Sääntövaliokunta 2/2013

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sääntövaliokunta 2/2013"

Transkriptio

1 Sääntövaliokunta 2/2013 Aika: klo Paikka: Uimaliiton toimisto, Hämeentie 105A, Helsinki Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä pj Sami Wahlman X x varapj Keijo Kiviluoma, läsnä kohdat X x jäsen Christina Nokkala X x, saapui kohdassa X jäsen Ville Riekkinen X x jäsen Antti Vilppola X x sihteeri Riku Riikonen X x 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo Läsnäolijoiden toteaminen Todettiin läsnäolijat yllä olevan listan mukaisesti. 3. Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen ja pöytäkirjan tarkastajien nimeäminen Todettiin kokous päätösvaltaiseksi. n tarkastajana toimii puheenjohtaja. 5. Päätösasiat 5.1. RaisUn kirjelmä NSM-uinneissa tapahtuneesta hylkäyksestä. Liite 1. FINAn tulkintaa noudattaen urheilijoille tasapuolinen kohtelu voidaan mahdollistaa vain hyväksytyn videovarmistusjärjestelmän avulla ja tästä syystä minkään muiden kuvantamislaitteiden sisältöä ei voida pitää kelvollisena. Videokuvan mahdollinen näkeminen ei voi siis vaikuttaa päätökseen. Yleismääräysten kohdan GR mukaan ei kirjelmän aiheesta voida myöskään tehdä protestia. Edellä mainituista syistä sääntövaliokunta ei tee muutoksia nuorten Suomenmestaruusuinneissa kilpailunjohtajan tekemiin päätöksiin. Liitteessä mainittu kirje ei ole saavuttanut sääntövaliokuntaa tai liiton toimistoa Sääntöpalsta uintilehteen: FINA sääntömuutoshdotukset (määräaika 15.4.) Ville ja Keijo pitävät esityksen sääntöseminaarissa yhdessä FINA-tuomareiden kanssa muutoksien

2 syistä ja mahdollisesta kannanotosta. Kaikissa muissakin keskusteluissa tulee korostaa, että nämä ovat vasta ehdotuksia. Mahdollinen hyväksyminen tapahtuu syksyllä Keijo kirjoittaa Uinti-lehteen jutun muutosehdotuksista Sääntömuutoksia UJR:n esitys lajimäärärajoitteista UJR:n esitys henkilökohtaisten lajimäärärajoitteiden poistamiseksi kaikista kilpailuista hyväksyttiin. Pyydetään kuitenkin UJR:ltä vielä vahvistus onhan seurapistekilpailu ja sen vaikutus liiton äänimäärään otettu huomioon. Sääntövaliokunnan puolesta sääntömuutos voidaan ottaa jo kesällä 2013 käyttöön Muut sääntömuutokset Yleisesti keskusteltiin, että FINAn säännöt ovat ratkaisevat ellei sääntökohtiin liity kansallisia lisäyksiä. Tästä syystä osaan ehdotetuista sääntökohdista ei tehty muutoksia, jotta suomalaiset säännöt pysyvät mahdollisimman tarkkana käännöksenä alkuperäisistä. Päivitetyt Yleismääräysten kohdat. SUiL:n huom. Kaikissa Suomessa pidettävissä kilpailuissa noudatetaan Kansainvälisen Uimaliiton (Federation Internationale de Natation, lyhennettynä FINA) sääntöjä. yleismääräyksiä ja eri uintiurheilulajien kilpailusääntöjä sekä niihin Suomen Uimaliiton tekemiä lisäyksiä ja huomautuksia. Jos edellä mainittujen sääntöjen, lisäyksien tai huomautusten tulkinnassa on epäselvyyttä, ratkaisee Suomen Uimaliiton sääntövaliokunta ylimpänä päättävänä elimenä sääntöjen tulkinnat. 7 9 Poistetaan lause Lisenssi on vaadittaessa esitettävä kilpailupaikalla. Päivitetyt uintisääntöjen kohdat. SW Valvomon johtaja tarkistaa tulosteista viestivaihtojen oikeellisuuden ja raportoi kaikki vaihtorikot kilpailun johtajalle. SW Valvomon johtaja voi varmistaa vaihtorikon ajanoton varmistuksessa käytettävältä videolta. SW Lähettäjä sijoittuu lähdön ajaksi altaan sivulle, noin viiden metrin päähän lähtöreunasta, paikkaan, josta ajanottajat voivat nähdä ja / tai kuulla lähtömerkin ja kilpailijat kuulla sen. SUiL huom. Selkäuintilähdössä on lähettäjän mielekkäintä sijoittua lähtöreunalle eikä viiden metrin päähän siitä. Vaikka kysymyksessä ei olisi vaihtorikko, voidaan selvästi epätasainen lähtö kutsua takaisin, jos epätasaisuus johtui lähettäjän virheestä tai ulkopuolisesta syystä.

3 SW SUiL:n huom. Kilpailunjohtajan allekirjoittama tulosluettelo tulee jättää seuran arkistoon vähintään seuraavan kalenterivuoden loppuun. Suomen Uimaliiton pyynnöstä tulosluettelo on voitava esittää liitolle. [Poistetaan kohta kilpailusihteerin vastuusta huolehtia ennätysilmoituksista] SW SUiL:n huom. Numerolaattojen tulee olla riittävän isokokoisia. A-4 kokoa voidaan pitää pienimpänä, jonka numerot ovat uimareiden selvästi nähtävissä. [Poistetaan kohta numerolaattojen käytöstä vaihtoehtoisesti lähtöpäässä sekä erityismaininta 25m altaan kilpailuista]. SW SUiL:n huom. Suomessa uitavissa kilpailuissa käytetään paremmuusjärjestyksen laatimiseen muunnettuja aikoja Uimaliiton hyväksymällä tavalla. [Poistetaan kohta Muissa kuin mestaruuskilpailuissa viestijoukkueelle voidaan kuitenkin ilmoittaa uimareiden virallisista yksityisajoista laskettu aika. ] Ennätysluetteloa ylläpidetään Ikäkausimestaruusuintien, Lyhyen radan ikäkausimestaruusuintien ja Rollouintien ennätyksistä mukaan lukien näiden mahdolliset alku- ja aluekilpailut Suomen ennätyksistä ja nuorten ennätyksistä uimarin tai hänen seuransa on tehtävä ennätysilmoitus jäljempänä esitetyllä kaavakkeella ja lähetettävä se Suomen Uimaliittoon viimeistään 14 päivän kuluessa ennätyksen saavuttamisesta. Ennätysilmoituksen allekirjoittaa kilpailunjohtaja Ellei ennätystä ole saavutettu Suomen Uimaliiton mestaruuskilpailuissa, ennätysilmoitus Suomen ennätyksistä on tehtävä ennätysilmoitus- kaavakkeella. Ulkomaisista kilpailuista, joissa on automaattinen ajanotto, on toimitettava uimaliittoon ennätysilmoitus- kaavakkeen lisäksi virallinen tulosluettelo Ne osanottajat, joilla on edustuskelpoisuus Suomen Uimaliiton jäsenseurassa, edustavat seuraansa. Suomen kansalainen, jolla on edustusoikeus ulkomaisessa FINA:n alaisen uimaliiton seurassa, voi edustaa Suomen mestaruuskilpailuissa tätä seuraa. Liitto on ainoa taho joka voi estää uimarin osallistumisen kohdan 6 7 johtuvista syistä. Mikäli seura ei myönnä uimarille edustusoikeutta, voi liitto myöntää uimarille osallistumisoikeuden seurattomana poistetaan kokonaan eli seura voi ilmoittaa rajattomasti joukkueita, mikäli ne alittavat asetetun tulosrajan ilman että uimareille tulisi olla henkilökohtaisia lajeja Suomen mestaruuskilpailuissa on käytettävä täysiautomaattista ajanottoa, ellei erityisen painavista syistä muuta johdu. Lähtökorokkeilla on oltava reaktiolevyt Viestijoukkueiden kokoonpanot tulee nimetä ilmoittautumisen yhteydessä. Poistetaan erillinen ilmoitusvelvollisuus uimareista joilla ei ole henkilökohtaisia lajeja. Päivitetyt Masters-sääntöjen kohdat Kilpailijan tai viestijoukkueen osanotto yhteen tai useampaan lajiin voidaan peruuttaa.

4 Peruutus on tehtävä kirjallisesti 60 minuuttia ennen kilpailujakson alkua 5.4. Edustuskelpoisuuden siirto Muokataan edustuskelpoisuuden määrittelevää tekstiä seuraavaan esityksen mukaisesti. Liite Kilpailunjohtajien valinta tuleviin arvokilpailuihin Rollot, Vaasa KJ Kaija Niemi Läh Hannu Paajanen IKM Hyvinkää KJ Ville Riekkinen Läh Keijo Kiviluoma SM Jyväskylä KJ Kalervo Sipiläinen Läh Matti Jokinen Avovesi-SM Kangasala 10.8.(?) KJ:t Sami Wahlman ja Ville Riekkinen (samalla koulutustilaisuus avovesituomareille) Nimitettiin Sakari Hurskainen ehdolle NEM-uinteihin Puolaan. Sami Wahlman on jo nimetty Masters-EM-kilpailuihin Chief-referee uintiin ja avovesiuintiin. Syksyn 2013 kilpailujen tuomareista keskustellaan sääntöseminaarissa. 6. Muut asiat 6.1. Keskustelua IKM 2013 ilmoittautumisesta ja starttimaksuista Keskustelua siitä, milloin starttimaksut tulee olla maksettuna IKM 2013 kilpailussa, koska nyt ilmoittautuminen menee kiinni muita kilpailuita aiemmin. Sääntövaliokunta tulkitsee tilanteen niin, että koska lopulliset ilmoittautumiset ovat selvillä 19.6., tulee maksut suorittaa tällöin useamman maksun välttämiseksi. Varmistetaan UJR:ltä oliko tulkinta alkuperäisen ajatuksen mukainen. 10. Seuraava kokous Seuraava kokous on 6.4. sääntöseminaarin yhteydessä. Tarkempi aika varmistuu myöhemmin. 11. Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo Sami Wahlman Puheenjohtaja Riku Riikonen Sihteeri

5 LIITE 2 6 EDUSTUSKELPOISUUDEN SIIRTO 1. Uintiurheilijan edustuskelpoisuuden siirto tulee voimaan 30 vuorokauden kuluttua siitä, kun Suomen Uimaliitto on vastaanottanut kirjallisen siirtohakemuksen. Uimaliitto ilmoittaa virallisen seurasiirtopäivän. Tähän päivään asti kilpailija edustaa vanhaa seuraansa. SUiL:n huom. Edustuskelpoisuuden siirto ei kuitenkaan voi tulla voimaan kesken kilpailun, vaan uimari edustaa sitä seuraa koko kilpailun ajan, jota hän kilpailun alkaessa edusti 2. Edustuskelpoisuuden siirron tapahtuessa välisenä aikana, tuleeastuu siirto voimaan Mikäli seura eroaa Suomen Uimaliitosta, lakkautetaan, tai joku siirtokohteena olevasta lajiryhmästä poistetaan seuran ohjelmasta, ei kohdassa 1 mainittu siirtoaika ole voimassa. 4. Kalenterivuoden aikana kilpailija saa siirtyä korkeintaan kaksi kertaa ja edustaa korkeintaan kolmea seuraa. 5. Seurasiirrosta peritään rekisteröintimaksu, jonka määrää Uimaliitto. Rekisteröintimaksu on suoritettava seurasiirtolomakkeessa määrätyn ajan kuluessa. Rekisteröintimaksu ei koske kohdan 2 mukaisenavälisenä aikana tehtyjä siirtoja. 6. Jos kilpailijan seurasiirto aiheuttaa seuralle poikkeuksellisia kuluja, seura voi sopia kilpailijanuimarin kanssa kirjallisesti niiden takaisinmaksusta seurasiirtotapauksessa. 7. Kilpailija on vapaa siirtymään, ellei hänellä ole seuraa kohtaan täyttämättömiä jäsenvelvoitteita, tai kausimaksuvelvoitteita tai kirjallisesti sovittuja muita velvoitteita, tai ellei seura ole rangaissut häntä kilpailukelvottomuudella, jonka kärsiminen on kesken. Kielteinen päätös on niissä tapauksissa perusteltava. Sen jälkeen kun kilpailija on täyttänyt velvoitteensa, tai hänen kilpailukelvottomuutensa on päättynyt, on hän vapaa edustamaan uutta seuraansa. SUiL:n huom. Maininta kilpailukelvottomuudesta tarkoittaa tapausta, jossa seura on antanut uimarille kilpailukiellon käyttäytymisrikkeen takia. Tässä tapauksessa olisi kohtuutonta, että kilpailija vaihtamalla seuraa voisi välttyä rangaistukselta.

3. Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen ja pöytäkirjan tarkastajan nimeäminen

3. Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen ja pöytäkirjan tarkastajan nimeäminen X Pöytäkirja Kokous 3/2012 Aika ja 12.9.2012 klo 16.30 Helsinki Esityslista paikka Liittohallitus Olosuhdevaliokunta Uinnin johtoryhmä Työ- ja talousvaliokunta Mastersvaliokunta Uimahyppyjen johtoryhmä

Lisätiedot

Kilpailutyöryhmä 1/2014

Kilpailutyöryhmä 1/2014 Kilpailutyöryhmä 1/2014 Aika: 26.3.2014 klo 18.00 20.00 Paikka: Uimaliiton toimisto, Hämeentie 105A, Helsinki Osallistujat Kutsu Läsnä pj Keijo Kiviluoma X X jäsen Krister Fogelberg X X (Skype) jäsen Johanna

Lisätiedot

Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä. pj Ville Riekkinen X X liittohallitus Emilia Uusitalo X X

Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä. pj Ville Riekkinen X X liittohallitus Emilia Uusitalo X X Kilpailutyöryhmä 3/2018 Aika: 30.3.2018 Paikka: Sähköpostikokous Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä pj Ville Riekkinen X X liittohallitus Emilia Uusitalo X X jäsen Krister Fogelberg X X

Lisätiedot

Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä. jäsen Krister Fogelberg X esittelijä Riku Riikonen X X

Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä. jäsen Krister Fogelberg X esittelijä Riku Riikonen X X Kilpailutyöryhmä 1/2017 Aika: 21.1.2017 klo 13-15.30 Paikka: Uimaliiton toimisto, Helsinki Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä pj Ville Riekkinen X X liittohallitus Emilia Uusitalo X jäsen

Lisätiedot

Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä. x liittohallitus Emilia Uusitalo. jäsen Krister Fogelberg X x, skype esittelijä Riku Riikonen X x

Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä. x liittohallitus Emilia Uusitalo. jäsen Krister Fogelberg X x, skype esittelijä Riku Riikonen X x Kilpailutyöryhmä 4/2017 Aika: 25.4.2017 klo 17.00 Paikka: Uimaliiton toimisto, Helsinki Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä pj Ville Riekkinen X x liittohallitus Emilia Uusitalo X x jäsen

Lisätiedot

Sääntöseminaari 2016 Tuomarin urapolku. Tervetuloa

Sääntöseminaari 2016 Tuomarin urapolku. Tervetuloa Tuomarin urapolku Tervetuloa Tuomarin urapolku KTR:n ja tuomariklubin yhteisprojekti Tarkoituksena kuvata tuomarin polun eri mahdollisuuksia ja avata eri vaiheet sekä lisätä läpinäkyvyyttä Julkaistu netissä

Lisätiedot

UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA 2013-2017 MASTERS-UINTI JA MASTERS-AVOVESIUINTI

UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA 2013-2017 MASTERS-UINTI JA MASTERS-AVOVESIUINTI 29.4.2015 UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA 2013-2017 MASTERS-UINTI JA MASTERS-AVOVESIUINTI 2 Masters-uinti ja masters-avovesiuinti Näissä säännöissä käytetään seuraavia FINA:n sääntöjen mukaisia lyhennyksiä:

Lisätiedot

Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä. jäsen Krister Fogelberg X esittelijä Riku Riikonen X x

Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä. jäsen Krister Fogelberg X esittelijä Riku Riikonen X x Kilpailutyöryhmä 7/2017 Aika: 6.11.2017 klo 17.00 Paikka: Uimaliiton toimisto, Helsinki Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä pj Ville Riekkinen X x liittohallitus Emilia Uusitalo X jäsen Krister

Lisätiedot

UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA MASTERS-UINTI JA MASTERS-AVOVESIUINTI

UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA MASTERS-UINTI JA MASTERS-AVOVESIUINTI 21.9.2017 UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA 2017-2021 MASTERS-UINTI JA MASTERS-AVOVESIUINTI 2 Masters-uinti ja masters-avovesiuinti Sisällys YLEISTÄ... 4 MASTERS-KILPAILUJEN UINTISÄÄNNÖT... 5 MSW 1 IKÄRYHMÄT...

Lisätiedot

Uimaliiton liittohallitus 2/2013

Uimaliiton liittohallitus 2/2013 Uimaliiton liittohallitus 2/2013 Aika: Paikka: 14.2.2013 klo 16.00-19.35 Uimaliiton toimisto, Hämeentie 105A, Helsinki Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä pj Sami Wahlman X varapj Tero Matkaniemi,

Lisätiedot

Osallistujat Kutsu Läsnä

Osallistujat Kutsu Läsnä Kilpailutyöryhmä 6/2016 Aika: 7.12.2016 klo 17-20 Paikka: Uimaliiton toimisto Osallistujat Kutsu Läsnä pj Keijo Kiviluoma X x jäsen Krister Fogelberg X x, Skype jäsen Johanna Kara X jäsen Antti Vilppola

Lisätiedot

Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä. X liittohallitus Emilia Uusitalo. X, läsnä kohdasta. X, poistui kohdan 6.

Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä. X liittohallitus Emilia Uusitalo. X, läsnä kohdasta. X, poistui kohdan 6. Kilpailutyöryhmä 3/2017 Aika: 28.3.2017 klo 17.00 Paikka: Uimaliiton toimisto, Helsinki Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä pj Ville Riekkinen liittohallitus Emilia Uusitalo, läsnä kohdasta

Lisätiedot

Kilpailutyöryhmä 7/2015

Kilpailutyöryhmä 7/2015 Kilpailutyöryhmä 7/2015 Aika: 11.11.2015 18.11.2015 Paikka: Sähköpostikokous Osallistujat Kutsu Läsnä pj Keijo Kiviluoma X x jäsen Krister Fogelberg X x jäsen Johanna Kara X x jäsen Antti Vilppola X x

Lisätiedot

Uimaliiton liittohallitus 5/2014

Uimaliiton liittohallitus 5/2014 Uimaliiton liittohallitus 5/2014 Aika: ke 4.6.2014 klo 14.00-16.00 Paikka: Uimaliiton toimisto, Hämeentie 105A, Helsinki Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä pj Sami Wahlman X x jäsen Tero

Lisätiedot

Uimaliiton liittohallitus 4/2013

Uimaliiton liittohallitus 4/2013 Uimaliiton liittohallitus 4/2013 Aika: Paikka: 26.27.4.2013 Läntinen Rantakatu 35, Turku Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä pj Sami Wahlman X varapj Tero Matkaniemi X jäsen Matti Alpola

Lisätiedot

Kilpailutyöryhmä 5/2015

Kilpailutyöryhmä 5/2015 Kilpailutyöryhmä 5/2015 Aika: Sähköpostikokous 19.8.2015 Paikka: - Osallistujat Kutsu Läsnä pj Keijo Kiviluoma X X jäsen Krister Fogelberg X X jäsen Johanna Kara X X jäsen Antti Vilppola X X jäsen Matti

Lisätiedot

UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA 2013 UINNIN MESTARUUSKILPAILU- JA IKÄKAUSISÄÄNNÖT

UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA 2013 UINNIN MESTARUUSKILPAILU- JA IKÄKAUSISÄÄNNÖT 27.5.2014 UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA 2013 UINNIN MESTARUUSKILPAILU- JA IKÄKAUSISÄÄNNÖT 2 Uinnin mestaruuskilpailut 1 SUOMEN UIMALIITON MESTARUUSKILPAILUSÄÄNNÖT 1 Mestaruuskilpailut uinnissa Mestaruuskilpailuja

Lisätiedot

Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä. jäsen Krister Fogelberg X esittelijä Riku Riikonen X X

Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä. jäsen Krister Fogelberg X esittelijä Riku Riikonen X X Kilpailutyöryhmä 5/2017 Aika: 1.6.2017 klo 17.00 Paikka: Uimaliiton toimisto, Helsinki Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä pj Ville Riekkinen X X liittohallitus Emilia Uusitalo X jäsen Krister

Lisätiedot

Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä. pj Ville Riekkinen X X liittohallitus Emilia Uusitalo X X

Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä. pj Ville Riekkinen X X liittohallitus Emilia Uusitalo X X Kilpailutyöryhmä 6/2017 Aika: 5.9.2017 klo 17.00 Paikka: Uimaliiton toimisto, Helsinki Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä pj Ville Riekkinen X X liittohallitus Emilia Uusitalo X X jäsen

Lisätiedot

Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä. pj Ville Riekkinen X X liittohallitus Emilia Uusitalo X. Xpaikalla 18.00

Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä. pj Ville Riekkinen X X liittohallitus Emilia Uusitalo X. Xpaikalla 18.00 Kilpailutyöryhmä 5/2018 Aika: 8.5.2018 Paikka: Uimaliiton toimisto, Helsinki Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä pj Ville Riekkinen liittohallitus Emilia Uusitalo jäsen Krister Fogelberg

Lisätiedot

Kilpailutyöryhmä 8/2015

Kilpailutyöryhmä 8/2015 Kilpailutyöryhmä 8/2015 Aika: 15.12.2015 22.12.2015 Paikka: Sähköpostikokous Osallistujat Kutsu Läsnä pj Keijo Kiviluoma X X jäsen Krister Fogelberg X jäsen Johanna Kara X jäsen Antti Vilppola X X jäsen

Lisätiedot

UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA 2009 YLEISMÄÄRÄYKSET

UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA 2009 YLEISMÄÄRÄYKSET Yleismääräykset 26.4.2011 UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA 2009 YLEISMÄÄRÄYKSET 2 Yleismääräykset Uintiurheilun säännöissä käytetään seuraavia FINA:n sääntöjen mukaisia lyhennyksiä: GR = General Rules = Uintiurheilun

Lisätiedot

Kokouksen avaus Varapuheenjohtaja Ville Riekkinen avasi kokouksen 17.10.

Kokouksen avaus Varapuheenjohtaja Ville Riekkinen avasi kokouksen 17.10. Kilpailutyöryhmä 6/2015 Aika: 28.10.2015 klo 17.00 19.00 Paikka: Uimaliiton toimisto (Hämeentie 105 A, 00550 Helsinki) Osallistujat Kutsu Läsnä pj Keijo Kiviluoma X x, saapui 17.19 jäsen Krister Fogelberg

Lisätiedot

Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf

Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf SUOMEN MELONTA- JA SOUTULIITON KANOOTTIPOOLON LAJIKOHTAISET YLEISET KILPAILUSÄÄNNÖT HYVÄKSYTTY : 12.6.2018 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISET

Lisätiedot

Kilpailutyöryhmä 1/2016

Kilpailutyöryhmä 1/2016 Kilpailutyöryhmä 1/2016 Aika: 30.01.2016 klo 12 Paikka: Rantasipi Airport, Vantaa Osallistujat Kutsu Läsnä pj Keijo Kiviluoma X x jäsen Krister Fogelberg X jäsen Johanna Kara X x jäsen Antti Vilppola X

Lisätiedot

Suomen Uimaliitto Arvokilpailujen valintajärjestelmä vuosille

Suomen Uimaliitto Arvokilpailujen valintajärjestelmä vuosille Suomen Uimaliitto Arvokilpailujen valintajärjestelmä vuosille 2009 2012 1. Valintajärjestelmän yleisperiaatteet Tämä päätös koskee valintoja MM- (ei nuorten) ja EM-kilpailuihin uinnissa, uimahypyissä ja

Lisätiedot

UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA UINNIN MESTARUUSKILPAILUSÄÄNNÖT UINNIN MASTERS-MESTARUUSKILPAILUSÄÄNNÖT

UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA UINNIN MESTARUUSKILPAILUSÄÄNNÖT UINNIN MASTERS-MESTARUUSKILPAILUSÄÄNNÖT UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA 2013-2017 UINNIN MESTARUUSKILPAILUSÄÄNNÖT UINNIN MASTERS-MESTARUUSKILPAILUSÄÄNNÖT SISÄLLYSLUETTELO UINNIN MESTARUUSKILPAILUSÄÄNNÖT... 3 1 Mestaruuskilpailut uinnissa... 3 2 Järjestäminen...

Lisätiedot

Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä. pj Ville Riekkinen X X liittohallitus Emilia Uusitalo X X

Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä. pj Ville Riekkinen X X liittohallitus Emilia Uusitalo X X Kilpailutyöryhmä 9/2018 Aika: 17.9.2018 klo 17.00 Paikka: Mäkelänrinteen uintikeskus, Helsinki Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä pj Ville Riekkinen X X liittohallitus Emilia Uusitalo X

Lisätiedot

Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä. jäsen Krister Fogelberg X x esittelijä Riku Riikonen X x

Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä. jäsen Krister Fogelberg X x esittelijä Riku Riikonen X x Kilpailutyöryhmä 1/2018 Aika: 20.1.2018 klo 13.30 Paikka: Uimaliiton toimisto, Helsinki Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä pj Ville Riekkinen X liittohallitus Emilia Uusitalo X jäsen Krister

Lisätiedot

UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA YLEISMÄÄRÄYKSET

UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA YLEISMÄÄRÄYKSET 14.2.2018 UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA 2017-2021 YLEISMÄÄRÄYKSET 2 Yleismääräykset Uintiurheilun säännöissä käytetään seuraavia FINA:n sääntöjen mukaisia lyhennyksiä: GR = General Rules = Uintiurheilun yleismääräykset

Lisätiedot

Kilpailutyöryhmä 4/2015

Kilpailutyöryhmä 4/2015 Kilpailutyöryhmä 4/2015 Aika: 30.6.2015 klo 17.00 19.00 Paikka: Uimaliiton toimisto (Hämeentie 105 A, 00550 Helsinki) Osallistujat Kutsu Läsnä pj Keijo Kiviluoma jäsen Krister Fogelberg (Skype) jäsen Johanna

Lisätiedot

UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA 2005 MASTERSUINTI JA MASTERSAVOVESIUINTI

UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA 2005 MASTERSUINTI JA MASTERSAVOVESIUINTI Masters 12.1.2006 UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA 2005 MASTERSUINTI JA MASTERSAVOVESIUINTI 2 Masters Näissä säännöissä käytetään seuraavia FINA:n sääntöjen mukaisia lyhennyksiä: MGR = Masters General Rules =

Lisätiedot

Uimaliiton liittohallitus 5/2013

Uimaliiton liittohallitus 5/2013 Uimaliiton liittohallitus 5/2013 Aika: Paikka: 5.6.2013 klo 16.0019.45 Uimaliiton toimisto, Hämeentie 105A, Helsinki Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä pj Sami Wahlman X varapj Tero Matkaniemi

Lisätiedot

Uimaliiton liittohallitus 3/2015

Uimaliiton liittohallitus 3/2015 Uimaliiton liittohallitus 3/2015 Aika: 10.2.2015 klo 16.30-20.00 Paikka: Uimaliiton toimisto, Hämeentie 105 A, Helsinki Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä pj Sami Wahlman X x jäsen Lotta

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Ensimmäinen syyskokous

PÖYTÄKIRJA Ensimmäinen syyskokous Aalto ENG Sivu 1 (5) PÖYTÄKIRJA Ensimmäinen syyskokous Aika: Torstai 2.11.2017 klo 16.30 Paikka: K215, Konetekniikka K1, Otakaari 4 Läsnäolijat: Lista läsnäolijoista on liitteenä 1. 1. Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Kilpailutyöryhmä 3/2015

Kilpailutyöryhmä 3/2015 Kilpailutyöryhmä 3/2015 Aika: 25.3.2015 klo 17.00 19.00 Paikka: Uimaliiton toimisto (Hämeentie 105 A, 00550 Helsinki) Osallistujat Kutsu Läsnä pj Keijo Kiviluoma X X jäsen Krister Fogelberg X X jäsen Johanna

Lisätiedot

Sääntöseminaari Osallistujien kysymykset

Sääntöseminaari Osallistujien kysymykset Sääntöseminaari 2017 Osallistujien kysymykset KK1 Montako ajanottajaa tai mitä laitteistoa tarvitaan virallisen ajan saavuttamiseen? ts. Ennätys- ja tilastoajan ero. Dia 2 KK1 FINAn sääntö 2.8.1 It is

Lisätiedot

Sääntöseminaari Mitä teen?

Sääntöseminaari Mitä teen? Sääntöseminaari 2019 Mitä teen? Muista Mitä epävarmempi kilpailunjohtaja, sitä enemmän tarvitaan sääntöjä Lähtö SW 4.4 Interpretation issued on 7th September 2015: After all swimmers are stationary (SW

Lisätiedot

3. Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen ja pöytäkirjan tarkastajan nimeäminen.

3. Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen ja pöytäkirjan tarkastajan nimeäminen. 1 (5) x Pöytäkirja Kokous 1/2012 Esityslista Aika ja paikka 21.1.2012 Tikkurilan kopiopalvelu Liittohallitus Olosuhdevaliokunta Uinnin johtoryhmä Työ- ja talousvaliokunta Mastersvaliokunta Uimahyppyjen

Lisätiedot

Sääntöseminaari Osanottajien omat kysymykset

Sääntöseminaari Osanottajien omat kysymykset Onko kilpailunjohtajan mahdollista puuttua ja miten, jos valmentaja/uimari ei noudata kuuluttajan ohjetta poistua altaasta, kun harjoitteluaika on päättynyt? On. Teknisen köyden voi laskea alas verryttelyajan

Lisätiedot

Uimaliiton liittohallitus 4/2017

Uimaliiton liittohallitus 4/2017 Uimaliiton liittohallitus 4/2017 Aika: ma 3.4.2017 klo 16.30-20.25 Paikka: Uimaliiton toimisto, Helsinki tai Skype Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä pj Sami Wahlman X x jäsen Marjukka Palin

Lisätiedot

UI TIURHEILU SÄÄ TÖKIRJA 2009

UI TIURHEILU SÄÄ TÖKIRJA 2009 Uinti 26.4.2011 UI TIURHEILU SÄÄ TÖKIRJA 2009 UI TI JA AVOVESIUI TI 2 Uinti UI TI 1 SW 1 SW 1.1 SW 1.2 KILPAILUJE JÄRJESTÄMI E Järjestävän yhteisön nimeämällä järjestelytoimikunnalla on oikeus määrätä

Lisätiedot

Kilpailutyöryhmä 5/2016

Kilpailutyöryhmä 5/2016 Kilpailutyöryhmä 5/2016 Aika: 31.10.2016 klo 17.30-20 Paikka: Uimaliiton toimisto Osallistujat Kutsu Läsnä pj Keijo Kiviluoma X X jäsen Krister Fogelberg X jäsen Johanna Kara X X jäsen Antti Vilppola X

Lisätiedot

UINTIKILPAILUIDEN TOIMITSIJAOHJE

UINTIKILPAILUIDEN TOIMITSIJAOHJE Raision Urhelijat / Uintijaosto/JR 11-2015 Y-tunnus on 0138296-0. Sivu 1 Sisällys Toimitsijapalaveri 3 Vaatetus...3 Siirtymiset ja toiminta altaalla...3 Kilpailunjohtaja...3 Valvomonjohtaja...4 Lähettäjä...4

Lisätiedot

Kilpailutyöryhmä 3/2016

Kilpailutyöryhmä 3/2016 Sivu 1 / 8 Kilpailutyöryhmä 3/2016 Aika: 22.06.2016 klo 18-20 Paikka: Uimaliiton toimisto Osallistujat Kutsu Läsnä pj Keijo Kiviluoma X X, poistui paikalta kohdan 7.4 käsittelyn ajaksi jäsen Krister Fogelberg

Lisätiedot

UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA 2015-2017 UINTI JA AVOVESIUINTI

UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA 2015-2017 UINTI JA AVOVESIUINTI 18.12.2014 UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA 2015-2017 UINTI JA AVOVESIUINTI 2 Uinti UINTI 1 SW 1 SW 1.1 SW 1.2 KILPAILUJEN JÄRJESTÄMINEN Järjestävän yhteisön nimeämällä järjestelytoimikunnalla on oikeus määrätä

Lisätiedot

Uimaliiton liittohallitus 8/2013

Uimaliiton liittohallitus 8/2013 Uimaliiton liittohallitus 8/2013 Aika: 6.7.2013 klo 11.00-15.00 Paikka: Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus, Rautpohjankatu 6, 40700 Jyväskylä Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä pj

Lisätiedot

MLL Tapaninkylän kevätkokous. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tapaninkylän paikallisyhdistys ry.

MLL Tapaninkylän kevätkokous. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tapaninkylän paikallisyhdistys ry. MLL Tapaninkylän kevätkokous Tapaninkylän paikallisyhdistys ry. 1. Kokouksen avaus Yhdistyksen puheenjohtaja avaa kokouksen. Hän pitää usein myös lyhyen tervetulopuheenvuoron: Hyvät osanottajat, toivotan

Lisätiedot

Uimaliiton liittohallitus 13/2017

Uimaliiton liittohallitus 13/2017 Uimaliiton liittohallitus 13/2017 Aika: ma 18.12.2017 klo 17.11-20.45 Paikka: Holiday Inn Helsinki City Centre, Elielin aukio 5, 00100 Helsinki Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä pj Sami

Lisätiedot

Arvokilpailujen valintajärjestelmä vuosille 2014 2016

Arvokilpailujen valintajärjestelmä vuosille 2014 2016 10.1.2014 Liittohallituksen päätös Arvokilpailujen valintajärjestelmä vuosille 2014 2016 Suomen Uimaliiton arvokilpailujen valintajärjestelmästä ja -kriteereistä päättää liittohallitus huippu-uintiurheilun

Lisätiedot

Arvokilpailujen valintajärjestelmä vuosille

Arvokilpailujen valintajärjestelmä vuosille Liittohallitus 25.10.2016 Arvokilpailujen valintajärjestelmä vuosille 2017 2020 Suomen Uimaliiton arvokilpailujen valintajärjestelmästä ja -kriteereistä päättää liittohallitus huippu-uintiurheilun johtoryhmän

Lisätiedot

Uimaliiton liittohallitus 3/2014

Uimaliiton liittohallitus 3/2014 Uimaliiton liittohallitus 3/2014 Aika: ti 4.3.2014 klo 16.00-19.00 Paikka: Uimaliiton toimisto, Hämeentie 105A, Helsinki Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä pj Sami Wahlman X x jäsen Tero

Lisätiedot

Penttala totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi Suomen frisbeegolfliiton kotisivuilla Todettiin kokous päätösvaltaiseksi.

Penttala totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi Suomen frisbeegolfliiton kotisivuilla Todettiin kokous päätösvaltaiseksi. Suomen frisbeegolfliitto ry:n sääntömääräinen syyskokous Sunnuntai 22.10.2017, klo 15 Kuntoutuskeskus Kiipula, auditorio, Kiipulantie 507, 14200 Turenki. Kokouksessa noudatetaan yleistä työjärjestystä.

Lisätiedot

Aika: :00 16:14 Kaapelitehdas, Kokoustila Watti, Tallberginkatu 1D, Helsinki Valtakirjojen tarkastus: Klo 11:30 12:00

Aika: :00 16:14 Kaapelitehdas, Kokoustila Watti, Tallberginkatu 1D, Helsinki Valtakirjojen tarkastus: Klo 11:30 12:00 SIVU 1/5 SYYSKOKOUS Aika: 21.10.2017 12:00 16:14 Paikka: Kaapelitehdas, Kokoustila Watti, Tallberginkatu 1D, Helsinki Valtakirjojen tarkastus: Klo 11:30 12:00 Läsnä: 33 jäsenseuraa ASIALISTA 1. Kokouksen

Lisätiedot

Suomen Moottorikelkkailijat Ry:n kurinpitomääräykset

Suomen Moottorikelkkailijat Ry:n kurinpitomääräykset Suomen Moottorikelkkailijat Ry:n kurinpitomääräykset SISÄLLYSLUETTELO 1 Soveltamisalaan kuuluvat henkilöt ja yhteisöt... 1 2 Rikkomuksen laatu... 1 3 Rangaistuslajit... 2 4 Rankaisuoikeus... 2 5 Ilmoitus

Lisätiedot

1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja (edellinen puheenjohtaja) 1.2. Kokouksen puheenjohtajan valinta Kokouksen sihteerin valinta

1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja (edellinen puheenjohtaja) 1.2. Kokouksen puheenjohtajan valinta Kokouksen sihteerin valinta 1(5) VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA (yhdistyksen nimi) ESITYSLISTA RANTAMÄEN MARTTAYHDISTYS RY:N VUOSIKOKOUS Aika: Paikka: KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN AVAUS JA JÄRJESTÄYTYMINEN 1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja

Lisätiedot

FINA ja LEN kilpailut. Kallen ja Sakarin mietteitä maailmalta ja meiltä

FINA ja LEN kilpailut. Kallen ja Sakarin mietteitä maailmalta ja meiltä FINA ja LEN kilpailut Kallen ja Sakarin mietteitä maailmalta ja meiltä 22.4.2013 LEN-kilpailut Toimitsijat tulevat LEN:in TSC:stä, jäsenmaista sekä järjestävän maan liitosta Toimitsijoiden matkan ja majoituksen

Lisätiedot

3. Irrallisten rastinmääritteiden antohetki Irralliset rastinmääritteet on annettava kilpailijalle ennen lähtöä.

3. Irrallisten rastinmääritteiden antohetki Irralliset rastinmääritteet on annettava kilpailijalle ennen lähtöä. LAJISÄÄNTÖMUUTOKSET 1(5) Suomen Suunnistusliiton liittohallitus on hyväksynyt kokouksissaan 4.11.2013, 9.12.2013, 10.2.2014, 19.5.2014, 6.10.2014 ja 3.11.2014 seuraavat lajisääntömuutokset 1. Edustusoikeus

Lisätiedot

Hyvinkään Seudun Urheilijat ry PÖYTÄKIRJA 1/2018 1(5) Valittiin kokouksen puheenjohtajaksi Johannes Tarkiainen ja sihteeriksi Erkki Tenkula.

Hyvinkään Seudun Urheilijat ry PÖYTÄKIRJA 1/2018 1(5) Valittiin kokouksen puheenjohtajaksi Johannes Tarkiainen ja sihteeriksi Erkki Tenkula. Hyvinkään Seudun Urheilijat ry PÖYTÄKIRJA 1/2018 1(5) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 10.1.2018 klo 19:30 Paikka Läsnä Hyvinkään Seudun Urheilijoiden toimisto Johannes Tarkiainen puheenjohtaja Jarmo Lehtinen Lauri

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Martat ry 1/5 Valtakatu LAPPEENRANTA ESITYSLISTA 2/ Hallituksen puheenjohtaja Anna-Liisa Pekkanen.

Etelä-Karjalan Martat ry 1/5 Valtakatu LAPPEENRANTA ESITYSLISTA 2/ Hallituksen puheenjohtaja Anna-Liisa Pekkanen. Etelä-Karjalan Martat ry 1/5 ETELÄ-KARJALAN MARTAT RY:N SYYSKOKOUS Aika Torstai 1. marraskuuta 2018 klo 18.00 Paikka Olavinkulma (Imatran seurakunnan tilat) Olavinkatu 13, 55100 IMATRA Käsiteltävät asiat

Lisätiedot

EPILEPSIALIITTO EPILEPSIFÖRBUNDET RY:N LIITTOKOKOUS. Aika Lauantai kello 10.30, miniseminaari kello 9.30

EPILEPSIALIITTO EPILEPSIFÖRBUNDET RY:N LIITTOKOKOUS. Aika Lauantai kello 10.30, miniseminaari kello 9.30 EPILEPSIALIITTO EPILEPSIFÖRBUNDET RY:N LIITTOKOKOUS Aika Lauantai 14.4.2018 kello 10.30, miniseminaari kello 9.30 Paikka Hotelli Katajanokka (entisessä Katajanokan vankilassa), Merikasarminkatu 1 A, 00160

Lisätiedot

Tapahtunutta sitten viime seminaarin 1. RINTAUINTI JA PERHOSPOTKU

Tapahtunutta sitten viime seminaarin 1. RINTAUINTI JA PERHOSPOTKU Tuomariseminaari Silja Europa 6.-7.2013 Tapahtunutta sitten viime seminaarin 1. RINTAUINTI JA PERHOSPOTKU SW 7.1 RINTAUINTI SW 7 Lähdön ja käännöksen jälkeen, uimari saa ottaa yhden käsivedon täydellisesti

Lisätiedot

Uudenmaan Martat ry SYYSKOKOUS ESITYSLISTA

Uudenmaan Martat ry SYYSKOKOUS ESITYSLISTA Uudenmaan Martat ry SYYSKOKOUS ESITYSLISTA Aika: lauantai 21.11.2015 Paikka: Satakuntatalon Kiltasali, Lapinrinne 1, Helsinki klo 9.30 klo10.45 klo 12.00 klo 13.00 Ilmoittautuminen ja kokousedustajien

Lisätiedot

UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA UINTI JA AVOVESIUINTI

UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA UINTI JA AVOVESIUINTI 25.08.2016 UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA 2015-2017 UINTI JA AVOVESIUINTI 2 Uinti Sisällys SW 1 KILPAILUJEN JÄRJESTÄMINEN... 3 SUOMESSA PIDETTÄVÄT KILPAILUT... 4 SW 2 TOIMITSIJAT... 6 TUOMAREIDEN JA TOIMITSIJOIDEN

Lisätiedot

SOPIMUS Helsinki, 1. tammikuuta 2013 Sivu 1 / 6

SOPIMUS Helsinki, 1. tammikuuta 2013 Sivu 1 / 6 Sivu 1 / 6 JÄRJESTÄMISSOPIMUS Sopijaosapuolet Liitto: Suomen Uimaliitto Finska Simförbundet r.y. Hämeentie 105 A 00550 Helsinki puh. 044-5490 300 email: finnish.swimming@uimaliitto.fi Järjestäjä: SEURA

Lisätiedot

3. Pelaaja saa rekisteröidyn siirron perusteella edustusoikeuden uudessa seurassa seuraavasti:

3. Pelaaja saa rekisteröidyn siirron perusteella edustusoikeuden uudessa seurassa seuraavasti: Vantaalla 16.3.2012 If Helsinge Atlas r.f Muutosehdotukset nykyiseen pelaajasiirtosäännöstöön PELAAJASIIRTOSÄÄNNÖSTÖ 3. Pelaaja saa rekisteröidyn siirron perusteella edustusoikeuden uudessa seurassa seuraavasti:

Lisätiedot

KOTIMAISET KILPAILUSÄÄNNÖT. Jyväskylä Jorma Tuomimäki Annmari Viljanmaa Juha Torvikoski

KOTIMAISET KILPAILUSÄÄNNÖT. Jyväskylä Jorma Tuomimäki Annmari Viljanmaa Juha Torvikoski KOTIMAISET KILPAILUSÄÄNNÖT Jyväskylä 3.11.2018 Jorma Tuomimäki Annmari Viljanmaa Juha Torvikoski Kotimaiset kilpailusäännöt https://www.hiihtoliitto.fi/maastohiihto/maastohiihto/tdtoiminta/saannot/ 1.1.9.

Lisätiedot

SUOMEN MELONTA- JA SOUTULIITON YLEISET KILPAILUSÄÄNNÖT

SUOMEN MELONTA- JA SOUTULIITON YLEISET KILPAILUSÄÄNNÖT 1 SUOMEN MELONTA- JA SOUTULIITON YLEISET KILPAILUSÄÄNNÖT SUOMEN MELONTA- JA SOUTULIITTO RY Hyväksytty 1.4.2017 2 SISÄLTÖ 1. YLEISTÄ... 3 1.1. Sääntöjen pätemisjärjestys... 3 1.2. Avoimet kilpailut... 3

Lisätiedot

PYÖRÄILYLIITTO r.y:n

PYÖRÄILYLIITTO r.y:n SUOMEN PYÖRÄILYLIITTO r.y:n Propaganda' ja retkeilymerkin saannot Pyöräilijäin rekisteröimis* määräykset Muutokset pyöråilykilpailusaantoinin f HELSINKI 1937 KAUPPALEHTI Oy:n KIRJAPAINO HELSINKI 1936 PROPAGANDA-

Lisätiedot

UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA UINTI JA AVOVESIUINTI

UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA UINTI JA AVOVESIUINTI 21.9.2017 UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA 2017-2021 UINTI JA AVOVESIUINTI 2 Uinti Sisällys SW 1 KILPAILUJEN JÄRJESTÄMINEN... 3 SUOMESSA PIDETTÄVÄT KILPAILUT... 4 SW 2 TOIMITSIJAT... 6 TUOMAREIDEN JA TOIMITSIJOIDEN

Lisätiedot

Vielä kerran tervetuloa ja totean kokouksen avatuksi. (kop) Voitaneen todeta kokous päätösvaltaiseksi. Todetaan (kop)

Vielä kerran tervetuloa ja totean kokouksen avatuksi. (kop) Voitaneen todeta kokous päätösvaltaiseksi. Todetaan (kop) KÄSIKIRJOITUS Hyvinkään Venlan kaupunginosayhdistyksen vuosikokoukseen AIKA 11.06.2010, PAIKKA Hyvinkää, ASIALISTA: 1. Kokouksen avaus (kop, kop, kop) Hyvät ystävät. Tervetuloa Hyvinkään Venlan kaupunginosayhdistyksen

Lisätiedot

Organisaatiomuutokseen tarvittavat muutokset sekä vaalivalmistelutoimikunnan ohjesääntö.

Organisaatiomuutokseen tarvittavat muutokset sekä vaalivalmistelutoimikunnan ohjesääntö. Hämeentie 105 A FIN-00550 Helsinki Tel. +358 44 5490 300 Fax +358 9 5840 0496 finnish.swimming@uimaliitto.fi www.uimaliitto.fi Sääntömuutoesitys 1: Organisaatiomuutokseen tarvittavat muutokset sekä vaalivalmistelutoimikunnan

Lisätiedot

päivitetty Sisältö

päivitetty Sisältö Sisältö Arvokilpailujen valintajärjestelmä vuosille 2017 2020... 2 1. Valintoja koskevat yleisperiaatteet... 2 2. Valintaprosessi... 3 3. Kilpailukohtaiset valintakriteerit... 4 3.1. Uinti, yleiset sarjat...

Lisätiedot

Tuomariseminaari Baltic Princess

Tuomariseminaari Baltic Princess Tuomariseminaari Baltic Princess 15.4.2012 LÄHETTÄMISEN TARKOITUS Lähettäjän tehtävä ei ole vain antaa ajanottajille merkkiä kellojen käynnistämiseksi. Hänen on omalla toiminnallaan annettava kaikille

Lisätiedot

SUOMEN PYÖRÄILYMESTARUUS- KILPAILUJEN SÄÄNNÖT SUOMEN VOIMISTEXIP J* URHEILU- LIITTO

SUOMEN PYÖRÄILYMESTARUUS- KILPAILUJEN SÄÄNNÖT SUOMEN VOIMISTEXIP J* URHEILU- LIITTO SUOMEN PYÖRÄILYMESTARUUS- KILPAILUJEN SÄÄNNÖT SUOMEN VOIMISTEXIP J* URHEILU- LIITTO SVUL:n SUOMEN PYÖRÄILYMESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT Hyväksytty liittohallinnon kokouksessa 3. V. 1925 HELSINKI 1925 KESKUSKIRJAPAINO

Lisätiedot

MLL Tapaninkylän syyskokous. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tapaninkylän paikallisyhdistys ry.

MLL Tapaninkylän syyskokous. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tapaninkylän paikallisyhdistys ry. MLL Tapaninkylän syyskokous Tapaninkylän paikallisyhdistys ry. 1. Kokouksen avaus Yhdistyksen puheenjohtaja avaa kokouksen. Hän pitää usein myös lyhyen tervetulopuheenvuoron: Hyvät osanottajat, toivotan

Lisätiedot

Uimaliiton liittohallitus 5/2017

Uimaliiton liittohallitus 5/2017 Uimaliiton liittohallitus 5/2017 Aika: to 4.5.2017 klo 16.00-20.00 Paikka: Uimaliiton toimisto, Helsinki tai Skype Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä pj Sami Wahlman jäsen Marjukka Palin

Lisätiedot

IKM-uinneissa noudatetaan Suomen Uimaliiton antamia mestaruuskilpailusääntöjä sekä järjestävän seuran antamia ohjeita.

IKM-uinneissa noudatetaan Suomen Uimaliiton antamia mestaruuskilpailusääntöjä sekä järjestävän seuran antamia ohjeita. Kilpailuohjeet 1( 5) KILPAILUOHJEET IKÄKAUSIMESTARUUS UINTEIHIN 1.-3.12.2017 VAASASSA IKM-uinneissa noudatetaan Suomen Uimaliiton antamia mestaruuskilpailusääntöjä sekä järjestävän seuran antamia ohjeita.

Lisätiedot

SUOMEN UIMALIITON KILPAILUMÄÄRÄYKSET

SUOMEN UIMALIITON KILPAILUMÄÄRÄYKSET SUOMEN UIMALIITON KILPAILUMÄÄRÄYKSET 1 Soveltamisala Suomen Uimaliiton (jäljempänä liitto) sääntöjen, kilpailumääräysten, edustusoikeusmääräysten, sarjamääräysten, näiden rangaistusmääräysten ja muiden

Lisätiedot

Aika: Valtakirjojen tarkistus alkaen. Kokous alkaa kello Paikka: Sokos-Hotelli Vaakuna, Hovioikeudenkatu 2, Kouvola.

Aika: Valtakirjojen tarkistus alkaen. Kokous alkaa kello Paikka: Sokos-Hotelli Vaakuna, Hovioikeudenkatu 2, Kouvola. Suomen Judoliitto ry Sääntömääräinen syyskokous 2015 Aika: 28.11.2015. Valtakirjojen tarkistus 12.30 alkaen. Kokous alkaa kello 13.00. Paikka: Sokos-Hotelli Vaakuna, Hovioikeudenkatu 2, Kouvola. PÖYTÄKIRJA

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, Savilahdentie 18 ASIALUETTELO

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, Savilahdentie 18 ASIALUETTELO KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA 30.5.2017 klo 16.30 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, Savilahdentie 18 ASIALUETTELO ASIA LIITE N:O N:O 54 - Kokouksen avaus 55 - Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 56 - Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

SEURASIIRROT JA EDUSTUSOIKEUDET 2016-2017. HUOM!! Seurasiirtoja/seurasiirtopyyntöjä voi tehdä palvelusivuilla 2.5.2016 alkaen

SEURASIIRROT JA EDUSTUSOIKEUDET 2016-2017. HUOM!! Seurasiirtoja/seurasiirtopyyntöjä voi tehdä palvelusivuilla 2.5.2016 alkaen SEURASIIRROT JA EDUSTUSOIKEUDET 2016-2017 HUOM!! Seurasiirtoja/seurasiirtopyyntöjä voi tehdä palvelusivuilla 2.5.2016 alkaen Mikä on edustusoikeus ja milloin tarvitsee tehdä seurasiirto? - Edustusoikeus

Lisätiedot

Hallituksen kokous 1 / 2015

Hallituksen kokous 1 / 2015 Hallituksen kokous 1 / 2015 Pöytäkirja Aika: torstai 15.1.2015, klo 20.00 Paikka: Skype puhelinkokous Kokoukset 2015 1/15 Romppanen Juha, pj - Salminen Kaisu, vpj Haliseva Markku - Halme Ville - Hatunen

Lisätiedot

TOTTELEVAISUUSKOKEEN (TOKO) SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN JÄRJESTÄMISOHJE 2019

TOTTELEVAISUUSKOKEEN (TOKO) SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN JÄRJESTÄMISOHJE 2019 TOTTELEVAISUUSKOKEEN (TOKO) SUOMENMESTARUUSKILPAILUJEN JÄRJESTÄMISOHJE 2019 Hyväksytty Kennelliitossa 29.2.2019. Voimassa 4.4.2019 alkaen. Tokon Suomen mestaruuskilpailussa noudatetaan lisäksi SPKL:n SM-kilpailujen

Lisätiedot

ajettavan JM-Kemora kilpailun järjestäjä on Kokkolan Urheiluautoilijat Ry.

ajettavan JM-Kemora kilpailun järjestäjä on Kokkolan Urheiluautoilijat Ry. KILPAILUN SÄÄNNÖT JM Kemora 19.08.2017 Kansallinen Kokkolan Urheiluautoilijat Ry Kemora, Veteli I OHJELMA 01.07.17 Kilpailun säännöt julkaistaan ja ilmoittautuminen alkaa. 12.08.17 Klo:23.59 Ilmoittautumisaika

Lisätiedot

Kilpailujen järjestämisoikeutta on haettava kirjallisesti edellisen vuoden maaliskuun viimeiseen päivään mennessä.

Kilpailujen järjestämisoikeutta on haettava kirjallisesti edellisen vuoden maaliskuun viimeiseen päivään mennessä. TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty voimistelu- ja tanssijaoston kesäkokouksessa

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta Laihia Pöytäkirja 5/2018 1 (12) Aika 16.05.2018, klo 12:00-13:59 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 33 Kokouksen avaus 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Edellisen kokouksen pöytäkirjan

Lisätiedot

Suomen Urheiluliitto Kilpailuvaliokunta. Kalevan kisat. SM-kisojen tulosrajat ulkoratakaudella 2015. Vahvistettu SUL:n kilpailuvaliokunnassa 25.2.

Suomen Urheiluliitto Kilpailuvaliokunta. Kalevan kisat. SM-kisojen tulosrajat ulkoratakaudella 2015. Vahvistettu SUL:n kilpailuvaliokunnassa 25.2. Suomen Urheiluliitto Kilpailuvaliokunta SM-kisojen tulosrajat ulkoratakaudella 2015 Vahvistettu SUL:n kilpailuvaliokunnassa 25.2.2015 Tulosrajakauden alku on 1.5.2014 Kalevan kisat SUL Kalevan kisojen

Lisätiedot

Poissa: Oksman Mika jäsen Nikkanen Rilla edustajiston puheenjohtaja Sandholm Aino-Liisa edustajiston varapuheenjohtaja

Poissa: Oksman Mika jäsen Nikkanen Rilla edustajiston puheenjohtaja Sandholm Aino-Liisa edustajiston varapuheenjohtaja PÖYTÄKIRJA 2 (1/5) HALLITUS PÖYTÄKIRJA Aika: 20.12.2010 kello 16.30 Paikka: Saikolo, Kimpisen kampus, Lappeenranta Läsnä: Valtonen Mikko puheenjohtaja Piirainen Maria varapuheenjohtaja Holopainen Tiina

Lisätiedot

2 Läsnäolijoiden toteaminen Kalle Pyykkönen (pj), Riina Tikka, Ida Maasalo (sihteeri), Pasi Janhunen, Ronja Jämsen.

2 Läsnäolijoiden toteaminen Kalle Pyykkönen (pj), Riina Tikka, Ida Maasalo (sihteeri), Pasi Janhunen, Ronja Jämsen. Kahvakuulavaliokunta 2017 Kokous 2/2017 10.3.2017 klo 20 Google Hangout 1 Kokouksen avaus Kokous avattiin klo 20.03 2 Läsnäolijoiden toteaminen Kalle Pyykkönen (pj), Riina Tikka, Ida Maasalo (sihteeri),

Lisätiedot

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Sporticus ry. Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja valvoa jäsentensä opiskelumahdollisuuksia ja ammatillisia

Lisätiedot

Uimaliiton liittohallitus 7/2016

Uimaliiton liittohallitus 7/2016 Uimaliiton liittohallitus 7/2016 Aika: 14.6.2016 klo 16.00-21.11 Paikka: Itämerentori 2, Helsinki Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä pj Sami Wahlman X x jäsen Ari Mononen X x (poistui klo

Lisätiedot

Uimaliiton liittohallitus 13/2016

Uimaliiton liittohallitus 13/2016 Uimaliiton liittohallitus 13/2016 Aika: ti 13.12.2016 klo 16.00-19.00 Paikka: Hotelli Seurahuone, Helsinki Osallistujat Kutsu Läsnä Osallistujat Kutsu Läsnä pj Sami Wahlman X x jäsen Ari Mononen X estynyt

Lisätiedot

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS PÖYTÄKIRJA PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS Aika: 07.06.2018 Paikka : Pyhäjoen kunnantalo KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN

Lisätiedot

SUOMEN MELONTA- JA SOUTULIITON

SUOMEN MELONTA- JA SOUTULIITON 1 SUOMEN MELONTA- JA SOUTULIITON YLEISET KILPAILUSÄÄNNÖT SUOMEN MELONTA- JA SOUTULIITTO RY Vahvistettu Suomen melonta- ja soutuliiton hallituksessa 7.5.2012 SISÄLTÖ 2 1. Yleistä... 3 1.1. Sääntöjen pätemisjärjestys...

Lisätiedot

KOKOUSKÄYTÄNNÖT. Yritystoiminta Pauliina Stranius

KOKOUSKÄYTÄNNÖT. Yritystoiminta Pauliina Stranius KOKOUSKÄYTÄNNÖT Kokous kokouksissa keskustellaan yhteisistä asioista ja tehdään niistä päätöksiä päätökset pannaan toimeen kokouksen jälkeen ja päätösten toimeenpanoa seurataan vapaus kokoontua, yhdistymisvapaus

Lisätiedot

Puuvenejaos

Puuvenejaos Puuvenejaos 20.7.2015 Kokouksen esityslista Aika 20.7.2015 kello 22:00 25.7.2015 klo 18:00 Paikka Sähköpostikokous Kutsuttu Paavo Salonen puheenjohtaja Marika Laaksonen Anu Takala Reijo Lahtonen Carla

Lisätiedot

Kilpailuvaliokunnan kokoonpano vuonna 2018: pj. Sari Kekola sekä valiokunnan kokouksiin sai osallistua kaikki Seinäjoen Uimareiden jäsenet

Kilpailuvaliokunnan kokoonpano vuonna 2018: pj. Sari Kekola sekä valiokunnan kokouksiin sai osallistua kaikki Seinäjoen Uimareiden jäsenet KILPAILUVALIOKUNNAN TOIMINTAKERTOMUS 2018 Kilpailuvaliokunnan kokoonpano vuonna 2018: pj. Sari Kekola sekä valiokunnan kokouksiin sai osallistua kaikki Seinäjoen Uimareiden jäsenet Yleistä Kilpailuvaliokunnan

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2019. Keskiviikko kello , keskeytys klo , jatkui

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2019. Keskiviikko kello , keskeytys klo , jatkui VARSINAIS-SUOMEN LASTENSUOJELUKUNTAYHTYMÄ TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2019 Kokousaika Kokouspaikka Keskiviikko 24.4.2019 kello 9-9.05, keskeytys klo 9.05 10.44, jatkui 10.45-11.46 Halikon

Lisätiedot

Suomen Cheerleadingliiton kurinpitomääräykset Hyväksytty liittohallituksessa

Suomen Cheerleadingliiton kurinpitomääräykset Hyväksytty liittohallituksessa Suomen Cheerleadingliiton kurinpitomääräykset Hyväksytty liittohallituksessa 16.06.2017 1 Soveltamisalaan kuuluvat henkilöt ja yhteisöt: Liiton kuripitomääräysten alaisia ovat: - liiton jäsenseurat - jäsenseurojen

Lisätiedot