KARVIAN KUNNANHALLITUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KARVIAN KUNNANHALLITUS"

Transkriptio

1 u Kunnanhallitus KOKOUSKUTSU KARVIAN KUNNANHALLITUS 4/2016 I 3010 KOKOUSAIKA JA -PAIKKA: Maanantai klo Karvian kunnantalo Kunnanhallituksen kokoushuone Kahvitarjoilu klo Puheenjohtaja: Merk. Jukka Ohrankämmen.

2 12121 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO: KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN 2 YLÄKOULUN KEITTIÖN JÄRJESTÄMINEN LV LISÄMÄÄRÄRAHA YRITYSTOIMINNAN EDELLYTYSTEN TURVAAMISEEN TUOTANTOTILOISSA 4 VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUKSEN VALITUS LUODETKEIDAS OY:N, LOUKASKEITAAN TURVETUOTANNON YMPÄRISTÖLUVASTA 5 KIINTEISTÖJEN MYYNTITARJOUS 9 PALAUTEPYYNTÖ SATAKUNNAN KAUPAN PALVELUVERKKOSELVITYKSESTÄ 10 YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTÄMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA 11 ÄÄNESTYSALUEJAOTUKSEN MUUTTAMISEN ILMOITTAMINEN MAISTRAATILLE 12 KARVIAN YRITTÄJÄT RY:N JA KARVIA-PÄIVÄT TOIMIKUNNAN ANOMUS KUNNAN KIINTEISTÖJEN MAKSUTTOMASTA KÄYTÖSTÄ KARVIA-PÄIVIEN 2016 AIKANA 13 KARVIAN YRITTÄJÄT RY:N JA KARVIA-PÄIVÄT TOIMIKUNNAN ANOMUS KESÄTYÖNTEKIJÄSTÄ KARVIA-PÄIVIEN TOIMISTOON 14 VALTIONOSUUDEN VAHVISTAMINEN PERUSTOIMEENTULOTUEN KUSTANNUKSIIN 15 KUNNANTALON SULKEMINEN VUOSILOMIEN JÄRJESTÄMISEKSI VUONNA MUUT ASIAT 17 ILMOITUSASIAT 18 OIKAISUVAATIMUSOHJE JA VALITUSOSOITUS 20

3 22121 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KH 53 Kuntalain 58 :n mukaan muu toimielin kuin valtuusto on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN KH 54 Kunnanhallituksen pöytäkirjan tarkastaminen tapahtuu kokousta seuraavana toisena arkipäivänä klo 15:00 kunnantalolla. Pöytäkirjat pidetään julkisesti nähtävänä pääsääntöisesti kokousta seuraavan kalenteriviikon tiistaina. Valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa.

4 32121 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus YLÄKOULUN KEITTIÖN JÄRJESTÄMINEN LV KH 55 Yläkoulu siirtyy väistötiloihin lukuvuodeksi yhtenäiskoulurakentamisen vuoksi. Alustava väistötilasuunnitelma on esitelty valtuustolle seminaarissa Suunnitelmaa on tarkennettu yhteistyössä opetushenkilöstön kanssa. Opetus pystytään toteuttamaan kunnan omissa tiloissa, Kirkonkylän koululla (7. lk), Karviatalolla (8-9 lk, opettajien tilat), vanhalla kunnantalolla (tekstiili- ja kuvataide), kunnantalolla (kotitalous, atk, jakotilaa) sekä nykyisissä teknisen työn tiloissa (tekninen, fysiikka-kemia). Yläkoulun keittiön sijoittamisesta on kartoitettu useita eri vaihtoehtoja. Vaihtoehtoina on kartoitettu Sampolaa, Osuuspankin ravintolatilaa sekä ns. entistä pitseriaa. Jaakko Kallioniemi on selvittänyt eri vaihtoehtojen toimivuutta yhdessä keittiöhenkilökunnan kanssa sekä tehnyt kustannuslaskelmia ja vertailuja eri vaihtoehdoille. Kallioniemi esittelee eri keittiöratkaisuvaihtoehdot kunnanhallitukselle kokouksessa. Väistötilasuunnitelma viedään tiedoksi tekniseen lautakuntaan sekä kasvatus- ja opetuslautakuntaan. Liitteet: Väistötilasuunnitelma Kunnanhallitus päättää kunnanrakennusmestari Jaakko Kallioniemen esityksen pohjalta yläkoulun keittiön sijoituksesta väistötilavuodeksi Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi väistötilasuunnitelman muilta osin.

5 42121 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus LISÄMÄÄRÄRAHA YRITYSTOIMINNAN EDELLYTYSTEN TURVAAMISEEN TUOTANTOTILOISSA KH 56 Karvian Konepaja Oy:llä vuokralla ollut halli vapautuu kevään 2016 aikana. Halli soveltuu parhaiten konepajatoimintaan. Hallin vuokraamisesta ja mahdollisesta metallialan yhteisyrittäjyydestä on käyty alustavia neuvotteluita. Neuvotteluissa on tuotu esille, että eräät hallissa kiinteästi sijaitsevat koneet on tarkoituksenmukaista säilyttää kiinteistössä. Kyseessä ovat koneet, joita ei lähialueilla ole käytettävissä ja ne ovat tärkeitä paikkakunnan metallialan yrityksille. Kyseessä olevat koneet muodostavat paikallisia yrityksiä palvelevan toiminnallisen kokonaisuuden. Neuvotteluissa on päädytty siihen, että tässä vaiheessa koneet lunastaisi Karvian kunta Karvian Konepaja Oy:n konkurssipesältä. Pesä tullaan realisoimaan nopeassa aikataulussa, joten koneiden lunastaminen kunnalle antaa aikaa yhteisyrittäjyyden valmisteluun. Koneiden mahdollinen ostohinta sekä ostettavat koneet/laitteet tarkentuvat kunnanhallituksen kokoukseen mennessä. Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että se myöntää tarvittavan lisämäärärahan teknisen toimen investointeihin.

6 52121 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUKSEN VALITUS LUODETKEIDAS OY:N, LOUKASKEITAAN TURVETUOTANNON YMPÄRISTÖLUVASTA KH Etelä-Suomen aluehallintovirasto pyytää Karvian kunnan lausuntoa Luodetkeidas Oy:n Loukaskeitaan turvetuotannon ympäristölupahakemuksesta mennessä. Suomijärven kylätaajamasta n. 3 km:n päässä Rannankylän suuntaan sijaitsee Loukaskeitaan alue, jolla sijaitsevalle Luodetkeidas Oy:n turvetuotantoalueelle haetaan ympäristölupaa. Alue on ollut jyrsinturvetuotannossa vuodesta 1989 saakka. Luodetkeidas Oy:llä on vuokrasopimusten nojalla hallussaan noin 60 ha alue turvetuotantoon, alueeseen sisältyvät myös jo käytöstä poistuneet auma-alueet, altaat sekä tiestöä ja reunakaistoja ym. Alueella arvioidaan olevan tuotantoaikaa enää alle kymmeneksi vuodeksi. Lähinnä kiintoaineen erotukseen ja ravinteiden poistoon rakennetaan alueen pohjoispuolelle pintavalutuskenttä. Poistuvat tuotantoalueen vedet ohjautuvat Ojajokeen ja sieltä Suomijärveen, josta Suomijoen kautta Karvian jokeen ja Pohjanlahteen. Kuulutus pidetään nähtävänä Karvian kunnan ilmoitustaululla ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston ilmoitustaululla sekä Liitteet: Lausuntopyyntö ESAVI/324/04.08/2011 Kunnanhallitus edellyttää, ettei turvetuotannolla ole haitallisia vaikutuksia hiljattain kunnostetun Suomijärven tilaan eikä muihinkaan alueen vesistöihin. Kunnanhallitus edellytti, ettei turvetuotannolla ole haitallisia vaikutuksia hiljattain kunnostetun Suomijärven tilaan eikä muihinkaan alueen vesistöihin. KH Vaasan hallinto-oikeus on lähettänyt Karvian kunnalle tiedoksi Varsinais-Suomen ELY-keskuksen valituksen Luodetkeidas Oy:n lupahakemuksesta ja antaa tilaisuuden kirjallisen vastineen antamiseen asiasta.

7 62121 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus Vaatimuksessaan Varsinais-Suomen ELY-keskus vaatii, että Etelä-Suomen aluehallintoviraston myöntämä Loukaskeitaan ympäristölupa kumotaan ja palautetaan aluehallintovirastolle uudelleen käsiteltäväksi. Vaatimuksen perustelut Luonnossuojelulain 65 :n mukaisesti on Natura-arvioissa selvitettävä asianmukaisesti hankkeen vaikutus luontoarvoihin sekä selvitettävä myös yhteisvaikutus muiden hankkeiden kanssa. ELY-keskus katsoo, että laadittu selvitys ei ole ollut asianmukainen. Aivan kuten aluehallintovirastokin katsoo perusteluissaan, niin kyseessä oli luontoarvoja koskeva kartoitus, ei hankkeen vaikutuksista tehty luonnonsuojelulain tarkoittama asianmukainen arvio. Yhteisvaikutuksia ei myöskään ole lainkaan käsitelty tai ne on sivuutettu hyvin kevyesti. Arvion perusteella ei ole riittävällä varmuudella olemassa tietoa hankkeen vaikutuksista Suomijärven Natura-alueen luonnonarvoihin. ELY-keskus toistaa Natura-arviosta antamassaan lausunnossa jo esitetyn, että varovaisuusperiaatetta on noudatettava, jos ei ole varmuutta siitä, etteivät hankkeen vaikutukset yhdessä muiden hankkeiden vaikutusten kanssa ole merkittäviä. Tästä huolimatta aluehallintovirasto on antanut hankkeelle ympäristöluvan. Hallituksen esityksessä (HE 79/1996) luonnonsuojelulaista todetaan tältä osin seuraavaa: Arviointi on tehtävä asianmukaisella tavalla. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että hankkeen tai suunnitelman vaikutukset luonnon suojelualueeseen arvioidaan hyväksyttävällä menetelmällä, ja että tulokset käyvät selvästi ilmi asiakirjoista. Alueellisen ympäristökeskuksen (nykyään ELY) ja aluetta hallitsevan viranomaisen lausunnolle on luonnollisesti annettava huomattava painoarvo Naturaalueen heikentymistä koskevassa arvioinnissa. Asian ratkaiseminen on kuitenkin asianomaisen viranomaisen itsensä harkinnassa. Mikäli päätöksellä rikotaan edellä mainittua oikeusohjetta, se muodostaa valitusperusteen. Aluehallintoviraston on perustellut päätöstään sillä, että seuraavan yhdeksän vuoden aikana poistuu tuotannosta yhteensä 280 hehtaaria tuotantoaluetta. Sillä, että yhteisvaikutuksen määrä mahdollisesti pienenee tulevaisuudessa, ei voi perustella lupapäätöstä, jota tehtäessä pitää luonnonsuojelulain, luontodirektiivin ja EU:n tuomioistuimen mukaan olla vakuuttavasti selvitettynä se, ettei hankkeella ole yhdessä muiden hankkeiden kanssa merkittävää vaikutusta Natura-alueen luontoarvoihin. Yhteenvetona ELY-keskus toteaa, että valituksenalainen lupapäätös ei perustu riittävään selvitykseen siitä, etteikö hankkeella yhdessä muiden hankkeiden kanssa olisi merkittävää vaikutusta Suomijärven Natura-alueen luontoarvoihin. Varsinais- Suomen ELY-keskus katsoo edellä esitetyin perusteluin, että aluehallintoviraston päätös on perusteeton, koska siinä ei ole riittävällä tavalla noudatettu luonnonsuojelulain (erityisesti 65 ja 66 ), luontodirektiivin (erityisesti artikla 6.3 ja 6.4) ja lintudirektiivin säädöksiä eikä yhteisöoikeudessa hyväksyttyä

8 72121 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus varovaisuusperiaatetta ja vaatii, että aluehallintoviraston päätös kumotaan ja asia palautetaan aluehallintovirastolle uudelleen käsiteltäväksi. Liitteet: Vaasan hallinto-oikeuden vastinepyyntö ; 5155/14; 01824/14/511 Karvian kunnanhallitus edellyttää, että aluehallintoviraston lupapäätös jää voimaan sillä perusteella, että kyseinen tuotantoalue on poistumassa suhteellisen lyhyellä aikaa tuotannosta ja nämä vaaditut lisäselvitykset ovat pitkäkestoisia tehdä ja vaikeuttavat merkittävästi yrittäjän toimintamahdollisuuksia tuotantoalueella, joka kuitenkin on elinkaarensa loppupäässä ja tulevaa tuotanto aikaa on merkittävästi vähemmän jäljellä mitä sitä on takanapäin. Karvian kunnanhallitus päätti edellyttää, että aluehallintoviraston lupapäätös jää voimaan sillä perusteella, että kyseinen tuotantoalue on poistumassa suhteellisen lyhyellä aikaa tuotannosta ja nämä vaaditut lisäselvitykset ovat pitkäkestoisia tehdä ja vaikeuttavat merkittävästi yrittäjän toimintamahdollisuuksia tuotantoalueella, joka kuitenkin on elinkaarensa loppupäässä ja tulevaa tuotanto aikaa on merkittävästi vähemmän jäljellä mitä sitä on takanapäin. KH 57 Korkein hallinto-oikeus pyytää vastinetta Varsinais-Suomen ELY-keskuksen valituksesta koskien Vaasan hallinto-oikeuden päätöstä Loukaskeitaan turvetuotannon ympäristöluvasta. Vastineet pyydetään toimittamaan mennessä osoitteeseen korkein.hallinto-oikeus.fi. Ely-keskus on valituksessaan pääasiassa uudistanut Vaasan hallinto-oikeudelle toimittamansa valituksen. Liitteet: Vastinepyyntö Dno 0523/1/16 Kunnanhallitus uudistaa asiassa aikaisemmin lausumansa, ja edellyttää, että aluehallintoviraston lupapäätös jää voimaan sillä perusteella, että kyseinen tuotantoalue on poistumassa suhteellisen lyhyellä aikaa tuotannosta ja nämä vaaditut lisäselvitykset ovat pitkäkestoisia tehdä ja vaikeuttavat merkittävästi yrittäjän toimintamahdollisuuksia tuotantoalueella, joka kuitenkin on elinkaarensa loppupäässä ja tulevaa tuotanto aikaa on merkittävästi vähemmän jäljellä mitä sitä on takanapäin.

9 82121 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus

10 92121 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus KIINTEISTÖJEN MYYNTITARJOUS KH 58 Satapirkan Osuuspankki on tehnyt Karvian kunnalle myyntitarjouksen seuraavista tonteista: Jämä RNo 9:250, ok-tontti 2600,00 Isomäki RN:o 9:303, rivitalotontti nro 3, 17800,00 ok-tontti nro 6, 2200,00 ok-tontti nro ,00 Yhteensä tarjottavien tonttien hinta on euroa. Kunnanhallitus on käynyt tutustumassa tontteihin Katselmuksen perusteella kunnanhallitus totesi, että alue olisi sopiva rivitalorakentamiselle, ja sen sijainti on hyvä. Liitteet: Kauppakirjaluonnos Kunnanhallitus päättää hyväksyä Satapirkan Osuuspankin myyntitarjouksen ja esittää kunnanvaltuustolle, että se myöntää euron lisämäärärahan kunnanhallituksen investointeihin.

11 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus PALAUTEPYYNTÖ SATAKUNNAN KAUPAN PALVELUVERKKOSELVITYKSESTÄ KH 59 Satakuntaliitto pyytää Satakunnan kunnilta palautetta vaihemaakuntakaavan 2 kaupan teemaa varten laaditun Kaupan palveluverkkoselvityksen luonnoksesta. Satakunnan maakuntakaavassa (2013) on käsitelty kaupan sijoittuminen ja seudullisen vähittäiskaupan suuryksikön koon alarajat päivittäistavarakauppaa ja erikoiskauppaa koskien lukuun ottamatta tilaa vaativaa kauppaa. Maakuntakaavoitusta palveleva edellinen Kauppa Satakunnassa selvitys on laadittu vuonna Satakunnan maakuntakaavan laatimisen jälkeisistä lakimuutoksista johtuen ns. tilaa vaativa kauppa on tulossa ohjauksen piiriin ja kaavoituksella tulee edistää myös kilpailun toimivuutta. Satakunnan kaupan palveluverkkoselvityksen tavoitteena on ollut päivittää Satakunnan kaupan perusteltu mitoitus ja kaupan palveluverkko vuoteen Kuntien palautteet pyydetään mennessä sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@satakunta.fi Selvitys löytyy osoitteesta Kunnanhallitus toteaa, että palveluverkkoselvityksestä ei ole tarpeen antaa palautetta.

12 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTÄMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA KH 60 Laki työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta (1369/2014) sekä lain nojalla annettu asetus (1377/2014) tulivat voimaan Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun tavoitteena on edistää työttömien työnhakijoiden työllistymistä tarjoamalla heille heidän palvelutarpeensa mukaisia julkisia työvoimapalveluja sekä sosiaali-, terveys- ja kuntoutuspalveluja. Monialaisella yhteispalvelulla tarkoitetaan yhteistoimintamallia, jossa työ- ja elinkeinotoimisto, kunnat ja Kansaneläkelaitos yhdessä arvioivat yhteispalvelua tarvitsevien työttömien palvelutarpeet, suunnittelevat palvelut työllistymisen kannalta tarkoituksenmukaiseksi kokonaisuudeksi ja vastaavat yhdessä työttömien työllistymisprosessin etenemisestä ja seurannasta. Yhteistyösopimuksessa sovitaan yhteisistä toimipisteistä ja muualla kuin yhteisissä toimipisteissä tarjottavasta yhteispalvelusta, yhteispalveluun osoitettavasta henkilöstöstä, työttömille tarjottavista palveluista ja kustannusten jaosta. Yhteistyösopimuksen sopijapuolet ovat kunnat: Eura, Harjavalta, Honkajoki, Huittinen, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Siikainen, Säkylä ja Ulvila sekä kuntayhtymät: Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymä, Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä ja Porin perusturvakeskus, Satakunnan työ- ja elinkeinotoimisto (jäljempänä TEtoimisto) sekä Kansaneläkelaitos (jäljempänä Kela). Sopimus tulee voimaan, kun kaikki osapuolet ovat allekirjoittaneet sopimuksen. Sopimus on voimassa asti. Sopijapuolet sitoutuvat aloittamaan uuden yhteistyösopimuksen neuvottelut vähintään 4 kuukautta ennen sopimuskauden päättymistä siten, että sopimus tulee voimaan Liitteet: Yhteistyösopimusluonnos sekä esitys kustannusten jaosta Kunnanhallitus hyväksyy liitteenä olevan yhteistyösopimuksen työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta

13 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus ÄÄNESTYSALUEJAOTUKSEN MUUTTAMISEN ILMOITTAMINEN MAISTRAATILLE KH 61 Vaalilain 8 :n mukaan kunta muodostaa yhden äänestysalueen, jollei sitä ole tarpeen jakaa useampaan äänestysalueeseen. Äänestysalueista päättää valtuusto. Sivukylien äänestysalueiden vaalilautakuntien toiminta päättyi , minkä jälkeen Karvian kunta on muodostanut yhden äänestysalueen. Sen numerotunnus on 001. Väestörekisterikeskus on lähettänyt kunnanhallitukselle päivätyn kirjeen, jossa pyydetään ilmoittamaan maistraatille, mikäli äänestysaluejaotukseen tulee muutoksia. Äänestysaluejaon muutokset tulee ilmoittaa mennessä maistraatille. Vuonna 2016 mainittu päivä osuu sunnuntaille, joten ilmoitus pyydetään tekemään perjantaihin mennessä. Karvian kunnalla ei ole näköpiirissä muutoksia äänestysaluejaotuksessa, joten ilmoitettavaa ei tässä tapauksessa ole. Väestörekisterikeskus on pyytänyt kunnanhallitusta saattamaan liitteenä olevan kirjeen keskusvaalilautakunnan tietoon. Liitteet: Väestörekisterikeskuksen kirje ; dnro 473/330/16 Kunnanhallitus toteaa, että Karvian kunnan toistaiseksi voimassa oleva äänestysaluejako säilyy ennallaan, joten mitään ilmoitettavaa ei ole. Karvian kunta on edelleen yksi äänestysalue, jonka numero on 001. Väestörekisterikeskuksen kirje saatetaan keskusvaalilautakunnan tietoon.

14 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus KARVIAN YRITTÄJÄT RY:N JA KARVIA-PÄIVÄT TOIMIKUNNAN ANOMUS KUNNAN KIINTEISTÖJEN MAKSUTTOMASTA KÄYTÖSTÄ KARVIA-PÄIVIEN 2016 AIKANA KH 62 Karvian Yrittäjät ry ja Karvia-Päivät toimikunta ovat toimittaneet kunnanhallitukselle pyynnön, jossa he anovat, että Karvian kunta antaisi kunnan kiinteistöjä Karvia-Päivien käyttöön ( ) edellisten vuosien tapaan maksutta. Pyydämme ystävällisesti, että Karvian kunta antaisi kunnan kiinteistöjä Karvia- Päivien käyttöön edellisten vuosien tapaan maksutta. Ohjelma tulee noudattamaan kutakuinkin samaa kaavaa, jotain muutoksia tietenkin tehdään, mutta varmaa on se, että tilojen tarvittavuus pysyy samana kuin ennen. Eli tarvittavia tiloja on ainakin kunnantalon kahvio, aulatilat ja vessat (toritapahtuma) alakoulu kaikkine vessoineen ja piha-alueet (toritapahtuma) yläkoulun vessat ja piha-alue (perjantai, lauantai ja sunnuntai) Kunnan kentän huoltorakennuksen vessat (perjantai ja lauantai) Kunnan kenttä (koko viikonloppu) Sampolan kenttä Karviatalo/ Urheilutalo piha-alueineen (perjantain, lauantai, sunnuntai, ei 4H:n tilat) Yllä olevia tiloja pyydetään käyttöön maksutta. Varaukset mahdollisista muista tapahtumista Karviatalolla tulisi tapahtumaan Karvia- Päivien ajan yrittäjien kautta. Näin yrittäjät pystyisivät laatimaan ohjelmiston hyvin ja välttämään päällekkäisyyksiä. Liitteet: Karvian Yrittäjät ry:n / Karvia-Päivät toimikunnan pyyntö, Karvian kunnan kautta ei ole tehty varauksia Karviatalo / Urheilutalon tiloihin vuoden 2016 Karvia-Päivien ajalle. Kunnanhallitus päättää myöntää Karvian Yrittäjät ry:lle hakemuksen mukaisesti tilat käyttöön maksutta. Karviatalon näyttelytila on varattu Katja Pajun Karvian kunnan 150 juhlavuoden näyttelyä varten koko elokuuksi. Mikäli kunnan tarpeista johtuen muita hakemukseen sisältyviä tiloja tilapäisesti tarvitaan, sovitaan tästä erikseen. Yrittäjien tulee huolehtia varaamiensa tilojen jälkisiivouksesta.

15 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus KARVIAN YRITTÄJÄT RY:N JA KARVIA-PÄIVÄT TOIMIKUNNAN ANOMUS KESÄTYÖNTEKIJÄSTÄ KARVIA-PÄIVIEN TOIMISTOON KH 63 Karvian Yrittäjät ry/ Karvia-päivät toimikunta ovat lähestyneet Karvian kunnanhallitusta kirjeellä ja pyytää, että Karvian kunta palkkaisi yhden kesätyöntekijän Karvia-päivien toimistolle kesä-heinäkuun ajaksi edellisten vuosien tapaan. Karvian Yrittäjät ry järjestää jo 35. Karvia-Päivät, Karvia-Päivät on kasvava tapahtuma ja tuo vuosi vuodelta enemmän yleisöä viikonlopun viettoon Karviaan. Karvia-Päivät on kunnan imagon kannalta erittäin tärkeä tapahtuma. Toimistolla on oltava joka arkipäivä joku paikalla, koko kesän ajan. Kukaan yrittäjä ei voi irrottautua omasta työstään täysin Karvia-Päivien toimistotyöhön. Juoksevien asioiden hoitamiseen kuluu paljon aikaa, ja siksi toimistolla tarvitaan lisäkäsiä toimistotyöntekijän lisäksi, tähän oiva apu on kunnan palkkaama kesätyöntekijä. Työntekijän tulisi olla 16 vuotta täyttänyt. Kunnanhallitus päätti vuonna 2010 palkata kaksi ja vuosina yhden kesätyöntekijän Karvia-Päivien toimistoon. Työntekijöiden edellytettiin pitävän kertyvät lomansa työssäolon aikana. Kesätyöntekijöiden palkat maksettiin kunnanhallituksen menokohdalta ja rekrytoinnin suoritti kunnansihteeri yhteistyössä Karvian Yrittäjät ry:n kanssa. Palkattavien kesätyöntekijöiden vähimmäispalkka on 50 % virka- ja työehtosopimuksen mukaan asianomaisesta työstä maksettavasta peruspalkasta, eli vähintään 858 euroa. Kokonaiskustannus sivukuiluineen ja lomarahoineen olisi noin euroa kuukaudessa eli yhteensä 2200 euroa. Liitteet: Karvian Yrittäjät ry:n anomus Kunnanhallitus päättää, että Karvian kunta palkkaa Karvia-päivien toimistoon kesäheinäkuun ajaksi yhden karvialaisen nuoren. Rekrytoinnin suorittavat kunnansihteeri tai kunnanjohtaja yhdessä Karvian Yrittäjät ry:n kanssa.

16 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus VALTIONOSUUDEN VAHVISTAMINEN PERUSTOIMEENTULOTUEN KUSTANNUKSIIN KH 64 Lounais-Suomen aluehallintovirasto on vahvistanut päätöksellään Karvian kunnan vuoden 2015 perustoimeentulotuen kustannuksiin suoritettavan lopullisen valtionosuuden seuraavasti: Valtionosuuteen oikeuttavat toteutuneet kustannukset ,39 euroa Valtionosuus (50 %) ,70 euroa Ennakko ,00 euroa Kunnan liikaa saama valtionosuus 7.332,31 euroa Kunnalle suoritetaan valtionosuutta toimeentulotuesta annetun lain 7 :ssä tarkoitetun perustoimeentulotuen rahoittamiseen. Valtionosuuteen oikeuttavat perustoimeentulotuen kustannukset hyväksytään sen suuruisina kuin ne ovat toteutuneet, vähennettynä perustoimeentulotukeen kohdistuvilla, varainhoitovuonna toimeentulotuen takaisinperinnässä kertyneillä erillä ja ottaen huomioon, että kustannuksiin ei voida sisällyttää kotoutumisen edistämisestä annetun lain mukaan valtion kokonaan korvattavaa toimeentulotukea. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla, mutta kunnalla on oikeus tehdä kirjallinen vaatimus päätöksen oikaisemisesta Lounais-Suomen aluehallintovirastolle 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksi saamisesta ( ) Liitteet: Päätös , LSAVI/11/ /2016 Kunnanhallitus merkitsee päätöksen tiedoksi, ja päättää ettei hae oikaisua päätökseen.

17 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus KUNNANTALON SULKEMINEN VUOSILOMIEN JÄRJESTÄMISEKSI VUONNA 2016 KH 65 Kunnantalo on ollut suljettuna vuosilomien vuoksi jo useana kesänä heinäkuussa neljä viikkoa. Vuosilomien järjestämiseksi kunnantalo on suljettu usein myös arkipyhien viereisinä yksittäisinä työpäivinä ja joulun välipäivinä. Kunnantalon ollessa suljettuna, on välttämättömät päivystykset kuitenkin aina järjestetty. Kunnanhallitus päättää, että Karvian kunnantalo suljetaan vuosilomien vuoksi sekä Kukin hallintokunta järjestää tarvittavat päivystykset aikaisemman käytännön mukaan.

18 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus MUUT ASIAT KH 66 Kunnanhallituksen muut asiat:

19 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus ILMOITUSASIAT KH 67 Merkitään tiedoksi seuraavat: Pirkanmaan ELY-keskus, PIRELY Tiedoksi tullut Pirkanmaan ELY-keskuksen päätös , päätöstunnus Pentti Viljamaan on hakenut reittiliikennelupaa reiteille Karvia Parkano Parkanon rautatieasema ja Parkanon rautatieasema Parkano Karvia kahdeksi (2) vuodeksi. Lupa: E05 REITTI Viljamaa Pentti Tapio Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus hyväksyy hakemuksen ja myöntää reittiliikenneluvan alkaen. Hakemus täyttää joukkoliikennelain 22 :n mukaiset reittiliikenneluvan myöntämisen edellytykset. Etelä-Suomen aluehallintovirasto Etelä-Suomen aluehallintoviraston kirje ; Dnro ESAVI/10899/2015 Kuulutus: Ympäristönsuojelulain mukainen päätös Etelä-Suomen aluehallintovirasto on antamallaan päätöksellä nro 48/2016/1 myöntänyt Tapio ja Päivi Suomiselle oikeuden aloittaa annetun ympäristölupapäätöksen nro 278/2015/1 mukainen laajennettu toiminta muutoksenhausta huolimatta noudattaen lupapäätöstä ja sen määräyksiä. Asia: Hakemus eläinsuojan toimintaa koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpanemiseksi muutoksenhausta huolimatta Päätös on nähtävillä valitusaikana Karvian kunnanvirastossa (Kylä-Karviantie 17). Päätös on lisäksi luettavissa osoitteessa: Päätökseen voi hakea muutosta valittamalla Vaasan hallinto-oikeuteen. Valitusaika päättyy Lounais-Suomen aluehallintovirasto Lounais-Suomen aluehallintoviraston tiedote Vastaanottokeskusten suojaväistösuunnitelma Lounais-Suomessa Satakunnan kansallisen veteraanipäivän 2017 järjestelytoimikunta

20 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus Suomi 100 vuotta 2017 merkeissä ollaan järjestämässä yhteistä Satakuntalaista veteraanijuhlaa Porissa Järjestelytoiminta toivoo kuntien huomioivan juhlavuoden tilaisuuden suunnitelmissaan. Karvian kunnassa veteraanipäivän juhlallisuuksista ja järjestelyistä huolehtii vapaa-ajanlautakunnan kulttuuritoimesta huolehtiva viranhaltija, jolle kirje on annettu tiedoksi. Satakunnan koulutuskuntayhtymä SATAEDU Yhtymähallituksen pöytäkirja nro 2, Edita Prima Oy / Edita Publishing Oy Virallinen lehti 26 / Virallinen lehti 29/ Kaupanvahvistajan todistukset. Kunta ei käytä etuosto-oikeutta.

21 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJE JA VALITUSOSOITUS KH 68 Pöytäkirjaan ja pöytäkirjasta annettaviin otteisiin liitetään oikaisuvaatimusohje ja valitusosoitus.

KUNNANHALLITUS 4/2016

KUNNANHALLITUS 4/2016 KUNNANHALLITUS 4/2016 Aika Maanantai 21.3.2016 klo 18.04 20.38 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Huhtaluoma Heikki jäsen Järvinen Tiina jäsen Kangas Kaija jäsen Kannisto Jari varajäsen Niemenmaa

Lisätiedot

Nivasalo Meeri jäsen

Nivasalo Meeri jäsen Inarin kunta Pöytäkirja 1/2016 1 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika 27.01.2016 klo 16:00-16:53 Kokouspaikka Kunnantalo, kokoushuone 111 Saapuvilla olleet jäsenet Väänänen Veikko puheenjohtaja Pietikäinen

Lisätiedot

KOKOUSAIKA JA -PAIKKA:

KOKOUSAIKA JA -PAIKKA: I KOKOUSKUTSU KARVIAN KUNNANHALLITUS 3/2019 KOKOUSAIKA JA -PAIKKA: Maanantai 11.3.2019 klo 18.00 Karvian kunnantalo Kunnanhallituksen kokoushuone Kahvitarjoilu klo 17.45 Puheenjohtaja: Merk. Voitto Raita-aho.

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 2/2016

KUNNANVALTUUSTO 2/2016 KUNNANVALTUUSTO 2/2016 Aika Keskiviikko 30.3.2016 klo 19.02 19.35 Paikka Karvian kunnantalo, Valtuustosali Läsnä Paikalla 21 valtuutettua Ervelä Mari Halmela Kari Hietaluoma Jaakko Hietanen Toni Holkko

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 18.2.2014 ASIA HAKIJA Aitolan Autopurkaamo Ky:n ympäristöluvan raukeaminen Keski-Suomen elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

199 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 5/2019

199 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 5/2019 199 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta 19.9.2019 1 KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 5/2019 KOKOUSAIKA JA -PAIKKA: Tiistaina 19.9.2019 klo 18.00 Karvian kunnantalo

Lisätiedot

Yhteistyösopimus 1 (9) YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPAL- VELUSTA (TYP)

Yhteistyösopimus 1 (9) YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPAL- VELUSTA (TYP) Yhteistyösopimus 1 (9) YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPAL- VELUSTA (TYP) 1 Sopimuksen tarkoitus Tämä sopimus on työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta

Lisätiedot

417 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 8/2018

417 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 8/2018 417 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta 18.10.2018 1 KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 8/2018 KOKOUSAIKA JA -PAIKKA: 18.10.2018 klo 18.00 Karvian kunnantalo Kunnanhallituksen

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS 16/2014

KUNNANHALLITUS 16/2014 KUNNANHALLITUS 16/2014 Aika Maanantai 15.12.2014 klo 21.41 22.20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Huhtaluoma Heikki Järvinen Tiina Kangas Kaija Mustajärvi Marko Mustakoski Risto Niemenmaa Jaana

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEIS- PALVELUSTA (TYP)

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEIS- PALVELUSTA (TYP) YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEIS- PALVELUSTA (TYP) 1 Sopimuksen tarkoitus Tämä sopimus on työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta (TYP) annetun lain (1369/2014)

Lisätiedot

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA (TYP)

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA (TYP) luonnos 1.12.2015 YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA (TYP) 1 Sopimuksen tarkoitus Tämä sopimus on työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta (jäljempänä

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7/2017

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7/2017 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7/2017 Aika 29.8.2017 klo 18.02 19.47 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2017

KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2017 KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2017 Aika 23.2.2017 klo 18.01-18.22 Paikka Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä Holkko Merja puheenjohtaja Haavisto Jonna varapuheenjohtaja Halmela

Lisätiedot

Asia on tullut vireille aluehallintovirastossa

Asia on tullut vireille aluehallintovirastossa Etelä-Suomi Päätös Nro 165/2013/1 Dnro ESAVI/98/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 5.9.2013 ASIA Southwest Trade Oy:n jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee Hämeenlinnan kaupungissa sijaitsevan

Lisätiedot

418 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 7/2018

418 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 7/2018 418 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta 1.10.2018 1 KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 7/2018 KOKOUSAIKA JA -PAIKKA: 1.10.2018 klo 8.30 Karvian kunnantalo Kunnanhallituksen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä Irja Keskinen

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS 15/2014

KUNNANHALLITUS 15/2014 KUNNANHALLITUS 15/2014 Aika Perjantai 12.12.2014 klo 18.30 20.38 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Huhtaluoma Heikki Järvinen Tiina Kangas Kaija Mustajärvi Marko Mustakoski Risto Ohrankämmen Jukka

Lisätiedot

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA (TYP)

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA (TYP) YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA (TYP) 1 Sopimuksen tarkoitus Tämä sopimus on työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta (TYP) annetun lain (1369/2014)

Lisätiedot

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA Kuopion seudun Sopimusluonnos 1 (5) YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA 1 Sopimuksen tarkoitus Tämä sopimus on stä monialaisesta yhteispalvelusta annetun lain (1369/2014)

Lisätiedot

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo.

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/2 Dnro ESAVI/233/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 23.3.2011 ASIA Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. LUVAN

Lisätiedot

KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 6/2017

KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 6/2017 KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 6/2017 Aika 27.6.2017 klo 18.07 19.07 Paikka Kunnantalo, lautakuntien huone Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja Ala-Korte Kalevi varajäsen Huhdanmäki

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 23/10/1 Dnro PSAVI/162/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 23/10/1 Dnro PSAVI/162/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 23/10/1 Dnro PSAVI/162/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 14.4.2010 ASIA HAKIJA Loljunaavan turvetuotannon lopettamiseen liittyvien jälkihoitotoimien vahvistaminen, Keminmaa Vapo Oy PL

Lisätiedot

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUS- TA (MYP) KANTA-HÄMEESSÄ

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUS- TA (MYP) KANTA-HÄMEESSÄ YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUS- TA (MYP) KANTA-HÄMEESSÄ 1 Sopimuksen tarkoitus Tämä sopimus on työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta (MYP)

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS 12/2016

KUNNANHALLITUS 12/2016 KUNNANHALLITUS 12/2016 Aika Maanantai 26.9.2016 klo 18.02 18.54 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Hietaluoma Jaakko jäsen Huhtaluoma Heikki jäsen Järvinen Tiina jäsen Kangas Kaija jäsen Mustajärvi

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 104/2013/1 Dnro PSAVI/179/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 104/2013/1 Dnro PSAVI/179/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 104/2013/1 Dnro PSAVI/179/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 22.10.2013 ASIA HAKIJA Ällinsuon turvetuotantoalueen lupamääräysten tarkistaminen ja lisäalueen ympäristölupa, Pudasjärvi Turveruukki

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 56/09/2 Dnro Psy-2008-y-124 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

PÄÄTÖS Nro 56/09/2 Dnro Psy-2008-y-124 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA 1 PÄÄTÖS Nro 56/09/2 Dnro Psy-2008-y-124 Annettu julkipanon jälkeen 26.6.2009 ASIA LUVAN HAKIJA Matkalamminkurun turvetuotantoalueen ympäristölupa ja toiminnanaloittamislupa, Vaala Vapo Oy PL 22 40101

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 28/2009/4 Dnro LSY-2008-Y-270 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 28/2009/4 Dnro LSY-2008-Y-270 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 28/2009/4 Dnro LSY-2008-Y-270 Annettu julkipanon jälkeen 17.4.2009 ASIA HAKIJA Kaitasuon turvetuotantoa koskeva ympäristölupa (korkeimman hallinto-oikeuden

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2013

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2013 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2013 Aika 13.6.2013 klo 19.00 19.40 Paikka Karvian kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Holkko Merja puheenjohtaja Haavisto Jonna varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen 15.2.2018 ASIA HAKIJA HAKEMUS Saarinevan turvetuotantoalueen ympäristöluvan raukeaminen, Veteli Vapo Oy PL 22

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero.

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/3 Dnro ESAVI/400/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2011 ASIA Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. HAKIJA Antti ja Taru Välttilä Jaatilantie

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012 Aika 29.5.2012 klo 19.18 20.29 Paikka Saran koulu Läsnä Niskala Jorma puheenjohtaja Mustasilta Timo varapuheenjohtaja Haavisto Jonna jäsen Hietikko

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti ja 2 momentin kohta 4 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 13 f

Päätös. Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti ja 2 momentin kohta 4 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 13 f Päätös Etelä-Suomi Nro 55/2013/1 Dnro ESAVI/78/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 14.3.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus ongelmajätteiden vastaanottokeskuksen toimintaa koskevan ympäristölupapäätöksen

Lisätiedot

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA Kuopion seudun Sopimus 1 (5) YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA 1 Sopimuksen tarkoitus Tämä sopimus on stä monialaisesta yhteispalvelusta annetun lain (1369/2014)

Lisätiedot

Päätös Nro 233/2011/4 Dnro ESAVI/170/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen

Päätös Nro 233/2011/4 Dnro ESAVI/170/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Suomi Päätös Nro 233/2011/4 Dnro ESAVI/170/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 4.11.2011 ASIA HAKIJA Kyynärjärven kunnostus- ja ruoppaustöitä koskevien Länsi-Suomen ympäristölupaviraston lupapäätöksen

Lisätiedot

Vaasan hallinto-oikeus

Vaasan hallinto-oikeus Vaasan hallinto-oikeus Päätös 1(5) Antopäivä Päätösnumero 29.6.2018 18/0259/1 Diaarinumero Asia Muutoksenhakija Luvan hakija Valitus ympäristölupa-asiassa X ja kumppanit avoin yhtiö, Evijärvi Y Oy, Kauhava

Lisätiedot

417 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta Kasvatus- ja opetuslautakunta 8/2018

417 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta Kasvatus- ja opetuslautakunta 8/2018 417 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta 18.10.2018 1 Kasvatus- ja opetuslautakunta 8/2018 Kokousaika 18.10.2018 klo 18.10-18.27 Kokouspaikka Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/2019 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 TILINTARKASTUSKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

Elinkeinolautakunta 3/2016. Kokousaika Torstai klo Karvian kunta, lautakuntien kokoushuone. Saapuvilla olleet jäsenet

Elinkeinolautakunta 3/2016. Kokousaika Torstai klo Karvian kunta, lautakuntien kokoushuone. Saapuvilla olleet jäsenet Elinkeinolautakunta 3/2016 Kokousaika Torstai 26.5.2016 klo 18.30 19.15 Kokouspaikka Karvian kunta, lautakuntien kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Ruokola Jori Louhisuo Sari Vaholuoto Mari Ervelä

Lisätiedot

Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätökseen nro 57/2006/4 sisältyvän töiden suorittamista koskevan ajan muuttaminen, Kankaanpää

Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätökseen nro 57/2006/4 sisältyvän töiden suorittamista koskevan ajan muuttaminen, Kankaanpää Etelä-Suomi Päätös Nro 116/2011/4 Dnro ESAVI/62/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 29.6.2011 ASIA HAKIJA Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätökseen nro 57/2006/4 sisältyvän töiden suorittamista koskevan

Lisätiedot

Antero Suonpää Antero Suonpää

Antero Suonpää Antero Suonpää Kokouskutsu Nro Kunnanhallitus 25.8.2016 11 Kokousaika Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Sivu Liite nro 108 181 om. 109 183 110 184 111 185 112 186 Maanantai 29.8.2016 klo 17.00 / Rantabulevardiin tutustuminen

Lisätiedot

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEIS- PALVELUSTA (TYP)

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEIS- PALVELUSTA (TYP) MALLI Sopimuskohtiin kirjatut ovat esimerkkejä siitä, miten asia voitaisiin ilmaista. Kursiivilla merkityt ovat asioita, jotka voidaan kaikkien sopijapuolten niin päättäessä sisällyttää sopimukseen. Sopimusmallin

Lisätiedot

ASIA Kuparivalimon ja -valssaamon ympäristöluvan lupamääräysten 2-4 ja 19 mukaisten selvitysten määräaikojen pidentäminen, Pori

ASIA Kuparivalimon ja -valssaamon ympäristöluvan lupamääräysten 2-4 ja 19 mukaisten selvitysten määräaikojen pidentäminen, Pori Etelä-Suomi Päätös Nro 172/2017/1 Dnro ESAVI/5884/2017 Annettu julkipanon jälkeen 5.9.2017 ASIA Kuparivalimon ja -valssaamon ympäristöluvan lupamääräysten 2-4 ja 19 mukaisten selvitysten määräaikojen pidentäminen,

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.5.2016 klo 9.00 - Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

11212 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2019

11212 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2019 11212 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta 28.3.2019 1 KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2019 KOKOUSAIKA JA -PAIKKA: Torstai 28.3. klo 18.00 Karvian kunnantalo

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 226/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/120/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 226/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/120/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 226/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/120/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.12.2013 ASIA Paahtopuu Oy:n pellettitehtaan jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee jätteiden

Lisätiedot

11111 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 5/2018

11111 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 5/2018 11111 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta 6.9.2018 1 KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 5/2018 KOKOUSAIKA JA -PAIKKA: Torstai 6.9.2018 klo 18.30 Kunnantalo Lautakunnan

Lisätiedot

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA (TYP)

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA (TYP) YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA (TYP) Sopimuksen tarkoitus Tämä sopimus on työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta (TYP) annetun lain (1369/2014)

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 106/2013/1 Dnro PSAVI/137/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 106/2013/1 Dnro PSAVI/137/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 106/2013/1 Dnro PSAVI/137/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 28.10.2013 ASIA HAKIJA Kivisuo-Suurisuon ympäristöluvan lupamääräysten tarkistaminen ja toiminnanaloittamislupa vesien johtamiseen

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina kello

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina kello Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä 05.12.2017 Kokoustiedot Aika Maanantaina 11.12.2017 kello 17.00 Käsiteltävät asiat Paikka Jämi Areena 279 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila.

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila. Etelä-Suomi Päätös Nro 60/2011/1 Dnro ESAVI/119/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.7.2011 ASIA Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö 103 402-45-1)

Lisätiedot

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEIS- PALVELUSTA (TYP)

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEIS- PALVELUSTA (TYP) YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEIS- PALVELUSTA (TYP) 1 Sopimuksen tarkoitus Tämä sopimus on työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta (TYP) annetun lain (1369/2014)

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 68/11/1 Dnro PSAVI/266/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 68/11/1 Dnro PSAVI/266/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 68/11/1 Dnro PSAVI/266/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.8.2011 1 ASIA Olostunturin jätevedenpuhdistamon ympäristölupa, Muonio LUVAN HAKIJA Muonion kunta PL 25 99301 MUONIO 2 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Ympäristölautakunta Sivut 73-76. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Ympäristölautakunta Sivut 73-76. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Ympäristölautakunta Sivut 73-76 KOKOUSAIKA Torstai 25.6.2015 klo.16.00 16.40. KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

BCDE Group Waste Management Ltd Oy Sinikellonpolku Vantaa

BCDE Group Waste Management Ltd Oy Sinikellonpolku Vantaa Etelä-Suomi Päätös Nro 46/2011/2 Dnro ESAVI/708/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 31.5.2011 ASIA BCDE Group Waste Management Ltd Oy:n biologisen hapetuslaitoksen ympäristölupapäätöksen määräysten tarkistamista

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 27.12.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Laivakankaan kaivoksen ympäristöluvassa nro 84/09/2 määrätyn jätehuoltosuunnitelman määräajan

Lisätiedot

Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko.

Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko. Etelä-Suomi Päätös Nro 71/2010/3 Dnro ESAVI/405/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 30.11.2010 ASIA Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko. HAKIJA Arto Heikkilän perikunta Timo Heikkilä,

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille Ympäristönsuojelulaki 28 :n 1 momentti ja 58 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin 3 b)

Hakemus on tullut vireille Ympäristönsuojelulaki 28 :n 1 momentti ja 58 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin 3 b) Etelä-Suomi Päätös Nro 27/2010/1 Dnro ESAVI/516/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.7.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain 58 :n mukainen hakemus Varissuon Lämpö Oy:n lämpökeskuksen ympäristöluvan (Lounais-Suomen

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 28.1.2014 2 TEKNISEN TOIMEN VUODEN 2014 TALOUSARVION KÄYTTÖSUUNNITELMA

Tekninen lautakunta 28.1.2014 2 TEKNISEN TOIMEN VUODEN 2014 TALOUSARVION KÄYTTÖSUUNNITELMA Tekninen lautakunta 28.1.2014 2 TEKNISEN TOIMEN VUODEN 2014 TALOUSARVION KÄYTTÖSUUNNITELMA Tekn. ltk. 1 Lavian kunnanvaltuusto on kokouksessaan 19.12.2013 hyväksynyt talousarvion vuodelle 2014, taloussuunnitelman

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 110/2013/1 Dnro ESAVI/24/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 4.6.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren

Lisätiedot

Hämetrans Oy:n Kierrätysmaterialien lajittelukeskuksen ympäristöluvan raukeamista koskeva asia, Hämeenlinna

Hämetrans Oy:n Kierrätysmaterialien lajittelukeskuksen ympäristöluvan raukeamista koskeva asia, Hämeenlinna Etelä-Suomi Päätös Nrot 161/2011/1 Dnro ESAVI/272/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 12.12.2011 ASIA Hämetrans Oy:n Kierrätysmaterialien lajittelukeskuksen ympäristöluvan raukeamista koskeva asia, Hämeenlinna

Lisätiedot

4111 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 9/2018

4111 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 9/2018 4111 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta 22.11.2018 1 KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 9/2018 KOKOUSAIKA JA -PAIKKA: 22.11. 2018 klo 18.00 Karvian kunnantalo Kunnanhallituksen

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki.

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki. Päätös Etelä-Suomi Nro 169/2013/1 Dnro ESAVI/170/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki. LAITOS Auto-pläkkärit

Lisätiedot

M. Uussaari Oy:n jätteen hyödyntämistoiminnan laajentamista ja muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen, Uusikaupunki.

M. Uussaari Oy:n jätteen hyödyntämistoiminnan laajentamista ja muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen, Uusikaupunki. Etelä-Suomi Päätös Nro 58/2011/2 Dnro ESAVI/119/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 29.6.2011 ASIA M. Uussaari Oy:n jätteen hyödyntämistoiminnan laajentamista ja muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2016

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2016 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2016 Aika 1.8.2016 klo 15.00 15.16 Paikka Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä Holkko Merja puheenjohtaja Haavisto Jonna varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU KARVIAN KUNNANVALTUUSTO 7/2016. Torstai klo Tervetuloa! Kahvitarjoilu klo 18:45

KOKOUSKUTSU KARVIAN KUNNANVALTUUSTO 7/2016. Torstai klo Tervetuloa! Kahvitarjoilu klo 18:45 KOKOUSKUTSU KARVIAN KUNNANVALTUUSTO 7/2016 I KOKOUSPAIKKA JA -AIKA: Karvian kunnantalo, valtuustosali Torstai 15.12.2016 klo 19.00 Käsitellään kokouskutsussa luetellut asiat. Kunnanvaltuuston ja kunnanhallituksen

Lisätiedot

Muut saapuvilla olleet

Muut saapuvilla olleet Elinkeinolautakunta 2/2016 Kokousaika Torstai 31.3.2016 klo 18.30 19.35 Kokouspaikka Karvian kunta, lautakuntien kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Ruokola Jori Louhisuo Sari Vaholuoto Mari Ervelä

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 2/2016 Ympäristönsuojelulautakunta

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 2/2016 Ympäristönsuojelulautakunta 97 36 Päätös ympäristöluvan raukeamisesta Ritva Haarala, Pöytyä Asia Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän ympäristöjaoston Ritva Haaralalle 6.9.2006 myöntämän broilerikasvattamon ympäristöluvan ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Karvian kunta, lautakuntien kokoushuone

Karvian kunta, lautakuntien kokoushuone Elinkeinolautakunta 5/2016 Kokousaika Tiistai 20.12.2016 klo 18.30 20.10 Kokouspaikka Karvian kunta, lautakuntien kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Ruokola Jori Louhisuo Sari Vaholuoto Mari Ervelä

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJAT. Nro 42/2013/1 Dnro PSAVI/63/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muhos

ASIA LUVAN HAKIJAT. Nro 42/2013/1 Dnro PSAVI/63/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muhos 1 LUPAPÄÄTÖS PÄÄTÖS Nro 42/2013/1 Dnro PSAVI/63/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2013 ASIA Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muhos LUVAN HAKIJAT Jari ja Anu Saranki Kivirinnantie 91

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 94/05/1 Dnro ISY-2005-Y-180 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys. Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti.

PÄÄTÖS Nro 94/05/1 Dnro ISY-2005-Y-180 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys. Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti. PÄÄTÖS Nro 94/05/1 Dnro ISY-2005-Y-180 Annettu julkipanon jälkeen 28.9.2005 HAKIJA Järvi-Suomen Uittoyhdistys ASIA Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti. HAKEMUS Järvi-Suomen Uittoyhdistys on ympäristölupavirastolle

Lisätiedot

Länsi ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/2685/

Länsi ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/2685/ Länsi ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/2685/2016 15.7.2016 Kuulutus Vesilain mukainen päätös Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto 15.7.2016 antanut päätöksen nro 56/2016/2. Hakija Asia Sähkökaapelin rakentaminen

Lisätiedot

Päätös Nro 181/2013/2 Dnro ESAVI/88/04.08/2013. Annettu julkipanon jälkeen

Päätös Nro 181/2013/2 Dnro ESAVI/88/04.08/2013. Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Suomi Päätös Nro 181/2013/2 Dnro ESAVI/88/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 3.9.2013 ASIA Roitonsuon turvetuotantoa koskeva ympäristölupa ja vesilain mukainen lupa, Vaasan hallinto-oikeuden uudelleen

Lisätiedot

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka.

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 110/2013/1 Dnro ISAVI/79/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 11.12.2013 ASIA HAKIJA Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Pohjois-Savon

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2012

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2012 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2012 Aika 14.6.2012 klo 19.03 19.43 Paikka Karvian kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Niskala Jorma puheenjohtaja Mustasilta Timo varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 99/06/1 Dnro ISY-2006-Y-163 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Nro 99/06/1 Dnro ISY-2006-Y-163 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 99/06/1 Dnro ISY-2006-Y-163 Annettu julkipanon jälkeen 22.9.2006 ASIA Myllykoski Paper Oy:lle Itä-suomen ympäristölupaviraston päätöksellä nro 122/05/1, 25.11.2005 myönnetyn ympäristöluvan täytäntöönpanokelpoisuutta

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto Etelä-Suomi Päätös Nro 34/2014/1 Dnro ESAVI/39/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 17.2.2014 ASIA Päätös FinnHEMS Oy:n Turun lentoasemalla sijaitsevan lentopetrolin tankkauspaikan toimintaa koskevan

Lisätiedot

Päätös LAINVOIMAISET YMPÄRISTÖLUVAT JA LUPIEN MUKAISET TARKISTUSAJANKOHDAT

Päätös LAINVOIMAISET YMPÄRISTÖLUVAT JA LUPIEN MUKAISET TARKISTUSAJANKOHDAT Päätös Etelä-Suomi Nro 92/2013/1 Dnro ESAVI/80/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2013 ASIA Hakemus, joka koskee Neste Oil Oyj:n Haminan terminaalin ympäristöluvassa A 1027/KAS-2005-Y-29-111 määrätyn

Lisätiedot

Jätevesilietteen mädätyslaitos Topinojan lietteenkäsittelyalue Pitkäsaarenkuja, Turku

Jätevesilietteen mädätyslaitos Topinojan lietteenkäsittelyalue Pitkäsaarenkuja, Turku Etelä-Suomi Päätös Nro 29/2010/2 Dnro ESAVI/484/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukainen ympäristölupahakemus Biovakka Suomi Oy:n Topinojan jätevesilietteiden

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 9/2017

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 9/2017 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 9/2017 Aika 16.11.2017 klo 18.35-19.50 Paikka Jokipirtti Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja Halmela Kari jäsen Huhdanmäki Tuire

Lisätiedot

18 Sopimus työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun toteuttamisesta Mikkelin seudulla

18 Sopimus työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun toteuttamisesta Mikkelin seudulla Puumala Ote pöytäkirjasta 1/2016 1 (5) Kunnanhallitus, 55, 27.04.2015 Kunnanhallitus, 18, 25.01.2016 18 Sopimus työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun toteuttamisesta Mikkelin seudulla PuuDno-2015-166

Lisätiedot

Novagro Oy:n ympäristölupahakemus, joka koskee lannoitteiden valmistusta orgaanisista jätteistä termisesti kuivaamalla, Köyliö

Novagro Oy:n ympäristölupahakemus, joka koskee lannoitteiden valmistusta orgaanisista jätteistä termisesti kuivaamalla, Köyliö Etelä-Suomi Päätös Nro 30/2010/2 Dnro ESAVI/152/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 2.7.2010 ASIA Novagro Oy:n ympäristölupahakemus, joka koskee lannoitteiden valmistusta orgaanisista jätteistä termisesti

Lisätiedot

Asia Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvan muutos lukien

Asia Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvan muutos lukien Päätös PL 87 32801 KOKEMÄKI Viite n hakemus 6.9.2018 Asia Ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvan muutos 1.1.2019 lukien on 6.9.2018 hakenut muutosta ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 16.5.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Muut osallistujat: Mikko Luoma, tilintarkastaja

Lisätiedot

klo kunnanvirastossa

klo kunnanvirastossa KOKOUSAIKA Maanantai 29.2.2016 klo 18:00 19:50 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 51 52 53 54 55 Liite 10 56 57 58 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastus Tiedoksi merkittävät

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU KARVIAN KUNNANVALTUUSTO 3/2016. Kahvitarjoilu klo 18:45

KOKOUSKUTSU KARVIAN KUNNANVALTUUSTO 3/2016. Kahvitarjoilu klo 18:45 Kunnanhallitus 23.10.2006 I KOKOUSKUTSU KARVIAN KUNNANVALTUUSTO 3/2016 KOKOUSPAIKKA JA -AIKA: Karvian kunnantalo, valtuustosali Maanantai 13.6.2016 klo 19.00 Käsitellään kokouskutsussa luetellut asiat.

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 6/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 6/ ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 6/2015 49 Kokousaika 7.10.2015 kello 18.00-19.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali, Koulutie 2 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja Ilkka

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola.

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola. Päätös Etelä-Suomi Nro 23/2013/1 Dnro ESAVI/41/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 5.2.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola. LAITOS Heinolan Autopurkaamo

Lisätiedot

Turvetuotantotoimintaa Saaralan ja Välikankaan tiloilla koskeva ympäristölupahakemus, Karstula

Turvetuotantotoimintaa Saaralan ja Välikankaan tiloilla koskeva ympäristölupahakemus, Karstula PÄÄTÖS Nro 67/07/1 Dnro ISY-2007-Y-141 Annettu julkipanon jälkeen 25.6.2007 ASIA Turvetuotantotoimintaa Saaralan ja Välikankaan tiloilla koskeva ympäristölupahakemus, Karstula HAKIJA Eero Suomäki Suomäentie

Lisätiedot

Muut saapuvilla olleet

Muut saapuvilla olleet Elinkeinolautakunta 3/2015 Kokousaika Tiistai 6.10.2015 klo 19.00 19.45 Kokouspaikka Karvian kunta, lautakuntien kokoushuone Saapuvilla olleet et Seppo Ruokola Jori Louhisuo Sari Vaholuoto Mari Ervelä

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 56/04/1 Dnro ISY-2004-Y-92 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys. Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti.

PÄÄTÖS Nro 56/04/1 Dnro ISY-2004-Y-92 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys. Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti. PÄÄTÖS Nro 56/04/1 Dnro ISY-2004-Y-92 Annettu julkipanon jälkeen 9.6.2004 HAKIJA Järvi-Suomen Uittoyhdistys ASIA Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti. HAKEMUS Järvi-Suomen Uittoyhdistys on ympäristölupavirastolle

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 26.5.2010 1 ASIA HAKIJA Talvivaaran kaivoksen ympäristö- ja vesitalousluvan muuttaminen tärinästä aiheutuvien haittojen estämiseksi,

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 598

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 598 PÄÄTÖS Helsinki 19.5.2009 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS-2008-Y-653-111 No YS 598 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 101 :n mukaisesta, erikseen tehdystä hakemuksesta, joka koskee YIT Rakennus Oy:n

Lisätiedot

ASIA Koneellinen kullankaivu Sotajoen varrella valtauksella Majani nro 8119/1, Inari LUVAN HAKIJA

ASIA Koneellinen kullankaivu Sotajoen varrella valtauksella Majani nro 8119/1, Inari LUVAN HAKIJA 1 LUPAPÄÄTÖS PÄÄTÖS Nro 88/12/1 Dnro PSAVI/46/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 24.8.2012 ASIA Koneellinen kullankaivu Sotajoen varrella valtauksella Majani nro 8119/1, Inari LUVAN HAKIJA Veijo Heiskari

Lisätiedot

kunnanhallituksen edustaja

kunnanhallituksen edustaja I TEKNINEN LAUTAKUNTA 4/2010 Aika: Torstaina 02.09.2010 klo 19.00-20.05 Paikka: Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä: Markku Koskela puh.johtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Eija Mahlamäki

Lisätiedot

Sataedu Ulvila, Yhdystie, Auditorio (1. krs)

Sataedu Ulvila, Yhdystie, Auditorio (1. krs) KOKOUSKUTSU 1 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymäkokous 27.4.2017 1 KOKOUSAIKA Torstai 18.5.2017 klo 14.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Ulvila, Yhdystie, Auditorio (1. krs) KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina kello

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina kello Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä 05.12.2017 Kokoustiedot Aika Maanantaina 11.12.2017 kello 17.00 Käsiteltävät asiat Paikka Jämi Areena 279 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen Etelä-Suomi Päätös Nro 44/2010/1 Dnro ESAVI/613/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan

Lisätiedot