Seuratoimitsijakoulutus Suomen Jääkiekkoliitto 1

SEURATOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI Suomen Jääkiekkoliitto 1

TOIMITSIJAOPAS (muokattu E-junnukiekolle sopivaksi)

Mitä merkitään pelaajalle pöytäkirjaan?

tuomari tuomitsee samalle pelaajalle toisen käytösrangaistuksen. Mitä merkitään pelaajalle #16 pöytäkirjaan ajassa 41:20?

Kajaanin Junnu Hokki 68 ry TOIMITSIJATEHTÄVÄT

Blues C toimitsijan opas

SEURATOIMITSIJAT Hannele Lamusuo, Sanna Tikkanen, Johanna Tauriainen OJT ry Suomen Jääkiekkoliitto 1

TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011

Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata.

TOIMITSIJAN OHJEKIRJANEN

TOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI TURNAUKSIIN JA HARJOITUSOTTELUIHIN KÄSIPÖYTÄKIRJA LÄNSIRANNIKKO / PEKKA ARTUKKA

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

Blues Juniors. Ohjekirja vanhemmille KUULUTTAJA TOIMITSIJOIDEN TEHTÄVÄT

TOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI TURNAUKSIIN JA HARJOITUSOTTELUIHIN LÄNSIRANNIKKO / PEKKA ARTUKKA

Toimitsijakoulutusmateriaali. kausi G-D

Ajanottajan tehtävät TOIMITSIJAOHJE AJANOTTAJA

Ohje vaakamallisen (vanhan) pöytäkirjan täyttämiseen (junnut/iso kenttä) Harjun Kiekko 03

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja

1. ETUKÄTEISVALMISTELUT

TURNAUSSÄÄNNÖT Ottelut pelataan kahden minuutin vaihdoilla. Vaihdot kuulutetaan.

Turun Ringette ry Läntinen Pitkäkatu 22 b Turku

Kun pelaajat ovat siirtyneet vaihtoaitioon kuulutetaan aloituskokoonpanot sellaisella nopeudella, että pelaajat ehtivät omille pelipaikoilleen.

TUOMARIEN KÄSIMERKIT RANGAISTUSESIMERKKEJÄ

2. Tuomarikortillisen toimitsijaesimiehen rooli Kirjurin toimenkuva Kuuluttajan tehtäviä Ajanottajan tehtävät 6

Firefoxista, niin avaa sivun, jossa tarkistaa päivitykset. Firefoxin uusin versio on: 26.0

LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU

2. Pelikatkon syynä on hyökkäävän pelaajan tekemä pieneen rangaistukseen johtava rike omalla hyökkäysalueellaan. Mistä suoritetaan seuraava aloitus?

TOIMITSIJAKOULUTUS Pöytäkirjan täyttäminen

EROTUOMARIN OHJEKIRJA Sääntötulkinnat

EROTUOMARIN ALKEISKURSSI 2015

SÄÄNNÖT RANTAVESIPALLO

KESÄKYSYMYKSET Kotijoukkue voi aloittaa ottelun kuudella ( 6 ) kenttäpelaajalla. Oikein vai väärin?

Juniorijoukkueen toimitsijan opas

Blues Juniors. Ohjekirja vanhemmille KIRJURI TOIMITSIJOIDEN TEHTÄVÄT

Toimitsijaohjeet Kurran G2-F1-joukkueille

SUOMEN SALIBANDYLIITTO TULOSPALVELUN OHJE VERSIO 1.7. PÄIVITETTY sivu 1. T i T u TULOSPALVELUN OHJE

ALOITUS- JA LAUKAUSTILASTOINTIOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

Futsalsääntöjen muutokset kaudelle

TOIMITSIJAKOULUTUS syksy 2015 Eija Mämmelä SJL Pohjoisen alueen toimitsijakouluttaja Oulun Jääkiekkotuomarit ry

Tässä ruudussa syötetään etukäteen pelaajien nimet ja numerot kuhunkin turnaukseen

Transkriptio:

Ohjeita seuratoimitsijoille Rangaistusaition valvojat Ajanottaja Kuuluttaja 8.9.2019

Rangaistusaition hoitajat (2)

RANGAISTUSAITION HOITAJA (2kpl) Rangaistusaition hoitajien tehtävänä on huolehtia siitä, että rangaistut pelaajat pääsevät oikeassa järjestyksessä oikea-aikaisesti takaisin peliin. Hänen on osattava sääntökirjan rangaistusesimerkit. Rangaistusaitioiden hoitajien on - Luetteloitava kaikki rangaistukset. - Merkittävä ylös niiden alkamis- ja päättymisajat. - Oltava koko ajan selvillä rangaistusten kulusta ja siirrettyjen rangaistusten alkamisesta Kertoa kuuluttajalle ja rangaistulle pelaajalle 10 sekuntia ennen rangaistuksen päättymistä

RANGAISTUSAITION HOITAJA (2kpl) Oltava koko ajan selvillä siitä kuka rangaistuista pelaajista tai heidän sijaisistaan pääsee mahdollisesti pois vastustajan maalista. Otteluissa, missä tilastoidaan mv-torjunnat, laskee oman pelipäänsä torjunnat. Huomio hallikohtaiset erityisasiat Kuka hoitaa pelikiekot? Toinen rangaistusaition valvojista antaa yleensä tuomarille pelikiekon, jos uutta kiekkoa tarvitaan. Miten rangaistukset näkyvät pelikellossa?

RANGAISTUSAITION HOITAJA (2kpl) Maalivahtien torjunnat PÄÄSÄÄNTÖ:Maalivahdin torjumaksi laukaukseksi lasketaan sellainen laukaus, joka olisi mennyt maaliin, ellei sitä olisi torjuttu. EI OLE TORJUNTA (Esimerkkejä) Kiekko meni maaliin Maalivahti pysäyttää kiekon maalin sivulla tai takana Maalivahti peittää kiekon, joka on menossa maalin edestä ohi, esim syötönkatkaisu. Kiekko osuu matkalla pelaajaan ja kimpoaa ohi maalin

Pelikellon käyttäjä

AJANOTTAJA / TULOSTAULUNHOITAJA Saavu paikalle ajoissa! Varmista ENNEN ottelua kyseisen kellon käyttöohjeista oikeat syöttö- ja korjaustoimenpiteet: Maalit Rangaistukset (mm. 2+2, 5+2, maalivahdin rangaistukset) Kelloon 4 min jos mahdollista kun rangaistus on 2+2 - Peliajan ja rangaistusten korjaaminen Ole huolellinen asetusten syötössä! - Erän pituus - Erätauon pituus - Kellon käyntisuunta

Ajanottajan tehtäviä Käynnistää kellon, kun kiekko putoaa jäähän Pysäyttää kellon, kun pilli soi Syöttää maalit tulostaululle. Jos mahdollista, myös tekijän ja syöttäjän Syöttää taululle ne rangaistukset, joiden pitää näkyä kellossa. Kumoutuvia ei syötetä. Ylivoimamaalin jälkeen poistaa mahd. rangaistuksen. Kertoo kuuluttajalle erän viimeisen minuutin alkamisesta Käynnistää erätaukokellon Ilmoittaa joukkueille erätauon päättymisestä Aikalisän kellottaminen Kesto 30 sekuntia Aikalisä alkaa aina tuomarin ilmoituksesta toimitsijoille Pitää myös vara-aikaa, siltä varalta, että pelikelloon tulee jotain vikaa Tätä varten jokaisella ajanottajalla tulee olla mukana sekuntikello

Kuuluttaja

KUULUTTAJA Tutustu ennen peliä: kokoonpanoon, joukkueiden virallisiin nimiin, pelaajien ja tuomariston nimiin sekä sarjatasoon ja lohkoon Esittele itsesi ja toivota vierasjoukkue tervetulleeksi pelipaikalle. Luettele kokoonpanot n. 8 minuuttia ennen ottelun alkua, vieras ensin. Tuomaristo esitellään pari minuuttia ennen aloitusta, kun joukkueet ja tuomarit ovat jäällä. Aloituskentällisiä EI kuuluteta

KUULUTTAJA Kuuluta ottelun viralliset tapahtumat, maalintekijä ja syöttäjät, rangaistukset, rangaistusten päättymiset, aikalisät ja 1. ja 2. erän viimeinen sekä 3. erän kaksi viimeistä minuuttia, sekä tuomarin määräämät kuulutukset. Jos molemmille joukkueille yhtä aikaa rangaistus, kuuluta vierasjoukkueen saamat ensin. Musiikin soittaminen on aikalisän aikana kielletty, samoin jos kentällä on loukkaantunut pelaaja. Mainosten kuuluttaminen pelin käydessä on kielletty. Mikäli pakollisten kuulutusten listalla luetelluista syistä (maali-ja rangaistustiedot) johtuvia pöytäkirjamerkintöjä joudutaan korjaamaan tai täydentämään, niin muutokset on kuulutettava. Tuomariston on myös pyydettävä suorittamaan uudelleen korjattuna kaikki ne kuulutukset, joiden sisältö ei vastaa ottelun pöytäkirjamerkintöjä.