ENNEN OTTELUN ALKUA/ALKULÄMMITTELYN AIKANA KUULUTETAAN

8. Iso rangaistus ja siihen liittyvä rangaistus merkitään minuuttimääräisesti

TOIMITSIJAOPAS (muokattu E-junnukiekolle sopivaksi)

Ottelukuuluttajan ohje

Kuuluttajan ohjeet Kainuun Jääkiekkoseuroille

Mitä merkitään pelaajalle pöytäkirjaan?

tuomari tuomitsee samalle pelaajalle toisen käytösrangaistuksen. Mitä merkitään pelaajalle #16 pöytäkirjaan ajassa 41:20?

Blues C toimitsijan opas

Lilliputtiturnaus 2015 Turnaussäännöt

SJL TOIMITSIJAKYSYMYKSET(50) 2008

SEURATOIMITSIJAKOULUTUS

TURNAUSSÄÄNNÖT Ottelut pelataan kahden minuutin vaihdoilla. Vaihdot kuulutetaan.

Toimitsijakoulutusmateriaali. kaudet G-E

Kun pelaajat ovat siirtyneet vaihtoaitioon kuulutetaan aloituskokoonpanot sellaisella nopeudella, että pelaajat ehtivät omille pelipaikoilleen.

Turun Ringette ry Läntinen Pitkäkatu 22 b Turku

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

EROTUOMARIKOULUTUS/toimitsijat

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

Ohje vaakamallisen (vanhan) pöytäkirjan täyttämiseen (junnut/iso kenttä) Harjun Kiekko 03

TOIMITSIJAKURSSI Suomen Jääkiekkoliitto / Erotuomarikoulutus 1

Pöytäkirjan täyttöohjeet. Ennen pelin alkua kirjuri merkitsee seuraavat ottelutiedot:

Pelaajaluettelot nähtävissä osoitteessa

Toimitsijakoulutusmateriaali. kausi G-D

JOUKKUETOIMITSIJAT. Pekka Artukka

Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen järjestelmässä ja sivusta 6 lähtien toimitaan ottelukohtaisessa pöytäkirjassa. TOIMET ENNEN OTTELUA

Seuratoimitsijakoulutus Suomen Jääkiekkoliitto 1

LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU

Toimitsijakoulutusmateriaali. kausi C-Naiset

Tilastointi- ja tulospalveluohjelma

Otteluissa noudatetaan Kisamaailman sääntöjä muutamin muutoksin, joista kerrotaan tarkemmin Säännöt -osiossa.

Pöytäkirjan täyttöohjeet

JOUKKUETOIMITSIJAT JOUKKUEENJOHTAJAN TEHTÄVIÄ JOUKKUEENJOHTAJAN TEHTÄVIÄ

OLS LEIJONALIIGA SÄÄNNÖT

Tilastointi- ja Tulospalveluohjelman käyttöohje

RANGAISTUSAITION VALVOJA

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja

Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata.

SEURATOIMITSIJAT Hannele Lamusuo, Sanna Tikkanen, Johanna Tauriainen OJT ry Suomen Jääkiekkoliitto 1

MIESTEN KOLMONEN SARJAMANUAALI 2015 Tampere-Satakunta

JOUKKUETOIMITSIJAT JÄÄKIEKKO-OTTELUSSA

Tässä ruudussa syötetään etukäteen pelaajien nimet ja numerot kuhunkin turnaukseen

Goalkeeper Game Statistics (v12) käyttöohjeet

SM-karsintasarjan seitsemän parasta SM-sarjaan ja loput Ykkössarjaan. Sarjat pelataan kaksinkertaisina (12 ottelua / joukkue).

TOIMITSIJAMÄÄRÄYKSET (ToimM) KAUDELLE voimassa

C00-joukkueen välierä- ja finaaliottelujen otteluohjelma ja seurannat: C00 joukkueelle tappio ensimmäisessä finaaliottelussa.

SUOMEN PALLOLIITTO KESKI-POHJANMAAN PIIRI OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO SPL Keski-Pohjanmaa

SJL EROTUOMARIKOULUTUS 2008

P TIEDOTE JA OHJEET OSALLISTUJILLE

EROTUOMARIN ALKEISKURSSI 2015

SUOMEN RINGETTELIITON ETELÄ-SUOMEN ALUEEN SARJAKIRJA

Ilves-Tappara lopputurnaus pelataan SPORTIA-10 turnauksena

Transkriptio:

Kajaanin Junnu Hokki 68 ry TOIMITSIJATEHTÄVÄT Toimitsijavuorot ilmoitettava toimitsijoille hyvissä ajoin ennen kotiotteluita. Toimitsijatehtävät (ainakin seuraavat): Kuuluttaja Kirjuri Näyttötaulun/kellon hoitaja Jäähyaitioiden hoitajat (2 kpl) Toimitsijat asentavat ja purkavat yhdessä pelissä tarvittavat näyttötaulu- ja kuulutuslaitteet. Toimitsijat ovat puolueettomia, vaikka oma joukkue pelaakin. Ts. toimitsija-aitiosta ei huudella, ei kannusteta eikä kommentoida pelin kulkua, toimitsijoilla ei ole oman joukkueen takki päällä jne. Ole ajoissa paikalla eli viimeistään puolituntia ennen pelin alkua. Toimitsija-aitiossa olevat toimivat yhdessä tiiminä pelin aikana ja on tärkeää, että useampi henkilö pitää suttupaperilla kirjaa ottelun kulusta. Kaikilla toimitsijoilla tulee olla kynä ja suttupaperi (joko valmis ko. tehtävään tehty lomake tai ainakin tyhjä paperi). Seuraavassa on esitetty pääpiirteittäin toimitsijoille kuuluvia tehtäviä.

KUULUTTAJA: Kuuluttajalla tulee olla kopio ottelupöytäkirjasta, josta käy ilmi pelaavien joukkueiden kokoonpanot. Ennen ottelun alkua kuuluttaja kuuluttaa esimerkiksi seuraavasti: Hyvää iltapäivää arvoisa yleisö ja tervetuloa seuraamaan D2-junioreiden jääkiekkoottelua. Ottelussa pelaavat Kajaanin Hokki ja Sotkamon Kiekko. Joukkueet pelaavat seuraavassa kokoonpanossa: Sotkamon Kiekko (vierasjoukkue aina ensin) maalivahdit (numerojärjestyksessä) kenttäpelaajat (numerojärjestyksessä) toimihenkilöt (jos tiedossa) Kajaanin Hokki (kotijoukkue vierasjoukkueen jälkeen) maalivahdit (numerojärjestyksessä) kenttäpelaajat (numerojärjestyksessä) toimihenkilöt (jos tiedossa) Ottelun tuomarit Pelin aikana kuulutukset: Maalien kuulutus esimerkiksi seuraavasti: Sotkamon Kiekko ensimmäinen maali. Maalin tekijä numero 3 Pasi Pakki, syöttäjänä numero 5 Lasse Laitamies. Maalin syntyaika 32.52 (huom! yhteisaika). Maali oli alivoimamaali. Rangaistuksien kuulutus esimerkiksi seuraavasti: Rangaistus, Kajaanin Hokki pelaaja numero 95 Tero Pukari 1 minuutti syy kampitus, aika 25.14. (Maalivahdin ja joukkueen rangaistuksessa kuulutetaan rangaistuksen kärsijä.) Kuulutus, kun joukkueiden voimasuhteet kentällä muuttuvat esimerkiksi seuraavasti: Joukkueet täysilukuiset, Kajaanin Hokki neljä kenttäpelaajaa, joukkueet tasavajaat. Maalivahtien vaihdot. Viimeiset peliminuutit: 1. ja 2. erässä kuulutetaan viimeinen peliminuutti ja 3. erässä kaksi viimeistä peliminuuttia. Erätauolla kuulutetaan maalivahtien torjunnat edellisessä erässä. Erätauolla kuulutetaan myös seuran ja mahdolliset teamin sponsorit. Mahdollisuuksien mukaan myös otteluiden aikana pelikatkolla. Pelin loputtua: Pelin loputtua kuuluttaja kuulutta pelin lopputuloksen ja palkittavat pelaajat. Lopuksi hän kuuluttaa kiitokset pelaajille, tuomaristolle ja yleisölle sekä toivottaa kaikille hyvää ja turvallista kotimatkaa.

KIRJURI: Kirjuri täyttää ennen peliä pöytäkirjaan (ellei ole jo valmiiksi tehty) pelaajaluettelot numerojärjestyksessä etunimi ennen sukunimeä (maalivahdit laitetaan ensin heille varatuille paikoille) ja huolehtii joukkueenjohtajien allekirjoitukset pöytäkirjaan. Pelin alettua kirjuri merkitsee pelin alkamisajan (huom! todellinen aika), yleisömäärän (arvio) ja sulkee pelaajaluettelon tyhjät sarakkeet poikkiviivalla. Pelin aikana hän tekee muistiinpanot ensin suttupaperille ja siirtää tapahtumat pöytäkirjaan vasta erän loputtua erätauon aikana. Pelin loputtua kirjuri täydentää pöytäkirjaan viimeisen erän tapahtumat, merkitsee pelin loppumisajan ja sulkee maalisarakkeet vinoviivalla. Sen jälkeen hän allekirjoittaa pöytäkirjan ja käy hakemassa myös tuomareiden allekirjoitukset siihen. Vasta tuomareiden allekirjoitusten jälkeen (joko tuomari tekee tai kirjuri tekee tuomareiden luvalla) suljetaan rangaistussarakkeet vinoviivalla. Lopuksi pöytäkirjasta otetaan kopioita (ainakin 6 kpl), jotka luovutetaan seuraavasti: 2 kpl vierasjoukkueen joukkueenjohtajalle (valmentaja + joukkueenjohtaja) 2 kpl kotijoukkueen joukkueenjohtajalle (valmentaja + joukkueenjohtaja) 1 kpl arkistoidaan toimitsijakansioon 1 kpl valmennuspäällikölle (joukkueenjohtaja voi toimittaa)

NÄYTTÖTAULUN/KELLON HOITAJA: Näyttötaulunhoitaja asettaa näyttötaulun pelikuntoon ennen peliä yhdessä muiden toimitsijoiden kanssa. Peliaika on 3*15 min. Ensimmäisen erätauon pituus on 2 min ja toisen 15 min. Hän huolehtii pelikellon käynnistämisestä ja pysäyttämisestä tuomarien aloituksien ja vihellyksien mukaan ja täydentää näyttötaulua pelin kulun mukaisesti ( maalit, rangaistukset). Erän vaihto suoritetaan vasta, kun joukkueet ovat poistuneet jäältä. Jos erätauko on vain muutaman minuutin mittainen, voidaan erän vaihto tehdä heti edellisen erän päätyttyä. Pelin loputtua näyttötaulu nollataan vasta, kun joukkueet ovat poistuneet jäältä. Jos pelin jälkeen näyttötaululaitteet puretaan, asennetaan näyttötauluun reaaliaika ennen laitteiden purkamista.

JÄÄHYAITIOIDEN HOITAJAT: Jäähyaitioiden hoitajat huolehtivat ennen erien alkua (jään jäädytyksen jälkeen), että maalit ovat asiallisesti paikoillaan. Pelin aikana jäähyaitioiden hoitajat huolehtivat pelaajien vastaanoton ja päästön takaisin jäälle tuomarien määräämien rangaistuksien mukaisesti. Rangaistusaition oven saa laittaa kiinni vasta, kun rangaistus on laitettu näyttötaululle (tai jos rangaistuksia on useampi kuin kaksi, näyttötaulunhoitaja antaa luvan sulkea oven). Rangaistusaition oven saa avata vasta, kun näyttötaulusta on rangaistus kulunut loppuun (nolla on poistunut taulusta) tai jos vastustaja tekee ylivoimamaalin. He merkitsevät rangaistavien pelaajien numerot sekä rangaistuksien alkamis- ja loppumisajat suttupaperille. Lisäksi he merkitsevät oman päädyn maalivahtien torjunnat pelin aikana ylös ja ilmoittavat ne erien loputtua kirjurille. Kotijoukkueen jäähyaition hoitaja huolehtii varakiekoista ja jakaa niitä tuomareille heidän pyyntöjensä mukaisesti.