Mikäli tarvitsemme lisätietoja tai esimerkiksi kulutositteita, otamme sinuun yhteyttä, ensisijaisesti If Kansion kautta.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Mikäli tarvitsemme lisätietoja tai esimerkiksi kulutositteita, otamme sinuun yhteyttä, ensisijaisesti If Kansion kautta."

Transkriptio

1 Matkustajavahinko Kun matkustaessa sattuu Voit lähettää matkustajavahinkoilmoituksen, kun olet matkalla sairastunut tai sinulle on sattunut tapaturma, matkasi on peruuntunut tai keskeytynyt tai olet myöhästynyt. Näin lähetät vahinkotiedot 1. Täytä jokaisesta vahingosta oma vahinkoilmoitus. 2. Tarkista If Kansion pohjaamat perustiedot ja lähetä ilmoitus. 3. Kuittaussivulla saat ilmoituksen onnistuneesta lähetyksestä Mikäli tarvitsemme lisätietoja tai esimerkiksi kulutositteita, otamme sinuun yhteyttä, ensisijaisesti If Kansion kautta. Pyydettäessä voit tulostaa valtakirjan tästä. Lomakkeessa on tietoturvasyistä ns. aikakatkaisu. Jos lomaketta täyttäessäsi et siirry sivulta toiselle puolen tunnin sisällä, yhteys katkeaa ja joudut aloittamaan lomakkeen täyttämisen uudelleen. Lomake on SSL-suojattu. Matkasairaus Matkasairaus ja sen käsittely Matkasairaudella tarkoitetaan sellaista lääkärinhoitoa vaativaa sairautta, josta on ilmennyt selviä oireita vasta matkan aikana tai jonka on yleisesti hyväksytyn lääketieteellisen käsityksen mukaan muuten katsottava saaneen alkunsa matkan aikana. Ennen matkaa alkanut sairaus ei ole matkasairaus. Matkasairaudeksi ei katsota sellaista sairautta, joka on todettu tai josta on ollut selviä oireita jo ennen matkan alkua. Mikäli tällainen ennen matkaa olemassa ollut sairaus äkillisesti ja odottamatta matkan aikana pahenee, voi vakuutuksesta tulla korvattavaksi matkakohteessa annettu ensiapuhoito, mutta ei mitään muita kuluja. Matkalla sattuneiden henkilövahinkojen käsittelyn yhteydessä saatamme tarvita lääketieteellisten selvitysten ja kulutositteiden lisäksi tositteet matkasta sekä matkan kestosta, jotta saamme korvausasian ratkaistua. Toimitathan asiakirja vain, mikäli pyydämme niitä. Huomaa, että asiakkaan tulee itse ensin hakea sairausvakuutuslain mukainen korvausosuus Kelan paikallistoimistolta kuuden kuukauden kuluessa kulujen maksupäivästä silloin, kun ulkomailla syntyneet kulut ylittävät 500 euroa. Matkustaminen ja raskaus Matkavakuutus ei yleensä kata raskaudesta aiheutuvia kuluja. Poikkeuksena tästä ovat ennen raskausviikkoa 29 syntyneet, raskaudentilasta aiheutuneet ensiapuluonteiset hoitokulut enintään yhden viikon ajalta. Muut raskauden aiheuttamat kulut eivät ole vakuutuksesta korvattavia.

2 Ensiapua tarvitaan raskaudentilan vuoksi esimerkiksi silloin, jos äidille tulee matkan aikana äkillinen, kova verenvuoto. Mikäli tämä tapahtuu ennen raskausviikkoa 29, ovat tästä syntyneet sairaalakulut vakuutuksesta korvattavia enintään viikon ajalta. Joissain tapauksissa sairaus tai tapaturma saattaa vaatia erityiskuljetuksen, esimerkiksi ensimmäiset oireet ovat ilmenneet vasta matkan aikana. Kuljetuksen pitää olla lääketieteellisesti välttämätöntä. Kuljetuksesta on lisäksi aina sovittava vakuutusyhtiön kanssa etukäteen. Matkustaminen ja raskaus Matkavakuutus ei yleensä kata raskaudesta aiheutuvia kuluja. Poikkeuksena tästä ovat ennen raskausviikkoa 29 syntyneet, raskaudentilasta aiheutuneet ensiapuluonteiset hoitokulut enintään yhden viikon ajalta. Muut raskauden aiheuttamat kulut eivät ole vakuutuksesta korvattavia. Ensiapua tarvitaan raskaudentilan vuoksi esimerkiksi silloin, jos äidille tulee matkan aikana äkillinen, kova verenvuoto. Mikäli tämä tapahtuu ennen raskausviikkoa 29, ovat tästä syntyneet sairaalakulut vakuutuksesta korvattavia enintään viikon ajalta. Matkatapaturma Matkatapaturmalla tarkoitetaan sellaista tapaturmaa, joka on sattunut matkan aikana. Tapaturmalla tarkoitetaan äkillistä, ruumiinvamman aiheuttavaa odottamatonta tapahtumaa, joka sattuu vakuutetun tahtomatta ja ulkoisen tekijän vaikutuksesta. Tapaturmaksi katsotaan myös vakuutetun tahtomatta sattunut hukkuminen, lämpöhalvaus, auringonpistos, paleltuminen, kaasumyrkytys, ilmanpaineen huomattavasta vaihtelusta äkillisesti aiheutunut vamma ja erehdyksessä nautitun aineen aiheuttama myrkytys. Matkatapaturmalla tarkoitetaan sellaista tapaturmaa, joka on sattunut matkan aikana. Tapaturmaksi ei katsota tapaturmasta riippumatonta sairautta, vikaa tai vammaa eikä tuki- ja liikuntaelimistön rappeutumisia, vaikka ne olisivat olleet oireettomia ennen tapaturmaa. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka sinulle on sattunut tapaturma, ei vakuutuksesta korvata niitä seurauksia, jotka johtuvat sinulla esimerkiksi ennestään olevasta kulumasairaudesta. Korvattavuuteen ei vaikuta onko sairaus ollut aiemmin tiedossasi vai ei. Matkalla sattuneiden tapaturmavahinkojen käsittelyn yhteydessä saatamme tarvita lääketieteellisten selvitysten ja kulutositteiden lisäksi tositteet matkasta sekä matkan kestosta, jotta saamme korvausasian ratkaistua. Toimitathan asiakirja vain, mikäli pyydämme niitä. Huomaa, että asiakkaan tulee itse ensin hakea sairausvakuutuslain mukainen korvausosuus Kelan paikallistoimistolta kuuden kuukauden kuluessa kulujen maksupäivästä silloin, kun ulkomailla syntyneet kulut ylittävät 500 euroa.

3 Joissain tapauksissa sairaus tai tapaturma saattaa vaatia erityiskuljetuksen, esimerkiksi ensimmäiset oireet ovat ilmenneet vasta matkan aikana. Kuljetuksen pitää olla lääketieteellisesti välttämätöntä. Kuljetuksesta on lisäksi aina sovittava vakuutusyhtiön kanssa etukäteen. Matkan peruuntuminen Matkan peruuntumisella tarkoitetaan sitä, että matkalle lähtö estyy kokonaan ja matkalle ei ole voitu lähteä lainkaan. Mikäli matka on ehtinyt alkaa, ei kyseessä voi olla vakuutusehtojen tarkoittama matkan peruuntuminen. Näin ollen matkan peruuntuminen ei ole kyseessä myöskään silloin, kun aiottu matka tai retki matkakohteessa peruuntuu. Matkavakuutuksesta voidaan korvata matkan peruuntuminen, mikäli peruuntuminen johtuu vakuutetun tai hänen lähiomaisensa kuolemasta, vakavasta tapaturmasta tai vakavasta, odottamattomasta ja äkillisestä sairastumisesta, joka pakottavasti estää matkalle lähdön. Pakottavuus arvioidaan lääketieteellisin perustein. Lähiomaisella tarkoitetaan vain vakuutusehdoissa lähiomaiseksi määriteltyä henkilöä. Lähiomaiseksi katsotaan vakuutusehtojen mukaan esimerkiksi puoliso, lapsi, lapsenlapsi, vanhempi, isovanhempi ja sisar. Mikäli matkasi on peruuntunut, varaudu toimittamaan matkaliput, maksutositteet, lääketieteelliset selvitykset ym. tarvittavat asiapaperit vakuutusyhtiöön korvausasian ratkaisemista varten. Toimitathan asiakirja vain, mikäli pyydämme niitä. Tarkemmat tiedot matkan peruuntumisen korvattavuudesta, korvauksen määrästä sekä muista korvauksen saantiin vaadittavista edellytyksistä voit lukea Matkavakuutusehdoista kohdasta Matkan keskeytyminen Matkan keskeytymisellä tarkoitetaan alkaneen matkan muuttumista siten, että vakuutettu joutuu sairaalahoitoon tai palaamaan lähtöpaikkakunnalleen Suomeen alkuperäisestä matkasuunnitelmasta poiketen. Matkavakuutuksesta voidaan korvata matkan keskeytyminen silloin, kun se johtuu vakuutetun kuolemasta, vakavasta tapaturmasta tai vakavasta matkasairaudesta, joka pakottavasti aiheuttaa matkan keskeytymisen. Pakottavuus arvioidaan lääketieteellisin perustein. Keskeytyminen voidaan korvata myös silloin kun se johtuu lähiomaisen kuolemasta, vakavasta tapaturmasta tai vakavasta ja odottamattomasta sairastumisesta. Lähiomaisella tarkoitetaan vain vakuutusehdoissa lähiomaiseksi määriteltyä henkilöä. Lähiomaiseksi katsotaan vakuutusehtojen mukaan esimerkiksi puoliso, lapsi, lapsenlapsi, vanhempi, isovanhempi ja sisar. Mikäli matkasi on keskeytynyt, varaudu toimittamaan matkaliput, maksutositteet, lääketieteelliset selvitykset ja muut vahingon korvauksen kannalta oleelliset dokumentit vakuutusyhtiöön korvausasian ratkaisemista varten. Toimitathan asiakirja vain, mikäli pyydämme niitä.

4 Tarkemmat tiedot matkan keskeytymisen korvattavuudesta, korvauksen määrästä sekä muista korvauksen saantiin vaadittavista edellytyksistä voit lukea Matkavakuutusehdoista kohdasta Matkalta myöhästyminen Matkalta myöhästymisellä tarkoitetaan sitä, että vakuutettu ei ehdi alkuperäisen matkasuunnitelmansa mukaisesti etukäteen varatun lento-, laiva-, juna- tai linja-automatkansa alkamispaikkaan meno- tai paluumatkalla. Matkavakuutuksesta voidaan korvata matkalta myöhästyminen silloin, kun myöhästymisen syynä on yleisen kulkuneuvon myöhästyminen tai kulun estyminen sääesteen, teknisen vian, liikenneonnettomuuden, rikollisen teon tai viranomaisen määräyksen johdosta. Myös silloin, kun kuljet yksityisellä kulkuneuvolla ja joudut liikenneonnettomuuteen, korvataan myöhästyminen vakuutuksesta. Matkalta myöhästyminen edellyttää, että edellä mainitun syyn vuoksi on myöhästytty etukäteen varatusta jatkoyhteydestä, ja jatkoyhteys menetetään sen vuoksi. Kyseessä ei ole myöhästyminen, mikäli matkanteko vain viivästyy, vaikka viivästyminen olisi kestoltaan pitkä ja siitä aiheutuisi lisäkuluja. Mikäli olet myöhästynyt matkalta, varaudu toimittamaan meille tositteet alkuperäisestä matkasta ja myöhästymisestä aiheutuneista ylimääräisistä kuluista sekä selvitys myöhästymisen syystä. Toimitathan asiakirja vain, mikäli pyydämme niitä. Tarkemmat tiedot matkalta myöhästymisen korvattavuudesta, korvauksen määrästä sekä muista korvauksen saantiin vaadittavista edellytyksistä voit lukea Matkavakuutusehdoista kohdasta Esimerkki 1 Venlan lomalento Rodokselta Helsinkiin myöhästyy 6 tuntia koneeseen tulleen teknisen vian vuoksi. Helsinkiin päästyään Venlan jatkolento Rovaniemelle on jo ehtinyt lähteä ja Venla joutuu ostamaan uuden lentolipun menetetyn tilalle välille Helsinki Rovaniemi. Kyseessä on vakuutusehtojen tarkoittama matkalta myöhästyminen, ja ylimääräinen kulu uudesta lentolipusta korvataan matkavakuutuksesta. Esimerkki 2 Venla on Helsinki Vantaan lentokentällä, kun hän kuulee, että hänen lentonsa Pariisiin joudutaan siirtämään seuraavaan päivään myrskyn vuoksi. Venlalle aiheutuu viivästymisen takia ylimääräisiä kuluja hotelliyöstä, jonka hän viettää Helsingissä odottaessaan seuraavan päivän lentoa. Takaisin kotiin Jyväskylään ei kannata yhdeksi yöksi lähteä. Kyseessä ei ole vakuutusehtojen tarkoittama matkalta myöhästyminen, sillä Venla ei ole myöhästynyt etukäteen varatusta lento-, laiva-, juna- eikä linja-automatkansa alkamispaikasta. Venlalle aiheutuneet kulut eivät ole matkavakuutuksesta korvattavia. Venlan kannattaa tiedustella korvausta lentoyhtiöltä. Joissain tapauksissa sairaus tai tapaturma saattaa vaatia erityiskuljetuksen, esimerkiksi ensimmäiset oireet ovat ilmenneet vasta matkan aikana.

5 Kuljetuksen pitää olla lääketieteellisesti välttämätöntä. Kuljetuksesta on lisäksi aina sovittava vakuutusyhtiön kanssa etukäteen.

TAPATURMA- JA MATKAVAKUUTUKSEN TURVAEHTO 240: MATKA- TURVA 1.1.2010

TAPATURMA- JA MATKAVAKUUTUKSEN TURVAEHTO 240: MATKA- TURVA 1.1.2010 Mtu 1 TAPATURMA- JA MATKAVAKUUTUKSEN TURVAEHTO 240: MATKA- TURVA 1.1.2010 240.0 KÄSITTEET Tapaturma Matkasairaus Tapaturma on äkillinen, ulkoinen, ruumiinvamman aiheuttava odottamaton tapahtuma, joka sattuu

Lisätiedot

Matkatapaturmat, matkasairaudet ja niiden erityistilanteet

Matkatapaturmat, matkasairaudet ja niiden erityistilanteet Matkatapaturmat, matkasairaudet ja niiden erityistilanteet 2019 Maarit Pulkki FINE FINE 2019 Maarit Pulkki Sisällys 1 Yleistä 3 2 Vakuutetut ja lähiomaiset 4 3 Vakuutuksen voimassaolo 4 3.1 Voimassaolo

Lisätiedot

Korvaukset matkavakuutuksesta matkan peruuntuessa

Korvaukset matkavakuutuksesta matkan peruuntuessa 1 Porkkalankatu 1 00180 Helsinki Puh (09) 6850 120 www.fine.fi Korvaukset matkavakuutuksesta matkan Vakuutus- ja rahoitusneuvonta, Hanna Salo 2012 Tässä oppaassa kerrotaan niistä korvauksista, joita matkavakuutuksesta

Lisätiedot

Matkavakuutus 77FIN101 yhteenveto vakuutuksesta

Matkavakuutus 77FIN101 yhteenveto vakuutuksesta Matkavakuutus 77FIN101 yhteenveto vakuutuksesta Vakuutetut henkilöt Vakuutettuina ovat Diners Club Premium ja MasterCard GlobeCard yksityis- ja perhekortin (alla Diners Club kortti) 18 79 -vuotiaat kortinhaltijat,

Lisätiedot

TAPATURMA- JA MATKAVAKUUTUKSEN TURVAEHTO 200: TAPA- TURMATURVA 1.1.2010

TAPATURMA- JA MATKAVAKUUTUKSEN TURVAEHTO 200: TAPA- TURMATURVA 1.1.2010 Tap 1 TAPATURMA- JA MATKAVAKUUTUKSEN TURVAEHTO 200: TAPA- TURMATURVA 1.1.2010 200.0 KÄSITTEET Tapaturma 200.1 KORVAUKSET Tapaturma on äkillinen, ulkoinen, ruumiinvamman aiheuttava odottamaton tapahtuma,

Lisätiedot

VAKUUTETULLA JO ENNEN MATKAA OLLEIDEN SAIRAUKSIEN KORVAAMINEN MATKUSTAJAVAKUUTUKSESTA Katja Lappi, Vakuutus- ja rahoitusneuvonta 2011 kuvat K.

VAKUUTETULLA JO ENNEN MATKAA OLLEIDEN SAIRAUKSIEN KORVAAMINEN MATKUSTAJAVAKUUTUKSESTA Katja Lappi, Vakuutus- ja rahoitusneuvonta 2011 kuvat K. Porkkalankatu 1 00180 Helsinki Puh. 09-6850 120 www.fine.fi VAKUUTETULLA JO ENNEN MATKAA OLLEIDEN SAIRAUKSIEN KORVAAMINEN MATKUSTAJAVAKUUTUKSESTA Katja Lappi, Vakuutus- ja rahoitusneuvonta 2011 kuvat K.

Lisätiedot

Matkavakuutus 77FIN102 yhteenveto vakuutuksesta

Matkavakuutus 77FIN102 yhteenveto vakuutuksesta Matkavakuutus 77FIN102 yhteenveto vakuutuksesta Vakuutetut henkilöt Vakuutettuina ovat SAS EuroBonus World MasterCard- yksityiskortin (alla SEB kortti) 18-79 -vuotiaat kortinhaltijat, joilla on varsinainen

Lisätiedot

TAPATURMA- JA MATKAVAKUUTUKSEN TURVAEHTO 200: TAPA- TURMATURVA

TAPATURMA- JA MATKAVAKUUTUKSEN TURVAEHTO 200: TAPA- TURMATURVA Tap 1 TAPATURMA- JA MATKAVAKUUTUKSEN TURVAEHTO 200: TAPA- TURMATURVA 1.1.2014 200.0 KÄSITTEET Tapaturma 200.1 KORVAUKSET Tapaturma on äkillinen, ulkoinen, ruumiinvamman aiheuttava odottamaton tapahtuma,

Lisätiedot

Korvaukset matkavakuutuksesta matkan peruuntuessa

Korvaukset matkavakuutuksesta matkan peruuntuessa Korvaukset matkavakuutuksesta matkan 2017 Hanna Salo FINE FINE 2017 Työryhmä: Lotta Penttilä, Hanna Salo Sisällys 1 Johdanto 3 2 Matkavakuutukset 3 3 Matkan peruuntuminen 4 3.1 Valmismatka ja erityisehtoinen

Lisätiedot

Matkavakuutus 77FIN100 yhteenveto vakuutuksesta

Matkavakuutus 77FIN100 yhteenveto vakuutuksesta Matkavakuutus 77FIN100 yhteenveto vakuutuksesta Vakuutetut henkilöt Vakuutettuina ovat alla määriteltyjen Eurocard Gold/Diners Club korttien 18-79 -vuotiaat kortinhaltijat, joilla on varsinainen asunto

Lisätiedot

Matkavakuutus 77FIN104 yhteenveto vakuutuksesta

Matkavakuutus 77FIN104 yhteenveto vakuutuksesta Matkavakuutus 77FIN104 yhteenveto vakuutuksesta Kansainvälinen vakuutusyhtiö Chubb on luonut Diners Club Classic -kortinhaltijoille matkavakuutuksen. Vakuutus on voimassa matkoilla, kun kuljetukseen oikeuttava

Lisätiedot

Henkilövakuutusehdot, EHTO HEN 100.14, voimassa 1.1.2014 alkaen

Henkilövakuutusehdot, EHTO HEN 100.14, voimassa 1.1.2014 alkaen Henkilövakuutusehdot, EHTO HEN 100.14, voimassa 1.1.2014 alkaen henkilövakuutustuotteet If Henkilövakuutukseen voi sisältyä Turvat hoitokulujen (3.1) ja lyhytaikaisen työkyvyttömyyden (3.4) varalta, Turvat

Lisätiedot

OP-VISA PLATINUM. Turvaselvitys. Voimassa alkaen

OP-VISA PLATINUM. Turvaselvitys. Voimassa alkaen OP-VISA PLATINUM Turvaselvitys Voimassa 1.1.2016 alkaen Matkavakuutuksen nro 2050135 turvaselvitys OP-Visa Platinum -kortin haltijalle OP-Visa Platinum -korttiisi sisältyy seuraavat Vakuutusosakeyhtiö

Lisätiedot

NAISTEN KYMPPI, TYTTÖJEN KYMPPI, HELSINKI CITY RUN, HELSINKI CITY MARATHON, MINIMARATHON, HELSINKI STREET RUN -TAPAHTUMIIN LIITTYVÄ TAPATURMAVAKUUTUS

NAISTEN KYMPPI, TYTTÖJEN KYMPPI, HELSINKI CITY RUN, HELSINKI CITY MARATHON, MINIMARATHON, HELSINKI STREET RUN -TAPAHTUMIIN LIITTYVÄ TAPATURMAVAKUUTUS NAISTEN KYMPPI, TYTTÖJEN KYMPPI, HELSINKI CITY RUN, HELSINKI CITY MARATHON, MINIMARATHON, HELSINKI STREET RUN -TAPAHTUMIIN LIITTYVÄ TAPATURMAVAKUUTUS 1. VAKUUTETUT JA EDUNSAAJAT... 2 2. VAKUUTUKSEN VOIMASSAOLOAIKA

Lisätiedot

SUOMEN KONEPÄÄLLYSTÖLIITTO. VAPAA-AJAN MATKUSTAJAVAKUUTUS (Voimassa alkaen)

SUOMEN KONEPÄÄLLYSTÖLIITTO. VAPAA-AJAN MATKUSTAJAVAKUUTUS (Voimassa alkaen) SUOMEN KONEPÄÄLLYSTÖLIITTO VAPAA-AJAN MATKUSTAJAVAKUUTUS (Voimassa 1.1.2016 alkaen) 1. VAKUUTUKSEN SISÄLTÖ Matkustajavakuutus tapaturman ja sairauden hoitokulujen, matkan peruuntumis- ja keskeytymiskulujen

Lisätiedot

Matkavakuutus 77FIN104 yhteenveto vakuutuksesta

Matkavakuutus 77FIN104 yhteenveto vakuutuksesta Matkavakuutus 77FIN104 yhteenveto vakuutuksesta Kansainvälinen vakuutusyhtiö ACE on luonut Diners Club Classic -kortinhaltijoille matkavakuutuksen. Vakuutus on voimassa matkoilla, kun kuljetukseen oikeuttava

Lisätiedot

Matkustajavakuutus. Yritykset ja yhteisöt

Matkustajavakuutus. Yritykset ja yhteisöt Vakuutusehdot Voimassa 1.1.2011 alkaen Matkustajavakuutus Yritykset ja yhteisöt Sisällysluettelo 1 Vakuutetut ja korvauksen saaja 2 1.1 Vakuutetut 2 1.2 Korvauksen saaja 2 2 Vakuutuksen voimassaolo 2 2.1

Lisätiedot

Vakuutuksenottajana on Suomen Urheiluliitto Ry ja vakuutuksenantajana If Vahinkovakuutus Oyj, Suomen sivuliike.

Vakuutuksenottajana on Suomen Urheiluliitto Ry ja vakuutuksenantajana If Vahinkovakuutus Oyj, Suomen sivuliike. Vakuutuksenottajana on Suomen Urheiluliitto Ry ja vakuutuksenantajana. 1. VAKUUTETUT JA EDUNSAAJAT Vakuutettuja ovat vuonna 1998 ja myöhemmin syntyneet lisenssin haltijat (1.1. 31.12.2017). Vakuutus on

Lisätiedot

OP-VISA PLATINUM. Turvaselvitys. Voimassa alkaen

OP-VISA PLATINUM. Turvaselvitys. Voimassa alkaen OP-VISA PLATINUM Turvaselvitys Voimassa 1.1.2019 alkaen Matkavakuutuksen nro 16-634-291-2 turvaselvitys OP-Visa Platinum -kortin haltijalle OP-Visa Platinum -korttiisi sisältyy seuraavat Vakuutusosakeyhtiö

Lisätiedot

HENKILÖVAKUUTUSEHDOT EHTO HEN 100.17, voimassa 21.5.2016

HENKILÖVAKUUTUSEHDOT EHTO HEN 100.17, voimassa 21.5.2016 Henkilövakuutustuotteet If Henkilövakuutus voi sisältää Turvat hoitokulujen (3.1) ja lyhytaikaisen työkyvyttömyyden (3.4) varalta, Turvat tapaturman aiheuttamien hoitokulujen (3.2), lyhytaikaisen työkyvyttömyyden

Lisätiedot

TU110 VAKUUTUKSEN SISÄLTÖ...

TU110 VAKUUTUKSEN SISÄLTÖ... SISÄLLYSLUETTELO TU110 VAKUUTUKSEN SISÄLTÖ... 2 1 Vakuutuksen voimassaolo... 2 2 Vakuutuksen laajuus... 2 3 Vakuutettu... 2 4 Edunsaaja... 2 5 Omavastuu... 2 6 Vakuutusmäärä ja enimmäismäärä... 2 7 Vakuutusmaksun

Lisätiedot

SUOMEN LENTOEMÄNTÄ- JA STUERTTIYHDISTYS SLSY RY VAPAA-AJAN MATKUSTAJAVAKUUTUSEHDOT

SUOMEN LENTOEMÄNTÄ- JA STUERTTIYHDISTYS SLSY RY VAPAA-AJAN MATKUSTAJAVAKUUTUSEHDOT SUOMEN LENTOEMÄNTÄ- JA STUERTTIYHDISTYS SLSY RY VAPAA-AJAN MATKUSTAJAVAKUUTUSEHDOT Voimassa 1.1.2019 alkaen 1. VAKUUTUKSEN SISÄLTÖ Matkustajavakuutus tapaturman ja sairauden hoitokulujen, matkan peruuntumis-

Lisätiedot

If MUUTTOVAKUUTUS. if.fi

If MUUTTOVAKUUTUS. if.fi If MUUTTOVAKUUTUS if.fi Muuttovakuutus 1. Vakuutetut ja edunsaajat 3 2. Vakuutuksen voimassaoloaika ja voimassaoloalue 3 3. Vakuutuksen sisältö 3 4. Korvauksenhakuohjeet 3 5. Muu vakuutusturva 3 Muuttovakuutuksen

Lisätiedot

LähiTapiola Pohjoinen. Palokuntatyön nuoriso-osastojen ohjaajat Kalajoki

LähiTapiola Pohjoinen. Palokuntatyön nuoriso-osastojen ohjaajat Kalajoki LähiTapiola Pohjoinen Palokuntatyön nuoriso-osastojen ohjaajat Kalajoki 14.2.2015 23.2.2015 LÄHITAPIOLA LYHYESTI LähiTapiola-ryhmä on täyden palvelun finanssitalo. Tarjoamme palveluita henkilö-, maatila-,

Lisätiedot

Komennusvakuutus. Yritykset ja yhteisöt

Komennusvakuutus. Yritykset ja yhteisöt Vakuutusehdot Voimassa 1.1.2011 alkaen Komennusvakuutus Yritykset ja yhteisöt Sisällysluettelo 1 Vakuutetut ja korvauksen saaja... 2 1.1 Vakuutetut...2 1.2 Korvauksen saaja...2 2 Vakuutuksen voimassaolo...

Lisätiedot

YLEISURHEILULISENSSIIN LIITTYVÄN TAPATURMAVAKUUTUKSEN EHDOT...2

YLEISURHEILULISENSSIIN LIITTYVÄN TAPATURMAVAKUUTUKSEN EHDOT...2 Mtu 1 YLEISURHEILULISENSSIIN LIITTYVÄN TAPATURMAVAKUUTUKSEN EHDOT...2 1. Vakuutetut ja edunsaajat...2 2. Vakuutuksen voimassaoloaika ja voimassaoloalue...2 3. Vakuutuksen sisältö...2 4. Korvauksenhakuohjeet...2

Lisätiedot

YLEISURHEILULISENSSIIN LIITTYVÄ TAPATURMAVAKUUTUS...2

YLEISURHEILULISENSSIIN LIITTYVÄ TAPATURMAVAKUUTUS...2 Mtu 1 YLEISURHEILULISENSSIIN LIITTYVÄ TAPATURMAVAKUUTUS...2 1. Vakuutetut ja edunsaajat...2 2. Vakuutuksen voimassaoloaika ja voimassaoloalue...2 3. Vakuutuksen sisältö...2 4. Korvauksenhakuohjeet...3

Lisätiedot

Yrityksen Matkaturva. Tuote-esite voimassa 1.5.2006 alkaen. Tuote-esite on voimassa 1.1.2009 alkaen.

Yrityksen Matkaturva. Tuote-esite voimassa 1.5.2006 alkaen. Tuote-esite on voimassa 1.1.2009 alkaen. Yrityksen Matkaturva Tuote-esite voimassa 1.5.2006 alkaen. Tuote-esite on voimassa 1.1.2009 alkaen. Miksi Eurooppalaisen matkavakuutus Lakisääteinen tapaturmavakuutus korvaa työssä tai siihen liittyvissä

Lisätiedot

Kotitalouden vakuutusehdot

Kotitalouden vakuutusehdot Vakuutusehdot Voimassa 1.1.2015 alkaen Kotitalouden vakuutusehdot Henkilö- ja matkavakuutus s. 2 15 Kotivakuutus s. 16 35 Koira- ja kissavakuutus s. 36 40 Hevosvakuutus s. 41 45 Venevakuutus s. 46 58 Metsävakuutus

Lisätiedot

Valtionhallinnon matkavakuutukset. Vakuutusehdot Voimassa 1.11.2008 alkaen. Keskinäinen Vakuutusyhtiö Tapiola

Valtionhallinnon matkavakuutukset. Vakuutusehdot Voimassa 1.11.2008 alkaen. Keskinäinen Vakuutusyhtiö Tapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö Tapiola Valtionhallinnon matkavakuutukset Vakuutusehdot Voimassa 1.11.2008 alkaen Matkustajavakuutus Komennusvakuutus Matkatavaravakuutus Matkavastuuvakuutus SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

*Tuote-esite: Ulkomaanmatkavakuutus Nordean MasterCard Gold- ja Visa Goldkortteihin

*Tuote-esite: Ulkomaanmatkavakuutus Nordean MasterCard Gold- ja Visa Goldkortteihin *Tuote-esite: Ulkomaanmatkavakuutus Nordean MasterCard Gold- ja Visa Goldkortteihin Vakuutettuja ovat yllä mainittujen Nordean korttien haltijat, sekä kortinhaltijan mukana matkustava puoliso/avopuoliso

Lisätiedot

MATKAVAKUUTUSEHDOT EHTO MAT 120.1, voimassa

MATKAVAKUUTUSEHDOT EHTO MAT 120.1, voimassa Matkavakuutustuotteet If Matkavakuutuksen henkilöturva sisältää aina Matkustajaturvan (3.1). Sen lisäksi Matkavakuutuksen henkilöturvaan voi sisällyttää Turvat tapaturman aiheuttaman pysyvän haitan (3.2)

Lisätiedot

Perustietoa matkavakuutuksista

Perustietoa matkavakuutuksista Perustietoa matkavakuutuksista 2019 Hanna Salo FINE FINE 2019 Hanna Salo Sisällys 1 Johdanto 3 2 Mikä on matkavakuutus? 3 2.1 Ennen matkavakuutuksen ottamista 4 3 Vakuutetut ja vakuutuksen voimassaolo

Lisätiedot

TÄYDELLISET EHDOT TRAVELLINK HOITOKULUVAKUUTUS 2007:1 A. SOLID FÖRSÄKRINGS AB:N MATKAVAKUUTUKSIA KOSKEVAT YLEISET MÄÄRÄYKSET.

TÄYDELLISET EHDOT TRAVELLINK HOITOKULUVAKUUTUS 2007:1 A. SOLID FÖRSÄKRINGS AB:N MATKAVAKUUTUKSIA KOSKEVAT YLEISET MÄÄRÄYKSET. TÄYDELLISET EHDOT TRAVELLINK HOITOKULUVAKUUTUS 2007:1 A. SOLID FÖRSÄKRINGS AB:N MATKAVAKUUTUKSIA KOSKEVAT YLEISET MÄÄRÄYKSET. A. 1 SOLID Försäkrings AB:n matkavakuutuksista HOITOKULU-matkavakuutukset myönnetään

Lisätiedot

Säästöpankin Visa Gold -korttiin sisältyvä matkavakuutus (sopimusnumero N)

Säästöpankin Visa Gold -korttiin sisältyvä matkavakuutus (sopimusnumero N) Tuoteseloste Voimassa 1.1.2017 alkaen Säästöpankin Visa Gold -korttiin sisältyvä matkavakuutus (sopimusnumero 353-4772076-N) Säästöpankin Visa Gold -korttiin sisältyy LähiTapiola Pääkaupunkiseudun myöntämä

Lisätiedot

MATKAN PERUUNTUMISVAKUUTUS

MATKAN PERUUNTUMISVAKUUTUS MATKAN PERUUNTUMISVAKUUTUS Tuoteseloste ja vakuutusehdot voimassa alkaen 1.7.2010 www.eurooppalainen.fi Miksi Matkan Peruuntumisvakuutusta tarvitaan? Valmismatka Valmismatkan ostajia suojaa matkan peruutustilanteessa

Lisätiedot

MATKAN PERUUNTUMISVAKUUTUS

MATKAN PERUUNTUMISVAKUUTUS MATKAN PERUUNTUMISVAKUUTUS Tuoteseloste ja vakuutusehdot voimassa alkaen 1.1.2016 www.eurooppalainen.fi Miksi Matkan Peruuntumisvakuutusta tarvitaan? Valmismatka Valmismatkan ostajia suojaa matkan peruutustilanteessa

Lisätiedot

Henkilö- ja matkavakuutus

Henkilö- ja matkavakuutus Vakuutusehdot Voimassa 1.1.2019 alkaen Sisällysluettelo 1 Vakuutetut ja korvauksen saaja...2 2 Vakuutuksen voimassaolo...2 3 Ydinvahinko, sota ja rikollinen toiminta...4 4 Vakuutuksen indeksisidonnaisuus...4

Lisätiedot

Yrityksen komennusmatkavakuutus

Yrityksen komennusmatkavakuutus Yrityksen komennusmatkavakuutus ehdot voimassa 1.1.2009 alkaen D 3.2 Sisällysluettelo 1. Johdanto................................... 2 1.1 Määritelmät... 2 1.2 Vakuutetut... 3 1.3 Vakuutuksen voimassaolo...

Lisätiedot

Perustietoa matkavakuutuksista

Perustietoa matkavakuutuksista Perustietoa matkavakuutuksista Tulvavahinkojen korvaaminen kotivakuutuksista - Vertailu kolmen eri vakuutusyhtiön korvauksista Hanna Salo 13.6.2013 Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINE Perustietoa matkavakuutuksista

Lisätiedot

TÄYDELLISET EHDOT SUPERSAVER HOITOKULUVAKUUTUS

TÄYDELLISET EHDOT SUPERSAVER HOITOKULUVAKUUTUS TÄYDELLISET EHDOT SUPERSAVER HOITOKULUVAKUUTUS SUPERSAVER HOITOKULUVAKUUTUS TÄYDELLISET EHDOT A. INTER PARTNER ASSISTANCEN MATKAVAKUUTUKSIA KOSKEVAT YLEISET MÄÄRÄYKSET A. 1 Inter Partner Assistancen matkavakuutuksista

Lisätiedot

TERVEYSVAKUUTUS. Tuoteseloste ja ehdot. Voimassa alkaen

TERVEYSVAKUUTUS. Tuoteseloste ja ehdot. Voimassa alkaen TERVEYSVAKUUTUS Tuoteseloste ja ehdot Voimassa 1.3.2018 alkaen Terveysvakuutus on uudenlainen tapa vakuuttaa terveyttä Terveysvakuutuksemme on enemmän kuin vakuutus, se on palvelu. Terve!-palvelu sisältää

Lisätiedot

Perustietoa matkavakuutuksista

Perustietoa matkavakuutuksista Perustietoa matkavakuutuksista 2017 Hanna Salo FINE FINE 2017 Työryhmä: Lotta Penttilä, Hanna Salo Sisällys 1 Johdanto 3 2 Mikä on matkavakuutus? 3 2.1 Ennen matkavakuutuksen ottamista 4 3 Vakuutetut ja

Lisätiedot

Metsästäjäliiton nuorison tapaturmavakuutusehdot.

Metsästäjäliiton nuorison tapaturmavakuutusehdot. Metsästäjäliiton nuorison tapaturmavakuutusehdot Vakuutusnumero 0006705110/033 Vakuutuksenottajana on Suomen Metsästäjäliitto Ry ja vakuutuksenantajana If Vahinkovakuutusyhtiö Oy Sisällysluettelo.... 1

Lisätiedot

Henkilövakuutusehdot, EHTO HEN 100.15, voimassa 1.1.2015 alkaen

Henkilövakuutusehdot, EHTO HEN 100.15, voimassa 1.1.2015 alkaen Henkilövakuutusehdot, EHTO HEN 100.15, voimassa 1.1.2015 alkaen henkilövakuutustuotteet If Henkilövakuutukseen voi sisältyä Turvat hoitokulujen (3.1) ja lyhytaikaisen työkyvyttömyyden (3.4) varalta, Turvat

Lisätiedot

Vakuutuslääketiede Vapaaehtoiset henkilövakuutukset Jarkko Pärssinen

Vakuutuslääketiede Vapaaehtoiset henkilövakuutukset Jarkko Pärssinen Vakuutuslääketiede Vapaaehtoiset henkilövakuutukset 5.5.2015 Jarkko Pärssinen 2 Vapaaehtoisia henkilövakuutuksia Suomessa Sairausvakuutus - Vakuutus sairauskulujen varalta - Vakuutus vakavan sairauden

Lisätiedot

Turvanasi MATKALLA MAAILMALLA. Vakuutusopas If Matkavakuutus, voimassa 21.5.2016 alkaen

Turvanasi MATKALLA MAAILMALLA. Vakuutusopas If Matkavakuutus, voimassa 21.5.2016 alkaen Turvanasi MATKALLA MAAILMALLA Vakuutusopas If Matkavakuutus, voimassa 21.5.2016 alkaen ONNELLISTA MATKAA onhan matkavakuutus kunnossa! Lomamatka tuntuu oikealta lomalta vasta silloin, kun tietää, että

Lisätiedot

Voimassa alkaen.

Voimassa alkaen. TUOTESELOSTE 1 Voimassa 1.9.2016 alkaen. 2 SISÄLLYSLUETTELO POP Matka turvanasi reissussa Mitä voit vakuuttaa POP Matka -vakuutuksella? 4 Matkavakuutuksen voimassaolo 5 Mikä on matka? 5 Matkavakuutuksen

Lisätiedot

OPETUSALAN AMMATTIJÄRJESTÖ OAJ RY VAPAA-AJAN MATKUSTAJAVAKUUTUSEHDOT

OPETUSALAN AMMATTIJÄRJESTÖ OAJ RY VAPAA-AJAN MATKUSTAJAVAKUUTUSEHDOT OPETUSALAN AMMATTIJÄRJESTÖ OAJ RY VAPAA-AJAN MATKUSTAJAVAKUUTUSEHDOT Voimassa 1.1.2019 alkaen 1. VAKUUTUKSEN SISÄLTÖ Matkustajavakuutus tapaturman ja sairauden hoitokulujen, matkan peruuntumis- ja keskeytymiskulujen

Lisätiedot

METSÄSTÄJÄLIITON NUORISON TAPATURMAVAKUUTUSEHDOT...2

METSÄSTÄJÄLIITON NUORISON TAPATURMAVAKUUTUSEHDOT...2 METSÄSTÄJÄLIITON NUORISON TAPATURMAVAKUUTUSEHDOT...2 1. Vakuutetut ja edunsaajat...2 2. Vakuutuksen voimassaoloaika ja voimassaoloalue...2 3. Vakuutuksen sisältö...2 4. Korvauksenhakuohjeet...2 5. Vakuutuksen

Lisätiedot

MATKAVAKUUTUS 1.1.2015

MATKAVAKUUTUS 1.1.2015 MATKAVAKUUTUS 1.1.2015 Matkavakuutus: sairaus ja tapaturma, matkan peruuntuminen, keskeytyminen, myöhästyminen, odottaminen sekä pahoinpitely. Lisämaksua vastaan kilpaurheilu ja fyysinen työ työaikana.

Lisätiedot

Yksilöllistä VAKUUTUSTURVAA. Kodin ja perheen vakuutusehdot voimassa 1.1.2015 alkaen

Yksilöllistä VAKUUTUSTURVAA. Kodin ja perheen vakuutusehdot voimassa 1.1.2015 alkaen Yksilöllistä VAKUUTUSTURVAA Kodin ja perheen vakuutusehdot voimassa 1.1.2015 alkaen Kodin ja perheen vakuutusehdot lukijalle Tervetuloa tutustumaan Kodin ja perheen vakuutusehtoihin Kanssamme tekemäsi

Lisätiedot

Ryhmämatkavakuutus Kirkon Nuorisotyöntekijöiden Liiton jäsenille. Vakuutusehdot voimassa 1.12.2012 alkaen Vakuutusnumero 102-3805.

Ryhmämatkavakuutus Kirkon Nuorisotyöntekijöiden Liiton jäsenille. Vakuutusehdot voimassa 1.12.2012 alkaen Vakuutusnumero 102-3805. Ryhmämatkavakuutus Kirkon Nuorisotyöntekijöiden Liiton jäsenille Vakuutusehdot voimassa 1.12.2012 alkaen Vakuutusnumero 102-3805 Sisällys 1. Ryhmämatkavakuutus 2 2. Vakuutetut ja edunsaajat 2 2.1 Edunsaajat

Lisätiedot

TUOTESELOSTE MATKA 1

TUOTESELOSTE MATKA 1 TUOTESELOSTE MATKA 1 Voimassa 1.2.2015 alkaen. 2 SISÄLLYSLUETTELO Matkavakuutus - turvanasi reissussa Mitä voit vakuuttaa matkavakuutuksella? 4 Matkavakuutuksen voimassaolo 5 Mikä on matka? 5 Matkavakuutuksen

Lisätiedot

Global Business Travel -vakuutus

Global Business Travel -vakuutus Global Business Travel -vakuutus ehdot voimassa 1.1.2009 alkaen D 3.4 www.if.fi/travel Tämä on käännös alkuperäisistä englanninkielisistä ehdoista. Mikäli ehtojen sanamuoto poikkeaa toisistaan sovelletaan

Lisätiedot

VAKUUTUSEHDOT TAPATURMA

VAKUUTUSEHDOT TAPATURMA VAKUUTUSEHDOT TAPATURMA 1 Voimassa 1.4.2013 alkaen. SISÄLLYSLUETTELO 1 VAKUUTUKSEN VOIMASSAOLO 3 1.1 Voimassaolo 3 1.2 Voimassaoloaika ja -alue 3 1.3 Ulkomaille muuton vaikutus vakuutuksen voimassaoloon

Lisätiedot

Tuote-esite* Vapaa-ajan ulkomaanmatkavakuutus Nordea Gold- kortteihin

Tuote-esite* Vapaa-ajan ulkomaanmatkavakuutus Nordea Gold- kortteihin Tuote-esite* Vapaa-ajan ulkomaanmatkavakuutus Nordea Gold- kortteihin Vakuutettuja ovat yllä mainittujen Nordean korttien haltijat, sekä kortinhaltijan mukana matkustava puoliso/avopuoliso ja mukana matkustavat

Lisätiedot

Kotitalouden vakuutusehdot

Kotitalouden vakuutusehdot Vakuutusehdot Voimassa 1.1.2016 alkaen Kotitalouden vakuutusehdot Henkilö- ja matkavakuutus s. 2 15 Kotivakuutus s. 16 35 Koira- ja kissavakuutus s. 36 40 Hevosvakuutus s. 41 45 Venevakuutus s. 46 58 Metsävakuutus

Lisätiedot

Vapaaehtoinen matka- ja tapaturmavakuutus Lappia 30.11.2007

Vapaaehtoinen matka- ja tapaturmavakuutus Lappia 30.11.2007 Vapaaehtoinen matka- ja tapaturmavakuutus Lappia 30.11.2007 Sopimusnumero 0007175340 Henna Piirainen Vapaaehtoinen tapaturmavakuutus oppilaille (kt563) Jos oppilaalle sattuu tapaturma sellaisessa tilanteessa,

Lisätiedot

Määräaikainen matkavakuutus 1.1.2012 VAKUUTUSEHDOT

Määräaikainen matkavakuutus 1.1.2012 VAKUUTUSEHDOT Määräaikainen matkavakuutus 1.1.2012 VAKUUTUSEHDOT Olet tehnyt hyvän päätöksen huolehtinut vakuutusturvastasi Tästä ehtovihkosta löydät vakuutusturvasi yksityiskohtaisen sisällön. Tutustu ehtoihin ja vakuutuskirjaasi.

Lisätiedot

*Tuote-esite: Matkavakuutus Nordea Black -kortteihin

*Tuote-esite: Matkavakuutus Nordea Black -kortteihin *Tuote-esite: Matkavakuutus Nordea Black -kortteihin Vakuutettuja ovat Nordea Black -korttien haltijat, sekä kortinhaltijan mukana matkustava puoliso/ avopuoliso ja mukana matkustavat kortinhaltijan kanssa

Lisätiedot

yrityksen matkaturva

yrityksen matkaturva yrityksen matkaturva Yleiset vakuutusehdot Voimassa 1.9.2002 alkaen 103 713 1 4.08(10.10) SISÄLLYSLUETTELO YRITYKSEN MATKATURVAN VAKUUTUSEHDOT...4 VAKUUTUSTEN YHTEISET MÄÄRÄYKSET...4 1 VOIMASSAOLOALUE...4

Lisätiedot

Vakuutus korvaa Vakuutusmäärä (EUR) Omavastuu Matkasairauden ja -tapaturman aiheuttamat hoitokulut - kotimaanmatkoilla. 50 - ulkomaanmatkoilla

Vakuutus korvaa Vakuutusmäärä (EUR) Omavastuu Matkasairauden ja -tapaturman aiheuttamat hoitokulut - kotimaanmatkoilla. 50 - ulkomaanmatkoilla *TUOTE-ESITE: Matkavakuutus Ålandsbankenin MasterCard Premium Gold, MasterCard Private Banking Gold, Visa Debit Premium Banking ja Visa Debit Private Banking, MasterCard Betal- och Kreditkort Premium Banking

Lisätiedot

Vertailu matkavakuutuksien myöntämisikärajoista

Vertailu matkavakuutuksien myöntämisikärajoista Vertailu matkavakuutuksien myöntämisikärajoista Tulvavahinkojen korvaaminen kotivakuutuksista - Vertailu kolmen eri vakuutusyhtiön korvauksista 7.5.2014 Katja Lappi FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonta

Lisätiedot

Vakuutus korvaa Vakuutusmäärä (EUR) Omavastuu Matkasairauden ja -tapaturman aiheuttamat hoitokulut - kotimaanmatkoilla ulkomaanmatkoilla

Vakuutus korvaa Vakuutusmäärä (EUR) Omavastuu Matkasairauden ja -tapaturman aiheuttamat hoitokulut - kotimaanmatkoilla ulkomaanmatkoilla * TUOTE-ESITE: Matkavakuutus Ålandsbankenin MasterCard Premium Gold, MasterCard Private Banking Gold, MasterCard Debet Premium Banking ja MasterCard Debet Private Banking, MasterCard Betal- och Kreditkort

Lisätiedot

Vakuutusedut jäsenistölle - liittovakuutus

Vakuutusedut jäsenistölle - liittovakuutus Jyty ry 2017 Vakuutusedut jäsenistölle - liittovakuutus VAKUUTETUT Vakuutettuina ovat liiton kaikki alle 68-vuotiaat työvoimajäsenet ja toimihenkilöt, jotka asuvat vakinaisesti kalenterivuosittain yli

Lisätiedot

Vakuutus korvaa Vakuutusmäärä (EUR) Omavastuu Matkasairauden ja -tapaturman aiheuttamat hoitokulut - kotimaanmatkoilla ulkomaanmatkoilla

Vakuutus korvaa Vakuutusmäärä (EUR) Omavastuu Matkasairauden ja -tapaturman aiheuttamat hoitokulut - kotimaanmatkoilla ulkomaanmatkoilla * TUOTE-ESITE: Matkavakuutus Ålandsbankenin MasterCard Premium Gold, MasterCard Debet Premium Banking, ja MasterCard Betal- och Kreditkort Premium Banking -kortteihin, sekä MasterCard Private Banking Gold,

Lisätiedot

Turvanasi MATKALLA MAAILMALLA. Vakuutusopas If Matkavakuutus, voimassa alkaen

Turvanasi MATKALLA MAAILMALLA. Vakuutusopas If Matkavakuutus, voimassa alkaen Turvanasi MATKALLA MAAILMALLA Vakuutusopas If Matkavakuutus, voimassa 28.6.2017 alkaen VAKUUTUSASIAT OMILLA SIVUILLASI osoitteessa if.fi ONNELLISTA MATKAA onhan matkavakuutus kunnossa! Lomamatka tuntuu

Lisätiedot

Parasta TURVAA HEVOSELLESI. Vakuutusopas If Hevosvakuutus, voimassa 1.1.2015 alkaen

Parasta TURVAA HEVOSELLESI. Vakuutusopas If Hevosvakuutus, voimassa 1.1.2015 alkaen Parasta TURVAA HEVOSELLESI Vakuutusopas If Hevosvakuutus, voimassa 1.1.2015 alkaen IF HEVOSVAKUUTUS Sisällys Perusasioita, jotka on hyvä tietää... 3 Vakuutuksen sisältö............................................

Lisätiedot

Voimassa 1.3.2015 alkaen.

Voimassa 1.3.2015 alkaen. TUOTESELOSTE 1 Voimassa 1.3.2015 alkaen. 2 SISÄLLYSLUETTELO POP Matka turvanasi reissussa Mitä voit vakuuttaa POP Matka -vakuutuksella? 4 Matkavakuutuksen voimassaolo 5 Mikä on matka? 5 Matkavakuutuksen

Lisätiedot

Suomen Lääkäriliiton tapaturma- ja matkavakuutus. Esite voimassa 1.6.2011 alkaen.

Suomen Lääkäriliiton tapaturma- ja matkavakuutus. Esite voimassa 1.6.2011 alkaen. Suomen Lääkäriliiton tapaturma- ja matkavakuutus Esite voimassa 1.6.2011 alkaen. 1 Tämä tuoteseloste antaa yleiskuvan Lääkärin tapaturma- ja matkavakuutuksesta. Tarkemmat tiedot löydät vakuutusehdoista.

Lisätiedot

Bank Norwegian AS -luottokortin matkavakuutus Vakuutusehdot voimassa alkaen

Bank Norwegian AS -luottokortin matkavakuutus Vakuutusehdot voimassa alkaen Bank Norwegian AS -luottokortin matkavakuutus Vakuutusehdot voimassa 15.6.2016 alkaen Vakuutusnumero 102-6711 Ehdot voimassa 15.06.2016 lähtien Jos kieliversioiden välillä esiintyy ristiriitaisuuksia,

Lisätiedot

MATKAVAKUUTUS ESITE. Personförsäkring

MATKAVAKUUTUS ESITE. Personförsäkring MATKAVAKUUTUS ESITE Personförsäkring Matkavakuutus Matkavakuutus: sairaus ja tapaturma, peruuntuminen, keskeytyminen, myöhästyminen, odottaminen, pahoinpitely. Lisämaksua vastaan kilpaurheilu ja fyysinen

Lisätiedot

TURVANASI. Vakuutusopas Nuorten koti-, matka- ja tapaturmavakuutus voimassa 1.1.2016 alkaen

TURVANASI. Vakuutusopas Nuorten koti-, matka- ja tapaturmavakuutus voimassa 1.1.2016 alkaen If You TURVANASI Vakuutusopas Nuorten koti-, matka- ja tapaturmavakuutus voimassa 1.1.2016 alkaen VAKUUTUSASIAT OMILLA SIVUILLASI osoitteessa if.fi If You - EDULLISTA KOKONAISTURVAA NUORILLE Kun elämässä

Lisätiedot

VAKUUTUSEHDOT MATKA 1

VAKUUTUSEHDOT MATKA 1 VAKUUTUSEHDOT MATKA 1 Voimassa 1.3.2015 alkaen. SISÄLLYSLUETTELO MATKAVAKUUTUS 1 MATKAVAKUUTUKSEN YHTEISET EHDOT 6 1.1 Voimassaolo 6 1.2 Voimassaoloaika ja -alue 6 1.3 Ulkomaille muuton vaikutus vakuutuksen

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. 2.5.1 Yleiset rajoitukset vakuutustapahtumien korvattavuuteen. 2.5.2 Alkoholi, lääkkeet, huumaavat aineet ja nikotiini

SISÄLLYSLUETTELO. 2.5.1 Yleiset rajoitukset vakuutustapahtumien korvattavuuteen. 2.5.2 Alkoholi, lääkkeet, huumaavat aineet ja nikotiini VAKUUTUSEHDOT 1 SISÄLLYSLUETTELO MATKAVAKUUTUS 1 Matkavakuutuksen yhteiset ehdot 1.1 Voimassaolo 6 6 2 VAKUUTUSTURVAT JA VAKUUTUSTURVIIN LIITTYVÄT RAJOITUKSET 10 2.1 Matkasairaus 10 2.2 Matkatapaturma

Lisätiedot

Säästöpankin Visa Gold -korttiin sisältyvä matkavakuutus (sopimusnumero N)

Säästöpankin Visa Gold -korttiin sisältyvä matkavakuutus (sopimusnumero N) Tuoteseloste Voimassa 1.1.2019 alkaen Säästöpankin Visa Gold -korttiin sisältyvä matkavakuutus (sopimusnumero 353-4772076-N) Säästöpankin Visa Gold -korttiin sisältyy LähiTapiola Pääkaupunkiseudun myöntämä

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. aiheuttama pysyvä haitta 6. 3.1.2 Tapaturman aiheuttama kuolema 6. 1.4.1 Kilpaurheilurajoitus 3

SISÄLLYSLUETTELO. aiheuttama pysyvä haitta 6. 3.1.2 Tapaturman aiheuttama kuolema 6. 1.4.1 Kilpaurheilurajoitus 3 VAKUUTUSEHDOT 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 VAKUUTUKSEN VOIMASSAOLO 3 1.1 Voimassaolo 3 1.2 Voimassaoloaika ja -alue 3 1.3 Ulkomaille muuton vaikutus vakuutuksen voimassaoloon 1.4 Voimassaolo urheilussa ja eräissä

Lisätiedot

MasterCard Platinum Private Banking - ja Visa Platinum Private Banking -luottokortin matkavakuutus

MasterCard Platinum Private Banking - ja Visa Platinum Private Banking -luottokortin matkavakuutus 1 (11) MasterCard Platinum Private Banking - ja Visa Platinum Private Banking -luottokortin matkavakuutus DBFIN04-v02 Vakuutusehdot voimassa 1. 7.2015 alkaen Tämä ryhmämatkavakuutussopimus käsittää nämä

Lisätiedot

Travel Guard Matkavakuutusehdot. Travel Guard Moniturva matkavakuutus Vakuutusnumero: 102-5598

Travel Guard Matkavakuutusehdot. Travel Guard Moniturva matkavakuutus Vakuutusnumero: 102-5598 Travel Guard Matkavakuutusehdot Travel Guard Moniturva matkavakuutus Vakuutusnumero: 102-5598 Tuote-esite* Travel Guard Moniturva matkavakuutus AIG:n Travel Guard matkavakuutus on kattava matkavakuutus,

Lisätiedot

Helsingin Kaupungin Asunnot Oy:n vapaaehtoinen henkilövakuutus

Helsingin Kaupungin Asunnot Oy:n vapaaehtoinen henkilövakuutus 18.1.2013 Helsingin Kaupungin Asunnot Oy:n vapaaehtoinen henkilövakuutus 1.1.2013 alkaen 1 Talkootyöntekijöiden tapaturmavakuutus 353-4177916-7 Vakuutettuina ovat Suomessa vakinaisesti asuvat, Suomen asumisperusteisen

Lisätiedot

Tekniikan Akateemisten liiton tapaturma- ja matkavakuutus. Voimassa 1.1.2013 alkaen.

Tekniikan Akateemisten liiton tapaturma- ja matkavakuutus. Voimassa 1.1.2013 alkaen. Tekniikan Akateemisten liiton tapaturma- ja matkavakuutus Voimassa 1.1.2013 alkaen. 1 Tämä tuoteseloste antaa yleiskuvan TEK:n tapaturma- ja matkavakuutuksesta. Tarkemmat tiedot löydät vakuutusehdoista.

Lisätiedot

Travel Guard Matkavakuutusehdot. Travel Guard Moniturva matkavakuutus Vakuutusnumero: 102-5598

Travel Guard Matkavakuutusehdot. Travel Guard Moniturva matkavakuutus Vakuutusnumero: 102-5598 Travel Guard Matkavakuutusehdot Travel Guard Moniturva matkavakuutus Vakuutusnumero: 102-5598 Travel Guard vakuutusehdot Tuote-esite* Travel Guard Moniturva matkavakuutus AIG:n Travel Guard matkavakuutus

Lisätiedot

TAPATURMAVAKUUTUKSEN EHDOT: NAISTEN KYMPPI, TYTTÖJEN KYMPPI, HELSINKI CITY RUN, HELSINKI CITY MARATHON, MINIMARATHON 2 1.

TAPATURMAVAKUUTUKSEN EHDOT: NAISTEN KYMPPI, TYTTÖJEN KYMPPI, HELSINKI CITY RUN, HELSINKI CITY MARATHON, MINIMARATHON 2 1. TAPATURMAVAKUUTUKSEN EHDOT: NAISTEN KYMPPI, TYTTÖJEN KYMPPI, HELSINKI CITY RUN, HELSINKI CITY MARATHON, MINIMARATHON 2 1. Vakuutetut ja edunsaajat...2 2. Vakuutuksen voimassaoloaika ja voimassaoloalue...2

Lisätiedot

Matkavakuutus. Tuoteopas

Matkavakuutus. Tuoteopas Matkavakuutus Tuoteopas Sisällysluettelo Matkavakuutus turvaa sinut ja matkatavarasi... 4 Matkavakuutuksen vakuutetut... 4 Matkavakuutuksen voimassaolo... 5 Matkustajavakuutus... 7 Matkatavaravakuutus...

Lisätiedot

World Elite MasterCard -luottokortin matkavakuutus

World Elite MasterCard -luottokortin matkavakuutus 1 (12) World Elite MasterCard -luottokortin matkavakuutus DBFIN13-v02 Vakuutusehdot voimassa 1.7.2015 alkaen Tämä ryhmämatkavakuutussopimus käsittää nämä kortinhaltijalle annettavat vakuutusehdot. Vakuutuksenottajana

Lisätiedot

Ryhmämatkavakuutusehdot nro. 746

Ryhmämatkavakuutusehdot nro. 746 Ryhmämatkavakuutusehdot nro. 746 HYVÄ GOUDAN ASIAKAS, Tästä oppaasta löydät toimintaohjeet niitä tilanteita varten, joissa tarvitset ryhmämatkavakuutustasi. Opas sisältää myös vakuutusehdot. Tutustu huolella

Lisätiedot

Uusi Sporttiturva. [Alatunniste]

Uusi Sporttiturva. [Alatunniste] 2 Uusi Sporttiturva Tuotetta on yksinkertaistettu niin, että vakuutusturva vastaa paremmin asiakkaan ymmärrystä siitä, minkälaisen turvan hän saa ostaessaan vakuutusta urheilussa sattuvien äkillisten vammojen

Lisätiedot

Matkavakuutukset Tuoteseloste 1.1.2011

Matkavakuutukset Tuoteseloste 1.1.2011 Matkavakuutukset Tuoteseloste 1.1.2011 Matkavakuutukset Sisällysluettelo Turvan vakuutuspalvelut...3 Tuoteseloste...3 Millaista turvaa tarvitset matkalla...3 Matkustajavakuutus...4 Matkustajavakuutuksen

Lisätiedot

MATKAVAKUUTUS Vakuutusehdot 14 J. Aktia Premium kortinhaltijat. Voimassa 1.1.2014

MATKAVAKUUTUS Vakuutusehdot 14 J. Aktia Premium kortinhaltijat. Voimassa 1.1.2014 MATKAVAKUUTUS Vakuutusehdot 14 J Aktia Premium kortinhaltijat Voimassa 1.1.2014 Sisällysluettelo MATKUSTAJAVAKUUTUS 3. Vakuutuksen voimassaolo 4. Edunsaajat 5. Korvattavat vahinkotapahtumat ja niihin liittyvät

Lisätiedot

Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto ry Vakuutusturva VPK:ille OP Vakuutus Oy

Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto ry Vakuutusturva VPK:ille OP Vakuutus Oy Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto ry Vakuutusturva VPK:ille OP Vakuutus Oy 29.10.2016 OP Vakuutus Liiton kautta sovitut ryhmäsopimukset: Ryhmätapaturmavakuutus Hälytysosastot Nuoriso-osastot Muut osastot

Lisätiedot

Matkavakuutus Vakuutusehdot 14 K

Matkavakuutus Vakuutusehdot 14 K Matkavakuutus Vakuutusehdot 14 K Voimassa 1.1.2015 alkaen Sisällys Matkustajavakuutus 1. Vakuutuksen tarkoitus 3. Vakuutuksen voimassaolo 4. Edunsaajat 5. Korvattavat vahinkotapahtumat ja niihin liittyvät

Lisätiedot

HENKILÖVAKUUTUSEHDOT EHTO HEN , voimassa

HENKILÖVAKUUTUSEHDOT EHTO HEN , voimassa Henkilövakuutustuotteet If Henkilövakuutus voi sisältää Turvat hoitokulujen (3.1) ja lyhytaikaisen työkyvyttömyyden (3.4) varalta, Turvat tapaturman aiheuttamien hoitokulujen (3.2), lyhytaikaisen työkyvyttömyyden

Lisätiedot

AKTIA LUOTTOKORTTI MATKAVAKUUTUS

AKTIA LUOTTOKORTTI MATKAVAKUUTUS AKTIA LUOTTOKORTTI MATKAVAKUUTUS Osa A Matkavakuutuksen vakuutusehdot Tämä ryhmämatkavakuutussopimus sisältää nämä kortinhaltijalle annettavat vakuutusehdot. Vakuutuksenottajana on Aktia Pankki Oyj ja

Lisätiedot

*Tuote-esite: Matkavakuutus Nordea Platinum -kortteihin

*Tuote-esite: Matkavakuutus Nordea Platinum -kortteihin *Tuote-esite: Matkavakuutus Nordea Platinum -kortteihin Vakuutettuja ovat yllä mainittujen Nordean korttien haltijat, sekä kortinhaltijan mukana matkustava puoliso/avopuoliso ja mukana matkustavat lapset.

Lisätiedot

Ryhmämatkavakuutus Kasvatuksen ja nuorisotyön asiantuntijat KNT ry:n jäsenille. Vakuutusehdot voimassa alkaen Vakuutusnumero

Ryhmämatkavakuutus Kasvatuksen ja nuorisotyön asiantuntijat KNT ry:n jäsenille. Vakuutusehdot voimassa alkaen Vakuutusnumero Ryhmämatkavakuutus Kasvatuksen ja nuorisotyön asiantuntijat KNT ry:n jäsenille Vakuutusehdot voimassa 1.10.2017 alkaen Vakuutusnumero 102-3805 Sisällys 1. Ryhmämatkavakuutus 2 2. Vakuutetut ja edunsaajat

Lisätiedot

MasterCard Gold -luottokortin ulkomaanmatkavakuutus

MasterCard Gold -luottokortin ulkomaanmatkavakuutus MasterCard Gold -luottokortin ulkomaanmatkavakuutus DBFIN05-v02 Vakuutusehdot voimassa 1. 7.2015 alkaen. Tämä ryhmämatkavakuutussopimus käsittää nämä kortinhaltijalle annettavat vakuutusehdot. Vakuutuksenottajana

Lisätiedot