PEIPON PESÄ. Muni munat kirjavaiset niistä pojat kuori. Siivet somat, untuvaiset, emo armas suori. Siivet somat, untuvaiset, emo armas suori.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PEIPON PESÄ. Muni munat kirjavaiset niistä pojat kuori. Siivet somat, untuvaiset, emo armas suori. Siivet somat, untuvaiset, emo armas suori."

Transkriptio

1 1 PEIPON PESÄ Säv. Heikki Klemetti, san. Immi Hellén Koivun oksaan korkealle teki peippo pesän, tiri tiri teijaa, tiri tiri teijaa lauloi kaiken kesän. Tiri tiri teijaa, tiri tiri teijaa lauloi kaiken kesän. Muni munat kirjavaiset niistä pojat kuori. Siivet somat, untuvaiset, emo armas suori. Siivet somat, untuvaiset, emo armas suori. Kävi siinä vierahissa naapurista rastas. -Tule kummiks, peippo pyysi, - Kernahasti, vastas. -Tule kummiks, peippo pyysi, -kernahasti, vastas. Sitten alkoi laulukoulu, tiri tiri teijaa. Lempeästi kesätuuli peipon lasta heijaa. Lempeästi kesätuuli, peipon lasta heijaa.

2 2 SAUNAVIHDAT suomal. sävelmä, san. Maija Konttinen Lapsoset ketterät kotihaasta koivusta oksat taittaa. Noistapa nopsilla käsillänsä saunahan vihdat laittaa. Lauteilla saunan kotoisen taas illalla kylpy maittaa. Lauteilla saunan kotoisen taas illalla kylpy maittaa. Pehmyt on lapsista aina vihta, äiti jos vihtomassa. Lämpöinen löyly on kotisaunan, toisin on vierahassa. Jospahan säilyis äidin lapset kylmältä maailmassa. Jospahan säilyis äidin lapset kylmältä maailmassa.

3 3 KYSYMYKSIÄ Säv. E.A.Hagfors, san. Emil von Qvanten, vastaussäkeistöt tuntematon Minne käy tuulen ilmassa tie? Minne käy tuulen ilmassa tie? Minnekkä myrsky, merien aallot viimeinkin vie? Vain käsi Herran tuulia vie! Vain käsi Herran tuulia vie! On johdossansa mertenkin aaltoin myrskytie. Missä on pilven hautausmaa? Missä on pilven hautausmaa? Sanoppa, missä taivahan tähti levätä saa? On retket pilvein ohjaava Hän. On retket pilvein ohjaava Hän. Hän turvaa tähdet, tähdet kannella taivahan. Ihminen minne? Minnekkä hän? Ihminen minne? Minnekkä hän? Minnekkä rientää ihmisen henki? Tiedätkö sen? Ei ihmislastaan jättää Hän voi. Ei ihmislastaan jättää Hän voi. Maan eksyneille kotihin kutsu vieläkin soi.

4 4 MERIMIESLAULU Skotlantil. sävelmä, san. suom. Maija Konttinen Nyt tuulet nuo viestin jo toivat, mä purtehen astua saan, kun laineiden laulelot soivat, käyn merta mä samoamaan. Niin, niin, niin, niin, merten kun laulut ne kaikuvat, ken, ken, ken, ken, maalla nyt viihtyisi vaan. Kun vinkuen mylvivi myrskyt ja synkkä on meri kuin yö, kun purttamme heittävät tyrskyt ja purjeissa täysi on työ, silloin, silloin tartumme innolla touveihin. Silloin, silloin pelvotta sydän vain lyö. Kun taukoaa myrsky ja taipuu taas tyyneksi ulappa tuo, kun maillensa aurinko vaipuu ja aavoille kultiaan luo, näin, näin näin, näin laulumme raikuvi raikkahin, meille aavat elohon sisällön tuo.

5 5 OI MUISTATKO VIELÄ SEN VIRREN Säv. Oskar Merikanto, san. Eino Leino ja Juho Railio Oi muistatko vielä sen virren, jota lapsena laulettiin, kun yö liki ikkunan liikkui, se virsi se viihdytti niin. Se antoi rintahan rauhaa, se uskoa unehen loi. Jos muistat vielä sen virren, nyt laula, laula se oi! Oi, muistatko vielä sen virren, jota äitini lauleli, kun pienoista helmahan unten, hän hellästi tuuditteli. Se rauhan enkelit taivaan luo lapsosen vuotehen toi. Oi, muistanhan vielä sen virren, mut laulaa, laulaa en voi. Oi, vielä mä kerran sen virren sun kanssasi laulelen, kun siivin puhtahin tullen saan luoksesi taivaaseen. Saan uuden kirkkahan hengen, min Luojani lahjaksi soi Ja silloin, silloin sen virren taas laulan, laulan mä, oi!

6 6 MÄ SILMÄT LUON YLÖS TAIVAASEEN Virsi 490, Säv. Rudolf Lagi, san. J.L. Runeberg Mä silmät luon ylös taivaaseen ja yhteen käteni liitän. Sua Herra ystävä lapsien, nyt hartain mielin mä kiitän. Sua riemullista on ylistää, ja mielelläni sen teenkin. Ei sulta pieninkään unhoon jää, vaan katsot myös vähäiseenkin. Oi kiitos lahjoista, joita suot, niin paljon hyvyyttä riittää. Ja aina iloa uutta luot, en osaa kaikesta kiittää. Mä Taimi olen sun tarhassas ja varten taivasta luotu, sun armollisehen huomahas jo syntymästäni suotu. Mua suojaa sä, Isä armoinen, sun Henkes voimalla vielä ja tieni johdata taivaaseen, iäiseen elohon siellä.

7 7 SYKSYN TULLESSA Säv. ja san. Mikael Nyberg Syksy jo saa, harmaa on maa, koivuista lehtiset pois putoaa. Lintusten tie etelään vie; siellähän kesäkin ikuinen lie. Kolkkona jää seutumme tää kaipaamaan suvea pois rientävää. Pimeyteen syksyhiseen vaipuvi luonto jo nyt verkalleen. Veikkoset, hei! Surra tok ei, kesä jos mennessään paljonkin vei. Työhön me vaan nyt ahkeraan! Kesää ei muisteta kaivatakaan.

8 8 PAIMENEN SYYSLAULU Säv. ja san. P.J. Hannikainen Lehti puusta variseepi, päivä yötä pakenee. Lehti puusta variseepi, päivä yötä pakenee. Lintu pieni syksyn tieltä kesämaille rientelee. Lintu pieni syksyn tieltä kesämaille rientelee. Minä pieni paimentyttö lentohon en pääsekään. Minä pieni paimenpoika lentohon en pääsekään. Tänne, tänne jäädä täytyy syksyhyn ja ikävään. Tänne, tänne jäädä täytyy syksyhyn ja ikävään.

9 9 REVONTULTEN LEIKKI Suomal. sävelmä, san. Ilmari Kianto Ne leimuaa, ne loimuaa, ne roihuaa ja lyö, ne paistavat kuin patsahat ja välkkyvät kuin vyö! Ne liitävät, ne lentävät, ne laukkaa, läähättää, ne korskuvat kuin konkarit, joit urhot kiidättää. Ne liehuvat, ne riehuvat, ne soutelee ja soi, ne heijailee kuin enkelit tai aallot ailakoi. Ne hiipivät, ne kiipivät, ne kisaellen käy, ne sukeltavat pilvihin niin ettei niitä näy. Ne tummuvat, ne sammuvat, ne repeevät kuin jää, ne kirkastuvat kilvan taas ja yöhön rynnistää!

10 10 ARVON MEKIN ANSAITSEMME Suomal. sävelmä, san. Jaakko Juteini Arvon mekin ansaitsemme Suomenmaassa suuressa, vaikk ei riennä riemuksemme leipä miesten maatessa. Laiho kasvaa kyntäjälle, arvo työnsä täyttäjälle. Lal la la la la Suomen poika puolestansa tunnetaan jo jaloksi. Korvet kylmät voimallansa perkailee hän pelloksi. Hän on rakas, rauhallinen, mies sodassa miehuullinen. Lal la la Suomen tytön poskipäihin veri vaatii kukkaset, hall ei pysty harmaa näihin, näit ei pane pakkaset. Luonnossa on lempeyttä, sydämessä siveyttä. Lal la la Opin teillä oppineita Suomessa on suuria. Väinämöisen kanteleita täällä tehdään uusia. Valistus on viritetty, järki hyvä herätetty. Lal la la

11 11 METSÄMIEHEN LAULU Säv. Yrjö Kilpinen, san. Aleksis Kivi Terve, metsä, terve, vuori, terve, metsän ruhtinas! Täss`on poikas uljas nuori; esiin käy hän voimaa täys, kuin tuima tunturin tuuli. Metsän poika tahdon olla, sankar jylhän kuusiston, Tapiolan vainiolla karhun kanssa painii lyön, ja mailma unholaan jääköön. Metsän poika tahdon olla, sankar jylhän kuusiston, Tapiolan vainiolla karhun kanssa painii lyön, ja maailma unholaan jääköön. Viherjäisel laattialla, miss`ei seinät hämmennä, tähtiteltan korkeen alla käyskelen ja laulelen, ja kaiku ympäri kiirii. Kenen ääni kiirii siellä? Metsän immen lempeän; liehtarina miehen tiellä hienohelma hyppelee, ja kultakiharat liehuu. Ihana on täällä rauha, urhea on taistelo; Myrsky käy ja metsä pauhaa, tulta iskee pitkäinen, ja kuusi ryskyen kaatuu.

12 12 SUOMEN SALOSSA Säv. J. Ennola, san. Yrjö Koskinen Honkain keskellä mökkini seisoo Suomeni soreassa salossa. Honkain välillä siintävä selkä vilkkuvi koittehen valossa. Hoi laari-laari-laa! Hoi laari-laari-laa! Kaikuu mun suloinen Suomeni maa! Kaukana korvessa käkönen kukkuu, sulhonsa suloutta ylistää. Paimenen soitanto laitumen tiellä ääntänsä korviini vilistää. Hoi laari-laari-laa! Hoi laari laari laa! Kaikuu mun suloinen Suomeni maa! Omanpa henkeni kieltä ne puhuu honkain humina ja luonto muu. Itse en sydäntäni hillitä taida, riemusta soikohon raikas suu: Hoi laari-laari-laa! Hoi laari laari laa! Kaikuu mun suloinen Suomeni maa!

13 13 SYNNYINMAAN LAULU Säv. C. Hansen, san. suom. Maija Konttinen On maista kaikista sittenkin tää synnyinmaa kaikkein rakkahin. Vie minne tiesi, sen tuttu liesi on lämpöisin. Voi, kuin on kaunihit järvet sen ja kosket kuohuissa pauhaten, sen pilven väikky ja lähteen läikky ja taivas sen! Ja vaarat korkeat, kuusikot ja koivumetsät ja kalliot, sen pohjanpalot, sen tähtein valot ja kuutamot! Ma lemmin kieltä ja kansaa sen, ja heikot voimani uhraten teen työtä siellä ma intomiellä ja riemuiten.

14 14 KANSALAISLAULU Suomal. sävelmä, san. J.H. Erkko Olet maamme armahin Suomenmaa, ihanuuksien ihmemaa. Joka niemeen notkohon saarelmaan, kodin tahtoisin nostattaa. Joka niemeen notkohon saarelmaan, kodin tahtoisin nostattaa. Kodin ympäri viljavat vainiot kalarantoja kaunistais, jalon kansan kuntoa laulelmat yli aaltojen kuljettais. Jalon kansan kuntoa laulelmat, yli aaltojen kuljettais. Saisi kuulla maailma kummakseen, miten täälläkin taistellaan, pyhän, kauniin, oikean voitollen ilojuhlina riemuitaan. Pyhän, kauniin, oikean voitollen ilojuhlina riemuitaan. Kaikki, kaikk` ylös yhtenä miehenä nyt Suomen onnea valvomaan! Hetken työ tuhatvuosihin vaikuttaa isänmaahan ja maailmaan. Hetken työ tuhatvuosihin vaikuttaa isänmaahan ja maailmaan.

15 15 TALVEN TULLEN Englantil. sävelmä, suom. Kyllikki Solanterä Talven tullen käy viimat yli maan, lehdetönnä nyt puut on viluissaan, nurmikoilla on härmää kiiltävää, yö päivän lyhentää. Talven jälkeen kevät koittaa, päivä pakkasetkin voittaa, tuulet lauhat jälleen soittaa, käy aalto vaahtopää. Talven hanget pian peittää metsän, maan, kaunis muisto on mennyt kesä vaan, pohjoistuuli jo kylmää kiidättää, soi hyytäin myrsky tää. Talven jälkeen kevät koittaa, päivä pakkasetkin voittaa, tuulet lauhat jälleen soittaa, käy aalto vaahtopää.

16 16 RATI RITI RALLA Suomal. sävelmä, san. Maija Konttinen Rati riti ralla, tuli talvihalla. Kuuraparta, tuiskutukka, lumiviitta, harmaasukka. Rati riti ralla, semmoinen on halla. Rati riti ralla, mistä tuli halla? Tuolta Pohjan tunturilta, Lapin lasten laitumilta. Rati riti ralla, sieltä tuli halla. Rati riti ralla, mitä teki halla? Puhui metsät puhtahiksi, jäät ja järvet kantaviksi. Rati riti ralla, sitä teki halla. Rati riti ralla, hyvin teki halla: saapi lapset lasketella, luistella ja lauleskella. Rati riti ralla, kiitoksia halla

17 17 ORAVAN PESÄ Säv. P.J. Hannikainen, san. Immi Hellén Kas kuusen latvassa oksien alla on pesä pienoinen oravalla. Sen poikaset siinä ne leikkiä lyö ja pikku hampahin siementä syö. On siinä vihreä vilpoinen katto ja naavoista lämpöinen lattiamatto. Ja pikkuruikkuiset ikkunat ja vuoteena sammalet vihannat. Kun talven tuulet ne metsässä laukkaa ja lumet ne lentää ja pakkanen paukkaa, niin oravan pesästä pienoinen pää se ikkunan reiästä pilkistää. Ja kuusonen tuutivi tullessa ehtoon siell oravanpoikaset tuttuhun kehtoon. Ja elämä heillä on herttaisaa kun kuusen latvassa keinua saa.

18 18 HELMIKUUN LAULU Ruotsalainen sävelmä, Sanat S.V. Helmikuu on tullut, tulleet valkohanget, pakkasherra nurkissa jo paukuttaa. Kaikki, jotka elää, unestansa herää, suksin, kelkoin hangelle he kiiruhtaa. Norja suksi jalkaan, joutukaa! Kukapa se ensimmäisnä kiiruhtaa? Punaposket hohtaa, laulut soi! Laskiainen kaiken tämän riemun toi! Terve, laskiainen, vanha ystäväinen, lumikenkä, valkoparta huurteinen! Sua odotimme, siksi riemuitsemme, käyös ukko piirihin nyt kanssamme! Kodin mäki varmaan aamulla suksimäen parahimman tarjoaa! Pullat sekä kahvit kutsuu, oi! Laskiainen kaiken tämän riemun toi! Hepo, juokse, virkku, helkyttele tiuku, siskot, veljet ajelulle kiiruhtaa! Sinisilmät välkkää, laulut, naurut helkkää, työt ja toimet hetkeksi näin unhoittaa! Siispä suksi jalkaan, joutukaa! kukapa se ensimmäisnä kiiruhtaa! Punaposket hohtaa, laulut soi! Laskiainen kaiken tämän riemun toi!

19 19 HIIHTÄJÄN LAULU Säv. Mikael Nyberg, san. Vilppu Kaukonen Hanki kun soita ja harjuja peittää, kuuraa kylmä kun metsihin heittää, silloin ma sukseni jalkahan lyön, nuttuni ympäri kääräisen vyön. Sauvalla suksien vauhtia lisään, hyökkään myrskynä kuusikon sisään. Vapaa ja selvä on sukseni tie: minne on toivoni, sinne se vie. Riennä, sa sukseni, tuiskuna juokse kauaksi hongikkokukkulan luokse! Sieltäpä laajalle nähdä ma saan, katsella korpia syntymämaan. Siellähän pohjoinen raikkaana tuulee, sieltäpä vaarojen kaikuja kuulee. Sinne se metsien touhukin soi, - sellainen luonto se tenhota voi!

20 20 PIKKU INKERIN LAULU TILHILLE Säv. Mikael Nyberg, san. Ilmari Kianto Tiu tau, tilhi äidin ryytimaassa. Tiu tau, tilhi äidin ryytimaassa. Joko sinä lensit syömähän taas, joko sinä lensit syömähän taas? Syö, syö, tilhi, punapihlajaani. Syö, syö, tilhi, punapihlajaani. Heitä Inkerille pikkuisen myös, heitä Inkerille pikkuisen myös. Onko sulla kylmä? Älä lennä poikkeen. Onko sulla kylmä? Älä lennä poikkeen. Minä haen vanttuut, turkinkin tuon. Minä haen vanttuut, turkinkin tuon.

21 21 LUMIHIUTALEITTEN LAULU Säv. ja san. Martti Hela Hei leijailkaa hei leijailkaa te lumihiutaleet, ja vaipan alle verhotkaa jo metsät mantereet! Nyt joulu saa, nyt joulu saa, siis valkeaksi maa! Nyt pilviemo jäädä voi pois maahan leijatkaa! Näin kidejoukko karkeloi kun tuuli tuivertaa. Nyt joulu saa, nyt joulu saa, siis valkeaksi maa! Nyt liidelkää nyt kiidelkää on kulku rattoisaa. Jo kirkontorni häämöttää ja nietos odottaa. Nyt joulu saa, nyt joulu saa, siis valkeaksi maa! Pian hanki meidät peittelee ja käymme nukkumaan. Mut konsa kevät koittanee me helmiks muututaan. Nyt joulu saa, nyt joulu saa, siis valkeaksi maa!

22 TOIVIORETKELLÄ Saksalainen sävelmä, san. B.S. Ingemann, suom. Hilja Haahti 22 Maa on niin kaunis, kirkas Luojan taivas, ihana on sielujen toiviotie. Maailman kautta kuljemme laulain, taivasta kohti matka vie. Kiitävi aika, vierähtävät vuodet, miespolvet vaipuvat unholaan. Kirkasna aina sielujen laulun taivainen sointu säilyy vaan. Enkelit ensin paimenille lauloi, sielusta sieluhun kaiku soi: Kunnia Herran, maassa nyt rauha, kun Jeesus meille armon toi.

23 23 PILVIEN PAIMEN Suomal. sävelmä, san. Larin-Kyösti Pimpula pampula paimenpoika, heitä jo mättäälle marjas. Hei ral-lal-lal-la-la-lal-la, heitä jo mättäälle marjas. Missä on tuohinen torvesi, poika, ja missä on kirjava karjas? Hei ral-lal-lal-la-la-lal-la, missä on kirjava karjas? Pilvet on valkeita lampaita, ne ajan minä taivahan tarhaan. Hei ral-lal-lal-la-la-lal-la, ne ajan minä taivahan tarhaan. Kultaportista hopeasillalle karjani kulkevi harhaan. Hei ral-lal-lal-la-la-lal-la, karjani kulkevi harhaan.

24 24 TYÖ JA LEIKKI Suomal. sävelmä, san. Maija Konttinen Tikin takin tikka hakkaa puuta nokallansa, viepä pienet poikansakin työhön muassansa. Kipin kapin lapset rientää kouluun aamusella, eipä tahdo kelpo lapset koskaan laiskotella. Tillin, tallin, tikka tanssii koivun konkelolla, lapset työstä päästyänsä pihanurmikolla.

25 25 MÖKIN LAITTAJA Suomal. sävelmä, san. P.J. Hannikainen Nytpä tahdon olla ma pienen mökin laittaja: seinät kun saan valmihiksi, toisen pään teen kammariksi, päähän toiseen pirttisen, sievän, hauskan, puhtoisen. Sitten vielä rakennan tallin, aitan, navetan; hyv`ois olla myöskin sauna, jossa kylven lauantaina, riihi metsän rinnassa, nuottakota rannassa. Talliss`oiva hevonen, panna auran etehen, neljä lehmää navetassa, pieni porsas karsinassa, lampahia vuonineen määrällensä kymmenen. Pellot kauniit, viljavat, niityt, nurmet ruohoisat, paljon voimaa tehdä työtä, sekä aina onni myötä. Siin`on kaikki toivehein, joista laulun tään ma tein.

26 26 PAJALAULU Suomal.sävelmä, san. tuntematon Reippahasti lietsomaan, rautaa tässä taotaan, reippahasti lietsomaan, rautaa tässä taotaan. Kauas kuuluu kalke, työss`on pojat, palkeet. Reippahasti lietsomaan, rautaa tässä taotaan. Riemumiellä työhön vaan, kelpo työmies palkitaan, riemumiellä työhön vaan, kelpo työmies palkitaan. Terveys ja voima siit`on palkintoina. Riemumiellä työhön vaan, kelpo työmies palkitaan. Niin sa kasvat mieheksi, vartut kunnon sepäksi, niin sa kasvat mieheksi, vartut kunnon sepäksi. Laitat lukot, avaimet, aurat, sirpit, viikatteet. Niin sa kasvat mieheksi, vartut kunnon sepäksi.

27 27 TELEFONI AFRIKASSA Suomal. sävelmä, san. Arvid Lydecken Tänä vuonna Afrikassa marakatit kerran telefonilaitoksessa kuulivat sen verran, että jospa jostain vainen pitkän langanpätkän saa, niin tuo lanka äänen kauas, sangen kauas kuljettaa. Tuumivat ja aprikoivat; oispa hauska juttu! Soittelis ja juttelisi ystävä ja tuttu! Mutta mistä kummimmasta ihmelangan saisi, joka kaikki kauniit sanat kauas kuljettaisi. Elefantti, vanha setä, kommervenkit keksii. Tietää viisas varsin hyvin, mikä keino tepsii. Häntä pannaan toisen korvaan, toinen kärsää käyttää, ja tuo uusi telefoni kaikki toiveet täyttää.

28 28 TIAISEN KONSERTTI Säv. ja san. Martti Hela Talitintti maaliskuulla mietti näin mielessään: Tahdon laulaa riemusuulla sävelmän uuden tään: titityy, titityy, titityy! Kaiken talven pula juuri ollut on talista. Vaan ei auta suru suuri! Paras lie laulella: titityy, titityy, titityy! Luminietos alentuupi. Jokohan kevät saa? Koivun latvat punertuupi, tääkös mua hauskuuttaa! Titityy, titityy, titityy! Muuttolintuin laulukuoro pian saa tännepäin. Talitintin nyt on vuoro antaa konsertti näin: titityy, titityy, titityy!

29 29 HUHTIKUUN LAULU Säv. ja san. tuntematon Hip, hap, huu, nyt on huhtikuu! Pakkasherra kaiken yötä ahkeraan on tehnyt työtä; eilen pehmennyt, hanki vahv`on nyt. Lapsoset, pojat, tyttöset, nytkös hangen hartioilla hauska leikkisill`on olla tuolla armaassa aamuilmassa. Nähkää, voi, kun on kirkas koi! Kiteet timanttien lailla hohtaa metsissä ja mailla. Sali kuninkaan ei oo moinen vaan. Kuulkaa, kuin kiuru sulosuin, kaukaa tullen ensi kerran kunniaksi luonnon Herran laulaa: Liriluu, kesään on vain kuu!

30 30 LEIVO Säv. Erkki Melartin, san. Aleksanteri Rahkonen Miks, leivo, lennät Suomehen niin varhain kevähällä, et viihdy, lintu riemuinen, sä maalla lämpimällä? Miks äänes soreasti soi vain Suomen taivaan alla? Ja vaikka puut ne vihannoi, sä lennät korkealla. Sen tähden Suomeen kiiruhdan ja lennän korkealla, kun tahdon nähdä kauneimman mä rannan taivaan alla. Ja senpä vuoksi laulan ma, kun kannel täällä soipi; ei missään voi niin riemuita kuin Suomessa vain voipi.

31 31 PAIMENPOIKA Säv. Mikael Nyberg, san. Immi Hellèn Jäi toiset aamulla nukkumaan, kun otin konttini naulastaan ja kiiruhdin karjateille. Mä kutsuin Herttaa ja Helunaa, ne seuras torveni toitantaa ja metsä soitteli meille, soitteli meille. On armas sunnuntaiaamu tää, se muistot mielessä herättää nyt toiset on kirkkotiellä. Mä etsin kirjani kontistain, sen äitivainaalta muistoks sain hän on jo tallella siellä, tallella siellä. Nyt metsä kirkkoni olla saa, voi täälläi palvella Jumalaa, mun urkuni kauniit soikaa! Mun kirkkon katto on korkeella ja yks on ystävä seurana, hän kyllä muistavi poikaa, paimenpoikaa.

32 32 SOITTAJAPAIMEN Suomal. sävelmä, san. Maija Konttinen Tein minä pillin pajupuusta, toki vain pajupuusta. Hei, soreasti, koreasti pillini soipi, toki vain pajupuusta, hei, soreasti, koreasti pillini soipi, toki vain pajupuusta. Metsässä soitan illan suussa, toki vain illan suussa. Hei, soreasti, koreasti pillini soipi, toki vain illan suussa, hei, soreasti, koreasti pillini soipi, toki vain illan suussa. Karjankin kellot kilvan kalkkaa, toki vain kilvan kalkkaa. Hei, soreasti, koreasti karjankin kellot toki vain kilvan kalkkaa, hei, soreasti, koreasti karjankin kellot toki vain kilvan kalkkaa. Lainehet lammen loiskii, laulaa, toki vain loiskii, laulaa. Hei, soreasti, koreasti lainehet lammen toki vain loiskii, laulaa, hei, soreasti, koreasti lainehet lammen toki vain loiskii, laulaa.

33 33 NYT KEVÄT ON Säv. C.M. Bellman, san. suom. Olli Vuorinen Tuuli hiljaa henkäilee, aalto vapaa välkkyilee. Pikkulintu suruton laulelee: nyt kevät on. Vuokko kaino kuvustaan avaa silmät unestaan, kaunokukat hymyten nousee kaste niityllen. Pursi kaunis kiikuttaa somasti sen soutajaa. Maamies peltoon pehmeään kyntää, kylvää siementään. Lapset kukkakimpuillaan koristavat hiuksiaan. Riemulaulu verraton kaikuvi: nyt kevät on!

34 34 LÄHTEELLÄ Säv. F.A. Ehrström, san. J.L. Runeberg Sua, lähde kaunis, katselen likellä vettäsi. Kun pilven varjot vaeltavat kuvastimessasi. Kun pilven varjot vaeltavat kuvastimessasi. Kas tuoll on pilvi loistava, ihana kaunoinen. Jo lähti pois pakenemaan hyvästi varjoineen. Jo lähti pois pakenemaan hyvästi varjoineen. Mä näitä nähden aattelen mun omaa sieluain. Niin moni pilvi kultainen noin senkin jätti vain. Niin moni pilvi kultainen noin senkin jätti vain.

35 35 KOTINI Suomal. sävelmä, san. Konstantin Raitio Tiedän paikan armahan, rauhallisen ihanan, joss`on olo onnekas, elo tyyni, suojakas. Sepä kotikulta on, koti kallis, verraton. Eipä paikkaa olekaan, kodin vertaa ollenkaan. Siell`on isä rakkahin, siellä äiti armahin, siellä siskot, veikkoset, riemurinnat, iloiset. Suojaa, Herra, kotini, anna sille armosi, anna olla enkelein vartijana kodillein.

36 36 LAULU ÄIDILLE Säv. ja san. Aino Öljymäki Pienen pienoisen laulun tein, omalle äidilleni. Kevään kukkaset hälle vein, lahjaksi äidilleni. Äiti on armain päällä maan, äitiä aina mä muistan. Äiti on armain päällä maan, äitiä aina mä muistan. Kaikkein kauneimman kiitoksein äidille tahdon antaa. Äiti minunkin parhaaksein monesti huolta kantaa. Äiti on armain päällä maan, äitiä aina mä muistan. Äiti on armain päällä maan, äitiä aina mä muistan. Äidin iloksi laulelen lauluni pienen, sievän. Äidin silmästä kyynelen sävelten toivon vievän. Äiti on armain päällä maan, äitiä aina mä muistan. Äiti on armain päällä maan, äitiä aina mä muistan.

37 37 ORVOKKINI TUMMASILMÄ Säv. J.N. Lahtinen, san. Siiri Lameri Orvokkini tummasilmä, kultasydän pieni, katsot aina lempeästi, kun käy luokses tieni. Itse hoidin kukkamaani, rikkaruohot kitkin, vettä kannoin iltasella rantatietä pitkin. Noudan tästä äidilleni orvokin tai kaksi, kannan kaunokukkaseni äidin armahaksi.

38 38 TUUDITAN TULISOROISTA Suomal. sävelmä, san. J.H. Erkko Tuuditan tulisoroista, kipenäistä kiikuttelen. Vaalin pientä valkeaista, Luojan lasta liikuttelen. Vaalin pientä valkeaista, Luojan lasta liikuttelen. Taivahast`on lahja tullut, taivahan tulen kisoista Luojan lemmen leikinnöistä, ei vahingon valkeoista. Luojan lemmen leikinnöistä, ei vahingon valkeoista. Tuudin lasta maan valoksi, en vahingon valkeaksi, tuudin toivojen tuleksi, työn jaloisen jatkajaksi. tuudin toivojen tuleksi, työn jaloisen jatkajaksi. Senpä tuudin tuikkeheksi, tähdeksi tähän talohon, maan hyväksi maineheksi, suurionnisten ilohon. maan hyväksi maineheksi, suurionnisten ilohon.

39 39 SUNNUNTAIAAMUNA Säv. Hjalmar Backman, san. Simo Korpela On kesän kirkas huomen ja suvi sunnuntain, ei liiku lehti tuomen, on lintunenkin vait! Vienosti kukkii pellot, ja vaarat vihannoi, ja hartaat aamun kellot vain rauhaa, rauhaa soi. Kuin pyhäin juhlasaatto käy soinnut yli maan, tää on kuin päivän aatto sen suuren, autuaan. Se luopi tyynen mielen väreilyyn hiljaiseen, saa sanattomaks`kielen ja silmään kyyneleen.

40 40 SUVIVIRSI Ruotsal. sävelmä, san. Israel Kolmodin 1. Jo joutui armas aika ja suvi suloinen. Kauniisti joka paikkaa koristaa kukkanen. Nyt siunaustaan suopi taas lämpö auringon, se luonnon uudeks luopi, sen kutsuu elohon. 2. Taas niityt vihannoivat ja laiho laaksossa. Puut metsän huminoivat taas lehtiverhossa. Se meille muistuttaapi hyvyyttäs, Jumala, ihmeitäs julistaapi se vuosi vuodelta. 3. Taas linnut laulujansa visertää kauniisti. Myös eikö Herran kansa Luojaansa kiittäisi! Mun sieluni, sä liitä myös äänes kuorohon ja armon Herraa kiitä, kun laupias hän on.

JOULUN TUNNELMA. Ken saavuttaa nyt voi joulun tunnelmaa niin parhaimman lahjan hän itselleen näin saa.

JOULUN TUNNELMA. Ken saavuttaa nyt voi joulun tunnelmaa niin parhaimman lahjan hän itselleen näin saa. JOULUN TUNNELMA Nyt joulun kellot näin kaukaa soi, joulurauhaa julistaa. Äänet hiljentyvät kaupungin ja on kiire jäänyt taa. Nyt syttyy tähdet nuo miljoonat jokaiselle tuikkimaan. Jälleen kodeissa vain

Lisätiedot

Kas kuusen latvassa oksien alla

Kas kuusen latvassa oksien alla Kas kuusen latvassa oksien alla Vanhojen koululaulujen ilta 20.5.2009 klo 17.30 Rauman opettajankoulutuslaitoksen Toivo Laurilehto -salissa Opettajaseminaarien anti koulujen laulunopetukseen Professori

Lisätiedot

Varissuon koulun joulujuhla Tervetuloa!

Varissuon koulun joulujuhla Tervetuloa! Varissuon koulun joulujuhla 2015 Tervetuloa! Pieni liekki tänään syttyy talven synkkään pimeyteen. Pieni liekki valon antaa, toivon tuikkeen sydämeen. Pieni liekki pimeydessä nyt voi olla jokainen. Pieni

Lisätiedot

Savonlinnan normaalikoulun joulujuhla 2014. Yhteislaulut

Savonlinnan normaalikoulun joulujuhla 2014. Yhteislaulut Savonlinnan normaalikoulun joulujuhla 2014 Yhteislaulut Joulu on taas (Trad.) :,: Joulu on taas, joulu on taas, kattilat täynnä puuroo. :,: :,:Nyt sitä saa, nyt sitä saa vatsansa täyteen puuroo. :,: :,:

Lisätiedot

Lauluäänet ja piano (ellei toisin mainittu)

Lauluäänet ja piano (ellei toisin mainittu) Nuorten laulukirja II, op. 134A Lauluäänet ja piano (ellei toisin mainittu) Sävelletty 1927 tai aikaisemmin Käsikirjoitus Ei tunneta Ensijulkaisu Valistus, Helsinki 1927 Lisäjulkaisu Valistus, Helsinki

Lisätiedot

JEESUS TYYNNYTTI MYRSKYN

JEESUS TYYNNYTTI MYRSKYN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS TYYNNYTTI MYRSKYN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Genessaretin järvellä b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin c) Kertomuksessa

Lisätiedot

JOULUISET LAULUPÄHKINÄT. Kysymykset ja vastaukset

JOULUISET LAULUPÄHKINÄT. Kysymykset ja vastaukset JOULUISET LAULUPÄHKINÄT Kysymykset ja vastaukset Mikä säe kuuluu lauluun? 1 No, onkos tullut kesä a. Namusia ripustettu ompi kuusen oksilla. b. Eikö taakka paina selkää? Käypä tänne, emme pelkää! c. Kun

Lisätiedot

karuselli pyörii, lapset siinä hyörii.

karuselli pyörii, lapset siinä hyörii. Helpompi lastenlauluvisa Lastenlauluvisassa on vanhojen kehtoja lastenlaulujen 1. säkeistön alkuja. Tulosta sopiva määrä ja leikkaa suikaleiksi. Viimeisenä on vastaussivu, josta voi tarkastaa laulun nimen

Lisätiedot

1. Luistimilla. 2. Kultasauva. 3. Toivoni

1. Luistimilla. 2. Kultasauva. 3. Toivoni Nuorten laulukirja III, op. 134B Lauluäänet ja piano Sävelletty 1928 tai aikaisemmin Ensijulkaisu Valistus, Helsinki 1928 Lisäjulkaisut Valistus, Helsinki 1928 (yksiääninen painos, ilman opusnumeroa) Nuorten

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Sointumerkinnät säestämistä varten löytyvät Vahvike > Musiikki > Laulujen sanat. Soinnut ovat iäkkäiden ihmisten laulukorkeudella.

SISÄLLYSLUETTELO. Sointumerkinnät säestämistä varten löytyvät Vahvike > Musiikki > Laulujen sanat. Soinnut ovat iäkkäiden ihmisten laulukorkeudella. 1 2 SISÄLLYSLUETTELO Heilu, keinuni, korkealle.. 3 Häämatka.On neitonen kaino, armainen. 4 Juhannusaatto. Juhannus on meillä herttainen.. 5 Kansalaislaulu Olet maamme armahin 6 Kaunis, kirkas aurinko paistaa....

Lisätiedot

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Lähdetään matkaan Tänään lähdetään hyvän paimenen matkaan. Aamulla paimen huomasi, että yksi hänen lampaistaan on kadoksissa. Tallella on 99 lammasta, mutta yksi,

Lisätiedot

Lapsoset ketterät kotihaasta

Lapsoset ketterät kotihaasta Kansanlauluvisassa on suomalaisten kansanlaulujen 1. säkeistön alkuja ja loppuja. Tulosta sopiva määrä säkeitä ja leikkaa suikaleiksi. Viimeisenä on vastaussivu, josta voi tarkastaa laulun nimen ja oikean

Lisätiedot

Lapsoset ketterät kotihaasta

Lapsoset ketterät kotihaasta Helpompi kansanlauluvisa Kansanlauluvisassa on suomalaisten kansanlaulujen 1. säkeistön alkuja. Tulosta sopiva määrä säkeitä ja leikkaa suikaleiksi. Viimeisenä on vastaussivu, josta voi tarkastaa laulun

Lisätiedot

MYLLYOJAN RYHMÄPERHEPÄIVÄKODIN VARHAISKASVATUS- SUUNNITELMA

MYLLYOJAN RYHMÄPERHEPÄIVÄKODIN VARHAISKASVATUS- SUUNNITELMA MYLLYOJAN RYHMÄPERHEPÄIVÄKODIN VARHAISKASVATUS- SUUNNITELMA 2014 SISÄLTÖ 1. MYLLYOJAN RYHMÄPERHEPÄIVÄKOTI 2. TOIMINTA-AJATUS 3. LAPSEN OSALLISTAMINEN 4. VANHEMPIEN OSALLISTAMINEN 5. MEIDÄN ARVOT 6. TOIMINNAN

Lisätiedot

Niin ihana on ylistää kansanlaulukirkko su klo 10

Niin ihana on ylistää kansanlaulukirkko su klo 10 Niin ihana on ylistää kansanlaulukirkko su 16.7.2017 klo 10 Alkusoitto Pelimannit Tervetulosanat Alkulaulu Niin ihanaa on ylistää 1. Niin ihanaa on ylistää sinua, Jumalamme, ja hyvyyttäsi, voimaasi nyt

Lisätiedot

DRIVE IN - MOTORISTIKIRKKO

DRIVE IN - MOTORISTIKIRKKO DRIVE IN - MOTORISTIKIRKKO MUSIIKKI: Club For Five Kuva: Miikka Kiminki La 11.5.2019 klo 15.00 Liedon kirkolla DRIVE IN - MOTORISTIKIRKKO Lauantaina 11.5.2019 klo 15.00 Liedon kirkolla PARAATI Lähtö Turusta

Lisätiedot

niin herttaista kuin kulta Hämeenmaa! säveleitä salot huokuu, ikihongat humajaa. Männikkömetsät ja rantojen raidat Kymenlaakso, sun laulusi soikoon

niin herttaista kuin kulta Hämeenmaa! säveleitä salot huokuu, ikihongat humajaa. Männikkömetsät ja rantojen raidat Kymenlaakso, sun laulusi soikoon Isänmaallinen lauluvisa I Lauluvisa I:ssä on 23 laulun 1. säkeistön alkua ja loppua. Laulut ovat koululaulukirjoista tuttuja maakuntalauluja ja muita isänmaallisia lauluja. Tulosta sopiva määrä säkeitä

Lisätiedot

Männikkömetsät ja rantojen raidat. Kymenlaakso, sun laulusi soikoon. Kuulkaa korpeimme kuiskintaa!

Männikkömetsät ja rantojen raidat. Kymenlaakso, sun laulusi soikoon. Kuulkaa korpeimme kuiskintaa! Helppo isänmaallinen lauluvisa Lauluvisassa on 23 laulun 1. säkeistön alkuja. Laulut ovat koululaulukirjoista tuttuja maakuntalauluja ja muita isänmaallisia lauluja. Tulosta sopiva määrä säkeitä ja leikkaa

Lisätiedot

:,:Jänöjussi hyppeli innoissaan, hyppeli pilviin asti heilutti pehmeitä tassujaan, nauroi niin makeasti.:,:

:,:Jänöjussi hyppeli innoissaan, hyppeli pilviin asti heilutti pehmeitä tassujaan, nauroi niin makeasti.:,: Siilinlahden koulun kevätjuhla 2016 1. Kerropa minä näit (Päivärinteen S-luokat) 1. Kerropa mitä näit metsässä eilen, kerro mitä näit. Kerropa mitä näit metsässä eilen, katsomaan kun jäit. :,:Jänöjussi

Lisätiedot

DRIVE IN - MOTORISTIKIRKKO

DRIVE IN - MOTORISTIKIRKKO DRIVE IN - MOTORISTIKIRKKO La 12.5.2018 klo 15.00 Liedon kirkolla DRIVE IN - MOTORISTIKIRKKO Lauantaina 12.5.2018 klo 15.00 Liedon kirkolla PARAATI Lähtö Turusta Kupittaalta klo 13.30, ryhmät lähtevät

Lisätiedot

JOULUMAA Joulumaahan matkamies jo moni tietä kysyy; Sinne saattaa löytää, vaikka paikallansa pysyy Katson taivaan tähtiä ja niiden helminauhaa

JOULUMAA Joulumaahan matkamies jo moni tietä kysyy; Sinne saattaa löytää, vaikka paikallansa pysyy Katson taivaan tähtiä ja niiden helminauhaa JOULUMAA Joulumaahan matkamies jo moni tietä kysyy; Sinne saattaa löytää, vaikka paikallansa pysyy Katson taivaan tähtiä ja niiden helminauhaa Itsestäni etsittävä on mun joulurauhaa Joulumaa on muutakin

Lisätiedot

LASTENLAULUJA 60 vuoden takaa

LASTENLAULUJA 60 vuoden takaa LASTENLAULUJA 60 vuoden takaa Vapaan säestyksen opiskelijat ja solistit Juontajana Hannu Holma Tuottaja Pirjo Pesola 15. 3.2017, klo 18.30 Koskelan kappeli TERVETULOA laulamaan! Ohjelman yhteislaulut ISOLLA

Lisätiedot

VAIN YKSI PALASI KIITTÄMÄÄN

VAIN YKSI PALASI KIITTÄMÄÄN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VAIN YKSI PALASI KIITTÄMÄÄN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Tapahtuman paikka on joku kylä Samarian ja Galilean rajalla b) Vieraat

Lisätiedot

EEVA JA AADAM EDENISSÄ

EEVA JA AADAM EDENISSÄ Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) EEVA JA AADAM EDENISSÄ Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Jumalan istuttamassa paratiisissa, joka

Lisätiedot

Männikkömetsät ja rantojen raidat. Kymenlaakso, sun laulusi soikoon. Kuulkaa korpeimme kuiskintaa!

Männikkömetsät ja rantojen raidat. Kymenlaakso, sun laulusi soikoon. Kuulkaa korpeimme kuiskintaa! Isänmaallinen lauluvisa II Lauluvisa II:ssa on 23 laulun alkua ja loppua. Laulut ovat vanhoista koululaulukirjoista tuttuja maakuntalauluja ja muita isänmaallisia lauluja. Tulosta sopiva määrä säkeitä

Lisätiedot

KIRKKOHERRANVIRASTO Avoinna ma-pe klo 9-13 Hyvättyläntie 17, 21420 Lieto p. (02) 4894 146, fax (02) 4894 148 liedon.khranvirasto@evl.

KIRKKOHERRANVIRASTO Avoinna ma-pe klo 9-13 Hyvättyläntie 17, 21420 Lieto p. (02) 4894 146, fax (02) 4894 148 liedon.khranvirasto@evl. KIRKKOHERRANVIRASTO Avoinna ma-pe klo 9-13 Hyvättyläntie 17, 21420 Lieto p. (02) 4894 146, fax (02) 4894 148 liedon.khranvirasto@evl.fi www.liedonseurakunta.fi Virsi 218 Heinrich Albert 1640 / Ruotsissa

Lisätiedot

SIKERMÄ. Väinö, Väinö, missä on se Väinö? Väinö, Väinö, missä on se Väinö? Jo näkyy silmät ja suu, ei voi olla kukaan muu. Siellä, siellä se Väinö on!

SIKERMÄ. Väinö, Väinö, missä on se Väinö? Väinö, Väinö, missä on se Väinö? Jo näkyy silmät ja suu, ei voi olla kukaan muu. Siellä, siellä se Väinö on! SUVIVIRSI 1.Jo joutui armas aika ja suvi suloinen. Kauniisti joka paikkaa, koristaa kukkanen. Nyt siunaustaan suopi taas lämpö auringon. Se luonnon uudeks luopi, sen kutsuu elohon. 2. Taas niityt vihannoivat

Lisätiedot

1. Niilo 2. Juho Kusti 3. Tapio 4. Valentin 5. Paavo 6. Siiri 7. Hertta 8. Veikko 9. Ester 10.Henry

1. Niilo 2. Juho Kusti 3. Tapio 4. Valentin 5. Paavo 6. Siiri 7. Hertta 8. Veikko 9. Ester 10.Henry KEKSI SUKUNIMI SEURAAVILLE ETUNIMILLE 1. Niilo 2. Juho Kusti 3. Tapio 4. Valentin 5. Paavo 6. Siiri 7. Hertta 8. Veikko 9. Ester 10.Henry KEKSI ETUNIMI SEURAAVILLE SUKUNIMILLE 1. Laine 2. Sillanpää 3.

Lisätiedot

Purjekuja 2 55420 Imatra www.imatrankylpyla.fi

Purjekuja 2 55420 Imatra www.imatrankylpyla.fi 1 Tervetuloa, 11. Sukutapaamiseen Imatralle Paikka: Ilmoittautuminen: Imatran Kylpylä Purjekuja 2 55420 Imatra www.imatrankylpyla.fi www.stenberginsukuseura.com To 23.7.2015 asti sitovat ilmoittautumiset

Lisätiedot

KOULULAULUJA KEVÄÄSTÄ KESÄÄN

KOULULAULUJA KEVÄÄSTÄ KESÄÄN KOULULAULUJA KEVÄÄSTÄ KESÄÄN 2 KEVÄÄN JA KESÄN KOULULAULUT SISÄLLYS: 4 5 5 6 6 7 7 8 9 9 9 10 10 11 12 12 13 13 14 Aamulaulu Heilu, keinuni, korkealle Ja nythän on taasen helluntai Joutsen Juhannus on

Lisätiedot

Ristiäiset. Lapsen kaste

Ristiäiset. Lapsen kaste Ristiäiset Lapsen kaste Ilo palvella! Loimaan seurakunta OHJELMA Alkuvirsi Ristinmerkki Raamatunluku Mark. 10: 13 16 Puhe Uskontunnustus Kaste Virsi Yhteinen esirukous ja Isä Meidän rukous Siunaus Päätösvirsi

Lisätiedot

Herra on Paimen. Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat.

Herra on Paimen. Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat. Herra on Paimen Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat. Joh. 10:11 Minä olen se hyvä paimen. Joh. 10:11 Minä olen

Lisätiedot

Rintamanaisten valtakunnallinen

Rintamanaisten valtakunnallinen Rintamanaisten valtakunnallinen Perjantaina 6.6.2008 Jyväskylässä Päivän ohjelma 10.00-11.15 Ehtoollisjumalanpalvelus 11.30-13.15 Lounas seurakuntakeskuksessa 13.30-15.00 Päiväjuhla kirkkosalissa 15.00-15.30

Lisätiedot

On hanget korkeat, nietokset

On hanget korkeat, nietokset On hanget korkeat, nietokset Säv. Jean Sibelius - San Vilkku joukahainen 1. On hanget korkeat, nietokset, vaan joulu, joulu on meillä! On kylmät paukkuvat pakkaset ja tuimat pohjolan tuuloset, vaan joulu,

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

Psalmin kertosäkeitä

Psalmin kertosäkeitä Psalmin kertosäkeitä Kaste Tämän päivän on Herra tehnyt Ps. 118:24. Virsikirjan jumalanpalvelusliitteessä nro 852. Tuomo Nikkola 2001 Tä - män päi - vän on Her - ra teh - nyt, i - loit - kaa ja rie - muit

Lisätiedot

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Getsemane-niminen puutarha, yrttitarha Öljymäellä. b) Ajallinen yhteys

Lisätiedot

Enkeli taivaan lausui näin. Miks hämmästyitte säikähtäin? Kello löi jo viisi. lapset herätkää! Joulupuu on rakennettu. joulu on jo ovella.

Enkeli taivaan lausui näin. Miks hämmästyitte säikähtäin? Kello löi jo viisi. lapset herätkää! Joulupuu on rakennettu. joulu on jo ovella. Helppo joululauluvisa Helpossa joululauluvisassa on vanhojen ja tuttujen joululaulujen alkusäkeitä. Tulosta sopiva määrä säkeitä ja leikkaa suikaleiksi. Viimeisenä on vastaussivu, josta voi tarkastaa laulun

Lisätiedot

KADUILLA, PUISTOISSA. 1. Kaduilla, puistoissa Kallion porukkaa jos jonkinlaista: sydämellistä ja vähemmän sellaista huolten painamaa ja kepeää

KADUILLA, PUISTOISSA. 1. Kaduilla, puistoissa Kallion porukkaa jos jonkinlaista: sydämellistä ja vähemmän sellaista huolten painamaa ja kepeää KADUILLA, PUISTOISSA 1. Kaduilla, puistoissa Kallion porukkaa jos jonkinlaista: sydämellistä ja vähemmän sellaista huolten painamaa ja kepeää 2. Omissa, vieraissa kämpissä yksin tai ystävän kanssa aamuun

Lisätiedot

Maakuntakarttavisa. Uusimaa. Uusmaalaisten laulu. Ohje. Vinkkejä

Maakuntakarttavisa. Uusimaa. Uusmaalaisten laulu. Ohje. Vinkkejä Maakuntakarttavisa Yhdistämisvisa, jota voi soveltaa sopivaksi CC BY-NC-SA 4.0 RyhmäRenki Kirsi Alastalo 2018 www.ryhmarenki.fi Ohje Maakuntakarttavisa on yhdistämisvisa, jossa on kolme korttia 19 maakunnasta.

Lisätiedot

MILLOIN PARTITIIVIA KÄYTETÄÄN? 1. NEGATIIVINEN LAUSE o Minulla ei ole autoa. o Lauralla ei ole työtä. o En osta uutta kännykkää.

MILLOIN PARTITIIVIA KÄYTETÄÄN? 1. NEGATIIVINEN LAUSE o Minulla ei ole autoa. o Lauralla ei ole työtä. o En osta uutta kännykkää. MILLOIN PARTITIIVIA KÄYTETÄÄN? 1. NEGATIIVINEN LAUSE o Minulla ei ole autoa. o Lauralla ei ole työtä. o En osta uutta kännykkää. 2. NUMERO (EI 1) + PARTITIIVI o Minulla on kaksi autoa. o Kadulla seisoo

Lisätiedot

KANTAATTI TOHTORIN- li MAISTERIN-VIHKIJÄISISSÄ 31 PÄIVÄNÄ TOUKOKUUTA HELSINGISSÄ, SUOMALAISEN KIRJALLISUUDEN SEURAN KIRJAPAINOSSA,

KANTAATTI TOHTORIN- li MAISTERIN-VIHKIJÄISISSÄ 31 PÄIVÄNÄ TOUKOKUUTA HELSINGISSÄ, SUOMALAISEN KIRJALLISUUDEN SEURAN KIRJAPAINOSSA, KANTAATTI TOHTORIN- li MAISTERIN-VIHKIJÄISISSÄ 31 PÄIVÄNÄ TOUKOKUUTA 1894. HELSINGISSÄ, SUOMALAISEN KIRJALLISUUDEN SEURAN KIRJAPAINOSSA, 1894. \ Luoja 1 Luopua I. yntyi kun maailmat, luonto kun luotiin,

Lisätiedot

JAAKOBIN PAINI. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan.

JAAKOBIN PAINI. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JAAKOBIN PAINI 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan. b)

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN Tänään meillä on kaksi vertausta, joissa kutsutaan väkeä töihin viinitarhaan. 2. Itse kertomus Raamatusta rinnakkaispaikkoineen Kukin

Lisätiedot

Menninkäisen majatalo

Menninkäisen majatalo Ari Ruokola Menninkäisen majatalo runoja Menninkäisen majatalo Ari Ruokola Ulkoasu: R. Penttinen Kustantaja: Mediapinta, 2010 ISBN 978-952-235-224-8 Menninkäisen majatalohon, ovi auki aina on. Pääsee sinne

Lisätiedot

MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ?

MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ? Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ? 1. Kertomuksen taustatietoja a) Vieraat termit Synti on Jumalan käskyjen rikkomista. Raamattu nimittää sitä mm. laittomuudeksi,

Lisätiedot

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 LUOMINEN 1) Raamattu kertoo kaiken olevaisen synnystä yksinkertaisen (entisajan) maailmankuvan puitteissa. 2) Raamatun

Lisätiedot

Kotikonsertti. Sen jälkeen Mari lauloi Jonnen kitaran säestyksellä Juha Tapion Kaksi vanha puuta. Marin soolo-laulun kertosäe on:

Kotikonsertti. Sen jälkeen Mari lauloi Jonnen kitaran säestyksellä Juha Tapion Kaksi vanha puuta. Marin soolo-laulun kertosäe on: Kotikonsertti Sunnuntaina, 26.1.2014 klo 15.00 oli kotikonsertin aikaa. Konsertti järjestettiin 94-vuotispäivän kunniaaksi. Päivänsankarin vieraina olivat lapset, lapsenlapset ja lapsenlapsenlapset. Mukana

Lisätiedot

Arkihuolesi kaikki heitä. Enkeli taivaan

Arkihuolesi kaikki heitä. Enkeli taivaan Arkihuolesi kaikki heitä Arkihuolesi kaikki heitä, mieles' nuorena nousta suo! Armas joulu jo kutsuu meitä taasen muistojen suurten luo. Kylmä voisko nyt olla kellä, talven säästä kun tuoksahtaa lämmin

Lisätiedot

MUISTOLAUSEITA. Puolisolle: Elon polkuja yksin kulkeissain, sua muistelen lämmöllä, rakastain.

MUISTOLAUSEITA. Puolisolle: Elon polkuja yksin kulkeissain, sua muistelen lämmöllä, rakastain. MUISTOLAUSEITA Puolisolle: Elon polkuja yksin kulkeissain, sua muistelen lämmöllä, rakastain. Ei käynyt niin kuin luulin, elon polkumme erkani jo, eron kellojen soivan kuulin, meni pilveen aurinko. Jäi

Lisätiedot

ELIA OTETAAN TAIVAASEEN

ELIA OTETAAN TAIVAASEEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) ELIA OTETAAN TAIVAASEEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Elia otettiin taivaaseen jossakin Jordanin itäpuolella, Jerikon kohdalla.

Lisätiedot

VERTAUKSIA KADONNEEN ETSIMISESTÄ

VERTAUKSIA KADONNEEN ETSIMISESTÄ Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VERTAUKSIA KADONNEEN ETSIMISESTÄ 1. Kertomuksen taustatietoja a) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin Vertaus tuhlaajapojasta on Luukkaan evankeliumissa

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS 12-VUOTIAANA

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS 12-VUOTIAANA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS 12-VUOTIAANA Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja Juutalaiset pojat kävivät kotikaupunkinsa synagoogassa koulua 5-vuotiaasta

Lisätiedot

Tämän leirivihon omistaa:

Tämän leirivihon omistaa: Tämän leirivihon omistaa: 1 Tervetuloa kesäleirille! Raamiksilla tutustumme Evankeliumin väreihin. o Keltainen kertoo Jumalasta ja taivaasta, johon pääsen uskomalla Jeesukseen. o Musta kertoo, että olen

Lisätiedot

Kuolinilmoitukset ja surukiitokset

Kuolinilmoitukset ja surukiitokset Ylä-Savon asialla. Kuolinilmoitukset ja surukiitokset (veroton pmm-hinta 1,88 ) Yksipalstaiset mm á yht. sis. 1 x 70 1 x 75 1 x 80 1 x 85 1 x 90 1 x 95 1 x 100 1 x 105 1 x 110 1 x 115 1 x 120 1 x 125 1

Lisätiedot

Karaoke - laulujen aakkosellinen luettelo. Laulun nimi Levyn ja - kap- Tekijät paleen nrot Aamuruskon siivin 1-12 All night, all day 1-8

Karaoke - laulujen aakkosellinen luettelo. Laulun nimi Levyn ja - kap- Tekijät paleen nrot Aamuruskon siivin 1-12 All night, all day 1-8 1 Karaoke - laulujen aakkosellinen luettelo. Laulun nimi Levyn ja - kap- Tekijät Aamuruskon siivin 1-12 All night, all day 1-8 Anna meille rauhasi 5-10 Virsi 514 Armoasi Vailla 2-42 M. Nuorva Devil's Reign

Lisätiedot

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 2.12.2009

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 2.12.2009 . (tulostettava pdf-versio) sivu 1(5) Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus Su 6.12. klo 16 Partiolaisten harjoitukset alkavat jo klo 15.15 Olethan silloin paikalla! Jyväskylän vapaaseurakunnassa (Puutarhakatu

Lisätiedot

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ EI taipuu tekijän mukaan + VERBI NUKU/N EI NUKU (minä) EN NUKU (sinä) ET NUKU hän EI NUKU (me) EMME NUKU (te) ETTE NUKU he EIVÄT NUKU (tekijänä joku, jota

Lisätiedot

Enkeli taivaan lausui näin. maan kansoille nyt tulevan. Kello löi jo viisi. muuten matka jää. Joulupuu on rakennettu. ompi kuusen oksilla.

Enkeli taivaan lausui näin. maan kansoille nyt tulevan. Kello löi jo viisi. muuten matka jää. Joulupuu on rakennettu. ompi kuusen oksilla. Joululauluvisa I Joululauluvisa I:ssä on vanhojen ja tuttujen joululaulujen 1. säkeistön alkuja ja loppuja. Tulosta sopiva määrä säkeitä ja leikkaa suikaleiksi. Viimeisenä on vastaussivu, josta voi tarkastaa

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 27/52 www.luterilainen.com lapsille@luterilainen.com 27.5.

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 27/52 www.luterilainen.com lapsille@luterilainen.com 27.5. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) HYVÄ PAIMEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin Jeesus kertoi tämän vertauksen parannettuaan sokean (=viime sunnuntain

Lisätiedot

ARKKI PYSÄHTYY. b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin Tietysti vedenpaisumuksen jälkeen.

ARKKI PYSÄHTYY. b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin Tietysti vedenpaisumuksen jälkeen. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) ARKKI PYSÄHTYY Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Araratin vuorella. Sen sijaintia ei tarkkaan tiedetä.

Lisätiedot

Kouluun lähtevien siunaaminen

Kouluun lähtevien siunaaminen Kouluun lähtevien siunaaminen Tätä aineistoa käytetään rukoushetkessä (ks. sen rakenne s. 9), jossa siunataan kouluun lähtevät. Siunaaminen toimitetaan keväällä tai juuri ennen koulun alkamista. Siunaamisen

Lisätiedot

1. Jälleen katsoa saan Jumalan Karitsaan. Intro: C I Em7 I F I F I C I C I G I G C I E/G# I Am Am/G I F I C I F/G I C I C

1. Jälleen katsoa saan Jumalan Karitsaan. Intro: C I Em7 I F I F I C I C I G I G C I E/G# I Am Am/G I F I C I F/G I C I C Jälleen katsoa saan Jumalan Karitsaan Intro: C I Em7 I F I F I C I C I G I G C I E/G# I Am Am/G I F I C I F/G I C I C C E F G C Jälleen katsoa saan Jumalan Karitsaan C G C G Kuinka kauniisti kaiken teki

Lisätiedot

KOULULAULUJA SYKSYSTÄ TALVEEN

KOULULAULUJA SYKSYSTÄ TALVEEN KOULULAULUJA SYKSYSTÄ TALVEEN 2 KOULULAULUJA SYKSYSTÄ TALVEEN SISÄLLYS: 4 5 5 5 6 6 7 7 8 8 9 9 9 10 10 10 Koulutie Kun koulutyöni alkaa taas Kysymyksiä Koulumatka Lapsukaisten koululaulu Mörri-Möykky

Lisätiedot

SANATYYPIT JA VARTALOT

SANATYYPIT JA VARTALOT SANATYYPIT JA VARTALOT nominatiivi Kuka? Mikä? Millainen? t-monikko Ketkä? Mitkä? Millaiset? vartalo genetiivi Kenen? Minkä? Millaisen? opiskelija opiskelijat opiskelija- opiskelijan pöytä pöydät pöydä-

Lisätiedot

LAUSETREENEJÄ. Kysymykset:

LAUSETREENEJÄ. Kysymykset: LAUSETREENEJÄ Kysymykset: Mikä - kuka - millainen? (perusmuoto) Mitkä ketkä millaiset? (t-monikko) Minkä kenen millaisen? (genetiivi) Milloin? Millainen? Minkävärinen? Minkämaalainen? Miten? Kenellä? Keneltä?

Lisätiedot

Pöllönkankaan verkkokohina

Pöllönkankaan verkkokohina Pöllönkankaan verkkokohina 2011-2012 Ensimmäinen luokka Pöllöjä liikkeellä Pöllönkankaalla ... ihan joka puolella! Talvikaupunkeja Talvella Pipo päässä... lapaset kädessä! Lentävää grafiikkaa Kevättä

Lisätiedot

13. Yhteinen esirukous Voidaan käyttää seuraavaa rukousta: III KASTAMINEN I JOHDANTO

13. Yhteinen esirukous Voidaan käyttää seuraavaa rukousta: III KASTAMINEN I JOHDANTO Pyhä kaste I JOHDANTO 1. Virsi 2. Alkusiunaus 3. Johdantosanat 4. Psalmi 5. Kysymykset tai kehotus 6. Ristinmerkki 7. Rukous II SANA 8. Raamatunluku Lasten evankeliumin (Mark 10:13-16) edellä voidaan lukea

Lisätiedot

Joka kaupungissa on oma presidentti

Joka kaupungissa on oma presidentti Kaupungissa on johtajia. Ne määrää. Johtaja soittaa ja kysyy, onko tarpeeksi hoitajia Presidentti päättää miten talot on rakennettu ja miten tää kaupunki on perustettu ja se määrää tätä kaupunkia, Niinkun

Lisätiedot

Matt. 11:28-30. Väsyneille ja stressaantuneille

Matt. 11:28-30. Väsyneille ja stressaantuneille Matt. 11:28-30 Väsyneille ja stressaantuneille Tulkaa minun luokseni.. ..kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat.. Minä annan teille levon. Matt. 11:29-30..Ottakaa minun ikeeni harteillenne ja oppikaa minusta:

Lisätiedot

Matt. 17: 1-13 Pirkko Valkama

Matt. 17: 1-13 Pirkko Valkama Loisto yllättää Matt. 17: 1-13 Pirkko Valkama Matt. 17:1-3 1 Kuuden päivän kuluttua Jeesus otti mukaansa Pietarin sekä Jaakobin ja tämän veljen Johanneksen ja vei heidät korkealle vuorelle yksinäisyyteen.

Lisätiedot

NÄKY, JOHTAJUUS, RAKENTAJAT ESRAN KIRJAN 1-7 KAUTTA TÄHÄN PÄIVÄÄN / VARIKKO 11.1.2015

NÄKY, JOHTAJUUS, RAKENTAJAT ESRAN KIRJAN 1-7 KAUTTA TÄHÄN PÄIVÄÄN / VARIKKO 11.1.2015 NÄKY, JOHTAJUUS, RAKENTAJAT ESRAN KIRJAN 1-7 KAUTTA TÄHÄN PÄIVÄÄN / VARIKKO 11.1.2015 J O TA I N K Ä S I T TÄ M ÄT Ö N TÄ Jumala vaikuttaa pakanakuninkaan toteuttamaan suunnitelmansa Kuin kastelupuro on

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 37/52 www.luterilainen.com lapsille@luterilainen.com 5.8.

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 37/52 www.luterilainen.com lapsille@luterilainen.com 5.8. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) RIKAS NUORUKAINEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt 2. Itse kertomus Raamatusta rinnakkaispaikkoineen Matt. 19: 16-30 Eräs

Lisätiedot

Allaahin, Armeliaimman Armahtajan Nimeen. 1. Luku. Kuka Allaah on? Allaah on Ar-Rabb (Hän, joka luo, pyörittää asioita ja omistaa kaiken.

Allaahin, Armeliaimman Armahtajan Nimeen. 1. Luku. Kuka Allaah on? Allaah on Ar-Rabb (Hän, joka luo, pyörittää asioita ja omistaa kaiken. Allaahin, Armeliaimman Armahtajan Nimeen. 1. Luku Kuka Allaah on? Allaah on Ar-Rabb (Hän, joka luo, pyörittää asioita ja omistaa kaiken.) Todistan, että ei ole mitään todellista palvomisen arvoista jumalaa

Lisätiedot

2011 Kansan lauluhetki OSA 2

2011 Kansan lauluhetki OSA 2 2011 Kansan lauluhetki OSA 2 Kansalaislaulu Suomalainen kansansävelmä J. H. Erkko 1. :; Olet maamme armahin Suomenmaa, ihanuuksien ihmemaa! ;: :; Joka niemeen, notkohon, saarelmaan kodin tahtoisin nostattaa.

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

Lennä lehteni maailmalle

Lennä lehteni maailmalle Leila Heinonen Lennä lehteni maailmalle runoja Lennä lehteni maailmalle Leila Heinonen Ulkoasu: R. Penttinen Kustantaja: Mediapinta, 2010 ISBN 978-952-235-223-1 Kansan Sivistysrahaston tuella Sisällys

Lisätiedot

Tnhkapöperö. yhdessä sangen onnellisina. Heillä. päivät, tehdä kaikki raskaimmat työt, pankolle lämmittelemään ja nokeutui

Tnhkapöperö. yhdessä sangen onnellisina. Heillä. päivät, tehdä kaikki raskaimmat työt, pankolle lämmittelemään ja nokeutui Tnhkapöperö. Oli kerran mies ja vaimo. He elivät yhdessä sangen onnellisina. Heillä oli kaunis tytär. Mutta sitte vaimo sairastui ja kuoli. Jonkun ajan kuluttua mies otti toisen vaimon, jolla oli kaksi

Lisätiedot

Hyvää iltaa. Tiernapojat 1 Trad. Sov. Jouni Satopää = 100. Flute. Guitar. Contrabass

Hyvää iltaa. Tiernapojat 1 Trad. Sov. Jouni Satopää = 100. Flute. Guitar. Contrabass uitar 4 88 4 4 = 100 Pizzicato Hyvää iltaa Tiernapojat 1 Bm A x 4 Hyvää iltaa, hyvää iltaa, itse kullekin säädylle. Sekä isännill' että emännill', jokaiselle kuin talossa on. Ja me toivotamm' ja me toivotamm',

Lisätiedot

Lennä, kotka, lennä. Afrikkalainen kertomus. Mukaillut Christopher Gregorowski. Lennä, kotka, lennä

Lennä, kotka, lennä. Afrikkalainen kertomus. Mukaillut Christopher Gregorowski. Lennä, kotka, lennä Lennä, kotka, lennä Afrikkalainen kertomus Mukaillut Christopher Gregorowski Lennä, kotka, lennä 5 Muuan maanviljelijä lähti eräänä päivänä etsimään kadonnutta vasikkaa. Karjapaimenet olivat palanneet

Lisätiedot

DAAVID VOIDELLAAN KUNINKAAKSI

DAAVID VOIDELLAAN KUNINKAAKSI Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) DAAVID VOIDELLAAN KUNINKAAKSI 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin c) Kertomuksessa esiintyvät

Lisätiedot

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net Majakka-ilta 21.11.2015 antti.ronkainen@majakka.net Majakka-seurakunta Majakan missio: Majakka-seurakunta kutsuu, opettaa, palvelee, varustaa, lähtee ja lähettää! Majakan arvolauseke: Yhdessä olemme aivan

Lisätiedot

- Kummalla on vaaleammat hiukset? - Villellä on vaaleammat hiukset.

- Kummalla on vaaleammat hiukset? - Villellä on vaaleammat hiukset. MAI FRICK KOMPARAATIO ELI VERTAILU 1. Komparatiivi -mpi -mpa, -mma monikko: -mpi, -mmi - Kumpi on vanhempi, Joni vai Ville? - Joni on vanhempi kuin Ville. - Kummalla on vaaleammat hiukset? - Villellä on

Lisätiedot

LUOMINEN. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin (Kolmiyhteinen) Jumala loi maailman n. 6 000 vuotta sitten.

LUOMINEN. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin (Kolmiyhteinen) Jumala loi maailman n. 6 000 vuotta sitten. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) LUOMINEN Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin (Kolmiyhteinen) Jumala loi maailman n.

Lisätiedot

JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN

JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka - pyhäkössä Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI

Lisätiedot

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt)

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt) Draama-Taakankantajat Kirjoittanut Irma Kontu Draama perustuu Raamatunjakeisiin: Fil. 4:6-7 Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan

Lisätiedot

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017 Minun elämäni Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, Nid Minä olen syntynyt Buriramissa Thaimaassa. Minun perheeni oli iskä äiskä 2 veljeä ja 2 siskoa. Minun

Lisätiedot

Ehtoopalvelus lauantai ja aattoiltana maallikon laulamana

Ehtoopalvelus lauantai ja aattoiltana maallikon laulamana Ehtoopalvelus lauantai ja aattoiltana maallikon laulamana Pyhien isiemme esirukouksien tähden Herra Jeesus Kristus, meidän Jumalamme, armahda meitä. Aamen. Kunnia olkoon Sinulle, meidän Jumalamme, kunnia

Lisätiedot

istä satuja saadaan Poika ihmetteli: Miten sadut syntyvät? Mistä satuja saadaan? Mene metsään, pojan isoäiti neuvoi. Etsi satuja metsästä.

istä satuja saadaan Poika ihmetteli: Miten sadut syntyvät? Mistä satuja saadaan? Mene metsään, pojan isoäiti neuvoi. Etsi satuja metsästä. M istä satuja saadaan Poika ihmetteli: Miten sadut syntyvät? Mistä satuja saadaan? Mene metsään, pojan isoäiti neuvoi. Etsi satuja metsästä. Poika meni metsään. Hän katseli ympärilleen ja huomasi satuja

Lisätiedot

Agricolan Monenlaista luettavaa 1

Agricolan Monenlaista luettavaa 1 Tiainen ja karhu Puun oksalla oli tiaisen pesä. Karhu tuli pesän luokse ja olisi halunnut tulla vie-rai-sil-le. Tiaisen pojat tirs-kah-te-li-vat pesässä. Onko isänne kotona? karhu kysyi. Ei ole, vastasivat

Lisätiedot

PERKELE KIUSAA JEESUSTA

PERKELE KIUSAA JEESUSTA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) PERKELE KIUSAA JEESUSTA Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Erämaassa b) Ajallinen yhteys muihin

Lisätiedot

ARVO LAITINEN (1893-1966) Ms.Mus. Laitinen COLL. 117

ARVO LAITINEN (1893-1966) Ms.Mus. Laitinen COLL. 117 Arkistoluettelo 129 ARVO LAITINEN (1893-1966) Laitinen COLL. 117 Käsikirjoituskokoelmat Aineisto Aika Signum SAAPUNEET KIRJEET COLL.117.1 SÄVELLYSKÄSIKIRJOITUKSET (luettelo päivitetty 11.8.2014 / JJ)

Lisätiedot

Messussa saa istua koko ajan, halutessaan voi nousta seisomaan evankeliumin ja ylistysvirren aikana, ylistyksen eleenä.

Messussa saa istua koko ajan, halutessaan voi nousta seisomaan evankeliumin ja ylistysvirren aikana, ylistyksen eleenä. JUURIMESSU L = liturgi S = seurakunta Messun vuoropuheluosat lausutaan, ei lauleta. Messussa saa istua koko ajan, halutessaan voi nousta seisomaan evankeliumin ja ylistysvirren aikana, ylistyksen eleenä.

Lisätiedot

SAA. Lasten karaokelauluja

SAA. Lasten karaokelauluja A AAVIKKOLAULU AJA HILJAA ISI ANNA HYMYN TEHDÄ SILTAA ATSIPOPPAA AURINGON ALLA AUTOLAULU B BOMBAY BUUGA DUUGA DUU E ELEFANTTIMARSSI ELOHIIRI EN SULLE YSTÄVÄÄ TUODA SAA ETKÖ YMMÄRRÄ H HAMMASLÄÄKÄRISSÄ HERRA

Lisätiedot

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia.

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. LAUSEEN KIRJOITTAMINEN Peruslause aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. minä - täti - ja - setä - asua Kemi Valtakatu Minun täti ja setä asuvat

Lisätiedot

Maanviljelijä ja kylvösiemen

Maanviljelijä ja kylvösiemen Nettiraamattu lapsille Maanviljelijä ja kylvösiemen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Karita Nyqvist. Täydesti tuntien. runoja

Karita Nyqvist. Täydesti tuntien. runoja Karita Nyqvist Täydesti tuntien runoja Täydesti tuntien Karita Nyqvist Ulkoasu: R. Penttinen Kustantaja: Mediapinta, 2011 ISBN 978-952-235-283-5 Iloa ja eloa 5 6 Ajatusloitsu Anna onnen olo otsaani hivele

Lisätiedot

Objektiharjoituksia. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. 1) - Vien... TÄMÄ KIRJE postiin.

Objektiharjoituksia. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. 1) - Vien... TÄMÄ KIRJE postiin. Objektiharjoituksia Harjoitus 1 Pane objekti oikeaan muotoon. 1. Ensin te kirjoitatte... TÄMÄ TESTI ja sitten annatte... PAPERI minulle. 2. Haluan... KUPPI - KAHVI. 3. Ostan... TUO MUSTA KENKÄ (mon.).

Lisätiedot

Kultaisia sanoja. (Uusi Aika 1901, N:o 2, Tammikuun 12 p )

Kultaisia sanoja. (Uusi Aika 1901, N:o 2, Tammikuun 12 p ) Kuta enemmän tiedät ja kuta paremmin ymmärrät, sitä ankarammin sinua tuomitaan, jollei elämäsi ole yhtä pyhä kuin tietosi on laaja. Tuomas Kempiläinen. Vaikka maailma tuhansine ilmiöineen vetää ihmisen

Lisätiedot