JOULUISET LAULUPÄHKINÄT. Kysymykset ja vastaukset

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JOULUISET LAULUPÄHKINÄT. Kysymykset ja vastaukset"

Transkriptio

1 JOULUISET LAULUPÄHKINÄT Kysymykset ja vastaukset

2 Mikä säe kuuluu lauluun? 1 No, onkos tullut kesä a. Namusia ripustettu ompi kuusen oksilla. b. Eikö taakka paina selkää? Käypä tänne, emme pelkää! c. Kun on valmis kuusi kultainen, rynnistääpi lapset huoneeseen. d. Oi jospa ihmisellä ois joulu ainainen!

3 Vastaus: D 1 No, onkos tullut kesä a. Namusia ripustettu ompi kuusen oksilla. b. Eikö taakka paina selkää? Käypä tänne, emme pelkää! c. Kun on valmis kuusi kultainen, rynnistääpi lapset huoneeseen. d. Oi jospa ihmisellä ois joulu ainainen!

4 Mikä säe kuuluu lauluun? 2 Reippahasti käypi askeleet a. Sievä vauva Maijan on, Annin kelkka verraton, orhi oiva Veikon! b. Hupsis tupsis pimpeli pompeli, hiiri se kissalle takkia ompeli. c. Kuiske kuuluu: Miltä ruoka maistaa, ruoka maistaa? d. On äiti laittanut kystä kyllä, hän lahjat antaa ja lahjat saa.

5 Vastaus: A 2 Reippahasti käypi askeleet a. Sievä vauva Maijan on, Annin kelkka verraton, orhi oiva Veikon! b. Hupsis tupsis pimpeli pompeli, hiiri se kissalle takkia ompeli. c. Kuiske kuuluu: Miltä ruoka maistaa, ruoka maistaa? d. On äiti laittanut kystä kyllä, hän lahjat antaa ja lahjat saa.

6 Mikä säe kuuluu lauluun? 3 On hanget korkeat, nietokset a. Me taasen laulamme riemuiten, kun joulu, joulu on meillä! b. Joulua juhlii maa, välkkyvät kynttilät. c. Nyt köyhän niinkuin rikkaan luo suloinen joulus tuo! d. Livekala, kakut, joulupuuro, kutsulle ei saa nyt olla kuuro.

7 Vastaus: A 3 On hanget korkeat, nietokset a. Me taasen laulamme riemuiten, kun joulu, joulu on meillä! b. Joulua juhlii maa, välkkyvät kynttilät. c. Nyt köyhän niinkuin rikkaan luo suloinen joulus tuo! d. Livekala, kakut, joulupuuro, kutsulle ei saa nyt olla kuuro.

8 Mikä säe kuuluu lauluun? 4 Joulupuu on rakennettu a. Jouluruokaa tarjoo kunnon väki, kunnon väki. b. Ympärillä lapsukaiset laulelevat sulosti. c. Laulut ne soi piirissä oi! d. Puun vihreen oksat kiedomme me hopein, kultavöin.

9 Vastaus: B 4 Joulupuu on rakennettu a. Jouluruokaa tarjoo kunnon väki, kunnon väki. b. Ympärillä lapsukaiset laulelevat sulosti. c. Laulut ne soi piirissä oi! d. Puun vihreen oksat kiedomme me hopein, kultavöin.

10 Mikä säe kuuluu lauluun? 5 Joulupukki a. Ja kuuset ne kirkkaasti luo loistoaan jo pirtteihin pienoisihin. b. Saammehan, saammehan laulaa leipurin laulun? c. Ja vanhakin nyt nuortuu kuin lapsi leikkimään. d. Tervetullut meille aina, käypä tänne, puuta paina.

11 Vastaus: D 5 Joulupukki a. Ja kuuset ne kirkkaasti luo loistoaan jo pirtteihin pienoisihin. b. Saammehan, saammehan laulaa leipurin laulun? c. Ja vanhakin nyt nuortuu kuin lapsi leikkimään. d. Tervetullut meille aina, käypä tänne, puuta paina.

12 Mikä säe kuuluu lauluun? 6 En etsi valtaa, loistoa a. Hetken kestää elämää, sekin synkkää ja ikävää. b. Tuo kotihin, nyt pieneenkin, nyt joulujuhla suloisin. c. Kansa kartanon hiljaisen yösydän untaan kiskoo. d. Kirkasna aina sielujen laulun taivainen sointu säilyy vaan.

13 Vastaus: B 6 En etsi valtaa, loistoa a. Hetken kestää elämää, sekin synkkää ja ikävää. b. Tuo kotihin, nyt pieneenkin, nyt joulujuhla suloisin. c. Kansa kartanon hiljaisen yösydän untaan kiskoo. d. Kirkasna aina sielujen laulun taivainen sointu säilyy vaan.

14 Mikä säe kuuluu lauluun? 7 Juhla on verraton a. Loista, loista kaunis joulukuusi! b. Tässä vesimalja, silmät huuhtokaa! c. Lumi alla jalasten se laulaa lauluaan. d. Nyt sitä saa, nyt sitä saa, vatsansa täyteen puuroo.

15 Vastaus: A 7 Juhla on verraton a. Loista, loista kaunis joulukuusi! b. Tässä vesimalja, silmät huuhtokaa! c. Lumi alla jalasten se laulaa lauluaan. d. Nyt sitä saa, nyt sitä saa, vatsansa täyteen puuroo.

16 Mikä säe kuuluu lauluun? 8 Toivioretkellä a. Ei valtaa eikä kultaakaan, vaan rauhaa päälle maan. b. Taivahalla säteillen välkkyy sarja tähtösten. c. Kiitävi aika, vierähtävät vuodet, miespolvet vaipuvat unholaan. d. Armas joulu jo kutsuu meitä taasen muistojen suurten luo.

17 Vastaus: C 8 Toivioretkellä a. Ei valtaa eikä kultaakaan, vaan rauhaa päälle maan. b. Taivahalla säteillen välkkyy sarja tähtösten. c. Kiitävi aika, vierähtävät vuodet, miespolvet vaipuvat unholaan. d. Armas joulu jo kutsuu meitä taasen muistojen suurten luo.

18 Mikä säe kuuluu lauluun? 9 Kulkuset a. Nyt nimien kirjaan merkitään taas: tuhma vai kiltti, ajatelkaas! b. Vain tähdet öistä avaruutta pukee loistaen. c. Kirkkaat joulukynttilät lempeästi hymyyvät. d. Talven valkohiutaleet ne kilvan leijailee.

19 Vastaus: D 9 Kulkuset a. Nyt nimien kirjaan merkitään taas: tuhma vai kiltti, ajatelkaas! b. Vain tähdet öistä avaruutta pukee loistaen. c. Kirkkaat joulukynttilät lempeästi hymyyvät. d. Talven valkohiutaleet ne kilvan leijailee.

20 Mikä säe kuuluu lauluun? 10 Joulun kellot a. Maassa rauha, myös ihmisille. b. Aisakello helkkää, loistaa tähdet, kuu. c. Taivahalla säteillen välkkyy sarja tähtösten. d. Riemuin kellot kuuluttaa juhlaa korkeaa.

21 Vastaus: C 10 Joulun kellot a. Maassa rauha, myös ihmisille. b. Aisakello helkkää, loistaa tähdet, kuu. c. Taivahalla säteillen välkkyy sarja tähtösten. d. Riemuin kellot kuuluttaa juhlaa korkeaa.

JOULUMAA Joulumaahan matkamies jo moni tietä kysyy; Sinne saattaa löytää, vaikka paikallansa pysyy Katson taivaan tähtiä ja niiden helminauhaa

JOULUMAA Joulumaahan matkamies jo moni tietä kysyy; Sinne saattaa löytää, vaikka paikallansa pysyy Katson taivaan tähtiä ja niiden helminauhaa JOULUMAA Joulumaahan matkamies jo moni tietä kysyy; Sinne saattaa löytää, vaikka paikallansa pysyy Katson taivaan tähtiä ja niiden helminauhaa Itsestäni etsittävä on mun joulurauhaa Joulumaa on muutakin

Lisätiedot

Arkihuolesi kaikki heitä. Enkeli taivaan

Arkihuolesi kaikki heitä. Enkeli taivaan Arkihuolesi kaikki heitä Arkihuolesi kaikki heitä, mieles' nuorena nousta suo! Armas joulu jo kutsuu meitä taasen muistojen suurten luo. Kylmä voisko nyt olla kellä, talven säästä kun tuoksahtaa lämmin

Lisätiedot

Savonlinnan normaalikoulun joulujuhla 2014. Yhteislaulut

Savonlinnan normaalikoulun joulujuhla 2014. Yhteislaulut Savonlinnan normaalikoulun joulujuhla 2014 Yhteislaulut Joulu on taas (Trad.) :,: Joulu on taas, joulu on taas, kattilat täynnä puuroo. :,: :,:Nyt sitä saa, nyt sitä saa vatsansa täyteen puuroo. :,: :,:

Lisätiedot

Enkeli taivaan lausui näin. maan kansoille nyt tulevan. Kello löi jo viisi. muuten matka jää. Joulupuu on rakennettu. ompi kuusen oksilla.

Enkeli taivaan lausui näin. maan kansoille nyt tulevan. Kello löi jo viisi. muuten matka jää. Joulupuu on rakennettu. ompi kuusen oksilla. Joululauluvisa I Joululauluvisa I:ssä on vanhojen ja tuttujen joululaulujen 1. säkeistön alkuja ja loppuja. Tulosta sopiva määrä säkeitä ja leikkaa suikaleiksi. Viimeisenä on vastaussivu, josta voi tarkastaa

Lisätiedot

JOULUN TUNNELMA. Ken saavuttaa nyt voi joulun tunnelmaa niin parhaimman lahjan hän itselleen näin saa.

JOULUN TUNNELMA. Ken saavuttaa nyt voi joulun tunnelmaa niin parhaimman lahjan hän itselleen näin saa. JOULUN TUNNELMA Nyt joulun kellot näin kaukaa soi, joulurauhaa julistaa. Äänet hiljentyvät kaupungin ja on kiire jäänyt taa. Nyt syttyy tähdet nuo miljoonat jokaiselle tuikkimaan. Jälleen kodeissa vain

Lisätiedot

On lapsi syntynyt meille. maan ympär kajahtavi. Lumi on jo peittänyt. enkeleitten maasta. Taivahalla syttyy juuri. lasten juhla verraton!

On lapsi syntynyt meille. maan ympär kajahtavi. Lumi on jo peittänyt. enkeleitten maasta. Taivahalla syttyy juuri. lasten juhla verraton! Joululauluvisa II Joululauluvisa II:ssa on tunnettujen joululaulujen alkuja ja loppuja. Tulosta sopiva määrä säkeitä ja leikkaa suikaleiksi. Viimeisenä on vastaussivu, josta voi tarkastaa laulun nimen

Lisätiedot

Enkeli taivaan lausui näin. Miks hämmästyitte säikähtäin? Kello löi jo viisi. lapset herätkää! Joulupuu on rakennettu. joulu on jo ovella.

Enkeli taivaan lausui näin. Miks hämmästyitte säikähtäin? Kello löi jo viisi. lapset herätkää! Joulupuu on rakennettu. joulu on jo ovella. Helppo joululauluvisa Helpossa joululauluvisassa on vanhojen ja tuttujen joululaulujen alkusäkeitä. Tulosta sopiva määrä säkeitä ja leikkaa suikaleiksi. Viimeisenä on vastaussivu, josta voi tarkastaa laulun

Lisätiedot

On hanget korkeat, nietokset

On hanget korkeat, nietokset On hanget korkeat, nietokset Säv. Jean Sibelius - San Vilkku joukahainen 1. On hanget korkeat, nietokset, vaan joulu, joulu on meillä! On kylmät paukkuvat pakkaset ja tuimat pohjolan tuuloset, vaan joulu,

Lisätiedot

EKL:n Oulun piiri ry. En etsi valtaa, loistoa. Enkeli taivaan. Herramme Kristus teille nyt on tänään tänne syntynyt, ja tää on teille merkiksi:

EKL:n Oulun piiri ry. En etsi valtaa, loistoa. Enkeli taivaan. Herramme Kristus teille nyt on tänään tänne syntynyt, ja tää on teille merkiksi: 1 EKL:n Oulun piiri ry Herramme Kristus teille nyt on tänään tänne syntynyt, ja tää on teille merkiksi: En etsi valtaa, loistoa En etsi valtaa, loistoa, en kaipaa kultaakaan, mä pyydän taivaan valoa ja

Lisätiedot

Varissuon koulun joulujuhla Tervetuloa!

Varissuon koulun joulujuhla Tervetuloa! Varissuon koulun joulujuhla 2015 Tervetuloa! Pieni liekki tänään syttyy talven synkkään pimeyteen. Pieni liekki valon antaa, toivon tuikkeen sydämeen. Pieni liekki pimeydessä nyt voi olla jokainen. Pieni

Lisätiedot

Laulaminen rentouttaa... Joululauluvihkonen

Laulaminen rentouttaa... Joululauluvihkonen Joululauluvihkonen 1. Arkihuolesi kaikki heitä Säveltäjä: Leevi Madetoja Sanat: Alpo Noponen Arkihuolesi kaikki heitä, mieles nuorena nousta suo. Armas joulu jo kutsuu meitä taasen muistojen suurten luo.

Lisätiedot

Joululauluilta Pornaisten kirkossa Joululauluilta

Joululauluilta Pornaisten kirkossa Joululauluilta Joululauluilta Pornaisten kirkossa 2.12.2017 21. Joululauluilta 1. Hoosianna. Virsi 1...1 2.Nyt sytytämme kynttilän. Virsi 13...2 3.Juhlimaan tulkaa toivon täyttymistä. Virsi 27...2 4.On kylmä Pohjolan

Lisätiedot

Joululauluilta Pornaisten kirkossa Joululauluilta

Joululauluilta Pornaisten kirkossa Joululauluilta Joululauluilta Pornaisten kirkossa 2.12.2017 21. Joululauluilta 1. Hoosianna. Virsi 1 Hoosianna, Daavidin poika, kiitetty olkoon hän! Kiitetty Daavidin Poika, joka tulee Herran nimeen. Hoosianna, hoosianna,

Lisätiedot

JOULUN KOULULAULUT SISÄLLYS:

JOULUN KOULULAULUT SISÄLLYS: JOULUN KOULULAULUT 2 JOULUN KOULULAULUT SISÄLLYS: 4 4 5 6 6 6 7 7 8 8 9 9 10 11 12 12 13 13 14 14 15 Arkihuolesi kaikki heitä En etsi valtaa, loistoa Enkeli taivaan Heinillä härkien kaukalon Hei tonttu-ukot

Lisätiedot

LAULUT.

LAULUT. 0 JOULU- lauluja 1 LAULUT Arkihuolesi kaikki heitä..... 2 Arvaas kuinka tonttu-ukko....6 Jouluaatto nyt on herttainen.....11 Joulu on taas.....8 Joulukirkkoon....10 Joulupukki, joulupukki... 4 Juhla se

Lisätiedot

JOULUPUKKI MATKAAN JO KÄY

JOULUPUKKI MATKAAN JO KÄY JOULUPUKKI MATKAAN JO KÄY Ei itkeä saa, ei meluta saa, joku voi tulla ikkunan taa. Nyt nimien kirjaan merkitään taas: tuhma vai kiltti, ajatelkaas! Taas pienet tontut liikkuu ja muistiin merkitsee, niin

Lisätiedot

Valoa pimeään. Kamarikuoro CamĒna Tampere. Joulukonsertti

Valoa pimeään. Kamarikuoro CamĒna Tampere. Joulukonsertti Kamarikuoro CamĒna Tampere Valoa pimeään Joulukonsertti Kangasalan kirkossa tiistaina 11.12.2007 kello 19 Aleksanterin kirkossa tiistaina 18.12.2007 kello 19 Ohjelma 10 / 5 Kamarikuoro Camēnan uusi joululevy

Lisätiedot

Joululauluilta Pornaisten kirkossa Joululauluilta

Joululauluilta Pornaisten kirkossa Joululauluilta Joululauluilta Pornaisten kirkossa 1.12.2018 22. Joululauluilta 1. Hoosianna. Virsi 1... 2 2. Nyt sytytämme kynttilän. Virsi 13... 3 3. Valmistu Herran kansa, Virsi 7... 4 4. Heinillä härkien kaukalon...

Lisätiedot

Joululauluilta Pornaisten kirkossa Juhlavuosi Joululauluilta

Joululauluilta Pornaisten kirkossa Juhlavuosi Joululauluilta Joululauluilta Pornaisten kirkossa 26.11.2016 Juhlavuosi -- 20. Joululauluilta 1. Hoosianna. Virsi 1...2 2. Nyt sytytämme kynttilän. Virsi 13...2 3. Avaja porttis, ovesi. Virsi 2...2 4. On kylmä Pohjolan

Lisätiedot

Joululauluilta Pornaisten kirkossa Juhlavuosi Joululauluilta

Joululauluilta Pornaisten kirkossa Juhlavuosi Joululauluilta Joululauluilta Pornaisten kirkossa 26.11.2016 Juhlavuosi -- 20. Joululauluilta 1. Hoosianna. Virsi 1 2. Nyt sytytämme kynttilän. Virsi 13 3. Avaja porttis, ovesi. Virsi 2 4. On kylmä Pohjolan pakkassää.

Lisätiedot

sovitus Tiituksen Satu-kertomuksesta ja Marjatta Kurenniemen Joulukuusen koristeita - kertomuksesta.

sovitus Tiituksen Satu-kertomuksesta ja Marjatta Kurenniemen Joulukuusen koristeita - kertomuksesta. Näytelmä Joulusatu : sovitus Tiituksen Satu-kertomuksesta ja Marjatta Kurenniemen Joulukuusen koristeita - kertomuksesta. Laatinut: Jaroslava Novikova Opetuskommentit: 1. Kyseessä on draamaa. Esitimme

Lisätiedot

Töölöntorin kuusijuhla

Töölöntorin kuusijuhla Töölöntorin kuusijuhla la 28.11.2015 alkaen klo 11.00 Kuva: Risto Alsi Töölö-Seura ry - Sällskapet Tölö rf Töölöntorin kuusijuhla 2015 1 Tervetuloa Töölöntorin perinteiseen Kuusijuhlaan! Töölö-Seura ry

Lisätiedot

Joululauluilta Pornaisten kirkossa 28.11.2015

Joululauluilta Pornaisten kirkossa 28.11.2015 Joululauluilta Pornaisten kirkossa 28.11.2015 1. Hoosianna. Virsi 1 Hoosianna, Daavidin poika, kiitetty olkoon hän! Kiitetty Daavidin Poika, joka tulee Herran nimeen. Hoosianna, hoosianna, hoosianna, hoosianna!

Lisätiedot

Joululauluja yhdessä

Joululauluja yhdessä Joululauluja yhdessä 11.12.2017 klo 18.15 Koskelan kirkossa Musiikkiesityksiä ja joululauluja yhteislauluina; tilaisuus on osa Käpylän elävää joulukalenteria. Tervetuloa! OHJELMA Tonttu - YHTEISLAULU (L.

Lisätiedot

Riikan joululaulut 24.11.2013. Joulun toivelaulukirja Fazer Musiikki Oy. Kauneimmat joululaulut 1999 Suomen Lähetysseura

Riikan joululaulut 24.11.2013. Joulun toivelaulukirja Fazer Musiikki Oy. Kauneimmat joululaulut 1999 Suomen Lähetysseura Riikan joululaulut 24.11.2013 Joulun toivelaulukirja Fazer Musiikki Oy Kauneimmat joululaulut 1999 Suomen Lähetysseura 1 Hoosianna Joulun toivelaulukirja s. 6 Hoosianna, Daavidin Poika, kiitetty olkoon

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN YHDEKSÄNNET NAISTENPÄIVÄT. JYVÄSKYLÄSSÄ 13-14. 11. 1932. .1 VV Ä S KYLÄ S S k J 9 3 2 KESKISUOMALAISEN KIRJAPAINO

KESKI-SUOMEN YHDEKSÄNNET NAISTENPÄIVÄT. JYVÄSKYLÄSSÄ 13-14. 11. 1932. .1 VV Ä S KYLÄ S S k J 9 3 2 KESKISUOMALAISEN KIRJAPAINO KESKI-SUOMEN YHDEKSÄNNET NAISTENPÄIVÄT. JYVÄSKYLÄSSÄ 13-14. 11. 1932.1 VV Ä S KYLÄ S S k J 9 3 2 KESKISUOMALAISEN KIRJAPAINO Lauantaina helmikuun VA päivänä Kunnallistalossa Klo 11 Tulokahvit.» 12 Kotimaan

Lisätiedot

JOULUAJAN KYSYMYKSET. Käyttöideoita

JOULUAJAN KYSYMYKSET. Käyttöideoita JOULUAJAN KYSYMYKSET Kortit juhlatunnelman herättelyä ja juhlan suunnittelua varten Kysymykset liittyvät: mielipiteisiin kokemuksiin toiveisiin muistoihin. Alussa on helppoja ja lopussa vaikeita kysymyksiä.

Lisätiedot

1. Luistimilla. 2. Kultasauva. 3. Toivoni

1. Luistimilla. 2. Kultasauva. 3. Toivoni Nuorten laulukirja III, op. 134B Lauluäänet ja piano Sävelletty 1928 tai aikaisemmin Ensijulkaisu Valistus, Helsinki 1928 Lisäjulkaisut Valistus, Helsinki 1928 (yksiääninen painos, ilman opusnumeroa) Nuorten

Lisätiedot

sulo saarits Mauno Kuusisto PeiPPoset radiokuoro tyttötertsetti Ja Muita Muistojen JOULU tuttuja JoululauluJa Puolen vuosisadan takaa

sulo saarits Mauno Kuusisto PeiPPoset radiokuoro tyttötertsetti Ja Muita Muistojen JOULU tuttuja JoululauluJa Puolen vuosisadan takaa sulo saarits Mauno Kuusisto PeiPPoset radiokuoro tyttötertsetti Ja Muita Muistojen JOULU tuttuja JoululauluJa Puolen vuosisadan takaa 1 sylvian Joululaulu SULO SAARITS 2 ah, saapuos yöhön valkeus RADIOKUORO

Lisätiedot

Hämeenlinna Seudun Kalevalaisten Naisten pikkujoulu Inkalan kartanon (Hattula Katinalan kylä) pakarituvassa klo 15 17

Hämeenlinna Seudun Kalevalaisten Naisten pikkujoulu Inkalan kartanon (Hattula Katinalan kylä) pakarituvassa klo 15 17 Hämeenlinna Seudun Kalevalaisten Naisten pikkujoulu Inkalan kartanon (Hattula Katinalan kylä) pakarituvassa 25.11.2017 klo 15 17 19 yhdistyksemme jäsentä vietti pikkujoulua punaisessa pakarituvassa, joka

Lisätiedot

Männikkömetsät ja rantojen raidat. Kymenlaakso, sun laulusi soikoon. Kuulkaa korpeimme kuiskintaa!

Männikkömetsät ja rantojen raidat. Kymenlaakso, sun laulusi soikoon. Kuulkaa korpeimme kuiskintaa! Helppo isänmaallinen lauluvisa Lauluvisassa on 23 laulun 1. säkeistön alkuja. Laulut ovat koululaulukirjoista tuttuja maakuntalauluja ja muita isänmaallisia lauluja. Tulosta sopiva määrä säkeitä ja leikkaa

Lisätiedot

Joulukonsertti su 2.12.2012 klo 17 Karjalohjan kirkko Cantores Minores, joht. Hannu Norjanen Heikki Orama, laulu, Tapio Tiitu, urut

Joulukonsertti su 2.12.2012 klo 17 Karjalohjan kirkko Cantores Minores, joht. Hannu Norjanen Heikki Orama, laulu, Tapio Tiitu, urut Joulukonsertti su 2.12.2012 klo 17 Karjalohjan kirkko Heikki Orama, laulu, Tapio Tiitu, urut Jules Grison Gregoriaaninen sävelmä 1200-luvulta Tuntematon 1500-luvulta Giovanni Pierluigi da Palestrina Saksalainen

Lisätiedot

Lauluäänet ja piano (ellei toisin mainittu)

Lauluäänet ja piano (ellei toisin mainittu) Nuorten laulukirja II, op. 134A Lauluäänet ja piano (ellei toisin mainittu) Sävelletty 1927 tai aikaisemmin Käsikirjoitus Ei tunneta Ensijulkaisu Valistus, Helsinki 1927 Lisäjulkaisu Valistus, Helsinki

Lisätiedot

SYKSYLLÄ 2018 JULKAISTUT TUOTTEET. Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys ry Kiviharjunlenkki 7, Oulu, ,

SYKSYLLÄ 2018 JULKAISTUT TUOTTEET. Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys ry Kiviharjunlenkki 7, Oulu, , SYKSYLLÄ 2018 JULKAISTUT TUOTTEET KIRJAT KIRJA JA ÄÄNITE ÄÄNIKIRJAT NUOTTIVIHKO ÄÄNITTEET LEHTI JA ÄÄNILEHTI UUSI KIRJA PINJA JA PAULUS Taina Pyysaari Kuv. Liisa Seppänen ILMESTYNYT 18.11.2018 HINTA 18

Lisätiedot

Joululauluja yhdessä

Joululauluja yhdessä Joululauluja yhdessä 7.12.2016 klo 18.30 Koskelan kirkossa Vaarin ja vauvan joululauluja: uusia ja vanhoja joulun ajan sävelmiä yhteislauluina ja esityksinä. Tervetuloa! OHJELMA Kuului laulu enkelten

Lisätiedot

niin herttaista kuin kulta Hämeenmaa! säveleitä salot huokuu, ikihongat humajaa. Männikkömetsät ja rantojen raidat Kymenlaakso, sun laulusi soikoon

niin herttaista kuin kulta Hämeenmaa! säveleitä salot huokuu, ikihongat humajaa. Männikkömetsät ja rantojen raidat Kymenlaakso, sun laulusi soikoon Isänmaallinen lauluvisa I Lauluvisa I:ssä on 23 laulun 1. säkeistön alkua ja loppua. Laulut ovat koululaulukirjoista tuttuja maakuntalauluja ja muita isänmaallisia lauluja. Tulosta sopiva määrä säkeitä

Lisätiedot

Reetta Minkkinen

Reetta Minkkinen 28.4.2016 Reetta Minkkinen Perhe Koska kertaus on opintojen äiti (minun) kirjani. (sinun) kirjasi. hänen kirjansa. (meidän) kirjamme. (teidän) kirjanne. heidän kirjansa. Muistatko: 5 perheenjäsentä 5 eläintä

Lisätiedot

SAA. Lasten karaokelauluja

SAA. Lasten karaokelauluja A AAVIKKOLAULU AJA HILJAA ISI ANNA HYMYN TEHDÄ SILTAA ATSIPOPPAA AURINGON ALLA AUTOLAULU B BOMBAY BUUGA DUUGA DUU E ELEFANTTIMARSSI ELOHIIRI EN SULLE YSTÄVÄÄ TUODA SAA ETKÖ YMMÄRRÄ H HAMMASLÄÄKÄRISSÄ HERRA

Lisätiedot

KYLÄN LAPSET SUONIO HILKKA FINNE KUSTANNUSOSAKEYHTIÖ OTAVA, HELSINKI KIRJOITTANUT KUVAT PIIRTÄNYT

KYLÄN LAPSET SUONIO HILKKA FINNE KUSTANNUSOSAKEYHTIÖ OTAVA, HELSINKI KIRJOITTANUT KUVAT PIIRTÄNYT - -» "» -- -. -~~-»'"" ^ 1«U. II Ml IMI lii-».. - -s, _U _,u._.llu:!ujl_^ "»^ IJL, KYLÄN LAPSET KIRJOITTANUT KUVAT PIIRTÄNYT SUONIO HILKKA FINNE KUSTANNUSOSAKEYHTIÖ OTAVA, HELSINKI SUONIO KYLÄN LAPSET

Lisätiedot

Joulu on jo ovella...

Joulu on jo ovella... 1. Видеофильм «Рождество» Joulu on jo ovella... 2. Приветствие Добрый день, дорогие друзья! Добро пожаловать на наш праздник Рождества! Hyvää päivää, hyvät ystävämme. Tervetuloa Pikkujouluun! Мы рады видеть

Lisätiedot

Maakuntakarttavisa. Uusimaa. Uusmaalaisten laulu. Ohje. Vinkkejä

Maakuntakarttavisa. Uusimaa. Uusmaalaisten laulu. Ohje. Vinkkejä Maakuntakarttavisa Yhdistämisvisa, jota voi soveltaa sopivaksi CC BY-NC-SA 4.0 RyhmäRenki Kirsi Alastalo 2018 www.ryhmarenki.fi Ohje Maakuntakarttavisa on yhdistämisvisa, jossa on kolme korttia 19 maakunnasta.

Lisätiedot

Jouluna Jumalan Poika tuli ihmiseksi ja toi armon

Jouluna Jumalan Poika tuli ihmiseksi ja toi armon 324 Luterilainen Lastenosasto 11-12/2010 Pastorin kirje Jouluna Jumalan Poika tuli ihmiseksi ja toi armon Jouluna juhlimme Jeesuksen syntymää. Koulussa ja päiväkodissa on joulukuvaelmia. Lapset pukeutuvat

Lisätiedot

CD:t. Lasten Musaboxi Vol. 2. Jussin Lastenlaulut. Lasten Musaboxi Vol. 3. Lasten Musaboxi Vol. 4. Lasten Musaboxi Vol. 1. Lasten Musaboxi Vol.

CD:t. Lasten Musaboxi Vol. 2. Jussin Lastenlaulut. Lasten Musaboxi Vol. 3. Lasten Musaboxi Vol. 4. Lasten Musaboxi Vol. 1. Lasten Musaboxi Vol. CD:t Jussin Lastenlaulut CD1 1. Viidakkolaulu 2. Pakkasherra 3. Manuela 4. Tapio 5. On syksy niin ihmeellinen 6. Tyttö Lapinmaan 7. Pilvipeiton alla 8. Laulu Havaijin 9. Katso äiti 10. Aavikkolaiva 11.

Lisätiedot

Lucia-päivä 13.12.2013

Lucia-päivä 13.12.2013 Lucia-päivä 13.12.2013 Perjantai 13.12.2013 oli tapahtumarikas päivä: oli Lucia-päivä! Päivä alkoi klo 8.15 juhlasalissa, kun Luciat esiintyivät EKOn väen ja joulupuuroon kutsuttujen vieraiden edessä.

Lisätiedot

Kotikonsertti. Sen jälkeen Mari lauloi Jonnen kitaran säestyksellä Juha Tapion Kaksi vanha puuta. Marin soolo-laulun kertosäe on:

Kotikonsertti. Sen jälkeen Mari lauloi Jonnen kitaran säestyksellä Juha Tapion Kaksi vanha puuta. Marin soolo-laulun kertosäe on: Kotikonsertti Sunnuntaina, 26.1.2014 klo 15.00 oli kotikonsertin aikaa. Konsertti järjestettiin 94-vuotispäivän kunniaaksi. Päivänsankarin vieraina olivat lapset, lapsenlapset ja lapsenlapsenlapset. Mukana

Lisätiedot

Katajaisten Joulut. Kuvat ja tekstit Toivo Hoffrén

Katajaisten Joulut. Kuvat ja tekstit Toivo Hoffrén Katajaisten Joulut Kuvat ja tekstit Toivo Hoffrén Marraskuun viimeinen torstai käynnistettiin Joulun juhliminen Katajaisilla. Ensimmäisinä pöytään astuivat Västerås Summer Meet työntekijät. Seuraavana

Lisätiedot

Hartaita JOULULAULUJA

Hartaita JOULULAULUJA 0 Hartaita JOULULAULUJA 1 Hoosianna.. 2 Enkeli taivaan lausui näin...4 Heinillä härkien kaukalon...9 Joulu, joulu tullut on. 10 Joulun kellot. 6 Jouluyö, juhlayö.7 Juhlimaan tulkaa...11 Jumala ompi linnamme.

Lisätiedot

Vaihtoehtoiset KAUNIIT JOULUISET KODIT. Kauniit kodit JOULUHERKUT MITÄ LAHJAKSI? JOULULAHJAVINKIT JOKA KUKKAROLLE 5,90

Vaihtoehtoiset KAUNIIT JOULUISET KODIT. Kauniit kodit JOULUHERKUT MITÄ LAHJAKSI? JOULULAHJAVINKIT JOKA KUKKAROLLE 5,90 Kauniit kodit 5,90 Marraskuu 2015 KaritaTykka: Aito ruoka kuuluujouluun TEE ITSE JOULUN HELPOT KORISTEET KIERRÄTÄ & TUUNAA JOULUHERKUT H Vaihtoehtoiset MITÄ LAHJAKSI? JOULULAHJAVINKIT JOKA KUKKAROLLE KAUNIIT

Lisätiedot

Männikkömetsät ja rantojen raidat. Kymenlaakso, sun laulusi soikoon. Kuulkaa korpeimme kuiskintaa!

Männikkömetsät ja rantojen raidat. Kymenlaakso, sun laulusi soikoon. Kuulkaa korpeimme kuiskintaa! Isänmaallinen lauluvisa II Lauluvisa II:ssa on 23 laulun alkua ja loppua. Laulut ovat vanhoista koululaulukirjoista tuttuja maakuntalauluja ja muita isänmaallisia lauluja. Tulosta sopiva määrä säkeitä

Lisätiedot

TUNNELMALLISEN JOULUN JUHLA. Radion kamarikuoro. Timo Nuoranne Johanna Rusanen, sopraano

TUNNELMALLISEN JOULUN JUHLA. Radion kamarikuoro. Timo Nuoranne Johanna Rusanen, sopraano TUNNELMALLISEN JOULUN JUHLA Radion kamarikuoro Timo Nuoranne Johanna Rusanen, sopraano 2 1 Tuo armon valkokyyhky 2:13 Anon. Anon., 3. säk. Friedrich Layritz Hugo Jalkanen sov. Michael Praetorius 2 En etsi

Lisätiedot

Olli Tammi. Pieniä ajatuksia, hiljaisia sanoja, suuria tunteita

Olli Tammi. Pieniä ajatuksia, hiljaisia sanoja, suuria tunteita Olli Tammi Pieniä ajatuksia, hiljaisia sanoja, suuria tunteita Pieniä ajatuksia, hiljaisia sanoja, suuria tunteita Olli Tammi Ulkoasu: R. Penttinen Kustantaja: Mediapinta, 2011 ISBN 978-952-235-296-5 Sisällys

Lisätiedot

Marina Kostik. Joulu. Naiskuorolle

Marina Kostik. Joulu. Naiskuorolle 32 758 Marina Kostik Joulu Naiskuorolle 2017 Copyright by the Composer All Rights Reserved No part of this publication may be copied or reproduced in any form or by any means without the prior permission

Lisätiedot

LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle)

LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle) LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle) Lapsi Haastattelija Päivä ja paikka 1 LAPSI JA HÄNEN PERHEENSÄ Vanhempasi ovat varmaankin kertoneet Sinulle syyn siihen, miksi olen halunnut tavata Sinua.

Lisätiedot

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys (SRK) ry 2016, Kiviharjunlenkki 7, Oulu, Siionin laulut

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys (SRK) ry 2016, Kiviharjunlenkki 7, Oulu,  Siionin laulut Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys (SRK) ry 2016, Kiviharjunlenkki 7, 90220 Oulu, wwwsrkfi Siionin laulut LEVYN NUMERO LAULUN NIMI LAULUN NUMERO 14 Armon valo säteillänsä 95 8 Aurinkomme ylösnousi

Lisätiedot

Juhlat KAPPALE 6. Uusivuosi

Juhlat KAPPALE 6. Uusivuosi Uusivuosi Jokainen vuosi alkaa uudenvuoden juhlimisella. Suomessa on uutenavuotena usein hyvin kylmä ilma, joten juhlat ovat yleensä sisällä. Ihmiset kutsuvat ystävät kylään, laittavat hyvää ruokaa ja

Lisätiedot

PÄÄSIÄINEN > 25.4.

PÄÄSIÄINEN > 25.4. KALENTERIJUHLAT UUSIVUOSI 1.1. Uutenavuotena paukutellaan raketteja ja valetaan tinaa, josta ennustetaan alkavaa vuotta. Tehdään leikkimielisiä uudenvuodenlupauksia. Perheet syövät kotona perheen tai ystävien

Lisätiedot

jäi taivahan rannalle säihkyvä silta,

jäi taivahan rannalle säihkyvä silta, Vaeltaja pysähtyy soutaja antaa airojensa levätä näkymätön hyvä käsi on laskeutunut elämän otsalle. Viljo Kajava Puu suhisee hiljaisuus säestää. Ystävykset ovat jälleen tavanneet: metsän sini ja järven

Lisätiedot

Aakkoset Aa Ii Uu Ss Nn Ee Oo Ll Rr Mm Tt Ää Pp Kk Jj Vv Hh Yy Öö Dd Gg Bb Ff Cc Ww Xx Zz Qq Åå Numerot 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Kuka on...? (adjektiivit) 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Kenellä on...? (omistaminen)

Lisätiedot

Karaoke - laulujen aakkosellinen luettelo. Laulun nimi Levyn ja - kap- Tekijät paleen nrot Aamuruskon siivin 1-12 All night, all day 1-8

Karaoke - laulujen aakkosellinen luettelo. Laulun nimi Levyn ja - kap- Tekijät paleen nrot Aamuruskon siivin 1-12 All night, all day 1-8 1 Karaoke - laulujen aakkosellinen luettelo. Laulun nimi Levyn ja - kap- Tekijät Aamuruskon siivin 1-12 All night, all day 1-8 Anna meille rauhasi 5-10 Virsi 514 Armoasi Vailla 2-42 M. Nuorva Devil's Reign

Lisätiedot

NO ONKOS TULLUT JOULU, NYT ESPOONTORILLE?

NO ONKOS TULLUT JOULU, NYT ESPOONTORILLE? NO ONKOS TULLUT JOULU, NYT ESPOONTORILLE? Kyllä on! Lahjat, koristeet ja kattaukset, mitä ikinä jouluusi tarvitset! Tervetuloa jouluostoksille Espoontorille! EI ITKEÄ SAA, EI STRESSATA SAA, JOULU ON TULLUT

Lisätiedot

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät.

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, mutta enkeli sanoi heille: Älkää

Lisätiedot

JUHLAT JUHLAKULTTUURIT YKI-harjoituksia

JUHLAT JUHLAKULTTUURIT YKI-harjoituksia JUHLAT JUHLAKULTTUURIT YKI-harjoituksia Lämmittely Mitä Suomen juhlia tiedät? Miten niitä vietetään? Ketä kutsutaan? Miten? Mitä tehdään? Mitä syödään? Mitä annetaan lahjaksi? Miten pukeudutaan? Millainen

Lisätiedot

LEIPURIN KAKKU- & LEIVOSPAPERIT, -KAPSELIT ym. 2/2013

LEIPURIN KAKKU- & LEIVOSPAPERIT, -KAPSELIT ym. 2/2013 LEIPURIN KAKKU- & LEIVOSPAPERIT, -KAPSELIT ym. 2/2013 Leipurin Oy Tahkotie 1 E 2, 01530 Vantaa Puh. (09) 52170 Fax. (09) 521 2121 www.leipurin.com ISO 9001 BUREAU VERITAS Certification LEIVOS K AP S E

Lisätiedot

EEVA JA AADAM EDENISSÄ

EEVA JA AADAM EDENISSÄ Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) EEVA JA AADAM EDENISSÄ Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Jumalan istuttamassa paratiisissa, joka

Lisätiedot

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Ilolan perhe

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Ilolan perhe Ilolan perhe 1 Pentti ja Liisa ovat Reinon, Jaanan ja Veeran isä ja äiti. Heidän lapsiaan ovat Reino, Jaana ja Veera. 'Pikku-Veera' on perheen nuorin. Hän on vielä vauva. Henry-vaari on perheen vanhin.

Lisätiedot

joulukuun TIETÄMÄT 5 Kari & Paula Simo & Ritva Joulukuun TIETÄMÄT päättää syyskauden pikkujoulutunnelmissa Tornion VPK:n juhlatiloissa.

joulukuun TIETÄMÄT 5 Kari & Paula Simo & Ritva Joulukuun TIETÄMÄT päättää syyskauden pikkujoulutunnelmissa Tornion VPK:n juhlatiloissa. 2013 LC TORNIO PUDAS UUTISIA 4.12.2013 JOULUKUU joulukuun TIETÄMÄT 5 Joulukuun TIETÄMÄT päättää syyskauden pikkujoulutunnelmissa Tornion VPK:n juhlatiloissa. Simo & Ritva Kari & Paula Itse juhlahetki asettui

Lisätiedot

Lasten joulukirkot. Lasten joululahjaverkko

Lasten joulukirkot. Lasten joululahjaverkko Lasten joulukirkot kaikille alle kouluikäisille hoitajineen ja perheineen. ma-ti 9.-10.12. klo 9 ja kirkossa ke-to 11.-12.12. klo 9 ja Asolan seurakuntatalossa pe 13.12. klo 9 Päiväkummun seurakuntatalossa

Lisätiedot

KAIKKIEN AIKOJEN SANKARITARINA

KAIKKIEN AIKOJEN SANKARITARINA KAIKKIEN AIKOJEN SANKARITARINA kuvat: Samuli Råman teksti: Marita Råman 2016 8.12.2016 Animehahmot Samuli Råman; teksti Marita Råman 1 KAIKKIEN AIKOJEN KERTOJA Väinämöinen KAIKKIEN AIKOJEN NAISTENMIES

Lisätiedot

Psalmin kertosäkeitä

Psalmin kertosäkeitä Psalmin kertosäkeitä Kaste Tämän päivän on Herra tehnyt Ps. 118:24. Virsikirjan jumalanpalvelusliitteessä nro 852. Tuomo Nikkola 2001 Tä - män päi - vän on Her - ra teh - nyt, i - loit - kaa ja rie - muit

Lisätiedot

^Jr A. Joulukuusikauppa. uudufuuiiifiauppcm io uuade&ta 797C. ifedutehtd

^Jr A. Joulukuusikauppa. uudufuuiiifiauppcm io uuade&ta 797C. ifedutehtd 0 > I OB V1 ^Jr A > * ' I# > LJ 9 Joulukuusikauppa ifedutehtd ^ uudufuuiiifiauppcm io uuade&ta 797C Joulun paras yrityslahja Helppo ja mukava joululahja yrityksenne työntekijöille ja asiakkaille? Kotimainen

Lisätiedot

Lapsoset ketterät kotihaasta

Lapsoset ketterät kotihaasta Kansanlauluvisassa on suomalaisten kansanlaulujen 1. säkeistön alkuja ja loppuja. Tulosta sopiva määrä säkeitä ja leikkaa suikaleiksi. Viimeisenä on vastaussivu, josta voi tarkastaa laulun nimen ja oikean

Lisätiedot

Opittavia asioita. Mikä on rumpalin ammattitauti? Rytmihäiriö.

Opittavia asioita. Mikä on rumpalin ammattitauti? Rytmihäiriö. 1. Rytinää! Opittavia asioita Tiedän, millainen on hyvä lauluasento Opin säätelemään ääneni voimakkuutta. Tiedän, mitä tarkoittavat π, P, F a ƒ. Opettelen beat-komppea kehorytmeinä. Tutustun lyömäsoittimiin

Lisätiedot

ELON NUOTIOLAULUVIHKO

ELON NUOTIOLAULUVIHKO ELON NUOTIOLAULUVIHKO 1) SANKARIT 2) LAPIN KESÄ 3) HYMYHUULET 4) (PUOLALAINEN) NUOTIOLAULU 5) HÄMÄHÄMÄHÄKKI 6) IHME JA KUMMA 7) LIIKENNELAULU Nuotiolaulutuokio aloitetaan ja päätetään yhteiseen virkistysjumpaan!

Lisätiedot

UUSI JULKAISU NIILA JA PUNAISET SAAPPAAT

UUSI JULKAISU NIILA JA PUNAISET SAAPPAAT NIILA JA PUNAISET SAAPPAAT Tiina-Liisa Lohi kuvittanut Tytti Mäenpää ILMESTYNYT 23.4.2017 HINTA 17 Niila tulee pahalla tuulella koulusta. Sisko on tullut vauvansa kanssa kylään, ja äitikin huomaa silloin

Lisätiedot

Ystävällisin terveisin. Lumihiutalepallo 11 90. Maria Hill Kerhoemäntä. Kirjomukset Talvihämärä. 2/pak. 8 90

Ystävällisin terveisin. Lumihiutalepallo 11 90. Maria Hill Kerhoemäntä. Kirjomukset Talvihämärä. 2/pak. 8 90 JOULUKUU 2015 Ateljé Margaretha - PL 6370-00002 Helsinki Puh. 09 3157 9210 (maksat ainoastaan paikallisverkkomaksun) www.margaretha.fi Sähköposti: asiakaspalvelu@margaretha.fi Hyvä Kerhojäsen! Club Margarethan

Lisätiedot

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 6.12.2009

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 6.12.2009 . (tulostettava pdf-versio) sivu 1(6) Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus Kuva 1 Tässä vielä harjoiteltiin Viimeisiä veneitä Anne-Maija näyttää sanoja etupenkissä Itsenäisyyspäivänä olikin sunnuntai ja perinteinen

Lisätiedot

Karaoke - laulujen aakkosellinen luettelo. Laulun nimi Levyn ja - kap- Tekijät paleen nrot Aamuruskon siivin 1-12 All night, all day 1-8

Karaoke - laulujen aakkosellinen luettelo. Laulun nimi Levyn ja - kap- Tekijät paleen nrot Aamuruskon siivin 1-12 All night, all day 1-8 1 Karaoke - laulujen aakkosellinen luettelo. Laulun nimi Levyn ja - kap- Tekijät Aamuruskon siivin 1-12 All night, all day 1-8 Anna meille rauhasi 5-10 Virsi 514 Armoasi Vailla 2-42 M. Nuorva Devil's Reign

Lisätiedot

Agricolan Monenlaista luettavaa 3

Agricolan Monenlaista luettavaa 3 Maalaishiiri ja kaupunkilaishiiri Kesällä maa-lais-hii-ri asui suuressa vehnäpellossa. Kun ilmat viilenivät, se muutti sisälle taloon. Tuvan lattialta se löysi ihmisiltä pudonneita herk-ku-pa-lo-ja. Se

Lisätiedot

Rintamanaisten valtakunnallinen

Rintamanaisten valtakunnallinen Rintamanaisten valtakunnallinen Perjantaina 6.6.2008 Jyväskylässä Päivän ohjelma 10.00-11.15 Ehtoollisjumalanpalvelus 11.30-13.15 Lounas seurakuntakeskuksessa 13.30-15.00 Päiväjuhla kirkkosalissa 15.00-15.30

Lisätiedot

MAKEISKUVASTO JOULU 2011

MAKEISKUVASTO JOULU 2011 MAKEISKUVASTO JOULU 2011 HERKULLINEN JOULU Herkullinen joulu Kun joulu on ovella, pitää askarrella, siivota, käydä ostoksilla ja tietysti leipoa. Pikkuleipiä, pullaa ja makeisia pitää olla! Oi sitä ihanaa

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

Mitä perinteitä uudenvuoden viettoon kuuluu kotimaassasi? Mitä tiedät suomalaisten joulunvietosta?

Mitä perinteitä uudenvuoden viettoon kuuluu kotimaassasi? Mitä tiedät suomalaisten joulunvietosta? 1 Mitä perinteitä uudenvuoden viettoon kuuluu Mitä tiedät suomalaisten joulunvietosta? Millaista ruokaa sinun kotimaassasi perinteisesti syödään jouluna? Mikä on ikimuistoisin joululahja, jonka olet saanut?

Lisätiedot

Perhejumalanpalvelukset

Perhejumalanpalvelukset Perhejumalanpalvelukset 269 Johdantosanat Johdantosanojen alussa puhuttelun jälkeen kerrotaan päivän ja sen jumalanpalveluksen erityisluonteesta. Tämän vapaan osan merkkinä on käytetty seuraavassa kahta

Lisätiedot

Odpowiedzi do ćwiczeń

Odpowiedzi do ćwiczeń Odpowiedzi do ćwiczeń Lekcja 1 1. c 2. b 3. d 4. a 5. c Lekcja 2 1. ruotsia 2. Norja 3. tanskalainen 4. venäjää 5. virolainen 6. englantia 7. Saksa 8. kiina 9. espanjaa 10. Suomi 11. puolalainen 12. englanti

Lisätiedot

Tekninen ja ympäristötoimiala

Tekninen ja ympäristötoimiala Lahden seudun ympäristöpalvelut Tekninen ja ympäristötoimiala 6.11.2006 24.11. alkaa kaamos. Aurinko painuu alas Suomen pohjoisimmassa kolkassa, Nuorgamissa noustakseen seuraavan kerran taivaanrantaan

Lisätiedot

Lapsoset ketterät kotihaasta

Lapsoset ketterät kotihaasta Helpompi kansanlauluvisa Kansanlauluvisassa on suomalaisten kansanlaulujen 1. säkeistön alkuja. Tulosta sopiva määrä säkeitä ja leikkaa suikaleiksi. Viimeisenä on vastaussivu, josta voi tarkastaa laulun

Lisätiedot

JOULUNAIKA TOP 3: JOULUKATTAUKSET. Kynttilät luovat tunnelmaa. Koristele koti koreaksi. Joulu ympäri maailmaa. Terveellisemmät.

JOULUNAIKA TOP 3: JOULUKATTAUKSET. Kynttilät luovat tunnelmaa. Koristele koti koreaksi. Joulu ympäri maailmaa. Terveellisemmät. JOULUNAIKA Koristele koti koreaksi Terveellisemmät Joulu ympäri maailmaa jouluruoat TOP 3: Kynttilät luovat tunnelmaa JOULUKATTAUKSET Pääkirjoitus: Mitä joulu sinulle merkitsee? 3 Yleistä: Joulu ympäri

Lisätiedot

PIENET KALAT UIVAT (Margareta Voipio) Pienet kalat uivat ai, ai. Pienet kalat uivat ai, ai. Pienet kalat uivat ai, ai, Tuleekohan hauki, ei kai!

PIENET KALAT UIVAT (Margareta Voipio) Pienet kalat uivat ai, ai. Pienet kalat uivat ai, ai. Pienet kalat uivat ai, ai, Tuleekohan hauki, ei kai! PIENET KALAT UIVAT (Margareta Voipio) Pienet kalat uivat ai, ai. Pienet kalat uivat ai, ai. Pienet kalat uivat ai, ai, Tuleekohan hauki, ei kai! VALASKALA Äiti antoi mulle rahaa, osta vähän kalaa. Minä

Lisätiedot

KEVÄÄLLÄ 2017 JULKAISTUT TUOTTEET. Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys ry Kiviharjunlenkki 7, Oulu, ,

KEVÄÄLLÄ 2017 JULKAISTUT TUOTTEET. Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys ry Kiviharjunlenkki 7, Oulu, , KEVÄÄLLÄ 2017 JULKAISTUT TUOTTEET KIRJAT ÄÄNITTEET ÄÄNIKIRJA YHTEEN PUNOTUT Salla Sivula ILMESTYNYT 19.3.2017 HINTA 19 Kuusi vuotta aikaisemmin Antti oli tuntenut pakahtuvansa onnesta saman uutisen edessä.

Lisätiedot

su 29.11. klo 10 1. adventtisunnuntain messu. ma 30.11. klo 18 Saksalaista ja italialaista barokkiakonsertti

su 29.11. klo 10 1. adventtisunnuntain messu. ma 30.11. klo 18 Saksalaista ja italialaista barokkiakonsertti Adventti- ja joulunaika Kallaveden seurakunnassa 2015 KALLAVEDEN KIRKKO (Rauhalahdentie 21) su 29.11. klo 10 1. adventtisunnuntain messu. ma 30.11. klo 18 Saksalaista ja italialaista barokkiakonsertti

Lisätiedot

IHMISIÄ JOULULAULUJEN TAUSTALLA

IHMISIÄ JOULULAULUJEN TAUSTALLA IHMISIÄ JOULULAULUJEN TAUSTALLA Sibeliuksen joululaulut Jean Sibelius sävelsi kahden tunnetun joululaulun lisäksi kolme muuta -ja vielä vanhoilla päivillään yhden tuntemattomaksi jääneen joululaulun. On

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN ALUEEN PARTIOLAISET ry. Komentajan opas Ahveniston sankarihaudoille

HÄMEENLINNAN ALUEEN PARTIOLAISET ry. Komentajan opas Ahveniston sankarihaudoille Komentajan opas Ahveniston sankarihaudoille Päivitetty 2015 / Retku Yleistä Hämeenlinnan alueella partiolaisten perinteenä on tehdä vuosittainen kunniakäynti sankarihaudoille itsenäisyyspäivänä 6.12. Itse

Lisätiedot

MESSUT JA HARTAUDET Huopalahden kirkossa

MESSUT JA HARTAUDET Huopalahden kirkossa Huopalahden kirkon kellot kutsuvat Joulun viettoon 2018 1 2 MESSUT JA HARTAUDET Huopalahden kirkossa I adventttisunnuntai 2.12. messu klo 10 Mari Silin, Miika Kolari, Hanna Autio; Lähde-kuoro. Tule aloittamaan

Lisätiedot

Lyhyt Numg-Ugpinen. Kahdestoista painos. Kun tukko kiekuu kerran neljännen, Silloin nousu-aika pienoisten," Pör>dällä jo herkut odottaa,

Lyhyt Numg-Ugpinen. Kahdestoista painos. Kun tukko kiekuu kerran neljännen, Silloin nousu-aika pienoisten, Pör>dällä jo herkut odottaa, Q Kahdestoista painos Lyhyt Numg-Ugpinen Kun tukko kiekuu kerran neljännen, Silloin nousu-aika pienoisten," Pör>dällä jo herkut odottaa, Lämpöis-leipää, äidin leipomaa." I a adeghijklmn oprsstuwyäo ADGGHIKL

Lisätiedot

IHMINEN, MIKSIKÄ ITKET?

IHMINEN, MIKSIKÄ ITKET? IHMINEN, MIKSIKÄ ITKET? RR huhti-toukokuu 1969 nro 4 5 Sinä suret, ja elämäsi tuntuu raskaalta. Sairaus sinua vaivaa, köyhyys painaa sinua, ja murhe valtaa mielesi. Äiti on kadottanut lapsensa, mies rakastetun

Lisätiedot

9.1. Mikä sinulla on?

9.1. Mikä sinulla on? 9.kappale (yhdeksäs kappale) 9.1. Mikä sinulla on? Minulla on yskä. Minulla on nuha. Minulla on kuumetta. Minulla on kurkku kipeä. Minulla on vesirokko. Minulla on flunssa. Minulla on vatsa kipeä. Minulla

Lisätiedot

Ensimmäinen oksa - nimi.

Ensimmäinen oksa - nimi. Kirkon lapsityönohjaajien ja lapsityön teologien neuvottelupäivät. Torstai 11.4.2013. PIENI PYHIINVAELLUS Laajavuoren luonnossa Kuljetaan kuiskaten. Hengitetään rukoillen. Kuljetaan pareittain ja pysähdytään

Lisätiedot

1. Tekstiharjoitus Lue, mitä Katja on kirjoittanut ylioppilasaineessaan joulun merkityksestä suomalaisille.

1. Tekstiharjoitus Lue, mitä Katja on kirjoittanut ylioppilasaineessaan joulun merkityksestä suomalaisille. 1. Tekstiharjoitus Lue, mitä Katja on kirjoittanut ylioppilasaineessaan joulun merkityksestä suomalaisille. Suomalaiset ja joulu Suomalaiset rakastavat joulua. Jouluvalmistelut aloitetaan jo hyvissä ajoin,

Lisätiedot

KUNINKAAN POJAN HÄÄT JA SUURET PIDOT

KUNINKAAN POJAN HÄÄT JA SUURET PIDOT Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) KUNINKAAN POJAN HÄÄT JA SUURET PIDOT Tänään meillä on kaksi vertausta, jotka kertovat siitä, kuinka Jumala kutsuu kaikkia taivaan hääjuhliin. 1. Kertomuksen

Lisätiedot