Ammattilaisten suosimat katseenvangitsijat

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ammattilaisten suosimat katseenvangitsijat"

Transkriptio

1 Ammattilaisten suosimat katseenvangitsijat Copyright TETRIX 2006 All rights reserved

2 Vältä ongelmia 1) Tee kuvasi oikean kokoiseksi Kotisivuilla, jokaisen painettavan tuotteen kohdalla mainitaan Kuvakoko sekä Aineistokoko. Kuvakoko on näkyvä, käyttövalmis osa kuva-aluetta. Aineistokoko on se alue jota käytät suunnittelupohjana kun valmistat kuvaa. Esimerkki Banderolli: Tee kuva tarkasti annettun kuvakoon mukaan. Roll Up: Kuvakoo voi olla esim 80x200 cm. Tämä on se kuvan osa joka näkyy käyttövalmissa telineessä. Tämän lisäksi rollupkuva tulisi sisältää ylimääräiset 20cm näkyvän kuvakoon alla niin että lopullinen koko on 80x220cm. Ylimääräiset 20cm tarvitaan kuvavuodan kiinnittämiseen, se ei näy ja uppoo kasettiin kuten paita housuihin. 2) Ei leikkuuvaraa (bleedalue) Älä lisää leikkuuvaraa tai muita väri-/kuva-alueita aineistokoon ulkopuolelle. Ei paisutettuja alueita ylös, alas tai sivuille. Ei myöskään ylimääräisiä valkoisia alueita joita leikkuumerkein erotetaan painettavasta alueesta. Ainoastaan Aineistokoon alue. Paisutamme itse kuvat automaattisesti ja asetamme leikkuuvarat. 3) Ei pre-press merkintöjä Ei leikkuumerkkejä, väriskaaloja tai muuta pre-pressmerkintää aineistoon. Nämä merkinnät koneemme tekevät automaattisesti joten omakätisesti sinne asetetut sellaiset vaikeuttavat työstöä ja jopa tekevät painamisesta mahdottoman. 4) Vain CMYK värejä Älä käytä PMS tai RGB värejä. Ainoastaan CMYK neliväriä, ICC profiili Euroscale Coated V2. Painokoneemme käyttävät neliväriä Cyan + Magenta + Yellow + Black ja emme voi taata että muiden värimaailmojen värien toistuvat oikein. Varmista CMYK värien ICC profiili (Euroscale Coated V2) ennen suunnittelun aloittamista Color preferences. Lisätietoa sivulla ) Oikea tiedostomuoto Lähetä aineistosi JPG tiedostona (Euroscale Coated V2 profiili), CMYK värein. Ei pre-press merkintää tai alueita jotka jatkuvat yli Aineistokoon. Asiakkaan vastuu! *** PDF (emme suosittele) Mikäli jostain syystä joudut lähettämään pdf tiedoston niin kaikki teksti tulee olla vektoreina ja kuvat sekä kuvaefektit tuotuna ohjelmaan pikseligrafiikkana. 6) Vain oikeanlaista softaa Jos sinulla ei ole Corel Draw, Illustrator tai PhotoShop ohjelmien täysversioita (esim. Elements, trialit, Office ohjelmat ja vastaavat eivät toimi), käytä design-palveluitamme. HUOMIO: Tarkista ennen lähettämistä että kuva varmasti on CMYK tilassa ja ESv2 profiilissa. Emme vastaa tulostusvirheistä jotka johtuvat näiden seikkojen huomoiotta jättämisestä.

3 Resoluutio - ainainen resoluutio Kuvaresoluutio, ppi (points per inch) eli kuvan sisältämä informaatio, kertoo kuinka monta kuvapistettä sijoittuu tuuman mittaiselle alueelle. Jos kuvaa venyttää niin kuvapisteet suurenevat ja tekevät kuvasta rakeisen. Kansankielessä käytetään myös lyhennettä dpi (dots per inch) kuvaamaan resoluutiota vaikka tosiasiassa kyseessä on tulostustarkkuudesta kertova yksikkö. Meille on kuitenkin aivan sama kumpaa yksikköä käytetään. Suurempi kuva tarkoittaa suurempaa katseluetäisyyttä ja silloin pienet yksityiskohdat ovat tarpeettomia. Näin ollen ei haittaa vaikka resoluution (ppi), eli kuvatarkkuuden laatu laskee, jos kuvakoko kerran kasvaa. Mutta mikäli valokuva on heti kättelyssä epätarkka, ei sitä pelasta edes kaikki maailman pikselit. Kuvakoko yli 5m2 Min 45 ppi Max 100 ppi Työmaataulut Suurseinäkkeet Ulkobanderollit Rekkateippaukset Tievarsimainokset Kuvakoko 1 5m2 Min 75 ppi Max 150 ppi Pinus Roll Up Valokaappi Sisäbanderollit Messuseinäkkeet Kuvakoko alle 1m2 Min 150 ppi Max 300 ppi Esitteet Käsikirjat Almanakat Käyntikortit Suorajakelumainokset

4 JPG Rasterikuvat (Pikseligrafiikka) Yleisesti ottaen kaikki painossa käytettävät valokuvat ovat rasterikuvia ja rakennettu pikseleistä. Pikselit ovat pieniä värillisiä neliöitä joka yhdistettynä muodostavat kuvatn. On tärkeätä että kuva sisältää tarpeeksi paljon pikseleitä koska kuvaa suurentaessa neliöt venyvät ja kuvasta tulee epätarkempi. Rasteri on herkkä suurentamiselle Valokuvat ovat rasterikuvia ja siksi herkkiä suurentamiselle. Et voi esim. ottaa nettisivuilta kuvan ja venyttää sen sopivan suurkuvakokoon koska silloin pikselit venynyvät liikaa ja kuvassa näkyy selviä neliöitä jotka tekevät lopputuloksesta epätarkan. Suunnitellessa suurkuvaa sinun on siis varmistettava että resoluutio (dpi/ppi) on riittävä lopullisessa, painettavassa 1:1 koossa. Kuva 75 ppi (dpi) Kuva 10 ppi (dpi) Tarkista riittävä resoluutio Varmista että käyttämissäsi valokuvissa on riittävä resoluutio 1:1 koossa esimerkiksi tekemällä jpg tiedostosta pdf:än, suurenna 100% ja tarkista kuvan terävyys. CMYK Värit Käytössämme on CMYK värit, eli ne samat (cyan + magenta + yellow + black) värit, joista neliväripaino koostuu. Lähetä aina CMYK konvertoituja tiedostoja painoon. Muita käytössä olevia värinimityksiä ovat esimerkiksi spottivärit sekä RGB värit, jotka ovat meidän kohdallamme enemmänkin apuvälineitä kuin painotekniikkaa. Spottivärit eli PMS (Pantone) värit ovat erinomaisia viitteitä värien hallinnalle mutta emme paina näitä. RGB (red + green + blue) ovat taustavalaistun näytön käyttämä värisysteemi, jonka väriskaalaa on vaikea tai suorastaan mahdotonta toistaa painossa. Lähetä ainoastaan JPG tiedostoja CMYK muodossa Käytä graafista ohjelmaa joka pystyy tekemään CMYK nelivärikuvia. RGB tilassa tehdyt kuvat konvertoidaan asiakkaan vastuulla. Office- tai esimerkiksi ilmaisohjelmilla tehdyt JPG tiedostot eivät kelpaa painoon. Nämä konvertoidaan asiakkaan vastuulla painokelpoisiksi.

5 Kuvasuunnittelu JPG muotoon eri ohjelmilla Adobe ICC profiili CMYK värissä täytyy olla Euroscale Coated V2 Varmista ennen työn aloittamista että ICC profiili on oikea: Edit > Color preferences > Skrollaa kohdasta CMYK Euroscale Coated V2" > OK tai Color settings HUOM. Mikäli ICC profiilin valinta jätetään tekemättä, värihallinta epäonnistuu painatessa ja tuloksena on väärin tulostuva kuvavuota! Adobe Photoshop A) Avaa Photo Shop B) Valitse uusi (New) tiedosto C) Vaihda pixelimitta senttimetreiksi ja syötä julisteen kuvakoko D) Syötä resoluutioksi 100 dpi E) Suunnittele kuvasi F) Kun kuva on valmis niin valitse: "Image" > "Mode" > "CMYK G) Valitse "Save as" nimeä ja "format" skrollista "JPEG" muoto ja!! paina "OK!! Varmista että ICC profiili on Euroscale Coated V2" H) Valitse tiedostomuodoksi "large file" eli numero "12" ja sitten "OK I) Kuvasi on valmis. Tarkista että resoluutio on hyvä 1/1 koossa. Adobe Illustrator A) Avaa Adobe Illustrator B) Valitse uusi dokumentti ( File > New ) C) Näppäile koko. Valikosta Color Mode valitse CMYK ja Raster Effects Valitse Medium (150ppl) D) Suunnittele kuvasi E) Kun kuva on valmis niin valitse File > Export F) Nimeä ja valitse JPG kohdasta Format G) JPG Options ruutu tulee nyt näkyviin. Täytä seuraavat - Image: Quality: 10 Maximum, Color mode: CMYK - Format: Metod: baseline (standard) - Resolution: Depth: Medium - Options: merkkaa Anti-Alias ja Embed ICC Profile I) Paina Export J) Kuvasi on valmis. Tarkista että resoluutio on hyvä 1/1 koossa. Adobe Indesign (ID ei tee painettavia JPG kuvia suoraan CMYK arvoilla) A) Avaa Adobe Indesign B) Valitse uusi dokumentti (File > New > Document) C) Näppäile koko kohdasta Page size ja paina OK D) Suunnittele kuvasi E) Kun kuva on valmis niin valitse File > Export F) Nimeä ja valitse JPG kohdasta Format G) Näkyvii tulee Export JPEG ruutu. H) Valikosta Image valitse seuraavat: - Quality: Maximum - Format Method: Baseline - Resolution (ppi): 150 (tai vaihtoehtoisesti 96) I) Paina Export J) Kuvasi on valmis avattavaksi esim. Photoshopissa, katso PS ohjeet yllä.

6 Kuvasuunnittelu JPG muotoon eri ohjelmilla Corel ICC profiili CMYK värissä täytyy olla Euroscale Coated V2 Varmista ennen työn aloittamista että ICC profiili on oikea: Tools > Color management > Offset Euroscale Coated V2" > OK Mikäli tämä jätetään tekemättä värihallinta epäonnistuu painatessa ja tuloksena on väärin tulostuva kuvavuota! Corel Draw A) Avaa Corel Draw (Varmista ICC profiili) B) Valitse uusi (File > New) tiedosto C) Syötä julisteen kuvakoko D) Suunnittele kuvasi (aloita esim. valkoisella ruudulla joka peittää koko pohjan) E) Valitse File > Export > Nimeä työsi > Skrollaa JPG - JPEG Bitmaps > Export F) Valitse resoluutioksi dpi sitten Color Mode CMYK (32 bit) > OK G) Jpg Format ruudussa paina OK H) Kuvasi on valmis. Tarkista että resoluutio on hyvä 1/1 koossa.

InDesign CS FreeHand MX. Painovalmis materiaali PDF

InDesign CS FreeHand MX. Painovalmis materiaali PDF InDesign CS FreeHand MX Painovalmis materiaali PDF Miksi PDF? 1. Työnkulku nopeutuu 2. Työn tulostus toimii varmemmin 3. Fontit ovat tiedostossa mukana 4. Kuvat ovat tiedostossa mukana 5. Usein tiedostokoko

Lisätiedot

Väriprofiili. Valitse Europe Prepress 3 ja paina Apply

Väriprofiili. Valitse Europe Prepress 3 ja paina Apply Väriprofiili Väriprofiilin suosittelen olevan Cretive Suite Color Setting- kohdasta seuraavasti: Europe Prepress 3, kun tekee valmiin aineiston painoa varten. Tällöin kaikkien Adoben ohjelmien väriasetukset

Lisätiedot

Kuvankäsi*ely 1. Digitaaliset kuvat ja niiden peruskäsi3eet. Kimmo Koskinen

Kuvankäsi*ely 1. Digitaaliset kuvat ja niiden peruskäsi3eet. Kimmo Koskinen Kuvankäsi*ely 1 Digitaaliset kuvat ja niiden peruskäsi3eet Kimmo Koskinen Mitä kuvankäsi3ely on? Digitaalisten kuvien monipuolista muokkausta: - korjailua: roskien poisto, punaiset silmät jne - muuntelua:

Lisätiedot

Esite- ja kuvatelineet AINEISTO-OHJEET.

Esite- ja kuvatelineet AINEISTO-OHJEET. Esite- ja kuvatelineet AINEISTO-OHJEET Roll-up vuota D10, D11, D12A, D13 (D15) D12B D14 84 99 239 20 220 ( max 260 vain roll-up Tall) 220 bleed 220 Näkyvä: 84 x 200 (Tall max 240) (ilman bleediä) Aineisto:

Lisätiedot

Yleinen aineisto-ohje

Yleinen aineisto-ohje Marrow Oy yleiset aineisto-ohjeet Marrow Oy:n tulostettujen tuotteiden hinnat sisältävät materiaalin digitaalisen tulostamisen asiakkaan toimesta laaditun tulostusvalmiin aineiston pohjalta. Alla oleville

Lisätiedot

Aineistopaketin tulee sisältää:

Aineistopaketin tulee sisältää: MEDIAKORTTI 2017 1(10) Painovalmis aineisto toimitetaan 14 vrk ennen kampanjan alkua sähköisesti osoitteeseen asiakaspalvelu@gogocar.fi Aineistopaketin tulee sisältää:.pdf Valmiit PDF:t joissa 3mm bleedit

Lisätiedot

Taksimainokset. Helpolla.

Taksimainokset. Helpolla. Taksimainokset. Helpolla. MEDIAKORTTI 2017 2(14) Taksimainonta Taksimainonta liikkuu siellä, missä asiakkaatkin. Taksit ovat hyvä mainosmedia, koska ne liikkuvat siellä missä ihmisetkin. Viesti tavoittaa

Lisätiedot

AS-KARTTOJEN KÄSITTELY

AS-KARTTOJEN KÄSITTELY AS-KARTTOJEN KÄSITTELY Karttapaikka Paint Shop Pro 7 AS-pohjakartta SISÄLTÖ: 1. Karttapalojen kopiointi Karttapaikasta ja yhdistäminen Paint Shop Pro ohjelmassa 2. Kartan värien muuttaminen 3. Kartan mittakaavan

Lisätiedot

Hämeenlinnan Offset-Kolmio Paino Oy:n aineisto-ohjeet

Hämeenlinnan Offset-Kolmio Paino Oy:n aineisto-ohjeet Hämeenlinnan Offset-Kolmio Paino Oy:n aineisto-ohjeet Sivun koko Painotuotteen sivun koon tulee olla taitto-ohjelmassa määritetty sivun lopulliseksi kooksi. Tarvittavat leikkuuvarat (Bleed), vähintään

Lisätiedot

Local Disk (C:)/Documents and Settings/OMATIETOKONEApplication Data/Adobe/Adobe PDF/Settings

Local Disk (C:)/Documents and Settings/OMATIETOKONEApplication Data/Adobe/Adobe PDF/Settings Käytössämme olevat ohjelmat: Adobe Indesign CS5.5 (Mac/PC) Adobe Photoshop CS5.1 (Mac/PC) Adobe Illustrator CS5.1 (Mac/PC) Adobe Acrobat X Pro (Mac/PC) Microsoft Office Aineistosuositus Suosittelemme aineiston

Lisätiedot

Erweko Adobe Indesign PDF-export ohje

Erweko Adobe Indesign PDF-export ohje Erweko Adobe Indesign PDF-export ohje Päivitetty 19.3.2013 Tee uudet PDF-vientiasetukset (PDF Export Presets) alla olevien kuvien mukaisesti. Valitse Indesign -ohjelman pudotusvalikosta File > Adobe PDF

Lisätiedot

Väitöskirjan kansien suunnittelu

Väitöskirjan kansien suunnittelu Väitöskirjan kansien suunnittelu Ohje koskee Lapin Yliopistopainossa painettavia julkaisuja. Väittelijä toimittaa tarvittavat tiedot tekijälle sähköisenä: - julkaisun nimi - acta sarjan numero sekä ISBN

Lisätiedot

NÄYTTELYPOSTERI. 1) 2)

NÄYTTELYPOSTERI. 1)  2) 1 (6) NÄYTTELYPOSTERI Yleiskuvaus Posterin tulee sisältää Posteri on tietotaulu, juliste. Posteri esittelee ryhmätyön tuloksen: idea (mitä on tuotettu) argumentaatio (miksi on päädytty kyseiseen ideaan)

Lisätiedot

LAITTEEMME NOUDATTAVAT SEURAAVIA VÄRIASETUKSIA: Euroopan PMS-kirjastot Coated FOGRA39 ja Uncoated FOGRA29 Mustavalko Gray Gamma 2.

LAITTEEMME NOUDATTAVAT SEURAAVIA VÄRIASETUKSIA: Euroopan PMS-kirjastot Coated FOGRA39 ja Uncoated FOGRA29 Mustavalko Gray Gamma 2. LAITTEISTOMME M&P PAINOSSA KÄYTÖSSÄMME OVAT SEURAAVAT OHJELMAT: Adobe Photoshop CS6 Adobe InDesign CS6 Adobe Illustrator CS6 Adobe Acrobat Pro Adobe Distiller Microsoft Word Microsoft Excel Microsoft Powerpoint

Lisätiedot

550 mm x 4000 mm, posteripohjassa kahdessa osassa, johon merkitty taitoskohta. Tähän taitos/liimauskohtaan ei mitään sisältöä!

550 mm x 4000 mm, posteripohjassa kahdessa osassa, johon merkitty taitoskohta. Tähän taitos/liimauskohtaan ei mitään sisältöä! 1 (7) NÄYTTELYPOSTERI Yleiskuvaus Posterin tulee sisältää Posteri on tietotaulu, juliste. Posteri esittelee ryhmätyön tuloksen: idea (mitä on tuotettu) argumentaatio (miksi on päädytty kyseiseen ideaan)

Lisätiedot

1. Sommitelman on sijaittava sivun keskellä sekä vastattava tilauksessa ilmoitettuja mittoja;

1. Sommitelman on sijaittava sivun keskellä sekä vastattava tilauksessa ilmoitettuja mittoja; Digitaalinen alkuperäisversio on komposiitti-pdf, joka on tehty PDF/X- 1a:2001 -versiolla sekä Acrobat Distillerillä. Tilauksen mukaisesti joko CMYK:llä tai CMYK+SPOT -väreillä (PANTONE). Ohjeita ja suosituksia

Lisätiedot

Tee työ aina oikeassa lopullisessa tuotteen koossa. Arkkiasemointijärjestelmämme vaatii, että työssä on käytetty 3 mm bleed-arvoa.

Tee työ aina oikeassa lopullisessa tuotteen koossa. Arkkiasemointijärjestelmämme vaatii, että työssä on käytetty 3 mm bleed-arvoa. KIRJAPAINO TEKNISET OHJEET 1. Digitaalinen aineisto Yleistä I-printissä on käytössä PDF-pohjainen työnkulku. Kaikki materiaali kulkee järjestelmän kautta jossain vaiheessa PDF:na. Alla on kerrottu lyhyesti

Lisätiedot

Adobe Photoshop Elements, kuvakäsittelyn perusteet

Adobe Photoshop Elements, kuvakäsittelyn perusteet Sivu 1 / 8 Adobe Photoshop Elements, kuvakäsittelyn perusteet Lyhyesti Tämän oppaan avulla voit - kääntää kuvan - valita kuvasta vain tietyn alueen ja poistaa kuvasta muut (eng. crop, suom. rajaus) - muuttaa

Lisätiedot

JOKKY OSK. Logo ja graafinen ohjeistus. Jaana Salo. JEDU / Piippola, Media 15A

JOKKY OSK. Logo ja graafinen ohjeistus. Jaana Salo. JEDU / Piippola, Media 15A JOKKY OSK Logo ja graafinen ohjeistus Jaana Salo JEDU / Piippola, Media 15A 12.2.2016 JOKKY osuuskunnan logo TAUSTAA -Värit samat, kuin JEDU:n logossa -Osuuskunnan logo kuvastaa verkostoa ja osuuskunnan

Lisätiedot

Esite- ja kuvatelineet

Esite- ja kuvatelineet Esite- ja kuvatelineet Roll-upit D10 D11 D12A D13 D110 UUTUUS! D14 D15 Roll-upit Nimike Kuvakoko Hinta D10 Roll-up Style, sis. tulostuksen ja kuljetuskassin 840 x 2000 mm 139,00 D11 Roll-up Elite, sis.

Lisätiedot

1 LOGO JA SEN KÄYTTÖ 1.1 LOGO JA TURVA-ALUE VÄRILLINEN LOGO LOGO VÄRILLISELLÄ POHJALLA MUSTA LOGO 7 1.

1 LOGO JA SEN KÄYTTÖ 1.1 LOGO JA TURVA-ALUE VÄRILLINEN LOGO LOGO VÄRILLISELLÄ POHJALLA MUSTA LOGO 7 1. 1 LOGO JA SEN KÄYTTÖ 1.1 LOGO JA TURVA-ALUE 4 1.2 VÄRILLINEN LOGO 5 1.3 LOGO VÄRILLISELLÄ POHJALLA 6 1.4 MUSTA LOGO 7 1.5 EI NÄIN 8 3 1.1 Logo ja turva-alue neste jacobsin logo Neste Jacobsin uusi tekstilogo

Lisätiedot

Kys /Kaarisairaala, Evoluutio julkisivuteos, 2015 Partanen & Lamusuo Oy DIGI PRINT. Aineistovaatimukset ja aineiston siirto

Kys /Kaarisairaala, Evoluutio julkisivuteos, 2015 Partanen & Lamusuo Oy DIGI PRINT. Aineistovaatimukset ja aineiston siirto Kys /Kaarisairaala, Evoluutio julkisivuteos, 2015 Partanen & Lamusuo Oy DIGI PRINT Aineistovaatimukset ja aineiston siirto Digiprint- tekniikka Tulostettavan kuvan maksimikoko 2500 x 4000 mm. 6 perusväriä

Lisätiedot

FRAM. Prepress Guide

FRAM. Prepress Guide 1 FRAM Prepress Guide 2 Tämän oppaan tarkoitus on opastaa painokelpoisen aineiston toteuttamisessa ja sen toimittamisessa meille. Osa ohjeistuksista perustuu siihen oletukseen, että dokumenteissä käytetyt

Lisätiedot

Kuvassa on 18 * 20 pikseliä 133 * 149 pikseliä 266 * 298 pikseliä Tiedostokoko: 2 kb 19 kb 120 kb

Kuvassa on 18 * 20 pikseliä 133 * 149 pikseliä 266 * 298 pikseliä Tiedostokoko: 2 kb 19 kb 120 kb P E R U S T E E T LSET KUVAT Kuva muodostuu pikseleistä Vie paljon tilaa (Tiedostoon tallentuu jokaisen yksittäisen pisteen paikka ja väri) Kuvan laatu kärsii etenkin kuvaa suurennettaessa Ohjelmia: Photoshop,

Lisätiedot

Tässä värilaatuoppaassa selitetään, miten tulostimen toiminnoilla voi säätää ja mukauttaa väritulosteita.

Tässä värilaatuoppaassa selitetään, miten tulostimen toiminnoilla voi säätää ja mukauttaa väritulosteita. Sivu 1/5 Värilaatuopas Tässä värilaatuoppaassa selitetään, miten tulostimen toiminnoilla voi säätää ja mukauttaa väritulosteita. Laatu-valikko Tulostustila Väri Black Only (Vain musta) Värinkorjaus Auto

Lisätiedot

Kuvan pienentäminen Paint.NET-kuvankäsittelyohjelmalla

Kuvan pienentäminen Paint.NET-kuvankäsittelyohjelmalla Kuvan pienentäminen Paint.NET-kuvankäsittelyohjelmalla Avaa Paint.NET tuplaklikkaamalla sen pikakuvaketta. Paint.NET avautuu tämän näköisenä. Edessä on tyhjä paperi. Saadaksesi auki kuvan, jota aiot pienentää

Lisätiedot

T PIEN NT OPAS PIENPIEN NTN PAINA

T PIEN NT OPAS PIENPIEN NTN PAINA IEN PAS AINA ISEEN INFO Newprint info Newprint Oy on yksi Suomen monipuolisimmista ja merkittävimmistä painotaloista. Toimintamme kulmakiviä ovat ammattitaitoinen ja kokenut henkilöstö sekä moderni konekanta.

Lisätiedot

Elisa Kirja. PDF e-kirjojen käsittelyohjeet

Elisa Kirja. PDF e-kirjojen käsittelyohjeet Elisa Kirja PDF e-kirjojen käsittelyohjeet Elisa Oyj ja yhteistyökumppanit 2 (5) Ulkoasun ja sisällön muokkaus E-kirja julkaisu ei saa koostua monesta PDF-tiedostosta. Liitä PDF-tiedostot tarvittaessa

Lisätiedot

ViNOn graafinen ohjeisto, alpha 22.1.2013

ViNOn graafinen ohjeisto, alpha 22.1.2013 ViNOn graafinen ohjeisto, alpha 22.1.2013 Johdanto Graafiset ohjeistot ovat viestinnän alan yleinen käytäntö. Kaikessa järjestöviestinnässä käytetään organisaatiokohtaisia graafisia ohjeistuksia, jotta

Lisätiedot

KUVANKÄSITTELYN TEORIAA

KUVANKÄSITTELYN TEORIAA KUVANKÄSITTELYN TEORIAA BITTIKARTTAKUVA Pikseli Resoluutio Bittisyys Värimallit RGB ja CMYK Kuvan tallennusmuotoja VEKTORIGRAFIIKKA Pikseli Bittikarttakuva muodostuu pienistä vierekkäisistä neliöistä eli

Lisätiedot

sisällysluettelo s. 3 tulostusaineistot, tarratekstit ja logo-originaalit s. 4 3x3 pop-up s. 5 4x3 pop-up s. 6 pop-up counter s. 7 lippu 80 x 100 cm

sisällysluettelo s. 3 tulostusaineistot, tarratekstit ja logo-originaalit s. 4 3x3 pop-up s. 5 4x3 pop-up s. 6 pop-up counter s. 7 lippu 80 x 100 cm aineisto-ohjeet sisällysluettelo s. 3 tulostusaineistot, tarratekstit ja logo-originaalit s. 4 3x3 pop-up s. 5 4x3 pop-up s. 6 pop-up counter s. 7 lippu 80 x 100 cm s. 8 lippu 100 x 300-350 cm s. 9 roll-up

Lisätiedot

LIIKKUVA SEURAKUNTA Ohjeista logon käyttöön ja muokkaamiseen

LIIKKUVA SEURAKUNTA Ohjeista logon käyttöön ja muokkaamiseen LIIKKUVA Ohjeista logon käyttöön ja muokkaamiseen LIIKKUVA SEURANTA ohjeita logon käyttöön I 2/7 ALUKSI Tämä graafinen ohjeisto on luotu Liikkuva seurakunta logon soveltamiseen. Se on apuväline sinulle,

Lisätiedot

Gimp JA MUUT KUVANKÄSITTELYOHJELMAT

Gimp JA MUUT KUVANKÄSITTELYOHJELMAT Gimp JA MUUT KUVANKÄSITTELYOHJELMAT Daniela Lund Ti07 A241227 Linux-järjstelmät 01.12.2009 MIKÄ ON KUVANKÄSITTELYOHJELMA? Kuvankäsittelyohjelma on tietokoneohjelma, jolla muokataan digitaalisessa muodossa

Lisätiedot

SANOMALEHDEN VÄRINHALLINTA ISO STANDARDIN ICC-PROFIILILLA

SANOMALEHDEN VÄRINHALLINTA ISO STANDARDIN ICC-PROFIILILLA ISO STANDARDIN ICC-PROFIILILLA 1 ISO STANDARDIN ICC-PROFIILILLA 2 Sanomalehtien Liitto ja Kärkimedia suosittelevat ISOnewspaper26v4.icc värinhallintaprofiilin käyttöä. Profiili pohjautuu IFRA26.txt mittaustietoihin

Lisätiedot

Pro gradun kuvaluettelon tekemisen ohjeet

Pro gradun kuvaluettelon tekemisen ohjeet Pro gradun kuvaluettelon tekemisen ohjeet 1. Johdanto 2. Pikselimäärä ja resoluutio 3. Kuvien tallennusmuoto 4. Kuvien asettelu Word-ohjelmassa 5. Kuvaluettelon tekstit 6. Kuvaluettelon tallentaminen ja

Lisätiedot

Itsepalvelukopiokone

Itsepalvelukopiokone Itsepalvelukopiokone Tarvitset kopiointiin joko Waltti-matkakortin tai tunnistetarran kirjastokorttiisi. Waltti-matkakortin voit hankkia Kansalaisinfosta ja tunnistetarran pääkirjaston Infosta. Näin aloitan

Lisätiedot

Juha-Pekka Ruuska 17.01.03 BITTIKARTTAGRAFIIKKA, BITTIKARTTAKUVAT ELI RASTERIKUVAT...2

Juha-Pekka Ruuska 17.01.03 BITTIKARTTAGRAFIIKKA, BITTIKARTTAKUVAT ELI RASTERIKUVAT...2 BITTIKARTTAGRAFIIKKA, BITTIKARTTAKUVAT ELI RASTERIKUVAT...2 VEKTORIGRAFIIKKA...2 BITTIKARTTAKUVAT...2 BITTIKARTTAKUVAN PIKSELIKOKO...2 BITTIKARTTAKUVAN RESOLUUTIO...2 RGB-KOLMIVÄRIMALLI...3 BITTIKARTTAKUVANVÄRISYVYYS

Lisätiedot

Etikettien suunnittelu. Kuka ja millä välineillä? Tiina Myllymäki

Etikettien suunnittelu. Kuka ja millä välineillä? Tiina Myllymäki Etikettien suunnittelu Kuka ja millä välineillä? Tiina Myllymäki Myyvä etiketti syntyy tilaajan ja suunnittelijan yhteistyönä Toimeksiannon sisällön määrittelyä varten käydään keskustelu työn taustasta

Lisätiedot

HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu Photoshop ohje 59 Väritilat, kanavat

HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu Photoshop ohje 59 Väritilat, kanavat HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu Photoshop ohje 59 VÄRIT Värimuokkain-ikkuna Työkalupaletin tai Color-paletin Foreground tai Background Color kuvaketta napsauttamalla saadaan näkyviin Color Picker-valintaikkuna

Lisätiedot

Kun olet valmis tekemään tilauksen, rekisteröidy sovellukseen seuraavasti:

Kun olet valmis tekemään tilauksen, rekisteröidy sovellukseen seuraavasti: HENKILÖKORTTIEN SUUNNITTELUSOVELLUS SOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJE Voit kokeilla korttien suunnittelemista valmiiden korttipohjien avulla ilman rekisteröitymistä. Rekisteröityminen vaaditaan vasta, kun olet valmis

Lisätiedot

Juliste ja Logo -kilpailun

Juliste ja Logo -kilpailun järjestää Juliste ja Logo -kilpailun Suomen Jousiampujain liiton (SJAL) Taulu-SM 2017 kilpailuita varten Created: 12.2.2017, Updated 22.3.2017 Jousiammunta on mukana Urheilun SM-viikolla 2017 Tampereella

Lisätiedot

Aineisto-ohje. Koko ja työpohjat. Leikkuuvarat. Kuvien värinmääritykset ja resoluutiot. Aineiston tallennusmuoto. Aineiston lähetys ja lisätietoja

Aineisto-ohje. Koko ja työpohjat. Leikkuuvarat. Kuvien värinmääritykset ja resoluutiot. Aineiston tallennusmuoto. Aineiston lähetys ja lisätietoja Aineisto-ohje Koko ja työpohjat Tee aineistot 1:1 eli 100% tai 1:10 kokoon. Jos ohjelman työpohjan koko ei riitä - esim. yli 5 metriä leveät banderollit - tee työ 1:10 kokoon. Moniin tuotteisiimme löytyy

Lisätiedot

Logo. 2. Toissijainen käyttö. 1. Ensisijainen käyttö. YTN graafinen ohjeisto

Logo. 2. Toissijainen käyttö. 1. Ensisijainen käyttö. YTN graafinen ohjeisto Graafinen ohjeisto Logo YTN:n logosta on kaksi versiota. Ensisijaisesti käytetään logon versiota numero 1. Versiota 2 käytetään erityistilanteissa, kuten erittäin pienessä koossa. 1. Ensisijainen käyttö

Lisätiedot

Mainoksen taittaminen Wordilla

Mainoksen taittaminen Wordilla Mainoksen taittaminen Wordilla Word soveltuu parhaiten standardimittaisten (A4 jne) word-tiedostojen (.docx) tai pdf-tiedostojen taittoon, mutta sillä pystyy tallentamaan pienellä kikkailulla myös kuvaformaattiin

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 08/2019

Graafinen ohjeisto 08/2019 Graafinen ohjeisto 08/2019 Selkäliiton tunnus Selkäliiton tunnus muodostuu merkkistä ja logon tekstiosasta. Merkkiosa koostuu kahdesta graafisesta ihmisfiguurista, jotka taivuttaen nojaavat toisiinsa muodostaen

Lisätiedot

Esipuhe. Ympäristöministeriön visuaalinen ilme on uudistettu vuonna Uudistuksen taustalla ovat uusittu strategia ja aluehallinnon muutokset.

Esipuhe. Ympäristöministeriön visuaalinen ilme on uudistettu vuonna Uudistuksen taustalla ovat uusittu strategia ja aluehallinnon muutokset. Graafinen ohjeistus Sisältö Esipuhe 3 Merkki ja tekstiosa Ympäristöministeriön tunnus 4 Ministeriön nimi 4 Tekstiosan kirjasintyyppi 4 5 Tunnuksen värit Värimääritykset 6 Tunnuksen värimuodot ja asettelu

Lisätiedot

MAASEUDUN SIVISTYSLIITON GRAAFINEN OHJEISTO 1.1. Maaseudun Sivistysliiton graafinen ohjeisto 1.1

MAASEUDUN SIVISTYSLIITON GRAAFINEN OHJEISTO 1.1. Maaseudun Sivistysliiton graafinen ohjeisto 1.1 Maaseudun Sivistysliiton graafinen ohjeisto 1.1 Hahmo Design Oy 2.3.2018 Sisällysluettelo Ydinilme MSL:n tunnus 3 Tunnuksen käyttö 4 Tunnusoriginaalitiedostot 5 Värit 6 Typografia 7 2 ydinilme > tunnus

Lisätiedot

TULOSTAMINEN INDESIGN OHJELMASTA. IntelliStream 2.0 -versio

TULOSTAMINEN INDESIGN OHJELMASTA. IntelliStream 2.0 -versio TULOSTAMINEN INDESIGN 1.5 - OHJELMASTA IntelliStream 2.0 -versio Johdanto Uuden IntelliStream 2.0 -version myötä voidaan myös Indesign 1.5 -ohjelmistolla tuotta PostScriptia tulostamalla. Tässä ohjeistuksessa

Lisätiedot

Painon hallintaopas 2017

Painon hallintaopas 2017 Painon hallintaopas 2017 VALOKUVAT JA PIIRROKSET SEKÄ VÄRIPROFIILIT JA NIIDEN KÄYTTÖ Värikuvat: resoluutio 300 dpi, värisyys CMYK Harmaasävykuvat: resoluutio 200 dpi, värisyys GRAYSCALE Piirroskuvat: resoluutio

Lisätiedot

Ohjeet Finna- julisteen PowerPoint- pohjan muokkaamiseen

Ohjeet Finna- julisteen PowerPoint- pohjan muokkaamiseen Ohjeet Finna- julisteen PowerPoint- pohjan muokkaamiseen Ennen kuin aloitat: 1. Asenna tietokoneeseesi ilmainen Miso Regular fontti, jonka saat täältä: https://www.fontspring.com/fonts/marten- nettelbladt/miso

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO

GRAAFINEN OHJEISTO GRAAFINEN OHJEISTO 8..06 Sisältö Merkki ja tekstiosa 3 Suoja-alue 4 Tunnuksen värit (värillinen tunnus) 5 Tunnuksen värit (harmaasävyinen tunnus) 6 Tunnuksen sähköiset originaalit toimisto-ohjelmiin 7

Lisätiedot

Peruskirjasimet, kirjasinkoko min. 36 pt (points).

Peruskirjasimet, kirjasinkoko min. 36 pt (points). 1 (8) NÄYTTELYPOSTERI Yleiskuvaus Posterin tulee sisältää Posteri on tietotaulu, juliste. Posteri esittelee ryhmätyön tuloksen: idea (mitä on tuotettu) argumentaatio (miksi on päädytty kyseiseen ideaan)

Lisätiedot

Kauneimmat Joululaulut: Visuaalisen ilmeen ohjeisto

Kauneimmat Joululaulut: Visuaalisen ilmeen ohjeisto Kauneimmat Joululaulut: Visuaalisen ilmeen ohjeisto 7.3.2017 Tämä on vuonna 2017 uusitun Kauneimpien Joululaulujen visuaalisen ilmeen ohjeisto. Ohjeiston mukana toimitetaan alkuperäiset logotiedostot,

Lisätiedot

Sisällys Yritystunnus...3 Tunnusvärit...4 Typografia...5 Lomakkeisto...6

Sisällys Yritystunnus...3 Tunnusvärit...4 Typografia...5 Lomakkeisto...6 Graafinen ohjeisto Sisällys Yritystunnus...3 Tunnusvärit...4 Typografia...5 Lomakkeisto...6 Yritystunnus Corpon yritystunnusta käytetään aina oheisessa muodossa. Logotekstiä ei saa latoa (kirjoittaa) eikä

Lisätiedot

Tehdään laadukas painotuote

Tehdään laadukas painotuote Tehdään laadukas painotuote 8 vinkkiä valokuvien ottamisesta ja toimittamiseen painotuotteisiin 1. Kuvaa kameran parhailla asetuksilla Kuvien tarkkuuden ja tiedostopakkauksen vaikutukset ovat korostuneet

Lisätiedot

3. Digitaalisen sivuaineiston vaatimukset. 5. Yhteyshenkilöt, toimitusosoitteet

3. Digitaalisen sivuaineiston vaatimukset. 5. Yhteyshenkilöt, toimitusosoitteet Helprint Oy REPRO-OHJE 1/8 2018-07-03 Repro-ohjeet 1. Yleisiä ohjeita 2. Reproduktio, vedostus 3. Digitaalisen sivuaineiston vaatimukset 4. Tiedonsiirto, mediat 5. Yhteyshenkilöt, toimitusosoitteet Helprint

Lisätiedot

Taulukkolaskennan edistyneempiä piirteitä, Kuvakäsittelystä

Taulukkolaskennan edistyneempiä piirteitä, Kuvakäsittelystä Taulukkolaskennan edistyneempiä piirteitä, Kuvakäsittelystä Taulukkolaskennasta käsitellään edistyneempiä piirteitä harjoituksen H7 pohjalta Kuvankäsittelystä pikselit, väriresoluutio ja kuvan koko resoluutio,

Lisätiedot

L A TEX, pdfl A TEX ja grafiikka

L A TEX, pdfl A TEX ja grafiikka L A TEX, pdfl A TEX ja grafiikka Ari Lehtonen Perinteinen TEXin tiedostotyyppien kulku on tex dvi ps pdf pdf PdfL A TEXissa välivaiheen dvi-tiedosto ohitetaan kokonaan, eli tex-tiedostosta tuotetaan suoraan

Lisätiedot

Aineisto-ohje Projektitoiminta -lehteen sähköisesti toimitettaville aineistoille

Aineisto-ohje Projektitoiminta -lehteen sähköisesti toimitettaville aineistoille PROJEKTITOIMINTA-LEHTI 1(5) Aineisto-ohje Projektitoiminta -lehteen sähköisesti toimitettaville aineistoille Seuraavista ohjeista on sinulle apua, kun valmistat sivuaineistoja. Mitä huolellisemmin valmistat

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO. kesä 2017 / v.1.0

GRAAFINEN OHJEISTO. kesä 2017 / v.1.0 GRAAFINEN OHJEISTO kesä 2017 / v.1.0 JOHDANTO Tämän graafisen ohjeiston tarkoitus on ohjeistaa Eläinterapeutin visuaalisen ilmeen käyttöä ja määritellä ulkoasua, sekä visuaalista viestiä. Graafisen ohjeistoon

Lisätiedot

Graafiset ohjeet. Painotuote Tekniikka & Talous. Tiedosto-ohjeet. Graafiset palvelut. Aineiston toimittaminen

Graafiset ohjeet. Painotuote Tekniikka & Talous. Tiedosto-ohjeet. Graafiset palvelut. Aineiston toimittaminen Painotuote Tekniikka & Talous Tiedosto-ohjeet FORMAATTI Painovalmis PDF EPS (teksti vektoroitu) OHJEITA SUUNNITTELIJALLE Painossa on käytössä RGB -työnkulku ja suositeltu muoto kuvien väritilaksi RGB -muotoa.

Lisätiedot

Posterin teko MS Publisherilla

Posterin teko MS Publisherilla Posterin teko MS Publisherilla Ensimmäisenä avaa MS Publisher 2010. Löydät sen Windows valikosta - All programs - Microsoft Office. Publisheriin avautuu allaolevan kuvan mukainen näkymä. Mikäli et näe

Lisätiedot

DIGI PRINT. Aineistovaatimukset ja aineiston siirto

DIGI PRINT. Aineistovaatimukset ja aineiston siirto DIGI PRINT Aineistovaatimukset ja aineiston siirto Glass Jet - Digitaalipainotekniikka Tulostettavan kuvan maksimikoko 2400 x 4000 mm. 6 perusväriä ja hiekkapuhallusta jäljittelevä etch-väri. Väreistä

Lisätiedot

Miten selviytyä graafikon kanssa? Lyhyt oppimäärä esitteen tekovaiheista.

Miten selviytyä graafikon kanssa? Lyhyt oppimäärä esitteen tekovaiheista. Miten selviytyä graafikon kanssa? Lyhyt oppimäärä esitteen tekovaiheista. graafisen suunnittelun toimisto PIGME TARJOUSPYYNTÖ GRAAFIKOLLE kohderyhmä materiaalit (tekstit + kuvat) tulostus- vai painotyö

Lisätiedot

LOGON OHJEISTUS 2013

LOGON OHJEISTUS 2013 LOGON OHJEISTUS 2013 PERUSSUOMALAISET NUORET LOGO Kalevan Neito Perussuomalaisten Nuorten logon merkkiosassa on kuvankaunis Kalevan neito / Suomineito. Oikealla ylhäällä on vinjettiosa Pohjantähti. Tekstiosa

Lisätiedot

KIRJApaino Tekniset ohjeet

KIRJApaino Tekniset ohjeet KIRJApaino Tekniset ohjeet 1. Digitaalinen aineisto Yleistä I-printissä on käytössä PDF-pohjainen työnkulku. Kaikki materiaali kulkee järjestelmän kautta jossain vaiheessa PDF:na. Alla on kerrottu lyhyesti

Lisätiedot

Ohje Laurean logojen käyttöön 2018

Ohje Laurean logojen käyttöön 2018 Ohje Laurean logojen käyttöön 2018 1. Yleistä logon käytöstä 2. Minimikoko ja suoja-alue 3. Pystyversiot 4. Vaakaversiot 5. Sidosryhmälogo 6. Kielletyt käyttötavat 7. Muistilista 1. Yleistä LOGON käytöstä

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO OLLILA TRANS OY

GRAAFINEN OHJEISTO OLLILA TRANS OY GRAAFINEN OHJEISTO OLLILA TRANS OY Ohjeiston sisältö Tämän ohjeiston tarkoitus on antaa selkeät suuntaviivat Ollila Trans Oy:n viestinnälle. Annettuja ohjeita noudattamalla yrityksestä annetaan yhtenäinen,

Lisätiedot

Aineisto ohje tarraleikkuri, laser ja jyrsin

Aineisto ohje tarraleikkuri, laser ja jyrsin Tarraleikkurit Tarraleikkurit 1600 mm ja 610 mm. Tarrarullat 610, 1220, 1370, 1400, 1520 mm, vaihtelu väreittäin. Tee aineisto vektoriohjelmalla, muuta tekstit kaariksi ja toimita se eps 3 muodossa PostScript

Lisätiedot

Tilauslomake. Tilaukset mennessä, jonka jälkeen tilauksiin +50% Perustiedot. Näytteilleasettajan tilauslomake.

Tilauslomake. Tilaukset mennessä, jonka jälkeen tilauksiin +50% Perustiedot. Näytteilleasettajan tilauslomake. Tilauslomake Näytteilleasettajan tilauslomake Sisällysluettelo Perustiedot Rakenteet Osaston kalusteet Sähköt ja av-laitteet Tietoliikenneliittymät Tulosteet Viherkasvit Sijoituspiirros Loppusumma Klikkaamalla

Lisätiedot

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. 1 Valokuvien, diojen ja filminegatiivien skannaus ION PICS 2 PC Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. ION PICS 2 PC skannerilla voit skannata valokuvia, dioja ja filminegatiiveja tietokoneelle

Lisätiedot

Tunnus. Tunnuksen VÄRIVERSIOT. Min. 20 mm

Tunnus. Tunnuksen VÄRIVERSIOT. Min. 20 mm Graafinen ohje Tunnus Oulu Sinfonian tunnuksena käytetään ensisijaisesti ohessa kuvattua liikemerkin ja nimilogon kiinteää yhdistelmää. Käytössä on huolehdittava, että tunnuksen mittasuhteet sekä nimilogon

Lisätiedot

Grafiikka julkaisuun. Tietohallintokeskus Markku Könkkölä Sisällys

Grafiikka julkaisuun. Tietohallintokeskus Markku Könkkölä Sisällys Grafiikka julkaisuun Tietohallintokeskus Markku Könkkölä 7.4.2011 Sisällys Kuva tietokoneella Kaaviot ja piirrokset vektorimuodossa Vektorigrafiikan muokkaus (InkScape, Illustrator ) Valokuvat bittimuodossa

Lisätiedot

AINEISTO-OHJEET PÄIVITETTY 22.5.2015

AINEISTO-OHJEET PÄIVITETTY 22.5.2015 AINEISTO-OHJEET PÄIVITETTY 22.5.2015 YLIOPISTOPAINO 2015 SISÄLTÖ YLEISTÄ AINEISTON TOIMITTAMISESTA... 5 TIETOA TYÖNKULUSTA JA YLIOPISTOPAINON TOIMINNASTA... 5 NÄIN TEET PAINOKELPOISEN DOKUMENTIN... 5

Lisätiedot

Semifinaalitehtävä Taitaja2015_Painotuotteen suunnittelu_203 _FI ( kieli)

Semifinaalitehtävä Taitaja2015_Painotuotteen suunnittelu_203 _FI ( kieli) Semifinaalitehtävä Taitaja2015_Painotuotteen suunnittelu_203 _FI ( kieli) Tekijät: Marjo Ahola, Jouko Kämäräinen, Hannu Korhonen Nimi: Juliste Oppilaitos: Kainuun ammattiopisto Sisällysluettelo Kilpailutehtävä

Lisätiedot

Visuaalinen identiteetti. Graafinen ohjeistus

Visuaalinen identiteetti. Graafinen ohjeistus Visuaalinen identiteetti Graafinen ohjeistus MEDRIAN OY SISÄLTÖ 01 VÄRIT 04 02 03 3... CMYK ja RGB 4... HELPien värit TYPOGRAFIA 5... Ensisijainen fontti 6... Toissijainen fontti 7... WWW-sivut LOGO 8...

Lisätiedot

Digitaalinen valokuvakehys

Digitaalinen valokuvakehys DENVER DPF 741 Käyttöohje Digitaalinen valokuvakehys VAROITUS Virtajohdon/pistokkeen on oltava helposti käytettävissä/irrotettavissa. 1 Johdanto Onnittelut digitaalisen valokuvakehyksen hankinnan johdosta.

Lisätiedot

Lue tämä Kauniaisten kaupunki -tunnusoriginaalien käytöstä

Lue tämä Kauniaisten kaupunki -tunnusoriginaalien käytöstä Lue tämä Kauniaisten kaupunki -tunnusoriginaalien käytöstä 1. 2. 2. Kauniaisten kaupungin tunnus Kauniaisten kaupunki -tunnuskokonaisuus muodostuu seuraavista osista: 1. Pelkästä Kauniaisten vaakunasta,

Lisätiedot

Näyttelyesitteen koko on yksi A4, joka taitetaan kahtia siten, että esitteessä on neljä A5-kokoista sivua. Keskiaukeama: Työn kuvaus

Näyttelyesitteen koko on yksi A4, joka taitetaan kahtia siten, että esitteessä on neljä A5-kokoista sivua. Keskiaukeama: Työn kuvaus ENG-A1002 AEP 27 (39) 12. NÄYTTELYESITE Yleiskuvaus Näyttelyesite kuvaa ryhmätyön tuloksen. Näyttelyesite on nähtävänä kurssin loppunäyttelyssä ja mahdollisesti vielä sen jälkeen. Ryhmätyön tulos kuvataan

Lisätiedot

Aineisto-Ohje. Bussimedia

Aineisto-Ohje. Bussimedia Aineisto-Ohje Bussimedia Vinkkejä suunnitteluun Isompi on aina parempi ja vähemmän on enemmän. Käytä isoja selkeitä fontteja ja selkeitä kuvia. Mitä vähemmän tekstiä, sitä helpompi luettavuus. Määritä

Lisätiedot

Suunnittelukilpailu. Suunnittele tausta tai täyttö TURKU ÅBO -kirjaimille.

Suunnittelukilpailu. Suunnittele tausta tai täyttö TURKU ÅBO -kirjaimille. Suunnittelukilpailu Suunnittele tausta tai täyttö TURKU ÅBO -kirjaimille. Osallistu kilpailuun ja suunnittele ilme Turun kaupungin kirjaimille! Haluatko kädenjälkesi näkyville kaupungin keskeisimmälle

Lisätiedot

Reiluus saapui työpaikalle -viestintäohje

Reiluus saapui työpaikalle -viestintäohje Reiluus saapui työpaikalle -viestintäohje Elokuu 2010 Ohjeistus Reiluus saapui työpaikalle -logon käyttöön markkinointi- ja viestintämateriaaleissa Sisällysluettelo: 1. Esittely 2. Käyttöoikeudet 3. Logon

Lisätiedot

Tuoteinformaatio. Designpainatus Formica Groupin korkeapainelaminaatille. Seinäverhoiluun Kalusteisiin Kylpyhuonekalusteisiin Oviin Pöytiin Kyltteihin

Tuoteinformaatio. Designpainatus Formica Groupin korkeapainelaminaatille. Seinäverhoiluun Kalusteisiin Kylpyhuonekalusteisiin Oviin Pöytiin Kyltteihin CUSTOM LAMINATES by FORMICA GROUP Tuoteinformaatio Designpainatus Formica Groupin korkeapainelaminaatille Seinäverhoiluun Kalusteisiin Kylpyhuonekalusteisiin Oviin Pöytiin Kyltteihin Mitä mahdollisuuksia

Lisätiedot

Mark Summary Form Taitaja-Mästare 2009

Mark Summary Form Taitaja-Mästare 2009 Form 6 Summary Form Page 1 of 2 11-03-2011 16:07:22 Skill No. 203 Skill Painatuotteen suunnittelu Competitor No. Competitor Name Member Criterion Criterion Description s Day 1 Day 2 Day 3 Day 4 Total Award

Lisätiedot

PostNord Strålfors Oy

PostNord Strålfors Oy PostNord Strålfors Oy Aineisto-ohje tulostustuotantoon Vantaa 30.4.2018 Alkusanat Tämä ohjeistus on koottu Seurakuntavaalit 2018 -postitusta varten. PDF-tiedostot toimitetaan liitetiedostona turvasähköpostilla

Lisätiedot

Adobe Photoshop. 12.2.2015 ATK Seniorit Mukanetti/ Kuvakerho. Elements tutuksi

Adobe Photoshop. 12.2.2015 ATK Seniorit Mukanetti/ Kuvakerho. Elements tutuksi Adobe Photoshop Elements tutuksi 1 Adobe Photoshop Elements tutuksi 1.Puhekuplan lisääminen 2.Kuvan koon muutos (Esimerkkinä Elements V6) 12.2.2015 ATK Seniorit Mukanetti/ Kuvakerho 2 Photoshop Elements

Lisätiedot

Paint Shop Pro 7. Kuvankäsittelyn perusteet. Osa 1. Käyttöliittymä ja kuvan perusmanipulointi

Paint Shop Pro 7. Kuvankäsittelyn perusteet. Osa 1. Käyttöliittymä ja kuvan perusmanipulointi Kuvankäsittelyn perusteet Paint Shop Pro 7 Osa 1. Käyttöliittymä ja kuvan perusmanipulointi Työskentely Paint Shop Pro:ssa (Psp) tapahtuu käyttäen ns. leijuvia paletteja. Näkyvissä olevat paletit ja valikot

Lisätiedot

Kuvankäsittely. DigiReWork Annamari Mäenhovi Kati Nieminen

Kuvankäsittely. DigiReWork Annamari Mäenhovi Kati Nieminen Kuvankäsittely DigiReWork 14.11.2017 Annamari Mäenhovi Kati Nieminen Työpajan sisältö Valokuvaamisen karkeat perusteet Kuvien ottamisen ja käyttämisen laillisuus Digitaalinen kuva Erityisvaatimukset alustoille

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 3.2. Tunnus (ilman koulutus-sanaa) ja tunnuksen suoja-alue Tunnuksen muotoilu perustuu sanaan FINVA, erillistä liikemerkkiä ei käytetä. Tunnuksessa yhteen sulautuvat Finanssi ja vakuutus.

Lisätiedot

SeaMonkey pikaopas - 1

SeaMonkey pikaopas - 1 SeaMonkey pikaopas SeaMonkey on ilmainen ja yksinkertainen www-sivujen teko-ohjelma. Sillä on kätevää koostaa yksinkertaisia sivuja ilman, että täytyy tietää jotain HTML-koodista. Tämä opas esittelee sivuston

Lisätiedot

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1 1 Yleiskatsaus Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera SG520 Series Sivu 1 1 Yleiskatsaus Sisältö 1 Yleiskatsaus... 3 1.1 Kameran rakenne... 3 1.2 Yleinen kuvaus... 4 1.3 Näyttö... 4 1.4 Kuvien ja videoiden

Lisätiedot

Painon hallintaopas. maaliskuu/2013. laatua kannesta kanteen

Painon hallintaopas. maaliskuu/2013. laatua kannesta kanteen Painon hallintaopas maaliskuu/2013 Hyvä asiakkaamme, käytämme Otavan Kirjapainossa ISOstandardoitua prosessia läpi koko tuotannon. Aineistopalvelu-osastomme on vastuussa siitä, että työsi lähtee tehtaamme

Lisätiedot

Tunnuksen käyttö 28.4. 2014

Tunnuksen käyttö 28.4. 2014 Tunnuksen käyttö 28.4. 2014 Sisältö Saatteeksi Tässä ohjeistossa määritellään Lähienergiatunnuksen käyttöä, linjataan ehdot sen käyttöoikeudelle ja kerrotaan valvonnasta. Ohjeiston tarkoituksena on selkeyttää

Lisätiedot

LUENTO 6 KUVANKÄSITTELY

LUENTO 6 KUVANKÄSITTELY LUENTO 6 KUVANKÄSITTELY TIEY4 TIETOTEKNIIKKATAIDOT SYKSY 2017 JUHANI LINNA ANTTI SAND 17.10.2017 LUENTO 6 17.10.2017 Tällä luennolla Taustaa harjoitukseen YH3b Miksi? Digitaalinen kuva Kuvankäsittelyohjelmat

Lisätiedot

Esite- ja kuvatelineet

Esite- ja kuvatelineet Esite- ja kuvatelineet Roll-upit D10 D11 D12A D13 D110 UUTUUS! D14 D15 Roll-upit Nimike Kuvakoko D10 Roll-up Style, sis. tulostuksen ja kuljetuskassin 840 x 2000 mm D11 Roll-up Elite, sis. tulostuksen

Lisätiedot

Haarnio Oy:n aineisto-ohje tulostimille

Haarnio Oy:n aineisto-ohje tulostimille Haarnio Oy:n aineisto-ohje tulostimille Pähkinänkuoressa aineistontekijän ohjeet: Viritä ohjelmasi ja lopputulos tulostajan vakioihin - lataa / varmista värimaailma ja pysy CMYK-kuvissa ja CMYK-teksteissä

Lisätiedot

SKANNAUSVINKKEJÄ. Skannausasetukset:

SKANNAUSVINKKEJÄ. Skannausasetukset: SKANNAUSVINKKEJÄ Tämä skannausohje on tarkoitettu täydentämään Yliopistopainon Xerox-käyttöohjetta (https://www.jyu.fi/palvelut/yopaino/opiskelija/print-it/xerox%20kayttoohje), ei korvaamaan sitä. Yliopistopainon

Lisätiedot

SISÄLLYS. Tunnus 3 Värit 5 Typografia 6 Visuaalinen elementti 7 Ilmesovellukset 8 Kuvien käyttö 11. Uusimaa hanke Graafinen ohjeistus

SISÄLLYS. Tunnus 3 Värit 5 Typografia 6 Visuaalinen elementti 7 Ilmesovellukset 8 Kuvien käyttö 11. Uusimaa hanke Graafinen ohjeistus GRAAFINEN OHJEISTUS SISÄLLYS Tunnus 3 Värit 5 Typografia 6 Visuaalinen elementti 7 Ilmesovellukset 8 Kuvien käyttö 11 Uusimaa 2019 -hanke Graafinen ohjeistus TUNNUS Uusimaa 2019 -hankkeen tunnus on kaksikielinen.

Lisätiedot

PIKSELIT JA RESOLUUTIO

PIKSELIT JA RESOLUUTIO PIKSELIT JA RESOLUUTIO 22.2.2015 ATK Seniorit Mukanetti ry / Tuula P 2 Pikselit ja resoluutio Outoja sanoja Outoja käsitteitä Mikä resoluutio? Mikä pikseli? Mitä tarkoittavat? Miksi niitä on? Milloin tarvitaan?

Lisätiedot

Ohjeita luennoitsijoille AV-tekniikasta

Ohjeita luennoitsijoille AV-tekniikasta 1 (5) Ohjeita luennoitsijoille AV-tekniikasta 1. Luentosalin AV-tekniikka ja esityksen valmistelu Messukeskuksen luentotilojen perusvarustukseen kuuluu langallinen nettiyhteys puhujapöntössä, kannettava

Lisätiedot