Yleiset Livonia Printin toimitusehdot



Samankaltaiset tiedostot
Porrasinfo Oy:n palvelujen yleiset toimitusehdot yritysasiakkaille

Verifone maksupäätetuotteiden ja palveluiden yleiset toimitusehdot

Hinnasto 2014 / Palvelut ALV 0%

WIPPIES, YLEISET TOIMITUSEHDOT

TELEYRITYKSEN PALVELUIDEN YLEISET SOPIMUSEHDOT YRITYKSILLE 1 Yleistä

SAAS 11 ELISAN SAAS-PALVELUIDEN ERITYISEHDOT YRITYSASIAKKAILLE. 3 Palvelu ja palvelun käyttäminen

ALSO Toimitusehdot. Voimassa alkaen

Palvelun Hankintaehdot [N:o] 1 (15) 01/01/2015. Posti Group. Palvelun Hankintaehdot. Posti Group. Domicile: Helsinki VAT-number FI

F-Solutions Oy Yleiset sopimusehdot 1 (5) PL OULU p

2) xxxx työvoimatoimisto (työvoimaviranomaisen nimi) Osoite - mahdollinen yhteyshenkilö ja puh

Asiakas, joka tilaa palvelun pääasiassa muuhun tarkoitukseen kuin elinkeinotoimintaansa varten.

YKSITYISIÄ TILI- JA KORTTILUOTTOJA SEKÄ YKSITYISLAINOJA KOSKEVAT YLEISET EHDOT ( RBAV06 FINLAND )

1. Sopimusehtojen voimassaolo ja soveltaminen. 2. Sopimuksen syntyminen ja sopimuskauden pituus. 4. Sopimuksen purku ja palvelun sulkeminen

THERMO FISHER SCIENTIFIC OY YLEISET MYYNTIEHDOT

MAJOITUSPALVELUJEN VARAUSEHDOT

TP VISION FINLAND OY YLEISET MYYNTIEHDOT

tietoa KULUTTAJAKAUPASTA

Sopimus -ja käyttöoikeusehdot ALLDATA Europe GmbH:n (myöhemmin ALLDATA) tuotteille

RT LVI KH X SIT Infra ST KONSULTTITOIMINNAN YLEISET SOPIMUSEHDOT KSE 2013

SOPIMUS KVKL:N HINTASEURANTAPALVELUN KÄYTÖSTÄ

KSE 1995 RT KONSULTTITOIMINNAN YLEISET SOPIMUSEHDOT SISÄLLYSLUETTELO

SK24.fi palvelun sopimusehdot kuluttaja-asiakkaille

Edellytykset ja ehdot Struers ehkäisevä ylläpitohuoltosopimus & laajennettu takuu (jos sopimus on tehty)

Suomen Tilaajavastuu Oy:n yleiset käyttöehdot. Versio Yleistä

VERKKOKAUPPA JA MUU ETÄMYYNTI

Sopimuksen päiväys ja nro: (1) Toimittaja sitoutuu toimittamaan tilaajalle sopimuksessa yksilöidyt palvelut.

Taustatietoja yleisistä sopimusehdoista NLM 10

Arkistolaitos VAPA -palvelu

Kuluttajaoikeuden linjauksia MAKSAMINEN JA LASKUTUS. kkv.fi

Transkriptio:

Yleiset Livonia Printin toimitusehdot 1. Tarjoukset o Kaikki tarjoukset perustuvat kustantajan kirjalliseen tarjouspyyntöön. Kustantajaa pyydetään tarkistamaan yksityiskohdat huolellisesti ennen o o o seuraavia työvaiheita. Tarjous on voimassa 2 kuukautta tarjouspäivästä. Jos kustantaja ei ole verovelvollinen kotimaassaan tai mikäli kustantaja ei ole toimittanut alv-numeroaan, laskuun lisätään voimassa olevan Latvian lain mukainen VAT, joka on 2011 22%. Tarjouksen hinta muuttuu vastaavasti, jos kirjan speksejä muutetaan. 2. Tilaaminen o Tilaus pitää lähettää kirjallisesti sisältäen kaikki työn tekniset speksit, tarkan painosmäärän, toimitusajan aineistoille sekä toivotun toimitusajan valmiille tuotteille. Tilaus astuu voimaan kun painolaitos lähettää takaisin vahvistuksen, jossa on myös hyväksytty toimitusaika. Kustantajan tulee tehdä tilaus ajallisesti vähintään kaksi viikkoa ennen aineistojen o o o o o o toimittamista. Jos kustantaja muuttaa mitä tahansa materiaaleja tai speksejä vahvistuksen jälkeen painolaitoksella on oikeus vaatia maksu tilatuista materiaaleista, ja muuttaa hintaa vastaamaan uusia speksejä. Jos kustantaja peruuttaa tilauksen tai aineisto myöhästyy enemmän kuin kuukauden painolaitoksen vahvistamasta aikataulusta kustantaja on velvollinen maksamaan kaikki tilatut materiaalit, ellei muuta sovita. Jos kustantaja myöhästyy aineiston toimittamisessa, uusi toimituspäivä on sovittava. Jos myöhästyminen aineistossa voidaan ottaa kiinni ylitöillä painolaitoksessa, veloitetaan tästä lisäkustannukset kustantajan etukäteen antamaa kirjallista hyväksymistä vastaan. Kustantajalta veloitetaan lisäkustannukset ylimääräisistä vedoksista, mikäli niitä ei ole jo sisällytetty alkuperäiseen hintatarjoukseen. Jos kustantaja on tilannut yksivärityön määrittelemättä väriä, painolaitos olettaa värin olevan musta. Jos aineiston toimituksen yhteydessä osoittautuu, että väri onkin joku muu varaa painolaitos oikeuden veloittaa mahdollinen lisäkustannus. Painolaitos tekee parhaansa pysyäkseen aikatauluissa kiiretilauksissa, jos kustantaja hyväksyy tarjolla olevat paperilaadut, ja sitoutuu mahdollisiin lisäkustannuksiin mitä tilauksen kiireellisyys edellyttää. 3. Alihankinta o Painolaitoksella on oikeus alihankintaan työvaiheissa, ellei kustantaja ole sitä nimenomaan kieltänyt. Painolaitos on vastuussa alihankinnan laadusta samalla tavalla kuin omasta työstä. 4. Aineistojen toimitus o Kaikki hintatarjoukset perustuvat painovalmiiseen pdf-aineistoon (katso tarkemmat ohjeet pdf-sivujen valmistukseen kotisivuilta kohdasta prepress).

o o o Jos kustantajan toimittama aineisto ei vastaa painolaitoksen vaatimuksia, painolaitos voi tehdä tarvittavat muutokset lisämaksua vastaan, mikäli näin etukäteen kustantajan kanssa sovitaan. Pienet korjaukset, jotka eivät ylitä 1 tunnin työmäärää veloitetaan kustantajalta ilman konsultointia. Jos aineistossa on RGB kuvia tai muita elementtejä ja ne on pyydetty konvertoimaan CMYK muotoon automaattisesti, painolaitos ei ota vastuuta muutettujen kuvien laadusta. Jos toimitettujen aineistojen laatu ei näytä painolaitoksen mielestä riittävältä, ja niistä on varoitettu kustantajaa, painolaitos vapautuu vastuusta näiden elementtien painolaadusta. 5. Vedosten hyväksyminen o Kun aineistot on saatu painolaitokseen, niistä tehdään vedos sisällöstä (plotteriprintti) tai vedos lähetetään digitaalisesti (web) asiakkaalle hyväksyttäväksi. Kansista toimitetaan aina sopimusvedos ellei muuta ole sovittu. Kustantajaa pyydetään tämän jälkeen huolellisesti tarkistamaan o o o vedokset ja hyväksymään ne kirjallisesti. Kustantaja voi päättää, ettei tee vedoksiin haluttuja korjauksia itse. Tällöin painolaitokselle annettavat ohjeet korjauksista tulee lähettää kirjallisesti, ja niistä veloitetaan normaalin tuntiveloituksen mukaan. Jos kustantaja ei ole tilannut vedosta vaan lähettänyt aiemmin painetun työn tai oman referenssivedoksen painolaitos pyrkii mahdollisimman lähelle annettua tavoitetta, mutta ei voi taata täydellistä lopputulosta mahdollisesti aiemmin käytettyjen erilaisten teknologioiden tai ICC profiilien takia. Jos kustantaja haluaa tehdä testipainatuksen ennen lopullista tilausta, testi tehdään erillisenä painotyönä ja veloitetaan normaalisti. 6. Kustantajan omaisuus ja elektroninen taltiointi o Levyt, nauhat ja muut kustantajan toimittamat materiaalit jäävät kustantajan omaisuudeksi, ja ellei muuta ole sovittu ne palautetaan kustantajalle kun painotyö on tehty. Painolaitoksen vastuu rajoittuu postin vakuuttamaan määrään. Laajempi vakuutus aineistolle voidaan ottaa o kustantajan kustannuksella, jos siitä on kirjallisesti etukäteen sovittu. Jos korjausten jälkeen kustantaja pyytää painolaitosta kopioimaan viimeisen version materiaalista tai tallentamaan sen uusintapainoksia varten, niin painolaitoksella on oikeus veloittaa tästä palvelusta kustannukset. 7. Paperin varastointi o Kaikki kustantajan työhönsä lähettämä paperi tai muu raaka-aine käsitellään ja varastoidaan painolaitoksessa kustantajan kustannuksella etukäteen sovitun veloituksen mukaisesti. 8. Painoprosessi o Painaminen suoritetaan kone- ja materiaalitoimittajien väristandardien mukaisesti. Jos kustantaja vaatii korkeampaa densiteettiä tai värin kokonaispeitto ylittää 320% painolaitos ei ota vastuuta mahdollisista tarttumista tai pidemmästä kuivumisajasta.

o o o o o o Kaikki poikkeamat sovitusta vedoksesta, jotka kustantaja haluaa saavuttaa ollessaan läsnä painolaitoksessa, ja jos se edellyttää pidempää painoaikaa veloitetaan lisäkustannuksena kustantajalta. Jos painolaitoksen pitää pysäyttää koneet ja odottaa kustantajan ohjeita viivästys veloitetaan kustantajalta. Viivästys, joka johtuu kustantajan ohjeista ja jatkuu yli 30 päivää oikeuttaa painolaitoksen veloittamaan täysin käytetyt materiaalit ja työajan viivästyksen ajalta. Painolaitos aikatauluttaa työn uudelleen keskeneräiseltä osalta, ja päivittää hinnan ennen työn jatkamista. Jos kustantaja toimittaa mitä tahansa varsinaiseen työhön liitettävää tai kuuluvaa materiaalia ottaa painolaitos nämä vastaan dokumenttien mukaan eikä ole vastuussa mahdollisista puutteellisista määristä. Painolaitos tekee kaikkensa, jotta oikea määrä lopputuotetta saadaan toimitettua. Kaikki tarjoukset kuitenkin tehdään +/- 7%:n tarkkuudella tilatusta määristä 5.000 kpl saakka ja 5%:n tarkkuudella suuremmissa määrissä. Lopullinen lasku kuitenkin tehdään toimitusmäärän mukaan. Kaikki reklamaatiot tulee tehdä kirjallisesti viimeistään 14 pv toimituksesta. Sen jälkeen reklamaatioita ei enää oteta vastaan. 9. Toimitus o Ellei muuta ole sovittu toimitus yhteen osoitteeseen yhdellä kerralla sisältyy hintatarjoukseen. Toimitusehto on Incoterms DAP (myyjä vastaa kuljetuksesta määriteltyyn osoitteeseen purkamatta sitä saapuvasta o o o ajoneuvosta). Jos tilauksen toimitusohjeet muuttuvat painolaitos veloittaa lisäkustannukset normaalien rahtitaksojen mukaisesti. Kustantajan pitää antaa tarkka toimitusosoite vähintään viikkoa ennen toimitusta. Jos tuotanto viivästyy ei painolaitos voi taata kuljetusjärjestelyjä niin, että alkuperäinen toimituspäivä pitää. Erikseen sovituissa kiiretoimituksissa tilaaja maksaa ylimääräiset kulut. 10. Maksuehdot o Ellei muuta maksuaikaa ole sovittu kustantajan ja painolaitoksen välillä on se 30 pv netto siten, että maksu on perillä tilillä. Mahdolliset perintäkulut o o veloitetaan kustantajalta. Eräpäivän jälkeen sovelletaan 15%:n vuotuista myöhästymiskorkoa. Painolaitoksella on mahdollisuus käyttää faktoring laskutusta. 11. Force Majeure o Kumpikaan osapuolista ei ole vastuussa mahdollisista poikkeamista, jos ne aiheuttaa Force Majeure olosuhteet, joita ei voitu etukäteen ennakoida ja estää, tai muut vastaavat tapahtumat, jotka eivät olleet kummankaan osapuolen kontrollissa.