NAPPULALIIGAN säännöt 2014

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "NAPPULALIIGAN säännöt 2014"

Transkriptio

1 NAPPULALIIGAN säännöt 2014 Osanotto- ja edustusoikeus 1. Kaarinan kaupunki jaetaan kaupunginosien mukaan alueisiin (Hovirinta, Kairiskulma, Kesämäki, Kuusisto ja Littoinen) 2. Kaupunginosajoukkueiden lisäksi mahdollisuuksien mukaan osallistumisoikeus on myös Piikkiön Palloseuran nappulaikäisillä joukkueilla ja muilla, jotka haluavat pelata jalkapalloa Kaarinan Nappuloiden nappulaliigassa. 3. Kaikki joukkueet, jotka vuosittain erikseen ilmoitettavaan määräaikaan mennessä ilmoittautuvat, ovat oikeutettuja osallistumaan Kaarinan Nappulat ry:n järjestämään Nappulaliigaan. 4. Alueet ovat oikeutettuja osallistumaan E-, F-, ja G- nappuloiden sarjoihin. Alueet voivat osallistua samaan ikäluokkaan usealla joukkueella, jos joukkueiden pelaajamäärät ovat riittävän suuret järkevään peluuttamiseen. 5. Poikapelaajan on pelattava sen alueen joukkueessa, johon hän asuinpaikkansa mukaan kuuluu. Jos alueella ei ole ikäluokassa joukkuetta, tulisi pelaajan ensisijaisesti pelata saman alueen vanhemman ikäluokan joukkueessa. Mikäli vanhemman ikäluokan joukkueessa pelaaminen ei ole mahdollista (esim. E-pojat) tai pelaaminen vanhemmassa ikäluokassa ei ole mielekästä, voi toiminnanjohtaja vahvistaa pelioikeuden jonkun toisen alueen joukkueessa. Lupa on anottava kirjallisena toiminnanjohtajalta. 6. Tyttöjoukkueen pelaajilla ei ole aluejakoja, vaan kaikki tyttöpelaajat kootaan samaan joukkueeseen omassa ikäluokassaan. Mikäli tyttöjoukkuetta ei ole omassa ikäluokassa, tulee hänen pelata vuotta vanhemmassa tyttöjoukkueessa. Tyttöjoukkue voi osallistua vuotta nuorempien poikien sarjaan. Tyttöpelaaja voi edustaa myös oman asuinalueensa aluejoukkuetta, kuitenkin niin, että tyttöjoukkueen pelit menevät etusijalle. 7. Jos pelaaja kesken kilpailukauden muuttaa toiselle alueelle, saa hän siirtyä uuden alueen joukkueeseen tai jatkaa vanhalla alueella. Jos hän on pelannut vanhalla alueella vähintään yhden täyden kilpailukauden, saa hän niin halutessaan jatkaa siinä joukkueessa koko nappulauransa. Mikäli pelaaja kuitenkin vaihtaa uuden asuinpaikan joukkueeseen, hän ei enää saa palata vanhaan joukkueeseensa. 8. Kaikista kilpailukauden aikana alueelta toiselle tapahtuvista siirroista on tehtävä ilmoitus toiminnanjohtajalle sähköpostitse. Ikärajat 2014 E11- nappulat ja myöhemmin syntyneet E10- nappulat ja myöhemmin syntyneet F9 - nappulat ja myöhemmin syntyneet F8 - nappulat ja myöhemmin syntyneet G7 - nappulat ja myöhemmin syntyneet G6 - nappulat ja myöhemmin syntyneet Tyttöpelaajia koskee samat ikärajat. Tyttöjoukkueet ovat kuitenkin oikeutettuja osallistumaan Kaarinan nappulaliigaan vuotta nuorempaan ikäluokkaan.

2 Kaikki Pelaa ja Urheilun Pelisäännöt 1. Kaarinan nappulaliigan otteluissa noudatetaan SPL:n Kaikki Pelaa sääntöjä. 2. Kauden alkuun mennessä jokainen KaaNa:n joukkue laatii pelisäännöt sekä vanhempien ja joukkueenjohdon että pelaajien ja joukkueenjohdon välille (Urheilun Pelisäännöt). 3. Leikkimaailmaikäisten joukkueiden on sovittava ainakin Puolen Pelin Takuusta, joukkueiden taustojen/vanhempien päihteettömyydestä harrastustapahtumissa sekä varmistettava myönteinen ja kannustava suhtautuminen muihin harrastuksiin. 4. Vanhempien ja joukkueenjohdon väliset sopimukset toimitetaan mennessä sähköisesti Nuorelle Suomelle toiminnanjohtajan antamien ohjeiden mukaisesti. Lisäksi pelisäännöt toimitetaan toiminnanjohtajalle sähköpostitse tai paperille tulostettuna viimeistään mennessä. Myös Turun Nappulaliigaan osallistuvat tyttöjoukkueet huolehtivat sääntöjen lähettämisestä toiminnanjohtajalle ja Nuorelle Suomelle samoin aikatauluin. 5. Jokaisen joukkueen on tarkistettava/laadittava pelisäännöt vuosittain KaaNa:n ohjeistuksen mukaisesti ja laitettava ne kotisivuilleen näkyville. Nuorempien peluuttaminen 1. Jos joukkueen ikäluokan mukaisten pelaajien lukumäärä on järkevän peluuttamisen kannalta vähäinen, joukkuetta saa täydentää ensisijaisesti vuotta (1) nuoremmilla pelaajilla, niin että pelaajia on enintään 5v5 pelissä ja 7v7 pelissä Kaikki Pelaa suositusten mukainen enimmäismäärä. Nuorempien pelaajien käytössä on muistettava, että etusijalla ovat oman ikäluokan joukkueen pelit/harjoitukset. Alueen valmentajien on sovittava keskenään nuorempien peluuttamisesta. 2. Sitä nuorempien pelaajien käyttö voidaan sallia joukkuekohtaisesti kaudeksi kerrallaan toiminnanjohtajalta anottuna ja hänen päätöksellä. Yli-ikäisyys ja peluuttaminen 1. Nappulaliigaan osallistuvassa joukkueessa saa olla yhteensä kolme (3) yli-ikäistä (vuoden vanhempi) pelaajaa, joista kaksi voi olla samaan aikaan kentällä. Yli-ikäiset tulee ilmoittaa toiminnanjohtajalle ennen ensimmäistä peli-iltatapahtumaa, ja aina kun uusi yli-ikäinen tulee mukaan aluejoukkueeseen ennen hänen pelaamisen aloittamista nappulaliigassa. Sarjat/Peli-illat 1. Johtokunta laatii otteluohjelmat, jotka esitellään alueiden valmentajille ja yhteyshenkilöille hyvissä ajoin ennen sarjakauden alkua. Sarjaotteluiden pelipäivät ovat tiistai G6-, G7- ja F8- ikäluokilla ja torstai F9-, E10- ja E11-ikäluokilla. Kyläsarjaturnauksia pelataan lauantaisin. G6-ikäiset pelaavat kaksinkertaisen sarjan joukkueiden vähyyden takia ja muut ikäluokat lähinnä yksinkertaisen sarjan. 2. G6- ja G7-nappulat voivat pelata syksyllä tasoittavan sarjan.

3 Turnaukset Turnauksissa tulee noudattaa KaaNa:n nappulaliigan sääntöjä sekä Suomen Palloliiton Kaikki Pelaa sääntöjä. Turnauksissa on noudatettava Suomen Palloliiton nuorten turnauskriteereitä. Nappulaliigan sisäiset turnaukset 1. Kaarinan Nappuloiden sisäisten turnausten otteluohjelman laatii G6-, G7-, F8- ja F9 ikäluokissa johtokunta ja E10 ja E11 turnauksissa järjestelyvastuussa oleva joukkue johtokunnan ohjeistuksen mukaan. 2. Turnaukset ovat ensisijaisesti tarkoitettu KaaNa:n nappulaliigan joukkueille, mutta KaaNa:n ulkopuolisia joukkueita voidaan kutsua mukaan. Ottelut 1. Jokaisesta ottelusta on täytettävä sähköinen ottelukortti seuran sivujen kautta. 2. Peliaika Kaarinan nappulaliigassa: G6-sarja 1x25 min, G7-sarja 2x15min, F8-sarja 2x20min, F9-sarja 2x20 min, E10-E11- haastesarja 2x20 min ja E10-E11-kilpasarja 2x25 min. 3. Pelitapa: 7v7 E10- E11-kilpasarjassa ja 5v5 muissa sarjoissa eli E10-E11 haastesarjassa - G6 -sarjassa. 4. Pallon koko: E11-E10 nappulat pelaavat pallolla nro 4, F9- ja nuoremmat ikäryhmät pelaavat pallolla nro Peliasu: säärisuojat, yhtenäinen pelipaita, pitkät pelihousut (hiekkakentillä). Maalivahdin on erotuttava kenttäpelaajista erivärisellä paidalla tai liivillä. Kentät 1. Ottelut pelataan Kaarinan kaupungin kentillä. Pääsääntöisesti Valkeavuoren koulun khtkentällä. 2. Kentän koko Kaikki Pelaa sääntöjen mukaisesti (E-kilpa 60x40 / E-haaste - G 40x30). 3. Maalin koko kaikissa sarjoissa on 2x5m 4. Kulmapotku potkaistaan kentän kulmasta. Jos kenttä on leveämpi kuin suosituskoko, potkaistaan kulma suosituskoon mukaiselta etäisyydeltä. 5. Rangaistuspotku suoritetaan 7,5 metrin etäisyydeltä maalirajasta. 6. Maalipotku suoritetaan maalivahdin alueen sisältä. Erikoissäännöt 1. 5v5 pelissä rajaheiton tilalla on rajasyöttö tai kuljetus peliin F8 ja nuoremmissa ikäluokissa. Rajasyötössä tai kuljetuksessa pallo on viivan päällä. Rajasyötöstä ei voi tehdä suoraan maalia. Vastustajajoukkueen on oltava vähintään 5 metrin etäisyydellä suorituspaikasta. F9 ikäluokassa on normaali rajaheitto. 2. F9-, F8-, G7 -nappuloissa maalivahti saa ottaa pallon käteensä, kun oma kanssapelaaja potkaisee sen hänelle. E11- ja E10- ikäryhmässä annetaan epäsuora vapaapotku, mikäli maalivahti ottaa kanssapelaajan tarkoituksella antaman pallon käteensä. Vapaapotku annetaan siitä kohtaa, missä pallo on otettu käteen kuitenkin vähintään 5,5m etäisyydeltä päätyrajasta.

4 3. E11-, E10-, F9- nappuloissa on ohjatut rajaheitot (väärän heiton suorittanut pelaaja saa yrittää kerran uudestaan pelinohjaajan opastuksella, F8-, G7 ja - G6 nappuloissa pelaajalle annettava useampi mahdollisuus oikean rajasyötön suorittamiseen). 4. Maalipotku: Maalipotkun voi potkaista mistä tahansa rangaistusalueelta. Maalipotku ei saa kantaa ilmassa yli keskirajan. Mikäli näin tapahtuu, peli jatkuu vastustajan epäsuoralla vapaapotkulla keskirajalta. 5. Maalivahdin avaus: Maalivahdin heittoavaus / kädestä potku ei saa kantaa ilmassa yli keskirajan. Mikäli näin tapahtuu, peli jatkuu vastustajan epäsuoralla vapaapotkulla keskirajalta. 6. Maalipotkua annettaessa vastustajan pelaajat palaavat E11 F9 -peleissä hyökkäysalueen puoliväliin ja F8 ja nuorempien peleissä kentän puoleen väliin, jotta maalivahti saa tarpeeksi tilaa pelin avaamiseen. 5v5 pelissä maalin tekeminen suoraan aloituspotkusta johtaa maalin hylkäämiseen ja maaliheittoon tai potkuun vastustajalle. 7. E10-E11-kilpasarjan peleissä on käytössä paitsioalue. Rangaistusalueen tasalta alkavan ja päätyrajan välinen alue on paitsioaluetta, jossa paitsiosääntö on voimassa. Paitsioalue on käytössä vain 7v7 pelimuodossa. Paitsioalue Tasapuolinen peluuttaminen 1. Joukkueen pelaajien tasapuolisesta peluuttamisesta vastaa joukkueen valmentaja. Ennen kauden alkua käytävien pelisääntökeskustelujen yhteydessä joukkueen valmentajat, vanhemmat ja pelaajat sopivat keskenään, miten Puolen Pelin Takuu toteutetaan ottelun / peli-illan / kauden aikana. 2. Kun joukkueeseen kuuluu paljon pelaajia, se on pyrittävä jakamaan ottelutapahtumiin riittävän moneen ryhmään niin, että vähintään PPT toteutuu kaikille. Jokainen pelaaja on ottelun aikana kentällä ja saa kokeilla kauden aikana eri pelipaikkoja. 3. Otteluissa käytetään ns. Lentäviä vaihtoja. Jokaisen pelaajan on käytävä ottelun aikana vaihdossa, mikäli joukkueessa on riittävästi pelaajia vaihtojen tekemiseen. Mikäli joukkueella on vain yksi maalivahti, vaihtosääntö ei koske häntä.

5 Vastalauseet 1. Jos otteluissa tapahtuu sääntörikkomuksia tai tulee erimielisyyksiä sääntöjen tulkinnasta, voidaan niistä tehdä vastalause. 2. Sarjaotteluista on vastalause jätettävä yhden vuorokauden kuluessa ottelun päättymisestä toiminnanjohtajalle. Vastalause on tehtävä kirjallisena ja siitä on ilmoitettava vastalausetta koskevan joukkueen yhteyshenkilölle. Johtokunta ratkaisee vastalauseen ja antaa päätöksensä asiasta viimeistään seitsemän (7) vuorokauden kuluessa. 3. Pelaajan edustuskelpoisuutta koskeva vastalause voidaan tehdä kolmen vuorokauden kuluessa ottelusta. Ulkopuoliset turnaukset 1. Aluejoukkueet saavat osallistua ulkopuolisiin turnauksiin. 2. Aluejoukkueen on käytettävä turnauksessa joukkueen nimenä KaaNa/alueen nimi (esim. KaaNa/Kesämäki). 3. Kaksi tai useampaa aluetta voivat koota turnaukseen yhdistelmäjoukkueen. Joukkue ei voi ilmoittautua turnaukseen aluejoukkueen nimellä (joukkueelle on määrittävä turnauskohtaisesti nimi). Esim. Kaana/United-02. Pelikäyttäytyminen 1. Joukkueiden kannattajat (vanhemmat) sijoittuvat ottelun ajaksi eripuolille kenttää kuin joukkueiden toimihenkilöt ja vaihtopelaajat. Joukkueiden valmentajat voivat ohjata pelaajiaan ainoastaan joukkueen vaihtopenkkialueelta keskiviiva päätyviiva. Pelin ohjaaminen maalin takaa, vastustajan vaihtopenkkialueelta tai vaihtopenkkialueen vastakkaiselta puolelta kenttää on kiellettyä. 2. Joukkueen toimihenkilöiden ja kannattajien käyttäytyminen on oltava asiallista ja hillittyä. Mikäli valmentaja havaitsee, että oman joukkueensa kannattajat käyttäytyvät sopimattomasti, on valmentaja velvollinen puuttumaan asiaan. 3. Pelinohjaajan ja joukkueiden valmentajien on puututtava asiaan, jos pelikentällä on häiritseviä tekijöitä (katsojia ym.). Ottelua jatketaan vasta sen jälkeen, kun häiritsevät tekijät on poistettu kentältä. 4. Ennen ottelun alkua joukkueiden kapteenit kättelevät toisiaan ja pelinohjaajaa. 5. Ottelun jälkeen joukkueet järjestäytyvät riviin keskiviivan läheisyyteen, jossa pelinohjaaja julistaa ottelun lopputuloksen. Tämän jälkeen joukkueiden kapteenit kättelevät ja johtavat joukkueidensa rehdit ja asialliset kannustushuudot. 6. Valmentajat jakavat kannustuspalkinnot pelikauden aikana. (1 kannustuspalkinto / nappula / kausi). 7. Lopuksi joukkueet ja niiden valmentajat kättelevät toisensa.

6 Pelinohjaaja (erotuomari) 1. KaaNa:n Nappulaliigan pelinohjaajan tulee olla koulutettu ja vähintään 3 vuotta pelaavien joukkueiden pelaajia vanhempi. Pelinohjaajan tulee käyttää ottelussa vihreää korttia. Valmentajia velvoitetaan tarkastamaan ennen ottelun alkua, että pelinohjaajalla on vihreä kortti mukana (toiminnanjohtaja hankkii ja jakaa alueille vihreitä kortteja ennen sarjan alkua). 2. Pelinohjaajan on omalla toiminnallaan huolehdittava pelaajien turvallisuudesta kentällä. 3. Pelinohjaaja toimii otteluissa opastajan roolissa = korjaa virheelliset suoritukset antamalla mahdollisuuden uuteen yritykseen sekä kannustamalla hyviin suorituksiin. 4. Jos pelinohjaaja ei saavu paikalle tai hän kieltäytyy tuomitsemisesta, toisen joukkueen toimihenkilö ohjaa ottelun. Tästä voidaan sopia valmentajien kesken ennen ottelua. Kaarinan Nappulat ry Johtokunta Kaarinassa

NAPPULALIIGAN säännöt Osanotto- ja edustusoikeus

NAPPULALIIGAN säännöt Osanotto- ja edustusoikeus NAPPULALIIGAN säännöt 2013 Osanotto- ja edustusoikeus 1. Kaarinan kaupunki jaetaan kaupunginosien mukaan alueisiin (Hovirinta, Kairiskulma, Kesämäki, Kuusisto, Littoinen) sekä ruotsinkielisistä lapsista

Lisätiedot

NAPPULALIIGAN säännöt 2017

NAPPULALIIGAN säännöt 2017 NAPPULALIIGAN säännöt 2017 Osanotto- ja edustusoikeus 1. Kaarinan kaupunki jaetaan kaupunginosien mukaan alueisiin (Hovirinta, Kairiskulma, Keskuri, Kesämäki, Kuusisto ja Littoinen) 2. Kaupunginosajoukkueiden

Lisätiedot

KAIKKI PELAA SÄÄNNÖT 09

KAIKKI PELAA SÄÄNNÖT 09 KAIKKI PELAA SÄÄNNÖT 09 Jalkapallon Leikkimaailma 11-vuotiaat ja sitä nuoremmat tytöt ja pojat Jalkapallon Leikkimaailmassa jokaisella tytöllä ja pojalla on oikeus monipuoliseen ja turvalliseen harrastamiseen

Lisätiedot

Kesämäki 06 Kevätturnaus

Kesämäki 06 Kevätturnaus Kesämäki 06 Kevätturnaus - 29.04.2017 - Littoisten Urheilukenttä - Sippaantie 2, Kaarina Kesämäki 06 Kevätturnaus Tervetuloa Kesämäki 2006 Kevätturnaukseen Littoisten Urheilukentälle Kaarinaan 29.04.2017.

Lisätiedot

Futsalin Kymiliiga. Kouvolan jalkapallo 2014-2015

Futsalin Kymiliiga. Kouvolan jalkapallo 2014-2015 20142015 Futsalin Kymiliiga Kouvolan jalkapallo 2014-2015 Juniorijalkapalloilijoille futsal on mitä parhain taidon ja peliälyn kehittämismuoto. Pienellä kentällä kaikki pääsevät osalliseksi peliin. Pelin

Lisätiedot

JALKAPALLON LEIKKIMAAILMA

JALKAPALLON LEIKKIMAAILMA KAIKKI PELAA SÄÄNNÖT 2016 JALKAPALLON LEIKKIMAAILMA 11-vuotiaat ja sitä nuoremmat tytöt ja pojat Jalkapallon Leikkimaailmassa jokaisella tytöllä ja pojalla on oikeus monipuoliseen ja turvalliseen harrastamiseen

Lisätiedot

Jalkapallon Leikkimaailma (11-vuotiaat ja sitä nuoremmat tytöt ja pojat)

Jalkapallon Leikkimaailma (11-vuotiaat ja sitä nuoremmat tytöt ja pojat) Jalkapallon Leikkimaailma (11-vuotiaat ja sitä nuoremmat tytöt ja pojat) Jalkapallon Leikkimaailmassa jokaisella tytöllä ja pojalla on oikeus monipuoliseen ja turvalliseen harrastamiseen aikuisen ohjauksessa.

Lisätiedot

Jalkapallon Kaslink liiga

Jalkapallon Kaslink liiga 2015 Jalkapallon Kaslink liiga jukka.latva@saunalahti.fi Kouvolan jalkapallo 4.2.2015 Kortteliliigan (Kaslink liiga) ajatuksena on järjestää jalkapallon harrastusmahdollisuus lähikentille eri puolille

Lisätiedot

Keimolan Kaiku jalkapallo Turnausohje Kivistö -turnaus 7.-8.2.2015 Myyrmäkihalli Vantaa

Keimolan Kaiku jalkapallo Turnausohje Kivistö -turnaus 7.-8.2.2015 Myyrmäkihalli Vantaa Keimolan Kaiku jalkapallo Turnausohje Kivistö -turnaus 7.-8.2.2015 Myyrmäkihalli Vantaa Kiitoksia ilmoittautumisestanne Kivistö turnaukseen ja tervetuloa Vantaan Myyrmäkeen viettämään iloinen turnausviikonloppu!

Lisätiedot

KAIKKI PELAA SÄÄNNÖT Voittoja joka päivä

KAIKKI PELAA SÄÄNNÖT Voittoja joka päivä KAIKKI PELAA SÄÄNNÖT 2011 Voittoja joka päivä Jalkapallon Leikkimaailma 11-vuotiaat ja sitä nuoremmat tytöt ja pojat Jalkapallon Leikkimaailmassa jokaisella tytöllä ja pojalla on oikeus monipuoliseen ja

Lisätiedot

Jalkapallon Maire-liiga

Jalkapallon Maire-liiga 2018 Jalkapallon Maire-liiga jari.kujala@kouvolanjalkapallo.fi Kouvolan jalkapallo 2.3.2018 Kortteliliigan (Maireliiga) ajatuksena on järjestää jalkapallon harrastusmahdollisuus lähikentille eri puolille

Lisätiedot

Futsalin INTERSPORT-liiga. Kouvolan jalkapallo

Futsalin INTERSPORT-liiga. Kouvolan jalkapallo 2019-2020 Futsalin INTERSPORT-liiga Kouvolan jalkapallo 2019-2020 Juniorijalkapalloilijoille futsal on mitä parhain taidon ja peliälyn kehittämismuoto. Pienellä kentällä kaikki pääsevät osalliseksi peliin.

Lisätiedot

Futsalin INTERSPORT-liiga

Futsalin INTERSPORT-liiga 2018-2019 Futsalin INTERSPORT-liiga Jari Kujala Kouvolan jalkapallo 2018-2019 Juniorijalkapalloilijoille futsal on mitä parhain taidon ja peliälyn kehittämismuoto. Pienellä kentällä kaikki pääsevät osalliseksi

Lisätiedot

KAIKKI PELAA SÄÄNNÖT 2014. Voittoja joka päivä

KAIKKI PELAA SÄÄNNÖT 2014. Voittoja joka päivä KAIKKI PELAA SÄÄNNÖT 2014 Voittoja joka päivä Jalkapallon Leikkimaailma 11-vuotiaat ja sitä nuoremmat tytöt ja pojat Jalkapallon Leikkimaailmassa jokaisella tytöllä ja pojalla on oikeus monipuoliseen ja

Lisätiedot

Uudet PelinOhjaajat 2018: Hemmingin koulu, Masku

Uudet PelinOhjaajat 2018: Hemmingin koulu, Masku Uudet PelinOhjaajat 2018: 20.04. Hemmingin koulu, Masku 1: avaus 2: koulutuksen sisältö 3: Pelinohjaajan perusasiat (powerpoint esitys) ja palloliiton video 4: PO tutortoiminta, mitä se on? 5: Kaikki Pelaa

Lisätiedot

Otteluissa noudatetaan Kisamaailman sääntöjä muutamin muutoksin, joista kerrotaan tarkemmin Säännöt -osiossa.

Otteluissa noudatetaan Kisamaailman sääntöjä muutamin muutoksin, joista kerrotaan tarkemmin Säännöt -osiossa. KAUSI 2017-2018 JOHDANTO Oulun luistinseura ja Suomen salibandyliitto jatkaa edellisen kauden tapaan tuomariyhteistyötä, jossa salibandyliitto järjestelee ja asettelee tuomarit kaikkiin Leijonaliigan otteluihin.

Lisätiedot

Futsalin INTERSPORT-liiga

Futsalin INTERSPORT-liiga 2017-2018 Futsalin INTERSPORT-liiga Jari Kujala Kouvolan jalkapallo 2017-2018 Futsalin INTERSPORT-liiga 2017-2018 Juniorijalkapalloilijoille futsal on mitä parhain taidon ja peliälyn kehittämismuoto. Pienellä

Lisätiedot

FORTUM TUTOR Peli-iloa koko perheelle Jalkapallojuniorin vanhemman opas 20.6.2012

FORTUM TUTOR Peli-iloa koko perheelle Jalkapallojuniorin vanhemman opas 20.6.2012 FORTUM TUTOR Peli-iloa koko perheelle Jalkapallojuniorin vanhemman opas Fortum Tutor ohjelma Fortumin ja Suomen Palloliiton vuonna 2009 aloittama valtakunnallinen ohjelma Kohderyhmänä erityisesti alle

Lisätiedot

PELINOHJAAJA. Valioerotuomari

PELINOHJAAJA. Valioerotuomari PELINOHJAAJAKOULUTUS Valioerotuomari Liiton erotuomaritoiminta Piirin erotuomaritoiminta Erotuomarikokelas Pelinohjaaja Pelinohjaaja toimii alle 12 vuotiaiden tyttöjen ja poikien otteluissa. PELINOHJAAJA

Lisätiedot

SPL KAAKKOIS-SUOMEN PIIRI

SPL KAAKKOIS-SUOMEN PIIRI SPL KAAKKOIS-SUOMEN PIIRI ETELÄ-KARJALAN KORTTELIJALKAPALLO 2016 PALAVERI 20.4. klo 17:15 Osallistujat: Henttonen Toni / TaiKi Pitko Timo / Kultsu Korhonen Mari / StU Piutula Minna / LuPo Kylliäinen Kari

Lisätiedot

P3 P4 YLEISTÄ OTTELUOHJELMA KARTTA JA PYSÄKÖINTI

P3 P4 YLEISTÄ OTTELUOHJELMA KARTTA JA PYSÄKÖINTI EBK TIKRUCUP..7 YLEISTÄ Tervetuloa Tikrucupiin! Turnauspäivä lähestyy ja alla tarkemmin turnausinfoa sekä linkki otteluohjelmiin. Turnaus järjestetään loistavissa olosuhteissa, toivottavasti myös sään

Lisätiedot

Futsalin INTERSPORT-liiga

Futsalin INTERSPORT-liiga 2016-2017 Futsalin INTERSPORT-liiga Jari Kouvolan jalkapallo 2016-2017 Juniorijalkapalloilijoille futsal on mitä parhain taidon ja peliälyn kehittämismuoto. Pienellä kentällä kaikki pääsevät osalliseksi

Lisätiedot

FC Honka P09 -turnaus

FC Honka P09 -turnaus FC Honka P09 turnaus Ulkokenttäturnaus Tapiolassa vuonna 2009 syntyneille pojille lauantaina 22.4.2017 klo 9.00 alkaen Tervetuloa turnaukseen! Kun saavutte paikan päälle, käykää ilmoittautumassa turnaustoimistoon

Lisätiedot

JALKAPALLON LEIKKIMAAILMA

JALKAPALLON LEIKKIMAAILMA KAIKKI PELAA SÄÄNNÖT 2018 JALKAPALLON LEIKKIMAAILMA 11-vuotiaat ja sitä nuoremmat tytöt ja pojat Jalkapallon Leikkimaailmassa jokaisella tytöllä ja pojalla on oikeus monipuoliseen ja turvalliseen harrastamiseen

Lisätiedot

Marja-Vantaa -turnaus

Marja-Vantaa -turnaus Keimolan Kaiku ry Turnausohje Marja-Vantaa -turnaus 12.-13.2.2011 Myyrmäkihalli Vantaa Kiitoksia ilmoittautumisestanne Marja-Vantaa -turnaukseen. Tervetuloa Vantaan Myyrmäkeen viettämään iloinen turnausviikonloppu!

Lisätiedot

PELINOHJAAJAKOULUTUS

PELINOHJAAJAKOULUTUS PELINOHJAAJAKOULUTUS Valioerotuomari Liiton erotuomaritoiminta Piirin erotuomaritoiminta Erotuomarikokelas Pelinohjaaja Pelinohjaaja toimii alle 12 vuotiaiden tyttöjen ja poikien otteluissa. PELINOHJAAJA

Lisätiedot

Kurirenspelen i Fotboll Luleå

Kurirenspelen i Fotboll Luleå Kurirenspelen i Fotboll Luleå Kilpailusäännöt Kurirenspelen i Fotboll Luleå 2014 1 Kilpailusäännöt Ruotsin jalkapalloliiton säännöt 2014 ovat voimassa jos ei toisin ilmoiteta. 2 Kilpailumuoto Turnaus pelataan

Lisätiedot

MARJA-VANTAA TURNAUS 6.-7.2.2010

MARJA-VANTAA TURNAUS 6.-7.2.2010 MARJA-VANTAA TURNAUS 6.-7.2.2010 1. AJO-OHJEET Turnaus on Myyrmäen jalkapallohallissa. Osoite: Raappavuorentie 10, 01601 Vantaa. 2. PYSÄKÖINTI Urheilupuistossa on paljon parkki tilaa. Auton saa jättää

Lisätiedot

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja OLS Jalkapallo OLS Kaupunkisarja OLS Kaupunkisarjassa lapsi pääsee aloittamaan jalkapalloharrastuksen lähellä kotia. Muut harrastukset vs. OLS Kaupunkisarja Kaupunkisarjatoiminnan lisäksi lapsilla pitää

Lisätiedot

P04 21.-22.5.2016 TIEDOTE JA OHJEET OSALLISTUJILLE

P04 21.-22.5.2016 TIEDOTE JA OHJEET OSALLISTUJILLE Ajankohta: La 21.5. su 22.5.2016 klo 9-18. Sijainti ja parkkitilat Tapahtumapaikan osoite on Pakilantie 86. Autoille parkkitilaa löytyy kentän viereltä sekä lähialueiden katujen varsilta. Alepan parkkipaikalle

Lisätiedot

OLS LEIJONALIIGA SÄÄNNÖT

OLS LEIJONALIIGA SÄÄNNÖT OLS LEIJONALIIGA SÄÄNNÖT 2018-2019 JOHDANTO Oulun luistinseura ja Suomen salibandyliitto jatkaa edellisen kauden tapaan tuomariyhteistyötä, jossa salibandyliitto asettelee tuomarit kaikkiin Leijonaliigan

Lisätiedot

Keimolan Kaiku ry. Turnausohje. Kivistö -turnaus. Yhteistyössä Hyundain kanssa Myyrmäkihalli Vantaa

Keimolan Kaiku ry. Turnausohje. Kivistö -turnaus. Yhteistyössä Hyundain kanssa Myyrmäkihalli Vantaa Keimolan Kaiku ry Turnausohje Kivistö -turnaus Yhteistyössä Hyundain kanssa 8.-9.2.2014 Myyrmäkihalli Vantaa Kiitoksia ilmoittautumisestanne Kivistö -turnaukseen. Tervetuloa Vantaan Myyrmäkeen viettämään

Lisätiedot

Näkyvissä kioskirakennuksen seinällä olevalla ilmoitustaululla.

Näkyvissä kioskirakennuksen seinällä olevalla ilmoitustaululla. P02 SYYSTURNAUSINFO 2015 Tervetuloa FC Halikko P02/P03-joukkueiden järjestämään jalkapalloturnaukseen Halikon Aseman Urheilukentälle (Mustamäentie 153). Karttalinkki Turnaustoimisto Pysäköinti Turnaustoimisto

Lisätiedot

HYUNDAI-GIRL POWER -TURNAUSINFO 2014 PALLOLIITON 90-VUOTISJUHLATAPAHTUMA

HYUNDAI-GIRL POWER -TURNAUSINFO 2014 PALLOLIITON 90-VUOTISJUHLATAPAHTUMA HYUNDAI-GIRL POWER -TURNAUSINFO 2014 PALLOLIITON 90-VUOTISJUHLATAPAHTUMA Tervetuloa FC Halikko T04 -joukkueen järjestämään jalkapalloturnaukseen 16.8.2014 Halikon Aseman Urheilukentälle (Mustamäentie 153).

Lisätiedot

Sääntö 13 Vapaapotkut. Erotuomarin peruskurssi

Sääntö 13 Vapaapotkut. Erotuomarin peruskurssi Sääntö 13 Vapaapotkut Erotuomarin peruskurssi Sääntö 13 - Vapaapotkut 2 Vapaapotkutyypit Vapaapotkut ovat suoria tai epäsuoria. Hyväksyttävä maali: suorasta vapaapotkusta vain vastajoukkueen maaliin epäsuorasta

Lisätiedot

Aika: Perjantai 22.1.2010 Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 1, 2, 3 ja 4

Aika: Perjantai 22.1.2010 Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 1, 2, 3 ja 4 SUOMEN PALLOLIITON TAMPEREEN PIIRI RY POIKIEN 7-8 LUOKKIEN FUTSAL TURNAUS 2010 Aika: Perjantai 22.1.2010 Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 1, 2, 3 ja 4 Lohkot: Lohko A: Kämmenniemi, Amuri, Sampola,

Lisätiedot

TuNL:n PELINOHJAAJAN TOIMINTA OTTELUSSA

TuNL:n PELINOHJAAJAN TOIMINTA OTTELUSSA TuNL:n PELINOHJAAJAN TOIMINTA OTTELUSSA OHJAA reiluun peliin reagoimalla reilun pelin sääntöjen vastaiseen käyttäytymiseen. OPASTA oikeisiin suorituksiin antamalla mahdollisuuden uuteen yritykseen. KANNUSTA

Lisätiedot

pelinohjaajan käsikirja

pelinohjaajan käsikirja Turun Nappulaliiga pelinohjaajan käsikirja PELINOHJAAJA OHJAA reiluun peliin reagoimalla reilun pelin sääntöjen vastaiseen käyttäytymiseen. OPASTAA oikeisiin suorituksiin antamalla mahdollisuuden uuteen

Lisätiedot

JOKI T97-99 FUTSAL TURNAUS 2011 SÄÄNNÖT TIIVISTETYSSÄ MUODOSSA

JOKI T97-99 FUTSAL TURNAUS 2011 SÄÄNNÖT TIIVISTETYSSÄ MUODOSSA http://www.futsal.fi/mp/db/file_library/x/img/17429/file/futsalsaannot_08.pdf Futsalin sääntömuutokset kaudelle 2010-2011 Futsalin sääntöihin on kaudelle 2010 2011 tehty melko paljon muutoksia. Tässä ohjeessa

Lisätiedot

CHAMPIONS CUP

CHAMPIONS CUP CHAMPIONS CUP 2 16 6.2.2016 Champions Cup 2016 Turnaus pelataan kahdessa sarjassa, kilpa ja haaste, joissa molemmissa on kolme alkulohkoa. Kotijoukkue pelaa puffetin puoleisessa päädyssä ja vierasjoukkue

Lisätiedot

Porvoon Akilles 04-joukkue järjestää 17. 18.5.2014 Porvoon pallokentän tekonurmella turnauksen 2004 syntyneiden joukkueille.

Porvoon Akilles 04-joukkue järjestää 17. 18.5.2014 Porvoon pallokentän tekonurmella turnauksen 2004 syntyneiden joukkueille. Porvoon Akilles 04-joukkue järjestää 17. 18.5.2014 Porvoon pallokentän tekonurmella turnauksen 2004 syntyneiden joukkueille. Tervetuloa idylliseen Porvooseen nauttimaan hienosta jalkapallosta! Aika ja

Lisätiedot

TYTTÖJEN 7-8 LUOKKIEN FUTSAL TURNAUS 2010 Aika: Tiistaina 19.1.2010 Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 3 ja 4

TYTTÖJEN 7-8 LUOKKIEN FUTSAL TURNAUS 2010 Aika: Tiistaina 19.1.2010 Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 3 ja 4 SUOMEN PALLOLIITON TAMPEREEN PIIRI RY TYTTÖJEN 7-8 LUOKKIEN FUTSAL TURNAUS 2010 Aika: Tiistaina 19.1.2010 Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 3 ja 4 Lohkot: Lohko A: Sampo, Tammerkoski, Linnainmaa,

Lisätiedot

JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET

JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET JÄRJESTÄMISOIKEUS Suomen Palloliitto (liitto) vahvistaa JKKI -lopputurnausten järjestämisoikeudet anomusten perusteella. Edellisellä mestarilla on oikeus

Lisätiedot

Futis-Liigan ottelut pelataan Suomen Palloliiton Kaikki Pelaa -sääntöjä noudattaen, seuraavin täsmennyksin, poikkeuksin ja lisäyksin:

Futis-Liigan ottelut pelataan Suomen Palloliiton Kaikki Pelaa -sääntöjä noudattaen, seuraavin täsmennyksin, poikkeuksin ja lisäyksin: ILVES ry FUTIS-LIIGAN KILPAILUSÄÄNNÖT 2017 Futis-Liigan ottelut pelataan Suomen Palloliiton Kaikki Pelaa -sääntöjä noudattaen, seuraavin täsmennyksin, poikkeuksin ja lisäyksin: 1. Osanotto-oikeus 1.1 Joukkueen

Lisätiedot

MuurY P07 Futis. Vanhempainkokous 8.4. 2015

MuurY P07 Futis. Vanhempainkokous 8.4. 2015 MuurY P07 Futis Vanhempainkokous 8.4. 2015 Agenda Urheilun säännöt Joukkueentoimihenkilöt Harjoitukset ja pelit Budjetti Urheilun Pelisäännöt kaudelle 2015 MuurY P07 Futis joukkueen säännöt Nämä säännöt

Lisätiedot

Futis-Liigan ottelut pelataan Suomen Palloliiton Kaikki Pelaa -sääntöjä noudattaen, seuraavin täsmennyksin, poikkeuksin ja lisäyksin:

Futis-Liigan ottelut pelataan Suomen Palloliiton Kaikki Pelaa -sääntöjä noudattaen, seuraavin täsmennyksin, poikkeuksin ja lisäyksin: ILVES ry FUTIS-LIIGAN KILPAILUSÄÄNNÖT 2018 Futis-Liigan ottelut pelataan Suomen Palloliiton Kaikki Pelaa -sääntöjä noudattaen, seuraavin täsmennyksin, poikkeuksin ja lisäyksin: 1. Osanotto-oikeus 1.1 Joukkueen

Lisätiedot

Futsalsääntöjen muutokset kaudelle

Futsalsääntöjen muutokset kaudelle Futsalsääntöjen muutokset kaudelle 2012 2013 Kansainvälinen jalkapalloliitto on päättänyt tehdä futsalin sääntökirjaan joukon muutoksia. Nämä muutokset tulevat voimaan välittömästi. Lisäksi samassa yhteydessä

Lisätiedot

Sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Turun piirin Vitosen, Kutosen ja Naisten Kolmosen ottelun järjestämiseen

Sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Turun piirin Vitosen, Kutosen ja Naisten Kolmosen ottelun järjestämiseen Sarjamanuaali Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Turun piirin Vitosen, Kutosen ja Naisten Kolmosen ottelun järjestämiseen PELIASUT Molemmat joukkueet huolehtivat, että peliasut ovat asiallisessa

Lisätiedot

Jalkapallosääntöjen muutokset. Erotuomarin jatkokurssi 2017

Jalkapallosääntöjen muutokset. Erotuomarin jatkokurssi 2017 Jalkapallosääntöjen muutokset Erotuomarin jatkokurssi 2017 Huomioitavaa Esitys keskittyy pääosin sisällöllisiin muutoksiin Sanamuotojen tarkennukset ja rakenteelliset muutokset jäävät osin esityksen ulkopuolelle

Lisätiedot

Turnauksen virallisena urheilutavaratoimittajana toimii tänäkin vuonna urheilukauppaketju STADIUM ja se tulee näkymään turnauksessa.

Turnauksen virallisena urheilutavaratoimittajana toimii tänäkin vuonna urheilukauppaketju STADIUM ja se tulee näkymään turnauksessa. KIMITO SPORTFÖRENINGILLÄ on ilo toivottaa kaikki pelaajat, valmentajat, johtajat jakannattajat sydämellisesti tervetulleiksi Kemiöön ja NURMIKENTTÄCUPIIN 2014 joka samalla on osa Turun piirin 90-vuotis

Lisätiedot

Futis-Liigan ottelut pelataan Suomen Palloliiton Kaikki Pelaa -sääntöjä noudattaen, seuraavin poikkeuksin ja lisäyksin:

Futis-Liigan ottelut pelataan Suomen Palloliiton Kaikki Pelaa -sääntöjä noudattaen, seuraavin poikkeuksin ja lisäyksin: ILVES ry FUTIS-LIIGAN KILPAILUSÄÄNNÖT 2015 Futis-Liigan ottelut pelataan Suomen Palloliiton Kaikki Pelaa -sääntöjä noudattaen, seuraavin poikkeuksin ja lisäyksin: 1. Osanotto-oikeus 1.1 Joukkueen toimintaan

Lisätiedot

Jalkapallosääntöjen muutokset Erotuomarin jatkokurssi

Jalkapallosääntöjen muutokset Erotuomarin jatkokurssi Jalkapallosääntöjen muutokset 2018 Erotuomarin jatkokurssi Merkittävimpiä muutoksia S3 - Pelaajat 3.3 Jos erotuomaria ei informoida pelaajavaihdosta Puoliaikojen välisellä tauolla Ennen jatko-ottelua Nimetty

Lisätiedot

TuNL:n PELINOHJAAJAN TOIMINTA OTTELUSSA

TuNL:n PELINOHJAAJAN TOIMINTA OTTELUSSA TuNL:n PELINOHJAAJAN TOIMINTA OTTELUSSA OHJAA reiluun peliin reagoimalla reilun pelin sääntöjen vastaiseen käyttäytymiseen. OPASTA oikeisiin suorituksiin antamalla mahdollisuuden uuteen yritykseen. KANNUSTA

Lisätiedot

JäPS T04 Perussääntöjä pelaajalle

JäPS T04 Perussääntöjä pelaajalle JäPS T04 Perussääntöjä pelaajalle Kentän osia Maalivahdinalue Rangaistusalue Meillä tätä ei vielä erotella Maalipotku annetaan laatikon sisäpuolelta Kulmapotkut annetaan kulmista Keskipiste Peli alkaa

Lisätiedot

OTTELUOHJELMA POJAT 5 6 LUOKAT:

OTTELUOHJELMA POJAT 5 6 LUOKAT: SUOMEN PALLOLIITON TAMPEREEN PIIRI RY POIKIEN 5-6 LUOKKIEN FUTSAL TURNAUS 2010 Aika: Torstai 21.1.2010 Paikka:4Pirkka-halli, D-halli kentät no 3 ja 4, A-halli kentät no 1 ja 2(jalkapallokenttä, mutta nappikset

Lisätiedot

TURNAUSINFO KELLOKOSKEN ALKU T00-02 RUUKKI GIRLS CUP

TURNAUSINFO KELLOKOSKEN ALKU T00-02 RUUKKI GIRLS CUP TURNAUSINFO KELLOKOSKEN ALKU T00-02 RUUKKI GIRLS CUP 15.6.2013 Järjestäjä ja yhteystiedot... 3 Yleistä... 3 Yleiset pelisäännöt... 3 Palkitsemiset... 4 Ohjaajista... 4 Pukukopit... 4 Turnauspaikan palvelut...

Lisätiedot

Rikkeen edellytykset

Rikkeen edellytykset Sääntö 12 Kielletty peli ja epäurheilijamainen käytös Erotuomarin peruskurssi Rikkeen edellytykset 2 Seuraavien perusedellytysten tulee täyttyä, jotta rikkomusta voidaan pitää rikkeenä: pelaajan on tehtävä

Lisätiedot

KENTTÄ- KOULUTUS EROTUOMAREIDEN SUOMEN PALLOLIITTO - FINLANDS BOLLFÖRBUND - FOOTBALL ASSOCIATION OF FINLAND

KENTTÄ- KOULUTUS EROTUOMAREIDEN SUOMEN PALLOLIITTO - FINLANDS BOLLFÖRBUND - FOOTBALL ASSOCIATION OF FINLAND EROTUOMAREIDEN KENTTÄ- KOULUTUS KENTTÄKOULUTUKSEN JÄRJESTELYT (ESIMERKKI) 1. Erotuomarin varusteet 2. Kentän tarkastaminen 3. Ennen ottelun alkua 4. Toimenpiteet ennen alkupotkua 5. Teikkaus 6. Alkupotku

Lisätiedot

Järjestäjällä tulee olla anottuna turnauslupa Jääkiekkoliiton alueelta, jolla turnaus pelataan.

Järjestäjällä tulee olla anottuna turnauslupa Jääkiekkoliiton alueelta, jolla turnaus pelataan. 1(5) JÄÄKIEKKO 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton jääkiekkomestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton harraste- ja seniorisääntöjä ( www.finhockey.fi ) sekä Suomen Sotilasurheiluliiton yleissääntöjä

Lisätiedot

SÄÄNTÖKYSYMYKSIÄ 2010

SÄÄNTÖKYSYMYKSIÄ 2010 1) Joukkueen A maalivahti on aikeissa vapauttaa pallon peliin käsistään pompauttaen palloa kerran kentän kautta potkaistakseen pallon kohti vastustajan maalia. Vastustajan B pelaaja yrittää ja onnistuu

Lisätiedot

TURNAUSOHJELMA JA SÄÄNNÖT, 19.5.2014 (korj.)

TURNAUSOHJELMA JA SÄÄNNÖT, 19.5.2014 (korj.) 24-25.5.2014 TURNAUSOHJELMA JA SÄÄNNÖT, 19.5.2014 (korj.) OSOITE: Väinämöisen kenttä, Väinämöisenkatu 4-6 00100 Helsinki LAUANTAI 24.5 peliaika 1x25 min kilpasarja (K) haastesarja (HA) harrastesarja (H)

Lisätiedot

Suomen Palloliiton Tampereen piiri järjestää tuttuun tapaan Kaikki Pelissä koulufutsal kilpailun Tampereen piirin alueen kouluille.

Suomen Palloliiton Tampereen piiri järjestää tuttuun tapaan Kaikki Pelissä koulufutsal kilpailun Tampereen piirin alueen kouluille. KOULU- Suomen Palloliiton Tampereen piiri järjestää tuttuun tapaan Kaikki Pelissä koulufutsal kilpailun Tampereen piirin alueen kouluille. Futsalin syntyhistoriasta on monenlaisia tulkintoja, mutta yleisen

Lisätiedot

JOKI T97-99 FUTSAL TURNAUS 2010 SÄÄNNÖT TIIVISTETYSSÄ MUODOSSA

JOKI T97-99 FUTSAL TURNAUS 2010 SÄÄNNÖT TIIVISTETYSSÄ MUODOSSA ALKUPOTKU JA PELIN JATKAMINEN JOKI T97-99 FUTSAL TURNAUS 2010 Ottelun alku Ennen ottelun alkua kenttäpuoli arvotaan kolikon heitolla. Veikkauksen voittaja saa valita kenttäpuolen. Vastajoukkue saa oikeuden

Lisätiedot

Sääntö 13 Vapaapotkut. Erotuomarin peruskurssi

Sääntö 13 Vapaapotkut. Erotuomarin peruskurssi Sääntö 13 Vapaapotkut Erotuomarin peruskurssi Vapaapotkutyypit Vapaapotkut ovat suoria tai epäsuoria. Hyväksyttävä maali: suorasta vapaapotkusta vain vastajoukkueen maaliin epäsuorasta vapaapotkusta ei

Lisätiedot

SBS MASKU Seurakäsikirja versio 1.2 Hyväksytty

SBS MASKU Seurakäsikirja versio 1.2 Hyväksytty SBS MASKU versio 1.2 Hyväksytty 6.8.2015 1 1. Seura 1.1. Seuran toiminta-ajatus SBS Masku on salibandyyn keskittynyt erikoisseura, jonka pääpaino on junioritoiminnassa. Seura pyrkii asettamaan vähintään

Lisätiedot

SUOMEN PALLOLIITON TAMPEREEN PIIRI RY

SUOMEN PALLOLIITON TAMPEREEN PIIRI RY SUOMEN PALLOLIITON TAMPEREEN PIIRI RY TYTTÖJEN 56 LUOKKIEN FUTSALTURNAUS 2010 Aika: Maanantaina 18.1.2010 Paikka: Pirkkahalli, Dhalli kentät no 3 ja 4, Ahalli kentät no 1 ja 2(jalkapallokenttä, mutta nappikset

Lisätiedot

SÄÄNNÖT RANTAVESIPALLO

SÄÄNNÖT RANTAVESIPALLO SÄÄNNÖT RANTAVESIPALLO 1.6.2017 Sisällys Noudatettavat säännöt... 3 1 Joukkueet... 3 2 Tuomarit... 3 3 Pelaajavaihdot... 3 4 Puolten arvonta... 4 5 Peliaika... 4 6 Hyökkäysaika... 4 7 Aikalisä... 4 8 Maalivahdin

Lisätiedot

PIIRIN SARJOJA KOSKEVAT OTTELUMÄÄRÄYKSET JA YLEISOHJEET 2015

PIIRIN SARJOJA KOSKEVAT OTTELUMÄÄRÄYKSET JA YLEISOHJEET 2015 PIIRIN SARJOJA KOSKEVAT OTTELUMÄÄRÄYKSET JA YLEISOHJEET 2015 1.OTTELUSIIRROT Vahvistettua ottelupäivää voidaan muuttaa vain piirin luvalla. Lupa on anottava kirjallisesti viim. 7 vrk ennen otteluajankohtaa.

Lisätiedot

PELIMAAILMAN OHJEITA / KS

PELIMAAILMAN OHJEITA / KS fax. 09-4542 1420 Sivu 1/10 PELIMAAILMAN OHJEITA / KS F-juniorit: tuomarien / pelinohjaajien tulee sisäistää PeliMaailman henki. Peliä myös ohjataan: kerrotaan minkä virheen pelaaja teki, miten peliä jatketaan

Lisätiedot

XXX KULTANUMMITURNAUS 11.-13.4.2014 ILMOITTAUTUMISINFO

XXX KULTANUMMITURNAUS 11.-13.4.2014 ILMOITTAUTUMISINFO 11.11.2013 TURNAUSINFO XXX KULTANUMMITURNAUS 11.-13.4.2014 ILMOITTAUTUMISINFO Littoisten Työväen Urheilijat ry järjestää perinteisen Kultanummi-turnauksen jo 30. kerran. IKÄLUOKAT: G07 (2007 syntyneet)

Lisätiedot

FutsalSkaba 2012-2013

FutsalSkaba 2012-2013 FutsalSkaba 2012-2013 6. luokkalaisille Uusi kilpailu kaikille 6. luokan oppilaille Kuudesluokkalaiset tytöt ja pojat pääsevät yhdessä opettelemaan yhteishenkeä, yhteistyötä, kaveruutta ja Reilun Pelin

Lisätiedot

FutsalSkaba 2014-2015

FutsalSkaba 2014-2015 Katso tunnelmia FutsalSkabasta www.kll.fi ILMOITTAUDU ILMAISEKSI MUKAAN! www.kll.fi FutsalSkaba 2014-2015 4-6. luokkalaisille Kiva kisailu kaikille 4.-6. luokan oppilaille Tytöt ja pojat pääsevät yhdessä

Lisätiedot

MIESTEN KOLMONEN SARJAMANUAALI 2015 Tampere-Satakunta

MIESTEN KOLMONEN SARJAMANUAALI 2015 Tampere-Satakunta MIESTEN KOLMONEN SARJAMANUAALI 2015 Tampere-Satakunta PELIASUT Kaikilla joukkueen kenttäpelaajilla tulee olla samanlainen pelipaita. Pelihousut ja sukat on oltava kaikilla joukkueen pelaajilla samanväriset.

Lisätiedot

Suomi Eesti 100+ Challenge Kilpailusäännöt

Suomi Eesti 100+ Challenge Kilpailusäännöt Suomi Eesti 100+ Challenge Kilpailusäännöt SISÄLLYSLUETTELO Esipuhe 3 Kappale 1 Organisaatio 3 Kappale 2 EJL:n ja SPL:n vastuut ja velvollisuudet 3 Kappale 3 Osallistuvien joukkueiden vastuut ja velvollisuudet

Lisätiedot

Sääntö 7 Ottelun kesto. Erotuomarin peruskurssi

Sääntö 7 Ottelun kesto. Erotuomarin peruskurssi Sääntö 7 Ottelun kesto Erotuomarin peruskurssi Sääntö 7 Ottelun kesto Puoliajat Ottelu kestää (tavallisesti) kaksi 45 minuutin puoliaikaa. Näiden välissä pidetään tauko, joka ei saa ylittää 15 minuuttia.

Lisätiedot

Mikäli joukkue peruu osallistumisensa jälkeen tai keskeyttää turnauksen osallistumismaksua ei palauteta.

Mikäli joukkue peruu osallistumisensa jälkeen tai keskeyttää turnauksen osallistumismaksua ei palauteta. Info Osallistumismaksut Osallistumismaksu 185 / joukkue Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset 31.5.2017 mennessä. Joukkue vahvistaa osallistumisensa kun osallistumismaksu on suoritettu. Osallistumismaksu

Lisätiedot

TOIMINNAN KÄSIKIRJA 1940

TOIMINNAN KÄSIKIRJA 1940 TOIMINNAN KÄIKIRJA 1940 JALKAPALLOA VUODETA 1940 IÄLLYLUETTELO 1 JOHDANTO 2 JÄNTEVÄN ARVOT JA TAVOITTEET 3 ORGANIAATIO MALLI 3.1 EURAN JOHTOKUNTA 4 JÄNTEVÄ JA VIETINTÄ 4.1 IÄINEN JA ULKOINEN VIETINTÄ 4.2

Lisätiedot

OHJE / PELIOHJE 1 (5) TUOTE: 097640 Jalkapallopeli SISÄLTÖ PIKAOHJE

OHJE / PELIOHJE 1 (5) TUOTE: 097640 Jalkapallopeli SISÄLTÖ PIKAOHJE OHJE / PELIOHJE 1 (5) Pelityyppi: jalkapallopeli Pelaajat: 2-22 pelaajaa Ikäsuositus: yli 3-vuotiaille Peliaika: 16 minuuttia SISÄLTÖ 4 eriväristä joukkuetta, joissa jokaisessa 10 pelaajaa + 2 varamiestä

Lisätiedot

C2-D2 Final Four-turnaukset

C2-D2 Final Four-turnaukset C2-D2 Final Four-turnaukset 1.4 3.4.2016 C2 AA Lohko 1 C2 AA Lohko 1 Final Four-turnaus pelataan Malmin Jäähallissa Helsingissä 1.4 3.4.2016. Turnaukseen C2 AA Lohko 1 neljä parasta joukkuetta Välierät

Lisätiedot

Futsalin sarjamanuaali

Futsalin sarjamanuaali Futsalin sarjamanuaali Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Turun piirin futsalsarjaottelun järjestämiseen PELIASUT Molemmat joukkueet huolehtivat, että peliasut ovat asiallisessa kunnossa. Kaikilla

Lisätiedot

Sääntö 7: PELIAIKA SUOMEN PALLOLIITTO - FINLANDS BOLLFÖRBUND - FOOTBALL ASSOCIATION OF FINLAND PERUSKURSSI PERUSTASO TEORIA 6 2006

Sääntö 7: PELIAIKA SUOMEN PALLOLIITTO - FINLANDS BOLLFÖRBUND - FOOTBALL ASSOCIATION OF FINLAND PERUSKURSSI PERUSTASO TEORIA 6 2006 Sääntö 7: PELIAIKA Käsitteet 1. Varsinainen peliaika: yleensä 2 * 45 min = 90 min 2. Erotuomarin määräämä lisäaika 3. Jatko-ottelu 4. Puoliaikojen välinen tauko ei yli 15 min 5. Erotuomarin rankaisuvalta

Lisätiedot

JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET 2015

JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET 2015 JKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET 2015 JÄRJESTÄMISOIKEUS Suomen Palloliitto (liitto) vahvistaa JKKI -lopputurnausten järjestämisoikeudet anomusten perusteella. Edellisellä mestarilla on

Lisätiedot

FUTSALSÄÄNTÖMUUTOKSET 2010-2011

FUTSALSÄÄNTÖMUUTOKSET 2010-2011 FUTSALSÄÄNTÖMUUTOKSET 2010-2011 SÄÄNTÖ 1 PELIKENTTÄ Rangaistusalue Kentän molemmissa päissä on rangaistusalue, joka merkitään kaarella kuuden (6) metrin säteellä kunkin maalitolpan ulkoreunasta ja niin,

Lisätiedot

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC Saarijärvi ry FC Saarijärvi on 21.11.2000 perustettu jalkapallon erikoisseura, jonka tarkoitus on antaa lapsille, nuorille ja aikuisille mahdollisuus

Lisätiedot

Sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin aikuisten sarjoihin (Kolmosessa ja Nelosessa omat erilliset sarjamanuaali)

Sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin aikuisten sarjoihin (Kolmosessa ja Nelosessa omat erilliset sarjamanuaali) Sarjamanuaali Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin aikuisten sarjoihin (Kolmosessa ja Nelosessa omat erilliset sarjamanuaali) PELIASUT Molemmat joukkueet huolehtivat, että peliasut

Lisätiedot

KESÄN 2018 SARJAT HYVÄKSYTTY HALLITUKSEN KOKOUKSESSA

KESÄN 2018 SARJAT HYVÄKSYTTY HALLITUKSEN KOKOUKSESSA KESÄN 2018 SARJAT HYVÄKSYTTY HALLITUKSEN KOKOUKSESSA 13.3.2018 PELATTAVAT SARJAT 1. Miesten SM 2. Naisten SM 3. I divisioona 4. U21 SM 5. U18 CUP 6. U15 SM 7. U13 Hokkiliiga 8. U11 9. Ikämiesten SM 10.

Lisätiedot

C2-D2 Final Four-turnaukset

C2-D2 Final Four-turnaukset C2-D2 Final Four-turnaukset 31.3 2.4.2017 C2 AAA alempi Jatkosarja C2 AAA alemman jatkosarjan Final Four-turnaus pelataan Malmin Jäähallissa Helsingissä 1.4.2017. Turnaukseen C2 AAA alemman jatkosarjojen

Lisätiedot

CHAMPIONS CUP 14.11.2015

CHAMPIONS CUP 14.11.2015 CHAMPIONS CUP 2 15 14.11.2015 Champions Cup 2015 Turnaus pelataan kahdessa sarjassa, kilpa ja haaste, joissa molemmissa on kolme alkulohkoa. Kukin joukkue pelaa kolme alkusarjan peliä, voitosta saa kolme

Lisätiedot

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä)

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä) Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä) 1.6.2009 1. Yleistä Tämä tietopaketti ja ohjeistus on luotu selventämään joukkueen sisäisiä toimintatapoja sekä

Lisätiedot

P Tervetuloa Pakila Cupiin! Saapumisohjeet. Sivu 1

P Tervetuloa Pakila Cupiin! Saapumisohjeet. Sivu 1 Sivu 1 P8 9.4.2017 Tervetuloa Pakila Cupiin! Pakila Cup P8 pelataan 9.4.2017 Heeros Areenalla, os. Pakilantie 86. Turnauksen järjestää Helsingin Palloseura. Jokaisella joukkueella on ohjelmassa 3 peliä.

Lisätiedot

Nelosen sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin Nelosen ottelun järjestämiseen

Nelosen sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin Nelosen ottelun järjestämiseen Nelosen sarjamanuaali Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin Nelosen ottelun järjestämiseen PELIASUT Molemmat joukkueet huolehtivat, että peliasut ovat asiallisessa kunnossa. Kaikilla

Lisätiedot

Sääntö 12 Kielletty peli ja sopimaton käytös. Erotuomarin peruskurssi

Sääntö 12 Kielletty peli ja sopimaton käytös. Erotuomarin peruskurssi Sääntö 12 Kielletty peli ja sopimaton käytös Erotuomarin peruskurssi 2 Yleiset periaatteet Suora ja epäsuora vapaapotku tai rangaistuspotku voidaan tuomita rikkomuksista ja sääntörikkomuksista vain, kun

Lisätiedot

Kolmosen sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin Kolmosen ottelun järjestämiseen

Kolmosen sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin Kolmosen ottelun järjestämiseen Kolmosen sarjamanuaali Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin Kolmosen ottelun järjestämiseen PELIASUT Molemmat joukkueet huolehtivat, että peliasut ovat asiallisessa kunnossa. Kaikilla

Lisätiedot

- Seuroissa joukkueiden sisäinen tasoryhmittely on tehtävä seuran linjan mukaisesti.

- Seuroissa joukkueiden sisäinen tasoryhmittely on tehtävä seuran linjan mukaisesti. JLM E11-F8 ERILLISMÄÄRÄYS 2014 Muilta osin mitä tästä asiakirjasta ei löydy, noudatetaan Palloliiton Kaikki Pelaa sääntöjä, Palloliiton kilpailuja rangaistusmääräyksiä sekä muita sääntöjä. Piirillä on

Lisätiedot

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011 Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011 Näitä sääntöjä sovelletaan kaikissa Suomen Curlingliiton järjestämissä kilpailuissa, joilla on SM-status. Tällaisia kilpailuja

Lisätiedot

Sääntö 1 Pelikenttä. Erotuomarin peruskurssi

Sääntö 1 Pelikenttä. Erotuomarin peruskurssi Sääntö 1 Pelikenttä Erotuomarin peruskurssi Sääntö 1 - Pelikenttä 2 Kentän mitat Pelikentän on oltava suorakaiteen muotoinen ja pituuden on oltava suurempi kuin leveyden. Kenttä merkitään rajoin, joiden

Lisätiedot

Rauhoitettuja pelipäiviä: ja (mikäli molemmat joukkueet eivät halua pelata ko. aikana)

Rauhoitettuja pelipäiviä: ja (mikäli molemmat joukkueet eivät halua pelata ko. aikana) PIIRIN SARJOJA KOSKEVAT OTTELUMÄÄRÄYKSET JA YLEISOHJEET 2018 1.OTTELUSIIRROT Vahvistettua ottelupäivää voidaan muuttaa vain piirin luvalla. Lupa on anottava kirjallisesti viim. 7 vrk ennen otteluajankohtaa.

Lisätiedot

Kolmosen sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin Kolmosen ottelun järjestämiseen

Kolmosen sarjamanuaali. Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin Kolmosen ottelun järjestämiseen Kolmosen sarjamanuaali Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin Kolmosen ottelun järjestämiseen PELIASUT Molemmat joukkueet huolehtivat, että peliasut ovat asiallisessa kunnossa. Kaikilla

Lisätiedot

FUTSAL PIIRISARJAT

FUTSAL PIIRISARJAT FUTSAL PIIRISARJAT 2017-18 SPL KAAKKOIS-SUOMEN PIIRI ERILLISMÄÄRÄYKSET Sarjoissa noudatetaan SPL:n futsalsääntöjä ja -kilpailumääräyksiä 2017-18 muilta osin, kuin mitä tässä ohjeessa erikseen määrätään.

Lisätiedot

Sääntö 11 Paitsio. Erotuomarin peruskurssi. Aktiivinen osallistuminen peliin. + = Rikkomus. Paitsioasema

Sääntö 11 Paitsio. Erotuomarin peruskurssi. Aktiivinen osallistuminen peliin. + = Rikkomus. Paitsioasema Sääntö 11 Paitsio Erotuomarin peruskurssi Sääntö 11 Paitsio = Rikkomus 1 Sääntö 11 Paitsio Pelaaja on paitsioasemassa, jos hän on lähempänä vastajoukkueen päätyrajaa kuin: toiseksi alin puolustavan joukkueen

Lisätiedot