Seuraavien, doksisykliinille herkkien bakteerien aiheuttamien tautien hoito:

Samankaltaiset tiedostot
Ääreis- ja aivoverenkierron parantaminen. Haluttomuuden ja letargian vähentäminen ja yleisen olemuksen parantaminen koiralla.

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Amoxibactin vet 250 mg tabletit koirille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

ELÄINLÄÄKEVALMISTEEN NIMI

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Equibactin vet (333 mg/g + 67 mg/g) oraalipasta hevosille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. 1 gramma sisältää:

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Dolpac vet tabletit keskikokoisille koirille (3 30 kg) 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

VALMISTEYHTEENVETO. Valmistetta ei saa antaa kanille, marsulle, hamsterille, gerbiilille eikä muille pienille jyrsijöille.

VALMISTEYHTEENVETO 1

NOBIVAC RABIES VET. Adjuvantti: Alumiinifosfaatti (2 %) 0,15 ml (vastaten alumiinifosfaattia 3 mg)

PAKKAUSSELOSTE. Efex vet 10 mg purutabletti kissalle ja koiralle Efex vet 40 mg purutabletti koiralle Efex vet 100 mg purutabletti koiralle

LIITE I VALMISTEYHTEENVETO

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Perlutex Vet. 5 mg tabletti 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

Annosta tulee muuttaa eläimillä, joilla on munuaisten tai maksan vajaatoiminta, koska haittavaikutusriski on suurentunut.

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. AMOXIVAL VET 200 mg tabletti koiralle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. Vaikuttava aine:

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. PARVOERYSIN vet injektioneste, emulsio sialle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. Yksi 2 ml:n annos sisältää:

VALMISTEYHTEENVETO 1/7 1. ELÄINLÄÄKEVALMISTEEN NIMI

Ei saa käyttää tapauksissa, joissa esiintyy yliherkkyyttä vaikuttavalle aineelle tai apuaineille.

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Canicaral vet 160 mg tabletit koirille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. 1 tabletti sisältää:

VALMISTEYHTEENVETO. Tabletti. Vaaleanpunainen, pyöreä tabletti, toisella puolella jakouurre, toisella puolella painettu numero 500.

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Carprofelican vet 50 mg/ml injektioneste, liuos, koirille ja kissoille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Eurican Lmulti injektioneste, suspensio. 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. Yksi annos (1 ml) suspensiota sisältää:

VALMISTEYHTEENVETO. Vaikuttava(t) aine(et): Hevosen puhdistettua antiseerumia, jonka vaikuttava aine on tetanusantitoksiini.

0,5 ml rokoteannos yksittäisannosta varten tai 0,2 ml (50 annoksen tai 200 annoksen pakkaus) sisältää:

VALMISTEYHTEENVETO. Kaikki kohde-eläinlajit: - Tiamfenikolille herkkien mikrobien aiheuttamien pinnallisten haavainfektioiden hoito.

VALMISTEYHTEENVETO. Purutabletti Pitkänomainen, jakouurrettu, beige tabletti. Tabletin voi jakaa kahteen yhtä suureen osaan.

Eläimiä koskevat erityiset varotoimet Jos haittavaikutuksia ilmenee, tulee hoito keskeyttää ja ottaa yhteys eläinlääkäriin.

VALMISTEYHTEENVETO. 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI Canidryl 50 mg tabletti koirille Karprofeeni. 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS Vaikuttava aine:

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Norocarp 100 mg tabletti koiralle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. Yksi tabletti sisältää:

Kissa: Leikkauksen jälkeisen kivun lievitys kohdun ja munasarjojen poistoleikkauksen sekä pienten pehmytkudoskirurgisten toimenpiteiden jälkeen.

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Clinacin 300 mg tabletti koiralle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

Kivun ja tulehduksen lievittäminen koiran akuuteissa ja kroonisissa tuki- ja liikuntaelimistön sairauksissa koirilla.

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Canizol vet 400 mg tabletti koirille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. 1 tabletti sisältää: Vaikuttava aine:

Tulehduksen ja kivun lievittäminen sekä akuuteissa että kroonisissa luusto-lihassairauksissa koirilla.

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. SUISENG vet. Injektioneste, suspensio, sioille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. Koostumus annosta kohti (2 ml):

VALMISTEYHTEENVETO 1

VALMISTEYHTEENVETO. Ei saa käyttää tapauksissa, joissa esiintyy yliherkkyyttä penisilliineille, kefalosporiineille tai apuaineille.

VALMISTEYHTEENVETO. Marfloquin vet 20 mg/ml injektioneste, liuos naudoille (vasikat) ja sioille

VALMISTEYHTEENVETO. 2 litraan vettä sekoitetussa liuoksessa ovat seuraavat ionikonsentraatiot:

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Furosoral vet 10 mg tabletit kissoille ja koirille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. 1 tabletti sisältää:

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. THERIOS VET 750 mg tabletti koiralle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS.

VALMISTEYHTEENVETO. Yksi millilitra käyttövalmista oraalisuspensiota sisältää amoksisilliinitrihydraattia vastaten amoksisilliinia 50 mg.

VETOX vet 10 IU / ml, injektioneste, liuos naudalle, sialle, hevoselle, lampaalle ja koiralle

1 ml injektionestettä sisältää: Vaikuttava aine: Florfenikoli 300 mg

VALMISTEYHTEENVETO. Ei saa käyttää täysikasvuisilla sonneilla, joita on tarkoitus käyttää jalostukseen.

VALMISTEYHTEENVETO. Yksi kalvopäällysteinen tabletti sisältää 230 mg pyranteeliembonaattia ja 20 mg pratsikvanteelia

LIITE I VALMISTEYHTEENVETO

Erityiset varotoimenpiteet, joita eläinlääkevalmistetta antavan henkilön on noudatettava

VALMISTEYHTEENVETO. Sydän-, maksa- ja munuaisperäiset turvotukset. Hydrothorax, ascites ja epäspesifinen vesipöhö.

Tulehduksen lievittäminen ja kuumeen alentaminen yksittäisillä eläimillä.

Yksi 750 mg:n tabletti sisältää 750 mg kefaleksiinia (kefaleksiinimonohydraattina).

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Amoxiclav vet 40 mg/10 mg tabletti kissalle ja koiralle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Revertor vet 5 mg/ml injektioneste, liuos koirille ja kissoille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

VALMISTEYHTEENVETO. Bentsyylipenisilliinille herkkien bakteerien aiheuttamat infektiot naudalla, sialla ja hevosella.

Carepen vet 600 mg intramammaarisuspensio lypsävälle lehmälle.

VALMISTEYHTEENVETO. Ei saa antaa koirille, joiden tärykalvo on puhjennut. Ei saa antaa, jos on tunnettua yliherkkyyttä valmisteen jollekin aineosalle.

Erityiset varotoimenpiteet, joita eläinlääkevalmisteen antavan henkilön on noudatettava

PAKKAUSSELOSTE. Kesium vet 400 mg / 100 mg purutabletti koirille

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Quiflox vet 80 mg tabletti koirille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. Yksi tabletti sisältää:

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Nuflor vet. 40 mg/g esisekoite lääkerehua varten sioille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. Koostumus grammaa kohden:

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Porceptal Vet 4 mikrog/ml injektioneste, liuos sioille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. 1 ml injektionestettä sisältää:

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. XEDEN vet 50 mg tabletti koiralle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

VALMISTEYHTEENVETO. Vaikuttava aine: Kefaleksiini (kefaleksiinimonohydraattina)

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Cefabactin vet 500 mg tabletti koiralle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. Yksi tabletti sisältää:

Marfloquin vet 100 mg/ml injektioneste, liuos naudoille ja sioille (emakoille)

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI THERIOS VET 75 MG PURUTABLETTI KISSALLE 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

GEEPENIL vet 24.0 g injektiokuiva-aine ja liuotin, liuosta varten. Valmiste on yhdistelmäpakkaus, jossa on injektiokuiva-aine ja steriili vesi.

Antimikrobisen hoidon tukena vähentämään kliinisiä akuutin hengitystieinfektion sekä akuutin utaretulehduksen oireita naudalla.

Farmakoterapeuttinen ryhmä: steroideihin kuulumaton anti-inflammatorinen lääkeaine, ATCvet-koodi QM01AE90

VALMISTEYHTEENVETO. Kivun ja tulehduksen lievittäminen koiran akuuteissa ja kroonisissa tuki- ja liikuntaelimistön sairauksissa.

LIITE I VALMISTEYHTEENVETO

Osa I B 1 Valmisteyhteenveto 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Dilaterol vet 25 mikrog/ml siirappi hevosille. 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

VALMISTEYHTEENVETO ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Propalin 50 mg/ml, siirappi koirille LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. 1 ml valmistetta sisältää:

Clomicalmin tehoa ja turvallisuutta ei ole varmistettu alle 1,25 kg painavilla eikä alle kuuden kuukauden ikäisillä koirilla.

CANIGEN DHPPi kuiva-aine, kylmäkuivattu, ja liuotin, injektionestettä varten, suspensio koiralle. Liuotin: Injektionesteisiin käytettävä vesi

Actinobacillus pleuropneumoniae, serotyyppi 2, kanta RP 1*

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Ketodolor vet 100 mg/ml injektioneste, liuos hevoselle, naudalle, sialle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

Lääkevalmisteella ei enää myyntilupaa

CLAVUBACTIN 50/12,5 mg tabletti koirille ja kissoille. 500/125 mg tabletti koirille Amoksisilliini

1. ELÄINLÄÄKEVALMISTEEN NIMI. AURIZON korvatipat, suspensio 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

Penovet vet 300 mg/ml ( IU/ml) injektioneste, suspensio

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. GastroGard 370 mg/g oraalipasta hevoselle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. 1 gramma sisältää:

Purutabletti Pitkänomainen, jakouurrettu, beige tabletti. Tabletit voidaan puolittaa.

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Ketodolor vet 100 mg/ml injektioneste, liuos hevoselle, naudalle, sialle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Floxabactin vet 150 mg tabletti koiralle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. Yksi tabletti sisältää: Vaikuttava aine:

LIITE I VALMISTEYHTEENVETO

LIITE I VALMISTEYHTEENVETO

VALMISTEYHTEENVETO. Tulehdusoireiden ja kivun lievittäminen lihas-, nivel- ja luustoperäisissä tautitiloissa sekä kirurgisten toimenpiteiden jälkeen.

Hoidon tukitoimiin tulee kuulua veden ja hiilihydraattien saannin rajoittaminen sekä liikunnan lisääminen.

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. RIMADYL BOVIS VET 50 mg/ml injektioneste, liuos 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

VALMISTEYHTEENVETO. Yliherkkyys oksitetrasykliinille tai jollekin valmisteen sisältämälle apuaineelle.

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Caremast vet 600 mg intramammaarisuspensio lypsävälle lehmälle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

Veterelin vet 4 mikrog/ml injektioneste, liuos naudalle, hevoselle, sialle ja kanille

Enrofloksasiinille herkkien mikro-organismien aiheuttamien hengitysteiden ja ruoansulatuskanavan infektioiden hoitoon.

Injektioneste, suspensio. Vaaleanpunertava tai valkoinen neste, joka sisältää valkoista sakkaa. Sakka sekoittuu helposti ravisteltaessa.

VALMISTEYHTEENVETO. Yksi millilitra käyttövalmista oraalisuspensiota sisältää amoksisilliinitrihydraattia vastaten amoksisilliinia 50 mg.

VALMISTEYHTEENVETO. Busol vet 0,004 mg/ml injektioneste, liuos naudalle, hevoselle, kanille (FI)

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Cardisure vet. 5 mg tabletti koirille. 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Carprieve vet 50 mg purutabletti koiralle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. Yksi tabletti sisältää:

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. XEDEN vet 200 mg tabletti koiralle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

VALMISTEYHTEENVETO. Duramune DAPPi injektiokuiva-aine, kylmäkuivattu ja liuotin suspensiota varten

Transkriptio:

1. ELÄINLÄÄKEVALMISTEEN NIMI Doxybactin vet 200 mg tabletit koirille 2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT 1 tabletti sisältää: Vaikuttava aine: 200 mg doksisykliiniä doksisykliinihyklaattina Apuaine(et): Täydellinen apuaineluettelo, katso kohta 6.1. 3. LÄÄKEMUOTO Tabletti. Keltainen, pyöreä ja kupera maustettu tabletti, jossa on ruskeita pilkkuja ja toisella puolella ristinmuotoinen jakouurre. Tabletit voidaan jakaa samankokoisiin puolikkaisiin tai neljänneksiin. 4. KLIINISET TIEDOT 4.1 Kohde-eläinlaji(t) Koira 4.2 Käyttöaiheet kohde-eläinlajeittain Seuraavien, doksisykliinille herkkien bakteerien aiheuttamien tautien hoito: Bordetella bronchiseptica- ja Pasteurella spp. -bakteerien aiheuttama riniitti; Bordetella spp.- ja Pasteurella spp. -bakteerien aiheuttama bronkopneumonia; Leptospira spp. -bakteerin aiheuttama interstitiaalinen nefriitti. 4.3 Vasta-aiheet Ei saa käyttää tapauksissa, joissa esiintyy yliherkkyyttä tetrasykliineille tai apuaineille. 4.4 Erityisvaroitukset kohde-eläinlajeittain Ei ole 4.5 Käyttöön liittyvät erityiset varotoimet Eläimiä koskevat erityiset varotoimet Valmistetta on käytettävä varoen eläimille, joilla on dysfagia tai tauti, johon liittyy oksentelua, sillä doksisykliinihyklaattitablettien käyttö voi aiheuttaa ruokatorven haavaumia. Ruokatorven ärsytyksen ja muiden ruoansulatuskanavaan kohdistuvien haittavaikutusten todennäköisyyden pienentämiseksi valmiste on annettava ruoan kanssa.

Erityistä varovaisuutta on noudatettava käytettäessä valmistetta eläimillä, joilla on maksasairaus, sillä joillakin eläimillä on havaittu maksaentsyymien kohoamista doksisykliinihoidon jälkeen. Valmisteen käytössä nuorilla eläimillä on noudatettava varovaisuutta, sillä tetrasykliinien ryhmään kuuluvat lääkkeet voivat aiheuttaa hampaiden pysyvää värjäytymistä, jos niitä käytetään hampaiden kehittymisvaiheen aikana. Ihmislääketieteen kirjallisuudessa on kuitenkin viitteitä siitä, että doksisykliini ei aiheuta tällaisia haittoja yhtä todennäköisesti kuin muut tetrasykliinit, koska se kelatoi kalsiumia vähemmässä määrin. Koska doksisykliinille resistenttien bakteerien esiintymisessä voi olla vaihtelua (aika, maantieteellinen sijainti), suositellaan bakteriologisen näytteen ottoa ja herkkyysmäärityksen suorittamista. Valmisteen käytössä on otettava huomioon viralliset, kansalliset ja alueelliset antimikrobiset määräykset. Valmisteen käyttö muuten kuin valmisteyhteenvedon sisältämiä ohjeita noudattaen voi lisätä doksisykliinille resistenttien bakteerikantojen määrää ja heikentää muiden tetrasykliinien hoitotehoa mahdollisen ristiresistenssin takia. Erityiset varotoimenpiteet, joita eläinlääkevalmistetta antavan henkilön on noudatettava Tetrasykliinit voivat aiheuttaa yliherkkyysreaktioita (allergisia reaktioita). Henkilöiden, jotka ovat yliherkkiä tetrasykliineille, tulee välttää kosketusta eläinlääkevalmisteen kanssa. Pese kädet käytön jälkeen. Jos sinulle kehittyy altistuksen seurauksena oireita, kuten ihottumaa, käänny välittömästi lääkärin puoleen ja näytä hänelle pakkausseloste. Doksisykliini voi aiheuttaa haittoja ruoansulatuskanavassa, jos sitä niellään vahingossa, ja etenkin jos lapset nielevät sitä vahingossa. Jotta kukaan ei pääse vahingossa nielemään valmistetta (koskee etenkin lapsia), tablettien käyttämättä jääneet osat on asetettava takaisin läpipainopakkauksen tyhjään kohtaan ja läpipainopakkaus on pantava takaisin pahvirasiaan. Jos vahingossa nielet (tai etenkin jos lapsi vahingossa nielee) valmistetta, käänny lääkärin puoleen. 4.6 Haittavaikutukset (yleisyys ja vakavuus) Doksisykliinihoidon haittavaikutuksina on raportoitu ruoansulatuskanavan oireita, kuten oksentelua, ripulia ja esofagiittia. Erittäin nuorilla eläimillä voi esiintyä hampaiden värjäytymistä, joka johtuu tetrasykliinin ja kalsiumfosfaatin muodostamasta kompleksista. Voimakkaalle päivänvalolle altistumisen seurauksena voi ilmetä yliherkkyysreaktioita, valoyliherkkyyttä ja poikkeustapauksissa fotodermatiittia. Nuorilla eläimillä esiintyy muiden tetrasykliinien käytön yhteydessä luuston kasvun hidastumista (joka korjautuu hoidon lopettamisen jälkeen) ja sitä saattaa esiintyä myös doksisykliinin käytön yhteydessä. 4.7 Käyttö tiineyden ja imetyksen aikana Eläinlääkevalmisteen turvallisuutta tiineyden ja imetyksen aikana ei ole selvitetty. Tetrasykliinien ryhmään kuuluvat lääkkeet voivat hidastaa sikiön luuston kasvua (korjaantuu kokonaan) ja aiheuttaa maitohampaiden värjäytymistä. Ihmislääketieteen kirjallisuuden perusteella voidaan kuitenkin päätellä, että doksisykliini ei aiheuta tällaisia haittoja yhtä todennäköisesti kuin muut tetrasykliinit. Voidaan käyttää ainoastaan hoitavan eläinlääkärin tekemän hyöty-haitta-arvion perusteella. 4.8 Yhteisvaikutukset muiden lääkevalmisteiden kanssa sekä muut yhteisvaikutukset Älä anna valmistetta samaan aikaan bakterisidisten antibioottien, kuten penisilliinien tai kefalosporiinien, kanssa. Oraalisia imeytysaineita ja multivalentteja kationeja sisältäviä aineita, kuten antasideja ja rautasuoloja, ei saa käyttää doksisykliinin antoa edeltävien kolmen tunnin eikä sitä seuraavien kolmen tunnin aikana. Epilepsialääkkeiden, kuten fenobarbitaalin ja fenytoiinin, samanaikainen käyttö vähentää doksisykliinin puoliintumisaikaa.

4.9 Annostus ja antotapa Suun kautta. Suositeltu annos koirille on 10 mg doksisykliiniä elopainokiloa kohti vuorokaudessa. Useimmissa rutiinitapauksissa vaste ilmenee, kun hoito on kestänyt 5-7 vuorokautta. Hoitoa tulee jatkaa 2-3 vuorokautta akuutin infektion kliinisen paranemisen jälkeen. Krooniset ja uusiutuvat tulehdukset saattavat vaatia pitemmän, korkeintaan 14 vuorokauden hoitojakson. Leptospiroosin aiheuttamaa interstitiaalista nefriittiä sairastaville koirille suositellaan 14 vuorokauden hoitojaksoa. Oikean annoksen takaamiseksi eläimen paino on määritettävä mahdollisimman tarkasti. Näin voidaan välttää aliannostelua. Tabletit on annettava ruoan kanssa (katso kohta 4.5). Seuraava taulukko on tarkoitettu valmisteen annostelun avuksi, kun tarkoitus on antaa ohjeannos eli 10 mg elopainokiloa kohti kerran vuorokaudessa. Kehon paino Annos mg Doxybactin vet 50 mg Doxybactin vet 200 mg 0,75 kg 1,25 kg 12,5 - - >1,25 kg 2,5 kg 25 - - >2,5 kg 3,75 kg 37,5 - - >3,75 kg 5 kg 50 - - >5 kg 6,25 kg 62,5 - - >6,25 kg 7,5 kg 75 - - >7,5 kg 10 kg 100 - - >10 kg 12,5 kg 125 - - >12,5 kg 15 kg 150 - >15 kg 20 kg 200 - - >20 kg 25 kg 250 JA - >25 kg 30 kg 300 - - >30 kg 35 kg 350 - - >35 kg 40 kg 400 - - >40 kg 45 kg 450 JA >45 kg 50 kg 500 - JA >50 kg 60 kg 600 - JA >60 kg 70 kg 700 - JA >70 kg 80 kg 800 - - Doxybactin vet 400 mg = ¼ tablettia = ½ tablettia = ¾ tablettia = 1 tabletti Tarkan annostelun takaamiseksi tabletit voidaan jakaa samankokoisiin puolikkaisiin tai neljänneksiin. Aseta tabletti tasaiselle pinnalle siten, että sen jakouurteellinen puoli on ylöspäin ja kupera (pyöreä) puoli pintaa vasten.

Samankokoiset puolikkaat: paina peukaloilla tabletin molempia sivuja. Samankokoiset neljännekset: paina peukalolla tabletin keskeltä. Yliannostus (oireet, hätätoimenpiteet, vastalääkkeet) Yliannostustapauksessa ei ole odotettavissa muita haittavaikutuksia kuin kohdassa 4.6 kuvatut. 4.11 Varoaika Ei oleellinen. 5. FARMAKOLOGISET OMINAISUUDET Farmakoterapeuttinen ryhmä: Systeemiset bakteerilääkkeet, tetrasykliinit ATCvet-koodi: QJ01AA02 5.1 Farmakodynamiikka Doksisykliini on toisen sukupolven tetrasykliini. Valmisteen vaikutus on pääasiassa bakteriostaattinen; se estää bakteerien proteiinisynteesiä salpaamalla siirtäjä-rna sitoutumisen lähetti-rna-ribosomi-kompleksiin. Doksisykliinin teho on aika- ja pitoisuusriippuvainen ja sen tärkein farmakodynaaminen indeksi on AUC/MIC. Resistenssi välittyy pääasiassa efluksipumpun tai ribosomaalisten suojaproteiinien kautta. Tetrasykliinien välinen ristiresistenssi on yleistä, mutta se riippuu resistenssimekanismista: efluksipumpun muutos voi johtaa resistenssiin tetrasykliinille ja olla silti herkkä doksisykliinille. Ribosomaalisten suojaproteiinien induktio johtaa kuitenkin ristiresistenssiin doksisykliinille. Bakteerilaji/-ryhmä ja alkuperä MIC 90 Resistenttejä (%) Käytetty cut-off Pasteurella spp. P. multocida (DE 2010) 0,5 µg/ml P. multocida (FR, 2013) 15% 8 µg/ml # Bordetella bronchiseptica B. bronchiseptica (DE 2010-2011) 1 µg/ml # Perustuu ranskalaisen CA-SFM:n (Comité de l Antibiogramme de la Société Française de Microbiologie) suosituksiin 5.2 Farmakokinetiikka Suun kautta antamisen jälkeen doksisykliini imeytyy ensisijaisesti pohjukaissuolessa ja tyhjäsuolessa. Suun kautta antamisen jälkeen biologinen hyötyosuus on >50 %

Doksisykliini jakautuu laajalti elimistöön ja voi kertyä solunsisäisesti esimerkiksi leukosyytteihin. Se varastoituu aktiiviseen luukudokseen ja hampaisiin. Doksisykliini eliminoituu ensisijaisesti ulosteiden mukana suoraan suoleen tapahtuvan erittymisen kautta ja vähemmässä määrin glomerulaarisen suodattumisen kautta sekä erittymällä sappeen. 6. FARMASEUTTISET TIEDOT 6.1 Apuaineet Natriumtärkkelysglykolaatti (tyyppi A) Piidioksidi, kolloidinen,vedetön Selluloosa, mikrokiteinen Hiiva (kuivattu) Kana-aromi Magnesiumstearaatti 6.2 Tärkeimmät yhteensopimattomuudet Ei oleellinen. 6.3 Kestoaika Avaamattoman pakkauksen kestoaika: 30 kuukautta Jaettujen tablettien kestoaika: 3 vuorokautta. 6.4 Säilytystä koskevat erityiset varotoimet Säilytä alle 30 C. 6.5 Pakkaustyyppi ja sisäpakkauksen kuvaus Alumiini-PVC/PE/PVDC-läpipainopakkaus Pahvirasia, joka sisältää 1, 2 tai 3 läpipainopakkausta, joissa on kussakin 10 tablettia. Pahvirasia, joka sisältää 10 erillistä pahvirasiaa, joista jokainen sisältää 1 läpipainopakkauksen, joka sisältää 10 tablettia. Kaikkia pakkauskokoja ei välttämättä ole markkinoilla. 6.6 Erityiset varotoimet käyttämättömien lääkevalmisteiden tai niistä peräisin olevien jätemateriaalien hävittämiselle Käyttämättömät eläinlääkevalmisteet tai niistä peräisin olevat jätemateriaalit on hävitettävä paikallisten määräysten mukaisesti. 7. MYYNTILUVAN HALTIJA Le Vet Beheer B.V. Wilgenweg 7 3421 TV Oudewater Alankomaat

8. MYYNTILUVAN NUMERO(T) 34408 9. MYYNTILUVAN MYÖNTÄMISPÄIVÄMÄÄRÄ/UUDISTAMISPÄIVÄMÄÄRÄ {PP/KK/VVVV} TEKSTIN MUUTTAMISPÄIVÄMÄÄRÄ 08.09.2017 MYYNTIÄ, TOIMITTAMISTA JA/TAI KÄYTTÖÄ KOSKEVA KIELTO Ei oleellinen.