JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "15.8.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT"

Transkriptio

1 KUUKAUSITIEDOTE ELOKUU 2012 Liittojen sähköinen kuukausitiedote välittää piirijärjestöjen toimi ja luottamushenkilöille tietoa järjestön ajankohtaisista asioista, tapahtumista, koulutuksista sekä muista järjestötoimintaan liittyvistä asioista. Järjestön ajankohtaiset asiat Suomen Nuorisoseurat ry hakee pääsihteeriä Nuorisoseurakokous Jyväskylässä Seurojen esitykset valtuuston jäseniksi mennessä Seurantalojen korjausavustus Esitykset vuoden 2012 ohjaajiksi mennessä Vuosiohjelmistot 2013 Lasten Kalenoita ja kansantanssikoreografioita Tanssi, teatteri ja kansainvälisen toiminnan tiedotteet Tapahtumat Majanrakennuskilpailu 2012 osallistuminen on alkanut Teatteri Metamorfoosi Teatterilaivalle varaa festivaalipakettisi Folklandia 2013 Kysy peruutuspaikkoja! Ilmoittaudu nyt mukaan Anna mulle aikaa! päivään ! Lasten Kalenat 2013 Tanssipidot 2012 Tampere kiittää! Lasten kansantanssiryhmien luokittelut Avustukset Nuorten oma Myrsky haku on käynnissä Alfred Kordelinin rahasto Suomen Kulttuurirahasto Taiteen keskustoimikunnan ja aluetoimikuntien avustukset Henkilöuutisia Kalevan Nuorten Liitto hakee projektipäällikköä Muuta Pispalan Sottiisin tapahtumatoimisto muuttaa Monitoimitalo 13:een Yhteystiedot Jakelu Hyödyllisiä linkkejä JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT Suomen Nuorisoseurat ry hakee pääsihteeriä Suomen Nuorisoseurat ry hakee organisaatiouudistuksen seurauksena toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen alkaen tai sopimuksen mukaan pääsihteeriä vastaamaan kokonaisvaltaisesti järjestömme kehittämisestä, strategian toimeenpanosta ja operatiivisesta johtamisesta sekä taloudesta. Lisäksi vastaat nuorisotoimialan yhteiskuntasuhteista ja edunvalvontatyöstä. Työskentelet liiton työntekijöiden esimiehenä ja valmistelet hallinnon kokoukset. Edellytämme sinulta monipuolista esimies ja johtamiskokemusta, talousosaamista, kykyä strategiseen ajatteluun ja kehittämistyöhön, laaja alaista nuorisotoimialan tuntemusta, edunvalvonnan osaamista, kielitaitoa, hyviä vuorovaikutustaitoja sekä tehtävään soveltuvaa koulutusta. KUUKAUSITIEDOTE ELOKUU (9)

2 Toivomme sinulta aktiivista ja yhteistyökykyistä työskentelytapaa, verkostoitumistaitoja, kokemusta järjestöjohtamisesta sekä näkemystä siitä, miten johtaminen tukee strategisten tavoitteiden saavuttamista. Tarjoamme mielenkiintoisia ja haastavia tehtäviä valtakunnallisen kansalaisjärjestön keskiössä sekä motivoituneen työyhteisön ja sitoutuneen luottamusorganisaation. Työpaikka sijaitsee Vantaalla Tikkurilassa (Vernissakatu 8). Työ sisältää myös ilta ja viikonlopputöitä. Hakemus ja ansioluettelo palkkatoivomuksineen lähetetään sähköpostitse pdf muodossa pe klo mennessä osoitteeseen Hakemuksia ei palauteta. Lisätiedot arkipäivisin klo 9 16: puheenjohtaja Esko Ahonen, esko.ahonen@lestijarvi.fi, puh puheenjohtaja Joonas Nurmi, joonas.nurmi@helsinki.fi, puh Nuorisoseurakokous Jyväskylässä Kutsumme nuorisoseurojen edustajia kaikkialta Suomesta osallistumaan järjestömme tulevaisuuden suuntaviivoista päättämiseen. Suomen Nuorisoseurat ry:n ylin päättävä elin kokoontuu lokakuussa Jyväskylään hotelli Laajavuoreen päättämään järjestön asioista. Kokous valitsee liitolle valtuuston puheenjohtajineen sekä hyväksyy nuorisoseuraliikkeen strategian vuoteen 2020 asti. Lisäksi Nuorisoseurakokouksen käsiteltäväksi on mahdollista jättää aloitteita, jotka on toimitettava kirjallisena viimeistään ilmoittautumisen yhteydessä ennen kokouksen alkua. Nuorisoseurakokoukseen voivat paikalliset nuorisoseurat lähettää yhden äänivaltaisen edustajan jos seuran jäsenmäärä on alle 100 ja kaksi edustajaa, jos jäseniä on 100 tai enemmän. Sitova ilmoittautuminen kokoukseen tehdään mennessä osoitteessa olevalla ilmoittautumislomakkeella. Lisätietoja Seurojen esitykset valtuuston jäseniksi mennessä Suomen Nuorisoseurat ry:n uudistettujen sääntöjen mukaan jokaisella paikallisyhdistyksellä on oikeus tehdä esityksiä valtuuston puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajaksi sekä valtuuston jäseniksi. Valtuusto valitaan Nuorisoseurakokouksessa. Esitykset ehdokkaista tulee tehdä mennessä vaalivaliokunnan puheenjohtajalle Pirjo Liisa Virtaselle (pirjo liisa.virtanen@phnet.fi, p ). Lisätietoja ehdokkaiden asettamisesta saa sivulta löytyvästä vaalivaliokunnan menettelytapaohjeesta. Lisätietoja: Pirjo Liisa Virtanen, pirjo liisa.virtanen@phnet.fi tai Seurantalojen korjausavustus Seurantalojen korjausavustus auttaa taloja omistavia yhdistyksiä säilyttämään ja kunnostamaan talojaan ja siten parantamaan seurantalojen kulttuurihistoriallista arvoa sekä toimivuutta. Avustuksen hakuaika päättyy vuosittain 30. syyskuuta. Avustuspäätöksistä ilmoitetaan vuosittain helmimaaliskuussa. KUUKAUSITIEDOTE ELOKUU (9)

3 Lisätiedot ja hakuohjeet: Esitykset vuoden 2012 ohjaajiksi mennessä Kalevan Nuorten Liiton ja Suomen Nuorisoseurojen hallitukset nimeävät vuosittain Vuoden ohjaajat. Nimitysten tavoitteena on nostaa ohjaajan työn arvostusta tuomalla esiin henkilöitä, jotka nuorisoseuraliikkeessä hoitavat eri ikäisten harrastustoimintaa. Valinnassa painotetaan ohjaajan pitkäjänteistä työtä kasvattajana, lasten ja nuorten toiminnan osaamista ja työn merkitystä nuorisoseuratoiminnan kehittäjänä. Esityksiä pyydetään henkilöistä, jotka voivat olla tanssin, teatterin, liikunnan, kädentaitojen yms. harrastusalojen ohjaajia. Esitykset vuoden 2012 ohjaajiksi perusteluineen mennessä osoitteeseen fanny.vilmila(at) nuorisoseurat.fi Vuoden ohjaajat julkistetaan nuorisoseurakokouksessa Jyväskylässä Vuosiohjelmistot 2013 Lasten Kalenoita ja kansantanssikoreografioita Ensi kesänä järjestettävät Lasten Kalenat tarjoavat tavoitteen ensi vuodelle lasten ja varhaisnuorten ryhmille. Aikuiset pääsevät nauttimaan vuosiohjelmistoissaan neljän erilaisen koreografin tansseista. Vuoden 2013 yhteisohjelmapaketit valmistuvat syyskuun loppuun mennessä, ja niitä voi tilata Suomen Nuorisoseurat ry:n toimistosta. Vuosiohjelmapaketit sisältävät Kalenat 2013 tapahtuman ja aikuisryhmille koostetun vuosiohjelman tanssiohjeet, nuotit, CD:n ja DVD:n. Hinnat: Vuosiohjelmien tanssien ohjeet ja nuotit 22 Vuosiohjelmien CD 25 Vuosiohjelmien DVD 30 Koko vuosiohjelmapaketti (ohjeet, nuotit, CD ja DVD) 72 Hintoihin lisätään postikulut. Tilaukset: SNL, Pia Matilainen, puh. (09) , TANSSI, TEATTERI JA KANSAINVÄLISEN TOIMINNAN TIEDOTTEET Elokuun toimialatiedotteissa mm. Tanssitiedotteessa ajankohtaisista tapahtumista ja kursseista sekä festivaalien hakuaikoja. Teatteritiedotteessa ajankohtaisista tapahtumista ja kursseista sekä festivaalien hakuaikoja. Teatteritiedote ilmestyy Kansainvälisen toiminnan tiedotteessa tietoa koulutuksista, avustuksista ja kumppaninhakuilmoituksia. Kaikki tiedotteet löytyvät myös nettisivuiltamme Jos haluat liittyä jonkin tiedotteen postituslistalle, niin ilmoita sähköpostiosoitteesi: - tanssitiedote: Hannu Nipuli, etunimi.sukunimi@nuorisoseurat.fi - teatteritiedote: Fanny Vilmilä, etunimi.sukunimi@nuorisoseurat.fi - kansainvälisen toiminnan tiedote: Sirja Salminen, etunimi.sukunimi@kalevannuoret.fi TAPAHTUMAT KUUKAUSITIEDOTE ELOKUU (9)

4 Majanrakennuskilpailu 2012 osallistuminen on alkanut Alle 16 vuotiaiden lasten valtakunnallinen Majanrakennuskilpailu käynnistyi toistamiseen. Kilpailulla edistetään lasten osallisuutta, lisätään lasten kokemuksia toimia luonnossa ja tiedotetaan lapsen oikeuksista. Kilpailun idea on lähtenyt lapsilta itseltään ja sitä toteutetaan hyvästä tahdosta. Majanrakennusta voi toteuttaa kerhoissa ja leireillä, kotona ja seurantalolla. Järjestäkää vaikkapa jännittävä majanrakennusilta seurantalolla tai sen ympäristössä. Kilpailuun voi osallistua välisenä aikana. Tuona aikana voi ihailla kilpailuun osallistuneita majoja Majagalleriassa. Äänestys finalisteista käydään kilpailun nettisivuilla. Tuomariston valitsemat kilpailunvoittajat julkistetaan ja palkitaan Lapsen oikeuksien päivänä Kilpailun säännöt, rakennusvinkit ja materiaalit sekä osallistumislomakkeen löydät kilpailun nettisivuilta osoitteesta Teatteri Metamorfoosi Teatterilaivalle varaa festivaalipakettisi Teatterilaiva seilaa ja ohjelmallisena teemana esitysvalinnoissa on draamakasvatus. Mukaan on valittu kahdeksan harrastajateatteria eri puolilta Suomea mukana on monipuolisesti erilaisia ja draaman eri menetelmin toteutettuja teatteriproduktioita. Ammattilaisesityksenä nähdään naamioteatterin suomalainen uranuurtaja Teatteri Metamorfoosi esityksellä Diiva ja mekaaninen sydän. Naamioteatterista toteutetaan laivalla myös työpaja. Naamioteatterin lisäksi työpajoja tulee olemaan ainakin improvisaatioteatterista, tarinateatterista ja elokuvasta. Festivaalipaketin voit varata Matka Vekan erikoislähdöistä: tai Tampereen Matka Vekasta puh ryhmamyynti.tampere(at)matka vekka.fi Teatterilaivan sivut Folklandia 2013 Kysy peruutuspaikkoja! Silja Europa kokoaa jälleen täyden laivallisen kansanmusiikin ja tanssin esiintyjiä ja nautiskelijoita. Peruutuspaikkoja kannattaa kysellä Tampereen Matka Vekasta, sähköposti: vekka.fi, puh Esiintyjäilmoittautumiset: Ilmoittaudu nyt mukaan Anna mulle aikaa! päivään ! Suomen Nuorisoseurat ja Suomen suurimmat liikunta ja nuorisojärjestöt kutsuvat teidät mukaan valtakunnalliseen Anna mulle aikaa! päivään lauantaina Ilmoittaudu nyt osoitteessa Anna mulle aikaa! päivänä kaikkia aikuisia kannustetaan antamaan aikaa nuorille. Päivän aikana järjestöt, kunnat ja yritykset järjestävät erilaisia tempauksia ja tapahtumia, jossa aikuisen merkitystä nuorten elämässä korostetaan. Nuori tarvitsee KUUKAUSITIEDOTE ELOKUU (9)

5 huomiotasi. Hän haluaa tietää olevansa sinulle tärkeä. Kerro se hänelle olemalla läsnä. Anna nuorelle aikaasi. Vuonna 2012 kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Tule mukaan! Lisätietoja, julisteita ja vinkkejä kampanjan sivuilta Yksittäisiä ihmisiä kannustetaan tulemaan mukaan myös Facebookissa: Lasten Kalenat 2013 Ensi kesäkuussa koittaa jälleen odotettu hetki, kun Lasten Kalenat pyörähtävät käyntiin. Tapahtuma järjestetään Lappeenrannassa Lasten Kalenoissa lapset ovat itse tapahtuman pääosassa ja pääsevät loistamaan tanssin, sirkuksen ja teatterin saroilla. Tapahtuman järjestävät Kalevan Nuoret, Nuorisoseurat yhdessä Saimaan piirijärjestöjen kanssa. Kalenoiden pääjuhlan tansseja tulee olemaan niin alle kouluikäisille kuin pienille ja isoille Kalevan Nuorille sekä tyttö ja poikaryhmille ja ohjaajille. Koreografeina toimivat Hannu Nipuli, Päivi Semeri ja Teija Nikkari sekä Johanna Salminen ja Anu Kokkonen. Musiikeista vastaa Jukka Hannula. Ohjeet, musiikit ja dvd tansseihin ilmestyvät syys lokakuun vaihteessa. Pysykää kuulolla! Tietoja päivitetään syksyn aikana sivuille Tanssipidot 2012 Tampere kiittää! Tanssipidot huipentui ikimuistoiseen Velisinfonia tanssiteokseen, jota myös sekä Viron että Suomen presidentit kunnioittivat läsnäolollaan. Tanssiryhmien vuoden päätavoite valloitti ja herkisti lähes 5000 hengen yleisön ja osoitti jälleen kerran kuinka elävää kansantanssin perinne on tänä päivänäkin. Tanssipidot 2012 Tampere haluaa kiittää jokaista tapahtumaan osallistunutta esiintyjää, huoltajaa, talkoolaista sekä erityisesti taiteellisia johtajia, koreografeja ja assistentteja loistavasta työstä! Kuvia ja tunnelmia voit käydä katsomassa Tanssipitojen kuvagalleriasta osoitteesta: Velisinfonia tallennettiin virolaisen kuvausryhmän toimesta. Jos et ole vielä ehtinyt tilaamaan Suomen suurinta kansantanssiteosta itsellesi, niin toimi nopeasti! Hinnat ovat DVD:ltä 25 /kpl ja BluRay DVD:ltä 30 /kpl (+postikulut). Varaa omasi osoitteesta: Seuraavan kerran Pispalan Sottiisia tanssitaan Tampereella , ja sitä ennen nautitaan Tanssimaniasta Lasten kansantanssiryhmien luokittelut Kiitos ja kumarrus kaikille osallistuneille ryhmille, ohjaajille ja huoltajille! Tämänvuotisista Kalevan Nuorten Liiton järjestämistä lasten ja nuorten kansantanssiryhmien luokitteluista tuli suurmenestys. Siitä kiitos kuuluu teille kaikille, jotka olitte mukana tavalla tai toisella! KUUKAUSITIEDOTE ELOKUU (9)

6 Luokittelut keräsivät ennätysmäärän osallistujia eli yhteensä 38 ryhmää. Huhtikuussa Rovaniemellä järjestetyissä luokitteluissa ryhmiä oli seitsemän ja kesäkuussa Tampereen Tanssipidoissa järjestetyissä luokitteluissa 31. Yhteensä Tanssiralli konserttien eläytyvän yleisön silmänilona nähtiin noin 450 iältään 6 16 vuotiasta taitojaan esittelevää lasta ja nuorta. Lisäksi mukana oli runsaasti muusikoita. Luokittelujen yleispalautteet sarjoittain ja tulokset ovat nähtävissä osoitteessa AVUSTUKSET Nuorten oma Myrsky haku on käynnissä Nuorten oma Myrsky haku on tarkoitettu vuotiaiden nuorten omille taideprojekteille. Projekti voi liittyä mihin taiteenlajiin tahansa tai siinä voi yhdistyä eri taiteenlajeja. Projektissa tulee olla vähintään kolme nuorta. Tukea on tarjolla euroa materiaali ja vuokrakuluihin, minkä lisäksi projektille palkataan taiteilijavalmentaja. Taiteilijavalmentajan tarkoituksena on toimia nuorille innostajana ja tukena muutaman lyhyen työpajan tai parin viikonlopun mittaisen jakson verran. Päävastuu projektin vetämisestä ja taiteen tekemisestä kuuluu kuitenkin nuorille itselleen. Nuorten oma Myrsky tuki on tarkoitettu pääasiallisesti nuorille, joilla on vähävaraisuuden tai syrjäisen asuinpaikan vuoksi vähän mahdollisuuksia osallistua taideharrastustoimintaan. Haku on käynnissä toistaiseksi osoitteessa: oma myrsky haku/ Hakemukset käsitellään kolmen viikon kuluessa niiden vastaanottamisesta. Lisätiedot: tai Anna Maija Riutta anna maija.riutta(at)nuori.fi, p Alfred Kordelinin rahasto Apurahoja tieteen, kirjallisuuden, taiteen ja kansanvalistuksen edistämiseksi. Hakuaika päättyy Kordelinin säätiöllä on myös erillisrahastoja, joiden hakuaika on kalenterivuoden alussa. Tarkemmat tiedot säätiön kotisivulta. Lisätiedot ja hakulomakkeet: Suomen Kulttuurirahasto Suomen Kulttuurirahaston keskusrahaston apurahoja on haettava sähköisesti mennessä. Maakuntarahastojen hakuaika on alkuvuodesta 2013 ja päättyy Lisätiedot ja hakulomakkeet: Taiteen keskustoimikunnan ja aluetoimikuntien avustukset Taiteen keskustoimikunta ja alueelliset toimikunnat myöntävät avustuksia taiteen eri alojen yksittäisille harjoittajille, työryhmille ja yhteisöille. Tukea myönnetään seuraavan vuoden hankkeiden toteuttamisesta aiheutuviin kuluihin, kuten työkustannuksiin, esitys, esittely ja julkistamiskustannuksiin. KUUKAUSITIEDOTE ELOKUU (9)

7 Alueellisten taidetoimikuntien kohdeapurahat, yhteisöavustukset, lastenkulttuuriapurahat sekä yhteisöavustukset kulttuurin hyvinvointivaikutuksia edistäviin hankkeisiin on haettava avustuksesta riippuen loka marraskuun aikana. Lisätiedot ja hakulomakkeet: HENKILÖUUTISIA Kalevan Nuorten Liitto hakee projektipäällikköä Kalevan Nuorten Liitto hakee projektipäällikköä lasten osallisuutta edistävälle Lapset äänessä hankkeelle. Toimi on kokopäiväinen ja kestää helmikuun 2013 loppuun. Hankkeen jatkorahoituksen varmistuttua työsuhdetta voidaan jatkaa huhtikuun 2014 loppuun. Lapset äänessä hankkeen tavoitteena on lapsen oikeuksien ja osallisuuden edistäminen hanketta toteuttavissa järjestöissä ja yhteiskunnassa laajemmin. Hankkeen kohderyhmänä ovat järjestöjen toiminnassa mukana olevat 7 12 vuotiaat lapset sekä järjestöjen vapaaehtoisohjaajat, luottamushenkilöt ja työntekijät. Projektipäällikkö vastaa hankkeen etenemisestä ja tehtäviin kuuluu mm. koulutustilaisuuksien ja tapahtumien järjestäminen, osallisuusmenetelmien kehittäminen sekä tiedotustoiminta. Edellytämme nuoriso tai kasvatusalan soveltuvaa koulutusta, lasten kerhotoiminnan ja järjestötyön tuntemusta, hanketyön kokemusta, englannin kielen taitoa, hyvää atk osaamista sekä oma aloitteisuutta ja yhteistyökykyä. Vuosille suunnitellun Lapset äänessä hankkeen toteuttavat opetus ja kulttuuriministeriön tuella Kalevan Nuorten Liitto, Kansallinen Lastenliitto, Nuorten Kotkien Keskusliitto, Poikien ja Tyttöjen Keskus, Suomen Demokratian Pioneerien Liitto, Suomen Setlementtiliitto ja Vesaisten Keskusliitto. Hakemukset palkkatoivomuksineen ja ansioluetteloineen tulee lähettää mennessä sähköpostilla osoitteeseen ulla.konttinen(at)kalevannuoret.fi. Tiedusteluihin vastaa pääsihteeri Ulla Konttinen puh MUUTA Pispalan Sottiisin tapahtumatoimisto muuttaa Monitoimitalo 13:een Pispalan Sottiisin tapahtumatoimisto siirtyi helmikuussa valmistelemaan Tanssipitoja Ratinan stadionille. Nyt kun projekti on onnellisesti voiton puolella, on aika muuttaa uusiin tiloihin tamperelaisen nuorisotyön ytimeen. Uutena toimipisteenä tulee olemaan alkaen juuri valmistunut Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden Monitoimitalo 13 osoitteessa Satakunnankatu 13. (5. kerros) Tampere. Toivotamme kaikki tervetulleiksi tutustumaan Pispalan Sottiisiin uusiin toimitiloihin. Lisätietoja: Pispalan Sottiisin tapahtumatoimisto, puh , info@sottiisi.net YHTEYSTIEDOT Ala Sankola Hannu, puh , hannu.ala sankola(at)nuorisoseurat.fi Harju Aaro, puh , aaro.harju(at)kansalaisfoorumi.fi Heinämäki Jukka, puh , jukka.heinamaki(at)sottiisi.net KUUKAUSITIEDOTE ELOKUU (9)

8 Hoppu Päivi, puh , päivi.hoppu(at)sottiisi.net Kaipiainen Leo, puh , leo.kaipiainen(at)nuorisoseurat.fi Kalliomaa Antti, puh , antti.kalliomaa(at)nuorisoseurat.fi Kilpeläinen Pia, puh , pia.kilpelainen(at)nuorisoseurat.fi Kokkonen Anu, puh , anu.kokkonen(at)kalevannuoret.fi Konttinen Ulla, puh , ulla.konttinen(at)kalevannuoret.fi Lamminen Greetta, puh , greetta.lamminen(at)kalevannuoret.fi Liski Riitta, puh riitta.liski(at)kansalaisfoorumi.fi Matilainen Pia, puh , pia.matilainen(at)nuorisoseurat.fi Ortju Sari, puh. (03) tai sari.ortju(at)sottiisi.net Pihlaja Ritva, puh , ritva.pihlaja(at)pp.inet.fi Rantala Jaakko, puh , jaakko.rantala(at)kansalaisfoorumi.fi Saarelainen Maarit, puh , maarit.saarelainen(at)sottiisi.net Salminen Sirja, puh , sirja.salminen(at)kalevannuoret.fi Vilmilä Fanny, puh , fanny.vilmila(at)nuorisoseurat.fi TIEDOTTEEN JAKELU Keskusseurojen ja KN piirien toimistot KN liiton valtuutetut ja varavaltuutetut SNL:n valtuutetut ja varavaltuutetut Piirijärjestöjen puheenjohtajat Liittojen hallitukset Liittojen asiantuntijatoimikuntien puheenjohtajat Liittojen työntekijät Yhteistyöjärjestöjen puheenjohtajat ja toimihenkilöt HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ eduskunta valtioneuvosto opetusministeriö oikeusministeriö valtionhallinnon keskustelufoorumi kansanvaltaa koskevan tiedon kohtauspaikka Sivistysliitto Kansalaisfoorumi SKAF ry Suomen Kansanmusiikkiliitto ry Suomen Kanteleliitto ry Nuorten Areena ry Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi Suomen Kotiseutuliitto Suomen Kylätoiminta SYTY ry sekä maaseudun paikalliset kehittämisyhdistykset kansalaisjärjestöteemaryhmä Mun Vuoro! hanke Suomen Harrastajateatteriliitto Nuorten Akatemia Folklore Suomi Finland ry Kansainvälisen henkilövaihdon keskus CIMO KUUKAUSITIEDOTE ELOKUU (9)

9 Suomen Kulttuurirahasto Jenny ja Antti Vihurin rahasto Alfred Kordelinin säätiö SITRA kansalaisyhteiskuntasivusto kansantanssin ohjaajakoulutus tietoa seurantalotoimijoille ja taloja käyttäville KUUKAUSITIEDOTE ELOKUU (9)

17.9.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT

17.9.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT 17.9.2012 KUUKAUSITIEDOTE SYYSKUU 2012 Liittojen sähköinen kuukausitiedote välittää piirijärjestöjen toimi ja luottamushenkilöille tietoa järjestön ajankohtaisista asioista, tapahtumista, koulutuksista

Lisätiedot

16.4.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT

16.4.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT 16.4.2012 KUUKAUSITIEDOTE HUHTIKUU 2012 Liittojen sähköinen kuukausitiedote välittää piirijärjestöjen toimi ja luottamushenkilöille tietoa järjestön ajankohtaisista asioista, tapahtumista, koulutuksista

Lisätiedot

15.11.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT

15.11.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT 15.11.2012 KUUKAUSITIEDOTE MARRASKUU 2012 Liittojen sähköinen kuukausitiedote välittää piirijärjestöjen toimi ja luottamushenkilöille tietoa järjestön ajankohtaisista asioista, tapahtumista, koulutuksista

Lisätiedot

15.10.2012. Järjestön ajankohtaiset asiat

15.10.2012. Järjestön ajankohtaiset asiat 15.10.2012 KUUKAUSITIEDOTE LOKAKUU 2012 Liittojen sähköinen kuukausitiedote välittää piirijärjestöjen toimi ja luottamushenkilöille tietoa järjestön ajankohtaisista asioista, tapahtumista, koulutuksista

Lisätiedot

Paikallisilla seuroilla ja harrastusryhmillä on mahdollisuus myydä Yhteisön voima kirjasarjoja ja ansaita myynnillä tuloja omaan toimintaansa.

Paikallisilla seuroilla ja harrastusryhmillä on mahdollisuus myydä Yhteisön voima kirjasarjoja ja ansaita myynnillä tuloja omaan toimintaansa. 15.3.2012 KUUKAUSITIEDOTE MAALISKUU 2012 Liittojen sähköinen kuukausitiedote välittää piirijärjestöjen toimi ja luottamushenkilöille tietoa järjestön ajankohtaisista asioista, tapahtumista, koulutuksista

Lisätiedot

15.5.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT

15.5.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT 15.5.2012 KUUKAUSITIEDOTE TOUKOKUU 2012 Liittojen sähköinen kuukausitiedote välittää piirijärjestöjen toimi ja luottamushenkilöille tietoa järjestön ajankohtaisista asioista, tapahtumista, koulutuksista

Lisätiedot

KUUKAUSITIEDOTE 8 2013 15.8.2013 SISÄLTÖ

KUUKAUSITIEDOTE 8 2013 15.8.2013 SISÄLTÖ KUUKAUSITIEDOTE 8 2013 15.8.2013 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA... 1 Henkilövalinnat valtuuston syyskokouksessa... 1 Seurantalojen korjausavustus... 2 Harrastus ja toimintaryhmiin ilmoittautuminen nuorisoseurarekisterin

Lisätiedot

16.1.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT. Edustajien valitseminen KN-liiton valtuustoon vuosiksi 2012-2013

16.1.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT. Edustajien valitseminen KN-liiton valtuustoon vuosiksi 2012-2013 16.1.2012 KUUKAUSITIEDOTE TAMMIKUU 2012 Liittojen sähköinen kuukausitiedote välittää piirijärjestöjen toimi- ja luottamushenkilöille tietoa järjestön ajankohtaisista asioista, tapahtumista, koulutuksista

Lisätiedot

Organisaation uudistaminen 2011-2012. Keskusseurojen ja KN-piirien kevätkokoukset 2011

Organisaation uudistaminen 2011-2012. Keskusseurojen ja KN-piirien kevätkokoukset 2011 Organisaation uudistaminen 2011-2012 Keskusseurojen ja KN-piirien kevätkokoukset 2011 Nykyinen organisaatio Palvelut ja osaaminen Piirijärjestö esim. Keski-Suomen Nuorisoseurain Liitto ry Nuorisoseura

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA... 1 Etsimme Suomen parasta nuorisoseuraa... 1. Suomen Nuorisoseurat ry:n valtuuston kokous 23.11.2013 Tampereella

AJANKOHTAISTA... 1 Etsimme Suomen parasta nuorisoseuraa... 1. Suomen Nuorisoseurat ry:n valtuuston kokous 23.11.2013 Tampereella KUUKAUSITIEDOTE 9 2013 16.9.2013 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA... 1 Etsimme Suomen parasta nuorisoseuraa... 1 Suomen Nuorisoseurat ry:n valtuuston kokous 23.11.2013 Tampereella... 1 Henkilövalinnat valtuuston

Lisätiedot

KUUKAUSITIEDOTE 11 2013 1 15.11.2013 SISÄLTÖ

KUUKAUSITIEDOTE 11 2013 1 15.11.2013 SISÄLTÖ KUUKAUSITIEDOTE 11 2013 15.11.2013 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA... 1 Nuorisoseurojen oma verkkokauppa on avattu!... 1 Suomen Nuorisoseurat ry:n valtuuston kokous... 1 Tekemisen riemua arpajaiset... 2 Tee tanssikoreografia

Lisätiedot

SEURATIEDOTE KESÄKUU 2015

SEURATIEDOTE KESÄKUU 2015 SEURATIEDOTE KESÄKUU 2015 Vaikka ilma on kolea, kesä on saapunut! Lappeenrannassa kesäkuun alussa järjestetyt Lasten Kalenat on saatu onnellisesti ohi. Suuri kiitos kaikille Lasten Kalenoiden talkoolaisille,

Lisätiedot

Yhteistä keskustelua moderoi kulttuurivaikuttaja, Nuori Kulttuuri -säätiön toiminnanjohtaja Panu Mäenpää.

Yhteistä keskustelua moderoi kulttuurivaikuttaja, Nuori Kulttuuri -säätiön toiminnanjohtaja Panu Mäenpää. Seurakirje 5/2014 Suomen Nuorisoseurat ry tiedottaa: Harrastajateatteriväen tapaaminen torstaina 21.8. Lämpimästi tervetuloa harrastajateatteriväen tapaamiseen Seinäjoen Harrastajateatterikesän aattona

Lisätiedot

Vannu ry. Perustettu huhtikuussa 2006

Vannu ry. Perustettu huhtikuussa 2006 VANTAAN NUORISOJÄRJESTÖT - Vannu ry Perustettu huhtikuussa 2006 YLEISTÄ VANNUSTA Vantaan alueella a toimivien alueellisten nuoriso- ja varhaisnuorisojärjestöjen yhteistyöelin. Tehtävänä edunvalvonta ja

Lisätiedot

KUUKAUSITIEDOTE 12 2013 1 13.12.2013 SISÄLTÖ

KUUKAUSITIEDOTE 12 2013 1 13.12.2013 SISÄLTÖ KUUKAUSITIEDOTE 12 2013 13.12.2013 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA... 1 Suomen Nuorisoseurojen valtuusto kokoontui Tampereella... 1 Kasvatusnäkemys... 2 Nuorisoseurojen oma verkkokauppa on avattu!... 2 Tekemisen

Lisätiedot

***************************************************************************

*************************************************************************** TEATTERITIEDOTE 2012 TAMMIKUU Liittojen sähköinen teatteritiedote välittää alan harrastajille ja ohjaajille ajankohtaista tietoa järjestön tapahtumista ja koulutuksesta sekä muista harrastusalaan liittyvistä

Lisätiedot

Mistä muualta rahoitusta? Säätiöiden rahoitus yhtenä vaihtoehtona

Mistä muualta rahoitusta? Säätiöiden rahoitus yhtenä vaihtoehtona Mistä muualta rahoitusta? Säätiöiden rahoitus yhtenä vaihtoehtona Merja Kaija, projektipäällikkö ja kyläasiamies Pohjois-Savon Kylät ry / Kehittyvät Kylät hanke Ensin idea, sitten mistä tukea! Säätiöiden

Lisätiedot

SEURATIEDOTE TOUKOKUU 2016

SEURATIEDOTE TOUKOKUU 2016 SEURATIEDOTE TOUKOKUU 2016 Kesä on tullut, pääskyset ovat jälleen täällä! Suuret kiitokset kaikille ohjaajille menneestä kerhokaudesta. Olette tehneet arvokasta ja tärkeää työtä!! Kesä tuo tulleessaan

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL n julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2017 Pääkohdat 1 / 2 Järjestötoiminta Liitto JHL;n 2017 toimintasuunnitelma ja sen strategiset tavoitteet ohjaavat myös toimintaamme.

Lisätiedot

Tähtiseurakahvit. Elokuu

Tähtiseurakahvit. Elokuu Tähtiseurakahvit Elokuu Tervetuloa Tähtiseurakahville! Ohjelma Tilannekatsaus syksyyn Työkaluja Tähtiseurojen verkkopalveluun Huippu-urheilun ja aikuisliikunnan Tähtiseuratoiminnan klinikat Tähtiseura-päivät

Lisätiedot

Tunnelmallista Joulun aikaa ja Onnea tulevalle vuodelle toivottavat Tuija-Liisa ja Minna.

Tunnelmallista Joulun aikaa ja Onnea tulevalle vuodelle toivottavat Tuija-Liisa ja Minna. Vuosi on kääntynyt kohti loppuaan, on aika rauhoittua viettämään joulua. Takana on jälleen tapahtumarikas vuosi, kiitos siitä kaikille teille, jotka olette olleet mukana toteuttamassa nuorisoseuratoimintaa

Lisätiedot

Mun Vuoro! -hankkeen toteutus vuonna 2010

Mun Vuoro! -hankkeen toteutus vuonna 2010 Mun Vuoro! Lasten osallisuushanke 2009-2011 Kalevan Nuorten Liitto Mun Vuoro! -hankkeen toteutus vuonna 2010 Projektin yhteydenpito järjestöihin Hankkeen projektipäällikkö ja viestintäassistentti ovat

Lisätiedot

Opetusministeriö asettaa tarvittaessa työryhmän ohjelman valmistelua ja seurantaa varten.

Opetusministeriö asettaa tarvittaessa työryhmän ohjelman valmistelua ja seurantaa varten. Annettu Helsingissä 9 päivänä helmikuuta 2006 Valtioneuvoston asetus nuorisotyöstä ja -politiikasta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty opetusministeriön esittelystä, säädetään 27 päivänä

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 30.9.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

Suomen Nuorisoseurojen Liitto ry. Toimintasuunnitelma 2012

Suomen Nuorisoseurojen Liitto ry. Toimintasuunnitelma 2012 Suomen Nuorisoseurojen Liitto ry Toimintasuunnitelma 2012 SNL:n valtuusto 26.-27.11.2011 SNL:n valtuusto 26.-27.11.2011 1 (19) Sisällysluettelo Johdanto 1. Järjestötoiminta Kehittäminen Koulutus Jäsenpalvelut

Lisätiedot

Järjestöjen rahoituslähteitä Yleiskatsaus Tiina Sivonen, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry PÄHKINÖITÄ PUSSIIN KOULUTUS

Järjestöjen rahoituslähteitä Yleiskatsaus Tiina Sivonen, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry PÄHKINÖITÄ PUSSIIN KOULUTUS Järjestöjen rahoituslähteitä Yleiskatsaus Tiina Sivonen, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry PÄHKINÖITÄ PUSSIIN KOULUTUS 13.2.2014 Rahoituslähteitä kehittämishankkeisiin ja toiminnan toteuttamiseen Kansalliset

Lisätiedot

Yhdistystiedote 3/2015

Yhdistystiedote 3/2015 Yhdistystiedote 3/2015 Tervehdys yhdistysaktiivi, Kevät etenee hyvää vauhtia. Useimpien kanssa tapasimmekin jo liittokokouksessa. Tässä yhdistystiedotteessa on koottu tärkeimpiä liiton kuulumisia teille

Lisätiedot

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2014

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2014 Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2014 Missio edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää yrittäjyyttä, tervettä

Lisätiedot

PAIMION NUORISOVALTUUSTO. Toiminnan säännöt ja tavoitteet 1. YLEISTÄ

PAIMION NUORISOVALTUUSTO. Toiminnan säännöt ja tavoitteet 1. YLEISTÄ PAIMION NUORISOVALTUUSTO Toiminnan säännöt ja tavoitteet 1. YLEISTÄ Paimion nuorisovaltuusto toimii Paimion kaupungin nuorisopalveluiden kanssa yhteistyössä ja sen toimipaikka on. sallii siitä käytettävän

Lisätiedot

SUOMEN KOTISEUTULIITTO ESITYSLISTA 2015/9 Hallitus 13.11.2015 Sivu 1 / 5

SUOMEN KOTISEUTULIITTO ESITYSLISTA 2015/9 Hallitus 13.11.2015 Sivu 1 / 5 Hallitus 13.11.2015 Sivu 1 / 5 Aika: perjantai 13.11.2015 klo 12.30 Paikka: Suomen Kotiseutuliiton toimisto Läsnä Puheenjohtaja: Kirsi Moisander ( ) Varapuheenjohtaja: Raimo Sailas ( ) Jäsenet: Annukka

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

Saimaan Nuorisoseurat. Toimintasuunnitelma 2015

Saimaan Nuorisoseurat. Toimintasuunnitelma 2015 Toimintasuunnitelma 2015 Toimintasuunnitelma 2015 1 SISÄLTÖ JOHDANTO NUORISOSEURAT 2020 1. KULTTUURI-, HARRASTUS- JA KANSAINVÄLINEN TOIMINTA 1.1. Harrastustoiminta 1.2. Koulutus- ja ohjaajahuolto 1.3.

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA KYLÄTOIMINNASSA POHJOIS-SAVOSSA

AJANKOHTAISTA KYLÄTOIMINNASSA POHJOIS-SAVOSSA AJANKOHTAISTA KYLÄTOIMINNASSA POHJOIS-SAVOSSA Kylärekisteri ja kylätalorekisteri Muistakaa ilmoittaa kylärekisteriin yhteystietojen muutokset. Kylärekisterin kautta teemme kaiken tiedotuksen teidän kylien

Lisätiedot

Hanketoiminnan kansalliset rahoituslähteet: Kirjastot, liikunta ja nuoriso

Hanketoiminnan kansalliset rahoituslähteet: Kirjastot, liikunta ja nuoriso Hanketoiminnan kansalliset rahoituslähteet: Kirjastot, liikunta ja nuoriso Kirsi Kohonen Suunnittelija Itä-Suomen aluehallintovirasto Itä-Suomen aluehallintovirasto, Kirsi Kohonen, OKT-vastuualue 5.9.2014

Lisätiedot

Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran strategia 2013-2017

Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran strategia 2013-2017 Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran strategia 2013-2017 1. Johdanto Seuran ensimmäinen strategia on laadittu viisivuotiskaudelle 2013-2017. Sen laatimiseen ovat osallistuneet seuran hallitus sekä

Lisätiedot

Tohtoriopintojen rahoitus

Tohtoriopintojen rahoitus Tohtoriopintojen rahoitus Tohtoriopiskelijoiden orientaatio13.9.2012 Johanna Hakala tutkimuksen kehittämispäällikkö Mistä rahoitusta jatko-opintoihin? Tohtoriopiskelijat ovat hyvin erilaisissa tilanteissa

Lisätiedot

Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015

Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015 Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015 /Nuorisojaosto Ajankohtaista: Oletko kiinnostunut lähtemään yhden yön retkelle syyskuun viikonloppuna? Mukaan sunnuntain 28.6. Gullö Rundiin Tammisaareen?

Lisätiedot

Kalevan Nuorten Liitto Toimintasuunnitelma 2012. Hyväksytty valtuuston kokouksessa Kuopiossa 27.11.2011

Kalevan Nuorten Liitto Toimintasuunnitelma 2012. Hyväksytty valtuuston kokouksessa Kuopiossa 27.11.2011 Kalevan Nuorten Liitto Toimintasuunnitelma 2012 Hyväksytty valtuuston kokouksessa Kuopiossa 27.11.2011 1 KALEVAN NUORTEN LIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2012 Sisällysluettelo JOHDANTO 1. JÄRJESTÖTOIMINTA

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

Lauantai 11.6.2011. Sunnuntai 12.6.2011. Mannerheimin Lastensuojeluliiton varsinainen liittokokous 11.- 12.6.2011 Radisson Blu Hotel, Oulu

Lauantai 11.6.2011. Sunnuntai 12.6.2011. Mannerheimin Lastensuojeluliiton varsinainen liittokokous 11.- 12.6.2011 Radisson Blu Hotel, Oulu Mannerheimin Lastensuojeluliiton varsinainen liittokokous 11.- 12.6.2011 Radisson Blu Hotel, Oulu Alustava ohjelma Lauantai 11.6.2011 9.00 12.30 Ilmoittautuminen ja valtakirjojen tarkastus 10.30 12.00

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2/2015. Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry. Tässä tiedotteessa

JÄSENTIEDOTE 2/2015. Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry. Tässä tiedotteessa Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry JÄSENTIEDOTE 2/2015 Tässä tiedotteessa Yhdistyskuulumiset... 2 Hallituksen kokoukset... 2 Toimiston kesäloma... 2 Lahden Seudun me itse... 2 Vapaa-ajan toiminta...

Lisätiedot

Tohtoriopintojen rahoitus

Tohtoriopintojen rahoitus Tohtoriopintojen rahoitus Tohtoriopiskelijoiden orientaatio12.9.2013 Johanna Hakala tutkimuksen kehittämispäällikkö Mistä rahoitusta jatko-opintoihin? Tohtoriopiskelijat ovat hyvin erilaisissa tilanteissa

Lisätiedot

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE 23.9.2016 Ehdottakaa Vuoden lappilainen opettaja 2016 -diplomin saajaa 30.9. mennessä Lapin aluehallintovirasto ja OAJ:n Lapin alueyhdistys valitsevat jälleen

Lisätiedot

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE 6.11.2017 PAIKALLISYHDISTYKSEN UUSI HALLITUS Syyskokouksessa on valittu uusi hallitus, joka aloittaa toimintansa tammikuussa 2018 Puheenjohtaja: Sari Pelttari

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 1 MISSIO Edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää tervettä kilpailua ja naisyrittäjien

Lisätiedot

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille!

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Jäsenkirje 3/2014 Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Vaikka saamme vielä nauttia kesästä, yhdistyksen syyskausi lähtee täysin purjein käyntiin jo elokuussa. Kuukausittaiset jäsenillat kutsuvat omine

Lisätiedot

1) toimii jäsenyhteisöjensä yhteenliittymänä ja tukee niiden toimintaa

1) toimii jäsenyhteisöjensä yhteenliittymänä ja tukee niiden toimintaa SÄÄNNÖT 1 (5) 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Vanhustyön keskusliitto - Centralförbundet för de gamlas väl ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Näissä säännöissä yhdistystä kutsutaan

Lisätiedot

Saimaan Nuorisoseurat Toimintasuunnitelma 2018

Saimaan Nuorisoseurat Toimintasuunnitelma 2018 Saimaan Nuorisoseurat Toimintasuunnitelma 2018 Johdanto Saimaan Nuorisoseurojen tehtävänä on toimia paikallisten nuorisoseurojen tukena omalla toimialueellaan Nuorisoseurastrategian mukaisesti, sekä kehittää

Lisätiedot

TANSSITIEDOTE huhtikuu 2012 16.4.2012

TANSSITIEDOTE huhtikuu 2012 16.4.2012 TANSSITIEDOTE huhtikuu 2012 16.4.2012 Liittojen sähköinen tanssitiedote välittää alan harrastajille ja ohjaajille ajankohtaista tietoa järjestön tapahtumista ja koulutuksesta sekä muista harrastusalaan

Lisätiedot

Jäsenkirje 3 2015 7.7.2015

Jäsenkirje 3 2015 7.7.2015 Jäsenkirje 3 2015 7.7.2015 Aloitteet liittovaltuuston syyskokoukselle Kulttuuri- ja yleisurheilupäivät Kajaanissa Mielenterveysmessut 17.-18.11.2015 Toimiston kesän poikkeusaukioloajat Järjestö- ja ansiomerkkitoimikunta

Lisätiedot

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa 28.10.1998 ja syyskokouksessa 11.11.1998 1. Yhdistyksen nimi on Puijon Latu ry ja sen kotipaikka on Kuopio. 1 2. Yhdistyksen

Lisätiedot

Alueiden seurakehittäjät. Elokuu 2018

Alueiden seurakehittäjät. Elokuu 2018 Alueiden seurakehittäjät Elokuu 2018 Tähtiseuratoiminnan eteneminen syksyllä 2019 Laatutekijät valmistuvat elokuun loppuun mennessä Seurakehittäjien päivät 10.-11.9. Helsinki Auditointikäsikirjan esittely

Lisätiedot

DG -tiedote 9/

DG -tiedote 9/ LIONS CLUBS INTERNATIONALDistrict107-M, Finland, www.lions107m.org Piirikuvernööri 2017-2018 Veli-Matti Andersson ja puoliso Merja Haantie 6, 28600 Pori, Puh. 044 958 5715 Sähköposti veli-matti.andersson@lions.fi

Lisätiedot

Yrittäjyysyhteyshenkilön (YYH) toimintaohjeet

Yrittäjyysyhteyshenkilön (YYH) toimintaohjeet Nevala/ Yrittäjyysyhteyshenkilön (YYH) toimintaohjeet Pikamuistilista: 1. Avaa kierros 25.2., aineisto (ilmoittautumislomake, ohjeet ovat wwwsivuilla (http://ylivieska.centria.fi/yrittajyysfoorumi) Markkinoi

Lisätiedot

Nuorisoseuroilla on mahdollisuus ilmoittaa kesän tapahtumistaan Nuorisoseurat lehden kesänumerossa, joka ilmestyy

Nuorisoseuroilla on mahdollisuus ilmoittaa kesän tapahtumistaan Nuorisoseurat lehden kesänumerossa, joka ilmestyy Seurakirje 3/2014 Kesätapahtumat kaiken kansan tietoisuuteen Nuorisoseuroilla on mahdollisuus ilmoittaa kesän tapahtumistaan Nuorisoseurat lehden kesänumerossa, joka ilmestyy 22.5.2014. Nuorisoseurat.fi

Lisätiedot

Suomen Nuorisoseurat ry. Toimintakertomus 2012

Suomen Nuorisoseurat ry. Toimintakertomus 2012 Suomen Nuorisoseurat ry Toimintakertomus 2012 Valtuuston hyväksymä 18.5.2013 toimintakertomus 2012 1 (30) Sisällysluettelo Johdanto 1. Järjestötoiminta Kehittäminen Koulutus Jäsenpalvelut 2. Kulttuuri-

Lisätiedot

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE OAJ:n Tornion paikallisyhdistys tiedottaa 20.12.2017 OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE 20.12.2017 PAIKALLISYHDISTYKSEN UUSI HALLITUS Syyskokouksessa on valittu uusi hallitus, joka aloittaa toimintansa

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA. toimintasuunnitelma 2008. Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ www.jyvaskyla.fi/japa

JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA. toimintasuunnitelma 2008. Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ www.jyvaskyla.fi/japa JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA toimintasuunnitelma 2008 Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ 2 SISÄLLYSLUETTELO TOIMINTASUUNNITELMA 2008 sivu 1. JOHDANTO 3 2. PERUSTOIMINTA 3 3. PERUSTOIMINTAAN KUULUVAT

Lisätiedot

Yleisten kirjastojen neuvoston kokous ajankohtaista opetus-ja kulttuuriministeriöstä

Yleisten kirjastojen neuvoston kokous ajankohtaista opetus-ja kulttuuriministeriöstä Yleisten kirjastojen neuvoston kokous ajankohtaista opetus-ja kulttuuriministeriöstä Lahti 12.4.2019 Leena Aaltonen 29.4.2019 1 Ajankohtaista - kevät 2019 Lasten ja nuorten lukemista ja lukutaitoa edistävä

Lisätiedot

Ajankohtaista TPY:ssä

Ajankohtaista TPY:ssä Ajankohtaista TPY:ssä 1. Yleistä TPY:stä 2. Vaikuttamistyön ajankohtaiset 3. Sovari-mittari etsivään nuorisotyöhön ja työpajoille Anna Kapanen, jäsenpalvelupäällikkö Valtakunnallinen työpajayhdistys Yleistä

Lisätiedot

Järjestöjen monet roolit - Pohjois-Karjalan järjestöpäivä

Järjestöjen monet roolit - Pohjois-Karjalan järjestöpäivä Järjestöjen monet roolit - Pohjois-Karjalan järjestöpäivä 30.9.2016 Toiminnanjohtaja Elina Pajula Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen strategiset painopisteet 1. Osallisuus ihmisten äänen kuunteleminen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2013

Toimintasuunnitelma 2013 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2013 Carita Bardakci 22.11.2012 1.1.1.1.1.1.1.1.1 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 1. JOHDANTO JA

Lisätiedot

Maakunnallisten nuorisovaltuustojen perustamis- ja kehittämishanke. Ainomaija Rajoo

Maakunnallisten nuorisovaltuustojen perustamis- ja kehittämishanke. Ainomaija Rajoo Maakunnallisten nuorisovaltuustojen perustamis- ja kehittämishanke Ainomaija Rajoo - - maakunnan tulee asettaa nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi nuorisovaltuusto, jolle

Lisätiedot

Suomen lasten ja nuorten säätiö Myrsky-hanke projektipäällikkö Riikka Åstrand. Valtakunnalliset sjaishuollon päivät Tampere 2.10.

Suomen lasten ja nuorten säätiö Myrsky-hanke projektipäällikkö Riikka Åstrand. Valtakunnalliset sjaishuollon päivät Tampere 2.10. Suomen lasten ja nuorten säätiö Myrsky-hanke projektipäällikkö Riikka Åstrand Valtakunnalliset sjaishuollon päivät Tampere 2.10.2013 MYRSKY-HANKE mahdollistaa nuorille suunnattuja, nuorten omia voimavaroja

Lisätiedot

KUNNAN YHTEISTYÖMAHDOLLISUUDET LIIKUNNAN LISÄÄMISEKSI KERHOTOIMINNASSA

KUNNAN YHTEISTYÖMAHDOLLISUUDET LIIKUNNAN LISÄÄMISEKSI KERHOTOIMINNASSA KUNNAN YHTEISTYÖMAHDOLLISUUDET LIIKUNNAN LISÄÄMISEKSI KERHOTOIMINNASSA Lasse Heiskanen Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry KUNNAN YHTEISTYÖMAHDOLLISUUDENT LIIKUNNAN LISÄÄMISEKSI KERHOTOIMINNASSA Perusasteen

Lisätiedot

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 1/6,Kuva: http://www.maija.palvelee.fi/ TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 SUKUSEURAN KOTISIVUISTA MIELENKIINTOISET

Lisätiedot

SEURALAANEN 1/2012 ETELÄ-POHJANMAAN NUORISOSEURA JA KALEVAN NUORET

SEURALAANEN 1/2012 ETELÄ-POHJANMAAN NUORISOSEURA JA KALEVAN NUORET Etelä-Pohjanmaan Nuorisoseura ry Kalevan Nuorten Etelä-Pohjanmaan piiri ry Opistontie 111A, 60800 Ilmajoki www.epns.fi 1/2012 SEURALAANEN HENKILÖSTÖN YHTEYSTIEDOT: Sanna Paloniemi, toiminnanjohtaja sanna.paloniemi@nuorisoseurat.fi

Lisätiedot

Yhdistys osallistuu terveydenhoitajaliiton toimintaan: edustajisto-, hallitus- ja toimikuntaedustusten kautta.

Yhdistys osallistuu terveydenhoitajaliiton toimintaan: edustajisto-, hallitus- ja toimikuntaedustusten kautta. Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 1. YLEISTÄ Kymen terveydenhoitajayhdistys ry on perustettu 29.11.1945 Kotkassa nimellä Suomen terveydenhoitajayhdistys ry:n Kymen osasto. Alkanut vuosi on yhdistyksen

Lisätiedot

Taiteen edistämiskeskus. Erityisasiantuntija Henri Terho

Taiteen edistämiskeskus. Erityisasiantuntija Henri Terho Taiteen edistämiskeskus Erityisasiantuntija Henri Terho henri.terho@minedu.fi www.taike.fi Taiteen edistämiskeskus Opetus- ja kulttuuriministeriön alainen asiantuntijavirasto. Tehtävät: Edistää taidetta

Lisätiedot

Luova lava lapsille-leirit. Järjestäjän opas. Suomen Nuorisoseurat ry

Luova lava lapsille-leirit. Järjestäjän opas. Suomen Nuorisoseurat ry Luova lava lapsille-leirit Järjestäjän opas Suomen Nuorisoseurat ry Sisällys Nuorisoseuratoiminta... 3 Luova lava lapsille -päiväleirit... 4 Hetki Taiteilijana-esitykset... 5 Leirien ohjaajat... 6 Leirien

Lisätiedot

Yleisten apurahojen hakuohjeet

Yleisten apurahojen hakuohjeet Yleisten apurahojen hakuohjeet 1) Mihin tarkoitukseen rahasto jakaa yleisiä apurahoja? Erilaisia hankkeita tukemalla rahasto haluaa lisätä Suomen ja Norjan välisiä kontakteja sekä lisätä molempien maiden

Lisätiedot

Lupsakkaa talven aikaa ja hyviä hiihtokelejä!

Lupsakkaa talven aikaa ja hyviä hiihtokelejä! Jyty Varkaus Ry Tammikuu 2015 Jäsentiedote 1 Hallituksen joulukuun kokouksen päätökset 2 Edunvalvontakatsaus 3 Syyskokouksen päätökset 4 Yhdistyksen toimihenkilöt 2015 5 Hallitus 2015 6 Kuntokorttikausi

Lisätiedot

Lapuan kaupunki. Lapuan kaupungin avustusperiaatteet yhteisöille. Säännöt ja ohjeet nro 368. Hyväksytty: Kh

Lapuan kaupunki. Lapuan kaupungin avustusperiaatteet yhteisöille. Säännöt ja ohjeet nro 368. Hyväksytty: Kh Säännöt ja ohjeet nro 368 Lapuan kaupungin avustusperiaatteet yhteisöille Hyväksytty: Kh 3.12.2018 11 Voimaantulo: 1.1.2019 1 Sisällys 1 Yleiset periaatteet... 2 2 Avustusmuodot ja hakeminen... 2 3 Avustettava

Lisätiedot

Puutalkoita, Purpuria ja pukusuunnittelua Elävä kulttuuriperintö Suomen Nuorisoseuroissa

Puutalkoita, Purpuria ja pukusuunnittelua Elävä kulttuuriperintö Suomen Nuorisoseuroissa Puutalkoita, Purpuria ja pukusuunnittelua Elävä kulttuuriperintö Suomen Nuorisoseuroissa 3.11.2017 Elävä kulttuuriperintö Pirkanmaalla -seminaari Elina Järvelä www.nuorisoseurat.fi Suomen Nuorisoseurat

Lisätiedot

Nuori? Lhbtiq*? Innokas?

Nuori? Lhbtiq*? Innokas? Nuori? Lhbtiq*? Innokas? *) Lhbtiq lesbo, homo, biseksuaali, transihminen, intersukupuolinen tai queer Lähde mukaan tekemään Suomesta yhdenvertaisempi maa! Viime syksynä suomalaisille lhbtiq-nuorille vakuutettiin,

Lisätiedot

Koululaisten iltapäivätoiminta

Koululaisten iltapäivätoiminta Koululaisten iltapäivätoiminta Lukuvuosi 2015 2016 Huolenpitoa ja kavereita Turvallinen iltapäivä koulupäivän jälkeen Helsingissä järjestetään 1. 2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille iltapäivätoimintaa

Lisätiedot

Allianssin. strategia

Allianssin. strategia Allianssin strategia 2021 ALLIANSSI EDISTÄÄ NUORTEN HYVINVOINTIA Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry on valtakunnallinen nuorisotyön vaikuttaja- ja palvelujärjestö, joka yhdistää nuorisoalan. Olemme poliittisesti

Lisätiedot

Allianssin. strategia

Allianssin. strategia Allianssin strategia 2021 VISIO 2021 ALLIANSSI EDISTÄÄ NUORTEN HYVINVOINTIA Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry on valtakunnallinen nuorisotyön vaikuttaja- ja palvelujärjestö, joka yhdistää nuorisoalan.

Lisätiedot

DIGI-tuki arkeen. Suomen Venäjänkielisten Keskusjärjestö ry Hanke

DIGI-tuki arkeen. Suomen Venäjänkielisten Keskusjärjestö ry Hanke Suomen Venäjänkielisten Keskusjärjestö ry Hanke 01.2018 12.2020 Projektipäällikkö: Alexei Ivanov Projektikoordinaattori: Natalia Sobenina 17.1.2018 Suomen Venäjänkielisten Keskusjärjestö ry Uusi, rekisteröity

Lisätiedot

OTTIISIMOVES 11.-15.6.2014 TAMPERE TAMMERFORS TANSSIN RIEMUA DANS GLÄDJE

OTTIISIMOVES 11.-15.6.2014 TAMPERE TAMMERFORS TANSSIN RIEMUA DANS GLÄDJE SOTTIISIMOVES 2014 ILMOITTAUTUMISOHJEET Tapahtumaan ilmoittaudutaan nettilinkin kautta. http://ilmoittautuminen.sottiisi.net/ilmoittaudu/index Olemme koonneet tähän ohjeistusta ilmoittautumiseen liittyen.

Lisätiedot

Kaikista kulttuuritukimuodoista on tiedot ja suuntaviivat ruotsin kielellä ositteessa www.goteborg.se/kulturstod

Kaikista kulttuuritukimuodoista on tiedot ja suuntaviivat ruotsin kielellä ositteessa www.goteborg.se/kulturstod KULTTUURITUKI Göteborgin kulttuurielämän pitää olla monipuolista ja korkealaatuista, sanoo Göteborgin kulttuurilautakunta. Tämän vuoksi taiteellisesti ja kulttuuripoliittisesti merkittäville toiminnoille

Lisätiedot

JOUKKUEEN VUOSIKELLO Seuran toimintakausi STEELERS

JOUKKUEEN VUOSIKELLO Seuran toimintakausi STEELERS JOUKKUEEN VUOSIKELLO Seuran toimintakausi 1.6. 31.5. KESÄKUU Uusi toimintakausi alkaa Edellisen kauden tilinpäätös tulee suoraan Netvisorista, edellisen kauden laskutus tulee olla kunnossa 31.5. mennessä.

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 18.12.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2011 Carita Bardakci 24.11.2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

(yhdistys mukana toiminnassa)

(yhdistys mukana toiminnassa) Sivu 1 / 5 HUOMIOITAVIA PÄIVÄMÄÄRIÄ: (yhdistys mukana toiminnassa) 31.8. Ilmoittautuminen päättyy: Yhdistyksen 25V-juhla; päivään osallistuminen, openshow, manssitreffit 9.9. Yhdistyksen 25V-juhla ja manssitreffit

Lisätiedot

Missä mennään nuorten verkko-osallistumisen kehittämisessä? Tampereen kehittämispäivät, Suunnittelija Merja-Maaria Oinas

Missä mennään nuorten verkko-osallistumisen kehittämisessä? Tampereen kehittämispäivät, Suunnittelija Merja-Maaria Oinas Missä mennään nuorten verkko-osallistumisen kehittämisessä? Tampereen kehittämispäivät, 3.10.2014 Suunnittelija Merja-Maaria Oinas Nuorten osallistuminen ja kuuleminen - taustalla lain velvoitteet Lainsäädäntö

Lisätiedot

Olettehan valinneet seurallenne henkilön, joka hoitaa rekisterin päivittämisen!!

Olettehan valinneet seurallenne henkilön, joka hoitaa rekisterin päivittämisen!! Aurinkoista pakkaspäivää! Vuosi käynnistettiin entiseen tapaan Folklandiaristeilyllä. Myös Tanssin riemua-työpajat on saatu käyntiin, tammikuussa vuorossa on Ruokolahti. Toimistomme sai työntekijätäydennystä

Lisätiedot

KUNTOUTUSTA JA TUETTUJA LOMIA OMAISHOITAJILLE

KUNTOUTUSTA JA TUETTUJA LOMIA OMAISHOITAJILLE KUNTOUTUSTA JA TUETTUJA LOMIA OMAISHOITAJILLE 26.3.2018 MERJA JÄNTTI TOIMINNANSUUNNITELIJA TALOUDEN JA TOIMINNAN TUKI SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMIALA KELAN KUNTOUTUSKURSSIT KENELLE: KAIKENIKÄISILLE OMAISHOITAJINA

Lisätiedot

MAJAOJA-SÄÄTIÖ MAIJA IKONEN

MAJAOJA-SÄÄTIÖ MAIJA IKONEN MAJAOJA-SÄÄTIÖ MAIJA IKONEN 24.1.2017 MAJAOJA-SÄÄTIÖSTÄ Säätiö perustettiin 14.12.2000 rakkaudesta kulttuuriin. Säätiön tarkoituksena on jakaa vuosittain apurahoja erilaisiin kulttuurikohteisiin. Etusijan

Lisätiedot

Ehdotus Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan: Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kalenteri

Ehdotus Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan: Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kalenteri Ehdotus Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan: Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kalenteri Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kalenteri tuo esille lapset ja nuoret taiteen tekijöinä Ohjelmaidea, tarkoitus ja kohderyhmät

Lisätiedot

NUORTEN OSALLISUUS VAHVISTUU YHTEISTYÖSSÄ

NUORTEN OSALLISUUS VAHVISTUU YHTEISTYÖSSÄ NUORTEN OSALLISUUS VAHVISTUU YHTEISTYÖSSÄ OSALLISUUS OSAAMISKESKUKSET Kaksi osallisuuden osaamiskeskusta Allianssin osaamiskeskus: Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry Nuorten Akatemian hallinnoima yhteenliittymä,

Lisätiedot

KALEVAN NUORTEN LIITTO TOIMINTAKERTOMUS 2010. Hyväksytty valtuuston kokouksessa 21.5.2011

KALEVAN NUORTEN LIITTO TOIMINTAKERTOMUS 2010. Hyväksytty valtuuston kokouksessa 21.5.2011 KALEVAN NUORTEN LIITTO TOIMINTAKERTOMUS 2010 Hyväksytty valtuuston kokouksessa 21.5.2011 1 KALEVAN NUORTEN LIITTO RY TOIMINTAKERTOMUS 2010 Sisällysluettelo JOHDANTO 1. JÄRJESTÖTOIMINTA 1.1. Kehittäminen

Lisätiedot

Vaikuttamispalvelun esittely. Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi

Vaikuttamispalvelun esittely. Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi Vaikuttamispalvelun esittely Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi Maaliskuu 2015 Miksi nuorten vaikuttamispalvelu verkossa? Nuorten kiinnostuksen kohteet tulevat näkyviksi Mahdollistaa nuorten mielipiteiden kuulemisen

Lisätiedot

Kalevan Nuorten Liitto Toimintasuunnitelma 2011. Hyväksytty valtuuston syyskokouksessa 20. 21.11.2010

Kalevan Nuorten Liitto Toimintasuunnitelma 2011. Hyväksytty valtuuston syyskokouksessa 20. 21.11.2010 Kalevan Nuorten Liitto Toimintasuunnitelma 2011 Hyväksytty valtuuston syyskokouksessa 20. 21.11.2010 1 KALEVAN NUORTEN LIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Sisällysluettelo JOHDANTO 1. JÄRJESTÖTOIMINTA 1.1.

Lisätiedot

Kuntien kulttuuritoiminnasta annettu laki (166/2019)/ Kehittämistehtävä

Kuntien kulttuuritoiminnasta annettu laki (166/2019)/ Kehittämistehtävä Kuntien kulttuuritoiminnasta annettu laki (166/2019)/ Kehittämistehtävä Kuntien kulttuuritoimintalain infotilaisuudet Maaliskuu 2019 Kulttuuriasiainneuvos Kirsi Kaunisharju 6 Kehittämistehtävä Opetus-

Lisätiedot

Kulttuuriasiainneuvos Päivi Aalto-Nevalainen Liikunnan vastuualue, Nuoriso- ja liikuntapolitiikan osasto

Kulttuuriasiainneuvos Päivi Aalto-Nevalainen Liikunnan vastuualue, Nuoriso- ja liikuntapolitiikan osasto Avustusmahdollisuuksia soveltavaan luontoliikuntaan OKM:n liikuntatoimen hallinnonalalla Soveltavan luontoliikunnan verkostotilaisuus 28.9.2018, Tarvaspää Kulttuuriasiainneuvos Päivi Aalto-Nevalainen Liikunnan

Lisätiedot

1.ASKEL HYVINVOINTIJAKSOT OTA TALTEEN! OTA 1.ASKEL HYVINVOINTIISI. HYVINVOINTIJAKSOT AIKUISILLE HYVINVOINTIJAKSOT PERHEILLE. Hyvinvointijaksot 2014 1

1.ASKEL HYVINVOINTIJAKSOT OTA TALTEEN! OTA 1.ASKEL HYVINVOINTIISI. HYVINVOINTIJAKSOT AIKUISILLE HYVINVOINTIJAKSOT PERHEILLE. Hyvinvointijaksot 2014 1 OTA OTA TALTEEN! HYVINVOINTIISI. TUTUSTU JA HAE WWW.PHT.FI AIKUISILLE PERHEILLE Hyvinvointijaksot 1 VUODEN -HYVINVOINTIJAKSOJEN HAKU HAKU ALKAA 15.10.2013 TUTUSTU UUSIIN JAKSOIHIN JA TARJONTAAMME VERKKOSIVUILLAMME

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

SEURASAARISÄÄTIÖN TUTKIMUSSTIPENDIT

SEURASAARISÄÄTIÖN TUTKIMUSSTIPENDIT SEURASAARISÄÄTIÖN TUTKIMUSSTIPENDIT Suomessa tehtävään kansatieteelliseen tutkimukseen on haettavissa tutkimusstipendejä Seurasaarisäätiön Emil ja Lempi Hietasen rahastosta. Emil ja Lempi Hietasen rahasto

Lisätiedot