herbert Karlsson Fax (02) Örnvägen 4 Kotkatie - Pargas Parainen RAUMALLE LAPPIIN Hong Kong S-market Putkiliike Juha Nurminen Äyhönjärventie Metallitie Obs.. Hushållsavdrag UOTILAAN A-Katsastus

3 AREENA RAKENTAJAN PALVELUT 3 PINTAURAKOINTI NIKULA OY Pintaurakointia 20 vuoden kokemuksella Taatusti turvallinen! Yhteyshenkilö Pasi Nikula Tony Kyrklung puh Pargas - Parainen Hantverk i trä i gammal stil. Sanerar gammalt. Kästöitä puusta vanhaan tyyliin. Korjaan vanhaa. Saneringar inom byggbranschen Rakennusalan saneeraukset Rakennusliike ARTO MÄKINEN OY Uudisrakentaminen Ulko- ja sisäsaneeraukset Huoneistoremontit Puh Tmi Kari Haapasalo Muuraukset Laatoitukset Tulisijat ja hormien massaukset Puh. (02) , Latokartanontie 45, PERNIÖ Koncentrera dina inköp av trävaror till ortens ledande trävaruaffär!! Jarno Österman Jouni Österman Keskitä puutavaraostoksesi paikkakunnan johtavaan Puutavarakauppaan!! NAANTALI Kaivojen tyhjennykset Viemärien avaukset ja putkistokuvaukset Soraa, sepeliä, multaa Hiekat ja luonnonkivet, myös itse noutaen Vaihtolavat Kuljetukset Vesikuljetukset Puh v Graafinen suunnittelu Helle Laaksonen Hovintie 11, Piikkiö Även annat byggmaterial fönster dörrar isolering material för grunden takmaterial mm. Myös muuta rakennusmateriaalia ikkunat ovet eristeet perustusmateriaalit kattomateriaalit ym. AB ENGELSBY VERK ENGELSBYN TEHTAAT OY Sågvägen/Sahatie 7A, Kimito/Kemiö puh. (02) ,

4 4 RAKENTAJAN PALVELUT AREENA Pasión de Buena Vista - aidoimmat kuubalaiset rytmit valloittavat Suomen joulukuussa Koreografilegenda Jose Luis Rodriguez-Penan alkuvoimainen tanssishow Pasión de Buena Vista saadaan vihdoin joulukuussa Suomeen. Euroopassa jo yli puoli miljoonaa katsojaa kerännyt, kuubalaista tanssia ja musiikkia yhdistelevä show nähdään Turun Logomossa keskiviikkona 9. joulukuuta sekä Helsingin Kulttuuritalolla kolmessa esityksessä joulukuuta. Esitysten lipunmyynti käynnistyy maanantaina 1. kesäkuuta. ESITYKSET: Pasión de Buena Vista Ke klo Logomo, Turku Pe klo Kulttuuritalo, Helsinki La klo 15 ja Kulttuuritalo, Helsinki LIPUT: Turku: palvelumaksuineen alkaen 60,50 / 50,50 Lippupisteen myyntipisteistä. Helsinki: palvelumaksuineen alkaen 59,50 / 49,50 Lippupalvelun myyntipisteistä. Seulottua MULTAA lannoitettuna ja toimitettuna KAIHDINPALVELUA JO VUODESTA 1982! KAIHDINLAATUA KOTIIN JA KONTTORIIN! Exclusive kaihdin parvekkeelle Säle-, rulla-, pystylamelli-, laskos ym. kaihtimet Markiisit Valkiasvuorenkatu 43, TURKU Puh Tiedustelut ja tilaukset puh , /Viljami Myös iltaisin ja viikonloppuisin MYYNTI JA ASENNUS Kysy lisää! STUGSERVICE A.SÖDERHOLM Stugservice. Byggnads- och gårdkarlsjobb. Grävarbeten och byggandet av bryggor. Brygg kista. Tomtröjning och skogsavverkning. Flyttbar såg för uppsågning av egna träd till stomvirke OCKSÅ PÅ HOLMAR! Ring och fråga mera! Mökkipalvelut. Rakennus- ja talonmiestyöt. Kaivuutyöt ja laitureiden rakennus. Laiturikirstut. Raivaustyöt ja puiden kaato. Kantojen jyrsintää. Kaatuneet puut käyttöön laudaksi. Siirrettävä saha, jolla voi sahata omat puut rakennuspuutavaraksi MYÖS SAARILLA! Soita ja kysy lisää! TÄYDEN PALVELUN KAIHDINLIIKE Sälekaihtimet, rullaverhot, markiisit ym. kaihdinalan tuotteet Mittaus-, asennus- ja suunnittelupalvelu Kullervontie 16 b, Uusikaupunki Puh T:mi A.Söderholm Lill-Mälö Byväg 47, Pargas Kustannustehokasta rakentamista sovitun aikataulun mukaisesti Liikekeskukset, myymälä-alueet, hotellit, ravintolat, baarit, terveys- ja kauneussalongit, luxusristeilijät, jahdit ja veneet, yksityiset asunnot - nämä ovat pääkohteitamme Korpelantie 229, Sauvo, puh. (02)

5 AREENA 5 NYT suurempia 4,7-20 m 2 tiloja tarjolla! Mitsubishi Electric FH-sarjan ilmalämpöpumput Uutuusmalli on suunniteltu Suomen ankariin olosuhteisiin ja Sinulle, jolle kelpaa vain paras. Se on markkinoiden hiljaisin ja ennen kaikkea tehokkain. Useita asumismukavuutta parantavia ominaisuuksia UUTUUS- MALLI MYNÄMÄKI Sahatavaraa jämptisti mittojen mukaan Raaka-aineen osto ja sahatavaran myynti Jaakko Rantala Toimisto Hanna Rantala Kaikki antennityöt - HD -kanavat - Asennus, huolto ja suunnittelu Canal Digital- ja Viasat-kanavat Tammitie 3, Turku Puh DigitaPro asennusliike SETIn hyväksymä - Peltikattotyöt - Kattohuollot - Katonpesut - Uudisrakennustyöt - Korjaustyöt - Kesämökkityöt Tmi Heikki O. Nieminen Naantali Puh Finnfoam Oy toi markkinoille uudet FF-PIR lämmöneristelevyt HUOLTOPALVELU AALTONEN Liljalaaksonkatu 1, Uki Puh SÄHKÖ-OSKARI OY Yläneentie 41, MYNÄMÄKI Puh. (02) , A sähköurakoitsija SÄHKÖASENNUKSET AMMATTITAIDOLLA RAKENNE VALLI OY RAKENNUSTYÖT VESIVAHINKOSANEERAUKSET ASBESTIKARTOITUKSET TOIMITILAMUUTOKSET Finnfoam Oy:n mittava investointi täysin uuteen FF-PIR lämmöneristeiden valmistuslinjaan Salossa on valmis ja tuotteet ovat nyt saatavana rautakaupoista kautta maan. FF-PIR lämmöneristelevyt valmistetaan polyuretaanista. Polyuretaanieristeet (PU) jaetaan raakaaineseoksen mukaan PUR- ja PIR eristeisiin. PIR-eristeiden palonkesto-ominaisuudet ovat huomattavasti paremmat kuin PUR-eristeiden. Finnfoam Oy valmistaakin ainoastaan PIR-eristeitä kuten FF- PIR tuotenimi kertoo. FF-PIR eristeiden lämmönjohtavuus Declared on 0,023 W/mK. FF-PIR toimiikin hyvin lämmöneristeenä seinissä ja yläpohjissa, joiden eristepaksuutta voidaan ohentaa todella merkittävästi. Esimerkiksi yläpohjassa 240 mm:n FF-PIR levyllä saavutetaan yhdellä asennuksella vaadittava u-arvo 0,09. Tällä saavutetaan merkittäviä säästöjä myös muissa rakenteissa ja rakentamiskustannuksissa. Erityisesti korjauskohteissa asuintilat saadaan maksimaalisesti hyötykäyttöön ohuilla eristepaksuuksilla. Seinissä ja yläpohjissa FF-PIR:llä pystytään toteuttamaan helposti todella tiiviitä rakenteita, mikä on energiatehokkuuden kannalta erittäin tärkeää. FF-PIR levyjen täysin yhtenäinen polyuretaaniydin on jo itsessään tiivis materiaali, jonka tiiveyttä levyjen pinnoilla olevat alumiini- tai muovipinnoitteet parantavat vielä merkittävästi. Kun levyjen väliset saumat teipataan alumiini- tai muovihöyrynsulkuteipeillä, saadaan rakenteista täysin tiiviitä. Palotilanteessa palon leviämistä hidastaa FF- PIR eristeen itsestään sammuminen ja uudelleen syttymistä hidastaa pinnan hiiltyminen. Kolme kovaa! FF-PIR:n myötä Finnfoam Oy:ltä on nyt saatavana kaikki kolme kovaa lämmöneristettä. Vettymätön ja luja Finnfoam soveltuu täysin yhtenäisen ja suljetun solurakenteensa ansiosta erinomaisesti niin routaeristeeksi kuin alapohjien, seinien ja kattojenkin eristämiseen sekä erilaisiin lisälämmöneristyksiin. FF-EPS tarjoaa lattioiden, seinien ja kattojen eristämiseen huomattavasti perinteistä EPSlämmöneristettä kustannustehokkaamman vaihtoehdon. FF-PIR takaa energiatehokkuuden seinissä ja yläpohjissa perinteistä merkittävästi ohuemmalla eristepaksuudella. Missään näistä kolmesta kovasta lämmöneristeestä ei voi esiintyä eristyskykyä heikentäviä ilmavirtauksia ja ne ovat kosteusteknisesti turvallinen valinta. Lisätietoja: Finnfoam Oy, Head of Communications Asso Erävuoma Finnfoam Oy on kotimainen perheyritys, jonka juuret ovat syvällä suomalaisessa roudassa. Vankka yli 30 vuoden kokemus ja uudenlainen kehityshakuinen ajattelu ovat nostaneet perheyrityksen yhdeksi johtavista muovipohjaisten lämmöneristeiden valmistajista. Alati kehittyvä perheyritys on kasvattanut tuotantokapasiteettiaan ja nykyään Finnfoam Oy:n tuotevalikoimiin kuuluvat myös kaikki muut maailmalla yleisesti käytössä olevat kovat lämmöneristeet (EPS ja PIR) Finnfoamin lisäksi. Finnfoam Oy:n vahvuudet lämmöneristeiden suunnittelussa ja valmistuksessa kiteytyvät vankkaan kokemukseen ja uudenlaiseen, kehityshakuiseen ajatteluun. Tämän myötä Finnfoam Oy kykenee tarjoamaan asiakkailleen patentoituja ratkaisuja, joiden eristyskyky, luotettavuus ja asentamisen helppous ovat vertaansa vailla.

6 6 OSTAJAN PARATIISI AREENA 22 / vko 75 / 4 viikkoa Avoinna ark la ja su klo Puh Radiomiehenkatu 3 a Turku ( TV-Center) Tervetuloa! KAHVILA Suojaa ainutlaatuinen ihosi turvallisesti ja tehokkaasti Kasvojen Aurinkosuojavoide Crème Anti Solaire SPF 25 Anu Ankelo Pilkkasiipikuja 17, Uusikaupunki p Aurinkosuoja ja meikkivoide yhdessä Crème Solaire Teintée SPF 15 OLE ROCK, LADY tai MITÄ VAAN... Seeprasta vaatteet & asusteet arkeen ja juhlaan :) TERVETULOA! Paattistentie 1020, TURKU p ma 10-18, pe 10-18, la Vinkkiläntie 26, Vinkkilä ti-pe 9-17, la Varaa aika ryhmällesi! FRONTPAGE : TOP PANTS THIS PAGE : BLOUSE PANTS S/S collection 2015 Etsitkö paikkaa hää- Etsitkö tai muille paikkaa juhlille? häätai muille juhlille? Soita Heimo Mäkilä Lisätiedot: Ruissalon Kansanpuiston kauniissa juhlasalissa Ruissalon Kansanpuiston kauniissa on pari hyvää juhlasalissa on pari hyvää peruutusaikaa peruutusaikaa loppukesään 2015 ja tuleville vuosille loppukesään enemmänkin 2015 ja valinnan varaa. tuleville vuosille enemmänkin valinnan varaa. Soita Heimo Mäkilä Lisätiedot: Valoisa ja viihtyisä kirpputori Ompelupalvelua, ja tarvikkeita ti-pe 10-18, la-su 10-14, ma suljettu kahvia ja jäätelöä Kirpparipaikka 24,-/viikko 45,-/2 viikkoa Turuntie 2, Aura (samassa talossa kuin Osuuspankki) OSTO- JA MYYNTILIIKE Jortikka Vapparintie 2, Parainen (02) Kuolin- ja muuttopesät Huonekalut, astiat, valaisimet Taide-, keräily ym. irtaimet Pienetkin erät Käteismaksu Kaija Hellberg Käsinpainettujen tekstiilien valmistus ja myynti työhuoneelta. Murreaiheita Sikses hyvi sikses -käsinpainetut murre t-paidat ja tyynyliinat. Noutopalvelu Siivous Otamme vastaan huutokauppa toimeksiantoja Hyvä valikoima käsityölankoja Neuleisiin - Virkkaukseen - Vauvalankoja - Piirrettyjä liinoja - Pyyheliinapeitteitä - Kanavatöitä kaiken ikäisille - Käsillä tekemisen iloa! Käsityö Kaisa Avoinna pe 9-16 Hämeenkatu 3 A Turku puh. (02) ma-to 9-17 Ota yhteyttä Hellberg Kaija Tmi Puh. (02) tai Tule käymään Avoinna Ma-Pe muina aikoina sovittaessa Toimipisteeni sijaitsee: Lahdentie 628, KALANTI

7 AREENA KALUSTEITA VEHMAALTA Terassille, parvekkeelle, puutarhaan, laiturille, kuistille, tupaan, takkahuoneeseen KAIKKIALLE SOPII PUUKALUSTE! P A L V E L E V A L Ä H I K A U P P A S I 7 HÖYLÄTYSTÄ PUUTAVARASTA TARTUNTA- JA PINTAMAALILLA KÄSITELTYJÄ MANUN KESTO-KALUSTE Myynti/esittelytilat: Vinkkiläntie 10, Vinkkilä Avoinna: Pe 12-18, La muuna aikana /Manu /Merja Laajoenumme suutarit Vauhdikas kansankomedia, josta ei puutu dramaattisia käänteitä. Tarinan kertojana, juonen punojana A. Kivi oli mestari! Usko, toivo ja rakkaus vaihtelevat petoksen, epätoivon ja vihan välillä ja kaikki tuntuu niin uskottavalta, ihmeen todelta, vaikka eletäänkin entisiä aikoja. Kansalliskirjailijamme tunsi kansansa kasvatteet ja kuvasi heidät rakastavalla voimalla, mutta tyhjänpäiväisestä hömppäkomediasta ei ole kyse. Perint rahan toivossa suutari Topias ja varsinkin vaimonsa Martta ryhtyvät naittamaan alaikäistä poikaansa Eskoa. Naimapuheita on käyty Pualmatkan krouvissa juovuspäiten, mutta Eskon ihastus ja vilpitön rakastuminen ihanaan Karrin Kreetaan on totista ja itkettävän ylitsevuotavaa. Kun sitten totuus selviää nuorelle sulhaskandidaatille, ovat myös seuraukset totisesti hurjia. Vain A. Kiven nerokkuus takaa, ettei komediasta tulekaan murhenäytelmää, vaan sovinnon ja anteeksiannon aurinko pilkistää lopussa koko suutarin sakille. LAAJOEN KESÄTEATTERI Karjalantie 1616, Mynämäki A. KIVI - P. SAARISTO LAAJOENUMME SUUTARIT Näin sanailee suutarin poika näytelmän alussa: Semmotto... muuttu maailma, sanos Pappa! Luaja varjele muu. Tärkkiä askela! Juu..u, totta maar, ko sitä oikke syrämem pohjast huntera; ei täsä ol leikkimist, ei ol leikkimist! (käy kaivolle jäähdyttämään päätään) Merkillise tuntte käyvä pääst jalkohi... ylös alas. Tämä o hääilo esimakku! Ja tätä mieltä Esko on, kaiken kokeneena, aivan lopussa: Mää poik Ohjaus: P. SAARISTO Pe klo ensi-ilta Su klo Su klo Loppuunmyyty Ti klo Ke klo To klo Loppuunmyyty Su klo Su klo Loppuunmyyty Ti klo Loppuunmyyty Ke klo To klo Su klo ja klo Ti klo Ke klo To klo Su 2.8. klo Kesäteatterin lippujen varaus ja tiedustelut puh Liput:18, ryhmät yli 20 henk. 16, lapset (alle 12v) 10 Varatut liput pyydetään lunastamaan 30 min. ennen esityksen alkua. KATETTU KATSOMO JA HYVÄT PAIKOITUSTILAT Painekyllästettyjä, pintakäsiteltyjä. Valmiiksi koottuja. Yhdisteltävissä keskenään. Valmiina tuotteina tai tilauksesta asiakkaan mitta, väri ja mallitoiveen mukaisina. Sopivasti matkan varrella EVÄSTÄ & VIRVOKKEITA Kustavintie 2091, Mietoinen neuloskelen tääl vaam pappan kans enkä nai ikä! En koska men naimissi! Mitä muijast? Mää tunne sen suvu ny! Petturei ova kaik ihan kaik! Avoinna: Ark 8-21, La 9-21, Su Me LAAJOEN KESÄTEATTERIS- SA toimimme myös hääilon hengessä, emmekä petä yleisöämme. Ei tarvitse katsojan tuntea myötähäpeää meidän takiamme. Osaamme kyllä repliikkimme, puhummehan tuttua murretta ja rivouksia ei ladella, vaikka juodaankin viinaa, tanssitaan ja tapellaan. TERVETULOA NAUTTIMAAN KANSALLISEN KLASSIKON TUOREESTA UUSTULKINNAS- TA LAAJOEN KESÄTEATTERIIN! Sopivasti matkan varrella EVÄSTÄ & VIRVOKKEITA Pekka Saaristo Sovittaja- ohjaaja Kustavintie 2091, MIETOINEN Avoinna: Ark 8-21, La 9-21, Su Kaivolan kesäteatteri Kesällä Kaivolan kesäteatterissa Laitilassa nähdään Markku Hyvösen kirjoittama näytelmä Äkkilähtö Tallinnaan. Ensi-ilta Kaivolan Myllymäellä perjantaina alkaen. Kysy lisää! Kustavintie Vuodesta Mietoinen puh Legendaarinen Matkavirvoke palvelee Kustavintien kulkijoita jo vuodesta 1952 lähtien! Kesäterassilla voi nauttia auringon lämmöstä, virkistävistä Sopivasti juomista matkan ja grilliherkuista esim. varrella lihapullat ja muusi, makkaraperunat, hampurilaiset ja mukavasta tunnelmasta aurinkovarjojen alla. Vuodesta 1952 Poikkea kahville! EVÄSTÄ & VIRVOKKEITA EVÄSTÄ & VIRVO Kustavintie 2091, Matkavirvoke on aivan Kustavintien varrella, Turusta Mietoinen tultaessa tien oikealla Mietoinen reunalla hirsirakennus. Avoinna: Pihalla tilava parkkialue. Avoinna: Ark 8-21, La 9-21, Su Ark 8-21, La 9-21, Su Vuodesta 1952 Sopivasti matkan varrella Sopivasti matkan varrella EVÄSTÄ & VIRVOKKEITA EVÄSTÄ & VIRVOKKEITA Kustavintie 2091, MIETOINEN Avoinna: Ark 8-21, La 9-21, Su TAIVASSALO Uunituoretta leipää ja munkkeja joka päivä Grillistä lämpimät herkut Vesipiste Sopivasti matkan Kustavintie 2091, Merililian *Sisustus- ja lahjatavaraa *Kukat ja sidontatyöt *Kahvila Avoinna: ark la 8-18 su TAIVASSALO Ihattulantie 2, Taivassalo puh. (02) Avoinna: ma-pe 8-17, la 8-15, su Kustavintie 2091, MIETOINEN Avoinna: Ark 8-21, La 9-21, Su Ilmaristentie 2, Vinkkilä Vuodesta Puh Vuodesta 1952 Vuo

8 8 AREENA Louhisaari kertoo Flemingien ja Mannerheimien historiasta Maalaisherkku Louhisaaren päärakennus on peräisin 1600-luvun puolivälistä ja se edustaa Suomessa äärimmäisen harvinaista palatsiarkkitehtuuria. Kartanolinnan yksinkertaista, valkoiseksi rapattua julkisivua koristavat komea hiekkakiviportaali, räystästä tukeva konsolirivistö ja päätykolmiot. Ajalle tunnusomainen on myös kartanon korkea, ns. hollantilainen aumakatto. Kuvaaja on Maarit Lehtinen. Louhisaaren kartanolinna, Askainen (n. 30 km Turusta pohjoiseen). Louhisaaren interiöörejä on muodistettu vuosisatojen kuluessa kunkin aikakauden tyyliä vastaavaksi. Tänään sen juhlakerros ja palvelusväen käytössä ollut ensimmäinen kerros on restauroitu 1600-luvun asuun. Keskimmäinen kerros eli herrasväen asuinkerros on sisustettu lukujen tyyliin. Louhisaaressa on myös laaja englantilainen puisto kävelyteineen ja puistopaviljonkeineen. Kartanolinnan rakennutti amiraali Herman Fleming, joka toimi mm. Suomen kenraalikuvernöörinä luvun lopussa kiinteistö siirtyi Mannerheim-suvulle ja se tunnetaan Suomen marsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheimin synnyinkotina. Tehtaanmyymälä JÄMIJÄRVI Puh JÄMIN RAHTIPALVI OY Avoinna ark KUSTAVI Saariston helmi Hyvän palvelun Kustavi saaristoluontoineen takaa viihtyisän vapaa-ajan vieton ja lomailun nautinnon. Tarjolla on hyvät majoitus-, ravitsemus- ja kuljetuspalvelut sekä mahdollisuudet kalastusmatkailuun. Yhteysalusliikenne muualle saaristoon Vuosnaisista Ahvenanmaalle ja Laupuksen Heponniemestä osana Saariston rengastietä Ininöön. Persoonallisissa käsityöliikkeissä ja tehtaanmyymälöissä voi tehdä ostoksia. Kukat meiltä arkeen, juhlaan ja suruun... Palvelemme: Ark La Su Kirkkokatu 1, MYNÄMÄKI, puh (02) TORPPARIN TUPA Avoinna: ma-to 8-20, pe 8-02, la 10-03, su Vinkkiläntie 20, Vehmaa, puh LOUNAS ARKISIN ma-pe klo TEETEE TARVIKE Puh , korjaamo Ryhmille ja lomanviettäjille on tarjolla valmiita ohjelma- ja retkipaketteja mm. Päivä Kustavissa, Ströömin reissu ja Kirkolle-reitti ym. Opaspalvelu. Veneilijöille hyvät vierassatamapalvelut. Polkupyörällä pääsee Kustavin vanhaa postitietä pitkin Turusta tai sitten rengastietä pitkin. Nähtävyyksistä Isokarin majakka vuodelta 1833, Katanpään linnakesaari, puinen ristikirkko vuodelta 1783, Pyhän Johanneksen kappelimuistomerkki Pohjois-Vartsalassa ja Pyhän Jaakopin kappeli Vähä-Rahissa. Kustavin Saaristolaismuseo, Vuosnaisten niemi eri toimintoineen sekä Jeremiaan luolat. KUSTAVIN KUNTA Kunnanvirasto, puh. (02) , faksi (02) Matkailuneuvoja palvelee kunnanvirastossa kesä-elokuun maanantai-lauantai puh. (02) Louhisaaren kartanon Kahvila Juhlapalvelu Yöpyminen Täyden palvelun myymälä ja korjaamo Pyheen kesätori Avoinna joka perjantai klo syyskuun loppuun asti. Tervetuloa ostoksille! Tuoreita vihanneksia, kala- ja liha-auto palvelevat torin aukioloaikoina. Kukkia ja taimia. Tori sijaitsee Kustavintien varrella, Pyheen kyläkaupan vieressä , v. Lahjapuoti Majoitu mukavasti maatilalla Keltaisessa talossa tai Renkituvalla. Lounas päivittäin klo 12-15, sunnuntaisin erityinen juhlalounaspöytä Juhlapalvelumme hoitaa perhejuhlasi, yritysjuhlasi tai kokouksesi ammattitaidolla viihtyisässä ympäristössä. Louhisaarentie ASKAINEN Puh. (02) ylhainen.louhisaarenkartano (a) dnainternet.net

9 AREENA Tummanmäen luontopolku Vehmaalla Viime kesänä avattiin uusi Tummanmäen luontopolku Vehmaan entiselle graniittilouhokselle. Luontopolulla voi ihailla kasvillisuutta, nauttia hiljaisuudesta ja pysähtyä kuuntelemaan mitä luonto tarjoaa. Lenkki kiertää läpi alueen jossa on useita entisiä graniittilouhosmonttuja entisen kiviteollisuusalueen lomassa. Pitkospuita, siltaa ja portaitakin jossain vaiheessa pääsee menemään. Ei välttämättä tarvitse käyttää portaita koska muutenkin pääsee etenemään. Polulla on loivaa nousua, suoria kinttupolkuja sekä leveämpää tietä. Alkupäässä on heti ensimmäisenä grillikatos jossa pirttikalusto toimii ruokapaikkana. Mukavasti maistuu omat eväät tai betonirenkaassa paistettua grillimakkaraa. Kannattaa ottaa pieni kassillinen puita mukaan. Toinen grillauspaikka on matkan puolenvälin tienoilla. Lenkille voi lähteä hieman huonokuntoisetkin, koska maasto Vehmaalla tapahtuu kesällä on suhteellisen helppokulkuinen. Kallio-osuudet saattavat olla liukkaita, joten varovaisuutta matkaan. Jätekiviä kutsutaan rääpekiviksi. Niisä on ollut kova työ kun niitä on pinottu polkujen päälle. Kaunista katseltavaa riittää retkellä. Siellä olevat noin 30 metriä syvät montut ovat ajan saatossa täyttyneet pohja-ja sadevedellä. Auringon kimallus näyttää upealta veden pinnalla. Myös syksyllä ruska-aikaan on katseltavaa. Autolla pääsee aivan lähtöpaikalle,jossa on autoille tilaa. Alueella on wc ja näköalalava joka sijaitsee jätekivivuoren päällä, josta on mahtavat näkymät varsinaissuomalaiseen maisemaan. Hyvin sijoitetut opasteet ohjaavat retkeilijöitä koko matkan ajan. Luontopolun arvioitu pituus liikkuu noin 1,5-2km nurkilla. Luontopolulla kulkeminen on antoisaa ja virkistävää, kuin esimerkiksi hankalassa metsämaastossa. Kasvustoa on raivattu polun tieltä, jotta ne pysyvät kauniisti avoinna. Kivilouhoksella on kasvanut joka koloon puita ja pensaita sekä erilaisia kasveja. Kirkkaassa vedessä aikoinaan kävi nuoria poikia uimassa ja eräässä Hyvää Vehmaalla tapahtuma Vinkkilän toiminta-aukiolla Markkinameininkiä, kahvia ja pullaa tarjolla, myyjiä tuotteineen. Iloinen tunnelma. Esiintyjiä klo Tanssit Myllylammen lavalla, esiintyjinä Tanssiorkesteri Kaiho. Järj. Lahdingon Kyläyhditys Runon ja suven päivä kotiseutumuseolla Albin Stenroosin muistojuoksu Margareetan päivä kotiseutumuseolla Uuden Margareetan valinta, ohjelmaa, musiikkia Louhoskonsertti Tummanmäellä. Järj.Lahdingon kyläyhdistys Museokauden päätöstilaisuus kotiseutumuseolla. Kirjaston näyttelyt ja Oheistaidekoti- näyttelyt Vinkkilän kesäteatteri esittää Kuin telkkä pöntössä alkaen Himoisten koulun pihalla Postitie 95. Tiedustelut ja liput Leilalta Puh kaivoslouhoksessa on edelleenkin vielä poikien kehittelemä liaani. Kannattaa tehdä retkipäivä porukalla tai perheen kanssa. Luontopolulle saa mennä retkeilemään ja on kaikille ilmainen hieno käyntikohde. Myös koiraharrastajat ovat löytäneet alueen jossa voi joskus tavata toisiaan. Lavatanssit kesällä 2015 Vehmassalmen tanssipaviljogilla Kotiteollisuus Rautalankaäijät Aikalisä Vehmasalmen tanssipaviljogilla Nostalgiatanssit. Esiintyjinä Umberto Marcato ja Eino Grön orkestereineen 1.8. Niskalenkki 8.8. Rautalankaäijät 9 Turun suunnalta Tummanmäen luontopolun löytää kun Kustavintietä ajetaan ensin Y-tien risteykseen asti ja siitä Vehmaan Vinkkilään päin. Noin kaksi kilometriä ajetaan Y-tietä ja käännytään oikealle pikkutielle. Siitä vähän matkaa ja parkkipaikka tulee vastaan ja olet perillä. Perjantaisin Lauantaisin Ravintola KARAOKE/DISCO KARAOKE LIVE-musiikkia Herkulliset PIZZAT ja RUOKA-ANNOKSET aina iltamyöhään asti (keittiö suljetaan puoli tuntia ennen valomerkkiä) syyskuun loppuun asti Majatalo, venesataman vieressä (helppo saapua myös veneellä) LISÄTIETOJA KESÄN TAPAHTUMISTA NETTISIVUILLA! Taivassalo, Hakkenpään ranta Tule tutustumaan monipuolisiin palveluihimme. Ihattulantie 5, TAIVASSALO ma-ke , pe KIVIALAN AMMATTILAINEN Rouhiaisen Kivi MYNÄMÄKI Muistomerkit kaikki alan työt Kivitasot myös pyöreät Joentaustantie 13, puh. (02) SALORANTA Uudenkaupungintie 594, Taivassalo Puh. (02) Pirjo Matti Antti

10 10 Roope-tarra on vastuullisen veneilijän merkki AREENA Pidä Saaristo Siistinä ry:n hylje-logo on monelle vesilläliikkujalle tuttu Roope-jätepisteistä. Vaikka PSS ry tunnetaan usein parhaiten jätehuoltotyöstään, on se vain osa yhdistyksen monipuolista työtä, jolla kaikella tähdätään puhtaaseen vesiympäristöön. KALUSTO KUNTOON Pidä Saaristo Siistinä ry Tervetuloa FIXA FLOTTAN Håll Skärgården Ren rf Ahvenanmaan saariston helmeen SKÄRGÅRDSHOTELL Gullvivaniin! BRÄNDÖ ÅLAND Hotelli- ja ravintola Gullvivan sijaitsee niemen kärjessä, aivan päätien varrella Ahvenananmaan koillisessa saaristossa sijaitsevassa Brändön kunnassa. Hotellissa on 23 huonetta. Tarjoamme merinäköalan kaikista huoneista. Pidä Saaristo Siistinä ry on tehnyt työtä saariston ja järvialueiden puhtaana pitämiseksi jo vuodesta Yhdistys sai alkunsa Saaristomereltä, mutta se on sittemmin laajentunut kaikille Suomen tärkeimmille vesistöaluille: Pohjanlahdelle, Saimaalle, Päijänteelle, Pirkanmaalle ja Itäiselle Suomenlahdelle. Nykyään vesilläliikkujilla on erittäin hyvät mahdollisuudet päästä eroon jätteistään sellaisillakin alueilla, joilta ei muutoin jätehuoltoa löytyisi. Tällä hetkellä meillä on ympäri rannikko- ja järvialueita noin 200 Roope-jätehuoltopistettä. Jätepisteissä kerätään sekajäte ja kierrätetään ainakin lasi ja metalli. Lisäksi jokaisen jätepisteen yhteydessä on yleensä kuivakäymälä tai useampia. Ylläpidämme myös veneiden käymäläjätteiden imutyhjennysasemia, yhdistyksen pääsihteeri Aija Kaski kertoo. Ennätysmäärä roskaa PSS ry:ltä eivät työt lopu, sillä venekokojen kasvaessa myös jätemäärät saaristossa kasvavat jatkuvasti. Aija Kaski kertoo, että kesä 2014 oli lämpimien keliensä puolesta PSS ry:lle haastava erityisesti Saaristomerellä, sillä helteiden aikana vesillä oli ruuhkaa. ja jätepisteet täyttyivät ennätysvauhtia. Roskamäärät olivat helteiden aikaan niin valtavia, että Saaristomeren huoltoalus M/S Roope jouduttiin päivittäin purkamaan lastistaan, kun normaalisti kiireisimpäänkin aikaan riittää 2-3 purkua viikossa. Jokainen lastin purku vaatii poikkeaman huoltoreitiltä tieyhteyden päässä olevaan satamaan. Huoltoalus joutui koville. Saaristomeren huoltoalus M/S Roope on rakennettu vuonna 1980 ja peruskorjattu vuonna Se on kuitenkin kapasiteetiltaan riittämätön hoitamaan viime kesän kaltaisia roskamääriä. Myös sen toiminta-alue Saaristomerellä on hyvin laaja. Viime kesänä alus ei enää tahtonut kestää työmäärää ja ajotunteja. Sitä alkoivat vaivata erinäiset viat ja muutenkin kiireinen kausi nilkutettiin vaivaisella aluksella loppuun. Alukseen päästiin tekemään Teksti ja kuvat: Nora Forsman Saaristomeren huoltoalus M/S Roope ei enää selviä kasvavista jätemääristä. Tarve uudelle alukselle on akuutti. huoltotöitä vasta syksyllä veneilykauden hiljentyessä, Aija Kaski kertoo. Akuutti tarve uudelle Saaristomeren huoltoalukselle PSS ry on aikoinaan saanut huoltoalukset joko lahjoituksina tai niiden rakentamista on yhteiskunnan puolelta vahvasti tuettu. Nyt on niiden uusimisen aika, jotta yhdistys pystyy jatkossakin tehtävänsä laadukkaasti. Saaristomerelle tarvitaan uusi alus mahdollisimman pian, mut- MYYNTIAUTOMME PERJANTAISIN TURUN KAUPPATORILAA! Autosta saat Suomen parhaat palvituotteet, makkarat, leikkeleet ym. herkut Tiedustelut kuljettajalta JUHLIEN AMMATTILAINEN ta tosiasia on, että myös muiden toiminta-alueiden huoltokaluston uusiminen on edessä lähivuosina. PSS ry tekee jatkuvasti töitä lisärahoituksen löytämiseksi alusten uusimiseksi, mutta se ei ole näinä taloudellisesti vaikeina aikoina helppoa, Aija Kaski toteaa. Aluksen osittaista rahoittamista varten PSS ry käynnisti Kalusto kuntoon -varainhankintakampanjan, joka kestää vuoden 2015 loppuun asti. Toivomme, että kaikki, jotka pitävät saariston siisteyttä tärkeänä, osallistuisivat keräykseen vaikka pienelläkin summalla, Aija Kaski sanoo Lue lisää yhdistyksestä: Osallistu alushankintakampanjaan: kalusto_kuntoon Meillä on 16 huonetta / 44 vuodepaikkaa (4:ssä huoneessa myös keittokomero). Kaikissa huoneissa on suihku ja wc. Merinäköala jokaisesta huoneesta. Lemmikkieläimet ovat sallittuja yhdessä huoneessa ja yhdessä mökissä. Hotell och Restaurang Gullvivan, Björnholma, AX Brändö, Åland, Finland Tel (0) , Fax +358 (0) , Mobil +358 (0) E-post

11 AREENA 11 W.A.S.P REDRAMA URIAH HEEP JUJU NELJÄ RUUSUA ROBIN JENNI VARTIAINEN MAIJA VILKKUMAA NOPSAJALKA PÄÄ KII MATTI JA TEPPO HAPPORADIO S-Etukortilla PE-LA lippu saakka. TO ennakk. 20 / portilta 25 perhelippu 75 / 80 (sis. 4hlö, minimi 1 aik.) PE ennakk. 40 / portilta 50 LA ennakk. 40 / portilta 50 PE-LA ennakk. 70 / portilta 80 VIP PE 99, VIP LA 99 VIP PE-LA 170 Ravintola ja Majatalo Pooki Oy Ylinenkatu 21, Uusikaupunki p l Avoinna: ma-pe la su Raviltola avoinna kesällä joka päivä Runsas Saaristolaispöytä katettuna klo koko kesän Majoitus miellyttävässä miljöössä JuhlaPooki palvelee yksityistilaisuuksissa KOTIELÄINPIHA PYHÄMAALLA Uudestakaupungista vain 25 km Pyhämaassa. Kesän aikana voi tutustua erilaisiin kotieläimiin kanit, kissat, Eemeli-Poni, vuohet, possut, lampaat ym... Koko perheen retkikohde kesällä. Kahvila Kuppi ja Tassi Voit nauttia kahvia, leivonnaisia, juotavaa lapsille. Erilaiset juhlat järjestetään tilauksesta. Pitopalvelu ja Kotileipomo Taina Vuorio Kettelintie 137, PYHÄMAA Puh HERKKUSATAMA Rantakatu Uusikaupunki puh AVOINNA: ma-pe 7-21, la 7-21 su TÄYDEN PALVELUN URHEILULIIKE. KAUPPIAS HOITAA HOMMAN ARKILOUNAS klo Pyhämaanraitti 35, PYHÄMAA Sunnuntaisin SAARISTOLAISPÖYTÄ klo Juhannusaatto 19.6 Karaoke alkaen klo 21. Juhannuspäivä 20.6 Terassilla päiväkaraoke klo Juhannustanssit klo Orkesterina K. Juva ja Haavekuva. Pe 3.7 Luodolla Tuulee karaoke alkaen klo 21. La 4.7 Terassilla päiväkaraoke klo Karaoke alkaen klo 21. La 18.7 Orkesteritanssit varttuneemmalle väelle alkaen klo 20. La 25.7 Karaoke alkaen klo 21. La 15.8 Karaoke alkaen klo 21. puh Hierontapalvelu Annemari Sandell Siivotuntie 135, Kalanti Myös kotikäynnit + ilta- ja viikonloppuajat mahdollisia Meiltä patongit, pullat, munkit ym. herkut tuoreina päivittäin. Tilauksesta myös täytekakut voileipäkakut Koulukatu 13 A Uusikaupunki p Avoinna ma-pe

12 12 AREENA Kestävämpi ja terveempi selkä Björklund Båtslip Huoltoasema, kahvio Neste myyntipiste, venetarvikkeita, elintarvikkeita ja pikkulämmintä Camping Telttapaikkoja nurmikentällä, asuntovaunupaikkoja sähköllä myös rannassa, veneiden vuokraus Vierassatama Sauna, suihku, pesutupa, vieraspaikkoja 30, sähkö laiturilla Kesällä myös thairuokaravintola Auki kesä-elokuussa ( ) Thaimaalaisen kokin valmistamaa aitoa Thai-ruokaa Norrby, Iniö Puh , fax Joustavampi, kestävämpi ja terveempi selkä! Whist selän extensiokaaren avulla - venytät selkärankaa jolloin välilevyt ja hermot vapautuvat puristuksesta - rentoudut, jolloin niska- ja hartiaseudun sekä selänalueen lihasjännitykset laukeavat, selkä saa tarvitsemiaan ravinneaineita, jolloin välilevyt pysyvät kimmoisina - mobilisoit selkärankaa, aukaiset nikamalukkoja - lisäät kaula- ja selkärangan sekä rintakehän joustavuutta - korjaat asento- ja ryhtivirheitä asteittain Whist satulatuoli Whist niskakaarella käsittelet kallonpohjan lihaksiston - saat jännitystilat laukaistua - voit käyttää sitä selkäkaaren päällä tai yksistään Whist ortopedinen tyyny - tyyny, joka muotoutuu täysin oman kehosi mukaisesti - laukaisee lihasjännityksiä - pitää hengitystiet avoimina - ehkäisee puutumisoireita ja tukee niskaa - helpottaa uniapnea - ja kuorsaamisoireita Selkärangan välilevyt kuormittuvat luonnonmukaisesti Tukee ja vahvistaa ryhtiä ylläpitäviä lihaksia Oikein säädetty ristiselän tuki pitää laskimoverenkierron toiminnassa ristiselän alueella sekä selkäydinkanavissa Rintaranka on oikeassa asennossa ja hengitystiet avoimina Tilaa heti ja pääset jo huomenna hoitamaan selkääsi! Yhteystiedot: Anneli Vornanen puh Oy Finate Ab on yksityinen maahantuonti ja markkinointiyritys. Valmistutamme ja kehitämme selänhoidon apuvälineitä ja selän hyvinvoinnin tuotteita joilla jokainen voi itse hoitaa tehokkaasti itse itseään. Finate on perustettu v Ergonomia ja työ hyvinvointi on tullut n. 10 v. sitten palvelutarjontaamme hyvinkin voimakkaasti. Selkä / niska / ja hartiavaivat ja tuki ja liikuntaelin sairaudet aiheuttavat valtavan määrän työstä poissaoloja ja siten ylimääräisiä kustannuksia. Se on kansantaloudellisesti erittäin suuri ja raskas kustannuserä. Ikävintä on tietysti se että sairastujalle itselleen se on erittäin suuresti elämänlaatua ja jaksamista huonontavaa. Työterveyspalveluihin hakeudutaan useinkin liian myöhään, ajatellaan että jospa se tästä helpottaisi, jolloin ongelmat pääsevät hyvinkin pitkälle. Olemme tehneet tuhansia selkäpäiviä työyhteisöihin, sekä kunta että yksityispuolella. Selkäpäivistä saamamme palaute on erittäin positiivista ja asiakaspalaute tuotteistamme käyttäjäkunnalta kertoo sen minkä me tiedämmekin jo selän itsehoito on tuotteillamme on helppoa ja tehokasta ja siten erittäin motivoivaa. Itsehoito on myöskin ehdottomasti edullisin hoitomuoto. -Whist Medic työtuolilla istuminen on helppo pitää ryhdikkäänä ja siten ennaltaehkäistä selkävaivoja ja hoitaa jo olemassa olevia esim. ryhtimuutoksista johtuvia selkävaivoja. Tuolillamme saadaan erittäin hyvin myöskin lonkka ja polvivaivoista kärsivien istumatyöläisten arkea helpommaksi. -Lisäksi selkäpäivissämme on mukana Whist Lihashierojamme, jolla koko kehon hieronta on mahdollista säännöllisesti. Selkäpäivänä työpaikallanne olemme paikalla sovitun ajan klo tai on yleisin ja tarkoittaa että jokainen käy vuorollaan yksitellen hoidossa. Pääsemme kartoittamaan jokaisen kanssa henkilökohtaisesti hänen mahdolliset selkävaivansa mahdolliset uniongelmat jne. Jokainen saa 20 min. selkähoidon selänhoidon apuvälineillämme ja pääse sitä kautta kokemaan mitä eniten tarvitsee ja mistä saa parhaan avun. Selkäpäivä on täysin maksuton ja hoitoontulo veloitukseton. Jokainen voi tehdä itse hankintansa kun huomaa tarpeen ja hyödyn kohtaavan. Selkäpäivänä meillä on kullekin työyhteisölle huomattavasti normaalihintaa edullisemmat kampanjahinnat käytössämme ja myöskin erilaisia maksuvaihtoehtoja, jolloin jokainen löytää itselleen sopivan varmasti. Teemme myöskin selkähoitoiltoja kodeissa kutsuja voi pyytää ystäviä tuttavia ja naapureita luokseen ja järjestää selkäkutsut. Myöskin asiakkaamme järjestävät asiakasiltamia erilaisissa hoitolaitoksissa, jolloin omistaja voi kutsua asiakkaitaan / yhteistyökumppaneitaan, ystäviään tai vaikka naapuriyrittäjiä paikalle. Ota reilusti yhteyttä. Voit tilata tuotteita tämän mainoksen myötä suoraan minulta kampanja hintaan (koodi kesä areena) tai sopia kanssani esittelyajan tai selkäpäivän työpaikallenne tai kotiinne. Palvelen mielelläni ihan läpi kesän teitä vaikkapa kesälaitumillenne. Ystävällisin hyvinvoinnin terveisin: Anneli Vornanen ergonomia ja työhyvinvointi myyntipäällikkö p Hyvät kalavedet. Tie perille. Ei losseja. Oma soutuvene käytössä. Whist ortopedinen tyyny - tyyny, joka muototuu täysin oman kehosi mukaisesti Stormälön Mökkikylä Viihtyisä mökkikylä Saaristomeren rannalla. 7 hyvin varustettua ympäri vuoden asuttavaa lomamökiä

13 AREENA Saunasta saunaan Suomalaisten mielestä me olemme suuri saunakansa, rakastamme sauanaa, aikoinaan olemme syntyneet saunassa ja siellä meidät on pesty ja lähetetty viimeiselle matkalle. Lämpö, kuuma, viileä, hellä, puhdistava, lempeä, kipakka, hyvät on löylyt ja sitä lissää... Näin monella sanalla voimme ajatuksissamme luoda mielikuvia saunasta ja sen voimasta. Sauna voi olla päivän tärkein sessio, työpäivän se voi kruunata, antaa rentoutuksen ja mielenrauhan. Lomalla se voi olla ihanan virkistävä aamusauna, tai ennen suurta juhlaa, joulua, juhlistetaan saunalla. Juhannuksena ehdottomasti kaikki ranta- ja mökkisaunat lämpiävät ja koko Suomi kylpee. Saunasta on siis moneksi. Puhtaat lauteet, seinät ja lattia saavat raikkauden ja puhtauden myötä saunassa heräämään henkiin elon ja uudet raikkaat saunan löylyt huomataan varmasti. Aikaajoin pitää myös kiukaan kivet vaihtaa uusiin ja ne kannattaa aina ensin pestä, jotta irtolika lähtee niistä pois. Samoin lauteiden kunota pitää seurata ja myös niistä huolehtia. Yleinen käsitys on että puhdas sauna on kunnia asia. Luonnon heätessä eloon voimme herätellä myös Saunaterapiahoidot luonnosta. Voimme tehdä virkistäviä jalkakylpyjä tuoreista kasveista, mesiangervoa ja koivua, nokkosta, kipuihin, särkyihin, turvotuksiin ja kolotuksiin. Saunan lauteilla jalkakylpy voi olla viileässä vedessä, näin jaksaa saunoa kauemmin, kun saa jalat viileään poisjohtavaan kylpyyn. Samoin uiminen aina saunomisen välillä on virkistävää ja saa veren kohisemaan kehossa. Elilaiset kuorinnat, turve, savi, hunaja, suola ja hyvät hoitotuotteet ovat kotisaunojan terveyden aarrearkku. Siihen saa neuvoja ja ohjeita koulutetuilta Saunaterapeuteilta kautta Suomen. Toivonkin kaikille ihania saunahoitoja, kesäsaunoja, aamusaunoja, tuoksumuistoja, yhteisiä hetkiä, iloa ja rakkautta. Saunomalla säilyy t. mervi hongisto Kurjenmäenkatu 17, Turku A hvenanmaan retk i Torstai 9.7 klo 6.45 Raision Varppeen pysäkki klo 7.00 Turun linja-autoasema Ajo: Parainen - Nauvo - Korppoo klo Lautta lähtee Galtbystä klo saapuminen Kökäriin Oppaan johdolla saarikierrokselle Kahvitauko (omakustanteinen) Saarikierroksen jälkeen majoittuminen hotelli Brundhälliin Vapaata aikaa Illallinen hotellissa Perjantai 10.7 Hotelliaamiainen Aamiaisen jälkeen tehdään retki Källskärin saarelle. Kahvitauko (omakustanteinen) Klo Lautta lähtee Kökarista klo Saapuminen Långnäsiin Ajo Maarianhaminaan, jossa majoittuminen hotelli Savoyssa. Tehdasvierailu Taffelilla Illallinen hotellissa Lauantai 11.7 Hotelliaamiainen Vapaata aikaa Ahvenanmaalla Ajetaan satamaan Klo Viking Grace lähtee Maarianhaminasta Klo Ruokailu (buffet) laivalla Merimatka aikaa tehdä ostoksia ja nauttia laivan viihteestä. Klo Viking Grace saapuu Turkuun Ryhmän kerääjät, suunnitellaan yhdessä ryhmällesi mukava matka! 13 Hinta 396 /hlö Hintaan kuuluu: v kuljetus Mynämäki - Raisio - Turku v lauttaliput v opastukset v majoitus 2 hh Hotelli Brundhällissa aamiaisella v majoitus 2 hh Hotelli Savoyssa aamiaisella v illalliset x 2 hotellissa v opastettu Kökarin ja Källskärin saarikierros v tehdasvierailu Taffelilla v laivaliput kansipaikoin Viking Grace v buffetlounas laivalla Tornikatu 4 Raisio, puh , Ritva , Ari Veli Koljosen Galleria Avoinna sopimuksen mukaan! TARMON TALO Virusmäentie 10 Turku Jo yli sadan vuoden ajan tunnelmallista juhla- ja kokoustilaa hengelle. Kysy nyt vapaita kokous- ja juhlapäiviä! Tiedustelut ETSIMME JÄLLEENMYYJIÄ TUOTTEILLE Mervi Hongisto puh Palvelua 1953 lähtien Saunomalla säilyy! Uudet perinnehoitotuotteet terveyttäsi tukien. Turun Optillinen Liike Oy Yliopistonkatu 27, Turku (02)

14 14 AREENA VESANNOLLA Kesä 2015 turnaus lähestyy! Kesän 2015 turnauksen ajankohdaksi on varmistunut lasten turnaus to ja aikuiset pe-la Helmikuun alkupuoleen suunniteltu Reiska-risteily valitettavasti peruuntui laimean ilmoittautumistilanteen vuoksi. Siellähän oli tarkoitus avata myös ilmoittautumiset, mutta nyt ne alkavat täältä nettisivujemme kautta maanantaina ! Infoa alkaa nyt tänne sivuille pikkuhiljaa tippumaan. Sarjoista, osallistumismaksuista, majoituksista, jne. Niin uudet kuin aikaisemminkin mukana olleet joukkueet ovat taas tervetulleita mukaan Vesannon upealle nurmikentälle heinäkuussa mittelemään paremmuudestaan, kuka enemmän kuka vähemmän tosissaan. Ainot ja Reinot kisaavat Pyterlahdessa Järjestyksessään yhdeksännet Aino ja Reino -maantiejuoksut kisataan perinteiseen tapaan Virolahden kunnan Pyterlahden kylässä Kisat ovat nykymuodossaan viimeiset, joten nyt on viimeinen hetki tulla tekemään uudet maailmanennätykset maitolaiturien välisellä virallisella kisamatkalla, joka on 1440,4 metriä. Elokuun 8. päivänä kokoonnutaan taas Museotien varteen viettämään loppukesän lauantaita joko kannustaen tai osallistuen itse juosten tai kävellen. UUDISRAKENNUKSET JA SANEERAUKSET - AMMATTITAIDOLLA TIETENKIN! Ari Hulkkonen p Taikkomäentie PIENOLA Posetiivi soi El Reinon johdolla Vääksyn kanavalla perinteisessä mobilistitapahtumassa klo alkaen. Facebookissa Mobilisti-ilta Vääksyssä Maantiejuoksuissa on erilaisia sarjoja, joista jokainen varmasti löytää omansa. Sarjat määräytyvät tossukoon mukaan. Lapset kisaavat tapahtuma-alueella omalla reitillään, kaikille muille osallistujille matka on maitolaiturilta maitolaiturille, eli 1 440,40 metriä. Toistaiseksi vain perinteisillä Ainoja Reino-tossuilla voi asettua lähtöviivalle vaikka Aino ja Reino -tuoteperhe on vuosien mittaan laajentunut: Reino-kuosia löytyy jo tennareista ja puukengistäkin. Virallinen tossutarkastaja huo- lehtiikin kisajalkineiden laadusta ja ennen lähtöalueelle siirtymistä kaikkien osallistujien on käytävä tarkastuspisteessä. Tapahtuman hengessä kuljetaankin katse alas luotuna, toisten jalkoja tutkien, mutta pilke silmäkulmassa ja liikkumisen riemusta nauttien. Tapahtuman järjestäminen ei olisi mahdollista ilman kyläläisten talkoohenkeä. Vapaaehtoisvoimin hoidetaan niin liikenteenohjaus, kahvilatoiminta kuin kilpailijoiden kuljetukset traktorikyydillä lähtöpaikalle Pasikonpohjan maitolaiturille. Joka vuosi tapahtuma on saanut arvoisensa suojelijan, joka on ollut omalta osaltaan luomassa tapahtuman henkeä. Kisat avataan juhlallisesti Maamme-laululla jonka esim. viime vuonna esitti Tangokuningas vuodelta Jukka Hallikainen Pyterlahden kylä on ottanut Reinotossut monella tapaa omakseen. Tossut jalassa voi ajaa vaikka mopoa kylällä toimiikin El Reinos -mopokerho. Kylän urheiluseura, Pyterlahden Kisa-osasto luovuttaa puolestaan kylään syntyville lapsille Aino- tai Reino-tossut. Posetiivarin merkittävin tapahtuma on Kansainväliset Posetiivifestivaalit, Hämeenlinnassa, Messilässä Hollolassa ja Tuusulan Gustavelundissa jonka juontaa El Reino. Lisää tietoa Aino ja Reino -maantiejuoksusta löytyy lukuisten kuvien kera tapahtuman omilta nettisivuilta ainoreinojuoksu.htm Osallistujia otetaan mukaan noin on siis syytä toimia nopeasti, mikäli haluaa osallistua tämän kesän kisaan. Toivotamme tervetulleiksi myös kaikki tapahtumasta kiinnostuneet kannustamaan ja seuraamaan, kuinka Ainot ja Reinot toimivat juoksujalkineina.

15 Himoksen sydämessä! AREENA 15 Ravintola Rinne avoinna vuoden ympäri! Muistathan, että ravintola Rinne länsi-rinteiden juurella on avoinna vuoden ympäri, maistuva ruoka valmistetaan aidossa hiiligrillissä! Bistro auki ma - to 10-21, pe - la 10-23, su Keittiö aukeaa klo 12 ja suljetaan tuntia ennen sulkemisaikaa. stro á La Carte Buffét BurgeRinne kokoustilat sauna ulkoporeallas H i m o s - a l u e e n m ö k k i v a r a u k s e t : Tervetuloa! 24 Länsikeskuksentie h: 6, JÄMSÄ pih TEIJON AUTOKORJAAMO KY Ihode, Pyhäranta, Valtatie 8:n varrella Puh. (02) , Ilmastointilaitteiden huolto imoksen huipulla! Loistavaa rinneruokaa Dieselsähkökorjaukset Autosähkötyöt Konekorjaukset Hinauspalvelut Bosch Car Service Itseleivotut possut ja pullat Vuoripubissa lauantaisin karaoke Avoinna talvikaudella! Salitunkatu 10, Salo Puh. (02) Nyt Korjaamopalvelut: meiltä kolarikorjausten ja hinausten Pikahuollot ja ohjauskulmien säädöt lisäksi voit ostaa läheisellesi joululahjaksi Vauriokorjaukset Kesän paras p t i o n : L ä n s i k e s k ukatsastuspalvelu k s AL-turva e n t i e jäsenyyden! 6, J ä m s ä, p u h , i n f h i m o s m a j o i t u s. f i tapahtuma! Hinaus- ja liikkuvuuspalvelu 24 H Puh. 044Maksaessasi heti, saat Kolme päivää, Päivystys ilmaisenja pienen sijaisautojen talvitarkastuksen toimitus 24 h neljällä lavalla, Automaalaamo omalle tai hänen autolleen. yli 40 artistia! K-18. Sijaisautot Meiltä myös muita AL-tuotteita. PIIKKIÖN AUTOKORJAUS JA PESU Repolantie 5, Piikkiö/Kaarina Puh Jouni Vigren L ö y d ä t m e i d ä t m y ö s w e b b i s i v u i l t a m m e! Eppu Normaali erikoispitkä keikka Himos Parkissa. K Neste Oil Rally Finland Himoksen EK:t ajetaan perjantaina ja rallibileet Himos Areenalla! u Henkilö-, paketti- ja kuorma-autojen huollot ja korjaukset u Rengastyöt ja katsastukset u Rakennuskonevuokraus Auto- ja konekorjaamo T. Lehtonen puh Asemantie 473, Mynämäki

16 16 AREENA PAIMION KESÄTEATTERI 2015 Pirtua, Pirtua! Pirtua, pirtua! on vauhdikas musiikki-iloittelu kieltolain hengessä luvun iskusävelmät raikuvat ravintola Casinon terassilla. Hilpeissä seurueissa nautiskellaan kovaa teetä, vaikka pirtupoliisi Kiviholma tekeekin kaikkensa laittoman menon taltuttamiseksi. Trokarien ja raittiusintoilijoiden piirileikki tarjoaa loputtoman hauskuudenlähteen katsojille. Kun mukaan tulevat vielä rakkaus ja mustasukkaisuus, PAIMIO Asematie 1 Avoinna: ma-pe la puh SALO Länsiranta 8 Avoinna: ma-pe la puh pirtua, pirtua! / KLO 19:00 / EI LAUANTAISIN / LIPUT ALKAEN 22,50 / RYHMÄ 20 HLÖ 17 /HLÖ (1,98 /MIN+PVN) / PAIMION SÄHKÖMUSEO 9.6. ALK on maukas kesäteatterikeitos valmis. Näytelmän ohjaa Pekka Saaristo, joka tekee paluun Paimion kesäteatteriin seitsemän vuoden jälkeen. Paimion Museomäellä on käsitelty vuosien saatossa monia kotomaamme käännekohtia ja nyt on vuorossa yksi hurjimmista jaksoista - kieltolaki, kertoo ohjaaja Pekka Saaristo. Toistakymmentä vuotta jatkunut viinan myynti- ja nautintakielto synnytti valtavan määrän tarinoita ja legendaarisia henkilöhahmoja. Trokareista kasvoi sankareita ja hurjimmista lainrikkojista kuninkaita. Ajoittain tilanne muistutti pienimuotoista sisällissotaa, naurahtaa ohjaaja Saaristo. Pirtua, pirtua! on puhdasta, hyvää tekevää viihdettä. Ei tyhjänpäiväistä hömppää, mutta ei myöskään raastavaa murhetta. Näyttämöllä nähdään 30-päinen näyttelijäkaarti sekä 5-henkinen liveorkesteri Outi Ollilan johdolla. Näytelmässä raikaa 20- ja 30-luvun taitteen iskelmä. Näyttelijät esittävät orkesterin PAIMIO Asematie 1 Avoinna ma-pe la p säestyksellä mm. valssia, kohtalokkaita tangoja ja rytmikästä foxia. Uskon, että jalka alkaa vipattaa myös katsomon puolella, kertoo kapellimestari Outi Ollila. SALO Länsiranta 8 Avoinna ma - pe la p Saara Lehto (Maritta Hytönen) salakuljettaa pirtua lastenvaunuissa. Vierellä touhua katselee poika Kusti (Leo Pekkarinen). Käsikirjoitus: Tapio Parkkinen Sovitus ja ohjaus: Pekka Saaristo Musiikin sovitus ja ohjaus: Outi Ollila Koirahoitola ja Kissahoitola HurMur PAIMIO Virkistyspäiviä Toikkalantie Sanna v. kokemuksella Yöntilä Polttareita, koululaisretkiä p mm. värikuulasotia, jousiammuntaa p ym. 398 Pirtutrokarit Reino Nurmi (Ora Laaksonen) ja Feedu Luoto (Marko Pekkarinen). Puvustus: Marjo Muntola Äänisuunnittelu: Heikki Merenkylä Koreografia: Elina Vepsäläinen Pirtua, Pirtua! -näytelmän ensiilta on Näytöskausi Näytökset joka päivä klo paitsi ei lauantaisin. Lisätiedot p Liput: / p (1,98 eur min + pvm/mpm) CAFE PIIKKIÖ OY Turku-Paimio moottoritie 737, Piikkiö, puh. (02) Avoinna ark.aamulla , la 8-16, su Lounas Keitto Lounas, grilli, kahvila ark. klo ,00 7,40 Viikonloppuisin vain keitto 7,40 Silver Seikkailu & Silver River Melontakeskus Puh

17 AREENA 17 Tuurissa tapahtuu 27 kesäkuu Tervetuloa myymään ja ostamaan! - Miljoona Kirppiksellä saa myydä ainoastaan käytettyä ja vanhaa tavaraa. - Miljoona Kirppis järjestetään Kyläkaupan Ruokapuodin vieressä olevalla hiekkakentällä. - Myyntipaikka maksaa 10 euroa. Maksu maksetaan alueelle tullessa käteisellä. - Ei vaadi ilmoittautumista ennakkoon, eikä paikkoja voi varata etukäteen. - Myyntipaikat ovat 4 m x 4 m kokoisia. Myyntipaikat annetaan kauppiaille tulojärjestyksessä. - Jokaiselle myyjälle vain yksi myyntipaikka. - Kyläkauppa tarjoaa tilan ja myyjät vastaavat itse mahdollisista myyntipöydistä ja -teltoista. - Miljoona Kirppis on avoinna yleisölle Myyjät voivat tulla paikalle jo klo 8 alkaen. - Alueella ei ole vartiointia. - Jokainen kauppias siivoaa omat jälkensä. Miljoona Hevonen hypätään taas Etelä-Pohjanmaan Urheiluratsastajat ja Kyläkauppa toteuttavat yhteistyössä Miljoona Hevonen tapahtuman jo toista kertaa. Kolmepäiväinen kisa ratsastetaan Kyläkaupan hiekkakentällä Viime kesänä kolmen päivän aikana kisassa tuli startteja noin 420 kpl, hevosia oli kaiken kaikkiaan mukana noin 200 ja yleisöä arviolta 2500 henkeä. Tulevana kesänä tavoitteet ovat korkeammalla - startteja arvioidaan tulevan noin 550 ja osallistuvia hevosia 260 kpl. Yleisötavoitekin on nostettu vastaamaan kisan entistä kovempaa tasoa - kilpailun johtaja Tuomas Virrankoski Etelä- Pohjanmaan Urheiluratsastajista arvelee katsojien määrän nousevan jopa 4000 henkeen. Ohjelmassa ponien ja juniorien cup-finaalit sekä joukkueiden SM-mittelö Miljoona Hevonen on tänäkin vuonna esteratsastusta parhaimmillaan ja jännittävimmillään. Kolmipäiväisissä kilpailuissa hypätään muun muassa Suomen Ratsastajainliiton sarjakilpailujen, Animagi Junioricupin, Animagi Ponicupin, Animagi Pikkuponicupin sekä ponien Grand Prix finaalit. Suomen mestaruudesta hypätään jälleen, tällä kertaa SM-tasolla mittaa toisistaan ottavat ratsastusseurojen joukkueet. Lisäksi kisataan Amatöörisarjan osakilpailu. www-tuuri.fi Miljoona Koiran 10-vuotisjuhlanäyttely Miljoona Koira on ollut jo yhdeksän vuoden ajan Suomen suurimpien kaikkien rotujen näyttelyiden joukossa yli 2000 koiran osallistujamäärillään. Tulevana kesänä pyritään tekemään uusi osallistujaennätys Miljoona Koi- ra -tapahtuman juhlavuoden kunniaksi. 10-vuotisjuhlanäyttely kerää Kyläkaupan hiekkakentälle jälleen tuhansia koiria taustajoukkoineen, kymmeniä koiratarvikemyyjiä ja tietenkin runsaslukuisen yleisön. Miljoona Koira 2015 tarjoaa tuttuun tapaan mielenkiintoista katseltavaa ja seurattavaa koko perheelle. Tervetuloa mökkilomalle Etelä-Pohjanmaalle! Kalliorinteen mökit sijaitsevat puhtaiden ja luonnonkauniiden järvien rannalla, Tuurin ostoselämysten läheisyydessä, Etelä-Pohjanmaalla. Töysä Ähtäri Lehtimäki Jalasjärvi Kirsi ja Matti Kitula puh MEILTÄ RANNEKKEITA ÄHTÄRIN ELÄINPUISTOON! KYSY LISÄÄ VARATESSASI MÖKKIÄ!

18 omat puutarhurimme 18 AREENA hoitavat Maailman omat puutarhurimme paras hoitavat Katinkulta Lomailijoilla on rauhaa ja pihamme tiptop kuntoon tilaa ympärillään Luksusasumista Pohjoismaiden monipuolisin lomaparatiisi on rauhaa ja llään Luksusasumista Vuokatti on monipuolisin ympäri vuoden! luonnon helmassa Pidit sitten viihteestä tai urheilusta, meiltä löydät tinkullan tapahtumia lomaosakkaan joka makuun! etujen omat puutarhurimme hoitavat ilun Luksusta Lähde edistäjä mukaan kokemaan vuokattilainen pihamme yhteishenki tiptop ja kuntoon hauskanpidon yli taso. Yli Katinkullan lomaosakkaan etujen ja laatulomailun edistäjä ullan lomaosakkaan etujen edistäjä Säästä riippumatta. -Palmujen alle kylpylään -Pelaamaan tennistä, sulkapalloa, squashia, keilaamaan an.. aan Kartanon länsitilus Golfista nauttien.. Perhelomalle Sotkamon Vuokattiin Maailman suurin Anry Birds Activity Park löytyy Vuokatista. Aktiviteettipuiston 8700 neliöstä löytyy taatusti tekemistä ja kokemista koko perheelle! Puistossa ei ole motorisoituja laitteita, vaan kaiken liikkeen tuotat sinä itse. Liikkeeltä ei siis voi välttyä! artanon länsitilus olfista nauttien.. Puistossa on iso Angry Birds seikkailualue, jossa kontataan tunnelista toiseen, kivutaan kiipeilyreittejä ylös ja sujahdellaan liukumäkiä pitkin. Angry Birds Townissa päästään polkuauton rattiin. Vuokatti Freestyle Hallissa skeitataan,scootataan, pompitaan trampoliinilla, voimistellaan ja jopa lumilautaillaan. Vuokatti Golf Arenalla hiotaan golftaitoja sisäharjoittelualueella ja minigolfradalla. Game Arenalla testataan tarkkuutta ja taitoa mm. pesäpallossa, jääkiekossa ja jalkapallossa.digiwall-kiipeilyseinältä on hyvä pomppia kohti tanssipelejä. Game Arenalla pääset Luksusasumista luonnon helmassa Koko perhe keilaamaan tai lapset lastenmaailmaan.. nuoret nuorten toimintaan kokeilemaan monia eri lajeja. Forge-kuntosalilla kohotetaan kuntoa ja kiinteytetään lihaksia TechnoGym-laitteilla. Aikuisille suunnatun kuntosalin käyttö kuuluu päivälipun hintaan. Turvallisesti vaaroja ihaillen Katinkullan Osakasklubi Maailman paras Katinkulta pihamme Pohjoismaiden tiptop kuntoon mon Luksusta luonnon helmassa Säästä riippumatta... - Palmujen alle kylpylään - Pelaamaan tennistä, sulkapalloa, squashia, keilaamaan... Luksusta Lomailijoilla on rauhaa ja tilaa ympärillään Lomailijoilla on rauhaa ja tilaa ympärillään Turvallisesti vaaroja ihaillen Säästä riippumatta. Vaikuta jäsenenä, -Palmujen LIITY! alle kylpylään -Pelaamaan tennistä, sulkapalloa, Katinkullan Arvoinen kortti jäsenkortti Vaikuta Yli jäsenenä, LIITY! squashia, Katinkullan keilaamaan lomaosak Kartanon länsitilus Katinkullan Arvoinen kortti jäsenkortti Vaikuta jäsenenä, Golfista nauttien LIITY!.. ja laatulomailun edistäjä Katinkullan Arvoinen kortti jäsenkortti Turvallisesti vaaroja ihaillen Vaikuta jäsenenä, LIITY! Katinkullan Arvoinen kortti jäsenkortti Säästä riippumatta. -Palmujen Rrobson s-ravintolassa alle kylpylään on hyvä tankata energiaa päivän seikkailuihin. Tutustu myös nettisivui- -Pelaamaan tennistä, sulkapalloa, squashia, keilaamaan hin osoitteessa Kuhmon Piha- ja vihertyö Oy Piha- ja vihertyöt Maisemoinnit metsäkuntalla Kivityöt Lumityöt Kaivu- ja maansiirtotyöt Hannu Pilkkinen, puh KARAOKEILLAT ke, to, pe, la, su klo Kangaskatu 14, SOTKAMO p. (08) Avoinna: ma-ti 18-02, ke-pe 12-03, la-su Koko perhe keilaamaan tai lapset lastenmaailmaan.. nuoret nuorten toimintaan KULTTUURIMATKAILU MATKA HORISONTTI LEHDEN TAUSTA Kustantaja Tmi Matkahorisontti Päätoimittaja Sirpa Koskinen Jokilantie 4, Lieto Y-tunnus LEHDEN PAINOASU Lehden koko: tabloid Palstan leveys: 45 mm Palstaluku: 5 Painomenetelmä: Offset ILMOITUSHINNAT Alv 0% Etusivu 2,50 / pmm, 4-väri 3,50 / pmm Takasivu 2.20 / pmm, 4-väri 2,80 / pmm Sisäsivu 1,80 / pmm, 4-väri 2,00 / pmm PANKKIYHTEYS Liedon Osuuspankki FI HELSFIHH Alennukset Mainostoimistoalennus -15% Koko tai l nuo Kartanon länsitilus Golfista nauttien.. Koko perheelle riittää tekemistä ympäri vuoden. Sportti lomahuoneisto Vuokatissa Tunnelmallinen, kelohonkainen, rivitalon päätyhuoneisto vuokrataan. Huoneisto on 54m 2, sopii enintään 7:lle hengelle. Huoneistossa lapsivarustus ja lemmikkit ovat sallittuja. Tupa, keittiö, parvi, eteinen, sauna, kylpyhuone, veranta ja ulkovarasto. Hyvin varusteltu keittiö, olohuoneessa takka, tv, radio ja dvd Katinkullan kylpylään ja Angry Birds Activity Parkiin on matkaa noin 3 kilometriä. uok atin.com & & SIVUNVALMISTUS Graafinen suunnittelu Tmi Helle Laaksonen puh PAINOPAIKKA Westpoint, Rauma ILMESTYMISAIKATAULU 6 numeroa vuodessa 3 teemalehteä LEVIKKI Matkailutoimistot Yritykset Messut Info-pisteet Taloudet Kotimaiset yhteistyökumppanit Joukkopostit alueittain MARKKINOINTI Toimitus ma-pe klo Puh. (02) tai LEHDEN MAINOSLASKUTUS Tmi Matkahorisontti Jokilantie 4, Lieto Puh. (02) PERUUTUKSET Peruutukset on tehtävä 7 päivää ennen julkaisua sähköpostilla tai kirjallisesti. Peruutukset jotka tulevat tämän jälkeen, veloitamme ilmoituksen hinnan kokonaisuudessaan. REKLAMAATIOT Lehden vastuu ilmoituksista rajoittuu osittain tai kokonaan ilmoituksen hintaan. Noudatamme Sanomalehtien liiton sääntöjä. Ilmoitusten kopiominen on ilman toimituksen lupaa kielletty. Kulttuurimatkailulehti Matkahorisonttilehden lisäksi ilmestyy erilaisia teemalehtiä ympäri vuoden. Tiedotamme lomakohteista, musiikkitapahtumista, festivaaleista, teattereista, harrastusmahdollisuuksista, liikunnasta ja terveydestä, auto-ja caravan matkailusta, Rakennus-saneeraus-ja sisustus vinkkejä, Piha- ja Puutarha sekä lemmikki-osiot. Ristikko lukijoiden iloksi ja tiedotamme itse asiassa matkailusta kauniissa Suomen maassamme eri vuoden aikoina.

19 AREENA Poikkea meille kahville ja syömään! Paikan päällä leivotut tuoreet leivät ja leivonnaiset mukaan tai tilauksesta. Lounas ma-pe 9 Salaattilounas 6 klo (salaatit, leivät, kotijuomat, jälkiruoka) Munkki + kahvi 3,- Aito hiivaton 800g ruisleipä 100% ruista 3,60 19 Kotileipomo, kahvila ja pitopalvelu Ratatie 37 Sotkamo (Tokmanni) ma-pe klo Avoinna klo Hiihtokaudella klo 9-17 Meiltä saat myös LEIVONNAISET TILAUKSESTA. Pirtillä LEIPÄPÄIVÄ ti, to ja la joka viikko. Koe Pohjois-Suomen ainoa Ribchartervene. Vuokatin kirkkailla vesillä voit kokea seikkailun jännitystä ja vauhdin hurmaa. Vuokatin ja Sotkamon venereitit ja vauhdikkaat veneemme tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa jo kaiken kolunneille seikkailijoille. Rib-veneeseen mahtuu kerralla 12 vauhdinnälkäistä matkustajaa. Sää ei seikkailijoita haittaa, sillä retkeilijät puetaan kunnon varusteisiin. Rib-venesafareita järjestetään pitkälle syksyyn aina vesien jäätymiseen asti.veneen maksiminopeus on 100km / h. Mönkijäsafarit Mönkijäsafari on mieleenpainuva maastoseikkailu, jossa koet jännittäviä hetkiä lähdöstä maaliin. Mönkijät ovat automaattivaihteisia, joten ensikertalaisen on helppo aloittaa ja ajaa niillä. Mönkijät ovat 4-vetoisia joiden suorituskyky maastossa etsii turhaan vertaisiaan. Ajokäytössä on 13 mönkijää.safareilla kuljetaan reittejä joissa kohdataan erilaisia haasteita ja maastoja kanervikosta koskeen. Jos sattuu jäämään kiinni, niin sitten vinssataan! Tule kokemaan safariseikkailuja! Vuokatti Safaris Kainuuntie 26, Sotkamo puh Avoinna: ark , la 9-14 l P Sotkamo-päivää vietetään Sotkamon kunta ja Sotkamo-seura järjestävät ensimmäisen Sotkamopäivän kesäkuussa Tapahtuma on uusi ja toivotaan, että se jatkossa olisi viikon mittainen tapahtuma Sotkamo-viikko, joka houkuttelisi matkailijoita ja paikallisia tutustumaan laajaan kunnan tarjontaan. Tarkoitus on tuoda esille sotkamolaisuutta monipuolisesti, tapahtumia, näyttelyitä ja menovinkkejä.kuntalaiset pääsevät kyselemään kunnanjohtajalta Petri Kauppiselta päivän polttavista asioista. Myös matkailijat voivat osallistua omalta näkökannaltaan pohdintaan ja toiveisiin.virastotalolle on tulossa oheistapahtumia. Kirjasossa on omaa ohjelmaa kävijöille. Sotkamo-seura järjestää päivän aikana erilaisia kotiseututapahtumia. Kulttuuriin voi tutustua kotiseutunäyttelyssä ja museoissa. Jännittävä pitäjän mölkkymestaruuskisa käydään Sotkamo-päivän aikana. Erilaista ohjelmaa on paljon suunnitteilla, kesän suureen tapahtumaan. Sotkamosta on vain kivenheitto suosittuun Angry Birds Park puistoon joka on perheille oiva käyntikohde. Sotkamolaisia KÄSITÖITÄ lahjaksi, tuliaisiksi, ja omaan käyttöön. Handicraft products from Sotkamo K-Supermarketin yläkerrassa Kainuuntie 18, p Avoinna ma-pe klo la 9-15 HIRSIRAKENTAMISTA JO 20 VUODEN KOKEMUKSELLA! Perustukset Maanrakennustyöt Kehikoiden pystytykset ja asennuspalvelut Urakka tai tuntityönä Omana tuotteena massiivi kartiopyöröhirsi Myös asiakkaan omista puista / Antti l / Markus Myös avaimet käteen periaatteella

20 SAARISTOLAISBUFFET saariston herkullisimmat ja monipuolisimmat kala- ja kasvisvaihtoehdot. kesä-elokuussa joka päivä, pääsiäisena, touko- ja syyskuussa viikonloppuisin klo ryhmille tilauksesta myös muina aikoina. pääsiäisestä marraskuulle KAHVILA-MYYMÄLÄ runsas valikoima oman leipomon leivonnaisia, jäätelöitä, karkkeja, virkistäviä juomia, elintarvikkeita sekä paljon muita tuotteita, kuten käsitöitä, vaatteita, matkamuistoja. rantaterassi ja a-oikeudet. VIERASSATAMA, TILAUSSAUNA, MAJOITUS Vierasvenepaikkoja n. 30. saaristomeren paras sauna merinäköalalla ja majoitustiloja erilaisiin tarpeisiin yhteensä 40 hlölle. À LA carte kauden parhaat Herkut! uudistunut à la carte terassilla ja ravintolasalissa, tilattavissa päivittäin klo 17:00-21:00. JuHaNNuksesta elokuun alkuun KESÄLEIPOMO leipomon tuotteet myynnissä kahvilassa, mm. meriaseman maankuulu saaristolaisleipä ja juureen tehdyt ruokaleivät - ilman lisäaineita tietenkin. täällä leivomme myös pullat ja piirakat sekä kakut ja keksit. KESÄKENKÄKAUPPA avajaiset: JuHaNNus 2015! laadukkaita ja kivan näköisiä aikuisten kesäkenkiä. avoinna joka päivä klo 12:00-16:30. KAHVILA RAVINTOLA RANTATERASSI A-OIKEUDET KESÄLEIPOMO MAJOITUS TILAUSSAUNA VIERASSATAMA POLTTOAINEMYYNTI VENEILLE VESIJAKELU VENEIDEN LASKULUISKA NESTEKAASUT Vuosnaistentie 616, Kustavi Puh

18 JAN SEDERHOLMIN SIJOITTAMAA REIKÄÄ, JA SE ON VASTA ALKUA. KÄÄNNÄ SIVUA JA NÄE LISÄÄ.

18 JAN SEDERHOLMIN SIJOITTAMAA REIKÄÄ, JA SE ON VASTA ALKUA. KÄÄNNÄ SIVUA JA NÄE LISÄÄ. 18 JAN SEDERHOLMIN SIJOITTAMAA REIKÄÄ, JA SE ON VASTA ALKUA. KÄÄNNÄ SIVUA JA NÄE LISÄÄ. PARAS PALVELU 2007 GOLF DIGEST -LEHTI PAY & PLAY PREMIUM Minämäki Aura Masku Naantali Kultaranta Golf Turku Sauvo

Lisätiedot

t i e d o t t a a! MÖKKIP MÖKKIPOSTI Toukokuu 2016 KIRJASTO TIEDOTTAA KUNNANVIRASTO SULJETTUNA LAITAKARIN KEHITTÄMISSUUNNITELMA Porissa 20.4.

t i e d o t t a a! MÖKKIP MÖKKIPOSTI Toukokuu 2016 KIRJASTO TIEDOTTAA KUNNANVIRASTO SULJETTUNA LAITAKARIN KEHITTÄMISSUUNNITELMA Porissa 20.4. MÖKKIP MÖKKIPOSTI Toukokuu 2016 t i e d o t t a a! Palstamillimetrin hinta 1.1.2013 alkaen 0,99 (sis.alv 24%) LAITAKARIN KEHITTÄMISSUUNNITELMA Laitakarin alue tullaan kaavoittamaan. Tämä tarkoittaa sitä

Lisätiedot

Kevätkauden viikko-ohjelma Lapland Hotels Äkäshotelli ja Lapland Hotels Ylläskaltio 6.1-16.4.2013

Kevätkauden viikko-ohjelma Lapland Hotels Äkäshotelli ja Lapland Hotels Ylläskaltio 6.1-16.4.2013 Kevätkauden viikko-ohjelma Lapland Hotels Äkäshotelli ja Lapland Hotels Ylläskaltio 6.1-16.4.2013 Ennakkoilmoittautuminen aktiviteetteihin viimeistään edellisenä päivänä klo 12.00 mennessä Lapland Hotel

Lisätiedot

Melontaretket Aurajoella Aurajokimelonta 20 vuotta! 2011 2.-3.7. 29.5. 27.8. YÖMELONTA AURAJOKIMELONTA KEVÄTMELONTA Aurajoen opastuskeskus Myllärintalo avoinna 1.6.-31.8.2011, talviaikaan tilauksesta Tervetuloa!

Lisätiedot

KESKIAIKAINEN ULVILA KUTSUU

KESKIAIKAINEN ULVILA KUTSUU KESKIAIKAINEN ULVILA KUTSUU Vanhan Musiikin Viikolle 27.7.-2.8.09 Tiedusteluihin vastaavat diplomiurkuri Anne-Marie Grundstén, puh. 050 520 4798. Kulttuurisihteeri Hilpi Toikka-Haldin, puh. (02) 677 4698;

Lisätiedot

& KESÄN 2015 PARHAAT LIIKELAHJAIDEAT

& KESÄN 2015 PARHAAT LIIKELAHJAIDEAT kevään uutuuksia & KESÄN 2015 PARHAAT LIIKELAHJAIDEAT Yrityksesi visuaalinen ilme ja arvot saavat näkyä myös liikelahjoissa. Meidän kauttamme se onnistuu. Voit tilata tuotteet haluamallasi kuvalla kudottuna

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

POHJANMAA RALLI 9.10.2010

POHJANMAA RALLI 9.10.2010 POHJANMAA RALLI 9.10.2010 NEAFP Historic Rally Trophyn 7. osakilpailu, Rally Trophyn, F-Seniorien ja BMWOriginalin 6. osakilpailu, sekä alueen 2 aluemestaruusosakilpailu Tervetulua Pohojanmaalle, täälon

Lisätiedot

MYS-kesäretki 3.-5.7.2014 / Porvoo Tirmo Pernaja Kaunissaari Pyhtää Munapirtti

MYS-kesäretki 3.-5.7.2014 / Porvoo Tirmo Pernaja Kaunissaari Pyhtää Munapirtti MYS-kesäretki 3.-5.7.2014 / Porvoo Tirmo Pernaja Kaunissaari Pyhtää Munapirtti Tervetuloa MYS:in vuoden 2014 kesäiselle veneretkelle, joka suuntautuu itäiselle Suomenlahdelle Porvoosta Pyhtäälle. Kokoonnumme

Lisätiedot

HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA KRISTIINANKAUPUNGISSA 2012

HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA KRISTIINANKAUPUNGISSA 2012 HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA KRISTIINANKAUPUNGISSA 2012 Kristiinankaupungin Sivistys- ja vapaa-aikakeskus on koonnut hiihtolomaviikon ohjelmalehtisen, johon sisältyy paljon erilaista toimintaa. Kristiinankaupungin

Lisätiedot

Peltolan uutiset. Peltola Golfin jäsenlehti. Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30

Peltolan uutiset. Peltola Golfin jäsenlehti. Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30 Peltolan uutiset Peltola Golfin jäsenlehti Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30 Kädessäsi on Peltola Golfin ensimmäinen jäsenlehti. Sähköpostiin ja Peltolan nettisivuille

Lisätiedot

Maisemanvaihdos. piristää. Ryhmä- ja kokousmatkat talvi & kevät 2016. Ryhmäetu. Sormisyötäviä ja vihershotteja. Tutustu kokoustiloihin etukäteen

Maisemanvaihdos. piristää. Ryhmä- ja kokousmatkat talvi & kevät 2016. Ryhmäetu. Sormisyötäviä ja vihershotteja. Tutustu kokoustiloihin etukäteen Ryhmäetu Kun varaat kokous- tai ryhmämatkan vähintään 20 hengelle. Kysy lisää! Maisemanvaihdos piristää Ryhmä- ja kokousmatkat talvi & kevät 2016 Sormisyötäviä ja vihershotteja Laajensimme kokoustarjoiluja.

Lisätiedot

TERVETULOA Tanssikkaan Tango & Tanssilava -tangoleirille!

TERVETULOA Tanssikkaan Tango & Tanssilava -tangoleirille! TERVETULOA Tanssikkaan Tango & Tanssilava -tangoleirille! Tangon saloihin meitä ovat perehdyttämässä tanssinopettajat: Jari ja Sari Aaltonen (JaSa) Tanssikoulu Aaltonen, Oulu Kimmo ja Marika Lasanen (KiMa)

Lisätiedot

SAIMAAN LAIVAMATKAT OY KAHDEN PÄIVÄN RISTEILYT LUOSTARIRISTEILYT HOTELLIRISTEILY

SAIMAAN LAIVAMATKAT OY KAHDEN PÄIVÄN RISTEILYT LUOSTARIRISTEILYT HOTELLIRISTEILY RISTEILYT SINISELLÄ SAIMAALLA KAHDEN PÄIVÄN RISTEILYT Lähtö Kuopiosta (ti, to, la) tai Savonlinnasta (ma, ke, pe) klo 9.00. Risteily Heinäveden reittiä pitkin neljän sulkukanavan ja kahden avokanavan kautta

Lisätiedot

KEVÄTKAUDEN VIIKKO-OHJELMA LAPLAND HOTELS ÄKÄSHOTELLI JA LAPLAND HOTELS YLLÄSKALTIO

KEVÄTKAUDEN VIIKKO-OHJELMA LAPLAND HOTELS ÄKÄSHOTELLI JA LAPLAND HOTELS YLLÄSKALTIO KEVÄTKAUDEN VIIKKO-OHJELMA LAPLAND HOTELS ÄKÄSHOTELLI JA LAPLAND HOTELS YLLÄSKALTIO 7.1-22.4.2016 Ennakkoilmoittautuminen aktiviteetteihin viimeistään edellisenä päivänä klo 12.00 mennessä Lapland Hotel

Lisätiedot

Hyvä lukija. Mukavaa kesää! Ritva Wallén Sipoon saaristovaltuuskunnan puheenjohtaja puh. 0400 449 791, ritvawallen@gmail.com

Hyvä lukija. Mukavaa kesää! Ritva Wallén Sipoon saaristovaltuuskunnan puheenjohtaja puh. 0400 449 791, ritvawallen@gmail.com Hyvä lukija Tässä esitteessä on tietoja saariston palvelutarjonnasta ja tapahtumista kesällä 2016. Ota mielellään yhteyttä, jos sinulla on saaristoon ja sen kehittämiseen liittyviä kysymyksiä, joihin saaristovaltuuskunta

Lisätiedot

Kesän 2013 yleisöjunat Lahdesta Heinolaan. www.topparoikka.net

Kesän 2013 yleisöjunat Lahdesta Heinolaan. www.topparoikka.net Höyryllä Heinolaan Kesän 2013 yleisöjunat Lahdesta Heinolaan www.topparoikka.net Lahden rautatieharrastajat Topparoikka ry on yhteistyössä Haapamäen Museoveturiyhdistyksen ja Höyryveturimatkat 1009 Oy:n

Lisätiedot

Tervetuloa vastaanottamaan joulua lauantaina 1.12. Myllypuron Ostarille! Muitta mutkitta

Tervetuloa vastaanottamaan joulua lauantaina 1.12. Myllypuron Ostarille! Muitta mutkitta Joulu on taas, joulu on taas MYLLYPURON OstarilLa! Tervetuloa vastaanottamaan joulua lauantaina 1.12. Myllypuron Ostarille! Muitta mutkitta VILINÄÄ, VILSKETTÄ, RÄTINÄÄ, RÄISKETTÄ Joulu alkaa Ostarilta!

Lisätiedot

HELMI-vapaa-ajantalot 2007. Unelmista tehty

HELMI-vapaa-ajantalot 2007. Unelmista tehty HELMI-vapaa-ajantalot 2007 Unelmista tehty 21 Helmi Sisällysluettelo Helmi 68..... s. 4 Helmi 99.... s. 14 UUTUUS Helmi 69..... s. 6 Helmi 111... s. 16 Helmi 63..... s. 8 Kärkimallit.......s. 18 Toimitussisällöt...s.

Lisätiedot

TUOTTEEMME VOIDAAN VALMISTAA SEURAAVISTA HIRSITYYPEISTÄ:

TUOTTEEMME VOIDAAN VALMISTAA SEURAAVISTA HIRSITYYPEISTÄ: KARHUTALOT 1 TUOTTEEMME VOIDAAN VALMISTAA SEURAAVISTA HIRSITYYPEISTÄ: PYÖRÖHIRSI 170, 190, 210, 230 mm HÖYLÄHIRSI 95x120, 120x170, 145x170 (myös lamellihirrestä) KÄSITYÖNÄ VALMISTETTUJEN TUOTTEIDEN TOIMITUSAIKA

Lisätiedot

Kappale kauneinta Suomea

Kappale kauneinta Suomea Kappale kauneinta Suomea Kapeat mutkaiset vesistöt, saaristoiset järvenselät ja vanhat kanavat tekevät Heinäveden reitistä ainutlaatuisen elämyksen, joka kaikkien pitäisi ainakin kerran elämässään kokea.

Lisätiedot

SOTILASURHEILULIITON SALIBANDYMESTARUUSTURNAUS 2014

SOTILASURHEILULIITON SALIBANDYMESTARUUSTURNAUS 2014 LAHVU 1968-2014 SOTILASURHEILULIITON SALIBANDYMESTARUUSTURNAUS 2014 Henkilökunnan A- ja B-sarjat HELSINGIN ENERGIA CUP Vierumäki 24.-25.1.2014 Sotilasurheilupoolissa mukana: TERVETULOA LAHDEN VARUSKUNNAN

Lisätiedot

KINGI ON TÄÄLLÄ! TERVETULOA HELSINGIN HAUSKIMPAAN KAUPUNGINOSAAN.

KINGI ON TÄÄLLÄ! TERVETULOA HELSINGIN HAUSKIMPAAN KAUPUNGINOSAAN. KINGI ON TÄÄLLÄ! TERVETULOA HELSINGIN HAUSKIMPAAN KAUPUNGINOSAAN. Pohjoismaiden laajin laitevalikoima on saanut uuden odotetun hurjimuksen. Uskallatko kokea kesän uutuuslaitteen KINGIn ja 75 metrin vapaapudotuksen?

Lisätiedot

Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk

Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk Kaikille löytyy sopivia reittejä patikoida ja samalla antautua luonnon rauhoittavaan syleilyyn. Nuotiopaikat, laavut ja kahvilat toivottavat kulkijan virkistävälle

Lisätiedot

HAUHON REITIN TAPAHTUMAKALENTERI 2014

HAUHON REITIN TAPAHTUMAKALENTERI 2014 HAUHON REITIN TAPAHTUMAKALENTERI 2014 TOUKOKUU 1.5. 12 18 Kahvilan avajaiset, Vappuohjelmaa 13.30 15.00 Vihavuosi 040 8476649 / Mona 7.5. 13 17 Päivätanssit Lautsian lomakeskus 8 8.5. 12 16 Kädet saveen,

Lisätiedot

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen seurakuntatyö NÄKÖVAMMAISTYÖ Kesäohjelma 2016 Helsingin Seurakuntayhtymä Näkövammaistyö Seurakuntien talo, 4 krs. Kolmas linja 22, 00530 Helsinki Toimisto 09-2340 2538

Lisätiedot

Äijälän Rustin veneretket

Äijälän Rustin veneretket Äijälän Rustin veneretket Veneemme 360 -asteinen kuva veneen sisätiloista, klikkaa: http://www.paratiisisaari.com/rusti_pure/harmony.html M/y Harmony luxusjahti Elegance 65, 19,6 m, max. 40 hlö M/s Juhana

Lisätiedot

Mieli hyvin. Luonnon rauhassa. Tervetuloa Anttolanhoviin ART&DESIGN VILLAT RANTAHOTELLI RANTARAVINTOLA DAYSPA

Mieli hyvin. Luonnon rauhassa. Tervetuloa Anttolanhoviin ART&DESIGN VILLAT RANTAHOTELLI RANTARAVINTOLA DAYSPA Mieli hyvin. Luonnon rauhassa. Tervetuloa Anttolanhoviin ART&DESIGN VILLAT RANTAHOTELLI RANTARAVINTOLA DAYSPA Omaa tilaa. Hengittää, olla, nauttia. Seitsemäs taivas -vиkonlo u Seitsemäs taivas -viikonloppulomaan

Lisätiedot

Koti kattojen yllä...

Koti kattojen yllä... Koti kattojen yllä... Koti kattojen yllä... Upeat ullakkoasunnot parhaimmalla paikalla Helsingin Kruununhaassa Kirkkokatu 5 A 51, Helsinki Ylellinen ullakoasunto Helsingin parhaalla paikalla Kruununhaassa.

Lisätiedot

keskiviikko 17.7. Polvijärvi-päivien avajaisilta Polvijärven museonmäellä Tonkkakuninkaallisten valinta museonmäellä

keskiviikko 17.7. Polvijärvi-päivien avajaisilta Polvijärven museonmäellä Tonkkakuninkaallisten valinta museonmäellä POLVIJÄRVI-PÄIVÄT ke - su 17.-21.7.2013 keskiviikko 17.7. klo 18.30 Polvijärvi-päivien avajaisilta Polvijärven museonmäellä Tonkkakuninkaallisten valinta museonmäellä Leikkimielisessä kisassa valitaan

Lisätiedot

Helsingin yliopisto, Kumpulan kasvitieteellinen puutarha, Gumtäkt botaniska trädgård

Helsingin yliopisto, Kumpulan kasvitieteellinen puutarha, Gumtäkt botaniska trädgård Helsingin yliopisto, Kumpulan kasvitieteellinen puutarha, Gumtäkt botaniska trädgård Sijainti: Helsinki Omistaja: Helsingin yliopisto Aukioloajat: Kumpulan kasvitieteellinen puutarha on avoinna toukokuusta

Lisätiedot

Kylätalo seiniä ja palveluja. Tauno Linkoranta Varsinais-Suomen Kylät ry Kansalaiskunta hanke 2.9.2014 Laitilan kylätaloilta Yhdistysiltamat part I

Kylätalo seiniä ja palveluja. Tauno Linkoranta Varsinais-Suomen Kylät ry Kansalaiskunta hanke 2.9.2014 Laitilan kylätaloilta Yhdistysiltamat part I Kylätalo seiniä ja palveluja Tauno Linkoranta Varsinais-Suomen Kylät ry Kansalaiskunta hanke 2.9.2014 Laitilan kylätaloilta Yhdistysiltamat part I Kylätalojen nykytila Mikä on kylätalo? Seurantalo, vanha

Lisätiedot

VAINION LIIKENNE. LIIKENNEMUUTOKSET 3.6.2013 alkaen

VAINION LIIKENNE. LIIKENNEMUUTOKSET 3.6.2013 alkaen VAINION LIIKENNE LIIKENNEMUUTOKSET 3.6.2013 alkaen LIIKENNEMUUTOKSET 3.6.2013 alkaen Aikataulu- ja reittimuutokset 3.6.2013 alkaen: Länsi-Uusimaa: 07.15 M-S 280 Helsinki Taalintehdas Kasnäs. Ajetaan vain

Lisätiedot

SU 13.12. Suurpujottelu klo 09.00 Joukkueenjohtajien kokous klo 09.30 Rataan tutustuminen klo 10.15 SP 1. kierros

SU 13.12. Suurpujottelu klo 09.00 Joukkueenjohtajien kokous klo 09.30 Rataan tutustuminen klo 10.15 SP 1. kierros Kilpailukutsu PS ALPPI CUP 2015/2016 12.-13.12.2015 PYHÄ 30.-31.1.2016 SALLA LA 12.12. Alueleiri klo 11.00 leiriohjelma alkaa treeniklinikka (myös pujottelusukset mukaan) aikuisille radanmerkkauskoulutus

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA Joulunajan viikko-ohjelma on voimassa 23.12.2011 8.1.2012 PERJANTAI 23.12. / 30.12. / 6.1. 12:00 MOOTTORIKELKKASAFARI ERÄMAAHAN Nauti ulkoilmaelämästä moottorikelkkasafarilla luonnon sydämeen. Reittimme

Lisätiedot

Kasvun tukeminen Pohjoismainen TA-konferenssi Ahvenanmaalla

Kasvun tukeminen Pohjoismainen TA-konferenssi Ahvenanmaalla Kasvun tukeminen Pohjoismainen TA-konferenssi Ahvenanmaalla 17.-19.4.2015 Järjestäjänä FinTA ry (Suomen transaktioanalyysiyhdistys) Hotelli Arkipelag Maarianhamina, Ahvenanmaa Kasvun tukeminen Kutsumme

Lisätiedot

Hyvä muistaa ja tietää. Kutsu suunnittelemaan 20-vuotisjuhliamme 3 Alateen Kolon tiedotus 4 Seuraava alkkariviikonloppu 5 Tapahtumia 10

Hyvä muistaa ja tietää. Kutsu suunnittelemaan 20-vuotisjuhliamme 3 Alateen Kolon tiedotus 4 Seuraava alkkariviikonloppu 5 Tapahtumia 10 Alkkari Elokuu 2005 Sisällysluettelo: Hyvä muistaa ja tietää 2 Kutsu suunnittelemaan 20-vuotisjuhliamme 3 Alateen Kolon tiedotus 4 Seuraava alkkariviikonloppu 5 Tapahtumia 10 Hyvä muistaa ja tietää Askelvihkotilaukset

Lisätiedot

Purjehdus elämyksiä Merenkurkussa. Tervetuloa mukaan

Purjehdus elämyksiä Merenkurkussa. Tervetuloa mukaan Purjehdus elämyksiä Merenkurkussa. Tervetuloa mukaan Ammattitaitoinen miehistö Matka toteutetaan miehistön mukaan (rauhallinen tai vauhdikas) Luotettava ja katsastettu vene varusteineen Useita lähtöpaikkoja

Lisätiedot

1.6. 31.8. ma-su 11 17, klo 17 päivän viimeinen opastus museoalueelle, talviaikaan ma-pe 9-15.

1.6. 31.8. ma-su 11 17, klo 17 päivän viimeinen opastus museoalueelle, talviaikaan ma-pe 9-15. Sagalundin museo, Sagalunds museum * Sijainti: Kemiönsaari Omistaja: Sagalundin museosäätiö Aukioloajat: 1.6. 31.8. ma-su 11 17, klo 17 päivän viimeinen opastus museoalueelle, talviaikaan ma-pe 9-15. Aikuiset

Lisätiedot

Hotel Fjalarissa Salossa Osoite: Rinteentie 5, 24240 Salo http://www.fjalar.fi

Hotel Fjalarissa Salossa Osoite: Rinteentie 5, 24240 Salo http://www.fjalar.fi Hyvinvoiva Sinä - Kehon ja Mielen vireyttä ja lepoa pe 1.3.- su 3.3.2013 Tervetuloa nauttimaan hyvinvoinnista! Hotel Fjalarissa Salossa Osoite: Rinteentie 5, 24240 Salo http://www.fjalar.fi Mitä voit saada?

Lisätiedot

Ensimmäiset vuokralaiset muuttivat sisään helmikuussa 2014, jolloin myös ravintola- ja aulapalvelut käynnistyvät.

Ensimmäiset vuokralaiset muuttivat sisään helmikuussa 2014, jolloin myös ravintola- ja aulapalvelut käynnistyvät. 2 Turun Pitkämäkeen valmistunut kahdeksankerroksinen Nereis Business Garden on kestävästä yhteiskuntarakentamisesta tunnetun pohjoismaisen Peab konsernin toteuttama korkeatasoinen toimistorakennus, johon

Lisätiedot

Finnish Sports Car Drivers ry. Suomen UrheiluAutoilijat. MUSEOT ja KOULUT. Finnish Sports Car Drivers ry. www.sua.fi

Finnish Sports Car Drivers ry. Suomen UrheiluAutoilijat. MUSEOT ja KOULUT. Finnish Sports Car Drivers ry. www.sua.fi . MUSEOT ja KOULUT . Urheiluautoilijat Vanajanlinnassa 25/8 2012 Suomen Urheiluautoilijat kutsuu Suomen urheiluauto- ja klassikkoautoharrastajia, -kerhoja, -yhtiöitä ja muita asiaan liittyviä tahoja viettämään

Lisätiedot

Tervetuloa! Varkauden-Pieksämäen seutu. Sisältö:

Tervetuloa! Varkauden-Pieksämäen seutu. Sisältö: Varkauden-Pieksämäen seutu Sisältö: Tervetuloa! Tule kokemaan iloisia hetkiä Savon sydämeen! Täällä voit nauttia kiireettömästä yhdessäolosta perheesi kanssa tai osallistua elämyksellisiin aktiviteetteihin.

Lisätiedot

KESÄN RETRIITTI 2014 JOOGA & CHI KUNG LIIKE, SYDÄN JA LÄSNÄOLO ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS

KESÄN RETRIITTI 2014 JOOGA & CHI KUNG LIIKE, SYDÄN JA LÄSNÄOLO ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS KESÄN RETRIITTI 2014 JOOGA & CHI KUNG LIIKE, SYDÄN JA LÄSNÄOLO ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS (Loppi n.70km Helsingistä) TO-SU 26.6.-29.6.2014 LAADUKKAASTA OHJELMASTA LÖYDÄT eli muutama hyvä syy

Lisätiedot

Pikkujoulut 2014. Varaa nyt paikkasi. Tarkemmat tiedot netistä! Ota yhteyttä 040 779 9896 / www.sahanlahtiresort.fi

Pikkujoulut 2014. Varaa nyt paikkasi. Tarkemmat tiedot netistä! Ota yhteyttä 040 779 9896 / www.sahanlahtiresort.fi Pikkujoulut 2014 Varaa nyt paikkasi Tarkemmat tiedot netistä! Ota yhteyttä 040 779 9896 / www.sahanlahtiresort.fi Pikkujoulut 2014 Isot juhlat syntyvät pienistä asioista Tervetuloa viettämään ikimuistoisia

Lisätiedot

KOTIHARJUN SAUNAYHDISTYS ry

KOTIHARJUN SAUNAYHDISTYS ry To 17. Su 20.5.2012 Saunaretki Karjalaan Sivu 1 / 14 Kotiharjun Saunayhdistys ry:n perinteinen kevätretki Karjalan maisemiin ja sen saunoihin. Entistä Suomea. Heino Tours Finland, Kotka. Venäjän puolella.

Lisätiedot

Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016

Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016 Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016 Lapland Hotel Sirkantähden talven viikko-ohjelmassa nautitaan luonnon rauhasta, uusista kokemuksista, yhdessä tekemisestä ja Lapin tarinoista!

Lisätiedot

Täydellinen loma Lapissa

Täydellinen loma Lapissa Täydellinen loma Lapissa Ainutlaatuinen palvelukonsepti kokoaa saman katon alle kaksi viihtyisää ja tasokasta hotellia sekä Kokousja kongressi keskus Levi Summitin palveluineen ja näyttelyineen. Suomen

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2015 Sukuseura Kiteen Matikaiset r.y..

JÄSENTIEDOTE 2015 Sukuseura Kiteen Matikaiset r.y.. Kuva: YLE Etelä-Karjala TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu KITEEN SUKUSEUROJEN YHTEINEN KYLPYLÄVIIKONLOPPU...2 SYKSYN KAHVITILAISUUDELLE JATKOA PÄÄKAUPUNKISEUDULLA...3 JUHLAVUOSI 2016...4 MUUTTUNEISTA

Lisätiedot

Hotel Levi Panorama & Levi Summit

Hotel Levi Panorama & Levi Summit Hotel Levi Panorama & Levi Summit Juhli kanssamme! Hotel Levi Panorama ja Kokous- ja kongressikeskus Levi Summit sijaitsevat korkealla Levitunturin rinteellä, merenpinnasta korkeus on yli 300 metriä. Hotellin

Lisätiedot

Kyu Cup 2015 SIJAINTI ALUSTAVA OHJELMA KENDO. Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015

Kyu Cup 2015 SIJAINTI ALUSTAVA OHJELMA KENDO. Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015 Kyu Cup 2015 Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015 Pori Kendoseura järjestää Kyu Cup kendokilpailut lokakuun lopulla 31.10. 1.11.2015 Porissa. Kaikki kyu tasoiset kendon, iaidon ja jodon

Lisätiedot

MESTARIT. Toukokuun kuukausikokous. Keskiviikkona 6.5.2015 klo 19.00. Kokouspaikka ja -isäntä: Kantolankatu 3 HÄMEENLINNA. Tervetuloa!

MESTARIT. Toukokuun kuukausikokous. Keskiviikkona 6.5.2015 klo 19.00. Kokouspaikka ja -isäntä: Kantolankatu 3 HÄMEENLINNA. Tervetuloa! MESTARIT Hämeenlinnan Rakennusmestarit ja insinöörit AMK Jäsenlehti n:o 4-2015 Toukokuun kuukausikokous Keskiviikkona 6.5.2015 klo 19.00 Kokouspaikka ja -isäntä: Kantolankatu 3 HÄMEENLINNA Tervetuloa!

Lisätiedot

Mainio kokous- ja juhlapaikka Lohjalla, rauhallisen Hormajärven rannalla. Kanneljärven Opisto

Mainio kokous- ja juhlapaikka Lohjalla, rauhallisen Hormajärven rannalla. Kanneljärven Opisto Kanneljärven Opisto Mainio kokous- ja juhlapaikka Lohjalla, rauhallisen Hormajärven rannalla Meillä kokoonnutaan ja viihdytään Tervehdys Kanneljärven Opistolta Kanneljärven Opisto on toisen asteen oppilaitos,

Lisätiedot

Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13

Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13 Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13 Halusin lähteä ulkomaille työssäoppimaan sekä tutustumaan pieneksi aikaa toiseen maahan ja kulttuuriin. Kuusi

Lisätiedot

Ounaksen Retkiviikko 27.-31.7.2015 OunasTriathlon 1.8.2015. Ohjelma

Ounaksen Retkiviikko 27.-31.7.2015 OunasTriathlon 1.8.2015. Ohjelma Ounaksen Retkiviikko 27.-31.7.2015 OunasTriathlon 1.8.2015 Ohjelma Ounaksen Retkiviikko 27.7. 1.8.2015 Muutokset ja lisäykset ohjelmaan mahdollisia, päivitetty ohjelma löytyy myös Facebookista ja osoitteesta

Lisätiedot

Gilles Dyrek. Ohjaus. Jaakko Loukkola. Sinustako kesän 2012. hauskimman komedian yhteistyökumppani?

Gilles Dyrek. Ohjaus. Jaakko Loukkola. Sinustako kesän 2012. hauskimman komedian yhteistyökumppani? Gilles Dyrek Ohjaus Jaakko Loukkola Sinustako kesän 2012 hauskimman komedian yhteistyökumppani? YHTEISTYÖ KANNATTAA AINA! Edessäsi on IdeaTeatterin kesän 2012 esite uusille ja vanhoille yhteistyökumppaneille.

Lisätiedot

Tarjous 15 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Tarjous 15 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Tarjous 15 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 2 WWW.AIKAMATKAT.FI P9 ALKUSARJA, PITKÄ 1. 15.9.2014 15 VRK ALK 1450 LENNOT HKI-KTW, KRK-HEL HINTAAN SISÄLTYY

Lisätiedot

Tekninen ja ympäristötoimiala

Tekninen ja ympäristötoimiala Lahden seudun ympäristöpalvelut Tekninen ja ympäristötoimiala 6.11.2006 24.11. alkaa kaamos. Aurinko painuu alas Suomen pohjoisimmassa kolkassa, Nuorgamissa noustakseen seuraavan kerran taivaanrantaan

Lisätiedot

Tervetuloa Putti Torppaan!

Tervetuloa Putti Torppaan! Putti Torppa Tervetuloa Putti Torppaan! Olet lämpimästi tervetullut lomailemaan YTYn Putti Torppaan Jämsän Himokselle. Perustiedot Putti Torpasta Osoite: Kivistönkatu 5, 42100 Jämsä Tyyppi: hirsirakenteinen

Lisätiedot

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Hei kotiväki! Kesä on tulossa ja sen mukana Järvenpään seurakunnan kesäleirit. Tervetuloa mukaan! Leireillä oppii paljon uusia asioita ja tapaa uusia ja vanhoja kavereita

Lisätiedot

Alkusarja 4 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Alkusarja 4 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Alkusarja 4 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 8 WWW.AIKAMATKAT.FI P2 ALKUSARJA, LYHYT 5 8.9.2014 4 VRK ALK 790 SUORA LENTO HELSINGISTÄ HINTAAN SISÄLTYY

Lisätiedot

KELA Matkat kunnittain ryhmiteltynä

KELA Matkat kunnittain ryhmiteltynä KELA Matkat kunnittain ryhmiteltynä Period: 1/8/2012-31/8/2012 Auton asemapaikka Tilauksen lähtö Tilauksen kohde Tapahtumia ASKAINEN LEMU MYNÄMÄKI 3 ASKAINEN LEMU RAISIO 2 ASKAINEN LEMU TURKU 1 ASKAINEN

Lisätiedot

KESÄRETRIITTI 2012 JOOGA & CHI KUNG TIETOISUUS, SYDÄN JA VAHVAT JUURET ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS. (Loppi n.

KESÄRETRIITTI 2012 JOOGA & CHI KUNG TIETOISUUS, SYDÄN JA VAHVAT JUURET ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS. (Loppi n. KESÄRETRIITTI 2012 JOOGA & CHI KUNG TIETOISUUS, SYDÄN JA VAHVAT JUURET ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS (Loppi n.70km Helsingistä) TO-SU 28.6.-1.7.2012 RETRIITIN TEEMAT JA HARJOITUKSET TORSTAI on

Lisätiedot

Historiallinen museo. Säästöpankkimuseo

Historiallinen museo. Säästöpankkimuseo HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN 1912 2012 Historiallinen museo Säästöpankkimuseo Vankilamuseo Palanderin talo Sibeliuksen syntymäkoti HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN 1912 2012 Vuonna 2012 on tullut

Lisätiedot

Tunnelma on rento mutta tehokas!

Tunnelma on rento mutta tehokas! Kokoukset ja juhlat Kokoukset Tunnelma on rento mutta tehokas! Oli oikeastaan neronleimaus järjestää kokous muualla kuin omassa konttorissa. Ne silmiä häikäisevät loistoputket ja epämukavat tuolit eivät

Lisätiedot

Alkusarja 8 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Alkusarja 8 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Alkusarja 8 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 2 WWW.AIKAMATKAT.FI P1 ALKUSARJA, PITKÄ 1 8.9.2014 8 CHARTER LENNOT HKI, TRE JA KUOPIO HINTAAN SISÄLTYY

Lisätiedot

Kurk Golf osakkeenomistajat Golflomat 2012 Nueva Andalucía, Marbella, España

Kurk Golf osakkeenomistajat Golflomat 2012 Nueva Andalucía, Marbella, España Kurk Golf osakkeenomistajat Golflomat 2012 Nueva Andalucía, Marbella, España Marbella 30.11.2011 Arvoisa Kurk Golfin osakkeenomistaja. Kun junioritoiminnan kilparyhmävetäjä Heikki Atrila lähestyi minua

Lisätiedot

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 1/6,Kuva: http://www.maija.palvelee.fi/ TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 SUKUSEURAN KOTISIVUISTA MIELENKIINTOISET

Lisätiedot

Kissaihmisten oma kahvila!

Kissaihmisten oma kahvila! Kissaihmisten oma kahvila! Teksti ja kuvat: Annika Pitkänen Jo ulkopuolelta voi huomata, ettei tamperelainen Purnauskis ole mikä tahansa kahvila. Ikkunalaudalla istuu kissa katselemassa uteliaana ohikulkevia

Lisätiedot

Aloitamme illan luennolla Kodin ja asuinalueen turvallisuus, jonka tulee pitämään Espoon poliisilaitokselta Elina Hännikäinen.

Aloitamme illan luennolla Kodin ja asuinalueen turvallisuus, jonka tulee pitämään Espoon poliisilaitokselta Elina Hännikäinen. TIEDOTE 1/2008 KEVÄTKOKOUSKUTSU Laaksolahden huvilayhdistys ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään maanantaina 31.3.2008 klo 18.30 Laaksolahden monitoimitalossa (Lähdepurontie 2). Kokouksessa käsitellään

Lisätiedot

Kiitos ilmoittautumisestasi Westieiden Erikoisnäyttelyyn Espoon Marketanpuistossa 18.8.2012

Kiitos ilmoittautumisestasi Westieiden Erikoisnäyttelyyn Espoon Marketanpuistossa 18.8.2012 Kiitos ilmoittautumisestasi Westieiden Erikoisnäyttelyyn Muistathan ottaa mukaasi koiran rekisterikirjan, penikkatauti- ja rabies-rokotustodistukset. Numerolaput jaetaan näyttelypaikalla. Varaa koirallesi

Lisätiedot

Suomen Höyrypursiseuran Saimaan regatta 2011

Suomen Höyrypursiseuran Saimaan regatta 2011 Suomen Höyrypursiseuran Saimaan regatta 2011 Punkaharju Tuunaansaari Saimaan regatta järjestetään lauantaina heinäkuun 2. päivä Punkaharjun Tuunaansaaressa. Tuunaansaaren Lomakeskusalue tarjoaa loistavat

Lisätiedot

Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita

Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita Asuminen vastaanottokeskuksen asunnossa Vastaanottokeskus järjestää sinulle tilapäisen majoituksen

Lisätiedot

Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa

Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa Las Palmas, Gran Canaria hieno yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa Joulukuun pakkaset jäivät taakse, kun laskeuduin kuuden tunnin lentomatkan jälkeen Las Palmasin lentokentälle. Kenttäpalvelut toimivat

Lisätiedot

Keskusjärjestön ja sen yhdistysten jäsenedut HINNASTO 2010

Keskusjärjestön ja sen yhdistysten jäsenedut HINNASTO 2010 Keskusjärjestön ja sen yhdistysten jäsenedut HINNASTO 2010 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 1 (14) 1. KALASTUSRYHMÄT REITTIMATKOILLA... 2 1.1. Helsinki Tukholma... 2 1.2. Turku Tukholma... 3 1.3. Helsinki/Turku Maarianhamina/Långnäs...

Lisätiedot

Klo 15.30 KARLIN SUKUSEURA RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SUKUKOKOUS Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat Sääntömuutokset

Klo 15.30 KARLIN SUKUSEURA RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SUKUKOKOUS Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat Sääntömuutokset KARLIN SUKUSEURA RY KUTSU SUKUJUHLAAN JA SUKUKOKOUKSEEN 16.6.2013 Karlin sukuseura ry:n sukuneuvostolla on ilo kutsua Sinut perheineen yhdistyksen sääntöjen edellyttämään varsinaiseen sukukokoukseen 16.6.2013.

Lisätiedot

Ostosmatka Keskisen kyläkauppaan Tuuriin La 23.2.2013

Ostosmatka Keskisen kyläkauppaan Tuuriin La 23.2.2013 Ostosmatka Keskisen kyläkauppaan Tuuriin La 23.2.2013 Lähtöpaikat: Lapinlahti Siilinjärvi Kuopio Hinta: 32 / henkilö (edellyttää 30 lähtijää) Sitovat ilmoittautumiset 9.2 mennessä: Jaana Neuvonen p.044-5640

Lisätiedot

Tapahtumakomitean puheenjohtajan terveiset

Tapahtumakomitean puheenjohtajan terveiset OHJELMA PROGRAM Tapahtumakomitean puheenjohtajan terveiset Rakkaat tapahtumaan osallistujat, Minulla on suuri ilo toivottaa teidät tervetulleiksi Islantiin sekä Barnlek 2014-tapahtumaan. BARNLEK järjestetään

Lisätiedot

HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO. Elävää, kaunista ja kestävää pintaa

HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO. Elävää, kaunista ja kestävää pintaa HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO Elävää, kaunista ja kestävää pintaa HB-JUHA tuo sävyjä julkisivuihin ja sisätiloihin HB-JUHA-harkko luo elävän, valon ja varjon sävyillä leikittelevän pinnan, joka on luonnollinen

Lisätiedot

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen?

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen? 5. Vastaa kysymyksiin (kpl1) Onko sinulla sisaruksia? Asuuko sinun perhe kaukana? Asutko sinä keskustan lähellä? Mitä sinä teet viikonloppuna? Oletko sinä viikonloppuna Lahdessa? Käytkö sinä usein ystävän

Lisätiedot

Keski suomen Parkinson yhdistys järjestää yhteisen KESÄTAPAHTUMAN 27.8. 29.8.2010 Kannonkosken Piispalassa

Keski suomen Parkinson yhdistys järjestää yhteisen KESÄTAPAHTUMAN 27.8. 29.8.2010 Kannonkosken Piispalassa Keski suomen Parkinson yhdistys järjestää yhteisen KESÄTAPAHTUMAN 27.8. 29.8.2010 Kannonkosken Piispalassa Kauniin Kivijärven rannalla sijaitseva kurssikeskus antaa monipuoliset mahdollisuudet liikkua

Lisätiedot

Jorma Uotinen ENNEN VIIMEISIÄ AJATUKSIA

Jorma Uotinen ENNEN VIIMEISIÄ AJATUKSIA SYKSY 2014 kuva Seilo Ristimäki Jorma Uotinen ENNEN VIIMEISIÄ AJATUKSIA Rakkaus tulee ja menee, mutta koskaan se ei tule tilaamalla. Koreografina minua kiinnostaa se mitä ei voi ennalta tietää. Se, mikä

Lisätiedot

Kulumatonta kauneutta

Kulumatonta kauneutta Kulumatonta kauneutta Rakennuskivet......kaikkeen rakentamiseen! Biolan Oy:n pääkonttori Sisustuskivet... Pihakivet... Suomalainen kivi on luonnostaan vahva. Ja kaunis katsella. Suomalainen kivi kestää!

Lisätiedot

Tervetuloa kurvailemaan kauden viimeistä talvirallia Rovaniemelle! Luvassa on huikea rutistus, jossa otetaan kuskista mittaa toden teolla!

Tervetuloa kurvailemaan kauden viimeistä talvirallia Rovaniemelle! Luvassa on huikea rutistus, jossa otetaan kuskista mittaa toden teolla! KILPAILIJAOHJE Tervetuloa kurvailemaan kauden viimeistä talvirallia Rovaniemelle! Luvassa on huikea rutistus, jossa otetaan kuskista mittaa toden teolla! Alkuperäisistä säännöistä poiketen kilpailukeskuksen

Lisätiedot

TUL:n VETERAANIPÄIVÄT 25.-26.5.2015 VARKAUDESSA

TUL:n VETERAANIPÄIVÄT 25.-26.5.2015 VARKAUDESSA TUL:n VETERAANIPÄIVÄT 25.-26.5.2015 VARKAUDESSA KYLPYLÄHOTELLI KUNTORANTA PELIT KESKUSKENTÄLLÄ Ilmoittautumiset 27.4. 2015 mennessä Tervetuloa TUL Veteraanipäiville kauniiseen, ystävälliseen ja rehelliseen

Lisätiedot

Terveisin Mäntsälän Messut 2014-tiimi

Terveisin Mäntsälän Messut 2014-tiimi Mäntsälän Messut 2014 PL 2O 04601 Mäntsälä Irma Pesonen Puh 045 2090700 irma.peso@gmail.com Mäntsälän Messut 2014 järjestetään elokuussa Mäntsälän Suurlavalla. Messut tarjoavat yrittäjille, yhdistyksille

Lisätiedot

Luodolla tuulee - perinteikkään tapahtuman resepti. Kari Aalto Pj, Pyhämaan Matkailuyhdistys ry

Luodolla tuulee - perinteikkään tapahtuman resepti. Kari Aalto Pj, Pyhämaan Matkailuyhdistys ry Luodolla tuulee - perinteikkään tapahtuman resepti Kari Aalto Pj, Pyhämaan Matkailuyhdistys ry Luodolla tuulee Järjestettiin 1. kerran vuonna 2000 Vuosittainen 3-päiväinen tapahtuma 2 viikkoa juhannuksen

Lisätiedot

Kelotähti. Saariselkä

Kelotähti. Saariselkä Kelotähti Saariselkä Kelotähti - Saariselän uusi keskipiste. Kelotähti on rakennettu Saariselän keskustaan paikalle, jossa kunnioitettavaan ikään ehtinyt kelovanhus aiemmin kurotti kohti revontulia. Nyt

Lisätiedot

VIP-PAKETIT VAIN PARASTA VIERAILLESI JA SINULLE.

VIP-PAKETIT VAIN PARASTA VIERAILLESI JA SINULLE. VIP-PAKETIT VAIN PARASTA VIERAILLESI JA SINULLE. HIP TO BE VIP Pori Jazz on tänäkin kesänä must! Tutun tunnelman lisäksi tarjolla on taas uusia elämyksiä ja laadukasta palvelua vaativimpienkin vieraiden

Lisätiedot

TAATALAKESKUKSEN KUUKAUSIOHJELMA LOKAKUU 1.-31.10.2015

TAATALAKESKUKSEN KUUKAUSIOHJELMA LOKAKUU 1.-31.10.2015 TAATALAKESKUKSEN KUUKAUSIOHJELMA LOKAKUU 1.-31.10.2015 TERVETULOA MUKAAN! Taatalakeskus Sulkavuorenkatu 6 Tiedustelut p.050 438 4319 tai katharina.hau@tvpy.fi ESITTELYSSÄ LOKAKUUN RYHMIÄ: YMPÄRISTÖTAIDE-

Lisätiedot

Imatra. Kylpylä Spa. ilon pisaroita

Imatra. Kylpylä Spa. ilon pisaroita Hinnasto 1.5.08 31.1.09 Imatra Kylpylä Spa ilon pisaroita 1 Huonehinnat Huonehinnat arkisin 1hh 2hh Studiohuone 92,00 124,00 Standardihuone 98,00 136,00 Promenadihuone 103,00 146,00 viikonloppuisin 1 hh

Lisätiedot

Kestävien arvojen koti

Kestävien arvojen koti Kestävien arvojen koti huolto ja siivous yhdellä soitolla yksilöllinen paikalla rakennettu korjaukset ja laajennukset verovähennyksillä Se tehdään kestämään sata vuotta Koralli Koti ei ole pelkkä talo,

Lisätiedot

Tervetuloa mukaan Saunaseura SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin! Saunaseura SaunaMafia ry:n julkaisu SAUNASEURA 29.9.2013 2/10

Tervetuloa mukaan Saunaseura SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin! Saunaseura SaunaMafia ry:n julkaisu SAUNASEURA 29.9.2013 2/10 SAUNASEURA 29.9.2013 1/10 4. NUORGAMIN RUSKAPUNKKU AIKA: Su 8.9. pe 13.92013 PAIKKA: Nuorgam, Pulmankijärvi ja Norja SaunaMafia ry:n jäsenten yksityinen vierailu Jouni Tetrin mökille Nuorgamin Pulmankijärvelle

Lisätiedot

Alumnipurjehdus Kroatia 19-26.9.2015. www.lagooncharter.fi

Alumnipurjehdus Kroatia 19-26.9.2015. www.lagooncharter.fi Alumnipurjehdus Kroatia 19-26.9.2015 OHJELMA*: Lauantai Lauantai 4:30 kokoontuminen Helsinki-Vantaa lentokentälle 6:30-8:30 omakustanteinen lento Helsinki-Split* 9:00-9:30 kuljetus satamaan 10-12 lounas

Lisätiedot

JAKSO MITEN MATKA ALKAA?

JAKSO MITEN MATKA ALKAA? Otavan asiakaspalvelu Puh. 0800 17117 asiakaspalvelu@otava.fi Tilaukset Kirjavälitys Oy Puh. 010 345 1520 Faksi 010 345 1454 kvtilaus@kirjavalitys.fi 1. painos 2015 Kati Aavikko, Satu Arjanne, Sanna Halivaara

Lisätiedot

Kilpailukutsu nuorisonyrkkeilypäiville 20.-21.4.2013 Porvooseen

Kilpailukutsu nuorisonyrkkeilypäiville 20.-21.4.2013 Porvooseen Porvoon nyrkkeilyseura ry. Meritullinkatu 3-7, 06100 Porvoo yhteyshenkilö: Karre Anttonen e-mail: karre@pons.fi puh: 050 46 44 587 Kilpailukutsu nuorisonyrkkeilypäiville 20.-21.4.2013 Porvooseen Kutsumme

Lisätiedot

Levin Joulu 2015. Joulun aikaan aukioloajoissa on joitakin poikkeuksia, suurin osa palveluista on kuitenkin avoinna joka päivä.

Levin Joulu 2015. Joulun aikaan aukioloajoissa on joitakin poikkeuksia, suurin osa palveluista on kuitenkin avoinna joka päivä. Levin Joulu 2015 Jouluruokailuja, joulutori, jouluisia ohjelmia, useita erilaisia ohjattuja aktiviteetteja, pukin vierailuja huoneistoon, laskettelua, kelkkailua, hiihtokoulua, hiihtoa, kauneimpia joululauluja.

Lisätiedot

HAKA GYM RY:N JÄSENTIEDOTE KESÄLLE 2012

HAKA GYM RY:N JÄSENTIEDOTE KESÄLLE 2012 HAKA GYM RY:N JÄSENTIEDOTE KESÄLLE 2012 Hei! Tässä Haka Gym ry:n jäsentiedote kaikille jäsenille! Tiedotteesta löydät tietoa mm. kesän jumppa- tarjonnasta sekä leikkikenttä- ja kesäkerhoista. Muistuttelemme

Lisätiedot