S ÄÄ N N ÖT. Kalastuskunnan osakkaalla on valta luovuttaa toiselle henkilölle oikeutensa kalastaa



Samankaltaiset tiedostot
Finnish Bone Society. Yhdistyksen säännöt. 1 Yhdistyksen nimi on Finnish Bone Society r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki

HENKILÖSTÖPALVELUYRITYSTEN LIITTO RY

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS

1 Yhdistyksen nimi on Lapin Ampujat ry ja kotipaikka Rovaniemen kaupunki.

Pirkkalan kunta Valtuuston työjärjestys 1(9) Yleiset määräykset... 2

Nivalan kaupunginvaltuuston työjärjestys

Yhdistyksen nimi on Puistolan urheilijat ry. ja kotipaikka Helsingin kaupunki. Yhdistyksestä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura.

Meido-Kan ry:n säännöt. MDKSaannot0601. Meido-Kan ry:n säännöt

Aikidoseura Akari ry:n säännöt. Yhdistyksen nimi on Akari ja sen kotipaikka on Vantaa.

1 Yhdistyksen nimi on Paimion Sosialidemokraatit ry. ja sen kotipaikka on Paimion kaupunki.

PÄÄSÄÄNTÖ hyväksytty edustajistossa: LUKU 1 YLIOPPILASKUNTA JA SEN TARKOITUS

ETELÄ-KARJALAN BIOANALYYTIKOT RY

Yhtiö palvelee koko suomalaista kuntasektoria ja siinä erityisesti Kuntien takauskeskuksesta annetun lain 1 :n tarkoittamia yhteisöjä.

Yhdistyksen nimi on Vaasan Konemestariyhdistys - Vasa Maskinmästarförening ry ja sen kotipaikka on Vaasa.

SUOMEN TRIATHLONLIITON TOIMINTASÄÄNNÖT

Yhdistyksen nimi on Maskun Teatteriyhdistys ry ja kotipaikka Masku. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi.

Yhdistyksen nimi on Fundi ry. Jäljempänä näissä säännöissä siitä käytetään nimitystä yhdistys. Yhdistyksen kotipaikka on Espoo.

HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulusta käytetään näissä säännöissä lyhennettä HAAGA-HELIA.

1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Erikoiskuljetusten Liikenteenohjaajat SEKLI ry ja sen kotipaikka on Lahti.

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ

SUOMEN CIDESCO ry SÄÄNNÖT. 1 Yhdistyksen nimi on Suomen CIDESCO ry ja sen kotipaikka on Helsinki.

Hallituksen esitys ja eduskunnan lakivaliokunnan mietintö ovat saatavana eduskunnan internetsivuilta (

JÄLJENNÖS Turun Slalomseura ry Turku Kakskerrantie Turku

Kokousmenettely ja sen käytännöt

Yhdistys on perustettu Helmikuun kahdeksantena päivänä vuonna 2014 ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura.

1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa.

VESILIIKUNTAKESKUS RY VATTENIDROTTSCENTRUM RF SÄÄNNÖT

Hyvä hallintotapa järjestössä

MYLLYKOSKEN NAISVOIMISTELIJAT RY

OULUN LENTOPALLOEROTUOMARIKERHO R.Y.- NIMISEN YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT:

Transkriptio:

Heinolan maalaiskunnan Siltasen kalastuskunnan S ÄÄ N N ÖT Siltasen jakokunnan yhteinen kalavesi sijaitsee Ala-Rääveli ja Imjärvi-nimisissä järvissä ja on pinta-alaltaan noin 170 hehtaaria. Sanotun kalaveden osakkaat muodostavat Siltasen (RN:o 3:28) kalastuskunnan. Kalastuskunta on kokouksessaan päivanä kuuta 19 hyväksynyt seuraavat säännöt: 1 Kalastuskunnan tehtävänä on järjestää alueellaan kalastuksen harjoittaminen ja yhteisen kalaveden hoito siten, että kala- ja rapukannan säilyminen turvataan. 2 Kalastuskunnan kalavedessä harjoitetaan kalastusta siten, että kukin osakas käyttää kalastusoikeuttaan näissä säännöissä tarkemmin määrätyllä tavalla. Kalastuskunta voi myös liittyä kalastushoitoyhtymään, jolloin yhtymä voi päättää kalastuksen järjestämisestä ja jolloin voidaan myös sopia siitä, että jäsenten kalastusoikeus ulottuu yhtymän koko vesialueelle. 3 Kalastuskunta määrää kesäkuussa pidettävässä kokouksessa niiden pyydysten yksikkömäärän, joita kalastuskunnan osakkaat ja heidän kalastusoikeutensa haltijat, kaikki yhteensä ja kukin erikseen, sekä kalastuslain 65 :ssä mainittujen erikoislupien saajat saavat samalla kertaa käyttää yhteisessä kalavedessä. Mikäli kalastuksesta päättäminen on siirretty kalastushoitoyhtymälle, noudatettakoon yhtymän päätöksiä. 4 Sekä osakasten että erikoislupien saajien kalastuksessa käytettävät seisovat pyydykset on varustettava kalastuskunnan hyväksymillä merkeillä ja vietävä erityiseen pyydysluetteloon. Pyydysten merkinnästä sekä merkitsijälle ja luettelon pitäjälle tulevasta korvauksesta määrätään tarkemmin kalastuskunnan kokouksessa. Mikäli kalastuksesta päättäminen on siirretty kalastushoitoyhtymälle, noudatettakoon yhtymän päätöksiä. Kalastuskunnan osakkaalla on valta luovuttaa toiselle henkilölle oikeutensa kalastaa tai ravustaa yhteisessä vedessä joko koko sillä pyydysmäärällä, mikä osakkaalle itselleen kuuluu, tai osalla siitä. Luovutuksesta on ilmoitettava johtokunnalle. 6 S Kalastuskunta päättää vuosittain kesäkuussa pidettävässä kokouksessa, mille alueelle ja minkälaisia kalastuslain 65 :ssä tarkoitettuja erikoislupia myönnetään ja mikä maksu niistä on suoritettava, Mikäli kalastuksesta päättäminen on siirretty kalastushoitoyhtymälle, noudatettakoon yhtymän päätöksiä.

7. Rauhoituspiireistä ja tarpeellisiksi havaituista rauhoitustavoista sekä muista kalaveden hoitoa koskevista toimenpiteistä ja kalastuskunnan yhteisen saalistilaston keräämisestä päättää kalastuskunta. Mikäli kalastuksesta päättäminen on siirretty kalastushoitoyhtymä, noudatettakoon yhtymän päätöksiä. 8 Kalastuskunnan varsinainen kokous pidetään vuosittain kesäkuussa. Ylimääräinen kokous pidetään, milloin johtokunta katsoo sen tarpeelliseksi tai milloin sellainen kokous kalastuslain 64 :n mukaan on pidettävä. Kalastuskunnan tilivuosi päättyy huhtikuun 30 päivänä. 9 Kokouskutsu on johtokunnan esimiehen toimitettava vähintään 7 päivää ennen kokousta todisteellisesti joko kirjallisesti tai suullisesti, jokaiselle, jonka tiedetään olevan kalastuskannan osakas. 10 Kalastuskunnan kokouksen ja johtokunnan päätökset sekä kalastuskunnalle annetut haasteet, julkisen viranomaisen käskyt ja muut tiedonannot saatetaan osakasten tietoon, ilmoittamalla niistä kalastuskunnan lähinnä seuraavassa kokouksessa. 11 Kesäkuun kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 1) johtokunnan kertomus kalastuskunnan toiminnasta edellisenä vuonna ja tilintarkastajain kertomus; 2) tili- ja vastuuvapauden myöntäminen johtokunnalle ja muille toimihenkilöille; sekä 3) hyväksytään kalastuskunnan tulo- ja menoarvio tulevalle vuodelle; 4) päätetään kalastuslain 62 :n 2 momentissa tarkoitetun määrämaksun kantamisesta osakkailta; 5) määrätään johtokunnan jäsenten, tilintarkastajain ja muiden toimihenkilöiden palkkiot; 6) valitaan viisi johtokunnan jäsentä sekä heistä esimies ja varamies; 7} valitaan kaksi tilintarkastajaa ja heille varamiehet tarkastamaan tulevan vuoden hallintoa ja tilejä; 8) tehdän näiden saantojen 4, 6 ja 7 :ssä tarkoitetut päätökset; 9) päätetään, kutka ovat kalastuskunnan puolesta valtuutetut ja miten laajalti myöntämään kalastuslain 65 : s s ä tarkoitettuja erikoislupia; sekä 10) muut esille tulevat asiat. 12 Jos kalastuskunnan kokouksessa on tehty useampia ehdotuksia, jotka ovat vastakkaisia

tehdään puheenjohtajan julistettuaan keskustelun päättyneeksi, sellaisen äänestysesityksen, että vastaus "jaa" taikka "ei" ilmaisee äänestyksen tuloksen, Jollei puheenjohtaja määrää heti toimitettavaksi nimenhuutoäänestystä, voidaan äänestys toimittaa seisomaan nousemalla, käden nostolla tai muulla puheenjohtajan määräämällä tavalla. Milloin äänestys on toimitettu muulla tavalla kuin nimenhuudolla, on vaadittaessa tai jos äänestys puheenjohtajan mielestä ei ole antanut selvää vastausta vielä toimitettava uusi äänestys julkisesti nimenhuudolla. Jos kokouksessa syntyy erimielisyyttä siitä, onko päätöksen tekemiseen vaadittava kalastuslain 62 :n 2 momentissa tarkoitettu määräenemmistö vai ei, on asia puheenjohtajan ratkaistava. 13 Johtokunnan tehtävänä sen lisäksi, mitä on säädetty kalastuslain täytäntöönpanosta ja soveltamisesta 23 päivänä joulukuuta 1951 annetun asetuksen 20 :ssä, on: 1} pitää luetteloa niistä jotka tiedetään kalastuskunnan osakkaiksi, ja heidän äänimääristään; 2) valmistella kalastuskunnan kokouksessa esille tulevat asiat; 3) tehdä kalastuskunnan kokoukselle kalastusta ja kalaveden hoitoa koskevia ehdotuksia.; 4) ryhtyä toimenpiteisiin, jotka ovat tarpeen kalastuskunnan ja sen osakkaiden etujen ja oikeuksien valvomiseksi; 5) huolehtia näiden sääntöjen 4 : s s ä mainitun pyydysluettelon pitämisestä. Edellä 1 momentin 1 kohdassa mainittu luettelo on tarpeen mukaan annettava poliisiviranomaisen käytettäväksi. Milloin asiassa, joka olisi kalastuskunnan kokouksessa käsiteltävä, on ryhdyttävä kiireellisiin toimenpiteisiin, ennen kuin kalastuskunnan kokous voidaan pitää, on johtokunnalla laissa säädetyin rajoituksin oikeus niistä päättää. Sellainen päätös on esitettävä kalastuskunnan seuraavalle kokoukselle hyväksyttäväksi. Johtokunta on päätösvaltainen, kun vähintään puolet jäsenistä on saapuvilla. 14 Johtokunnan tulee vuosittain antaa tili, kertomuksensa ja muut asiakirjat edelliseltä vuodelta tilintarkastajille ennen toukokuun 15 päivää. Tilintarkastajain on tarkastettava tilit ja toimitettava kertomuksensa johtokunnalle toukokuun kuluessa. 15 alastuskunnan osakas tai muu henkilö, joka on tuomittu rangaistukseen kalastusta koskevien säännösten rikkomisesta, voidaan johtokunnan päätöksellä määräajaksi, enintään kahdeksi vuodeksi kerrallaan, julistaa menettäneeksi oikeutensa kalastaa kalastuskunnan kalavedessä. 16. Kalastuskunnan palveluksessa voi olla sihteeri, rahastonhoitaja ja kalastuksenvalvoja, jotka johtokunta ottaa toimiinsa ja vapauttaa tehtävistään.

17 Ehdotus näihin sääntöihin tehtävistä muutoksista on käsiteltävä kahdessa kalastuskunnan kokouksessa. Kalastuskunnan kokouksen puolesta: Puheenjohtaja