Viinikylmiö 50 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. Tämä käyttöohje on ehdottomasti luettava ennen laitteen asennusta ja käyttöönottoa.



Samankaltaiset tiedostot
Laitoskylmiö ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. Tämä käyttöohje on ehdottomasti luettava ennen laitteen asennusta ja käyttöönottoa.

50 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

45 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

Kylmiö 60 SK / SKL / SOM

KUKKAKYLMIÖ 150 LKK 180 LKK ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

Viinikylmiö 60 VLK/VLM

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

Viinikylmiö 45 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. Tämä käyttöohje on ehdottomasti luettava ennen laitteen asennusta ja käyttöönottoa.

86 LKK 120 LKK KUKKAKYLMIÖ ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

Viinikylmiö 90 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. Tämä käyttöohje on ehdottomasti luettava ennen laitteen asennusta ja käyttöönottoa.

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

Kylmiö ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. Tämä käyttöohje on ehdottomasti luettava ennen laitteen asennusta ja käyttöönottoa.

Kylmiö ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. Tämä käyttöohje on ehdottomasti luettava ennen laitteen asennusta ja käyttöönottoa.

45 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

Pakastin ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. Tämä käyttöohje on ehdottomasti luettava ennen laitteen asennusta ja käyttöönottoa.

Kylmiöpakastin 75 CF ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. Tämä käyttöohje on ehdottomasti luettava ennen laitteen asennusta ja käyttöönottoa.

Kylmiöpakastin ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. Tämä käyttöohje on ehdottomasti luettava ennen laitteen asennusta ja käyttöönottoa.

Kylmiöpakastin ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. Tämä käyttöohje on ehdottomasti luettava ennen laitteen asennusta ja käyttöönottoa.

Malli: NF2500G / NF5000G

Ilmankäsittelykone Huoltokirja

PÖYTÄLASIKKO. Asennus- ja käyttöohjeet

Tapas- ja Sushi lasikko

VIINI- JA PANIMOKAAPIT. Asennus- ja käy öohjeet

Kylmiöpakastin 75 CFF

ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN

SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE

Mallit: UR200-UR400-UR600 UF200-UF400-UF600

PULLOJÄÄKAAPPI. Käyttäjän käsikirja

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500

Asennus- ja käyttöohjeet

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet

VIINIKAAPPI 50 VL. Asennus- ja käy öohjeet

MINIBAR XC-30N, XC-30G, XC-38N, XC-38 G. Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan alkuperäisestä materiaalista

LAITOSKYLMIÖ. Asennus- ja käy öohjeet

PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin

Asennus- ja käyttöohjeet

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

DC JÄÄKAAPPI DC-150 KÄYTTÖOHJE

BAARIKYLMÄKALUSTE BARCOOLER. Asennus- ja käyttöohjeet

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

Cosmetal ProStream käyttöohjeet

JÄÄTELÖPAKASTIN CF77

Asennus- ja käyttöohjeet

SISÄLLYS. ENNEN JÄÄKAAPIN KÄYTTÖÖNOTTOA Sivu 46

VIINIKAAPPI 45. Asennus- ja käy öohjeet. Rev b

Käyttöoppaasi. HUSQVARNA QC325H

HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET

Swegon CASA ROCK PRE/SWING PRE 90 I saarekemalli

Hierova poreallas Bamberg

PYSTYPAKASTIN SFS 205 SFS 101 SFS 270 SFS 100 KÄYTTÖOHJE

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje

TUOTEKORTTI JA KÄYTTÖOHJE. Otsonaattori ammattikäyttöön

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 20 CDH Käyttöohje

125436/ Swegon CASA PRE. Premium ohjaustekniikka käyttö-, huolto-ohje ja sähkötekniset ominaisuudet

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet

KÄYTTÖOHJE VPI7A- LASIKANNUKEITIN

Asennus- ja käyttöohjeet

KÄYTTÖOHJE

Asennus- ja käyttöohjeet

LAITTEEN KUVAUS KYTKIMET

Käyttöohje XKM RS232. fi-fi

Asennusohje

Asennusohje v.2

DL-LÄMPÖLAMPPU. Asennus- ja käyttöohjeet

DC JÄÄKAAPPI DC-60 KÄYTTÖOHJE

KÄYTTÖOHJE. Haswing W-20

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää.

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700

PAKASTEKAAPPI. Asennus- ja käyttöohjeet

SHAKER. Asennus- ja käyttöohjeet

LVI Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje

Hoito ja puhdistus. 1. Vedä kondenssivesisäiliö ulos. 2. Vedä suodatin pois lukituksestaan.

DC 500 E. Puruimuri KÄYTTÖOHJE

APUWATTI KÄYTTÖOHJEKIRJA KAUKORA OY

Käyttöoppaasi. ELEKTRO HELIOS KS3319

OHJEKIRJA. ILMAJÄÄHDYTTEISET NESTEJÄÄHDYTTIMET JA LAUHDUTTIMET ECV- ja ECH- tuotesarjat

Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA

Automaattinen maidonvaahdottaja. Käyttöohjeet

Huolto-opas Kuivausrumpu

HAIR DRYER TRAVEL. Move HD 2509

Aurinkolämmitin XP2. Käyttöopas FI

ASENNUSOHJE. Lattialämmitystermostaatti PST FS-2020

ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET NOVOCOLD ANNOSTELIJAT

BAARILAITE. Asennus- ja käyttöohjeet

ELEKTRO HELIOS KS3719

Huurtumattomat säiliöpakastimet. Jászberény-tehdas

Imuyksikkö - moottoriteho 750 W - max. ilmamäärä 2210 m 3 /h - max. alipaine 920 Pa - jännite 230 V - virta 5.2 A - imyksikön paino n.

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje

Asennusohjeet. Gapsal OKS & Compact. Versio 5.0

KÄYTTÖOHJE HYDRAULIPURISTIN HP 95

SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX EUP1370

Asennus- ja käyttöohjeet

FH-1, FH-2, CH-15, CH-20 Varmevifte

ILPO Comfort CE50 ja CE65. Käyttöohje

Swegon CASA Classic KTAP

KALUSTEUUNI TEKA HS715 KÄYTTÖOHJE

JÄÄTELÖPAKASTIN UF50GCP

Transkriptio:

Viinikylmiö 50 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Tämä käyttöohje on ehdottomasti luettava ennen laitteen asennusta ja käyttöönottoa.

Sisällysluettelo TURVATOIMENPITEET... 3 KÄYTTÖMÄÄRÄYKSET... 3 ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÖNOTTOA... 4 ASENNUS... 4 Sijoituspaikka... 4 Sähköliitäntä... 5 Tasapainotus... 6 Sokkelin etulevyn asennus... 6 Hyllyt... 6 Oven säätö... 6 TOIMINTASELOSTUS... 7 Jäähdytyskoneiston toiminta... 7 Ilmankierto... 7 KYTKIMET JA TERMOSTAATTI... 8 Kytkimet... 8 Elektroninen termostaatti... 8 KÄYNNISTÄMINEN... 8 TOIMINNAN KATKAISU... 8 LÄMPÖTILAN SÄÄTÄMINEN... 9 TOIMINNASSA SYNTYVÄT ÄÄNET... 9 PUHDISTUS... 9 Viinikylmiön puhdistus... 9 Koneiston puhdistus... 10 TOIMINTAHÄIRIÖT... 10 Pienten häiriöiden korjaus... 10 Termostaatin virheilmoitukset... 11 HUOLTO... 11 TAKUUEHDOT... 12 LAITTEEN KÄYTÖSTÄ POISTAMINEN... 12 CX19 1014 2

Turvatoimenpiteet Käyttömääräykset Puhdistaessasi viinikylmiötä katkaise jännite pääkytkimestä ja irrota pistotulppa pistorasiasta. Räjähdysalttiita aineita ei saa säilyttää viinikylmiössä. Ovea ei saa avata yli 120, koska se saattaa aiheuttaa saranaholkin rikkoutumisen osuessaan esim. pöytätason kulmaan, ks kuva. Anna oven olla auki kun laitetta ei käytetä. PÖYTÄTASO Viinikylmiö soveltuu vain viinien säilytykseen. Se on tarkoitettu käytettäväksi kotitalouksissa. Laitoskäytössä on otettava huomioon tästä annetut erilliset määräykset. Viinikylmiö on rakennettu ja koestettu voimassa olevien määräysten ja asetusten mukaan. Korjaustoimenpiteitä viinikylmiöön saa tehdä vain alalle koulutuksen saanut valtuutettu huoltoliike. Epäpätevät korjaukset voivat aiheuttaa laitteen käyttäjälle tai ympäristölle vaaratilanteita. 120 3

Ennen laitteen käyttöönottoa Asennus- ja käyttöohje on luettava huolellisesti. Se sisältää tärkeitä tietoja laitteen asentamisesta, käytöstä ja kunnossapidosta. Älä ota laitetta käyttöön heti kuljetuksen tai kylmässä säilytyksen jälkeen, vaan anna sen seisoa lopullisessa sijoituspaikassaan muutama tunti, että öljy ehtii laskeutua kompressoriin. Laitteen valmistaja ei ole vastuussa jos käyttöohjeen ohjeita ei noudateta. Huom! Kalustetta ei saa sijoittaa liian pieneen tilaan, koska silloin mahdollisen kylmäainevuodon sattuessa voi muodostua räjähtävä kaasuseos. Huonetilaa täytyy olla vähintään 4 m². Varoitus! Laite sisältää pienen määrän ympäristöystävällistä, mutta tulenarkaa kylmäainetta, R600a. Tämä kylmäaine ei vahingoita otsonikerrosta eikä aiheuta kasvihuoneilmiötä. Tarkista ettei kylmäaineputkisto ole vioittunut kuljetuksen tai asennuksen aikana. Vuotava kylmäaine saattaa vahingoittaa silmiä tai syttyä. Kylmäainevuodon huomattuasi: älä päästä avotulta huoneeseen katkaise laitteesta virta pois pääkytkimestä irrota laitteen pistotulppa pistorasiasta tuuleta huonetta useita minuutteja ota yhteys Festivo-huoltoon Varoitus: Pidä laitteen ilmankiertoaukot vapaana (sekä ylhäällä että alhaalla). Ks sivu 8. Älä käytä mekaanisia apuvälineitä tai muita keinoja nopeuttaaksesi jään sulatusta muuta kuin valmistajan suosittelemia. Älä vahingoita kylmäaineputkistoa. Älä käytä mitään sähkölaitteita kylmiön sisäpuolella jollei ne ole laitteen valmistajan suosittelemia. Asennus SIJOITUSPAIKKA Ympäristön lämpötila johon kylmälaitteen saa sijoittaa. Ilmastoluokat, taulukko SN +10... +32 C N +16... +32 C ST +18... +32 C T +18... +43 C Laitteen arvokilpeen on merkitty lämpötilaluokka johon laite on suunniteltu. Arvokilpi on kylmiön oikeanpuoleisessa sisäseinässä. Sijoita laite kuivaan hyvin tuulettuvaan tilaan. Älä sijoita kylmiötä lämpöpatterin, lieden tai muun lämmönlähteen välittömään läheisyyteen. 4

Älä sijoita kylmiötä pieneen huonosti tuulettuvaan tilaan. Koneiston moitteeton toiminta vaatii hyvän ilmanvaihdon. Laitteen etupuolella, oven alla olevaa ilmanottoaukkoa ei saa peittää. LAITTEEN ILMANKIERTO TÄYTYY PI- TÄÄ ESTEETTÖMÄNÄ. ( ks. toimintaselostus / ilmankierto, s.7 ). Sijoituspaikan lattian pitää olla tasainen ja vaakasuora sekä samassa tasossa lopullisen lattian kanssa. kuva 1 Min.60mm Seinä Kylmiön höyrystimeen muodostuu huurretta joka sulatetaan automaattisesti. Sulatusvesi johdetaan kompressoritilassa olevaan haihdutusastiaan. Haihdutusastiasta vesi haihtuu automaattisesti. Jos laitteeseen tulee jokin toimintahäiriö, on mahdollista että vettä pääsee valumaan lattialle. Suosittelemme asentamaan sijoituspaikkaan suoja-altaan jota on saatavilla Festivo-huollosta. Vaihtoehtoisesti kylmiön sijoituspaikan voi tehdä vesitiiviiksi myös muulla tavoin. Vesitiivis alusta nostetaan seinälle niin, että mahdollinen vuotovesi ei pääse rakenteisiin lattian ja seinän liitoksen kautta. Kylmiön voi sijoittaa kiinni taustaan ja sivupintoihin, mutta jos sen sivupinta tulee toista kylmäkalustetta tai ulkoseinää vasten on em. pintojen väliin jätettävä n. 1 cm:n tuuletusrako. Kylmiöön ei saa kiinnittää muita kalusteita, koska sen pitää olla vedettävissä ulos puhdistusta ja huoltoa varten. Mikäli laite sijoitetaan nurkkaan, on huomioitava että ovi mahtuu avautumaan vähintään 90 (kuva 1 ). HUOM! A Tarkista että sulavesiputken pää A on kompressorin päällä olevassa altaassa. SÄHKÖLIITÄNTÄ Viinikylmiö liitetään laitteessa olevan liitäntäjohdon avulla maadoitettuun pistorasiaan, yksivaiheinen 230V 50 Hz. Pistorasian varokkeen koko 10 A. Pistorasia tulee olla sijoitettu siten, että laitteen pistotulpan voi irrottaa pistorasiasta ilman laitteen siirtämistä. Muutoksia liitäntätapaan tai liitäntäjohdon vaihdon saa tehdä vain sähköasentaja. Ylimääräisellä liitäntäjohdolla ei saa tukkia viinikylmiön lauhdutusilman kiertoa, vaan sen tulisi antaa olla esimerkiksi lattialla kylmiön takana. Laitetta ei saa liittää sähköverkkoon haaroituspistorasian tai jatkojohdon avulla ylikuumenemisvaaran vuoksi. 5

TASAPAINOTUS Työnnä viinikylmiö paikalleen ja tasapainota se etureunan säätöjalkojen avulla (kuva). VIINIKYLMIÖN HYLLYT Hyllyt voidaan poistaa nostamalla ne ulos. OVEN SÄÄTÖ Jos oven säätö on tarpeen, voidaan saranoita säätää jonkin verran löysäämällä kiinnitysruuvit ja siirtämällä saranoita. Saranoita säädettäessä tulee huomioida ettei oven tiiviste puristu liikaa. Tiivisteen tulee olla tasaisesti puristunut koko oven kehällä. Säätöjalat Jos tiiviste on saranapuolelta liikaa puristuksissa, siirrä saranoita ulospäin. Jos tiiviste on painunut, lämmitä sitä VARO- VASTI lämminilmapuhaltimella (hiustenkuivaajalla) ja muovaa sormin korkeammaksi. SOKKELIN ETULEVYN ASENNUS Kiinnitä sokkelin etulevy paikoilleen. Etulevy kiinnittyy kuvassa näkyvillä kiinnikkeillä sokkeliin. Kun olet painanut etulevyn paikalleen, nosta se niin ylös kuin se nousee. Kiinnikkeet 6

Toimintaselostus JÄÄHDYTYSKONEISTON TOIMINTA Jäähdytyskoneisto, johon kuuluu kompressori, lauhdutin ja höyrystin muodostavat suljetun piirin, jossa kompressori kierrättää kylmäainetta. Höyrystimessä kylmäaine höyrystyy ja sitoo lämmön itseensä jäähdyttäen kylmiötä. Kylmäaineeseen sidottu lämpö poistuu lauhduttimen kautta ympäristön ilmatilaan. Viinikylmiössä höyrystimelle muodostunut huurre sulaa automaattisesti ja syntynyt vesi johdetaan kompressoritilassa olevaan haihdutusastiaan, josta se haihtuu automaattisesti. ILMANKIERTO Jäähdytyskoneiston moitteeton toiminta edellyttää että ilmankierto laitteen ulkopuolella on hyvä (ks. kuva alla) Sokkelin ilmanottoaukkoa ei saa peittää. Ilmankierto pitää olla hyvä myös laitteen sisäpuolella. KEITTIÖN TYÖTASO PUHALLIN HÖYRYSTIN LAUHDUTIN KOMPRESSORI Tehtaan myöntämä takuu raukeaa ellei mainittuja vähimmäisohjeita lauhdutusilmankierrosta noudateta. 7

Kytkimet ja termostaatti Käynnistäminen KYTKIMET Pääkytkin ( I ) Tästä kytkimestä saadaan laitteelle jännite. Sisävalon kytkin Sisävalon kytkimellä valon voi kytkeä päälle ja pois. Kytkinten toiminta Puhdista kylmiön sisäosat sivulla 9 olevan ohjeen mukaan ennen käyttöönottoa. Älä ota laitetta käyttöön heti kuljetuksen tai kylmässä säilytyksen jälkeen, vaan anna sen seisoa lopullisessa sijoituspaikassaan muutama tunti, että öljy ehtii laskeutua kompressoriin. Työnnä kylmiön liitäntäjohdon pistotulppa pistorasiaan. Tehtaalla kylmiön pääkytkin on jätetty OFF-asentoon. ON OFF Sisävalon kytkin Yläpainike PGR SET Pääkytkin Viinikylmiön käynnistäminen: Kun pääkytkin ( I ) painetaan alas, kompressori käynnistyy ja näyttöön ilmestyy n. 10 sek. kuluttua kylmiön sisälämpötilaa osoittava lukema. Tehtaan asetusarvo on +12 C Sisälämpötilaa voi seurata säätimen näytöltä. Viinikylmiön lämpötilaksi voi valita +8...+18 C yhden asteen tarkkuudella. Termostaatin näyttö Alapainike Mikäli tehdasasetus on sopiva, ei termostaattia tarvitse säätää uudelleen. Toiminnan katkaisu Pysäytä viinikylmiö pääkytkimestä painamalla pääkytkin asentoon 0FF. Jos kylmiö on pitkän ajan käyttämättä, niin irrota pistotulppa pistorasiasta. Puhdista ja kuivaa kylmiön sisäosat ja jätä ovi raolleen. 8

Lämpötilan säätäminen Todellinen lämpötila kylmiössä = lukema ei vilku. Asetusarvo säätimessä = lukema vilkkuu. Lämpötilan asetusarvo saadaan näkyviin painamalla näytön ylä- tai alapainiketta 2 sek. ajan, jolloin näyttö alkaa vilkkua ilmoittaen asetetun lämpötilan. Hetken kuluttua vilkkuminen lakkaa ja asetettu lämpötila jää voimaan. Lämpötilan säätö: painetaan jompaakumpaa näytön painiketta, jolloin näyttö alkaa vilkkua valitaan haluttu lämpötila, alapainikkeella alhaisempi ja yläpainikkeella korkeampi lämpötila valinta on tehty halutun lämpötilan tultua näkyviin, erillistä kuittausta ei tarvita Toiminnassa syntyvät äänet Myös koneiston käynnistymisen ja pysähtymisen jälkeen saattaa kuulua erikokoisten metalliosien erilaisesta lämpölaajenemisesta johtuvia ääniä. Jäähdytysjärjestelmä Kun kylmäaine pumppautuu putkistossa, kuuluu sihisevä tai kupliva ääni. Termostaatti Kompressori käynnistyy ja pysähtyy termostaatin ohjaamana. Termostaatti toimii sitä useammin, mitä enemmän laitetta käytetään. Koneiston käynnistyessä ja pysähtyessä kylmiö hieman tärisee. Kompressori Kun kylmäaine pumppautuu kuuluu kompressorin moottorista ja pumpusta suriseva tai "kuorsaava" ääni. Sisäpuhallin Kun kompressori käynnistyy, käynnistyy samalla myös kylmiön sisällä oleva puhallin. Tämä aiheuttaa matalaa hurinaa, joka kuuluu kompressorin käyntijakson ajan. VIINIKYLMIÖN NORMAALI ÄÄNI Viinikylmiö saa kylmyytensä kompressorikäyttöisestä jäähdytysjärjestelmästä. Sen vuoksi on täysin normaalia, että laitteesta tulee tietty ääni. Äänitaso voi vaihdella. Äänen voimakkuuteen vaikuttaa mm. ympäristön materiaali (esim. kivilattiat) se, miten kylmiö on asennettu paikalleen, kuinka sitä käytetään ja kuinka vanha se on. Resonanssiääni voi syntyä, ellei laite ole täysin suorassa tai jos putkiston osat koskettavat toisiaan. Putkia voidaan taivuttaa varovasti käsin erilleen. Puhdistus VIINIKYLMIÖN PUHDISTUS Pysäytä viinikylmiön koneisto pääkytkimestä sisäpintojen puhdistuksen ajaksi. Puhdistusvettä ei saa päästää säätölaitteisiin eikä valaistukseen. Kaikki sisäpinnat oven tiivistettä lukuunottamatta voi puhdistaa haalealla vedellä, johon on lisätty hieman astianpesuainetta. Hankaavat tai liuottavat aineet eivät sovellu puhdistukseen. Puhdista oven tiiviste pelkällä vedellä. Kuivaa sisätilat ja tiiviste huolellisesti. 9

PUHDISTUS JA HUOLTO HUOM. Pysäytä koneisto pääkytkimestä, sekä ota pistotulppa irti seinärasiasta aina puhdistuksen tai muun huoltotyön ajaksi. Koneiston puhdistus Vedä kylmiö irti seinästä. Poista pöly ja muut epäpuhtaudet kompressoritilasta sekä takaseinällä olevan lauhduttimen ympäriltä säännöllisesti kerran vuodessa. Puhdistamisen voi helposti suorittaa esim. pölynimurin harjasuulakkeella. Epäpuhtaudet kompressoritilassa ja lauhduttimessa heikentävät koneiston toimintaa ja lisäävät sähkönkulutusta. Samalla kun laite on vedettynä irti seinästä, olisi hyvä tarkistaa että vedenpoistoputki on puhdas. Jos putkeen on kertynyt likaa saattaa vedenpoisto estyä. Myös kompressorin päällä oleva haihdutusallas olisi hyvä puhdistaa samalla. Tarvittaessa ovien säätäminen on hyvä tehdä. Rst-ovien pinnat on käsitelty Easy Clean pinnoitteella. Se suojaa pintoja likaantumiselta. Älä käytä pintojen puhdistamiseen teräspintojen puhdistusainetta koska se vahingoittaa suojapinnoitetta. Toimintahäiriöt PIENTEN HÄIRIÖIDEN KORJAUS Kaikki toimintahäiriöt eivät välttämättä vaadi huoltohenkilön apua. Tarkista siksi ensin, voitko poistaa häiriön seuraavien ohjeiden avulla. Jos laitteessa ei ole vikaa, joudut korvaamaan huoltokäynnistä aiheutuneet kulut itse myös takuuaikana. Jäähdytyskoneisto ei toimi, tarkista että: olet noudattanut käyttöohjeen neuvoja pistotulppa on kunnolla rasiassa sulake on ehjä pääkytkin on käyntiasennossa sähkönjakelussa ei ole häiriöitä HUOM! Ympäristön lämpötilan kohotessa epätavallisen korkeaksi, saattaa kompressorin sisäinen suojalaite pysäyttää koneiston. Uudelleen käynnistymiseen voi olosuhteista riippuen kulua ½ - 1 tuntia. Jäähdytysteho heikko: tarkista että ovi on tiiviisti kiinni ovi on avattu usein tai pidetty auki liian kauan laitettu liian paljon tuotteita kerralla jäähtymään ilmankierto estynyt ulkopuolella tai sisäpuolella Kylmiön sisävalo ei pala: Kylmiössä on pitkäikäinen led-valaisin. Vikatilanteessa ota yhteys Festivo-Huoltoon. 10

TERMOSTAATIN VIRHEILMOITUKSET E2 + merkkiääni = anturivika. Kuittaa ääni painikkeella. Näyttöön jää E2. Ota yhteys Festivo-huoltoon. E3 + merkkiääni = liian korkea lämpötila. Vika näkyy tunnin kuluttua lämpötilan ylitettyä +23 C. Kuittaa ääni painikkeella. Näyttöön jää E3. Ota yhteys Festivo-huoltoon. E6 + merkkiääni = liian matala lämpötila. Vika näkyy lämpötilan alitettua +2 C. Kuittaa ääni painikkeella. Näyttöön jää E6. Ota yhteys Festivo-huoltoon. E7 + merkkiääni = yhteyshäiriö näytön ja säätimen välillä. Kuittaa ääni painikkeella. Näyttöön jää E7. Laite toimii viasta huolimatta säätimeen asetetun ohjelman mukaisesti. Laitteen toimintaa on seurattava ja vika korjattava. Virran katkaisua laitteesta voi myös kokeilla. Ota yhteys Festivo-huoltoon. Katso ensin sivulta 10, Toimintahäiriöt Mikäli em. kohdat ovat kunnossa, eikä laite lähde jäähdyttämään noin kahden tunnin kuluessa, ota yhteys Festivo-Huoltoon. Huolto Jos et voi poistaa laitteen toimintahäiriötä, kutsu huoltohenkilö apuun. Älä yritä itse korjata laitetta, varsinkaan sen sähköosia. Tarpeeton ovien avaaminen kohottaa kylmiön sisälämpötilaa. Takuukorjauksen tekijäksi tehdas hyväksyy vain sen valtuuttaman huoltoliikkeen. Tilattaessa laitteelle takuukorjausta on tilaajan ilmoitettava laitteen takuutiedot: Laitteen valmistusnumero ja tarkka tyyppinumero. Nämä tiedot löytyvät arvokilvestä, joka sijaitsee kylmiön oikeassa sivuseinässä sisäpuolella. Laitteen osto- tai toimituspäivä. Takuukorjauksen suorittajalle on esitettävä asianmukaisesti täytetty ja myyjän merkinnällä varustettu takuutodistus tai ostokuitti. Ellei laitteen omistaja / haltija voi esittää takuun voimassaoloa, ei mahdollista korjausta tehdä takuutyönä. Takuuaikaiset huollot suoritetaan kohtuullisen ajan kuluessa ja normaalina työaikana. Jos huoltomies vaaditaan saapumaan välittömästi tai normaalin työajan ulkopuolella, saattaa siitä aiheutua lisäkustannuksia, jotka tilaaja on velvollinen suorittamaan huollon tehneelle liikkeelle. HUOLTOPALVELU SUOMESSA Tämän tuotteen takuuaikaisesta sekä sen jälkeisestä huollosta Suomessa vastaa maan kattava huoltoverkosto, joka tarjoaa parhaan mahdollisen tuotetuntemuksen, joustavan huoltopalvelun ja laajan varaosavaraston edut. 11

Pitkien juhlapyhien aikana mahdollisesti sattuvien vahinkojen varalle suosittelemme erillisen vakuutuksen ottoa. HUOLTOKUTSUT SUOMESSA Suomen Kotikylmiö Oy:n valmistamien tuotteiden huollosta vastaa Suomessa Festivo Huolto p. 03-5538 681 Suomen Kotikylmiö Oy:n asiakkaan kyseiseen numeroon soittama huoltokutsupyyntö välitetään maantieteellisesti asiakasta lähimpään huoltoliikkeeseen. Takuuehdot Kylmiölaitteidemme takuuaika on kaksi vuotta osto- tai toimituspäivästä alkaen. Takuuseen sisältyy takuuaikana valtuutetulle huoltoliikkeelle ilmoitettujen, takuunantajan toteamien rakenne-, valmistus-, ja raaka-ainevikojen, sekä niiden itse laitteelle aiheuttamien vaurioiden korjaaminen veloituksetta. Mainitut viat huoltoliike korjaa saattamalla laitteen toimintakuntoon. Mikäli laite tulee muuhun kuin normaaliin yksityiseen kotikäyttöön, on takuuehdoista sovittava erikseen kirjallisesti valmistajan kanssa. Takuuseen eivät sisälly viat, jotka ovat aiheutuneet kuljetuksesta, käyttäjän huolimattomuudesta, laitteen ylikuormituksesta, käyttöohjeessa mainittujen asioiden tai huollon laiminlyönnistä, jännitteen vaihtelusta (sallittu +/-10%), ukkosesta, muiden kuin valtuutetun huoltoliikkeen suorittamat huollot, korjaukset ja rakennemuutokset, laitteen toiminnan kannalta merkityksettömien vikojen, kuten pintanaarmujen korjaaminen, osat joiden rikkoutumisvaara esim. huonon käsittelyn tai luonnollisen kulumisen takia on normaalia suurempi, kuten käsin kosketeltavat muoviosat. Laitteen käytöstä poistaminen KÄYTÖSTÄ POISTETTAVAT KYLMÄ- LAITTEET OVAT ONGELMAJÄTETTÄ 01.01.2002 voimaan tulleella lainmuutoksella on käytöstä poistettavat kylmälaitteet luokiteltu koko EU:n alueella ongelmajätteeksi. Valtioneuvoston 9.9.2004 antamalla asetuksella kuluttajat voivat palauttaa kaikki *SER-laitteet maksutta tuottajien järjestämään keräykseen. Keräyspisteet: ks www.jly.fi *SER = sähkö- ja elektroniikkaromu Varoitus! Kun hävität vanhan kylmälaitteesi niin varo laitteen kylmäjärjestelmän putkia. Putket eivät saa rikkoutua koska silloin kylmäjärjestelmän sisältämät kylmäaine ja kompressoriöljy pääsevät luontoon. Putkistosta vapautuva kylmäaine voi vahingoittaa silmiä. 12

TEKNINEN TUKI VARAOSAT JA HUOLTO FESTIVO HUOLTO PUH. 03-5538 681 Festivo Huolto, Ravitie 3, 15860 Hollola Fax (03) 5538 685 sähköposti: huolto@festivo.fi Suomen Kotikylmiö Oy, Ravitie 3, 15860 Hollola Puh. (03) 5538 600, fax (03) 5538 668 www.festivo.fi